Valmistuslomakkeet. Materiaalin valinta.

Nykyään lähes kukaan voi tehdä koriste-kiveä, päällystyslaatikoita, kipsilevyjä, julkisivuelementtejä ja vastaavia. Olisi toive. Ja tieto.

Voit heittää kipsiä, vahaa, saippuaa, erilaisia ​​hartseja ja jopa metallia. Tässä tapauksessa tarvitset erityisiä joustavia muotoja, joita voit myös tehdä omilla käsilläsi. Mutta mitä materiaalia käytetään lomakkeen tekemiseen? Nykymaailmassa on monia vaihtoehtoja, joista jokaisella on omat edut ja haitat.

Selvitämme sen. Ensimmäinen tekijä, joka määrittää halutun materiaalin muodot - jäykkyys.

3 lomaketyyppiä riippuen jäykkyyden asteesta

kova

Puolijäykkä

kimmoisa

 • metalli
 • muovi
 • halpa
 • muovia ja polyuretaania
 • kuumakumi kumit
 • formoplasty
 • muovi
 • silikoni
 • polyuretaani
 • kumi
 1. öljytöntä lopputuotteita;
 2. kokoonpanon monimutkaisuus massatuotteita valettaessa;
 3. mahdollisuus vahingoittua valmiisiin tuotteisiin ja lomakkeisiin
 1. jäykkien muotojen haitat + lisätyn jäykän kappaleen läsnäolo;
 2. suuri lähdemateriaalin kulutus niiden valmistukseen
 1. Jokaisella näistä materiaaleista on sen haitat, mutta kimmoiset muodot ovat halutuimpia.
Shore-kovuus

Materiaalin jäykkyyden valinnassa on kiinnitettävä huomiota tällaiseen indikaattoriin kuin "Shore-kovuus". Sama asteikko määrittelee.

Shore-asteikolla materiaalien kovuus vaihtelee erittäin joustavasta keskikovuuteen, jossa on vain vähän elastisuutta sekä kovaa ja melkein joustamatonta materiaalia. Myös puolijäykät muovit sisältyvät tähän mittakaavaan, mutta sen yläosaan.

Kuten näette, on olemassa useita asteikkoja. Skaalaa A käytetään pehmeisiin materiaaleihin, ja sitä mitataan 0 - 100 ° C: ssa. Esimerkiksi rengasrenkaan kovuus kengän tai kengän pohjalla on 60-70 yksikköä. Lastulevy- tai muoviarkki on noin 100 yksikköä. Eri asteikot ovat yhteydessä toisiinsa, esimerkiksi Shore A95 = Shore D45.

Shore-kovuus. Rooli materiaalien valinnassa lomakkeiden valmistuksessa

Pääasia on kuinka helppoa on erottaa malli ja sen jälkeen valu muotista.

Esimerkki. Se on muotoiltava mallista, joka on valmistettu kipsistä, joka on seisova ballerina, jossa on aseita, jotka ulottuvat eri suuntiin. Paras valinta tässä tapauksessa olisi silikoni, jonka kovuus on Shore A30 tai pehmeämpi, jolla on suurempi joustavuus mallin poistamiseksi.

Mutta tasomaisten betonituotteiden, kuten päällystyslautojen valmistuksessa, muoto ei edellytä paljon joustavuutta. Tällöin elastomeeri, jolla on Shore A70-kovuus, on täydellinen.

Miten fyysisesti mitata materiaalin kovuus?

Mittaa materiaalin kykyä vastustaa sisennystä käyttämällä erityistä laitetta - Shore-kovuusmittaria.

Laitteessa on erityinen neula, joka on sijoitettava mitattavan materiaalin pinnalle. Kovuusmittari on painettava tiukasti elastomeeriin, sitten neula menee materiaaliin mahdollisimman paljon ja asteikon nuoli osoittaa kovuusarvon.

Materiaalien ominaisuudet muotojen valmistuksessa

Elastiset matriisimuodot mahdollistavat monimutkaisten teksturoiden ja pinnoitteiden toistamisen ja toistamisen kipsistä, betonista, polymeeristä, polymeeristä (polyesteri- ja epoksihartsista).

Elastisten muotojen valmistukseen on neljä päätyyppiä: formoplasti (PVC), kumi, silikoni, polyuretaani. Harkitse niiden etuja ja haittoja.

Formoplasti (PVC)

Halvin ja alkeellisin, mutta vaikea tehdä työtä. Käytetään laajalti ennen laadukkaiden elastomeerien ilmaantumista. Formoplast sulaa ja kaadetaan korkeassa lämpötilassa (jopa 200 o C). On tärkeää säilyttää lämpötila selkeästi, koska kun ylikuumentunut muoto ei ole sopiva jatkokäyttöön, tarvitaan erityinen sulatuslaite lämpötilan säätöön. Formoplastimatriiseja käytetään valukappaleissa, joiden korkeus on enintään 70 o C.

Lomakkeet kestävät 450-1000 valua. Lievennys toistetaan 95%: lla. Helppo kierrättää (8 - 10 kertaa).

 1. halpuuden
 2. Muodon lujuus verrattuna silikoniin
 3. Ei vaadita lisäaineita - katalyyttejä, kovetteita. Tämä on yksi komponenttimateriaali.
 1. myrkyllinen
 2. Merkittävä kutistuminen jäähdytyksen aikana, mikä johtaa geometristen mittojen menettämiseen
 3. Kaatamalla (muotin tekeminen) se voi voimakkaasti noudattaa mallia.
 4. Ei-lämmönkestävä
 5. Alhaisissa lämpötiloissa (-10... - 15 o C) kovettuu
 6. Formoplastin pehmeys, joka johtaa tuotteen sivujen muodonmuutokseen "kuplivaa"
 7. Ei-jäykkä materiaali, joka tekee mahdottomaksi sen käyttämisen betonin kanssa
 8. Erikoisvarusteet vaaditaan
 9. Lyhytikäinen materiaali
kumi

Sitä käytetään yhä enemmän muottien valmistuksessa kuumapolymeroinnin avulla paineen alaisena. Lomakkeet tehdään automaattisesti laadukkailla laitteilla, jotka mahdollistavat laadun vakauden.

Kumin muodot kestävät jopa 6000 valua tuotteiden geometristen mittojen mukaan. Käytetään monissa lämpötiloissa -90 ° C - + 300 ° C.

 1. Korkea kulutuskestävyys
 2. kestävyys
 3. Geometristen kokoiden säilyttäminen koko käyttöiän ajan
 4. Muodon kumipinta pitää pigmenttejä hyvin pinnalla, mikä mahdollistaa kaikkien keinokivien värjäytymismenetelmien käytön.
 5. Ilmakuplien puuttuminen muotin pinnalla ja pinnalla takaa laadukkaat tuotteet
 6. Lähes täydellinen siirto luonnonkiven rakenteesta
 7. Edullinen
 1. Korkeat kustannukset muotinvalmistusvälineistä
silikoni

Elastomeeri on suosittu muotinvalmistajien keskuudessa, jotka on helppo tehdä omalla kädelläsi. Lomakkeen muodostamiseksi käytetään kaksikomponenttisia silikoniyhdisteitä: pääasiallinen silikoniliuos + katalysaattori. Tämä materiaali sekoitetaan helposti, mahdollistaa komponenttien annostuksen poikkeamat. Lomakkeet jäätyvät huoneenlämmössä. Keskimääräinen vahvuus. Kestää jopa 2000 valua valetun materiaalin laajaan lämpötila-alueeseen. Jos katsomme korkealaatuista silikonia platinaa, niin nämä muodot kestävät jopa 5000 valua.

 1. Ei-myrkyllinen (silikonia käytetään laajalti lääketieteessä, sillä voi olla ruokavaliota)
 2. Käytännössä ei ole kutistumista
 3. Korkea tarkkuusvalettu
 4. Ei vaadi ylimääräisiä voiteluaineita
 5. Mahdollistaa lukuisten lämpötilojen täyttämisen (200 ° C: seen ja yli)
 6. Kestävyys aggressiivisissa ympäristöissä
 7. Helppokäyttöisyys
 1. Alhainen emäksisten materiaalien kemiallinen kestävyys
 2. Keskinkertainen lujuus, joka on verrattavissa formoplastin lujuuteen, mutta alhaisempi kuin polyuretaanin lujuus
 3. Kuplien ulkonäkö koriste-tuotteiden sivuilla
 4. Valmiiden tuotteiden värjäämisen monimutkaisuus
 5. Korkea hinta
polyuretaani

Erittäin kestävä kaksiosainen valumateriaali muotteihin. Silikonin tapaan muotit jäätyvät huoneenlämmössä. On noudatettava tarkasti komponenttien sekoittamista koskevia ohjeita. Jos suhde on väärä, vahvuus pienenee, reagoimattomat komponentit aiheuttavat muodon hävittämisen.

Avattaessa pakkausta koko raaka-aineen määrä on välittömästi käytettävä, eli sitä ei voida jakaa eri osiin, koska polyuretaanikomponentit vaikuttavat ilman, kosteuden - yhdisteen muutoksen ominaisuuksiin.

Kussakin materiaalissa pitäisi valita tietty merkki polyuretaanista. Polyuretaanimuotit ovat pääasiassa materiaaleja, jotka on valettu lämpötiloissa, jotka ovat jopa 70 ° C.

Polyuretaanimalot kestävät jopa 4000 valua.

 1. Korkea lujuusominaisuudet
 2. Suurempi joustavuus
 3. Alhainen kutistuminen
 4. Alkali kestävä materiaali
 5. Kestävä aggressiivinen media
 6. Siirtää tarkasti pintamateriaalia.
 7. Alhainen hinta (kahdesti halvempi kuin silikoni)
 1. myrkyllinen
 2. Pelkää kosketusta ilman ja kosteuden kanssa
 3. Ei voida jakaa osiin, sinun on käytettävä koko materiaalia välittömästi
 4. Se tarttuu voimakkaasti kaikkiin materiaaleihin, vaatii suuren määrän voiteluaineita
 5. Ilmakuplien esiintyminen muodon pinnalla
 6. Vaikeus työelämässä
 7. Paksua viskoosia materiaalia - vaikea täyttää

Loppusanat Toivomme, että tiedot olivat hyödyllisiä sinulle. Yhteenvetona haluan huomauttaa, että mitä materiaalia haluat käyttää, noudata tiukasti valmistajan suosituksia. Ainoastaan ​​tällä tavalla voit todella arvostaa materiaalin laatua.

Seuraavassa artikkelissa lue lisää polyuretaanista.

Seuraa meitä Facebookissa, Vkontakte. Seuraa uutisia.

Uudet liikeideat

Kipsinvalulla on taiteellisten ja koristeellisten tuotteiden tuotanto luonnollisesta ympäristöystävällisestä materiaalista. Tällaisen liiketoiminnan vakavuudesta huolimatta liiketoiminnan organisointikierros on melko yksinkertainen, ja kaikki tuotannon vaiheet voidaan toistaa kotona.

Kipsituotteen valmistaminen on yksinkertaista: kipsin (alabasteri), joka myydään missä tahansa rautakaupassa ja vesistä virtaava vesi sekoittuu. Valmis seos kaadetaan lopullisen tuotteen tai matriisin muotoon. Kun kipsi kovettuu, se poistetaan muotista. Tuote on valmis.

Kipsituotteiden tuotantoon erikoistuneet alueet ovat kaikenlaisia ​​sisätilojen jäljitelmästukkia, koristekiviä (seinälevyä), kipsilevyjä kodin ja puutarhan veistokselle sekä muita koriste-elementtejä. Kipsin korkealaatuiset ja alkuperäiset tuotteet ovat todellakin erittäin kalliita ja erittäin alhaiset pääkustannukset - tuotteen hinta on matriisin, kipsin ja veden hinta. Kunkin ihmisen on helppo saada kipsiä ja vettä, joten ainoa ja keskeinen asia tällaisessa yrityksessä on alkuperäinen kivenvalun muoto.

Jos luet tietoja Internetistä, voidaan todeta, että valmiin matriisin kysyntä on korkea ja tarjoukset markkinoilla ovat melko kalliita. Samaan aikaan kuoleiden ja kipsiseosten tuotanto on melko yksinkertaista kotiliiketoimintaa.

Kuinka tehdä hometta kipsinvalumalle omalla kädelläsi?

Markkinoilla on erilaisia ​​materiaaleja. Kaikilla sen eduilla (kestävyys ja muotonsa pitäminen) kiinteät muovi- ja lasikuidut muovat ovat vaikeita valmistaa ja ne vaativat melko korkeaa valmistajan pätevyyttä. Tällaisten muotojen tärkein haittapuoli: rajoitettu valikoima kipsiä valmistettuja tuotteita. Tämä haitta liittyy materiaalin yleiseen jäykkyyteen. Muovimuotin käyttö kipsiin on menneisyyden asia. Nykyaikaiset suosittuja materiaaleja kipsi- matriiseiden - muovausyhdisteiden valmistukseen.

Muovausseokset - kipsi, polyuretaani - muovi, helppokäyttöinen, sopiva monimutkaisten kipsituotteiden valmistukseen.

Kipsinvalmisteiden valmistuksessa tärkein asia on lopputuotteen mielikuvitus ja omaperäisyys. Jos aiot tuottaa koristekiviä varten lomakkeita, laatta-matriisi tulee olla ainutlaatuinen ja mielenkiintoinen loppukäyttäjälle, eli sinun pitäisi myydä ja pitää ihmisten mieltymyksesi kipsituotteita.

Silikonin ja polyuretaani-muottien valmistusvaiheet kipsiin:
 1. Veistoksellisesta savesta tai muusta samanlaisesta materiaalista, joka kykenee säilyttämään muodon, valmistetaan lopputuotetta - leima. Esimerkiksi stukkikruusu kattoon.
 2. Suljettu laatikko on valmistettu kiinteästä materiaalista (puusta, lasista) ottaen huomioon lopputuotteen muoto.
 3. Valmis laatikko, puhdistettu pölystä ja liasta, sopii leimamme. Laatikon ja tuotteen koko sisäpinta voidellaan irrotusrasvalla (erityisrasva, kasvirasvat tai saippua). Jos kuvassa on pieniä ja monimutkaisia ​​elementtejä, se esikäsitellään varovasti hiekalla, jossa on harja.
 4. Seuraava vaihe on kaataa seos muotoon niin, että se täyttää täydellisesti kaikki muodon aukot.
 5. Kovettumisaikaa odotettaessa (5-20 tuntia) lopullinen matriisi poistetaan laatikosta, leima ja sen jäänteet poistetaan muotista.
 6. Valmis muoto tarkistetaan ulkoisista vioista. Jos vikoja ei löydy, lomake on käyttökelpoinen ja sitä voidaan käyttää.
Miten tehdä rahaa valumuotteja

Voit myydä valmiin matriisin. Jos olet luova henkilö ja saat ainutlaatuisten tuotteiden matriisin - kysyntä on vakaa ja taattu. Voit myös tehdä yksittäisiä tilauksia tilauksesta - yksittäisiä patsaita, stukkotuotantoa, veistoksia ja muita koriste-elementtejä eri studiot ja yritykset huonekalujen ja julkisivujen sisustukseen ja korjaukseen. Tällaisen liiketoiminnan taaksepäin, jos teet ainutlaatuisia tuotteita, voit itsenäisesti harjoittaa kipsituotantoa ja myydä valmiita kipsituotteita tai tehdä ne tilauksesta. Optimaalisin ratkaisu tällaiselle yritykselle on myydä samanaikaisesti lopputuotteita ja lomakkeita. Joten kattaisit kaiken kysynnän markkinoilla.

Lähentymiskustannukset ja liiketoiminnan kannattavuus

Kiloa silikonin tai polyuretaanin muovausseoksesta maksaa 500 ruplaa. Veistoksellinen savi - 50 ruplasta. Laatikko, mielikuvitus ja työ ovat korvaamattomia, joten niiden kustannuksia on vaikea ottaa huomioon. Pienen matriisin valmistukseen liittyvät kustannukset - 650 - 1000 ruplaa.

Kipsiä 200 ruplaa pussia kohden. Vettä 20 ruplasta kuutiometriä kohden. Pienen tuotteen pienestä matriisista aiheutuvat kustannukset ovat 200 ruplaa.

Lopullisten kipsituotteiden myyntihinta on 700 ruplasta 700 tuhanteen (valtava veistos). Valmis matriisi - 2500 ruplaa yksittäin.

Tällaisen liiketoiminnan kannattavuus on ilmeistä, että edes lopullisia lukuja ei anneta. Tässä liiketoiminnassa tärkein luova ajattelu, ei alkupääoma.

Katso myös:

Erityisesti hobiz.ru

Kysymyksiä, virhesanomia tai kirjoitusvirheitä tässä artikkelissa, jätä kommentit.

Silikoni Baits: DIY DIY

Nykyään kalastus on tullut paitsi hyvin suosittu tapa viettää aikaa, mutta myös melko kallis. Ja tällä tavalla on erittäin tärkeää tehdä joitain keikkoja ja houkutuksia omilla käsilläsi, esimerkiksi yksinkertainen silikoni-syötti kalastukseen.

Mikä on silikonin syötteen etu?

Silikoni, joka on syöttiä, on melko pehmeä ja muovinen, ja siksi olen sykäys niin suosittu itsenäisiin kokeiluihin. Kiekkojen ja silikoni-syötteiden ansiosta, joilla on oikeat kaapelointivälineet, voit helposti kalastaa:

 • matalassa vedessä;
 • matalikoilla.

Yksi tärkeistä säännöistä tällaisen kalastuksen kanssa on toimivaltainen syöttäjän asennus, joka lähetyksen aikana tulisi hiukan heiluttaa, mikä luo luonnollisimmaksi eläväksi eläväksi syötteeksi luonnollisen pelin.

Kuten kokemus osoittaa, tällaisen syötti kotona ei ole vaikeaa, sinun on vain noudatettava tiukasti kaikkia vinkkejä ja neuvoja kokeneiden kalastajien ja ammattilaisten.

Minkälaista silikonia voin käyttää casting?

Tietenkin tahansa syöttiä voi ostaa kalamyymälöissä, erikoistuneissa keskuksissa ja vain pienissä purjehdusliikkeissä, mutta paljon paremmin: se on tehokkaampaa ja halvempaa tehdä silikoniletkuja omalla kädelläsi.

Tämä pätee erityisesti niille kalastajille, jotka ovat monien vuosien ajan "metsästyneet kaloja" erilaisilla silikoniuristeilla, joilla on joitain vikoja ja kulumista, koska ne voidaan sulattaa kotona uusien valmistukseen. Tällainen toiminta säästää huomattavasti kalastustarvikkeita.

Itse valmistettu silikoni-syötti mahdollistaa sen minkä tahansa värin, muodon tai koon, eikä ole tyytyväinen siihen, mitä kauppa tarjoaa.

Kuitenkin on yksi haitta, nimittäin suuret väliaikaiset kustannukset, jotka todella estävät monista tällaisista pitkistä ja huolellisista toimista kuin silikoni-syötin omilla käsillä.

Silikoniletkujen valmistamiseen kotona voit hakea esimerkiksi myymälöissä tarjolla olevista materiaaleista, esimerkiksi kestomuovista. Injektointikoneiden etu on epäilemättä lähdemateriaalin korkea laatu, ja miinus on korkean hinnan politiikka.

Lisäksi tekniikka tehdä silikoni-syötteitä tästä materiaalista ei kutistu, minkä seurauksena, toisin kuin Pentalast 718 tai Pentalast 710, jotka ovat myös melko yleisiä silikoni-syötteiden valussa. Tällaiset tärkeät ominaispiirteet olisi kuitenkin otettava huomioon pyydysten valmistuksessa.

Silikoni kustannukset syötti muotoja

Kun valitset materiaalin valumuotojen, sinun on kiinnitettävä huomiota silikonin kustannuksiin, mistä syystä monet kääntävät vanhojen pilattujen silikoni-houkutusten jälkikäsittelyyn. Koska tällä hetkellä tavallisimmat materiaalit maksoivat yli 800 ruplaa, joita kaikilla ei ole varaa:

Kuinka tehdä muotti silikonin kaatamiseksi yksin?

Aluksi, mitä sinun pitäisi ajatella tehdessään silikoni-iskuja kotona, on kaatopaikka, joka voidaan tehdä myös kotona. Tällaisia ​​muotteja voidaan yleensä valmistaa seuraavista materiaaleista:

Jotta voisit aloittaa lomakkeen omalla kädelläsi kotona, sinun on varastossa joitain laitteita:

 • Rakennus- tai hammaslakka;
 • Kulho, kipsin sekoittamiseen;
 • Suuri lusikka tai lastalla sekoittamista varten;
 • Keittiövaaka;
 • vesi;
 • Saippua, on parempi valita neste;
 • Esimerkki lopputuotteesta, joka valetaan.

Sekoitukseen käytettävien astioiden tulee olla poikkeuksellisen puhtaita ja kuivia, ilman kipsijäämiä.
Kipsin ja veden oikea suhde on välttämätöntä, ja se on suositeltavaa pysähtyä 25 ml: aan vettä ja 100 kipsiä. On kuitenkin kiinnitettävä erityistä huomiota siihen, että kaikkien osien lämpötilan on oltava vähintään 20 astetta.

Jotta kipsi liukenisi mahdollisimman paljon vettä ilman kokkareita, se on sekoitettava hitaasti ja varovasti vedessä 60 sekuntia. Jos kuplat ilmestyivät yhtäkkiä, ne on poistettava ja poistettava ne nopeasti.

Tärkeimmät matriisityypit syötinsyvennyksille

Tähän mennessä on vain kaksi päätyyppiä matriiseja:

Yksipuoliset kuollut ovat kipsirakenne, joka voidaan neuvoa ja suosituksia noudattaen tehdä itsenäisesti. Tätä varten tarvitaan suuttimen näyte.

Tällainen näyte on useimmiten puusta tai savesta valmistettu, valmiin asettelun tulisi olla päällystetty petroliumilla paremman lähdön viivästymiselle. Tekniikka muotin tekemiseksi matriisin avulla on melko yksinkertainen - on välttämätöntä kaataa valmistettu seos matriisiin, joka on 2 kertaa paksumpi kuin näyte.

Ensinnäkin, sinun täytyy varovasti upota asettelun ja kipsi syvyyteen, joka on hieman suurempi kuin sen puoli, ja odottaa jonkin aikaa kuivua kokonaan ja hitaasti poista näyte, jättäen valettu. Kun matriisi kannen tiiviste käytetään rakennustöiden, se on täysin valmis puolinen die.

Jos haluat tehdä kaksipuolisen matriisin omilla kädillä, sinun on aloitettava säiliö, on parasta valita suorakulmainen tai neliömäinen muoto. Valittu muoto on valettava noin puolessa kipsiin ja vasta sen jälkeen laske syöttimen puolen asentoa sisäänpäin.

Maksimaalista jähmettymistä varten sinun on jätettävä asettelu säiliöön noin 10-12 tuntia ja vasta sen jälkeen voit aloittaa matriisin toisen puoliskon täyttämisen. Erityistä huomiota on kiinnitettävä siihen, että puolet kaksipuolisesta matriisista on voiteltava rasvalla tai vaseliinilla, jotta ne voidaan myöhemmin helposti irrottaa.

On suositeltavaa, että liuos tehdään riittävän nestemäiseksi, jotta kuplat saadaan muodostumaan. Kun kaksiosaisen matriisin toinen osa on jo asetettu säiliöön, on aivan yhtä tärkeää, kuin ensimmäistä kertaa, antaa täyden kuivauksen aikaa.

Tämän jälkeen jaa matriisi ja varmista, että kiinnität huomiota lankojen esiintymiseen, mikä (jos sellainen on) poistettava epäonnistuneesti, puhdistamalla matriisi.

Kun kaikki on tehty, voit luottamuksellisesti toteuttaa ilmaventtiilien ja tyhjennysten toteuttamisen. Tätä varten tarvitset veitsen tai mahdollisen terävän esineen, tee pieni ura lomakkeen reunasta itse näytteeseen.

Tämän jälkeen tällaisen uran on käsiteltävä porata. Kaksisuuntaisessa matriisissa pitäisi olla yhteensä noin kahdeksan ilmanpoistoa, mikä mahdollistaa käytettäessä volumetrisia syöttöjä kotona. Tällaiset uistimet näyttävät mahdollisimman paljon eläviltä kaloilta, joita valitettavasti ei voida saavuttaa yksipuolisella matriisilla.

Ohjeet silikoni-syötteiden tekemiseen tee-se-itse

Ensinnäkin, sinun täytyy ensin sulattaa alkuperäinen silikoni tekemään syötti. Tee tämä kaikki vanha ja kulunut syötti, laita se kulhoon tai valittuun astiaan ja laita se avoimeen tulen sulatukseen (tai mikroaaltouunissa).

Vaihtoehtoa avotulella käytetään useimmiten suurilla, jopa jopa teollisella mittakaavalla, mutta ei useimmissa tapauksissa, mutta useat ihmiset osallistuvat sulatukseen, ja sulaminen tapahtuu suurella määrällä lähdemateriaalia.

Toinen vaihtoehto, jossa on mikroaaltouuni, on parempi kotiin. On välttämätöntä laittaa jätettä ruiskuun, sulkea suutin niin, että mikään ei pääse vuotamaan ulos ja aseta se mikroaaltouunin työskentelyalueelle.

Käytetyn syöttien väri voi riippua tekijän henkilökohtaisista mieltymyksistä, ja tämä tosiseikka voi johtua siitä, että syötti on itsestään kiistaton. Voit tehdä alkuperäisen ja ekstravagantin kokeilun ja sekoittaa kaikki vanhat uistimet ja nähdä, minkälaista väriä saat tuloksena - ehkä se on jotain innovatiivista ja alkuperäistä.

Jos ostettu silikonia käytetään kotitekoisten uistimien valmistamiseen, käytä väriainetta, voit lisätä pieniä kipinöitä tai pieniä palloja, jotka häikäisevät vedessä ja houkuttelevat kiinni.

Jotta "metsästää" kala onnistui, voit sekoittaa massaan hieman makua edistävää ainetta tai makua, esimerkiksi valkosipulia, kalaöljyä tai suolaa.

Mutta jos houkuttaja lisätään makua edistäjänä, on kiinnitettävä erityistä huomiota siihen, että ensimmäisen kalastuksen jälkeen syötti menettää tämän ominaisuuden. Jäljelle jääneen laadun kompensoimiseksi voit jokaisen kalastuksen jälkeen voitelata syöttiä aromilla ja tehdä sen oikeassa järjestyksessä.

Joten ota kalastukseen käytettävä syötti, huuhtele se juoksevalla vedellä ja kuivaa tai pyyhi pyyhkeellä (lautasliina), laita kaikki käytetty syötti yhteen pussiin ja kaada hieman makua, sekoita ja sekoita kaikki pussiin ja jätä 2-3 päivää viileässä ja pimeässä paikassa.

Jotta silikoniletkut muottiin täytettäisiin oikein, on aikaisemmin valmistetun silikonin sulattaa tulen päälle ja kaada se aiemmin tehtyyn (tai ostettuun) muotoon.

Jos tekniikka käyttää yksipuolista muotoa, sen jälkeen kun se on täytetty silikonilla, muutaman minuutin päästä saat lopullisen muotin layoutista.

Tämä on melko yksinkertainen menetelmä, toisin kuin kaksipuolisen matriisin kaataminen, jossa käytetään kahta puolikkaata, jotka ovat toisiinsa yhteydessä. Aiemmin sulatettu silikoni kaadetaan uraan (jonka toteutus on kuvattu aiemmin), kunnes matriisi on täytetty kokonaan kaulaan.

Jäädyttämällä kannattaa pitää matriisi tai asettaa se tiettyyn kulmaan. Sen jälkeen, kun silikoni kovettuu matriisiin, voit vetää syötteen ulos muotista hitaasti ja varovasti niin, etteivät pienet elementit vahingoitu.

Sitten kun valmis syötti on täysin jäähtynyt, on tarpeen säätää hieman muotoa eli leikata muoto ja poistaa jäljellä oleva silikoni. Käytä terävää, pienintä veistä, joka leikkaa ylimääräiset silikoniset osat ja yrittää tehdä syöttiä mahdollisimman realistiseksi.

Silikonin kanssa tehtyjä syöttien tyyppejä

Tämän yksinkertaisen keinon avulla voit tehdä paljon syöttiä kalastukseen, esimerkiksi:

 • Syötti-matoja, jotka näyttävät tuulenpitävältä, syöttiä, jossa on paljon jalkoja ja pyrstöjä;
 • Silikonia käyttämällä voit tehdä suuria vibrotaileja, mutta joilla ei ole penneita, penniäkään muodossa;
 • Ruusuja lonkeroilla voi myös olla silikonia, kotona;
 • Kaksipuolinen kierre.

Tällaiset ylimääräiset esineet ja elementit ovat käytännössä välttämättömiä, jos johdotusta tarvitaan, koska ne luovat elävän kalan visuaalisen vaikutuksen ja jättävät erityisen hydraulisen radan taakse.

Turvallisuus silikonimuottien valmistuksessa

Kun teet silikoniletkut kotona, sinun on oltava erittäin varovainen ja noudatettava kaikkia sääntöjä ja turvallisuusvaatimuksia selvyyden vuoksi:

 • Sulatettaessa silikonia on ensin tarkistettava ruisku lämmönkestävyyden ja halkeamien tai hajoamisten puuttuessa.
 • Käsineitä on pakko käyttää, älä niitä irrota, kun käytät kuumaa silikonia.
 • On suositeltavaa tuulella ruisku eristetyllä nauhalla.
 • Aluksi ei ole tarpeellista kerätä paljon lähdemateriaalia ruiskuun niin, että se ei vuoda ulos eikä aiheuta vaurioita.
 • Vanhojen syöttien sulamisen aikana, muista käyttää hengityssuojainta ja avata ikkunat tai käynnistää ilmastointilaitteen niin, että huone on tuuletettu.

Vinkkejä aloittelijoille

Jotta suunnitelma voidaan toteuttaa ja koko prosessi toimisi tehokkaasti, on tarpeen noudattaa asiantuntijoiden neuvoja ja suosituksia, erityisesti uusille osallistujille tässä asiassa:

 • Itsenäisesti suoritettu matriisi on välttämättä suurempi volyymissä molemmilla puolilla.
 • Jos tekniikka edellyttää kaksisuuntaisen matriisin käyttöä, on kiinnitettävä erityistä huomiota kipsin sakeuteen.
 • Jotta ei-painovoimalla olevan näytteen näyte menisi kaikkiin liuokseen, on tarpeen antaa juuri puolet siitä, kuten tekniikassa on osoitettu.
 • On välttämätöntä sekoittaa kipsiliuos tiukasti mittasuhteiden mukaan siten, että matriisia ei ole leikattu käytön aikana.
 • Vanhat ja hemmottelevat syöttöt on murskattava erittäin huolellisesti, jotta ruiskun sisältö sulaa nopeammin.
 • Missään tapauksessa emme saa jättää huomiotta turvallisuuden sääntöjä ja vaatimuksia silikonimuotteja ja kotitäytteitä valmistettaessa.

DIY silikonimuotteja keinokiville - yksinkertainen ratkaisu monimutkaiseen viimeistelyyn

Silikoni-muotit keinokiville: valmistustekniikka ja sovellusominaisuudet - FORUMHOUSE-käyttäjien käytännön kehitys.

Seinien koristelu keinokivellä on muodikasta, arvokasta ja esteettisesti miellyttävä. Tämän lausunnon kanssa ei voi väittää. Tämä materiaali on liian hyvä kieltäytyä käyttämästä sitä, mutta liian kallis lopettamaan sen valitsemisen epäröimättä.

Voit tehdä kotiomateriaalimateriaalin omalla kädelläsi. Onneksi käyttäjät ovat täysin vapaita jakamaan kokemuksiaan tällä alalla. On olemassa useita teknisiä ratkaisuja, joita voidaan soveltaa yhtä hyvin kuin kotona. Ja tänään harkitsemme yhtä niistä: se, joka perustuu kotitekoisten silikonimuotojen käyttöön.

Artikkelista opit:

 • Mitä materiaaleja tarvitaan silikoniformien valmistukseen koristeelliseen keinokiviin.
 • Kaikki silikonimuottien itsensä tuotannosta.
 • Kaikki seoksen tekniikasta ja seosten koostumuksesta tekokiven valmistukseen.

Miksi silikonia

Itse asiassa lomake (matriisi), joka on tarkoitettu kotimaisen keinotekoisen kiven valmistukseen, joka on valmistettu erilaisista luonnon- ja synteettisistä materiaaleista (puu, kumi, silikoni, polyuretaani jne.). Jokaisella materiaalilla on omat edut ja haitat:

 • kumimuodot - tuotteet ovat kestäviä ja helppokäyttöisiä, mutta kotona ne ovat hyvin vaikeita;
 • polyuretaanimuodot - elastinen (mikä on heidän kiistämätön etu), mutta vaikea valmistaa;
 • Silikonimuodot - riittävän vahva, joustava ja helppo valmistaa.

Lomakkeet, olen enimmäkseen valmistettu tiivisteestä (silikoni). Se on parempi siitä: tämä muoto helpottaa helpotusta, se on helpompi poistaa valmiin valun siitä. Jos kaadat kiven kipsistä, tällainen muotti voi kestää jopa 200 valua.

Näytteet muottien valmistamiseksi

Ensimmäinen asia, jota tarvitset silikonimuottien valmistukseen - näytteitä kivistä, jotka on tarkoitus valmistaa kotona. On suositeltavaa käyttää useita samantyyppisiä näytteitä (päämuotoja), jotka eroavat helpotuksesta ja rakenteesta.

Tämä suuresti monipuolistaa muodon ja tekstuurin runsautta. Alkuperäisten näytteiden määrä riippuu toiveistasi ja lomakkeen alueesta, jota lomakkeen käyttäminen edellyttää. Yksi lomake voidaan suunnitella yhdelle tai kymmenelle eri solulle - kaikki riippuu tarpeista ja laajuudesta. Voit aloittaa "kokeilut" muotinvalmistuksella yhden kiven kaatamiseksi. Samantyyppisten kivien valmistamiseksi on parempi tehdä useita identtisiä muotoja.

Yksi kivi on parasta tehdä 3-4 muotoa. Niin nopeammin kaadetaan kivet, ja lomake kestää kauemmin.

Perusnäytteet ostetaan rakennusmarkkinoilla, ne ovat laajalti edustettuina sekä Moskovassa että muissa kaupungeissa ja alueilla.

Lomake

Valmisteltuasi useita sopivia kiviä näytteeksi, voit aloittaa muottien luomisen. Koska kemialliset yhdisteet, jotka ovat osa muovaussilikonia (nimittäin on parasta laatia matriisi keinokivestä) ovat melko voimakkaita reagensseja, on erittäin tärkeää valita materiaali muottiin. Tavoitteensa saavuttamiseksi levymateriaali tasaisella ja kemiallisesti neutraalisella pinnalla on ihanteellinen: vaneri, muovi jne.

Silikoni on kemiallisesti aktiivinen materiaali. Se eroittaa helposti eräitä pintoja ja tarttuu nopeasti niihin. Muotoon on parempi käyttää PVC-paneeleita tai muovia. On mahdollista - pleksilasi. Henkilökohtaisesti tein muotin reunan kaupeista majoneesiin.

Muottien valmistukseen tarvitaan kemiallisesti neutraali pohja ja neljä tasomaista seinää (puupalkkeja).

Mitä paksumpi silikonimuotti on, sitä kauemmin se kestää. Mutta liian paksujen muotojen valmistus johtaa liialliseen silikoniin. Siksi tämän parametrin avulla kaikki etsivät "keskitasoa".

Muottien kokoonpano

Ennen kokoonpanon kokoamista valmiit mestomuodot tulee liimata pohjan pintaan. Viereisten näytteiden sekä näytteiden ja muottien seinämien välisen etäisyyden on oltava vähintään 1 cm.

Ideaalisesti muotti tulisi liimata matriisin pohjaan kuumalla liimalla (käyttämällä erityistä pistoolia).

Tällaisten laitteiden puuttuessa voit käyttää tavanomaista silikonitiivisteitä. Tiivistettä levitetään päätymuodon alapuolelle sen koko kehän ympäri, minkä jälkeen alkuperäinen näyte liimataan pohjan pintaan.

Ylimääräinen liima, joka suulakepuristetaan pääformin ulkoisen ääriviivan taakse, on poistettava tavallisella mallilla.

Jälleen kerran, varmistaaksesi, että kivien ja pohjan välillä ei ole aukkoja, voit asentaa muurausseinät. Muotti on kiinnitetty alustaan ​​itsekierteittävin ruuvein (on parasta porata reikiä itsekierteittäviin ruuveihin etukäteen). Muottien ja pohjan seinämien sekä seinien päiden välille on suositeltavaa liimata nauha-tiiviste.

Tämä suojaa luotettavasti muottien silikonivuotoilta.

Erottimen käyttö

Erotin on koostumus, jota levitetään muotin sisäpinnalle sekä käytettyihin näytteisiin. Erotin estää silikonin tarttumisen pintaan niin, että valmiin muodon voi helposti irrottaa muotista kiinteytymisen jälkeen.

Sinkkiliuosta käytetään yleensä erottajana. Kotitalouksien tai wc-saippua laimennetaan säiliöön, kunnes saadaan paksu vaahto (sakeus on suunnilleen sama kuin parranajo- vaahto), minkä jälkeen se kiinnitetään huolella kivien ja muottien pintaan maalin harjalla.

Saippua vaahto osoittautui varsin tehokkaaksi erottimeksi. Mutta mikä tahansa hyvä tarkoittaa, on aina arvokas vaihtoehto. Jos et ole hämmentänyt lisäkustannuksia, rakennusmarkkinoilla voit ostaa liima-aineen aerosoli-voiteluaineita. Mutta mikä väline suosittelee käyttämään jotain käyttäjää.

Öljyt imeytyvät ja haihtuvat, joten silikoni voi tarttua. Johtopäätös: on tarpeen erottaa rasvasta. Ennen kuin tulen tuloksiini, luen paljon Internetistä ja kokeillut joukon vaihtoehtoja käytännössä.

Silikoni täyttö

Kun muotti kuivuu, voit aloittaa silikonin kaatamisen. On suositeltavaa käyttää kaksikomponenttista nestemäistä silikonia, joka on suunniteltu erityisesti koristemuotojen valmistukseen.

Silikoni (yhdiste + kovete) laimennetaan valmistajan suositusten mukaisesti ja kaadetaan muottiin ohuella virtauksella.

Kun olet odottanut silikonin kovettumisen kestoa (aika on liuoksen valmistajan ilmoittama), voit poistaa lomakkeen muotista. Jos erottaja levitettiin jatkuvassa kerroksessa, silikonimuoto siirtyy helposti muottien pinnasta ja koristekivinäytteistä.

Silikonimuotit ovat kestäviä: valmiin matriisin kestää 200 kipsiä ja 50 täyttöä betoniseoksista.

Kiven tekeminen

Useimmissa tapauksissa valmistetaan keinotekoista kiveä käyttävä sementti tai kipsilevy. Hiekalle ja sementille perustuva kivi sopii parhaiten julkisivun viimeistelyyn (tämä materiaali on paremmin suojattu ilmakehän tekijöiden vahingollisilta vaikutuksilta). Kipsikiveä käytetään useimmiten, jos sisustusta on tarpeen sisustaa. Näitä periaatteita tulisi ohjata niillä, joilla ei vielä ole riittävästi kokemusta keinokivien valmistuksesta.

Kipsin osalta monet eivät suosittele kipsikiven käyttöä julkisivutyöhön. Mutta sitä ei suositella pääasiassa niille, jotka tuottavat kiveä: se on kannattavampaa, kalliimpaa ja betonin myyntiä helpompaa; ja kipsiin tarvitaan korkealaatuista suojaa. Kipsilevyjä on vahvistettava erilaisilla lisäaineilla, joten harva ihminen päättää kokeilla. Vaikka ihmisiä, joilla on kipsi veistoksia ja stukko 10 vuotta kadulla, eikä mitään tapahtuu materiaalin kanssa.

Täytä tekniikka

Kun keinokivestä kaadetaan silikonimuotoksi, on otettava huomioon yksi tärkeä näkökohta: tuotteiden koristelemiseksi ulkokerroksen väri (maali) soveltuu parhaiten ei kiveen vaan silikonimuotin sisäpintaan. Siksi lomake täytetään kolmessa vaiheessa.

Vaihe yksi - muoto värjäys. Lomakkeen sisäpinta maalataan laimennetulla väriaineella. Betonin kaatamisen yhteydessä käytetään sementtilaastereiden väriainetta, kun käytetään kipsiä, käytetään kipsi- laattojen väriainetta. Väritys tehdään satunnaisesti (ilman tiettyä "taiteellista tarkoitusta"), joka mahdollistaa täysin luonnollisen tekstuurin kiven pinnalle.

Vaihe kaksi - kaadetaan lähtöseosta. Pieni määrä väriainepitoista seosta kaadetaan muottiin ja levitetään lastalla sen sisäisten pintojen yli.

Sementtiseoksen koostumus eroaa tavallisesta laastista komponenttien suhteen: yksi osa sementistä (M400... M500) ja kolme osaa hiekkaa (hiekkaa voidaan käyttää hieman vähemmän). Väriaine laimennetaan nopeudella: 2 - 3 paino-% kiinteistä aineista (hiekka ja sementti).

Kipsiseoksen koostumus: kipsi (luokka G-5 ja edellä), syötävä sitruunahappo, joka hidastaa kipsin asettamista (0,3 paino-% kipsiä), väriainetta (5 - 6 paino-% kipsiä) ja vettä.

Kipsi- ja sementtiseos laimennetaan vedellä koostumukselle, joka muistuttaa nestemäistä hapankermaa.

Kolmas vaihe - täytä perusseos. Emässeoksen koostumus sisältää kaikki lähtökoostumuksen komponentit (lukuun ottamatta väriaineita).

On edullista täyttää perusseos värähtelevällä pöydällä. Ilman värähtelyä laatan laatu voi kärsiä hieman, koska ilmakuplat voivat jäädä kiven sisäiseen rakenteeseen.

Kivet poistetaan muotista kiinteytymisen jälkeen. Sementtikivi pääsee 12 tunnin kuluttua, kipsi - 20... 30 minuutin kuluttua. Kiven poistamisen jälkeen muotti on puhdistettava perusteellisesti (tämä pidentää käyttöikää).

Valumuottien tekniikka ja keinokivien valmistus on melko laaja aihe, joka katetaan portaalin sivuilla. Tästä voidaan saada tietoa lisäaineista, lisäaineista ja pehmittimistä sekä erilaisista valutustekniikoista, joita käyttäjät käyttävät käytännössä. Tarjoamme myös lukemaan mielenkiintoisen artikkelin kiven muodostamisesta suoraan pinnalle, joka on koristettava (eli ilman valumuotoja). Luonnonkivestä valmistetun puusivun viimeistelyn video kertoo asennusohjeista, jotka soveltuvat sekä luonnollisiin että keinotekoisiin koristeisiin elementteihin.

Mold valumateriaali

Rakentamisessa lomakkeita käytetään usein erilaisten tuotteiden ja tuotteiden tuottamiseen. Niistä yksinkertaisimmat ovat polyuretaani ja silikoni. Niitä ei voi kastella pelkästään kipsiin ja betoniin, vaan niitä käytetään myös ei-luonnonkiven valmistukseen. Kaikki tämä voidaan tehdä käsin. Vaikka näyttää siltä, ​​että sinulla on oltava joitain tietoja, tämä on väärinkäsitys. Tässä artikkelissa kerrotaan yksityiskohtaisesti, miten valmistetaan polyuretaanimuotti, muotti kipsiin, silikoniin, valukappaleeseen, betoniin. Opeta myös miten tehdä matriisi omalla kädelläsi silikonin tai polyuretaanin muottien valmistukseen. Tärkeintä on selvittää, kuinka sääntöjen mukaan rakennetaan matriisin käytännöllinen näyte, joka soveltuu materiaaleille, kuten polyuretaanille, formoplastille ja silikonille.

Kipsin tai betonin keinotekoisen kiven koristelu käyttäen polyuretaanimuotoja

Ei-luonnonkivi, tällä hetkellä, on hyvä, kannattava liiketoiminta. Jos haluat avata oman yrityksen ja kasvunäkymät, sinun ei tarvitse paljon käteisinvestointeja. Luonnonmukainen kivi voi olla helposti ja kaikissa tekniikoissa tehdä se itse. Mutta aluksi on tärkeää, että huoneessa on sopiva lämpötila, jotta työtä voidaan tehdä ympäri vuoden.

Muiden kuin luonnonkivien valmistus vaatii hyviä, laadukkaita muotoja, joita ei voi saada ilman matriisia. On välttämätöntä lähestyä näytematriisin valmistusta hyvin vastuullisesti, koska lopullisen tuotteen lujuus riippuu siitä.

Jotkut pitävät mahdotonta valmistaa keinotekoista koristekiviä kotona. Mutta halu ja halu ansiosta kaikki tulee mahdolliseksi. On parempi saada laadukkaita materiaaleja ja yhdistää joidenkin lisäaineiden kanssa. Esimerkiksi silikonin asetusaika ja sen juoksevuus voidaan säätää katalysaattoreilla.

Vaihe 1. Näytteen valmistus matriisin tai valumuotojen valmistamiseksi

On täysin mahdollista vapauttaa matriisi silikoni- ja polyuretaanimuotojen tuottamiseksi omilla kädillä, joiden avulla refluksointiprosessi itsessään on mahdollista. Matriisin valmistukseen sinun on ostettava tai löydettävä näyte, jonka mukaan on mahdollista kopioida tai tuottaa lomakkeita, jotka ovat identtisiä esitetyn mallin kanssa.

Jos kyseessä on ei-luonnonkivi, silloin tietyissä olosuhteissa näytteen on oltava täysin geometrinen, ilman halkeamia ja mahdollisia muodonmuutoksia. Useimmiten polyuretaanista valmistettujen muotojen tuottamiseksi luodaan ei-luonnonkiveä tai näyte kivenmuodostuksen tuottamiseksi erilaisten raaka-aineiden avulla. Esimerkiksi kipsi, kipsilevy tai vaahto. Joskus ne tulevat kopioimismenetelmään luonnottomasta tai kipsikivestä, mutta luonnonkiven näytteen katsotaan olevan ihanteellinen.

Voit tehdä tämän ottamalla luonnonkiven, leikattu ohuiksi levyiksi (noin 1 cm) ja liimalla liimalla. Kiven on hankittava kaikilta osin geometria. Jos epätasaisia ​​sivuja tai ulkonemia on olemassa, pelastuslaitteeseen tulee hiomakone ja kone, joka kohdistaa kaikki tarpeettomat osat tai poistaa ne. Valmis kivi poistetuilla epätasaisuuksilla on valmis liimaukseen.

Vaihe 2. Matriisin tuotanto polyuretaanin tai silikonin muotojen, muotomuovin, nestemäisen muovin muodostamiseksi

Luomakuvio on liimatta jonkin verran matriisin luomiseksi siitä. Erinomainen vaihtoehto olisi käyttää lastulevyä jalustana. Valmis malli on liimattava lastulevyyn silikonitiivisteellä. Mutta tämä voidaan tehdä ainoastaan ​​jalustan kiiltävällä puolella.

Liimaukseen otetaan silikonitiiviste ja sitä käytetään valmistetun mallin kääntöpuolella. Siirrä varovasti kaikki reunat ja kulmat. Kiertämällä kiven, paina se tiukasti lastulevyyn. Seuraavaksi, lastalla, tarkkaan kulkevat risteyspisteiden läpi varmistaen, että kaikki ilmakuplat häviävät. Ylimääräinen ilma mihin tahansa, kun kaadetaan polyuretaania tai silikonia. Päällystyksen jälkeen työkappale on jätettävä kuivumaan kokonaan. Sen jälkeen on aika rakentaa sivut matriisiin. Seinien korkeuden tulisi ylittää liimattujen kivien korkeus. Tämän materiaali voi olla muovia, terästä tai duraluminikulmia. Noin 1,5 cm: n etäisyydellä valmiista mallista kulmat on ruuveilla ruuveilla ruuveilla lastulevyn ympärille.

Ruuvauksen jälkeen on tärkeää, että silikoni-tiiviste läpäisisi huolellisesti kaikki nivelet ja kulmat, tarkastaen jälleen rakenteen luotettavuuden ja tiiviyden. Muussa tapauksessa virtaava polyuretaani tai silikoni, jolla on kyky tunkeutua jopa pienimpiin aukkoihin, virtaa ulos matriisista. Jotta kaikki materiaali kuivuu kunnolla, on parempi jättää matriisi kuivaksi (noin 12 tuntia). On suositeltavaa käyttää akvaarioissa silikoni-tiivisteitä. Sen tärkein ominaisuus on kutistumisen tai halkeamien poissulkeminen, jotka näkyvät usein kuivumisen jälkeen. Tällaisella tiivistysaineella käsitelty matriisi kestää monia vuosia ongelmitta.

Varmista, että lähes valmiin matriisin koko kuiva, seuraava vaihe on voitele se erikoistuneella erottimella. Tätä seosta voi ostaa missä tahansa rautakaupassa. Lähes kaikilla sillä on vaha perusta, ja se eroaa vain valmistajista. Paras erotin on englanti. Levittämisen jälkeen se kuivuu kokonaan, haihtuu ja useiden tuntien jälkeen voidaan valmistaa valmistettuun matriisiin polyuretaania, formoplastia, kipsiä tai silikonia. Lomakkeiden luomiseen käytettävät lomakkeet toimivat.

Vaihe 3. Sääntö, jossa kaadetaan polyuretaania matriisiin polyuretaanilomakkeiden valmistuksessa

Ensin on päätettävä itse aineen valinnalla. Esimerkiksi, jos puhumme ei-luonnonkivestä, olisi oikein valmistaa muotteja polyuretaanista. Niinpä sillä on oikeus täyttää kaikki sellaiset materiaalit, jotka on mukautettu tällaisiin töihin. Suurissa laitoksissa ja yrityksissä sovelletaan erikoisvarusteita, jotka helpottavat tehtävää. Mutta voit kaataa lomakkeen ja työnsä. Kuinka tehdä se oikein?

Ei ole luonnollisia kiviä, joilla on eri kulmakerroin. Tämä kivi on kaunis ja nauttii hyvästä suosiosta. Hänelle poliuretaanimuoto on paras vaihtoehto. Se on kätevä ja käytännöllinen, helppo puhdistaa ja ei aiheuta tarpeettomia virheitä. Kaatoprosessi on herkkä asia ja tarvitaan taulukkoa tai muuta esinettä, joka on selkeä taso. Valmis silikoni tai polyuretaani (miten valmistajat valmistautuvat itse kirjoittamaan materiaalin pakkaukseen) täytyy kaataa hitaasti virta ilman ilmakuplien sisääntuloa ja muodostumista. Matriisin, tässä tapauksessa, on tärkeää kallistaa hieman yhteen suuntaan.

Kun liuos saavuttaa matriisin pohjaseinän, koko rakenne voidaan laskea ja materiaali voidaan kaataa. Vasen päivä, matriisi kovenee ja ottaa sopivan muodon.
Täysin kuivattu, matriisi on valmis purkamiseen. On liian aikaista käyttää sitä ei-luonnonkiven tuottamiseen. Paremman kiinnittämisen vuoksi on suositeltavaa jättää tuote lämpimään paikkaan hetken ajan. Tämä on välttämätöntä, jotta seinämiin tai pintoihin kohdistuvat epätasaisuudet jäävät pois muotista. Tämä pätee erityisesti polyuretaaniin, koska tällä materiaalilla on muisti ja jos se on taivutettu ja jätetty niin lyhyeksi ajaksi, se pysyy niin. Kun he istuivat lämpimässä huoneessa, nämä elämän muodot lisääntyvät riippumatta siitä, minkä ratkaisun he voivat kaataa.

Kuinka tehdä silikonimuotti valukappaleesta

Polyuretaani ja silikoni pelkäävät kylmää, joten optimaalisin ilman lämpötila on 25 astetta. Jos se on kylmä, materiaali kiteytyy ja se voidaan hävittää vain.

Se on tärkeää! Jos jostain syystä polyuretaani kiteytyy, vaikka säilyvyysaika on edelleen hyvä, sinun ei tule kiirehtiä sen hävittämiseksi. Työnnä lämmin ilmavirta päälle, ja polyuretaani pystyy tulemaan sopivaksi uudelleenkäyttöön.

Jos valmistat itse muotin, niin sinun ei pitäisi ostaa polyuretaania, joka on tarkoitettu koneen käsittelyyn. Se jäätyy hyvin nopeasti, joten lue pakkaus huolellisesti. On myös polyuretaania, jonka tarkoituksena on valmistaa stukkia, muovausta tai muita arkkitehtonisia väärennöksiä, mutta se ei sovellu muotojen valumiseen.

Katso video: Kuinka tehdä silikonimuotti valukappaleesta

Kuivumisen jälkeen muotit ovat käyttövalmiita. Ne voivat kaataa erilaista ratkaisua, olipa se kipsi, betoni tai muut polymeerit. Lisää artikkeleita kipsin ja betonin tuotteiden valmistusteknologiasta lue otsikko: Artikkelit

Silikonin valmistaminen valu

Noin kymmenen vuotta sitten kukaan ei olisi voinut kuvitella, että tällaisista pehmeistä materiaaleista olisi silmiinpannuja. Suutin on niin samanlainen kuin animoitu esine, että saalistava kala ei itke ulos, mutta yrittää yrittää, mikä antaa aikaa liittämiseen.

Mitä silikonia käytetään kaatamaan

Voimakas silikoni-syötti voi tietysti ostaa. Ja voit tehdä itsesi. Erityisesti, jos arsenalissa on melko vähän vanhempia kalastusaluksia.

Vanha syötti on helppo sulattaa ja tehdä uusi syötti. Lisäksi se säästää. Ja jopa itsenäisen tuotannon avulla voit "pelata" väreillä ja makuilla sekä muodolla ja koolla. Kotimaisten miinojen joukossa on loogista huomata aikaa vievää.

Huomaa, että tinakatalysaattorille, esimerkiksi "Elastolux (TB 25)", perustuva ei-kutistuva silikoniyhdiste on matala viskositeetti täyttäen tällöin kaikki pienet osat ja maalaus eri värillä. Tuote ei kutistu, mikä johtuu sen positiivisista ominaisuuksista. Kutistuva tuote, esimerkiksi "Petalast 710", "Pentalast 718" - kutistuu 1,5% muotin tilavuudesta, joka on muistettava valmistuksen aikana.

Silikonikustannukset

Jos vertaat silikoni-syötteiden hintaa, lopputulos on yksinkertainen - se on kannattavaa tehdä vanhasta syöttiä. Mitä tulee ostetun silikonin kustannuksiin, niin sinun on kiristettävä. Esimerkiksi yritys "Elastoyuks (TV 25)" ja "Elastophore" kaksikomponenttinen ei-kutistuva tuote maksaa 830 ruplaa ja enemmän. Kutistekomponentti "Pentalast 710", "Pentalast 718" 300-400 ruplan sisällä.

Kuinka lisätä kalojen saalista?

7-vuotisen aktiivisen harrastuksen kalastukseen olen löytänyt kymmeniä tapoja parantamaan puremista. Annan tehokkaimman:

 1. Aktivoija puree. Tämä feromoniyhdistelmä houkuttelee kaloja etenkin kylmällä ja lämpimällä vedellä. Keskustelun aktivaattorin purenta "Hungry Fish".
 2. Hammaspyörien herkkyys lisääntyy. Lue asiaankuuluvat käsikirjat tietystä vaihteistosta.
 3. Feromoni-pohjainen syötti.

Silikonisuonten tekeminen

Silikoni täyttömuotit

Silikoniletsien valmistukseen tarvitaan ensin lomake materiaalin täyttämiseksi. Se voidaan tehdä myös itsenäisesti. Esimerkiksi kipsistä tai pleksilasista.

Mitä tarvitaan:

 • Hammas- tai rakennuskipsi.
 • Astioita, joissa kipsiä sekoitetaan.
 • Ruokalusikallinen.
 • Vaaka.
 • Vesi.
 • Nestemäinen saippua
 • Kopioitavan tuotteen näyte.
 • Astiat kipsiin.

Kaikki kulutusta käytetään puhtaassa muodossa ilman kipsiä. Kipsin ja veden suhde tarkasti ylläpidetään: 100 g tarvitaan 25 ml: aan vettä. jauhe. Molempien ainesosien lämpötilan tulisi olla 20 astetta. Hitaasti veteen sekoitetaan löyhä seos ja sekoitetaan yhden minuutin ajan. Voit etsiä liuoksissa olevat kuplat, jos sellaisia ​​on, päästä eroon niistä napauttamalla.

Matriiseja on kahta tyyppiä:

Tarkastellaan ensimmäistä matriisia

Hänelle kestää kipsiä. Myös näyte suutinta tarvitaan. Se voidaan valmistaa savesta, puusta tai lopputuotteesta. Layout olisi voiteltava öljyhyytelö, rasva tai silikoni rasva.

Kaksipuolinen matriisi

Kaksisuuntaista matriisia varten tarvitaan suorakulmainen kontti. Puolet säiliöstä on täynnä kipsiä ja nyt syötti malli putoaa puoleensa. Kaikki tämä jätetään koko yön ja vain jatkaa täyttämään matriisin toista osaa. Jotta lomakkeet voitaisiin irrottaa kahteen osaan, ne olisi hajotettava esimerkiksi petroleum-hyytelöllä. Tässä liuoksessa tehdään enemmän nestemäistä, mahdollisuutta tarjota kuplien poistamiseksi.

Kaatamisen jälkeen toimitamme jälleen päivän kuivumaan. Sitten jaa matriisi, kirkevat säröt, poista näyte. Osat kuivuvat useita päiviä. Rakenteellinen tiiviste kattaa vain asennuspaikan.

Nyt on välttämätöntä tehdä ilmaventtiilejä. Muodon reunasta näytteen alusta muotin reunaan, käytä terävää esinettä naarmuta uraa, jonka on oltava työstetty poralla.

Ilmakanavat tulisi valmistaa ohuella veitsellä, joka on korkeintaan 8 kappaletta. Tämä johtuu monitahoisuudesta.

Prosessin tekeminen silikoni-syötteillä tekee sen itse

 • Ensinnäkin sinun on sulatettava silikoni, esimerkiksi vanhan osan suutinkappaleista taitetaan astiaan ja sulatetaan (avotulella tai mikroaaltouunilla) tai pannaan välittömästi ruiskuun ja lähetetään mikroaaltouuniin. Ensimmäinen tapaus on kätevä, kun useat ihmiset osallistuvat prosessiin ja sulavat suuri määrä materiaalia, tai useita tulosteita on saatavilla.
 • Toisessa tapauksessa ruisku on täytettävä jätteellä, suljettava ruiskun kärki ja lähetettävä mikroaaltouuniin. Menetelmä on kaunis, koska siinä ei ole kaasuja.

Tuleva syötti väri

Tulevan suuttimen väri riippuu kunkin kalastajan toiveista. Voit sulattaa samankaltaisen syön, voit sekoittaa - sitten väri muuttuu.
Kun käytät valmiita silikonia, voit lisätä väriaineita, esimerkiksi Glitter-yhtiötä. Ne levitetään matriisiin ensimmäisen kerroksen päälle. Minkä tahansa väristä väriainetta sekoitetaan materiaalin kanssa ja lähetetään painatukseen.

Makuevä

Lisätäksesi puremien määrää ja parantaa kalastuksen tulosta, voit lisätä makua suuttimeen. Voit tehdä tämän syötteen valmistuksen aikana lisäämällä suolaa, kalaöljyä, houkutinta, makua.

Lomakkeen täyttö

Sulatettu silikoni täytämme sen valmiissa muodossa. Jos käytät yksipuolista lomaketta, täytä sitten tuotteen yläosa, odota muutama minuutti ja poista valmiin syötin merkinnästä.

Hiiren poistaminen muotista

Jähmettymisen jälkeen (noin 5 minuuttia) kumituotteet poistetaan muotteista ja ne lähetetään astiaan vedellä, jolle voidaan lisätä jäätä, kunnes se jäähtyy täydellisesti.

Muotokuviointi

Tarvittaessa valmiit suuttimet tulisi vapauttaa liiallisesta silikonista: leikkaamme liikaa saksilla, jolloin tuote on täysin samankaltainen kuin käytetty näyte.

Millaista syöttiä voit tehdä itsesi tällä tavalla

Näin voit tehdä paljon suuttimia:

 • matoilla, joilla on paljon jälkiä ja jalkoja;
 • passiiviset vibrotails without pigtails;
 • rapuja lonkeroilla;
 • kaksipuoleista twistoria.

Lisäelementit liikkuvat vaikuttavasti johdotuksen aikana ja luovat hydrodynaamisen jäljen, johon saalistusharjat reagoivat aktiivisesti.

Turvallisuus, kun teet syötteitä yksin

Prosessissa valuat eivät saa unohtaa turvallisuutta:

 • Tarkasta ruisku lämmönkestävyyteen, jos tämä sulatusmenetelmä valitaan.
 • Käytä käsineitä.
 • Ruisku kannattaa kääriä nauhaa.
 • Ei tarvitse kerätä paljon materiaalia ruiskuun.
 • Sulatettaessa avoimessa tulipalossa on parempi käyttää hengityssuojainta tai työskennellä hyvin ilmastoidulla alueella.