Polymeerimassa: lajikkeet, edut ja tekniset ominaisuudet

Polymeerimastit ovat monikomponenttisia korkean viskositeetin koostumuksia, jotka perustuvat erilaisiin elastomeereihin, lateksiin ja muihin polymeereihin, kuten epoksiin, polyuretaaniin, polyakryyliin, silikoniin. Pääasiallinen käyttöalue on vedenpitävä rakennus- ja korjaustyö.

On olemassa kaksi päätyyppiä mastiksi:

Polyuretaanimassa verrattuna bitumiin on monimuotoisempi ja parannettu materiaali, seos valmistetaan akryylikomponenteille. Toisin kuin bitumi, se ei pelkää lämmitystä ja korkeita lämpötiloja, ei menetä alkuperäistä muotoaan ja rakenteitaan. Se ei sisällä käsittelyn myrkyllisiä tuotteita.

Tämä materiaali voi toimia itsenäisenä lämmittimena, koska sillä on kyky varastoida ja kerätä lämpöä sen rakenteen vuoksi.

Bitumiset mastit on suunniteltu kylmään kuivatukseen. Sen koostumus sisältää öljytuotteita, ja se on musta homogeeninen seos, joka on melko paksu ja jonka tiheysominaisuudet ovat suuret.

Sitä käytetään pääasiassa sulkemiseen kellareihin, kellareihin ja perustuksiin. Sitä käytetään myös huoneissa, joissa on korkea kosteus, kuten kylpyhuoneet ja wc: t, kellarit ja ullakkot, uima-altaat ja monet muut.

On parempi olla alttiina suoralle auringonvalolle, koska se tulee nestemäiseksi kuumennettaessa ja tarvitsee lisäturvaa. Yleensä maapintakerros putoaa sen pinnalle tai tehdään muurilla, ja joskus ne yksinkertaisesti käyttävät lisäeristystä.

Erityisominaisuudet

Polymeerimassan tunnusomaiset ominaisuudet ovat:

 • erinomainen liimauskyky;
 • erinomainen kemiallinen kestävyys myös pitkällä kosketuksella happoihin ja alkaliin;
 • veden kestävyys;
 • korkea lujuus;
 • erinomainen muovattavuus - on yhdisteitä, joilla on suhteellinen kimmoisuus, jopa venyttämällä 1000%: iin tai yli; kestävyys;
 • kulutuskestävyys voi kestää 10 vuotta ja jopa enemmän, myös ultraviolettisäteilyä.

Kaikki nämä ominaisuudet antavat tämän aineksen yhdeksi ainutlaatuisimmista ja niistä pohjautuvan polymeerineristysmateriaalin joukosta on moderneimpia ja progressiivisia materiaaleja, joita käytetään erilaisten rakennusten suojaamiseen suurella dynaamisella kuormituksella ja aggressiiviset ympäristöolosuhteet eivät ole kauheita.

Polyuretaanimastin ainesosat:

 • vedenpitävät rakenteet ja rakenteet, joilla on merkittäviä liikkumisia suhteessa toisiinsa, kuten esimerkiksi maanalaisia ​​rakenteita, joissa ei ole käytetty pohjalevyä;
 • pehmeiden kattojen korjaus, mukaan lukien vanhojen kerrosten levittäminen;
 • betoni- ja metallisäiliöiden ja -säiliöiden, tunneleiden, kaivojen ja kaikenlaisten putkien vuoraus;
 • korroosionkestävä pinnoite terästankkeille, silloille, kannattimille ja muille vastaaville rakenteille ja rakenteille;
 • altaiden ja vesisäiliöiden rakentaminen, mukaan lukien palomiehet, sekä säiliöt öljytuotteiden ja muiden aggressiivisten aineiden varastointiin;
 • kylpy- ja saunojen rakentaminen sekä suihkut ja urheiluhallit;
 • pysäköintialueiden, kauppakeskusten ja muiden vastaavien rakenteiden kattojen rakentamisessa sekä asuinrakennusten, metrojen ja tunneleiden maanalaisissa kerroksissa.

arvokkuus

Polymeerimassan koko massan ansioista. Nimetään kaikkein yksinkertaisimmat:

 • älä päällystää alustasta ja täytä kaikki mahdolliset aukot, jolloin varmistetaan aukkojen puuttuminen;
 • kun pinta levitetään pintaan, mastinen tunkeutuu vedenpitävän alueen halkeiluihin ja tyhjiin, minkä jälkeen se kovettuu muodostaen siten materiaalin, joka muistuttaa kumia ja jolla on jäykkyys ja vahvat liimaominaisuudet;
 • korkea ylläpidettävyys - osittaisessa vaurioitumisessa on vaikea korjata vahingoittunutta pintaa sen avulla;
 • suuri lämpötila-alue -50 - 1200 ° C;
 • on korkea elastisuus;
 • hyvä vastustuskyky ultraviolettisäteilylle;
 • erittäin hyvä ilmakehänkestävyys;
 • toiminta-aika on keskimäärin 15 vuotta ja vielä enemmän riippuen ulkoisista olosuhteista;
 • useimmissa tapauksissa ei edellytä ylimääräistä viimeistelyä;
 • on erinomainen sideaine itsessään.

tekniikka

Tätä materiaalia käytettäessä käytännössä ei tarvita erikoistyökaluja, työkaluja tai laitteita. Lähes kaikki tämän materiaalin käyttöön liittyvät työt tehdään tavanomaisella rullalla ja harjalla.

Jos työalue on liian suuri, niin silloin käytetään ilmanlähdön ruiskutuslaitetta.

Polyuretaanimassan levittämisen tekniikka

Koko tekniikkaa voidaan vähentää kolmeen vaiheeseen, koska se on hyvin yksinkertainen.

 • Ensinnäkin valmisteluvaihe. Koko pinta on puhdistettava kaikenlaisista roskista ja erilaisista epäpuhtauksista, esimerkiksi maaleista tai öljyistä. Tarvittaessa pölyn poistamiseksi ja pinnan kuivaamiseksi tehdään lisää töitä. Jos pinnassa on merkittäviä halkeamia, on parempi tiivistää ne erityisellä elastisella tiivistysaineella, mutta ei välttämättä riippuen erityisestä tapauksesta.
 • Nyt harkitse tärkeintä askelta - mastista. Se toteutetaan kahdessa tai useammassa kerroksessa tasaisesti koko pinnalle. Jokainen myöhempi mastikerros levitetään edellisen kokeen täydellisen polymeroinnin jälkeen, joka on suunnilleen 6 - 20 tuntia, jokaisessa tapauksessa määritetään erikseen. Se riippuu lämpötilan ja kosteuden kaltaisista tekijöistä.
 • Viimeinen vaihe. Kun koko pinta on käsitelty, se on käyttövalmis 24 tunnin kuluttua.

Ennen tämän ajan päättymistä on suositeltavaa, ettei se aiheuta mitään ulkoisia vaikutuksia käsitellylle pinnalle.

Bitumi-masten levitysmenetelmä

Bitumainen koostumus levitetään rullalla tai harjalla. Jos seoksen koostumus on melko nestemäinen, voidaan käyttää suihketta. Pohjustus levitetään 1 kerroksessa, ja jos pinnat ovat erittäin imukykyisiä, sitä levitetään 2 kerroksessa.

Eristeenä käytetään polymeeripitumateriaalia, ja näiden yhdisteiden avulla voit luoda kestäviä ja erittäin luotettavia taloja ja rakennuksia kosteuden läpäisevyydestä. Vedeneristysmateriaalina bitumipitoisuus on yksi taloudellisimmista ja luotettavimmista tavoista sulkea eri pinnat.

Tämä materiaali on yleisimpiä rakentamisen ja korjauksen alalla, koska rakennusmateriaalin käyttö ei vaadi erityisiä taitoja, kykyjä ja vuosien kokemuksia. Tämä tehtävä on mahdollista lähes kaikille, jotka harjoittavat rakentamista tai korjausta.

Nykyään bitumipolymeerin vedeneristys on johtava kattorakenteiden ja muiden rakenteiden rakentamis- ja korjaussektoriin, missä vaaditaan korkeaa tiiviyttä ja kestävyyttä.

Bitumin masten pääominaisuudet

Ominaisuuksiensa mukaan bitumi on kiinteä orgaaninen hartsi ja erittäin liukoinen aine. Sen tiheys on 0,95-1,50 g / cm³. Se on hiilivetyjen ja niiden johdannaisten seos. Öljyjohdannaiset luokitellaan luonnollisiksi bitumeiksi, kun taas synteettisiä yhdisteitä pidetään komponentteina, jotka ovat peräisin pala-, hiili- ja öljytuotteista.

Bitumiin kovettuva palonsuojausmateriaali vedenpitävälle materiaalille on erittäin joustava rakennusmateriaali. Se on melko viskoosi ja korjaava ominaisuus, joten se luo vedenpitävän jatkuvan kalvon koko pinnalle. Markkinoilla on suuri valikoima bitumimastia.

Nämä yhdisteet valmistetaan pääosin raaka-aineista, joilla voi olla erilaiset ominaisuudet ja koostumus ja siten niiden tarkoitus.

Avulla asfaltin mastiksin voi tehokkaasti ratkaista erilaisia ​​tehtäviä, kuten vedenpitäväksi tekeminen, käsitellä korroosiota, esikäsittely, liimaus tela aineet, suorituskykyä eri rakennus- ja korjaus kattotiiliä.

Bitumiset mastit luokitellaan koostumuksen mukaan:

 • Bitumia. Niiden pääpiirteet ovat alhaiset hinnat ja suhteellisen lyhyt käyttöikä.
 • Bitumista. Erinomainen vedeneristyskerroksen tai telan ja muiden materiaalien kiinnittämiseen. Niiden joustavuus on korkein, joten ne ovat erittäin kestäviä ja erittäin kestäviä ulkoisia vaikutteita vastaan. Näiden koostumusten suosituin käyttöalue on kateiden vedeneristys ja korjaus. Niitä voidaan käyttää suoraan kattotiilikon vanhaan kerrokseen.

Vedeneristysmasto

Rakennettaessa rakennuksia on tärkeää suojata rakenteita vedestä niin, että ne kestävät mahdollisimman kauan. Tätä tarkoitusta varten käytetään erilaisia ​​materiaaleja ja koostumuksia, mikä merkittävästi pidentää rakennuksen käyttöikää. Yksi näistä materiaaleista on vedeneristysmasto.

Tyypit mastiksi vedenpitävästä koostumuksesta

On olemassa useita erilaisia ​​mastisia, joiden koostumus on erilainen. Ne eroavat ominaisuuksista ja laajuudesta.

 1. Kumimassa on nykyään erittäin vaatimaton. Se koostuu: kumista, kumirummasta, dispergoituneesta emulsiosta.
 2. Kumimateriaalille on tunnusomaista kimmoisuus ja hyvä lämmönkestävyys.
 3. Mineraali bitumiseos. Valmistuksensa aikana valmistajat käyttävät erilaisia ​​täyteaineita. Näistä kannattaa korostaa: dolomiitti, sementti, asbesti, liitu.
 4. Polymeeriseos on kysyntää ammattimaisten rakentajien keskuudessa. Se sisältää monimutkaisempia komponentteja, joten se on lisännyt voimaa ja sitkeyttä. Käytetyt täyteaineet: kumi- ja mineraalipihdit, polyuretaani, polystyreeni.
 5. Emulsio toimii tavallisesti pohjaproteiiniin pääasiallisen vedeneristysseoksen levittämiseksi. Sen rakenne: hieno bitumi pöly ja vesi.
 6. Normaali bitumi soveltuu katon eristämiseen, mutta se on lämmitettävä 300 astetta (materiaali kovettuu hyvin nopeasti).

Masten tyypit sovelluksen tyypin mukaan

Kuumana ja kylmänä sovelluksena on eroja tässä luokassa.

Kylmän laskeuman seos tehdään veden ja liuottimien perusteella ja sisältää myös 50-70% bitumia. Sen tärkeimmät edut: paloturvallisuus, rationaalinen kulutus, mahdollisuudet käyttää asuinalueilla, ei edellytä lisäkoulutusta.

Mastinen kuuma käyttö ennen käyttöä on lämmitettävä haluttuun lämpötilaan massaan muovia. Se eroaa siitä, että se nopeasti asettaa ja kovettuu, on edullista, saumaton sauma, ei kutistu.

Edut vedeneristysmastista

Se olisi valittava hämmästyttävien etujen takia:

 • tehokkuutta;
 • joustavuus, jolloin materiaali kestää mekaanisia vaurioita;
 • alhaiset kustannukset;
 • erinomainen tartunta mihin tahansa pinnalle;
 • nielujen puuttuminen, joka lievittää vuotoja;
 • helppokäyttöisyys;
 • kestävyys;
 • vastustuskyky luonnon ja lämpötilan vaikutuksille, aggressiivinen media.

puutteet

Masten monista eduista on syytä korostaa joitakin haittoja: palovammaisuus, tarve käyttää lisävarusteita, aika, joka tarvitaan täydelliseen käyttöön.

Vedeneristysmasto on erinomainen materiaali, joka suojaa monia rakennusten rakenteita. Oikein valittu materiaali ja sen käyttötapa tarjoavat luotettavan ja kestävän pinnoitteen.

Kuinka valita bitumi-mastit pohjan vedenpitäviksi

Artikkelin sisältö

 • Kuinka valita bitumi-mastit pohjan vedenpitäviksi
 • Vedeneristyskalvo: sovellusominaisuudet
 • Kuinka tehdä vedenpitävä säätiö omilla kädillä

Vesitiiviillä bitumimastilla on joukko fysikaalisia ja teknisiä ominaisuuksia, jotka ovat tarpeen säätiön säästämiseksi eroosiosta. Tämän materiaalin lajikkeita on useita, joita käytetään eri ympäristöolosuhteissa. On tärkeää valita bitumimateriaalin tyyppi ja sen valmistaja.

Edut ja ominaisuudet vedeneristys

Mastic on rakennuseristeinen materiaali, jolla on korkea elastisuusaste, erinomainen tarttuvuus kellari seiniin ja suojaa koko rakennuksen rakennetta kosteuden imeytyksestä ja sen jälkeen erosiosta. Bitumiset koostumukset ovat seuraavia etuja verrattuna analogeihin:

 • vedenpitävän kerroksen pitkäaikainen säilyminen materiaalin halkeamisen tai kutistumisen aikana;
 • estetään sellaisten korroosionkestävien prosessien esiintyminen ja kehittyminen, joihin metalliset elementit voidaan altistaa;
 • perusseinämien suurin suoja muulta vastaan;
 • erinomainen tunkeutuminen rakenteen huokosiin ja niiden nopea täyttö;
 • Sovelluksen helppous - et voi käyttää ammattitaitoista apua ja tehdä kaiken työn itse, kunnes mastit eivät sulje kaikkia säätiön osia;
 • mahdollisuus käyttää tätä työkalua telaneristyksen asennukseen;
 • laajennettu lämpötila-alue - mastinen ei pelkää huurretta ja äärimmäistä kuumuutta;
 • edullisia kustannuksia ja taloudellisia kustannuksia.

Ainoa huonolaatuiselle bitumimastille ominainen haitta on nopea halkeilu levityksen ja kuivauksen jälkeen. Siksi sinun ei pitäisi ostaa halvimpia materiaaleja tuntemattomilta valmistajilta, heikosti varastoitavilta tuotteilta. Nämä tekijät ovat tärkeitä bitumikoostumuksen toiminnalle.

Tärkeimmät lajikkeet

Ostaessasi bitumimastaria, sinun tulee tarkasti selvittää tuotteen koostumuksen ja tekniikan erityispiirteet käyttötarkoituksen mukaan. Sovellusmenetelmällä kaikki tuotteet luokitellaan "kylmiksi" ja "kuumiksi". Ennen perustan käsittelyä ne on saatettava tiettyyn lämpötilaan. Monien valmistajien valikoimaa edustavat "kuumat" mastit, jotka eroavat lämmönkestävyydestä. Niitä käyttävät ammattimaiset rakentajat, jotka tuntevat kaikki turvallisuusmääräykset. Jos aiot varustaa itsesi vedeneristyskerroksen, valitse "kylmä" mastiksi. Tämäntyyppinen päällystysmateriaali on paljon helpompi käyttää ja ei vaadi monimutkaista esikäsittelyä - yleensä mastista sekoitetaan vain perusteellisesti. Ainoastaan ​​kylmäkauden aikana on välttämätöntä lämmittää hieman materiaalia yksinkertaiseen käyttöön. Talvella alhaisissa lämpötiloissa olisi käytettävä luotettavien valmistajien erityisiä bitumipolymeerikoostumuksia.

Vedeneristysmastit ovat orgaanisia ja vesiliukoisia, yksiosaisia ​​ja kaksikomponenttisia. Yhden aineosan sisältäviä keinoja ei tarvitse valmistaa seinämille. Voit saada massaa pakkauksesta, sekoita hyvin ja aloittaa munat. Kaksikomponenttisia mastoaineita on esivalmistettu ja aloitettava välittömästi, jotta materiaalista ei ole aikaa kovettua. Niille on tyypillistä lisääntynyt säilyvyysaika ja kestävyys sen jälkeen, kun niitä on käytetty, mutta monien vaikeuksien vuoksi niitä ei ole vielä käytetty laajasti rakennus- ja viimeistelytoiminnassa. Mastit luokitellaan myös kovettamisen mukaan - jotkut yhdisteet pysyvät puolikiinteinä jopa lopullisen asetelman jälkeen. Bitumi - luotettavan vedeneristyskoostumuksen pääkomponentti. Voimme erotella seuraavat tyyppiset mastikat, joihin se sisältyy:

 1. Kumi - on erinomainen viskositeetti, tiheys, elastisuus, tarvittaessa laimennettu liuottimilla. Kunkin kerroksen kuivausaika vaihtelee 6-12 tunniksi. Aineen kulutus voi nousta 1,5 litraa neliömetriä kohden. Täydelliseen tarttuvuuteen ja kalvon muodostumiseen seinäpinnalle se on esivostettu. Bitumi-kumimassaa ei tarvita pohjamaalia.
 2. Vesiemulsio, jossa on useita muunnettuja polymeerisiä aineita. Niillä ei ole voimakasta tuoksua, ovat ihanteellisia sisä- ja ulkotiloihin, suojaavat säätiö täysin tuhoamiselta ja nopeasti kuivuvat 5-7 tunnissa.
 3. Latex (perustuu kumi- ja vesiemulsioon) - yksiosainen koostumus, joka myydään valmiissa muodossa. Ennen levittämistä on suositeltavaa käsitellä pinta alustalla. Kylmällä ilmalla ei ole välttämätöntä lämmittää tätä mastetta.
 4. Öljy - vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille. Elohopea laimennettuna liuottimella tai bensiinillä.
 5. Alukkeita. Ne on laimennettava vedellä tai liuottimella, nesteen sakeus on helppo levittää pintaan harjalla tai rullalla käyttämällä erityistä ruiskupistoolia. Tämän koostumuksen kuivausaika ei ylitä 4-5 tuntia.

Tärkeimmät vaatimukset ja kriteerit: mitä pitäisi olla hyvä mastiksi vedeneristys?

Masten päällysteen tulee olla vahva ja kestävä, muuten ei ole mahdollista saavuttaa haluttua vedenpitävyyssuojausta. Siksi, kun ostavat materiaalia, sitä on arvioitava tärkeimpien laatukriteerien näkökulmasta tarkastellen huolellisesti säilyvyysaikaa ja koostumusta. Tarkastellaan seuraavia koostumusta koskevia vaatimuksia:

 • seoksen tulisi olla homogeeninen ilman epäpuhtauksia, jotka voivat aiheuttaa ilma-ansoja;
 • maksimaalinen joustavuus vaaditaan helpottamaan levittämistä;
 • ympäristöön päästettävien myrkyllisten aineiden puuttuminen;
 • korkea lämmönkestävyys - 70 ° C;
 • täydellinen vedenkestävyys on pakollinen ominaisuus kaikille bitumityyppisille mastisille;
 • erinomainen kahva;
 • pysyviä fysikaalisia ja mekaanisia ominaisuuksia, joita ei pidä hukkata koko käyttökauden ajan.

Tuotteet "TechnoNIKOL" ja sen ominaisuudet

Yksityisten rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen käytetään tämän merkin bitumimastia aktiivisesti. Ne valmistetaan vesipitoisista emulsioista ja liuottimista, niitä käytetään kylmässä ja kuumassa muodossa, niitä levitetään erikoistyökalulla tai käsin. Bitoni-mastit "Technonikol" täyttävät kansainväliset laatustandardit. Tällä tuotemerkillä on useita suosittuja sävellyksiä vedenpitävälle pohjalle:

 1. AquaMast koostuu öljy sideaineista, teknisistä öljyistä, mineraalitäyteaineista, liuottimista. Massaa myydään valmiiksi, ja se soveltuu helposti betonin, metallin, tiilen ja puun pohjaan.
 2. "TechnoNIKOL numero 20" - koostuu murskatuista kumista, mineraaleista ja maaöljybitumista. Täydellisen kuivauksen jälkeen tämä materiaali luo kestävän suojaavan päällysteen, joka ei menetä ominaisuuksiaan äkillisissä lämpötilan muutoksissa.
 3. TechnoMost perustuu muunnettuun keinotekoiseen kumiin. Tällä vaihtoehdolla on korkea kimmoisuus, lujuus, mekaanisen ja säänkestävyys. edullisin ehdoin tämä mastisuus kuivuu vain yhdestä päivästä.
 4. "TechnoNIKOL numero 24" - kova vedenpitävä materiaali, joka ei vaikuta joustavuuteen, mutta sopii parhaiten metallipintojen käsittelyyn.
 5. "TechnoNIKOL №31" - ultra-moderni lämmönkestävä mastikko, jolla on hyvä tartunta eri pinnoilla. Se yhdistetään lasikuitu- ja valssattujen levyjen kanssa. Ennen kuin työskentelet tämän koostumuksen kanssa, se on sekoitettava perusteellisesti ja levitettävä pintaan laajaa harjaa, lastalla. Tämä aine toimii vain positiivisissa lämpötiloissa ja on ihanteellinen sisätyöskentelyyn.
 6. MKTN - mastinen, joka ei vaadi esilämmitystä. Tuotteita ovat styreeni-butadieeni-termoplastinen elastomeeri, liuotin, täyteaine ja tekniset lisäaineet. Korroosionkestävyyden ansiosta tämä yhdiste suojaa tehokkaasti metallipintoja.

Säätiön viimeistä vedeneristysmateriaalia voidaan käyttää vaihteluvälillä -200 - + 300 ° C. Tämä on vakain vaihtoehto, joka ei pelkää sääoloja.

Muut valmistajat: mitkä mastiset ostajat haluavat?

GidroLux, Icopal, DonIzol, MEBIS, Grid ja muut yritykset esittelevät tuotteitaan kotimarkkinoilla. Esimerkiksi Grida-muovaus on paksu homogeeninen seos, joka sopii säätiön järjestämiseen lämpötilassa, joka ei ole alle + 10 ° C. Tämä koostumus laimennetaan orgaanisella liuottimella ja pinnalle levitetään spatula, joka on esikäsitelty alukkeella.

Ja "MEBIS" -mastille on ominaista nopea asetus (se kuivuu vain 3-4 tuntia), sitä voidaan käyttää, kun lämpötila muuttuu -35... + 100 ° С. Aineiden kulutus riippuu pintavalmistuksen laadusta, sen rakenteesta ja muista kriteereistä.

Useat tekniset menetelmät vedenpitävyyden säätämiseksi mastilla

Usein ennen pohjamateriaalin levittämistä vaaditaan pintojen vahvistaminen ja kipsinpoisto. Asiantuntijat suosittelevat pohjamaalia parantamaan vedenpitävän materiaalin tarttumista pohjaan. Voit tehdä tämän käyttämällä pohjamaalia, joka vahvistaa pintaa, täyttää huokosteet ja minimoi mastin kulutuksen.

Vedeneristys on levitettävä neljään kerrokseen, jolloin niiden väliin lisätään lasikuitua lujuuden lisäämiseksi. On suositeltavaa käyttää perinteistä lastalla, jos koostumus osoittautui liian paksuiseksi. Jokainen mastikerros tulee kuivua ennen seuraavan levittämisen. Usein mestarit tekevät ilman lasikuitua, mutta käyttävät ruberoid-liinoja. Ne on liimattu suoraan mastille.

Vedeneristys bitumimateriaalitekniikalla

Pohja vedeneristys mastiksella

Erilaisia ​​pinnoitteita bitumilla, hartsimainen seos, jolla on tiettyjä vedenpitävyysominaisuuksia, on pidetty jo kauan tehokkaimpana ja yleisesti saatavilla olevalle keinona suojella rakennusten rakenteita vedestä. Aikaisemmin tämän seoksen käyttämiseksi oli tarpeellista sulattaa bitumi korkeassa lämpötilassa - tulessa ja peittää sitten pinnat kuumalla massalla. Nyt kaikki on paljon helpompaa - mahdollisuus käyttää liuottimia. Pintaan tarkoitettujen bitumiliuoksen seoksen lisäämiseksi lisäaineilla pinnalle ei tarvita enempää kuin kaksi työntekijää, lisäksi bitumimastilla on varsin tehokas ja helppokäyttöinen. Tarkastellaan tarkemmin millaisia ​​mastikoita ja niiden ominaisuuksia on.

Millaisia ​​mastisia on olemassa?

Tähän mennessä käytetään monenlaisia ​​eristeaineita. Heillä on erilainen koostumus, laajuus, sovellusmenetelmä, mutta tehtävä on yksi - vedeneristys. On polymeerimastoja, mutta niiden käyttö on harvinaista ja bitumipolymeeriseosta, jota käytetään laajasti rakentamisessa. Tätä me harkitsemme tarkemmin.

Mastinen voi olla:

 • Bitumia. Tällaisten kitti sideaineiden, täyteaineiden, sementin, asbestin, liidun, mineraalivillan ja muiden komponenttien komponentit.
 • Bitumi-kumi. Erinomainen vedeneristysmateriaali, joka koostuu bitumista, EPDM-siruista, pehmittimestä. Joissakin tapauksissa on välttämätöntä käyttää seosta kuumalla tavalla.
 • Bitumi-polymeeri. Sisältää liuotinta, polymeerimodifiointiainetta, kumirumua ja muita täyteaineita.
 • Bitumiemulsio. Koostuu hienojakoisesta seoksesta, joka sisältää bitumia, mineraalitäyteaineita ja teknisiä inkluusioita vesiympäristössä. Sitä käytetään yleensä valmistelutyössä pinnan peittämiseksi muiden mastisten kanssa.
 • Rakentaminen bitumi. Tämäntyyppisen mastikan vedenpitävyys tulisi suorittaa kuumalla tavalla, kun materiaali kuumennetaan 300 celsiusasteeseen. Tämä ei tietenkään ole niin yksinkertainen.

Lämpörakentaminen bitumi

Vaadittava vedenpitävyyspaksuus

Vesitiivistyksen paksuuden suhteen bitumiseos ja bitumipolymeeri, joita vaaditaan levitettäväksi kerroksittain, yleensä kerrosten lukumäärän tulisi olla 2-4. Vedeneristyskerroksen paksuus riippuu suoraan siitä, kuinka syvä pohja menee. Pohjustussyvyys on 0-2 metriä, kerroksen paksuuden tulisi olla 2 mm, syvyys 2-5 metriä, vedenpitävyys on 6 mm.

Uuden kerroksen paksuus on mahdollista mitata sekä levyllä että kampuksella ja kuivan kalvon paksuus voidaan määrittää universaalisella paksuusmittarilla.

Ei vähemmän suosittu ja tehokas menetelmä vedenpitävälle pohjalle - nestekumin tai lasin käyttö sekä niihin perustuvat syvät tunkeutumiskoostumukset. Tätä menetelmää kuvataan yksityiskohtaisesti artikkelissa "Tekniikka nestemäisen vedenpitävyyden säätiön." Lisäksi tämä menetelmä sopii sekä nauhalle että monoliittiselle perustukselle.

Kerrosten levittämisen ominaisuudet

Kaikki bitumipohjaisten mastikerrosten tulee kuivua ja kovettua hyvin, ja vain vastaavaa kerrosta voidaan käyttää. Jos kiirehdit ja levität kerroksen odottamatta koko edellisen kuivaamista, on olemassa vaara erottelusta. Myöskään tekniikan noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa mastisuojaeristyksen tarttumisen pohjaan.

Mastista valmistetun lattiamateriaalin kuivumisasteen tarkistaminen on erittäin helppoa. Riittää sen pinnan tarttuvuuden määrittämiseen. Jos se ei ole tahmeaa, kerrosta voidaan pitää kuivana. Bitumikastikerroksen kuivumisaika riippuu sen osista, vesihöyryn sisällöstä ilmassa, lämpöolosuhteissa, sekä ympäristössä että pohjan lämpötilaolosuhteissa.

Kuinka laskea bitumimassan kulutus

Seoksen tärkeä ominaisuus on sen kulutus, joka voidaan löytää tarkastelemalla etiketin tietoja. Jos sen tietoja ei ole, mutta suositeltu kerros on kirjoitettu, niin on vielä mahdollista määrittää likimääräinen kulutus. Tällainen eristysmateriaali sisältää pääsääntöisesti vähintään 30% ja enintään 70% ohentimia (haihtuvat liuottimet), ts. Mastiksin käytön jälkeen tilavuuden muutos on sama 30-70%.

Pohjustuksen vedeneristysmateriaalin kulutus on noin 2-4 kiloa, koska kattosekoitus vaatii vähintään 3,5 mutta enintään 6 kiloa, bitumivalon kateaineen liimaamiseen tarvitaan 1-2 kiloa. Jos käytät kuumaa pinnoitetta, niin vedenpitävä aine tarvitsee enemmän. Nämä digitaaliset laskelmat vastaavat mastin m 2: n levitystä.

Vedenpitävän pinnoitteen halutun paksuuden saavuttamiseksi bitumimuovia tulisi levittää 2-3 kerroksessa, kun se peittää kaltevat seinät ja pystysuorat rakenteet.

Pinnoitteen vedenpitävyyden tekniikan ominaisuudet

Valmistelutyöt

Ensinnäkin on välttämätöntä valmistaa pohja, johon päällyste levitetään. Se on puhdistettava aineista, jotka heikentävät adheesion - rasvoja ja öljyjä, sekä poistavat kaikki ylimääräiset hiukkaset - pöly, rakennusjätteen jäänteet jne.

Jotta pohjamateriaali olisi vedenpitävä, se soveltuisi ongelmitta, pohjan on oltava luotettava ja kiinteä, pyöristetyt kulmat (joiden säde on 30-50 mm) tai viistetty. Pohjan ja seinän siirtymälinjoissa on fileiden (fileet) läsnäolo.

Vähintään yhtä tehokasta vedenpitävyysmenetelmää pidetään vedenpitävänä vedenpitävänä materiaalina. Tämäntyyppistä vedeneristysmenetelmää voidaan soveltaa menetelmänä vapaaseen käyttöön ja kiinnittämiseen. Myös muiden vedeneristämismenetelmien avulla voit lukea artikkeleissamme "Vedeneristysnauhan säätölaite" ja "Menetelmät monoliittisen perustan vedeneristämisestä".

Betonin pinnalle, jolla on huomattava määrä ilmakuplia sisältäviä tyhjiöitä, tulisi poistaa hienojakoisesta kuiva-aineesta valmistetusta sementtiastiasta. Vaara päällysteelle ja ns. "Kampasimpukat", jotka ilmestyvät muottirakenteiden risteyksestä.

Muista, että pinnan ei pitäisi olla märkä. Jos se on märkä, niin kuhien ja kuorintamasten muodostuminen on mahdollista. Pintojen suositeltava kosteuspitoisuus saa olla enintään 4%. Jos käytät vesipohjaista seosta - silloin pohjan kosteus voi olla jopa 8%, mutta pinta ei voi olla märkä.

Tarkista, onko mahdollista käyttää mastista, laita polyeteenistä valmistettu kalvo betonipinnalle. Jos 4 - 24 tunnin aikana nestettä ei esiinny asetetun materiaalin alla, voidaan sitten perustuksen bitumin vedeneristys suorittaa.

Primer-sovellus

Adheesion parantamiseksi on tarpeen valmistaa aikaisemmin valmistettu pinta erityisellä alukkeella. Alukkeen tyyppi valitaan käytettävän vedeneristysseoksen mukaisesti. Harjan tai rullan käytön avulla, koska se on kätevämpää kenelle, esitä substraatti kerroksittain. Odota, kunnes pohjamaali kuivuu ja pinta ei ole enää märkä.

Mastinen pintamateriaali

Maalipohjan päällyste bitumipohjaisesti voidaan suorittaa harjalla, lastalla, telalla ja vaakapinnalle levitettäessä seoksen annetaan kaataa. Kaikki kerrokset on levitettävä siten, että ne ovat yhtenäisiä, jatkuvaa, samalla paksuudella.

Päällystyseristyksen levittäminen pystysuoralle alustalle alhaalta ylöspäin

Levitä eristävä seos alhaalta ylöspäin, nauhojen tulee olla yhdensuuntaisia ​​toisiinsa. Pintamaalaus on tehtävä ulkopuolelta, josta vesi virtaa.
Muista, että toinen kerros voidaan levittää vasta sen jälkeen, kun ensimmäinen on kokonaan kuivunut.

Vedeneristysraudoitus

Alueilla, joilla pinnat ovat vierekkäin, on halkeilua. Tällaisissa tapauksissa on tarpeen suorittaa vedeneristyksen vahvistaminen.

Vahvistussuunnitelma kellarin vedeneristys

Vahvikkeisiin tarvittavat materiaalit ovat lasikuitu ja lasikuitu. Ne upotetaan eristysmateriaalin kerrokseen ja kulkevat telan yläosasta muodostaen tiukimman yhteyden eristävään materiaaliin. Tämän jälkeen pinta pinnoitetaan toisella vedeneristysmassakerroksella. Jotta alapinnan vedeneristys mastilla olisi onnistunut, lasimaisen materiaalin asettaminen ei saa olla alle 10 cm.

Kuuluisat muovit valmistajat

On olemassa melko suuri määrä erilaisia ​​vedeneristysmastteja, joilla on erilaisia ​​ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Yksi parhaista ovat elastomiksien bitumimulsion mastiksit. Tämä seos soveltuu käsityöhön. Kun se on täysin kuiva, pintaan muodostuu luotettava, saumaton kalvo, joka sopii erinomaisesti kaikkien pintojen voimakkaaseen tarttumiseen.

Elastopaz - bitumipolymeerivalmiste, jolle on tunnusomaista korkea vedeneristys, erinomainen tuottavuus, lujuus ja joustavuus.

Mastic tunnettiin myös TechnoNIKOLin perustan vedeneristämisestä johtuen sen korkeasta laadusta, lisääntyneestä lujuudesta ja korkeasta vedenkestävyydestä.

Säätö bitumipitoisuus - askel askeleelta sovellusteknologia

Kun valitaan eristys kosteudelta pohjalle, bitumi on paras vaihtoehto: se on kemiallisesti inertti eikä sillä ole vuorovaikutusta veden kanssa. Nykyaikaisessa rakenteessa käytetään vain harvoin kiinteitä luonnollisia hiilivetyhartseja, jotka ovat parempia hinnoissa ja suorituskyvyssä keinotekoisiin öljytuotteiden jalostukseen, shaleihin ja kivihiiliin, jotka ovat osa mastisia aineita, tahnoja ja impregnointeja. Korkean muovattavuutensa ansiosta on kätevää käyttää niitä myös vaikeasti tavoitettavissa olevissa kellareissa, kun kiinteytys muodostaa vahvan ja kestävän pinnoitteen, joka on täysin kosteutta läpäisemätön.

Nestemäinen bitumi antaa hyvän tarttuvuuden myös karkealla betonilla pienellä materiaalinkulutuksella. Se on erityisen tehokas yhdistettynä polymeeri-lisäaineisiin (läpäisevä vedeneristustekniikka), jos ne ovat läsnä, mikrohuokoset ja halkeamat tiivistyvät ja kalvo ei irrota. Työskentelemällä nykyaikaisilla sävellyksillä ei ole vaikeaa, vaikka ei-asiantuntija, kaikki vaiheet ovat helppo tehdä itse.

Milloin tämä tekniikka on suositeltavaa?

Rakennuksen perustuksia voidaan suojata useilta eri tavoin kosteudelta. Erityisesti ne luovat pystysuoraan (rakenteiden maalaaminen nestemäisellä mastilla tai rullattavien materiaalien kiinnittäminen) ja vaakasuoraan (tyynyn, katehuovan, itsetasaavan lattian täyttö). Kellarin vedeneristys on suositeltavaa, kun pohjaveden pinta-ala on 1,5 metriä kellarikerroksen alapuolella ja seinien keskimääräinen paine on enintään 2 metriä edellyttäen, että käytetään perinteistä bitumipitoisuutta ja enintään 5 bitumipolymeeriä.

On parasta käsitellä tätä tekniikkaa osana monimutkaisia ​​suojatoimenpiteitä. On mahdollista käyttää nestemäistä bitumia sekä pohjan päärakennuksen vaiheessa että vedenpitävyyskorjauksen yhteydessä. Vaihtoehtoisena vaihtoehtona on bitumimastin käyttäminen liimaustekijänä katemateriaalin ja pohjan välillä.

Mastic ominaisuudet

Sen hyödyllisiä ominaisuuksia ovat:

 • Suuri tarttuvuus betonilla ja muilla alustyypeillä.
 • Kyky sietää alhaisia ​​lämpötiloja (-40 ° C asti) ilman halkeilua ja rikkoutumista.
 • Saumojen puute.
 • Bitumipastaa ja sen helppokäyttöisyys.
 • Pienimpien halkeamien ja vikojen tukkeutuminen betoniin kapillaareihin asti.
 • Vaikeasti tavoitettavien pintojen eristäminen (sekä pinta että maanalainen).
 • Mahdollisuus soveltaa vanhoja ja tuoretta betonia, ylläpidettävyyttä.
 • Biologisten vaikutusten kestävyys, este sienten ja homeen kehittymiselle.
 • Luo elastinen, vedenpitävä kalvo, jolla on suuri iskunkestävyys.

Bitumin kuivatusnopeus riippuu ympäröivästä lämpötilasta ja kerroksen paksuudesta. Sen pohjalta tehdyt yhdisteet levitetään sekä ulkopuolelta (myös kellarista) että säätiön sisäpuolelta. Ensimmäisessä tapauksessa rakennus on suojattu pohjavedestä, toisessa - kapillaarisen kosteuden tunkeutumisesta. Vesitiiviiden kellarien rakentaminen kellareihin ja perustuksiin lisää betonin vedenkestävyyttä 3-4 kertaa tiivistämällä sen rakennetta.

DIY-sovellustekniikka

Teokset toteutetaan seuraavan järjestelmän mukaisesti:

 • Pohjan valmistaminen, bitumin ostaminen.
 • Pohjamaalaus tai alukesovellus.
 • Pohjustuksen voitelu mastilla, saumojen vahvistaminen.

Vedenpitävyyden ensimmäisessä vaiheessa pinta on puhdistettu roskista, laastareista ja terävistä ulkonemista. Bitumimastin levittämiseen tarvitaan kiinteä pohja, jossa on vähäinen määrä huokosia. Kiinteät betonilaadut voidellaan hienorakeisella sementtilaastilla (suosittelemme ostamaan erityisen kuivaseoksen), kaikki särmät, kulmat ja siirtymät tasoitetaan. Toinen tärkeä vaatimus on säätiön kuivuus, pinnoituksen eristys turpoaa kosteuden alla.

Betonin kosteuden määrittämiseksi (sallittu arvo määritellään ohjeessa) pinnalle levitetään muovikalvo. Jos lauhde ei ilmesty siihen 2-6 tunnin sisällä, se saa siirtyä seuraavaan vaiheeseen vedenpitävyyden suojaamiseksi.

1. Primerin käyttö.

Betonialustan tarttumisen lisäämiseksi bitumilla käsitellään alukkeella. Pohjustin on nestemäisempi vedeneristys, ja siinä on suuri läpäisevyys, valittu tuotemerkki on vastattava perusmateriaalin koostumusta. Säästämiseksi se on mahdollista laimentaa bitumia (BN 70/30, 90/10, BNK 90/30) bensiinillä tai nefraasilla suhteessa 1: 3 tai 1: 4 tai mastiksella, jonka lämmönkestävyys on 80 ° C haluttuun konsistenssiin. Alusta levitetään koko pinnalle ainakin yhdelle kerrokselle, sementti-hiekkilaastin injektointipaikoille - kahdessa.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

2. Pinnoite nestemäisellä bitumilla.

Kaksi eristetyyppiä: kuuma ja kylmä. Ensimmäisessä tapauksessa koostumus vaatii esikuumennusta, ellei kokemusta ole, on parasta olla tekemättä työtä itsenäisesti. Kylmätäytteiset bitumit ovat käyttövalmiita välittömästi avaamisen jälkeen, niitä on vain sekoitettava. Pintakäsittely tapahtuu veden painepuolella, ei tarvita erikoislaitteita eikä erityisjärjestelyä. Bitumi levitetään harjalla, rullalla, spatolla, yhtenäisillä ja kiinteillä aivoilla alhaalta ylöspäin, on toivottavaa tarttua nauhojen suuntaisuuteen. Jokainen kerros kuivataan luonnollisissa olosuhteissa (2 - 12 tuntia valitun tuotemerkin mukaan).

Säätiön vedeneristyksen aikana kiinnitetään huomiota riskivyöhykkeeseen - alueet, joilla on suurimmat kuormat, halkeamat ja saumat. Niitä suositellaan vahvistamaan ohut lasikuitu, joka on päällystetty bitumilla ja kiinnitetty tiukasti pohjaan. Voimavarat ja ilman kerääntymät eivät ole hyväksyttäviä, erityisen vaikeissa paikoissa rainan päällekkäisyydet lisäävät eristyksen kerrosta. Tärkeä huomautus: betoniterästen päällystys tehdään lasikuidun primäärisen kuivauksen jälkeen.

Aineiston kulutuksen laskeminen

Suuntaviiva on käsiteltävän rakenteen ala, 10-15 prosentin marginaali on suunniteltu. Vesitiivistyksen bitumin keskimääräinen kulutus on 300-900 g / m2, se riippuu paljolti tiheydestä ja pinta-aineesta. Tärkeää on myös mastin, sen koostumuksen ja brändin laatu. Suositeltu virtausnopeus on ilmoitettava oheisissa ohjeissa, mutta ottaen huomioon, että nestemäistä bitumia on käytettävä useissa kerroksissa (noin 1 mm), tämä arvo kerrotaan kahdella tai neljällä.

Eristeen kokonaispaksuus riippuu pohjan syvyydestä, ja se liittyy pohjaveden vaikutuksen lisääntymiseen. Erityisesti, kun rakenteiden syvyys on enintään 3 m, riittää 2 mm, enintään 3-5 - vähintään 4 kerrosta bitumia. Bitumien vesitiivistyksen paksuuden pakollinen säätö: tuore ja kuivattu.

Vihjeitä ja temppuja

Kun työskentelet vanhan emäksen kanssa, hometta rasvanpoistoon ja puhdistukseen liittyy ongelmia. Tällöin pinta käsitellään antiseptisellä aineella, heikko liuos (1:10) suolahappoa on hyvä kapillaarien avaami- seen, sen jälkeen pestään puhtaalla vedellä. On mahdotonta sivuuttaa nivelet ja kaverit, bitumi ei siedä vahvoja mekaanisia vaikutuksia, joten kaikki terävät kampasimpukat häviävät. Halkeamat laajenevat ja leviävät tuoreella sementtilaastilla.

Pinnan kuivuus on tärkeä edellytys, kun käytetään pohjustuksen vedeneristysmateriaalia. Poikkeus on syvä tunkeutumisen kiteytyminen erityisillä polymeeri-lisäaineilla, mutta ne edellyttävät esikostutusta. Kaikissa muissa tapauksissa pinnan kosteuden asteen ei tulisi ylittää 4-8%.

Tiheimmän vedenpitävyyden saavuttamiseksi ilman pitkää taukoa jokainen kerros levitetään välittömästi sen jälkeen, kun edellinen kuivuu. Jos olet epävarma siitä, miten voit käyttää bitumimastia omiin käsiisi, tutustu siihen kiinnitettyihin ohjeisiin ja video-suosituksiin.

Katsottu: 2 286

Vedenpitävyys pohjalla bitumilla on yleinen ja kannattava tapa varmistaa rakennusten rakenteiden normaali kunto ja suojata niitä kosteudelta. Materiaali on erityinen viskoosi yhdiste, jolla on vedenpitävä kyky.

Ei niin kauan sitten, vastaava työ tehtiin käsin kuumentamalla materiaalia avoimessa tulessa, jota seuraa levitettävien pintojen sulaa muotoa. Tällä hetkellä prosessi on jonkin verran yksinkertaistettu. Liukeneminen on nyt liuottimia, minkä jälkeen se on helppo ja kätevä soveltaa rakenteeseen.

Mastityypit

Pohjaeristys voidaan suorittaa erilaisilla materiaaleilla. Ne eroavat keskenään soveltamisen, koostumuksen ja soveltamisalan mukaan. Vain toiminnallinen lisävaruste pysyy muuttumattomana - rakennusosien vedeneristys. On polymeerimastteja, joita ei ole laajalti käytetty, ja koostumuksia, jotka perustuvat bitumiin ja polymeereihin, joita käytetään pääasiassa nykyaikaisessa rakenteessa.

Seuraavat tyyppiset mastikat ovat tunnettuja:

 1. 1. Bituminen. Pääliimaosa on liitu, asbestimateriaali, sementtilaasti, mineraalivilla ja muut elementit.
 2. 2. Bitumiemulsiot. Se perustuu veteen, murskattuun bitumiin, mineraalitäyteaineisiin, teknisiin komponentteihin.
 3. 3. Bitumi-kumi. Se on tehty bitumin, pehmittimen ja murskatun EPDM-komponentin perusteella. Sitä käytetään vedenpitävänä lämmitetyssä tilassa.
 4. 4. Rakentaminen bitumi. Asennusmateriaali suoritetaan kuumana, lämpötilassa jopa 250-350 astetta.
 5. 5. Bitumipolymeeri. Se on valmistettu modifioiduista polymeereistä, liuottimesta, erityisestä täyteaineesta ja kumipohjaisesta muruista.

Yleisimpiä ovat TechnoNIKOL-yhtiön tuottamat mastit.

Vaatimukset vedenpitävälle paksuutetulle

Säätiön vedeneristustekniikan mukaan on suositeltavaa, että bitumiseokset jaetaan tasaisesti pinnalle useissa kerroksissa, joiden määrä voi nousta 4: een. Pohjan syvyydestä riippuen valitaan sopiva suojauspaksuus. Joten rakennuksen syvyys enintään 2 metriä, eristysarvon tulisi olla vähintään 2 mm, enintään 5 metriä - vähintään 6 mm.

Ohjaustyökaluna voidaan käyttää kampa, levyä ja yleispaksuusmittaria tarvittavien parametrien määrittämiseen. Teknisiä mittauksia ei ole vaikea tehdä ja tehdä itse.

Tehokkuudella ja suosimalla sinun on myös korostettava säätiön suojaa lasin ja nestekumin yhdistelmällä ja syvä tunkeutuminen materiaaliin. Vaihtoehto on yleismaailmallinen ja merkityksellinen sekä monoliittirakenteille että nauharakenteille.

Erityinen materiaalin asettaminen

Koska sovellustekniikka sisältää kerrostumista, on suositeltavaa, että jokainen peräkkäinen kerros jaetaan pinnan yli edellisen kuivauksen ja kovettumisen jälkeen. Toisin kuin maaliliiketoiminnan säännöt ja säännöt, tarvittava tarttuvuus tapahtuu vasta sen jälkeen, kun käytetty materiaali on täysin kovettunut, muuten komponentti voidaan erottaa toisistaan.

Kuten monet muutkin toiminnot, mastin kuivausaste määräytyy käsin kosketeltavien tunteiden avulla. Tumma pohja puhuu tarpeesta jättää materiaali jonkin aikaa. Ei ole määriteltyä valmiusaikaa, koska se riippuu useista tekijöistä, kuten ympäröivästä lämpötilasta, ilman kosteudesta, säätiöolosuhteista jne.

Mastinkulutuksen laskeminen

Kulutus on tärkeä parametri rakentamisessa, jolla on ratkaiseva merkitys koko rakennelman lopullisessa talousarviossa, laadussa ja luotettavuudessa. On suositeltavaa olla tallentamatta tätä ongelmaa. Yleensä 1 m2: n kulutus on merkitty vedenpitävien materiaalien pakkaukseen. Jos tällaisia ​​tietoja ei ole, mutta kerroksen suositeltu parametri esitetään, vastaavat tiedot määritetään laskemalla.

Vedeneristyskomponentti koostuu usein haihtuvista liuottimista, jotka sisältyvät koostumukseen 30-70%, mikä osoittaa bitumin mastimäärän muutoksen suuruuden sen täydellisen kuivauksen jälkeen.

Yleensä keskimääräinen kulutus on korkeintaan 3-5 kg ​​perusta ja 4-6 kg katolle. Katonmateriaalin kiinnittäminen bitumimateriaalilla omiin käsiinsä maksaa 2 kg koostumusta. On huomattava, että kuumakäsiteltäessä vedenpitävyyden kulutus kasvaa hieman. Kaikki kulutukseen liittyvät tiedot otetaan materiaalin laskemisesta 1 m2: n pinta-alalta.

Suojapinnoitteen vaadittu paksuus saavutetaan jakamalla mastikerros 3-4 kerroksessa, levitettynä kalteviin ja pystysuuntaisiin rakennuselementteihin.

Ominaisuus teknologia obmazochnogo tyyppi vedeneristys

Valmistelut

Aluksi on kiinnitettävä enemmän huomiota työpinnan tilan laatuun. Sen maksimaalinen tarttuvuus on välttämätön, mistä lika, hartsit, öljyt, rasvaiset aineosat, roskat, pöly jne. Poistetaan. Bitumainen mastinen on hyvä pudota kiinteälle, sileälle ja tasaiselle alustalle, pyöristetyt kulma-elementit ja pinnat, joissa on puoli. Seinien ja pohjan siirtymispaikat on merkittävä täyteaineilla.

Tyypillisesti säätiöllä on betonipohja, jossa on lukuisia mikroskooppisia aukkoja, jotka sisältävät ilmaa. Tämän vuoksi on välttämätöntä pyyhkiä pinta hienojakoisella sementtilaastilla, joka perustuu kuivaan seokseen. Myös muottien telakointialueet poistuvat.

Valmistelu omilla kädillä merkitsee täysin kuivan pinnan muotoilua. Jos näin ei ole, mastin levittämisen jälkeen materiaali turpoaa ja delaminoituu. Tekniset normit säätävät sallitun kosteuden määrää enintään 4% tavanomaiselle seokselle ja enintään 8% vesipohjaiselle koostumukselle.

Tarkista, että betonipohjamaalaus on erittäin yksinkertainen. Tavallinen polyeteenikalvo otetaan, joka avautuu pohjaan ja jää jäljelle yhden päivän ajan. Jos tämän jälkeen nestemäisen aineen ulkoasua ei havaita, voit jatkaa vedenpitävyyden päävaihetta.

Pinnan pohjustus mahdollistaa eristeen parantuneen kiinnittymisen. Näihin tarkoituksiin käytetään aluketta. Valitse koostumuksesta riippuen haluttu päällystetyyppi. Maaperää voidaan käyttää omalla kädelläsi harjalla, rullalla tai ruiskulla ja hallita sen oikeaa kulutusta. Tarvitset vain yhden kerroksen, joka on kuivattu.

Mastinen sovellus

Vedeneristys pystysuorilla elementeillä levitetään koko työpintaan, mikä sopii rullalle, harjalla, spatulilla tai muulla menetelmällä. Jos suoritetaan horisontaalinen käsittely, se voi jakaa koostumuksen kaatamalla seosta. On tärkeää valvoa kunkin kerroksen yhtenäisyyttä, jatkuvuutta ja yhdenmukaisuutta.

Eristysmassa leviää pysty- tai kaltevalla pinnalla alhaalta ylöspäin. Jokaisen vierekkäisen kellarikerroksen on oltava rinnakkain edellisen kanssa. Yleensä sovellus suoritetaan rakenteesta, joka altistuu kosteudelle rakennuksen toiminnan aikana.

Vedeneristyskoostumuksen vahvistaminen

Paikoissa, joissa kaksi tai useampia pintoja on toisiinsa nähden, on olemassa vaara, että perusta aiheuttaa halkeamia ja muita vaurioita. Ulos voi olla suojarakenteen pinnan lujittaminen. Tämän tärkein on lasikuitu tai lasikuitu. Niiden kustannukset ja kustannukset ovat pieniä, joten älä hukkaa tätä hetkeä.

Sovelluksen tekniikka on upottaa materiaali eristävään kerrokseen maalaustelan huolellisesti puristamalla, jonka ansiosta voit varmasti suojata sen vedeneristämällä. Viimeisen massan yläpuolella. On suositeltavaa noudattaa sääntöä, kun lasikuitua on käsiteltävä ongelmallisilla alueilla, joiden leveys on vähintään 100 mm.

johtopäätös

Lopuksi haluaisin muistuttaa, että jos noudatat artikkelissa annettuja elementaarisia sääntöjä, vinkkejä ja suosituksia, saat laadukkaan, luotettavan ja edullisen toteutuksen minkä tahansa tyyppisen perustuksen luotettavuudesta bitumipitoisuudeltaan.

Vedeneristys mastiksi käyttö

Mastinen vedenpitävyyteen - sen tyyppeihin ja ominaisuuksiin

Vedenpitävien pintojen käsittely on välttämätön vaihe rakennusten rakentamisessa ja korjaamisessa. Jalostus kohdistuu pääosin niihin pintoihin, jotka ovat joko suoraan kosketuksissa kosteuden kanssa tai jotka ovat alttiina mahdolliselle suoralle altistumiselle.

Näihin kuuluvat seuraavat pinnat.

katto

Sade vaikuttaa suoraan siihen: sade, lumi kerätään tasakattoihin.

Vihje: Tasokattoissa käytetään kaltevaa rakennetta, joka mahdollistaa liiallisen kosteuden liukumisen. Jotkut katot on tehty kaltevuudelta keskelle, käsitellään mastilla katon vedeneristämiseen, rullalle. Keskellä asenna tyhjennysjärjestelmä. Toisin sanoen reikään tehdään taso, johon tyhjennysputki on asennettu. Joten katolle kostuva kosteus kerätään keskelle ja putoaa tyhjennysputkeen.

Kaltevat katot kärsivät sademäärästä. Kattolevyjä ei voi kiinnittää kattoon ilman yhtään saumaa. Näissä väliajoissa ja kosteus kulkee. Läpäisevän kosteuden määrä voi riippua tuulen suunnasta sateen tai lumen aikana.

perusta

Hän ottaa "iskuja" useilta puolilta. Sillä on suoraa sadetta, joka pääsee maahan ja "etsii" itsensä ulos. Vain suojaamaton säätiö ei pysty selviytymään runsaasti vettä. Sitten kosteus kulkee vapaasti halkeamien läpi ja täyttää kellari sen kanssa.

Ilman "suurta" vettä sateen aikana pohjavesi vaikuttaa pohjaan. Jos pohjaveden taso on korkea, eli se sijaitsee riittävän lähellä pintaan, on todennäköistä, että suojaamaton säätiö ei myöskään voi tehokkaasti hillitä päänsä.

Tämän seurauksena kellarissa on aina vettä. Pohjavesi voi myös nousta kellarinseinien kapillaareihin. Jos ei ole vaakasuoraa este, kosteus nousee ylös seinään asuintiloihin.

Kylpyhuone, wc, keittiö

Näissä huoneissa tarkoitetaan veden jatkuvaa käyttöä. Tämä pätee erityisesti kylpyhuoneeseen. Kosteuden lisäksi kondensoituu jatkuvasti pinnoille ja "katoaa" lattialle.

Kosteus kyllästää itsensä suojaamattomalla mastilla seinien ja lattian vedenpitävyyden suhteen ja voi tunkeutua niiden läpi naapurihuoneisiin. Ja missä kosteus lisääntyy, naapurit ilmestyvät välittömästi - hometta ja sientä.

Mastinen luokitus

Suojaa pinta monella tavalla. Menetelmän valinta riippuu siitä, minkä tyyppistä pintaa koneistetaan, sen sisällä tai ulkopuolella, pinnasta, jota käytetään tai ei, ja niin edelleen.

Kaikki viimeistelyn tyypit voidaan jakaa useisiin ryhmiin:

 • Roll vesitiivis tai sitä kutsutaan myös oklechnojiksi. Se on arkki, joka on rullattu. Sovellusmenetelmä on selkeä nimestä - tarra.
 • Obmazochnaya vedeneristys. Pintaan levitetyn materiaalin, joka levitetään harjalla, harjalla, rullalla levitysmenetelmällä, pidetään tämän tyyppisenä.

Edellä mainittujen lisäksi on olemassa muuntyyppisiä vedeneristys, esimerkiksi ruiskutettu, maalaus, ruiskutus.

Käyttömenetelmän lisäksi vedenpitävät materiaalit voidaan jakaa ryhmiin, joille on ominaista koostumus:

 • Bitumia.
 • Sementtiä.
 • Akryyli.
 • Polymeerivalmiste vesitiivistykseen.
 • Kumi ja niin edelleen.

Valokuvassa vedeneristys

Roll-materiaalit ovat enimmäkseen bitumia. Levyn runko on kangas, se on kyllästetty bitumimassalla. Rullia käytetään esineissä, ne asetetaan, kun ne pyörivät ja tarttuvat pinnalle.

Obmazochnye, maalattu, ruiskutettu seos valmistettu kuivassa muodossa tai valmiin massan. Sinulla on kaksiosaista mastia, jonka pitää "kokata". Koko niiden valmistusmenetelmä on sekoittaa komponentit ennen käyttöä.

Yleisimmin käytetty obmazochny-materiaalien joukossa on mastattu vedenpitävyyteen, jonka pohjana on bitumi. Tällainen suosio on perusteltua keinojen monipuolisuuden ja halvalla. Bitumi-mastilla vedenpitävyyteen kohtuullisin hinnoin. verrattuna polymeeriin.

Materiaalin soveltamiseen on kaksi tapaa:

 1. Kuuma. Tätä menetelmää käytetään yleensä laajamittaisissa hankkeissa. Työlle käytetään ehdottomasti kiinteää bitumimateriaalia pohjan tai vedettävän veden lämmittämiseen. Mastic sulaa, tulee nestemäiseksi. Kuumana se levitetään pinnalle. Käytä mastista voi olla manuaalinen ja mekaaninen tapa. Mekaanisoitu menetelmä on koostumuksen suihkuttaminen ruiskupistoolilla. Siinä se jäähtyy ja muodostaa jatkuvan suojakalvon.
 2. On kylmä. Pintaan levitetyt mastikat kylmällä tavalla myydään tavallisesti valmiissa muodossa olevissa myymälöissä. Esimerkiksi TechnoNIKOLin perustan vedeneristysmateriaali. Sitä voidaan käyttää välittömästi.

Lyhyesti siitä, miten hakea

Levitä mastinen harja tai rulla. Sinun täytyy tehdä muutamia kerroksia. Jokainen seuraava kerros nestemäistä mastista vedenpitävälle materiaalille asetetaan sen jälkeen, kun edellinen kiinteytyy kokonaan.

Bitumin masten levittäminen pintaan

Bitumiset mastikat ovat hyvin monipuolisia. Ne pystyvät käsittelemään lähes mitä tahansa pintaa mihin tahansa tarkoitukseen. Ne soveltuvat seinien, lattian ja katon vedeneristämiseen. Bitumimastisia käytetään myös saumojen vedeneristämiseen. Ne sopivat käytettäväksi sekä huoneen sisällä että sen ulkopuolella.

Mastisia käytetään usein vain yhtenä suojaamismenetelmänä. Ne toimivat liimana seoksena telan materiaalille. Niin usein käsitellä säätiötä.

 • Perusta.
 • Mastiksi. Se kyllästää kaikki seinän halkeamat, muodostaa jatkuvan suojakerroksen.
 • Kerrosmateriaali.
 • Mastiksi. Se sulkee kaikki halkeamat, jotka voivat muodostua arkkimateriaalin risteyksestä.

Tietoja mastityypeistä

Bitumien lisäksi on joukko mastisia aineita, joilla on samankaltaiset ominaisuudet. Näihin kuuluvat polymeeri, kumi, bitumi-polymeeri, kumi-bitumi-mastit vedenpitäviksi ja niin edelleen.

Polymeerien, bitumipolymeerin ja kumimastoaineiden edut ovat se, että ne antavat suojakalvolle suuremman elastisuuden ja pidentävät suojauksen käyttöikää. Puhtaasti bitumiset mastikat voivat lopulta menettää ominaisuutensa, kutistuvat. Polymeeriset, bitumipolymeerimastit, esimerkiksi slaavilainen vedeneristyspäällyste, kestävät paljon kauemmin muuttamatta tilaansa.

On toinenkin tyyppinen mastinen, akryyli, eli vesipohjainen. Tämän tyyppisen materiaalin edut ovat se, että niillä ei ole ominaista bitumista kaustista, myrkyllistä hajua. Niitä voidaan käyttää sisätiloissa ilman ilmanvaihdon organisointia, mikä on tärkeää.

Ainoa mastituotteiden vähennys bitumilla, kumilla ja polymeeripohjalla on se, että ne eivät kestä mekaanisia vaurioita. Kalvon suojakerros voidaan koputtaa terävällä esineellä ja kalvon eheys voidaan rikkoa. Kosteus tunkeutuu helposti muodostuneeseen aukkoon.

Tästä syystä kaikki pinnoitteet, lukuun ottamatta niitä, joissa on sementtipohja, on "suljettava" sementillä tai muulla kerroksella. Lisäksi "mastinen" kerros vahvistetaan asettamalla sen päälle metallin vahvistusverkko, minkä jälkeen kaadetaan betonin kerros.

Toivomme, että materiaali on hyödyllinen sinulle, ja voit jakaa sen sosiaalisissa verkostoissa napsauttamalla alla olevia painikkeita.

Onko mukava päivä!

Katso myös:

Rakennuksessa käytetty bitumipitoisuus, bitumipitoisuus vedeneristykseen

Nykyaikaiset rakennustekniikat edellyttävät uusien materiaalien laajamittaista käyttöä, jotka täyttävät lisääntyneet käyttövaatimukset. Bitumi-mastilla pystytään täysin täyttämään yksityisen talon perustuksen tai katon vedenpitävyys. Tutustu tarkkaan tähän upeaan materiaaliin, mikä helpottaa itsenäisesti suoritettavia asennustöitä.

pitoisuus

Suosittu materiaali

Laaja sovellusalueiden suosituin vedeneristyskoostumus voidaan varmasti kutsua bitumimastiksi. Ulkomaisten saumojen ja sisärakenteiden tiivistämisen johtaminen, valssattujen eristysmateriaalien asettaminen ja liimaaminen tänään tehdään luotettavasti suoralla sovelluksella.

Masten päätavoite on suorittaa vedeneristystyöt ja korroosiosuojaus metalli-, betoni- ja puurakenteiden pinnalle. Lisäksi vedeneristysmastilla on luotettava putkilinjan ja kattojen suojaus.

Luonnollisesti yleisen vedenpitävyysominaisuudet, jotka on saatu mastin kemiallisesta koostumuksesta.

Mikä on mastinen bitumi

Mastic on öljynjalostuksen tuote öljytuotteiden vaatimusten ja standardien mukaisesti. Vedeneristysmateriaali on sulan bitumin, pehmittimen ja täyteaineen seos.

Täyteaineena käytetään vähärasvaista asbestia, jossa on 7 astetta, jopa 10 prosenttia, sekä kumipitoisuus jopa 5 prosenttia koostumuksesta. Masten koostumus sisältää myös jauhemaiset kalkkikiven ja kvartsi-jauheet. Pehmittimen rooli leikkaa moottoriöljyä, mikä antaa tuotteen viskositeetin ja liikkuvuuden.

Riippuen käytetyn sideaineen tyypistä, nämä tyyppiset mastikat ovat erotettavissa:

sekä lupaavia sideaineita: bitumi plus lateksi, bitumi ja polyolefiini (synteettinen kumi).

Suosituimpia voidaan kutsua mastituotteiden bitumikumin kuumasovelluksiksi (MBR), bitumieristeiksi (MBI) ja bitumikumiin (BKM).

Kuinka mastit luokitellaan

Vedeneristysmateriaalin valmistajan ilmoittamien vaatimusten mukaan bitumipitoisuus voidaan luokitella seuraavien parametrien mukaan:

• käyttötarkoitus (vedeneristys, katto, korroosio ja liima)

• sovellus: kylmä ja kuuma

• tyypin kovettuva - kovettuva ja ei-kovettuva

• liuottimen tyyppi (vesi tai orgaaninen)

• koostumus (yksi ja kaksi komponenttia).

Yleinen, joka yhdistää mastiksi, on tällaisia ​​ominaisuuksia:

• Lukituskyky, joka ei ole riippuvainen työpinnan sijainnin geometriasta

• kyky muodostaa elastinen päällyste ilman halkeamia

• kimmoisuus kutistumiseen ja juoksevuuteen.

Näiden ominaisuuksien yhdistelmällä olisi ihanteellisella tavalla oltava kestävä, laadukas pinnoite tai vedenpitävyys.

Tärkeä tekijä vedenpitävyyden toteuttamisessa omiin käsiinsä on mastin kulutus.

Bitumiset mastit: materiaalin kulutus

Vesitiivistystyökalujen tärkein tekninen ominaisuus on "kuivan jäännöksen" indikaattori, joka vaikuttaa materiaalin kulutukseen. Esimerkiksi kuivan jäännöksen kuiva 60% kuiva-aineindeksi tarkoittaa, että 0,6 kg mastista ja 0,4 liuotinta tai vettä käytetään 1 kg materiaalia kohden.

Tällöin pintaan kohdistettuna 0,6 kg vesitiivismaalia pysyy odotetusti.

Ehdotamme, että vedenpitävään säätöön tarvitset:

• kylmän bitumimassan kulutus 2,0 - 4,0 kg / m2

• kuuman muovin kulutus - 4,0 kg / m2.

kerrosten 2 kokonaismäärällä.

• kylmän bitumimassan määrä on 3,5-6,0 kg / m2

• kuumasinkki - 6,0 kg / m2

kerrosten kokonaismäärä - 3 ja kaksi lasikuitua vahvistavaa kerrosta

valssattujen materiaalien horisontaaliseen liimaukseen:

• kylmämuovien kulutus 1,0 - 2,0 kg / m2

• kuuman masten kulutus - 2,0 kg / m2.

Mutta tästä ei ole rajoitettu bitumimassan etuja vedenpitävyyden säätämiseksi, sillä laitteen ja pinnoitteen vedenpitävyyden tekniikka on saatavana omaan käyttöön.

Bitumin masten yleinen käyttö

Mastin käyttöä ei ole rajoitettu sen käyttämiseksi vedeneristysperusteina. Masticia suositellaan käytettäväksi tällaisissa tapauksissa:

• litteän tai pehmeän katon asennus ja korjaus vaikeille pinta-aloille

• tiivistää saumat prosessin aikana vuotojen poistamiseen ja poistamiseen

• rakenteilla olevien uima-altaiden, autotallien, kellareiden ja rakennusten perustusten vedenpitävyys.

Valmistaja toimittaa vedeneristysmastin toimituksen taloudellisen pakkauksen hermeettisten euromääräisten kapasiteettien muodossa. Tämä takaa ennenaikaisen kovettumisen, mutta vedeneristysmastin säilyvyys ja käyttö on rajoitettu 2-3 kuukaudeksi.

Koska innovatiivista vedenpitävää materiaalia, mastista voidaan käyttää mihinkään työpintaan. Mastia levitetään millä tahansa pinnan kallistus- tai kaarevuudella käyttämällä lastalla tai harjalla.

Säädetty lämpötila-alue on miinus 40 ° C - +80 ° C, poislukien sademäärän esiintyminen. Käytännössä mastista käytetään yhdessä lujittavien materiaalien kanssa geomembraanin, lasikuitulan tai lasikuidun muodossa.

Ennen levyn levittämistä työpinta puhdistetaan roskista, pölystä ja kosteudesta ja tuottaa pohjamaalia. Kun pohjustuskerros kuivuu, ensimmäistä vesitiivistä kerrosta levitetään enintään 3 mm paksuuteen. Sitten ensimmäinen kerros vahvistetaan vahvistusmateriaalilla, joka on upotettu tuoreeseen kerrokseen mastiksi.

Mastikerroksen lopullisen kuivatuksen jälkeen vahvistuksella levitetään toinen kerros, korkeintaan 6 mm paksu, joka riippuu pinnan kunnosta ja mastetyypistä.

Tässä on esitetty vedenpitävän bitumimastarin käyttö.