Tekninen nauha matala pohja kylvyn alla

Lämmin kylpy on dachassa - ominaisuus lähes perinteinen. Ja kylvyn rakentamisen lähtökohta on säätiön rakentaminen. Kysymys mistään omistajasta on millainen säätiö valita? Pienikokoisissa rakennuksissa ja ulkorakennuksissa matala-teippityyppinen säätö sopii parhaiten. Se on monoliitti vahvistettu (vapaaehtoinen) betoni nauha. Tämän valinnan syyt:

 1. Ribbon säätiö on helpoin tapa tehdä se itse.
 2. Se on paljon halvempaa kuin muuntyyppiset alustat.
 3. Sen rakentamiseen tarvitaan vähintään työkalut ja rakennusmateriaalit.
 4. Matalan syvyyden nauhan pohjan rakentamisen nopeus kylvyssä lasketaan päivinä.
 5. Rakennuksen laatu on erittäin korkea.

Sivuston valmistelu työtä varten

Ennen kylvyn rakentamista on tarpeen suunnitella sivusto viitaten sivuston tulevaan kohteeseen. Nämä teokset määrittelevät suurelta osin rakennusaineet ja työkalut, joita käytät perustettaessa. Joten jos maaperä on kevyt tai loamyinen, niin maanpinnan osalta tarvitset sellaisia ​​yksinkertaisia ​​työkaluja kuin:

 1. Hoe maaperän puhdistamisesta kasvillisuudesta.
 2. Spade ja Neuvostoliiton lapio pinnan tasoittamiseen ja kuopan kaivamiseen.
 3. Romu ja pikku.

Kallioisella maaperällä täytyy vuokrata erityisiä laitteita kaivamaan kaivantoa. Yksi asia on miellyttävä - matala altaassa kylvyn alle ei tarvitse syvää kaivantoa. Jokaisella alueella sääolosuhteissa ja kaikentyyppisissä maissa tällaisen säätiön kaivantoa ei tehdä yleisesti hyväksyttyjen kanoottien mukaan. Eli sinun ei tarvitse noudattaa maaperän jäädyttämisen syvyyttä - voit asettaa säätiön paljon pienemmälle. Useimmiten kuopan syvyys ei ylitä 45-50 cm, ja jos rakennus on puinen ja hyvin pieni (eli kevyt), silloin 30 cm riittää.

Ainoa edellytys maaperän karsimiseksi on, että matala perustus on edullisesti vahvistettu. Muissa tapauksissa ratkaisu riittää tavallinen buta (sora, murskattu kivi, kivi savage, rikki tiili, rakennusjätteet).

Sivustoa valmisteltaessa tärkeintä ei ole se, missä ja miten pohjavesi virtaa ja kulkee, ei kuinka paljon maa jäätyy talven läpi tässä ilmastovyöhykkeessä, vaan yksinkertaiset geometriset laskelmat. Tämä tarkoittaa - kylvyn sijaintia suhteessa muihin rakenteisiin ja luonnollisiin kohteisiin. On parempi rakentaa kylpyamme vähintään 20-30 metrin etäisyydelle säiliöstä. Kylvyn käyttämä vesi ei saa pudota lampaan tai muun juomaveden lähteeksi.

Kylvyn alapuolella oleva merkintä tehdään tavallisten puupalkkien tai lujitustangojen avulla ja venytetään niiden väliin. Kohtisuorat linjat tarkista vastaavat lävistäjät. Kun merkitset, tee 5-10 cm: n toleranssi kaikilla kehän sivuilla - tulevaa muottirakennetta varten. Ensinnäkin merkintä suoritetaan kaivannon ulkopuolella. Sitten sinun täytyy vetäytyä merkittyä linjaa 45-50 cm syvästä ja tehdä sama rinnakkainen merkintä. Jos rakennuksen oletetaan olevan yli 6 metriä pitkin suurta puolta, sinun on tehtävä sama merkintä tulevan pohjan keskellä pitkin seinää yhdensuuntaisesti. Perussääntö palkin paksuuden määrittämisessä - sen tulee olla paksumpi kuin seinämä 10 cm.

Säätiön valu

Ennen päätyötä (kaivannon kaivamisen jälkeen) on välttämätöntä peittää pohjusäikeen pohja hiekalla, sora- tai raunioinnilla tai paremmalla tavalla, sekoittamalla nämä rakennusmateriaalit, vuodattamalla se veteen ja puristamalla se alas. On parempi valmistaa injektointiliuosta olettaen, että koko kaivosta voidaan välittömästi kaataa. Mutta koska se on melkein aina mahdotonta, yritä täyttää kaivannon nopeasti, jotta betonin valmistusvaiheiden välinen aika vähenee. Kaivannon leveyden tulee olla 20-25 cm leveämpi kuin säätölaitteen leveys niin, että muotti on helppo asentaa. Kun betonia kaadetaan, on ilmakuplia purettava ajoittain, mikä tapahtuu yksinkertaisesti lävistämällä liuos romun avulla.

Jos oletetaan, että yhdessä päivässä ei ole aikaa täyttää matalaa pohjaa, lopeta työ näin: Viimeisen täytetyn betoniosan lopussa asetat muutamia lujittavan johtoja niin, että seuraavana päivänä samasta paikasta lähtien sitoit setin ja tuoreen betoniin. Ja vielä yksi vivahde: ​​täyttäessäsi epätäydellistä työtä, lopeta betonin kaataminen useiden vaiheiden muodossa - niin että seuraavalla kerroksella oleva nipu on luotettavampi suuremman kosketuspinnan vuoksi.

Myös ennen perustuksen kaataamista on tehtävä muotti - pohjan on noustava maanpinnasta vähintään 10-15 cm: n päähän. Materiaalina voidaan myös tehdä kaikki käytettävissä olevat materiaalit - vaneri, puukuitulevy, lastulevy, metallilevyt, viemättömät levyt, liuskekivi.

Jos sinulla on rakentamiskokemus ja aiot tehdä irrotettavaa muottirakennetta, älä unohda valmistella lisärakennusmateriaalia tyynylle - samaa hiekkaa tai soraa. Hän joutuu myöhemmin nukkumaan jäädytetyn perustuksen ja kaivannon seinien väliin ja kiristä säännöllinen loki. Tässä suhteessa pysyvä muotti on paljon kannattavaa työvoimakustannusten säästämisen takia. Lisäksi voit käyttää geotekstiloita ja sijoittaa sen säätiön seinien sivuille, mutta se on jonkin verran kalliimpaa rakennetta.

Betonin ja raudoituksen materiaalit

Sementin merkki ei ole pienempi kuin М300, hiekka on joki tai louhos hiekkaa, mutta ilman savea ja muita mineraaleja. Liuos valmistetaan tavallisella tavalla - 1: 3: 5. Tämä tarkoittaa - yhtä osaa sementistä, kolme osaa hiekkaa ja 5 osaa täyteainetta (buta). Liuoksen sakeus - nestemäinen hapankermaa. Täyteaineena (buta) voit käyttää soraa, roskaa - kaikki mitä aiemmin mainittiin. Luokan ei ole suositeltavaa lisätä hiilikuonaa liuokseen - malmien sulkeumat alkavat hajoaa ajan myötä, betonin rikkoutuminen. On suositeltavaa lisätä koppi välittömästi liuokseen, mutta voit tehdä sen betonin kaatamiseksi kaivantoon, jos se on riittävän syvä ja voit sekoittaa betonista ja täyteaineesta ojaan välittömästi.

Jos matalampi syvyys on vahvistettava, käytä sitä kaiken halkaisijan, langan, metallikulman, kanavapalkin jne. Kädessä. Varmista, että vahvistus on vain kulmissa ja perustusten sisäisten nauhojen risteyksissä. Jos kylvyn katsottiin olevan tarpeeksi suuri, on järkevää tehdä vahvistuskori. Se on neulottu Ø 8 - 12 mm. Tangot on liitetty toisiinsa pehmeällä neulomalla. Voit käyttää ja hitsauttaa, mutta on parempi, että kehys on hieman liikuteltavissa. Pitkittäisten sauvojen välinen etäisyys - 15-20-25 cm, poikittaisten sauvojen jäykkyyden välinen etäisyys - 0,7-1 m.

Kun säätö on kokonaan kaadettu, se on juotettava säännöllisesti - vähintään kerran päivässä viikon aikana. Betonin täydellinen kovettuminen ja kuivaus tapahtuu 2-3 viikkoa, riippuen sääolosuhteista. Paras aika täyttää säätiö - syksy. Kuumalla säällä liuoksen ylemmät kerrokset tarttuvat nopeammin aiheuttaen mikrokreän ulkonäön. Jäähtymällä tämä ei tapahdu. Lisäksi syksyllä käytännössä ei ole tarvetta kostuttaa betonia.

Matala pohjan rakentamisen viimeinen vaihe on vedeneristys ja eristys. Vedeneristys - asentaa minkä tahansa sopivan materiaalin, esimerkiksi kateaineen betonin pinnalle. Lämmitä säätiö joko kaatamalla savi sen ympärille tai asettamalla styrofoamipaneeleja.

Miten valita ja tehdä omat perustuksesi kylpyammeelle

Kylpy on rakennus, joka on läsnä millä tahansa henkilökohtaisella tontilla. Bathin perusta on ensimmäinen asia, joka alkaa rakentamista.

Alustan vaihtoehdot kylpyyn

Tärkeimmät tyyppiset perustukset kylpytilojen asennusta varten - tämä on nauha matalassa syvennyksessä, pylväsruuvi ja pylväs. Jotta rakennusta voidaan käyttää alkuperäisenä ulkonäöltään, joissakin tapauksissa puiden reunoja voidaan käyttää, mutta tämä on jo poikkeus eikä sääntö.

Mikä on paras vaihtoehto kylpyvalinnalle, riippuu ennen kaikkea maaperän tyypistä, johon rakentaminen on suunniteltu. Jos maasto on koskematon tai jolla on monimutkainen topografia, ihanteellinen vaihtoehto on rakentaa paalun pohja kylvylle, kun taas grillata on sijoitettava maanpinnan yläpuolelle.

Tällainen muotoilu luotettavasti pitää kylpyläkehyksen. Tämäntyyppisen perustuksen toinen etu on sen avoimuus, jonka seurauksena ilmavirta, joka kulkee kylvyn lattian alla, kuivuu hyvin, mikä estää sen vahingoittumisen kosteudelta. Rakenteen epäkohtana on se, että jotta pesuhuoneen tai höyrysaunan lattia olisi lämmin, se on lisäksi lämmitettävä.

Alueelle, jossa maaperä ei ole kovin kovaa, hiekka-, matala- ja pylväsperustaiset ovat suosittuja. Kylvyn pylväspohjaa käytetään vähentämään rakennuskustannuksia, koska hihnan järjestely on paljon kalliimpaa.

Nauhateoksen etuna on maaperän vähimmäispaine, suljetun maanalaisen tilan, jonka seurauksena kylvyssä oleva lattia tulee paljon lämpimämmäksi. Jotta maanalaisessa tilassa kuivuttaisiin, nauha-pohjalla tehdään hengitysteitä. Haluttaessa tämä tila voidaan täyttää löysällä eristyksellä ja vedenpitävällä lattialla, mikä lisää kylvyn lämpöominaisuuksia.

Kylpyhuonekalusta olisi myös valittava, jos kylpy ei ole puusta, vaan tiili- tai vaahtolohkoista, koska tällaisella rakenteella on paljon enemmän painoa kuin puukehys. Koska kylpy on pieni ja monimutkainen rakenne, voit tehdä sen itse. Katsotaanpa tarkemmin, kuinka rakentaa teippityyppinen pohja 4x6-kylpyyn omalla tavalla.

Tape melkozaglublenny pohja kylpy 4x6 tehdä se itse

Kylpyammeen perustuksen rakentamisen päävaihe on rakenteen materiaalien ja lujuusominaisuuksien laskenta. Ja jos voimakkuuden laskeminen on melko vaikeaa, ammattilaiset suorittavat tällaisia ​​laskelmia ottaen huomioon maaperän tiheys ja kosteus, ilmastolliset ja muut olosuhteet, on mahdollista laskea tarvittavien materiaalien määrä.

Materiaalien määrän laskeminen

Tätä varten on tarpeen määrittää etukäteen tulevan rakenteen mittasuhteet ja laskea sitten säätiön volyymi kaavalla koulukirjasta.

Kun tilavuus on tiedossa, ei ole vaikeata laskea tarvittavia määriä materiaaleja tarvittavan määrän betonimassan valmistusta varten, sillä Internetissä on paljon online-laskimia, jotka tarjoavat tällaisia ​​palveluja ja joiden avulla on helppo suorittaa laskenta matalan nauhan perustuksille.

Laskennan seuraava vaihe on työn valmistelu.

Valmisteleva vaihe

Tässä vaiheessa on tarpeen purkaa rakenteilla oleva alue ja valmistaa työkalu. Sinun omien käsienne kylpylöiden valmistukseen tarvitaan:

 • Ruletti, tarvittavan matkan mittaamiseksi;
 • Rakennustaso, jolla ohjataan laattojen asentamista ja tasoitetaan säätötaso;
 • Ketjusaha, sahauslevyihin ja muottiin;
 • Ruuvitaltta, muottien asentamiseen;
 • Maa-aineen näytteenotto ja erän valmistaminen;
 • Sähköinen tai mekaaninen betonisekoitin;
 • Tarvittavat materiaalit - hiekka, sementti, murskatut kivet ja roskakivi - on myös valmisteltava etukäteen.

Kylpyammeen pohjapiirustus

Säätiön sijainnin merkitseminen on yksi tärkeimmistä toimenpiteistä kylpytyspohjan rakentamisprosessissa. Sen toteuttamiseksi on tarpeellista valmistaa riittävä määrä puupinoja, jotka nimeävät rakennuksen kulmat. Kun koukut on valmistettu, voit siirtyä suoraan merkintään.

Ensin sinun on määritettävä säätiön asema suhteessa muihin sivustossa oleviin rakennuksiin. Tällöin rakennuksen ensimmäinen puoli on merkitty ja terät on asetettu osoittamaan sen rajat. Tappien lisäksi toinen osapuoli on yhtä pitkä kuin lykkäys. Tämä etäisyys on osoitettava tilapäisesti asettamalla tapit käsin siten, että ne voidaan helposti irrottaa ja siirtää.

Nyt, kun molempien puolien etäisyys on tiedossa, sinun on kohdistettava diagonaalit. Tätä varten vuorotellen mitatut diagonaalit ja panokset siirretään. Kun diagonaalit ovat kohdakkain, on tarpeen tarkistaa jokaisen puolen pituus uudelleen.

Ulkoisen merkinnän suorittamisen jälkeen on suoritettava ja sisäinen. Tällöin kummallakin puolella mitataan etäisyyttä, joka vastaa tulevan pohjan leveyttä, ja pitsi on kiristetty.

Maaperänäytteenotto

Hiekka tyyny

Tyynyn tekemiseksi hiekkaa kaadetaan kaivannon pohjalle, minkä jälkeen se on tasoitettava ja tiivistettävä. Hiekkakerroksen tulee olla vähintään 15 cm. Paremman tiivistymisen vuoksi kaivannon hiekka on runsaasti kaadettava vedellä ja repeytynyt uudelleen.

Muottien asennus

Ennen kuin kaadat pohjaa kylvyn alle, sinun on asetettava muotti. Seinään upotettavaan kellariin voidaan tehdä leikattu puutavara. Tätä varten se leikataan halutun pituisen segmentin pituuteen, joka on yhtä suuri kuin kummankin sivun pituus. Sitten vasaran ja kynsien avulla suojat muodostuvat samanlaisista levyistä. Hyppyjä kilpeinä on kätevää käyttää lyhyitä segmenttejä tesa.

On tarpeen valmistaa suojat sekä ulko- että sisäpuolelta. Kun ne ovat valmiita, on mahdollista asentaa muottiin panosten osoittamien mittojen mukaan. Ensinnäkin ulompi puoli altistuvat ja kiinnitetään puupinoilla ja tukipuilla, sitten sisäpuolella. Leveyden säätämiseksi molempien puolien on oltava kiinnitettyinä tiettyyn etäisyyteen poikittaisen kiskon ja itsekierteittävien ruuvien avulla. Tämä on tehtävä useilla paikoilla.

Muottien valmistuksen viimeinen vaihe on sen sisällä olevan raudoituksen asentaminen ja merkinnät laattojen avulla, jotka ulottuvat koko laattojen pituudelle, betonikuoren yläosan. Tietenkin monet eivät ota huomioon tätä prosessia, koska säätiön kuorma on pieni. Mutta tekniikka takaa lujituksen lujituksella kuorman vähentämiseksi ja rakenteen lujuuden lisäämiseksi.

Kuinka neuloa oikein tässä.

Betonin ja kaatolistan perustaminen

Yleensä betonin lujuudesta riippuen hiekan, raunion ja sementin seoksen osuus voi vaihdella huomattavasti. Jotta valitaan voima ja siten betonin laatu, on tarpeen laskea tulevan rakennuksen paino. Puukylpypaino on pieni - M100-tyyppinen betoni soveltuu (betonin merkitseminen tarkoittaa painoa, jonka se voi kantaa neliösenttimetrillä kilogrammoina).

M100: n valmistukseen käytetty osuus on seuraava: 1 kg sementtiä, 5 kg hiekkaa ja 7 kg murskattua kiveä. Ratkaisun valmistelemisen helpottamiseksi voit esivalittaa jokaisen komponentin yhden lapion ja muuntaa suhteen lapioiden lukumäärään. Tämä mahdollistaa paljon nopeamman panostuksen.

Seoksen valmistamiseksi on toivottavaa käyttää betonisekoitinta ja valmistaa seos seuraavan algoritmin mukaisesti:

 1. Betonimyllyssä kaadettiin tarvittava määrä vettä;
 2. Sementtiä sekoitetaan ja sekoitetaan;
 3. Sitten voit heittää hiekkaa ja soraa.

Tämän menettelyn avulla voit vaivata liuosta hyvin ja välttää sementin kiinni betonisekoittimen seiniin. Laastin kuljettamiseen ja kaatamiseksi muottiin on parasta käyttää rakennusvaunua. Kaada laasti suoraan siihen ja sen jälkeen, kun se levitetään sen ympärille.
On tarpeen kaataa betonia niin varovasti kuin mahdollista, yrittäen välttää murskaamista.

johtopäätös

Kylpyammeen perustuksen rakentaminen on vaikea prosessi, mutta ei niin vaikeaa kuin se tuntuu. Jopa henkilö, joka on kaukana rakentamisesta, voi selviytyä siitä. Tärkeintä on merkitä oikein ja asettaa muottiin.

Hyödyllinen video

Laitteen nauhan pohja kylpyyn omilla käsillä:

Kylpyammeet perustuvat omiin käsiinsä askel askeleelta ohjeita

Kuinka tehdä säätiö omalla kädelläsi kylpytynnyrakoinnin käytännössä

Säätiö on minkä tahansa rakenteen perusta, ja kylvyssä, jossa on korkea kosteus ja kuivatusominaisuudet, edellyttää tällaisen kehyksen erityistä järjestelyä. Kuinka perustaa säätiö omalla kädelläsi kylvyssä niin, että se kestää niin kauan kuin mahdollista, ilahduttaa omistajiaan, ja siitä keskustellaan jäljempänä.

Jos aiot rakentaa tiilistä tai lohkosta valmistettua kylpyläpohjaa, on parasta varustaa säätiö kiinteällä, jatkuvalla nauhalla tai nauhapilarilla vahvistetulla pohjalla. Jos rakenne on kevyempi, eli se valmistetaan puusta, tukkeista tai se on runko, silloin oikea tukikohta tässä tapauksessa on pylväs-, kasa- tai nauha-syvyys.

Jotta kylpyammeet perustuisivat omiin käsiinsä mahdollisimman oikein, on suositeltavaa luoda projekti ja tehdä tarvittavat laskelmat tarvittavasta materiaalimäärästä, rakenteellisesta lujuudesta, lämpö- ja teknisistä ongelmista ja niin edelleen.

Tärkeintä tässä kaikessa on seurata askel askeleelta ohjeita kylpyammeen perustalle omilla kädilläsi.

Laitteen nauhan pohja kylpyyn

Tällaista säätiötä käytetään useimmiten. Ei ole vaikea kaataa nauha-pohjaa kylpyyn omalla kädelläsi, tärkeintä ei ole unohtaa laittaa viestintää.

Täydellisen työn luettelon täydentämiseksi sinun on hankittava seuraavat tiedot:

 • maanrakennustyökalut;
 • tapit, johto ja mittauslaitteet;
 • muotti;
 • teräsvahvistus ja neulomakivi;
 • valmis sementtilaasti tai kaikki itse valmistukseen: työkalut, kontit, betonisekoittimet, sementtilaastin ainesosat;
 • viemäriputket;
 • rakentaminen nitoja tai ruuveja ja työkalu ruuvaamiseksi;
 • kosteutta hylkivä materiaali - mastiset ja kateaineet.

Valmisteleva vaihe

Ensin sinun täytyy päättää, missä kylpy on. Sinun pitäisi tutkia maisemaa ja valita tulevan jäteveden tyyppi. Esimerkiksi tyhjennys- ja septisäiliö on sijoitettava pois vedenottoalueista, vesilähteistä ja naapurialueista. Jos kylvynpoisto liitetään keskitettyyn viemäriverkkoon, kylpy voidaan rakentaa mihin tahansa alueen vyöhykkeeseen. Jos joki, lampi tai allas on lähellä, sen etäisyys on noin 30 metriä.

Valmisteluvaiheessa on suositeltavaa päättää, miten voit kätkeä kylvyn ympärillä olevat alueet uteliailta silmiltä. Jos se asennetaan miekkailuun, sinun on valmisteltava merkintä. Sama olisi tehtävä, jos puita tai pensaita istutetaan.

Tässä vaiheessa sinun on lisäksi poistettava maan yläkerros ja tasoitettava alue. Todennäköisesti tämä edellyttää erityistä tekniikkaa.

Merkintä

Merkintä tehdään kylvyn nykyisen projektin mukaan. Se koostuu tulevien seinien ulkoisten ja sisäisten viivojen merkitsemisestä.

Seinien ulkoreunojen merkitsemiseksi sinun on hankittava rakennuksen neliö, johto, mittanauha, tangot ja putkilinja. Pystysuoran tason säätö lyönnillä ajetamme aloituspistettä pisteeseen, jossa yksi rakennuksen kulmista sijaitsee.

Tämän jälkeen samassa periaatteessa maahan ajetaan lisää 4 tappia samalla, kun valvotaan kulmien tarkkuutta. Vahvistamme rakennuksen kehän diagonaalien oikeellisuuden. Jos ne ovat samat, voit jatkaa seinien sisäisten osien merkitsemistä, muuten säätää panosten sijoitusta, tarkistaa jatkuvasti sivujen parametrit, kulmien ja diagonaalien oikeellisuus.

Jälkeen vedosta toiseen vedetään johto. Sen vaakasuuntainen taso ilmaisee säätiön korkeuden. Jännitetyn johdon tarkistamiseksi sinun on käytettävä tasoa, jonka jälkeen voit alkaa merkitä sisempi kehä osastoilla.

Jotta saunan kunnostaminen olisi perusteltua, sinun täytyy vetäytyä ulkokehästä tarkalleen nauhan pohjan leveydeltä. Maalla ajetamme panoksissa ja jälleen venyttämme johtoa, kun taas me tarvitsemme putkilinjaa, mittanauhaa ja rakennustornia. Johto merkitsee myös paikat, joissa osiot asennetaan.

maavalli

Olemme päättäneet merkitä kylpyammeen perustan oikein, jotta meidän ei tarvitse vahingoittaa tätä merkintää, meidän on hitaasti kaivaa juoksumetriä tulevalle säätiölle. Sen syvyys riippuu maaperätyypistä.

Lisäksi, kun haluat rakentaa perustan kylpyyn omalla kädellä, sinun täytyy tampata ojan pohjaa, jotta voit käyttää tärisevää levyä tai käsijäämiä, kun taas sinun on varmistettava, että pohja on sileä, joten voit käyttää vesitasoa.

Tämän toimenpiteen jälkeen voit alkaa täyttää kaivamme hiekalla.

Tämän kerroksen paksuus vaihtelee ja voi olla:

 • korkeintaan 7 cm - matalaa pohjaa käytettäessä;
 • jopa 15 cm - syvällä pohjalla;
 • jopa 40 cm - jos kelluva pohja on asetettu.

Hiekkapohja on sijoitettava vaakasuoraan, tamping ja well watering. Jos on tarkoitus asettaa suuri kerros hiekkaa, nämä prosessit olisi suoritettava vaiheittain jakamalla yhteinen kerros pienemmiksi kerroksiksi 5-7 senttimetriä. Työn annetaan jatkaa 2-3 päivän kuluttua, kun tyyny on täysin kuiva.

Muottien luominen

Muotti voidaan valmistaa levyistä, levyistä, liuskekivestä, kuitulevystä ja muusta vastaavasta materiaalista. On syytä huomata, että muovi- ja teräskilpiä voidaan vuokrata, mikä hieman helpottaa rakennustyön rakentamista. Paras kierrä valittua materiaalia polyeteeniin niin, että sitä voidaan käyttää uudelleen rakennettaessa muita esineitä.

Muotti on asennettu kaivukoneisiin, joiden ulompi osa on polymeerimateriaalin ja pinon tukema. Muottien seinien välissä on puusta valmistetut poikittaiset tukipylväät ja metalliset napit 50 cm: n välein. Tämä tehdään siten, että täytettävän liuoksen massan vuoksi suojat eivät levitä sivuille. Suojukset on kiinnitettävä maahan, sillä ne sopivat 20 senttimetrin kynsiin, mutta ne voidaan kiinnittää yhdessä itsekierteittävien ruuvien tai nitojan kanssa.

Reikiä viemäriputkille ja muulle levytylle levylle tulisi tehdä etukäteen, muuten betonin asettamisen jälkeen on porattava, mikä heikentää säätiön vahvuutta.

On syytä huomata, että jos et käytä kalvoa suojatakseen puun massiivipuuta, käytä lasiä ja kiinnitä se nitoja käyttäen. Se ei salli nestemäisen betonin kosteutta imeytyvän nopeasti puuhun, jolloin valmiin pohjan ei halkeile.

Säätiön vahvistaminen

Lujittava rakenne on lujittavaa, yli 12 mm paksua - pitkittäisasennukseen ja 6-8 mm: hen kuin kohtisuorassa ja pystysuorassa asennuksessa. Vahvivöiden valmistukseen tarvitaan: bulgarialainen, hitsattu lanka, hitsauskone ja mittanauha.

Suunnittelu koostuu useammasta kuin neljästä pitkittäisestä, kohtisuorasta ja pystysuorasta lujitangosta. Täydellistä rakennetta tulisi täydentää muottipesuilla, kun taas lopullisen perustuksen pitäisi nousta 5 cm maanpinnan yläpuolella. Lisäksi kulmat tulisi vahvistaa ja lujitushihnan leikkauksen tulisi olla suorakulmio tai neliö.

Seuraava vaihe prosessissa, kuinka kylvyn perustana on tietyn pituuden vahvistaminen, minkä jälkeen pitkittäiset ja kohtisuorat sauvat on sijoitettu maahan ja ne on liitetty johdolla kosketuspisteisiin. Ei ole toivottavaa hitsata kehystä, minkä vuoksi on suuri todennäköisyys, että se menettää eheytensä täytetyn liuoksen tiivistämisprosessissa tai valmiin kylpyyn käytön aikana tulevaisuudessa.

Pituussuuntainen vahvistus asetetaan päällekkäin 30 cm ja sidotaan.

Jos pystysuorassa ja pystysuorassa raudassa on aukkoja, on oltava vähintään 50 cm. Jos 120 cm: n leveydeltään sopiva nauhatalusta sopii, on kehys, jolla ei ole kahta mutta kolme pituussuuntaista vahviketta.

Tämä olisi tehtävä myös, jos säätiö on korkea. Lisäksi runko-osan yläosassa on vahvistettava U-muotoisia puristimia, jotka lisäävät hihnan lujuusominaisuuksia ja minimoivat mahdollisuuden rikkoa nauhalevy.

Nurkkasärmissä olevaa kehystä on täydennettävä 45 astetta horisontaalisilla tankoilla varustetulla raudoituksella.

Kun kehys on täysin valmis, se asetetaan muovituille. Jotta kehys ei liiku, kun laasti kaadetaan, muoviset kiinnittimet kiinnitetään sen ja muottien väliin.

Menetelmä kylvyn nauhan perustuksen kaatamiseksi

Tärkein sääntö, joka määrittää, miten tehdä pohjan kylpy on muottien kaataminen yhden päivän tuottamaan kiinteää betonia. Tämä tarkoittaa sitä, että jos sinulla ei ole betonisekoittimia, on parempi ostaa valmiita sementtilaastimerkkejä M200 tai M400. Varmista etukäteen, että hän voi ajaa suoraan johonkin säätiön sivuihin.

Omalla kädelläsi voit vaivata sementtilaasti käyttämällä tätä materiaalia:

 • 1 osa sementtiä M400 tai M500;
 • 3 hiekkaa;
 • 4-5 kappaletta puhdasta raunioita.

Vesi tarvitsee niin paljon keskipitkän virtauksen johdonmukaisuuden saavuttamiseksi.

Laasti kaadetaan muottipesään 20 cm: n kerroksissa, joista kukin tasoitetaan lapioilla tai laastilla. Samanaikaisesti se puhkaistaan ​​lujitustangolla tai puristetaan tärinän avulla. Tätä prosessia tarvitaan aukkojen ja kuplien poistamiseksi liuoksen paksuudesta. Tätä varten sinun on lisäksi koputtava muotin seinistä.

Jos liuoksen kaataminen on ohi illalla, silloin yöllä perustus sekä sateen on peitettävä muovikelmulla. Päivällä se on kasteltava. Kun betoni on kovettunut - 2 viikon kuluttua muotti voidaan irrottaa. Seuraavaksi on säätöpinnan pinnan suuntaus ja hionta. Mutta lisärakennustyöt voidaan aloittaa vasta kuukauden kuluttua valaistuksen jälkeen.

Viimeinen vaihe on kerros, jossa on kaksi kerrosta kateaineita, jotka on liimattu bitumimateriaaliin.

Edellä olevasta materiaalista opit tekemään oman käden kylpytukeen perustuvan. Jos lähestytte työtä oikein, säätiö on vankka ja tuleva kylpyamme kestää hyvin, hyvin kauan.

Strip-pohja kylvyssä

Kun pääkaupunki tai maalaistalo on rakennettu, sivuston omistaja rakentaa yleensä rakennuksia ja kylpyläosastoa. Kylpyammeen rakentamiseen käytetään erilaisia ​​materiaalityyppejä, mutta useimmin löydät hirsitalon versiosta - rakennustyön palkista tai logista.

Tällainen rakenne ei vaadi vahvistettua perustuspohjaa. Kylvyn alla oleva nauhasäätiö - käytännöllinen vaihtoehto, edullinen ja suhteellisen yksinkertainen. Itsenäiset omat parannustyöt vähentävät rakennuksen rakentamiskustannuksia, koska säätiöpohjan (materiaalit + asennus) kustannukset ovat noin kolmannes rakennuksen kokonaiskustannuksista.

Säätiön luotettavuus

Kaikki rakennukset - talot, autotallit tai kylpyammeet - tarvitsevat vankan perustan, joka kestää käyttökuormat. Useat pohjimmiltaan erilaiset voimat vaikuttavat säätiöön:

 • alla - maasta, joka on altis pakkaselle;
 • edellä - rakennusten rakenteista;
 • sivulta - maaliikkeiltä.

Nauhasäätiö on yleismaailmallinen vaihtoehto, jota voidaan käyttää melkein minkä tahansa tyyppisissä maissa, lukuun ottamatta suotavaa ja liikkuvaa, mikä vaatii vahvistetun betonirakenteen monoliittista laatua.

Teippityypin perustamisen syvyys riippuu rakennuksen ominaisuuksista:

 • maaperän jäädyttämisen alapuolella olevaan perustukseen perustuva pääkaupunki;
 • kylpy tai mökki asetettu matala-pohjainen;
 • autotallille ja muille ulkorakennuksille ei ole haudattu säätiö.

Kylvystä hirsistä tai baarista ei ole suositeltavaa käyttää haudattua pohjaperustaa huolimatta rakenteiden suhteellisen alhaisesta painosta. On olemassa vaara, että rakenne räjähtää johtuen epätasaisesta kuormituksesta puun kutistumisen aikana. Lisäksi upottamatta olevaa pohjaa ei käytetä, jos monoliittisen nauhan ainakin yhden osan pituus ylittää 6 metriä.

Matala-pohjaisen rakenteen etuja ovat:

 • pienempi maa-alueiden määrä verrattuna pääomaan;
 • kustannusvähennys 2,5 kertaa tai enemmän;
 • mahdolli- suus asentaa lähes kaikentyyppiseen maahan;
 • pienempi rakennusaika.

Kylvyn nauha-pohja on tehty erilaisilla tekniikoilla, joiden avulla voit valita edullisimman ja kannattavan vaihtoehdon. Kappaleiden rakennusmateriaalien käyttö mahdollistaa betonityön määrän minimoinnin.

Asennussuunnittelu toteutettu:

 • Tiilestä - muuraus on tiivistetty laastilla, yläosassa on monoliittinen vahvistettu hihna. Tämä vaihtoehto sopii kuiville hiekkasäville.
 • Valmistettu kivestä Betonipohja on kivimuodostuksen kiveä, joka on liimattu sementtilaastilla. Tällaisen pohjan leveyden tulisi olla monoliittista versiota laajempi niin, että rakenne voi kestää kuormitusta. Jos sopiva kivi on käytettävissä oleva materiaali, niin tämä on yksi tapa vähentää rakentamisen kustannuksia.
 • Lohkoista. Teräsbetonipohjaseinät on asennettu merkintään, pinnan on sijaittava samassa vaakasuorassa tasossa. Lohkot kiinnitetään sementtilaastilla, jos niissä on upotettuja osia - hitsaamalla. Teknologian haitoihin kuuluu lohkojen vakavuus - se edellyttää erityislaitteiden osallistumista.
 • Monoliittinen betoni. Vahvistettu betonirakenne - talon, kylpyammeen tai muun rakennuksen nauhalistan suosituin versio.

Tarkastelkaamme tarkemmin, miten lujitetun monoliittisen betonin perusta saadaan.

Valmisteleva vaihe

Varustamon alustava rakennusvaihe omalla kädellä on välttämätöntä valmistella säätiön luonnos, jotta laskettaisiin työn aineiston määrä. Valmistetaan myös piirustuksia, jotka esittävät rakenteen kaikki mitat. Perustaveinän on läpäistävä kaikki ulkoiset seinät väliseinien alapuolella.

Jos aiot asentaa tiiliseinän höyrysaunaan, sen alla on oltava erillinen pohja, jota ei ole liitetty altaaseen, koska uunin rakenne kuumentuu.

Matalan pohjapohjan luomisen yhteydessä ei tarvitse sitoa rakennetta paikkaan, ottaen huomioon maaperän jäädyttämisen syvyys. Vakioparametrien käyttäminen riittää:

 • nauha leveys - 40-60 cm;
 • nauhan korkeus suhteessa maan pintaan on 30 - 50 cm;
 • nauhan maanalaisen osan korkeus - 30 - 50 cm;
 • Kaivannon syvyys on noin 70-80 cm (maanalaisen osan korkeus otetaan huomioon + hiekkalaatan paksuus on 20-30 cm).

Näiden arvojen perusteella laske- taan arvioitu määrä materiaaleja, joita tarvitaan asennukseen - hiekka, raudoitus ja betoni. Matala alustan optimaalinen kokonaiskorkeus on 80-100 cm. Korkeammat rakenteet voivat romahtaa kuormituksen aikana. Jos pohjan nostamista on tarpeen, tiiliseinä asetetaan pohja-alustan päälle koko nauhan paksuuden yli.

On tarpeen määritellä kuormituksen rakennusosat (käyttäen taulukko, jossa suunnilleen painon seinämateriaalit lisäpainoa katon, lattioiden kalusteiden henkilöä) hyödyntää tarkka laskeminen perustuksissa talon tai kylpyamme. Taulukoiden tulisi myös määrittää maaperän kestävyys. Tällöin yläpuolella olevan kokonaiskuorman arvo jaetaan maaperän resistanssin arvolla ja saadaan pohjan pinta-ala.

Askel askeleelta

Vaiheittainen suunnitelma auttaa ymmärtämään teosten järjestystä ja tekniikkaa säätiön järjestelyissä.

1. Sivuston valmistus. Valitulle rakennustyömaalle tulee merkitä projektin mukaan. Kohteen teknisessä selityksessä tulisi olla tietoa kylvyn suuntautumisesta kardinaalipisteisiin nähden (tai kohde on kiinnitetty jo olemassa oleviin rakenteisiin).

Tyljet sijoitetaan rakennuspaikan kehän puolelle, hedelmällisen maaperän kerros poistetaan merkityltä alueelta, pinta tasoitetaan.

2. Kaivantojen valmistelu. Kaivantoaukot on suunniteltu ja kaivattu hankkeen mukaan. Varmista, että laskettu syvyys vastaa paksuutta "tyynyt", ja leveys on suurempi kuin leveys nauhan noin 30 cm - kuilu asentamiseen tarvitaan muotti. Oikein valmistetulla kaivannolla on pystysuorat seinät, pohja on vaakasuora, tämä tarkastetaan tasolta.

3. "tyynyjen" asettaminen. Karkean hiotun kerroksen, jonka korkeus on 200 mm, on mahdollista sammuttaa ja jakaa tasaisesti kuormitukset, jotka vaikuttavat alustaan ​​alustaan ​​maaperän liikkeiden vuoksi. Jos paikan päällä maaperä on alttiina turvotukselle, hiekan sijasta on suositeltavaa käyttää hienoa murskattua kiveä tai hiekan ja hiekan sekoitusta.

Opas maanalaisten säätiöiden rakentamiseen edellyttää huolellista harkintaa "tyynyn" luomisesta. Hiekka tai murskattu kivi kaatui pohjaan, kostutettiin, tasoitettiin ja käsin tiukasti täytettiin. Korkealaatuisella "tyynyllä" on vaakasuora litteä pinta ja siinä ei ole keskimääräisen painoisen aikuisen jälkiä.

4. Muottipesu. Asennuksen materiaali on huonolaatuisia levyjä tai käytetty, vanerilevyjä. Kiilojen ja tukien sekä metallisten sisäkappaleiden avulla varmistetaan seinien pystysuuntaisuus ja rakenteen jäykkyys - sitä ei tule purkaa betonin syöttöön.

Sisästä, muotti on vuorattu muovikelmulla tai kattopyyhkeellä niin, että betoniseoksen "astiat" ovat ilmatiivis. Muussa tapauksessa sementti "maito" virtaa ulos ja betoni ei saavuta vaadittua voimaa.

5.Armirovanie. Vahvitetussa betonissa oleva metallikehys vie laajenemisen ja supistumisen taakan. Vahvikkeen rakenne on asennettu siten, että sauvojen kaikilla sivuilla on vähintään 5 cm betonia. Tämä estää kosteuden pääsyn metalliin ja rungon korroosiota.

Vahvisteita varten käytetään halkaisijaltaan 14 mm: n rei'itettyjä sauvoja, jotka kiinnitetään toisiinsa neulomalla lankoja tai muovisia kiinnittimiä. Hitsaukseen ei ole suositeltavaa käyttää - tällaisiin liitoksiin on luonteenomaista metallin valun aiheuttamat lisääntyneet hauraumat. Matala kellari on kriittinen.

6. Täyttäminen. Betoniyhdistelmä tilataan valmiiksi (automaattorilla) tai valmistetaan itsenäisesti suurella kapasiteetilla käyttäen suuttimen sähköporaa sekoittaen. Työn yksinkertaistaminen ja nopeuttaminen auttavat kotitalouksien sekoittajia.

Betoni syötetään muottiin eri paikoissa, kaatamalla kerrokset 25 cm paksuiksi. Välittömästi lävistää lujitustangon betonilla ilmakuplien karkottamiseksi. Kaatamista ei saa keskeyttää, kunnes muotti on täytetty.

7. Joukko voimaa. Ilmakuplien poistamisen jälkeen täytetty muotti on suljettu kalvolla. Lämmössä kiinteytettyä betonia kostutetaan säännöllisesti. Täydellinen kuivaus ja kestävyys kestävät noin kuukausi.

Rakentamaan nauha-pohja kylpyyn omilla kädillä on toteuttamiskelpoinen tehtävä rakennustyöntekijälle.

Säätiö omalla kädellään kylpyyn

Säätiö on jokaisen rakennuksen perusta. Ja kylvyssä - huoneessa, jossa on korkea kosteus ja jätevedenpoiston piirteet - on äärimmäisen tärkeää, että tällainen säätö varustetaan asianmukaisesti niin, että rakennettu kylpy käyttää mahdollisimman kauan ja miellyttää sen omistajia.

Säätiö omalla kädellään kylpyyn

Jos kylpy on rakennettu lohkojen tai tiilien, on suositeltavaa kaataa kiinteää monoliittista, nauha tai nauha-pylvästä vahvistettu säätiö. Kevytrakenteisiin puutavaraan, tukkeihin tai runkokylpyihin, pylväs-, pino- tai nauhan matalat perustukset soveltuvat. Tulevan kylpyamme optimaalisen perustan valitsemiseksi on suositeltavaa laatia projekteja ja tehdä laskelmia materiaalien määrästä, rakenteellisesta lujuudesta, lämmöntuotannosta jne.

Nauhan pohja kylpyyn omilla käsillä

Kylpyammeen perustuksen malli

Tämä säätiö on suosituin. Voit täyttää sen omilla käsillänne huolehtien viestinnän asettamisesta. Työlle tarvitaan:

 • maanrakennustyökalut;
 • panokset, johto ja mittauslaitteet;
 • muottipaneelit;
 • metalliosat ja neulomakivi;
 • valmiin betonin tai betonisekoittimen, työkalun, säiliön ja seos laastin valmistukseen;
 • putket jätevesien sijoittamiseksi;
 • ruuvit ja ruuvitaltat tai rakennustelineet;
 • vedeneristys - mastiset ja kateaineet.

koulutus

Missä rakentaa kylpyamme

Mistä rakentaa kylpyamme? Ensinnäkin kiinnitä huomiota sivustosi maisemiin ja siihen varustettavaan jäteveden tyyppiin. Joten esimerkiksi tyhjennysputken ja septisen säiliön on sijaittava kaukana vedenottoaikoista, säiliöistä ja lähialueista. Jos kylpyamme on yhdistetty keskitettyyn viemäriverkkoon, rakennusta voidaan pystyttää missä tahansa paikassa, esimerkiksi pienessä (30 metrin päässä) joesta, altaasta, altaasta, sopivassa paikassa.

Vihje! Valmisteluvaiheessa ajattele kylvyn peittämistä vieraiden silmistä. Tee merkintä aidan alla tai määritä paikat puiden ja pensaiden istutukseen.

Myös valmistelu on vähentynyt maaperän poistamiseksi ja tasaamiseksi. Voit tehdä tämän käyttämällä erikoislaitteiden palveluja.

Liuskajärjestelmän perustelut

Merkitsemme tulevaisuuden kylpyammeen laaja-alaisen projektin. Seinien ulkoreunojen ja sisäisten viivojen merkitseminen on tarpeen.

Merkitäksesi ulkokehän, sinun on otettava rakennekulma, johto, mittanauha, kiinnittimet ja putkilinja. Pystysuoran lasin tarkastaminen ajaa ensimmäinen kiinnityspaikka paikassa, jossa on yksi rakennuksen kulmista.

Säätiön merkintä: kulmat ja lävistäjät

Seuraavaksi asennetaan samalla tavoin 4 muuta tappia tarkastamalla tarkkuuden kulmat. Teemme valvonnan mittaukset kylpyammeen reunojen lävistäjistä. Jos ne ovat yhtäläisiä, voit aloittaa sisäisen kehän merkitsemisen, jos ei, sitten korjataan panosten sijainti, tarkistamalla toistuvasti sivujen pituudet, kulmien tarkkuus ja lävistäjä. Vedä johto panosten väliin. Johdon vaakasuora sijainti merkitsee säätökorkeuden. Tarkistamme jännitetyn johteen tasolle ja siirtymme sisäisten väliseinien ja kehän merkintään.

Ulompi kehästä vedetään etäisyys, joka on yhtä suuri kuin nauhan pohjan paksuus. Ajetamme nastat ja vedämme johtoa käyttäen laskuviivaa, neliö ja mittanauha. Johto merkitsee tulevien osioiden sijainnin.

maavalli

Kaivinkoneiston toimintakaavio, kun kaivetaan kaivantoja nauhateille

Huolehdi siitä, että merkkejä ei saa rikkoa, joten on tarpeen kaivaa ojia täyttämään pohja. Säätiön syvyys voidaan määrittää määrittämällä maan tyyppi ja alla olevan taulukon avulla.

Substraatti maaperää arvioidussa syvyystasosta

Suunnittelumerkin ja pohjaveden välinen etäisyys maaperän jäädyttämisen aikana

Pohjan syvyys

Vähintään arvioitu jäätymisnopeus

Kaivantojen pohja on tiivistettävä värähtelevällä levyllä tai käsisuojilla ja tasoitettava kalibroimalla vesitasolla.

Välittömästi tampingin jälkeen nukahduva oja hiekalla. Tyynyn paksuus voi olla seuraava:

 • matala perusta - enintään 7 cm;
 • syvä pohja - jopa 15 cm;
 • "kelluva" -tyyppinen pohja - jopa 40 cm.

Hiekka on myös tärkeää tasoittaa vaakasuoraan ja täyttää, runsaasti vettä liottamalla. Jos hiekkakerroksen paksuus on suuri, täyttö, tamping ja veden vuotaminen tapahtuu kerroksittain (5-7 cm). Työtä voidaan tehdä 2-3 päivän kuluessa, kun tyyny kuivuu.

Kaistaleperusteiden päällysteet voidaan asentaa suojilta, liuskekivestä, kuitulevystä ja muilta vastaavilta materiaaleilta. Muuten muovi- tai metallipaneelit voidaan vuokrata, mikä merkittävästi yksinkertaistaa rakennusprosessia. Materiaalit muottiin, on toivottavaa kääriä kalvoa, sitten niitä voidaan käyttää uudelleen muiden esineiden rakentamisessa.

Decking lankut

Muotti on asennettu kaivantoihin, tukemalla puutavaraa ja panoksia ulkopuolelta. Rakennuksen seinämien väliin asennetaan puiset ristikkotukot ja 50 cm: n tikkuiset nastat, joten suojat eivät levitä toisistaan. Suojukset kiinnitetään maalla, jossa on pitkät kynnet (20 cm), toisistaan ​​- itsekierteittävät ruuvit tai nitoja.

Suojusten on välittömästi annettava reikiä viemäriputkien ja muiden apuvälineiden poistamiseksi. Muussa tapauksessa kaatamisen jälkeen on tarpeen porata betonia, joka vaikuttaa negatiivisesti säätiön lujuuteen.

Vihje! Jos et käytä kalvoa suojaamaan puurakenteita, kiinnitä lasi nitoja käyttäen. Se estää puun imemästä nopeasti kosteutta konkreettisesta liuoksesta ja sen seurauksena krakkaamalla pohjaa.

Video - Tee-se-itse puu lankku

Video - Ei-irrotettava nauha-pohjamateriaali, joka on tehty EPS: stä

vahvistaminen

Armopoyas on valmistettu paksuisesta raudasta (> 12 mm pitkittäinen ja 6-8 mm poikittainen, pystysuora vahvike). Työtä varten tarvitset bulgarialaista, lankaa käsivarren hihnaa, hitsauskonetta sekä mittanauhaa.

Hihna koostuu pitkittäisestä (neljästä tai useammasta), poikittaisesta ja pystysuorasta raudasta. Samanaikaisesti koko rakenteen tulisi olla 5 cm etäisyydellä laudasta, pohjasta ja alapinnan yläpinnasta ja vahvistettava rakennuksen kulmissa. Panssaroidun vyön poikkileikkaus on suorakulmio tai neliö.

Liitokset leikataan haluttuun pituuteen. Maalla on pitkittäissuuntaiset ja poikittaiset sauvat, jotka on liitetty johdolla kosketuspisteisiin. Ei ole suositeltavaa hitsata luurankoa, koska hitsattu luuranko voi menettää eheyden valetun betonin tiivistämisen tai rakennettuun kylpyyn liittyvän toiminnan aikana.

Pituussuuntaiset sauvat on sijoitettu ja liitetty toisiinsa päällekkäisyydellä noin 30 cm.

Neulotut pitkittäisvaijerit

Poikittaisten ja pystysuorojen tankojen välinen etäisyys saa olla enintään 50 cm. Jos nauha on korkeintaan 120 cm leveä, on järkevää tehdä kehys, joka ei sisällä kahta, mutta kolmesta pitkittäisestä vahvikkeesta. Korkealla kellarikerroksella on myös syytä lisätä pitkittäiskiskojen lukumäärää. Kehyksen päällä on myös vahvistetut U-muotoiset puristimet, jotka on suunniteltu lisäämään rakenteen lujuutta ja vähentävät nauhan pohjan halkeilua.

Kylvyn kulmissa kehys vahvistetaan lisäksi vahvikkeella, joka sijaitsee 45 asteen kulmassa vaakasuoraan tankoon nähden.

Valmis sidottu kehys asennetaan muovituille. Jotta vältetään edistystä betonin kaatamisen aikana, kiinnittimet kiinnitetään muottiin ja vahvikkeeseen.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Viestinnän vahvistaminen ja levittäminen

Video - Ankkurikoukun kiinnittäminen

Teippipohjan täyttö kylpyyn

Pääsääntö on kiinteys, eli koko betonipitoisuus on kaadettava muottiin yhdessä päivässä. Siksi, jos sinulla ei ole betonisekoittimia, sinun on tilattava tehdasvalmisteinen betoni M200 tai M400. Varmista, että sekoitus betonilla voi kulkea kylvyn pohjan molemmille puolille.

Voit itsenäisesti valmistaa betonia sekoittamalla kuivamateriaaleja seuraavissa mittasuhteissa:

 • sementti M400 tai M500 - 1 osa;
 • seulottu hiekka - 3 osaa;
 • murskattu kivi ilman sulkeutumia - 4 tai 5 osaa.

Vettä lisätään kuivaan seokseen niin paljon, että valmis betoni ei ole liian paksu eikä se levitä.

Betoni asetetaan 20 cm: n kerroksissa, jossa on lapiot, tasoitin ja samanaikaisesti se on lävistetty vahvikkeella tai tiivistetty värähtelevällä porauksella. Tämä on välttämätöntä poistamaan olemassa olevat aukot (ilmakuplat). Samaan tarkoitukseen on tärkeää kumota muurausseinät.

Flooded foundation yöllä ja sateessa olisi peitettävä elokuva, ja iltapäivällä vuotaa vettä. Kun betoni kovettuu (14 päivän kuluttua), on mahdollista irrottaa muotti ja hiomata pohjan pinta, mutta lisärakennetta ei suositella aloitettavaksi aiemmin kuin kuukauden kuluttua kaatamisen jälkeen.

Vedenpitävä pohja

Kylpyammeen valmis perustus tulisi olla vedenpitävä liimaamalla kaksi kerrosta kateaineita bitumimateriaaliin.

Hihna matala-kellari kylvyn alla

Kylpyammeen historia ja mikä syy valita

Kylpylähuone on huone, joka tänä iltana hämmästytti Tata-Mongolian ikeen edustajia, auttoi monia maita välttämään keskiajalla vallitsevaa ruttoa, ja 2000-luvulla ei vain menettänyt asemansa, vaan myös hankki uusia ihmisiä kaikista luokista ympäri maailmaa. Todennäköisesti ei ole henkilöä, joka ei tunne tätä tunnetta, kun pääset höyryhuoneesta ja syöksyy veteen tai lumiin (kuten pidät enemmän). Mutta kuten jokin rakennus, tämä siisteyskohde on omat ominaisuutensa, ja erityisesti sitä käytetään. 2 muunnelmassa: levyn tai nauhan pohja kylpyyn.

Jos maaperä ei ole paksu tai huonosti särkä, on järkevämpää pystyttää matala mattapintainen pohja kylvylle.

Laattojen pohja ei eroa mitään erityistä, kun taas hihnaa käytetään ei haudattu tai matala syvyys. Maanalaisesta pohjasta valmisteltaessa on otettava huomioon useita tekijöitä (pohjaveden syvyys, huurteen tunkeutuminen syvyyteen, maaperän kasaantuminen ja maanalainen pohja kaistaleesta tai lautasesta riippumatta voivat kirjaimellisesti ryömiä pois kylvystä useiden vuosien ajan) tarvitsee vain ylimääräistä weatherization ulkopuolella.

Laadukkaalla työllä omilla kädilläsi tulevaisuudessa et voi kiinnittää huomiota elementtiin, koska hyvin kylmissä talvissa voimakkaasti kohoavilla mailla ei ole lainkaan vaikutusta kylvyn suorituskykyyn eikä lämmön säilyttämiseen huoneen sisällä.

Valmistelutyöt

Työlle tarvitaan:

 • kottikärryt maaperälle;
 • lapio;
 • tasolla;
 • geotekstiilit;
 • hiekka;
 • vesi;
 • sulkemateriaalia.

Ensimmäinen asia, jonka pitää tehdä maanrakennustyöt omilla käsillään. Tällainen työ kotiin verrattuna on vähäistä, mutta vaatii silti asianmukaista huomiota.

Sivuston merkitsemiseksi voit käyttää teodoliittia tai köysiä ja tappeja.

Alun perin tulevaisuuden kylpyläkaaren ympärys on merkitty maahan, mutta 5 cm: n kasvua kumpaankin suuntaan, 45 cm: n sisennys tehdään sisäänvedetyn kehän sisäpuolelle ja ääriviiva toistetaan. Tämän jälkeen toinen 1 rivi, jonka leveys on 45 cm, asetetaan alueen keskelle, joka tulevaisuudessa muuttuu lisäjoustavaksi.

Pituuden ja leveyden tarkkojen parametrien jälkeen on tarpeen mennä syvemmälle maahan 45 cm: iin. Tällaisen läpäisykyvyn tulisi olla ihanteellisesti tasaisten seinien ja pohjan mukana. Jos seinät ovat epätasainen, niin etteivät ne pysty kiinnittämään hyvin sovitettua muottilaatua ja samaan aikaan täyttämään halutun kokoisen betonipohjan. Jotta saataisiin mahdollisimman tasaisuus alueilla, joilla on visuaalisia komplikaatioita (siirtyminen maaperätyypistä 1 toiseen), voit käyttää mitä tahansa pitkänomainen, täysin sileä esine (levy, putki, leikkaaminen lapasta jne.).

Geotekstiilit ovat vuorattu alareunaan, jonka päälle tehdään hiekan hiekkaa. Pengeremän paksuus on 8 - 10 cm, kun taas hiekka on tasoitettava. Tamping suoritetaan erikoislaitteella tai hiekka yksinkertaisesti kaadetaan vedellä ja muutaman päivän kuluttua (riippuen siitä kuinka kauan se kuivuu kokonaan), voit jatkaa työskentelyäsi.

Valmisteluvaiheen viimeinen osa on muottien valmistus. Jos se on mahdollista tehdä laminaattimateriaaleista (lastulevystä tai vanerista), on parempi käyttää niitä, ja kaikki havupuualueet saavat leikattua levyä. Pystysuuntaiset jäykisteet asennetaan 50 cm: n välein, joten älä pelkää, että jotain ei voi tapahtua suunnitelmien mukaan. Kaikki nivelet on tehty kynsillä, koska ne ovat paljon helpompia ja nopeampia asentaa ja sitten helpompi vapauttaa.

Maapallon korkeus on 23-25 ​​cm - tämä riittää takaamaan tulevan kylpyammeen korkeimman laadun.

Teräsrakenteen luominen nauhan pohjan alla omiin käsiisi

Työlle tarvitaan:

Ribbonjalka.

 • lujitemuovaus;
 • hitsaus kone;
 • Bulgaria;
 • mittanauha;
 • ruuvipuristin.

Lujitushäkki ei ole mukana valmisteluvaiheessa, koska se on osa koko tulevaa rakentamista. Tulevan rakenteen kestävyys riippuu raudoituksen yleisestä luurasta koottuna olevan raudoituksen laadusta.

Lujittavan häkkiin on olemassa kolme vaihtoehtoa, joista kaksi on hyvin samankaltaisia, mutta ensimmäistä käytetään useammin kehysten teollisessa tuotannossa ja toinen kotona, kolmas on yksin. On tarpeen huomata, että langan käyttö liitoksissa on mahdotonta, eikä se ole tarpeen, joten vain hitsausta.

Vaihtoehto 1: teollisuus.

 1. Pituussuuntaiset sauvat ovat 12 kpl: n suuruisia, joiden päiste on 0,1 m. Yleensä tällaisten sauvojen pituus on 2 m, vaikkakin erikoistapauksissa pituus löytyy mistä tahansa periaatteesta.
 2. Niiden kohtisuorassa vaiheessa 0,5 m, 1,6 m tankoja on säädetty.
 3. Kaikki liitokset on hitsattu korkealaatuisiksi, jotta uusia työtä ei enää syntyisi.
 4. Erikoisvarusteiden avulla (suuntapainallus) vahvistustekniikka taitetaan suorakulmioksi, jonka reunat ovat 0,5 ja 0,3 m, minkä jälkeen poikittaisten sauvien päät on hitsattu.

Vaihtoehto 2 - paikallaan.

Muotti on 30 cm maanpinnan yläpuolella.

Kaikki toimet keskenään ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin edellisessä työssä, mutta ensimmäisessä suorakulmiossa tehdään omat kädet, ja vasta sitten pitkittäiset palkit asetetaan niihin ja hitsataan.

Vaihtoehto 3 - suosittu.

Tällainen luuranko nauhalevystä ei eroa lisääntyneessä lujuudessa, mutta kokoonpanossa se on yksinkertaisin fyysinen, koska taivuta kädet eivät tarvitse mitään.

 1. Asennetaan 5 pitkittäissuuntaisella yhdensuuntaisella tangolla 10 cm: n välein.
 2. Samat sauvat, joiden halkaisija on 50 cm, asetetaan niihin samankaltaisella äänenvoimakkuudella, minkä jälkeen kaikki nivelet hitsataan.
 3. Samankaltainen rintakehä on tehty.
 4. Kunkin 30 cm: n asennusosat asetetaan vastakkaisten liitosten väliin ja hitsataan.

Tällöin kahden sauvan määrä voi tuntua edulliselta, mutta niitä käytetään lisäämällä jäykisteitä.

Jokainen esitetyistä kehyksistä sopii erinomaisesti nauha-pohjaan tulevalle kylvylle.

Kylvyn pohjan täyttö

Työtä tarvitset:

Asennuksen sijaintijärjestelmä: A - ulompi muotoseinä; B - muottien sisäseinä.

 • muovi tähteä;
 • betoniliuos m200;
 • vettä.

Asennettaessa on oltava varovainen: muottien tulee olla täysin pystysuorassa, lujituksen on oltava sellainen, että se ei kosketa mitään sivusuojia eikä myöskään ylitä kaadettavan pinnan yläosaa. Jotta liittimien pohja koskettaisi hiekkaa, voit laittaa sen alle erityisiä muovisia tähtiä.

Kun kaikki elementit on valmistettu ja asennettu, voit aloittaa kaivannon täyttämisen.

Liuos valmistetaan kuivasta sementistä m400-500, PGS (hiekan ja soran seosta) ja vedestä 1-sementin, 3-PGS: n ja veden suhteen tarpeen mukaan (yleensä 2). Vaivattava aika tavallisessa sähköisessä sekoittimessa (betonisekoittimessa) on 3-5 minuuttia omalla kädelläsi.

Kaatamalla omat kädet menee kerroksittain niin, että kiinteytyminen on tasainen. Kun ensimmäinen kerros tulevan pohjan kylvystä kaadetaan, voit aloittaa sen auran. Tämä prosessi on välttämätön, jotta nauhan säätiö saa ylimääräisen turvamarginaalin.

Kun kylvyn nauhan perustus on täynnä omia käsiäsi, voit peittää sen polyeteenillä ja jättää sen kuukauden. Ainoa varoitus, jota on noudatettava, kastelee liuosta ensimmäisten kymmenen päivän aikana, jotta mikrokreät eivät kovettuisi.