Kalvonvesieristys: materiaalityypit ja käytön edut

Jatkuva altistus pohjavedelle ja maaperän kosteudelle on erittäin negatiivinen säätiön suorituskyvylle. Vesi on tunnettu kemiallisten reaktioiden katalysaattori, joka vähitellen johtaa rakennusten kantaelementtien osittaiseen tai täydelliseen hävittämiseen. Siksi kannattaa lisätä käyttöikää vedeneristysmateriaaleilla. Nykyaikaisimpia ovat kalvot.

Erityisominaisuudet

Vedenpitäviä kalvamateriaaleja käytetään laajasti katon järjestelyissä sekä kellareissa ja kellareissa. Pinnoitteen rakenteen pääkomponenteista riippuen erilaiset kalvotyypit erotetaan toisistaan, joista kullakin on omat edut, haitat ja erityispiirteet. Siksi on erittäin tärkeää valita kalvo oikein - vain tässä tapauksessa pinnoite antaa tehokkaan ja pitkä suojauksen vettä ja sadetta vastaan. Kalvoa käytetään useiden tyyppisten töiden suorittamiseen:

 • kosteutta kestävä - joukko toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on suojata rakennusta pinnan kosteuden ja kapillaarihöyryn sisäänpääsystä;
 • vedenpitävyys - tämä työ, joka on suunniteltu suojaamaan rakennetta pinnasta kosteudelta, joka tulee suoraan taloon veden kertymisen seurauksena kellarikerrokseen (pohjavesi tai muodostunut pitkäaikaisen sademäärän ja sulavan lumen seurauksena).

edut

Kalvoneristys on yksi suosituimmista tavoista suojata lattiat kosteuden haittavaikutuksilta. Tämä johtuu sen poikkeuksellisista teknisistä ja fyysisistä ominaisuuksista:

 • Membraanimateriaalit ulottuvat erittäin hyvin joustavuuden ja vetolujuuden ansiosta.
 • Eroavat melko suurella resistentillä kriittisiin lämpötiloihin. Toiminta-alue vaihtelee välillä -60 ja +120 astetta.
 • Matala materiaalin paino, joka helpottaa huomattavasti sen kuljetusta ja yksinkertaistaa laitteen tekniikkaa.
 • Asennettaessa ei tarvitse käyttää paloa - ja tämä on tärkein ero kalvojen ja rullamateriaalien välillä bitumipohjaan.
 • Pitkä käyttöikä. Kun kalvot asennetaan asianmukaisesti, ne palvelevat vähintään 50 vuotta.
 • Yksi kalvon koostumuksen pääkomponenteista on palonestoaineita, jotka aiheuttavat päällysteen suuren syttymisasteen.
 • Materiaali sopii kaikentyyppisiin perustuksiin, mutta päällyste on suurin tehokkuus katon suorissa osissa, joissa ei ole kattorakenteita (putket, valolaatikot, hissikuilut jne.).
 • Kalvolle on ominaista voimakkaat diffuusiominaisuudet, joten kosteutta ei kerääntyy alle.
 • Kalvoaineita voidaan sijoittaa myös nolla-lämpötiloihin.
 • Voit myös asentaa tämän pinnoitteen lämpöeristykseen. Tämä voi vähentää merkittävästi tasaustason laskemisen kustannuksia.

laji

Kalvon vedeneristys on useita:

Myös nestemäinen kalvo ja tela. Pysytkäämme kummallekin näistä lajikkeista vedeneristyspäällysteellä.

Polyvinyylikloridikalvokalvoa pidetään nykyään suosituimpana viimeistelyvaihtoehtona ja melko edullisena ratkaisuna tarvittavan vedenpitävyyden järjestämiseen. Tämä materiaali on kaksikerroksinen, höyryä läpäisevä, vahvistamaton PVC-kangas: sen yläosa koostuu liidusta, palonestoaineista ja erityisistä pehmittimistä, ja alempi on valmistettu PVC: stä puhtaassa muodossa pienellä väriainepitoisuudella.

Rakenteen pääkomponenttien vaikutuksesta johtuen PVC-kalvo on tuuli- ja vesivahvistinkalvo, joka antaa suurempaa hygroskooppisuutta ja vastustuskykyä happo-emäksisten liuosten ja niiden suolojen vaikutuksille suurella määrällä, jota esiintyy kaikentyyppisissä maissa.

Materiaalilla on hyvä elastisuus, jotta se voidaan kiinnittää alimmilla lämpötiloilla.

Vaipan pigmenttejä kalvon koostumuksessa on tärkeä rooli - ne mahdollistavat mahdollisimman lyhyessä ajassa havaitut paikantamispaikat ja korjaavat heti vedeneristyskerroksen eheyden vaurioitumisen. Polyvinyylikloridikalvot ovat saatavana eri versioina: niissä voi olla eripaksuisia pintoja, mikä mahdollistaa pinnoitteen tehokkaimman käytön. Samanaikaisesti yhden kokoisen tai muun valinnan valinta riippuu ensinnäkin säätiön syvyydestä - sitä suurempi on, sitä paksummat kalvot tulisi olla.

Vedeneristys pysyy pääsääntöisesti käsittelemättömissä pinnoissa. On kuitenkin pidettävä mielessä, että suoran vuorovaikutuksen fenolipitoisten vaahtojen, bitumipohjaisten materiaalien tai polystyreenivaahdon kanssa johtaa usein päällysteen eheyden rikkomiseen. Tämän välttämiseksi monet valmistajat muodostavat toisen geotekstilöistä valmistetun vuorauskerroksen. Se suojaa materiaalia tehokkaasti mistä tahansa kosketuksesta yllä mainittujen aineiden epämiellyttäviin vaikutuksiin.

Yksi PVC-kalvojen tärkeimmistä eduista on lippujen liittäminen, yksinkertaisuus ja nopeus toisiinsa. Tämä toimenpide toteutetaan käyttämällä rakennuksen hiustenkuivaajaa, joka altistuu kuumalle ilmalle. Tämä tekniikka aiheuttaa saumojen suuren lujuuden ja maksimaalisen tiiviyden, jotka ovat päällekkäin ja muodostavat tasaisen saumattoman päällysteen.

PVC-kalvojen käyttämisen haitoista on sen heikko vaiku- tus mekaanisiin vaurioihin sekä pinnoitteen heikko ympäristöystävällisyys johtuen sen haihtuvista pehmittimistä.

Tämäntyyppiset kalvovesieristysmateriaalit muodostetaan polymeeriseoksesta, jonka pääkomponentit ovat eteenipropeenikumi sekä polypropeeni. Tämä on niin sanottu kumikalvo. Koostumus aiheuttaa kumin ja muovin yhdisteominaisuudet, ja erikoislaitteiden ja pehmentimien käyttöönotto tekee kalvosta syttyvän ja hygroskooppisen. Synteettisten kuitujen vahvikekerroksen ansiosta kalvo saa suuren lujuuden ja kestävyyden.

Materiaalin suurin etu on sen lisääntynyt joustavuus ja vetolujuus. Lisäksi luonnollisista materiaaleista valmistettu TPO-pinnoite on ympäristön kannalta turvallinen ja sitä voidaan käyttää huoneissa, joissa aikuiset ja lapset elävät. Tämäntyyppinen kalvo on löytänyt laajaa käyttöä vesitiiviissä altaissa, se on suojattu säiliöillä juomaveden kuljettamiseksi ja vuorattu myös keinotekoisilla säiliöillä.

Alapäällysteiden järjestelyissä tällaisia ​​pinnoitteita käytetään melko harvoin - syy on niiden melko korkea hinta, joka usein ei ole käytettävissä useimmille maanmiehillemme.

EPDM-kalvolla on erittäin suuret tekniset ja fyysiset ominaisuudet. Tämä on erittäin joustava pinnoite, joka kestää helposti monipuolisimpia liikkeitä, sillä se on erityisen joustava talvella kriittisissä matalissa lämpötiloissa eikä se muuta ominaisuuksia kesällä.

EPDM-kalvojen etuna muiden pinnoitteiden suhteen on niiden yhteensopivuus kaikenlaisten bitumimateriaalien ja absoluuttisen ympäristöystävällisyyden kanssa.

Mutta puutteiden joukosta voidaan tunnistaa liima-aineosa tällaisen kalvon kääreiden välisessä liitoksessa. Tässä tapauksessa saatu sauma ei eroa, koska sen luotettavuus ja tarttuvuus ovat huomattavasti huonompia kuin hitsatut vastakappaleet. Tällaiset päällysteen lujuuden ja kestävyyden indikaattorit johtuvat synteettisen kumin käyttöönotosta sekä polyesterin vahvistusverkosta.

asennus

Litteät kalvot ovat materiaaleja, jotka on valmistettu korkeasta tai matalatiheyksisestä polyetyleenistä, ja myös polyolefiinia tai PVC: tä voidaan käyttää raaka-aineina. Tällaisilla kalvoilla on rakenteeltaan kaksi kerrosta kalvoa, joista kunkin paksuus on alle 2 mm, tiettyjen tyyppien pinnalla on aallotusta, minkä ansiosta suuri päällystys tarttuu.

Profiilikalvot valmistetaan HDPE: stä. Visuaalisesti tämä materiaali muistuttaa arkkia, joiden neliö tai pyöreä osa, samoin kuin useita ulkonemia piikkien muodossa. Siksi monet ihmiset kutsuvat kalvon pimply.

Tämä on erillinen kalvosuunnittelumuoto. Sen ominaisuus on profiloidut päällysteet. Tämä muotoilu tekee materiaalista todella monipuolisen ja mahdollistaa erilaisten tehtävien suorittamisen:

 • Kun profiili on kiinnitetty kellari seinään, muodostuu pieni aukko, joka muodostaa ilmatyynyn, tarjoaa tarvittavan ilmanvaihdon ja ylläpitää tarvittavaa lämpötilaa. Tietyllä järjestetyllä ulkonemalla kalvon elementeillä luodaan kaikki olosuhteet maaperän paineen tasaiselle jakautumiselle tukien seinämille ja minimoidaan pistekuormien esiintymisen vaara.
 • Kun profiilia kiinnitetään suoraan maaperään geotekstilillä, tällainen kalvo on lähellä lähes seinätyyppistä pystysuoraa viemäröintijärjestelmää, takaa ylimääräisen kosteuden tehokkaan poistamisen ja vähentää merkittävästi pohjaveden määrää.

Eristysmateriaalit

Huoneen sisätilojen suojaamiseksi kosteudelta käytetään vesitiiviitä kalvoja. Näin ollen niiden avulla voidaan suojata rakennusrakenteita ulkoisilta ärsyttäjiltä ja pidentää niiden käyttöikää. Vedenpitävien kalvojen lajikkeista ja ominaisuuksista puhutaan edelleen.

Sisällysluettelo:

Vedeneristyskalvo: käyttöominaisuudet ja edut

PVC-kalvolevyn pääkomponentit ovat PVC-PVC, jonka välissä on vahvistusverkko. Kalvon kuumennuksen vähentämiseksi se tuotetaan yksinomaan kirkkaina väreinä. Pääelementit kalvon ylemmän kerroksen valmistukseen ovat:

 • täyteaineita;
 • pehmentimiä;
 • stabilointi,
 • palonestoaineet;
 • väriaineita.

Kalvon alapokerroksen tekemiseksi älä käytä palonestoaineita ja stabilisaattoreita. Se on valmistettu tummalla värillä.

Vesitiivistystyön suorittamisessa käytettävää vedeneristyskalvoa on luonnehdittava seuraavilla kriteereillä:

 • korkea luotettavuus;
 • helppo asentaa;
 • hyvä suorituskyky.

Etuista polyvinyylikloridipohjaisten vedeneristyskalvojen käytöstä on huomattava, että:

 • jäätymisvastus, tällaisen kalvon asennus on mahdollista jopa yli -18 asteen lämpötiloissa;
 • kalvojen hoito antipatian kanssa lisää niiden paloturvallisuutta;
 • riittää, että ne kuumennetaan liitosten liittämiseksi toistensa kanssa, joten asennusvaiheessa ei ole erityisiä vaikeuksia;
 • Myös vedeneristyskalvojen etujen joukossa on huomattava: mekaanisen voimakkuuden, ultraviolettisäteilyn kestävyys, kemiallisten ja termisten vaikutusten kestävyys;
 • kemiallisten, mekaanisten ja lämpötilojen vaikutusten kestävyys;
 • mahdollinen lisäkorjaus mahdollistaa sen korjaamisen nopeasti, jos kalvo vahingoittuu;
 • toiminnan kesto, joka on yli kaksikymmentä vuotta;
 • vedenpitävyys kaikilla alueilla, mukaan lukien vaikea päästä;
 • edulliset kustannukset;
 • lämpötiheyksistä huolimatta PVC-kalvolla on hyvä elastisuus.

Vedeneristyskalvo: lajikkeet ja ominaisuudet

Vedenpitävät kalvot käytetään katto-, kellari- ja kellarirakennusten vedenpitävyyteen. Jokaisella kalvon tyypillä on omat ominaispiirteensä, paksuutensa ja ominaisuutensa. Oikein valittu vedeneristyskalvo pystyy tarjoamaan luotettavan ja tärkeimmän pitkäaikaisen suojan kosteudelta.

Mitä lähde, josta kosteus on peräisin, erottaa:

 • vesitiivistystyöt - kevyt eristysmateriaali, monimutkainen teos, jonka tarkoituksena on estää pinnan kosteuden ja kapillaaripäästöjen pääsy taloon;
 • Vedenpitävä työ - keskipitkät ja raskaat tasot, suojaa rakennusta suoraan kosteudelta, joka kulkee suoraan rakennukseen. Käytetään silloin, kun pohjaveden lähellä kerääntyy kosteutta.

Vedeneristyskalvo on materiaali, joka suojaa rakennuksen säätiötä, kattoa ja muita rakenteellisia alueita kosteuden tunkeutumiselta. Jotkut kalvotyypit voivat kestää yli viisikymmentä vuotta. Ulkoisten indikaattoreiden osalta vedenpitävät kalvot ovat:

1. Levyt - niiden valmistukseen käytettäessä suuritiheyksisiä tai pienitiheyksisiä polyeteeniä, polyoksija, polyvinyylikloridia. Tämän tyyppisen kalvon koostumuksessa on kahdenlaisia ​​kalvoja, joiden paksuus on enintään kaksi millimetriä. Jotta vedenpitävyys perustuisi, on suositeltavaa käyttää kalvoa, jonka paksuus on yli 0,5 mm. Vähimmäispaksuuskalvoa käytetään tasaisten lattioiden vedeneristämisprosessissa.

Tämäntyyppisen kalvon käyttö on tärkeää vedenpitävyyden ja vesitiivistystyön aikana. Joissakin tasomaisissa vedeneristyskalvoissa on aallotettu pinta, jonka vuoksi sen tarttuminen liuokseen kasvaa.

2. Vedeneristysmateriaalikalvo profiloitu tyyppi - sen tuotannossa käytetään HDPE. Materiaalin ulkonäkö muistuttaa arkkeja, joilla on neliö- tai ympyrämäinen poikkileikkaus ja ulkonemat piikkien muodossa. Siksi tätä materiaalia kutsutaan myös piikiksi tai hilseilemäksi. Tämä vedenpitävyys on kaksi vaihtoehtoa - yksikerroksinen ja monikerroksinen. Sovelluksen muunnelma geotekstiilisten elementtien kanssa on mahdollista.

Profiilikalvojen paksuus on puoli millimetristä ja ulkonemat nousevat pinnan yläpuolelle, korkeintaan 2 cm. Vedeneristyskalvon paksuus on noin yksi millimetri, materiaalilla on suuri profiilin taso. Värikasettien mitat ovat 100x150 cm, 200x250 cm. Kankaat kiinnitetään suoraan seinään, jolloin ne suojaavat kosteudelta ja mekaanisilta vaurioilta.

Asennetaan profiilityyppinen vedeneristyskalvo

Kalvo on sijoitettu siten, että ulkonemat ovat ulkopuolelta. Filmipinnan päälle peitetään geotekstiili. Näin ollen kahden veden kerroksen välissä oleva pinta kulkee vedenpoiston kautta.

On olemassa vaihtoehtoja yhdistetyn kalvon valmistamiseksi, joka koostuu toisaalta PVC-profiilikalvosta ja toisaalta geotekstil- listä.

Profiilitelty kalvon tyyppi hyväksyttiin laajalti monikerroksisen vedeneristysjärjestelmän järjestämisessä. Se pystyy suojaamaan säätiön tai kellarin seinämät mekaanisilta rasituksilta. Seinien pinnalle asetetaan kalvo vain, kun talo on vedenpitävässä vedessä, joten vesi ei missään tapauksessa ole seinän ja kalvon välissä.

Jos ei ole täydellistä luottamusta siihen, että vesi ei pääse tunkeutumaan sinne, seinän alaosaan tulee peittää bitumikompostointi, joka antaa lisäeristystä.

Näiden joukossa on useita tapoja rakentaa vedenpitävä kalvo:

1. Tasainen vedenpitävä kalvo on levitettävä tasaiselle ja kuivalle alustalle. Symmetrisen pintaeristyksen vuoksi levyt, joissa on hieman 50 mm: n limitys, olisi yhdistettävä toisiinsa. Voit tehdä tämän käyttämällä erityistä liimaa, teippiä tai hitsausta.

2. Itsekiinnittyville vedeneristyskalvoille on tunnusomaista, että toisella puolella on suojakerros, joka on päällystetty paperilla. Ennen kuin se liimataan pintaan, se poistetaan. Kalvon liimauksen jälkeen se on painettava hyvin rullalla pinnalle. Kalvon asettaminen tehdään pienellä päällekkäisyydellä.

3. Vedeneristyskalvojen profiilinen versio eroaa mekaanisen kiinnityksen tarpeesta. Näihin tarkoituksiin on suositeltavaa käyttää tappeja, joissa on profiloidut aluslevyt. Näin yhteys saa lisää tiukkuutta. Arkkien liittäminen toisiinsa vaatii muotoiltujen salpojen tai erityisten laminoitujen nauhojen läsnäolon. Yläosan kiinnittämiseen käytetään erityisiä kiinnitysnauhoja kerääntyvän kosteuden poistamiseksi. Huomaa, että säleiden tuuletusaukot on aina avattava.

Suositukset vedenpitävien kalvojen valitsemiseksi: valmistajat tarkistavat

Tarjoamme perehtyä tärkeimpiin vedenpitävien kalvojen valmistajiin rakennusmateriaalien markkinoilla:

1. Vedenpitävä kalvo "TechnoNIKOL" - on nykyaikainen rakennusmateriaali, jonka avulla on mahdollista veden laadun parantamiseksi tiettyjä rakennuksen alueita. Vedeneristyskalvojen TechnoNIKOL-linjassa on tällaisia ​​materiaaleja:

 • Super Premium -luokka - Vedenpitävä kattorakenne kylmissä ilmastoalueilla, tämä kalvon versio koostuu kolmesta kerroksesta, joiden valmistukseen käytetään pehmitetystä PVC: stä, ja polyesteriverkko toimii sisäisenä vahvina, lisäksi kalvo sisältää suuren määrän palonestoainetta ja lisäaineet, jotka lisäävät sen kestävyyttä ennen altistumista ultraviolettisäteilylle;
 • Premium-kalvo - jota käytetään vedenpitävässä litteässä katossa, on samat ominaisuudet kuin edellisellä versiolla;
 • kalvot, jotka mahdollistavat siltojen, tunneleiden ja perustusten vedenpitävyyden;
 • polymeeriset vedeneristyskalvot - käytetään kaikentyyppisten uima-altaiden vedenpitävyyteen, tällaiseen kalvoon kuuluu myös akryylipinnoite.

2. Tyvek Soft vedenpitävä kalvo - käytetään huoneen optimaalisen lämpötilan ja kosteuden ylläpitämiseen. On olemassa useita vaihtoehtoja vedenpitäviksi membraaneiksi "Tayek Soft":

 • tuuleneristyskalvo - käytetään suojaamaan seiniä kosteudelta ja tuulta ilmastoidun julkisivun järjestelmässä;
 • höyryä estävät kalvot - on rajoitettu höyryläpäisevyys, ovat merkityksellisiä puurakenteiden järjestämisessä.

3. Vedeneristyskalvo Tyvek Supro - on kestävä vedeneristysmateriaali, joka perustuu polypropyleeniin. Tämän materiaalin asentaminen kattoon ei tarvitse lisärakenteista kattotuuletusta. Tämän kalvon eduista tulisi huomata:

 • alhainen lämpötila ja ultravioletti;
 • korkea vedeneristyskyky;
 • ilma- ja höyrynkestävyys;
 • terveellisen sisäilmaston takaaminen;
 • toiminnan kesto.

Vedenpitävä kalvo lattialle ja katolle: asennusominaisuudet

Asennettaessa lattian vedenpitävyys tulee noudattaa seuraavia suosituksia:

 • suorittaa työtä vain matalalla kosteudella;
 • valmistetaan pinta, joka on aikaisemmin kuivunut ja puhdistettu lian ja pölyn vuoksi;
 • kalvon ja eristyksen välisen kosketuksen estämiseksi niiden väliin on oltava tila tuuletusraon muodossa;
 • kalvon absorboivan pinnan on oltava kosketuksessa eristeen kanssa.

Vedenpitävän kalvon asennus kattoon tapahtuu seuraavasti:

1. Ensinnäkin materiaali kierretään kehyksen reunojen kehän ympäri. Huomaa, että kalvon tulee kaarevan pinnan yläpuolella 2 cm.

2. Vedenpitävän kalvon ja eristyskerroksen välillä on suositeltavaa jättää 4-5 cm: n rako.

3. Vesitiivistyksen asennus tehdään vaakasuorassa asennossa, rungosta ristikon osaan. Kaikki kalvon äärelliset osat on yhdistettävä hermeettisesti, ja liitosten tiivistämiseen käytetään erityistä nauhaa.

4. Kalvon kiinnittämiseen on suositeltavaa käyttää mekaanista nitoja tai galvanoidusta teräksestä valmistettuja kynsiä.

5. Seuraava rivi kalvo sopii samalla tavalla, vain päällekkäisyydellä noin 20 cm.

6. Kalvoon asennettu säätövarsi, sen välinen rako ja vedenpitävyys ovat noin 10 cm.

Pohja vedeneristyskalvot

Vedenpitävää kalvoa voidaan sijoittaa erilaisiin tapoihin. Ensimmäinen on vaakasuora. Ensin asetetaan geotekstilipohjainen vuoraus vaakasuoralle pinnalle. Ne suojaavat pohjaa mekaanisilta rasituksilta ja paineilta. Tätä materiaalia suositellaan päällekkäin 15 cm.

Seuraavaksi vedeneristyskalvo asennetaan 10 cm: n päällekkäin. Materiaalin yhteen hitsaamiseksi käytetään kuumahitsausta. Jokaisen sauman tulee olla noin 1,5 cm ja ilmakanava - 2 cm.

Toinen menetelmä on pystysuora. Kalvon kiinnittämiseksi tällaiseen kohtaan, sen pistehitsausta käytetään kuuman ilman ja teräselementtien kanssa. Kalvon kiinnittämisen jälkeen kellarin pystysuorat ja horisontaaliset osat peitetään toisella geotekstilikerroksella. Korjaan sen kalvon pinnalle, käytetään erityistä liimaa.

Seuraavaksi, polyeteenikalvo asetetaan liimaamalla kankaitaan niiden väliin, on suositeltavaa käyttää kaksipuolista nauhaa.

Menetelmä PVC-kalvojen hitsaamiseksi on seuraava:

 • poista, jos saumojen lika on erityisen puhdasta;
 • työn vähimmäislämpötila -15 astetta;
 • suoritetaan ensimmäinen saumaustestihitsaus;
 • puoli tuntia hitsauksen jälkeen sauma ja sen laatu tarkistetaan.

Jos työ suoritetaan ilman lämpötilassa alle +4 astetta, on suositeltavaa ensin pitää kalvo lämpimässä huoneessa kahdentoista tuntia ja käyttää sitä vasta sitten sen käyttötarkoitukseen. Pohja, johon kalvo on asennettu, on oltava täysin kuiva ja puhdas.

Vedeneristyskalvo

Vedenpitävä kalvo on materiaalia, jota käytetään suojaamaan rakennusta kosteudelta, kondensoinnista ja saostuksesta.

Vedeneristyskalvo suojaa katon kattoa, lattiaa, seiniä ja talon muita osia kosteuden kielteisiltä vaikutuksilta. Ilman vedenpitävää kalvoa eriste nopeasti märkää ja menettää eristysominaisuutensa. Tämä vaikuttaa suoraan talon lämpötilaan ja lämmityskustannuksiin.

Artikkelissa puhumme vedeneristysmembraanin ominaisuuksista, sen tyypeistä, perusasetuksista valintaa ja asennusta varten.

pitoisuus

Kuinka vedenpitävä kalvo

Usein ihmiset sekoittavat vedenpitäviä kalvoja ja höyrysulkufilmejä. Huolimatta niiden samankaltaisuudesta (materiaalin tuottaminen, paksuus, tiheys) niillä on yksi perustavanlaatuinen ero. Nimittäin - toiminnan periaate.

Höyrysigetikalvo suojaa eristystä talon sisäisestä kosteudesta. Tämä pätee erityisesti huoneisiin, joissa on korkea kosteus. Esimerkiksi kylpyhuoneessa.

Höyrysulkukalvo ei salli höyryä ja kosteutta. Se on aivan toinen asia vedenpitävyys. Kosteuden ja tuulenpitävyyden lisäksi sillä on höyryläpäisevyys. Tämä on välttämätöntä kosteuden poistamiseksi, joka vielä vuotaa eristykseen. Kalvoissa on mikroskooppisia huokosia, jotka mahdollistavat vesimolekyylien kulkeutumisen.

Vedeneristyskalvojen ominaisuudet

Vedeneristysmembraani kuuluu suuri joukko polymeerisiä eristemateriaaleja. Kalvo on melko voimakas, ei pelkää lämpötilaeroja, se on joustava ja helppokäyttöinen.

Vedeneristyskalvojen pääominaisuudet:

 • elastisuus;
 • vahvuus;
 • hyvä vastustuskyky ilmakehän olosuhteissa;
 • ei pelkää lämpötilan muutoksia;
 • kestävyyttä.

Missä käytetään vedenpitävää kalvoa

Kalvoja käytetään seuraavilla alueilla:

Vedenpitävät kalvotyypit

Vedeneristyskalvot ovat seuraavia tyyppejä:

Diffuusiomembraani

Muodostaa monimutkaisemmassa rakenteessa kuin tavallinen elokuva. Kalvon huokoset muistuttavat mikroskooppisia suppiloita. Tämän ominaisuuden vuoksi se ei salli höyryä ulkopuolelta, mutta poistaa täydellisesti kosteuden sisältä.

Tällaista kalvoa asennettaessa katossa on kapea osa huokosista ja suuri osa - eristys. Vaatii ilmanvaihtoaukon kalvon kummallakin puolella.

Superdiffuusiomembraani

Toimintaperiaatteella on samanlainen diffuusiokalvo. Suurin ero kosteuden poistonopeudessa on - superdiffuusiokalvo tekee siitä paljon nopeamman. Tämän seurauksena ilmanvaihtoaukkoja ei tarvita.

Lauhtumaton kalvo

Jotkut kattotyypit (esim. Metallilevyt) ovat hyvin herkkiä sisäpuolen tiivistymiselle. Tämän ongelman ratkaisemiseksi käyttämällä kondensaattorikalvoa. Se ei anna ylimääräistä kosteutta. Sen sijaan kalvo säilyttää vedestä takapuolelta pienimmän villin. Näin ollen kosteus voi paeta ilmanvaihdon ilmavirtauksen kautta.

Kalvon muoto on seuraava tyyppi:

Ondutis D (RV) -eristyskalvo

Ondutis D (RV) on harmaa kangas, jossa on suojaava kerros ja UV-säteilijä, joka kestää suoraa auringonvaloa 1,5 kuukauden ajan. Se voi toimia väliaikaisena katona.

Smart D (RV) pohjaan kiinnitetään itsekiinnittyvä nauha. Tämä yksinkertaistaa huomattavasti asennusprosessia. Sitä voidaan käyttää myös kellarissa olevan vesijohdon avulla.

Kuinka valita kalvo

Vesitiivistyksen päätehtävä - veden suojaaminen. Siksi tärkein parametri - vedenkestävyys (mitattuna mm vesipatsaasta - sitä korkeampi, sitä tehokkaammin kalvo säilyttää vedellä). Toinen tärkeä ominaisuus on murtokuormitus. Mitä korkeampi se on, sitä vahvempi materiaali.

Älä myöskään unohda hintaa. Vertaamalla erilaisia ​​kalvoja, on parasta keskittyä kustannuksiin 1 neliö. metrin kalvo. Lisätietoa vedeneristysominaisuuksien ominaisuuksista, lue artikkeli: Kuinka valita vedenpitävä kalvo.

Vedenpitävän kalvon asianmukainen asennus

Vedeneristysmembraanien asennusmenetelmä vaihtelee riippuen siitä, missä se sopii - katolle tai seinille. Mutta yleiset vaiheet vesitiivistekalvojen asettamiseksi ovat seuraavat:

 1. Vedeneristyskalvo on aina asetettu lämmittimeen, joka on esiasennettu katolle ja seinille.
 2. Kalvo leikataan haluttuihin pituisiin paloihin ja levitetään pinnalle.
 3. Kalvon asennus suoritetaan alhaalta ylöspäin haluttu pituus vaakasuorilla paneeleilla.
 4. Puuelementtien kiinnittämiseen voit käyttää rakennetta nitoja.
 5. Seuraavat kalvon kerrokset levitetään pakollisella päällekkäisyydellä noin 10 cm.
 6. Liitosten luotettavaa suojausta varten käytetään erityistä kiinnitysnauhaa.
 7. Seuraava vaihe on kalvon kiinnittäminen puupalkkeihin ja verhousmateriaalin asennus seinille tai katon materiaaleille katolle.

Vedeneristyskalvon asennus on yksinkertainen prosessi, joka ei vaadi erityisiä taitoja. Lue lisää artikkelista "Vedeneristyskalvon asennus" ja katsele videoita.

Kalvo vedenpitävälle pohjalle

Mikä tahansa rakenne on tärkein osa. Hänen on vastattava paitsi rakenteen asettamaan kuormaan, mutta myös vastustaa luonnollisia tekijöitä. Maaperän kosteus, sadevesi tai pohjavesi ja paljon muuta. Kaikki tämä ei hyödytä konkreettista pohjaa, vähitellen tuhoaa sen ja vähentää kantokykyä. Maaperän ja kosteuden haitallisten vaikutusten estämiseksi - betoni eristetään vedeneristyskuidulla tai kalvolla. Tämä halpa tapa auttaa välttämään kalliita seurauksia.

Kalvon tyypit ja ominaisuudet

Kalvon vedeneristysjärjestelmiä on useita. Ne eroavat materiaaleista, joista ne on valmistettu, jotka kestävät mekaanista kulumista, pakkasenkestävyyttä ja veden imeytymistä. Näiden ominaisuuksien yhdistelmä ja vesitiivis betoniperusta. Tuhoisien tekijöiden perustan vedenpitävyyden maksimoimiseksi on välttämätöntä perehtyä kompetensseihin kuidun valinnasta ja sen asentamisesta. Pohjimmiltaan kalvoa valittaessa otetaan huomioon kaksi indikaattoria. Ensimmäinen on maaperän kosteuden huomioon ottaminen ja toinen betoniperustuksen syvyys. Lisäksi vedeneristyskuitu on jaettu kahteen tyyppiin: profiili ja kalvo (polymeeri).

Profiilikuituinen kuitu on kestävä arkki tai rulla. Se on valmistettu kulutusta kestävästä tiheästä polyetyleenistä. Profiilin kohokuvioinnilla kuitu lisää sen lujuutta johtuen onttojen aukkojen ilmenemisestä. Tällainen kalvo suojaa perustuksia pohjaveden alapuolelle.

Polymeerinen vedeneristyskuitu on rullamateriaalia, joka koostuu monista kerroksista. Sitä käytetään betonipohjan maanalainen vedeneristys, pohjaveden yläpuolella. Kuitu ei salli säätiön koskettaa maata, mikä estää kosteuden tunkeutumisen betonirakenteeseen.

Kuidulla on useita etuja verrattuna analogisiin materiaaleihin vedeneristykseen, kuten bitumiin tai kattohuopaan. Kuidulla on pitkä käyttöikä, joka on taattu vähintään 50 vuotta. Se ei roskaa, eikä suolaliuokset vaikuta siihen.

Vedenpitävä polymeerikalvo

Noin 50 vuotta sitten Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa alkoi käyttää kalvovesieristeitä. Tästä hetkestä lähtien näiden materiaalien laajamittainen tuotanto alkoi. Edistyminen ei pysy paikallaan. Ajan myötä vedenpitävyyden tyyppi ja toiminnallisuus laajenivat, mikä vaikutti täysin uusien ominaisuuksien syntymiseen. Nyt polymeerikuitu on korkean teknologian tuote, joka sen etujen ansiosta tarjoaa sekä vaaka- että pystysuorien pintojen vedenpitävyyden.

Polymeerikalvokuidut ovat monenlaisia, jotka erottavat toisistaan ​​materiaalit, joista se on tehty. Suosituimmat rakenteen tyypit kalvot ovat:

 • TPO-kalvo - valmistettu kestomuovisten polyoksien perusteella;
 • EPDM-kalvo - valmistettu eteenipropeenidieenimonomeeripolymeroinnista. Muussa tapauksessa sitä kutsutaan synteettiseksi kumiksi;
 • PVC-kalvo - valmistettu pehmitetystä polyvinyylikloridista.

Rullojen suuren leveyden ansiosta kalvon vesitiivistyksellä saavutetaan kiinteämpi pinnoite, käyttäen vähintään saumoja. Pienellä painolla ei ole ylimääräistä taakkaa, toisin kuin bitumi.

PVC-kalvon ominaisuudet

Tämä on tavallisin vedeneristyskuitu, koska se on alhainen ja helppokäyttöinen vedeneristyskäytössä. Se on erittäin kestävä suolaliuoksille ja sillä on myös hyvä joustavuus alhaisissa lämpötiloissa. Tämä helpottaa talvella työskentelyä.

Kangas koostuu kahdesta kerroksesta. Yläkerros on pehmittimien, palonestoaineiden ja kalkkikiven seos. Pohjakerros koostuu puhtaasta ja maalatusta PVC: stä. Maalaa PVC vahingoittuneiden materiaalipintojen havaitsemiseksi nopeasti.

Käytännöllisyydestä, kun vedeneristys toimii, ja kalvon materiaalin järkevä käyttö on saatavana eri paksuuksilla. Paksuuden valinta riippuu betonin syvyydestä.

PVC-kalvo on erittäin helppo asentaa. Liinavaatteet liitetään helposti rakennuksen kuivaimeen kuumailman vaikutuksen alaisena. Tämä antaa lähes saumattoman pinnan tiukat saumat ja hyvä lujuus.

Kun käytät PVC-kuitua, sinun on oltava erittäin varovainen, koska se on helposti alttiina erilaisille vaurioille. Tämä on sen suurin haitta.

TPO-kalvon ominaisuudet

Tämä on kaksikerroksinen materiaali, joka koostuu eteenipropeenikumin ja propyleenin polymeeriseoksista. Kuitua kestävä, lämmönkestävä ja vedenpitävä materiaali. Ominaisuuksiin liittyen se muistuttaa jotain muovin ja kumin välillä, sillä sillä on sekä ensimmäisen että toisen ominaisuuksia. Toinen kerros on synteettisten lankojen muodostusverkko, joka antaa materiaalille lisävoimaa.
TPO-membraaneilla on hyvä elastisuus. Näiden etujen ansiosta tällainen vedeneristys käytetään laajalti uima-altaiden, altaiden ja säiliöiden rakentamisessa juomaveden kanssa. Vedeneristysperusteissa kalvo TPO: t käytännöllisesti katsoen ei käytetä korkeiden kustannustensa vuoksi.

EPDM-kalvojen ominaisuudet

Erittäin joustava kalvo erilaisia ​​kalvoja kestää useita mekaanisia vaikutteita, säilyttäen sen ominaisuudet. EPDM-kuitupohjaisten synteettikuitujen ansiosta voimakkaat negatiiviset lämpötilat ja paahtava lämpö eivät ole kauheita. Erittäin lujat vedeneristyskalvot antavat polyesterivahvistinverkon.

EPDM täydellisesti yhdistettynä monenlaisiin bitumieristeisiin. Samaan aikaan tämä tyyppi on täysin turvallinen ympäristölle.
Valitettavasti EPDM ei voi ylpeillä nivelen hyvyydellä, koska kaikki liitokset tehdään liimapohjalla. Ne menettävät merkittävästi hitsattujen saumien luotettavuutta.

Profiloitu kalvo

Profiiloitu kalvo on epävirallisesti kutsuttu raskas vedeneristys. Mutta ei suuren painon takia vaan sen käytön vuoksi niissä olosuhteissa, joissa muut kalvot eivät voi selviytyä tehtävistä. Se koostuu sekä yksikerroksisesta että monikerroslujitteisesta polyeteenistä. Profiiloitunut se on nimeltään johtuen ulkonemien läsnäolosta pienten kuoppisten piikkien muodossa. Suosituimmat rullat vaihtelevat välillä 1 - 2,5 metriä. Levyn paksuus 0,5 - 1,5 mm. Profiilikuitua käytetään maan ja sulaveden altistamiseen perustuvan vedenpitävyyteen.

Profiilin vedenpitävä kalvo on hyvä, koska se voi muuttaa pohjaveden suuntaa. Kiitos siitä, että lajit voidaan ohjata maanalaisista rakenteista, tunneleista tai kanavista tyhjennykseen. Kalvo sietää suolaliuosten, happojen ja sienten vaikutuksia. Erityisen osan vuoksi vesi ei kuulu kuituun, kun taas tyhjennys tapahtuu betonipohjan yläpuolella.

Profiloitu kalvo on kevyt, joten voit asentaa ja pinota sen yksin. Ja se kiinnitetään joko tarttumalla bitumiin tai erityisellä pistoolilla, joka on tiukasti kiinnitetty tukaan erikoispesureilla.

Kannustemembraanin pystysuoran vedenpitävyyden suorittamisessa käytetään seuraavia toimenpiteitä:

 1. Pohja on puhdistettava huolellisesti roskista ja maaperästä.
 2. Pohjustusperusta, joka pohjustetaan syvällä tunkeutumisen pohjamaalilla.
 3. Levitä bitumi mastia seinän ulkopuolelle.
 4. Jos projekti toteaa, että se on geofilteroitu, niin profiililevyn asettaminen on tehtävä ulkonemien ulospäin. Jos geopoliittia ei ole saatavana - aseta välilehdet sisään.
 5. Profiilikalvon levyt on kiinnitettävä lujasti ja kiinnitettävä tukilevyillä.
 6. Kiinnitä kalvolevy betoniin kiristyspalkilla.
  Liimaa geotekstiilit kuidun päälle. Niinpä kanavat muodostetaan pohjavesien poistamiseksi membraanin ja geopoliittisen välillä.

Kiinnityskalvon vedeneristys sallitaan myös raakapohjalla, jos rakenne on läpäisevän maaperän alueella. Kaikki sakka, nestemäisessä muodossa, imeytyy nopeasti maaperän syvyyteen. Mikä sulkee pois kapillaarin imun kosteuden pohjapinnalla.

johtopäätös

Kun valitaan kalvot perustuksen vedeneristykseen, on määriteltävä selvästi tavoitteet, tavoitteet, rakennustyyppi sekä olosuhteet, joissa rakennusta käytetään. Lisäksi on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota materiaalin laatuun ja sen valmistajaan. Nykypäivän markkinoilla parhaat valmistajat ovat Isostud, Izolit, Delta, PlanterGeo ja PlanterLife.

Lisätietoja siitä, miten perustasoksi vedenkestävä polymeerikuitu omilla kädillä, opit seuraavassa videossa.

Vedenpitävät kalvotyypit

Jotta henkilö pysyy terveellisenä ja tehokkaana pitkään, hän tarvitsee kuivan, lämpimän, valoisan asunnon. Ihmisen elinympäristön kehitys luolasta älykäs kotiin on suunniteltu täyttämään yksi perusedellytyksistä - turvallisuus.

Kehittäessään uusia rakennusmateriaaleja, parantamaan tekniikoita ja ylittämään muotoilun herkkuja, henkilö huolehtii edelleen yhdestä tärkeimmistä tarpeistaan ​​- turvallisuudesta.

Kalvojen tyypit ja ominaisuudet

Vedeneristyskalvot ovat nykyaikaisten materiaalien joukko talojen rakennusten rakenteiden ja lämmöneristysjärjestelmien eristämiseen vedestä. Talon sisätilaan pääseminen tuhoaa sen, mikä tekee siitä täydellistä elämää.

Rakennuksessa on vesitiiviitä kalvoja ja kalvoja.

Näiden välillä ei ole olennaisia ​​eroja. Monikerroksisuus ja kyky "hengittää", joka on ilmoitettu kalvoille, on itse asiassa näiden elokuvien parannettu ominaisuus.

Elokuvakalusteet jakavat kahteen luokkaan:

 • polymeerin vedeneristysmembraanikalvoa - käytetään katoissa, sokkeleissa ja pohjissa eristetystä kosteudesta maaperästä ja ilmakehästä. Sitä käytetään, kun pohjustusrakenteet ovat korkeammat kuin pohjavesi. Se on valmistettu polymeeristä, joka on vahvistettu erikoislankaa, jonka likimääräinen paksuus on 0,2 - 2 millimetriä. Sitä käytetään myös eristämiseen kattotöiden aikana.
 • kalvo vedeneristys profiiloitu kalvo - on monikerroksinen erittäin luja polyetyleeni, jossa on jäykisteitä. Käytetään vedeneristykseen, jos maaperän vesi on korkeampi kuin rakennuksen kellarikerroksen lattia. Tällainen kalvo pitää vedenpainetta pitkään aikaan edellyttäen, että se on asianmukainen asennus.

Kalvon kalvot

Ensimmäistä tyyppiä olevat kalvot (kalvot) suojaavat kattoja ja perustuksia. Tällaisessa kalvossa oleva kalvo on vahvistettu vahvikelanka. Kalvon reiät mahdollistavat eristyspinnoitteen sallivan ilman kulkeutumisen vapaasti, mikä sallii kalvon alapuolisen pinnan "tukahduttamisen" höyryltä eikä kosteutta.

Tätä kalvoa käytetään estämään lauhduttaminen laatta- tai profiililattian alla. Vedenpitävä höyryä johtava kalvo on paljon voimakkaampaa kuin aiemmin käytetyt materiaalit, eikä pelkää ultraviolettisäteilyä.

Kalvon kalvot valmistetaan:

 • muunnettu PVC;
 • kumipropeeniseos:
 • synteettiset kumeet.

Tätä materiaalia käytetään eristämään pohja vedestä. Tätä eristämistä kutsutaan "valoksi". Verrattuna vanhaan kateaineen tai bitumin eristämismenetelmään se on erittäin yksinkertainen - kalvo asetetaan eristettäväksi ja lämmitetylle pinnalle.

Elokuva ilman aukkoja putoaa pinnalle. Prosessi ei muodosta liitoksia, joita on edelleen käsiteltävä. Vedenpitävien kalvojen avulla muodostettu suoja voi kestää jopa viisikymmentä vuotta.

Betoniraattojen eristämiseksi tulisi käyttää vähintään 0,4 mm: n paksuista kalvoa.

Jos kalvokalvon osia on tarpeen yhdistää useista syistä, on käytettävä sopivaa liima-ainetta, erityistä tarttuvaa vedenpitävää nauhaa tai sovellettava hitsausreunan menetelmää.

PVC-kalvo

Rakennustyöt, jotka on tehty materiaalin - PVC-kalvon vedenpitävyyden parantamiseksi - ovat huomattavasti halvempia kuin bitumilla, katehuovilla tai muilla perinteisillä materiaaleilla tehdyt rakennustyöt, jotka johtuvat kulutetun elokuvan alhaisemmista kustannuksista ja maksaa maksaa masterille.

 • Kumikalvot ovat melko kalliita, mutta niiden ominaisuudet ovat parempia kuin perinteiset.
 • Vesitiiviit polymeerikalvot eivät ole alttiita happamien aineiden ja ympäristöjen vaikutuksille, kestävät vaurioita ja kyyneleitä, niitä on vaikea repeytyä, leikata tai lävistää. Räkit riittävän korkeiden tai erittäin alhaisten lämpötilojen toimintaan.
 • Profiilikalvo on materiaali "raskas" vedeneristys. Tuotannossa käytetään kestävää polyeteeniä kerrallaan useita kerroksia. Kalvon pinnalla on kylkiluut (ulokkeet-piikit jopa 20 mm).

Työskentely tämän eristysmateriaalin kanssa ei edellytä ylimääräisiä sääolosuhteita.

Teollisuus tuottaa kalvon, jonka levyt vaihtelevat välillä 1 - 2,5 metriä. Kalvon paksuus on puolitoista millimetriä. Sen käyttö on perusteltua työskennellessä rakennuksissa, joiden taso on alle vedenalaisen veden taso, vedeneristysperusta. Niiden avulla kosteus pohjaseinistä ja maanalaisista apuvälineistä leikataan oikeaan suuntaan.

Tällainen kalvon vedenpitävyys säätiön avulla profiilin kalvon avulla voidaan katkaista aggressiivinen vaikutus hapot, muotti, koska materiaali ei sovellu niiden vaikutus. Pyyhkäisy mahdollistaa kuivan ilmakerroksen muodostamisen kellari seinämän pinnan yläpuolelle, kun taas vesi ei kuulu kalvon alle. Vedeneristyskalvot ovat kevyitä, minkä ansiosta ne voivat kattaa kaikentyyppiset pinnat.

On useita tapoja asentaa elokuvia:

 • liimaus liimalla lattiaan;
 • Kiinnittimet, joissa on tiivistetyt aluslevyt.

Menetelmä vedenpitävien kalvojen käsittelyä varten

Vedenpitävän kalvon asennus:

 • työalue puhdistetaan huolellisesti roskista;
 • pohja pohjustetaan;
 • mastiksi levitetään työalueelle;
 • sijoitetaan kalvon työpintaan. Laying on tehty piikkejä sisällä. Jos hankkeessa on määrätty geovolyyttiraudoitusta, kalvolevy asetetaan piikkeihin.
 • membraani-kalvon palaset tiukasti puristettuina, tarttuvat pohjaan, tarkastavat tarttuvuuden laatu ja kiinnittävät päällekkäisyydet:
 • kiinnitä malli erityisellä hihnalla;
 • Ylhäältä rakenne on liimattu geotekstilillä, minkä jälkeen sisäpuolelle muodostuu vesivirtakanavia. Sitten se siirretään kellariroottorista viemäreihin.

Mahdollinen tapa vahvistaa vedeneristyskalvot suoraan pohjan seinämillä, jos rakennus on hiekka- tai kallioisella maaperällä. Tässä tapauksessa härkä ei pysähdy, nopeasti virtaa syvyyteen eikä vaikuta perustukseen.

Kiinnityslevyssä olevat reiät ovat avoimia ilmanvaihtoa ja tyhjennystä varten!

Super Diffuse Membrane

Myös kateisiin käytetään kalvoaineita. Tällöin ne toimivat eristykseneristysmateriaalina.

Kattotöissä käytettävien vedeneristyskalvojen ominaisuuksiin kuuluu useita erityispiirteitä, kuten ultraviolettisäteilyä ja höyryjohtavuutta.

Niiden tuotantoon käytetään enintään neljä kerrosta polypropeenia. Materiaali on joustava, penniäkään ja pystyy venyttämään. Elokuvien tasot toimivat eri tavoin. Ylempi - suoja tuulta, ultraviolettisäteilystä, ulkoisista vaikutteista. Sisäkerros antaa ilmaa ja höyryä.

Superdiffuse-kalvoja käytetään työskentelemään julkisivun, rakennuksen ullakolla, tilapäisen katon rakentamisessa.

Niiden ominaisuudet:

 • yksinkertaisuus töissä, valmistelu ennen muninta ei ole välttämätöntä;
 • eristeen, rakenteiden ja kattojen suojaaminen sateelta, vedeltä, pölyltä;
 • höyryä läpäisevä;
 • on eristysominaisuuksia;
 • kestävä;
 • stand ultravioletti
 • ympäristöystävällinen, palamaton.

Muiden materiaalien kalvojen erot

Erota kalvot muista vastaavista materiaaleista:

 • Valssatut (bitumin, hydroisolin, lasikuoren, ruberoidin ja isolin perusteella) on vain yksi etu - ne ovat halvempia, polttavat, ovat lyhytaikaisia, vaikeasti asennettavissa;
 • Mastics - taloudellinen, kestävä, lämmönkestävä. Joustavampi - vahinko voi vetää itsensä. Mutta mastit eivät ole läpäiseviä, niitä voidaan käyttää vain litteillä pinnoilla. Tässä olevat kalvot ovat yleisiä.
 • Jauheet. Helppo työskennellä, mutta lyhytikäinen ja epäluotettava. Niiden aiheuttama päällyste on helposti vaurioitunut. On tärkeää työskennellä heidän kanssaan hyvin nopeasti, muuten ne kovettuvat. Superdiffusikalvoilla ei ole näitä haittoja.
 • Semi-nestemäiset materiaalit. Sama helppo työskennellä, vain torjua vettä, ei tarvitse huolellisesti valmistautua pintaan. Tieillä on lyhyt elinikä, joka kerran 7-10 vuoden välein on peitettävä pinta uudelleen. Vaarallista. Kalvoilla ei ole näitä puutteita.
 • Elokuva-aineet. Vähemmän kestävä ja vaativat puhdistusta asennuksen aikana. Diffuusiomembraanit vaativat myös puhdistumaa. Jos se ei ole, kalvo menettää laadun tukkeutuneiden huokosten vuoksi.

Supermembraanit eivät vaadi aukkoja. Ei kiinnitetty myös eristämiseen ilman laatikoita. Se on edullisempi, vaatii vähemmän tilaa seinien rakentamisessa.

Supermembraaneja ei käytetä, kun päällystetään eurolla, metallilevyllä ilman erityistä pinnoitetta, sillä tässä tapauksessa on runsaasti lauhdevettä.

Sinun täytyy tietää, että jotkut kalvoaineet asennetaan ottaen huomioon höyryläpäisyn suunnan, muuten vaikutus on juuri päinvastainen.

Supermembraanasennus

Kalvot soveltuvat parhaiten mansardipinnoitteisiin. Kalvon ja diffuusiokalvojen valinta riippuu käytetystä katemateriaalista:

 • diffuusi, erittäin diffuusi kalvo vedeneristys on asennettu yhdellä ilmavälillä katon ja eristeen luonnon ja hiekka laatta.
 • myös tilavuusmembraaneja, mutta jo metallikattoineen.

Kaltevan kaltevuuden kallistuskulmaa suositellaan käytettäväksi kalvon kaksi kerrosta.

Materiaali on asetettava ristikkoon yhdensuuntaisesti noin 10 cm: n päällä. Liitäntäalue on liimattu. Kalvojen tiivistämiseen käytetään erilaisia ​​tuotteita, vaikka useilla merkkeillä on jo itsekiinnittyvät reunat.

Kalvolevyn merkitseminen

Merkintä A ja AM ovat kalvo, joka edustaa höyryä läpäisevää hengitysmembraania. Marks A ja B - absorboiva kalvo ja sitten nopeasti haihtuu kosteutta.

Oikea asennus (ilmanvaihtoaukko) on erittäin tehokas.

Vedeneristyskalvot ovat moderni, kevyt, helppokäyttöinen rakennusmateriaali. Sen käyttö tekee siitä miellyttävän ja nopeasti vedenpitävän rakennusten perustan ja perustan, mahdollistaa luotettavan katon, joten voit rakentaa "raskas" vedeneristys nopeasti, helposti ja tehokkaasti.

Vedenpitävien kalvojen avulla tehdyn työn hinta / laatu-suhde mahdollistaa tämän rakennusmateriaalin kilpailun perinteisten testattujen materiaalien kanssa.

Vedeneristyskalvo: kaikki mitä tarvitset tietää materiaalista oikean valinnan tekemiseksi

Vedeneristyskalvo - materiaali, joka sisältää koko rullatun vedeneristysryhmän, joka eroaa ominaisuuksista ja laajuudesta. Aion puhua olemassa olevista kalvoista ja niiden pääpiirteistä sekä selittää, miten valita se oikein.

Kalvo on luotettava ja tehokas moderni vedeneristysmateriaali.

mainos

Kalvon tyypit

Tällä hetkellä suosituimpia ovat seuraavat vedeneristyskalvot:

Seuraavaksi tarkastelkaa jokaista niistä.

Polyvinyylikloridi

Soveltamisala. PVC-kalvon vedeneristyskalvo on yleistynyt useilla rakennusalueilla.

Useimmin sitä käytetään seuraavien kohteiden vedeneristämiseen:

 • litteät katot;
 • säätiöt;
 • altaat ja keinotekoiset säiliöt;
 • siltoja ja tunneleita.

PVC-kalvoja voidaan käyttää tasakattoihin

edut:

 • Luotettavuutta. Vahvistus- ja monikerroksisen kudoksen ansiosta PVC: llä on suuri vetolujuus ja lävistyskestävyys sekä joustavuus;
 • Lämmönkestävyys. Pinnoite sietää huurretta ja lämpöä auringon alla;
 • Kestävyys. Valmistajat väittävät, että käyttöikä on yli neljäsosa vuosisadasta.

PVC-kalvoja käytetään usein uima-altaiden vedenpitävyyteen.

 • Vastustus haitallisiin olosuhteisiin. Kalvo ei pelkää ultraviolettisäteilyä, ja se myös kestää mekaanista rasitusta.

Haittoja. Minusta voit korostaa korkeita kustannuksia. Siksi on järkevää käyttää tätä materiaalia vain siinä tapauksessa, että kaikki yllä mainitut ominaisuudet ovat todellakin välttämättömiä vedeneristys.

Valokuvan - korkealaatuisesta PVC-kalvosta kotimainen valmistaja TechnoNIKOL

Kustannukset (voimassa keväällä 2017):

Etyleenipropyleenikumista

EPDM-vedeneristyskalvot ovat nykyaikaisimpia ja tehokkaimpia rullaneristysmateriaaleja. Tämän päällysteen laajuus on suunnilleen sama kuin polyvinyylikloridikalvojen.

EPDM-kalvo on erittäin joustava ja kestävä.

edut:

 • Joustavuus. Kalvo voi venyttää 400% - tämä on yksi tämän materiaalin pääpiirteistä. Tästä johtuen kangas sopii hyvin monimutkaisen muodon pinnalle;
 • Kestävyys. Ilmoitettu käyttöikä on yli 50 vuotta.

EPDM-kangasta voidaan käyttää keinotekoisiin lampeihin.

 • Särkyvyys. Materiaali on lämmönkestävää, ei pelkää ultraviolettisäteilyä. Sen ansiosta sitä voidaan käyttää missä tahansa ilmastossa.
 • Luotettavuutta. EPDM-verkot eivät ole alhaisempia kuin PVC-kalvot kestävyyden ja lävistysvastuksen suhteen.

TOIMITTAMATTA. Tämän materiaalin suurin haitta on sen kustannus. Kangas on useita kertoja kalliimpi kuin PVC-analogi.

EPDM on kaksi tyyppiä - liimattu reunat ja vulkanisointi. Vulkanointi antaa kestävämmän ja luotettavan pinnan.

kustannus:

Polypropeenikalvo on suhteellisen halpa ja monipuolinen vedeneristysmateriaali.

polypropeeni

Soveltamisala. Polypropeenipohjaiset polymeerikalvot ovat saavuttaneet suurta suosiota yksityisessä ja teollisessa rakentamisessa. Useimmin niitä käytetään seuraavien pintojen vedenpitävyyteen:

 • Kattojen kattotila;
 • Runko ja kiinteät seinät;
 • lattiat;
 • Lattialaatat, jne.

Polypropeenista vedeneristyskalvoa käytetään usein kehysseinien ja monien muiden runkorakenteiden vedeneristämiseen.

Kohteesta riippuen polypropeenikalvot on jaettu kahteen tyyppiin:

 • Höyryeristys. Ne ovat hermeettinen kangas, joka ei anna veden tai höyryn kulkea läpi;
  Tämäntyyppinen kalvo sopii kylmien kattojen vedenpitävyyteen sekä eristyksen vedenpitävyyteen huoneen kyljestä. Lisäksi lattialle ja lattioille voidaan käyttää höyry- ja vedeneristyskalvoja.

Diffuusiomembraaneja erottaa kyky siirtää höyryä yhteen suuntaan.

 • Diffuusi. Mahdollisuus siirtää höyryä yhteen suuntaan, mutta älä missaa vettä.
  Diffuusiomembraaneja käytetään lämmittävien kattojen vedenpitävyyteen sekä ilmatiiviiden julkisivujen ja kehysseinien vedenpitävyyteen.

Hajakalvojen asennusohjeet edellyttävät niiden sijaintia ulkopuolelta, mikä mahdollistaa kosteuden poiston eristyksestä. Samaan aikaan niiden on sovitettava karkea puoli sisäänpäin, ts. lämpöeristykseen.

Diffuusi kattolaminaatti sopii "lämpimiin" kattoihin

edut:

 • Kestävyys. Materiaali tavallisesti on vähintään 50 vuotta;
 • Vahvuus. Terät pystyvät kestämään suuren tuulikuorman. Joitakin tällaisia ​​kalvoja voidaan käyttää väliaikaisina kattoina esimerkiksi rakennustyömaan kausittaisen jäädyttämisen tapauksessa;
 • Lämmönkestävyys. Sen avulla voidaan käyttää liinoja sekä sisäiseen että ulkoiseen teokseen;
 • Edullinen. Tämä vedeneristysmateriaali on useita kertoja halvempi kuin edellä kuvatut kalvot.

Ulkoilmassa polypropeenikalvo muuttuu käyttökelvottomaksi muutaman kuukauden kuluttua.

Haittoja. Haittoihin sisältyy alhainen UV-vastustuskyky. Siksi polypropeenikalvoja voidaan tuottaa brändistä riippuen auringossa 2-6 kuukauteen, minkä jälkeen ne ovat käyttökelvottomia.

kustannus:

Profiloitu kalvo on suulakepuristettu onttoja piikkejä.

profiloitu

Profiloituneet kalvot on valmistettu pehmitetystä polyvinyylikloridista, pehmitetystä suuritiheyksisestä polyetyleeni-, suurpainen polyeteeni- tai matalapainetusta polyetyleenistä.

Soveltamisala. Profiilikalvon pääasiallisena piirteenä on pursotettujen onttojen piikkien läsnäolo sen pinnalla. Näin voit käyttää niitä eri rakenteiden ulkoiseen suojaukseen, jotka ovat kosketuksissa maan kanssa.

Profiloitua kalvoa voidaan käyttää säätiön vedenpitävyyden suojaamiseen

Useimmiten niitä käytetään seuraaviin tarkoituksiin:

 • Pohjan vedenpitävän peitteen suojaamiseksi;
 • Kellarin seinän tyhjentämisen järjestelyyn;
 • Alhaalta horisontaalisena kellarina vedenpitävänä, jos rakennusta rakennetaan läheiselle pohjavesivarastolle.
 • Jätevesipohjan järjestelyä sokea alueen, puutarhojen, pihojen jne.

Profiilikalvoa käytetään usein laatta- ja nauhaosastojen vaakasuoraan vedenpitävyyteen.

edut:

 • Vastustus haitallisiin olosuhteisiin. Tämä on tärkein laatu, jonka avulla voit käyttää tätä materiaalia maahan. Samalla hän ei pelkää joko alhaisia ​​lämpötiloja tai kemiallisia aineita;
 • Vahvuus. Pinnoite sietää mekaanisia kuormituksia hyvin;
 • Kestävyys. Materiaali, jolla on oikea asennus omin käsin, pystyy toimimaan kentällä vähintään puolen vuosisadan ajan.

Haitat: Tällaisella materiaalilla ei ole haittoja. Ainoa asia on se, että hän ei kykene itsenäisesti tarjoamaan perustan täydellistä pystysuoraa vedenpitävyyttä, joten he käyttävät lisäksi mastisia ja valssattuja bitumipäällysteitä.

Pohja pystysuoralla vedeneristelyllä profiililevyllä suoritetaan yhdessä bitumipinnoitteiden kanssa.

Lisäksi materiaalin soveltamisala rajoittuu maanalaiseen käyttöön.