Panssarivaunu tukkeina

Mikä on paras metallinen tappi (pyöreät puukappaleet) Nagelin roolissa hirsitalossa? Kiitos!

Sergey, Zhukov.

Hei, Sergei Zhukovista!

Henkilökohtaisesti vastustan metalliromujen käyttöä hirsimökissä. Koska metalli ja puu eivät ole täysin yhteensopivia materiaaleja. Heillä on täysin erilaiset ominaisuudet ja käyttäytyminen samoissa olosuhteissa. Tämä koskee lineaarisia laajennuksia, korroosiota ja kutistumista sekä paljon muuta. Ei ollut mitään, että vanhoina aikoina käsityöläiset kävivät ilman metallikynää ja tekivät vain puisia.

Mutta omistaja on herrasmies, jos haluat käyttää metallisia tappioita, ei tavallisia puupinoja, sitten jumalan tähden kuin tykkää hirsitalon kokoonpanossa.

Tällöin optimaalinen on sileän lujituksen käyttö (ei aaltopahvin vahvistusta!).

Koska tynnyrin tehtävänä on pitää hirsipuun hirret tai lokit siirtymisestä sivulle, eli huoneen sisällä tai päinvastoin. Samalla ne eivät saisi häiritä hirsitalon pystysuoraa luonnosta.

Useimmiten käytetään sileää vahviketta, jonka läpimitta on 14-22 mm ja pituus yhden tai puolen paksuudesta tai tukipalkista (korkeudesta riippuen). Toisin sanoen katkaistaan ​​hiomakoneen tai heiluri-saha, tällaisen pituuden vahvistuspalat, leikkaa reunat ympäri noin 45 astetta, leikkaamalla terävät reunat ja naarmut.

Sitten lokeihin (epätasaiset palkit), hirsirakennukset porataan poraamalla tai poraamalla puu (kynällä) reikiä. Samanaikaisesti ylempi hirsi (puutavara) porataan läpi, ja se, joka sijaitsee alapuolella, ei ole täysin porattu eikä noin 1/4 - 1/3 sen paksuudesta.

Sitten Nagel-tappi ajetaan reikiin, niin että se vähennetään muutamia senttimetrejä ylemmän elementin pinnan alapuolella.

Reiän läpimitta on noin pari millimetriä suurempi kuin tapin halkaisija, niin vedos menee normaalisti.

Tyypien pinta ei ole tarpeeton kattaa bitumi (Kuzbass) -lakkaa korroosiolta.

Muita hirsitaloja koskevia kysymyksiä:

Hirsitalojen tukkien vaihto

Tietoja purkaminen hirsimökit

Kaikki hirsimökit

Hirsitalot ja niiden kunnossapito

Esitä kysymys Semenychille (materiaalin kirjoittaja)

Sivustoamme päivitetään säännöllisesti mielenkiintoisilla ja ainutlaatuisilla materiaaleilla ja artikkeleilla puutavaraa, rakennusmateriaaleja ja työtä varten, antaa tekijän mielipiteen ja tietämyksen todellisesta shabashnikista, jolla on yli 15 vuoden kokemus. On osa - hauskat tarinat shabashniki. Jos haluat saada tietoja tästä, tilaa tilauksesi uutiskirjeeseen. Osoitteen siirtäminen kolmansille osapuolille on taattu.

Taivutus vahvistaminen - yksinkertaiset ratkaisut vakaviin kysymyksiin.

Jokainen kiinteä rakenne vaatii työtä metallin kanssa. Vahvistuksen taivutus tulisi tehdä tekniikan mukaisesti - riippuu rakenteiden ja rakennusten luotettavuudesta.

1 Miksi ja miten taivutetaan vahvistusta - muistutus aloitusrakentajille

Vahvikkeen pääasiallinen tarkoitus on betonivahvistus, joka altistuu taivutus kuormitukselle. Vahvisteisissa betonirakenteissa vetolujuus- ja puristusvoimat osuvat metallipalkkiin. Rakentaa melko luotettava, vankka perustus joka koti on lähes mahdotonta ilman vahvistuksen häkki.

Samanaikaisesti kulmien ja erilaisten tukien lujittaminen suorilla tankoilla on ristiriidassa rakenteen heikkenemisen kanssa, mikä voi johtaa betonin erottamiseen. Nurkakimppujen kohdalla vaaditaan taivutettua vahviketta, jonka päällekkäisyys on vähintään 80 cm kummallakin puolella. Tangojen taipuminen on myös tarpeen erilaisten liitoselementtien valmistuksessa, jotka toimivat jännityksessä (esimerkiksi vakiokoukku, jalka, muu).

Kaikki eivät osaa taivuttaa vahviketta niin, että se säilyttää lujuutensa. On mahdotonta taipua lasikuitua, joten vain teräs altistetaan tällaiselle käsittelylle. Se saa taivuttaa lujitustangot yksinomaan mekaanisesti, välttäen teräviä kulmia taivutustasossa. Sen on tehtävä pyöreät sileät - optimaalinen säde on 10-15 halkaisijaltaan vahvistettua.

Sinun tulisi tietää, että A3-liittimet kylmässä tilassa taipuvat ilman vahvuutta 90 ° kulmassa (ns. Suora viiva). Sen lujuusominaisuudet pienenevät noin 10% 180 asteen kulmassa.

Tällä hetkellä ainakin kaksi epämiellyttävää tapaa taivutuksen vahvistamiselle ovat hyvin yleisiä:

 • paikka, jossa taivutus suoritetaan, leikataan leikkuukulmauskoneella tai vastaavalla työkalulla;
 • taivutuspaikka kuumennetaan puhalluslaitteella (hitsaus, autogeeninen, tulipalossa).

Näiden "valmistelevien" töiden jälkeen ne käyttävät työkaluja vahvistamiseen (vahvikkeet, vasarat, kelkkasahaajat, putket jne.). On selvää, että molemmat menetelmät heikentävät tangot useita kertoja, ja tämä voi aiheuttaa niiden tuhoamisen kuormituksen vaikutuksen alaisena. Kaikkien tyyppisten venttiilien on oltava taivutettu kylmässä tilassa rikkoen niiden eheyttä, ellei suunnittelijan toisin mainita.

2 Laitteet taivutustangot taivuttamiseksi

Rakentamisen ja metallintyöstötekniikan kehityksen historian aikana ihmiskunta on keksinyt paljon enemmän kuin yksi laite vahvistamisen vahvistamiseen. Toimintaperiaate on sama kaikille, ja ero on laitteiston rakenteessa ja taivutetun raudan halkaisijan suhteessa mallista riippuen.

Vaihdettava osa on kiinnitetty laitteen keski- ja pysäytysrullan (akselin) väliin. Kolmas rullan (taivutus) metallia taivutetaan haluttuun suuntaan haluttuun kulmaan. Pyöristys voidaan tehdä sekä myötäpäivään että vastakkain. Este muodonmuutokselle koko pituudelta on työntöakseli, joka ei salli työkappaleen käyttämättömän osan pyörimistä tai liikkumista.

Vaihtoehtoja on kaksi:

 • manuaaliset mallit;
 • mekaanisesti.

Vetolaitteet, lukuun ottamatta erityisiä, toimivat saman järjestelmän mukaisesti. Työkappale on levy, joka on asennettu pystyakseliin ja pyörii vaakatasossa. Levy ja keskisormet on asennettu levylle - niiden välissä on vahvistus. Työntörulla asennetaan telineeseen - venttiili lepää sitä vasten, kun levy pyörii ja taipuu keskiholkin ympärille taivutussilmukan vaikutuksesta, joka liikkuu pitkin sauvan ulkopintaa.

Koneet eroavat toisistaan ​​teholla ja suorituskykyllä ​​ja jakautuvat kolmeen ryhmään käyttötarkoituksen mukaan:

 • kevyelle vahvistukselle - palkin halkaisija 3-20 mm;
 • raskas - 20-40 mm;
 • erittäin raskas - 40-90 mm.

Tällainen laite taivutuksen vahvistamiseksi pystyy taivuttamaan useita tankoja samanaikaisesti. Saatavana on myös halkaisijaltaan 3-90 mm. Jos on tarpeen tehdä monimutkainen rakenne muuttuvilla taivutuskulmilla, niin hydraulinen kone sopii parhaiten. Sen avulla voit taivuttaa varret tehokkaammin ilman työkappaleen pinnalla muodostumista ja taittumista, jotka liittyvät metallin rasitukseen. Tällä koneella voit taivuttaa 180 asteen kulmaan.

Manuaaliset taivutusvälineet antavat erilai- set, mukaan lukien kannettavat. Ne ovat melko helppoja käyttää ja edullisia. Tangoilla työskentelyä voi ostaa erikoiskoneena ja putken taivuttimena. Asenna tämä työkalu työtasolle. Useimmat laitteet on suunniteltu taivuttamaan palkkeja, joiden läpimitta on enintään 14 mm. Tällaiset koneet soveltuvat hyvin yksityiseen rakentamiseen, mutta eivät sovi suuria töitä varten.

Taivutusvälineiden valinta määräytyy raudoituksen halkaisijan ja työn laajuuden mukaan. Ennen metallin käsittelyn aloittamista on huomattava, että palkin eri osiin kohdistuu erilaisia ​​rasituksia, ulompi osa venytetään ja sisäosa puristetaan. Väärin koneen valinta tai sen lukutaidottomuus voi johtaa paitsi taitojen ja katkosten syntyyn myös vaurioitumiseen. Sen vuoksi on määritettävä tarkasti työkappaleen kaikki mitat, laitteen asianmukainen asetus ja sen oikea kiinnitys.

3 Itsevalmistetut taivutuslaitteet - kaikki voivat!

Kotitekoinen kone taivutukseen voidaan tehdä itsenäisesti. On olemassa monia toteutusvaihtoehtoja, mutta ne kaikki näyttävät tehdaskoneistolta. Metallirunkoon tai levyhitsaukseen työntöpultti tai kulma. Kiinnitä sitten pyörivä metallilevy, jossa on vipu, keski- ja taivutustappi. Rakenneelementtien välinen etäisyys riippuu taipuisien sauvojen halkaisijasta. Sängyn jalat on kiinnitettävä lattiaan - tämän ansiosta voit työskennellä 6-12 mm: n vahvuisella vahvikkeella.

Levylle tehty rakenne on kannettava vaihtoehto. Mutta hänelle on välttämätöntä tarjota käyttöönottopaikka työpaikalla. Nämä voivat olla pulttireikiä - kiinnittämiseen työtasolle tai muulle pohjalle. Voit myös hitsata 2 tai useampia tappia levyn takaosaan, jotka on sijoitettava pohjan reikiin. Tällaisen koneen mahdollisuudet todennäköisesti rajoitetaan halkaisijaltaan 10 mm: n raudoitukseen.

4 Kuinka taivuttaa vahvistus kädet - halpa ja iloinen

Kun erityislaitteita ei ole, on tietenkin mahdollista tehdä joissakin tapauksissa ilman niitä. Mutta on muistettava, että lujituksen manuaalinen taivutus on paljon traumaa- tonta kuin työkoneella. Kaikki huonosti suunnitellut toimet, liikkeet voivat johtaa siihen, että palkki tai improvisoidut laitteet tulevat kevyiksi tai slipiksi ja aiheuttavat vaurioita onnettomalle päällikölle.

Hyvän fyysisen valmistuksen ansiosta jopa 8 mm: n ohut sauvat voidaan taivuttaa käsin myös ilman mitään laitteita. Laatu sopii - taivutussäde on liian suuri. Tällaiset liittimet eivät todennäköisesti pysty täysin tekemään sille osoitettuja toimintoja perustuksen vahvistamiseksi.

Kahden teräsputken käyttö parantaa huomattavasti tulosta ja mahdollistaa paksumpien sauvien taivuttamisen. Mitä pitempi putki, sitä suurempi raudoituksen halkaisija voi olla, ja tarvitaan vähemmän työtä. Työsuunnitelma - sauva on kiinnitetty yhdeksi putkeksi ja toinen on työnnettävä työkappaleen ulkonevaan päähän ja sitä käytetään vipuksi. Ohut tankoja voidaan taivuttaa suoraan maahan ja siirtyä työntöputkeen. Edistyneempi vaihtoehto on, kun kiinnitysputki on kiinnitetty kiinteään tilaan työpöydälle pöydälle, maahan (kaivettu, betonoitu) tai muulla tavalla.

Toinen vaihtoehto on käyttää putkia, kun 2 nastat on tiukasti työnnetty maahan, jota käytetään palkin pysähtymisenä taivutuspisteessä. Asennustekniikka nastojen väliin. Molemmat putket ovat vipu. Niiden sijaan voit käyttää 2 lähekkäin kasvavaa puuta, mutta ympäristönsuojelijat eivät pidä siitä kovin paljon!

Voit myös käyttää edellä mainittuja ei-suositeltavia menetelmiä, mutta vain, jos se ei vaikuta suunnittelun luotettavuuteen tai kun tulos ei ole tärkeä. Vahvikkeen taivuttaminen omilla käsillään aloitetaan kiinnittämällä palkki (valinnainen). Taivutuksen paikka on viistetty tai lämmitetty, ja sitten vahvistus taivutetaan oikeaan suuntaan. Käytä tarvittaessa vasaraa tai putkea.

Nauhan tai pilarin perustuksen vahvistaminen

Jokainen rakenne vaatii luotettavan tuen rakentamisen. Tämä periaate koskee yksityisiä taloja ja monikerroksisia rakennuksia, huvipuistoja, kylpylöitä ja jopa monumentteja. Kussakin edellä mainituissa tapauksissa on tarpeen ottaa huomioon tiettyjä ominaisuuksia perustuksen tai jalustan rakentamisessa. Huolimatta siitä, että valtava määrä rakennuksia rakennetaan hyvin nopeasti, sinun on silti tunnettava ja noudatettava näiden periaatteiden mukaisia ​​perusperiaatteita näissä vaiheissa. Tärkein tässä työssä keskeinen periaate on se, että kaikki tarvittavat mittaukset ja laskelmat on suoritettava ennen rakennustöiden aloittamista. Näihin kuuluu maaperän analyysi ja tulevaisuuden rakenteen vakavuuden laskeminen, sen kuormitus säätöön ja sitten kentällä. Näistä indikaattoreista riippuen voi olla tarpeen perustaa vahvistus. Näistä tutkimustuloksista saatujen tietojen perusteella voit valita oikean tavan perustaa tietty rakenne.

Sarake-nauhan säätiö.

Kuinka valita perustus eri rakenteille?

Joten ensin sinun on päätettävä, millaista rakennusta aiot perustaa säätiön. Tähän mennessä on olemassa useita lajikkeita, ja vastaavasti sekä sävellyksiä. Suosituin luokittelu erottaa kelluvan, nauhan ja pilarin perustuksen. Jokainen niistä käytetään riippuen maaperästä, jossa se on sijoitettu, tai riippuen materiaalista, josta talo, autotalli ja niin edelleen rakennetaan myöhemmin. Joten esimerkiksi kelluva säätiö on monoliittista, vahvistettua betonilaattaa, joka on asetettu hiekkasaumapinnalle ja jota käytetään useimmiten voimakkaasti kallistuvilla mailla ja myös silloin, kun maaperä tulevaisuuden rakenteessa on melko heikko. Jos on tarkoitus rakentaa riittävän massiivinen talo, käytetään sitten nauhalevyä, joka on betonituen rakentaminen kaikkien talon ulkoisten seinien ja sisäisten laakeriosioiden välissä.

Sarakkeen säätöä voidaan käyttää siinä tapauksessa, että päätät rakentaa kylpy, autotalli, huvimaja ja muut tarpeeksi raskasrakenteet. Tällaiselle perustukselle on tarpeen kaivaa useita reikiä, joissa tukimateriaali asetetaan tai betoni kaadetaan.

Erityistä huomiota kiinnitetään säätiön kulmien kaatamiseen, jonka vahvistaminen vaikuttaa rakenteen eheyteen.

Järjestelmän vahvistaminen nivelet nauha säätiö.

Tietyn rakenteen oikea rakenne riippuu tässä vaiheessa, mutta tämän tyyppisten perustusten vahvistamista ei tarvita. Sama elementtejä käytetään materiaalina, jolla täytetään pinnan ja nauhan versiot. Tämä voi olla raunioitunut perusta, johon kuuluu tukien rakentaminen kylpyyn tai taloon suurien kivien avulla, kiinnitettynä yhdessä sementin tai sementti-kalkkilaastin kanssa. Säätiön tällainen muunnos on melko harvinainen, koska tämä materiaali on erittäin kallista. Mutta tämä muniminen voi tapahtua jopa omilla käsillään.

Tämän tyyppisen lisäksi käytetään myös betonipohjaista varianttia, jolla perustetaan. Tätä varten sementtilaasti lisätään tietty määrä suuria kiviä. Viimeinen, mutta tavallisin menetelmä, betoniperustaan, liittyy hyvin pieni sora nestemäisessä liuoksessa.

Oikea vahvistaminen pohjan alla kylpy omalla kädellä

Kellarin vahvistaminen kehällä: 1. hiekkavyöhyke; 2. vanha säätiö; 3. metalliverkko; 4. ankkuri; 5. hävityspaikka; 6. muottipesu; 7. betoni.

Joten, kuten jo mainittiin, jos rakentaisit kylpyamme, sen alla ei tarvitse olla riittävän vankka pohja, mutta sen täytyy olla luotettava ja kestävä. Siksi kylvyn perustan vahvistaminen ja laskeminen on yksi rakentamisen päävaiheista. Ensin sinun täytyy kaivaa reikä. Jos käytät kevyitä materiaaleja, kuten puuta, rakennusprosessissa riittää kaivamaan reikiä vain rakennuksen kulmissa. Jos rakennat tiilimuodon tai täytät sen betonilla, sinun täytyy kaivaa tämä kaivo koko sen ympärysmitta. Itse asiassa, ja toisessa tapauksessa, on tarpeen laskea tähän käytetty materiaali. Useimmiten tarvitaan seuraavia työkaluja ja materiaaleja perustamaan ja vahvistamaan säätiöitä:

 • lapio;
 • varusteet;
 • lanka;
 • sementti;
 • hiekka;
 • murskattu kivi tai rauniot;
 • betonisekoittimella.

Ensimmäinen työkalu tarvitaan kaivamaan kaivoa kaatamaan edelleen pohjaa siihen. Vahvistimena voidaan käyttää kaikkea, mitä sinulla on sivustolla ilman työtä. Mutta voit ostaa sen kaupassa tai tilata sen alustalle. Useimmiten tämä on pieni silmäkoko, jonka solut ovat kooltaan noin 7 x 12 cm.Yksi tällainen verkko ei ylitä 1 m pituutta ja 50 cm leveä, joten jokainen kuoppaan upotettu elementti tulisi liittää muihin vahvistuselementteihin. Voit tehdä tämän käyttämällä erikoista lankaa ja koukkua metalliputkeen.

Pohjan ja sen kulmien vahvistamisen ja laskenta omilla käsillä

Pylväsperustatyypit.

Ensin sinun on asennettava koko rakenteen vahvistuksen pääelementit. Tätä varten on suositeltavaa käyttää metallikulmia tai putkia. Ne on leikattava haluttuun kokoon. Ne lasketaan sillä ehdolla, että maahan on oltava sauva, jonka pituus on noin puolet sen pinnasta. Siksi ennen kuin leikkaa nämä osat pienemmiksi, sinun on käytettävä seuraavia työkaluja:

Lisäksi käyttämällä vasaraa tai murskainta omiin käsiisi, sinun on ajettava saadut nastat maahan noin 70 cm etäisyydelle toisistaan. Jälleen on syytä mainita, että tässä prosessissa kiinnitetään erityistä huomiota kulmien vahvistamiseen. Etukäteen valmiiksi kiinnitetyt nastat täytyy lyödä kulmaan itseään ja suoraan niissä paikoissa, jotka ovat mahdollisimman lähellä niiden leikkauspisteen paikka yhdellä seinillä tai toisella. Laskenta tehdään seinämän paksuuden mukaan. Esimerkiksi, kaatat säätiön kylpylähuoneeseen, jonka paksuus on 30 cm. Kulmaosa sijaitsee suunnilleen kahden kulman keskinäisen linjan keskellä. Yksi niistä muodostuu ulkoisen ja toisen - sisäisen seinämän leikkauspisteestä. Tästä nastasta sinuun molempiin suuntiin kulmasta on tarpeen vetäytyä korkeintaan 20 cm: n etäisyydeltä ja ajaa kaksi muuta nastua. Näin ollen ensinnäkin asennetaan nurkatukit perustan vahvistamiseksi omilla käsillä. Seinien muut osat on täytettävä tangoilla tasan etäisyydellä toisistaan.

Tämän jälkeen on mahdollista aloittaa näiden tukien vannentaminen metalliverkolla. Tätä varten tarvitset myös langan, jossa on koukku, mutta voit yrittää selviytyä omasta kädestäsi ilman työkaluja. Tämä tapahtuma toteutetaan myös rakennuksen kulmista. Tätä varten sinun on tunnistettava tärkein virhe, jonka itseoppineet rakentajat tekevät. Ne ottavat 2 ristikkoa ja niiden päät kiinnittävät ne kulmakappaleeseen, puhaltamalla ne seinää pitkin. Tämä vaihe voi johtaa joidenkin säätiön osan hajoamiseen tai sen tuhoamiseen. Siksi on tarpeen muistaa, että kulmien vahvistava materiaali on taivutettava 90 astetta ja kiinnitettävä tällä tavalla kulmapisteeseen.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Yksityisen rakennuksen suosituin perusta on nauha. Useimmiten se on betoniraina, joka perustuu talon seinämiin.

Betoni pystyy kestämään suuria staattisia kuormia (koska se voi kestää suurta puristusvoimaa), mutta se on altis dynaamisille kuormille.

Voimakas voima, joka esiintyy usein maaperän liikkeen aikana ja maaperän kuumenemisen aikana, nauha voi halkeilla.

Tämän estämiseksi se vahvistetaan metallipalkilla. Kuinka oikein vahvistaa nauhateos omilla käsilläsi?

Mikä vahvistus on paremmin nauhateille?

Teräs- tai komposiittimateriaalien vahvistaminen, ts. metalli- tai lasikuitutankoja. Ne vapautetaan 50-100 metrin etäisyydeltä, joskus viipaloidun metallin muodossa 6-12 metriä.

Etu lasikuidun vahvistamisesta säätöön - korroosiota, kemiallista inertia, ei-magneettista, sähkönjohtavuutta ja staattista sähköä. Tätä materiaalia käytetään esimerkiksi rakennettaessa perustuksia teknisille laitteille, joille radiohäiriö puuttuu.

Yksityisrakennuksessa käytetään harvoin: huonon venytyksen taipumisen vuoksi se ei toimi liian tehokkaasti sen päätoiminnolla.

Raudoituksen ominaisuudet ja läpimitta nauhalevyille:

 • pystysuorille ja ristikkotuille, käytetään sileää tai aallotettua sauvaa noin senttimetrin paksua;
 • rungon pituussuuntaiselle osalle, joka olettaa pääkuorman, valitse aallotettu materiaali korkeintaan kaksi senttimetriä (yksityisasunto riittää);
 • sitovaan käyttöön teräslanka tai kytkinpihdit;
 • joskus hitsausta käytetään tangot liittämiseen. Hänelle sopiva metalli merkitty "C".

Säätiön vahvistamiseksi ei saa käyttää:

 • profiilikulmat;
 • metalliputket;
 • nettoutus, mukaan lukien suurella solulla;
 • rautakaapelit;
 • muovipullot jne.
sisältöön ↑

Kuinka laskea raudoituksen nauhalevyt

Matalalle syvälliselle pohjalle (ei alle 90 senttimetriä) kehys on valmistettu kahdesta pitkittäisestä rivistä, kaksi tankoa peräkkäin. Jos haudataan (maaperän jäädyttämisen alapuolella eli alle ja puoli metriä syvemmälle), pitkittäisvaijerit asetetaan kolmelle tai neljälle tasolle.

 • pystysuorat välissä 40 - 80 cm;
 • horisonttien välillä - 30: stä 60: een.

52-01-2003 SNiP: llä on metallin vähimmäismäärä: 0,1% kellarista. Esimerkiksi jos nauhan korkeus on 1,2 metriä ja leveys 0,4, vahvikkeen kokonaispoikkileikkaus on 480 neliömetrin millimetriä.

Tangojen vähimmäishalkaisija riippuu vahvistusolosuhteista:

 • pituussuuntainen sauva jopa 3 metrin pituiselle puolelle - 1 senttimetri;
 • yli kolme - 1,2;
 • ristikappale, jonka rungon korkeus on enintään 80 cm - 0,6 cm;
 • yli 80 - 0,8 cm.

Selvyyden vuoksi annamme esimerkin laskelmasta.

 • Rakentaminen: 5 x 5 metriä;
 • Hihnan korkeus: 0,6 metriä (tarvitaan kaksitasoinen kehys);
 • Leveys: 0,3 m;
 • Pystykorkeus: 0,5 m.

Raudoituksen määrä nauhalustalle: (saadut luvut, sinun on lisättävä noin 10%: n varasto):

 • Pitkittäisten sauvojen pituus: 20 metriä kerrottuna 4 = 80 metriä;
 • Pystysuorat nastat, joiden viisi senttiä on pinnasta: 1,4 metriä kerrottuna risteyksillä (51) on 71,4 metriä;
 • Ristitangot: 40 * 0,3 * 2 = 24 metriä;
 • Risteyksessä tarvitset 30 senttimetriä lankaa paritukseen, neljä niveltä kohti. Marginaalilla - noin 70 metriä.

Vahvistusnauhan perustus

Vahvistusmenetelmä on seuraava:

2. Täytä betonipohja 5 cm kerroksella metallin suojaamiseksi korroosiolta. Pohjan sijaan voit käyttää edullisempaa vaihtoehtoa: laittaa kivet tai palikat tiilien pystysuorat palkit. Mutta se on pitkä ja energiavaltainen tapa.

4. Aseta betonille poikittaisten sauvien määrä 0,8 cm: n välein.

5. Aseta kaksi riviä pitkittäisvaijereita ojan seinämää pitkin. Linkkileikkaus. Keskenään horisonttien palaset ovat päällekkäin. Päällekkäisyyspituus - vähintään 50 bar halkaisija.

6. Asenna nivelet pystysuorat palkit. Ne asetetaan kohtisuoraan alhaisemmalle tasolle, ei saa olla poikkeamia pystysuorasta. Snap on.

7. Kiinnitä ristipalkkien ylempi taso pystysuoriin. Kehyksen päiden päällekkäisyyden tulisi olla vähintään 20 senttimetriä.

8. Aseta ylemmät pitkittäisvaijerit, kiinnitä muuhun kiinnitystelineeseen tai lankaan.

9. Kiinnitä runko suhteessa muottiin. Metallin ja levyjen välillä on oltava vähintään viisi senttimetriä. Samaa vähimmäismatkaa jätetään betonien ja betonin ylärajan väliin.

Miten neuloa raudoitusta nauhan perustuksille

Suojaa sekä itse runko että betoni korroosion kehityksestä, lujitustangot tulee puhdistaa ruosteesta ja lian ennen asennusta.

Työlle tarvitaan työkalu: leikkeet, erityiset koukut metallilanka, liina tai sakset kiinnittämiseen.

Kotitekoinen koukku voidaan tehdä lujastimesta: jauhaa hiomapaperilla 6 tai 8 millimetrin sauvan päätä, taivuta sitä ja aseta puu- tai muoviputki vastakkaiseen päähän. Kahva on asetettava tylpälle kulmalle koukun työosaan. Molemmilla puolilla se on kiinnitetty työntöaluslevyillä, aluslevyt takavarikoidaan hitsaamalla.

Sitovat toimet:

 1. Aseta kaksinkertainen taivutettu johto halutun tangon liitoksen alle.
 2. Irrota taittosilmukka.
 3. Kytke silmukka kahdella tai kolmella kierroksella langan toiseen (kaksinkertaiseen) päähän.

Asennusvaiheessa ongelma on nauhalementin kulmien vahvistaminen. Sulkeutunut jännitys muodostuu kulmissa, nämä ovat kaikkein kuormitettuja pisteitä. Kuorman kompensoimiseksi käytetään L-muotoisia tai U-muotoisia vahvistuspihdeitä. L-muotoinen käytetään tylpäisille kulmille.

A) päällekkäin ja jalan avulla, B) L-muotoisen puristimen avulla. 1. horisontaalinen vahvike, 2. päällekkäinen, 3. jalka, 4. pystysuora vahvike, 5. poikittainen vahvike, 6. ylimääräinen poikittainen vahvike, 7. L-muotoinen puristin, d on vahvistuslevyn halkaisija

Halutun koon ja poikkileikkauksen kiinnikkeet tavallisten pystysuoran sauvojen sijaan. Kulmaliitoksissa kiristimien tulee olla kaksi kertaa suurempia kuin lineaarisissa osissa.

Monoliittisen pohjalevyn vahvistaminen: prosessin kuvaus, materiaalit

On olemassa useita erilaisia ​​säätiöitä. Kestävin ja luotettava niistä - monoliittinen levy. Sitä voidaan käyttää tavallisiin rakennuksiin, mutta vain se on välttämätöntä kallistamiselle, hiekalle ja epävakaalle maaperälle. Vahvuus ja vastustuskyky halkeille kiinnitetään vyölle vahvikkeesta.

Lujituksen rooli

Yksi luotettavimmista perustuksista - monoliitti betonilaatan muodossa - kaadetaan aiemmin kaivettuun kuoppaan. Sitä kutsutaan myös "kelluvaksi", koska se kykenee toistamaan maaperän liikkumista aiheuttamatta vahinkoa rakennukselle. Tällaisessa säätiössä tyyny on hiekasta, graniitista, peitetty sen vedeneristys. Seuraava vaihe on pakollinen elementti ilman, että levy yksinkertaisesti halkeaa vahvistus kahdella hihnalla (kehyksillä) teräsvaijereiden muodossa ylä- ja alaosassaan.

Monoliittisen kiinteän betonilaatan kuormitus kohdistuu ylhäältä alaspäin, ja se jakautuu tasaisesti betonin täytön aikana. Ilman kunnollista lujitetta, betonilaatta räjähtää, ei pysty kestämään maaliikkeitä ja rakennuksen painoa.

Pääkuormitusvoima putoaa vahvistuskerroksiin. Se antaa laatan korkeille vetolujuuksille ja puristuksille. Oikein vahvistetulla levyllä on jonkin verran kimmoisuutta eikä se halkeile maaperän liikkeistä eikä siinä olevasta rakenteesta.

Monoliittisen betonilaatan muodossa olevaa perustusta suositellaan kaksi vahvistettua hihnaa. Ankkuri toimii linkkinä mihinkään raudoitettuun betonirakenteeseen. Se vahvistaa betonirakennetta ja säästää myös ratkaisua, jota tarvitaan vähemmän levyn lujitushihnoilla.

Edellytykset, materiaalit ja laitteet vahvistamiseen

Vahvistus vaatii tällaisia ​​materiaaleja ja laitteita:

 • vahvistuspalkit. Niillä on oltava uritetut pinnat. Tällainen pinta kiinnittyy tiukasti betoniin. Luotettavia terästä, polymeeriä käytetään myös, mutta niitä ei suositella kelluville perustuksille. Koko terän vahvistamiseksi valitaan teräspalkit, joiden halkaisija on vähintään 10 mm.
 • On tärkeää tarkastella maaperän kuormitusta: monoliittisella pohjalla on jonkinasteinen joustavuus. Heikkoa, irtonaista maata, jossa liikkuvuus oli korkea, käytti vahvistusnastoja 12 mm. Vakaan maaperän pohjalle sopivat varret, joiden poikkileikkaus on 10 mm;
 • pehmeä lanka sidontaan;
 • seistä. Ne nostavat vahvistettua hihnaa vaaditulle korkeudelle betonin kaatamiseksi. Laudassa on tavallisesti asetettu kaksi vahvikenauhakappaletta, mutta vaikeissa olosuhteissa ja paksuilla pohjalla käytetään betoniteräksen yläpuolella olevaa toista verkkoa sisältävää vahvistettua raudoitusta.

Vaipat tangoista: niiden on oltava kiinteitä, rei'itettyjä, puhtaita, ehjiä ruostetta, ei voiteltava rasvalla ja muilla aineilla. Muussa tapauksessa liuos jää jäljessä, murtumia muodostuu.

Vahvistussäännöt

Vyöt syntyvät tasaisella etäisyydellä täytön sisäpuolella ja yläpuolella. Käytetään varret, joiden läpimitta on 8-14 mm ja pohjapaksuus 150 mm. Tangon poikkileikkauksen koon suhde pohjan paksuuteen on 5%. Jos pohjassa on vakava rasitus, ota halkaisijaltaan 12-16 mm sauvat.

Jos levyn paksuus on vähintään 150 mm, tarvitaan kaksi vahvistettua kehystä. Solujen parametrit eivät saisi ylittää 200x200 mm, eikä niiden tulisi olla pienempiä kuin 150x150 mm normaalille alustalle, jonka paksuus on 150-200 m.

Levitä saman kappaleen vahvistustappeja. Vyön lujittamiseen käytetään joskus 400-15 000 mm pitkät tangot.

Vahviverkko asetetaan tarkasti ilman vinoutumista betonilaatan keskelle. Laastin suojaava kerros muotista tangon pinnalle tulisi olla 1,5-2 cm, jotkut rakentajat suosittelevat 5 cm.

Ristikudoksessa sauvojen on muodostettava täydellinen rakenne ilman taukoja. Jos tangot eivät ole riittävän pitkät, ne sitovat ylimääräisiä tankoja ja sitovat ne sidelangalla. Lisäksi pariutumista tehdään useammassa paikassa tai jatkuvasti koko yhteyden pituudelta. Suositeltava pituus päällekkäisyydelle on vähintään 40 halkaisijaltaan itse tangoista. Esimerkiksi 10 mm: n poikkileikkauksella varustetuilla tankoilla, päällekkäisyys tehdään pituudeltaan 400 mm.

Liitokset asetetaan telttakuuteen ajon aikana. Ylä- ja alahaavojen rajat on yhdistetty U-muotoisilla lujitustangoilla, tämä on valinnainen, mutta suositeltavaa, koska se antaa rakenteelle eheyden ja lujuuden.

Kelluva pohja pitää koko kuormituksen puristusta, kiertymistä jne. Alaraja on alttiimpi venyttelyyn, yläosa puristuu, joten alempi vahvistusverkko on tärkeämpi.

Rebar-laskenta

Yksinkertainen tapa laskea tarvittava määrä vahvistussauvoja. Harkitse sitä levyn 8x8 esimerkissä. Yleisimmin käytetyt tangot, joiden poikkileikkaus on 10 mm. Tavallisesti vahvistusverkko asetetaan 200 mm: n välein. Kun määrität parametrit, laske vaadittu raudoitusmäärä.

Tulevan betonityön leveys jaetaan askelleveydellä metreinä. Tuloksena olevaan kuvaan lisätään 1 sauva: 8 / 0,2 + 1 = 41. Jyrsin muodostamiseksi pino on myös kohtisuorassa, joten tuloksena oleva luku kerrotaan kahdella: 41x2 = 82.

Kelluvassa perustuksessa tulisi olla vähintään kaksi vahvistettua hihnaa, joten tuloksena olevaa kuviota kerrotaan kahdella ja 164 sauvasta. Vakiovahvistustanko on pituudeltaan 6 m. Jos käännetään sauvojen määrä mittareihin, saat: 164x6 = 984 m.

Samalla tavoin lasketaan vahvistuskerrosten väliset yhdystangot. Tällaiset liitoskappaleet on järjestetty pystysuoraan vahvikkeen vaakasuorien tankojen leikkauspisteisiin. Näiden pisteiden lukumäärää voidaan helposti määrittää, onko nastojen lukumäärää kerrottu samalla indikaattorilla: 41x41 = 1681.

Pohjahihna asetetaan 5 cm: n päähän alustasta. Monoliittisen betonipinnan paksuus on 200 mm. Näiden lukujen tunteminen on helppo määrittää liitäntäkotelon pituudella: se on 0,1 m. Näiden lukujen perusteella määritämme materiaalin määrän metreinä kaikissa liitännöissä: 0,1 x 1681 = 168,1 m.

Kaikkien laattojen lujittamiseen tarvittavat rakennustyöt ovat tarpeen: 984 + 168.1 = 1152,1 m lujitustangot.

Laskettaessa kuormia, joskus sinun on tiedettävä raudoituksen paino säätiössä. Yleensä ostettaessa sauvat ilmoitti painonsa. Yksi tanko on keskimäärin 0, 66 kg. Esimerkiksi raudoituspalkkien paino on 0,66 x 1152,1 = 760 kg.

Vahvistusprosessi

Monoliittisen levyn vahvistaminen tehdään, kun perusta kuoppa on jo päättynyt, tyyny on tehty, vedeneristys on tehty ja muotti on rakennettu.

 1. Ensiksi lasketaan palkinverkon parametrit, sen solujen koko määritetään. Lisäksi se kootaan vetoilta, jotka ovat jo paikallaan valmistetun kuopan sisällä. Mitä suurempi massiivinen rakennus, sitä pienempi solukoko. Useimmin käytetyt solut, joiden etäisyys tangoista on välillä 200-400 mm mutta vähintään 150 mm.

Ristikon kerääminen on yksinkertaista: tangot pinotaan toistensa päälle lasinalusilla muodostaen kehyksen tasaisiksi soluiksi.

 1. Seuraavaksi vavat ovat sidottuja. Neulominen vaatii pihdeitä, virkkuukoukkuja, virkattu lanka.

Neulomisprosessin sauvat ovat päällekkäin. Liitos on sidottu kolmessa paikassa. Lankojen vahvistamiseen on useita tapoja. Seuraavaksi suosituin. 30 cm: n pituinen pehmeä lanka taittaa puoliksi, joten toinen pää muodostaa silmukan. Lanka on päällekkäin reunojen leikkauspisteessä vinosti. Löysät päät vedetään silmukkaan ja kierretään virkkuukoukulla. Solmun on oltava riittävän tiukka, jotta tangot eivät mene. Lanka kääritään kolmeen puoleen: pystysuuntaisen tapin pohjaan, sitten vaakasuuntaisen sauvan reunojen (oikea ja vasen) väliin.

Jotta solmu pidettäisiin paremmin, käytä pihdit ja koukut paritukseen. On huomattava, että solmua liian tiukka ei myöskään ole suositeltavaa: lanka saattaa puhjeta. Myös sitovaa laitteistoa on saatavana, mutta monet valmistajat valitsevat manuaalisen menetelmän.

Erikoisnauha on erikoislanka, mutta myös tavallista teräslangaa, jonka läpimitta on 0,5-1,2 mm.

 1. Ensimmäisen vyön asentamisen jälkeen lujitustangoista valmistetut pystysuorat liittimet ruuvataan neulomalla. Ne on valmistettu etukäteen, ja niiden on oltava korkealla. Niille käytetään samoja, esimerkiksi halkaisijaltaan pienempiä vahvikelaita tai tankoja, joiden poikkileikkaus on 8 mm.
 1. Toinen tanko on kierretty liittimiin langalla. Tämä on helpompaa, koska solujen kokoa ei tarvitse määrittää: toinen verkko toistaa automaattisesti ensimmäisen parametrin parametrit.

Vahvistettu verkko ei saa koskettaa maata tai olla vedenpitävänä. Se on asetettava erityiseen telineeseen. Tällöin sekä kotitekoinen että valmis tehdas soveltuvat. Yksi niiden tyypeistä on erityisiä levyjen muotoisia kiinnittimiä.

Lujitusverkon pohjalle muodostuu vähintään 50 mm: n laasti, joissakin tapauksissa 15-20 cm - tämä riippuu levyn paksuudesta. Kerää kehykset valmiiden ja asennettujen muottien sisäpuolelle siten, että seinien sivuille on samanpaksuinen rako sauvoihin. Baarit on peitettävä kokonaan betonilla.

 1. Viimeinen vaihe - kaatamalla betonia. Ennen sitä sinun täytyy tarkistaa kehyksen vakaus: sauvat eivät saa mennä ja siirtyä sivulle betonin kaatamisen aikana.

Armature ase omilla käsillä

Asiantuntijat FORUMHOUSE kertoivat, miten venttiili tulee itsenäisesti.

Käytännöllisesti katsoen mitään rakennusta ei voi tehdä ilman konkreettista työtä, ja jos on konkreettista, on vahvistusta. Perusrakenteen luomiseksi katon täyttämiseksi panssaroidun hihnan kiinnittäminen hiilihapotettuun betonirakennukseen. Kaikki nämä työt edellyttävät raudoituksen käyttöä, jolla vahvistetaan betonirakenteita.

Aloittelijoiden kehittäjillä on kysymys: miten vartaloa voidaan taivuttaa oikein, jotta se ei menettäisi lujuuttaan.

Väärä kotitekoinen armatuotevalaite

Jos halkaisijaltaan 6-8 mm: n tanko voidaan taipua "polvessa", on vaikea taipua suuremman halkaisijan vahvistus kädellä. Ja mikä tärkeintä - tällaisen tuotteen laatu jää alle kritiikin.

Lisäksi et voi käyttää tällaisia ​​"suosittuja menetelmiä" ovat joustavia venttiilejä:

 1. Vahvistuksen taivutuspaikan "hiomakone" täyttö;
 2. Vahvistuksen taivutustilan lämmitys avoimella liekillä, tulipalossa tai puhaltimessa.

Nämä menetelmät, johtuen metallin mekaanisesta ja lämpökäsittelystä, johtavat lujuusominaisuuksien vähenemiseen taivutuksessa. Tämä voi myöhemmin johtaa raudoituksen tuhoamiseen kuormien vaikutuksen alla.

Siksi (jos projektissa ei ole muita ohjeita), on välttämätöntä taipua "kylmällä", tangon taipuminen terävässä kulmassa ei ole sallittua.

Taivutetuille lujitetuille koneille, joissa on mekaaninen tai manuaalinen vaihteisto. Suurista kustannuksista johtuen mekaanisesti toimivia koneita ei käytetä laajalti itsensä rakentajien keskuudessa.

Myös merkkituotteiden manuaalisten venttiilien taipumien hinta puree.

Siksi FORUMHOUSE-käyttäjät suosivat kotitekoisia tuotteita ostetuille tuotteille. Kuten käytännössä käy ilmi, tällainen mukauttaminen taivutuksen vahvistamiseen omilla kädillä on täysin kaikkien kyky. Tuotannossa käytetään vesiputkien leikkaamista, kanavapultteja, kulmia, pultteja, romumetallia ja muuta "tarpeetonta roskakoriä", joka löytyy kodin käsityöläisten hyllyistä. Tällaisten tuotteiden hinta on 50-500 ruplaa, kun taas myymälässä ostetun kaluston hinta voi olla 3-5 ja 10 tuhatta ruplaa. Etu on ilmeinen. Roll up hihat ja päästä alas töihin.

Miten venttiili tehdään itsenäisesti

Helpoin ja edullisin tapa taivuttaa varret, joiden läpimitta on enintään 6-8 mm (kehykset, kiinnikkeet jne.), On ajaa kolme paksua osuutta lokiin. Lisäksi kaksi kappaletta ajetaan samaan linjaan, ja kolmas niistä taivutetaan niiden väliin, jotka ovat keskiviivasta avattavissa raudoituksen paksuudella, jonka on tarkoitus olla taivutettu.

Toinen tapa on kiinnittää / hitsata kaksi kulmaa pohjapysäkillä vaunun kulmassa ja taipua vahvistus niiden välissä.

Tai kiinnitä pultit aitaukseen.

Näistä itse tehdyistä sovittimista huolimatta työskentely ei ole kovin kätevää, ja ne sopivat parhaiten U-muotoisten tuotteiden, kiristimien ja kehysten valmistukseen.

Tämän vuoksi laitteen jatkokehitys on korkealaatuisen kotitekoisen vahvistuslevyn valmistus, joka toimii vaakatasossa.

Tällaisen varren taipuman toimintaperiaate on seuraava: ankkuroitu sauva on kiinnitetty pysäytyselementin (kulman) ja keskitetyn kiinteän metallin tapin väliin. Asenna sitten kääntöyksikkö, jossa on taivutustappi ja pitkä vipu (putki).

Taivutusyksikön kääntämisen vuoksi vivun aiheuttamasta voimasta johtuen lujitustangosta on taivutettu keskiakselin ympärille haluttuun kulmaan.

Rebar manuaalinen käsin tehty muutaman tunnin. Jokainen kehittäjä, joka on koskaan työskennellyt tällaisessa laitteessa, ei palaa arkkitehtuurin taivuttamiseen pitämällä sitä paikoissa.

Tässä on yksi vaihtoehto tällaisen ankkurin valmistuksessa "reseptin" foorumiin, jossa on lempinimi Konstantin Ya.

Sänky on 12. tai 14. kanava, jonka pituus on 1 metri. Kiinnitä kanava kahteen tukeen (metalliputket), jotka työnnetään maahan. Liittimien korostamiseksi hitsataan kaksi kulmaa kanavan ylähyllyyn. Vipu on kaksi putkea, jotka on hitsattu 90 asteen kulmassa. Akseli kulkee pystysuoran putken läpi ja laita pituus 1,2 metriä pitkä vaakasuora putki. Tämä lisää vipuun kohdistuvaa voimaa. Vipun yläpuolelta hitsataan kulma, jonka ansiosta vahvistimen pää on tarttumassa taipumaan. Kulman tulee olla tasainen kanavan ylähyllyn kanssa.

Axis forumchanin on valmistettu metallinen sauva läpimitaltaan 30 mm. Alaosa käännetään neliön alle. Tämä ei salli akselin rullata tai laskea, koska kanavan alempi reikä myös leikataan neliön alapuolella. Akselin yläpää työntyy kanavan ylemmän hyllyn yläpuolelle. Vahvistus on taivutettu sen ympärille (katso tätä yksinkertaista piirrosta):

Vahvistuksen taivuttamiseen kaikesta kaikesta ja hitsaustyön kanssa vietin kolme tuntia. Hän on taivuttanut sille jo 3 tonnia vahvistamista. Rauhallisesti, yksinään, villieläimet, joiden halkaisija on 14 mm. Laite on täysin tyytyväinen, koska ennen kuin se oli tehty, hän rikkoi hyvän voiman varaan - hän taivutettu palkki, jonka halkaisija oli 12 mm, ja asetti siihen putken.

Oma "yksikkö" on hieman yksinkertaisempi. Sänky on kanava nro 10-12. "Jalat" valmistukseen otti 20 mm: n halkaisijaltaan armon. Kulmat - koko 50x4. "Twelfth" -runko taipunut ilman ongelmia.

Armours kulmasta omilla käsillä

Ottaen huomioon kotitekoiset foorumit voimme sanoa, että vahvojen taivutus on kulmien perusteella yleisin.

Tällainen laite tuo mukanaan yksinkertaisen valmistuksen, materiaalien saatavuuden ja alhaiset kustannukset. Tarjoamme sinulle piirustuksen venttiilistä:

Tällainen laite voidaan tehdä myös ilman hitsauskonetta, jolloin liitokset voidaan yhdistää pultteihin ja muttereihin. Mutta hitsauskoneen läsnäolo laajentaa laajasti venttiilin valmistuksen mahdollisuuksia.

Rakentamisen aikana minulla oli kysymys, mikä on vahvistus. Tutkittuaan foorumin, valitsin yksinkertaisin vaihtoehto - kahdesta osasta yhdistää pultti. koska Haluan taivuttaa halkaisijaltaan enintään 8 mm: n sauvat, enkä vahvista rakentamista. Olen hitsannut halkaisijaltaan 20 mm: n putken yhdeksi kulmaksi. Kulmat kiinnittivät M10: n. Ruuvatin mutterit kiinni ja varmistin sitten rakennuksen improvisoitu sänky - paksu vaneri. Käytettiin 1,5 tuntia valmistusvaiheessa. Samanaikaisesti käytettiin kehyksiä, joiden mitat olivat 150x750 mm 90 kpl: n määrinä.

Huolimatta tämän arkkitehtisuunnittelun suosioista, foorumin käyttäjät menevät entisestään mekanismin uudistamisen ja parantamisen tielle. Erityisen mielenkiintoista on laite max68.2011 valmistamalla omalla kädellä taivuttamalla vahvistusta.

Käytetään kanavan numeroa 10, koska se on kätevää kiinnittää se puuta vasten. Tarvitset myös laakerit, kulmat 25x25 mm, pituus 50 mm, jotka on hitsattu kanavan puolelle. 2 reikää porataan sivulta, kierre M10x1.5 (hieno vahvistus) leikataan.

Venttiilin akseli on pultit M16x2. Yksi pultti on hitsattu kanavaan. Toinen pultti on hitsattu kahvaan (kääntyvä yksikkö), jossa käytetään Gazelle-jousia. Vipukahva on putki, jonka halkaisija on 34 mm ja pituus 300 mm. Voiman lisäämiseksi vipuun voit laittaa pidennyksen lyhyelle putkelle - pitkä putki suurempi (kuluneet ulkopuolelta) tai pienempi (sisään asetettu) halkaisija.

On välttämätöntä keskittyä hetkeksi, jonka venttiili vaatii halkaisijaltaan 4 cm: n pituisia hihoja.

SP 52-101-2003 -standardin mukaan "Betoni- ja teräsrakenteet ilman esijännityksen vahvistamista" yksittäisen sauvan taivutuksen halkaisijan on oltava sellainen, että se estää betonin rikkoutumisen tai jakamisen betoniteräksen sisällä ja sen tuhoutumisen taivutussivulla. Tällöin - tuurnan vähimmäishalkaisija vahvistuksen taivutuksessa riippuu tangon halkaisijasta. Selkeyden vuoksi kaikki arvot on tiivistetty seuraavassa taulukossa:

Ajan myötä max68.2011-venttiili on muuttunut. Nyt se ei ole erilainen kuin teollisuustuotteet.

Myös monet foorumin jäsenet ovat kiinnostuneita kysymyksestä: kuinka laskea palkin pituus kehyksen valmistuksen aikana. Loppujen lopuksi arvojen yksinkertainen lisäys, jos kehyksen tulee olla 50 x 20 + 2 korvaa 40 mm, sitten teoreettisesti tangon pituuden tulisi olla 50 + 50 + 20 + 20 + 4 + 4 = 148 cm, mutta taivutussäteet huomioon ottaen tämä luku on virheellinen. Tässä on tie ulos tästä tilanteesta:

Harjoitteluni voin sanoa, että minä lisäksi "heittää" jokaisen mutkan 5 mm: iin. Se riippuu vahvikkeen halkaisijasta. Tarvittaessa tehdään kymmenen kalusteen kehys 50x20x4 (korvat), lisäämme: 4.5 + 50.5 + 20.5 + 50.5 + 20.5 + 4.5. Kaiken kaikkiaan pultin pituus = 151 cm.

Lopuksi kerromme teille foorumin jäsenten toisesta "salaisuudesta", jota käytetään vahvistamisen taivutuksessa. Kiinnitä kiinnitys pitkällä puupöydällä ja kiinnitä se esipintaan ruuvaamalla itsekierteittävät ruuvit ja merkitsemällä merkinnällä arvoja, jotka vastaavat sauvan käännöksen asennustapaa taivutusyksikössä. Näin voit säästää itsesi käyttämästä mittanauhaa joka kerta, mitattaen tarvittavan pituuden.

Kun olet lukenut aiheet, miten taivuta ristipisto ja Armaturegib, tee se itse 1,5 tunnissa, tutustut tämän laitteen itsenäiseen valmistukseen (piirustukset, valokuvat ja ohjeet ovat liitteenä). Tarjoamme myös tietää vastauksen kysymykseen: kuinka oikein vahvistaa perusta nurkissa. FORUMHOUSE suosittelee myös hitsauksen kaikkien salaisuuksien oppimista ja lukemista artikkelista kylmätaitojen ominaisuuksista. Ja tämä video auttaa sinua ymmärtämään, miten oikea työ tehdään.

Miten neuloa vahvistaminen monoliittisille laatoille?

Yksityisten talojen rakentaminen käyttäen tavanomaisia ​​rakennusmateriaaleja (tiili, betonilattiat) vaatii kiinteän monoliittisen perustan rakentamista. Voit tehdä tämän tavoittamalla ammattilaiset menemällä huomattavan määrän rahaa tai voit tehdä tällaisen säätiön itse, sillä tämä julkaisu auttaa sinua.

Kiinteän pohjan tyypit

On olemassa kahdenlaisia ​​kiinteitä säätiöitä:

 • laatta, joka on luotu erityisistä betonilaaduista, joita käytetään myös lattiana;
 • monoliitti, valmistettu betonista ja metallin vahvistamisesta vaaditulla halkaisijalla.

Molemmilla säätiöillä on samanlainen piirre, joka koostuu siitä, että niiden pohjalla on laattoja, jotka on tehty vahvistetusta verkosta (toisiinsa liittyvä halutun halkaisijan metallinen vahvistaminen) ja betoni.

Tämä antaa perustan lujuuden, koska betoni suojaa metallia korroosiolta ja puolestaan ​​antaa betonin jäykkyyden ja estää halkeilua erilaisten kuormitusten vaikutuksesta.

Pohja ja laatat voivat olla seuraavia tyyppejä:

 • aallotettu pinta kahdesta osapuolesta tai yhdestä;
 • sileä pinta.

Tämä ominaisuus vaikuttaa niiden käyttöalueeseen. Aallotetulla pinnalla on hyvä tartunta, ja siksi nämä levyt ovat ihanteellisia perustukselle ja kiinnittyvät maahan. Sileät laatat soveltuvat parhaiten erilaisiin päällekkäisyyksiin talon sisällä eikä niitä suositella käytettäväksi maassa.

Ei ole mikään salaisuus, että valmiiden betonilaattojen käyttö lisää rakennuskustannuksia useita kertoja, koska sinun on maksettava valmiiksi valmistetusta tuotteesta. Ja jos teet sen itse, voit säästää joitakin varoja. Siksi on kyse säätiön tekemisestä omiin käsiisi.

Materiaalit tarvitaan monoliittisen perustan luomiseen

Monoliittinen pohja koostuu kahdesta pääosasta: raudasta ja betonista. Kaikki on selkeää metallilla - seuraavia materiaaleja käytetään tässä:

 • vahvistus, halkaisija 10 mm;
 • metallinen sauva halkaisijaltaan 6-10 mm;
 • neulomalla teräslangasta, jonka halkaisija on 1,2 mm.

Lanka lähtee luomaan kehyksen, ts. vahvistuspalkkien ja tankoiden kiinnittymisen välillä. On parempi, ettet käytä hitsausta, koska sen käyttökohteissa metalli menettää ominaisuutensa ja putoaa nopeasti veden vaikutuksen alaisena, joka on läsnä jonkin aikaa betoniliuoksessa. Mikä on paras lanka valita? ehdottomasti &mdsah; vain teräs.

Sitova vahvistus monoliittinen laatta.

Nyt voit siirtyä seuraavaan elementtiin - betoniin. Se tehdään seuraavista materiaaleista:

 • hiekka (joen tai uran);
 • sementti, parempi brändi M300 tai 400;
 • murskattu kivi keskimmäisen jakeen antaa säätiön helpotus pinnalle.

Kun ymmärsitte, että meidän on luotava monoliittinen perusta, voit siirtyä muihin teoksiin.

Valmistautuminen monoliittisen perustan luomiseen

Lujittavan metallikehyksen luominen.

Tämä prosessi voidaan jakaa kahteen vaiheeseen:

 1. Kaivaa kaivanto. Tätä olisi kiinnitettävä erityistä huomiota. Ensinnäkin sinun on laskettava oikein sen kehä. Jotta kaikki voidaan tehdä standardin mukaisesti, sinulla on oltava käsitys koko talon koosta ja rakenteen kokonaispainosta. Mitat löytyvät valmiista piirustuksesta, ja paino voidaan laskea rakennushakemiston avulla. Kokonaistiedot riippuvat syvyydestä. Sinun on myös otettava huomioon maaperän erityispiirteet, jäätymisen syvyys, levähdys- ja kiinteän maaperän läsnäolo.
 2. Halutun halkaisijan vahvistamisen metallisen kehyksen luominen suoraan kuoppaan tai sen vieressä. Tätä käsitellään alla.

Kuinka lasketaan raudoitus-, lanka- ja teräsvaijojen määrä

Ennen raudoituksen, läpimitan ja muiden siihen liittyvien materiaalien oikeaa laskemista on oltava käsitys verkosta ja oikeasta kehyksestä.

Seuraavien vaatimusten on vastattava metalli runkoon (verkkoon), joka menee monoliittisen alustan alle:

 • sen on oltava kaksipuolinen, eli koostuvat alemmista ja ylemmistä kerroksista, jotka on sijoitettava enintään 2-5 cm: n etäisyydelle betonipohjan sivujen reunoista;
 • sen reunojen tulisi olla myös 5 cm etäisyydellä betonista monoliittisesta levystä.

Nyt voit jatkaa tarvittavan raudoituksen määrän laskemista.

Perus voi kestää talon kokoa 8x8 metriä. Lujittava silmäkoko on 200 millimetriä. Tällöin oikea laskenta tapahtuu seuraavan kaavan mukaisesti:

 • Ensinnäkin on selvitettävä, mitä raudoituksen määrää tarvitaan asennusta varten: 8 metriä (ympäryspuoli) / 0,2 metriä + 1 vahvikekaari = 41 kappaletta ja saadaksesi ruudukon, tällaiset sauvat tulisi asettaa kohtisuoriksi toisiinsa nähden;
 • Seuraavassa laskelmassa on kokonaismäärä 41 kpl x 2 ja 82 kpl metalliliittimiä.

Tämän laskelman avulla voit selvittää, kuinka paljon vahvistusmateriaalia on toisella puolella, mikä, kuten tiedätte, on kaksi ja siksi 82 ​​on kerrottava kahdella, jolloin saadaan 164 kappaletta vahvistuspistoja.

Nyt voit laskea tarvittavia vahvistusnastoja, joiden halkaisija on 10 millimetriä ja vakiopituus 6 metriä. Niinpä, jos kerrotaan 164: llä 6: llä, osoittautuu, että talon, jonka kehä on 8x8 metriä, tarvitset 984 metriä lineaarisia liittimiä, joiden läpimitta on 10 millimetriä. Välittömästi voit arvioida välittömästi kokonaiskustannukset.

Monoliittisen päällekkäisyyden laskelmat ovat samanlaisia.

Nyt voit jatkaa tangojen lukumäärän laskemista. Kuten yllä mainittiin, halkaisijaltaan 6-10 millimetriä. Ne sopivat myös rakennuksen monoliittisiin kerroksiin.

Kahden puolen väliset liitospisteet, joissa raudoituksen tankoja on sidottu, ovat 1681 kappaletta (41x41). Tästä seuraa, että metalli sauva, jonka halkaisija on 10 millimetriä, tarvitsee 0,1 millimetriä x 1681 = 168,1 metriä. Kokonaismäärä: 984 + 168,1 = 1152,1 metriä. Eli voit laskea tangon kustannukset, joita tarvitaan layoutissa.

Välittömästi olisi huomattava, että laskentaan sisältyi sauva, jonka läpimitta oli 10 millimetriä. No, nyt voit ottaa langan, jota käytetään neulomiseen. Sen laskenta perustuu seuraaviin seikkoihin. Verkon molemmilla puolilla on 3362 pistemaa. Tämä laskelma on otettu huomioon siitä, että toisella puolella on 1681 pistettä ja kahdessa vastaavassa 3362 (1681 + 1681). Kuten edellä on mainittu, sitomisen lanka tulee olla terästä.

Neulominen oli vahvaa, on parempi taivuttaa lanka kahdesti ja sitoa sitten.

Tätä menetelmää voidaan käyttää myös monoliittisten kerrosten valmistukseen. Ne eivät ole erilaiset kuin kellarissa, mutta lattialevyjen valmistuksessa on parempi käyttää pieniä murskattuja kiviaineksia tai sementti-hiekkalaasti yleensä niin, että pinta on sileä.

Järjestelmä vahvistaminen monoliittinen laatta.

Jotta pystyt luomaan talon monoliittisen betoniteräksen, sinun on ensin laskettava sen pinta-ala ja korkeus ja sen jälkeen määritettävä sen materiaalin määrä, jolla sitä käytetään. Se on yksinkertaista.