Mikä on nauhalevitys kylpy + DIY-asennusohjeeseen

Kylvyn rakentaminen on tehtävä, jonka merkitys ei ole kiistetty yksityisen tai maalaistalon omistajan mukaan.

Tärkein ja tärkein osa työtä on luoda luotettava ja laadukas perusta.

Perusmallin valinta tulevan rakenteen koosta ja materiaalista johtuen.

Useimmat omistajat pysyvät nauhatulostuksessa, yleisimpiä ja suosituimpia vaihtoehtoja.

Harkitse sen ominaisuuksia ja järjestysjärjestystä.

Miksi kannattaa valita nauhan tukikohta kylpyyn

Nauhatalusto on jatkuva betoniliima, joka sijaitsee rakennuksen kaikkien seinien alapuolella.

Se on johtava asema vaihtoehtoisten tapojen rakentamisessa säätiöön useista syistä:

 • Ensinnäkin sillä on suuri kantavuus ja suhteellisen pieni rakennusmateriaalin kulutus. Jos katsomme vertailevaa tarvetta erilaisten alustyyppien materiaaleille, nauhatyyppi edustaa "kultaista keskiarvoa", joka yhdistää kustannukset ja tulokset parhaalla mahdollisella tavalla.
 • Nauhapohjalla on useita vaihtoehtoja, jotka mahdollistavat erilaisten rakennusmateriaalien käytön. Rakennuksen aikana käytetään sekä monoliittista betonivalua että elementtivalmisteita (FBS), tiiliä tai kiveä ja muita menetelmiä.
 • Maaperän upotuksen syvyys voi olla joko pienempi tai korkeampi kuin talven jäätymisen taso, minkä ansiosta voit valita parhaan vaihtoehdon riippuen alueen hydrogeologisista olosuhteista.
 • Liuskajohdon ominaisuudet ja ominaisuudet tutkitaan paremmin kuin muuntyyppiset perustukset. Suunnittelu mahdollistaa tarvittaessa korjaustyöt, vedenpitävyys tai muut korjaus- ja restaurointityöt.

Nauhapohjan rakenne on yksinkertainen ja selkeä kaikille käyttäjille. Kaikki nämä ominaisuudet yhdessä määrittävät nauhan ensisijaisuuden ennen muita keinoja luoda säätiö.

Vahvuudet ja heikkoudet

Nauhapohjan etuja ovat:

 • Materiaalien ja työn kustannukset ovat suhteellisen alhaiset.
 • Työn tuotannon nopeus erottaa nauhan muista kiinteistä perustuksista.
 • Nauhan rakenne on yksinkertainen, ja se voidaan luoda myös aloitteleville rakennuttajille.
 • Laakerikapasiteetin ansiosta voit rakentaa rakennuksia useisiin kerroksiin.
 • Rakentaminen on mahdollista erilaisilla, jopa ongelmallisilla maaperityypeillä.

On haittoja:

 • Syvyyden laskemisessa on otettava huomioon maaperätyyppi, joka parhaiten tehdään asiantuntijoiden kanssa.
 • Rakennuksen on suoritettava valmistelu ja huomattava maanrakennus.
 • Castingin jälkeen on tarpeen kestää tietty aika, joka tarvitaan betonin täydelliseen parantamiseen.

Nauhatuloksen haitat määräytyvät sen suunnittelun ja rakentamisen avulla, joten niitä käsitellään rakennusominaisuuksina.

Ne eivät aiheuta perustavanlaatuisia vaikeuksia, ja säätiön hyödylliset ominaisuudet ylittävät huomattavasti negatiivisia pisteitä.

Yleinen asettelu

Puun käyttö on perinteinen tapa rakentaa Venäjän kylpy (6x6 tai 6x4). Palkin ansiosta voit saada vahvoja ja lämpimiä seiniä, joilla ei ole paljon painoa, eivätkä aiheuta liiallista kuormitusta pohjaan.

Tämän ansiosta voit käyttää matalan syvyyden muotoa nauhalevystä, joka vaatii pienempiä maalajeja ja ei tarvitse suurta rakennusaineistoa.

Ainoa valintamahdollisuus on edelleen hydrogeologinen tilanne paikoilla, maaperän koostumus ja muut olosuhteet.

Nauhan kokoonpano toistaa kupin tukiseinien muodon sekä sisäpuoliset seinät, jotka vahvistavat rakenteen ja ottavat suurimman osan kuormista.

Uunin pohja on rakennettu erikseen eikä se ole mekaanisesti kytketty yhteiseen pohjaan.

Jotta voit luoda säätiön, sinun on tehtävä useita teoksia:

 • Sivuston valmistelu. Ylin hedelmällinen maaperäkerros poistetaan, sivustosuunnittelu suoritetaan.
 • Merkintä tapilla.
 • Kaivaa kaivanto.
 • Valmistelut ennen nauhan kiinnittämistä (ns. Jalka).
 • Muottien asennus.
 • Lujittavan häkin luominen.
 • Täytä nauha.
 • Altistuminen, syödä muotti.

maavalli

Maanrakennuksen ensimmäinen vaihe on ylemmän kerroksen poistaminen paikannuksen samanaikaisesta kohdistamisesta (suunnittelusta). Tätä tarkoitusta varten on parasta käyttää puskutraktoria, vaikka pienissä rakennuksissa, jotka sijaitsevat tasaisella alueella, manuaalinen valmistelu on sallittua.

Valmis kohta on merkitty huolella puisten tapien avulla. Ne ovat jumissa kulmassa ja välikohdat, jotka määrittävät tulevan kaivon ääriviivat. Kun merkintä on päättynyt, kaivanto kaivetaan laskettuun syvyyteen.

Kaivettu maaperä poistetaan paikan päällä tai varastoidaan lähellä myöhempää käyttöä varten.

Säätylaukku

Maanrakennuksen päättymisen jälkeen on välttämätöntä luoda irtotavarana (pohja), joka suorittaa tyhjennystoiminnon. Tyyny koostuu yleensä kahdesta materiaalista - jokien hiekasta ja murskatusta kiveistä. Ensiksi täytetään hiekkakerros, jonka paksuus määräytyy alueen hydrogeologisten olosuhteiden ja kaivannon syvyyden perusteella (yleensä 20-30 cm).

Hän on täynnä vettä. Saman paksuisen murskakiven kerros on päällystetty ja kaatunut mahdollisimman varovasti.

Kaadetaan noin 5 cm: n tasoitushiekkakerros, joka on kaadettu veden päällä ja tiivistetty äärimmäisen varovasti.

Kuinka laskea syvyys ja leveys

Säätiön täydellinen laskenta on monimutkainen suunnittelutyö, jota voi käyttää ainoastaan ​​koulutetulle asiantuntijalle.

Sen on suoritettava kattava maaperän tutkimus, laskettava kylvyn paino ilman pohjaa ja sen mukana, otettava huomioon suuri määrä erikoisarvoja, kertoimia ja indikaattoreita.

Ulkopuolisille, joilla ei ole asianmukaista koulutusta ja kokemusta, ei ole mahdollista suorittaa tällaista laskentaa.

Asian käsittely on vetoomus ammattilaisille, jotka ammattimaisesti harjoittavat tällaisia ​​laskelmia. Tämä vaihtoehto on optimaalinen, mutta vaatii tiettyjä käteisinvestointeja.

Toinen tapa on mahdollista - online-laskimia, jotka ovat monissa verkossa. Tämän menetelmän avulla saadut tulokset on kopioitava muilla resursseilla, jotta pystytään varmistamaan saadut tiedot ja ottamaan luotettavat arvot.

Muottien asennus

Luo oma muotosi käyttäen 25-40 mm paksuisia leikattuja levyjä.

On muita materiaaleja, mutta puuta on edullisempaa, halvempaa ja helpompi työskennellä. Lisäksi työlevyjen valmistuttua voidaan käyttää muihin tarkoituksiin.

Levyjen paksuus riippuu nauhan korkeudesta.

Muotti on koottu vaiheittain:

 • Rakenna kilvet. Korkeus on 5-10 cm enemmän kuin nauhan korkeus, levyn pituus määräytyy seinien pituuden tai levyjen koon mukaan.
 • Asenna suojukset kaivannossa. Ne kiinnitetään yhdessä tukinauhojen kanssa, jotka määrittävät tulevan nauhan paksuuden. Ulkopuolella levyt on vahvistettu tukien avulla, jotka eivät salli betonin massan puristaa muotin seinämät ulkopuolelle.
 • Jos suojat ovat alhaiset (enintään 20 cm), rekvisiittaa ei voida käyttää, kiinnittää seinät ulkosivulla.

Asennettu muotti on rakenne, jonka sisäinen tila on konkreettisen nauhan tarkka muoto. Kokoamisen jälkeen kaikki mitat on tarkistettava virheiden poistamiseksi.

Seuraavaksi mitään ei voida vahvistaa, joten kokoonpanoprosessia tulee seurata huolellisesti.

Valitse venttiili ja sen halkaisija

Vahvistuksen valinta on menettely, joka on joka tapauksessa tehtävä itsenäisesti. Jos betonia tai muuta materiaalia voi ostaa valmiina, teippi kehys tehdään paikan päällä, joten sinun on valittava paras vaihtoehto.

Kaksoismuotoja on kaksi:

 • Perinteinen metallipalkki, jossa on uita.
 • Koostumukset, jotka on valmistettu lasikuidusta tai muusta vastaavasta materiaalista.

Komposiittivahvike on 9 kertaa kevyempi kuin metalli. Lisäksi se on halvempi noin 20%, mikä antaa sille merkittävän edun. Mutta metallivarret kykenevät mutkaamaan, mikä lasikuitu ei salli.

Lisäksi lasikuidun betonikerroin betoni on pienempi kuin metallin. Jos kehystä on tarkoitus hitsata, voidaan käyttää vain metallista tyyppiä.

Säätötyynyn kulutus on suuri, joten säästämismahdollisuutta pidetään suurena etuna. Jos kehys on suunniteltu koottavaksi sitomismenetelmällä, eikä sitä tarvitse taivuttaa tankoja, on suositeltavaa käyttää lasikuituputkia.

Kylvyssä suositeltava halkaisija on 10 mm, jos rakenne on suuri - 12 mm.

Pohjan vahvistaminen ja vahvistaminen neulonta

Vahvikotelo on suunniteltu kompensoimaan vetoelimiä, joita nauha havaitsee taivutusjännityksessä. Betoni pystyy helposti kestämään paljon paineita, mutta se ei voi toimia jännitteenä, joten vahvistamisen asennus on välttämätön menettely.

Kehyksen rakenne on spatiaalinen ristikko, jonka pääelementit ovat pituussuuntaiset sauvat. Ne pidetään paikallaan pystysuorilla tankoilla, joiden halkaisija on pienempi ja jossa on sileä pinta. Ne tarvitsevat vain tärkeimpien sauvien tukemista kaatumisaikaan saakka.

Kehyksen kytkentä tehdään hitsatuilla menetelmillä tai neulomalla hehkutetulla teräslangalla. Hitsausta ei aina ole saatavana, ja parittelu antaa rakenteelle jonkin verran joustavuutta, mikä mahdollistaa sen eheyden säilyttämisen pieninä eteneminä.

Parituksen prosessi ei ole monimutkainen eikä vaadi paljon aikaa, mutta osaamista tarvitaan.

Säätiön valu

Hiekka-sementtilaastin kaatamista käytetään. Se voidaan tehdä itsenäisesti, mutta useimmat rakentajat mieluummin käyttävät valmiina laastia, joka tuodaan suoraan tehtaalle sekoittimessa.

On tarpeen käyttää betonilaatuja M 200 tai M 300. Paras vaihtoehto on täyttää koko vyön kerralla, jolloin voit saada kiinteän perustan samoilla ominaisuuksilla koko pituudelta.

Et voi kaataa ainetta yhteen paikkaan, odottaa levyn leviämistä koko nauhan pituudelle. On tarpeen täyttää useita kohtisuorassa olevia kohtia, mikä nopeuttaa työtä ja varmistaa betonin yhtenäisen rakenteen.

Jos betonin valu mistä tahansa syystä keskeytyy yli yhden päivän ajan, sitä voidaan jatkaa vasta sen jälkeen, kun edellinen osa materiaalista on täysin karkaistu.

Valetun nauhan pinta on tasoitettava säännellä tai lastalla. Kuivaus on tehtävä polyeteenin kerroksen alla, joka kastelee 4 tunnin välein 3 ensimmäisen päivän ajan. Sitten 7 päivän kuluessa kastelusta tuottaa 3 kertaa päivässä.

Muotti voidaan poistaa 10 päivän kuluttua, ja täydellinen kuivaus katsotaan tehdyksi 28 päivän kuluttua.

vedeneristys

Nauhatusperusta on vedenpitävä. Suosituin ja helpoin vaihtoehto on käyttää kuumaa bitumia tai valmiita bitumimastaria, joka ei vaadi esilämmitystä.

Materiaalia käytetään vähintään kahdessa kerroksessa. Käytä usein lisävesieristys ruberoidilla, joka on tiheästi jaettu muottien sisäseiniin ennen kaatamista. Päätehtävänä on varmistaa vedenpitävän kerroksen täydellinen kireys, pohjapintaan sijoitetun materiaalin jatkuvuus ja yhtenäisyys.

Työn lopulliset vaiheet

Työn loppuun saattaminen on se, että pohjusihottimet täytetään maaperällä, tiivistetään ja luodaan betonisokea. Nämä työt suoritetaan tarkastamalla vedenpitävyyden laadun, muut peruselementit.

Ei ole mahdollista kiirehtiä muottipesässä, jotta jätettäisiin aikaa, kunnes betonikerros kovettunut. Tavallisesti sinusit nukahtavat, karsivat materiaalin ja jatkavat seinien ja kattojen rakentamista. Muotti kaadetaan ennen sisustuksen aloittamista.

Hyödyllinen video

Tässä videossa opit kuinka laittaa nauha alikehittyneeksi pohjaksi kylpyyn:

johtopäätös

Kylvyn nauhan pohja antaa vahvuuden, kestävyyden ja pohjan korkean kantavuuden.

Jos haluat myöhemmin rakentaa ylemmän kerroksen, vahvistaa seiniä tai suorittaa muita töitä, jotka lisäävät kuormitusta, niin nauhan kantokykyominaisuudet kestävät sen tuhoamatta.

Nauhapohjan luominen ei ole erityisen vaikeaa, mutta se edellyttää työn organisointia siten, että se poistaa seisokit ja ajan menetykset.

Hihna matala-kellari kylvyn alla

Kylpyammeen historia ja mikä syy valita

Kylpylähuone on huone, joka tänä iltana hämmästytti Tata-Mongolian ikeen edustajia, auttoi monia maita välttämään keskiajalla vallitsevaa ruttoa, ja 2000-luvulla ei vain menettänyt asemansa, vaan myös hankki uusia ihmisiä kaikista luokista ympäri maailmaa. Todennäköisesti ei ole henkilöä, joka ei tunne tätä tunnetta, kun pääset höyryhuoneesta ja syöksyy veteen tai lumiin (kuten pidät enemmän). Mutta kuten jokin rakennus, tämä siisteyskohde on omat ominaisuutensa, ja erityisesti sitä käytetään. 2 muunnelmassa: levyn tai nauhan pohja kylpyyn.

Jos maaperä ei ole paksu tai huonosti särkä, on järkevämpää pystyttää matala mattapintainen pohja kylvylle.

Laattojen pohja ei eroa mitään erityistä, kun taas hihnaa käytetään ei haudattu tai matala syvyys. Maanalaisesta pohjasta valmisteltaessa on otettava huomioon useita tekijöitä (pohjaveden syvyys, huurteen tunkeutuminen syvyyteen, maaperän kasaantuminen ja maanalainen pohja kaistaleesta tai lautasesta riippumatta voivat kirjaimellisesti ryömiä pois kylvystä useiden vuosien ajan) tarvitsee vain ylimääräistä weatherization ulkopuolella.

Laadukkaalla työllä omilla kädilläsi tulevaisuudessa et voi kiinnittää huomiota elementtiin, koska hyvin kylmissä talvissa voimakkaasti kohoavilla mailla ei ole lainkaan vaikutusta kylvyn suorituskykyyn eikä lämmön säilyttämiseen huoneen sisällä.

Valmistelutyöt

Työlle tarvitaan:

 • kottikärryt maaperälle;
 • lapio;
 • tasolla;
 • geotekstiilit;
 • hiekka;
 • vesi;
 • sulkemateriaalia.

Ensimmäinen asia, jonka pitää tehdä maanrakennustyöt omilla käsillään. Tällainen työ kotiin verrattuna on vähäistä, mutta vaatii silti asianmukaista huomiota.

Sivuston merkitsemiseksi voit käyttää teodoliittia tai köysiä ja tappeja.

Alun perin tulevaisuuden kylpyläkaaren ympärys on merkitty maahan, mutta 5 cm: n kasvua kumpaankin suuntaan, 45 cm: n sisennys tehdään sisäänvedetyn kehän sisäpuolelle ja ääriviiva toistetaan. Tämän jälkeen toinen 1 rivi, jonka leveys on 45 cm, asetetaan alueen keskelle, joka tulevaisuudessa muuttuu lisäjoustavaksi.

Pituuden ja leveyden tarkkojen parametrien jälkeen on tarpeen mennä syvemmälle maahan 45 cm: iin. Tällaisen läpäisykyvyn tulisi olla ihanteellisesti tasaisten seinien ja pohjan mukana. Jos seinät ovat epätasainen, niin etteivät ne pysty kiinnittämään hyvin sovitettua muottilaatua ja samaan aikaan täyttämään halutun kokoisen betonipohjan. Jotta saataisiin mahdollisimman tasaisuus alueilla, joilla on visuaalisia komplikaatioita (siirtyminen maaperätyypistä 1 toiseen), voit käyttää mitä tahansa pitkänomainen, täysin sileä esine (levy, putki, leikkaaminen lapasta jne.).

Geotekstiilit ovat vuorattu alareunaan, jonka päälle tehdään hiekan hiekkaa. Pengeremän paksuus on 8 - 10 cm, kun taas hiekka on tasoitettava. Tamping suoritetaan erikoislaitteella tai hiekka yksinkertaisesti kaadetaan vedellä ja muutaman päivän kuluttua (riippuen siitä kuinka kauan se kuivuu kokonaan), voit jatkaa työskentelyäsi.

Valmisteluvaiheen viimeinen osa on muottien valmistus. Jos se on mahdollista tehdä laminaattimateriaaleista (lastulevystä tai vanerista), on parempi käyttää niitä, ja kaikki havupuualueet saavat leikattua levyä. Pystysuuntaiset jäykisteet asennetaan 50 cm: n välein, joten älä pelkää, että jotain ei voi tapahtua suunnitelmien mukaan. Kaikki nivelet on tehty kynsillä, koska ne ovat paljon helpompia ja nopeampia asentaa ja sitten helpompi vapauttaa.

Maapallon korkeus on 23-25 ​​cm - tämä riittää takaamaan tulevan kylpyammeen korkeimman laadun.

Teräsrakenteen luominen nauhan pohjan alla omiin käsiisi

Työlle tarvitaan:

Ribbonjalka.

 • lujitemuovaus;
 • hitsaus kone;
 • Bulgaria;
 • mittanauha;
 • ruuvipuristin.

Lujitushäkki ei ole mukana valmisteluvaiheessa, koska se on osa koko tulevaa rakentamista. Tulevan rakenteen kestävyys riippuu raudoituksen yleisestä luurasta koottuna olevan raudoituksen laadusta.

Lujittavan häkkiin on olemassa kolme vaihtoehtoa, joista kaksi on hyvin samankaltaisia, mutta ensimmäistä käytetään useammin kehysten teollisessa tuotannossa ja toinen kotona, kolmas on yksin. On tarpeen huomata, että langan käyttö liitoksissa on mahdotonta, eikä se ole tarpeen, joten vain hitsausta.

Vaihtoehto 1: teollisuus.

 1. Pituussuuntaiset sauvat ovat 12 kpl: n suuruisia, joiden päiste on 0,1 m. Yleensä tällaisten sauvojen pituus on 2 m, vaikkakin erikoistapauksissa pituus löytyy mistä tahansa periaatteesta.
 2. Niiden kohtisuorassa vaiheessa 0,5 m, 1,6 m tankoja on säädetty.
 3. Kaikki liitokset on hitsattu korkealaatuisiksi, jotta uusia työtä ei enää syntyisi.
 4. Erikoisvarusteiden avulla (suuntapainallus) vahvistustekniikka taitetaan suorakulmioksi, jonka reunat ovat 0,5 ja 0,3 m, minkä jälkeen poikittaisten sauvien päät on hitsattu.

Vaihtoehto 2 - paikallaan.

Muotti on 30 cm maanpinnan yläpuolella.

Kaikki toimet keskenään ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin edellisessä työssä, mutta ensimmäisessä suorakulmiossa tehdään omat kädet, ja vasta sitten pitkittäiset palkit asetetaan niihin ja hitsataan.

Vaihtoehto 3 - suosittu.

Tällainen luuranko nauhalevystä ei eroa lisääntyneessä lujuudessa, mutta kokoonpanossa se on yksinkertaisin fyysinen, koska taivuta kädet eivät tarvitse mitään.

 1. Asennetaan 5 pitkittäissuuntaisella yhdensuuntaisella tangolla 10 cm: n välein.
 2. Samat sauvat, joiden halkaisija on 50 cm, asetetaan niihin samankaltaisella äänenvoimakkuudella, minkä jälkeen kaikki nivelet hitsataan.
 3. Samankaltainen rintakehä on tehty.
 4. Kunkin 30 cm: n asennusosat asetetaan vastakkaisten liitosten väliin ja hitsataan.

Tällöin kahden sauvan määrä voi tuntua edulliselta, mutta niitä käytetään lisäämällä jäykisteitä.

Jokainen esitetyistä kehyksistä sopii erinomaisesti nauha-pohjaan tulevalle kylvylle.

Kylvyn pohjan täyttö

Työtä tarvitset:

Asennuksen sijaintijärjestelmä: A - ulompi muotoseinä; B - muottien sisäseinä.

 • muovi tähteä;
 • betoniliuos m200;
 • vettä.

Asennettaessa on oltava varovainen: muottien tulee olla täysin pystysuorassa, lujituksen on oltava sellainen, että se ei kosketa mitään sivusuojia eikä myöskään ylitä kaadettavan pinnan yläosaa. Jotta liittimien pohja koskettaisi hiekkaa, voit laittaa sen alle erityisiä muovisia tähtiä.

Kun kaikki elementit on valmistettu ja asennettu, voit aloittaa kaivannon täyttämisen.

Liuos valmistetaan kuivasta sementistä m400-500, PGS (hiekan ja soran seosta) ja vedestä 1-sementin, 3-PGS: n ja veden suhteen tarpeen mukaan (yleensä 2). Vaivattava aika tavallisessa sähköisessä sekoittimessa (betonisekoittimessa) on 3-5 minuuttia omalla kädelläsi.

Kaatamalla omat kädet menee kerroksittain niin, että kiinteytyminen on tasainen. Kun ensimmäinen kerros tulevan pohjan kylvystä kaadetaan, voit aloittaa sen auran. Tämä prosessi on välttämätön, jotta nauhan säätiö saa ylimääräisen turvamarginaalin.

Kun kylvyn nauhan perustus on täynnä omia käsiäsi, voit peittää sen polyeteenillä ja jättää sen kuukauden. Ainoa varoitus, jota on noudatettava, kastelee liuosta ensimmäisten kymmenen päivän aikana, jotta mikrokreät eivät kovettuisi.

Miten valita ja tehdä omat perustuksesi kylpyammeelle

Kylpy on rakennus, joka on läsnä millä tahansa henkilökohtaisella tontilla. Bathin perusta on ensimmäinen asia, joka alkaa rakentamista.

Alustan vaihtoehdot kylpyyn

Tärkeimmät tyyppiset perustukset kylpytilojen asennusta varten - tämä on nauha matalassa syvennyksessä, pylväsruuvi ja pylväs. Jotta rakennusta voidaan käyttää alkuperäisenä ulkonäöltään, joissakin tapauksissa puiden reunoja voidaan käyttää, mutta tämä on jo poikkeus eikä sääntö.

Mikä on paras vaihtoehto kylpyvalinnalle, riippuu ennen kaikkea maaperän tyypistä, johon rakentaminen on suunniteltu. Jos maasto on koskematon tai jolla on monimutkainen topografia, ihanteellinen vaihtoehto on rakentaa paalun pohja kylvylle, kun taas grillata on sijoitettava maanpinnan yläpuolelle.

Tällainen muotoilu luotettavasti pitää kylpyläkehyksen. Tämäntyyppisen perustuksen toinen etu on sen avoimuus, jonka seurauksena ilmavirta, joka kulkee kylvyn lattian alla, kuivuu hyvin, mikä estää sen vahingoittumisen kosteudelta. Rakenteen epäkohtana on se, että jotta pesuhuoneen tai höyrysaunan lattia olisi lämmin, se on lisäksi lämmitettävä.

Alueelle, jossa maaperä ei ole kovin kovaa, hiekka-, matala- ja pylväsperustaiset ovat suosittuja. Kylvyn pylväspohjaa käytetään vähentämään rakennuskustannuksia, koska hihnan järjestely on paljon kalliimpaa.

Nauhateoksen etuna on maaperän vähimmäispaine, suljetun maanalaisen tilan, jonka seurauksena kylvyssä oleva lattia tulee paljon lämpimämmäksi. Jotta maanalaisessa tilassa kuivuttaisiin, nauha-pohjalla tehdään hengitysteitä. Haluttaessa tämä tila voidaan täyttää löysällä eristyksellä ja vedenpitävällä lattialla, mikä lisää kylvyn lämpöominaisuuksia.

Kylpyhuonekalusta olisi myös valittava, jos kylpy ei ole puusta, vaan tiili- tai vaahtolohkoista, koska tällaisella rakenteella on paljon enemmän painoa kuin puukehys. Koska kylpy on pieni ja monimutkainen rakenne, voit tehdä sen itse. Katsotaanpa tarkemmin, kuinka rakentaa teippityyppinen pohja 4x6-kylpyyn omalla tavalla.

Tape melkozaglublenny pohja kylpy 4x6 tehdä se itse

Kylpyammeen perustuksen rakentamisen päävaihe on rakenteen materiaalien ja lujuusominaisuuksien laskenta. Ja jos voimakkuuden laskeminen on melko vaikeaa, ammattilaiset suorittavat tällaisia ​​laskelmia ottaen huomioon maaperän tiheys ja kosteus, ilmastolliset ja muut olosuhteet, on mahdollista laskea tarvittavien materiaalien määrä.

Materiaalien määrän laskeminen

Tätä varten on tarpeen määrittää etukäteen tulevan rakenteen mittasuhteet ja laskea sitten säätiön volyymi kaavalla koulukirjasta.

Kun tilavuus on tiedossa, ei ole vaikeata laskea tarvittavia määriä materiaaleja tarvittavan määrän betonimassan valmistusta varten, sillä Internetissä on paljon online-laskimia, jotka tarjoavat tällaisia ​​palveluja ja joiden avulla on helppo suorittaa laskenta matalan nauhan perustuksille.

Laskennan seuraava vaihe on työn valmistelu.

Valmisteleva vaihe

Tässä vaiheessa on tarpeen purkaa rakenteilla oleva alue ja valmistaa työkalu. Sinun omien käsienne kylpylöiden valmistukseen tarvitaan:

 • Ruletti, tarvittavan matkan mittaamiseksi;
 • Rakennustaso, jolla ohjataan laattojen asentamista ja tasoitetaan säätötaso;
 • Ketjusaha, sahauslevyihin ja muottiin;
 • Ruuvitaltta, muottien asentamiseen;
 • Maa-aineen näytteenotto ja erän valmistaminen;
 • Sähköinen tai mekaaninen betonisekoitin;
 • Tarvittavat materiaalit - hiekka, sementti, murskatut kivet ja roskakivi - on myös valmisteltava etukäteen.

Kylpyammeen pohjapiirustus

Säätiön sijainnin merkitseminen on yksi tärkeimmistä toimenpiteistä kylpytyspohjan rakentamisprosessissa. Sen toteuttamiseksi on tarpeellista valmistaa riittävä määrä puupinoja, jotka nimeävät rakennuksen kulmat. Kun koukut on valmistettu, voit siirtyä suoraan merkintään.

Ensin sinun on määritettävä säätiön asema suhteessa muihin sivustossa oleviin rakennuksiin. Tällöin rakennuksen ensimmäinen puoli on merkitty ja terät on asetettu osoittamaan sen rajat. Tappien lisäksi toinen osapuoli on yhtä pitkä kuin lykkäys. Tämä etäisyys on osoitettava tilapäisesti asettamalla tapit käsin siten, että ne voidaan helposti irrottaa ja siirtää.

Nyt, kun molempien puolien etäisyys on tiedossa, sinun on kohdistettava diagonaalit. Tätä varten vuorotellen mitatut diagonaalit ja panokset siirretään. Kun diagonaalit ovat kohdakkain, on tarpeen tarkistaa jokaisen puolen pituus uudelleen.

Ulkoisen merkinnän suorittamisen jälkeen on suoritettava ja sisäinen. Tällöin kummallakin puolella mitataan etäisyyttä, joka vastaa tulevan pohjan leveyttä, ja pitsi on kiristetty.

Maaperänäytteenotto

Hiekka tyyny

Tyynyn tekemiseksi hiekkaa kaadetaan kaivannon pohjalle, minkä jälkeen se on tasoitettava ja tiivistettävä. Hiekkakerroksen tulee olla vähintään 15 cm. Paremman tiivistymisen vuoksi kaivannon hiekka on runsaasti kaadettava vedellä ja repeytynyt uudelleen.

Muottien asennus

Ennen kuin kaadat pohjaa kylvyn alle, sinun on asetettava muotti. Seinään upotettavaan kellariin voidaan tehdä leikattu puutavara. Tätä varten se leikataan halutun pituisen segmentin pituuteen, joka on yhtä suuri kuin kummankin sivun pituus. Sitten vasaran ja kynsien avulla suojat muodostuvat samanlaisista levyistä. Hyppyjä kilpeinä on kätevää käyttää lyhyitä segmenttejä tesa.

On tarpeen valmistaa suojat sekä ulko- että sisäpuolelta. Kun ne ovat valmiita, on mahdollista asentaa muottiin panosten osoittamien mittojen mukaan. Ensinnäkin ulompi puoli altistuvat ja kiinnitetään puupinoilla ja tukipuilla, sitten sisäpuolella. Leveyden säätämiseksi molempien puolien on oltava kiinnitettyinä tiettyyn etäisyyteen poikittaisen kiskon ja itsekierteittävien ruuvien avulla. Tämä on tehtävä useilla paikoilla.

Muottien valmistuksen viimeinen vaihe on sen sisällä olevan raudoituksen asentaminen ja merkinnät laattojen avulla, jotka ulottuvat koko laattojen pituudelle, betonikuoren yläosan. Tietenkin monet eivät ota huomioon tätä prosessia, koska säätiön kuorma on pieni. Mutta tekniikka takaa lujituksen lujituksella kuorman vähentämiseksi ja rakenteen lujuuden lisäämiseksi.

Kuinka neuloa oikein tässä.

Betonin ja kaatolistan perustaminen

Yleensä betonin lujuudesta riippuen hiekan, raunion ja sementin seoksen osuus voi vaihdella huomattavasti. Jotta valitaan voima ja siten betonin laatu, on tarpeen laskea tulevan rakennuksen paino. Puukylpypaino on pieni - M100-tyyppinen betoni soveltuu (betonin merkitseminen tarkoittaa painoa, jonka se voi kantaa neliösenttimetrillä kilogrammoina).

M100: n valmistukseen käytetty osuus on seuraava: 1 kg sementtiä, 5 kg hiekkaa ja 7 kg murskattua kiveä. Ratkaisun valmistelemisen helpottamiseksi voit esivalittaa jokaisen komponentin yhden lapion ja muuntaa suhteen lapioiden lukumäärään. Tämä mahdollistaa paljon nopeamman panostuksen.

Seoksen valmistamiseksi on toivottavaa käyttää betonisekoitinta ja valmistaa seos seuraavan algoritmin mukaisesti:

 1. Betonimyllyssä kaadettiin tarvittava määrä vettä;
 2. Sementtiä sekoitetaan ja sekoitetaan;
 3. Sitten voit heittää hiekkaa ja soraa.

Tämän menettelyn avulla voit vaivata liuosta hyvin ja välttää sementin kiinni betonisekoittimen seiniin. Laastin kuljettamiseen ja kaatamiseksi muottiin on parasta käyttää rakennusvaunua. Kaada laasti suoraan siihen ja sen jälkeen, kun se levitetään sen ympärille.
On tarpeen kaataa betonia niin varovasti kuin mahdollista, yrittäen välttää murskaamista.

johtopäätös

Kylpyammeen perustuksen rakentaminen on vaikea prosessi, mutta ei niin vaikeaa kuin se tuntuu. Jopa henkilö, joka on kaukana rakentamisesta, voi selviytyä siitä. Tärkeintä on merkitä oikein ja asettaa muottiin.

Hyödyllinen video

Laitteen nauhan pohja kylpyyn omilla käsillä:

Kylpyamme matala pohja

Kylpyammeen pohjan laite on yksi kaikkien rakentamisen tärkeimmistä hetkeistä. Valitse haluamasi projekti riippuen säätiön tyypistä.

Tänään puhumme siitä, kuinka voit luoda matala pohjan kylpylälle, koska tämä on yleisin vaihtoehto tässä rakenteessa.

Useimmat ihmiset valitsevat yksinkertaisimmat ja pienimmät kylpyläprojektit, koska ne eivät vaadi suuria menoja, ne on rakennettu nopeasti ja pian voit aloittaa menettelyjen vastaanottamisen. Jos sinulla on tapana valita juuri niin pieni vaihtoehto, joka on tehty puusta, niin tämä artikkeli on tarpeen sinulle.

Ennen kuin aloitat työn, selvitä, mitä maata omalla alueella

Keskeiset indikaattorit

Keskipitkän pohjan tärkeimmät indikaattorit ja edut ovat seuraavat:

 • Suunnittelu vaatii vähäisiä fyysisiä ja materiaalisia kustannuksia.
 • Se kuivuu nopeasti ja antaa sinun jatkaa rakentamista.
 • Työ voidaan tehdä helposti itsenäisesti.

Jokainen omistaja näistä tekijöistä on perustavaa laatua, koska vuokrausrakentajat ja suuret erikoislaitteet kylpytynrakennukseen ovat monien mielestä epäkäytännöllisiä. Lisäksi jokainen haluaa aloittaa menettelyn mahdollisimman pian, ja tämän säätiön version ansiosta voimme aloittaa seinien rakentamisen kahden viikon kuluttua kaatamisesta.

Matala perustus sopii puuhakeihin.

Kuinka luoda tällainen säätiö

Jos haluat optimoida aikaa ja rahaa, sinun on luotava pari päivää luoda, mieluiten kevään lopussa, niin että sää on lämmin ja kuiva. Ensimmäinen päivä olisi annettava kaivamaan kaivoa ja laittaa muottiin, ja toisena päivänä vahvistaa vahvistaminen ja kaada konkreettinen ratkaisu. Jos valitsemasi projekti on 4m 4m tai 4m 6m, silloin tämä aika on tarpeeksi.

Ditch - vaikka kaivaa oja matalalle pohjalle, on erittäin helppoa tehdä tämä työ huolellisesti ja huolellisesti. Tuloksena olevan kaivannon tai kaivon pilarien reunojen tulee olla sileitä ja pystysuoria. Kaikki ylimääräinen maa on poistettava ja tilaa rakennettava muottiin. Jos ilmastossa on vakavia pakkasia, tulee säätökerros eristää erikoisrakenteisella kalvolla, eli se on vuorattu alapäässä, ennen kuin asennat muottipesän.

Muottien - tällaisen säätiön muottiin tarvitaan pieni, noin 40-50 cm leveä, ja nämä ovat noin kaksi vakiotaulua. Niiden kopioiminen on välttämätöntä, jotta niissä ei ole aukkoja ja reikiä. Kun suojat ovat valmiita, ne asennetaan kaivoon ja liitetään toisiinsa erikoisilla puupaloilla. Muottien on oltava täydellisesti ja tarkasti alttiina niin, että tulos on korkealaatuista.

Betoniliuos - tällaiselle pohjalle voit tilata valmiin betonin tai tehdä ratkaisun itse (1 kauha vettä + 1 sementtiä + 2 kauhoa hiekkaa + 1 kauha kaivo). On välttämätöntä kaataa liuos vain asetettuun raudoitukseen, joten ennen kaatamista on välttämätöntä levittää rautaportit, jotka on yhdistetty toisiinsa kehyksissä perustusmallin mukaan koko kehän ympäri.

Suunnittelu kuivuu noin 14-20 päivältä, minkä jälkeen voit jatkaa seinien rakentamista, koska tällainen säätiö ei vaadi kutistumista.

Matala säätiö on helppo tehdä itse.

vivahteet

Matala perustus voi olla joko nauha tai pylväs, sinun on päätettävä. Tämän erityispiirteen erityispiirteenä on, että sinun on syytä mennä syvemmälle maahan vain yhdellä lapalla, eli 20-25 cm: llä. On tarpeen asentaa muotit tähän syvyyteen, ja se nousee noin 15-20 cm maanpinnan yläpuolella., sinulla on pohja noin 40-50 cm, joka on 30-40 cm pienempi kuin tavallinen vaihtoehto.

Mutta tällä tekniikalla on useita vivahteita:

 • Tällainen säätiö soveltuu vain tiheille, vakaille maille ilman tulvien uhkaa.
 • Tämä vaihtoehto on suunniteltu puun tai kokeellisten kevyiden materiaalien rakentamiseen.
 • Tällaisten säätiöiden korkeus voi olla vain yksi kerros.

Kaikki nämä indikaattorit soveltuvat pieneen kylpyyn, joten tekniikka on kiinnitettävä huomiota.

Matala säätiö omilla käsilläsi

Säätiön työtä ei pidetä vaikeimpana rakennustyönä, mutta vastuullisuus on yksi rakennuksen kriittisistä rakenteista. Useimmat virheistä säätiön rakentamisen aikana aiheuttavat erittäin vakavia seurauksia, niiden korjaaminen on hyvin vaikeaa ja kallista, ja joissakin tapauksissa se on mahdotonta. Kaikki säätiön laskelmat on suoritettava SNiP 2.02.01-83: n määräysten mukaisesti.

Matala säätiö omilla käsilläsi

Lataa tiedosto. SNiP 2.02.01-83. Rakennusten ja rakenteiden perustukset. SP 22.13330.2011

Laskelmien aikana otetaan huomioon:

 • säätöön vaikuttavat kuormat;
 • maaperän indikaattorit, pohjaveden esiintyminen ja sijainti;
 • suurimmat sallitut muodonmuutokset ja mitoitusominaisuudet;
 • ilmastovyöhykkeiden ominaisuudet ja pohjan syvyys.

Nämä ovat hyvin monimutkaisia ​​laskelmia, emme asu niihin. Yksinkertaisimmissa rakenteissa rakentajat tekevät perustan standardiparametreille tietylle ilmastovyöhykkeelle ja maaperän ominaisuuksille. Niillä on jo suuri vahvuus, joka mahdollistaa suunnittelun luotettavuuden.

Matala nauhasäätiö - parametrit

Suuntaviiva kaistaleen likimääräisen leveyden mukaan

Nauhan leveys riippuen seinästä

Matala perustalohko on yksi yleisimmistä vaihtoehdoista yksityisessä rakentamisessa, ja kaikella toiminnalla se täyttää suurimman osan kehittäjistä. Säätiön rakentaminen voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: merkintä, kaivaminen kaivosta ja muottien rakentaminen, betonin kaataminen ja tasoitus.

Säätiön järjestelyn päävaiheet

Tarkastele yksityiskohtaisesti jokaista vaihetta. Me puhumme hiekkalaatan matalaa vahvistettua kellarista.

Strip-merkinnät

Teoksia on tehtävä huolellisesti ja hitaasti. On parempi menettää ylimääräinen tunti tai kaksi merkinnän aikana kuin saada valmiita perustusnauhoja.

Kylpyammeen pohjan asettelu

Vaihe 1. Pohjan reunassa aja puupalkkeihin. Teippien mittojen ja kulmien kohdistamiseksi on tarpeen valmistaa elementtilaite pienten penkkien muodossa. Voittaa kaksi tappaa maahan pienellä etäisyydellä säätiön kulmista ja kiinnittää ne vaakatasoon.

Vaihe 2. Vahvista kynnet levyt, kiinnitä ne köydet. Yritä ensin tarkistaa tavallisen suuren neliön köysien välinen kulma. Joten voit löytää noin kellariviitit.

Vaihe 3. Kohdista nauhan kulmat, ne tulisi olla ehdottomasti 90 °. Tämä olisi tehtävä tarkistamalla diagonaalit. Kahden diagonaalin mitat eivät voi erota enempää kuin kaksi senttimetriä. Tällainen leviäminen voidaan helposti poistaa rakennuksen laatikon rakentamisen aikana.

Vaihe 4. Älä irrota köysiä, käytä lapiota merkitsemällä teipin asentoa lastalla, on suositeltavaa kaivaa kaivo syvennyksellä piikkipalkki (noin 20 cm).

Vaihe 5. Nyt voit irrottaa köydet ja jatkaa kaivamista. Määritä välittömästi, mistä maata sijoitetaan. Se voidaan ottaa rakennuksen ulkopuolella tai tasoittaa sen alle. Joka tapauksessa hedelmällinen kerros on poistettava kokonaan.

Vaihe 6. Kaivon leveys on yhtä suuri kuin rakennuksen seinien leveys. Jos tontti maa on tiheä, ei ole tarvetta tehdä muottirakennusta kaivannossa, jos seinät murenevat, niin sinun on käsiteltävä rakennusta koko säätiön korkeudella.

Kaivannon syvyys on 60-80 cm, ottaen huomioon jopa 20 senttimetrin paksuinen hiekkalaatta.

Video - Layout for foundation

Muottien valmistus

Muottien valmistukseen voidaan käyttää toisen asteen reuna-alustoja tai erityistä vedenpitävää vaneria. Levyjä, joiden paksuus on 20 ÷ 25 mm ja leveys 20 cm, levyt ja leikatut levyt asennetaan suojien kokoonpanolle.

Vaihe 1. Muottipöydät. Sinun ei tarvitse tehdä niitä kovin suuriksi, sitten on vaikea asentaa ja purkaa. Suojusten pituus riippuu niiden korkeudesta, mutta yritä joka tapauksessa varmistaa, että rakenteen kokonaispaino ei ylitä 50 ÷ 60 kiloa. Tällaista painoa voidaan vaivattomasti korottaa yhdessä. Yritä mukauttaa levyjen levyt ilman suuria aukkoja, kynsien pystysuorat jalustat 50 - 60 senttimetrin etäisyydellä. Tarkemmat indikaattorit määräytyvät perustusnauhan parametrien mukaan.

Käytä kynsiä vasaraa varten, itsekierteittävät ruuvit eivät vain lisää muottien kustannuksia vaan myös aiheuttavat ongelmia purkamisen aikana. Lähes kaikki puutavaran purkamisen jälkeen rakennusta voidaan käyttää rakennuksen edelleen rakentamiseen, mutta toivottavaa, että ne eivät enää vahingoita niitä. On epätodennäköistä, että voit laskea tarkasti suojusten pituuden, jättää 1,5 - 2 metrin pituisen marginaalin, teet tämän suojuksen, kun olet juuri asentanut kaikki edelliset. Tässä asennossa on mahdollista ottaa tarkat mitat kulmaan ja tehdä haluttu pituus.

Vaihe 2. Aloita asettamalla säätiön muotti. Yksi ei tee tällaista työtä, sinun täytyy soittaa avustajaan. Laske kaikki suojukset kaarteeseen ja kiinnitä asento tapilla ja kulma pysähtyy. Struts on sijoitettava suojien väliin siten, että ne eivät muuta asentoaan kiinnitettäessä muottipesää. Struts eivät toimi betonin kaatamisen aikana, vaan ne ovat vain merkityksellisiä muottien kokoonpanon aikana. Suosittelemme, että valmistat välittömästi välilevyt mallille, määrä määräytyy ottaen huomioon säätönauhan pituus ja korkeus sekä levyjen parametrit.

Vaihe 3. Kiinnitä suojat turvallisesti, on parempi sijoittaa kulmatukit useammin kuin tasoittaa säätö. Kilvet altistuvat köydelle ja seuraavat jatkuvasti niiden asemaa. Korttien liitokset suljetaan laudalla, tässä paikassa on tarpeen tehdä kiinnitys. Aja tapit niin syvälle kuin mahdollista, että kilven kulmakannat on kiinnitettävä erityisillä pienillä pysäkeillä leikkauslevyiltä. Sinun on poistettava jopa pienimmätkin mahdollisuudet murtaa muottien eheys betonin kaatamisen aikana. Tällainen "onnettomuus" on aina kallis.

Muottijärjestelmä pysähtyy

Vaihe 4. Muotoilun asennuksen aikana on aina varmistettava sen purkaminen edelleen. Tämä tarkoittaa, että kynnet on ajettava paikkoihin, joissa ne voidaan poistaa. Aseta kaikki kokoonpuristettavat yksiköt vain ulkosivun ulkoreunalle.

Vaihe 5. Vahvista muottien asennus. Kiinnitä huomiota ei ainoastaan ​​lentokoneiden lineaarisuuteen vaan myös kiinnityksen luotettavuuteen. Sovita monisuuntaisia ​​töitä muottiin - jos havaitset pieniä rakenteellisia vaihteluita, asenna välittömästi lisää pysähdyksiä. Muista, että muottien asennusvirheiden korjaaminen betonin kaatamisen aikana on äärimmäisen kiittämätön tehtävä.

Muottien kokoonpano - kuva

Video - Muotoilu

Vaihe 6. Aseta muoviputket muottiin ilmanvaihtokanavien paikoille ja apuvälineiden toimitukseen. Kiinnitä muottipaneelien ylälevyt levyihin tai vedä ne yhteen johtoineen tulpastamisen estämiseksi.

Perustaamme on vahvistettava - sen kantavuus kasvaa merkittävästi. Vahvistuksessa käytetään jatkuvatoimisen profiilin Ø 10 mm: n rakennusliittimiä. Vahvistus voidaan sitoa, mikä on hyvin pitkä ja voit asettaa vaakasuoria tankoja jo betonin kaatamisen aikana. Valitsemme tietenkin toisen vaihtoehdon. Kestävyyden suhteen nauhatalapset menettävät lähes mitään, ja paljon vähemmän työtä ja rahaa tarvitaan.

Jos kaikki on normaalia, voit alkaa kaataa betonia.

Betonin kaataminen

Betoni tehdään riippumatta sementtimerkistä 400, hiekasta ja soraa tai raunioista.

Käsin niin kovaa fyysistä työtä ei enää tehdä aikaisemminkin, sinun täytyy ostaa tai lainata pieni betonisekoitin, jonka rumpukapasiteetti on noin 0,2 m3.

Ennen työn aloittamista sinun on laskettava tarvittava määrä rakennusmateriaaleja, laskelmat tehdään ottaen huomioon perustusnauhan kokonaistilavuus. Laske tilavuus on helppoa, moninkertaista pituus leveydellä ja korkeudella. Yksi kuutiometri betonia tarvitsee 325 kg sementtiä, 760 kg hiekkaa ja 1100 kg murskattua kiveä. Nämä ovat likimääräisiä lukuja, niitä tarvitaan vain materiaalien määrän suuntaamiseen. Materiaalin ostamisen aikana niiden määrä kasvaa 10%. Hiekkalaatikko on ostettava vielä hiekkalaatikosta.

Kukaan ei paina yksittäisiä ainesosia lähimpään grammaan betonin valmistuksen aikana. Betonin valmistuksessa otetaan kaksi sakkaa hiekkaa ja kolme kaatopaikkaa tai soraa yhdellä sementtipaalalla. Vettä käytetään tarpeen mukaan, spesifinen määrä määritetään empiirisesti, betonilla on oltava optimaalinen viskositeetti.

Vaihe 1. Kaada kaivoon hiekka, jonka paksuus on ≈15 ÷ 20 senttimetriä. Hiekka on täytettävä hyvin, käytä mitä tahansa keinoa tämän tekemiseen tai tehdä yksinkertainen laite.

Hiekka kaivannon pohjassa

Vaihe 2. Täytä betoniseos rakennuksen kehän ympäri, älä salli suuria korkeuseroja. Jos sinulla on sähköinen tärinänvaihde - suuri, se voi simuloida betonia välittömästi koko säätökorkeuden yli. Jos tamping tehdään manuaalisesti, betonikerros ei saa ylittää 25 ÷ 30 senttimetriä.

Säätiön asettaminen

Vaihe 3. Samanaikaisesti valukappaleen kanssa kiinnitä huomiota muotin "käyttäytymiseen", jos löydät erilaisia ​​kuoppia tai kaarevuuksia, ryhdy välittömästi toimenpiteisiin niiden poistamiseksi.

Vaihe 4. Päätimme, että säätiön vahvistaminen toteutetaan yksinkertaistetulla tavalla. Tangot sijoitetaan suoraan betoniin. Yhteensä nauhalla on neljä riviä vahvistamista, kaksi kerrosta. Kaada hiekkalaatikko, jonka paksuus on noin 30 ÷ 40 senttimetriä. Kohdista se vaakasuoraan, anna kaksi riviä vahvistusta. Erityisesti sinun ei pitäisi yrittää, tangot tällöin tulvataan massalla ja pieni kaltevuuskulma (jos se säilyy) ei vaikuta kielteisesti.

Vaihe 5. Jatka perunan kaatamista ympäri, kun sinulla on kaksikymmentä tai kolmekymmentäkaksi senttimetriä nauhan päähän, aseta toinen vahvistusrivi. Kiinnitä huomiota siihen, että lujitustangojen päät ovat päällekkäin noin 20 ÷ 30 senttimetriä.

Vaihe 6. Tasaa nauhatason nolla, korkeuskäyrä nurkissa ei saa ylittää kahta senttiä. Käytä kiristettyä köyttä ja sen avulla voit tehdä kohdistuksen nopeammin ja paremmalla laadulla.

On erittäin toivottavaa, että koko perusta kaadetaan yhden työpäivän kuluessa.

Useimmiten tämä on mahdollista kylpylöille, mutta kaikki riippuu rakennuksen, rakennustyön, ammattitaidon ja työntekijöiden määrätyypistä. Jos joudut jättämään jonkin osan työstä seuraavana päivänä, muottipesän nestemäinen betoni on leikattava mahdollisimman vaakasuoraan. "Askeleiden" läsnäolo suurilla korkeuserotuksilla vähentää merkittävästi säätiön kantavuutta. Muotti on poistettava kaksi viikkoa betonin kaatamisen jälkeen. Jos sää on kuuma ja kuiva, on suositeltavaa kastella betonia useita kertoja päivässä runsaalla vedellä. Nopeasti kuivuva säätö ei ole laskenut lujuusarvoja.

Miksi? Betoni on ainutlaatuinen materiaali. Ihanteellisissa olosuhteissa betonirakenteiden vahvuus kasvaa jatkuvasti. Ensimmäisten 14-15 päivän aikana betonivahvistukset ovat 70-80% maksimaalisesta lujuudesta, lujuuden kasvuvauhti hidastuu ja 30 ÷ 40 vuoden jälkeen sen voima kasvaa vain murto-osaan. Mutta kasvaa! Tietenkin tämä tapahtuu vain tapauksissa, joissa saostuminen, lämpötilan muutokset, ulkoiset voimat jne. Eivät vaikuta rakenteeseen. Siksi ei ole suositeltavaa poistaa muottiosastoa alle kaksi viikkoa. Älä aja purkaa sitä, sillä tällä kertaa on parempi valmistautua seuraavaan rakennusvaiheeseen.

Video - Foundation Casting Workshop

Käytännön neuvoja

Nyt sinulla on yleinen käsitys säätiön rakentamisesta, voit antaa muutamia käytännön vinkkejä. Avustuksellaan ei ole mahdollista yksinkertaistaa ja helpottaa useita rakennuskohteita, vaan myös parantaa niiden laatua ja vähentää kustannuksia.

Miten tehdä konkreettisia

Paljon riippuu työn asianmukaisesta järjestämisestä, annamme neuvoja käsityöläisille, joilla on vankka käytännön kokemus.

Betonisekoittimen on pysyttävä paikallaan paikallaan, valmiit betonit tuodaan säätiöön kottikärryillä.

On olemassa joitain "käsityöläisiä", jotka neuvoo vetämään betonisekoitinta pitkin säätiötä täytettynä. Ne tuovat jokaiseen uuteen paikkaan erikseen vettä, hiekkaa, sementtiä ja soraa. On hauskaa ja tuskallista katsoa tätä "teknologiaa". Tällainen työn organisointi lisää työvoiman intensiteettiä vähintään kaksi kertaa ja lisää aikaa niin paljon.

Mitä me suosittelemme? Betonisekoittimen on oltava paikallaan, asenna se ottaen huomioon sisäänkäynnin mahdollisuus. Asenna noin 200 litran vesisäiliö lähellä sekoitinta. Toimittaa hiekkaa ja soraa erottamaan paalut, anna sementin olla pussin kuormalavoissa. Kaikkien materiaalien on oltava valmiita täyttämään betonisekoittimeen ilman uudelleenlastausta.

Heitä sementtipussi kasa hiekkaa, leikkaa se puoliksi lapiolla. Puolipussi sementtiä on vain yhden betonin erän tavoite. Kytke betoniseos päälle, kaada kahtia vettä kahteen veteen, ota kädestäsi puolet säkki sementtiä ja kaada se veteen. Voit heti heittää soraa tai raunioita, kivet rikkoavat sementtiä hyvin. Seuraavaksi, heittää hiekkaa ja sora sekoittimeen. Laskelma on yksinkertainen - yhdelle sementtihaalalle tarvitset kaksi hiekka-lapiota ja neljä sora-lapiota.

Casting materiaalit betonisekoittimeen

Erityinen määrä riippuu lapojen koosta, sillä ensimmäisellä erällä voidaan mitata sementin määrä puolessa puskurissa, mikä antaa mahdollisuuden suunnata suunnilleen. Tulevaisuudessa sinulla on kokemusta ja määrität silmän betonin laadun massan viskositeetilla. Jos liuos on liian paksu, lisää vettä pienissä osissa. Jos se osoittautui nesteeksi - lisää hiekkaa, sora lähes ei vaikuta betonin viskositeettiin, se imee vähän vettä. Minun täytyi lisätä paljon hiekkaa - heittää toinen sementtipata betonisekoittimeen. Sementti, joka herätti hiekkaa, valitaan ja käytetään siinä tapauksessa.

Rakennustyömailla

Et heti arvaa veden kanssa, veden määrä riippuu hiekan ja sora kosteudesta. Ensimmäisen erän osalta on parempi ottaa vähemmän vettä ja lisää se tarvittaessa. Liian suuri määrä vettä voi aiheuttaa ongelmia - ei ole tarpeeksi betonisekoittimia, jotka lisäävät suuria määriä hiekkaa ja soraa.

Aja betonia kottikärryssä

Valmiit betonityöt on saatettava säätiöön kallionvarsilla. Työn organisoinnin suunnittelussa on tarpeen suunnitella niin monta ihmistä, että työ olisi suoritettava kuljettimen avulla, kukaan ei odottanut ketään. Säätiön täyttöajan on oltava yhtä pitkä kuin sen valmistuksen aika. Näihin tekijöihin vaikuttavat monet tekijät: etäisyys säätönauhasta, betonisekoittimen määrä, työntekijöiden ammattitaito ja huolellisuus.

On tärkeää

 1. Älä koskaan jätä puolta pussia sementtiä yöllä, tee toinen erä.
 2. Huuhtele sekoittimen huolellisesti työpäivän päätyttyä. Muista, että jäädytetty betonipannu on pitkä ja vaikea, lisäksi tällainen työ ei läpäise betonin sekoittimelle jälkiä.

Huuhtele sekoittimen työn jälkeen

Taloudellinen katos

Ehkä tämä on kaikki, mitä voimme neuvoa aloittelijoille, tulevaisuudessa sinulla on kokemuksesi ja pystyt muuttamaan ja parantamaan algoritmia betonin tuottamiseen.

Kuinka kerätä taskut

Ehdottomasti kaikki yksittäiset solmut toimivat taivuttamalla tai puristamalla. Miksi puhumme tästä? Ja sitten, että muottien kokoonpanon aikana ei ole tarvetta käyttää valtavia kynsiä ja sitten viisi senttiä taivuttamiseksi taaksepäin. Yksinkertainen kynsi ei toimi venyttämällä. Kynsien kulmaliitoksissa on voimia taivutuksessa ja piirtämisessä hyvin merkityksetöntä. Normaalien kynsien käyttö ei vähennä rakenteen lujuutta, mutta se helpottaa työtäsi purkamisen aikana.

Rakennekynsi 3,0 x 70

Useimmat levyt muottien jälkeen käytetään jatkokäsittelyyn - poistamalla muotti, irrota se välittömästi ja puhdista levyt. On olemassa tapauksia, joissa laadukkaita levyjä käytetään muottiin - suosittelemme sulkemaan ne muovikelmulla. Asenna kalvo muottien sisäpuolelta, kiinnitä se tavallisella nitoja käyttäen. Elokuvakustannukset - penniä verrattuna puutavaran kustannuksiin. Koneiden sementtiä saastuttavia levyjä ei käsitellä mihinkään mestariin, ja polyeteeni pitää materiaalit alkuperäisessä kunnossaan.

Muottirakenteinen muovikelmu

Kuinka kaivaa kaivanto

Näyttäisi siltä, ​​ettei mikään ole helpompaa - kaivaa syvemmälle ja heittää edelleen. Mutta ajattele niitä, jotka eivät ole koskaan kaivaneet. Jokaisella teoksella on omat salaisuutensa, tässä vain muutamia niistä.

 1. Ensin sinun täytyy leikata ruohonjuurit koko kaivannon pituudelta. Trimmeri turpeen pitkin linjaa kummallakin puolella pohja nauhan syvyyteen noin kymmenen senttimetriä. Tämä ei ainoastaan ​​helpottaa karvanpoistoa, vaan myös sileät reunat.
 2. Heitä ensimmäinen kaivautunut maa niin pitkälle kuin mahdollista nauhan reunoilta. Sinun täytyy vielä heittää häntä pidemmälle kuin luulisi. Vaikka et mene syvälle, helpottakaa. Ajan myötä kaivanto tulee syvemmälle, enemmän ponnisteluja on käytettävä kuluttaa maasta poistamiseksi. Ja jos olet jo tehnyt törmäyksen reunojen lähellä, niin sinun täytyy heittää se.
 3. Nosta piikkipistoolin syvyyttä kaivon koko pituudelta ja kohdista reunat välittömästi. Puhdista löysä maa sitten lapioilla ja aloita työ paikasta, jossa olet valmis kaivamaan bajonettia. Joten et haata maata itsellesi. Viimeistele maaperän puhdistus - toista kaikki uudestaan, työskentele bajonettilavalla koko pituudelta ja puhdista sitten kaivannon pohja.

Aloita kaivaminen

Kaistaleiden pohja

Video - Kuinka kaivaa kaivantoa säätiölle

Takaamme, että tällä tavoin voit kaivaa säätiön paljon nopeammin ja ilman "sankarillisia työhahmoja". Yhdessä artikkelissa on mahdotonta kertoa kaikista rakennustyön rakenteista. Älä tee yksitoikkoista työtä pitkään, mikä nopeuttaa fyysistä ja henkistä väsymystä, mikäli mahdollista tunnin tai kahden vaihdella.

Voimme antaa yhden yleisön neuvon: etsiä logiikkaa jokaisessa työssä. Kaikkien toimien pitäisi olla yksi asia - saavuttaa mahdollisimman suuri tulos minimiin tappiin. Ei ole väliä mitä menetyksiä: aikaa, rahaa tai vaivaa. Jos kuuntelet neuvomme, niin työ on aina ilo eikä rangaistus. Varsinkin jos se tehdään omalla kädelläsi ja itsellesi.