Laitteen nauhan pohjan runko-talon alle

Pienen syvenemisen nauhateollisuuden valinta on taloudellisesti perusteltua kevyille rakennuksille. Jos kehystehossa on kellarikerros, pohjan syvyys kasvaa automaattisesti. Kuitenkin MZLF, jossa on lattiat maanpinnalla, on budjettivalinta litteillä alueilla, joilla maaperän tavanomainen suunnitteluvastus on.

Rakentamisen valinta, mitoitus

Seuraavista muutoksista sopii parhaiten kehysrakennuksen nauhalementin vaihtoehdoista:

 • matala syvyys MZLF - syvyys 0,4 - 1 m, kaksikerroksinen vahvistus
 • monoliittinen vyö - pudotettu, hedelmällinen kerros alapuolella korvataan hiekkalaatikoilla
 • ei haudattu - myös riippuu ei-metallisista materiaaleista valmistetusta tyynystä, on korkeampi kuin hihna

Kaikki vaihtoehdot on suojattava vedonpoiston voimilta tyhjennyksen, sokeutumisen säätelyn, sivusuuntaisten pintojen, kuoren maaperän korvaamisen avulla raunioilla tai hiekalla. Rinteillä MZLF: ää ei suositella suurien leikkausvoimien vuoksi. Rakentamassa silkkihiekkaa, pengerteitä, LSF: n alaosa olisi laajennettava laattoilla.

Nauhan syvyys

Kaistalevyn vähimmäisbudjetti havaitaan 2,5 m: n syvyydessä. Jos laakerikerrokset sijaitsevat tämän merkinnän alapuolella, kannattaa harkita pilarin perustuksia tai palkkia on vahvistettava. Jos maaperän rakenteellinen vastus on 0,4 - 0,7 m syvyydellä, se takaa MFL: n normaalin laakerikapasiteetin, jäljelle jäävät ongelmat (kallistuminen, korkean pohjaveden pinnan taso) voidaan helposti ratkaista sopivilla tekniikoilla.

Monoliittisen hihnan, MZLF: n, hauttamattoman rakenteen suurin etu on vähäinen maanrakennus. Rakennusbudjetin lisäys (hankinta, eristeen asennus, murskattujen kivi-, hiekka- ja viemäriputkien asentaminen) on perusteltua vähentämällä vetovoimia ja lisäämällä kääntöaikaa.

Leveys, rakennekorkeus

Runkopuu lepää tukevalla betonipalkilla, jossa on alhaisempi vanteenpalkki, jonka leveys on harvoin yli 15 cm. Mökin suositeltu vähimmäiskoko on kuitenkin 30-40 cm, mikä takaa kapasiteetin 2-3-kertaisen marginaalin.

Monoliittirakenteen korkeuden on oltava suurempi kuin leveys (2-4 kertaa). Tämä on edellä mainittua kokoa 0,6 - 1,2 m. Syvyys huomioon ottaen tämä tarjoaa normaalin kellariosan, jonka avulla voit järjestää molemmat päällekkäisyydet palkkien ja lattioiden pitkin maahan.

Ensimmäisessä tapauksessa kellarissa on oltava tuuletustuotteet, joiden koko on 1/400 kokoa. Toisessa versiossa ei saa jättää teknisiä reikiä.

Rakennustekniikka

Liuskajohdon rakentamiseksi on tarpeen merkitä rakennuspaikka, irrottaa maata, asentaa muotti, asentaa betoni asennuksen jälkeen. Se käyttää tekniikkaa vähentääkseen voimakkaita betonisia haitallisia voimia.

Ensinnäkin viemäröintitilat asetetaan (teipin pohjan taso), sen alapuolella oleva maa korvataan hiekalla. Sitten sokea alue eristetään, jolloin geoterminen lämpö varastoidaan rakennuksen alle.

Kaikkien betonipintojen vedeneristys lisää merkittävästi maanalaisen voiman rungon elementtien käyttöikää.

Akselien täysimittainen poisto

Koska on tarpeen tehdä kaivukoneita peruspohjan asentamiseksi, piirroksen siirtäminen projektista rakennuspaikkaan, merkintä on välttämätöntä. Seinien akseleiden poisto on seuraava:

 • asunnon nurkkaan - asunnon nurkkaan on oltava 5 metrin etäisyydellä kadun keskustasta, läpikulusta, tontin rajasta - 3 metriä, kannattaa harkita septisen säiliön sijaintia, vedenottoa, viestintäkaivoja (3 - 10 m)
 • kääreitä - käytetään tappien sijaan, koostuvat kahdesta pystypalkista, jotka on osoitettu pohjaan, vaakatasossa niiden välissä (60 - 80 cm), 1 - 1,5 metrin päässä kaivantojen reunasta on asennettu

Nauhoihin, kolme nauhaa / nauhaa (nauhan sivureunat ja seinän akseli), jotka voidaan poistaa kaivaustyön aikana, palautetaan, kun ne ovat valmiit. Runkorakenteessa on oltava sama lävistäjä, joten akselit asetetaan kohtisuoraan toisiinsa kolmion menetelmällä, jonka hypotenuus on 5 m, 4 metrin ja 3 metrin jalat. Yhteisyrityksen standardit sallivat 1 cm: n virheen.

salaojitus

Minkä tahansa pohjan vaadittavan kuivatuksen, joka on rakennettu ulkoisen maanalaisen jäteveden teknologian avulla:

 • - ne kulkevat rakennuksen kehän ympäri MLF-pohjan syvyydessä, 50 x 50 cm: n poikkileikkaus, maanalaiseen säiliöön yhteinen kaltevuus, jossa pinot kerätään painovoimalla (4-7 astetta)
 • pohjakerros - 10 cm raastettua 5/20 mm: n raunioita geotekstilillä (reunat on vapautettava kaivannon sivuille peittämään koko rakenne ylhäällä olevaan materiaaliin)
 • kaivojen asennus - pystysuorat putket, joiden halkaisijaltaan 30-80 cm: n tukkeutunut pohja on mökin kulmissa tukkeutuneiden alueiden puhdistamiseksi maasta
 • tyhjennys - rei'itetyt aaltoputket (kaksikerroksinen käämitys dornitilla / geotekstiilillä), keskeytetty sisäkaivoissa

Tämän jälkeen on vielä täytettävä kaivanto kaivoilla sivuilla, yläosassa (10 cm), jotta runkopäällikkö saa luotettavan suojan rynnäkköstä.

Vuodevaatteet, arvoisesti

Varren halkeilun estämiseksi turvotuksesta, kaivannon pohjan tasoittamiseksi tarvitaan 40-80 cm kerroksissa tiivistettyä ei-metallista materiaalia (10 cm välein käyttäen värähtelevää levyä). Inertin tyynyjärjestelmiä on useita (riippuen rakennuksen geologisista olosuhteista):

 • soraa täysin syvyyteen - korkealla GWL: llä
 • hiekka 40 - 60 cm - alhaisella GWL: llä pienennetään rakennusbudjettia
 • murskattu kivi + hiekka - sama paksuus, jolla on alhainen maasuunnitteluvastus
 • hiekka + murskattu kivi - mahdollinen GWL: n kausiluonteinen nousu

Padding ratkaisee seuraavat ongelmat:

 • puute hoito sementti hyytelöä kaatamalla
 • vedenpitävän maton suojus pistekivestä
 • alemman suojakerroksen vähentäminen vahvistamiseksi

Jalusta on 5-7 cm: n taso, joka on valmistettu B7.5-luokan seoksesta (vähärasvainen betoni). Hän kaataa muottipesän, leveys ylittää nauhan koon 20 - 40 cm luotettavan tuen ansiosta.

Istuinsuojaus

Levyn päälle asetetaan kalvo, 0,15 mm: n polyeteenikalvo tai rullaneristys (TechnoNIKOL, bikrost). Vahvistettu betonirakenne on suojattava maaperän kosteudelta, painevedeltä.

Runko on lähes kokonaan puusta, joka imee mitä tahansa kosteutta. Siksi on välttämätöntä vedenpitä- minen w / w-pinnoille myöhemmin.

muotti

Riippuen nauhan syvyydestä, voidaan käyttää erilaisia ​​malleja:

 • levyt, vanerilevyt - 40 - 70 cm syvyyteen
 • L-muotoiset polystyreenimoduulit - ei-syvennetyille nauhoille, vyöt

Jotta talossa olisi vakaa spatiaalinen geometria, heilumisvoimat eliminoidaan eristämällä MZLF: n, sokean alueen ulkopinta. Eristys voidaan asentaa muottiin (puristettuna sisäpuolelta ulompaa suojusta vasten) tai tämä materiaali liimataan nauhan puolelle sen jälkeen, kun se on irrotettu.

Säätiön geometrian säilyttämiseksi on suositeltavaa käyttää 4 cm: n paksuista levyä (taipuisaa taipua, kun asetetaan betonia). Suojusten ulomman sivun kohokuvio on 30-50 cm, yläosassa olevat hyppyt ovat samankaltaisia.

Armature kehys

Betonirakenteet toimivat yksinomaan puristukseksi ponnisteluista, joita talossa on, lumi / tuuli ja käyttökuormat. Siksi kellari nauha on vahvistettu kahdella pitkittäisellä palkin hihnalla, jotka tuntevat veto-voimia mahdollisella maaperän turvotuksella. Tärkeimmät vaatimukset ovat:

 • raudoituksen vähimmäisprosentti - 0,1 - 0,3%
 • vahvistusosan valinta - laskemalla taivutusmomenttien mukaan
 • suojaava kerros - 2 - 7 cm
 • rationaaliset yhteensopivat ligaatiomallit - U-muotoiset puristimet, jotka on taivutettu oikeaan kulmaan tangoilla
 • päällekkäisyydet, sauvat - vähintään 40-60 cm, vierekkäisten viivojen liitosten erotus 60 - 80 cm

Yksittäisissä rakenteissa, joissa otetaan huomioon "luurankojen" vähimmäispaino, käytetään A400-liittimiä (pitkittäiskanavia), joiden jakso on 8-16 mm. Pituudet, poikittaiset, pystysuorat kulmat ovat sileitä liittimiä A240. Ne on taivutettu erittäin kylmästi, lämmitys on ehdottomasti kielletty. Vahvistustekniikka on:

 • kehysten tuottaminen - suorista osista pituussuuntaiset tangot (tavallisesti 2 ylä + 2 alempana) on sidottu suorakulmaisilla puristimilla (pitch 30 - 60 cm)
 • asennus - kehykset asetetaan betoni-, muovi-tiivisteisiin nauhan sisällä
 • parit - suorat kehykset sidotaan kulmiin, T-muotoiset tukit U-muotoisilla puristuksilla tai L-muotoisilla ankkureilla

Kehyksen sivuttaissuoja on varustettu muovielementeillä, jotka kuluvat pitkittäisillä sauvoilla tai kiinnittimillä.

betonointi

Jotta talossa olisi mahdollisimman suuri resurssi, sovelletaan laatikoiden B15 - B25 betonipinnoitettuja kerroksia (korkeintaan 60 cm) myöhempää tiivistymistä varten yhdensuuntaisten upotusvärähtelevien suuttimien kanssa. Jos seoksen valmistuksen vaiheessa päästään sisään tunkeutuvaan koostumukseen Admix, betoni saa vettä hylkiväominaisuudet oletuksena. Myöhemmin sen ei tarvitse olla vedenpitävä. Seos voidaan lisätä rakennustyömaan kehittäjän tilaamaan sekoittimeen.

Riittävällä tiivistelmällä (5 - 10 sekuntia) betoni palauttaa lähes välittömästi tasaisen pinnan poistaessaan värähtelysuuttimen. Sementtimaito työntyy pinnalle, kuplien muodostuminen pysähtyy, suuri täyteaine on täysin piilossa rakenteen sisällä.

vedeneristys

Jotta säätöä säästäisiin kosteudelta, jolloin talvella halkeilut, kaikki kasvot ja kasvot on eristetty seuraavalla tekniikalla:

 • alusta - tehty alukkeilla lisäämään pinnan tarttumista vesitiiviin materiaaleihin
 • pinnoite - epoksi, bitumi-mastikerros kahdessa kerroksessa kalvon muodostamiseksi 15-20 vuoden resurssilla
 • Liimaus - vesilasilasilla, TechnoNIKOL, bikrost, muut rullatut materiaalit kahdessa kerroksessa
 • tilavuusvesieristys - läpäiseviä koostumuksia käytetään kemiallisen reaktion tekemisen jälkeen sementillä, ne muuttavat betonin rakenteen täydelliseen syvyyteen

Kolme ensimmäistä tekniikkaa käytetään yleensä kompleksissa, mutta ne ovat silti huonompia kuin irtotavaran vedeneristys, jolla on rajoittamaton resurssi.

Lämmöneristys

Yhdessä jo toteutettujen toimenpiteiden kanssa turvotuksen estämiseksi, sokean alueen eristys, ulomman reunan ansiosta voit suojata rungon talon täysin vetovoimilta. MZLF-seinät on kipsattu 5 cm: n kerroksella ekstrudoitua XPS-polystyreenivaahtoa. PSB-S -laipat, joiden paksuus on samanlainen 30-40 cm syvyydessä, sijoitetaan sokean alueen alle.

Tässä käsikirjassa määriteltyjen tekniikoiden noudattamisessa talossa on kolme - neljä sukupolvea omistajaa taattu. Ammattitaitoinen neuvonta auttaa välttämään virheitä, varmistaakseen mukavan käytön ja rakennuksen korkean kääntöajan.

Kaikki kehysrakennuksen perusta

Useimmiten kehysrakennukseen käytetään matalia säätiöitä, joten aluksi puhumme siitä. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto - pohja voi olla myös laatta, pylväs tai ruuveilla.

Matala kellari runko-talon alla

Yksityiseen rakentamiseen käytetään yleensä matalaa teippiä. Sen rakentaminen ei ole liian kallista, ja rakentaminen on melko vahvaa. Myös kehysrakennuksen säätiön laskeminen tässä tapauksessa ei vaadi paljon vaivaa.

Siksi tätä säätiötä käytetään eri talojen rakentamiseen. Kehys, tiilestä, kuonakivestä ja muista materiaaleista. On mielenkiintoista oppia, miten matala säätiö rakennetaan.

Sivuston valinta ja sivuston suunnittelu

Valitse ensin paikka talon rakentamiseen. Sivusto on tasaantunut ja säädetty. Merkintä on välttämätöntä sen varmistamiseksi, että säätiö on sileä. Yksityisessä rakentamisessa on merkitty köysi, jossa on tapit. Se merkitsee, että kaivetaan kaivoja, joihin betonia kaadetaan. Niiden on oltava tulevan talon jokaisen seinän alla.

Kaivaminen, hiekkalaatikko ja muottien asennus

Nauha, tällainen säätiö on nimeltään koska se on betoniteippi, joka kulkee talon seinämien alle. Kaivannon leveyden tulee olla sellainen, että perusnauha on hieman leveämpi kuin talon seinämä. Yleensä 60-70 cm. On otettava huomioon, että muotti asennetaan kaivantoihin. Kauhan syvyys on puolet metristä mittariin. Sen seinämät ovat suositeltavia polyeteenistä tai muusta vedenpitävästä materiaalista.

 • Betonimainen kuivuminen
 • Hionta tyyny

Lohkokaivo on asennettu kaiteisiin. Se voidaan valmistaa mistä tahansa sopivasta materiaalista. Laudat, vaneri jne. Kaivon pohjalle kaadetaan keskipitkän tai karkean hiekan tyyny. Tyynynpaksuus on 20-40 cm. Se on painettava erityisellä varoituskoukulla. Roolissaan puulohkossa on poikittainen kahva. Tyynyn alapuolella voit kaataa kerrostumia.

Säätiön vahvistaminen antaa sille lisää vahvuutta. Sitä on noudatettava. Asennuksen jälkeen. Voit tehdä tämän ottamalla metallinen tanko, jonka läpimitta on 10-12 mm. Rod sopii yhteen. Verkko, jonka silmäkoko on 20-30 cm. Ankkuri on yhdistetty neulomalla. Hitsausta ei suositella. Tällä on kielteinen vaikutus lujuuteen.

Valmistelu ja betoniseoksen kaataminen

Betoniliuos valmistetaan seuraavista komponenteista:

 • Merkkisementti ei ole alempi kuin M250
 • Keskipitkä tai karkea pesty hiekka
 • Keskikokoinen murskattu kivi

Nämä kolme osaa sekoitetaan suhteessa 1/3/5 ja täytetään vedellä, valmistetaan betoniseos. Säätiö on kaadettava kaikki kerralla. Koska saumat vähentävät merkittävästi sen lujuutta. Kun otetaan huomioon, että säätiö on tehtävä kerralla, on järkevää käyttää pieni betoniseos. Betonin käprentämisen jälkeen sinun on käytettävä värähtelijää niin, että seos jakautuu tasaisesti lujitustangojen väliin. Jos värähtelijä ei ole, käytä tavanomaista bajonettipataa, joka kulkee sen mukana kasetin pohjassa.

Se riippuu siitä, kuinka hyvin säätiö on kuivunut, joten ei ole syytä laiminlyödä tätä vaihetta. Säätiön tulee kuivua tasaisesti ja tarpeeksi kauan. Enintään puolitoista kuukautta. Jos on mahdollista odottaa seinien rakentamista pidempään - sinun on tehtävä tämä.

Jos perustuksen nauhan kuivauksen aikana se alkaa sateen - sinun on peitettävä se muovikelmulla. Jos sää on liian kuuma - on suositeltavaa päällystää betoni ruskilla, jotka on kostutettu vedellä.

Jos hienosäätiö perustetaan kaikkien sääntöjen mukaan, se toimii luotettavana perustana talolle. Ei vaadi korjauksia ja lisätyötä.

Pylväsperusta kehysrakennuksen alla

Kehysrakennuksissa on pieni paino, joten voit rakentaa ne yksinkertaisiin säätiöihin, jotka eivät vaadi merkittäviä taloudellisia kustannuksia.

Yksi kehysrakenteiden perustyypeistä on pylväsperustainen.

Niitä käytetään yksikerroksisten talojen rakentamiseen, syvennetään ja syvällä syvyydellä.

Pylväspohjia käytetään kevyisiin rakennuksiin, joissa pohjavesi on alhainen. Ne edustavat sarjaa pylväitä, jotka on järjestetty:

 • Rakennuksen kulmissa
 • Ulkoisten seinien sisäpuolisten liitäntöjen paikoissa
 • Seinien alle 1-3 metrin etäisyydellä toisistaan

Joissakin tapauksissa pintarakenteiden kanta on laajempi kuin pääosaa, jotta kantokapasiteettia kasvatetaan ja paine alenee maahan.

Vakauden lisäämiseksi yläosassa olevat pilarit liitetään palkkiin (grillage).

Syvät ja matalat perustukset

Maanalaiset perustukset käytetään savea maaperään.

Pilarien maanalaisen osan korkeuden on ylitettävä maaperän jäädytyksen syvyys. Tämä takaa rakenteen liikkumattomuuden maaperän sulatuksen / jäädyttämisen aikana.

Soveltuvat perusteet:

 • Kallioilla ja hiekkasilla
 • Maaperä, jolle altistuu huurretta
 • Maaperän jäätymissyvyys on vähintään kaksi metriä

Ne tehdään 40-80 cm: n syvyydessä.

Pienen kosketuskohdan vuoksi matalat perustukset vaikuttavat pienempiin matalaisiin perustuksiin.

Pilarijärjestelmä liikkuu maaperän kanssa, eli rakenne on kelluva.

Materiaalit pylväsperustalle

Palkki on valmistettu puupalkista, raudoitetusta betonista, metalli-I-palkista tai kanava-palkista ja se on kiinnitetty tappien pylväisiin.

Pilarit voidaan tehdä seuraavista materiaaleista:

 • puu
 • Rubble Stone
 • Punainen tiili
 • Monoliittinen teräsbetoni
 • betonin
 • Asbotsementny putket
 • Metalliputket

Puupylväät on käsiteltävä yhdisteillä roottoreita vastaan, metallipinnoitetuilla korroosionestopinnoitteilla.

Putken kantavuuden lisäämiseksi kaadetaan betonia.

Pyöreiden pilarien halkaisija on valittu 200-400 mm: n alueella, neliöosa 400x400 - 500x500 mm.

Kehysrakennuksen sarakepohjan rakentaminen

Säätiön rakentaminen suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Niiden neliöpylväiden alla, jotka kaivavat, putkien alla porat reiät
 • Pohja peitetään kerroksella hiekkaa ja raunioita, räystään
 • Putket ja puiset sauvat peitetään bitumilla, ja vedeneristys laskeutuu kaivantoihin ja täytetään
 • Vahvistettu betonipilareiden ja murtopuun muottien alla
 • Roskikivi asetetaan ja täytetään laastilla
 • Betoniraudoituksen vahvistamisen yhteydessä lujittaminen sidotaan, betoni valetaan kerroksittain, seuraava kerros asetetaan sen jälkeen, kun edellinen
 • Tiili- ja bentoniittipylväät sementti-hiekkalaastiin
 • Kiinnityksen jälkeen pylväät peitetään vedeneristyskerroksella ja täytetään.

Betonointi- / laskupilareita varten kiinnittimet kiinnitetään niihin palkin kiinnittämiseen.

Pilarien ja grillauksen väliin asetetaan 2 kerrosta kateaineen vedeneristys. Pilarien antenniosan korkeus valitaan 50-80 cm: n välein.

Runko ruuveilla

Jos maa on heikko, jos paikka on koskematonta tai pohjavesi on korkea, voit rakentaa pohjan paaluille. Parasta - ruuvi. Heidän ei tarvitse tehdä vasaraa, koska tällaiset paalut ruuvataan maahan, kuten ruuvi puussa. Tämä on erittäin hyvä vaihtoehto. Loppujen lopuksi tällainen säätiö toimii luotettavana tukena millä tahansa maaperällä.

Tällaista rakentamista ehdotettiin 1800-luvun puolivälissä, ja sitä on käytetty aktiivisesti.

Ruuvipillojen suuri etu on se, että ne voidaan asentaa maahan joko mekanismeilla tai manuaalisesti. Tämä tekee niistä erittäin kätevän materiaalin yksilölliseen rakentamiseen.

Mikä on ruuvipallo?

Tällainen kasa on metalliputki, joka on valmistettu kestävästä metallista. Ruuvattu pää on terävä ja varustettu hitsatuilla terillä. Erilaisilla paaluilla, terillä on erilainen muotoilu. Kasa peitetään erikoisella pohjamaalilla, joka suojaa sitä korroosiolta. Tämä on yleensä sinkkipohjaista aluketta. Paalujen asentaminen ei ole tarpeen tasoittaa sivustoa. Tällaisen säätiön talo voi seistä rinteessä. Tukien välinen etäisyys voi olla erilainen, ja se lasketaan putkien halkaisijan ja rakenteen vakavuuden perusteella. Suuremman lujuuden ansiosta paalu täytetään betonilla asennuksen jälkeen.

Kun kaikki paalut ruuvatetaan, ne leikataan halutulle pituudelle ja ne yhdistetään grillataamalla. Se voi olla metallia tai teräsbetonia. Ruuvattaessa tukia on varmistettava, että paalun alapää on kiinteässä maassa.

Säätiön käyttö ruuveilla on seuraavat edut:

 1. Talo voidaan rakentaa mihinkään maaperään
 2. Ei tasoitus vaaditaan perusta
 3. Ei sisällä kaivausta
 4. Tukien asentamiseen ei tarvita erikoislaitteiden käyttöä.

Oikein asennettu paalusäätiö on riittävän pitkä. Se on loistava vaihtoehto jollekin muulle perustukselle kehysrakennuksen rakentamiselle. Tai jokin muu talo, jolla ei ole suurta massaa.

Laattoalaptio

Vaihtoehto rakennettaessa taloa epävakaalle maaperälle on pohjalaatta. Se on monoliittinen betonilaatta. Eroottuna esimerkiksi poraamalla maaperä, tällainen säätiö "kelluu", kuten se oli kentällä, säilyttämällä rakennuksen koskemattomuutta.

Miten tällainen rakenne on rakennettu?

Maanrakennustyöt sellaisen säätiön rakentamisessa eivät edellytä suurta määrää eikä aiheuta vaikeuksia.

Kaivaa vain 20-30 cm: n syvyys, jossa hiekkaa kaadetaan. Hiekka on hiekkalaatikko monoliittisen betonilaatan alla. Se kaadetaan vedellä ja varovasti painetaan sellaiseen tilaan, että jalanjäljet ​​eivät pysy. Jotta tyyny ei vahingoittaisi lisätoimintaa, siihen tehdään 100 mm: n paksuinen sementtipohjamaalaus.

Nyt vedeneristys on välttämätöntä, jotta betonilaatta ei ime kosteutta maaperästä. Tätä varten päällekkäiset levyt ruberoidilevyjen päälle peittävät. Saumat juotetaan puhalluslaitteella. Katemateriaali on asetettava siten, että se voidaan taivuttaa laattapuolelta.

Sitten tehdään muotti, johon betoni kaadetaan. Yleensä se on tehty putkista, 25 mm paksu. Betonilaatan paksuus voi olla 200-250 mm. Paksuuden lisääminen on irrationaalista. Reunoissa kateaine on taivutettu ja lämmitin on asennettu. Polyfoami tai muu sopiva materiaali.

On tarpeen käyttää tulevan betonilaatan vahvistamista. Se tehdään käyttäen metalliporausta, jonka paksuus on 10-12 mm. Neulotaan kaksi ruudukkoa, joiden silmukat ovat 30-40 cm. Ne sijaitsevat muottien sisäpuolella yhdensuuntaisesti.

Pohjustuslaatan valu

Betoniseoksen valmistelu otetaan:

 • Merkkisementti ei ole alempi kuin M250 - 1 osa
 • Hiekka karkea tai keskipitkä, pestään - 3 osaa
 • Keskikokoinen murskattu kivi - 5 osaa

Kaikki tämä on täynnä vettä ja betoniseos valmistetaan riittävä määrä täyttää koko laatta. Kaada kappaletta ei voi, se vähentää merkittävästi lujuutta säätiön. Tulva pohja on säilytettävä vähintään kuukausi ja puoli. Tänä aikana betoni noutaa tarvittavan voimaa. Jos mahdollista, aikaa voidaan lisätä.

Kun perustus kovettuu, sinun on asetettava päälle vedeneristyskerros. Tämä voi olla katemateriaali tai jokin ruiskutettu materiaali.

Rakentamisen talon lämpeneminen alapuolelta varmasti tarjotaan. Tämä tehdään lattioiden asennuksen aikana.

Kaikki kolme perustettua mallia sopivat hyvin kehysrakennusten rakentamiseen ja toimivat luotettavana tukena, joka pitää rakennetta koko talon elinkaaren ajan.

Kehysrakennuksen perusta tekee sen itse

Runko talot ovat käteviä, koska ne voidaan rakentaa melkein mihin tahansa maastoon. Tämä tosiasia ei kuitenkaan vähennä talon perustamisvaatimuksia. Runkorakennuksen perustana on vielä rakennettava tietyillä parametreilla. Ja jos ammatillinen kehittäjä ei ole vaikea valita perustan tyyppiä ja täyttää sen, silloin kun rakennat rakennuksen itsenäisesti, sinun täytyy oppia kiinnittämään huomiota talon perustusten rakentamiseen.

Laskeminen laskettaessa säätöä

Vain ottaa ja rakentaa säätiö - ei toimi. Myös rakennusprosessin aikana paikalliset ilmasto-olosuhteet voidaan ilmoittaa, jos niitä ei oteta huomioon. Siksi perustuksen perustaminen tulisi aloittaa alustavalla valmistelulla. Tähän sisältyy alueen ominaisuuksien ja erityisesti - itse rakennuspaikan - tutkiminen.

Säätiön valinta riippuu seuraavista ehdoista:

 1. Maaperän jäädytys syvyysalueella
 2. Pohjaveden taso
 3. Maaperän rakenne ja kantavuus rakennustyömaalla

Alapatyyppi, sen asettamisen syvyys ja jopa tulevaisuuden rakennuksen sijainti riippuvat näistä parametreista. Näiden tietojen tutkimisessa on tärkeää ottaa huomioon, että kantokyky pystyy kestämään rakennuksen koko kehyksen kuormituksen ja jäätymisaste on pohjaveden yläpuolella. Muutoin säätiön rakentamisprosessi on aikaa vievää ja kallista.

Mikä säätiö valita

Ensimmäinen kysymys talon perustamisen yhteydessä - millainen säätiö sopii parhaiten tähän sivustoon.

Jos et kiinnitä huomiota lukuisten ystävien ja sukulaisten neuvomiseen, on helppo valita asianmukainen vaihtoehto yleisistä syistä:

 • Strip-säätiö
 • Pilari maata ja grillata
 • Pilarin perustustyyppi
 • Laattoalaptio
 • Pile perusta

Nämä ovat tärkeimmät yhteiset perusmuodot. Näiden ohella on myös sekalajia, esimerkiksi kaistaleen sarakepohja.

Oikean valinnan varmistamiseksi voit tutustua lyhyesti kunkin säätiöryhmän pääpiirteisiin ja ominaisuuksiin.

Nauhapohja

Runkotyyppien nauhan tyyppejä käytetään yleensä rakennettaessa monimutkaisia ​​kokoonpanoja. Tämä on yksi yleisimmistä emäksistä, joita käytetään lähes kaikissa ilmastovyöhykkeissä. Ei kuitenkaan ole suositeltavaa sijoittaa nauhatusperusta liian kuohuvaan maaperään ja alueilla, joilla on suuri kerros maaperän jäädyttämistä.

Useimmiten tällainen säätiö on suunniteltu massiivisiin rakenteisiin. Ja kehysrakenteiden kevyiden rakennusten rakentamisessa sitä voidaan käyttää siinä tapauksessa, että suunniteltu kellari, kellari tai maanalainen autotalli suunnitellaan.

Valmistustekniikka on melko yksinkertainen - laudan muotti on asennettu valmiiseen kaivantoon. Sen vastakkaiset puolet on kiinnitetty yhteen niin, että betoni hankki ennalta määrätyn muodon asettamisen aikana. Sitten kaatamalla betonia. Betonitehtaan kovettumisen vaiheen päätyttyä poistetaan.

Kehyksenrakennuksen pilarirakenne

Tämäntyyppinen pohja on myös varsin suosittu, kun otetaan huomioon se, että verrataan nauhan kanssa halvemmalla puoleen tai kahdesti. Lisäksi kevytseinien runkorakenteisiin se sopii täydellisesti, kun taas nauha on suunniteltu massiivisiin rakenteisiin.

Laitetta käytetään sarake-pohjaan, kun rakennetaan taloja tangosta, runkokehysrakenteita. Tällaisen pohjan pylväät voivat olla puusta, kivestä tai betonista. Pilarit on pystytetty kaikissa paikoissa, joissa on suurimmat kuormitukset, nimittäin seinien leikkauspisteissä, välttämättä kaikissa kulmissa, sekä seinien ja tukien alta, joilla on raskas kuorma. Jotta varmistetaan kuorman jakautuminen säätöön yhtenäisissä mittasuhteissa, pylväiden yläpäässä on vanteita. Eri pilarien välinen etäisyys on 1,5 m - 3,0 m.

Tällaisten säätiöiden käyttö on suositeltavaa kaikissa maan ilmastovyöhykkeissä. Niitä voidaan jopa järjestää kallistamalla maaperää.

Jokaisen pilarin alapuolella on tarpeen valmistaa kaivo, jonka pohjalla on hiekkalaatta. Seuraavaksi aseta valmiin pylvään ja paina. Kaatamisen yhteydessä on tarpeen asentaa vaaditun halkaisijan omaava putki, jonka sisään ontelo, johon betonia kaadetaan. Kun se asetetaan, putki nousee ja paikoin muodostetun pylvään ympärillä tapetaan.

Pohjalevyn tyyppi

Tällaisia ​​alustoja käytetään harvemmin kuin toiset ja niitä käytetään pääasiassa erittäin liikkuvilla mailla ja erittäin puristettavalla maaperällä. Niitä kutsutaan "kelluviksi säätiöiksi", koska ne pystyvät liikkumaan maan värähtelyjen mukana.

Tämäntyyppistä pohjaa pidetään yhtenä kestävimmistä ja luotettavimmista. Samaan aikaan se on myös kallein. Tuotannossa käytetään valmiita betonilaatuja tai itse kaadettua betonia valmistetaan tulevan rakennuksen koko kehän ympärille.

Pylvään ruuvipohja

Toinen yleinen pohjatyyppi, joka käyttää ruuvipalloja. Tällainen säätiö sopii laitteellesi ja sen saatavuudesta budjettisyistä. Lisäksi tämä säätiö ei kestä paljon aikaa laitteessa.

Runkopohjan peruspohjan lämmitys

Säätiön rakentamisen jälkeen on toteutettava toimenpiteitä sen eristämiseksi ja vedenpitävyyden varmistamiseksi.

Nauhatyypin pohjat on eristetty sisä- ja ulkopuolelta levymäisten materiaalien - polystyreenin, polystyreeni-vaahtomuovin, avulla, jotka on kiinnitetty pohjarakenteeseen. Myös laajalti käytetty valssattu eristys - Minvat ja muut, jotka ovat myös kiinnitetty pohjaan. Sisäpuolelta kellari seinät voidaan ripotella hiekalla tai laajennettu savi.

Pilarit ja pylväsperiaatteet eristetään nukahtamalla tyhjää tilaa samalla hiekalla tai laajennetulla savella.

Runkorakennetta rakennettaessa on oltava pystysuora ja vaakasuora vedeneristys. Tähän tarkoitukseen käytetään erästä eristemateriaalia, useimmiten se on kattohuopa.

Mitä muuta pitää ottaa huomioon, kun asetetaan säätiö

Runkorakenteilla on tavallisesti pieni massa, eikä siksi ole järkevää asettaa kalliita massiivisia säätiöitä, paitsi jos geodeettiset olosuhteet sivustossa vaativat sitä.

Yksikerroksisten talojen osalta kaikenlaiset säätiöt ovat sopivia, mutta kustannusten kustannusten pienentämiseksi tällainen säätiö on tehtävä matalaksi. Yleensä kolmannes kaikista budjetin menoista käytetään säätiön perustamiseen. Ja kun otetaan huomioon kehysrakennusten yksinkertaisuus ja helppokäyttöisyys, peruskustannukset ovat myös pienet.

Runkorakennusten pystyttäminen kahdessa kerroksessa on suositeltavaa käyttää nauha-pohjaa, jonka syvyys läpäisee. Tähän tarkoitukseen sopivat tylsät säätimet ja ruuvipallojen pohja.

Säätiö matala (MZLF)

Matala perustus on pohja, joka asetetaan syvyyteen, joka on pienempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys. Matalaa pohjaa kutsutaan myös hautaamattomaksi, sen rakentamista varten ei ole tarpeen kaivata kaivoksia, vaan riittää poistamaan kasvullisen maaperän kerros. Syvyys tässä tapauksessa määräytyy vain tarve luottaa maaperään, jolla on riittävä kantavuus. Toisin kuin syvä pohja, matalampi syvempi säätiö on maassa, joka on pakkasella, mutta siitä huolimatta se kykenee tarjoamaan riittävän vakauden kevyille rakennuksille.

Nouseva voima toimii millä tahansa pohjalla kahdessa suunnassa: pohjasta pohjaan ja sivusta seinään. Molemmat vaikutukset ovat vaarallisia pohjalle ja voivat kääntyä maasta. Matalan perustan ajatuksena on, että säätelemällä seinämien pinta-alaa pienentämällä sivuseinään vaikuttavaa venytysvoimaa ja alapuolelta pohjaan vaikuttavaa venytysvoimaa tasapainottamaan rakennuksen massaa. Siksi he eivät kaivaa kaivetta matalaa pohjaa varten vaan yksinkertaisesti poistavat maaperän kasvillisen kerroksen ja 20 senttimetrin maaperän, ne tekevät tyynyn karkean hiekan ja soran perustalle samalle 20 cm: lle ja ne jo asettavat tämän tyynyn perustan.

Shallow-säätiötä käytetään kevyiden rakennusten - puun ja kehyksen rakentamiseen. Tiili-, kivi- ja betoniteräksen rakennustyö ei ole suositeltavaa, koska se on maaperän yläkerroksessa, joka on pienin tiivistetty ja jonka kantavuus on pienempi kuin maaperän syvemmät kerrokset. Raskasrakennusten rakentamiseen on tarpeen tehdä syvällä haudattu perusta.

Matala-pohja tekee levyn tai nauhan tyypin. Kun maa liikkuu säätiön alapuolella, talo nousee ja laskee tasaisesti (se toimii erityisen hyvin laattojen matalalla pohjalla).

Matalan pohjan rakentamisen aikana käytetään samoja materiaaleja kuin muuntyyppisten perustusten rakentamiseen: tiili, valmiit betoniteräkset, monoliittinen teräsbetoni. Matalan säätiön perustetta on myös vahvistettava.

Lämmin matala haudattu pohja kuohuva maaperä

Jäätymisvoimien vaikutuksen vähentämiseksi voi syväpohjainen pohja ja sen ympärillä oleva pilkkoutumismaali eristää. Lämmitetty maa jäädyttää pienempään syvyyteen, maaperän jäätymisen määrä vähenee, maaperän laajeneminen vähenee ja vastaavasti myös kutistumisvoima pienenee.


Lämmin maa: lämmittimen alla on jäädyttämätön maa

Jos eristeen pituus ja leveys ovat suuremmat kuin pakkasen tunkeutumisen syvyys, eristeen sisällä ei-jäädyttävän maaperän alue, jossa ei ole nousevia voimia. Joten, kun eristys ympäröidään säätiöllä 1-1,5 m: n etäisyydellä, voit päästä eroon voimisteluvoimien vaikutuksista. Talon sisäpuolella maaperä jäätyy huomattavasti vähemmän, varsinkin jos talossa on lämmitetty ja siellä elää ympäri vuoden.

Matala perustus, joka on tehty tiilestä tai betonista, on hyvä lämmönjohtaja. Sen vuoksi sitä on myös lämmitettävä, muuten sen alapuolella oleva maa jäätyy läpi. Kuviossa on esitetty lämpimän matalan pohjan rakenne.


Matalan pohjan ja maaperän lämmitysjärjestelmä talon ympärillä

Videosiosassa voit katsella videota tällaisesta säätiöstä:

Kd.i: Oikea matala-teippi (MF) 4 päivän ajan. Osa 1

Kd.i: Oikea matala-teippi (MF) 4 päivän ajan. Osa 2

Lue sama:

Syvä säätiö
Syvän pohjan perusta, joka on myös syvällä pohjalla, on perusta, jonka perusta on syvemmällä kuin maaperän jäädyttämisen syvyys. Päätarkoituksena on rakentaa pohja suurelle syvyydelle luottaa tiheään kerrokseen maaperää, jolla on suuri kantavuus ja kyky tehdä kellari talossa.

Pylväspohja: rakentaminen, vahvistaminen, rakentaminen
Pilarin perusta - rakennusmateriaalien kulutuksen kannalta edullisin - rakentaminen on melko yksinkertaista. Tämä artikkeli sisältää tietoja sarakepohjan rakentamisesta, sen suunnittelumenetelmistä, tapauksista, joissa sen rakentaminen on tarkoituksenmukaista.

Säätö ruuveilla
Ruuvien paalujen perusta on varsin yleinen viime aikoina, koska rakentamisen nopeus ja pienet talot ovat edullisia. Sitä voidaan käyttää minkä tahansa ei-raskaiden rakennustyyppien - runko, puutavara tai puutavara - rakentamiseen mille tahansa maaperälle kuin kallioon.

Monoliittinen pohjalevy - Monoliittinen levy
Laattojen pohja on monoliittinen teräsbetonilaatta, joka sopii koko talon alueelle. Tällaisella säätiöllä on suurin tukialue kaikentyyppisten perustusten joukossa, minkä ansiosta se voi varmistaa raskaan talon vakauden myös niillä mailla, joilla on pieni kantavuus ja korkea GWL.

Strip-säätiö
Nauhaosasto on monoliittinen nauhan pituus, joka on koottu FBS-lohkoista, joka yleensä sopii kaikkien talon seinien alle, jotka ovat jäätymisen syvyyden alapuolella. Perimmäisen syvyyteen perustuvan päätehtävän tarkoituksena on luottaa tiheään maaperän kerrokseen, jolla on suuri kantavuus ja pystyä tekemään kellarikerroksessa talon alhaisella GWL: llä.

Mikä on perusta kehysrakennuksen rakentamiselle

Talon perustan oikea valinta määrittää rakenteen kestävyyden. Talon perustus on välttämätön seinien kuormituksen ja paineen jakamiseksi maaperän pinnalle. Se estää myös talon tuhoutumisen ja halkeamien muodostumisen. Mikä on paras kehys kehykselle - laatta, kasa tai nauha? Ja miksi rakennus ilman säätiötä on lyhytikäinen?

Runkopohjan pohja

Talvella lämpötila nollan alapuolella neste jäätyy vettä ja maan pintakerroksia. Veden määrä kasvaa jäädyttämisen aikana ja maataso nousee muutamalla senttimetrillä. Maaperän talven turpoamisen taso riippuu sen sisältämästä kosteudesta.

Kanadan tekniikkaa käyttävän kehysrakennuksen pile-pohja

Sandy maaperät nousevat vähemmän kuin toiset. Ne eivät käytännössä kestä vettä ja pysyvät kuivina. Vahvemmat kuin muut, nousevat savi- maaperä. Pintaan jää huomattava määrä vettä, mikä johtaa maaperän turvotukseen pakastamisen aikana.

Ja jopa vaalean rungon talon epätasaisen sileyden maaperä voi myös aiheuttaa rikkoo sen geometria, erottaminen osia ihon ulkonäkö kaltevuus kehyksen tuet. Siksi mikä tahansa rakennus pystytetty säätiö - säätiö. Mikä on paras perusta kehysrakennukselle - kasa, laatta tai nauha?

Säätiön tyypit

Kehysrakenne eroaa muista tunnetuista rakenteista pienessä painossa. Runkorakenteiden seinissä on sisäeriste, jonka massa on paljon pienempi kuin tiheä betoni tai puumateriaalit. Siksi luuran seinämän paino on pienempi kuin tiiliseinän paino - 4-6 kertaa ja puu - 2 kertaa. Se asettaa omat ominaisuutensa perustan valintaan.

Runkorakennetta varten ei ole tarvetta rakentaa suurta, syvällä haudattua pohjaa, joka lepää ei-jäädyttävillä maakerroksilla. Tällaisen säätiön rakentaminen on melko kallista, mikä maksaa rakentajille kolmanneksen rakentamisen määrästä. Tällainen säätiö on välttämätöntä raskaille tiili- ja monoliittisille betoniseinille, muurille tai raskaalle pinnoille. Kevyille rakennuksille voi saada matalaa pohjaa - laatta tai nauha.

Säätiön laskenta

Alustan pienestä syvyydestä huolimatta kehysrakennuksen perustan on kestettävä seinien, katon ja kodinkoneiden (lämmitys, vesihuolto) paino. Maanalaisen pohjan turvallisuustekijän pitäisi riittää nostamaan runkorakenteen painoa itselleen talven talviseen turvotukseen. Ja myös mennä alas seinien ja katon kanssa kevään sulamisen aikana. Näiden vaatimusten perusteella valitse matalan pohjan korkeus sellaiseksi kooltaan, jotta perustukselle saadaan tarvittava voima.

Käytettäessä matalia syvyyksiä betonia ja betonia, riittää 500-600 mm nauhan kokonaiskorkeudesta. Sana "kokonaissumma" tarkoittaa maanpinnan yläpuolella sijaitsevaa kellarikerroksen kokonaiskorkeutta ja sitä, joka on haudattu maaperään. Laattojen pohjalla laatan paksuus tai peruspohjan korkeus voi olla pienempi ja 300-400 mm, koska sen rakenne on massiivinen ja ominaislujuus on suurempi.

Pino-sora-pohjan syvyys, toisessa neliön version sarakkeessa, määräytyy kiinteiden maakerrosten syvyyden mukaan. Pilarin tai kannan kantapää yleensä putoaa alas kiinteälle kalliolle maahan. Jotka voivat päästä pinnalle, ja ne voivat olla useita metrejä syvemmälle.

Videon rungon talojen perustelut osoittavat eron erilaisten perustusten välillä. Rakennustyön piirteet, kaatavat tai tukkeutuvat pylväät, paalut ja rakentamisen eri vaiheet.

Säätiön rakentamisvaiheet

Runkorakennuksen perustana on useita vaiheita:

 • Kehysrakennelman runkorakenteiden rakentaminen alkaa maatyöläisillä. Poista hedelmällinen maakerros nauhan, levyn tai paalun vyöhykkeeltä. Kaivon pohja kaadettiin kerrosta hiekkaa, joka syöksyi ja vuodatti vettä. Hiekka tyynytoiminto vedenpoistosta ja iskunvaimentimesta. Tiivistämiseen tarvitaan veden vuoto.

Kanadan teknologialla paalusäätiössä.

 • Asennusvahvistus - tämä toiminta on välttämätöntä suurien runkorakenteiden rakentamiseksi, joiden pinta-ala on yli 40 neliömetriä. m ja korkeus on yli 1 kerros. Lankavahvistimen halkaisija riippuu tulevan rakenteen koosta (pinta-ala, lattiamäärä).
 • Asenna muotti myöhempään betonivalutukseen.
 • Täyte pannaan muottiin - rikkoutunut tiili, murskattu kivi, kivi.
 • Vaivaa betoniliuos rakennustyömaalla tai tilaa se tehtaalla.
 • Se kaadetaan betonilla, jonka jälkeen liuosta käsitellään värähtelijällä ja puristetaan pinnalta tiivistämiseksi.
 • Jos käytetään ei-vedenkestävää betonia, sen pinta vedenkestävä.

Ja nyt harkitsemme eroa erilaisten perustusten välillä, mitkä ovat rakenteiden rakenteiden piirteet. Ja kuinka valita paras kehys kehysrakennukselle?

Strip-säätiö

Ribbon säätiö - yhteinen perustyyppi, jota käytetään eri talojen rakentamiseen. Samaan aikaan eri seinien valitaan eri korkeus säätiön "nauha". Raskaaseen tiiliin hän voi olla 1,5-2 m, ja kevyt runko - jopa puoli metriä.

Nauhan pohjan leveys määräytyy seinämän paksuuden perusteella. Perustan nauhan on oltava seinää leveämpi, 50-100 mm kummallakin puolella (sisä- ja ulkopuolella). Runkopinnan seinien paksuus määräytyy eristeen, ilmanvaihtoaukkojen ja verhouspaksuuden mukaan. Usein se vaihtelee välillä 300-500 mm.

Rungon nauha on upotettu maahan 200-400 mm: n päähän. Hautaamisen syvyys määräytyy hedelmällisen maaperän sijainnin mukaan, joka poistuu rakentamisen aikana kokonaan.

Perinteisessä tiilenrakentamisessa nauha on sijoitettu paitsi ulkoseinien alle myös laakereiden sisäseinien alle. Kehysrakenteissa perusnauha on järjestetty vain pitkin talon ulkokehää. Tällaisen perustan lujuus riittää kestämään vaurioittamattomasti runkorakenteen kevyiden seinämien painoa.

Valumateriaali voi olla betoni tai kiven ja betonin seos. Kiven sijasta voit käyttää murskattua tiiliä, murskattua kiveä.

Laattojen pohja rakenne

Laattapohjaa tai pohjalevyä käytetään usein runkorakenteessa. Sitä kutsutaan usein kelluvaksi. Laatta "nousee" yhdessä talon kanssa, kuten laivan kannella talven turvotuksen aikana. Ja "putoaa" yhdessä rakennettu "snap."

Levypohja on useita etuja "nauhan" suhteen:

 • Laattoja ei tarvitse poistaa maasta. Se ei saa tunkeutua maaperään lainkaan tai laskea enintään 100 mm: iin tai hedelmällisen kerroksen syvyyteen.

SNiP: n normien mukaan talojen rakentamisen aikana on välttämätöntä poistaa hedelmällinen maaperän kerros. Siksi usein pohjalevyn syvyys määräytyy hedelmällisen maaperän syvyyden mukaan.

 • Laatta on yksinkertaisin teknisessä mielessä, säätiö, jolla on helpompi käyttää omaa kättä. Se vaatii vähimmäismuotoa ja se kaadetaan yhdellä monoliittisella "kappaleella".
 • Monoliittinen pohjalevy tarjoaa kehittäjälle valmiin lattialevyn ja tarvittavan eristyksen. Kun "teipillä" tällainen lattia on kerättävä viivästyksistä ja sen alla oleva tila on täytettävä laajennetulla savella tai muulla lämmöneristimellä.

Laattapohja - parhaan version säätiöstä kehysrakennuksen alla omilla käsillään. Sitä käytetään yhden, kahden ja kolmen kerroksen ruhojen rakentamiseen. Samanaikaisesti, kun lattiamäärä kasvaa, laatan pohjan paksuus ja lujituksen koko kasvavat.

Pilarin perusta

Pylväs on tangot, paalut tai muut vaihtoehdot pystyasennuksiin, jotka putoavat maahan ennalta määrätylle syvyydelle. Tämä on yksi taloudellisimmista perustyypeistä, joita käytetään pohjan rakentamiseen luurangon alle edellyttäen, että maanpäällinen rakenne, kun kallioinen maa tulee pinnalle. Jos on tarpeen ajaa tai vasaraa paaluja maahan tietyssä syvyydessä, niin tällainen rakenne vaatii erikoislaitteiden työtä ja on kallista.

Sarakepohjalla.

Runkorakennetta oleva pilari tai kasa kerätään metallisista tai betonipoikista. Pieni kevyt talot kausiluonteiseen asumiseen voidaan laittaa puupinoihin. Tällainen perusta on kuitenkin lyhytikäinen.

Runkopohjan pylväspohja voidaan kaataa suoraan betonin maahan. Tee näin tekemällä tulevan rakenteen kehän merkintä tulevien paalujen sijainnilla. Sen jälkeen nimetyissä paikoissa osa maaperästä otetaan ennalta määrätylle syvyydelle käyttämällä manuaalisia porakoneita. Sen jälkeen sijoitetaan sylinterimäisen syvennyksen sisään vedeneristys (esimerkiksi kateaine tai polyetyleeni), jonka jälkeen vahvistusta asennetaan, betonia kaadetaan.

Laite on betonipilaripohja.

Kaapin seinien maanalaiseen osaan kuuluvat kaivon seinät. Yläosan yläpuolelle on rakennettu pyöreä muotti. Sisäinen vahvistus takaa paalujen lujuuden. Sen pituus määräytyy paalun kokonaiskorkeuden mukaan + 100-200 mm lisää horisontaalisen päällekkäisyyden muodostamiseksi.

Talon seinät tulevaisuudessa perustuvat pystysuoriin paikkoihin asennettaviin vaakasuoriin levyihin. Tämä päällekkäisyys on nimeltään grillage, joten itse asiassa tällainen säätiö on kehysrakennuksen grillaus pilariväli.

Pienissä rakennuksissa paalut tai perustuspilarit voivat sijaita vain talon kulmissa. Suurissa tiloissa paalut sijoitetaan myös ulkoseinien keskelle useissa paikoissa.

Paras säätiö

Säätiön tyyppi ja koko määräytyvät maaperän ominaisuuksien ja itse rakenteen, sen alueen, kerrosten lukumäärän ja koon mukaan. Työn ominaisuuksien lisäksi myös kehittäjän ammatilliset ja rakentavat taidot.

Rakentaminen paalusäätiössä.

Kun teet omia käsiäsi, on helpompi rakentaa pohja lautasen muodossa. Tämä on edullisin rakennusvaihtoehto, jossa on helppo suorittaa kaikki työ itse. Irrota maaperä, aseta vahvistusvaippa, kaada betoniliuosta.

Hieman vaikeampaa on tehdä konkreettista nauhaa. Tätä varten sinun on asennettava uusi muottirakenne, myös vahvistus, murskattu kivi ja täyttö.

Vielä vaikeampi noviisi rakentaja - rakentaa pilarit tai paalut. On syytä valmistaa lieriömäisiä kaivoja, käsin vaivaa betonia ja täyttää ne. Ja myös laadullisesti vahvistavat vaakasuorat palkit grillata. Tällainen rakentaminen vaatii ammattitaitoisten työntekijöiden, toisinaan rakennustarvikkeiden käyttöä ja usein osoittautuu aloitteentekijän voiman ulkopuolelle.

Matala säätiö omilla kädillä A: sta Z: hen

Matala perusnauha (MZLF) on nauhatason alapuolelle sijoitettu nauhatyökalu, jonka korkeus on 0,3-0,7 m. Tämäntyyppisen säätiön rakentaminen vaatii vähimmäiskustannuksia ja työvoimakustannuksia. MZLF sopii erinomaisesti kevyisiin rakennuksiin, jotka on rakennettu eri maaperään. Säätiöllä on sen edut ja haitat sekä erityinen rakennustekniikka.

Matala-jalka perustukset: laajuus, hyvät ja huonot puolet

MZLF: n kantokyky kapasiteetin suhteessa toisen tyyppisiin perustuksiin on arvioitu keskimäärin ja riippuu suuresti maaperän tyypistä alueella. Matala säätiö sopii talojen, puurakennusten, runkorakenteiden, kodinrakennusten, kylpyhuonekalujen jne. Rakentamiseen. Tiilirakennusten, suurien vaahtobetoni- ja kaasulamppujen mökki ei ole sopiva. Tällaisille rakennuksille erinomainen vaihtoehto olisi yhdistelmä hehkutuspohjista, kuten matala-paalutabutyyppinen tyyppi tylsyillä tukeilla.

Tämän tyyppinen perustus, on toivottavaa rakentaa heikosti kuoppaan ja ei-muruviin maaperään. Ihanteellinen vaihtoehto on hiekka- ja hiekkapohjaiset maaperät, joilla on alhainen kosteuspitoisuus. Pohjaveden pinnan on oltava vähintään 0,5 m alhaisempi kuin munien syvyys. Saviin MFWL: n rakenteeseen liittyy vaikeuksia, koska useimmat savea maaperä kuuluvat keskipitkän tai suuritehoisia maaperään. Perusrakenteen piirteitä pienellä syvyydellä munimalla maaperää pohditaan alla.

Tämän tyyppisiin syihin sisältyvät edut

 • kannattavuus, betonin kulutus on 30% alhaisempi kuin tavanomaisen upotetun nauhan perustuksen tai perustuksen rakentamisella monoliittisen lattialevyn kanssa;
 • rakentamisen yksinkertaisuus, voit rakentaa omat kätesi ilman työntekijöiden ja erikoislaitteiden osallistumista;
 • pieni määrä kaivaustyötä - kapea kaivanto on kaivettu enintään 0,7 m: n syvyyteen;
 • Suunnittelun pieni kosketusalue maaperällä.

Yksi puutteista MZLF huomautus

 • Täyttö täyttyy stabiileissa lämpötiloissa yli + 10 ° C;
 • rajallinen soveltaminen pienen kantavuuden vuoksi
 • rakentaminen on mahdollista vain tasaiselle alustalle, jonka kaltevuus on enintään 5 astetta;
 • talon puute talossa.

Suunnittelussa on matala perustus

Matala monoliittinen nauha-pohja on pystytetty tasaiselle alustalle. Rakennettaessa taloa rinteeseen, on tarpeen yhdistää MZLF: n paalusäätiö korkeuseroa tasaavien tukien avulla. Lujuuden ja muodonmuutoksen kestävyyden on oltava SNiP 2.03.01-84: n mukainen.

Mustan alapinnan perustana on seuraava:

MZLF-ominaisuuksia, jotka on otettava huomioon laskettaessa ja rakennettaessa:

 1. Pohjan pohjan syvyys riippuu maaperän jäädyttämisestä.
 2. Muista laittaa pehmuste kuiville irtotavaroille: karkean hiekan ja soran seos.
 3. Korkealla pohjaveden pinnalla pohjan alla ja sen ympärillä tehdään viemäröinti.
 4. Alusta, johon monoliittinen teippi on asennettu, tiivistetään maksimiin.
 5. Sakka-alueen järjestäminen väistämättä sadeveden ja lumen poistamiseksi.

Näiden ominaisuuksien perusteella voimme päätellä, että turvatyyny ja sokea alue ovat olennainen osa matalaa alustaa. Sokean alueen vaatimukset on määritelty kohdassa SNiP 2.02.01-83.

Matala nauhaosaston laskeminen

Matalan ja ei-tulenkestävän maaperän rakentamiseen käytettävän MFWL: n laskeminen ei ole vaikeaa. Laskennassa määritetään kolme pääparametria:

syvyys

Määritetty CH: n "Säätiöt ja säätiöt" perusteella. Asiakirja sisältää seuraavat vähimmäisarvot pohjajalan syvyydelle:

 • kun maaperä jäätyy alle 2 m - 50 cm;
 • kun maaperä jäätyy syvyyteen 3 - 75 cm;
 • kun maaperä jäätyy yli 3 - 100 cm.

Useimmille keskikaistan alueille MZLF: n syvyys on 50 cm. Kevyille rakennuksille, kuten runko-ovelle tai pienelle talolle, tätä parametria voidaan pienentää 30 cm: iin.

Monoliittinen nauhan leveys

Jotta monimutkaisia ​​laskutoimituksia ei tehtäisi, suosittelemme, että lasketaan pohjan leveys taulukon perusteella:

Korkeus maanpinnan yläpuolella

Mitä korkeampi monoliittinen nauha nousee maanpinnan yläpuolelle, sitä paremmin talon lattiat suojataan kostealta ja kylmältä. Kuitenkin perustan korkeus vakauden ja kantokyvyn ylläpitämiseksi on korreloitava sen leveyden kanssa. Paras vaihtoehto: nauhan korkeus nollamerkin yläpuolella on yhtä suuri kuin sen leveys.

[expert_bq id = 182] MZLF: n maanpinnan korkeus ei saa olla alle lumitason. Lumen korkeus riippuu alueesta (se löytyy verkosta). Keskimmäisen alueen alueilla tämä arvo ei ylitä 8-10 cm.

Laskeminen MZLF: n laskosmatot

Rakentaessasi taloa karkottavilla mailla tehdään monimutkaisempia laskelmia, joiden tarkoituksena on määrittää kallistuksen muodonmuutos. On melko vaikeaa tehdä tällaista laskentaa omalla tavalla, joten sinun täytyy antaa se ammattimaisille suunnittelijoille tai käyttää valmiita pöytiä:

Sarakkeessa 2 "Yksilöllinen leveys" ja sarake 3 "Tyynypaksuus" merkitään / ilmoittavat lämmitetyistä ja ei-lämmitetyistä tiloista. Sarakkeessa "Vahvistusvaihtoehto" mainitaan vähimmäismäärä vahvistuspalkkeja, joita tulisi käyttää monoliittisen nauhan vahvistamiseksi.

Laite matala perusta: rakennustekniikka

MZLF: n rakentamisen tekniikka ei ole monimutkainen, täyttö voidaan suorittaa SNiPs 3.03.01-87, 2.02.01-83 tai ohjeiden mukaan. Runkorakenteen 10 x 10 m pohja voidaan kaataa 1-2 vuorokautta. Ennen kuin aloitat kaatamisen, sinun on päätettävä, mihin olet tekemässä konkreettista ratkaisua. Vaihtoehtoja on kaksi:

 1. 1lankata betoni B22.5... B17.5 lähimpään RBU-laitteeseen. Tällöin seos toimitetaan sinulle tietyssä ajassa kuorma-autossekoittajalla. Jos ABS ei pysty ajautumaan kaatopaikalle, käytetään erityistä holkkua, jonka läpi betoniliuos toimitetaan muottiin. Holkin tilaaminen nostaa hieman ABS-palvelujen kustannuksia. Lisäksi sinun on maksettava erikoisajoneuvon käyttämättömyys joka tunti.
 2. 2 Valmista itse betoni. Tässä tapauksessa et ole riippuvainen RBU: sta ja käytät paljon vähemmän rahaa, mutta betoniseoksen laatu on hieman pienempi. Betonia sekoitettaessa reseptiä tulee noudattaa tiukasti. Jotta estettäisiin betonin alkaminen liian aikaisin, voidaan käyttää erityisiä lisäaineita. Betoni voidaan valmistaa heti muottirakenteen asennuksen jälkeen.

Asennus MZLF: askel askeleelta ohjeet A-Z

Valmistelut ja merkinnät

Laitteen matala pohja alkaa valmistuspaikan, joka on kerätä roskia ja juurtumia kantoja. Kasvillisuus on katkaistu. Tarvittaessa maaperän kohdistaminen ja täyttö, jota seuraa rypistyminen.

Merkintä suoritetaan seuraavasti: tulevan säätiön kehä on asennettu, ja varren valot ajetaan kulmiin. Yhden monoliittisen nauhan tulevaisuuden varrella.

Kaivinkone ja tyynyt

Kaivannon syvyys riippuu pohjan syvyydestä ja alustan paksuudesta. Kaivannon leveys on 10 cm leveämpi kuin monoliittisen nauhan laskettu paksuus. Rakenne on tarpeen asentaa. MZLF: n rakentamisen aikana irrallisilla mailla voi vahvistaa ojan rinteitä laudoilla. Tyynyn täyttö on välttämätöntä, jotta se vähentäisi vaikutusta pakkasenkestävien voimien perustukseen. Pehmusteen paksuus on pääsääntöisesti 20-30 cm heikoille rumpuille ja ei-murratuille maille. Laukaisua varten - määräytyy taulukosta, joka on annettu edellä.

Oikein täytettä on tarkoitus valmistaa 2 kerrosta: ensimmäinen on karkeaa hiekkaa, joka täytetään ja kostutetaan ja puristetaan, toinen on hieno murskattu kivi tai sora. Toisena kerroksena voit käyttää myös masuunia tai kattilapalloja. Kun pohjavesi on korkea, on suositeltavaa asettaa vedenpitävä kerros tyynyn alle: kattohuopa tai geotekstiili ja tehdä yläkerros.

Muottien asennus ja vahvistaminen

Muotti on valmistettu höylätyistä levyistä, joiden paksuus on enintään 3 cm. Muotti on asennettu kaivantoon ja sen korkeus on 5-10 cm enemmän kuin monoliittisen nauhan korkeus. Vahvistettu runko asennetaan valmiiseen muottiin. Monoliittisen nauhan vahvistaminen suoritetaan SNiP 52-01-2003 ja SP 52-101-2003 mukaisesti. Vahvikotelo voi sisältää 3 - 6 pituussuuntaista lujitusta, jotka yhdistyvät pystysuorat sillat.

Vahvistusmenetelmä määritetään perustusnauhan leveyden perusteella. Armeija kootaan aallotetusta lujasta, jossa on 12 mm luokan A3 luokka. Pienelle rakennukselle voidaan käyttää A500S-palkkia, jonka hinta on paljon halvempaa. Keskenään kehykset ovat kytkettyinä päällekkäin muodostaen lujittavan solmun. Päällekkäisyyden pituus ei saisi ylittää tangon 20 halkaisijaa (20 x 12 = 24 cm). Liitokset kiinnitetään hitsaamalla.

Nurkissa, joissa tulevan talon seinät leikkaavat, tarvitaan vahvikehihnan vahvistamista asentamalla lisää pystysuoria tangkoja, jotka on hitsattu pituussuuntaisiin tankoihin. Tällainen vahvistaminen sallii nauhan perustuksen kestämään kriittiset kuormat, jotka toimivat seinien leikkauspisteessä.

On mahdollista sijoittaa vahvistushäkki valmistettuun tyynyyn, mutta on parempi tehdä se betonin aloituskerroksessa. Lähtöaineen paksuus ei saa ylittää 20% nauhan koko korkeudesta. Betonin kaataminen auttaa luomaan pehmeämmän pinnan, johon lujitushäkki on asetettu. Jos et päätä täyttää käynnistyskerrosta, kannattaa käyttää tukisieniä nostamalla vahvikehihnaa tyynyn pinnan yläpuolelle 5-7 cm.

Betonin kaataminen

Täyte täytetään lämpötilassa +10 ° C ja yli. Ennen kaatamista kaite on kostutettava, niin betoni on tasainen. Seos on siirrettävä kerroksittain, kerroksen paksuus ei saa olla yli 40 cm, optimaalisesti - 20-30 cm. Jokainen kerros altistetaan 5-10 minuutin värähtelylle. Tämä tekniikka ei salli aukkojen muodostumista betonin sisällä. Betonimassan syöttämiseksi muottiin on käytettävä joustavaa hihaa tai kourua.

Layering Foundation Pouring

Kun valuminen on päättynyt, muotti on peitetty höyryä kestävällä kalvolla. Betonin kovettuminen kestää 25-30 päivää, minkä jälkeen muotti puretaan ja pohjan ja kaivojen väliset sinuspiirit täytetään maaperällä.

Lämmin matala kellari

Ammattimaiset rakentajat suosittelevat MZLF: n eristämistä. On suositeltavaa tehdä tämä välittömästi rakenteen pystyttämisen yhteydessä. Lämmitetty säätiö suojaa talon lattioilta kosteutta ja kylmää, mikä on erityisen tärkeää, kun lattiaa järjestetään "maahan". Tällöin lämpöeristyksen puuttuessa kaikki lattian lämpö menee maahan.

Ulkoista ja sisäistä eristystä MZLF. Ulkoinen - kun eristys on asennettu monoliittisen nauhan ulkopuolelle sisäpuolelta sisäpuolelta. Ulkoinen lämpeneminen katsotaan pakolliseksi, ja sisäinen tehdään yleensä, jos talossa on kellari kellari. Mitä eristystä käytetään? On paljon vaihtoehtoja. Suosituimmat ovat:

 1. Penoplex. Tiheä lämpöeristin, joka täydellisesti säilyttää lämmön. Sen käyttöikä on paljon pidempi kuin tavanomaisen vaahdon. Penoplex on vastustuskykyinen jyrsijöille, muotille eikä käytännössä absorboi kosteutta. Hinta / laatusuhteiden osalta tämä on paras materiaali matalan pohjan lämpöeristykseen.
 2. Styroksi. Suulakepuristettu materiaali on hieman alhaisempi kuin penoplex fyysisten ja mekaanisten ominaisuuksien suhteen. Polystyreeni-vaahdon levyn hinta on kuitenkin 20-30% edullisempi. Sitä voidaan käyttää kuivassa ja myrkyllisessä maaperässä vähäisellä kosteudella.
 3. Polyuretaanivaahto. Nestesuihkutuseristys on kallis vaihtoehto, mutta sillä on monia etuja: levyjen väliset liitokset, vähintään 50 vuoden käyttöikä, vähäinen veden imeytyminen ja aggressiivisen materiaalin kestävyys.

Eristystekniikka riippuu valitusta materiaalista. Lämpöeristyslevyt kiinnitetään monoliittiseen nauhaan liimalla, ja sitten vahvistetaan erikoisverkolla. Kipsiä levitetään päälle. Viimeistelykanta valmistetaan sokean alueen asennuksella.

MZLF: n rakentamisen ominaisuudet kallistamalla maaperää

Pehmeät maaperät eivät anna kosteutta estää sitä syvästä, joten sedimentit kerääntyvät maan pinnalle. Kun rakennusta rakennetaan lohkoilta tai puusta talvikasveilla, on huollettava, ja vuodevaatteiden on oltava vähintään 30 cm. Talonrakentamisen yhteydessä toteutetaan joukko suojaustoimenpiteitä säätiölle:

 1. Täyttö täyttyy muusta kuin kallioisesta maaperästä. Hiekka ja sora tyyny on asetettava vedeneristys. On parempi käyttää geotekstiilejä, jotka estävät hyvin mäntyä.
 2. Viemäröinti laskeutuu monoliittisen nauhan pohjan tasolle. Viemäriputket asetetaan vähintään 1 m: n etäisyydelle säätiön ympärillä. Putkien kaltevuus riippuu niiden halkaisijasta: mitä pienempi on putki, sitä suurempi on oltava kaltevuus.
 3. Asennetaan eristetty sokea alue. Sokea alue helpottaa veden poistamista MLF: stä. Eristyskerros estolaattien alapuolella estää räystään tunkeutumista talteen talon ympärillä.
 4. Laite myrskyviemäri. Sadeveden pääasiallinen tarkoitus - tehokkaan saostumisen poistaminen paikasta. Matalalle pohjalle, hyvin toteutettu hulevesistö välttää tulvat ja sen jälkeen pilkkomisen maaperän jäätymisen.

Jos nämä edellytykset täyttyvät, matala pohja, joka on rakennettu kumpuilevaan maaperään, voi toimia monen vuoden ajan ongelmitta. Rakenteiden virheiden välttämiseksi on suositeltavaa tutustua yhteisyritykseen 45.13330.2012, jossa kuvataan kaikki toimenpiteet MFW: n suojaamiseksi vaikeissa maissa.

MZLF-esivalmiste hiekkasilla

Useimmat hiekkaiset maaperät ovat huonosti tai epäyhtenäisiä. Tällaisilla maaperäalueilla pystytään pystyttämään kootun tyypin matalat kokoon taitettavat pohjat valmiista raudoitetuista betonilohkoista. On helpompi asentaa valmiita lohkoja ja niiden kustannukset ovat minimaalisesti erilaiset kuin betoniseoksen ja muottien kustannukset. Esiohjelmoitu MZLF käyttää seuraavia lohkotyyppejä:

 • FBS - suorakulmaiset kiinteät rakenteet;
 • FL - tyyny lohkojen trapetsoidinen muoto, jolla on suurempi kantavuus.

FL-lohkot ovat erinomaisia ​​kehysrakenteille ja ilmastetun betonin valmistukseen, ja FBS: n katsotaan olevan yleismaailmallisia ja niillä on laaja käyttömahdollisuus. Valmiiden teräsbetonituotteiden mitat ovat pienet, joten voit asentaa ne itse ilman rakentamonosturia. Esikäsitellyn matalapalkin asennustekniikka on kuvattu yksityiskohtaisesti SNiP 3.03.01-87: ssä. Sekä monoliittinen nauha, lohkot on asennettu valmistettu tyyny. Deepen FBS on tarpeen laskelman mukaan. Perustan vahvistamiseksi lohkot on yhdistetty vahvistamalla silmiä silmukoiden leikkauspisteessä.

Ei ole suositeltavaa tehdä esivalmisteita pohjamaaleista. Jäätymisen voimat vetävät yksittäisiä elementtejä, jotka johtavat säätiön tuhoamiseen.

Kaikkien FBS: n asennustyöhön liittyvien töiden asianmukainen suorittaminen edellyttää, että pienen säätiön esivalmistetut säätiöt palvelevat 70-80 vuotta. Tämä on operatiivinen voimavara, jolla voi olla vahvistettuja betonilohkoja.