Kuin lämmittää talon kellarissa

Lämmityksen tulee olla kattava, ja jos seinien eristys on suoritettu, on mahdotonta jättää huomiotta kattojärjestelmä ja säätö. Yksi haavoittuvimmista alueista on talon kellariosa, jonka kautta jopa 20% lämpöstä menee. Kellari voidaan suojata kosteudelta ja jäätymiseltä sekä rakennusvaiheessa että rakennuksen käytön aikana. Pääasiassa on valita oikeat materiaalit tähän.

Kuin lämmittää talon kellarissa

Vaatimukset kellarin eristämiseksi

Jalusta on osa pohjaa, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Alhaalta se koskettaa jatkuvasti kosteaa ja jäädytettyä maata, ja sivuseinät altistuvat sademäärälle ja terävät lämpötilan muutokset. Kaikki tämä johtaa sisätilojen lämmittämisen, kosteuden ja homeen ulkonäön lisääntymiseen sekä kotitalouden mukavuuteen. Lisäksi materiaaleista, joista pohja on pystytetty, kuluu enemmän, seinämiin muodostuu halkeamia ja halkeamia, eikä ole mitään tekemistä ilman suuria korjauksia.

Tyypillinen esimerkki eristämättömän kellarin tuhoutumisesta

Kun kellarissa lämmitetään, kylmäsillat ovat päällekkäin, ulkoseinät suojaavat sekä vettä että jäätymistä, mutta myös mekaanisista vaurioista, rakenne kestää kauemmin ja ei vaadi korjausta.

On tärkeää, että pohja lämmitetään kunnolla.

Tämä on kuitenkin vain siinä tapauksessa, että lämmittimet täyttävät kaikki seuraavat vaatimukset:

 • minimi lämpöjohtavuus;
 • nolla veden imeytyminen;
 • korkea puristuslujuus;
 • vastustuskyky mikro-organismeille.

Ei viimeinen, ja kestävyys eristys, koska koska kauemmin materiaalin käyttöikä, sitä harvemmin se joutuu muuttamaan ja korjaamaan pohjan. Mitä tulee eristyksen koostumukseen, etenkin sen ympäristönsuojeluun, ei ole tiukkoja vaatimuksia, koska materiaali on rakennuksen ulkopuolella, vedeneristyskerrosten ja koristepinnoitteiden välissä.

Taulukko eristeen käytön tehokkuudesta

Eristyksen ja erilaisten materiaalien vertailu

Eristeen valinta kellariin

Suurten nykyaikaisten eristeiden joukosta edellä mainitut vaatimukset täyttyvät vain laatikoilla ja ruiskutetuilla materiaaleilla, jotka perustuvat polymeerimateriaaleihin. Harkitse niiden ominaisuuksia tarkemmin.

Laajennettu polystyreenivaahto

Polystyreeni vaahtoa (vaahtoa) käytetään lämmittimenä pitkään eikä silti luovu asentoistaan. Se säilyttää täydellisesti lämpöä, ei kerää kosteutta, on helppo leikata ja sillä on pieni paino, joka mahdollistaa asennuksen ilman erityisiä ponnistuksia. Lisäksi vaahdolla on alhaisimpia kustannuksia muiden polymeeristen eristeiden joukossa, ja tämä on voimakas argumentti sen hyväksi eristettäessä suuria alueita tai rajoitetulle talousarviolle.

Basement foam insulation

Jalkojen eristämiseksi sinun on valittava vaahtomuoviluokka PSB-C 25 tai PSB-C 35, jolle on ominaista lisääntynyt tiheys ja mekaanisten kuormitusten kestävyys. Levyjen paksuus vaihtelee 20-100 mm: n välillä ja ilmasto-olosuhteista riippuen eristys voidaan sijoittaa 1 tai 2 kerrokseen. Materiaali kestää lämpötila-eroja -60 ° C: sta + 80 ° C: een muuttamatta sen ominaisuuksia, joten se ei pelkää kovimmilla pakkasilla ja kesän lämpöllä. Elinkaari on keskimäärin 25 vuotta, ja lämpöä eristävän piirakenteen laadukas järjestely on 10 vuotta enemmän.

Kaikista eduista huolimatta vaahdolla on myös haittoja: sillä on pieni taivutuslujuus, eli se on melko hauras ja jyrsijöiden vaurioituminen usein.

Hiiret polttivat eristystä

Lisäksi, kun ei ole vedeneristyskykyä, kosteus tunkeutuu materiaalin ylempiin kerroksiin ja jäätyy, aiheuttaa levyn murenemisen.

Suulakepuristettu polystyreenivaahto

EPPS eroaa tiheämmässä rakenteessa kuin polyfoamissa ja sen solujen koko ei ole yli 1 mm. Tämä aiheuttaa lähes veden imeytymisen ja suuremman mekaanisen lujuuden. Puristetusta polystyreenistä on myös resistenttejä kemiallisille hyökkäyksille, mikro-organismeille, kutistumisen muodonmuutokselle. Tämän eristyksen alhaisen höyryn läpäisevyyden vuoksi sitä ei suositella käytettäviksi puupinnoilla, mutta se on ihanteellinen sorkojen lämpöeristykseen.

EPPS on suuri kysyntä, suosituimpia ovat inspiraattorit tuotemerkit Penoplex, TechnoNIKOL XPS, Styrofoam, TEPLEX, URSA XPS. Ne on valmistettu erilaisista paksuuksista ja tiheyksiköistä, vakiokoot - 1200x600 mm ja 2400x600 mm. Materiaali kestää lämpötiloja -50 - + 75 ° C ilman suorituskyvyn menetystä, on helppo koota ja palvelee noin 50 vuotta edellyttäen, että asennustekniikkaa noudatetaan.

TechnoNICOL-ekstrudoitu polystyreenivaahto

Ursa XPS lämpöeristys

Haittoihin kuuluu eristeen syttyvyys - lähes kaikilla EPPS-merkillä on syttymisluokka G3 ja G4. Sulatettaessa materiaali päästää myrkyllisiä aineita.

Toinen haitta on korkeat kustannukset. Kuitenkin asianmukaisesti suoritettu eristys maksaa nopeasti kaikki kustannukset lämmityskauden alkaessa.

Spray-eristys

PPU: n sähkön lämmittäminen

Polyuretaanivaahto on samaan aikaan lämmin, zvuko ja talon vedenpitävä. Se sopii erinomaisesti rakennuksen kaikkien osien eristämiseen katolta pohjaan ja sillä on erinomainen tartunta kaikentyyppisiin perustuksiin. Sen tärkein etu on saumojen puuttuminen, koska ruiskutuksen aikana muodostuu jatkuva pinnoite, vahva ja kestävä.

Saumaton eristyspohja

Eristysprosessi vie hyvin vähän aikaa, materiaali kovettuu sekunneissa ja voit heti aloittaa sen.

Ainoa vaikeus on se, että eristeen soveltamiseen tarvitaan erityistä asennusta ja taitoja työskennellä sen kanssa. Asiantuntijapalvelut sekä asunnon vuokraus ovat kalliita, mutta jos otat huomioon tällaisen eristyksen kestävyyden, on vielä hyötyä. 50 mm paksuisen polyuretaanivaahdon tiheys 36 kg / m3 korvaa EPS-kerroksen 120 mm paksu ja se on palvellut vähintään 50 vuotta.

Pohjan ja soclen ulkoinen lämpeneminen

Video - Basement polyuretaani vaahto eristys

Itse valmistettu eristys

Kellariosan lämmittäminen on helppo tehdä itse, tärkeintä on noudattaa tiukasti tekniikkaa. Yksi tärkeimmistä edellytyksistä on säätiön laadun valmistelu. Jos talo on uusi, kellari ja sokea alue ovat kunnossa, niin työprosessi ei kestä paljon aikaa, mikä ei tapahdu vanhojen rakennusten kanssa.

Talon julkisivu ennen eristystä ja viimeistelyä. Kuvassa pohja ei tarvitse valmistelua

Cap lähikuva

Säätiön valmistelu

Aloita puhdistuspinnan puhdistus. Jos kellarista leikataan laatat tai julkisivupaneelit, päällyste on poistettava. Ne puhdistavat vanhan kipin, koputtavat ulkonemat, kuivatun liuoksen, käsittele perusteellisesti pohjaa jäykällä harjalla.

Kuvassa vanhan kipin käsinpoisto

Tiilipenkissä on varovasti selvitettävä saumat, jotta palaset voidaan paljastaa.

Sekoittuva laasti on puhdistettava.

Seuraavaksi tarkasta huolellisesti pohja, kiristä halkeamia ja käsittele sienten aiheuttamaa aluetta erityisillä keinoilla.

Halkeamat on puhdistettava ja korjata ennen korjausta.

Jos sokea alue on vanha, peitetty syvällä halkeamilla, se on myös poistettava kokonaan, muuten kellari ei saa kuumentua laadullisesti. Lisäksi kehä Kotelo poistettiin maakerros noin puoli leveys ja syvyys 10-15 cm. Jos sokea alue hyvässä kunnossa ja tarttuu seinään, se on tarpeeksi puhdas harjalla yhteinen koko pituudelta, pöly ja lika.

Levyjen tiukkaan istuvuuteen pohjaan pohjaosan seinien tulisi olla mahdollisimman sileät. Jos eroja on yli 10 mm, pinta on tasoitettava kipinöinnillä. Tätä varten voit käyttää tavallista sementti-hiekkalaatikkoa, mutta on parempi ostaa kuiva seos sementtipohjasta.

Hiekka-sementtiseos kipsiin

Tehdasvalmisteet ovat kalliimpia, mutta ne eivät kutistu ja vastustavat kielteisiä vaikutuksia. Kipsi levitetään haaraan seinälle ja levitetään tasaisesti pinnalle ohuella kerroksella.

Korjauslaastin käyttö

Kuivumisen jälkeen seinät on raastettu smash-kangalla, joka on poistettu ja päällystetty vedenpitävällä alukkeella, jossa on kvartsi-täyteaine.

Työkalut ja materiaalit työhön

Eristys tarvitset:

 • EPPS-levyt, esimerkiksi Penoplex;

Laske eristyksen määrä on hyvin yksinkertainen: sinun on mitattava pohjan kehän pituus kerrottuna korkeudella ja jaettava yhdellä levyllä vaahtomuovia. Materiaali on hankittava pienellä marginaalilla, koska se välttämättä edellyttää telojen leikkaamista telakoituna. Samalla tavalla lasketaan vahvistusverkon määrä, mikä on välttämätöntä eristettäessä kipsiä.

Eristelevyjen asennus

Vaihe 1. Kokeile levyä pintaan tarvittaessa trimmaamalla. Eristeen alaosan on sijaittava sokean alueen betonialustalla tai tiukasti täytetyllä maaperällä, joka on peitetty hiekkakerroksella.

Vaihe 2. Ensimmäisen levyn liima-aineen takapuolella levitetään kiinteä linja kehän ympärillä ja keskellä.

Liimaeristys alkaa kulmasta: laita levy levyn pintaan, tasataan pystysuoraan, painetaan voimakkaasti koko alueelle.

Vaihe 3. Ota seuraava levy, aseta liima takapuolelle ja sivureunalle, kiinnitä pohjaan ja kiinnitä tiukasti ensimmäiseen levyyn. Jos liima tulee ulos liitoksesta, se on poistettava lastalla. Jäljelle jäävät levyt on kiinnitetty samalla tavalla, ohjaamalla niiden sijainnin tasoa.

Neuvoston. Jos etäisyys nurkasta ylittää hieman eristeen pituuden, on parasta kiinnittää viimeinen arkki riviin pohjan pohjan lähellä ja sulkea syntyvä aukko sopivan kokoisen osan avulla. Ei ole toivottavaa kiinnittää eristeitä kulmaosioihin lisääntyneiden tuulikuormien vuoksi.

Vaihe 4. Levyjen asentamisen jälkeen eristyksen ja seinän väliset erot sekä arkin liitokset on puhallettava asennussäiliön avulla. Kuivattua vaahtoa leikataan varovasti asennusvivulla, jotta eristys ei vahingoittuisi eikä levyjä siirrettäisi.

Vaihe 5. Kun liima kuivuu (tavallisesti se kestää 24-48 tuntia), eristys on kiinnitetty hampaiden avulla.

Tyynyreikäporaus

Toisin kuin maanalaisessa osassa, jossa maaperä painaa voimakkaasti alustaan, yläpuolella oleva osa altistuu jatkuvasti tuulelle ja mekaaniselle rasitukselle, ja lisäkiinnikkeet ovat yksinkertaisesti välttämättömiä. Kierteitä varten olevat reiät porataan kunkin levyn keskelle ja kulmissa syvemmälle seinään vähintään 40 mm. Sinun on työskenneltävä erittäin huolellisesti, sillä eristyksestä voi helposti vahingoittaa pora.

Terien asentaminen ja metallivarret

Levyjen väliset liitokset nauhoittivat asennusvaahtoa

Polyuretaanivaahto, jota käytettiin työn aikana

Rappaus tekniikka

Vaihe 1. Vaivaa kipsi-liimaliuos, laimennetaan kuiva seos vedellä valmistajan ohjeiden mukaan. On suositeltavaa sekoittaa sekoittimen kanssa alhaisella nopeudella, koska on vaikeampaa saavuttaa massan homogeenisuus manuaalisesti.

Vaihe 2. Aseta nurkki ruudukon kanssa eristeen yläreunaan, mittaa haluamasi pituus, katkaise ylimäärä. Seuraavaksi liuos pannaan laastilla, jossa on jatkuva nauha, nurkki on asetettu, muista hallita vaakatasoa. Kun kohdistat profiilin, sileä ristikko molemmilla puolilla, upottamalla se liuokseen. Ylimääräinen seos poistetaan lastalla. Samoin profiili kiinnitetään kulmiin - sisäinen ja ulkoinen.

Liimaa liimaus epps-lastalla

Liimaaminen verkkoon

Nurkkaan asennetaan ja liimataan pystysuoraan

Vaihe 3. Lujittava silmukka leikataan leveydelle siten, että se on pari senttimetriä suurempi kuin pohjan korkeus. Pituutta ei voi leikata palasiksi ja tasaisella tasolla kiinnittää koko kangas - kun rullan leveys on pieni, verkko pysyy hyvin. Niinpä pinnalle levitetään liimaliuos, se levitetään tasaisessa jatkuvassa kerroksessa, jonka paksuus on noin 10 mm, silmäkokoa levitetään siten, että yläreuna on 5-7 mm matalampi kuin eristeen reuna. Seuraavaksi lapa hellittää verkkoa ja syventää sitä liuokseen useilla millimetreillä.

Ristikko puristetaan levitetyn liiman päälle

Toinen liimakerros levitetään verkon päälle lastalla.

On tärkeää tarkkailla naapurikuvien päällekkäisyyksiä.

Vaihe 4. Päivänä, jolloin pinta on kuiva, kipsi kerros on raastettu smash-kangas, poistamalla pienet epäsäännöllisyydet, sagging ja jälkiä työkalua.

Tasoittaa kuivatut liimat ja poistavat lyöntiä

Sitten pinta poistetaan ja päällystetään vedenpitävällä alustalla 1 tai 2 kerroksessa.

Tämän jälkeen kaivettu kaivanto on peitetty hienolla sora - tai sora - alustalla. Seuraavassa vaiheessa on kellarikerroksen viimeistely: pinta voidaan laatoittaa laatat, keinotekoinen kivi, kivi, mosaiikkiväline näyttää hyvältä.

Koristeellinen viimeistely jalusta

Kuvassa kellari on peitetty koristeellisella kipsi SPS graniitti kipsi

Kellaradan lämmitys ulkopuolelta: käytetyt tekniikat ja materiaalit, työvaiheet

Kellarilinnun lämmittämistä ulkopuolelle olisi pidettävä yleisten rakennuseristystoimien vaiheena. Jokaisella sulkevalla pinnalla on omat ominaisuutensa toiminnassa, lämmönsiirron fysiikassa ja vaikuttavissa tekijöissä. Tämä vaikuttaa eristeiden materiaalien ja menetelmien valintaan. Mikä toimii "hyvin" katolla tai ullakolla, se on täysin sopimaton säätiölle ja sen näkyvälle osalle - socle.

Talon pohjan monimutkaisen eristämisen yleinen rakenne

Miksi on tarpeen lämmittää pohja

"Puhtaassa muodossa" eristetty kellarissa, jos talo on kasa tai ruuvi perusta. Nauhan tai laattojen pohjalla on tavallista eristää koko talon pohja. Lämmityksen vaikutus vain sen näkyvässä (maanpäällisessä) osassa Keski-Venäjän olosuhteissa on puhtaasti koristeellinen.

Jos katsot maaperän jäädytyssyvyyskarttaa, näet, että se sijaitsee välillä 1 m - 1,8 m läntiseltä rajalta Uralle ja Moskovan alueella maaperä jäätyy 1 m: n 40 cm: n korkeuteen.

Tämä on kartta, jossa on jäädytyksen syvyydet.

On käynyt ilmi, että kaikki matalat perustukset useita kuukausia vuodessa (jopa kuusi kuukautta riippuen vuoden "vakavuudesta") altistuvat täysin negatiivisille lämpötiloille. Tällöin täysimittainen säätiö sijaitsee enimmäkseen tällä vyöhykkeellä. Tämä on huono useista syistä:

Monoliittisen raudoitetun betonin lämmönjohtavuus on melko korkea ja kylmän ilman ja maaperän kosketuspinta-ala ja massa ovat suuret. Tuloksena on, että koko säätiö on suuri lämmönvaihdin, joka on suorassa kosketuksessa katon ja kantavien seinien kanssa. Ja jos seinät ovat tiilisiä, ja teräsbetonilaatana, lämpöhäviöt ovat varsin merkittäviä - jopa 20%.

Talon alaosassa ovat tekninen viestintä - vesihuolto ja jätevesi. Kun he "nousevat" maasta, heidän on ylitettävä jäätymisalue. Puhumattakaan tapauksista, joissa pohjakerroksen viestinnän vaakasuora vuoraus suoritetaan osa-alueella. Kylmä kellari ja säätiö eivät luo parempia olosuhteita veden ja viemäröintijärjestelmän tässä osassa.

On jopa mahdollista sijoittaa putket pohjaan

Ja luotettavalla vedeneristelyllä betonin mikrohuokosissa ja erityisesti tiilissä on aina kosteutta. Kun se jäätyy, se laajenee, näkyvät mikrokrakkeja, jotka suurentuvat seuraavilla sulatus / jäädytysjaksoilla. Tällaisten syklien lukumäärä, jonka materiaali siirtää ilman tuhoa, määrittää pakkasvastuksen indeksin. Ei ole väliä kuinka hienoa se on, tulee aika, jolloin tämä sitkeys päättyy.

Ja kellarin eristys vähentää lämpöhäviötä, luo "mukavat" olosuhteet kellarille ja alihankintaan siirtyvät tekniset verkot siirtävät kastepisteen seinästä eristeenä (mikä pidentää sääolojen elämää). On vain tärkeää valita oikea tapa lämmittää talon pohja ulkona.

Paalusäätiö ei ole niin voimakas lämmönvaihdin, mutta sen eristys lisää talon, etenkin ensimmäisen kerroksen, yleistä suojaustasoa kylmää ilmaa vastaan.

Videon kuvaus

Miksi meidän on lämmitettävä säätiö ja muut tarvittavat toimenpiteet on kuvattu seuraavassa videossa:

Eristeen valinta kellariin

Materiaalien valinta kellarin lämpöeristykseen ei ole yhtä suuri kuin seiniin. Maaperän läheisyydestä johtuen sen käyttöolosuhteet ovat äärimmäisempät kuin seinien.

Tuulikuormien laskennassa on otettava huomioon, että maa on huomattavasti pienempi. Joten olosuhteet mate- riaalien liiallisen kosteuden säätämiseksi - pahempaa

Lähes aina materiaalien luontainen kosteus on korkeampi. Sateella ja lumisella sulalla on vaikutusta. Veden kapillaarinen nousu betoniin, tiiliin tai kipsipinnoitteeseen tapahtuu mikropuhaltimilla - ei ole turhaa, että horisontaalinen kellarin vedeneristys suoritetaan ennen seinien rakentamista. Ja ylimääräisen kosteuden sääolo-olosuhteet alustassa ovat huonommat kuin seinämien - maalla on vähemmän tuulen nopeutta ja paineita. Sen vuoksi mineraalivillan käyttö kellarin eristämiseen eliminoidaan sekä "märkä julkisivu" -teknologialla että tuuletetulla tekniikalla.

Säätiön kellarista on eristetty kolmesta vaahtotyypistä:

ekstrudoitu polystyreenivaahto (EPS);

ruiskutettu polyuretaanivaahto (PUF).

HUOM! Tavallisesti "jokapäiväisessä elämässä" polyfoamilla tarkoitetaan laajennettua polystyreeniä, mutta tämä on eri polymeerien ja erilaisten jäykkyysasteisten solumuovien koko luokka.

Käytännössä ekstrudoitua polystyreeniä valitaan useimmiten. Perinteisessä polystyreenivaahdossa ja karkaistulla PU-vaahdolla mekaanisten kuormitusten kestävyys on alhaisempi, veden absorptiokerroin on suurempi ja lämmönjohtavuus on korkeampi.

EPPS: n lämmönjohtavuuden ja kosteuden ilmaisimet ovat parempia kuin tavanomaisen vaahdon. Sivustollamme löydät säätiön korjaus- ja eristyspalveluja tarjoavien rakennusyhtiöiden yhteystiedot. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Kellarieristystekniikka

Talon kellarista voidaan eristää useita tapoja riippuen sen suunnittelusta ja viimeistelymenetelmästä.

Nauhapohjan kuumennus

Jos me vetämme rinnalleen julkisivun lämpenemistä, niin nauhalevyn pohja on eristetty ja leikattu kahdella tavalla - "märkä" tai saranoitu julkisivu tekniikan mukaan. Luonnollisesti työvaiheessa on kuitenkin eroja, jotka vaihtelevat valmisteluvaiheesta koristeelliseen koristeluun.

Valmisteleva vaihe

Kuten edellä mainittiin, pohja on perustan näkyvä osa ja se on lämmitettävä yhdessä maanalaisen osan kanssa. Tämä tehdään parhaiten rakennusvaiheessa ennen täyttöä. Jos eristys suoritetaan erikseen tai jälleenrakennuksen aikana, pohja on kaivauduttava pohjaan ja täydelliseen vedenpitävyyteen ja eristykseen.

Se on tärkeää! Toisin kuin julkisivu, kellarin vedeneristys sisältyy työn pakolliseen luetteloon ennen eristyksen suorittamista.

Kaivannon leveyden tulisi riittää, että henkilö työskentelee vapaasti siinä.

On vaikeampaa suorittaa lämmöneristysrakennuksia jo seisovan talon kellarille kuin rakentamisen aikana.

Työjärjestys tässä vaiheessa on seuraava:

Pinta puhdistetaan perusteellisesti maasta. Anna aika kuivua.

Ne tasoittavat betonikuplat ("taittuvat" muottien epäsäännöllisyyksistä) tai poistavat muurauslaastin jäänteet, jos pohja on tehty tiilistä. Pöly vapaa.

Deep chips ja potholes lähelle korjausratkaisu. Voit tehdä tämän käyttämällä erityistä seosta, joka koostuu modifioijista, jotka nopeuttavat liuoksen kovettumista.

Maadoita seinät bitumipesulla ja odota, että se kuivuu kokonaan.

Liimaa pohja telan vedenpitävyyteen. Työ kulkee pohjasta (pohjasta) ylöspäin, päällekkäisillä nauhoilla horisontissa ja pituuden kasvaessa pystysuunnassa. Kiinnitys seinään tapahtuu kaasupolttimella, jota lämmitetään bitumilla vedeneristysnauhan sisäpinnalla. Luotettavuutta varten nivelet käsitellään lisäksi bitumimastilla. Ja jos talo on märillä mailla, joissa on korkea vesiputki, liimaus tehdään kahdessa kerroksessa.

Vedeneristys tulee tapahtua jatkuvassa kerroksessa pohjan pohjasta ja koko pohjan korkeudesta, mikä voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan maalauksesta säätiön kellarista.

Lämmittäminen polystyreenivaahdolla ja EPS

Perusteellinen ero talon kellarikerroksen eristämisen ulkopuolelle laajennetun polystyreeni- tai EPS-muodon kanssa ja miten eristää pohjan maanalainen osa on levyjen kiinnitystavalla.

Levyjen kiinnittäminen kellarin maanalaisen osan pintaan tapahtuu yksinomaan liimaliuoksen avulla. Mekaanisten kiinnittimien käyttö vahingoittaa vedenpitävyyttä, mikä periaatteessa ei ole hyväksyttävää.

Vaihtoehtoisesti voit kiinnittää kiinnityslevyn seinään vedeneristysrullan ylemmän kerroksen sulan bitumin päälle. Mutta menetelmä itse on melko riskialtista ja vaatii tarkistetun tarkkuuden polttimen käsittelyssä ja kiinnityksen luotettavuuden vuoksi pinnan on oltava mahdollisimman tasainen.

Varoitus! On tarpeen käyttää kylmää bitumimastista eristämiseen tai eristyslevyjen kiinnittämiseen erittäin varovasti. Jotkin valmiit formulaatiot sisältävät polystyreeniin aggressiivisia komponentteja.

Levyt on helpompi kiinnittää tavallisella liimaliuoksella, jonka kerros mahdollistaa pohjaosan pienen epätasaisuuden kompensoimisen. Ja tämä on ainoa kiinnitysmenetelmä, kun eristys suoritetaan kahdessa kerroksessa.

Kellarikerroksessa tarvitaan kaksikerroksinen eristys

Eristeen kiinnitys pohjan yläpuoliseen osaan tehdään liimalla ja mekaanisilla kiinnittimillä (muoviset tuulilasin sateenvarjot). Jos eristyksen täyttötyypin maanalaisessa osassa puristetaan, liima tartuntavoimien pinnalla ei riitä varmistamaan. Lisäksi täällä pinnalla ei ole veden paineen painetta, mikä tarkoittaa sitä, ettei sen läpäisyä kiinnittimillä ole edellytyksiä materiaaleihin, joista pohja on rakennettu.

Kun laajennetut polystyreeni-levyt kiinnitetään perustuksen koko pinnalle, ne täytetään ja sokea alue laskeutuu (lämmitetään, jos maaperä on puolipallon muotoinen).

Videon kuvaus

Jälleen kerran valinnan vaahdon ja epp: n välillä. On parempi valita ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Ja miksi - seuraavan videon kirjoittaja sanoi hyvin:

Viimeistely

Kaistaleen lämmitetyn pohjan viimeistely on kahta tyyppiä:

Laasti tai laatta. Liimakerros (noin 3 mm) levitetään laajennetun polystyreeniin pinnalle ja siihen painetaan lasikuituverkkoa. Laita toinen kerros samalla liuoksen paksuudella ja tasoita pinta. Kuivaamalla aluslaasti kipsi tai suihkuttaa laatoilla.

Pohjamaali kipsi

Saranoitu julkisivu. Asennetaan metalliprofiilikotelosta. Lämpöhäviön vähentämiseksi sulut puhalletaan asennusvaahdolla. Kaada runkopaneelit.

Istuimen saranoitu julkisivun runko

Paalun pohjan kuumennus

Tässä tapauksessa puhumme pienen suljetun maan rakentamisesta ensimmäisen kerroksen katon alle.

On olemassa kaksi lämmitystapaa: ulkoiset ja sisäiset.

Ulkoinen eristys käytetään, kun pieni seinä on valmistettu tavallisista tiilistä pitkin pinoiden ulkokehää (vahvistettu tai ruuvi). Hänelle hän voi jopa heittää pienen betoniteräksen. Ja tässä tapauksessa eristys tekniikka on sama kuin nauhan jalustan pohja.

Betonipohjan tiiliseinä ei eroa matalasta pohjaseinämästä

Sisäinen lämmitys suoritetaan, kun kellari (tai zabirku) tehdään puun tai metallirungon pinnoituksen muodossa.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan vedeneristyspohjasta.

johtopäätös

Kellarin ulkopuolinen eristäminen toteutetaan osana kattavaa työtä säätiön vedenpitävyydestä ja eristämisestä. Jotta tämä tehdään oikein eikä "silmämääräisesti", on tehtävä laskelmia ja kehitettävä täysimittainen hanke ottaen huomioon alueen, sivuston ja perusrakenteen erityispiirteet. Ja tämä on asiantuntijoiden tehtävä. Kuitenkin kuin teosten suorittaminen itse.

Kuinka ja mitä eristää talon kellarissa

Talonrakentamisessa on välttämätöntä huolehtia paitsi seinistä ja katon eristyksestä, myös peruspohjasta niin, että tulevat asuntotilat ovat lämpimän ja halvan mahdollisia lämmityskauden aikana. Tänään tarkastelemme yksityiskohtia rakennusten kellarikerroksen ulkopuolisten toimien yhteydessä ja selvitämme myös, mikä eristys soveltuu paremmin tähän tarkoitukseen.

Materiaalin valinta

Ennen kuin aloitat kelluntajalustan lämmittämisen, on välttämätöntä valita sopiva materiaali. On olemassa monia eristeitä, mutta suosituimpia polystyreeniä, vaahtoa ja vaahtoa. Harkitse, miten he eroavat toisistaan ​​ja mitkä niistä ovat parempia.

polystyreeni

Tämä eristys on tehokas moderni lämmöneristin. Sitä kutsutaan myös vaahtomuoviksi tai pitkälle vaahtomuoviksi. Polystyreenistä on useita erilaisia ​​- pursotettuja ja vaahtoavia. Ne eroavat toisistaan ​​tuotantoteknologiassa ja laadussa.

Rakennusalan asiantuntijat pyrkivät käyttämään ekstrudoitua polystyreeniä. Se maksaa enemmän kuin vaahdotettu, mutta sillä on monia etuja:

 • alhainen lämmönsiirtokerroin;
 • vahvuus;
 • ympäristöystävällisyys;
 • kosteuden kestävyys;
 • kestävyyttä.
Vaahtopolystyreeniä käytetään myös kellarieristeenä, mutta tässä tapauksessa betonia käytetään bitumimateriaalin vedeneristykseen.

Polystyreenin edut, verrattuna muihin eristeisiin, ovat:

 • alhaisemmat kustannukset;
 • erityinen rakenne, joka ei absorboi eikä salli kosteutta, joka säilyttää levyjen eheyden alhaisissa lämpötiloissa;
 • pitkä käyttöikä;
 • lämmöneristysominaisuuksien säilyminen koko käyttöjakson ajan;
 • "Jätemättömyys" jyrsijöille;
 • lämmitysmallien yksinkertainen asennus.
Polystyreenin haitat ovat:
 • kyky vapauttaa erittäin vaarallisia myrkyllisiä aineita tulipalon sattuessa;
 • höyryläpäisevyys, jonka seurauksena hometta ja sientä voi kehittyä, tuhoavat rakenteet ja haitallisesti sisäilmastoilmastoon.

Penoplex

Penoplex - uusi progressiivinen eristys, joka on erittäin tehokas lämmönkestävyyden kannalta. Penoplexin korkean paineen ja lämpötilan valmistukseen, jotka vaikuttavat materiaalin rakeisiin, ne täytetään ja täytetään ilmalla. Tuloksena olevalle materiaalille on ominaista hienojakoinen rakenne, jolla on samat pienet eristetyt solut, joiden avulla voit pitää lämpöä hyvin.

Penoplexin edut ovat:

 • pitkä käyttöikä;
 • alhainen lämmönjohtavuus;
 • kosteuden vähimmäisläpäisevyys;
 • puristuslujuus;
 • yksinkertaisuus ja kätevä käsittely ja asennus;
 • ympäristöystävällisyys;
 • alhainen kemiallinen aktiivisuus;
 • suurin biostability, joka tarkoittaa materiaalin hajoamista ja hajoamista.

Huolimatta Penoplexin monista eduista, sillä on yksi vakava haitta - kyky sulaa ja syttyä, jos suositeltuja lämpötiloja ei noudateta.

Vaahtomuovi

Polyfoam on erityinen vaahtomateriaali, jonka rakeet ovat 98% ilmaa. Polyfoamille on ominaista hyvä lämmöneristysominaisuus, joten sitä aiemmin käytettiin aktiivisesti tilojen eristämiseen.

Eroavaisen vaahdon käytön edut ovat:

 • aineellinen halpa;
 • kestävyys;
 • alhainen lämmönjohtavuus;
 • yksinkertaisuus käsittelyssä ja asennuksessa;
 • nopea työ.

Vaahdon haitat ovat:

 • hauraus;
 • lisätuuletuksen tarve;
 • kyky imeä kosteutta;
 • myrkyllisten aineiden vapautuminen palamisen aikana;
 • taipumus jäädyttää vaikeiden pakkasten aikana ja mahdollisuus vahingoittaa auringonvaloa materiaalista.

Säätiö kaivoi ympärillä

Ennen siirtymistä säätiön kellarikerrokseen on tarpeen kaivaa pohja maahan. Tätä varten kaivantoa kaivetaan kehän ympärillä. Optimaalisen kaivon leveyden tulisi olla vähintään 1 metri.

Jos uutta taloa rakennetaan, menettely helpottuu, koska säätä ei tarvitse kaivaa - sen eristys tehdään välittömästi rakentamisen jälkeen.

Pinnan esikäsittely

Se osa maanpinnan alapuolella olevaa osaa ja osaa, joka oli maan yläpuolella, puhdistetaan lian ja betonin palasista. Voit tehdä tämän käyttämällä suihkutus- tai korkeapainepesuria. Jos sinulla ei ole tällaisia ​​laitteita, voit käyttää säännöllistä harjaa ja käydä sitä koko pinnalle huolellisesti puhdistamalla säätö.

Suoritetaan vedenpoisto

Jos pohjaveden alipäästöt ovat vaarassa ja pohjavesi tulee lähelle maaperän pintaa, on tarpeen tyhjentää. Tällöin kaivannon pohja peitetään hiekalla, ja yläosa asetetaan geotekstiloilla, joiden päälle kaadetaan kerros sorsaa.

Soraa sijoitetaan rei'itetty putki, jonka pää on johdettava keräimeen. Putki kääritään geotekstiilillä ja peitetään hiekan ja soran seoksella.

Pohjamaali alustalla

Säätiön kuivatut kellari seinät päällystetään lateksipohjaisella pohjamaalilla. Tämä työkalu mahdollistaa kaikkien pintaa olevien halkeamien ja huokosten täyttämisen ja vedenpitävyyden paremman tarttumisen säätöön.

Itsekiinnittyvän vedenpitävyys

Vedeneristyskerros on tarpeen kosteuden pääsyn estämiseksi betonipinnalta. Polyureaa voidaan käyttää vedeneristysmateriaalina - se levitetään nestemäisessä muodossa, minkä seurauksena muodostuu ohut ja kestävä elastinen kalvo.

Koska membraanilla ei ole mekaanisia vaikutuksia, tällainen vedeneristyssuoja kestää yli 30 vuotta. Jos kalvo on vahingoittunut, tätä paikkaa käsitellään pienellä määrällä polymeeriä - sen jälkeen vahinkoalue ei vaikuta kerroksen lujuuteen.

Sitä käytetään myös erittäin usein vedeneristyskaasuna - sen käyttöikä on lyhyempi kuin polyurea, mutta se on paljon halvempaa. Tällainen työkalu voidaan ostaa valmiiksi. Käytettäessä sitä yksinkertaisesti sekoitetaan ja levitetään pinnalle lastalla.

Video: kellarin vedeneristys

Vaihtoehtona nestemäisiä vedenpitäviä aineita varten käytetään bitumipohjaista telamateriaalia; se on kiinnitetty polttimella, joka lämmittää materiaalin 50 ° C: seen ja levitetään pohjaan. Liimaa tällainen materiaali on välttämätöntä alhaalta ylöspäin.

On myös materiaaleja (esimerkiksi "TECHNONICOL"), jotka eivät vaadi korkeiden lämpötilojen käyttöä. Kun bitumipohjamaalaus levitetään pinnalle ja poistetaan suojakalvo, materiaalilevyt puristetaan yksinkertaisesti pinnalle ja kiinnittyvät siihen. Eristeen yläreuna on kiinnitetty erikoiskiskolla.

Kiinnitys eristyslevyihin

Ennen perustuksen lämmittämistä on tarpeen merkitä taso, jonka alapäässä levyjä kiinnitetään. Eristysmateriaaleja on tarpeen sijoittaa säätiön kulmasta.

Pitkien pystysuuntaisten saumojen muodostumisen välttämiseksi on mahdollista valmistaa liimalevyjä ruutupallokaaviossa. Aluksi eriste sijoitetaan pohjan alaosaan, ja loput rivit sijoitetaan alhaalta ylöspäin. Käytön kiinnittämiseen käytetään erityistä liimaa, joka levitetään arkin reunaan ja keskelle. Liiman levittämisen jälkeen sinun on odotettava hetkeä ja jatkettava levyt liimaamalla pohjaan.

Tätä varten ne painetaan hyvin pintaan ja kiinnitetään siihen muutaman sekunnin ajan. Liiman kuivaus tapahtuu asteittain, joten jos löydät virheitä tai epätasaisesti sijoitettua eristettä, voit korjata sen yksinkertaisesti kääntämällä arkit haluttuun kulmaan.

Jos haluat kiinnittää toisen eristyskerroksen, se sijoitetaan ruutupiirilevyyn siten, että ylempi kerros päällekkäin alemman kerroksen sauman kanssa - tämä edistää parempaa lämmöneristystä. Yläkerroksen liimaus ei eroa tekniikassa eristyksen pohjakerroksen kiinnittämisestä.

Dyubelenie

Se osa pohjasta, joka on maanpinnan alapuolella, ei vaadi lisäkiinnitystä - asennuksen jälkeen se peitetään vain maapallolla. Se osa, joka ei ole jauhettava, on kiinnitettävä erityisillä tappuilla. Niille on ominaista laaja muovinen rei'itetty korkki, jonka takia eristys on puristettu tiukasti seinää vasten. Liittimien kiinnittäminen eristeeseen läpivientireiät porataan siten, että ne tulevat betoniin 4 cm: n päähän, minkä jälkeen ne vasaraavat tappuja.

Tiivistyvät aukot

Kun eristeen asennus on valmis, saumat on käsiteltävä eristyksen paremmaksi sulkemiseksi. Tätä varten käytä bitumiseosta tai tavanomaista asennusvaahtoa.

Saumojen sulkemisprosessi on melko yksinkertainen ja koostuu eristyksen päittäisosien valittujen välineiden käsittelemisestä. Jos käytetään bitumiseosta, ne täytetään huuhteluvälillä. Käytettäessä vaahtoa sen jälkeen, kun se on täysin kuivunut, kaikki epäsäännöllisyydet ovat samassa tasossa.

täyttäminen

Aukkojen tiivistämisen jälkeen voit aloittaa kaivannon täyttämisen. Tätä tarkoitusta varten käytetään karkeaa kuivaa hiekkaa, jolla kaivannon pohjakerros kaadetaan. Sen jälkeen hiekkaa sekoitetaan hiekkaa hiekkaan. Sora-tyyny on hyvä pohja maaperän lämmittämiselle.

rappaus

Eristeen suojaamiseksi kosteuden kemiallisilta vaikutuksilta, joka on jatkuvasti maassa, vahvistetaan lasikuituverkko seinille ja se päällystetään ohuella kerroksella liuosta pinnoittamalla vedenpitävyys.

Video: kellari (kellari) eristys omilla käsillä

Muottien sokea alue

Suotimen toteuttamiseksi on tarpeen määrittää sokea alueen leveys. Se voi olla 70 cm - 2 m ja riippuu maaperän ominaisuuksista. Jos kaivantoa peitettiin hiekalla ja soralla, on suositeltavaa tehdä sohva, jonka leveys on 1 m. Betonisovitusalueen muotti estää betonirakenteen leviämisen ja määrittää geometrian.

Soraa ja hiekkaa tulisi tasoittaa mahdollisimman paljon rakeilla käyttäen tasoa niin, että muotti on tasainen. Lisäksi sinun valitsemaasi leveyteen, pohjan koko kehän varrella, tapit ajetaan maahan. Edessä on tasapintaiset lankut kiinnitetty reunaan ja kiinnitetty yhteen niin, että saadaan tyhjä runko.

Kehyksen valmistuttua on tarpeen tehdä laajennusliitoksia estämään betonin halkeilua alhaisissa lämpötiloissa. Tällöin sopii 2 cm: n paksuiset levyt - ne on asennettu alapintaan ja muottirakenteeseen nähden kohtisuoraan reunaan, niiden välisen etäisyyden on oltava noin 2 m. Laudan kulmat on asennettu diagonaalisesti säätökohdasta kulmikappaleen kulmaan. Kun otetaan huomioon, että sokean alueen päätehtävänä on suojata pohja vedeltä sateiden ja lumisateiden aikana, se on tehtävä rinteellä, sillä tämä levy asennetaan pienestä kulmasta rakennuksesta reunan reunaan.

On suositeltavaa kallistaa 2%: sta 10%: iin; suositeltava osuus on 5%. Tämän eron vuoksi vesi nopeasti siirtyy pois rakennuksen seinästä. Ennen kuin kiinnityslevyt kiinnitetään muottirakenteeseen, tarkista, että niillä on sama kaltevuuskulma käyttäen tasoa.

Kun muottirakenne on valmis, on tarpeen jatkaa vedenpitävien materiaalien ja eristyksen asentamista sekä vahvistusverkkoa, jonka kennon koko on 10 x 10 cm.

Video: sokea alue talon ympärillä omilla käsillään

Betonivaihto

Kun kaikki vaiheet valmistetaan muottien valmistumisesta, voit aloittaa betonin kaatamisen. Se voidaan ostaa betonilaitoksessa tai missään erikoiskaupassa. Varmista, että se on laadukas.

Jos aiot säästää ja tehdä konkreettisia itse, sinun on käytettävä sementtiä (1 osa), hiekkaa (2 osaa) ja murskattua kiveä (3 osaa):

 1. Aluksi vähän vettä ja sementtiä lisätään sekoittimeen, jotta saadaan hyvin nestemäinen massa.
 2. Sitten kaadetaan pieni raunio.
 3. Kaikki komponentit sekoitetaan 3 minuutin ajan.
 4. Viimeisessä vaiheessa betonisekoittimeen lisätään hiekkaa.

Korjauslevyt jäävät usein muottiin, mutta on syytä muistaa, että puu kykenee nopeasti imemään kosteutta ja laajentamaan sitä ja kutistumaan kuivumisen jälkeen, mikä johtaa sokean alueen halkeiluun.

Siksi, kun betoni on kaadettu eikä ole täysin ymmärretty, on tarpeen poistaa korjauslevyt ja odottaa liuoksen kuivumista kokonaan. Kun betoni on täysin kuiva, korvauspaneeleista jääneet ontelot täytetään mastiksella tai nestekumilla.

Betonista ja mastista valmistetun päällysteen yläpuolella on täysin kuivattu laatta tai muu materiaali, riippuen henkilökohtaisesta mieltymyksestä.

Foundation Finish

Kun kipsi on täysin kuivunut, voit aloittaa säätiön lopettamisen. Voit tehdä tämän käyttämällä koristeellisia materiaaleja keinotekoisen kiven tai laattojen muodossa. Voit rajoittaa maalausta bitumilla tai säännöllisellä maalilla.

Video: tee-se-itse base finish

Niinpä kellarin lämpeneminen omiin käsiisi on melko työläs ja vaikea prosessi. Jos noudatat kaikkia suosituksia ja noudatat työjärjestystä, voit saada hyvän tuloksen, joka pitää talon lämpimänä ja mukavana pitkään.

Kuinka lämmittää talon kellarissa?

Talon kannalta on tärkeää paitsi seinien tai katon eristys, myös kellarin eristys on erittäin tärkeä. Säätiön epätasaisesti toteutettu eristys johtaa koko talon lämpöön 40%: n menetyksestä, jonka jälkeen katon ja seinien lämmittämisen katoaminen menetetään.

Jotta lämpimästi mukanaan talon mukavuutta, sinun on selvitettävä, mitä eristystekniikkaa on parempi valita ja mitä materiaalia lämmitettävä talon kellari.

Onko talon eristyskellari tarpeen?

Fysiikan lakien mukaan kaikille tiedetään, että lämmin ilma kohoaa aina, mikä tarkoittaa, että kun katto on huonosti eristetty, kaikki lämmin ilma tulee ulos ja kylmä ilma alkaa kulkea lattian läpi. Näin ollen suurin osa kylmästä ilmasta tulee säätiön läpi, ja talvikaudella se johtaa lämmön menetykseen koko rakennuksessa.

Kuinka tehdä vedenpitävä korkki

Jos rakennat taloa, kannattaa ehdottomasti ajatella luotettavaa suojaa kellarista vettä, kosteutta ja eristystä vastaan, koska rakennetun rakennuksen käyttöikä riippuu valittujen materiaalien oikeasta teknologiasta ja laadusta. On tarpeen tietää ja ottaa huomioon se, että kellari on tärkeä osa rakennusta, joka yhdistää rakennuksen pohjan ja sen seinät. Lattian rakentamisen laadusta riippuu talon vakaus ja kestävyys.

Kosteuden ulkonäön ja tunkeutumisen estämiseksi se on suojattava kahdella tavalla.

 1. Pystysuunnassa. Tämä menetelmä käsittää suojaavan aineen levittämisen kosteudelta pystysuoraan, vain seinien ulkopuolelle.
 2. Vaakasuunnassa. Tässä tapauksessa materiaali on sijoitettava pohjan ja pohjakerroksen väliin.

Vaakasuora vedeneristys edellyttää tällaisten suosittujen materiaalien käyttöä, kuten kattotuoli- ja kateaineita. Paras vaihtoehto on kattohuopa, koska se takaa alemman kerroksen suojan kosteuden tunkeutumisesta pitkään aikaan.

Pystysuora vedeneristys tarjoaa enemmän vaihtoehtoja, voit valita sopivamman materiaalin. Valinta on laaja: ne käyttävät usein bitumimastia ja niiden erilaisia ​​analogeja. Mutta asiantuntijat suosittelevat voimakkaasti nestemäisen lasin käyttöä.

Vedenpitävyyden ja teknologian suorituskyvyn tyypit:

 1. Vedenpitävyys. Veden eristyksen etuna on se, että se tunkeutuu riittävän syvälle itse betoniin, mikä tukkii kaikki halkeamat ja huokoset, joiden kautta kosteus voi virrata. Tämä ei ainoastaan ​​säästä kosteudelta vaan myös lisää betonin lujuutta 20-30%. Työnteknologia on seuraava. Läpäisevä eristys on jauhe, joka laimennetaan veteen haluttuun konsistenssiin. Ennen levittämistä on tarpeen kostuttaa betoni, jonka jälkeen saatava seos levitetään kerroksittain synteettisten harjojen avulla.
 2. Valssattu vedeneristys sisältää vedenpitävien materiaalien levittämisen koko kellarirakenteeseen. Työnteknologia: seinän ulkopinta on päällystetty kolmella kerroksella vedeneristystä, mikä tarjoaa tarvittavan luotettavuuden. Liima aineet välttämättä päällekkäin, jonka jälkeen nivelet käsitellään nestemäisellä vedeneristys.
 3. Obmazochnaya vedeneristys. Tämä vedeneristys on pinnoite, jossa on vettähylkivää ominaisuutta. Vedeneristysmastin levittäminen rakennuksen ulkopuolelle estää kosteuden pääsyn rakennuksen sisälle.

Eristyslevyjen asentaminen jalustalle

Nykyisin suosituin lämmöneristysmenetelmä on kellarieristys ekstrudoitu polystyreeni vaahto.

Eristyslevyjen asennusprosessi

Nykyisin suosituin eristysmenetelmä on pohjakerroksen eristys käyttäen ekstrudoitua polystyreenivaahtoa.

Teknologia kellarin eristys penoplex saatavilla kaikille. Tarkastele sitä tarkemmin:

 1. Rakennuksen nollaperroksen lämpökuvaus sen ulkopinnalla suoritetaan.
 2. Eristyslevyt liimataan liuotinvapaan liimaliuok- sen avulla.
 3. Huomaa: tämäntyyppisen työn suorittaminen on vain ilman lämpötilaa korkeampi kuin nolla astetta. On välttämätöntä, että seiniä ei mureta.
 4. Pohjan lämmittäminen polystyreenivaahdolla vaatii asennustekniikan noudattamista, nimittäin: minimaalisen kipsikerroksen ansiosta on voiteltava kaikki olemassa olevat pinnat. Kun kipsi kuivuu, sinun on puhdistettava pinta.
 5. Levyt voidaan kiinnittää kellaripintaan kiinnittämällä erityinen laasti-liima, joka levitetään pohjan tai kellarin pinnalle.
 6. Levyt on asennettu 12 cm: n päällekkäisyydellä, tämä ei ainoastaan ​​vähennä lämpöhäviöitä vaan myös lisää lattian lämmönkestävyyttä. Lautaset tasoitetaan tasojen ja rakennuspalojen avulla.
 7. Seuraavaksi levyt asennetaan porakoneella ja kiinnitetään metalliristikkoon, joka vaatii sen jälkeen huolellista kipsiä.
 8. Viimeinen vaihe kohdistuu työhön.

On myös paljon videoita siitä. Kun olet katsellut niitä, voit nähdä visuaalisesti kuinka asennusta tehdään.

Neuvoja niille, jotka eivät tiedä, miten talon kellari eristetään omilla käsillään.

Lattian lämpöeristys suoritetaan käyttämällä levyt, jotka on kiinnitetty vedenpitävyyteen, liimalla tai bitumipolymeerimastilla. Tärkeä asia on liiman koostumus, sen ei pitäisi olla aggressiivinen, jotta tuhoutuisi eristetyn materiaalin rakenne, muuten se vaikuttaa eristämiseen ja kestävyyteen.

Kellarin eristys ei ole haluttua esteettistä ulkonäköä, joten rakennuksen eristeen tulisi olla eristyksen päällä.

Hienempää ulkonäköä varten voit käyttää laattoja, kiveä, koriste-kipsiä tai maalia. Niiden etuna on se, että ne voidaan helposti kiinnittää käsin eikä vaadi erityistä "erityistä" tietämystä.

Jos sinulla on kysymys siitä, miten talon pohjaa lämmitetään oikein ulkoalta tai sisäpuolelta, on parempi ottaa yhteyttä asiantuntijaan, joka vastaa varmasti kysymyksiisi. Sen jälkeen voit varmasti talon lämmittämisen omilla kädilläsi.

Seinään eristetyt paneelit kellariin varmasti sopivat ulkopintaan, ja ne palvelevat sinua jo pitkään.

Sivuseinät

Facing, sekä lämmittää socle yksityisessä talossa - tärkeä vaihe rakentamisen laadullinen ja lämmin rakennus.

Tyypit, joilla voit leikata pohjaa, on huomattava määrä. Seuraavassa luetellaan tärkeimmät.

Koriste kipsi. Maalauksen rappaus on yleisin viimeistelytapa. Tällaisen viimeistelyn etuna pidetään alhaisia ​​kustannuksia ja laaja valikoima materiaaleja. Puutteista voidaan tunnistaa hauraus.

Viimeistely luonnollisella tai keinotekoisella kivellä. Kivi on aina kaunista, lisäksi talossa, jossa on kivi, miellyttää pitkällä aikavälillä.

Monista eduista huolimatta kiven viimeistelyyn liittyy haittoja. Tämä materiaali on erittäin raskas, mikä suuresti vaikeuttaa asennusta ja hinta on melko korkea. Tehtävän yksinkertaistamiseksi käytetään keinokivää, se on helpompaa, mutta asennus vaatii vielä lisää työtä ja materiaaleja.

Plinth seinän sivuraide. Sides on pieni, 3 mm paksu polypropeenipaneeli. Ulkoisten ominaisuuksiensa mukaan on monia tyyppejä, jotka jäljittelevät kaikkia erilaisia ​​vuorauksen materiaaleja. Tämäntyyppinen vuori on melko toimiva ja sen etu on melko hyvä mekaaninen ominaisuus.

johtopäätös

Tutustuttuaan tyyppeihin ja tekniikkaan, nyt kaikki tietävät, miten lämmittää talon kellari, koska tämä on tärkeä askel rakennuksen rakentamisessa, joka takaa lämmön turvallisuuden ympäri vuoden ja suojaa kosteudelta tunkeutumista, lievittää kosteutta ja estää sienen ja homeen ulkonäön.

Kuinka lämmittää talon kellarissa?

Jokainen rakennus on pohjalla, jonka yläosaan maanpinnan yläpuolella olevat tornit on nimeltään pohja. Useimmiten kellari on betonista, joka siirtää lämpöä hyvin. Talvella tämä konkreettinen ominaisuus johtaa siihen tosiasiaan, että talon lämpö lattialevyjen ja pohjan läpi annetaan maahan. Kysymys on, kuinka lämmittää kellari ja suojata taloa kylmältä.

Scheme eristys kellari.

Kellarissa on tärkeä rooli seinien suojaamisessa kosteudelta, sen tila vaikuttaa koko rakennuksen kestävyyteen, joten oikea ratkaisu kodin talon lämmittämiseen liittyvästä ongelmasta antaa sinulle mahdollisuuden parantaa sen kestävyyttä, vähentää pakkasenkestäviä voimia ja parantaa sisäilmastoa.

Korkki lämmitetään kahdella tavalla: ulkona ja sisälle.

Joskus talon talon tiloihin mukavasti käytetän, se lämmitetään molempien menetelmien yhdistelmällä. Kiinteistön suojelemiseksi aggressiivisen ympäristön ulkoisista vaikutuksista säästetään merkittävästi taloutta, koska talon lämmityksen lämpöenergian kustannukset pienenevät.

Materiaalit eristystyölle

Lämmitettäessä pohjan yläosaa käytetään ulkopuolelta:

 • polystyreenivaahto;
 • mineraalivilla;
 • ekstrudoitu polystyreenivaahto;
 • polyuretaanivaahto.

Lisäksi eristystyöt tarvitsevat:

 • liima;
 • bitumivalssatut materiaalit;
 • pohjamaali;
 • kitti.

Kellarin ja seinien lämmitys.

Polystyreenivaahto tai polystyreeni on levy, joka koostuu fuusioiduista polystyreenirakeista, jotka ovat 98% ilmaa. Rakeinen rakenne antaa materiaalin ainutlaatuiset ominaisuudet:

 • alhainen lämmönjohtavuus;
 • pieni lämpölaajeneminen;
 • kemiallisten reaktioiden kestävyys;
 • kosteuden kestävyys;
 • puolueettomuus biologisiin vaikutuksiin;
 • korkea lujuus;
 • korkealaatuinen äänieristys;
 • pieni paino

Laajennettu polystyreeni on ympäristöystävällinen materiaali, joka ei ole altis mikro-organismien aggressiivisille vaikutuksille. Se ei vapauta haitallisia vesiliukoisia aineita ympäristöön.

Mineraalivilla on kuitumateriaali, jolla on hyvät lämpöeristysominaisuudet. Se on valmistettu prosessin aikana, jossa vuoristosilikaatit tai metallurgiset kuonat sulatetaan. Mineraalivilla - hyvä eristys mihin tahansa talon osaan.

Tällä materiaalilla on seuraavat ominaisuudet:

 • korkea lämmöneristys;
 • paloturvallisuus;
 • kosteuden kestävyys;
 • hyvä äänieristys.

Eristeen kiinnitys pohjaan:
1. Seinäeristys. 2. Splash.
3. Viimeistelyelementti. 4. Itsekierteitysruuvi. 5. Itsekierteittäinen ruuvi. 6. Tiiviste. Sinetti. 8. Lämmöneristys. Pohja. 10. Tukikulma.

Kellarin ulkopuolisen eristeen lisäksi mineraalivillaa käytetään usein putkien eristämiseen runko- ja teollisuusputkistoissa korkeissa lämpötiloissa. Mineraalivilla - pääeriste sandwich-paneeleille.

Ekstrudoitu polystyreeni on hyvä laatu / hinta-suhde. Kauppaa edustavat laatoitukset, joiden mitat ovat 0,5 × 1 m, ne voivat olla 1 - 10 cm paksuisia. Laattoja on kaksi: yksinkertainen ja erityinen lukko paremman yhteyden aikaansaamiseksi. Materiaalin pääominaisuudet:

 • kestävyys, käyttöikä on 50 vuotta;
 • pieni paino;
 • kosteuden kestävyys;
 • kemiallisten yhdisteiden kestävyys.

Suulakepuristettu polystyreeni voi eristää muovisia ikkunoita ja loggiaa. Tämän materiaalin puutteista huomataan korkeaa lämmönjohtavuutta, mikä edellyttää sitä, että kiveä tai laattoja käytetään lisäpintaan.

Polyuretaanivaahto muodostuu polyolin ja polyisosyanaattien välisestä reaktiosta. Tuloksena olevalla rakennusmateriaalilla on seuraavat ominaisuudet:

 • alhainen lämmönjohtavuus;
 • kestävyys, käyttöikä vähintään 25 vuotta;
 • hyvä vastustuskyky biologisille vaikutuksille;
 • paloturvallisuus;
 • korkean teknologian;
 • ympäristönsuojelu;
 • pieni paino

Muiden lämmittimien polyuretaanivaahdon etu on menetelmä materiaalin levittämisessä lämpöeristetylle pinnalle. Polyuretaanivaahtoa levitetään pinnalle vaahdon muodossa. Tällä menetelmällä voit sulkea kaikki paikat, jotka eivät ole helposti käytettävissä muiden eristysmenetelmien kanssa.

Työkalut talon kellarikerroksen lämmittämiseen

Jalkakäytävän eristäminen ulkona edellyttää seuraavia työkaluja:

 • poltin
 • muoviset tapit;
 • rulettipyörä;
 • ruuvimeisseli;
 • lyijykynä;
 • ruuvimeisseli;
 • sähköpora;
 • vasara;
 • rakentaminen veitsi;
 • rei'itetty kulmaprofiili;
 • harja, tela;
 • suora ja lovettu lasta;
 • köysi;
 • rakennustaso;
 • lapio;
 • vahvistusnauhat.

Työkalut on koottava ennen alustan eristämistä ulkopuolelta, jotta työ ei pysähdy vaaditun koon tai harjan puuttumisen vuoksi.

Työvaiheet lämmönkestävälle alustalle

Kellarin lämmitys suoritetaan usein polystyreenilevyillä. Tämä materiaali on edullinen, sillä on hyvät ominaisuudet, erittäin tekninen, sitä on helppo käsitellä.

 1. He alkavat työskennellä lämpösuojauksella pölyn pohjan puhdistamisesta ja tasaamisesta. Jos korkin pinnalla ei ole suuria poikkeamia, se peitetään sementtilaastilla, joka koostuu 4 osaa hiekasta ja 1 osa sementistä. Peitä kellari 2 kertaa ja anna kuivua 3-4 viikon ajan. Jos kellari seinää putoaa enemmän, levitä 5-6 kerrosta sementtilaastia ja suorita lujitus metalliristikkoon.
 2. Laita erityinen liima laastilla, joka soveltuu työskentelemään huokoisten materiaalien kanssa.
 3. Seinien vedeneristys kellarin ulkopuolelle suoritetaan bitumivalssimateriaalin avulla.
 4. Polystyreeni-vaahtomuovia liimataan bitumimateriaaliin, ja ne kiinnitetään myös tukilangoilla. Levyt liimataan pystysuoraan, jos niissä on uria, levyt liitetään "lukkoon", mikä parantaa lämpösuojaa ja vähentää kylmäsiltojen lukumäärää. Viimeisessä rivissä, jos on pieni tila, levyt voidaan liimata vaakatasossa.
 5. Viimeinen vaihe on vahvikekerroksen levitys polystyreenilevyjen kiinnittämiseksi. Tätä varten käytä lasikuituverkkoa ulkokäyttöön. Levitä liimaa eristeeseen, liimaa silmäkoko ja kiinnitä toinen liimakerros. Liima asetetaan profiloidulle kalvolle kosteuden poistamiseksi talon kellarikerroksesta. Geotekstiilikerros asetetaan membraanin päälle. Viimeistele jalustapintojen tai kipsieristeen eristäminen koristeaineiden kellarista.

Oikein tehty työ pohjan eristämisen ansiosta säästää talon lämpötilaa, mikä vähentää lämpöhäviöiden lämpöhäviöitä ja lämmönkuljetuskustannuksia 10 ° C: ssa, parantaa talon mukavuutta.