Betonirakenteiden vedeneristys mastilla

Betonin vedeneristyksen alla tarkoitetaan toimenpiteitä sen suojaamiseksi kosteudelta. Tällainen työ on pakollinen ja säätelee rakentamisen standardit korroosionestoon (leikata 2.03.11-85, 3.04.03-85 ja 3.04.01-87). Säätiöiden heikko eristys on mahdotonta varmistaa koko rakennuksen luotettavuus ja kestävyys. Betonirakenteiden altistuvat ennenaikaiseen ja sisäilman kosteuden tulee näkyviin, ja pinta seinien homeen peitossa ja sientä.

Rakennusalan markkinoilla valikoima on esitetty materiaaleja vedeneristys. Ne on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

 • kova, muodostaen vedenpitävä kipsi;
 • nesteitä, jotka levitetään pinnalle ja tunkeutuvat huokoiseen rakenteeseen täyttämällä aukot;
 • bitumipäällystekoostumuksia, jotka tuottavat betoniseerumia luomalla vedenpitävä kalvo.

Jälkimmäinen tyyppi on kaikkein helpoin ja haluttu menetelmä rakennusrakenteiden vedeneristämiseen. Bitumiset mastiksit koostuvat synteettisistä hartseista lisäaineilla, jotka lisäävät tarttuvuusominaisuuksia. Voidaan toimittaa valmiiden ratkaisujen tai telojen muodossa. Tämän materiaalin lajikkeita on useita.

Mastit betonitiivistykseen betonipinnoitettuun kuumamuotoiseen menetelmään on hyvä vaihtoehto vaakatasojen suojaamiseksi. Se on puhdasta bitumia, joka toimitetaan kiinteässä muodossa. Levitä lämpöä 300 asteen lämpötilan ja harvennuksen jälkeen. Tämä on edullisin tapa eristää kosteudelta. Kulutus kulutuksen aikana 1 kerroksessa - n. 2 kg / m2.

Bitumi-mineraali sisältää sementin, hienojakoisen täyteaineen, asbestin jne., Mikä lisää pinnan lujuutta ja kestävyyttä. Vedeneristysominaisuudet ovat erityisten lisäaineiden mukana. Ne toimitetaan kuiva-tyyppisinä seoksina, joita käytetään itse liuoksen valmistamiseen. Jäätymisen kestävät lisäaineet, jotka ovat osa, mahdollistavat tämän mastin käytön alilämpötilassa. Suositut edustajat - perustettu Duoskrin, Plitonit Aquabarrier ja muut.

Bitumi-kumin mastiksit sisältävät täyteainetta kumista muru- tai emulsion muodossa. Voidaan levittää kylmäksi ja kuumaksi. Materiaalille on ominaista korkea tarttuvuus betoniin, joustavuus ja kestävyys. Suorituskyvyn parantamiseksi se voidaan lisäksi peittää Brisolin ulkopuolisella kerroksella. Korroosiota suojaava suojausaika on 10-15 vuotta (virtausnopeudella 3 kg / m2 ja kahdessa kerroksessa). Kuuluisia merkkejä - MBR 65, 75, 95; MBRH; TechnoNIKOL Aquamast.

Vesitiivistykseen tarkoitetulla bitumipolymeerimassalla on lisäksi sellaisia ​​synteettisiä aineita kuin polystyreeni, akryyli tai polyuretaani. Tärkein sovellus - luomisen tiiviitä liitoksia rakenteiden ja pohjavesien suojeluun pisin maanalaisten: tunnelit, öljyputkien ja niin edelleen. Toimitus on valmis käytettäväksi. Kylmänkestäviä koostumuksia talvella työskentelyyn ja lämmönkestävyyteen kuumalla ilmastoalueella. Kuuluisat merkit - akryylibituminist, Ceresit GL51.

Vesidispersio mastiksi vedeneristämiseen koostuu bitumiemulsiopastaa ja kivennäisaggregaatista. Se on jaettu kuumien ja kylmien sovellusten materiaaleihin. Vettä voidaan käyttää valmistettaessa viimeistä vesitiivistystekerrosta (esimerkiksi TechnoNIKOL Primer, perustaja Aquascreen). Sallittu seinien ja horisontaalisten alueiden käsittelyyn.

Valitessasi on suositeltavaa keskittyä kylmänkestävyyteen (jos sitä voidaan käyttää suunnittelu- ja sääntelyasiakirjoissa). Suhteellisen alhaisilla kustannuksilla ne ovat helppokäyttöisiä ja niiden säilyvyys on pitkä. Negatiivisissa lämpötiloissa voidaan käyttää mastisia aineita sen sisältämien lisäaineiden ansiosta. Käsitelty pinta on sileä, hermeettinen päällyste, joka on mekaanisen rasituksen vastainen.

Työntekoteknologia

Betonin vedeneristys alkaa koneen valmistelusta. Ensinnäkin rakenteet puhdistetaan hiekasta, likaa. Seuraavassa vaiheessa käytetään primeripäällystettä (esimerkiksi TechnoNIKOL Primer). Jos maaperä imeytyy hyvin, on tehtävä useita kerroksia. Seoksen kulutus neliömetriltä on 1,5 kg. Oikein käsitellyllä pinnalla pitäisi olla paksu musta väri. Pohjustus päällystetään käyttämällä rullaa tai leveää harjaa.

Pohjustetun betonin on kuivuttava 24 tunnin kuluessa, joten voit jatkaa perusmenetelmää. Tätä varten on suositeltavaa ostaa jotain edellä mainituista bitumista: kumia, polymeeriä tai mineraalia. Valmis koostumus laimennetaan tarvittaessa valkoiseksi höyryksi haluttuun konsistenssiin. Sekoittaminen on kätevää suorittaa porata sekoittimen suuttimella.

Pinnoittaminen tehdään lastalla tai telalla. Materiaali levitetään pehmeästi, jolloin vältetään liian paksujen kerrosten ja tahrojen muodostuminen. Vähintään sallitut eristysmäärät ovat kaksi. Aineen kulutus on noin 0,5 kg / neliö. Toinen kerros levitetään sen jälkeen, kun ensimmäinen kuivuu (12-24 tuntia). Joissakin tapauksissa (aggressiivinen ympäristö, pohjaveden tulva) tehdään pinnoite kolmessa läpikulussa.

Kun vedeneristys käyttäen bitumipohjaista mastia, on otettava huomioon seuraavat seikat:

1. Valmistetun pinnan on oltava täysin kuiva. Tarvittaessa se kuivataan voimakkaasti;

2. Suljetussa huoneessa on järjestettävä ilmanvaihto;

3. huoneessa, jossa vedeneristys on tehty, et voi käyttää avotulta ja savulta;

4. betonisuojaus ja pintasuojaus tulee tehdä haalareista ja hengityssuojaimesta;

5. Jos betonielementissä on metallisia osia, ennen bitumivalojen päällystämistä, niitä on käsiteltävä ruosteenestoaineella.

Mikä betonieristysmateriaali on parempi?

Betonirakenteiden vedeneristys maaperän tasolla on pakollista toimintaa rakennusten ja rakenteiden rakentamisen aikana. Samanaikaisesti tehokkain ja kestävä konkreettinen vedeneristysmateriaali on erikoinen mastinen betonin vedeneristykseen.

Mastit betonin vedeneristykseen: päätyyppejä

Valmistajat ja vähittäismyyntiketjut tarjoavat kehittäjille kaksi päätyyppiä betoniin: kylmä ja kuuma käyttö. Kylmänä käytettävät mastikat puolestaan ​​ovat yksiosaisia ​​ja kaksikomponenttisia.

Näin ollen yhden komponentin mastiksi betonin vedeneristykseen myydään käyttövalmiiksi - säiliön sisältöä tulisi sekoittaa vain. Kaksikomponenttisille materiaaleille on ominaista pitkä käyttöikä ja nopea asetus sekoittamisen ja käytön jälkeen.

Kun otetaan huomioon, että kylmävalmisteiset mastit eivät vaadi lisälaitteita lämmitykseen, tämäntyyppiset materiaalit ovat edullisia pienen yksityisen asuntorakentamisen osalta.

"Kuuma" kalkki vaatii esilämmitystä avoimella liekillä lämpötilaan 70 - 180 astetta, joten se noudattaa tiukasti turvallisuustoimenpiteiden vaatimuksia. Siksi kuumakäyttöisiä mastoaineita käytetään yksityisissä asuntorakentamisessa vain silloin, kun on erityisen vaikeaa ilmasto-olosuhteissa toimiva rakenne kovettu.

Betonin mastin käyttö- ja tekniset ominaisuudet

 • Kyky käyttää "liimana" telaneristyksen asennusta varten;
 • Luo vedenpitävän, hydrofobisen kalvon betonin pinnalle;
 • Suojaa rakenteen pintaa muotteihin, sieniin, sammaleihin ja jäkäläihin;
 • Luo luotettavasti huokoset ja pienet halkeamat;
 • Oikealla valinnalla käyttölämpötila-alueelta se ei repeä eikä hajoa vuosikymmeniä, edes nolla lämpötilassa;
 • Se on erinomainen tarttuvuus pohjaan;
 • Täysin kestää iskuja.

Sovellusominaisuudet

Telaneristysmateriaalin asennusta varten laitoksen pinta-ala peitetään jatkuvalla kerroksella, jonka paksuus on enintään 1 millimetriä. Tapauksissa, joissa mastilla on tärkein vedenpitävyys, kerroksen paksuus kasvaa 3 millimetriin useissa läpikulkureissa.

Yleensä betonin luotettavien ja kestävien vedeneristysmateriaalien saamiseksi on tarpeeksi 3-4 kerrosta mastista. Säästämiseksi ja käytön helpottamiseksi on suositeltavaa käyttää pohjan esikäsittelyä "mastic-primerillä".

Kulutus! Pinta-alan peittämiseen tarvittava mastin määrä riippuu mastin tyypistä ja tyypistä, sen koostumuksesta ja laadusta. Keskimäärin tämä indikaattori vaihtelee 1-1,5 kg / 1 m2 "kylmä" materiaalille ja 2 kg / 1 m2 "kuumalle" materiaalille.

Säätiön valmistelu

Betonin pinta puhdistetaan perusteellisesti pölystä, öljypinnoista ja muista epäpuhtauksista. Mastin paremman "tarttuvuuden" vuoksi on toivottavaa puristaa pinta tai käsitellä se alustalla ("mastic-primer").

On mahdollista käyttää kuin "ostaa" pohjamaali, ja keitä se kotona seuraaviin yksinkertainen resepti: pala lämmitetään 60-40 asteeseen kittiä pannaan bensiiniin (Lakkabensiini tai liuotinta) ja liuosta, pitäen suhteessa 1 osa mastiksin 3 bensiinin osia. Sovelletaan vastaanotettua liuosta maalipinnalla valmiiksi kahteen kerrokseen. Odota bensiinin haihtumista 15-20 minuuttia.

Hakumenettely

Pakkauksen avaamisen (sekoitus komponentteja kahden komponentin kittiä reheat "kuuma" kitillä) ja perusteellisesti sekoita sisältö jollakin sopivalla tavalla (muistitikku tai porakoneen erityisellä suutin).

On mahdollista käyttää mastista rullaa tai riittävän kovaa nylonharjan harjaa. Tarvittaessa suuret betonialueet vedetään lyhyessä ajassa, on suositeltavaa käyttää erikoislaitteita - ilmattomia ruiskutuskoneita.

Se on tärkeää! Betonin päällysteen kestävyys riippuu tällaisista indikaattoreista, kuten mastin joustavuudesta ja kimmoisuudesta negatiivisissa ilman lämpötiloissa. Kun otetaan huomioon, että eri merkit on erilaiset massat raja lämpötila parametreista jossa päällyste menettää kimmoisuutensa, olisi vastaava lähestymistapa materiaalin valinta luokan mukaisesti arvot alhaisissa lämpötiloissa tietyllä ilmasto-alueella.

Tärkein brändi mastista

 • MRB (kylmä). Soveltamisala: betonikaton korjaus;
 • MGTN (kylmä). Soveltamisala: ulkoseinien betonirakenteiden vedeneristys;
 • KMG (kuuma). Soveltamisala: katon korjaus;
 • VEBM (kylmä). Käytetään ulko- ja sisäpintojen vedenpitävyyteen;
 • MG-G 70 (kuuma). Käytetään betonin ulkoseinään;

Kirjeen nimen jälkeen näkyvät numerot osoittavat yleensä materiaalin sulamispistettä.

Suosituimmat tuotemerkit ja hinnat

 • Mastinen bitumiininen TechnoNIKOL AquaMast perusta (18 kg: n kauha maksaa noin 1200 ruplaa)
 • Universal bitumimastinen (ämpäri 18 kg, hinta 400 ruplasta ämpäriin)
 • Mastikumi (kauha 22 kg, hinta 1300 ruplasta)
 • MBU-mastinen (yleismaali-asfaltti, kauha 16 kg 350 ruplaa)
 • Tex Universaali bitumi vedeneristysmasto (2 kg kanava, hinta 250 ruplasta pankkiin)

Kuten näet, hinnat ovat hyvin erilaisia ​​ja monessa suhteessa riippuu valmistajasta. Ei ole pahoja todisteita markkinoilla TechnoNicoli-betonieristeen betonieristysmateriaaleista sekä kumimateriaalista.

Betonin vedeneristys, materiaalit ja niiden ominaisuudet

Betoni monta vuotta, suosituin rakennusmateriaali. Huolimatta sen esiintymisestä hyvin pitkästä historiasta, betoni sai laajamittaista hyväksyntää ja tunnustusta vain viime vuosisadalla. Lisäksi rakennusalalla tuotetun ja käytetyn betonin määrä kasvaa vuosi vuodelta. Tällainen kysyntä on melko ymmärrettävää: betoni on monipuolinen materiaali, jolla on suuri lujuus ja laaja käyttöalue.

Mutta tällä materiaalilla on ominaisuus, jonka haluaisin parantaa tai ainakin kompensoida. Tämän materiaalin vettähylkivistä ominaisuuksista huolimatta kovuus on heikko. Jos katsot tarkasti, vaikka paljaalla silmällä näet pienimmät huokoset pinnalla. Kosteus voi tunkeutua näiden huokosten läpi materiaaliin. Pitkäaikainen altistuminen tuotteen kosteudelle ja lämpötilan ääripäille ja betonin rakenne voi romahtaa.

Rakenteellisten muodonmuutosten ja betonin lämpötilakärjen ongelman ratkaisemiseksi vaaditaan pakollisia toimenpiteitä betonipinnan vedenpitävyydelle. Tämä on erityisen tärkeää, jos betonia käytetään korkeassa kosteudessa tai veden kanssa kosketuksissa olosuhteissa: säätiöt, autotallit, uima-altaat ym.

Vedenpitävät materiaalit ja menetelmät niiden käytöstä

On olemassa monia materiaaleja ja menetelmiä betonin vedeneristykseen. Sopivan ratkaisun valinta riippuu sovelluspaikasta, käsittelyalueesta, toiminnan voimakkuudesta ja mahdollisesta budjetista.

Betonin vedeneristysvaihtoehdot:

 • betonin läpäisevän vedenpitävyys;
 • konkreettiset lisäaineet vedenpitäviksi;
 • nestemäinen vedeneristys betonille;
 • pinnoite betonieristykseen;
 • liimattu tai rakennettu vesiensuojelu;
 • betonin tiiviste.
Vedenpitävyys

Vedenpitävä betoni

Vaikka sementtipohjainen vedeneristys tunnettiin 50 vuotta sitten, se ei löytänyt laajaa sovellusta tuolloin.

Läpäisemättömän vedeneristysperiaate on se, että sen sisältämät kemialliset elementit, seinän pinnan saavuttua, tunkeutuvat fysikaalisten voimien vaikutuksesta mikrokapapereihin betonin paksuuteen. Kyky tunkeutua seinään ja on tämän vedeneristysmenetelmän nimi.

Kapillaareissa seoksen aktiiviset ainesosat ovat vuorovaikutuksessa betonin muodostavien aineiden kanssa. Lisäksi muodostuu eräänlaisia ​​mikroputkia, jotka estävät täysin nesteen liikkeen sisäpuolelta, mutta eivät vähennä seinämän höyryläpäisevyyttä.

Penetron-pohjainen kuiva betoniseos oli pitkään aikaan synonyymi betonin vedeneristyksen tunkeutumiselle. Tämä johtuu siitä, että pitkään Penetoron oli ainoa tällainen korjaustoimenpide. Mutta nykyään rakennusmarkkinoilla on monien muiden valmistajien vedenpitäviä seoksia.

Vedenpitävä seos on saatavana kuivassa muodossa. Sekoitettuaan veteen se levitetään betoniin käyttämällä laajaa harjalla synteettisiä harjaksia. Sekoita liuos välittömästi ennen työskentelyä ja määrää, joka voidaan käyttää 30 minuutin kuluessa.

Sementtipohjainen vedeneristys

Betonin lisäaineet vedenkestävyyteen

Betonin luontaisten ominaisuuksien parantamiseksi erilaisia ​​lisäaineita lisätään sen koostumukseen laastin valmistuksen aikana. Lisäaineet tekevät konkreettista vedenpitävyyttä tai hydrofobista.

Hydrofobinen betoni

Tämä betoni kovettumisen jälkeen saa ominaisuuden vedota pois pinnaltaan.
Käytetyt lisäaineet seuraavista tyypeistä:

 • parafiinit;
 • kalsiumsuolat;
 • steariinihappo;
 • nafteenihapon suolat;
 • öljyhapot;
 • hartsi.

Lisäaine betonissa sen hydrofobisuudelle voi olla hydrofobinen (sekoittumaton seos tietyillä ominaisuuksilla) ja hydrofobinen (antaa vettä hylkivä vaikutus vuorovaikutuksessa betonilaisten aineiden kanssa).

Betonieristys

Vedenpitävien lisäaineiden käyttäminen betonissa on mahdollista saada materiaalia, jolla on alhaisempi ilman pitoisuus. Vedenpitävät lisäaineet betonissa tiivistävät seosta ja lisäävät betonin sisäistä kestävyyttä kosteudelle.

Vedeneristys lisäaineita ovat:

 • rautakloridi;
 • kalsiumnitraatti;
 • silikaattiliima.
Lisäaineet betoniin vedenpitäviksi

Betonieristyksen impregnointi

Nestemäinen kyllästys betonin vedeneristykseen on kahta tyyppiä:

 • Syvä tunkeutuminen (silikaattiin perustuvat seokset). Tällainen kyllästäminen lisää merkittävästi betonin lujuutta, mikä aiheuttaa vedenpitävyyttä.
 • Vedenpitävä pintakäsittely (epoksin, akrylaattien, polyuretaanien luistossa). Tällaiset kyllästykset muodostavat kalvon pinnalle eivätkä salli nesteiden tunkeutumista betoniin, mutta eivät vaikuta sen lujuuteen.

Tämäntyyppinen vedeneristys on yksi helpoimpia sovelluksia. Nestemäinen vedenpitävä koostumus riittää levittämään pystysuoralle betonipinnalle telalla tai harjalla. Vaakasuorat pinnat, kuten lattiat tai lattiat, ovat vedenpitäviä. Voi kyllästää kyllästys ohuella kerroksella, jakaa tasaisesti pehmeällä harjalla ja anna sen kuivua.

Betonibetonivastus

Mastinen vedeneristys on erittäin suosittua eri syistä. Tämä on melko edullinen tapa suojata betonia kosteuden haitallisilta vaikutuksilta. Mastia on helppo levittää, sillä on riittävä juoksevuus tasaisen päällysteen aikaansaamiseksi kuivausprosessin aikana. Samanaikaisesti päällyste osoittautuu tasaiseksi ilman saumoja ja nivelet.

Mastia voidaan käyttää sekä ilmassa että kosketuksessa maaperän kanssa, suojaa betonia yhtä hyvin sademäärästä sekä pohjavedestä ja sulavedestä.

Vesitiivistykseen on kaksi päätyyppiä:

 • Bitumiset mastit. Yksi halvimmista ja vanhoista betonitiivisteistä. Päällysteen pääosa on bitumi. Levitä bitumipehmuste kuumennettua. Materiaaliin lisätään polymeeri-lisäaineita, jotka parantavat jäähdytettävän pinnoitteen juoksevuutta, polymeroitumista ja elastisuutta. Lisäksi lisäaineiden avulla voit levittää bitumimastia kylmällä tavalla.
 • Polyuretaanimaali. Se on tehty akryylin perusteella. Kuivauksen jälkeen se kovettuu täydellisesti ja luo tiheän suojapinnoitteen betoniin. Edut polyuretaanimassasta kuivumisnopeudella, UV-kestävyys. Hydrofobinen akryylimaali on myös hyvä, koska siihen voi lisätä väriaine ja sävyttää pinnoite haluttuun väriin. Myös akryylipohjainen mastikerros on kevyempi kuin bitumipitoinen.

Mastinen päällyste on kätevä käyttää monimutkaisten maastojen pintojen vedenpitävyyteen, koska sitä käytetään ruiskulla, harvemmin harjalla tai rullalla. Tässä tapauksessa voit olla varma, että sekä ulkoiset että sisäiset kulmat ovat hyvin käsiteltyjä.

Mastikerroksen parhaat tulokset voivat olla jopa senttimetriä paksuja. Pienin sallittu paksuus on 1 mm.

Vedeneristysmasto

Liima- ja hitsauspinnoite betonipintojen vedeneristykseen

Betonin vedeneristys käyttäen telapinnoitteita on yksi perinteisistä. Materiaalit tehdään bitumin pohjalta. Vanhan sukupolven pinnoitteilla oli merkittävä haitta - suurempi hauraus, joka aiheutti vaikeuksia sekä asennuksen aikana että lisätoiminnan aikana. Nyt bitumissa, jota käytetään rullaneristysvalmistukseen, lisätään polymeerejä, parantaa huomattavasti materiaalin ominaisuuksia.

Bitumiin perustuva valssattu vedeneristys on jaettu asennusperiaatteeseen:

 • Okleechnuyu. Asennuspinnoille, jotka on esipäällystetty bitumimastilla. Aseta sitten vedeneristys itse huolellisesti. Liitokset eivät päällekkäin, ne liimataan yhteen mastiksin kanssa. Vedeneristys voidaan tehdä useammalla kerroksella, vuorotellen mastiset ja valssatut materiaalit.
 • Pintaan. Tällainen vedeneristys on suljettu päällystyspolttimilla. Materiaali pyörii pinnan yli ja lämmittää. Mastikerros sulaa ja liima kankaan pohjaan. Liitokset ovat myös päällekkäin.
Sisäänrakennettu vedeneristys

Betonitiiviste

Tiivistettä käytetään silloin, kun on tarpeen vedenpitävät pienet halkeamat tai nivelet betoniin. On olemassa laaja valikoima tiivisteitä, jotka eroavat pääaineosasta: kumi, bitumi, silikaatti, silikoni, akryyli, polyuretaani jne.

Kolme niistä voidaan kutsua suosituimmin:

 • Akryylitiiviste. Se on tehty akryylin perusteella. Yleensä se on melko kitti. Se ei ole kovin vedenpitävä, mutta se voi täyttää suuret tilat, se on hyvin tasoitettu ja se on kauniisti maalattu kuivauksen jälkeen;
 • Polyuretaani tiiviste. Liimattu nopeasti pinnalle polymeroinnin ja kuivauksen jälkeen on erittäin vahva. Täysin todistettu tiivistää saumat ja liitokset levyjen väliin. Maalia voidaan levittää kuivattua polyuretaani-tiivisteen päälle;
 • Silikonitiiviste. Useimmin käytetty ja suosittu. Paras suojaa kosteudelta ja kosteudelta. Sitä voidaan käyttää eri pinnoille, koska se on erittäin tarttuva. Haittana on sen värjäysvastus - maali ei yksinkertaisesti pidä kuivalla silikonitiivisteellä. Mutta jo sävytettyjä silikonitiivisteitä on jo.

Silikonitiivisteet voivat olla hapan ja neutraaleja. Betoniin tehtäviä töitä käytettäessä käytetään vain neutraaleja silikonitiivisteitä, koska hapot, jotka reagoivat betonin kanssa, voivat tuhota sekä itse betonia että tiivistysainetta.

Betonitiiviste

Betoni vedeneristys "nestemäinen lasi"

Nestemäinen lasi on aine, joka on seos natriumin ja kaliumin silikaatista. Koostumuksessaan nestemäinen lasi on samanlainen kuin toimistoliima. Nestemäisen lasin muodostavat silikaatit reagoivat betonin osien kanssa ja työntävät mikro- halkeamia kerrosten läheisyydessä.

Nestemäinen lasi on tunkeutuva vedeneristys. Sitä käytetään hyvin yksinkertaisesti - harjalla tai telalla. Voit tehdä työn itse. On kuitenkin huomattava, että koostumus on hajoava kuivauksen jälkeen, joten tämä vedeneristys vaatii suojausta mekaanisilta vaurioilta.

Betoni vedeneristys "nestemäinen lasi"

Periaatteessa käyttämällä korkealaatuista sementtilaastia ja suurta luvattua voimaa sekä tietyin edellytyksin muovausta ja kuivausta varten on mahdollista saada käytännössä vedenkestävä betoni. Tällaista betonia käytetään korkeisiin rakennuksiin ja erikoisrakenteisiin. Normaaleissa olosuhteissa tällaisen betonin valmistaminen on erittäin vaikeaa. Varsinkin kun kyseessä on matala yksityinen rakentaminen.

Rakennusten käyttöiän lisäämiseksi ja kosteuden vahingollisten vaikutusten vaikutusten vähentämiseksi betonitiivistys on välttämätöntä. Tätä varten voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja: betonin tiiviste; hydrofobiset lisäaineet betoniin; betonibetoni; rullata tai liimata rullille. Tärkeintä on, että vedenpitävyys valittiin sopivaksi ja hoito suoritettiin ammattimaisesti.

Mastit betonille: sovelluksen ominaisuudet, tyypit, teosten tekniikka

Talon rakentaminen hyvin harvoin tekee ilman betonin perustamista. Mutta itse materiaalin laadusta huolimatta se vaatii myös suojaa maasta ja ilmakehästä. Tässä artikkelissa käsitellään kahta tyyppiä: tiivistysmateriaali ja tiivistysmateriaali nivelille (halkeamat).

Materiaalin läpäiseminen betonin vedeneristykseen

Miksi tarvitset sitä

Yksi tärkeimmistä betonin vihollisista on vesi, joka voi virtauksensa ansiosta tunkeutua materiaalin kaikkein mikroskooppisiin huokosiin. Jonkin ajan kuluttua se alkaa tuhota pohjan, jolloin se tulee kokonaan käyttökelvottomaksi.

Bitumipohjainen mastinen

Tämä materiaali mahdollistaa vedenpitävien töiden tekemisen omilla kädillä, vaikka sinulla ei olisikaan riittävästi pätevyyttä.

 • olla yksittäisiä tai monikerroksisia;
 • paksuus on 1 mm - useita senttimetrejä;
 • muodostamaan kalvo, joka luotettavasti suojaa materiaalia vedestä ja muodonmuutoksista;
 • vastustaa happoja ja emäksiä.

Kuitenkin vain vedenpitävä polymeeri-lisäaine lisää tämän suojan elämää useisiin vuosikymmeniksi. Hän pystyy hyvin selviytymään odotetuista kuormista.

Betoniperustuksen valokuvasta kosteudelta

Tällaiset lisäaineet antavat kuumalle edulliselle bitumimateriaalille vedenpitävyyden säätääkseen elastisuuden ja tunkeutumisen. Tässä tapauksessa sinun on oltava lämmitystyökalu, ja sinun on noudatettava paloturvallisuuslaitteita.

Meidän tapauksessamme vedeneristysmastia käytetään:

 • tiivistämällä halkeamia, jotka aiheutuvat äkillisistä lämpötilan muutoksista.
 • luodaan hydrofobinen kalvo perustuksille.
 • kun jotkut betonialustan osat irrotettiin ja sen rakenne avasi, ts. suuri joukko oli alttiina.
 • vedeneristys betonipinnoille ja saumoille.

Mastinen ominaisuuksiltaan ja tuotantotavaltaan muistuttaa liimaa. Se eroaa siitä paremmalla viskositeetilla ja lisäkomponenttien läsnäollessa. Niitä on monenlaisia, yleensä ne on jaettu käytettäväksi rakennuksen ulkopuolella, joilla on hyvin selkeä säänkestävyys tai sisäpuolella.

Koostumuksessaan ne voivat olla:

 • bitumi;
 • polymeeri;
 • bitumi-polymeeri;
 • Hartsia.

Yksiosainen betonibetoni

Pääkomponenttien lisäksi ne sisältävät usein lisäaineita, mukaan lukien liuottimet ja täyteaineet. Ne mahdollistavat niiden käytön liimana esimerkiksi vedeneristys- ja vedeneristyksen betoniperustusten valmistuksessa. Koostumuksessaan ne eroavat:

Vihje: Jos et pysty tekemään viestintäkanavaa säätiössä tavanomaisin menetelmin, betonissa olevien reikien timanttiporaus auttaa sinua.

Sinun on ymmärrettävä, että on olemassa mastikoita, jotka on tarkoitettu vain vedenpitävyyden aikaansaamiseen, ja on olemassa niitä, joita käytetään muiden materiaalien liimaamiseen pohjaan. Suuresta luettelosta viimeisestä laaja-alaisesta bitumista, jonka hinta on melko hyvä.

Lisäksi on olemassa erillinen versio mastista, jota kutsutaan nimellä tie. Se on tarkoitettu asfaltti- ja sementtipäällysteiden saumojen ja halkeamien vedenpitävyyteen ja tiivistämiseen.

Polyuretaani kaksikomponenttinen mastinen

Koska eri lähdemateriaaleja voidaan yhdistää:

 • kumi;
 • synteettiset hartsit;
 • pehmentimiä;
 • täyteaineita,

saada materiaaleja voimakkaasti ja joustavasti. Lisäksi ne kestävät ikääntymistä ja aggressiivisia ympäristöjä, korkeita ja matalia lämpötiloja.

Jakautuvat mastit riippuen sideainekomponenttien ominaisuuksista, ne voivat olla:

 • elastinen;
 • muovi;
 • ei kuivunut;
 • kuivaus.

Yleisimpiä ovat:

 • bitumi;
 • polymeeri;
 • polymeeri-bitumi, joka yhdistää kahden edellisen lajin ominaisuudet.

Vesipohjainen vedeneristysmateriaali

Tiivistysmastit betoniliitoksille

Rakentamisessa käytetään erilaisia ​​tiivistysaineita, jotka eroavat keskenään:

 • komponenttien määrä on yksi ja kaksi komponenttia;
 • kemiallinen luonne.
 • akryyli,
 • polyuretaani - on paras suorituskyky kestävyyden, suhteellisen venymisen, lujuuden ja kestävyyden kannalta;
 • lateksista.

Germotex - betoniin liitettävät mastit

Alla on ohje, jossa kuvataan yksityiskohtaisesti betonilattian laajennusliitosten tiivistysprosessi kaksikomponenttisella tiivisteellä:

 • Valmista työkalut ja materiaalit:
   • hermeettinen mastinen;
   • alusta betonin syvälle tunkeutumiselle - substraatin vahvistamiseksi;
   • harja - käytä alusta;
   • kapea kolmiomainen spatula - tasoita tiivistekerros;
   • kehyspistooli - purista tiivistysyhdiste rakoon.
 • Valmista perusta, joka näiden töiden jälkeen tulisi olla:
   • vahva;
   • kuiva;
   • ei ole merkkejä sieni-infektioista;
   • pölytön;
   • likaa, öljyä, rasvaa, ruostetta, vanhaa maalia ja muita aineita sekä irrallisia hiukkasia, jotka voivat vaikuttaa materiaalien välisen tarttuvuuden laatuun.

  Tätä varten voit käyttää:

  • paineilmapuhallus;
  • hiekkapuhallus tai harja.

  Tällöin tontit on käsiteltävä alukkeella.

  Ulkopuoliset mastit betonin tiivistämiseen

  Vihje: Varmista, että kompressorissa ei ole jäljellä öljykalvoa.

  On suositeltavaa laajentaa kapea liitos ennen betonin tiivisteen levittämistä betoniin, minkä vuoksi käytetään teräsbetonin leikkaamista timanttipiireillä. On myös tarpeen ennalta vahvistaa perusta konsentroidulla alukkeella.

 • Vaivaa tiiviste sekoittamalla tahna kovetettavalla aineella. Yleensä kestää 3-5 minuuttia, tuloksen pitäisi olla homogeeninen massa. Älä riko pakkauksessa ilmoitettujen komponenttien annostusta. muuten:
   • kovettajan puuttuminen ei anna tiivisteen tarpeeksi kovettua;
   • ylitarjonta - massa tulee liian kovaa.

  Vinkki: materiaalin juoksevuuden lisääminen voidaan laimentaa liuottimella (valkoista alkoholia tai bensiiniä) nopeudella 80 g / 1 kg koostumusta.

 • Levitä tiiviste aseen kanssa ja levitä sitä tasaisesti sauman päälle. Ota lastasta ja tasoita kerros tasoitettuna betonilattian kanssa ja poista ylimääräinen materiaali.

  Yhteen täyttäminen mastiksella

  Vinkki: Sileän ja kauniin sauman saamiseksi kostuta spatula saippualiuoksessa ennen tasoittamista.

  Tällaisen tiivisteen elinkyky on noin 40 minuuttia + 20 ° C: ssa. Kun koostumus menettää sen (se pysähtyy pinnan yli), levitä hiekka tai sementti, jonka korkeus on 1-2 mm. 5 - 7 päivän kuluttua koostumus saa tarvittavan lujuuden.

  Vinkki: työn aikana ja sen jälkeen huoneen on oltava huolellisesti ilmaistuna.

  Materiaalin erityinen joustavuus mahdollistaa sen käyttämisen betonilattian ja -laattojen tiivistämiseen ja korjaamiseen, esimerkiksi pinnoitteiden reikiin ja halkeiluihin sekä tienvaurioihin. Koostumus voi kestää lämpötilanvaihtelut välillä - 50˚С - + 60˚С, mikä sallii sen käytön ulkotöissä.

  Betonipintojen suojaus - artikkelissa esitetyt mastiset ja tiivistysaineet tärkeimmät ominaisuudet. Niiden käyttö mahdollistaa rakenteiden käyttöiän huomattavan lisäämisen, mikä säästää tuhansia ruplaa. Ei ole mitään vaikeaa käyttää mastisia ja tiivisteitä pintaan, voit tehdä tämän työn omasta ilman paljon vaikeuksia. Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.

  Mastit betonin vedeneristykseen: kulutusmäärän luominen ja määrittäminen

  Bitumipitoisen vedenpitävyyden päätavoite on suojata betonituotteiden raudoitusta kosteudelta, johon ne voivat joutua kärsimään. Tyypillisesti tätä materiaalia käytetään nestemäisessä tilassa, jota levitetään pohjalle rakentamisen aikana, ja sitä käytetään myös kotitaloustyössä. Samankaltainen toimenpide suoritetaan betonilattian ja kattopintojen käsittelyyn huoneissa, joissa ylläpidetään korkeaa kosteutta.

  Bitumin vedenpitävyys

  On tunnettua, että monoliittirakenteinen betoni kestää kauemmin kuin monet perinteiset materiaalit. Kuitenkin tässä tapauksessa pieniä huokosia ja mikropartikkeleita löytyy siinä. Ne tarjoavat pääsyn pohjaveteen, joka voi siten päästä metallirakenteiden sisäkehykseen. Sinun tulisi tietää, että tämän kehyksen ansiosta betonirakenteen lujuus ja kestävyys taivutuksista ja aukkoista on varmistettu.

  Kosteus on vakava vaara betonituotteelle, koska se aiheuttaa korroosiota, kun se joutuu kosketuksiin vahvikkeen kanssa. Ottaen huomioon, että perusta on niin, että paine useita tonneja, se voi johtaa erittäin epämiellyttävä ongelmia: lisääntynyt riski repeämä perusyksikkö, ja valumista voi esiintyä joissain tapauksissa se maahan. Kaikki tämä voi johtaa rakennuksen yleiseen muodonmuutokseen ja seinämien halkeamien esiintymiseen.

  Tällaisten epämiellyttävien ilmiöiden estämiseksi on välttämätöntä suojata betonirakenteita, jotka voivat olla vuorovaikutuksessa veden kanssa. Nykyään tehokas ratkaisu on bitumin vedeneristys. Tällä materiaalilla voidaan luotettavasti tiivistää kaikki halkeamat ja huokoset, joita esiintyy betonin rakenteessa.

  Bittityyppien tyypit

  Useimmiten betonielementtien suojaaminen on ratkaistu seuraavien materiaalien avulla:

  • Kova bitumi: BN-3, BN-4, BN-5;
  • Nesteytetty bitumi: BN-3, BP-5, DH-1V;
  • Vedeneristys bitumi-kumimassa;
  • Mastinen bitumi-polymeerieristys.

  Vedeneristys värjäyksellä

  Yleisin vaihtoehto vedenpitävälle mastille on maalaus. Tätä tarkoitusta varten kiinteä bitumi on sijoitettava kiinteään metallisäiliöön, joka kuumennetaan sen kääntämiseksi nestemäiseksi massaksi. Pullot tai kauhat voidaan käyttää astioina. Bitumien sulamisprosessiin liittyy kosteuden poisto, joka on erityisen tärkeä betonielementtien käsittelyä varten.

  Jos aiot käyttää betonirakenteiden bitumipitoisuutta, niiden pinta on ensin kuivattava perusteellisesti ja vasta sen jälkeen voit jatkaa maalauksen vedeneristyskykyä. Tämän suosituksen laiminlyöminen voi johtaa kiehumiseen kosteudelle hetkellä, kun se joutuu kosketuksiin kuuman hartsin kanssa. Kaikki tämä johtaa kuplien ilmestymiseen vedeneristyskerroksen alla. Joskus voi tapahtua vielä epämiellyttävä tilanne - bitumikerroksen kuoriutuminen. Jos näin tapahtuu, päätehtävää poistaa huokoset ja halkeamat betonissa ei ratkaista.

  • Jotta nestemäisen päällystysbitumin vedeneristys olisi helpompaa, sinun tulisi valmistaa harja tai harja, jolla on laaja työpinta.
  • Ensinnäkin on tarpeen kerätä osa kuumasta bitumista metallikaivoon, laskea harja siellä ja aloittaa sitten manipulointi sulan levittämisestä ylhäältä alas.
  • Uusi nauha tulee levittää hankaamalla betonirakenteen pintaan.
  • Erityistä huomiota on kiinnitettävä päällekkäisyyteen, jonka vähimmäisarvo on 10-15 cm.

  Lisäksi on mainittava seuraava sääntö: tavallisesti noin 1 - 2 minuuttia juuri valmistetulle betonille, joka on jääkaapissa, jäähdytetään lämpötilaan, jossa se muuttuu kiinteäksi. Tämä ominaisuus voi aiheuttaa tiettyjä vaikeuksia käytettäessä kiinteää bitumia. Tämän vuoksi tämän puutteen vaikutuksen minimoimiseksi bitumin pitäisi kuumentaa kuumalla avustajalla.

  Pohja vedeneristys bitumimastilla

  Vedenpitävyyden aikaansaamiseksi on suositeltavaa käyttää betonia tai polymeeriä vedeneristysmastia. Tällainen päätös johtuu pääasiassa ominaisuuksista, joilla ne ovat paremmat kuin bitumilla ohennetulla pinnoitteella. Tämä mastiksi sisältää polymeerejä, joille on ominaista paremmat tarttuvuusominaisuudet. Lisäksi sitä käytettäessä betonituotetta ei ole esikuivattava. Positiivinen kohta vedeneristysmastin käyttämisestä on se, että sitä voidaan käyttää alhaisissa lämpötiloissa.

  Toinen tapa luoda tällaisten mastisten pohjaan perustuva vedeneristys on laimentaa niitä eri komponentteilla. Ne voivat olla bensiiniä, valkoista henkeä, kerosiinia. Tällaisen seoksen muodostamisen kannalta on erittäin tärkeää tarkkailla toimenpidettä, sillä muutoin syntyvät vedeneristysseokset muistuttavat koostumuksen liemiä. Käsittele bitumimastista betonielementtiä harjalla. Samanaikaisesti bitumimassan pohjaan perustuvan vedeneristyskerroksen kerros kerrallaan tarvitaan tiettyjä 24 tunnin välejä.

  Menetelmä vedenpitävyyden aikaansaamiseksi

  Jopa ennen pohjatason vedenpitävyyden luomista bitumimastilla, on välttämätöntä poistaa kaikki epäpuhtaudet pinnalta. Tartuntaominaisuuksia voidaan parantaa seuraavasti: valmistettuun osaan lisätään bitumipohjamaalia, joka peitetään mastiksella. Jos betonituotteen tällaisen käsittelyn aikana imeytyy merkittävä määrä emulsiota pintaan, niin lisäkerros voi olla tarpeen. Ymmärtääksesi, onko luodun päällysteen riittävä paksuus, sen väri voidaan tehdä, minkä pitäisi olla musta. On tarpeen suorittaa pohjustus, käyttäen työkalua rulla tai maklovitsa.

  Kun olet aloittanut kuivumisen, voit aloittaa pohjamaalin käytön. Jos vedeneristys on suunniteltu syntyvän pakkasina päivinä, sen jälkeen ennen mastin käyttöä lämmitetään metallisäiliöön siten, että seoksen lämpötila on 40-50 astetta.

  Rakenteessa betonipäällystysbetoni on homogeeninen massa, joka sisältää supistavaa bitumikomponenttia ja täyteainetta. Jotkut valmistajat tarjoavat vedeneristysmastia, joka sisältää lisäksi rikkaruohomyrkkyjä ja antiseptisiä aineita. Näillä lisäaineilla on positiivinen vaikutus materiaalin antibakteerisiin ominaisuuksiin.

  Vedenpitävästä bitumi-mastista on etuja, joista tärkeimpiä ovat seuraavat:

  • Tämän materiaalin avulla luodut päällysteet hankkivat suuria lujuusominaisuuksia;
  • Tarjoaa absoluuttisen vastuksen kosteudelle;
  • Parantaa käsitellyn betonielementin käyttöikää;
  • Kyky parantaa parannettuja tarttuvuusominaisuuksia monenlaisiin pintoihin.

  Vesitiivistyvän bitumimuovin kulutus

  Jos aiot suorittaa vesitiivistystyötä bitumimateriaalin avulla, on erittäin tärkeää määrittää kulutus. Helpoin tapa selvittää, kuinka paljon materiaalia tarvitaan tämän työn tekemiseen on mahdollista lukemalla etiketti. Vaikka mastista ei ole tarkkaa kulutusta, mutta toimitetuista tiedoista voit selvittää luotujen kerrosten suositellut vähimmäismäärät. Näiden tietojen perusteella voit helposti määrittää, kuinka materiaali kulutetaan. Yleensä haihtuvat liuottimet muodostavat merkittävän osan mastista, mikä vastaa 30-70%. Nämä luvut tulisi ottaa materiaalin kutistumisprosentiksi, joka alkaa tapahtua käsittelyn päätyttyä.

  Määritettäessä bitumin mastin keskimääräistä kulutusta neliömetriä kohden on oltava sellainen rakenne, joka on suojattava kosteudelta. Niinpä perustukselle se on 24 kg, katto 3,5-6 kg, kateaine 1 - 2 kg.

  Useimmiten tietoa mastin kulutuksesta voi kuitenkin olla sen etiketissä annetuista tiedoista. Jos kuumaa mastasia valittiin vedeneristyksen suorittamiseksi, sinun pitäisi olla valmis siihen, että kulutusaste on hieman suurempi kuin keskimääräinen. Tällöin voit olla varma, että lopullinen arvo ei ylitä maksimaalista suorituskykyä.

  Betonimateriaalin vedeneristämisen aikana on hyvin tärkeää luoda tarvittava paksuus pinnoitteeksi. Helpoin tapa tehdä tämä, jos suoritat tämän toimenpiteen käyttämällä kahta tai kolmea kerrosta.

  johtopäätös

  Luotettavien ja korkealaatuisten materiaalien käyttö rakennusten rakentamiseen eri tarkoituksiin ei suojaa niitä ulkopuolisten tekijöiden kielteiseltä vaikutukselta. Tästä syystä tämä voi myöhemmin aiheuttaa sellaisten prosessien kehittymistä, jotka voivat vahingoittaa rakenteen vakautta. Tästä syystä vedeneristys on suoritettava.

  Tehokkain tapa ratkaista tämä ongelma on bitumimastin käyttö. Tämä materiaali kykenee antamaan kiinteyttä betonin rakenteelle poistamalla huokoset ja mikrokrapit. Tämän seurauksena kosteutta ei ole enää saatavilla betonituotteille, mikä mahdollistaa niiden käyttöiän ja koko rakennuksen käytön.

  Mastin käyttö betonin vedeneristämiseen

  Yksinkertaisen ja monimutkaisen rakentamisen rakennustekniikka muodostaa perustusuojan, joka estää kosteuden kielteiset vaikutukset. Tällaisen suojan läsnäolo voi merkittävästi laajentaa itse talon toimintaa.

  Yksi menetelmä rakenteen perustan suojaamisen aikaansaamiseksi on päällystyseristys, paras materiaali, joka on polymeeristen yhdisteiden pohjalta tehty vesitiiviysmateriaali.

  Mastinen hyöty

  Obmazochnaya vedenpitävyys tarkoittaa yhtä suosituimpia menetelmiä vedenpitäväksi rakennusten ja rakenteiden perustuksille.

  Tämän menetelmän edut ovat seuraavat:

  • Suojaa luotaessa ei muodostu saumoja, jotka tulevaisuudessa saattavat asettaa perustan ja antaa kosteudelle pääsyn;
  • Helppokäyttöisyys. Levitä muovia käsityökaluilla, esimerkiksi spatulilla tai suihkuttamalla erikoislaitteilla. Tässä tapauksessa masten levittämistä kutsutaan sumutetuksi vedeneristykseksi. Ruiskutus mahdollistaa mastin käytön vaikeimmin tavoitettavissa paikoissa ja myös tehdä saman tiheyden omaavan vedenpitävän kerroksen;
  • Tällaisen vedenpitävyyden kustannukset suhteellisen alhaisen työvoiman intensiteetin ja kulutushyödykkeiden alhaisten kustannusten vuoksi ovat täysin hyväksyttäviä.

  On kuitenkin syytä huomata, että rakennuksen tai rakenteen perustuksen pinnoituksen vedenpitävyys suojaa säätiötä kosteudelta vain, jos rakentaminen tehdään hiukan kosteilla maaperillä, kun maaperän vesi on puolitoista metriä alapuolen alapuolella. Toisin sanoen kerros mastista voi suojata vain kapillaarista kosteutta vastaan.

  Vedenpuhdistuslaitteen laji ja menetelmä

  Suojauksen painopisteen perusteella vedeneristys on kaksi päätyyppiä:

  Pystysuora vedeneristys on nimeltään suojaa kosteudelta rakennuksen ja rakenteen seiniltä ja muilta pystysuorilta rakenteilta. Mutta horisontaalinen eristys on talon pohjan eristys.

  Vaakasuora vedenpitävyys on suunniteltava myös säätiön merkinnän aikana, sillä tämä kerros suojaa emästä pohjaveden haitallisilta vaikutuksilta ja on eräänlainen vedenpoistojärjestelmä. Suojauksen lisääminen kosteudelta vaatii paljon aikaa, kestää noin kaksitoista tai viisitoista päivää.

  Eristeen läsnä ollessa muodostuu suojatyyny perustuksen ja veden kyllästetyn maakerroksen väliin.

  Jos maaperän pinta-ala rakentamisalueella on korkea, sen jälkeen vedenpitävyys on tarpeen huolehtia viemärijärjestelmästä. Viemäröinti on luotava jo ennen perustuksen rakentamista.

  Vedenpitävät materiaalit

  Bitumin pohjalta tehtyjen erikoismateriaalien käyttö sallii rakennuksen tai rakenteen muiden rakennusten, myös muiden rakenteiden, eristämisen kosteudelta. Bentoniöljytuotteiden lisäksi erityisiä polymeeri-lisäaineita lisätään mastiksi.

  Näiden komponenttien tärkein tehtävä on antaa kestävyys mastille, muoviteollisuudelle ja vahvuudelle, joka on luotu sen avulla jne. Lisäksi erityisten ominaisuuksien seoksen saamiseksi liuottimia voidaan lisätä siihen.

  Nykyään rakennusmateriaalien markkinoilla on useita mastisia:

  • Hot mastinen, jonka pääasiallinen ero on se, että se on valmistettava välittömästi ennen rakennustyömaan käyttöä. Kuuma mastinen pääetu on suhteellisen edullinen.

  Huoneen tyyppinen mastinen valinta

  Mastiksi, jota käytetään talon vedenpitävän pohjan luomiseen, voidaan luokitella ottaen huomioon seoksen erilaiset ominaisuudet, esimerkiksi mastinvalmistuksessa käytettävien liuottimien tyyppi ja olosuhteet, joissa tätä materiaalia voidaan käyttää.

  Seuraavia materiaaleja voidaan käyttää vedenpitävän vedenpitävyyden aikaansaamiseen:

  • Mineraali, sementti, massat, jotka on sekoitettu polymeereihin ja rakeisiin. Tämä seos kuivuu parhaiten korkeissa lämpötiloissa ja matalassa kosteustasossa, mutta jos seosta käytetään alhaisissa lämpötiloissa ja korkeassa kosteudessa, kuivaaminen voi kestää kauan. Kuivumisen seurauksena kerros vastustaa kosteutta ja paineita;
  • Mineraaliepoksi massat, jotka sisältävät epoksi-lisäaineita. Lisäaineita tarvitaan massatiheyden ja joustavuuden aikaansaamiseksi. Tällaisten seosten avulla muodostettu eristekerros on ohuempi kuin mineraalimassojen käyttäminen;
  • Bitumiset massat, jotka ovat äskettäin tullut erittäin suosittuja talon pohjan eristyksen aikaansaamiseksi. Kuivattujen bitumimassojen muodostama kerros on kestävä ja muovinen, joka kestää suuren paineen ja pitkäaikaisen altistumisen kosteudelle sekä erinomaisen tarttuvuuden tarttumisen pintaan. Bitumiseoksen avulla saatu paksuus on vähintään neljä millimetriä.

  Prosessi mastiksi

  Pohja, joka on suojattava vinosti vedeneristämällä, on oltava vahva ja kiinteä. Säätiön kaikkien kulmien on oltava pyöristettyjä, kaarevuussäde vaihtelee kolmesta viiteen senttimetriin tai ne on viistetty.

  Horisontaalisten pintojen pystysuoraan siirtymispaikassa on oltava fileitä, ne ovat fileitä, joiden ansiosta siirtymän tasaisuus varmistetaan.

  Ensimmäinen vaihe

  Ensimmäinen vaihe perustamalla kellarin vedeneristys käyttäen mastista on valmisteleva.

  Valmisteluvaiheeseen kuuluu seuraava työ:

  1. Pinta on tarkistettava. Jos on teräviä kulmia, on tarpeen suorittaa pyöristys tai viistäminen sekä fileet. Tällaiset elementit mahdollistavat tasaisen pinnoituksen levittämisen pinnalle.
  2. Lisäksi sinun on kiinnitettävä huomiota kuorien, halkeamien ja ilmakuplien esiintymiseen. Poista nämä vaikutukset sementtilaastilla, jonka on kuivuttava ennen masticin levittämistä.

  Toinen vaihe

  Toinen vaihe rakennuksen tai rakenteen perustan pinnoituksen vedenpitävyyden muodostamisessa on mastin välittömän levittäminen pintaan:

  1. Mastista voidaan levittää työkaluilla, kuten telalla, harjalla tai spatulilla. Kaikki riippuu seoksen viskositeetista ja käsiteltävästä alueesta.
  2. Myös seos voidaan ruiskuttaa, joten voit jakaa mastin tasaisesti ja paljon nopeammin.
  3. Jos mastetta levitetään useisiin kerroksiin, seuraava kerros tulee levittää vasta sen jälkeen kun edellinen on kuivunut.

  Vedenpitävä betonilattia tekee sen itse

  Betonilattia ja muut lattiatyypit vaativat vedenpitävyyttä. Betoni on itse vedenkestävä, mutta sen jälkeen kun kosteus jatkuu, se alkaa hajota ja lattian ja seinän väliset suojaamattomat liitokset voivat aiheuttaa vakavia ongelmia.

  Betonilattian vedeneristys sekä perinteisiä että nykyaikaisempia menetelmiä. Harkitse niiden soveltamisen tekniikkaa ja analysoi lattian suojauksen ominaisuuksia huoneen tyypistä riippuen.

  pitoisuus

  Tarve betonilattiaeristykseen

  Betonialustat käytetään usein asuin- ja muiden asuntojen järjestelyissä. Ne ovat hyvä pohja erilaisten lattiamateriaalien asettamiselle: linoleumi, laminaattilattia.

  Betoni on hygroskooppinen materiaali, joka imee vähitellen kosteutta. Kalliiden lattianpäällysteiden suojaamiseksi kosketuksesta kosteuteen on asennettava suojaava suojakerros betonilattian päälle (ennen tasoitusta). Vedeneristysmateriaali estää viimeistelyaineiden kosketuksen vesihöyryllä.

  Teollisuusrakennusten ja kellarikerrosten ensimmäisissä kerroksissa on asetettava kerros vedenpitäväksi hiekkaisen, hyvin tiivistetyn tyynyn päälle.

  Betonilattian vedeneristys vähentää merkittävästi riskiä useista ongelmista, nimittäin:

  • seinämän ja lattian välisten vuotoiden ilmaantuminen;
  • lattian muodonmuutos;
  • huoneen sisäilman vaurioituminen kosteuden vuoksi;
  • säätiövauriot;
  • sienten ja muotin ulkonäkö seinillä.

  Betonipinnan suojausmateriaalit ja niiden erityispiirteet

  On olemassa erilaisia ​​menetelmiä betonilattian vedeneristämiseen. Suojakerroksen hinta, käyttötapa, käyttöikä ja tekniset ominaisuudet riippuvat käytetystä materiaalista.

  Rulla vedeneristys. Tavallisin menetelmä, joka käyttää bitumitelamateriaaleja. Ne ovat kahta tyyppiä: kelluva ja itseliimautuva.

  Liukuvien materiaalien, kuten kattopuhaltimien, edut johtuvat niiden kestävyydestä ja edullisuudesta. Niillä on kuitenkin merkittäviä haittoja:

  • tarvetta käyttää bensiini- tai kaasupoltinta asennettaessa, joka ei aina ole sopivaa ja sallittua (erityisesti pienissä tiloissa);
  • kuumennettaessa epämiellyttävää hajua ja haitallista savua;
  • kattolamateriaalin asentaminen vaatii ylimääräisen tasoituksen myöhem- män kaatamisen - tämä lisää perustuksen kuormitusta ja pienentää katon korkeutta.

  Kelvollinen vaihtoehto perinteiselle ruberoidille on valssattuja materiaaleja liimapohjaan. Ne ovat kätevämpiä ja luo korkean kosteussuojauksen.

  Obmazochnaya vedeneristys. Tämä menetelmä vähitellen korvaa telan vedeneristys. Käytetään erilaisia ​​bitumipolymeeriä, sementtipolymeeriä ja bitumikumia. Pehmittimien ja erikoismateriaalien sisältämän täyteaineen ansiosta vedenpitävä kerros on kestävä ja joustava.

  Jotkut valmistajat lisäävät komponentteja, jotka estävät homeen ja homeen kasvun.

  Ennen levyn levittämistä on toivottavaa käsitellä lattia erityisellä pohjamaalilla - tämä lisää vesitiivistekerroksen tarttumista betonikerrokseen

  Usein suojaava mastasia myydään täydellisenä alukkeella (niiden koostumuksessa on oltava sama pääkomponentti).

  Päällystyseristeen tärkeimmät edut ovat kustannustehokas ja materiaalin helppokäyttöisyys.

  Sementti-polymeerivalmiste voidaan kiinnittää vahvistusverkkoon, tuloksena on kerros vedeneristys- ja tasoitustasolle samanaikaisesti

  Vedeneristyskykyä voidaan käyttää lisä- tai tärkeimpänä mittauksena betonin lattian suojauksesta. Seuraavat alusryhmät, jotka tunkeutuvat vedenpitävyyteen, erotetaan toisistaan:

  1. Betonisointi - voit lisätä materiaalin tiheyttä, lujuutta ja roiskeita. Käytetään lisäaineena vedenpitävien betonirakenteiden valmistuksessa tai luodakseen suojaava vahvistuskerros.
  2. Polymeerisementtiä voidaan käyttää betoni-, puu- ja tiililattian käsittelyyn. Materiaalille on ominaista korkea tarttuvuus pintaan, ympäristöystävällinen ja helppokäyttöinen.
  3. Sementtiä epäorgaanista vedeneristystä käytetään betonilattian ja seinien hoitoon (tärkeä uima-altaiden, kylpyammeiden, kylpyhuoneiden) kannalta.

  Keraaminen laatta voidaan asettaa läpäisevälle vedeneristyskerrokselle

  Takatäytteen vedeneristys suojaa pohjaa tai lattiaa märillä alueilla. Joukkomuoto kaadetaan esivalmistettuun muottiin. Täyteaineena voidaan käyttää: perliittihiekkaa, tuhkaa, mineraalivillaa, betoniittiä (kun se kostutetaan, se muuttuu vedenpitäväksi geeliksi).

  Täyttövesieristys on luotettava, pitkä käyttöikä, mutta sen asennus on aika vievää ja kallista.

  Erilaisissa tiloissa betonilattian vedeneristysominaisuudet

  Betonikerroksen suojaaminen talossa ja kylpyhuoneessa

  Kun lattiaa vedetään talon tai huoneiston oloihin, sovelletaan maalaus- tai pinnoitusteknologiaa. Tämä riittää tarjoamaan lattiaa ja koko huoneen suojaa liialliselta kosteudelta.

  Lattian pinnalla voit käyttää vesitiiviitä maaleja, jotka sisältävät polymeerejä, jotka voivat tukkia betonihöyryjä. Vedeneristyskerroksen tehokkuuden parantamiseksi on toivottavaa maalata 2-3 kerrosta.

  Vedeneristys on tehtävä hyvin ilmastoidulla alueella, koska maalilla on voimakas haju.

  Koska kylpyhuone on paikka, jossa on korkea kosteus ja suuri vuotoriski, on parempi käyttää vedenpitävyyttä tai päällystämistä vedenpitävyys täällä - se on kestävämpi ja luotettava.

  Itseliimautuva valssattu materiaali, bitumiset tai synteettiset mastikat soveltuvat hyvin tällaiseen työhön.

  Seuraavassa on esitetty video kylpyhuoneen betonilattian vedeneristyksestä.

  Lattian vedeneristys autotallissa ja kellarissa

  Erityisen huolellisesti on tarpeen suorittaa betonilattian vedeneristys autotallissa, koska jatkuva kosteuden ylitys voi johtaa mätänemiseen ja kuljetuksen heikentymiseen. Ilmanvaihdon kielteisten vaikutusten viivyttäminen auttaa, mutta ei kauan.

  Tyypit vedeneristys betonilattia:

  • laite maassa;
  • laitteen päällekkäisyydet.

  Vedenpitävyys maan päällä suoritetaan alustan pohjan rakentamisen aikana. Rulla-materiaali (polymeerikalvo, bitumipinnoitusmateriaali tai polyeteeni, noin 1 mm paksu) sopii käytettäväksi. Seinämän päällekkäisyyden tulisi olla vähintään 10 cm. Vedeneristyskerroksen on oltava tasainen ilman "aaltojen" muodostumista ja aukkoja.

  Kun järjestät lattiaa autotalliin kellarikerroksen yläpuolelle (päällekkäin) suojaksi, voit käyttää kerrosta katemateriaalia tai bitumimateriaalia. Kuitenkin, jos suunnitelmissa on tuottaa katseluraita autotallissa, niin tällaisesta vedeneristyksestä ei ole mitään järkeä.

  Jos autotallissa on kellari, ainoa varma tapa on vedenpitävä betonilattia itse kellarissa.

  Kellarissa on kolme erilaista lattiaeristystä:

  • anti-kapillaari - suojaa lattia kapillaarilta;
  • vapaa virtaus - tulvien ja sateiden torjunta;
  • paine-ero - suoja pohjavesiin.

  Voit tehdä lattian korkealaatuista vedenpitävyyttä eri tavoin. Yksi luotettavimmista - "kakusta", jossa lattian taso nousee noin 50 cm korkeuteen.

  Layer-kerrosten sekvenssi on seuraava:

  1. murskattu kivi (kerrospaksuus noin 2 cm);
  2. öljyinen savi;
  3. ohut kerros betonista;
  4. kerros vedeneristysmastista;
  5. rullan vedeneristys (2 kerrosta peräkkäin);
  6. ohut kerros betonista;
  7. teräsbetonipinnoite.

  Vedeneristämiseen betonilattia kellarissa ei ole suositeltavaa käyttää kalvoja ja elokuvia - he eivät pysty kestämään kitkan perustuksen aikana kausiluonteista siirtymä maaperän ja ei selviydy painetta pohjaveden

  Betonin lattian suojaus kylvyssä

  Jotkut uskovat, että ei ole tarpeen vedenpitävä betonilattia kylvyssä, koska ilman lämpötila on erittäin korkea ja kosteus itsessään haihtuu. Näin ei kuitenkaan ole. Hyvin usein, koska epäpuhtaudeltaan läpäisevä betonitiiviste ei ole, kylpyamme ei lämmetä. Epämukavuuden lisäksi se voi johtaa lattian tuhoutumiseen.

  Vedenpitävyys voi estää betonilattian ylimääräisestä kosteudesta. Tätä varten on tarpeen puhdistaa lattiapinta hyvin, tasoittaa se, päällystää ja pinnoittaa se sementtiä, polymeerisementtiä tai betonitiivisteellä.

  Kylpyammeen betonilattian kunnolliset vedeneristys säästää rakennusosat ennenaikaiselta tuhoutumiselta ja parantaa höyryhuoneen mikroilmastoa.

  Vedenpitävä betonilattia tekee sen itse

  Valmisteleva vaihe

  Vesitiivistystyön suorittamiseksi on tarpeen valmistella lähtökohtia, nimittäin:

  • suorita kaikki likaiset työt ja asenna / vaihda kaikki putket;
  • vapauta huone kalusteista;
  • tasoittaa lattiaa ja seiniä - tämän ehdon noudattaminen on tärkeää telan vedeneristys;
  • prograntovat pinnan lattia;
  • korjaa kaikki lattian ja nivelten halkeamat (voit käyttää normaalia sementtilaastaria);
  • on toivottavaa asentaa lujittavia verkkoja suurille halkeille;
  • Valmistele suojaavat kerrokset (harjat tai rullat - vedenpitäviksi maalaukseen, rakennusveitsi, taso ja poltin) telan käyttöön / levittämiseen tarvittavat työkalut ja materiaalit.

  Pinnoitustekniikka

  Rullatun vedenpitävyyden kannalta pinnan tasaisuus on erittäin tärkeä, joten ennen työn aloittamista on tarpeen tarkistaa uudelleen, että taso ja lattia välinen rako on enintään 2 cm.

  Työjärjestys on seuraava:

  1. Tee kallistetut liitokset seinän ja lattian välissä 45 ° kulmassa. Voit käyttää sementti-hiekkalaatikkoa (1: 3 suhde).
  2. Puhdista lattian pinta ja peitä bitumi-mastilla.
  3. Kalvoa tai kateainetta ennen lattiaan asettamista on oltava 24 tunnissa avautuvassa tilassa, mikä estää materiaalin turvotuksen liimautumisen yhteydessä.
  4. Materiaali leikataan haluttuihin pituisiin paloihin ja kääritään rulliksi ulospäin.
  5. Liitemerkintä, jossa vedeneristys asetetaan.
  6. Voit pienentää kangasta alareunaa bitumimastilla ja aloittaa lattian asettelun. Parempi työskentely yhdessä.

  Vedeneristysmateriaalin asettamisen yhteydessä on varmistettava, että päällystakkeiden välinen päällekkäisyys on vähintään 1 cm

  Jos asetat telan vasemmalle sivulle, se on leikattava ja kohdistettava suuntaan uudella kankaalla. Kun kupla muodostuu, se on viilattu, ilma vapautuu, se on uudelleen päällystetty mastilla ja liimattu betoniin. Palautettu turvotuspaikka tulisi tasoittaa lastalla.

  Saumatonta vedenpitävyyttä (hankausta) koskeva tekniikka

  Itsenäinen betonilattia voidaan tehdä itsenäisesti ja lyhyessä ajassa. Mastisten levitystekniikka ei vaadi täysin tasaista pintaa - vain pyyhkäise tai tyhjiö lattiaa. Märkäpäiden tekeminen ei ole toivottavaa.

  Menetelmä vedenpitäväksi mastiksi:

  1. Levitä 2-3 kerrosta alusta rullalla lattialla (pinta on täysin kylläinen).
  2. Liimaa lattiamateriaaliin seinät ja kulmat erityisellä nauhalla, jossa on ilmatiiviitä ominaisuuksia.
  3. Laita kumitiivisteet putkiin ja liimaa niiden liitokset lattialle ilmatiiviillä nauhalla.
  4. Laimennetaan kimmoisasti liitettyjen ohjeiden mukaan. Sen johdonmukaisuuden pitäisi muistuttaa lämpimää saviä.
  5. Levitä mastiks kovaa rullaa, kulmissa on kätevä käyttää harjaa.
  6. Seinät on käsiteltävä mastiksella vähintään 20 cm: n korkeudelle.
  7. Jätä pinta kuivumaan kokonaan (noin yksi päivä).

  Kuivauksen aikana kosteutta, pölyä ja vieraita esineitä ei saa päästää vedeneristyskerrokseen.

  Kuivattu vedeneristys voidaan asettaa lattiat: laatat, graniitti, linoleumi jne.

  Kuten näet, voit suojata betonilattia itsestään kosteudelta. Pääasiassa on valita oikea vedeneristysmateriaali ja noudattaa sen asennuksen tekniikkaa.