Metalliruuvien paalujen kuvaus ja soveltaminen

Metalliporausruuvien perustusten laaja jakautuminen selittyy alhaisten kustannusteknisten materiaalien menestyksellisellä yhdistelmällä, suhteellisen alhaisilla työvoimakustannuksilla ja alustan korkealla kantavuudella tässä tekniikassa. Lisäksi paalujen asentaminen vaatii vain muutaman tunnin työn, jopa ilman erikoislaitteita.

Ruuvitukien edut ja haitat.

Merkittävimmät ovat metalli paaluilla seuraavat edut:

 • ei ole tarvetta valmistaa rakennustyömaa;
 • asennus voidaan tehdä millä tahansa ilmastovyöhykkeellä ja säällä;
 • kokonaistyövoimakustannukset ovat useita kertoja pienemmät kuin muilla säätiöillä;
 • heti paalujen ruuvaamisen jälkeen voit jatkaa rakentamista odottamatta säätiön kutistumista;
 • ruuvit toimivat hyvin myös heikoimmilla mailla.

Suunnittelussa on kuitenkin otettava huomioon useita kielteisiä kohtia:

 • tiheä kasa kenttä joko tekee mahdottomaksi perustaa kellarikerroksen, tai se aiheuttaa paljon ongelmia;
 • on mahdotonta suorittaa monikerroksista rakennetta raskailta seinämateriaaleilta;
 • aggressiivisen kemiallisen koostumuksen kaltaiset lämpöherkät maaperät vähentävät käyttöikää nopean korroosion vuoksi;
 • geologian tutkimusta paikan päällä ja laatia yksittäisen säätiön projekti. Tyypilliset ratkaisut ovat mahdollisia vain yksinkertaisimmissa rakennuksissa.

Soveltamisala.

Useimmin metallista valmistettuja ruuveja käytetään tällaisten rakennusten rakentamiseen:

 • runkokehys- tai puutavaran talot;
 • ulkorakennukset;
 • kylvyt puusta.

Tämäntyyppistä kasaa käytetään lisäksi kääntöporttien ja aidojen rakentamisessa.

Muotoilu.

Paalun päärakenneosa on sen runko, joka on metalliputki, jonka seinämän paksuus on 2,5-5 mm. Paalun akselin tarkoitus on siirtää ja jakaa kuorma rakennuksesta maahan. Joissakin tapauksissa kannattimien lujuuden lisäämiseksi tynnyri täytetään betonilla.

Asuinrakentamisen metallirunko voi vaihdella halkaisijaltaan 57 - 133 mm. Pienin halkaisija sopii vain valon esteiden rakentamiseen. Ammattilattiapihdit vaativat 76 mm: n paikkoja. 89 mm: n ruuvituet sopivat laitteiden kouruihin, valaisiin tai massiivisiin aitoihin. Halkaisijat ovat 108 ja 133 mm - yleisimpiä asuinrakennusten rakentamisessa. On myös suuria varren halkaisijoita sisältäviä näytteitä, mutta ne ovat taloudellisesti perusteltuja vain teollisuuslinjoille.

Metallipilarien kantavuus ruuvin kärjellä vaihtelee 1-11 tonnia kohti. Tätä parametria ei vaikuta pelkästään rungon halkaisijasta ja sen seinien paksuudesta vaan myös ruuvinterän muodoista ja lukumäärästä.

Pilarien vakiopituudet voivat vaihdella 50 - 1170 cm: n välillä. Talonrakennuksessa käytetään 165-300 mm: n versioita. Tarvittaessa pituutta voidaan lisätä hitsaamalla liitokset.

Vihje ruuvinterillä.

Vihjeitä on kolme.

Ensimmäistä vaihtoehtoa käytetään maissa, joiden kantavuus on suuri. Sen ominaispiirteet ovat pienen korkeuden omaavan ruuvilavan pienikokoisuus sekä kartiomaisen kärjen puuttuminen. Tällaisen tuen ruuvaamisen yhteydessä maaperä tunkeutuu runkoon, jossa se puristetaan kitkaa metalliseiniä vasten. Siksi tällaiset rakenteet eivät vaadi tynnyrin täyttämistä betonilla.

Keskellä on suosituimpien paalujen kärki, joka soveltuu melkein kaikentyyppisten maametallien työhön. Sen halkaisija on 50 cm: n suuruinen kaksikierrosta.

Vasemmalla paalulla heikkoa laakerointia ja voimakkaasti kallistuvaa maaperää. Erottuva piirre on puolikkaan pyöreät terät, joiden läpimitta on 85 cm.

Korkki.

Kokoonpanopää on tarkoitettu paalun kiinnittämiseen tukirakenteella. Rakenteellisesti tämä on metallilevy tai profiiliosa, joka on hitsattu tukivarren yläosaan. Perusvanteen valmistuksen tyypistä ja materiaalista riippuen kärjet voivat olla tukevia (metallin hitsaukseen) tai rei'itettyjä (ruuviliitoksille).

Voiman lisäämiseksi kärjen alaosa vahvistetaan lisää metallilevysoittimia.

Vedeneristys.

Vedenpitävän kerroksen läsnäolo paalun akselin ulkopinnalla mahdollistaa pidennetyn perustan elämisen useisiin vuosikymmeniksi. Vesitiivistykseen käytetään kosteutta kestäviä maaleja ja polymeerimateriaaleja.

Asennustekniikka.

Merkintä.

Kun käytät merkintöjä kentällä tappeilla, ne määrittävät paikat, joissa tukit sijoitetaan. Jokaisen kohdan on oltava suunnitteluasiakirjojen mukainen, ja se on sijoitettava maksimaalisiin kuormituspaikkoihin (seinien kulmat ja nivelet). Suurten keskilinjojen keskellä tehdään ylimääräisten tukien asettelu.

Vertailukaivot poraus.

Ohjainreikä porataan merkittyyn kohtaan käsin tai mekaanisella porauksella. Hän sallii kasa olla poikkeamatta ruuvauksen alussa.

Paalun asennus ja sen pystysuuntaus.

Tuki tuodaan referenssikaivoon, jonka jälkeen sen pystysuuntaus tarkistetaan. Tämä tehdään lyijylinjalla tai lasersuunnittelijalla.

Ruuvit ylös

Pino ruuvataan joko erikoiskoneella tai käsin. Jälkimmäisessä tapauksessa metalliromua työnnetään putken yläosan reikiin ja todellinen ruuvaus alkaa. On parempi tehdä tämä yhdessä, jotta ponnistelut jakautuvat tasaisesti kaikilla puolilla. Kolmannen henkilön on jatkuvasti seurattava tuen pystysuoraa akselia.

Trimmaus.

Kun ruuvitukot saavuttavat ennalta määrätyn syvyyden ja terät pienentävät maata niiden alle suurimmalle, ne leikataan ennalta määrätylle korkeudelle. Korkeus määräytyy halutun perustan korkeuden mukaan maanpinnan yläpuolella.

Merkintä ennen leikkausta suoritetaan vesitasolla tai laserrakentajalla siten, että tulos on kiinteä vaakasuora taso.

Täyttäminen betonilla.

Metallipatruunat, jotka on täytetty betonilaastilla, paljon kestävämpi kuin ontto. Liuos valmistetaan sementin, hiekan ja veden seoksesta. Täytä tynnyri ei saa olla liian nopea muodostamaan ilmatyynyjä. Samaan aikaan samaan tarkoitukseen on erittäin hyödyllistä suorittaa liuoksen tärinän kutistuminen.

Asenna kärki.

Kärjen kiinnitys suoritetaan hitsaamalla. Kun olet suorittanut hitsaustyön, poista asteikko ja tahraa saadut yhdisteet. Värjäys on välttämätöntä korroosiosuojalle.

Ruuvipallot säästävät talon perusteiden järjestelyä ja samalla eivät menetä laatua. Lisäsäästöjä voidaan saavuttaa, jos suoritat itse koko työkierron.

Metallipilareiden säätö

Metallipilareita käytetään perustan valmistukseen heikoilla mailla, vaikeasti maastoalueilla, lähellä ja suoraan vesistöihin. Tällaisia ​​paaluja käytetään myös kova maaperä, mikä vähentää laitoksen rakennusaikaa ja vähentää maanrakennusten määrää.

Metallipallojen perusta on paras vaihtoehto kevyiden rakenteiden rakentamiselle. Tällaisten rakenteiden käyttöä koskevia perustuksia pidetään erittäin tehokkaina, kannattavina ja samanaikaisesti luotettavina. Niitä käytetään kaikissa ilmasto-olosuhteissa. Suurin etu on, että niiden tukipiste on luotettavalla pohjalla ja se sijaitsee maanpinnan alapuolella.

Kierrä paalut

Metalliruuva paalut

Ruuvatyynyjen pohjapohjia käytetään eri maaperän rakenteiden rakentamiseen. Useimmiten heikoilla mailla, vesistöjen välittömässä läheisyydessä ja epätasaisella maaperällä.

Tällainen säätiö on suhteellisen halpa rakentaminen ja sitä käytetään pääasiassa kevyiden rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen. Tällaiset rakenteet ovat paksut metalliputket ja metalliliuskat, jotka on hitsattu alaosaan spiraalina.

Metallipallojen edut:

 • Ruuvipallojen esine voidaan tehdä lyhyemmäksi ajaksi kuin betonipohjassa.
 • Sitä voidaan käyttää rakennettaessa rakennuksia kosteikkojen maaperään, paikoissa, joissa on korkea kosteus ja vaikeat reliefit.
 • Raskaan maanrakennuksen tilavuus pienenee eikä tonttia ole tarpeen tasata itse.
 • Tämän pohjan ansiosta voit työskennellä maanalaisten laitosten lähellä samoin kuin tiheän kaupunkikehityksen olosuhteissa.
 • Asennuksen jälkeen voit välittömästi jatkaa rakenteen rakentamista.
 • Suunnitteluviestinnän asennus voidaan suorittaa samanaikaisesti kohteen kanssa.
 • Rakennetaan metallipallojen rakennuksia sopivaksi koko vuoden ajan.
 • Joissakin tapauksissa niitä voidaan käyttää uudelleen.
 • Jollei korjaus ole mahdollista.
 • Kun painetaan maahan, värähtely eliminoituu.
 • Asennus voidaan tehdä manuaalisesti 2-3 henkilön avulla.

puutteet

 • Ruuvattaessa kallioiselle maaperälle suojaava kerros voi olla naarmuuntunut, mikä aiheuttaa korroosiota.
 • Sellaisten korroosion esiintymistä, jotka johtuvat häiriöttömän sähkövirran esiintymisestä maaperässä, ei suljeta pois.
 • Itselaitteistolla voi esiintyä poikkeamia pystyakselista.

hakemus

Ruuvipillojen ulottuvuus

 • Tällaisia ​​perustuksia käytetään pienien matalarakenteisten rakennusten rakentamiseen heikkoon maaperään sekä maaperään, joilla on korkea kosteus ja epätasainen maasto.
 • Kiinteissä maissa niitä voidaan käyttää pääoman rakentamisen perustaksi.
 • Runkorakenteiden rakentamiseen.
 • Tilapäisten rakenteiden rakentamiseen: messuosastoja, paviljelmiä, nähtävyyksiä. Tällaisia ​​rakennuksia siirrettäessä paalut voidaan helposti irrottaa ja käyttää uudelleen.
 • Rakentaa aidat ja asentaa mainostaulut.
 • Käytetään säätiön valmistukseen nykyisten työpajojen sisällä, lähellä arkkitehtonisia rakenteita, joiden arvo on historiallinen. Tällöin ne sulkevat pois tärinän, kun tällaiset paalut haudataan maahan.
 • Hydraulisten rakenteiden rakentamisen aikana - siltoja, kiinnityksiä.
 • Vahvistaa ja korjata olemassa olevia säätiöitä.
 • Käytetään ankkureina myöhästymisille.
 • Vahvistaa kaltevaa maata.

Ruuvipillojen tyypit

Harkitse päätyyppisiä paaluja, joita käytetään rakentamisessa

Shirokolopastnye

Laaja ruuvipilkku

Rakenteet koostuvat metalliputkesta, jossa on yksi tai useampia terää enintään puolitoista kierrosta. Yksilohkoisia käytetään harvemmin, lähinnä kevyissä rakenteissa ja rakennuksissa, joissa ei ole kantavia seiniä.

Moniterällä on lisääntynyt kantavuus sekä puristuksessa että maaperän louhinnassa. Paalujen paikoilla olevien terien jatkuva leveys heikentää niiden kykyä kestää horisontaalisia kuormituksia.

Tämäntyyppisiä metallipalloja käytetään rakennusten pääosissa, esimerkiksi yli kahdessa kerroksessa, korkeissa hangareissa, aidoissa, pääseinissä rakennettaessa, rakennuksissa, jotka sijaitsevat kaltevilla paikoilla ja maaperän kiinnittämiseksi rinteille.

Niitä käytetään rakenteiden rakentamisessa, sekä heikoilla mailla että kiinteillä rakenteilla.

Käytettäessä kiinteissä maissa pääolosuhteita ovat mukulakivien puuttuminen itse maaperässä, mikä voi vahingoittaa putken suojakerrosta ja vaikuttaa sen poikkeamiseen pystysuorasta akselista. Tämä vähentää pystysuuntaista kuormitusta.

Uzkolopastnye

Pylväsruuvi kapea sinkitty sinkitty

Rakenteet ovat paksu putki ja yksi monikierrossa oleva terä. Spiraalikäämityksen pituus voi olla jopa 30% putken pituudesta. Tällainen määrä pieniä teriä lisää niiden kantavuutta lisäämättä halkaisijaa.

Tavalliselle maaperälle putken pohja on tehty teräväksi, mikä mahdollistaa sen ruuvaamisen vähemmän vastustuskykyä maaperään. Tätä tyyppiä käytetään hyvin koville tai kiviseille.

Kaasun jäädyttämiseen tai permafrostin maaperään käytetään kapeakaistaisia ​​paaluja, joiden alapäätä tehdään viisteen tai hampaiden muodossa. Tämä päättyminen edistää parempaa tunkeutumista maahan. Terä on valmistettu kapeista metallilistaleista, hitsattu hitsaamalla tynnyriin.

Molemmissa lajeissa käytetään useimmin kahta terää.

Valittavissa ovat valetut kärjet. Tällaiset kärjet tehdään kasveista valumenetelmällä ja ne liitetään paaluun hitsaamalla. Tehtaalla valmistetut paalut ovat pääsääntöisesti sinkkipinnoitettuja, mikä pidentää niiden käyttöikää yli kaksi kertaa.

Metallipallojen asennus

Kierrä paalut

Ruuvipallot asennetaan maahan koneellisesti, niin manuaalisesti. Mekaanisesti, ruuvaa erityisen kova maaperä tai putkipituus yli 3,5 m.

Käännä paaluputket manuaalisesti 2,5 metrin korkeuteen. Tällä tavalla on mahdollista syventää putkea enemmän kuin 2,5 m, mutta samaan aikaan toinen putki on hitsattava kierrettyyn osaan ja syvennettävä edelleen käsin. Tämä edellyttää 3-4 henkilöä.

Ensin sinun on tehtävä pieni syvennys ja asennettava siihen tiukasti pystysuora ruuva. Pitkää metalliputkea käytetään kiristysvipuna, joka kiinnitetään joko suoraan nauhapäähän kaapelilla tai erityisellä laitteella pään päälle.

Kiristettäessä 1-2 henkilöä pitää putken tiukasti pystyssä ja kaksi henkilöä pyöritään erikoisvivulla suunnittelun syvyydelle.

Kun paalut on kierretty, putkien yläosat leikataan nollaan. Voiman lisäämiseksi putki kaadetaan sementtilaastilla tai vahvistetaan ja kaadetaan betonilla.

Metalliputkien paalujen haittana on painovoimakkuus. Asennettaessa paaluja, joiden halkaisija on yli 10 cm ja pituus yli 3 metriä, tarvitaan nosturilaitteistoa. Tällaisten paalujen käyttö kuluttaa suurta määrää metallia ja vaatii niiden korroosionkäsittelyä.

Ruuvipillojen mekaaninen asennus

Asennusmenetelmän mukaan ne ohjataan. Tämä on pitkä sauva, jossa on huomautettu alapää. Maaperän upottamisen monimutkaisuuden vuoksi tällaisia ​​paaluja käytetään useimmiten teollisuusrakennusten rakentamisessa.

Ne voidaan asentaa painamalla maahan, samoin kuin iskumme-mekaanisella menetelmällä. Heikossa maaperässä metallipallot voidaan upottaa suurempaan syvyyteen, joka ulottuu hitsaamalla, kun ne upotetaan alempaan mallimerkkiin. Metallipilarien asentamisen jälkeen hitsatut korkit, joissa on reikiä tai ankkureita, on päällystetty. Pylväs suoritetaan kanavan tai muun kiinteän metallirakenteen avulla.

Usein, jotta kasa lisää voimaa, se kaadetaan sementtilaastilla tai betonilla. Pienten halkaisijoiden putkissa käytetään useita rei'itetyistä raudoista, jotka asetetaan upotettuun putkeen ja täytetään betonilla.

Kun käytetään suuria halkaisijaltaan olevia metalliputkia paaluina, valmistetaan erikseen vahvikekehys ja sijoitetaan koko putkeen. Betonin kaatamisen jälkeen tällaiset paalut ovat kestävämpiä ja merkittävästi lisäävät rakenteen elämää, joka on sijoitettu tällaiseen perustasoon.

Vaihtoehdot metallipallojen pohjan rakentamiseen

Sen jälkeen, kun metallipallot on asennettu nolla-vaakasuoraan merkintään, ne siirtyvät vinkkien liitokseen. Riippuen siitä, miten paalut ovat kytkettynä, säätöpohjat on jaettu useisiin eri tyyppeihin:

 • Käyttämällä puupalkkeja. Tämäntyyppistä perustusta käytetään pienten kehyspaneelitalojen rakentamiseen. Se voi olla maa- ja puutarhataloja, erilaisia ​​laajennuksia rakennukseen, joka ei tarvitse pääomaa. Kiinnityspalkkeihin on käytettävä metallisia niskatuet, joissa on reikiä. Kaikki paaliputket on yhdistetty yhdensuuntaisilla tankoilla.
 • Kanavayhteyttä käytetään suurempien rakennusten rakentamisessa, kun maalla on suuri kuorma. Tällaista sitomista käytetään kiinnittimien, siltojen ja paikoissa, joissa on korkea kosteus.
 • Vahvistettu betoniteräksen perusteet on valmistettu, asennettu ja liitetty kärkiin koko kehällä ja sisäpuolella olevien väliseinien risteyksissä. Betonin kaatamisen jälkeen saat yhden monoliittisen, vahvistetun betoninauhan. Tällaista säätiötä käytetään rakennettaessa taloja hiilihapotetusta betonista, hiekkakivistä, kuorikalliosta ja tiilitalosta, koska tällaisten rakenteiden seinät asettavat huomattavan kuormituksen paitsi paalusäätiölle myös itse nauhalle.
 • Teräsbetonilaatan täyttäminen on yhtenäisen kiinteän rakenteen luominen, joka lopulta takaa tulevan rakennuksen tuen luotettavuuden. Vahvistettu betonilaattojen kaataminen antaa luotettavuuden nopeilla lämpötilan muutoksilla, ja se on vankka perusta sen rakentamiselle heikoille maaperäille.

Tällaisen pohjan suorittamiseksi kehän ympärillä ja sen sisäpuolella valmistetaan lujitemuovaus, se liitetään pylväiden yläosaan ja kaadetaan betonilla. Tällainen rakenne ei anna yhtään kasaa uppoamaan, koska levy toimii niiden kanssa kokonaisuutena.

Metallipilarien käyttö pohjan alla

Pallopuiden perustukset ovat käytännöllinen vaihtoehto rakennusten rakentamiselle epävakaalle maaperälle, alueille, joilla on korkeuserot, lähellä vettä tai suoraan niille. Tukia käytetään eri materiaaleista, erilaisista malleista. Metallipinoilla verrattuna analogeihin on useita etuja: edullinen hinta, kuormituksen kestävyys, suhteellisen alhaiset työvoimakustannukset asennuksen aikana. Voit tehdä ja asentaa tuet itse ilman erikoislaitteita ja -tekniikkaa, mutta tuotteita on suojattava aggressiivisten ulkoisten tekijöiden vaikutuksilta: kosteudelta, kemikaaleilta. Tätä varten paalut käytetään korroosionestopinnoitteella.

Metallipallojen tarkoitus

Metallipilareita käytetään laajasti eri tyyppisten rakennusten rakentamisessa alueilla, joilla on epätasaista helpotusta, erilaisilla maaperäalueilla. Tämä johtuu säätiön rakentamisen nopeudesta, materiaalin saatavuudesta ja riippumattoman työn mahdollisuudesta.

Useimmin raudatukia käytetään perustusten rakentamiseen seuraaville rakenteille:

 • puiset kylpyammeet;
 • rakennukset kotitalouskäyttöön;
 • talot baarista;
 • runko-kilven rakenteet;
 • aidat ja portit, portit;
 • ei-raskas talot, suunniteltu lyhyeksi ajaksi;
 • katokset, huvipuistot säiliön rannalla;
 • tilapäiset rakennukset: kioskit, kauppa-paviljongit;
 • mainostaulut;
 • sillat, kiinnitykset ja muut hydrauliset rakenteet.
Pile-pohja puun rakentamisessa

Tukia käytetään myös silloin, kun on tarpeen lujittaa vinoa maata. Niitä käytetään myös ankkureina, kun on tarpeen korjata tai vahvistaa hyväksyttyä alustaa.

Pilejä voidaan käyttää perustusten rakentamisessa tärkeiden arkkitehtonisten kohteiden läheisyyteen, koska niiden asennuksen aikana ei ole tuhoisia tärinöitä. Näiden tukien ansiosta voit luoda perustan tehtaiden työpajojen sisällä.

Jos rakenteilla oleva maaperä on epävakaa, niin matala- ja kevytrakenteet raken- netaan paalumetallituille. Kun maa on riittävän kova, sen saa päästää päärakenteita.

Tukirakenne

Pilarin pohja on metalliputki, jonka halkaisija vaihtelee 57 - 133 mm ja seinämän paksuus on 2,5-5 mm. Vakiopituus on 50-1170 cm. Tarvittaessa sitä lisätään hitsaamalla erikoisliittimiä.

Tällainen napa on suunniteltu siirtämään ja edelleen jakamaan kuormaa rakenteesta maaperään. Tarvittaessa sisäinen ontelo täytetään betonilla, mikä lisää merkittävästi voimaa.

Rakennuksen aikana käytetään halkaisijoiden kuormituksen edellyttämiä tukia.

Hitsaamalla terien putkille tai käyttäen tehtaan valun tekniikkaa saadaan paalu ruuveilla. Yksi tuki pystyy kestämään kuorman 1 tonnista 11: een. Tämä määräytyy sen halkaisijan, seinämän paksuuden, metallin valmistuksen laadun, terien lukumäärän ja muodon mukaan.

Metallitukit päätyvät kärjen pinnalle. Se on suunniteltu kiinnittämään ne grillattavalla pohjalla.

Kärjen muoto on metallilevy (tai profiilin fragmentti), joka on hitsattu putken yläpäähän. On olemassa seuraavia tyyppejä:

 • rei'itetty, joka on suunniteltu perustuselementtien pultatuille (ruuviliitoksille);
 • kiinteä: ne hitsataan pohjan metallisiin osiin.

Korkki on vahvistettu alhaalta lisälevyineen lujuuden lisäämiseksi.

Paaluputkien ulkopinta pinnoitetaan usein korroosionestoaineilla suojaamaan kosteutta. Nämä tavoitteet ovat:

 • bitumipitoiset tai polymeerimastit;
 • Kosteutta kestävät maalit.
Tyypillinen putkimainen metallituki

Ruuvituotteita, jotka on valmistettu valamalla tai hitsatut terät putkella. Käytettiin myös yhdistettyä valmistusmenetelmää. Suunnittelun yksinkertaisuus mahdollistaa sen tekemisen kotona. Vedeneristysyhdisteiden jatkokäsittely edesauttaa koko pystytetyn rakenteen elinaikaa.

Suositukset valintaa varten

Valittaessa paaluja säätiön tulisi kiinnittää huomiota niiden laatuun. Se riippuu rakennuksen luotettavuudesta ja kestävyydestä. Suositukset tästä ovat seuraavat:

 • putkien on oltava saumattomia (hitsauksesta), joiden seinämän paksuus on vähintään 4 mm;
 • on parempi ostaa tuotteita, joissa on korroosionestopinnoitus;
 • jos valitaan hitsaussaumoilla varustetut kannat, hitsien laadun on oltava niin suuri, että ruuvit kestävät raskaita kuormituksia.
Tuotteet, joissa on korroosiosuojaus

Työmateriaalien oikeasta valinnasta riippuu tuloksen laatu. Etusija tulisi antaa tunnetuille, todistetuille tuotteille. Tämä suojaa sinua hankkimasta heikkolaatuisia tuotteita.

Tukiluokitus

Ne luokittelevat metallitukit eri ominaisuuksilla. Joten, asennuksen menetelmän mukaan jaetaan seuraavasti:

Kotitekoisia tuotteita voidaan tehdä sekä ruuvaamalla että tukkeutumalla.

Terät ovat seuraavat ruuvitukien tyypit:

Terien lukumäärän mukaan ensimmäiset on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

Yksivipainen potkuri käytetään kevyiden rakenteiden rakentamiseen.

Moniteräkannat ovat lisänneet vastustusta horisontaalisiin kuormituksiin. Niitä käytetään useiden kerrosten rakentamiseen, kun taas rakennustöitä tehdään rinteillä.

Kiinteitä tai kalliita maaperäjä käytetään kiinteän ruuvin avulla.

Tehdasvinkkejä voidaan tehdä valuamalla ja taontaamalla. Sitten ne hitsataan putkeen. Tuotteet on peitetty sinkkikerroksella, mikä lisää käyttöaikaa noin kaksi kertaa.

Eri tyyppisille maille, joissa käytetään eri tyyppisiä paaluita. Nykyaikaiset markkinat ovat täynnä erikoistuotteita:

 • moninkertaiset ja monikierrosruuvit;
 • tukee ylimääräisiä teriä suunnittelussa;
 • valmistetaan myös tuotteita, joissa on sisäänrakennettu viemäröintijärjestelmä ja kemiallisesti kestävät materiaalit.

Nämä vaihtoehdot ovat korkeat kustannukset, käyttäen erityistä asennustekniikkaa. Tämä haittaa niiden käyttöä yksittäisissä (yksityisissä) rakentamisessa.

Drift-paalut ja ruuvipallot käytetään sekä liikkuvissa maissa että vakaissa ja kiinteissä maatyypeissä. Jälkimmäisessä tapauksessa siinä ei saa olla mukulakiviä, jotta ne eivät vahingoittaisi suojan päällystettä. Kivien puuttuminen helpottaa asennusta, nopeuttaa sitä. Ruuvit asennuksen aikana eivät poikkea merkittävästi pystyakselista.

Tuotteen ominaisuus

Metallipinoilla on useita etuja ja haittoja, jotka esitetään alla olevassa taulukossa.

Paalutyypin perustana on suhteellisen halpa rakennus. Tämä vaihtoehto soveltuu parhaiten heikkoon maaperään perustuville rakennuksille tai rakenteen rakenta- miseksi lyhyessä ajassa. Mutta kannattaa harkita rakennusten painoa koskevia rajoituksia.

Rakentaminen kaltevuus kasa säätiö

Asennusmenetelmä

Pallot työskentelevät tietyllä tekniikalla. Prosessiin liittyy ihmisiä tai laitteita. Asennus tapahtuu itse seuraavassa järjestyksessä:

 • rakennustyömaalla tehdyn hankkeen mukaan ne merkitsevät tangoilla pää- ja lisätukien asennuspaikan;
 • Poraa reiät reiät;
 • kierrä tai vasaraa heittää haluttuun syvyyteen;
 • tarkista putken pystysuora luodilla tai tasolla;
 • kellarikerroksessa vaaditulla korkeudella ylimääräinen taso leikataan;
 • kaada betoniliuosta putkien sisään;
 • asennettu hitsaamalla korkki;
 • maali tuloksena olevat saumat.
Asennusprosessi samanaikaisella tasolla

On parempi ruuvit ruuvilla kahden työntekijän kanssa niin, että voima jakautuu tasaisesti, ei ole vääristymiä. Et voi kaataa betonia putkiin, mutta pohjan vahvuus on pienempi. Riippumaton työ mahdollistaa säästät rahaa.

Pallojen tekeminen omiin käsiisi

Yksinkertaisimmat muunnokset, joiden pituus on 6 metriä pitkiä, voidaan tehdä itsenäisesti kotona. Niitä voidaan käyttää tukikohdaksi kylvyt, varastot, aidat, puutalot. Työlle tarvitaan seuraavat työkalut ja materiaalit:

 • Bulgaria;
 • sledge hammer;
 • vuorella
 • hitsauskone, elektrodit;
 • mittanauha, liitu tai merkkiaine;
 • rakennustaso;
 • putket, joiden läpimitta on 60, 80 mm (ne valitaan likimääräisen kuormitusarvon mukaan);
 • teräslevy 4 mm paksu.

Kotitekoisen tuotteen luominen tapahtuu seuraavassa järjestyksessä:

 • teräslevystä leikataan terää, jonka läpimitta on 122 mm;
 • laita se putkeen;
 • viimeisen jauhin leikataan kolmiokuvioihin, joiden lukumäärä on 3-6, mikä määräytyy putken halkaisijan mukaan;
 • liukuhihnalla ne liittävät ne kartioon, kiehuvat nivelet hitsaamalla;
 • työkappale on hitsattu kärkeen sisäreunasta;
 • sitten terää venytetään kiinnitykseen niin, että se on täysin putken kierteessä;
 • hitsataan kosketuspinta hitsaamalla.

Terän leikkuuterä on jauhettu kiilan muotoiseksi.

Kotitekoisten tuotteiden laatu riippuu hitsaajan taidosta. Itse valmistetut ruuvit ovat paljon halvempia kuin tehtaan analogit, mutta ne menettävät laatua. Vedeneristyspäällyste lisää materiaalin käyttöikää.

Säätiön vaihtoehdot

Erilaiset alustat metallista

Kun tukee asennetaan, ne alkavat yhdistää vinkkejä. Tämä tehdään seuraavilla tavoilla:

 • liitä puupalkit;
 • suorittamaan vanteiden kanavaa;
 • kaadetaan teipatyyppistä teräsbetonituotetta;
 • luo monoliittinen betonilaatta.

Vihjeiden liittämisen tapa riippuu suunnittelun kuormituksesta. Levy yhdistää kaikki kannattimet yhdeksi kokonaisuudeksi, ei salli niiden irtoamista.

Ruuvipillojen ominaispiirteet ja niiden asennusprosessi ovat alla olevassa videossa.

Kierrä paalut

Mikä on ruuvi

Alhaisen rakennustyön yhteydessä on suositeltavaa käyttää halkaisijaltaan 159 - 325 mm: n putkimaisia ​​metallibetonipaloja.

Koska paalun ruuvaamisen jälkeen sisäinen ontelo on betonoitu.

Kiinnitä huomiota!

 • Terän syvyys maanpinnan tasolla ei saa olla pienempi kuin 5d savimaalla ja vähintään 6d hiekalla, jossa d on terän halkaisija;
 • Maaperän karsimiseksi terän syvyyden tulisi olla matalampi kuin huurteen tunkeutumisen syvyys.

Ruuvien paalujen suunnittelu ja valinta suoritetaan SP 24.13330.2011 "Pallosäätiö" perusteella.

Mitkä ovat ruuvipallot

Yleisimpiä markkinoilla on ontto metalli putki, jossa on terävä kärki ja hitsattu terä. Pahan pinta peitetään korroosionestopinnoitteella. Ruuvauksen jälkeen sisäinen ontelo on betonoitu.

Uusi tyyppi paalujen markkinoilla. Siinä on terävä pää, mutta terät on tehty betonista. Paalun sisäpuolella on metallinen neliöputki.

Kuinka valita ruuvipuristin

Pituuden on varmistettava, että paalun terä on ruuvattu jäädytyssyvyyteen ja vähintään 5 d: n syvyyteen maatasosta savimaalla ja vähintään 6 d hiekalla, jossa d on terän halkaisija;

Paalun runko on metalliputki, joka on yksi laakerielementeistä, joka siirtää kuorman talolta maahan. On syytä kiinnittää huomiota putken seinämien paksuuteen, seinämän paksuuden tulisi varmistaa, että kasa ruuvattaisiin haluttuun syvyyteen. Ohut seinät voivat vääristyä, kun kasa on kierretty.

Myös yksi paalun kantavista elementeistä, joka siirtää kuorman talolta maahan. On syytä kiinnittää huomiota terän metallin paksuuteen, kierrosten lukumäärään ja sen kiinnitykseen paalun runkoon, hitsaten koko terän pituuden pitkin pinoon.

Korroosionkestävä suojaus ja sen laatu ovat pakollisia ruuvipurkille, päällysteen ei pidä päätyä tai irrottaa kiristettäessä. Pino on maassa ja se altistuu syövyttävälle pohjavedelle, nopea korroosio johtaa pinoon kantokyvyn heikkenemiseen, talon tai rakenteen sakkautumiseen, halkeiluihin tai rakenteiden romahtamiseen.

Kierrä ruuvipuristin

Paalille on asennettu kiinnityskorkki, joka on kiinnitetty paalun tekniseen reikään sijoitetun metallipinon avulla. Kiinnitä vipujen kärki vääntömomentin välitykseen. Kuten Archimedes sanoi: "Anna minulle tukipilari ja minä käännyn maan päälle." Vipun koko valitaan voimavarojen ja voimavarojen mukaan.

Ruuvaa paalun kokoonpano mekaanisilla laitteilla

Metallipilvet: valinta ja asennus

Rakennusten pystyttämiseen tarkoitetuilla metallipinoilla on lukuisia etuja verrattuna muuntyyppisiin säätiön tukiin, ja yksi merkittävä haitta on korroosionkestävien prosessien uhka, joka pahenee, jos paikan päällä on maanalainen korroosiovesi.

Pallojen lajit ja tarkoitus

Pilarituilla rakennetaan rakennusten ja rakenteiden perusteet, joiden tarkoituksena on lisätä maaperän kantavuutta ja siirtää kokonaiskustannuksia rakennuksen, huonekalujen, ihmisten ja rakennusten painosta maaperän pohjaan.

Pallosäätiöitä erottaa niiden lujuus, jäykkyys, yksinkertainen asennus ja kustannustehokkuus. Ruuvatuet voidaan korvata vahingossa tapahtuvan vahingon tapahtuessa, uusien elementtien asennus suoritetaan pisteittäin tarvittaviin paikkoihin niiden käytöstä poistamisen jälkeen, jotka ovat tullut käyttökelvottomiksi.

On suositeltavaa jakaa kaikentyyppiset paalarakenteet perustusten rakentamiseen upotusmenetelmien, valmistusmateriaalien, muodon, kantavuuden mukaan.

Metallituet

Perusrakenteiden rakentamiseen käytetään metallitelevyistä osista valmistettuja rakenteita, projekti voi olla I-palkin, kanavan tai putken tuki.

Joissakin tapauksissa käytetään avoimen osien pinnoitemateriaaleja, jotka on helppo tehdä hitsaamalla, jolloin saadaan tukia kaiken pituisesta metallista. Tyypillisesti metalliprofiilin paalutuselementit upotetaan maaperään ajomenetelmällä tavanomaisen vasaran avulla.

Teollisuus tuottaa erityisiä paalun elementtejä metallirakenteiden rakentamiseen, ne upotetaan maahan ruuvaamalla. Ruuviputkia käytetään pohjarakenteiden rakentamiseen heikkoilla mailla, joilla on pieni kantavuus, alueilla, joilla on vaikea maasto ja korkeat pohjaveden pinnalla.

Ruuvirautatyyppejä käytetään alhaisen asuinrakennuksen rakentamisessa, kylpylärakennuksissa, autotallissa, kiinnitetyissä verannissa ja terasseissa.

Tukien asennus toteutetaan manuaalisesti, 2-3 työntekijää, joilla on jonkin verran rakennusvalmiutta, voi selviytyä työstä. Samanaikaisesti tukialusten uppoamisen maan kanssa se tiivistetään, mikä mahdollistaa pohjan kantavuuden lisäämisen.

Ruuvaa Pile Device

Kaikentyyppiset ruuvi-elementit perustuksiin ovat metallirakenne, joka on tehty putkista, joissa on terävä kärki. Alareunassa hitsataan ruuvit, jotka osaltaan tukevat elementit upotetaan maahan. Reiät on järjestetty paalujen yläosaan mukavampaan ruuvaukseen.

Pylvään aikana erikoislaite kulkee ylälangojen läpi, mikä mekaanisten pyörimisliikkeiden vaikutuksen alaisena helpottaa nopeaa upottamista maahan. Pyörimisliikkeet tapahtuvat myötäpäivään, ruuvattaessa tukia päinvastaiseen suuntaan on ehdottomasti kiellettyä.

Kaikentyyppisten ruuvielementtien upottaminen tulisi tehdä alle 1,5 metrin maaperän jäädytyssyvyys alle, ja tarvittaessa onttoja ruuveja voidaan helposti rakentaa haluttuun pituuteen.

Kaikilla ruuvipinoilla on ontto tanko, joka ruuvien päättymisen jälkeen leikataan tarpeellisiin korkeuksiin, minkä jälkeen betoniseos kaadetaan tangon sisään, mikä parantaa paalun sauvan.

Katso videota, miten teräspylväiden asentaminen omalla kädelläsi.

Tukeutuvien elementtien sisäisen onkalon betonoitumisen jälkeen erityiset päätykappaleet hitsataan ruuvipinoihin, jotka suojaavat tukiaineita saostuksesta ja paalusäätiön teknisestä laitteesta.

Ruuvaustuki: edut ja haitat

Kaikilla metalliruuveilla on niiden etuja ja haittoja. Aluksi on olemassa muutamia puutteita, mutta niistä merkittävimpiä ovat metallin herkkyys syövyttäville prosesseille. Metallipilareita on erityisen vaikea käyttää märissä maissa, suojaamattomien tukien ollessa kosketuksissa kosteuden kanssa ovat helposti peitettävissä ruosteessa, jota aggressiivinen tai kemiallinen pohjavesi pahentaa.

Teollisuustuotannon teollisilla paaluilla on suojaava päällyste, joka usein vaurioituu ruuvattaessa pohjaan, etenkin maissa, joissa on tietty osuus kiven sulkeista. Metallisten ruuvitukien pinnan suojelemiseksi on syytä suorittaa pinoiden lisäsuojaus ennen sukeltamista maahan.

Yksi metalliosien tärkeistä eduista voidaan kutsua valmistelu- ja maansiirtotyön puutteesta, mutta ennen ruuvien tukemista valmistetaan vain pieniä kuoppia paalujen tarkempaan koordinointiin.

Asennettaessa kiinteistöjä olemassa oleviin rakennuksiin, ruuvipallot ovat erinomainen tie rakennettaessa perustuksia ahtaissa olosuhteissa. Pilejä ruuvataan maaperään vahingoittamatta nykyisiä säätöjä, jotka tarjoavat luotettavan tuen talon, verannan, terassin, huvivenesataman ja muiden rakenteiden laajennukseen.

Lähes kaikki maaperä, jopa heikoin, syväjäätymä ja vesitiiviste, soveltuvat ruuvipillojen ruuvaamiseen, näitä tukia ei käytetä vain kovan kallion maaperässä. Heikon ja märän maaperän kantavuus kasvaa suuresti, kun se upotetaan metallista valmistettuihin maadoitusruuvin tukirakenteisiin.

Ruuvatut tukialustat perustuksiin rakennettaessa perustetaan rakennuksia lähelle laitoksia, teitä. Ruuvitukien perustukset voidaan asentaa milloin tahansa vuoden ajalta, nämä työt eivät edellytä merkittäviä keskeytyksiä paalun ontelojen betonisoitumisen aikana.

Kuinka valita laadukkaat ruuvit

Korkealaatuisia tuotteita voidaan käyttää korkealaatuisten ja luotettavien ruuvitapojen perustuksiin. Mitä sinun pitäisi kiinnittää huomiota siihen, kun hankit metallipulttipilareita säätiölle:

 • Vaatimukset putkille kaikentyyppisille ruuvattujen tukilaitteiden tyypeille - ilman hitsauksia, seinämän paksuus 4 mm.
 • Suojapinnoitteet - hiekkapuhallus putkien ulkopinnoille, joiden jälkeinen päällyste korroosionestoaineilla.
 • Teränpaksuus terille - vähintään 5 mm.

Perusrakenteisiin käytettävien ruuvien paalujen lajit jaetaan valettuihin, hitsattuihin ja yhdistettyihin. Hitsauksen laadun tulee olla mahdollisimman korkea, muuten terät eivät kestä kovia kuormia ruuvaamalla maahan. Hitsausyhdisteet edellyttävät lisäkäsittelyä korroosionestoaineilla.

Yksityiskohtainen yleiskatsaus eri tyyppisiä ruuveja

Ruuvipallot ovat metalliputkia, ontto sisäpuolelta, jonka päähän on teräs hitsattu, joka suorittaa porauksen toiminnan. Tällainen ruuvi-kärjen tuki on vastuussa kuorman siirtämisestä talosta, joka aiheutuu sen painosta maahan. Tyypillisen ankkurirakenteen ansiosta säätöelementti on kiinnitetty tiukasti maahan ja sitä ei työnnetä ylöspäin, koska se kallistuu maaperän jäätyessä.

kohtalo

Tämä kehitys ei ollut onnettomuus, koska kaikki tietävät, että kevyiden rakenteiden osalta talven kireys muuttuu vakavaksi ongelmaksi varsinkin puurakennuksen rakentamisessa vedestä, savestamaasta. Jopa jäätymislinjan alapuolisen tuen syvyys ei ehkä anna toivottua tulosta, koska rakennuksen pieni paino ei vastusta alhaisen alareunan vaikutusta aiheuttavia merkittäviä kallistusvoimia ja se on kokonaan tai osittain työntynyt ylös. Ja vain laajentumisen ansiosta, joka on varustettu ruuveilla, kuten ruuveilla, on mahdollista välttää tällaisia ​​ongelmia.

Tiheä kerros maata pysyy terävästi kiinni, ja metallipinko pysyy paikoillaan. Täällä ei voi olla huolestuttavaa paalun rikkomisesta, koska teräksen vetolujuusominaisuudet ovat 330-600 MPa, kun taas vetovoimat eivät ylitä 0,2 MPa.

Tyypilliset laakerit, niiden halkaisija ja paino

Pallojen mitat ja niiden pituus on vastattava rakennetyyppiä. Yksityisen rakentamisessa käytettävien kartiomaisten tukien tyypilliset koot ovat seuraavat:

Ensimmäinen digitaalinen arvo osoittaa varren osan läpimitan (mm) ja toinen - kierukan halkaisija. Kevytrakenteisiin rakenteisiin, joihin voi liittyä aidat ja puutarharakennukset, kannattaa sopia, jonka halkaisija on 76 mm. Aidat, joissa on tiilipylväät, mökit, asennusrakenteet ja varpat, asennetaan kartioihin, joiden läpimitta on 89 mm. Puutavaran ja puutavaran pieni puutalo sekä runkorakenteet sopivat sähkösinkittyihin, hieman suurempaan (108 mm) sahanterätankoihin. No, voimakkaimmat mallin laakerielementit (133 mm), jotka kestävät enemmän kuin kestää raskas hirsihampaan ja vaahtobakkarakenteen hyökkäys, täydentää luokituksemme. Tarvittavien paalujen koon laskemiseksi tarkasti kärjellä sinun on tiedettävä vähintään likimääräinen paino tulevasta kuorosta.

Usein käytettyjen tukien parametrit

arvokkuus

Ruuveja käytetään aktiivisesti yksityisessä rakentamisessa. Tällainen säätö betonilla tai ilman sitä on täydellinen alhaisten rakennusten rakentamiseen. Se pystyy helposti kestämään pienen tiilen tai puutalon painon, vaahtobetonin ja kehysrakennusten rungot. Alusta, jossa on metallitukit, on helppo asentaa, luotettava ja edullinen. Mutta tärkeintä on, että rakenne voidaan asentaa vaikeisiin syihin erilaisilla helpotuksilla milloin tahansa vuoden aikana ja missä tahansa säässä. Ekologinen ravinto ei edellytä kasvillisuuden leikkaamista, eikä sen vuoksi ole tarpeen suorittaa pystysuuntaista suunnittelua. On syytä huomata, että joissakin tapauksissa ruuvipallot säätiön alapuolella ovat ainoa ja korvaamaton ratkaisu.

puutteet

Monista eduista huolimatta tällaisilla tuilla on edelleen haittoja, ja ensinnäkin se on pienempi resurssi kuin samankaltaisen tarkoituksen konkreettiset elementit. Tämä haitta aiheutuu siitä, että metallitukit altistuvat korroosiolle, mikä aiheutuu maaperän kosteudesta. Lisäksi usein on mahdollista kohdata häikäilemättömän valmistajan laatimat epäilemättä huonolaatuiset tavarat, eikä kukaan ole vakuutettu sitä vastaan. Materiaalien säästäminen, hitsauksen käyttö, korroosionestomenetelmän puuttuminen johtavat siihen, että tällainen tärkeä kantajaelementti tuhoutuu nopeasti.

Yksi suunnittelun puutteista

Kuinka kauan putket voivat kestää riippuu suoraan metallin laadusta ja paksuudesta, korroosionkestävän aineen käsittelyasteesta ja koostumuksesta, hitsauksen laadusta hitsauskohdissa, maaperän koostumuksesta ja veden kyllästymisestä. Valitse todella laadukas tuote voidaan ohjata liitteenä olevien asiakirjojen avulla:

 • todistukset;
 • passit;
 • tuotanto testiraportteja.

Virheellinen toiminta, väärin valitut tukien halkaisijat, virheellisesti lasketut rakennuspainot tai asennevirheet vähentävät tuotteen käyttöikää useiden vuosien ajan. Esimerkiksi käytät samanaikaisesti metallipinoja tukina ja maadoitusjohtimena, mutta neutraalin johtimen epänormaalin rikkoutumisen ja teräskartien kautta tapahtuvan vuotamisen yhteydessä korroosioprosessi moninkertaistuu useita kertoja, ja tämä tapahtuu ensisijaisesti hitsausalalla. Jos sähköasemilla, solukkojärjestelmillä, rautatiekiskoilla ja maaperällä on suuri määrä kosteutta lähellä kohdetta, viidenkymmentä metrin vyöhykkeellä pino- ja ruuvi-säätiö altistuu jatkuvasti haitallisille vaikutuksille (kulkeutumisvirrat, maavaihtelut).

Terälaipatyypit

Ruuvipallot ovat kahta tyyppiä: hitsattu ja sinkitty ruuvityyppi, ja ne jakautuvat kärjen yhdentämismenetelmän mukaan.

Hitsattu kärki

Ensimmäisessä tapauksessa kyseessä on taloudellinen versio, joka on valmistettu putkesta ja siihen kiinnitetystä ruuvin terästä. Usein tällaiset tuotteet ovat huonolaatuisia, koska ne voidaan helposti tehdä käsityötavalla, ja niiden hinta on epäilevästi alhainen. Tällaiset ruuvipillit aiheuttavat paljon tyytymättömiä arvosteluja, mikä ei ole yllättävää, koska ne heikentävät betonin ekosäätiötä ja palvelevat vähän.

Pienin virhe terä ja putken hitsauksen aikana aiheuttaa kasa poiketa pystysuorasta ruuvaamalla tiheää maata. Pahimmassa tapauksessa ruuvatyyppiset terätuotteet rikkoutuvat hitsaussaumalla. Luonnollisesti talon vakaus rikkoo ja ennemmin tai myöhemmin se loeloaa tai puristaa.

Manuaalisella kiristämisellä tuntuu selvästi aukko: kantoaalto kääntyy erityisen helposti, mutta se ei mene maahan. On paljon vaarallisempaa, että alhaisen asteen tuki muuttuu ajan myötä samalla tavalla ruostumisen tai sauman vahingoittumisen vuoksi. Putken ja kärjen välisen kuilun jälkeen koko kuorma siirretään epätasaisesti naapurimaisiin paikkoihin, jotka aiheuttavat sakkautumisen grillauksen alla, ja talo tulee hätätilanteeksi.

Jos käytät jo halpoja koekappaleita, joissa on hitsattu kärki, niin vain asentamiseen aidat ja tilapäiset turvakodit.

Aloittamalla talon rakentamista omasta hyödyksestänne, kysy toimeksiantajalta, millaisia ​​tukia heittää tai hitsata, hän käyttää työstään.

Cast-kärki

Castin sinkityt vinkit valmistetaan erikoistekniikalla korkealaatuisesta teräksestä, jonka ansiosta paalun rakenne on kiinteä. Tällaisten tukien runko on galvanoituja putkia, joissa on hitsattu teräskärki. Tämän tyyppiset teräelementit, joiden putken halkaisija on 108 mm, pituus 2,5 m ja metallin paksuus vastaa 4 mm, paino 35 kg ja kantavuus jopa 6 tonnia. Niiden kiinteämuovattujen kärkien paksuus on 13 mm (halkaisija 300 mm, toisin kuin hitsattu - 5 mm) ja ne erottuvat geometrisella tarkkuudella. Sinkityt ruostumattomat ruuvipallot betoniin ovat kalliimpia kuin hitsatut, neljännesvuosittain, mikä selittyy suuremmalla luotettavuudella ja laadukkaammilla indikaattoreilla.

Jos haluat valita todella luotettavan tuen, kiinnitä huomiota galvanoidut tuotteet, joiden tynnyri on päällystetty polymeerikoostumuksella. Tällöin kärkiä ei tarvitse käsitellä korroosiota aiheuttavalla materiaalilla, koska maaperän kitkasta johtuen polymeeri voi hieroa metallipohjaa, kun se ruuvataan, ja tiheät maakerrokset sisältävät melkein happea, joten korroosiota voi helposti huolestua monien vuosien ajan.

Teräksiset ruuvipuristimet, jotka on vahvistettu valettuisella kärjellä, ovat luotettavia, ne sujuvat helposti ja helposti pohjaan monimutkaiseen pienikivirakenteiseen maaperään ja ekosäätiö niiden käyttö on kestävää ja laadukasta tukea rakentamiselle yli vuosikymmenen ajan. Asiantuntijat huomauttavat, että betonipohjan asentaminen ja asianmukainen toiminta, jonka paino perustuu vahvistettuihin kartioihin, voi kestää yli vuosisataa.

Myös ruostumattomasta teräksestä valmistettujen sinkittyjen ruuvipilareiden ostaminen, eivät myöskään menetä valppautta, koska nyt väärennökset ja avioliitto kirjaimellisesti tulvivat rakennusmarkkinoilla. Tehdasprosessin rikkominen, lämpökäsittelyn puuttuminen, huonolaatuisen teräksen käyttö tai putken halkaisijan halkaisija johtavat tuhoisiin seurauksiin, joten muistelemme uudelleen asiakirjat, jotka on tarkistettava, sillä ostamalla virheellisen tuotteen riskiat monia, myös terveydelle.

Jopa hyvin tulva ekosäätiö, joka on tehty betonista, ei tue talon painoa, jos tuet ovat viallisia. Älä missään tapauksessa jätä huomiotta erityistä laitetta, joka säätelee ruuvauksen voimamomenttia ja myös kipuja asennuksen jälkeen, jotta ruuvipallot voidaan testata paineen alaisena kaikkien sääntöjen mukaisesti noudattaen tekniikkaa.

Lopuksi haluan mainita paksuiset seinämät paalut, jotka on luotu putkien pohjalta. He voivat kilpailla valettujen tuotteiden kanssa. Niiden laatu on korkea, mikä osoittaa luotettavuutta ja kestävyyttä. Tällaisen tuen tynnyrin paksuus on enintään 7,5 mm - samanlaisia ​​putkia käytetään laajalti kaasuteollisuudessa, koska niillä ei ole lainkaan korroosiota ja niillä on valtava resurssi.

Putket teollisuuslaitoksiin

Nyt kun olemme tarkastelleet suosittuja betonipuiden tyyppejä, niiden standardipituus tunnetaan, paino, jonka ne pystyvät kestämään, laskee edelleen niiden määrä ja valitaan halkaisija tulevan rakenteen mukaisesti, jonka jälkeen voit jatkaa rakentamista.

Kierrä paalut

Ruuvipuristinlaite on yksinkertainen. Erityinen ruuvi-elementti on hitsattu vahvaan teräsputkeen. Niinpä kasa voidaan ruuvatta ja ei vaadi hyvin valmistelua. On tärkeää huomata, että kaikki paalut on peitetty korroosionestoaineella, mikä lisää merkittävästi niiden lujuutta ja kestävyyttä.

Yrityksessä "aidat ja kattot" voit ostaa säätiöön ruuveja halvilla hinnoilla asennusta tai ilman asennusta. Metalliset (rauta) ruuvipallot ovat erinomainen ratkaisu luotettaviin ja samaan aikaan halpoihin pinoihin.

Ruuvaa paalun hinnat

Pile sitomisvaihtoehdot

Asennusmenetelmä

Tukielementtejä voidaan asentaa kahdella tavalla.

Manuaalisessa menetelmässä on mukana kolme työntekijää, jotka pyörittävät varren pohjaa 180 astetta asteittain tunkeutumalla maaperään erityisten reikien avulla asetetun raudan avulla. Tätä menetelmää käytetään silloin, kun on mahdotonta järjestää ajoneuvojen kulkua rakennustyömaalle. Menetelmän edut ovat se, että se on halvempaa kuin mekaaninen, mutta sen käyttö kestää kauemmin.

Mekaanisella asennuksella paalujen kustannukset ovat kalliimpia, mutta työnopeutta kasvatetaan useita kertoja, mikä mahdollistaa koko kompleksin suorittamisen yhdellä päivällä. Ruuvaaminen on erikoistekniikka, joka johtuu pyörivästä hetkestä. Täällä ei voi pelätä tangon vinoutumista, ja syvyys säilyy haluttuissa parametreissä.

Viimeisen vaiheen tulisi olla putken syvennysten betonointi, mikä antaa lisävoimaa ja kestävyyttä.

Ruuvipallot: ominaisuudet, edut ja haitat

Talon perusta on yksi rakentamisen monimutkaisimmista ja kalliimmista elementeistä. Samaan aikaan sen luominen on hyvin pitkä - useimmissa tapauksissa se on rakentamisen rajoittava vaihe. Valitettavasti ei ole harvinaista, että häikäilemättömät kehittäjät voivat tietoisesti rikkoa tekniikoita ja standardeja, jotta perusteet saadaan nopeasti päätökseen ja siirtyvät seuraavaan työvaiheeseen. Usein niitä ohjaavat asiakkaat itse, jotka tuntevat, ettei rakennustyömailla tapahdu mitään liian kauan. Liiallinen kiire tässä vaiheessa johtaa siihen, että lyhyessä ajassa uuden talon vuokralaisilla on ongelmia - säätiö sags, ja tämän seurauksena koko rakenne alkaa hitaasti romahtaa.

Onko tässä kultainen keskiarvo? Onko mahdollista asentaa kiinteä ja luotettava säätiö nopeasti? Se osoittautuu mahdolliseksi. Ruuva paalut tulevat pelastamaan tässä tapauksessa. Perusrakenteen luominen ruuvipinoille kestää vain yhden tai kahden kuukauden, mutta vain muutaman päivän.

Miksi tällaisia ​​paaluita ei käytetä kaikkialla? Miksi uudet kotit eivät kasva yhtä nopeasti kuin sienet sateen jälkeen? Jotta näihin kysymyksiin vastattaisiin, sinun on tiedettävä paitsi raaka-aineksen edut, myös haittatekijät, jotta heillä olisi käsitys siitä, mitä rajoituksia niiden käyttö on olemassa. Muista, että säätiön rakentaminen on erittäin vastuullinen yritys, ja kun valitset suunnitteluratkaisun, sinun tulee luottaa ensisijaisesti omaan tietämykseesi eikä valmistajien ilmoituksiin, valmistajien lupauksiin tai esimerkkeihin naapureista ja tuttavista.

Ruuvien paalujen historia

Ruuvien paalujen historia on lähes kaksi vuosisataa. Vallitsevan irlantilainen insinööri Alexander Mitchell onnistui vallankaappauksen pohjarakentamisen alalla. Vuonna 1833 hän patentoi Mitchellin "ruuvipallot", jotka voitaisiin asentaa liikkuviin maaperäihin, kuten säiliön tai mutaisen pankin hiekkapohjaiseen pohjaan.

Ensimmäinen suuri rakenne, joka oli pystytetty tällaisiin paaluihin, oli Maplin Sandin majakka, joka rakennettiin Thamesin suulle jo vuonna 1838. Sen perustana oli yhdeksän paalut, joiden halkaisijaltaan 120 cm: n ruuvipuristimet kierrettiin maahan noin 7 metrin syvyydelle. Seuraavina vuosina Mitchellin johdolla rakennettiin useita muita majakoita koko Englannissa. Jotkut niistä ovat pysyneet ennallaan tähän päivään saakka.

1800-luvun puolivälissä rakennettiin yli 150 majakkaa Pohjois-Amerikassa, Portlandin aallonmurtaja, Ylä- ja silta Bombayssa, Barodan rautatie, Madrasin laituri ja monet muut tärkeät esineet rakennettiin Mitchellin paaluilla.

Venäjällä he löysivät ruuvien paaluista vain XIX vuosisadan toisella puoliskolla. Venäläiset insinöörit arvosivat nopeasti kaikkia tämän keksinnön etuja, varsinkin kun työskentelivät maan pohjoisten alueiden permafrost -olosuhteissa tai heikossa, rannikkoalueiden maaperässä. Hyvin pian ruuvipilareita käytettiin laajalti sotilaskäyttöön tarkoitettujen teknisten rakenteiden rakentamisessa (runko-ruuvi tukea, jonka avulla voimme rakentaa nopeasti kokoonpuristettujen siltojen nopeat rakenteet, sotilas käyttää edelleen) ja myöhemmin maa- ja vesirakennuksessa.

Teräsruuvin paaluilla käytetään nykyään aktiivisesti ympäri maailmaa. Heidän apuaan turvautuu siihen, missä tarvitaan nopeita säätiörakenteita: asennettaessa erilaisia ​​tukia, pumppaus- ja porausasemia asennettaessa, putkien rakentamista, väliaikaisten leirien rakentamista työntekijöille jne. Näillä tuotteilla on eniten kysyntää öljy- ja kaasuyhtiöiltä, ​​sotilas- ja teollisuusrakentajilta, restaurointityötä tekeviltä yrityksiltä. Asuntorakennusten rakentamiseen osallistuvat rakennusorganisaatiot ovat tässä luettelossa, mutta eivät johtavassa asemassa. Tietenkin asuinrakennusten ruuvipilareiden perusteet on pystytetty, mutta useimmissa tapauksissa puhutaan rakentamasta vaikeasti tavoitettavia alueita tai vaikeasti maaperäalueita, korjaamalla vanhojen asuinrakennusten ongelmallisia perustekijöitä ja kiinnittämällä rakennuksia rinteille.

Ruuvien paalujen rakenne ja ominaisuudet

Mitkä ovat ruuvipallot, niin nopeasti nousi suosio rakentaa ympäri maailmaa? Mitkä ovat niiden lajikkeet? Mitä ominaisuuksia ruuvipillojen pitäisi kiinnittää huomiota ensinnäkin?

Ruuvipuristin muodostaa rungon ja terän, joka sijaitsee sen päädyssä. Tämän jälkimmäisen ansiosta tällainen kasa on haudattu maahan ruuvaamalla sen sijaan ajoon.


1. Putki. 2. Cap, joka on kiinnitetty paalun yläosaan. 3. Spiral-terä. 4. Korroosionestopinnoite. 5. Tekninen reikä tangon asettamiseksi.

On olemassa useita lajikkeita teräsruuvin paaluilla. Valinta yhden tyyppisen tai toisen hyväksi tehdään tämän alueen maaperän ominaisuuksien ja odotetun kuormituksen perusteella. Usein samassa paikassa käytetään eri tyyppisiä paaluja, joiden avulla voit jakaa kuorman tasaisesti.

Kierrä paalun kärki tyyppi

Ruuvit, jotka helpottavat niiden upottamista maahan, voidaan hitsata tai heittää.


Kierrä kasa hitsattuna kärjessä.

Cast-vinkit ovat huomattavasti kalliimpia, ja niiden käyttö on perusteltua vain erityisen tiheän maaperän, kuten permafrostin, kanssa, ja se sisältää suuria luonnollisista tai ihmisen alkuperää olevia sulkeumia. Kestävä valettu kärki ruuvaamalla paalu helposti tuhoaa esteitä polussaan eikä se vääristy tässä tapauksessa.


Kierrä kasa valettu kärki.

Terien lukumäärä

Terien lukumäärän mukaan ruuvapaalut on jaettu yksivaiheisiin ja moniteräisiin (yhden rungon terien lukumäärä joissakin tapauksissa voi saavuttaa kuusi). Ensimmäinen on suunniteltu yksinomaan tiheille maille, joilla on alhainen liikkuvuus.


Yksivipainen ruuvipallo.

Jälkimmäiset ovat monipuolisempia, vaikka niiden pääasiallinen tarkoitus on heikot maaperä, jolla on alhainen kantavuus, sillä moniteräiset paalut ovat kestävämpiä erilaisille kuormituksille - vetäminen tai päinvastoin masentava ja horisontaalinen. Moniteräisten ruuvipilarien maksimitehokkuus voidaan saavuttaa valitsemalla terien lukumäärä, niiden välinen optimaalinen etäisyys, niiden korkeus ja kaltevuuskulma.


Kaksipäinen ruuvi.

Terän koko

Terien koon mukaan ruuvipallot jaetaan laajaan terään (terien halkaisija on vähintään puolitoista kertaa rungon läpimitta) ja kapea terä. Lisääntyneen laakerialueen ansiosta leveät terät ovat erittäin tehokkaita pehmeillä maaperillä.


Laaja ruuvipallot.

Kapeille teräksille erikoistuminen on erityisen tiheää tai hyvin jäädytettyä maata (on mahdotonta "ruuvi" laaja-teräinen kasa tällaiseen maahan, koska terät rikkoutuvat tai muuttuvat suuresti). Kansainvälisen standardin ICC AC358 (Helical Foundation Acceptance Criteria) mukaisen ruuvipätkän halkaisijan halkaisija voi vaihdella 200: stä 350 mm: iin.


Kierrä paalut kapealla terällä.

Kierrä pino metallipaksuus

Ruuvaavan tärkein rakenteellinen ominaisuus on metallin paksuus, josta sen akselin seinät on valmistettu. Vaadittavan paksuuden laskeminen tehdään paitsi paalun arvioidun kuormituksen lisäksi myös sen toimintaolosuhteiden perusteella. Tosiasia on, että korroosionkestävien pintojen paksuuden vähentäminen johtaa lopulta käyttöiän vähenemiseen. Edellä olevan ICC AC358 -standardin mukaan pinoakselin seinämien vähimmäispaksuus on 8 mm neutraalissa maaperässä ja 9,5 mm maaperässä, jolla on lisääntynyt kemiallinen aktiivisuus.

Kotimaiset insinöörit ymmärsivät tietysti myös tällaisen parametrin tärkeyden ruuvipillojen valmistuksessa käytettävän metallin paksuuden suhteen. Neuvostoliitossa vuonna 1977 julkaistussa viitekirjassa "Piles and pile foundations" todettiin, että paalun akseli on valmistettava kuumavalssauksella valmistetusta saumattomasta putkesta, jonka seinämän paksuus on vähintään 10-14 mm. Nykyaikaisessa venäläisessä rakennustandardissa SP 24.13330.2011 "Pile Foundations", kuten parametri kuin ruuvi-paalun akselin seinämien paksuus, ei kuitenkaan ole huomioitu eikä sitä ole standardoitu.

Spekuloida, miksi tämä tapahtui, emme ole täällä, on tärkeä seuraus. Monet kotimaiset valmistajat käyttävät Venäjän standardeissa teräspilojen rakentamista koskevia tiukkoja vaatimuksia ja jättävät tietoisesti huomiotta kansainväliset standardit. Halu saada mahdollisimman suuren voiton johtaa laadun heikkenemiseen.

Venäjä voi luonnollisesti tuottaa (eikä pelkästään, vaan myös tuottaa!) Pilejä, joiden laatu vastaa kansainvälisen standardin ICC AC358 vaatimuksia. Kuitenkin niiden korkeiden kustannusten vuoksi useimmissa tapauksissa ne eivät kilpaile perinteisillä vahvistetuilla betonipaloilla, jotka on asennettu valmiiksi porattuun kaivoon.

On otettava huomioon metallin paksuus, paitsi paalun akseli myös sen terät. Tilapäisiä tai kevyitä esineitä rakennettaessa on sallittua käyttää 5 mm: n ohuempia teriä. Suurten pitkän aikavälin käyttöön suunniteltujen rakenteiden rakentamisessa kansainvälinen standardi suosittelee paalujen käyttöä, joiden terät ovat 9,5 - 12,5 mm.

Suojaava korroosionestopinnoite

Voit vähentää korroosioprosessien vaikutusta aggressiiviseen maaperään asennettujen teräspilojen lujuusominaisuuksiin paitsi lisätä sen seinien paksuutta, mutta myös käyttää lisävarjopäällystettä. Teräspilojen korroosiosuojauksen yleisimmin käytetyt menetelmät galvanoidaan ja erikoispolymeerin (polyuretaani-, epoksi-, jne.) Pinnoitteen levittäminen. ICC AC358: n mukaan suojaavan polymeerikerroksen paksuuden ei tulisi olla pienempi kuin 400 mikronia.

Säätiön edut ruuveilla

Asennuksen nopeus

Asennuksen nopeus on ehkä ruuvipallojen tärkein etu, koska rakentamisen liiketoiminta-aika on arvostettu kuin mikään muu. Ruuvipuristin on käyttövalmis heti asennuksen jälkeen. Paalunakselin sisäisen lumen betonointi ei myöskään johda rakennustyömaasta johtuvaan seisokkeeseen: betonista ei tarvitse odottaa saavuttavan brändin lujuutta, sillä paalun kuormitus tuntuu ensisijaisesti sen teräskuoresta.

Alhainen melutaso säätöjärjestelyissä

Alhainen melutaso asennuksen aikana on tärkein etu ruuvipillojen ajamisesta. Menetelmän, jolla jälkimmäistä viedään maahan, ei seuraa vain kohinaa vaan myös tärinää. Tärinövaikutukset kentällä voivat vahingoittaa erilaisia ​​työpisteiden välittömässä läheisyydessä sijaitsevia rakenteita.

Alhainen hinta

Säätiön alhaiset kustannukset ruuvipillojen suhteen verrattuna kaikentyyppisten teräsbetonijärjestelmien kustannuksiin ovat pääosin pääosin maalaustyön määrän merkittävän pienenemisen vuoksi.

Kyky kestää erilaisia ​​vedettäviä kuormia

Tämä kyky johtuu ruuvinterän läsnäolosta. Terät ovat siksi, että nämä paalut voidaan asentaa epätasaisilla alustoilla (mikä tarkoittaa, että ne ovat täydellisiä rinteille rakennetuille rakennuksille) ja missä tahansa kulmassa pystysuoraan.

Ei ole tarvetta saada runsaasti maaperää

Ruostumattomien paalujen asennuksen aikana irronneen maaperän vähäinen määrä mahdollistaa työn tekemisen lähelle olemassa olevia rakenteita.

Voidaan käyttää eri olosuhteissa.

Ruostumattomien paalujen sää ja ilmasto on luonteeltaan sellainen, että niitä voidaan käyttää melko laajalla lämpötila-alueella, eivät pelkää pohjavesien nousua ja maaperän turvotusta, eivätkä siksi vaadi pakollista tyhjennystä rakennuksen rakentamispaikasta.

uudelleenkäytettävyys

Yksi ruuvipillojen sovelluksista on väliaikaisten rakenteiden rakentaminen. Sen jälkeen, kun tällainen rakenne on täyttänyt tehtävänsä ja purettu, ruuvipallot voidaan poistaa maasta ja tarvittaessa käyttää uudelleen.

On syytä huomata, että vain teollisesti tuotetut ruuvipallot, joiden laatu vastaa kansainvälistä rakennusstandardia ICC AC358 Helical Foundation Acceptance Criteria, ovat kaikki nämä edut.

Säätiö puutuu ruuveilla

Ruuvien paaluilla on useita rajoituksia, joita monet valmistajat yrittävät valitettavasti pitää hiljaa. Sellaisissa olosuhteissa, joissa säätiöiden asennukseen osallistuvat yritykset ovat helposti ristiriidassa teknisten standardien kanssa, sinä asiakkaana on oltava ainakin yleinen käsitys siitä, milloin ruuvaamot eivät ole toivottavia tai täysin mahdotonta hyväksyä.

Käytön mahdottomuus alueilla, joilla on seismistä toimintaa

Ruuvien paalujen pohjarakenteiden rakentaminen on sallittua vain alueilla, joilla ei ole tai rajoissa kohtalaista seismistä toimintaa.

Mahdollisuus käyttää maata, mikä aiheuttaa metallin nopeaa korroosiota

Teräksisiä ruuvipalloja ei saa käyttää maissa, joiden sähkövastus on alle 10 ohm * m, maaperässä, jonka pH on alle 5,5, sekä maaperässä, jossa on runsaasti orgaanisia yhdisteitä. Näiden rajoitusten syynä on teräksen sähkökemiallisen korroosion suuri määrä näissä olosuhteissa. Vastuullinen kehittäjä, joka ei ole välinpitämättömiä hänen rakenteensa kestävyyden kannalta, ennen kuin tekee päätöksen teräsruuvipillojen käytöstä, on yksinkertaisesti velvollinen määrittämään maaperän kaikki tarvittavat ominaisuudet tietylle rakennustyömaalle. Jos maaperän aggressiivisuutta ei ole mahdollista määritellä, on noudatettava niitä vaatimuksia, jotka on toteutettu paikoille, jotka on asennettu erittäin syövyttäväksi maaperään.

Ruuvaa paaluja ei saa haudata kiviseen maahan.

Kuonakasveja ja kaatopaikkoja rakennusjätteisiin voidaan katsoa johtuvan tästä maaperäluokasta. Kaikki kiinteät sulkeumat voivat vahingoittaa ruuvipuristimen terää tai jopa akselia asennuksen aikana.

On suositeltavaa välttää ruuvipillojen käyttö maissa, jotka eivät tarjoa riittävää sivuttaista tukea.

Näihin kuuluvat esimerkiksi turve, löysä, silty hiekka jne. Jos tarve asentaa tällaiset paalut nestemäiseen maaperään on edelleen olemassa, on tarpeen yhdistää ne toisiinsa luotettavasti tai syventää niitä merkittävästi. ICC AC358 -standardin vaatimusten mukaisesti tiheissä maissa oleva ruuvipilari on haudattava vähintään 1,5 m pehmeillä maaperillä - vähintään 3 m.

Antakaa esimerkki: 2,5 metrin pituisen ruuvipuristimen asennuspaikalla, jossa turpeen sänky on 2 metrin syvyydessä, ei voida hyväksyä, koska tässä tapauksessa paalilla ei ole tarvittavia sivuttaista tukea maaperästä.

Ruuvipillojen kestävyyteen vaikuttavat tekijät

Mainonta kertoo, että ruuvipallojen pohja voi kestää vähintään vuosisataa. Onko se todella, vai onko se vain yksi markkinoijien temppu? Käytäntö osoittaa, että tämä on melko mahdollista, koska jotkut Mitchellin alla pystytetyistä majakkaista ovat edelleen paikalla. Olemme kuitenkin kiinnostuneempia kohtalokkaasta Euroopan majakkaseurasta, mutta pienestä maalaismajasta jossain Moskovan alueella, Uralissa tai Yenisein rannalla. Kuinka paljon hän seisoo, se on pystytetty ruuvipillojen perustuksiin, ei tuotettu jonnekin ja kerran, mutta täällä ja nyt?

Kokeellisten tietojen perusteella arvioitiin teräksisten ruuvien paalujen käyttöikää erilaisissa sähkövastuksessa olevissa maissa. Näiden arvioiden mukaan maaperässä, jolla on alhainen syövyttävyys (esim. Kuivakalvot tai kuiva hiekka), sinkoutumattomat metallipallot kestävät vähintään 300 vuotta ja suojaavat päällystetyt metallit vähintään 800 vuotta. Näyttävä, eikö olekin? Se on kuitenkin maaperä, joka on ihanteellinen sen kyvyn (tai pikemminkin kyvyttömyyden) suhteen aiheuttaa metallikorroosion.

Harkitse vertailua varten toinen rajoittava vaihtoehto. Teräsruuvirungon keskimääräinen ennustettu käyttöikä on vain 30 vuotta (jos kasa on galvanoidusta metallista, tämä luku nousee 70-75 vuoteen) erittäin voimakkaan syövyttävyyden omaavissa maissa (meri-, malmi-, märkäpensas, turve).

Yksi tärkeä varoitus olisi tehtävä. Kaikkien näiden laskelmien suorittamisessa oletettiin, että kasa valmistettiin lännessä käytetyn ICC AC358 -standardin mukaisesti, ts. rungon seinien paksuus on 8 mm. Mutta löytää Venäjän markkinoilla ruuveja kuumavalssattuja teräsputkia, joilla on tällainen seinämän paksuus on lähes mahdotonta. Kuinka kauan kotimaisen tuotannon standardi kestää aggressiivisessa ympäristössä, ts. Pallot, jotka on valmistettu hitsatusta putkesta, jonka seinämän paksuus on 3-4 mm, tuntematon kenellekään, mutta selvästi alle 30 (75) vuotta.

Edellä olevasta seuraa, että 100 vuotta säätiöpalvelua mainostettavilla ruuveilla on vain tyhjiä sanoja. Piles voi toimia sekä huomattavasti että huomattavasti vähemmän - kaikki riippuu tuotteiden laadusta ja käyttöolosuhteista, mikä ei ole sana mainoksessa.

Yleensä ruuvipillojen käyttöikä riippuu kolmesta pääparametrista:

 • terän ja pätkän siipien valmistukseen käytettävän teräksen paksuus,
 • paksuus ja laatu suojaava korroosionestopinnoite,
 • kemiallisen aktiivisuuden tällä alueella.

Ilman näitä paalujen ja käyttöolosuhteiden tuntemusta ei voida edes tehdä oletuksia siitä, kuinka kauan ne kestävät.

Ruuvien paalujen eliniän vähentäminen edistää ruuvipallojen leviämisen laajamittaista käytäntöä metallisten kanavien nippujen tai kulmien joukossa. Tietenkin tällaisten ligamenttien asentaminen paalujen väliin on perusteltua asennettaessa säätö maahan, jossa on heikko sivutuki. Kuitenkin teräspilarien liitos johtavien materiaalien siltojen kanssa kiihdyttää metallin sähkökemiallista korroosiota.

Korroosionkäsittelyn kiihdyttämiseen vaikuttavien kulkeutumisvirtojen välttämiseksi teräspinoja ei tule galvaanisesti liittää toisiinsa, samoin kuin muiden teräsrakenteiden kanssa. Pallojen liittämiseksi yhteen järjestelmään kannattaa käyttää puinen vanteita tai metallivanteita, joiden elementit on liitetty paaluun porausten avulla eristetyillä puristimilla eristävillä materiaaleilla.

Kaikki mitä halusimme kertoa teille tänään. Nyt tiedät kaikki ruuvipillojen edut ja haitat ja toivottavasti ymmärsit pääajatuksen, jonka yritimme välittää sinulle. Ruuvipallot ovat erinomainen valinta säätiön luomiseen, mutta niitä ei voi käyttää aina ja kaikkialla. Määritä ruuvipillojen käyttökelpoisuus kussakin tapauksessa vain ammattipellistä. Uskokaa minua, asiantuntijan houkutteleminen on suhteettoman pienempi kuin kustannukset, jotka aiheutuvat säätiön suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvistä virheistä.