Talon pohjan rakentaminen baarista

Tällainen materiaali baarina on helppo asentaa, pitää lämpöä hyvin, näyttää hyvältä. Näiden ja muiden myönteisten ominaisuuksien ansiosta niitä käytetään yhä enemmän talojen rakentamisessa.

Puusta valmistettu talo ei ole liian raskas, joten voit rakentaa sen yksinkertaisimmalle pohjalle, joka ei vaadi ylimääräisiä kuluja.

Kuinka valita talon perusta baarista?

Yksinkertaiset yksinkertaiset perustukset, jotka ovat halpoja ja helposti valmistettuja, voidaan jakaa kolmeen tyyppiin.

 • Matala nauhasisäätiö
 • Pylväs- tai paalusäätiö
 • Laattoalaptio

Jokainen niistä on hyvä omalla tavallaan, ja talon paras perustan valinta riippuu maaperän ominaisuuksista ja omasta mieltymyksistään.

Matala nauhasisäätiö

Tällainen säätiö on laajalti levinnyt. Tämä on konkreettinen teippi, joka on sijoitettu jokaisen seinän alle.

Liuskajohtimen rakennustyöt voidaan jakaa seuraaviin vaiheisiin.

 • Sivuston valmistelu ja layout
 • kaivaa juoksuhautoja
 • Muottirakenne
 • Hiekkastyyny täyttö
 • vahvistaminen
 • Betonin kaataminen
 • Kuivausmallit

Säätiötä kutsutaan matalaksi syvyydeksi, koska se putoaa maahan syvyyteen 60-80 cm. Siksi se on suhteellisen halpa. Tämäntyyppisen tien upotetut perustukset. Ne on rakennettu suuren määrän kerroksia, tai kun suunnitellaan rakentaa iso kerros talon alle.

On otettava huomioon, että 80 cm: n syvyys on sopiva ainoastaan ​​maaperään, joka ei ole virtaava. Jos maaperä nousee, rakenteen pitää haudata 1,5 metriä syvä - maaperän jäädyttämisen syvyys. Tämä vaikuttaa sen arvoon.

Joten, jotta rakennettaisiin matala nauha-pohja taloon baarista, sinun on tyhjennettävä paikka taloon ja tasoitettava sivusto. Maaperän yläkerros poistetaan, jotta se ei häiritse merkintää. Merkitse sivusto köysien avulla.

Kaivantoaukot kaivetaan noin 40 cm leveäksi ja jopa 80 cm: n syvyyteen. Näin voit suojata hiekkavyöhykkeen murskaamiselta ja betonisekoituksesta - dehydraatiosta.

Sitten kaivantoon, hiekka tyyny kaadetaan pohjaan, huolellisesti tamped. Tällöin asennetaan muottipesä ja kalusteet. Muotti on tehty levyistä. Paksuus on 20-25 mm. Vahvistetaan metallipalkki, jonka paksuus on 10 mm. Tangon on oltava kytkettynä toisiinsa, jotta ruudukko on 30 - 40 mm: n soluissa. Tangot kiinnitetään erityisellä neulomalla ilman hitsausta.

Betonin valmistus

Tällainen betonisekoitus sopii valukappaleisiin ja matalaan nauhan perustukseen sekä laattojen perustuksiin, joita kuvataan alla.

On tarpeen ottaa 1 osa sementistä, 3 osaa hiekkaa ja 5 osaa murskattua kiveä.

Sementin merkki ei ole alempi kuin M250, ja hiekka on karkeaa tai keskirasvaa. Hiekka on pestävä.

Betoniliuoksen sekoittamista varten on parempi käyttää pienen betonisekoittimen, koska sen tilavuuden tulisi olla suuri. Koko säätiö on täytettävä kerralla.

Säätiö kuivataan puolitoista kuukautta. Kuumalla säällä betoni on peitettävä märällä liinalla ja sateen alla - piilotettu muovikelmulla.

On syytä mainita, että kun rakennat talon baarista, jossa on erkkeri-ikkuna, pylväikkunan pohja syvennetään samalla tasolla kuin kehyksen alla.

Jos hanke sisältää massiivisen talon rakentamisen, on parasta käyttää laattapohjaa, josta keskustellaan alla. Yleensä ne sisältävät Chalets kotona. Tässä artikkelissa kerrotaan kaikista heidän eduistaan.

Laattoalaptio

Tällainen talonrakennus voidaan rakentaa jo talteenottavalle maaperälle, sillä betonilaatta liikkuu maanpinnan aikana. Tämä on laattojen perustuksen suuri etu.

Rakennustyöt on jaettu seuraaviin vaiheisiin:

 • Sivuston merkintä
 • Kaivaa kaivo
 • Hiekkapuhallus ja tamping
 • Muottien asennus
 • Vedeneristysasennus
 • Betonilaatan kaataminen
 • kuivaus
 • Vedenpitävän yläosan asennus

Jotta laatta perustettaisiin, sinun on valittava paikka talon alle ja tasoitettava se. Sitten talon muodossa kaivaa pieni kaivanto. Sen pitäisi olla hieman suurempi kuin talossa, ja syvyys 25-30 cm. Hiekka kaadetaan tähän kaivoon ja varovasti painetaan alas. Mutta ensin kaadetaan kerros ryöstöä. Oikean tampingin jälkeen hiekalle ei jää jalanjälkiä. Sementtipalkkisivut tehdään senttimetrin sementtipinnoille siten, että tyyny ei vaurioidu lisätoiminnan aikana.

Sitten lasin päälle asetetaan kateaineen tai muun sopivan materiaalin vedeneristys. Katemateriaalia on poltettava saumoilla, joissa on puhallusputki. On tarpeen asettaa se niin, että betonilevyjen päitä voidaan taivuttaa. Mitä itse levyn paksuudesta, puusta valmistetusta talosta - 25 - 30 cm.

Laattojen paksuuden perusteella asennetaan muotti. Mitä tulee nauhan perustukseen, se on tehty lankkuista, koputtaen niistä kilvet. Ennen betonille ryöstämistä, ruberoidia taivutetaan muottipesään ja eristys asetetaan tulevan laatikon loppuun. Levyvaahtoa käytetään yleisesti.

Tulevan säätiön koko pinnalle on asennettu metallilankaverkko. Vahvistus koostuu kahdesta ruudukosta, jotka sijaitsevat toistensa yläpuolella. Lujitustangot on liitetty toisiinsa neulomalla lankaa. Verkon tulee olla 30-40 cm. Kun kaikki tämä työ on tehty, kaada betonilaatta.

Kuten kaistaleen tapauksessa, koko betoni monoliitti on kaadettava kerrallaan. Tauko työstä, saumojen säätiö vähentää merkittävästi sen voimaa.

On myös välttämätöntä kuivaa laattojen pohja asteittain. Peitä kostealla liinalla auringon paahtavista säteilyistä ja sateenkauhasta sateelta.

Kun säätiö on voimakas, noin 6 viikon kuluttua sinun on asetettava päälle vedeneristyskerros. Tätä varten pohjakerroksen katemateriaalilevyt taivutetaan ylöspäin ja liitetään yläkerrokseen, juottamalla saumat porauskammion avulla. Vedeneristysmateriaalin yläpuolelle suositellaan eristyskerroksen asettamista. On kuitenkin mahdollista lämmittää taloa lattian asennuksessa.

Toinen tärkeä seikka: puun talon laajentaminen olisi rakennettava samaan tyyppiseen perustukseen, johon talo rakennettiin.

Jos aiot rakentaa taloa liimapuusta, suosittelemme sen rakentamista suomalaisella tekniikalla. Tällaisen talon rakentamisen etuja ja ominaisuuksia voit lukea täältä.

Mutta jos olet ajatellut talon rakentamista baarista, suosittelemme tutustumaan tässä artikkelissa oleviin miinusohjelmiin.

Pile-pohja

Toinen perustyyppi, joka sopii talon rakentamiseen baarista. Sen etuna on, että talossa on paalusäätiö voidaan asentaa mihin tahansa maisemaan. Rinteessä, esimerkiksi.

Valmistustyö on jaettu seuraaviin vaiheisiin:

 • Sivuston merkintä
 • Laske paalujen lukumäärä
 • Paalujen asennus
 • Asennuksen grillata

Ei ole välttämätöntä tasoittaa aluetta talon alle pihdeillä. Sinun tarvitsee vain laskea paalujen lukumäärä niiden halkaisijan ja tulevan talon massan perusteella. Laskennan tekevät asiantuntijat. Kun lasketaan paalujen lukumäärä, ne jaetaan tasaisesti koko sivustolle. Pieniä kaivoja kaivetaan niiden asennuspaikoissa.

Mitä paaluja valitaan säätiölle?

Ne voidaan teräsbetonista tai metallista. Mutta heidän täytyy lyödä maahan erityisten välineiden avulla. Siksi ruuveja käytetään useimmiten yksittäisissä rakenteissa. Ne voidaan asentaa ilman erityisiä koneita.

Mikä on ruuvipallo?

Ruuvi on voimakkaasta metallista valmistettu putki. Putken toinen pää on terävä, siihen kiinnitetyt erityiset terät. Näiden siipien ansiosta kasa tulee maahan samalla tavoin kuin ruuvi ruuvataan puupalkkiin. Metallipinta peitetään erikoisella korroosionestopinnoitteella. Yleisimmin käytetty aluke perustuu sinkkiin. Eri paalujen siipien muoto voi vaihdella.

Paalujen valitseminen säätiölle sinun on annettava etusija tunnetuille yrityksille tuottamille tuotteille. Anna sen olevan kalliimpaa. Loppujen lopuksi koko talon vahvuus riippuu niistä. Säästöt eivät ole täällä sopivia.

Paalut asetetaan valmiiksi reikiin ja heitetään maahan. Pallojen toinen etu on se, että niiden alla oleva maa voi olla mikä tahansa. On vain varmistettava, että pätkän pää terien kanssa ruuvauksen jälkeen oli tiheässä maastossa.

Työn viimeisessä vaiheessa paalut leikataan haluttuun kokoon. Tasojen yläpuolella oleva taso oli paikoillaan tarkasti vaakatasossa. Pallot yhdistyvät metallikanavalla. Käytetään myös betonipalkkeja, jotka sitovat niitä paikoillaan.

Mikä tahansa perusta, se on rakennettava laadukkaasti. Sitten talo baarista seisoo pitkään.

Mikä on paras perusta talon baarista?

Viime vuosina yksityinen asuntorakentaminen on yhä enemmän ja enemmän. Yksi alan yleisimmistä materiaaleista on puu: pyöreä puu ja erilaiset puutavarat.

Bar-muotoinen talo on yksinkertaisin teknologian rakennettu verrattuna verrattuna tiili- tai hirsirakennuksiin.

Kuitenkin kokematon yksityinen kehittäjä voi silti olla useita kysymyksiä. Ensinnäkin se on "mikä on paras perusta talolle baarista?".

Perusperustatyypit

Yksityisen rakennuksen osuus rakennusteollisuuden kokonaistilavuudesta on 30%. Syynä on kunkin henkilön halu rakentaa oma unelma kotiinsa ja samalla säästää ammatillisten rakentajien palveluita.

Tietenkin tällaisen talon pitäisi olla mahdollisimman mukava ja vahva, ja sen perustana on kaikki talot, myös mukulakivinen. Koko rakennuksen vahvuus ja kestävyys riippuu siitä: usein tapahtuu, että väärin valittu tai varustettu perustus muuttuu talon tuhoutumisen syyksi.

Hyvää taloa ei voi rakentaa huonoon säätiöön.

Nauha antaa järjestää kellarin taloon

Itse puu on melko kevyt rakennusmateriaali, toisin kuin samat tiilet. Nykyään rakentajien arsenalissa on seuraavan tyyppisiä perustuksia puun taloon.

 1. Ribbon säätiö. Se on yleismaailmallinen vaihtoehto, joka on yleisimpiä yksityis- ja teollisuusrakentamisessa. Ribbon perusta talon baarista on erinomainen vaihtoehto, jonka avulla voit varustaa kellarin tai kellarin sen alle.
 2. Columnar. Se on ulkonäkö pylväät sijaitsevat pitkin kehä koko rakennuksen. Ne voidaan sijoittaa erikseen ja yhdistää toisiinsa grillata- malla.
 3. Kasaan. Se on ulkoisesti samanlainen kuin pylväsmuunnos, mutta tässä tapauksessa maanpinnassa olevia paaluita käytetään tukina. Pylväspohjapohjapohjaa käytetään pääasiassa heikossa tai veteen kyllästyneessä maaperässä.
 4. Laatoitettu. Tällainen puun talon perusta on melko harvoin järjestetty, koska sillä on useita haittoja asuinrakentamisen näkökulmasta.

Jokainen näistä vaihtoehdoista eroaa laitteen teknisistä ominaisuuksista ja ominaisuuksista. Jotta hirsitalon oikea pohja voitaisiin valita, sinun tulee tutustua kaikkiin lueteltuihin vaihtoehdoihin: niiden toiminnallisiin ominaisuuksiin ja rakennemuutoksiin.

nauha

Tämäntyyppinen säätiö löysi nimensä johtuen siitä, että se näyttää jatkuvalta betonivalulla. Siinä on tällainen nauha rakennuksen kehän ympärillä ja sisäpuolella olevien seinien alapuolella.

Nauhalistan leveys on pääsääntöisesti sama koko pituudeltaan. Hirsitalo on yleensä 40 - 60 cm - tämä on melko tarpeeksi tällaisille suhteellisen kevyille rakenteille. Pohjan syvyys voi olla erilainen:

 1. Nauhaa hienosti haudattu säätiö on tarkoitettu rakentamaan pieniä puurakennuksia kiinteillä perusteilla: maalaistaloja, kylpyjä, autotallit. Matala pohjan syvyys ei ylitä sen leveyttä.

Keskiraskaaseen keskustaan ​​käytettävien puutavarakauppoja varten

 • Keskipitkällä pohjalla - yleisimpiä vaihtoehtoja asuintalojen rakentamiseen. Pohja on 0,5 - 1 m: n syvyydessä.
 • Upotettu säätiö. Käytetään massiivisten rakenteiden rakentamiseen: tiili, kivi, monoliitti. Puurakenteessa käytetään sellaisia ​​peruspohjia, joissa on tarkoitus rakentaa kellari- tai kellarikerros. Perusta täällä on samaan aikaan kellari seinät.
 • Vyön pohjapohjat soveltuvat vain kiinteisiin, ei-hehkuttaviin maaperään. Muussa tapauksessa rakennuksen perustukset on haudattava maaperän jäädyttämisen alapuolelle, mikä lisää huomattavasti koko rakentamisen kustannuksia.

  On tarpeen saada aikaan betoniliuoksen kaataminen yhteen päivään.

  Koko nauhalevytuotannon prosessi laskeutuu seuraaviin toimintoihin:

  • pitkin tulevia ulkoseiniä kaivetaan vaaditun syvyyden kaivosta;
  • muotti on asennettu koko kaivon pituudelle;
  • vahvistin on asennettu kaivannon ja muottiin;
  • betoniliuos kaadetaan valmiiseen muottiin.

  Pino ja pylväs

  Kaikilla ulkoisilla yhtäläisyyksillä sekä pylväs- että pile-pohja-alustoilla on merkittäviä eroja. Pilarin perustukset asennetaan pohjapintaan matalalla pohjalla. Niitä käytetään kevyiden rakenteiden rakentamiseen ja ne voivat merkittävästi vähentää kustannuksia ja rakennusaikaa.

  Pylväät ovat käteviä, koska ne voidaan asentaa pinnalle

  Toisin kuin pylväät, paalut haudataan huomattavaan syvyyteen maaperän jäädyttämisen alapuolelle. Paalut on suunniteltu neutraloimaan heilumisvoimia maaperän korkealla maaperän vedellä.

  Rakennusteknologia tässä tapauksessa on yksinkertainen. Ensinnäkin on tarpeen laskea oikein, joka tehdään talon perustalle palkista SNiP: n normatiivisten taulukoiden mukaisesti. Pääasia on, että koko rakennuksen massa on tasaisesti jakautunut tukien väliin, joten talon koko ja paino vaikuttavat suoraan säätiön laskemiseen.

  Yhden kerroksen puumainen rakenne, 1-1,5 m pilarien tai paalujen välinen etäisyys riittää.

  Talo, joka mittaa 8 x 8 m, on tarpeeksi tilaa asentaa 24-26 tuetta.

  Tukia voidaan valmistaa monoliittisesta betonista, teräs- tai asbestisementtiputkista sekä lehtipuusta. Yläpuolelta ne on yhdistetty grillage - metalli - tai betonivanteella.

  laatta

  Tällainen yksityisen rakentamisen perusta on vähiten yhteinen. Se on monoliittinen betonilaatta, joka sijaitsee rakennuksen koko pinnan alla ja toimii samaan aikaan kuin karkeita lattioita. Laattojen säätiötä käytetään tavallisesti kevyisiin talonrakennuksiin: kylpylä-, autotallit, varastot jne.

  Jos paikka sijaitsee heikossa tai kallistuvassa maaperässä, laattojen paksuuden on oltava riittävän suuri, jotta vältetään sen tuhoutuminen. Myös laatan tulee olla hyvin vahvistettu ja valettu korkealaatuisesta betonista.

  Valintaperusteet

  Ennen kuin päätät, mitkä säätiöt haluat valita talosta baarista, sinun on tiedettävä, mitkä kriteerit ovat ratkaisevia tässä tapauksessa. Tässä tapauksessa on olemassa useita päävalintamahdollisuuksia:

  • maaperän tyyppi;
  • pohjaveden korkeus;
  • maaperän jäädytyssyvyys;
  • helpotus.

  Maaperän tyyppi

  Säätiön lujuus riippuu maaperän ominaisuuksista rakennustyömaalla, joten ennen yhden tai toisen vaihtoehdon valitsemista on määritettävä maaperä.

  Jokaisella maaperällä on omat ominaisuutensa, jotka vaikuttavat sen ominaisuuksiin.

  1. Savea. Säätiön asettamisen kannalta tämä ei ole kovin hyvä vaihtoehto. Tosiasia on, että savimaat ovat hyvin herkkiä pienille muutoksille ympäristössä. Helposti nesteytyy sateessa, kuivaa ja halkeile lämpöön. Jäätymisen aikana savi turpoaa, mikä voi johtaa pohjan muodonmuutokseen.

  Savi-maaperä on vaikeinta rakentaa taloa

 • Savista. Se on samanlainen kuin savea, mutta sen sisältö ei ylitä 30%. Tästä johtuen sillä on jonkin verran suuri kantavuus.
 • Sandy savimaata. Mixed savi-hiekkainen maa, jossa savi on noin 10%.
 • Sandy. Tällaiset maaperät ovat enemmän kuin puoli hiekkaa. Pienikokoinen hiekka on ihana perusrakennus, joka kestää erittäin suuria kuormia, puhumattakaan puuportaan perustasta. Koska hiekka lähes ei pidä vettä itsessään, hiekkasävyillä ei juuri ole vaikutusta pakkasen talteenottoon.
 • Pohjaveden korkeus

  Maanalaisten vesien taso voi myös olla ratkaiseva rooli talon perustan valinnassa puusta. Näiden esiintymisen korkea taso ei ehkä salli perustaa kellarista tai kellarista.

  Vesi imeytyy kellarin seinien ja lattioiden läpi, mikä aiheuttaa väistämättä sienen ja homeen ulkonäköä, mikä puolestaan ​​uhkaa koko talon koskemattomuutta, koska puu on erittäin haavoittuvia sieniin.

  Tämän välttämiseksi sinun on toteutettava useita kalliita toimenpiteitä: järjestää rakennuksen viemäröintijärjestelmän kehä sekä kerrosten ja kellari seinien monikerroksinen vedeneristys.

  Varmista, että altaassa on korkea pohjavesi

  Kosteuden vuotoa uhkaavan rakennuksen uhan vuoksi pohjaveden korkea taso aiheuttaa maaperän pakkastumisen - sen muodonmuutoksen jäädyttämisen aikana, kun maaperä työntyy muurien muodossa.

  Tämä tapahtuu, koska veden fysikaaliset ominaisuudet laajenevat jäädyttämisen aikana. Turvotuksen koko voi olla erittäin merkittävä ja aiheuttaa talon pohjan tuhoutumisen.

  Jotta rakennuksen perustuksen syvyys pohjaveden vaurioitumisen välttämiseksi tulisi olla maaperän jäädytyksen alapuolelle.

  Kullakin alueella tämä indikaattori on erilainen, mikä näkyy alla olevasta taulukosta:

  Sivuston topografiasta riippuen onnistunein perusvaihtoehto valitaan. Jos tuleva talo sijaitsee kukkulan rinteellä, menestyksekkäimmistä olisi sarakkeen tai paalun perustusten valinta. Yritetään luoda nauhatalapi tai pohjalevy tässä tapauksessa voi kohdata lukuisia teknisiä ja taloudellisia ongelmia. Tutustu tähän videoon saadaksesi selville, mikä tukipohja on parempi valita, kun vesi on korkea.

  Betonin valmistus

  Voit täyttää talon perustan omalla kädellä olevasta palkista. Voit käyttää betonirakennetta joko betoni- kuorma-auton tai itse keitetyn betoniseurannan avulla.

  Ensimmäinen vaihtoehto säästää aikaa, mutta on kalliimpaa. Itse asiassa konkreettisen ratkaisun valmistelu vaatii enemmän aikaa ja vaivaa, mutta vähentää merkittävästi arvioituja kustannuksia.

  Sementtiä M-300 tai M-400 käytetään hiekan ja soran ja veden seoksena komponentteina.

  Lisäksi betonin koostumus voi sisältää erilaisia ​​lisäaineita - anti-frost-lisäaineita, pehmittimiä jne.

  Ne suojaavat seosta ennenaikaiselta kuivumiselta lämpöä tai jäätymistä kylmänä.

  Betonin valmistusprosessi on tiukasti säännelty rakennuskoodeilla. Kun sekoitetaan ainesosat betonisekoittimessa, on noudatettava tiukasti suositeltuja mittasuhteita, muuten rakennuksen pohja, joka on täynnä huonolaatuista betonia, voi olla liian heikko.

  M-200 tai M-300 -tyyppinen betoni soveltuu hyvin hirsitalon perustamiseen. Puunrakentamisessa käytettävien ratkaisujen useampia lujia malleja ei ole käytännöllinen, koska ne ovat korkeita. Katso tarkemmat tiedot betoniseoksen valmistuksesta: Mestarin brändin M-200 osalta komponentit on sekoitettava seuraavissa mittasuhteissa:

  • karkea hiekka - 3 osaa;
  • sora - 5 osaa;
  • sementti - 1 osa.
  Liuoksen koostumuksen tulisi olla kuin hapan kerma.

  Vettä lisätään niin, että tuloksena olevan liuoksen konsistenssi on samanlainen kuin hapan kerma, jonka keskimääräinen paksuus.

  Rakennustandardeissa ei ole selkeästi määriteltyä vettä, koska liuoksen tiheys riippuu myös kosteuden prosenttiosuudesta hiekassa tai hiekassa ja sora.

  Siksi valmistettaessa betonia on ohjattava se, että se on riittävän nestemäinen ja voi täyttää muotin koko sisätilan muodostamatta aukkoja ja onteloita.

  Betonin kaatamisen sisällä muodostuneet kuoret aiheuttavat pohjan kantavuuden heikkenemisen. Näissä paikoissa voi alkaa säätiön hävittäminen, sen halkeilu, sironta jne..

  Vaahtojen muodostumisen estämiseksi, heti kaatamisen jälkeen, betonia pitäisi värähtää. Voit tehdä tämän käyttämällä erikoistyökalua - sähköistä tärytintä. Jos sitä ei ole, voit käyttää vanhanaikaista tekniikkaa - napauttamalla varovasti muottien koko pintaa vasaralla tai kirvesakselilla. Tämän seurauksena betoniliuos tiivistetään ja siihen suljetut ilmakuplat nousevat pinnalle. Katso lisätietoja siitä, mihin puutaloihin haluat valita perusasetuksen:

  Tämän seurauksena olisi toistettava, että minkä tahansa rakennuksen kestävyys riippuu suurelta osin sen perustan laadusta, johon se rakennettiin. Siksi ennen säätiön valitsemista on tarpeen analysoida huolellisesti kaikki tekniset ominaisuutensa ja verrata maaperätyyppiä rakennustyömaalla.

  Matala-jalkainen nauha-säätiö talolle, jossa on oma kädet

  Matala perustalohko (jäljempänä MZLF) on yksi tyyppisistä nauhateoksista, jolle on ominaista pieni syvyys, paljon pienempi maaperän jäädytys syvyys ja suhteellisen pieni betonimassan kulutus. Tässä artikkelissa käsitellään MZLF: n tärkeimpiä etuja ja haittoja, yleisimpiä virheitä niiden rakentamisessa, yksinkertaistettu laskentamenetelmä, joka sopii yksityisille kehittäjille (ei ammattilaisille), suosituksia omien käsiensa rakentamiseksi.

  MZLF: n tärkeimmät edut ovat:

  - kannattavuus - betonin kulutus on huomattavasti alhaisempi kuin tavanomaisen nauhalevityksen rakentaminen. Tämä tekijä määrittelee useimmiten tämän tekniikan valinnan vähäisen rakentamisen kannalta;

  - vähennetään työvoimakustannuksia - pienempi määrä maanrakennustöitä, pienempi määrä betonia valmistettaessa (tämä on erityisen tärkeää, kun viimeisteltyä seosta ei ole mahdollista täyttää sekoittimella);

  - pienempi tangentiaalinen voimakkuus jäätymisvaurioista, johtuen perustuksen pienemmästä pinta-alasta.

  Kuitenkin MZLF: n rakentamisen aikana on ehdottomasti noudatettava tarkasti tekniikkaa, epämuodollinen asenne prosessiin voi johtaa halkeamien ilmaantumiseen ja sitten kaikki edellä mainitut edut, kuten sanotaan, putoavat putkeen.

  Yleisimmät virheet laitteen MZLF:

  1) säätiön perustyön koko valinta yleensä ilman (edes yksinkertaistettua) laskentaa;

  2) kaatamalla säätö suoraan maahan ilman täytemasta hankaamatonta materiaalia (hiekkaa). Kuvion 3 mukaisesti. 1 (oikealla) voidaan sanoa, että talvi jäädytetään talvella betoniin ja nostamalla nauhaa ylöspäin, ts. pohjaan vaikuttavat jähmettymisen tangentiaaliset voimat. Tämä on erityisen vaarallista, jos MZLF ei ole eristetty eikä ole varustettu laadukkaalla sokeudella;

  3) perustuksen virheellinen vahvistaminen - raudoituksen halkaisijan valinta ja tangon määrä harkintansa mukaan;

  4) MZLF: n jättäminen talven ulkopuolelle - on suositeltavaa, että koko työkierto (perusrakenne, seinänrakennus, kellarieristys ja sokea alue rakentaminen) tehdään yksi rakennuskausi ennen vaikean pakkasen alkamista.

  Matalien nauhan perustusten laskeminen.

  MZLF: n laskenta, kuten mikä tahansa muu säätiö, perustuu ensinnäkin talon itse painoon kohdistuvaan kuormitusarvoon ja toisaalta maan laskettuun resistenssiin. eli maan täytyy pystyä kestämään sen talon paino, joka siirretään sille säätiön kautta. Huomaa, että se on maa, joka pitää talon painon eikä perustuksen, kuten jotkut uskovat.

  Jos lasket talon painoa halutessasi, tavallinen yksityinen kehittäjä voi silti (esimerkiksi käyttää täällä sijaitsevaa verkkolaskinasi), silloin maaperän laskettua vastuskykyä ei ole mahdollista määrittää omalla sivustollasi. Tämä ominaisuus on laskettu erikoistuneiden laboratorioiden erikoistuneissa laboratorioissa geologisten ja geodeettisten tutkimusten suorittamisen jälkeen. Kaikki tietävät, että tämä menettely ei ole vapaa. Pohjimmiltaan arkkitehdit, jotka tekevät talon hankkeen, käyttävät sitä, ja sitten he laskevat säätiön saadun tiedon perusteella.

  Tässä suhteessa on järjetöntä mainita LSFL: n kokoa laskettaessa käytettävä kaava tässä artikkelissa. Pohdimme tapausta, kun kehittäjä tekee itse rakentamista, kun hän ei tee geologisia ja geodeettisia tutkimuksia eikä osaa tietää tarkasti maaperän laskettua vastustusta alueellaan. Tällaisessa tilanteessa MSLF: n mitat ja rakenne voidaan valita käyttämällä alla olevia taulukoita.

  Säätiön ominaispiirteet määräytyvät talon seinien ja lattioiden materiaalin sekä sen korkeuden sekä maaperän kallistumisen asteen mukaan. Miten voin selvittää viimeksi kuvattu täällä...

  I. MZLF keskipitkällä tai raskaaseen maahan.

  Taulukko 1: Lämmitettävät rakennukset, joissa on kevyitä tiilimuurauksia tai hiilihapotettua betonia (vaahtobetonia) ja betonilattiat.

  huomautuksia:

  - sulkeissa oleva numero ilmoittaa tyynyn materiaalin: 1 - keskikokoinen hiekka, 2 - karkea hiekka, 3 - hiekkaseos (40%) raunioilla (60%);

  - tätä taulukkoa voidaan käyttää talojen puupalkkeihin, turvamarginaali on vielä suurempi;

  - perustusten rakentamisvaihtoehdot ja vahvistusvaihtoehdot, ks. alla.

  Taulukko 2: Lämmitettävät rakennukset, joissa on eristetyt puupaneelit (runkorakenteet), lokit ja palkit puulattiat.

  huomautuksia:

  - suluissa olevat numerot ovat samat kuin taulukossa 1;

  - ylittää eristyspaneelien seinien arvon linjan viivan alapuolelle - lokiin ja tukkeihin.

  Taulukko 3: Kuumattomat hirsi- ja bar-muotoiset rakenteet, joissa on puulattiat.

  huomautuksia:

  - jalkapohjan viivan yläpuolella, palkin alapuolella olevan viivan alapuolella.

  Seuraavissa kuvioissa esitetään taulukoissa ilmoitetut MZLF-muotoilumuunnokset keskipitkän ja voimakkaasti kuohkean maaperän kohdalla:

  - monoliittinen teräsbetonipohja; - sinusien hiekkainen täyttö; - hiekka (hiekka-sora) tyyny; - vahvistushäkki; - sokea alue; - lattiapinta (esitetty tavanomaisesti); - vedeneristys; - pohja; - maaperän pinta; - hiekkaiset vuodevaatteet; - nurmikko

  Vaihtoehto a. - säätiön ylempi taso on maanpinnan kanssa sama, pohja on asetettu tiilestä.

  Vaihtoehto b. - pohja työntyy 20-30 cm pinnan yläpuolelle muodostaen alhaisen alustan tai osaa alustasta.

  Vaihtoehto c. - Säätiö nousee 50-70 cm maanpinnan yläpuolelle, mutta se on myös jalusta.

  Vaihtoehto g. - hautautunut pohja-kellari; Taulukko 3 osoittaa, että tällaisia ​​perustuksia käytetään lämmittämättömissä puurakenteissa.

  Vaihtoehdon b sijasta käytetään vaihtoehtoa d. tai sisään. kun pohjan pohjan leveys ylittää huomattavasti seinämän paksuuden (yli 15-20 cm).

  Vaihtoehto e. - matala syvyysnauhan pohja hiekkalaatikoihin käytetään melko harvoin heikoilla (maaperällä, silputtuilla) maaperillä, joilla on korkea pohjavesi puurakenteille. Rakennuksen koosta riippuen vuodevaatteet tehdään joko hihnan tai koko säätiön alla kerralla.

  Matalan nauhan perustuksen vahvistaminen.

  MZLF on vahvistettu työvahvistusverkkoineen ja lisävahvistusjohdolla. Työskentelyvahvistus sijaitsee pohjassa ja pohjan yläosassa, kun se on upotettava betoniin noin 5 cm: iin. Pohjaverkko toimii taivuttamalla perustaveitsi alaspäin ja yläosaan - taivuttamalla nauha ylöspäin. Ei ole mitään järkeä, että liitokset ovat hihnan keskellä (kuten Internetissä voi joskus nähdä).

  Taulukko 4: Säätiön vahvistusvaihtoehdot.

  MZFL-vahvistusmenetelmät on esitetty seuraavassa kuvassa:

  a. - verkko, jossa on kaksi työvahvisteista sauvaa; b. - verkko, jossa on kolme työvahvistusta; vuonna. - T-muotoinen nivel; - L-muotoinen kulmaliitos; D. - lisäevahvistus MZLF, jolla on suuri leveys pohjasta, kun pohja on leveämpi kuin pohja yli 60 cm (ylimääräinen verkko sijaitsee vain alemmassa osassa.

  - käyttöventtiilit (A-III); - lisävahvisteinen lanka ∅ 4-5 ​​mm (BP-I); - pystysuoran vahvikkeen sauvat, 10 mm (A-III), jotka yhdistävät ylä- ja alaverkot; - raudoitus kulman ∅ 10 mm vahvistamiseksi (A-III); - kytkentä lanka kierteillä (kierteen pituus on vähintään 30 halkaisijaltaan työvahvistusta); - lisätyövahvistus ∅ 10 mm (A-III).

  II. MZLF on nepuchinisty ja heikko lucid maaperä.

  Matala-jalka-pohja ei-tulenkestävien ja alhaisen kertymän maaperä ei välttämättä tarvitse tehdä vain kiinteästä betonista. Muita paikallisia materiaaleja voidaan käyttää, kuten raakakivi, punainen keraaminen tiili. MZLF asetti 0,3 - 0,4 metriä ilman hiekkaista tyynyä. Lisäksi puurakennuksissa ja yksikerroksisissa tiili- (tai hiilihapotettu) perustuksissa ei voi edes vahvistaa.

  2 ja 3-kerroksisessa talossa, joissa on kivi-materiaalien seinät MZLF vahvistettu. Betonin perusteet vahvistetaan vahvistamisen ensimmäisellä versiolla (katso taulukko 4 edellä). Raudasta tai tiilestä tehdyt perustukset on vahvistettu raudoitustangoilla, jotka ovat BP-I ∅ 4-5 ​​mm, kennokoon 100x100 mm. Verkot asetetaan 15-20 cm: n välein.

  MZLF: n rakenteet epähuomiolla ja huonosti hankaavilla mailla on esitetty alla olevassa kuvassa:

  - perusta; - pohja; - sokea alue; - vedeneristys; - lattiapinta (esitetty tavanomaisesti); - teräsvahvisteiden ristikot, - 1. muunnoksen mukainen vahvike (katso taulukko 4)

  Vaihtoehdot a. ja b. - puiset ja yhden kerroksen tiilen (hiilihapotettu) rakennukset.

  Valinnat in. ja kaupunki - kahden ja kolmen kerroksen tiilen (hiilihapotettu) rakennuksiin.

  Pohjan leveys määräytyy rakennuksen korkeuden ja seinien ja lattioiden materiaalin mukaan.

  Taulukko 5: MZLF-pohjan leveyden arvot ei-tulenkestävissä ja matalalla tulenkestävällä maaperällä.

  Matala-teipin perustuksen rakentaminen ja suositukset.

  1) Tarvittaessa ennen pohjan rakentamisen aloittamista on varmistettava pinnan sadeveden laadukas kuivatus naapurisilta rakennustarkoituksiin. Tämä tapahtuu tyhjennyshajojen palasilla.

  2) Säätiö on säädetty ja kaivannot irrotetaan. On suositeltavaa aloittaa kaivutyöt vasta sen jälkeen, kun kaikki tarvittavat materiaalit on toimitettu rakennustyömaalle. Kaivannon, kaadon nauhan, sinusementtien täyttö ja sokea alueen rakentaminen on järjestettävä jatkuvaksi. Mitä vähemmän se kestää ajan myötä, sitä paremmin.

  3) Loukkuhaukka on peitetty geotekstiilillä. Tämä tehdään sen varmistamiseksi, että hiekkalaatan ja sinusien hiekkainen täyte täyttyy ajan myötä ympäröivän maaperän kanssa. Samalla geotekstiilit vapauttavat veden ja eivät anna kasvien juuret itävän.

  4) Kerros hiekka (hiekka-sora) tyyny asetetaan kerroksittain (10-15 cm) varovasti tiivistämällä. Niitä käytetään joko käsisekoittimilla tai täryttimillä. Sinun ei pidä käsitellä rammingia kevyesti. Matalat perustukset eivät ole niin voimakkaita kuin perusteet täynnä täysi syvyys huurteen tunkeutumisen ja siksi freebies ovat täynnä halkeamia.

  5) Muotti on asetettu ja vahvistuskehys on neulottu. Älä unohda välittömästi tarjota veden ja viemäröinnin taloon. Jos säätiö on socle, muista tuotteista (ei koske rakennuksia, joissa on lattioita).

  6) Betoni kaadetaan. Täytä koko teippi on tehtävä jatkuvasti, kuten sanotaan, yhdellä kertaa.

  7) betonin asettamisen jälkeen (kesällä 3-5 päivää), muotti poistetaan ja perustuksen pystysuora vedeneristys tehdään.

  8) Suoritetaan sinusien täyttö karkealla hiekalla kerroksittain kerroksen tampingin avulla.

  9) Rakennetaan sokea alue. On suositeltavaa (erityisesti peruskorvake pienellä korkeudella) tehdä sokea alue lämmitetyksi. Tämä toimenpide vähentää lisäksi jäätymisvoiman voimia, jotka vaikuttavat MFL: ään talvella. Suulakepuristettu polystyreenivaahto.

  Kuten artikkelin alussa mainittiin, ei ole sallittua jättää MZLF: a kuormittamattomana tai alikäyttöisenä (rakennusta ei ole täysin rakennettu) talvella. Jos näin tapahtuu, säätä ja sitä ympäröivä maa on peitettävä lämpöä säästävällä materiaalilla. Voit käyttää sahanpurua, kuonaa, laajennettua savea, olkia jne. Lunta ei myöskään tarvitse puhdistaa rakennuspaikalla.

  Se ei ole suositeltavaa rakentaa matala-teippi säätiö talvikaudella jäädytetty maahan.

  Tämän artikkelin huomautuksissa voit keskustella lukijoiden kanssa kokemuksestasi MZLF: n rakentamisessa ja toiminnassa tai esittää kiinnostavia kysymyksiä.

  Jos artikkeli on hyödyllinen sinulle, napsauta yhtä tai useampaa sosiaalista painiketta. Tämä auttaa suuresti sivuston jatkokehittämistä. Kiitos paljon.

  Matala perusnauha (MZLF) on nauhatason alapuolelle sijoitettu nauhatyökalu, jonka korkeus on 0,3-0,7 m. Tämäntyyppisen säätiön rakentaminen vaatii vähimmäiskustannuksia ja työvoimakustannuksia. MZLF sopii erinomaisesti kevyisiin rakennuksiin, jotka on rakennettu eri maaperään. Säätiöllä on sen edut ja haitat sekä erityinen rakennustekniikka.

  Matala-jalka perustukset: laajuus, hyvät ja huonot puolet

  MZLF: n kantokyky kapasiteetin suhteessa toisen tyyppisiin perustuksiin on arvioitu keskimäärin ja riippuu suuresti maaperän tyypistä alueella. Matala säätiö sopii talojen, puurakennusten, runkorakenteiden, kodinrakennusten, kylpyhuonekalujen jne. Rakentamiseen. Tiilirakennusten, suurien vaahtobetoni- ja kaasulamppujen mökki ei ole sopiva. Tällaisille rakennuksille erinomainen vaihtoehto olisi yhdistelmä hehkutuspohjista, kuten matala-paalutabutyyppinen tyyppi tylsyillä tukeilla.

  Tämän tyyppinen perustus, on toivottavaa rakentaa heikosti kuoppaan ja ei-muruviin maaperään. Ihanteellinen vaihtoehto on hiekka- ja hiekkapohjaiset maaperät, joilla on alhainen kosteuspitoisuus. Pohjaveden pinnan on oltava vähintään 0,5 m alhaisempi kuin munien syvyys. Saviin MFWL: n rakenteeseen liittyy vaikeuksia, koska useimmat savea maaperä kuuluvat keskipitkän tai suuritehoisia maaperään. Perusrakenteen piirteitä pienellä syvyydellä munimalla maaperää pohditaan alla.

  Tämän tyyppisiin syihin sisältyvät edut

  • kannattavuus, betonin kulutus on 30% alhaisempi kuin tavanomaisen upotetun nauhan perustuksen tai perustuksen rakentamisella monoliittisen lattialevyn kanssa;
  • rakentamisen yksinkertaisuus, voit rakentaa omat kätesi ilman työntekijöiden ja erikoislaitteiden osallistumista;
  • pieni määrä kaivaustyötä - kapea kaivanto on kaivettu enintään 0,7 m: n syvyyteen;
  • Suunnittelun pieni kosketusalue maaperällä.

  Yksi puutteista MZLF huomautus

  • Täyttö täyttyy stabiileissa lämpötiloissa yli + 10 ° C;
  • rajallinen soveltaminen pienen kantavuuden vuoksi
  • rakentaminen on mahdollista vain tasaiselle alustalle, jonka kaltevuus on enintään 5 astetta;
  • talon puute talossa.

  Ammattimaisen rakentajan. 18 vuoden kokemus

  Kysy asiantuntijalta

  Jos aiot rakentaa MZLF-pohjan ja "jäädyttää" rakennuspaikan, muista, ettet voi jättää pohjaa ilman kuormaa talvella! Jäätymisen aikana maa työntää ulos monoliittisen nauhan, joka johtaa sen koskemattomuuden rikkomiseen.

  Suunnittelussa on matala perustus

  Matala monoliittinen nauha-pohja on pystytetty tasaiselle alustalle. Rakennettaessa taloa rinteeseen, on tarpeen yhdistää MZLF: n paalusäätiö korkeuseroa tasaavien tukien avulla. Lujuuden ja muodonmuutoksen kestävyyden on oltava SNiP 2.03.01-84: n mukainen.

  Mustan alapinnan perustana on seuraava:

  MZLF-ominaisuuksia, jotka on otettava huomioon laskettaessa ja rakennettaessa:

  1. Pohjan pohjan syvyys riippuu maaperän jäädyttämisestä.
  2. Muista laittaa pehmuste kuiville irtotavaroille: karkean hiekan ja soran seos.
  3. Korkealla pohjaveden pinnalla pohjan alla ja sen ympärillä tehdään viemäröinti.
  4. Alusta, johon monoliittinen teippi on asennettu, tiivistetään maksimiin.
  5. Sakka-alueen järjestäminen väistämättä sadeveden ja lumen poistamiseksi.

  Näiden ominaisuuksien perusteella voimme päätellä, että turvatyyny ja sokea alue ovat olennainen osa matalaa alustaa. Sokean alueen vaatimukset on määritelty kohdassa SNiP 2.02.01-83.

  Matala nauhaosaston laskeminen

  Matalan ja ei-tulenkestävän maaperän rakentamiseen käytettävän MFWL: n laskeminen ei ole vaikeaa. Laskennassa määritetään kolme pääparametria:

  syvyys

  Määritetty CH: n "Säätiöt ja säätiöt" perusteella. Asiakirja sisältää seuraavat vähimmäisarvot pohjajalan syvyydelle:

  • kun maaperä jäätyy alle 2 m - 50 cm;
  • kun maaperä jäätyy syvyyteen 3 - 75 cm;
  • kun maaperä jäätyy yli 3 - 100 cm.

  Useimmille keskikaistan alueille MZLF: n syvyys on 50 cm. Kevyille rakennuksille, kuten runko-ovelle tai pienelle talolle, tätä parametria voidaan pienentää 30 cm: iin.

  Monoliittinen nauhan leveys

  Jotta monimutkaisia ​​laskutoimituksia ei tehtäisi, suosittelemme, että lasketaan pohjan leveys taulukon perusteella:

  Korkeus maanpinnan yläpuolella

  Mitä korkeampi monoliittinen nauha nousee maanpinnan yläpuolelle, sitä paremmin talon lattiat suojataan kostealta ja kylmältä. Kuitenkin perustan korkeus vakauden ja kantokyvyn ylläpitämiseksi on korreloitava sen leveyden kanssa. Paras vaihtoehto: nauhan korkeus nollamerkin yläpuolella on yhtä suuri kuin sen leveys.

  Ammattimaisen rakentajan. 18 vuoden kokemus

  Kysy asiantuntijalta

  Esimerkki: Pallon syvyys on 50 cm, pöydällä olevan monoliittisen nauhan leveys on 30 cm, joten korkeus maanpinnan yläpuolella on 30 cm ja koko monoliittisen nauhan korkeus on 80 cm. Lumen korkeus riippuu alueesta (se löytyy verkosta). Keskimmäisen alueen alueilla tämä arvo ei ylitä 8-10 cm.

  Laskeminen MZLF: n laskosmatot

  Rakentaessasi taloa karkottavilla mailla tehdään monimutkaisempia laskelmia, joiden tarkoituksena on määrittää kallistuksen muodonmuutos. On melko vaikeaa tehdä tällaista laskentaa omalla tavalla, joten sinun täytyy antaa se ammattimaisille suunnittelijoille tai käyttää valmiita pöytiä:

  Sarakkeessa 2 "Yksilöllinen leveys" ja sarake 3 "Tyynypaksuus" merkitään / ilmoittavat lämmitetyistä ja ei-lämmitetyistä tiloista. Sarakkeessa "Vahvistusvaihtoehto" mainitaan vähimmäismäärä vahvistuspalkkeja, joita tulisi käyttää monoliittisen nauhan vahvistamiseksi.

  Laite matala perusta: rakennustekniikka

  MZLF: n rakentamisen tekniikka ei ole monimutkainen, täyttö voidaan suorittaa SNiPs 3.03.01-87, 2.02.01-83 tai ohjeiden mukaan. Runkorakenteen 10 x 10 m pohja voidaan kaataa 1-2 vuorokautta. Ennen kuin aloitat kaatamisen, sinun on päätettävä, mihin olet tekemässä konkreettista ratkaisua. Vaihtoehtoja on kaksi:

  1. 1lankata betoni B22.5... B17.5 lähimpään RBU-laitteeseen. Tällöin seos toimitetaan sinulle tietyssä ajassa kuorma-autossekoittajalla. Jos ABS ei pysty ajautumaan kaatopaikalle, käytetään erityistä holkkua, jonka läpi betoniliuos toimitetaan muottiin. Holkin tilaaminen nostaa hieman ABS-palvelujen kustannuksia. Lisäksi sinun on maksettava erikoisajoneuvon käyttämättömyys joka tunti.
  2. 2 Valmista itse betoni. Tässä tapauksessa et ole riippuvainen RBU: sta ja käytät paljon vähemmän rahaa, mutta betoniseoksen laatu on hieman pienempi. Betonia sekoitettaessa reseptiä tulee noudattaa tiukasti. Jotta estettäisiin betonin alkaminen liian aikaisin, voidaan käyttää erityisiä lisäaineita. Betoni voidaan valmistaa heti muottirakenteen asennuksen jälkeen.

  Asennus MZLF: askel askeleelta ohjeet A-Z

  Valmistelut ja merkinnät

  Laitteen matala pohja alkaa valmistuspaikan, joka on kerätä roskia ja juurtumia kantoja. Kasvillisuus on katkaistu. Tarvittaessa maaperän kohdistaminen ja täyttö, jota seuraa rypistyminen.

  Merkintä suoritetaan seuraavasti: tulevan säätiön kehä on asennettu, ja varren valot ajetaan kulmiin. Yhden monoliittisen nauhan tulevaisuuden varrella.

  Ammattimaisen rakentajan. 18 vuoden kokemus

  Kysy asiantuntijalta

  Kulmien välisen lävistäjän tulee olla tarkasti 45 astetta. Tarkista, että merkinnän tasaisuus voi käyttää rulettia ja rakennustasoa.

  Kaivinkone ja tyynyt

  Kaivannon syvyys riippuu pohjan syvyydestä ja alustan paksuudesta. Kaivannon leveys on 10 cm leveämpi kuin monoliittisen nauhan laskettu paksuus. Rakenne on tarpeen asentaa. MZLF: n rakentamisen aikana irrallisilla mailla voi vahvistaa ojan rinteitä laudoilla. Tyynyn täyttö on välttämätöntä, jotta se vähentäisi vaikutusta pakkasenkestävien voimien perustukseen. Pehmusteen paksuus on pääsääntöisesti 20-30 cm heikoille rumpuille ja ei-murratuille maille. Laukaisua varten - määräytyy taulukosta, joka on annettu edellä.

  Oikein täytettä on tarkoitus valmistaa 2 kerrosta: ensimmäinen on karkeaa hiekkaa, joka täytetään ja kostutetaan ja puristetaan, toinen on hieno murskattu kivi tai sora. Toisena kerroksena voit käyttää myös masuunia tai kattilapalloja. Kun pohjavesi on korkea, on suositeltavaa asettaa vedenpitävä kerros tyynyn alle: kattohuopa tai geotekstiili ja tehdä yläkerros.

  Muottien asennus ja vahvistaminen

  Muotti on valmistettu höylätyistä levyistä, joiden paksuus on enintään 3 cm. Muotti on asennettu kaivantoon ja sen korkeus on 5-10 cm enemmän kuin monoliittisen nauhan korkeus. Vahvistettu runko asennetaan valmiiseen muottiin. Monoliittisen nauhan vahvistaminen suoritetaan SNiP 52-01-2003 ja SP 52-101-2003 mukaisesti. Vahvikotelo voi sisältää 3 - 6 pituussuuntaista lujitusta, jotka yhdistyvät pystysuorat sillat.

  Vahvistusmenetelmä määritetään perustusnauhan leveyden perusteella. Armeija kootaan aallotetusta lujasta, jossa on 12 mm luokan A3 luokka. Pienelle rakennukselle voidaan käyttää A500S-palkkia, jonka hinta on paljon halvempaa. Keskenään kehykset ovat kytkettyinä päällekkäin muodostaen lujittavan solmun. Päällekkäisyyden pituus ei saisi ylittää tangon 20 halkaisijaa (20 x 12 = 24 cm). Liitokset kiinnitetään hitsaamalla.

  Nurkissa, joissa tulevan talon seinät leikkaavat, tarvitaan vahvikehihnan vahvistamista asentamalla lisää pystysuoria tangkoja, jotka on hitsattu pituussuuntaisiin tankoihin. Tällainen vahvistaminen sallii nauhan perustuksen kestämään kriittiset kuormat, jotka toimivat seinien leikkauspisteessä.

  On mahdollista sijoittaa vahvistushäkki valmistettuun tyynyyn, mutta on parempi tehdä se betonin aloituskerroksessa. Lähtöaineen paksuus ei saa ylittää 20% nauhan koko korkeudesta. Betonin kaataminen auttaa luomaan pehmeämmän pinnan, johon lujitushäkki on asetettu. Jos et päätä täyttää käynnistyskerrosta, kannattaa käyttää tukisieniä nostamalla vahvikehihnaa tyynyn pinnan yläpuolelle 5-7 cm.

  Ammattimaisen rakentajan. 18 vuoden kokemus

  Kysy asiantuntijalta

  Armokarkat tulisi sijoittaa avaruudessa, eivät koskaan kosketuksissa vuodevaatteiden ja muottien kanssa.

  Betonin kaataminen

  Täyte täytetään lämpötilassa +10 ° C ja yli. Ennen kaatamista kaite on kostutettava, niin betoni on tasainen. Seos on siirrettävä kerroksittain, kerroksen paksuus ei saa olla yli 40 cm, optimaalisesti - 20-30 cm. Jokainen kerros altistetaan 5-10 minuutin värähtelylle. Tämä tekniikka ei salli aukkojen muodostumista betonin sisällä. Betonimassan syöttämiseksi muottiin on käytettävä joustavaa hihaa tai kourua.

  Layering Foundation Pouring

  Kun valuminen on päättynyt, muotti on peitetty höyryä kestävällä kalvolla. Betonin kovettuminen kestää 25-30 päivää, minkä jälkeen muotti puretaan ja pohjan ja kaivojen väliset sinuspiirit täytetään maaperällä.

  Lämmin matala kellari

  Ammattimaiset rakentajat suosittelevat MZLF: n eristämistä. On suositeltavaa tehdä tämä välittömästi rakenteen pystyttämisen yhteydessä. Lämmitetty säätiö suojaa talon lattioilta kosteutta ja kylmää, mikä on erityisen tärkeää, kun lattiaa järjestetään "maahan". Tällöin lämpöeristyksen puuttuessa kaikki lattian lämpö menee maahan.

  Ulkoista ja sisäistä eristystä MZLF. Ulkoinen - kun eristys on asennettu monoliittisen nauhan ulkopuolelle sisäpuolelta sisäpuolelta. Ulkoinen lämpeneminen katsotaan pakolliseksi, ja sisäinen tehdään yleensä, jos talossa on kellari kellari. Mitä eristystä käytetään? On paljon vaihtoehtoja. Suosituimmat ovat:

  1. Penoplex. Tiheä lämpöeristin, joka täydellisesti säilyttää lämmön. Sen käyttöikä on paljon pidempi kuin tavanomaisen vaahdon. Penoplex on vastustuskykyinen jyrsijöille, muotille eikä käytännössä absorboi kosteutta. Hinta / laatusuhteiden osalta tämä on paras materiaali matalan pohjan lämpöeristykseen.
  2. Styroksi. Suulakepuristettu materiaali on hieman alhaisempi kuin penoplex fyysisten ja mekaanisten ominaisuuksien suhteen. Polystyreeni-vaahdon levyn hinta on kuitenkin 20-30% edullisempi. Sitä voidaan käyttää kuivassa ja myrkyllisessä maaperässä vähäisellä kosteudella.
  3. Polyuretaanivaahto. Nestesuihkutuseristys on kallis vaihtoehto, mutta sillä on monia etuja: levyjen väliset liitokset, vähintään 50 vuoden käyttöikä, vähäinen veden imeytyminen ja aggressiivisen materiaalin kestävyys.

  Ammattimaisen rakentajan. 18 vuoden kokemus

  Kysy asiantuntijalta

  Lämpöeristemateriaaleja, jotka perustuvat mineraalivillalle, on ehdottomasti kielletty lämmöneristeen säätelyyn! Minvata imee hyvin kosteutta, joten eristys vaimentaa nopeasti ja häviää eristysominaisuutensa.

  Eristystekniikka riippuu valitusta materiaalista. Lämpöeristyslevyt kiinnitetään monoliittiseen nauhaan liimalla, ja sitten vahvistetaan erikoisverkolla. Kipsiä levitetään päälle. Viimeistelykanta valmistetaan sokean alueen asennuksella.

  MZLF: n rakentamisen ominaisuudet kallistamalla maaperää

  Pehmeät maaperät eivät anna kosteutta estää sitä syvästä, joten sedimentit kerääntyvät maan pinnalle. Kun rakennusta rakennetaan lohkoilta tai puusta talvikasveilla, on huollettava, ja vuodevaatteiden on oltava vähintään 30 cm. Talonrakentamisen yhteydessä toteutetaan joukko suojaustoimenpiteitä säätiölle:

  1. Täyttö täyttyy muusta kuin kallioisesta maaperästä. Hiekka ja sora tyyny on asetettava vedeneristys. On parempi käyttää geotekstiilejä, jotka estävät hyvin mäntyä.
  2. Viemäröinti laskeutuu monoliittisen nauhan pohjan tasolle. Viemäriputket asetetaan vähintään 1 m: n etäisyydelle säätiön ympärillä. Putkien kaltevuus riippuu niiden halkaisijasta: mitä pienempi on putki, sitä suurempi on oltava kaltevuus.
  3. Asennetaan eristetty sokea alue. Sokea alue helpottaa veden poistamista MLF: stä. Eristyskerros estolaattien alapuolella estää räystään tunkeutumista talteen talon ympärillä.
  4. Laite myrskyviemäri. Sadeveden pääasiallinen tarkoitus - tehokkaan saostumisen poistaminen paikasta. Matalalle pohjalle, hyvin toteutettu hulevesistö välttää tulvat ja sen jälkeen pilkkomisen maaperän jäätymisen.

  Jos nämä edellytykset täyttyvät, matala pohja, joka on rakennettu kumpuilevaan maaperään, voi toimia monen vuoden ajan ongelmitta. Rakenteiden virheiden välttämiseksi on suositeltavaa tutustua yhteisyritykseen 45.13330.2012, jossa kuvataan kaikki toimenpiteet MFW: n suojaamiseksi vaikeissa maissa.

  MZLF-esivalmiste hiekkasilla

  Useimmat hiekkaiset maaperät ovat huonosti tai epäyhtenäisiä. Tällaisilla maaperäalueilla pystytään pystyttämään kootun tyypin matalat kokoon taitettavat pohjat valmiista raudoitetuista betonilohkoista. On helpompi asentaa valmiita lohkoja ja niiden kustannukset ovat minimaalisesti erilaiset kuin betoniseoksen ja muottien kustannukset. Esiohjelmoitu MZLF käyttää seuraavia lohkotyyppejä:

  • FBS - suorakulmaiset kiinteät rakenteet;
  • FL - tyyny lohkojen trapetsoidinen muoto, jolla on suurempi kantavuus.

  FL-lohkot ovat erinomaisia ​​kehysrakenteille ja ilmastetun betonin valmistukseen, ja FBS: n katsotaan olevan yleismaailmallisia ja niillä on laaja käyttömahdollisuus. Valmiiden teräsbetonituotteiden mitat ovat pienet, joten voit asentaa ne itse ilman rakentamonosturia. Esikäsitellyn matalapalkin asennustekniikka on kuvattu yksityiskohtaisesti SNiP 3.03.01-87: ssä. Sekä monoliittinen nauha, lohkot on asennettu valmistettu tyyny. Deepen FBS on tarpeen laskelman mukaan. Perustan vahvistamiseksi lohkot on yhdistetty vahvistamalla silmiä silmukoiden leikkauspisteessä.

  Ei ole suositeltavaa tehdä esivalmisteita pohjamaaleista. Jäätymisen voimat vetävät yksittäisiä elementtejä, jotka johtavat säätiön tuhoamiseen.

  Kaikkien FBS: n asennustyöhön liittyvien töiden asianmukainen suorittaminen edellyttää, että pienen säätiön esivalmistetut säätiöt palvelevat 70-80 vuotta. Tämä on operatiivinen voimavara, jolla voi olla vahvistettuja betonilohkoja.

  Matala säätiö on tullut suosittu yksityisten talojen rakentamiseen monipuolisuuden ja laitteen mahdollisuuden ansiosta ilman raskaiden koneiden käyttöä ja suhteellisen vähän rahaa. Kuinka rakentaa matala nauha-säätiö omalla kädelläsi?

  Kun käytetään MZLF: ää

  Matala perustalevy (MZLF) on tyyppinen nauhalevy, jonka syvyys on korkeintaan 70 cm. Tämäntyyppinen pohja on saanut suosiota yksittäisissä rakenteissa useiden merkittävien etujen ansiosta:

  • suhteellisen alhaiset kustannukset
  • pieni määrä maanrakennuksia,
  • ei tarvitse käyttää raskaita koneita,
  • sovellettavuus erilaisiin maaperätyyppeihin,
  • alhaiset rakennusmateriaalikustannukset.

  Voit rakentaa taloja jopa 3 kerrosta puuta, lokeja, rungon, tiilen kevyitä muurauksia, vaahtobetonia.

  Matalan pohjan perustus soveltuu sekä suodattamattomalle että kelautuvalle maaperälle. Et voi tehdä sitä biogeenisissä maissa: turve, sapropel, samoin kuin savesta.

  MZLF-tyypit

  Sekundaalinen säätö voi olla monoliittinen ja modulaarinen. Monoliittinen säätö on betonirakenteinen nauha, joka sijaitsee rakennuksen kehällä ja kannen seinämien alla. Esivalmistetun perustuksen tapauksessa tämä nauha on tehty pohjaseinästä yhdessä sementtilaastin kanssa. Siihen tarvitaan paljon vähemmän aikaa luoda esivalmistettu säätiö, mutta sen käyttöikä on pienempi kuin monoliittinen.

  Paalun ja nauhan perustusten yhdistelmä - pylväsmateriaali matala-pohja. Tässä tapauksessa nauha lepää ruuveilla tai tylsistyneillä paaluilla, sen alapuolella on hiekka tai murskattu kivi tyyny. Pile-pohja on tehty vaikeissa maissa tai korkeuseroissa paikoilla.

  Rakentamismääräys

  Ennen kuin teet matalan nauhan perustan, on tarpeen suorittaa geodeettinen tutkimus selvittää

  • koostumus ja laatu,
  • sen jäädyttämisen syvyys,
  • pohjaveden taso.

  Nämä parametrit vaikuttavat perustan tyypin ja sen perustan syvyyden valintaan. Kuitenkin, jos haluat säästää kalliilla asiantuntemuksella, maaperän laadun arvioimiseksi riittää reikien poraaminen useilla paikoilla sivustolla.

  • Savi maa voidaan rullata palloon käsin.
  • Vaahtomuovi voidaan myös rullata palloon, mutta se särkyy.
  • Hiekkainen maaperä samaan aikaan osittain murentua.
  • Hiekkainen maali pääsee palloksi mahdottomaksi.

  Rakennuspaikka on puhdistettava roskista ja kasveista, juuriltaan juurtuneista puista, poista hedelmällinen maaperäkerros.

  Tee sitten merkintä - siirrä talon koko sivustolle. Tätä varten tarvitset köyden ja tappien. Ensimmäinen huomautus talon etuseinästä, joka näyttää kadulle. Seuraavaksi kaksi muuta seinää on rakennettu kohtisuoraan siihen. Voit tarkistaa, onko suorakulmio tasaista ja vertaa sen lävistäjiä. Kulmissa tukossa olevat majakat. Noin metrin etäisyydellä tästä ääriviivasta on sokea aluetta, josta köydet venytetään ja jotka esittävät nauhalevyn mitat. Se voidaan mitoittaa suoraan maahan kalkkilaastilla.

  Tämän jälkeen kaivaa kaivanto. Sen syvyys on yhtä suuri kuin nauhan paksuus ja hiekkalaatan paksuus. Pehmusteen paksuus on yleensä 20 cm. Yleensä kaivanto matalalle nauhalevylle tehdään 0,5 m syvälle ja 0,6-0,8 m leveä.

  Raskaissa rakenteissa, kuten uunissa, kuistilla, tikapuilla, kaivaa kaivoja.

  Tyyny on hiekkaa, murskattua kiveä tai niiden seosta, 30-50 cm paksu. Yhteinen muunnos on myös kaksikerroksinen tyyny: 20 cm murskattua kiveä ja 20 cm hiekkaa. Jos paikan päällä oleva maaperä on pölyinen, ennen tyynyn täyttämistä sinun on asetettava geotekstilit kaivantoon.

  Tyyny kaadettiin kerroksiin, tiivistämällä joka kerros. Jos se on kaksikerroksinen, kaada ensin 10-15 cm hiekkaa ja paina sitä alas. Tämän tehtävän helpottamiseksi hiekka kostuu. Seuraavaksi kaada soraa ja paina myös. Tyynyn pinnan on oltava ehdottomasti vaakasuora, sitä voidaan säätää käyttämällä tasoa. Top stack -eristysmateriaali - kateaine.

  Monoliittinen MZLF

  Seuraavaksi kerää muotti. Käytä se levyt tai paneelimateriaalit, kuten vaneri, OSB ja muut. Pöydän tulee olla vähintään 5 cm paksu ja levyt kopioidaan kilpiin. Muottien tulee olla useita senttimetrejä suurempi kuin betonin taso. Nauhan korkeus maanpinnan yläpuolella on oltava yhtä suuri tai yhtä suuri kuin syvyys ja 4 nauhan leveys.

  Suojukset on kiinnitetty tapilla, jotka on yhdistetty ruuveilla tai nauloilla. Kiinnittimien ei pidä tarttua muottiin. Jos ne ovat betonissa, halkeamia voi esiintyä tai jopa betoni voidaan rikkoa. Matala-kartiomaisen kellarin muotti on lisäksi vahvistettu kallistetuilla tukiohjelmilla, jotka on valmistettu puusta, jonka poikkipinta on vähintään 5 cm. Hylkää tukiraudat ulkopuolelta noin 0,5 metrin etäisyydelle. Muotoon on tarpeen porata reikiä viestintään. Ne asetetaan putkeen.

  Muottien sisäpuolella on vuorattu polyeteeni vedenpitävyyteen ja betonin kiinnittymisen vähentämiseen. Voidaan käyttää myös suulakepuristettua polystyreenivaahtomuovia.

  vahvistaminen

  Laitteen matala nauhaosuus sisältää välttämättä myös lujituksen. Armature neuloa neuletiheys. Hitsaustyökalua ei suositella, sillä korroosio todennäköisesti alkaa näissä paikoissa. Vahvistussuunnitelmat on esitetty kuvassa.

  Vähimmäismäärä ristikkopalkkeja matalalla nauhan pohjalla - 4 kappaletta. Pituussuuntainen lujituksen on oltava luokkaa AII tai AIII, siinä on rei'itetty osa. Mitä kauemmin se on, sitä parempi - jokainen yhteys vähentää kehyksen voimakkuutta. Käytä poikittaisia ​​osia ohuempaan sileään vahvikkeeseen (6-8 mm). Matala pohja, kaksi vahvikevyötä riittää, vain 4 pituussuuntaista tankoa. Alapinnan reunasta tulee olla vähintään 5 cm: n etäisyydellä pystysuorista tankoista 30-40 cm.

  On erityisen tärkeää, että reunat vahvistetaan oikein. Tätä varten sauvat on taivutettu siten, että toisella seinämällä oleva merkintä on vähintään 40 bar halkaisijaltaan. Tällöin pystysuuntaisten tankojen välisen etäisyyden pitäisi olla lähellä kulmia kaksi kertaa pienempi kuin seinässä.

  täyttää

  Betoni on parempi ottaa tehdas, merkki ei ole pienempi kuin M200 (puutaloille) ja M250 (tiilille). Kun itse valmistetaan, on parempi sekoittaa betonia, ei manuaalisesti, vaan betonisekoittimessa.

  On suositeltavaa täyttää koko säätiö yhdellä askeleella. Betoni kaadetaan kerroksiin, jokainen kerros tasataan ja täytetään. Tätä tarkoitusta varten on parasta käyttää vibraattoria. Viimeinen kerros on kohdistettu muottipesään kohdistettuun merkkiin. Ammattimaiset rakentajat, jotka ovat jo tehneet yli kymmenkunta perustusta, suosittelevat, että betonia levitetään päälle kuivalla sementillä. On välttämätöntä, että ylätaso kerääntyy nopeammin. Säätiö on noin kuukausi vanha.

  Opposition kiskoa

  Ennen kuin teet nauhan matalaa pohjaa liepeillä, sinun on tiedettävä, että sellaisen maaperän kohdalla tarvitaan toimenpiteitä,

  Säätiön eristyksen lisäksi katso video:

  Se on tärkeää! On erittäin toivottavaa täydentää koko työkierto (rakentaa talon kokonaan) yhteen kauteen, jotta säätiö ei pysy talvella ilman kuormitusta. Muussa tapauksessa pakkohöylän voimat voivat puristaa pohjan pois maasta, muodostaa tai murtaa. Jos taloa ei ole mahdollista rakentaa ennen kylmää, niin kellarikerroksen ympärillä oleva maa on suljettava lämpöeristysmateriaalilla (olki, sahanpuru). Lunta paikan päällä ei ole tarpeen puhdistaa.

  MZLF pihdit

  Jalustat perustuvat vaikeisiin syihin. Tätä varten käytetään yleisesti ruuveja tai tylsistyneitä paaluja. Teipin alla kaatui hiekkakuviota. Se kestää maaperän kallistumista.

  Pahoillut paalut tehdään suoraan sivustolla. Tätä varten porat porataan, putket asetetaan niihin, lujitemuovi ja betoni. Kuopien syvyyden pitäisi olla maaperän jäädytyksen tasoa alhaisempi.

  Pallojen armatuote on kytkettävä nauha- kehykseen. Tätä varten sen on noustava vähintään 40 cm: n alustan pohjan yläpuolelle. Jos käytetään ruuvipinoja, niihin reikiä porataan, liittimet kierretään niihin ja liitetään nauhan runkoon.

  Matala jalkainen teippiperusta, sekä monoliittinen että modulaarinen, voidaan tehdä itsenäisesti. Siellä voit rakentaa taloja eri materiaaleista ja eri korkeuksista (korkeintaan 3 kerrosta), sitä käytetään erilaisissa maaperässä.

  • Rakennamme vaahtolohkojen talon omiin käsiinsä
  • Kelluva säätiö
  • Säätiön muottirakenteet tekevät sen itse
  • Uunin pohja kylvyssä

  Puun talon perusta

  Asuinrakennusten osalta on tavanomaista perustaa pääomapohja, mutta on olemassa joitakin poikkeuksia, jotka heijastuvat yleiseen käsitteeseen - asuntojen rakentamiseen kevyistä materiaaleista.

  Puun talon säätiön malli.

  Täten optimaalinen pohja baarissa - se on matala nauha (ei saa sekoittaa hautautuneisiin, joita käytetään yksinomaan toissijaisiin rakennuksiin). Joskus myös levyversiota käytetään, mutta se voidaan asentaa vain tiettyjen maaperäominaisuuksien vuoksi, joten päälliköt suosivat pääomapohjaa.

  Hirsitalon alapuolella oleva matala perustalevy on muodostunut melko nopeasti, mutta sillä on omat hienovaraisuutensa, jotka on otettava huomioon. Pääpaino on vahvistuskehyksellä, joka on "selkäranka" ja keino varmistaa pohjan vakaus. Hirsitalon perusta tulee varmasti joutua tekemään useita lisäteoksia, jotka varmistavat luotettavan olemassaolon tulevina vuosina.

  On suositeltavaa, ettei se asenna niitä niille paikoille, joissa vesi on 1,5 metrin etäisyydellä maan pinnasta, koska maaperän kohoamisen aikana sen luonto voi olla erittäin vahingollinen. Jos vettä ei ole ja työ tehdään mahdollisimman oikealla tavalla, seuraavien 100 vuoden aikana myös lapsenlapset eivät välttämättä huoli laadusta - vähimmäiskäyttöikä on vain vuosisata.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Maanvalmistus

  Työssä käytetään:

  Matala-jalkainen säätiö.

  • lapio ja lapiot;
  • kottikärryt maaperälle;
  • geotekstiilit;
  • mittanauha;
  • hiekka;
  • puu muottiin;
  • liimausmateriaalia.

  Alussa on tarpeen merkitä maa, joka merkitsee tulevan rakennuksen ulkokehää. Sen jälkeen 45 cm: n sisäpuolella kopioidaan sama merkintä. Kivenrakennetta varten on tarpeen asentaa vielä yksi jäykiste 5 m: n välein (tällaisten muunnosten ihanteellinen ristipää on työstettäessä, joten kaikkiin pohjaan muodostuu samanlaisten neliösumujen ristikot), mutta palkin muotoiselle talolle voit vähentää niiden määrää 1 kpl: een. 7,5 m, mutta vähintään yksi ylimääräinen reuna. Näin ollen kentällä on tulevaisuuden säätiön kehä.

  Kaivetun kaivannon syvyys on 0,45 m, ja seinät ja pohja on kohdistettava maksimiin. Jos näin ei tehdä, niin ei ole mahdollista mennä pidemmälle ja ottaa muutaman askeleen.

  Strip-pohjat ovat matalat.

  Pohja peitetään geotekstiilillä, minkä jälkeen se täytetään 10 cm: n paksuisella hiekkalaatalla. Voit joko painaa padia alaspäin tai odottaa kaksi päivää, kunnes hiekka on asetettu haluttuun asentoon. On tietysti parempi odottaa, ja tänä aikana valmistella kaikki jäljellä olevat elementit valmistautuakseen kaatamaan puurakennuksen perustan.

  Viimeinen vaihe tässä vaiheessa on muottien valmistus. Havupuita käytetään tavallisesti, mutta muut vaihtoehdot ovat mahdollisia, useimmiten laminoidusta vanerista löytyy, mutta lastulevyä voi löytää ajoittain. Korkeus yläpuolella on 20 cm.

  Liitoksissa käytetään ruuveja ja kynsiä päällikön mieltymysten mukaan. Molemmat materiaalit poistetaan laudasta sitten ihanteellisesti, mutta jos haluat jättää muottiin edelleen käytettäväksi, ruuvit sopivat paremmin, koska ne eivät koskaan pääse ulos. Kynnet ovat fyysisesti kätevämpiä töissä - ne eivät jakaa lankkua vahingossa ajon aikana.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Talon lujittavat puitteet baarista

  Tässä on se, mitä sen rakentamiseen tarvitaan:

  • sauva vahvistaminen 12-13 mm;
  • mittanauha;
  • Bulgaria;
  • hitsaus kone;
  • kytkimet;
  • muovi tähteä.

  Tämä säätiön elementti on perustellusti nimeltään luuranko. Jos irrotat raudan, betoni ei kestota ensimmäisiä vakavia iskuja, riippumatta siitä, minkälaisia ​​ne ovat. Seismisen toiminnan avulla kaikki betonipohjat ilman raudoitusta kulkevat suurien halkeamien läpi. Samanaikaisesti venttiilit on sijoitettava mahdollisimman varovasti, jotta ne eivät pettyisi tehtyyn työhön.

  Laitteen kaavion lujitettu runko nauhan alapuolelle.

  Talon talon rakentamiseksi on käytettävä tangosta, jonka paksuus on 12-13 mm, mikä on merkittävästi parempi kuin monilla analogeilla. Vaikka vanteiden välistä vähimmäisvaihetta havaitaan, niissä on vielä vähän, mikä merkitsee heikkoa taivutusvastusta, joten sauvat ovat paksumpia.

  Aluksi luodaan kaksi identtistä laatikkoa. Aluksi neljä pituussuuntaista sauvaa asetetaan 10 cm: n porrashuoneeseen, jonka päälle on hitsattu samansuuruiset kohtisuorat segmentit, joissa on 40 cm: n askel. Suorista kohtisuorat segmentit pituus on täsmälleen raudoituksen ylemmästä alhaisimpaan tasoon nähden, ja hitsin pitää kiinnittää ne yhteen mahdollisen jäykkyyden rajoissa.

  Toistensa välillä vaipat on hitsattu runkoon, minkä vuoksi vanteiden osia vaaditaan uudelleen, joiden pituus on aina 38-40 cm. Liitokset on tehtävä myös täydellisesti. Tuloksena ovat improvisoidut tunnelit, jotka sijaitsevat tulevan talon kokoonpanossa baarista.

  Samalla tavoin luodaan korkealaatuisia tunneleita, joita aiheutuu paitsi monien fyysisten kustannusten lisäksi myös lisääntyneestä laadusta:

  Vahvikehikon kaava tukee.

  1. Tangia, jonka pituus on 180 cm, on kaareva suorakulmioksi, jonka reunat ovat 50 ja 40 cm. Tangon päät on hitsattu yhteen. Tällaisten "renkaiden" lukumäärä lasketaan suhteessa 2 kappaletta. 1 m.
  2. Lujituksen pituussuuntaiset palkit hitsataan renkaisiin 10 cm: n välein, tämä on 14 kappaletta. 1 tunnelissa.
  3. Toinen vahvikekaista on hitsattu suorakulmioihin keskellä luoden jäykiste.

  Joka tapauksessa koko säätiön tunnelit ovat samantyyppisiä, ja kun ne yhdistetään kulmiin, ne täytyy hitsata yhteen. Kun hiekalle on asennettu, on tarpeen suojata metallia myös kosteudelta erikoismuovien tähtien avulla. Tällöin vahvistuskehystä voidaan pitää täydellisenä.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Sammuta ja lisää kohteita

  Viimeisessä vaiheessa on hyödyllistä:

  Kun kaikki talon perustan elementit on asennettu, voit aloittaa betoniratkaisun kaatamisen. Itse prosessi on toivottavaa valmistaa yhden työpäivän kuluessa lopullisen työn korkeimman laadun varmistamiseksi.

  Itsensä kaatoaminen suoritetaan kerroksittain, ja jokainen uusi täytetty kerros on välittömästi aurattava kertyneen ilman vapauttamiseksi. Se myös vaikuttaa merkittävästi valuraudan laadun parantamiseen.

  Täyteaineen täyttämisen jälkeen vesi on kerättävä veteen kerran kerrallaan lisäämällä lujuusominaisuuksiaan. Kovettumisessa betoni absorboi kosteutta aktiivisesti, joten sen stabiili täydennys on tarpeen, ja mikrokreän puute toimii pienenä bonuksena.

  Talon talon rakentaminen baarista on ensimmäinen, mitä sinun tarvitsee tehdä, laskea perusta, jonka jälkeen voit aloittaa rakennuksen. Esimerkiksi raudoituksen kulutus 1 m: n kohdalla on 16,2 m, hiekka 4,5 / 100 m³, betoni 0,22 m³. Näistä tiedoista voit jatkaa, kun laske talosi omat säätiöt niin modernilta ja mielenkiintoiselta materiaalilta kuin palkki.