Profiilikalvojen tyypit ja soveltaminen pohjan vedenpitävyyteen

Kaavamainen sijaintipaikka PVC-kalvon pohjalla

Käytännöllisesti katsoen kaikki konkreettiset säätiöt ajan mittaan romahtavat pohjaveden vaikutuksesta johtuen suhdannevaihteluista kausitasolla. Ylempi pohjaveden pallot ovat saastuneempia aggressiivisilla komponenteilla, ja nousun aikana (ja se on väistämätön kauden tai sateen aikana), hapot ja emäkset ovat aina maaperän yläkerroksessa.

Ruberoidin tai bitumiseoksen vesitiiviit materiaalit suojaavat pohjaa vedestä, mutta niillä kaikilla on liitokset, joiden tiivistys tuhoutuu ajan myötä. Vesi siirtyy kellariin vedenpitävyyden liitosten läpi, menee kemiallisiin reaktioihin, liuottaa kivennäisaineita ja hävittää hitaasti pohjan sisäpuolelta. Jotta rakennetta voidaan luotettavasti suojata rakennusvaiheessa nykyisin, voidaan käyttää moderneja vedenpitäviä kalvoja.

Mitä nämä materiaalit ovat?

Rakennussäätiön profiloidun vedeneristysmateriaalin tyyppi

Tämä on erityinen kalvo, joka suojaa levyn ja pohjan välistä tilaa kaikentyyppiseltä kosteudelta. Se on myös erinomainen tapa suojata mekaanista rasitusta vastaan, koska materiaalin rakenne on huokoinen ja sillä on suuri joustavuus ja vastustuskyky lähes mille tahansa aggressiiviselle materiaalille.

Se on valmistettu erittäin tiheästä ja pienitiheyksisestä polyeteenistä, sisältää antioksidantteja, mineraalikomponentteja ja polymeerejä. Kaikki täyteaineet, rakenteesta ja koostumuksesta riippuen, lisäävät huomattavasti membraanien suorituskykyominaisuuksia. Tämä aallotyyppinen arkki, jonka paksuus on enintään 3 mm huokoista rakennetta, joissakin tapauksissa käytetään erityisesti tiukkojen pohjaveden kohoamisen vuoksi tiheitä kalvoja, joiden paksuus on enintään 5 mm.

Vedenpitävien kalvojen edut:

 • polyeteeni on UV-resistentti;
 • käyttöikä jopa 50 vuotta;
 • kalvo on kestävä ulkoiselle aggressiiviselle väliaineelle eikä jyrsijöitä vahingoitu;
 • päällyste on turvallinen ympäristölle, se ei hapettu;
 • erityiset polymeeri- ja mineraalitäyteaineet tuottavat vakioelastisuuden millä tahansa ympäristön lämpötilassa;
 • eivät syövytä;
 • voidaan käyttää voimakkaasti happamissa tai voimakkaasti emäksisissä ympäristöissä, koska polyeteeni on melkein inertti.

Myös nykyaikaiset vedeneristyskalvot ovat hyödyllisiä taloudelliselta kannalta. Ne on helppo asentaa, ei tarvitse käyttää rakennuskalustoa. Vedeneristysmallit eroavat toisistaan:

 1. Helppo kosteudeneristys. Päätarkoituksena on estää kapillaarien, sadevesien ja luonnollisten sadevesihorisonttien virtaus, joten se löytyy usein pohjista, jotka asetetaan pohjaveden yläpuolelle.
 2. Keskisuuri ja raskas vedeneristys. Käytetään suojelemaan kellarissa sokean alueen tai halkeamien läpi kulkevaa pintavettä, pystysuoran jakauman pohjavesiä sekä vedenpaineen voimakasta nousua (esimerkiksi raskas sadekausi tai lumen terävä sulaminen).

Päällysteen asennus voidaan suorittaa useita päiviä itsenäisesti ja asennusnopeus ei vaikuta päällysteen laatuun.

Vedenpitävät pinnoitteet

Profiilituotteiden tyyppi rakennusten perustusten vedenpitävyyteen

Kalvo alkaa jo hitaasti puristaa tavanomaista kattohuopaa tai päällystysmastia rakennusmateriaalien markkinoilta. Se on helppokäyttöinen, helppo asentaa ja tarvitsee kausittaista huoltoa.

Suunnittelun ja hyvien teknisten ominaisuuksien ansiosta se suojaa perusteellisesti pohjan seiniä pohjavesiin kohdistuvien vaikutusten vuoksi eikä muuttuakaan ajan kuluessa. Päätyyppien kalvot:

 1. Flat film -mallit. Ne on valmistettu polyeteenistä ja muista synteettisistä polymeerimateriaaleista, ja usein se on ihmisjätettä. Siten kalvokalvot ovat suhteellisen halpoja, kalvon paksuus on keskimäärin 0,2-2 mm. Vedenpitävät alustat Käytetyt kalvot, joiden paksuus on vähintään 0,4 mm. Myös myynti on tasomaisia ​​aallotettuja kalvoja, niillä on korkea tarttuvuus liuokseen.
 2. Profiilikalvot valmistetaan vain korkeapaineisesta polyetyleenistä, niiden muoto on erilainen ja niissä on erityiset ulkonemat. Se voi olla yksikerroksinen tai monikerroksinen, sitä käytetään yksinomaan pohjaveden ja sadeveden suojaamiseen, mutta niitä voidaan käyttää myös geotesterin yhteydessä. Profiilikalvojen arkkien paksuus on enintään 1 mm, ulkonemien korkeus jopa 8 mm (yksityinen käyttö) tai jopa 20 mm (teollisuus- ja kaivosovellutukset).

Kunkin valmistajan levyjen leveys voi olla erilainen, levyt kiinnittyvät suoraan tasoitettuun seinään tai betoniin, joten vedenpitävä kalvo on samalla suojaus mekaanisilta vaurioilta.

Kaavio leikkaamisesta ja laskemisesta kuivatuskalvosta profiili pohjaan

Käytetään profiloidut vedeneristysmateriaalit

Levy asetetaan ulokkeita ulospäin, geotekstiilit levitetään päälle. Tämän seurauksena keinotekoiset kanavat muodostetaan pinnoille, jotka on kytketty talon viemärijärjestelmään. Niinpä pohjavesi tai kondensaatti, joka on muodostettu ilman häiriöitä, eliminoidaan kalvon pinnalta aiheuttamatta haittaa sille. Kalliimmilla kalvamalleilla on yhdistetty rakenne, jossa ne käyttävät samanaikaisesti geotekstiloita ulkoisina täyteaineina.

Kalvoja voidaan käyttää myös monikerroksisten vedeneristysjärjestelmien osana. Tällöin se suojaa täydellisesti bitumimateriaalin tai kattopuuvin kerroksen mekaanisilta vaurioilta ja parantaa vedenpoistoa myös raskaiden tulvien aikana. Mutta ennen niiden asentamista sinun on laadittava laadukas viemäröintijärjestelmä, jossa on vedenpoistokompleksi.

Kiinnittämällä vedenpitävät kalvot

Kuva rakennusmateriaalista kiinnitetystä suojamateriaalista

Polymeeriset litteät kalvot levitetään tasaisen, kuivan pinnan päälle talon pohjaan. niin:

 • liitokset on liitetty toisiinsa puhaltimella tai teollisella hiustenkuivaajalla. Paremman tiiviyden varmistamiseksi levyt levitetään päällekkäin, mikä takaa vähintään 5 cm: n etäisyyden reunasta. Liimaa kalvo betoni- liuoksella erityisellä liimalla tai nauhalla;
 • itseliimautuvilla kalvoilla on toisella puolella liimapinta, joka on suojattu paperilla. Se poistetaan, kun kalvot asetetaan ja kiinnitetään, kalvo painetaan pohjan pintaan ja kiinnitetään raskailla esineillä. Muutaman tunnin kuluttua pysäkit poistetaan ja kalvon ohjauskerros levitetään sen päälle;
 • profiililevy voidaan kiinnittää säätöön vain mekaanisesti, useimmiten hylsyillä, joissa on profiloidut aluslaatat, jotka takaavat pinnoitteen tiiviyden risteyksessä. Rakenteellisesti vedeneristysarkeilla on erityiset lukitukset sivuilla tai laminoidut liimanauhat.

Yläreuna kiinnitetään seinään kiristysnauhoilla, jotka mahdollistavat veden imeytymisen vedeneristyskerroksen sisäpuolelta. Asennettaessa kalvoja on ehdottomasti varmistettava, että kaikki säleiden tuuletusaukot ovat avoimia.

Pohjan pohjan valmistelu PLANTER-kalvolla

Tekniikka, jolla valmistetaan pohja monoliittisen pohjalevyn asettamiseksi profiloidun kalvon avulla, PLANTER on laajalti käytössä nykyaikaisessa rakenteessa.

 • Asennus on 3 kertaa nopeampi kuin betonivalmiste ja ei vie aikaa rakentaa voimaa;
 • Suojaa radonista;
 • Tarjoaa optimaaliset olosuhteet betonin kovettumiselle;
 • Säästää keskimäärin 30% perinteisiin ratkaisuihin verrattuna;
 • NIIZHB- ja SNiP-lattiat säätelevät.

Mitä klassinen säätiön perusta säätiölle näyttää?

Perinteinen rakentaminen

 • Maaperä;
 • Sandy-valmistelu;
 • Polyeteenikalvo;
 • Betonin valmistus;
 • Pohjalevy.

Säätiön rakentaminen edellyttää väistämättä maaperän perustamista. Alhaisella pohjaveden pinnalla sijaitsevalla paikkakunnalla se koostuu pinnan tasoittamisesta, kaivamisesta, kuopan pohjan valmistelusta ja kapillaarin rajaamisesta. 1900-luvun loppupuolelta lähtien betonituotantoa, jonka paksuus on 80-100 mm, ns. "Jalka" on pidetty klassisena keinona perustaa kuoppa. Suorita "jalusta" okleechny vedenpitävyyden sulattamiseksi ja myös tavallisen ja vahvan pinnan saamiseksi ennen asennuksen asentamista. Klassinen "jalka" on tunnettu tekniikka, mutta matala jalostuskyky.

Laskelmissa, joissa säätiön "tukikohta" ei ole mukana. Kun rakennetaan säätiö hiekkapohjaisilla pohjavesialueilla, ei ole välitöntä tarvetta suojata laatan vedeneristyksen muodossa. Siksi on suositeltavaa luopua sen yhdistämisestä.

Tekniikka, jossa profiililevyn kalvotaso

Mitä nykyinen säätiön valmistelu laattasäätiölle näyttää?

Loistava vaihtoehto klassiselle "jalalle" on profiloidut PLANTER-kalvot. Kalvon pohjalevyn pohjan valmistelulla on useita teknisiä ja taloudellisia etuja.

Membraani TechnoNIKOLin perustamiseen

Membraanien käytön tekninen houkuttelevuus jalkaterän korvaamiseksi on membraanien kyky suorittaa jalkojen toiminnot, nimittäin:

 • Saavutetaan litteä ja kiinteä pinta, joka soveltuu suunnittelutyöhön, työskentelee teräsrakenteen ja betonin asettamisessa;
 • Optimaalisten olosuhteiden tarjoaminen betonin kovettumiselle (pohjalevy) ja sekoitusveden ja sementtipastan siirtyminen betoniseoksesta perusmassaan.

Planter-säätiön suojakalvo

Lisäksi PLANTER-kalvot estävät kosteuden kapillaarin nousun, jolloin kapillaarieristys toimii alustalevyn alla. Betoni- ja betonirakentamisen asiantuntijoiden (NIIZHB) asiantuntijat ovat hyväksyneet membraanien käytön tekniikan, joka on korvattu pohjalla, ja sitä on testattu useilla Venäjän ja lähialueilla sijaitsevilla rakennuskohteilla.

PLANTER standardiprofiilinen kalvo:

PLANTER-standardi on profiiloitu suuritiheyksinen polyeteeni-kalvo, jossa on 8 mm: n korkeita valettuja ulkonemia. Kalvo pystyy ottamaan suuren kuormituksen jakamalla sen tehokkaasti suuren pinta-alan yli.

Profiilikuituinen kalvosuunnittelija standardi miten sijoittaa

Alustan vedenpitävyyden vastaisesti sen käyttöikä lyhenee ja rakennus muuttuu hyödyttömäksi. Yksi innovaatioista oli profiililevyn käyttö.

Muotoillun kalvon keskeiset ominaisuudet ja edut

Kalvot on valmistettu polyeteenistä, joka on peitetty termoplastisella materiaalilla. Siksi näillä materiaaleilla on laaja käyttöalue sekä lisääntynyt lujuus. Profiilimuotoinen kalvo koostuu korkeapainepolyeteeniä, jonka päälle on sijoitettu tyhjiä kuperia. Tällaisten ulkonemien vuoksi paine jakautuu koko materiaalin alueelle, mikä estää muodonmuutoksen.
Profiilikuvaiset kalvot erottuvat suurella lujuudella, kestävyydellä, helppokäyttöisyydellä, käsittelyn helppoudella, edullisilla kustannuksilla ja kestävät myös erilaisia ​​lämpötilan muutoksia.

Missä käytetään profiilikalvoa?

Profiilikalvoa voidaan käyttää eri suuntiin.

 1. Pohjaseinän seinämien lähellä oleva materiaali on tehty vedenpoistojärjestelmästä, joka takaa sen, että vesi virtaa viemäriin.
 2. Kalvo hoitaa pohjan vedeneristyssuojaa pohjavesiä ja sadetta vastaan.
 3. Materiaalia käytetään vedenpoistoina, joka sijaitsee vaakasuunnassa.
 4. Tämän materiaalin avulla voit myös luoda ilmanvaihtoseinän, sillä se kiinnitetään seinään sisäpuolelta.

Profiilimuotoista kalvoa käytetään tiepalkkien, maanalaisten kulkuvälineiden, autotallien, kellareiden, perustusten, kellareiden rakentamisessa.

Mikä on pohjakerroksen standardiprofiilinen kalvo?

Muotokuvion standardin mukainen kalvo koostuu suuritiheyksisestä polyeteenistä, sillä on ulkonevat ulkonevat elementit, kahdeksan millimetriä korkea. Tämän materiaalin pinnalla voit jakaa maaperän paineen perustan ympärille, eli pistekuormat eivät näy ja muodonmuutos suljetaan pois.
Erityisten ulkonemien ansiosta ilma kulkee seinien lähellä olevalle tilalle, eli korkealaatuista tuuletusta, ja huoneen lämpötila- ja kosteusindikaattorit ovat parantuneet.
Vedeneristysmateriaalilla on korkea mekaaninen kestävyys, estää sieniosien kehittyminen, ei reagoi lämpötilan muutoksiin ja ultraviolettisäteisiin. Materiaali voidaan sijoittaa vaakasuoraan tai pystysuoraan, ja rainan reunat voidaan tarvittaessa hitsata.

Mitkä ovat muotoillun kalvon toiminnot?

Profiilimuotoinen kalvo toimii vedeneristysmateriaalina ja suojaa säätiötä maaperän sadosta, eri kasvien juurien itävyydestä ja vedestä sateelta ja lumelta. Materiaali voi korvata betonin valmistelutyöt, suojaa pohjalevyä pohjavedestä.
Kun seinät peittävät ulkopuolelta, lämpötila- ja kosteusindikaattorit paranevat. Ja kellareihin on suojattu maaperän kosteutta.
Seinien sisäpuolelta suojautuu huoneen lämpötila- ja kosteusindikaattori. Kellarissa kosteus tyhjennetään viemärijärjestelmään.

Teknologia, jossa kalvoprofiilinen tasotaso

Kalvon asennus märillä seinillä

Profiiloitu kalvo mahdollistaa seinän pinnan kuivumisen liian märkänä, riippumatta siitä, miten se on asetettu sisälle tai ulkopuolelle. Asettelu tapahtuu lattian ja seinien pinnan ympärillä, kiinnitys suoritetaan tukien avulla metallinen ulkoasun läpi. Alareunassa kalvoon kiinnitetään kipsin verkko, se voi olla metallia tai polymeerityyppiä, se riippuu lisäaineesta.

Vedeneristyssuojauksen asettaminen

Riippumatta siitä, millaista vedeneristysmateriaalia käytetään, se tarvitsee luotettavaa suojaa. Muodostunut kalvo edesauttaa vedenpitävyyden suojaamista roskista ja juurtuneista juurista, kun taas päämateriaalilla ei ole muodonmuutoksia.
Kalvonpohjan standardin asettaminen ei ole vaikeaa, se levitetään päällekkäin, se kiinnitetään vedeneristyskerroksen yläpuolella metallityyppisellä hihnalla tai tukien avulla.

Kalvon käyttö korvan valmistuksen korvaamisena

Jos pohjaveden taso on alhainen, pohja on tiivistetty maaperä, huolellisesti tasoitettu. Pohjaveden määrää voidaan lisätä lisäämällä maaperään 10 senttimetrin paksua soraa.
Kalvoprofiilin muotoilu muodostaa kuperat elementit alaspäin. Rullat limittyvät noin 10 senttimetriä. Kaikki liitokset voidaan lisäksi liimata erityisellä kumikumisideaineella, mikä auttaa estämään maidon virrata betonista ja suojaamaan rakennetta pohjavedestä.
Kun mekaaninen vaurio kalvamateriaalille, eli rikkoutuu, se voidaan liimata yhteen nauhojen kanssa. Kun kalvo asetetaan huomattavan suuruiselle alueelle, poikkileikkausliitokset siirretään 50 cm: n etäisyydelle. Kaikki liitokset on suljettu itsekiinnittyvällä nauhalla, niitä voidaan myös hitsata tai kuivata.

Erotus vakiomembraanin ja muiden materiaalien välillä

Materiaalilla on laaja käyttötarkoitus, koska se on kestävä, kestävä ja toimii täydellisesti. Kuperan elementin sijainnin vuoksi kalvolla on mekaaninen jäykkyys ja kyky kestää jopa 25 tonnin kuormitusta. Toisin sanoen profiilitetun tyyppisen sadon standardin kalvo on resistenttejä eri tyyppisille kuormille eikä ole muodonmuutoksen kannalta.
Tämän materiaalin perustana on polyeteeni, jolla on suuri tiheys ja veden kestävyys. Näin kalvo antaa pinnan luotettavan suojan kosteudelta. Vesi tyhjennetään erityisten syvennysten kautta, jotka sijaitsevat kuperan elementin välissä. Polyeteenin materiaali kestää kemiallisia elementtejä, sieniä ja muita mikrobeja. Kalvo kestää aggressiivisia aineita, jotka liukenevat maaperään ja eivät muutu, kun lämpötila muuttuu.
Profiilityyppisen lavetason standardin kalvoa käytetään seinien kuivatusjärjestelmän suorittamiseen ja tehokkaasti myös vedenpitävään materiaaliin. Tällaisella materiaalilla on pieni paino, joka ei aiheuta merkittävää kuormitusta rakenteeseen. Tästä johtuen materiaalin purkaminen ja kuljetus ei ole aikaa vievää.
Materiaali on helppo asettaa, se levitetään horisontaalisessa ja pystysuorassa asennossa, ja liitokset suljetaan erityisellä nauhalla. Kalvoa käytettäessä kosteuden ja lämpötilan taso vakautetaan poistamalla kosteus pinnalta.

Ominaisuudet, jotka asettavat vakiomembraanin

Kalvon asettaminen on helppoa pienen painonsa ja rullatyyppisen pakkauksen ansiosta, materiaali levitetään nopeasti, eikä sitä tarvita erikoislaitteiden tai vuokratyöntekijöiden tarpeisiin.
Tekniikka, jossa kalvoprofiilinen tasotaso valmistetaan rullaamalla telaa ja sen jälkeen kiinnitystä metallisilla tapilla tai pohjalla.
Ensin sinun on määritettävä, mikä puoli oikein sijoittaa materiaalin. Kuperat elementit on suunnattava vedenpitävään materiaaliin tai pohjaan. Pinnan ja kalvon välisen karheuden vuoksi ilma kulkee vapaasti, mikä edesauttaa korkealaatuista ilmanvaihtoa ja ylimääräisen kosteuden poistoa.
Myös rakennuksen pohjan laadun suojelemiseksi liialliselta kosteudelta materiaali on päällekkäin, jättäen pienen aukon, ja päät kiinnitetään bitumimateriaalilla. Kiinnitä kalvo tukipuihin, joissa on suuri metallinpesulaite.
Seinien pinnan kosteuden lisääntyessä ne puhdistetaan ja profiililajin kalvo asetetaan pystysuoraan. Ennen lisäpäällystyksen tekemistä, tee kiinnittämällä erityinen verkko kipsiin. Asettaessasi profiilityyppistä kalvoa sisätiloissa ne käyttävät myös verkkoa metalli- elementtien kipsi- tai kipsilevyjen pinnoitukseen. Samaan aikaan kosteuden ja huonelämpötilan indikaattorit vakautuvat. Profiilimuotoinen kalvo tarjoaa korkealaatuista ilmanvaihtoa pinnalle ja kellarissa kosteus virtaa alas uran sisäpuolelta viemärijärjestelmään, eikä se kestä seiniä.

Tärkeimmät havainnot

Kalvonmuotoinen pohjamaali on tehokas suoja pohjaan pohjaveden pääsyä vastaan ​​ja estää vedenpitävän kerroksen tuhoutumisen.
Kalvo on kohtuuhintainen, koska sitä käytetään betonin valmistuksessa säätiön rakentamisen aikana. Näin voit rakentaa nopeasti rakennetta ja säästää kustannuksia. Kangas voidaan levittää eri pinnoille, työ ei ole työlästä, sillä materiaalilla on kätevä rullatyyppinen pakkaus ja pieni paino.
Korkean teknisen suorituskyvyn ja kankaan pinnalla sijaitsevien kuperojen elementtien ansiosta materiaali pystyy jakamaan kuorman tasaisesti koko pinnalle. Tästä johtuen kalvon muodonmuutos ja murtuminen eivät poista kuormitustyypin. Kalvonmuotoinen tasoitusstandardi on kestävä ja voi kestää yli 50 vuotta.

TechnoNIKOLin PLANTER-membraaneja käyttävän yksityisen talon perussäätiön järjestelmä

Hankkeen kehittämisen ja kaikkien tarvittavien lupien saamisen jälkeen alkaa yksi rakennuksen tärkeimmistä vaiheista - säätiön rakentaminen.

Eri lähteiden mukaan sen rakentaminen ja siihen liittyvät maanrakennukset muodostavat 15-40 prosenttia kokonaiskustannuksista. Samanaikaisesti tätä vaihetta pidetään yhtenä kaikkein aikaa vievästä, ja se hoitaa kolmasosan rakennustöistä. TechnoNICOL osaa paitsi vähentää kustannuksia ja vähentää säätiön rakentamisen aikaa, mutta myös tehdä siitä luotettavampaa ja kestävämpää nykyaikaisten rakennusmateriaalien avulla.

Säätiön ja siten koko rakenteen kestävyys riippuu materiaalien laadusta ja asennustekniikan asianmukaisesta noudattamisesta. Samaan aikaan maanalaisen rakennuksen tai haudatun rakenteen korjaaminen aiheuttaa suurta monimutkaisuutta. Pääsy ulkomaalaisille ei aina ole mahdollista. Ajan myötä esine "ylikuormaa" muiden rakennusten tai rakennusten, apuvälineiden, teiden jne. Kanssa. Siksi perustus on ensin asetettava korkeimpien luotettavuuden ja kestävyyden vaatimuksiin.

Säätiön päätehtävänä on jakaa tasaisesti kaikki kuormat rakennuksen painosta maaperän pohjaan sekä erilaisten ulkoisten vaikutteiden vastustuskyky. Suunnittelun valinta riippuu ensinnäkin hydrogeologisista olosuhteista (kuten maaperästä, pohjaveden läsnäolosta) ja syvyydestä.

Luotettava säätiö

Pienikokoisten rakennusten rakentamisessa käytetään yleensä kiinteää tai laattasäätiötä, jota pidetään nykyään yhtenä yleisimmistä sekä suurille matalan rakennuksille että yksityisille taloille, mökkeille ja rivitaloille. Sen tärkeimmät edut ovat suhteellinen saatavuus riittävän laadukkailla tällaisilla esineillä ja suhteellisen helppo asennus, jota voidaan tehdä myös 1-2 työntekijää ilman erityislaitteita.

Rakenteeltaan laattojen pohja on rauta-betonilaatta, joka on asetettu maaperälle. Tämän tyyppiset säätöjärjestelmät voivat vaihdella suuresti riippuen kuormituksesta ja geologisista olosuhteista. Esimerkiksi korkealla pohjaveden pinnalla tällaisella järjestelmällä on välttämättä oltava vedenpitävä kerros, joka tavallisesti toteutetaan käyttäen polymeerisiä tai rakennettuja vedenpitäviä materiaaleja bitumipohjaan. Voidaan käyttää myös irtotavarana, joka on kyllästetty bitumisoraa tai soraa.

Rakennuskoodit ja -määräykset tarjoavat muuntyyppisiä vedeneristysmalleja, mutta lähes kaikki ratkaisut lisäävät merkittävästi säätiön kustannuksia ja joissakin tapauksissa yli kaksinkertaisia. Tämä suuri kustannus johtuu siitä, että useimmat vedenpitävät materiaalit vaativat järjestelmän lisäkerroksia niiden käyttöön ja suojaa vahvistuskotelon asennusta vastaan. Myös laattaperustusten muotoilu voi tarjota lisäkerroksia, jotka antavat niin sanotun säiliön tyhjennyksen vähentääkseen veden painetta pohjalevylle.

Vaikka pohjaveden taso on alhainen, on olemassa riski kapillaarin nostoa pohjavedestä. Jälkimmäinen koskee erityisesti savimaita, koska niiden kautta pohjavesi voi nousta korkeuteen 6,5-12 metriä. Pohjaveden nousun takia peruslevy on usein myös tulvissa.

Esimerkiksi yksi yleisimmistä 1980-luvun rakennuskoodeissa edellytetyistä perinteisistä tekniikoista mahdollistaa louhinnan laattojen syvyydelle ja kaatamalla betonipinnoitteen ("jalka") hiekkaisen tasoituspohjan päälle. Sen paksuus on yleensä 80 - 100 mm. Betonimateriaalia käytetään pelkästään teknisiin tarkoituksiin, eikä sitä käytetä laskettaessa kantokykyä. Valmisteen tarkoitus on tukipohjan kohdistaminen, jolloin saadaan tasainen pinta lisäasennus- ja suunnittelutyöhön. Erottelevan kerroksen läsnäolo hiekkapohjan ja vahvistetun betonilaatan välillä mahdollistaa toisen tärkeän ongelman ratkaisemisen.

Me kaikki tiedämme, että betonin lujuuden vuoksi on välttämätöntä tarkkailla mittasuhteita. Ylimääräinen kosteus tai sen vajaus vaikuttavat haitallisesti betoniseoksen veteen ja sementtiin. Tämä puolestaan ​​vähentää pohjalevyn kantavuutta ja kestävyyttä. "Jalka" estää "konkreettisen hyytelön" siirtymisen laatasta hiekkapohjaan.

Kaikki on hyvää, mutta vain perinteinen pohjaveden valmistamisen tekniikka on merkittäviä haittoja. Tärkeimmät ovat:

 • Liuoksen monimutkaisuus.
 • Vaikeudet, jotka liittyvät suuren määrän konkreettisen ratkaisun komponenttien kuljettamiseen.
 • Erikoisvarusteiden tarve muotoiluun tai jopa erikoisuuksiin. teknologiaa.
 • Ajan menettäminen rakentaa konkreettista vahvuutta - jopa 3 päivää.

Tiedä miten

Kaikki edellä mainitut haitat puuttuvat TechnoNICOLin ehdottamasta järjestelmästä, jossa on profiloitu PLANTER-kalvo. Tämä on yleinen suojaava ja tyhjennysmateriaali, joka on valmistettu suurtiheyksisestä polyeteenistä (HDPE), jossa on 8 mm: n muotoisia pyöreitä ulkonemia.

"Tällainen järjestelmä on ehkä yksinkertaisin suhteessa moniin, mutta samalla teknisesti kehittyneempiin verrattuna useimpiin nykyään käytettäviin rakenteisiin. Tietenkin korkealla vedenkorkeudella on parempi valita klassinen vedeneristysjärjestelmä. Todellisuudessa monet rakentajat laiminlyövät sääntöjä ja eivät puhdista säätiötä ulkoisista vaikutteista ollenkaan pelastaakseen. PLANTER-profiilikalvojen käyttö on taloudellista, nopeaa ja optimaalista pohjaveden alhaisella tasolla. Vaikka vedenkorkeus on korkea, mutta mistä tahansa syystä ei ole suunniteltu täydellistä vedeneristysjärjestelmää, PLANTER voi olla vähimmäistoimenpide perustan suojaamiseksi, sanoo Alexander Meleshin, TechnoNIKOLin profiloidun kalvoryhmän johtaja Alexander Meleshin.

Koska vedenpitävä materiaali, PLANTER 100% keskeyttää kapillaarin kosteuden. Kalvo on valmistettu erittäin tiheää polyeteeniä, joten se on tehokas este paitsi vesitielle, myös mikro-organismin toiminta sekä radonin * ja metaanin haitalliset kaasut. Materiaalin käyttöikä on yli 60 vuotta ja korkea kemiallinen kestävyys mahdollistaa sen, että se kestää helposti kosketuksen pohjaveden ja maaperän aggressiivisten ympäristöjen kanssa. Älkäämme unohtako kasvien juuret, joista itävyys PLANTER suojelee.

Erityistä huomionarvo on profiilisten kalvojen lujuus. Kerrostettu hiekkapohjaan materiaali, jossa ei ole taukoja, kestää työntekijöiden ja laitteiden liikkumista, raskaiden esineiden vaikutusta ja useimpia muita mekaanisia vaikutuksia betonilaatan asennuksen aikana. Näin ollen materiaali korvaa täysin betonivalmisteen, mikä vahvistaa betonin ja vahvistetun betonin tutkimuslaitoksen päätelmä.

PLANTER-kankaiden asentaminen tapahtuu manuaalisesti eikä vaadi erityislaitteiden osallistumista. Materiaalin pinnoitettu pinta on helppo ja tukevasti kiinnitetty hiekkapohjaan, eikä se liiku asennuksen aikana, mikä tarjoaa tasaisen ja kestävän pinnan. Liinat kiinnitetään toisiinsa "piikki piikkiin". Soveltumiskohdat on suositeltava liimata butyylikumi- tai bituminauhalla, esimerkiksi PLANTERBAND, joka estää kosteuden nousun ja "betonimelojen" siirtymisen aluslevyn sementtitahasta koko materiaalin alueelle.

Kaikki tämä antaa seuraaville eduille modernin laattasäätiön järjestelmän PLANTER-kalvoilla:

Taloudellisesti. Keskimäärin jopa 60% kannattavampi kuin perinteiset ratkaisut.

Helppo asennus. Työ suoritetaan ilman lisälaitteita. Keskimäärin yksi henkilö voi laskea 200 m2 / tunti.

Vähentää asennusaikaa. Päinvastoin kuin jalkatapit, se ei vie aikaa "rakentaa voimaa", minkä vuoksi on mahdollista lyhentää työn ehdot jopa 2 kertaa.

Suojaa pohjaa:

 • Kapillaarista kosteutta
 • Kausittaisesta tulvasta **
 • Aggressiivisesta ympäristöstä
 • Haitallisista radonkaasuista * ja metaanista

Kestävä. Laboratoriokokeiden mukaan PLANTER-kalvojen käyttöikä on yli 60 vuotta.

"Monet maassamme yhä ajattelevat, että he kokevat tämän tietämyksen ensin itselleen ja käyttävät näin ollen vielä viime vuosisadan ratkaisuja. Nämä epäilyt ovat täysin selvät, vain todellisia tosiseikkoja ei tueta. Tämä päätös tuli meille ulkomailta, kuten monet muut nykyaikaiset teknologiat ja materiaalit. Joissakin maissa sitä käytettiin yli 20-25 vuotta sitten. Kuvittele kuinka monta esinettä muokataan tällä kertaa? Venäjän ensimmäinen tekniikkaa hyödyntävä esine rakennettiin vuonna 2005. Ja tänään on tuhansia, joiden kokonaispinta-ala on yli 6 000 000 neliömetriä. TechnoNIKOL: n tällaista järjestelmää valitsevat paitsi yksityiset kuluttajat, myös suurin varasto- ja ostoskeskukset, tehtaat ja hypermarketit, strategiset julkiset tilat ja monet muutkin. Myös päätös on hyväksytty useimpien arvovaltaisimpiin rakennusalan laitoksiin, ja sitä säännellään rakentamalla normit ja säännöt (JV Floors), sanoo TechnoNICOL-yhtiön profiloitujen kalvojen päällikkö Alexander Meleshin.

* Radonkaasuputket sijaitsevat Venäjän federaation ja IVY-maiden suurella alueella. Yhdysvaltojen terveydenhuollon mukaan radon on toinen syy keuhkosyöpään tupakoinnin jälkeen. http://www.cancer.org/cancer/cancercauses/othercarcinogens/pollution/radon

** Jos kausittaisen tulvan riski on korkea, on suositeltavaa muodostaa muodostumisvaihe PLANTER-kalvojen kanssa yhdessä muiden kuivatusratkaisujen kanssa.

Planterin vakiomuotoinen kalvo, polttotekniikka

On vaikea yliarvioida vedenpitävyyden merkitystä. Jos rakennustöiden aikana et välitä tästä näkökulmasta, tulevaisuudessa tällainen laiminlyönti voi muuttua bruttoin teknisiin rikkomuksiin ja tietyn osan tai jopa koko rakennuksen käyttöikä lyhenee. Siksi luotettavan vedeneristyksen luominen on rakennusmateriaalien valmistajien tärkein kehityssuunta.

Alan innovatiivinen kehitys on johtanut kalvojen eristyksen syntymiseen. Erityisen suosittuja ovat profiloidut kalvot.

Materiaalin edut ja toiminnot

Kaikentyyppiset geomembraanit ovat eristäviä polyetyleenistä valmistettua termoplastista materiaalia. Siitä on ominaista monenlaisia ​​sovelluksia ja lujuutta. Geomembraneja on jaettu kahteen tyyppiin (riippuen lähdemateriaalista):

 • LDPE- tai korkeapainepolyeteeni;
 • HDPE tai matalapaineinen polyeteeni.

Profiiloitu kalvo on LDPE-geomembraania, jonka pinnalla on monia onttoja ulkonemia. Niiden korkeus vaihtelee seitsemästä kaksikymmentä millimetriin. Ulokkeet on järjestetty tiettyyn järjestykseen yhdeltä puolelta, eivätkä ne häiritse materiaalin taipumista.

Koska profiilikalvossa on ulkonemia, tämä mahdollistaa paineen tasaisen jakautumisen alueen yli niin, ettei pisteessä ole muodonmuutoksia. Jos tällaista kalvoa käytetään ilmanvaihdon eristeenä, rakenteen sisällä syntyy täysi lämmönvaihto. Profiilikalvon ominaispiirteet mahdollistavat rakeisten kuivatusmateriaalien korvaamisen, minkä seurauksena huomattava säästö sekä rahaa että vaivaa tehdään.

Profiilikalvon etuja ovat:

 • kestävyys (valmistajat antavat 50 vuoden takuun);
 • korkea lujuus;
 • eturauhasen hoito;
 • helppo asentaa;
 • biologisten, lämpö- ja kemiallisten vaikutusten kestävyys;
 • kohtuullinen hinta.

Profiilikalvon pinta-ala

Profile-kalvoa käytetään seuraavilla alueilla:

 • pohjaseinän vedenpoisto (kalvo auttaa suojaamaan säätiötä sademäärästä ja pohjavedestä, johtaen ne viemäriputkeen);
 • Pohja vedeneristyssuojaus (kalvon avulla, pohja suojataan pohjavedeltä, mekaaninen vaurio, kun työskentelee tontilla, puun juurisysteemistä ja maaperän kutistumisesta);
 • betonivalmisteen vaihto (sitä käytetään rakennuksen rakentamisessa maahan, jossa vedenpinta on alhainen ja myös jos käytetään laattojen vaakasuoraa vedenpitävyyttä);
 • vaakasuora säiliön tyhjennys (katkoviivasta johtuen tarjotaan suojusta pölyltä);
 • kosteiden seinien tuuletus (profiililevy on kiinnitetty rakennuksen sisäpuolelle, mikä aiheuttaa ilmankiertoa. Jos kalvo kiinnitetään rakennuksen ulkopuolelle, tämä takaa optimaalisen kosteuden ja lämpötilan).

Sovita profiililevy seuraavien kohteiden rakenteeseen:

 • kastelukanavat ja vesilinjat;
 • satamarakenteet;
 • kemiallisten jätteiden sarkofagi;
 • tienpinnat;
 • vesirakenteet;
 • kaatopaikat ja kiinteät jätteet;
 • maanalaiset kanavat;
 • maanalaiset autotallit ja parkkipaikat;
 • kellareissa;
 • kellareissa;
 • kaasuputki;
 • liukuportaat.

Profiilikalvon PLANTER-standardin ominaisuudet

PLANTER Standard on erittäin tiheää polyetyleenilevyä, jossa on pyöristetyt valetut ulkonemat, kukin kahdeksan millimetriä korkea. Kalvopinta jakaa tehokkaasti maaperän paineen koko rakennuksen säätiön tai perustan alueelle. Tämä auttaa poistamaan pistekuormien muodostumisen.

Kalvon muodostamat ulkonemat muodostavat PLANTER-verkon ja pystysuoran seinän välisen seinätilan, jonka avulla ilma kulkee vapaasti, tarjoaa seinän kuivatuksen ja parantaa huoneen lämpötilaa ja kosteutta. Käyttö seinän pystysuuntaista tiivistys kuivatuksen ja kankaan PLANTER Standard on vastustuskykyinen vaikutuksia aggressiivinen kemiallinen ympäristö, suuri mekaaninen lujuus, ei altistu UV-säteilylle, bakteeri-, hometta ja estää puiden juuret kasvavat.

Aseta materiaali vaakasuoraan tai pystysuoraan. Tarvittaessa seinän tyhjennyskangas, joka on hitsattu toisiinsa tasaisella reunalla, on suunniteltu erityisesti näihin tarkoituksiin.

Profiilikalvon toiminnot:

1. Pohjan vedenpitävä suoja:

 • itää puun juuret;
 • maaperän sedimentti;
 • ulkoiset vaikutukset rakentamisen aikana;
 • sadevesi.

Myös materiaali toimii betonivalmisteen korvikkeena, vähentää työn kustannuksia ja työlästä, joten voit suojata pohjalevyn veden mahdollisesta maahantulosta alhaalta.

2. Kosteiden seinien huuhtelu, suoritetaan ulkopuolelta. Tästä johtuen pystysuora seinä parantaa lämpötila- ja kosteusolosuhteita ja kellarikerroksen pystysuora seinä on eristetty märästä maaperästä.

3. Märän seinän huolehtiminen sisäpuolelta. Näin voit saavuttaa huoneen optimaaliset lämpötila- ja kosteusolosuhteet ja myös eristää kellarin kostealta pystysuoralta seinästä ja poistaa kertyneen kosteuden seinistä sisäiseen vedenpoistoon.

Kalvosuunnittelu teknologiastandardin standardi

Asennus tekniikka PLANTER Standard riippuu sovelluksesta

Asettaminen märkien seinien kunnostuksen aikana

Ei ole väliä onko seinät kehitetty rakennuksen sisäpuolelta vai ulkopuolelta Kaikki kosteat huoneprofiilimembraanit mahdollistavat "kuivan". Sen asennus tapahtuu mekaanisesti lattian ja seinien ympärillä. Kiinnitä kalvo metallilevyelementtien läpi betonikierukoilla. Huoneen alapäässä, suoraan kalvon yläpuolella, on suositeltavaa kiinnittää kipsilevy - metalli tai polymeeri, valitsemalla se riippuen seuraavasta pinnoitteesta.

Asettaminen vedenpitävän suojan suojaamiseksi

On tärkeää suojata minkä tahansa tyyppinen vedeneristys - kalvo, liimaus tai liimaus. Profiilikalvon suojaamisen ansiosta vedenpitävä kerros ei heikkene, kun erilaiset roskat putoavat sen päälle täytön aikana ja pysyvät myös pysyvinä puun juurien itämisessä. Sellainen kalvo antaa parhaan suojan vedeneristys, ja se on paljon luotettavampi, vähemmän työvoimavaltaista ja voi pelastaa talouden toisin yleisesti käytetty varten kiristys seinämien tiiliä tai tasainen liuskekivi.

PLANTER-standardikalvon asennus suoritetaan nopeudella 4 neliömetriä minuutissa. Aseta kalvo päällekkäin (neljä ulkonemaa). Kiinnitä se vedeneristysmäärän yläpuolella metallihihnaan tai metallielementtien kautta betonikierteillä.

Asettaminen betonin valmistuksen yhteydessä

Pohjaveden alhaisilla tasoilla käytetään pohjalla tiivistettyä tai tasoitettua maata. Mahdollisuuksien mukaan pohjaveden pinnan taso on nostettava tilapäisesti, josta valmistetaan raakamaita maanpinnasta. Sen paksuuden tulisi olla jopa kymmenen senttimetriä, ja sora on parempi ottaa pieni osa, ilman teräviä reunoja, jopa kolmekymmentä millimetriä. Tästä johtuen kosteuden kapillaarinen nousu neutraloidaan.

Aseta kalvon ulkonemat alas. Telojen ristin ja pitkittäiset päällekkäisyydet ovat jopa kymmenen senttimetriä. Tarvittaessa suoritetaan ylimääräisiä liima-aineita päällekkäin butyylikumia tai bitumi-kuminauhoja, jotka poistavat pohjalevyn kaatamisen aikana muodostuneen sementin maidon menetyksen. Se myös auttaa suojaamaan betonia pohjaveden tunkeutumiselta.

Jos kalvon mekaaninen vaurioituminen tapahtuu, korjausta ei tarvita, koska betonivika on vähäinen, kun laatta kaadetaan. Kun tämä on tarpeen, kalvon leikkaukset ja repeytykset suljetaan nauhalla.

Jos suuri alue peitetään kalvolla, se asetetaan, syrjäyttämällä poikittaiset nivelet viisikymmentä senttimetriä.

Tämän tekniikan ansiosta voit säästää jopa kolmekymmentä prosenttia käteisestä.

Miten varmistetaan nivelten tiivistys

Viereisten paneelien poikittaisten reunojen liitokset valmistetaan kalvojen päätyliitosten pituussuunnassa. Samanaikaisesti ne pitävät tietyn etäisyyden nivelien välillä ja sulkevat liitoksen itseliimautuvan nauhan kanssa.

Jos nämä ovat kalvon pituussuuntaisten reunojen liitoksia, ne ovat kolmesta tyypistä:

 • kun liimataan itseliimautuva nauha, mikä lisää liitoksen kireyttä;
 • kun hitsataan pitkin kalvon litteää reunaa;
 • Kuiva liitos tehdään 70 millimetrin leveydeltä.
http://superarch.ru/stroitelstvo/profilirovannaya-membrana-planter-standard-texnologiya-ukladki

Mitä vaihtoehtoja siellä on?

Planter-standardin läheisimmistä ominaisuuksista voidaan erottaa Ikopalin Willadrain-kalvo. ICOPAL Group on eurooppalainen vesiensuojausmateriaalien valmistaja, jolla on 160 vuoden kokemus. Yritys tuli Venäjän markkinoille vuonna 2003. Neljä vuotta myöhemmin Petushki lanseerasi ensimmäistä linjaa bitumipolymeerimateriaalien tuotannolle. Yhtiö tarjoaa 4 profiilikalvoa https://www.icopal-russia.ru/gidroizoliatsionnye-sistemy/profilirovannye-membrany/:

 • Villaladrain 400 - käytetään sokean alueen rakentamisessa, suojaa lattioilta kapillaarista kosteutta. Solujen korkeus on 7,5 mm.
 • Villaradrain 500 on kestävämpi, polyetyleenipitoisuus kasvaa 0,1 mm verrattuna edelliseen merkkiin.
 • Willadrain 8 GEO - edistyksellinen vedenpoistokalvo, jonka korkeus on 8 mm. Geotekstiilillä, joka poistaa ylimääräisen kosteuden.
 • Willadrain 20 on korkeimman tiheyden omaava polyeteeni, jonka solujen korkeus on 20 mm. Tarjoaa katon ja perustuksen maksimaalisen eristyksen.

Vedeneristysmateriaalin edut - vahvuus, biostability, talous, pitkä käyttöikä. Asennuksen yksinkertaisuus ja yksinkertainen asennus luovat suuria rakennustöitä.

Mikä on niin suosittu PLANTER Standard?

PLANTER Standardin ansiosta on mahdollista ratkaista erilaisia ​​rakennustehtäviä. Tämä on mahdollista, koska materiaalilla on suuri lujuus, mikä tekee membraanin käytöstä tehokkaana ja kestävänä. Paikan sijainnin ja kalvon piikkien muodon erityisluonne antaa sille mekaanisen jäykkyyden ja yhden neliömetrin materiaalin kyvyn kestää 25 tonnin painetta. Tämä tarkoittaa, että PLANTER Standard vastustaa huomattavia dynaamisia ja staattisia kuormituksia.

Kalvon pohja on täysin vedenpitävä materiaali - suurtiheyksinen polyeteeni. Se suojaa luotettavasti pinnan kosteuden läpäisevyydestä. Veden tyhjennys tapahtuu kalvon piikkien välissä muodostuneiden tyhjennyskanavien kautta. Lisäksi polyeteeni on kemiallisesti stabiili, muotit ja mikro-organismit eivät vaikuta siihen.

Aine voi kestää pitkäaikaista altistumista veteen liukenevista tai maaperässä olevista aggressiivisista aineista. Poistoarkin toimintaominaisuudet säilyvät vaikeissa käyttöolosuhteissa ja melko merkittävissä lämpötila-indekseissä (miinus 50 ja +70 astetta).

Profiloitu kalvo PLANTER Standard, tarkoitettu laite suojaa ja kuivatus seinän vedenpitäväksi, koska sen alhaisen painon muotoilu ei kuormita merkittävästi vähentää kustannuksia ja monimutkaisuutta työtä, ei vaadi ylimääräisiä kustannuksia, jotka liittyvät purkamisen materiaalia. Kun laite on suojattu ja pystysuoraan seinän tyhjennys, rullat kalvolla vedetään vaakasuoraan tai pystysuoraan, päällekkäin ja jos tiiviys on tarpeen, ne liimataan yhteen. Tällä hetkellä tämä materiaali on laaja, koska se on tehokasta ja yksinkertaista.

Uusimmat PLANTER Standardin sisältämät teknologiat ja polyeteenin käyttö raaka-aineeksi antavat mahdollisuuden sanoa, että muotoiltu kalvo kestää vähintään 50 vuotta.

Kalvo vedenpitävälle pohjalle: materiaalin ominaisuudet, sen lajikkeet ja laajuus

Polymeerikalvot ovat uuden sukupolven vedeneristysmateriaaleja. Tulee esiin Venäjällä viime vuosisadan 90-luvulla. Kemianteollisuuden vallankumous oli merkittävä edullisten muovien tuotanto. Tämä teki vallankumouksen kaikilla ihmisen toiminnan aloilla, mukaan lukien uusien rakennusaineiden valmistus halutuilla ominaisuuksilla.

Moderni lähestymistapa vedenpitävyyteen

Kalvonvesieristys on korvannut ei-tekniset menetelmät rakenteiden suojelemiseksi vedestä - kateaineen tarra, kattorakenteet ja sulan bitumin käsittely. Joustavia, kestäviä kalvoja käytetään luomaan este vertikaalisille ja vaakasuorille pinnoille. Asennettaessa ei ole välttämätöntä käyttää pohjamaalatoimintoja, avoimen liekin käyttöä. Asennuksen nopea nopeus mahdollistaa kolmen henkilöstön brigadin suorittavan eristystyöt jopa 500 m²: n alueella kohti.

Euroopassa membraanien osuus vedeneristysmäärästä on 25%. Venäjällä tämä luku on edelleen pieni - 1,5%.

Jossa käytetään kalvoja

Kosketus veteen on vaarallista useimpiin rakennusmateriaaleihin, mukaan lukien laajalti käytetty betoni. Pintaan päässyt neste tunkeutuu huokosiin, pesee sementtisideaineen komponentteja ja nopeuttaa raudoituksen korroosiota.

Kalvonvesieristys kellari

Suodatuksen seurauksena pohja-seinään lepäävän veden kyllästyminen johtaa siihen. Yleensä ne on valmistettu huokoisista materiaaleista, joilla on pieni lämmönjohtavuus. Kosteuden lisääminen vähentää huomattavasti niiden lämmöneristysominaisuuksia, edistää muotin ulkonäköä pinnalla, huonontaa huoneen mikroilmastoa.

Pysyvä kosteus muuttaa materiaalien ominaisuuksia, vähentää kantavuutta, aiheuttaa rakenteiden nopean tuhoutumisen ja lyhentää käyttöikää.

Vedenpitävät kalvokalvot, joita käytetään suojaamaan:

 • pohjamaalit märällä maaperällä, runsaat maaperät korkealla pohjavesipöydällä;
 • maanalaiset rakenteet - kellarit, tunnelit, pysäköintitilat, hissiakselit, siltatukit, viadot;
 • litteät tai kaltevat katot, parvekkeet;
 • säiliöt - altaat, kaivot, lamput;
 • seinät ja lattiat, joissa on korkea kosteus - suihkut, kylpyhuoneet, kylpyammeet.

Vedeneristyskalvojen valmistajat takaavat luotettavan toiminnan 25-30 vuoden ajan. Perustaan ​​johtavat venäläiset polymeerikalvojen valmistajat ovat TekhnoNIKOL, Tema, Renolit, Ikopal, Penoplex, Sika ja Protan. Bitumituotteet koskevat "Bikrost", "Rubiteks", "Izol".

Kalvopinnoitteiden hinta vaihtelee 85-1100 ruplasta neliömetrillä.

Kalvonvalmistus

Vedenpitävät kalvot valmistetaan polymeereistä, mineraalitäyteaineista ja pehmittimistä. 48% raaka-aineista on liitua, 49% modifioi lisäaineita ja palonestoaineita, 3% on väriaine.

Tehdasvalmisteiset raaka-aineet säilytetään pystysuorassa siiloissa ja nestemäisissä pehmittimissä - säiliöissä. Kaskadinen kolmitasoinen järjestelmä selkeässä annoksessa sekoittaa ainesosat ennen kuin se tulee tuotantolinjaan.

Kun seos pidetään päivittäin, se sulatetaan, homogenoidaan ja levitetään vahvistusalustalle. Seuraavassa vaiheessa kalvon ulkokerrokset muodostetaan koekstruusiomenetelmällä. Jäähdytyksen ja stabiloinnin jälkeen materiaali leikataan nauhoiksi ja valssataan teloihin.

Vedenpitävien kalvojen valmistus Sivustomme löydät rakennusalan yritysten yhteystiedot, jotka tarjoavat säätiön korjauksen ja suunnittelun. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Jokainen erä tarkistetaan laboratoriossa vaatimusten täyttämiseksi:

 1. Vetolujuus.
 2. Pakkasvaste.
 3. Joustavuus ja joustavuus matalissa lämpötiloissa.
 4. Lämmönkestävyys.
 5. UV-säteilyn kestävyys.

Kaikki toiminnot on automatisoitu. Elokuvaominaisuuksien sääntelyyn liittyvä sääntelyasiakirja - GOST 56704-2015.

ominaisuudet

Kalvot ovat materiaalia, jossa polyesteristä, lasikuidusta tai lasikuidusta valmistettu keskimmäinen vahvikekerros on päällystetty molemmin puolin muokatuilla polymeereillä. Kalvonpaksuus - 0,4-2 mm. Pohjakerros on pääsääntöisesti värjätty siten, että vuotojen havaitseminen ja korjaukset on helppo havaita.

Vedenpitävät kalvolevyillä on seuraavat ominaisuudet:

 1. Vedenkestävä.
 2. Suuri vedenläpäisevyys mitattuna mm Hg.
 3. Vetolujuuden kestävyys, lävistys 16 - 20 MPa.
 4. Kestää kemiallisia ja biologisia vaikutuksia.
 5. Pidentäminen venytyksessä 120-300%.
 6. Matala veden absorptio 0,2-0,6%.
 7. Korkea halkeamiskestävyys.
 8. Joustavuus -60 ° c.
 9. Pieni paino - enintään 1 kg neliömetriä kohden.
 10. UV-kestävä.
 11. Lämmönkestävä lämpötila -40 °. + 50 °.

Kalvot vastaavat syttymisryhmää G1-G3, riippuen määrästä. Vedenpitävien altaiden kalvoja valmistetaan kirkkaalla, haalistumattomalla pinnoitteella.

Vahinko asennuksen tai käytön aikana on helppo palauttaa. Materiaali voidaan korjata koko käyttöiän ajan, eikä se katoa pitkään.

Kalvon tyypit

Vesitiivis pinnoitteet valmistetaan seuraavien tekijöiden perusteella:

 • polyvinyylikloridi - PVC;
 • polypropeeni ja kumi (termoplastinen polyofeeni) - TPO;
 • synteettinen kumi (eteeni-propriyleeni-dieeni-monomeeri) - EPDM;
 • modifioitu bitumi.

Polymeeriset kalvot kuuluvat asennettuihin vedenpitävyyksiin, bitumipitoisiin - fuusioituneisiin.

PVC-vedeneristyskalvo

Bitumiset materiaalit maassamme ovat perinteisesti olleet laajalle levinneet. Polymeerit ylittävät ne lukuisissa ominaisuuksissa - kestävyys, keveys, helppokäyttöisyys, alhainen syttyvyys ja ympäristön puhtaus.

Polymeerien joukossa PVC-kalvojen osuus on 90%, TPO ja EPDM - 10%.

Kalvopaneelien liittämistävat:

 • hitsaus puoliautomaattinen hitsaus kone;
 • liimaamalla rakennuksen hiustenkuivaaja;
 • itseliimautuvia nauvoja;
 • liima-aineet;
 • erityisiä lukkoja tai napsautuksia.
Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan kellarikerroksen vedenpidosta sisäpuolelta.

Säätiön kalvovesieristystä käytetään kahden järjestelmän muodossa:

Ensimmäistä käytetään matalan GWL: n yhteydessä sulatettujen, sateiden ja maaperävesien maanalaisista rakenteista, vahingossa tapahtuvan valumisen ja ylemmästä vedestä. Paremman tartunnan saamiseksi laastilla pinta on usein aallotettu.

Profiilikalvo perustuksen vedenpitävyyteen käytetään korkeassa tai paineistetussa pohjavedessä, usein tulvia. Valssattu materiaali on valmistettu tiheästä polyetyleenistä, jonka pinta on vahvistettu onttojen kuperaisten piikkien avulla. Tämä kalvon muoto edistää maanalaisen kosteuden poistamista oikeaan suuntaan, luo ilmaraon betonin ja eristeen välillä, lisää resistiivisyyttä purkautumiseen.

Profiiloitu kalvo vapautuu ylimääräisellä geotekstilikerroksella ja liukuvalla pinnoitteella, jotta estetään muodonmuutos etenevän talteenoton aikana. Se voidaan asettaa laattojen perustusten alapuorien sijasta ja asentaa lujitushäkkejä suoraan polymeeripinnoitteeseen.

Kalvo valitaan perustuksen syvyyden mukaan:

 • enintään 10 m materiaalin paksuuden ollessa 1,5 mm;
 • alle 10 m - vähintään 2 mm.

Mitä suurempi paksuus, sitä suurempi kuorma kestää eristintä.

Pohja vedeneristyskalvo

Rakennuksen ja valmiin talon pystysuora eristys on mahdollista. On tärkeää tarjota pääsyn rakenteeseen. Kaivannon leveyden tulee olla vähintään 0,8-1 m. Pinta on puhdistettava ja tasoitettava niin, ettei siinä ole teräviä ulkonemia, jotka voivat vahingoittaa kalvoa.

Kalvon vedeneristysperusta

Eristystyöt eivät ole tarpeellisia. Kalvot asennetaan liuskoilla ja ripustetaan pystysuoraan vapaasti. Poikkeuksia ovat kaksikerroksiset järjestelmät.

Videon kuvaus

Tässä videossa on esitetty vedenpitävän kalvon asennusprosessi:

Vedeneristyskalvolevy

Tekniikka on samanlainen kuin klassisen eristysrullan asennus, mutta paljon yksinkertaisempi:

 1. Pohjan pohjassa asenna PVC-Rondeli kiinnitysmateriaaliin enintään 1,5 metrin askelin. Kalvon tulee työntyä 30-40 cm maanpinnan yläpuolelle ja peittää osan korkista.
 2. Leikkaa arkkeja, kun otetaan huomioon päällekkäisyys pohjan alapuolella, 20-30 cm. Kun sinus nukkuu, ne varmistavat, että kivet tai terävät esineet eivät vahingoita eristystä.
 3. Hitsauta kalvo paikallaan hitsaamalla kiinnittimiin.
 4. Liitä levyt päälle, liitä nauha, erikoisliima, hitsaus, hiustenkuivaaja tai itseliimautuvat nauhat.
 5. Kellarin sinusien täyttämisen jälkeen kellarissa oleva kalvo peitetään suojaavalla kipsillä tai koristeellisilla paneeleilla.

Vedeneristyskalvolevy

Pystysuora eriste profiilikalvolla

Profiilimateriaalin asettamisen sopivuus on, että pintaa ei tarvitse pohjustua, laittaa liimaa siihen tai käyttää polttimia avoimella liekillä. Aikaisemmin, pohjan alapuolelle sijoitetaan kuivatus.

 1. Asenna profiililiuskat pohjan päälle.
 2. Kiinnitä kalvo niille, joissa on piikkejä, ellei ohjeissa toisin mainita.
 3. Levyt ovat päällekkäin, kiinteät lukot.
 4. Kalvon alaosassa on kiinnitetyt tapit, joissa on profiloidut aluslevyt, varmistaen tiiviyden.
 5. Suunnittelupastan päällä suodatuksen geotekstilillä.

Profiilimembraanien perustusten vaakasuora eriste

Vedenpitävä työ perustusten rakentamisessa.

Kalvoneristeiden eristys pohjakerrokseen matalaan pohjaan tehdään seuraavan tekniikan mukaisesti:

 1. Ripusta kuilu syvyyteen 40-50 cm.
 2. Valmista tyhjennys.
 3. Maaperä tiivistetään ja tasoitetaan.
 4. Lämmitä pohja polystyreeni-vaahtolevyillä.
 5. Geotekstiilin tiheys 110 g / m 3 on siirretty erottava kerros, jotta eristin ei pääse koskettamaan kalvoa, mikä johtaa kalvon asteittaiseen elastisuuden menetykseen.
 6. Asennetut paneelit, joiden päällekkäisyys on vähintään 50 mm.
 7. Reunat puhdistetaan perusteellisesti.
 8. Yhdistä hitsaus- tai rakennuskuivaimen reunat.
 9. Geotekstiilejä asetetaan tiheydellä 500 g / m³ kalvon suojaamiseksi mekaanisilta vaurioilta, kun asennetaan muotti-, vahvistus- ja betonivalmisteita.

Reunojen hitsauksen tai liimauksen jälkeen seurataan sauman laatua. Tee näin leikkaamalla aukko, jonka pituus on 15 cm ja leveys 5 cm koko yhteydellä. Tuhoaminen tulee tapahtua materiaalille, ei sauman päälle. Leikkaus suljetaan kalvolla.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lukee vedenpitävästä kylpyhuoneesta.

johtopäätös

Säätiön kalvoneristys on luotettava tapa suojata rakenteita veden tuhoiselta vaikutukselta. Oikea materiaalin valinta ja asennustekniikan noudattaminen vähentävät rakennuksen pohjan kostuttamisen, jäädyttämisen ja tuhoutumisen vaaraa.