Matala nauhasisäätiö

Tämäntyyppistä teipin perustusta käytettiin laajalti matalarakenteisessa rakennuksessa, jossa rakennettiin yksikerroksisia kylpyjä, jotka sijaitsevat sekä puusta että erilaisista betonityypeistä. Sen tärkein ero nauhalevystä on sijainnin syvyys, nimittäin hiukan maaperän jäädytyksen syvyyden yläpuolella.

Laite matala nauha-pohja


SNiP-pohjaiset matalat nauhat


Miten eristää matala nauha-pohja


Matala säätiö omilla käsilläsi


Matalan nauhan perustuksen luomisen vaiheet

Matala-teipin perustaminen alkaa työtason valmistelusta - on tarpeen poistaa kaikki kasvit ja roskat alueelta. Sitten tasoitetaan maata - sinun täytyy tasoittaa kaikki rinteet ja epäsäännöllisyydet siten, että paikka, johon säätiö on pystytetty, on tasainen pinta.

Kuva: kellarialueen vaaitus

Suorat säätiöt suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • merkki
Ensinnäkin on tarpeen toteuttaa säätiön suunnittelumerkintä rakentamisessa osoitettuun alueeseen. Sinun täytyy merkitä sekä nauhan sisä- että ulompi muoto. Tätä varten tarvitset raudoitusrungon, langan, neliön ja luodin.

 • Ojankaivostoiminta
Merkinnän päätyttyä alkaa kaivata pohjaan. Kaivannon syvyyden on oltava 20 cm syvempi kuin pohjan suunnittelusyvyys, lisätiivistelmä on tarpeen tiivistyspehmennyksen myöhemmäksi järjestämiseksi.

Kuva: Kaivaa kaivannot pohjan alla

Jos teokset suoritetaan maaperän erittäin virtaavissa olosuhteissa ja kaivon seinät ovat jatkuvasti romahtaneet, on tarpeen asentaa telineitä tai vanerilevyjä.

 • Takatäytteen tiiviste

Säätiövaippa on välttämätön, jotta maadoittamisvoimien työntävä vaikutus voidaan vähentää betoniliuskalla ja estää myös pohjan kutistuvan maaperän pohjakerroksen hajoamisen seurauksena.

Kuva: Taitekerroksen kuvio pohjan alla

Puristustekstiilien paksuus normaaleissa maaperäolosuhteissa on 20 senttimetriä (10 - hiekkaa, 10 - murskattua kiveä), mutta ongelmajätteiden maaperärakentamisen aikana sitä voidaan lisätä 30-40 cm: iin.

 • Muottiyksikkö

Betonin kaatoa varten on tehty höyläämät levyt, joiden paksuus on 2-3 cm tai kosteutta kestävä vaneri. Muotti asennetaan kaivetun kaivannon yläpuolelle korkeudelle, joka on yhtä suuri kuin kaistaleen pohjan tarvittava korkeus.

Kuva: Kaavamainen muottipesu matala-nauha-pohja

Levyt kiinnitetään yhdessä puupalkkien avulla ja vakautta tukevat ne sivuseinät.

Asennuksen jälkeen muottien sisäseinät ja kaivannon tila peitetään vedeneristysmateriaalilla, joka estää betonin menettävän kosteutta kiinteytymisen aikana.


 • Panssarikokoonpano

Matalan nauhan perustuksen vahvistamiseksi luodaan runko, joka koostuu kahdesta pystysuorasta lujitustangosta ylä- ja alareunasta ja yhdistävät vaakasuorat sillat.

Kuva: Armokarkas matala-nauha-pohja

Kehyksen tulee olla monoliittinen pitkin pohjan koko pituutta, erityistä huomiota on kiinnitettävä lujituksen liitoksiin säätönauhan kulmissa.

 • Betonin kaataminen

Jos ei ole mahdollista suorittaa samanaikaista kaatamista betonilla, on varmistettava, että työn toteutus on sellainen, että jokainen uusi betonikerros kaadetaan ennen kuin edellinen on kovettunut.

Kuva: Betonin täyttö betonilla

Tämän jälkeen muotti on peitetty kostealla liinalla ja höyrynkestävällä materiaalilla (öljy-kangas) ja betonin kovettumiseen tarvittavaa aikaa (28-30 päivää) odotetaan.

Matala perustukset: luokittelu, suunnittelu, suunnittelu

Perusta on riippuvainen tulevan rakentamisen lujuudesta, joten rakennuksen tässä osassa kiinnitetään erityistä huomiota suunnittelun aikana. SNiP matalilla pohjalla perustuu kuormituksen laskelmiin, joita rakennusseinä on per yksikköalue ja maaperän kuormituskyky rakentamisessa valituilla alueilla on myös otettu huomioon.

Se on tärkeää! Turvallisuustekijän on täytettävä, eli maaperän kantokyvyn tulee ylittää kuorma vähintään 30%.

Matalan pohjan perustat voivat olla erilaisia, mutta yleensä tämä on hyvin yleinen muotoilu, jonka avulla voit luoda kiinteät rakennukset melko monimutkaisilla mailla.

Kaavamainen piirustus kellarista matala

Missä on matala perustus?

Eri tyyppisiä matalia perustuksia käytetään ensisijaisesti rakentamiseen kelautuvilla mailla, koska ne lisäävät tilavuus jäädyttämisen aikana ja vaikuttavat merkittävästi syvälle laidalle. Yksi rakentavista ratkaisuista on talon perusta, joka sijaitsee maapallon jäädytyksen yläpuolella eli noin 0,5-0,7 metrin syvyydessä.

Tätä tekniikkaa käytetään pääasiassa vain matalan rakennustöiden vuoksi, koska se ei kestä seinien painavaa painoa. Lisäksi se auttaa vähentämään rakennusmateriaalien kustannuksia säätiön rakentamisessa, mikä vähentää talon kustannuksia. Matala perustus voi myös kokea hieman pohjan nousua vuoden aikana, mutta tärinät ovat pienet, joten ne eivät vaikuta koko rakenteen lujuuteen.

Betoni ja teräsbetoni pysyvät tämäntyyppisten perustusten perusaineina, koska niillä on suurin lujuus ja käytännössä eivät kärsi lämpötilan muutoksista. Harvoissa tapauksissa pohja voidaan tehdä tiilestä.

Matalan pohjan tyypit

mainos

Matala perustusten luokittelu sisältää useita tyyppejä, ja niiden valinta riippuu tulevan rakennuksen tarkoituksesta ja arvioidusta painosta.

Seuraavat tyyppiset matalat perustukset ovat:

 • Pilarin perusta. Tämän mallin pohjana käytetään pylväitä, joihin talon painon pääkuormitus jaetaan. Se on melko helppo asentaa, koska riittää reikien poraaminen maaperässä, jossa hiekkakerros kaadetaan ja asenna betonilaastilla täytetyt teräsputket. Pilarin perustukset voivat antaa talon kestää useita vuosikymmeniä ilman suuria korjauksia.

Pylväspohja vahviketurilla

 • Matala perustusnauha on yleisempi rakenne, jota käytetään vahvan kannen seinämien pohjana. Se on konkreettinen kaistale, joka sijoitetaan koko tulevan rakennuksen ympärysmittaan noin 0,5 metrin syvyydellä. Nauhatusrako (myös monoliittinen) soveltuu taloja, joissa on betoni-, kivi- ja tiiliseinät, koska se kestää erittäin suuria kuormia. Hihna sekä halutessasi sarakepohja voidaan rakentaa omiin käsiisi.
 • Matala aluslevy on luotettavin vaihtoehto, joka ei pelkää kaikkein kimmoisan maaperän liikkumista. Se on betonilaatta, joka on asetettu koko rakennuksen alueelle. Tämäntyyppisten säätiöiden ainoa haitta on korkea hinta, koska se vaatii runsaasti rakennusmateriaalien kulutusta.

Miten säätiön syvyys lasketaan?

Matalan pohjan laskeminen on erittäin tärkeä prosessi, koska rakennuksen lopullinen lujuus ja kestävyys riippuvat sen tarkkuudesta. Samalla tällainen säätiö mahdollistaa materiaalikustannusten pienentämisen lähes 70 prosentilla ja myös työvoimakustannukset pienenevät merkittävästi.

Pienen maaperän tunkeutumisen takia työ viimeistellään paljon nopeammin, ja monille se on hyvin tärkeä edellytys. Yksi tärkeimmistä parametreista, jotka on otettava huomioon, on matalan pohjan syvyys.

Seuraavat parametrit vaikuttavat siihen:

 • Tulevaisuuden talon ominaisuudet: se on seinien ja kattojen materiaali, kellareiden läsnäolo tai puuttuminen. Esimerkiksi rakennuksissa, joissa on pylväsperustainen, on mahdotonta tehdä kellarikerros;
 • Maaperän fysikaaliset ominaisuudet. Näihin kuuluvat pohjaveden läpikulun syvyys, kausiluonteisen jäädytyksen syvyys, vuodevaatteiden luonne jne. Jos vesi sijaitsee lähellä maaperän pintaa, tehdään alustavia töitä, joilla pyritään tyhjentämään alue;

Kartta maaperän jäädytyksen syvyydestä

 • Viereisten rakenteiden ja apuvälineiden läsnäolo, jotka on tarkoitus sijoittaa paikalle.

Perusteiden suunnittelussa otetaan huomioon myös kaksi raja-arvoryhmää:

 • Ensimmäinen ryhmä on maaperän kantavuus;
 • Toinen ryhmä - muodonmuutos: luonnos, erilaiset taipumat, nousut jne.

Toisessa ryhmässä olevan pienen säätiön laskeminen olisi tehtävä kaikissa tapauksissa, joissa on kehitetty erityisiä kaavoja, joissa otetaan huomioon eri materiaalien ominaisuudet. Laskelmat kantokyvystä suoritetaan, kun säätö on tarkoitus sijoittaa lähelle kaltevuutta tai itse rinteessä, kun otetaan huomioon mahdolliset seismiset kuormitukset ja pohja koostuu kivistä tai veteen kyllästetyistä maaperäistä.

MZLF: n laskeminen Sazhinilta

Kuinka luoda matala perustus matalalle rakennukselle?

Matalan säätiön lämmitetty pohja voidaan rakentaa omin käsin, mutta silti on vaikea selviytyä tästä työstä yksin. Jos et halua palkata ammatillista tiimiä, sinun on huolehdittava vähintään kahdesta tai kolmesta avustajasta.

Tarkastelkaamme tarkemmin, miten matala-alusta perustetaan.

Tällaisia ​​rakenteita ei voida soveltaa voimakkaasti turvotaviin, tässä tapauksessa pylväsperusta on suositeltavaa. Epästabiili maaperä voi aiheuttaa konkreettisen "nauhan" särkyä, mikä voi aiheuttaa tuhon uhkan koko rakennukselle, vaikka konkreettia olisi vahvistettu asianmukaisesti.

Tämäntyyppisen tukikohdan edut ovat kuitenkin varsin paljon, erityisesti sen avulla voit varustaa pienen kellarihuoneen.

Valmistaudu luomaan nauha-pohja

Kaistaleen yleinen rakenne on esitetty kuvassa. Jätevedenpuhdistamot on suoritettava tarvittaessa paikan päällä.

Tontti on merkitty: terät sijoitetaan tulevan rakennuksen kulmaan, jonka välissä köydet venytetään. Tällä tavalla talon rajat on nimetty, ja on paljon helpompaa tehdä tasaisesta ja suorasta kaivosta pitkin kierrettyjä kierteitä. Sen on tarkastettava huolellisesti kulmien oikeellisuus.

Säätiön asettelu

Päällimmäisenä, matalissa nauhan perustuksissa kaivannon syvyyden on oltava puolet metriä, leveys on 600-800 mm riippuen tulevien seinien painosta. Kaivannon pohjalla on kerrostettu tiheä hiekkalaatikko, josta tulee säätiön perusta. Hiekka on kostutettava perusteellisesti vedellä ja useita kertoja riisuttu jotta tyyny mahdollisimman tiheäksi.

Hiekkakerroksessa on kaksi tehtävää: ensinnäkin se korvaa osan maaperästä, jota laajennetaan, ja toiseksi se auttaa jakamaan kuormaa niin, että se on yhtenäinen koko betoniliuska. Tämä estää betonin vahingoittumisen ja lisää sen kestävyyttä.

Muottien ja perustusten vahvistaminen

Muotoiluohjeet ovat samanlaisia ​​kaikille betoniprofiileille: sen valmistukseen ne käyttävät tavanomaisia ​​suunnittelemattomia levyjä, jotka kootaan sopivaksi kooltaan. Muotti on asennettu koko rakennuksen ympärysmitta, on tarpeen käyttää tukia, koska ilman niitä puurakenne ei kestä kipinöintiä. On tärkeää, että kaikki kilvet ovat täysin pystysuorassa.

Puurakenteen sisäpuolelle on asetettu vedenpitävä kerros, josta voi käyttää kattotiiliä tai muuta joustavaa materiaalia.

Betonipohjan vahvistaminen auttaa lisäämään sen voimaa. Tätä varten käytä teräsvahviketta, jonka läpimitta on 14-16 mm, joka on asetettu koko betoniraudoitusaukkoa pitkin. Keskenään sauvat kiinnitetään langalla yhdistelemällä ne yhteen kehykseen.

Vihje! On tärkeää, että metalli on vähintään 50 mm etäisyydellä pohjan pinnasta, koska se suojaa sitä korroosiolta.

Kuvassa näkyy valmiin raudoitusjärjestelmän, joka voidaan jo kaataa sementti-hiekkalaastilla.

Valmiit muottirakenteet vahvistamalla

Säätiön valu

Yleensä M200-liuosta käytetään kaatamaan, se on vain laimennettava puhtaalla kylmällä vedellä. Ratkaisu on kaadettava huolellisesti ympärysmitan ympärille, mutta on parasta täyttää koko säätiö kerralla ja tarvitset useita ihmisiä.

Se on tärkeää! Jotta liuos täyttäisi tiiviisti muottipesän, se voidaan lävistää metallipalkilla poistuvien aukkojen poistamiseksi.

Kaatumisen lopussa liuos tasataan ja peitetään niin, että se ei kärsi vahingossa sateesta. Kuivumisen tulisi kestää vähintään kolme päivää, minkä jälkeen muotti voidaan purkaa. Rakentamista suositellaan jatkamaan aikaisintaan kaksi viikkoa säätiön kaatamisen jälkeen.

Säätiölle ei aiheutunut maaperän jäädyttämistä, on suositeltavaa lämmetä myös. Frost-suojatut betonirakenteet sietävät kovia talvia paljon paremmin, eivätkä ne kärsi edes maaperästä. Tätä varten ulkoseinään asennetaan pystysuora eristemateriaalikerros, joka ei anna kylmää betonipohjalle.

Lämmitetyn kellarin järjestelmä

johtopäätös

Matala perustus on varsin taloudellinen muotoilu, joka mahdollistaa materiaalien, työhön ja aikaan liittyvien kustannusten vähentämisen. Tämän vuoksi se on yleistynyt, mutta on tärkeää suorittaa kaikki tekniset laskelmat ottaen huomioon monet tekijät.

Tämän artikkelin esitellyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta (myös selvittää, mikä säätiö on halvempi).

esipuhe

1. KEHITYS: Venäjän maatalousministeriön FSUE "TsNIIEPselstroy", johon osallistui valtionyhdyskuntayritys Mosgiproniselstroy; Venäjän Federaation Gosstroyn säätiö ja maanalainen rakenne

ESITTELY: FSUE "TsNIIEPselstroy"

2. Hyväksyttiin: Venäjän maatalousministeriön NTS (pöytäkirja nro 22, 8. huhtikuuta 2004)

3. HYVÄKSYTTY JA ESITTELY: Venäjän federaation varaministeri. (10. marraskuuta 2004)

4. SOPIMET: Venäjän maatalousministeriön sosiaalisen kehittämisen ja työelämän osaston osasto (5. marraskuuta 2004)

5. KATSOVAT: Venäjän maatalousministeriön talous- ja valtiovarainministeriö (19.2.2004 päivätty kirje nro 237-08 / 354).

1. SOVELTAMISALA

1.1. Nämä standardit on suunniteltu rakennusten matalien perustusten suunnitteluun ja asennukseen (asuinrakennukset, kulttuuri-, asuin-, teollisuusvarastot, autotallit ja muut matalapalvelut) enintään 3 kerrosta sisältäen.

1.2. Normit eivät koske rakennuksia, joissa on välikappaleita ja perustuksia laitteille, joilla on dynaamisia kuormituksia.

1.3. Normaaleja ei sovelleta pohjaan, joka koostuu permafrostista, tuuletuksesta, turvotuksesta ja keittosuolasta, sekä seismisten alueiden, heikentyneiden ja karstoitujen alueiden rakennusten perustuksiin.

2. NORMATIVE LINKS

1. SNiP 11-02-96. Rakennustekniikka. Yleiset säännökset.

2. SNiP 1.02.07-87. Rakennustekniikka.

3. SNiP 2.02.01-83 *. Rakennusten ja rakenteiden perustukset.

4. SNiP 2.01.07-85. BSU: n kuormat ja vaikutukset: № 5. 90, № 11,12. 93.

5. SNiP 3.02.01-87. Maanrakennustyöt. Säätiöt ja säätiöt.

6. SNiP 23-01-99. Rakentamisen ilmasto.

7. SNiP 3.03.01-87. Laakeri- ja sulkemisrakenteet.

8. SNiP 2.03.01-84 * Betoni- ja teräsbetonirakenteet.

9. SNiP II -22-81. Kivet ja panssaroidut rakenteet. Suunnittelustandardit.

10. SNiP 2.03.11-85. Rakennusrakenteiden korroosiosuojaus.

11. GOST 25100-95. Mailla. Luokittelu.

12. GOST 28622-90. Mailla. Menetelmä, jolla laboratorion määritys heilahteluasteesta.

13. Suuntaviivat perustusten suunnittelussa ja rakentamisessa komposiittisissa kaivoissa, stroiizdat, M., 1981.

3. YLEISET SÄÄNNÖKSET

3.1. Matalan pohjan perustukset olisi suunniteltava SNiP 11-02-96, SNiP 1.02.07-87 vaatimusten mukaisesti suoritettujen teknisten geologisten tutkimusten tulosten perusteella ja täytettävä näiden standardien vaatimukset.

3.2. Standardit edellyttävät pohjakerroksen käyttöä kausittain jäädytetyn maaperän kerroksena, kun taas matala-pohja voidaan järjestää sekä luonnollisesti että paikallisesti tiivistetysti.

3.3. Matalan pohjan tyyppi ja muoto sekä sen perustusmuodotusmenetelmä riippuvat rakennustyömaan maaperäominaisuuksista ja ennen kaikkea sen kohoamisen asteesta.

3.4. Suunnitellessaan matalaa pohjaa kumpuilevilla mailla on pakollista laskea pohjat maaperän hehkumista varten.

3.5. Rakennustyömaalla valittaessa on suositeltavaa antaa alueita, joissa on epätasainen tai pienimmin kohottava maaperä, jotka ovat koostumukseltaan yhtenäisiä, sekä kaavamäisen maaperän sen osan suunnitelma ja syvyys, joka on suunniteltu matalan pohjan pohjalle.

3.6. Suunnitellessaan pohjaveden muodostumista koskevia perustuksia on suunniteltava toimenpiteitä, joilla pyritään vähentämään sekä maaperän talteenottojen muodonmuutoksia että niiden vaikutusta rakennusten perustuksiin ja rakennusten auraosastoihin, mukaan lukien vedenpitävät, vähentäen maaperän kosteutta, alentamalla pohjavettä ja poistamalla pintavesi rakennuksesta pystysuunnittelulla, viemäröintirakenteilla, viemäröinnillä, kouruilla, kaivannoilla, kuivatuskerroksilla jne.

3.7. Hyvin voimakkaiden ja liiallisesti kallistuvien maaperän matalat säätiöt perustuvat raskaaseen betoniluokkaan B15. Konkreettinen brändi pakkasenkestävyydelle ja vedenkestävyydelle olisi osoitettava SNiP 2.03.01-84 *: n vaatimusten mukaisesti.

3.8. Voimakkuuden ja halkeaman kestävyyden vuoksi matalan perustuksen tulisi täyttää SNiP 2.03.01-84 *: n vaatimukset.

3.9. Korroosiosuojatoimenpiteet säätiöille olisi suoritettava SNiP 2.03.11-85: n mukaisesti.

3.10. Rakennustyömaan ja säätiön valmistelu on suoritettava SNiP 3.02.01-87: n vaatimusten mukaisesti.

4. JÄÄHDYTYNEEN KASVUN MÄÄRÄN ARVIOINTI

4.1. Lämmitetyt maaperät ovat savimaita (GOST 28622-90 mukaisesti, ja ne ovat jaettu savi-, lian- ja hiekkasaumoihin), silty ja hieno hiekka sekä suuret lohkopölylajit, joiden saviaggenaattipitoisuus on yli 15% kokonaismassasta, jolla on tietty kosteusaste jäätymispisteen yläpuolella..

Karkeita ja hiekkaisia ​​töitä, soraa, karkeaa ja keskipitkistä hiekkaa, jotka eivät sisällä savijakeita, pidetään ei-tulenkestävinä missä tahansa määrittelemättömässä vapaassa pohjavedessä.

4.2. Määrällinen indikaattori maaperän kallistumisesta on suhteellisen muodonmuutos pakkasella ε FH joka on yhtä suuri kuin kuormittamattoman maapinnan nousun suhde jäädytyskerroksen paksuuteen.

4.3. GOST 28622-90: n mukaisesti pakkashevostuksen suhteellisesta muodonmuutoksesta ε FH maaperä jaetaan taulukon 1 mukaisesti.

Lahennetun maaperän aste

Maaperän pakkastuksen suhteellinen muodonmuutos ε FH, osuudet

ε FH 25 cm: n syvyyssuunnassa kauden jäätymisen kerroksessa.

Säädettävä jäädytyssyvyys dFH määräytyy SNiP: n 2.02.01-83 * ohjeiden mukaan.

Pohjavesien havaitsemiseksi tutkittavalla alueella syvyyttä tulisi lisätä tietotaulukon mukaisesti. 2, joka luonnehtii minimietäisyyden Z normatiivisen jäädytyssyvyys dFH ja pohjaveden syvyys dw.

1. Sillat montmorilloniitilla ja illitillä

2. Savi kaoliniittikanteen, siilon, hiekkasauman kanssa

3. Jauhemaiset ja hienot hiekat

Kehittämät on sijoitettava alueen ominaisimpiin paikkoihin (kohotetuissa ja matalissa alueissa) suunnitellun rakennuksen ääriviivoissa.

4.6. Jäätymisen suhteellisen muodonmuutoksen määrittämiseksi maaperän fysikaalisten ominaisuuksien mukaan on tarpeen määrittää:

- maaperän granulometrinen koostumus, luokitellaan sen tyyppi;

- maaperän kuiva tiheys ρd ;

- kiinteiden hiukkasten tiheys ρs ;

- maaperä plastisuus: kosteus valssauksen reunalla (Wp ) ja virtaavuuden (W L, plastisuusnumero Jp = WL - WP ;

- kausittaisen maaperän jäädytyskerroksen ennustettu ennenaikainen kosteus W;

- syvän kauden maaperän jäädyttäminen dFH.

4.7. Maaperän jähmettymisen suhteellinen muodonmuutos määritetään kaaviosta (kuva 1) parametrilla R f, lasketaan kaavalla

Tässä w op - kriittinen kosteus, yksiköiden jakeet, joiden alapuolella pakkasen turvotusta aiheuttavan kosteuden jakautuminen pysähtyy jäädyttämisen heikentävälle maaperälle; joka määritetään kaavioiden avulla (kuvio 2);

ρw - veden tiheys, t / m 3;

M0 - keskimääräisen pitkän aikavälin ilman lämpötilan absoluuttinen arvo talvikaudella;

W SAT - maaperän kokonaiskapasiteetti, yksiköiden osuus, määritetään kaavalla

Jäljelle jäävä merkintä on sama kuin kohdassa 4.6.

4.8. Arvioitu maanjäristys ennen talvea määritetään liitteen 1 mukaisesti. Oletetaan, että ennen kesällä-syksyllä tapahtuvaa tutkimusta saostuneen sademäärän pinnan päätymäärä on sama kuin talven ennen talvikautta.

4.9. Pölyiset ja hienot hiekat, joiden kosteuspitoisuus on 0,6 0,95, luokitellaan voimakkaasti puhkeaviksi maaperäksi (ε FH = 0,10).

4.10. Maaperän kallistumisastetta tulee harkita valittaessa pohjatyyppiä ja pohjan valmistelumenetelmää.

Kuva 1. Kuorman suhteellisen muodonmuutoksen riippuvuus ε FH parametrista Rf :

b) labopuchinisty;

d) liiallista kallistumista

1.2 - hiekkasauma ja hiekkasauma, vastaavasti (0,02 0,17).

Kuva 2. Kriittisen kosteuden riippuvuus op plastisuusnumerosta jp ja maaperän W saannon vahvuusL.

5. RAKENTAMINEN JA LASKENTAMINEN LYHENNETTYJEN ALUEIDEN PERUSTAMISEKSI LUONNON PERUSTEELLA

5.1. Vaatimukset matalien perustusten rakentamiseksi.

5.1.1. Ei-hankaavien maalien rakentamisen aikana matalat syvyysperiaatteet on järjestetty tasoitushiekkalaatikoihin, jotka eivät ole vaahtoutuneita (hiekkakivi, suuri tai keskikokoinen, hieno murskattu kivi, kattilan kuona jne.), Joka voi olla joko kuorinta tai joka on järjestetty maanpinnalle.

5.1.2. Yliviimejä nauhan perustuksia tulisi järjestää:

- ei-kalliorakenteista ja huonosti kivistä maaperästä - betonista (sardelliittibetonista), jotka on vapaasti sijoitettu ilman toisiinsa liitettyjä monoliittista betonia, butobetonia, sementtiä, raunioitumista tai savesta;

- keskipitkällä pohjalla laskemalla kuormittamattoman alustan h muodonmuutoksen arvo (h)FL 5 cm - betonista (savi-betoni) lohkot, jotka on sijoitettu löysästi ilman yhteyttä toisiinsa tai monoliittisesta betonista:

- keskimäärin (hFL > 5 cm) ja voimakkaasti maadoitetut maat - esivalmistetuista betonilohkoista, jotka ovat jäykästi toisiinsa liitettyjä tai monoliittisesta teräsbetonista;

-liiallisilta räjäyttäjiltä - monoliittisesta raudoitetusta betonista.

Esimerkkejä rakentavista ratkaisuista elementtien liitoselementteihin annetaan lisäyksessä 2.

5.1.3. Keskimäärin (hFL > 5 cm), voimakkaat litteät ja liiallisesti kohoavat maaperät, rakennuksen kaikkien seinien nauhan perustukset on yhdistettävä jäykästi yhteen rakenteeseen - ristipalkkeihin.

5.1.4. Matala-pylväspohjaiset perustukset keskitason maaperällä (hFL > 5 cm), voimakkaat paljaat ja voimakkaasti kallistuvat maaperät on yhdistettävä tiukasti perustuspalkkeihin yhdistettynä yhteen ainoaan järjestelmään.

5.1.5. Kun rakennetaan pylväsperiaatteita, on välttämätöntä aikaansaada rako perustuspalkkien alareunojen ja suunnittelupinnan välille, joka on vähintään kuormittamattoman alustan laskettu muodonmuutos (nostaminen).

5.1.6. Rakennusten seinien riittämättömyydellä, jotka rakennetaan voimakkaasti kuohkeille ja liiallisilta raskailta maaperältä, niitä on vahvistettava järjestämällä vahvistettuja tai vahvistettuja betonivöitä lattiatasolla.

5.1.7. Eri korkeuksilla varustetut rakennukset tulisi järjestää erillisille säätiöille.

5.1.8. Rakennusten vieressä on voimakkaasti kelluvista ja liiallisilta runsailta maisilta olevat verhot, jotka rakennetaan perustuksiin, jotka eivät liity rakennusten perustuksiin.

5.1.9. Laajoja rakennuksia on leikattava koko pituudelta erillisiin osastoihin, joiden pituus oletetaan: keskipitkällä maalla (h FL > 5 cm) korkeintaan 30 m, voimakas kalteva - jopa 24 m, liiallinen kallistus - jopa 18 m.

5.2. Matala syvyysperustaisten laskelmien laskeminen.

5.2.1. Matalapohjaisten perustusten laskeminen suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

a) mittausmateriaalien perusteella määritetään pohjamassan kallistumisaste ja riippuen siitä, että perustusmuoto valitaan 5.1 kohdan mukaisesti;

b) aseta pohjan pohjan alustavat mitat, sen pohjan syvyys, hiekan (hiekka-sora) paksuus;

c) SNiP 2.02.01-83 *: n vaatimusten mukaisesti pohja lasketaan muodonmuutoksista; siinä tapauksessa, että pehmustetun pehmusteen alapuolella on alhaisempi maaperä kuin pehmustetun materiaalin voimakkuus, tämä maaperä on tarkistettava SNiP 2.02.01-83 *: n mukaisesti;

d) pohjan laskeminen suoritetaan talteenoton maaperän muodonmuutoksen perusteella

5.2.2. Pohjan perustan alapuolelle jäätyvän maaperän muodonmuutosten perusta lasketaan seuraavien edellytysten perusteella:

jossa h FP - pohjan nousun arvioitu arvo maaperän talteenotosta pohjaan ottaen huomioon sen paineen alaisena;

e FP - pohjan alapuolelle laskettavan maaperän laskettu suhteellinen muodonmuutos;

vastaavasti taulukon perusteella saadun pohjan nousun ja suhteellisen muodonmuutoksen raja-arvot. 3.

5.2.3. Hissin laskeminen ja pohjan alapuolisen heilurin suhteellinen muodonmuutos tehdään liitteen 3 mukaisesti.

Rakennusten rakenteet

Rajoita säätöjen muodonmuutoksia

Kehyksetön rakennukset, joissa on:

suhteellinen taipuma tai mutka

lohkot ja tiilimuuraus ilman vahvistusta

Lohkot ja tiilimuuraus lujitetulla tai vahvistetulla betonivyöllä esivalmistettujen monoliittisten (monoliittisten) kaistaleiden tai pylväsperiaatteiden läsnäollessa, joissa on esivalmistetut monoliittiset perustuspalkit

Puurakennukset

nauhan perustuksiin

pylväsperustailla

suhteellinen korkeusero

6. FINE-DEEPED FOUNDATIONIN SUUNNITTELUN OMINAISUUDET LOCALLY SEALED BASE -OHJEKSI.

6.1. Maaperävaatimukset ja pohjarakentaminen paikallisesti tiivistetyllä pohjalla.

6.1.1. Löytyneiden (leimattujen) kairien tai kairien pohjat, perustettujen lohkojen perustukset, kuuluvat paikallisesti tiivistetyn perustuksen perustuksiin.

6.1.2. Tämäntyyppisten perustusten ominaispiirre on ympäröivä tiivistetty maaperäalue, joka muodostuu, kun kohoaa tai leimaamalla onteloita pohjaan, upottamalla lohkot ajoon.

6.1.3. Alapinnan syvyys tulisi olla 0,5 - 1 m.

6.1.4. Säätiöiden tulee olla katkaistun pyramidin muodossa, jonka pintojen kaltevuuskulma on 5 - 10 ° pystysuunnassa ja ylemmän osan mitat, alaosan suuret mitat.

6.1.5. Ekstrudoituneiden (puristettujen) kaivantojen tai kaivojen pohjarakenteiden käyttö on rajoitettu seuraaviin maaperään: savipohjaiset maaperät, joiden virtausindeksi on 0,2-0,7 ja hiekkapohjaiset maaperät (silty ja matala, löysä ja keskitason tiheys), kun pohjavesi sijaitsee ainakin perustusten pohjalta 1 m.

6.1.6. Käytettyjen lohkojen käyttöä rajoittavat seuraavat maaperäolosuhteet: savipohjaiset maaperät, joiden virtausindeksi on 0,2-0,8 ja hiekkapohjaiset maaperät (silty ja fine, löysä ja keskitason tiheys, pohjaveden tasolla vähintään 0,5 m suunnittelutasolta.

6.1.7. Hfi > 10 cm (missä hfi - Lasketun pohjan laskemisen perustan pohjan tason aikana luonnollisen rakenteen maaperän talteenoton aikana) kaivettujen (leimattujen) kaivojen ja ajettavien lohkojen perustukset on yhdistettävä tiukasti toisiinsa perustuspalkkien avulla.

6.1.8. Hfi > 10 cm tampuissa (leimattujen) kaivantojen pohjat on vahvistettava.

6.2. Laskutoimitus paikallisesti tiivistetyllä pohjalla.

6.2.1. Säätiöt olisi laskettava perustusmassan kantavuuden perusteella

missä N on laskettu kuormitus, joka on siirretty kolonnialustalle tai 1 m nauhan jalustaan;

Fd - liitteen 5 mukaisesti määritetyn pylväs- tai 1 m: n kaistaleen pohjan maan laskennallinen kantavuus;

YK - 1.25.

6.2.2. Pohjaveden perustana olevat säätiöt lasketaan maaperän huurtumisen aiheuttamasta muodonmuutoksesta. Samanaikaisesti yhdessä 5.2.2 kohdan vaatimusten kanssa. edellytys on täytettävä

jossa sOT - säätiön sedimentti maaperän sulamisen jälkeen;

h FP - säätövoimien nostamiseen.

Haaran muodonmuutoksen laskenta suoritetaan liitteen 5 mukaisesti.

7. KÄYTTÖOHJEET LUONNOLLISTEN PERUSTEHTÄVIEN LAITTEIDEN LAITTEESTA

7. 1. Kaivantojen ja kaivojen kehittäminen on aloitettava vasta, kun perustuslohkot ja kaikki tarvittavat materiaalit ja välineet toimitetaan rakennustyömaalle siten, että perustusten rakentaminen toteutetaan jatkuvasti alkaen kaivojen ja kaivojen rakentamisesta ja päättymisestä sinusien täyttö, maaperän tiivistyminen ja sokea alueen laite. Tällaisen vaatimuksen tarkoituksena on suorittaa kaikki työ kattavasti, estäen kosteuden pohjavesistä.

7.2. Kesäisin on tehtävä kaikki työmaiden valmisteluun ja pohjakerrosten järjestämiseen pohjaveden päällä.

Talvella säätiöiden rakentaminen (erityisesti maaperän karsimiseksi) vaatii koko tuotantoprosessin lisääntynyttä tuotantokulttuuria, valmistettavuutta ja jatkuvuutta ja johtaa kustannusten nousuun.

7.3. Jos talvella on tehtävä työtä, maata, jossa tehdään kaivoksia ja kaivoja, on lämmitettävä etukäteen jäädytystä tai keinotekoista sulatusta vastaan.

7.4. Matalan pohjan perustuksen valmistelu koostuu kaivannoista (kaivoista), pehmusteensuojauslaitteista (päällystysmailla) tai tasoitustasanteista (ei-amulentteilla maaperillä).

Kun tyyny on muodostettu, ei-pileable materiaali kaadetaan yli 20 cm paksuihin kerroksiin ja tiivistetään rullilla, täryttimillä tai muilla mekanismeilla tiheyteen ρ d > 1,6 t / m 3. Pienille työmäärille on mahdollista tiivistää tyynyn materiaali manuaalisilla rihlatuilla.

7.5. Hihnakuljettimet nauhan perustuksille tulisi irrottaa kapealta (0,8-1,5 m) niin, että rakennuksen ulkosivun oireet voidaan sulkea sokealla alueella ja vedeneristysmateriaalilla.

7.6. Alustarakenteiden (tai betonisoitumisen) päätyttyä kaivojen (kuopat) suonteet on täytettävä hankkeen mukana toimitetulla materiaalilla pakollisella tiivistämisellä.

7.7. Korkealla pohjaveden pinnalla ja vesiputkistojen läsnäololla on tärkeää ryhtyä toimenpiteisiin pehmustemateriaalin suojaamiseksi murtumiselta. Tätä tarkoitusta varten se toteutetaan tavallisesti tyynyn muotoa pitkin, kun se käsitellään soraa tai rakeista materiaalia sideaineilla tai eristää tyynyt veden vaikutuksista polymeerikalvoihin.

7.8. Hiekkakuviot tulisi yleensä järjestää lämpimän kauden aikana. Talviolosuhteissa on vältettävä tyynymateriaalin sekoittamista lumeen ja maaperän jäädytettyihin sulkeumiin.

7.9. Sokea alueelle tulisi soveltaa keramiittibetonia, jonka tiheys on kuivassa tilassa 800-1000 kg / m 3. Sokean alueen sijoittaminen on mahdollista vain sen jälkeen, kun maaperä on huolellisesti suunniteltu ja tiivistetty pohjan lähellä ulkoseiniä. Sokean alueen leveyden tulisi antaa kaivannon päällekkäisyys, jotta se ei pääse putoamaan myrsky- ja tulvavesiin. Betonipäällysteitä on suositeltavaa sijoittaa maaperän pinnalle siten, että materiaalin vettä ei kyllästy. Vältä asettamaan sardeldiota maahan kaivettuun kouruun. Jos konstruktiivisista syistä tätä ei voida välttää, on tarpeen säätää tyhjennyslaite sokean alueen alla.

7.10. Maaperän jäädyttämisen syvyyden vähentämiseksi on välttämätöntä säätää paikan päällä ja istuttaa pensaita, jotka keräävät lumen laskeumaa. Jäätymisen syvyyden vähentäminen voidaan saavuttaa käyttämällä sokea alueelle sijoitettuja eristimiä. Estojen välttämiseksi eristys voidaan käyttää esim. Sellofaanipussissa mattojen muodossa.

7.11. On kiellettyä järjestää matala haudattu perusta jäätyneelle pohjalle. Talvella on sallittua järjestää matalapalkkaiset pohjat vain pohjaveden syvällä pohjalla, kun jäädytetty maa sulatetaan ennalta ja että sinusien pakollinen täyttö täytetään epätasaisella materiaalilla.

7.12. Kun käytät kellarikerroksissa rakennettavia matalia syvyyttä, seinät on suunniteltava kuormien vaikutukseksi perustuksista.

8. KÄYTTÖOHJEET LYHYESTI OLEVIEN SÄÄTIÖIDEN LAITTEISSA

8.1. Pohjalevyn ontelon täyttö suoritetaan liitososien avulla, jotka koostuvat lujasta, ohjaustangosta tai kehyksestä, varmistaen, että painumispoisto on ehdottomasti samassa paikassa; vaunu, jonka läpi luukku liikkuu ohjaustangon tai kehyksen ympäri.

8.2. Kuoppien kaatumiseen käytettävien mekanismien kuormituskyvyn on oltava vähintään 2,5 kertaa jyrsimen paino.

8.3. Kun rakennetaan perustuksia kaivetuissa kaivannossa, on noudatettava seuraavia vaatimuksia:

- (betonielementtien asennus) on täytettävä viimeistään 1 päivä tiivisteen päättymisen jälkeen;

- kun käytetään kellarikerrosten välistä etäisyyttä 0,8 leveyden alapuolelle, tamping suoritetaan yhden säätiön kautta ja ohitetaan perustukset - vähintään 3 päivää aiempien betonoitumisen jälkeen.

8.4. Kun ojitukset (ojitukset) on painettu niihin, niihin asennetaan luokkaan kuulumaton luokka, joka ei ole alempi kuin B15, tai asennetaan esivalmistetut elementit, joiden mitat ylittävät hieman kaivojen mitat.

8.5. Betoniseoksen asentaminen ja sen tiivistäminen suoritetaan teosten tuotannon, tyypillisten teknologiakarttojen ja luvun SNiP 3.03.01-87 vaatimusten mukaisesti. Betoniseos kaivossa syötetään tasaisiin kerroksiin, joiden paksuus vastaa 1,25 upotusvärähtelyn työosaa. Betoniseoksen kartiomallin on oltava 3-5 cm.

Ylemmän rakenteen asentaminen ja asentaminen alkaa betonin kuluttua 70% suunnitteluarvosta.

8.6. Kaivantojen tai kaivosten leimaaminen tapahtuu paalujen ajettavilla aggregaatteilla maahan upottamalla maahan ja sen jälkeen metallin kuole- mien poistamisesta siitä, jolla on samat mitat kuin perustukset, jotka on pystytetty.

Perusrakenteita varten on välttämätöntä noudattaa p. 8.3.- 8.5.

8.7. Kun talvella kaatuu tai kaivetaan talviaikaan, maaperän jäädyttäminen pinnalta enintään 30 cm: n syvyyteen on sallittua.

8.8. Kun maaperä jäätyy yli 30 cm: n syvyyteen, ennen kuin lävistetään tai lävistetään ojitushuoneita tai kaivantoa, maaperän sulatus on suoritettava koko pakastuspinnoitteelle alueella, jonka läpimitta on yhtä suuri kuin 3 kooltaan (leima) keskiosassa. Nauhatalustojen kohdalla sulatetun maaperän leveyden tulisi olla yhtä suuri kuin 3 keskikohdan poikkileikkauksen koko, pituus - perustan pituuden summa ja sulamispisteen kaksi kertaa leveys.

8.9. Kun kaivut tai kaivannot on lävistetty suunnittelun korkeudelle, ne on suljettava eristetyillä suojuksilla. Maaperän sulatettu tila onteloissa seinämillä ja pohjalla tulisi säilyttää, kunnes perustukset tehdään betonisoituneiksi.

8.10. Kun maaperän jäädytyksen syvyys on yli 30 cm, upotuslohkot upotetaan seuraavaan järjestykseen:

- johtavien kaivojen poraus syvyyteen, joka vastaa jäädytetyn maakerroksen paksuutta;

- halkaisijat, joiden halkaisija on 10-20 cm suurempi kuin lohkon yläreunan leveys.

Lohkojen uppoamisen toinen sekvenssi muodostetaan ottaen huomioon perustuksen maaperän ominaisuudet

a) heikoille savimaille, joiden kierrosnopeus on 0,6 tai enemmän ja löysällä vedellä kyllästettyä siltistä hiekkaa:

lohkon asennus upotuspisteeseen;

estää ajamisen suunnittelumerkkiin;

b) keskipitkän tiheän hiekan ja savi- maaperä, jotka ovat kiinteitä, puolikiinteitä ja tulenkestäviä.

lohkon asennus upotuspisteeseen;

estää ajamista 0,5 - 0,7 projektin syvyydessä;

keskikokoisen tai karkean hiekan täyttäminen kaivon seinämien ja upotetun lohkon välille;

lohkon viimeistely suunnittelumerkkiin.

Huomaa Jos kyseessä on b), lohkojen ensimmäinen lohko toteutetaan suuremmalle syvyydelle voimakkaammissa maissa, pienemmälle - heikommissa.

Liite 1
suositeltava
PUOLUSTEN ESTEETTU ENERGIAJÄRJESTELMÄN MÄÄRITTÄMINEN

Arvioitu talven ennen kosteutta määritetään kaavalla

jossa wn - maaperän kosteuden painotettu keskiarvo kerroksessa d fn, kesällä-syksyllä tehdyissä tutkimuksissa;

Ωkanssa - arvioitu sademäärä, mm, laski kesäkaudella t e (kuukautta) ennen tutkimusta;

Ωkäyttöjärjestelmä - arvioitu sademäärä, mm, laski ennen talvea (keskimääräisen kuukausittaisen negatiivisen ilman lämpötilan määrittämiseen asti) ajanjakson t oc (kk), jotka ovat yhtä pitkiä ajanjaksolle t e ; Ω-arvotkanssa ja Ω oc määräytyvät Climate Handbookin (L., Gidrometeoizdat, 1968) keskimääräisen pitkän aikavälin tietojen perusteella.

Ajanjakso t e, päivä, joka on suhde

t e 2, pohjan pohjat, A 1 = 1 m;

D - kerroin on yhtä suuri kuin:

= liuskajohdot ja

pilarivaiheille.

Kertoimen ψ arvot riippuvat pylväsperustan 1 pohjan pituuden suhteesta sen leveyteen b ja määritetään taulukon 2 mukaisesti.

Ribbon syvyys ja matala-pohja

Säätiö on suunniteltu siirtämään kuormitus rakenteesta maahan ja toimimaan pohjana maassa sijaitsevalle kiinteälle esineelle. Kuormituksesta riippuen säätiöllä on tiettyjä ulottuvuuksia ja laitetta. Yleisimmin käytetty nauha-pohja. Se lasketaan SNiP: n ja GOST: n mukaisesti.

Nauhatalustatyypit.

Nauhan muotoinen väline olettaa, että jokaisen laakerin seinämän alla kulkee rakenne, jossa jatkuva betoniteippi, jossa raudanvahvistus kulkee koko seinää pitkin ja kulmat, on yhdistetty muihin nauhoihin. Tuloksena on maan ääriviiva, joka toistaa rakennuksen seinämien ääriviivat. Säätiön tarkoituksena estää rakennuksen muodonmuutos maaperän epätasaisen rakenteen vuoksi. Mutta ennen kuin asennat pohjan, sinun täytyy luoda projekti, joka määrittelee perustusten syvyyden. Ainoastaan ​​maaperän geologian perusteella tehdyt laskelmat oikeuttavat valitun perustan.

Kaistaleiden perustukset niiden suunnittelulle voivat olla:

 • monoliitti (PL);
 • joukkueet (SL, SLU, SLT);
 • matala syvyys (MH);
 • syvällä (GB).

Laskennan sääntelyasiakirjat

Säätiön laskemiseksi tehdään ensin tutkimuksia, joiden avulla määritetään maaperän pääominaisuudet rakennustyömaalla. Samalla pohjaveden taso ja jäädytyksen syvyys tietyssä paikassa määritetään kartoista. Tällaiset tutkimukset mahdollistavat laskelmat maan päällä ja sen vastustuskyvyn aste vastaan- otetusta kuormituksesta. Ne suoritetaan SNiP 2.02.01-83 -standardin mukaisesti, jossa esitetään vaatimukset perusteluille. Samanaikaisesti SNiP: itä käytetään rakennuksen rakentamiseen ja muihin standardeihin, joita tarvitaan hankkeen valmistelussa.

Laskenta suoritetaan käyttämällä viitetietoja, joissa ilmoitetaan toleranssit ja kertoimet. Laskelmien perusteella taulukot ja kaaviot kootaan.

Tässä tapauksessa lyhytaikaisia ​​käytetään lyhenteitä. Suunnittelussa, jäätymisen syvyys ja maaperä ovat tärkeitä. Säätiön laskeminen tiekuljettajien kanssa. Siksi voit käyttää GeoPlate-ohjelmaa, joka on saatavilla rakennusportaalissa.

SNiP: tä sovelletaan rakennuksen rakentamiseen ja muihin standardeihin, joita tarvitaan hankkeen valmistelussa.

Matala säätiö

Matala perustus käytetään kevyisiin rakennuksiin. Kun painon kuormitus on alle 5 tonnia lineaarimittaria kohti, rakenne katsotaan kevyeksi. Tässä tapauksessa laskentaan ei sisälly itse rakenteen paino, vaan säätiön paino ja nykyiset tuulikuormat. Vain kun kaikki riskit on arvioitu, tehdään päätelmä valitusta säätiötyypistä.

Yksikerroksisen puu- tai vaahtobetonirakennuksen rakentamisessa usein riittää rakentaminen matala pohja. Kuitenkin, jos tällainen talo on rinteessä tai korkealla sademäärällä, niin säätiö on vahvistettava. Kaikkien kuormien ja riskien yhteen laskemisen seurauksena rakennuksen pienempi paino lasketaan.

Matala perustus voi kuljettaa erilaisia ​​kuormia, joten on olemassa nauhavaihtoehtoja:

 • lämpöesteellä;
 • suorakaiteen muotoisessa profiilissa;
 • trapezius.

Matalahihna lämpöeste on rakennettu vain muille kuin asuinalueille, esimerkiksi kasvihuoneessa. Suorakulmaisen kaivannon kaistalevyn alapuolella käytetään ei-kalliorakenteissa. Se voi olla soraa tai kallio. SNiP: n mukaan muiden kivien kohdalla käytetään trapezoidiprofiilia, jossa on alempi pohja. Tässä tapauksessa sivupintojen kaltevuus lasketaan SNiP-viitekirjan kertoimien mukaisesti.

Valittaessa rakennustyömaata ei pitäisi valita hienokaran maaperää. He ovat oppilaana. On mahdotonta asentaa rakennusta rasvaiselle saviin, koska kun se liotetaan, se menettää kyvyn vastustaa. Deep chernozems ja paikat eivät mahdu. Pohjamaali rakentamisen betoni roskia, sora, kivinen roskat maaperä on vakaa.

Valintaperusteet

Ribbon matala-pohja valitaan ensisijaisesti sen tehokkuuden vuoksi. Työvoimakustannukset rakentamisen aikana ovat paljon pienemmät. Tiedetään, että kolmasosa rakentamisen kustannuksista on säätiön valmistelu. Siksi kehittäjä pyrkii vähentämään kustannuksia ja valitsemaan tällaisen säätiön.

Tällaisen pohjan haittana on se seikka, että pohjan tuhoutumisriski on suuri silloin, kun alussa kylmää kesää vuorottelevat, kun pohjan alla olevaa maata ei ole aikaa sulaa, sitten epätavallisen kylmä talvi jäädytyskerroksen lisääntymisen jälkeen, jota seuraa epänormaalin kuuma kesä. Tällöin talo yksinkertaisesti putoaa tuloksena olevaan onteloon.

Ribbon matala-pohja ei ole suunniteltu pitkäaikaiseen käyttöön. Hänen työnsä pituus on enintään 25 vuotta. Se voidaan asentaa kevyisiin rakennuksiin, kuten suomalaisiin taloihin. Tällainen nauha hyväksyy maaliikenteen, ja siksi säätiön laskeminen on annettava asiantuntijoille, niin että ottaen huomioon todellisuuden ja SNiP: n, he valitsisivat parhaan mahdollisen vaihtoehdon syvyyden asettamiselle ja profiilille. Tällöin voit käyttää tavanomaisia ​​laskelmia kalliolle maaperälle ja valita laajennuskerroin varsinaiselle rodulle, jolle talo on.

Laajenemiskerroin varsinaiselle rodulle, jolla talo seisoo.

Samanaikaisesti säätönauhan leveys voi olla 300 - 500 mm, mikä antaa solmun jäykkyyden ja joustavuuden. Mutta yli 1,5 metrin syvyyteen saakka ei ole suositeltavaa valita matala-haudattu säätiö asuinrakennuksille.

Pile ja nauha

Pile-strip-pohja, jota voidaan käyttää rakentamaan hieman kalliimpaa kuin matala. Laitteessa voi kuitenkin olla enintään 12 tonnin kuorma. Mutta tämäntyyppinen säätö soveltuu, jos pohjavesi on alhainen ja jäädytys ei ole yli 1,8 metriä. Tällaisissa olosuhteissa paalu voi rikkoa maan paksuuteen vaikuttavia voimia.

Keskipitkän lujuuden omaaville maille ja kuormalle, joka ei ylitä 8 t / p. m, tämä perusta katsotaan universaaliksi. SNiP sallii sen ja vahvistaa laskennan. Tällaisilla esivalmistetuilla perustusrakenteilla voi olla raskas ja vahvistettu versio. Näissä tapauksissa käytetään pakastussyvyyttä ajettavia paaluita ja vahvistettua nauhaa. Kuormituksesta riippuen paalujen sopiva paksuus, vahvistus ja asennusohjelma valitaan.

Pino-pohjaisen asennuksen pääasiallinen este voi olla betonibrändin M300 puuttuminen täyttämällä säätiö paaluilla. Hiekka ei saa olla joki, suuri osa. Tämän merkin betonia ilman sopivia laitteita ei voida tehdä.

Block foundation

Teippi valmistetaan pohjarakenteesta, kun pohjavesi ei salli halvempien vaihtoehtojen käyttöä. Kuitenkin tämä perusta kantaa jopa 7 tonnin kuormitusta lineaarimittareita kohden, ts. Sopii matalarakenteisiin rakenteisiin. Nauhatehtävä ja sen poikittainen jäykkyys eivät kestä raskaita kuormia. Tämä malli soveltuu matalille perustuksille. Yksi lajikkeista on muotoiltuja lohkoja. Tämä on yksi parhaista vaihtoehdoista tiilen kaksikerroksiselle talolle, joka vahvistaa laskennan ja standardin SNiP.

Säätiön järjestely

Nauhan säätiö laskelman jälkeen on tehty ja vastaa SNiP: ää, se ratkaistaan ​​tietyssä järjestyksessä.

 1. Rakennuspaikka on vapautettu humuskerroksesta, joka suoritetaan vähintään 1,5 metrin etäisyydellä ääriviivan reunasta. Sivusto tasoittaa.
 2. Kaivannon merkintä kiinnittimien asentamisella tasolla tai käyttämällä improvisoituja keinoja.
 3. Kaivantoa suoritetaan, pohjasta on järjestetty pehmustettu karkeasta hiekasta.
 4. Matalaa laatua oleva vesitiivis kerros kaadetaan sisään sementin maidon syvemmälle menemiseksi.
 5. Muotti on asennettuna laskennan mukaisesti. Tässä tapauksessa kumitetut suojat seinät vahvistetaan ja kiristetään sisäpuolelta, jolloin seinät eivät purista betonia kaatamisen aikana.
 6. Asennettu valmiiksi valmistettu vahvikeharja.
 7. Betoni kaadetaan ja kovettuu kahden viikon kuluessa.
 8. Muotti on purettu ja kaikki monoliitin ja maan väliset sinusit ovat täynnä maata.

Rakennuksen perustana kaikissa muottirakenteiden asennuksessa on otettava huomioon, että kaatamisen aikana betoni repeytää seinät ja voi tuhota huonosti vahvistetun rakenteen.

Puutavaraa käytetään leikattuina, 40 mm paksuisena. Tiedot vahvistamiseen kutsutaan kiinnikkeiksi, tukijoiksi, tukijoiksi.

Kaksi viikkoa on tarpeen, jotta säätiö saisi 70% ilmoitetusta vahvuudesta. Tulevaisuudessa voit aloittaa julkisivun rakentamisen, kun tiedät, että seinien kasvaessa säätiö vahvistuu vielä kaksi viikkoa.

Muottien valmistus

Puutavaraa käytetään leikattuina, 40 mm paksuisena. Tiedot vahvistamiseen kutsutaan kiinnikkeiksi, tukijoiksi, tukijoiksi. Ohjaimet asetettu kaivannon pohjalle. Rakennusmateriaalin tarve sisältyy suunnittelun laskentaan. Muotti on koottu SNiP: n mukaan noin 150 mm pitkien kynsien, jotka on lyöty sisäänpäin, mutta eivät ole taivutettuja ulkopuolelta. Tämän ansiosta voit myöhemmin käyttää arvokkaita materiaaleja puupalkkeihin tai ompelupakkauksiin. Pinta-pohjavesiin käytetään pysyvää muottirakennetta.

ESITTELY

Neuvostoliiton alueella karkottavat maaperät ovat laajalle levinnyttä. Näihin kuuluvat savi, pilvet, hiekkasauma, silty ja hieno hiekka. Tietyllä kosteudellisuudella nämä talvet, jotka jäätyvät talvella, lisää tilavuutta, mikä johtaa maakerrosten nousuun sen jäätymisen syvyydessä. Tällaisissa maissa olevat sääteet ovat myös koholla, jos niihin kohdistuvat kuormat eivät tasapainota turvotuksen voimia. Koska maanmuodostuksen muodonmuutokset ovat pääsääntöisesti epätasaisia, on epätasaista perustusten nostoa, joka kertyy ajan mittaan. Tämän seurauksena rakennusten ja rakenteiden yläpuoliset perustusrakenteet ovat luvattomia muodonmuutoksia ja romahtamista. Kevytrakenteet ovat erityisen alttiita maanmuodostuksen aiheuttamille muodonmuutoksille, joista useimmat vähäiset maaseudun rakennukset ovat kaltevia.

Rakenteiden ja rakenteiden perustusten suunnittelua koskevien standardien mukaan perustusten laskemisen syvyys laskevissa maissa ei saa olla pienempi kuin laskettu jäätymisnopeus. Tällöin säätiön pohja vapautuu normaalien kallistusvoimien vaikutuksesta. Kuitenkin syvällä pohjalla on kehitetty sivupinta, jonka kautta tangentiaaliset vetovoimat toimivat. Nämä voimat ylittävät kevyiden rakennusten perustuksiin perustuvat kuormat, jotka aiheuttavat perustan kohoamaan.

Niinpä aineenvoimakkuus ja kalliit pohjat, jotka on asetettu alle maaperän jäädyttämisen syvyyteen, eivät takaa luotettavan maaperän rakennustöiden luotettavuutta.

Yksi keino ratkaista ongelma rakennusten vähäisten rakennusten rakentamisessa maaperään on käyttää matalia säätiöitä. Tällaiset perustukset asetetaan 0,2-0,5 m: n syvyyteen maanpinnasta tai suoraan pinnalta (ei-haudattuja perustuksia). Niinpä merkityksettömät tangentiaaliset kallistusvoimat vaikuttavat matala-syvemmät perustukset, ja ne ovat nolla hauttamattomiin perustuksiin.

Tyypillisesti tyynyjä, joiden paksuus on 20-30 cm, on valmistettu hankaamattomista materiaaleista (sora hiekka, karkea tai keskikokoinen hiekka, hieno murskattu kivi, kattilat kuona jne.) Perustusten alla. Tyynyn käyttö ei pelkästään osittain korvaa kutomaa maaperään, jossa ei ole pullistumatonta maata, vaan myös vähentää pohjan epätasaista muodonmuutosta. Tyynyjen paksuus ja perustusten syvyys määritetään laskemalla.

Perusperiaate rakennusten matala-pohjaisten perustusten rakentamisessa, joissa on seinämät seinämät, on se, että rakennuksen kaikkien seinien liuskajohdot yhdistetään yhteen järjestelmään ja muodostavat melko jäykän vaakakuvion, joka jakaa epätasaisen pohjan muodonmuutokset. Matalan syvyyden pylväsperustaisissa tapauksissa runko on muodostettu perustuspalkkeista, jotka on yhdistetty jäykästi tukiin.

Peruselementtien yhteistoiminnan varmistamiseksi jälkimmäiset ovat kiinteästi toisiinsa yhteydessä.

Nämä rakentavat toimenpiteet toteutetaan rakentamisessa keskipitkällä vauhdilla (voimakkuuden voimakkuus on yli 0,05), voimakkaasti ja liiallisesti putoavilla mailla. Muissa tapauksissa perustuselementit pinotaan vapaasti, eivät ole toisiinsa kytkettyjä. Määrällinen indikaattori maanjäristyksestä on voimaperäinen voimakkuus, joka luonnehtii alkeellisen maakerroksen turpoamista. Matalapohjaisten perustusten käyttö perustuu pohjimmiltaan uusiin lähestymistapaan niiden suunnitteluun, joka perustuu laskemiseen perustuvien muodonmuutosten perustaksi. Samanaikaisesti alustan muodonmuutokset sallitaan (nosto, mukaan lukien epätasaiset), mutta niiden on oltava pienempiä kuin raja, joka riippuu rakennusten rakenteellisista ominaisuuksista.

Laskettaessa emästen muodonmuutosten perustuksia otetaan huomioon maaperän kallistumisominaisuudet, siihen siirretty paine, perustuksen jäykkyys ja taivutuksen pohjarakenteet. Yli-pohjarakenteita ei pidetä pelkästään kuormien lähteenä perustuksina vaan myös aktiivisena elementtinä, joka osallistuu säätiön yhteiseen toimintaan säätiön kanssa. Mitä suurempi on taivutuksen rakenteiden jäykkyys, sitä pienempi on pohjan suhteellinen muodonmuutos.

Maaperälle siirretty paine (joskus useita kertoja) vähentää pohjan nousua maaperän talteenoton aikana. Nostettaessa matalaa pohjaa, niiden tavoin vaikuttavat normaalit kallistusvoimat vähenevät voimakkaasti.

Kaikki tässä asiakirjassa esitetyt syvemmän syvyyden perusteet ja niiden laskentamenetelmät on testattu erilaisten käyttötarkoitusten alhaisten rakennusten suunnittelussa ja rakentamisessa - kartanorakennukset, ankkurointitilat, apumoottoreiden teolliset maatalousrakennukset, muuntajatasot jne.

Tällä hetkellä useilla RSFSR: n eurooppalaisen alueen alueilla, alueilla, joiden pakkassyvyys on korkeintaan 1,7 ja matalien ja hautautuneiden perustusten alapuolella, on valmistettu yli 1 500 yhden ja kahden kerroksen rakennusta eri materiaaleista - tiilistä, lohkoista, paneeleista ja puulevyistä. Rakennusten systemaattiset instrumentaaliset havainnot 3-6 vuoden ajan osoittavat matalan perustuksen luotettavuuden. Tällaisten säätiöiden käyttö perinteisen sijoi- tuksen sijasta vähensi maaperän jäädyttämisen syvyyttä: betonin kulutus 50-80%, työvoimakustannukset - 40-70%.

Nämä standardit sisältävät vaatimuksia matala-pohjaisten säätöjen suunnittelussa, suunnittelussa ja asennuksessa. Ei sattumalta, että tällaisten säätiöiden soveltamisala määritellään nimenomaan maaperän pilkkomiseksi. Matalaa pohjaa perustettaessa on suositeltavaa käyttää massaa enintään 1,7 m: n jäädytyssyvyyteen. Suurten pohjaveden syvyysjäämien kohdalla suositellaan vain matalaa pohjaa kokeellista rakennetta varten. Kokemusten kertyminen esineiden rakentamisessa matalilla pohjalla alueilla, joilla on suuri syvyys huurun tunkeutumisessa, mahdollistaa niiden laajentamisen laajentamisalueella kallistuvilla mailla.

Vaikka matalan perustan laajuus muilla maaperään liittyvillä olosuhteilla on muodollisesti näiden standardien ulkopuolelle, on tarkoituksenmukaista antaa joitain suosituksia tällaisten säätiöiden käytöstä matalien rakennusten rakentamisessa maamme tavallisimmilla mailla.

SNiP 2.02.01-83: n pään mukaan ei-kalliorakenteiden perustusten syvyys ei riipu jäädytyksen syvyydestä. Siksi vähäkorkeiden rakennusten rakentamisessa ei-kallisilla mailla suositellaan matalaa perustusta massatuotantoon.

Peräfrost-pohjaisista perustuksista voidaan käyttää kokeelliseen rakentamiseen matalia perustuksia. Samanaikaisesti on toteutettava toimenpiteitä, joilla estetään permafrost-maaperän sulattamisen aiheuttamat perustelut, joita ei voida hyväksyä.

Matalalla syvyydellä perustuvien perustusten käyttö luonnollisesti maaperän olosuhteissa, joissa on tyypin I taipumusta, suositellaan vain, jos maaperälle siirrettävä paine on alhaisempi kuin alkupehmustepaine. Muissa tapauksissa tällaisten perustusten käyttö on mahdollista vain kokeellista rakentamista varten edellyttäen, että maaperän kaltevuuden ja samentumisen aiheuttamat kokonaispohjan muodonmuutokset eivät ylitä rajoittavia muodonmuutoksia.

P-tyypin maaperäolosuhteissa taivutuksen vuoksi matalien perustusten käyttö luonnollisesti ei ole sallittua.

On syytä korostaa, että koska maaperän kohoamisen pääasiallinen syy on niiden sisältämän veden läsnäolo, joka kykenee kulkeutumaan jäähän, kun se jäätyy, on ehdottomasti noudatettava vaatimusta siitä, että maaperää ei saa kyllästää vedellä matalan perustuksen pohjalla rakennuksen aikana ja rakennusten käytön aikana. Luotettavan alueen pystysuuntaisen suunnittelun, vedenpoistojärjestelmien ja viemärijärjestelmän asennuksen avulla olisi luotava luotettava irrotus ilmakehän ja teollisuuden vesistöistä. Kun kaivetaan kaivannot perustuksiin ja apuvälineisiin, maanrakennustyöt on suoritettava mahdollisimman pienellä määrällä luonnollisen koostumuksen maaperän häiriöitä. Veden kertyminen väliaikaisen putken aiheuttamasta vahingosta rakennuspaikalla ei ole sallittua. Rakennusten ympärille on järjestettävä vähintään 1 m leveä ja vähintään 0,03 kaltevuus. On vältettävä putkistojen syöttölaitteistoa viemäriverkoston ja veden toimittamisesta rakennuksen ylämästä sivulta. Rakennusten käytön aikana ei ole mahdollista muuttaa edellytyksiä, joilla matalalapäätiöt on suunniteltu.

Neuvostoliiton maaseudunrakentamisministeriö (Minselstroy USSR)