Matala-jalkainen säätiö - laskenta ja laite.

Matala perustalohko (jäljempänä MZLF) on yksi tyyppisistä nauhateoksista, jolle on ominaista pieni syvyys, paljon pienempi maaperän jäädytys syvyys ja suhteellisen pieni betonimassan kulutus. Tässä artikkelissa käsitellään MZLF: n tärkeimpiä etuja ja haittoja, yleisimpiä virheitä niiden rakentamisessa, yksinkertaistettu laskentamenetelmä, joka sopii yksityisille kehittäjille (ei ammattilaisille), suosituksia omien käsiensa rakentamiseksi.

MZLF: n tärkeimmät edut ovat:

- kannattavuus - betonin kulutus on huomattavasti alhaisempi kuin tavanomaisen nauhalevityksen rakentaminen. Tämä tekijä määrittelee useimmiten tämän tekniikan valinnan vähäisen rakentamisen kannalta;

- vähennetään työvoimakustannuksia - pienempi määrä maanrakennustöitä, pienempi määrä betonia valmistettaessa (tämä on erityisen tärkeää, kun viimeisteltyä seosta ei ole mahdollista täyttää sekoittimella);

- pienempi tangentiaalinen voimakkuus jäätymisvaurioista, johtuen perustuksen pienemmästä pinta-alasta.

Kuitenkin MZLF: n rakentamisen aikana on ehdottomasti noudatettava tarkasti tekniikkaa, epämuodollinen asenne prosessiin voi johtaa halkeamien ilmaantumiseen ja sitten kaikki edellä mainitut edut, kuten sanotaan, putoavat putkeen.

Yleisimmät virheet laitteen MZLF:

1) säätiön perustyön koko valinta yleensä ilman (edes yksinkertaistettua) laskentaa;

2) kaatamalla säätö suoraan maahan ilman täytemasta hankaamatonta materiaalia (hiekkaa). Kuvion 3 mukaisesti. 1 (oikealla) voidaan sanoa, että talvi jäädytetään talvella betoniin ja nostamalla nauhaa ylöspäin, ts. pohjaan vaikuttavat jähmettymisen tangentiaaliset voimat. Tämä on erityisen vaarallista, jos MZLF ei ole eristetty eikä ole varustettu laadukkaalla sokeudella;

3) perustuksen virheellinen vahvistaminen - raudoituksen halkaisijan valinta ja tangon määrä harkintansa mukaan;

4) MZLF: n jättäminen talven ulkopuolelle - on suositeltavaa, että koko työkierto (perusrakenne, seinänrakennus, kellarieristys ja sokea alue rakentaminen) tehdään yksi rakennuskausi ennen vaikean pakkasen alkamista.

Matalien nauhan perustusten laskeminen.

MZLF: n laskenta, kuten mikä tahansa muu säätiö, perustuu ensinnäkin talon itse painoon kohdistuvaan kuormitusarvoon ja toisaalta maan laskettuun resistenssiin. eli maan täytyy pystyä kestämään sen talon paino, joka siirretään sille säätiön kautta. Huomaa, että se on maa, joka pitää talon painon eikä perustuksen, kuten jotkut uskovat.

Jos lasket talon painoa halutessasi, tavallinen yksityinen kehittäjä voi silti (esimerkiksi käyttää täällä sijaitsevaa verkkolaskinasi), silloin maaperän laskettua vastuskykyä ei ole mahdollista määrittää omalla sivustollasi. Tämä ominaisuus on laskettu erikoistuneiden laboratorioiden erikoistuneissa laboratorioissa geologisten ja geodeettisten tutkimusten suorittamisen jälkeen. Kaikki tietävät, että tämä menettely ei ole vapaa. Pohjimmiltaan arkkitehdit, jotka tekevät talon hankkeen, käyttävät sitä, ja sitten he laskevat säätiön saadun tiedon perusteella.

Tässä suhteessa on järjetöntä mainita LSFL: n kokoa laskettaessa käytettävä kaava tässä artikkelissa. Pohdimme tapausta, kun kehittäjä tekee itse rakentamista, kun hän ei tee geologisia ja geodeettisia tutkimuksia eikä osaa tietää tarkasti maaperän laskettua vastustusta alueellaan. Tällaisessa tilanteessa MSLF: n mitat ja rakenne voidaan valita käyttämällä alla olevia taulukoita.

Säätiön ominaispiirteet määräytyvät talon seinien ja lattioiden materiaalin sekä sen korkeuden sekä maaperän kallistumisen asteen mukaan. Miten voin selvittää viimeksi kuvattu täällä...

I. MZLF keskipitkällä tai raskaaseen maahan.

Taulukko 1: Lämmitettävät rakennukset, joissa on kevyitä tiilimuurauksia tai hiilihapotettua betonia (vaahtobetonia) ja betonilattiat.

huomautuksia:

- sulkeissa oleva numero ilmoittaa tyynyn materiaalin: 1 - keskikokoinen hiekka, 2 - karkea hiekka, 3 - hiekkaseos (40%) raunioilla (60%);

- tätä taulukkoa voidaan käyttää talojen puupalkkeihin, turvamarginaali on vielä suurempi;

- perustusten rakentamisvaihtoehdot ja vahvistusvaihtoehdot, ks. alla.

Taulukko 2: Lämmitettävät rakennukset, joissa on eristetyt puupaneelit (runkorakenteet), lokit ja palkit puulattiat.

huomautuksia:

- suluissa olevat numerot ovat samat kuin taulukossa 1;

- ylittää eristyspaneelien seinien arvon linjan viivan alapuolelle - lokiin ja tukkeihin.

Taulukko 3: Kuumattomat hirsi- ja bar-muotoiset rakenteet, joissa on puulattiat.

huomautuksia:

- jalkapohjan viivan yläpuolella, palkin alapuolella olevan viivan alapuolella.

Seuraavissa kuvioissa esitetään taulukoissa ilmoitetut MZLF-muotoilumuunnokset keskipitkän ja voimakkaasti kuohkean maaperän kohdalla:

1 - monoliittinen teräsbetonipohja; 2 - sinusien hiekkainen täyttö; 3 - hiekka (hiekka-sora) tyyny; 4 - vahvistushäkki; 5 - sokea alue; 6 - lattiapinta (esitetty tavanomaisesti); 7 - vedeneristys; 8 - pohja; 9 - maaperän pinta; 10 - hiekkakivi; 11 - nurmikko

Vaihtoehto a. - säätiön ylempi taso on maanpinnan kanssa sama, pohja on asetettu tiilestä.

Vaihtoehto b. - pohja työntyy 20-30 cm pinnan yläpuolelle muodostaen alhaisen alustan tai osaa alustasta.

Vaihtoehto c. - Säätiö nousee 50-70 cm maanpinnan yläpuolelle, mutta se on myös jalusta.

Vaihtoehto g. - hautautunut pohja-kellari; Taulukko 3 osoittaa, että tällaisia ​​perustuksia käytetään lämmittämättömissä puurakenteissa.

Vaihtoehdon b sijasta käytetään vaihtoehtoa d. tai sisään. kun pohjan pohjan leveys ylittää huomattavasti seinämän paksuuden (yli 15-20 cm).

Vaihtoehto e. - matala syvyysnauhan pohja hiekkalaatikoihin käytetään melko harvoin heikoilla (maaperällä, silputtuilla) maaperillä, joilla on korkea pohjavesi puurakenteille. Rakennuksen koosta riippuen vuodevaatteet tehdään joko hihnan tai koko säätiön alla kerralla.

Matalan nauhan perustuksen vahvistaminen.

MZLF on vahvistettu työvahvistusverkkoineen ja lisävahvistusjohdolla. Työskentelyvahvistus sijaitsee pohjassa ja pohjan yläosassa, kun se on upotettava betoniin noin 5 cm: iin. Pohjaverkko toimii taivuttamalla perustaveitsi alaspäin ja yläosaan - taivuttamalla nauha ylöspäin. Ei ole mitään järkeä, että liitokset ovat hihnan keskellä (kuten Internetissä voi joskus nähdä).

Taulukko 4: Säätiön vahvistusvaihtoehdot.

MZFL-vahvistusmenetelmät on esitetty seuraavassa kuvassa:

a. - verkko, jossa on kaksi työvahvisteista sauvaa; b. - verkko, jossa on kolme työvahvistusta; vuonna. - T-muotoinen nivel; - L-muotoinen kulmaliitos; D. - lisäevahvistus MZLF, jolla on suuri leveys pohjasta, kun pohja on leveämpi kuin pohja yli 60 cm (ylimääräinen verkko sijaitsee vain alemmassa osassa.

1 - käyttöventtiilit (A-III); 2 - lisävahvistusjohto ∅ 4-5 ​​mm (BP-I); 3 - pystysuoran vahvikkeen ∅ 10 mm (A-III) palkit, jotka yhdistävät ylemmän ja alemman ristikon; 4 - raudoitus kulman vahvistamiseksi ∅ 10 mm (A-III); 5 - kytkentä lanka kierteillä (kierteen pituus on vähintään 30 halkaisijaltaan työvahvistusta); 6 - lisävahvistus ∅ 10 mm (A-III).

II. MZLF on nepuchinisty ja heikko lucid maaperä.

Matala-jalka-pohja ei-tulenkestävien ja alhaisen kertymän maaperä ei välttämättä tarvitse tehdä vain kiinteästä betonista. Muita paikallisia materiaaleja voidaan käyttää, kuten raakakivi, punainen keraaminen tiili. MZLF asetti 0,3 - 0,4 metriä ilman hiekkaista tyynyä. Lisäksi puurakennuksissa ja yksikerroksisissa tiili- (tai hiilihapotettu) perustuksissa ei voi edes vahvistaa.

2 ja 3-kerroksisessa talossa, joissa on kivi-materiaalien seinät MZLF vahvistettu. Betonin perusteet vahvistetaan vahvistamisen ensimmäisellä versiolla (katso taulukko 4 edellä). Raudasta tai tiilestä tehdyt perustukset on vahvistettu raudoitustangoilla, jotka ovat BP-I ∅ 4-5 ​​mm, kennokoon 100x100 mm. Verkot asetetaan 15-20 cm: n välein.

MZLF: n rakenteet epähuomiolla ja huonosti hankaavilla mailla on esitetty alla olevassa kuvassa:

1 - perusta; 2 - pohja; 3 - sokea alue; 4 - vedeneristys; 5 - lattiapinta (esitetty tavanomaisesti); 6-lankainen verkko, 7-vahvistus 1. vaihtoehdon mukaan (katso taulukko 4)

Vaihtoehdot a. ja b. - puiset ja yhden kerroksen tiilen (hiilihapotettu) rakennukset.

Valinnat in. ja kaupunki - kahden ja kolmen kerroksen tiilen (hiilihapotettu) rakennuksiin.

Pohjan leveys määräytyy rakennuksen korkeuden ja seinien ja lattioiden materiaalin mukaan.

Taulukko 5: MZLF-pohjan leveyden arvot ei-tulenkestävissä ja matalalla tulenkestävällä maaperällä.

Matala-teipin perustuksen rakentaminen ja suositukset.

1) Tarvittaessa ennen pohjan rakentamisen aloittamista on varmistettava pinnan sadeveden laadukas kuivatus naapurisilta rakennustarkoituksiin. Tämä tapahtuu tyhjennyshajojen palasilla.

2) Säätiö on säädetty ja kaivannot irrotetaan. On suositeltavaa aloittaa kaivutyöt vasta sen jälkeen, kun kaikki tarvittavat materiaalit on toimitettu rakennustyömaalle. Kaivannon, kaadon nauhan, sinusementtien täyttö ja sokea alueen rakentaminen on järjestettävä jatkuvaksi. Mitä vähemmän se kestää ajan myötä, sitä paremmin.

3) Loukkuhaukka on peitetty geotekstiilillä. Tämä tehdään sen varmistamiseksi, että hiekkalaatan ja sinusien hiekkainen täyte täyttyy ajan myötä ympäröivän maaperän kanssa. Samalla geotekstiilit vapauttavat veden ja eivät anna kasvien juuret itävän.

4) Kerros hiekka (hiekka-sora) tyyny asetetaan kerroksittain (10-15 cm) varovasti tiivistämällä. Niitä käytetään joko käsisekoittimilla tai täryttimillä. Sinun ei pidä käsitellä rammingia kevyesti. Matalat perustukset eivät ole niin voimakkaita kuin perusteet täynnä täysi syvyys huurteen tunkeutumisen ja siksi freebies ovat täynnä halkeamia.

5) Muotti on asetettu ja vahvistuskehys on neulottu. Älä unohda välittömästi tarjota veden ja viemäröinnin taloon. Jos säätiö on socle, muista tuotteista (ei koske rakennuksia, joissa on lattioita).

6) Betoni kaadetaan. Täytä koko teippi on tehtävä jatkuvasti, kuten sanotaan, yhdellä kertaa.

7) betonin asettamisen jälkeen (kesällä 3-5 päivää), muotti poistetaan ja perustuksen pystysuora vedeneristys tehdään.

8) Suoritetaan sinusien täyttö karkealla hiekalla kerroksittain kerroksen tampingin avulla.

9) Rakennetaan sokea alue. On suositeltavaa (erityisesti peruskorvake pienellä korkeudella) tehdä sokea alue lämmitetyksi. Tämä toimenpide vähentää lisäksi jäätymisvoiman voimia, jotka vaikuttavat MFL: ään talvella. Suulakepuristettu polystyreenivaahto.

Kuten artikkelin alussa mainittiin, ei ole sallittua jättää MZLF: a kuormittamattomana tai alikäyttöisenä (rakennusta ei ole täysin rakennettu) talvella. Jos näin tapahtuu, säätä ja sitä ympäröivä maa on peitettävä lämpöä säästävällä materiaalilla. Voit käyttää sahanpurua, kuonaa, laajennettua savea, olkia jne. Lunta ei myöskään tarvitse puhdistaa rakennuspaikalla.

Se ei ole suositeltavaa rakentaa matala-teippi säätiö talvikaudella jäädytetty maahan.

Tämän artikkelin huomautuksissa voit keskustella lukijoiden kanssa kokemuksestasi MZLF: n rakentamisessa ja toiminnassa tai esittää kiinnostavia kysymyksiä.

Tiilitalon matala perustus

Kirjoittaja: Genasty, 21. elokuuta 2006 talon rakentamisessa

Suositeltavat viestit

Viimeksi katsotut 0 käyttäjää

Yksikään rekisteröity käyttäjä ei näe tätä sivua.

Parhaat artikkelit IAB: n verkkosivuilla

  • Kaikki aktiviteetit
  • tärkein
  • Ideoita kotiisi
  • Rakenna talo
  • Tiilitalon matala perustus

Olet ammattilainen
arkkitehti tai
suunnittelija?

BII. Korjaus ja sisustus

Olet ammattilainen
arkkitehti tai
suunnittelija?

IVD.ru -verkkosivusto on johtava Internet-projekti, joka on tarkoitettu asuntotilojen jälleenrakentamiseen ja sisustukseen. Sivuston tärkein sisältö on "Ideas of Your House" -lehden arkisto - yksinomainen artikkeleita, korkealaatuisia kuvia, käytännön neuvoja ja oppitunteja. Asiantuntijaryhmä toimii projektissa tiiviissä yhteistyössä tunnettujen suunnittelijoiden, arkkitehtien ja johtavien julkaisijoiden kanssa.

Verkkosivustossamme on kattavat suunnitteluratkaisut; tarkastella yksityiskohtaisia ​​markkinatarkastuksia rakennus- ja viimeistelyaineista, huonekaluista, koneista ja laitteista; verrata omaa ideasi johtavien arkkitehtien suunnitteluprojekteihin; Keskustele suoraan muiden lukijoiden ja toimittajien kanssa foorumilla.

Oletko ammattimainen arkkitehti tai suunnittelija?

HOME

Meka-alusta. Ei vain murtautunut!

Matala säätiö perustuu usein puusta valmistettuihin taloihin (puuosat, sauvan muotoiset, runko-suojat) erilaisista kennorakenteista (vaahtobetoni, kaasu-silikaattilohkot jne.) Ja kevyestä tiilestä. Tällaisissa säätiöissä voit rakentaa taloja korkeintaan 3 kerrosta. Säästöt ovat hyvin konkreettisia.

Itse asiassa matala-pohja on sama kuin nauhan säätiö, mutta se sijaitsee pienellä syvyydellä (paljon korkeampi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys). Toiminnan perusperiaate voidaan kuvata seuraavasti: maaperän pakkasella, matala syvyysnauha, joka on jäykkä vahvistettu runko, nousee ja laskee tasaisesti talon kanssa kausien muuttuessa. Koska siirtymä on yhtenäinen, niin säätiötä ei tuhota.

Jotta matala-teippi toimii tällä tavoin, on ehdottomasti noudatettava sen rakentamisen tekniikkaa. Poikkeamat tekniikasta johtavat nopeasti teipin halkeiluun, ja tämä on täynnä erittäin epämiellyttäviä seurauksia kotiisi.

Tietoja matala-alustaisten säätöjen rakentamisesta, nyt voit löytää paljon, etenkin Internetissä. Lisäksi eri lähteet osoittavat usein nauhan eri rakenteellisia mittasuhteita (syvennys syvyyteen, hiekkajousen paksuus, itse nauhan leveys ja korkeus jne.). Kaikkien argumentit ovat erilaisia ​​ja voit vain hämmentyä.

Minulla on enemmän kuin seitsemän vuotta laskettaessa matala säätiö, jota käytän pienessä kirjassa "Älä kaivaa perustuksia syvyyksissä." Sen kirjailija Vladimir Stepanovich Sazhin on teknillisen tiedekunnan professori, Venäjän federaation arvostettu rakennusmestari, Venäjän kansallisen ja kansainvälisen maatekniikan ja säätiön insinööriliiton jäsen. Hän on yksi maan johtavista peräsitekniikan asiantuntijoista. Luulen, että tämä lähde voi olla täysin luotettu, ainakin yksi tiimimme rakastetuista halkeista ei ole vielä saanut halkeamia.

Kuinka syvältä ja kuinka leveä kaivaa kaivantoa? Kuinka paksu on hiekkasyyny? Mikä korkeus kaatamaan betonirainaa? Kuinka monta ja mitä läpimittaa käytetään kehyksen neulomiseen? En vastaa kaikkiin näihin kysymyksiin nyt. Löydät vastaukset helposti kirjoittamalla hakukoneen käsikirjan nimi - "Älä kaivaa perustuksia syvyyksiin". Kaikki tiedot esitetään kätevinä taulukoina ja kuvina, kuka tahansa voi selvittää. En aio osallistua plagiointiin, puhun vain niistä asioista, jotka on otettava huomioon perustettaessa rakennusta.

Ensinnäkin on syytä huomata, että on erittäin tärkeää suojata matalalta syvemmältä pohjalta vedestä (saostuminen, sula vesi). Rakennustyömaalle on tehtävä vähintään 0,03 (ts. 3 cm 1 metrin) kaltevuus. Jos ripottele maata, se pakataan tiiviisti kerroksittain. Veden, joka putoaa katon katon alle, on myös poistettava pois kellarista. On suositeltavaa tehdä välittömästi jalkakäytävä, tai ainakin ns. "Savi linna" (kerätty savi jalkakäytävä) heti kun säätiö kaadetaan.

Hiekkavyötillä on tärkeä tehtävä matalan säätiön toiminnassa. Kiitos siitä, että kuormitukset jaetaan koko hihnalle tasaisesti ja säätö ei sovi murtumiseen, vaan nousee ja laskee tasaisesti. Jotta hiekka ei murtuisi ajan kuluessa eikä menettäisi ominaisuuksiaan, on syytä peittää kaivannon seinät ja pohja vedeneristämällä (esimerkiksi tavallinen kateaine).

Aina kun mahdollista, yritämme käyttää valmisbetonia (tuodaan tehtaalta) täyttämään säätiön. Myös töitä varten vuokraamme täryttimen betoniin. Koko säätön käsin käsitteleminen on melko työläs toiminta. Jos sinun täytyy vielä häiritä itse betonia, kerään vain niin monta ihmistä kuin mahdollista, mahdollisesti useita betonisekoittimia tai laastin tölkkejä, jotta säätö voidaan täyttää niin nopeasti kuin mahdollista, eikä se kuivua kerroksittain.

Koska nauhalla on pieni leveys ja korkeus, erityistä huomiota on kiinnitettävä betonin laatuun. Pelottava asenne täällä on täynnä. Kaatumisen jälkeen säätiö peitetään kalvolla halkeamien estämiseksi.

Ei saa jäädä matalalle makaavalle säälle purettuna talvella. Eli jalka ja katto on rakennettava samaan kauteen kuin perusta. Jos jostain syystä tätä ei ole mahdollista, on välttämätöntä suojata sitä jäätymiseltä talvella (esimerkiksi peittää se olki, kuona, sahanpuru jne.).

Ja viimeinen hetki: käsikirjassa "Älä kaivaa perustuksia perusteellisesti", esitetään useita toimenpiteitä, joilla vähennetään maaperän jäädyttämistä pohjan ympärillä, mikä heikentää verenvuotoa. Nämä ovat sellaisia ​​toimintoja kuin: lumetöinti ja pensaiden istuttaminen, jotka kerääntyvät lumitilanteisiin, laajennetun saviepäiden rakentaminen sokea alueelle 20-30 cm paksu.

Hiljattain käytimme ekstrudoitua polystyreenivaahtoa näihin tarkoituksiin. Sijoita tämä materiaali sokea alueelle pitkin koko talon ympärysmitta leveydeltään vähintään 1 metriin. Käytä säännöllistä vaahtoa ei ole järkevää. Ajan myötä hän ottaa vettä ja menettää eristysominaisuutensa. Pieni video tästä menettelystä, ks. Alla.

Matala säätiö lämpenemisellä

Ensi keväänä aion rakentaa. Kun on aika, päätin puhua kokeneiden tovereiden kanssa. Voit sanoa, että hanke on jo valittu, aion perustaa nauhan. Kuulin, että tavallisen säätiön sijasta voidaan tehdä matala lämmitetty ja asettaa se maan jäädyttämisen yläpuolelle, ts. syvennetty vain 40-50 cm: llä.
Kuka ajattelee tästä?

PS: Maaperä - hiekan ja saven seos

Dmitro kirjoitti:
Maaperä - hiekan ja saven seos

Dmitro kirjoitti:
syventää vain 40-50 cm

Ei hyvää. Repeytyy 100%. Syvyys vähintään 1, 2 m. Sitten soran tyyny

Työ ilman taidetta - barbarismi!

Dmitro kirjoitti:
Lämmitä penoplexia

Mielestäni tämä on hölynpölyä

Työ ilman taidetta - barbarismi!

Dmitro kirjoitti:
Kuulin, että tavallisen säätiön sijaan voit tehdä matalasta

Tietenkin, voit. Ja joskus vain häntä ja tarvetta. Säätiön valinta ei kuitenkaan ole riippuvainen jonkin kehittäjän kuulustelusta, vaan objektiivisten tekijöiden - kuormien, paikan päällä, topografialla, pohjaveden tasolla jne.

ja tämä on peräisin Hochman alueelta.

Dmitro kirjoitti:
hanke on jo valinnut, aion perustaa nauhan

Jos talo on kevyt, eräänlainen luuranko, niin ehkä se käy.

Vo.V.A. Hän kirjoitti:
Jos talo on kevyt, eräänlainen luuranko, niin ehkä se käy.

jos luurangon ruho, sitten matala syvyys voi olla ihanteellinen vaihtoehto (vain, on selvää, että asia - ilman tätä hauskaa lämpeneminen). No, tai vaihtoehto ruuvien paaluilla näyttää.

Vo.V.A. Hän kirjoitti:
Jos talo on kevyt, eräänlainen luuranko, niin ehkä se käy.

Dmitro kirjoitti:
Maaperä - hiekan ja saven seos

Siksi se ei toimi. Ja peukalot eivät ole sopivia. Verified by

Työ ilman taidetta - barbarismi!

Työntekijä kirjoitti:
Siksi se ei toimi. Verified by

Täysin sopii. Tarkastettu. Ja muuten se testattiin hyvin huomattavassa määrin Kazanin maissa (jossa ajoneuvo elää)

Työntekijä kirjoitti:
Mielestäni tämä on hölynpölyä

Ennen kysymyksen esittämistä lukenut joukon aiheita matalasta perustasta. Lähes kaikkialla - suositus eristää suulakepuristimella, mikä vähentää huurteen tunkeutumisen syvyyttä. Joten ole ollenkaan varma, että tämä on hölynpölyä.
Tässä esimerkiksi artikkeli + video ohjelmasta "rakennus":
">
Lainaus siellä: "käsikirjassa" Älä hauduta perusteita syvemmälle "on kuvattu useita toimenpiteitä, joilla vähennetään maaperän jäädyttämistä pohjan ympärillä, mikä johtaa pudotuksen vähenemiseen. Tällaisia ​​ovat muun muassa: lumetöinti ja istuttaminen pensaat, jotka kerääntyvät lumitilanteisiin, sardelditin rakentaminen tyynyt sokea alueella 20-30 cm paksu.

Hiljattain käytimme ekstrudoitua polystyreenivaahtoa näihin tarkoituksiin. Sijoita tämä materiaali sokea alueelle pitkin koko talon ympärysmitta leveydeltään vähintään 1 metriin. Käytä säännöllistä vaahtoa ei ole järkevää. Ajan myötä hän ottaa vettä ja menettää eristysominaisuutensa. "

Eddy21 kirjoitti:
ja tämä on peräisin Hochman alueelta.

Lainaus: "Jäätymisvoimien vaikutuksen vähentämiseksi voidaan lämmetä matala perustus ja sen ympärillä oleva lämmitetty maa, lämmennyt maaperä jäätyy pienempään syvyyteen, maaperän jäätymisen määrä vähenee, maaperän laajeneminen vähenee ja vastaavasti myös kutistusvoima vähenee".

Dmitro kirjoitti:
Kuulin, että tavallisen säätiön sijasta voidaan tehdä matala lämmitetty ja asettaa se maan jäädyttämisen yläpuolelle, ts. syvennetty vain 40-50 cm: llä.
Kuka ajattelee tästä?

Mielestäni tämä on kaikki kokeellisessa vaiheessa.
Ja kunnes näen omilla silmillani talon, joka on ollut vähintään 100-150 vuotta, rakennettu tällaisilla tekniikoilla, en usko
Haluatko tulla toinen marsu?

Dmitro kirjoitti:
Lainaus: "Jäätymisvoimien vaikutuksen vähentämiseksi voidaan lämmetä matala perustus ja sen ympärillä oleva lämmitetty maa, lämmennyt maaperä jäätyy pienempään syvyyteen, maaperän jäätymisen määrä vähenee, maaperän laajeneminen vähenee ja vastaavasti myös kutistusvoima vähenee".

Liota, hajota, murskata hiiri. ja monia muita tuntemattomia syitä. Tarvitsetko tämän?
Tässä on aikaa testattu, muille ja omassa kodissasi tekninen ratkaisu, käytä:

Igor SPb kirjoitti:
Mielestäni tämä on kaikki kokeellisessa vaiheessa.
Ja kunnes näen omilla silmillani talon, joka on ollut vähintään 100-150 vuotta, rakennettu tällaisilla tekniikoilla, en usko
Haluatko tulla toinen marsu?

Jos puhut niin, voit silti elää puisissa mökkeissä, eikä eristyksen sijasta käytä olkia savesta. Olin kiinnostunut tästä tekniikasta: se kuulostaa vakuuttavalta ja kustannustehokkaalta. ja haluan kuulla mielipiteitä itse tekniikasta, konkreettisia todisteita sen tehokkuudesta ja tehottomuudesta.. Jos se on hölynpölyä, miksi hölynpölyä?

Liota, hajota, murskata hiiri. ja monia muita tuntemattomia syitä. Tarvitsetko tämän?
Tässä on aikaa testattu, muille ja omassa kodissasi tekninen ratkaisu, käytä:

Onko ekstruuderin läpäisevyys nolla, hiiret ovat perustuksen alla?

Dmitro kirjoitti:
Lähes kaikkialla - suositus eristää suulakepuristimella jäätymisen syvyyden vähentämiseksi.

missä on kellarin eristys, jos puhumme sokea alueen eristämisestä?

PS. Älä käytä sanaa "ekstruuderi" - se tarkoittaa hieman erilainen kuin ekstrudoitu polystyreeni vaahto (EPS)

Igor SPb kirjoitti:
Ja kunnes näen omilla silmillani talon, joka on ollut vähintään 100-150 vuotta, rakennettu tällaisilla tekniikoilla, en usko

Mutta sinulla on jo untuvatakki, vai odotatko, että näet 100-150-vuotiaan takin?
Kuka ja miksi nyt tarvitsevat yksittäisen asuinrakennuksen, joka on suunniteltu 100-150 vuotta?

Dmitro kirjoitti:
Onko ekstruuderin läpäisevyys nolla, hiiret ovat perustuksen alla?

Oletko lukenut veden läpäisevyyttä mainoksissa tai oletko tehnyt pitkän aikavälin kokeita itse?
Hiiret ovat siellä missä se on lämpimämpi - vaahdossa ja sen alapuolella

Eddy21 kirjoitti:
Mutta sinulla on jo untuvatakki, vai odotatko, että näet 100-150-vuotiaan takin?
Kuka ja miksi nyt tarvitsevat yksittäisen asuinrakennuksen, joka on suunniteltu 100-150 vuotta?

Untuvatakki ei ole talo.
Ja kuinka paljon ehdotat talon laskemista? Jos 10-15 vuotta, niin riittää.

Dmitro, piirrä mitä haluat tehdä?

Kysymyksen tekijälle et kuuntele foorumin jäseniä (he vain kuulivat MLF: stä sinusta), lue katkelmat ja oppikirjat.
tee tarvittavat laskelmat.

Viktor__s kirjoitti:
Kysymyksen tekijälle et kuuntele foorumin jäseniä (he vain kuulivat MLF: stä sinusta), lue katkelmat ja oppikirjat.
tee tarvittavat laskelmat.

Kiitos! Tee se vain viikonloppuna)

Igor SPb kirjoitti:
Ja kuinka paljon ehdotat talon laskemista? Jos 10-15 vuotta, niin riittää.

Ja kuinka paljon aiot elää?

Igor SPb kirjoitti:
Ja kunnes näen omilla silmillani talon, joka on ollut vähintään 100-150 vuotta, rakennettu tällaisilla tekniikoilla, en usko

Tätä varten sinun on lähdettävä kaupungista mihin tahansa kylään, jossa nykyinen rakennettiin.

Igor SPb, sinun tapauksessa (kuten kuvassa) vaahtomuovi on vain hauskaa rahaa.
"maaperän korvaaminen" tai "täyttö" hiekalla ALREADY poistaa turvotuksen säätiön ympärillä.
Hiiret laatikon alla? Tämä on mielenkiintoista myös, jos he menevät siellä syömään EFPS - kaksinkertaisesti mielenkiintoista!
MZL: n lämmittäminen säätiöön ja penkkiin ei ole tyhjä asia.
Olen vakuuttunut tästä itse.
Hän lämmitti vanhan talonsa syksyllä tavalla.
Kattila on vielä tällä hetkellä vähintään. Ja ainakin yksi ikkuna on aina auki.

Joten ajattele sen jälkeen. Se on sen arvoista tai ei.
No, MZL: n toteutettavuudesta tämä on kentällä ja kuorma on tanssittava. Yhden kerroksen rakentaminen sopii hyvin ja kiviseinien alle.
Jos maa ei salli, kaivaa kaivannon laajempi ja syvempi, korvaa hiekka hiekalla, viemäröinti.
Tämä tulee olemaan paljon halvempaa kuin syvempi perusta, joka olisi kellarikerroksen puuttuessa kustannuksettoman hankala.

Dmitro, Kyllä, tarvitset nauhan, täytä liesi 200-300 mm ja elää ilman huolia, ja sinulla on lattia ja voit laittaa penoplex koko liesi ja luotettavuus on useita kertoja korkeampi, ja kuten Igor sanoi, hänen on oltava 100 vuotta

Finishkin kirjoitti:
Kyllä nafig tarvitset jopa nauhan, täytä levy 200-300mm ja elää ilman huolia

Neuvoston johtajan konkreettisia työntekijöitä, koska tuotanto kuutioita.

Baltiets. Hän kirjoitti:
tuotanto kuutioista

Tietenkin kuutioista, mutta hän maksaa vain 10 kuutioa (noin) laudoilla halvemmalla, hyvin, kalliimmalla penoplexilla, mutta loppujen lopuksi se saa laatua + olosuhteet lattialle + luotettavuudelle, joten mielestäni on syytä maksaa vain näet talot nauhoilla ja sitten kuin ihmiset pahoinpidellyt ja puhuttu täällä tyhmä ei kuunnellut neuvoja eikä täyttänyt uunia
PS Muuten, jos nauhoitat nauhan, ne tekevät siitä korkean ja levy on alempi, joten kuutio on melkein sama.

Paljon on kirjoitettu Izb: iin MZUF: ssä (matalassa syvennyksessä lämmitetty säätiö). Nauha ja levy kuuluvat MZUF: hen, molemmat ovat eristettyjä. Niiden ihmisten rakennusprojektien päiväkirjat, jotka ovat rakentaneet ja rakentavat taloja tällä tekniikalla, eivät ole syvällä. ">

Viktor__s kirjoitti:
kysymyksen kirjoittajalle - et kuuntele foorumin jäseniä (he vain kuulivat sinusta MLF: stä)

Ei tarvitse ajatella ja kirjoittaa muusta, ikään kuin viitata itseesi. Jos ehkä näit sen vain kuvina, niin tämä ei tarkoita ollenkaan, että kukaan muu ei ole nähnyt tai kuullut. Kyllä, ja korjattiin tällaiset rakennukset.
Muuten, tässä missä monoliitti kotona kutistuu?

Viktor__s kirjoitti:
Siinä on seinämä (monoliitti on edelleen kielekkeen kampi jälleen monoliittiseksi), ts. pistoolin liitoskohdassa monoliittiin, talon kutistumisesta johtuen muodostuu jatkuvasti halkeamia (kipsissä on ristikko, rätinä kiteessä, mutta ne eivät voi pysäyttää monoliitin liikkumista)

Verkkojensa kanssa ainakin tajusi.

Baltiets. Hän kirjoitti:
Tätä varten sinun on lähdettävä kaupungista mihin tahansa kylään, jossa nykyinen rakennettiin

Täällä puhumme 100 tai useamman vuoden koteista, jotka ovat seisoineet siellä, jonka pohja on eristetty vaahtomuovilla. Mikä on - kukaan kylä sinä itse näki?

Satanas kirjoitti:
Igor SPb, sinun tapauksessa (kuten kuvassa) vaahtomuovi on vain hauskaa rahaa.
"maaperän korvaaminen" tai "täyttö" hiekalla ALREADY poistaa turvotuksen säätiön ympärillä.

pohorny. tai poherny? No, lukutaito, ymmärrä, mitä se tarkoitti.

Maaneristys, myös polkumyynti suljetaan pois?

Lämpöeristys täydentää toimenpidekokonaisuutta. Ja hiekka täyttö itse ei sulje pois turvotusta.
Jos se jäätyy veteen, se on huonompi kuin savi. Viemäröinti voi myös peremeszny tai silt.

Satanas kirjoitti:
Hiiret laatikon alla? Tämä on mielenkiintoista myös, jos he menevät siellä syömään EFPS - kaksinkertaisesti mielenkiintoista!

Hopping ja hawking ovat hieman erilaisia ​​toimia. Ja jos olet kiinnostunut hiiristä, lue ennen kirjoittamista: ">

Satanas kirjoitti:
MZL: n lämmittäminen säätiöön ja penkkiin ei ole tyhjä asia.
Olen vakuuttunut tästä itse.
Hän lämmitti vanhan talonsa syksyllä tavalla.
Kattila on vielä tällä hetkellä vähintään. Ja ainakin yksi ikkuna on aina auki.

Mitkä ovat kuvatut tunteet. Ei ole selvää edes lämmitettynä ja loput. EI vaahtoa?

Satanas kirjoitti:
Tämä tulee olemaan paljon halvempaa kuin syvempi perusta, joka olisi kellarikerroksen puuttuessa kustannuksettoman hankala.

Syvennysperusta tarjoaa mahdollisuuden saada lisää käyttökelpoista kuutiota kellarista.
Mutta talo, jossa ei ole kellarissa, ei ole vain sopimatonta.
Ja sitten on tarkoituksenmukaisempaa ja luotettavampaa tehdä laatta, joka sisältää välittömästi lattioiden:

Finishkin kirjoitti:
Kyllä nafig tarvitset jopa nauhan, täytä levy 200-300mm ja elää ilman huolia, ja lattia on sinulla

Yura-hitsaaja kirjoitti:
On myös päiväkirjaa rakennustöistä, jotka ovat rakentaneet ja rakentavat nykyään taloja tämän tekniikan avulla - koska säätiö ei ole syvällä. ">

Kyllä, luemme tämän talon, Yura. Mutta se ei anna luottamusta talon kestävyyteen ja luotettavuuteen, vaan vain päinvastoin.

Igor SPb kirjoitti:
Ei tarvitse ajatella ja kirjoittaa muusta, ikään kuin viitata itseesi. E

Sinun ilmaus "Mielestäni tämä on kaikki kokeellisessa vaiheessa."
ikään kuin. uhhh, se sanoo, että olen edelleen oikeassa.
Olen oikeassa, jos vain siksi, että tehtaan laite on sisällytetty leikkaukseen (SNiP 2.02.01-83 *
"Rakennusten ja rakenteiden perusteet"). sillat, pilvenpiirtäjät ja talot rakennetaan tälle pohjalla, tavallisissa ja seismisissä vyöhykkeissä.
kokeiluvaihe on ollut pitkä (monta, monta vuosikymmentä sitten)

Täydellinen luettelo kaikista valtiovarainministeriön normeista on kirjastossa (niitä käsiteltiin edellä):
esimerkiksi
SNiP 2.02.01-83 * "Rakennusten ja rakennelmien perustukset"

Suunnittelun ja rakentamisen käytännesäännöt
SP 31-105-2002
"Energiatehokkaiden omakotitalojen suunnittelu ja rakentaminen puukehyksellä"

SNiP: n rakentamismääräykset ja määräykset 31-02-2001
"Yhden perheen asuntotuotteet"

Igor SPb kirjoitti:
Muuten, tässä missä monoliitti kotona kutistuu?

ja miten tämä liittyy tähän tapaukseen?
samoin! sai sen! tietenkin, jos asun talossa, joka ei ole rakennettu pahoinpiteleville rakennuttajille, niin minulta riistetään oikeus antaa viittauksia napsautuksiin?

ps
Muuten sillat perustuvat nyt myös aktiivisesti EPS: ään. Näiden siltojen suunnittelija kertoi minulle (hän ​​rakentaa niitä olympialaisiin).

Igor SPb kirjoitti:
Lainaus Originally Posted by Юра-сварщик View Post
On myös päiväkirjaa rakennustöistä, jotka ovat rakentaneet ja rakentavat nykyään taloja tämän tekniikan avulla - koska säätiö ei ole syvällä. ">
Kyllä, luemme tämän talon, Yura. Mutta se ei anna luottamusta talon kestävyyteen ja luotettavuuteen, vaan vain päinvastoin.

Igor, miksi? Otin sen, Kuryshev on pää, ja muut asiantuntijat ovat hänen kanssaan sopivia, ilmastetun betonin ja muiden rakennusmateriaalien johtajien lisäksi.

Viktor__s kirjoitti:
Suunnittelun ja rakentamisen käytännesäännöt
SP 31-105-2002

Tämä käytännesääntö sisältää suosituksia esivalmistettujen perheyritysten suunnittelusta ja rakentamisesta.

Mikä ei puhu ollenkaan samanlaisten talojen luotettavuudesta ja kestävyydestä. Tässä on.

Viktor__s kirjoitti:
ja miten tämä liittyy tähän tapaukseen?
samoin! sai sen! tietenkin, jos asun talossa, joka ei ole rakennettu pahoinpiteleville rakennuttajille, niin minulta riistetään oikeus antaa viittauksia napsautuksiin

Miksi niin? Mikä on poikkeama suositusten suosituksista?

Viktor__s kirjoitti:
Muuten sillat perustuvat nyt myös aktiivisesti EPS: ään. Näiden siltojen suunnittelija kertoi minulle (hän ​​rakentaa niitä olympialaisiin).

. ja tapa, jolla nämä asfaltti on esimerkiksi asetettu siltoja. ja muuttaa sitä usein.
Epps eivät myöskään ole vakaa asfaltti, ja ne on myös korvattava.
Oletko valmis vaihtamaan sen?

Yura-hitsaaja kirjoitti:
Igor, miksi, pidän siitä, Kuryshev on pää, ja muut asiantuntijat ovat linjassa.

jotain, joka muistuttaa... esimerkiksi Vysotskista:

No, kyllä, pidän siitä. Menen huoneistolle -
Katso koti ja Nixon ja Georges Pompidou.
Se on hyvä, otin pullon.
Georges - tie, Richard, totuus ei.
Todellisuus on enemmän painajaismaista, -
Hän leikasi neljäs - ja parvekkeella:
Tule tyttöihin ja tule kaverit
Anna palkintoja YK: lle.
No, ja sitten Kanatchikovo dachassa,
Jos valitettavasti uhkaava palvelu,
Olin hädässä katsomassa kaikkia ohjelmia,
Kaikki nousivat Angela Davikselle.

Kyllä, tämä EPPS ei ole kestävä. Sinun ei pitäisi luottaa siihen.

Ihmiset lämmittävät perustuksia, niin olen samaa mieltä. Mutta näiden lämmittimien kuntoa ei ole lainkaan valvottu - kunnes talo on säröillä.

Ja on parasta ennakoida kaikkea ja rakentaa säätiö, joka EPS: n tilasta riippumatta, on epäsopivasti vakaa eikä riippuvainen maaperän roiskeesta.

Matala perusta nauha arvosteluja

Kaikki oikeudet sivustolle lähetettyihin aineistoihin on suojattu tekijänoikeudella ja lähioikeuksilla, eikä niitä voi kopioida tai käyttää missään muodossa ilman tekijänoikeuksien haltijan kirjallista lupaa ja aktivoida aktiivisesti Eva.Ru-portaalin (www.eva.ru) kotisivulle käytettyjen materiaalien kanssa.
Mainosmateriaalin painos ei ole vastuussa. Median rekisteritodistus nro FS77-36354, 22.5.2009 v.3.4.45
© Eva.ru 2002-2018

Olemme sosiaalisissa verkostoissa
Ota yhteyttä

Sivustomme käyttää evästeitä suorituskyvyn parantamiseksi ja sivuston tehostamiseksi. Evästeiden poistaminen käytöstä saattaa aiheuttaa ongelmia sivuston kanssa. Jatkamalla sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä.

Matala säätiö itsestään

Nauhan matala perustus (MZLF) voidaan tehdä itsenäisesti. Tällainen säätiö sopii luurankoihin, pieniin maalaistaloihin baarista, tiilestä (kapealla seinällä) tai Cibitillä. Talo voi olla korkeintaan puolentoista kerrosta. Ja tietenkin tällainen säätiö on sovellettavissa edellyttäen, että maata ei ole täytetty eikä kallistunut eikä jyrkkä rinne. Jos epäilet vähintään yhden edellä mainituista ehdoista, on tarpeen kuulla asiantuntijaa määrittämään maaperän kantavuus ja laske kuorman paino kotona.

Säätiön valinta

Valitsimme MZLF: n maaseudulle 7x7 baarista 10x15 yhden ja puoli kerroksessa. Emme edes pitäneet hautaamattomana pohjana, koska rakennustyömaan kaltevuus oli noin 40 cm, ja maamme sivustomme on loema. Sivusiirtymä olisi todennäköistä.

Olemme myös kävelleet useita taloja yhteiskunnassamme, katsoneet ympärillämme ja pyysivät omistajia, jos he olivat tyytyväisiä perustaan, jos jollakulla oli murtumia MFBL: ssä. Huolimatta siitä, että harva ihminen kaivoi kaivannon alle maaperän jäädyttämisen tasolle, ei muodostunut rakenteen halkeamia.

Koska projektia ei tehty globaalissa merkityksessä, ja Arcon Home2: n piirissä olevan talon ulkoasun lisäksi meillä ei ollut mitään, käytimme sitä perustana:

Kuva 1 Asettelu MZLF

Hankkeen puuttuminen osoittautui ensimmäiseksi virheeksi, mutta onneksi se ei ole kriittinen. Alkuperäisessä asettelussa sittemmin muutimme ikkunoiden, sisätilojen ja jopa kuistin sijainnin, mutta kaikella ei ollut merkittävää roolia. Mutta mikä osoittautui todella hankalaksi rakentamisprosessille, se seinien pituus ja leveys eivät olleet palkin vakion pituuden monikerta - 6 m. Jo jonkin aikaa yritimme jopa löytää 7 metrin pitkä palkin saling kulmat, mutta kävi ilmi, että se oli helpompaa ja halvempaa yhdistää baari.

Mitä tarvitaan

Päätimme välittömästi, että rajoitetun budjetin vuoksi teemme mahdollisimman suuren työn itse. Suurin osa työkaluista meillä oli jo, jotkut lainasivat rosters ja entinen työ aviomiehensä. Maksimisäästöistä ostetut materiaalit, esimerkiksi levyt, eivät kestäneet 50 mm: n paksuisia mutta 25 mm: n ohuimpia vahvikkeita - 10 mm. He pelkäsivät, että betoni purkautuisi kaatamalla, mutta huolellisesti tehty muotti ei sallinut.

  • Merkinnöissä: mittanauha, rakennelanka, raudoitusosat kulmien sijoittamiseen ja pieni kynsi (vasara tekee), taso on noin 1 m pitkä.
  • Kaivamaan kaivannon: bajonetti ja lapio, auto.
  • Muottien rakentamiseen: levyt 25x150x6m (50 paksuus mahdollista), 30x40 bar tarttumista varten (voidaan käyttää esimerkiksi aidasta, koska palkki tarvitsee paljon), 90mm nauloja, puuruuveja ja bittejä asbestisementtipylväät tuotantoon b y leikattuna hiomalla pohjan leveydellä, ruuvimeisselillä ja palapelillä.
  • Tyynylle: murskattu kivi, hiekka, kauhat, joilla on hyvät kahvat, tamping, olemme onnistuneet tavallinen hauki.

Lisäksi 10 mm: n raudoitus, neulomalla lanka, koko pohjan alue, päällystää sateesta, jos muottien rakenne katoaa säällä, liimanauhalla, kateaineella (paremmin vahvistettu), jalkakäytävällä jyrsimellä, joka kimmoisee savea. No, ja tietysti betoni, jolla on ainakin M200-merkki (tai pikemminkin V15P3 M200, jos täyttö on kesää) ja rautaherkkyys ja optimismi.

Materiaalikustannusten laskeminen

Kuinka paljon rakennusmateriaaleja tarvitaan, voidaan laskea missä tahansa laskennassa säätiön laskemiseksi, esimerkiksi http: // megalit33.rf / calculators / lenta2 / index.php. Ennen tätä laskentaa sinun on kuitenkin tiedettävä kaikki talon perusparametrit aina katon kaltevuuden mukaan. Laskimesi kertoimet on jo syötetty. Tutustu sanomalehtien mainoksiin hiekka-, sora-, betoni-, puutavara-, rauta- ja lankahinnat. Harkitse, onko sinulla riittävästi aikaa ja energiaa ja voitko tehdä maanrakennuksen itse (tai kuinka paljon ne maksaavat), ja laskin antaa sinulle likimääräisen arvon MHF: lle.

Seuraavaksi mieti mitä työkalua sinulla ei ole, tarvitsetko ostaa sen nimenomaisesti vai sinulla on mahdollisuus vuokrata sen ja voit aloittaa MSFL: n rakentamisen.

Kuinka kauan se kestää

Kesti kuusi kaivamaan kaivaa "yhdessä", vaikka työ oli vasta viikonloppuisin - illalla ei ollut mahdollista työskennellä päätyön vuoksi. Muottien tuotanto oli jo käynnissä kahdessa ihmisessä (sekä kolmannella 9-vuotiaalla pojalla) ja otti neljä paria vapaapäivää. Tyhjennä hiekka ja rauniot vielä neljä päivää. Olen jo tehnyt tämän maan kanssa asuvilla lapsilla, ja ilta-isä auttoi, joten ei ollut niin kauan. Liitososien asennus kesti noin viikonloppuna.

Yleensä työ tehtiin pääosin viikonloppuisin, ja siksi prosessi viivästyi - tämä oli taas itsenäinen rakentamisen vähennys. Lisäksi kohtasimme epäsuotuisat sääolosuhteet, jotka viivästyttivät rakentamista entisestään. Ensimmäisen vuorokauden täyttämisen ja hiertämisen jälkeen alkoivat suihkut, jotka alkoivat itsepintaisesti koko viikon ajan - heinäkuu loppujen lopuksi. Siksi tyynyvalmistusta oli lykättävä ja koko viikon ajan olin kärsinyt venyttämällä kalvoa pohjan päälle ja päivittäin poistamalla 10-15 vakaata vettä epätasaisesti venytetystä kalvosta. Mutta se ei olisi voinut tehdä ilman elokuvaa, koska suihkut olivat heikentäneet kaivantoa, uhkaavat pilata kaiken kokonaan.

Kuva 2. Pohjamateriaalin peittäminen sateelta

maavalli

Mittaamme säätiön ääriviivat rakentamiskierteellä, kiinnitämme langan kappaleisiin, jotka on lyöty maahan. Tarkistamme diagonaalit, mukaan lukien kaikkien huoneiden läpimitat - senttimetri tarkkuus ja. mennään!

Purku aloitettiin, kun rankkasateita ei ollut vielä tapahtunut. Ei ole tarpeen pelätä hienoa suihkutusta, tämä ei ole este, maaperän eroosio ei ole. Kaivannon leveyden tulee olla vähintään 30 cm. Muotti on hieman laajempi tai sama.

Teimme syvenemisen 85cm: n korkeimmalla sivustolla. Niinpä syvennys alimmassa osassa oli noin 40-45 cm. Alustan ulkonevan osan korkeuden maanpinnan yläpuolella on oltava vähintään 30 cm. Saimme 35-40cm, mutta yleensä sitä suurempi tämä arvo, sitä parempi - kuivempi on talon sisällä.

Koska alueen kaltevuus (40 cm) oli pienempi kuin kaivannon maksimisyvyys (85 cm), sitä voidaan kutsua "pieneksi". Hän oli kuitenkin, ja siksi kysyimme kysymyksen "säätiön" herättämisestä. Lisäksi kaiken työn, jota teimme tämän korkeuseron perusteella. Jos rakennustyömaillasi on enemmän esijännitystä, niin kaivutyöt ovat täysin erilaisia, ja jopa muottirakennukset rakennetaan eri tavalla, muista kiinnittää huomiota siihen. Jos juoni on täysin sileä, niin olette onnekas - siellä on paljon vähemmän maanrakennustöitä.

Alimmalla rakennustyömaalla maanpinnan korkeus oli 40 cm korkeampi kuin yläosassa. Siksi perustuksen täyttämisen jälkeen oli välttämätöntä tasoittaa tätä eroa - kaataa savi sekä talon sisälle että sisälle niin, että säätiön ympärillä oleva alue oli lähes tasainen. Joka tapauksessa talven jälkeen kävi ilmi, että turvotus tapahtui noin 1 cm: n suuruisena. Mitä tehdä, nämä ovat itserakentamisen haittoja.

Kuva 3 Kaavio-selitys: muotti ja kaivo, jossa on pieni kaltevuus (40 cm) (mittakaava ei täyty)

Tämä oli ensimmäinen osa louhintatyötä, joka tehtiin ennen betonin kaatamista. Toinen osa oli jo kaatamisen jälkeen, mutta jo ennen ensimmäistä osaa, eli kaivamaan kaivannon, kannattaa ajatella tätä kysymystä aikaisemmin: missä kaivetun maaperän säilyttäminen? On välttämätöntä ottaa pois hedelmällinen maa, puhdas savi ja seos maan kanssa erillisissä paaluissa. Luonnonmukaista maata voidaan tietenkin käyttää myöhemmin puutarhan tarpeisiin (kompostissa, sängyissä jne.). Älkää unohtako, että pienen kaltevuuden kasvaessa maaperän vastustamiseksi sekä MSFL: n ulko-puoli että talon alla oleva tila ovat samalla tasolla (muistutan, arvo on 35-40 cm). Näihin tarkoituksiin se sopii hyvin maan ja saven seokseen. Mutta savi on parempi laittaa sokea alueelle. Mitä paksumpi savikerros on, sitä parempi. Jatkossa sokea alue voi olla kaakeloitu tai yksinkertaisesti kaadettu betoniin, mutta sinun on huolehdittava sokea alueen tarpeellisesta kaltevuudesta ja tehtävä se ensimmäiselle vuodelle ainakin saviin!

Kuva 4 Kaavio-selitys: miten kohdistaa alue talon ulkopuolelle ja sisälle (mittakaava ei täyty)

Joten, neliö sisällä talon varjostettu värillinen kynä on täynnä seosta maaperän ja saven, ja ulkopuolella savi. Nyt muotti kohoaa maanpinnan yläpuolella kaikkialla tasaisesti - 35-40 cm sekä talon sisällä että talon sisällä. Teimme tämän osan maanrakennuksesta kolmen viikon kuluttua valukappaleesta, vaikkakin se voidaan tehdä aikaisemminkin heti muottien poistamisen jälkeen.

Muottirakenne

Jos päätät kiinnittää lattiapalkit viimeistelykruunuun, leveys voidaan laskea kaavalla: puun seinien paksuus (meillä on 10 cm) + 2 x 10 cm = 30 cm. Miksi juuri 10 cm? Koska lattiapalkit voidaan sijoittaa suoraan pohjaan. Kaikki nämä arvot mainitaan, toistan, 7x7-talossa ja 10x15 baarissa. Jos lattiapalkit ovat ensimmäisen ja toisen kruunun välissä, leveys voi olla yhtä suuri kuin kaivannon leveys. Seinän leveydellä molemmat laskentavalinnat antavat saman tuloksen - 30 cm.

Kuva 5. Sisäseinän muotti on tehty epätasaisesta paksuudesta.

Muuten pitkät palkit, jotka tarttuvat maanpinnan yläpuolelle valokuvassa numero 5, auttoivat meitä paljon, kun asetimme yläosat tasolle. Kiinnitä ruuvi, sitten altista taso tarvittaessa, kiertäkää se. Silti yksi tai kaksi tehdä muottiin epämukavaksi, on välttämätöntä selvittää, miten työn helpottaminen. Ennen kaatamista, ulkonevat pitkät palkit on tietenkin poistettu.

Muotti kiinnittyy mahdolli- simman maaperän yläpuolelle, on tarpeen vahvistaa useammin tarttumalla. Ja osa rakennustyömaan suurimmasta osasta voidaan vahvistaa harvemmin. Piikkien pitävät tangot tulisi teroittaa ja heittää maahan 25 cm. Kiinnitimme muotin yläosan baareihin ja erikoislaitteisiin galvanoidusta profiilista valmistetusta kipsilevystä. Kuitenkin on aivan mahdollista tehdä ilman palkkeja yksin.

Kuva6 Kiinnitä yleismuotoilun yläosa ja 9-vuotias rakennusmestari

Fig.7 Kalusteet kipsilevylle, jota ilman voi tehdä

Tyyny MZLF: lle

Koska perusta on matala, toisin sanoen maaperän jäädyttämisen yläpuolella, maaperän pudotuksen ollessa kyseessä se on täysin "kävely", joten sen alla oleva tyyny on yksinkertaisesti elintärkeää. Hiekka syvennys senttimetrejä 5 paksu (lapset auttavat sinua), tasoittaa ja ram tavalliseen kuokkaan ja laita merkkiviiva kaavinterän leikkaukseen tarkistaaksesi muotin syvyyden, jotta ylimääräinen hiekka ei kaataisi. Sitten kaikki on sama kuin rauniot.

Kuva.8 Hiekka täyttö

Tuotteet ja varusteet sitova

Tee vähintään yksi kappale yhdelle huoneen seinälle, niin että ilma menee hyvin lattian alle. Tämä säästää karkeaa lattiaa mätää. "Varata" paikka asbestisementtiä sisältäville tuotteille, korjaa ne hyvin, jotta ne eivät "kellua" kaatamisen aikana. Älä unohda vesijohtojen reikää, jos asennat pesuallas taloon.

Vahvistus on kiinnitettävä sekä ylhäältä että alapuolelta niin, että se on täysin upotettu betoniin, ei kosketa muottien seiniä eikä raunioita, ei nouse. Neulokset, jotka on solmittu neuloverkolla, ei missään tapauksessa tarvitse hitsata. Päälaitteiden - ylemmän ja alemman lujitustangon välissä on myös välitavara - lanka, jonka paksuus on 5-7 mm.

Fig.9 Tuotteet ja tarvikkeet

Jos sinulla on uuni, tee välittömästi sen pohja ja irrota raudoituksen päät, niin voit kaataa pohjan ylhäältä yhdistämällä vanhan ja uuden vahvistuksen.

Kuva 10 Liesi

Betonin kaataminen

Betonimäärämme säätiölle oli 8 kuutiota. Tällainen määrä on luonnollisesti parempi järjestää eikä häiritä itseäsi.

On välttämätöntä, että kaatamista edeltää vähintään 2-3 päivää kuivaa säätä, koska hyvin harvat ihmiset voivat ylpeillä hyvillä maanteillä ja 5-ticubus-mikseri, joka on lastattu betoniin lähes silmään, painaa kuin APC! Katso etukäteen, miten parhaiten ajaa ja mistä käännytään dacha-yhteiskunnassa ja sivustolla.

Luonnollisesti on välttämätöntä tilata konkreettinen todistettu tehdas, ei shabashniki. Jos etäisyydellä paikasta, jossa sekoittimen seisontapaikka on yli 2-3 metriä, pyydä vastaanottavan tehtaan operaattoria toimittamaan sinulle sekoittimen, jonka kuljettaja on ylimääräinen kouru sisäänrakennetun kahden tai kolmen metrin läpimenon lisäksi. Hyviä, ammattitaitoisia sekoittimien kuljettajia on tällaisia ​​kouruja. Tässä on miten se näyttää ylösalaisin:

Kuva 11 Lisäkokoonpantava sekoituskouru

Meillä oli onneksi - erittäin ammattimainen sekoittimen kuljettaja saapui meille. Hän kertoi meille etukäteen, mitä muuta valmistauduttaisiin vain siinä tapauksessa: kaksi kestävää vaneria ja kaksi suurta laatikkoa, jotta korvataan ylimääräinen kouru, jotta se ei murtaisi.

Kaadimme betonia kuuteen. Kaksi pidettiin suurella vanerilla kourujen reunojen ympärillä, kun betoni oli poistunut kouruista (muotti osoittautui hieman kapeaksi, mutta taas se oli täysin kriittisempi), ja loput juoksivat paikalle lapiolla, jonka pikkukuorma "hajotti" betonista muottiin. Meidän täytyy työskennellä hyvin nopeasti, jotta betoni ei "tartuisi".

Kaadetaan kahdessa vaiheessa, sama sekoitin. Odotin tuskin kuivaa säätä kaksi päivää. Keskipäivällä he kaatoivat ensimmäisen sekoittimen, sitten hän lähti toisen erän jälkeen, noin puolitoista ja puolen tunnin kuluttua hän palasi, ja kaadettiin toinen erä. Sitten hammas tärisi betonin pinnan yli niin, että kuplat lähtisivät. Juuri alkoi tarttua betoniin - ja jälleen alkoi rankkasade. Mutta parin minuutin kuluttua pystymme nopeasti sulkemaan pinnan leikkaamalla kattorakenteella 10 cm leveämpiä kuin muottipesät ja painelemaan alkuun levyineen, jotta niitä ei puhaltaa pois.

Kuva 12 Kaasun vaihe, kun sekoittin jätti toisen erän. Taustalla laatikot laatikkoon

Muottien ja laitteen savi sokea alue poistetaan

Emme käsittele muovikalvoprofiileja sisältäen elokuvaa, vaikka monet ihmiset neuvoisivat tekemään tämän, jotta myöhemmin levyt voidaan käyttää esimerkiksi alustalla. Laudat olivat kolmannen luokan ja olisivat hyödyllisiä vain rakennustelineille tulevaisuudessa, joten siellä ei ollut mitään säilyttämistä.

Kolmannen päivän konkreettinen vahvistus. Emme vettä sitä, koska kosteus oli korkea - se alkoi jälleen sataa.

Muoto on helppo purkaa, jos se on koottu ruuville eikä kynsille. Suosittelen ehdottomasti. Ruuvimeisseli ja kaikki saman 9-vuotiaan rakentajan auttaa sinua, hän auttaa myös savi-sokea alueella.

Kuva 13 Rammer-häiriö

Muottipaneelit on sitten purettava erillisiksi levyiksi, irrotetaan, poistetaan maasta ja lajitellaan - se on erittäin hyödyllinen palkin uudelleenjärjestelyssä. Vedä kynnet ulos, jos ne olisivat. Poikamme ja tyttäremme auttoivat meitä tekemään kaiken tämän, paitsi vetämällä 6 metrin levyjä tietysti.

Lisäsuunnittelu on mahdollista betonin passissa ilmoitettujen päivien jälkeen. Meillä oli 28 päivää - "betonimme" suunnitteluikä on B15 P3 F100 W4. Kuitenkin monista syistä päätimme jättää säätiön talvella ilman kuormaa. Ja muottien poistamisen jälkeen aloitimme kaivannon toisen vaiheen - edellä mainitut kaivaukset talon alapuolelta (työntekijöiden ryhmä auttoi meitä, kaksi työskenteli kahdeksan päivän ajan kahdeksan tuntia), me vain kattoimme katelevyyn kateaineella ja laudan yläosan jotta tuuli ei tuhlaisi pois.

Kuva 14 Talon sisällä oleva maali poistettiin

Sokean alueen on oltava vähintään 20 cm: n katon yli. Olemme suunnitelleet yli 40-50 cm: n ulokkeita, joten sokea alue on 70 cm leveä ja kaltevuus on noin 7 cm. Talon sisällä ei ole maadoitusta, mutta on välttämätöntä muokata savea sokea alue.

Kuva15 Valmis perustus tässä muodossa "meni talveen"

Joten kaikki säätiön työ kesti lähes koko kesän: 8.-8. Elokuuta 26.8. Yhdessä tai kahdessa ihmisessä. Tietenkin, virheet olivat. Mutta huolella rakentamisen suhteen he eivät olleet kriittisiä täällä. Ehkä meidän kokemuksemme auttavat joku päättää: tehdä matalaa perustusnauhaa itsellesi, vaikka sinulla olisi vain viikonloppuisin aikaa tai palkata prikaati.

10.-15. Marraskuuta 2014,
Nadia,
Novosibirsk

Jotta venttiili toimisi, sen tulisi olla mahdollisimman lähellä reunan rakennetta, mutta ei lähemmäksi kuin 2,5-5 cm reunasta. Siksi on selvää, että vahvistuskori, joka olettaa repeytymisen ja taivutuksen kuormituksen.

Emme voineet kirjoittaa mitään, mutta ajattelin, että artikkelissasi voisi olla riski lukijoille.