Vedeneristysmastit - tyypit ja sovellus

Rakennuttajat rakentavat talon vain puolet taistelusta. Tämän jälkeen tarvitaan joukko toimenpiteitä rakennuksen suojaamiseksi ulkoisilta vaikutuksilta. Jokaiseen taloon vaikuttaa kosteus, ja betoni imee sen hyvin, mikä voi vaikuttaa sen laatuun ajan myötä.

Bitumipohjaisten erikoismateriaalien käyttö mahdollistaa veden läpäisemättömän vedenpitävyyden muodostamisen kosteudelle altistuvien rakennusten rakenteisiin. Akryylin vedeneristysmastia on pitkään pidetty suosituimpana materiaalina. Se saadaan bitumista lisäämällä erityisiä orgaanisia liuottimia, tuloksena on ratkaisu, jolla on uusia ominaisuuksia.

On olemassa useita erilaisia ​​mastisia. Esimerkiksi kuumaa mastia - valmistetaan suoraan rakennustyömaalla ennen vedeneristyksen aloittamista. Sen etu on, että se on halvempi kuin toinen - kylmä mastinen.

Kylmätyyppistä bitumista valmistettavaa vedeneristysmastia tuotetaan yrityksessä, jossa bitumit sekoitetaan liuottimien kanssa ja pakataan erikoispakkauksiin. Tämä mastasia on täysin käyttövalmis, sitä ei tarvitse lämmittää eikä siihen lisätä muita aineita. Ja keksin myös kolmannen akryylipohjaisen mastiksin. Tämä on erinomainen työkalu suojaamaan betonia kosteudelta. Piirtämisen jälkeen pinta on erittäin kestävä halkeilua vastaan, mikä voi tapahtua epätasaisella pohjarakenteella tai muulla rakennuksen liikkumisella.

Mastisuusominaisuudet

 • Bitumainen kuuma mastinen materiaali on ihanteellinen tapa suojata kaikki pinnat muotteihin, kosteisiin tai ruosteisiin. Liuotinta sisältävä bitumi on tunkeutumisvoima, se täyttää ylemmän kerroksen huokoset betonissa, jolloin kosteutta ei pääse tunkeutumaan sinne. Kosteus voi vaikuttaa paitsi rakennuksen ulkopuolelle, sisältä tunkeutuu ihmisen elämän höyryyn.

Mastinen sovellus

Mastiksen käyttöalue:

 • On erityinen betonimassaluokka, johon lisätään bitumeja. Siksi materiaalina, josta lattialevyt on tehty, käytetään mastikaalia.
 • Tekniset viestinnät, jotka on asetettu maahan, ovat myös kosteuden vaikutuksen alaisena. Metallikaapeleiden, putkien ja muiden rakenteiden suojaamiseksi käytä mastisia aineita. Joissakin tapauksissa maanpäällisiä putkia käsitellään vedeneristyksellä.
 • Märillä alueilla: kylpyhuoneet, altaiden, kylpyammeiden ja saunojen pukuhuoneet, lattian vedenpitävä suojaus. Tämäntyyppiset mastikatyypit menestyvät menestyksekkäästi.
 • Litteille kattoille, mastista itseään harvoin käytetään, useimmin käytetään rulla materiaaleja, kuten vedeneristys tai linokromi. Tällaisten materiaalien asennus tapahtuu kuitenkin liimaamalla mastiksi.
 • Paikoissa, joissa metalliset elementit joutuvat kosketuksiin tiilen tai betonin kanssa, voi tapahtua korroosiota. Siksi liitoksen sijasta tarvitaan vesitiivistystekniikka 24.
 • Kun laitos toimii autossa.
 • Vedeneristysmastia MGt 24 käytetään joskus rakennusliima-aineena kevyeen puu- ja metallirakenteisiin.
 • Minkä tahansa asfaltin pinnalle muodostuu pieniä halkeamia, onteloita ja saumoja. Heidän tiivisteensä käytti mastista vedenpitävää bitumastia.
 • Myös kateissa käytetään materiaaleja bitumista.
 • Yksi tärkeimmistä on vedenpitävä kutakin rakennusta. Kun vedeneristysmastit kiinnittävät nauhan perustuksen raudoitetut betonilevyt, ne on luotettavasti suojattu kosteudelta tunkeutumiselta pohjavedestä.
 • Myös mastista voidaan käyttää metallipintojen vedeneristämiseen.

Pintakäsittelytekniikka

Ennen käyttöä vedeneristysyhdiste on sekoitettava perusteellisesti homogeenisen massan muodostamiseksi. Jos se kovettuu, se laimennetaan liuottimilla. Kylmällä ilmalla sulatukseen on laitettava mastinen lämpimään huoneeseen, jonka lämpötila ei ole alle 15 astetta. Työskentelyn jälkeen tuote on säilytettävä suljetussa säiliössä ja kuivassa huoneessa.

Ennen vedeneristysmateriaalin levittämistä alusta puhdistetaan ensin pölystä ja likaisuudesta ja käsitellään sitten erikoisella pohjamaalilla, joka suorittaa pohjamaalin toiminnan. Jos mastetta levitetään metallirakenteisiin, ne on puhdistettava ruosteesta ja käsiteltävä erityisellä yhdisteellä ruosteessa.

Bitumikuivaus päällystetään kuivalla pinnalla, jos se on märkä, minkä jälkeen se kuivataan. Käytön aikana on varmistettava raikasta ilmaa, eikä myöskään saa avotulella huoneessa. Jos käytät akryyli-vedeneristysmastia, kaikki työ on tehtävä suojavaatteella. Bitumiset materiaalit levitetään tavanomaisella harjalla tai liuosruiskutuslaitteella.

Erilaisten vedeneristysominaisuuksien ominaisuudet

Mastinen vedeneristys bitumasteilla (buttimast) - muistuttaa nestettä, jolla on viskoosi sakeus, joka on samanlainen kuin hartsi. Tällainen ratkaisu syntyy pehmittimien, kvartsin, talkin, asbestin ja liuottimien lisäyksestä bitumien lisäämisen seurauksena. Boutimastilla on useita etuja. Se soveltuu hyvin bitumipolymeerimateriaaleihin. Se on antiseptinen ja korroosionestoaine, joka sulkee pois rakenteen lisäkäsittelyn.

Kaikkien mastiiniliuokseen lisätyt aineet eivät ole myrkyllisiä, joten Butimast on täysin vaaraton. Tutkimukset ovat osoittaneet, että mastin Butimastin betonin ja metallin tarttuvuus on vähintään 0,2 MPa. Materiaali lisää joustavuutta, joten se ei juuri repeä.

Mastinen vedenpitävä vedeneristys - käytetään pääasiassa vedenpitävyyteen maanalaisissa ja maanpäällisissä betonirakenteissa. Koostumus on polymeerien ja bitumin seos, joka muodostaa tiivistetyn pinnan, ei aiheuta muodonmuutosta. Gidroizoli eroaa suurella elastisuudella, muodostetulla kalvolla. Materiaalia voidaan käyttää lämpötiloissa alle 10 asteeseen. Levittämisen jälkeen kaikki sienet ja bakteerit katoavat pinnalta. Sen avulla on helppo liimata minkä tahansa valssatun materiaalin bitumista tai kattotiilistä.

Akryyli-talvimassaa pidetään progressiivisin pinnoite. Se on kehitetty yksinkertaisista akryylistä, mikä parantaa merkittävästi ominaisuuksia. Akryylimuovia kutsutaan kalvopäällysteiksi, jotka valmistetaan polymeerien perusteella. Sitä myydään säiliössä ja se on täysin käyttövalmis. Pintaan levittämisen jälkeen reaktio tapahtuu ilmassa ja koostumus polymeroidaan.

Tuloksena on kiinteä päällyste, joka on erittäin kestävä UV-säteille, muodonmuutokselle ja saostukselle. Tällaisen kimmoisan positiiviset ominaisuudet mahdollistavat käytön teollisuusalueilla, joilla on huomattava tärinä. Akryylimaalia levitetään tavalliseen tapaan ja muodostaa valkoisen kalvon pinnalle. Se kuivuu hyvin ja nopeasti, on mahdollista sävyttää saada tarvittava väriyhdistelmä. Kaikki mastiksi saatavat lisäaineet ovat ympäristöystävällisiä, mikä ilmenee näiden tuotteiden mukana olevasta hygieenisestä sertifikaatista. Puutuotossa on lajeja, joiden avulla voit asettaa sen pinnalle.

Jos akryylimuovia laimennetaan vedellä, se muuttuu väriaineeksi, jolla on hyvä kosteudenkestävyys. Hänellä on erinomainen tartunta, joten on hyvä säätää mistä tahansa materiaalista. Akryylimastista käytetään ulkoiseen työhön, mutta se soveltuu yhtä hyvin sisäkäyttöön. Jos sillä on paksu rakenne, sitä voidaan käyttää pienien halkeamien ja saumojen tiivistämiseen. Nestemäisessä tilassa akryylimastista tulee erinomainen aluke, joka auttaa valmistelemaan pohjaa kipsi- ja tiiliseinien päälle laatoitettaessa. Hän voi vedenpitävät altaat tai säiliöt vedellä.

Bitumimateriaalin ominaisuudet ja menetelmät

Vedeneristysmasto ilmestyi äskettäin, mutta sitä käytetään joka vuosi useammin. Tämä johtuu helppokäyttöisyydestä ja helppokäyttöisyydestä, mikä vähentää merkittävästi rakennuksen eristämisen rakennetta. Houkutteleva on materiaalin hinta, joka on hyväksyttävä kaikille väestöryhmille.

Mikä on mastinen, bitumin kylmäkäyttö? Mikä on sen kardinaalinen ero materiaalista, joka on lämmitettävä ennen käyttöä? Ennen kuin valitset eristystyöstä sopivan mastarin, sinun on ymmärrettävä sen ominaisuudet ja ominaisuudet.

Yleistietoja materiaalista

Bitumipitoisuus on materiaali, jolla on korkea plastisuus, pohja on bitumi (musta hartsi, kiinteä). Aikaisemmin bitumin seoksen on lämmetettävä ennen käyttöä.

Tämä aiheutti joitain haittoja, koska aika vedenpitävien töiden järjestämiseen lisääntyi, ja nämä teokset olivat myös tulipalovaarallisia. Siksi valmistajat ovat kehittäneet innovatiivisen materiaalin, jota voidaan käyttää vesitiiviissä töissä kylmällä tavalla.

Osana muovia on liuotteita, jotka tukevat sitä nestemäisessä tilassa. Soveltamisperiaatteella tällaiset koostumukset ovat verrattavissa maaliin - heti kun materiaali osuu pintaan, ohuempi haihtuu ja koostumus kovettuu muodostaen korkealaatuisen eristyskerroksen.

Formulaatioiden tyypit

Kylmänkäsittelyn vedenpitävälle bitumiselle mastille on jaettu kahta tyyppiä:

 • Käyttövalmiina seoksina niiden koostumuksessa on liuottimia. On mahdollista työskennellä tällaisen materiaalin kanssa missä tahansa säässä, jopa kylmässä kaudella. Nämä yhdisteet kuivuvat 24 tunnissa. Mutta materiaali hankkii sen ominaisuuksia jonkin ajan kuluttua, yleensä se kestää 1 viikko. Tämäntyyppinen mastike on tehty eristämään katto, mutta liuottimella olevan materiaalin käyttö on melko yleistä ja sitä voidaan käyttää millä tahansa pinnalla;
 • vesipohjaiset mastiksit, hajuton, vesipohjainen. Koostumukset ovat ympäristöystävällisiä, niitä käytetään sisätiloissa kylpyhuoneiden ja keittiöiden eristystyössä. Kuivausaika näille yhdisteille on useita tunteja. Vesimulsiolle on pieni haittapuoli - se ei siedä negatiivisia lämpötiloja, vaikka varastoituna.

Koostumusmuutokset

Riippuen siitä, mitä komponentteja, lukuun ottamatta bitumia, ovat mastisia, ne on jaettu alatyyppeihin:

 • Ei modifioitu - pinnoitteiden koostumuksessa ei ole parannuskomponentteja, esimerkiksi polymeerejä. Ammattilaiset eivät suosittele tämän materiaalin käyttämistä, kun järjestetään kattovettä, mutta muille malleille se sopii täydellisesti. Mutta on syytä muistaa, että tällaista mastista ei käytetä voimakkaiden lämpötilahäviöiden tapauksessa ja jos rakenne altistuu lämmölle.
 • Bitumi-polymeeri - katto, muunnettu mastinen. Tämä materiaali ei pelkää korkeita lämpötiloja. Se, että se parantaa laadullisesti tarttumista liikkuvan materiaalin ja pinnan välillä on myös positiivinen.
 • Mastinen, kumipitoisuus - joka sisälsi kumirumua. Tämän tyyppistä liuosta käytetään eristämään metallista valmistettuja rakenteita, koska niillä on korroosiota aiheuttavat ominaisuudet. Mutta kattotielle tämä materiaali ei ole voimassa.
 • Kumimassa perustuu bitumiin - nestekumia. Koostumus, jolla on suuri elastisuus ja erinomaiset mekaaniset ja fysikaaliset ominaisuudet. Sopiva koostumus katoneristyksen järjestämiseksi.

Vedenpitävyys tekee materiaalia millä tahansa materiaalilla, joten pinnan huolellinen valmistelu - poista pöly ja lika, poista rasva tarvittaessa ja kuiva. Tämän jälkeen aseta bitumin pohjamaali tasolle, mikä parantaa työn laatua.

Kaikki bitumipäällysteet on jaettu useisiin eriin riippuen komponenttimäärästä:

 • yksikomponenttiset - käyttövalmiit seokset;
 • kaksiosaista - sekoitetaan ennen kovettimen levittämistä.

Tämän materiaalin ominaisuudet ovat erittäin suuret, koska koostumukset ovat ammattimaisia. Kun sekoitat mastista, sinun on noudatettava tarkasti valmistajan ohjeita ja kunnioitettava mittasuhteita. Jos laitat kovetetta, enemmän kuin suositeltu, koostumuksen käyttöikä on paljon vähemmän ja se on heikentynyt.

Koostumusten laatu

Sen lisäksi, että kylmä bitumimasto vähentää vedenpitävyyden aikaa ja on helppokäyttöinen, kuten edellä mainittiin, sillä on valtava määrä positiivisia näkökohtia:

 • Saat kaiken tiheyden koostumuksen, riittää liuotinta;
 • kestävyys - modifioitu koostumus voi kestää yli 25 vuotta, mutta ei häviä eristysominaisuuksiaan;
 • universaalisuus - kaikki pinnat voidaan käsitellä bitumimastilla;
 • helppokäyttöisyys - koostumusta voidaan käyttää itsenäisesti käyttämällä lastalla, rullalla tai harjalla.

Kuten minkä tahansa materiaalin, vedeneristysmastilla on haittoja:

 • hinta - jos katsotaan mastiksi vedeneristys, bitumipolymeeri, niiden kustannukset eroavat merkittävästi korkeammassa suunnassa;
 • Toisin kuin bitumipohjainen mastinen materiaali, jota käytetään kuumalla tavalla, tämä materiaali antaa voimakkaamman kutistumisen, mikä lisää eristeen kulutusta.

Mastin kulutus per 1 m2: n vedeneristys riippuu käyttötavoista, esimerkiksi liimakerroksen levittämisen yhteydessä, 1 kg yhdistettä neliömetriä kohden on riittävä. Jos luot täydellisen eristysmastin, se nousee jopa 5 kiloon. Näiden parametrien tunteminen on hyvin yksinkertaista laskea, kuinka paljon materiaali lähtee.

Missä käytetään mastista

Bitumi-kalkkikiven käyttö tapahtuu pääsääntöisesti seuraavissa tapauksissa:

 • Rakenne asennetaan pehmeän laattojen asennukseen katolle tai valssatulle materiaalille. Perusteltiin sen käytön vuotavan katon korjaamisessa ja pehmeän bitumikattojen rakentamisessa.
 • Rakennusten pohjojen vedeneristys. Kumimassan avulla eristävä kerros rakennetaan paalun pohjalle. Muita yhdisteitä voidaan käyttää vaaka- tai pystysuoraan vedeneristyskykyyn. Rakennuksen sisällä ja sen ulkopuolella.
 • Lattian vedeneristys. Mastista levitetään karkealla liittimellä tai irtopäällysteen alla. Voit eristää levyt lokeroihin, autotallit. Usein sitä käytetään kylpyhuoneissa, wc: issä, suihkussa.
 • Eristys työt terassit ja altaat. Tästä syystä nestekumia sopii hyvin, mikä soveltuu kaikille pinnoille.

Näiden yhdisteiden käyttö on perusteltua huolimatta huomattavista kustannuksista.

Mastinen DIY

Jotkut yksityiset kehittäjät ihmettelevät, miten bitumimastia hitsataan omin käsin vähentämään rakennuskustannuksia. Ensinnäkin sinun pitäisi ostaa ainesosat:

Komponentit hankitaan oikeaan määrään, riippuu siitä, millä alueella on eristetty.

Oletetaan, että tarvitsemme 10 kg materiaalia,

 • bitumihartsi - 8,5 kg;
 • täyteaine - 1 kg;
 • pehmitin 0 0, 5 kg.

Täyteaine voi olla: sahanpuru, kumirumu, minivilla tai asbesti. Muovailuun lisätään kerosiinia tai kaivostoimintaa.

Ennen kuin laitat bitumin paksuihin seiniin ja palamaan, se on hyvin murskattu ja sekoitettava täyteaineeseen.

Kapasiteetin pitäisi olla suuri. Koska lämmitettäessä koostumus kasvaa kokoa.

Lämpötilan ei pitäisi olla korkeintaan 190 astetta, koska bitumi hajoaa korkeissa lämpötiloissa. Jos pinta-alalta ilmestyy keltavihreän värin kuplat, tämä on ensimmäinen merkki siitä, että lämpötila on liian korkea.

Oikeassa lämpötilassa bitumimuovin on oltava yhtenäinen ja hitsattava muovilla. Pehmitintä ja täyteainetta on lisättävä vähitellen ja jatkuvasti sekoittaen. Jos pinnalle tulee vaahto, se on poistettava välittömästi.

Kun kaikki aineet on lisätty, materiaali on valmis. Oman kätesi luomaa koostumusta ei säilytetä enempää kuin yhden päivän, mutta sitä tulee käyttää, kun koostumus jäähtyy 120 asteeseen.

Bitumialuke tekee sen itse

Ennen kuin mastista levitetään pinnalle, on välttämätöntä paitsi valmistaa se myös päällystää se pohjamaalilla - bitumipohjaisella pohjamaalilla. Maaperä parantaa tarttuvuutta ja tekee vedeneristyksestä paljon luotettavampaa ja parempaa.

Itsekseen valmistetun alukkeen koostumus - bensiini- ja bitumiosuudet kolmesta yhteen.

Kuinka valmistaa

 • jotta saat laadukkaan maaperän, sinun täytyy lämmittää bitumi 70 astetta ja kaataa bensiiniin;
 • bitumi lisätään bensiiniin pieninä annoksina ja sekoitetaan täydelliseen liukenemiseen asti;
 • heti kun maaperä on valmis, koostumus suodatetaan metalliverkon läpi.

Näiden ohjeiden ansiosta voit säästää rahaa valmiin materiaalin hankinnassa.

Miten valita

Markkinoilla on tällä hetkellä erittäin laaja valikoima tällaista materiaalia, ja jotta voit ostaa juuri tarvitsemasi rakennustyöt, sinun on tutkittava tarkkaan kappaleiden ominaisuuksia. Käy internetissä erikoistuneissa foorumeissa, katso mitä ihmiset kirjoittavat, jotka ovat jo käyttäneet bitumimateriaalia vedeneristykseen.

On suositeltavaa lukea paitsi teoriaa myös kommunikoida ammattimaisten rakentajien kanssa, jotka käytännössä tietävät, mikä rakenne on parempi tietyssä työssä.

Kun tulet kauppaan, arvioi, kuinka hyvin materiaali on pakattu ja mikä on sen säilyvyysaika.

Masten tuotannossa kaadetaan säiliöön kuumana, koska jos viiden litran purkki painaa viisi kiloa, sinun ei pitäisi ostaa tätä materiaalia - se ei ole laadukas.

Mastinen bitumi kylmä sovellus tehdä sen itse

Mastic on melko vahva liimausrakennusmateriaali. Sitä voidaan käyttää seinien, kattojen, lattian, ikkunoiden, laattojen asettamisen ja vedenpitävyyden sulkemiseen. Mastikka valmistetaan nestemäisellä tai tahnamaisella muodolla sekä paksun liimamassan muodossa. Nykyaikaisilla markkinoilla löytyy usein valmiita jauhevalmisteita, jotka voidaan laimentaa vain vedellä ennen suorakäsittelyä.

Bitumikoostumusten tyypit

Ehdottomasti kaikentyyppisten mastisten materiaalien korkea tarttuvuusominaisuudet ja useimmat niistä ovat koostumukseltaan samanlaisia. Halutun materiaalityypin valitsemiseksi tulee ensin arvioida työn pinta ja tyyppi.

Bitumi-mastilla on nykyaikainen ja helppokäyttöinen vedeneristysmateriaali, jota käytetään laajalti kattorakenteissa, vesihöyryjen ja höyryn eristyksissä sekä katon sisäkkäisten kattojen käsittelyssä. Tämä laji koostuu bitumisista sideaineista, herbisideistä, antiseptisistä aineista ja täyteaineista.

Bitumimateriaalilla on monia etuja:

 • joustavuus, hyvä venytys ja palautettavuus;
 • korkea lämmönkestävyys;
 • kestävyys ja luotettavuus.

Vedeneristys. Se on perustettu bitumimastille, joka on valmis käytettäväksi puolina nestemäisen tahnan muodossa. Se koostuu erilaisista mineraalisista täyteaineista, bitumimulsiiveista, synteettisistä hartseista valmistetuista lisäaineista.

Tällä materiaalilla on kaikki bitumimateriaalin ominaisuudet, mutta sen mekaaninen lujuus on paljon suurempi. Materiaalia käytetään seinien, kattojen, perustusten, parvekkeiden, putkien, sementtien tai metallisten kattojen vedeneristämiseen.

Kylmä bitumi-kukersolnaya. Se on valmistettu coquersolin lakasta ja liuskekartsin liuoksesta. Suorituskyvyn parantamiseksi lateksiemulsiot, jotka perustuvat hajallaan olevaan kumeen, lisätään bitumimastin koostumukseen. Tällaisia ​​materiaaleja kutsutaan bitumi- lateksiksi ja niitä käytetään kattopinnoitteiden kiinnittämiseen.

Katto. Sitä kutsutaan myös irtotavarana ja sitä voidaan käyttää itsenäisenä katemateriaalina. Mastikka valmistetaan viskoosin homogeenisen massan muodossa, joka levitetään pinnalle ruiskulla tai harjalla.

Käytettäessä kattotiiliä ei ole yhtään liitosta ja saumaa, koska jatkuva monoliittinen päällyste luodaan. Teräs, kateaine, betoni ja muut materiaalit voidaan päällystää tällä eristysaineella. Myös kattotiilet suorittavat vanhan katon korjauksia, tiivistysliitoksia ja saumoja.

Tämän materiaalin pinnoitteella on seuraavat edut:

 • korkea lujuus;
 • säänkestävyys;
 • vastustuskyky auringonvalolle ja lämpötilan ääripäille;
 • elastisuus;
 • Anti-korroosio;
 • pieni paino

Bitumi-kumi. Saatavana käytettäväksi homogeenisessa musta massa. Koostumus sisältää öljybitumin, synteettisen kumin, murusikumin, mineraalitäyteaineiden, luonnollisten hartsihappojen, kohdennettujen lisäaineiden ja erilaisten liuottimien lajien seoksen.

Tämä materiaali on melko joustava, sillä se on hyvä lämmönkestävyys ja kestää lämpötilan putoaa -30 ° C - + 130 ° C. Sitä käytetään myös mastokattojen korjaamiseen ja liima-aineen toimintaan, kun käytetään rullakattoja ja luodaan vedenpitäviä rakenteita ja rakenteita.

Polymeerimassa. Se on nopeasti kuivuva, ympäristöystävällinen, vesipohjainen bitumimateriaali, jota parannetaan erikoispolymeereillä. Sitä käytetään maanalaisten rakenteiden vedenpitävyyteen, putkien ja kaivojen tiivistämiseen. Pintaan levittämisen jälkeen mastiksi muodostuu vedenpitävä kumikalvo, jolla on erittäin pitkä käyttöikä.

Tiivistysmasto. Se valmistetaan paksuna valkoisena massana, jota käytetään saumojen, rakeiden, halkeamien ja liitosten tiivistämiseen betoniteräksissä ja betonirakenteissa. Se on erinomainen tarttuvuus metalliin, puuhun ja betoniin. Mastikon täydellisen kuivaamisen jälkeen sitä voidaan käsitellä maali- ja lakkapinnoitteilla.

Paloturvallinen. Tämä mastikki valmistetaan viskoosin muovimassan harmaa. Se on valmistettu supistavasta epäorgaanisesta aineesta lisäämällä silikaattien lisäaineita ja mineraalitäyteaineita. Tätä mastista käytetään uunien ja kaasukanavien eristämiseen ja kestää jopa + 1600 ° C: n lämpötiloja.

Ei kovettamaton tiivistysmasto. Homogeeninen viskoosi massa, joka koostuu useista erilaisista kumista, täyteaineista ja pehmittimistä. Se myydään briketeissä ja sitä käytetään ulkoseinien sulkemiseen, sinettiovien ja ikkunoiden lohkojen sulkemiseen seinän liitoskohdassa.

Universal. Se on homogeeninen bitumi ja erilaiset täyteaineet. Mastikaali on tarkoitettu vedenpitävyyteen ja katteisiin, mikä luo eri rakenteiden ja putkistojen korroosiosuojauksen. Myös yleismaalarin avulla on mahdollista liimata erilaisia ​​rakennusmateriaaleja.

Kohinanvaimennuksen. Suihkutettu massa, jolla on hyvät tärinänvaimennus- ja äänieristysominaisuudet, perustuu synteettisten hartsien vesidispersioon lisäämällä syttymisominaisuuksia.

Butyylikumit. Tämä materiaali on valmistettu ympäristöystävällisistä komponenteista, eikä se altistu putoaviin prosesseihin. Mastic käytetään laajalti ilmanvaihtojärjestelmien eristämiseen.

Akryylin vedeneristys. Suosituin materiaali, joka syntyy, kun sitä käytetään vedenpitävän kalvon pintaan ja suojaa päällystettä muotista, kosteudesta ja ruosteesta. Se on erittäin kestävä ja helppokäyttöinen, ja sitä käytetään ainoastaan ​​sulkemiseen sisätiloissa.

Epoksi. Tällainen materiaali valmistetaan paksun massan bitumihartsin muodossa, joka on liuotettu orgaaniseen ohuempaan, kuivaan pigmenttiin ja täyteaineeseen pehmittimellä. Ennen suoraa levitystä mastikoostumukseen. Tämän materiaalin ansiosta saadaan erittäin kestäviä ja kulutusta kestäviä tuotantotöiden lattioita, joita käytetään myös liimana.

Kaksikomponenttinen polyuretaani. Valkoinen nestemäinen massa, hajuton ja muodostaa voimakkaan elastisen päällysteen levityksen jälkeen. Kaksikomponenttista polyuretaanimaalia käytetään juomavesisäiliöiden, vesiputkien ja korkean kosteuden omaavien huoneistojen vedeneristämiseen.

Mastinen sovellus

Bitumiset mastiset aineet voidaan levittää joko käsin, harjalla tai rullalla tai mekaanisesti käyttäen erityistä ilmasuihkua.

Molemmat näistä käyttötavoista ovat melko teknisesti edistyksellisiä ja tarjoavat hyvän mahdollisuuden suorittaa katon asennukseen liittyvää työtä melko helposti ja nopeasti kattopinnan kulmasta riippumatta. Tämä on erityisen havaittavissa, kun järjestetään kattoja, joissa on suuri määrä liitäntöjä ja erilaisia ​​elementtejä.

Kaivosten, putkien, tukirakenteiden jne. Päällystämisen aikana valssattujen materiaalien täytyy viettää paljon aikaa ja vaivaa leikkaamalla materiaaleja, joskus erittäin monimutkaisia ​​kokoonpanoja, kun taas mastiksit mahdollistavat päällysteen suorittamisen samalla tavoin kuin sileillä pinnat. Siksi mastikoilla on tässä suhteessa tiettyjä etuja valssaamismateriaaleja vastaan.

Bitumin mastikulutus per 1m²

On mahdotonta suunnitella työtä ja tehdä arvio, kun ei tiedetä, kuinka paljon materiaalia tarvitaan 1 m²: n käsittelyyn. Mastin kulutuksen määrittämiseksi on helpoin tapa tarkastella etikettiä, ja jos sillä ei ole näitä tietoja, vähintään yhden suositellun vähimmäismateriaalin kirjoitetaan yhden kerroksen soveltamiseksi. Sen vuoksi on helppoa laskea itsenäisesti tarvittava määrä materiaalia. Periaatteessa mastiksit 30-70% koostuvat haihtuvista liuottimista, mikä tarkoittaa samaa prosenttiosuutta bitumin koostumuksen kutistumisesta sen levittämisen jälkeen.

Vedeneristysmasto

Huonekalut Olympus

Huonekalut Olympus-yrityksille tarvitaan ompelu- ja verhoilukalusteet, maksut ovat 35 000 ruplaa, koko päivän, 9.00 - 18.00, paitsi viikonloppuisin. Koulutus.

Uusi kotiyhtiö

N. Usman, st. Tie 3a

koristelu

Str. Ordzhonikidze 14/16

Base Slate

tukku / vähittäiskauppa; yksittäinen / oikeushenkilö; maksutapa: käteinen / pankkisiirto

Ave. Patriots 19a

Rakennus- ja viimeistelymateriaalit

Protec (sähköinen signaali)

Voronezh, st. Sähköinen signaali 32

PromTehSnab LLC PKF

tukku / vähittäiskauppa; yksittäinen / oikeushenkilö; maksutapa: käteinen / pankkisiirto

Str. Volgogradskaya 30, varasto 36

Kaikki värit sinulle

Str. Tupolev 1, toimisto 109, 103

Protek (Solar)

Voronezh, st. Aurinko 19

Protek (Vitrukalla)

Voronezh, st. Vitruka 3b

Stroy, talo

tukku / vähittäiskauppa; toimitus; yksittäinen / oikeushenkilö; maksutapa: käteinen / pankkisiirto

Novaya Usman, s. Tie 1c

Protek (tiellä)

Voronezh, st. Tie 6a

Protek (Dimitrov)

Voronezh, st. Dimitrova 156

kattotiiliä

vedenpitävä bitumi-kimmoisuus

vedenpitävä bitumi-kimmoisuus

vedenpitävä bitumi-kimmoisuus

vedeneristysmastit asfaltti, kumi-bitumi

vedenpitävä bitumi-kimmoisuus

vedenpitävä bitumi-kimmoisuus

vedenpitävä bitumi-kimmoisuus

vedenpitävä bitumi-kimmoisuus

vedenpitävä bitumi-kimmoisuus

Vedenpitävät mastit

 • Vedeneristysmasto auttaa suojaamaan pohjaa ja muita rakenteita korroosiolta;
 • Sitä käytetään usein myös erilaisten käyttötarkoitusten ja perustusten putkistojen vedenpitävyyteen;
 • Toinen suosittu sovellus on saumattomien vedeneristyspinnoitteiden asentaminen kellareihin ja uima-altaaseen. Vesitiivistyksen ansiosta materiaali on suojattu tuhoamiselta ja sen toiminnot säilyvät pitkään.
 • Vedeneristysmateriaalina on bitumista, bitumipolymeerimastia, joka on tarkoitettu perustusten, kattojen ja muiden kosteuden alaisten rakennusosien asennukseen;
 • Lisäksi nämä vedeneristysmateriaalit ovat erinomainen tapa suojata metallirakenteita tai kokoonpanorakenteita korroosioprosenteilta.

Tyypit vedeneristysmastille

 • Akryylivetulakkaus - tehty akryylidispersion perusteella johtavien maailmanvalmistajien kemiallisista raaka-aineista ja on ympäristöystävällistä. Ominaisuuksiltaan vedenpitävä lattiapinnoite, sillä kylpyhuone on yksi parhaista ratkaisuista, jos tarvitset korkealaatuista ja luotettavaa vedenpitävää suojaa.
 • Bitumiset vedeneristysmastit - soveltuvat päällystyseristysmateriaaliksi erilaisille betonipinnoille, teräsbetonille, perustuksille sekä eri käyttötarkoituksiin. Vedeneristysmastin koostumuksessa Bitumast ei sisällä tolueenia eikä muita myrkyllisiä haitallisia liuottimia.
 • Kylmämuovaus tehdään bitumin, bitumipolymeerien, synteettisen kumin perusteella. Paras edustaja bitumivalevyn linjassa on vesitiivis-mast TechnoNIKOL 24 mgtn 20kg (pakkaus). Tämä käyttövalmis tuote on valmistettu maaöljybitumista, teknisistä lisäaineista, mineraalitäyteaineesta. Materiaaliin sisältyy myös liuotin.
 • Bitumiset polymeerimastit - ovat tahmeita materiaaleja, jotka koostuvat muunnetuista polymeereistä, kumista ja erikoistuneista lisäaineista, jotka lisäävät vedenpitävyyttä, tarttuvuutta ja toiminnan kestoa. Bitumimodifikaattoreina käytettyjä polymeerejä käytetään synteettisen kumin ja muovin pohjalta. Synteettisen kumin alapuolella olevan bitumi-polymeerimassan haitta on hauraus alle -40 ° C: n lämpötiloissa. Muovipohjaiset mastiset aineet ovat lämmönkestäviä ja pehmennä yli +155 ° C: n lämpötiloissa.

Vesitiivistykseen ja höyrysulkuseinien sisäiseen työhön suositellaan betonitiivisteitä. Tällä mastilla on monia etuja: se on hyvä tiivistysaine, joka ei salli kosteuden siirtymistä; kestää hyvin alhaiset ja erittäin korkeat lämpötilat ilman minkäänlaisia ​​vahinkoja sen ominaisuuksille. Toinen tärkeä ominaisuus - vedeneristysmastilla on korkea tarttuvuus ja vastustuskyky alkalisille ja happamille ympäristöille. Kosteuden kanssa kosketuksiin joutuvien pintojen suojaamiseksi käytetään useimmin vedeneristysmastia. Niiden tärkein etu on, että niiden käyttö ei edellytä lisätoimia, kuten lämpenemistä, jalostusta jne.

Suosituimmat mastituotteiden valmistajat

 1. HimTorgProjectin tuottamasta vedenpitävästä bitumi Bitumusta (Bitumast) luotiin ainutlaatuisella teknologialla, jonka avulla voit yhdistää luonnolliset komponentit ja innovatiiviset kehitykset polymeerien alalla, jotta kaikki pinnat ja rakenteet voidaan suojata kosteudelta. Sen tuottamiseen käytetään korkealaatuista bitumia, orgaanisia liuottimia, täyteaineita, pehmittimiä, antiseptisiä aineita ja korroosionestoainetta.
 2. TechnoNicol -vesieristysmastilla (MGTN) on käyttövalmis materiaali, joka on valmistettu maaöljybitumin avulla, joka sisältää teknisiä lisäaineita, mineraalitäyteaineita ja liuotinta. Sitä käytetään betoni-, puu- ja muiden rakennusten (perusteet, kellarit, paalut) vedenpitävyyteen sekä metallipintojen, -rakenteiden ja -tuotteiden, myös putkien, autokorien, korroosiosuojaukseen.

Osta Voronezhin vedeneristysmastit

Sivustollamme on erikoistuneita yrityksiä, jotka myyvät vedeneristysmastia Voronezhissa. Päättäessä ostaa vesitiiviit mastit, on pidettävä mielessä, että pinnan, jolla materiaalia käytetään, on oltava täysin valmis: ei saa olla likaa, jäätä ja muita vikoja eikä kuivata.

tiivistysaineet

Bitumin pintakäsittely on edullisin ja tehokkain menetelmä tiilen, betonirakenteiden, metallisäiliöiden, putkien, puupalkkien ja muiden rakennusmateriaalien vedeneristykseen. Kuitenkin bitumin puhdas muoto on joitakin haittoja - materiaalia on vaikea soveltaa, ja vaikutuksen vaikutuksesta lämpötilan muutokset kalvon suojakalvo halkeamia. Nykyaikaisten bitumimateriaalien koostumus lisää aineita, jotka lisäävät vedenpitävien pinnoitteiden kovuus- ja halkeamiskestävyyttä.

Harkitse, mitä bitumin teknisiä ja toiminnallisia ominaisuuksia, mitä tekniikkaa tulee noudattaa materiaalin levittämisessä, ja antaa myös suosituksia vedeneristysmastin valinnasta.

Bitumi-mastikoostumus

Bitumipitoisuus on muovimateriaali, jolla on korkea sitomisaine ja vedenpitävyys. Bitumien lisäksi materiaalin koostumus sisältää supistavia orgaanisia aineita ja mineraalipohjaisia ​​lisäaineita.

Kovuus, tiheys ja alhaisissa lämpötiloissa kestävät seuraavat osat:

 • asbestipöly;
 • mineraalivilla;
 • arkkipohjaiset kvartsi-, kalkkikivi- ja tiilihiutaleet;
 • yhdistetty tuhka.

Funktionaalisten sakeutusaineiden (turpeen sirut, liitu, jauhettu asbesti) läsnäolo takaa mastin käytön, vähentää kulutusta ja parantaa materiaalin eristysominaisuuksia.

Bitumimateriaalin kuitusäyteaineet ovat vastuussa taivutusvastuksesta ja materiaalin vahvistamisesta. Polymeerikomponentit antavat materiaalin vedeneristysominaisuudet.

Bitumipitoisuus: ominaisuudet ja materiaaliominaisuudet

Bitumimateriaalin soveltamisala määritellään sen teknisillä ominaisuuksilla:

 • ehdollinen lujuus - 0,2-0,5 MPa (kgf / cm2);
 • liittymän lujuus betonilla - 0,3-0,4 MPa (kgf / cm2);
 • veden imeytyminen päivässä painon mukaan - enintään 0,5-1%;
 • murtovenymä - 100-300% (riippuu bitumimastista);
 • ehdollinen viskositeetti - vähintään 15-30 sekuntia;
 • pehmenemislämpötila - vähintään 100-130 ° C.

Bitumimateriaalin tekniset ominaisuudet antavat aineelle seuraavat suorituskykyominaisuudet:

 1. Korkea elastisuus. Tämä ominaisuus antaa materiaalin luotettavan tarttumisen kosteudelle suojattuun pintaan. Lisäksi kimmoisuus pitää pinnoitteen krakkautumisesta ja repimisestä.
 2. Liimaominaisuudet. Voiteluaine voidaan käyttää liimana telaneristyksen järjestelyyn.
 3. Eri rakennusrakenteiden suojaus kosteudelta.
 4. Bitumentimassan käyttö estää korroosion esiintymisen.
 5. Lisää rakennuselementtien elämää. Samanaikaisesti rakenteen toimivuus on täysin säilynyt.
 6. Lämpötilavaihtelutilanteet - erityisen tärkeitä, kun järjestetään vedenpitävyyttä alueilla, joilla on ankara ilmasto.
 7. Karkaistu bitumikalvo voidaan maalata millä tahansa värillä.

Bitumimastikoiden soveltamisala

Vedeneristysmastoilla on laaja soveltamisala. Useimmin bitumipohjaisia ​​materiaaleja käytetään seuraaviin töihin:

 • uuden katon järjestely;
 • Vanhan katon korjaaminen: Betonipohjan tasoittaminen, poistamalla kuormitettujen kerrosten vedenpitävyys noin 5 mm syvällä;
 • keinotekoisten altaiden, altaiden, suihkulähteiden vedeneristys;
 • Soveltaminen laattapinnoitteen asennuksessa paikoissa, joissa on suurempi kosteustaso;
 • metallituotteiden jalostus korroosiosuojana;
 • katon liitoksen vedenpitävyys vaipanreikiin, tuuletus- / savupiiput ja viemäriputket;
 • perussuojelu;
 • rullan vedeneristyksen asennus (bitumi-mastinen toimii liimana);
 • lämmöneristyslevyjen asennus bitumimastille;
 • vedenpitävyys järjestelyissä, joissa ei ole riittävää ilmanvaihtoa ja ylimääräistä kosteutta (kylpyhuoneet, altaat, saunat, kellarit, logistiikka ja autotallit).

Se on tärkeää! Bitumimastilla on merkitystä erilaisten kattotyyppien kannalta: metalli-, tasoitetut, valssatut, liuskekivet, teräsbetonilaatat jne.

Bitumiset mastit: sovellus katon korjaamiseen

Vedeneristysmastin luokittelu

Kaikki bitumimastikat voidaan luokitella kolmen pääkriteerin mukaisesti:

 • sovellusmenetelmä;
 • ruoanlaitto;
 • elastisten lisäravinteiden tyyppi.

Sovelluksen teknisistä ominaisuuksista riippuen on olemassa kahdenlaisia ​​mastioita: kuuma ja kylmä sovellus.

Kuumasekoittimen mastia on lämmitettävä 150-300 ° C: seen ennen käyttöä. Tämä suuresti vaikeuttaa pinnan vedenpitävyyttä. "Kuuman" masten etuja ovat:

 • muodostuu erittäin kestävästä pinnoitteesta, jolla on suuri elastisuusaste;
 • suojakalvo ei kutistu;
 • kyky työskennellä negatiivisissa lämpötiloissa;
 • Huokoinen materiaalinen rakenne;
 • edullisia kustannuksia.

"Kuumaa" bitumimastista käytetään vahvistamaan pohjaa ja luomaan luotettava säätiön suoja vaikeissa olosuhteissa.

Lisää suosittuja sovelluksessa "kylmä" mastiksi. Tämä johtuu materiaalin monista eduista:

 • helppo levittää - ei tarvitse lämmittää mastia;
 • laaja valikoima bitumi vedeneristys;
 • ultraviolettisäteilyn kestävyys.

"Kylmä" mastiksit sekoitetaan liuottimen kanssa, jonka haihduttamisen jälkeen pinnoite kovettuu ja hankkii tarvittavat suorituskykyominaisuudet.

Valmistusmenetelmän mukaan bitumimastiset aineet on jaettu kahteen tyyppiin:

Yksikomponenttisia koostumuksia voidaan käyttää välittömästi astian avaamisen jälkeen, eivätkä ne vaadi lisäkäsittelyä. Tällä materiaalilla on kuitenkin merkittävä haitta - aukon avaamisen jälkeen on tarpeen selvittää koko purkki, muutoin - mastinen kovettuu. Tämä laatu on otettava huomioon, kun työskentelet suurella pinnalla.

Kaksikomponenttiset koostumukset ennen töitä on sekoitettava sakeutusaineen kanssa. Valmistelu ei vie paljon aikaa, mutta tällaisten mastisten säilyvyysaika on paljon suurempi kuin yhden komponenttisen bitumin.

Riippuen siitä, minkä tyyppisiä elastisia lisäaineita bitumimateriaalina on, erottuvat tällaiset vedeneristysmateriaalit:

 1. Kumipitoisuusmastit. Materiaali perustuu hapettuneeseen maaöljybitumiin, mineraalitäyteaineisiin, murusikumiin, synteettiseen kumiin ja liuottimiin. Luo vahvan kytkennän melkein mihin tahansa materiaaliin, myös avoimeen metalliin. Kumi-bitumimastilla ei ole pelkoja röyhtelyistä, iskuilta ja laaja käyttölämpötila (-40 ° C - + 100 ° C).
 2. Bitumi-kumimassa (BKM) - tallennuspidike joustavuuteen. Bitumikuivauksen jälkeen muodostettu suojakalvo voi nostaa alkuperäisen pituuden 20 kertaa. Tällöin ei muodostu aukkoja. Soveltamisala BKM - liimaus linoleumi, katemateriaali, parketti ja vaneri. Lisäksi mastikaalia käytetään korroosiosuojana metallituotteille, putkistoille ja betonirakenteille.
 3. Bitumipolymeerivalmiste on tehty bitumin vesipitoisesta emulsiosta ja modifioitu lateksilla. Materiaali ei sisällä orgaanisia liuottimia, joten sitä voi käyttää sekä ulkona että sisällä. Kovettumisen jälkeen muodostuu höyrysulku ja vedenpitävä kalvo, jolla on hyvä tartunta puuhun, teräkseen, betoniin ja tiiliin.

Tuotevalikoima johtavien bitumimastujen valmistajista

Sekä kotimaisia ​​että ulkomaisia ​​yrityksiä tuottavat bitumin kera. Harkitse suosituimpia tuotemerkkejä.

Mastic "Gidroizol" on seuraavat ominaisuudet:

 • vetolujuus venytyksessä - 37-60 kgf;
 • joustavuus ja ehdoton vedenpitävyys;
 • ylläpitää lämpötilan nousua jopa 85 ° C: seen 2 tunnin ajan;
 • pinnoitteen käyttöikä on 15 vuotta;

Technonicol on kehittänyt koko linjan bitumimastille ja materiaaleja säätiön valmistelulle:

 1. Vedenpitävään pohjaan, kattoon ja upotettuihin rakenteisiin käytetään:
  • mastiset bitumiset kattotuotteet Technomastop №21;
  • MGTN - vedenpitävä mastasia №24;
  • vettä emulsiomassan määrä 33;
  • kuuma mastinen "Eureka" №41;
  • bitumi-kumiastia nro 20.
 2. Vedenpitävään työskentelyyn tiloissa käytetään bitumimastista "Technonicol" nro 31 - maaöljybitumin vesimulsiota.
 3. Pinnoitteen suojaamiseksi UV-säteilyltä ja termisestä hankautumisesta, käytä alumiinihartsia nro 57. Materiaalin koostumus sisältää alumiinipigmenttiä, jolla on heijastusominaisuuksia.

Venäläinen yritys "Rastro" tuottaa vedenpitäviä materiaaleja kahden merkin alla:

 1. "Izhora" - bitumipolymeeriset tiivisteet ja "kuuma" mastiksi.
 2. "Slavyanka" on "kylmä" bitumipolymeerivalmiste, joka on tarkoitettu kattojen, perustusten ja putkien vedenpitävyyteen.

Lisäksi seuraavien yritysten tuotteet ovat hyvää vaatia: Bitumast ja Remmers Elastoplast.

Bitumimateriaalin kulutus: normit ja laskenta

Mastikulutus on yleensä merkitty etikettiin. Jos tätä parametria ei ole määritetty, se voidaan laskea itsenäisesti seuraavien suositusten perusteella:

 1. Aineiden kulutus riippuu suoraan haihtuvien liuottimien prosentuaalisesta koostumuksesta. Tyypillisesti tämä luku vaihtelee 20-70%. 70%: n indikaattorissa rasteri kulutus on 3 kertaa alle 20%.
 2. Laskettaessa on tärkeää ottaa huomioon eri teosten suorituskyvyn kulutusmääräykset:
  • kellari vedenpitävä - 2-4 kg / m2;
  • katon järjestely - 3,5-6 kg / m2;
  • ruberoidin liimaus - 1-2 kg / m2.

Se on tärkeää! Pystysuorien pintojen työstöä varten mastista levitetään kahteen kerrokseen. Toinen kerros on tarpeen peittää vasta kuivauksen jälkeen

Menetelmät bitumimuovin levittämiseksi

Luotettavan luokituksen perusteella voidaan päätellä, että bitumin mastista voidaan käyttää kahdella tavalla: kylmä ja kuuma. Lisäksi "kylmä" kalkkia voidaan käyttää sekä käsin että mekaanisesti.

Manuaalisessa menetelmässä käytetään suuria harjasten lyhyitä ja jäykkiä harjaksia. Tällaisiin töihin parhaiten sopivat harjaspyyhkeet. Masticia voidaan käyttää lyhyellä nap-telalla.

Vedenpitävänä vaakapintoja emulsiota kaadetaan pohjaan, kevyesti tasoitetaan puristimella ja sitten hierotaan rullalla tai harjalla.

Mekaanisoituun menetelmään kuuluu ilmaton ruiskun käyttö, jonka työpaine on 150 bar. Laite on erityisesti suunniteltu viskooseille formulaatioille.

Se on tärkeää! Ainoastaan ​​ruiskut ovat sopivia käytettäväksi, jossa komponentit sekoitetaan sisälle

Katon vedeneristystekniikka bitumimastilla

Annamme askel askeleelta, kun työskentelet kattotiinnityksellä kylmänä levitetyllä bitumimastilla:

 1. Säädä ohjeiden mukaisesti liuotinta mastiksi ja sekoita perusteellisesti.
 2. Ennen käyttöä kattorakenteita tulisi mieluummin lämmittää sisätiloissa 24 tuntia yli + 15 ° C: n lämpötilassa.
 3. Poista roskat, muodonmuutospeite käsiteltävästä pinnasta, kirkas lumi ja huurre.
 4. Tee katon pohja bitumin pohjamaalilla. Tätä vaihetta ei pidä unohtaa, varsinkin jos mastista levitetään huokoisella pinnalla.
 5. Peittausalue kuivuu. Jotkut mastiksit voivat myös käsitellä märkiä pintoja (asianmukaisen merkinnän pitäisi olla säiliön etiketissä emulsiona).
 6. Kaada hieman mastikettä katolla, peitä se ja hiero sitä pinnalle harjalla.
 7. Paikoissa, joissa on halkeamia muodostuminen ja paikat, joissa on mahdollista muodostaa halkeamia ja kylmien saumojen sijainnissa, vinosti vedeneristys on vahvistettava:
  • lasikuitumateriaali (lasikuitu tai lasikuitu), joka hukkuu ensimmäisessä kerroksessa mastiksi (päällekkäisyys ongelmaluotteen molemmin puolin on oltava vähintään 10 cm);
  • rullaa materiaalin pinta;
  • kun ensimmäinen mastikerros on kuivunut, levitä toinen kerros vedeneristysraudoituksen päälle.

Vihje! Ennen mastin levittämistä on tarpeen suorittaa testi ja määrittää pohjan kosteus. Tätä varten laita 1 x 1 m: n kokoinen polyeteenikalvo valmistetulle betoniselle pinnalle. Jos kalvon alla ei esiinny kondensaatiota 4-24 tunnin kuluttua, voit jatkaa jalustan käsittelyä mastiksella

Vedeneristys bitumimateriaalitekniikalla

Pohja vedeneristys mastiksella

Erilaisia ​​pinnoitteita bitumilla, hartsimainen seos, jolla on tiettyjä vedenpitävyysominaisuuksia, on pidetty jo kauan tehokkaimpana ja yleisesti saatavilla olevalle keinona suojella rakennusten rakenteita vedestä. Aikaisemmin tämän seoksen käyttämiseksi oli tarpeellista sulattaa bitumi korkeassa lämpötilassa - tulessa ja peittää sitten pinnat kuumalla massalla. Nyt kaikki on paljon helpompaa - mahdollisuus käyttää liuottimia. Pintaan tarkoitettujen bitumiliuoksen seoksen lisäämiseksi lisäaineilla pinnalle ei tarvita enempää kuin kaksi työntekijää, lisäksi bitumimastilla on varsin tehokas ja helppokäyttöinen. Tarkastellaan tarkemmin millaisia ​​mastikoita ja niiden ominaisuuksia on.

Millaisia ​​mastisia on olemassa?

Tähän mennessä käytetään monenlaisia ​​eristeaineita. Heillä on erilainen koostumus, laajuus, sovellusmenetelmä, mutta tehtävä on yksi - vedeneristys. On polymeerimastoja, mutta niiden käyttö on harvinaista ja bitumipolymeeriseosta, jota käytetään laajasti rakentamisessa. Tätä me harkitsemme tarkemmin.

Mastinen voi olla:

 • Bitumia. Tällaisten kitti sideaineiden, täyteaineiden, sementin, asbestin, liidun, mineraalivillan ja muiden komponenttien komponentit.
 • Bitumi-kumi. Erinomainen vedeneristysmateriaali, joka koostuu bitumista, EPDM-siruista, pehmittimestä. Joissakin tapauksissa on välttämätöntä käyttää seosta kuumalla tavalla.
 • Bitumi-polymeeri. Sisältää liuotinta, polymeerimodifiointiainetta, kumirumua ja muita täyteaineita.
 • Bitumiemulsio. Koostuu hienojakoisesta seoksesta, joka sisältää bitumia, mineraalitäyteaineita ja teknisiä inkluusioita vesiympäristössä. Sitä käytetään yleensä valmistelutyössä pinnan peittämiseksi muiden mastisten kanssa.
 • Rakentaminen bitumi. Tämäntyyppisen mastikan vedenpitävyys tulisi suorittaa kuumalla tavalla, kun materiaali kuumennetaan 300 celsiusasteeseen. Tämä ei tietenkään ole niin yksinkertainen.

Lämpörakentaminen bitumi

Vaadittava vedenpitävyyspaksuus

Vesitiivistyksen paksuuden suhteen bitumiseos ja bitumipolymeeri, joita vaaditaan levitettäväksi kerroksittain, yleensä kerrosten lukumäärän tulisi olla 2-4. Vedeneristyskerroksen paksuus riippuu suoraan siitä, kuinka syvä pohja menee. Pohjustussyvyys on 0-2 metriä, kerroksen paksuuden tulisi olla 2 mm, syvyys 2-5 metriä, vedenpitävyys on 6 mm.

Uuden kerroksen paksuus on mahdollista mitata sekä levyllä että kampuksella ja kuivan kalvon paksuus voidaan määrittää universaalisella paksuusmittarilla.

Ei vähemmän suosittu ja tehokas menetelmä vedenpitävälle pohjalle - nestekumin tai lasin käyttö sekä niihin perustuvat syvät tunkeutumiskoostumukset. Tätä menetelmää kuvataan yksityiskohtaisesti artikkelissa "Tekniikka nestemäisen vedenpitävyyden säätiön." Lisäksi tämä menetelmä sopii sekä nauhalle että monoliittiselle perustukselle.

Kerrosten levittämisen ominaisuudet

Kaikki bitumipohjaisten mastikerrosten tulee kuivua ja kovettua hyvin, ja vain vastaavaa kerrosta voidaan käyttää. Jos kiirehdit ja levität kerroksen odottamatta koko edellisen kuivaamista, on olemassa vaara erottelusta. Myöskään tekniikan noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa mastisuojaeristyksen tarttumisen pohjaan.

Mastista valmistetun lattiamateriaalin kuivumisasteen tarkistaminen on erittäin helppoa. Riittää sen pinnan tarttuvuuden määrittämiseen. Jos se ei ole tahmeaa, kerrosta voidaan pitää kuivana. Bitumikastikerroksen kuivumisaika riippuu sen osista, vesihöyryn sisällöstä ilmassa, lämpöolosuhteissa, sekä ympäristössä että pohjan lämpötilaolosuhteissa.

Kuinka laskea bitumimassan kulutus

Seoksen tärkeä ominaisuus on sen kulutus, joka voidaan löytää tarkastelemalla etiketin tietoja. Jos sen tietoja ei ole, mutta suositeltu kerros on kirjoitettu, niin on vielä mahdollista määrittää likimääräinen kulutus. Tällainen eristysmateriaali sisältää pääsääntöisesti vähintään 30% ja enintään 70% ohentimia (haihtuvat liuottimet), ts. Mastiksin käytön jälkeen tilavuuden muutos on sama 30-70%.

Pohjustuksen vedeneristysmateriaalin kulutus on noin 2-4 kiloa, koska kattosekoitus vaatii vähintään 3,5 mutta enintään 6 kiloa, bitumivalon kateaineen liimaamiseen tarvitaan 1-2 kiloa. Jos käytät kuumaa pinnoitetta, niin vedenpitävä aine tarvitsee enemmän. Nämä digitaaliset laskelmat vastaavat mastin m 2: n levitystä.

Vedenpitävän pinnoitteen halutun paksuuden saavuttamiseksi bitumimuovia tulisi levittää 2-3 kerroksessa, kun se peittää kaltevat seinät ja pystysuorat rakenteet.

Pinnoitteen vedenpitävyyden tekniikan ominaisuudet

Valmistelutyöt

Ensinnäkin on välttämätöntä valmistaa pohja, johon päällyste levitetään. Se on puhdistettava aineista, jotka heikentävät adheesion - rasvoja ja öljyjä, sekä poistavat kaikki ylimääräiset hiukkaset - pöly, rakennusjätteen jäänteet jne.

Jotta pohjamateriaali olisi vedenpitävä, se soveltuisi ongelmitta, pohjan on oltava luotettava ja kiinteä, pyöristetyt kulmat (joiden säde on 30-50 mm) tai viistetty. Pohjan ja seinän siirtymälinjoissa on fileiden (fileet) läsnäolo.

Vähintään yhtä tehokasta vedenpitävyysmenetelmää pidetään vedenpitävänä vedenpitävänä materiaalina. Tämäntyyppistä vedeneristysmenetelmää voidaan soveltaa menetelmänä vapaaseen käyttöön ja kiinnittämiseen. Myös muiden vedeneristämismenetelmien avulla voit lukea artikkeleissamme "Vedeneristysnauhan säätölaite" ja "Menetelmät monoliittisen perustan vedeneristämisestä".

Betonin pinnalle, jolla on huomattava määrä ilmakuplia sisältäviä tyhjiöitä, tulisi poistaa hienojakoisesta kuiva-aineesta valmistetusta sementtiastiasta. Vaara päällysteelle ja ns. "Kampasimpukat", jotka ilmestyvät muottirakenteiden risteyksestä.

Muista, että pinnan ei pitäisi olla märkä. Jos se on märkä, niin kuhien ja kuorintamasten muodostuminen on mahdollista. Pintojen suositeltava kosteuspitoisuus saa olla enintään 4%. Jos käytät vesipohjaista seosta - silloin pohjan kosteus voi olla jopa 8%, mutta pinta ei voi olla märkä.

Tarkista, onko mahdollista käyttää mastista, laita polyeteenistä valmistettu kalvo betonipinnalle. Jos 4 - 24 tunnin aikana nestettä ei esiinny asetetun materiaalin alla, voidaan sitten perustuksen bitumin vedeneristys suorittaa.

Primer-sovellus

Adheesion parantamiseksi on tarpeen valmistaa aikaisemmin valmistettu pinta erityisellä alukkeella. Alukkeen tyyppi valitaan käytettävän vedeneristysseoksen mukaisesti. Harjan tai rullan käytön avulla, koska se on kätevämpää kenelle, esitä substraatti kerroksittain. Odota, kunnes pohjamaali kuivuu ja pinta ei ole enää märkä.

Mastinen pintamateriaali

Maalipohjan päällyste bitumipohjaisesti voidaan suorittaa harjalla, lastalla, telalla ja vaakapinnalle levitettäessä seoksen annetaan kaataa. Kaikki kerrokset on levitettävä siten, että ne ovat yhtenäisiä, jatkuvaa, samalla paksuudella.

Päällystyseristyksen levittäminen pystysuoralle alustalle alhaalta ylöspäin

Levitä eristävä seos alhaalta ylöspäin, nauhojen tulee olla yhdensuuntaisia ​​toisiinsa. Pintamaalaus on tehtävä ulkopuolelta, josta vesi virtaa.
Muista, että toinen kerros voidaan levittää vasta sen jälkeen, kun ensimmäinen on kokonaan kuivunut.

Vedeneristysraudoitus

Alueilla, joilla pinnat ovat vierekkäin, on halkeilua. Tällaisissa tapauksissa on tarpeen suorittaa vedeneristyksen vahvistaminen.

Vahvistussuunnitelma kellarin vedeneristys

Vahvikkeisiin tarvittavat materiaalit ovat lasikuitu ja lasikuitu. Ne upotetaan eristysmateriaalin kerrokseen ja kulkevat telan yläosasta muodostaen tiukimman yhteyden eristävään materiaaliin. Tämän jälkeen pinta pinnoitetaan toisella vedeneristysmassakerroksella. Jotta alapinnan vedeneristys mastilla olisi onnistunut, lasimaisen materiaalin asettaminen ei saa olla alle 10 cm.

Kuuluisat muovit valmistajat

On olemassa melko suuri määrä erilaisia ​​vedeneristysmastteja, joilla on erilaisia ​​ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Yksi parhaista ovat elastomiksien bitumimulsion mastiksit. Tämä seos soveltuu käsityöhön. Kun se on täysin kuiva, pintaan muodostuu luotettava, saumaton kalvo, joka sopii erinomaisesti kaikkien pintojen voimakkaaseen tarttumiseen.

Elastopaz - bitumipolymeerivalmiste, jolle on tunnusomaista korkea vedeneristys, erinomainen tuottavuus, lujuus ja joustavuus.

Mastic tunnettiin myös TechnoNIKOLin perustan vedeneristämisestä johtuen sen korkeasta laadusta, lisääntyneestä lujuudesta ja korkeasta vedenkestävyydestä.

Säätö bitumipitoisuus - askel askeleelta sovellusteknologia

Kun valitaan eristys kosteudelta pohjalle, bitumi on paras vaihtoehto: se on kemiallisesti inertti eikä sillä ole vuorovaikutusta veden kanssa. Nykyaikaisessa rakenteessa käytetään vain harvoin kiinteitä luonnollisia hiilivetyhartseja, jotka ovat parempia hinnoissa ja suorituskyvyssä keinotekoisiin öljytuotteiden jalostukseen, shaleihin ja kivihiiliin, jotka ovat osa mastisia aineita, tahnoja ja impregnointeja. Korkean muovattavuutensa ansiosta on kätevää käyttää niitä myös vaikeasti tavoitettavissa olevissa kellareissa, kun kiinteytys muodostaa vahvan ja kestävän pinnoitteen, joka on täysin kosteutta läpäisemätön.

Nestemäinen bitumi antaa hyvän tarttuvuuden myös karkealla betonilla pienellä materiaalinkulutuksella. Se on erityisen tehokas yhdistettynä polymeeri-lisäaineisiin (läpäisevä vedeneristustekniikka), jos ne ovat läsnä, mikrohuokoset ja halkeamat tiivistyvät ja kalvo ei irrota. Työskentelemällä nykyaikaisilla sävellyksillä ei ole vaikeaa, vaikka ei-asiantuntija, kaikki vaiheet ovat helppo tehdä itse.

Milloin tämä tekniikka on suositeltavaa?

Rakennuksen perustuksia voidaan suojata useilta eri tavoin kosteudelta. Erityisesti ne luovat pystysuoraan (rakenteiden maalaaminen nestemäisellä mastilla tai rullattavien materiaalien kiinnittäminen) ja vaakasuoraan (tyynyn, katehuovan, itsetasaavan lattian täyttö). Kellarin vedeneristys on suositeltavaa, kun pohjaveden pinta-ala on 1,5 metriä kellarikerroksen alapuolella ja seinien keskimääräinen paine on enintään 2 metriä edellyttäen, että käytetään perinteistä bitumipitoisuutta ja enintään 5 bitumipolymeeriä.

On parasta käsitellä tätä tekniikkaa osana monimutkaisia ​​suojatoimenpiteitä. On mahdollista käyttää nestemäistä bitumia sekä pohjan päärakennuksen vaiheessa että vedenpitävyyskorjauksen yhteydessä. Vaihtoehtoisena vaihtoehtona on bitumimastin käyttäminen liimaustekijänä katemateriaalin ja pohjan välillä.

Mastic ominaisuudet

Sen hyödyllisiä ominaisuuksia ovat:

 • Suuri tarttuvuus betonilla ja muilla alustyypeillä.
 • Kyky sietää alhaisia ​​lämpötiloja (-40 ° C asti) ilman halkeilua ja rikkoutumista.
 • Saumojen puute.
 • Bitumipastaa ja sen helppokäyttöisyys.
 • Pienimpien halkeamien ja vikojen tukkeutuminen betoniin kapillaareihin asti.
 • Vaikeasti tavoitettavien pintojen eristäminen (sekä pinta että maanalainen).
 • Mahdollisuus soveltaa vanhoja ja tuoretta betonia, ylläpidettävyyttä.
 • Biologisten vaikutusten kestävyys, este sienten ja homeen kehittymiselle.
 • Luo elastinen, vedenpitävä kalvo, jolla on suuri iskunkestävyys.

Bitumin kuivatusnopeus riippuu ympäröivästä lämpötilasta ja kerroksen paksuudesta. Sen pohjalta tehdyt yhdisteet levitetään sekä ulkopuolelta (myös kellarista) että säätiön sisäpuolelta. Ensimmäisessä tapauksessa rakennus on suojattu pohjavedestä, toisessa - kapillaarisen kosteuden tunkeutumisesta. Vesitiiviiden kellarien rakentaminen kellareihin ja perustuksiin lisää betonin vedenkestävyyttä 3-4 kertaa tiivistämällä sen rakennetta.

DIY-sovellustekniikka

Teokset toteutetaan seuraavan järjestelmän mukaisesti:

 • Pohjan valmistaminen, bitumin ostaminen.
 • Pohjamaalaus tai alukesovellus.
 • Pohjustuksen voitelu mastilla, saumojen vahvistaminen.

Vedenpitävyyden ensimmäisessä vaiheessa pinta on puhdistettu roskista, laastareista ja terävistä ulkonemista. Bitumimastin levittämiseen tarvitaan kiinteä pohja, jossa on vähäinen määrä huokosia. Kiinteät betonilaadut voidellaan hienorakeisella sementtilaastilla (suosittelemme ostamaan erityisen kuivaseoksen), kaikki särmät, kulmat ja siirtymät tasoitetaan. Toinen tärkeä vaatimus on säätiön kuivuus, pinnoituksen eristys turpoaa kosteuden alla.

Betonin kosteuden määrittämiseksi (sallittu arvo määritellään ohjeessa) pinnalle levitetään muovikalvo. Jos lauhde ei ilmesty siihen 2-6 tunnin sisällä, se saa siirtyä seuraavaan vaiheeseen vedenpitävyyden suojaamiseksi.

1. Primerin käyttö.

Betonialustan tarttumisen lisäämiseksi bitumilla käsitellään alukkeella. Pohjustin on nestemäisempi vedeneristys, ja siinä on suuri läpäisevyys, valittu tuotemerkki on vastattava perusmateriaalin koostumusta. Säästämiseksi se on mahdollista laimentaa bitumia (BN 70/30, 90/10, BNK 90/30) bensiinillä tai nefraasilla suhteessa 1: 3 tai 1: 4 tai mastiksella, jonka lämmönkestävyys on 80 ° C haluttuun konsistenssiin. Alusta levitetään koko pinnalle ainakin yhdelle kerrokselle, sementti-hiekkilaastin injektointipaikoille - kahdessa.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

2. Pinnoite nestemäisellä bitumilla.

Kaksi eristetyyppiä: kuuma ja kylmä. Ensimmäisessä tapauksessa koostumus vaatii esikuumennusta, ellei kokemusta ole, on parasta olla tekemättä työtä itsenäisesti. Kylmätäytteiset bitumit ovat käyttövalmiita välittömästi avaamisen jälkeen, niitä on vain sekoitettava. Pintakäsittely tapahtuu veden painepuolella, ei tarvita erikoislaitteita eikä erityisjärjestelyä. Bitumi levitetään harjalla, rullalla, spatolla, yhtenäisillä ja kiinteillä aivoilla alhaalta ylöspäin, on toivottavaa tarttua nauhojen suuntaisuuteen. Jokainen kerros kuivataan luonnollisissa olosuhteissa (2 - 12 tuntia valitun tuotemerkin mukaan).

Säätiön vedeneristyksen aikana kiinnitetään huomiota riskivyöhykkeeseen - alueet, joilla on suurimmat kuormat, halkeamat ja saumat. Niitä suositellaan vahvistamaan ohut lasikuitu, joka on päällystetty bitumilla ja kiinnitetty tiukasti pohjaan. Voimavarat ja ilman kerääntymät eivät ole hyväksyttäviä, erityisen vaikeissa paikoissa rainan päällekkäisyydet lisäävät eristyksen kerrosta. Tärkeä huomautus: betoniterästen päällystys tehdään lasikuidun primäärisen kuivauksen jälkeen.

Aineiston kulutuksen laskeminen

Suuntaviiva on käsiteltävän rakenteen ala, 10-15 prosentin marginaali on suunniteltu. Vesitiivistyksen bitumin keskimääräinen kulutus on 300-900 g / m2, se riippuu paljolti tiheydestä ja pinta-aineesta. Tärkeää on myös mastin, sen koostumuksen ja brändin laatu. Suositeltu virtausnopeus on ilmoitettava oheisissa ohjeissa, mutta ottaen huomioon, että nestemäistä bitumia on käytettävä useissa kerroksissa (noin 1 mm), tämä arvo kerrotaan kahdella tai neljällä.

Eristeen kokonaispaksuus riippuu pohjan syvyydestä, ja se liittyy pohjaveden vaikutuksen lisääntymiseen. Erityisesti, kun rakenteiden syvyys on enintään 3 m, riittää 2 mm, enintään 3-5 - vähintään 4 kerrosta bitumia. Bitumien vesitiivistyksen paksuuden pakollinen säätö: tuore ja kuivattu.

Vihjeitä ja temppuja

Kun työskentelet vanhan emäksen kanssa, hometta rasvanpoistoon ja puhdistukseen liittyy ongelmia. Tällöin pinta käsitellään antiseptisellä aineella, heikko liuos (1:10) suolahappoa on hyvä kapillaarien avaami- seen, sen jälkeen pestään puhtaalla vedellä. On mahdotonta sivuuttaa nivelet ja kaverit, bitumi ei siedä vahvoja mekaanisia vaikutuksia, joten kaikki terävät kampasimpukat häviävät. Halkeamat laajenevat ja leviävät tuoreella sementtilaastilla.

Pinnan kuivuus on tärkeä edellytys, kun käytetään pohjustuksen vedeneristysmateriaalia. Poikkeus on syvä tunkeutumisen kiteytyminen erityisillä polymeeri-lisäaineilla, mutta ne edellyttävät esikostutusta. Kaikissa muissa tapauksissa pinnan kosteuden asteen ei tulisi ylittää 4-8%.

Tiheimmän vedenpitävyyden saavuttamiseksi ilman pitkää taukoa jokainen kerros levitetään välittömästi sen jälkeen, kun edellinen kuivuu. Jos olet epävarma siitä, miten voit käyttää bitumimastia omiin käsiisi, tutustu siihen kiinnitettyihin ohjeisiin ja video-suosituksiin.

Katsottu: 2 286

Vedenpitävyys pohjalla bitumilla on yleinen ja kannattava tapa varmistaa rakennusten rakenteiden normaali kunto ja suojata niitä kosteudelta. Materiaali on erityinen viskoosi yhdiste, jolla on vedenpitävä kyky.

Ei niin kauan sitten, vastaava työ tehtiin käsin kuumentamalla materiaalia avoimessa tulessa, jota seuraa levitettävien pintojen sulaa muotoa. Tällä hetkellä prosessi on jonkin verran yksinkertaistettu. Liukeneminen on nyt liuottimia, minkä jälkeen se on helppo ja kätevä soveltaa rakenteeseen.

Mastityypit

Pohjaeristys voidaan suorittaa erilaisilla materiaaleilla. Ne eroavat keskenään soveltamisen, koostumuksen ja soveltamisalan mukaan. Vain toiminnallinen lisävaruste pysyy muuttumattomana - rakennusosien vedeneristys. On polymeerimastteja, joita ei ole laajalti käytetty, ja koostumuksia, jotka perustuvat bitumiin ja polymeereihin, joita käytetään pääasiassa nykyaikaisessa rakenteessa.

Seuraavat tyyppiset mastikat ovat tunnettuja:

 1. 1. Bituminen. Pääliimaosa on liitu, asbestimateriaali, sementtilaasti, mineraalivilla ja muut elementit.
 2. 2. Bitumiemulsiot. Se perustuu veteen, murskattuun bitumiin, mineraalitäyteaineisiin, teknisiin komponentteihin.
 3. 3. Bitumi-kumi. Se on tehty bitumin, pehmittimen ja murskatun EPDM-komponentin perusteella. Sitä käytetään vedenpitävänä lämmitetyssä tilassa.
 4. 4. Rakentaminen bitumi. Asennusmateriaali suoritetaan kuumana, lämpötilassa jopa 250-350 astetta.
 5. 5. Bitumipolymeeri. Se on valmistettu modifioiduista polymeereistä, liuottimesta, erityisestä täyteaineesta ja kumipohjaisesta muruista.

Yleisimpiä ovat TechnoNIKOL-yhtiön tuottamat mastit.

Vaatimukset vedenpitävälle paksuutetulle

Säätiön vedeneristustekniikan mukaan on suositeltavaa, että bitumiseokset jaetaan tasaisesti pinnalle useissa kerroksissa, joiden määrä voi nousta 4: een. Pohjan syvyydestä riippuen valitaan sopiva suojauspaksuus. Joten rakennuksen syvyys enintään 2 metriä, eristysarvon tulisi olla vähintään 2 mm, enintään 5 metriä - vähintään 6 mm.

Ohjaustyökaluna voidaan käyttää kampa, levyä ja yleispaksuusmittaria tarvittavien parametrien määrittämiseen. Teknisiä mittauksia ei ole vaikea tehdä ja tehdä itse.

Tehokkuudella ja suosimalla sinun on myös korostettava säätiön suojaa lasin ja nestekumin yhdistelmällä ja syvä tunkeutuminen materiaaliin. Vaihtoehto on yleismaailmallinen ja merkityksellinen sekä monoliittirakenteille että nauharakenteille.

Erityinen materiaalin asettaminen

Koska sovellustekniikka sisältää kerrostumista, on suositeltavaa, että jokainen peräkkäinen kerros jaetaan pinnan yli edellisen kuivauksen ja kovettumisen jälkeen. Toisin kuin maaliliiketoiminnan säännöt ja säännöt, tarvittava tarttuvuus tapahtuu vasta sen jälkeen, kun käytetty materiaali on täysin kovettunut, muuten komponentti voidaan erottaa toisistaan.

Kuten monet muutkin toiminnot, mastin kuivausaste määräytyy käsin kosketeltavien tunteiden avulla. Tumma pohja puhuu tarpeesta jättää materiaali jonkin aikaa. Ei ole määriteltyä valmiusaikaa, koska se riippuu useista tekijöistä, kuten ympäröivästä lämpötilasta, ilman kosteudesta, säätiöolosuhteista jne.

Mastinkulutuksen laskeminen

Kulutus on tärkeä parametri rakentamisessa, jolla on ratkaiseva merkitys koko rakennelman lopullisessa talousarviossa, laadussa ja luotettavuudessa. On suositeltavaa olla tallentamatta tätä ongelmaa. Yleensä 1 m2: n kulutus on merkitty vedenpitävien materiaalien pakkaukseen. Jos tällaisia ​​tietoja ei ole, mutta kerroksen suositeltu parametri esitetään, vastaavat tiedot määritetään laskemalla.

Vedeneristyskomponentti koostuu usein haihtuvista liuottimista, jotka sisältyvät koostumukseen 30-70%, mikä osoittaa bitumin mastimäärän muutoksen suuruuden sen täydellisen kuivauksen jälkeen.

Yleensä keskimääräinen kulutus on korkeintaan 3-5 kg ​​perusta ja 4-6 kg katolle. Katonmateriaalin kiinnittäminen bitumimateriaalilla omiin käsiinsä maksaa 2 kg koostumusta. On huomattava, että kuumakäsiteltäessä vedenpitävyyden kulutus kasvaa hieman. Kaikki kulutukseen liittyvät tiedot otetaan materiaalin laskemisesta 1 m2: n pinta-alalta.

Suojapinnoitteen vaadittu paksuus saavutetaan jakamalla mastikerros 3-4 kerroksessa, levitettynä kalteviin ja pystysuuntaisiin rakennuselementteihin.

Ominaisuus teknologia obmazochnogo tyyppi vedeneristys

Valmistelut

Aluksi on kiinnitettävä enemmän huomiota työpinnan tilan laatuun. Sen maksimaalinen tarttuvuus on välttämätön, mistä lika, hartsit, öljyt, rasvaiset aineosat, roskat, pöly jne. Poistetaan. Bitumainen mastinen on hyvä pudota kiinteälle, sileälle ja tasaiselle alustalle, pyöristetyt kulma-elementit ja pinnat, joissa on puoli. Seinien ja pohjan siirtymispaikat on merkittävä täyteaineilla.

Tyypillisesti säätiöllä on betonipohja, jossa on lukuisia mikroskooppisia aukkoja, jotka sisältävät ilmaa. Tämän vuoksi on välttämätöntä pyyhkiä pinta hienojakoisella sementtilaastilla, joka perustuu kuivaan seokseen. Myös muottien telakointialueet poistuvat.

Valmistelu omilla kädillä merkitsee täysin kuivan pinnan muotoilua. Jos näin ei ole, mastin levittämisen jälkeen materiaali turpoaa ja delaminoituu. Tekniset normit säätävät sallitun kosteuden määrää enintään 4% tavanomaiselle seokselle ja enintään 8% vesipohjaiselle koostumukselle.

Tarkista, että betonipohjamaalaus on erittäin yksinkertainen. Tavallinen polyeteenikalvo otetaan, joka avautuu pohjaan ja jää jäljelle yhden päivän ajan. Jos tämän jälkeen nestemäisen aineen ulkoasua ei havaita, voit jatkaa vedenpitävyyden päävaihetta.

Pinnan pohjustus mahdollistaa eristeen parantuneen kiinnittymisen. Näihin tarkoituksiin käytetään aluketta. Valitse koostumuksesta riippuen haluttu päällystetyyppi. Maaperää voidaan käyttää omalla kädelläsi harjalla, rullalla tai ruiskulla ja hallita sen oikeaa kulutusta. Tarvitset vain yhden kerroksen, joka on kuivattu.

Mastinen sovellus

Vedeneristys pystysuorilla elementeillä levitetään koko työpintaan, mikä sopii rullalle, harjalla, spatulilla tai muulla menetelmällä. Jos suoritetaan horisontaalinen käsittely, se voi jakaa koostumuksen kaatamalla seosta. On tärkeää valvoa kunkin kerroksen yhtenäisyyttä, jatkuvuutta ja yhdenmukaisuutta.

Eristysmassa leviää pysty- tai kaltevalla pinnalla alhaalta ylöspäin. Jokaisen vierekkäisen kellarikerroksen on oltava rinnakkain edellisen kanssa. Yleensä sovellus suoritetaan rakenteesta, joka altistuu kosteudelle rakennuksen toiminnan aikana.

Vedeneristyskoostumuksen vahvistaminen

Paikoissa, joissa kaksi tai useampia pintoja on toisiinsa nähden, on olemassa vaara, että perusta aiheuttaa halkeamia ja muita vaurioita. Ulos voi olla suojarakenteen pinnan lujittaminen. Tämän tärkein on lasikuitu tai lasikuitu. Niiden kustannukset ja kustannukset ovat pieniä, joten älä hukkaa tätä hetkeä.

Sovelluksen tekniikka on upottaa materiaali eristävään kerrokseen maalaustelan huolellisesti puristamalla, jonka ansiosta voit varmasti suojata sen vedeneristämällä. Viimeisen massan yläpuolella. On suositeltavaa noudattaa sääntöä, kun lasikuitua on käsiteltävä ongelmallisilla alueilla, joiden leveys on vähintään 100 mm.

johtopäätös

Lopuksi haluaisin muistuttaa, että jos noudatat artikkelissa annettuja elementaarisia sääntöjä, vinkkejä ja suosituksia, saat laadukkaan, luotettavan ja edullisen toteutuksen minkä tahansa tyyppisen perustuksen luotettavuudesta bitumipitoisuudeltaan.