Yleiskatsaus: moderni vedeneristysmateriaali

Kaiken aikaa talojen rakentamista pidettiin melko hankalaa ja kallista. Rakennuksen rakentaminen on aina vaatinut suurta materiaalin kulutusta, huomattavaa työvoimaa ja aikaa. Kaikki tämä viime kädessä, jopa nykyisten tekniikoiden kanssa, aiheuttaa huomattavia rahoituskustannuksia. Lisäksi monimutkaisuuden vuoksi talon rakentaminen monelta osin täsmällisestä tiedosta muistuttavaksi ei anna lainkaan pienintäkään virhearviointia. Siksi rakentaminen on niin tärkeää, että huolehditaan jokaisesta yksityiskohdasta, puhumattakaan etukäteen valitsemasta oikeat vedeneristysmateriaalit, jotka tarjoavat talolle luotettavan ja pitkäaikaisen suojan kosteuden kaukana rakentavista vaikutuksista.

Miten vedeneristysmateriaaleja käytetään

Koska kaikki rakennuksen elementit ovat jatkuvasti kosteuden vaikutuksen alaisena, on jokaisen rakennusvaiheen aikana tarpeen suorittaa vesitiiviitä töitä. Täten on tarpeen erikseen sitoutua sekä katon ja seinien, että pohjan sekä maanalaisten (kellari) huoneiden vedenpitävyyteen. Lisäksi rakennuksen maanalaisissa ja maanpäällisissä osissa on ainutlaatuinen sijainti ja siten erilaisten luonnontekijöiden vaikutukset, jotka edellyttävät vedenpitävien materiaalien käyttöä erilaisilla ominaisuuksilla ja ominaisuuksilla. Esimerkiksi seinämäpinnat, jotka ovat suorassa kosketuksessa maan kanssa, ovat suuremman kosteuden vaikutuksen alaisena, mutta samanaikaisesti niiden vaikutukset ovat huomattavasti pienemmät lämpötilaerot.

Ja talon ja katon seinät, jotka ovat maan yläpuolella, ovat vaikuttaneet huomattaviin lämpötilavaihteluihin, mutta ne altistuvat paljon vähemmän kosteudelle.

Vedenpitäviä töitä suoritettaessa on otettava huomioon materiaalien soveltamisala, mutta niissä on otettava huomioon myös omat ominaisuutensa, joihin on kiinnitettävä erityistä huomiota sellaiseen ominaisuuteen kuin ilmanläpäisevyyteen. Huolimatta siitä, että nykyaikaiset vedeneristysmateriaalit eivät kulje vettä, ne voivat kuitenkin kulkea ilman läpi vapaasti tai kulkea osittain tai osittain. On selvää, että vedenpitävät materiaalit, jotka antavat täydellisen kireyden, soveltuvat talon maanalaisten osien eristämiseen. Mutta "ei-hengittävä" materiaalien käyttö maaperän seinämien sulkemiseen voi estää tuoreen "hapen" virran ja häiritä vakavasti talon luonnollista kiertoa. Lisäksi eristystyön yhteydessä on muistettava, että erilaiset materiaalit, jotka muodostavat vedenpitävät kerrokset, eroavat vedenpitävyydestä, lujuudesta, pakkasvasteesta, paloturvallisuudesta, myrkyllisyydestä ja kestävyydestä.

Vedeneristysmateriaalien luokittelu

Vedeneristysmateriaalit voidaan jakaa luokkiin sovelluksen, fyysisen kunnon, aktiivisten vedeneristyskomponenttien ja sovellusmenetelmien mukaan. Kuten jo mainittiin, kattotiilien, seinien ja kellarien vedenpitävyyden lisäksi on olemassa tarkempia materiaaleja vesistöjen, altaiden ja maanalaisiin rakenteisiin, jotka ovat suorassa kosketuksessa veden kanssa. Myös vedenkestävyyttä tuottavat materiaalit jakautuvat laajuudeltaan: niissä, joita käytetään sisätöissä, ja niissä, joita käytetään talon vedenpitävyyteen ulkopuolelta.

Niiden fysikaalisessa tilassa vedenpitävät materiaalit jakautuvat yleensä mastiksi, jauheeksi, rullaksi, kalvoksi, kalvolle.

Jos se on jaettu pohjalla, se on bitumi, mineraali, bitumi-polymeeri ja polymeerieristysmateriaalit.

Lopuksi sovellutusmenetelmien mukaan kaikki vedeneristysmateriaalit jaetaan maalaukseen, kipsiin, liimaukseen, valuun, täyttöön, kyllästämiseen, ruiskutukseen tai tunkeutumiseen ja asentamiseen.

Mitkä tahansa materiaalit, olivatpa ne sitten perinteisiä pahvilaatuja katemateriaalista tai nykyaikaisia ​​kalvoja (polymeerin vedeneristysmateriaaleja), ovat omia etuja ja haittoja. Siksi, jotta voit tehdä oikean valinnan, sinun täytyy tietää kaikki etuja ja haittoja, joita erilaisilla vedeneristysmateriaaleilla on.

Pääasialliset vedeneristysmateriaalit

Rolls - materiaali, joka on laajalle levinnyt vanhojen rakennusten rakennuksissa, mutta siitä huolimatta, että tehokkaampi eristämistekniikka on syntynyt, ja se on nykyään jatkuvasti kysyntää. Perinteisesti teloissa on pahvipohja, joka on kyllästetty vedeneristysmateriaaleilla (kateaine, stekloberoidi, hydroisoli, brizol, hydrobutyyli).

Niitä erottaa laatuvaatimukset liimattavien pintojen käsittelystä (tasoitus, kuivaus, pohjamaalaus), yleisten töiden tyydytys, täydellinen tiivistys (seinät eivät hengitä), alhaiset kustannukset, lyhyt käyttöikä ja huurteenkestävyys. Vaikka on syytä huomata, että uusien materiaalien (lasikuidut, erilaiset polymeerit) aktiivisen käytön ansiosta nykyaikaisilla vedeneristysrullilla ei ole merkittävää osaa Neuvostoliiton aikakauden näytehyllyjen haitoista.

Valssattua vedenpitävyyttä käytetään pääasiassa katolla, joskus - lattialla. Yleensä tällainen materiaali "rakastaa" vaakapintoja.

Mastiksit - liima-aineet, jotka perustuvat orgaanisiin sideaineisiin ja dispersiotaineisiin.

Tunnetuimpia ovat kylmä ja kuuma mastinen öljyn bitumi, jota käytetään katon vedeneristämiseen. Jauhettujen ja kuitumaisten täyteaineiden lisäksi ne voivat sisältää vanhoista kierrätetystä kumista (bitumikumimastisista) peräisin olevia murusia, mikä parantaa merkittävästi vedenpitävien mastisten vettähylkivää ja vetolujuutta. Nykyaikaisiin lajikkeisiin kuuluvat öljybitumiin, polypropeeniin ja matalan molekyylipainon omaaviin polyeteeniin perustuvat mastiset aineet, joilla on parannettu elastisuus, lämmönkestävyys ja tiheyden itsensä paranemisen vaikutus.

Mastiksit on tarkoitettu lähinnä tiivistystiivisteiden ja liitosten tiivistämiseen paneelirakenteissa. Usein käytetään tiivistekuulojen liitosten yhteydessä.

Jauheet - sementtiin, synteettisiin hartseihin ja erilaisiin lisäaineisiin (pehmittimiin, kovetteisiin) perustuvat seokset, jotka myydään kuivassa muodossa ja jotka vaivataan suoraan työmaalla.

Tavallisten sementti-hiekkaseosten ja asfalttibetonin lisäksi niillä on erinomaiset vedeneristysominaisuudet, ja ne ovat myös käteviä valmistettaessa ja levitettävissä millä tahansa kokoisella alueella. Upean kovetuksen ansiosta vedenpitävät jauheet kykenevät täyttämään tiiviisti kaikki nivelet, saumat ja halkeamat. Tällaisten vedeneristysmateriaalien haitat saattavat johtua niiden joustamattomuudesta, minkä vuoksi ne kieltäytyvät käyttämästä niitä rakennuksissa, joissa esiintyy tärinää ja voimakkaita kutistumiskuormia.

Jauheet (tai pikemminkin pinnoituksen vedeneristys) käytetään sisätiloissa, parvekkeilla, loggeilla, vaaka- tai pystysuorilla pinnoilla. Ole varovainen: seos "elää" 20-30 minuuttia, silloin on mahdotonta työskennellä sen kanssa.

Vettä hylkivä aineet (vettä hylkivä neste) - silikoniin, piihappoestereiden ja orgaanisten liuottimien yhdisteet, jotka, toisin kuin "tavalliset" ulkoiset vedeneristysmateriaalit, "absorboivat" betonipinnoilla.

Vesi-karkotusaineet ovat liukenemattomia ja siksi betonin luonnollisten huokosten (halkeamat, ontelot) täyttämisen jälkeen käsitellyt alueet alkavat torjua vettä. Koska itse asiassa veden kostutusaineet eivät täytä sisäisiä onteloita, vaan ne peittävät vain pinnan, vedenpitävyyksistä huolimatta ne säilyttävät kyvyn vapaasti kulkea ilman. Vettähylkivien nesteiden monien etujen ansiosta tämä suojaa hyvää suojaa kosteudelta, eikä käsiteltyjen pintojen ulkonäköä, niiden kevyyttä ja helppokäyttöisyyttä ole tarpeen muuttaa - niillä ei ole omia miinuksia. Ensin 1-3 vuoden kuluttua (vesipohjaiset vettä hylkivä aineet) ja 6-10 vuotta (liuotinpohjainen) vesitiiviyskerros menettää vettähylkivät ominaisuudet "tehoaineiden" pesemisen seurauksena. Toiseksi, painovoiman vaikutuksesta vedenpoistoaineita käytetään tehokkaammin pysty- tai vaakapintoihin. Kolmanneksi vettä hylkivä aineet ovat melko kalliita, ja lisäksi synteettisten komponenttien ansiosta ne voivat olla terveydelle vaarallisia.

Vettä hylkivä aineet (vettä hylkivä neste) ovat läpäisevän vaikutuksen vedeneristys: se on hyvä käsitellä seiniä (ulkoisia ja sisäisiä), perustuksia, kellareja.

Kalvot ovat käytännöllisiä ja kevyitä materiaaleja kattojen ja seinien vedenpitävyyteen. Luonteensa vuoksi ne jaetaan kolmeen ryhmään: polyetyleenikalvot, polypropeenikalvot ja kalvot. Ensimmäiset ovat kahta tyyppiä (rei'itetty ja ei rei'itetty) ja ne asennetaan tavallisesti yhteen kerrokseen, jossa on pakollinen kiinnitys erityisellä kankaalla tai vahvistusverkolla.

Jälkimmäisille on ominaista korkea lujuus ja hyvä vastustuskyky ultraviolettisäteilylle. Ns. PVC-kalvot tai vesitiiviit kalvot ansaitsevat erityistä huomiota.

Ne ovat kaksikerroksisia kalvoja, jotka perustuvat polyvinyylikloridiin, erotettuina (lujuuden lisäämiseksi) vahvistusverkolla. Verrattuna bitumiin vedeneristysmateriaaleihin kalvot kestävät mekaanisilta, lämpöisiltä ja kemiallisilta vaikutuksilta. Ne ovat paljon joustavampia, helpompi asentaa, helpompi korjata ja niiden keskimääräinen käyttöikä on vähintään 20 - 30 vuotta. Mikä oikeastaan ​​yhdessä kohtuullisten hintojen kanssa teki myös tämän materiaalin, joka on yksi suosituimmista kattojen kattojen vedeneristämisestä.

Kalvot menevät enimmäkseen lattiaan tai lattian alle. Filmin mukana lisätään usein lisäkerros vedenpitävyyttä.

Materiaalit vedeneristys: Mitä ovat

Hyvä vedeneristys - avain terveelliseen elämään maalaistalossa. Tässä artikkelissa käsitellään yksityiskohtaisesti parhaiten tunnettuja materiaaleja korkealaatuisen eristyksen, niiden eduista ja haitoista, käyttöominaisuuksia tietyllä pinnalla.

pitoisuus

Aineiston luokittelu

Materiaaliluokan mukaan vedeneristys on jaettu polymeeriin, bitumiin, mineraaliin ja metalliin;

Fyysisessä kunnossa - jauheella, kalvolla, mastilla ja valssaamalla;

Tullessaan - pinnalla, avain ja monimutkainen tarkoitus (toimii samalla lämpöä ja vedeneristystä).

Laitteen menetelmän mukaan jaetaan seuraavasti:

 • kipsi ja maalaus - eristys levitetään nestemäisessä tilassa, sitten se kovettuu ja ottaa lopullisen muodon;
 • valettu - kaadetaan vaakasuoralle pinnalle;
 • Okleechnaya - valmistettu rullina ja levyinä. Kun tarttuu, käytä erityisiä formulaatioita, esimerkiksi mastista;
 • injektio ja kyllästys - tavallinen läpäisevässä eristyksessä;
 • asennettu - kiinnitetään pinnalle kiinnikkeillä.

Perusmateriaalit vedenpitäviksi

Seuraavassa tarkastellaan vedenpitävien töiden suosituimpia materiaaleja.

Roll-materiaalit

Valssattuja materiaaleja löytyy usein rakennuksista, joissa on vanha asettelu, mutta nykyään on olemassa niitä, jotka käyttävät tätä vedeneristysmenetelmää huolimatta uusien kehittyneempien työkalujen syntymisestä. Yleensä rullat tehdään pahvin perusteella. Se on kyllästetty erityisillä vettä hylkivillä. Tällä tavalla valmistetaan kateaineita, brizolia, hydrobutyyliä, lasikuoreja, hydroisolia.

Yksinkertaisin edustaja on katto. Tämä on erityinen pahvi katolle, jolla on suojaava rakeinen kerros, joka on kyllästetty tervalla. Tartu kiinni, kiinnitä kynsillä (puiset rakennukset) tai käytä kuumaa mastista.

Bitumivalssimateriaalit

Rulla-bitumimateriaalit ovat nykyään suosittuja lisääntyneiden ominaisuuksiensa ansiosta verrattuna tavallisiin rullattuihin. Suosituimmat edustajat ovat alla.

kattohuopa

Se koostuu kateainepapereista ja bitumista, jota käytetään sitovana pohjana. Se voidaan liimata kuumaan tai kylmään mastiksi. Markkinat esitetään sekä suurten jyvien suojaavalla kerroksella (luokka K) että ilman sitä (luokka P). Käyttöikä 4-8 vuotta, jolle on ominaista alhainen hinta, kestävyys ja kimmoisuus;

glassiinipaperi

Se on samanlainen kuin katemateriaali (erikoinen pahvi ja bitumi pohjalla) ilman suojaavaa kerrosta. Se on ohuempi eikä kestävä, joten sitä käytetään eristyksen vuorauksen lisäaineena;

Isolaattipohjaan kuuluu pahvi, kumipihdit ja erilaiset lisäaineet, ei suojaa. Käytetään pääasiassa höyrysulussa;

Stekloizol

Se koostuu lasikuitu- ja bitumikomposiitista lisäaineilla - se on kaksipuolinen materiaali, jota voidaan levittää fuusioimalla tai liimaamalla. Eroaa suuressa käyttöiässä (noin 20 vuotta), verrattuna isolyysiin;

Johdannaiset Isola

Hydroisoli (base asbesti-pahvi), metalloisoli (pohjalla oleva kalvo), folgoizoli (metalloisoli) eroavat hieman. Niitä käytetään sekä höyryssä että vedeneristyksessä;

Elokuva-aineet

Näihin kuuluvat polyeteeni-, polypropeeni- ja PVC-kalvot. Materiaalit ovat helppoja ja käytännöllisiä asennuksessa ja käytössä. Lujuutta varten polyeteenikalvo tiivistetään vahvistusverkolla. Polypropeeni-analogit ovat vahvempia ja kestävät paremmin UV-säteilyä. PVC-kalvot kestävät fysikaalisia ja kemiallisia vaikutuksia, sietävät lämpötilavaihteluita ja palvelevat 20-30 vuotta. Alhaiset kustannukset määrittävät materiaalin suosion. Se on yleismaailmallinen ja sitä voidaan käyttää katon vedeneristämiseen, perustukseen tai altaaseen.

Ondutis-vedeneristyskalvot

Ondutis-kalvot ovat uuden sukupolven ympäristöystävällisiä, luotettavia ja kestäviä materiaaleja korkealaatuisen vedenpitävyyteen. Ne on erotettu käytännöllisyydestä ja helppokäyttöisyydestä.

Sopivan kalvon vedenpitävyys:

 • Ondutis RS - vahvistettu kalvo vedeneristysalustalle;
 • Ondutis D (RV) käytetään metallipinnoitettujen kattojen vedeneristämiseen;
 • Ondutis A100 - materiaali ulkoseinien ja ulkoseinien eristämiseen;
 • Superdiffuusiokalvot SA115 ja SA130 suojaavat seinien sisäosat kosteudelta, joka tulee taloon ulkopuolelta.

Mastiset materiaalit

Mastics - muoviset yhdisteet liimalla, perustuvat sideaineisiin ja erilaisiin dispersioaineseoksiin. Ne on tarkoitettu tiivistelemään liitosrakennuksia ja väliseinätöitä. Saatavana valmiin seoksen muodossa (kylmä) ja sekoittumiseen ennen suoran vedenpitävyyden (kuuma) suorittamista. Kestoveden kestävyys kestää noin 10 vuotta.

Bitumiset mastit

Yleensä käytetään betonin, tiilen, raudoitetun betonin, metalli- ja puurakenteiden sisäiseen ja ulkoiseen eristämiseen. Ne ovat joustavia, niillä on hyvä kytkentä jalustan kanssa, ne ovat lämpöä ja kosteutta kestäviä.

Vesiemulsio

Käytetään sisäpuutarhojen, kellarien ja kaikenlaisten kattojen korjaamiseen.

Jauheaineet

Vedenpitävät jauheet - sementin, erilaisten lisäaineiden ja synteettisten hartsien seos. Ennen kuin käytät niitä, kaada nestettä, jolloin se on haluttuun tilaan. Jauheet täyttävät hyvin liitokset, saumat ja halkeamat nopeasti kovettuviksi. Haitat: sauma on joustamatonta, siksi sitä ei suositella käytettäväksi paikoissa, joissa värähtely ja kutistuminen ovat mahdollisia. Ne ovat käteviä sisäiseen työhön. Laimennuksen jälkeen vedellä jauhetta voidaan käyttää puoli tuntia.

Nestemäiset materiaalit

Vettä hylkivä aine on seos silikonia, orgaanisia liuottimia ja silikaattiyh- disteitä. Materiaalia käytetään eristämiseen. Tiili ja betoni imevät nopeasti vedenpitävyyden huokoisen rakenteensa ansiosta. Vesi-karkotteet eivät vie ylimääräistä tilaa, ne sijaitsevat rakenteiden keskellä eivätkä vaadi ylimääräistä koristekerrosta. Kovettumisen jälkeen materiaali pystyy kulkemaan höyryä ja ilmaa. Vesipohjaisia ​​vettä hylkivä aineita tulisi käyttää 1-3 vuoden välein ja liuottimien perusteella joka 7-10 vuoden välein.

johtopäätös

Talon korkealaatuinen vedenpitävyys auttaa pitämään talon lämmön - eristys märkää eikä menetä toimintojaan, kosteudelta eristetyssä talossa sieni ei sekoita ja seinät eivät murtelevat.

Lattian vedeneristysmateriaalit

Aikaisemmin kysymys tilojen suojasta kosteuden tunkeutumiselta tai leviämiseltä tuli todellinen ongelma. Ei ollut helppoa löytää tarvittavia materiaaleja myynnissä, ja monet tekniikat tunnettiin ja olivat saatavilla vain ammattilaisille. Kuitenkin tänään, jos haluat, löydät kaiken.

Lattian vedeneristysmateriaalit

Lattian vedenpitävät materiaalit valmistetaan eri muodoissa, ja tästä valikoimasta ongelmatilanteessa voit valita sopivimmat ominaisuudet ja sovelluksen teknologia.

Paljon tietenkin riippuu siitä, millaista lattiaa ja mitä huoneita sinun on suojattava kosteudelta, koska jokainen niistä vaatii erityistä lähestymistapaa. Siksi ennen kuin lähdet liikkeeseen ja kiirehtää rahaa vedeneristysyhdisteisiin, sinun on tutustuttava jokaiseen niistä.

Lattian materiaalin lisäksi, jolla suojaavaa yhdistettä käytetään, huomioidaan myös sellaiset tekijät kuin vedenpitävän huoneen lämpötilaolosuhteet ja sijaintipaikan lattia.

Tähän mennessä on useita tapoja rakentaa tai soveltaa erilaisia ​​vedenpitäviä materiaaleja - se on kipsi tai kipsi, maalaus, kyllästäminen, liimaus, valettu, ruiskutus ja täyttö. Jotta minkälainen vedeneristys tuottaa odotetun vaikutuksen, hyvin tärkeä ehto on hyvin valmisteltu, puhdistettu pinta, johon sitä käytetään.

Maalaa vedeneristys

Maalaa vedenpitävä bitumi koostumus

Nämä materiaalit levitetään lattialle rullalla, harjalla tai suihkeella, ja ne ovat suosituimpia ja käytettyjä. Maalauksen vedeneristimet luovat pinnalle ohuen hydrofobisen kalvon, jonka koostumus tunkeutuu materiaalin rakenteeseen jopa kahden millimetrin syvyyteen asti. Tämä johtuu talkkipulverin, asbestin lisäämisestä, joka pystyy sulkemaan vedeneristyspinnan - tiilen tai betonin huokoset.

Maalaustekniikkaa voidaan kutsua helpoimmin sovellettavaksi ja edulliseksi. Sen käyttömateriaalit perustuvat polymeereihin, hartseihin, mineraaleihin, bitumiin ja muihin yhdisteisiin, joilla on hyvä tarttuvuus ja hydrofobisuus. Nämä voivat olla polyuretaania, kumia, epoksia, silikonigeelejä, akryyli- tai bitumisuspensioita.

Joskus nämä vedeneristimet yrittävät korvata sakeutetulla öljymaalilla tai lakalla, mutta ei pidä unohtaa profiilimateriaalin erikoisominaisuuksia, joita tavalliset maali- ja lakkayhdisteet eivät voi korvata.

Erilliseen maalieristyskoostumusryhmään voidaan liittää ruiskutettu, joita käytetään ruiskupistooleilla. Nämä suspensiot valmistetaan akrylaattipohjaisesti. Näihin kuuluu esimerkiksi tällainen hyvin tunnettu työkalu, kuten nestekumia. Tätä yhdistettä käytetään useissa kerroksissa ja tunnetusti suorittaa suojaavia toimintoja 40-50 vuoteen, lisäksi kaikkein epäsuotuisimmissa korkeassa kosteudessa.

Hakuprosessi tapahtuu seuraavasti:

 • vanhat pinnat poistetaan pinnoista pohjaan, sitten ne puhdistetaan;
 • vaurioituneet vuotot täytetään paksuilla betoniratkaisuilla - halkeilla tai siruilla, tasoitetaan ja kuivataan hyvin;
 • sitten pinta impregnoidaan erityisillä alukkeilla tai laimennetuilla 1: 3 väriaineilla;
 • kun maaperä imeytyy, käytetään vedenpitäviä yhdisteitä;
 • Jotkut niistä ovat hieman lämmitettyjä, mutta esimerkiksi tiettyjä suspensioita bitumipohjaan tarvitsevat lämmitystä jopa 150-160 astetta;

Huoneen kulma, käsitelty "nestekumilla"

 • luotettavaa vedenpitävyyttä varten on tarpeen levittää kaksi kerrosta koostumuksesta. Ensimmäinen niistä on noin kaksi millimetriä paksua, koska se tulisi imeytyä hyvin käsiteltävään pintaan ja toinen ohjauskerros voi olla melko ohut;
 • kunkin kerroksen kuivaus voi kestää puolitoista ja 15 tuntia.

Video: esimerkki maalien vedeneristämisestä

Lasitetut vedeneristys

Pestävä vedeneristys on arkkia (rullaa) materiaalia, joka on pinnoitettu tai liimattu hartseihin tai mastisiin, joilla on paksu sakeus pintoihin, jotka vaativat kosteuden suojaamista.

Huone, jossa on vesitiivis vesieristys

Materiaali on valmistettu rullina ja arkkeina, ne voivat olla tiheitä tai ohutta, läpinäkyvä, läpinäkyvä tai kalvo.

 • Materiaaleja, kuten lasi-, kattopyyhkeitä, metalliseoksia, folgoizolia, teknonicolia ja vastaavia, valmistetaan rullina.

Gidroizol - okleechnaya vedenpitävä puulattiat, joissa on folio kerros

 • Levyinä tai paneeleina valmistetaan vesitiiviitä asfaltti-, polymeeri-, bitumipitoisia materiaaleja ja muita vastaavia ominaisuuksia.
 • Kalvonvesieristys, jolla on pieniä pyöreitä piikkejä pinnallaan, valmistetaan myös arkin muodossa ja sopii hyvin lattiapäällysteen alle.

Erityisten urien ja piikkien läsnäolo yksinkertaistaa asianmukaisen asennuksen prosessia

On huomattava, että suojamateriaalit asetetaan eri tavoin lattian pinnalle. Kaikki asennuksen muodot ovat kuitenkin melko yksinkertaisia, ja tätä prosessia käytetään useimmiten bitumi- tai epoksiyhdisteillä:

 • liimamassa levitetään substraattiin. Jotkut mastityypit on lämmitettävä ennen levittämistä;
 • kuluneella ja tarvittaessa kuumennetulla koostumuksella on päällekkäin leikattua rullamateriaalia, jonka päälle jokainen seuraava arkki on vähintään 10 cm;

Käytettäessä valssattuja materiaaleja usein asetetaan kaksi kerrosta, toinen suuntautuu kohtisuoraan ensimmäiseen.

 • paneelien muodossa oleva vesieristys on myös asetettu päällekkäin tai päinvastoin;
 • kukin seuraavista eristyspaneeleista asetetaan siirtymällä edelliseen tai toiseen paneeliin (tiilijärjestelmään);
 • kaikki lattialle asetetut vedeneristysmateriaalit on sijoitettava 10 - 15 cm: n seinämiin.

Obmazochnaya vedeneristys

Vesitiiviiden yhdisteiden päällysteen paksuus on erittäin hyvä elastisuus. Tällaisia ​​materiaaleja ovat esimerkiksi paksu bitumi ja polyuretaanimaali, polymeerisementti jne.

Pinnoitetaan lattia paksulla bitumipitoisella mastilla

Nämä vedeneristimet koostuvat polymeerikuitujen ja pehmittimien täyteistä, mikä lisää niiden tarttuvuutta ja hydrofobisuutta.

Pinnalla nämä yhdisteet jaetaan samalla tavalla kuin kipsilevyt - spatulilla. Tällaisen saumattoman päällysteen paksuus voi vaihdella 0,4-4 cm.

Soveltamalla kipsipäällystysyhdistettä

Tällainen vedeneristysyhdistelmä eristää täydellisesti kosteudelta ongelma-alueiden, kuten parvekkeiden ja logistiikan, kerrosten lattiat, pohjakerrosten huoneet ja kellarit, kylpyhuoneet ja keittiöt.

Bitumiin ja polymeereihin perustuvaa mastista käytetään paitsi rakennetun rakennuksen teknisissä tiloissa, mutta myös välittömästi perustuslevyissä. On huomattava, että kuuma pinnoite, jota käytetään olohuoneissa, ei ole toivottavaa, koska se on melko myrkyllistä ja vaatii hyvän ilmanvaihdon työtä.

Kovettumalla vedeneristys sisältää kipsiä ja työtyyppiä käyttämällä sopivia kosteutta kestäviä yhdisteitä, joita voidaan lisäksi käyttää bitumipäällysteeseen tai yksinkertaisesti vedenpitävään puhdistettuun pintaan.

Seokset laimennetaan vedellä, levitetään spatulilla ja levitetään tasaisesti pinnan yli. Kaksi tai kolme tällaista kerrosta voi olla, ja jokainen niistä kuivuu hyvin.

Pakkaukset kipsiin vedeneristysseoksista

Kipinöinti vedeneristys kuivassa muodossa muistuttaa tavallista kipsiseosta tai rakennusliimaa, mutta ne sisältävät erityisiä komponentteja, jotka tunkeutuvat materiaalin huokosiin ja peittävät ne.

Video: lattianeristys päällystysyhdisteellä

Cast vedeneristys

Huone, jossa on valettu vedeneristys

Cast-vedeneristys on jaettu kuumaan ja kylmään riippuen siitä, millä tavalla se levitetään pinnalle. Kuumaa asfaltti-polymeeriä ja asfalttikoostumusta levitetään lattialle - se voi olla piki, kuuma bitumi tai asfalttibetoni.

Vesitiivistyksen tekeminen toimii tehokkaasti, sen pohja on puhdistettava huolellisesti ja pudotettava.

Kuuma vedeneristys

Tämän materiaalin asettamista varten se on lämmitettävä 50-120 asteen lämpötilaan riippuen koostumuksen viskositeetista.

Bitumi on luonnontuote, joka on valmistettu öljytuotteista ja sen puhtaassa muodossa, kun se kovettuu, se halkeilee missä tahansa lämpötilassa. Mutta sen tärkein etu on vedenkestävyys ja liukenemattomuus vedessä. Sen vuoksi sitä käytetään pohjana vedeneristysyhdisteiden valmistuksessa.

Lämmitetyssä muodossa ne levitetään puhtaille pinnoille useissa kerroksissa.

Peck on kivihiilitervan käsittelystä saatu tuote. Tämän materiaalin tyyppejä on useita, ne vaihtelevat sulamispisteessä, yleensä välillä 70-90 astetta. Mutta tätä materiaalia käytetään harvoin, ja sitä käytetään periaatteessa lisäaineena muihin vedeneristysyhdisteisiin.

Kylmävalettu vedeneristys

Tämä vedeneristysmenetelmä - kaikkein luotettavin kaikista olemassa olevista, koska se tunkeutuu kuhunkin pintaan huokosuuteen ilman halkeilua. Useimmiten tehdään epoksi- tai nestemäisen lasin kylmä vesieristys. Tätä materiaalia käytetään nyt itsetasaavan 3D-lattian asentamiseen, joka samanaikaisesti toimii paitsi vedenpitävänä myös huoneen koristeellisena suunnitteluna. Tämä suojausmenetelmä kosteuden läpäisevyyttä vastaan ​​soveltuu erityisen hyvin kylpyhuoneeseen, jossa tarvitaan sataprosenttisesti vedeneristys.

Polymeerivalettu vedeneristys

 • Epoksi seos koostuu kahdesta komponentista - epoksihartsista ja erityisestä liuot- timesta, jotka sekoitetaan välittömästi ennen kaataamista ja jakautumi- sen pintaan. Työkoostumus valmistetaan osissa, koska se nopeasti tarttuu.
 • Nestemäinen lasi on erinomainen vedeneristys kellareille ja ensimmäisen kerroksen huoneille. Tällainen koostumus suojaa huoneen luotettavasti kosteuden tunkeutumiselta ja toimii yhtä tehokkaasti kuin kaksikomponenttinen epoksiseos. Tällaisen vedenpitävyyden kestävyys voidaan määrittää koko rakenteen eliniän, so. kun olet järjestänyt sen kerran, et voi olla huolissaan uudelleenkäynnistämisestä tai korjaamisesta.

Materiaali on ympäristöystävällistä ja ei aiheuta haitallisia höyryjä ihmisten terveydelle. Samalla sillä on erinomaiset tunkeutumisominaisuudet useimpien betoni- tai muun vedeneristyspohjan mikroskooppisiin huokosiin.

Nestemäinen lasia valmistetaan kuivassa ja nestemäisessä muodossa. Kuivaa jauheainetta lisätään sementtilaastareihin, jolloin ne ovat vedenpitäviä. Valmistetulle betonille on mahdollista lisätä koostumusta ja nestemäistä koostumusta - tässä tapauksessa seos valmistetaan 10 litran laastin suhteen yhtä litraa vedeneristysainetta kohden.

Cast vedeneristys

Kaikki valettu vedeneristyspuku seuraavasti:

 • Pinta puhdistetaan ja poistetaan tehokkaalla pölynimurilla.
 • Sitten pinta korjataan - pohjan halkeamat ja puutteet ovat kiinteitä.
 • Korjaustöiden jälkeen lattiat on kuivattava hyvin.
 • Lisäksi lattiat pohjustetaan. Kussakin tapauksessa maaperän koostumus riippuu materiaalista, jota myöhemmin käytetään vedenpitävyyteen.
 • Vedeneristyskoostumus valmistetaan siihen liitetyillä ohjeilla, tuodaan haluttuun sakeuteen ja levitetään pinnalle.

Koostumus levitetään lattialle ja levitetään tasaisesti koko pinnalle.

 • Tasaa seos laajaa lastalla tai kaavinterällä ja anna sen jälkeen kuivua ja kovettua.
 • Vedeneristystä ei voi rajoittaa yhteen kerrokseen - voit tehdä kaksi tai kolme täyttöä, mutta jokaisen edellisen kerroksen lopullisen kovettumisen jälkeen.

Vedenpitävyys

Vedenpitävä läpäisevä tyyppi levitetään lattialle olemassaolevalla kaiverruksella. Tässä käytettynä koostumuksilla on kyky tunkeutua betonin rakenteeseen ja tiivistää huokoset muodostaen kosteutta kestävän kerroksen. Ratkaisua voidaan käyttää useissa kerroksissa.

Yksi formulaatio läpäisee vedenpitävyys

Syväpintaisen kyllästymisen jälkeen vedenpitävyys ei saa vaurioitua mekaanisilla toimenpiteillä tai rei'illä. Siksi tämäntyyppistä materiaalia käytetään hyvin usein kellareiden ja kellareiden suojaamiseen. Vedenkestävyyden lisäksi tämä koostumus antaa betonipinnalle lisää vahvuutta luomalla erityisiä kiteisiä sidoksia, jotka kietoutuvat sementin rakenteellisen hilan kanssa ja sulkevat kaikki pohjan huokoset. Nämä prosessit johtuvat erityisistä silikaatti- tai litium-lisäaineista.

Läpäisevää seosta levitetään mihinkään litteiseen tai epätasaiseen pintaan - on melko mahdollista tasata lattia päälle. On pidettävä mielessä, että lattian pinnalle levitetyn kerroksen on ehdottomasti kuivuttava.

Ruiskutusvesieristys

Injektionesteisiin käytetään vedenpitäviä polyuretaani-yksikomponenttisia ratkaisuja, joilla on matala viskositeetti. Tällaisissa koostumuksissa tapahtuu kemiallinen reaktio, kun ne joutuvat kosketuksiin veden kanssa - tämä kosketus aiheuttaa liuoksen merkittävän laajenemisen, määrän lisäämisen ja sisäisen paineen kasvun. Tällaiset ominaisuudet mahdollistavat sen leviämisen betonirakenteen sisällä, veden syrjäyttämisen ja sen sijainnin kasaamisen. Tuloksena on vedenpitävä polyuretaanikomposiitti. Jotkut kemiallisessa reaktiossa käytetyt materiaalit muuttuvat joustaviksi, kun taas toiset ottavat jäykkiä muotoja. Käytetyn koostumuksen samanlaisen tilan väheneminen tapahtuu 2 - 20 minuutin aikana.

Injektoinnin vedeneristys on melko monimutkainen ja kallis prosessi.

Vedenpitävään ruiskuun käytetään erikoislaitteita. Se voidaan toteuttaa yhdessä muiden toimenpiteiden kanssa, ja se sopii edes sopivimpaan rakenteeseen tavanomaisesti liikkuviin elementteihin, esimerkiksi kantavien seinien liitoksiin ja säätöön.

On kuitenkin huomattava, että tämä prosessi on melko kallis, sekä materiaalien hinnasta, työvoimavaltaisuudesta ja erikoislaitteiden käytöstä. Se on melkein aina mukana poraamalla uusia reikiä koostumuksen käyttöönottoon. Tältä osin samanlaista vaihtoehtoa käytetään tavallisesti ääritapauksissa, kun on mahdotonta käyttää muita menetelmiä aiemmin rakennetun rakennuksen rakenteiden hätäseisokkeelle.

Täytä vedenpitävyys

Yksinkertaisin ja edullisin vedenpitävyys on, vaikkakin se on varsin työläs - se täyttää vesitiiviillä irtoaineilla varustetut alueet.

Tämän prosessin suorittamiseksi käytetään jauhe-, kuitu- tai rakeisuusominaisuuksia, kuten kuonaa, mineraalivillaa, savea, polystyreenirakeet, hiekka jne.

Lattian vedeneristys erityisellä kuivalla täyttöllä

Korkean kosteuden omaavissa huoneissa - kellareissa, kellareissa, pohjakerroksissa, pääasiassa lattian suojaamiseksi perliittisillalla, jota pidetään monipuolisena materiaalina vedeneristyskohteille.

Täytetyn koostumuksen jokaisen kerroksen on oltava hyvin tiivistetty, joten koko huoneen alue on aidattu seinillä (muotti), joka ei salli materiaalin päästä irti rajoistaan.

Betonipinnoitus on asetettava tamped-täytön päälle, joka on järjestetty sääntöjen mukaan vahvistamalla ja kohdistamalla majakat.

Edellä mainittujen materiaalien lisäksi nykyaikainen tuotanto tuottaa suuren määrän muita keinoja, mutta pääsääntöisesti ne eivät periaatteessa poikkea edellä mainituista. Joissakin tiloissa on yksinkertaisesti mahdotonta päästä ilman vedenpitävyyttä, joten kun valitset materiaalin ja sen sovelluksen tekniikan, sinun on harkittava huolellisesti kaikkia tärkeitä prosesseja varten suunniteltujen koostumusten ominaisuuksia.

Nikolai Strelkovsky päätoimittaja

Julkaisija 09.11.2014

Kuten tämä artikkeli?
Tallenna, jotta et menetä!

Vedeneristysmateriaalit: yleiskatsaus nykyaikaisiin ratkaisuihin

Jos haluat lisätä laitteen käyttöikää, on välttämätöntä suojata sitä liialliselta ulkoiselta kosteudelta. Lisäksi huoneen sisältämän ilman ylimääräinen kosteus heikentää rakennuksen kuntoa ja vähentää mikroilmaston mukavuutta.

Ratkaise nämä tehtävät on suunniteltu kaikenlaisia ​​vedenpitäviä materiaaleja. Se suojaa ulkoisen veden tunkeutumista vastaan, joka auttaa suojaamaan taloa jatkuvasta kosteudesta ja muotin muodostumisesta.

Seinien ja perustusten yli-kastumisen estämiseksi maaperän vedellä tai saostumisen vaikutuksesta käytetään erilaisia ​​eristemateriaaleja, joiden laajuus riippuu suoraan niiden ominaisuuksista.

Tärkeimmät vedeneristystyypit

Nykyaikaisten materiaalien luokittelu ulkoisen ja sisäisen kosteuden suojaamiseksi on erittäin laaja. Ensimmäinen tärkein ominaisuus luokitteluun on sovellusmenetelmä. Sen mukaan vedenpitävyys on kahdentyyppistä: pinta ja irtotavarana.

Ensimmäinen vaihtoehto on käsitellä vain pinta, riippumatta siitä, mistä muodostavat vedenpitävät materiaalit. Toinen vaihtoehto on pääasiassa betoni ja se on tarkoitus ottaa käyttöön seoksen valmistuksen aikana. Nämä ovat vettä hylkiväjä lisäaineita, jotka pystyvät suojaamaan rakennetta asteittaiselta vesiliuokselta koko tilavuuden ajan.

Uudet vedeneristysmuodot jatkuvasti nousivat luokituksensa asteittaiseksi laajentamiseksi. Toimintamekanismin mukaan kaikki pinta-aineet jaetaan:

Jos katsomme vapautuksen muotoa, on olemassa seuraavat vaihtoehdot:

 • tiivistystahnat;
 • nesteitä, mukaan lukien emulsiot;
 • käyttövalmiit seokset;
 • kalvot ja kalvot;
 • roll.

Nykyaikaiset vedeneristysmateriaalit ovat hyvin monipuolisia ja niiden perustana, tarjoamalla kaikki ominaisuudet. Nyt neljä yleisintä lajiketta:

 • bitumipohjaisesti;
 • polymeerien perusteella;
 • mineraalinkudoskomponentissa;
 • joka perustuu epäorgaanisiin ja polymeerisiin komponentteihin.

Kaikkien seosten koostumus, riippumatta perusaineesta, voi vaihdella merkittävästi, mikä määrää niiden sovelluksen laajuuden ja suojauksen tasosta kosteuden sisääntuloa vastaan.

Bitumi- ja polymeerikoostumukset lisäksi osoittavat tiivistysominaisuuksia, mikä merkittävästi lisää niiden tehokkuutta.

Jotta voitaisiin ymmärtää, mitkä vedeneristysmateriaalit ovat parhaiten käytössä tietyssä tilanteessa, on vertailtava niitä ja tutkittava yksityiskohtaisesti kunkin vaihtoehdon ominaisuuksia.

pääosa

Tämäntyyppistä suojausta ylikuovautumista vastaan ​​sovelletaan vain betonin tai laastin valmistukseen, joten ei ole kysymystä siitä, mistä se voisi soveltaa ja miten valita. Jopa Neuvostoliitossa kehitettiin uusi menetelmä rakennusaineiden muokkaamiseksi Portland-sementillä, joka koostui silikonimulsioseihin perustuvien vettähylkivien lisäaineiden ylläpidosta.

Sen tehokkuus on edelleen kiistanalainen, koska sen lisäksi, että positiiviset vaikutukset ovat vettä hylkiväksi ominaisuuksiksi koko betonin tilavuudella, on myös negatiivisia sivuja. Näihin kuuluu ensinnäkin riittämätön lujuus ja tällaisen kestävyysindikaattorin väheneminen kuin pakkasenkestävyys.

Siksi silikoniin perustuvia formulaatioita käytetään yhä enemmän pintapäällystykseen.

Volumetriseen menetelmään verrattuna tällainen sovellus on tehokkaampi eikä vaikuta päärakennusmateriaalin parametreihin.

pinnallinen

Ensimmäisistä yrityksistä suojella taloja kosteuden tunkeutumiselta, tällainen vedeneristys on edelleen yksi suosituimmista ja käytetyistä. Moderni vedeneristysmateriaali levitetylle pinnalle on hyvin monipuolinen.

Tällaisen laajan valikoiman ansiosta syntyy väistämätön kysymys siitä, miten valita sopivin vaihtoehto.

Impregnointikomposiitit

Yksi helpoimmista tavoista suojata rakenne on kyllästää sen pinta. Useimmiten tässä tapauksessa käytetään vedenpitäviä materiaaleja polymeerisesti.

Alun perin käytetty luonnollinen ja mineraaliöljy tukahduttaa täysin vettä. Mutta vähitellen ne poistivat nykyaikaisemmat oligomeeriset koostumukset, jotka perustuivat akryyli-, epoksi-, silikoni- ja muihin suurimolekyylisiin yhdisteisiin.

Vettä hylkivän vaikutuksen lisäksi tällaiset koostumukset voivat lisäksi polymeroida huokosissa ja pohjahäiriöissä, jotka tunkeutuvat syvälle materiaaliin, mikä lisää suojauksen kestoa ja lisää koko rakenteen kestävyyttä.

Tällaisia ​​komposiitteja käytetään pääasiassa betonin ja tiilipintojen käsittelyyn riittävällä huokoisuudella. Puhdasta emulsiota puhtaassa muodossaan käytetään harvoin puuhun. Tässä tapauksessa käytetään hybridi bitumipolymeeriä ja polymeerisementtipohjaisia ​​komposiitteja tai erikoismaaleja.

Päällystekoostumukset

Käyttämättömimmät ovat mastit bitumipohjaisesti. Tällaisilla vedeneristysmateriaaleilla on erinomainen tarttuvuus mihin tahansa pintaan, joka voi tunkeutua mihin tahansa avoimeen huokosiin ja kuoreihin. Niitä käytetään betonin, tiilen, puun, komposiittilohkojen käsittelyyn.

Bitumi ja sen komposiitit eri polymeereillä, esimerkiksi kumilla, lisäksi on tiivistysominaisuus, joka auttaa käyttämään vain yhtä käsittelytapaa saumojen ja kulmaliitosten upottamiseen.

Mutta toisin kuin impregnoinnit, tällaiset materiaalit eivät pysty syvälle tunkeutumaan pohjaan, joten ne suojaavat ainetta vain pinnalla.

Tämän seurauksena vedeneristyskerroksen vastainen tehokkuus laskee merkittävästi. Tätä aluetta on käsiteltävä edelleen pinnoitteen eheyden palauttamiseksi. Joillekin rakenteille, kuten säätiöille, tällaiset korjaukset eivät useinkaan ole mahdollisia.

Bitumien lisäksi päällysteissä on usein mineraali sideainepohjaisia ​​koostumuksia valmisyhdisteiden muodossa. Tällaisia ​​komposiitteja levitetään pohjan pintaan, mutta on mahdotonta kutsua niitä pinnoitettuna puhtaassa muodossa, koska mineraalikomponenttien hydratoinnin tuloksena muodostuu kiteitä, jotka tunkeutuvat syvälle perusrunkoon, olkoon se betoni, tiili tai puu. Siksi ajallaan ilmestyi erillinen luokitus.

Vedenpitävyys

Tällaisten koostumusten toimintaperiaate perustuu kalsiumhydrosilikaattien lisäkiteyttämiseen emäksen paksuuteen. Tällaisia ​​komposiitteja voidaan valmistaa nestemäisessä ja jauhemaisessa muodossa sekoitettavaksi veden kanssa, mutta toiminnan periaate pysyy muuttumattomana.

Joitakin vaihtoehtoja käytetään vain betoni- tai tiilarakenteisiin, koska täysipainoiseen työhön ne tarvitsevat ulkoista kalsiumlähdettä, jonka rooli toimii. Laskeutumisen jälkeen silikaattianionit tunkeutuvat rakenteen runkoon 30 cm: n syvyyteen ja muodostavat uusia kiderakenteita huokosissa ja kapillaareissa sulkemalla ne, jotta vesi pääsee tunkeutumaan.

Erityinen rooli on tuloksena olevan kiteen muoto, koska silikaatit muodostetaan suuntaavien neulojen tai niiden klustereiden muodossa. Itse asiassa kasvaimen kasvaessa kapillaari on kokonaan tai osittain suljettu koko pituudeltaan, mikä vähentää merkittävästi veden tunkeutumista ja kiteytymistä kiteiden ja huokosen seinämien suhteen.

Muut lajikkeet eivät vaadi ulkoista kalsiumia, joten niitä voidaan hyvin käyttää puuhun, myös vahvistaen selluloosakuituja ja sulkemalla huokosia vedessä liukenemattomia kiteisiä kasvaimia. Tällaisten materiaalien pääasiallinen haitta on kiteiden hallitsematon kasvu, joka voi osittain tuhota perusrakenteen. Niinpä niillä on vähän hyötyä kevyille ja solukasveille, joilla on alhainen lujuus.

Rulla vedeneristys

Tämäntyyppinen suoja ulkoista kosteutta vastaan ​​on erittäin vaativaa, kun käsitellään kellarikerroksen pohjan ja seinien ulkopinta sekä tasakatto. Bitumi tai sen seos polymeerien kanssa levitetään lasikuitukankaalle tai ei-kudotulle polyesterimateriaalille. Sideainetta ripustetaan päälle mineraalikompleksin tai hiekan kovettamiseksi ja alusta suojataan kalvolla kontaminaation estämiseksi.

Tällaiset vedeneristysmateriaalit pystyvät kuljettamaan huomattavia kuormia, niillä on suuri lujuus ja kestävyys. Lasikuitumateriaalit ovat erinomaisia ​​perustuksille, koska ne ovat suurta kestävyyttä vasten.

Polyesteripohjaiset tuotteet ovat joustavampia, joten niitä käytetään usein tasomaisiin tai rinteisiin kattoihin, joilla on alhainen kulma. Ne ovat helposti pinnoitettavissa ja täysin käsiteltyjä.

Rullituotteiden tärkein haitta on monimutkainen käyttö vertikaalisissa rakenteissa. Materiaalin huomattava paino ja hauraus vähentävät merkittävästi sen soveltamisalaa.

Kalvot ja kalvot

Vedeneristyskalvovalmisteita käytetään useimmiten sisäisen ja ulkoisen eristämisen organisoinnissa sekä kattorakenteissa. Ne suojaavat eristyksestä vesiohenteelta ja myös edistävät kosteuden luonnollista poistamista huoneen sisälle.

Nyt on valtava valikoima samanlaisia ​​tuotteita, joilla on eri kaistanleveys. Jotkin kalvosuodattimet toimivat lisäksi suojaamana materiaalien särkyä vastaan, ja lisäksi ne mahdollistavat lauhteen poistamisen katemateriaalin alle.

Kaikenlaisten vedeneristystuotteiden valmistajat antavat yksityiskohtaisen kuvauksen ominaisuuksista ja käyttötavoista.

Erilaisia ​​materiaaleja ja toimintamekanismeja ansiosta voit löytää parhaan vaihtoehdon tietyn tehtävän ratkaisemiseksi, olipa kyseessä rakennuksen kansielementtien suoja tai mukavan mikroilmaston luominen.

tiivistysaineet

Materiaalien vedeneristys on suojata rakenteellisia elementtejä kosteuden haitallisilta vaikutuksilta. Veden eristäminen on välttämätöntä laitteiden ja laitteiden tavanomaiselle toiminnalle. Lisäksi eristysmateriaalien käyttö lisää rakenteen käyttöikää ja luotettavuutta.

Vedeneristystoimenpiteet olisi toteutettava teknisen prosessin normien mukaisesti ja asianmukaisesti valitun materiaalin avulla. Jokaisella vedeneristyslajilla on omat edut ja haitat, ja jokainen materiaali on suunniteltu erityisiin käyttö- ja käyttöolosuhteisiin.

Vaatimukset vedenpitäviksi materiaaleiksi

Kaikki talon rakenteelliset elementit altistuvat kosteuden tuhoisalle vaikutukselle - tämä vaikuttaa negatiivisesti rakennuksen kestävyyteen ja luotettavuuteen. Kosteuden haitallisen vaikutuksen minimoimiseksi ja huoneen käyttöajan pidentämiseksi jokaisessa rakennusvaiheessa on kiinnitettävä erityistä huomiota vedenpitävyyteen. Riippuen rakenteellisista elementeistä (pohjasta, seinistä, kateista tai sisustuksesta) ja rakennuksen käyttöolosuhteista, valitaan vedenpitävä materiaali.

Vedenpitävien rakennusmateriaalien on täytettävä useita vaatimuksia:

 • korkea hydrofobisuus (vedenpitävä) - materiaalin ei tule imeä eikä kulkea kosteutta;
 • korkea mekaaninen lujuus;
 • materiaalin joustavuus;
 • mahdollisuus käyttää laajaa lämpötila-aluetta;
 • höyryn kireys;
 • ultraviolettisäteilyn kestävyys ja negatiivisten luonnollisten tekijöiden vaikutukset.

Nämä vaatimukset ovat tavallisia useimmille vedeneristysmateriaaleille. Tärkeä ehto - kyky "hengittää" eikä aiheuttaa lauhteen muodostumista. Tämä vaatimus on täytettävä, kun vesitiivis mansard ja toimiva ullakko tilaa.

Mekaaninen lujuus määrää suojakerroksen kyvyn kestää ihmisten, laitteiden ja lumimassojen aiheuttamat kuormat.

Tällainen laatu kuin joustavuus on erityisen tärkeää järjestettäessä kattoja, joissa on monimutkainen kokoonpano.

Vedeneristysmateriaalien luokittelu

Vedeneristysmateriaalit luokitellaan seuraavien kriteerien mukaan:

 1. Käyttöpaikan mukaan:
  • ulkoinen vedeneristys - suoritetaan rakennuksen ulkopuolella rakennuksen perustamisen ja katon rakentamisen yhteydessä;
  • sisäinen vedeneristys - joukko suojatoimenpiteitä sisätiloissa lattian ja seinien vedenpitävyyteen huoneissa, joissa on korkea kosteus (kylpyhuone, uima-allas, sauna jne.).
 2. Kohdeominaisuuksien mukaan:
  • Paineensuojaus suojaa positiiviselta vedenpaineelta. Korkea pohjaveden taso, kellarin ulkoseinät on peitetty paineella vedellä. Tällaista tekniikkaa kutsutaan usein "toimenpiteeksi puristimella" - vesi tiivistää tiiviisti vedenpitävää materiaalia seiniin. Kellarin sisäseinien asentamiseksi tämä menetelmä ei ole sopiva - vedenpaine on siellä erilainen.
  • Pinta - suojaa kattoa kosteudelta.
  • Kapillaari-vesieristys - rakenteen suojaus kapillaareissa olevan kosteuden nostamisen lisäämiseksi. Tämä vedeneristysmateriaali on tarpeen tiilien ja betonin suojaamiseksi.
  • Paineettoman vedenpitävyys suojaa päällystettä negatiiviselta paineelta. Jos vettä on kerääntynyt säätiön ympärille kevättulvien tai rankkasateiden seurauksena, se on suojattu kellarin sisäpuolelta. Tässä tapauksessa veden paine on alhainen ja toimii materiaalin erottamiseksi alustasta.
  • Monimutkainen käyttö - yleiset materiaalit, joita käytetään rakennuksen eri rakenteiden suojaamiseen.
 3. Sovellusteknologialla:
  • Liimattu levyt ja kalvot, jotka liimaavat suojattavaan pintaan ja muodostavat hydro-suojaavan esteen.
  • Maalikoostumuksia levitetään alustaan ​​harjalla, rullalla tai suihkeella. Vesilukko muodostaa pinnalle hydrofobisen ohutkalvon, jonka paksuus on noin 2 mm.
  • Laastarit, kitit ja kitit levitetään pinnalle lastalla ja muodostavat ylitsepääsemättömän esteen. Tällainen vedeneristys sopii sekä sisäisiin että ulkoisiin töihin.
  • Läpäiseviä yhdisteitä levitetään harjalla tai suihkeella. Työkalu muuttaa jalostetun rakennusmateriaalin fysikaalisia ominaisuuksia lisäämällä pinnan huurretta ja hydrofobisuutta.
  • Ruiskutusvaimentimet pumpataan paineen alaisena ja luo luotettavan sulun suoraan katon tai seinän paksuuteen.
 4. Sideaineen tyypin mukaan: terva, bitumi, bitumipolymeeri, kumi-bitumi, polymeeri ja mineraali.
 5. Ulkonäkö ja fyysinen kunto: nestemäinen, kiinteä, viskoelastinen ja muovi-viskoosi.

Voidaan sanoa tarkalleen, mikä vedenpitävyys on parempi. Listatut vaihtoehdot osoittavat eri tehokkuutta, mutta hinta on erilainen. Siksi oikean valinnan tekemiseksi on välttämätöntä hyödyntää erilaisten koostumusten ominaisuuksia ja tekniikoita.

Vedeneristysmateriaalit: sovelluksen tyypit, ominaisuudet ja ominaisuudet

Valssattuja katto- ja vedeneristysmateriaaleja

Valssattua gidrizolyoria valmistetaan levittämällä bitumipolymeerisideainekoostumusta lasikuitu- tai polyesterikuitukerrokselle. Ulkopinta peitetään mineraalisella sadetuksella, muovilla tai hiekalla. Alaosa on levitetty polymeerikalvo.

Rulla-vedeneristysmateriaalia käytetään paineenalennuseristeeseen. Ne voidaan liimata horisontaalisiin (tasakattoihin) ja pystypintoihin (pohja, seinät).

Klassinen esimerkki vedenpitävästä pinnoitteesta on katemateriaali. Materiaalilla on korkea hydrofobisuus ja elastisuus. Lämmityksen jälkeen vesitiiviin materiaaliarkki voidaan kiinnittää kattoon millä tahansa profiililla.

Nykyaikaisia ​​päällysteitä, jotka sisältävät polymeeri-lisäaineita, ei aiheudu muotin tai roottumisen muodostumista, toisin kuin edeltäjänsä, kateaineita. Paremmat tekniset ominaisuudet pidentävät polymeeristen materiaalien käyttöikää.

Rullan (liimauksen) vesitiivistyksen lisäetuuksien määrä sisältää:

 • kykyä käyttää suojaamaan metallia, puuta, betonia, litteitä liuskekiviä, asfalttia tai vanhaa telapinnoitetta;
 • vedenpitävät kankaat ovat taloudellisia, vedenpitäviä ja kestäviä aggressiivisia materiaaleja vastaan.

Katemateriaalin ja sen analogien tärkeimmät haitat liittyvät monimutkaiseen sovellustekniikkaan:

 • ennen asennusta on välttämätöntä tasoittaa huolellisesti pinta - yli 2 mm: n epätasaisuudet eivät ole sallittuja;
 • sulatusmateriaalit edellyttävät lämmityslaitteiden hoitoa ja tietämystä;
 • vedenpitävyys on suoritettava ympäristön lämpötilassa vähintään + 10 ° C;
 • pinnoite on epävakaa mekaanisiin kuormituksiin ja teräviin esineisiin (perustuksen järjestelyn aikana on tarpeen suorittaa paine seinä);
 • ennen vedenpitävyyden käyttämistä betonin vedeneristyspäällysteen on oltava kuivunut - märällä pinnalla ei ole tarttuvuutta;
 • on tärkeää ohjata materiaalien päällekkäisyyksien ja telakointitiilien tiiviys;
 • käytä rullaneristystapaa edullisesti useissa kerroksissa.

Standardi pinnoitusmenetelmä:

 1. Levitä paksua hartsia tai bitumia käsitellylle alueelle.
 2. Kierrä rullan eristys noin 10 cm: n päällekkäisyydellä liimakoostumukseen. Poikittaiset nivelet sijoitetaan levitykseen, jonka askel on vähintään 30 cm.
 3. Vaakapintojen liimaamiseen suojatun alueen reunojen päällekkäisillä materiaaleilla pystypinnat - viimeistelykerroksen kiinnitys ("pakkaaminen") hartsilla tai bitumilla. Kellaran / pohjan vedeneristys on kiinnitetty pohjamaalilla (mieluiten hiekka-savifraktiolla tai savella).

Obmazochnaya vedeneristys

Kiillotusvesisuojaus on toiseksi suosituin valssausmateriaalien jälkeen. Tätä ryhmää edustavat nestemäiset yhdisteet mastiksista ja lietteistä (liuos) jatkuvien saumattomien vedeneristyskerrosten luomiseksi. Mastics - kuumien ja kylmimpien muovien liima-aineet. Viskoosiset eristeet valmistetaan bitumin ja erilaisten polymeerien perusteella.

Riippuen sovelluksen laajuudesta ja vaadituista suojaustoiminnoista, määritetään käytettyjen mastikerrosten lukumäärä. Kaikkien kerrosten kokonaispaksuus voi olla 2 mm - 5-6 cm.

Tällaisissa tapauksissa käytetään abstraktia vedeneristyskykyä:

 • kellari vedeneristys, tasakatto hoito;
 • kellarikerroksen ja kylpyhuoneen seinien sisäinen vedeneristys;
 • tiivistää halkeamia seinissä;
 • polymeerisementtiä käytetään altaiden vedeneristämiseen.

Se on tärkeää! Polymeeriset ja bitumimastiset aineet on tarkoitettu ainoastaan ​​asuintiloihin tai ulkotiloihin. Esilämmitetty päällyste on myrkyllinen ja ei-toivottava käytettäväksi "asuinalueella"

Päällysteen vedeneristyksen käytöllä on joitain haittoja:

 • alhaisessa lämpötilassa bitumi menettää elastisuuden - mikä tahansa muodonmuutos alle 0 ° C: n lämpötilassa johtaa suojapäällysteen murtumisiin ja halkeiluihin ja jonkin ajan kuluttua mastipinnoite irtoaa pohjasta;
 • lyhyt käyttöikä - enintään 5-6 vuotta (epäsuotuisissa sääolosuhteissa materiaali menettää hydrofobiset ominaisuudet kolmen talvikauden aikana);
 • kuumamastin levittämisen monimutkaisuutta ei suljeta pois työpaikan vammoista;
 • alustava pohja perusteellinen valmistelu on välttämätöntä;
 • teokset tehdään vain kuivalla säällä;
 • vedenpitävän pinnoitteen jälleenrakentaminen maksaa 3-4 kertaa enemmän kuin primaarikäsittely.

Neuvoston. Vesitiivistysaineiden käyttö on suositeltavaa, jos vuoto todennäköisyys on alhainen. Katon suojaamiseksi sinun ei tule käyttää mastista, sillä keväällä pakkasen jälkeen pinnoite murtuu ja menettää tiukkuutensa.

Vedenpitävyys

Portland-sementtisilikaattihiekan / hienon kvartsin ja aktiivisten kemikaalien erikoiskoostumukset betonipintojen käsittelyssä muodostavat liukenemattomia kiteitä, jotka täyttävät halkeamia ja huokosia 20 cm: n syvyyteen. Suojan kesto on sama kuin itse betonin käyttöikä.

Vedenpitävien materiaalien tärkeimmät ominaisuudet tunkeutuvat toimintaan:

 • käsittely koostumuksella pidentää rakennuksen käyttöikää 20 prosenttia;
 • läpäisevän vedenpitävyyden seokset ovat jatkuvan "itsereaktiivisen" laadun - kiteiset muodostelmat kestävät korroosiota, kosteutta, huurretta;
 • käsitelty pinta "hengittää";
 • eristeen koostumus on inertti - ei sisällä liuottimia ja ei aiheuta höyryjä;
 • käsitelty betoni ei pelkää mekaanista vaikutusta.

Väärennetyt vedenpitävät vaikutukset:

 • kapea suuntaavuus - sopii kalkin ja kipsien käsittelyyn, jotka perustuvat sementtiin, joka ei ole alhaisempi kuin M150 (kivi ja tiili eivät tunne tunkeutumisaineita);
 • vedenpitävät työt suoritetaan ilman lämpötiloissa + 5 ° С.

Neuvoston. Päästävät koostumukset toimivat tehokkaammin uusilla betoneilla. Vanhat pinnoitteet vaativat erityisen hiekkapuhaltimen puhdistusta ennen käsittelyä, koska niiden käytön aikana betoniset huokoset tukkeutuvat.

Ruiskutusvesieristys

Injektointimenetelmän perustana on kalvonmuodostusprosessi käsitellyn rakenteen ja kosteutta sitovan maidon kerroksen välillä. Suojarakenteen ulkotiloihin ruiskutetaan hydrofobinen geeli, joka kiinteyttää ja tukkeutuu huokosiin maahan ja seinään.

Riippuen ruiskeaineen tyypistä tällaisella kalvolla on erilainen jäykkyysaste. Itse asiassa geeli ei pelkästään pelkää hydro-barrieria vaan myös lujittaa häkkiä.

Injektointimenetelmän soveltamisala: metrotunneleiden, maanalaisten pysäköintialueiden, keinotekoisten säiliöiden, pääviemärien, kellarien ja muiden tilojen suunnitellut tai hätäkorjaukset.

Injektoitavan suojan käyttö teollisella ja kotitaloudella tarjoaa seuraavat edut:

 1. Säästä aikaa. Injektioiden käyttö on mahdollista rakennusvaiheessa tai esineen käyttöönoton jälkeen.
 2. Säästää rahaa täydelliseen korjaukseen, kun avaat maaperän peittämän pinnan.
 3. Korkealaatuinen suojamembraani, joka ympäröi koko pinnan.
 4. Mahdollisuus käyttää paikallisia korjaustöitä.

Se on tärkeää! Injektointitekniikkaa voi tehdä vain kokeneita mestareita, koska on tärkeää työskennellä koostumuksen kanssa hyvin tarkasti ja nopeasti - materiaali sakeutuu muutamassa minuutissa.

Materiaalit vedenpitävyyden johtamiseksi ruiskutusmenetelmällä:

 • polyuretaani-geelit;
 • epoksi-liuokset;
 • sementti-hiekkaseokset - mikrohiukset;
 • akrylaatit - geelit, jotka perustuvat akryylihapon estereihin.

Bentoniittimatot

Bentoniittimatot ovat geotekstiilimateriaali, joka koostuu kahdesta kerroksesta synteettistä kangasta, jonka keskellä on muokatun rakeisen bentoniittisaveen kerros kiinteä.

Eristävien mattojen suurin etu on maksimaalinen vedenpitävyys, joka yhdistää luotettavuuden ja kestävyyden. Materiaali kestää mekaanisia vaurioita ja kykenee itse paranemiseen. Kosteudelle kosketuksissa bentoniitin rakeet muunnetaan geeliksi, joka "kiristää" pieniä puhkaisuja ja vaurioita. Essentti plus bentoniitti vedeneristys - korkea lämpötilavaihtelut (rakenne ylläpitää monia jäätymisen sulatusjaksoja).

 • mattoja käytetään katto- ja vedeneristysmateriaaleina pystysuorille / vaakasuorille pinnoille: monikerroksiset pysäköintialueet, kävelyreitit, uima-altaat, liikennetunnelit, vesisäiliöt, rakennusten seinät ja katot;
 • läpäisemättömien seulojen järjestäminen teollisuus- / kotitalousjätteen kaatopaikkojen, polttoaine- / öljysäiliöiden, koriste-altaiden jne. rakentamisen aikana

Bentoniittimattojen haitat:

 • korkeat kustannukset;
 • Ennen mattojen asettamista on vältettävä ennenaikaista nesteytystä - suojaamaan materiaalia lumi, sade jne.

Vedeneristys ruiskuttamalla

Ruiskutetun vedeneristyskäytön seurauksena muodostuu monoliittinen, saumaton päällyste. Suihkutettu koostumus on kiihtyneen vulkanoinnin nestemäinen kumi - akryyli -, polyuretaani - tai bitumipitoisuus. Tämä menetelmä soveltuu metalli-, betoni-, lasi-, keraamisiin ja muihin pintoihin.

Nykyään ruiskutettu vedeneristys on saavuttanut suosiotaan sekä kotimaisissa että teollisissa sovelluksissa sen ainutlaatuisten ominaisuuksien ansiosta:

 • korkea korroosionesto, meluneristys, kulutuskestävyys, repäisylujuus, kemikaalit ja murtuma;
 • valmiin pinnoitteen liukumista estävät ominaisuudet;
 • ruiskutettu koostumus voidaan värjätä, mikä on kätevää merkitsemällä peli ja urheilukenttiä.

Nestekumituotteen tarkoitus:

 • rakentaminen: uudet ja vanhat katot, logistiikan, parvekkeiden, säätiöiden, kellareiden vedeneristys;
 • maatalous: suojelu viljavarastoilta, padot, kastelukanavat;
 • vesijohtoverkot: vedenpoisto- / viemäriverkot, vesitornit, vesisäiliöt ja varastot;
 • teillä ja rautateillä;
 • osien ja autokorin käsittely.

Vedenpitävyys vedellä on haittoja:

 • lämpötilan käyttötapa - + 5 ° С;
 • päällyste on altis punktureille;
 • työtä ei voi tehdä tuulisella säällä;
 • korkea vedenpitävyys;
 • ruiskutukseen tarvitaan erikoislaitteita;
 • Sopii vain ulkokäyttöön.

Kalvon vedeneristys

Kalvonvesieristys - uuden sukupolven materiaali. Kalvo on itsekiinnittyvä kalvo, joka koostuu kolmesta kerroksesta: muovikalvo, bitumipolymeeriliimakerros ja tarttumista estävä kerros.

Tuote ei pelkää äkillisiä lämpötilamuutoksia, on helppo asentaa eikä tarvitse erityistä hoitoa käytön aikana. Kalvon yksittäiset elementit liitetään toisiinsa kuumalla ilmavirralla. Lämpökäsittelyn ansiosta muodostuu monoliittinen raina.

Kalvon avulla suojataan erilaisia ​​kokoonpanoja ja muotoja. Tämän menetelmän haitta on vedenpitävän kalvon korkeat kustannukset.

Nykyaikaiset vedeneristysmateriaalit: valmistajien katsaus

Seuraavat valmistajat ovat todenneet rakennusmateriaalimarkkinoilla:

 • Maris-polymeerit - kylmäkuivattu nestemäisten polyuretaani-aineiden valmistus;
 • Pazkar - johtava polymeeri-bitumi- ja emulsio-vedeneristysvalmisteiden valmistuksessa;
 • Ceresit - polymeerisementtieristysmateriaalit vedenpitäviksi korjaus- ja rakennusmateriaaleina;
 • TechnoNicol - vedeneristysmastit ja valssatut materiaalit (euroroofing materiaali).

Moderni vedeneristys: vedenpitävät materiaalit ja niiden käyttö