Profiilikalvojen tyypit ja soveltaminen pohjan vedenpitävyyteen

Kaavamainen sijaintipaikka PVC-kalvon pohjalla

Käytännöllisesti katsoen kaikki konkreettiset säätiöt ajan mittaan romahtavat pohjaveden vaikutuksesta johtuen suhdannevaihteluista kausitasolla. Ylempi pohjaveden pallot ovat saastuneempia aggressiivisilla komponenteilla, ja nousun aikana (ja se on väistämätön kauden tai sateen aikana), hapot ja emäkset ovat aina maaperän yläkerroksessa.

Ruberoidin tai bitumiseoksen vesitiiviit materiaalit suojaavat pohjaa vedestä, mutta niillä kaikilla on liitokset, joiden tiivistys tuhoutuu ajan myötä. Vesi siirtyy kellariin vedenpitävyyden liitosten läpi, menee kemiallisiin reaktioihin, liuottaa kivennäisaineita ja hävittää hitaasti pohjan sisäpuolelta. Jotta rakennetta voidaan luotettavasti suojata rakennusvaiheessa nykyisin, voidaan käyttää moderneja vedenpitäviä kalvoja.

Mitä nämä materiaalit ovat?

Rakennussäätiön profiloidun vedeneristysmateriaalin tyyppi

Tämä on erityinen kalvo, joka suojaa levyn ja pohjan välistä tilaa kaikentyyppiseltä kosteudelta. Se on myös erinomainen tapa suojata mekaanista rasitusta vastaan, koska materiaalin rakenne on huokoinen ja sillä on suuri joustavuus ja vastustuskyky lähes mille tahansa aggressiiviselle materiaalille.

Se on valmistettu erittäin tiheästä ja pienitiheyksisestä polyeteenistä, sisältää antioksidantteja, mineraalikomponentteja ja polymeerejä. Kaikki täyteaineet, rakenteesta ja koostumuksesta riippuen, lisäävät huomattavasti membraanien suorituskykyominaisuuksia. Tämä aallotyyppinen arkki, jonka paksuus on enintään 3 mm huokoista rakennetta, joissakin tapauksissa käytetään erityisesti tiukkojen pohjaveden kohoamisen vuoksi tiheitä kalvoja, joiden paksuus on enintään 5 mm.

Vedenpitävien kalvojen edut:

 • polyeteeni on UV-resistentti;
 • käyttöikä jopa 50 vuotta;
 • kalvo on kestävä ulkoiselle aggressiiviselle väliaineelle eikä jyrsijöitä vahingoitu;
 • päällyste on turvallinen ympäristölle, se ei hapettu;
 • erityiset polymeeri- ja mineraalitäyteaineet tuottavat vakioelastisuuden millä tahansa ympäristön lämpötilassa;
 • eivät syövytä;
 • voidaan käyttää voimakkaasti happamissa tai voimakkaasti emäksisissä ympäristöissä, koska polyeteeni on melkein inertti.

Myös nykyaikaiset vedeneristyskalvot ovat hyödyllisiä taloudelliselta kannalta. Ne on helppo asentaa, ei tarvitse käyttää rakennuskalustoa. Vedeneristysmallit eroavat toisistaan:

 1. Helppo kosteudeneristys. Päätarkoituksena on estää kapillaarien, sadevesien ja luonnollisten sadevesihorisonttien virtaus, joten se löytyy usein pohjista, jotka asetetaan pohjaveden yläpuolelle.
 2. Keskisuuri ja raskas vedeneristys. Käytetään suojelemaan kellarissa sokean alueen tai halkeamien läpi kulkevaa pintavettä, pystysuoran jakauman pohjavesiä sekä vedenpaineen voimakasta nousua (esimerkiksi raskas sadekausi tai lumen terävä sulaminen).

Päällysteen asennus voidaan suorittaa useita päiviä itsenäisesti ja asennusnopeus ei vaikuta päällysteen laatuun.

Vedenpitävät pinnoitteet

Profiilituotteiden tyyppi rakennusten perustusten vedenpitävyyteen

Kalvo alkaa jo hitaasti puristaa tavanomaista kattohuopaa tai päällystysmastia rakennusmateriaalien markkinoilta. Se on helppokäyttöinen, helppo asentaa ja tarvitsee kausittaista huoltoa.

Suunnittelun ja hyvien teknisten ominaisuuksien ansiosta se suojaa perusteellisesti pohjan seiniä pohjavesiin kohdistuvien vaikutusten vuoksi eikä muuttuakaan ajan kuluessa. Päätyyppien kalvot:

 1. Flat film -mallit. Ne on valmistettu polyeteenistä ja muista synteettisistä polymeerimateriaaleista, ja usein se on ihmisjätettä. Siten kalvokalvot ovat suhteellisen halpoja, kalvon paksuus on keskimäärin 0,2-2 mm. Vedenpitävät alustat Käytetyt kalvot, joiden paksuus on vähintään 0,4 mm. Myös myynti on tasomaisia ​​aallotettuja kalvoja, niillä on korkea tarttuvuus liuokseen.
 2. Profiilikalvot valmistetaan vain korkeapaineisesta polyetyleenistä, niiden muoto on erilainen ja niissä on erityiset ulkonemat. Se voi olla yksikerroksinen tai monikerroksinen, sitä käytetään yksinomaan pohjaveden ja sadeveden suojaamiseen, mutta niitä voidaan käyttää myös geotesterin yhteydessä. Profiilikalvojen arkkien paksuus on enintään 1 mm, ulkonemien korkeus jopa 8 mm (yksityinen käyttö) tai jopa 20 mm (teollisuus- ja kaivosovellutukset).

Kunkin valmistajan levyjen leveys voi olla erilainen, levyt kiinnittyvät suoraan tasoitettuun seinään tai betoniin, joten vedenpitävä kalvo on samalla suojaus mekaanisilta vaurioilta.

Kaavio leikkaamisesta ja laskemisesta kuivatuskalvosta profiili pohjaan

Käytetään profiloidut vedeneristysmateriaalit

Levy asetetaan ulokkeita ulospäin, geotekstiilit levitetään päälle. Tämän seurauksena keinotekoiset kanavat muodostetaan pinnoille, jotka on kytketty talon viemärijärjestelmään. Niinpä pohjavesi tai kondensaatti, joka on muodostettu ilman häiriöitä, eliminoidaan kalvon pinnalta aiheuttamatta haittaa sille. Kalliimmilla kalvamalleilla on yhdistetty rakenne, jossa ne käyttävät samanaikaisesti geotekstiloita ulkoisina täyteaineina.

Kalvoja voidaan käyttää myös monikerroksisten vedeneristysjärjestelmien osana. Tällöin se suojaa täydellisesti bitumimateriaalin tai kattopuuvin kerroksen mekaanisilta vaurioilta ja parantaa vedenpoistoa myös raskaiden tulvien aikana. Mutta ennen niiden asentamista sinun on laadittava laadukas viemäröintijärjestelmä, jossa on vedenpoistokompleksi.

Kiinnittämällä vedenpitävät kalvot

Kuva rakennusmateriaalista kiinnitetystä suojamateriaalista

Polymeeriset litteät kalvot levitetään tasaisen, kuivan pinnan päälle talon pohjaan. niin:

 • liitokset on liitetty toisiinsa puhaltimella tai teollisella hiustenkuivaajalla. Paremman tiiviyden varmistamiseksi levyt levitetään päällekkäin, mikä takaa vähintään 5 cm: n etäisyyden reunasta. Liimaa kalvo betoni- liuoksella erityisellä liimalla tai nauhalla;
 • itseliimautuvilla kalvoilla on toisella puolella liimapinta, joka on suojattu paperilla. Se poistetaan, kun kalvot asetetaan ja kiinnitetään, kalvo painetaan pohjan pintaan ja kiinnitetään raskailla esineillä. Muutaman tunnin kuluttua pysäkit poistetaan ja kalvon ohjauskerros levitetään sen päälle;
 • profiililevy voidaan kiinnittää säätöön vain mekaanisesti, useimmiten hylsyillä, joissa on profiloidut aluslaatat, jotka takaavat pinnoitteen tiiviyden risteyksessä. Rakenteellisesti vedeneristysarkeilla on erityiset lukitukset sivuilla tai laminoidut liimanauhat.

Yläreuna kiinnitetään seinään kiristysnauhoilla, jotka mahdollistavat veden imeytymisen vedeneristyskerroksen sisäpuolelta. Asennettaessa kalvoja on ehdottomasti varmistettava, että kaikki säleiden tuuletusaukot ovat avoimia.

Materiaalit, joita käytetään vedenpitävän kalvon pohjan luomiseen. Kalvon pohja

Sokean alueen laite, jossa on kalvokerros

Mitä klassinen säätiön perusta säätiölle näyttää?

Perinteinen rakentaminen
 • Maaperä;
 • Sandy-valmistelu;
 • Polyeteenikalvo;
 • Betonin valmistus;
 • Pohjalevy.

Säätiön rakentaminen edellyttää väistämättä maaperän perustamista. Alhaisella pohjaveden pinnalla sijaitsevalla paikkakunnalla se koostuu pinnan tasoittamisesta, kaivamisesta, kuopan pohjan valmistelusta ja kapillaarin rajaamisesta. 1900-luvun loppupuolelta lähtien betonituotantoa, jonka paksuus on 80-100 mm, ns. "Jalka" on pidetty klassisena keinona perustaa kuoppa. Suorita "jalusta" okleechny vedenpitävyyden sulattamiseksi ja myös tavallisen ja vahvan pinnan saamiseksi ennen asennuksen asentamista. Klassinen "jalka" on tunnettu tekniikka, mutta matala jalostuskyky.

Laskelmissa, joissa säätiön "tukikohta" ei ole mukana. Kun rakennetaan säätiö hiekkapohjaisilla pohjavesialueilla, ei ole välitöntä tarvetta suojata laatan vedeneristyksen muodossa. Siksi on suositeltavaa luopua sen yhdistämisestä.

Tekniikka, jossa profiililevyn kalvotaso

Mitä nykyinen säätiön valmistelu laattasäätiölle näyttää?

Loistava vaihtoehto klassiselle "jalalle" on profiloidut PLANTER-kalvot. Kalvon pohjalevyn pohjan valmistelulla on useita teknisiä ja taloudellisia etuja.

Membraani TechnoNIKOLin perustamiseen

Membraanien käytön tekninen houkuttelevuus jalkaterän korvaamiseksi on membraanien kyky suorittaa jalkojen toiminnot, nimittäin:

 • Saavutetaan litteä ja kiinteä pinta, joka soveltuu suunnittelutyöhön, työskentelee teräsrakenteen ja betonin asettamisessa;
 • Optimaalisten olosuhteiden tarjoaminen betonin kovettumiselle (pohjalevy) ja sekoitusveden ja sementtipastan siirtyminen betoniseoksesta perusmassaan.

Planter-säätiön suojakalvo

Lisäksi PLANTER-kalvot estävät kosteuden kapillaarin nousun, jolloin kapillaarieristys toimii alustalevyn alla. Betoni- ja betonirakentamisen asiantuntijoiden (NIIZHB) asiantuntijat ovat hyväksyneet membraanien käytön tekniikan, joka on korvattu pohjalla, ja sitä on testattu useilla Venäjän ja lähialueilla sijaitsevilla rakennuskohteilla.

Profiiloitu kalvo vedenpitävyyteen: materiaalin toiminta ja tarkoitus

Vedeneristys - tärkeä työvaihe uusien tai kunnostettujen vanhojen rakennusten rakentamisessa. Rakennusrakenteet tuhoutuvat nopeasti kosteuden takia, joten vettähylkivien materiaalien valinta on usein avainkysymys kodin korjausprojektin suunnittelussa. On tarpeen valita eristysaineet, jotka toimivat vuosikymmenien ajan, kestävät mekaaniset kuormitukset, altistuminen lämpötiloille ja kemikaaleille. Profiiloitu kalvo on juuri sellainen materiaali. Harkitse, millaisia ​​käyttöolosuhteita se sopii ja kuinka sitä sovelletaan.

Kalvon vedeneristysmateriaaleilla on useita etuja liimojen ja pinnoitteiden suhteen. Usein niitä käytetään kompleksissa, jotta saavutetaan kestävä ja luotettava suoja kosteudelta. Kalvo itse on erittäin luja ohuen valssatun materiaalin. Se on erittäin joustava, joten se ei purista eikä repäise, kun rakennukset kutistuvat, se kestää vakavia mekaanisia kuormituksia.

Kalvon vesitiivistyksen asennus

Kalvovesieristeiden käyttöalue on laaja. Niitä käytetään suojaamaan kattoa, seiniä, julkisivuja, säätiöitä, kellareja ja maanalaisia ​​rakennusten rakenteita. Käyttötarkoituksesta riippuen materiaalien ominaisuudet eroavat toisistaan, mutta ne soveltuvat hyvin lähes kaikissa olosuhteissa. Tämä erottaa ne erinomaisesti monista muista eristimistä, joilla on rajoituksia käyttölämpötiloissa tai alustan kosteuden suhteen.

Kalvon vedeneristyslaitteen kaavio

Päätyyppiset kalvoaineet ↑

Rakenteesta riippuen kaikki kalvovesieristimet voidaan tavanomaisesti yhdistää kahteen suureen ryhmään:

Tasainen polymeeri. Materiaali on valmistettu polyvinyylikloridista, koostuu useista kerroksista, jotka on hitsattu yhteen. Yhteysteknologia on sellainen, että kerrokset lukkiutuvat molekyylitasolla. Polymeerikalvon pinta on yhtenäinen homogeeninen rakenne. Eristin on vahva, joustava, kestävä ja luotettava.

Litteän polymeerikalvon asennus

Profiloitu. Profiilikuituisten kalvojen valmistukseen käyttäen suuritehoista polyetyleeni-HPDE: tä. Pinta ei ole sileä, ja siinä on pyöristetyt piikit muistuttavat ulkonemat, joiden mitat voivat vaihdella 7 - 20 mm. Niiden korkeus riippuu eristeen tyypistä ja merkistä. Materiaali voi koostua yhdestä, kahdesta, kolmesta tai jopa neljästä kerroksesta.

Asennettaessa kalvoa muodostetaan ilmakerros, joka antaa pohjaan täydellisen tyhjennyksen, ilmanvaihtoa. Materiaali voidaan kiinnittää suoraan seiniin. Se toimii luotettavana vedenpitävänä ja suojaavana mekaanisia vaikutteita vastaan.

Mikä on periaatteessa erittelijän valinta ↑

Kalvonvesieristimet vaihtelevat paksuuden ja rakenteen mukaan. Valitse suojattavan pinnan mukaan. Kosteudeneristys voi olla helppoa koskien läpäiseviä maaperäisiä koteja. Tässä tapauksessa on käytettävä eristysmateriaaleja, jotka suojaavat kapillaaripitoisuudesta ja ilmakehästä.

Keskitasoinen tai raskas vedeneristys on tarpeen, kun pohjaveden korkeita pitoisuuksia esiintyy, varsinkin jos ne nousevat perustan, kellarin ja / tai lattian tasolle. Vakavia suojatoimenpiteitä tarvitaan myös, jos kellari tulvat tulvien aikana. Huonosti läpäisevän maaperän rakennukset suojaavat tyhjennyskalvot, jotka auttavat välttämään altistumista kosteudelle, joka kertyy talojen seinien lähelle.

Kaavio: kuivatuskalvo

Profiilikalvot ovat erittäin kestäviä. Ne eivät kaadu, eivät pelkää altistumista aggressiivisille kemikaaleille, hydrostaattiselle paineelle ja lämpötilan muutoksille. Kalvot sopivat kaikentyyppisten pintojen suojaamiseen. Niitä käytetään menestyksekkäästi maanalaisten rakenteiden, pysäköintialueiden, tunneleiden - joissa muut vedeneristysmateriaalit ovat usein tehottomia tai lyhytaikaisia.

Vesisuodatin täydellisesti kestää suoloja ja happoja, joten se soveltuu hyvin pohjavesien suojeluun korkealla mineralisaatiolla. Samanaikaisesti itse materiaali pysyy inertinä, ei aiheuta myrkyllisiä aineita. Se on ympäristön kannalta turvallinen eikä se voi vahingoittaa maaperää tai pohjavettä. Membraaneja käytetään muiden hydrofobisten materiaalien tuulettamiseen. Ne parantavat valmiiden eristyspinnoitteiden ominaisuuksia, suojaavat niitä lauhteelta, vahvistavat geoteknisten rakenteiden rakennetta.

Järjestelmä: profiloitujen kalvojen toimintaperiaate

Materiaalin käytön edut ↑

Profiloidut valumakalvot valitaan kehittäjiltä, ​​jotka arvostavat aikaa ja rahaa. Tämä on yleiskäyttöinen monikäyttöinen materiaali, jonka käyttö vähentää merkittävästi rakennus- ja korjaustöiden aikaa. Kalvojen päätoiminnot:

 • läpäisemättömien maaperien kuivatus, veden säätäminen säätiöistä ja rakennusten maanalaisista osista;
 • kellareiden, perustusten, maanalaisten rakennelmien vedeneristäminen siviili- ja strategiseen käyttöön;
 • maaperän erottelu eri ominaisuuksilla ja ominaisuuksilla.

Kalvonvesieristysmateriaaleilla on suuri puristus- ja vetolujuus. Ne estävät kasvien juurien itämisen, 100% suojaavat rakennetta kosteudelta, mutta samalla auttavat niiden tuuletusta. Kalvoja voidaan käyttää altaiden, säiliöiden ja juomaveden eristämiseen, koska ne ovat täysin turvallisia.

Materiaalien asennus voi vaihdella kunkin kehittäjän tavoitteiden mukaan, mutta eristystyöt voidaan joka tapauksessa tehdä lyhyessä ajassa, koska kalvo on helppo asentaa. Eristysominaisuuksiltaan joissakin tapauksissa on mahdollista tehdä ilman rakenteiden lisäeristeitä.

Profiilikalvojen käyttö rakentamisessa

Kalvot asetetaan siten, että ulkonemat (piikit) sijaitsevat ulkona, levittävät geotekstiloita päällysteen päällä tai käyttävät välittömästi erilaisia ​​materiaaleja geotekstilien kerroksella toisella puolella. Jos käytetään membraanisen veden eristintä monikerroksisen suojaavan "kakun" luomiseksi, se asennetaan seulaksi, joka suojaa bitumipitoisia materiaaleja vaurioilta ja piikit edistävät veden poistamista rakenteista.

Läpäisevien maaperien rakennusten perustan suojaamiseksi eristin asennetaan suoraan betoniseiniin. Tämä estää kapillaarivuodon ja suojaa pinnan kosketusta veden kanssa. Kosteus ei tunkeudu materiaalin ja rakennuksen väliseen tilaan.

Liitettävä profiilikalvo pohjan pintaan käytä tukilevyjä aluslevyillä. Tästä johtuen nivelet ovat tiukkoja. Tiivistämällä liitokset materiaalilevyjen välissä käytä erityisiä salpoja ja painelevyjä. Toiminnassa kosteutta poistetaan näiden lamellien alapuolelta joko ilmaventtiilien välityksellä tai virtaa säätiön erityisen varusteisiin kuivatusjärjestelmiin.

Profiilikalvon asentamisen järjestys

Valinnaisten kuivatuskalvojen valinnassa kehittäjän tulee keskittyä omiin tavoitteisiinsa, rakennustyyppiin, joka tarvitsee suojaa ja rakennuksen käyttöolosuhteista. Viimeisenä roolina ei ole materiaalien laatu. Valmistajien joukossa Isolit, Isostud, Delta, PlanterLife ja PlanterGeo -tuotteet ovat osoittautuneet hyviksi.

Kaikki näiden merkkien kalvot ovat luotettavia ja kestäviä, jotka on valmistettu ympäristöystävällisistä raaka-aineista. Niitä voidaan käyttää sekä yksityisissä asuntorakentamisessa että teollisuusrakennusten rakentamisessa. Vaikka materiaaleja itseään tuskin voidaan kutsua halvaksi, asennus- ja käyttöikää on helpompi investoida.

Materiaalit, joita käytetään vedenpitävän membraanin kellariin

Kalvojen vedeneristämiseen käytettävät materiaalit voivat olla:

 • Täysin vedenpitävä vesihöyry - metalli, polyeteeni, lasi ja muut täysin läpäisemättömät materiaalit.
 • Osittain läpäisemätön - 0,5 - 2% - lievä veden imeytyminen. 5-8% - merkittävä veden imeytyminen. Tällaisia ​​vedeneristysmateriaaleja ovat rullatut, levyt ja ei-roll-orgaaniset ja mineraali-orgaaniset.
 • Osittain läpäisevät - kapillaari-huokoiset materiaalit: savi, betoni ja erilaiset kivennäislasit.

Pohjan vedenpitävän kalvon perustavanlaatuinen etu, joka toimii veden negatiivisen vaikutuksen olosuhteissa, on samalla sen pääasiallinen haitta. Se mahdollistaa veden tunkeutumisen rakenteeseen, esimerkiksi betoni, joka vaikuttaa sekä sen kypsymiseen että korroosion ja huononemisen teräsvaijerin tilaan, varsinkin jos aggressiivisia aineita, kuten klorideja, esiintyy vedessä.

Pohja vedeneristyskalvo, joka toimii positiivisen vedenpaineen olosuhteissa, johtaa päinvastaiseen tulokseen. Tällöin betonia tapahtuu hitaasti, mutta lujittavaa terästä ja rakennemateriaalia suojataan.

Jos haluamme saada kosteuden maanalaisessa huoneessa 35-40%, käytämme vain vettä ja sen höyryjä läpäisemätöntä kalvoa. Korkeintaan 75%: n kosteudessa on mahdollista käyttää mitä tahansa kalvonläpäisevyyttä, mutta lämpötila- ja kosteusolosuhteita on säädeltävä ilmanvaihdon, lämmöneristeen ja ilmastoinnin avulla.

Vedenpitävyysjärjestelmissä, jotka toimivat veden positiivisen ja negatiivisen paineen olosuhteissa, luodaan membraaneja, jotka on luotu käyttäen:

Suurin vaikeus luoda vedenpitävä kalvo on tiivistys päittäisliitosten, pohjarakenteet, viestinnän sisäänsyötteet ja laajennus liitokset. Rakenteita, joita parhaillaan rakennetaan monoliittiseen betonirakenteeseen, jotta ne voidaan suojata vedestä, riittää, että niiden brändi ei ole enää vesitiivis kuin W4. Sitten betoni kestää veden paineita jopa 40 m vesipatsaaseen.

Suurin osa maanalaisista ja upotetuista rakenteista ei ole tällaisessa paineessa. Mutta jopa korkean vedenkestävyyden omaavassa betonissa vesi tunkeutuu betonirakenteiden, halkeamien ja yhteyksien - seinän, lattian, seinän, katon, huokosten ja muiden rakenteen viallisten alueiden läpi. Tämä tarkoittaa sitä, että konkreettinen vedenkestävyyden merkki ei vaikuta pohjaveden rakenteen suojan laatuun, jos sulkemistapoja, kavennuksia ja saumoja ei ratkaista.

Tästä seuraa, että vedenkestävyydestä, esimerkiksi W8: stä, on suuri näyte betonista, joka antaa sen laboratoriossa, mutta tällaisen betonin rakenne, jossa on nivelet, liitokset, halkeamat, ei toimi vedeneristyskalvona ja vesi näkyy rakenteessa.

Vedenpitävän kalvon suunnittelussa rakennuksessa on odotettava, että sillä on aina tiettyjä siirtymiä ja muodonmuutoksia erilaisten kuormitusten vaikutuksesta. Yksittäisten elementtien ja rakenteiden vuorauslohkojen vähäiset siirtymät voivat johtaa halkeamien muodostumiseen ja edistää veden vuotoa. Useimmiten halkeamien avautuminen tapahtuu rakenteiden konjugoitumisessa, kylmissä, rakenteellisissa, lämpötilasyhdisteissä.

Tässä suhteessa on olemassa kaksi lähestymistapaa vedeneristyskalvojen suunnitteluun: yksi - kustannuksille ja luotettavuudelle; toinen on kustannuksia ja ylläpidettävyyttä. Ensimmäisessä tapauksessa tehokas, luotettava, kallis vedeneristysmembraani on suunniteltu koko rakenteen käyttöikää varten, joka voi havaita muodonmuutoksia mutta jolla on alhainen huollettavuus. Tämä tyyppi sisältää metallin eristyksen. Sen suunnittelun on oltava kestävää ja vastustaa ympäristövaikutuksia. Toisessa tapauksessa on suunniteltu suhteellisen halpaa kalvoa, joka pienillä vaurioilla voidaan helposti korjata tai korvata.

Vesitiiviyskalvon muodostumisen vaikeus on päittäisliitosten, pohjarakenteiden, tiedonsiirto-aukkojen, laajennusliitosten tiivistys

1 - lattialaatta; 2 - lattialaatta; 3-seinä; 4 - seinäkoskettimet; 5 - "kylmä" sauma; 6 - pariliitos, kaapelilähetys; 7 - lattian seinäkoskettimet 8 - laajennusliitäntä

Geomembraanin valinta pohjavedenpitävyyteen

Jos ainakin kerran olette sitoutuneet päivittämään pohjan vedenpitävyyden, niin sinulla oli mahdollisuus nähdä kuinka kova työ oli. Tämä ei koske materiaalin asentamisen monimutkaisuutta, vaan tarve kaivata suurta maaperää. Haluat kasvattaa säätövesijohdon uudistamista kaksi tai jopa kolme kertaa - käytä GEOREX-myymälässä ainutlaatuisia geomembraanisia materiaaleja, jotka ovat erinomaisia. Mikä geomembraani tarvitaan perustaksi, on asiantuntijoiden keskustelun aihe.

Pohjakalvon maininta liittyy useimmiten jäykkään muotoiseen materiaaliin, joka suojaa jo asennettua vedenpitävyyttä kausittaisista maaliikkeistä.

Profiilattu geomembraani sopii täydellisesti suojatoimintoihin. Hydrobarrierin järjestämistä varten kuitenkin käytetään joustavia kalvomateriaaleja, joita on aiemmin vaadittu maisema- ja maankäytössä.

Mitkä ovat geomembrane-tekniikan edut?

Geomembraanin perusmuoto on rullalevymateriaali, jonka paksuus on 0,2-2,2 mm, valmistettu ympäristöystävällisten polymeerien perusteella, jotka kestävät aggressiivisia vaikutuksia.

Alun perin suunniteltu geokalvo on kemiallisesti kestävä ja pitkäikäinen materiaali vedenpitäväksi savi kohteiden erittäin monimutkaisia, sisustus säiliöt, erinomainen perusta vesitiivis kalvo järjestämiseksi pohja Gidrobarer keinotekoinen säiliöihin. Vedenpitävä maanalainen pysäköintialue on esimerkki modernista geomembraanisovelluksesta.

Hieman myöhemmin geomembraanien sopivuus tasokattojen ja maanalaisten rakenteiden vedeneristysmääriin määritettiin, sillä tässä tapauksessa tämä on talon perusta.

Materiaali myydään useissa eri kooissa, erityisesti kangas leveys vaihtelee 2-12 metriä. Jos tarvitset nykyisen pohjan vedenpitävyyttä, geomembraani onnistuu selviytymään tästä tehtävästä. Valitsemalla kankaan haluamasi leveyden, voit luoda saumattoman pinnoitteen koko talon pohjan korkeudelle ja 10-15 cm: n ulostulon maanpinnalla. Tässä suoritusmuodossa on tarpeen ostaa pohjaan vedeneristys, ja jopa pitkä sulamis- tai myrskyvesi ei vahingoita rakennusta.

Geomembraanien tuotantoa varten käytetään kolmea raaka-ainetyyppiä: se on perinteinen polyeteeni, polyesteri ja kaikkein kemiallisesti kestävä polypropeeni. Esimerkiksi edullinen HDPE-geomembraani on valmistettu suurtiheyksisestä polyeteeniä käyttäen ekstruusiotekniikkaa.

Mikä on ero perinteisten materiaalien geomembraanisen vedenpitävyyden välillä?

Jokainen maanalainen vedeneristys on enemmän tai vähemmän epätäydellinen. Nämä ovat alhaisen lujuuden kausiluonteisiin maaliikkeisiin, nopeaan ikääntymiseen, heikentyneeseen joustavuuteen alhaisessa lämpötilassa, irrottamisesta alustasta useiden vuosien käytön jälkeen vaikeissa olosuhteissa. Bitumipolymeeriin perustuvien yksittäisten ja yhdistettyjen perustusten hydrobarrierien käyttöikä ei ylitä 12-15 vuotta.

Geomembraani eroaa bitumimateriaalista säilyttämällä alkuperäiset käyttöominaisuudet 40-50 vuoden elinaikana. Membraanien vedeneristys, joka on jopa edullinen kuin epdm-rullan vedeneristys, säilyttää joustavuutensa alhaisessa lämpötilassa, neutraalina maaperässä oleville aktiivisille kemiallisille yhdisteille.

Geomembranin ja sen asennuksen kustannukset ovat kohtuulliset. Jos sinulla on halu ja vapaa aika, voit hallita asennustyötä itse.

Sisältää geomembraanikuoren asennuksen

Suuri osa bitumipinnoitteen järjestelystä johtuu saumojen tiivistämisestä. Liitoksia ja kavereita käsitellään vesitiiviillä mastilla, rakennusteipillä, liimanauhoilla. Päällekkäisyyksien luomiseksi kulutettiin huomattava määrä kulutustavaroita.

Kalvon materiaalit tässä suhteessa ovat täydellisempää. Saumat hitsautuvat luotettavasti lämpöhitsauksella, elinolosuhteissa tätä tarkoitusta varten käytetään teollisuuden kuivainta, jonka käyttölämpötila on 400-600 ° C. Sauman vahvuus ei ole pienempi kuin yksiosainen materiaali.

Kellarin vedeneristys yhdistyy täydellisesti kestävään suulakepuristettuun polystyreeni-vaahtoeristykseen. Tällainen tandem voi käsitellä useita vakiovarusteita, joilla on vähäiset ylläpitokustannukset.

Betonituotteen vaihtaminen profiililevyillä.

Mitä kuvitellaan mielikuvituksessamme, kun kuulemme lauseen "perustuksen luominen"? Valmiit rakennustyömaat täynnä laitteita? Nyrkkeilijät, kaatopaikat, puskutraktorit? Kukaan ei väitä, että vankka perusta on erittäin tärkeä. Ja jos se on tärkeää, se tarkoittaa varmasti, että se on erittäin kallista, pitkä ja vaikea. Yritetään selvittää, onko tämä niin.

Ottaen huomioon erityyppisiä säätiöitä monet ovat tänään päättäneet rakentaa talon monoliittiselle pohjalevylle. Tällainen säätiö on hyvä, koska sitä voidaan käyttää melkein millä tahansa maaperällä. Sillä on suurin kantavuus, kun taas työvoimakustannukset ovat helpommin. Ja toinen suuri etu - säätiö samanaikaisesti tulee ensimmäisessä kerroksessa oleva lattia, mikä vähentää merkittävästi työn määrää.

Perinteisesti monoliitin alla tasainen pinta ja vedenpitävyys kaatavat heikkolaatuista betonia - ns. "Betonivalmiste". Tällä hetkellä betoni on korvattu profiilikalvolla, jossa on ulkonemia vedenpitävyyden mekaaniseen suojaamiseen, säiliön vedenpoistoon maanalaisissa ja maanpäällisissä rakenteissa.

Profiloitu kalvo takaa perustan ja märän maa- alueen seinämien luotettavan erottamisen. Lyhennettyjen kartioiden muodossa olevat ulkonemat muodostavat ilmanvaihtokanavat koko seinän pinnalle, minkä ansiosta voit poistaa ylimääräisen kosteuden siitä.

Profiilikalvon käyttäminen betonin valmistuksen korvaamiseksi antaa epäilemättä etuja:

 • • Betonin kovettumiseen ei kulu työaikaa (1-3 päivää riippuen betonituotteen paksuudesta).
 • • Ei ole tarvetta ylimääräiseen louhintaan ja poistamiseen.
 • • Rakennustarvikkeita ja autoja (kaivinkoneita, maansiirtoautoja, puskutraktoreita) ei vaadita.
 • • Kalvon suuri puristuslujuus
 • • Pohjalevyn lisäsuojaus maaperän kosteuden vaikutusten varalta (jos liimakalvoja mitataan nauhalla tai liimalla).
 • • Säätiön luotettava suoja puiden ja kasvien juurien itämistä vastaan.
 • • Suojaa sementtihyytelöä liuoksesta maahan.
 • • On helpompi työskennellä kylmässä ja kuumassa - ei vaadita vähärasvaisen betonin suojausta halkeilulta. Betonimateriaali voidaan korvata tyhjennyskalvolla jopa negatiivisissa ympäristön lämpötiloissa ja sateisena säässä.
 • · Pohjalevy voidaan tehdä välittömästi kalvolevyn asettamisen jälkeen ja vahvistamisen rungon päälle.

TULOS - Asennuksen kustannusten ja ajanjakson huomattava aleneminen per neliömetriä kohti

Betonin valmistusprosessin uusimisen järjestys käyttäen kuivatuskalvot

Profiloidut kalvot pinotaan maaperän tasoittamisen ja kasaamisen jälkeen (rauniot).

 1. Laske tarvittava määrä materiaalia, mittaa alueen leveys ja pituus ja leikkaa halutut kappaleet materiaalista.
 2. Aseta kalvon ulkonemat alaspäin päällekkäisillä poikittaisilla ja pitkittäisillä saumoilla.
 3. Saumat on liimattava tahmealla materiaalilla.
 4. Suoraan membraaniin asennettaviin kiinnikkeisiin, jotka on kiinnitetty erityisellä tavalla. Muovihihnoja voidaan käyttää lujituksen sitomiseen. Solmut, jotka yhdistävät lujituksen monoliittisissa rakenteissa, eivät aiheuta mitään kuormitusta, liitokset on kiinnitetty vain muodon aikaansaamiseksi betonin kaatamisen aikana.

Siten puolet perustustyöstä on jo saatu valmiiksi. PLANTER-profiilikalvot ovat yksi edistyneimmistä ratkaisuista rakennuksiin ja rakenteisiin, joissa luotettavuutta ja turvallisuutta on lisätty.

Kalvo vedenpitävälle pohjalle

Mikä tahansa rakenne on tärkein osa. Hänen on vastattava paitsi rakenteen asettamaan kuormaan, mutta myös vastustaa luonnollisia tekijöitä. Maaperän kosteus, sadevesi tai pohjavesi ja paljon muuta. Kaikki tämä ei hyödytä konkreettista pohjaa, vähitellen tuhoaa sen ja vähentää kantokykyä. Maaperän ja kosteuden haitallisten vaikutusten estämiseksi - betoni eristetään vedeneristyskuidulla tai kalvolla. Tämä halpa tapa auttaa välttämään kalliita seurauksia.

Kalvon tyypit ja ominaisuudet

Kalvon vedeneristysjärjestelmiä on useita. Ne eroavat materiaaleista, joista ne on valmistettu, jotka kestävät mekaanista kulumista, pakkasenkestävyyttä ja veden imeytymistä. Näiden ominaisuuksien yhdistelmä ja vesitiivis betoniperusta. Tuhoisien tekijöiden perustan vedenpitävyyden maksimoimiseksi on välttämätöntä perehtyä kompetensseihin kuidun valinnasta ja sen asentamisesta. Pohjimmiltaan kalvoa valittaessa otetaan huomioon kaksi indikaattoria. Ensimmäinen on maaperän kosteuden huomioon ottaminen ja toinen betoniperustuksen syvyys. Lisäksi vedeneristyskuitu on jaettu kahteen tyyppiin: profiili ja kalvo (polymeeri).

Profiilikuituinen kuitu on kestävä arkki tai rulla. Se on valmistettu kulutusta kestävästä tiheästä polyetyleenistä. Profiilin kohokuvioinnilla kuitu lisää sen lujuutta johtuen onttojen aukkojen ilmenemisestä. Tällainen kalvo suojaa perustuksia pohjaveden alapuolelle.

Polymeerinen vedeneristyskuitu on rullamateriaalia, joka koostuu monista kerroksista. Sitä käytetään betonipohjan maanalainen vedeneristys, pohjaveden yläpuolella. Kuitu ei salli säätiön koskettaa maata, mikä estää kosteuden tunkeutumisen betonirakenteeseen.

Kuidulla on useita etuja verrattuna analogisiin materiaaleihin vedeneristykseen, kuten bitumiin tai kattohuopaan. Kuidulla on pitkä käyttöikä, joka on taattu vähintään 50 vuotta. Se ei roskaa, eikä suolaliuokset vaikuta siihen.

Vedenpitävä polymeerikalvo

Noin 50 vuotta sitten Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa alkoi käyttää kalvovesieristeitä. Tästä hetkestä lähtien näiden materiaalien laajamittainen tuotanto alkoi. Edistyminen ei pysy paikallaan. Ajan myötä vedenpitävyyden tyyppi ja toiminnallisuus laajenivat, mikä vaikutti täysin uusien ominaisuuksien syntymiseen. Nyt polymeerikuitu on korkean teknologian tuote, joka sen etujen ansiosta tarjoaa sekä vaaka- että pystysuorien pintojen vedenpitävyyden.

Polymeerikalvokuidut ovat monenlaisia, jotka erottavat toisistaan ​​materiaalit, joista se on tehty. Suosituimmat rakenteen tyypit kalvot ovat:

 • TPO-kalvo - valmistettu kestomuovisten polyoksien perusteella;
 • EPDM-kalvo - valmistettu eteenipropeenidieenimonomeeripolymeroinnista. Muussa tapauksessa sitä kutsutaan synteettiseksi kumiksi;
 • PVC-kalvo - valmistettu pehmitetystä polyvinyylikloridista.

Rullojen suuren leveyden ansiosta kalvon vesitiivistyksellä saavutetaan kiinteämpi pinnoite, käyttäen vähintään saumoja. Pienellä painolla ei ole ylimääräistä taakkaa, toisin kuin bitumi.

PVC-kalvon ominaisuudet

Tämä on tavallisin vedeneristyskuitu, koska se on alhainen ja helppokäyttöinen vedeneristyskäytössä. Se on erittäin kestävä suolaliuoksille ja sillä on myös hyvä joustavuus alhaisissa lämpötiloissa. Tämä helpottaa talvella työskentelyä.

Kangas koostuu kahdesta kerroksesta. Yläkerros on pehmittimien, palonestoaineiden ja kalkkikiven seos. Pohjakerros koostuu puhtaasta ja maalatusta PVC: stä. Maalaa PVC vahingoittuneiden materiaalipintojen havaitsemiseksi nopeasti.

Käytännöllisyydestä, kun vedeneristys toimii, ja kalvon materiaalin järkevä käyttö on saatavana eri paksuuksilla. Paksuuden valinta riippuu betonin syvyydestä.

PVC-kalvo on erittäin helppo asentaa. Liinavaatteet liitetään helposti rakennuksen kuivaimeen kuumailman vaikutuksen alaisena. Tämä antaa lähes saumattoman pinnan tiukat saumat ja hyvä lujuus.

Kun käytät PVC-kuitua, sinun on oltava erittäin varovainen, koska se on helposti alttiina erilaisille vaurioille. Tämä on sen suurin haitta.

TPO-kalvon ominaisuudet

Tämä on kaksikerroksinen materiaali, joka koostuu eteenipropeenikumin ja propyleenin polymeeriseoksista. Kuitua kestävä, lämmönkestävä ja vedenpitävä materiaali. Ominaisuuksiin liittyen se muistuttaa jotain muovin ja kumin välillä, sillä sillä on sekä ensimmäisen että toisen ominaisuuksia. Toinen kerros on synteettisten lankojen muodostusverkko, joka antaa materiaalille lisävoimaa.
TPO-membraaneilla on hyvä elastisuus. Näiden etujen ansiosta tällainen vedeneristys käytetään laajalti uima-altaiden, altaiden ja säiliöiden rakentamisessa juomaveden kanssa. Vedeneristysperusteissa kalvo TPO: t käytännöllisesti katsoen ei käytetä korkeiden kustannustensa vuoksi.

EPDM-kalvojen ominaisuudet

Erittäin joustava kalvo erilaisia ​​kalvoja kestää useita mekaanisia vaikutteita, säilyttäen sen ominaisuudet. EPDM-kuitupohjaisten synteettikuitujen ansiosta voimakkaat negatiiviset lämpötilat ja paahtava lämpö eivät ole kauheita. Erittäin lujat vedeneristyskalvot antavat polyesterivahvistinverkon.

EPDM täydellisesti yhdistettynä monenlaisiin bitumieristeisiin. Samaan aikaan tämä tyyppi on täysin turvallinen ympäristölle.
Valitettavasti EPDM ei voi ylpeillä nivelen hyvyydellä, koska kaikki liitokset tehdään liimapohjalla. Ne menettävät merkittävästi hitsattujen saumien luotettavuutta.

Profiloitu kalvo

Profiiloitu kalvo on epävirallisesti kutsuttu raskas vedeneristys. Mutta ei suuren painon takia vaan sen käytön vuoksi niissä olosuhteissa, joissa muut kalvot eivät voi selviytyä tehtävistä. Se koostuu sekä yksikerroksisesta että monikerroslujitteisesta polyeteenistä. Profiiloitunut se on nimeltään johtuen ulkonemien läsnäolosta pienten kuoppisten piikkien muodossa. Suosituimmat rullat vaihtelevat välillä 1 - 2,5 metriä. Levyn paksuus 0,5 - 1,5 mm. Profiilikuitua käytetään maan ja sulaveden altistamiseen perustuvan vedenpitävyyteen.

Profiilin vedenpitävä kalvo on hyvä, koska se voi muuttaa pohjaveden suuntaa. Kiitos siitä, että lajit voidaan ohjata maanalaisista rakenteista, tunneleista tai kanavista tyhjennykseen. Kalvo sietää suolaliuosten, happojen ja sienten vaikutuksia. Erityisen osan vuoksi vesi ei kuulu kuituun, kun taas tyhjennys tapahtuu betonipohjan yläpuolella.

Profiloitu kalvo on kevyt, joten voit asentaa ja pinota sen yksin. Ja se kiinnitetään joko tarttumalla bitumiin tai erityisellä pistoolilla, joka on tiukasti kiinnitetty tukaan erikoispesureilla.

Kannustemembraanin pystysuoran vedenpitävyyden suorittamisessa käytetään seuraavia toimenpiteitä:

 1. Pohja on puhdistettava huolellisesti roskista ja maaperästä.
 2. Pohjustusperusta, joka pohjustetaan syvällä tunkeutumisen pohjamaalilla.
 3. Levitä bitumi mastia seinän ulkopuolelle.
 4. Jos projekti toteaa, että se on geofilteroitu, niin profiililevyn asettaminen on tehtävä ulkonemien ulospäin. Jos geopoliittia ei ole saatavana - aseta välilehdet sisään.
 5. Profiilikalvon levyt on kiinnitettävä lujasti ja kiinnitettävä tukilevyillä.
 6. Kiinnitä kalvolevy betoniin kiristyspalkilla.
  Liimaa geotekstiilit kuidun päälle. Niinpä kanavat muodostetaan pohjavesien poistamiseksi membraanin ja geopoliittisen välillä.

Kiinnityskalvon vedeneristys sallitaan myös raakapohjalla, jos rakenne on läpäisevän maaperän alueella. Kaikki sakka, nestemäisessä muodossa, imeytyy nopeasti maaperän syvyyteen. Mikä sulkee pois kapillaarin imun kosteuden pohjapinnalla.

johtopäätös

Kun valitaan kalvot perustuksen vedeneristykseen, on määriteltävä selvästi tavoitteet, tavoitteet, rakennustyyppi sekä olosuhteet, joissa rakennusta käytetään. Lisäksi on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota materiaalin laatuun ja sen valmistajaan. Nykypäivän markkinoilla parhaat valmistajat ovat Isostud, Izolit, Delta, PlanterGeo ja PlanterLife.

Lisätietoja siitä, miten perustasoksi vedenkestävä polymeerikuitu omilla kädillä, opit seuraavassa videossa.

Voronezhin kaupungin uima-altaan nestekumia (vedenpitävyys)

 • Palvelun tyyppi: Palvelutarjonta
 • Tarjottujen palvelujen avaimet: avaimet käteen-sivuston kehittäminen

Nestekumia (vedeneristys) perustukselle, uima-altaalle ja kattotielle, voit hoitaa elämäsi. 40 Lämmittely 24 tuntia, ei enempää: 1,0 Pehmenemislämpötila, vähintään: 100 Tilavuus: 20 litraa - 3300 ruplaa ämpäri Kestoaika: 18 kuukautta. Sen sijaan telan vedeneristys on paljon kestävämpi ja helppokäyttöinen materiaali. Käyttöikä on yli 30 vuotta. RAKENNUSTEN HYDROSULAATIO Kun käytetään pohjustuseristykseen perustuvaa polymeeri-bitumiseosta "NAVEG", se ei ole mitenkään alhaisempi kuin valssatun vedenpitävyyden kestävyys ja jopa ylittää sen useita kertoja. Yksinkertaistaa ja nopeuttaa säätiön soveltamista ja käsittelyä. Elämää yli 50 vuotta. HYDRO-INSULATION STENPri-seinät, välttämätön edellytys on niiden vedeneristys ulkopuolelta ja sisäpuolelta. Seinien pinnalle muodostuva vedenpitävä kalvo suojaa veden tunkeutumiselta, mikä lisää niiden elinikää. Toiminta yli 30 vuotta. BETONIN JA METALLIN RAKENTAMINEN HYDROSOLOUS Kaikilla metallirakenteilla on korroosiota. Vedenpuhdistus nestemäisellä kumilla eliminoi metallituotteiden puutteen ja pidentää niiden käyttöikää useita kertoja. Betonirakenteiden suojaamiseksi kosteuden haitallisilta vaikutuksilta ne on myös käsiteltävä PBC Gidroizol "HAVEG" -materiaalilla. Käyttöikää on yli 30 vuotta. UUDELLEEN, VESIPUSTAN JA HYDROTECHNICAL -LAITTEIDEN HYDROSULAATIO HAVEG PBC: n korkealaatuisen vedeneristysyhdistelmän avulla estät materiaalien kulumisen ja halkeilun. Sovelluksessaan muodostuu jatkuva saumaton kalvo, joka on välttämätön keinotekoisten säiliöiden luomiseksi. Vesitiiviiden säiliöiden, altaiden, säiliöiden ja säiliöiden vedenpitävyys on myös mahdollista, sillä käyttöikä on yli 50 vuotta. HELPPO JA TURVALLINEN ASENNUS vedenpitävyyteen asennukseen PBC "HAVEG" on riittävä rullalle tai tavalliselle siveltimelle. Suurta aluetta varten voit käyttää pistoolia tuottavuuden lisäämiseksi. Materiaali on heti käyttövalmis. Sitä ei tarvitse lämmittää, sekoittaa liuottimia tai muita lisäaineita, koska nestemäinen kumi "HAVEG" (tunnetaan myös nimellä "nestemäinen kateaine") on levitettävä tasaisesti käsiteltävällä pinnalla ja odota, kunnes se on täysin kuiva, sillä kuivausprosessin aikana liuotin haihtuu ja muodostuu eristävä kumimainen kalvo.

90 neliömetrin telassa. Koko 3x30 m. Sileä katto.

Voronezh kaupunki - Vedeneristys

Ladattava akku ja takuu, pölynimuri ilman takuuta. Tarkistukset on. Myydään tarpeettomana.

Voronezh city - muut rakennusmateriaalit

Tonomer 12-18 on tasainen, kaikki on sekaisin vihreänä ja kuivana, sitä ei vielä ladata, tule manipulaattorisi kanssa.

Voronezh city - muut rakennusmateriaalit

Lapiot lapiot ja rakeet 25 ruplaa

Voronezh city - muut rakennusmateriaalit

Vedenpitävät kalvot perustuksiin ja kellareihin

Vedeneristys kalvolla perustukseen

Toiminnan aikana säätiö altistuu monille negatiivisille ilmiöille. Niistä pohjavesi on ensiarvoisen tärkeä, mikä voi muuttaa sen tasoa vuodenajasta riippuen. Talon pohjan tai minkä tahansa rakenteen suojaamiseksi käytetään vedenpitäviä materiaaleja, jotka säätävät pohjaa vedestä. Tällä vedeneristysmateriaalilla on kuitenkin monia liitoksia, jotka hajoavat ajan myötä. Se on tässä paikassa, että vesi voi tunkeutua rakennuksen pohjaan, mikä johtaa varmasti sen tuhoamiseen. Säätiön luotettavampaa suojaamista varten on suositeltavaa käyttää vedenpitävää kalvoa. Materiaalin kuitujen erityisten lomitusten vuoksi päätehtävänä on estää kosteuden tunkeutuminen pohjaan estäen kaikki haitalliset vaikutukset sen vaikutuksesta.

Tapoja säätää säätiö kosteudelta

Talon luotettavuuden suojaamiseksi kosteudelta sinun on tehtävä oikea materiaalin valinta sekä sen asennusmenetelmä. Lisäksi on tarpeen tietää, millaista suojaa säätiö tarvitsee. Pohjaveden olemassa olevasta uhasta riippuen on olemassa kahdenlaisia ​​säätiön suojauksia:

 • Kosteudeneristys - kevyt suoja. Se estää pohjaveden kapillaarin tunkeutumisen ja suojaa pohjaa luonnolliselta maaperän kosteudelta. Tällainen suoja on asennettava tapauksiin, joissa rakenne sijaitsee paikassa, jossa läpäisevät maaperät sijaitsevat pohjaveden yläpuolella.
 • Vedeneristys on kohtalainen ja vakava suoja. Se toimii esteenä pintaveden polulle, joka voi vuotaa talon suuntaan. Lisäksi vedeneristys suojaa pohjavedestä, joka sijaitsee kellarikerroksessa lattian yläpuolella sekä uhan ollessa nousukaudella.
sisältöön ↑

Vedenpitävät kalvotyypit

Seuraavien materiaalityyppien teknisistä ominaisuuksista riippuen:

 • Tasakalvokalvo voi olla valmistettu korkeasta tai matalatiheyksisestä polyeteeni-, polyolefiini- tai polyvinyylikloridista. Materiaali on kalvo, jonka paksuus on 0,2 mm - 2 mm. On tärkeää muistaa, että pohjan vedeneristys on tehtävä 0 mm: n paksuisella kalvolla. Litteää kalvoa voidaan käyttää sekä kevyessä että raskaassa suojassa. Materiaali valitaan sopivien paksuuksien ja yhdistämismenetelmien mukaan. Jotta materiaali olisi paremmin kiinni liuoksesta, voit lopettaa kalvon valinnan aallotetulla pinnalla.
 • Profiilikalvojen tuottamiseen käytetään suurtiheyspolyeteeniä. Se on valmistettu levystä, jossa on pyöreät tai spinous-ulkonemat. Tästä riippuen kalvo voidaan pimploitua tai pinnoittaa. Profiilikalvon paksuus voi olla 0,5 mm - 1 mm ja ulkonemien korkeus ei ole yli 8 mm. Kuitenkin joskus on mahdollista löytää materiaalia jopa 2 cm: n piikkejä käyttäen. Tällainen profilointi sallitaan vain 1 mm: n paksuisilla kalvoilla. Profiilikalvon leveys pohjan vedenpitävyydelle voi olla erilainen: 1 m; 1,5 m; 2 m; 2,5 m. Kiinnitys suoritetaan suoraan seinälle. Profiloitua kalvoa voidaan käyttää samanaikaisesti vedenpitävyyteen ja substraatin suojaamiseen vaurioilta. Voit käyttää geotekstiilejä riippuen pohjaveden samansuuntaisesta uhasta. Tässä tapauksessa suojaus on monikerroksinen.
sisältöön ↑

Kalvon asennusmenetelmät

Kalvon kiinnittäminen pinnalle useilla tavoilla riippuu vedenpitävyydestä valitusta materiaalista.

Rakennemembraanin kiinnitystapoja

 1. Pintaan tasaisen vedeneristyskalvon kiinnittämiseksi on välttämätöntä tehdä seuraava: pinta puhdistetaan, tasoitetaan ja kuivataan. Sitten levitä kalvo päällekkäin 5 cm: n levyjen päälle ja liitä erityisellä liimalla tai hitsilla.
 2. Kiinnitys itsekiinnittyviin kalvoihin suoritetaan yksinkertaisemmin: suojapaperikerroksen asettamisprosessissa poistetaan liimakerroksesta ja liimattu kalvo puristetaan seinälle rullalla. Liimattavien kalvojen liitosten kiinnitys suoritetaan ilman lisäliitäntää.
 3. Profiilikalvon kiinnittämiseen on käytettävä profiilisella aluslevyllä varustettua tapaa, joka antaa tiiviin liitoksen kiinnityspaikalle. Levyt liitetään profiililevyillä. Voit käyttää myös laminoituja liimanauhoja, jotka on suojattu paperilla yhdeltä puolelta. Kalvon yläreunan kiinnitys suoritetaan käyttämällä erityisiä kiristysprofiileja. Niiden avulla voit poistaa kosteuden vedenpitävästä materiaalista.
sisältöön ↑

Vedenpitävän kalvon asennus

Suojaustyön suorittaminen vedeneristyskalvon avulla suoritetaan tietyssä järjestyksessä perusmääräysten mukaisesti:

Valmistelutyöt

Vedenpitävään pohjaan perustuva pinta puhdistetaan roskista ja likaista. Muotin ja sienen jäänteet poistetaan siitä varmasti. Säätiötä tarkastellaan halkeamien läsnäolosta, jotka on suljettu sementti-liuoksella. Nykyiset ulkonemat eliminoituvat, jotta kalvo ei vaurioidu asennuksen aikana ja perustuksen täyttöön. Valmistettu pinta peitetään alustakerroksella.

Myös valmisteluvaiheessa lasketaan tarvittavan materiaalin määrä, määritetään rainojen ja niiden liitoskohdat. Vedeneristyskalvon suojaamiseksi bitumin ja muiden polymeerien kielteisiltä vaikutuksilta käytetään taustakerrosta, esimerkiksi geotekstiilejä.

Kalvojen kiinnitystekniikka

Pohja vedeneristys kalvon avulla voidaan suorittaa kahdella tavalla:

 • Vaakatasoinen muotoilu. Tällöin valmistettu pohja peitetään aluksi geotekstiilillä, jossa rainan vapaan reunan päällys on vähintään 15 cm. Liitosten hitsaamiseen käytetään rakennuskuivainta. Kalvon päälle asetetaan taustakerroksen päälle. Alueilla, joilla vaakasuora pinta muuttuu pystytasoksi, muodostetaan ylimääräinen suojakaide. Sen leveyden on oltava vähintään 1 metri. Vaakasuoralle vedenkestävälle materiaalille suositellaan litteitä kalvolevyjä.
 • Säätiön pystysuora vedeneristys tehdään profiilikalvojen avulla. Käyttämällä tätä menetelmää alustan vedeneristämiseen tarvitaan lisätoimenpiteitä. Erikoiselementit kiinnitetään mekaanisesti pohja-muovilampuihin. Niiden asennus suoritetaan portaittain 1 metriä vaakasuunnassa ja 2 metriä pystysuoraan. Rondelaan kiinnitetään pistehitsauspäällysteinen kalvo. Pohjamaalin vedenpitävälle kalvolle on peitetty suojakalvo geotekstiilillä. Saumojen hitsaamiseen tarvitaan rakennuskuivaaja. Rainan kiinnitys suoritetaan pisteestä käyttäen polyuretaaniliimaa.
sisältöön ↑

Kalvohitsauksen ominaisuudet

Säätiön vedenpitävyyden laatu riippuu suurelta osin kalvon hitsaustapahtumasta. On tärkeää, että hitsaus tapahtuu useassa vaiheessa:

 • Risteyksen tyhjennys.
 • Suorita kokeiluhitsaus.
 • Tarkista tunnin kuluttua suoritetut toiminnot.
 • Suorita päätyö koestuskaaren standardien mukaisesti.

Lisäksi on syytä muistaa, että kalvon hitsausta suositellaan suoritettavaksi ilman lämpötilassa, joka ei ole alle 15 ° C. Lisäksi työskentely alle -4 0 C: n lämpötilassa edellyttää vedenpitävän materiaalin alustavan lämmityksen.

Profiiloitu kalvosäätiö vedenpitäväksi suojaamiseksi suojaa säätä ennenaikaiselta tuholta, mikä pidentää koko talon elämää.

Kalvo vedenpitävälle pohjalle: materiaalin ominaisuudet, sen lajikkeet ja laajuus

Polymeerikalvot ovat uuden sukupolven vedeneristysmateriaaleja. Tulee esiin Venäjällä viime vuosisadan 90-luvulla. Kemianteollisuuden vallankumous oli merkittävä edullisten muovien tuotanto. Tämä teki vallankumouksen kaikilla ihmisen toiminnan aloilla, mukaan lukien uusien rakennusaineiden valmistus halutuilla ominaisuuksilla.

Moderni lähestymistapa vedenpitävyyteen

Kalvonvesieristys on korvannut ei-tekniset menetelmät rakenteiden suojelemiseksi vedestä - kateaineen tarra, kattorakenteet ja sulan bitumin käsittely. Joustavia, kestäviä kalvoja käytetään luomaan este vertikaalisille ja vaakasuorille pinnoille. Asennettaessa ei ole välttämätöntä käyttää pohjamaalatoimintoja, avoimen liekin käyttöä. Asennuksen nopea nopeus mahdollistaa kolmen henkilöstön brigadin suorittavan eristystyöt jopa 500 m²: n alueella kohti.

Euroopassa membraanien osuus vedeneristysmäärästä on 25%. Venäjällä tämä luku on edelleen pieni - 1,5%.

Jossa käytetään kalvoja

Kosketus veteen on vaarallista useimpiin rakennusmateriaaleihin, mukaan lukien laajalti käytetty betoni. Pintaan päässyt neste tunkeutuu huokosiin, pesee sementtisideaineen komponentteja ja nopeuttaa raudoituksen korroosiota.

Kalvonvesieristys kellari

Suodatuksen seurauksena pohja-seinään lepäävän veden kyllästyminen johtaa siihen. Yleensä ne on valmistettu huokoisista materiaaleista, joilla on pieni lämmönjohtavuus. Kosteuden lisääminen vähentää huomattavasti niiden lämmöneristysominaisuuksia, edistää muotin ulkonäköä pinnalla, huonontaa huoneen mikroilmastoa.

Pysyvä kosteus muuttaa materiaalien ominaisuuksia, vähentää kantavuutta, aiheuttaa rakenteiden nopean tuhoutumisen ja lyhentää käyttöikää.

Vedenpitävät kalvokalvot, joita käytetään suojaamaan:

 • pohjamaalit märällä maaperällä, runsaat maaperät korkealla pohjavesipöydällä;
 • maanalaiset rakenteet - kellarit, tunnelit, pysäköintitilat, hissiakselit, siltatukit, viadot;
 • litteät tai kaltevat katot, parvekkeet;
 • säiliöt - altaat, kaivot, lamput;
 • seinät ja lattiat, joissa on korkea kosteus - suihkut, kylpyhuoneet, kylpyammeet.

Vedeneristyskalvojen valmistajat takaavat luotettavan toiminnan 25-30 vuoden ajan. Perustaan ​​johtavat venäläiset polymeerikalvojen valmistajat ovat TekhnoNIKOL, Tema, Renolit, Ikopal, Penoplex, Sika ja Protan. Bitumituotteet koskevat "Bikrost", "Rubiteks", "Izol".

Kalvopinnoitteiden hinta vaihtelee 85-1100 ruplasta neliömetrillä.

Kalvonvalmistus

Vedenpitävät kalvot valmistetaan polymeereistä, mineraalitäyteaineista ja pehmittimistä. 48% raaka-aineista on liitua, 49% modifioi lisäaineita ja palonestoaineita, 3% on väriaine.

Tehdasvalmisteiset raaka-aineet säilytetään pystysuorassa siiloissa ja nestemäisissä pehmittimissä - säiliöissä. Kaskadinen kolmitasoinen järjestelmä selkeässä annoksessa sekoittaa ainesosat ennen kuin se tulee tuotantolinjaan.

Kun seos pidetään päivittäin, se sulatetaan, homogenoidaan ja levitetään vahvistusalustalle. Seuraavassa vaiheessa kalvon ulkokerrokset muodostetaan koekstruusiomenetelmällä. Jäähdytyksen ja stabiloinnin jälkeen materiaali leikataan nauhoiksi ja valssataan teloihin.

Vedenpitävien kalvojen valmistus Sivustomme löydät rakennusalan yritysten yhteystiedot, jotka tarjoavat säätiön korjauksen ja suunnittelun. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Jokainen erä tarkistetaan laboratoriossa vaatimusten täyttämiseksi:

 1. Vetolujuus.
 2. Pakkasvaste.
 3. Joustavuus ja joustavuus matalissa lämpötiloissa.
 4. Lämmönkestävyys.
 5. UV-säteilyn kestävyys.

Kaikki toiminnot on automatisoitu. Elokuvaominaisuuksien sääntelyyn liittyvä sääntelyasiakirja - GOST 56704-2015.

ominaisuudet

Kalvot ovat materiaalia, jossa polyesteristä, lasikuidusta tai lasikuidusta valmistettu keskimmäinen vahvikekerros on päällystetty molemmin puolin muokatuilla polymeereillä. Kalvonpaksuus - 0,4-2 mm. Pohjakerros on pääsääntöisesti värjätty siten, että vuotojen havaitseminen ja korjaukset on helppo havaita.

Vedenpitävät kalvolevyillä on seuraavat ominaisuudet:

 1. Vedenkestävä.
 2. Suuri vedenläpäisevyys mitattuna mm Hg.
 3. Vetolujuuden kestävyys, lävistys 16 - 20 MPa.
 4. Kestää kemiallisia ja biologisia vaikutuksia.
 5. Pidentäminen venytyksessä 120-300%.
 6. Matala veden absorptio 0,2-0,6%.
 7. Korkea halkeamiskestävyys.
 8. Joustavuus -60 ° c.
 9. Pieni paino - enintään 1 kg neliömetriä kohden.
 10. UV-kestävä.
 11. Lämmönkestävä lämpötila -40 °. + 50 °.

Kalvot vastaavat syttymisryhmää G1-G3, riippuen määrästä. Vedenpitävien altaiden kalvoja valmistetaan kirkkaalla, haalistumattomalla pinnoitteella.

Vahinko asennuksen tai käytön aikana on helppo palauttaa. Materiaali voidaan korjata koko käyttöiän ajan, eikä se katoa pitkään.

Kalvon tyypit

Vesitiivis pinnoitteet valmistetaan seuraavien tekijöiden perusteella:

 • polyvinyylikloridi - PVC;
 • polypropeeni ja kumi (termoplastinen polyofeeni) - TPO;
 • synteettinen kumi (eteeni-propriyleeni-dieeni-monomeeri) - EPDM;
 • modifioitu bitumi.

Polymeeriset kalvot kuuluvat asennettuihin vedenpitävyyksiin, bitumipitoisiin - fuusioituneisiin.

PVC-vedeneristyskalvo

Bitumiset materiaalit maassamme ovat perinteisesti olleet laajalle levinneet. Polymeerit ylittävät ne lukuisissa ominaisuuksissa - kestävyys, keveys, helppokäyttöisyys, alhainen syttyvyys ja ympäristön puhtaus.

Polymeerien joukossa PVC-kalvojen osuus on 90%, TPO ja EPDM - 10%.

Kalvopaneelien liittämistävat:

 • hitsaus puoliautomaattinen hitsaus kone;
 • liimaamalla rakennuksen hiustenkuivaaja;
 • itseliimautuvia nauvoja;
 • liima-aineet;
 • erityisiä lukkoja tai napsautuksia.
Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan kellarikerroksen vedenpidosta sisäpuolelta.

Säätiön kalvovesieristystä käytetään kahden järjestelmän muodossa:

Ensimmäistä käytetään matalan GWL: n yhteydessä sulatettujen, sateiden ja maaperävesien maanalaisista rakenteista, vahingossa tapahtuvan valumisen ja ylemmästä vedestä. Paremman tartunnan saamiseksi laastilla pinta on usein aallotettu.

Profiilikalvo perustuksen vedenpitävyyteen käytetään korkeassa tai paineistetussa pohjavedessä, usein tulvia. Valssattu materiaali on valmistettu tiheästä polyetyleenistä, jonka pinta on vahvistettu onttojen kuperaisten piikkien avulla. Tämä kalvon muoto edistää maanalaisen kosteuden poistamista oikeaan suuntaan, luo ilmaraon betonin ja eristeen välillä, lisää resistiivisyyttä purkautumiseen.

Profiiloitu kalvo vapautuu ylimääräisellä geotekstilikerroksella ja liukuvalla pinnoitteella, jotta estetään muodonmuutos etenevän talteenoton aikana. Se voidaan asettaa laattojen perustusten alapuorien sijasta ja asentaa lujitushäkkejä suoraan polymeeripinnoitteeseen.

Kalvo valitaan perustuksen syvyyden mukaan:

 • enintään 10 m materiaalin paksuuden ollessa 1,5 mm;
 • alle 10 m - vähintään 2 mm.

Mitä suurempi paksuus, sitä suurempi kuorma kestää eristintä.

Pohja vedeneristyskalvo

Rakennuksen ja valmiin talon pystysuora eristys on mahdollista. On tärkeää tarjota pääsyn rakenteeseen. Kaivannon leveyden tulee olla vähintään 0,8-1 m. Pinta on puhdistettava ja tasoitettava niin, ettei siinä ole teräviä ulkonemia, jotka voivat vahingoittaa kalvoa.

Kalvon vedeneristysperusta

Eristystyöt eivät ole tarpeellisia. Kalvot asennetaan liuskoilla ja ripustetaan pystysuoraan vapaasti. Poikkeuksia ovat kaksikerroksiset järjestelmät.

Videon kuvaus

Tässä videossa on esitetty vedenpitävän kalvon asennusprosessi:

Vedeneristyskalvolevy

Tekniikka on samanlainen kuin klassisen eristysrullan asennus, mutta paljon yksinkertaisempi:

 1. Pohjan pohjassa asenna PVC-Rondeli kiinnitysmateriaaliin enintään 1,5 metrin askelin. Kalvon tulee työntyä 30-40 cm maanpinnan yläpuolelle ja peittää osan korkista.
 2. Leikkaa arkkeja, kun otetaan huomioon päällekkäisyys pohjan alapuolella, 20-30 cm. Kun sinus nukkuu, ne varmistavat, että kivet tai terävät esineet eivät vahingoita eristystä.
 3. Hitsauta kalvo paikallaan hitsaamalla kiinnittimiin.
 4. Liitä levyt päälle, liitä nauha, erikoisliima, hitsaus, hiustenkuivaaja tai itseliimautuvat nauhat.
 5. Kellarin sinusien täyttämisen jälkeen kellarissa oleva kalvo peitetään suojaavalla kipsillä tai koristeellisilla paneeleilla.

Vedeneristyskalvolevy

Pystysuora eriste profiilikalvolla

Profiilimateriaalin asettamisen sopivuus on, että pintaa ei tarvitse pohjustua, laittaa liimaa siihen tai käyttää polttimia avoimella liekillä. Aikaisemmin, pohjan alapuolelle sijoitetaan kuivatus.

 1. Asenna profiililiuskat pohjan päälle.
 2. Kiinnitä kalvo niille, joissa on piikkejä, ellei ohjeissa toisin mainita.
 3. Levyt ovat päällekkäin, kiinteät lukot.
 4. Kalvon alaosassa on kiinnitetyt tapit, joissa on profiloidut aluslevyt, varmistaen tiiviyden.
 5. Suunnittelupastan päällä suodatuksen geotekstilillä.

Profiilimembraanien perustusten vaakasuora eriste

Vedenpitävä työ perustusten rakentamisessa.

Kalvoneristeiden eristys pohjakerrokseen matalaan pohjaan tehdään seuraavan tekniikan mukaisesti:

 1. Ripusta kuilu syvyyteen 40-50 cm.
 2. Valmista tyhjennys.
 3. Maaperä tiivistetään ja tasoitetaan.
 4. Lämmitä pohja polystyreeni-vaahtolevyillä.
 5. Geotekstiilin tiheys 110 g / m 3 on siirretty erottava kerros, jotta eristin ei pääse koskettamaan kalvoa, mikä johtaa kalvon asteittaiseen elastisuuden menetykseen.
 6. Asennetut paneelit, joiden päällekkäisyys on vähintään 50 mm.
 7. Reunat puhdistetaan perusteellisesti.
 8. Yhdistä hitsaus- tai rakennuskuivaimen reunat.
 9. Geotekstiilejä asetetaan tiheydellä 500 g / m³ kalvon suojaamiseksi mekaanisilta vaurioilta, kun asennetaan muotti-, vahvistus- ja betonivalmisteita.

Reunojen hitsauksen tai liimauksen jälkeen seurataan sauman laatua. Tee näin leikkaamalla aukko, jonka pituus on 15 cm ja leveys 5 cm koko yhteydellä. Tuhoaminen tulee tapahtua materiaalille, ei sauman päälle. Leikkaus suljetaan kalvolla.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lukee vedenpitävästä kylpyhuoneesta.

johtopäätös

Säätiön kalvoneristys on luotettava tapa suojata rakenteita veden tuhoiselta vaikutukselta. Oikea materiaalin valinta ja asennustekniikan noudattaminen vähentävät rakennuksen pohjan kostuttamisen, jäädyttämisen ja tuhoutumisen vaaraa.