Matala säätiö

Kun maanalaisen tukirakenteen kellarikerroksen syvyys on 0,2-0,7 m, sitä kutsutaan matalaksi perusteeksi (MLF) ja sillä on minimaalinen rakennusbudjetti. On matalia levyt, pylväät, nauhat. Piles aina upotetaan alle jäätymisen, joten ne kuuluvat oletettujen temppelien luokkaan.

MLF: n lajikkeet

Maan alla käytettävien rakennusten tukirakenteiden tärkein ongelma on maaperän pakkasen turvotus seuraavissa olosuhteissa:

 • korkea savi prosenttiosuus
 • runsaasti kosteutta kyllästämään nämä nuggets
 • maaperän jäädyttäminen, minkä seurauksena eri paikoissa esiintyy epätasaista määrää

Ongelman ratkaisemiseksi käytettiin useita ratkaisuja:

 • kelluva levy - on merkittävä laakeripinta, korkea horisontaalinen jäykkyys, luottavaisesti kestää nousevia voimia
 • ulkopohja jäädyttämällä - eliminoi 100% turvotuksen
 • täyteaineiden täyttö - inertti materiaali, joka on välttämätöntä tangentiaalisten ponnistusten poistamiseksi maaperän laajenemisen aikana ja pyrkii vetämään pohjan pois maasta

Työvoiman intensiteetin vähentämiseksi, laitosten määräaikojen ja rakennusbudjetin osalta luotiin joukko toimenpiteitä kylmän turvotuksen vähentämiseksi tai poistamiseksi kokonaan:

 • ei-metallisia materiaaleja - eivät sisällä saviä, käytetään alla olevassa kerroksessa + sinusien täyttöä
 • seinä, säiliö tai rengasmainen, ei salli maaperän kyllästymistä kostealla
 • eristys - sokea alueet ja eri elementit perustuksesta geotermisen lämmön säilymiseen kaikissa tukirakenteissa ja vierekkäisissä maissa

Huomio: Jos näitä toimenpiteitä noudatetaan, on mahdollista sijoittaa hankkeeseen matala syvyys laatta-, nauha- tai pylväitystyyppiin, kuten asetuksessa SP 22.13330 on esitetty asuntojen perustuksille.

Matalia ja upotettuja rakenteita kutsutaan yleensä matalaksi, jonka pohja on 0,2-0,7 m. Siksi alhaisella savipitoisuudella maaperää ei ole lainkaan tarvetta tyhjentää ja eristää.

MZLF nauha

Pieni tunkeutumisen nauhan perustus on taloudellisesti perusteltu erittäin raskaille seinämateriaaleille. MZLF: n rajoitukset ovat:

 • maaperä, jolla on alhainen vastustuskyky (siltti, turve, hiutale)
 • korkea pohjavesi (alle 1 m nauhan pohjalta)
 • korkeusero yli 1,5 m (rakennuksen vastakkaisten seinien välissä)

Niiden yläpuolella on esivalmistettuja nauhoja yhdestä FBS-lohkon rungosta ja käsivarsinauhasta, oletusarvoisesti monoliittiset rakenteet, joilla on maksimaalinen suorituskyky. Valmistusmenetelmä monoliittinen MZLF seuraava:

 • kun otetaan huomioon kylän "punaiset viivat", akselit suoritetaan, juoksujohtojen köydet venytetään nauhan ulko- / sisäpuolella, jotta asennetaan muotti
 • jokaisen kantavan seinän alapuolella, jonka leveys on enemmän kuin suunnitteluarvo 0,8 metrin etäisyydellä sisäpuolelta, 1,2 m ulkopuolelta, jotta työntekijät voivat päätyä muottiin, sijoittaa seinän kuivatus
 • 40-60 cm: n kaltevien maalien läsnä ollessa kiven kerros korvataan ei-metallisella materiaalilla (murskattu kivi tai hiekka), joka on tiivistetty 10-15 cm: n värähtelevillä kerroksilla
 • alapuolisessa kerroksessa on asennettu kulmia rakennuksen kulmissa, niiden väliin sopivat viemärit
 • Jalkakylttiä, jonka paksuus on 5-10 cm, kaadetaan peruspidottimen päälle estämään sementtihyytelöä imemästä, lasin leveys on myös kaksinkertainen nauhan kokoon verrattuna
 • rulla vedeneristys levitetään jalkaan tai polyetyleeni on juuttunut
 • joka on kiinnitetty ankkureilla (L-muotoinen tai U-muotoinen) kiinnityshöyheniä kantavien seinien konjugaatioissa
 • betoni asetetaan kerroksiksi (40 cm), seos tiivistetään syvän värähtelijän suuttimella

Huomio: Paneelin sisäpinnalle tulee kiinnittää polyeteeniä estämällä sementtihyytelöiden vuotaminen, mikä helpottaa irrottamista. On parempi eristää MZLF ulkopuolelta vedenpitävyyden jälkeen, koska vain tässä tapauksessa muodostuu jatkuva kalvokerros.

Kelluva levy

90%: n mökkihankkeista käytetään matalaa pohjalaattaa. Teknologiaa pidetään kalleimpana, mutta se tarjoaa maanalaisen rakenteen enimmäiskapasiteetin.

Huolimatta siitä, että betonilaatan korkea lujuus on kaksi kerrosta lujittavaa silmätietoa, rasvattomilla mailla on vakavia kuormituksia pakkasesta. Siksi uudistetut versiot kelluvaa laatua ovat suosittuja yksittäisten kehittäjien kanssa:

 • USP - lämmitetty muutos
 • rei'itetyt levyt - jäykistysrivat osoittavat ylöspäin (voit saada täyden perustan) tai alas (pienentää rakenteen keskimmäisen osan paksuutta rakennusbudjetin pienentämiseksi)

Huomio: Laattojen perustusten vähimmäissyvyys on säädetty 40 cm: llä. Tämä yläkerros on runsaasti humusta, joten sen tukirakenteita on kielletty. Orgaaniset aineet rikkoutuvat ilman hapen pääsyä 12 - 36 kuukauden ajan, minkä jälkeen maaperän leviäminen on väistämätöntä.

Pilari MTF

Matala pylväsperusta saa varustaa yksinomaan kuivalla maaperällä, jonka pohjavesi on yli 1,5 metrin päässä pohjasta. On kiellettyä rakentaa rinteille, heiluttaen maaperää. Lisäksi pylväillä on pieni vastustuskyky kallistumiseen, joten ne on kytkettävä grillattavaan:

 • puupalkit - "luurankot", puuportaiden talot, talot CIP-paneeleista tai hirsitalon alemman kruunun kiinnityspalkki kiinnitetään ankkureilla betoniin
 • teräsmetallikanava tai I-palkki, joka on hitsattu yläosaan tai kiinnitetty betoniin ankkureilla
 • monoliittinen grillataite - kaadetaan teräsbetonipilarien yli, palkkikehykset on yhdistetty pystysuoraan sijoitettuihin vahvistussauvoihin

Huomio: Pilarivaihtelut, joiden syvyys on jäätymispisteen yläpuolella, vaaditaan toimenpidekokonaisuutta, joka sulkee pois turvotusrenkaan tai seinän tyhjennyksen, alapuolisen kerroksen + täyttöjätteet / hiekka reikien akseleista.

Erotustekniikka

Matala perustus on rakennettu paljon nopeammin kuin syvä pohja. Rakennustalousarvio on pienentynyt, mutta säilyttäminen talvella ilman kuormaa ei ole toivottavaa.

Merkintä ja kaivaus

Tyypistä riippuen matala perustus määritellään eri tavoin:

 • kelluva laatta on muotoiltu yhdellä johtoa pitkin muotin ulkokehää
 • pylväisiin ja nauhoihin MZLF on hihnan kaksi jousia venytetään sisempi / ulompi muottisuojus

Orava laskeutuu vain levylle, kaivanto on järkevämpää nauhalle, sarakkeet, joilla on harvinainen järjestelyvaihe. Jos rakennuksen painosta laskettu yhdistetty kuorma on pieni, pilareille erilliset kaivokset irtoavat.

Huomio: Joka tapauksessa pääsy betonirakenteiden pintoihin vedenpitäviksi on välttämätöntä. Siksi maanalainen muototekniikka on väärä

Viemäröinti ja vuodevaatteet

Hiekka / roska-pohja-pad korvaa edellisessä vaiheessa poistetun hedelmällisen maaperän kerroksen. Taustalla olevan kerroksen paksuus on 40 - 80 cm, riippuen alueen geologiasta, esiasetetuista kuormista asunnosta.

Viemäröinti on upotettu tähän kerrokseen pitkin sokean alueen ulkokehää pohjan pohjan tasolla. Tätä varten mökin kulmiin asennetaan pystysuoria kaivoja, joiden putket ovat rei'itetty putken yläosassa (180 - 270 astetta) niiden välissä.

Huomaa: Ei-metalliset materiaalit sijoitetaan 10 - 15 cm: n kerroksiin, joista jokainen on värähtelevä levy. Ei ole suositeltavaa päästää hiekkaa veden kanssa, koska se voi johtaa maaperän alemman kerroksen hämärtymiseen, vesiputken muodostamiseen rakentamisen aikana.

Inerttien materiaalien pohjapinon leveyden tulee olla kaksi kertaa suurempi kuin teipin, pilarin koko. Kelluvien levyjen alapuolella kerros kerrotaan 40 - 60 cm ulkona.

Vuoraus vedeneristämällä

Vähärasvaisen betonipinta 5-10 cm tarvitaan vain monoliittisiin rakenteisiin. Jos alhaisen syvyyden nauha, pylväspohja on valmistettu esivalmistetuista raudoitetuista betonielementteistä, ei käytetä jalkaa. Kytkimen avulla voit muodostaa tiivistetyt liitokset vedenpitävästä materiaalista sulkemaan pois alapuolisen kerroksen sementtimaidon ei-metallista materiaalin imeytymistä.

Huomio: Jalustan leveys on yhtä suuri kuin alapuolisen kerroksen koko, eli kaksinkertainen nauha, postin poikkileikkaus.

Vesitiivistykseen käytetään yleensä polyeteenikalvoa (vähintään 15 mikrometriä), joka on liimattu jalustaan ​​tai valssattuja materiaaleja (TechnoNIKOL, hydroglass eristetty lasi), joka on rakennettu betonipinnalle. Reunat vapautetaan myöhemmin markkinoille betonirakenteiden pystysuorilla pinnoilla.

Muotti ja vahvistaminen

Matalapohjaisten mallien vuoksi on käytetty useita muotojen tyyppejä:

 • kelluva levy - suojukset ulkoreunaa tai polystyreeni L-muotoisia lohkoja pitkin
 • MZLF nauha - ulkoinen + sisäinen kansi
 • pylväät - neliö kilpilevyn laajentamista varten ja pystysuorat kilvet pylvääseen

Jokaiselle edellä mainituista vaihtoehdoista käytetään erilaisia ​​vahvistusjärjestelmiä:

 • pilarit ovat ristikko laajenevassa laatassa, pystypalkit pilarin sisällä
 • levy - kaksi ristikkoa, joiden pituus on 8 - 16 mm
 • nauha - runko, joka on tehty vaakasuorista tangoista, yhdistettynä U - tyyppisiin ikeenkiinnikkeisiin

Huomio: Asennus tapahtuu betonirakenteiden sisällä suojakerroksen mukaan. Tangot vedetään 2-7 cm: n etäisyydelle, alaraja asetetaan jalalle muovisuojuksilla.

Betoni ja vedeneristys

Betonin sijoittaminen on tehtävä 40 - 60 cm: n kerroksilla 2 tunnin välein. Siksi on toivottavaa, että kaikki matalat perustukset ovat yhtä aikaa konkreettisia. Käytettävissä olevien betonipintojen vedeneristys suoritetaan lävistämällä, päällystämällä ja liimaamalla materiaaleja 70%: n vahvuusjoukosta.

Huomio: erilliset elementit yhden kellarikerroksessa (kuisti, nauha, jonka veranta lakkaa) erotetaan teknisellä ommelella. Eri käyttökuormat eivät johda seinien, perustusten, tuhoutumiseen, jos jatke katto on riippumaton pääasunnon katosta.

Näin matalat säätiöt eivät aiheuta vaikeuksia yksittäiselle kehittäjälle. Näitä suosituksia on kuitenkin otettava huomioon, jotta rakennuksen mahdollisimman suuri resurssi saadaan mahdollisimman vähäiseksi rakennusbudjetiksi.

Rakenteellinen matala-laatikko. Pohjan matala laatta

Ei-haudattu monoliittinen pohjalevy

Ei-haudatun tyyppistä monoliittista pohjalevyä käytetään pääsääntöisesti rakennettaessa rakennuksia maaperään, raskaaseen maaperään ja ikiromuuteen.

On suositeltavaa käyttää sitä kevyissä rakenteissa, jotka eivät aiheuta vakavia rasituksia pohjalevyssä tai koville rakenteille, jotka perustuvat kivirakennusmateriaaleihin, joiden seinät voivat vahvistaa pohjalevyn taivutusjäykkyyttä.

Pohjustuslevy, joka on suoraan laskostettu maaperään, nousee ja putoaa (tai "float") maan pinnalle muuttuvien ilmasto-olosuhteiden aikana.

On sanomattakin selvää, että kun rakennus sijaitsee laattaan, joka on myös ensimmäisen kerroksen lattia, sen alla oleva maa ei jäätyy.

Tämä pätee erityisesti rakennuksen keskiosaan.

Maaperän epätasaisen jäädytyksen takia talon alla voi tapahtua eräänlainen maadoitus. Maaperän sumentuminen voi saavuttaa 10 - 15 senttimetriä.

Jotta vältettäisiin lisää vaurioita, ei syvennetyn pohjalevyn tulisi olla melko jäykkä taivutuksen suhteen, sillä on luotettava vahvistus ja riittävä paksuus.

Yksi menetelmä epätasaisen maaperän jäädyttämisen välttämiseksi betonialustan alapuolella on menetelmä, jossa sen alla asetetaan jäykkä eristyskerros. Useimmiten se on laajennettu polystyreeni, jonka paksuus on alueella 100 mm.

Tämä ratkaisu mahdollistaa sekä lämpöhäviön vähentämisen että ensimmäisen kerroksen päällekkäisyyden ja vähentää vakavasti maaperän vajoamisen vaaraa, sillä keskilämpötila ja pohjan lähellä oleva lämpötila sijaitsevat samassa lämpötila-kentässä.

Kuitenkin ennen lämmittimen asettamista on suositeltavaa valmistaa 30-40 cm paksuinen hiekkavyöhyke karkeasta hiekasta.

Tällainen säätö soveltuu myös pohjaveden korkealle maaperälle (varsinkin jos se on vaikeaa tehdä kuivatusta) sekä erittäin puristettavista ja heikosta maaperästä.

Tällaisia ​​maaperäalueita ovat: savi, erilaiset turve, veteen kyllästetty hiekkasauma ja sitkeytynyt maa, jolla on myös korkea veden kylläisyys.

Yleensä edellä kuvattu menetelmä, kuten ymmärrät, on kuitenkin kallista. Siksi se ei ole kovin suosittua yksityisten kehittäjien keskuudessa.

Siksi ne käyttävät usein toista vaihtoehtoa, kun ne eristää maaperän ympärillä taloa, mutta ympärillä. Eli eristys asetetaan rakennuksen ulkopuolelle.

Halkeamat monoliittiselle levylle - syyt niiden ulkonäköön

Lopuksi haluan antaa esimerkin rakennusyrityksen käytännön kokemuksesta. Tässä on, mitä he joutuivat kohtaamaan.

Haluan kiinnittää huomionne myös siihen, että jos aiot tehdä monoliittisen laattojen perustuksen, aluksi sinun on tehtävä kaivo ja johdotettava kaikki viestinnät (jätevesi, vesihuolto).

Laattojen pohjan kaatamisen jälkeen kaikki tällaiset työt ovat erittäin vaikeita tuottaa.

Kaivossa seinien on oltava riippumattomia pohjalevystä, jotta ne eivät aiheuttaisi rasituksia, jotka voivat aiheuttaa sen tuhoutumisen.

Pohjalevy - video

Ei-haudattujen tyyppien monoliittinen laattapohja valokuvien ja videoiden kanssa. Kuinka tehdä se itse

Alla löydät hyödyllisen videon rakentamisesta.

Ja nyt katsotaan, mitä lukijamme ajattelevat tällaisesta rakentamisesta. Jos sinulla on kysymys tai haluat jakaa kokemuksesi, kirjoita kommenttisi alla olevaan lomakkeeseen. Älä myöskään unohda jakaa tätä artikkelia muiden kanssa.

Matala pohjalevyn syvyys

 • Säätiön asennus
  • Tyyppivalinta
  • Lohkoista
  • nauha
  • laatta
  • nukka
  • columnar
 • laite
  • vahvistaminen
  • vedeneristys
  • Asennuksen jälkeen
  • korjaus
  • Seokset ja materiaalit
  • laite
  • Muottiyksikkö
  • lämpeneminen
 • sokkeli
  • Miten valita
  • koristelu
  • laite
 • paalutus
  • tyypit
  • työkalu
  • työ
  • laite
 • laskelma

Säätiöt A: sta Z: hen

 • Säätiön asennus
  • Kaikentyyppisten lohkojen valinta Tape Plate

  Pohja metallintyöstökoneelle

  FBS-korttelien säätölaite

  Jalustan täyttäminen talon alle

  Liuskajohdon ominaisuudet

  Säröjen eliminointi säätiön seiniin

  Kuinka vahvistaa grillata

  Tarve muottiin

  Kuinka tehdä vedenpitävä korkki

  Viimeistely peruskiviin

  Valitaan jalusta kaakeli julkisivuun

  Mikä on perusta

  Miten suljetaan ruuvipallot

  Dynaaminen ja staattinen paalun testaus

  Lujitetun betonipilarin käyttö

  Tee ruuveja omilla käsilläsi

  Pile-pohjainen ajo

  Laite matala monoliittinen pohja rakentamisessa...

  Pienen mökin rakentamisessa säästääksesi voit suorittaa monoliittisen matalan syvemmän perustan. Tämän pohjan tunnusmerkki on se, että monoliittinen laatta valetaan lähes samalla tasolla maanpinnan kanssa. Tämän seurauksena kalliiden maanrakennusten määrä ja aika "nollapisteen" työhön vähenevät. Matalaa monoliittista laatua varten käytetään 300 mm: n kokoista hiekkalaatikkoa.

  On parempi kuljettaa tyyny geofabrikka, kuten kuvassa alla.

  Teosten järjestys monoliittisen matala-syvän pohjan laitteessa

  Tampingin ja hiekan kaatamisen jälkeen tehdään B10-betonikytkentä 50mm paksu, jonka päälle tehdään kaksikerroksinen telaneristyskerros. Vesitiivistyksessä on 30-40 mm: n suojavaippa, myös B10-betonista. Näiden töiden päätyttyä voit siirtyä laitteen muottiin ja yhdistämällä vahvistuskammion. Älä unohda apuvälineitä...

  Kun raudoitus on liitetty, on mahdollista kaataa betonia.

  Kun betoni on saavuttanut 70% lasketusta lujuudesta, voit jatkaa seinien rakentamista.

  Suunnittelijan on tehtävä rakenteellisen rakenteen ja poikkileikkauksen valinta, joka perustuu geologisten tutkimusten tuloksiin tietyssä paikassa.

  Joissakin tapauksissa tällaisen säätiön käyttö johtaa huomattaviin säästöihin aikaa ja rahaa vastaan. Välttääkseen kuonon jäädyttämistä maaperän alapäällysteen alla on järkevää suorittaa lämmöneristetty sokea alue koko talon ympärillä.

  Talon perustuksen rakentaminen: tekniikka, vinkit, valokuvat

  Yritys "Venäjän aidan". Olemme mukana asentamassa aidat, portit (myös automaattiset), pilarien ja voimajohtojen asennus Moskovaan ja Moskovaan. Soita: +7 (499) 490-00-13 klo 10.00-21.00 päivittäin.

  Säätiö on tärkeä osa mitä tahansa rakennetta, tämän elementin oikea asennus takaa koko rakenteen lujuuden ja kestävyyden. Talon perustuksen rakentaminen sopivalle alueelle tähän tarkoitukseen ei ole vaikeaa. Mutta luotettavan ja kestävän pohjan luominen alueille, joilla ongelmallinen maaperä ja pohjavesi sijaitsevat lähellä pintaa, on vaikeampaa. Erityisesti tällaisissa olosuhteissa on suunniteltu kelluva peruslevy.

  Valmis monoliittinen pohjalevy

  Yksityisrakenteissa käytetään matalia syvyyksiä, jotka asetetaan korkeimpaan syvyyteen 50 cm. Pohjalevyn ja kaikkien muiden perustusten välinen ero on koko laakeritason jäykkää alueellista vahvistusta. Vahvistus estää rakenteen muodonmuutoksen maaperän siirtymisen aikana. Riippumatta siitä, miten maa muuttuu pakkasen takia, pohja muuttuu maaperän mukana ja ylläpitää kiinteyttä.

  Sivustonvalmistus- ja tyhjennyslaite

  Tyyny tyyny monoliittisen laattojen alla

  Rakentamalla taloa omiin käsiisi, säätiö alkaa tasoittaa sivua ja merkitä tulevan säätiön ääriviivat. Tämän jälkeen voit alkaa kaivaa kaivoa. Matala-alustalevyn pohjalle on riittävää 30 cm: n syvyys. Pohjaveden pinta-alaltaan pinta-alalta on tarpeen tehdä viemäröinti. Viemäröinti toteutetaan kuivatusputkiin sijoitetuilla viemäriputkilla.

  Viemärikaivosohjelma

  Miten järjestää salaojitus:

  • Kaivantojen pohjasta kaivetaan useita ojia (2-2,5 m).
  • Geotekstiilit sijoitetaan kaivannon pohjaan.
  • Geotekstiilin päälle asetetaan kerros hiekkaa ja soraa.
  • Rei'itetyt tyhjennysputket sijoitetaan valmiiseen tyynyyn, joka on nostettava pohjasta ja yhdistettävä yhteiseen tyhjennysjärjestelmään. On parempi antaa suotavalle viemäriputkille ristikko, joka estää reikien pilkkomisen hiekalla.
  • Sora ja hiekka kaadetaan putkien päälle.
  • Koko voileipä on suljettu geotekstilien reunoilla.

  Kaivon koko alueelle geotekstiilit sijoitetaan kuivatuskaivojen päälle, ja hiekkaa ja soraa kaadetaan 15 cm kerroksiin. Jokainen kerros kaadetaan vedellä ja varovasti täytetään. Tätä varten on parempi käyttää rakennusvibraalusta. Koska vain tämä laite tarjoaa tarvittavan tiivistysasteen.

  Tärkeää tietää! Älä aliarvioi maanrakennusten merkitystä. Suorituksen oikeellisuudesta riippuu säätiön vahvuus ja toimivuus. Et voi missata vaiheita. Pohjustettu hiekka- ja sora-alusta antaa säätiölle mahdollisuuden sopeutua maahan. Geotekstiilit suojaavat hiekkakerrosta pohjavedestä ja sulavedestä.

  Laattapohjan vesi- ja lämpöeristys

  Tiivistetyn hiekka-sora-tyynyn päälle levitetään vedenpitävä materiaali ja eristys. Vedenpitävällä tavalla tavallinen polyeteenikalvo sopii täydellisesti lämpöeristykseen - ekstrudoitu polystyreeni. Lämmin pohjan yläkerros voidaan käyttää aluslattiana.

  Muotti ja vahvistaminen

  Monoliittisen laatan muotti on tehty puusta tai lastulevymateriaalista. Suojuksen tulee olla 10-15 cm korkeampi kuin tulevan säätiön taso. Betonin häviämisen estämiseksi on suositeltavaa peittää muovin sisäpuolella polyetyleeniä. Harjat on asennettava tiukasti pystysuoraan.

  Pohjalevyn vahvistaminen kahdella kerroksella vahvistusverkkoa

  Tarvittavan jäykkyyden aikaansaamiseksi käytetään kaksi kerrosta vahvistusverkkoa. Rakenteet on yhdistetty vahvikkeellaan, joiden poikkileikkaus on vähintään 12 mm, solut valmistetaan 25 x 25 mm: n tai 20 x 20 mm: n kokoisina. Ensimmäinen ruudukko on asennettu valmiiksi asetettujen tiilien tai erikoispidikkeiden päälle. Ensimmäisessä kerroksessa välikappaleita asenna toinen tiili, johon vahvistusrakenne on asennettu.

  Betonin kaataminen

  Kaadetaan betonia sekoittimesta

  Talonrakennuksen rakentaminen omiin käsiisi vaatii runsaasti betonia, joka täytyy kaataa yhdellä kertaa. Vain tässä tapauksessa saat luotettavan monoliittisen alustan. Koska kotitalouksien betonisekoittimissa ei ole mahdollista tehdä konkreettista sekoitusta sellaisissa tilavuuksissa, on parempi käyttää M400-luokan tai sitä korkeamman tehtaan valmistavaa betonia. Täyte täytetään rakennesekoittajalla pumpulla. Prosessin kaatamisen yhteydessä liuosta on käsiteltävä rakennuksen värähtelijällä.

  Sekoita seos tasaisesti ja poista se ilmasta. Betoni kaadetaan haluttuun korkeuteen. Konkreettisen krakkauksen ehkäisemiseksi kuumalla säällä kuivausalusta on kastettava ja peitettävä polyeteenillä. Muotti on poistettu aikaisintaan 10 päivää. Tänä aikana säätiö saa noin 70% vahvuuden. On suositeltavaa jatkaa rakentamista vasta 4 viikon kuluttua kaatopaikasta.

  Foundation - monoliittinen levy

  Matala perustus (vyö, laatta)

  Matala perustus on pohja, joka asetetaan syvyyteen, joka on pienempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys. Matalan pohjan rakentamiseen ei yleensä edellytetä suurten kaivosten käyttöä. Poista hedelmällinen maakerros 10 - 30 senttimetrin etäisyydeltä, mikä luonnollisesti ei koske raskaiden koneiden käyttöä.

  Matalat perustukset perustuvat epävakaisiin, räjäyttävään maaperään, toisin sanoen ne sijaitsevat maan pinnalla, minkä vuoksi niitä kutsutaan myös pintasäätiöiksi.

  Tämän rakenteen piirre on se, että pinnalla ei ole peräsuolen kuormituksia pakkasen voimakkuuden voimakkuudesta, ja alapäästötilanteessa pohjasta, joka perustuu pohjaan, kohoaa kokonaan sen rakenteesta. Erityisen tehokas tällaisissa tilanteissa lauta pohja. On huomattava, että pinnallisissa säätiöissä on useimmiten pystytetty kevyitä rakennuksia, jotka eivät ole korkeammat kuin yhden kerroksen tai vaalean rungon talot, joissa on mahdollinen päätyrakenne. Raskaille rakenteille matala perustus ei ole sopiva.

  Useimmiten kevytrakenteiden rakentamisessa käytetään kahdenlaisia ​​pintasäätiöitä:

  Laattoalaptio

  Laattojen pohja on monoliittibetonisbetonialusta, joka yleensä lämmitetään pohjan alapuolella heikentämään pakkasenkestäviä voimia. Tämä levy suoritetaan monikerroksisena kakunä. Hiekka ja sora-tyyny valmistetaan hedelmällisen kerroksen puhdistetulle alustalle tasoittamaan pinta eristyksen alla ja poistamaan salaojitus. Seuraava kerros asetetaan vedenpitäväksi eristeeksi, joka estää pohjaveden ja tulvaveden lähestymistavan alapuolisen pohjakerroksen alle. Sitten lämmöneristyskerros. Se toimii eräänlaisena kilpeänä, joka ei salli maaperän jäädyttämistä säätiön pohjan alla. Tämä minimoi maaperän karsimisen laatan alla ja samanaikaisesti estää sen jäätymisen talven aikana. Seuraava kerros asetetaan liittimiin. Se sopii ruudukkoon 150 mm: n kennolla, ja se valmistetaan vähintään 2 kerroksesta, jotta tulevaisuuden perustuslujuus ja kyky kestää rakennuksen itse ja maaperän aiheuttamat rasitukset liikkuvuuden aikana. Kun raudoitus on asetettu, koko laatta kaadetaan betonilla, joka ei ole alhaisempi kuin M350. Muottien täyttö tulee tapahtua jatkuvasti siten, ettei laatan yhtenäisyyttä loukata. Kun säätö on saanut riittävästi voimaa, käytetään lopullista kerrosta - tämä on vedeneristys. Se säästää liesi ilmakehän ilmiöistä ja lauhdevedestä, jonka ulkonäkö on mahdollista talon elämisessä.

  Strip-säätiö

  Tämä pohja on valmistettu kiinteän, raudoitetun betonirakenteen muodossa, joka on perustana vain tulevan rakenteen tukiseinille, mikä kompensoi sen ristikkorakenteen aiheuttamat maaperän kallistumisen.

  Toisin sanoen maa, joka pyrkii ylöspäin pakkasen voimien alla, seuraa vähiten vastustuskyvyn polkua eikä nostaa itse säätiötä vaan lähtee missä ei ole mitään, ts. nauhan kummallakin puolella. Mitä tulee säätiön hyvin jalkaan kohdistuvaan paineeseen, se kompensoi helposti säätiön itse ja sen seisovan rakenteen massa. Nauhatuloksen rakentaminen tapahtuu useassa vaiheessa. Merkitty sijainti pohjan pitkin tulevan kodin akseleita. Sitten hedelmällinen maaperäkerros poistetaan ja pieni kuoppa täytetään sen hienolla rakeistuksella, joka toimii pehmusteena tulevalle säätiölle. Muotti on asetettu koko säätöalueen ympärille horisontaalisen tason suhteen. Seuraavaksi kiinnitetään raken- nusrakenne, joka antaa säätiön luotettavuuden ja kyvyn kestää kaikenkattavaa kuormitusta. Sitten betoni kaadetaan muottiin. Kun säätö on saanut tarvittavan lujuuden, muotti poistetaan ja sen pinta käsitellään hydrofobisella koostumuksella.

  Muutamia muita matala-alustaisia ​​lajikkeita, kuten "sonnien" tai yksinkertaisesti "vahvistetut betonikuutiot", jotka eivät joskus edes syventä, vaan asettuvat vuodevaatteisiin, on useita muita lajikkeita. Matala-pylväsperusta, jonka rakentamiseen käytetään metalli-, muovi- tai asbestiputkia, jota seuraa betonin täyttö. Pääsääntöisesti ne upotetaan maahan enintään 1 metriin. Lisäksi ne rakentavat nauhatalustat esivalmistetuista raudoitetuista betonilohkareista FBS. Mutta mikään näistä säätiöistä ei vastaa riittävästi luotettavuuden ja kantokyvyn vaatimuksia sen epäyhtenäisyyden vuoksi. Koska kaikki tällaisen säätiön elementit ovat hajallaan, ne eivät voi taata tukevan rakenteen vakaata asentoa. Siksi tällaisia ​​säätiöitä suositellaan käytettäväksi vain väliaikaisina.

  Tekijöitä, jotka on otettava huomioon säätiön valinnassa

  Jotta voitaisiin rakentaa luotettava säätiö, joka pystyy kantamaan kuorman ja varmistamaan talon vakaan aseman jo vuosia, on otettava huomioon useita tekijöitä:

  a) alueen maaperän laatu ja laatu.

  b) pohjaveden läheisyys.

  c) tulevan kodin massa.

  Jotta näitä tietoja voidaan käyttää laskennassa säätiön suunnittelussa, on oltava tulevaisuuden talon projekti ja sivuston geologisen tutkimuksen aikana saadut tiedot.

  Nykyään rakennusmarkkinoilla satoja ehdotuksia maanrakennusten rakentamiseksi. Mutta vain harvoilla yrityksillä on omat suunnittelunsa kokemukset ja taidot. Usein rakentajat käyttävät valmiita projekteja, joiden laskelmat suoritettiin keskimääräisten tietojen perusteella ilman suhteellisuutta tietylle sivustolle. Asiakkaalle, joka siirtyy tällaiselle yhtiölle, ei liian harvoin ylity. Tämä johtuu siitä, että kehittäjä, ilman maanpäällisiä tutkimuksia, vain asettaa talon perustan suurimman kuormitustekijän ja täyttää siten perustan liiallisella turvamarginaalilla. Toisin sanoen hän haastaa asiakkaan rahat maahan.

  Monivuotinen kokemus ja korkeasti koulutettujen asiantuntijoiden saatavuus antavat meille mahdollisuuden suorittaa kaikki tarvittavat toimet kunkin yksittäisen kohteen laskelmien suorittamiseksi. Tee geologinen tutkimuskohde. Kehitä uusi projekti tai muokkaa olemassa olevaa. Tee yksityiskohtainen arvio, jotta asiakas saa selkeän käsityksen siitä, mitä hän maksaa. Yrityksemme tavoitteena on rakentaa taloja, jotka palvelevat omistajiaan jo vuosia, ja meille ne osoittavat omaa ammattitaitoaan.

  Tehdään kaikki talon rakentamiseen tarvittavat palvelut alustasta kattoon.

  laite, eristys, miten tehdä laskenta?

  Perusta sen rakenteessa voi olla haudattu ja upotettu. Ensimmäisessä tapauksessa se sijaitsee maaperän pinnalla, ja toisessa se laskee pakkasen syvyyteen. Matala perustus sisältää näiden kahden vaihtoehdon ominaisuuksia. Hänellä on sekä positiivisia että negatiivisia kohtia jokaisesta näistä lajeista.

  Mutta vain pieni hautaaminen on joskus ihanteellinen ratkaisu tiettyjen rakenteiden rakentamiseen.

  Mikä on pienen haudan perusta?

  Säätiö asetetaan syvyyteen, joka on pienempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys. Sen oikea rakenne takaa kuitenkin normaalin rakennuksen toiminnan. Tällaisen perustuksen rakentamiseksi riittää poistamaan ylempi, hedelmällinen maaperäkerros ja sitten syvemmälle toisella 20-30 cm: llä, jolloin saavutetaan kiinteän maaperän taso, johon kaadetut rakenteet tuetaan.

  Kysymys tulee välittömästi - mitä on maaperän jäädyttämistä, mikä auttaa nostamaan perusta ylöspäin johtuen pudotuksesta? Tätä varten on tasapainotettava rakenteeseen vaikuttava paisuntavoima kahteen suuntaan sivulta ja alhaalta. Joten sivuttaista turvotusta neutraloidaan pienellä täyttö- ja eristyskorkeudella ja pohjalla - rakennuksen perustuksen ja painon oikealla asettamisella.

  Matala pohja on nauha tai laatta. Edullisempi on nauha vaihtoehto. Se voidaan tehdä suoraan paikan päällä ilman nostolaitteiden käyttöä. Tärkein edellytys on, että kaikkien tällaisten säätiöiden kaikkien osien on oltava kiinteästi toisiinsa sidoksissa, jotka edustavat monoliittista rakennetta.

  Matala-alustan levy on luotettavampi, koska sillä on suuri kosketuspinta maaperään. Maaperän kallistumisprosessissa levy tasaisesti nousee ja putoaa, mikä estää rakenteen vaurioitumisen.

  Missä ovat alhaisen syvyyden perustekijät?

  Tällaisia ​​perustuksia voidaan käyttää millä tahansa maaperällä, riippumatta pakastuksen syvyydestä. On vain noudatettava tarkasti kirjanmerkkien sääntöjä.

  Matala maaperä ei ole yhtä luotettava kuin savi- tai hiekkapohjaisilla mailla, mutta sitä käytetään yhä laajalti yksityisessä rakentamisessa.

  Tietenkin matala pohja savea maaperä suorittaa tehtäviään paljon tehokkaammin, mutta analysoimme järjestyksen asettamista tämän säätiön mille tahansa maaperälle.

  Tällaisilla perusteilla pystytettyjen rakenteiden paino on rajoitettu. Rakennuksen parhaat materiaalit ovat puu- ja sellulaarinen betoni. Jos kehysrakennus on rakennettu, matala monoliittinen säätiö on paras ratkaisu.

  Ei ole suositeltavaa rakentaa betoni-, kivi-, hiekkalaatikko- tai tiilirakennuksia liian suuren painon vuoksi. Tällaisia ​​rakennuksia tulisi käyttää vain haudattuun pohjaan.

  Matalalla pohjalla on useita etuja, joita muilla säätiöillä ei ole:

  • Pienet rakennuskustannukset johtuen käytettyjen materiaalien vähäisestä määrästä. Tietyissä olosuhteissa tämä tekijä voi olla ratkaiseva, etenkin rakentamassa runkorakennuksia, maalajeja, huvipuistoja ja muita pieniä rakenteita.
  • Tällainen säätiö on luotettavampi kuin ei-haudattu, joka sijaitsee suoraan kentällä.
  • Nopea rakentamisaika.

  Laite matala kellari

  Katsotaanpa, kuinka matala-teipin säätiön itsenäinen rakenne toteutetaan sen paikan päällä. Betonilaastaria, kiveä ja metallia sisältäviä täyteaineita käytetään valuosaan.

  Ennen työn aloittamista lasketaan matala säätiö. Tarvittava määrä hiekkaa, sementtiä, vedeneristysmateriaalia ja eristystä otetaan huomioon. Tämän jälkeen tontti on merkitty ja kaivaus kaivettu. Ensinnäkin poistetaan hedelmällinen maaperäkerros, tavallisesti musta maaperä, jolle on tunnusomaista sen hajoaminen. Tällöin ruoppaus tehdään noin 30 cm: n etäisyydelle. Kun suhteellisen kiinteä maaperän pinta on saavutettu, samaa syvyyttä oleva kaivanto muodostuu koko rakennuksen ympärysmitta.

  Kaivon pohja peitetään karkealla hiekalla. Tiivisteen kerroksen on oltava vähintään 20-30 cm. Hiekkalaatta estää maaperän turvotusta, kun kosteus joutuu kuoppaan. Hiekka tekee karkottavasta maaperästä kiistämätöntä. Hiekkakerros on hyvin kaatunut ja peitetty kerroksella vedenpitävää materiaalia. Kaikki kuopan seinät on vuorattu samalla materiaalilla. On suositeltavaa käyttää kateaineita tai kattohuopia, koska niille on ominaista pitkä käyttöikä. Voit myös käyttää paksua muovikalvoa.

  Seuraavaksi täytetään kuoppa konkreettisella ratkaisulla. Täyteaineena voi käyttää roskakiviä, soraa, rikkoutua punaista tiiliä. Silikaatti-, kipsi- ja löysä materiaalien käyttöä ei voida hyväksyä. Lujittavien elementtien läsnäolo, joka voi olla metallivahvikkeita, paksuja lankoja tai rautapäitä, on pakollinen.

  Huomio: ristikudos ja palkit on yhdistettävä sitomalla. Tätä varten ei käytetä hitsauskonetta.

  Pohjaeristys

  Seuraava askel on lämmetä matala perustus. Kuinka tehdä matala-haudattu perusta kestävä ja luotettava? Lämpeneminen ratkaisee tämän ongelman. Tehtävämme on lämmitellä rakennuksen ulkosalla. Tosiasia on, että maaperän lämmitetty pinta ei jäätyy hyvin voimakkaiden pakkasten läpi. Näin ollen maaperän turvotusta ei tapahdu.

  Eristeenä voi käyttää ekstrudoituja polystyreenilevyjä, joita voi ostaa missä tahansa myymälässä. Polystyreeniin verrattuna tämä materiaali on erittäin tiheää ja sen vesitiiviys on lähes absoluuttinen.

  Laatat on vuorattu rakennuksen ulkokehällä leveydeltään 1 metriin. Tämä riittää varmistamaan, ettei maa jäädy talvella. Alhaisissa lämpötiloissa tapahtuvan suojan lisäksi polystyreeni vaahto estää myös kosteuden pääsyn maaperään. Kaksinkertainen suojaus.

  Sinun tietosi: ekstrudoitua polystyreenivaahtoa voidaan käyttää minkä tahansa pohjan eristämiseen ja suojaamiseen.

  Levyjen päälle voidaan rakentaa täyttö ja sokea alue. Tällainen säätiö on taatusti suojattu verenvuotoilta, murtumilta ja muilta vaurioilta. Jos kaikki on tehty oikein, säätiö pysyy hyvin kauan ja rakennuksessa ei ole halkeamia.

  Säännökset ja suositukset järjestelyistä

  Säätiön rakentamisessa on joitain rajoituksia, joilla on alhainen penetraatioaste:

  • Ei ole hyväksyttävää rakentaa tällaista säätiötä talvella, jos rakennustyömaalla on jäädytettyä maata.
  • Jos rakentaminen toteutettiin kesällä tai syksyllä, ja säätiö pysyi talvella erillisenä elementtinä ilman kuormaa, se on eristettävä. Tätä varten voit käyttää mitä tahansa eristemateriaalia, puiden lehtipuita, olkia, sahanpurua jne. Lisäksi eristys on sijoitettava sekä tulevan rakennuksen sisälle että sisälle.

  Olemme analysoineet, millainen matala perustus on, missä sitä käytetään ja miten sitä rakennetaan. Rakentamispäätös tehdään rakentamisen laajuuden, maaperän ominaisuuksien, alueen ilmasto-olojen, taloudellisten mahdollisuuksien ja muiden syiden perusteella.

  Laite ja laajuus matala perustus, monoliittinen laatta

  Säätiö on osa rakennusta, joka toimii tukena. Rakenteen oikeellisuus kiinnittää suurta huomiota, koska virheet voivat johtaa erittäin vakaviin seurauksiin. On olemassa valtava valikoima erilaisia ​​tyyppejä, kuten upotettu laattaperusta.

  Scheme eristys matala pohja.

  Säätiötyypit

  Kaikki säätiöt voidaan jakaa kolmeen suureen ryhmään:

  Jokaisella ryhmällä on oma erityinen tarkoitus ja sitä käytetään tietyissä olosuhteissa.

  Esimerkiksi pylväsperiaatteet on järjestetty voimakkaille maaperäille, joilla on suuri kantavuus tapauksissa, joissa itse rakenteella on suhteellisen pieni paino.

  Laattapohjalaitteen kaavio.

  Kaistaleperusteet on järjestetty raskasrakennustöihin. On sanottava, että tämäntyyppisen keskikokoisen perustan on vain suuri laakerikapasiteetti ja siksi pystyy kestämään useita kerroksia olevia rakennuksia.

  Laattojen perustukset suoritetaan pääsääntöisesti monikerroksisille rakennuksille, joissa on suuri massa. Tällaisen valinnan tekijä voi olla myös maaperä, jolla on hyvin alhainen vastuskerroin.

  Minun on sanottava, että kaikki perustukset voidaan jakaa kahteen suureen ryhmään:

  • hieman haudattu (tai ei lainkaan haudattu);
  • haudattu.

  Kuten ensimmäisessä tapauksessa, jokainen niistä on suunniteltu erityisiin tarkoituksiin.

  Löytyneet laattojen perustukset

  Kuten jo todettiin, laattojen perustukset suoritetaan tapauksissa, joissa talon massa on suuri. Kuitenkin, kun kyseessä on kallistus ja heikot maaperät, tämä tyyppi sopii parhaiten

  Lisäksi hän on tyytyväinen ja niissä tapauksissa, joissa on tarkoitus tehdä pohjakerros, ja mistä tahansa tarkoituksesta. Se voi olla:

  • kellarissa;
  • maanalainen autotalli;
  • virkistyshuone, kuntosali, kotitaloushuone ja niin edelleen.

  Jokaisessa näistä tapauksista sukupuoli on tarpeen. Siksi, kun olet tehnyt matala-syvemmän pohjan laatta tyyppi, voit saada valmis huone.

  Laitetekniikka

  Koko tällaisen tuen järjestäminen näyttää melko yksinkertaiselta. Se koostuu useista vaiheista. Tällainen työ vaatii erittäin tavallista työkalua.

  Työkalu ja materiaali

  Matalan pohjan järjestelmä.

  Laattojen perustamiseksi tarvitaan seuraava työkalu:

  • lapio;
  • säiliöt betonin tai betonisekoittimen sekoittamiseksi;
  • lastalla;
  • tasolla;
  • erityinen laite teräslankaan tai koukkuun;
  • vasara;
  • sledge hammer;
  • erilainen työkalu.

  Tarvittavista materiaaleista:

  • laudat muottiin;
  • kynnet;
  • hiekka;
  • sementti;
  • sora tai murskattu kivi;
  • varusteet;
  • teräslanka.

  Laitteen vaiheet

  Yleensä kaikki tällaisen työn vaiheet voidaan järjestää seuraavassa järjestyksessä:

  • merkitty maasto;
  • maanrakennustöitä tehdään;
  • takana oleva tyyny on järjestetty;
  • puutavara tehdään ja asennetaan;
  • suoritetaan vahvistusvaihe, toisin sanoen valmis- tetaan vahvikeharja;
  • monoliittinen laatta kaadetaan betonilla;
  • vedenpitävyys ja täyttö.

  On syytä huomata, että siinä tapauksessa, että suurta taloa varten on matala-asuntopohja, ei ole järkevää kaivaa maata itse lapioilla. Se vie paljon aikaa, vaivaa ja rahaa. Ilman erityistä teknologiaa ei riitä.

  Joten, kuten on sanottu, kaikki alkaa merkintävaiheella. Levy on merkitty maahan tappien avulla. Ne asetetaan maahan, mikä merkitsee kaivon reunoja.

  Vahvistettu betonilohkojen matala perustuksen rakentava rakenne.

  On varauduttava siihen, että kaivetun kaivannon reunat eivät saisi olla samanlaisia ​​kuin kiinteän laattaosan reunat. Koska pohja on matala, on tehtävä järjestely. Jotta työ olisi kätevä suorittaa, kaivaa suuri kuoppaan.

  Jos laatta ei ole syvällä, esimerkiksi 25-60 cm, niin muotti voidaan asentaa maanpinnalta. Tässä tapauksessa kuoppa on merkitty kooltaan itse monoliittisen levyn kanssa.

  Muita maanrakennustöitä alkaa. Louhinta kaivaa ennalta määritettyjä kokoja, jotka perustuvat yllä mainittuihin olosuhteisiin.

  Erikseen on syytä sanoa syvyys, johon matalas syvä pohja on laskettava. Siinä tapauksessa, että rakenne tehdään voimakkaasti jauhettuilla mailla, kirjanmerkin syvyyden pitäisi olla maksimoitu.

  Muissa tapauksissa sitä on tarkasteltava määräpaikan perusteella. Jos aiot tehdä pohjakerroksen, syvyys olisi sopiva.

  Siinä tapauksessa, että muotti on järjestetty, maa on kaadettava tasaisesti kaikilla neljällä sivulla. Jos ei ole muottirakennetta, on parempi upottaa maaperä 1-2 paikoilla, joten on helpompi poistaa se myöhemmin.

  Tämän työn lopussa voit aloittaa taustalla olevan kerroksen valmistuksen. Tyyny voidaan tehdä soraa tai roskaa. Sen on oltava vähintään 25 cm paksu.

  Top sora-tyyny ripotella hiekkakerroksella. Tämän kerroksen paksuus on vähintään 10 cm. Hiekkainen tyyny kaadetaan runsaasti veteen niin, että se on tamped.

  Muottien asennus tarvittaessa suoritetaan sen jälkeen, kun tyyny on kaadettu.

  Puutavara on tehty levyistä. On parasta valita tasainen alusta, niin että niiden välillä ei muodostu aukkoja. Taulut yhdistyvät erillisiin kilpiin. Suojukset on sijoitettu ja kiinnitetty ulkopuolelle tukien kanssa, jotta ne eivät taivuta betonin kaatopaikassa.

  Kun olet asentanut muottipesän, voit aloittaa lujitusholkin valmistuksen monoliittisen levyn vahvistamiseksi. Laattojen perustuksiin käytetty vahvistusjärjestelmä on melko yksinkertainen.

  Vahvistuskehys koostuu pääsääntöisesti kahdesta tasosta, kahdesta verkosta.

  Vahviverkkoihin on neliösolut. Neliön sivu voidaan valita mistä tahansa. Optimaalinen koko on 10-20 cm.

  Laitteen kuva matala monoliittinen pohja.

  Runkorakenteen valmistuksessa teräsvahvistusosassa 8-12 mm.

  Lujitustangot voidaan hitsata yhteen, ja ne voidaan sitoa teräsköyden langalla. Tästä on olemassa erityinen työkalu, joka automaattisesti yhdistää silmukoita. Siinä on yksinkertaisempi ja halvempi koukku.

  Ensimmäinen askel on siis tehdä ensimmäinen vahvistusverkosto. Se voidaan tehdä oikein kuopan pohjassa. Vavat pinotaan tiettyyn aikaan. Samalla tavalla asetetaan kohtisuorat sauvat. Sitten ne hitsataan tai sidotaan toisiinsa.

  On syytä huomata, että perustuksen kummassakin reunassa vahvistuksen tulisi vetäytyä vähintään 5 cm: n etäisyydeltä.

  Sama voidaan sanoa ensimmäisestä poikittaisesta sauvasta. Toisin sanoen pituussuuntaisten sauvojen päistä poikittaisen on oltava vähintään 5 cm: n etäisyydellä.

  Kun olet tehnyt ensimmäisen, alemman silmän vahvistuksen, sinun on asennettava pystysuorat kattot. Niiden on oltava niin suuria, että ne sallivat ylemmän lujitushihnan olevan vähintään 5 cm: n syvyydessä. Esimerkiksi jos levyn paksuus on 15 cm, pystysuuntaisten hyppyjen korkeus ei saa olla korkeintaan 10 cm.

  On sanottava, että kaiuttimet voidaan kiinnittää samanaikaisesti, kun sauvat kiinnitetään yhteen. Puskurin on sijaittava kennon jokaisessa kulmassa.

  Kun pystysuorat hyppykytkimet on asennettu, siirry toisen vahvistusvyön laitteeseen. Se tehdään samalla periaatteella kuin pohja.

  Siinä tapauksessa, että pohjakori on paksumpi, vahvistusmenetelmä voi olla erilainen, toisin sanoen vahvistuskammio voi sisältää enemmän vöitä. Kaikissa muissa tapauksissa tällaista järjestelmää pidetään optimaalisena.

  Tämän työn jälkeen voit kaataa betonia. Betoni valmistetaan tiettyyn määrään, minkä seurauksena voidaan saada koostumus, joka voi liittyä tiettyyn luokkaan.

  Luokan B15 betoni soveltuu täydellisesti yksityisen talon pohjaan. Se valmistetaan klassisen osuuden mukaan, joka on sementtiasteikkoa M500 ja sitä korkeampi:

  • 3 hiekkaa;
  • 1 osa vettä;
  • 1 osa sementtiä;
  • 2 kappaletta.

  Jopa kuivaa seosta sekoitetaan hyvin kunnes homogeeninen koostumus. Sen jälkeen vesi lisätään siihen ja sekoitetaan uudelleen. Suuri määrä konkreettisia tarvikkeita on parempi betonisekoittimella.

  Betoni kaadetaan, alkaen laattojen kaikista reunoista.

  Tämän jälkeen lähes loppuun tehty syvä säätiö jäädytetään.

  Ennen betonin kaatamista, puinen muotti on kostutettava runsaalla vedellä, jotta se ei ime kosteutta sementtikoostumuksesta. Pienellä vesimäärällä betoni muuttuu hauraaksi.

  Kun pohjalevy on täysin kuiva, voit poistaa muottipesän ja suorittaa vedenpitävyyden.

  Laatta haudattu säätiö on aina maan päällä. Siksi vedenpitävyys on otettava kaikesta vastuusta.

  Voit käyttää seuraavia eristeitä:

  • pinnoitus tai maalaus;
  • valettu;
  • tunkeutuva.

  Voit käyttää ja liittää. Tällainen vedeneristys sisältää seuraavat materiaalit:

  Nämä materiaalit joko liimataan levyn seinämiin tai juotetaan puhalluslaitteella.

  Vedeneristyskerroksen päättyessä ne alkavat täyttää. Se suoritetaan maaperästä, joka on otettu kuopasta.

  Koska upotettu pohja on järjestetty, ei ole tarpeen täyttää tällaista maata uudelleen, ja varsinkin jos on päätetty järjestää laattojen pohja maaperän pudotuksen takia.

  Lyhyeksi päätelmiksi

  Edellä olevasta on mahdollista korostaa kaikki levyn upotetun pohjan edut:

  • korkea kantavuus, jonka avulla voit hiljaa viimeistellä toisen kerroksen eli kasvattaa rakennuksen massaa ilman pelkoa talon luotaamisesta;
  • Syvennetyn pohjan ansiosta voit järjestää kellarihuoneen, joka on jo suojattu pohjavedestä ja sulavedestä; asianmukaisella vedeneristyksellä, tällaisessa huoneessa oleva ilma ei ole märkä;
  • kyky vastustaa rakenteita siirtäviä sivuttaisia ​​voimia; monin tavoin tätä helpottaa tyyny, joka on itse säätiön alla;
  • suunnittelun yksinkertaisuus.

  Syvällä säätiöllä on vain yksi suuri haitta - korkeat kustannukset. Joskus se on noin 30-50% koko rakentamisen kokonaistilastoista.

  Minun on sanottava, että tämäntyyppisen tuen lisäksi kustannusten ja henkilöresurssien on oltava korkeat kustannukset, sillä prosessi on erittäin työläs.

  Matala syvyys kotiin

  Matala säätiö on tullut suosittu yksityisten talojen rakentamiseen monipuolisuuden ja laitteen mahdollisuuden ansiosta ilman raskaiden koneiden käyttöä ja suhteellisen vähän rahaa. Kuinka rakentaa matala nauha-säätiö omalla kädelläsi?

  Kun käytetään MZLF: ää

  Matala perustalevy (MZLF) on tyyppinen nauhalevy, jonka syvyys on korkeintaan 70 cm. Tämäntyyppinen pohja on saanut suosiota yksittäisissä rakenteissa useiden merkittävien etujen ansiosta:

  • suhteellisen alhaiset kustannukset
  • pieni määrä maanrakennuksia,
  • ei tarvitse käyttää raskaita koneita,
  • sovellettavuus erilaisiin maaperätyyppeihin,
  • alhaiset rakennusmateriaalikustannukset.

  Voit rakentaa taloja jopa 3 kerrosta puuta, lokeja, rungon, tiilen kevyitä muurauksia, vaahtobetonia.

  Matalan pohjan perustus soveltuu sekä suodattamattomalle että kelautuvalle maaperälle. Et voi tehdä sitä biogeenisissä maissa: turve, sapropel, samoin kuin savesta.

  MZLF-tyypit

  Sekundaalinen säätö voi olla monoliittinen ja modulaarinen. Monoliittinen säätö on betonirakenteinen nauha, joka sijaitsee rakennuksen kehällä ja kannen seinämien alla. Esivalmistetun perustuksen tapauksessa tämä nauha on tehty pohjaseinästä yhdessä sementtilaastin kanssa. Siihen tarvitaan paljon vähemmän aikaa luoda esivalmistettu säätiö, mutta sen käyttöikä on pienempi kuin monoliittinen.

  Paalun ja nauhan perustusten yhdistelmä - pylväsmateriaali matala-pohja. Tässä tapauksessa nauha lepää ruuveilla tai tylsistyneillä paaluilla, sen alapuolella on hiekka tai murskattu kivi tyyny. Pile-pohja on tehty vaikeissa maissa tai korkeuseroissa paikoilla.

  Rakentamismääräys

  Ennen kuin teet matalan nauhan perustan, on tarpeen suorittaa geodeettinen tutkimus selvittää

  • koostumus ja laatu,
  • sen jäädyttämisen syvyys,
  • pohjaveden taso.

  Nämä parametrit vaikuttavat perustan tyypin ja sen perustan syvyyden valintaan. Kuitenkin, jos haluat säästää kalliilla asiantuntemuksella, maaperän laadun arvioimiseksi riittää reikien poraaminen useilla paikoilla sivustolla.

  • Savi maa voidaan rullata palloon käsin.
  • Vaahtomuovi voidaan myös rullata palloon, mutta se särkyy.
  • Hiekkainen maaperä samaan aikaan osittain murentua.
  • Hiekkainen maali pääsee palloksi mahdottomaksi.

  Rakennuspaikka on puhdistettava roskista ja kasveista, juuriltaan juurtuneista puista, poista hedelmällinen maaperäkerros.

  Tee sitten merkintä - siirrä talon koko sivustolle. Tätä varten tarvitset köyden ja tappien. Ensimmäinen huomautus talon etuseinästä, joka näyttää kadulle. Seuraavaksi kaksi muuta seinää on rakennettu kohtisuoraan siihen. Voit tarkistaa, onko suorakulmio tasaista ja vertaa sen lävistäjiä. Kulmissa tukossa olevat majakat. Noin metrin etäisyydellä tästä ääriviivasta on sokea aluetta, josta köydet venytetään ja jotka esittävät nauhalevyn mitat. Se voidaan mitoittaa suoraan maahan kalkkilaastilla.

  Tämän jälkeen kaivaa kaivanto. Sen syvyys on yhtä suuri kuin nauhan paksuus ja hiekkalaatan paksuus. Pehmusteen paksuus on yleensä 20 cm. Yleensä kaivanto matalalle nauhalevylle tehdään 0,5 m syvälle ja 0,6-0,8 m leveä.

  Raskaissa rakenteissa, kuten uunissa, kuistilla, tikapuilla, kaivaa kaivoja.

  Tyyny on hiekkaa, murskattua kiveä tai niiden seosta, 30-50 cm paksu. Yhteinen muunnos on myös kaksikerroksinen tyyny: 20 cm murskattua kiveä ja 20 cm hiekkaa. Jos paikan päällä oleva maaperä on pölyinen, ennen tyynyn täyttämistä sinun on asetettava geotekstilit kaivantoon.

  Tyyny kaadettiin kerroksiin, tiivistämällä joka kerros. Jos se on kaksikerroksinen, kaada ensin 10-15 cm hiekkaa ja paina sitä alas. Tämän tehtävän helpottamiseksi hiekka kostuu. Seuraavaksi kaada soraa ja paina myös. Tyynyn pinnan on oltava ehdottomasti vaakasuora, sitä voidaan säätää käyttämällä tasoa. Top stack -eristysmateriaali - kateaine.

  Monoliittinen MZLF

  Seuraavaksi kerää muotti. Käytä se levyt tai paneelimateriaalit, kuten vaneri, OSB ja muut. Pöydän tulee olla vähintään 5 cm paksu ja levyt kopioidaan kilpiin. Muottien tulee olla useita senttimetrejä suurempi kuin betonin taso. Nauhan korkeus maanpinnan yläpuolella on oltava yhtä suuri tai yhtä suuri kuin syvyys ja 4 nauhan leveys.

  Suojukset on kiinnitetty tapilla, jotka on yhdistetty ruuveilla tai nauloilla. Kiinnittimien ei pidä tarttua muottiin. Jos ne ovat betonissa, halkeamia voi esiintyä tai jopa betoni voidaan rikkoa. Matala-kartiomaisen kellarin muotti on lisäksi vahvistettu kallistetuilla tukiohjelmilla, jotka on valmistettu puusta, jonka poikkipinta on vähintään 5 cm. Hylkää tukiraudat ulkopuolelta noin 0,5 metrin etäisyydelle. Muotoon on tarpeen porata reikiä viestintään. Ne asetetaan putkeen.

  Muottien sisäpuolella on vuorattu polyeteeni vedenpitävyyteen ja betonin kiinnittymisen vähentämiseen. Voidaan käyttää myös suulakepuristettua polystyreenivaahtomuovia.

  vahvistaminen

  Laitteen matala nauhaosuus sisältää välttämättä myös lujituksen. Armature neuloa neuletiheys. Hitsaustyökalua ei suositella, sillä korroosio todennäköisesti alkaa näissä paikoissa. Vahvistussuunnitelmat on esitetty kuvassa.

  Vähimmäismäärä ristikkopalkkeja matalalla nauhan pohjalla - 4 kappaletta. Pituussuuntainen lujituksen on oltava luokkaa AII tai AIII, siinä on rei'itetty osa. Mitä kauemmin se on, sitä parempi - jokainen yhteys vähentää kehyksen voimakkuutta. Käytä poikittaisia ​​osia ohuempaan sileään vahvikkeeseen (6-8 mm). Matala pohja, kaksi vahvikevyötä riittää, vain 4 pituussuuntaista tankoa. Alapinnan reunasta tulee olla vähintään 5 cm: n etäisyydellä pystysuorista tankoista 30-40 cm.

  On erityisen tärkeää, että reunat vahvistetaan oikein. Tätä varten sauvat on taivutettu siten, että toisella seinämällä oleva merkintä on vähintään 40 bar halkaisijaltaan. Tällöin pystysuuntaisten tankojen välisen etäisyyden pitäisi olla lähellä kulmia kaksi kertaa pienempi kuin seinässä.

  täyttää

  Betoni on parempi ottaa tehdas, merkki ei ole pienempi kuin M200 (puutaloille) ja M250 (tiilille). Kun itse valmistetaan, on parempi sekoittaa betonia, ei manuaalisesti, vaan betonisekoittimessa.

  On suositeltavaa täyttää koko säätiö yhdellä askeleella. Betoni kaadetaan kerroksiin, jokainen kerros tasataan ja täytetään. Tätä tarkoitusta varten on parasta käyttää vibraattoria. Viimeinen kerros on kohdistettu muottipesään kohdistettuun merkkiin. Ammattimaiset rakentajat, jotka ovat jo tehneet yli kymmenkunta perustusta, suosittelevat, että betonia levitetään päälle kuivalla sementillä. On välttämätöntä, että ylätaso kerääntyy nopeammin. Säätiö on noin kuukausi vanha.

  Opposition kiskoa

  Ennen kuin teet nauhan matalaa pohjaa liepeillä, sinun on tiedettävä, että sellaisen maaperän kohdalla tarvitaan toimenpiteitä,

  Säätiön eristyksen lisäksi katso video:

  MZLF pihdit

  Jalustat perustuvat vaikeisiin syihin. Tätä varten käytetään yleisesti ruuveja tai tylsistyneitä paaluja. Teipin alla kaatui hiekkakuviota. Se kestää maaperän kallistumista.

  Pahoillut paalut tehdään suoraan sivustolla. Tätä varten porat porataan, putket asetetaan niihin, lujitemuovi ja betoni. Kuopien syvyyden pitäisi olla maaperän jäädytyksen tasoa alhaisempi.

  Pallojen armatuote on kytkettävä nauha- kehykseen. Tätä varten sen on noustava vähintään 40 cm: n alustan pohjan yläpuolelle. Jos käytetään ruuvipinoja, niihin reikiä porataan, liittimet kierretään niihin ja liitetään nauhan runkoon.

  Matala jalkainen teippiperusta, sekä monoliittinen että modulaarinen, voidaan tehdä itsenäisesti. Siellä voit rakentaa taloja eri materiaaleista ja eri korkeuksista (korkeintaan 3 kerrosta), sitä käytetään erilaisissa maaperässä.