Laite matala-pohjainen nauha-pohja

Alhaisten rakennusten klassikko on matala-alusta, jolla on alhainen rakennusbudjetti. Monoliittinen ristikkorakenne mahdollistaa lattioiden lattiat, korkean tilavuuden, sopii kaikkiin seinämateriaaleihin.

Matalapohjainen nauha-asennus vaiheittain

Minkä tahansa säätiön toimintaa monimutkaistaa epätasaiset voimisteluvoimat, maaperän riittämätön laskettu vastustuskyky. Matalimpien syvempien teippaustekniikoiden tekniikka mahdollistui turvotuksen poistamiseksi:

 • peltokasvi korvataan hiekalla, sora, riippuen GWL: n tasosta
 • sokea alue on eristetty leveys 0,6 - 1,2 m
 • rakennuksen kehä on varustettu renkaiden viemäröinnillä
 • juoksujen sinusien täyttö on tehty inertillä materiaaleilla

Ei-metallisista materiaaleista ei ole turvotusta, ylimääräinen kosteus poistuu viemärijärjestelmästä, lämpöeristin säilyttää maaperän geotermisen lämmön. Kaikki työ on parasta tehdä louhinnan vaiheessa rakennusbudjetin pienentämiseksi.

Parametrien laskenta

Matalaa perustusta ei säädetä perusteellisesti vain, jos edellä mainitut toimenpiteet toteutetaan kallistusvoimien kompensoimiseksi. Lasketun luonnoksen on oltava hyväksyttävissä arvoissa, muuten on tarpeen täydentää muotoa tylsistyneillä paaluilla. MZLF: n vakioparametrit antavat 2 - 3-kertaisen laakerikapasiteetin 2-kerroksisille tiilitalleille ullakolla:

 • nauhan leveys - 0,4 m
 • syvyys - 0,4 - 0,7 m
 • korkeus - 0,2 - 0,6 m sokea alueelta
 • hiekka / hiekkalaatikko - 0,4 - 0,8 m erilaisten rakennusstandardien mukaan (riippuu pohjaveden pinnasta, maapähkinästä)

MZLF-nauhalle riittää yleensä kaksi lujitushihnaa ankkuroimalla L-muotoisiin, T-muotoisiin liitäntöihin. Pituussuuntaiset sauvat 8-16 mm, A400-kiinnikkeet ("uratut"), kiinnikkeet, ankkurit sauvoista 6-8 mm sileä А240 vahvistus.

Akselien täysimittainen poisto

Matala perustalohko on vakiintunut. Tukien sijaan on parempi käyttää rätmejä, jotka koostuvat kahdesta terävästä ristikosta, joiden välissä on poikkipalkki. Jos laitat kaikki rätit tasolle, merkitse seinän akseli viivoilla, nauhan sivureunat, johdot voidaan poistaa kaivaustyön aikana ja myöhemmin kiristää muottiin. Ne kuljetetaan MZLF: n (1 - 1,5 m) ympärysmitan yli siten, että niiden alle oleva maa ei murene. Jakamisen yhteydessä on otettava huomioon:

 • rinnakkainen etupinta suhteessa kadulle
 • 3 m etäisyydellä raja-alueelta
 • 5 m etäisyydellä tienpinnan keskiviivasta
 • septisen säiliön poistaminen 4 metrin päähän pohjasta

MZLF: ää ei suositella, kun korkeusero on puolentoista metrin etäisyydellä vierekkäisten seinien välillä. Sivusuuntaiset maaliikkeet ovat liian merkittäviä, tarvitaan kasetin vahvistaminen paaluilla ja pidikkeillä, jotka lisäävät huomattavasti rakennusbudjettia.

ojitus

Vaikka teippi MZLF: n maksimisyvyys saataisiin, kaikki työ voidaan tehdä itsenäisesti. Erikoisvarusteet ovat välttämättömiä ojaille, täällä on mahdollista hallita kaivannossa. Yksittäisen kehittäjän yhteisiä virheitä kaivettaessa ovat:

 • maadoitusmuoto - ei salli vedenpitävyyttä, eristää nauhan sivureunat maahan kaatamisen yhteydessä epätasainen pinta, vetovoimat lisääntyvät
 • nauhan sisäpuolella oleva hedelmällinen kerros ei aiheuta vaaraa lattialle viiveiden kautta, se ei sovellu lattioiden lattialle (rakentaminen sedimentti 6-18 kuukautta orgaanisen aineksen hajoamisesta)

Siksi on suositeltavaa poistaa musta maa koko bajonettikentästä. Louhinnan mitat ovat 1,2 m korkeammat kuin kellari. Tämä etäisyys on välttämätön sokean alueen eristämiseksi. MZLF-nauhan kaivannossa tarvitaan ylimääräisiä kaivantoja, joiden poikkipinta on 30 x 30 cm.

Viemäröintijärjestelmä

Savi maaperä turpoaa yksinomaan, kun pohjavesi kastuu runsaasti. Viemäröinti vähentää pyyntiponnistusta 40 prosentilla ilman lisätoimenpiteitä. Maanalaisen viemäriverkon ääriviivan luominen edellyttää työn loppuun saattamista:

 • asenna maanalainen säiliö (4 metrin päässä säätiön vähimmäismäärästä)
 • luo kaivannossa 4 - 7 asteen kulmakerros
 • pystysuorien kaivojen (putki, jota ei ole liitetty alla tai teollisuustuotteet) pystyttämiseen talon kulmissa
 • (aaltoputket, jotka on rei'itetty rullilla tekstiilikäämityksessä) kaivojen väliin 10 cm: n kerroksessa
 • sulje putken syöttöyksiköt kaivoihin
 • täytä rakenne raunioilla (vähintään 10 cm)

Järjestelmän resurssin lisäämiseksi luonnollisen suodattimen pohjakerros sijoitetaan geotekstiloihin, joiden avulla koko rakenne peitetään ylhäältä jälkijännityksen jälkeen.

Peruskerros

Epäsymmetrisen materiaalin lisääminen kaivannon pohjaan on tarpeen ongelmien ratkaisemiseksi:

 • pohjan tasoitus
 • tyhjennys estää betonin kastumista
 • nostavien voimien poistaminen

Materiaalin valinnassa ei ole erityisiä suosituksia, kehittäjän on otettava huomioon asiantuntijoiden suositukset:

 • hiekka on halvempaa - matala GWL on alijäämän talousarvion versio
 • Murskattu kivi on paljon vakaampi kun märkä - tärkeä korkea GWL taso
 • vedeneristys on asennettu taustalla olevan kerroksen yläpuolelle tai juotokset ovat kaatuneet - ensimmäisessä tapauksessa hiekkaa, joka ei repeä, on suositeltavaa

Erilaisissa sääntelyasiakirjoissa on sama paksuus hiekka-, murskattua kiveä 20-80 cm tai neljä kertaa MZLF-nauhan leveydestä. Käytännössä useammin valitaan paksuus 40 cm, mikä tekee siitä kerroksittain (10 cm) pakollisen tiivistymisen (värähtelevy, tamping, kastuminen vedellä). Kerroksia voidaan vuorotella missä tahansa järjestyksessä ottaen huomioon etäisyys MLF: n pohjasta pohjaveteen.

perusta

Monoliittinen nauhaosasto kaadetaan muottiin, joka on betonin kuivatus alemmalla alapuolella kerroksella, jolla on suuret kuivatusominaisuudet. Yhdessä sementin nestemäisen osan kanssa poistuu, rakentaminen heikkenee. Siksi käytetään seuraavaa tekniikkaa:

 • muottien asennus - korkeus 7 - 15 cm, leveys 20 cm suurempi kuin nauhan koko kussakin suunnassa
 • laattojen valu - laakea betonin laatu B7.5

Jalustan avulla voit vähentää betoni nauhan MZLF: n suojakerrosta (pohjaan) 1,5 - 3 cm: iin ja asettaa sen yläpuolelle vesitiiviin matolle (2-3 kerrosta rainamateriaalia). Säätiön tukipinta kasvaa, rakenteen lujuus, jossa sementtimaito on täysin säilynyt. On kätevää kiinnittää muottipinnat levyn päälle, on mahdollista lisäksi merkitä akseleita. Muovisuojukset eivät pääse kaatumaan kehysten asennuksen aikana.

vahvistaminen

Kun MZLF on korkeudeltaan 70 cm (yhdessä kellariosaston kanssa), on epämiellyttävää sijoittaa lujitushäkkejä muottipesän sisäpuolelle. Siksi nauha vahvistetaan ensin, jolloin suojat asennetaan kehysten ympärille. Teokset valmistetaan vaiheittain:

 • rungon sitominen - pitkittäisvaijerit on yhdistetty suorakulmaisilla kiinnittimillä oleviin tai ankkureihin liitettyihin lankaohjoihin
 • kaverit - kehykset asetetaan suorille osille lähellä kulmia, T-muotoisten seinien tukien avulla ja ankkuroidaan sitten U-muotoisilla L-muotoisilla elementeillä

Ihanteellinen vaihtoehto on taivuttaa 90 asteen palkki, laukaista vierekkäiseen seinään ja telakointi päällekkäin seuraavan palkin kanssa. Viereinen sauva samassa rivissä päinvastoin käynnistetään toisesta seinämästä niin, että nivelet sijaitsevat vähintään 60-80 cm: n etäisyydellä. Pohjapuolen suojaavat kerrokset luodaan polymeerisillä osilla, jotka on sijoitettu sauvoihin 0,7 - 1 m: n jaksolla. Yhden seinän tankoja, jotka on sijoitettu toisen tangon kulmiin ilman taipumista, katsotaan lujitushihnan keskeytykseksi myös hitsauksen yhteydessä.

Pitkittäiset sauvat on valmistettu A400-lujasta, jonka jakso on 8 - 16 mm. Ankkurit, poikittaiset pystysuorat tankoja, kiristimet sujuisista 6 - 8 mm: n A240-liittimistä.

muotti

Ei ole suositeltavaa täyttää maata pohjan maanalaisessa osassa seuraavista syistä:

 • ulkoreunat osoittautuvat epätasaisiksi, tangentiaaliset kallistusvoimat kasvavat, pyrkivät vetämään LSF: n pinnalle
 • nauhan pinnat jätetään ilman vedenpitävyyttä, betoni menee kosteaksi, se murtuu, kun se jäätyy, raudoitus altistuu korroosiolle

Siksi MZLF: n matalissa syvyydessä on suositeltavaa asentaa muottipaneelit hihnan koko pituuteen 7 cm varastossa. Kun asennat suojuksen yläreunan suunnittelumerkin yläpuolelle, betonilla ei taipuisaa ulospääsyä vibrokompaation ja tasoituksen aikana.

Säätiön korkeudesta riippuen muottipaneelit on valmistettu leikkuulaudoista tai vanerista. Tämä mahdollistaa puun käytön strippauksen jälkeen valmistuksen osissa, katto.

Maanalainen (maanpinnan alapuolella) ei tarvita MZLF-nauhan tuuletusaukkoja. Jos palkkeja käytetään päällekkäisyyksiin, putket on asennettava muottipaneeleihin. Kokonaistuotannon pinta-alan on oltava noin 1/400 perusosan koosta.

betonointi

Seoksen asettaminen muottiin tehdään kerroksittain yhteen suuntaan. Kerroksen paksuus riippuu sisäisen värähtelijän suuttimen koosta, jota käytetään tiivistämiseen. Suurten murskattujen kivien puuttuminen, ilmakuplat pinnalla, sementtihyytelön läsnäolo osoittaa tavanomaisen tampingin laadun.

Betonipurkaus 1-1,5 m: n korkeudelta on kielletty, muottien sisällä olevat halkeamat ovat yli 2 mm. MZLF: lle on ominaista pienet työmäärät, joiden avulla voit täyttää nauhan vastaanottoa varten. Jos vaiheittainen betonisuunnittelu on suunniteltu, pystysuorat väliseinät asennetaan suorien osien keskiosaan. Kaaduttua ensimmäiset kolme päivää vaativat märkäpuristusta (sahanpuru, joka on jatkuvasti kastunut vedellä) tai kasteluun.

Suojaus MZLF kosteudelta, maaperästä

Kasauksen jälkeen betonirakenteet on suojattu kosteudelta, turvotusta useilla tavoilla:

 • vedeneristys - pohjan käsittely läpäiseviin yhdisteisiin, pohjamaaleihin, mastoaineisiin, valssattujen materiaalien liimaukseen
 • pystysuora eristys - vähentää lämpöhäviöitä, vedeneristysvastus vedeneristysvoimasta, vaurioituminen täytön aikana, lämpöpiirin siirtyminen kastepisteen ulkopuolelle tavanomaisen kellarin toiminnassa
 • vaakasuora eristys - vierekkäisten maaperän suojaus jäätymiseltä säästämällä geotermistä lämpöä

Tehokkaimmat ovat irtotavarana tai monimutkainen vedeneristys. Ensimmäisessä tapauksessa betonia muokataan erityisillä lisäaineilla, kun sitä vaivataan tai kyllästetään Penetronilla vettähylkivien ominaisuuksien aikaansaamiseksi. Toisessa suoritusmuodossa betonirakenteita käsitellään alustalla, joka on päällystetty mastiksella, joka on liimattu kalvoilla, rullaimella, membraanimateriaaleilla.

Näiden suositusten avulla voit rakentaa MZLF: n itsenäisesti. Mikä tahansa tekniikan loukkaaminen, toimintojen järjestys aiheuttaa operatiivisen resurssin vähenemistä.

Matalan syvyyden kaistaleen laskeminen ja kaatoaminen

Puutavaran tai tiilitalojen matalaa rakennusta varten sekä ilmastoidusta betonista ja vaahtobetonista valmistetuista rakennuksista käytetään useimmiten nauha-matalaa pohjaa (MF). Tällainen säätiö yhdistää haudatun ja haudatun rakenteen edut, mutta sen kustannukset ovat paljon pienemmät.

Jotta määriteltäisiin matalan syvyyden perusteet ja sen itsekokoonpanon menetelmät, huomioidaan sen ominaisuudet, edut ja haitat.

Ominaisuudet MZLF

Vakiomalliselle pohjalle on tarpeen kaivaa kaivo, jonka syvyys on maaperän jäädytyksen tasoa alhaisempi. Jos asut alueelle, jolle on ominaista kova talvi, tällaisen kaivannon syvyys voi nousta 1,5 metriä, joten sinun on käytettävä raskaita rakennustarvikkeita rakentamisen aikana.

Jos pidämme laitetta matalassa nauhassa, se edustaa talon kaikkien laakerin seinämien ympäröimää pohjaa. Sen syvyys on harvoin yli 50 cm.

Tämäntyyppisten rakenteiden muiden etujen joukossa on syytä korostaa:

 • Mahdollisuus rakentaa kaistaleen pohja hiutaloituun betoniin, vaahtobetoniin ja muihin kevyisiin materiaaleihin ilman kaivukoneen ja sekoittimen käyttöä.
 • Vähemmän rakennusmateriaalia ja pienempi työvoimakustannus.
 • Erittäin lujat rakenteet.
 • Laaja valikoima materiaaleja ja niiden asennustapoja. Voit esimerkiksi luoda kiinteän monoliittisen perustan, kaataa pohjan betonilla tai tehdä monimutkaisemmasta tiilarakenteesta.

Myös MZLF: n ansiosta voit lämmittää kellarissa lämpimän lämpöä.

Tällaisen kevytpohjan haittojen joukossa on syytä huomata, että matala-alustaan ​​perustuvassa pohjalla ei ole riittävästi voimaa. Tosiasia on, että kausien muutoksen aikana tämä maaperä putoaa ja nousee, mikä puolestaan ​​voi johtaa matalan syvän nauhan muodonmuutokseen. Tämä ongelma kuitenkin ratkaistaan ​​vedenpoistokerroksen ja hiekan täytön avulla, mikä vähentää huomattavasti kuormaa maasta.

Se on tärkeää! MZLF: ää ei saa sijoittaa jäädytettyyn maahan eikä jättää talvella purkautumaan. Pohjan täyttäminen olisi suoritettava lyhyessä ajassa ennen pakkasen alkamista.

Lisätietoja MZLF: stä tarkastellaan videota:

Saadaksesi matalimman perustuksen omilla kädillä, sinun on ensin arvioitava alueellaan vallitseva maaperä.

Maaperän koostumuksen ja maaperän arviointi

Maaperän tyypin määrittämiseksi ei ole välttämätöntä tilata kallis palvelua alueen geologian tutkimiseen, riittää käyttämään "vanhanaikaista" menetelmää. Tee näin kaivaa reikiä useissa kohdissa, vie pieni maa kädessäsi ja yritä rullata sen palloon. jos:

 • Pallo kääritään tiukasti, ja sen sakeus muistuttaa muovailua, niin se on savimaata.
 • Napsauttamalla palloa näkyi halkeamia - löysä.
 • Pallo kaatui, se on hiekkomaista.
 • Roll pallo ei toimi ollenkaan, niin edessäsi on hiekkaa.

Kullekin yksilölle on tarpeen laskea haluttu resistanssi kg / cm2: na. Tämä on välttämätöntä säätiön laakakapasiteetin määrittämiseksi. SP 22.13330: n mukaan seuraavat arvot:

 • liemi - 1,8 - 2,8;
 • hiekkasauma - 2-3;
 • kasteltu savi - 1-2;
 • muovi savi - 2-3;
 • keskikokoinen savi - 3-5;
 • tiheä savi - 4-6;
 • sora hiekalla - 5;
 • hiekka eri fraktioista - 3-5;
 • märkä hiekka - 2-3.

Maaperän koostumuksen arvioinnin jälkeen on tarpeen laskea rakennusmateriaalin rakenne ja määrä.

Laske MZLF

Jos haluat tehdä matalasta perustusnauhasta oman kätesi, on määritettävä perustan tyyppi ja sen mitat. Oletetaan, että aiomme rakentaa pohjan, jonka pinta-ala on 15 m 2, leveys 5,5 m ja pituus 6,5 m, 4 vaakasuoraa riviä ja 2 pystysuoraa.

Tämän perusteella saamme seuraavan mallinäytön, tulevaisuuden perustavanlaatuisen perustan.

Tällaisen rakenteen vuoksi:

 • 402 m lujitetta (120 m horisontaalisille riville, 192 m pystysuoralle ja 90 m liitospuille);
 • 2,02 "kuutiota" puutavaraa varten;
 • 153 pussia sementtiä (50 kg kussakin);
 • 19 100 kg hiekkaa;
 • 27 550 kg raunioita.

Tämä on esimerkki vakiomuotoisesta MZLF: stä, korkeus 1 600 mm. Syvyyslaskenta tehdään seuraavien parametrien mukaan:

 • 0,4 m, jos pohja on suojattu kohoavilta mailta;
 • 0,45 m pohjaveden hiekasta,
 • 0,5 m, jos savi maaperä vallitsee 1 m: n jäädytystasolla;
 • 0,75, jos jäädytysmerkki saavuttaa 1,5 m;
 • 1 m maissa, joiden jäätymissyvyys on 2,5 m.

Lisäksi kiinnität huomiota muun tyyppisiin säätiöihin.

Matalan pohjamallin tyypit

Seuraavassa taulukossa on useita erilaisia ​​MZLF-tyyppejä.

Tämän luokittelun perusteella pidämme suosituksia tietyn rakenteen tyypin valitsemisesta:

 • Kun lämmitetyt rakennukset rakennetaan kevyestä tiilestä tai ilmastetusta betonista valmistetuilla seinillä, on suositeltavaa keskittyä seuraaviin indikaattoreihin:
 • Kuumennetuille runkopuille, joissa on parkettilattiat, suositellaan:
 • Kuumentamattomien hirsirakennusten osalta:

Teoreettisten laskelmien jälkeen voit siirtyä suoraan säätiön rakentamiseen.

Shallow Ribbon Foundation Building

Jos haluat rakentaa ei-maanalainen nauha-säätiön omilla käsilläsi, sinun on suoritettava seuraavat työvaiheet:

Kaivannon valmistelu

Ennen kuin teet matala-teipin pohjan, poista maaperän yläosa, joka on varattu rakennusta varten ja pohjan layout. Tee näin puiset panokset ja nailonkierteet ja mittaa kulmat. Sen jälkeen tarkista seinien välinen etäisyys projektin kanssa ja kaivaa kaivanto, noin 70 cm korkea ja 30 cm leveä.

Varmista, että kaivon seinät pysyvät pystysuorassa ja pohjatasossa. Seuraavassa vaiheessa on välttämätöntä peittää kaivanto geotekstiileillä, jotka estävät hiekkavyöhykkeen sekoittamisen.

Tämän jälkeen karkeaa hiekkaa kaadetaan kaivannon pohjalle (älä käytä hienoa hiekkaa) tai hiekka- ja raunioyhdistelmää, 10-15 cm korkea. Taaksepullotus tulee tehdä kerroksittain kostuttamalla ja tiivistämällä jokaisen seuraavan kerroksen. Hiekkalaatan lopullinen korkeus riippuu maaperätyypistä. On suositeltavaa sijoittaa lämmitin (esim. Kateaineisto) valmistetun vedeneristyskerroksen päälle, joten teet matalan liuskan pohjan eristyksen.

muotti

Eristekerroksen päälle asennetaan muovipinta, jossa on leikattuja levyjä, laminoitua vaneria tai OSB. On parasta tehdä irrotettava muotti, kiinnittää sen seinät tasoituskerroilla 0,5-1 metrin välein.

Muotoon takaosassa on merkki betoniliuoksen kaatamisen tasosta.

vahvistaminen

Aseta lujitustangot muottipesään, leikkaamalla sauvat saumojen mittojen mukaan sekä poikittaissuunnassa että pitkittäisleikkauksessa. Suorakappaleet on kiinnitettävä kulmiin ja seinäliitoksiin vahvistuskotelon lujuuden ja kestävyyden lisäämiseksi.

Ei ole suositeltavaa hitsata saumoja, sillä nivelissä syntyy korroosiota.

Hyödyllisiä! Jos säätiön korkeus on yli 30 cm, tarvitset useita kerroksia.

Lisätietoja vahvistamisesta MZLF tarkastelee videota:

täyttää

Voit täyttää säätiön, voit ostaa valmiita sementti-hiekka seos tai tehdä se itse:

Matala syvyys perustukset matalan rakennuksen

Neuvostoliiton alueella karkottavat maaperät ovat laajalle levinnyttä. Näihin kuuluvat savi, pilvet, hiekkasauma, silty ja hieno hiekka. Tietyllä kosteudellisuudella nämä talvet, jotka jäätyvät talvella, lisää tilavuutta, mikä johtaa maakerrosten nousuun sen jäätymisen syvyydessä. Tällaisissa maissa olevat sääteet ovat myös koholla, jos niihin kohdistuvat kuormat eivät tasapainota turvotuksen voimia. Koska maanmuodostuksen muodonmuutokset ovat pääsääntöisesti epätasaisia, on epätasaista perustusten nostoa, joka kertyy ajan mittaan. Tämän seurauksena rakennusten ja rakenteiden yläpuoliset perustusrakenteet ovat luvattomia muodonmuutoksia ja romahtamista. Kevytrakenteet, joihin kuuluvat useimmat pienimuotoiset maaseudun rakennukset, ovat erityisen alttiita maanmuotoilun muodonmuutoksille.

Peruselementtien yhteistoiminnan varmistamiseksi jälkimmäiset ovat kiinteästi toisiinsa yhteydessä.

Vaikka matalan perustan laajuus muilla maaperään liittyvillä olosuhteilla on muodollisesti näiden standardien ulkopuolelle, on tarkoituksenmukaista antaa joitain suosituksia tällaisten säätiöiden käytöstä matalien rakennusten rakentamisessa maamme tavallisimmilla mailla.

1. Yleiset säännökset

1.1. Nämä osastojen rakennuskoodit on tarkoitettu yksikerroksisten ja kaksikerroksisten maaseudun rakennusten (asunto-, kulttuuri-, asuinrakennusten, maatalouden alkutuotannon ja apuvälineiden tuotantoon) matalapalkkaisten perustusten suunnitteluun, jotka on rakennettu kalteville maille, joiden pakastussyvyys on enintään 1,7 m. asiaa koskevien unionin kaikkiin sääntelyasiakirjoihin.

1.2. Kun valitaan laitoksia, joiden rakennukset ovat matalat perustukset, etusijalle olisi asetettava alueet, joilla on homogeeninen maaperä, sekä pohjan suunnitellun kausiluonteisen jäädytetyn kerroksen osan suunnitelma ja syvyys.

1.3. Laskeutuvien maametallien rakentamien rakennusten laskeminen tehdään muodonmuutoksilla. Pohjapohjan alapuolisen maaperän pakkastamisen aiheuttamat perusmuodot eivät saa ylittää raja-muodonmuutoksia, jotka riippuvat rakennusten rakenteellisista ominaisuuksista. Matalan pohjan perustan laskemista varten on näiden standardien lisäksi tarpeen noudattaa SNiP 2.02.01-83: n vaatimuksia rakennusten ja rakenteiden perustusten suunnittelussa.

1.4. Perusteita ja säätiöitä suunniteltaessa on tärkeää suunnitella rakennusten ja rakenteiden muodonmuutosten vähentämiseen tähtääviä toimenpiteitä (suunnittelu ja maanparannus, rakentaminen ja rakentaminen, lämpökemikaalit).

2. MAHDOLLISUUDEN ARVIOINTI

2.1. Puhallusmaalien aste on jaettu viiteen ryhmään (taulukko 1). Silty-save-maaperän yhdentäminen yhteen ryhmään tai toiseen arvioidaan kaavan mukaisella parametrilla


missä lasketaan maanjäristysjäähdytyskerrokseen lasketun talvikauden kosteus, joka on liitteen 1 mukaisesti määritetty murto-osa;


Silty-savi-maaperän luokittelu kallistusasteen mukaan

Nauha on hienojakoinen pohja osassa

Laite matala-pohjainen nauha-pohja

Alhaisten rakennusten klassikko on matala-alusta, jolla on alhainen rakennusbudjetti. Monoliittinen ristikkorakenne mahdollistaa lattioiden lattiat, korkean tilavuuden, sopii kaikkiin seinämateriaaleihin.

Matalapohjainen nauha-asennus vaiheittain

Minkä tahansa säätiön toimintaa monimutkaistaa epätasaiset voimisteluvoimat, maaperän riittämätön laskettu vastustuskyky. Matalimpien syvempien teippaustekniikoiden tekniikka mahdollistui turvotuksen poistamiseksi:

 • peltokasvi korvataan hiekalla, sora, riippuen GWL: n tasosta
 • sokea alue on eristetty leveys 0,6 - 1,2 m
 • rakennuksen kehä on varustettu renkaiden viemäröinnillä
 • juoksujen sinusien täyttö on tehty inertillä materiaaleilla

Ei-metallisista materiaaleista ei ole turvotusta, ylimääräinen kosteus poistuu viemärijärjestelmästä, lämpöeristin säilyttää maaperän geotermisen lämmön. Kaikki työ on parasta tehdä louhinnan vaiheessa rakennusbudjetin pienentämiseksi.

Parametrien laskenta

Matalaa perustusta ei säädetä perusteellisesti vain, jos edellä mainitut toimenpiteet toteutetaan kallistusvoimien kompensoimiseksi. Lasketun luonnoksen on oltava hyväksyttävissä arvoissa, muuten on tarpeen täydentää muotoa tylsistyneillä paaluilla. MZLF: n vakioparametrit antavat 2 - 3-kertaisen laakerikapasiteetin 2-kerroksisille tiilitalleille ullakolla:

 • nauhan leveys - 0,4 m
 • syvyys - 0,4 - 0,7 m
 • korkeus - 0,2 - 0,6 m sokea alueelta
 • hiekka / hiekkalaatikko - 0,4 - 0,8 m erilaisten rakennusstandardien mukaan (riippuu pohjaveden pinnasta, maapähkinästä)

MZLF-nauhalle riittää yleensä kaksi lujitushihnaa ankkuroimalla L-muotoisiin, T-muotoisiin liitäntöihin. Pituussuuntaiset sauvat 8-16 mm, A400-kiinnikkeet ("uratut"), kiinnikkeet, ankkurit sauvoista 6-8 mm sileä А240 vahvistus.

Akselien täysimittainen poisto

Matala perustalohko on vakiintunut. Tukien sijaan on parempi käyttää rätmejä, jotka koostuvat kahdesta terävästä ristikosta, joiden välissä on poikkipalkki. Jos laitat kaikki rätit tasolle, merkitse seinän akseli viivoilla, nauhan sivureunat, johdot voidaan poistaa kaivaustyön aikana ja myöhemmin kiristää muottiin. Ne kuljetetaan MZLF: n (1 - 1,5 m) ympärysmitan yli siten, että niiden alle oleva maa ei murene. Jakamisen yhteydessä on otettava huomioon:

 • rinnakkainen etupinta suhteessa kadulle
 • 3 m etäisyydellä raja-alueelta
 • 5 m etäisyydellä tienpinnan keskiviivasta
 • septisen säiliön poistaminen 4 metrin päähän pohjasta

MZLF: ää ei suositella, kun korkeusero on puolentoista metrin etäisyydellä vierekkäisten seinien välillä. Sivusuuntaiset maaliikkeet ovat liian merkittäviä, tarvitaan kasetin vahvistaminen paaluilla ja pidikkeillä, jotka lisäävät huomattavasti rakennusbudjettia.

ojitus

Vaikka teippi MZLF: n maksimisyvyys saataisiin, kaikki työ voidaan tehdä itsenäisesti. Erikoisvarusteet ovat välttämättömiä ojaille, täällä on mahdollista hallita kaivannossa. Yksittäisen kehittäjän yhteisiä virheitä kaivettaessa ovat:

 • maadoitusmuoto - ei salli vedenpitävyyttä, eristää nauhan sivureunat maahan kaatamisen yhteydessä epätasainen pinta, vetovoimat lisääntyvät
 • nauhan sisäpuolella oleva hedelmällinen kerros ei aiheuta vaaraa lattialle viiveiden kautta, se ei sovellu lattioiden lattialle (rakentaminen sedimentti 6-18 kuukautta orgaanisen aineksen hajoamisesta)

Siksi on suositeltavaa poistaa musta maa koko bajonettikentästä. Louhinnan mitat ovat 1,2 m korkeammat kuin kellari. Tämä etäisyys on välttämätön sokean alueen eristämiseksi. MZLF-nauhan kaivannossa tarvitaan ylimääräisiä kaivantoja, joiden poikkipinta on 30 x 30 cm.

Viemäröintijärjestelmä

Savi maaperä turpoaa yksinomaan, kun pohjavesi kastuu runsaasti. Viemäröinti vähentää pyyntiponnistusta 40 prosentilla ilman lisätoimenpiteitä. Maanalaisen viemäriverkon ääriviivan luominen edellyttää työn loppuun saattamista:

 • asenna maanalainen säiliö (4 metrin päässä säätiön vähimmäismäärästä)
 • luo kaivannossa 4 - 7 asteen kulmakerros
 • pystysuorien kaivojen (putki, jota ei ole liitetty alla tai teollisuustuotteet) pystyttämiseen talon kulmissa
 • (aaltoputket, jotka on rei'itetty rullilla tekstiilikäämityksessä) kaivojen väliin 10 cm: n kerroksessa
 • sulje putken syöttöyksiköt kaivoihin
 • täytä rakenne raunioilla (vähintään 10 cm)

Järjestelmän resurssin lisäämiseksi luonnollisen suodattimen pohjakerros sijoitetaan geotekstiloihin, joiden avulla koko rakenne peitetään ylhäältä jälkijännityksen jälkeen.

Peruskerros

Epäsymmetrisen materiaalin lisääminen kaivannon pohjaan on tarpeen ongelmien ratkaisemiseksi:

 • pohjan tasoitus
 • tyhjennys estää betonin kastumista
 • nostavien voimien poistaminen

Materiaalin valinnassa ei ole erityisiä suosituksia, kehittäjän on otettava huomioon asiantuntijoiden suositukset:

 • hiekka on halvempaa - matala GWL on alijäämän talousarvion versio
 • Murskattu kivi on paljon vakaampi kun märkä - tärkeä korkea GWL taso
 • vedeneristys on asennettu taustalla olevan kerroksen yläpuolelle tai juotokset ovat kaatuneet - ensimmäisessä tapauksessa hiekkaa, joka ei repeä, on suositeltavaa

Erilaisissa sääntelyasiakirjoissa on sama paksuus hiekka-, murskattua kiveä 20-80 cm tai neljä kertaa MZLF-nauhan leveydestä. Käytännössä useammin valitaan paksuus 40 cm, mikä tekee siitä kerroksittain (10 cm) pakollisen tiivistymisen (värähtelevy, tamping, kastuminen vedellä). Kerroksia voidaan vuorotella missä tahansa järjestyksessä ottaen huomioon etäisyys MLF: n pohjasta pohjaveteen.

perusta

Monoliittinen nauhaosasto kaadetaan muottiin, joka on betonin kuivatus alemmalla alapuolella kerroksella, jolla on suuret kuivatusominaisuudet. Yhdessä sementin nestemäisen osan kanssa poistuu, rakentaminen heikkenee. Siksi käytetään seuraavaa tekniikkaa:

 • muottien asennus - korkeus 7 - 15 cm, leveys 20 cm suurempi kuin nauhan koko kussakin suunnassa
 • laattojen valu - laakea betonin laatu B7.5

Jalustan avulla voit vähentää betoni nauhan MZLF: n suojakerrosta (pohjaan) 1,5 - 3 cm: iin ja asettaa sen yläpuolelle vesitiiviin matolle (2-3 kerrosta rainamateriaalia). Säätiön tukipinta kasvaa, rakenteen lujuus, jossa sementtimaito on täysin säilynyt. On kätevää kiinnittää muottipinnat levyn päälle, on mahdollista lisäksi merkitä akseleita. Muovisuojukset eivät pääse kaatumaan kehysten asennuksen aikana.

vahvistaminen

Kun MZLF on korkeudeltaan 70 cm (yhdessä kellariosaston kanssa), on epämiellyttävää sijoittaa lujitushäkkejä muottipesän sisäpuolelle. Siksi nauha vahvistetaan ensin, jolloin suojat asennetaan kehysten ympärille. Teokset valmistetaan vaiheittain:

 • rungon sitominen - pitkittäisvaijerit on yhdistetty suorakulmaisilla kiinnittimillä oleviin tai ankkureihin liitettyihin lankaohjoihin
 • kaverit - kehykset asetetaan suorille osille lähellä kulmia, T-muotoisten seinien tukien avulla ja ankkuroidaan sitten U-muotoisilla L-muotoisilla elementeillä

Ihanteellinen vaihtoehto on taivuttaa 90 asteen palkki, laukaista vierekkäiseen seinään ja telakointi päällekkäin seuraavan palkin kanssa. Viereinen sauva samassa rivissä päinvastoin käynnistetään toisesta seinämästä niin, että nivelet sijaitsevat vähintään 60-80 cm: n etäisyydellä. Pohjapuolen suojaavat kerrokset luodaan polymeerisillä osilla, jotka on sijoitettu sauvoihin 0,7 - 1 m: n jaksolla. Yhden seinän tankoja, jotka on sijoitettu toisen tangon kulmiin ilman taipumista, katsotaan lujitushihnan keskeytykseksi myös hitsauksen yhteydessä.

Pitkittäiset sauvat on valmistettu A400-lujasta, jonka jakso on 8 - 16 mm. Ankkurit, poikittaiset pystysuorat tankoja, kiristimet sujuisista 6 - 8 mm: n A240-liittimistä.

Ei ole suositeltavaa täyttää maata pohjan maanalaisessa osassa seuraavista syistä:

 • ulkoreunat osoittautuvat epätasaisiksi, tangentiaaliset kallistusvoimat kasvavat, pyrkivät vetämään LSF: n pinnalle
 • nauhan pinnat jätetään ilman vedenpitävyyttä, betoni menee kosteaksi, se murtuu, kun se jäätyy, raudoitus altistuu korroosiolle

Siksi MZLF: n matalissa syvyydessä on suositeltavaa asentaa muottipaneelit hihnan koko pituuteen 7 cm varastossa. Kun asennat suojuksen yläreunan suunnittelumerkin yläpuolelle, betonilla ei taipuisaa ulospääsyä vibrokompaation ja tasoituksen aikana.

Säätiön korkeudesta riippuen muottipaneelit on valmistettu leikkuulaudoista tai vanerista. Tämä mahdollistaa puun käytön strippauksen jälkeen valmistuksen osissa, katto.

Maanalainen (maanpinnan alapuolella) ei tarvita MZLF-nauhan tuuletusaukkoja. Jos palkkeja käytetään päällekkäisyyksiin, putket on asennettava muottipaneeleihin. Kokonaistuotannon pinta-alan on oltava noin 1/400 perusosan koosta.

betonointi

Seoksen asettaminen muottiin tehdään kerroksittain yhteen suuntaan. Kerroksen paksuus riippuu sisäisen värähtelijän suuttimen koosta, jota käytetään tiivistämiseen. Suurten murskattujen kivien puuttuminen, ilmakuplat pinnalla, sementtihyytelön läsnäolo osoittaa tavanomaisen tampingin laadun.

Betonipurkaus 1-1,5 m: n korkeudelta on kielletty, muottien sisällä olevat halkeamat ovat yli 2 mm. MZLF: lle on ominaista pienet työmäärät, joiden avulla voit täyttää nauhan vastaanottoa varten. Jos vaiheittainen betonisuunnittelu on suunniteltu, pystysuorat väliseinät asennetaan suorien osien keskiosaan. Kaaduttua ensimmäiset kolme päivää vaativat märkäpuristusta (sahanpuru, joka on jatkuvasti kastunut vedellä) tai kasteluun.

Suojaus MZLF kosteudelta, maaperästä

Kasauksen jälkeen betonirakenteet on suojattu kosteudelta, turvotusta useilla tavoilla:

 • vedeneristys - pohjan käsittely läpäiseviin yhdisteisiin, pohjamaaleihin, mastoaineisiin, valssattujen materiaalien liimaukseen
 • pystysuora eristys - vähentää lämpöhäviöitä, vedeneristysvastus vedeneristysvoimasta, vaurioituminen täytön aikana, lämpöpiirin siirtyminen kastepisteen ulkopuolelle tavanomaisen kellarin toiminnassa
 • vaakasuora eristys - vierekkäisten maaperän suojaus jäätymiseltä säästämällä geotermistä lämpöä

Tehokkaimmat ovat irtotavarana tai monimutkainen vedeneristys. Ensimmäisessä tapauksessa betonia muokataan erityisillä lisäaineilla, kun sitä vaivataan tai kyllästetään Penetronilla vettähylkivien ominaisuuksien aikaansaamiseksi. Toisessa suoritusmuodossa betonirakenteita käsitellään alustalla, joka on päällystetty mastiksella, joka on liimattu kalvoilla, rullaimella, membraanimateriaaleilla.

Näiden suositusten avulla voit rakentaa MZLF: n itsenäisesti. Mikä tahansa tekniikan loukkaaminen, toimintojen järjestys aiheuttaa operatiivisen resurssin vähenemistä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Tallenna navigointi

Matala säätiö omilla käsillä: maanrakennus, erityinen tyyny valmisteluun ja kaatamiseen, suoja kylmältä

Mikä tahansa pääoman rakentaminen, aluksi sinun on tehtävä työ säätiön valmistuksessa. Nykyään on olemassa runsaasti erilaisia ​​tämän tyyppisiä rakenteita, joista kullakin on tiettyjä ominaisuuksia ja käyttöolosuhteita.

Samaan aikaan on paljon helpompi luoda tällainen näkymä matalinauha-alustana omilla kädilläsi, ja sitä käytetään usein pieniin yksityisiin taloihin.

Visuaalinen apu, joka edustaa SNiP: n mukaista syväpohjaista nauha-pohjaa lukuisissa eri versioissa

Tuotanto ja soveltamisala

Käytä hiilihapollisen betonin taloa varten matala syvyysnauhan pohja puun rakennusten alla tai rakenteilla pienellä kuormituksella. Samalla sillä on paljon etuja kuin täysimittainen säätiö, sillä se säästää materiaalia ja fyysistä työtä asennuksen aikana.

Kaikkien valulla tuotettujen nauhan perustusten valmistusperiaate

maavalli

 • Ensinnäkin on tarpeen tasoittaa pinta luoda työpöytiä.
 • Seuraavaksi lasketaan matala nauha-pohja, jonka perusteella merkinnät tehdään maan päällä.
 • Esitetyn rakenteen ulkonäkö ei ole käytännössä erilainen kuin tyypilliset tämäntyyppiset rakenteet. Siksi kaivanto sitä varten tapahtuu täsmälleen saman periaatteen mukaisesti.
 • Sen leveys tulee ottaa huomioon tulevien seinien paksuuden laskemisesta 10 cm: n toleransseilla kummallakin puolella.
 • Istutuksen syvyys olisi määritettävä maaperän tyypin ja rakenteen vakavuuden perusteella. On syytä muistaa, että laite on matala liuska, joka perustuu siihen, että tämän parametrin tulee olla minimaalinen.

Vihje!
Tehtäessä näitä töitä käytä veden tasoa, jotta vältetään sellaisten sääntöjenvastaisuuksien esiintyminen, jotka voivat johtaa tuhoutumiseen paitsi pohjaan myös itse rakennukseen.

Kaivaminen kaivamaan betonipohjaa

Erityisen tyynyn tekeminen

Ensinnäkin on syytä huomata, että hiilihapollisen betonin talon matalalla nauhalla on oltava vankka perustus, jolle valmistetaan erityinen vaippa.

 • Ensiksi kaivannon pohjalle kaadetaan vähintään 10 cm: n paksuinen murskakivi.
 • Tällöin hiekka asetetaan päälle, tiivistämällä se ja nostamalla hyllyn kokonaiskorkeus 20 cm: iin.
 • Tämän jälkeen jotkut käsityöläiset haluavat asentaa vedeneristyskerroksen kattohuopa, mutta tämä ei ole edellytys.

Tyynyvalmistusvaihtoehto

 • Sitten kaada pieni betonikerros, jonka korkeus on 15-20 cm. On syytä huomata, että kaikki myöhempi työ voidaan tehdä vasta 10 päivän kuluttua. Tämä tehdään niin, että säätölaitteen tyynyllä on aikaa kovettua, ja betoni on saavuttanut yli 50% sen voimasta.

Vihje!
Jotta aikaa säästettäisiin alustan substraatioprosessissa, se voi sitoutua muottien ja metallirakenteiden valmistukseen vahvistamiseksi.

Periaate vahvistuksen vahvistamisesta teräslangalla

Valmistus ja varjostus

Kaikki matala-nauha-pohjaiset pohjamaalit perustuvat pääasiassa metallivahvikehykseen.

Se on valmistettu kaksisuuntaisen ristikon muodossa, joka asetetaan tyynyn kaivoksiin.

 • Ensinnäkin metallivarret ovat sidoksissa teräslangan kanssa. Tämän tyyppistä liitäntää pidetään optimaalisena, koska se on kestämätöntä ja liikkuvana.
 • Hitsattuja asennusmenetelmiä voidaan käyttää vain kulmissa. luoda vankka perusta.
 • On huomattava, että näiden rakenteiden valmistuksen ohjeet olettavat, että venttiili sijaitsee lähes yläosassa. peitetty betonilla vain muutama senttimetri.

Vahvistuksen asennus valmistettuun tyynyyn

 • Seuraavaksi laita rakennustyö säätiölle. jonka tulisi vastata pohjan korkeutta maanpinnan yläpuolella. Se voidaan tehdä vanhojen levyjen avulla käyttäen erilaisia ​​asennusmateriaaleja.
 • Kun kaikki osat on sijoitettu kaivantoon ja sen sivuille, voit täyttää.
 • Betoni voidaan tehdä käsin, mutta on parempi tilata valmiin ratkaisun, joka voidaan kaataa suoraan koneesta valmistettuun kaivantoon. Loppujen lopuksi se on hieman kalliimpaa, mutta säästää paljon aikaa ja vaivaa.

Amatöörikuva, jossa on valuraudasta valmistettu kaivanto, jossa on lujitemuovit ja muotit

 • Tämän työn tuotannossa on välttämätöntä sijoittaa materiaali tasaisesti kaivantoon täyttämällä kaikki aukot.
  Voit antaa säätiön tiheyden ja yhtenäisyyden käyttämällä erityisiä täryttimiä, jotka puristavat seosta ja vapauttavat sen ilmakuplat.
 • Kun kaikki perustelut on tehty, rakenne on peitetty kalvolla ja jätettävä kuivumaan. Tämän prosessin nopeuttamiseksi ammoniakkiin liotettu kangas voidaan sijoittaa kalvon alle. Yleensä tämän materiaalin hinta ei ole kovin korkea, ja sen kyky kosteuteen vähentää säätiön kuivausprosessia lähes puoleen.

Vihje!
Tavallinen aika kaatamalla betonirakennetta täydelliseen valmiuteen on useita kuukausia, mutta rakennustyöt voidaan tarvittaessa aloittaa 20-30 päivän kuluttua.
On kuitenkin muistettava, että säätiö ei ole vielä saavuttanut suurinta voimaa eikä voi olla edes jäätynyt sisään, mikä saattaa johtaa sen muodonmuutokseen tai muunlaiseen vaurioon suurilla kuormituksilla.

Erikoislaitteiden avulla valmistetun pohjan täyttö

Kylmäsuojaus

Kysymys siitä, miten eristää matala-teippi perustetaan vain kylmällä alueella, jossa maaperän syväjäätyminen tapahtuu. On kuitenkin olemassa, että tällaista säätiötä ei suositella. Tällaiset rakenteet heikkenevät nopeasti, eivätkä ne kestä myöskään useita kylmää vuodenaikaa.

Yksi vaihtoehto kylmän ja kosteuden suojaukseen, johon kuuluu eristimien sijoittaminen suoraan kaivosta ennen kaatamista

Siksi matalien nauhalementtien perusmelustus tehdään pääasiassa sisäpuolelta. Voit tehdä tämän käyttämällä kaikkia käytettävissä olevia materiaaleja, mutta sinun on noudatettava sen asennusohjeita, kun työskentelet muurin kanssa.

Vihje!
Eristyskustannusten vähentämiseksi tämä prosessi voidaan suorittaa käyttämällä erityisiä nestemäisiä formulaatioita, jotka suojaavat seiniä kylmältä, mutta ovat myös hyviä vedeneristysai- neita.
Ne eivät kuitenkaan vaadi lisäominaisuuksia tai muita viimeistelytapoja.

Pohjan lämmittäminen laajennetun polystyreen avulla

Tämäntyyppinen rakennusperusta voi säästää huomattavan määrän rahaa, aikaa ja vaivaa, mutta vaatii myös tiettyjä ehtoja. On myös selvää, että tällainen säätiö voidaan tehdä omilla käsillä ilman ulkopuolisten tai avustajien apua. Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta.

Matala säätiöt: rakentaminen ja tekniikka

Tarkasteltaessa uuden talon projektia omistaja arvioi, kuinka monta kuutiota betonia ja vahvistus tonnia on asetettava säätiölle. Ilman tätä ei ole mitään takeita siitä, että rakenne ei halkeile eikä kietoi jäädytetyn maaperän voimakasta paineita.

Periaate "kaivaa syvemmällä" ei anna sinun laskea. Hän tarkisti vuosisatojen ajan. Taloudellisempi tapa kuitenkin on rakentaa. Sitä kutsutaan pienen säätiön perustukseksi, ja sitä voidaan käyttää puutuhkojen ja kerrostyyppisten yksikerroksisten rakennusten rakentamiseen.

Ilmeisesti matala säätiö säästää paljon rahaa ja aikaa. Valitettavasti sitä ei saa käyttää kaikkialla tai aina. Kuten olemme sanoneet, tämä on hyvä vaihtoehto pienille rakennuksille.

Pieni nauha-alusta voidaan asettaa vain sillä edellytyksellä, että sen alla ei ole talteenottoa. Muussa tapauksessa jäädytetyn maaperän epätasainen nousu tai sen sakkautuminen hermostuneessa tilassa aiheuttaa talon betonipohjan kriittisiä muodonmuutoksia.

Suunnittelulla matala-alusta ei eroa perinteisestä. Tärkein ero on syvyys, joka tässä tapauksessa on enintään 50-60 cm. Mikä on tällaisen rakenteen tärkein teknologinen "kohokohta", joka sallii sen kestämään kausivaihteluja maaperässä?

Vastaus on hyvin yksinkertainen. Laitteen suorittaminen matalalla nauhalevityksellä, paksu kerros hiekkaa asetetaan betonin alle. Se toimii eräänlaisena puskurina luonnollisen maaperän ja raudoitetun betonin välillä. Hiekkalaatan imevät pienet maaperän vaihtelut.

Vesi, joka putoaa hiekkaan, siirtyy nopeasti taustalla oleviin kerroksiin. Vaikka se jäätyy, mitään kauheaa ei tapahdu. Hiekkalaatikko nousee tasaisesti pohjan alle, ja kun jää sulaa, se laskeutuu jälleen. Rakennuksessa ei ole vaurioita.

Kuten tiedetään, tavallinen nauhaosuus asetetaan syvälle (1,7-2,5 metriä), koska se ei ole lainkaan lujitetun betonin riittämättömyyden takia. Tätä syvyyttä tarvitaan varmistamaan, että pohja on alle maaperän jäädyttämisen merkki. Tällöin pakkasenkestävät voimat eivät paina pohjaan ja talo seisoo tukevasti.

Tässä mielessä emme suosittele kenenkään vitsaamaan karkottavilla mailla. Rakenna matala pohja vain niille alueille, joilla pohjavesi on alhainen, eikä maaperällä ole rakenteeltaan suurta määrää savea, silkkihiekkaa, turvemaa tai löysämaata.

Tällaisen päätöksen hyödyllisyys on ilmeinen, koska matalan perustuksen rakentamisen arvio on 2-3 kertaa pienempi kuin standardi. Monimutkaisuus ja rakennusaika vähenevät vastaavasti.

Rakennustekniikka

Matala, matala perusta on rakennettu omilla käsissään useissa vaiheissa. Tarkastele yksityiskohtaisesti niitä.

1. Kun olet kartoittanut säätöalueen profiilin johtoa pitkin, sinun täytyy kaivaa kaivantoa. Sen leveyden on oltava 20-30 cm leveämpi kuin pohjan leveys. Tämä on tarpeen, jotta voidaan asentaa suojamoduuli ja asettaa laaja hiekkavyöhyke, joka kompensoi maaperän kausivaihtelut.

2. Hiekkapuhallus 30-40 cm paksu. Kiinnitä erityistä huomiota hiekan tiheyteen. Tätä varten on välttämätöntä kostuttaa vesikerrokset ja perusteellisesti ram.

3. Valmista OSB: n tai leikattujen levyjen levyt, laita ne kaivoon ja vahvista puupalkkien kiilat ja tukia. Kiilojen ja tukien välisen etäisyyden on oltava vähintään 60 cm, jotta märkäbetoni ei purista muottirakennetta.

Jos teet suojat laudalta, varmista, että ne irrotetaan sisäpuolella lasikankaalla, joka ei salli sementtimon poistua betonista maahan. Kun muotti on asennettu, sinun on tarkistettava sen vaakasuora asento ja pystysuuntaus. Kolkuttaa suojukset kynsillä, muista taipua ulospäin. Tämä helpottaa muottien edelleen purkamista.

4. Pohjan vahvistaminen suoritetaan vahvikkeella, jonka läpimitta on 12-18 mm. Se on asetettu pitkin "teippiä" kahdessa tai neljäs riviin. Ne asettavat kaksi vahviketta: alempi ja ylempi. Yhdessä tilarakenteessa ne on yhdistetty paksulla langalla tai hitsaamalla.

Älä unohda jättää rakoa vahvikkeen alapinnan ja pohjan pohjan väliin. Sen tulee olla 40-50 mm. Voit tehdä tämän sijoittamalla muoviputken tankoihin. Ylähihnan ei myöskään saa saavuttaa 3-5 cm: n kaatopaikan tasoa, jotta metalli ei syövyttäisi.

Ennen asennuksen aloittamista on tarpeen päättää, onko matala pohjan eristys tehty. Jos kyllä, käytä sitä viisaasti ja kiinnitä muottiin lasikangas paikoillaan 4-5 senttimetrin paksuiset vaahtolevyt, jotka eristävät rakenteen ja katkaisevat ratkaisun polun "poistumiseen" muottipesästä.

5. Betonisoinnilla on myös omat vivahteensa. Betonia ei tarvitse asettaa niin kauheaksi kuin jatkuvaksi horisontaaliseksi kerrokseksi. Jos täytät sen lyhyillä ja korkeilla osuuksilla, muodostuu pystysuuntaisia ​​saumoja, mikä heikentää rakennetta. Betonin tiivistä tiivistymistä tärinämällä tai tarttumalla ei myöskään peruuta (joka 20 cm kerros).

Älä kiirehdi poistaaksesi muottia, vaikka tuntuu siltä, ​​että betoni on tarpeeksi kova. Sen on kestettävä vähintään 5-6 päivää ennen purkamista.

6. Kun olet irrottanut muotit, päällystä betonin ylä- ja sivuosat bitumimastilla tai liimaa se kateaineella. Sinisirpaleet on peitettävä hiekalla, kavennettava sen kanssa, sitten avattava yläkerran kerros katemateriaalia ja tekemään sen päälle konkreettinen päällyste (leveys 80-100 cm, paksuus 10-12 cm).

Jos kaikki vaiheet suoritetaan siististi ja oikein, sinun täytyy vain laskea säästetyt rahat ja siirtää rauhallisesti seinien rakentamiseen.

esipuhe

1. KEHITYS: Venäjän maatalousministeriön FSUE "TsNIIEPselstroy", johon osallistui valtionyhdyskuntayritys Mosgiproniselstroy; Venäjän Federaation Gosstroyn säätiö ja maanalainen rakenne

ESITTELY: FSUE "TsNIIEPselstroy"

2. Hyväksyttiin: Venäjän maatalousministeriön NTS (pöytäkirja nro 22, 8. huhtikuuta 2004)

3. HYVÄKSYTTY JA ESITTELY: Venäjän federaation varaministeri. (10. marraskuuta 2004)

4. SOPIMET: Venäjän maatalousministeriön sosiaalisen kehittämisen ja työelämän osaston osasto (5. marraskuuta 2004)

5. KATSOVAT: Venäjän maatalousministeriön talous- ja valtiovarainministeriö (19.2.2004 päivätty kirje nro 237-08 / 354).

1. SOVELTAMISALA

1.1. Nämä standardit on suunniteltu rakennusten matalien perustusten suunnitteluun ja asennukseen (asuinrakennukset, kulttuuri-, asuin-, teollisuusvarastot, autotallit ja muut matalapalvelut) enintään 3 kerrosta sisältäen.

1.2. Normit eivät koske rakennuksia, joissa on välikappaleita ja perustuksia laitteille, joilla on dynaamisia kuormituksia.

1.3. Normaaleja ei sovelleta pohjaan, joka koostuu permafrostista, tuuletuksesta, turvotuksesta ja keittosuolasta, sekä seismisten alueiden, heikentyneiden ja karstoitujen alueiden rakennusten perustuksiin.

2. NORMATIVE LINKS

1. SNiP 11-02-96. Rakennustekniikka. Yleiset säännökset.

2. SNiP 1.02.07-87. Rakennustekniikka.

3. SNiP 2.02.01-83 *. Rakennusten ja rakenteiden perustukset.

4. SNiP 2.01.07-85. BSU: n kuormat ja vaikutukset: № 5. 90, № 11,12. 93.

5. SNiP 3.02.01-87. Maanrakennustyöt. Säätiöt ja säätiöt.

6. SNiP 23-01-99. Rakentamisen ilmasto.

7. SNiP 3.03.01-87. Laakeri- ja sulkemisrakenteet.

8. SNiP 2.03.01-84 * Betoni- ja teräsbetonirakenteet.

9. SNiP II -22-81. Kivet ja panssaroidut rakenteet. Suunnittelustandardit.

10. SNiP 2.03.11-85. Rakennusrakenteiden korroosiosuojaus.

11. GOST 25100-95. Mailla. Luokittelu.

12. GOST 28622-90. Mailla. Menetelmä, jolla laboratorion määritys heilahteluasteesta.

13. Suuntaviivat perustusten suunnittelussa ja rakentamisessa komposiittisissa kaivoissa, stroiizdat, M., 1981.

3. YLEISET SÄÄNNÖKSET

3.1. Matalan pohjan perustukset olisi suunniteltava SNiP 11-02-96, SNiP 1.02.07-87 vaatimusten mukaisesti suoritettujen teknisten geologisten tutkimusten tulosten perusteella ja täytettävä näiden standardien vaatimukset.

3.2. Standardit edellyttävät pohjakerroksen käyttöä kausittain jäädytetyn maaperän kerroksena, kun taas matala-pohja voidaan järjestää sekä luonnollisesti että paikallisesti tiivistetysti.

3.3. Matalan pohjan tyyppi ja muoto sekä sen perustusmuodotusmenetelmä riippuvat rakennustyömaan maaperäominaisuuksista ja ennen kaikkea sen kohoamisen asteesta.

3.4. Suunnitellessaan matalaa pohjaa kumpuilevilla mailla on pakollista laskea pohjat maaperän hehkumista varten.

3.5. Rakennustyömaalla valittaessa on suositeltavaa antaa alueita, joissa on epätasainen tai pienimmin kohottava maaperä, jotka ovat koostumukseltaan yhtenäisiä, sekä kaavamäisen maaperän sen osan suunnitelma ja syvyys, joka on suunniteltu matalan pohjan pohjalle.

3.6. Suunnitellessaan pohjaveden muodostumista koskevia perustuksia on suunniteltava toimenpiteitä, joilla pyritään vähentämään sekä maaperän talteenottojen muodonmuutoksia että niiden vaikutusta rakennusten perustuksiin ja rakennusten auraosastoihin, mukaan lukien vedenpitävät, vähentäen maaperän kosteutta, alentamalla pohjavettä ja poistamalla pintavesi rakennuksesta pystysuunnittelulla, viemäröintirakenteilla, viemäröinnillä, kouruilla, kaivannoilla, kuivatuskerroksilla jne.

3.7. Hyvin voimakkaiden ja liiallisesti kallistuvien maaperän matalat säätiöt perustuvat raskaaseen betoniluokkaan B15. Konkreettinen brändi pakkasenkestävyydelle ja vedenkestävyydelle olisi osoitettava SNiP 2.03.01-84 *: n vaatimusten mukaisesti.

3.8. Voimakkuuden ja halkeaman kestävyyden vuoksi matalan perustuksen tulisi täyttää SNiP 2.03.01-84 *: n vaatimukset.

3.9. Korroosiosuojatoimenpiteet säätiöille olisi suoritettava SNiP 2.03.11-85: n mukaisesti.

3.10. Rakennustyömaan ja säätiön valmistelu on suoritettava SNiP 3.02.01-87: n vaatimusten mukaisesti.

4. JÄÄHDYTYNEEN KASVUN MÄÄRÄN ARVIOINTI

4.1. Lämmitetyt maaperät ovat savimaita (GOST 28622-90 mukaisesti, ja ne ovat jaettu savi-, lian- ja hiekkasaumoihin), silty ja hieno hiekka sekä suuret lohkopölylajit, joiden saviaggenaattipitoisuus on yli 15% kokonaismassasta, jolla on tietty kosteusaste jäätymispisteen yläpuolella..

Karkeita ja hiekkaisia ​​töitä, soraa, karkeaa ja keskipitkistä hiekkaa, jotka eivät sisällä savijakeita, pidetään ei-tulenkestävinä missä tahansa määrittelemättömässä vapaassa pohjavedessä.

4.2. Määrällinen indikaattori maaperän kallistumisesta on suhteellisen muodonmuutos pakkasella ε FH joka on yhtä suuri kuin kuormittamattoman maapinnan nousun suhde jäädytyskerroksen paksuuteen.

4.3. GOST 28622-90: n mukaisesti pakkashevostuksen suhteellisesta muodonmuutoksesta ε FH maaperä jaetaan taulukon 1 mukaisesti.

Lahennetun maaperän aste

Maaperän pakkastuksen suhteellinen muodonmuutos ε FH, osuudet

ε FH 25 cm: n syvyyssuunnassa kauden jäätymisen kerroksessa.

Säädettävä jäädytyssyvyys dFH määräytyy SNiP: n 2.02.01-83 * ohjeiden mukaan.

Pohjavesien havaitsemiseksi tutkittavalla alueella syvyyttä tulisi lisätä tietotaulukon mukaisesti. 2, joka luonnehtii minimietäisyyden Z normatiivisen jäädytyssyvyys dFH ja pohjaveden syvyys dw.

1. Sillat montmorilloniitilla ja illitillä

2. Savi kaoliniittikanteen, siilon, hiekkasauman kanssa

3. Jauhemaiset ja hienot hiekat

Kehittämät on sijoitettava alueen ominaisimpiin paikkoihin (kohotetuissa ja matalissa alueissa) suunnitellun rakennuksen ääriviivoissa.

4.6. Jäätymisen suhteellisen muodonmuutoksen määrittämiseksi maaperän fysikaalisten ominaisuuksien mukaan on tarpeen määrittää:

- maaperän granulometrinen koostumus, luokitellaan sen tyyppi;

- maaperän kuiva tiheys ρd ;

- kiinteiden hiukkasten tiheys ρs ;

- maaperä plastisuus: kosteus valssauksen reunalla (Wp ) ja virtaavuuden (W L, plastisuusnumero Jp = WL - WP ;

- kausittaisen maaperän jäädytyskerroksen ennustettu ennenaikainen kosteus W;

- syvän kauden maaperän jäädyttäminen dFH.

4.7. Maaperän jähmettymisen suhteellinen muodonmuutos määritetään kaaviosta (kuva 1) parametrilla R f, lasketaan kaavalla

Tässä w op - kriittinen kosteus, yksiköiden jakeet, joiden alapuolella pakkasen turvotusta aiheuttavan kosteuden jakautuminen pysähtyy jäädyttämisen heikentävälle maaperälle; joka määritetään kaavioiden avulla (kuvio 2);

ρw - veden tiheys, t / m 3;

M0 - keskimääräisen pitkän aikavälin ilman lämpötilan absoluuttinen arvo talvikaudella;

W SAT - maaperän kokonaiskapasiteetti, yksiköiden osuus, määritetään kaavalla

Jäljelle jäävä merkintä on sama kuin kohdassa 4.6.

4.8. Arvioitu maanjäristys ennen talvea määritetään liitteen 1 mukaisesti. Oletetaan, että ennen kesällä-syksyllä tapahtuvaa tutkimusta saostuneen sademäärän pinnan päätymäärä on sama kuin talven ennen talvikautta.

4.9. Pölyiset ja hienot hiekat, joiden kosteuspitoisuus on 0,6 0,95, luokitellaan voimakkaasti puhkeaviksi maaperäksi (ε FH = 0,10).

4.10. Maaperän kallistumisastetta tulee harkita valittaessa pohjatyyppiä ja pohjan valmistelumenetelmää.

Kuva 1. Kuorman suhteellisen muodonmuutoksen riippuvuus ε FH parametrista Rf :

b) labopuchinisty;

d) liiallista kallistumista

1.2 - hiekkasauma ja hiekkasauma, vastaavasti (0,02 0,17).

Kuva 2. Kriittisen kosteuden riippuvuus op plastisuusnumerosta jp ja maaperän W saannon vahvuusL.

5. RAKENTAMINEN JA LASKENTAMINEN LYHENNETTYJEN ALUEIDEN PERUSTAMISEKSI LUONNON PERUSTEELLA

5.1. Vaatimukset matalien perustusten rakentamiseksi.

5.1.1. Ei-hankaavien maalien rakentamisen aikana matalat syvyysperiaatteet on järjestetty tasoitushiekkalaatikoihin, jotka eivät ole vaahtoutuneita (hiekkakivi, suuri tai keskikokoinen, hieno murskattu kivi, kattilan kuona jne.), Joka voi olla joko kuorinta tai joka on järjestetty maanpinnalle.

5.1.2. Yliviimejä nauhan perustuksia tulisi järjestää:

- ei-kalliorakenteista ja huonosti kivistä maaperästä - betonista (sardelliittibetonista), jotka on vapaasti sijoitettu ilman toisiinsa liitettyjä monoliittista betonia, butobetonia, sementtiä, raunioitumista tai savesta;

- keskipitkällä pohjalla laskemalla kuormittamattoman alustan h muodonmuutoksen arvo (h)FL 5 cm - betonista (savi-betoni) lohkot, jotka on sijoitettu löysästi ilman yhteyttä toisiinsa tai monoliittisesta betonista:

- keskimäärin (hFL > 5 cm) ja voimakkaasti maadoitetut maat - esivalmistetuista betonilohkoista, jotka ovat jäykästi toisiinsa liitettyjä tai monoliittisesta teräsbetonista;

-liiallisilta räjäyttäjiltä - monoliittisesta raudoitetusta betonista.

Esimerkkejä rakentavista ratkaisuista elementtien liitoselementteihin annetaan lisäyksessä 2.

5.1.3. Keskimäärin (hFL > 5 cm), voimakkaat litteät ja liiallisesti kohoavat maaperät, rakennuksen kaikkien seinien nauhan perustukset on yhdistettävä jäykästi yhteen rakenteeseen - ristipalkkeihin.

5.1.4. Matala-pylväspohjaiset perustukset keskitason maaperällä (hFL > 5 cm), voimakkaat paljaat ja voimakkaasti kallistuvat maaperät on yhdistettävä tiukasti perustuspalkkeihin yhdistettynä yhteen ainoaan järjestelmään.

5.1.5. Kun rakennetaan pylväsperiaatteita, on välttämätöntä aikaansaada rako perustuspalkkien alareunojen ja suunnittelupinnan välille, joka on vähintään kuormittamattoman alustan laskettu muodonmuutos (nostaminen).

5.1.6. Rakennusten seinien riittämättömyydellä, jotka rakennetaan voimakkaasti kuohkeille ja liiallisilta raskailta maaperältä, niitä on vahvistettava järjestämällä vahvistettuja tai vahvistettuja betonivöitä lattiatasolla.

5.1.7. Eri korkeuksilla varustetut rakennukset tulisi järjestää erillisille säätiöille.

5.1.8. Rakennusten vieressä on voimakkaasti kelluvista ja liiallisilta runsailta maisilta olevat verhot, jotka rakennetaan perustuksiin, jotka eivät liity rakennusten perustuksiin.

5.1.9. Laajoja rakennuksia on leikattava koko pituudelta erillisiin osastoihin, joiden pituus oletetaan: keskipitkällä maalla (h FL > 5 cm) korkeintaan 30 m, voimakas kalteva - jopa 24 m, liiallinen kallistus - jopa 18 m.

5.2. Matala syvyysperustaisten laskelmien laskeminen.

5.2.1. Matalapohjaisten perustusten laskeminen suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

a) mittausmateriaalien perusteella määritetään pohjamassan kallistumisaste ja riippuen siitä, että perustusmuoto valitaan 5.1 kohdan mukaisesti;

b) aseta pohjan pohjan alustavat mitat, sen pohjan syvyys, hiekan (hiekka-sora) paksuus;

c) SNiP 2.02.01-83 *: n vaatimusten mukaisesti pohja lasketaan muodonmuutoksista; siinä tapauksessa, että pehmustetun pehmusteen alapuolella on alhaisempi maaperä kuin pehmustetun materiaalin voimakkuus, tämä maaperä on tarkistettava SNiP 2.02.01-83 *: n mukaisesti;

d) pohjan laskeminen suoritetaan talteenoton maaperän muodonmuutoksen perusteella

5.2.2. Pohjan perustan alapuolelle jäätyvän maaperän muodonmuutosten perusta lasketaan seuraavien edellytysten perusteella:

jossa h FP - pohjan nousun arvioitu arvo maaperän talteenotosta pohjaan ottaen huomioon sen paineen alaisena;

e FP - pohjan alapuolelle laskettavan maaperän laskettu suhteellinen muodonmuutos;

vastaavasti taulukon perusteella saadun pohjan nousun ja suhteellisen muodonmuutoksen raja-arvot. 3.

5.2.3. Hissin laskeminen ja pohjan alapuolisen heilurin suhteellinen muodonmuutos tehdään liitteen 3 mukaisesti.

Rakennusten rakenteet

Rajoita säätöjen muodonmuutoksia

Kehyksetön rakennukset, joissa on:

suhteellinen taipuma tai mutka

lohkot ja tiilimuuraus ilman vahvistusta

Lohkot ja tiilimuuraus lujitetulla tai vahvistetulla betonivyöllä esivalmistettujen monoliittisten (monoliittisten) kaistaleiden tai pylväsperiaatteiden läsnäollessa, joissa on esivalmistetut monoliittiset perustuspalkit

Puurakennukset

nauhan perustuksiin

pylväsperustailla

suhteellinen korkeusero

6. FINE-DEEPED FOUNDATIONIN SUUNNITTELUN OMINAISUUDET LOCALLY SEALED BASE -OHJEKSI.

6.1. Maaperävaatimukset ja pohjarakentaminen paikallisesti tiivistetyllä pohjalla.

6.1.1. Löytyneiden (leimattujen) kairien tai kairien pohjat, perustettujen lohkojen perustukset, kuuluvat paikallisesti tiivistetyn perustuksen perustuksiin.

6.1.2. Tämäntyyppisten perustusten ominaispiirre on ympäröivä tiivistetty maaperäalue, joka muodostuu, kun kohoaa tai leimaamalla onteloita pohjaan, upottamalla lohkot ajoon.

6.1.3. Alapinnan syvyys tulisi olla 0,5 - 1 m.

6.1.4. Säätiöiden tulee olla katkaistun pyramidin muodossa, jonka pintojen kaltevuuskulma on 5 - 10 ° pystysuunnassa ja ylemmän osan mitat, alaosan suuret mitat.

6.1.5. Ekstrudoituneiden (puristettujen) kaivantojen tai kaivojen pohjarakenteiden käyttö on rajoitettu seuraaviin maaperään: savipohjaiset maaperät, joiden virtausindeksi on 0,2-0,7 ja hiekkapohjaiset maaperät (silty ja matala, löysä ja keskitason tiheys), kun pohjavesi sijaitsee ainakin perustusten pohjalta 1 m.

6.1.6. Käytettyjen lohkojen käyttöä rajoittavat seuraavat maaperäolosuhteet: savipohjaiset maaperät, joiden virtausindeksi on 0,2-0,8 ja hiekkapohjaiset maaperät (silty ja fine, löysä ja keskitason tiheys, pohjaveden tasolla vähintään 0,5 m suunnittelutasolta.

6.1.7. Hfi > 10 cm (missä hfi - Lasketun pohjan laskemisen perustan pohjan tason aikana luonnollisen rakenteen maaperän talteenoton aikana) kaivettujen (leimattujen) kaivojen ja ajettavien lohkojen perustukset on yhdistettävä tiukasti toisiinsa perustuspalkkien avulla.

6.1.8. Hfi > 10 cm tampuissa (leimattujen) kaivantojen pohjat on vahvistettava.

6.2. Laskutoimitus paikallisesti tiivistetyllä pohjalla.

6.2.1. Säätiöt olisi laskettava perustusmassan kantavuuden perusteella

missä N on laskettu kuormitus, joka on siirretty kolonnialustalle tai 1 m nauhan jalustaan;

Fd - liitteen 5 mukaisesti määritetyn pylväs- tai 1 m: n kaistaleen pohjan maan laskennallinen kantavuus;

YK - 1.25.

6.2.2. Pohjaveden perustana olevat säätiöt lasketaan maaperän huurtumisen aiheuttamasta muodonmuutoksesta. Samanaikaisesti yhdessä 5.2.2 kohdan vaatimusten kanssa. edellytys on täytettävä

jossa sOT - säätiön sedimentti maaperän sulamisen jälkeen;

h FP - säätövoimien nostamiseen.

Haaran muodonmuutoksen laskenta suoritetaan liitteen 5 mukaisesti.

7. KÄYTTÖOHJEET LUONNOLLISTEN PERUSTEHTÄVIEN LAITTEIDEN LAITTEESTA

7. 1. Kaivantojen ja kaivojen kehittäminen on aloitettava vasta, kun perustuslohkot ja kaikki tarvittavat materiaalit ja välineet toimitetaan rakennustyömaalle siten, että perustusten rakentaminen toteutetaan jatkuvasti alkaen kaivojen ja kaivojen rakentamisesta ja päättymisestä sinusien täyttö, maaperän tiivistyminen ja sokea alueen laite. Tällaisen vaatimuksen tarkoituksena on suorittaa kaikki työ kattavasti, estäen kosteuden pohjavesistä.

7.2. Kesäisin on tehtävä kaikki työmaiden valmisteluun ja pohjakerrosten järjestämiseen pohjaveden päällä.

Talvella säätiöiden rakentaminen (erityisesti maaperän karsimiseksi) vaatii koko tuotantoprosessin lisääntynyttä tuotantokulttuuria, valmistettavuutta ja jatkuvuutta ja johtaa kustannusten nousuun.

7.3. Jos talvella on tehtävä työtä, maata, jossa tehdään kaivoksia ja kaivoja, on lämmitettävä etukäteen jäädytystä tai keinotekoista sulatusta vastaan.

7.4. Matalan pohjan perustuksen valmistelu koostuu kaivannoista (kaivoista), pehmusteensuojauslaitteista (päällystysmailla) tai tasoitustasanteista (ei-amulentteilla maaperillä).

Kun tyyny on muodostettu, ei-pileable materiaali kaadetaan yli 20 cm paksuihin kerroksiin ja tiivistetään rullilla, täryttimillä tai muilla mekanismeilla tiheyteen ρ d > 1,6 t / m 3. Pienille työmäärille on mahdollista tiivistää tyynyn materiaali manuaalisilla rihlatuilla.

7.5. Hihnakuljettimet nauhan perustuksille tulisi irrottaa kapealta (0,8-1,5 m) niin, että rakennuksen ulkosivun oireet voidaan sulkea sokealla alueella ja vedeneristysmateriaalilla.

7.6. Alustarakenteiden (tai betonisoitumisen) päätyttyä kaivojen (kuopat) suonteet on täytettävä hankkeen mukana toimitetulla materiaalilla pakollisella tiivistämisellä.

7.7. Korkealla pohjaveden pinnalla ja vesiputkistojen läsnäololla on tärkeää ryhtyä toimenpiteisiin pehmustemateriaalin suojaamiseksi murtumiselta. Tätä tarkoitusta varten se toteutetaan tavallisesti tyynyn muotoon pitkin sen sorvattua tai rakeista materiaalia käsiteltäessä sideaineilla tai eristämällä tyynyt veden vaikutuksesta polymeerikalvoilla.

7.8. Hiekkakuviot tulisi yleensä järjestää lämpimän kauden aikana. Talviolosuhteissa on vältettävä tyynymateriaalin sekoittamista lumeen ja maaperän jäädytettyihin sulkeumiin.

7.9. Sokea alueelle tulisi soveltaa keramiittibetonia, jonka tiheys on kuivassa tilassa 800-1000 kg / m 3. Sokean alueen sijoittaminen on mahdollista vain sen jälkeen, kun maaperä on huolellisesti suunniteltu ja tiivistetty pohjan lähellä ulkoseiniä. Sokean alueen leveyden tulisi antaa kaivannon päällekkäisyys, jotta se ei pääse putoamaan myrsky- ja tulvavesiin. Betonipäällysteitä on suositeltavaa sijoittaa maaperän pinnalle siten, että materiaalin vettä ei kyllästy. Vältä asettamaan sardeldiota maahan kaivettuun kouruun. Jos konstruktiivisista syistä tätä ei voida välttää, on tarpeen säätää tyhjennyslaite sokean alueen alla.

7.10. Maaperän jäädyttämisen syvyyden vähentämiseksi on välttämätöntä säätää paikan päällä ja istuttaa pensaita, jotka keräävät lumen laskeumaa. Jäätymisen syvyyden vähentäminen voidaan saavuttaa käyttämällä sokea alueelle sijoitettuja eristimiä. Estojen välttämiseksi eristys voidaan käyttää esim. Sellofaanipussissa mattojen muodossa.

7.11. On kiellettyä järjestää matala haudattu perusta jäätyneelle pohjalle. Talvella on sallittua järjestää matalapalkkaiset pohjat vain pohjaveden syvällä pohjalla, kun jäädytetty maa sulatetaan ennalta ja että sinusien pakollinen täyttö täytetään epätasaisella materiaalilla.

7.12. Kun käytät kellarikerroksissa rakennettavia matalia syvyyttä, seinät on suunniteltava kuormien vaikutukseksi perustuksista.

8. KÄYTTÖOHJEET LYHYESTI OLEVIEN SÄÄTIÖIDEN LAITTEISSA

8.1. Pohjalevyn ontelon täyttö suoritetaan liitososien avulla, jotka koostuvat lujasta, ohjaustangosta tai kehyksestä, varmistaen, että painumispoisto on ehdottomasti samassa paikassa; vaunu, jonka läpi luukku liikkuu ohjaustangon tai kehyksen ympäri.

8.2. Kuoppien kaatumiseen käytettävien mekanismien kuormituskyvyn on oltava vähintään 2,5 kertaa jyrsimen paino.

8.3. Kun rakennetaan perustuksia kaivetuissa kaivannossa, on noudatettava seuraavia vaatimuksia:

- (betonielementtien asennus) on täytettävä viimeistään 1 päivä tiivisteen päättymisen jälkeen;

- kun käytetään kellarikerrosten välistä etäisyyttä 0,8 leveyden alapuolelle, tamping suoritetaan yhden säätiön kautta ja ohitetaan perustukset - vähintään 3 päivää aiempien betonoitumisen jälkeen.

8.4. Kun ojitukset (ojitukset) on painettu niihin, niihin asennetaan luokkaan kuulumaton luokka, joka ei ole alempi kuin B15, tai asennetaan esivalmistetut elementit, joiden mitat ylittävät hieman kaivojen mitat.

8.5. Betoniseoksen asentaminen ja sen tiivistäminen suoritetaan teosten tuotannon, tyypillisten teknologiakarttojen ja luvun SNiP 3.03.01-87 vaatimusten mukaisesti. Betoniseos kaivossa syötetään tasaisiin kerroksiin, joiden paksuus vastaa 1,25 upotusvärähtelyn työosaa. Betoniseoksen kartiomallin on oltava 3-5 cm.

Ylemmän rakenteen asentaminen ja asentaminen alkaa betonin kuluttua 70% suunnitteluarvosta.

8.6. Kaivantojen tai kaivosten leimaaminen tapahtuu paalujen ajettavilla aggregaatteilla maahan upottamalla maahan ja sen jälkeen metallin kuole- mien poistamisesta siitä, jolla on samat mitat kuin perustukset, jotka on pystytetty.

Perusrakenteita varten on välttämätöntä noudattaa p. 8.3.- 8.5.

8.7. Kun talvella kaatuu tai kaivetaan talviaikaan, maaperän jäädyttäminen pinnalta enintään 30 cm: n syvyyteen on sallittua.

8.8. Kun jäädyttäminen maaperän syvyys 30 cm ennen alkua työn vytrambovyvaniyu (vyshtampovyvaniyu) kuoppia tai kaivannot olisi sulaa routa koko paksuuden alueen halkaisija on 3 mitat ram (leima) keskiosassa. Nauhan perustukset leveys sulatettua likatahrojen on oltava yhtä suuri kuin 3 poikkileikkauksen mitat perustuksen keskiosassa, pituus - pituus ja määrä perustuksen kaksinkertainen leveys sulatuksen paikkoja.

8.9. Kun kaivut tai kaivannot on lävistetty suunnittelun korkeudelle, ne on suljettava eristetyillä suojuksilla. Maaperän sulatettu tila onteloissa seinämillä ja pohjalla tulisi säilyttää, kunnes perustukset tehdään betonisoituneiksi.

8.10. Kun maaperän jäädytyksen syvyys on yli 30 cm, upotuslohkot upotetaan seuraavaan järjestykseen:

- johtavien kaivojen poraus syvyyteen, joka vastaa jäädytetyn maakerroksen paksuutta;

- halkaisijat, joiden halkaisija on 10-20 cm suurempi kuin lohkon yläreunan leveys.

Lohkojen uppoamisen toinen sekvenssi muodostetaan ottaen huomioon perustuksen maaperän ominaisuudet

a) heikoille savimaille, joiden kierrosnopeus on 0,6 tai enemmän ja löysällä vedellä kyllästettyä siltistä hiekkaa:

lohkon asennus upotuspisteeseen;

estää ajamisen suunnittelumerkkiin;

b) keskipitkän tiheän hiekan ja savi- maaperä, jotka ovat kiinteitä, puolikiinteitä ja tulenkestäviä.

lohkon asennus upotuspisteeseen;

estää ajamista 0,5 - 0,7 projektin syvyydessä;

keskikokoisen tai karkean hiekan täyttäminen kaivon seinämien ja upotetun lohkon välille;

lohkon viimeistely suunnittelumerkkiin.

Huomaa Jos kyseessä on b), lohkojen ensimmäinen lohko toteutetaan suuremmalle syvyydelle voimakkaammissa maissa, pienemmälle - heikommissa.

Liite 1
suositeltava
PUOLUSTEN ESTEETTU ENERGIAJÄRJESTELMÄN MÄÄRITTÄMINEN

Arvioitu talven ennen kosteutta määritetään kaavalla

jossa wn - maaperän kosteuden painotettu keskiarvo kerroksessa d fn, kesällä-syksyllä tehdyissä tutkimuksissa;

Ωkanssa - arvioitu sademäärä, mm, laski kesäkaudella t e (kuukautta) ennen tutkimusta;

Ωkäyttöjärjestelmä - arvioitu sademäärä, mm, laski ennen talvea (keskimääräisen kuukausittaisen negatiivisen ilman lämpötilan määrittämiseen asti) ajanjakson t oc (kk), jotka ovat yhtä pitkiä ajanjaksolle t e ; Ω-arvotkanssa ja Ω oc määräytyvät Climate Handbookin (L., Gidrometeoizdat, 1968) keskimääräisen pitkän aikavälin tietojen perusteella.

Ajanjakso t e, päivä, joka on suhde

t e 2, pohjan pohjat, A 1 = 1 m;

D - kerroin on yhtä suuri kuin:

= liuskajohdot ja

pilarivaiheille.

Kertoimen ψ arvot riippuvat pylväsperustan 1 pohjan pituuden suhteesta sen leveyteen b ja määritetään taulukon 2 mukaisesti.