Hiekka betonin valmistamiseksi

Kaikki tietävät, että hiekkaa, sementtiä, murskattua kiveä ja vettä sekoitetaan tiettyihin mittasuhteisiin ja luo tällaisen superstrong-rakennusmateriaalin, kuten betonin. Jokaisella ainesosalla on oma tärkeä rooli. Joten hiekat ovat betonisekoituksen kiinteä osa, joka täyttää raon välisen tilan. Sakkojen laatu on avainasemassa, koska lopputuotteen kulutuskestävyys ja lujuus riippuvat sisäisen rasituksen oikeasta jakautumisesta.

Yleiset vaatimukset valitessasi

Betonin betonituotannossa käytettävän hiekan on oltava GOST-standardin mukaista. Materiaali sopii, jos se sisältää vähemmän kuin kymmenen prosenttia hiukkasia, joiden fraktio on korkeintaan 0,14 mm ja enintään kolme prosenttia epäpuhtauksista, joita edustaa pöly, siltti ja savi. Se on jälkimmäinen seos, joka voi vaikuttaa haitallisesti betonilämmönkestävyyteen ja lujuuteen, koska se peittää hiekkahiukkasten, mikä estää niiden liittämisen kunnolla muihin komponentteihin. Myös, standardien mukaisesti, sisältöä ei ole sallittua suuri koko hiukkasen enemmän kuin 10 mm, ja osuus 5-10 mm: n hiukkaskoon on oltava viisi prosenttia kokonaispainosta hiukkasmaisen komponentin. Materiaalissa olevia orgaanisia pilareita, joita humus tai kasviperäiset elementit edustavat, pitäisi olla poissa.

Hiukkaskoko

Jotta voidaan selvittää, millaista hiekkaa tarvitaan betoniin, määritetään ensin tärkein parametri valittaessa irtotavaran rakennusmateriaaleja - moduulin koko (murto). On olemassa:

 • erittäin suuri (suurempi kuin 3,5 mm);
 • lisääntynyt fraktio (välillä 3-3,5 mm);
 • suuri (2,5-3 mm);
 • keskikoko (2-2,5 mm);
 • pieni (1,5-2 mm);
 • hyvin pieni (1-1,5 mm);
 • ohut (0,7-1 mm);
 • hyvin ohut (enintään 0,7 mm).

Kokeen moduulin määrittämiseksi valmistajat hiovat hiekkaa vuorotellen seulojen läpi, joiden jakeet ovat 10 mm, 5 mm, 2,5 mm, 1,25 mm, 0,63 mm, 0,315 mm ja 0,14 mm.

Yksinkertaistettu luokittelu voidaan esittää seuraavasti:

Betonituotantoon kuuluu karkeiden hiekkojen käyttö, jossa on riittävä määrä pienempiä jyviä, muuten betoniseos sisältää useita aukkoja. Tuloksena olevat aukot täyttävät sementin, mikä merkitsee lopullisen tuotteen kustannusten kasvua. On huomattu, että saman jakeen hiukkaset eivät kosketa toisiaan hyvin, muodostaen enemmän vapaata tilaa. Tästä syystä erilaisten hiukkaskokoisten seosten massiivinen käyttö elementtien välisen korkeimman tiheyden saavuttamiseksi.

Hiukkaskokoon perustuen irtotavarat luokitellaan kahteen luokkaan. Ensimmäinen luokka eroaa siitä, että mikrorakeita, joiden halkaisija on pienempi kuin 1,5 millimetriä, puuttuu. Tällaista hiekka-ainetta pidetään parempana, koska erittäin hienon kiviaineksen läsnäolo vaikuttaa haitallisesti suurempien fraktioiden sedimentaatiotiheyteen. Toiseen luokkaan kuuluu pieniä komponentteja. Tästä syystä valmistetaan korkealaatuista betonia käyttäen irtotavarana ensimmäisen luokan.

Hiekka on hienorakeinen vuoren sedimenttikivi, joka on valmiissa muodossa tai saatu murskaamalla kiviä. Viljan koon lisäksi tärkeä indikaattori on louhinnan paikka, joka määrittää sen ominaisuudet. erottaa:

Jokihiekka on suositeltavaa, koska sillä ei ole savea ja siellä on hyvin pieni määrä kiveä. Se on hieman kalliimpaa kuin muut irtotavaratyypit, mutta parasta laatua. Sen hiukkaset ovat yhtenäisiä ja niillä on sileä ovaalin muoto, niiden sedimentaation tiheys on paljon suurempi kuin louhoksen, jonka muoto ei ole symmetrinen ja jolla on epäsäännöllisyydet pinnalla. Se louhitaan imututkarin avulla, joka imee veden hiekalla ja siirtää seoksen varastoon. Tässä tapauksessa vedellä on ulosvirtaus takaisin säiliöön.

Meren hiekan ominaisuudet ovat samankaltaisia ​​kuin joki. Sen erityispiirteenä on pienen kalkkunoiden ja merikiven määrä. Siksi se tarvitsee lisäpuhdistusta. Merisuola tekee hiukkasista tasaista kokoa ja säännöllistä muotoa. Se on kallein irtotavarana, koska sen kaivostoiminta tapahtuu merenpohjaan käyttäen kalliita tekniikoita.

Urakoostumuksen koostumus on usein rasitettu savipitoisuuksilla ja kivillä, joten uuttamisen jälkeen se on pestävä vieraista hiukkasista. Hän on halvin. Kivien erottaminen hiekkasaumoihin on yleisimpiä.

Kvartsihiekkainen materiaali louhitaan kvartsikivien keinotekoisella murskauksella erityisten hiomalaitteiden avulla. Se saadaan ilman kaikenlaisia ​​epäpuhtauksia ja sitä leimaa kemiallinen neutraliteetti. Prosessointivaihtoehtojen perusteella seuraavia materiaalin puhdistusmenetelmiä ovat:

 • Alluvial (puhdistusmenetelmä vedellä pesemällä);
 • seulotaan (tämän menetelmän mukaan seuloja käytetään seulomiseen).

Hiekkasuihku tapahtuu heti paikalla. Tätä varten materiaali upotetaan veteen ja sekoitetaan useita kertoja. Näin ollen erilaiset epäpuhtaudet ja pöly jättävät hiekan säkeet. Tarpeet hiukkaset kelluvat ylhäältä ja erotetaan kokonaismassasta. Tämä toimenpide suoritetaan useita kertoja. Totta, ja irtotavaran hinta kasvaa merkittävästi. Seulonta on halvempi menetelmä, mutta se ei poista pölyn mikropartikkeleita.

Materiaalin ominaisuudet

Erilaisilla hieketyypeillä voi olla erilaiset fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet riippuen koostumuksesta, joka voi olla:

 • kemialliset;
 • mineraali;
 • granulometrinen (näytetään hiukkasten koostumus prosentteina fraktiosta riippuen).

Tärkeä indikaattori on yhden metrin kuutiohiekkaan todellinen paino. Se vaihtelee 1,5: stä 1,8 tonniin. Kevyempää painoa pidetään parempana, koska epäpuhtauksien massa on vähäinen.

Kosteus on tärkeä rooli. Yleensä sen pitäisi olla 5%. Betoniliuokseen lisätyn veden määrä riippuu tästä indikaattorista. Kodinrakennuksen aikana voit tarkistaa materiaalin kosteuden "silmällä": jos hiekka ei murene, kun puristetaan nyrkillä, se tarkoittaa, että normaali kosteustaso ylittyy ja seoksen on oltava vähemmän vettä.

Määrä lasketaan

Korkealaatuisen korkealaatuisen betonin valmistukseen sinun on noudatettava kaikkien elementtien kustannuksia. Yleensä tämä suhde esitetään yhtenä osana sementtiä kolmeen osaan hiekkaa ja viiteen osaan raunioista. Vesi otetaan asteittain osuuteen 50-70 painoprosenttia sementtiä. Mutta korkealaatuisen betonin saamiseksi, kun kyseessä on monikerroksisten rakennusten tai kantavien lattialevyjen rakentaminen, tarkka laskenta on avainasemassa. Jotta lasketaan oikein kaikki aineosat, noudata seuraavia suosituksia:

 • käytä hiekkaa, jonka läpimitta on enintään 2,5 mm, sementin massaosuudella: murskattu kivi: hiekka 1: 7: 4,6;
 • merkillä 150 suhde on 1: 5,7: 3,5;
 • 200: ssä - 1: 4,8: ​​2,8;
 • Merkki 300 - 1: 3,7: 1,9;
 • suurempien arvojen tuottamiseksi 400 ja 450 käyttävät jo hiukkasten halkaisijaltaan yli 3,5 mm, joiden ainesosien suhde on 1: 2,7: 1,2 ja 1: 2,5: 1,1.

Sakkaroosin merkitys betoniin usein aliarvioidaan. Mutta se on laadukas hiekka, joka valitaan sopivissa mittasuhteissa, auttaa vähentämään betonin kustannuksia (vähentämällä sementin kustannuksia) ja lisää sen vakautta ja laatua. Korkealaatuisen betoniseoksen valmistukseen liittyy karkeiden hiekkavesiä riittävällä määrällä pieniä jyviä. On myös mahdollista lisätä pesty louhosanalogi, jonka käyttö voi merkittävästi alentaa betonin kustannuksia. On kuitenkin syytä harkita, että seoksen komponenttien säästäminen voi heikentää huomattavasti betoniseosten ja niiden rakenteiden lujuutta ja kestävyyttä.

Irtotavaran laadun varmistaminen on melko helppoa ilman laboratoriokokeita - riittää, että kaadetaan vettä läpinäkyvään säiliöön hiekalla ja ravistetaan sitä useita kertoja. Jos vesi on tullut hyvin pilviksi ja pinnalla on vieraita hiukkasia, hiekka-aineen laatu on kyseenalainen.

LUKU 11. Erilaisten raskaan betoniseoksen koostumuksen suunnittelu

Hiukkaspäästöjen laaja jakautuminen ja joidenkin hiekkavyöhykkeiden puuttuminen tyydyttävillä raekokoostumuksilla voidaan käyttää betoniin hienoja ja hienoja hiekkoja asianmukaisten toteutettavuustutkimusten mukaisesti.

Pieniä hiekkakasveja keskisuurten ja suurten hiekkakasvien osalta on ominaista lisääntynyt juoksevuus ja ominaispinta-ala sekä pahin raekokoostumus. Tämän seurauksena ne heikentävät jonkin verran betonin lujuutta ja vähentävät betoniseoksen liikkumista, mikä lisää sementin kulutusta yhtä vahvan ja samalla liikkuvan betonin tuottamiseen. Karkean hiekan korvaaminen hienoisella hiekalla vaikuttaa suuremmalla tavalla kartiomallissa ja vähäisemmässä määrin betoniseoksen työstettävyyteen.

Samanaikaisesti hieno hiekka vähentää karkeita karkeita jyviä ja sillä on parempi vesitilavuus, minkä seurauksena betonin optimaalinen hiekkapitoisuus pienenee ja näin ollen sen vaikutus betoniseoksen veden kysyntään on vähemmän havaittavissa.

Mikä hiekka on parempaa käyttää betonin luomiseen?

Betoni koostuu hiekasta, sementistä, raunioista ja vedestä. Jokaisella näistä komponenteista on oma tehtävä sekä betonirakenteen valmistuksessa että myöhemmässä toiminnassa.

Hiekka betoniin - hieno kerrostalo, sulkemalla pilkkujen väliset aukot. Sen avulla pystyt tasaisesti jakamaan sisäisiä rasituksia betonin kovettumiseen ja vähentämään liuoksen loppukustannuksia vähentämällä halutun sementin määrää.

Tärkeintä on ottaa huomioon kaikki ratkaisun valmisteluvaatimukset, valita ne komponentit, jotka sopivat parhaiten ja huomioi sopivat mittasuhteet.

Hiukkaskoko

Irtotavarat jaetaan kahteen luokkaan hiukkaskoon mukaan: I ja II luokka. Korkeampilaatuisen luokan I koostumuksessa ei ole kovin pieniä, ohuita ja erittäin ohuita ryhmiä, jotka ovat ei-toivottuja komponentteja laastia varten. Heidän läsnäollessaan suurten fraktioiden suhde heikkenee. Siksi, kun valmistellaan liuosta, on parempi käyttää luokan I hiekkaa.

Luokittelu jakeittain

GOST 8736-93 modulin mukaan divisioonan koko voi olla:

 • hyvin suuri;
 • suurempi koko;
 • suuri;
 • keskimäärin;
 • hieno;
 • hyvin pieni;
 • ohut;
 • hyvin ohut.

Todellisuudessa jako on yleensä ehdollinen. Voidaan:

Korkealaatuisen kestävän liuoksen valmistamiseen on parempi käyttää suurta osaa. Edullisesti hiukkaskoko on 2 - 2,5 mm. Pienemmällä määrällä valmistetun ratkaisun kustannukset kasvavat merkittävästi ja laatu heikkenee.

Uuttopaikka

Uuttopaikalla on merkittävä vaikutus materiaalin koostumukseen ja ominaisuuksiin. On tavallista erottaa joki, louhos, meri ja kvartsi. Hiottu hiekka auki.

ura

Louhoksessa löytyy savi ja kivet epäpuhtauksia, joten niitä voidaan käyttää yksinomaan perustaksi tai betonipinnoitteeksi. Betonin valmistuksessa louhos hiekkaa voidaan käyttää vasta sen jälkeen, kun pesu vedellä on suoritettu uuttoalueella. Tällaisen toimenpiteen aikana savesta ja pölyhiukkasista poistetaan.

joki

Jokihiekka ei alun perin sisällä saviä. Se voi sisältää vähintään kivet. Sitä käytetään aktiivisesti rakennustöissä, mikä mahdollistaa korkealaatuisen ratkaisun. Sillä on luonteenomaista luonnollisen sademäärän kyky, joten on välttämätöntä sekoittaa se jatkuvasti liuoksen valmistelussa.

On syytä muistaa, että joen kustannukset ovat hieman louhimateriaalia korkeammat. Valitessasi kannattaa analysoida, mikä on parempi: vähentää betonirakenteen valmistuksen kustannuksia tai varmistaa riittävän vahvuuden.

Marine ja kvartsi

Marine ominaisuuksissaan lähellä joen. Eroa hiukkaskokojakauman puhtaus ja yhtenäisyys. Kuorien mahdollisen eristämisen vuoksi saattaa olla tarpeen puhdistaa lisää.

Kvartsi on seurausta kvartsia sisältävien kivien mekaanisesta murskaamisesta. Tasainen, puhdas ja kemiallisesti inertti. Saadut keinotekoisilla keinoin.

Jalostusmenetelmä

Prosessointimenetelmällä voi olla:

 • esipinta, joka saadaan huuhtelulla;
 • siemenet, jotka on tuotettu raaka-aineen seulomisella suurien hiukkasten ja roskien poistamiseksi.

ominaisuudet

Vaatimukset betonin valmistuksessa käytetystä hiekasta on merkitty asiaankuuluvissa sääntelyasiakirjoissa. Jotkin ominaisuudet voidaan tarkastaa yksinomaan laboratoriossa, toiset voidaan tarkastaa suoraan rakennustyömaalla.

Volumetrinen paino

Merkkivalo, joka heijastaa 1 m³: n massaa, joka on luonnontilassa. Kuori märkä kaiken hiekka-aineen kanssa painaa keskimäärin 1 500-1 800 kg. Edullinen on pienempi arvo.

rakenne

Koostumus voi olla:

 • raekoko, joka heijastaa erikokoisten jyvien suhdetta (prosentteina);
 • mineraali: kvartsi, dolomiitti, feldspata ja kalkkikivi;
 • Koostumuksessa läsnä olevista elementeistä riippuen kemikaali määrittää mahdollisen käyttöalueen.

Esimerkki hiukkaskokojakaumasta:

Esimerkki kemiallisesta koostumuksesta:

Esimerkki kivennäisaineesta:

kosteus

Tämä ominaisuus on pääsääntöisesti 5 prosenttia. Jos seos kuivataan, nopeus laskee 1 prosenttiin. Kun se kostutetaan saostuksella, arvo voi nousta 10 prosenttiin. Liuokseen lisättävän veden määrä tällä kosteudella tulisi pienentää.

Kosteusvaatimukset ovat tärkeitä, koska liuokseen lisätyn veden määrä riippuu siitä. Kosteus määritetään kalsinoimalla kilogramma seosta. Indikaattori on yhtä suuri kuin märän ja kuivatun painon ero.

Rakennustyömaalla kosteustaso voidaan tarkistaa seuraavasti. Jos hiekka puristetaan patoon, sen täytyy kaatua. Jos näin ei tapahdu, kosteus on yli 5%. Vaikka tämä luku on vielä parempi kontrolloida laboratoriossa.

Huokoisuuskerroin ja irtotiheys

Huokoisuuskerroin heijastaa hiekan kykyä ja siten betonin tulevaisuudessa kosteuden läpäisemiseksi. Voidaan määrittää yksinomaan laboratoriossa.

Tilavuuden keskiarvon katsotaan olevan 1,3 - 1,9 t / kuutiometri. Paras on 1,5 tonnia / kuutiometri. Pienempi arvo voi viitata epätoivottujen epäpuhtauksien esiintymiseen, enemmän - liiallista kosteutta. Vaaditut tiedot on kirjattava mukana oleviin asiakirjoihin.

tiheys

Kumpi haluaa?

Jotta voitaisiin ymmärtää, millaista hiekkaa tarvitaan tietyn brändin betoniin, on otettava huomioon tulevantyyppinen työ.

muuraus

On parempi tuottaa tiiliä ja isoja lohkareita joen avulla. Tarvittaessa lisäämällä valmistetun liuoksen muovisuutta joelle voidaan lisätä pieni määrä likaista uraa, mikä myös vähentää kustannuksia.

betoni

Betonin valmistamiseksi on suositeltavaa käyttää keskikokoista tai karkeaa joen hiekkaa, johon voidaan lisätä hieman pesty louhos. On syytä huomata, että urahiekkajäämät, toisin kuin joki ja meri, ovat epäsäännöllisiä ja karkeita. Vesiympäristön vaikutuksen alaisena hiukkasten pinta kiillotetaan, mikä heikentää merkittävästi liuoksen muiden komponenttien tarttumista.

Kaivoksen pesu ei kuitenkaan aina ole mahdollista poistaa savia kokonaan. Siksi betoniseoksen valmistamisessa on suositeltavaa käyttää joen hiekkaa. Hän on jo pesty. Hiukkaset, joiden koko on suunnilleen sama. Siinä ei ole savea, mikä vähentää merkittävästi valmistetun laastin lujuusominaisuuksia.

Valintaperusteet

Näin ollen hiekan valitseminen sinun täytyy keskittyä:

 • ulkonäkö;
 • tyyppi;
 • kustannukset - joki ja meri maksaa enemmän kuin uran.

Betonin valmistaminen, mittasuhteet

Saadaksesi korkealaatuista betonia, sinun on kunnolla säilytettävä hiekan ja sementin suhde. Komponenttien optimaalinen suhde (C-sementti (M400, M500), sch -ruoski: p-hiekka) on seuraavanlainen:

Hiekka betonin osana

Joskus kehittäjät, jotka vähentävät hieman tulevia kustannuksia, haluavat edullisempia rakennusmateriaaleja. Tämä lausunto on kuitenkin virheellinen: säästöt ovat mahdollisia vain siinä tapauksessa, että materiaalit valitaan laadukkaiksi.

On parempi käyttää uraa. Epäsäännöllisen muodon ja karkean pinnan jyvät tarjoavat paremman tartunnan liuoksessa.

Esimerkiksi käytettäessä korkealaatuista ja suhteessa loppukäyttäjän tekemään tehtävän hiekan sopivan ominaisuuksiin lopputuotteen kustannukset ovat paljon pienemmät.

Tämä johtuu siitä, että merkittävä osa sementistä, jota tarvitaan seoksen valmistukseen, voidaan korvata korkealaatuisella hiekalla. Tämä on erityisen arvokasta laajamittaisessa rakentamisessa: suurin osa kustannuksista on konkreettisia ja sen johdannaisia.

Tiukimmat vaatimukset asetetaan betoniin, jota käytetään siltojen ja strategisten tilojen rakentamisessa. Yksityisen rakentamisen tapauksessa on paljon helpompaa.

Nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla on paljon erilaisia ​​rakennusmateriaaleja, ja kaikkien rakentajien kannalta on hyödyllistä ymmärtää materiaalien laatua ja suuntautua niiden tarkoitukseen. Miten määritetään, mitä tarvitaan konkreettiselle?

Tutkikaamme ensin, mikä on konkreettista. Tämä on rakennusmateriaali, joka on varsin suosittu rakentamisessa. Se on kovetettu seos, joka vaatii hiekkaa, sementtiä, vettä ja soraa ja muita vastaavia aineita. Tällöin sementtiä käytetään sideaineena liittymään muihin komponentteihin yhteen yksikköön. Sementin sijainti - hiekan hiekkakiven ja kivien väliin jäävät aukot, joten vähemmän tyhjiä on, sitä vähemmän tarvitaan sementtiä.

Sementtipastan muodostuksessa, jonka komponentit ovat vesi ja kuiva sementti, voimme erottaa seuraavat vaiheet:

 • Vesi märkää sementtihiukkasten pintaa;
 • Vesi täyttää sementtihiukkasten väliset aukot.

Liuosten valmistus

Ratkaisun valmistuksessa raaka-aineena käytetään luonnollisia ympäristöystävällisiä komponentteja: vesi, hiekka ja sementti. Edullinen betoni on nestemäinen: sen valmistuksessa vettä otetaan suuria määriä. Perinteisiin ratkaisuihin täyteaineena voidaan käyttää mitä tahansa kiinteää kiviainetta - se voi olla sekä luonnollinen että keinotekoinen, eli murskattu.

Kaikkien osien vaatimukset ovat samat - komponenttien on oltava puhtaita, epäpuhtauksia vapaita ja veden on oltava tuore.

Jos määritettäessä materiaalin epäpuhtausaste orgaanisilla epäpuhtauksilla näytteessä, kuten värjäyksessä, väri on tummempi kuin viite, on suoritettava mekaaninen testi. Tällainen toimenpide suoritetaan kyseenalaiselle hiekalle 1 ja 4 viikon kovettumisen jälkeen ja betonia testataan samalla hiekalla, jota käsitellään tietyllä tavalla - ensin kalkkimaitoa käytetään pesemiseen, sitten veteen. Sopiva materiaali tunnistetaan, jos molemmilla betonilla on sama mekaaninen lujuus.

Luonnonmukainen, jota käytetään tavanomaisen betonin valmistuksessa - on kivennäisjyvien löysä seos, joka muodostuu kiviä säästäen. Mineraalijuomarien seoksella voi olla partikkelikoko 0,14 - 5 mm. Jos ei ole mahdollista käyttää luonnollista materiaalia, käytä sitä, joka saadaan murskaamalla kallioperäisiä kiviä.

Hiekkavalinta

Jos etsit syvemmälle kokoomakelpoisten valintoja, silloin ei-metallisten materiaalien markkinoilla on tarjolla esimerkiksi joki, louhos, meri, joki ja kvartsi. Kaikista rakennusseosten komponentteista se on hiekkaa, mikäli se on oikein valittu, mahdollistaa paitsi korkealaatuisen koostumuksen myös kalliiden materiaalien määrän vähentämisen. On huomattava, että liuoksen lujuus riippuu suoraan materiaalin valmistuksessa käytetyn hiekan laadusta.

Savun läsnäolo hiekassa tai savessa epäpuhtauksista vähentää betonin lujuutta ja roiskeita.

Jos yrität sekoittaa useampia betonin osia saman tuotemerkin sementistä, mutta käytä eri hiekkaa teknisten ominaisuuksien mukaan, saat sekoitteita, joilla on täysin erilaiset ominaisuudet ja ominaisuudet. Kun betonin, savi- ja saviepäpuhtauksien sisältämä betonipitoisuus, jäätymisvastus ja lujuus vähenevät. Savi on luonnollinen ominaisuus, tällaista "yhteisöä" esiintyy jatkuvasti luonnossa. Mutta hiekan hiutena, savi estää sen tarttumisen sementillä, ja lopullinen rakenne heikkenee huomattavasti.

Näyttäisi siltä, ​​että poistuminen on yksinkertaista - materiaalia pitäisi yksinkertaisesti huuhdella perusteellisesti. Mutta tämä ratkaisu ei myöskään ole kaikille sopiva: tietenkin pöly ja savipinta on vähäinen pestyyn hiekkaan, mutta sen kustannukset ovat jonkin verran korkeammat lisäkäsittelyn takia.

Esimerkiksi joki louhitaan jokirannasta. Hän pesi pois etukäteen, hänellä on yhtenäinen vilja ja yleensä erinomainen laatu. Jos kyseessä on vakava rakentaminen, on parempi valita tämä materiaali täyteaineena - sen luonnollisesta alkuperästä johtuen se on pieni määrä vieraita orgaanisia tai savipitoisia epäpuhtauksia, eli teknisten vaatimusten kannalta se on ihanteellinen. On myös tärkeää, että joki kuuluu ympäristöystävällisiin materiaaleihin, joten se on erinomainen asuinrakennusten rakentamiseen. Jos haluat rakennuksen palvella niin kauan kuin mahdollista, sinun on kiinnitettävä huomiota tällaiseen paikanvaraajaan.

Yleiset vaatimukset

Valitun materiaalin on oltava GOST 10268-80: n vaatimusten mukainen.

Väärät mittasuhteet voivat pilata betoniseosta.

Orgaaniset epäpuhtaudet, kuten esimerkiksi humus, sallitaan erittäin pieninä määrinä - niiden läsnäolo voi vähentää lujuutta ja johtaa jopa sementin tuhoamiseen.

Tapauksissa, joissa vahvuusvaatimukset ovat pienet ja suunnittelun suuret kuormitukset eivät ole odotettavissa, taloudellisesta näkökulmasta kannattaa käyttää uraa. Tällöin saviepäpuhtaudet auttavat ilmoittamaan halutun viskositeetin koostumuksen.

Betonin, jolla on hyvät tekniset ja toiminnalliset ominaispiirteet, käytetään erityistä hiekkaa betonirakenteisiin, lujitetuille betonirakenteille, luokka 1-2 - tämä on paras vaihtoehto rakenteille, joilla on suurempi lujuus.

Viljan koko

Suuria voidaan käyttää betonin valmistuksessa vain pienissä tai keskisuurissa, muuten on runsaasti tyhjiöitä.

Jyvien raekoko määritetään seulomalla hiekkaa erityisellä seulalla, jossa on eri reiät. Jyvien esiintyminen hiekassa, jonka koko on yli 10 mm. Jyvät, joiden koko on 5-10 mm, voivat olla enintään 5%. Kuivamateriaalin keskimääräinen näyte seulotaan tietyllä tavalla, seulalla oleva jäännös luonnehtii hiekka-jyvien jakautuminen kooltaan eli kokooman hiukkaskokojakaumaksi (tai jyvinä).

On kuitenkin pidettävä mielessä, että hiukkaskoko vain antaa likimäärin mahdollisuuden arvioida aggregaatin vaikutusta betonin ominaisuuksiin. Useat erilaiset raekokoonpanot, koot voivat olla samat, mutta jotkin muut ominaisuudet vaihtelevat. Näin ollen seoksen liikkuvuus ja muut ominaisuudet sekä itse betoni riippuvat aggregaatista.

Suhteellinen koko hiekka on jaettu suuriin, keskisuuriin, pieniin tai hyvin pieniin.

Suuri ei tarkoita, että se soveltuu betoniliuoksen täyteaineeksi. Voidaan saada huomattava määrä tyhjiöitä, jotka on täytettävä sementtimassalla, jonka vuoksi kustannushintaa kasvatetaan. Materiaalin täydelliset ominaispiirteet ovat tärkeitä hiekkaveden arvon kannalta. Hyvällä hyväntahtoisella materiaalilla voidness on enintään 38%.

Sopivimmin suuri betonielementti, joka sisältää tarpeeksi keskipitkän ja pieniä jyviä. Tämä jyvien yhdistelmä mahdollistaa pienen tilavuuden tyhjenemisen ja seoksen optimaalisen koostumuksen saamisen.

Muut ominaisuudet

Hiekan kosteus määritetään kuivaamalla. Vesiä sisältävä osuus on yhtä suuri kuin märän ja kuivan hiekan painojen välinen erotus, jaettuna 5: llä.

Volumetrinen paino määritetään seuraavalla menetelmällä: esikyllästettyä hiekkaa kaadetaan 5 cm: n korkeudelta tasaisessa virrassa sylinterimäiseen astiaan, jonka tilavuus on 5 litraa. Täyttö on välttämätöntä siihen asti, kunnes aluksen reunojen yli muodostuu kartio.

Jyvien koostumuksen määritys suoritetaan seulomalla kuivattua hiekkaa 1000 g: n määränä. kuuden standardiseulan läpi, minkä jälkeen lasketaan seulojen kokonaissisällöiden prosenttiosuus.

Rikki- ja rikkihappopitoisuuden määrä lasketaan kemiallisessa laboratoriossa ja vain, jos hyvän näytteen avulla nämä yhdisteet ovat hiekassa. Menettelyn aikana käytetään tislattua vettä.

Hiekka-tiheys - tällainen ominaisuus riippuu sen todellisesta tiheydestä, kosteudesta, tyhjyydestä, se määritetään löyhän kuivan tilan aikana. M200: n ja sitä korkeamman betonin tai laastien rakenteisiin, jotka jäätyvät (tilassa, jossa vesi kyllästää), tiheyden on oltava vähintään 1550 kg / m3. Muissa tapauksissa yksinkertaisempi, aggregaatin tiheys ei saa olla pienempi kuin 1400 kg / m3. Jos hiekkaa ravistellaan, se tiivistyy, sen tiheys kasvaa 1600-1700 kg / m3. Suurin hiekkamäärä tulee, jos se sisältää vettä 5-7%: n määrästä, mutta kosteuden vähenemisen tai nousun myötä hiekan määrä muuttuu. Tämä ominaisuus on otettava huomioon hyväksyttäessä ja annostelun aikana betonin valmistamiseksi.

Miten betonia tehdään hienolla hiekalla

Betonin klassisessa mielessä on karkaistu keinokivi. Saadaksesi sen käytä erityistä liuosta, joka on valmistettu 4 peruskomponenttien perusteella: hiekkaa, raunioita, sementtiä ja vettä. Liuoksen lujuus antaa juuri sementtikiven - materiaalin, joka saadaan sideaineen vuorovaikutuksen kanssa vedellä. Mutta sen puhtaassa muodossa sitä ei voida käyttää, koska kutistuminen on liian voimakasta.

Lisäksi puhdas sementti on liian kallis. Betonin valmistuskustannusten alentamiseksi käytä aggregaatteja. Suuret aggregaatit (kalkkikivi, savi, graniitti, sora) antavat myös laastin lujuuden. Hieno-aggregaatti auttaa vähentämään seoksen tiheyttä ja vähentää kutistumisasteita.

Milloin he käyttävät hienoa hiekkaa?

Betoni, jossa on hienoa hiekkaa, syntyy, kun on mahdotonta löytää paikkamerkki, jolla on erilainen jyväkoostumus. Myös GOST: n mukaan sallitaan hienokarvan käyttö - muiden aggregaattien puuttuessa voidaan käyttää hienoa hiekkaa, jonka raekoko on alle 1,5 mm.

Betonin valmistaminen hienoon hiekkaan on ensin arvioitava koesisältö, tarkista sen voima ja suorita sitten laajamittaiset rakennustyöt.

Mitkä ovat hienon hiekan ominaisuuksia

Sakon hiekan vaikutus betoniliuoksen ominaisuuksiin ja ominaisuuksiin selitetään tämän materiaalin pääominaisuuksilla:

 • Suuri erityispinta johtaa siihen, että valmistetun liuoksen liikkuminen vähenee;
 • Tällaisen täyteaineen lisäntynyt voiditeetti johtaa siihen, että sinun on lisättävä lisää sideainetta. Näin ollen hienojakoisen hiekan tasa-arvoinen betoni on kalliimpaa;
 • Hieman hieno hiekka on suurempi kuin karkea hiekka. Tästä syystä hienojakoinen hiekkaa tarvitaan vähemmän.

Tällaisella korvaamisella ei ole lainkaan vaikutusta työstettävyyteen. Vaikutus on voimakkaampi kartiomallissa. Keskipitkällä hiekalla valmistetun betonin tiheys on 2350 kg / m3. Tällaisen liuoksen 1 kuution valmistamiseksi tarvitaan 370 kiloa sementtisideainetta, 1300 kiloa murskattua kiveä (materiaalin tyyppi valitaan rakenteellisen lujuuden vaatimuksista riippuen), 490 kiloa hiekkaa ja 180 litraa puhdasta vettä ilman epäpuhtauksia. Tämä komponenttien yhdistelmä mahdollistaa veden ja sementin suhteen 0,5.

Betoni hieno hiekka ei ole liian yleinen, koska on monia pölyisiä sulkeumia. Mutta tarvittaessa voit käyttää sitä.

Mitä hiekkaa tarvitaan betonille: paras valinta

Hiekka on löysä sekoitus pieniä hiukkasia eri mineraaleja ja kiviä. Se muodostuu prosessin pitkäaikaisesta eroosiosta ja tuhoamisesta. Hiekan koostumus on yleisin piidioksidi (kvartsi) ja kalsiumkarbonaatti. Hiekkahiukkasten koko on 0,06 - 2 mm. Alkuperän mukaan kaikki hiekat jaetaan: meri-, eeolian-, järvi-, alluvial- ja deluvial. Jos hiekan ulkonäön syy oli veden aktiivisuus, sen hiukkaset ovat sileämpiä ja pyöreämpiä.

Hiekkarannat

Sands on jaettu luokkiin seuraavien ominaisuuksien mukaan: koostumus, tiheys, alkuperä, tyyppi, viljan muoto, lujuus, pöly- ja savipitoisuus, haitallisten epäpuhtauksien läsnäolo tai puuttuminen sekä fysikaaliset ominaisuudet.

Lähtökohtana hiekka on joki, meri ja ura. Joen louhitaan joenvuoteilla. Yleensä se on puhtaampaa, siinä on vain vähän epäpuhtauksia, kuten saviä. Se on tasaisempi, ja jyvät ovat tasaisempia ja tasaisempia. Tuotannon epäedullisuus on, että tässä tapauksessa jokiekosysteemit häiriintyvät, mikä voi johtaa haitallisiin seurauksiin. Joki-hiekka on melko raskas ja voi sakkautua, joten laastin valmistuksessa tarvitaan usein sekoittumista.

Meren hiekka on monella tavalla samankaltainen kuin joki. Mutta sillä on haittapuoli: suurempien hiukkasten läsnäolo - kiviä (joskus) ja nilviäisten kuoren palasia. Yleensä se on laadukas rakennusmateriaali, mutta samaan aikaan ja kallein.

Hiekkahiekka saadaan suoraan sedimenttikivien kerroksista - hiekkasaumoissa. Se sisältää saven ja kivien sekoittumista ja vaatii puhdistusta. Sen etu on alhainen hinta.

Hiekka voi olla myös keinotekoista. Se saadaan murskaamalla kovia kiviä, joille ne käyttävät erikoislaitteita. Raaka-aine on kvartsikivi. Tämä hiekka sisältää lähes epäpuhtauksia, koska se puhdistetaan välittömästi murskauksen jälkeen. Tee näin pesu ja seulonta. Pesu antaa suuremman puhdistusasteen epäpuhtauksilta, mutta se maksaa myös tällaisen hiekan kalliimpaa. Tekokas hiekka on melko tasaista väriä ja koostumusta.

Hiekan hiukkaskoko voi olla pieni, keskikokoinen ja suuri. Tarkempi luokittelu merkitsee kahdeksan kategorian erottamista kokoluokittain. Pienimmät kuuluvat luokkiin "erittäin ohut", hiekan hiukkasten ollessa alle 0,7 mm. Karkeimmat rakeet luokitellaan "erittäin suuriksi", joiden hiukkaskoko on yli 3,5 mm.

Yleiset vaatimukset betonin hiekalle

Betonin hiekalla on tärkeä rooli betoniseoksen koostumuksessa. Se riippuu tulevien rakennusten lujuudesta ja kestävyydestä. Valtion standardissa on olemassa tiettyjä standardeja, joihin betonin käyttämää hiekkaa on noudatettava. Niiden mukaan pölyn osuus (hiukkaskoko alle 0,14 mm) on alle 10% hiekan, pölyn ja saven kokonaismäärästä - alle 3%. Erityisen tärkeää on valvoa savipitoisuutta, koska sen läsnäolo vaikuttaa haitallisesti betonin lujuuteen ja sen vastustuskykyyn pakkaselta. Myös GOST: n mukaan 0,5 - 1 cm: n kokoisten hiukkasten osuus ei saa olla enempää kuin 5 prosenttia kokonaismassasta eikä suurempia hiukkasia ole sallittua. Myös orgaanisten epäpuhtauksien esiintyminen ei ole sallittua.

Joen hiekka betonille on paras

Hiukkaskokoa varten hiekka johdetaan vuorotellen eri reikien koon läpi.

Betonin valmistukseen suositellaan hiekan käyttöä, joka sisältää sekä suuria että pieniä jyviä. Tämä vähentää sementin kulutusta betonin valmistuksessa.

Mikä hiekka valitaan tekemään betonia?

Betonin valmistamiseksi on toivottavaa ottaa keskipitkä tai karkea hiekka. Voit sekoittaa pienen määrän puhdistettua hiekkaa louhoksesta sen kanssa. Pit-hiekkapartikkeleilla on karkeampi pinta kuin jokien hiekka, ja ihanteellisesti tämä on plus, koska tällaiset hiukkaset muodostavat voimakkaamman sidoksen betonikomponenteilla. Mutta tällaisessa hiekassa, vaikka se puhdistettaisiin, voi silti olla saviyhdistelmää, joka heikentää ratkaisun laatua. Siksi on suositeltavaa laittaa enemmän jokien hiekkaa liuokseen kuin louhos hiekkaa.

Haitalliset epäpuhtaudet

Savun lisäksi muut osat, jotka voivat olla osa hiekkaa, ovat myös epätoivottavia epäpuhtauksia. Rautaoksidit voivat aiheuttaa betonipinnan pinnoille ruskeita pilkkuja ja tehdä siitä vähemmän luotettavia. Kiille levyt heikentävät betonikomponenttien tarttumista, mikä voi aiheuttaa korroosiota tulevaisuudessa. Rikkiyhdisteet voivat aiheuttaa halkeamia betonissa. Tällaisia ​​ominaisuuksia ovat kipsi ja pyriitti, jotka kykenevät toimimaan veden kanssa.

Betonin valmistus

Korkealaatuisen ja kestävän betonin saamiseksi vaaditaan pitämään tarvittava osuus sen komponenteista. Sementin, hiekan ja raunioiden kauhojen määrän suhde on 1: 3: 5. Jos kauha on suurempi, kaikki tämän suhdelukun jäsenet on kerrottava samalla tekijällä. Hiekka, joka on ihanteellinen betonin valmistukseen, koostuu rakeista, joiden koko on 1,5 - 3,5 mm. Karkeaa hiekkaa käytetään betonin laatuun M350 ja korkeammalle. Betonin tuotemerkin M200 valmistuksessa käytettiin hienompaa hiekkaa. Tällaista betonia voidaan käyttää myös perustuksen täyttämiseen.

Mikä hiekka on parempi betonille

Mitä hiekkaa tarvitaan betoniin?

Konkreettinen tehtävä on se, että jokainen, joka on joskus yrittänyt rakentaa jotain lastenvaunun lisäksi, on törmännyt. Tuloksena olevan ratkaisun laatu riippuu käytetyistä komponenteista ja valmistusmenetelmän noudattamisesta.

Hiekkatoiminto

Ennen kuin selvitämme, mikä hiekka on parempaa betonille, selvitämme, miksi hiekka konkreettisesti on?

Ratkaisullaan hiekka on täyteaine. Hänen tehtävänsä on vähentää negatiivisen muodonmuutoksen vaikutusta betonikiven muodostumisen aikana sekä varmistaa rakenteen leikkauslujuus.

Se vaikuttaa myös laastin asettamisnopeuteen ja betonin lujuuteen.

Hiekan positiivinen rooli on mahdollista vain, jos suhteita havaitaan valmistettaessa yhtä tai toista laastijalusta. Jos se on liian paljon, betoni muuttuu rakeiseksi ja murentuneeksi. Jos se on pieni, liuos murtuu kuivauksen aikana ja lopullinen muoto voi muuttaa geometrisia mittoja (esim. Onkaloiden ulkonäkö esimerkiksi vaakatasossa).

Mitä hiekkaa käytetään betoniin?

Yleiset vaatimukset hiekalle ovat seuraavat:

 • Puhtaus. Komponentissa ei saa olla epäpuhtauksia: maa, savi, ruoho ja muut asiat. Erityisen vaikeaa on savi, koska on melko vaikeaa määrittää sen määrää hiekka silmällä. Epäpuhtauksien määrä ei saa ylittää 5% kokonaismassasta.
 • Fraktio (hiukkaskoko). Hienoja hiekkoja, joiden partikkeleita on enintään 2 mm, ei ole suositeltavaa käyttää betonin valmistukseen, koska se ei toimi hyvin sen perusmääritystoiminnolla.

Mitä hiekkaa betoniin käytetään säätiön alla? Hiukkasilla 2 - 2,5 mm. Käytettävissä oleva korkealaatuinen betoni on suhteellisen suuri: 2,5 - 3 mm. Vielä karkeampi hiekka ratkaisuille soveltuu huonosti, mutta se sopii erinomaisesti erilaisten hiekkakuitujen muodostamiseen.

 • Kosteus. Tämä parametri kiinnittää harvoin huomiota, mutta hiekan kosteus voi vaikuttaa vakavasti veden annosteluun liuoksen valmistelussa. Käytännöllisesti katsoen kaikki betoniformulaatiot kootaan hiukkasten vähimmäispitoisuuden (1%) perusteella ja veden määrä ilmoitetaan sopivaksi. Jos sinulla on enemmän märkähiekkaa, ja kaada niin paljon vettä kuin on annettu reseptiin, tulee olemaan liikaa.

  Lisäksi märkä hiekka on raskaampaa kuin kuiva hiekka, mikä jättää myyjälle liikkumavaraa.

 • Joten mikä hiekka on parempi käyttää betoniin? Edellä esitetyn perusteella liuoksen valmistaminen sopii täydellisesti kuivattuun jokirintaan. Jos aiot käyttää louhos hiekkaa, se olisi hyvin seulotaan läpi seula, pestään ja kuivataan.

  Onko mahdollista itsenäisesti tarkistaa hiekan puhtaus?

  Laske lasipullo hiekalla noin kolmanneksella. Seuraavaksi kaadetaan noin puolet vedestä pulloon. Ravista hyvin niin, että hiekka on täysin huuhdeltu vedellä ja asetettu 5-7 minuutiksi. Jos hiekkakerroksessa on ohuempia kerroksia, muutaman millimetrin paksuus, hiekka on voimakkaasti saastunut. Laadukkaan ratkaisun valmistukseen se ei ole sopivaa.

  Mikä hiekka on parempaa konkreettiselle - uralla tai joella?

  Monien ehdotusten joukosta on melko vaikeaa valita hiekkaa konkreettiseksi, jos sinulla ei ole käsitystä siitä, mitä materiaalin ominaisuudet ovat. Rakentamisessa ja sisustuksessa käytetään useampia hiekkateitä, joista kullakin on tyypillisiä ominaisuuksia. Hiekan laatu ja sen käyttömahdollisuus betonin ratkaisun valmisteluun vaikuttavat useat tekijät, jotka liittyvät läheisesti sen alkuperään.

  Hiekan ominaisuudet ja ominaisuudet

  Hiekkaominaisuudet Rakennustoiminnan kirjanpidon ja betoni-monoliittien muodostumisen kannalta pakolliset riippuvat sen kemiallisesta koostumuksesta, sijainnista ja osittain myös uuttamismenetelmästä. Nykyiset standardit korreloivat tiukasti betonin lujuuteen ja muovaisuuteen liittyvät vaatimukset hiekan ominaisuuksilla:

  • raekokofraktio;
  • irtotiheys kuutiometrissä;
  • jyvien muoto, joka vaikuttaa liuoksen liuokseen;
  • pilaantumisen ja epäpuhtauksien esiintyminen.

  Nämä parametrit määräävät paitsi ratkaisun laadun ja betonin monoliitin, mutta kokonaiskustannukset, koska ne ovat riippuvaisia ​​tiheydestä - yhden kuutiometrin hiekan määrä. On edullista ostaa hiekkaa konkreettisten keinojen valitsemiseksi oikean valitsemiseksi tärkeimpien ominaisuuksien mukaan.

  Mikä on ero jokien hiekasta joesta

  Rakennusta varten käytetään alkuperää - louhos hiekkaa (rotua) ja päätyy jokivarresta kahta päätyyppiä. Rannikkoalueilla materiaali voidaan louhia merenpohjaan, mutta sen kuljetus on melko monimutkaista, joten jokien hiekka on huomattavasti helpompi päästä Venäjän keskialueilla. Joen ja louhoksen hiekkaviljelyllä on huomattavasti erilaiset ominaisuudet.

  Joki hiekka ominaisuuksia

  Joenmeren hiekalle on ominaista voimakkaasti pyöristetty jyvien muoto, joita tuhansia vuosia on kierretty vesivirroilla, kiertynyt ja muuttunut tasaiseksi. Betoniliuoksessa tämä tarkoittaa homogeenisten jyvien tasaisempaa massajakaumaa, mikä tarkoittaa korkeaa plastisuutta ja ennustettavuutta.

  Rakennuskäytäntö, kokemus ja standardit edellyttävät keskipitkän ja karkean hiekan käyttöä betoniliuoksessa, jonka raekoko on 2,8 mm. Suuri merkitys liittyy epäpuhtauksien puuttumiseen savi-, malmi- ja muiden orgaanisten ja mineraalisten kerrostumien puuttumisesta. Jokihiekan erityisominaisuus on erittäin arvokas betonituotteiden tuotannossa, kaatamalla perusta ja muodostamalla monoliittisia rakenteita.

  Rakennuttajat, joilla on suuri kokemus, pitävät tärkeänä materiaalihankinnassa. Jokihiekan ominaispiirteet lietteen ja saven pilaantumisen osalta määritellään asiakirjoissa, eikä tämä luku saa ylittää 0,3 prosenttia. Lähtö ja louhintatapa luovat kaikki edellytykset jyvien muodon suuren puhtauden, plastisuuden ja oikeellisuuden saamiseksi.

  Uran (vuori) hiekan ominaisuudet

  Louhoshiekan (vuori ja kallion) ominaispiirteet mahdollistavat sen käytön täyteaineena ja päämateriaalina tiilintuotantoon, seosten valmistamiseen betonipinnoille, teiden ja alustojen täyttämiseksi. Jyvien ja saviepuhtauksien ominaispiirteinen epätasainen muoto mahdollistaa koostumusten saamisen tiilien ja muurausseosten valmistukseen - niillä on voimakas sisäinen adheesio.

  Betonilaastille käytettäessä uimarannan hiekka on liian pieni ja ei-muovinen - sen epätasaiset jyvät eivät anna tasaisen jakautumisen vaikutusta, ne asettuvat nopeammin, mikä johtaa betonin laadun heikkenemiseen. Savisäiliöiden määrä on jonkin verran pienempi kuin kaatopaikka, mutta tämä ei ole tärkein indikaattori betonituotannossa ja kiinteässä rakentamisessa.

  Valitse betonin hiekka

  Louhoksen ja joen hiekan välinen ero on havaittavissa siinä määrin, että on käytännöllistä käyttää joen alkuperää olevaa materiaalia rakennuskäytännössä. Samalla kannattaa tutkia tarkasti analyysitietoja - epäpuhtauksien vähimmäismäärä ja fraktion homogeenisuus lisäävät huomattavasti betoniliuoksen ja lopullisen betoni-monoliitin ominaisuuksien ennustettavuutta.

  Jos luotat ammattilaisten mielipiteisiin, kysymys siitä, millaista hiekkaa on parempi betonin valmistamiseksi, ensisijaisuus säilyy joelle - keskikokoinen ja suuri murto, jossa on vähäisiä sedimenttisiä epäpuhtauksia. Joenmateriaali, jonka läpivirtauskerroin (suodatuskerroin) on 12 m vuorokaudessa, soveltuu viemäreiden muodostumiseen, joka on kolme kertaa suurempi kuin urahiekkaan arvo.

  Joen pohjasta tai kuivatusta sängystä peräisin olevan massan yhtenäisyys, sileys ja puhtaus mahdollistavat pakata ja myydä hiekkaa 40 kg: n pussissa materiaalina, jolla on ennustettavissa olevat ominaisuudet ja taattu laatu. Louhoksen ja joen hiekan ominaisuudet ovat niin erilaisia, että ammattirakentamisen ja konkreettisen työn alalla ne ovat käytännöllisesti katsoen erilaisia ​​materiaaleja omilla erityisalueillaan. Savupiippuisen hiekan käyttö betonijohdossa olevasta louhoksesta on mahdollista säästää - edellyttäen, että monoliitillä ei ole suurta kuormitusta ja sen lujuus ei ole kriittisesti alhainen koko rakenteen eheydelle.

  Työaika
  Kelloa

  Hiekka betonin valmistamiseksi

  Kaikki tietävät, että hiekkaa, sementtiä, murskattua kiveä ja vettä sekoitetaan tiettyihin mittasuhteisiin ja luo tällaisen superstrong-rakennusmateriaalin, kuten betonin. Jokaisella ainesosalla on oma tärkeä rooli. Joten hiekat ovat betonisekoituksen kiinteä osa, joka täyttää raon välisen tilan. Sakkojen laatu on avainasemassa, koska lopputuotteen kulutuskestävyys ja lujuus riippuvat sisäisen rasituksen oikeasta jakautumisesta.

  Yleiset vaatimukset valitessasi

  Betonin betonituotannossa käytettävän hiekan on oltava GOST-standardin mukaista. Materiaali sopii, jos se sisältää vähemmän kuin kymmenen prosenttia hiukkasia, joiden fraktio on korkeintaan 0,14 mm ja enintään kolme prosenttia epäpuhtauksista, joita edustaa pöly, siltti ja savi. Se on jälkimmäinen seos, joka voi vaikuttaa haitallisesti betonilämmönkestävyyteen ja lujuuteen, koska se peittää hiekkahiukkasten, mikä estää niiden liittämisen kunnolla muihin komponentteihin. Myös, standardien mukaisesti, sisältöä ei ole sallittua suuri koko hiukkasen enemmän kuin 10 mm, ja osuus 5-10 mm: n hiukkaskoon on oltava viisi prosenttia kokonaispainosta hiukkasmaisen komponentin. Materiaalissa olevia orgaanisia pilareita, joita humus tai kasviperäiset elementit edustavat, pitäisi olla poissa.

  Hiukkaskoko

  River - paras vaihtoehto täyteaine betoniseoksia.

  Jotta voidaan selvittää, millaista hiekkaa tarvitaan betoniin, määritetään ensin tärkein parametri valittaessa irtotavaran rakennusmateriaaleja - moduulin koko (murto). On olemassa:

  • erittäin suuri (suurempi kuin 3,5 mm);
  • lisääntynyt fraktio (välillä 3-3,5 mm);
  • suuri (2,5-3 mm);
  • keskikoko (2-2,5 mm);
  • pieni (1,5-2 mm);
  • hyvin pieni (1-1,5 mm);
  • ohut (0,7-1 mm);
  • hyvin ohut (enintään 0,7 mm).

  Kokeen moduulin määrittämiseksi valmistajat hiovat hiekkaa vuorotellen seulojen läpi, joiden jakeet ovat 10 mm, 5 mm, 2,5 mm, 1,25 mm, 0,63 mm, 0,315 mm ja 0,14 mm.

  Yksinkertaistettu luokittelu voidaan esittää seuraavasti:

  Betonituotantoon kuuluu karkeiden hiekkojen käyttö, jossa on riittävä määrä pienempiä jyviä, muuten betoniseos sisältää useita aukkoja. Tuloksena olevat aukot täyttävät sementin, mikä merkitsee lopullisen tuotteen kustannusten kasvua. On huomattu, että saman jakeen hiukkaset eivät kosketa toisiaan hyvin, muodostaen enemmän vapaata tilaa. Tästä syystä erilaisten hiukkaskokoisten seosten massiivinen käyttö elementtien välisen korkeimman tiheyden saavuttamiseksi.

  Hiukkaskokoon perustuen irtotavarat luokitellaan kahteen luokkaan. Ensimmäinen luokka eroaa siitä, että mikrorakeita, joiden halkaisija on pienempi kuin 1,5 millimetriä, puuttuu. Tällaista hiekka-ainetta pidetään parempana, koska erittäin hienon kiviaineksen läsnäolo vaikuttaa haitallisesti suurempien fraktioiden sedimentaatiotiheyteen. Toiseen luokkaan kuuluu pieniä komponentteja. Tästä syystä valmistetaan korkealaatuista betonia käyttäen irtotavarana ensimmäisen luokan.

  Hiekka on hienorakeinen vuoren sedimenttikivi, joka on valmiissa muodossa tai saatu murskaamalla kiviä. Viljan koon lisäksi tärkeä indikaattori on louhinnan paikka, joka määrittää sen ominaisuudet. erottaa:

  Jokihiekka on suositeltavaa, koska sillä ei ole savea ja siellä on hyvin pieni määrä kiveä. Se on hieman kalliimpaa kuin muut irtotavaratyypit, mutta parasta laatua. Sen hiukkaset ovat yhtenäisiä ja niillä on sileä ovaalin muoto, niiden sedimentaation tiheys on paljon suurempi kuin louhoksen, jonka muoto ei ole symmetrinen ja jolla on epäsäännöllisyydet pinnalla. Se louhitaan imututkarin avulla, joka imee veden hiekalla ja siirtää seoksen varastoon. Tässä tapauksessa vedellä on ulosvirtaus takaisin säiliöön.

  Meren hiekan ominaisuudet ovat samankaltaisia ​​kuin joki. Sen erityispiirteenä on pienen kalkkunoiden ja merikiven määrä. Siksi se tarvitsee lisäpuhdistusta. Merisuola tekee hiukkasista tasaista kokoa ja säännöllistä muotoa. Se on kallein irtotavarana, koska sen kaivostoiminta tapahtuu merenpohjaan käyttäen kalliita tekniikoita.

  Urakoostumuksen koostumus on usein rasitettu savipitoisuuksilla ja kivillä, joten uuttamisen jälkeen se on pestävä vieraista hiukkasista. Hän on halvin. Kivien erottaminen hiekkasaumoihin on yleisimpiä.

  Kvartsihiekkainen materiaali louhitaan kvartsikivien keinotekoisella murskauksella erityisten hiomalaitteiden avulla. Se saadaan ilman kaikenlaisia ​​epäpuhtauksia ja sitä leimaa kemiallinen neutraliteetti. Prosessointivaihtoehtojen perusteella seuraavia materiaalin puhdistusmenetelmiä ovat:

  • Alluvial (puhdistusmenetelmä vedellä pesemällä);
  • seulotaan (tämän menetelmän mukaan seuloja käytetään seulomiseen).

  Hiekkasuihku tapahtuu heti paikalla. Tätä varten materiaali upotetaan veteen ja sekoitetaan useita kertoja. Näin ollen erilaiset epäpuhtaudet ja pöly jättävät hiekan säkeet. Tarpeet hiukkaset kelluvat ylhäältä ja erotetaan kokonaismassasta. Tämä toimenpide suoritetaan useita kertoja. Totta, ja irtotavaran hinta kasvaa merkittävästi. Seulonta on halvempi menetelmä, mutta se ei poista pölyn mikropartikkeleita.

  Materiaalin ominaisuudet

  Hiekka voi imeytyä täydellisesti ja pitää kosteutta.

  Erilaisilla hieketyypeillä voi olla erilaiset fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet riippuen koostumuksesta, joka voi olla:

  • kemialliset;
  • mineraali;
  • granulometrinen (näytetään hiukkasten koostumus prosentteina fraktiosta riippuen).

  Tärkeä indikaattori on yhden metrin kuutiohiekkaan todellinen paino. Se vaihtelee 1,5: stä 1,8 tonniin. Kevyempää painoa pidetään parempana, koska epäpuhtauksien massa on vähäinen.

  Kosteus on tärkeä rooli. Yleensä sen pitäisi olla 5%. Betoniliuokseen lisätyn veden määrä riippuu tästä indikaattorista. Kodinrakennuksen aikana voit tarkistaa materiaalin kosteuden "silmällä": jos hiekka ei murene, kun puristetaan nyrkillä, se tarkoittaa, että normaali kosteustaso ylittyy ja seoksen on oltava vähemmän vettä.

  Määrä lasketaan

  Korkealaatuisen korkealaatuisen betonin valmistukseen sinun on noudatettava kaikkien elementtien kustannuksia. Yleensä tämä suhde esitetään yhtenä osana sementtiä kolmeen osaan hiekkaa ja viiteen osaan raunioista. Vesi otetaan asteittain osuuteen 50-70 painoprosenttia sementtiä. Mutta korkealaatuisen betonin saamiseksi, kun kyseessä on monikerroksisten rakennusten tai kantavien lattialevyjen rakentaminen, tarkka laskenta on avainasemassa. Jotta lasketaan oikein kaikki aineosat, noudata seuraavia suosituksia:

  • Betoniarvon 100 luomiseksi käytä hiekkaa, jonka läpimitta on enintään 2,5 mm sementin massasuhteella. raunioista. hiekka kuin 1: 7: 4,6;
  • merkillä 150 suhde on 1: 5,7: 3,5;
  • 200: ssä - 1: 4,8: ​​2,8;
  • Merkki 300 - 1: 3,7: 1,9;
  • suurempien arvojen tuottamiseksi 400 ja 450 käyttävät jo hiukkasten halkaisijaltaan yli 3,5 mm, joiden ainesosien suhde on 1: 2,7: 1,2 ja 1: 2,5: 1,1.

  Sakkaroosin merkitys betoniin usein aliarvioidaan. Mutta se on laadukas hiekka, joka valitaan sopivissa mittasuhteissa, auttaa vähentämään betonin kustannuksia (vähentämällä sementin kustannuksia) ja lisää sen vakautta ja laatua. Korkealaatuisen betoniseoksen valmistukseen liittyy karkeiden hiekkavesiä riittävällä määrällä pieniä jyviä. On myös mahdollista lisätä pesty louhosanalogi, jonka käyttö voi merkittävästi alentaa betonin kustannuksia. On kuitenkin syytä harkita, että seoksen komponenttien säästäminen voi heikentää huomattavasti betoniseosten ja niiden rakenteiden lujuutta ja kestävyyttä.

  Irtotavaran laadun varmistaminen on melko helppoa ilman laboratoriokokeita - riittää, että kaadetaan vettä läpinäkyvään säiliöön hiekalla ja ravistetaan sitä useita kertoja. Jos vesi on tullut hyvin pilviksi ja pinnalla on vieraita hiukkasia, hiekka-aineen laatu on kyseenalainen.