Monoliittinen matala-upotettu levy

Kun maanalaisen tukirakenteen kellarikerroksen syvyys on 0,2-0,7 m, sitä kutsutaan matalaksi perusteeksi (MLF) ja sillä on minimaalinen rakennusbudjetti. On matalia levyt, pylväät, nauhat. Piles aina upotetaan alle jäätymisen, joten ne kuuluvat oletettujen temppelien luokkaan.

MLF: n lajikkeet

Maan alla käytettävien rakennusten tukirakenteiden tärkein ongelma on maaperän pakkasen turvotus seuraavissa olosuhteissa:

 • korkea savi prosenttiosuus
 • runsaasti kosteutta kyllästämään nämä nuggets
 • maaperän jäädyttäminen, minkä seurauksena eri paikoissa esiintyy epätasaista määrää

Ongelman ratkaisemiseksi käytettiin useita ratkaisuja:

 • kelluva levy - on merkittävä laakeripinta, korkea horisontaalinen jäykkyys, luottavaisesti kestää nousevia voimia
 • ulkopohja jäädyttämällä - eliminoi 100% turvotuksen
 • täyteaineiden täyttö - inertti materiaali, joka on välttämätöntä tangentiaalisten ponnistusten poistamiseksi maaperän laajenemisen aikana ja pyrkii vetämään pohjan pois maasta

Työvoiman intensiteetin vähentämiseksi, laitosten määräaikojen ja rakennusbudjetin osalta luotiin joukko toimenpiteitä kylmän turvotuksen vähentämiseksi tai poistamiseksi kokonaan:

 • ei-metallisia materiaaleja - eivät sisällä saviä, käytetään alla olevassa kerroksessa + sinusien täyttöä
 • seinä, säiliö tai rengasmainen, ei salli maaperän kyllästymistä kostealla
 • eristys - sokea alueet ja eri elementit perustuksesta geotermisen lämmön säilymiseen kaikissa tukirakenteissa ja vierekkäisissä maissa

Huomio: Jos näitä toimenpiteitä noudatetaan, on mahdollista sijoittaa hankkeeseen matala syvyys laatta-, nauha- tai pylväitystyyppiin, kuten asetuksessa SP 22.13330 on esitetty asuntojen perustuksille.

Matalia ja upotettuja rakenteita kutsutaan yleensä matalaksi, jonka pohja on 0,2-0,7 m. Siksi alhaisella savipitoisuudella maaperää ei ole lainkaan tarvetta tyhjentää ja eristää.

MZLF nauha

Pieni tunkeutumisen nauhan perustus on taloudellisesti perusteltu erittäin raskaille seinämateriaaleille. MZLF: n rajoitukset ovat:

 • maaperä, jolla on alhainen vastustuskyky (siltti, turve, hiutale)
 • korkea pohjavesi (alle 1 m nauhan pohjalta)
 • korkeusero yli 1,5 m (rakennuksen vastakkaisten seinien välissä)

Niiden yläpuolella on esivalmistettuja nauhoja yhdestä FBS-lohkon rungosta ja käsivarsinauhasta, oletusarvoisesti monoliittiset rakenteet, joilla on maksimaalinen suorituskyky. Valmistusmenetelmä monoliittinen MZLF seuraava:

 • kun otetaan huomioon kylän "punaiset viivat", akselit suoritetaan, juoksujohtojen köydet venytetään nauhan ulko- / sisäpuolella, jotta asennetaan muotti
 • jokaisen kantavan seinän alapuolella, jonka leveys on enemmän kuin suunnitteluarvo 0,8 metrin etäisyydellä sisäpuolelta, 1,2 m ulkopuolelta, jotta työntekijät voivat päätyä muottiin, sijoittaa seinän kuivatus
 • 40-60 cm: n kaltevien maalien läsnä ollessa kiven kerros korvataan ei-metallisella materiaalilla (murskattu kivi tai hiekka), joka on tiivistetty 10-15 cm: n värähtelevillä kerroksilla
 • alapuolisessa kerroksessa on asennettu kulmia rakennuksen kulmissa, niiden väliin sopivat viemärit
 • Jalkakylttiä, jonka paksuus on 5-10 cm, kaadetaan peruspidottimen päälle estämään sementtihyytelöä imemästä, lasin leveys on myös kaksinkertainen nauhan kokoon verrattuna
 • rulla vedeneristys levitetään jalkaan tai polyetyleeni on juuttunut
 • joka on kiinnitetty ankkureilla (L-muotoinen tai U-muotoinen) kiinnityshöyheniä kantavien seinien konjugaatioissa
 • betoni asetetaan kerroksiksi (40 cm), seos tiivistetään syvän värähtelijän suuttimella

Huomio: Paneelin sisäpinnalle tulee kiinnittää polyeteeniä estämällä sementtihyytelöiden vuotaminen, mikä helpottaa irrottamista. On parempi eristää MZLF ulkopuolelta vedenpitävyyden jälkeen, koska vain tässä tapauksessa muodostuu jatkuva kalvokerros.

Kelluva levy

90%: n mökkihankkeista käytetään matalaa pohjalaattaa. Teknologiaa pidetään kalleimpana, mutta se tarjoaa maanalaisen rakenteen enimmäiskapasiteetin.

Huolimatta siitä, että betonilaatan korkea lujuus on kaksi kerrosta lujittavaa silmätietoa, rasvattomilla mailla on vakavia kuormituksia pakkasesta. Siksi uudistetut versiot kelluvaa laatua ovat suosittuja yksittäisten kehittäjien kanssa:

 • USP - lämmitetty muutos
 • rei'itetyt levyt - jäykistysrivat osoittavat ylöspäin (voit saada täyden perustan) tai alas (pienentää rakenteen keskimmäisen osan paksuutta rakennusbudjetin pienentämiseksi)

Huomio: Laattojen perustusten vähimmäissyvyys on säädetty 40 cm: llä. Tämä yläkerros on runsaasti humusta, joten sen tukirakenteita on kielletty. Orgaaniset aineet rikkoutuvat ilman hapen pääsyä 12 - 36 kuukauden ajan, minkä jälkeen maaperän leviäminen on väistämätöntä.

Pilari MTF

Matala pylväsperusta saa varustaa yksinomaan kuivalla maaperällä, jonka pohjavesi on yli 1,5 metrin päässä pohjasta. On kiellettyä rakentaa rinteille, heiluttaen maaperää. Lisäksi pylväillä on pieni vastustuskyky kallistumiseen, joten ne on kytkettävä grillattavaan:

 • puupalkit - "luurankot", puuportaiden talot, talot CIP-paneeleista tai hirsitalon alemman kruunun kiinnityspalkki kiinnitetään ankkureilla betoniin
 • teräsmetallikanava tai I-palkki, joka on hitsattu yläosaan tai kiinnitetty betoniin ankkureilla
 • monoliittinen grillataite - kaadetaan teräsbetonipilarien yli, palkkikehykset on yhdistetty pystysuoraan sijoitettuihin vahvistussauvoihin

Huomio: Pilarivaihtelut, joiden syvyys on jäätymispisteen yläpuolella, vaaditaan toimenpidekokonaisuutta, joka sulkee pois turvotusrenkaan tai seinän tyhjennyksen, alapuolisen kerroksen + täyttöjätteet / hiekka reikien akseleista.

Erotustekniikka

Matala perustus on rakennettu paljon nopeammin kuin syvä pohja. Rakennustalousarvio on pienentynyt, mutta säilyttäminen talvella ilman kuormaa ei ole toivottavaa.

Merkintä ja kaivaus

Tyypistä riippuen matala perustus määritellään eri tavoin:

 • kelluva laatta on muotoiltu yhdellä johtoa pitkin muotin ulkokehää
 • pylväisiin ja nauhoihin MZLF on hihnan kaksi jousia venytetään sisempi / ulompi muottisuojus

Orava laskeutuu vain levylle, kaivanto on järkevämpää nauhalle, sarakkeet, joilla on harvinainen järjestelyvaihe. Jos rakennuksen painosta laskettu yhdistetty kuorma on pieni, pilareille erilliset kaivokset irtoavat.

Huomio: Joka tapauksessa pääsy betonirakenteiden pintoihin vedenpitäviksi on välttämätöntä. Siksi maanalainen muototekniikka on väärä

Viemäröinti ja vuodevaatteet

Hiekka / roska-pohja-pad korvaa edellisessä vaiheessa poistetun hedelmällisen maaperän kerroksen. Taustalla olevan kerroksen paksuus on 40 - 80 cm, riippuen alueen geologiasta, esiasetetuista kuormista asunnosta.

Viemäröinti on upotettu tähän kerrokseen pitkin sokean alueen ulkokehää pohjan pohjan tasolla. Tätä varten mökin kulmiin asennetaan pystysuoria kaivoja, joiden putket ovat rei'itetty putken yläosassa (180 - 270 astetta) niiden välissä.

Huomaa: Ei-metalliset materiaalit sijoitetaan 10 - 15 cm: n kerroksiin, joista jokainen on värähtelevä levy. Ei ole suositeltavaa päästää hiekkaa veden kanssa, koska se voi johtaa maaperän alemman kerroksen hämärtymiseen, vesiputken muodostamiseen rakentamisen aikana.

Inerttien materiaalien pohjapinon leveyden tulee olla kaksi kertaa suurempi kuin teipin, pilarin koko. Kelluvien levyjen alapuolella kerros kerrotaan 40 - 60 cm ulkona.

Vuoraus vedeneristämällä

Vähärasvaisen betonipinta 5-10 cm tarvitaan vain monoliittisiin rakenteisiin. Jos alhaisen syvyyden nauha, pylväspohja on valmistettu esivalmistetuista raudoitetuista betonielementteistä, ei käytetä jalkaa. Kytkimen avulla voit muodostaa tiivistetyt liitokset vedenpitävästä materiaalista sulkemaan pois alapuolisen kerroksen sementtimaidon ei-metallista materiaalin imeytymistä.

Huomio: Jalustan leveys on yhtä suuri kuin alapuolisen kerroksen koko, eli kaksinkertainen nauha, postin poikkileikkaus.

Vesitiivistykseen käytetään yleensä polyeteenikalvoa (vähintään 15 mikrometriä), joka on liimattu jalustaan ​​tai valssattuja materiaaleja (TechnoNIKOL, hydroglass eristetty lasi), joka on rakennettu betonipinnalle. Reunat vapautetaan myöhemmin markkinoille betonirakenteiden pystysuorilla pinnoilla.

Muotti ja vahvistaminen

Matalapohjaisten mallien vuoksi on käytetty useita muotojen tyyppejä:

 • kelluva levy - suojukset ulkoreunaa tai polystyreeni L-muotoisia lohkoja pitkin
 • MZLF nauha - ulkoinen + sisäinen kansi
 • pylväät - neliö kilpilevyn laajentamista varten ja pystysuorat kilvet pylvääseen

Jokaiselle edellä mainituista vaihtoehdoista käytetään erilaisia ​​vahvistusjärjestelmiä:

 • pilarit ovat ristikko laajenevassa laatassa, pystypalkit pilarin sisällä
 • levy - kaksi ristikkoa, joiden pituus on 8 - 16 mm
 • nauha - runko, joka on tehty vaakasuorista tangoista, yhdistettynä U - tyyppisiin ikeenkiinnikkeisiin

Huomio: Asennus tapahtuu betonirakenteiden sisällä suojakerroksen mukaan. Tangot vedetään 2-7 cm: n etäisyydelle, alaraja asetetaan jalalle muovisuojuksilla.

Betoni ja vedeneristys

Betonin sijoittaminen on tehtävä 40 - 60 cm: n kerroksilla 2 tunnin välein. Siksi on toivottavaa, että kaikki matalat perustukset ovat yhtä aikaa konkreettisia. Käytettävissä olevien betonipintojen vedeneristys suoritetaan lävistämällä, päällystämällä ja liimaamalla materiaaleja 70%: n vahvuusjoukosta.

Huomio: erilliset elementit yhden kellarikerroksessa (kuisti, nauha, jonka veranta lakkaa) erotetaan teknisellä ommelella. Eri käyttökuormat eivät johda seinien, perustusten, tuhoutumiseen, jos jatke katto on riippumaton pääasunnon katosta.

Näin matalat säätiöt eivät aiheuta vaikeuksia yksittäiselle kehittäjälle. Näitä suosituksia on kuitenkin otettava huomioon, jotta rakennuksen mahdollisimman suuri resurssi saadaan mahdollisimman vähäiseksi rakennusbudjetiksi.

Monoliittinen laattasäätiö omilla käsillään

Monista syistä talon rakentamisessa sinun ei tarvitse valita helpointa säätiötä, eikä halvin. Jokaisella paikkakunnalla on oma maaperä, ja rakentamisen suunnitteluvaiheessa tärkein päätös on säätiön valinta. Jos tuuletusaukko on olemassa, seuraukset voivat olla hyvin surullisia. Koska luotettava ja vakaa maaperä ei ole kaikkialla, joskus tarvitaan erityisiä tukityyppejä, joista yksi puhuu tänään.

sisältö:

Matala laattasäätiö

Periaatteessa vain kolme tyyppistä säätiötä käytetään laajalti pääoman rakentamisessa:

 • nauha upotettu;
 • kasa tai pylväs;
 • laattasäätiö.

Etu valinnassa annetaan yhdelle niistä, kun otetaan huomioon säätöön kohdistuvan kuormituksen suuruus sekä maaperän vakaus. Pääsääntöisesti nauhatasema täyttää melkein kaikki olosuhteet, se on yleisin tyyppi. Paalusäätiö on paljon yksinkertaisempi ja halvempi kuin teippi, mutta ei ole järkevää ilman voimakasta grillata, mikä myös maksaa tietyn määrän rahaa. Ja jos lisäämme tähän lämmitys lattiat, sen hinta ei ole paljon pienempi kuin teippi yksi.

Monoliittisen alustan edut

Mutta epävakaalla kentällä ei ole valintaa. Tässä vain monoliittinen laatta voi auttaa. Voit tehdä säätiön itsesi riippumatta sen tyypistä ja monimutkaisuudesta. Ei ole erityisiä ja monimutkaisia ​​operaatioita, joita maallikko ei voinut tehdä. Lisäksi uunissa

 1. Korkea lujuus ja jäykkyys, sopeutumiskyky mille tahansa maaperälle.
 2. Seinien sisäinen sijainti voi olla mikä tahansa. Voit ensin rakentaa säätiön ja suunnitella tilat.
 3. Seinät ovat yksi monoliittinen rakenne lattialla, joka täysin poistaa halkeamien ja kutistumisen.
 4. Voit unohtaa jyrsijät ja hyönteiset - he eivät syö konkreettisia.
 5. Ei tarvitse järjestää kalliita vedenpitäviä ja lattiaeristyksiä.

Niinpä, vaikka sivustosi on maaperässä, sinun ei pitäisi järkyttää, ja jopa tässä tilanteessa voit saada kiistattoman hyötyä.

Kuinka monoliittinen laatta perustetaan

Laattaperusta on melko yksinkertainen. Ainoa asia, joka voi pelotella kehittäjää, on materiaalien määrä. Mutta ei ole minkäänlaista mennä. Jos muita vaihtoehtoja ei ole, niin se on välttämättä välttämätöntä:

 1. Kaivaa kaivo talon ympärillä laitteen matalaa perustusta varten. Kuopan syvyys ei pääsääntöisesti ole yli puolet metriä.
 2. Aseta 20 senttimetrin hiekkalaatikko.
 3. Laita päälle 20 cm: n raunio.
 4. Kaikessa tämän kakun on järjestettävä betonilaatta, jonka paksuus on vähintään 20-30 cm käyttäen raudoitusta.

Betoni vaatimukset monoliittiselle levylle

Tässä ei ole mitään vaikeaa, laitteen tekniikan mukaan tällainen säätiö on jopa yksinkertaisempi kuin nauha, ainoa asia, joka järkyttää, että sinulla ei ole kellarissa ja kellarissa. Mutta siellä on lämmin kerros. Tässä tapauksessa materiaaleille asetetaan erityisiä vaatimuksia, erityisesti betonin on oltava:

 • luokka ei ole alhaisempi kuin M300 vanhalla tavalla, tai B22,5 uudella tavalla;
 • vedenkestävyyskerroin - W8, tämä on minimi;
 • merkin on täytettävä jäätymiskestävyyskerroin F200;
 • betonin liikkuvuus ei voi olla pienempi kuin P3.

Näin on, jos alat täyttää levyt omilla käsillänne. Mutta on mahdollista ottaa laatta valmiiksi, laitoksessa on vahvistettuja betonirakenteita. Mitalin kaksi puolta - tehdaslaatassa on vakaa laatu, mutta sen toimittaminen kohteeseen voi saada hyvän pennin. Ainoa säästämisvaihtoehto voi olla käytetty lattialaatta, joka sijaitsee niin kaukana rakennustyömaalla ja joka soveltuu kaikilta osin.

Monoliittisen alustan laite

Ennen kuin aloitat säätiön rakentamisen, on tarpeen suorittaa tarkka laskelma. Hieno. Siksi sen ei ole tuskin sitä tehdä itse. On erityisesti koulutettuja ihmisiä, jotka suorittavat laskelman kohtuulliseen hintaan, ja säätiö on taattu luotettavaksi. Tämän jälkeen voit aloittaa laitteen perusta useissa vaiheissa:

 1. Merkitään ala alapäässä, puhdista se huolellisesti, poista maaperän yläkerros, taso ja tarkista diagonaalit. Selvitystilan pitäisi olla suurempi kuin talon usean metrin päällä, jotta rakennustyömailla ei olisi täynnä.
 2. Kaivamme kaivoa. Ei ole väliä kuinka se tapahtuu - kaivinkoneella tai kätillä tärkein asia on suunnitella pohja niin, että se on tasainen. Se on helppo tarkistaa lasertasolla tai vain tasolla.
 3. Levitä geotekstilikerros, sitten hiekka tyyny ja kaada se värähtelevällä levyllä tai jyrsimellä.
 4. Asennetaan viemärijärjestelmä, kaikki viestintä ja jätevedet.
 5. Teemme betonituotantoa - 10 cm lasista M100-liuoksella.
 6. Asennuksen jälkeen tehdään vedeneristys ja lämmöneristys valssattujen materiaalien kanssa.
 7. Asenna muottirakenne rakennuksen ympäryksen ympärille.
 8. Asennamme lujitusholkin 12-18 mm: n paksuisilla tankoilla ja ruudukolla, jonka solu on 20x20.
 9. Me täytämme betonilla, ja kun seos kuivuu, poistamme muottipesän.

Näin ollen näiden sääntöjen noudattaminen voi tehdä vankan ja luotettavan perustan kaikentyyppisille rakenteille ongelmatilanteissa.

Laite ja laajuus matala perustus, monoliittinen laatta

Säätiö on osa rakennusta, joka toimii tukena. Rakenteen oikeellisuus kiinnittää suurta huomiota, koska virheet voivat johtaa erittäin vakaviin seurauksiin. On olemassa valtava valikoima erilaisia ​​tyyppejä, kuten upotettu laattaperusta.

Scheme eristys matala pohja.

Säätiötyypit

Kaikki säätiöt voidaan jakaa kolmeen suureen ryhmään:

Jokaisella ryhmällä on oma erityinen tarkoitus ja sitä käytetään tietyissä olosuhteissa.

Esimerkiksi pylväsperiaatteet on järjestetty voimakkaille maaperäille, joilla on suuri kantavuus tapauksissa, joissa itse rakenteella on suhteellisen pieni paino.

Laattapohjalaitteen kaavio.

Kaistaleperusteet on järjestetty raskasrakennustöihin. On sanottava, että tämäntyyppisen keskikokoisen perustan on vain suuri laakerikapasiteetti ja siksi pystyy kestämään useita kerroksia olevia rakennuksia.

Laattojen perustukset suoritetaan pääsääntöisesti monikerroksisille rakennuksille, joissa on suuri massa. Tällaisen valinnan tekijä voi olla myös maaperä, jolla on hyvin alhainen vastuskerroin.

Minun on sanottava, että kaikki perustukset voidaan jakaa kahteen suureen ryhmään:

 • hieman haudattu (tai ei lainkaan haudattu);
 • haudattu.

Kuten ensimmäisessä tapauksessa, jokainen niistä on suunniteltu erityisiin tarkoituksiin.

Löytyneet laattojen perustukset

Kuten jo todettiin, laattojen perustukset suoritetaan tapauksissa, joissa talon massa on suuri. Kuitenkin, kun kyseessä on kallistus ja heikot maaperät, tämä tyyppi sopii parhaiten

Lisäksi hän on tyytyväinen ja niissä tapauksissa, joissa on tarkoitus tehdä pohjakerros, ja mistä tahansa tarkoituksesta. Se voi olla:

 • kellarissa;
 • maanalainen autotalli;
 • virkistyshuone, kuntosali, kotitaloushuone ja niin edelleen.

Jokaisessa näistä tapauksista sukupuoli on tarpeen. Siksi, kun olet tehnyt matala-syvemmän pohjan laatta tyyppi, voit saada valmis huone.

Laitetekniikka

Koko tällaisen tuen järjestäminen näyttää melko yksinkertaiselta. Se koostuu useista vaiheista. Tällainen työ vaatii erittäin tavallista työkalua.

Työkalu ja materiaali

Matalan pohjan järjestelmä.

Laattojen perustamiseksi tarvitaan seuraava työkalu:

 • lapio;
 • säiliöt betonin tai betonisekoittimen sekoittamiseksi;
 • lastalla;
 • tasolla;
 • erityinen laite teräslankaan tai koukkuun;
 • vasara;
 • sledge hammer;
 • erilainen työkalu.

Tarvittavista materiaaleista:

 • laudat muottiin;
 • kynnet;
 • hiekka;
 • sementti;
 • sora tai murskattu kivi;
 • varusteet;
 • teräslanka.

Laitteen vaiheet

Yleensä kaikki tällaisen työn vaiheet voidaan järjestää seuraavassa järjestyksessä:

 • merkitty maasto;
 • maanrakennustöitä tehdään;
 • takana oleva tyyny on järjestetty;
 • puutavara tehdään ja asennetaan;
 • suoritetaan vahvistusvaihe, toisin sanoen valmis- tetaan vahvikeharja;
 • monoliittinen laatta kaadetaan betonilla;
 • vedenpitävyys ja täyttö.

On syytä huomata, että siinä tapauksessa, että suurta taloa varten on matala-asuntopohja, ei ole järkevää kaivaa maata itse lapioilla. Se vie paljon aikaa, vaivaa ja rahaa. Ilman erityistä teknologiaa ei riitä.

Joten, kuten on sanottu, kaikki alkaa merkintävaiheella. Levy on merkitty maahan tappien avulla. Ne asetetaan maahan, mikä merkitsee kaivon reunoja.

Vahvistettu betonilohkojen matala perustuksen rakentava rakenne.

On varauduttava siihen, että kaivetun kaivannon reunat eivät saisi olla samanlaisia ​​kuin kiinteän laattaosan reunat. Koska pohja on matala, on tehtävä järjestely. Jotta työ olisi kätevä suorittaa, kaivaa suuri kuoppaan.

Jos laatta ei ole syvällä, esimerkiksi 25-60 cm, niin muotti voidaan asentaa maanpinnalta. Tässä tapauksessa kuoppa on merkitty kooltaan itse monoliittisen levyn kanssa.

Muita maanrakennustöitä alkaa. Louhinta kaivaa ennalta määritettyjä kokoja, jotka perustuvat yllä mainittuihin olosuhteisiin.

Erikseen on syytä sanoa syvyys, johon matalas syvä pohja on laskettava. Siinä tapauksessa, että rakenne tehdään voimakkaasti jauhettuilla mailla, kirjanmerkin syvyyden pitäisi olla maksimoitu.

Muissa tapauksissa sitä on tarkasteltava määräpaikan perusteella. Jos aiot tehdä pohjakerroksen, syvyys olisi sopiva.

Siinä tapauksessa, että muotti on järjestetty, maa on kaadettava tasaisesti kaikilla neljällä sivulla. Jos ei ole muottirakennetta, on parempi upottaa maaperä 1-2 paikoilla, joten on helpompi poistaa se myöhemmin.

Tämän työn lopussa voit aloittaa taustalla olevan kerroksen valmistuksen. Tyyny voidaan tehdä soraa tai roskaa. Sen on oltava vähintään 25 cm paksu.

Top sora-tyyny ripotella hiekkakerroksella. Tämän kerroksen paksuus on vähintään 10 cm. Hiekkainen tyyny kaadetaan runsaasti veteen niin, että se on tamped.

Muottien asennus tarvittaessa suoritetaan sen jälkeen, kun tyyny on kaadettu.

Puutavara on tehty levyistä. On parasta valita tasainen alusta, niin että niiden välillä ei muodostu aukkoja. Taulut yhdistyvät erillisiin kilpiin. Suojukset on sijoitettu ja kiinnitetty ulkopuolelle tukien kanssa, jotta ne eivät taivuta betonin kaatopaikassa.

Kun olet asentanut muottipesän, voit aloittaa lujitusholkin valmistuksen monoliittisen levyn vahvistamiseksi. Laattojen perustuksiin käytetty vahvistusjärjestelmä on melko yksinkertainen.

Vahvistuskehys koostuu pääsääntöisesti kahdesta tasosta, kahdesta verkosta.

Vahviverkkoihin on neliösolut. Neliön sivu voidaan valita mistä tahansa. Optimaalinen koko on 10-20 cm.

Laitteen kuva matala monoliittinen pohja.

Runkorakenteen valmistuksessa teräsvahvistusosassa 8-12 mm.

Lujitustangot voidaan hitsata yhteen, ja ne voidaan sitoa teräsköyden langalla. Tästä on olemassa erityinen työkalu, joka automaattisesti yhdistää silmukoita. Siinä on yksinkertaisempi ja halvempi koukku.

Ensimmäinen askel on siis tehdä ensimmäinen vahvistusverkosto. Se voidaan tehdä oikein kuopan pohjassa. Vavat pinotaan tiettyyn aikaan. Samalla tavalla asetetaan kohtisuorat sauvat. Sitten ne hitsataan tai sidotaan toisiinsa.

On syytä huomata, että perustuksen kummassakin reunassa vahvistuksen tulisi vetäytyä vähintään 5 cm: n etäisyydeltä.

Sama voidaan sanoa ensimmäisestä poikittaisesta sauvasta. Toisin sanoen pituussuuntaisten sauvojen päistä poikittaisen on oltava vähintään 5 cm: n etäisyydellä.

Kun olet tehnyt ensimmäisen, alemman silmän vahvistuksen, sinun on asennettava pystysuorat kattot. Niiden on oltava niin suuria, että ne sallivat ylemmän lujitushihnan olevan vähintään 5 cm: n syvyydessä. Esimerkiksi jos levyn paksuus on 15 cm, pystysuuntaisten hyppyjen korkeus ei saa olla korkeintaan 10 cm.

On sanottava, että kaiuttimet voidaan kiinnittää samanaikaisesti, kun sauvat kiinnitetään yhteen. Puskurin on sijaittava kennon jokaisessa kulmassa.

Kun pystysuorat hyppykytkimet on asennettu, siirry toisen vahvistusvyön laitteeseen. Se tehdään samalla periaatteella kuin pohja.

Siinä tapauksessa, että pohjakori on paksumpi, vahvistusmenetelmä voi olla erilainen, toisin sanoen vahvistuskammio voi sisältää enemmän vöitä. Kaikissa muissa tapauksissa tällaista järjestelmää pidetään optimaalisena.

Tämän työn jälkeen voit kaataa betonia. Betoni valmistetaan tiettyyn määrään, minkä seurauksena voidaan saada koostumus, joka voi liittyä tiettyyn luokkaan.

Luokan B15 betoni soveltuu täydellisesti yksityisen talon pohjaan. Se valmistetaan klassisen osuuden mukaan, joka on sementtiasteikkoa M500 ja sitä korkeampi:

 • 3 hiekkaa;
 • 1 osa vettä;
 • 1 osa sementtiä;
 • 2 kappaletta.

Jopa kuivaa seosta sekoitetaan hyvin kunnes homogeeninen koostumus. Sen jälkeen vesi lisätään siihen ja sekoitetaan uudelleen. Suuri määrä konkreettisia tarvikkeita on parempi betonisekoittimella.

Betoni kaadetaan, alkaen laattojen kaikista reunoista.

Tämän jälkeen lähes loppuun tehty syvä säätiö jäädytetään.

Ennen betonin kaatamista, puinen muotti on kostutettava runsaalla vedellä, jotta se ei ime kosteutta sementtikoostumuksesta. Pienellä vesimäärällä betoni muuttuu hauraaksi.

Kun pohjalevy on täysin kuiva, voit poistaa muottipesän ja suorittaa vedenpitävyyden.

Laatta haudattu säätiö on aina maan päällä. Siksi vedenpitävyys on otettava kaikesta vastuusta.

Voit käyttää seuraavia eristeitä:

 • pinnoitus tai maalaus;
 • valettu;
 • tunkeutuva.

Voit käyttää ja liittää. Tällainen vedeneristys sisältää seuraavat materiaalit:

Nämä materiaalit joko liimataan levyn seinämiin tai juotetaan puhalluslaitteella.

Vedeneristyskerroksen päättyessä ne alkavat täyttää. Se suoritetaan maaperästä, joka on otettu kuopasta.

Koska upotettu pohja on järjestetty, ei ole tarpeen täyttää tällaista maata uudelleen, ja varsinkin jos on päätetty järjestää laattojen pohja maaperän pudotuksen takia.

Lyhyeksi päätelmiksi

Edellä olevasta on mahdollista korostaa kaikki levyn upotetun pohjan edut:

 • korkea kantavuus, jonka avulla voit hiljaa viimeistellä toisen kerroksen eli kasvattaa rakennuksen massaa ilman pelkoa talon luotaamisesta;
 • Syvennetyn pohjan ansiosta voit järjestää kellarihuoneen, joka on jo suojattu pohjavedestä ja sulavedestä; asianmukaisella vedeneristyksellä, tällaisessa huoneessa oleva ilma ei ole märkä;
 • kyky vastustaa rakenteita siirtäviä sivuttaisia ​​voimia; monin tavoin tätä helpottaa tyyny, joka on itse säätiön alla;
 • suunnittelun yksinkertaisuus.

Syvällä säätiöllä on vain yksi suuri haitta - korkeat kustannukset. Joskus se on noin 30-50% koko rakentamisen kokonaistilastoista.

Minun on sanottava, että tämäntyyppisen tuen lisäksi kustannusten ja henkilöresurssien on oltava korkeat kustannukset, sillä prosessi on erittäin työläs.