Tekninen nauha matala pohja kylvyn alla

Lämmin kylpy on dachassa - ominaisuus lähes perinteinen. Ja kylvyn rakentamisen lähtökohta on säätiön rakentaminen. Kysymys mistään omistajasta on millainen säätiö valita? Pienikokoisissa rakennuksissa ja ulkorakennuksissa matala-teippityyppinen säätö sopii parhaiten. Se on monoliitti vahvistettu (vapaaehtoinen) betoni nauha. Tämän valinnan syyt:

 1. Ribbon säätiö on helpoin tapa tehdä se itse.
 2. Se on paljon halvempaa kuin muuntyyppiset alustat.
 3. Sen rakentamiseen tarvitaan vähintään työkalut ja rakennusmateriaalit.
 4. Matalan syvyyden nauhan pohjan rakentamisen nopeus kylvyssä lasketaan päivinä.
 5. Rakennuksen laatu on erittäin korkea.

Sivuston valmistelu työtä varten

Ennen kylvyn rakentamista on tarpeen suunnitella sivusto viitaten sivuston tulevaan kohteeseen. Nämä teokset määrittelevät suurelta osin rakennusaineet ja työkalut, joita käytät perustettaessa. Joten jos maaperä on kevyt tai loamyinen, niin maanpinnan osalta tarvitset sellaisia ​​yksinkertaisia ​​työkaluja kuin:

 1. Hoe maaperän puhdistamisesta kasvillisuudesta.
 2. Spade ja Neuvostoliiton lapio pinnan tasoittamiseen ja kuopan kaivamiseen.
 3. Romu ja pikku.

Kallioisella maaperällä täytyy vuokrata erityisiä laitteita kaivamaan kaivantoa. Yksi asia on miellyttävä - matala altaassa kylvyn alle ei tarvitse syvää kaivantoa. Jokaisella alueella sääolosuhteissa ja kaikentyyppisissä maissa tällaisen säätiön kaivantoa ei tehdä yleisesti hyväksyttyjen kanoottien mukaan. Eli sinun ei tarvitse noudattaa maaperän jäädyttämisen syvyyttä - voit asettaa säätiön paljon pienemmälle. Useimmiten kuopan syvyys ei ylitä 45-50 cm, ja jos rakennus on puinen ja hyvin pieni (eli kevyt), silloin 30 cm riittää.

Ainoa edellytys maaperän karsimiseksi on, että matala perustus on edullisesti vahvistettu. Muissa tapauksissa ratkaisu riittää tavallinen buta (sora, murskattu kivi, kivi savage, rikki tiili, rakennusjätteet).

Sivustoa valmisteltaessa tärkeintä ei ole se, missä ja miten pohjavesi virtaa ja kulkee, ei kuinka paljon maa jäätyy talven läpi tässä ilmastovyöhykkeessä, vaan yksinkertaiset geometriset laskelmat. Tämä tarkoittaa - kylvyn sijaintia suhteessa muihin rakenteisiin ja luonnollisiin kohteisiin. On parempi rakentaa kylpyamme vähintään 20-30 metrin etäisyydelle säiliöstä. Kylvyn käyttämä vesi ei saa pudota lampaan tai muun juomaveden lähteeksi.

Kylvyn alapuolella oleva merkintä tehdään tavallisten puupalkkien tai lujitustangojen avulla ja venytetään niiden väliin. Kohtisuorat linjat tarkista vastaavat lävistäjät. Kun merkitset, tee 5-10 cm: n toleranssi kaikilla kehän sivuilla - tulevaa muottirakennetta varten. Ensinnäkin merkintä suoritetaan kaivannon ulkopuolella. Sitten sinun täytyy vetäytyä merkittyä linjaa 45-50 cm syvästä ja tehdä sama rinnakkainen merkintä. Jos rakennuksen oletetaan olevan yli 6 metriä pitkin suurta puolta, sinun on tehtävä sama merkintä tulevan pohjan keskellä pitkin seinää yhdensuuntaisesti. Perussääntö palkin paksuuden määrittämisessä - sen tulee olla paksumpi kuin seinämä 10 cm.

Säätiön valu

Ennen päätyötä (kaivannon kaivamisen jälkeen) on välttämätöntä peittää pohjusäikeen pohja hiekalla, sora- tai raunioinnilla tai paremmalla tavalla, sekoittamalla nämä rakennusmateriaalit, vuodattamalla se veteen ja puristamalla se alas. On parempi valmistaa injektointiliuosta olettaen, että koko kaivosta voidaan välittömästi kaataa. Mutta koska se on melkein aina mahdotonta, yritä täyttää kaivannon nopeasti, jotta betonin valmistusvaiheiden välinen aika vähenee. Kaivannon leveyden tulee olla 20-25 cm leveämpi kuin säätölaitteen leveys niin, että muotti on helppo asentaa. Kun betonia kaadetaan, on ilmakuplia purettava ajoittain, mikä tapahtuu yksinkertaisesti lävistämällä liuos romun avulla.

Jos oletetaan, että yhdessä päivässä ei ole aikaa täyttää matalaa pohjaa, lopeta työ näin: Viimeisen täytetyn betoniosan lopussa asetat muutamia lujittavan johtoja niin, että seuraavana päivänä samasta paikasta lähtien sitoit setin ja tuoreen betoniin. Ja vielä yksi vivahde: ​​täyttäessäsi epätäydellistä työtä, lopeta betonin kaataminen useiden vaiheiden muodossa - niin että seuraavalla kerroksella oleva nipu on luotettavampi suuremman kosketuspinnan vuoksi.

Myös ennen perustuksen kaataamista on tehtävä muotti - pohjan on noustava maanpinnasta vähintään 10-15 cm: n päähän. Materiaalina voidaan myös tehdä kaikki käytettävissä olevat materiaalit - vaneri, puukuitulevy, lastulevy, metallilevyt, viemättömät levyt, liuskekivi.

Jos sinulla on rakentamiskokemus ja aiot tehdä irrotettavaa muottirakennetta, älä unohda valmistella lisärakennusmateriaalia tyynylle - samaa hiekkaa tai soraa. Hän joutuu myöhemmin nukkumaan jäädytetyn perustuksen ja kaivannon seinien väliin ja kiristä säännöllinen loki. Tässä suhteessa pysyvä muotti on paljon kannattavaa työvoimakustannusten säästämisen takia. Lisäksi voit käyttää geotekstiloita ja sijoittaa sen säätiön seinien sivuille, mutta se on jonkin verran kalliimpaa rakennetta.

Betonin ja raudoituksen materiaalit

Sementin merkki ei ole pienempi kuin М300, hiekka on joki tai louhos hiekkaa, mutta ilman savea ja muita mineraaleja. Liuos valmistetaan tavallisella tavalla - 1: 3: 5. Tämä tarkoittaa - yhtä osaa sementistä, kolme osaa hiekkaa ja 5 osaa täyteainetta (buta). Liuoksen sakeus - nestemäinen hapankermaa. Täyteaineena (buta) voit käyttää soraa, roskaa - kaikki mitä aiemmin mainittiin. Luokan ei ole suositeltavaa lisätä hiilikuonaa liuokseen - malmien sulkeumat alkavat hajoaa ajan myötä, betonin rikkoutuminen. On suositeltavaa lisätä koppi välittömästi liuokseen, mutta voit tehdä sen betonin kaatamiseksi kaivantoon, jos se on riittävän syvä ja voit sekoittaa betonista ja täyteaineesta ojaan välittömästi.

Jos matalampi syvyys on vahvistettava, käytä sitä kaiken halkaisijan, langan, metallikulman, kanavapalkin jne. Kädessä. Varmista, että vahvistus on vain kulmissa ja perustusten sisäisten nauhojen risteyksissä. Jos kylvyn katsottiin olevan tarpeeksi suuri, on järkevää tehdä vahvistuskori. Se on neulottu Ø 8 - 12 mm. Tangot on liitetty toisiinsa pehmeällä neulomalla. Voit käyttää ja hitsauttaa, mutta on parempi, että kehys on hieman liikuteltavissa. Pitkittäisten sauvojen välinen etäisyys - 15-20-25 cm, poikittaisten sauvojen jäykkyyden välinen etäisyys - 0,7-1 m.

Kun säätö on kokonaan kaadettu, se on juotettava säännöllisesti - vähintään kerran päivässä viikon aikana. Betonin täydellinen kovettuminen ja kuivaus tapahtuu 2-3 viikkoa, riippuen sääolosuhteista. Paras aika täyttää säätiö - syksy. Kuumalla säällä liuoksen ylemmät kerrokset tarttuvat nopeammin aiheuttaen mikrokreän ulkonäön. Jäähtymällä tämä ei tapahdu. Lisäksi syksyllä käytännössä ei ole tarvetta kostuttaa betonia.

Matala pohjan rakentamisen viimeinen vaihe on vedeneristys ja eristys. Vedeneristys - asentaa minkä tahansa sopivan materiaalin, esimerkiksi kateaineen betonin pinnalle. Lämmitä säätiö joko kaatamalla savi sen ympärille tai asettamalla styrofoamipaneeleja.

Miten valita ja tehdä omat perustuksesi kylpyammeelle

Kylpy on rakennus, joka on läsnä millä tahansa henkilökohtaisella tontilla. Bathin perusta on ensimmäinen asia, joka alkaa rakentamista.

Alustan vaihtoehdot kylpyyn

Tärkeimmät tyyppiset perustukset kylpytilojen asennusta varten - tämä on nauha matalassa syvennyksessä, pylväsruuvi ja pylväs. Jotta rakennusta voidaan käyttää alkuperäisenä ulkonäöltään, joissakin tapauksissa puiden reunoja voidaan käyttää, mutta tämä on jo poikkeus eikä sääntö.

Mikä on paras vaihtoehto kylpyvalinnalle, riippuu ennen kaikkea maaperän tyypistä, johon rakentaminen on suunniteltu. Jos maasto on koskematon tai jolla on monimutkainen topografia, ihanteellinen vaihtoehto on rakentaa paalun pohja kylvylle, kun taas grillata on sijoitettava maanpinnan yläpuolelle.

Tällainen muotoilu luotettavasti pitää kylpyläkehyksen. Tämäntyyppisen perustuksen toinen etu on sen avoimuus, jonka seurauksena ilmavirta, joka kulkee kylvyn lattian alla, kuivuu hyvin, mikä estää sen vahingoittumisen kosteudelta. Rakenteen epäkohtana on se, että jotta pesuhuoneen tai höyrysaunan lattia olisi lämmin, se on lisäksi lämmitettävä.

Alueelle, jossa maaperä ei ole kovin kovaa, hiekka-, matala- ja pylväsperustaiset ovat suosittuja. Kylvyn pylväspohjaa käytetään vähentämään rakennuskustannuksia, koska hihnan järjestely on paljon kalliimpaa.

Nauhateoksen etuna on maaperän vähimmäispaine, suljetun maanalaisen tilan, jonka seurauksena kylvyssä oleva lattia tulee paljon lämpimämmäksi. Jotta maanalaisessa tilassa kuivuttaisiin, nauha-pohjalla tehdään hengitysteitä. Haluttaessa tämä tila voidaan täyttää löysällä eristyksellä ja vedenpitävällä lattialla, mikä lisää kylvyn lämpöominaisuuksia.

Kylpyhuonekalusta olisi myös valittava, jos kylpy ei ole puusta, vaan tiili- tai vaahtolohkoista, koska tällaisella rakenteella on paljon enemmän painoa kuin puukehys. Koska kylpy on pieni ja monimutkainen rakenne, voit tehdä sen itse. Katsotaanpa tarkemmin, kuinka rakentaa teippityyppinen pohja 4x6-kylpyyn omalla tavalla.

Tape melkozaglublenny pohja kylpy 4x6 tehdä se itse

Kylpyammeen perustuksen rakentamisen päävaihe on rakenteen materiaalien ja lujuusominaisuuksien laskenta. Ja jos voimakkuuden laskeminen on melko vaikeaa, ammattilaiset suorittavat tällaisia ​​laskelmia ottaen huomioon maaperän tiheys ja kosteus, ilmastolliset ja muut olosuhteet, on mahdollista laskea tarvittavien materiaalien määrä.

Materiaalien määrän laskeminen

Tätä varten on tarpeen määrittää etukäteen tulevan rakenteen mittasuhteet ja laskea sitten säätiön volyymi kaavalla koulukirjasta.

Kun tilavuus on tiedossa, ei ole vaikeata laskea tarvittavia määriä materiaaleja tarvittavan määrän betonimassan valmistusta varten, sillä Internetissä on paljon online-laskimia, jotka tarjoavat tällaisia ​​palveluja ja joiden avulla on helppo suorittaa laskenta matalan nauhan perustuksille.

Laskennan seuraava vaihe on työn valmistelu.

Valmisteleva vaihe

Tässä vaiheessa on tarpeen purkaa rakenteilla oleva alue ja valmistaa työkalu. Sinun omien käsienne kylpylöiden valmistukseen tarvitaan:

 • Ruletti, tarvittavan matkan mittaamiseksi;
 • Rakennustaso, jolla ohjataan laattojen asentamista ja tasoitetaan säätötaso;
 • Ketjusaha, sahauslevyihin ja muottiin;
 • Ruuvitaltta, muottien asentamiseen;
 • Maa-aineen näytteenotto ja erän valmistaminen;
 • Sähköinen tai mekaaninen betonisekoitin;
 • Tarvittavat materiaalit - hiekka, sementti, murskatut kivet ja roskakivi - on myös valmisteltava etukäteen.

Kylpyammeen pohjapiirustus

Säätiön sijainnin merkitseminen on yksi tärkeimmistä toimenpiteistä kylpytyspohjan rakentamisprosessissa. Sen toteuttamiseksi on tarpeellista valmistaa riittävä määrä puupinoja, jotka nimeävät rakennuksen kulmat. Kun koukut on valmistettu, voit siirtyä suoraan merkintään.

Ensin sinun on määritettävä säätiön asema suhteessa muihin sivustossa oleviin rakennuksiin. Tällöin rakennuksen ensimmäinen puoli on merkitty ja terät on asetettu osoittamaan sen rajat. Tappien lisäksi toinen osapuoli on yhtä pitkä kuin lykkäys. Tämä etäisyys on osoitettava tilapäisesti asettamalla tapit käsin siten, että ne voidaan helposti irrottaa ja siirtää.

Nyt, kun molempien puolien etäisyys on tiedossa, sinun on kohdistettava diagonaalit. Tätä varten vuorotellen mitatut diagonaalit ja panokset siirretään. Kun diagonaalit ovat kohdakkain, on tarpeen tarkistaa jokaisen puolen pituus uudelleen.

Ulkoisen merkinnän suorittamisen jälkeen on suoritettava ja sisäinen. Tällöin kummallakin puolella mitataan etäisyyttä, joka vastaa tulevan pohjan leveyttä, ja pitsi on kiristetty.

Maaperänäytteenotto

Hiekka tyyny

Tyynyn tekemiseksi hiekkaa kaadetaan kaivannon pohjalle, minkä jälkeen se on tasoitettava ja tiivistettävä. Hiekkakerroksen tulee olla vähintään 15 cm. Paremman tiivistymisen vuoksi kaivannon hiekka on runsaasti kaadettava vedellä ja repeytynyt uudelleen.

Muottien asennus

Ennen kuin kaadat pohjaa kylvyn alle, sinun on asetettava muotti. Seinään upotettavaan kellariin voidaan tehdä leikattu puutavara. Tätä varten se leikataan halutun pituisen segmentin pituuteen, joka on yhtä suuri kuin kummankin sivun pituus. Sitten vasaran ja kynsien avulla suojat muodostuvat samanlaisista levyistä. Hyppyjä kilpeinä on kätevää käyttää lyhyitä segmenttejä tesa.

On tarpeen valmistaa suojat sekä ulko- että sisäpuolelta. Kun ne ovat valmiita, on mahdollista asentaa muottiin panosten osoittamien mittojen mukaan. Ensinnäkin ulompi puoli altistuvat ja kiinnitetään puupinoilla ja tukipuilla, sitten sisäpuolella. Leveyden säätämiseksi molempien puolien on oltava kiinnitettyinä tiettyyn etäisyyteen poikittaisen kiskon ja itsekierteittävien ruuvien avulla. Tämä on tehtävä useilla paikoilla.

Muottien valmistuksen viimeinen vaihe on sen sisällä olevan raudoituksen asentaminen ja merkinnät laattojen avulla, jotka ulottuvat koko laattojen pituudelle, betonikuoren yläosan. Tietenkin monet eivät ota huomioon tätä prosessia, koska säätiön kuorma on pieni. Mutta tekniikka takaa lujituksen lujituksella kuorman vähentämiseksi ja rakenteen lujuuden lisäämiseksi.

Kuinka neuloa oikein tässä.

Betonin ja kaatolistan perustaminen

Yleensä betonin lujuudesta riippuen hiekan, raunion ja sementin seoksen osuus voi vaihdella huomattavasti. Jotta valitaan voima ja siten betonin laatu, on tarpeen laskea tulevan rakennuksen paino. Puukylpypaino on pieni - M100-tyyppinen betoni soveltuu (betonin merkitseminen tarkoittaa painoa, jonka se voi kantaa neliösenttimetrillä kilogrammoina).

M100: n valmistukseen käytetty osuus on seuraava: 1 kg sementtiä, 5 kg hiekkaa ja 7 kg murskattua kiveä. Ratkaisun valmistelemisen helpottamiseksi voit esivalittaa jokaisen komponentin yhden lapion ja muuntaa suhteen lapioiden lukumäärään. Tämä mahdollistaa paljon nopeamman panostuksen.

Seoksen valmistamiseksi on toivottavaa käyttää betonisekoitinta ja valmistaa seos seuraavan algoritmin mukaisesti:

 1. Betonimyllyssä kaadettiin tarvittava määrä vettä;
 2. Sementtiä sekoitetaan ja sekoitetaan;
 3. Sitten voit heittää hiekkaa ja soraa.

Tämän menettelyn avulla voit vaivata liuosta hyvin ja välttää sementin kiinni betonisekoittimen seiniin. Laastin kuljettamiseen ja kaatamiseksi muottiin on parasta käyttää rakennusvaunua. Kaada laasti suoraan siihen ja sen jälkeen, kun se levitetään sen ympärille.
On tarpeen kaataa betonia niin varovasti kuin mahdollista, yrittäen välttää murskaamista.

johtopäätös

Kylpyammeen perustuksen rakentaminen on vaikea prosessi, mutta ei niin vaikeaa kuin se tuntuu. Jopa henkilö, joka on kaukana rakentamisesta, voi selviytyä siitä. Tärkeintä on merkitä oikein ja asettaa muottiin.

Hyödyllinen video

Laitteen nauhan pohja kylpyyn omilla käsillä:

Hihna matala-kellari kylvyn alla

Kylpyammeen historia ja mikä syy valita

Kylpylähuone on huone, joka tänä iltana hämmästytti Tata-Mongolian ikeen edustajia, auttoi monia maita välttämään keskiajalla vallitsevaa ruttoa, ja 2000-luvulla ei vain menettänyt asemansa, vaan myös hankki uusia ihmisiä kaikista luokista ympäri maailmaa. Todennäköisesti ei ole henkilöä, joka ei tunne tätä tunnetta, kun pääset höyryhuoneesta ja syöksyy veteen tai lumiin (kuten pidät enemmän). Mutta kuten jokin rakennus, tämä siisteyskohde on omat ominaisuutensa, ja erityisesti sitä käytetään. 2 muunnelmassa: levyn tai nauhan pohja kylpyyn.

Jos maaperä ei ole paksu tai huonosti särkä, on järkevämpää pystyttää matala mattapintainen pohja kylvylle.

Laattojen pohja ei eroa mitään erityistä, kun taas hihnaa käytetään ei haudattu tai matala syvyys. Maanalaisesta pohjasta valmisteltaessa on otettava huomioon useita tekijöitä (pohjaveden syvyys, huurteen tunkeutuminen syvyyteen, maaperän kasaantuminen ja maanalainen pohja kaistaleesta tai lautasesta riippumatta voivat kirjaimellisesti ryömiä pois kylvystä useiden vuosien ajan) tarvitsee vain ylimääräistä weatherization ulkopuolella.

Laadukkaalla työllä omilla kädilläsi tulevaisuudessa et voi kiinnittää huomiota elementtiin, koska hyvin kylmissä talvissa voimakkaasti kohoavilla mailla ei ole lainkaan vaikutusta kylvyn suorituskykyyn eikä lämmön säilyttämiseen huoneen sisällä.

Valmistelutyöt

Työlle tarvitaan:

 • kottikärryt maaperälle;
 • lapio;
 • tasolla;
 • geotekstiilit;
 • hiekka;
 • vesi;
 • sulkemateriaalia.

Ensimmäinen asia, jonka pitää tehdä maanrakennustyöt omilla käsillään. Tällainen työ kotiin verrattuna on vähäistä, mutta vaatii silti asianmukaista huomiota.

Sivuston merkitsemiseksi voit käyttää teodoliittia tai köysiä ja tappeja.

Alun perin tulevaisuuden kylpyläkaaren ympärys on merkitty maahan, mutta 5 cm: n kasvua kumpaankin suuntaan, 45 cm: n sisennys tehdään sisäänvedetyn kehän sisäpuolelle ja ääriviiva toistetaan. Tämän jälkeen toinen 1 rivi, jonka leveys on 45 cm, asetetaan alueen keskelle, joka tulevaisuudessa muuttuu lisäjoustavaksi.

Pituuden ja leveyden tarkkojen parametrien jälkeen on tarpeen mennä syvemmälle maahan 45 cm: iin. Tällaisen läpäisykyvyn tulisi olla ihanteellisesti tasaisten seinien ja pohjan mukana. Jos seinät ovat epätasainen, niin etteivät ne pysty kiinnittämään hyvin sovitettua muottilaatua ja samaan aikaan täyttämään halutun kokoisen betonipohjan. Jotta saataisiin mahdollisimman tasaisuus alueilla, joilla on visuaalisia komplikaatioita (siirtyminen maaperätyypistä 1 toiseen), voit käyttää mitä tahansa pitkänomainen, täysin sileä esine (levy, putki, leikkaaminen lapasta jne.).

Geotekstiilit ovat vuorattu alareunaan, jonka päälle tehdään hiekan hiekkaa. Pengeremän paksuus on 8 - 10 cm, kun taas hiekka on tasoitettava. Tamping suoritetaan erikoislaitteella tai hiekka yksinkertaisesti kaadetaan vedellä ja muutaman päivän kuluttua (riippuen siitä kuinka kauan se kuivuu kokonaan), voit jatkaa työskentelyäsi.

Valmisteluvaiheen viimeinen osa on muottien valmistus. Jos se on mahdollista tehdä laminaattimateriaaleista (lastulevystä tai vanerista), on parempi käyttää niitä, ja kaikki havupuualueet saavat leikattua levyä. Pystysuuntaiset jäykisteet asennetaan 50 cm: n välein, joten älä pelkää, että jotain ei voi tapahtua suunnitelmien mukaan. Kaikki nivelet on tehty kynsillä, koska ne ovat paljon helpompia ja nopeampia asentaa ja sitten helpompi vapauttaa.

Maapallon korkeus on 23-25 ​​cm - tämä riittää takaamaan tulevan kylpyammeen korkeimman laadun.

Teräsrakenteen luominen nauhan pohjan alla omiin käsiisi

Työlle tarvitaan:

Ribbonjalka.

 • lujitemuovaus;
 • hitsaus kone;
 • Bulgaria;
 • mittanauha;
 • ruuvipuristin.

Lujitushäkki ei ole mukana valmisteluvaiheessa, koska se on osa koko tulevaa rakentamista. Tulevan rakenteen kestävyys riippuu raudoituksen yleisestä luurasta koottuna olevan raudoituksen laadusta.

Lujittavan häkkiin on olemassa kolme vaihtoehtoa, joista kaksi on hyvin samankaltaisia, mutta ensimmäistä käytetään useammin kehysten teollisessa tuotannossa ja toinen kotona, kolmas on yksin. On tarpeen huomata, että langan käyttö liitoksissa on mahdotonta, eikä se ole tarpeen, joten vain hitsausta.

Vaihtoehto 1: teollisuus.

 1. Pituussuuntaiset sauvat ovat 12 kpl: n suuruisia, joiden päiste on 0,1 m. Yleensä tällaisten sauvojen pituus on 2 m, vaikkakin erikoistapauksissa pituus löytyy mistä tahansa periaatteesta.
 2. Niiden kohtisuorassa vaiheessa 0,5 m, 1,6 m tankoja on säädetty.
 3. Kaikki liitokset on hitsattu korkealaatuisiksi, jotta uusia työtä ei enää syntyisi.
 4. Erikoisvarusteiden avulla (suuntapainallus) vahvistustekniikka taitetaan suorakulmioksi, jonka reunat ovat 0,5 ja 0,3 m, minkä jälkeen poikittaisten sauvien päät on hitsattu.

Vaihtoehto 2 - paikallaan.

Muotti on 30 cm maanpinnan yläpuolella.

Kaikki toimet keskenään ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin edellisessä työssä, mutta ensimmäisessä suorakulmiossa tehdään omat kädet, ja vasta sitten pitkittäiset palkit asetetaan niihin ja hitsataan.

Vaihtoehto 3 - suosittu.

Tällainen luuranko nauhalevystä ei eroa lisääntyneessä lujuudessa, mutta kokoonpanossa se on yksinkertaisin fyysinen, koska taivuta kädet eivät tarvitse mitään.

 1. Asennetaan 5 pitkittäissuuntaisella yhdensuuntaisella tangolla 10 cm: n välein.
 2. Samat sauvat, joiden halkaisija on 50 cm, asetetaan niihin samankaltaisella äänenvoimakkuudella, minkä jälkeen kaikki nivelet hitsataan.
 3. Samankaltainen rintakehä on tehty.
 4. Kunkin 30 cm: n asennusosat asetetaan vastakkaisten liitosten väliin ja hitsataan.

Tällöin kahden sauvan määrä voi tuntua edulliselta, mutta niitä käytetään lisäämällä jäykisteitä.

Jokainen esitetyistä kehyksistä sopii erinomaisesti nauha-pohjaan tulevalle kylvylle.

Kylvyn pohjan täyttö

Työtä tarvitset:

Asennuksen sijaintijärjestelmä: A - ulompi muotoseinä; B - muottien sisäseinä.

 • muovi tähteä;
 • betoniliuos m200;
 • vettä.

Asennettaessa on oltava varovainen: muottien tulee olla täysin pystysuorassa, lujituksen on oltava sellainen, että se ei kosketa mitään sivusuojia eikä myöskään ylitä kaadettavan pinnan yläosaa. Jotta liittimien pohja koskettaisi hiekkaa, voit laittaa sen alle erityisiä muovisia tähtiä.

Kun kaikki elementit on valmistettu ja asennettu, voit aloittaa kaivannon täyttämisen.

Liuos valmistetaan kuivasta sementistä m400-500, PGS (hiekan ja soran seosta) ja vedestä 1-sementin, 3-PGS: n ja veden suhteen tarpeen mukaan (yleensä 2). Vaivattava aika tavallisessa sähköisessä sekoittimessa (betonisekoittimessa) on 3-5 minuuttia omalla kädelläsi.

Kaatamalla omat kädet menee kerroksittain niin, että kiinteytyminen on tasainen. Kun ensimmäinen kerros tulevan pohjan kylvystä kaadetaan, voit aloittaa sen auran. Tämä prosessi on välttämätön, jotta nauhan säätiö saa ylimääräisen turvamarginaalin.

Kun kylvyn nauhan perustus on täynnä omia käsiäsi, voit peittää sen polyeteenillä ja jättää sen kuukauden. Ainoa varoitus, jota on noudatettava, kastelee liuosta ensimmäisten kymmenen päivän aikana, jotta mikrokreät eivät kovettuisi.

Säätiö omalla kädellään kylpyyn

Säätiö on jokaisen rakennuksen perusta. Ja kylvyssä - huoneessa, jossa on korkea kosteus ja jätevedenpoiston piirteet - on äärimmäisen tärkeää, että tällainen säätö varustetaan asianmukaisesti niin, että rakennettu kylpy käyttää mahdollisimman kauan ja miellyttää sen omistajia.

Säätiö omalla kädellään kylpyyn

Jos kylpy on rakennettu lohkojen tai tiilien, on suositeltavaa kaataa kiinteää monoliittista, nauha tai nauha-pylvästä vahvistettu säätiö. Kevytrakenteisiin puutavaraan, tukkeihin tai runkokylpyihin, pylväs-, pino- tai nauhan matalat perustukset soveltuvat. Tulevan kylpyamme optimaalisen perustan valitsemiseksi on suositeltavaa laatia projekteja ja tehdä laskelmia materiaalien määrästä, rakenteellisesta lujuudesta, lämmöntuotannosta jne.

Nauhan pohja kylpyyn omilla käsillä

Kylpyammeen perustuksen malli

Tämä säätiö on suosituin. Voit täyttää sen omilla käsillänne huolehtien viestinnän asettamisesta. Työlle tarvitaan:

 • maanrakennustyökalut;
 • panokset, johto ja mittauslaitteet;
 • muottipaneelit;
 • metalliosat ja neulomakivi;
 • valmiin betonin tai betonisekoittimen, työkalun, säiliön ja seos laastin valmistukseen;
 • putket jätevesien sijoittamiseksi;
 • ruuvit ja ruuvitaltat tai rakennustelineet;
 • vedeneristys - mastiset ja kateaineet.

koulutus

Missä rakentaa kylpyamme

Mistä rakentaa kylpyamme? Ensinnäkin kiinnitä huomiota sivustosi maisemiin ja siihen varustettavaan jäteveden tyyppiin. Joten esimerkiksi tyhjennysputken ja septisen säiliön on sijaittava kaukana vedenottoaikoista, säiliöistä ja lähialueista. Jos kylpyamme on yhdistetty keskitettyyn viemäriverkkoon, rakennusta voidaan pystyttää missä tahansa paikassa, esimerkiksi pienessä (30 metrin päässä) joesta, altaasta, altaasta, sopivassa paikassa.

Vihje! Valmisteluvaiheessa ajattele kylvyn peittämistä vieraiden silmistä. Tee merkintä aidan alla tai määritä paikat puiden ja pensaiden istutukseen.

Myös valmistelu on vähentynyt maaperän poistamiseksi ja tasaamiseksi. Voit tehdä tämän käyttämällä erikoislaitteiden palveluja.

merkki

Liuskajärjestelmän perustelut

Merkitsemme tulevaisuuden kylpyammeen laaja-alaisen projektin. Seinien ulkoreunojen ja sisäisten viivojen merkitseminen on tarpeen.

Merkitäksesi ulkokehän, sinun on otettava rakennekulma, johto, mittanauha, kiinnittimet ja putkilinja. Pystysuoran lasin tarkastaminen ajaa ensimmäinen kiinnityspaikka paikassa, jossa on yksi rakennuksen kulmista.

Säätiön merkintä: kulmat ja lävistäjät

Seuraavaksi asennetaan samalla tavoin 4 muuta tappia tarkastamalla tarkkuuden kulmat. Teemme valvonnan mittaukset kylpyammeen reunojen lävistäjistä. Jos ne ovat yhtäläisiä, voit aloittaa sisäisen kehän merkitsemisen, jos ei, sitten korjataan panosten sijainti, tarkistamalla toistuvasti sivujen pituudet, kulmien tarkkuus ja lävistäjä. Vedä johto panosten väliin. Johdon vaakasuora sijainti merkitsee säätökorkeuden. Tarkistamme jännitetyn johteen tasolle ja siirtymme sisäisten väliseinien ja kehän merkintään.

Ulompi kehästä vedetään etäisyys, joka on yhtä suuri kuin nauhan pohjan paksuus. Ajetamme nastat ja vedämme johtoa käyttäen laskuviivaa, neliö ja mittanauha. Johto merkitsee tulevien osioiden sijainnin.

maavalli

Kaivinkoneiston toimintakaavio, kun kaivetaan kaivantoja nauhateille

Huolehdi siitä, että merkkejä ei saa rikkoa, joten on tarpeen kaivaa ojia täyttämään pohja. Säätiön syvyys voidaan määrittää määrittämällä maan tyyppi ja alla olevan taulukon avulla.

Kaivantojen pohja on tiivistettävä värähtelevällä levyllä tai käsisuojilla ja tasoitettava kalibroimalla vesitasolla.

Välittömästi tampingin jälkeen nukahduva oja hiekalla. Tyynyn paksuus voi olla seuraava:

 • matala perusta - enintään 7 cm;
 • syvä pohja - jopa 15 cm;
 • "kelluva" -tyyppinen pohja - jopa 40 cm.

Hiekka on myös tärkeää tasoittaa vaakasuoraan ja täyttää, runsaasti vettä liottamalla. Jos hiekkakerroksen paksuus on suuri, täyttö, tamping ja veden vuotaminen tapahtuu kerroksittain (5-7 cm). Työtä voidaan tehdä 2-3 päivän kuluessa, kun tyyny kuivuu.

muotti

Kaistaleperusteiden päällysteet voidaan asentaa suojilta, liuskekivestä, kuitulevystä ja muilta vastaavilta materiaaleilta. Muuten muovi- tai metallipaneelit voidaan vuokrata, mikä merkittävästi yksinkertaistaa rakennusprosessia. Materiaalit muottiin, on toivottavaa kääriä kalvoa, sitten niitä voidaan käyttää uudelleen muiden esineiden rakentamisessa.

Decking lankut

Muotti on asennettu kaivantoihin, tukemalla puutavaraa ja panoksia ulkopuolelta. Rakennuksen seinämien väliin asennetaan puiset ristikkotukot ja 50 cm: n tikkuiset nastat, joten suojat eivät levitä toisistaan. Suojukset kiinnitetään maalla, jossa on pitkät kynnet (20 cm), toisistaan ​​- itsekierteittävät ruuvit tai nitoja.

Suojusten on välittömästi annettava reikiä viemäriputkien ja muiden apuvälineiden poistamiseksi. Muussa tapauksessa kaatamisen jälkeen on tarpeen porata betonia, joka vaikuttaa negatiivisesti säätiön lujuuteen.

Vihje! Jos et käytä kalvoa suojaamaan puurakenteita, kiinnitä lasi nitoja käyttäen. Se estää puun imemästä nopeasti kosteutta konkreettisesta liuoksesta ja sen seurauksena krakkaamalla pohjaa.

Video - Tee-se-itse puu lankku

Video - Ei-irrotettava nauha-pohjamateriaali, joka on tehty EPS: stä

vahvistaminen

Armopoyas on valmistettu paksuisesta raudasta (> 12 mm pitkittäinen ja 6-8 mm poikittainen, pystysuora vahvike). Työtä varten tarvitset bulgarialaista, lankaa käsivarren hihnaa, hitsauskonetta sekä mittanauhaa.

Hihna koostuu pitkittäisestä (neljästä tai useammasta), poikittaisesta ja pystysuorasta raudasta. Samanaikaisesti koko rakenteen tulisi olla 5 cm etäisyydellä laudasta, pohjasta ja alapinnan yläpinnasta ja vahvistettava rakennuksen kulmissa. Panssaroidun vyön poikkileikkaus on suorakulmio tai neliö.

Liitokset leikataan haluttuun pituuteen. Maalla on pitkittäissuuntaiset ja poikittaiset sauvat, jotka on liitetty johdolla kosketuspisteisiin. Ei ole suositeltavaa hitsata luurankoa, koska hitsattu luuranko voi menettää eheyden valetun betonin tiivistämisen tai rakennettuun kylpyyn liittyvän toiminnan aikana.

Pituussuuntaiset sauvat on sijoitettu ja liitetty toisiinsa päällekkäisyydellä noin 30 cm.

Neulotut pitkittäisvaijerit

Poikittaisten ja pystysuorojen tankojen välinen etäisyys saa olla enintään 50 cm. Jos nauha on korkeintaan 120 cm leveä, on järkevää tehdä kehys, joka ei sisällä kahta, mutta kolmesta pitkittäisestä vahvikkeesta. Korkealla kellarikerroksella on myös syytä lisätä pitkittäiskiskojen lukumäärää. Kehyksen päällä on myös vahvistetut U-muotoiset puristimet, jotka on suunniteltu lisäämään rakenteen lujuutta ja vähentävät nauhan pohjan halkeilua.

Kylvyn kulmissa kehys vahvistetaan lisäksi vahvikkeella, joka sijaitsee 45 asteen kulmassa vaakasuoraan tankoon nähden.

Valmis sidottu kehys asennetaan muovituille. Jotta vältetään edistystä betonin kaatamisen aikana, kiinnittimet kiinnitetään muottiin ja vahvikkeeseen.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Viestinnän vahvistaminen ja levittäminen

Video - Ankkurikoukun kiinnittäminen

Teippipohjan täyttö kylpyyn

Pääsääntö on kiinteys, eli koko betonipitoisuus on kaadettava muottiin yhdessä päivässä. Siksi, jos sinulla ei ole betonisekoittimia, sinun on tilattava tehdasvalmisteinen betoni M200 tai M400. Varmista, että sekoitus betonilla voi kulkea kylvyn pohjan molemmille puolille.

Voit itsenäisesti valmistaa betonia sekoittamalla kuivamateriaaleja seuraavissa mittasuhteissa:

 • sementti M400 tai M500 - 1 osa;
 • seulottu hiekka - 3 osaa;
 • murskattu kivi ilman sulkeutumia - 4 tai 5 osaa.

Vettä lisätään kuivaan seokseen niin paljon, että valmis betoni ei ole liian paksu eikä se levitä.

Betoni asetetaan 20 cm: n kerroksissa, jossa on lapiot, tasoitin ja samanaikaisesti se on lävistetty vahvikkeella tai tiivistetty värähtelevällä porauksella. Tämä on välttämätöntä poistamaan olemassa olevat aukot (ilmakuplat). Samaan tarkoitukseen on tärkeää kumota muurausseinät.

Flooded foundation yöllä ja sateessa olisi peitettävä elokuva, ja iltapäivällä vuotaa vettä. Kun betoni kovettuu (14 päivän kuluttua), on mahdollista irrottaa muotti ja hiomata pohjan pinta, mutta lisärakennetta ei suositella aloitettavaksi aiemmin kuin kuukauden kuluttua kaatamisen jälkeen.

Vedenpitävä pohja

Kylpyammeen valmis perustus tulisi olla vedenpitävä liimaamalla kaksi kerrosta kateaineita bitumimateriaaliin.

Matala säätiö omilla käsilläsi

Säätiön työtä ei pidetä vaikeimpana rakennustyönä, mutta vastuullisuus on yksi rakennuksen kriittisistä rakenteista. Useimmat virheistä säätiön rakentamisen aikana aiheuttavat erittäin vakavia seurauksia, niiden korjaaminen on hyvin vaikeaa ja kallista, ja joissakin tapauksissa se on mahdotonta. Kaikki säätiön laskelmat on suoritettava SNiP 2.02.01-83: n määräysten mukaisesti.

Matala säätiö omilla käsilläsi

Lataa tiedosto. SNiP 2.02.01-83. Rakennusten ja rakenteiden perustukset. SP 22.13330.2011

Laskelmien aikana otetaan huomioon:

 • säätöön vaikuttavat kuormat;
 • maaperän indikaattorit, pohjaveden esiintyminen ja sijainti;
 • suurimmat sallitut muodonmuutokset ja mitoitusominaisuudet;
 • ilmastovyöhykkeiden ominaisuudet ja pohjan syvyys.

Nämä ovat hyvin monimutkaisia ​​laskelmia, emme asu niihin. Yksinkertaisimmissa rakenteissa rakentajat tekevät perustan standardiparametreille tietylle ilmastovyöhykkeelle ja maaperän ominaisuuksille. Niillä on jo suuri vahvuus, joka mahdollistaa suunnittelun luotettavuuden.

Matala nauhasäätiö - parametrit

Suuntaviiva kaistaleen likimääräisen leveyden mukaan

Nauhan leveys riippuen seinästä

Matala perustalohko on yksi yleisimmistä vaihtoehdoista yksityisessä rakentamisessa, ja kaikella toiminnalla se täyttää suurimman osan kehittäjistä. Säätiön rakentaminen voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: merkintä, kaivaminen kaivosta ja muottien rakentaminen, betonin kaataminen ja tasoitus.

Säätiön järjestelyn päävaiheet

Tarkastele yksityiskohtaisesti jokaista vaihetta. Me puhumme hiekkalaatan matalaa vahvistettua kellarista.

Strip-merkinnät

Teoksia on tehtävä huolellisesti ja hitaasti. On parempi menettää ylimääräinen tunti tai kaksi merkinnän aikana kuin saada valmiita perustusnauhoja.

Kylpyammeen pohjan asettelu

Vaihe 1. Pohjan reunassa aja puupalkkeihin. Teippien mittojen ja kulmien kohdistamiseksi on tarpeen valmistaa elementtilaite pienten penkkien muodossa. Voittaa kaksi tappaa maahan pienellä etäisyydellä säätiön kulmista ja kiinnittää ne vaakatasoon.

Vaihe 2. Vahvista kynnet levyt, kiinnitä ne köydet. Yritä ensin tarkistaa tavallisen suuren neliön köysien välinen kulma. Joten voit löytää noin kellariviitit.

Vaihe 3. Kohdista nauhan kulmat, ne tulisi olla ehdottomasti 90 °. Tämä olisi tehtävä tarkistamalla diagonaalit. Kahden diagonaalin mitat eivät voi erota enempää kuin kaksi senttimetriä. Tällainen leviäminen voidaan helposti poistaa rakennuksen laatikon rakentamisen aikana.

Vaihe 4. Älä irrota köysiä, käytä lapiota merkitsemällä teipin asentoa lastalla, on suositeltavaa kaivaa kaivo syvennyksellä piikkipalkki (noin 20 cm).

Vaihe 5. Nyt voit irrottaa köydet ja jatkaa kaivamista. Määritä välittömästi, mistä maata sijoitetaan. Se voidaan ottaa rakennuksen ulkopuolella tai tasoittaa sen alle. Joka tapauksessa hedelmällinen kerros on poistettava kokonaan.

Vaihe 6. Kaivon leveys on yhtä suuri kuin rakennuksen seinien leveys. Jos tontti maa on tiheä, ei ole tarvetta tehdä muottirakennusta kaivannossa, jos seinät murenevat, niin sinun on käsiteltävä rakennusta koko säätiön korkeudella.

Kaivannon syvyys on 60-80 cm, ottaen huomioon jopa 20 senttimetrin paksuinen hiekkalaatta.

Video - Layout for foundation

Muottien valmistus

Muottien valmistukseen voidaan käyttää toisen asteen reuna-alustoja tai erityistä vedenpitävää vaneria. Levyjä, joiden paksuus on 20 ÷ 25 mm ja leveys 20 cm, levyt ja leikatut levyt asennetaan suojien kokoonpanolle.

Vaihe 1. Muottipöydät. Sinun ei tarvitse tehdä niitä kovin suuriksi, sitten on vaikea asentaa ja purkaa. Suojusten pituus riippuu niiden korkeudesta, mutta yritä joka tapauksessa varmistaa, että rakenteen kokonaispaino ei ylitä 50 ÷ 60 kiloa. Tällaista painoa voidaan vaivattomasti korottaa yhdessä. Yritä mukauttaa levyjen levyt ilman suuria aukkoja, kynsien pystysuorat jalustat 50 - 60 senttimetrin etäisyydellä. Tarkemmat indikaattorit määräytyvät perustusnauhan parametrien mukaan.

Käytä kynsiä vasaraa varten, itsekierteittävät ruuvit eivät vain lisää muottien kustannuksia vaan myös aiheuttavat ongelmia purkamisen aikana. Lähes kaikki puutavaran purkamisen jälkeen rakennusta voidaan käyttää rakennuksen edelleen rakentamiseen, mutta toivottavaa, että ne eivät enää vahingoita niitä. On epätodennäköistä, että voit laskea tarkasti suojusten pituuden, jättää 1,5 - 2 metrin pituisen marginaalin, teet tämän suojuksen, kun olet juuri asentanut kaikki edelliset. Tässä asennossa on mahdollista ottaa tarkat mitat kulmaan ja tehdä haluttu pituus.

Vaihe 2. Aloita asettamalla säätiön muotti. Yksi ei tee tällaista työtä, sinun täytyy soittaa avustajaan. Laske kaikki suojukset kaarteeseen ja kiinnitä asento tapilla ja kulma pysähtyy. Struts on sijoitettava suojien väliin siten, että ne eivät muuta asentoaan kiinnitettäessä muottipesää. Struts eivät toimi betonin kaatamisen aikana, vaan ne ovat vain merkityksellisiä muottien kokoonpanon aikana. Suosittelemme, että valmistat välittömästi välilevyt mallille, määrä määräytyy ottaen huomioon säätönauhan pituus ja korkeus sekä levyjen parametrit.

Vaihe 3. Kiinnitä suojat turvallisesti, on parempi sijoittaa kulmatukit useammin kuin tasoittaa säätö. Kilvet altistuvat köydelle ja seuraavat jatkuvasti niiden asemaa. Korttien liitokset suljetaan laudalla, tässä paikassa on tarpeen tehdä kiinnitys. Aja tapit niin syvälle kuin mahdollista, että kilven kulmakannat on kiinnitettävä erityisillä pienillä pysäkeillä leikkauslevyiltä. Sinun on poistettava jopa pienimmätkin mahdollisuudet murtaa muottien eheys betonin kaatamisen aikana. Tällainen "onnettomuus" on aina kallis.

Muottijärjestelmä pysähtyy

Vaihe 4. Muotoilun asennuksen aikana on aina varmistettava sen purkaminen edelleen. Tämä tarkoittaa, että kynnet on ajettava paikkoihin, joissa ne voidaan poistaa. Aseta kaikki kokoonpuristettavat yksiköt vain ulkosivun ulkoreunalle.

Vaihe 5. Vahvista muottien asennus. Kiinnitä huomiota ei ainoastaan ​​lentokoneiden lineaarisuuteen vaan myös kiinnityksen luotettavuuteen. Sovita monisuuntaisia ​​töitä muottiin - jos havaitset pieniä rakenteellisia vaihteluita, asenna välittömästi lisää pysähdyksiä. Muista, että muottien asennusvirheiden korjaaminen betonin kaatamisen aikana on äärimmäisen kiittämätön tehtävä.

Muottien kokoonpano - kuva

Video - Muotoilu

Vaihe 6. Aseta muoviputket muottiin ilmanvaihtokanavien paikoille ja apuvälineiden toimitukseen. Kiinnitä muottipaneelien ylälevyt levyihin tai vedä ne yhteen johtoineen tulpastamisen estämiseksi.

Perustaamme on vahvistettava - sen kantavuus kasvaa merkittävästi. Vahvistuksessa käytetään jatkuvatoimisen profiilin Ø 10 mm: n rakennusliittimiä. Vahvistus voidaan sitoa, mikä on hyvin pitkä ja voit asettaa vaakasuoria tankoja jo betonin kaatamisen aikana. Valitsemme tietenkin toisen vaihtoehdon. Kestävyyden suhteen nauhatalapset menettävät lähes mitään, ja paljon vähemmän työtä ja rahaa tarvitaan.

Jos kaikki on normaalia, voit alkaa kaataa betonia.

Betonin kaataminen

Betoni tehdään riippumatta sementtimerkistä 400, hiekasta ja soraa tai raunioista.

Käsin niin kovaa fyysistä työtä ei enää tehdä aikaisemminkin, sinun täytyy ostaa tai lainata pieni betonisekoitin, jonka rumpukapasiteetti on noin 0,2 m3.

Ennen työn aloittamista sinun on laskettava tarvittava määrä rakennusmateriaaleja, laskelmat tehdään ottaen huomioon perustusnauhan kokonaistilavuus. Laske tilavuus on helppoa, moninkertaista pituus leveydellä ja korkeudella. Yksi kuutiometri betonia tarvitsee 325 kg sementtiä, 760 kg hiekkaa ja 1100 kg murskattua kiveä. Nämä ovat likimääräisiä lukuja, niitä tarvitaan vain materiaalien määrän suuntaamiseen. Materiaalin ostamisen aikana niiden määrä kasvaa 10%. Hiekkalaatikko on ostettava vielä hiekkalaatikosta.

Kukaan ei paina yksittäisiä ainesosia lähimpään grammaan betonin valmistuksen aikana. Betonin valmistuksessa otetaan kaksi sakkaa hiekkaa ja kolme kaatopaikkaa tai soraa yhdellä sementtipaalalla. Vettä käytetään tarpeen mukaan, spesifinen määrä määritetään empiirisesti, betonilla on oltava optimaalinen viskositeetti.

Vaihe 1. Kaada kaivoon hiekka, jonka paksuus on ≈15 ÷ 20 senttimetriä. Hiekka on täytettävä hyvin, käytä mitä tahansa keinoa tämän tekemiseen tai tehdä yksinkertainen laite.

Hiekka kaivannon pohjassa

Vaihe 2. Täytä betoniseos rakennuksen kehän ympäri, älä salli suuria korkeuseroja. Jos sinulla on sähköinen tärinänvaihde - suuri, se voi simuloida betonia välittömästi koko säätökorkeuden yli. Jos tamping tehdään manuaalisesti, betonikerros ei saa ylittää 25 ÷ 30 senttimetriä.

Säätiön asettaminen

Vaihe 3. Samanaikaisesti valukappaleen kanssa kiinnitä huomiota muotin "käyttäytymiseen", jos löydät erilaisia ​​kuoppia tai kaarevuuksia, ryhdy välittömästi toimenpiteisiin niiden poistamiseksi.

Vaihe 4. Päätimme, että säätiön vahvistaminen toteutetaan yksinkertaistetulla tavalla. Tangot sijoitetaan suoraan betoniin. Yhteensä nauhalla on neljä riviä vahvistamista, kaksi kerrosta. Kaada hiekkalaatikko, jonka paksuus on noin 30 ÷ 40 senttimetriä. Kohdista se vaakasuoraan, anna kaksi riviä vahvistusta. Erityisesti sinun ei pitäisi yrittää, tangot tällöin tulvataan massalla ja pieni kaltevuuskulma (jos se säilyy) ei vaikuta kielteisesti.

Vaihe 5. Jatka perunan kaatamista ympäri, kun sinulla on kaksikymmentä tai kolmekymmentäkaksi senttimetriä nauhan päähän, aseta toinen vahvistusrivi. Kiinnitä huomiota siihen, että lujitustangojen päät ovat päällekkäin noin 20 ÷ 30 senttimetriä.

Vaihe 6. Tasaa nauhatason nolla, korkeuskäyrä nurkissa ei saa ylittää kahta senttiä. Käytä kiristettyä köyttä ja sen avulla voit tehdä kohdistuksen nopeammin ja paremmalla laadulla.

On erittäin toivottavaa, että koko perusta kaadetaan yhden työpäivän kuluessa.

Useimmiten tämä on mahdollista kylpylöille, mutta kaikki riippuu rakennuksen, rakennustyön, ammattitaidon ja työntekijöiden määrätyypistä. Jos joudut jättämään jonkin osan työstä seuraavana päivänä, muottipesän nestemäinen betoni on leikattava mahdollisimman vaakasuoraan. "Askeleiden" läsnäolo suurilla korkeuserotuksilla vähentää merkittävästi säätiön kantavuutta. Muotti on poistettava kaksi viikkoa betonin kaatamisen jälkeen. Jos sää on kuuma ja kuiva, on suositeltavaa kastella betonia useita kertoja päivässä runsaalla vedellä. Nopeasti kuivuva säätö ei ole laskenut lujuusarvoja.

Miksi? Betoni on ainutlaatuinen materiaali. Ihanteellisissa olosuhteissa betonirakenteiden vahvuus kasvaa jatkuvasti. Ensimmäisten 14-15 päivän aikana betonivahvistukset ovat 70-80% maksimaalisesta lujuudesta, lujuuden kasvuvauhti hidastuu ja 30 ÷ 40 vuoden jälkeen sen voima kasvaa vain murto-osaan. Mutta kasvaa! Tietenkin tämä tapahtuu vain tapauksissa, joissa saostuminen, lämpötilan muutokset, ulkoiset voimat jne. Eivät vaikuta rakenteeseen. Siksi ei ole suositeltavaa poistaa muottiosastoa alle kaksi viikkoa. Älä aja purkaa sitä, sillä tällä kertaa on parempi valmistautua seuraavaan rakennusvaiheeseen.

Video - Foundation Casting Workshop

Käytännön neuvoja

Nyt sinulla on yleinen käsitys säätiön rakentamisesta, voit antaa muutamia käytännön vinkkejä. Avustuksellaan ei ole mahdollista yksinkertaistaa ja helpottaa useita rakennuskohteita, vaan myös parantaa niiden laatua ja vähentää kustannuksia.

Miten tehdä konkreettisia

Paljon riippuu työn asianmukaisesta järjestämisestä, annamme neuvoja käsityöläisille, joilla on vankka käytännön kokemus.

Betonisekoittimen on pysyttävä paikallaan paikallaan, valmiit betonit tuodaan säätiöön kottikärryillä.

On olemassa joitain "käsityöläisiä", jotka neuvoo vetämään betonisekoitinta pitkin säätiötä täytettynä. Ne tuovat jokaiseen uuteen paikkaan erikseen vettä, hiekkaa, sementtiä ja soraa. On hauskaa ja tuskallista katsoa tätä "teknologiaa". Tällainen työn organisointi lisää työvoiman intensiteettiä vähintään kaksi kertaa ja lisää aikaa niin paljon.

Mitä me suosittelemme? Betonisekoittimen on oltava paikallaan, asenna se ottaen huomioon sisäänkäynnin mahdollisuus. Asenna noin 200 litran vesisäiliö lähellä sekoitinta. Toimittaa hiekkaa ja soraa erottamaan paalut, anna sementin olla pussin kuormalavoissa. Kaikkien materiaalien on oltava valmiita täyttämään betonisekoittimeen ilman uudelleenlastausta.

Heitä sementtipussi kasa hiekkaa, leikkaa se puoliksi lapiolla. Puolipussi sementtiä on vain yhden betonin erän tavoite. Kytke betoniseos päälle, kaada kahtia vettä kahteen veteen, ota kädestäsi puolet säkki sementtiä ja kaada se veteen. Voit heti heittää soraa tai raunioita, kivet rikkoavat sementtiä hyvin. Seuraavaksi, heittää hiekkaa ja sora sekoittimeen. Laskelma on yksinkertainen - yhdelle sementtihaalalle tarvitset kaksi hiekka-lapiota ja neljä sora-lapiota.

Casting materiaalit betonisekoittimeen

Erityinen määrä riippuu lapojen koosta, sillä ensimmäisellä erällä voidaan mitata sementin määrä puolessa puskurissa, mikä antaa mahdollisuuden suunnata suunnilleen. Tulevaisuudessa sinulla on kokemusta ja määrität silmän betonin laadun massan viskositeetilla. Jos liuos on liian paksu, lisää vettä pienissä osissa. Jos se osoittautui nesteeksi - lisää hiekkaa, sora lähes ei vaikuta betonin viskositeettiin, se imee vähän vettä. Minun täytyi lisätä paljon hiekkaa - heittää toinen sementtipata betonisekoittimeen. Sementti, joka herätti hiekkaa, valitaan ja käytetään siinä tapauksessa.

Rakennustyömailla

Et heti arvaa veden kanssa, veden määrä riippuu hiekan ja sora kosteudesta. Ensimmäisen erän osalta on parempi ottaa vähemmän vettä ja lisää se tarvittaessa. Liian suuri määrä vettä voi aiheuttaa ongelmia - ei ole tarpeeksi betonisekoittimia, jotka lisäävät suuria määriä hiekkaa ja soraa.

Aja betonia kottikärryssä

Valmiit betonityöt on saatettava säätiöön kallionvarsilla. Työn organisoinnin suunnittelussa on tarpeen suunnitella niin monta ihmistä, että työ olisi suoritettava kuljettimen avulla, kukaan ei odottanut ketään. Säätiön täyttöajan on oltava yhtä pitkä kuin sen valmistuksen aika. Näihin tekijöihin vaikuttavat monet tekijät: etäisyys säätönauhasta, betonisekoittimen määrä, työntekijöiden ammattitaito ja huolellisuus.

On tärkeää

 1. Älä koskaan jätä puolta pussia sementtiä yöllä, tee toinen erä.
 2. Huuhtele sekoittimen huolellisesti työpäivän päätyttyä. Muista, että jäädytetty betonipannu on pitkä ja vaikea, lisäksi tällainen työ ei läpäise betonin sekoittimelle jälkiä.

Huuhtele sekoittimen työn jälkeen

Taloudellinen katos

Ehkä tämä on kaikki, mitä voimme neuvoa aloittelijoille, tulevaisuudessa sinulla on kokemuksesi ja pystyt muuttamaan ja parantamaan algoritmia betonin tuottamiseen.

Kuinka kerätä taskut

Ehdottomasti kaikki yksittäiset solmut toimivat taivuttamalla tai puristamalla. Miksi puhumme tästä? Ja sitten, että muottien kokoonpanon aikana ei ole tarvetta käyttää valtavia kynsiä ja sitten viisi senttiä taivuttamiseksi taaksepäin. Yksinkertainen kynsi ei toimi venyttämällä. Kynsien kulmaliitoksissa on voimia taivutuksessa ja piirtämisessä hyvin merkityksetöntä. Normaalien kynsien käyttö ei vähennä rakenteen lujuutta, mutta se helpottaa työtäsi purkamisen aikana.

Rakennekynsi 3,0 x 70

Useimmat levyt muottien jälkeen käytetään jatkokäsittelyyn - poistamalla muotti, irrota se välittömästi ja puhdista levyt. On olemassa tapauksia, joissa laadukkaita levyjä käytetään muottiin - suosittelemme sulkemaan ne muovikelmulla. Asenna kalvo muottien sisäpuolelta, kiinnitä se tavallisella nitoja käyttäen. Elokuvakustannukset - penniä verrattuna puutavaran kustannuksiin. Koneiden sementtiä saastuttavia levyjä ei käsitellä mihinkään mestariin, ja polyeteeni pitää materiaalit alkuperäisessä kunnossaan.

Muottirakenteinen muovikelmu

Kuinka kaivaa kaivanto

Näyttäisi siltä, ​​ettei mikään ole helpompaa - kaivaa syvemmälle ja heittää edelleen. Mutta ajattele niitä, jotka eivät ole koskaan kaivaneet. Jokaisella teoksella on omat salaisuutensa, tässä vain muutamia niistä.

 1. Ensin sinun täytyy leikata ruohonjuurit koko kaivannon pituudelta. Trimmeri turpeen pitkin linjaa kummallakin puolella pohja nauhan syvyyteen noin kymmenen senttimetriä. Tämä ei ainoastaan ​​helpottaa karvanpoistoa, vaan myös sileät reunat.
 2. Heitä ensimmäinen kaivautunut maa niin pitkälle kuin mahdollista nauhan reunoilta. Sinun täytyy vielä heittää häntä pidemmälle kuin luulisi. Vaikka et mene syvälle, helpottakaa. Ajan myötä kaivanto tulee syvemmälle, enemmän ponnisteluja on käytettävä kuluttaa maasta poistamiseksi. Ja jos olet jo tehnyt törmäyksen reunojen lähellä, niin sinun täytyy heittää se.
 3. Nosta piikkipistoolin syvyyttä kaivon koko pituudelta ja kohdista reunat välittömästi. Puhdista löysä maa sitten lapioilla ja aloita työ paikasta, jossa olet valmis kaivamaan bajonettia. Joten et haata maata itsellesi. Viimeistele maaperän puhdistus - toista kaikki uudestaan, työskentele bajonettilavalla koko pituudelta ja puhdista sitten kaivannon pohja.

Aloita kaivaminen

Kaistaleiden pohja

Video - Kuinka kaivaa kaivantoa säätiölle

Takaamme, että tällä tavoin voit kaivaa säätiön paljon nopeammin ja ilman "sankarillisia työhahmoja". Yhdessä artikkelissa on mahdotonta kertoa kaikista rakennustyön rakenteista. Älä tee yksitoikkoista työtä pitkään, mikä nopeuttaa fyysistä ja henkistä väsymystä, mikäli mahdollista tunnin tai kahden vaihdella.

Voimme antaa yhden yleisön neuvon: etsiä logiikkaa jokaisessa työssä. Kaikkien toimien pitäisi olla yksi asia - saavuttaa mahdollisimman suuri tulos minimiin tappiin. Ei ole väliä mitä menetyksiä: aikaa, rahaa tai vaivaa. Jos kuuntelet neuvomme, niin työ on aina ilo eikä rangaistus. Varsinkin jos se tehdään omalla kädelläsi ja itsellesi.