Vedeneristys mastiksi käyttö

Talon käyttöiän pidentämiseksi on tarpeen suojata täysin rakennetta kosteudelta. Seinien läpi tunkeutuva vesi edistää niiden materiaalien rakenteen hävittämistä, joista ne on tehty. Ei ole väliä, onko rakennuksen tiili-, betoni- tai puupinnoilla yhtä paljon vesivarren suojausta.

Seinien asianmukainen vedenpitävä suojaus, joka on tehty talon sisä- tai ulkopuolelta, suojaa pintaa saostumisen kielteisiltä vaikutuksilta, vähentää materiaalien jäädyttämistä kylmänä aikana, mikä tekee kodin lämpimämmästä.

Ulkopuolella tai sisällä?

On parasta suojata asuntoa vettä vastaan ​​kokonaisvaltaisesti: seinien vedenpitävyys on tehtävä rakenteen ja sen sisäpintojen ulkotiloilla. Ulkopuolisen vedensuojauksen puuttuessa muotit ja kosteus ovat taatusti näkyvissä asunnossa. Jotta suojaus olisi täydellinen, pohja on käsiteltävä sekä ulko- että sisäpuolella olevilla koostumuksilla: pohjakerros on kosketuksissa molemmin puolin maahan.

Ulkoisen vedensuojauksen toteutuksen monimutkaisuus on, että tämäntyyppinen työ olisi suoritettava rakennuksen vaiheessa. Jos se on jo rakennettu, seinien vedeneristäminen vaatii pohjan kaivausta.

No, jos rakennusta ympäröi maa. Mutta useimmiten hänen ympärillään on asfalttitietä. Ne on purettava, kaivaa pohjan pohjalle, suojattava vesistöön, sitten haudattu kaivantoon ja asfaltoitava uudelleen talon ympärillä oleva alue.

Siksi jo rakennetun rakennuksen ulkoseinien vedeneristäminen on kallista. Tässä tapauksessa on parempi suorittaa tällainen työ sisäpuolelta.

Eristeet ja käytetyt materiaalit

Vedensuojaus voi olla vaakasuora ja pystysuora. Ensimmäinen toteutetaan talonrakentamisen vaiheessa asettamalla kateaineen pohja ja sitten rakentamaan seiniä.

Toinen on tiettyjen materiaalien käyttö rakennuksen ulkoseinillä pohjaveden erottamiseksi pohjavedestä.

Kummallekin suojaustyypille valitaan tietyt materiaalit.

Bitumiset vedeneristimet

Niiden käyttöalue on maan seinät. Telat on valmistettu pahvista, joka on tyydyttynyt bitumilla. Yksi sivuista on peitetty kvartsilla. Yleisimmin käytetty ruberoidi, akvaizoli, hydroisioli. Viimeiset kaksi ovat lasikuituverkkoja, jotka myös kyllästyvät bitumilla. Ne ovat kestävämpiä ja kevyempää kuin kattohuopa.

Rullaneristyksen ansiosta pystyt käsittelemään nopeasti pohjan merkittävää pintaa. Ulkoseinät on täysin suojattu kosteudelta.

Bitumi-polymeerivalmiste

Nämä vedeneristysmateriaalit, joiden avulla pystysuora betonirakenteiden suojaus.

Masten edut - hyvä tartunta alustalla, monoliittisen hermeettisen kalvon muodostuminen. Ilman lämpötilan vaikutuksesta nämä materiaalit kovettuvat.

Edullisten bitumikoostumusten puute - liuotin höyrystyy voimakkaasti.

Vesiliukoiset mastiksit koostuvat hienojakoisesta bitumista ja lateksista. Niillä on erinomainen tarttuvuus betoni- ja tiilirakenteisiin. Toisin kuin liima-ainepitoisuus liuottimen pitoisuudella, vesiliukoisia yhdisteitä voidaan käyttää käsittelyyn ja kuivaan ja märkään pintaan.

Hydro- ja höyrysulkuseinät asunnon tai talon kylpyhuoneessa on luotu nykyaikaisemmalla kumilla, erilaisilla polymeereillä ja hartseilla. Ne eivät haise ja ovat ympäristöystävällisiä tuotteita.

Kaikenlaiset mastit levitetään telalla tai harjalla.

Syväperäiset formulaatiot

Nykyään seinien suojaamiseksi viimeisimmillä vedeneristysmateriaaleilla. Mitkä ovat läpäiseviä yhdisteitä? Nämä ovat kuivia sekoitteita, jotka perustuvat sementti- ja kvartsihiekkaan. Erityisistä polyuretaanihartseista johtuen niillä on erityiset vedeneristysominaisuudet. Koostumukset tunkeutuvat betoniseinien huokoiseen rakenteeseen, muodostavat pinnan ilmatiivisiksi, vedenpitävät.

Läpäisevät seokset laimennetaan tavallisella vedellä, työskentelemällä niiden kanssa harjalla ja rullalla. Koostumuksia levitetään 2-3 kerroksessa. Niitä käytetään yleensä suojaamaan pintoja rakennuksen sisällä. Näitä materiaaleja käyttävät vedenpitävät seinät voidaan tehdä käsin ilman ammattilaisten osallistumista.

Hydrauliosuojan tyypit

Rakennusten ulko- ja sisäseiniä voidaan suojata kosteudelta kahdella tavalla: päällystys ja liimaus.

Pinnoitustekniikka

Pinnoitustyyppistä vedeneristysyhdistettä käytetään rakennuksen sisäisten ja ulkoisten pintojen käsittelyyn. Ne eivät salli kapillaarisen kosteuden vaikutusta seiniin. Suojan käyttö on mahdollista tietyissä olosuhteissa hydraulisen esteen ollessa läsnä enintään 2 metrin paineella:

 • seinillä ei saa olla liitoksia;
 • myöhemmin voidaan suorittaa korjauksia.

Seinien ulkoseinien vedeneristys edellyttää bitumimastisten aineiden käyttöä, joita käytetään kosteuden altistumiselta puolelta.

Päällystetyypin koostumuksia levitetään 2-4 kerroksella.

aiheuttaminen

Otettuaan selville, mitä obmazochnaya-vedeneristys on, pohdimme sen käyttöä tekniikkaa esimerkkinä siitä, että tiilitalon ulkoseinät käsitellään konkreettisella pohjalla.

Ensin sinun täytyy kaivaa rakennuksen pohjan seinät, vapauttakaa ne maan jäännöksistä.

Tämän jälkeen pinnat käsitellään erityisellä primeriseoksella tai bensiiniliuoksessa (alukkeena) liuenneena rakennetabitumina. Tämä koostumus levitetään harjalla tai rullalla kahdessa kerroksessa. Seinien on kuivuttava kokonaan. Sitten pinta käsitellään mastiksella.

Entä jos materiaali on liian viskoosi? Nestemäiseksi se auttaa bensiiniä tai liuotinta.
Betonilohkojen saumoja käsitellään huolellisesti.

Seinien bitumipitoisuuden tulee olla vähintään 3 mm. Välineitä käytetään 2-3 kertaa, jolloin jokainen kerros kuivuu ennen seuraavan levittämisen.

Okleechny-periaate

Tämä rullan vedenpitävä, hyvin vastakkainen hajoamisen prosesseihin. Liimaus- ja pinnoitustyyppien materiaalien yhdistelmä suojaa luotettavasti ulkoiset ja sisäiset pinnat kosteudelta.

Ulkoseinien eristäminen valssattua materiaalia käyttäen alkaa myös puhdistamalla pölystä, roskista ja maanpäästöistä. Sen jälkeen pintaan levitetään pohjamaali, 2-3 kerrosta bitumipolymeerimassaa.

Okleechnyh-materiaalien kiinnittämiseen käytetään taskulamppua tai rakennuksen hiustenkuivaajaa. Ensimmäinen kerros on liimattu vaakasuoraan alkaen pohjan jalka. Kaistat vedeneristysprosessia polttimella, puristetaan tiukasti pinnalle, sujuu ilman poistamiseksi.

Päällekkäisten kaistojen on oltava 15-20 cm. Toinen kerros on kiinnitetty pystysuoraan kohtisuoraan ensimmäiseen. Puhdista nivelet huolellisesti.

Sisäinen suoja

Jotta estettäisiin kosteuden tunkeutuminen rakenteen sisäpuolelta, se voi käyttää lävistysseoksia. Heidän avullaan asunnossa olevien seinien vesihöyry- ja höyrysulku toteutetaan, jalustat jalustat ja kellareiden sisäseinät.

Seinien pinnan puhdistamisen jälkeen pölystä ja roskista ne kostuvat.

Vedenpuhdistusaine laimennetaan vedellä pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
Märät pinnat käsitellään ensin vaakasuoraan. Anna ensimmäisen kerroksen kuivua (3-4 tuntia). Tämän jälkeen materiaali levitetään uudelleen, mutta pystysuoraan.

Polymeroinnin jälkeen seinien suojakerroksen on oltava vähintään 2 mm. Paksuus tarkistetaan seuraavasti: neliö, jonka koko on 2 x 2 cm, leikataan veitsellä ja mittaus tehdään paksuuden avulla.

Seinien vedeneristäminen on tärkeä vaihe rakennuksen rakentamisessa. Se on helppo tehdä itse, tärkeintä on valita laadukkaita materiaaleja ja soveltaa niitä oikein.

Vedeneristysseinät

Vedeneristysseinät - pakollinen menettely rakennuksen rakentamiseksi. Suojaamattomat pinnat altistuvat kosteudelle - saostuminen, lauhde - ja romahtaminen, muotit voivat näkyä niissä. Tehtäessä työtä on noudatettava tiukasti tekniikkaa, ainoa tapa suojata tiiliä, puuta tai betonia pinnalta vedestä, mikä pidentää talon käyttöikää.

Kosteuden lähteet

Lauhde muodostuu huoneen seinien sisäpinnoille. Tämä johtuu korkeasta kosteudesta. Kylpyhuoneissa, keittiössä, kellarissa, muissa kuin asuinrakennuksissa (autotalli, varastotila, työpaja), etenkin jos niissä ei ole lämmitysjärjestelmää, kosteutta lisätään jatkuvasti, joten sisäpuolelta suojaaminen on pakollista.

Toinen syy kondensaatin esiintymiselle ei ole riittävästi talon eristämistä.

Ulkopinnat ovat kosketuksissa sademäärän, pohjaveden kanssa.

Mikä on vedeneristys?

Vedenpitävän päällysteen puute vähentää huomattavasti rakennuksen käyttöikää, materiaali (betoni, tiili, puu) romahdetaan, halkeamia, hometta, sammalta näkyy siinä. Tämän välttämiseksi sinun on vedenpitävä seinät ulko- ja sisäpuolelta.

Lisäksi sisäpintojen suojaus auttaa:

 • estää kosteuden hajua;
 • ylläpitää optimaalista sisäilmastoa;
 • suojata putkia ja muita metallista valmistettuja rakenteita korroosiolta;
 • lykätä kosmeettisten ja suurien korjausten tarvetta.

Vedenpitävät materiaalit

Aikataulun mukaan materiaalit jaetaan neljään tyyppiin:

 • sulkemista;
 • anti-korroosio;
 • vesi- ja lämpöeristys;
 • antifiltratsionnye.

Vedenpitävyys voi olla neste tai rulla.

Bitumiset mastit

Bitumi on elastinen massa, joka on öljynjalostuksen tuote. Luo tiheän vedenpitävän kalvon pinnalle, johon ei kohdistu halkeilua. Täyttää pienimmät halkeamat, tunkeutuu pohjan huokosiin. Käytetään yhdessä valssattujen materiaalien kanssa tai itsenäisesti. Suunniteltu suojaamaan seiniä ulkopuolelta jaloteräksen käsittelyä varten.

Bitumainen mastasia on helppo levittää, ja henkilö, jolla ei ole kokemusta, selviytyy tehtävästä. Työ vie vähän aikaa. Materiaali myydään tangot, jotka ennen käyttöä on lämmitettävä 150 astetta sulaa.

Haittoja ovat jäätymisen kesto. Käytettäessä huonolaatuisia yhdisteitä syntyvä pinnoite voi halkeilla ajan myötä.

Polymeerimassa

Polymeerivalmiste - akryylipohjaiset muoviset liimakoostumukset, joita käytetään sisäseinien tai ulkopuolisten seinien vedenpitävyyteen. Kosteuden suojauksen lisäksi se parantaa käsitellyn pinnan lämpöeristysominaisuuksia.

Polymeerimassan edut:

 • muodostaa tiheän sileän päällysteen, joka ei vaadi viimeistelyn viimeistelyä;
 • tulenkestävä;
 • suojaa kosteudelta, sieltä, sammalta;
 • on turvallinen koostumus, joka sallii sen käytön kylpyhuoneissa ja muissa huoneissa;
 • saatavana monenlaisissa väreissä;
 • kestävät jäätymislämpötilat;
 • kuivuu nopeasti;
 • elastinen, kun kuivaa tai vääristää säätiötä, säilyttää eheyden.

Syväperäiset formulaatiot

Kvartsihiekkaa, sementtiä ja polyuretaanihartseja sisältävät kuivat seokset laimennetaan vedellä välittömästi ennen käyttöä. Kuivauksen jälkeen ne muodostavat ilmatiivis kalvon, joka luotettavasti suojaa pintaa.

Sovellusmenetelmä on äärimmäisen yksinkertainen, työn voi suorittaa ei-erikoistunut. Läpäiseviä formulaatioita käytetään pääasiassa talon sisällä.

Kattohuopa ja ruberoidi

Molempia materiaaleja käytetään ulkoseinien vedenpitävyyteen, suojaamaan pohjaa kosteudelta.

Ruberoidi on valssattu materiaali, joka koostuu pohjasta (pahvi, lasikuitu) ja kyllästys (useimmiten bitumi). Toll - pahvi - kangas, joka on tyydyttynyt tervesekoostumuksella. Ensimmäinen ylittää toisen ominaisuuksissaan; katto on halvempaa.

Kalvo (kalvo)

Se on synteettisestä kumista tai PVC: stä valmistettu valssattu materiaali. Käytetään sisätiloissa ja ulkona. Merkittävä haittapuoli on mekaanisen rasituksen epävakaus. Seinien vedenpitävyyskalvoa on helppo vahingoittaa munintavaiheessa.

Ruiskutusvesieristys

Tähän tyyppiin kuuluvat:

 • epoksiyhdisteet;
 • akrylaattigeelit;
 • polyuretaaniyhdisteitä.

Reikää porataan seinään 50 cm: n portaissa, joihin ruiskutetaan nestettä korkeissa paineissa. Menetelmä on melko kallis ja vaatii erikoislaitteita, joten sen käyttö on perusteltua vain hyvin vaikeissa tapauksissa, kun muita materiaaleja ei ole mahdollista käyttää.

Eristyspaikka

Seinien vedeneristys voidaan tehdä kahdella tavalla: vaakasuorassa ja pystysuorassa.

pystysuora

Tätä menetelmää käytetään sekä rakennusprosessissa että korjaustöissä. Käytä rullaa, nestemäistä vedenpitävää materiaalia tai molempia samanaikaisesti.

vaakasuora

Valssattu materiaali asetetaan pohjaan seinänrakennuksen paikalle. Kattotiili tai kalvo estää kosteuden imeytymisen kellarista, kellarista tai maaperästä.

Vedenpitävyys on mahdollista vain rakennusvaiheen aikana.

Seinien valmistaminen vedenpitäviksi

Ennen kuin aloitat työskentelyn, pinnan on puhdistettava perusteellisesti vanhasta viimeistelystä: poista kipsi, maali, taustakuva. Spatuleja, metalliharjoja, kemiallisia pesuja ja vaikeissa tapauksissa tarvitaan hiekkapuhallus.

Jos pinnassa on vikoja, ne poistetaan - halkeamat täytetään sementtilaastilla, ulokkeet pilkotaan.

Eristysominaisuudet lämmitys huoneissa

Seinien vedeneristys sisäpuolelta on välttämätöntä asennettaessa eristys. Useimmilla lämmöneristysmateriaaleilla on hyvä imukyky, joten niitä on suojattava kosteudelta. Muutoin ne vaimentuvat, menettävät ominaisuutensa, alkavat kaatua tai ne peitetään muotilla.

Sisäinen suoja

Sisäseinien vedeneristys suoritetaan käyttämällä polymeerimastia tai kalvojen kiinnitystä.

Mastin levitysmenetelmä:

 1. Valmistettu ja puhdistettu pintatasoinen sementtilaasti.
 2. Levitä alusta.
 3. Kuivumisen jälkeen pinta pinnoitetaan vedeneristyskerroksella. Tarvitset vain muutaman kerroksen.

Polymeerikalvoja käytetään seiniin asunnossa tai yksityisessä talossa. Asennuskalvo:

 1. Lämpöeristettyyn pintaan kiinnitetään kotelo.
 2. Soluissa telineiden pinon eristämisen välillä.
 3. Elokuvan kiinnittäminen telineen runkoon. Aseta se pystysuoraan, nauhat menevät päällekkäin.
 4. Käännä trimmausmateriaalia.

Voit tarvittaessa korjata kaksi kerrosta kalvoa - suoraan seinään ennen lavan asentamista ja sitten itse runkoon.

Vedenpitävien perustusten ja kellari seinien ominaisuudet

Perusvesieristysprosessin tärkein ominaisuus on se, että käsiteltävät pinnat haudataan maaperään, ja ne on tarpeen puhdistaa kaivamalla kaivantoa rakennuksen kehän ympärillä.

Ennen kuin aloitat työn, sinun on tarkistettava säätiö, jotta kaikki virheet poistettaisiin.

Kellariseinien vedeneristys sisäpuolelta toteutetaan bitumimateriaalin, kateaineen, kalvon avulla.

Ulkoseinien vedeneristys

Bitumi, katemateriaali tai niiden yhdistelmä voidaan käyttää ulkoisen suojan suojaamiseen.

Pinnoitustekniikka

 1. Puhdistetut pinnat pohjustetaan erityisellä yhdisteellä (bensiinillä laimennettua bitumia voidaan käyttää). Käytä nesteä harjalla. Odota kuivaa. Laita toinen kerros.
 2. Peitekerros esilämmitetään nestemäiseen bitumiin. Jos koostumus on liian paksu, on vaikea hajottaa sitä, lisätä pieni määrä liuotinta tai bensiiniä halutun sakeuden saavuttamiseksi. Erityistä huomiota kiinnitetään sen materiaalin liitoksiin, josta säätiö on tehty.
 3. Kun käytät ensimmäistä kerrosta, odota, kunnes se kovettuu. Peitä toinen.

Jotta vedenpitävyys toimisi sille osoitettuun tehtävään, sen kokonaispaksuuden on oltava vähintään 3 mm.

Okleechny-periaate

Talon rullamateriaalin ulkoseinien vedeneristys suoritetaan seuraavasti:

 1. Puhdistetut pinnat on maadoitettu kahdessa kerroksessa.
 2. Lämmitetty katto- tai kattohuopa rakennuksen kuivaajan, taskulampparin avulla. On välttämätöntä, että kyllästäminen pehmenee.
 3. Levitä materiaali pinnan alareunaan vaakasuoraan (maata vasten).
 4. Voimakkaasti ne painavat ja varovasti rauta niin, että kattohuopa tarttuu tiukasti ulkoseinään, eikä sisällä ole ilmaa.
 5. Seuraava nauha on kiinteä pystysuorassa, menemällä vaakasuoraan kattolamateriaalin alapäähän. Jäljelle jäävät nauhat on kiinnitetty samalla tavalla, jolloin päällekkäisyys on noin 20 cm.
 6. Liitokset on tiivistettävä edelleen. Tähän sopii bitumi-mastinen.

Yhdistetty menetelmä

Talon seinämien korkealaatuista ja luotettavaa vedenpitävyyttä varten voit käyttää nestemäistä koostumusta ja telamateriaalia.

Tällöin pinta pinnoitetaan ensin bitumimateriaalilla, johon on kiinnitetty kateaineita.

Tekniikan yksinkertaisuus ja tarvetta käyttää erikoislaitteita antavat sinulle mahdollisuuden tehdä töitä seinien suojaamiseksi kosteudelta omilla kädillä ja konkreettiset edut - rakennuksen käyttöiän merkittävä kasvu - oikeuttavat ajan ja kustannusten.

Vedeneristys bitumimateriaalitekniikalla

Pohja vedeneristys mastiksella

Erilaisia ​​pinnoitteita bitumilla, hartsimainen seos, jolla on tiettyjä vedenpitävyysominaisuuksia, on pidetty jo kauan tehokkaimpana ja yleisesti saatavilla olevalle keinona suojella rakennusten rakenteita vedestä. Aikaisemmin tämän seoksen käyttämiseksi oli tarpeellista sulattaa bitumi korkeassa lämpötilassa - tulessa ja peittää sitten pinnat kuumalla massalla. Nyt kaikki on paljon helpompaa - mahdollisuus käyttää liuottimia. Pintaan tarkoitettujen bitumiliuoksen seoksen lisäämiseksi lisäaineilla pinnalle ei tarvita enempää kuin kaksi työntekijää, lisäksi bitumimastilla on varsin tehokas ja helppokäyttöinen. Tarkastellaan tarkemmin millaisia ​​mastikoita ja niiden ominaisuuksia on.

Millaisia ​​mastisia on olemassa?

Tähän mennessä käytetään monenlaisia ​​eristeaineita. Heillä on erilainen koostumus, laajuus, sovellusmenetelmä, mutta tehtävä on yksi - vedeneristys. On polymeerimastoja, mutta niiden käyttö on harvinaista ja bitumipolymeeriseosta, jota käytetään laajasti rakentamisessa. Tätä me harkitsemme tarkemmin.

Mastinen voi olla:

 • Bitumia. Tällaisten kitti sideaineiden, täyteaineiden, sementin, asbestin, liidun, mineraalivillan ja muiden komponenttien komponentit.
 • Bitumi-kumi. Erinomainen vedeneristysmateriaali, joka koostuu bitumista, EPDM-siruista, pehmittimestä. Joissakin tapauksissa on välttämätöntä käyttää seosta kuumalla tavalla.
 • Bitumi-polymeeri. Sisältää liuotinta, polymeerimodifiointiainetta, kumirumua ja muita täyteaineita.
 • Bitumiemulsio. Koostuu hienojakoisesta seoksesta, joka sisältää bitumia, mineraalitäyteaineita ja teknisiä inkluusioita vesiympäristössä. Sitä käytetään yleensä valmistelutyössä pinnan peittämiseksi muiden mastisten kanssa.
 • Rakentaminen bitumi. Tämäntyyppisen mastikan vedenpitävyys tulisi suorittaa kuumalla tavalla, kun materiaali kuumennetaan 300 celsiusasteeseen. Tämä ei tietenkään ole niin yksinkertainen.

Lämpörakentaminen bitumi

Vaadittava vedenpitävyyspaksuus

Vesitiivistyksen paksuuden suhteen bitumiseos ja bitumipolymeeri, joita vaaditaan levitettäväksi kerroksittain, yleensä kerrosten lukumäärän tulisi olla 2-4. Vedeneristyskerroksen paksuus riippuu suoraan siitä, kuinka syvä pohja menee. Pohjustussyvyys on 0-2 metriä, kerroksen paksuuden tulisi olla 2 mm, syvyys 2-5 metriä, vedenpitävyys on 6 mm.

Uuden kerroksen paksuus on mahdollista mitata sekä levyllä että kampuksella ja kuivan kalvon paksuus voidaan määrittää universaalisella paksuusmittarilla.

Ei vähemmän suosittu ja tehokas menetelmä vedenpitävälle pohjalle - nestekumin tai lasin käyttö sekä niihin perustuvat syvät tunkeutumiskoostumukset. Tätä menetelmää kuvataan yksityiskohtaisesti artikkelissa "Tekniikka nestemäisen vedenpitävyyden säätiön." Lisäksi tämä menetelmä sopii sekä nauhalle että monoliittiselle perustukselle.

Kerrosten levittämisen ominaisuudet

Kaikki bitumipohjaisten mastikerrosten tulee kuivua ja kovettua hyvin, ja vain vastaavaa kerrosta voidaan käyttää. Jos kiirehdit ja levität kerroksen odottamatta koko edellisen kuivaamista, on olemassa vaara erottelusta. Myöskään tekniikan noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa mastisuojaeristyksen tarttumisen pohjaan.

Mastista valmistetun lattiamateriaalin kuivumisasteen tarkistaminen on erittäin helppoa. Riittää sen pinnan tarttuvuuden määrittämiseen. Jos se ei ole tahmeaa, kerrosta voidaan pitää kuivana. Bitumikastikerroksen kuivumisaika riippuu sen osista, vesihöyryn sisällöstä ilmassa, lämpöolosuhteissa, sekä ympäristössä että pohjan lämpötilaolosuhteissa.

Kuinka laskea bitumimassan kulutus

Seoksen tärkeä ominaisuus on sen kulutus, joka voidaan löytää tarkastelemalla etiketin tietoja. Jos sen tietoja ei ole, mutta suositeltu kerros on kirjoitettu, niin on vielä mahdollista määrittää likimääräinen kulutus. Tällainen eristysmateriaali sisältää pääsääntöisesti vähintään 30% ja enintään 70% ohentimia (haihtuvat liuottimet), ts. Mastiksin käytön jälkeen tilavuuden muutos on sama 30-70%.

Pohjustuksen vedeneristysmateriaalin kulutus on noin 2-4 kiloa, koska kattosekoitus vaatii vähintään 3,5 mutta enintään 6 kiloa, bitumivalon kateaineen liimaamiseen tarvitaan 1-2 kiloa. Jos käytät kuumaa pinnoitetta, niin vedenpitävä aine tarvitsee enemmän. Nämä digitaaliset laskelmat vastaavat mastin m 2: n levitystä.

Vedenpitävän pinnoitteen halutun paksuuden saavuttamiseksi bitumimuovia tulisi levittää 2-3 kerroksessa, kun se peittää kaltevat seinät ja pystysuorat rakenteet.

Pinnoitteen vedenpitävyyden tekniikan ominaisuudet

Valmistelutyöt

Ensinnäkin on välttämätöntä valmistaa pohja, johon päällyste levitetään. Se on puhdistettava aineista, jotka heikentävät adheesion - rasvoja ja öljyjä, sekä poistavat kaikki ylimääräiset hiukkaset - pöly, rakennusjätteen jäänteet jne.

Jotta pohjamateriaali olisi vedenpitävä, se soveltuisi ongelmitta, pohjan on oltava luotettava ja kiinteä, pyöristetyt kulmat (joiden säde on 30-50 mm) tai viistetty. Pohjan ja seinän siirtymälinjoissa on fileiden (fileet) läsnäolo.

Vähintään yhtä tehokasta vedenpitävyysmenetelmää pidetään vedenpitävänä vedenpitävänä materiaalina. Tämäntyyppistä vedeneristysmenetelmää voidaan soveltaa menetelmänä vapaaseen käyttöön ja kiinnittämiseen. Myös muiden vedeneristämismenetelmien avulla voit lukea artikkeleissamme "Vedeneristysnauhan säätölaite" ja "Menetelmät monoliittisen perustan vedeneristämisestä".

Betonin pinnalle, jolla on huomattava määrä ilmakuplia sisältäviä tyhjiöitä, tulisi poistaa hienojakoisesta kuiva-aineesta valmistetusta sementtiastiasta. Vaara päällysteelle ja ns. "Kampasimpukat", jotka ilmestyvät muottirakenteiden risteyksestä.

Muista, että pinnan ei pitäisi olla märkä. Jos se on märkä, niin kuhien ja kuorintamasten muodostuminen on mahdollista. Pintojen suositeltava kosteuspitoisuus saa olla enintään 4%. Jos käytät vesipohjaista seosta - silloin pohjan kosteus voi olla jopa 8%, mutta pinta ei voi olla märkä.

Tarkista, onko mahdollista käyttää mastista, laita polyeteenistä valmistettu kalvo betonipinnalle. Jos 4 - 24 tunnin aikana nestettä ei esiinny asetetun materiaalin alla, voidaan sitten perustuksen bitumin vedeneristys suorittaa.

Primer-sovellus

Adheesion parantamiseksi on tarpeen valmistaa aikaisemmin valmistettu pinta erityisellä alukkeella. Alukkeen tyyppi valitaan käytettävän vedeneristysseoksen mukaisesti. Harjan tai rullan käytön avulla, koska se on kätevämpää kenelle, esitä substraatti kerroksittain. Odota, kunnes pohjamaali kuivuu ja pinta ei ole enää märkä.

Mastinen pintamateriaali

Maalipohjan päällyste bitumipohjaisesti voidaan suorittaa harjalla, lastalla, telalla ja vaakapinnalle levitettäessä seoksen annetaan kaataa. Kaikki kerrokset on levitettävä siten, että ne ovat yhtenäisiä, jatkuvaa, samalla paksuudella.

Päällystyseristyksen levittäminen pystysuoralle alustalle alhaalta ylöspäin

Levitä eristävä seos alhaalta ylöspäin, nauhojen tulee olla yhdensuuntaisia ​​toisiinsa. Pintamaalaus on tehtävä ulkopuolelta, josta vesi virtaa.
Muista, että toinen kerros voidaan levittää vasta sen jälkeen, kun ensimmäinen on kokonaan kuivunut.

Vedeneristysraudoitus

Alueilla, joilla pinnat ovat vierekkäin, on halkeilua. Tällaisissa tapauksissa on tarpeen suorittaa vedeneristyksen vahvistaminen.

Vahvistussuunnitelma kellarin vedeneristys

Vahvikkeisiin tarvittavat materiaalit ovat lasikuitu ja lasikuitu. Ne upotetaan eristysmateriaalin kerrokseen ja kulkevat telan yläosasta muodostaen tiukimman yhteyden eristävään materiaaliin. Tämän jälkeen pinta pinnoitetaan toisella vedeneristysmassakerroksella. Jotta alapinnan vedeneristys mastilla olisi onnistunut, lasimaisen materiaalin asettaminen ei saa olla alle 10 cm.

Kuuluisat muovit valmistajat

On olemassa melko suuri määrä erilaisia ​​vedeneristysmastteja, joilla on erilaisia ​​ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Yksi parhaista ovat elastomiksien bitumimulsion mastiksit. Tämä seos soveltuu käsityöhön. Kun se on täysin kuiva, pintaan muodostuu luotettava, saumaton kalvo, joka sopii erinomaisesti kaikkien pintojen voimakkaaseen tarttumiseen.

Elastopaz - bitumipolymeerivalmiste, jolle on tunnusomaista korkea vedeneristys, erinomainen tuottavuus, lujuus ja joustavuus.

Mastic tunnettiin myös TechnoNIKOLin perustan vedeneristämisestä johtuen sen korkeasta laadusta, lisääntyneestä lujuudesta ja korkeasta vedenkestävyydestä.

Säätö bitumipitoisuus - askel askeleelta sovellusteknologia

Kun valitaan eristys kosteudelta pohjalle, bitumi on paras vaihtoehto: se on kemiallisesti inertti eikä sillä ole vuorovaikutusta veden kanssa. Nykyaikaisessa rakenteessa käytetään vain harvoin kiinteitä luonnollisia hiilivetyhartseja, jotka ovat parempia hinnoissa ja suorituskyvyssä keinotekoisiin öljytuotteiden jalostukseen, shaleihin ja kivihiiliin, jotka ovat osa mastisia aineita, tahnoja ja impregnointeja. Korkean muovattavuutensa ansiosta on kätevää käyttää niitä myös vaikeasti tavoitettavissa olevissa kellareissa, kun kiinteytys muodostaa vahvan ja kestävän pinnoitteen, joka on täysin kosteutta läpäisemätön.

Nestemäinen bitumi antaa hyvän tarttuvuuden myös karkealla betonilla pienellä materiaalinkulutuksella. Se on erityisen tehokas yhdistettynä polymeeri-lisäaineisiin (läpäisevä vedeneristustekniikka), jos ne ovat läsnä, mikrohuokoset ja halkeamat tiivistyvät ja kalvo ei irrota. Työskentelemällä nykyaikaisilla sävellyksillä ei ole vaikeaa, vaikka ei-asiantuntija, kaikki vaiheet ovat helppo tehdä itse.

Milloin tämä tekniikka on suositeltavaa?

Rakennuksen perustuksia voidaan suojata useilta eri tavoin kosteudelta. Erityisesti ne luovat pystysuoraan (rakenteiden maalaaminen nestemäisellä mastilla tai rullattavien materiaalien kiinnittäminen) ja vaakasuoraan (tyynyn, katehuovan, itsetasaavan lattian täyttö). Kellarin vedeneristys on suositeltavaa, kun pohjaveden pinta-ala on 1,5 metriä kellarikerroksen alapuolella ja seinien keskimääräinen paine on enintään 2 metriä edellyttäen, että käytetään perinteistä bitumipitoisuutta ja enintään 5 bitumipolymeeriä.

On parasta käsitellä tätä tekniikkaa osana monimutkaisia ​​suojatoimenpiteitä. On mahdollista käyttää nestemäistä bitumia sekä pohjan päärakennuksen vaiheessa että vedenpitävyyskorjauksen yhteydessä. Vaihtoehtoisena vaihtoehtona on bitumimastin käyttäminen liimaustekijänä katemateriaalin ja pohjan välillä.

Mastic ominaisuudet

Sen hyödyllisiä ominaisuuksia ovat:

 • Suuri tarttuvuus betonilla ja muilla alustyypeillä.
 • Kyky sietää alhaisia ​​lämpötiloja (-40 ° C asti) ilman halkeilua ja rikkoutumista.
 • Saumojen puute.
 • Bitumipastaa ja sen helppokäyttöisyys.
 • Pienimpien halkeamien ja vikojen tukkeutuminen betoniin kapillaareihin asti.
 • Vaikeasti tavoitettavien pintojen eristäminen (sekä pinta että maanalainen).
 • Mahdollisuus soveltaa vanhoja ja tuoretta betonia, ylläpidettävyyttä.
 • Biologisten vaikutusten kestävyys, este sienten ja homeen kehittymiselle.
 • Luo elastinen, vedenpitävä kalvo, jolla on suuri iskunkestävyys.

Bitumin kuivatusnopeus riippuu ympäröivästä lämpötilasta ja kerroksen paksuudesta. Sen pohjalta tehdyt yhdisteet levitetään sekä ulkopuolelta (myös kellarista) että säätiön sisäpuolelta. Ensimmäisessä tapauksessa rakennus on suojattu pohjavedestä, toisessa - kapillaarisen kosteuden tunkeutumisesta. Vesitiiviiden kellarien rakentaminen kellareihin ja perustuksiin lisää betonin vedenkestävyyttä 3-4 kertaa tiivistämällä sen rakennetta.

DIY-sovellustekniikka

Teokset toteutetaan seuraavan järjestelmän mukaisesti:

 • Pohjan valmistaminen, bitumin ostaminen.
 • Pohjamaalaus tai alukesovellus.
 • Pohjustuksen voitelu mastilla, saumojen vahvistaminen.

Vedenpitävyyden ensimmäisessä vaiheessa pinta on puhdistettu roskista, laastareista ja terävistä ulkonemista. Bitumimastin levittämiseen tarvitaan kiinteä pohja, jossa on vähäinen määrä huokosia. Kiinteät betonilaadut voidellaan hienorakeisella sementtilaastilla (suosittelemme ostamaan erityisen kuivaseoksen), kaikki särmät, kulmat ja siirtymät tasoitetaan. Toinen tärkeä vaatimus on säätiön kuivuus, pinnoituksen eristys turpoaa kosteuden alla.

Betonin kosteuden määrittämiseksi (sallittu arvo määritellään ohjeessa) pinnalle levitetään muovikalvo. Jos lauhde ei ilmesty siihen 2-6 tunnin sisällä, se saa siirtyä seuraavaan vaiheeseen vedenpitävyyden suojaamiseksi.

1. Primerin käyttö.

Betonialustan tarttumisen lisäämiseksi bitumilla käsitellään alukkeella. Pohjustin on nestemäisempi vedeneristys, ja siinä on suuri läpäisevyys, valittu tuotemerkki on vastattava perusmateriaalin koostumusta. Säästämiseksi se on mahdollista laimentaa bitumia (BN 70/30, 90/10, BNK 90/30) bensiinillä tai nefraasilla suhteessa 1: 3 tai 1: 4 tai mastiksella, jonka lämmönkestävyys on 80 ° C haluttuun konsistenssiin. Alusta levitetään koko pinnalle ainakin yhdelle kerrokselle, sementti-hiekkilaastin injektointipaikoille - kahdessa.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

2. Pinnoite nestemäisellä bitumilla.

Kaksi eristetyyppiä: kuuma ja kylmä. Ensimmäisessä tapauksessa koostumus vaatii esikuumennusta, ellei kokemusta ole, on parasta olla tekemättä työtä itsenäisesti. Kylmätäytteiset bitumit ovat käyttövalmiita välittömästi avaamisen jälkeen, niitä on vain sekoitettava. Pintakäsittely tapahtuu veden painepuolella, ei tarvita erikoislaitteita eikä erityisjärjestelyä. Bitumi levitetään harjalla, rullalla, spatolla, yhtenäisillä ja kiinteillä aivoilla alhaalta ylöspäin, on toivottavaa tarttua nauhojen suuntaisuuteen. Jokainen kerros kuivataan luonnollisissa olosuhteissa (2 - 12 tuntia valitun tuotemerkin mukaan).

Säätiön vedeneristyksen aikana kiinnitetään huomiota riskivyöhykkeeseen - alueet, joilla on suurimmat kuormat, halkeamat ja saumat. Niitä suositellaan vahvistamaan ohut lasikuitu, joka on päällystetty bitumilla ja kiinnitetty tiukasti pohjaan. Voimavarat ja ilman kerääntymät eivät ole hyväksyttäviä, erityisen vaikeissa paikoissa rainan päällekkäisyydet lisäävät eristyksen kerrosta. Tärkeä huomautus: betoniterästen päällystys tehdään lasikuidun primäärisen kuivauksen jälkeen.

Aineiston kulutuksen laskeminen

Suuntaviiva on käsiteltävän rakenteen ala, 10-15 prosentin marginaali on suunniteltu. Vesitiivistyksen bitumin keskimääräinen kulutus on 300-900 g / m2, se riippuu paljolti tiheydestä ja pinta-aineesta. Tärkeää on myös mastin, sen koostumuksen ja brändin laatu. Suositeltu virtausnopeus on ilmoitettava oheisissa ohjeissa, mutta ottaen huomioon, että nestemäistä bitumia on käytettävä useissa kerroksissa (noin 1 mm), tämä arvo kerrotaan kahdella tai neljällä.

Eristeen kokonaispaksuus riippuu pohjan syvyydestä, ja se liittyy pohjaveden vaikutuksen lisääntymiseen. Erityisesti, kun rakenteiden syvyys on enintään 3 m, riittää 2 mm, enintään 3-5 - vähintään 4 kerrosta bitumia. Bitumien vesitiivistyksen paksuuden pakollinen säätö: tuore ja kuivattu.

Vihjeitä ja temppuja

Kun työskentelet vanhan emäksen kanssa, hometta rasvanpoistoon ja puhdistukseen liittyy ongelmia. Tällöin pinta käsitellään antiseptisellä aineella, heikko liuos (1:10) suolahappoa on hyvä kapillaarien avaami- seen, sen jälkeen pestään puhtaalla vedellä. On mahdotonta sivuuttaa nivelet ja kaverit, bitumi ei siedä vahvoja mekaanisia vaikutuksia, joten kaikki terävät kampasimpukat häviävät. Halkeamat laajenevat ja leviävät tuoreella sementtilaastilla.

Pinnan kuivuus on tärkeä edellytys, kun käytetään pohjustuksen vedeneristysmateriaalia. Poikkeus on syvä tunkeutumisen kiteytyminen erityisillä polymeeri-lisäaineilla, mutta ne edellyttävät esikostutusta. Kaikissa muissa tapauksissa pinnan kosteuden asteen ei tulisi ylittää 4-8%.

Tiheimmän vedenpitävyyden saavuttamiseksi ilman pitkää taukoa jokainen kerros levitetään välittömästi sen jälkeen, kun edellinen kuivuu. Jos olet epävarma siitä, miten voit käyttää bitumimastia omiin käsiisi, tutustu siihen kiinnitettyihin ohjeisiin ja video-suosituksiin.

Katsottu: 2 286

Vedenpitävyys pohjalla bitumilla on yleinen ja kannattava tapa varmistaa rakennusten rakenteiden normaali kunto ja suojata niitä kosteudelta. Materiaali on erityinen viskoosi yhdiste, jolla on vedenpitävä kyky.

Ei niin kauan sitten, vastaava työ tehtiin käsin kuumentamalla materiaalia avoimessa tulessa, jota seuraa levitettävien pintojen sulaa muotoa. Tällä hetkellä prosessi on jonkin verran yksinkertaistettu. Liukeneminen on nyt liuottimia, minkä jälkeen se on helppo ja kätevä soveltaa rakenteeseen.

Mastityypit

Pohjaeristys voidaan suorittaa erilaisilla materiaaleilla. Ne eroavat keskenään soveltamisen, koostumuksen ja soveltamisalan mukaan. Vain toiminnallinen lisävaruste pysyy muuttumattomana - rakennusosien vedeneristys. On polymeerimastteja, joita ei ole laajalti käytetty, ja koostumuksia, jotka perustuvat bitumiin ja polymeereihin, joita käytetään pääasiassa nykyaikaisessa rakenteessa.

Seuraavat tyyppiset mastikat ovat tunnettuja:

 1. 1. Bituminen. Pääliimaosa on liitu, asbestimateriaali, sementtilaasti, mineraalivilla ja muut elementit.
 2. 2. Bitumiemulsiot. Se perustuu veteen, murskattuun bitumiin, mineraalitäyteaineisiin, teknisiin komponentteihin.
 3. 3. Bitumi-kumi. Se on tehty bitumin, pehmittimen ja murskatun EPDM-komponentin perusteella. Sitä käytetään vedenpitävänä lämmitetyssä tilassa.
 4. 4. Rakentaminen bitumi. Asennusmateriaali suoritetaan kuumana, lämpötilassa jopa 250-350 astetta.
 5. 5. Bitumipolymeeri. Se on valmistettu modifioiduista polymeereistä, liuottimesta, erityisestä täyteaineesta ja kumipohjaisesta muruista.

Yleisimpiä ovat TechnoNIKOL-yhtiön tuottamat mastit.

Vaatimukset vedenpitävälle paksuutetulle

Säätiön vedeneristustekniikan mukaan on suositeltavaa, että bitumiseokset jaetaan tasaisesti pinnalle useissa kerroksissa, joiden määrä voi nousta 4: een. Pohjan syvyydestä riippuen valitaan sopiva suojauspaksuus. Joten rakennuksen syvyys enintään 2 metriä, eristysarvon tulisi olla vähintään 2 mm, enintään 5 metriä - vähintään 6 mm.

Ohjaustyökaluna voidaan käyttää kampa, levyä ja yleispaksuusmittaria tarvittavien parametrien määrittämiseen. Teknisiä mittauksia ei ole vaikea tehdä ja tehdä itse.

Tehokkuudella ja suosimalla sinun on myös korostettava säätiön suojaa lasin ja nestekumin yhdistelmällä ja syvä tunkeutuminen materiaaliin. Vaihtoehto on yleismaailmallinen ja merkityksellinen sekä monoliittirakenteille että nauharakenteille.

Erityinen materiaalin asettaminen

Koska sovellustekniikka sisältää kerrostumista, on suositeltavaa, että jokainen peräkkäinen kerros jaetaan pinnan yli edellisen kuivauksen ja kovettumisen jälkeen. Toisin kuin maaliliiketoiminnan säännöt ja säännöt, tarvittava tarttuvuus tapahtuu vasta sen jälkeen, kun käytetty materiaali on täysin kovettunut, muuten komponentti voidaan erottaa toisistaan.

Kuten monet muutkin toiminnot, mastin kuivausaste määräytyy käsin kosketeltavien tunteiden avulla. Tumma pohja puhuu tarpeesta jättää materiaali jonkin aikaa. Ei ole määriteltyä valmiusaikaa, koska se riippuu useista tekijöistä, kuten ympäröivästä lämpötilasta, ilman kosteudesta, säätiöolosuhteista jne.

Mastinkulutuksen laskeminen

Kulutus on tärkeä parametri rakentamisessa, jolla on ratkaiseva merkitys koko rakennelman lopullisessa talousarviossa, laadussa ja luotettavuudessa. On suositeltavaa olla tallentamatta tätä ongelmaa. Yleensä 1 m2: n kulutus on merkitty vedenpitävien materiaalien pakkaukseen. Jos tällaisia ​​tietoja ei ole, mutta kerroksen suositeltu parametri esitetään, vastaavat tiedot määritetään laskemalla.

Vedeneristyskomponentti koostuu usein haihtuvista liuottimista, jotka sisältyvät koostumukseen 30-70%, mikä osoittaa bitumin mastimäärän muutoksen suuruuden sen täydellisen kuivauksen jälkeen.

Yleensä keskimääräinen kulutus on korkeintaan 3-5 kg ​​perusta ja 4-6 kg katolle. Katonmateriaalin kiinnittäminen bitumimateriaalilla omiin käsiinsä maksaa 2 kg koostumusta. On huomattava, että kuumakäsiteltäessä vedenpitävyyden kulutus kasvaa hieman. Kaikki kulutukseen liittyvät tiedot otetaan materiaalin laskemisesta 1 m2: n pinta-alalta.

Suojapinnoitteen vaadittu paksuus saavutetaan jakamalla mastikerros 3-4 kerroksessa, levitettynä kalteviin ja pystysuuntaisiin rakennuselementteihin.

Ominaisuus teknologia obmazochnogo tyyppi vedeneristys

Valmistelut

Aluksi on kiinnitettävä enemmän huomiota työpinnan tilan laatuun. Sen maksimaalinen tarttuvuus on välttämätön, mistä lika, hartsit, öljyt, rasvaiset aineosat, roskat, pöly jne. Poistetaan. Bitumainen mastinen on hyvä pudota kiinteälle, sileälle ja tasaiselle alustalle, pyöristetyt kulma-elementit ja pinnat, joissa on puoli. Seinien ja pohjan siirtymispaikat on merkittävä täyteaineilla.

Tyypillisesti säätiöllä on betonipohja, jossa on lukuisia mikroskooppisia aukkoja, jotka sisältävät ilmaa. Tämän vuoksi on välttämätöntä pyyhkiä pinta hienojakoisella sementtilaastilla, joka perustuu kuivaan seokseen. Myös muottien telakointialueet poistuvat.

Valmistelu omilla kädillä merkitsee täysin kuivan pinnan muotoilua. Jos näin ei ole, mastin levittämisen jälkeen materiaali turpoaa ja delaminoituu. Tekniset normit säätävät sallitun kosteuden määrää enintään 4% tavanomaiselle seokselle ja enintään 8% vesipohjaiselle koostumukselle.

Tarkista, että betonipohjamaalaus on erittäin yksinkertainen. Tavallinen polyeteenikalvo otetaan, joka avautuu pohjaan ja jää jäljelle yhden päivän ajan. Jos tämän jälkeen nestemäisen aineen ulkoasua ei havaita, voit jatkaa vedenpitävyyden päävaihetta.

Pinnan pohjustus mahdollistaa eristeen parantuneen kiinnittymisen. Näihin tarkoituksiin käytetään aluketta. Valitse koostumuksesta riippuen haluttu päällystetyyppi. Maaperää voidaan käyttää omalla kädelläsi harjalla, rullalla tai ruiskulla ja hallita sen oikeaa kulutusta. Tarvitset vain yhden kerroksen, joka on kuivattu.

Mastinen sovellus

Vedeneristys pystysuorilla elementeillä levitetään koko työpintaan, mikä sopii rullalle, harjalla, spatulilla tai muulla menetelmällä. Jos suoritetaan horisontaalinen käsittely, se voi jakaa koostumuksen kaatamalla seosta. On tärkeää valvoa kunkin kerroksen yhtenäisyyttä, jatkuvuutta ja yhdenmukaisuutta.

Eristysmassa leviää pysty- tai kaltevalla pinnalla alhaalta ylöspäin. Jokaisen vierekkäisen kellarikerroksen on oltava rinnakkain edellisen kanssa. Yleensä sovellus suoritetaan rakenteesta, joka altistuu kosteudelle rakennuksen toiminnan aikana.

Vedeneristyskoostumuksen vahvistaminen

Paikoissa, joissa kaksi tai useampia pintoja on toisiinsa nähden, on olemassa vaara, että perusta aiheuttaa halkeamia ja muita vaurioita. Ulos voi olla suojarakenteen pinnan lujittaminen. Tämän tärkein on lasikuitu tai lasikuitu. Niiden kustannukset ja kustannukset ovat pieniä, joten älä hukkaa tätä hetkeä.

Sovelluksen tekniikka on upottaa materiaali eristävään kerrokseen maalaustelan huolellisesti puristamalla, jonka ansiosta voit varmasti suojata sen vedeneristämällä. Viimeisen massan yläpuolella. On suositeltavaa noudattaa sääntöä, kun lasikuitua on käsiteltävä ongelmallisilla alueilla, joiden leveys on vähintään 100 mm.

johtopäätös

Lopuksi haluaisin muistuttaa, että jos noudatat artikkelissa annettuja elementaarisia sääntöjä, vinkkejä ja suosituksia, saat laadukkaan, luotettavan ja edullisen toteutuksen minkä tahansa tyyppisen perustuksen luotettavuudesta bitumipitoisuudeltaan.