Bitumin vedeneristys

Obmazochnaya -vesieristys on monikerroksinen (2-4-kertainen) vesitiivis päällyste muovi- tai nestemäisistä koostumuksista, joiden kokonaispaksuus on useita millimetrejä.

Bitumipinnoite on halvin menetelmä betonin ja metallirakenteiden pintojen vedeneristykseen ja korroosiosuojaukseen, mutta sen soveltamisalaa rajoittaa bitumipinnoitteiden kestävyys.

Vedeneristyspinnoitteen luotettavuuden ja kestävyyden parantamiseksi on vältettävä puhtaasti bitumipäällysteiden käyttöä ensisijaisesti niiden riittämättömän veden ja halkeamiskestävyyden takia. Esimerkiksi bitumipäällysteet, viiden vuoden käytön jälkeen märällä maaperällä, ovat veden imeytymistä 12%.

Vesitiiviys on tärkein vedenpitävän pinnoitteen ominaisuus, joka määrittää sen kestävyyden. Testit osoittavat, että kun vedeneristysmateriaali on kyllästynyt vedellä (veden absorptio yli 5%), se menettää jopa 15% sen alkuperäisestä lujuudesta (vedenvastuskerroin 0,85) ja sen jälkeen kaskadin tuhoutuminen. Puhtaissa bitumeissa diffuusiivisen veden imeytyminen on erittäin voimakasta ja kolmen vuoden kuluttua rakennusbitti on tuhoutunut.

Vedenkestävyyden parantamiseksi sinun on täytettävä bitumi mineraalisella täyteaineella tai yhdistettävä se polymeeri-lisäaineilla, eli valmistaa bitumi (bitumi-polymeeri) mastiksi.

Ohuen päällystyspinnoitteen toinen ominaisominaisuus on sen halkeamiskestävyys terävin lämpötilanvaihteluilla tai rakenteen halkeamien muodostumisella. Päällysteen aiheuttamat lämpötilan rasitukset määräytyvät pinnoitteen ja sen pohjan lineaarisen lämpötilan laajenemisen kertoimen erojen sekä vedenpitävän materiaalin rakenteellisten ja mekaanisten ominaisuuksien erotuksella.

Stamps bitumi vedeneristys

Öljypitoisuus 90/10 (25 kg) - 19,40 ruplaa / kg

Obmazochnaya vedenpitäväksi bitumi BN ja BN 70/30 90/10 netreschinoustoychiva - pinnoite alhaisessa lämpötilassa crack erikseen läpi 5-7 cm: toisaalta, bitumista päällyste pystypinnoille kourun omalla painollaan, koska niitä kuumennetaan suorassa auringonvalossa 60. -70 ° C; siksi pehmenemislämpötila ja sen ja haurastumislämpötilan välinen ero - muovausväli (lämpötila-alue, kun materiaali on viskoosi-muovisessa tilassa, joka aikaansaa jännityksen rentoutumisen) normalisoidaan pinnoitemateriaalille.

Tavanomaisissa rakenteissa olevista bitumeista plastisuusväli ei ylitä 90 ° C ja sen lisääntyminen petrokemian menetelmillä on hyvin vaikeaa, mutta polymeerien lisäaineet mahdollistavat bitumipolymeerimastikat, joiden plastisuusväli on 150 ° C tai enemmän.

Polymeerien lisäaineet

Analyysi rakenne- ja reologiset ominaisuudet bitumi-polymeeri koostumuksia voitelevia ei ainoastaan ​​mahdollista määrittämään oikein, halkeilunkestävyyden päällysteitä vaan myös luokitella polymeerisistä lisäaineista luonteesta niiden vaikutukset rakenteesta bitumipäällysteitä, jakamalla ne seuraaviin ryhmiin:

 • rakenteelliset lisäaineet ovat sellaisia ​​kumeja, jotka "ompelevat" koko bitumin hyytymisrakennetta ja varmistavat materiaalin joustavuuden muotolujuuden koko lämpötila-alueella;
 • pehmitettävät aineet, kuten lateksit, jotka ainoastaan ​​laimentavat tai raken- tavat bitumikolloidin dispersioainetta muuttamatta merkittävästi sen haurauslämpötilaa (lukuun ottamatta KORS);
 • täyttö lisäaineita - kuten kumimurskaa ja mineraalitäyteaineita, joiden tehokkuus vaikuttaa vain tulos kääntämisen bitumi kalvo adsorptio sitoutuneena - ne vain tehostaa veden kestävyys ja lämmönkestävyys pinnoitteiden ilman omaa merkittävää vaikutusta niiden halkeilunkestävyyden matalissa lämpötiloissa.

Tutkimusvoimat kieltääkseen vedenpitävyyden käytön pitkäaikaisissa rakenteissa nestemäisten bitumien, bitumiemulsioiden ja kuuman bitumin vedenpitäviksi - vedenkestävyyden olosuhteissa.

Olosuhteiden perusteella on halkeamisvastus muuttujaan käyttölämpötiloissa, olisi poistettava vedenpitäväksi bitumi, kuuma bitumi-kumi sementit, ja mitä tulee mekaanisen lujuuden bitumi-polymeeri-vedenpitäväksi maanalaisissa rakenteissa täytyy olla suojattu, ja on näkyvissä olevat pinnat vahvistettu lasikuidulla materiaalien (lasi kangas, lasi kangas), joka lisää kustannuksia ja vaikeuttaa vedenpitäviä pinnoitteita.

Kuitenkin vedenpitävä pinnoite on taloudellisin suojapinnoite, joka vaatii työ- ja materiaalinkulutuksen vähimmäistasoa. siksi olisi suositeltavaa niissä tapauksissa, joissa suunnitellun vedenpitävyyden kestävyys ja luotettavuus ovat sallittuja.

Vedenpitävyyden erityyppisten teknisten ja taloudellisten ominaisuuksien analysointi antaa meille mahdollisuuden antaa suosituksia niiden käytöstä:

 • tavanomaisten maanalaisten rakenteiden, kellarien ja perustusten suojelemiseksi, bitumipolymeerin tai bitumi-kumimateriaalin vedeneristys on suositeltavaa;
 • Vedenpitävät päällysteet avoimilla pinnoilla ja kattopäällysteillä on välttämättä tehtävä pehmitetyistä koostumuksista, joiden plastisuusväli määrätään käyttölämpötilojen perusteella ja koostumus valitaan talteen perustuen rakenteellisten ja mekaanisten ominaisuuksien analyysin tuloksiin ja lämpötilojen rasitusten laskemiseen talvella. Sopivin bitumipolymeerimassa, jossa on rakenteeltaan lisäaineiden pehmittimiä.

Bitumin mastikulutus per m2: n katoneristys: laskelmat ja vinkit

Nykyaikaisessa rakenteessa käytettävää bitumimastaria käytetään erilaisiin vedeneristyskohteisiin. Siksi monet aloittelevien rakentajat ovat kiinnostuneita asiantuntijoista: kuinka paljon tätä materiaalia tarvitaan 1m 2: n kohdalla? Asiantuntijamme vastaavat: tämän pitäisi tehdä yksinkertainen matemaattinen laskenta.

Bitumimateriaalin käyttöominaisuudet

Bitumipitoisuus tarkoittaa kosteutta kestäviä materiaaleja, ja sitä käytetään pääasiassa betonirakenteiden suojaamiseen suojaamaan niitä kosteudelta. Ne voivat tuottaa vedenpitävyyttä, kuten talon kattoja ja niiden perustuksia.

 1. Se on vakaa alttiina aggressiivisille ympäristöolosuhteille, mukaan lukien hapettimet ja ultraviolettisäteily.
 2. Kevyt.
 3. Hyvä kimmoisuus.
 4. Suuri lujuus.
 5. Korroosionesto.
 6. Kosteus ja vedenpitävä.
 7. Pitkä käyttöaika.

Nämä bitumimastin vedeneristysominaisuudet riippuvat sen koostumuksesta - se on orgaanisten aineiden seos, jolla on taipumusominaisuuksia ja lisäaineita tai täyteaineita (esimerkiksi antiseptisiä aineita). Nähtävästi tämä vedeneristysmateriaali on viskoosimassaa, jossa on tumman värin yhtenäinen koostumus. Jähmettymisprosessissa se menettää viskositeettinsa ja muuttuu kovaksi.

laji

Bitumipitoisuus koostumuksesta riippuen on kahta tyyppiä:

 • kylmä (se on käyttövalmis tuote, jolle on tunnusomaista se, että se tehdään haihtuvan liuottimen pohjalta - heti kun tämä komponentti haihtuu, materiaali kovettuu ja muuttuu kiinteäksi aineeksi tai vedeksi);
 • kuuma (valmistettu välittömästi ennen käyttöä kiinteistä raaka-aineista kuumentamalla sitä).

Minkä tyyppisen vedeneristysmateriaalin perusteella päätät käyttää, laskentatoimet on suoritettava sen kulutuksen määrittämiseksi 1m 2: n kohdalla.

Kulutuksen laskeminen (per 1m 2)

Kuten jo mainittiin, tämän materiaalin kulutus ja laskenta 1 m 2: n osalta riippuu suoraan sen tyypistä - kylmästä tai kuumasta. Tosiasia on, että kuuma pinnoitus tapahtuu ilman kutistumista, toisin sanoen levitetyn kerroksen paksuus säilyy ennallaan.

Tämän materiaalin kulutus riippuu myös hänen työnsä tyypistä:

 • pintojen kiinnittämiseen;
 • vedenpitävyys.

Niinpä ensimmäisessä tapauksessa 1 m 2 keskimäärin se menee 800 grammasta 1 kiloon bitumimateriaalia ja toisessa - 2-3 kiloa. Mutta tämä on vähintään 1 millimetrin paksuinen kerrospaksuus.

Suuremman kerroksen paksuuden virtausnopeuden laskemiseksi on otettava huomioon käytetty materiaalin kuiva jäännös. Mitä tulisi ymmärtää termillä "kuiva jäännös"? Tämä on tietty määrä käytettyä ainetta, joka saattaa jäädä jähmettymisen jälkeen päällystettävälle pinnalle.

Eri tyyppiset mastiset erilaiset ja kuivat jäännökset. Keskimäärin se on 20 - 70% materiaalin alkumassasta. Mitä tällä prosenttiosuudella tarkoitetaan? 20-prosenttisella kuivalla jäännöksellä virtausnopeus on kolme kertaa suurempi kuin 70%: n ilmaisimella. Näin ollen materiaali, jolla on suuri indikaattori kuivajäännöksistä, on vähäinen monimutkaisuus ja alhainen kulutus.

Tarkastellaan tarkemmin bitumimateriaalin kulutusmäärää (riippuen sen tyypistä ja levitetyn kerroksen paksuudesta):

Bitumimateriaalin kuluminen 1 m2: n vesitiivistykseen

Bitumin vedeneristys kantavien rakenteiden ja lujitusten suojaamiseksi pidetään tehokkaimpana. Sitä käytetään pääosin pohjan, seinien ja aluskattojen pinnoittamiseen. Se on kätevä käyttää sitä, se estää pääsyn vedelle. TM TechnoNIKOL -tuotteet ovat suosittuja Venäjän markkinoilla. Se on hänen esimerkissään, että kerromme, kuinka paljon bitumipitoista mastia kuluu vedenkestävyyden neliömetriä kohden.

Pinnoituseristyksen edut

Tätä työkalua voidaan kutsua universaaliksi. Tehokkuusaste ei riipu siitä, missä sitä käytetään - väliseinät, suihkuhuoneen, kylpyhuoneen tai saunan / kylpyammeen höyrysulku. Lattian, seinien ja katon suojaamiseksi hänellä ei ole yhtäläisyyksiä. Tällainen suosio on perusteltu positiivisilla ominaisuuksilla:

 1. Kun kovettaminen / kuivaus muodostaa monoliittisen vedenpitävän kalvon, joka estää kosteuden tunkeutumisen ylä- tai alapuolelta.
 2. Nestemäisen pohjan ansiosta voit sulkea kaikki halkeamat, huokoset, aukot jne.
 3. Kun se levitetään kuivaan pintaan, muotti ei koskaan tule näkyviin.
 4. Mineraali- ja polymeeristen täyteaineiden läsnäolo koostumuksessa takaa hyvän kiinnittymisen mihin tahansa rakennusmateriaaliin - lattiapäällyste, seinäkoristelu jne.
 5. Itse kalvo on melko joustava, joten se ei repeä eikä purista kutistumis- tai mekaanisten / shokkikuormitusten aikana.
 6. Säilyttää lämpötila-alue -40 ° С... + 80 ° С

Mastiset lajikkeet

Bitumikastikkeen kulutus 1 m 2: lle käsitellystä pinnasta riippuu suoraan koostumuksesta, itse pinnasta ja käyttötavoista.

Itse bitumipuku on homogeeninen massa, joka koostuu bitumin sideainekomponentista (öljynjalostuksen tuote) ja täyteaineista (mineraaleista, polymeereistä). Riippuen lajikkeesta, koostumukseen lisätään antiseptisiä aineita ja herbisidejä. Lisäkomponenttien läsnäolo parantaa tuotteen suorituskykyominaisuuksia ja määrittää sen soveltamisalan (ks. Yllä oleva kuva).

 • mineraaliöljybitumi ja mineraali - lisäaineet (liitu, sementti, tuhka, mineraalivilla, kvartsihiekka);
 • emulsio - supistava komponentti, hienopöly ja vesiemulsio;
 • polymeeri - supistava polymeerielementtien (kumirumu, polyuretaani, polystyreeni) lisäys;
 • tiivistys (mekanismeja ja solmua varten) - öljypitoisuus ja pehmitettävät hartsit.

Lisäksi mastilla voi olla nestemäinen (nesteytetty) tai kiinteä ulkonäkö.

Valitse koostumus ja sovellusmenetelmä:

 • kylmä - jo valmiina käyttöön;
 • kuuma - edellyttää lämmitystä välittömästi ennen asennusta.

Kylmälajikkeita myydään hermeettisesti suljetuissa säiliöissä, jotka ovat käyttökelpoisia - kaadetaan lattialle osissa ja levitetään pinnalle. Kylmän bitumimassan kulutus lisääntyy riippuen käyttötavoista - harjalla, rullalla tai ruiskutustyyppisellä erityisellä pistoolilla. Jälkimmäinen kuluttaa taloudellisesti materiaalia, mutta jokapäiväistä elämää ei käytetä koskaan.

Kylmäkarkenemismaali myydään suljetuissa astioissa, jotka ovat valmiita levittämään.

Se on tärkeää! Lohkojen päälle, tiilet, kiinteät seokset levitetään harjalla.

Kuuma koostumus myydään kiinteässä muodossa ja vaatii suoran tulen lämmittämisen 165-170 ° C: seen juuri ennen levittämistä. Tämä on halvempi mutta ei vähemmän tehokas vaihtoehto vedenpitävyys, joka vaatii tiettyä taitoa. Se kovettuu muutaman minuutin sisällä ja muodostaa kuuroisen monoliittisen kerroksen pinnalle.

Kuumakangas esisulatetaan 170 astetta ja levitetään

Kotitalouksissa on parempi käyttää kylmiä formulaatioita. Ja vaikka se maksaa 20-30% kalliimpaa, mutta ne ovat helppokäyttöisempiä ja niitä säilytetään pidempään.

VIDEO: Kateaineen oikea suunta

Bitumimateriaalin kuluminen 1 m2: n vesitiivistykseen

On selvää, että kulutettavan aineen määrä riippuu sen tyypistä. Kuumaa käytetään vähemmän, koska se leviää nopeammin ja ei kutistu, eli jäähdytyksen jälkeen kerroksen paksuus pysyy ennallaan. Keskimäärin millimetrin paksuus on noin 3 kg. Jos bitumia käytetään liimaukseen, kulutus vähenee kolme kertaa - 1 kg: aan 1 m 2 pinta-alaa.

Puolivalmistuksen seurauksena noin 4 kg per neliö, suhteessa tämä lisää kuivan jäännöksen määrää.

Kattoeristeen riittävyys on 2 mm kerros kuumaa koostumusta ja 1 mm kylmä. Kellari ja kellari - 4 mm kuuma ja 2 mm kylmä, mutta liuos levitetään 2 kerroksessa.

Kulutustaulukko

standardit

Kylmä liuotin

Kylmä vesiemulsio

Bitumimateriaalin kulutus per 1m2

Bitumi-mastilla on eräs varsin yleisistä vedeneristysmateriaaleista. Sitä voidaan käyttää rakennuksen pohjan ja katon vedenpitävyyteen sekä yksittäisten rakenteellisten elementtien valmisteluun esimerkiksi pilareille, jotka muodostavat esteitä tai pieniä arkkitehtonisia muotoja.

Bittityyppien tyypit

Bitumi-mastille on olemassa useita kymmeniä kauppanimiä, mutta vain muutama, tai melko kolme, mastattityyppiä. Ne eroavat toisistaan ​​sovelluksessa ja koostumuksessa. Mastin ensimmäistä versiota käytetään yhdessä aggressiivisten kemiallisten liuottimien kanssa. Useimmiten ne perustuvat synteettisiin materiaaleihin, jotka sekoitettuina antavat liuoksen, jota voidaan levittää käsiteltävään pintaan kuumentamatta sitä ensin. Näiden mastisten ominaispiirre on niiden suuri vaara, joten niiden on työskenneltävä vain hengityssuojaimia käytettäessä.

Toinen vaihtoehto, toisin kuin ensimmäinen, vaikka se koostuu synteettisistä materiaaleista, tavallinen vesi toimii sen liuottimena. Tämä lisää huomattavasti sen käytön turvallisuutta. Ainoa vaikeus niiden käytössä on tarve kunnioittaa ympäristön lämpötila-indikaattoreita. Niiden ei tulisi ylittää +5 - +30 astetta.

Kolmas vaihtoehto mastiksi on käytetty pitkään. Se on perinteinen, mutta samaan aikaan tällainen mastisuus aiheuttaa paljon vaikeuksia. Sen käyttö edellyttää lämmitystä ja siihen käytetään erityisiä työkaluja. Kuumasovellusmastit ovat vaarallisia mestareille työskennellessään niiden kanssa, koska niiden sulamispiste on melko korkea, mikä lisää lämpöpalovamman riskiä.

Bitumimateriaalin kuluminen 1 m2: ksi pohjustuksen vedenpitävänä

Vedenpitävään pohjaan voidaan käyttää kaikkia päätyyppisiä bitumimastisia. Kuitenkin niiden kulutusmäärät ovat jonkin verran erilaiset. Kylmän levitysmenetelmän mastoja kulutetaan 1-1,5 kg / m2, edellyttäen, että yhden kerroksen paksuus on noin 0,5-1 mm. Kulutus kasvaa suhteellisesti kasvavien kerrosten lukumäärän mukaan.

Teknisten ongelmien takia kuumaa mastia levitetään paksummalla kerroksella - 2 mm. Siksi raaka-aineiden kulutus kasvaa vastaavasti ja on 2 kg / 1 m2. On huomattava, että kerrosten määrä perustan vedenpitävyydelle ei voi olla pienempi kuin kaksi, eli virtausta on nostettava vähintään kahdesti.

Bitumipolymeerimassan kulutus 1 m2: n osalta

Bitumi-polymeerimastoituja käytetään usein paitsi vedenpitävyyteen myös vedenpitävyyskerroksen liimaamiseen alustaan, joten niiden kulutus on hieman erilainen kuin perusparametrit. Valmistajan tuotemerkin, kemiallisen koostumuksen ja tällaisen masten tarkoituksen mukaan sen kulutus voi vaihdella 0,8-3 kg / m2.

Biomassan TechnoNIKOL kulutus 1 m2 kohden

Technonicol-bitumimastit eroavat toisistaan ​​koostumukseltaan, ja niiden kulutus eroaa toisistaan. Esimerkiksi kattorakenteisiin käytettyä TechnoMast-mastityyppiä voidaan käyttää esimerkiksi 1 - 3,5 kg / m2. Yrityksen TechnoNIKOL, nimittäin Vishera ja Fixer, tuottaman bitumipolymeerimassan määrä on vähintään 0,8 kg / m2.

Bitumikumin kumitiiviste AquaMast

Toinen tyyppinen mastituotanto TechnoNIKOL - bitumi-kumi-seos AquaMast. Sitä ei käytetä ulkotiloissa, vaan tilojen sisätilojen vedenpitävyyteen, esimerkiksi kylpyhuoneiden käsittelyyn. Sen kulutus vaihtelee 0,5-1,5 kg / m2

Bitumimateriaalin kuluminen 1 m2: n alapuolelle vedenpitävänä

Bitumi-mastilla on eräs varsin yleisistä vedeneristysmateriaaleista. Sitä voidaan käyttää rakennuksen pohjan ja katon vedenpitävyyteen sekä yksittäisten rakenteellisten elementtien valmisteluun esimerkiksi pilareille, jotka muodostavat esteitä tai pieniä arkkitehtonisia muotoja.

Bittityyppien tyypit

Bitumi-mastille on olemassa useita kymmeniä kauppanimiä, mutta vain muutama, tai melko kolme, mastattityyppiä. Ne eroavat toisistaan ​​sovelluksessa ja koostumuksessa. Mastin ensimmäistä versiota käytetään yhdessä aggressiivisten kemiallisten liuottimien kanssa. Useimmiten ne perustuvat synteettisiin materiaaleihin, jotka sekoitettuina antavat liuoksen, jota voidaan levittää käsiteltävään pintaan kuumentamatta sitä ensin. Näiden mastisten ominaispiirre on niiden suuri vaara, joten niiden on työskenneltävä vain hengityssuojaimia käytettäessä.

Toinen vaihtoehto, toisin kuin ensimmäinen, vaikka se koostuu synteettisistä materiaaleista, tavallinen vesi toimii sen liuottimena. Tämä lisää huomattavasti sen käytön turvallisuutta. Ainoa vaikeus niiden käytössä on tarve kunnioittaa ympäristön lämpötila-indikaattoreita. Niiden ei tulisi ylittää +5 - +30 astetta.

Kolmas vaihtoehto mastiksi on käytetty pitkään. Se on perinteinen, mutta samaan aikaan tällainen mastisuus aiheuttaa paljon vaikeuksia. Sen käyttö edellyttää lämmitystä ja siihen käytetään erityisiä työkaluja. Kuumasovellusmastit ovat vaarallisia mestareille työskennellessään niiden kanssa, koska niiden sulamispiste on melko korkea, mikä lisää lämpöpalovamman riskiä.

Bitumimateriaalin kuluminen 1 m2: ksi pohjustuksen vedenpitävänä

Vedenpitävään pohjaan voidaan käyttää kaikkia päätyyppisiä bitumimastisia. Kuitenkin niiden kulutusmäärät ovat jonkin verran erilaiset. Kylmän levitysmenetelmän mastoja kulutetaan 1-1,5 kg / m2, edellyttäen, että yhden kerroksen paksuus on noin 0,5-1 mm. Kulutus kasvaa suhteellisesti kasvavien kerrosten lukumäärän mukaan.

Teknisten ongelmien takia kuumaa mastia levitetään paksummalla kerroksella - 2 mm. Siksi raaka-aineiden kulutus kasvaa vastaavasti ja on 2 kg / 1 m2. On syytä harkita, että kerrosten lukumäärä ei voi olla alle kaksi, eli virtausta on nostettava vähintään kahdesti.

Bitumipolymeerimassan kulutus 1 m2: n osalta

Käytetään usein vain vedenpitävyyden, mutta vedenpitävän kerroksen liittämiseen pohjaan, joten niiden kulutus on hieman erilainen kuin perusparametrit. Valmistajan tuotemerkin, kemiallisen koostumuksen ja tällaisen masten tarkoituksen mukaan sen kulutus voi vaihdella 0,8-3 kg / m2.

Biomassan TechnoNIKOL kulutus 1 m2 kohden

Technonicol-bitumimastit eroavat toisistaan ​​koostumukseltaan, ja niiden kulutus eroaa toisistaan. Esimerkiksi kattorakenteisiin käytettyä TechnoMast-mastityyppiä voidaan käyttää esimerkiksi 1 - 3,5 kg / m2. Yrityksen TechnoNIKOL, nimittäin Vishera ja Fixer, tuottaman bitumipolymeerimassan määrä on vähintään 0,8 kg / m2.

Bitumikumin kumitiiviste AquaMast

Toinen tyyppinen mastituotanto TechnoNIKOL - bitumi-kumi-seos AquaMast. Sitä ei käytetä ulkotiloissa, vaan tilojen sisätilojen vedenpitävyyteen, esimerkiksi kylpyhuoneiden käsittelyyn. Sen kulutus vaihtelee 0,5-1,5 kg / m2

Talon rakentamisen aikana tärkeä rooli on säätiön ja tukien vedenpitävyys. Tämä takaa talon hyvän suojan kosteudelta, mutta myös sienen ja homeen ulkonäöltään. Hyvä ratkaisu vedenpitävyyteen on bitumimuovin käyttö. Mutta hyvää tulosta varten, sinun ei pidä ainoastaan ​​valita oikeanlaista materiaalia, vaan myös laskea oikein kulutusnopeus.

Bitumimastikan lajit, niiden ominaisuudet

Bitumi-mastista suositellaan perustusten, kattojen ja erilaisten metalliputkien vedeneristämiseen. Oikea vedeneristys estää kosteuden tunkeutumisen betonituotteiden vahvistamiseen. Tätä tarkoitusta varten käytetään erityisiä formulaatioita, jotka poikkeavat käyttötavoissa. Ne voivat sisältää erilaisia ​​lisäaineita ja komponentteja, jotka vahvistavat, sallivat mastin käytön märällä pinnalla, lisäävät vastustuskykyä korroosion esiintymiseen.

Masten koostumuksen lisäkomponentit lisäävät rakennuksen kestävyyttä. Jos talo on pieni, niin lisäaineita ei voida soveltaa. Suurilla esineillä on kuitenkin tämä haitta: muutamassa vuodessa pohjavesi voi imeytyä betonipohjan huokosten läpi talon kehyksen kiinnitykseen. Rakennuksen tällainen tuki rikkoo ja säätiön kuormitus kasvaa merkittävästi. Tämän välttämiseksi on parempi käyttää vedenpitävyyttä, joka sisältää erityisiä vahvistuskomponentteja - ne eivät ainoastaan ​​suojaa kosteutta vastaan, vaan myös lisäävät lujuutta.

Vesitiivistykseen käytetään 2 päätyyppistä materiaalia, jotka eroavat käyttötavoissa: kuuma ja kylmä.

sovellus vaatii materiaalin esilämmitystä. Tällaista mastetta levitetään vain kuumaksi, ja kovettumisen jälkeen se hankkii monoliittisen päällysteen. Tämä käyttötapa edellyttää lisälaitteiden käyttöä, joten sen käyttö ei ole kovin suosittua.

Kylmä menetelmä on yksinkertaisempi: ennen kuin käytät tällaista seosta, sinun tarvitsee vain sekoittaa, ja voit käyttää sitä valmiilla alustalla. Erillisellä kylmällä levitetyllä seoksella on pitkä elinikä. Mutta tällä ryhmällä on omat ominaisuutensa: ennen käyttöä on yhdistettävä ja sekoitettava useita eri säiliöissä varastoituja osia. Kylmämuovausmasto on myös jaettu seokseen, jossa on vesipohja ja liuotinpohjainen seos.

Bitumin kulutusmääräykset vedenpitäviksi: bitumin kulutus 1m2: ksi

Riippuen siitä millaisesta mastista käytetään (kylmä tai kuuma) on erilainen ja sovellusmenetelmä. Kylmä menetelmä vaatii suurta materiaalin kulutusta kuumuuden vastaisesti. Taulukossa 1 voidaan tarkastella aineen kulutuksen vertailukelpoisia ominaisuuksia käytettäessä kuumaa ja kylmää vedeneristysmenetelmää.

Taulukko 1. Erityyppisten bitumimateriaalien kulutuksen vertailukelpoisuus

Ennen bitumiineristeen käyttämistä pitäisi olla perehtynyt pakkauksessa olevan kuivan jäännöksen indikaattoriin. Aineiston kulutus riippuu tästä arvosta.

Taulukossa 1 annettuja indikaattoreita käytetään rakennusten perustusten vedeneristämiseen, mastille kuluu keskimäärin 2 kg / m2. Mutta jos katon vedeneristys suoritetaan, kulutus voi nousta 5 kg / m2. On suositeltavaa noudattaa tätä kerrospaksuutta vähentämättä tätä lukua.

Kuivan jään arvon vaikutusta mastin kulutukseen voidaan pitää esimerkkinä.

 1. Vedenpitävä pinta-ala on 30 m2.
 2. Kylmään veteen perustuvaa bitumimastaria käytetään.
 3. Seoksen kuiva jäännös on 60%.

Kun käytetään yhtä kerrosta tällaista mastia sen kuivumisen jälkeen, vain 60% alkuperäisestä painosta jää pinnalle. Siksi pinnan täytyy asettaa toinen 1 kerros.

On huomattava, että 60%: n kuiva-aineen indikaattori ei ole kovin alhainen. Kaikki mastit, tämä indikaattori vaihtelee 20 prosentista 70 prosenttiin. Jos ostat bitumimastia kuivalla jäännöksellä, joka on 20% sijasta 60%, sinun on käytettävä vähintään 5 kerrosta.

Kuiva-aineen indikaattori riippuu seoksen määrästä, joka on osa seosta. Kun bitumimastia levitetään pinnalle, liuotin haihtuu, joten materiaali kutistuu.

Kun hankit bitumimateriaalia vedeneristykseen, on kiinnitettävä huomiota kuivan jäännöksen arvoon. Joissakin tapauksissa on halvempaa hankkia kallis vaihtoehto, jonka indikaattori on 60% kuin budjettivaihtoehto, jonka indikaattori on enintään 30%. Tässä tapauksessa yksi kalliin materiaalin paketti vastaa useita halpoja.

Vaaditut materiaalit ja työkalut

Kun olet valinnut optimaalisen mastiksin vedeneristykseen, valmistele tarvittavat työkalut:

 • Roller.
 • Harjaa kovaa harjaksia.
 • Laaja harja.
 • Metal ämpäri.
 • Veitsi.
 • Paksuudesta.
 • Lähde, jossa voit lämmittää mastille (kuumalle levitysmenetelmälle).
 • Liuotin (kylmäliuotinjärjestelmään).

Valmisteltuasi kaiken tarvittavan työn, voit jatkaa vedenpitävyyden toteuttamista. Toimi näin, odota, kunnes sää on kuiva ja pinta, jolla työ suoritetaan, kuivuu kokonaan.

Vedeneristys bitumilla. Askel askeleelta

Vesitiivistystyö koostuu seuraavista vaiheista:

 • Pintapuhdistus.
 • Valmistusmateriaali.
 • Kasvatetaan pieni osa bitumista.
 • Soveltaminen pinnalle.
 • Varmista materiaalin täydellinen kuivaus.

Ensinnäkin pinta puhdistetaan harjalla, jossa on jäykät harjakset ja sitten puhtaalla kostealla liinalla ja jätetään kuivumaan. Tämän jälkeen valmistetaan bitumiseos. Jos liuottimessa käytetään kylmää laskeumaa, on noudatettava tätä ohjetta: kaada seos säiliöön, kaada liuotin ja sekoita se. Ratkaisun pitäisi olla melko paksu, kuten kissel. Laimennusta varten voit noudattaa tiettyä seosta koskevia ohjeita.

Voit helpottaa ratkaisun sekoittamisen työtä käyttämällä poraa, jolla on suuttimet.

Sitten laimennettua mastetta levitetään harjalla valmistetulla pinnalla. Harjaa käytetään vaikeasti tavoitettavissa olevissa paikoissa, mutta materiaalia levitettäessä suuriin tasaisiin pintoihin on parempi käyttää telaa.

Pintamaalaus

On välttämätöntä levittää materiaalia nauhoihin ja hajottaa se yhteen suuntaan, jos pystyasentoa käsitellään. Vedenpitävänä vaakatasossa voit kuitenkin yksinkertaistaa työtä: metallivaunusta kaada pieni määrä seosta pinnalta ja sileä se rullalla.

Kun työskentelet mastinen kylmä sovellus, et voi kiirehtiä, koska tämä materiaali kovenee päivässä. Siksi tällainen työ voidaan tehdä yksin.

Käytä toista kerrosmastia, odota päivää täysin kuivan ensimmäisen kerroksen kuivumisesta.

Mastinen kylmäsovellus voi vähentää merkittävästi työvoimakustannuksia, koska tämä menetelmä ei vaadi lisäkuumennusta seoksesta. Mutta tällaisen menetelmän miinus on suuren määrän liuottimia, jotka haihtuvat kiinteytymisen jälkeen. Siksi kylmää levitettyä mastista kulutetaan enemmän kuin kuumana.

Jos käytät mastista kuumaa sovellusta, työtä vaikeuttaa se, että sen on suoritettava monta kertaa nopeammin. Materiaalin kuumentamisen jälkeen se on välittömästi levitettävä pinnalle ja tasoitettava, koska tällainen bitumi jäätyy 2 minuutissa. On parempi työskennellä yhdessä tämän mastikon kanssa: kun toinen sulaa materiaalin, toinen on levitettävä pinnalle.

Käytettäessä bitumi mastista kuumaa menetelmää, sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 • Sovelletaan sekoitus pystysuorilla alueilla ylhäältä alaspäin.
 • Nauhat ovat päällekkäin 100 mm: n marginaalin kanssa.
 • Älä sula suurta määrää materiaalia, muutoin se kuivuu nopeasti kauhassa ja on kypsytettävä uudelleen.

Materiaalin sulattamiseksi on tarpeen asettaa murskattu bitumi kauhaan, sen jälkeen sekoitetaan kunnes täydellinen liukeneminen.

Ammattimaiset vinkit

Perusteita vedenpitävyyteen:

 • On parempi työskennellä kuumalla kittiastialla nollan yläpuolella. Jos työskentelet nollan alapuolella, bitumi muuttuu hauraaksi ja on mahdollista, että se voi murentua tulevaisuudessa.
 • Kun kaikki työ on tehty, käytettyjen työkalujen pinta käsitellään liuottimella.
 • On suositeltavaa käyttää suojavaatteita ja hengityssuojainta, kun työskentelet materiaalin kanssa. Nämä turvallisuustoimenpiteet suojaavat hengitysteitä haihtuvia yhdisteitä vastaan ​​liuotin haihtumisen seurauksena.
 • Hoito tarvitsee vain kuivan pinnan. Jos käytät mastista kuumaa levitystä märälle alustalle, hartsi kiehuu ja kuplat muodostavat kuivuneen materiaalin yläkerroksen.

Kuinka käyttää vedenpitävyyttä oikein, löytyy tästä videosta. Esitetään vaiheittaiset ohjeet materiaalin levittämiseen.

Vedeneristys bitumimateriaalin avulla ei ole kovin vaikea tehtävä. Tässä työssä tärkein tehtävä on puhdistaa pinnat perusteellisesti työhön, valmistaa materiaali ja soveltaa sitä ohjeiden mukaisesti. Bitumiset mastit soveltuvat sekä betoni- että tiilipintaan sekä metallille tai puulle.

Bitumia pidetään yleisenä vedenpitävänä materiaalina.

Bitumi on asfalttimainen materiaali, jota valmistetaan keinotekoisesti. Se muodostuu luonnollisen bitumin käsittelystä johtuen, sitä käytetään laajalti rakennusalalla. Aineella on hyvät suojaavat ominaisuudet, estää kosteuden negatiiviset vaikutukset alustalle. Jotta voitaisiin ymmärtää, kuinka paljon seosta tarvitaan tiettyjen tehtävien suorittamiseen, on tarpeen määrittää bitumin kulutus 1 m2: n vesitiivistettä kohti.

Materiaalikustannukset voivat vaihdella useiden tärkeiden tekijöiden mukaan:

 • tyypin bitumimaali;
 • pinta-tyyppi;
 • työn tyyppi;
 • perustan laatu.

Se on tärkeää! Bitumin kulutus määritetään yleensä muutamassa minuutissa, koska pakkauksen valmistaja ilmoittaa sen. Tässä ovat kustannukset neliömetriltä päällysteen paksuuden perusteella - 1 mm. Lisäksi on tarpeen laskea tarvittava indikaattori ottaen huomioon levitetyn kerroksen pinta-ala ja ominaisuudet.

Seoksen kulutusmäärät

Silloin tapahtuu, että säiliökapasiteetti rakennusaineella ei ole vaadittuja indikaattoreita. Sitten sinun on etsittävä tietoja taulukoissa ja normeissa, jotta lasketaan tarvittavan seoksen optimaalinen tilavuus. Välittömästi huomaamme, että bitumin kulutuksen määrittäminen perusmääriin 1 m2 kohden on suoritettavan työn tyyppi ja koostumuksen tyyppi.

 1. Jos on tarpeen suorittaa päällyste, jonka tarkoituksena on suojata betonipohjaa kosteudelta ja muilta negatiivisilta tekijöiltä, ​​bitumi sulatetaan aluksi. Sitä käytetään nestemäisessä muodossa erityisellä harjalla tai harjalla. Käytetään kuumaa bitumia 1,5-2 kg neliömetriä kohden. Pinnoitteen paksuus ei saa olla alle 2 mm.
 2. Vedenpitävät vedeneristysmenetelmät katon suojaamiseksi, seosta käytetään suuria määriä. Tämä johtuu siitä, että on tärkeää tarjota täydellinen eristys, joka estää kosteuden pääsyn sisään. Bitumin kulutus 1 m2: n kohdalla kerroksen paksuuden ollessa 2 mm on 2-2,5 kg. Jos aiot päällystää pinnan lisäpaperimateriaalilla, seosta kuluu vähemmän. 1 neliöön. m tarvitsee noin 1 kg sideainetta. Jalostuksen jälkeen se asetetaan ruperoidiksi.
 3. Tienrakentaminen on toinen alue, jossa bitumikoostumuksia käytetään monenlaisten tehtävien suorittamiseen, esimerkiksi kaatumiseen. Kun impregnointi suoritetaan kullekin senttimetrin paksuudelle, käytetään emulsion litraa, jos puhumme pohjasta. Samaa indikaattoria suhteessa pinnoitteeseen tarvitaan 1,5 - 2 litraa seosta. Alemman asfaltikerroksen pohjustukseen bitumin kulutus per m2 on 0,3-0,4 l. Noin samat kustannukset havaitaan emulsion jakelussa esilangoitetulla pinnalla myöhempää asennusta varten. Jos pohja on sijoitettu raunioksesta, virtausnopeus, kun bitumia kaadetaan kohti m2 on 0,9 litraa.

Tässä ovat likimääräiset parametrit, joten on suositeltavaa ostaa materiaali pienellä marginaalilla - noin 10%. Näin vältytään työprosessin usein esiintyneestä puutteesta, lisäaikaa puuttuvan tilavuuden hankkimisesta.

Runkorakenteen kyllästäminen

Mitä tulee pinnoitteiden ja pohjojen järjestelyyn, jotka ovat pohjimmiltaan pölkkyjä, on usein välttämätöntä varmistaa pinnan lujuus ja suojata se kosteudelta. Sitten käytetään kuumaa bitumia, joka jakautuu tasaisesti jakeisiin.

Kun soraa kyllästetään, koostumuksen tunkeutumisen syvyys riippuu impregnoinnin tyypistä: kevyt tai syvä. Ensimmäisessä suoritusmuodossa koostumus läpäisee runkopatjan 4-6 cm, jälkimmäisessä - 6-8 cm.

Määritä bitumin kulutuksen raakamaidon kaatamiseksi on helppoa. Keskimäärin 1-1,1 litraa senttiä kohti. Perustuu neliömetriin. Niinpä on helppo laskea nestemäisen bitumin kulutus koko suoritettavan työn osalta.

Rakentaminen bitumi

Esimerkkejä bitumin laatuista

Ennen tehtävän aloittamista on tärkeää valita käytettävän materiaalin merkki. Laajamittainen rakennusbittumi BN 70/30. Päätarkoitus - erilaisten rakenteiden vedeneristys. Sitä käytetään tällaisiin tarkoituksiin:

 • katon vedeneristys;
 • vedenpitävyysprosessit perustuksiin ja väliseinien liitoksiin;
 • perusbetoni- ja puupinnat;
 • metallirakenteiden käsittely.

Ennen käynnistystä materiaali kuumennetaan. Sen jälkeen, kun haluttu paksuus on pinnalla. Kulutus vaihtelee 1-1,5 kg / neliö. Päällysteen korkeus on 1,5-2,5 mm. Jos tarvitset vedenpitävyyttä 2 kerroksessa, kustannukset kasvavat vastaavasti. Mutta seuraavalla kerroksella tarvitaan vähän vähemmän suojaavaa ainetta - noin 1 kg neliömetriä kohden.

Obmazochnaya -vesieristys on monikerroksinen (2-4-kertainen) vesitiivis päällyste muovi- tai nestemäisistä koostumuksista, joiden kokonaispaksuus on useita millimetrejä.

Bitumipinnoite on halvin menetelmä betonin ja metallirakenteiden pintojen vedeneristykseen ja korroosiosuojaukseen, mutta sen soveltamisalaa rajoittaa bitumipinnoitteiden kestävyys.

Vedeneristyspinnoitteen luotettavuuden ja kestävyyden parantamiseksi on vältettävä puhtaasti bitumipäällysteiden käyttöä ensisijaisesti niiden riittämättömän veden ja halkeamiskestävyyden takia. Esimerkiksi bitumipäällysteet, viiden vuoden käytön jälkeen märällä maaperällä, ovat veden imeytymistä 12%.

Vesitiiviys on tärkein vedenpitävän pinnoitteen ominaisuus, joka määrittää sen kestävyyden. Testit osoittavat, että kun vedeneristysmateriaali on kyllästynyt vedellä (veden absorptio yli 5%), se menettää jopa 15% sen alkuperäisestä lujuudesta (vedenvastuskerroin 0,85) ja sen jälkeen kaskadin tuhoutuminen. Puhtaissa bitumeissa diffuusiivisen veden imeytyminen on erittäin voimakasta ja kolmen vuoden kuluttua rakennusbitti on tuhoutunut.

Vedenkestävyyden parantamiseksi sinun on täytettävä bitumi mineraalisella täyteaineella tai yhdistettävä se polymeeri-lisäaineilla, eli valmistaa bitumi (bitumi-polymeeri) mastiksi.

Ohuen päällystyspinnoitteen toinen ominaisominaisuus on sen halkeamiskestävyys terävin lämpötilanvaihteluilla tai rakenteen halkeamien muodostumisella. Päällysteen aiheuttamat lämpötilan rasitukset määräytyvät pinnoitteen ja sen pohjan lineaarisen lämpötilan laajenemisen kertoimen erojen sekä vedenpitävän materiaalin rakenteellisten ja mekaanisten ominaisuuksien erotuksella.

Stamps bitumi vedeneristys

Öljypitoisuus 90/10 (25 kg) - 19,40 ruplaa / kg

Obmazochnaya vedenpitäväksi bitumi BN ja BN 70/30 90/10 netreschinoustoychiva - pinnoite alhaisessa lämpötilassa crack erikseen läpi 5-7 cm: toisaalta, bitumista päällyste pystypinnoille kourun omalla painollaan, koska niitä kuumennetaan suorassa auringonvalossa 60. -70 ° C; siksi pehmenemislämpötila ja sen ja haurastumislämpötilan välinen ero - muovausväli (lämpötila-alue, kun materiaali on viskoosi-muovisessa tilassa, joka aikaansaa jännityksen rentoutumisen) normalisoidaan pinnoitemateriaalille.

Tavanomaisissa rakenteissa olevista bitumeista plastisuusväli ei ylitä 90 ° C ja sen lisääntyminen petrokemian menetelmillä on hyvin vaikeaa, mutta polymeerien lisäaineet mahdollistavat bitumipolymeerimastikat, joiden plastisuusväli on 150 ° C tai enemmän.

Polymeerien lisäaineet

Analyysi rakenne- ja reologiset ominaisuudet bitumi-polymeeri koostumuksia voitelevia ei ainoastaan ​​mahdollista määrittämään oikein, halkeilunkestävyyden päällysteitä vaan myös luokitella polymeerisistä lisäaineista luonteesta niiden vaikutukset rakenteesta bitumipäällysteitä, jakamalla ne seuraaviin ryhmiin:

 • rakenteelliset lisäaineet ovat sellaisia ​​kumeja, jotka "ompelevat" koko bitumin hyytymisrakennetta ja varmistavat materiaalin joustavuuden muotolujuuden koko lämpötila-alueella;
 • pehmitettävät aineet, kuten lateksit, jotka ainoastaan ​​laimentavat tai raken- tavat bitumikolloidin dispersioainetta muuttamatta merkittävästi sen haurauslämpötilaa (lukuun ottamatta KORS);
 • täyttö lisäaineita - kuten kumimurskaa ja mineraalitäyteaineita, joiden tehokkuus vaikuttaa vain tulos kääntämisen bitumi kalvo adsorptio sitoutuneena - ne vain tehostaa veden kestävyys ja lämmönkestävyys pinnoitteiden ilman omaa merkittävää vaikutusta niiden halkeilunkestävyyden matalissa lämpötiloissa.

Tutkimusvoimat kieltääkseen vedenpitävyyden käytön pitkäaikaisissa rakenteissa nestemäisten bitumien, bitumiemulsioiden ja kuuman bitumin vedenpitäviksi - vedenkestävyyden olosuhteissa.

Olosuhteiden perusteella on halkeamisvastus muuttujaan käyttölämpötiloissa, olisi poistettava vedenpitäväksi bitumi, kuuma bitumi-kumi sementit, ja mitä tulee mekaanisen lujuuden bitumi-polymeeri-vedenpitäväksi maanalaisissa rakenteissa täytyy olla suojattu, ja on näkyvissä olevat pinnat vahvistettu lasikuidulla materiaalien (lasi kangas, lasi kangas), joka lisää kustannuksia ja vaikeuttaa vedenpitäviä pinnoitteita.

Kuitenkin vedenpitävä pinnoite on taloudellisin suojapinnoite, joka vaatii työ- ja materiaalinkulutuksen vähimmäistasoa. siksi olisi suositeltavaa niissä tapauksissa, joissa suunnitellun vedenpitävyyden kestävyys ja luotettavuus ovat sallittuja.

Vedenpitävyyden erityyppisten teknisten ja taloudellisten ominaisuuksien analysointi antaa meille mahdollisuuden antaa suosituksia niiden käytöstä:

 • tavanomaisten maanalaisten rakenteiden, kellarien ja perustusten suojelemiseksi, bitumipolymeerin tai bitumi-kumimateriaalin vedeneristys on suositeltavaa;
 • Vedenpitävät päällysteet avoimilla pinnoilla ja kattopäällysteillä on välttämättä tehtävä pehmitetyistä koostumuksista, joiden plastisuusväli määrätään käyttölämpötilojen perusteella ja koostumus valitaan talteen perustuen rakenteellisten ja mekaanisten ominaisuuksien analyysin tuloksiin ja lämpötilojen rasitusten laskemiseen talvella. Sopivin bitumipolymeerimassa, jossa on rakenteeltaan lisäaineiden pehmittimiä.

Laske bitumimateriaalin kulutus 1 m2: n vesitiivistettä kohden

Sana "bitumi" tulee latinankielisestä bitumista, joka tarkoittaa "hartsia". Se on erittäin liukeneva bensiiniin, alkoholiin, orgaanisiin liuottimiin. Sekä keinotekoisen että luonnon bitumin perusta on öljy. Bitumin vedenpitävyys kohteen seinällä, pohjalla tai nivelet katolla takaa kestävyyden ja pitkän käyttöiän. Tällaiset yhdisteet ovat erittäin tehokas keino suojautua kosteudelta, niiden arvoa on vaikea heikentää.

Bitumipohjaisten tuotteiden edut

Bitumi on yksi vanhimmista ja tehokkaimmista vedeneristysmateriaaleista. Se saadaan öljyhartsien käsittelyn seurauksena, sillä on amorfinen rakenne. Materiaalille ei ole erityisiä sulamispisteitä. Koostumuksella on suuri tiheys, ja se on myös tunnettu huokoisuuden puutteesta. Nämä ominaisuudet antavat koostumukselle hyvät vettä hylkiväominaisuudet ja ovat pakkasenkestäviä.

Bitumia on useita. Kunkin komponentin koostumuksella on merkittävä vaikutus taktisiin ja teknisiin ominaisuuksiin. Jos öljyjen pitoisuus on liian korkea, tällaisilla koostumuksilla on suurempi plastisuus, tällaisten bitumien sulamispiste on huomattavasti matalampi. Jos tervan prosenttiosuus on liian korkea, tämän aineen ei ole korkea plastisuus. Pehmentäminen edellyttää melko korkeaa lämpötilaa.

Näiden parametrien perusteella bitumit erotetaan seuraavista lajeista:

 • rakennusta varten;
 • teille;
 • eristää katto;
 • vedenpitäviksi niveliksi.

Korkeimpia elastisia bitumeja pidetään korkealaatuisina. Bitumin tärkeimmät edut ovat seuraavat:

 • korkea vedenkestävyyskerroin;
 • erinomainen tartunta;
 • vakaus ja lujuus;
 • alhainen hinta

Bitumimateriaalilla on haittoja, kuten:

 • ajan myötä pinnoite muuttuu hauraaksi, halkeamia ilmenee. Yleensä tällaisia ​​ilmiöitä ilmenee 5 vuoden toiminnan jälkeen.
 • useimmiten on sovellettava manuaalisesti, tämä prosessi on aikaa vievää ja aikaa vievää;
 • Se ei siedä ultraviolettisäteilyä, joten katot ovat vaaravyöhykkeellä, koska ne ovat alttiimpia auringonvalolle;
 • Sitä ei suositella käytettäväksi paikoissa, joissa on suuri mekaaninen kuormitus.

laji

Bitumi on jaettu kahteen tyyppiin: keinotekoinen ja luonnollinen. Ensimmäinen tyyppi saadaan öljyn käsittelyn aikana, jolloin saostetaan raskas hartsiyhdisteitä, joita kutsutaan terveenä. Tästä aineesta on tehty keinotekoinen versio.

Bitumipohjaisten työkalujen tuottamiseen on neljä tyyppiä, kuten:

 • jäännösyhdisteet ovat kiinteitä aineita, joilla on matala viskositeetti. Ne syntyvät tyhjötislauksella;
 • Oksidoituja bitumeja saadaan tervan käsittelyn jälkeen hapen käsittelyn avulla. Tällaisella bitumilla on suurempi sitkeys ja lämmönkestävyys;
 • krakkausbitumi saadaan bensiinin valmistuksen seurauksena raakaöljyn tislauksen jälkeen tällaisella bitumilla on lisääntynyt hauraus;
 • yhdistelmäbitumeja muodostuu, kun erilaisia ​​öljyjä sekoitetaan toisiinsa.

Luonnon bitumit digestoidaan kiehuvaan veteen, niillä on laaja käyttö maalien ja lakkojen valmistukseen. Niitä edustaa kolme sellaista tyyppiä kuin:

 • bitumien kerroksista, koska monilla kivillä (kalkkikivi, hiekkakivi) on suuri bitumipitoisuus;
 • pintavaihtoehdot löytyvät kiven pinnalta;
 • laskimotyypeillä on pieni prosenttiosuus mineraali-lisäaineista.

Sovellusmenetelmän mukaan bitumit erotellaan seuraavasti:

 • rakentamiseen - bitumista öljystä, jolla on nimike BN, käytetään betoniin;
 • katto - öljy, kattotiili bitumi on nimetty BNK, sopii metallia;
 • tienpinnoille - teiden öljyllä on nimike BND.

Kun valitset melunesto bitumia ja mastista BPM: tä, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin kriteereihin:

 • kuinka monta vuotta voi palvella;
 • kulutus neliömetriä kohden;
 • kuinka paljon on;
 • helppo asentaa;
 • lämpötilaolosuhteet ja asetusaika;
 • jossa on mahdollista suorittaa työtä - kohteen sisällä tai ulkopuolella.

Erittäin tärkeä indikaattori, joka on pidettävä mielessä, on aineen joustavuus matalissa lämpötiloissa. Materiaalin elastisuus on äärimmäisen tärkeää, koska tämä kerroin on osoitus sen pitkäai- kaisuudesta.

Eri sovellusmenetelmien koostumuksia koskeva normi

Tehokkain tapa suojata esine ympäristöön haitallisilta vaikutuksilta - on käyttää bitumi-mastista. Tällainen materiaali soveltuu kaikentyyppiseen työhön. On parempi ostaa erittäin muunneltuja bitumikompostointeja, jotka ovat yrityksen tuotantoa. Hyvä mastinen ei saisi sisältää liuotinta. Siinä on seuraavat edut:

 • taloudellinen kulutus;
 • tasainen kerros;
 • ei kutistumista.

Bitumi-mastilla on vedenpitävä, joten kattotiiviste on ihanteellinen. Työn tekeminen tällaisen aineen kanssa edellyttää erityisiä laitteita sen lämmittämiseksi. Vesipohjainen mastinen aine ei koostu liuottimista. Hajun puuttumisen vuoksi se on suunniteltu työskentelemään tilojen sisällä. On erittäin tärkeää kuvitella, millaista mastia tarvitaan neliömetriltä.

Seuraavat tekijät vaikuttavat rahastojen kulutukseen:

 • liuoksen tiheys;
 • käyttölämpötila.

Kylmä bitumi-kalkki (perusliuotin)

Kylmämuovi (vesipohja). perusta

Kuuma bitumipitoisuus. katto

Yksi kerros kulutus kg / 1 m2

Kuivumisaika + 22 ° C: ssa

Jos haluat laittaa koostumuksen kahteen kerrokseen, taulukon indikaattorit vastaavat vastaavasti suhteellisesti.

Yksi tärkeimmistä parametreistä on koostumuksen kulutus per neliömetri. mittari ja pinnalla oleva kuiva-ainepitoisuus. Mittayksikkö on käytetyn mastin kokonaiskulutusmäärän prosenttiosuus. Tämä tarkoittaa sitä, että pieni tasapaino kasvattaa alkuperäisen mastin kulutusta. Vasta sitten tulee elokuva, joka täyttää vaaditut parametrit.

Suurin osa markkinoilla olevista bitumimastikoista on indikaattori 25-75%. Yhden kerroksen paksuuden suhteen mastikulutus 75%: lla on 2,5-3 kertaa pienempi kuin 25%.

Joustavuus määräytyy kahden kertoimen suhde: säteen säde, joka altistetaan testiin ja lämpötila.

Joustavuuslämpötila on indikaattori, jolla materiaali ei repeä. Vedeneristyksen vedeneristys riippuu pitkälti materiaalin muodonmuutoksesta - tämä on tärkein indikaattori. Tartunta on myös tärkeä, ja jos tämä kerroin on hyvä, päällystettä voidaan pitää hyväksyttävänä. Tällaisen pinnan maalaus kestää pitkään.

Kuinka laskea?

Niinpä bitumimastin pääindikaattorit ovat seuraavat:

 • joustavuus;
 • plastisuus;
 • adheesion kerroin.

Mastikka valmistetaan nestemäisessä tai kiinteässä muodossa. Kaikissa pakkauksissa on oltava tekniset tiedot, jotka osoittavat koostumuksen kulutusta ja muita tärkeitä ominaisuuksia. Kiinteän tahnan valmistamiseksi on välttämätöntä kuumentaa se +180 asteen lämpötilaan. On erittäin tärkeää tietää: kuinka kauan aine pysähtyy. Tämä tapahtuu yleensä enintään 2,5 minuutissa. On muistettava, että bitumimastilla, jossa on synteettisiä lisäaineita, on vaarallisia toksiineja. Tällaisia ​​koostumuksia voidaan käyttää vain ulkona.

Kun käytetään kuumaa mastista vedeneristykseen, on otettava huomioon, että se ei kutistu ja levitetyn kerroksen paksuus ei muutu kuivauksen jälkeen.

Esimerkiksi jos sen kerros on 2 mm, niin se pysyy niin. Keskimäärin bitumia käytetään 1 neliöön. metriä 0,9-1,1 kg. Jos kerroksen paksuus kasvaa 2 millimetriin, virtausnopeus kasvaa suhteellisesti ja se on yli kaksi kilogrammaa. On selvää, että kun käytetään mastista 20% kuiva-ainepitoisuutta, se kestää kolme kertaa yli 75%. Nämä tiedot ovat tarpeen ostettavan materiaalin määrän laskemiseksi.

Kulutusmäärät

Kylmä käyttö (synteettinen pohja)

Kylmä levitys (vedellä)

Kuivaus + 22ºС, kosteus jopa 50%, 24 tuntia

Tarkempia objektiivisia laskelmia varten kerro kerrosten lukumäärä käytettäväksi. Jos työssä on materiaaleja, joissa on lasikuitua, niin tässä tapauksessa kerrosten lukumäärä kasvaa kolmeen. Kuumakerrosmastin tulee olla 2 mm, jähmettymisen jälkeen se vähennetään 1 mm: iin. Esimerkiksi säätiö on aina peitettävä kahdella kerroksella.

Bitumimateriaalin vaihto ei ole helppoa, koska se on erittäin taloudellinen ja erittäin tehokas materiaali.

Äskettäin "muoti" on ilmestynyt ruiskutetulla mastiksella, joka lyhyessä ajassa pienessä alueessa luotettavasti eristää pinnan. Tällaisten aineiden perusta on vesi, jonka kuiva jäännös on seitsemänkymmentä prosenttia, mikä on erinomainen indikaattori. Tällaiset mastikat eivät haise, niitä voidaan käyttää asuintiloihin, ne eivät sisällä toksiineja.

Tarttuvuus lujuudella, MPa

Suhteellinen murtovenymä,%

Joustavuus palkissa R = 6 mm, ° С

Arvioitu elinikä

Pinnoitustekniikka

Bitumikoostumusten pinnoittamismenetelmällä jaetaan kylmä ja kuuma. Toisessa tapauksessa materiaali kuumennetaan haluttuun lämpötilaan ja valittu alue peitetään sen mukana. Jähmettymisen jälkeen pysyy kiinteä, tasainen pinnoite. Tämä menetelmä löytyy perustusten, kattojen rakentamisesta ja jopa 7 mm: n nivelen eristyksestä. Tämän menetelmän edut ovat seuraavat:

 • taloudellinen toteutettavuus;
 • ei kutistumista;
 • nopea asetus

Kylmät mastikat ovat hyvin kysyttyjä. Syy on, että tällaisia ​​koostumuksia voidaan käyttää ilman erityisiä laitteita. Myyntiin on yleensä sekoituksia, jotka koostuvat yhdestä tai kahdesta komponentista. Ne eroavat toisistaan ​​varastointiajan ja käyttöolosuhteiden mukaan. Kylmämastisilla on pidempi säilyvyys ja käyttö.

Bitumin kulutus on tärkein indikaattori, missä tahansa pakkauksessa on reikä koostumuksen kulutuksessa.

Esimerkiksi 2 mm: n neliömetrin bitumipäällysteelle tarvitaan 3,2 kg - 4 kg. Tärkeä indikaattori on kuiva jäännös, joka on 25-75%. Korkealla kuivalla jäännöksellä päällyste on laadultaan korkeampi, koska niillä on suurempi paluupitkä. Suuri osa riippuu myös käsiteltävästä materiaalista.

On olemassa useita lisäaineita, joita suositellaan lisättäväksi tietylle pinnalle. Näiden joukossa on syytä mainita seuraavat:

 • tuhka;
 • liitu;
 • bitumin mikropartikkelit;
 • murskattu kvartsi;
 • polyuretaanimuruja;
 • mineralisointiaineina;
 • pehmentimiä.

Hyödyllisiä vinkkejä ammattilaisista

Suosittelemme seuraamaan asiantuntijoiden seuraavia vinkkejä:

 • ennen työn aloittamista pinta puhdistetaan perusteellisesti roskista, se on kuivunut hyvin;
 • kaikki ulkonevat elementit ja terävät palaset on poistettava, ne voivat häiritä päällysteen eheyttä;
 • kun pohjustuksen vedeneristys vaatii vähintään kolmen kerroksen päällysteen, kokonaispaksuus voi nousta noin 4 cm;
 • on suositeltavaa käyttää bitumia rullalla tai harjalla;
 • Mitä syvemmälle kellari sijaitsee, sitä tarvitaan enemmän vedenpitäviä kerroksia;
 • käytä seuraavaa kerrosta vasta sen jälkeen kun edellinen on kuivunut;
 • kattopäällysteisten kuumien bitumipintojen kerrosten tulisi olla 2,0 mm paksu ja kylmä 1,0 mm;
 • häikäilemättömät valmistajat eivät useinkaan anna tuotetta koskevia tuotetietoja. Nämä materiaalit ovat pääsääntöisesti alhaisia ​​käyttöominaisuuksia;
 • kun käytät kuumaa bitumia, käytä hengityssuojainta, käsineitä, suljettuja vaatteita ja erikoiskenkiä.

Lisätietoja bitumin masten kulutuksen laskemisesta 1 m2: n vesitiivistettä kohden on seuraava: