Matala säätiö

Kun maanalaisen tukirakenteen kellarikerroksen syvyys on 0,2-0,7 m, sitä kutsutaan matalaksi perusteeksi (MLF) ja sillä on minimaalinen rakennusbudjetti. On matalia levyt, pylväät, nauhat. Piles aina upotetaan alle jäätymisen, joten ne kuuluvat oletettujen temppelien luokkaan.

MLF: n lajikkeet

Maan alla käytettävien rakennusten tukirakenteiden tärkein ongelma on maaperän pakkasen turvotus seuraavissa olosuhteissa:

 • korkea savi prosenttiosuus
 • runsaasti kosteutta kyllästämään nämä nuggets
 • maaperän jäädyttäminen, minkä seurauksena eri paikoissa esiintyy epätasaista määrää

Ongelman ratkaisemiseksi käytettiin useita ratkaisuja:

 • kelluva levy - on merkittävä laakeripinta, korkea horisontaalinen jäykkyys, luottavaisesti kestää nousevia voimia
 • ulkopohja jäädyttämällä - eliminoi 100% turvotuksen
 • täyteaineiden täyttö - inertti materiaali, joka on välttämätöntä tangentiaalisten ponnistusten poistamiseksi maaperän laajenemisen aikana ja pyrkii vetämään pohjan pois maasta

Työvoiman intensiteetin vähentämiseksi, laitosten määräaikojen ja rakennusbudjetin osalta luotiin joukko toimenpiteitä kylmän turvotuksen vähentämiseksi tai poistamiseksi kokonaan:

 • ei-metallisia materiaaleja - eivät sisällä saviä, käytetään alla olevassa kerroksessa + sinusien täyttöä
 • seinä, säiliö tai rengasmainen, ei salli maaperän kyllästymistä kostealla
 • eristys - sokea alueet ja eri elementit perustuksesta geotermisen lämmön säilymiseen kaikissa tukirakenteissa ja vierekkäisissä maissa

Huomio: Jos näitä toimenpiteitä noudatetaan, on mahdollista sijoittaa hankkeeseen matala syvyys laatta-, nauha- tai pylväitystyyppiin, kuten asetuksessa SP 22.13330 on esitetty asuntojen perustuksille.

Matalia ja upotettuja rakenteita kutsutaan yleensä matalaksi, jonka pohja on 0,2-0,7 m. Siksi alhaisella savipitoisuudella maaperää ei ole lainkaan tarvetta tyhjentää ja eristää.

MZLF nauha

Pieni tunkeutumisen nauhan perustus on taloudellisesti perusteltu erittäin raskaille seinämateriaaleille. MZLF: n rajoitukset ovat:

 • maaperä, jolla on alhainen vastustuskyky (siltti, turve, hiutale)
 • korkea pohjavesi (alle 1 m nauhan pohjalta)
 • korkeusero yli 1,5 m (rakennuksen vastakkaisten seinien välissä)

Niiden yläpuolella on esivalmistettuja nauhoja yhdestä FBS-lohkon rungosta ja käsivarsinauhasta, oletusarvoisesti monoliittiset rakenteet, joilla on maksimaalinen suorituskyky. Valmistusmenetelmä monoliittinen MZLF seuraava:

 • kun otetaan huomioon kylän "punaiset viivat", akselit suoritetaan, juoksujohtojen köydet venytetään nauhan ulko- / sisäpuolella, jotta asennetaan muotti
 • jokaisen kantavan seinän alapuolella, jonka leveys on enemmän kuin suunnitteluarvo 0,8 metrin etäisyydellä sisäpuolelta, 1,2 m ulkopuolelta, jotta työntekijät voivat päätyä muottiin, sijoittaa seinän kuivatus
 • 40-60 cm: n kaltevien maalien läsnä ollessa kiven kerros korvataan ei-metallisella materiaalilla (murskattu kivi tai hiekka), joka on tiivistetty 10-15 cm: n värähtelevillä kerroksilla
 • alapuolisessa kerroksessa on asennettu kulmia rakennuksen kulmissa, niiden väliin sopivat viemärit
 • Jalkakylttiä, jonka paksuus on 5-10 cm, kaadetaan peruspidottimen päälle estämään sementtihyytelöä imemästä, lasin leveys on myös kaksinkertainen nauhan kokoon verrattuna
 • rulla vedeneristys levitetään jalkaan tai polyetyleeni on juuttunut
 • joka on kiinnitetty ankkureilla (L-muotoinen tai U-muotoinen) kiinnityshöyheniä kantavien seinien konjugaatioissa
 • betoni asetetaan kerroksiksi (40 cm), seos tiivistetään syvän värähtelijän suuttimella

Huomio: Paneelin sisäpinnalle tulee kiinnittää polyeteeniä estämällä sementtihyytelöiden vuotaminen, mikä helpottaa irrottamista. On parempi eristää MZLF ulkopuolelta vedenpitävyyden jälkeen, koska vain tässä tapauksessa muodostuu jatkuva kalvokerros.

Kelluva levy

90%: n mökkihankkeista käytetään matalaa pohjalaattaa. Teknologiaa pidetään kalleimpana, mutta se tarjoaa maanalaisen rakenteen enimmäiskapasiteetin.

Huolimatta siitä, että betonilaatan korkea lujuus on kaksi kerrosta lujittavaa silmätietoa, rasvattomilla mailla on vakavia kuormituksia pakkasesta. Siksi uudistetut versiot kelluvaa laatua ovat suosittuja yksittäisten kehittäjien kanssa:

 • USP - lämmitetty muutos
 • rei'itetyt levyt - jäykistysrivat osoittavat ylöspäin (voit saada täyden perustan) tai alas (pienentää rakenteen keskimmäisen osan paksuutta rakennusbudjetin pienentämiseksi)

Huomio: Laattojen perustusten vähimmäissyvyys on säädetty 40 cm: llä. Tämä yläkerros on runsaasti humusta, joten sen tukirakenteita on kielletty. Orgaaniset aineet rikkoutuvat ilman hapen pääsyä 12 - 36 kuukauden ajan, minkä jälkeen maaperän leviäminen on väistämätöntä.

Pilari MTF

Matala pylväsperusta saa varustaa yksinomaan kuivalla maaperällä, jonka pohjavesi on yli 1,5 metrin päässä pohjasta. On kiellettyä rakentaa rinteille, heiluttaen maaperää. Lisäksi pylväillä on pieni vastustuskyky kallistumiseen, joten ne on kytkettävä grillattavaan:

 • puupalkit - "luurankot", puuportaiden talot, talot CIP-paneeleista tai hirsitalon alemman kruunun kiinnityspalkki kiinnitetään ankkureilla betoniin
 • teräsmetallikanava tai I-palkki, joka on hitsattu yläosaan tai kiinnitetty betoniin ankkureilla
 • monoliittinen grillataite - kaadetaan teräsbetonipilarien yli, palkkikehykset on yhdistetty pystysuoraan sijoitettuihin vahvistussauvoihin

Huomio: Pilarivaihtelut, joiden syvyys on jäätymispisteen yläpuolella, vaaditaan toimenpidekokonaisuutta, joka sulkee pois turvotusrenkaan tai seinän tyhjennyksen, alapuolisen kerroksen + täyttöjätteet / hiekka reikien akseleista.

Erotustekniikka

Matala perustus on rakennettu paljon nopeammin kuin syvä pohja. Rakennustalousarvio on pienentynyt, mutta säilyttäminen talvella ilman kuormaa ei ole toivottavaa.

Merkintä ja kaivaus

Tyypistä riippuen matala perustus määritellään eri tavoin:

 • kelluva laatta on muotoiltu yhdellä johtoa pitkin muotin ulkokehää
 • pylväisiin ja nauhoihin MZLF on hihnan kaksi jousia venytetään sisempi / ulompi muottisuojus

Orava laskeutuu vain levylle, kaivanto on järkevämpää nauhalle, sarakkeet, joilla on harvinainen järjestelyvaihe. Jos rakennuksen painosta laskettu yhdistetty kuorma on pieni, pilareille erilliset kaivokset irtoavat.

Huomio: Joka tapauksessa pääsy betonirakenteiden pintoihin vedenpitäviksi on välttämätöntä. Siksi maanalainen muototekniikka on väärä

Viemäröinti ja vuodevaatteet

Hiekka / roska-pohja-pad korvaa edellisessä vaiheessa poistetun hedelmällisen maaperän kerroksen. Taustalla olevan kerroksen paksuus on 40 - 80 cm, riippuen alueen geologiasta, esiasetetuista kuormista asunnosta.

Viemäröinti on upotettu tähän kerrokseen pitkin sokean alueen ulkokehää pohjan pohjan tasolla. Tätä varten mökin kulmiin asennetaan pystysuoria kaivoja, joiden putket ovat rei'itetty putken yläosassa (180 - 270 astetta) niiden välissä.

Huomaa: Ei-metalliset materiaalit sijoitetaan 10 - 15 cm: n kerroksiin, joista jokainen on värähtelevä levy. Ei ole suositeltavaa päästää hiekkaa veden kanssa, koska se voi johtaa maaperän alemman kerroksen hämärtymiseen, vesiputken muodostamiseen rakentamisen aikana.

Inerttien materiaalien pohjapinon leveyden tulee olla kaksi kertaa suurempi kuin teipin, pilarin koko. Kelluvien levyjen alapuolella kerros kerrotaan 40 - 60 cm ulkona.

Vuoraus vedeneristämällä

Vähärasvaisen betonipinta 5-10 cm tarvitaan vain monoliittisiin rakenteisiin. Jos alhaisen syvyyden nauha, pylväspohja on valmistettu esivalmistetuista raudoitetuista betonielementteistä, ei käytetä jalkaa. Kytkimen avulla voit muodostaa tiivistetyt liitokset vedenpitävästä materiaalista sulkemaan pois alapuolisen kerroksen sementtimaidon ei-metallista materiaalin imeytymistä.

Huomio: Jalustan leveys on yhtä suuri kuin alapuolisen kerroksen koko, eli kaksinkertainen nauha, postin poikkileikkaus.

Vesitiivistykseen käytetään yleensä polyeteenikalvoa (vähintään 15 mikrometriä), joka on liimattu jalustaan ​​tai valssattuja materiaaleja (TechnoNIKOL, hydroglass eristetty lasi), joka on rakennettu betonipinnalle. Reunat vapautetaan myöhemmin markkinoille betonirakenteiden pystysuorilla pinnoilla.

Muotti ja vahvistaminen

Matalapohjaisten mallien vuoksi on käytetty useita muotojen tyyppejä:

 • kelluva levy - suojukset ulkoreunaa tai polystyreeni L-muotoisia lohkoja pitkin
 • MZLF nauha - ulkoinen + sisäinen kansi
 • pylväät - neliö kilpilevyn laajentamista varten ja pystysuorat kilvet pylvääseen

Jokaiselle edellä mainituista vaihtoehdoista käytetään erilaisia ​​vahvistusjärjestelmiä:

 • pilarit ovat ristikko laajenevassa laatassa, pystypalkit pilarin sisällä
 • levy - kaksi ristikkoa, joiden pituus on 8 - 16 mm
 • nauha - runko, joka on tehty vaakasuorista tangoista, yhdistettynä U - tyyppisiin ikeenkiinnikkeisiin

Huomio: Asennus tapahtuu betonirakenteiden sisällä suojakerroksen mukaan. Tangot vedetään 2-7 cm: n etäisyydelle, alaraja asetetaan jalalle muovisuojuksilla.

Betoni ja vedeneristys

Betonin sijoittaminen on tehtävä 40 - 60 cm: n kerroksilla 2 tunnin välein. Siksi on toivottavaa, että kaikki matalat perustukset ovat yhtä aikaa konkreettisia. Käytettävissä olevien betonipintojen vedeneristys suoritetaan lävistämällä, päällystämällä ja liimaamalla materiaaleja 70%: n vahvuusjoukosta.

Huomio: erilliset elementit yhden kellarikerroksessa (kuisti, nauha, jonka veranta lakkaa) erotetaan teknisellä ommelella. Eri käyttökuormat eivät johda seinien, perustusten, tuhoutumiseen, jos jatke katto on riippumaton pääasunnon katosta.

Näin matalat säätiöt eivät aiheuta vaikeuksia yksittäiselle kehittäjälle. Näitä suosituksia on kuitenkin otettava huomioon, jotta rakennuksen mahdollisimman suuri resurssi saadaan mahdollisimman vähäiseksi rakennusbudjetiksi.

Rakenteellinen matala-laatikko. Pohjan matala laatta

Ei-haudattu monoliittinen pohjalevy

Ei-haudatun tyyppistä monoliittista pohjalevyä käytetään pääsääntöisesti rakennettaessa rakennuksia maaperään, raskaaseen maaperään ja ikiromuuteen.

On suositeltavaa käyttää sitä kevyissä rakenteissa, jotka eivät aiheuta vakavia rasituksia pohjalevyssä tai koville rakenteille, jotka perustuvat kivirakennusmateriaaleihin, joiden seinät voivat vahvistaa pohjalevyn taivutusjäykkyyttä.

Pohjustuslevy, joka on suoraan laskostettu maaperään, nousee ja putoaa (tai "float") maan pinnalle muuttuvien ilmasto-olosuhteiden aikana.

On sanomattakin selvää, että kun rakennus sijaitsee laattaan, joka on myös ensimmäisen kerroksen lattia, sen alla oleva maa ei jäätyy.

Tämä pätee erityisesti rakennuksen keskiosaan.

Maaperän epätasaisen jäädytyksen takia talon alla voi tapahtua eräänlainen maadoitus. Maaperän sumentuminen voi saavuttaa 10 - 15 senttimetriä.

Jotta vältettäisiin lisää vaurioita, ei syvennetyn pohjalevyn tulisi olla melko jäykkä taivutuksen suhteen, sillä on luotettava vahvistus ja riittävä paksuus.

Yksi menetelmä epätasaisen maaperän jäädyttämisen välttämiseksi betonialustan alapuolella on menetelmä, jossa sen alla asetetaan jäykkä eristyskerros. Useimmiten se on laajennettu polystyreeni, jonka paksuus on alueella 100 mm.

Tämä ratkaisu mahdollistaa sekä lämpöhäviön vähentämisen että ensimmäisen kerroksen päällekkäisyyden ja vähentää vakavasti maaperän vajoamisen vaaraa, sillä keskilämpötila ja pohjan lähellä oleva lämpötila sijaitsevat samassa lämpötila-kentässä.

Kuitenkin ennen lämmittimen asettamista on suositeltavaa valmistaa 30-40 cm paksuinen hiekkavyöhyke karkeasta hiekasta.

Tällainen säätö soveltuu myös pohjaveden korkealle maaperälle (varsinkin jos se on vaikeaa tehdä kuivatusta) sekä erittäin puristettavista ja heikosta maaperästä.

Tällaisia ​​maaperäalueita ovat: savi, erilaiset turve, veteen kyllästetty hiekkasauma ja sitkeytynyt maa, jolla on myös korkea veden kylläisyys.

Yleensä edellä kuvattu menetelmä, kuten ymmärrät, on kuitenkin kallista. Siksi se ei ole kovin suosittua yksityisten kehittäjien keskuudessa.

Siksi ne käyttävät usein toista vaihtoehtoa, kun ne eristää maaperän ympärillä taloa, mutta ympärillä. Eli eristys asetetaan rakennuksen ulkopuolelle.

Halkeamat monoliittiselle levylle - syyt niiden ulkonäköön

Lopuksi haluan antaa esimerkin rakennusyrityksen käytännön kokemuksesta. Tässä on, mitä he joutuivat kohtaamaan.

Haluan kiinnittää huomionne myös siihen, että jos aiot tehdä monoliittisen laattojen perustuksen, aluksi sinun on tehtävä kaivo ja johdotettava kaikki viestinnät (jätevesi, vesihuolto).

Laattojen pohjan kaatamisen jälkeen kaikki tällaiset työt ovat erittäin vaikeita tuottaa.

Kaivossa seinien on oltava riippumattomia pohjalevystä, jotta ne eivät aiheuttaisi rasituksia, jotka voivat aiheuttaa sen tuhoutumisen.

Pohjalevy - video

Ei-haudattujen tyyppien monoliittinen laattapohja valokuvien ja videoiden kanssa. Kuinka tehdä se itse

Alla löydät hyödyllisen videon rakentamisesta.

Ja nyt katsotaan, mitä lukijamme ajattelevat tällaisesta rakentamisesta. Jos sinulla on kysymys tai haluat jakaa kokemuksesi, kirjoita kommenttisi alla olevaan lomakkeeseen. Älä myöskään unohda jakaa tätä artikkelia muiden kanssa.

Matala pohjalevyn syvyys

 • Säätiön asennus
  • Tyyppivalinta
  • Lohkoista
  • nauha
  • laatta
  • nukka
  • columnar
 • laite
  • vahvistaminen
  • vedeneristys
  • Asennuksen jälkeen
  • korjaus
  • Seokset ja materiaalit
  • laite
  • Muottiyksikkö
  • lämpeneminen
 • sokkeli
  • Miten valita
  • koristelu
  • laite
 • paalutus
  • tyypit
  • työkalu
  • työ
  • laite
 • laskelma

Säätiöt A: sta Z: hen

 • Säätiön asennus
  • Kaikentyyppisten lohkojen valinta Tape Plate

  Pohja metallintyöstökoneelle

  FBS-korttelien säätölaite

  Jalustan täyttäminen talon alle

  Liuskajohdon ominaisuudet

  Säröjen eliminointi säätiön seiniin

  Kuinka vahvistaa grillata

  Tarve muottiin

  Kuinka tehdä vedenpitävä korkki

  Viimeistely peruskiviin

  Valitaan jalusta kaakeli julkisivuun

  Mikä on perusta

  Miten suljetaan ruuvipallot

  Dynaaminen ja staattinen paalun testaus

  Lujitetun betonipilarin käyttö

  Tee ruuveja omilla käsilläsi

  Pile-pohjainen ajo

  Laite matala monoliittinen pohja rakentamisessa...

  Pienen mökin rakentamisessa säästääksesi voit suorittaa monoliittisen matalan syvemmän perustan. Tämän pohjan tunnusmerkki on se, että monoliittinen laatta valetaan lähes samalla tasolla maanpinnan kanssa. Tämän seurauksena kalliiden maanrakennusten määrä ja aika "nollapisteen" työhön vähenevät. Matalaa monoliittista laatua varten käytetään 300 mm: n kokoista hiekkalaatikkoa.

  On parempi kuljettaa tyyny geofabrikka, kuten kuvassa alla.

  Teosten järjestys monoliittisen matala-syvän pohjan laitteessa

  Tampingin ja hiekan kaatamisen jälkeen tehdään B10-betonikytkentä 50mm paksu, jonka päälle tehdään kaksikerroksinen telaneristyskerros. Vesitiivistyksessä on 30-40 mm: n suojavaippa, myös B10-betonista. Näiden töiden päätyttyä voit siirtyä laitteen muottiin ja yhdistämällä vahvistuskammion. Älä unohda apuvälineitä...

  Kun raudoitus on liitetty, on mahdollista kaataa betonia.

  Kun betoni on saavuttanut 70% lasketusta lujuudesta, voit jatkaa seinien rakentamista.

  Suunnittelijan on tehtävä rakenteellisen rakenteen ja poikkileikkauksen valinta, joka perustuu geologisten tutkimusten tuloksiin tietyssä paikassa.

  Joissakin tapauksissa tällaisen säätiön käyttö johtaa huomattaviin säästöihin aikaa ja rahaa vastaan. Välttääkseen kuonon jäädyttämistä maaperän alapäällysteen alla on järkevää suorittaa lämmöneristetty sokea alue koko talon ympärillä.

  Talon perustuksen rakentaminen: tekniikka, vinkit, valokuvat

  Yritys "Venäjän aidan". Olemme mukana asentamassa aidat, portit (myös automaattiset), pilarien ja voimajohtojen asennus Moskovaan ja Moskovaan. Soita: +7 (499) 490-00-13 klo 10.00-21.00 päivittäin.

  Säätiö on tärkeä osa mitä tahansa rakennetta, tämän elementin oikea asennus takaa koko rakenteen lujuuden ja kestävyyden. Talon perustuksen rakentaminen sopivalle alueelle tähän tarkoitukseen ei ole vaikeaa. Mutta luotettavan ja kestävän pohjan luominen alueille, joilla ongelmallinen maaperä ja pohjavesi sijaitsevat lähellä pintaa, on vaikeampaa. Erityisesti tällaisissa olosuhteissa on suunniteltu kelluva peruslevy.

  Valmis monoliittinen pohjalevy

  Yksityisrakenteissa käytetään matalia syvyyksiä, jotka asetetaan korkeimpaan syvyyteen 50 cm. Pohjalevyn ja kaikkien muiden perustusten välinen ero on koko laakeritason jäykkää alueellista vahvistusta. Vahvistus estää rakenteen muodonmuutoksen maaperän siirtymisen aikana. Riippumatta siitä, miten maa muuttuu pakkasen takia, pohja muuttuu maaperän mukana ja ylläpitää kiinteyttä.

  Sivustonvalmistus- ja tyhjennyslaite

  Tyyny tyyny monoliittisen laattojen alla

  Rakentamalla taloa omiin käsiisi, säätiö alkaa tasoittaa sivua ja merkitä tulevan säätiön ääriviivat. Tämän jälkeen voit alkaa kaivaa kaivoa. Matala-alustalevyn pohjalle on riittävää 30 cm: n syvyys. Pohjaveden pinta-alaltaan pinta-alalta on tarpeen tehdä viemäröinti. Viemäröinti toteutetaan kuivatusputkiin sijoitetuilla viemäriputkilla.

  Viemärikaivosohjelma

  Miten järjestää salaojitus:

  • Kaivantojen pohjasta kaivetaan useita ojia (2-2,5 m).
  • Geotekstiilit sijoitetaan kaivannon pohjaan.
  • Geotekstiilin päälle asetetaan kerros hiekkaa ja soraa.
  • Rei'itetyt tyhjennysputket sijoitetaan valmiiseen tyynyyn, joka on nostettava pohjasta ja yhdistettävä yhteiseen tyhjennysjärjestelmään. On parempi antaa suotavalle viemäriputkille ristikko, joka estää reikien pilkkomisen hiekalla.
  • Sora ja hiekka kaadetaan putkien päälle.
  • Koko voileipä on suljettu geotekstilien reunoilla.

  Kaivon koko alueelle geotekstiilit sijoitetaan kuivatuskaivojen päälle, ja hiekkaa ja soraa kaadetaan 15 cm kerroksiin. Jokainen kerros kaadetaan vedellä ja varovasti täytetään. Tätä varten on parempi käyttää rakennusvibraalusta. Koska vain tämä laite tarjoaa tarvittavan tiivistysasteen.

  Tärkeää tietää! Älä aliarvioi maanrakennusten merkitystä. Suorituksen oikeellisuudesta riippuu säätiön vahvuus ja toimivuus. Et voi missata vaiheita. Pohjustettu hiekka- ja sora-alusta antaa säätiölle mahdollisuuden sopeutua maahan. Geotekstiilit suojaavat hiekkakerrosta pohjavedestä ja sulavedestä.

  Laattapohjan vesi- ja lämpöeristys

  Tiivistetyn hiekka-sora-tyynyn päälle levitetään vedenpitävä materiaali ja eristys. Vedenpitävällä tavalla tavallinen polyeteenikalvo sopii täydellisesti lämpöeristykseen - ekstrudoitu polystyreeni. Lämmin pohjan yläkerros voidaan käyttää aluslattiana.

  Muotti ja vahvistaminen

  Monoliittisen laatan muotti on tehty puusta tai lastulevymateriaalista. Suojuksen tulee olla 10-15 cm korkeampi kuin tulevan säätiön taso. Betonin häviämisen estämiseksi on suositeltavaa peittää muovin sisäpuolella polyetyleeniä. Harjat on asennettava tiukasti pystysuoraan.

  Pohjalevyn vahvistaminen kahdella kerroksella vahvistusverkkoa

  Tarvittavan jäykkyyden aikaansaamiseksi käytetään kaksi kerrosta vahvistusverkkoa. Rakenteet on yhdistetty vahvikkeellaan, joiden poikkileikkaus on vähintään 12 mm, solut valmistetaan 25 x 25 mm: n tai 20 x 20 mm: n kokoisina. Ensimmäinen ruudukko on asennettu valmiiksi asetettujen tiilien tai erikoispidikkeiden päälle. Ensimmäisessä kerroksessa välikappaleita asenna toinen tiili, johon vahvistusrakenne on asennettu.

  Betonin kaataminen

  Kaadetaan betonia sekoittimesta

  Talonrakennuksen rakentaminen omiin käsiisi vaatii runsaasti betonia, joka täytyy kaataa yhdellä kertaa. Vain tässä tapauksessa saat luotettavan monoliittisen alustan. Koska kotitalouksien betonisekoittimissa ei ole mahdollista tehdä konkreettista sekoitusta sellaisissa tilavuuksissa, on parempi käyttää M400-luokan tai sitä korkeamman tehtaan valmistavaa betonia. Täyte täytetään rakennesekoittajalla pumpulla. Prosessin kaatamisen yhteydessä liuosta on käsiteltävä rakennuksen värähtelijällä.

  Sekoita seos tasaisesti ja poista se ilmasta. Betoni kaadetaan haluttuun korkeuteen. Konkreettisen krakkauksen ehkäisemiseksi kuumalla säällä kuivausalusta on kastettava ja peitettävä polyeteenillä. Muotti on poistettu aikaisintaan 10 päivää. Tänä aikana säätiö saa noin 70% vahvuuden. On suositeltavaa jatkaa rakentamista vasta 4 viikon kuluttua kaatopaikasta.

  Foundation - monoliittinen levy

  Matala perustus (vyö, laatta)

  Matala perustus on pohja, joka asetetaan syvyyteen, joka on pienempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys. Matalan pohjan rakentamiseen ei yleensä edellytetä suurten kaivosten käyttöä. Poista hedelmällinen maakerros 10 - 30 senttimetrin etäisyydeltä, mikä luonnollisesti ei koske raskaiden koneiden käyttöä.

  Matalat perustukset perustuvat epävakaisiin, räjäyttävään maaperään, toisin sanoen ne sijaitsevat maan pinnalla, minkä vuoksi niitä kutsutaan myös pintasäätiöiksi.

  Tämän rakenteen piirre on se, että pinnalla ei ole peräsuolen kuormituksia pakkasen voimakkuuden voimakkuudesta, ja alapäästötilanteessa pohjasta, joka perustuu pohjaan, kohoaa kokonaan sen rakenteesta. Erityisen tehokas tällaisissa tilanteissa lauta pohja. On huomattava, että pinnallisissa säätiöissä on useimmiten pystytetty kevyitä rakennuksia, jotka eivät ole korkeammat kuin yhden kerroksen tai vaalean rungon talot, joissa on mahdollinen päätyrakenne. Raskaille rakenteille matala perustus ei ole sopiva.

  Useimmiten kevytrakenteiden rakentamisessa käytetään kahdenlaisia ​​pintasäätiöitä:

  Laattoalaptio

  Laattojen pohja on monoliittibetonisbetonialusta, joka yleensä lämmitetään pohjan alapuolella heikentämään pakkasenkestäviä voimia. Tämä levy suoritetaan monikerroksisena kakunä. Hiekka ja sora-tyyny valmistetaan hedelmällisen kerroksen puhdistetulle alustalle tasoittamaan pinta eristyksen alla ja poistamaan salaojitus. Seuraava kerros asetetaan vedenpitäväksi eristeeksi, joka estää pohjaveden ja tulvaveden lähestymistavan alapuolisen pohjakerroksen alle. Sitten lämmöneristyskerros. Se toimii eräänlaisena kilpeänä, joka ei salli maaperän jäädyttämistä säätiön pohjan alla. Tämä minimoi maaperän karsimisen laatan alla ja samanaikaisesti estää sen jäätymisen talven aikana. Seuraava kerros asetetaan liittimiin. Se sopii ruudukkoon 150 mm: n kennolla, ja se valmistetaan vähintään 2 kerroksesta, jotta tulevaisuuden perustuslujuus ja kyky kestää rakennuksen itse ja maaperän aiheuttamat rasitukset liikkuvuuden aikana. Kun raudoitus on asetettu, koko laatta kaadetaan betonilla, joka ei ole alhaisempi kuin M350. Muottien täyttö tulee tapahtua jatkuvasti siten, ettei laatan yhtenäisyyttä loukata. Kun säätö on saanut riittävästi voimaa, käytetään lopullista kerrosta - tämä on vedeneristys. Se säästää liesi ilmakehän ilmiöistä ja lauhdevedestä, jonka ulkonäkö on mahdollista talon elämisessä.

  Strip-säätiö

  Tämä pohja on valmistettu kiinteän, raudoitetun betonirakenteen muodossa, joka on perustana vain tulevan rakenteen tukiseinille, mikä kompensoi sen ristikkorakenteen aiheuttamat maaperän kallistumisen.

  Toisin sanoen maa, joka pyrkii ylöspäin pakkasen voimien alla, seuraa vähiten vastustuskyvyn polkua eikä nostaa itse säätiötä vaan lähtee missä ei ole mitään, ts. nauhan kummallakin puolella. Mitä tulee säätiön hyvin jalkaan kohdistuvaan paineeseen, se kompensoi helposti säätiön itse ja sen seisovan rakenteen massa. Nauhatuloksen rakentaminen tapahtuu useassa vaiheessa. Merkitty sijainti pohjan pitkin tulevan kodin akseleita. Sitten hedelmällinen maaperäkerros poistetaan ja pieni kuoppa täytetään sen hienolla rakeistuksella, joka toimii pehmusteena tulevalle säätiölle. Muotti on asetettu koko säätöalueen ympärille horisontaalisen tason suhteen. Seuraavaksi kiinnitetään raken- nusrakenne, joka antaa säätiön luotettavuuden ja kyvyn kestää kaikenkattavaa kuormitusta. Sitten betoni kaadetaan muottiin. Kun säätö on saanut tarvittavan lujuuden, muotti poistetaan ja sen pinta käsitellään hydrofobisella koostumuksella.

  Muutamia muita matala-alustaisia ​​lajikkeita, kuten "sonnien" tai yksinkertaisesti "vahvistetut betonikuutiot", jotka eivät joskus edes syventä, vaan asettuvat vuodevaatteisiin, on useita muita lajikkeita. Matala-pylväsperusta, jonka rakentamiseen käytetään metalli-, muovi- tai asbestiputkia, jota seuraa betonin täyttö. Pääsääntöisesti ne upotetaan maahan enintään 1 metriin. Lisäksi ne rakentavat nauhatalustat esivalmistetuista raudoitetuista betonilohkareista FBS. Mutta mikään näistä säätiöistä ei vastaa riittävästi luotettavuuden ja kantokyvyn vaatimuksia sen epäyhtenäisyyden vuoksi. Koska kaikki tällaisen säätiön elementit ovat hajallaan, ne eivät voi taata tukevan rakenteen vakaata asentoa. Siksi tällaisia ​​säätiöitä suositellaan käytettäväksi vain väliaikaisina.

  Tekijöitä, jotka on otettava huomioon säätiön valinnassa

  Jotta voitaisiin rakentaa luotettava säätiö, joka pystyy kantamaan kuorman ja varmistamaan talon vakaan aseman jo vuosia, on otettava huomioon useita tekijöitä:

  a) alueen maaperän laatu ja laatu.

  b) pohjaveden läheisyys.

  c) tulevan kodin massa.

  Jotta näitä tietoja voidaan käyttää laskennassa säätiön suunnittelussa, on oltava tulevaisuuden talon projekti ja sivuston geologisen tutkimuksen aikana saadut tiedot.

  Nykyään rakennusmarkkinoilla satoja ehdotuksia maanrakennusten rakentamiseksi. Mutta vain harvoilla yrityksillä on omat suunnittelunsa kokemukset ja taidot. Usein rakentajat käyttävät valmiita projekteja, joiden laskelmat suoritettiin keskimääräisten tietojen perusteella ilman suhteellisuutta tietylle sivustolle. Asiakkaalle, joka siirtyy tällaiselle yhtiölle, ei liian harvoin ylity. Tämä johtuu siitä, että kehittäjä, ilman maanpäällisiä tutkimuksia, vain asettaa talon perustan suurimman kuormitustekijän ja täyttää siten perustan liiallisella turvamarginaalilla. Toisin sanoen hän haastaa asiakkaan rahat maahan.

  Monivuotinen kokemus ja korkeasti koulutettujen asiantuntijoiden saatavuus antavat meille mahdollisuuden suorittaa kaikki tarvittavat toimet kunkin yksittäisen kohteen laskelmien suorittamiseksi. Tee geologinen tutkimuskohde. Kehitä uusi projekti tai muokkaa olemassa olevaa. Tee yksityiskohtainen arvio, jotta asiakas saa selkeän käsityksen siitä, mitä hän maksaa. Yrityksemme tavoitteena on rakentaa taloja, jotka palvelevat omistajiaan jo vuosia, ja meille ne osoittavat omaa ammattitaitoaan.

  Tehdään kaikki talon rakentamiseen tarvittavat palvelut alustasta kattoon.

  laite, eristys, miten tehdä laskenta?

  Perusta sen rakenteessa voi olla haudattu ja upotettu. Ensimmäisessä tapauksessa se sijaitsee maaperän pinnalla, ja toisessa se laskee pakkasen syvyyteen. Matala perustus sisältää näiden kahden vaihtoehdon ominaisuuksia. Hänellä on sekä positiivisia että negatiivisia kohtia jokaisesta näistä lajeista.

  Mutta vain pieni hautaaminen on joskus ihanteellinen ratkaisu tiettyjen rakenteiden rakentamiseen.

  Mikä on pienen haudan perusta?

  Säätiö asetetaan syvyyteen, joka on pienempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys. Sen oikea rakenne takaa kuitenkin normaalin rakennuksen toiminnan. Tällaisen perustuksen rakentamiseksi riittää poistamaan ylempi, hedelmällinen maaperäkerros ja sitten syvemmälle toisella 20-30 cm: llä, jolloin saavutetaan kiinteän maaperän taso, johon kaadetut rakenteet tuetaan.

  Kysymys tulee välittömästi - mitä on maaperän jäädyttämistä, mikä auttaa nostamaan perusta ylöspäin johtuen pudotuksesta? Tätä varten on tasapainotettava rakenteeseen vaikuttava paisuntavoima kahteen suuntaan sivulta ja alhaalta. Joten sivuttaista turvotusta neutraloidaan pienellä täyttö- ja eristyskorkeudella ja pohjalla - rakennuksen perustuksen ja painon oikealla asettamisella.

  Matala pohja on nauha tai laatta. Edullisempi on nauha vaihtoehto. Se voidaan tehdä suoraan paikan päällä ilman nostolaitteiden käyttöä. Tärkein edellytys on, että kaikkien tällaisten säätiöiden kaikkien osien on oltava kiinteästi toisiinsa sidoksissa, jotka edustavat monoliittista rakennetta.

  Matala-alustan levy on luotettavampi, koska sillä on suuri kosketuspinta maaperään. Maaperän kallistumisprosessissa levy tasaisesti nousee ja putoaa, mikä estää rakenteen vaurioitumisen.

  Missä ovat alhaisen syvyyden perustekijät?

  Tällaisia ​​perustuksia voidaan käyttää millä tahansa maaperällä, riippumatta pakastuksen syvyydestä. On vain noudatettava tarkasti kirjanmerkkien sääntöjä.

  Matala maaperä ei ole yhtä luotettava kuin savi- tai hiekkapohjaisilla mailla, mutta sitä käytetään yhä laajalti yksityisessä rakentamisessa.

  Tietenkin matala pohja savea maaperä suorittaa tehtäviään paljon tehokkaammin, mutta analysoimme järjestyksen asettamista tämän säätiön mille tahansa maaperälle.

  Tällaisilla perusteilla pystytettyjen rakenteiden paino on rajoitettu. Rakennuksen parhaat materiaalit ovat puu- ja sellulaarinen betoni. Jos kehysrakennus on rakennettu, matala monoliittinen säätiö on paras ratkaisu.

  Ei ole suositeltavaa rakentaa betoni-, kivi-, hiekkalaatikko- tai tiilirakennuksia liian suuren painon vuoksi. Tällaisia ​​rakennuksia tulisi käyttää vain haudattuun pohjaan.

  Matalalla pohjalla on useita etuja, joita muilla säätiöillä ei ole:

  • Pienet rakennuskustannukset johtuen käytettyjen materiaalien vähäisestä määrästä. Tietyissä olosuhteissa tämä tekijä voi olla ratkaiseva, etenkin rakentamassa runkorakennuksia, maalajeja, huvipuistoja ja muita pieniä rakenteita.
  • Tällainen säätiö on luotettavampi kuin ei-haudattu, joka sijaitsee suoraan kentällä.
  • Nopea rakentamisaika.

  Laite matala kellari

  Katsotaanpa, kuinka matala-teipin säätiön itsenäinen rakenne toteutetaan sen paikan päällä. Betonilaastaria, kiveä ja metallia sisältäviä täyteaineita käytetään valuosaan.

  Ennen työn aloittamista lasketaan matala säätiö. Tarvittava määrä hiekkaa, sementtiä, vedeneristysmateriaalia ja eristystä otetaan huomioon. Tämän jälkeen tontti on merkitty ja kaivaus kaivettu. Ensinnäkin poistetaan hedelmällinen maaperäkerros, tavallisesti musta maaperä, jolle on tunnusomaista sen hajoaminen. Tällöin ruoppaus tehdään noin 30 cm: n etäisyydelle. Kun suhteellisen kiinteä maaperän pinta on saavutettu, samaa syvyyttä oleva kaivanto muodostuu koko rakennuksen ympärysmitta.

  Kaivon pohja peitetään karkealla hiekalla. Tiivisteen kerroksen on oltava vähintään 20-30 cm. Hiekkalaatta estää maaperän turvotusta, kun kosteus joutuu kuoppaan. Hiekka tekee karkottavasta maaperästä kiistämätöntä. Hiekkakerros on hyvin kaatunut ja peitetty kerroksella vedenpitävää materiaalia. Kaikki kuopan seinät on vuorattu samalla materiaalilla. On suositeltavaa käyttää kateaineita tai kattohuopia, koska niille on ominaista pitkä käyttöikä. Voit myös käyttää paksua muovikalvoa.

  Seuraavaksi täytetään kuoppa konkreettisella ratkaisulla. Täyteaineena voi käyttää roskakiviä, soraa, rikkoutua punaista tiiliä. Silikaatti-, kipsi- ja löysä materiaalien käyttöä ei voida hyväksyä. Lujittavien elementtien läsnäolo, joka voi olla metallivahvikkeita, paksuja lankoja tai rautapäitä, on pakollinen.

  Huomio: ristikudos ja palkit on yhdistettävä sitomalla. Tätä varten ei käytetä hitsauskonetta.

  Pohjaeristys

  Seuraava askel on lämmetä matala perustus. Kuinka tehdä matala-haudattu perusta kestävä ja luotettava? Lämpeneminen ratkaisee tämän ongelman. Tehtävämme on lämmitellä rakennuksen ulkosalla. Tosiasia on, että maaperän lämmitetty pinta ei jäätyy hyvin voimakkaiden pakkasten läpi. Näin ollen maaperän turvotusta ei tapahdu.

  Eristeenä voi käyttää ekstrudoituja polystyreenilevyjä, joita voi ostaa missä tahansa myymälässä. Polystyreeniin verrattuna tämä materiaali on erittäin tiheää ja sen vesitiiviys on lähes absoluuttinen.

  Laatat on vuorattu rakennuksen ulkokehällä leveydeltään 1 metriin. Tämä riittää varmistamaan, ettei maa jäädy talvella. Alhaisissa lämpötiloissa tapahtuvan suojan lisäksi polystyreeni vaahto estää myös kosteuden pääsyn maaperään. Kaksinkertainen suojaus.

  Sinun tietosi: ekstrudoitua polystyreenivaahtoa voidaan käyttää minkä tahansa pohjan eristämiseen ja suojaamiseen.

  Levyjen päälle voidaan rakentaa täyttö ja sokea alue. Tällainen säätiö on taatusti suojattu verenvuotoilta, murtumilta ja muilta vaurioilta. Jos kaikki on tehty oikein, säätiö pysyy hyvin kauan ja rakennuksessa ei ole halkeamia.

  Säännökset ja suositukset järjestelyistä

  Säätiön rakentamisessa on joitain rajoituksia, joilla on alhainen penetraatioaste:

  • Ei ole hyväksyttävää rakentaa tällaista säätiötä talvella, jos rakennustyömaalla on jäädytettyä maata.
  • Jos rakentaminen toteutettiin kesällä tai syksyllä, ja säätiö pysyi talvella erillisenä elementtinä ilman kuormaa, se on eristettävä. Tätä varten voit käyttää mitä tahansa eristemateriaalia, puiden lehtipuita, olkia, sahanpurua jne. Lisäksi eristys on sijoitettava sekä tulevan rakennuksen sisälle että sisälle.

  Olemme analysoineet, millainen matala perustus on, missä sitä käytetään ja miten sitä rakennetaan. Rakentamispäätös tehdään rakentamisen laajuuden, maaperän ominaisuuksien, alueen ilmasto-olojen, taloudellisten mahdollisuuksien ja muiden syiden perusteella.

  Kevyiden rakennusten matala syvä pohjalevy

  Vahvitetun betonin syvälevyn pohjapinta voidaan järjestää vain kevyen rakennuksen rakentamiseksi. Tämän rajoituksen syy on, että raskaiden rakennusten perustusten on kestettävä raskaita kuormia. Pohjakerroksen pohjapinta ei yleensä kestä kestämään raskaiden rakennusten kuormitusta, koska säätiö on liian kevyt. Maaperän ylemmän kerroksen vastustuskyky on liian heikko kestääkseen pohjalevystä siirrettävät kuormat, maa alkaa laskeutua raskaiden rakennusten kuormituksen vaikutuksesta. Jos pohja on heikko, epätasainen sedimentti aiheuttaa säätöjen halkeamia ja johtaa lopulta niiden asteittaiseen tuhoamiseen.

  Vahvitetun betonin syväpohjaisen pohjalevyn rakenne.

  Pohja matalalle laatalle

  Raudoitetun betonin matala-pohjamateriaali, joka pystyttää niissä tapauksissa, joissa he haluavat säästää rahaa louhintaan ja muuntyyppisten perustusten rakentamiseen: syväpohjien nauhat, paalut tai laatat.

  Joskus matalammat syvemmät perustukset ovat järkeviä rakentaa vain siksi, että jäätymisen syvyyteen, esimerkiksi turpeeseen tai löyhään maaperään, on myös hyvin heikko perusta. Jos turpeen kerros on liian paksu, voit rakentaa joko paalupohjan tai laattojen pohjan (jos rakennus on tarpeeksi kevyt). Pysäytä säätiön saostumisprosessi mahdottomaksi. Turpeeseen sijoitetun betonin määrä ei korjaa tilannetta, jos laattapohjan pinta-ala ei ole riittävä. Kun pohja ei kanna kuormaa rakennuksesta, ainoastaan ​​laatoitettu pinta-ala voi korjata tilannetta. Laatta täytyy kelluttaa.

  Hiekkakyyhkää pakkaselta

  Syvä pohjan laattaperustan asennus.

  Joka tapauksessa, jos pohja on rakennettu laattoja, laskevaa maata on korvattava hiekalla. Savi sisältää runsaasti vettä koostumuksessaan, ja savi maaperä jäädyttää talvella, huurre turpoaminen ja muodonmuutokset laatta kellari esiintyy. Nämä kuormat toimivat pohjalla sekä pohjasta että sivusta. Jos laatta alla oleva osa maaperästä jäätyy osittain, levyllä on epätasaiset kuormat ja halkeamat. Tosiasia on, että levyn keskiosan alle maahan ei jäätyä, mutta kylmä ilma tulee ulkoilman reunalta. Jos kehän ympärillä oleva levy lämmitetään leveyteen, joka on yhtä suuri kuin jäätymisläpäisyn syvyys, jäätymisen voi pysähtyä, eikä levyn alle oleva maapalaa jäätyä.

  Pohjan vakautta varten laatan alla oleva maa on korvattava hiekkaisella, melko pienellä, kerrostuneella hiekalla (enintään 20 cm). Maantiepohjaa ei saa tuhota, kun laatat perustetaan. Kaikilla keräilijällä ei ole kantavuutta, jolla on koskematon pakattu mannerten pohja. Ongelmana on, että mantereelle voidaan tuhoutua kaivamisen aikana. Kuopan pohjan puhdistaminen laattapohjan suunnittelumerkkeihin tehdään tavallisesti manuaalisesti. Jos on tarpeen korvata maaperä vähemmän hehkuvalla, niin hiekkalaatikon laite tulee kerroksellisella tampingilla. Laitelaatta pohja irtotavarana vaatii erityistä huomiota.

  Matala laatta pohja on aina heikompi kuin maanpohjan pohja maaperän jäädyttämisen syvyydessä. Tämän perustapuutoksen kompensoimiseksi voi vain lisätä levyn aluetta ja sen lujuutta. Laattojen pohjan lujuudelle laatta on vahvistettava, koska laatta ei toimi kunnolla taivutuskuormien kohdalla. Betonin täyttö tulee tapahtua, kun pohja on kyllästetty, sille asetetaan sementtilaastieriste. Lattiapäällysteen päälle on tarpeen tehdä vedeneristyslaite. Täyttö tehdään vedeneristyskerroksella, kun lujitussäiliö on asennettu. Betonointi voidaan tehdä kerroksittain.

  Matala pohjan pohjan ympärillä oleva maa on eristettävä.

  Kaaviot laitteista, joita ei ole haudattu monoliitti- ja esivalmistetut monoliittiset pohjalevyt.

  Kevyt puurakennuksen rakentaminen ilman kellarista voi hyödyntää kokemusta matalan aluslevyn käytöstä. Tällaiselle laattojen perustukselle ei ole syytä kaivaa syvää kuoppia. Maanpäällyskerros poistetaan paitsi koko tulevan levyn, myös laattojen ympärillä olevan ympäryksen ympärille koko eristysleveyden osalta. Keskimmäisille leveysasteille tämä on vähintään 1 m, lisäksi nauhan leveys työn paremman organisoinnin kannalta (noin 1 m enemmän).

  Betonipäällysteen betonilaitteessa on eroja kuumennetulle tai kuumentamattomalle talolle. Jos talvella olevaa mökkiä ei lämmitetä missään muodossa, niin lattian alla oleva maa jäätyy joka tapauksessa. Talon tallentuu vain karkea pehmustettu kerros ja veden täydellinen puuttuminen maaperään. Siksi mökit asetetaan usein edelleen nauhatalustalle tai he tekevät syvän pohja-aihion (jäädytystason alapuolella). Silloin on järkevää tehdä kellarista koko talon alle, jos uuni on jo olemassa.

  Modernit mökit eivät useinkaan ole osittain lämmitettyjä. Tässä tapauksessa rakennusten näiden osien betonirakenteiden pitäisi toimia itsenäisesti, teknisten erojen välillä tehdään eristyksin. Olisi selvennettävä, että on välttämätöntä eristää paitsi maaperä laattaperustan ympärille. Liesi on eristetty, koska se johtaa kylmän hyvin. Levyn alttiiden osien alle oleva maa voi jäädytyä. Seinien kellari on eristettävä. Usein talon kellari ja laatta ovat betonoituja samanaikaisesti. Voit tehdä vahvistusverkon päästöjä, jos korkin täyttö tapahtuu myöhemmin.

  Floating Foundation - Halvin

  Betoniseoksen valmistusmenetelmä.

  Pohjakerroksen kellarissa olevat rakennukset ovat kalliimpia, mikä vaatii paitsi runsaasti maanrakennustöitä myös raudoitetun betonilaatan rakentamisen kustannuksia. Tällaiset kustannukset joutuvat usein kärsimään, jos maaperä ei salli tavanomaisen betonirainan perustamista. Rakennetun betonilaatan rakentamisen tarpeessa lisävahvuuksien vahvistaminen lisää arvioiden kustannuksia. Edullisin vaihtoehto on kalliilta hiekkasilta, joka on tehty betonista. Floating foundation, jolla vaalea rakennus on, voidaan nostaa ja laskea melko tasaisesti. Laatta tässä tapauksessa olisi suunniteltava rakennuksen kuormituksille ja mahdolli- siksi kuormituksiksi epätasaisesta saostuksesta. Betonibetonin betonirakenteen tulee olla rakentavaa.

  Betonin merkki, joka on suositeltavaa käyttää laatta on V22.5 (vanha brändi M-300) ja sitä korkeampi. Laattojen paksuuden on oltava vähintään 20 cm. Hyvin heikoilla turvemaaleilla laatta on tehty 40 cm paksuiseksi, betonilaatan taso on vähintään B22.5. Jos käytetään esivalmistettuja teräsbetonilaatuja, laastista on valmistettava laasti (luokka 100), joten tällainen säätö ei ole halvempaa kuin monoliittisesta betonista tehty pohjalaatta. Lisäksi levyjen asennus edellyttää nosturin käyttöä.

  Jos laskennassa vaaditaan monoliittista raudoitettua betonipohjaa, sitä on vahvistettava spatiaalisella kehyksellä. On asetettava 2 samanlaista lujitettua verkkoa, jonka halkaisija on 12-16 mm (häkki koko 20x20 cm). Ristikot asetetaan rinnakkain: yksi levyn alemmasta tasosta ja toinen ylemmällä tasolla.

  Pohjustuslevyn rakenne jäykisteillä.

  Ristikot tulee upottaa betoniin suojakerroksen syvyyteen (vähintään 3 cm). Tarkemmin sanottuna tämän etäisyyden tulisi olla puolet halkaisijan halkaisijasta ja 3-4 cm (yhteensä noin 5 cm). Etäisyys riippuu betonipäällysteen osuudesta, jota käytetään laattaperustaan.

  Laattojen kellarirakenteen muodostamiseen käytetään erilaisia ​​menetelmiä: hitsaus, neulominen lanka. Sopii erikoislujitusteräs hitsaukseen. Kehys on asetettu eristyskerrokseen, jonka väliin asetetaan rullan vedeneristys. Levyn betonoinnin jälkeen se on suojattava tuhoamiselta.

  Luotettava tapa suojata betoni- tai teräsbetonilaatta ajavasta pohjavedestä on pinnoittaa betonipinta kuumalla bitumilla. Betonin suojaamiseen on olemassa useita tapoja, mukaan lukien perinteiset vedeneristysvettäeristetyt rullaavat materiaalit liiman avulla.

  Miksi kellarissa olevat rakennukset "kelluvat"?

  On vielä yksi syy siihen, että on parempi rakentaa kevyt runko puurakennus matalalle pohjalle ilman kellarissa. Talo, jossa on kellari, jos se ei ole lämmitetty, voi kokea suuria kuormituksia, jotka toimivat seinillä kellarissa, joka on tehty tiilestä tai betonista. On melko vaikeaa poistaa kokonaan näitä kuormia, koska kellarikerroksen seinät ovat veteen kyllästyneessä maaperässä, joka jäätyy. Nämä kuormat puristavat koko talon maasta. Kevyt talo, jos sitä ei ole erityisesti ladattu alhaalta raskasbetonilla, alkaa "float up". Syväpohjainen betonirakenne tai betonirakenne poistaa tämän vaikutuksen kokonaan. Veden poistaminen pohjalevystä voi poistaa turvotuksen, mutta vedenpoistokustannukset ovat melko suuret.

  Viemäröinti

  Järjestelmän viemäröintijärjestelmä.

  Viemäröinti voidaan tehdä viemäröintijärjestelmän avulla. Vesi poistuu viemäriputkista luonnollisella tavalla, kun putkikaivon merkinnät antavat veden imeytyä ojaan tai läheiseen säiliöön. Jos altaan tai ojan pohjaveden taso ei salli purkautumista, siirtopumppu asennetaan. Rakennetaan erityinen pumppaamo tyhjennysaukolla, josta vettä on jatkuvasti tai määräajoin pumpattava ojaan tai myrskyviemäriin. Joissakin tapauksissa on sallittua laskea vettä luonnollisille turpeille, jolloin vähennys vähenee. On ryhdyttävä toimenpiteisiin suihkulähteiden, vesistöjen ja muiden ei-toivottujen ilmiöiden muodostumisen varalta. Pohjaveden poistamisen lisäksi on huolehdittava siitä, että ilmakehän vettä ei kulkeudu, jotta se ei kertyisi maaperään, eikä se kuulu laattaperustaan.

  Pohjaveden poistaminen voi olla luonnollista, käytä sokea alue. Sokea alueelta tulevan veden tulee olla tasaisesti jakautuneena, sillä kaltevuus talosta. Suuri katto ja viemärijärjestelmä vedenpoistojärjestelmään on usein välttämätöntä ohjata vettä keinotekoisilla rakenteilla: lokeroihin tai myrskyjärjes- telmiin, joista vesi tyhjennetään maanalaisten viemäriputkien avulla.

  Lämmöneristys- ja vedeneristysperusta

  Esimerkki kerrosten järjestelystä lämmitetyssä levyssä.

  Näin ollen, jos haluat rakentaa betonin tai betoniteräksen edullisen pohjalevyn, et voi tuottaa suurta määrää maanrakennustöitä. Pohjan alla, hiekkalaatikko, jossa kerroksellinen tamping vibrational tavalla on varmasti sopii. Hiekkaa tai hiekkaa ja murskattua kiveä sekoitetaan kerroksittain korkeintaan 10 cm: n päähän. Kiillotustyynyn päälle on asetettava sementtilaasti, jonka laasti on 100. Se on tehty vedeneristyskerroksen eheyden säilyttämiseksi.

  Vedenpitävä kerros, joka on asetettu sementtilaastille, ei saa olla päällekkäinen vaan myös kiinteästi liimattu (juotettu). Tätä tarkoitusta varten käytetään joko puhaltimia tai propaanipolttimia, jotka lämmittävät liimakerrosta.

  Valssattu vedeneristys käärytetään levyn päihin ja liimataan, joten leikkaus on vedeneristys tarpeen levyn paksuuden marginaalilla. Tämä tehdään laattapohjan kaatamisen ja kovettumisen jälkeen. Laattojen betonointi tehdään muottirakenteessa vastaavan lujarakenteen muodostamisen jälkeen. Laattapohjan lämpöeristys suoritetaan.

  Lämpöeristyslautan pohjan rakenne.

  Lämpöeristys ei ole pakollista, varsinkin kesämökkejä varten. Laattojen lämmöneristys lisää rakentamisen kustannuksia, mutta off-season talon elämisen ja talon lämmityksen säästöt auttavat sinua miettimään tällaisen eristyksen suunnittelua.

  Pienin kerros voi vähentää merkittävästi polttopuun kulutusta, vähentää kosteuden kondensoitumista ja pitää puulattiat pitempään. Eristeinä voit käyttää kaikenlaista laatua olevaa polystyreeniä, mutta on parempi käyttää kestävää ja kestävää erikoispuristettua polystyreeniä.

  Laattojen pohjan lämpöeristyskerros on eristettävä lattiatilasta muovikelmulla siten, että kosteus ei tunkeudu lattiarakenteeseen.

  Lattiamallit voivat olla täysin erilaisia, samoin kuin eristysaineet. Minimi lämpöeristyskerros on 50 mm. Se auttaa jopa lämmittämätöntä taloa pitämään positiiviset maan lämpötilat kauemmin, pienentämään lämpötilahäviöitä ja vähentämään jäätymisaltaan kerrosta. On toivottavaa, että talvella lämpötila ei laske alle 5 ° C, jos sinulla on matala laatta betonin perustana.

  Monoliittinen laattasäätiö omilla käsillään

  Monista syistä talon rakentamisessa sinun ei tarvitse valita helpointa säätiötä, eikä halvin. Jokaisella paikkakunnalla on oma maaperä, ja rakentamisen suunnitteluvaiheessa tärkein päätös on säätiön valinta. Jos tuuletusaukko on olemassa, seuraukset voivat olla hyvin surullisia. Koska luotettava ja vakaa maaperä ei ole kaikkialla, joskus tarvitaan erityisiä tukityyppejä, joista yksi puhuu tänään.

  sisältö:

  Matala laattasäätiö

  Periaatteessa vain kolme tyyppistä säätiötä käytetään laajalti pääoman rakentamisessa:

  • nauha upotettu;
  • kasa tai pylväs;
  • laattasäätiö.

  Etu valinnassa annetaan yhdelle niistä, kun otetaan huomioon säätöön kohdistuvan kuormituksen suuruus sekä maaperän vakaus. Pääsääntöisesti nauhatasema täyttää melkein kaikki olosuhteet, se on yleisin tyyppi. Paalusäätiö on paljon yksinkertaisempi ja halvempi kuin teippi, mutta ei ole järkevää ilman voimakasta grillata, mikä myös maksaa tietyn määrän rahaa. Ja jos lisäämme tähän lämmitys lattiat, sen hinta ei ole paljon pienempi kuin teippi yksi.

  Monoliittisen alustan edut

  Mutta epävakaalla kentällä ei ole valintaa. Tässä vain monoliittinen laatta voi auttaa. Voit tehdä säätiön itsesi riippumatta sen tyypistä ja monimutkaisuudesta. Ei ole erityisiä ja monimutkaisia ​​operaatioita, joita maallikko ei voinut tehdä. Lisäksi uunissa

  1. Korkea lujuus ja jäykkyys, sopeutumiskyky mille tahansa maaperälle.
  2. Seinien sisäinen sijainti voi olla mikä tahansa. Voit ensin rakentaa säätiön ja suunnitella tilat.
  3. Seinät ovat yksi monoliittinen rakenne lattialla, joka täysin poistaa halkeamien ja kutistumisen.
  4. Voit unohtaa jyrsijät ja hyönteiset - he eivät syö konkreettisia.
  5. Ei tarvitse järjestää kalliita vedenpitäviä ja lattiaeristyksiä.

  Niinpä, vaikka sivustosi on maaperässä, sinun ei pitäisi järkyttää, ja jopa tässä tilanteessa voit saada kiistattoman hyötyä.

  Kuinka monoliittinen laatta perustetaan

  Laattaperusta on melko yksinkertainen. Ainoa asia, joka voi pelotella kehittäjää, on materiaalien määrä. Mutta ei ole minkäänlaista mennä. Jos muita vaihtoehtoja ei ole, niin se on välttämättä välttämätöntä:

  1. Kaivaa kaivo talon ympärillä laitteen matalaa perustusta varten. Kuopan syvyys ei pääsääntöisesti ole yli puolet metriä.
  2. Aseta 20 senttimetrin hiekkalaatikko.
  3. Laita päälle 20 cm: n raunio.
  4. Kaikessa tämän kakun on järjestettävä betonilaatta, jonka paksuus on vähintään 20-30 cm käyttäen raudoitusta.

  Betoni vaatimukset monoliittiselle levylle

  Tässä ei ole mitään vaikeaa, laitteen tekniikan mukaan tällainen säätiö on jopa yksinkertaisempi kuin nauha, ainoa asia, joka järkyttää, että sinulla ei ole kellarissa ja kellarissa. Mutta siellä on lämmin kerros. Tässä tapauksessa materiaaleille asetetaan erityisiä vaatimuksia, erityisesti betonin on oltava:

  • luokka ei ole alhaisempi kuin M300 vanhalla tavalla, tai B22,5 uudella tavalla;
  • vedenkestävyyskerroin - W8, tämä on minimi;
  • merkin on täytettävä jäätymiskestävyyskerroin F200;
  • betonin liikkuvuus ei voi olla pienempi kuin P3.

  Näin on, jos alat täyttää levyt omilla käsillänne. Mutta on mahdollista ottaa laatta valmiiksi, laitoksessa on vahvistettuja betonirakenteita. Mitalin kaksi puolta - tehdaslaatassa on vakaa laatu, mutta sen toimittaminen kohteeseen voi saada hyvän pennin. Ainoa säästämisvaihtoehto voi olla käytetty lattialaatta, joka sijaitsee niin kaukana rakennustyömaalla ja joka soveltuu kaikilta osin.

  Monoliittisen alustan laite

  Ennen kuin aloitat säätiön rakentamisen, on tarpeen suorittaa tarkka laskelma. Hieno. Siksi sen ei ole tuskin sitä tehdä itse. On erityisesti koulutettuja ihmisiä, jotka suorittavat laskelman kohtuulliseen hintaan, ja säätiö on taattu luotettavaksi. Tämän jälkeen voit aloittaa laitteen perusta useissa vaiheissa:

  1. Merkitään ala alapäässä, puhdista se huolellisesti, poista maaperän yläkerros, taso ja tarkista diagonaalit. Selvitystilan pitäisi olla suurempi kuin talon usean metrin päällä, jotta rakennustyömailla ei olisi täynnä.
  2. Kaivamme kaivoa. Ei ole väliä kuinka se tapahtuu - kaivinkoneella tai kätillä tärkein asia on suunnitella pohja niin, että se on tasainen. Se on helppo tarkistaa lasertasolla tai vain tasolla.
  3. Levitä geotekstilikerros, sitten hiekka tyyny ja kaada se värähtelevällä levyllä tai jyrsimellä.
  4. Asennetaan viemärijärjestelmä, kaikki viestintä ja jätevedet.
  5. Teemme betonituotantoa - 10 cm lasista M100-liuoksella.
  6. Asennuksen jälkeen tehdään vedeneristys ja lämmöneristys valssattujen materiaalien kanssa.
  7. Asenna muottirakenne rakennuksen ympäryksen ympärille.
  8. Asennamme lujitusholkin 12-18 mm: n paksuisilla tankoilla ja ruudukolla, jonka solu on 20x20.
  9. Me täytämme betonilla, ja kun seos kuivuu, poistamme muottipesän.

  Näin ollen näiden sääntöjen noudattaminen voi tehdä vankan ja luotettavan perustan kaikentyyppisille rakenteille ongelmatilanteissa.