Mikä on pienikuvioinen muotti

Melkoshchitovye-muottirakenteet ovat kevyitä kokoontaitettavia elementtejä. Pienimmän painon ja monipuolisuuden ansiosta ne ovat kysyntää sekä maanpäällisissä että maanalaisissa sekä yksittäisissä rakennuksissa, ei tarvitse siirtää ja asentaa nostolaitteita. Segmenttejä voidaan helposti ja yksinkertaisesti yhdistää, mikä mahdollistaa pienikokoisten taivutettavien säädettävien muottien käytön monimutkaisten esineiden rakentamiseksi: perustukset, korkeat pylväät ja palkit, katot, säiliöt, altaat, kaivot ja kaivokset.

Manuaalisen ja nopean asennuksen lisäksi teknologian arvokkuutta pidetään profiilien, suojien ja kiinnittimien kestävänä ja monikäyttöisenä. Takuu on saavutettu 10 käyttökerran jälkeen ja vähintään 60 kierrosta levyjä. Riippuen tarpeesta, eri tapauksissa on suositeltavaa ostaa uusi tai käytetty sarja tai vuokrata yksi kertakäyttöinen muotti.

Standardijärjestelmä sisältää: monikerroksisesta vanerista valmistetut levyt tai korkealaatuiset metallit, kiinnikkeet, tuki- ja liitoselementit. Raaka-aineena on rakenteellinen teräs, puu, kosteutta kestävä vaneri, synteettikuidut ja lasikuitu. Kulmat ja elementit, jotka kestävät suuria kuormia, valmistetaan kestävimmistä materiaaleista. Levyjen siirtämisen tai liikkumisen helpottamiseksi levyt ovat erityisen profiileja tai kohokuvioita.

Suojattaessa betonin korroosiota ja emäksisiä vaikutuksia pienpaneelisen muotin pinta pinnoitetaan erikoisyhdisteillä tai galvanoiduilla. Nykyaikaisilla tekniikoilla voit luoda kestäviä ja kestäviä kehyksiä, joilla on korkea geometrinen tarkkuus, liikevaihto saavuttaa 300 sykliä. Suojukset on liitetty mihinkään puoleen, kiinnitys ei ole vaikeaa myös maallikolle.

Yksittäisten elementtien pinta-ala ja massa ovat pienet, muottien keskikoko on harvoin yli 2 m2 ja enintään 50 kg kilpiä (ja joissakin tapauksissa jopa vähemmän). Jopa esivalmistetut lohkot painavat jopa 60 kg. Tämä mahdollistaa tekniikan käytön ilman nostolaitteiden käyttöä, riippumatta rakennetun rakenteen korkeudesta (tai syvyydestä).

Muotti voi kestää betonipainetta 40 - 80 kN / m2. Liitokset on suunniteltu täyttämään tiiviysvaatimukset, joilla on positiivinen vaikutus betonin pinnan laatuun ja minimoivat työvoimakustannukset, kun suojat poistetaan. Kiinnittimet sijoitetaan kaikkiin tarvittaviin kaltevuuteen, jolloin tekniikkaa voidaan käyttää luomaan sekä pystysuorat seinät että vaakasuorat lattiat sekä ei-standardit täyttövaihtoehdot.

laji

Suunnittelusta riippuen on olemassa: pienikokoinen moduulirakenne ja kokoontaitettava tukijärjestelmä (säädettävä invertteri). Ensimmäisessä tapauksessa sarja koostuu kiinteästä koosta, korvattu kulumisesta. Ne yhdistetään suuremmiksi lohkoiksi, jotka painavat noin 50 kg tai pitkiä paneeleita, mikä on tärkeätä yksilöllisen rakenteen toteuttamisessa (esimerkiksi kun täytetään säätiö yhdessä vaiheessa tai luodaan allas, joka ei ole vakio). Samalla työmakustannukset moduulirakenteiden kokoonpanosta tai purkamisesta lisääntyvät, niiden liikevaihto on vähäistä.

Kokoontaittuva järjestelmä koostuu joukosta tukevia suojia, irrotettavia kannet, lukitukset ja kiinnityselementit. Erityispiirre on kokoonpano kaikilla vaaditulla tasolla, mikä mahdollistaa tämän tyyppisen käytön lattian, monivaiheisten perustusten ja säteittäisten rakenteiden valumiseen.

Asennuselementit painavat enintään 30-35 kg, mitat ovat 60 × 180 cm, mikä tekee järjestelmästä mukavan kuljetuksen, käytön ja varastoinnin. Taitettavan muottien suuri etu on suuri liikevaihto - vaihteluvälillä 200-300 kierrosta ja monimuuttuja. Ainojen ja yhteyksien mielivaltainen järjestys mahdollistaa monimutkaisten arkkitehtonisten muotojen muodostamisen, jopa kaarevuuden.

Valikoimassa on laaja valikoima valmiita sarjoja, joilla on erityistarkoitus, esimerkiksi pienimuotoisten MSC-järjestelmien valikoimissa on teräsmuotoja:

 • kaarevat pinnat;
 • säätiöt, säiliöt, kaivot, kaivokset;
 • monimutkaiset solmut;
 • seinät;
 • eri korkeuksien sarakkeet;
 • sillan tukirakenteet.

Tärkein ero sarjoissa, joilla on erityinen tarkoitus, on suojien korkeus ja erikoistuneiden kansielementtien läsnäolo. Esimerkiksi muokatut sarakkeet, jotka on luotu pystyäkseen muodostamaan nopeasti korkeita rakenteita. Mutta tarvittaessa se sopii myös muiden esineiden betonisointiin aina perustukseen asti. Poikkeus on tehty kertaluonteisista lajikkeista, joita käytetään ainutlaatuisten rakennusten luomiseen.

Kun ostat pienen muottipesän, seuraavat parametrit ja ominaisuudet otetaan huomioon:

1. Kehyksen ja kannen materiaali.

2. Painonäyttö, kg / m2.

3. Sallittu kuorma ja taipuma (määritetty GOST R52085-2003 mukaan) - enintään 0,6 kPa.

4. Liikevaihdon runko ja kansi.

5. Suojusten paksuus ja mitat, mm.

6. Korroosiosuojauksen läsnäolo.

7. Käytetty kiinnitysmenetelmä.

Positiivisia ominaisuuksia ovat:

 • Helppo ja kätevä lisävaruste.
 • Laaja modulaarinen verkko erillisistä yhdistelmäelementeistä.
 • Kokoonpanon tarkkuus ja nopeus yhdellä yksiköllä.
 • Ei sääolosuhteita koskevia vaatimuksia käyttöhetkellä ja varastoinnin aikana.
 • Korkea luotettavuus ja kestävyys.
 • Pitkä käyttöikä.
 • Säästää tilaa ja työaikaa.

Pieni kuoren kehysten asennus mahdollistaa nopeasti täyttää kaistalehtaan, kaivot tai säiliöt septisen säiliön alla millä tahansa monimutkaisella kokoonpanolla. Jälkimmäinen on erityisen merkityksellistä, kun tehdään yksittäisiä matalarakenteisia rakenteita.

Monivaiheisen pohjan rakentamiseksi on suositeltavaa käyttää MSC: n perustukseen tarkoitettua muottirakennetta, joka koostuu pienikokoisista suojapeitteistä (enintään 1 m2), joiden paino on enintään 50 kg. Uutta järjestelmää ei tarvita kertaluontoisessa työssä, tässä tapauksessa on suositeltavaa ostaa tai vuokrata käytettyä sarjaa.

Asennusominaisuudet

Pienen paneelin muottityypistä riippuen betonointiolosuhteet ovat hieman erilaiset. Modulaarinen järjestelmä sopii kulmiin, ei ole tarvetta kiinnittää alareunaa vahvikkeella johtuen kiinnittimien jousista. Paneelit, jotka sijaitsevat toisiaan vastapäätä, on liitetty kiristysruuviin ja kiristetään muttereilla, ylä- ja loppupää ovat välikappaleita. Kiinnittimet peitetään muovisuojuksilla metallin suojaamiseksi sementistä, mikä pidentää käyttöikää. Tämä lähestymistapa soveltuu paremmin vaakasuorien tasoituskerrosten kaatamiseksi, joten modulaarista lattiamateriaalia käytetään useammin kuin kokoontaitettava.

Asennettaessa pienikokoista siirrettävää kittiä valmisteleva maansiirto suoritetaan pakkolungolla. Kulmat ja elementit tarvitsevat lisävahvistusta ja apujoustoja. Kokoonpannut laatikko on sijoitettu suunnittelupaikan mukaan, vierekkäiset paneelit on kiinnitetty yhteen. Sementtilaasti kaadetaan syvän värähtelijän avulla, jolloin muodostettu pinta tasoitetaan ja tasoitetaan. Kun betoni kovettuu, seinät vapautuvat muotista, puhdistetaan ja kootaan seuraavaan osaan.

Pienten kuoren (galvanoidun) muottien yksittäisten elementtien kustannukset ovat:

Tyypit suojamekanismit perustuksen kaatamiseksi: paneelien valmistus

Kuva säältä suojamateriaalista. Voit ostaa sen, vuokrata sen tai tehdä se vanerista omiin käsiisi.

Käytännöllisesti katsoen kaikki olemassa olevat modernit perustukset rakennetaan muottiin. Niitä käytetään paitsi korjata vaadittu syvyys ja leveys säätiön, mutta joissakin tapauksissa vahvistaa rakenteen ja antaa sille lisää jäykkyyttä. Se on myös melkein täysin sileä sisä- ja ulkopinta, joten se sopii erinomaisesti vedenpitävien materiaalien levittämiseen. Yksityisessä rakentamisessa on usein tehty pysyvää muottipohjaa. Ja kaivannon kaatamisen jälkeen käytetty puu hylätään.

Jos yhden yrityksen tai tiimin on tarkoitus rakentaa samanaikaisesti useita taloja, on parempi ostaa tai vuokrata erityistä paneelilaatikkoa. Tämä uudelleenkäytettävä tuote asennetaan ja asennetaan kaivantoon ja puretaan sen jälkeen, kun se on valutettu betonilla. Sitten suojat asennetaan uuteen rakennustyömaalle ja prosessi toistetaan. Siten suurilla tilausmäärillä jopa pienikokoiset säätörakenteet ovat tehokkaampia kuin uuden suunnittelun jatkuva asennus ja järjestely.

Muottielementit

Jalkalistatulpan rakenne kaikkien elementtien ja mittojen kaavamainen näyttö

Tämä on tehdaspaneelin rakenne, joka koostuu valmiista neliön tai suorakaiteen muotoisista suojista ja tarvittavista kiinnikkeistä niiden liittämiseen. Suunnittelun erityispiirre on se, että sitä voidaan käyttää lähes minkä tahansa pohjan ulkonäköön, jopa pyöreään tai soikeaan. Pienet paneelilaatat koostuvat:

 • Suojukset - rakenteen pääosa. Se on täysin tasainen pinta, joten se varmistaa seinien ja perustusten maksimaalisen sileyden. Kaikki kilvet erottuvat niiden koosta ja koostuvat kannesta ja kehyksestä;
 • Kiinnittimet - erityiset kiinnikkeet, lukot ja ruuviliitokset;
 • Laitekannatin - ulkopuoliset tangot ja saranat, jotka pitävät levyt tasaisessa asennossa, jopa betonin kaatamisen aikana.

Muotti ei kykene kestämään suurta kuormitusta nestemäisestä betonista ja sen kiinteytymisen lämpötilaolosuhteista, joten on välttämätöntä kiinteyttää sitä.

Pienpaneelilaatat ja sen ominaisuudet

Piirustusten pienikokoinen teräsmuotti, jossa kaikki alustan osat

Melkoshchitovaya-muotti on irrotettava ja irrotettava. Kiinteätyyppiset modernit mallit on usein valmistettu polystyreenistä tai vastaavasta aineen ominaisuuksiltaan. Se tulee välittömästi lämpöeristys- ja vedeneristyspäällysteeksi, joten pohjan kuivumisen jälkeen riittää sulkemaan vain liitokset tiivisteiden tai vaahtojen välissä.

Irrotettava pieni paneelilaatta voi olla:

 1. Puuta. Yksinkertainen muotoilu, pieni tuotevalikoima ja helppo asennus tekevät siitä suosittujen yksityisten kehittäjien keskuudessa. Tällainen muotti on usein tehty itsenäisesti, mutta puuta ja haittoja on - sitä käytetään harvoin uudelleen, pinnasta on vaikea puhdistaa betonista. Mutta haitat kompensoidaan alhaisilla kustannuksilla.
 2. Teräs- tai alumiinilaatat. Välissä massiivinen, suhteellisen raskas, mutta samalla kestävä. Sitä käytetään suurissa esineissä, joissa on tarpeen saavuttaa korkean lujuuden säätörakenteet. Yksityisessä rakentamisessa ei käytetä materiaalien korkeita kustannuksia. Alumiininen muotti on kevyempi kuin teräs, mutta se taipuu helposti liiallisissa kuormissa, joten sinun on käytettävä lisälaitteita. Nämä ovat uudelleenkäytettäviä tuotteita, niitä ostetaan usein vain kerran ja sitten vuokrataan.
 3. Muovimuotti. Tämä on kevytrakenteinen erilaisten suojien paksuus, se on tehty kaikenkokoisesta ja muodoltaan, joten sen avulla voit kaataa jopa pyöreitä pohjia. Koristeiden rakennusten rakentamiseen käytetään monia yksittäisiä elementtejä, joten julkisivujen suunnittelu on täydellistä. Muovisten muottien hinta on kuitenkin suhteellisen korkea, mikä kompensoi rakentamisen helppous ja asennuksen nopeus rakennustyömaalla.

Moderni irrotettava muotti, joka on valmistettu eri kokoisista suojista, on krupnoshchitovaya ja melkoshchitovaya. Kahden vaihtoehdon avulla voit rakentaa samanaikaisesti useita seiniä kerralla.

Soveltamisala

Valokuvapaneelin rakenne neliötyylisille sarakkeille

Muottirakenteiden piirre on, että ne ovat yleismaailmallisia ja niitä voidaan käyttää eri pinnoitteiden rakentamisessa. Siksi määränpäästä riippuen muotti on:

 1. Pyöreän muotoisia sarakkeita ja pylväitä käytetään pyöreiden rakenteiden, erilaisten tornin ja viljan hissien rakentamiseen.
 2. Lattialle. Käytetään betoni- ja betonirakenteiden rakentamiseen eri korkeuksilla ja tarkoituksilla. Sitä voidaan käyttää myös ikkunoiden ja ovien aukkojen muodostamiseen ulkoisena laakeripinnana. Tämä muotti koostuu monista elementeistä, jotka ulottuvat palkkeista ja paneeleista, jotka päätyvät jalustoineen ja tukijalkaineen, ja siksi ovat kalliita.
 3. Seinille ja perustuksille. Sitä käytetään usein juuri pienen paneelin muottirakenteisiin, koska sen asennus ei vaadi rakennustarvikkeita ja voit asentaa sen muutamassa tunnissa.

Rakennustyömaalla itsenäinen muottien valmistus

Kuva peruslevyjen levytuotteiden valmistuksesta

Itsenäisesti on helppo tehdä puinen pienikuvioinen muotti, ja usein niin monet yksityiset kehittäjätkin. Tätä varten sinun on valmisteltava:

 • kuivattuja lehtikuusia tai muuta kosteutta kestävää puuta;
 • pahvi tai kalvo;
 • tavanomainen rakentaminen nitoja tai alamäkeen vasara;
 • tangot kilpien liittämiseksi;
 • kiinnittimiä ja kiinnittimiä.

Ensin sinun on valmisteltava ja leikattava levyt tiettyyn pituuteen, ja sinun on ostettava ne vähintään 1 cm: n paksuudelta. Mitä paksumpi levy on, sitä vahvempi se on, ja vähemmän kiinnittimiä on käytettävä. Sitten suojat putoavat kynsillä rakennuksen sisällä. Levy on kiinnitetty palkkien avulla ja muodostaa kohtisuorat liitoslenkit. Suojan tasaisimman ja tasaisimman pinnan varmistamiseksi paksua kalvoa tai pahvia liimataan puun päälle ja kiinnitetään nitojalla.

Kuinka asennat rakenteita?

Säätösuojarakennuksen asennusvaiheet

Heti kun suojukset ovat valmiita, voit aloittaa rakenteen rakenteen itse. Kaistaleen pohjan rakentamiseksi suojukset on asennettava kaivon molemmille puolille ulkopuolelta ja sisäpuolelta, ja asenna sitten tukiputket kaivon sisällä olevien suojusten väliin. Lisäksi on suositeltavaa vahvistaa suojukset ulkopuolelta tukien avulla, joissa käytetään usein puupinoja, jotka työnnetään maahan.

Jos haluat rakentaa laajan tai korkean perustan, rakenteen on parempi lisätä rinteitä. Rinteessä on toinen pää maata vasten, toinen - rakenteen pohjassa. Sitten alkaa rakentaa paneelit, ne asennetaan pystysuoraan ja kiinnitetään lanka. Purkaminen ja purkaminen suoritetaan vasta sen jälkeen, kun betonilaatta on täysin asetettu. Sitten puu puhdistetaan huolella, joskus he heittävät elokuvan ja laittavat uuden. Puhdistuksen jälkeen puu voidaan käyttää uudelleen.

Video uudelleenkäytettävistä muotteista

Muiden rakenteiden asennus

Vaneri paneelilaudan valmistukseen

Joskus laminaattilevyä käytetään muottien materiaalina. Se on usein käytetty seinien rakentamisessa, koska se muodostaa täysin tasaisen pinnan. Jos suojat ovat toistensa välissä, ostaa putkia ja lankaa, asenna jousi sisään. Sellainen rakenne on sitten helppo purkaa ja siirtyä toiseen paikkaan, eikä betoni tartu laminoidulle pinnalle. Vain sinun on otettava huomioon, että kaikki kaapelit ja putket, jotka olivat suojuksen välissä, pysyvät seinien sisällä.

Tehtaan muovi- ja teräsmuotti voidaan kerätä suoraan rakennustyömaalle. On tärkeää noudattaa selkeästi rakenteiden kokoonpanoa, kaikki liitokset tehdään pulttien ja kiinnittimien avulla. Tämä on todella täysipainoinen suunnittelija, ja jopa ihminen, joka on kaukana rakentamisesta, voi selviytyä siitä.

Melkoshchitovaya-muottiin säätiölle

Melkoshchitovuyu muottien, joita käytetään seinien, pilarien, perustusten, tunneleiden ja jopa monimutkaisten arkkitehtonisten muotojen tai lattioiden rakentamiseen. Liimamateriaali on kevyt, monipuolinen ja luotettava, joten se sopii rakenteisiin, joissa on monimutkainen rakenne ja muoto. Melkoshchitovuyu muottien yhdistettynä suuri-kilpi. Näin voit käyttää sitä muissa paikoissa, joissa muiden muottien käyttö on mahdotonta. Melkoshchitovuyu muotti on usein käytetty maanrakennusten, mökkien ja muiden rakenteiden rakentamiseen. On erittäin tehokasta käyttää tällaisia ​​muottirakennuksia kellareiden rakentamiseen.

Pieni paino ja koot tarjoavat monia etuja:

 • Purettu ilman nosturia ja rahtimekanismin käyttö.
 • Siirretään manuaalisesti missä tahansa rakennustyömaalla.
 • Tehokas kaupunkikehityksessä tai talon takapihalla, jossa laitteiden sisäänkäynti on vaikeaa tai kielletty.
 • Sopii käytettäväksi missä tahansa huoneessa. Ei pilata ympäröivää rakennusta.

Järjestelmän ominaisuudet ja laitteet

Melkoshchitovaya-muotti koostuu joukosta lineaarisia, universaaleja, ylimääräisiä, kulmikkaita, nivellettyjä ja muita eri korkeuksia ja leveyksiä. Suojukset yhdistetään ja yhdistetään toisiinsa. Riippuen tehtävästä, ne voidaan asettaa tai asettaa sivulle. Nämä ominaisuudet mahdollistavat lähes minkä tahansa rakennuksen seinän tai perustuksen muodostamisen.

Olemme kehittäneet yksinkertaisen ja luotettavan ratkaisun, jonka avulla voit yhdistää lähes kaikkien tunnettujen valmistajien pienten ja suuren paneelin muottien. Pienet suojat ovat erittäin käteviä, jos haluat täyttää epätavallisen korkeuden seinät tai sarakkeet.

Esimerkiksi, kun on olemassa joukko suuria muottilevyjä 3,0 m, ja sinun on täytettävä seinä, jonka korkeus on suurempi.

Suositukset käytöstä

Jos rakennat vain aidan suoraa perustetta, niin ei ole erityisiä suosituksia - rakenna!

Jos esineessäsi on paljon seiniä, kulmia, kierroksia ja useita rivejä pienten paneelilaitteiden korkeutta, lue huolellisesti ehdotettu askel askeleelta kokoonpanojärjestelmä ennen asennustöiden aloittamista!

Järjestelmässä on arkki, jolla on sovittu tekninen tehtävä (betoniseinät) ja useita levyjä, joissa on kaikki suojukset tasoitettuina järjestelyinä. Jokainen kaaviossa oleva suojus on mitoitettu ja merkitty. Joskus suojien välillä on piirejä, jotka on merkitty piirustukseen sanalla "rako", johon puusta kiinnitetään levy tai puu. Nämä lisäosat ovat välttämättömiä, jotta ne täyttävät täysin seinämien koon.

Pienten paneelilaitteiden rakentamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Suojukset on yhdistetty toisistaan ​​erityisellä iskunlukolla käyttäen yksinkertaista vasaraa. Minkään muun erikoistyökalun käyttöä tarvitaan. Kytkeytyy vastakkaisten suojusten kanssa puristusruuveja käytettäessä. Seinämän pystysuunta on tukipyörät. Lisäksi suojat kohdistavat palkin, jos haluat antaa korkeuden yli 3 metriä.

On suositeltavaa aloittaa asennus kulmapaneelien asennuksella. Ne kiinnittyvät vierekkäiseen kilpiin. Tällaisen liitännän jälkeen kulmasuojalla liitos ei laskeudu ja voit tarkistaa lineaariset etäisyydet kaikkien kulmien ja diagonaalien välillä. Jos kaikki on kunnossa, jatka telakoita edelleen.

Pienen muottien edut

 • Helppo - kaikki järjestelmän osat voidaan asentaa, kuljettaa, ladata käsin.
 • Universaalisuus - mihin tahansa järjestykseen ja asemaan.
 • Yksinkertaisuus - kaikki mitä tarvitset on vasara.
 • Yhteensopivuus - ei ole liikaa, suojakotelon pinta-ala melkein sama kuin seinien pinta-ala.
 • Työnopeus - 2-3 työntekijää ilman tarvikkeita kerää noin 100 m2 päivässä.
 • Yhteensopivuus - mahdollisuudet telakointiin suurimpien valmistajien (Doc, Peri, Agrisovgaz, Gamma, Mekos, Betoform jne.
 • Rahaa säästyy kaikessa (nosturilla, asetetuilla alueilla, monoliittisten töiden ajan jne.)

Toimitamme muottirakenteita Voronezhin ja Voronezhin alueella (Anna, Bobrov, Borisoglebsk, Boguchar, Kalach, Liski, Novovoronezh, Ostrogozhsk, Pavlovsk, Ertil, Rossosh jne.).

Toimitamme myös laitteita Kurskille, Lipetskille, Belgorodille, Stary Oskolille, Orelille ja Tamboville.

Irrotettava pieni paneelilevy perustukselle

Myyntihinta: alkaen 4200 s. / m2

Vuokrahinta: 15 ruplasta. / 1 m2 päivässä

Voit ostaa irrotettavan pienten paneelilaudan säätiölle soittamalla numeromme Moskovaan tai jättämällä pyynnön. Toimitus tapahtuu Venäjän ja IVY-maiden alueella.

[contact-form-7 id = "686" title = "Estä alussa"]

Yleisimmin käytetty menetelmä muotojen asentamiseksi perustustyön tekemiseen matalan kaltevien rakennusten rakentamisessa, yksityisten tonttien aittaaminen, on irrotettavan pienten paneelilaitteiden käyttö. Tällaisten rakenteiden avulla voit nopeasti ja erittäin tarkasti suorittaa projektin tarjoaman perustusmuottien ääriviivat. Pieni määrä esivalmistettuja rakenteita, niiden yksinkertaisuus yhdeksi monimutkaiseksi mahdollistaa rakenteiden nopean ja teknisen kokoamisen, eivät vaadi erityisten rakennuslaitteiden käyttöä.

Melkoshchitovaya-muotti voidaan käyttää perustusten muodostamiseen monoliittisella betonivalmistuksella ilman tällaista valmistusta.

Pieni paneelirakenteiden muodostamisprosessin asianmukainen ja nopea toteutus on välttämätöntä tehdä mahdollisimman tarkasti säätökuoppaan liittyvää työtä, jotta kaivon maaperän pystysuuntaisten seinien sileys ja taso voidaan täyttää ja tiivistää.

Melkoshchitovaya-muotti, jota käytetään liuskan perustusten järjestämiseen, on modulaarinen muotoilu, joka koostuu yksittäisistä elementeistä, jotka yhdistyvät yksinkertaisilla, luotettavalla ja teknisellä kiinnittimellä.

asennus

Muotti on asennettu ilman nostomekanismien käyttöönottoa säätöön valmistetulla pohjusuihkulla, jonka maaperä on tiivistetty alustalleen, joka on asetettu ja tiivistetty hiekkalaatalla.

Kourujen liittäminen toisiinsa kaivannon sisällä suoritetaan pohjaosan pituudelta. Erityisten kiinnittimien tai kiilojen kanssa kiinnitettyjen suojusten pituus.

Kaivon sisäpuolella suojat yhdistyvät metalliputkilla ja holkkeilla, joiden läpi metallitangot työnnetään. Pähkinäpulttien avulla varmistetaan luotettavat kiinnityssuojat kilpien välillä. Putkien hihojen pituuden on vastattava nauhan pohjan suunnitteluleveyttä. Roolista ei ole pelkästään kiinnitystyön kiinnittämistä, vaan betonirakennuksen jälkeen ne suorittavat vahvistuksen tehtävän. Kun betoniarvo saavuttaa 50% tai enemmän projektissa määritellystä lujuudesta, nastat poistetaan purkamalla koko muottirakenne.

Ulkopuolelta koottu muotti on kiinnitetty diagonaaleilla, jotka on valmistettu levyistä, joiden suositeltu paksuus on 40 mm, puupinoihin, jotka ovat enintään metrin päässä maasta. Luotettavuuden kiinnittämiseksi palkkien välinen nousu on yhtä metriä.

Taipumien ja ulkonemien läsnäoloa ohjataan kahden metrin pituisella henkilökunnalla. Standardien sallimat tasaisuuden poikkeamat ovat enintään 2 mm.

Rakennuksen elementit

Pienpaneeliin kuuluu seitsemän päärakennelementtiä:

 1. Lineaarinen kilpi. Se on valmistettu vakiokokoisilla leveyksillä 200 - 900 mm, korkeuksilla 900 - 1800 mm. Osoitettu esimerkiksi - muottipesu 600 x 1200.
 2. Ulkokulma. Mitat 63,5 x 63,5 x suojuksen korkeus, mm.
 3. Sisäkulma. Sen mitat ovat 150 x 150 x suojuksen korkeus, mm, sekä suojuksen 200 x 200 x korkeus, mm.
 4. Vetokouristus.
 5. Kytkennät - kiilapuristin, jousileike.
 6. Putkien liittäminen (kun niitä käytetään) - koukkuyhteys.

Suoraan kehys on metallikehysrakenne, joka on muodoltaan rinnakkaissärmiö, jossa on jäykisteitä. Reikiä rei'itetään pitkin päistä helpottamaan kehysten painoa sekä niiden liittämistä toisiinsa muottiin asennettaessa.

Sen yksi taso on peitetty suojuksella, joka on valmistettu seuraavista materiaaleista:

 • Vaneri on yleisimmin käytetty materiaali;
 • Höylätty alusta 40 mm paksuilta, vaadittu kosteus jopa 22%;
 • Hallitus on peitetty sileällä muovisella tai metallisella kilvellä;

Pieni paneeli: yleinen järjestelmä monoliittisen perustan ja kellarin kerroksen luomiseksi

Mitä se koostuu, kuinka koota, ostaa tai vuokrata - tärkeitä kysymyksiä modernista yksityisen monoliittisen asuntorakentamisen menetelmästä

Artikkeli valmistui asiantuntijaryhmän "Professional building systems"

"Minä rakennan talon itse." "Rakentaminen toteutetaan" yhdessä kypärässä ", joten varastoi popcornia." "Puhuin tuttujen rakentajien kanssa, ajattelin ja päätin rakentaa itseni" - tämä on kuinka monta menestyksekästä rakentamista tarinoita FORUMHOUSE alkaa. PSS-asiantuntijoiden avulla kerromme yhdestä yleisimmistä nykyaikaisista menetelmistä ja laitteista ilman, että on mahdotonta rakentaa monoliittista taloa "yhdessä kypärässä" ilman, että käytetään nostureita ja muita laitteita - pieni paneeli.

Vuokra, osta tai "kollektiivinen maatila"?

Maa-talon rakentamisen aloitta- minen FORUMHOUSE AlAl päätti tehdä monoliittisen kellarikerroksen koko korkeudelle (2,5 metriä) "ilman minkäänlaisia ​​tiilien sijoittamista". AlAlilla oli vaikea valinta: tee se itse vanerista, puusta ja laudasta, osta tai vuokraa sen? Mikä päätös on kannattava ja oikea? Päätimme kääntyä asiantuntijoiden kesken ja verrata näitä vaihtoehtoja eri perusteiden mukaan: työn nopeus, turvallisuus, kustannukset ja laatu.

Jos on, niin mihin materiaali mukautetaan, on parempi tehdä se itse; jos ei - vuokrata. Mutta pohjakerroksessa on tietysti parempi vuokrata, sillä seinät ovat silloin ihanteellisia ja itse tehtyjä, niin onnekas.

Ei ole helppoa luoda monoliittista seinää, jonka korkeus on vähintään 2 metriä puusta ja vanerista. Muottien kyyneleet ja pienemmät korkeudet. Jos päätät, on tehtävä normaali laskenta kantokyvystä. Ongelmana on, että puu on heterogeeninen, siinä on solmuja ja halkeamia, joten sinulla on oltava kokemusta monoliittisista teoksista ja betonin tuntemuksesta.

Monien foorumin jäsenten kokemukset viittaavat siihen, että on parempi olla vaarassa, mutta käyttää ammattimaisia ​​ratkaisuja. Tietenkin voit säästää materiaaleja myöhempää käyttöä varten tehdessäsi muottiin omia käsiä, mutta yleensä nämä säästöt ovat pieniä verrattuna rakennusbudjettiin ja menetyksiin, jos jokin menee pieleen...

Asiantuntijat jakavat tämän lähestymistavan: täyttää kellari, on optimaalinen vuokrata muottiin.

Pienien muottien vuokraus on turvallinen ja halpa vaihtoehto. Yleensä 15 päivä riittää täyttämään kellarin. Kahden viikon vuokrasta aiheutuvat kustannukset vastaavat suhteessa vanerin, puun, kynsien ostamiseen "itse tekemiseen" liittyvien kustannusten vuoksi, joten on vielä kannattavampaa vuokrata. Saadun pinnan laatu on erittäin korkea eikä se edellytä ylimääräistä työtä.

Yleensä asiantuntijan mukaan ei ole järkevää ostaa pieniä muottirakennuksia, jos et ole rakennusalan yritys, joka on erikoistunut työskentelemään yksityisellä sektorilla.

Analysoimme tarjoukset Internetissä ja päätimme, että mökkien vuokran keskimääräinen hinta per m 2 on 350-400 ruplaa kahden viikon ajan ja noin 700 ruplaa kuukaudessa. Vertailun vuoksi neliömetri laminoidusta vanerista 18mm paksu maksaa noin 950 ruplaa ja ei-laminoitu - 650 ruplaa. Jopa määrittelemättä puutavaran, lankojen, kynsien ja muiden osien kustannuksia on selvää, että kotelon vuokra on todella edullisempaa.

Kiinteistön hyväksi muottipuhuja sanoo, että töiden päätyttyä ei ole roskaa vuorella, joka on poltettava tai poistettava.

Pieni muotti: mikä se on?

Pieni muotti on kilpirakenteiden ja komponenttien järjestelmä betonirakenteiden, seinien, pylväiden ja muiden arkkitehtonisten muotojen, ammattimainen työkalu, teroitettu sellaisten ongelmien ratkaisemiseksi, joita muut muotit eivät pysty selviytymään.

Tämän muodon suurin etu on elementtien pieni koko ja paino (enintään 50 kg). Tällä painolla voit työskennellä käsin ilman nosturia - se säästää rakennusbudjetin ja pienet suojukset antavat mahdollisuuden ohittaa kaikki pullonkaulat.

Se on helppo toimittaa paikkoihin, joissa teknologia ei pääse esimerkiksi talon takapihalle vahingoittamatta nurmikkoja ja kukkapuutarhoja, polkuja ja puutarhapuita. Pieni muotti voidaan tuoda jo rakennetuksi rakennukseksi ja tehdä töitä sen sisällä.

Suojukset voidaan yhdistää toisiinsa, asennettuna sekä pystysuoraan että vaakasuoraan. Yhdistämällä suojat eri versioihin voit luoda monoliittisia rakenteita, joilla on melkein minkä tahansa muoto ja monimutkaisuusaste. Samanaikaisesti on helppo asentaa pienpaneelit, vain kädet ja vasara ovat tarpeen.

Muotti voi kestää jopa 80 kN / m betonipainetta (tämä paine luo kolmen metrin seinän). Ja jos valunopeus on tarpeeksi korkea ja lisäkiinnityksiä käytetään työn aikana, niin pienen paneelin muottien avulla voit täyttää korkeammat seinät.

Asennusohjeet

Miten tavata vähimmäisaika ja olla käyttämättä ylimääräistä rahaa, vuokraamalla pieni muotti? FORUMHOUSE-osanottajien kokemukset viittaavat seuraaviin toimiin algoritmille:

 1. Vahvista kaikki seinät, jättäen aukon ulkoreunaan, jonka läpi on mahdollista siirtää ja kuljettaa laitteita.
 2. Vain tämän jälkeen rakennustyöt siirretään rakennustyömaalle (on tarpeen sopia ja allekirjoittaa sopimus tietysti etukäteen).
 3. Asenna seinien sisäpuoli ensin - tässä tapauksessa rakenteet voidaan kiinnittää tukien ja ankkureiden avulla pohjalevyn pinnalle.
 4. Asennuksen aloittamiseksi sinun on asennettava kulmaelementit ja siirrettävä mallin mukaan seinän keskelle.
 5. Ulkopaneelien asennus voidaan suorittaa rinnakkain sisäpuolella.

Jos valmistaudut ja toimitat suunnitelman mukaan, kolmen hengen joukkue kokoaa noin 100 metriä laattoja päivässä ja kolmessa tai neljässä päivässä on aikaa kokoamaan lattia 120-150 m2: n alueella. Betonin hyväksyminen kestää yhden päivän, viiden tai kuuden päivän (säästä riippuen). Laitteiden purkamiseen ja vetämiseen kuluu kolme tai neljä päivää. Eräänä päivänä - betonin puhdistamiseen. Jos kaikki materiaalit ja tarvikkeet ovat saatavilla, työ kestää enintään 15 päivää.

Muottien vuokraus: karikot

FORUMHOUSE jäsen barbos88 kaatoi tukikohdan vuonna 2015, otti pienen muotonsa vuokrattavaksi. Kellari osoittautui täysin sileäksi, mutta asiakas odottamattomasti törmäsi ongelmaan.

Edustajat, jotka toimittivat muottirakennuksen, saivat profiilissaan hampaat.

Samanaikaisesti, kun muotti oli toimittajan varastosta, barbos88 huomasi heti, että ei vain uusia kilpejä lähetetty hänelle, mutta jo melkein pahoinpidelty, ja profiilissa oli ääriviivat.

Tietenkin minulla oli kysymys, miten luovuttaisin tällaiset kilvet takaisin? Minulla oli varmaa, että he yksinkertaisesti sulkivat silmänsä tällaisiin pieniin. On selvää, että toimittajat eivät sulkenneet silmiä silmiin - he sanoivat vähentävänsä suojien kustannukset talletuksesta.

Ja täällä meidän on kunnioitettava portaalin jäsenen varovaisuutta: hän kuvasi kilpejä hilseillä jopa hyväksymisen aikana ja pystyi näin ollen osoittamaan, että jotkut heistä menivät hänen luokseen jo rypistyneen profiilin kanssa. Samanaikaisesti barbos88 myöntää, että neljän kilven kourat ilmestyivät jo rakennustyömaallaan, kun työläiset taistelivat muottirakenteesta seinästä kouristusvasaralla. Hän ehdotti, että toimittajat maksavat korjauksista, "mutta he eivät korjaa, heillä ei ole työpajaa."

Se johtopäätös, jonka foorumin jäsen teki tarinan jälkeen: aina on olemassa vaara, että rakennustyö vahingoittaisi konkreettista työtä. Siksi kun valitset toimittajan, sinun on varmistettava, että heillä on oma tuotanto.

Yritykset, joilla on omat tuotantonsa, yleensä palauttavat taivutetut kilvet (tietenkin, jos niitä ei kierretä ramin sarviin, mutta niillä on vähäinen vaurio).

Ja tietenkin, jotta se voidaan erottaa betonista helposti ja kivuttomasti ja puhdistaa se toimittajalle ennen toimitusta, sinun on käytettävä erityistä voiteluainetta asennuksen aikana (tämä ei saa missään tapauksessa "käsitellä" öljyä).

On parempi työskennellä suurien, todistettujen yritysten tai valmistajien kanssa. Kun saat tuotteen heiltä, ​​saat neuvoja ja kaiken kokemuksen. Yleensä nämä ovat asiantuntijoita, joilla on syvä ymmärrys lomakkeista, kyky valmistaa nopeasti ja toimittaa tai korvata laitteita. Heillä on valta korjata. Lisäksi valmistaja on tavallisesti halvempi...

Me noudatamme järjestelmiä

Jopa nollakokemuksen omaava henkilö voi koota pienen paneelilaudan, ja tapauksissa, joissa "muotti ei mene", liittyy aina siihen, että insinöörien kehittämä järjestelmä jätetään yksinkertaisesti huomiotta.

Asiantuntijamme ajattelevat: jos päätät rakentaa talon omaan, voit selviytyä pienpaneelista.

Kun asiakas vuokraa muottirakennetta, tarjoamme vaiheittaiset kokoonpanojärjestelmät kuhunkin kohteeseen. Jos työskentelet järjestelmän mukaan, virheitä ei voi olla. Mutta usein piirustukset eivät edes avaudu ja sitten, kun muotti ei mene, ne alkavat uudistaa kaiken. Omistaja, joka päätti rakentaa talon itsensä, ymmärtää sen missä tahansa järjestelmässä, ja jos kokenut urakoitsija toimii, hän ymmärtää sen vieläkin. Ei tarvita erikoisjoukkoja.

Joten FORUMHOUSEn kollektiivinen mieli on taipuvainen uskomaan, että pohjakerroksen pieni paneelilattia on paras valinta. Harjaton vuokrahinta on pienempi kuin itse-itse-vaihtoehto. Se on nopea, turvallinen ja turvallinen. Ja saatu tulos täyttää kaikki laatuvaatimukset.

Pieni muotti

Pieni paneeli-muotti - yhteinen järjestelmä monoliittirakenteiden rakentamiselle, joka on löytänyt sovelluksen sekä matalarakenteisissa että suurissa esineissä.

Tämän tyyppinen muottirakenne koostuu seuraavista elementeistä:

 • muottipaneelit (kosketuspinta);
 • lukitusmekanismit ja kiinnittimet;
 • rakenteiden ja kuorman jakautumisen tukemista (tukia, rintareittejä jne.).

Pieni muottikompleksi

Pienen paneelin muottielementtien avulla on mahdollista luoda suuria rakenteellisia komplekseja, jotka soveltuvat seinien kaatamiseen (korkeintaan 15 m korkeuteen), erilaisiin perustuksiin, lattiaan jne. Valmiit komposiitit on helppo purkaa ja järjestellä uudelleen seuraavaan betoniosaan käyttämällä nostureita tai manuaalisesti. Seuraavat materiaalit voidaan käyttää tämäntyyppisen muottirakenteen kosketuspintaan:

 • terästä tai muuta metallia, kuten alumiinia;
 • vaneri tai puupaneelit;
 • lasikuitu tai synteettikuituihin perustuva materiaali.

Pieni muotti - tekniikka ja tekniset tiedot

Epäselvät edut kokoontaitettavasta pienikuvioisesta muotista ovat pitkä käyttöikä (yli 300 sykliä) ja monipuolisuus. Sen käyttö on suositeltavaa paitsi asuntojen lisäksi myös pienten monoliittirakenteiden rakentamiseksi teknisiin tarkoituksiin, kuten kaivoksiin, kaivoihin jne. Korkea kustannustehokkuus työvoimakustannusten suhteen määrää kompleksin nopean takaisinmaksun kaupallisessa käytössä. Jälkeen kymmenen käyttöjakson, voit täysin maksaa takaisin ostokustannukset koko muottien monimutkainen ja tehdä voittoa.

Tämäntyyppisten muottien asennus tekniikka on yksinkertainen ja selkeä, ja jokaisella elementillä on erityiset urat ja reiät segmenttien kokoamiseen ja asentamiseen (kuvio 7). Etuvalmisteisten lohkojen luotettavasta kiinnittämisestä keskenään käytetään erityisiä lukkoja ja kiristysruuveja, kuten useimmissa muissa nykyisin käytössä olevissa muottirakenteissa. Jopa henkilö, jolla ei ole asianmukaista pätevyystasoa, voi yhdistää muottien yksittäiset elementit keskenään. Jokainen kompleksin segmentti painaa enintään 50 kg ja asennusmerkkien läsnäolo tekee kokoonpanosta yksinkertaisen ja miellyttävän.

Tukirungon suuritehoisten elementtien ansiosta koko järjestelmä pystyy kestämään jopa 80 kN / m 2: n kuormituksia. Ja kyky kiinnittää kiinnittimet lähes mistä tahansa kulmasta, on tärkeää käyttää tämäntyyppisiä muottirakenteita luomaan epästandardeja elementtejä ja koristeellisia rakenteita.

Pienten paneelilaitteiden tyypit

Suunnittelun piirteiden mukaan muotti voidaan jakaa:

 • modulaarinen - koostuu pienistä, samankokoisista lohkoista, jotka yhdistyvät suurempaan segmenttiin. Sitä käytetään useimmiten säätiöissä ja kaivettaessa huomattavasti pitkiä esineitä, esimerkiksi altaita. Niille on ominaista alhainen liikevaihto ja korkeat työvoimakustannukset verrattuna pienimuotoisiin invertori-inverttereihin;
 • kokoontaitettava - tukeva (taajuusmuuttaja) - tämäntyyppinen muottirakenne luonnehtii kyky asentaa pääelementit eri tasoihin ja luoda monimutkaisia ​​rakenteita, myös käyrät. Jotkut valmistajat ovat erikoistuneet tällaisten järjestelmien tuottamiseen, jotka on erityisesti suunniteltu epätyypillisten rakenteiden täyttämiseen: pylväät, siltarat jne.

Mitä harkita, kun ostaa pieniä muottien

Toimintaprosessia, sen kestoa, järjestelmän elementtien käyttöikää ja muita indikaattoreita koskevat tärkeimmät parametrit ovat:

 • segmenttien ja lisävarusteiden kokonaispaino ilmoitetaan näissä. dokumentointi. Mitä kevyempiä elementtejä, sitä nopeampi on rakenteen asennuksen / purkamisen prosessi;
 • (kannet, kehykset, lukot) materiaalin suorituskyky, suojakerroksen läsnäolo. Kunkin elementin kestävyys riippuu suoraan kestävyyden indikaattorista;
 • suurin mahdollinen taipuma ja sallittu kuormitustaso jopa 0,6 kPa (GOST R52085-2003 mukaan).

Kaikkien teknisten standardien noudattaminen edellyttää pienten paneelien asennusta pätevien asiantuntijoiden toimesta.

Yksinkertaisuudesta huolimatta pienten paneelilaitteiden asennus edellyttää useiden teknisten standardien noudattamista, ja sen on oltava ammattitaitoisen henkilöstön tehtävä. Kuten minkä tahansa muuntyyppisen muottirakenteen tapauksessa, rakenteellisten virheiden sattuessa betoniseoksen vaurioituminen on mahdollista, mikä aiheuttaa lisäkustannuksia. Lisäksi laskutoimitusten virheet voivat johtaa puutteisiin ja aiheuttaa tarpeen purkaa valmiiksi valmistettu rakenne.

Matala-esineiden monoliittinen rakenne ei menetä merkityksellisyyttä, vaikka rakennusmateriaalien lajikkeiden määrä lisääntyisi. Huolimatta suhteellisen korkeista työvoimakustannuksista.

Muotoilun luokittelu perustuu sen toiminnallisiin ominaisuuksiin, rakentamiseen, materiaaliin ja sovellusalueen soveltamisalaan (perustustyöt, matala rakentaminen, suurikokoisten esineiden rakentaminen ja.

Tällä hetkellä laaja teknologia monoliittinen rakentaminen. Tähän tekniikkaan perustuvien talojen ja teollisuusrakennusten erottuvat korkeat toiminnot.

Monoliittisten seinien rakentamiseen käytetään useampia muotojen tyyppejä, jotka voidaan vuokrata säästämään rahaa. Valitse muovausmuoto.

Luotettava muotti - lupaus korkealaatuisesta säätiön rakentamisesta

Rakennuksen, rakennuksen tai rakenteen rakentamisen perusta on perusta, josta koko rakennuksen toiminnalliset ominaisuudet ovat suurelta osin riippuvaisia. Rakennushankkeen toteutukseen liittyy useita asioita, joista ensimmäinen on muottirakenteen asennus.

Rakenteiden muottien tarkoitus

Tulevan esineen lujuus ja luotettavuus, mutta myös sen rakenteellinen ulkonäkö, riippuvat siitä, kuinka hyvin lakkaus tehdään. Rakennetta rakentaessaan tulisi luottaa seuraaviin vaatimuksiin:

 1. Kyky pitää suuria määriä kaadettua betonia.
 2. Tarvittavan muodon säilyttäminen pohjan alla.
 3. Uuden tason tiukkuuden varmistaminen (koske maaperään ei ole sallittu).
 4. Rakenteella pitäisi olla yksinkertainen ja helppokäyttöinen rakenne.

Kehyksen valmistuksessa käytetään laajasti puu- ja metallirakennusaineita sekä erikoismalleja, jotka soveltuvat yksinomaan näihin tarkoituksiin.

Rakennustyöt edellytetään perustusrakenteen tietyssä vaiheessa

Muotti: Lajit ja erottavat ominaisuudet

Koska ensimmäisellä silmäyksellä on toissijainen elementti, jolla on yksinkertainen rakenne, muotti on edustettuna laaja lajiluokitus, jolla on omat ominaispiirteensä ja ominaisuutensa.

Paneeli ja pienpaneelit - uudelleenkäytettävä muotoilu

Tällainen runko on yleistä eri rakennusalan yrityksissä, koska sen rakentaminen jokaiselle uudelle talolle on yksinkertaisesti epäsuoraa. On paljon helpompi ostaa tai vuokrata paneelielementtejä ja itsenäisiä rakentajia, jotka aikovat rakentaa useita esineitä.

Uudelleenkäytettävän muottirakenteen helppokäyttöisyys on se, että se riittää ja täyttää sen liuoksella, jonka jälkeen se on helppo irrottaa ja voidaan asentaa uudelleen toiseen alueeseen.

Suojamatot voidaan vuokrata

Paneelilaudan ja pienpaneelin rakenne ovat yksinkertaisesti välttämättömiä minkä tahansa muotoisen perustan luomiseksi, mukaan lukien soikeat ja pyöreät elementit.

Suojamateriaalin rakenne:

 1. Suojukset - tuotteen pääosat. Sileän pinnan ansiosta se mahdollistaa tulevien seinien korkean sileyden. Erikokoisten suojusten rungon ja kannen rakenne on sama.
 2. Kiinnikkeet - koko sarja kiinnikkeitä, lukkoja, ruuveja ja muita kiinnikkeitä.
 3. Koukut, saranat - ne tarjoavat luotettavan kiinnityksen kilpeihin, jopa suurilla kuormituksilla, esimerkiksi betoniseoksen kaatamisen aikana.
Pieni muotti voidaan asentaa itsenäisesti

Paras vaihtoehto yksityisille kehittäjille voi olla rakentaa puinen pieni paneelilaatta omilla käsillään. Työ edellyttää seuraavia:

 • kosteutta kestävät puut (lehtikuusi on hyvä);
 • paksua pahvia tai kalvomateriaaleja;
 • palkit liitäntäelementteinä;
 • kiinnittimet, kiinnikkeet;
 • rakentaminen nitoja, sen puuttuessa, voit tehdä tavanomaisella vasaralla.

Ensimmäisessä vaiheessa valmistetaan levyt ja pituus valitaan erikseen ja paksuus on yli 1 cm. Materiaalin paksuuden taso määrää suoraan koko rakenteen lujuuden kokonaisuutena, sama arvo määrää tarvittavien kiinnittimien lukumäärän. Seuraavaksi suojat on kytketty niin, että kynsien päät ovat sisäpuolella. Levyt on kiinnitetty tangot, ja luoda sileä pinta, puu on liimattu yli kalvo tai ommeltu pahvi.

Melkoshchitovayn puinen muotti on erinomainen vaihtoehto tehtaalle

Video: suojamoduulien asennus

Lohkovaippa perustuksiin ja seinämiin

Muotoilun erikoissuunnitelma mahdollistaa sen käytön paitsi perustana säätöön, mutta myös seinien asentamiseen ja jopa päällekkäisyyksien liittämiseen. Block-järjestelmien perustana ovat teräksiset sulaketut kilvet, joissa on erilaiset kiinnikkeet. Joten irrotettavat elementit asennetaan saranoihin ja yksiosainen - hitsaamalla. Rakentajien joukossa on kolmentyyppisiä lohkokauppaa erittäin suosittu:

 1. Pysyvästi. Auttaa pienen säätiön rakentamisessa - noin 3 kuutiometriä. Se eroaa asennuksen nopeudesta, mutta riittää, että työllä on trukki.
 2. Universal. Muotoa edustavat useat 30-60 cm: n pituiset suojat, 120-210 cm: n pituiset. Suojukset sijoitetaan päällekkäin päin, jossa on yläosassa olevat silmukat ja kiinnikkeet alareunassa.
 3. Uudelleen suunnattavissa oleva järjestelmä. Sopii hyvin voimakkaiden ja volyymiperustajien kanssa. Rakennusta edustaa pitkät kilvet (1-5 metriä), joiden korkeus on noin 90 cm. Osat kootaan lukkojen avulla, minkä jälkeen niitä voidaan käyttää välittömästi aiottuun tarkoitukseen.

Asennuksen tyypistä ja monimutkaisuudesta riippuen lohkojärjestelmä voidaan asentaa noin 300-500 kertaa, kun otetaan huomioon, että suljetut rakenteet on pystytetty. Nämä voivat olla sarakkeita, kaivoja, porrastettuja perustuksia.

Lohkamuottien ansiosta voit helposti rakentaa seiniä

Liukuva muotokappale, joka säätää säätöä nopeasti

Järjestelmän rakentamisessa ei voi tehdä ilman hydraulisia laitteita, mutta betonipohjan nopean kokoamisen tulos ylittää kaikki odotukset. Jatkuvan käyttömukavuuden lisäksi liukuva muotti on erilainen myös pystytettyjen rakenteiden korkeudella - 25 metristä. Liikkuvan kehyksen kokoaminen on mahdollista, kun käytettävissä on joukko osia:

 • samankokoisia pystysuuntaisia ​​suojakalvoja;
 • useita sähkön tai hydrauliikan toimilaitteita;
 • palkit rakennuksen sisä- ja ulkopuolelle asennettaviksi;
 • saranoitu järjestelmä työntekijöiden liikkuvuuden helpottamiseksi;
 • lattian materiaalin alla.

Liukuva muotti on asennettu säätöön metallivahvistimen vapautuksella, jotta saumatangot voidaan tulevaisuudessa hitsata.

Liukuvan muottien avulla voit täyttää säätiön hyvin nopeasti

Tällainen järjestelmä ei ole itsenäinen, mutta se ei ole vaikea, mutta sinun on rajoitettava itseäsi vain pienikokoisiin muottirakenteisiin, koska suuri suojus vaatii suurempaa iskuvoimaa.

Pienen kuoren rakentamiseksi tarvitset:

 1. Pari teräskilpiä, joiden koko on sama. Muodosta riippuen on mahdollista luoda sekä tasainen ja sileä taso sekä alkuperäinen aaltopahvi tai muu pinta. Toisessa tapauksessa voit toteuttaa rohkeimmat design-ideat.
 2. Puupalkit. Tuotteiden määrä määritetään ottaen huomioon niiden sisäinen ja ulkoinen sijoittaminen kilpeihin nähden.
 3. Puiset aluslevyt, jotka auttavat liikkumaan helposti sivustolla.
 4. Metalliset nostokehykset - ne on asennettava muottien päälle.
 5. Nostoakselit, ilman tällaista, voit ottaa putken, jonka läpimitta on 25 mm ja pituus noin 6 metriä.

Vahvistustangot, jotka ovat alttiina jatkuvalle altistumiselle raskaille kuormille koko rakennelmasta, on oltava erittäin kantokykyisiä. On melko helppo asentaa ne, jotka hitsaavat valmisteisiin pohjaan.

Rakenna liukuva muotti omilla kädillä on helppo

Puupalkit vaikuttavat metalli-telineisiin ja vanteisiin, ja hydrauli- tai sähkölaitteet jo ohjaavat koko järjestelmää. Ensimmäisen betonikerroksen paksuus on 80 cm, ja jokainen myöhempi kerros saa olla enintään 30 cm. Rakentajien tulee jatkuvasti seurata laastin kunnon, eikä sen täydellistä kovettumista ole sallittua, sillä se välittömästi tiivistetään värähtelijällä ja metallivarret asennetaan vahvikkeeksi.

Video: liukukuvamainen ominaisuus

Laatoitus: yksinkertainen ja tilava

Kattoon kuuluvan muottirakenteen rakenne on esitetty vaakatasossa, joka on koottu teleskooppitelineistä, puupalkkeista ja laminoidusta vanerista.

Alustan muotoilun monimutkaisuudesta riippuen katon katon voi olla:

Räkit, jotka ottavat kaiken pääkuorman käytön aikana, ovat tärkein rakenneosa, joten ne on järjestetty siten, että koko työpinta on tasaisesti jakautunut. Palkkien pitäminen vaakasuorassa auttaa jalustat ja lisäosat - univormut tai kruunut.

Seuraavassa vaiheessa kehys kootaan ja vanerilevyt asetetaan, jolloin betoniseos kaadetaan.

Laattojen muotti on erittäin epätavallinen ulkonäkö.

Video: tee-se-itse-muotti kattoon

Irrotettava muotti - nopeus ja helppokäyttöisyys

Yksinkertainen ja kätevä asennusrakenne mahdollistaa irrotettavan muotin käytön toistuvasti. Voit tehdä tällaisen järjestelmän vanerista tai lankkuista, liittäen ne yhdessä puupalkkeihin. Teräs- tai alumiinilaatat ovat paljon vahvempia ja kestävämpiä, mutta sen asentaminen maksaa useita kertoja kalliimpaa kuin puinen malli. Kun rakennetaan yhtä tai kahta esinettä tai epäsäännöllisen käytön tapauksessa, muottien vuokraus voi olla edullisempi vaihtoehto.

Irrotettava muotti voidaan valmistaa täysin erilaisista romumateriaaleista

Irrotettavien muottien vaatimukset esitetään samanlaisina kuin muiden vastaavien rakenteiden asennus.

 1. Luodaan jäykkä taso, joka kykenee pitämään nestemäistä betoniseosta suurella kuormituksella eikä altistumaan mekaanisille vaurioille.
 2. Kaikkien osien yhdistäminen yhdeksi kokonaisuudeksi, pienillä aukkoilla.
 3. Betonin kielteisten vaikutusten kestävä materiaalien kokoaminen.

Kuinka tehdä itsenäisesti kokoonpuristuvaa muottirakennetta

Ennen tiivistettävien rakenteiden asennusta on tärkeää tarkastella pääkohdat.

 1. Suojusten kokoonpanoon valitaan 20-30 cm leveä reunuslevy, jonka paksuus on enintään 50 mm.
 2. Tuotteiden korkeus vaihtelee riippuen valmiin pohjan korkeudesta.
 3. Suojusten enimmäispituus on 4 m.
 4. Suojusten kytkentä suoritetaan kynsillä puupalkkeihin, joiden mitta on 40 × 40, jopa 1,5 metrin välein.
 5. Kortin heikkolaatuisen käsittelyn korjaamiseksi kaarevan leikkauksen muodossa koko pituudelta riittää, että hihnaa käytetään - alle 5 mm: n raon leveydellä tai suurien reikien kiinnittämiseksi puupäähän.
Taitettavat muottipesät voivat olla uudelleenkäytettäviä

Nauhan monoliittisen perustan laite sopii hyvin pienelle yksityiselle talolle, joten sitä pidetään rakentajien suosituimpia.

Voit yhdistää kaistaleet tehty nopeasti.

Harkitse taitettavaa muottirakennetta yksityiskohtaisemmin:

 1. Aluksi sinun täytyy kaivaa kaivanto, jotta saadaan tasainen kiinteä pohja.
 2. Säätiön asettelu toteutetaan ajaen pitkien puisten tappujen pituuden ja jännitteiden välillä köysien välissä.
 3. Kiinnittäessäsi lähemmäksi kaivon seinämiä ja ottaen huomioon merkinnät, sinun on ajettava tangot ottaen huomioon suojusten leveys.
 4. Kun olemme suorittaneet mittaustulokset, voitimme suojat jo asennettuihin tankoihin. Jotta niiden välissä olevat levyt liitettäisiin, ne tarvitsevat levyn. Jokaisen työvaiheen aikana on tarpeen tarkistaa laatoitustason asennus
 5. Rakenteen sisällä on sileä ja sileä, mikä sopii ihanteellisesti monoliitin tulevaisuuteen. Sisäpuolisten muottien tulee olla täysin tasomaisia ​​ja sileitä
 6. Kun kaadat leveitä perustuksia, suosittelemme rinnakkain asennettavia levyjä kytkemään lisää hyppyjä. Jos muotti on leveä, niin hyppyt tulee asentaa.
 7. Jos monoliittisen rakenteen suunnitelman mukaan on tarkoitus muodostaa teknisiä reikiä, oikeisiin paikkoihin on asetettu putkia, jotka on täytetty valmiiksi hiekalla, jotta vältettäisiin lisää epämuodostumia betonin alla.
 8. Muotoa on helpompi purkaa, jos seinät, jotka ovat suorassa kosketuksessa betonin kanssa, esikäsitellään öljypohjaisella nesteellä.
 9. Irrotettavan muotin voi purkaa vasta sen jälkeen, kun betoniliuos on kokonaan kovettunut.

Video: tee-se-itse-puinen muottiasennus

Kiinteä muottirakenne osana säätiötä

Tällaista rakennetta on mahdollista koota melko nopeasti, eikä sen tarvitsema lisäanalyysi ole - se on osa lopullista säätiötä. Suunnittelu on tehty kaikista käytettävissä olevista materiaaleista, joten kovalevyjen levyt, lastulevyt sekä metallisuojat tai laajennetut polystyreeni ovat täydellisiä töitä varten. Pylväspohjan rakentamisessa on sallittua asentaa metalli- tai asbestiputkien asennus, jonka läpimitta on noin 20 cm.

Kiinteän muottien kiistaton etu on rakenteen helppous, ilman purkamista, ja ylimääräinen materiaalikerros tekee suunnittelusta entistä vahvemman ja luotettavamman.

Kiinteä muotti on osa seinämää

Video: Kiinteä asennusohje

Laitteen irrotettavien malleja

Yksittäisessä rakenteessa on optimaalinen nauhalevyn täyttö, kun irrotettavien muottien alustava asennus on mahdollista, joka voi perustua valmiisiin teräslevyihin, vaneriin ja levyihin.

Lähdemateriaalista riippumatta säätiön tulevaisuuden kehysvaatimukset ovat yhtä korkeat.

 1. Sen ei pitäisi taivuttaa tai muuttaa millään tavalla konkreettisen ratkaisun paineen alla.
 2. Muottien koolla on oltava oikeat mittasuhteet.
 3. Niiden aukkojen läsnäolo, jotka sallivat liuoksen virrata, on täysin eliminoitu.
 4. Elementit on kiinnitettävä siten, että pystytetty rakenne voidaan helposti purkaa, kun seos on jo kovetettu.
On lähes mahdotonta rakentaa säätiö ilman muottirakennetta

Metallipaneelituotteilla on korkeat laatuominaisuudet - ne ovat kestäviä, niiden pinta on täysin sileä ja niissä on pulttikiinnikkeet, joiden vuoksi ne voidaan poistaa milloin tahansa. Tällaisten laitteiden ainoa haittapuoli on korkeat kustannukset. Jos puhumme suurien kehittäjien laattojen käytöstä, rakenteen hankkimisen edut ovat välittömästi ilmeisiä, koska kilvet maksavat hyvin nopeasti. Jos itsenäisten rakentajien suunnittelema säätiön rakentaminen on työtä, on järkevää ajatella levyjen tai vanerilevyjen asentamista.

Rakenteiden itsekokoaminen säätiölle: päävaiheet, hyödyllisiä vinkkejä

Rakennustyön laajuudesta ja budjetista riippuen muotti voidaan tehdä eri materiaaleista. Yleisin vaihtoehto on puumalli, koska raaka-aineiden saatavuus ja elementtien liittäminen on helppoa. Porauslevy 25-40 mm paksu tai yksiosainen paneelirakenteet valitaan käyttöön.

Asennus alkaa tukeilla, joihin pääosat on asennettu - levyt 2-3 metriä pitkiä, joiden suurin sallittu rako niiden välillä on 3 mm. Rakenteen kulmat on myös suljettava, mikä varmistaa, että betoniseos ei ole täytetty ulkopuolelle.

Jotta luodaan runko, joka erottaa korkean resistenssin paitsi vakiovahingoista, myös kosteuden ja lämpötilan vaihteluiden vaikutuksista, on laminoitu vaneri sopiva. Asennusjärjestys määräytyy yleisesti hyväksyttyjen asennusohjeiden mukaan. Ensin palkit ajetaan maahan, johon ruuviin kiinnitetään vanerilevyjä. Asennuksen aikana on tärkeää seurata jatkuvasti tuloksena olevan tason tasaisuutta käyttämällä tasoa.

Sen estämiseksi, että materiaali taipuu betonin massan vaikutuksen alaisena, on suositeltavaa asentaa useita lisävarusteita siten, että on olemassa yksi välimatka kilpihelmää kohden.

Tällaisten muottien tekeminen maksaa enemmän kuin puinen malli, mutta sillä on erityisominaisuudet - optimaalinen lämmönjohtavuus ja rakennuksen kevytkestoisuus. Vaneria käytetään vain pinnoituksen vaiheessa, itse kehyksen valmistuksessa tarvitaan metallinen sauvat tai puupaneelit. Vanerin muottien käyttö on sallittua pieniä esineitä käytettäessä. Esimerkkinä tällaisesta kehyksestä voi olla patoja, siltoja, huonekaluja.

On mahdollista saada ihanteellisesti sileät kestävät seinät, jotka ovat luotettavasti suojattuja muodonmuutosprosesseista, helposti koottavat ja hajotetaan luomalla metallitelineitä. Teräsrakenteen pääelementit ovat St-0-suojat ja erikoiskiinnikkeet.

Metallimuotti on luotettavampi puuta

Kaikkien työkappaleiden tarkka työstö tekee käytännöllisestä ja luotettavasta tasosta. Kaikki rakenteet, jotka ovat kosketuksissa betonin kanssa, on huolellisesti voitettu ja loput maalattu. Käytettyjen materiaalien luonteen vuoksi esiin on myös useita kielteisiä näkökohtia: järjestelmän korkea lämmönjohtavuus, osista aiheutuvat kustannukset ja osien yhdistämisen monimutkaisuus.

Metallimuottien monipuolisuus on mahdollisuus muodostaa paitsi pohja, myös muita elementtejä (seinät, pylväät ja muut).

Uudelleenkäytettävää muovimuottiin käytetään harvemmin kuin perinteiset puusta ja teräksestä valmistetut tuotteet, mikä johtuu sen korkeista kokoamiskustannuksista ja tuloksena olevan pinnan haurastumisesta alhaisissa lämpötiloissa. Tällainen järjestelmä soveltuu hyvin, jos haluat asentaa sarakkeita, siltoja, portaita, maanalainen pysäköinti, tunneli, kellari tai vain kaataa säätiö.

Tällä mallilla on vakiorakenne - yksittäisiä valittuja kokoisia muovilevyjä, haluttu määrä palkkeja ja kiinnittimiä. Vain tangot ja mutterit on valmistettu metallista tässä mallissa.

Muovikehyksen käyttämisen tärkeimmät edut:

 1. Pieni paino, joka on erittäin tärkeä kuljetuksen aikana.
 2. Helppo asennus.
 3. Korroosionkestävyys korkea.
 4. Voidaan käyttää kosteissa ilmastoissa.
 5. Hermeettisesti suljettu aukko.

Toinen lomitusvaihtoehto on puhallettava tai pneumaattinen järjestelmä. Pienestä paksusta 0,3-0,5 mm, tuotos on melko kestävä kuori. Työssä käytetään erikoiskuvioista leikattua polymeerikalvoa. Tuote liimataan saumoihin ja täytetään sitten paineen alaisena ja käsitellään erikoisella voiteluaineella. Koska lujitekerros lasikuitu tai verkko on asennettu vakiona. Kun betoni on kovettunut, pneumaattinen kehys voidaan poistaa. Puhallettavan järjestelmän ansiosta on mahdollista rakentaa kaarevia, kupumaisia ​​rakenteita, joiden paksuus on pieni.

Näin ollen rakennustyöt olisi rakennettava ottaen huomioon rakentamiselle varatut budjetit ja tulevaisuuden säätiön vaatimukset, mutta myös toteutettavan työn laajuus.