Mikä on parempi bitumi tai bitumi-mastinen?

Yhtiö YugPromIzolyatsii on laaja valikoima eristys perustuu bitumiin. Kilpailluilla hinnoilla voit aina ostaa kaikenlaisia ​​bitumimastia tai korkealaatuista bitumia. Suuri valinta mahdollistaa yhdessä paikassa kaikki tarvittavat materiaalit laadukkaaseen rakennustöihin.

Mikä on ero bitumin ja bitumimastin välillä?

Valitsemalla bitumin ja bitumimateriaalin välillä sinun tulee kiinnittää huomiota näiden tuotteiden ominaisuuksiin, ominaisuuksiin ja käyttöolosuhteisiin. Öljypitoisuudella on kiinteä tai puolikiinteä tila. Mastilla on erilainen plastisuus ja joustavuus. Bitumia voidaan kutsua "puolivalmisteeksi", koska ennen sen käyttämistä sinun on valmistauduttava. Sitä vastoin kylmämuovi on käyttövalmis. Sitä on vain sekoitettava tai liuotettava hieman liuottimella viskositeetin vähentämiseksi. Käyttämällä kuumaa bitumimastia on hieman monimutkaisempi, koska se vaatii lämmitystä tiettyyn lämpötilaan. Toisin sanoen bitumimastilla on sama bitumi, joka on jo valmistettu käytettäväksi lisäämällä pehmentimiä, liuottimia, täyteaineita ja muita lisäkomponentteja. Niinpä mastiksi on kätevämpää käyttää, mutta sen hinta on korkeampi kuin puhdas bitumi.

Bitumille on ominaista erittäin kova ja riittävän viskoosi koostumus, joka takaa hyvän kiinnittymisen. Siksi sitä käytetään aktiivisesti sijoitettaessa talletettuja materiaaleja. Materiaalia valmistetaan kahdella tavalla: sulamispisteellä 70-80 astetta ja 90-100 astetta.

Mastinen on joustavampi ja kätevä jakeluun. Kuumasekoittimen tuote on lämmitettävä 170-200 asteen lämpötilaan.

Kovaa bitumia kestävästä vedeneristyksestä tarvitaan kaksi työntekijää, joista yksi tukee tulta. Lisäksi ei ole suositeltavaa työskennellä alle 0 ° C: n lämpötiloissa, koska bitumi muuttuu vaikeaksi ja vain halkeamia. Bitumi-kimmoisuustyöt ympäristön lämpötilassa -10... +50 ° C.

Eristysmateriaalin valinta riippuu käyttöolosuhteista, budjetista ja tavoitteista.

Tilaa tuotteet puhelimitse kohdassa "Yhteystiedot" tai verkkosivustolla online-lomakkeella. Toimitamme tavarat lyhyessä ajassa missä tahansa Venäjän alueella. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä johtajiimme.

Mitä valita - mastinen tai bitumi?

Nykyään rakennustöihin käytetään erilaisia ​​materiaaleja, kuten mastista ja bitumista. Valmistajat tarjoavat kaikenlaisia ​​mastoaineita, joita voidaan käyttää kylmänä tai kuumana.

Bitumi-mastista käytetään pääasiassa vedenpitävyyteen. Se levitetään pinnalle vain kuumaksi.

Omalla kädellä kattoihin ja muihin töihin voit valmistaa erikoista bitumimateriaalia, mutta sitä käytetään vain kuumana. Tällaisten materiaalien käyttö riippuu pitkälti ulkoisista ja muista olosuhteista, joten koostumuksen valintaa on tarkasteltava vakavasti.

Lajit erilaisia ​​mastisia

Mastiksilla on erinomainen valikoima, tänään voit käyttää erilaisia, joihin kuuluvat erikoiskomponentit. Mastilla itsessään on orgaanisen aineen seos, jolla on supistuvat ominaisuudet ja hienot täyteaineet.
Valmistajat tarjoavat seuraavia tyyppejä mastiksi:

Polymeerimassaa käytetään pääasiassa parkettina tai laminaatissa vedenpitävänä.

 1. Polymeerimastit ovat koostumusta, joka perustuu kumiin ja vulkanoivaan lisäaineeseen, lisää liuottimia ja pigmenttejä. Tämäntyyppisellä mastilla on erinomainen tartunta, korkea elastisuusaste. Vesitiivistykseen käytetään parketin ja linoleumin asennusta. Tätä tyyppiä käytetään useammin kuin toiset, ja sen ominaisuudet arvostetaan korkeammiksi kuin bitumivarianttien.
 2. Tie-mastoaineet eroavat viskoosilla, muovilla, liimalla. Ne koostuvat orgaanisista täyteaineista ja erityisistä lisäaineista. Massaa levitetään murtumiin, erilaisiin halkeamiin ja vikoihin, tiivistää pinnoitteita.
 3. Liima-aineet soveltuvat pääasiassa rakennustöihin. Niitä vaaditaan vuoraukseen, luokitellaan silikaattiin, polymeerisilikaattiin, tavalliseen polymeeriliima-aineeseen. Käytettäessä mastattua liima-ainetta MBK-G, niitä voidaan käyttää myös seinien ja lattioiden laatoitukseen.
 4. Kylmät, kuumat mastiksit ovat seoksia, joita voidaan käyttää kylmässä tai kuumassa muodossa, ts. Kuumentamalla korkeisiin lämpötiloihin.

Edut ja haitat mastista

Tekniset ominaisuudet eri merkkien mastista.

Mastia ei aina käytetä, koska ne eroavat paitsi plusesin lisäksi myös miinuksin. Niistä on tarpeen huomata hauraus, joka ei aina salli kerroksen kestää ulkoisia kuormia. Tämän haasteen voittamiseksi valmistajat lisäävät koostumukseen kumia ja polymeerejä. Kiitos heistä, massa tulee joustavammaksi, joustavammaksi, kestävämmäksi ulkoisiin vaikutuksiin. Tällaisten seosten kustannukset ovat korkeammat, mutta laatu on paljon parempi.

Tällaisten seosten eduista on huomattava lämmönkestävyys, kimmoisuus ja korkea tarttuvuusominaisuudet. Korkealaatuisimmat ovat polymeeri-bitumi, polypropyleeni, polyetyleenimastilla. On olemassa erityinen seos, joka kestää härän kielteisiä vaikutuksia - nämä ovat vettä hylkivä mastiksit, joita käytetään tiivisteinä. Ne voivat olla yksi-, kaksikomponenttisia, joita käytetään vedenpitävyyteen. Mutta meidän on muistettava, että niillä on vähäinen vastustus hydrostaattiseen paineeseen.

Mikä on bitumi, miten sitä käytetään?

Bitumi on pääosin kiinteässä muodossa, ja bitumiseoksen nestemäistä koostumusta varten siihen lisätään erilaisia ​​liuottimia.

Bitumi on aine, joka tuotetaan teollisissa olosuhteissa hartseista, orgaanisista aineosista, öljytuotteista. Tänään syntyy erilaisia ​​tyyppisiä bitumeja, joilla on tiettyjä ominaisuuksia.

Kaikki riippuu siitä, millä alueella niitä käytetään. Se on rakentamista sekä katto- ja tiebittumia. Jälkimmäinen voi olla viskoosi tai neste.

Viskoosista materiaalille on tunnusomaista kimmoisuus ja pehmeys, sitä käytetään yhdessä kuuman asfaltin kanssa antaen sille kaikki tarvittavat ominaisuudet.

Nestemäinen materiaali luodaan viskoosisen bitumin pohjalta, johon lisätään erityisiä liuottimia.

Rakentamisbitumia käytetään työskentelemään kellarissa, perustuksiin.
Sen pohjalta tehdään bitumialukkeita, stekloisolia, bitumimastista. Sitä käytetään kuumana, kylmäkäyttö vaatii liuottimia.

Bitumiin perustuvat mastit eroavat toisistaan:

Kuuma bitumi-kalkki on täydellinen kattotyöhön.

 1. Kuuma-bitumi-kalkki on homogeeninen massa, jota käytetään kateissa, kun lattiapäällyste, kuitulevy, linoleum-pohjainen kangas, kiinnittämään vedenpitävä pinnoite. Tällainen kimmoisa voi olla paitsi kuuma myös kylmä, mutta sinun on käytettävä erityistä liuotinta.
 2. Bitumi-kumimassa on seos, joka koostuu maaöljyrakenteesta, bitumisesta kumista, talkkista tai asbestista, pehmittimistä, kumaronihartsista, bensiinistä. Käyttölämpötila - 200-230 ° C, aika - 1,5-4 tuntia.
 3. Bitumi-tärpätti-kalkki on kylmä seos, joka sisältää bitumia, liuottimia tärpätin muodossa, Portland-sementtiä, synteettistä lateksia. Sitä käytetään lämpötilassa 30-40 ° C.

Ero bitumin ja bitumimassan välillä

Mikä on ero näiden koostumusten välillä? Nykyään käytetään usein erityistä bitumipohjamaalia, jota monet sekoittavat mastikoiden kanssa. Tätä aluketta kutsutaan myös bitumimateriaaliksi, mutta itse asiassa ero on merkittävä, ne ovat erilaisia ​​materiaaleja. Ulkonäkö näillä materiaaleilla on samanlaisia, niiden ominaisuudet ovat myös jonkin verran samanlaisia. Bitumipäällysteellä tavallisella mastilla on joitain etuja:

Bituminpohjamaalin kuivuminen kestää kauemmin kuin mastille.

 1. Tämän materiaalin korroosionkestävyysominaisuudet ovat korkeammat, eli suoja on korkealaatuista.
 2. Kestää vähemmän aikaa kuivua kuin tavalliset mastikat. Näin voit lyhentää ajankäyttömaksuja, tehdä rakennustuotannon edullisemmaksi.
 3. Bitumi voidaan levittää märälle pinnalle, kun taas masten käyttö on mahdollista vain kuivilla pinnoilla.
 4. Bitumi tarttuu paljon paremmin pintaan, adheesion laatu on paljon suurempi. Tämän materiaalin läpäisevät ominaisuudet ovat korkeammat.

Mutta on joitain haittoja, jotka olisi myös huomattava. Bitumainen materiaali on hauraampi, sitä ei saa käyttää kaikissa teoksissa.

Kuinka tehdä bitumimastilla omia käsiäsi?

Bitumipinta on yleisin rakennusmateriaali. Se soveltuu vesirakennustöihin, kattoihin, tienrakennustöihin. Tämä materiaali voidaan valmistaa omilla käsilläsi, tarvitset seuraavat ainesosat:

Tehdäksesi bitumimateriaalia, tarvitset pieniä paloja puhdasta bitumia.

 • pienikokoiset puhtaat kiinteät bitumit;
 • pehmittimet (käytetty moottoriöljy);
 • täyteaineita (voit lisätä asbestia ja mineraalivillaa, kumileipiä, turvetta, sahanpurua tai metsämunua).

Seoksen saamiseksi 10 kg: n määrästä sinun on otettava 8,5 kg puhdasta bitumia, laita 1 kg täyteainetta, 0,5 kg pehmitintä. Ruoanlaittoon tarvitaan suuri kattila, jossa seosta keitetään. Seinien on oltava paksu, noin 3 mm, kansi on välttämätön. Tällaiset paksut seinät jakavat lämpöä oikein, bitumi ei pala palaneen ruoan valmistuksen aikana, ja tämä on erittäin tärkeää laadunvarmistukselle.

Keittämisen aikana on välttämätöntä ladata kattila enintään 70%, jotta mastinen ei pääse ylivuotoon ruoan aikana. On tärkeää, että kattilaa ei sijoiteta suoraan tulelle, vaan hieman sivulle, erityisesti asennettuun telineeseen. Keittolämpötilaa on valvottava, optimaalinen arvo on 1900 ° C, koska korkeammalla arvolla mastinen voi alkaa hajota. Lämpötilapäästöjen ei pidä johtaa homogeeniseen ja korkealaatuiseen mastiksi, on tärkeää säilyttää yksi lämpötila. Ulkopuolella on helppo selvittää, että ylikuumeneminen on alkanut: kellertävät kuplat näkyvät pinnalla.

Ruoanlaittojärjestys

Kypsennys itse suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

Bitumimastin keittämisen prosessi on noin 3 tuntia.

 1. Bitumi ennen alkua on murskattava pieniksi paloiksi, ne on puhdistettava hyvin hiekasta, likaa.
 2. Keittoprosessi on hidas, kestää noin 3 tuntia, joten ei tarvitse kiirehtiä, seos on valmistettava vähintään määritetyksi ajaksi.
 3. Täyte murskataan, kuivataan huolellisesti, minkä jälkeen se kuumennetaan ennen kuin se syötetään kattilaan.
 4. Ruoan alussa pehmittimet ja täyteaineet otetaan vähitellen käyttöön, koko seos on mahdotonta täyttää välittömästi.
 5. Keittoastia sekoitetaan jatkuvasti lapiolla. Keiton aikana vaahto poistetaan.
 6. Kun pinta on sileä, voit täyttää pehmittimet, sitten kaikki on sekoitettu perusteellisesti.

Bitumimastin käyttö on aloitettava välittömästi, kun se on valmis, eikä sitä voi säilyttää. Suurin käyttöikä on vain 24 tuntia. Kun seosta käytetään, on jatkuvasti ylläpidettävä lämpötilaa 1200 ° C: ssa. Mutta bitumipohjaista mastista ei voida asettaa epämuodolliselle pinnalle, sinun on ensin käytettävä pohjamaalia. Voit kokata sen itse, seoksen koostumus on äärimmäisen yksinkertainen:

 • bitumiliuos yhden osan määrä;
 • bensiiniä kolmessa osassa.

Alukkeen valmistaminen on yksinkertaista:

 1. Bitumi kuumennetaan 700 ° C: seen, jonka jälkeen se pannaan bensiiniin.
 2. Se on asetettava pieniin annoksiin, sekoitettuna, kunnes se on täysin liuennut.

Tällaisen negatiivisen ilmiön välttämiseksi kiinteiden hiukkasten muodostamiseksi on välttämätöntä suodattaa saatu aluke ennen käyttöä hienojakoisen metalliverkon kanssa. Bitumi ja mastit ovat yleisimmin käytettyjä rakennusmateriaaleja, joiden käyttö on sallittua vedenpitäviksi, kattoiksi ja suojaksi kattojen, tien ja muiden töiden osalta. Kaikki nämä seokset eroavat toisistaan ​​ominaisuuksiltaan, nykyään on helppo valita sellainen, joka sopii parhaiten tietyssä tapauksessa, sillä on vaaditut ominaisuudet. Tarvittaessa bitumimastia voidaan helposti hitsata itsenäisesti, eikä sitä käytetä paitsi puhdasta bitumia, vaan myös erityisiä pehmittimiä ja täyteaineita.

Mastinen tai bitumi: mikä on näiden sävellysten ero?

Mitä valita - mastinen tai bitumi?

 • Lajit erilaisia ​​mastisia
 • Edut ja haitat mastista
 • Mikä on bitumi, miten sitä käytetään?
 • Ero bitumin ja bitumimassan välillä
 • Kuinka tehdä bitumimastilla omia käsiäsi?
 • Ruoanlaittojärjestys

Nykyään rakennustöihin käytetään erilaisia ​​materiaaleja, kuten mastista ja bitumista. Valmistajat tarjoavat kaikenlaisia ​​mastoaineita, joita voidaan käyttää kylmänä tai kuumana.

Bitumi-mastista käytetään pääasiassa vedenpitävyyteen. Se levitetään pinnalle vain kuumaksi.

Omalla kädellä kattoihin ja muihin töihin voit valmistaa erikoista bitumimateriaalia, mutta sitä käytetään vain kuumana. Tällaisten materiaalien käyttö riippuu pitkälti ulkoisista ja muista olosuhteista, joten koostumuksen valintaa on tarkasteltava vakavasti.

Lajit erilaisia ​​mastisia

Mastiksilla on erinomainen valikoima, tänään voit käyttää erilaisia, joihin kuuluvat erikoiskomponentit. Mastilla itsessään on orgaanisen aineen seos, jolla on supistuvat ominaisuudet ja hienot täyteaineet.

Polymeerimassaa käytetään pääasiassa parkettina tai laminaatissa vedenpitävänä.

Takaisin sisällysluetteloon

Edut ja haitat mastista

Tekniset ominaisuudet eri merkkien mastista.

Mastia ei aina käytetä, koska ne eroavat paitsi plusesin lisäksi myös miinuksin. Niistä on tarpeen huomata hauraus, joka ei aina salli kerroksen kestää ulkoisia kuormia. Tämän haasteen voittamiseksi valmistajat lisäävät koostumukseen kumia ja polymeerejä. Kiitos heistä, massa tulee joustavammaksi, joustavammaksi, kestävämmäksi ulkoisiin vaikutuksiin. Tällaisten seosten kustannukset ovat korkeammat, mutta laatu on paljon parempi.

Tällaisten seosten eduista on huomattava lämmönkestävyys, kimmoisuus ja korkea tarttuvuusominaisuudet. Korkealaatuisimmat ovat polymeeri-bitumi, polypropyleeni, polyetyleenimastilla. On olemassa erityinen seos, joka kestää härän kielteisiä vaikutuksia - nämä ovat vettä hylkivä mastiksit, joita käytetään tiivisteinä. Ne voivat olla yksi-, kaksikomponenttisia, joita käytetään vedenpitävyyteen. Mutta meidän on muistettava, että niillä on vähäinen vastustus hydrostaattiseen paineeseen.

Takaisin sisällysluetteloon

Mikä on bitumi, miten sitä käytetään?

Bitumi on pääosin kiinteässä muodossa, ja bitumiseoksen nestemäistä koostumusta varten siihen lisätään erilaisia ​​liuottimia.

Bitumi on aine, joka tuotetaan teollisissa olosuhteissa hartseista, orgaanisista aineosista, öljytuotteista. Tänään syntyy erilaisia ​​tyyppisiä bitumeja, joilla on tiettyjä ominaisuuksia.

Kaikki riippuu siitä, millä alueella niitä käytetään. Se on rakentamista sekä katto- ja tiebittumia. Jälkimmäinen voi olla viskoosi tai neste.

Viskoosista materiaalille on tunnusomaista kimmoisuus ja pehmeys, sitä käytetään yhdessä kuuman asfaltin kanssa antaen sille kaikki tarvittavat ominaisuudet.

Nestemäinen materiaali luodaan viskoosisen bitumin pohjalta, johon lisätään erityisiä liuottimia.

Rakentamisbitumia käytetään työskentelemään kellarissa, perustuksiin.

Sen pohjalta tehdään bitumialukkeita, stekloisolia, bitumimastista. Sitä käytetään kuumana, kylmäkäyttö vaatii liuottimia.

Bitumiin perustuvat mastit eroavat toisistaan:

Ero bitumin ja bitumimassan välillä

Mikä on ero näiden koostumusten välillä? Nykyään käytetään usein erityistä bitumipohjamaalia, jota monet sekoittavat mastikoiden kanssa. Tätä aluketta kutsutaan myös bitumimateriaaliksi, mutta itse asiassa ero on merkittävä, ne ovat erilaisia ​​materiaaleja. Ulkonäkö näillä materiaaleilla on samanlaisia, niiden ominaisuudet ovat myös jonkin verran samanlaisia. Bitumipäällysteellä tavallisella mastilla on joitain etuja:

Bituminpohjamaalin kuivuminen kestää kauemmin kuin mastille.

 1. Tämän materiaalin korroosionkestävyysominaisuudet ovat korkeammat, eli suoja on korkealaatuista.
 2. Kestää vähemmän aikaa kuivua kuin tavalliset mastikat. Näin voit lyhentää ajankäyttömaksuja, tehdä rakennustuotannon edullisemmaksi.
 3. Bitumi voidaan levittää märälle pinnalle, kun taas masten käyttö on mahdollista vain kuivilla pinnoilla.
 4. Bitumi tarttuu paljon paremmin pintaan, adheesion laatu on paljon suurempi. Tämän materiaalin läpäisevät ominaisuudet ovat korkeammat.

Mutta on joitain haittoja, jotka olisi myös huomattava. Bitumainen materiaali on hauraampi, sitä ei saa käyttää kaikissa teoksissa.

Kuinka tehdä bitumimastilla omia käsiäsi?

Bitumipinta on yleisin rakennusmateriaali. Se soveltuu vesirakennustöihin, kattoihin, tienrakennustöihin. Tämä materiaali voidaan valmistaa omilla käsilläsi, tarvitset seuraavat ainesosat:

Tehdäksesi bitumimateriaalia, tarvitset pieniä paloja puhdasta bitumia.

 • pienikokoiset puhtaat kiinteät bitumit;
 • pehmittimet (käytetty moottoriöljy);
 • täyteaineita (voit lisätä asbestia ja mineraalivillaa, kumileipiä, turvetta, sahanpurua tai metsämunua).

Seoksen saamiseksi 10 kg: n määrästä sinun on otettava 8,5 kg puhdasta bitumia, laita 1 kg täyteainetta, 0,5 kg pehmitintä. Ruoanlaittoon tarvitaan suuri kattila, jossa seosta keitetään. Seinien on oltava paksu, noin 3 mm, kansi on välttämätön. Tällaiset paksut seinät jakavat lämpöä oikein, bitumi ei pala palaneen ruoan valmistuksen aikana, ja tämä on erittäin tärkeää laadunvarmistukselle.

Keittämisen aikana on välttämätöntä ladata kattila enintään 70%, jotta mastinen ei pääse ylivuotoon ruoan aikana. On tärkeää, että kattilaa ei sijoiteta suoraan tulelle, vaan hieman sivulle, erityisesti asennettuun telineeseen. Keittolämpötilaa on valvottava, optimaalinen arvo on 1900 ° C, koska korkeammalla arvolla mastinen voi alkaa hajota. Lämpötilapäästöjen ei pidä johtaa homogeeniseen ja korkealaatuiseen mastiksi, on tärkeää säilyttää yksi lämpötila. Ulkopuolella on helppo selvittää, että ylikuumeneminen on alkanut: kellertävät kuplat näkyvät pinnalla.

Tyypit autoteollisuuden mastille, joista yksi valita

Auton korin suojaamiseksi korroosiolta käytetään erilaisia ​​kemiallisia yhdisteitä, joita ovat mm. Erilaiset emalit, pohjamaalit, ruosteenestoaineet, särkyvät pinnoitteet, ruosteenmuuttimet ja niin edelleen. Auton tiiviste on tarkoitettu pohjan käsittelyyn, lattian sisällä hytissä, sillat, pyörän kaaret, sivut, piilotetut ontelot, tämä työkalu on varsin suosittu alhaisen hinnan takia.

Paras mastikäsitelty ruumiinosien käsittelyä varten

Tällä hetkellä teollisuus tuottaa niin monta eri autokemikaalia autojen osalta, että on vaikea luetteloida kaikkia brändejään kerralla. Mastikaali on yksi edullisimmista keinoista suojata rungon metallia mekaanisilta vaurioilta ja korroosiolta. Korroosionkestävät materiaalit jakautuvat seuraaviin päätyyppeihin:

 • kumi-bitumi (kumi-bitumi);
 • polymeeri-bitumi;
 • liuskekivi (bitumi-mineraali);
 • polymeerikomposiitti (perustuen bitumiin erityisillä lisäaineilla);
 • epoksi.

Bitumiin perustuvat valmisteet tarjoavat erinomaisen vedenpitävyyden, eivät anna tien suolaa, likaa ja kosteutta päästä kehon metalliin. Pehmittimen rooli näissä koostumuksissa täyttää usein mineraaliöljy, bitumin seos laimennetaan bensiinillä, valkoisella alkoholilla tai liuottimella.

Lähes kaikki auto-mastiksilla on hyvä äänieristys ja korroosionestomahdollisuudet, joita voidaan käyttää harjalla, spatulilla tai ruiskulla, jota myydään rautaisissa tölkeissä, muovisissa tölkeissä ja aerosolipurkkeissa. Korroosionestoaineen hinta voi olla täysin erilainen, kustannuksella on vaikutusta:

 • tuotemerkin;
 • pakkauskapasiteetti;
 • myyjän hinnoittelupolitiikka;
 • korroosionkestävyys.

Olipa valmistajien esittämä tuotteiden paras materiaali on yksiselitteisesti vaikea sanoa, riippuu paljon työkalun tarkoituksesta ja millä ehdoilla autoa käytetään. Korroosionestoaineita, jotka on suunniteltu erityisesti alustan ja pyörien kaarien hoitoon, käytetään vain suojaamaan piilotettuja onteloita korroosiolta.

Mastinen pohja- ja pyöräkaaren käsittelyyn

Käytännöllisesti katsoen mikä tahansa polymeeri (polymeeri-bitumi) tai kumi- (kumipitumen) mastit, tavallisimmat korroosionestomerkit ovat sopivia auton pohjan ja pyörien kaaren käsittelyyn:

Pääsääntöisesti kemialliset koostumukset täytetään 0,8-3 litraa sisältävillä rautapelluilla, aerosolipulloissa 0,5 - 1 litraa. Voit ostaa mastikankaan keskimäärin 100-700 ruplaa, ja korroosionkestävä piilotiloissa yleensä maksaa hieman enemmän.

Liuskekivi MasterWax-yhtiöstä

MasterWaxin kemiallisen koostumuksen perusta on bitumi, mastinen on suunniteltu käsittelemään rungon ja pyörien kaaria. Lääke tarjoaa korkealaatuisen vedenpitävyyden, erinomaiset korroosionestot, iskunkestävyys ja tärinät, täysin imevät ääntä. Tässä korroosionestoaineessa käytetään pehmittimenä kivennäisöljyjä, kun autoa on korjattu rungon metalliin, saatiin sileä mattapinta, jolla on musta väri. Tämän merkin suurin haitta on melko kapea lämpötila-alue, jolla mastilla on suojaavat ominaisuudet (-20 - +60 ° C).

Tarvittaessa MasterWaxin koostumuksen annetaan olla laimennettu bensiinillä tai valkoisella alkoholilla ennen kuin jalostetaan kehon pohjaa, jota tarvitset:

 • pese perusteellisesti ja kuivaa käsitelty pinta;
 • poista metallista korroosiota (voit käyttää ruosteenmuunninta);
 • rasvanpoisto rungon rauta.

Ennen mastin levittämistä on syytä huolellisesti sekoittaa säiliön sisältö, on suositeltavaa suorittaa käsittely huoneenlämmössä, eikä sitä saa suorittaa alle + 10 ° C: n lämpötilassa. Yksi tämän tuotemerkin tärkeimmistä eduista on alhainen hinta, 1 kg: n hinta on halvempi kuin 100 ruplaa, koostumuksen säilyvyys suljetussa astiassa on enintään 2 vuotta.

Polymeeri-bitumimastia

Nämä korroosiosuojamateriaalit kehitetään polymeerien perusteella ja luodaan luotettava suojakalvo kehon rautaa, ja ne erottuvat suurella plastisuus, hyvä tarttuvuus ja pidempi käyttöikä verrattuna muihin mastisiin. Myös polymeerikoostumus pitää luotettavammin elimistössä luoden kestävän, hermeettisen tärinän ja vedeneristyskerroksen.

Cordon-tuotemerkin tuotteita pidetään suosittuna merkkinä polymeeri-bitumimastujen välillä, vakiopakkaus on 1 ja 2,3 litran tölkit, 650 ml aerosolipurkki. On edullisempaa ostaa korroosionkestävä materiaali suuressa pakkauksessa, sen hinta on keskimäärin 210-260 ruplaa.

Polymeeri-bitumi korroosionesto on paksu, viskoosi neste, sen komponentit sisältävät sellaiset komponentit kuin:

 • bitumi;
 • polymeeriset aineet;
 • täyteaineita;
 • korroosion estäjät;
 • ruosteenmuunnin;
 • liuotin.

Valmisteluun liittyvää työtä varten tarvitaan myös huonelämpötilaa, mastista levitetään 2-3 kerroksella, ja kunkin hakemuksen välinen tauko on noin yksi tunti, jolloin kuivausaika on yksi päivä.

Polymeerimastikoita voidaan käyttää laajemmalla lämpötila-alueella kuin liuskeissa, mutta ne eivät menetä ominaisuuksiaan t: ssä -50 - + 100 ºC.

Kumipohjaiset mastikat

Bitumi-kumin korroosionestomaaleille on tunnusomaista hyvät toleranssit alhaisissa lämpötiloissa ja niiden rikki kestävyys - -60 ° C asti. Nestemäinen seos on monikomponenttinen koostumus, joka kuivauksen jälkeen antaa melko merkittävän kutistumisen. Kumimassa kuivuu suhteellisen nopeasti, on edullinen, sillä on erinomaiset vedeneristysominaisuudet, eikä se hikoile ajan myötä. Merkittävä miinus tällaisesta antikororesta on paksu konsistenssi, koostumuksen käsittelemiseksi on välttämätöntä lämmittää seos nestemäisempään tilaan.

Tähän luokkaan kuuluva suosituin muovimassa on DUGLA 3003, joka ei ainoastaan ​​suoja korroosiota vastaan, vaan myös erinomainen melu- ja tärinäeristys. Korroosionkestävä runko sietää kehon muodonmuutosta, pysyy elastisena ja kestää mekaanista rasitusta. Paras tulos voidaan saavuttaa ruiskuttamalla ilmapistoolilla 0,7-0,8 kg seosta, joka kattaa yhden neliömetrin pinnan.

Epoksihartsi

Korroosionkestävällä epoksiyhdisteellä on suurin vastustuskyky kaikentyyppisissä autovalmisteissa, mutta toisin kuin bitumimateriaalit, se ei siedä iskuja, vaan säröily ja lentää kylmässä. Yksi tämäntyyppisen suojapinnoitteen "edustajista" on kaksikomponenttinen NoiseLIQUIDator-mastinen aine, tämä koostumus on tarkoitettu pyörän kaarien ja pohjan käsittelyyn. Materiaalin erottuva piirre on mahdollisuus levittää sitä öljyiselle alustalle, mutta ennen käsittelyä on välttämätöntä poistaa lika ja kuivata käsitelty pinta perusteellisesti.

Korroosionkäsittelykoostumuksen valmistelu on välttämätöntä:

 • sekoitetaan komponentti putkesta säiliön sisällön kanssa;
 • tuotetaan perusteellinen sekoitus, kunnes se on homogeeninen (vähintään 5 minuutin ajan);
 • tarvittaessa laimenna seos asetonin tai liuottimen kanssa;
 • levitetään käsitellyllä pinnalla neljäkymmentä minuuttia.

Sisältää lastan, jota tulisi käyttää mastiksi, suositeltu suojakerros on noin 2 mm paksu. Korroosionesteen täydellinen kuivaus saavutetaan päivässä, NoiseLIQUIDator soveltuu parhaiten pyöräkartioiden työstöön.

Perusmääräykset autoteollisuuden käyttöön

Jotta korroosionkestävä materiaali pystyy tarjoamaan luotettavan suojan runkoelementeille, on noudatettava kaikkia valmistajan antamia ohjeita, jos niitä ei noudateta, suojakerros voi halkeilla tai jopa irrottaa, eikä tässä tapauksessa suorita toimintojaan. Mastin käyttöönottoa koskevat perusohjeet ovat seuraavat:

 • ennen kehon käsittelyä on pestävä perusteellisesti ja kuivattava täysin;
 • jokaisen kerroksen levittämisen jälkeen on vältettävä työtä, jota korroosionestoaineen valmistaja suosittelee;
 • on mahdotonta jättää syövyttäviä pisteitä suojaavan päällysteen alla, muuten ruostuminen etenee joka tapauksessa.

Jos täytät kaikki edellä mainitut olosuhteet, mastilla pystytään antamaan ajoneuvoa luotettavaa suojaa vastaan ​​ruosteen ja mekaanisten vahinkojen varalta ja pidentää ajoneuvon rungon käyttöikää.

Mikä on paras perusta vedenpitäväksi bitumimastille tai pohjamaalille?

Säätö bitumipitoisuus - askel askeleelta sovellusteknologia

Kun valitaan eristys kosteudelta pohjalle, bitumi on paras vaihtoehto: se on kemiallisesti inertti eikä sillä ole vuorovaikutusta veden kanssa. Nykyaikaisessa rakenteessa käytetään vain harvoin kiinteitä luonnollisia hiilivetyhartseja, jotka ovat parempia hinnoissa ja suorituskyvyssä keinotekoisiin öljytuotteiden jalostukseen, shaleihin ja kivihiiliin, jotka ovat osa mastisia aineita, tahnoja ja impregnointeja. Korkean muovattavuutensa ansiosta on kätevää käyttää niitä myös vaikeasti tavoitettavissa olevissa kellareissa, kun kiinteytys muodostaa vahvan ja kestävän pinnoitteen, joka on täysin kosteutta läpäisemätön.

Nestemäinen bitumi antaa hyvän tarttuvuuden myös karkealla betonilla pienellä materiaalinkulutuksella. Se on erityisen tehokas yhdistettynä polymeeri-lisäaineisiin (läpäisevä vedeneristustekniikka), jos ne ovat läsnä, mikrohuokoset ja halkeamat tiivistyvät ja kalvo ei irrota. Työskentelemällä nykyaikaisilla sävellyksillä ei ole vaikeaa, vaikka ei-asiantuntija, kaikki vaiheet ovat helppo tehdä itse.

Milloin tämä tekniikka on suositeltavaa?

Rakennuksen perustuksia voidaan suojata useilta eri tavoin kosteudelta. Erityisesti ne luovat pystysuoraan (rakenteiden maalaaminen nestemäisellä mastilla tai rullattavien materiaalien kiinnittäminen) ja vaakasuoraan (tyynyn, katehuovan, itsetasaavan lattian täyttö). Kellarin vedeneristys on suositeltavaa, kun pohjaveden pinta-ala on 1,5 metriä kellarikerroksen alapuolella ja seinien keskimääräinen paine on enintään 2 metriä edellyttäen, että käytetään perinteistä bitumipitoisuutta ja enintään 5 bitumipolymeeriä.

On parasta käsitellä tätä tekniikkaa osana monimutkaisia ​​suojatoimenpiteitä. On mahdollista käyttää nestemäistä bitumia sekä pohjan päärakennuksen vaiheessa että vedenpitävyyskorjauksen yhteydessä. Vaihtoehtoisena vaihtoehtona on bitumimastin käyttäminen liimaustekijänä katemateriaalin ja pohjan välillä.

Mastic ominaisuudet

Sen hyödyllisiä ominaisuuksia ovat:

 • Suuri tarttuvuus betonilla ja muilla alustyypeillä.
 • Kyky sietää alhaisia ​​lämpötiloja (-40 ° C asti) ilman halkeilua ja rikkoutumista.
 • Saumojen puute.
 • Bitumipastaa ja sen helppokäyttöisyys.
 • Pienimpien halkeamien ja vikojen tukkeutuminen betoniin kapillaareihin asti.
 • Vaikeasti tavoitettavien pintojen eristäminen (sekä pinta että maanalainen).
 • Mahdollisuus soveltaa vanhoja ja tuoretta betonia, ylläpidettävyyttä.
 • Biologisten vaikutusten kestävyys, este sienten ja homeen kehittymiselle.
 • Luo elastinen, vedenpitävä kalvo, jolla on suuri iskunkestävyys.

Bitumin kuivatusnopeus riippuu ympäröivästä lämpötilasta ja kerroksen paksuudesta. Sen pohjalta tehdyt yhdisteet levitetään sekä ulkopuolelta (myös kellarista) että säätiön sisäpuolelta. Ensimmäisessä tapauksessa rakennus on suojattu pohjavedestä, toisessa - kapillaarisen kosteuden tunkeutumisesta. Vesitiiviiden kellarien rakentaminen kellareihin ja perustuksiin lisää betonin vedenkestävyyttä 3-4 kertaa tiivistämällä sen rakennetta.

DIY-sovellustekniikka

Teokset toteutetaan seuraavan järjestelmän mukaisesti:

 • Pohjan valmistaminen, bitumin ostaminen.
 • Pohjamaalaus tai alukesovellus.
 • Pohjustuksen voitelu mastilla, saumojen vahvistaminen.

Vedenpitävyyden ensimmäisessä vaiheessa pinta on puhdistettu roskista, laastareista ja terävistä ulkonemista. Bitumimastin levittämiseen tarvitaan kiinteä pohja, jossa on vähäinen määrä huokosia. Kiinteät betonilaadut voidellaan hienorakeisella sementtilaastilla (suosittelemme ostamaan erityisen kuivaseoksen), kaikki särmät, kulmat ja siirtymät tasoitetaan. Toinen tärkeä vaatimus on säätiön kuivuus, pinnoituksen eristys turpoaa kosteuden alla.

Betonin kosteuden määrittämiseksi (sallittu arvo määritellään ohjeessa) pinnalle levitetään muovikalvo. Jos lauhde ei ilmesty siihen 2-6 tunnin sisällä, se saa siirtyä seuraavaan vaiheeseen vedenpitävyyden suojaamiseksi.

1. Primerin käyttö.

Betonialustan tarttumisen lisäämiseksi bitumilla käsitellään alukkeella. Pohjustin on nestemäisempi vedeneristys, ja siinä on suuri läpäisevyys, valittu tuotemerkki on vastattava perusmateriaalin koostumusta. Säästämiseksi se on mahdollista laimentaa bitumia (BN 70/30, 90/10, BNK 90/30) bensiinillä tai nefraasilla suhteessa 1: 3 tai 1: 4 tai mastiksella, jonka lämmönkestävyys on 80 ° C haluttuun konsistenssiin. Alusta levitetään koko pinnalle ainakin yhdelle kerrokselle, sementti-hiekkilaastin injektointipaikoille - kahdessa.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

2. Pinnoite nestemäisellä bitumilla.

Kaksi eristetyyppiä: kuuma ja kylmä. Ensimmäisessä tapauksessa koostumus vaatii esikuumennusta, ellei kokemusta ole, on parasta olla tekemättä työtä itsenäisesti. Kylmätäytteiset bitumit ovat käyttövalmiita välittömästi avaamisen jälkeen, niitä on vain sekoitettava. Pintakäsittely tapahtuu veden painepuolella, ei tarvita erikoislaitteita eikä erityisjärjestelyä. Bitumi levitetään harjalla, rullalla, spatolla, yhtenäisillä ja kiinteillä aivoilla alhaalta ylöspäin, on toivottavaa tarttua nauhojen suuntaisuuteen. Jokainen kerros kuivataan luonnollisissa olosuhteissa (2 - 12 tuntia valitun tuotemerkin mukaan).

Säätiön vedeneristyksen aikana kiinnitetään huomiota riskivyöhykkeeseen - alueet, joilla on suurimmat kuormat, halkeamat ja saumat. Niitä suositellaan vahvistamaan ohut lasikuitu, joka on päällystetty bitumilla ja kiinnitetty tiukasti pohjaan. Voimavarat ja ilman kerääntymät eivät ole hyväksyttäviä, erityisen vaikeissa paikoissa rainan päällekkäisyydet lisäävät eristyksen kerrosta. Tärkeä huomautus: betoniterästen päällystys tehdään lasikuidun primäärisen kuivauksen jälkeen.

Aineiston kulutuksen laskeminen

Suuntaviiva on käsiteltävän rakenteen ala, 10-15 prosentin marginaali on suunniteltu. Vesitiivistyksen bitumin keskimääräinen kulutus on 300-900 g / m2, se riippuu paljolti tiheydestä ja pinta-aineesta. Tärkeää on myös mastin, sen koostumuksen ja brändin laatu. Suositeltu virtausnopeus on ilmoitettava oheisissa ohjeissa, mutta ottaen huomioon, että nestemäistä bitumia on käytettävä useissa kerroksissa (noin 1 mm), tämä arvo kerrotaan kahdella tai neljällä.

Eristeen kokonaispaksuus riippuu pohjan syvyydestä, ja se liittyy pohjaveden vaikutuksen lisääntymiseen. Erityisesti, kun rakenteiden syvyys on enintään 3 m, riittää 2 mm, enintään 3-5 - vähintään 4 kerrosta bitumia. Bitumien vesitiivistyksen paksuuden pakollinen säätö: tuore ja kuivattu.

Vihjeitä ja temppuja

Kun työskentelet vanhan emäksen kanssa, hometta rasvanpoistoon ja puhdistukseen liittyy ongelmia. Tällöin pinta käsitellään antiseptisellä aineella, heikko liuos (1:10) suolahappoa on hyvä kapillaarien avaami- seen, sen jälkeen pestään puhtaalla vedellä. On mahdotonta sivuuttaa nivelet ja kaverit, bitumi ei siedä vahvoja mekaanisia vaikutuksia, joten kaikki terävät kampasimpukat häviävät. Halkeamat laajenevat ja leviävät tuoreella sementtilaastilla.

Pinnan kuivuus on tärkeä edellytys, kun käytetään pohjustuksen vedeneristysmateriaalia. Poikkeus on syvä tunkeutumisen kiteytyminen erityisillä polymeeri-lisäaineilla, mutta ne edellyttävät esikostutusta. Kaikissa muissa tapauksissa pinnan kosteuden asteen ei tulisi ylittää 4-8%.

Tiheimmän vedenpitävyyden saavuttamiseksi ilman pitkää taukoa jokainen kerros levitetään välittömästi sen jälkeen, kun edellinen kuivuu. Jos olet epävarma siitä, miten voit käyttää bitumimastia omiin käsiisi, tutustu siihen kiinnitettyihin ohjeisiin ja video-suosituksiin.

Pohja vedeneristys bitumimastilla

Vesi tiettynä ajanjaksona voi poistaa kiven ja vahingoittaa betonia merkittävästi. Pitkäikäisen talon pitäisi olla korkealaatuinen vedeneristys säätiö.

Sulamisvesi voi tunkeutua pohjan pieniä reikiä pitkin, mikä vaurioittaa raudoitusta, mikä heikentää merkittävästi pohjan vahvuutta. Bitumi-mastesi, joka suojaa pohjaa, estää veden muodostumista ja suojaa rakennusta.

Bitumimateriaalin edut

Mastic luo kestävän vedenpitävän pinnoitteen.

Bitumimastilla varustetulla vedeneristyksellä on useita etuja muihin menetelmiin verrattuna:

 • tämän käsittelyn aikana muodostuu vedenpitävä päällyste;
 • pohjan suojaaminen haitallisten bakteerien muodostumisen suhteen;
 • täyttö halkeamat ja muut perusvirheet;
 • suojaa murtumiselta vaikeiden pakkasten aikana;
 • hyvä tarttuvuus mille tahansa pinnoitteelle;
 • elastisuuden ja lujuuden taso ei vähene ajan myötä;
 • Sitä voidaan käyttää liima-aineena rullan vedeneristämiseen ja nivelen täyttämiseen.

Erilaisia ​​bitumimastia

Käyttötavan mukaan tällainen materiaali voidaan jakaa seuraaviin tyyppeihin:

Polyesteripohjainen mastinen voi toimia jopa kylmässä

Kylvämuodot käyttävät pohjaa useammin, koska niiden kanssa työskentely ei vaadi paljon kokemusta ja lisälaitteita.

Kylmätyyppiset mastit voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

 • vesi-pohjainen;
 • perustuu polyesteriin.

On vaihtoehtoja puhtaalla bitumilla ja erilaisilla lisäaineilla.

Mastics with polyester soveltuvat työhön kylmässä, kunhan materiaali on hyvälaatuista hyvämaineisesta valmistajasta.

Mastisuusominaisuudet jaetaan myös kahteen tyyppiin:

 1. Yksikomponentti. Käytä niitä vain sekoittamalla.
 2. Kaksi-komponentti. Niitä voidaan säilyttää pitkään ja niillä on pitkä käyttöikä, mutta ennen käyttöä sinun on yhdistettävä kaikki osat. Liuos kuivuu nopeasti, joten työ on suoritettava välittömästi valmistuksen jälkeen.

Kuumaa mastia käytetään harvoin tarpeen vaatiessa suojelemaan säätiö vaikeissa olosuhteissa. Ennen liuoksen käyttöä lämmitetään 300 °: een, joten sinun on noudatettava turvallisuutta.

Kokemuksen ja tarvittavien työkalujen puuttuessa on parempi työskennellä kylmien lajien kanssa.

Säätiövälineet

Bitumimastilla tehty peruskäsittely vaatii seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

 • rullan,
 • harjalla;
 • lastalla;
 • jos työ suoritetaan suihkuttamalla, tarvitset erikoistyökaluja;
 • suojakäsineet;
 • liuotinta mastin poistamiseksi.

Pohja vedeneristys suoritetaan maaperässä, jolla on alhainen kosteuspitoisuus, jossa pohjavesi on 2 metriä alapuolen alapuolella. Fuusioidusta bitumista valmistettu materiaali on halvempaa, mutta sen käyttöikä on erityisten ratkaisujen alapuolella.

Bitumin kimmoisuus

Per 1 neliömetrin M voi kestää 900g materiaalia

Verhouskerrosten määrä voi vaihdella 2-4 riippuen ulkoisista tekijöistä. Bitumikiven kulutus 1 m2: n vesitiivistyksessä riippuu paitsi työn määrästä, myös ratkaisun laadusta ja sen valmistajasta.

Kulutus per 1m2 mastiksi voi olla 300-900 pinnan vedenpitäväksi perustuksen paksuus on enintään 3 mm, ja tarpeeksi kerros 1 mm telan käsittely. Arvioitu kulutus per 1 m2 on merkitty pakkaukseen materiaalin kanssa.

Käsittelykerroksen paksuus riippuu pohjan syvyydestä. Syvyys on jopa 3 m - kerros on 2 mm. Jos syvyys on yli 3 m, kerroksen paksuus voi vaihdella 2-4 mm.

Jalostus bitumimastilla

Menettely on melko yksinkertainen, mutta pitkä. Teos koostuu seuraavista vaiheista:

 • pintakäsittely;
 • materiaali;
 • vahvistaminen.

Säätiön valmistelu

Tämän vaiheen perusteellisen suorittamisen jälkeen sinun on noudatettava seuraavaa menettelyä:

 1. Kaikki päällysteen virheet korjataan erityisten koostumusten avulla, mutta on myös tarpeen tasata pinta.

Prosessataan substraatti kuivalla säällä

Kulmat on pyöristettävä tai katkaistava, mikä varmistaa sileän käytön. Kerroksen yhtenäisyys siirtymissä riippuu sileydestä. Pyöristää käytettyjä sisäliitoksia. Korkean kosteuden vuoksi saattaa esiintyä turvotusta ja eristys alkaa kuoriutua. Tämän välttämiseksi sinun on noudatettava suositeltuja kosteuden osoittimia. Pinnan kosteus ei saisi ylittää 4%: n merkkiä, kun käytetään vettä emulsiota kalkkia - 8%. Voit tarkistaa kosteuden määrää asettamalla kalvon pohjalle päivälle. Jos tämän ajan kuluessa kalvon alla ei ole muodostunut kondensoitumista, kosteustaso on normaali. Paremman otteen saavuttamiseksi on suositeltavaa käsitellä pohja bitumipohjamaalilla. Liuos levitetään yhdessä kerroksessa ja paikoissa, joissa on pintavikoja - kahdessa kerroksessa. Seos levitetään harjalla tai rullalla. Kun alusta on kuivunut, voit aloittaa päätyön.

Mastinen sovellus

Kuinka soveltaa ratkaisua säätiöön? On mahdollista käyttää bitumimateriaalia rullan, harjan tai suihkuttamalla tätä tarkoitusta varten suunnitellulla laitteella. Sivuseinät suoritetaan jatkuvissa raidoissa pystysuoraan.

Vedeneristysraudoitus

Kun perustusta käytetään mastiksi, suositellaan vahvistamista. Tämä estää säätöön kohdistuvien halkeamien muodostumisen ja lisää käyttöikää.

Lukuun ottamatta lukuisia vikoja säätelyssä, on joka tapauksessa tehtävä vahvistusprosessi.

Lujitemateriaaleina käytetään lasikuitua ja lasikuitua. Materiaali on tiukasti asetettu ensimmäiseen kerrokseen, alle sen ei pitäisi olla tyhjä tila. Ensimmäisen kerroksen kovettumisen jälkeen sovelletaan seuraavaa. Materiaalin päällekkäisyyden ei pitäisi olla suurempi kuin 1 cm. Alhaalla näet vahvistusohjelman.

Mastivalinta

Ostaessasi tarvitset seuraavia vivahteita:

 • lämpötila, jolla toimenpiteet suoritetaan;
 • peruspäällysteen tyyppi;
 • pinta-ala ja työn suunniteltu kesto;
 • vedenpitävä kuorma käytön aikana;
 • suunniteltuja materiaalikustannuksia.

Yleisin tyyppi on yksinkertainen orgaaninen bitumimasto, jota käytetään pakkasessa. Technonicol-kellarin jalostus tapahtuu rullalla tai lastalla ja ei vaadi erityistä tietämystä. Yksityiskohtainen kuvaus teoksesta, katso tätä videota:

5 litran mastisuuspakkauksen paino on alle 5 kg, muuten se on väärennös.

Bitumipolymeeriliuoksilla on parannetut ominaisuudet, mutta tämän materiaalin kustannukset ovat hieman korkeammat.

Ei ole suositeltavaa säästää materiaaleja, koska käsittelyn tulos riippuu niistä. Laatu tuotteet voidaan tunnistaa avaamatta. Sen pitäisi olla kevyempi kuin vesi. Kapasiteetti 5 litran painosta on alle 5 kg. Jos sääntöä ei noudateta, se on väärennös, laimennettu eri aineilla. Heikko vedeneristys alkaa lopulta hajota.

Kuten artikkelista voidaan nähdä, bitumi-mastiksin pohjustuksen vedeneristys on melko yksinkertainen, tärkeintä on noudattaa suosituksia ja käyttää laadukkaita tuotteita. Tämä hoito estää veden kerääntymisen ja pohjan tuhoutumisen.

Kellarin vedeneristys teknonikolilla

Sokean alueen laite ja pohjan kuivatus

Miten rakentaa perusta kotona

Pohjustustekniikka bitumimateriaalin kanssa vedeneristämiseen

Tärkeä tapahtuma työn suorittamisessa maanpinnan alapuolella on pätevä vedenpitävyys. Maaperän kanssa kosketuksissa olevat pinnat ovat erityisen alttiita kosteudelle, ja jos ne laiminlyödään, ne voivat nopeasti romahtaa. Säätiön vedeneristysmateriaali on tullut yleisin ja kohtuuhintainen vaihtoehto. Ennen tapahtumien pitämistä on ymmärrettävä tekniikka, se takaa korkean luotettavuuden.

Mikä on mastinen

Bitumiset mastit valmistetaan hartsista. Materiaalista rakentajat joka aiemmin sulatettu tynnyri ennen käyttöä, lisää moderni mastiksin eroaa vain lisäämällä muita komponentteja, jotka parantavat sen ominaisuuksia.

Bitumi-kalkki on edullinen, mutta se on lyhytikäinen, epävakaa lämpötilaan ja vaikea soveltaa

Masten käytöstä johtuvat puutteet ovat sallittuja vain niissä rakenteissa, joissa se ei altistu mekaaniselle rasitukselle. Omilla käsillään, sen käytön ansiosta voit säästää säätiön ulkopintaa kosteudelta, joka myöhemmin peitetään maan päällä. Maan pinnan yläpuolella kellari suojataan muilla materiaaleilla (tarvittaessa).

Haittoihin kuuluvat:

 • hauraus (kun se altistuu ulkoisille tekijöille, vedenpitävä kerros kutistuu ja muuttuu hauraaksi);
 • sovelluksen monimutkaisuus (omilla käsillään työskentelyn yhteydessä viskoosi koostumus edellyttää harjojen ja telojen käyttöä, mikä lisää huomattavasti toimenpiteiden monimutkaisuutta);
 • epävakaus ultravioletti- ja lämpötila-ääriliikkeisiin.

Kiistämätön etu johtuu koostumusten alhaisista kustannuksista.

Tyypit mastille säätiölle

Anna luokittelu sovellusmenetelmän mukaisesti. Tässä on kahta tyyppiä: kylmä ja kuuma mastinen. Työn tekeminen itse on viisaampaa valita kylmäjunat, koska ne eivät vaadi erityisiä laitteita.

Lisäksi kuuma (rakennusbitti on sopiva säätiöön) merkitsee sitä, että työntekijällä on pätevyys. Siksi pidettiin lisäksi vain sovelluksen kylmää versiota.

Säätöruuvi voi olla seuraavia tyyppejä:

 • bitumiininen (koostuu sideaineista ja aggregaateista, jotka ovat sementtiä, asbestia, mineraalivillaa tai liitua);
 • bitumi-kumi (joskus nämä seokset on suunniteltu kuumasovelluksiin);
 • bitumi-polymeeri;
 • bitumiemulsiota (vesipohjainen, useimmiten perustana muille mastetyypeille).

Kerroksen paksuus ja virtausnopeus

Yksi tärkeimmistä rakennusalan kysymyksistä on kysymys tietyn rakenteen rakentamisesta aiheutuvista kustannuksista. Määritelmää varten on arvioita, jotka osoittavat eri materiaalien kulutusta. Mastin virtauksen laskemiseksi sinun täytyy tietää:

 • sovelluksen pinta-ala;
 • kerrospaksuus.

Pinta-ala lasketaan perustuksen korkeuden mittaamisen jälkeen pohjasta ja ulkoseinien pituudesta.

Bitumimateriaalin ominaisuudet

Kulutus riippuu suuresti koko kerroksen paksuudesta. Hakemusten määrä voi olla erilainen. Kokonaispaksuus riippuu perustusten syvyydestä. Mastiksia käytetään keskimäärin kahdesta neljään annokseen. Jokainen niistä suoritetaan vasta edellisen kerroksen täydellisen kovettumisen jälkeen.

Se on tärkeää! Jos laiminlyömme tämän säännön ja levitämme koostumuksen kuivaan pintaan, kerrosten välinen tarttuvuus (tarttuvuus) vähenee huomattavasti, mikä johtaa palvelulinjan vähenemiseen.

Virtauksen määrittämiseksi sinun on tiedettävä, että vedenpitävyys kokonaispaksuus on:

 • 2 mm, jonka pohjustus on 0-3 metriä maasta;
 • 2-4 mm ja syvyys 3-5 metriä.

Kulutus lasketaan kertomalla kokonaiskerroksen paksuus sovelluksen pinta-alalla. Samanaikaisesti on suositeltavaa tarjota varastosta ostamassa, joten jos kulutus hieman kasvaa jostain syystä, sinun ei tarvitse viettää aikaa lisäaineiston hankkimisessa.

Työntekoteknologia

Säätiön korkealaatuisen eristyksen tekeminen omilla käsillä on suositeltavaa noudattaa seuraavaa työtä:

Obmazochnoy vedeneristysjärjestelmä

 1. Pinnan esikäsittely. Pohja on puhdistettava lian ja pölyn poistamiseksi. Jos pinnalla on halkeamia tai siruja, ne on tasoitettava sementillä tai muulla sopivalla koostumuksella. Puhdistuksen ja tasoituksen jälkeen pinta poistuu rasvasta. Tätä varten voit käyttää liuotinta. Kuiva seinä ja jatka seuraavaan vaiheeseen.
 2. Pohjustus. On välttämätöntä varmistaa eri ominaisuuksien materiaalien luotettava tarttuminen. Voit ostaa valmiin pohjamaalin. Kun työskentelet omalla kädellä, ne käyttävät myös kotitekoista pohjamaalia: riittää sekoittaa mastasia liuottimeen ja käsitellä seoksen seinän pinta tällä seoksella. Pohjustus levitetään harjalla.
 3. Kun olet valmistanut levitysalueen, avaa astia vedeneristysyhdisteellä. Ennen käyttöä, sekoita seos omiin käsiisi tai porakoneella.
 4. Sovellukseen vie rulla tai kova harja. Tasoitetaan tasaisesti ensimmäinen kerros. On tärkeää ohjata paksuutta ja tehdä työtä kiireesti.
 5. Odotetaan materiaalin kuivausta ja jatketaan seuraavan kerroksen levittämistä. Pisteet 3-4 toista vaaditun määrän toistoja.
 6. Kun viimeistelykerros on kuivunut, voit täyttää perustukset.

Mastia levitetään harjalla tai rullalla useissa kerroksissa

Teknologia on melko yksinkertainen, eikä sen pitäisi aiheuttaa paljon vaikeuksia. Vaikeus vain tasaisella jakautumisella viskoosisen koostumuksen pinnalle. Meidän on karsittava ja osoitettava erityistä huolellisuutta.

Joitakin vinkkejä

On tärkeää suorittaa oikein sisäisten kulmien vedeneristys. Jos tiedolla on monimutkainen muoto suunnitelmaan, tällaiset kulmat voivat näkyä, jotka muodostuvat seinien ulkopinnasta. Lujuuden lisäämisen vahvistaminen:

Vedeneristysmassan vahvistamisen rakenne

 • nurkkaan on kiinnitetty 10 cm: n sivu (ura);
 • laittaa mastiksi;
 • lasikuitu tai lasikuitu upotetaan kerrokseen (rainan leveyden tulisi olla vähintään 10 cm kellarin kulman molemmilta puolilta);
 • paina lujitemateriaalia tiukasti vedeneristysrullassa;
 • laita uudelleen mastiksi.

Työn suorittamisen jälkeen on suositeltavaa puhdistaa työkalut liuottimella. Tämä poistaa koostumuksen niistä, minkä jälkeen niitä voidaan käyttää muihin työntyyppeihin.

On tärkeää valita sopiva koostumus levitettäväksi. Aineen tiheys on pienempi kuin veden määrä. Siksi kun ostat kaupasta, kannattaa kiinnittää huomiota pakkauksen painoon.

Jos viiden litran kauhan paino on yli 5 kiloa, se tarkoittaa, että sisällä on huonolaatuinen seos. Soveltamisen jälkeen se alkaa nopeasti hajota ja antaa paljon ongelmia perustuksiin.

Jos lasketaan virtausnopeus oikein, noudata seos ja tarkkaile sovellustekniikkaa, säätö on luotettavasti suojattu kosteudelta. Älä unohda sokeiden alueen laitetta, joka suojaa sitä sateelta ja sulavedeltä.

Bitumipitoinen aluke on kaksikomponenttinen aine, joka koostuu bitumisista mastiksista ja liuottimista. Itse asiassa aluke on aluke, jota käytetään luoden vahvan sidoksen mastiksin ja kellarikerroksen välillä.

Koska alusta on nestemäisempi kuin suoraan vesitiivis pinnoite, se tunkeutuu paremmin betonikerrokseen ja muodostaa erittäin tarttuvan kalvon työpinnalle. Rakennuksessa alukkeita käytetään onnistuneesti pintojen pohjustukseen ennen bitumin, polymeeristen ja muiden pinnoitettujen ja valssattujen vedeneristysmateriaalien levittämistä.

Miksi perustaa säätiö

Pohjamaalaus - tai alustapinnan tunnetuimmassa määrityksessä - esipinnoitettu pintaan niiden valmistamiseksi vedenpitävälle pinnoitteelle. Pohjalevyn hygroskooppisuus johtuu materiaalin huokoisuudesta, josta pohja on tehty. Koska suurin osa perustuksista on betonielementtejä tai betonielementtejä, bitumimastit ovat yleistyneet vedenpitävänä.

Ne ovat käytännöllisiä ja niillä on erinomainen suorituskyky, mutta tärkein asia vesitiivis-isännän käyttämiseen voi olla mikä tahansa pätevyys.

Ennen vedenpitävän työpinnan levittämistä puhdistetaan perusteellisesti pölyltä ja kuivataan. Tarvittaessa materiaalin suuren huokoisuuden ansiosta pohjustusliuosta levitetään kahdesta kolmeen kerrokseen. Käytännöllisyyden vuoksi sinun on valmistettava vain päällystettävän rakenteen osa. Kaikki myöhemmät työt suositellaan alukkeen täydellisen kuivauksen jälkeen.

Pinnan pinnoittamista eri koostumuksilla suositellaan parantavan perusmateriaalin ja työpinnan tarttumista. Primer-kellarin irrationaalisuus ennen bitumin tai polymeerin vedeneristämisen käyttöönottoa - yleinen väärinkäsitys. Pohjustettujen pinnoitteiden päällystys nopeuttaa vedenpitävyyttä ja säästää päällystysmastia esikyllästämällä betonikiviä pienellä pitoisuudella päällystysratkaisulla, jolla on suuri absorptiomäärä. On tarpeen valita pohjamaali päävesieristysmateriaalin tyypin mukaan.

Primer-lajikkeet

Pohjamaali on olennainen osa vedenpitävää pinnoitetta, joten ennen kuin aluskerroksen ostaminen on käytössä, sinun on varmistettava, että näiden kahden aineen yhteinen toiminta ei johda fysikaalis-kemialliseen ristiriitaan. Primer-mastisidoksen ihanteellinen toteutus on sellaisten materiaalien käyttö, joilla on samanlainen koostumus ja ominaisuudet.

Tavallisesti samaa pinnoitetta, jota suurelta osin laimennetaan liuottimella, käytetään perusaineena bitumimastille. Liuottimina käytetään emulsioita, asetaattidegeneraattoreita tai bensiiniä. Valmis alukkeet luodaan teollisessa mittakaavassa ja ne ovat alhaisen väkevöityä bitumimastia emulgointiaineen kanssa.

Bitumipohjan lisäksi on olemassa erilaisia ​​akryyli- ja polymeerisiä alukkeita, joita voidaan myös käyttää vahvistamaan pinnan pintaa ennen pinnoitusta. Käytettävissä olevaa päällystysmateriaalia ja liuotinta riippuu useista alukkeista:

 • valmis sekoitus:
 1. mastityyppi: bitumi, akryyli, polymeeri;
 2. liuottimen tyypin mukaan: asetaatti, bensiini, emulsio;
 • valmistetut seokset.

Suosituin mastetyyppi on bitumipitoista.

Alkuaineiden markkinoiden hintavaihtelut seoksen laadun vuoksi sekä lähtökomponenttien kustannukset. Alustavan aineen itsenäinen valmistaminen tarkoittaa usein laadun säästämistä eikä lopullisen tuotteen kustannuksia. Suhteellisesti ylläpidä osaa, valitse konfliktinestokomponentit ja sekoita homogeeninen ratkaisu vain kokenut rakennusmestari. Samanaikaisesti säästetyt varat ovat merkityksettömiä, eivätkä ne ole hukattuja voimia.

Keskimääräiselle henkilölle on suositeltavaa ostaa valmis seos rakennusyhtiön johtajan suosituksen mukaisesti, jossa vedeneristysmateriaali ostetaan.

Käytetyt työkalut ja materiaalit

Riippumatta tietyn tyyppisestä alukkeesta, vedenpitävyyden alustavaan valmistukseen ja sen jälkeiseen käyttöön työpinnalla saatat tarvita seuraavia laitteita ja materiaaleja:

 • lasta tai lastalla;
 • hammer pickaxe;
 • tiivistysmateriaali - sementti-hiekkalaasti, polyuretaanivaahto tai kitti;
 • työkalut alustapinnan esipuhdistukseen: harjat, karkea tiheä kangas;
 • säiliö alusliuoksen kalibrointiin;
 • leveä harja tai karkea rulla;
 • pohjamaali.

Tyylikäs työskentely mastiksella

Lisäksi on käytettävä suojavarusteita (haalareita, päähineitä, suljettuja kenkiä), koska aluke on bitumiseos, joka on huonosti poistettu vaatetuksesta ja nahasta.

Ennen alustan suoraa käyttöönottoa tulisi olla alkuvaiheen työ ilman, että pohjamaaliprosessi menettäisi kaiken merkityksen.

Pinnan esikäsittely

Alusta on tarpeen levittää vain pinnalle, joka kuivuu ja poistuu pölystä. Lisäksi ennen sulatusta tulisi tehdä tiivistyssaumat, poistaen epätasaisuudet ja ulokkeet, parantamaan tarttumista ja tasaisempaa vedenpitävyyskerrointa. Laajennusliitokset tulisi täyttää vaahdolla, koska tällaisten kokoonpanojen jäykkä sulkeminen ei kuulu. Ulkonemat ja paikallinen kerrostus yli senttimetrin betonista olisi poistettava vasaralla tai pikakammella. Betonin epätasaisuus, joka on muodostunut muotojen repimisestä tai esivalmistettujen elementtien huonolaatuisesta liittymisestä, olisi täytettävä tasoituslaastilla. Katso videota siitä, miten perustaa säätiö.

Nämä toimenpiteet ovat erityisen tärkeitä, kun asennetaan vedeneristys telan ja kerääntymismateriaalien avulla vedenpitävän kerroksen tulevaisuuden eheyden varmistamiseksi ja estämiseksi murtumien syntymisen suurilla jännitepisteillä.

Tiivistettyjen saumojen kovettumisen jälkeen voit siirtyä pölyn poistamiseen ja pohjamaalin levittämiseen. Muita toimenpiteitä toteutetaan vain sillä edellytyksellä, että kaikki valmistelutöitä tehdään oikein ja pinta pinnoitetaan kahdesta kolmeen kerrokseen riippuen työpinnan huokoisuudesta.

Primer-sovellusteknologia

Aluke on yhteinen aluke, jolla on erityinen koostumus, joten sen soveltaminen tekniikka on yksinkertainen ja mutkaton. Riippumatta siitä, minkä tyyppistä materiaalia päällystetään pohjalla bitumipohjamaalilla, on ryhdyttävä seuraaviin vaiheisiin:

 • sekoitetaan valmistettu seos tai valmistetaan pieni määrä aluketta helposti kuljetettavassa säiliössä;
 • aseta ensimmäinen pohjakerros pinnalle ja kosteudelle puhdistetulle pinnalle;
 • odota, että ensimmäinen kerros kuivuu ja jatka vedeneristyskerroksen levittämistä seuraavassa säätöosassa;
 • ensimmäisen pohjakerroksen osittaisen kuivauksen jälkeen levitetään toinen kerros jakamalla liuos tasaisesti;
 • odota kunnes pohja on täysin kuiva valmistajan pakkauksessa määrittelemän ajan mukaisesti.

Pohjaan perustuva pohjamaali on sovellettava turvallisuusvaatimusten mukaisesti. On vältettävä liuoksen pääsyä kehon avoimiin osiin - muuten on välttämätöntä poistaa pohjustus mahdollisimman pian liuottimen tai tavallisen saippuan avulla ennen kuin aine polymeroituu. Katso videota, miten alusta valmistellaan työhön.

On myös suositeltavaa käyttää suojamasketteja, koska bitumipohjamaalit ovat melko myrkyllisiä ja koska koostumuksessa on liuotinta ja erilaisia ​​kuivausaineita, aluke polymeroituu nopeasti massiivisella haitallisten aineiden vapautumisella ilmakehään. Erityisen suositeltavaa ei ole työskennellä alukkeen kanssa suljetuissa tiloissa ilman erityisiä henkilökohtaisia ​​suojavarusteita. Työn lopussa työkalut on puhdistettava liuottimella.

Alukkeen määrän laskeminen

Käsiteltyjen pintojen pinta-ala on helppo laskea tarvittava määrä aluketta. Valmisvalmisteisten seosten osalta pakkaus sisältää aineksen kulutuksen yksikköä kohti ottaen huomioon alkupitoisuuden. Tehdasseosten laimentamista ei ole suositeltavaa, koska alukkeiden laatu voi heikentyä ja sekoitettavien komponenttien ristiriita on melko mahdollista. Bitumialukkeen keskimääräinen kulutus on 0,5 litraa / m2.

Jos valmistelet alusta suoraan rakennustyömaalla, sinun on ostettava päällystysmateriaali, jossa odotetaan käytettävän osaa pinnoitteesta pohjamaalin valmistukseen. Tämän seoksen käsittelyä ei suositella aloittelijoille.

Määritetyn virtausnopeuden lisäksi lasketaan lopullisen seoksen määrä huomioon otettavien kerrosten lukumäärä. Jos käytetään useampaa kuin yhtä alustakerrosta, koostumuksen tilavuutta on lisättävä kerrosten määrän mukaan. Manuaalisesti valmistettujen seosten tapauksessa on vaikea laskea tarvittavaa alukemäärää, koska kulutus riippuu alukkeen koostumuksesta.

Minkälaista bitumia tarvitaan perustan vedenpitävyyteen?

Tehokkaampaa ja edullisempaa vedenpitävyyttä on aina pidetty tiili- ja betonirakenteiden bitumipitoisena hartsina sekä säiliöitä, puupalkkeja, putkia, jotka on valmistettu metallista ja muista rakennusmateriaaleista. Tämä on monipuolinen eristys ja sen kulutus on yksilöllistä. Aikaisemmin materiaaleja oli usein vaikea sulattaa ja käyttää, kun se oli vielä kuumaa.

Nykyään liuottimien käytöstä ei ole tällaisia ​​vaikeuksia. Eristysmastin kulutus työskentelyn aikana on noin 2-3 kg / m2, se valmistetaan erityisessä muodossa. Piirtämiseen tarvitaan enintään kaksi henkilöä.

On myös syytä huomata, että tämä pinnoite oli aikaisemmin peitetty halkeilla ja tuhoutunut alhaisessa lämpötilassa. Nyt tämä ongelma ratkaistaan ​​erilaisten polymeerien lisäaineiden ja pehmittimien avulla. Näin kemian edistäminen vaikutti myönteisesti työkalujen laatuun, työhön ja materiaalikulutukseen.

Mitkä ovat vedeneristysmastityypit?

Bituminihartsi TechnoNIKOLin betonipohjan vedenpitävyydelle on jaettu moniin eri tyyppeihin. Niillä on eroja liuottimissa, sideaineissa, käyttötavoissa, koostumuksessa ja laajuudessa. Yksinkertaiset polymeerin vedeneristyslajit ovat harvinaisempia ja omien tietojensa mukaan menettävät bitumista.

Keskeisimmistä lajeista tulee erityisesti huomioida seuraavat vaihtoehdot:

 1. Primeri- tai emulsiokoostumus, olettaen maa-bitumipölyn vesimassan, pääasiallisena käyttötarkoituksena on valssimateriaalin tai muun tyyppisen mastikan koneiden valmistaminen.
 2. Polymeerimassa, joka sisältää erilaisia ​​tyyppisiä täyteaineita, kuten mineraaleja, kumirumua. Polymeerikomponentteja edustaa kiinteät elementit, jotka voivat olla polyuretaania tai polystyreeniä.
 3. Kumimateriaalilla on korkea lämmönkestävyys ja erinomainen elastisuus, jolla on alhainen viskositeetti, joten betonin pohja on mahdollista kostua perusteellisesti.
 4. Kumieriste koostuu erityisestä dispersioemulsiosta tai kumirummasta. Joissakin suoritusmuodoissa sitä tulisi levittää kuumalla tavalla.
 5. Rakenteellinen bitumi vaatii tavallisesti lämmittämistä asetettuun lämpötilaan tarvittavan elastisuuden antamiseksi.
 6. Hartsi erikoismineraalisilla lisäaineilla, koostumukseltaan voi olla asbesti, tuhka, sementti tai liitu.

Mikä on eristäminen?

Itse talo ja käytetyt materiaalit on suojattava lunta, kostealta ja pohjavedeltä riippumatta säätiön käyttämistä menetelmistä. TechnoNikol Bitumen Resin tekee siitä käytännöllisen ja edullisen. Tällainen sääntö tietenkin auttaa poistamaan kosteuden pääsyn kellariin ja jatkamaan elämää.

Betonin huokoinen rakenne absorboi nopeasti vettä, jonka vuoksi kosteus pääsee rakenteeseen ja aiheuttaa muotin ja sienen muodostumista. Lisäksi se alkaa ajan myötä voimakkaan korroosion ja vahvistamisen kautta, mikä edistää rakenteen halkeamien alkamista. Korkealaatuinen pohja, joka on suojattu kosteudelta, on avain koko kotelon pitkäaikaiseen toimintaan. Kosteus voi olla erilainen vaikutus pohjaan, se riippuu kellarin läsnäolosta, maan tyypistä ja veden pinnasta.

Tarvitsee vedenpitävyyden säätiön kanssa TechnoNIKOL-tekniikalla tällaisissa tapauksissa:

 • vedenpitävän maaperän rakenteiden rakentamisessa;
 • jos pohja sisältää vedenpinnan alemman tason;
 • jos pohjaveden virtausväli on alle 1 metri.

Bitumiset mastit vedenpitävien talojen ja materiaalien käsittelyyn

Valkoinen haju, bensiini ja tolueeni ovat paremmin tunnettuja liuottimia. Itse asiassa siksi, että sisätiloissa, kun työskentelet omalla kädelläsi vastaavilla keinoilla, on noudatettava erityisesti silmälasien ja hengityssuojainten turvallisuutta. Käsintehty kellarikäsittely bitumimateriaalilla on mieluummin ilmastava, huomioimalla sovelluksen tekniikka.

Mastinen bitumipitoinen vedeneristys vedenpitäväksi alustastasi valmistetaan pääasiassa ilman orgaanisia liuottimia, mikä on varmasti käytännöllistä, koska tämä mahdollistaa kosketuksen laajennetun polystyreenin ja vaahdon eristyspäällysteen kanssa. Lisäksi ne eivät aiheuta myrkyllisiä höyryjä.

TechnoNicol-bitumimateriaali voi sisältää lujittavia hiukkasia:

 • lasikuitu-komponentit;
 • useita kuituja.

Tarkoituksen mukaan voit tavata monikäyttöinen mastiksit katon korjaamiseen, tienpinnan työhön, rainan vahvistamiseen, vedenpitävyyteen. Ei ole tarpeen istuttaa bitumia.

Mitä sinun on kiinnitettävä huomiota

Kauppakeskuksissa monitoimityyppistä bitumia on kätevästi esillä eri töissä. Rationaalisen tuloksen kannalta on kuitenkin toivottavaa valita aine, joka on luotu tarvittaviin toimintaolosuhteisiin. Tämä voi olla erityinen vedenpitävä nauha, hartsi päällystys tiilet tai metalliputket, koostumus vedenpitävä katto, tai perustan talon ja muut.

Bitumi-polymeerisiä aineita eroavat paras käyttötietoja, niillä on erinomainen tarttuvuus erilaisiin materiaaleihin, onko katto, kivestä tai puusta, ja, lisäksi, muodostavat joustavan turvallisuus kalvopäällyste, joka ei muuta omaa kemialliset ja fysikaaliset ominaisuudet laajalla lämpötila-alueella. On huomattava luotettavuus ja lisääntynyt mekaanisen rasituksen kestävyys. Tästä johtuen talosi pohjan eristäminen on kalliimpaa. Pakkauksen kulutus ja bitumin kustannukset eroavat eri valmistajista, mutta keskimäärin se alkaa 360 r.

Vaaditun materiaalin määrä

Bitumin kulutus on mielekkäitä indikaattoreita. Tämä vaihtoehto löytyy pakkauksesta. Jos sitä ei ole saatavana, merkitään pienin sopiva kerros, jonka avulla voidaan laskea koostumuksen likimääräinen määrä työtä varten. Hartsilla on pääsääntöisesti 20 - 60% liuottimia, joten jakautumisen jälkeen kutistuminen on sama prosentuaalinen vaihtelu. Kulutus voi olla jopa 4 kg / m2. Jos talon pohjan eristys suoritetaan, työn kustannukset kasvavat tämän vuoksi, varsinkin kun kuumaa mastista kulutetaan jonkin verran nopeammin. Tarvittavan ruiskutuspaksuuden saavuttamiseksi raaka-aine on valssautettu useaan kerrokseen, joista jotakin käytetään edellisen absoluuttisen kuivumisen jälkeen.

Tiivistysnauha vedeneristykseen

Vedeneristystiiviste on joustava, vedenpitävä materiaali, johon ei kohdistu negatiivisia lämpötiloja ja kestää huomattavan veden paineen. Alustana on polyesterikangas, joka on päällystetty termoplastisella polymeerillä.

Neuletakkien verkkotekstiilillä taataan turvallinen kiinnitys. Viimeistelypäällysteen ja teipin yhdistäminen luo tason, joka ei altistu suolaliuosten, happojen ja emästen vaikutuksille. Raaka-aineet kestävät vanhenemista ja sisältävät hyvän venytyksen. Ehkäpä sekä ulkoisen että sisäisen työn käyttö.

Itseliimautuva teippi vedenpitävyyteen

Itsekiinnittyvän nauhan, mahdollisesti kylpyhuoneen, kylpyhuoneen ja muun kotitöiden käyttö. Se koostuu kuitukankaasta, jossa on eristävä polyetyleenipäällyste ja yksipuolinen pinta akryylipohjalla. Sitä voidaan myös käyttää yhdessä koostumuksia vedenpitäväksi alueilla todennäköisesti jännityksen keskittymistä ja halkeamia nivelissä, sijasta lattia ja seinät yhdisteiden ulomman ja sisemmän kulmat.

Ei tarvitse käyttää ilmeisesti halpoja materiaaleja. Hyvien valmistajien tuotteiden liiallinen maksaminen on paljon parempaa kuin muutaman vuoden kuluttua tekemään toissijaista käsittelyä.

Katon pohjamaalit - tyypit, valinta ja käyttö

Laite pehmeä katto - melko monimutkaisia, aikaa vievä tekniikka, jossa kaikki on tärkeää, valmistuksessa ja viimeistelyssä katon pohjan pinoaminen suoraan pintamaali. Kokeneet käsityöläiset väittävät, että vain katon elämä, luotettavuus ja kestävyys riippuvat työn valmisteluvaiheesta.

Rullamateriaalien katon pohjamaalia käytetään pohjan valmistukseen ja helpottamiseksi katemateriaalin asettamista, eivät kaikki maurit tietävät sen asianmukaisesta käytöstä. Tässä artikkelissa kerromme, mikä on katon pohjan pohjamaalaus sekä mitä sävellyksiä ja mihin hintaan käytetään tätä toimintoa.

Mikä on pohjamaali?

Rullausteknisten materiaalien alusta on erityinen koostumus, joka perustuu bitumin leviämiseen, jota käytetään katon pohjan valmistukseen. Sitä käytetään käsittelemään betonin, metallin ja jopa betonin ja hiekkasten katon perustuksia.

Pohjamaali on yksi alukkeista, jolla on korkeat liimaominaisuudet, joka kuivuu nopeasti, mutta kuumentuu kuumuutta kestävällä ja tahmealla. Bitumimaalla on seuraavat toiminnot:

 1. Lisää pohjan tarttumista rullaneristysmateriaalien pohjapintaan liittämisen tai kiinnittymisen yhteydessä.
 2. Se tekee pohjan katto, joka käytetään betonilaatta tai sementti-hiekka perän pehmeämpi, koska adheesio rulla vedenpitävät materiaalit huokoinen emästen melko alhainen.
 3. Tarjoaa lisää vedenpitävyyttä, koska aluke sisältää bitumin ja erityisten polymeerien lisäaineiden seoksen. Siksi koostumusta käytetään usein obmazochnoy vedenpitäväksi metalliseosten perustukselle ja käsittelylle korroosion estämiseksi.

Alusta pehmeälle katolle

Kiinnitä huomiota! Pohjamaalia bitumipohjalla käytetään pohjan valmistukseen pehmeiden materiaalien kaikentyyppisten kattojen vedeneristämisestä. Levitys tehdään käyttämällä rullaa, leveää harjaa tai suihketta useissa kerroksissa. Levitä alusta, jonka kerrospaksuus on vähintään 5 mm. Pohjustusaika on 5 minuuttia kerrosta kohden.

Näkymät komponentilta

Mastiksit pohjan valmistukseen ja tasoittamiseen ennen telan vesitiiviin materiaaleja valmistetaan eri koostumuksilla. Koostumuksesta riippuu levitysmenetelmästä, pohjamaalin kulutuksesta, läpinäkyvyydestä, läpäisystä ja kuivumisajasta. Seuraavia tyyppejä koostumuksille on valmistettu:

 • Aluke on bitumipitoista. Tämä on käyttövalmis materiaali, joka sisältää orgaanisia liuottimia ja bitumia. Jos olet ostanut tiivisteen, pohjamaali on laimennettava ennen käyttöä, on myös sekoitettava koostumus perusteellisesti ennen materiaalin käyttöä. Se soveltuu kaikentyyppisille päällystyskattoille, sitä voidaan käyttää myös alhaisissa lämpötiloissa.
 • Emulsioaluke. Emulssiastia on pakattu metalli eurovedra 20 l, se on täysin käyttövalmis. Tämän tyyppisellä alukkeella on korkea kostutuskyky, ei sisällä liuottimia, ei aiheuta palavia aineita kuivattuina, joten sitä voidaan käyttää lähelle avotulen lähteitä.
 • Bitumi-polymeeriliima. Bitumipolymeerialukkeen koostumus sisältää bitumin lisäksi petrolijohdannaisia ​​ja stabilisaattoreita. Se soveltuu hyvin kaikkiin materiaaleihin, minkä vuoksi se soveltuu kaikentyyppisiin pohjiin, kuivuu hyvin nopeasti, suojaa korroosiolta

Se on tärkeää! Maalaus käsin on suositeltavaa käyttää bitumipolymeeriseosta, joka ei sisällä orgaanisia liuottimia. Bitumipolymeerin alukkeiden pinnoitusominaisuudet ovat melko korkeat, sillä pinnoitteen suuri tiheys on ominaista, kun virtausnopeus on taloudellisesti edullinen.

Tapoja tehdä mastista ennen töitä

Kaikki koostumukset katon pohjan pohjustukseen ennen telan vedeneristys- ja kateaineiden jakamista on jaettu kuumien ruoanvalmistusaineiden ja kylmän ruoan valmistukseen. Valmisteluvaihe riippuu tästä, joka läpäisee mastin ennen sen soveltamista maksimaalisen tuloksen saavuttamiseksi:

 1. Kylmät valmisteet on sekoitettava perusteellisesti ennen käyttöä homogeenisen massan saamiseksi ilman sedimenttiä. Tätä varten on parempi käyttää rakennesekoitinta, koska neste voi olla melko paksu ja sinun täytyy sekoittaa pitkään. Lisäksi, jos pohjamaali pohjustetaan alhaisissa lämpötiloissa, on parempi lämmittää se huoneenlämpöiseksi ainakin helpottamaan sitä.
 2. Kuumavalmisteet tulee sulattaa ennen käyttöä vesihauteessa lämpötilassa 200 - 300 s. On tärkeää, ettei kiehua mastiksi, muutoin se alkaa haju epämiellyttävältä ja heikkenee. On suositeltavaa lämmittää koostumus erityisessä säiliössä, suljettuna kansiin, välttäen avointa liekkiä ja sekoittaen jatkuvasti.

Keittäminen Hot Mastic

Muista, että voit luottaa koostumuksen laatuun vain, jos valitset tuotteista todistetuista valmistajista. Vedensuojausrakentamista valmistavien yhtiöiden johtava yritys on Tehnikol. Alukkeidensa ominaisuudet mahdollistavat koostumusten käytön kaikissa sääoloissa ja täysin erilaisissa perustuksissa.

Mastinen primäärin kulutus

Koostumuksen kulutus on tärkeä ominaisuus materiaalin levittämisessä. Aluketta käytetään tavallisesti useissa kerroksissa käyttämällä rullaa, kaatumismenetelmää, leveää harjaa tai suihketta.

Kulutus riippuu substraatin huokoisuudesta, johon sitä käytetään, sen viskositeetista ja käyttötavoista. Kokeneita kattojärjestelmiä ohjaavat seuraavat virtausnopeudet:

 • Käytettäessä pohjamaalia alustana vedenpitävä kellari tai kattotiili kestää 2-4 kg.
 • Kun alusta käytetään pohjamaalina pehmeän katon alla, kulutus on 4-6 kg / m2.
 • Käytettäessä vesitiivistystyötä katetustarvikkeilla varustettuina duettoina on 1-2 kg mastiset lehdet.

Kun työskentelet alustalla, on tärkeää noudattaa seuraavia turvaohjeita:

 1. Älä käytä mastista, joka koostuu orgaanisista liuottimista lähelle avotulen lähteitä.
 2. Käytä pohjamaalia hyvin ilmastoiduissa tiloissa, vältä suljettuja tiloja.
 3. Käytettäessä bitumimateriaalia, käytä henkilökohtaisia ​​suojavarusteita (hengityssuojain, suojalasit, käsineet).

Erityyppisten alukkeiden kulutus

Muista! Kulutus vaihtelee riippuen siitä, mitä koostumusta käytetään. Kun työskentelet ruiskupistoolilla, virtausnopeus on minimaalinen, rullalla - optimaalisella ja harjalla - suurin.

Videoopastus

Bitumiset mastit

Vedeneristysmasto ilmestyi äskettäin, mutta sitä käytetään joka vuosi useammin. Tämä johtuu helppokäyttöisyydestä ja helppokäyttöisyydestä, mikä vähentää merkittävästi rakennuksen eristämisen rakennetta. Houkutteleva on materiaalin hinta, joka on hyväksyttävä kaikille väestöryhmille.

Mikä on mastinen, bitumin kylmäkäyttö? Mikä on sen kardinaalinen ero materiaalista, joka on lämmitettävä ennen käyttöä? Ennen kuin valitset eristystyöstä sopivan mastarin, sinun on ymmärrettävä sen ominaisuudet ja ominaisuudet.

Yleistietoja materiaalista

Bitumipitoisuus on materiaali, jolla on korkea plastisuus, pohja on bitumi (musta hartsi, kiinteä). Aikaisemmin bitumin seoksen on lämmetettävä ennen käyttöä.

Tämä aiheutti joitain haittoja, koska aika vedenpitävien töiden järjestämiseen lisääntyi, ja nämä teokset olivat myös tulipalovaarallisia. Siksi valmistajat ovat kehittäneet innovatiivisen materiaalin, jota voidaan käyttää vesitiiviissä töissä kylmällä tavalla.

Osana muovia on liuotteita, jotka tukevat sitä nestemäisessä tilassa. Soveltamisperiaatteella tällaiset koostumukset ovat verrattavissa maaliin - heti kun materiaali osuu pintaan, ohuempi haihtuu ja koostumus kovettuu muodostaen korkealaatuisen eristyskerroksen.

Formulaatioiden tyypit

Kylmänkäsittelyn vedenpitävälle bitumiselle mastille on jaettu kahta tyyppiä:

 • Käyttövalmiina seoksina niiden koostumuksessa on liuottimia. On mahdollista työskennellä tällaisen materiaalin kanssa missä tahansa säässä, jopa kylmässä kaudella. Nämä yhdisteet kuivuvat 24 tunnissa. Mutta materiaali hankkii sen ominaisuuksia jonkin ajan kuluttua, yleensä se kestää 1 viikko. Tämäntyyppinen mastike on tehty eristämään katto, mutta liuottimella olevan materiaalin käyttö on melko yleistä ja sitä voidaan käyttää millä tahansa pinnalla;
 • vesipohjaiset mastiksit, hajuton, vesipohjainen. Koostumukset ovat ympäristöystävällisiä, niitä käytetään sisätiloissa kylpyhuoneiden ja keittiöiden eristystyössä. Kuivausaika näille yhdisteille on useita tunteja. Vesimulsiolle on pieni haittapuoli - se ei siedä negatiivisia lämpötiloja, vaikka varastoituna.

Koostumusmuutokset

Riippuen siitä, mitä komponentteja, lukuun ottamatta bitumia, ovat mastisia, ne on jaettu alatyyppeihin:

 • Ei modifioitu - pinnoitteiden koostumuksessa ei ole parannuskomponentteja, esimerkiksi polymeerejä. Ammattilaiset eivät suosittele tämän materiaalin käyttämistä, kun järjestetään kattovettä, mutta muille malleille se sopii täydellisesti. Mutta on syytä muistaa, että tällaista mastista ei käytetä voimakkaiden lämpötilahäviöiden tapauksessa ja jos rakenne altistuu lämmölle.
 • Bitumi-polymeeri - katto, muunnettu mastinen. Tämä materiaali ei pelkää korkeita lämpötiloja. Se, että se parantaa laadullisesti tarttumista liikkuvan materiaalin ja pinnan välillä on myös positiivinen.
 • Mastinen, kumipitoisuus - joka sisälsi kumirumua. Tämän tyyppistä liuosta käytetään eristämään metallista valmistettuja rakenteita, koska niillä on korroosiota aiheuttavat ominaisuudet. Mutta kattotielle tämä materiaali ei ole voimassa.
 • Kumimassa perustuu bitumiin - nestekumia. Koostumus, jolla on suuri elastisuus ja erinomaiset mekaaniset ja fysikaaliset ominaisuudet. Sopiva koostumus katoneristyksen järjestämiseksi.

Vedenpitävyys tekee materiaalia millä tahansa materiaalilla, joten pinnan huolellinen valmistelu - poista pöly ja lika, poista rasva tarvittaessa ja kuiva. Tämän jälkeen aseta bitumin pohjamaali tasolle, mikä parantaa työn laatua.

Kaikki bitumipäällysteet on jaettu useisiin eriin riippuen komponenttimäärästä:

 • yksikomponenttiset - käyttövalmiit seokset;
 • kaksiosaista - sekoitetaan ennen kovettimen levittämistä.

Tämän materiaalin ominaisuudet ovat erittäin suuret, koska koostumukset ovat ammattimaisia. Kun sekoitat mastista, sinun on noudatettava tarkasti valmistajan ohjeita ja kunnioitettava mittasuhteita. Jos laitat kovetetta, enemmän kuin suositeltu, koostumuksen käyttöikä on paljon vähemmän ja se on heikentynyt.

Koostumusten laatu

Sen lisäksi, että kylmä bitumimasto vähentää vedenpitävyyden aikaa ja on helppokäyttöinen, kuten edellä mainittiin, sillä on valtava määrä positiivisia näkökohtia:

 • Saat kaiken tiheyden koostumuksen, riittää liuotinta;
 • kestävyys - modifioitu koostumus voi kestää yli 25 vuotta, mutta ei häviä eristysominaisuuksiaan;
 • universaalisuus - kaikki pinnat voidaan käsitellä bitumimastilla;
 • helppokäyttöisyys - koostumusta voidaan käyttää itsenäisesti käyttämällä lastalla, rullalla tai harjalla.

Kuten minkä tahansa materiaalin, vedeneristysmastilla on haittoja:

 • hinta - jos katsotaan mastiksi vedeneristys, bitumipolymeeri, niiden kustannukset eroavat merkittävästi korkeammassa suunnassa;
 • Toisin kuin bitumipohjainen mastinen materiaali, jota käytetään kuumalla tavalla, tämä materiaali antaa voimakkaamman kutistumisen, mikä lisää eristeen kulutusta.

Mastin kulutus per 1 m2: n vedeneristys riippuu käyttötavoista, esimerkiksi liimakerroksen levittämisen yhteydessä, 1 kg yhdistettä neliömetriä kohden on riittävä. Jos luot täydellisen eristysmastin, se nousee jopa 5 kiloon. Näiden parametrien tunteminen on hyvin yksinkertaista laskea, kuinka paljon materiaali lähtee.

Missä käytetään mastista

Bitumi-kalkkikiven käyttö tapahtuu pääsääntöisesti seuraavissa tapauksissa:

 • Rakenne asennetaan pehmeän laattojen asennukseen katolle tai valssatulle materiaalille. Perusteltiin sen käytön vuotavan katon korjaamisessa ja pehmeän bitumikattojen rakentamisessa.
 • Rakennusten pohjojen vedeneristys. Kumimassan avulla eristävä kerros rakennetaan paalun pohjalle. Muita yhdisteitä voidaan käyttää vaaka- tai pystysuoraan vedeneristyskykyyn. Rakennuksen sisällä ja sen ulkopuolella.
 • Lattian vedeneristys. Mastista levitetään karkealla liittimellä tai irtopäällysteen alla. Voit eristää levyt lokeroihin, autotallit. Usein sitä käytetään kylpyhuoneissa, wc: issä, suihkussa.
 • Eristys työt terassit ja altaat. Tästä syystä nestekumia sopii hyvin, mikä soveltuu kaikille pinnoille.

Näiden yhdisteiden käyttö on perusteltua huolimatta huomattavista kustannuksista.

Mastinen DIY

Jotkut yksityiset kehittäjät ihmettelevät, miten bitumimastia hitsataan omin käsin vähentämään rakennuskustannuksia. Ensinnäkin sinun pitäisi ostaa ainesosat:

Komponentit hankitaan oikeaan määrään, riippuu siitä, millä alueella on eristetty.

Oletetaan, että tarvitsemme 10 kg materiaalia,

 • bitumihartsi - 8,5 kg;
 • täyteaine - 1 kg;
 • pehmitin 0 0, 5 kg.

Täyteaine voi olla: sahanpuru, kumirumu, minivilla tai asbesti. Muovailuun lisätään kerosiinia tai kaivostoimintaa.

Ennen kuin laitat bitumin paksuihin seiniin ja palamaan, se on hyvin murskattu ja sekoitettava täyteaineeseen.

Kapasiteetin pitäisi olla suuri. Koska lämmitettäessä koostumus kasvaa kokoa.

Lämpötilan ei pitäisi olla korkeintaan 190 astetta, koska bitumi hajoaa korkeissa lämpötiloissa. Jos pinta-alalta ilmestyy keltavihreän värin kuplat, tämä on ensimmäinen merkki siitä, että lämpötila on liian korkea.

Oikeassa lämpötilassa bitumimuovin on oltava yhtenäinen ja hitsattava muovilla. Pehmitintä ja täyteainetta on lisättävä vähitellen ja jatkuvasti sekoittaen. Jos pinnalle tulee vaahto, se on poistettava välittömästi.

Kun kaikki aineet on lisätty, materiaali on valmis. Oman kätesi luomaa koostumusta ei säilytetä enempää kuin yhden päivän, mutta sitä tulee käyttää, kun koostumus jäähtyy 120 asteeseen.

Bitumialuke tekee sen itse

Ennen kuin mastista levitetään pinnalle, on välttämätöntä paitsi valmistaa se myös päällystää se pohjamaalilla - bitumipohjaisella pohjamaalilla. Maaperä parantaa tarttuvuutta ja tekee vedeneristyksestä paljon luotettavampaa ja parempaa.

Itsekseen valmistetun alukkeen koostumus - bensiini- ja bitumiosuudet kolmesta yhteen.

Kuinka valmistaa

 • jotta saat laadukkaan maaperän, sinun täytyy lämmittää bitumi 70 astetta ja kaataa bensiiniin;
 • bitumi lisätään bensiiniin pieninä annoksina ja sekoitetaan täydelliseen liukenemiseen asti;
 • heti kun maaperä on valmis, koostumus suodatetaan metalliverkon läpi.

Näiden ohjeiden ansiosta voit säästää rahaa valmiin materiaalin hankinnassa.

Miten valita

Markkinoilla on tällä hetkellä erittäin laaja valikoima tällaista materiaalia, ja jotta voit ostaa juuri tarvitsemasi rakennustyöt, sinun on tutkittava tarkkaan kappaleiden ominaisuuksia. Käy internetissä erikoistuneissa foorumeissa, katso mitä ihmiset kirjoittavat, jotka ovat jo käyttäneet bitumimateriaalia vedeneristykseen.

On suositeltavaa lukea paitsi teoriaa myös kommunikoida ammattimaisten rakentajien kanssa, jotka käytännössä tietävät, mikä rakenne on parempi tietyssä työssä.

Kun tulet kauppaan, arvioi, kuinka hyvin materiaali on pakattu ja mikä on sen säilyvyysaika.

Masten tuotannossa kaadetaan säiliöön kuumana, koska jos viiden litran purkki painaa viisi kiloa, sinun ei pitäisi ostaa tätä materiaalia - se ei ole laadukas.

Kuinka ja mitä laimentaa bitumimateriaali vedenpitäviksi

Jotta voidaan hyvin ymmärtää, miten ja miten laimennetaan bitumi-mastista, on tarpeen ymmärtää yksityiskohtaisemmin sen käytön vaikeudet, erottaa tyypit ja määritellä sovelluksen laajuus oikein. Tuotetta voidaan käyttää rakennuskentän eri osiin. Pääsääntöisesti se on olennaisen tärkeää katon, pohjan, kylpyhuoneen, altaiden, vesijohtojärjestelmän osien ja muiden elementtien, jotka tarvitsevat suojaavan pinnoitteen, vedeneristämisen prosessiin.

 1. Rakennusmateriaalien lajikkeet
 2. Mitä voidaan käyttää liuottimena ja lisäaineina?
 3. Seoksen valmistusta koskevat perussäännöt
 4. Vedenpitävät materiaalit
 5. Mastikulutus
 6. Kuinka säilyttää kokoonpano?

Rakennusmateriaalien lajikkeet

Valmistusmenetelmästä riippuen eristyspäällyste jaetaan kahteen luokitukseen:

 1. Kuuma bitumipitoisuus. Jotta materiaali saisi aikaan sen toiminnan kannalta välttämättömän johdonmukaisuuden, se on tarpeen kuumentaa jopa 160 ° C: seen kiinteässä säiliössä. Vain tällä lämpötilajärjestelmällä rakennusmateriaali pehmenee ja tulee nestemäiseksi.
 2. Kylmä bitumi. Tällöin tuotteen lämmitystä ei tarvita, vaikka materiaalilla olisi paksu rakenne. Bitumi-kimmoisuus on hämäämätöntä kuin laimentaa. Raaka-aineeseen lisättävä neste lisää sen "kylmää" sulamista, jonka jälkeen johdonmukaisuus on helppo levittää haluttuun pintaan. Ajan myötä liuottimet haihtuvat, jolloin pinnoite saavuttaa alustavan jäykkyyden.

VIDEO: Kuvien valmistelu työhön

Mitä voidaan käyttää liuottimena ja lisäaineina?

Bitumin laimentamisen oikean määrittämiseksi on otettava huomioon sen pinnan ominaisuudet, jolla sitä on tarkoitus käyttää. Tästä tekijästä riippuu tuotteen tiheys, joka voi korjata ja pitää lopullisen jäädytyksen. On myös syytä määrittää, mitkä toiminnot sen pitäisi tehdä. On olemassa 5 tyyppisiä mastista:

 • kumi-bitumi;
 • polyuretaani;
 • öljy;
 • kumi- bitumi;
 • lateksia.

Näiden tuotteiden tärkein komponentti on bitumi, muut lisäaineet toimivat lisäkomponenteina.

Suunniteltu betonin, metallin, puun ja muiden rakenteiden, putkilinjojen, putkien, auton pohjojen suojaamiseksi, korroosionestoon ja vedenpitävyyteen.

Ainekset polyuretaanin ja kumin muodossa antavat rakennusmateriaaleille joustavuutta, joten valmiin tuotteen voi venyttää ilman halkeilua. Öljyversiolla ei ole kykyä täysin jäädyttää ja sitä käytetään putkijärjes- telmissä. Kumifraktioiden lisäämisessä saadaan kestävä pinnoite, joka soveltuu kaikentyyppisiin pinnoitteisiin.

Rakennusmateriaali jaetaan pinnalle -10... + 50 ° C: n lämpötilassa, mutta aloitusta varten sitä sekoitetaan perusteellisesti. Prosessin helpottamiseksi tuote laimennetaan orgaanisella alkuperältään nestemäisellä aineella. Kumin-bitumi-masten liuottamiseksi käytä nesteitä:

Nämä aineet voidaan huolellisesti laimentaa vain, jos tuotteen sakeus on liian paksu ja toimii sen kanssa, minkä vuoksi se muuttuu monimutkaisemmaksi. Yhden valitun nesteen osuudet eivät saa ylittää 20% bitumimassan kokonaismäärästä. Toisessa tapauksessa pinnoitteen lyhytaikaista tai viivästynyttä kuivausta saattaa esiintyä ongelma.

Laimennetaan valkoisella alkoholilla tai liuottimella ja sekoitetaan hyvin perusteellisesti.

Vaatimusten noudattamatta jättämisen seurauksena voi olla tuotteen liiallinen juoksevuus. Tämä pinnoite menettää tartunnansa ja kykynsä välttää kosteutta. Joten kuin istuttaa uudelleen, on parempi peittää varovasti purkki.

Seoksen valmistusta koskevat perussäännöt

On yksi tärkeämpi vivahde, joka vaikuttaa siihen, miten bitumimastia laimennetaan - miten sitä käytetään. Tällä hetkellä on kaksi tapaa:

 • manuaalinen - harjalla tai telalla;
 • mekaaninen - erikoislaitteiden avulla.

Toinen vaihtoehto suihkulla on suuri tapaus, jossa haluat asentaa mastiksille vaikeasti tavoitettavia paikkoja. Sen avulla yhtenäinen jatkuva kerros luodaan. Ensimmäistä menetelmää käytetään parhaiten, jos haluat käsitellä pienen alueen.

VIDEO: Kuinka nopeasti laimentaa hartsi alustassa säätiön hoitoon

Vedenpitävät materiaalit

Työn pakollinen vaihe on sen pinnan valmistaminen, jolla on tarkoitus käyttää kumitumpumateriaalia. Jos se irtoaa, se on puhdistettava perusteellisesti, pestävä, kuivataan ja käsiteltävä alukkeella, joka parantaa tarttumista materiaaliin.

Tätä työkalua myydään markkinoilla bitumin alukkeen nimellä, mutta se voidaan valmistaa itsenäisesti. Tämä vaatii vain muutamia bitumipartikkeleita, jotain bensiiniä ja käytettyä moottoriöljyä. Polttoaineen ja öljyn seosta kuumennetaan, minkä jälkeen siihen lisätään murskattua bitumia ja konsistenssi nostetaan lämpötilavaihteluun 195-200 ° C.

Jalostus laimennetulla bitumilla vedenpitävyydelle suoritetaan levittämällä ruiskupistoolilla, harjalla tai rullalla, kaikki riippuu alueesta, joka tulisi peittää. Sakeutta sovelletaan pienissä raidoissa. Lisäksi jokaisen seuraavan rivin pitäisi olla hieman edellisestä - jopa 100 mm. Ensimmäisen kerroksen täydellisen kovettumisen jälkeen ne alkavat työskennellä toisen kanssa. Pinnoitteen kokonaispaksuus ei saa ylittää 2 mm.

Muista, että jos tarvitset vähintään 4 kerrosta bitumimuovia, sinun on tehtävä lisävahviste lasikuidun avulla.

Mastikulutus

Kumin tai kumityyppisen bitumimassan määrä riippuu täysin siitä, kuinka paksu päällyste on ja kuinka monta kerrosta suunnitellaan käytettäväksi. Esimerkiksi katodimateriaalin kiinnittämiseksi m2: na kohti kestää noin 0,8 kg seosta. Mutta jos rakennusmateriaalia käytetään vesitiiviinä pinnoitteena, niin kerroksen paksuus on 10 mm ja se jättää jopa 19 kg / m2. Lateksituotteen tapauksessa kulutus ei ylitä 7 kg / m2.

Tuotteen hinta pintojen eristämiseksi ei ole pieni. Mutta koska päällyste on korkealaatuista, joissakin tapauksissa riittävän tiiviyden saavuttamiseksi yksi kerros riittää. Tämä menetelmä soveltuu kellarin, perustuksen ja muiden tukirakenteiden käsittelyyn. Tarvitset vain 6-8 kg / m2. Katonvesieristyksen luominen vaatii vähintään kolme kertaa koostumuksen. Tämä on perusteltua sillä, että talon päällekkäisyyksien pinta-ala vaatii parempaa suojelua kosteudelta.

Alusta voidaan levittää valmistettuun pintaan millä tahansa tavalla.

Bitumi-mastia käytetään usein lattian, korjauskattojen, tiivistysliitosten ja saumojen vahvistamiseen. Tämän komponentin liuotina käytetään tavallista kerosiinia tai käytetty moottoriöljyä. Ennen laimennusta se lämmitetään perusteellisesti ja sekoitetaan pääkomponentin kanssa. Tämä pinnoite kovettuu hitaammin kuin laimennettuna.

Kuinka säilyttää kokoonpano?

Varastointia varten rakennusaine siirretään muoviseen kauhaan, jossa on ilmatiiviin kansi tai tavallisiin pulloihin. Tällaisissa olosuhteissa se ei voi menettää toiminnallisia ominaisuuksiaan pitkään. On tärkeää ymmärtää, että tuote voidaan tallentaa vain, jos sitä ei ole sekoitettu täyteaineisiin.

Saumaton rakennusmateriaali on jo pitkään ollut johtava markkinaratkaisu viimeistelytuotteiden markkinoilla, joka tuottaa tänään valtavan määrän. Jotkut ovat kestäviä, toiset käytännöllisiä. Bitumiset mastit puolestaan ​​kykenevät yhdistämään kaksi ominaisuutta samanaikaisesti ja lisäksi se ottaa kaikki ulkoisten tekijöiden vaikutuksen itsensä painoon, mikä lisää materiaalien käyttöikää.

VIDEO: Mihin suuntaan katon oikea asento

Betoniperustuksen suojaaminen on aina ollut suurin ongelma suurille ja pienille rakennustöille. Löysä maaperä, vuodenaikojen veden nousu, pakkanen ja pohjarakenteen rakenteellisten elementtien kutistuminen tekevät vedenpitävyydestä vaikean, mutta täysin ratkaisemattoman. Perinteiset lasitusbitumalamateriaalien hitsausmenetelmät vähitellen korvataan yksinkertaisemmilla ja luotettavimmilla massiivisilla irto- ja pinnoitekoostumuksilla. Pohjustuseristeen massiivipinnoite mahdollisti tärkeimmän päämäärän saavuttamisen - antaa korkealaatuisen suojan ja samalla yksinkertaistaa työvoimavaltaista materiaalien levittämistä betoni- ja tiililohkoihin mahdollisimman korkealle.

Vedeneristysmasto on parempi kuin kateaine

Yli kaksi vuosikymmentä on kulunut vesieristysmastin ulkonäöstä nykyaikaisilla markkinoilla rakennusmarkkinoilla. Tänä aikana perustusmateriaalin massiivinen määrä testejä on testattu käytännössä ja se on saavuttanut mainetta jopa suurimmista epäilijöistä.

Käytäntö on osoittanut, että mastiksesta on selviä etuja vedenpitävälle pohjalle:

 • Nestemäisen massan käyttäminen mahdollisti materiaalin levittämisen betoniin niin yksinkertaiseksi kuin maalaus tai pinnoittaminen. Liimaamalla valssaamilla materiaaleilla vaaditaan hyviä taitoja ja tietoa esiintyjiltä, ​​kun taas vedeneristysmastin käyttö vaatii maksimaalisen kykyä työskennellä harjan kanssa;
 • Pintalaatuon ei tunne. Jos betoniraudan aikaisemmin leikattu ja epätasainen pinta aiheutti huomattavia vaikeuksia steklyizolan tai kateaineen pinnoittamiseksi, niin mastiksilla ei ole lainkaan tällaista ongelmaa.
 • Kyky automatisoida prosessi. Menetelmä vedenpitävän kerroksen levittämiseksi pohjan pinnalle voidaan koneistaa käyttämällä ruiskutinta.

Bitumimastilla pohjautuvan vedenpitävän pinnoitteen arvokkain laatu on saumojen täydellinen puuttuminen, vaikka säätiön käsittelyprosessi toteutettaisiin useassa vaiheessa. Tärkeintä on, että betonitiivisteiden levittämisen välinen aikaero on enintään 6 tuntia.

Se on tärkeää! Vedeneristysmateriaali ei pelkää ultraviolettisäteilyä, ei vuoda auringossa eikä menetä elastisuutta alhaisissa lämpötiloissa.

Ainoa vakava haitta bitumin mastille vedenpitävälle pohjalle on materiaalin kutistumisen läsnäolo. Kun massan massa jähmettyy, liuotin haihtuu ja samaan aikaan vesitiiviin kalvon tiivistys tiivistetään rakenteen kireydellä. Jos pohjan pintaa käsitellään suojakerroksen eri paksuudella, on olemassa vaara, että vedenpitävyys murtuu. Tällaisten ongelmien välttämiseksi käytetään puhtaasti bitumimassan sijasta modifioitua polymeeri-bitumimastia, jossa vedeneristyskalvon vetolujuus on paljon suurempi ja kuormituksen venymisaste kasvaa 30%.

Kaikki perustukset toimivat ulkolämpötilassa, vedeneristyskerros levitetään pohjalle ulkopuolelta, josta vesi tulee. Välttääkseen pinnan repeämisen maadoittamisprosessissa liimataan liimaamalla suojaava lasikuitu- tai geotekstiilikangas. Paras vaihtoehto on asettaa kuivattu, mutta ei jäädytetty, vedeneristyskalvo arkkia ekstrudoitua polystyreeniä vaahtoa.

Masten vedenpitävien materiaalien käyttöominaisuudet

Bitumipäällystysmateriaaleja käytetään alhaisen paineen aiheuttaman vedenpitävän sulkukerroksen aikaansaamiseksi. Kaiken kaikkiaan mastinen pysäyttää tulvamaassa olevan kapillaarisen kosteuden ja maaperän veden jäännöspaineen vedenpoistolaitteiston olosuhteissa. Optimaalisia pinnoitemateriaaleja voidaan käyttää säätiön suojaamiseen seuraavissa olosuhteissa:

 • Enintään 2 m syvyyksissä voidaan käyttää tavanomaisia ​​bitumimassaleita, joiden kerrospaksuus on korkeintaan 2 mm, betoniperustuksen vedenpitävyys kuiville ja hiukan kosteille maille;
 • Pohjasta, jonka syvyys on 2 m - 5 m, käytetään monikerroksista vedenpitävyyttä, joka perustuu neljän kerroksen bitumipolymeeripinnoitteeseen, jonka kokonaispaksuus on vähintään 4 mm;
 • Varttuvilla mailla, erittäin vesittyneet maaperät, jotka suojaavat pohjaa bitumipolymeeripohjalla, asetetaan stekloisoli.

Mastinen vedeneristys on suunniteltu ensisijaisesti staattiseen ja kapillaariseen vedenpaineeseen, minkä tahansa iskun tai dynaamisen kuormituksen, erityisesti kiviseinien, ollessa kyseessä, kykenevät leikkaamaan ja tuhoamaan päällystyseristyksen betoniperustusten liitoksissa.

Yleisimmät mastiset merkit

Tunnetuin on obmazochnaya bitumituotteet Aquamast ja TechnoNIKOL, jotka kuuluvat valmiiden vedeneristysmateriaalien luokkaan. Sekä Aquamast että Technonicol ovat kylmää bitumimastaria säätiölle. Materiaalia ei tarvitse sekoittaa kovetin tai lämmitellä vesihauteeseen lämpötilaan, jolla saavutetaan vähimmäisviskositeetti.

Säätiön pinnan käsittelyyn riittää valmistaa betonipinta, sekoittaa säiliön sisältö huolellisesti, lisätä tarvittaessa ohuempia ja käyttää materiaalia harjalla tai rullalla. Bitumimassan keskimääräinen kulutus per 1 m2 pohja on vähintään 1,5 litraa ensimmäiselle kerrokselle betonipinnalle ja 1,2 litraa myöhempää käsittelyä varten. TechnoNicolin liuotin voi olla liuottimena tai valkoisena hengena.

Tietosi! Nefras tai liuotin ei sovellu kaikkiin mastisiin vesitiiviin, joten tiedot, kuin laimentaa pohjaan perustuvaa bitumimastia, sinun on annettava passi tai tiedot pakkauksesta.

15-25 ° C: n lämpötilassa bitumin vedeneristys kuivuu tarttumattomaksi 12 tunniksi, mutta kestää vähintään viikon täydellisen parantumisen jälkeen. Masticia myydään 3l, 10l ja 18l. Lämpötilassa plus viisi, materiaali voidaan pitää suljettuna jopa vuodessa.

Vedeneristysmastin käyttö, joka perustuu pohjaan

Ennen ensimmäisen vedeneristyskerroksen levittämistä pinta on puhdistettava perusteellisesti lian ja pölyn vuoksi. Betonipäällysteet on tiivistetty laastilla ja teräviä ulkonevia reunoja, esimerkiksi soraa tai raudoitusta, lyödään vasaralla ja taltalla. Pöly betonipinnalta on paras puhaltamaan ilmavirta kompressorista. Tällainen käsittely poistaa pölyn poistamisen lisäksi betonin kuivumisen. Säätöseinien enimmäiskosteus ei saisi ylittää 4%.

Betonipohjan kosteuspitoisuus voidaan tarkastaa käyttäen aamulla perustettua polyeteeninpalaa, jos lauhdetta ei esiinny kalvolla parin tunnin kuluttua, sitten kosteus on tarpeeksi alhainen vedenpitävälle mastille asettamiselle.

Maalaus tai kerrostettu vedeneristys asetetaan vasta sen jälkeen, kun pohjaa on käsitelty erityisellä orgaanisten liuottimien seoksella. Useimmiten aluke on puhdasta kerosiinia, bensiiniä "galosh", bitumiä ja mastasia, jonka lämmönkestävyys on vähintään 80 ° C. Vedeneristysmastin kiinnittymisen parhaita indikaattoreita betonialustalle saatiin käyttämällä puhdasta bensiiniä ja mastista suhteessa 4: 1. Kerosiini imeytyy hyvin myös pohjan tiheimmässä materiaalissa, mutta samaan aikaan se kerää hyvin vettä, joten sitä ei suositella käytettäväksi korkeassa kosteudessa.

Pohjamaalaus levitetään harjalla tai rullalla kahdessa kerroksessa, toinen kerros rullataan pinnalle kääntämisen suuntaan 90 °. 3-4 tunnin kuluttua voit aloittaa asentamalla bitumi-mastit vedenpitävälle pohjalle.

Vedeneristystyöt

Mastin kanttaukon avaamisen jälkeen ensimmäinen asia, joka tarkistetaan, on kalvon tai epäpuhtauksien läsnäolo materiaalin pinnalla. Jos mitään jälkiä ei löydy, mastimateriaali täytyy esikekyttää normaalin lämpötilakviskositeetin palauttamiseksi. Vedeneristyskerroksen käyttö sallitaan lämpötiloissa 5 ° - 40 ° C, mutta käytännössä mastia voidaan parhaiten sijoittaa 15-20 ° C: seen. Alhaisissa lämpötiloissa käytännössä näkymätön vesikondensaatti kerrotaan usein pohjalle.

Tarvittaessa muovia voidaan kuumentaa 30-35 ° C: een, mikä helpottaa mastimassan hankausta ohutkerroksella. Pohjamateriaalin vedeneristysmateriaalin kokonaiskulutus on 2,5 kg / neliö. Musta viskoosi vedeneristysmassa hieroi kellarin pystysuoria seiniä lyhyillä liikkeillä. Kun käytät bitumin materiaaleja, on ehdottomasti käytettävä käsineitä ja suojalaseja.

Ensimmäinen kerros mastinen vedeneristys voidaan tehdä melko ohut. Tärkein edellytys on varmistaa hyvä jatkuvuus, ilman aukkoja kellareissa ja altaiden seinämissä. Ennen seuraavan kerroksen levittämistä aiemmin käytetyn päällysteen on kuivuttava hyvin. Siksi jokainen vedeneristyskerros kuivuu vähintään päivässä. Yleensä käytetyn kalkkipastan valmius määritetään soveltamalla kuivaa, puhdasta liinaa vedeneristyskalvoon. Jos bitumia ei ole jäljellä, mastinen on kuivunut.

Työn ominaisuudet vedeneristysmastilla

Päällystysaineiden käyttö pohjustuksen vedenpitävyyteen järjestämiseen liittyy aina vaikeuksiin, joilla varmistetaan käytetyn materiaalin paksuuden säätö. Hidas kuivauksen ansiosta vedenpitävän kalvon osa virtaa alasementtien seinämiin, joten kipsin paksuuden säätö suoritetaan yläreunan yläpuolella ohjainten tai muotojen mittauksen avulla. Joskus yksittäisiä alueita on käsiteltävä lisäksi tarvittavan materiaalin paksuuden saamiseksi.

Vedenpitävän kerroksen leikkaamisen tai halkeilun estämiseksi vaikeimmissa paikoissa mastikerros vahvistetaan ja vahvistetaan lasikangalla. 2-3 tuntia sen jälkeen, kun ensimmäistä kerrosta kankaaseen levitettiin pohjaan ja kaadettiin alas mastiksi. Päivittäisen altistuksen jälkeen käytetään toista kerrosta mastopinnoitetta.

johtopäätös

Tarvittaessa voidaan pohjamateriaalin pinnoituksen vedenpitävyydestä valmistaa käsin käsin. Voit tehdä tämän käyttämällä vanhoja autonrenkaita tervasta, kerosiinista, moottoriöljystä ja raastetusta jauheesta. Seos valmistetaan suhteessa - 4 osaa hartsia, 2 osaa raastettua kumia, 5 osaa öljyä ja kerosiini. Seoksen on pysyttävä vähintään viikon ajan suljetussa metallisäiliössä. Lisäksi nestemäistä fraktiota käytetään alukkeena ja paksu - päällystemateriaalina.