Kuin lämmittää talon kellarissa

Lämmityksen tulee olla kattava, ja jos seinien eristys on suoritettu, on mahdotonta jättää huomiotta kattojärjestelmä ja säätö. Yksi haavoittuvimmista alueista on talon kellariosa, jonka kautta jopa 20% lämpöstä menee. Kellari voidaan suojata kosteudelta ja jäätymiseltä sekä rakennusvaiheessa että rakennuksen käytön aikana. Pääasiassa on valita oikeat materiaalit tähän.

Kuin lämmittää talon kellarissa

Vaatimukset kellarin eristämiseksi

Jalusta on osa pohjaa, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Alhaalta se koskettaa jatkuvasti kosteaa ja jäädytettyä maata, ja sivuseinät altistuvat sademäärälle ja terävät lämpötilan muutokset. Kaikki tämä johtaa sisätilojen lämmittämisen, kosteuden ja homeen ulkonäön lisääntymiseen sekä kotitalouden mukavuuteen. Lisäksi materiaaleista, joista pohja on pystytetty, kuluu enemmän, seinämiin muodostuu halkeamia ja halkeamia, eikä ole mitään tekemistä ilman suuria korjauksia.

Tyypillinen esimerkki eristämättömän kellarin tuhoutumisesta

Kun kellarissa lämmitetään, kylmäsillat ovat päällekkäin, ulkoseinät suojaavat sekä vettä että jäätymistä, mutta myös mekaanisista vaurioista, rakenne kestää kauemmin ja ei vaadi korjausta.

On tärkeää, että pohja lämmitetään kunnolla.

Tämä on kuitenkin vain siinä tapauksessa, että lämmittimet täyttävät kaikki seuraavat vaatimukset:

 • minimi lämpöjohtavuus;
 • nolla veden imeytyminen;
 • korkea puristuslujuus;
 • vastustuskyky mikro-organismeille.

Ei viimeinen, ja kestävyys eristys, koska koska kauemmin materiaalin käyttöikä, sitä harvemmin se joutuu muuttamaan ja korjaamaan pohjan. Mitä tulee eristyksen koostumukseen, etenkin sen ympäristönsuojeluun, ei ole tiukkoja vaatimuksia, koska materiaali on rakennuksen ulkopuolella, vedeneristyskerrosten ja koristepinnoitteiden välissä.

Taulukko eristeen käytön tehokkuudesta

Eristyksen ja erilaisten materiaalien vertailu

Eristeen valinta kellariin

Suurten nykyaikaisten eristeiden joukosta edellä mainitut vaatimukset täyttyvät vain laatikoilla ja ruiskutetuilla materiaaleilla, jotka perustuvat polymeerimateriaaleihin. Harkitse niiden ominaisuuksia tarkemmin.

Laajennettu polystyreenivaahto

Polystyreeni vaahtoa (vaahtoa) käytetään lämmittimenä pitkään eikä silti luovu asentoistaan. Se säilyttää täydellisesti lämpöä, ei kerää kosteutta, on helppo leikata ja sillä on pieni paino, joka mahdollistaa asennuksen ilman erityisiä ponnistuksia. Lisäksi vaahdolla on alhaisimpia kustannuksia muiden polymeeristen eristeiden joukossa, ja tämä on voimakas argumentti sen hyväksi eristettäessä suuria alueita tai rajoitetulle talousarviolle.

Basement foam insulation

Jalkojen eristämiseksi sinun on valittava vaahtomuoviluokka PSB-C 25 tai PSB-C 35, jolle on ominaista lisääntynyt tiheys ja mekaanisten kuormitusten kestävyys. Levyjen paksuus vaihtelee 20-100 mm: n välillä ja ilmasto-olosuhteista riippuen eristys voidaan sijoittaa 1 tai 2 kerrokseen. Materiaali kestää lämpötila-eroja -60 ° C: sta + 80 ° C: een muuttamatta sen ominaisuuksia, joten se ei pelkää kovimmilla pakkasilla ja kesän lämpöllä. Elinkaari on keskimäärin 25 vuotta, ja lämpöä eristävän piirakenteen laadukas järjestely on 10 vuotta enemmän.

Kaikista eduista huolimatta vaahdolla on myös haittoja: sillä on pieni taivutuslujuus, eli se on melko hauras ja jyrsijöiden vaurioituminen usein.

Hiiret polttivat eristystä

Lisäksi, kun ei ole vedeneristyskykyä, kosteus tunkeutuu materiaalin ylempiin kerroksiin ja jäätyy, aiheuttaa levyn murenemisen.

Suulakepuristettu polystyreenivaahto

EPPS eroaa tiheämmässä rakenteessa kuin polyfoamissa ja sen solujen koko ei ole yli 1 mm. Tämä aiheuttaa lähes veden imeytymisen ja suuremman mekaanisen lujuuden. Puristetusta polystyreenistä on myös resistenttejä kemiallisille hyökkäyksille, mikro-organismeille, kutistumisen muodonmuutokselle. Tämän eristyksen alhaisen höyryn läpäisevyyden vuoksi sitä ei suositella käytettäviksi puupinnoilla, mutta se on ihanteellinen sorkojen lämpöeristykseen.

EPPS on suuri kysyntä, suosituimpia ovat inspiraattorit tuotemerkit Penoplex, TechnoNIKOL XPS, Styrofoam, TEPLEX, URSA XPS. Ne on valmistettu erilaisista paksuuksista ja tiheyksiköistä, vakiokoot - 1200x600 mm ja 2400x600 mm. Materiaali kestää lämpötiloja -50 - + 75 ° C ilman suorituskyvyn menetystä, on helppo koota ja palvelee noin 50 vuotta edellyttäen, että asennustekniikkaa noudatetaan.

TechnoNICOL-ekstrudoitu polystyreenivaahto

Ursa XPS lämpöeristys

Haittoihin kuuluu eristeen syttyvyys - lähes kaikilla EPPS-merkillä on syttymisluokka G3 ja G4. Sulatettaessa materiaali päästää myrkyllisiä aineita.

Toinen haitta on korkeat kustannukset. Kuitenkin asianmukaisesti suoritettu eristys maksaa nopeasti kaikki kustannukset lämmityskauden alkaessa.

Spray-eristys

PPU: n sähkön lämmittäminen

Polyuretaanivaahto on samaan aikaan lämmin, zvuko ja talon vedenpitävä. Se sopii erinomaisesti rakennuksen kaikkien osien eristämiseen katolta pohjaan ja sillä on erinomainen tartunta kaikentyyppisiin perustuksiin. Sen tärkein etu on saumojen puuttuminen, koska ruiskutuksen aikana muodostuu jatkuva pinnoite, vahva ja kestävä.

Saumaton eristyspohja

Eristysprosessi vie hyvin vähän aikaa, materiaali kovettuu sekunneissa ja voit heti aloittaa sen.

Ainoa vaikeus on se, että eristeen soveltamiseen tarvitaan erityistä asennusta ja taitoja työskennellä sen kanssa. Asiantuntijapalvelut sekä asunnon vuokraus ovat kalliita, mutta jos otat huomioon tällaisen eristyksen kestävyyden, on vielä hyötyä. 50 mm paksuisen polyuretaanivaahdon tiheys 36 kg / m3 korvaa EPS-kerroksen 120 mm paksu ja se on palvellut vähintään 50 vuotta.

Pohjan ja soclen ulkoinen lämpeneminen

Video - Basement polyuretaani vaahto eristys

Itse valmistettu eristys

Kellariosan lämmittäminen on helppo tehdä itse, tärkeintä on noudattaa tiukasti tekniikkaa. Yksi tärkeimmistä edellytyksistä on säätiön laadun valmistelu. Jos talo on uusi, kellari ja sokea alue ovat kunnossa, niin työprosessi ei kestä paljon aikaa, mikä ei tapahdu vanhojen rakennusten kanssa.

Talon julkisivu ennen eristystä ja viimeistelyä. Kuvassa pohja ei tarvitse valmistelua

Cap lähikuva

Säätiön valmistelu

Aloita puhdistuspinnan puhdistus. Jos kellarista leikataan laatat tai julkisivupaneelit, päällyste on poistettava. Ne puhdistavat vanhan kipin, koputtavat ulkonemat, kuivatun liuoksen, käsittele perusteellisesti pohjaa jäykällä harjalla.

Kuvassa vanhan kipin käsinpoisto

Tiilipenkissä on varovasti selvitettävä saumat, jotta palaset voidaan paljastaa.

Sekoittuva laasti on puhdistettava.

Seuraavaksi tarkasta huolellisesti pohja, kiristä halkeamia ja käsittele sienten aiheuttamaa aluetta erityisillä keinoilla.

Halkeamat on puhdistettava ja korjata ennen korjausta.

Jos sokea alue on vanha, peitetty syvällä halkeamilla, se on myös poistettava kokonaan, muuten kellari ei saa kuumentua laadullisesti. Lisäksi kehä Kotelo poistettiin maakerros noin puoli leveys ja syvyys 10-15 cm. Jos sokea alue hyvässä kunnossa ja tarttuu seinään, se on tarpeeksi puhdas harjalla yhteinen koko pituudelta, pöly ja lika.

Levyjen tiukkaan istuvuuteen pohjaan pohjaosan seinien tulisi olla mahdollisimman sileät. Jos eroja on yli 10 mm, pinta on tasoitettava kipinöinnillä. Tätä varten voit käyttää tavallista sementti-hiekkalaatikkoa, mutta on parempi ostaa kuiva seos sementtipohjasta.

Hiekka-sementtiseos kipsiin

Tehdasvalmisteet ovat kalliimpia, mutta ne eivät kutistu ja vastustavat kielteisiä vaikutuksia. Kipsi levitetään haaraan seinälle ja levitetään tasaisesti pinnalle ohuella kerroksella.

Korjauslaastin käyttö

Kuivumisen jälkeen seinät on raastettu smash-kangalla, joka on poistettu ja päällystetty vedenpitävällä alukkeella, jossa on kvartsi-täyteaine.

Työkalut ja materiaalit työhön

Eristys tarvitset:

 • EPPS-levyt, esimerkiksi Penoplex;

Laske eristyksen määrä on hyvin yksinkertainen: sinun on mitattava pohjan kehän pituus kerrottuna korkeudella ja jaettava yhdellä levyllä vaahtomuovia. Materiaali on hankittava pienellä marginaalilla, koska se välttämättä edellyttää telojen leikkaamista telakoituna. Samalla tavalla lasketaan vahvistusverkon määrä, mikä on välttämätöntä eristettäessä kipsiä.

Eristelevyjen asennus

Vaihe 1. Kokeile levyä pintaan tarvittaessa trimmaamalla. Eristeen alaosan on sijaittava sokean alueen betonialustalla tai tiukasti täytetyllä maaperällä, joka on peitetty hiekkakerroksella.

Vaihe 2. Ensimmäisen levyn liima-aineen takapuolella levitetään kiinteä linja kehän ympärillä ja keskellä.

Liimaeristys alkaa kulmasta: laita levy levyn pintaan, tasataan pystysuoraan, painetaan voimakkaasti koko alueelle.

Vaihe 3. Ota seuraava levy, aseta liima takapuolelle ja sivureunalle, kiinnitä pohjaan ja kiinnitä tiukasti ensimmäiseen levyyn. Jos liima tulee ulos liitoksesta, se on poistettava lastalla. Jäljelle jäävät levyt on kiinnitetty samalla tavalla, ohjaamalla niiden sijainnin tasoa.

Neuvoston. Jos etäisyys nurkasta ylittää hieman eristeen pituuden, on parasta kiinnittää viimeinen arkki riviin pohjan pohjan lähellä ja sulkea syntyvä aukko sopivan kokoisen osan avulla. Ei ole toivottavaa kiinnittää eristeitä kulmaosioihin lisääntyneiden tuulikuormien vuoksi.

Vaihe 4. Levyjen asentamisen jälkeen eristyksen ja seinän väliset erot sekä arkin liitokset on puhallettava asennussäiliön avulla. Kuivattua vaahtoa leikataan varovasti asennusvivulla, jotta eristys ei vahingoittuisi eikä levyjä siirrettäisi.

Vaihe 5. Kun liima kuivuu (tavallisesti se kestää 24-48 tuntia), eristys on kiinnitetty hampaiden avulla.

Tyynyreikäporaus

Toisin kuin maanalaisessa osassa, jossa maaperä painaa voimakkaasti alustaan, yläpuolella oleva osa altistuu jatkuvasti tuulelle ja mekaaniselle rasitukselle, ja lisäkiinnikkeet ovat yksinkertaisesti välttämättömiä. Kierteitä varten olevat reiät porataan kunkin levyn keskelle ja kulmissa syvemmälle seinään vähintään 40 mm. Sinun on työskenneltävä erittäin huolellisesti, sillä eristyksestä voi helposti vahingoittaa pora.

Terien asentaminen ja metallivarret

Levyjen väliset liitokset nauhoittivat asennusvaahtoa

Polyuretaanivaahto, jota käytettiin työn aikana

Rappaus tekniikka

Vaihe 1. Vaivaa kipsi-liimaliuos, laimennetaan kuiva seos vedellä valmistajan ohjeiden mukaan. On suositeltavaa sekoittaa sekoittimen kanssa alhaisella nopeudella, koska on vaikeampaa saavuttaa massan homogeenisuus manuaalisesti.

Vaihe 2. Aseta nurkki ruudukon kanssa eristeen yläreunaan, mittaa haluamasi pituus, katkaise ylimäärä. Seuraavaksi liuos pannaan laastilla, jossa on jatkuva nauha, nurkki on asetettu, muista hallita vaakatasoa. Kun kohdistat profiilin, sileä ristikko molemmilla puolilla, upottamalla se liuokseen. Ylimääräinen seos poistetaan lastalla. Samoin profiili kiinnitetään kulmiin - sisäinen ja ulkoinen.

Liimaa liimaus epps-lastalla

Liimaaminen verkkoon

Nurkkaan asennetaan ja liimataan pystysuoraan

Vaihe 3. Lujittava silmukka leikataan leveydelle siten, että se on pari senttimetriä suurempi kuin pohjan korkeus. Pituutta ei voi leikata palasiksi ja tasaisella tasolla kiinnittää koko kangas - kun rullan leveys on pieni, verkko pysyy hyvin. Niinpä pinnalle levitetään liimaliuos, se levitetään tasaisessa jatkuvassa kerroksessa, jonka paksuus on noin 10 mm, silmäkokoa levitetään siten, että yläreuna on 5-7 mm matalampi kuin eristeen reuna. Seuraavaksi lapa hellittää verkkoa ja syventää sitä liuokseen useilla millimetreillä.

Ristikko puristetaan levitetyn liiman päälle

Toinen liimakerros levitetään verkon päälle lastalla.

On tärkeää tarkkailla naapurikuvien päällekkäisyyksiä.

Vaihe 4. Päivänä, jolloin pinta on kuiva, kipsi kerros on raastettu smash-kangas, poistamalla pienet epäsäännöllisyydet, sagging ja jälkiä työkalua.

Tasoittaa kuivatut liimat ja poistavat lyöntiä

Sitten pinta poistetaan ja päällystetään vedenpitävällä alustalla 1 tai 2 kerroksessa.

Tämän jälkeen kaivettu kaivanto on peitetty hienolla sora - tai sora - alustalla. Seuraavassa vaiheessa on kellarikerroksen viimeistely: pinta voidaan laatoittaa laatat, keinotekoinen kivi, kivi, mosaiikkiväline näyttää hyvältä.

Koristeellinen viimeistely jalusta

Kuvassa kellari on peitetty koristeellisella kipsi SPS graniitti kipsi

Kellarieriste ulko- ja sisäpuolella

Eristystyön laatu ja tarkkuus riippuvat ensinnäkin talon kodin mukavuudesta ja mukavuudesta, toisaalta rakennuksen käyttöiästä, kolmanneksi lämmityskustannuksista ja monista muista indikaattoreista. Samalla kaikkien merkittävien rakenteellisten elementtien tulisi olla eristettyjä. Ei ole poikkeus ja perusta.

Kellarieriste ulko- ja sisäpuolella

Jalusta on talon kannatin yläosa, joka kohoaa pinnan yläpuolelle. Tämän rakenteen elementin järjestelyn oikeellisuus riippuu sekä yksittäisten huoneiden lämpötilan indikaattoreista että talon yleisestä mikroilmastosta. Kellari on kosketuksissa maanpinnan, tukipohjan ja lattian kanssa. Jos rakennuksen tekniikka loukkaantuu ja perustuksen yläpuolisen osan jälkeen järjestetään, se on kosteaa ja kylmää talon sisätiloissa.

Kellari ja vierekkäinen sokea alue

Kellarin lämmöneristyksen ansiosta kylmäsillat tasoittuvat ja lämmön säästöt ovat jopa 10-15% ja korkeammat kokonaiskustannuksista. On parasta toteuttaa toimenpiteitä, joilla lämpöä pidetään rakenteellisia elementtejä edes rakennuksen rakennusvaiheessa, mutta on olemassa tekniikoita, jotka mahdollistavat lämmöneristyksen jo valmistetussa ja käytössä olevassa rakenteessa. Sinun tarvitsee vain valita sopivia materiaaleja ja noudattaa asianmukaisia ​​ohjeita.

Eristetty pohja ja viimeistely

Tämän lisäksi kellarin eristys suojaa talon perustan ulkopuolisilta haitallisilta vaikutuksilta ja tukirakenteen lujuuden vähentämisen todennäköisyys minimoidaan.

Kellarin eristys ulkona

Tarve lämmittää talon kellari

Kuten todettiin, 10-15% (joskus enemmän) lämpöä voi paeta kellarin / kellarin seinien läpi. Tuloksena voi olla tukirakenteen jäädyttäminen. Säätiön jäädyttämisen seurauksena tapahtuu seuraavat seikat:

 • tilan lämmityksen kustannukset kasvavat;
 • kosteus muodostuu;
 • muotti esiintyy.

Lämpövirtakuvio rakennuksen perustuksiin

Jäätymisen kestävien perustusten asennuskuva: a - normaali; b - matala

Pakkasenkestävät matalat perustukset:
a - lämmitetyt rakennukset; b - lämmittämättömät rakennukset

Jos haluat poistaa edellä mainittujen ongelmien todennäköisyyden, sinun on lämmitettävä pohja. Mutta tämä ei ole kaikkia syitä. Monilla Venäjän alueilla, etenkin keskialueella, maaperällä on savirakenne, ts. hellittävät. Frostin aikana tällaisten maaperän tilavuus kasvaa merkittävästi ns. pakkasella. Voimantuvien voimien vaikutuksen alaisena talon perusta voi muuttua ja muuttua.

Pohjan ja lämmittimen lämmitys

Kellarin ja pohjan kattava ulkoseinän ansiosta voit poistaa tämän mahdollisuuden tai ainakin minimoida sen esiintymisen riskin.

Sisäisen ja ulkoisen eristyksen ominaisuudet

Kellarin lämmitys voidaan toteuttaa sisäisellä ja ulkoisella tekniikalla. Jokaisen heistä kutsutaan lukemaan lisää.

Kellarin ulkoeriste ratkaisee seuraavat tehtävät:

 • auttaa parantamaan mikroilmastoa talon tiloissa;
 • suojaa kellarista maanalaisista, pohjavesistä ja ilmakehän sedimenttisestä kosteudesta;
 • poistaa mahdollisuuden laskeutua tiivistetyn kosteuden seiniin kellarista, mikä takaa rakennusmateriaalien suojauksen ennenaikaiselta tuhoutumiselta.

Sisäinen eristys tekee ulkoisen eristyksen kaltaisia ​​toimintoja.

Käytännössä pohjan eristys sekä sisä- että ulkopuolelta antaa suunnilleen saman tuloksen. Pääero eroaa vain rakennuksen ulkonäöstä lämmöneristyksen jälkeen. Ulkoisen eristyksen tapauksessa tavallisesti käytetään ylimääräistä viimeistelyä, jonka seurauksena pohjalla on houkuttelevampi ulkonäkö.

Kellarikerros sisäpuolella

Ulkoisen ja sisäisen eristyksen samanaikaisen järjestämisen tarve puuttuu.

Se on tärkeää! Kellari on pakollisen eristeen alainen, vaikka ei ole varustettua ja ylläpidettyä kellarikerrosta.

Kuinka paljon materiaalia tarvitaan kellarin eristämiseen?

Eristysmateriaalin vaaditun määrän määrittämiseksi on ensin tunnettava pohjan kokonaismitat. Yleensä tietoja tästä on sisällytetty rakennussuunnitelmaan, mutta on parasta tarkistaa kaikki paikoillaan ottaen huomioon todelliset indikaattorit.

Esimerkki rakennuksen mitoista ilmaisee ilmaa

Ensinnäkin mittaa pohjan pituus lämpöeristyksellä. Tämä indikaattori voi poiketa rakennuksen seinien kokonaispituudesta. Esimerkiksi monet kehittäjät kieltäytyvät eristämästä avoimen terassin kellarista.

Seuraavat arvot annetaan vain esimerkkinä, joten laskentajärjestys on selkeä.

Kaiken kaikkiaan talon seinät ovat pituudeltaan 69,6 m. Avoimen terassin kummankin sivun pituus on 4,4 metriä, ts. 17,6 m. Lisäksi pienet kuistit jätetään lämmöneristyskohteiden suunnitelman ulkopuolelle. Niiden pituus on 1,7 m, yhteensä 3 tällaista kuistia, yhteensä - 5,1 m.

Kun otetaan huomioon kaikkien eristämättömien tonttien pituus talon seinämien kokonaispituudesta, saadaan arvo, joka on 49,6 m. Lämpöeristetyn pinnan alueen määrittämiseksi kerrotaan saatu indikaattori kellarikerroksen korkeudella. Tässä esimerkissä se on 0,4 m. Laskennan tulos on 19,84 m 2. Johtopäätöksenä on, että pyöristetään saatu arvo lähimpään kokonaislukuun. Lämpöeristetyn pinnan tuntemisen avulla voit helposti määrittää tarvittavan määrän eristemateriaalia.

Kellarikerroksen materiaalivaatimukset

Kun otetaan huomioon kellarikerroksen lämpöeristeen merkitys ja sen alueen laskentamenetelmä, on aika oppia materiaaleista, jotka soveltuvat tämäntyyppisen rakenteen eristämiseen.

Lämmöneristysmateriaalin on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 • on matala lämmönjohtavuus. Se riippuu suoraan siitä, kuinka tehokkaasti lämpöä ylläpidetään.

Vaahdon ja EPPS: n ominaisuudet

Edellä mainitut vaatimukset täyttyvät laattoilla ja nykyaikaisilla ruiskutetuilla eristemateriaaleilla.

Se on tärkeää! Mineraalivilla on suosittu ja erinomainen erottelu kaikilta osin. Ainoa merkittävä haitta tästä materiaalista on pieni kosteuden kestävyys. Tämän vuoksi mineraalivillaa voidaan käyttää yksinomaan sisäisiin eristyskohteisiin. Ja jopa tällaisissa olosuhteissa on tarpeen varustaa monikerroksinen vedeneristysjärjestelmä, joka lisää suunnitellun tapahtuman monimutkaisuutta ja kokonaiskustannuksia. Tästä syystä kannattaa olla käyttämättä mineraalivillaeristystä pohjan eristämiseksi.

Minvat - ei paras kellari kellariin

Pohjan eristysjärjestys sisä- ja ulkopuolelta vakiolosuhteissa suoritetaan samassa järjestyksessä. Erot voivat olla paitsi hydro- ja höyrysulun sijainti, jos käytetty lämmitin tarvitsee läsnäoloaan:

 • jos kellari on eristetty ulkopuolelle, ensin seinälle kiinnitetään höyrysulku, sitten eristysmateriaali ja sen päälle vedenpitävä;
 • jos eristys tehdään sisäpuolelta, seinälle kiinnitetään ensin vedeneristyskalvo, eristys, ja vasta tämän jälkeen höyrysulku.

Lämpöeristeen vaahto

Materiaalin perusteet

Hän on vaahtopolystyreeni. Myydään lautasmuodossa. Siinä on useita etuja, joista loppukäyttäjälle merkittävimpiä ovat vähäinen lämmönjohtavuus ja edulliset kustannukset.

Tämän lisäksi tavanomainen vaahto pyrkii absorboimaan kosteutta, jonka vaikutuksesta sen tekninen ja toimintakyky heikkenee merkittävästi.

Vaahtoominaisuudet ja -merkit

Tämän välttämiseksi vaahdon pohjan eristys suoritetaan yhdessä korkealaatuisen vedeneristyksen kanssa. Useimmiten käytetään valssattuja materiaaleja tai bitumipolymeeripohjaisia ​​nestesulkulaitteita kosteuden suojaamiseksi.

Vedenpitävyyden ja eristyksen yhdistelmä

Yksinkertaisen vaahdon huomattava haitta on suhteellisen vähäinen. Jotta materiaali pystyy selviytymään sille osoitettujen tehtävien toteuttamisesta niin kauan kuin mahdollista ja tehokkaasti, on lisäksi varmistettu, että se on suojattu maaperän paineelta tiiliseinämän kanssa (puolikas paksuus on riittävä ulkopuolisella suojalla) tai profiilipolyeteenikalvojen avulla.

Suuritiheyksiset polyeteenikalvot

Valmistelu lämpenemiseen

Ennen vaahdon pohjan eristämistä suoritetaan useita valmistelevia toimintoja. Sekvenssi on seuraava.

Ensimmäinen vaihe. Pintapuhdistus

Seinät puhdistetaan rakennuspölystä ja muista epäpuhtauksista. Tämä työ on kätevä suorittaa suihkeen avulla. Jos tällaista ei ole, ota tavallinen harja ja puhdista pölyn pohjan perusteellisesti.

Toinen vaihe. Seinätaso

Sääntöjenvastaisuuksien vuoksi ne on poistettava. Kaikkien yli 10 mm: n kokoiset masennukset ja kohoumat johtavat vaahdon heikentymiseen.

Kohdista seinät kipsillä

Tasoitamme seinien rappauslaasti. Osta se (pakkauksessa ilmoittaa, mitä pinta-alaa voidaan peittää tällaisella koostumuksella) ja valmistella valmistajan ohjeiden mukaisesti (myös pakkauksessa).

Valmiin liuoksen pinnan tasoitus on seuraava:

 • joka määritetään lämpöeristettyjen seinien kaarevuudella. Ota rakentamisen taso, aseta se pystysuoraan seinään ja määritä ero alemman ja ylemmän sijoittelupisteen väliin. Eroja alle 10 mm ei voida korjata - vaahto selviää. Mutta on parempi tasoittaa jopa pieniä virheitä. Tämä voidaan tehdä paksuisella alukerroksella. Merkittävimmät poikkeamat huomioon ottaen seinä on tasoitettava kipsiseoksella majakien mukaan. Käytä pystysuuntaista laskuputkea pystysuoran pudotuksen määrittämiseksi. Seinille asetetaan sopivia merkkejä;
 • aseta majakat. Tarvittavien rajojen asettamisen jälkeen vaakakiskot on asennettu esimerkiksi puulevyiltä.

Asennusjärjestelmän merkkivalot

Kipsilevyjen asennus näyttää tältä.

Heille sinut ohjataan erojen ylemmistä arvoista (korkeintaan 1 cm). Rake lepää seinää vasten pystysuorassa asennossa ja kiinnitetään alabasterilla. Kiinnitä ensin äärelliset profiilit. Kiinnityksen pystysuuntaus tarkastetaan rakennustasolla. Äärimmäisten profiilien välissä kiinnityslinja venytetään ja ohjataan sen avulla välirrofiilien asennusta. Valitse vaihe, jossa maamerkit asetetaan nykyisten sääntöjen leveyden mukaisesti - tätä työkalua käytetään viimeistelemään kipsi kerros;

Valokuvalevyllä kellarissa on ensimmäinen kerros majakkaissa

Kolmas vaihe. pohjamaali

Levitä alusta pohjaan. Valmisvalmisteisia sävellyksiä on myytävänä, joten sinun ei tarvitse kohdata vaikeuksia valmistuksen aikana. Pohjamaalauksen käyttämiseksi kellari seinään on parempi käyttää harjaa - loput pöly ja muut pienet roskat poistetaan pinnalta.

Neljäs vaihe. Lujittavan verkon asennus

Lujittavan verkon asennus

Kuten todettiin, vaahtoeristys suoritetaan pakollisella vahvistuksella. Tätä varten voit käyttää laastaria 140-160 g / m2. Ristikko kiinnitetään seinään, jossa on niittien tai liiman avulla rakennettava nitoja (pinta peitetään liimalla ja ristikko upotetaan siihen).

Vahvistusverkko lämmittämällä polyfoamia

Käytä kätevyyttä leikkaamalla verkko nauhoihin pohjan korkeuden mukaan. Liimaa ne niin, että eristyslevyn alla on ruudukko noin 100 mm. Jäljelle jäävä materiaali eristyslevyn kiinnittämisen jälkeen kääritään ja liimataan siihen. Samanaikaisesti tämä läppä liimataan edelleen pääverkkoon (käytetään viimeistelyn järjestämiseen, esimerkiksi koriste-kipsiin), kun liimaus ja naulaan eristyslevyt pohjaan.

Suositukset liiman kunnollisesta käytöstä

Lähin rautakaupassa voit ostaa liimaa, joka on suunniteltu erityisesti vaahdon kiinnittämiseen eri pinnoille. Suosituksia seoksen valmistamiseksi, kerrostetun kerroksen paksuuteen ja liiman kuivauksen aikaan ei ole annettu: nämä parametrit voivat vaihdella spesifisestä koostumuksesta riippuen ja ne on yksilöity valmistajan ohjeissa.

Liima vaahtomuovia varten

Seinät on jo kohdistettu, joten alustavia viivoja ei tarvitse venyttää ennen levyjen liimaamista - rakennustaso riittää. Tärkeintä on varmistaa, että eristyselementtien tiukka liittyminen varmistetaan ja ne sijaitsevat yhdessä tasossa.

Liimaseoksen valmistamiseksi on sopivinta käyttää rakennesekoitinta tai porata sopivan suuttimen kanssa - homogeenisen koostumuksen käsitteleminen on äärimmäisen vaikeaa. Sen sijaan se alkaa vain kovettua, sen sijaan että pystyt tarjoamaan tarvittavan yhdenmukaisuuden.

Liima-aineen kiinnittämiseen vaahtoon tarvitaan 2 työkalua: tavallinen spatula ja sen erityinen kampa-hammastettu lajike. Ensimmäisen työkalun avulla liimaa levitetään vaahtoon, toinen spatula levitetään tasaisesti levyn pinnan yli. Levyn reunoihin ja sen keskelle levitetään lisäosa sideaineesta.

Jos päätät olla kiinnittämättä pohjaa etukäteen (tämä ei ole mahdollista, jos pudotuksen suuruus ei ylitä 10 mm), kiinnitä liima seinään, täytä urat seoksella ja "irtoavat" ulkonevat alueet - tämä tasoittaa hieman pintaa. Lisäksi sideaineseoksen tulee olla jaksottainen rivissä, joka levitetään seinään liimattavan levyn kehän ympärille. Tämä varmistaa eristyslevyjen tiukemman asentamisen seinään.

Se on tärkeää! Älä käytä asetonia, bensiiniä ja yleensä minkäänlaisia ​​liuottimia sisältävän vaahtoliiman asentamiseen - eriste romahtaa. Asema on merkityksellinen muille materiaaleille, jotka perustuvat polystyreeni-vaahtoon.

Asennuksen eristys

Joten olet laatinut pohjan tulevalle eristykselle ja selvittänyt liima-aineen erityispiirteet vaahtomuovia varten. On aika asentaa eristyselementit. Työjärjestys on annettu alla.

Ensimmäinen vaihe. Liimaa vaahto

Liimaa (tai ilman sitä liiman levittämisen jälkeen seinään riippuen jälkimmäisen alkuperäisestä tasosta), joka on leikattu alustavasti vaadittujen yleisten ominaisuuksien mukaisesti, puristetaan tiukasti pohjaa vasten. Paremman sovituksen varmistamiseksi vaahto koskettaa kevyesti seinää. Tätä varten voit käyttää vaaleaa puupalkkia. Oletetaan myös, että mainittu palkki on levitetty laudalle ja sitä tapetaan kevyesti ja varovasti puukoukulla.

Jos korkean lämmöneristyskerroksen koostumus on useampi kuin yksi rivi vaahtolevyistä, aloita elementit alimmasta rivistä mistä tahansa kannen kätevästä kulmasta. Levyt on samanaikaisesti asennettava shakkilaudalle T-muotoisten liitosten muodostamiseksi.

Vaahtolevyjen sijainti

Se on tärkeää! Vaahdon alaraja on tuettava tasaisella, vakaalla alustalla, esimerkiksi pohjan pohjalla tai hiekalla ja sillatäytteellä, joka on varustettu tukipohjan rakentamisen aikana. Jos et ole tällainen, etukäteen, kynsistä erityinen profiili kellari seinään - lämpöä eristävät levyt tulevat siihen. Muussa tapauksessa eristeen "löysä" alareuna voi liu'uttaa seinää pitkin, ennen kuin liimalla on aikaa tarttua ja varmistaa sen turvallinen kiinnitys.

Toinen vaihe. Eristeiden lisäkiinnitys

Vaipan kiinnittimien sijainti

Odottamisen jälkeen 1-2 päivää (määritä tarkka aika liiman asettamisesta valmistajan ohjeiden mukaan), anna eristyksen lisää kiinnittämistä tukien, sateenvarjojen avulla. Jotta asennuksen helppous olisi helpompaa, esivalmistele reiät asennuskiinnittimien asennuspisteiden sijainteihin.

Jokainen arkki on kiinteä viisi tapaa: yksi keskiosa, loput - kulmat. Sateenvarjot upotettiin vaahtoon pari millimetriä.

Polyfoam-levyt on kiinnitetty tukaan, sateenvarjoihin

Hyvä neuvoja! Polystyreenilevyjen kiinnittämiseen on suositeltavaa käyttää muovisuojalla varustettuja sateenvarjoja - kylmäsiltojen määrä vähenee.

Ruuvit ruuvataan sisään asennettuihin tappeihin, nauloja ajetaan tai mihin tahansa muuhun sopivaan kiinnikkeeseen.

Kolmas vaihe. Lämmöneristyspinnan tasoitus ja siihen liittyvä valmistelu

Lämmöneristyspinnan tasoitus ja siihen liittyvä valmistelu

Ennen lämpösuojauskerroksen vahvistamista toimi seuraavasti:

 • tiivistää sisennykset jäljelle, kun uimapenkit on upotettu vaahtoon kittiä käyttäen;
 • poista eristävien levyjen ulkonevat osat. Tätä varten on kätevää käyttää erityistä maaliranketta;
 • Tiivistä eristyselementtien väliin kitti. Putken sijaan voit käyttää murskattua vaahtoa tai kokoonpanovettä - tällä hetkellä kaikki riippuu aukkojen koosta. Ihanteellisessa mielessä heidän ei pitäisi olla ollenkaan;
 • Muista aikaisemmin kiinnitetty vahvistusverkko (10 cm sen pituudesta on eristyksissä, loput kunnes tämä hetki pysyi vapaana). Kiinnitä verkon vapaa osa vaahtoon ja kiinnitä kitti kerroksella;
 • käytä pohjamaalia eristyspinnalla, koska Edellä mainittujen vaiheiden toteuttamisen aikana vaahto on ehdottomasti likainen ja suurella todennäköisyydellä pienet pinta-epäsäännöllisyydet ilmestyivät.

Tuloksena saat tasaisen puhtaan pinnan, joka on valmis myöhempään vahvistamiseen.

Neljäs vaihe. vahvistaminen

Jatka eristekerroksen vahvistamista käyttäen lasikuitua. Tässä vaiheessa tarvitset polystyreenin vahvistuskittiä. Kypsennä ja käytä valmistajan ohjeiden mukaan. Koostumusta suositellaan käytettäväksi kahdessa kerroksessa.

Työ alkaa alustan kulmista. Menettely on seuraava:

 • vaaditun koon silmäkoko on katkaistu;
 • käyttämällä eristyspinnalla olevaa lastalla levitettyä noin 2 mm: n yhtenäistä vahvistuskittiä;
 • verkko levitetään levitettyyn seokseen ja puristetaan tiukasti lämpöeristettä vasten lastalla. Spatuli tekee liikkeet sivulle ja alas, aivan kuten kun seinät liimataan tapetilla. Naapurimaiset verkkoelementit pinotaan 10 senttimetrin päällekkäin;
 • toinen kerros kipsi levitetään päälle. Suositukset ovat samoja.

Lujituksen ansiosta lasikuitu luo yhden tasaisen eristävän pinnan. Tämä poistaa riskin, että julkisivu on poistettu, halkeamia ja muita vikoja.

Kellarin eristys ekstrudoitu polystyreeni vaahto

Kellarin eristys ekstrudoitu polystyreeni vaahto

Materiaalin perusteet

Suulakepuristettu polystyreeni useammin kuin muut kellarikerroksen eristämiseen käytetyt materiaalit. Oikein varustetulla eristyksellä on pieni lämmönjohtavuus (noin 0,032 W / m 0 C), erinomainen puristuslujuus (vähintään 3 kertaa suurempi kuin yksinkertaisen vaahdon) ja pitkä käyttöikä.

Lämmittimen kynnet, ominaisuudet

Laadukas ekstrudoitu polystyreenivaahto on homogeeninen rakenne, huokoset suljetaan, mikä eliminoi veden tunkeutumisen vaaraa materiaaliin. Tämä tarjoaa myös erinomaisen jäätymisvastuksen. Aineiston keskimääräinen käyttöikä on 40-50 vuotta.

3-12 cm paksuiset puristetut polystyreeni-vaahtolevyt ovat myytävänä. Optimaalisen paksuuden määrittämisessä otetaan huomioon seuraavat parametrit:

 • varustetun kellarin ja sen toiminnallisen tarkoituksen olemassaolo;
 • kellarin materiaalinvalmistusseinät;
 • kellarin seinien paksuus;
 • ilmapiiriä työelämässä.

Esimerkiksi Venäjän federaation keskivyöhykkeellä sijaitsevien rakennusten lämpöeristykselle on suositeltavaa käyttää vähintään 5 cm: n levyisiä levyjä, joiden paksuus on 6-10 cm. nämä rakenteen osat jäätyvät nopeimmin.

Socle penopleksin lämmittäminen

Ekstruudoitetun polystyreeni-vaahdon käyttöominaisuudet

Eristys asennetaan vesihöyry- tai höyryeristysmateriaalin päälle riippuen siitä, onko eristys suoritet- tuna kellarissa tai sen ulkopuolella (aikaisemmin kuvattu menettely). Kiinnitys tehdään mastiksi bitumipolymeerillä tai polyuretaaniliimalla. Seos on pisteviiva levyn pinnalle (125 x 60 cm: n levyisille levyille, muuten keskittyen käytettyjen eristyselementtien mittoihin). On tärkeää, että liima ei sisällä orgaanisia liuottimia.

Vaihtoehdot liiman levittämiseen vaahtolevyyn

Suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon lämpöeristyslevyissä on enimmäkseen L-muotoinen lovi pitkin kehää. Tällaisen rakentavan ratkaisun ansiosta levyt voidaan kiinnittää lukkoon ilman kylmäsiltojen esiintymistä. Liitokset päällystetään mastilla / liimalla.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä siihen, että puristettuja polystyreenilevyjä voidaan asentaa 2 kerrokseen. Jotkut asiantuntijat uskovat, että käyttämällä sopivaa liimaa / mastista se voidaan tehdä, koska laatan laadukkaan tarttumisen ansiosta ne yhdistyvät yhdeksi rakenteeksi. Tässä tapauksessa kylmäsiltojen riskin minimoimiseksi on välttämätöntä valvoa, että alapuolisen kerroksen saumat eivät ole samansuuntaisia ​​alla olevan eristävän päällysteen saumojen kanssa.

Aseta levyt kahteen kerrokseen

Muiden ammattilaisten mukaan ei ole syytä eristää kaksinkertaista kerrosta maaperän pystysuoran siirtymisen voimien vaikutuksesta rakenne voidaan kerrostua. Tulevaisuudessa levyjen välinen kuilu täyttyy vedellä ja tämä heikentää eristystä.

Eristyslevyjen alempi horisontaalinen rivi, kuten tilanteessa, jossa vaahto on, on tuettava vakaan kiinteän pohjan päälle. No, jos säätiöllä on erityinen reunus. Jos ei ole, voit kiinnittää erityinen U-profiili pohjan seinään yläkulmalla tai korostaa hiekka- ja soramateriaalin täyttöä, jonka yläpuolella säätö on järjestetty.

Asennuspohjapinta

Lämpö tuodaan kellarin yläosaan ja yhdistetään seinien eristykseen. Puutteiden puuttuminen on pakollinen sääntö. Jos mitään, eristyslaatu heikkenee huomattavasti.

Vaahtopolystyreenilevyjen lisävahvistusta varten, kuten edellä kuvatulla yksinkertaisella vaahdolla, käytetään mekaanisia kiinnittimiä. Ammattilaiset suosittelevat levytulppien käyttöä tähän tarkoitukseen. 125x60 cm: n levy on kiinnitetty neljällä tapilla.

Se on tärkeää! Kiinnitys suositellaan suoritettavaksi muovipinnoitetuilla tangoilla varustetuilla kielekkeillä. Ideaalisti sauvan tulisi lisäksi olla terminen pää. Tämä eliminoi kylmäsiltojen riskin.

Jos jalustan myöhempi viimeistely on suunniteltu ohuella kipsikerroksella, lasikuituverkko kiinnitetään lämpöeristyslevyjen päälle. Jos kipsilevyn paksuus on yli 3 cm, raudoitus tulee tehdä metalliristikkoa käyttäen. Asennusta varten käytetään erikoiskittiä sijasta astian muotoisia tappeja.

Mesh on asennettu levyille

Vuori on kiinnitetty joko paksuun kipsikerrokseen (jos seinämä on epätasainen) tai suoraan seinään lämmöneristyslevyjen kautta. Toisessa tapauksessa upotetut elementit tai mekaaniset kiinnittimet, esim. Tupsut, on esiasennettu seinään.

Ohjeet eristyskylmäsulakepuristettua polystyreenivaahtoa varten

Taulukossa on yksityiskohtainen ohje, kuinka eristää kellari ekstrudoitu polystyreenivaahto.

Valmista materiaalit työhön.

Ensinnäkin tarvitset itse puristettua polystyreeniä. Suuntaviivat aiemmin mainitsemien vaadittujen eristysmäärien laskemiseksi.

Toiseksi ostakaa vahvistusverkko. Sen kokonaispinta-alan tulee olla 2,3 kertaa eristysmateriaalin pinta-ala. Miksi juuri niin - ymmärrät, kiinnittäen huomiota vastaaviin työvaiheisiin.

Kolmanneksi ostaa liimaa ekstrudoituneen polystyreeni-vaahdon kiinnittämiseen. Laskettaessa oikeaa liimaa, lue valmistajan ohjeet.

Video - Liima-vaahto PENOSIL polyfoamille ja polyuretaanivaahdolle. vertailu

Pöytä. Kellarin eristys

Lisäeristeitä liimauseristyksestä

Mekaaninen levyn kiinnitys

Liiallisen vaahdon poistaminen

Puhdistus ja vahvistaminen

Valmis eristekakku ekstrudoitu polystyreeni on jotain tällaista.

Lämpöeristyskakku puristetulla polystyreeni-vaahdolla

Muita viimeistelyn viimeistelyjä tehdään. Tietoja niistä selostetaan yksityiskohtaisesti käsikirjan asianomaisessa osassa.

Vastaavassa sekvenssissä eristys suoritetaan Penoplexin ja muiden vastaavien materiaalien avulla.

Socle-polyuretaanivaahdon ammattilainen lämmitys

Polyuretaanivaahdon lämmittäminen

Se on tärkeää! Tietoa polyuretaanivaahdosta on vain tiedoksi. Tämän materiaalin valmistukseen ja sen myöhempään soveltamiseen erikoislaitteiden avulla. Se on melko kallista ja tällaisen yksikön hankkiminen yhden käyttökerran vuoksi tuskin on kohtuullinen ratkaisu. On paljon kannattavaa vuokrata laitetta ja vielä parempi kääntyä ammattilaiselle, koska Tällaisten ruiskujen asianmukai- selle käytölle on oltava asianmukaiset tiedot ja taidot.

Polyuretaanivaahto - sumutettu polymeerimateriaali, joka syntyy erikoiskomponenttien sekoittumisesta. Seoksen valmistus suoritetaan suoraan lämmöneristyskohteiden kohdalla.

Materiaali, kuten on todettu, levitetään käyttämällä erikoislaitteita (samaa, jota käytetään seoksen valmistamiseen) ja kovettuu jopa 20 sekunniksi.

Polyuretaanivaahdolle on ominaista äärimmäisen pieni lämmönjohtavuus - jopa 0,028 W / m 0 C. Eristyksen suuri etu on se, että sen sovellusvaiheessa muodostuu jatkuva eristekerros ilman saumoja ja muita vastaavia hetkiä, mikä takaa korkealaatuisen eristyksen ja eliminoi sillan riskin kylmä sää Samanaikaisesti materiaalin levittäminen vaatii paljon vähemmän aikaa ja työvoiman investointeja eikä levyteristeiden asennusta.

PUF: n fysikaaliset ominaisuudet

Suulakepuristetun eristeen ainoa merkittävä haitta on huomattavasti korkeampi kustannus verrattuna aiemmin eristettyihin lämmittimiin.

PPU suihkutus hinta

Polyuretaanivaahdon vahvuusindikaattori riippuu pitkälti sen tiheydestä. Lämmöneristys toimii sellaisissa paikoissa kuin pohja ja jalusta tehdään materiaalilla, jonka tiheys on 60 kg / m 3. Tällaisen polyuretaanivaahdon vahvuusindeksi on vähintään 0,25 MPa 10%: n kannalla.

Lämpöeristys laskeutuu kerroksittain. Kunkin levitetyn kerroksen paksuus on 1,5 cm. Eristyksen paksuus ei ole mitattavissa hakuprosessin aikana - indikaattori määritetään "silmällä", joten päällikön pätevyys on erittäin tärkeä.

Kerroksen paksuus määritetään ensisijaisesti alueen ilmastollisissa olosuhteissa. Esimerkiksi Venäjän federaation keskilevyllä 5 senttimetrin eristyspaksuutta pidetään optimaalisena.

Pinnoituksen viimeistely, eristetty polyuretaanivaahdolla, voidaan tehdä kipsillä. Ennen levittämistä on tarpeen leikata eristyksen ulkonevat osat terävällä veitsellä. Seuraavaksi pinta pinnoitetaan ja peitetään viimeistelyllä.

Pohjan lämmitys, socle

Eristetty pohjakerros

Viimeistely viimeistely tekee kynän ulkoasusta vakaamman ja houkuttelevamman. Joissakin tapauksissa, kuten on todettu (vaahtoa käytettäessä), maali sisältää lisäksi suojaavia toimintoja, jotka takaavat eristyskerroksen eheyden ja stabiilisuuden. Suosituimmat ovat 2 vaihtoehtoa eristetyn kellarikerroksen viimeistelyyn:

 • koriste-kipsi;
 • tiili (kivi).

Eristetty pohjakerros

Ensimmäinen vaihtoehto soveltuu sekä sisä- että ulkokäyttöön, toinen näyttää paremmalta, kun sitä käytetään ulkokäyttöön. Halutessasi voit käyttää muita menetelmiä pintojen koristelemiseksi harkintasi mukaan, mutta suosituimmat ovat ehdotetut menetelmät.

Viimeistelylaatta koristeellinen kipsi

Olet jo perehtynyt kipsiprosessin tekniikkaan tutustumalla kattopinnan seinien tasoitusohjeet ennen eristyslevyjen liimaamista. Noudata annettuja ohjeita (useimmissa tapauksissa voit kieltäytyä esiasennetuista majakoista rajoittamalla itseäsi tarkkailemalla sovitetun kerroksen tasaisuutta käyttämällä tasoa), noudattamalla suosituksia koristekasveihin.

Viimeistelylaatta koristeellinen kipsi

Neuvosto ensin. Käytä sopivaa aluketta. No ilmenee itsestään erityisenä alukkeena Contact Plus-sarjasta.

Toisen neuvoston. Käytä oikeaa kipsiä. Täysin sopiva julkisivu kipsi tyyppi kuori kuoriainen. On paljon valmistajia - valitse harkintasi mukaan. Sekä väriaineisiin (pigmentoituneita) että lisämaalaukseen suunniteltuja koostumuksia ja seoksia on myytävänä. Kuorenkuoriainen on melko kallis, mutta tulos oikeuttaa investoinnin - perusta on upea ulkonäkö pitkällä palvelusvuosilla. Voit valita esimerkiksi muunneltuja koostumuksia sisältäen 1-3 mm kiinteät hiukkaset.

Kolmannen neuvoston. Seuraa tekniikkaa oikean kuoren kuoriaisen kipsiä. Käytä seosta metallilasta. Työkalun työosan paksuuden tulisi olla yhtä suuri kuin kuorenkuoriaisen koostumukseen sisältyvien hiukkasten koko. Kun käytät kipsiä, käsitellä pinta välittömästi kellukkeella, jolloin tehdään pyöreitä liikkeitä. Liikettä ylös ja alas myös sallitaan. Lopullisen "piirustuksen" ominaisuudet riippuvat suoraan valituista vaihtoehdoista - tämä päätös riippuu sinulle.

Float käsittely

Neljännen neuvoston. Yritä märätä raastin useammin - tee tehtäväsi helpommin. Kun päällystys on päässyt kuivumaan, kierrä se uudelleen, mutta lisää ponnistuksia. Tehtävän suorittamisessa sinä itse "tunnet" materiaalin ja saavuttaa tehokkaamman tuloksen.

Viidennen neuvoston. Jos mahdollista, kostuta pohjan pinta välittömästi täyttämällä kaikki tilat vastakkaisten kulmien väliin. Muussa tapauksessa saattaa esiintyä ruma nivelä.

Kuudes neuvosto. Maalaa maali (jos tällainen viimeistely on suunniteltu) vasta kun kipsi on täysin kuivunut. Työn järjestys määräytyy valitun koostumuksen ominaisuuksien mukaan. Maalaa sovelletaan yleensä kahdessa tasaisessa kerroksessa.

Tiilipintainen jalusta

Tiilipintainen jalusta

Tiilikuoren ansiosta eristysvastuksen lisäksi ei ole eristysvastusta maaperän paineelle vaan myös järjestelmän eristysominaisuudet kasvavat, ja tällainen jalusta näyttää olevan erittäin kiinteä.

Tiili-vuorattu jalusta

Pintamaalaukseen ei ole tarpeen edes ostaa uutta tiiliä: jos sinulla on vanha, käytetty materiaali, voit käyttää sitä. Seinämateriaalin etupuolella on vain koristeellinen lakka, ja sitten luonnollisesti vanhentunut materiaali tulee vieläkin kauniimpi.

Työ suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • esittäjä vetäytyy 10-20 mm lämpöeristetystä alustasta;
 • asetti ensimmäisen tiilirivin. Muuraukseen käytetään sementin osasta, kolmesta hiekan ja veden jakeesta tavanomaista laastia, joka on välttämätön normaalipaksuuden homogeenisen seoksen saamiseksi;
 • seinän viereen sijoitetun ensimmäisen yläpuolella, suoraan lämmöneristyskerroksen läpi, käytetään halkaisijaltaan jopa 0,5 cm: n kynsiä (enemmän ei pääsääntöisesti vaadita). Nosta pituus niin, että kynsi pääsee seinään vähintään pari senttimetriä ja kiinnityspää, jonka pääosa on 2-3 millimetriä, on tiilillä;
 • leviäminen jatkuu vakiintuneella tavalla sidosten avulla puoliin tiilestä tai muulla menetelmällä, jonka esittäjä tuntee. Kynnet ajetaan jokaisen 3-4. Rivin jälkeen.

Seurauksena on, että seuraavassa kuvassa esitetyn rakenteen kaltainen vastaus ilmenee, ainoastaan ​​piiraan koostumus sisältää lisäksi käsikirjan tarkistuksen aikana kuvatut tasoitus- ja vahvistuskerrokset.

Plinth-tiilien viimeistelyjärjestelmä

Muurauskynsien sitomisen lisäksi voit käyttää galvanoidun teräsnauhan käyttöä, jonka leveys on 30-40 mm - kynnet (lukitukset). Yksi osa tuotetta kiinnitetään seinään kynsillä tai muilla sopivilla kiinnikkeillä, toinen kiinnitetään tiiliseinään. Klyimery näyttää tältä. Mitat näytetään esimerkkinä.

Kiinnittimet jalusta- ja tiiliteollisuudelle

Halutessasi voit ostaa galvanoidun levyn, aseta itsellesi sakset metallin kanssa työskentelemiseen, leikkaa työkappaleet haluamaasi nauhojen määrään ja yksinkertaisesti taivuta niitä pitkin akselin suuntaan - säästä rahaa saamalla samanaikaisesti tuotteita, jotka eivät ole huonompia.

Muutamia sanoja kellarin mineraalivillan eristämisestä

Kuten todettiin, mineraalivillaa kellarin eristämiseen ei ole paras ratkaisu, koska kosteuden kanssa kosketuksissa tämän materiaalin ominaisuudet heikkenevät merkittävästi.

Esimerkiksi puun / hirsirakennusten eristystyön aikana mineraalivillan käyttö on perusteltua paloturvallisuuden kannalta - toisin kuin polyuretaanipohjainen eristys, mineraalivilla ei tue palamista eikä aiheuta haitallisia aineita ihmisille voimakkaan lämmityksen aikana. Tilanne on erityisen tärkeä puulämmitteisen lämmityksen yhteydessä.

Lämminvesikerros mineraalivilla

Suoraan, lämpöeristystekniikka ei ole kovin erilainen kuin eristysmenetelmä vaahdon ja sen parannettujen muunnosten avulla. Ainoa aika on kiinnitettävä erityistä huomiota vedenpitävyyteen.

Tässä tapauksessa bitumipitoisuus bitumipolymeeripohjaan sopii hyvin.

Kaikista olemassa olevista muutoksista kumi-bitumin mastasia on osoittautunut parhaalla mahdollisella tavalla - vaikka rakennusten rakenteiden erilaiset muodonmuutoksetkinkin, kosteudenesteen laatu säilyy edelleen erinomaisella tasolla.

Mastikselle on tunnusomaista korkea tarttuvuus pesuaineilla, kipsipäällysteillä, alukkeilla jne. Samanaikaisesti mastiset aineet levitetään tavallisella harjalla tai rullalla. Koska mineraalivillan käyttö on sallittua vain peruspohjan sisäisellä eristyksellä, koska mastiksin käyttö aiemmin oikein valmistetulla seinillä ei aiheuta ongelmia.

Jos suositellaan aineen (jos tarpeen) valmistusta ennen käyttöä, suojaavan päällystekerroksen optimaalista paksuutta ja muita merkittäviä vivahteita mastin käytöstä, lue ohjeet erityisesti agentille. Nämä kohdat saattavat poiketa erilaisista koostumuksista.

Muuten kaikki tekniset vaiheet ja suositukset niiden toteuttamisesta, kun kellarikerros lämmitetään mineraalivillaa, pysyvät edellä mainittujen ohjeiden kaltaisina.

Perusteet eristyksen valitsemiseksi talon kellariin ja rakennuksen pohjan lämpöeristykseen

Talon tulee olla hyvin eristetty - se on axiom. Mökin vesi-, höyry- ja lämpöeristys on jotenkin mieleen vaatteissamme "säätilan mukaan". Villapusero ei jäätymään tuulettamattomassa ja kuivassa päivässä. Huonossa säässä, lämmön ylläpitämiseksi tarvitaan lisää vedenpitävää ja tuulenpitävää tuulitapaa tai sadesuojaa. Noin sama "mekko" ja talo. Tiili, betoni, puu, sivuraide, yhdessä vedeneristys - on "tuulitakki". Mutta tarvitsemme myös lämpöeristystä (samaa puseroa) ja höyrysulkua, joka suojaa eristys- ja rakennerakenteita lauhteelta. Vain silloin talo on "terve", eli mukava elää. Kuinka eristää rakennuksen pohja (perusta-base-blind) ja mikä eristys talon pohjaan on parempi käyttää, me kuvaamme alla.

Miksi tarvitsemme kellari- ja kellarieristyksiä

Talon pohjan lämmittämiseen tarkoitetaan "tappaa kaksi lintua yhdellä kivellä": ensinnäkin säätiön suojaamiseksi jäädytykseltä ja ennenaikaiselta tuhoutumiselta (kastepiste siirtyy eristävän kerroksen paksuuteen) ja toiseksi säilyttää lämpö kellarissa.

Lämpöeristys rakennusvaiheen aikana on edullisempaa kuin valmis talon lämmitys. Aloita työskentely alustan, soclen ja sokean alueen suojauksella. Oikean materiaalin valinta ja eristyksen asianmukainen asennus - takuu, että kesällä talossa ei ole kuumaa / tukevaa, ja kellarissa ei näy muotia.

Talvella talon pohjan eristys poistaa seuraavat ongelmat:

 • kylmä lattia ja seinät;
 • korkeat lämmityskustannukset;
 • tilojen epätasainen lämmitys;
 • muotin kasvu seinillä.

Talon kellarin kunnolliseksi lämmittämiseksi on tarpeen ottaa huomioon sekä ilmasto että lämmitys. Eristeen tyyppi valitaan lämpöresistanssin (R-arvon) ja taloudellisten mahdollisuuksien perusteella.

Katsaus eristysmateriaaleihin sokkelin ja sokean alueen osalta

Ulkoeristettä käytetään yleensä polystyreeniä, jonka lämmönkestävyys riippuu tiheydestä. Materiaali kestää suolaa ja makeaa vettä, heikkoja ja voimakkaita mineraalihappoja (lukuun ottamatta väkevää typpihappoa), emäksiä ja useimpia kasviöljyjä.

Ekstrudoitu polystyreenivaahto on erilainen:

 • pieni kosteuden absorptiokerroin (alle 0,3 tilavuusprosenttia);
 • lähes kapasiteetti;
 • korkea mekaaninen lujuus;
 • kestävyyttä.

Lisäksi on kätevää käsitellä materiaalia, se on melko kevyt ja sitä pidetään ympäristöystävällisenä.

Lämmöneristettäessä säätiötä, jalusta ja päällyste käytetään myös laajennettu savi, laajennettu vermikuliitti, rakeistettu polystyreeni vaahto (lisäaineena betoniseoksen).

Vaahdottu polyuretaanivaahto, jolla on alhainen lämmönjohtavuus (0,03-0,04 W / (m • K) ja korkea tarttuvuus) luo monoliittisen eristekerroksen ja täyttää kaikki halkeamat ja aukot, joten materiaalia käytetään usein talon pohjan lämpöeristykseen.

Kellarin sisäpuolen eristämiseksi asiantuntijat suosittelevat mineraalivillan käyttöä.

Miten eristää talon kellarissa: tekniikka

Eristys polystyreeni vaahto

Ulkopuolella kellari on usein eristetty polystyreenivaahdolla.

 1. Suorita talon vedenpitävä pohja. Koska rakennuksen tämä osa on suojattava paitsi sademäärästä myös pohjavedestä, tarvitaan "kaksoiseste". Pohja ja pohja käsitellään ensin bitumimastilla tai nestemäisellä polymeerimateriaalilla, jolloin rullan vedeneristys asetetaan.
 2. Styroksi on leikattu korkin korkeuteen.
 3. Kiinnitä materiaalilevyt. On huomattava, että levyjen alapään tulee olla tukia. Jos pohjaan ei ole erityistä ulkonemaa, niin metalliprofiili on asennettu ja aseta se ylöspäin.
 4. Liitokset on suljettu kiinnitysvaahdolla, mutta on suositeltavaa käyttää levyt, joissa on uria. Lämmöneristyspaneelit on lisäksi kiinnitetty levyn muotoisilla tapilla.
 5. Kiinnitä vahvistustekniikka styroforeen päälle.
 6. Majakat asetetaan 1,5-4,5 m korkeuteen: metalliprofiili kiinnitetään sementtilaastilla.
 7. Kipsi pinta: heitä sementtilaasti ja kohdista majakat.
 8. Anna ratkaisun napata ja poistaa majakat.
 9. Korvaa pinta, peitä kalvolla ja jätä "kypsyksi" muutaman viikon ajan. Levitä säännöllisin väliajoin vedellä nopeasti kuivumisen ja halkeilun estämiseksi.
 10. Prosessin rappaus tai kyllästäminen vedeneristys.
 11. Pohjamaalaus ja laita kerros koristeellinen kipsi. Polystyreeni-vaahdon kellarikerroksen viimeistely suorittavat myös laattoja, tiiliä, kiviä, sivuraitaa.

Pohja on kaksikerroksinen eristys ekstrudoitu polystyreenivaahto. Tällä menetelmällä materiaali on sijoitettava siten, että ylemmät levyt limittyvät alemmalle kerrokselle.

Se on tärkeää! Kellarikerroksen ja materiaalien lämmöneristyksen välille ei saa olla aukkoja, jotta kylmäsiltoja ei olisi jäljellä.

Pysyvän muottien käyttö

Yksityiskohdat kiinteistä polystyreeni-muotteista muistuttavat muotoilijan "Lego" elementtejä. Jokainen lohko on varustettu ulkonemilla ja urilla, joiden sisällä on hyppyjä.

Asennetun vaahtomuovilevy seuraavasti:

 1. Muottipeltiä työnnetään valmistetulle betonipohjalle, jossa on ulkonevat lujitustangot ja yhdistetään ura-kampalukot. Lisätiedot kiinnitetään myös niitteillä.
 2. Rebar asetetaan tarjotut urat. Asenna pystynauhat.
 3. Betoni kaadetaan tasaisesti.

Lämmöneristeen muodostaa laajennetun polystyreeni muotti, joten perustaa ja pohjaa ei tarvitse lämmittää. Totta, tarve suojata rakenne kosteudelta.

Saumaton eristys

Polyuretaanivaahdon suihkutusmenetelmä on vaihtoehto klassiselle versiolle (jalustan leikkaus ekstrudoitu polystyreeni vaahto). Tällä lämmöneristysmenetelmällä jää jäljelle vähintään lämpötilasillat - seinän osat, joiden R-arvo on alhainen. Kellarin ja PUF: n kellarikerroksen eristämiseen tarvitaan erityinen asennus komponenttien ja suojavarusteiden sekoittamiseen. Eristys suoritetaan kerroksittain. Optimoitu paksuus jalustaan

Talon pohjan lämpöeristyksen edut PPU: n avulla:

 • täydellinen saumojen puute;
 • hyvä äänieristyskyky;
 • kosteuden kestävyys;
 • kestävyys;
 • materiaalin keveys riittävän voimakkaasti;
 • korkea tarttuvuusaste;
 • paloturvallisuus.

Jos talon kellarikerroksen eristäminen laajennetulla polystyreenillä on helppo tehdä omalla kädelläsi, tarvitset tiettyjä taitoja PPU: n ruiskuttamiseen, joten tarvitset ammattilaisten apua.

Kellarikerros sisäpuolella

Talon pohjan solmu vaatii ulkoista lämpenemistä. Sisäinen lämmöneristys on enemmän illuusio, koska se ei ole todellinen suoja kylmää vastaan. Mutta jos rakentamisvaiheessa kellari ja säätiö eristettiin missään syystä, ja sittemmin ei ole mitään mahdollisuutta tai halua tehdä paljon työtä (vaatii tuhoamaan sokean alueen, paljaan osan säätiöstä jne.), Sitten he yrittävät "pettää fysiikkaa" ja lämmittämällä pohjaa sisäpuolelta.

Kiinnitä huomiota! Korkealaatuinen vedenpitävyys on välttämätön (mahdollisesti kaksinkertainen), jotta eristys ei kastuisi.

Ekstrudoituneen polystyreenivaahtomuovin ja polyuretaanivaahdon lisäksi käytetään mineraalivillaa lämmöneristykseen. Aloita työskentely vedeneristyskerroksen kanssa. Sitten ne kiinnittävät metallikehyksen, jonka solut ovat täynnä kivennäisvillaa. Suunnittelu on suljettu höyrysuojakalvolla ja päällystetty kipsilevyllä.

Polystyreeni-vaahdon pohjan viimeistely

Taloudellisimmaksi katsotaan mahdollisuus viimeistellä koristeellinen kipsi. Sinun kannattaa kuitenkin pohtia useita vivahteita. Kipsi valmistetaan sementtiä, joka täyttää jäätymisvastuksen ja vedenpitävyyden vaatimukset. Sen lisäksi sen on oltava vahva ja hyvä tartunta. Mutta vaikka nämä ehdot täyttyisivät, kattavuus on päivitettävä muutamassa vuodessa.

Käytännöllinen ja suhteellisen halpa verhousmateriaali on sivuraide, joka kestää merkittäviä lämpötilamuutoksia. Se suojaa luotettavasti tiilen tai keinokivetettä. Kalliimpi vaihtoehto - luonnonkiven edessä.

Sokean alueen eristys

Lämpimään tai ei - se on kysymys

Sokean alueen lämpöeristyksen tarve on kiistanalainen, ja siksi se on keskustelunaihe rakentamisfoorumissa. Pitääkö lämmittää jalkakäytävä? Kyllä, joillakin alueilla on välttämätöntä. Maaperän jäädyttäminen aiheuttaa turvotusta (maaperässä), joka johtaa halkeamien muodostamiseen paitsi sokea alueelle myös vierekkäisiin rakenteisiin (talon pohja). Jopa ottaa huomioon ns. "Säätiö-sokea-sokea-alueen" eristyksestä aiheutuvat kustannukset, todelliset säästöt ovat noin 30 prosenttia (lämmityskustannusten alentamisen vuoksi).

Käytä yhdessä eristysmateriaalin kanssa vedenpitävät ominaisuudet antaa lisä suojaa kosteudelta.

Se on tärkeää! Sokean alueen eristäminen on järkevää vain lämmitetyllä pohjalla ja kellarilla.

Lämmöneristystekniikka

Sokeiden alueiden lämmittämiseen käytetään laajennettua savea, polyuretaanivaahtoa ja polystyreenivaahtoa.
Työn vaiheet:

 1. Kaivantoa kaivetaan talon ympärillä.
 2. Luo "savi linna": pino ja tampa kerros savesta

15 cm

 • Kiinnitä vesieristysmateriaali pohjaan ja peitä kaivannon pohja sen kanssa.
 • Hiekka kaadetaan ja geotekstiilit asetetaan päälle.
 • Karkea savi karkea fraktio nukahtaa vähintään 10 cm: n kerroksella.
 • Geotekstiilit asetetaan päälle uudelleen.
 • Kaada hiekkaa, sitten rauniot.
 • Aseta päällys.
 • Samanlaisen järjestelmän mukaan lämpöeristys suoritetaan käyttämällä laajennettua polystyreeniä. Käytä yleensä arkkia, joiden paksuus on 100 mm, mutta voit ottaa 50 mm ja sijoittaa ne kahteen kerrokseen. Eristys ruiskuttamalla polyuretaanivaahtoa tuotetaan samalla tekniikalla - ennen betonin kaatoamista tai toisen pinnoitteen asettamista.

  Se on tärkeää! SNiP III-10-75: n mukaan sokea alue tulisi liittää talon kellariin mahdollisimman tiukasti, mutta on kestettävä 1%: n (mutta enintään 10%) kaltevuus.

  Videokäsky: Sokean alueen ja kellarin sääennusteet

  Kellari on rakennuksen alemman ja ylemmän osan välinen yhteys, joten sen eristys lisää huomattavasti talon lämpöeristysominaisuuksia ja suojaa myös säätiötä lämpötilavaihteluilta. Mutta on muistettava, että koko talon pohja, myös sokea alue, on lämmitettävä. Lämmöneristys talon kellarissa, jossa on laajennettu polystyreeni, voidaan tehdä käsin. On parempi antaa tehtäväksi polyuretaanivaahtoa ammattilaisille.

  Kuvaile kysymyksesi mahdollisimman tarkasti ja asiantuntija vastaa siihen.