Mastin käyttö betonin vedeneristämiseen

Yksinkertaisen ja monimutkaisen rakentamisen rakennustekniikka muodostaa perustusuojan, joka estää kosteuden kielteiset vaikutukset. Tällaisen suojan läsnäolo voi merkittävästi laajentaa itse talon toimintaa.

Yksi menetelmä rakenteen perustan suojaamisen aikaansaamiseksi on päällystyseristys, paras materiaali, joka on polymeeristen yhdisteiden pohjalta tehty vesitiiviysmateriaali.

Mastinen hyöty

Obmazochnaya vedenpitävyys tarkoittaa yhtä suosituimpia menetelmiä vedenpitäväksi rakennusten ja rakenteiden perustuksille.

Tämän menetelmän edut ovat seuraavat:

 • Suojaa luotaessa ei muodostu saumoja, jotka tulevaisuudessa saattavat asettaa perustan ja antaa kosteudelle pääsyn;
 • Helppokäyttöisyys. Levitä muovia käsityökaluilla, esimerkiksi spatulilla tai suihkuttamalla erikoislaitteilla. Tässä tapauksessa masten levittämistä kutsutaan sumutetuksi vedeneristykseksi. Ruiskutus mahdollistaa mastin käytön vaikeimmin tavoitettavissa paikoissa ja myös tehdä saman tiheyden omaavan vedenpitävän kerroksen;
 • Tällaisen vedenpitävyyden kustannukset suhteellisen alhaisen työvoiman intensiteetin ja kulutushyödykkeiden alhaisten kustannusten vuoksi ovat täysin hyväksyttäviä.

On kuitenkin syytä huomata, että rakennuksen tai rakenteen perustuksen pinnoituksen vedenpitävyys suojaa säätiötä kosteudelta vain, jos rakentaminen tehdään hiukan kosteilla maaperillä, kun maaperän vesi on puolitoista metriä alapuolen alapuolella. Toisin sanoen kerros mastista voi suojata vain kapillaarista kosteutta vastaan.

Vedenpuhdistuslaitteen laji ja menetelmä

Suojauksen painopisteen perusteella vedeneristys on kaksi päätyyppiä:

Pystysuora vedeneristys on nimeltään suojaa kosteudelta rakennuksen ja rakenteen seiniltä ja muilta pystysuorilta rakenteilta. Mutta horisontaalinen eristys on talon pohjan eristys.

Vaakasuora vedenpitävyys on suunniteltava myös säätiön merkinnän aikana, sillä tämä kerros suojaa emästä pohjaveden haitallisilta vaikutuksilta ja on eräänlainen vedenpoistojärjestelmä. Suojauksen lisääminen kosteudelta vaatii paljon aikaa, kestää noin kaksitoista tai viisitoista päivää.

Eristeen läsnä ollessa muodostuu suojatyyny perustuksen ja veden kyllästetyn maakerroksen väliin.

Jos maaperän pinta-ala rakentamisalueella on korkea, sen jälkeen vedenpitävyys on tarpeen huolehtia viemärijärjestelmästä. Viemäröinti on luotava jo ennen perustuksen rakentamista.

Vedenpitävät materiaalit

Bitumin pohjalta tehtyjen erikoismateriaalien käyttö sallii rakennuksen tai rakenteen muiden rakennusten, myös muiden rakenteiden, eristämisen kosteudelta. Bentoniöljytuotteiden lisäksi erityisiä polymeeri-lisäaineita lisätään mastiksi.

Näiden komponenttien tärkein tehtävä on antaa kestävyys mastille, muoviteollisuudelle ja vahvuudelle, joka on luotu sen avulla jne. Lisäksi erityisten ominaisuuksien seoksen saamiseksi liuottimia voidaan lisätä siihen.

Nykyään rakennusmateriaalien markkinoilla on useita mastisia:

 • Hot mastinen, jonka pääasiallinen ero on se, että se on valmistettava välittömästi ennen rakennustyömaan käyttöä. Kuuma mastinen pääetu on suhteellisen edullinen.

Huoneen tyyppinen mastinen valinta

Mastiksi, jota käytetään talon vedenpitävän pohjan luomiseen, voidaan luokitella ottaen huomioon seoksen erilaiset ominaisuudet, esimerkiksi mastinvalmistuksessa käytettävien liuottimien tyyppi ja olosuhteet, joissa tätä materiaalia voidaan käyttää.

Seuraavia materiaaleja voidaan käyttää vedenpitävän vedenpitävyyden aikaansaamiseen:

 • Mineraali, sementti, massat, jotka on sekoitettu polymeereihin ja rakeisiin. Tämä seos kuivuu parhaiten korkeissa lämpötiloissa ja matalassa kosteustasossa, mutta jos seosta käytetään alhaisissa lämpötiloissa ja korkeassa kosteudessa, kuivaaminen voi kestää kauan. Kuivumisen seurauksena kerros vastustaa kosteutta ja paineita;
 • Mineraaliepoksi massat, jotka sisältävät epoksi-lisäaineita. Lisäaineita tarvitaan massatiheyden ja joustavuuden aikaansaamiseksi. Tällaisten seosten avulla muodostettu eristekerros on ohuempi kuin mineraalimassojen käyttäminen;
 • Bitumiset massat, jotka ovat äskettäin tullut erittäin suosittuja talon pohjan eristyksen aikaansaamiseksi. Kuivattujen bitumimassojen muodostama kerros on kestävä ja muovinen, joka kestää suuren paineen ja pitkäaikaisen altistumisen kosteudelle sekä erinomaisen tarttuvuuden tarttumisen pintaan. Bitumiseoksen avulla saatu paksuus on vähintään neljä millimetriä.

Prosessi mastiksi

Pohja, joka on suojattava vinosti vedeneristämällä, on oltava vahva ja kiinteä. Säätiön kaikkien kulmien on oltava pyöristettyjä, kaarevuussäde vaihtelee kolmesta viiteen senttimetriin tai ne on viistetty.

Horisontaalisten pintojen pystysuoraan siirtymispaikassa on oltava fileitä, ne ovat fileitä, joiden ansiosta siirtymän tasaisuus varmistetaan.

Ensimmäinen vaihe

Ensimmäinen vaihe perustamalla kellarin vedeneristys käyttäen mastista on valmisteleva.

Valmisteluvaiheeseen kuuluu seuraava työ:

 1. Pinta on tarkistettava. Jos on teräviä kulmia, on tarpeen suorittaa pyöristys tai viistäminen sekä fileet. Tällaiset elementit mahdollistavat tasaisen pinnoituksen levittämisen pinnalle.
 2. Lisäksi sinun on kiinnitettävä huomiota kuorien, halkeamien ja ilmakuplien esiintymiseen. Poista nämä vaikutukset sementtilaastilla, jonka on kuivuttava ennen masticin levittämistä.

Toinen vaihe

Toinen vaihe rakennuksen tai rakenteen perustan pinnoituksen vedenpitävyyden muodostamisessa on mastin välittömän levittäminen pintaan:

Mikä betonieristysmateriaali on parempi?

Betonirakenteiden vedeneristys maaperän tasolla on pakollista toimintaa rakennusten ja rakenteiden rakentamisen aikana. Samanaikaisesti tehokkain ja kestävä konkreettinen vedeneristysmateriaali on erikoinen mastinen betonin vedeneristykseen.

Mastit betonin vedeneristykseen: päätyyppejä

Valmistajat ja vähittäismyyntiketjut tarjoavat kehittäjille kaksi päätyyppiä betoniin: kylmä ja kuuma käyttö. Kylmänä käytettävät mastikat puolestaan ​​ovat yksiosaisia ​​ja kaksikomponenttisia.

Näin ollen yhden komponentin mastiksi betonin vedeneristykseen myydään käyttövalmiiksi - säiliön sisältöä tulisi sekoittaa vain. Kaksikomponenttisille materiaaleille on ominaista pitkä käyttöikä ja nopea asetus sekoittamisen ja käytön jälkeen.

Kun otetaan huomioon, että kylmävalmisteiset mastit eivät vaadi lisälaitteita lämmitykseen, tämäntyyppiset materiaalit ovat edullisia pienen yksityisen asuntorakentamisen osalta.

"Kuuma" kalkki vaatii esilämmitystä avoimella liekillä lämpötilaan 70 - 180 astetta, joten se noudattaa tiukasti turvallisuustoimenpiteiden vaatimuksia. Siksi kuumakäyttöisiä mastoaineita käytetään yksityisissä asuntorakentamisessa vain silloin, kun on erityisen vaikeaa ilmasto-olosuhteissa toimiva rakenne kovettu.

Betonin mastin käyttö- ja tekniset ominaisuudet

 • Kyky käyttää "liimana" telaneristyksen asennusta varten;
 • Luo vedenpitävän, hydrofobisen kalvon betonin pinnalle;
 • Suojaa rakenteen pintaa muotteihin, sieniin, sammaleihin ja jäkäläihin;
 • Luo luotettavasti huokoset ja pienet halkeamat;
 • Oikealla valinnalla käyttölämpötila-alueelta se ei repeä eikä hajoa vuosikymmeniä, edes nolla lämpötilassa;
 • Se on erinomainen tarttuvuus pohjaan;
 • Täysin kestää iskuja.

Sovellusominaisuudet

Telaneristysmateriaalin asennusta varten laitoksen pinta-ala peitetään jatkuvalla kerroksella, jonka paksuus on enintään 1 millimetriä. Tapauksissa, joissa mastilla on tärkein vedenpitävyys, kerroksen paksuus kasvaa 3 millimetriin useissa läpikulkureissa.

Yleensä betonin luotettavien ja kestävien vedeneristysmateriaalien saamiseksi on tarpeeksi 3-4 kerrosta mastista. Säästämiseksi ja käytön helpottamiseksi on suositeltavaa käyttää pohjan esikäsittelyä "mastic-primerillä".

Kulutus! Pinta-alan peittämiseen tarvittava mastin määrä riippuu mastin tyypistä ja tyypistä, sen koostumuksesta ja laadusta. Keskimäärin tämä indikaattori vaihtelee 1-1,5 kg / 1 m2 "kylmä" materiaalille ja 2 kg / 1 m2 "kuumalle" materiaalille.

Säätiön valmistelu

Betonin pinta puhdistetaan perusteellisesti pölystä, öljypinnoista ja muista epäpuhtauksista. Mastin paremman "tarttuvuuden" vuoksi on toivottavaa puristaa pinta tai käsitellä se alustalla ("mastic-primer").

On mahdollista käyttää kuin "ostaa" pohjamaali, ja keitä se kotona seuraaviin yksinkertainen resepti: pala lämmitetään 60-40 asteeseen kittiä pannaan bensiiniin (Lakkabensiini tai liuotinta) ja liuosta, pitäen suhteessa 1 osa mastiksin 3 bensiinin osia. Sovelletaan vastaanotettua liuosta maalipinnalla valmiiksi kahteen kerrokseen. Odota bensiinin haihtumista 15-20 minuuttia.

Hakumenettely

Pakkauksen avaamisen (sekoitus komponentteja kahden komponentin kittiä reheat "kuuma" kitillä) ja perusteellisesti sekoita sisältö jollakin sopivalla tavalla (muistitikku tai porakoneen erityisellä suutin).

On mahdollista käyttää mastista rullaa tai riittävän kovaa nylonharjan harjaa. Tarvittaessa suuret betonialueet vedetään lyhyessä ajassa, on suositeltavaa käyttää erikoislaitteita - ilmattomia ruiskutuskoneita.

Se on tärkeää! Betonin päällysteen kestävyys riippuu tällaisista indikaattoreista, kuten mastin joustavuudesta ja kimmoisuudesta negatiivisissa ilman lämpötiloissa. Kun otetaan huomioon, että eri merkit on erilaiset massat raja lämpötila parametreista jossa päällyste menettää kimmoisuutensa, olisi vastaava lähestymistapa materiaalin valinta luokan mukaisesti arvot alhaisissa lämpötiloissa tietyllä ilmasto-alueella.

Tärkein brändi mastista

 • MRB (kylmä). Soveltamisala: betonikaton korjaus;
 • MGTN (kylmä). Soveltamisala: ulkoseinien betonirakenteiden vedeneristys;
 • KMG (kuuma). Soveltamisala: katon korjaus;
 • VEBM (kylmä). Käytetään ulko- ja sisäpintojen vedenpitävyyteen;
 • MG-G 70 (kuuma). Käytetään betonin ulkoseinään;

Kirjeen nimen jälkeen näkyvät numerot osoittavat yleensä materiaalin sulamispistettä.

Suosituimmat tuotemerkit ja hinnat

 • Mastinen bitumiininen TechnoNIKOL AquaMast perusta (18 kg: n kauha maksaa noin 1200 ruplaa)
 • Universal bitumimastinen (ämpäri 18 kg, hinta 400 ruplasta ämpäriin)
 • Mastikumi (kauha 22 kg, hinta 1300 ruplasta)
 • MBU-mastinen (yleismaali-asfaltti, kauha 16 kg 350 ruplaa)
 • Tex Universaali bitumi vedeneristysmasto (2 kg kanava, hinta 250 ruplasta pankkiin)

Kuten näet, hinnat ovat hyvin erilaisia ​​ja monessa suhteessa riippuu valmistajasta. Ei ole pahoja todisteita markkinoilla TechnoNicoli-betonieristeen betonieristysmateriaaleista sekä kumimateriaalista.

Betonirakenteiden vedeneristys mastilla

Betonin vedeneristyksen alla tarkoitetaan toimenpiteitä sen suojaamiseksi kosteudelta. Tällainen työ on pakollinen ja säätelee rakentamisen standardit korroosionestoon (leikata 2.03.11-85, 3.04.03-85 ja 3.04.01-87). Säätiöiden heikko eristys on mahdotonta varmistaa koko rakennuksen luotettavuus ja kestävyys. Betonirakenteiden altistuvat ennenaikaiseen ja sisäilman kosteuden tulee näkyviin, ja pinta seinien homeen peitossa ja sientä.

Rakennusalan markkinoilla valikoima on esitetty materiaaleja vedeneristys. Ne on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

 • kova, muodostaen vedenpitävä kipsi;
 • nesteitä, jotka levitetään pinnalle ja tunkeutuvat huokoiseen rakenteeseen täyttämällä aukot;
 • bitumipäällystekoostumuksia, jotka tuottavat betoniseerumia luomalla vedenpitävä kalvo.

Jälkimmäinen tyyppi on kaikkein helpoin ja haluttu menetelmä rakennusrakenteiden vedeneristämiseen. Bitumiset mastiksit koostuvat synteettisistä hartseista lisäaineilla, jotka lisäävät tarttuvuusominaisuuksia. Voidaan toimittaa valmiiden ratkaisujen tai telojen muodossa. Tämän materiaalin lajikkeita on useita.

Mastit betonitiivistykseen betonipinnoitettuun kuumamuotoiseen menetelmään on hyvä vaihtoehto vaakatasojen suojaamiseksi. Se on puhdasta bitumia, joka toimitetaan kiinteässä muodossa. Levitä lämpöä 300 asteen lämpötilan ja harvennuksen jälkeen. Tämä on edullisin tapa eristää kosteudelta. Kulutus kulutuksen aikana 1 kerroksessa - n. 2 kg / m2.

Bitumi-mineraali sisältää sementin, hienojakoisen täyteaineen, asbestin jne., Mikä lisää pinnan lujuutta ja kestävyyttä. Vedeneristysominaisuudet ovat erityisten lisäaineiden mukana. Ne toimitetaan kuiva-tyyppisinä seoksina, joita käytetään itse liuoksen valmistamiseen. Jäätymisen kestävät lisäaineet, jotka ovat osa, mahdollistavat tämän mastin käytön alilämpötilassa. Suositut edustajat - perustettu Duoskrin, Plitonit Aquabarrier ja muut.

Bitumi-kumin mastiksit sisältävät täyteainetta kumista muru- tai emulsion muodossa. Voidaan levittää kylmäksi ja kuumaksi. Materiaalille on ominaista korkea tarttuvuus betoniin, joustavuus ja kestävyys. Suorituskyvyn parantamiseksi se voidaan lisäksi peittää Brisolin ulkopuolisella kerroksella. Korroosiota suojaava suojausaika on 10-15 vuotta (virtausnopeudella 3 kg / m2 ja kahdessa kerroksessa). Kuuluisia merkkejä - MBR 65, 75, 95; MBRH; TechnoNIKOL Aquamast.

Vesitiivistykseen tarkoitetulla bitumipolymeerimassalla on lisäksi sellaisia ​​synteettisiä aineita kuin polystyreeni, akryyli tai polyuretaani. Tärkein sovellus - luomisen tiiviitä liitoksia rakenteiden ja pohjavesien suojeluun pisin maanalaisten: tunnelit, öljyputkien ja niin edelleen. Toimitus on valmis käytettäväksi. Kylmänkestäviä koostumuksia talvella työskentelyyn ja lämmönkestävyyteen kuumalla ilmastoalueella. Kuuluisat merkit - akryylibituminist, Ceresit GL51.

Vesidispersio mastiksi vedeneristämiseen koostuu bitumiemulsiopastaa ja kivennäisaggregaatista. Se on jaettu kuumien ja kylmien sovellusten materiaaleihin. Vettä voidaan käyttää valmistettaessa viimeistä vesitiivistystekerrosta (esimerkiksi TechnoNIKOL Primer, perustaja Aquascreen). Sallittu seinien ja horisontaalisten alueiden käsittelyyn.

Valitessasi on suositeltavaa keskittyä kylmänkestävyyteen (jos sitä voidaan käyttää suunnittelu- ja sääntelyasiakirjoissa). Suhteellisen alhaisilla kustannuksilla ne ovat helppokäyttöisiä ja niiden säilyvyys on pitkä. Negatiivisissa lämpötiloissa voidaan käyttää mastisia aineita sen sisältämien lisäaineiden ansiosta. Käsitelty pinta on sileä, hermeettinen päällyste, joka on mekaanisen rasituksen vastainen.

Työntekoteknologia

Betonin vedeneristys alkaa koneen valmistelusta. Ensinnäkin rakenteet puhdistetaan hiekasta, likaa. Seuraavassa vaiheessa käytetään primeripäällystettä (esimerkiksi TechnoNIKOL Primer). Jos maaperä imeytyy hyvin, on tehtävä useita kerroksia. Seoksen kulutus neliömetriltä on 1,5 kg. Oikein käsitellyllä pinnalla pitäisi olla paksu musta väri. Pohjustus päällystetään käyttämällä rullaa tai leveää harjaa.

Pohjustetun betonin on kuivuttava 24 tunnin kuluessa, joten voit jatkaa perusmenetelmää. Tätä varten on suositeltavaa ostaa jotain edellä mainituista bitumista: kumia, polymeeriä tai mineraalia. Valmis koostumus laimennetaan tarvittaessa valkoiseksi höyryksi haluttuun konsistenssiin. Sekoittaminen on kätevää suorittaa porata sekoittimen suuttimella.

Pinnoittaminen tehdään lastalla tai telalla. Materiaali levitetään pehmeästi, jolloin vältetään liian paksujen kerrosten ja tahrojen muodostuminen. Vähintään sallitut eristysmäärät ovat kaksi. Aineen kulutus on noin 0,5 kg / neliö. Toinen kerros levitetään sen jälkeen, kun ensimmäinen kuivuu (12-24 tuntia). Joissakin tapauksissa (aggressiivinen ympäristö, pohjaveden tulva) tehdään pinnoite kolmessa läpikulussa.

Kun vedeneristys käyttäen bitumipohjaista mastia, on otettava huomioon seuraavat seikat:

1. Valmistetun pinnan on oltava täysin kuiva. Tarvittaessa se kuivataan voimakkaasti;

2. Suljetussa huoneessa on järjestettävä ilmanvaihto;

3. huoneessa, jossa vedeneristys on tehty, et voi käyttää avotulta ja savulta;

4. betonisuojaus ja pintasuojaus tulee tehdä haalareista ja hengityssuojaimesta;

5. Jos betonielementissä on metallisia osia, ennen bitumivalojen päällystämistä, niitä on käsiteltävä ruosteenestoaineella.

Mastit betonille: sovelluksen ominaisuudet, tyypit, teosten tekniikka

Talon rakentaminen hyvin harvoin tekee ilman betonin perustamista. Mutta itse materiaalin laadusta huolimatta se vaatii myös suojaa maasta ja ilmakehästä. Tässä artikkelissa käsitellään kahta tyyppiä: tiivistysmateriaali ja tiivistysmateriaali nivelille (halkeamat).

Materiaalin läpäiseminen betonin vedeneristykseen

Miksi tarvitset sitä

Yksi tärkeimmistä betonin vihollisista on vesi, joka voi virtauksensa ansiosta tunkeutua materiaalin kaikkein mikroskooppisiin huokosiin. Jonkin ajan kuluttua se alkaa tuhota pohjan, jolloin se tulee kokonaan käyttökelvottomaksi.

Bitumipohjainen mastinen

Tämä materiaali mahdollistaa vedenpitävien töiden tekemisen omilla kädillä, vaikka sinulla ei olisikaan riittävästi pätevyyttä.

 • olla yksittäisiä tai monikerroksisia;
 • paksuus on 1 mm - useita senttimetrejä;
 • muodostamaan kalvo, joka luotettavasti suojaa materiaalia vedestä ja muodonmuutoksista;
 • vastustaa happoja ja emäksiä.

Kuitenkin vain vedenpitävä polymeeri-lisäaine lisää tämän suojan elämää useisiin vuosikymmeniksi. Hän pystyy hyvin selviytymään odotetuista kuormista.

Betoniperustuksen valokuvasta kosteudelta

Tällaiset lisäaineet antavat kuumalle edulliselle bitumimateriaalille vedenpitävyyden säätääkseen elastisuuden ja tunkeutumisen. Tässä tapauksessa sinun on oltava lämmitystyökalu, ja sinun on noudatettava paloturvallisuuslaitteita.

Meidän tapauksessamme vedeneristysmastia käytetään:

 • tiivistämällä halkeamia, jotka aiheutuvat äkillisistä lämpötilan muutoksista.
 • luodaan hydrofobinen kalvo perustuksille.
 • kun jotkut betonialustan osat irrotettiin ja sen rakenne avasi, ts. suuri joukko oli alttiina.
 • vedeneristys betonipinnoille ja saumoille.

Mastinen ominaisuuksiltaan ja tuotantotavaltaan muistuttaa liimaa. Se eroaa siitä paremmalla viskositeetilla ja lisäkomponenttien läsnäollessa. Niitä on monenlaisia, yleensä ne on jaettu käytettäväksi rakennuksen ulkopuolella, joilla on hyvin selkeä säänkestävyys tai sisäpuolella.

Koostumuksessaan ne voivat olla:

 • bitumi;
 • polymeeri;
 • bitumi-polymeeri;
 • Hartsia.

Yksiosainen betonibetoni

Pääkomponenttien lisäksi ne sisältävät usein lisäaineita, mukaan lukien liuottimet ja täyteaineet. Ne mahdollistavat niiden käytön liimana esimerkiksi vedeneristys- ja vedeneristyksen betoniperustusten valmistuksessa. Koostumuksessaan ne eroavat:

Vihje: Jos et pysty tekemään viestintäkanavaa säätiössä tavanomaisin menetelmin, betonissa olevien reikien timanttiporaus auttaa sinua.

Sinun on ymmärrettävä, että on olemassa mastikoita, jotka on tarkoitettu vain vedenpitävyyden aikaansaamiseen, ja on olemassa niitä, joita käytetään muiden materiaalien liimaamiseen pohjaan. Suuresta luettelosta viimeisestä laaja-alaisesta bitumista, jonka hinta on melko hyvä.

Lisäksi on olemassa erillinen versio mastista, jota kutsutaan nimellä tie. Se on tarkoitettu asfaltti- ja sementtipäällysteiden saumojen ja halkeamien vedenpitävyyteen ja tiivistämiseen.

Polyuretaani kaksikomponenttinen mastinen

Koska eri lähdemateriaaleja voidaan yhdistää:

 • kumi;
 • synteettiset hartsit;
 • pehmentimiä;
 • täyteaineita,

saada materiaaleja voimakkaasti ja joustavasti. Lisäksi ne kestävät ikääntymistä ja aggressiivisia ympäristöjä, korkeita ja matalia lämpötiloja.

Jakautuvat mastit riippuen sideainekomponenttien ominaisuuksista, ne voivat olla:

 • elastinen;
 • muovi;
 • ei kuivunut;
 • kuivaus.

Yleisimpiä ovat:

 • bitumi;
 • polymeeri;
 • polymeeri-bitumi, joka yhdistää kahden edellisen lajin ominaisuudet.

Vesipohjainen vedeneristysmateriaali

Tiivistysmastit betoniliitoksille

Rakentamisessa käytetään erilaisia ​​tiivistysaineita, jotka eroavat keskenään:

 • komponenttien määrä on yksi ja kaksi komponenttia;
 • kemiallinen luonne.
 • akryyli,
 • polyuretaani - on paras suorituskyky kestävyyden, suhteellisen venymisen, lujuuden ja kestävyyden kannalta;
 • lateksista.

Germotex - betoniin liitettävät mastit

Alla on ohje, jossa kuvataan yksityiskohtaisesti betonilattian laajennusliitosten tiivistysprosessi kaksikomponenttisella tiivisteellä:

 • Valmista työkalut ja materiaalit:
   • hermeettinen mastinen;
   • alusta betonin syvälle tunkeutumiselle - substraatin vahvistamiseksi;
   • harja - käytä alusta;
   • kapea kolmiomainen spatula - tasoita tiivistekerros;
   • kehyspistooli - purista tiivistysyhdiste rakoon.
 • Valmista perusta, joka näiden töiden jälkeen tulisi olla:
   • vahva;
   • kuiva;
   • ei ole merkkejä sieni-infektioista;
   • pölytön;
   • likaa, öljyä, rasvaa, ruostetta, vanhaa maalia ja muita aineita sekä irrallisia hiukkasia, jotka voivat vaikuttaa materiaalien välisen tarttuvuuden laatuun.

  Tätä varten voit käyttää:

  • paineilmapuhallus;
  • hiekkapuhallus tai harja.

  Tällöin tontit on käsiteltävä alukkeella.

  Ulkopuoliset mastit betonin tiivistämiseen

  Vihje: Varmista, että kompressorissa ei ole jäljellä öljykalvoa.

  On suositeltavaa laajentaa kapea liitos ennen betonin tiivisteen levittämistä betoniin, minkä vuoksi käytetään teräsbetonin leikkaamista timanttipiireillä. On myös tarpeen ennalta vahvistaa perusta konsentroidulla alukkeella.

 • Vaivaa tiiviste sekoittamalla tahna kovetettavalla aineella. Yleensä kestää 3-5 minuuttia, tuloksen pitäisi olla homogeeninen massa. Älä riko pakkauksessa ilmoitettujen komponenttien annostusta. muuten:
   • kovettajan puuttuminen ei anna tiivisteen tarpeeksi kovettua;
   • ylitarjonta - massa tulee liian kovaa.

  Vinkki: materiaalin juoksevuuden lisääminen voidaan laimentaa liuottimella (valkoista alkoholia tai bensiiniä) nopeudella 80 g / 1 kg koostumusta.

 • Levitä tiiviste aseen kanssa ja levitä sitä tasaisesti sauman päälle. Ota lastasta ja tasoita kerros tasoitettuna betonilattian kanssa ja poista ylimääräinen materiaali.

  Yhteen täyttäminen mastiksella

  Vinkki: Sileän ja kauniin sauman saamiseksi kostuta spatula saippualiuoksessa ennen tasoittamista.

  Tällaisen tiivisteen elinkyky on noin 40 minuuttia + 20 ° C: ssa. Kun koostumus menettää sen (se pysähtyy pinnan yli), levitä hiekka tai sementti, jonka korkeus on 1-2 mm. 5 - 7 päivän kuluttua koostumus saa tarvittavan lujuuden.

  Vinkki: työn aikana ja sen jälkeen huoneen on oltava huolellisesti ilmaistuna.

  Materiaalin erityinen joustavuus mahdollistaa sen käyttämisen betonilattian ja -laattojen tiivistämiseen ja korjaamiseen, esimerkiksi pinnoitteiden reikiin ja halkeiluihin sekä tienvaurioihin. Koostumus voi kestää lämpötilanvaihtelut välillä - 50˚С - + 60˚С, mikä sallii sen käytön ulkotöissä.

  Betonipintojen suojaus - artikkelissa esitetyt mastiset ja tiivistysaineet tärkeimmät ominaisuudet. Niiden käyttö mahdollistaa rakenteiden käyttöiän huomattavan lisäämisen, mikä säästää tuhansia ruplaa. Ei ole mitään vaikeaa käyttää mastisia ja tiivisteitä pintaan, voit tehdä tämän työn omasta ilman paljon vaikeuksia. Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.

  Betonibetoni

  Mastit betonille: sovelluksen ominaisuudet, tyypit, teosten tekniikka

  Talon rakentaminen hyvin harvoin tekee ilman betonin perustamista. Mutta itse materiaalin laadusta huolimatta se vaatii myös suojaa maasta ja ilmakehästä. Tässä artikkelissa käsitellään kahta tyyppiä: tiivistysmateriaali ja tiivistysmateriaali nivelille (halkeamat).

  Materiaalin läpäiseminen betonin vedeneristykseen

  Miksi tarvitset sitä

  Yksi tärkeimmistä betonin vihollisista on vesi, joka voi virtauksensa ansiosta tunkeutua materiaalin kaikkein mikroskooppisiin huokosiin. Jonkin ajan kuluttua se alkaa tuhota pohjan, jolloin se tulee kokonaan käyttökelvottomaksi.

  Bitumipohjainen mastinen

  Tämä materiaali mahdollistaa vedenpitävien töiden tekemisen omilla kädillä, vaikka sinulla ei olisikaan riittävästi pätevyyttä.

  • olla yksittäisiä tai monikerroksisia;
  • paksuus on 1 mm - useita senttimetrejä;
  • muodostamaan kalvo, joka luotettavasti suojaa materiaalia vedestä ja muodonmuutoksista;
  • vastustaa happoja ja emäksiä.

  Kuitenkin vain vedenpitävä polymeeri-lisäaine lisää tämän suojan elämää useisiin vuosikymmeniksi. Hän pystyy hyvin selviytymään odotetuista kuormista.

  Betoniperustuksen valokuvasta kosteudelta

  Tällaiset lisäaineet antavat kuumalle edulliselle bitumimateriaalille vedenpitävyyden säätääkseen elastisuuden ja tunkeutumisen. Tässä tapauksessa sinun on oltava lämmitystyökalu, ja sinun on noudatettava paloturvallisuuslaitteita.

  Meidän tapauksessamme vedeneristysmastia käytetään:

  • tiivistämällä halkeamia, jotka aiheutuvat äkillisistä lämpötilan muutoksista.
  • luodaan hydrofobinen kalvo perustuksille.
  • kun jotkut betonialustan osat irrotettiin ja sen rakenne avasi, ts. suuri joukko oli alttiina.
  • vedeneristys betonipinnoille ja saumoille.

  Mastinen ominaisuuksiltaan ja tuotantotavaltaan muistuttaa liimaa. Se eroaa siitä paremmalla viskositeetilla ja lisäkomponenttien läsnäollessa. Niitä on monenlaisia, yleensä ne on jaettu käytettäväksi rakennuksen ulkopuolella, joilla on hyvin selkeä säänkestävyys tai sisäpuolella.

  Koostumuksessaan ne voivat olla:

  • bitumi;
  • polymeeri;
  • bitumi-polymeeri;
  • Hartsia.

  Yksiosainen betonibetoni

  Pääkomponenttien lisäksi ne sisältävät usein lisäaineita, mukaan lukien liuottimet ja täyteaineet. Ne mahdollistavat niiden käytön liimana esimerkiksi vedeneristys- ja vedeneristyksen betoniperustusten valmistuksessa. Koostumuksessaan ne eroavat:

  Vihje: Jos et pysty tekemään viestintäkanavaa säätiössä tavanomaisin menetelmin, betonissa olevien reikien timanttiporaus auttaa sinua.

  Sinun on ymmärrettävä, että on olemassa mastikoita, jotka on tarkoitettu vain vedenpitävyyden aikaansaamiseen, ja on olemassa niitä, joita käytetään muiden materiaalien liimaamiseen pohjaan. Suuresta luettelosta viimeisestä laaja-alaisesta bitumista, jonka hinta on melko hyvä.

  Lisäksi on olemassa erillinen versio mastista, jota kutsutaan nimellä tie. Se on tarkoitettu asfaltti- ja sementtipäällysteiden saumojen ja halkeamien vedenpitävyyteen ja tiivistämiseen.

  Polyuretaani kaksikomponenttinen mastinen

  Koska eri lähdemateriaaleja voidaan yhdistää:

  • kumi;
  • synteettiset hartsit;
  • pehmentimiä;
  • täyteaineita,

  saada materiaaleja voimakkaasti ja joustavasti. Lisäksi ne kestävät ikääntymistä ja aggressiivisia ympäristöjä, korkeita ja matalia lämpötiloja.

  Jakautuvat mastit riippuen sideainekomponenttien ominaisuuksista, ne voivat olla:

  • elastinen;
  • muovi;
  • ei kuivunut;
  • kuivaus.

  Yleisimpiä ovat:

  • bitumi;
  • polymeeri;
  • polymeeri-bitumi, joka yhdistää kahden edellisen lajin ominaisuudet.

  Vesipohjainen vedeneristysmateriaali

  Tiivistysmastit betoniliitoksille

  Rakentamisessa käytetään erilaisia ​​tiivistysaineita, jotka eroavat keskenään:

  • komponenttien määrä on yksi ja kaksi komponenttia;
  • kemiallinen luonne.
  • akryyli,
  • polyuretaani - on paras suorituskyky kestävyyden, suhteellisen venymisen, lujuuden ja kestävyyden kannalta;
  • lateksista.

  Germotex - betoniin liitettävät mastit

  Alla on ohje, jossa kuvataan yksityiskohtaisesti betonilattian laajennusliitosten tiivistysprosessi kaksikomponenttisella tiivisteellä:

 • Valmista työkalut ja materiaalit:
   • hermeettinen mastinen;
   • alusta betonin syvälle tunkeutumiselle - substraatin vahvistamiseksi;
   • harja - käytä alusta;
   • kapea kolmiomainen spatula - tasoita tiivistekerros;
   • kehyspistooli - purista tiivistysyhdiste rakoon.
 • Valmista perusta, joka näiden töiden jälkeen tulisi olla:
   • vahva;
   • kuiva;
   • ei ole merkkejä sieni-infektioista;
   • pölytön;
   • likaa, öljyä, rasvaa, ruostetta, vanhaa maalia ja muita aineita sekä irrallisia hiukkasia, jotka voivat vaikuttaa materiaalien välisen tarttuvuuden laatuun.

  Tätä varten voit käyttää:

  • paineilmapuhallus;
  • hiekkapuhallus tai harja.

  Tällöin tontit on käsiteltävä alukkeella.

  Ulkopuoliset mastit betonin tiivistämiseen

  Vihje: Varmista, että kompressorissa ei ole jäljellä öljykalvoa.

  On suositeltavaa laajentaa kapea liitos ennen betonin tiivisteen levittämistä betoniin, minkä vuoksi käytetään teräsbetonin leikkaamista timanttipiireillä. On myös tarpeen ennalta vahvistaa perusta konsentroidulla alukkeella.

 • Vaivaa tiiviste sekoittamalla tahna kovetettavalla aineella. Yleensä kestää 3-5 minuuttia, tuloksen pitäisi olla homogeeninen massa. Älä riko pakkauksessa ilmoitettujen komponenttien annostusta. muuten:
   • kovettajan puuttuminen ei anna tiivisteen tarpeeksi kovettua;
   • ylitarjonta - massa tulee liian kovaa.

  Vinkki: materiaalin juoksevuuden lisääminen voidaan laimentaa liuottimella (valkoista alkoholia tai bensiiniä) nopeudella 80 g / 1 kg koostumusta.

 • Levitä tiiviste aseen kanssa ja levitä sitä tasaisesti sauman päälle. Ota lastasta ja tasoita kerros tasoitettuna betonilattian kanssa ja poista ylimääräinen materiaali.

  Yhteen täyttäminen mastiksella

  Vinkki: Sileän ja kauniin sauman saamiseksi kostuta spatula saippualiuoksessa ennen tasoittamista.

  Tällaisen tiivisteen elinkyky on noin 40 minuuttia + 20 ° C: ssa. Kun koostumus menettää sen (se pysähtyy pinnan yli), levitä hiekka tai sementti, jonka korkeus on 1-2 mm. 5 - 7 päivän kuluttua koostumus saa tarvittavan lujuuden.

  Vinkki: työn aikana ja sen jälkeen huoneen on oltava huolellisesti ilmaistuna.

  Materiaalin erityinen joustavuus mahdollistaa sen käyttämisen betonilattian ja -laattojen tiivistämiseen ja korjaamiseen, esimerkiksi pinnoitteiden reikiin ja halkeiluihin sekä tienvaurioihin. Koostumus voi kestää lämpötilanvaihtelut välillä - 50˚С - + 60˚С, mikä sallii sen käytön ulkotöissä.

  Betonipintojen suojaus - artikkelissa esitetyt mastiset ja tiivistysaineet tärkeimmät ominaisuudet. Niiden käyttö mahdollistaa rakenteiden käyttöiän huomattavan lisäämisen, mikä säästää tuhansia ruplaa. Ei ole mitään vaikeaa käyttää mastisia ja tiivisteitä pintaan, voit tehdä tämän työn omasta ilman paljon vaikeuksia. Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.

  Betonibetonivahvistimet: merkit, ominaisuudet

  Betonirakenteiden vedeneristys maaperän tasolla on pakollista toimintaa rakennusten ja rakenteiden rakentamisen aikana. Samanaikaisesti tehokkain ja kestävä konkreettinen vedeneristysmateriaali on erikoinen mastinen betonin vedeneristykseen.

  Mastit betonin vedeneristykseen: päätyyppejä

  Valmistajat ja vähittäismyyntiketjut tarjoavat kehittäjille kaksi päätyyppiä betoniin: kylmä ja kuuma käyttö. Kylmänä käytettävät mastikat puolestaan ​​ovat yksiosaisia ​​ja kaksikomponenttisia.

  Näin ollen yhden komponentin mastiksi betonin vedeneristykseen myydään käyttövalmiiksi - säiliön sisältöä tulisi sekoittaa vain. Kaksikomponenttisille materiaaleille on ominaista pitkä käyttöikä ja nopea asetus sekoittamisen ja käytön jälkeen.

  Kun otetaan huomioon, että kylmävalmisteiset mastit eivät vaadi lisälaitteita lämmitykseen, tämäntyyppiset materiaalit ovat edullisia pienen yksityisen asuntorakentamisen osalta.

  "Kuuma" kalkki vaatii esilämmitystä avoimella liekillä lämpötilaan 70 - 180 astetta, joten se noudattaa tiukasti turvallisuustoimenpiteiden vaatimuksia. Siksi kuumakäyttöisiä mastoaineita käytetään yksityisissä asuntorakentamisessa vain silloin, kun on erityisen vaikeaa ilmasto-olosuhteissa toimiva rakenne kovettu.

  Betonin mastin käyttö- ja tekniset ominaisuudet

  • Kyky käyttää "liimana" telaneristyksen asennusta varten;
  • Luo vedenpitävän, hydrofobisen kalvon betonin pinnalle;
  • Suojaa rakenteen pintaa muotteihin, sieniin, sammaleihin ja jäkäläihin;
  • Luo luotettavasti huokoset ja pienet halkeamat;
  • Oikealla valinnalla käyttölämpötila-alueelta se ei repeä eikä hajoa vuosikymmeniä, edes nolla lämpötilassa;
  • Se on erinomainen tarttuvuus pohjaan;
  • Täysin kestää iskuja.

  Sovellusominaisuudet

  Telaneristysmateriaalin asennusta varten laitoksen pinta-ala peitetään jatkuvalla kerroksella, jonka paksuus on enintään 1 millimetriä. Tapauksissa, joissa mastilla on tärkein vedenpitävyys, kerroksen paksuus kasvaa 3 millimetriin useissa läpikulkureissa.

  Yleensä betonin luotettavien ja kestävien vedeneristysmateriaalien saamiseksi on tarpeeksi 3-4 kerrosta mastista. Säästämiseksi ja käytön helpottamiseksi on suositeltavaa käyttää pohjan esikäsittelyä "mastic-primerillä".

  Kulutus! Pinta-alan peittämiseen tarvittava mastin määrä riippuu mastin tyypistä ja tyypistä, sen koostumuksesta ja laadusta. Keskimäärin tämä indikaattori vaihtelee 1-1,5 kg / 1 m2 "kylmä" materiaalille ja 2 kg / 1 m2 "kuumalle" materiaalille.

  Säätiön valmistelu

  Betonin pinta puhdistetaan perusteellisesti pölystä, öljypinnoista ja muista epäpuhtauksista. Mastin paremman "tarttuvuuden" vuoksi on toivottavaa puristaa pinta tai käsitellä se alustalla ("mastic-primer").

  On mahdollista käyttää kuin "ostaa" pohjamaali, ja keitä se kotona seuraaviin yksinkertainen resepti: pala lämmitetään 60-40 asteeseen kittiä pannaan bensiiniin (Lakkabensiini tai liuotinta) ja liuosta, pitäen suhteessa 1 osa mastiksin 3 bensiinin osia. Sovelletaan vastaanotettua liuosta maalipinnalla valmiiksi kahteen kerrokseen. Odota bensiinin haihtumista 15-20 minuuttia.

  Hakumenettely

  Pakkauksen avaamisen (sekoitus komponentteja kahden komponentin kittiä reheat "kuuma" kitillä) ja perusteellisesti sekoita sisältö jollakin sopivalla tavalla (muistitikku tai porakoneen erityisellä suutin).

  On mahdollista käyttää mastista rullaa tai riittävän kovaa nylonharjan harjaa. Tarvittaessa suuret betonialueet vedetään lyhyessä ajassa, on suositeltavaa käyttää erikoislaitteita - ilmattomia ruiskutuskoneita.

  Se on tärkeää! Betonin päällysteen kestävyys riippuu tällaisista indikaattoreista, kuten mastin joustavuudesta ja kimmoisuudesta negatiivisissa ilman lämpötiloissa. Kun otetaan huomioon, että eri merkit on erilaiset massat raja lämpötila parametreista jossa päällyste menettää kimmoisuutensa, olisi vastaava lähestymistapa materiaalin valinta luokan mukaisesti arvot alhaisissa lämpötiloissa tietyllä ilmasto-alueella.

  Tärkein brändi mastista

  • MRB (kylmä). Soveltamisala: betonikaton korjaus;
  • MGTN (kylmä). Soveltamisala: ulkoseinien betonirakenteiden vedeneristys;
  • KMG (kuuma). Soveltamisala: katon korjaus;
  • VEBM (kylmä). Käytetään ulko- ja sisäpintojen vedenpitävyyteen;
  • MG-G 70 (kuuma). Käytetään betonin ulkoseinään;

  Kirjeen nimen jälkeen näkyvät numerot osoittavat yleensä materiaalin sulamispistettä.

  Suosituimmat tuotemerkit ja hinnat

  • Mastinen bitumiininen TechnoNIKOL AquaMast perusta (18 kg: n kauha maksaa noin 1200 ruplaa)
  • Universal bitumimastinen (ämpäri 18 kg, hinta 400 ruplasta ämpäriin)
  • Mastikumi (kauha 22 kg, hinta 1300 ruplasta)
  • MBU-mastinen (yleismaali-asfaltti, kauha 16 kg 350 ruplaa)
  • Tex Universaali bitumi vedeneristysmasto (2 kg kanava, hinta 250 ruplasta pankkiin)

  Kuten näet, hinnat ovat hyvin erilaisia ​​ja monessa suhteessa riippuu valmistajasta. Ei ole pahoja todisteita markkinoilla TechnoNicoli-betonieristeen betonieristysmateriaaleista sekä kumimateriaalista.

  Mastit betonin vedeneristykseen - luotettava suoja korroosiota vastaan

  Talon rakentamisen loppuun ei tarkoita loppua työtä. Rakennettu rakennus tarvitsee suojaa. Se altistuu vagille, se imeytyy voimakkaasti betoniin, mikä johtaa materiaalivaurioihin.

  Rakennusten luotettava vedenpitävyys toteutetaan erityisten bitumimateriaalien avulla. Tämä luotettavuus vaikuttaa saumojen puuttumiseen. Nykyään rakentajat vaativat akryylimastista vedenpitävyyttä varten. Tämä on bitumin ja orgaanisten liuottimien yhdistelmä. Tämän yhdistelmän seurauksena ratkaisu hankkii uusia ominaisuuksia.

  Materiaalissa on useita lajikkeita. Kuuma eristys on halpaa, mutta vaatii raaka-aineiden esituotantoa. Tämä prosessi suoritetaan paikan päällä välittömästi ennen käyttöä.

  Mastinen pintaeristykseen

  Yritykset tuottavat kylmämuovausta. Seos, joka koostuu bitumeista ja liuottimista, valmiissa muodossa pakataan erikoispakkauksiin. Liuos ei tarvitse lämmitystä, lisäämällä lisäaineita, se on täysin käyttövalmis.

  Akryylin vesitiivistystä pidetään nykyaikaisemmaksi, estää nestettä pääsemästä betoniin muodostaen elastisen päällysteen ilman saumoja. Käsitelty pinta on kestävä rakenteellisten siirtymien aiheuttamien halkeilun tai epätasaisen pohjaan.

  Materiaalin erottamiskyky

  Bitumainen mastilla on lajikkeita, joista jokaisella on tiettyjä ominaisuuksia:

  • kuuma liuos suojaa minkä tahansa materiaalin pintaa ruosteen, muotin ja kosteuden muodostumisesta. Sillä on suuri tunkeutumisvoima, joka takaa huokosten täytön betonipinnalla suojaamalla sitä kosteudelta.

  Huomaa, että kosteudella on yhtä paljon tuhoisaa vaikutusta betoniin rakennuksen ulkopuolelta ja sisäpuolelta. Sisällä höyry syntyy ihmisen toiminnan seurauksena.

  • Kylmätyyppisen betonin vedeneristysmateriaali kestää vesihöyryä ja ei turvota.

  Mastic sai etusijalle valssattuja materiaaleja johtuen saumojen puuttumisesta levityksen jälkeen. Materiaali muodostaa yhtenäisen, joustavan ja kestävän päällysteen.

  Vedenpitävä betoniin nestemäisessä muodossa

  Erottuva sivupinnoite

  Polyuretaanimaali - progressiivinen päällyste. Se saadaan parantamalla akryylimastin ominaisuuksia. Polymeerien valmistuksessa pidetään pohjana, joten materiaali kuuluu kalvopäällysteisiin. Levittämisen jälkeen ei ole saumoja, koska polyuretaanimassan vaikutukset ilmassa vaikuttavat ja polymeroituvat.

  • Tuloksena on yksiosainen, kestävä saostuminen, muodonmuutos, ultraviolettisäteilypäällystys. Mastin erityisominaisuudet mahdollistavat sen käytön huoneen lisääntyneen tärinäolosuhteissa. Muiden ominaisuuksien lisäksi kuivausnopeus erottuu.
  • Polyuretaanimastilla toimii värjäysmateriaalia. Kosteuden kestävyysindikaattorit pysyvät samalla tasolla. Suuri tarttuvuus teki materiaalin monipuoliseksi, se kattaa ja suojaa tasaisesti ulkoista ja ulkoista käyttöä. Halkeamat ja saumat poistetaan kiillottamalla paksulla laastilla. Akryylimateriaalia käytetään pintojen vedenpitävyyteen, jotka ovat jatkuvasti veden kanssa kosketuksissa.
  Polyuretaanimaali
  • Pinnoite on saumaton ja tarjoaa bitumastia. Sen koostumuksen mukaan se on samanlainen kuin hartsi, ja se saadaan lisäämällä pehmittimiä, asbestia, talkkia, kvartsia ja liuottimia. Mastilla on useita ominaispiirteitä. Koostumus sisältää antiseptiset lisäaineet ja aineet, jotka estävät korroosion muodostumisen, mikä eliminoi rakenteen alustavan käsittelyn.

  Materiaali on vaaratonta, koska koostumuksen aineosat ovat myrkyttömiä. Mastilla on luotettava tartunta (0,2 MPa) metallilla ja betonilla menettämättä joustavuutta ja halkeilua.

  • Maansiirtokäytössä ja maanalaisissa betonirakenteissa käytetään useimmin hydrosolia. Liuoksen koostumus sisältää bitumit ja polymeerit. Tämä mahdollistaa tiiviyden ja pintavastuksen muodonmuutoksen. Kalvo on muodostettu tasaisesti ilman halkeamia, saumoja ja epäsäännöllisyyksiä. Kriittinen käyttölämpötila on -10 ° C.

  Käytettäessä kaikki pinnalla olevat bakteerit ja sienet tapetaan.

  Katteen vedeneristysmastilla on liimaominaisuuksia, jotka mahdollistavat liimautuvia kattotiilet tai valssatun bitumin.

  Kattotiilet ja vedeneristys

  Nuannaiset työskentely pintojen kanssa

  Ennen käyttöä liuos sekoitetaan huolellisesti homogeeniseen massaan saakka. Jos kovettaa, lisää liuottimia. Jäädytetty materiaali sulatetaan siirtämällä astia huoneeseen, jossa vähintään 15 ° C.

  Vedeneristyksen laatu riippuu sovellusprosessista. Suurten saumojen muodostuminen ajan myötä aiheuttaa runsaasti rakenteen vaurioita. Perusta ennen piirustusta on puhdistettava pienikokoinen pentue ja pöly. Käytä tarvittaessa pohjamaalia, pohjamaalia. Metallirakenteet puhdistetaan ruosteessa ja käsitellään syövyttävillä liuoksilla.

  Lisätietoa työn vivahteista löytyy katsomalla seuraavaa videota.

  Pinnoite levitetään yksinomaan kuivalla pinnalla. Työn aikana avointa liekkiä ei sallita. Yhtä tärkeä on jatkuva ilman virtaus. Akryylimateriaalia käytettäessä on suositeltavaa käyttää erityistä pukua. Levitä vedeneristyssuihke tai perinteinen harja.

  Materiaalikustannukset

  Aineiston kulutukseen vaikuttaa pintakerroin, kerrosten lukumäärä ja valittu materiaali. 2,5 - 3 kg kuumaa mastia per m², käytetään kattamaan pohjan kahdessa kerroksessa ja 2-4 kg kylmää mastista kulutetaan.

  Jos puhutaan mastikatteesta lasikuituvahvisteisilla materiaaleilla, kulutus on:

  • Kolmen kerroksen kuumamastille ja kahdelle vahvistukselle tarvitaan 4,5 - 6 kg;
  • Samankaltaisessa tilanteessa kylmämuovi vaatii 3,5-4,5 kg.

  Yleiskatsaus betonipintojen vedeneristysmastille

  Nykyään rullatut vedeneristysmateriaalit korvataan usein nykyaikaisilla päällysteseoksilla, koska betoni imee hyvin nestemäisiä liuoksia. Mastiksilla on viskoosi muovinen sakeus, jonka vuoksi ne ovat kiinteästi sidoksissa pohjaan ja muodostavat yhden kokonaisuuden sen kanssa.

  Tarkoitus ja soveltaminen

  Vedeneristysmastin käyttö estää rakenteiden ennenaikaisen tuhoutumisen suorassa kosketuksessa veden kanssa tai altistuu aggressiivisille tekijöille. Perusrakenteiden, kattojen, kellareiden, apuohjelmien, maanalaisten autotallien, lattian ja hydrauliikkarakenteiden toiminnan aikana ovat seuraavat kielteiset ilmiöt mahdollisia:

  • pohjavesimuodostuminen mikropuhaltimien läpi;
  • leviämisen ja saostumisen vuoksi tuhoutuneen materiaalin krakkaus ja irtoaminen;
  • halkeamien ilmaantuminen rakennusten kutistumisen aikana.

  Veden tunkeutumisen estämiseksi betonin rakenteesta auttaa bitumia ja polymeerieristystä, jolloin pintaan tulee kosteudenkestävä suojakalvo. Impregnoinnin valinnassa on otettava huomioon seuraavat ominaisuudet:

  • vedenkestävyys repeytymiseen (kellareihin ja kellareihin) ja puristukseen (betoni on samanlaisissa kuormissa altaissa ja säiliöissä);
  • krakkauskestävyys dynaamisten rasitusten vaikutuksesta;
  • liima-indikaattorit;
  • helppokäyttöisyys, kyky soveltaa märällä betonilla;
  • luotettavuus, käyttöikä.

  Yleiskatsaus tärkeimmistä mastityypeistä

  Nämä materiaalit ovat laajalti edustettuina rakennusmarkkinoilla. Lue lisää muista vedeneristetyypeistä. Aineksista koostuvan koostumuksen mukaan vedenpitävyys on kahta tyyppiä.

  1. Polymeerin akryyli.

  Se on suunniteltu kylmään käyttöön, joka on valmistettu sekoittamalla polymeerejä ja emulgointiaineita vedellä. Ympäristöystävällinen, sallittu sisätilojen hoitoon: keittiöt, kylpyhuoneet, ikkunoiden aukot, uima-altaat. Betonimateriaalin akryylipolymeerinen vesieristys ylläpitää lämpötilan vaihtelua: sen tilavuus ei muutu, kerrokset eivät liiku. Sekoitetaan hyvin aikaisemmin valmistetuilla, tasoitetuilla ja puhdistetuilla pohjilla, joilla ei ole vaurioita. Vedenpitävyys ja suoja höyrystä ja lämpöhäviöstä annetaan.

  Kuluttajilla on hyvin tunnettuja jalostettuja öljytuotteita, joissa on erilaisia ​​lisäaineita. Se on paksu tumma tahna, jota levitetään betoniin ohuessa kerroksessa. Jähmettymisen jälkeen sen tiheys kasvaa - tästä johtuen pinta on suljettu.

  • krakkausvastus;
  • käyttöikä 25-50 vuotta;
  • paikallinen tai jatkuva vedenpitävyys on mahdollista;
  • biologisten ja kemiallisten reagenssien kestävyys;
  • nopea levitys ja kuivaus;
  • alhainen kulutus per m2.

  Suosituimmat merkit: Lakhta, Koster, TechnoNIKOL.

  Tämäntyyppiset bändit ovat monenlaisia.

  • Orgaanisessa liuottimessa kylmää käyttöä varten. Tämä bitumipitoinen vedeneristys, käyttövalmis, on vähäinen ympäristönsuojelullinen.
  • Liimattu betoniin kuumalla tavalla. Perinteinen materiaali, joka on läpäissyt ajan testin, vaatii esikuumennuksen 160-180 °. Se leviää sen alapuolella olevalle pinnalle. Jäähdytysprosessissa muodostuu vahva ja joustava kerros, joka ei kutistu enää.
  • Polymeerinen elastinen mastasia vedellä. Se on emulsio, joka koostuu nestekumista ja vedestä. Suotuisissa olosuhteissa (kosteassa kosteudessa ja korkeassa lämpötilassa) betoni nopeasti kuivuu ja kovettuu. Täysin kovetettu eristys toimii suojana, joka estää ulkoisen paineen rakenteeseen.

  Elastinen mastilla on menestyksekäs toiminta kaikissa olosuhteissa. Kiintoaineiden ansiosta liuottimilla voidaan eristää kellareihin, perustuksiin, paaluihin ja kattoihin kosteus. Vesipitoista emulsiota käytetään myös sisäisiin tarkoituksiin.

  Vertailun vuoksi taulukossa esitetään erilaisten vedeneristysominaisuuksien ominaisuudet.