sora

Yrityksessämme voit ostaa murskattua kiveä Voronezhissa toimittamalla edulliseen hintaan. Suorat yhteydet valmistajiin ja oman kaluston erikoisvarusteiden saatavuus sen kuljetuksesta antavat meille mahdollisuuden tarjota kilpailukykyisiä hintoja irtotavarana ja niiden kuljetus, kun taas raakamaidon toimitus Voronezhissa suoritetaan mahdollisimman pian.

Voronezhin raunioiden hinnat

Hinnat murskattujen kivien toimittamisesta Voronezhissa

Kuinka paljon KAMAZ-hautausmaata Voronezhissa?

Hinnat lasketaan toimitettavaksi Voronezhin koko ruumiinosasta.

Paljon halvempaa on kustannus, joka puretaan graniittikiveistä, joka on graniittikiven fragmentteja, jotka ovat jopa 5 mm: n kokoisia ja jotka muodostuvat murskauksen aikana ja lajitellaan lajiteltuna. Tällainen materiaali säilyttää kaikki graniitin perusominaisuudet, mutta sen pienen koon vuoksi se on rajallinen.

Jotta voit tilata murskattua graniittia eri ryhmittymien Voronezh, sinun tarvitsee vain ottaa yhteyttä meihin, jotka sopivat sinulle - puhelimitse tai sähköpostilla. Asiantuntijamme neuvovat valitsemaan sopivaa materiaalia tiettyihin tehtäviin ja valitsevat kuljetuksen tarvittavan tilavuuden mukaan.

Rikkomisen lisäksi voimme tarjota myös rakentamisen hiekkaa ja tarjota Voronezhin erikoislaitteiden vuokrauspalveluja. Laivastossamme on:

Oma tekniikka Omistamme ajoneuvokaluston. Meillä on yli 12 kaatopaikkaa ja useita erikoislaitteita.
Siksi voimme tarjota erityisehtoja suurille tilauksille.

Toimimme jur. Työskentelemme sopimuksin ja ilman arvonlisäveroa.

Työskentelemme natin kanssa. Henkilöt Saavuimme kertaluonteiseen pieneen yksityiseen järjestykseen.

Pikapuhelu Kippiautot tai erikoislaitteet toimitetaan 1-2 tunnin sisällä Voronezhissa. Voit myös sopia sinulle sopivasta ajasta.

Rubble fraktiot

Murskattu kivi saadaan suurista karkeista palasista kaivostoiminnan aikana. Fragmentit murskataan rumpusarjoissa suoraan louhoksessa tai jalostuslaitoksessa, sitten seulotaan ja lajitellaan jakeiksi. Tämä on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, jotka otetaan huomioon valittaessa suurta betonirakennetta betonille ja suorittamaan muita rakennuskohteita.

määritelmä

Runkojen murto-osa on päällystyserän suurimman osan kiviä. Pienikokoisten lisäelementtien epäpuhtauksien läsnäolo on sallittua, mutta murskattujen kiven lujuudelle vahvistetuissa rajoissa (5 - 15%).

Kun kaivataan kiinteitä kiviä, muodostuu monta eri muotoa ja kokoa. Ne lajitellaan jakeittain sellaisina kuin ne on lähetetty tai ne on lähetetty seulomiseen - hionnasta muokkaamattomat osat tiettyihin kokoluokkiin.

Murskattu kivi saadaan eri ominaisuuksiltaan kivistä, jotka määrittävät tämän materiaalin käytön rakentamisessa ja maisemoinnissa.

Mitkä ovat murto-osuudet

Jakeiden lajittelu tapahtuu kahdella tavalla:

 • GOST 8267-93: n luokituksen mukaan "Murskattu kivi ja tiheä kivirakenne rakentamiseen".
 • TU: n vaatimusten mukaisesti määritettyjen ehdollisten parametrien mukaan erityisten betoniseosten ja muiden sovellusten valmistukseen.

Taulukossa on esitetty GOST 8267-93 mukaiset murskatut jakeet, joilla on vastaava tiheys:

Taulukossa olevien jakeiden murskattujen kiviainesten tilavuuspaino annetaan graniittikiveä varten, muiden kivien irtotiheys vaihtelee hieman. Lisäksi, mitä suurempi kivi tiheys, sitä suurempi materiaalin osuus.

Murskattujen kivityyppien erottaminen jakeiksi ei ole vahingossa: eri tarkoituksiin valitaan tietyn koon omaava materiaali, koska erityisesti kivien lujuusominaisuudet ja valmiin rakenteen luotettavuus riippuvat siitä.

Harkitse kivien käyttöä kivien kivien esimerkissä.

graniittinen

Tämä on kaikkein kestävin tyyppi raunioista. Se tuotetaan eri fraktioissa:

 • 0... 5 mm - koristeluun ja maisemaan käytettävät graniitti-seulonta: jauhemaiset kappaleet, urheilu ja lasten leikkikentät;
 • 5... 20 mm - suosituin fraktio, tätä materiaalia käytetään kestävien rakenteiden ja tienpintojen tuotantoon;
 • 20... 40 mm - murto-osa betonista murskattua kivia, jonka tarkoituksena on kaataa perustuksia, rakentaa tärkeitä erikoistavaroita ja järjestää raitiovaunu- ja rautatiekiskoja;
 • 40... 70 mm - suuri murskattu kivi, jota käytetään massiivisten perustusten asentamiseen raskaille rakennuksille, tiekommunikaatiolle, tunneleille;
 • Erillinen murto-osa graniitista murskattua kiveä - 70 mm ja enemmän, käytetään pääasiassa maisemasuunnittelussa ja koristekuvioinnissa.

Hyvä toimintaominaisuuksista huolimatta graniitista murskattu kivi käytetään pääosin suurempaan vastuuseen ja mittakaavaan liittyviin kohteisiin materiaalin korkeiden kustannusten vuoksi.

sora

Sora murskattu kivi on monipuolinen irtotavarana rakentamiseen. Se on tuotettu hiomalla kiviainetta. Se on edullinen, optimaalinen tekninen ominaisuus, hieman huonompi kuin graniitti, joten se on laajalti levinnyt.

 • 3... 20 - pienen murto-osan murskattu kivi, jota käytetään pääasiassa tienrakennuksessa asfalttibetonin valmistukseen ja soratietojen yläkerroksen täyttöön. Sitä voidaan käyttää betoniteräsrakenteiden valmistuksessa.
 • 20... 40 mm on optimaalinen tienrakennustöiden ja kuljetusalustojen rakentamisen kannalta, tämä murto-osa soveltuu maaperän kuivatukseen kovilla mailla ja säätötyynyjen järjestämiseksi.
 • 40... 70 mm - vaurioitunut murto-osa viemäröinnin järjestämisestä, raudoitettujen betonirakenteiden tuotanto, maisemasuunnittelu.

Minkä osan raunioista tarvittiin säätiölle?

Tätä varten käytetään pääasiassa suurta täyteainetta, jonka raekoko on 20... 40 mm, mutta tarvittaessa sitä lisätään. Yleisin materiaali tähän on sora, jolla on riittävä lujuus ja optimaaliset kustannukset.

Kuonan murskattu kivi on metallurgisen tuotannon tuote. Tämäntyyppisellä murskatuilla kiveillä on korkea tulenkestävä kyky ja kestävyys, mutta vähäinen jäätymisvastus. Rakennustuotteet:

 • 5... 20 mm - asfalttibetonin, yleisten rakennusteknisten betonien, korkeissa lämpötiloissa käytettäväksi tarkoitettujen rakenteiden valmistus;
 • 20... 40 mm - betoniteräsrakenteiden valmistus, kiviainekset, säätö- ja tienvarsioalueiden perusteet;
 • 40... 70 mm - perustusten luominen, niiden vastakkainasettelu, maisemasuunnittelu.

kalkkikivi

Toinen tyyppi raunioista - kalkkikiveä. Sen alhainen lujuus rajoittaa sen sovelluksia. Tieliikenteessä ja kevyissä kantavuudessa käytettävien teräsbetonirakenteiden valmistuksessa käytetään muruja 5... 20, 20... 40 mm. Kalsiumin murskattu kivi on optimaalinen matala-asteen betonin - M150... M200 täyttämiseen.

Suurempia 40 mm: n fraktioita käytetään aktiivisesti maisemasuunnittelussa: epäpuhtauksista johtuvat kivet voidaan värjätä vaaleanpunaisilla, sinisistä, keltaisista, punaruskeista ja harmahtavista sävyistä.

On olemassa muita lajikkeita raunioista, mutta edellä ovat suosituimpia ja tunnettuja. Niiden käyttöä voidaan säätää esineiden kapeilla tarpeilla ja rakentamisen teknisillä olosuhteilla.

Murskattu kivirastike

Murskattua kiveä pidetään suurimpana betonirakenteena, joka minimoi liuoksen kutistumisen täydellisen paksuuntumisen aikana, mikä vaikuttaa positiivisesti monoliittirakenteen lujuuteen. Mikä on "fraktio"?

Tässä käsitteessä tarkoitetaan tiettyjen hiukkasten rajakokoja, jotka liittyvät yhteen tai toiseen irtotavaramateriaaliin. Yleensä numerot osoittavat minimi- ja maksimi-indikaattoreita, ja standardit määrittävät materiaalien koostumuksen, jossa murskakiven käyttö on sallittua.

Vierasvaatimukset

Vuoristoelementteihin perustuvien murskattujen kivien tekniset olosuhteet on kuvattu asianomaisessa valtion asiakirjassa. Viljan tiheyden indikaattoreita voidaan tutkia. Täällä on kalkkikivihiukkasten irtotiheys.

Ne toimivat täyteaineena betonipainotuotteille, jotka ovat kahden tai kolmen gramman kuutiosenttimetrin rajoissa. Asiakirjassa todetaan, että soraa ei saa käyttää koristeelliseen viimeistelyyn, vaan se täydentää rautateiden liitäntälaitteiden varustelua.

Tarkasteltavana olevassa standardissa todetaan, että murskattua kivimateriaalia on löysä rakenne, jonka alkuperä on epäorgaaninen, sen hiukkaset voivat saavuttaa koon 5 mm.

Murskattu kivi louhitaan hiomalla tiettyä kiveä tai mineraalisten aineiden teknistä käsittelyä erikoistuneissa yrityksissä, jotka harjoittavat kaivostoimintaa ja metallurgista käsittelyä.

Tietyllä tuotantovaiheella on luonnollinen materiaalin seulonta. Tämä johtuu erityisen seulan käytöstä, jonka ansiosta murskattu kivi lajitellaan yhden kiven suurimman sallitun koon mukaan.

Nykyaikaista rakentamista on vaikea kuvitella ilman kuutta materiaaliluokkaa. GOST 8267-93 -standardissa määritellyn taulukon jakeiden koko alkaa 5-10 mm ja päättyy 70 mm.

Käytetään erityisiä elementtejä, joiden koostumusosat ovat pienempiä kuin 5 mm. Kuluttaja voi yksilöllisesti antaa vastaavan hakemuksen suurempien hiukkasten tuottamiseksi - jopa 15 cm: iin. Sinun on sovittava etukäteen toimittajan tai valmistajan kanssa.

Pienimmän ja suurimman jyvän prosenttiosuus ilmoitetaan GOST: n mukaan murskattujen kivijakeiden taulukossa:

Edellä mainittujen tietojen huomautuksissa on suositeltavaa osoittaa, että vähintään yhden sallitun jakeen (5 (3)... 10 mm) tai raunioiden (5 (3)... 20 mm) seos vaatii toisen seulontalaitteen asennuksen, jossa on pienin reikämitat. Seulonnan jälkeen sen on muodostettava jäännös.

Toinen lisäys on kyky muodostaa massiivinen aggregaatti kokonaistaseen ollessa 30-80%. Mutta tällaiset manipulaatiot ovat asiakkaan vahvasti vahvistaneet.

Tehtaissa on jokaisen 24 tunnin ajan seurattava kaiken olemassa olevan kuljettimen valitseman raunioiden siirron vastaanotto.

Jos ostaja sitä vaatii, kun ostettu tuote lähetetään - pistesuunnassa.

Tarkastele ja mittaa:

 • kaikkien hiukkasten osittaiset indikaattorit;
 • ovat saviosia ja pölyelementtejä;
 • heikkoon sulkeutumiseen.

Lisäksi kerran viikossa, 3 ja 12 kuukauden kuluttua suoritetaan erityisiä hiukkastestejä, joiden ohjelma on määrättävä asennusasiakirjoissa.

Näihin kuuluvat lujuuden ja tiheyden indikaattorit, murskakiven tiivistyskerroin lasketaan, valkoisten kuitujen mineraalien ja haitallisten komponenttien prosenttiosuhde, viljarakenne ja sen resistenssi negatiivisiin lämpötiloihin määritetään.

Aineksen tärkeimmät fysikaaliset ja tekniset ominaisuudet (murskattu kivirastike):

sedimenttinen ja hyytelömäinen kivi.

sora ja lohkareita.

Prosenttimäärä soraa varten:

Kaksisataa neljäsataa.

Neljästä sataa tuhatta.

Tuhatta tuhatta neljäsataa.

Tyypit ja ominaisuudet

Käytettävän vuoristoaineiston tyypistä riippuen soraa tuotetaan seuraavista:

 • kalkkikivi;
 • graniitti;
 • sora;
 • kuonan materiaalia.

Mikä on rauniot?

Murskattu kivi on kiveä, joka on erityisesti murskattu tuotannosta. Siksi erilaisten materiaalien tekniset ominaisuudet vaihtelevat.

graniittinen

Arvokkaimman materiaalin uskotaan olevan graniittimuhoinnin tulos. Se erottuu sen vahvuudesta ja korkeasta hinnasta, jos vertaamme sitä muihin kuvattuihin analogeihin.

Sitä pidetään kalleimpana ja kestävänä. Se pystyy kestämään 250-270 MPa: n painetta. Ei läpäise vettä, joten se on varattu lisääntyneeseen vastustuskykyyn pakkasella (F 300-F 450). Se on hankittu liimaominaisuuksien takia. Materiaali on erinomainen perusta vahvalle ja kestävälle rakennukselle.

Miksi lisättäisiin murskattua aggregaattia betonilaastille? Aluksi voimaaindikaattoreiden lisääminen ja kestävän rakenteen rakentaminen. Murskattu kivi on konkreettisen monoliittisen rakenteen luusto.

Se vaikuttaa positiivisesti laastin kutistumisen vähentymiseen ja sen leviämiseen, koska hänelle rakennettu rakennus on mahdollisimman vahva. Jos käytät tämän tyyppistä aggregaattia, voit vähentää sementin GOST 31108 2003 kulutusta betonin massaan.

Jotta vältetään tukosten muodostuminen viljan ja soran hiukkasten välissä, seokseen lisätään hienokivifraktioita ja hiekkaa GOST 8736. Kaikki nämä komponentit oikealla yhdistelmällä liittävät koko rakenteen yhteen.

Kaikkien komponenttien sallittu suhde, riippuen ostetun betonin tyypistä, on merkitty erityiseen tekniseen dokumentaatioon tai valmistajan verkkosivuilla.

sora

Mikä on eron sora ja rauniot? Sora, toisin kuin rauni, erottaa sen pyöreät jyvät, jotka eivät ole yhtä vahvoja. Sen ominaisuudet ja ominaisuudet ovat kuitenkin melko tarpeeksi vahvan rakennusmateriaalin saamiseksi.

Rikkomassa on prosenttiosuus heikoista kallio- ja pölyhiukkasista, joten sen ominaispiirteet johtuvat stabiilista.

Tämän materiaalin eduista edellä kuvattuihin verrattuna se on mahdollista pitää kohtuullisena hintana, ehdottoman ympäristöystävällisenä ja laajan soveltamisalan.

kalkkikivi

Jos kiinnität huomiota suorituskykyominaisuuksiin, tämä materiaali menettää merkittävästi muille roduille. Mutta se on usein ostettu, koska sen edullinen hinta ja taloudellinen kulutus. Vahvuuden ei tulisi olla yli 6-800 kgf / cm2.

Tästä huolimatta materiaali voi olla erinomainen korvike kalliimmasta ensimmäisestä ja toisesta analogista tavanomaisissa rakenteissa. Edut sisältävät vastustuskyvyn hetkellisiin lämpötilan muutoksiin ja luonnolliseen puhtauteen.

Lisätietoja raunioista on videossa:

Valitse haluamasi murto

Heidän valokuvistaan ​​ja vastaava murto-taulukko löytyvät Internetistä.

Jäykkä hiukkaset ovat järkevää käyttää:

 • betoniteräsrakenteiden rakenteet - alle kaksi kolmasosaa raudoituksen palkkien välisestä vähimmäisestä etäisyydestä;
 • levyille - alle 1/2 paksuuteen tai 1/3 ohuisiin tuotteisiin.

Jos betoniseokseen lisätään 4 cm: n hiukkasia, on järkevää käyttää vähintään kahta muuta sorafraktiota ja vähintään 4 cm: n hiukkasten osalta vähintään kolme fraktiota. Liuoksen pumppaamiseksi betonipumpulla, joten se määrää omat säännöt.

Ei ole suositeltavaa lisätä materiaalia, jonka hiukkaskoko on yli 1/3 letkun sisäisestä halkaisijasta liuokseen. Samaan aikaan raunioitumattomuus ei saa ylittää 15 prosenttia.

Kiinnittäkää aina huomiota raunioiden murto-osaan ja sen painoon. Tästä riippuu betonirakenteen lujuus ja kestävyys. Siksi sinun on aina otettava huomioon hallituksen ja tekniset määräykset.

Merkki soraa murto-osasta taulukossa

Vinkkejä ennen ostoa

Ennen ostamista on parempi valita murskattu kivi huolellisesti. Lähtökohtana tulisi olla työn laatu ja rakennuksen kuormitus. Ostajilla on kuitenkin aina mahdollisuus ostaa järkevä tuote välttämällä tarpeettomia rahoituskustannuksia.

Murskattujen raunioiden kustannukset riippuvat sen louhinta- ja tuotantokysymysten monimutkaisuudesta. Halvin halvin materiaalin hinta jyvistä 20-40 (mutta tämä on toimittajalle).

Asiakkaille tällä numerolla lisään aina lastaus- ja kuljetuskustannukset, ja täällä toimittajilla on rajoittamaton vapaus. Tästä syystä kannattamatonta on järjestää pieni, keskikokoinen automaattiroolipurkaus, jonka koko on 0,5.

Valitse aina keskiluokkainen murskausmateriaali, jota voidaan käyttää monissa töissä, joten säästät ostamaan ja toimittamaan.

Ennen ostamista harkitse, mihin tarkoitukseen murskatut materiaalit on ostettu, ja laske myös tulevan rakenteen kuormitus.

Valinta ja sen säännöt

Valitsemalla murskattua kiveä betonille ei ole aina helppoa. Loppujen lopuksi se ei ole pelkästään täyteaine, joka vähentää kalliin materiaalin kustannuksia, murskatun kiven tiheys riippuu sen ominaisuuksista ja mitoista ja sen seurauksena rakenteen vahvuudesta. Suuret kivet, niiden koosta huolimatta, voivat jättää monia tyhjiä betoniin.

Jos ne eivät ole täynnä mitään, pystytetty rakennus alkaa sen seurauksena romahtaa vuosien varrella. Pienillä fraktioilla varustettu materiaali sisältää usein pieniä ja pölyisiä elementtejä.

Valitsemalla sen, käytä vain kokonaissumman suhdetta rakennuksen kokoon:

 • kahden-, kolmikerroksisen rakenteen tai monoliittisen rakenteen vahvaa pohjaa varten on järkevämpää ostaa suuria materiaaleja hiukkasilla neljästäkymmenestä seitsemäänkymmentä millimetriin;
 • pienet rakenteet pysyvät niin lujasti kuin mahdollista perustuksen kanssa viljojen täyteaineiden kaksikymmentä-neljäkymmentä mm;
 • betonipinnoille tai sokea alueelle on järkevämpää ostaa murskattua kiveä viidestä kymmeneen mm. Valinnan perustana on taso, jonka pitäisi johtaa;
 • polkumyynti on äärimmäisen voimakasta kallion kappaletta. Vain tällä tavoin se tulee mahdollisimman vahva ja pienin kutistuma.

tulokset

Ominaisuuksiltaan murskattu kivi erottuu alhaisella radioaktiivisuudella ja kestää mekaanisia muodonmuutoksia, minkä takia sitä ostetaan niin usein. Materiaalin osuus mahdollistaa tehokkaan rakentamisen vähimmäiskustannuksin.

Kokonaismassan lujuus riippuu pääasiassa pienistä pulveroiduista elementeistä. Ne voivat jäädä massiivisemmiksi jakeiksi tai näkyä luonnollisella tavalla, ja niiden prosenttiosuutta on aina valvottava.

Pölyhiukkasten vähimmäisindikaattorit pidetään optimaalisena pölynä, koska tämä suhde ei vaikuta tulevan tuotteen lujuuteen.

Tolyatin rauniot


Jätteiden murto-osa on kunkin jyvän sallittu koko. Suurimmat murskatut jakeet, joiden rakenne on suurin, ovat 5-10 mm (5-10), 5-20 mm (5-20), 10-20 mm (10-20), 20-40 mm ( 20-40), 20-65 mm (20-65), 25-60 mm (25-60) ja 40-70 mm (40-70 ° C).
Se on näiden jakeiden tuotanto ja sen tuotanto keskittyy.

Rubble fraktiot

Menetelmä luonnonkiven murskaamiseksi - kalkkikiven avulla voit saada kaikki murskatut kivenfraktiot. Murskattu kivi lajitellaan jakeittain. Suurinta osaa kutsutaan raunioiksi. Sen avulla rakentaa perustukset ja kuivatus. Tämän kiven fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet mahdollistavat sen käytön koristeina kuivissa muurausseinissä. Nämä kalkkikivet vahvistavat rinteitä, sillä kivi vaikuttaa veden säilyttämiseen ja sillä on hyvä jäätymisvastus.

Jos puhutaan keskikokoisista kalkkikivejä, niitä käytetään betonirakenteessa, rautametallurgiassa. Kalkkikiven keskiosat toimivat lisäaineina asfaltin laakerikerroksissa ja niitä käytetään betonin valmistukseen.

Teiden rakentamiseen käyttäen murskattua hiekkaa. Tämä on käytännöllisin materiaali. Kiinteällä kalkkikivellä on uurrettu muoto ja karkea pinta. Tästä johtuen on hyvä pito. Jalkakäytävällä laakerin ominaisuudet kasvavat. Rakennusmateriaalien tuotanto ja kaivaustyöt eivät myöskään ole täydellisiä ilman SCHP: tä.

Kemikaalitasolla kalkkikivi on samanlainen kuin hartsimaiset sideaineet, minkä vuoksi on mahdollista lisätä asfalttibetoniteiden käyttöaikaa. Siksi hiekkakiven lisääminen jalkakäytävässä on varsin järkevä. SCHPS: ää käytetään usein myös kuivien rakennusseosten valmistuksessa.

Graniitti murskattu kivi jaetaan myös suuriin, keskisuuriin ja pieniin jakeisiin. Betonin valmistukseen sallitaan murskatun graniitin suuria osia. Tällaista raunioita voidaan käyttää tienrakennuksessa raja-arvojen rautatiekerroksessa käytetyn ratkaisun rajoissa.

Murskattujen graniittien keskiosaa käytetään rautateiden ja moottoriteiden rakentamisessa. Sitä voidaan käyttää perustana teollisten rakennusten rakentamiseen. Myös betoniteräsrakenteiden valmistuksessa on mukana murskattujen graniittien keskirasvoja.

Suosituin on sekoitus murskattujen graniittien hienoista osista. Tämä rauniot 5-20 ja 10-20. Se alkoi levittyä perustustyön aikana kaatamalla siltarakenteita ja lentokenttäjuoria. Pienimpiä murskattua kiveä käytetään koristeaineena. Heidät on ripoteltu kävelytieillä, lasten ja urheilukentillä.

Kiinteän graniitin jyvillä on kuutiomainen muoto, minkä takia tiekannen kerrosten tasainen kiinnittyminen tapahtuu. Tavallisin materiaali on murskattu graniitti. Jokien ja merien hiekkaa pidetään erinomaisena rakennusmateriaalina. Hintataso-suhteen kannalta paras vaihtoehto kuluttajalle ei ole. Ja se on hyvä. Koska soraa uutetaan suurissa määrissä.
Kaikenlaiset rauniot murskataan ja hajotetaan jakeiksi.

Murskakiven jakeet

standardi:
1. 3-8 mm; (niin kutsuttu eurojoukko)
2. 5-10 mm;
3. 10-20 mm;
4. St. 5 - 20 mm;
5. St. 20 - 40 mm;
6. St. 25 - 60 mm;
7. St. 20 - 70 mm;
8. St. 40 - 70 mm.

Ei-standardi: 1. 10-15 mm;
2. St. 15-20 mm;
3. St. 80-120 mm;
4. St. 120-150.

Viljan murskakiven muoto jaetaan neljään ryhmään:

Ryhmä Lamellin ja neulamuotojen jyvien osuus kuutiomäärästä 15%
II parani 15 prosentista 25 prosenttiin
III tavallinen 25-35%
IV normaali 35-50%

Murskakiven jyvistä on erilainen muoto, riippuen palovammasta. Niiden pinta on karkea, joten ne tarttuvat hyvin sementti-hiekkalaastiin betonin valmistuksessa.

Fraktioiden 3-8 ja 5-20 murskakiviä käytetään betonin ja sen tuotteiden tuottamiseen. Rakeiden 20-40 murto-osaa käytetään useimmiten rakennusten perustusten (osana "tyyny" osana) ja tieliikenteessä käytetään jakeita 20-40 ja 40-70.

Jakeen 25-60 murskattua kiveä voidaan käyttää yksinomaan rautatiekiskoon. (GOST 7392-2002). Rakennuksessa käytetään GOST 8267-93 -standardin mukaisesti muitakappaleita.

Graniittirajafraktiot

0-5 mm (graniitti seulonta) - murskattujen graniittien pienin murto-osa, jota käytetään sisustustarvikkeina sekä raiteiden, teiden, lasten ja urheilualueiden täyttämisessä;

5-20 mm on hieno murto-osa (fraktioiden 5-10 ja 10-20 seos), joka on eniten kysyntää. Käytetään betonin ja sen rakenteiden valmistuksessa, perusrakenteissa, kun kaatavat siltarakenteita, siltapenkkejä, tie- ja lentokenttäpohjapinnoitteita;

20-40 mm - raunioiden keskimääräinen murto-osa. Sitä käytetään betonin, raudoitettujen betonirakenteiden valmistuksessa, teiden ja rautateiden rakentamisessa, raitiovaunuissa, kun rakennetaan perustuksia ja rakennetaan teollisuusrakennuksia;

40-70 mm - suuri osa raunioista, joita käytetään betonin valmistuksessa, massiivisista rakenteista ja suuresta betonirakenteesta. Sitä käytetään myös maanteiden rakentamisessa siirtokunnissa, teollisuusrakennusten ja rakenteiden rakentamisessa.

70-120 ja 120-150 mm (BUT) - harvoin käytetty. Sitä käytetään koristeellisiin tarkoituksiin, tavallisesti lammikoiden viimeistelyyn, altaaseen.

Nämä ovat tavanomaisia, murskattujen graniittien jakeiden yleisimpiä käyttötarkoituksia, mutta jokaiselle niistä on monia sovelluksia.

Murtolukuja soramurska

Soraa murskattu kivi - murskattu kivi, joka on saatu uran karkaamisen jälkeen sekä murskaamalla luonnonkivikiviä. Soraa murskattujen kivien lujuus on huonompi kuin murskattu graniitti, mutta on myös etuja - sen radioaktiivinen tausta on yleensä hyvin alhainen ja hinta on alhaisempi kuin graniitti.

Sora-aineksen muruja käytetään betoniteollisuuden perustyöhön betonituotteiden valmistuksessa teiden rakentamisessa.

Siirtolajeja on kahta tyyppiä:
- murskattu murskattu kivi on tavallista luonnollista tai murskattua; - sora on pyöreitä kiviä, yleensä joki- tai meripohjaisia.

Seuraavista soramurskeista muodostuu seuraavat osat: 3-10 mm, 5-20 mm, 5-40 mm, 20-40 mm.

Osta eri jakeiden murskattu kivi ja toimitus Tolyatissa voi olla mukava ja kannattava yrityksen kanssa
"Rakentaminen, TLB."
Murskattujen jakeiden ostamista koskevat tilaukset vastaanotetaan puhelimitse Tolyatissa: 8 (8482) 408997

Erityyppisten murskattujen kivien ominaisuudet

Murskattu kivi on tiheä kalliomateriaali, joka on saatu epäorgaanisten kiviä jauhamalla ja seulomalla. Valmis tuote saadaan joko alkuperäpaikoilta tai jalostuslaitoksilta ja tehtailta.

Tuotantoprosessi ei ole erityisen monimutkainen ja toteutetaan kolmessa vaiheessa.

1. Syöttölaitteen syöttäminen kanteisiin ja syöttö murskainlaitteille.

3. Murskattujen kiven jättäminen värähteleviin näyttöihin ja sen jakautuminen jakeiksi.

Kussakin vaiheessa materiaali osittain seulotaan vakiintuneiden vaatimusten mukaisesti, joita säännellään valtion standardit 8267-93 ja 8269-87.

Eri rotujen kuvaus

Murskattu kivi alkuperän mukaan:

Vaativin ulkonäkö, erilainen ja kestävä. Se uutetaan hiekkapuhalluksella ja jauhattamalla graniittikerroksia, joihin kuuluvat maasälpä, kvartsi tai kiille. Erilaisten toimintaparametrien ja teknisten ominaisuuksien ansiosta tämä tyyppi perustuu monien prosessien rakentamiseen.

Graniittikuristimella on suurimmat lujuuskertoimet - M1000-M1600, pakkasenkestävyys - F300-400, ei sisällä haitallisia epäpuhtauksia ja komponentteja, joten se soveltuu kaikentyyppisiin töihin. Väri voi olla harmaa, punainen tai vaaleanpunainen, riippuen siitä, mitkä kiteet ovat koostumuksessa.

Tämä näkemys on seurausta kiven tai murskauksen karkeuden seulomisesta. Alun perin sora on meri, joki, glaciali, vuori ja järvi. Vuoristo on runsaasti erilaisia ​​epäpuhtauksia (savi, hiekka), koska elementtien karkeus on hyvä tartunta. Merisauma on ympäristöystävällinen, mutta sen pyöreä muoto antaa alhaisen vivun. Suosituimpia ja helposti saatavilla olevia lajeja on joki, jolla on erinomaiset ominaisuudet.

Tämän lajikkeen tärkeimmät edut ovat alhaiset kustannukset ja matala säteilytaso. Kestävyys on hyvä suorituskyky, hieman huonompi kuin edellinen versio. Sora-aineen irtotavarana on yksinkertaisempi tekniikka, joten sen hinta on alhaisempi kuin graniitti.

Tämä lajike on kalkkikiven sedimenttikiven jalostuksen tuote. Materiaali ei eroa lujuudesta johtuen kalsiumkarbonaatin pitoisuudesta, mutta sillä on suuri vastustuskyky ääriolosuhteisiin. Useimmiten se on valkoista, joskus epäpuhtaudet, jotka muodostavat sen, voivat antaa vaaleanpunainen, sininen, vaaleanharmaa tai keltainen sävy.

Hankittaessa hävitettävän rakennusjätteen hiontaa: tiiliä, betonia tai hiilihapotettua betonia, asfalttia. Laatuominaisuudet ovat melko alhaiset epäpuhtauksien vuoksi. Tämä tyyppi on halvempaa kuin luonnollinen, mutta asiantuntijat sulkevat sen käyttöön vastuullisissa paikoissa. Ennen työn aloittamista on suositeltavaa testata toissijaiset rakeet voimaa.

Se muodostuu metallurgisen kuonan hiomisen seurauksena. Materiaalille on tunnusomaista suuri lujuus, joka käyttövaiheessa vain kasvaa, lämpötilakestävyys ja alhaiset kustannukset. Tämäntyyppisessä koostumuksessa ei ole tuhka- ja polttoainekalojen epäpuhtauksia, ja rikkipitoisuus on enintään 2,5% kokonaismassasta.

6. Raasteja murskista.

Raaka-aineiden murskaamisessa ja hionnassa erikokoisia hiukkasia saadaan poistumiselta. Se voidaan toteuttaa alkuperäisessä muodossaan, mutta usein kiven palaset lajitellaan raekokoon perustuen.

Jakeluprosessi alkaa murskaimella ja päättyy seulontaprosessin aikana, kun värjäävät seuloja eri reikien kanssa, seulotaan kivet jaetaan jakeiksi. Jokainen niistä sisältää rajatyyppisen kokoluokan.

Murskattu kivi arvioidaan jaotellaan seuraavasti:

 • seulonta - 0-5;
 • pienet fraktiot - 5-10, 5-20 ja 10-20;
 • keskikoko on 20-40;
 • suuri - 25-60, 20-70, 40-70;
 • rauniot tai rauniot - 40-200 mm.

Päälajien lisäksi joissakin tapauksissa liittyy ja tuotetaan jakeita: 0-20, 0-60.

Tyypit ja niiden soveltamisalueet

Murskattu kivi on kysyntää lähes kaikilla rakennusalalla. Soveltamisala määrittää ennen kaikkea tyypin ja tekniset ominaisuudet.

1. Maan graniitti.

Jokainen ryhmä on löytänyt sovelluksen alueilla, joilla tarvitaan suurta lujuutta.

 • Seulonta - 0-5 toimii osana moottoriteiden ja jalankulkureittien perustamista.
 • Pieni - 5-20-kertainen kysyntä perustuksen rakentamisessa, kankaan täyttäminen teillä ja lentokenttäalueilla, suuritehoisten betoni- ja betonirakenteiden tuotanto ja täyttö.
 • Keskimäärin - 20-40 - käytetään raitiovaunu- ja rautatieverkostojen rakentamiseen, betonin rakentamiseen ja erilaisten rakennusten rakentamiseen.
 • Suuri - 20-70 (40-70) - joissa tarvitaan suuria määriä konkreettisia materiaaleja esimerkiksi teollisuusrakennusten rakentamisessa.
 • Booth - 40-200 - toimii pohjana uima-altaiden, lammikoiden, aidojen, aidojen ja perustusten koristekuvioille.

Peruslajin käyttö voi olla muita vaihtoehtoja. Esimerkiksi graniittisiruja käytetään usein julkisivujen ja sisätilojen viimeistelyyn kaatojen kaatamiseksi jäähän.

2. Murskattu sora.

Pienten ja keskisuurten jakeiden käyttöä käytetään vakiobetonin valmistuksessa, kaivojen luistamisen tai heikon maaperän lujittamisessa, rautatiekisojen täyttämisessä, joka kattaa jalankulku- ja jalankulkuväylät. Suurten sora-ainepartikkelit ovat suosittuja teräsrakentamisessa ja pystyttämisessä.

3. Kalkkikiveä.

Kysyntä paino- ja lasiteollisuudessa, kapeakaistaisten teiden rakentaminen pienellä liikennekuormalla ja keinotekoisten säiliöiden luominen. Kansantaloudelle on tunnusomaista sen käyttö soodan ja mineraalilannoitteiden valmistuksessa.

4. Toissijainen raunio.

Se sopii liukastumismaalien lujittamiseen ja teknisten verkostojen viemäröintiin, maisemointiin, betonirakenteeksi, usein ne pilkottuvat moottoriteillä ja luiskilla jään aikana.

Tämä tyyppi soveltuu sementin, usein tulenkestävän betonin, tiepäällysteen ja asfalttibetonipäällysteiden asentamiseen.

Kiven hinta määräytyy sen tyypin ja murto-osan perusteella.

Murskauskiven koekoot betonille

Betoniratkaisujen - vesi, sementti, hiekka, kemialliset lisäaineet - sekoitetaan betonielementtien sekoittamiseen - sinun on päätettävä, millaista murskattua kiveä tarvitaan betoniin. Hänellä on tärkeä rooli sen kokoonpanossa.

Materiaalin ominaisuus ja arvo

Miksi tarvitset murskattua kiveä betonissa? Ratkaisun tämä komponentti - rakeinen materiaali epäsäännöllisen muodon omaavien kivien muodossa - on suuri täyteaine, se luo kehyksen, joka havainnoi ratkaisun koko kuormituksen. Kiitos hänelle, lopullinen ratkaisu antaa vähemmän kutistumista, se muuttuu joustavammaksi, kestävämmäksi, kouristus on paljon vähäisempää, kuormituksen aiheuttama tuotteen deformaatio vähenee. Betonin koostumus on halvempaa täyteaineilla, koska sementti on kalliimpaa kuin murskattu kivi.

Normien mukaan täyteaineen, jonka hiukkaskoko on suuri, tulee olla 1 - 20 paino-% liuoksesta, pienempi koko ei saa ylittää 20%. Liuoksen tulee sisältää vähintään kaksi fraktiota murskattua kiveä, jonka enimmäisrakeisuus on enintään 40 mm tai kolme - 40-70 mm.

Suurin sallittu raekoko on alle 2/3 lyhin välimatkan päässä raudoitustangoista ja enintään 1/3 tuotteen pienimmästä koosta (esimerkiksi nauhan leveydestä). Tällä materiaalilla on terävät reunat, karkea pinta, joten se tarttuu hyvin liuoksen komponentteihin.

luokitus

Betonista on tavanomaista luokitella tiheys, koko, hiutaleet (taso, neulan kaltaiset hiukkaset kiven runkoon), puristuslujuus ja pakkasenkestävyys.

Murskattua kiveä kutsutaan usein graniittimateriaaliksi, ja sora on murskattua kiveä luonnonkivestä, mutta molempien yhteinen nimi on murskattu kivi. Se on luotu eri roduista ja se tapahtuu:

 • graniitti;
 • sora;
 • dolomiitti (kalkki);
 • kuona;
 • toissijainen.

Kaksi ensimmäistä käytetään keskipitkän ja raskasbetoniin, loput - kevyisiin, solukykyisiin ratkaisuihin, vaahtoon, hiilihapotettuun betoniin. Graniittimateriaali - kestävämpi - luodaan murskaamalla lohkoja luonnon graniitista. Kivi lajiteltiin koon mukaan erityisellä värähtelevällä näytöllä.

Graniitti murskattua kiveä käytetään tieliikenteessä, lentokenttäjalkineissa, kriittisissä alueissa raskaiden kuormitusten, pilarien, seinien, laattojen, siltojen, kautta. Tämä on kestävin täyteaine, se on kestävässä betonissa. Sen brändi on 1200-1400, ja pakkasenkestävyys on jopa 400 sykliä.

Mikä on parempi käyttää murskattua kiveä tai soraa? Toinen on muodostettu murskaamalla tavallinen kivi luonnonkivi seulomalla sitä. Se on vähemmän kestävä kuin murskattu graniitti. Jos tarvitset erityisen voimakkaita roskaa kestäviä betonia, suosittelemme jälkimmäistä. Toisaalta soramurskeilla on etuja: alhainen radioaktiivinen tausta, alhainen hinta. Sitä käytetään useimmiten yksityisrakentamiseen, kartanon perustuksiin ja tienrakentamiseen.

Valmistetaan kahta sortaa:

Kalkkikivi (dolomiitti) täyteaine saadaan sedimenttikiveistä - kalkkikivestä. Sen aineosat ovat pääasiassa karbonaatti-, kalsium- ja vastaavat yhdisteet. Hän limpää vettä. Vakavissa rakenteissa se ei ole toivottavaa, ja jotkut asiantuntijat tätä murskattua kiveä ei suositella betoniin ollenkaan.

Kuonaa, sekundaarisia materiaaleja käytetään erittäin kevyeen betoniin, jotka toimivat lämpöeristyksinä.

muoto

Geometrisessä muodossa on neljä tyyppistä raunioitusta. Määritysmäärä on yksittäisten jyvien muodon sisältö prosentteina tilavuudesta. Tällä kriteerillä on tällainen raunio:

 • kuutio, kiilamainen - 12-15%;
 • normaali (akuutti) - 18 - 25%;
 • Terä - 25%. Jyvien eri taipuisuus (taso) on erilainen. Sen sijaan materiaali sattuu olemaan neulamaisia ​​tai levymäisiä jyviä.

Kaulava tai matala-leaved konkreettinen raunio on useimmiten tuotettu louhoksissa, se on kestävin. Jyvien seoksella on kaikentyyppisten raunioiden tiheä pakkaus. Betoni sen kanssa on paljon voimakkaampi kuin neulamainen tai levymäinen kivi, koska jälkimmäinen lisää liuoksen hiukkasten välistä etäisyyttä - vastaavasti ne vaativat enemmän sementtiä.

Factions

Fraktiossa on suuri, keskikokoinen, hieno murskattu kivi. Pieni materiaali on aina kalliimpaa, sitä käytetään enemmän kivenlouhosten käsittelyssä. Betonin rakentamiseen käytetään 5-70 mm: n rakeita. Fraktio on yksittäisen viljan enimmäiskoko. Mitä pienempi on, sitä hienommat jyvät.

luokka

On mahdollista erottaa tällaiset jakeet graniittikiveistä.

Yksi luokka on pieni (5-10, 5-20, 10-20 mm), hyvin pieni (2-5) ja sora-sirut (1-3). Ensimmäinen - suosituin, käytetään betonituotteissa, silteissä, tienpinnoissa, yksityisissä rakennuksissa, säätiöissä. Toinen on keinotekoinen betonikivi, konkreettiset koriste-osat, ohuet päällystyslaatat, pienet rakenteet. Sora-sirut - myös päällystyslaatat, itsetasaavat lattiat, tuotteet, jotka eivät vaadi erityistä lujuutta, suorittavat koristeellinen rooli.

Toinen luokka - keskikoko (20-40 mm) on myös suosittu yksityisen rakentamisen, teollisuuslaitosten osalta. Ensinnäkin sitä käytetään perustuksiin, tierakenteisiin, talojen, lattioiden ja kantavien rakenteiden rakentamiseen, betonilaattojen, palkkien valmistukseen yksityisen rakentamisen tavanomaiseen työhön.

Kolmas luokka - suuri (40-70 mm) - käytetään pakoputken betonirakenteisiin, kun valmistetaan suurta määrää laastia massiivisille rakenteille. Se on yleensä tilattu suurina määrinä ja etukäteen, koska se ei ole kovin suosittua eikä ole aina käytettävissä.

Neljäs luokka - erittäin suuri osa (100 mm) - käytetään betonissa koristekasveja, altaita, kouruja, vastaavia koristetarkoituksia varten, erittäin massiivisissa betonirakenteissa.

 • pieni (enintään 10 mm);
 • väliaine (10-20 mm);
 • suuri (40 mm).

Käyttöalueet ovat samat kuin graniittimateriaalilla, mutta samalla ne ottavat huomioon, että sora on paljon heikompaa (mutta paljon halvempaa). Sitä käytetään alhaisissa betonityypeissä.

Rakenteita, jotka edellyttävät kylmää kestävyyttä ja erikoislujuutta, suositellaan graniittia, vaikkakin sorahaara on vakio komponentti betonista yksityisten talojen perustuksiin.

Pakkasvaste

Tämän parametrin mukaan materiaalin laatu määräytyy pakastus- / sulatusjaksojen lukumäärän mukaan. Myös jäätymisvastusta voidaan arvioida laskemalla sykliä sen laskemisesta natriumsulfaatiksi ja kuivaamalla. Tästä täyteaineesta on merkkejä pakkasvastuksesta F300: sta ja uudemmasta.

Vinkkejä valintaa ja käyttöä varten

Vastoin yleistä uskoa, mitä suurempi betonirauni, sitä vahvempi laasti ei ole aina näin, esimerkiksi rakenteissa, jotka työskentelevät taivutuksessa tai vahvistamisessa, pienempi osa on parempi. Kestävät pystysuuntaiset kuormat parantavat suurta soraa.
Materiaalin tulee olla puhdas ilman likaa, savea, pölyä, maata ja malmia. Sitä joskus pestään paikan päällä. Betonin on peitettävä kokonaan kaikki puolet.

Soraa pidetään aina 2-3 astetta korkeammana kuin laastin suunnittelumaala, sillä betonilla on voimakkuus ja tiheys puoli vuotta, vuotta tai enemmän, eikä soraa ole tätä ominaisuutta. Nämä kaksi indikaattoria ovat siis tasapainossa.

Viljan koon valinta

Suuri jyvä tekee ratkaisusta vahvemman, hienon - tiheämmän. Suuri pikkukivi edistää huokoisuuden muodostumista, joka ei ole toivottavaa, ja pienet täyttävät aukot paremmin. Siksi on suositeltavaa yhdistää ne. Esimerkiksi hyvä osa 5-20, se sisältää suuria jyviä 20 mm ja pienempiä 5 mm. Se on tämä konkreettinen - kaupallinen - ja se täyttää hyvin monoliittiset rakenteet. Vahvistettuihin perustuksiin suositellaan juuri tällaista kiveä.

Betoni, jolla on suuri raunio, on vaikeampaa murskata, vahvistaa ja erottaa muottipesässä. Tiheästi vahvistetuille ja monimutkaisille rakenteille on parempi ottaa pienempi kivi ja täyttää enemmän sementtiä. Seoksen lujuuden lisäämiseksi, jos ei ole suurta soraa, on suositeltavaa lisätä sementtiä.

hakemus

Betonilattialle ja vastaaville tuotteille, joissa käytetään hienorakeita, koska lattian paksuus on pieni. Suullisempi (lankku) kivi lisää sideaineen ja sementin kulutusta, tällainen ratkaisu on huonompi kuin tamped. On parempi olla käyttämättä tällaista murskattua kiveä perustuksiin, se sopii hyvin sokeille alueille.

Säätiöissä on parempi käyttää keskikokoisten jakeiden graniittikiviä (5-20, 5-10) - betoni on tiheää ja pakkasenkestävää. Graniitti täyteaineella on korkea roiskeenkestävyys, joten se on paras ilmastollamme. Alhaisissa lämpötiloissa suositellaan vähintään F150-indikaattoria.

M250: n alapuolella oleville betonilajikkeille on tarkoituksenmukaisempaa, taloudellisempaa ja kannattavampaa käyttää soraa. M300 - murskattua graniittia. Graniittiromppu 5-20 on hyvä valinta. Tämä koko on monipuolisempaa ja sitä voidaan käyttää sekä pohjaan että sokeille alueille, lattioille.

Tiheyden kasvaessa käytetään pienempää fraktiota, mutta tässä on otettava huomioon, että tämä maksaa enemmän, koska tarvitaan enemmän sementtiä ja se on kalliimpaa. Ratkaisun kustannusten pienentämiseksi voit sekoittaa graniitti- ja sora-betonirikkoa. Kun käytetään suuria raunioita, lisää hiekkaa täytetään tyhjiin tai yhdistetään pienempiin.

sora

Sora hiekasta

Murskattu kivi tuotetaan murskaamalla, minkä jälkeen lajitellaan jakeiksi, voimakkaiksi kiviksi, suuriksi raunioiksi, kuonoksiin tai betonitiiloiksi.

Sementin ja soran käyttöä rakentamisessa säätelee GOST 8267-93 "Rakennustöistä tiheistä kiveistä murskattua kiveä ja soraa. Tekniset olosuhteet.

Luonnon sora on kallioiden äkillinen kulma, joka muodostuu luonnollisesta tuulen ja veden aiheuttamasta eroosioista, harvoin havaitaan pieninä määrinä eikä yleensä ole teollinen arvo.

Sora-tyypit

Luonnollisesta alkuperästä ja kaivostoiminnasta riippuen on olemassa useita erilaisia ​​soraa:

Luonnollisella sora-aineella on löysä rakenne, epätasainen haalistunut väri, joten nykyaikainen teollisuus on oppinut luonnollisen soran tuotannon mistä tahansa kivestä, tietystä väristä, muodosta ja rakeisuudesta, joka kykenee vastaamaan nykyaikaisten rakennusmarkkinoiden vaatimuksiin.

Poikkeuksena on keinotekoinen sora, joka saadaan tehtaissa uuneissa korkean lämpötilan laajenemisesta laajennetusta savesta, shungitsitraaka-aineesta tai kuonasta.

Sorafraktiot

Fraktio on irtotavarana tai rakeina materiaalina, joka on määritelty tarkasti erotetuilla ominaisuuksilla. Tällöin sorafraktiot jaetaan hiukkasten koon tai rakeisuuden mukaan, joten:

 • pienet, edustavat kiviä halkaisijaltaan 1 - 2,5 mm;
 • keskipitkä, 2,5-5 mm;
 • suuri, 5 - 10 mm kiviä;
 • hyvin suuri, yleensä 10-20 mm, harvemmin 50 mm.

Sementtiä, joka on luonteeltaan suurempi, suurempia jakeita, joiden koko on korkeintaan 120 mm, olisi jo pidettävä raakakiveinä.

tiheys

Laskettaessa materiaalien tarvetta on otettava huomioon tiheys ja ominaispaino. Sellaisen laajennetun savi-sillan arvo on 200-800 kg / m3, sadesusta 400-800 kg / m3.

Sellun eri tyyppien ja laatujen myyntiin yleensä myyjän tiedossa oleva tiheysarvo ja arvojen vaihteluväli on 1400-1700 kg / m3, laajennetuissa rakennuslaskelmissa käytetään pääasiassa 1,560 kg / m3. Nämä luvut osoittavat maaperälle kaadetun soran tiheyden, ilman mekaanista tiivistymistä ja ylimääräistä tampingia.

soveltamisalansa

 • kevyen betonin valmistukseen;
 • puistojen ja stadioiden parantamisessa;
 • teiden laitoksella;
 • vedenpoistojärjestelmien osana;
 • maisemasuunnittelussa;
 • koristepäällystekalvojen valmistukseen;
 • puhdasta vettä suodatetaan jousissa ja kuopissa.

Joten, keinotekoisesti tehty sora kokoisia 2,5-5 mm vuotava polkuja puistoissa ja neliöissä. Fraktiot, joiden raekoko on 5 - 20 mm, ovat suurta kysyntää järjestettäessä maaseutualueita koristeaineina polkujen poistamiseksi ja kukkapenkkien luomiseksi. Suuremmat 120 mm: n suuruiset jakeet, luonnolliset sora, käytetään seinien, perustusten ja aidojen rakentamiseen ja koristeluun.

Rakennustöissä käytetään mekaanisesti kestävää lämmöneristäjää keinotekoinen laajennettu savi ja schungitsit-sora.

Soraa, jolla on meri- tai jokivartta, on ominaista sileä pinta, joka ei edistä hiekalle ja sementille hyvää tarttumista, joten näiden tyyppien käyttöä raskaiden betonituotteiden valmistuksessa ei suositella.

Soranvalmistus

Soraa kehitetään hiekka-hiekkakerrostumissa. Kiveen määrä uuttamismateriaalissa ei ylitä 35%, joten louhosten käyttämismenetelmä mahdollistaa rakennushiekan ja luonnon soraa samanaikaisesti.

Alkuvaiheessa käytetään hiekoitushuoneita hiekan ja kiven päämassojen erottamiseen, jossa suuren vesimäärän avulla tuotettu massa sekoitetaan ja erotetaan painovoiman vaikutuksesta, kun kivi laimennetaan vedellä. Lisäksi erotettu sora-seos tulee värähteleviin ruuduihin epäpuhtauksien myöhempää puhdistusta ja lajittelua koon ja fraktion mukaan, tätä prosessia kutsutaan seulomiseksi.

Käsintehdyt sorat

Äskettäin tärkein alue, jossa soraa käytetään edelleen laajalti, on maanrakennusten ja kesämökkien alueiden, tai nykyään muodikkaimmin kutsuttu, maisemasuunnittelun alue. Jokainen voi näyttää lahjakkuutensa suunnittelija käyttäen eri kokoisia, kokoisia ja värejä olevia soraa. On yhtä helppoa rakentaa alppihiihtäjä tai ennennäkemätön kivirakenne maalaukseksi kuin öljymaalaus, mutta koriste-alustan luominen tai kauniiden polkujen kaataminen maaseudun viereisen alueen ympärillä ei ole yhtä helppoa kuin miltä se näyttää ensimmäisellä silmäyksellä. siellä olisi halu.

Sora- tai kivirakenteiden itsenäiset laitekokonaisuudet voidaan jakaa useisiin vaiheisiin, joiden noudattaminen mahdollistaa johdonmukaisesti ja ilman lisäkustannuksia ideoita ja yllätyksiä niiden ympärillä olevista lahjakkaisuuksista. Ja niin jatkamme:

 • Ensimmäinen vaihe tai valmiste. Tässä on tarpeen piirtää paperille tulevat koriste-alueet, raidat ja muut maiseman suunnitellut elementit.
 • Toisessa vaiheessa rulettia, tappeja ja köysiä käyttäen merkitsemme tulevien rakennusprojektien sijainnin luonnoksen mukaisella tavalla tai tarvittaessa teemme oikaisuja alueesi parannussuunnitelmasta.
 • Kolmannessa vaiheessa, kun kaikki rajat on määritelty ja rajattu, kaikki köydet on asetettu ja kaikki köydet venytetään, siirrymme suoraan suunnitelman toteuttamiseen. Kaikkien tulevien polkujen ja alustojen alla, joissa on lapio, poistamme maan hedelmällisen kerroksen, joka on pääsääntöisesti enintään 15 cm, mikä säästää sinulta rikkaruohoja ja ruohoa tietyksi ajaksi. Tuloksena oleva maa voi olla yksinkertaisesti tasaisesti hajotettu olemassa oleville nurmikoille tai jonnekin säästämään tulevia kukkapenkkeja varten.
 • Seuraavassa vaiheessa tuloksena olevien kaivantojen ja syvennysten alareunaan nukkuvat ja varoankin huolellisesti suurta soraa tai murskattua kiveä, voit käyttää myös kiinteitä rakennusjätteitä tiilien ja betonin palasista. Täyttömäärän tulisi olla noin puolet kahteen kolmasosaan kaivetun syvennyksen syvyydestä. Tampereiden lisäämisen jälkeen voimme lisätä tuloksena olevaa kellarista vettä. Ei ole suositeltavaa ripotella niitä saviin telojen ja pohjien pohjalla, on syytä sulkea pois mahdollisuus sateen tai runsaan lumen sulamisen aiheuttamien suurien massamäärien vuoksi.
 • Lisäksi valmistettuun pohjaan kaadetaan kerros ostettua tai valmistettua koristehaalia. Varmista, että kun täytät raidat, käytä soraa tai kiviä eri värejä, mikä suuresti monipuolistaa yleinen ulkonäkö maisemaan. Myös pintojen kohdistaminen ja kohtalainen tamping on tarpeen.
 • Viimeinen loppu on koko maisemasuunnittelun pakollinen suunnittelurekisteröinti. Täällä voit käyttää erilaisia ​​kivet, kukkapenkit ja muut koristeelliset tavarat tai tekijän väärennökset.

Kaikki voit nyt nauttia työnsä tuloksista ja nauttia maasi naisen viereisen alueen kauniista rakenteista.

Ja lopuksi, ehdotamme, että katsot videota, jossa on alkuperäisiä ideoita kivenmuurien luomisesta: