Mikä on pienikuvioinen muotti

Melkoshchitovye-muottirakenteet ovat kevyitä kokoontaitettavia elementtejä. Pienimmän painon ja monipuolisuuden ansiosta ne ovat kysyntää sekä maanpäällisissä että maanalaisissa sekä yksittäisissä rakennuksissa, ei tarvitse siirtää ja asentaa nostolaitteita. Segmenttejä voidaan helposti ja yksinkertaisesti yhdistää, mikä mahdollistaa pienikokoisten taivutettavien säädettävien muottien käytön monimutkaisten esineiden rakentamiseksi: perustukset, korkeat pylväät ja palkit, katot, säiliöt, altaat, kaivot ja kaivokset.

Manuaalisen ja nopean asennuksen lisäksi teknologian arvokkuutta pidetään profiilien, suojien ja kiinnittimien kestävänä ja monikäyttöisenä. Takuu on saavutettu 10 käyttökerran jälkeen ja vähintään 60 kierrosta levyjä. Riippuen tarpeesta, eri tapauksissa on suositeltavaa ostaa uusi tai käytetty sarja tai vuokrata yksi kertakäyttöinen muotti.

Standardijärjestelmä sisältää: monikerroksisesta vanerista valmistetut levyt tai korkealaatuiset metallit, kiinnikkeet, tuki- ja liitoselementit. Raaka-aineena on rakenteellinen teräs, puu, kosteutta kestävä vaneri, synteettikuidut ja lasikuitu. Kulmat ja elementit, jotka kestävät suuria kuormia, valmistetaan kestävimmistä materiaaleista. Levyjen siirtämisen tai liikkumisen helpottamiseksi levyt ovat erityisen profiileja tai kohokuvioita.

Suojattaessa betonin korroosiota ja emäksisiä vaikutuksia pienpaneelisen muotin pinta pinnoitetaan erikoisyhdisteillä tai galvanoiduilla. Nykyaikaisilla tekniikoilla voit luoda kestäviä ja kestäviä kehyksiä, joilla on korkea geometrinen tarkkuus, liikevaihto saavuttaa 300 sykliä. Suojukset on liitetty mihinkään puoleen, kiinnitys ei ole vaikeaa myös maallikolle.

Yksittäisten elementtien pinta-ala ja massa ovat pienet, muottien keskikoko on harvoin yli 2 m2 ja enintään 50 kg kilpiä (ja joissakin tapauksissa jopa vähemmän). Jopa esivalmistetut lohkot painavat jopa 60 kg. Tämä mahdollistaa tekniikan käytön ilman nostolaitteiden käyttöä, riippumatta rakennetun rakenteen korkeudesta (tai syvyydestä).

Muotti voi kestää betonipainetta 40 - 80 kN / m2. Liitokset on suunniteltu täyttämään tiiviysvaatimukset, joilla on positiivinen vaikutus betonin pinnan laatuun ja minimoivat työvoimakustannukset, kun suojat poistetaan. Kiinnittimet sijoitetaan kaikkiin tarvittaviin kaltevuuteen, jolloin tekniikkaa voidaan käyttää luomaan sekä pystysuorat seinät että vaakasuorat lattiat sekä ei-standardit täyttövaihtoehdot.

laji

Suunnittelusta riippuen on olemassa: pienikokoinen moduulirakenne ja kokoontaitettava tukijärjestelmä (säädettävä invertteri). Ensimmäisessä tapauksessa sarja koostuu kiinteästä koosta, korvattu kulumisesta. Ne yhdistetään suuremmiksi lohkoiksi, jotka painavat noin 50 kg tai pitkiä paneeleita, mikä on tärkeätä yksilöllisen rakenteen toteuttamisessa (esimerkiksi kun täytetään säätiö yhdessä vaiheessa tai luodaan allas, joka ei ole vakio). Samalla työmakustannukset moduulirakenteiden kokoonpanosta tai purkamisesta lisääntyvät, niiden liikevaihto on vähäistä.

Kokoontaittuva järjestelmä koostuu joukosta tukevia suojia, irrotettavia kannet, lukitukset ja kiinnityselementit. Erityispiirre on kokoonpano kaikilla vaaditulla tasolla, mikä mahdollistaa tämän tyyppisen käytön lattian, monivaiheisten perustusten ja säteittäisten rakenteiden valumiseen.

Asennuselementit painavat enintään 30-35 kg, mitat ovat 60 × 180 cm, mikä tekee järjestelmästä mukavan kuljetuksen, käytön ja varastoinnin. Taitettavan muottien suuri etu on suuri liikevaihto - vaihteluvälillä 200-300 kierrosta ja monimuuttuja. Ainojen ja yhteyksien mielivaltainen järjestys mahdollistaa monimutkaisten arkkitehtonisten muotojen muodostamisen, jopa kaarevuuden.

Valikoimassa on laaja valikoima valmiita sarjoja, joilla on erityistarkoitus, esimerkiksi pienimuotoisten MSC-järjestelmien valikoimissa on teräsmuotoja:

 • kaarevat pinnat;
 • säätiöt, säiliöt, kaivot, kaivokset;
 • monimutkaiset solmut;
 • seinät;
 • eri korkeuksien sarakkeet;
 • sillan tukirakenteet.

Tärkein ero sarjoissa, joilla on erityinen tarkoitus, on suojien korkeus ja erikoistuneiden kansielementtien läsnäolo. Esimerkiksi muokatut sarakkeet, jotka on luotu pystyäkseen muodostamaan nopeasti korkeita rakenteita. Mutta tarvittaessa se sopii myös muiden esineiden betonisointiin aina perustukseen asti. Poikkeus on tehty kertaluonteisista lajikkeista, joita käytetään ainutlaatuisten rakennusten luomiseen.

Kun ostat pienen muottipesän, seuraavat parametrit ja ominaisuudet otetaan huomioon:

1. Kehyksen ja kannen materiaali.

2. Painonäyttö, kg / m2.

3. Sallittu kuorma ja taipuma (määritetty GOST R52085-2003 mukaan) - enintään 0,6 kPa.

4. Liikevaihdon runko ja kansi.

5. Suojusten paksuus ja mitat, mm.

6. Korroosiosuojauksen läsnäolo.

7. Käytetty kiinnitysmenetelmä.

Positiivisia ominaisuuksia ovat:

 • Helppo ja kätevä lisävaruste.
 • Laaja modulaarinen verkko erillisistä yhdistelmäelementeistä.
 • Kokoonpanon tarkkuus ja nopeus yhdellä yksiköllä.
 • Ei sääolosuhteita koskevia vaatimuksia käyttöhetkellä ja varastoinnin aikana.
 • Korkea luotettavuus ja kestävyys.
 • Pitkä käyttöikä.
 • Säästää tilaa ja työaikaa.

Pieni kuoren kehysten asennus mahdollistaa nopeasti täyttää kaistalehtaan, kaivot tai säiliöt septisen säiliön alla millä tahansa monimutkaisella kokoonpanolla. Jälkimmäinen on erityisen merkityksellistä, kun tehdään yksittäisiä matalarakenteisia rakenteita.

Monivaiheisen pohjan rakentamiseksi on suositeltavaa käyttää MSC: n perustukseen tarkoitettua muottirakennetta, joka koostuu pienikokoisista suojapeitteistä (enintään 1 m2), joiden paino on enintään 50 kg. Uutta järjestelmää ei tarvita kertaluontoisessa työssä, tässä tapauksessa on suositeltavaa ostaa tai vuokrata käytettyä sarjaa.

Asennusominaisuudet

Pienen paneelin muottityypistä riippuen betonointiolosuhteet ovat hieman erilaiset. Modulaarinen järjestelmä sopii kulmiin, ei ole tarvetta kiinnittää alareunaa vahvikkeella johtuen kiinnittimien jousista. Paneelit, jotka sijaitsevat toisiaan vastapäätä, on liitetty kiristysruuviin ja kiristetään muttereilla, ylä- ja loppupää ovat välikappaleita. Kiinnittimet peitetään muovisuojuksilla metallin suojaamiseksi sementistä, mikä pidentää käyttöikää. Tämä lähestymistapa soveltuu paremmin vaakasuorien tasoituskerrosten kaatamiseksi, joten modulaarista lattiamateriaalia käytetään useammin kuin kokoontaitettava.

Asennettaessa pienikokoista siirrettävää kittiä valmisteleva maansiirto suoritetaan pakkolungolla. Kulmat ja elementit tarvitsevat lisävahvistusta ja apujoustoja. Kokoonpannut laatikko on sijoitettu suunnittelupaikan mukaan, vierekkäiset paneelit on kiinnitetty yhteen. Sementtilaasti kaadetaan syvän värähtelijän avulla, jolloin muodostettu pinta tasoitetaan ja tasoitetaan. Kun betoni kovettuu, seinät vapautuvat muotista, puhdistetaan ja kootaan seuraavaan osaan.

Pienten kuoren (galvanoidun) muottien yksittäisten elementtien kustannukset ovat:

Pieni paneeli: yleinen järjestelmä monoliittisen perustan ja kellarin kerroksen luomiseksi

Mitä se koostuu, kuinka koota, ostaa tai vuokrata - tärkeitä kysymyksiä modernista yksityisen monoliittisen asuntorakentamisen menetelmästä

Artikkeli valmistui asiantuntijaryhmän "Professional building systems"

"Minä rakennan talon itse." "Rakentaminen toteutetaan" yhdessä kypärässä ", joten varastoi popcornia." "Puhuin tuttujen rakentajien kanssa, ajattelin ja päätin rakentaa itseni" - tämä on kuinka monta menestyksekästä rakentamista tarinoita FORUMHOUSE alkaa. PSS-asiantuntijoiden avulla kerromme yhdestä yleisimmistä nykyaikaisista menetelmistä ja laitteista ilman, että on mahdotonta rakentaa monoliittista taloa "yhdessä kypärässä" ilman, että käytetään nostureita ja muita laitteita - pieni paneeli.

Vuokra, osta tai "kollektiivinen maatila"?

Maa-talon rakentamisen aloitta- minen FORUMHOUSE AlAl päätti tehdä monoliittisen kellarikerroksen koko korkeudelle (2,5 metriä) "ilman minkäänlaisia ​​tiilien sijoittamista". AlAlilla oli vaikea valinta: tee se itse vanerista, puusta ja laudasta, osta tai vuokraa sen? Mikä päätös on kannattava ja oikea? Päätimme kääntyä asiantuntijoiden kesken ja verrata näitä vaihtoehtoja eri perusteiden mukaan: työn nopeus, turvallisuus, kustannukset ja laatu.

Jos on, niin mihin materiaali mukautetaan, on parempi tehdä se itse; jos ei - vuokrata. Mutta pohjakerroksessa on tietysti parempi vuokrata, sillä seinät ovat silloin ihanteellisia ja itse tehtyjä, niin onnekas.

Ei ole helppoa luoda monoliittista seinää, jonka korkeus on vähintään 2 metriä puusta ja vanerista. Muottien kyyneleet ja pienemmät korkeudet. Jos päätät, on tehtävä normaali laskenta kantokyvystä. Ongelmana on, että puu on heterogeeninen, siinä on solmuja ja halkeamia, joten sinulla on oltava kokemusta monoliittisista teoksista ja betonin tuntemuksesta.

Monien foorumin jäsenten kokemukset viittaavat siihen, että on parempi olla vaarassa, mutta käyttää ammattimaisia ​​ratkaisuja. Tietenkin voit säästää materiaaleja myöhempää käyttöä varten tehdessäsi muottiin omia käsiä, mutta yleensä nämä säästöt ovat pieniä verrattuna rakennusbudjettiin ja menetyksiin, jos jokin menee pieleen...

Asiantuntijat jakavat tämän lähestymistavan: täyttää kellari, on optimaalinen vuokrata muottiin.

Pienien muottien vuokraus on turvallinen ja halpa vaihtoehto. Yleensä 15 päivä riittää täyttämään kellarin. Kahden viikon vuokrasta aiheutuvat kustannukset vastaavat suhteessa vanerin, puun, kynsien ostamiseen "itse tekemiseen" liittyvien kustannusten vuoksi, joten on vielä kannattavampaa vuokrata. Saadun pinnan laatu on erittäin korkea eikä se edellytä ylimääräistä työtä.

Yleensä asiantuntijan mukaan ei ole järkevää ostaa pieniä muottirakennuksia, jos et ole rakennusalan yritys, joka on erikoistunut työskentelemään yksityisellä sektorilla.

Analysoimme tarjoukset Internetissä ja päätimme, että mökkien vuokran keskimääräinen hinta per m 2 on 350-400 ruplaa kahden viikon ajan ja noin 700 ruplaa kuukaudessa. Vertailun vuoksi neliömetri laminoidusta vanerista 18mm paksu maksaa noin 950 ruplaa ja ei-laminoitu - 650 ruplaa. Jopa määrittelemättä puutavaran, lankojen, kynsien ja muiden osien kustannuksia on selvää, että kotelon vuokra on todella edullisempaa.

Kiinteistön hyväksi muottipuhuja sanoo, että töiden päätyttyä ei ole roskaa vuorella, joka on poltettava tai poistettava.

Pieni muotti: mikä se on?

Pieni muotti on kilpirakenteiden ja komponenttien järjestelmä betonirakenteiden, seinien, pylväiden ja muiden arkkitehtonisten muotojen, ammattimainen työkalu, teroitettu sellaisten ongelmien ratkaisemiseksi, joita muut muotit eivät pysty selviytymään.

Tämän muodon suurin etu on elementtien pieni koko ja paino (enintään 50 kg). Tällä painolla voit työskennellä käsin ilman nosturia - se säästää rakennusbudjetin ja pienet suojukset antavat mahdollisuuden ohittaa kaikki pullonkaulat.

Se on helppo toimittaa paikkoihin, joissa teknologia ei pääse esimerkiksi talon takapihalle vahingoittamatta nurmikkoja ja kukkapuutarhoja, polkuja ja puutarhapuita. Pieni muotti voidaan tuoda jo rakennetuksi rakennukseksi ja tehdä töitä sen sisällä.

Suojukset voidaan yhdistää toisiinsa, asennettuna sekä pystysuoraan että vaakasuoraan. Yhdistämällä suojat eri versioihin voit luoda monoliittisia rakenteita, joilla on melkein minkä tahansa muoto ja monimutkaisuusaste. Samanaikaisesti on helppo asentaa pienpaneelit, vain kädet ja vasara ovat tarpeen.

Muotti voi kestää jopa 80 kN / m betonipainetta (tämä paine luo kolmen metrin seinän). Ja jos valunopeus on tarpeeksi korkea ja lisäkiinnityksiä käytetään työn aikana, niin pienen paneelin muottien avulla voit täyttää korkeammat seinät.

Asennusohjeet

Miten tavata vähimmäisaika ja olla käyttämättä ylimääräistä rahaa, vuokraamalla pieni muotti? FORUMHOUSE-osanottajien kokemukset viittaavat seuraaviin toimiin algoritmille:

 1. Vahvista kaikki seinät, jättäen aukon ulkoreunaan, jonka läpi on mahdollista siirtää ja kuljettaa laitteita.
 2. Vain tämän jälkeen rakennustyöt siirretään rakennustyömaalle (on tarpeen sopia ja allekirjoittaa sopimus tietysti etukäteen).
 3. Asenna seinien sisäpuoli ensin - tässä tapauksessa rakenteet voidaan kiinnittää tukien ja ankkureiden avulla pohjalevyn pinnalle.
 4. Asennuksen aloittamiseksi sinun on asennettava kulmaelementit ja siirrettävä mallin mukaan seinän keskelle.
 5. Ulkopaneelien asennus voidaan suorittaa rinnakkain sisäpuolella.

Jos valmistaudut ja toimitat suunnitelman mukaan, kolmen hengen joukkue kokoaa noin 100 metriä laattoja päivässä ja kolmessa tai neljässä päivässä on aikaa kokoamaan lattia 120-150 m2: n alueella. Betonin hyväksyminen kestää yhden päivän, viiden tai kuuden päivän (säästä riippuen). Laitteiden purkamiseen ja vetämiseen kuluu kolme tai neljä päivää. Eräänä päivänä - betonin puhdistamiseen. Jos kaikki materiaalit ja tarvikkeet ovat saatavilla, työ kestää enintään 15 päivää.

Muottien vuokraus: karikot

FORUMHOUSE jäsen barbos88 kaatoi tukikohdan vuonna 2015, otti pienen muotonsa vuokrattavaksi. Kellari osoittautui täysin sileäksi, mutta asiakas odottamattomasti törmäsi ongelmaan.

Edustajat, jotka toimittivat muottirakennuksen, saivat profiilissaan hampaat.

Samanaikaisesti, kun muotti oli toimittajan varastosta, barbos88 huomasi heti, että ei vain uusia kilpejä lähetetty hänelle, mutta jo melkein pahoinpidelty, ja profiilissa oli ääriviivat.

Tietenkin minulla oli kysymys, miten luovuttaisin tällaiset kilvet takaisin? Minulla oli varmaa, että he yksinkertaisesti sulkivat silmänsä tällaisiin pieniin. On selvää, että toimittajat eivät sulkenneet silmiä silmiin - he sanoivat vähentävänsä suojien kustannukset talletuksesta.

Ja täällä meidän on kunnioitettava portaalin jäsenen varovaisuutta: hän kuvasi kilpejä hilseillä jopa hyväksymisen aikana ja pystyi näin ollen osoittamaan, että jotkut heistä menivät hänen luokseen jo rypistyneen profiilin kanssa. Samanaikaisesti barbos88 myöntää, että neljän kilven kourat ilmestyivät jo rakennustyömaallaan, kun työläiset taistelivat muottirakenteesta seinästä kouristusvasaralla. Hän ehdotti, että toimittajat maksavat korjauksista, "mutta he eivät korjaa, heillä ei ole työpajaa."

Se johtopäätös, jonka foorumin jäsen teki tarinan jälkeen: aina on olemassa vaara, että rakennustyö vahingoittaisi konkreettista työtä. Siksi kun valitset toimittajan, sinun on varmistettava, että heillä on oma tuotanto.

Yritykset, joilla on omat tuotantonsa, yleensä palauttavat taivutetut kilvet (tietenkin, jos niitä ei kierretä ramin sarviin, mutta niillä on vähäinen vaurio).

Ja tietenkin, jotta se voidaan erottaa betonista helposti ja kivuttomasti ja puhdistaa se toimittajalle ennen toimitusta, sinun on käytettävä erityistä voiteluainetta asennuksen aikana (tämä ei saa missään tapauksessa "käsitellä" öljyä).

On parempi työskennellä suurien, todistettujen yritysten tai valmistajien kanssa. Kun saat tuotteen heiltä, ​​saat neuvoja ja kaiken kokemuksen. Yleensä nämä ovat asiantuntijoita, joilla on syvä ymmärrys lomakkeista, kyky valmistaa nopeasti ja toimittaa tai korvata laitteita. Heillä on valta korjata. Lisäksi valmistaja on tavallisesti halvempi...

Me noudatamme järjestelmiä

Jopa nollakokemuksen omaava henkilö voi koota pienen paneelilaudan, ja tapauksissa, joissa "muotti ei mene", liittyy aina siihen, että insinöörien kehittämä järjestelmä jätetään yksinkertaisesti huomiotta.

Asiantuntijamme ajattelevat: jos päätät rakentaa talon omaan, voit selviytyä pienpaneelista.

Kun asiakas vuokraa muottirakennetta, tarjoamme vaiheittaiset kokoonpanojärjestelmät kuhunkin kohteeseen. Jos työskentelet järjestelmän mukaan, virheitä ei voi olla. Mutta usein piirustukset eivät edes avaudu ja sitten, kun muotti ei mene, ne alkavat uudistaa kaiken. Omistaja, joka päätti rakentaa talon itsensä, ymmärtää sen missä tahansa järjestelmässä, ja jos kokenut urakoitsija toimii, hän ymmärtää sen vieläkin. Ei tarvita erikoisjoukkoja.

Joten FORUMHOUSEn kollektiivinen mieli on taipuvainen uskomaan, että pohjakerroksen pieni paneelilattia on paras valinta. Harjaton vuokrahinta on pienempi kuin itse-itse-vaihtoehto. Se on nopea, turvallinen ja turvallinen. Ja saatu tulos täyttää kaikki laatuvaatimukset.

Pienen paneelin muottien koot

Nykyaikaisessa monoliittisessa talonrakentamisessa käytetään tavallisesti konkreettisessa työssä betonielementtiä. Tämä muottijärjestelmä liittyy erikoiskäyttöön tarkoitettuihin rakennustarvikkeisiin. Sen avulla on mahdollista upottaa betonirakenne rakennuksen kanssa monikerroksisten ja yksittäisten rakennusten rakentamisen aikana. Muotoilun käyttö mahdollistaa betonin monoliittirakenteiden rakenteen lyhentämisen ja vähentää huomattavasti kohteen rakennusaikaa.

Pieni muottiyksikkö

Itse nimestä "pieni paneelilaatta" on selvää, että tämä on yksinkertainen pienimuotoisten pienten kilpien muotoilujärjestelmä ja elementtien, tukien ja asennusten elementit yksittäisen muottirakenteen asennukseen. Jos katsot, tämä muotti on vain yleinen kokoontaitettava sarja, jossa on lineaarisia ja modulaarisia muotoja toistuvaan käyttöön monoliittisten tukirakenteiden luomisessa.

Pienipalkkisten muottien käytön periaatteen ymmärtämiseksi voit muistaa suosittu lasten suunnittelija, jonka avulla voit tehdä eri muodoista ja kokoonpanoista yksittäisiä osia. Ei ole kovia standardeja pienten muottien keräämiseen. Pienet kilvet, joissa on runko, antavat mahdollisuuden luoda minkä tahansa muodon betonirakentamiseen käytännössä millä tahansa alueella.

Pienpaneelisen muottien edut

Yksinkertaisten muottielementtien helppous, toimivuus ja helppokäyttöisyys tekevät pienten paneelilaitteistojen suosituimman tyypin muottijärjestelmissä. Sen kuljetukseen ja asennukseen ei tarvita kalliita rakennusnostolaitteita, ei tarvitse nostureita ja hissejä.

Koko kokoonpano tapahtuu manuaalisesti ja vie vähän aikaa. Rakenteelliset elementit on helppo koota erityisten yhdisteiden avulla tulevan betonirakenteen luotettavasti. Melkoshchitovaya-muottien avulla voit saada konkreettisia monoliittisia elementtejä, joilla on sileät seinät ja selkeät geometriset muodot, joten sitä käytetään minkä tahansa kokoonpanon elementtien rakentamiseen paitsi seinien lisäksi myös rakennuksen monoliittiseen perustukseen, pultteihin, pylväisiin ja muihin tukirakenteisiin. Paneelien asianmukaisesta käytöstä ja asianmukaisesta puhdistuksesta betonista purkamisen jälkeen pieni paneelilaatta voi kestää toistuvaa käyttöä pitkään aikaan.

Pienen paneelin muottijärjestelmän haitta on asennuksen monimutkaisuus.

Suunnittelun ominaisuudet

Muottirakenne koostuu teräsrungosta, jossa on moduuliristikko ja kiinnitys- ja kiinnityselementit. Kokoonpanoa ei ole vaikea koota ja asentaa, yksi työntekijä selviytyy tästä tehtävästä. Kevyet muottirakenteet liikkuvat helposti rakennustyömaalla. Rungon jäykistysrivat käytetään suojaamaan suojakalvon rakennetta mekaanista lujuutta.

Seuraavat elementit sisältyvät tyypilliseen muottirakenteeseen.

 • Pienikokoiset kilvet koostuvat tukirungosta ja siihen kiinnitetystä paneelista. Nykyaikaisessa rakenteessa lineaariset suojat ovat usein materiaaleja, joissa on sileä pinta, kuten vaneri. Asennuksen jälkeen vaneri peitetään suojaavalla kerroksella vaurioilta, kun se joutuu kosketuksiin betoniseoksen kanssa. Rakennustyömailla öljyn säästämiseksi voitele paneelien sisäpinta käytetyn moottoriöljyn avulla. Suojukset ovat 15 mm - 20 mm paksuja. Kehyksenä käytetään alumiini- tai teräsmetalliprofiileja.
 • Metalliset kiinnittimet suojavaippojen liittämiseen ovat muottirakenteen kehän ympärillä. Useat valmistajat asentavat kiinnityselementtejä esivalmistettuihin muottiin. Nämä voivat olla ruuvikierteisiä lukkoja tai jousilukkoja, mutta silti voi löytää lukkoja epäkeskisesti. Ammattimaiset rakentajat huomaan jousen ja yleislukitusten luotettavuuden ja käytännöllisyyden, jolloin voit nopeasti kokoon ja purkaa muottirakenteen.
 • Osien liittäminen ja tukeminen. Rakenteiden vakauttamiseksi betoni- massan kaarevasta vaikutuksesta lineaariset suojat liitetään teleskooppisten tukien avulla. Liitäntäelementit voidaan siirtää erilleen, ja tällaisen monipuolisuuden ansiosta pieni paneeli on koottu erilaisiin kokoonpanoihin. Joskus sen on tuotettava suurikokoinen rakenne, jonka mittaleveys on yli 4 m. Tällöin sivuseinämäiset palkit asennetaan pysäyttimeen ja kiinnitetään jäykkäästi muottien mahdollista levittämistä betonitoiminnan aikana.
Pienten paneelilaitteiden suunnittelu

Muottien materiaalit

Pienimuotoisen materiaalin materiaalit voivat olla:

 1. Terästä.
 2. Laminoitu vaneri.
 3. OSB-uuni.
 4. Puuta.
 5. Styroksi.

Jotta rakenne olisi luotettava eikä kaatua kaatuneen betonin massan vaikutuksesta, kaikki sen kulmaelementit ovat valssatusta metallista.

Kiinteä muotti laajennetusta polystyreenistä

Muottien tekniset ominaisuudet

Muotoilun tärkein tekninen indikaattori, jolla varmistetaan sen laaja käyttö, on yksittäisten komponenttien pieni (enintään 70 kg) paino. Tämän vuoksi muottien asentaminen ja purkaminen on helppoa ja yksinkertaista. Muottipaneeleilla on yhtenäiset mittasuhteet, jotka ovat 300 mm leveitä ja 100 mm korkeita.

Pienpaneelilaitteilla on pitkä käyttöikä - muottijärjestelmän liikevaihdon osoitin saavuttaa 200 sykliä.

Ajan myötä betoniteräksen betonielementin aluslevyt hajoavat, ja ne on vaihdettava, muut rakenteet voidaan käyttää ilman merkittävää korjausta rajoittamattoman ajan.

Pieni metallimuotti

Muottien kokoonpanomenettely

Ennen työn aloittamista on tarpeen laatia toimeksiantojärjestelmä, joka heijastaa muottirakennetta ja yksittäisten elementtien sijaintia pystytetyn rakenteen suunnitelmaan. Kaksi tai kolme henkilöä voi koota pienen paneelilaudan. Ennen asennusta muottipaneelit on pinnoitettu sisäisesti mineraaliöljyllä, jotta paneeli ei pääse tarttumaan kovetettuun betoniseokseen. Muottijärjestelmä on koottava vaiheittain:

 1. Ensinnäkin pystytetyn rakenteen ulompi ja sisäinen muoto on merkitty, pääakselin suuntaiset linjat on esitetty.
 2. Etulevyt on asennettu muottipaneelien tukikehyksiin.
 3. Ulompi ääriviivojen nurkasten ompelu on asetettu suunnitteluasentoon ja sille on kiinnitetty kulmainen vierekkäinen suojus.
 4. Asennetaan sisäinen kilpi ja muodon pituussuuntaisen muodon jatke.
 5. Runkomallin rungon ääriviivat kiristetään kiristysruuveilla muoviputkilla, jotta ne eivät kosketa betonia. Mutterissa olevan kiinnitysruuvin pituuden tulisi olla sama kuin muodostettavan monoliittirakenteen paksuus.
 6. Muottien kiinnittämiseksi ennalta määrättyyn paikkaan ylemmälle hihnalle asennetaan laajennusliuskoja.
 7. Suljetun kokoonpanon muodostamisen jälkeen muotti on vahvistettu sivuteleskoopilla.

Videon esimerkki muottien kiinnittämisestä:

Taloudellinen toteutettavuus

Pienten paneelilaitteiden käyttö viittaa kalliiseen prosessiin. Yksityisen kehittäjän ei ole järkevää ostaa täydellistä muottijärjestelmää. Se on liian kallis ja epäkäytännöllinen, joten yksittäisten rakennustöiden vuoksi paras ratkaisu olisi vuokrata pieniä rakennustöitä rakennusalan organisaatioissa.

Hyväksyessään muottielementtejä on välttämätöntä tarkastaa tarkasti lineaaristen suojusten kunto, jotta niillä ei ole siruja eikä betonijäännöksiä.

Pieni muotti

Se koostuu useista erilaisista pienikokoisista teräksistä, vanerista tai yhdistetyistä suojista, sekä kiinnikkeistä ja tukilaitteista. Levyjen pinta-ala on enintään 3 m2, tällaisen muottien yhden elementin massa ei saisi ylittää 50 kg, mikä mahdollistaa tarvittaessa asennuksen ja purkamisen muotin käsin. Samanaikaisesti betoniseoksen sivuttaispaine muottiin pidetään 0,6 kPa: n korkeudelle. Mekanismien käyttämiseksi ja työvoimakustannusten pienentämiseksi muottipaneelit voidaan esiasentaa suurikokoisiin litteisiin muottipaneeleihin tai paikkalohkoihin, jotka asennetaan ja poistetaan nostureilla.


Melkoshchitovye-muotti on erittäin monipuolinen, sitä voidaan käyttää erilaisten mallien - perustusten, pilareiden, seinien, palkkien, kattojen rakentamiseen. Vanerin kannen perusteellinen pintakäsittely mahdollistaa sen käytön jopa 200 syklin ajan. Muottipaneelien helppo kiinnitys kehykseen mahdollistaa nopeasti vaihdetun kulutuksen.


Muottijärjestelmien asennuksen ja purkamisen valmistettavuus määräytyy ensisijaisesti liitoselementtien suunnittelun perusteella. Kotimaisessa muottirakenteessa käytettiin lukitusliitoksia kytkimessä tai metallitangossa, jossa oli tarkastus ja pulttiliitokset. Tällainen linssiliitoksen ratkaisu vaatii paljon työtä ja huomattavia työvoimakustannuksia purkamisen aikana ja erityisesti tukkeutumisen aikana. Esiasennuksessa käytetään vanhentuneita pulttiliitoksia, kun taas ulkomaiset kokemukset perustuvat pulttiliitosten poissulkemiseen.


Pienikokoisten muottien huomattava haitta on suuret työstökustannukset muottien asentamisessa ja poistamisessa, näiden prosessien alhaisen koneistamisen taso.


Melkoshchitovaya muotti "Framax" yhtiö "Doka". Pienikokoinen kehysrakenne "Framax" on löytänyt laajaa jakelua Moskovan alueen rakennustyömailla. Muotti on tarkoitettu seinien, perustusten ja pylväiden betonointiin (kuva 22.1).


Kuva 22.1. Purkamaton muottiyhtiö "Doka":
ja - liitoslevyjen liittäminen paneeliin; b - muottipaneelien liittäminen ja irrottaminen; 1 - muottipesu; 2 - itsetasoittava epäkeskeinen lukko; 3 - puupalkki-insertti; 4 - itsetasaava pitkänomainen lukko; 5 - kilven suojukset; 6 - laminoitu vanerilevy; 7 - muottisuojuksen ääriviiva runko; 8 - kiristysnauha; 9 - ruuvi kiinnittämällä kannen runkoon; 10 - silikonimauma; 11 - siipimutterikytkentätappi

Yksinkertaisella rakentavalla ratkaisulla on useita muutoksia. Kun betonisekoituksen sivupaine on enintään 80 kN / m2, voidaan käyttää kuumasinkittyä teräskehystä. Suljetun muodon ja jauhepäällysteen ansiosta rakenteen pinta puhdistetaan helposti ja nopeasti betoniseoksesta. Jos paine on enintään 60 kN / m2, ja elementtien asennus käsin, käytä samanlaista alumiinirunkoa "Alu-Framax". Kansi näille kahdelle vaihtoehdolle on sama, kiinnitys- ja kiinnityslaitteet ja lisävarusteet ovat samat.


Framax-muottijärjestelmän erityispiirre on pieni määrä muottielementtejä. Käytettävissä on kolme korkeutta: 135, 270 ja 330 cm, elementtien leveys on 135, 90, 60, 45 ja 30 cm tai 5 kokoa. Elementtien rakenne ja niiden liitokset mahdollistavat niiden sijoittamisen sekä pystysuoraan että vaakasuoraan, mikä helpottaa erikokoisten pintojen muotoutumista. Suurten muottialueiden kohdalla ja suojavaippojen yhdistämisessä suurpaneelisessa muottipesässä on suositeltavaa käyttää suurikokoista 2.7x2.4 m: n suojusta (taulukko 22.1).


Taulukko 22.1. Käytetyt kehyselementit "Framax"

Kansi voidaan valmistaa useammalla versiolla - 21 mm paksuisesta vedenkestävästä vanerista, alumiinista ja teräksestä valmistetuista sinkityslevyistä, jotka on kiinnitetty ruuvien rungon takaosaan, mikä antaa betoniteräksen puhtaan ja sileän pinnan ja helpottaa kannen vaihtamista.
Muottielementtien yhteenliittäminen toisiinsa voidaan suorittaa missä tahansa kehyksessä nopeasti ja luotettavasti johtuen siitä, että muottielementin ääriviivarungolla on erityinen ura, joka kulkee kehyksen ulkoisen profiilin läpi. Liitettäessä kaksi elementtiä yhteen, ne käyttävät nopeita ja yleisiä pitkänomaisia ​​(jos on kiinnitetty muottipaneelit) lukot (kiinnityslaitteet), jotka mahdollistavat elementtien liittämisen yksinkertaisella vasarapuhalluksella. Doca käyttää pikalähetysjigoita. Horisontaalisen työntövoiman huomioimiseksi kiinnitä ruuvi, joka antaa nopean asennuksen ja irrotuksen.
Muotti on sovitettu monien erilaisten rakennusten pystyttämiseen pienille ja merkittäville kannen korkeuksille.


Päätettiin onnistuneesti liittämään muottipaneelit toisiinsa käyttämällä ruuviyksiköitä yhdellä muottijärjestelmällä. Tätä tarkoitusta varten käytetään kiinnitysruuveja, joissa on ruuvikierre, joka on lisätty ankkuriholkkeihin, jotka jäätyvät muottirakenteeseen. Kiinnitys ja kiinnitys ankkuriruuveilla tapahtuu erityisten ankkurilevyjen avulla, joilla on suuri kosketuspinta pintaan ja ankkurimutterit, jotka on liitetty yhteen yksikköön saranoituihin levyihin. Ruuvikiinnike on suunniteltu siten, että ankkuriruuvit, jotka kulkevat kartiomaisen ankkuriholkin läpi, kiinnittävät runkoelementit vinosti vinosti toisiinsa. Ankkurointilevyn rakenne antaa näin ollen jäykän kiinnityksen muottiin ja ankkurimutterien luotettavaan kiinnitykseen.


Korkea lujuuskehys ja jäykkä kansirakenne tekevät suojista vakaita ja epämuodostumattomia, mikä mahdollistaa vastakkaisten muottisuojusten yhdistämisen vain kahdella korkeudelle asetetulla ruuviyksiköllä, mikä takaa järjestelmän suuren joustavuuden.


Pieni levykehys "Frameco" -yhtiö "Doka". Tällä hetkellä yhtiö "Doka" suosittelee parannetun kehysrakenteiden "Frameco" käyttöä. Laatikkoprofiilista valmistetun teräskuoren sinkitty runko antaa hyvän lujuuden ja jäykkyyden, suojaa muottilevyn päitä vaurioilta. Kehyksen ulkopuolisen profiilin ympärillä oleva johto mahdollistaa vierekkäisten muottielementtien liittämisen missä tahansa, pystysuorassa ja vaakasuorassa asennossa. Kiinnikkeinä ja komponentteina voit käyttää Framax-järjestelmän tuotteita. Järjestelmien runkoprofiilit ovat samat, Frameco-järjestelmän muottijärjestelmä on ohuempi ja sen paksuus 18 mm.


Elementtikokojen verkko on muuttunut jonkin verran. Vain ainoa suurikokoinen 2,4 x 3,0 m paino, joka painaa 330 kg, jää jäljelle jääneille 60 kN / m2 kuormalle suunnitelluista elementeistä kolme nimellistä leveyttä - 1,0; 0,75 ja 0,5 m ja kaksi korkeutta - 3,0 ja 1,2 m (taulukko 22.2). Sarakkeiden muottiin on kehitetty erityisiä elementtejä, jotka mahdollistavat betoniseoksen paineen jopa 90 kPa. Muottipaneeleissa on leveys 0,9 m ja kolme korkeusarvoa - 3,0; 1,8 ja 1,2 m, minkä ansiosta pystyt optimaalisesti säätämään muotin haluttuun korkeuteen. Reikien kätevä sijainti levyillä mahdollistaa pylväsmuottien kokoamisen jopa 75 x 75 cm: n poikkileikkauksella 5 cm: n välein.


Taulukko 22.2. Runkoelementit "Frameco"

Epäkeskiset ja pitkänomainen lukot mahdollistavat nopean ja jäykkyyden liittämisen kaikkiin järjestelmän elementteihin. Kunkin laitteen tiedot kiinnittyvät toisiinsa, niitä ei voi hukata. Ne kestävät saastumista. Lukitukset yhdistävät vierekkäiset muottisuojukset erityisellä tapilla, joka vasaroidaan erityiseen lukitusreikään vasaralla. Samanaikaisesti muottipaneeleiden liitoselementit kiristetään, jig suojaa liitosta venytyksestä johtuen urien läsnäolosta levyjen kehyksessä, ne irtoavat ja ovat uurastavia ulkopuolelta.


Pidennetty lukko (yleinen kiristyslaite) on suunniteltu siten, että sen komponentit eivät häviä erottelussa, vaan se myös yhdistää vierekkäiset muottisuojukset tappilla, joka on ajettu erityiseen aukkoon vasaralla. Toisin kuin epäkeskolukko, pitkänomainen lukko mahdollistaa puun tai muun elementin asentamisen muottipaneelien väliin, liitoksen kokonaisleveys voi olla jopa 15 cm.


"Meva" -kaapelijärjestelmät. Saksalainen yritys "Meva" tuottaa monenlaisia ​​muottirakenteita, jotka ovat yhteisiä päätöksenteossa, mutta eroavat joissakin suunnittelutoiminnoissa. Meva-muottijärjestelmä on tarkoitettu mihinkään horisontaaliseen ja pystysuuntaiseen rakennustekniseen rakenteeseen sekä pienimmille että suurille rakenteille (kuva 22.2). Tätä järjestelmää erottavat useat ominaispiirteet ja alun perin suunnitellut rakenneosat, joiden ansiosta se sai ansaitun tunnustuksen.


Kuva 22.2. Pieni muottiyhtiö "Meva":
a - yleiskatsaus seinärakenteesta; b - kolonnin muotti; 1 - muottipesu;
2 - jäykisteet; 3 - tasoitus- ja kiinnitysrenkaat; 4 - puutavara; 5 - pitkänomainen lukko; 6 - kahden kotelon kannen liitoskohta; 7-pohja; 8 - kytkentäelementti; 9 - vanerikannu; 10 - muottisuojuksen ääriviiva runko; 11 - linna

Muotolukko tarjoaa nopean ja turvallisen liittämisen kahteen muottipaneeliin vaakasuorissa ja pystysuorissa rakenteissa missä tahansa rakennekehyksessä. Kehysten ja jäykisteiden sulkeutuvat profiilit luovat muottiliitokset, jotka kestävät vastustuskykyisiä vääntökuormituksia, helpottavat liitoselementtien liittämistä ja lisäävät rakentamisen turvallisuutta. Vastakkaisten muottipaneelien toisiinsa liitetyt toiminnalliset kiinnityselementit sisältävät ruuviyksiköt, joissa on erikoislanka, mikä vähentää huomattavasti työvoimakustannuksia ja helpottaa kaikkia liitäntöjä.


Meva-muottipaneelien erityispiirteet: Kaikki paneelien kehykset ovat teräs-, alumiini- tai sekarakenteisia, ne on valmistettu yksiosainen ontto profiili, jossa on kaareva aallotus ja kansielementtien reunojen luotettava suoja. Muottipaneelien patentoidut linssiliitokset soveltuvat kaikkiin Meva-järjestelmiin ja ovat tehoa, minkä ansiosta niitä voidaan käyttää missä tahansa kehyksessä. Kun lukko on asetettu, kaksi suojusta (pohja on kohdakkain niiden kanssa) ja profiilien alaosat ja vasarapuhalluksella elementit suljetaan kiristämällä niitä erikoiskärjen kohdissa. Lukon paino 2,8 kg, se voidaan asettaa ja kiinnittää yhdellä kädellä. Linnassa oleva kiila ei ole irrotettava, mikä takaa jatkuvasti lukon täydellisyyden. Tämän rakentavan ratkaisun etuna muottiin on jäykkyys ei ainoastaan ​​levyt, vaan myös koko muottipaneeli. Muottirakenteen ansiosta pystyt asentamaan levyt paitsi pystysuoraan, myös vaakasuoraan, mikä pienentää niiden määrää ja levyjen liitoksen jäykkyyttä ja lujuutta ei vähennetä.


Shield-muotti "Star tech" -yhtiö "Meva" (teräskehys, jossa alumiinilevyt). Star-Tech-muotti on yleinen järjestelmä; se perustuu teräsrunkoihin, joissa on yhtenäisiä onttoja profiileja, joissa on muodostettu aallotus. Profiilin leveys on 4 cm, korkeus 12 cm, profiilin paksuus määräytyy staattisen työn olosuhteiden mukaan ja se on 3,6 mm. Kehyksen pinta on lakattu. Sisäisten jäykisteiden painon pienentämiseksi - tukipyörät ja tukipalkit on valmistettu alumiinista ja kiinnitetty teräskehykseen liima-aineen liimauksella. Kehyksen tällainen ratkaisu tarjoaa nosturin asennuksen jäykkyyden, jonka suoja-alue on jopa 40 m2 ja joka mahdollistaa yksittäisten elementtien manuaalisen asennuksen. Muotti on suunniteltu staattiseen kuormitukseen 70 kN / m2. Optimaalinen käyttö - perustuksiin ja seiniin.


Elementit ovat 270, 135 ja 90 cm korkeita, elementtien leveys on 9 kokoa - 270, 135, 90, 75, 55, 50, 45, 30, 25 cm., jäljellä olevien osien osalta massa ei ylitä 40 kg: a.
Korkealaatuinen monikerroksinen vaneri hyväksyttiin kansioksi 90 cm: n levyisille elementeille, vanerin paksuus on 15 mm, elementtien 135 ja 270 cm leveä, vanerin paksuutta lisätään 18 mm: iin. Vanerilla on kahdenlainen synteettinen hartsipäällyste. Levyt on kiinnitetty kehykseen ulkopuolelta ruuveilla, joissa on leikkaava reuna, kaikki reiät on suljettu muoviholkkeilla, ja levyt on kiinnitetty runkoon silikonilla.


Komponentit ja lukitusliitännät ovat samanlaisia ​​kuin Doka. Lukko (kiinnityslaite) on asennettu yhdellä kädellä (on mahdollista olla tikkaat samanaikaisesti), se kiristää vierekkäiset suojat, kun valo iskee vasaralla tappiin, suojat tasoitetaan ilman siirtymää, muodostuu jäykkä solmu. Muottipaneeleiden liittämistä ja irrottamista varten käytetään myös ruuvipalkkeja, joiden asennusta varten reiät on järjestetty muottirakenteisiin.
Starte-muottien lisensoidut valmistus toteutetaan Venäjällä.


Mel'shchitovaya muotti "Alu-Star" yritys "Meva" (runko alumiini muotti paneelit). "Meva" -tyyppisen "Alu-Star" -kehyksen on kehystetty alumiinista valmistettu yksiosainen kaksikerroksinen profiili. Profiilin leveyden oletetaan olevan 4 cm, korkeus - 12 cm. Alueen eri elementtien profiilipaksuus on sidottu staattisen työn ominaisuuksiin. Kehys vahvistetaan lisäksi poikittaisruuvilla, jota ei ole Star Tech -järjestelmän metallikehyksessä. Profiilin pinta on suojattu muovisuihkulla, mikä lisää iskunkestävyyttä, naarmuuntumista. Suunnittelukuorma - 60 kN / m2.


Elementtien nimikkeistöön kuuluu kaksi korkeutta - 270 ja 135 cm, molemmille korkeuksille on asetettu vain 7 kokoa - 90, 75, 55, 50, 45, 30 ja 25 cm - 270 x 90 cm: n korkeus on 48 kg elementtien massa on välillä 30 kg / 1 m2.
Kansiin käytetään monikerroksista korkealaatuista vaneria, jonka paksuus on 15 cm, kaksinkertaisella pinnoitteella, jossa on synteettistä hartsia - muovinen jauhepäällyste, joka hylkii betonia, mikä vähentää huomattavasti laattojen puhdistamiseen liittyviä kustannuksia. Vaneri kiinnitetään runkoon ruuveilla, joissa on leikkaava reuna, reiät on suljettu kartiomaisilla muoviholkkeilla, suojukset rungon kanssa on suojattu silikonilla.


Käytetyt komponentit ovat samankaltaiset kuin Doka. Liittää kaksi suojusta toistensa kanssa tarpeeksi kahta linnayhteyttä. Ruuvien kiinnittimiä käytetään kaikkien lisäelementtien kiinnittämiseen ja laitteen muottien laajentamiseen. Käytetään myös pultteja, joiden pituus on 50 cm asennetun muottipaneelin lopulliseen kohdistamiseen.


Mutterilla on merkittäviä etuja. Kahden kammion ja yhden kappaleen profiilin ansiosta kehys on tullut kova ja kestävä. Alumiinikehyksen käyttö rungossa vähentää tuotteiden massaa, kaikki suojat voidaan asentaa manuaalisesti, ts. Muottiin ei asenneta nosturia. Valolukon liitäntöjä käytetään. Kannen muovipinnoite on tarttumista kestävä, iskunkestävä, naarmuuntumaton. Pienellä iskulla vasaralla poistettiin mekaaniset vauriot suojien pinnalle. Kaikki tämä vähentää huomattavasti niiden puhdistamista uudelleenkäyttöä varten.
EkoAz melkoshchitovaya -kehysmuotti on tarkoitettu nauhan ja stakannyn perustuksiin ja tarjoaa manuaalisen kokoonpanon. Suojeleiden korkeus on 2400, 1600, 1200 ja 800 mm; leveys on 250-800 mm, suurin kilven paino on 60 kg, kuormitus muottiin 50 kN / m2.


Thyssen-yhtiön Rasto-paneeli-muotti. Thyssen-saksalainen yritys toteuttaa laajasti muottirakenteitaan. Erityisesti hän kehitti toisiinsa täydentäviä muottipaketteja, nimittäin "Rast Раст" pienpaneelilaudan, "Manto" -laatan ja "Compact" -lattiamuotojen.


Kotelo "Rasto" on suunniteltu käsikäyttöisten suojusten asentamiseen. Se on helppokäyttöinen, kestävä, kestää 60 kN / m2: n betonisekoituksen paineita, se on monipuolinen, sitä voidaan käyttää useilla rakennusalueilla.


Pääosaa on 270 cm: n korkeus, suuret rakenteet ovat 150 cm: n ja leveyden 45 cm: n ja 5 cm: n välein soveltuvia lisälevyjä. Levyt on helppo yhdistää pystysuoraan ja vaakasuoraan, asennus tehdään pituudelta 5 cm: n moduulilla, kuten horisontaalisten saumojen samanaikaisuuden ja niiden siirtymisen kanssa.


Rasto-järjestelmän muottipaneelit on valmistettu kuumasinkittyä terästä, muottielementit ovat erittäin kestäviä ja kestäviä. Muottirakenne on valmistettu 12 cm korkea metalliprofiilista, jonka ulkoreunaa pitkin on 14 mm korkea, mikä suojaa kannen päitä samanpaksuiselta puolelta. Runko on varustettu pituussuuntaisilla kylkiluilla 30 cm: n kuluttua, riippuen leveydestä kilpeillä on 1. 2 poikittaista kylkiluuta. Läsnäolo tietyissä kulma-asennoissa tarjoaa korkean jäykkyyden ja säilyvyyden, ja runko-osan profiilien käyttö vähentää huomattavasti niiden painoa. 2,7 x 0,75 m: n kilven paino on vain 60 kg ja mahdollistaa manuaalisen liikkeen ja asennuksen.


Yhdistettävät yleiset lukot (rosto-szymy). Epäkeskolukko (combi-szhim), jonka pituus on 40 cm, yhdistää kaksi vierekkäistä elementtiä yhdeksi päänivelen työkierrokseksi liitokseen, vastakkain venytyksen, mahdollisen tärinän ja paineen. Pakkaus ei vain tarkista ja takaa levyjen kohdistamisen, liitoksen jäykkyys mahdollistaa lautojen nosturin noston, jonka kokonaispinta-ala on jopa 40 m2. Kun on tarpeen yhdistää "seisova" ja "valehtelevat" suojat tai asentaa enintään 15 cm leveä lastuihin, käytä laajennettuja lukkoja (liukuvat kammat) 55 cm pitkäksi. Suunniteltuina ovat myös erikoiskulmaiset liukupitkät, joiden välys on enintään 6 cm. Rasto "avulla voit kiinnittää kiinnitystyynyjä yhdellä liuskojen liikkeellä varmistaen vierekkäisten suojien tiukan yhteyden. Näiden kiilojen epäkeskisten lukkojen purkaminen on yksinkertaista eikä vaadi erityisiä ponnisteluja. Lukitusliitokset sijaitsevat asennettaessa kaksi lukkoa kahdelle kiinnitetyille suojille ja helpotetaan purkamista vaarantamatta yleisen muottijärjestelmän vakautta.
Ellei koko Rastoun pienpaneelilaudan koko tuotevalikoimaa käytetä, käytetään viiden senttimetrin kompensaattoreita (insertit) asennettavaksi muottiin seinän pituuden ja kulmakappaleiden kohdalla. Muottipakettiin voi kuulua erityisiä kolonnin muottipaneeleja, joiden avulla saat suorakaiteen ja neliön muotoisia kokoisia kooltaan 15x15 - 55 x 55 cm.


Kiinnittimet on tarkoitettu muottipaneeleiden liittämiseen toisiinsa, vapauttaen pilarien, seinien ja väliseinien muottiinpanon. Materiaalipaneeleissa on eri pituisia välikappaleita (hihat), jotka takaavat paneelijärjestelmän paikkatietokyvyn - muottiyksikön asennuksen ja betonisoitumisen aikana.


Dalki-muottipaneelit. Dalli-muotti koostuu modulaarisista elementeistä, joiden ansiosta pystytään pystysuoraan ja vaakasuoraan. Muotoilun suurin etu on elementtien vähimmäismäärän ja alkuperäisten kiinnikkeiden ansiosta pystyt käsin kokoamaan monenlaisia ​​horisontaalisia ja pystysuorattuja rakenteita. Paneelit ovat saatavana kolmessa kokoisessa korkeudessa - 264, 132 ja 88 cm ja 10 kokoa leveä - 75 - 20 cm 5 cm: n gradientilla. Standardipaneelit, joiden koko on 264 x 75 cm, paino on 60 kg. Jokaisen suojuksen päissä on kaksi hitsattua kuusiomutteriä, joilla kaksi vierekkäistä suojusta kiinnitetään lujasti (kuva 22.3).


Kuva 22.3 Dalli-yhtiön seinien pienet paneelit:
a - sarjaelementit; b - kahden suojuksen liitos; 1 - kilven jäykkyyden elementit; 2 - ura vastakkaisten suojusten asentamiseksi; 3 - tasoitusrengas

Muotin työpinta on 5-kerroksinen puupaneeli 21 mm paksu, jossa on kaksipuolinen vahvistettu vuoraus, joka mahdollistaa säännöllisen puhdistuksen ja voitelun käyttää kaikkia muottielementtejä vähintään 350 kertaa. Suojusten rungon elementit on tehty teräslevystä, jossa on levyjä ja kaulaliinoja, mikä tekee kehyksestä varsin jäykkän, mutta tämä ratkaisu voi merkittävästi pienentää kilven painoa. Jokainen kilpi kiinnitetään vain kahdella kiinnitystapilla, lopullinen kiinnitys - siipimutterin avulla käsin. Yhtiö on kehittänyt omat pultattomat (avaimeton) kiinnikkeet, jotka työnnetään kahden vierekkäisen suojuksen läpireikiin ja puristavat ne tiukasti yhteen vasarapuhallukseen. Jos kaksi vierekkäistä suojusta siirretään pystysuoraan, voit käyttää erityistä pidikettä, joka on kiinnitetty mihin tahansa paikkaan yhdellä vasarapuhalluksella. Tällainen ankkurointi tapahtuu kahden kammion kustannuksella, jolla muottien profiilit puristetaan yhteen. Sulkukannatin poistetaan vasarapuhalluksella vastakkaiseen suuntaan.


Kulmaliitosten muodostamiseksi on järjestetty ulkoisia ja sisäisiä kulmaelementtejä, jotka mahdollistavat suojien liittämisen mihin tahansa kulmaan. Erikoisvalmisteisia tina-arkkeja on kehitetty, minkä ansiosta on mahdollista muodostaa mittatilauspaneeli, joka on täsmälleen vaaditut mitat. Suojusten ja kulmaliitosten erityispiirteet mahdollistavat Dalli-muottien vakiolaitteiden käyttämisen eri paksuuden, korkeuden ja rakenteen eri ääriviivojen suunnittelussa.


Vastakkaisten muottipaneelien ja niiden keskinäisen kiinnityksen kytkentä voidaan toteuttaa erikoisruuvikiinnittimien avulla siipimutterilla; Kytkimen ruuvi kulkee kahden vierekkäisen suojuksen erityisen puolirenkaan läpi, jotka on järjestetty muottien päätypinnoille.


Dalli-kolonnin muotti on suunniteltu 4 elementtikorkeuteen - 300, 264, 132 ja 100 cm (kuva 22.4), jonka ansiosta levyt voidaan rakentaa korkeaksi, sarakkeiden koko on 10 x 10 - 80 x 80 cm ja askel 2 5 cm


Kuva 22.4. Dalli-sarake:
ja - puutavara, jossa kiinnitysjännityselementit; b - sama, ulkokulmaelementteinä

Lisäyspäivä: 2015-03-14; Näkymät: 1965; TILAUSKIRJA

SMALL SHUTTERBOARD MSC

Pieni paneelilaitteen luettelo, kuvaus, mitat, ominaisuudet, edut, miinukset

MSC on yksi Venäjän tunnetuimmista pienten levyjen muottijärjestelmistä. Se on tuotettu pitkään aikaan, se onnistui hyvin ottamaan huomioon eri rakennuskohteissa ja saamaan paljon positiivista palautetta.
Pienimuotoisen muottien MSC valmistaa yhtiö Monolith Stroy Komplekt Karacharovskin tehtaalla (Moskova). Tuotantomäärä on noin 1 000 000 m2 kuukaudessa. MSK-muottien valmistuksessa käytetään nykyaikaisia ​​tekniikoita: CNC-koneet, hitsausrobotit, automaattiset linjat. Kaikki tämä mahdollistaa korkealaatuisten muottien tuottamisen suurissa määrissä.

Pienikokoisten muottien MSC koot

Muotti on saatavana kolmessa korkeusmitassa: 75, 125, 150 cm. Levyjen leveys on 5 - 100 cm ja askel 5 cm.

Lineaaristen kilpien mitat

Muottien MSC-luettelo

MSC-muottijärjestelmällä on monia muita elementtejä, joiden avulla voit suorittaa monimutkaisia ​​tehtäviä. Jokainen muottielementti valmistetaan useammassa koossa.

Muottien elementit MSC

Lisäksi pienten paneelilaitteiden MSC-luettelo sisältää erilaisia ​​pidikkeitä, puristimia ja siteitä.

Ominaisuudet muotti MSC. Pienen muottien kokoaminen

MSK-muottien prototyyppi on saksalainen PASCHAL-muotti

Rakenteeltaan suojuksen runko on ristikkäisten metalliliuskien kehys. Kehä on tehty 7,5 cm leveästä ja 0,6 cm paksuisesta nauhasta, jossa on vierejä viereisten suojien kanssa. Yhteys tehdään kääntämällä lukko käsin ilman lisävälineitä. Suojaryhmän sisäraudat ovat 6 cm leveitä ja 25 cm toisistaan.

Valmistaja käyttää kannella 1,5 cm paksua vaneria, joka peittää suojakuvun ja kulmakarvojen sisäiset nauhat, joihin se on kiinnitetty.

Yksi MSC-muottien ominaisuuksista on se, että vanerilevyssä ei ole reikiä ruuveja varten. Vastaava syvennys on kilven kehyksen ulommassa kaistassa. Asennuksen aikana suojusten sivusuuntaisen liittämisen jälkeen muodostuu ontelo, johon on kiinnitetty ruuvi. Tämän ratkaisun etuna on, että levyn purkamisen jälkeen tämä ura on helppo puhdistaa betonista. Muiden valmistajien muovilaatikoihin, toisin kuin MSC: t, on aukkoja suojalevyssä, joka voi tukkeutua valuessa tulppakaaren puuttumisen vuoksi. Rakentajat eivät tietenkään puhdista tällaisia ​​reikiä, vaan heitä porataan vanerin vieressä olevaan lisäreikään, mikä vähentää vanerin resurssia. MSC-muotti ei ole tällainen ongelma. Sen lähes ilman valmistelua voidaan käyttää uudelleen.

Materiaalina MSC: n suurin haitta on se, että se tuottaa vain yhden yrityksen. Muita tuotantovaihtoehtoja ei ole. Kilpailun puutteen vuoksi elementtien kustannukset voivat olla korkeampia kuin muiden järjestelmien samankaltaiset tuotteet.

Häiriöt muottien MSC

Valmistelu loppuun MSC ei ole vaikea löytää valmistajalta vapailla markkinoilla. Siksi päättäessään ostaa pieni paneelilomakeli MSC, virittää mahdollisiin ylimääräisiin maksuihin ja puuttuu vaihtoehto toimittajan valinnalle.

SHRINKLE FORMWORKS

I. Muottipesu "Monolitstroy"

Muottirakenteita käytetään monoliittirakenteiden rakentamiseen.

Muotti koostuu lineaarisista ja kulmikkaista kilvistä, taisteluista, komposiittisista ristikoista, kattorakenteiden, kiinnityselementtien ja liitoselementtien tukiosista.

Muottielementit ja niiden tarkoitus on esitetty taulukossa. 1. Piirustukset tärkeimmistä muottielementteistä on esitelty arkkeilla 1 - 23.

Suojaa runkorakenne. Runko on valmistettu metallista, kansi on valmistettu metallista tai vanerista. Suojuksen mitat ovat moduulin 300 kerrannaisia.

Kiinnityslukot, jotka on kiinnitetty suojuksiin, liittäminen.

Muotti voidaan asentaa ja purkaa erillisinä elementteinä käsin tai suurikokoisilla paneeleilla (tai lohkoilla), joissa käytetään nostureita.

Pienempi paino - 65 kg / m 2

Liikevaihto - 100 kertaa

Asennuksen ja purkamisen keskimääräinen työvoimakkuus on 0,6 man-tuntia per 1 m 2

Jotta lomake voidaan yhdistää lohkoiksi, käytetään tukkeutumiskulmia, jotka mahdollistavat muottien asentamisen suljettuihin lohkoihin purkamatta erillisiin paneeleihin.

Komposiittisten ristikoiden käyttö mahdollistaa suurikokoisten muottilohkojen asentamisen ilman välilevyjen pulttien asennusta.

Tukirakenteiden asennusvaiheen vaihtaminen mahdollistaa muottien soveltamisen erilaisiin kuormituksiin, mukaan lukien suurimmat kuormitukset, ja monoliittirakenteiden intensiivinen betonointi.

Muotti on kehitetty Tyazhstroy-78-muottien (USSR Mintyazhstroy) ja Monolith-77: n (TSNIIOMTP Gosstroy USSR) pohjalta. Muottirakenne "Monolitstroy" testasi Neuvostoliiton Raskasrakentamisministeriö. Toteutus alkoi vuonna 1985

Orgtyazhroyn kehittämä projekti 8.250.00.000, johon osallistui Keski-tieteellisen tutkimuslaitoksen ilmailun turvallisuutta. Työskentelypiirustuksia jakaa TsNIIOMTP: n täytäntöönpanotoimisto (127434, Moskova, Dmitrovskoye sh., 9).

Melkoshchitovaya muotti "Monolitstroy" (Orgtyazhstroy Mintyazhstroya Neuvostoliitto, TSNIIOMTP Gosstroya Neuvostoliitto)

Mitat tai pituus, m

Muodostavat elementit - kilvet pystysuuntaisten monoliittirakenteiden betonisointiin. Pituus-, leveys- ja korkeuslevyjen mitat ovat moduulin monikerroksisia 300 mm

Lisäelementin muodostaminen

Rakenteiden kulmien muotoilu

Laakerielementit, jotka on suunniteltu muottiin vaikuttavien kuormien ymmärtämiseen sekä paneeleiden ja lohkojen integrointiin

Muottipaneeleiden liittämiseen sisäkulmien järjestelyyn

Suunniteltu käsittämään muottiin vaikuttavat kuormat sekä yhdistämällä yksittäiset suojat paneeleihin ja lohkoihin

Suunniteltu käsittelemään kuormia, jotka vaikuttavat muottiin

Kiinnitys taistelee suojaan, kun asetetaan porrastetut perustukset

Liittää supistukset toistensa kanssa ja kiinnitä ne toisiinsa

Kiinnitin (hiusneula) ruuvi, jossa on erikoismutteri

Vastakkaisten muottipaneelien kiinnittäminen ja paineiden havaitseminen betonista

Muottiosien nostamiseen ja irrottamiseen

Kulman lukituselementit

Portaittaisen pohjakerroksen ulkokulmien yhdistämiseen

Jos haluat yhdistää porrastetun pohjan muotin sisäkulmat ja muuttaa lohkon kokoa poistaessasi muottiin purkamatta

Käytetään muottien huoltoon käytön aikana.

Kiinnityselementti, joka varmistaa seinien muottielementtien vakauden ja grillata asennuksen aikana. Se toimii myös tukikahva asennettaessa asennettuja alustoja.

Pystysuora pystysuora (teleskooppinen)

Suunniteltu ylemmän tason asentamiseen ja muotin ylläpitoon 1,3 - 10 m korkeudella, ja niitä käytetään myös tilapäisinä tukina asennetuille rakenteille

Räikkä kalteva, (teleskooppinen)

Yläportaat

Suunniteltu varmistamaan työturvallisuus asennuksen, uudelleenjärjestelyn, purkamisen ja kunnossapidon aikana sen käytön aikana

Alemmat tikkaat

Käytetään asennettaessa muiden kuin yksittäisten tangojen terasseja

Käytetään tukielementteinä sekä väliaikaisten porrashuoneiden laitteisiin työntekijöiden, liikkuvien tornit, telineiden, telineiden, tilapäisten kattojen kehysten jne. Nostamiseksi.

Melkoshchitovaya muotti "Monolitstroy"

Melkoshchitovaya muotti "Monolitstroy"

Muottien käyttö seinän kiinnitykseen

5-kytkin, jossa on välike;

Melkoshchitovaya muotti "Monolitstroy"

Laattojen lomakekarttojen käyttö säätiöihin

Melkoshchitovaya muotti "Monolitstroy"

Melkoshchitovaya muotti "Monolitstroy"

Melkoshchitovaya muotti "Monolitstroy"

Melkoshchitovaya muotti "Monolitstroy"

Melkoshchitovaya muotti "Monolitstroy"

Melkoshchitovaya muotti "Monolitstroy"

Farmiyhdiste F-1

Melkoshchitovaya muotti "Monolitstroy"

Viestintä SV-1 / Pultti T-muotoinen BT

Melkoshchitovaya muotti "Monolitstroy"

Melkoshchitovaya muotti "Monolitstroy"

Tarkista kasvot CHT-1

Kulma estää Ug-0,6

Melkoshchitovaya muotti "Monolitstroy"

Kulma estää Ug-0,9

Melkoshchitovaya muotti "Monolitstroy"

Scr-16 tasoittaa / lukitse ZK-1

Melkoshchitovaya muotti "Monolitstroy"

Kaulukset pyörivät HP-1 ja ei-pyörivät HN-1

Melkoshchitovaya muotti "Monolitstroy"

Pad-asennettu PN-1

Melkoshchitovaya muotti "Monolitstroy"

Nosta pystysuora SV-1,81-3,16

Melkoshchitovaya muotti "Monolitstroy"

Teline kalteva CH-1.85-3.2

Melkoshchitovaya muotti "Monolitstroy"

Kehyksen pää RO-12 × 1.2

Melkoshchitovaya muotti "Monolitstroy"

Jack työskentelee DR-1

Melkoshchitovaya muotti "Monolitstroy"

Tikkaat marssi LM-1

Melkoshchitovaya muotti "Monolitstroy"

Rigel liukuva PP 1.45-2.20

Melkoshchitovaya muotti "Monolitstroy"

Rigel liukuva PP-2.80-4.40

II. Muottipesu Mosspetspromproekt

Muotti on tarkoitettu pienikokoisten ja monimutkaisten betonirakenteiden konfigurointiin monoliittirakenteissa, myös ahtaissa rakenteissa.

Muottiin kuuluu suojat, peitto, kiinnittimet ja liitännät. Useita elementtejä (asennettuja alustoja, tukielementtejä jne.) Käytetään samoin kuin Mosspetspromprojectin suurikokoisessa muottirakenteessa.

Muottielementit, niiden tarkoitus on esitetty taulukossa. 2. Piirustukset tärkeimmistä muottielementteistä on annettu arkeilla 24 - 32 ja 97 - 102.

Runkorakenteiden suojat vanerilevyllä. Suojusten ympäryksen ympärillä on tehty syvennyksiä langan (litteiden nauhojen) kulkemiseen. Suojukset on yhdistetty toisiinsa erikoispulttien avulla, joissa on tukipää ja lovi kiilan alapuolella.

Muottien edut sisältävät tukiseosten yhtenäistämisen. Muotti on valmistettu Mosmeteloconstruction Association -yhtiön johtajan tuottamasta vakiomääräisestä taipuisasta profiilista.

Pienempi paino (tukijalosteineen) -77 kg / m 2

tukielementtejä -300 kertaa

Muottien asentamisen ja purkamisen monimutkaisuus -0,7 man-tuntia per 1 m 2

Muotti on Mosmetallokonstruktsiya-yhdistyksen tehtaalla Yuson-yhtiön (Ranska) laitteistoon ja sitä käytetään Moskovan tuotantolaitosten rakentamisessa vuonna 1983.

Projekti 02147.00.000 on kehittänyt Mosspetspromproject of Glavmontazhspetsstroy -yhdistyksen, joka perustuu Uson-yhtiön (Ranska) (123557, Moskova, M. Gruzinskaya, 27) muottiin.

Melkoshchitovaya muotti Mossspetsproproject

Mitat, pituus, m

Muotoiluelementti suorakaiteen betoni- ja betoniteräsrakenteiden betonisointiin

Irrotettava lohko kilpirajoittimien kiinnittämistä ja keskeyttämistä varten

Yhdistetään suojat keskenään

Välikappaleiden vapauttamiseksi

Asennustyynyjen asentamiseen suojuksiin

Suojusten avoimien päiden ja päätyjen ei-keksimättömien paneelien kiinnittämiseen

Vastakkaisten muottipaneelien kiinnittämiseen

Melkoshchitovaya muotti Mossspetsproproject

1 - ankkurilaite;

4 - lähitaistelu;

a - muurausseinien asennuskaavio;

b - johdinten asennus;

в - kilpiyhteys;

Melkoshchitovaya muotti Mossspetsproproject

Suoja 300 × 600 ja 300 × 900

Melkoshchitovaya muotti Mossspetsproproject

Suojukset ovat 300 × 1200 ja 300 × 1500

Melkoshchitovaya muotti Mossspetsproproject

Suojukset ovat 300 × 2400 ja 300 × 1800

Melkoshchitovaya muotti Mosspetspromproekt

Suojukset 600 × 600 ja 600 × 900

Melkoshchitovaya muotti Mosspetspromproekt

Suojukset ovat 600 × 1200 ja 600 × 1500

Melkoshchitovaya muotti Mosspetspromproekt

Suojukset ovat 300 × 2400 ja 300 × 1800

2-ura välikiskojen kulkiessa;

3-vastaus kilpien yhdistämiseen;

Melkoshchitovaya muotti Mosspetspromproekt

Melkoshchitovaya muotti Mosspetspromproekt

1-pin; 2-reikä lukon kiinnittämiseen;

3-painotus; 4-reikäinen läpäisemään tarkastukset

LARGE SHIELDS

I. Muottirakenne TSNIIOMTP

Muotti on yleinen. Sitä käytetään teollisten ja maa- ja vesirakennustöiden suurikokoisten monoliittirakenteiden rakentamiseen.

Muotti koostuu modulaarisista paneeleista (neljällä säikeellä asennettuna suojukseen), jotka havaitsevat kaikki kuormat betonisoitumisen aikana. Yhdistettäessä suojuksia yksi säie asennetaan kahteen vierekkäiseen suojukseen. Runkorakenteen paneelit on valmistettu kahdessa versiossa valssautuneiden ja taivutettujen profiilien avulla. Kansi on valmistettu vanerista tai metallilevystä.

Muottipakkaus sisältää myös joukon lisäelementtejä asuntojen betonisointiin.

Muottielementit, niiden ominaisuudet ja tarkoitus on esitetty taulukossa. 3. Päätymuottielementtien piirustukset on esitetty arkkeina 33-50.

Kaikki kilvet ovat symmetrisiä, ja ne voidaan asentaa mihin tahansa asentoon tai yhdistelmään.

Muotti voidaan asentaa yksittäisinä suojuksina tai paneeleina. Toistensa kanssa suojat on liitetty erityisellä lukolla, joka sallii suojusten muotoilupintojen kohdistamisen. Lukko on yhtenäinen, ja sitä voidaan käyttää useissa suojavaihtoehdoissa. Lukko on asennettu liitosjohdon paikkoihin. Jotta mahdollisuutta liittää suojat mihin tahansa muuhun paikkaan, saadaan aikaan erityinen kiinnike. Paneeleita, jotka eivät ole 300 mm: n moduulin monikerroksia, käytetään kompensoivia levyjä.

Pienempi paino (kannen materiaalista riippuen) -60-85 kg / m 2

Liikevaihto -300 kertaa

Muottien asentamisen ja purkamisen monimutkaisuus -0,35 man-tuntia per 1 m 2

Hanketta 625-2.00.000 jakaa Neuvostoliiton Gosstroyn (127434; Moskova, Dmitrovskoe shosse, 9) Suunnitteluosasto.