Opas itse-kaatamalla talon perustan

Jotta perustus voitaisiin tehdä oikein, sinun on tutkittava huolellisesti rakenteiden tyypit ja niiden ominaisuudet. Maanalaisen osan rakentaminen suoritetaan seuraavin vaatimuksin:

 • taloudellinen toteutettavuus;
 • luotettavuus;
 • vahvuus;
 • kestävyys;
 • vakautta.

Ennen kuin aloitat rakennustyöt, sinun on tehtävä maaperän tutkimus. Oikean perustan valintaan vaikuttavat talon kokonaispaino, maaperän lujuusindikaattorit ja pohjaveden taso. Tekniikan kunnioittaminen ja rakentaminen säätiö toimii pitkään eikä aiheuta ongelmia käytön aikana.

Valmisteleva vaihe

On syytä aloittaa akseleilla tai poraamalla. Tapahtuman päätavoite on selvittää, mitkä maaperät sijaitsevat paikan päällä sekä tietää pohjaveden esiintymistiheys. Säätiö on asetettava säännön noudattamiseen: ainoa merkki on oltava vähintään 50 cm veden horisontin yläpuolella.

Miten tehdään maaperän tutkimus? Voit tehdä tämän käyttämällä kahta tapaa:

 • kaivosten fragmentti (syvät kuopat, suunnitelman mitat ovat yleensä 1x2 m);
 • manuaalinen poraus.

Ensimmäisessä tapauksessa pitää maaperä kuopan seinissä. Tarkista myös, ettei vesi ole mennyt pohjasta. Toisessa vaihtoehdossa tutkitaan työkaluterän maata.

Kun olet päättänyt, millaista maaperää on sivustossa, sinun on löydettävä sen lujuusominaisuudet. Tämä voidaan tehdä käyttämällä erityisiä taulukoita.

Erilaisten maametallien kantavuustaulukko

Talon säätiön kustannukset voivat olla jopa 30 prosenttia koko rakennuksen arvioista. Kustannusten ylitysten välttämiseksi sinun on tehtävä laskelma, jonka avulla voit löytää optimaaliset suunnitteluparametrit, jotka samalla takaavat vähimmäiskustannukset, kestävyyden ja luotettavuuden. Voit käyttää online-laskentaa avuksesi.

Säätiön tyypit

Säätiön tee-se-itse rakentaminen edellyttää useiden teknologioiden käyttöä:

Pilarin kannattimille on ominaista alhainen kantavuus. On mahdollista rakentaa monoliittisia pylväitä tai koota ne kompaktiksi betonilohkoiksi. Molemmat vaihtoehdot ovat hienoja tehdä omia käsiinsä.

Palo perustus talon on kolme tyyppiä:

 • (sitä ei suositella yksityisille rakennuksille, koska tarvetta houkutella laitteita);
 • tylsää (sopii tiilen tai betonitehtaan rakentamiseen);
 • ruuvi (ihanteellinen kevyisiin puurakenteisiin).

Piles voi vähentää maanrakennusten määrää. Kaivetta tai kaivausta ei tarvitse kaivata, jotta maasta viedään paljon maata. Tämän laadun ansiosta tällainen säätölaite on erittäin taloudellinen valinta. Tärkein haittapuoli on mahdottomuus varustaa kellarissa tai maan alla apuvälineille. Rakenteen kellari on tässä tapauksessa suljettu koristeellisilla materiaaleilla.

Toinen paalujen etu on mahdollisuus käyttää niitä suolla alueella. Vaikka pohjaveden pinnan taso on lähellä maata, tuet tarjoavat tarvittavan kantavuuden.

Seuraava vaihtoehto on nauha. Se voidaan tehdä monoliittiselta tai lohkolta. Toinen vaihtoehto on järkevä käyttää massarakentamiseen. Ribbon säätiö on:

 • upotettu (rakennuksiin, joissa on kellari, tiili- ja betonirakenteet);
 • matala syvyys (puiset ja kehysrakennukset);
 • ei ole haudattu (teknologia kaatamalla perustan pienten rakennusten kiinteälle pohjalle).

Ennen kuin teet nauhan, tarkista pohjaveden taso ja noudattaa sääntöä, jonka mukaan pohja ei saa olla alle 50 cm: n etäisyydellä pohjaveden horisontista. Muussa tapauksessa kellari pystytään todennäköisesti tukemaan, jolloin alustan tukikapasiteetti ja rakennuksen tukijalan materiaalien tuhoutuminen vähenevät.

Mitä tehdä korkea GWL? Jos rakennus on tehty tiilestä tai kivestä riippumattomasti, ruuvipallot eivät toimi, ja varttuneelle vedelle on tehtävä veden alentaminen. Erinomainen vaihtoehto olisi täyttää laatta pohja. Tällöin tehdään haudattu tai hieman haudattu pohja. Levyn paksuus on kuormituksesta riippuen keskimäärin 300-400 mm.

Kuinka kaataa talon perusta

Monoliittinen säätiö - paras vaihtoehto yksityisille asuntoille. Tässä tapauksessa asennus voi merkittävästi säästää rakenteiden kuljetusta ja asennusta. Ei tarvitse palkata nosturia asentamaan elementtejä suunnitteluasentoon tai KAMAZin betonielementtien ja -laattojen kuljetukseen.

Monoliittiset perustukset voidaan valmistaa esivalmistetusta betonista tai voit vaivaa ratkaisun itse betonisekoittimella. Ensimmäinen vaihtoehto on suositeltava. Tosiasia on, että käsityön olosuhteissa on erittäin vaikea noudattaa koostumuksen mittasuhteita. Tehdasvalmisteiselle betonille tällainen takaaja on passi, jossa todennetut materiaali-indikaattorit on ilmoitettu.

Tee materiaali itse tekemällä puhdas vesi, sementti, hiekka ja murskattu kivi (tai sora). Ne sekoitetaan toisiinsa tarkasti noudattamalla mittasuhteita, jotka riippuvat siitä, mitä konkreettisia merkkejä tarvitset. Jos lisäät hiekkaa tai soraa koostumukseen kuin tarvitaan, rakennuksen tukiosan vahvuus kärsii.

Taulukko mittasuhteista betonin valmistuksessa

Jotta voit kunnolla täyttää säätiön, sinun on tutustuttava betonin perusohjeisiin:

 • Betoni on kaadettava kerrallaan enintään 1,5 tunnin välein. Jos teet pitkät tauot työstä, liuos tarttuu ja betonisulku muodostuu, mikä heikentää rakennetta. Teknologia mahdollistaa horisontaalisten liitosten tekemisen, kun se on ehdottoman välttämätöntä. Monoliittisen perustuksen pystysuuntaisten saumojen rakentamista ei voida hyväksyä, koska tässä tapauksessa talon tuki ei pysty vastustamaan maaperän muodonmuutoksia.
 • Betonin luokka valitaan tuen tyypistä riippuen. Pylväs- tai paalusäätiölle on luokka B 15. Hihnalle tarvitaan B 15-B 22.5-merkkejä. Talonrakennuksen rakentaminen laattojen avulla edellyttää betonilaatua B 22.5 tai B 25.
 • Kaatumisen jälkeen materiaalin on vahvistettava. Keskimäärin kestää 28 päivää. Rakennustöitä voidaan jatkaa 70% brändinvoimakkuuden jälkeen.
 • On parempi tehdä työ lämpimällä ja kuivalla säällä. Ihanteellinen keskimääräinen päivittäinen lämpötila betonin kovettumiselle on + 25 ° С. Alle + 5 ° C: n lämpötilassa materiaali ei käytännössä jääty. Normaaliin kovettumiseen käytetään tässä tapauksessa erityisiä lisäaineita ja lämmitystä.
 • 1-2 viikon kuluttua betonista tulisi huolehtia. Se kostuttaa pinnan vedellä.
 • Seoksen itsesekoittuminen vaatii sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä (soraa) ja puhdasta vettä. Mittasuhteet riippuvat lujuusluokasta. Tehtaalta materiaali toimitetaan kuorma-autossekoittajalla - sen avulla voit pidentää ratkaisun käyttöikää ja toimittaa sen suhteellisen pitkiä matkoja pitkin.

Miten täyttää säätiö? Yleensä työ suoritetaan tässä järjestyksessä:

 1. muottien ja lujitushihnan asennus;
 2. asennus vedenpitävästä materiaalista muottipesässä;
 3. betonin kaato;
 4. sen tiivistyminen värähtelemällä tai tarttumalla;
 5. betonin hoito;
 6. purkaminen (tarvittaessa).

Betonipumpun tilaaminen on suositeltavaa betonisekoittimen ja betonisekoittimien nopeaan suoritukseen. Tämä tekniikka on yleensä betonin valmistajien käytettävissä. Tällöin vaaditaan liikkuvuutta varten konkreettisia sekelaatuja luokkiin P3 tai P4. Muuten tekniikka hajoaa.

Askel askeleelta ohjeet kaistaleetimen kaatamiseksi

Betonointia pidetään monoliittisen nauhan esimerkissä. Jotta rakennuksen tukiosa voidaan avata, on tarpeen merkitä rakennuspaikka. Voit tehdä tämän käyttämällä räystä ja rakennekaapelia. On tarpeen näyttää nauhan reunat.

Merkinnän jälkeen suoritetaan maaperän kehittyminen. Kellarin puuttuessa riittää kaivamaan kaivantoa. Sen pohjalla sinun täytyy tehdä hiekka tyyny. Se suorittaa useita toimintoja:

 • maanpinnan tasoitus;
 • jäätymisen estäminen;
Kaivannon reunoilta tulisi mennä täsmälleen pitsiin

Seuraava vaihe on muottien asennus. Tässä ominaisuudessa arvioinnissa käytettyä materiaalia käytetään: levyt (irrotettava tyyppi) tai laajennettu polystyreeni (ei irrotettava). Toinen vaihtoehto tekee toiminnon paitsi betonin kaatamista varten myös rakennuksen maanalaisen osan eristämiseksi. Kun asennat muottiin, nosta jalusta haluttuun korkeuteen.

Seuraavaksi koota vahvistushyöt. Nauhatyypissä työtangot on järjestetty vaakasuoraan. He havaitsevat taivutuskuormat. Lue lisää tästä artikkelista "Reinforcement strip foundation".

Esimerkki vahvistuskehyksen sijoittamisesta nauhamaiseen pohjaan

Kun teet betonia tehtaalta ajoissa, tarvitset kätevän pääsyn rakennustyömaalle. Muussa tapauksessa laite ei pääse sivustoon.

Täytä tarvitaan muutamia ihmisiä. Asennuksen jälkeen seos on tiivistettävä. Tämä voidaan tehdä syvällä täryttimellä tai tavallisella vahvistustangolla (tarttuminen). Tehtävänä on poistaa ilmakuplat, jotka jähmettymisen jälkeen tulevat rakenteen heikoksi pisteeksi. Halkeamat voivat näkyä täällä.

Ensimmäinen askel betonin huollossa on kosteuden säilyminen. Jos materiaali kuivuu liian nopeasti, näkyvät pintamaalaukset. Suunnittelu olisi peitettävä hameella tai polyeteenillä. Joka muutaman tunnin välein se kostutetaan puhtaalla vedellä. Tämä jatkuu viikon ajan.

Kalvo säilyttää halutut kosteusolosuhteet kovettumisen aikana

Ei ole välttämätöntä olettaa, että konkreettisia tekijöitä voi vain antaa. Mutta et voi huolimattomasti liittyä tähän prosessiin.

Materiaalit säätiön rakentamiseksi tekevät sen itse

Nyt, säästöolosuhteiden vallitessa, meidän on rakennettava erilaisia ​​säätiöitä ja rakennuksia omin käsin. Mutta ei aina ole mahdollista tehdä monimutkaisia ​​geodeettisia laskutoimituksia omasta, valita tietyn alueen optimaalinen säätiö ja valita myös vahvoja ja kestäviä materiaaleja. Loppujen lopuksi, säätiön materiaalit eivät ole vain sementtiä. Tämä on suuri määrä asiaankuuluvia materiaaleja, jotka on valittu kullekin tietyn tyyppiselle alustalle erikseen. Siksi millä kriteereillä rakennusmateriaalien valinta riippuu:

 • Maaperän rakenne Maa voi olla kivinen, tiheä, hiekkainen, kova, märkä, muu. Maaperän rakenne määritetään ottamalla näytteitä eri syvyyksistä, ohittaen ja poraamalla maaperän syvyyttä. Maaperän laakeri-indikaattoreista riippuen valitaan tarvittava alustyyppi.

Maaperän jäädyttämisen tavallinen syvyys

 • Jäädytysaste. Mitä pienempi se on, sitä parempi, mutta samalla myös säätiön rakentamisessa tarvittavien materiaalien määrä kasvaa entistä enemmän omalla kädelläsi. Vaikka on mahdollista käyttää suhteellisen halpoja pile-grillage basteita, vähemmän materiaaleja käytetään heille.
 • Tulevien rakenteiden parametrit. Mitä suurempi talo, sitä massiivisempi pohja olisi. Mutta tämä ei tarkoita sitä, että sinun tarvitsee rakentaa välittömästi monoliittista teräsbetonilaattaa tai kaistalepohjaa. On parempi kuulla asiantuntijoita, jotka vaativat optimaalista ratkaisua.
 • Ilmasto-olosuhteet. Jos työmaalla on rankkoja sateita, se merkitsee sitä, että pohjavesi esiintyy suuresti. Siksi ilman vedenpitävyyttä materiaalien ja viemärijärjestelmä ei riitä.
 • Rahoitusosuus. Jokainen kehittäjä on hyvin tietoinen siitä, että rakennuksen rakentaminen omalla kädellä on avainasemassa. Siksi yritetään poimia voimakkaita ja kestäviä rakennusmateriaaleja sekä mahdollisuus valita luonnonkivi, joka on riittävästi rakennusalueella. Joten voit minimoida kuljetuskustannukset.

Säätiön rakentamisessa tarvittavat materiaalit tekevät sen itse

Materiaalit UShP: n perustamiselle

Riippumatta siitä, millainen säätiön rakennustekniikka ja sen tyyppi, sen pitäisi lopulta olla kiinteä ja kestävä rakenne. On suositeltavaa kiinnittää välittömästi huomiota betonirakenteisiin, metalliin, asbestiputkiin tai antiseptiseen puuhun. Pääsääntöisesti lähes kaikki pystysuorat perustukset, joissa on omat kädet, on tehty vahvistetusta betonista, jonka avulla voit rakentaa lähes minkä tahansa rakenteen mille tahansa maaperälle. Vahvistettu betoni on hiekkaa, sementtiä, murskattua kiveä ja teräsraudoitusta, tankoja asennetaan muottiin, liitetään toisiinsa ja kaadetaan sitten laastilla.

Jos rakenne on rakennettu vahvoille kalliille maille tai niille, jotka eivät ole alttiita kallistamiselle, voidaan käyttää kevyttä butonbetonia tai luonnonkiveä. Tällaisen pohjan laatu riippuu suurelta osin pohjan kastelun oikeellisuudesta, koska jokainen luonnonkivi on epäsäännöllinen, joten on usein melko vaikeaa asettaa se tiukasti yhteen. Lisäksi lähes kukaan ei tasoita graniittia tai basalttiakaan rakennustyömaalla, koska käytännössä mahdotonta tehdä sitä itse ilman tehokkaita laitteita.

Rakennusmateriaalien tyypit säätiöihin

 • Betoni. Tämä on monipuolinen rakennusmateriaali, jota käytetään lähes kaikentyyppisissä säätiöissä.

Tämä on hiekan, sementin ja erilaisten täyteaineiden seos: sora, raunio, laajennettu savi ja muut.

Sidonta-aineet betonin valmistuksessa:

 1. Polymeeriset aineet (hartsit, karboksyylit, mineraalikomponentit);
 2. Sementti (yleinen materiaali, on vakiintunut tuotanto, voi olla mineraalitäyteaineita parantamaan erilaisia ​​fysikaalis-kemiallisia parametreja);
 3. Silikaattibetoni (kalkin ja piidioksidin seos). Ei harjoiteta pohjojen rakentamiseen märillä ja kylmillä maaperillä, jotka ovat alttiita syväjäähdytykselle.

Jo jäädytettynä betonille on ominaista sellaiset parametrit kuin lujuus, vedenkestävyys ja jäätymisvastus. Se kaadetaan suoraan työmaalle omilla käsilläsi, voit käyttää mekaanisia betonisekoittimia tai tehdä sen manuaalisesti. Monoliittisten perustusten rakentamisen aikana valmiiksi valmistettu betonilaatta kaadetaan valmistettuun kaivantoon, ja valmiita tehdaslohkoja käytetään esivalmistettuihin pylväs- tai nauhateihin.

Karkea hiekka pohjaan

Tämä on tärkein komponentti kaikentyyppisistä betonista, jota käytetään myös hiekkakivien sijoittamiseen. Tyyny tulisi tehdä tapauksissa, joissa maaperä on löysä eikä kestä kestämään itse rakennusta. Tyynyjä varten on parempi käyttää keskikorkea tai karkeaa hiekkaa. Lisäksi on olemassa useita hiekan tyyppejä, joista jokaisella on omat mekaaniset ominaisuudet, puhtaus ja murto-osa. Pääsignaalia käytetään yleensä kipsiin, sillä on pieni osa, se on jo toimitettu puhtaana ja epäpuhtauksiltaan. Suurin osa siitä on jokivartta, mutta seulonta ei ole ongelma. Mutta louhos hiekka sisältää monia kivistä epäpuhtauksia ja on suuri osa. Sitä käytetään betonin valmistuksessa sekä hiekkasyynyjen rakentamiseen.

Sitä käytetään vahvistamaan pohjan lujuutta ja luotettavuutta sekä muodostamaan yhteys yksittäisten betonilohkojen välillä. Jos rakennat säätiön omilla käsilläsi, on parempi käyttää ruudukkoa tai sauvoja, voit myös valmistaa valmiita vahvistuspaloja, mutta niitä on vaikea yhdistää. Kaikki tangot on jo valmistettu rei'itetyiksi parantamaan betoniin tarttumista.

Puua käytetään rakennusmateriaalina tukien, muottien, tukirakenteiden vahvistamiseen, eristeenä. Tämä on halpa materiaali, mutta sillä ei ole pitkää käyttöikää.

Vaihtoehtoiset rakennusmateriaalit jalustan rakentamiseen omilla käsillään

 1. Luonnonkivi. Rakennusmateriaaleina käytetään graniittia, marmoria, hiekkakiveä, kalkkikiveä ja basaltti. Voidaan käyttää jo tehdasvalmisteista kiven muotoa, reunan kokoa ja tyyppiä, mutta se on kallista. Myös kuljetuskulut otetaan huomioon. Ja on ura-kivi. Se on käytännöllisempi, halvempaa, täällä voit käyttää vaadittua summaa itsepalveluna. Jokainen luonnonkivi eroaa sen suorituskyvystä, kovuudesta ja lämmönjohtavuudesta. Esimerkiksi hiekkakivi on erinomainen eristysmateriaali sen huokoisen rakenteen ansiosta. Graniitti kestää suuria kuormia.
 2. Laajennettu savi. Vaihtelee lämpöä eristäviä ominaisuuksia, jotka kestävät kosteutta ja kevyttä. Tämä on keraamisen tuotannon jätettä, se on edullinen rakennusmateriaalien markkinoilla, ja sitä voidaan käyttää myös hiekka- ja pehmustetyynyjen valmistamiseen, mutta myös lämmittämiseen rakennuksen pohjakerroksessa.
 3. Viemäröintijärjestelmä. Sitä tulisi tehdä tapauksissa, joissa perustus on pystytetty pohjaveden tai raskas sademäärä. Jätelujärjestelmä on alhaisempi kuin pohjan alapinnan taso. Tätä varten käytetään muovisia tai metalli- muoviputkia, joissa on tyhjennysaukkoja.

lämmittimet

Pohjapenkkien lämpeneminen

Tällaisia ​​materiaaleja käytetään suojaamaan säätiötä pakastamiselta ja säästämään kustannuksia rakennuksen pohjakerrosten lämmityksestä. Eristyksen roolissa voit käyttää:

 • Mineraalivilla (basaltti, graniitti tai yhdistetty);
 • Laajennettu savi (erilaisten fraktioiden huokoiset rakeet, jotka on valmistettu poltetusta savesta);
 • Polyfoam (palava halpa polymeeri, joka valmistetaan erilaisten kokoisten ja paksuisten levyjen muodossa);
 • Styroksi (vaahtomuoto, huokoinen rakenne, huokoset täytetään ilmalla tai inertillä kaasulla, se on kalliimpaa kuin vaahto, mutta materiaalin suorituskyky on parempi).

Siksi ei ole vaikeaa rakentaa säätiötä omiin käsiisi improvisoiduista rakennusmateriaaleista. Mutta tässä on välttämätöntä määrittää välittömästi, minkä tyyppinen säätö, rakennuksen kuorma, sekä materiaalit, joista kantavat seinät ja lattiat pystytetään. On myös suositeltavaa tehdä ensin yksityiskohtainen arvio, jotta löydettäisiin parhaimmat rakennusmateriaalit rahoitusosaan ja toimintaominaisuuksiin.

Mitä rakennusmateriaaleja tarvitaan talon perustamiseen

Materiaalin valinta perustan rakentamiseen määräytyy sen tyypin mukaan. Kuitenkin on mahdollista tunnistaa tärkeimmät rakennusmateriaalit, joita käytetään luomaan luotettava säätiö maalaistalolle.

Joten luoda perusta tarvitset:

betoni

Kivimateriaali, joka on sideaineen, hiekan, veden ja täyteaineiden karkaistu seos. Täyteaineena käytetään yleensä soraa, murskattua kiveä tai hiekkaa.

Sideaine betonin koostumuksessa on:

 • sementti
 • kalkin ja piidioksidimateriaalien seos (silikaattibetoni)
 • orgaaninen polymeeri (erilaiset hartsit)

Pakastettu betoni on kestävä, vedenpitävä ja pakkasenkestävä. Se on melko helppo käyttää - jopa henkilöllä, jolla ei ole erityistä rakennustekniikkaa, kykenee selviytymään betonin asettamisesta.

Monoliittisten perustusten rakentamisen aikana betoni kaadetaan valmistettuun kaivantoon alkuperäisessä muodossaan. Esiohjelmoiduissa nauha- tai pylväsperustuksissa käytetään esivalmistettuja (tavallisesti tehtaalla) betonilohkoja.

hiekka

Tätä materiaalia käytetään paitsi betonin osana, myös hiekkaisen alustatyynyn luomiseksi. Hiekkakuitu valmistetaan siinä tapauksessa, että löysä maaperä ei voi toimia arvokkaana pohjana.

Maaperän yläkerros poistetaan ja karkean tai keskipitkän hiekan (50-60 cm paksu) hiekka kaadetaan tuloksena olevaan louhintaan.

puu

Perusta rakennettaessa puuta voidaan käyttää suorana rakennusmateriaalina (puuportaat paalusäätiölle) tai lisäosina (muottirakenne betonin kaatamiseksi).

Puu on halpaa ja helppokäyttöinen. On kuitenkin huomattava, että puun kestävyys jättää paljon haluttua, koska se on erittäin altis mätäämiselle.

Teräsvahviste

Vahvistettu betonirakenteinen rakenne tekee säätiöstä vahvan ja luotettavan. Vahvistettu betonirakenteen vahvistaminen edellyttää joustavia teräsvaijereita tai silmiä.

Teräsbetonin on oltava vahva ja samalla joustava. Sen pinnat ovat yleensä nauhatut parantamaan betonin kiinnittymistä.

lämmittimet

Jotta säästöt säästettäisiin säätilan betonirakenteissa, voit asettaa erityisiä lämmittimiä. Näitä ovat:

 • laajennettu savi (keinotekoinen huokoinen täyte murskeena tai soraisena muodossa)
 • mineraalivillalevyt (kivikuitumateriaali)
 • vaahtomuovi (muovimassa) ja polystyreenivaahto (vaahtomuovin tyyppi)

Materiaalit nauhan jalalle

Millaisia ​​materiaaleja nauhan perustuksille käytetään rakentamisessa? Säätiö on rakennuksen maanalainen osa, joka vie kaikki rakennuksen kuormat ja siirtää ne pohjaan, joka on kerros kiinteää aluetta. Nauhatalusta on raudoitettu betoniraita, joka kulkee rakennuksen koko kehän ympäri. Se asetetaan rakenteen kaikkien ulkoseinien ja sisäisten seinien väliin pitämällä samalla sen poikkileikkaus koko pituudeltaan.

Liuskajohdon rakenne voidaan toteuttaa käyttämällä seuraavia materiaaleja: teräsbetoni, butobetoni, tiilet, raudoitetut betonipohjat ja -laatat.

Tekniikka, jossa on liuskarakenne, on varsin yksinkertainen verrattuna pino- tai laattaperustaan. Tämä tekniikka kuitenkin lisää työvoiman intensiteettiä ja melko suurta materiaalin kulutusta. Teippiä käytettäessä käytettiin suurempia muottipintoja, enemmän betonia. Asennuksessa on käytettävä koneellisia laitteita, erityisesti nosturia.

Stripin perustukset olivat:

 • taloja, joissa on tiili-, betoni- tai kiviseinät;
 • rakennuksissa, joissa on raskas katto;
 • rakennusten rakentamisessa tapauksessa, jossa säätiön epätasaisen ratkaisun uhka on, jos rakenne sijaitsee heterogeenisissä maaperässä;
 • jos rakennuksessa on suunniteltu kellari tai kellari.

Rakenteet nauhan perustuksista

Laitteen nauhan säätiö.

Suunnittelun mukaan ne ovat esivalmistettuja ja monoliittisia.

Precast-nauhalevy on valmistettu vakiovarustetuista betonilohkoista, jotka on valmistettu tehtaalla ja koottu rakennustyömaalla nosturin avulla. Tällaiset rakenteet on koottu betoniteräksistä ja betonilohkoista.

Rakennustyömaalla on monoliittinen nauhan säätiö.

Nauhan perustus voi riippua kuorman suuruudesta riippuen kahdesta rakenteesta: syvennyksestä ja matalasta syvyydestä.

Matala nauha sopii kevyisiin taloihin: runko, puinen, vaahtobetoni. Se on järjestetty heikosti kovaa maata 70 cm: n syvyyteen.

Uppoasennetut koteihin, joissa on raskaat seinät ja katot kallistamalla maaperää. Hän on tyytyväinen, jos talo on kellari tai autotalli. Alustan syvyyden tulisi olla 20 cm maanpinnan alapuolella.

Syvä pohja, toisin kuin matala, on kestävämpi, luotettava, eikä se aiheuta muodonmuutoksia. Mutta materiaalien kulutus ja työn monimutkaisuus sen valmistuksessa lisääntyvät.

Yhdistettyjä nauhan perustuksia käytetään teollisten ja siviilivälineiden sekä yksittäisten talojen ja mökkien rakentamiseen.

Esivalmistettujen rakenteiden edut:

 • lyhyt rakentamisaika;
 • on mahdollista ladata pohjan muoto, kun asennuksen lopussa on kulunut jonkin aikaa.
 • maajoukkueen kestävyys on 20% pienempi kuin monoliittinen;
 • mekanismien ja ammattitaitoisten rakentajien tarve;
 • korkeat kustannukset.

Laskentataulukko liuskajohdon kokoon

Lohkojen pohjalla on vähemmän voimaa kuin monoliittinen, koska se on tehty yksittäisistä osista. Vahvistusta ei voida vahvistaa. Lohkot valmistetaan vakiomallin mukaan. Komposiittirakennetta voidaan vahvistaa vahvistamalla ristikoita, jotka on sijoitettu lohkojen riviin, mutta tämä on paljon pahempi kuin monoliittirakenteen alueellinen vahvistaminen. Alustavien säätiöiden materiaaliresurssien kustannusten pienentäminen voidaan tehdä asettamalla seinälohkoja ja tyynyjä tietyllä alueella.

Joten tee ajoittaiset precast-perusta. Ajoittaisten rakenteiden luominen säästää jopa 20% lohkojen määrästä, mikä vaikuttaa rakentamisen kustannuksiin.

Jos rakennustyömaa sijaitsee harmaiden tai turpeavilla mailla, joilla on heikko kantavuus, jaksottaisten rakenteiden rakentamista ei voida hyväksyä. Precast-nauhan säätiö on alhaisempi lujuutensa ja monoliittisen muun ominaisuutensa vuoksi.

Strip Foundation Materials

Liuskajohtojen rakentamiseen käytettävät materiaalit ovat betoniteräsbetoni, butobetoni, tiilet, pohjabetoniseokset ja -laatat.

 1. Vahvistettu betonipohja koostuu sementistä, hiekasta ja murskatusta, joka on vahvistettu metalliverkolla tai vahvikekaarilla. Tämä säätiön materiaali on suosituin, sillä se on edullinen. Sieltä voit luoda monoliittisia rakenteita, jotka ovat melko monimutkaisia. Käytettäessä betonielementtiä. Säätiö on erittäin vahva ja luotettava. Jos paikka sijaitsee hiekkapohjaisilla mailla, käytetään betoniperustusta. Sen leveys riippuu kantavien seinien paksuudesta.
 2. Ribbonbetonipohja koostuu suurista kivistä ja sementti-hiekkalaastista. Se on pituudeltaan enintään 30 cm ja siinä on kaksi rinnakkaista pintaa, joiden paino on enintään 30 kg. Se on riittävän luotettava. Jos alue on hiekkapohjainen maa, käytä betonipohjaa. Jos savi-maaperän kohdalla on parempi käyttää sitä, koska se voi säröillä ja muodonmuutoksella. Sen leveys riippuu rakennuksen painosta, vaihtelee 200 mm: stä 1000 mm: iin. Tämä pohja on asetettu 100 mm: n paksuiselle sora- tai hiekkalaatalle betonin sekoittamisen helpottamiseksi ja maanpinnan tasaamiseksi.
 3. Nauhatulkkisäätiötä käytetään maanalaisiin ja maanpäällisiin perustuksiin sekä kellariosastoihin. Tiili on erittäin hygroskooppinen materiaali, se tuhoutuu helposti märällä. Myös suuret pakkaset vaikuttavat haitallisesti tähän materiaaliin. Sen vuoksi se on suojattava vedestä vedeneristämällä. Jos säätiö on rakennettu kehysrakennukselle tai talolle, jossa on ohuet tiiliseinät, tällainen näkymä on varsin sopiva. Jos pohjaveden pinnankorkeus on korkea ja pohja on syvä, ei käytetä tiilipohjaa.
 4. Lohkojen ja laattojen nauhan perustus. Vahvistettu betonilohko ja -laatta valmistetaan tehtaalla. Nämä materiaalit ovat erittäin kestäviä, vahvoja, luotettavia ja sopivia mille tahansa maaperälle ja mihin tahansa rakennukseen.

Laitteen muottiliuskat

Laitteen muottirakenne monoliittinen nauha-pohja.

Muotti on tulevaisuuden perusta. Muotti on yleensä puusta, koska se on halpaa. Tämä muotti on helppoa. Toisinaan käytetty metallimuotti. Se on irrotettava ja irrotettava.

Muottien kaistale monoliittinen säätiö

Rakennetyypin mukaan erotellaan seuraavia muotoja:

 • suuri kilpi;
 • pieni kilpi;
 • tilavuus nollata;
 • lohko;
 • vaakatasossa liikuteltava;
 • liikkuvat;
 • irrotettava;
 • nosto ja siirto.

Materiaalityypin mukaan erotellaan seuraavia muotoja:

 • alumiini;
 • terästä;
 • puu;
 • muovi;
 • Yhdistetty.

Lämmönjohtavuuden mukaan muotti voidaan eristää ja eristää.

Muotoilu koostuu tavallisesti seuraavista elementeistä:

 • kannella kilvet;
 • koristeet, kehykset, pylväät ja muut tukirakenteet;
 • kiinnikkeet: ruuvit, kulmat, kynnet.

Vahvistuksen asennusohjelma litteistä lujitussäkkeistä.

Kun asennat muottiin, sinun on noudatettava seuraavia vaatimuksia:

 1. Ennen kuin aloitat muottien valmistuksen, sinun on puhdistettava maaperä roskista, rouheista, kannoista ja kasvien juurista.
 2. Betonimateriaalin pinnan on oltava puhdas ja tasainen.
 3. Kiinnitä muottiin siten, että sen kutistuminen betonitoiminnan aikana on mahdotonta. Muutoin talo ei kestä kuormia eikä muodonmuutosta.
 4. Muottipaneelit on yhdistettävä tiukasti toisiinsa.
 5. Sitten sinun täytyy tarkistaa kaikki liitetiedostot. Tarkista muotin koko barometrillä. Käytä tason tarkistamista horisontaaliseen muottiin. Pystysuhde tarkistetaan putkilinjan avulla.
 6. Jos muottia käytetään toistuvasti, sen poistamisen jälkeen on tarpeen puhdistaa kaikki kiinnikkeet ja suojukset roskista ja betonin jäännöksistä.

Teippiasitteen muottien kiinnittäminen omiin käsiisi

Materiaalit ja työkalut:

 • majakat;
 • laudat muottipöydälle;
 • taistelee pitkittäislevyistä;
 • jännitys koukut;
 • jousi kiinnikkeet;
 • tikkaat;
 • lapio;
 • betonisivustoja.

Nauhalumpuissa on kahta muotomuotoa: kiinteä ja porrastettu.

Laitteen tila kiinteä muottiraide monoliittinen säätiö

Monoliittisen nauhan perusta.

 1. Asenna majakkalaudat tasaamaan säätiö.
 2. Kiinnitä molemmin puolin muottipaneelit 4 metrin etäisyydeltä toisistaan ​​ja kiristä tukien ja tukien avulla jäykkyyttä varten. Välilevyjä tarvitaan tukipohjan paksuuden säätämiseen.
 3. Majakkalautojen välissä suojien lukumäärän on oltava sama, jotta säätiö olisi tasainen.
 4. Rakennuksen luotettavuuden vuoksi suojat kiinnitetään sivuilla supistuksilla, jotka ovat pitkittäisiä levyjä. Ne on naulattu kohdistamaan suojukset.
 5. On välttämätöntä asentaa kallistetut tukijalat supistusten vakautta varten. He kohdistavat majakan suojat pystysuoraan.
 6. Kiinnityslevyjen kiinnittämiseen käytetään kireyskoukkuja tai jousikannattimia.
 7. Kiinteän muottien korkeus on yli metriä. Siksi niille toimitetaan portaat ja alustat betonisoinnille.
 8. Puskurimuodossa tuotettujen muottien purkaminen.

Askelmuodon kiinnitysmenettely

 1. Asenna ensimmäinen askelmoottori.
 2. Suorita sitten betonointi.
 3. Asenna muotin seuraava vaihe.
 4. Sitten betonointi tehdään uudelleen.
 5. Tee sitten muottien asennus kaikkiin muihin vaiheisiin.

Step-muotti voidaan koota välittömästi koko korkeudelle. Suorita tämä samalla tavalla kuin kiinteän muottirakenteen asennus. Tällöin on tarpeen tarkkailla elementtien vaakasuuntaista sijaintia ja pystysuoraa asentoa.

Muotti on koottu useaan vaiheeseen. Jokainen pohjakerroksen seuraava taso toistaa muotin edellisen tason tasot.

Armature-laite

Tuuletusnauhan säätöjärjestelmä.

Liuskajohdon koko kehälle, samanaikaisesti muotin asennuksen kanssa, ne kokoavat vahvistuksen koottuna kehyksiin. Hankkeessa on ilmoitettu varusteiden tangon halkaisija, sijainti ja lukumäärä. Kehys koostuu tavallisesti kahdesta pystysuorasta vaijerista, jotka on kiinnitetty vaakasuoraan. Vahvistus varmistaa korkean rakenteellisen lujuuden.

Lujitushihna on asennettu koko säätökorkeuteen. Se sitoo jäykästi ylä- ja alaosat. Tee kehys hitsaamalla tai langalla. Käytännöllisyyden vuoksi liittimet on hitsattu kaivannon ulkopuolella. Valmistetut vahvistusosat asennetaan paikalleen kaivannossa ja hitsataan toisiinsa.

Kuinka kaatat betonia muottipesään?

Betoni on vähitellen kaadettu kerroksille, joiden paksuus on 20 cm. Sitten kukin kerros on tamped, jotta vältetään tyhjiöt betonissa.

Mutaattori suoritetaan betonivibraattorilla. On välttämätöntä, että betoni, kun valurauta oli yhtä johdonmukainen.

10 päivää betonin kaatamisen jälkeen pohja on vesitiivis. Tätä tarkoitusta varten käytetään bitumimastista, jota levitetään ulkoseinille ja vedeneristysmateriaali liimataan. Tavallisesti käytetty materiaali on ruberoidi.

Sitten täytä kaikki kellarihonan oikosulut. Tätä varten käytä hiekkaa. Se asetetaan kerroksiksi. Jokaista kerrosta. Sitten kaada vesi ja pinoa seuraava kerros. Täyttö on tehtävä huolellisesti, jotta vesieristyskerros ei vahingoitu.

Kaistaleet ovat kaikkein kestävimmät kaikentyyppiset perustukset. Nauhalustalle rakennetuilla rakennuksilla ja rakenteilla on suuri lujuus, luotettavuus ja kestävyys.

Moderni materiaali nauhan perustuksiin

Kun rakennat yksityistä taloa, ensimmäinen rakentaa asia on perusta. Se on osa tätä rakennusta, joka kokee valtavia kuormia, joten koko rakennuksen käyttöikä riippuu suoraan säätiöstä. Tässä artikkelissa tarkastelemme nauhapohjan laitetta.

Lisäksi tarkastelemme joitain sen tyyppejä, samoin kuin mitä materiaaleja tarvitaan nauhatalustalle.

Mikä on nauhan perusta

Luultavasti kaikki tietävät, että tällainen säätiö on osa rakennetta, joka kuormittaa ja kuljettaa niitä maahan tai toisin sanoen maahan. Yläosaa kutsutaan reunaksi tai pinnaksi. Pohja, joka on kosketuksessa pohjaan, kutsutaan pohjaksi.

On olemassa monenlaisia ​​alustoja, mutta tässä artikkelissa tarkastelemme teippiä. Tämä on betonirauta, joka kulkee pitkin koko rakennuksen kehää. Nauha kulkee jokaisen seinän alle säilyttämällä sama poikkileikkaus. Rakentamisen tekniikka on melko yksinkertainen, vaikka se vaatii paljon työtä ja materiaaleja verrattuna muihin tyyppeihin.

Nauhapohja siirtää täydellisesti suuria kuormituksia. Siksi ei ole väliä mistä materiaaleista seinät rakennetaan - tiiliä, puuta, betonia tai muuta. Lisäksi voit tehdä katon raskaiden kateaineiden - esimerkiksi laatat. Eduista on myös syytä huomata, että voit rakentaa tämäntyyppisen perustan lähes millekään pinnalle ja tekemällä oikein työtä, et voi pelätä tämän rakenteen luonnosta.

Jos teet virheitä tämän osan suunnittelussa ja rakentamisessa, seuraukset voivat olla tuhoisia - eräiden paikkojen vääristymistä, vakavia säröjä tai jopa sadetta. Lisäksi rakennuskustannukset voivat joskus olla kolmannes tai jopa puolet rakentamisen kokonaiskustannuksista, joten kustannusten ylityksiä ei tarvita huonolaatuisen hankkeen kautta.

Optimaalinen ratkaisu on järjestää projekti erityisyrityksissä tai koulutetuissa suunnittelijoissa. On tärkeää laatia erityinen sopimus, joka takaa säätiön laadun. Vaikka tämä työ on rahan arvoinen, sinulla on laadunvarmistus, ja jos ongelmia ilmenee, tiedät, mistä kääntää.

Strip-pohjarakenne

Jos puhumme suunnittelutoiminnoista, nauhan perustukset ovat monoliittisia ja esivalmistettuja. Monoliittiset perustukset on tehty kiinteästä raudoitetusta betonielementistä suoraan rakennustyömaalla. Esivalmistetut perustukset ovat tehtaalla valmistettuja teräsbetonilohkoja.

Lisäksi kuorman voiman perusteella voidaan todeta seuraavaa:

Matala syvyys soveltuu vähäpuhtaille maaperille, joissa on kevyitä seiniä, esimerkiksi tiiliä, puuta, vaahtopäällysteistä betonia. Uppoasennettua käytetään raskasrakennusten rakentamiseen kalkkikiven päälle. Jos aiot olla autotalli tai kellari, on suositeltavaa rakentaa tällainen säätiö. Vaikka syvemmän säätiön kustannukset ovat huomattavasti korkeammat kuin matalalla pohjalla, se on perusteltua erinomaisella voimalla eikä pelkää muodonmuutosta. Kaistaleperustuksen eduista huomaamme, että kaikki työ voidaan tehdä yksin, vain paremmin lämpimän kauden aikana.

Jos puhumme precast-nauhan perustuksista, useimmiten niitä käytetään korjaamojen, varastotilojen, ja joskus yksityisten talojen tai mökkien rakentamiseen. Miinuksista on huomattava, että vahvuuden osalta esivalmistetut perustukset menettävät monoliittisen, noin 20-30%. Esivalmistettua perustusta voidaan lisäksi vahvistaa, paitsi metalliverkolla, mutta se ei anna samoja tuloksia kuin vahvistus.

Edellä esitetyn perusteella kukaan voi päättää, mitkä säätiö sopivat hänelle henkilökohtaisesti. Alla on ne materiaalit, joista liuska-säätiö on useimmiten tehty. Harkitse erikseen kukin niistä.

Vahvistettu betonipohja

Tällä hetkellä kestävimmät rakennusmateriaalit ovat rautaa ja betonia. Siksi näiden materiaalien rakenteet ovat erittäin kestäviä ja kestäviä. Jos puhumme betoniterästen säilyvyydestä, alustavien arvioiden mukaan tämä malli voi olla noin 150 vuotta. Mikä tekee tällaisesta kestävyydestä ja voimasta? Kiitos rautakehyksestä, joka on suojattu korroosiolta betonilla.

Mutta näiden teosten tuottaminen ei ole helppoa. Kiinnitys johtuu siitä, että metallitangot voivat jäätyä, lisäksi on tärkeää valita oikea mittari tangoista. Monoliittisen levyn tai teipin täyttämiseksi sinun on esitettävä betonimerkki M250 tai M300 (mieluiten M400 tai M500).

Lisäksi työ olisi tehtävä yhdellä kertaa. Irrotettavaa muottipesää voidaan käyttää esimerkiksi metallipaneeleista tai lankkujen täyttämisestä sekä kiinteistä erikoislohkoista. Pysyvän muottien etu on huomattava, ettei se tarvitse lämmöneristystä, vaikka sen hinta on melko korkea.

Keräämällä vahvistetun rakenteen tulisi olla joitain taitoja. Jos sitä ei ole kunnolla koottu, rakenne voi kaatua rakennuksen raskaan painon alla. Vahvistetulle rakenteelle voidaan käyttää metsätankoja halkaisijaltaan 10 - 16 mm. Tee se itsellesi seuraavasti:

 • tyhjennä roskia tai muita vieraita esineitä;
 • merkitse ja kaivaa kaivo, merkinnän voit käyttää tasoa;
 • täyttää tyhjennystyyny hiekasta ja murskatusta kivestä;
 • kiinnitä muotti tai pysyvä muotti;
 • aseta vahvistettu rakenne ja kehyksen pystysuorat elementit;
 • tehdä kaatoprosessi;
 • purkaa murskaus täydellisen kovettumisen jälkeen.

raunioista betoni

Kevyiden rakenteiden, kuten kylpyammeiden, rakentamiseen käytetään usein betonirakennetta. Prosessi suoritetaan suurilla kivillä, jotka on pinottu päällekkäin pohjaan. Työn tekemiseksi sinun on asetettava kivet kerroksittain, sitten rypistyä ja levitettävä kerros laastia. Tämä prosessi toistetaan useita kertoja. Kunkin kerroksen paksuus on noin 20 cm.

On tärkeää valita oikeat mittasuhteet kivistä ja betonista. Älä säästä sementtiä ja lisää liikaa kiviä. Osuuksien pitäisi olla noin 50:50.

On tärkeää, että kivien laatu säätiölle oli hyvä. Älä lisää rikkoutuneita tai liian herkkiä kivet. On tärkeää, ettei kivien pinnalle ole likaa. Voit paremmin tarttua tai toisin sanoen adheesiota voit edelleen kostuttaa kiviä.

Jos puhumme kiven muodosta, ei ole olemassa sääntöjä, jotka edellyttävät tiettyä kokoa tai muotoa. On vain kiinnitettävä huomiota siihen, että kivi oli vahva ja pinnalla ei ollut halkeamia.

Liuoksen valmistukseen suositellaan tämän pohjan osalta sementtilaatua M400 tai M500 käyttöä. Liuoksen 1: 3 osuudet. Älä tee liian paksua seosta, koska on välttämätöntä, että liuos tunkeutuu kaikkiin kivien välisiin aukkoihin.

tiili

Vaikka monet pelkäävät tiilipohjan rakentamista, on useita syitä, joiden vuoksi tätä lausuntoa voidaan pitää vääränä. Miksi? Esimerkiksi monet ihmiset eivät halua tehdä vedenpitävyyttä, ja tämän vuoksi tämä malli voi heikentyä. Lisäksi on tärkeää tehdä oikeat laskelmat ja saada tarvittavat taidot. Siksi voimme tehdä seuraavan päätelmän: menestys riippuu työn pätevästä suorituksesta, oikeista laskelmista ja laadukkaista materiaaleista. Jos noudatat sääntöjä, niin tiilipohjan keskimääräinen käyttöikä voi nousta 30-40 vuoteen.

Tiililattian eduista voidaan mainita:

 1. Raskaiden tai suurikokoisten tavaroiden puuttuminen, mikä mahdollistaa työn tekemisen ilman nosturia ja ylimääräisiä työntekijöitä.
 2. Säätiö on muodikasta antaa kaiken muodon ilman muottien käyttöä.
 3. Kustannukset ja rakentaminen ovat vähäisiä.

Mutta tiilisäädöllä on monia puutteita. Tiilen hygroskooppisuuden kautta se imee kosteutta, joka johtaa materiaalin tuhoamiseen. Myös tällainen säätiö talvella jäätyy voimakkaasti, joten se tarvitsee vedenpitävyyttä. Kyllä, eikä se sovellu kaikentyyppiseen maaperään. Tämä pohja olisi rakennettava vakaalle maaperälle, jossa vedenalaisen veden määrä ei ole liian korkea.

Lohkoista ja laatoista

PBS-lohkojen perustus on ihanteellinen hiekkasävyille. Yksi eduista on joustavuus sekä se, että työ voidaan tehdä melkein minkä tahansa vuoden aikana.

Ensimmäinen asia on geologinen etsintä. On tärkeää tietää tarkalleen, mihin maahan työ on tehty, koska tämä materiaali ei sovi kaikenlaiseen maaperään. Esimerkiksi jos maa on liian pehmeä tai mureneva, niin lohkot voivat suuren painonsa vuoksi yksinkertaisesti pudota.

Sinun on myös laskettava materiaalit tarkasti, ja tämän vuoksi sinun on päätettävä, mitä kokoa tarvitaan. Oikeat laskelmat voivat palkata asiantuntijoita tai tehdä laskelmia erityisten tietokoneohjelmien avulla.

Kiinnityslohkojen yhteydessä nivelet eivät saa olla lähentyneet, koska niiden aikana saattaa esiintyä halkeamia. Jotta niveliä pidettäisiin mahdollisimman pienenä, on suositeltavaa käyttää lohkareita 2,30 m. Myös lämpöä ja vesitiivistystä on erittäin tärkeää.

Kuten olemme nähneet tästä artikkelista, on olemassa monia tapoja tehdä teipin perusta. Muista, että jokaisen maan tyypin kohdalla tarvitset sopivan perustan. Kysy ammattihenkilöiltä ja etsi sopivaa säätiötä tilallesi. Oikealla työllä voit tehdä hyvää työtä.

Talon perustukset: tyypit, materiaalit, kaatavat säännöt

Alustan suunnittelun yhden tai toisen vaihtoehdon aloittaminen ensinnäkin ottaa huomioon, kuinka voimakas ja yleisesti rakennus rakennetaan. Suunnittele ennakoitua rakennustyötä, muistaa, että suuri osa talon kokonaisarvosta on juuri säätiön kustannus (ottaen huomioon käytetyt materiaalit). Tämä ei ole yllättävää - rakennuksen perustasta riippuu sen vahvuus, kestävyys ja turvallisuus.

Kevyiden ja raskaiden rakenteiden perustukset: bändi ja pylväs

Kaikkien säätiöiden päätehtävä on siirtää rakenteen aiheuttama kuorma kantavaan maaperään. Rakenteiden painosta riippuen talon perustus valitaan, maaperän kantavuus ja sen jäätymisen syvyys ovat myös tärkeitä.

Yleisimmät perustarakenteet ovat nauha ja pylväs. Sekä ne että muut voidaan valmistaa monoliittisesta betonielementistä tai betonista, tiilestä, butobetonista.

Rakenteet nauhan perustuksista, jotka on rakennettu rakennuksissa, joissa on raskaat seinät: betoni, kivi, tiili. Ne asetetaan talon kehän ympärille, jonka yhteydessä oletetaan olevan suuri määrä maanrakennuksia ja rakennusmateriaalien kulutusta.

Monoliittisen perustuksen rakentamisessa käytetään kaatopaikkaa, joka asennetaan kaivettuun kaivoon.

Jos pohja on raudoitettua betonia, on hitsattava metallirakenteet sijoitettava ympäryksen ympärille ennen betonin kaatamista, mikä mahdollistaa rakenteen lujuuden lisäämisen. Betoni kaadetaan tasaiseen kerrokseen perustan ympärille ja tiivistetään.

Esivalmistetut lohkoperustukset ovat yhteen liitettyjä betonia tai betonilevyjä, jotka on kiinnitetty laastiin ja jotka on vedetty yhteen paksun teräslangan kanssa. Tämä säätiö on luotettava ja nopeasti rakennettu, mutta säätiön kustannukset ovat huomattavat.

Rakenteiden kestävyys ja rakentamisen nopeus ovat perusteettomia monoliittisia. Aseta tällainen säätiö tavalliselle täyteläiselle punaiselle kosteudenkestäväksi tiileksi.

Tiilipinnoitteissa käytetyt ratkaisut valitaan perustuen laskennalliseen kuormitukseen.

Räjähdyspohjat - niiden rakentamisessa käytetään raunioituneita kiviä, jotka ovat tiiviisti toisiinsa yhteydessä. Rikkarahaston ominaispiirteet ovat luotettavuus, kestävyys ja kestävyys. Tämä säätiö on kallein, koska kivien on oltava tarkasti valittuja ja räätälöityjä. Kivipesäkiven käyttö on perusteltua märillä maaperillä, koska ne eivät kulje kosteutta.

Betonirakenne on rakennettu pienten ja keskikokoisten laastin ja roskien kivien seoksesta.

Alapia rakennettaessa tarvitaan muottirakenteita. Muuraustekniikka koostuu vuorovaihtoehdoista pilkkopäällystyskerrosten päälle, niiden tiivistämisestä ja niiden välisestä sitomisesta betonin päälle (murskattu kivi, hieno sora, hiekka).

Pylväsrakenteiden rakenteet on pystytetty rakennuksiin, joissa on kevyet seinät: puinen, runko.

Kun asennat kevyitä rakenteita pylväsperusteita, noudatetaan seuraavia sääntöjä:

 • pilarit sijoitetaan kaikkiin rakenteiden ulkoseinien kulmiin sisäseinien leikkausten ja ulkoseinien väliin ja niiden väliin;
 • riippuen pohjan kuormituksesta pylväät asennetaan koko rakennuksen ympärysmitalla tietyssä vaiheessa (1,2 - 2,5 m);
 • pilarien välille, jotka sinun on perustettava pohja, jonka pitäisi perustua pylväiden väliseen hyppääjään.

Jumpperi on toisaalta välttämätöntä yhdistää pylväät toistensa välille, toisaalta - toimii perustana pohjalle. Pohja on alustan eristys suorasta ympäristöaltistuksesta (tuuli, lumi, kosteus). Kellarimusiikin läsnäolo vaikuttaa lämpötilaan ja kosteuteen suoraan talon tiloissa.

Mitä materiaaleja tarvitaan säätiön rakentamiseen

Täältä näet taulukon, mitä materiaaleja tarvitaan säätiölle ja talon säätiön likimääräiset kustannukset.

Taulukko "Materiaalit säätiöille":

materiaali

Materiaaliluokka, kg / cm2

maa

matala kosteus

märkä

kyllästetty vedellä

Kun pohjaveden pinnan taso maan pinnan syvyydestä (m)

3 tai enemmän

1-3

1

Raskas betoni, jonka paino on yli 1800 kg / m3 ja niistä valmistetut tavarat, paitsi polttoaineen kuonan betonista

Clay tiili muovailu

Hakemus ei ole perusteltu

Luotettavien säätiöiden kustannukset riippuvat niiden monimutkaisuuden asteesta 70 prosenttia talon arvon arvosta. Kustannuksista huolimatta säätiöiden luotettavin ja kestävä on konkreettinen kaistale monoliittinen perusta. Likimääräinen hinta, ottaen huomioon talon perustusmateriaalit, on 4,500 - 5,500 dollaria (puutalolle 5 × 6 m, säätiön pohjan syvyys on 1,5 m).

Perusrakentamisen erikoismateriaalit ovat betonilohkoja ja laatikoita, jotka on asetettu rakennuksen koko kehälle suoraan maahan. Leviäminen, sulaminen, maaperän sakkautuminen ei käytännössä uhkaa tällaista säätiötä. Tällainen perustapuku pienille kompakteille rakennuksille. Pohjan perustan syvyys riippuu pohjaveden pinnasta ja maaperän jäädytyksen syvyydestä. Jos pohjavettä talvella ei nouse alle 2 metrin etäisyydelle maaperän jäädyttämistä, matalaa ja silkkistä hiekkaa sekä kiinteän sakeuden omaavia savimaita, voidaan säätää syvyys riippumatta syvyyteen. Pohjustuksen vähimmäissyvyys: hiekkapohjaisille maille - 0,5 m, saviä varten - 0,7 m. Butobetonin perustan seinämien vähimmäispaksuus - 35 cm, liuoksen rikkoutuneesta kivestä - 50 cm.

Pohjustuslaasti: koostumus ja mittasuhteet

Laastin valmistetaan laastin laadusta riippuen. Säätiön laastin klassiset mittasuhteet ovat suhteessa 1: 2, mutta tämä osuus on hyvin keskiarvo, se ei ota huomioon sementtimerkkiä.

Katso alla oleva taulukko "Laastin koostumus ja mittasuhteet talon perustalle"

Taulukko "Talon perustan ratkaisun koostumus ja mittasuhteet":

Sementin merkki

maa

hieman kostea

märkä

kyllästetty vedellä

ratkaisu

Sementti-kalkkamerkki 10 (sementti: kalkkipastaa: hiekka)

sementti-savi merkki 10 (sementti: savi taikina: hiekka)

Sementti-kalkki tai sementti-savi merkit 25 (sementti: kalkki tai savi: hiekka)

sementtibrändi 50 (sementti: hiekka)

Perussäännöt talon perustaksi

Säännöt talon perustuksen rakentamiselle tulee noudattaa tiukasti.

Tärkeimmät ovat seuraavat:

Betonia käytetään useimmissa perusrakenteissa. Betonilla on kypsyneisyys 28-30 päivää. Kun betonirakenne on asetettu, se on pidettävä tänä aikana ilman kuormitusta ja on toivottavaa sulkea se joko kateaineella tai muulla improvisaatiolla, jotta yläkerros ei kuivuisi. Betonin kovettumisen aikana jakaat vettä säännöllisesti vedellä sen epätasaisen kuivauksen estämiseksi. Joten talon rakentaminen äskettäin pystytettyyn säätiöön on täynnä vaaraa, viat eivät jätä sinua odottamaan.

Pohjan vedeneristys on välttämätöntä. Se koostuu pinnoituksesta koko pinnan kanssa kosketuksiin maan kanssa kuumalla bitumilla. Seinät ovat myös eristettyjä. Noudattaen tätä sääntöä täyttämällä säätiö, sinun on asetettava kaksi kerrosta katemateriaalia (1. kerros - socle ja nolla taso, toinen kerros - socle ja talon pääseinä). Tämä suojaa talon ja kellarin seinämät kosteudelta.

Korkin ulkosivun suojaaminen ilmakehän vaikutuksilta. Tämä saavutetaan rappaus tai laatoitus. Pohjaan jauhatukseen sekoitetaan kumista sisältävät komponentit (poltettujen autojen renkaiden tuhka). Tuloksena on korkki "turkki". Hän on kaunis ja luotettava.

Toinen tärkeä sääntö säätiön rakentamiselle - älä unohda tuuletusaukkojen asennusta kellariin. Kesällä ne palvelevat tuulettamaan kellarin, ja talvella ne suljetaan estämään kosteuden pääsemästä taloon.

Sokea alue on välttämätön perustan suojaamiseksi pintaveden vaikutuksilta. Sokea alue on 0,75 - 1 metriä, jossa kallio on kellarin seinästä. Käytetyt materiaalit ovat betoniteräs, asfaltti, betoni tai hyvin tiivistetty savi.

Myös kattojen sadevedenpoistolaite vaikuttaa pohjan lujuuteen. Sade-vesi katolta pääsee sokea alueelle, rikkoo sen ja pohja vähitellen, epätasaisesti kosteaa maata pohjan lähellä. Tämä vaikuttaa säätiön kantavuuteen ja edistää säätiön samentumista.

Rakennuksen on oltava vahva ja kestävä, kun noudatat kaikkia talon säätiön kaatamista.

Rakennuksen perustusten virheet ja niiden syyt

Perusvikoja, joiden vuoksi rakennukset voivat menettää lujuutensa, ovat seuraavat:

 • vanhuus;
 • alikuntoiset materiaalit;
 • rakennustöiden heikko laatu.

Rakennuksen perustusten tärkein vika on epätasainen sumentuminen. Ulospäin tämä ilmaistaan ​​erilaisten muotojen ja eri suuntien halkeamien ilmenemisessä, sekä itse säätiössä että talon seinissä, itse talon erilaisista vääristymistä.

Myös perusvikoja aiheuttavia tekijöitä pidetään:

Väärin valittu perussyvyys. Tämän virheen korjaaminen on hyvin vaikeaa ja joskus mahdotonta. Jos istutus on vähäpätöinen, on mahdollista tehdä maaperän täyttö koko säätiön ulkokehällä, jolloin keinotekoisesti kasvatetaan säiliön syvyyttä.

Pohjaveden nousua on vaikea ennustaa, mutta se on mahdollista korjata järjestämällä viemäröintijärjestelmiä tai istuttamalla kasvien lajikkeita, jotka tehokkaasti ottavat kosteutta maaperältä. Viemäröintijärjestelmät sijoitetaan parhaiten samanaikaisesti perustuksen kanssa.

Epätasainen Epätasainen kuormitus rakenteen pohjalle. Esimerkiksi kun päärakennus on paljon raskaampaa kuin veranta. Jos talo on jo rakennettu, jotta vältytään myöhemmästä muodonmuutoksesta, on erotettava verannan ja talon perustukset. Tehdä tämä, aseta välillä perustan hallitus, kyllästetty bitumi.

Yläkerrosten ylärakenteen aiheuttaman kuorman nousu:

 1. koska olemassa olevan säätiön voimavaroja arvioidaan virheellisesti. Tämän vian poistaminen maksaa talon omistajalle kohtuullisen määrän, vaikka olosuhteet mahdollistaisivat säätiön vahvistamisen nostamalla säätiön kanta-aluetta;
 2. maaperän kantokykyä arvioidaan virheellisesti, ja sitä voidaan lisätä kaatamalla maaperä "sementtimaidon" alapuolelle.

Materiaalien riittämätön lujuus perustalle tai voimakkuuden menettäminen ajan myötä.

Kalkkikiven päällekkäin asetetut tiilipohjaiset levyt on ominaista laastin adheesion rikkomisesta tiiliin (kosteus tartuntaan, jäädyttäminen, kuormitus pohjaan). Vaatii remontti, korvaaminen uudella. Tätä varten sinun on purettava vanha säätiö siirtämällä talon paino väliaikaisille tuille. Timber-palkit toimivat väliaikaisina tukina. Ne sijaitsevat vanhan perustuksen vieressä ja siirtävät teräspalkkien kautta talon kuorman puupalkkeihin.

Tapoja suojella talon perustusta

Pohjaveden suojelemiseksi on useita tapoja pakkasen muodonmuutoksen vaikutuksista:

 • Pohjaveden pohjan on oltava maaperän jäädytyksen alapuolella.
 • Alustan sisällä on oltava vahvistettu häkki, joka estää repeytymisen.
 • Toinen keino suojata talon pohjaa - pohjaosan sivupintojen varovainen kohdistaminen vähentämään tarttumista maahan. Niitä suositellaan kattamaan hyvin bitumikerroksen kanssa.

Varoitus! Kehittäjien virhe on vakaumus siitä, että mitä syvemmälle perustalle asetetaan, sitä luotettavampi se on. Tämä ei ole täysin totta. Vaikka voimat eivät toimi pohjan pohjalla, joka sijaitsee maaperän jäädyttämisvyöhykkeen alapuolella, tässä vyöhykkeessä olevat jännitykset voivat olla niin merkittäviä, että ne voivat vetää pohjaa yhdessä jäädytetyn maaperän kanssa tai repäistä yläosa pohjasta.

Miten aloittaa säätiön rakentaminen: sivuston valmistelu

Joten, kun valitset sen tyyppisen pohjan ja materiaalit, määrität sen, oppi muurattujen sääntöjen, mahdolliset puutteet ja suojauksen menetelmät. Nyt tulee toinen kysymys. Kuinka aloittaa säätiön rakentaminen niin, että rakennus on, mitä kutsutaan, ikuisesti?

Ensimmäinen on maanrakennus ja suunnittelutyö. Säätiön siteen valmistelu alkaa leikkaamalla ruohoa, leikkaamalla pensaat, pihdit. Jos alue on tasainen, mittaukset ovat helppoja tehdä alueilla, joilla on vaikea maastojen käyttötaso ja taso. Yleissuunnitelman laatimisen jälkeen on välttämätöntä siirtää se "luontoon" eli korjata se jollakin tavalla kentällä, huomioimalla sivuston ulkoasun pääelementtien sijainti.

Nolla-sykli sisältää alueen pystysuoran asettelun, seinien merkinnän, kaivojen, kaivojen, kaivantojen, pohjan rakentamisen ja jalustan rakentamisen nurkkaan.

Pystysuoran asettelun päätehtävänä on suojata rakennusten perustukset vedestä. Rakennetta varten valmistetulle tasoitetulle alueelle tulisi olla molemmissa suunnissa 1,5-2 m enemmän kuin talon mitat. Keskiakselien merkintä suoritetaan erittäin huolellisesti.

Säätiön rakentaminen voidaan aloittaa laitteesta, joka on tulevaisuuden talon ympärillä - sarja pylväitä, joiden yläpuolella naulattiin lankkuja, 20 cm korkeammalla suunnitellulla pohjalla, 1-1,5 m: n etäisyydellä pohjan alapuolella olevista kaivoista. Jalanjälki voidaan tehdä ajoittain. Levyillä leikkausten kautta venyttää lanka niin, että se sopii yhteen seinien ja niiden pintojen akseleiden kanssa, voit säätää tarkasti säätiön kulmat käyttämällä "3: 4: 5": n "Egyptin kolmio" -suhdetta, joka on rakennettu venytettyjen köysien avulla tai pudottamalla laudat.

Samojen pystysuoran korkeuden määrittämiseksi talon kulmissa (jos ei ole vesitasoa) käytetään kasteluletkua, joka on täytetty sävytetyllä vedellä ja lasiputket, jotka on sijoitettu päihin. Putkissa olevien nestetasojen samankaltaisuus antaa halutun vaakasuoran.