Metalliruuvien paalujen kuvaus ja soveltaminen

Metalliporausruuvien perustusten laaja jakautuminen selittyy alhaisten kustannusteknisten materiaalien menestyksellisellä yhdistelmällä, suhteellisen alhaisilla työvoimakustannuksilla ja alustan korkealla kantavuudella tässä tekniikassa. Lisäksi paalujen asentaminen vaatii vain muutaman tunnin työn, jopa ilman erikoislaitteita.

Ruuvitukien edut ja haitat.

Merkittävimmät ovat metalli paaluilla seuraavat edut:

 • ei ole tarvetta valmistaa rakennustyömaa;
 • asennus voidaan tehdä millä tahansa ilmastovyöhykkeellä ja säällä;
 • kokonaistyövoimakustannukset ovat useita kertoja pienemmät kuin muilla säätiöillä;
 • heti paalujen ruuvaamisen jälkeen voit jatkaa rakentamista odottamatta säätiön kutistumista;
 • ruuvit toimivat hyvin myös heikoimmilla mailla.

Suunnittelussa on kuitenkin otettava huomioon useita kielteisiä kohtia:

 • tiheä kasa kenttä joko tekee mahdottomaksi perustaa kellarikerroksen, tai se aiheuttaa paljon ongelmia;
 • on mahdotonta suorittaa monikerroksista rakennetta raskailta seinämateriaaleilta;
 • aggressiivisen kemiallisen koostumuksen kaltaiset lämpöherkät maaperät vähentävät käyttöikää nopean korroosion vuoksi;
 • geologian tutkimusta paikan päällä ja laatia yksittäisen säätiön projekti. Tyypilliset ratkaisut ovat mahdollisia vain yksinkertaisimmissa rakennuksissa.

Soveltamisala.

Useimmin metallista valmistettuja ruuveja käytetään tällaisten rakennusten rakentamiseen:

 • runkokehys- tai puutavaran talot;
 • ulkorakennukset;
 • kylvyt puusta.

Tämäntyyppistä kasaa käytetään lisäksi kääntöporttien ja aidojen rakentamisessa.

Muotoilu.

Paalun päärakenneosa on sen runko, joka on metalliputki, jonka seinämän paksuus on 2,5-5 mm. Paalun akselin tarkoitus on siirtää ja jakaa kuorma rakennuksesta maahan. Joissakin tapauksissa kannattimien lujuuden lisäämiseksi tynnyri täytetään betonilla.

Asuinrakentamisen metallirunko voi vaihdella halkaisijaltaan 57 - 133 mm. Pienin halkaisija sopii vain valon esteiden rakentamiseen. Ammattilattiapihdit vaativat 76 mm: n paikkoja. 89 mm: n ruuvituet sopivat laitteiden kouruihin, valaisiin tai massiivisiin aitoihin. Halkaisijat ovat 108 ja 133 mm - yleisimpiä asuinrakennusten rakentamisessa. On myös suuria varren halkaisijoita sisältäviä näytteitä, mutta ne ovat taloudellisesti perusteltuja vain teollisuuslinjoille.

Metallipilarien kantavuus ruuvin kärjellä vaihtelee 1-11 tonnia kohti. Tätä parametria ei vaikuta pelkästään rungon halkaisijasta ja sen seinien paksuudesta vaan myös ruuvinterän muodoista ja lukumäärästä.

Pilarien vakiopituudet voivat vaihdella 50 - 1170 cm: n välillä. Talonrakennuksessa käytetään 165-300 mm: n versioita. Tarvittaessa pituutta voidaan lisätä hitsaamalla liitokset.

Vihje ruuvinterillä.

Vihjeitä on kolme.

Ensimmäistä vaihtoehtoa käytetään maissa, joiden kantavuus on suuri. Sen ominaispiirteet ovat pienen korkeuden omaavan ruuvilavan pienikokoisuus sekä kartiomaisen kärjen puuttuminen. Tällaisen tuen ruuvaamisen yhteydessä maaperä tunkeutuu runkoon, jossa se puristetaan kitkaa metalliseiniä vasten. Siksi tällaiset rakenteet eivät vaadi tynnyrin täyttämistä betonilla.

Keskellä on suosituimpien paalujen kärki, joka soveltuu melkein kaikentyyppisten maametallien työhön. Sen halkaisija on 50 cm: n suuruinen kaksikierrosta.

Vasemmalla paalulla heikkoa laakerointia ja voimakkaasti kallistuvaa maaperää. Erottuva piirre on puolikkaan pyöreät terät, joiden läpimitta on 85 cm.

Korkki.

Kokoonpanopää on tarkoitettu paalun kiinnittämiseen tukirakenteella. Rakenteellisesti tämä on metallilevy tai profiiliosa, joka on hitsattu tukivarren yläosaan. Perusvanteen valmistuksen tyypistä ja materiaalista riippuen kärjet voivat olla tukevia (metallin hitsaukseen) tai rei'itettyjä (ruuviliitoksille).

Voiman lisäämiseksi kärjen alaosa vahvistetaan lisää metallilevysoittimia.

Vedeneristys.

Vedenpitävän kerroksen läsnäolo paalun akselin ulkopinnalla mahdollistaa pidennetyn perustan elämisen useisiin vuosikymmeniksi. Vesitiivistykseen käytetään kosteutta kestäviä maaleja ja polymeerimateriaaleja.

Asennustekniikka.

Merkintä.

Kun käytät merkintöjä kentällä tappeilla, ne määrittävät paikat, joissa tukit sijoitetaan. Jokaisen kohdan on oltava suunnitteluasiakirjojen mukainen, ja se on sijoitettava maksimaalisiin kuormituspaikkoihin (seinien kulmat ja nivelet). Suurten keskilinjojen keskellä tehdään ylimääräisten tukien asettelu.

Vertailukaivot poraus.

Ohjainreikä porataan merkittyyn kohtaan käsin tai mekaanisella porauksella. Hän sallii kasa olla poikkeamatta ruuvauksen alussa.

Paalun asennus ja sen pystysuuntaus.

Tuki tuodaan referenssikaivoon, jonka jälkeen sen pystysuuntaus tarkistetaan. Tämä tehdään lyijylinjalla tai lasersuunnittelijalla.

Ruuvit ylös

Pino ruuvataan joko erikoiskoneella tai käsin. Jälkimmäisessä tapauksessa metalliromua työnnetään putken yläosan reikiin ja todellinen ruuvaus alkaa. On parempi tehdä tämä yhdessä, jotta ponnistelut jakautuvat tasaisesti kaikilla puolilla. Kolmannen henkilön on jatkuvasti seurattava tuen pystysuoraa akselia.

Trimmaus.

Kun ruuvitukot saavuttavat ennalta määrätyn syvyyden ja terät pienentävät maata niiden alle suurimmalle, ne leikataan ennalta määrätylle korkeudelle. Korkeus määräytyy halutun perustan korkeuden mukaan maanpinnan yläpuolella.

Merkintä ennen leikkausta suoritetaan vesitasolla tai laserrakentajalla siten, että tulos on kiinteä vaakasuora taso.

Täyttäminen betonilla.

Metallipatruunat, jotka on täytetty betonilaastilla, paljon kestävämpi kuin ontto. Liuos valmistetaan sementin, hiekan ja veden seoksesta. Täytä tynnyri ei saa olla liian nopea muodostamaan ilmatyynyjä. Samaan aikaan samaan tarkoitukseen on erittäin hyödyllistä suorittaa liuoksen tärinän kutistuminen.

Asenna kärki.

Kärjen kiinnitys suoritetaan hitsaamalla. Kun olet suorittanut hitsaustyön, poista asteikko ja tahraa saadut yhdisteet. Värjäys on välttämätöntä korroosiosuojalle.

Ruuvipallot säästävät talon perusteiden järjestelyä ja samalla eivät menetä laatua. Lisäsäästöjä voidaan saavuttaa, jos suoritat itse koko työkierron.

Metallipilarien käyttö pohjan alla

Pallopuiden perustukset ovat käytännöllinen vaihtoehto rakennusten rakentamiselle epävakaalle maaperälle, alueille, joilla on korkeuserot, lähellä vettä tai suoraan niille. Tukia käytetään eri materiaaleista, erilaisista malleista. Metallipinoilla verrattuna analogeihin on useita etuja: edullinen hinta, kuormituksen kestävyys, suhteellisen alhaiset työvoimakustannukset asennuksen aikana. Voit tehdä ja asentaa tuet itse ilman erikoislaitteita ja -tekniikkaa, mutta tuotteita on suojattava aggressiivisten ulkoisten tekijöiden vaikutuksilta: kosteudelta, kemikaaleilta. Tätä varten paalut käytetään korroosionestopinnoitteella.

Metallipallojen tarkoitus

Metallipilareita käytetään laajasti eri tyyppisten rakennusten rakentamisessa alueilla, joilla on epätasaista helpotusta, erilaisilla maaperäalueilla. Tämä johtuu säätiön rakentamisen nopeudesta, materiaalin saatavuudesta ja riippumattoman työn mahdollisuudesta.

Useimmin raudatukia käytetään perustusten rakentamiseen seuraaville rakenteille:

 • puiset kylpyammeet;
 • rakennukset kotitalouskäyttöön;
 • talot baarista;
 • runko-kilven rakenteet;
 • aidat ja portit, portit;
 • ei-raskas talot, suunniteltu lyhyeksi ajaksi;
 • katokset, huvipuistot säiliön rannalla;
 • tilapäiset rakennukset: kioskit, kauppa-paviljongit;
 • mainostaulut;
 • sillat, kiinnitykset ja muut hydrauliset rakenteet.
Pile-pohja puun rakentamisessa

Tukia käytetään myös silloin, kun on tarpeen lujittaa vinoa maata. Niitä käytetään myös ankkureina, kun on tarpeen korjata tai vahvistaa hyväksyttyä alustaa.

Pilejä voidaan käyttää perustusten rakentamisessa tärkeiden arkkitehtonisten kohteiden läheisyyteen, koska niiden asennuksen aikana ei ole tuhoisia tärinöitä. Näiden tukien ansiosta voit luoda perustan tehtaiden työpajojen sisällä.

Jos rakenteilla oleva maaperä on epävakaa, niin matala- ja kevytrakenteet raken- netaan paalumetallituille. Kun maa on riittävän kova, sen saa päästää päärakenteita.

Tukirakenne

Pilarin pohja on metalliputki, jonka halkaisija vaihtelee 57 - 133 mm ja seinämän paksuus on 2,5-5 mm. Vakiopituus on 50-1170 cm. Tarvittaessa sitä lisätään hitsaamalla erikoisliittimiä.

Tällainen napa on suunniteltu siirtämään ja edelleen jakamaan kuormaa rakenteesta maaperään. Tarvittaessa sisäinen ontelo täytetään betonilla, mikä lisää merkittävästi voimaa.

Rakennuksen aikana käytetään halkaisijoiden kuormituksen edellyttämiä tukia.

Hitsaamalla terien putkille tai käyttäen tehtaan valun tekniikkaa saadaan paalu ruuveilla. Yksi tuki pystyy kestämään kuorman 1 tonnista 11: een. Tämä määräytyy sen halkaisijan, seinämän paksuuden, metallin valmistuksen laadun, terien lukumäärän ja muodon mukaan.

Metallitukit päätyvät kärjen pinnalle. Se on suunniteltu kiinnittämään ne grillattavalla pohjalla.

Kärjen muoto on metallilevy (tai profiilin fragmentti), joka on hitsattu putken yläpäähän. On olemassa seuraavia tyyppejä:

 • rei'itetty, joka on suunniteltu perustuselementtien pultatuille (ruuviliitoksille);
 • kiinteä: ne hitsataan pohjan metallisiin osiin.

Korkki on vahvistettu alhaalta lisälevyineen lujuuden lisäämiseksi.

Paaluputkien ulkopinta pinnoitetaan usein korroosionestoaineilla suojaamaan kosteutta. Nämä tavoitteet ovat:

 • bitumipitoiset tai polymeerimastit;
 • Kosteutta kestävät maalit.
Tyypillinen putkimainen metallituki

Ruuvituotteita, jotka on valmistettu valamalla tai hitsatut terät putkella. Käytettiin myös yhdistettyä valmistusmenetelmää. Suunnittelun yksinkertaisuus mahdollistaa sen tekemisen kotona. Vedeneristysyhdisteiden jatkokäsittely edesauttaa koko pystytetyn rakenteen elinaikaa.

Suositukset valintaa varten

Valittaessa paaluja säätiön tulisi kiinnittää huomiota niiden laatuun. Se riippuu rakennuksen luotettavuudesta ja kestävyydestä. Suositukset tästä ovat seuraavat:

 • putkien on oltava saumattomia (hitsauksesta), joiden seinämän paksuus on vähintään 4 mm;
 • on parempi ostaa tuotteita, joissa on korroosionestopinnoitus;
 • jos valitaan hitsaussaumoilla varustetut kannat, hitsien laadun on oltava niin suuri, että ruuvit kestävät raskaita kuormituksia.
Tuotteet, joissa on korroosiosuojaus

Työmateriaalien oikeasta valinnasta riippuu tuloksen laatu. Etusija tulisi antaa tunnetuille, todistetuille tuotteille. Tämä suojaa sinua hankkimasta heikkolaatuisia tuotteita.

Tukiluokitus

Ne luokittelevat metallitukit eri ominaisuuksilla. Joten, asennuksen menetelmän mukaan jaetaan seuraavasti:

Kotitekoisia tuotteita voidaan tehdä sekä ruuvaamalla että tukkeutumalla.

Terät ovat seuraavat ruuvitukien tyypit:

Terien lukumäärän mukaan ensimmäiset on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

Yksivipainen potkuri käytetään kevyiden rakenteiden rakentamiseen.

Moniteräkannat ovat lisänneet vastustusta horisontaalisiin kuormituksiin. Niitä käytetään useiden kerrosten rakentamiseen, kun taas rakennustöitä tehdään rinteillä.

Kiinteitä tai kalliita maaperäjä käytetään kiinteän ruuvin avulla.

Tehdasvinkkejä voidaan tehdä valuamalla ja taontaamalla. Sitten ne hitsataan putkeen. Tuotteet on peitetty sinkkikerroksella, mikä lisää käyttöaikaa noin kaksi kertaa.

Eri tyyppisille maille, joissa käytetään eri tyyppisiä paaluita. Nykyaikaiset markkinat ovat täynnä erikoistuotteita:

 • moninkertaiset ja monikierrosruuvit;
 • tukee ylimääräisiä teriä suunnittelussa;
 • valmistetaan myös tuotteita, joissa on sisäänrakennettu viemäröintijärjestelmä ja kemiallisesti kestävät materiaalit.

Nämä vaihtoehdot ovat korkeat kustannukset, käyttäen erityistä asennustekniikkaa. Tämä haittaa niiden käyttöä yksittäisissä (yksityisissä) rakentamisessa.

Drift-paalut ja ruuvipallot käytetään sekä liikkuvissa maissa että vakaissa ja kiinteissä maatyypeissä. Jälkimmäisessä tapauksessa siinä ei saa olla mukulakiviä, jotta ne eivät vahingoittaisi suojan päällystettä. Kivien puuttuminen helpottaa asennusta, nopeuttaa sitä. Ruuvit asennuksen aikana eivät poikkea merkittävästi pystyakselista.

Tuotteen ominaisuus

Metallipinoilla on useita etuja ja haittoja, jotka esitetään alla olevassa taulukossa.

Paalutyypin perustana on suhteellisen halpa rakennus. Tämä vaihtoehto soveltuu parhaiten heikkoon maaperään perustuville rakennuksille tai rakenteen rakenta- miseksi lyhyessä ajassa. Mutta kannattaa harkita rakennusten painoa koskevia rajoituksia.

Rakentaminen kaltevuus kasa säätiö

Asennusmenetelmä

Pallot työskentelevät tietyllä tekniikalla. Prosessiin liittyy ihmisiä tai laitteita. Asennus tapahtuu itse seuraavassa järjestyksessä:

 • rakennustyömaalla tehdyn hankkeen mukaan ne merkitsevät tangoilla pää- ja lisätukien asennuspaikan;
 • Poraa reiät reiät;
 • kierrä tai vasaraa heittää haluttuun syvyyteen;
 • tarkista putken pystysuora luodilla tai tasolla;
 • kellarikerroksessa vaaditulla korkeudella ylimääräinen taso leikataan;
 • kaada betoniliuosta putkien sisään;
 • asennettu hitsaamalla korkki;
 • maali tuloksena olevat saumat.
Asennusprosessi samanaikaisella tasolla

On parempi ruuvit ruuvilla kahden työntekijän kanssa niin, että voima jakautuu tasaisesti, ei ole vääristymiä. Et voi kaataa betonia putkiin, mutta pohjan vahvuus on pienempi. Riippumaton työ mahdollistaa säästät rahaa.

Pallojen tekeminen omiin käsiisi

Yksinkertaisimmat muunnokset, joiden pituus on 6 metriä pitkiä, voidaan tehdä itsenäisesti kotona. Niitä voidaan käyttää tukikohdaksi kylvyt, varastot, aidat, puutalot. Työlle tarvitaan seuraavat työkalut ja materiaalit:

 • Bulgaria;
 • sledge hammer;
 • vuorella
 • hitsauskone, elektrodit;
 • mittanauha, liitu tai merkkiaine;
 • rakennustaso;
 • putket, joiden läpimitta on 60, 80 mm (ne valitaan likimääräisen kuormitusarvon mukaan);
 • teräslevy 4 mm paksu.

Kotitekoisen tuotteen luominen tapahtuu seuraavassa järjestyksessä:

 • teräslevystä leikataan terää, jonka läpimitta on 122 mm;
 • laita se putkeen;
 • viimeisen jauhin leikataan kolmiokuvioihin, joiden lukumäärä on 3-6, mikä määräytyy putken halkaisijan mukaan;
 • liukuhihnalla ne liittävät ne kartioon, kiehuvat nivelet hitsaamalla;
 • työkappale on hitsattu kärkeen sisäreunasta;
 • sitten terää venytetään kiinnitykseen niin, että se on täysin putken kierteessä;
 • hitsataan kosketuspinta hitsaamalla.

Terän leikkuuterä on jauhettu kiilan muotoiseksi.

Kotitekoisten tuotteiden laatu riippuu hitsaajan taidosta. Itse valmistetut ruuvit ovat paljon halvempia kuin tehtaan analogit, mutta ne menettävät laatua. Vedeneristyspäällyste lisää materiaalin käyttöikää.

Säätiön vaihtoehdot

Erilaiset alustat metallista

Kun tukee asennetaan, ne alkavat yhdistää vinkkejä. Tämä tehdään seuraavilla tavoilla:

 • liitä puupalkit;
 • suorittamaan vanteiden kanavaa;
 • kaadetaan teipatyyppistä teräsbetonituotetta;
 • luo monoliittinen betonilaatta.

Vihjeiden liittämisen tapa riippuu suunnittelun kuormituksesta. Levy yhdistää kaikki kannattimet yhdeksi kokonaisuudeksi, ei salli niiden irtoamista.

Ruuvipillojen ominaispiirteet ja niiden asennusprosessi ovat alla olevassa videossa.

Metallipilareiden säätö

Metallipilareita käytetään perustan valmistukseen heikoilla mailla, vaikeasti maastoalueilla, lähellä ja suoraan vesistöihin. Tällaisia ​​paaluja käytetään myös kova maaperä, mikä vähentää laitoksen rakennusaikaa ja vähentää maanrakennusten määrää.

Metallipallojen perusta on paras vaihtoehto kevyiden rakenteiden rakentamiselle. Tällaisten rakenteiden käyttöä koskevia perustuksia pidetään erittäin tehokkaina, kannattavina ja samanaikaisesti luotettavina. Niitä käytetään kaikissa ilmasto-olosuhteissa. Suurin etu on, että niiden tukipiste on luotettavalla pohjalla ja se sijaitsee maanpinnan alapuolella.

Kierrä paalut

Metalliruuva paalut

Ruuvatyynyjen pohjapohjia käytetään eri maaperän rakenteiden rakentamiseen. Useimmiten heikoilla mailla, vesistöjen välittömässä läheisyydessä ja epätasaisella maaperällä.

Tällainen säätiö on suhteellisen halpa rakentaminen ja sitä käytetään pääasiassa kevyiden rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen. Tällaiset rakenteet ovat paksut metalliputket ja metalliliuskat, jotka on hitsattu alaosaan spiraalina.

Metallipallojen edut:

 • Ruuvipallojen esine voidaan tehdä lyhyemmäksi ajaksi kuin betonipohjassa.
 • Sitä voidaan käyttää rakennettaessa rakennuksia kosteikkojen maaperään, paikoissa, joissa on korkea kosteus ja vaikeat reliefit.
 • Raskaan maanrakennuksen tilavuus pienenee eikä tonttia ole tarpeen tasata itse.
 • Tämän pohjan ansiosta voit työskennellä maanalaisten laitosten lähellä samoin kuin tiheän kaupunkikehityksen olosuhteissa.
 • Asennuksen jälkeen voit välittömästi jatkaa rakenteen rakentamista.
 • Suunnitteluviestinnän asennus voidaan suorittaa samanaikaisesti kohteen kanssa.
 • Rakennetaan metallipallojen rakennuksia sopivaksi koko vuoden ajan.
 • Joissakin tapauksissa niitä voidaan käyttää uudelleen.
 • Jollei korjaus ole mahdollista.
 • Kun painetaan maahan, värähtely eliminoituu.
 • Asennus voidaan tehdä manuaalisesti 2-3 henkilön avulla.

puutteet

 • Ruuvattaessa kallioiselle maaperälle suojaava kerros voi olla naarmuuntunut, mikä aiheuttaa korroosiota.
 • Sellaisten korroosion esiintymistä, jotka johtuvat häiriöttömän sähkövirran esiintymisestä maaperässä, ei suljeta pois.
 • Itselaitteistolla voi esiintyä poikkeamia pystyakselista.

hakemus

Ruuvipillojen ulottuvuus

 • Tällaisia ​​perustuksia käytetään pienien matalarakenteisten rakennusten rakentamiseen heikkoon maaperään sekä maaperään, joilla on korkea kosteus ja epätasainen maasto.
 • Kiinteissä maissa niitä voidaan käyttää pääoman rakentamisen perustaksi.
 • Runkorakenteiden rakentamiseen.
 • Tilapäisten rakenteiden rakentamiseen: messuosastoja, paviljelmiä, nähtävyyksiä. Tällaisia ​​rakennuksia siirrettäessä paalut voidaan helposti irrottaa ja käyttää uudelleen.
 • Rakentaa aidat ja asentaa mainostaulut.
 • Käytetään säätiön valmistukseen nykyisten työpajojen sisällä, lähellä arkkitehtonisia rakenteita, joiden arvo on historiallinen. Tällöin ne sulkevat pois tärinän, kun tällaiset paalut haudataan maahan.
 • Hydraulisten rakenteiden rakentamisen aikana - siltoja, kiinnityksiä.
 • Vahvistaa ja korjata olemassa olevia säätiöitä.
 • Käytetään ankkureina myöhästymisille.
 • Vahvistaa kaltevaa maata.

Ruuvipillojen tyypit

Harkitse päätyyppisiä paaluja, joita käytetään rakentamisessa

Shirokolopastnye

Laaja ruuvipilkku

Rakenteet koostuvat metalliputkesta, jossa on yksi tai useampia terää enintään puolitoista kierrosta. Yksilohkoisia käytetään harvemmin, lähinnä kevyissä rakenteissa ja rakennuksissa, joissa ei ole kantavia seiniä.

Moniterällä on lisääntynyt kantavuus sekä puristuksessa että maaperän louhinnassa. Paalujen paikoilla olevien terien jatkuva leveys heikentää niiden kykyä kestää horisontaalisia kuormituksia.

Tämäntyyppisiä metallipalloja käytetään rakennusten pääosissa, esimerkiksi yli kahdessa kerroksessa, korkeissa hangareissa, aidoissa, pääseinissä rakennettaessa, rakennuksissa, jotka sijaitsevat kaltevilla paikoilla ja maaperän kiinnittämiseksi rinteille.

Niitä käytetään rakenteiden rakentamisessa, sekä heikoilla mailla että kiinteillä rakenteilla.

Käytettäessä kiinteissä maissa pääolosuhteita ovat mukulakivien puuttuminen itse maaperässä, mikä voi vahingoittaa putken suojakerrosta ja vaikuttaa sen poikkeamiseen pystysuorasta akselista. Tämä vähentää pystysuuntaista kuormitusta.

Uzkolopastnye

Pylväsruuvi kapea sinkitty sinkitty

Rakenteet ovat paksu putki ja yksi monikierrossa oleva terä. Spiraalikäämityksen pituus voi olla jopa 30% putken pituudesta. Tällainen määrä pieniä teriä lisää niiden kantavuutta lisäämättä halkaisijaa.

Tavalliselle maaperälle putken pohja on tehty teräväksi, mikä mahdollistaa sen ruuvaamisen vähemmän vastustuskykyä maaperään. Tätä tyyppiä käytetään hyvin koville tai kiviseille.

Kaasun jäädyttämiseen tai permafrostin maaperään käytetään kapeakaistaisia ​​paaluja, joiden alapäätä tehdään viisteen tai hampaiden muodossa. Tämä päättyminen edistää parempaa tunkeutumista maahan. Terä on valmistettu kapeista metallilistaleista, hitsattu hitsaamalla tynnyriin.

Molemmissa lajeissa käytetään useimmin kahta terää.

Valittavissa ovat valetut kärjet. Tällaiset kärjet tehdään kasveista valumenetelmällä ja ne liitetään paaluun hitsaamalla. Tehtaalla valmistetut paalut ovat pääsääntöisesti sinkkipinnoitettuja, mikä pidentää niiden käyttöikää yli kaksi kertaa.

Metallipallojen asennus

Kierrä paalut

Ruuvipallot asennetaan maahan koneellisesti, niin manuaalisesti. Mekaanisesti, ruuvaa erityisen kova maaperä tai putkipituus yli 3,5 m.

Käännä paaluputket manuaalisesti 2,5 metrin korkeuteen. Tällä tavalla on mahdollista syventää putkea enemmän kuin 2,5 m, mutta samaan aikaan toinen putki on hitsattava kierrettyyn osaan ja syvennettävä edelleen käsin. Tämä edellyttää 3-4 henkilöä.

Ensin sinun on tehtävä pieni syvennys ja asennettava siihen tiukasti pystysuora ruuva. Pitkää metalliputkea käytetään kiristysvipuna, joka kiinnitetään joko suoraan nauhapäähän kaapelilla tai erityisellä laitteella pään päälle.

Kiristettäessä 1-2 henkilöä pitää putken tiukasti pystyssä ja kaksi henkilöä pyöritään erikoisvivulla suunnittelun syvyydelle.

Kun paalut on kierretty, putkien yläosat leikataan nollaan. Voiman lisäämiseksi putki kaadetaan sementtilaastilla tai vahvistetaan ja kaadetaan betonilla.

Metalliputkien paalujen haittana on painovoimakkuus. Asennettaessa paaluja, joiden halkaisija on yli 10 cm ja pituus yli 3 metriä, tarvitaan nosturilaitteistoa. Tällaisten paalujen käyttö kuluttaa suurta määrää metallia ja vaatii niiden korroosionkäsittelyä.

Ruuvipillojen mekaaninen asennus

Asennusmenetelmän mukaan ne ohjataan. Tämä on pitkä sauva, jossa on huomautettu alapää. Maaperän upottamisen monimutkaisuuden vuoksi tällaisia ​​paaluja käytetään useimmiten teollisuusrakennusten rakentamisessa.

Ne voidaan asentaa painamalla maahan, samoin kuin iskumme-mekaanisella menetelmällä. Heikossa maaperässä metallipallot voidaan upottaa suurempaan syvyyteen, joka ulottuu hitsaamalla, kun ne upotetaan alempaan mallimerkkiin. Metallipilarien asentamisen jälkeen hitsatut korkit, joissa on reikiä tai ankkureita, on päällystetty. Pylväs suoritetaan kanavan tai muun kiinteän metallirakenteen avulla.

Usein, jotta kasa lisää voimaa, se kaadetaan sementtilaastilla tai betonilla. Pienten halkaisijoiden putkissa käytetään useita rei'itetyistä raudoista, jotka asetetaan upotettuun putkeen ja täytetään betonilla.

Kun käytetään suuria halkaisijaltaan olevia metalliputkia paaluina, valmistetaan erikseen vahvikekehys ja sijoitetaan koko putkeen. Betonin kaatamisen jälkeen tällaiset paalut ovat kestävämpiä ja merkittävästi lisäävät rakenteen elämää, joka on sijoitettu tällaiseen perustasoon.

Vaihtoehdot metallipallojen pohjan rakentamiseen

Sen jälkeen, kun metallipallot on asennettu nolla-vaakasuoraan merkintään, ne siirtyvät vinkkien liitokseen. Riippuen siitä, miten paalut ovat kytkettynä, säätöpohjat on jaettu useisiin eri tyyppeihin:

 • Käyttämällä puupalkkeja. Tämäntyyppistä perustusta käytetään pienten kehyspaneelitalojen rakentamiseen. Se voi olla maa- ja puutarhataloja, erilaisia ​​laajennuksia rakennukseen, joka ei tarvitse pääomaa. Kiinnityspalkkeihin on käytettävä metallisia niskatuet, joissa on reikiä. Kaikki paaliputket on yhdistetty yhdensuuntaisilla tankoilla.
 • Kanavayhteyttä käytetään suurempien rakennusten rakentamisessa, kun maalla on suuri kuorma. Tällaista sitomista käytetään kiinnittimien, siltojen ja paikoissa, joissa on korkea kosteus.
 • Vahvistettu betoniteräksen perusteet on valmistettu, asennettu ja liitetty kärkiin koko kehällä ja sisäpuolella olevien väliseinien risteyksissä. Betonin kaatamisen jälkeen saat yhden monoliittisen, vahvistetun betoninauhan. Tällaista säätiötä käytetään rakennettaessa taloja hiilihapotetusta betonista, hiekkakivistä, kuorikalliosta ja tiilitalosta, koska tällaisten rakenteiden seinät asettavat huomattavan kuormituksen paitsi paalusäätiölle myös itse nauhalle.
 • Teräsbetonilaatan täyttäminen on yhtenäisen kiinteän rakenteen luominen, joka lopulta takaa tulevan rakennuksen tuen luotettavuuden. Vahvistettu betonilaattojen kaataminen antaa luotettavuuden nopeilla lämpötilan muutoksilla, ja se on vankka perusta sen rakentamiselle heikoille maaperäille.

Tällaisen pohjan suorittamiseksi kehän ympärillä ja sen sisäpuolella valmistetaan lujitemuovaus, se liitetään pylväiden yläosaan ja kaadetaan betonilla. Tällainen rakenne ei anna yhtään kasaa uppoamaan, koska levy toimii niiden kanssa kokonaisuutena.

Metallipohjalla ruuveilla

Päätoimipaikka
Voronezh, st. Bakhmetyva, d.2B, of. 216

Viestintäpuhelimet:
+7 (473) 232 - 29-73

Belgorod, s. Maisky, s. Esenina, 11

Toimisto Belgorodissa
Belgorod, s. Maisky, s. Esenina, 11

Viestintäpuhelimet:
8 800 234 33 52 (Puhelu on vapaata Venäjällä)

Lipetsk, st. Krylova d. 63A

Lipetskin toimisto
Lipetsk, st. Krylova d. 63A

Viestintäpuhelimet:
8 800 234 33 52 (Puhelu on vapaata Venäjällä)

Pietari, st. Trefolev, d.2, pom. 20H

Toimisto Pietarissa
Edustava yritys: BaltTreydInvest LLC
Pietari, st. Trefolev, d.2, pom. 20H

Viestintäpuhelimet:
+7 (812) 303-90-67
+7 (921) 878-21-61
8 800 234 33 52 (Puhelu on vapaata Venäjällä)

Tambov, st. Lokakuu, 11. 206/2

Toimisto Tambovissa
Tambov, st. Lokakuu, 11. 206/2

Viestintäpuhelimet:
8 800 234 33 52 (Puhelu on vapaata Venäjällä)

Moskova, st. Marshal Proshlyakova, s. 23

Moskovan toimisto
Moskova, st. Marshal Proshlyakova, s. 23

Viestintäpuhelimet:
+7 (499) 385-36-77
8 800 234 33 52 (Puhelu on vapaata Venäjällä)

Tuotteet ja palvelut

Hyödyllisiä tietoja

SELECT a PILOT TYYPPI

Ruuvipallot ovat paaluja, upotettu maahan ruuvaamalla. Viime aikoina ruuveja on käytetty laajalti sekä matalan rakentamisen että erilaisten teollisuuslaitosten rakentamisessa.
Ruuvipillojen käyttöalue on melko laaja:
- kylvyssä oleva paalu ja ruuvipohja, kaato, kehysrakennus, talli baarista;
- varastot, huviveneet, telakat, kaiteet, sillat, laiturit, kiinnitykset;
- ruuva-paalut ovat mukana myös pölkkiröntgenpohjan pystyttämisessä ja tällaisessa säätiössä on jo mahdollista rakentaa tiilitalo, kaasusilikaattitalot, monoliittiset talot jne.
- kasaan perustuvat teollisuuslaitokset (modulaariset rakennukset, varastot, hangarit);
- aidat, aidat;
- perusta leikkikentille ja urheilutiloille;
- Monikiertymiä (ruuveja) käytetään myös aktiivisesti tienkylttien, merkkien, liikennevalojen, lamppujen asennuksen yhteydessä.

Yrityksessämme voit ostaa eri kokoisia ruuvipalloja sekä eri- koisia ja monikierroksisia paaluja.
Materiaali- ja tekninen perussamme mahdollistaa ruuvipallojen asentamisen raskaisiin koneisiin (kaivinkoneisiin, vetopyörävetureihin) sekä pienimuotoisiin koneistustyökaluihin että pyörittäjiin.
Voit tilata ruuvipillojen asentamisen soittamalla meihin maksuttomaan linjaan 8-800-234-33-52.
Voronezhin pääkonttorissa ul. Bakhmetyeva, 2B, toimisto 216 voit tutustua sekä terän että monivuotisen ruuvipallonäytteistä (ruuvit).

Tämä sivusto on informatiivinen ja luonteeltaan viittaava eikä missään tapauksessa ole julkinen tarjous. Ota yhteyttä yrityksen johtajiin hinnoittelusta ja varastotilanteesta.

Luotettava ja suosittu perusta ruuveilla


Aikaisemmin rakentajat ovat kuulleet, että 30% talon rakentamisesta aiheutuvista kustannuksista laskee perustaksi.

Tämä pätee kuitenkin vain sillä ehdolla, että talon alapuolella perustettiin kellari perustilohkoista ja tehtiin "pommisuoja" atomisodan tapauksessa.

Jos suunnitelmat rakentaa pieni runko mökki tai maalaistalo, niin niin kevyesti rakentaminen antaa tonnia betonia on tuhlaava vimma.

Tähän on järkeviä ja taloudellisia ratkaisuja: matala perustus, pylväspohjainen matala perustus, monoliittinen laattasäätiö, poranpohjapohja ja perusta ruuvipalloilla. Viimeisestä ja tästä artikkelista tulee.

Yleistä tietoa


Pile-kierteinen säätiö on paalupalo, joka on kierretty kaikkien ensimmäisen kerroksen laakerin seinämien alle.

Askel on pääsääntöisesti enintään 1,2-1,5 metriä, pakollisilla paaluilla "solmuina" (rakennuksen ulko- ja sisäkulmissa sekä kantavien seinien leikkauskohdassa).

Kiertämisen ja korkeuden tasoittamisen jälkeen kaikki paalut kuumennetaan kuumavalssatulla valssauskanavalla, harvemmin neliömäisestä putkesta.

Jo asennetun vesitiivistyksen grillatausta sijoitetaan hirsitalon alempi palkkikruunu tai levyjen rungon alempi hihna.

Joissakin tapauksissa metallirunko korvataan vanteilla 1-2 lehtikuusihelmistä (on erittäin tärkeää ottaa lehtikuusi yksi, koska se ei repeä), joka on kiinnitetty metalliruuveilla aikaisemmin hitsattujen metallilevyjen kärkien kärkeen 6-10 mm.

Kierrä paalut

Ruuvien paalut ovat itsestäänselvyyden vuoksi yksinkertaisia ​​rakenteita: ei raudoitusta, kiinnikkeitä jne. Tukit koostuvat halkaisijaltaan halkaisijaltaan 57-325 mm: n metalliputkiputkesta (matalan kotelorakenteen mukaan, halkaisijaltaan 80-150 mm: n tukia), jonka päähän on hitsattu plowshare ", jonka paksuus on 10-15 mm.

Pahan pituus on korkeintaan 6 metriä. Liitososan pää on hitsattu tukeen, ja osakkeen alapuolella oleva pää on tavallisesti kartiomainen. Pankin suojaamiseksi korroosiolta materiaali on päällystetty tehtaalla useita kerroksia alukkeineen ja suuren lujuuden omaavilla epoksipolymeerimakeilla.

Miten rakentaa säätiö ruuveille? Pinoa "ruuvataan" maahan itsekierteellisen ruuvin avulla dieselmoottorin avulla tai manuaalisesti, kun yläpäässä (joka on hyvin työlästä suuritiheyksisissä maissa) kierretty vipu, eikä sinun tarvitse esiporaa kaivoja, koska kasa itse toimii pohjana ja porakoneena.

Tuki on ruuvattu maan alle lasketun jäädytyssynnyksen alapuolelle (maan jokaiselle alueelle, sen parametri määräytyy ilmastandardien, maaperäominaisuuksien, geologisten tutkimusten mukaan) siten, että kalkkikivi putoaa kovaan maahan, joka ei jäädy talvella.

Se on tärkeää! Metallin hapettumisen ja korroosion välttämiseksi sisäpuo- lesta tuetaan täyteen hiekkabetonia, jossa on kerros kerroksen tiivistys.

hakemus

On syytä huomata, että talon pino-ruuvi-säätiö, kuten kaikki muut, ei siedä "slipshod" -lähestymistapaa, koska säätiön suunnittelussa ja asennuksessa mahdollisesti olevat virheet voivat johtaa kaikkein tuhoisiin seurauksiin. On parasta tilata ruuvi-säätiö projektitoimistossa tai yritykseltä, joka valmistaa ja asentaa tällaiset pohjat.

Ruuvausperustan muodostaminen suositellaan:

 • jos sivuston helpotus on hektistä eikä suunnitella suunnitelmaa. Tällöin kannat kannattaa upottaa maahan syvyyden alapuolelle alhaalla korkeudelle;
 • millä tahansa monimutkaisen maaperän, kuten permafrostin, tulvan, kelautumisen;
 • milloin tahansa vuoden aikana;
 • jos rakennetta vaaditaan lyhyessä ajassa.

Kuinka valita ruuvipallot oikein? Ruuvaamalla paaluja määränpäästä riippuen on useita muutoksia:

 1. Laajakärkinen kasa, jossa on kartiomainen kärki ja yksi terä, on tavallisin ruuvipuristetyyppi: tynnyri on sähköhitsausta tai saumatonta teräsputkea, jonka terä on hitsattu kartiopäähän. Tämäntyyppisen talon ruuvi-pohja on tyypillistä monille maaperille: irtotavarana, turpeen, saven ja tulvin, vaikeassa maastossa ilman lisätyötä. Käyttö on suositeltavaa paitsi asuinrakennuksille myös teollisuuslaitoksille. Ei asennettu kallioon.
 2. Laaja kääpiökuppi, jossa kartiomainen kärki päädyssä ja kaksi siivekettä pituutta pitkin (rungon päädyssä ja keskellä). Ruuvatuet tämän lajikkeen perustalle ovat erilaisia ​​kuin edellisen tyyppinen lisääntynyt kantavuus.
 3. Laaja teräpala, jossa on yksi terä ja piste, joka on leikattu 45 astetta, on kaikkein budjettivaikutusten muutos kaikentyyppisyyksien ansiosta, koska sen valmistus on helppoa. Suojaamattoman alareunan takia sen kapasiteetti on alempi kuin edellisissä versioissa. Sitä käytetään kevyiden ja keskisuurten esineiden (portit, tietolevyt, liikennemerkit) rakentamiseen.
 4. Paalun erikoiskuidut, jotka on valmistettu valuputkesta tai hitsatusta teräsputkesta, jonka halkaisija on jopa 325 mm, on kapeita teriä, jotka eivät ylitä piipun halkaisijaa yli 1,5 kertaa ja terävät hampaat, jotka päästävät puristuksiin vedettömään permafrostiin. Tämäntyyppisten ruuvipallojen perusta on suosittu alueilla, joilla on permafrost-maaperä. Korjaava poraus ja tylsät paalut korvaavat veden ja sementin käytön.

mitat


On tarpeen ottaa huomioon tukirakenteen parametrit paalusäätiöiden ylläpitämiseksi: rakennusmarkkinoilla edustettuihin ruuveihin on halkaisijaltaan 57, 76, 89, 108, 133, 159, 219, 325 mm.

Saatavana jopa 12 metrin pituisina pituuksina. Mitkä halkaisijat paalut käyttävät tiettyä rakennetta varten määritetään laskemalla yhden paalin kantokyvyn pilkkokentässä ja perusmallin ominaisuuksilla.

Pituus valitaan riippuen maaperän jäädytyksen syvyydestä ja paalunterän tulenkestävien kerrosten saavuttamisesta rakennustyön ytimen geologisen analyysin perusteella.

Se on tärkeää! Jos halkaisijaltaan korkeiden ruuvipilareiden mitat eivät ylitä 89 mm: n, tällaisia ​​tukia käytetään kevyisiin rakenteisiin, kuten kylpyihin, aitoihin, varjoihin, verhoihin ja halkaisijaltaan 108 mm: n tuotteisiin, jotka voivat jo nähdä asuinrakennusten kuormituksen. Esimerkiksi paalujen 108, jolla on 1500 mm: n nousu, on vapaasti ylläpitävä kaksikerroksinen puutavara, joka on rakennettu savimaahan.

Vahvuudet ja heikkoudet

Pallosäätiöillä on positiiviset ja negatiiviset puolensa.

Edut:

 • asennusnopeus millä tahansa vuoden jaksolla;
 • alhaiset kustannukset;
 • asennus on helppoa kaivamisen ja konkreettisen työn vuoksi;
 • luotettavuus ja laatu;
 • mahdollisuus asentaa vaikeaan maastoon ja erilaisiin maaperään.

Ruokapurujen perusta:

 • on mahdotonta rakentaa pohjaa kallioille;
 • ei ole mahdollista järjestää täysi kellari tai pohjakerros;
 • koska teräs on altis korroosiolle, tällaisten perustusten käyttö korkealla happamuusalueella ei ole sallittua;
 • ei ole kovin esteettinen arkkitehtoninen ulkonäkö talon - "Izba on kanan jalat." Perusompeleita tarvitaan;
 • ensimmäisessä kerroksessa olevat kylmät lattiat - tarvitsee lämmitetyn jalustan.

Lue lisää etuja ja haittoja täällä.

Luomustekniikka


Pile valmistustekniikka on yksinkertainen, koska kaikki nerokas. Pohjalevynä käytetään valssattua, sähköhitsausta tai valuputkea.

Putken päätä leikataan 45 astetta tai leikataan "terälehdillä" ja hitsataan kärjen kärkeen sähköhitsauksella tai leikataan hampailla hampaiden kanssa permafrost-maissa.

Pätkän päähän terää hitsataan teräslevystä, jonka paksuus on vähintään 6 mm, leveä tai kapea riippuen käyttötarkoituksesta.

Lisäksi tuote on päällystetty tehtaalla useilla kerroksilla pohjamaalia ja polymeerin korroosionestopinnoitetta. Asennuksen jälkeen kenttä on tasoitettu korkeudeltaan, kukin kasa on täynnä betoni-hiekka-sekoitus kerros kerroksen kerrallaan, sitten vyöt tai kiinteä metalli-grillata hitsataan.

Pitäisikö minun tehdä se itse?


Koska paalut ovat niin "yksinkertaisia", on käsityöläisiä, jotka haluavat tehdä ruuvipallot perustuksen käsityön alla.

On kuitenkin syytä harkita, että hitsaaminen "kotona" on huonompi kuin sauman tehtaan laatu, ja on epätodennäköistä, että on mahdollista jäljentää korkealaatuinen monikerroksinen korroosionkestävä pinnoite, joka kestää merkittävää kitkaa maata vastaan ​​ruuvattaessa kotitekoisissa olosuhteissa.

Ja käsityön päällikkö tuskin pystyy antamaan takuuta hänen luomistaan, kun taas valmistajat antavat 100 vuoden takuun perustuksilleen.

On oikein sanoa, että itse valmistettuja ruuveja voidaan käyttää rakenteisiin, joilla on pieni vastuu: ruuveilla perustetaan kylpyamme, aita, veranta, veranta, vaalea maalaistalo.

Jos aiot rakentaa talon tai mökin pysyvään oleskeluun, infrastruktuuriin tai teollisuuslaitokseen, varastoon, hangariin, myymälään jne., Sinun on otettava yhteyttä rakennus- ja rakennusorganisaatioon, jotta asiantuntijat pystyvät täyttämään talon tai toisen objekti.

Jos haluat ostaa valmiita ruuvipalloja tuottajalta ja rakentaa säätiön niistä omilla kädillä, lue tämä artikkeli vaiheittaisilta ohjeilta.

Suunnittelu ja laskenta

Pylväsruuvin perusrakenteella on omat ominaisuutensa. Laskennassa, projektissa ja sen jälkeen asennuksessa on tarpeen antaa geologinen selvitys rakennustyömaasta ja tulevan rakennuksen suunnittelusta.

Projektin perusteella suunnitteluteknikko määrittelee paalukentän käyntinopeuden kuormituksen, halkeaman tarvittavan askelman ja halkaisijan. Runkopohjan ruuvirakenteella on tukien syvyys geologian perusteella.

grillage

Joten paalukenttä on asennettu, paalunpäät ovat linjassa suunnittelumerkin kanssa, on aika tehdä grillage. Ruuvin ruuveilla voi olla kolme tyyppiä:

 1. Lujitettu betoni, joka on vahvistettu hiilihapattujen betonilohkojen rakentamisen alaisena. Tällainen grillataite on vahvistettu kehyksillä tai yksittäisillä sauvoilla. Grillin poikkipinta, betonin laatu, halkaisija ja raudoituksen määrä määritetään laskemalla.
 2. Valssattua metallia, yleensä kahden kanavan kanavaa tai laatikkoa, sitä käytetään kehyksenrakennuksessa, jossa on erilaiset kehykset (puiset, metalliset), joilla on erilainen täyttö (sip-paneeli, sandwich-paneeli).
 3. Lohikäärmeestä se soveltuu puun, hirsi- ja puukehysrakennusten mukaan kanadalaisen tekniikan mukaan.

Plinth koristelu ja eristys


Kysyimme jo valmiiksi rakennettujen "kanaharjojen mökkien" omistajilta Internetissä tiedusteluja valmiin rakennuksen ulkoisesta koristelusta.

Yksi suosituimmista: kun ruiskuvalukappaleen rakentaminen on valmis, miten talon ulkonäkö nostaa, peittää koneen verkkojen sisääntulot, lämmittää kellarissa ja ensimmäisessä kerroksessa?

Rakennuksen kellarin koristelu ruuveilla on käsitelty yksityiskohtaisesti tässä artikkelissa, tässä kuvataan yleisiä periaatteita:

 1. Rakennuksen ympärille on tehtävä betonipinta, jonka leveys on 1-1,2 m ja kaltevuus 5% rakennuksesta, ei ole lähellä paaluja, vaan sijoitettu ulkoseinien tai grillauksen ympärille. Paaluttaa tietenkin luotettavaa asiaa, mutta lisää vettä, joka kulkee katolta rakennuksen alle, mihin tahansa.
 2. 350-400 mm: n paksuilla paaluilla putkisto kootaan antiseptisestä puupalkista tai neliömäisestä metalliputkesta. Eristetty kattopaneeli on jo asennettu tällaiseen laatikkoon.

Toinen sora-vaihtoehtona: monoliittisesta, vahvistetusta betoni nauha matala perustus, tee tiili tai lujitettu betoni jalusta, liitä yli vaahto kipsi, kipsi verkkoon. Yläpuolelta kellarista on peitetty galvanoidusta teräksestä valmistettu esiliina, joka on kiinnitetty rakennuksen seinään.

korjaus

Huomaamme vielä yhden hyödyllisen tarkoituksen ruuvien paaluista - niiden avulla on mahdollista korjata pienten säätiöiden liuska-pohja rikkomuksiin. Lyhyesti sanottuna tämä näyttää siltä, ​​että ruuvipallot ruuvatetaan rakennuksen kehän ympärille, jolloin asennetaan teräksinen grillaus, joka kääritään tiilitalon seinään tai rungon alle ja siirtää kuorman rakennuksesta paaluihin purkamalla peruskorjauksen. Tarkempia tietoja pohjan korjaamisesta ruuvipillojen avulla.

Kuinka valokuvan paalusäätiö näyttää, katso alla:

Hyödyllinen video

Tutustu visuaalisesti pino-ruuvin säätiön ominaisuuksiin alla olevassa videossa:

tulokset

Lopuksi on sanottava, että artikkelin kirjoittaja on talon "onnellinen" asukas (ja rakentaja) "kanan jalkoilla". Talon ruuvirakenteen rakentamisen ja käytön aikana näkyi vain hyvä puoli.

Perusta ruuveilla pahoittelee huonoja ja ammattilaisia

Jokaiseen rakennukseen, määräpaikasta riippumatta, oli luotettava ja kestävä, se on rakennettu vankalle pohjalle. Nykyään rakentamisessa käytetään laajalti erilaisia ​​erityyppisiä perustuksia, joista yksi on paaliruuvi. Se on tämä rakentamisen perusta rakentamisen versio, joka aiheuttaa eniten kysymyksiä. Siksi julkaisemme tämän julkaisun kysymykseen: ruuvipallojen perusta, miinukset ja edut, yleiskatsaus sen rakenteesta, mahdollisuudet ja rakentamisen tarkoituksenmukaisuus. Tällaiset näkökohdat kiinnostavat hyvin monta maanomistajaa, jotka ovat kiireisiä kotinsa tulevan rakentamisen ensimmäisten "arvioiden" kanssa.

Perusta ruuveilla pahoittelee huonoja ja ammattilaisia

Ennen kuin muotoilet kaikki tällaisen mallin edut ja haitat, sinun pitäisi luultavasti harkita joitain vivahteita, jotka vaikuttavat suoraan paalusäätiön lujuuteen ja kestävyyteen.

Talo palstoilla - fantasiaa tai todellisuutta?

Onko mahdollista käyttää kasaalapäätä rakentaa asuin talo? Minun on sanottava, että on joitain rakentajia, jotka eivät ehdottomasti suosittele tätä, mieluummin talon nauhalle, pylväs- tai laattaperustaksi. Tällaiset päälliköt uskovat, että paalut soveltuvat paremmin paikkakunnille tai kevyille maalajeille.

On kuitenkin muistettava, että on olemassa kokonaisia ​​kaupunkeja, joiden koteihin on asennettu vain pölkkyjä ja jotka ovat olleet vuosikymmenien ajan. Tällaisten säätiöiden käytäntö on osoittanut, että ne voivat hyvinkin olla luotettava perusta myös massiivisille taloille.

Luonnollisesti ilmastollisissa olosuhteissa ei tietenkään ole kohtuullista kasaantua kaksikerroksista kivirakennusta, vaikka tämä ei todennäköisesti ole aivan mahdoton tehtävä. Ja vielä yksityisessä rakentamisessa se on yleensä valittu puiset tai runkorakenteet katto kattaa kevyt katto materiaalia.

Usein karu pohjasta tai muista maastoominaisuuksista johtuen paalusäätiöstä tulee ainoa hyväksyttävä ratkaisu.

Joissakin tapauksissa paalusäätiöt ovat yleensä ainoa tapa rakentaa talon sivustoon, esimerkiksi jos rakentaminen on suunniteltu erittäin kestävän tai pysyvästi tulvan alueen osalle.

Tällaisen mallin käytön puolesta sanotaan, että tällaisia ​​perustusten versioita on käytetty rakentamisessa antiikin ajaksi, mutta vain aiemmin tähän tarkoitukseen valmistettuja erikoisvalmisteita käytettiin paaluina. Aluksi paalut ajettiin vain maahan, ja vain 1800-luvun alussa oli keksitty ruuviasennusmenetelmä.

Alussa ruuvatuet käytettiin laitureiden luomiseen, mutta niiden laajuus alkoi laajentua. Esimerkiksi se oli ruuveja, joita käytettiin perustaksi majakan rakentamiselle, joka rakennettiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa Thamesin epävakaan kentällä.

Ensimmäinen majakka, joka on rakennettu ruuveilla - "Maplin Sands"

1900-luvun alkupuolelta rakennustyöt paaliperustaan ​​hankkivat "toisen tuulen". Tätä helpotti uuden teknologian syntyminen paalujen tarkalle ja syvälliselle ajoajalle, mikä nopeutti huomattavasti rakennusten rakentamisen perusteiden rakentamista. 1950-luvulla alkoi koneiden mekaanisten laitteiden aktiivinen käyttö paalujen ruuvaamiseen, mikä toi uuden sysäyksen tällaiselle rakennusteollisuudelle sekä teollisuudelle että yksilölle.

Säätiöiden järjestelymenetelmästä käytettiin laajalti sotilaskonstruktiota, koska kattavissa tutkimuksissa todettiin, että tällaiset rakenteet ovat luotettavia, kestäviä ja sopivia käytettäväksi permafrost-, syvä- ja vedetylle maaperälle - sanalla ei käytännössä ole mitään rajoituksia niiden käyttöön.

Ensimmäinen kotimaista tieteellistä kehitystä, joka virallisesti hyväksyttiin rakennustyön standardina, oli TUVS-55, joka valmistui vuonna 1955 monien vuosien kokeilun pohjalta ("Tekniset ohjeet perustusten suunnittelulle ja rakentamiselle, ruuvipillojen siltojen tukeminen"). Monet sen säännöksistä olivat nykyaikaisia ​​rakennusmääräyksiä ja säädöksiä.

Paalarakenteiden edut ja haitat

Rautamalmien talojen rakentamisen tekniikkaa ajassamme käytetään ympäri maailmaa ja sillä on suuri määrä positiivisia näkökohtia.

Pylväsruuvin lukuisat edut määrittävät tällaisten rakenteiden kasvavan suosion yksityisten kehittäjien keskuudessa.

Paalunruuviperustusten ilmeiset edut sisältävät seuraavat kohdat:

 • Rakenne voidaan pystyttää melkein minkä tahansa tyyppisissä maissa eri ilmastoalueilla, myös suolla alueilla ja alueilla, joilla on permafrostia.
 • Pohjaveden taso ei vaikuta merkittävästi tämäntyyppisen säätiön järjestelyyn.
 • Ruuviasema on erinomainen talon rakentamiseen maastoon, jolla on vaikea maasto.
 • Ruuvipalloja voidaan asentaa milloin tahansa vuoden aikana, sillä sääolosuhteet eivät vaikuta luodun rakenteen laatuun ja lujuuteen - maaperän lämpötila on aina vakaa ruuvien kiinnitysvyöhykkeellä.

Nauha- tai laattasäiliöiden betonirakentaminen talvella on melko vaarallinen harjoittelu. Mutta ruuvipallojen pohjalle tällaisia ​​rajoituksia ei ole

 • Pile-ruuvin perustukset eivät altistu pakkaselle, kun maa jäätyy.
 • Asennustyöt tehdään mahdollisimman lyhyessä ajassa. Esimerkiksi kaikkien olosuhteiden onnistunut yhdistäminen - hyvä maaperäläpäisevyys, hyvin koordinoitu käsityöläisten joukkue jne., Keskikokoiselle talolle voidaan valmistaa vain päivässä, varsinkin jos käytetään erityislaitteita. Samanaikaisesti ruuvipalloja voidaan käyttää vanteiden ja seinärakenteiden asennukseen heti asennuksen jälkeen, eli ne eivät vie aikaa tarttua, kypsyviä, rakentaa lujuutta, kuten minkä tahansa raudoitetun betonirakenteen. Mitään muuntyyppisiä säätiöitä ei edes lähellä tällaisia ​​rakennusnopeuden indikaattoreita.

Erikoislaitteiden käyttö antaa meille mahdollisuuden kiihdyttää pilkkokentän luomista, joka on täysin valmis lisärakentamiseen.

 • Paloja voidaan ruuvata talon rakentamiseen varattuun paikkaan ja itsenäisesti, useiden avustajien, ts. Ilman erikoislaitteiden käyttöä. Tämä tekijä on erityisen tärkeä, jos tällaisia ​​palveluja ei ole mahdollista tilata rakentamisalueella tai tulevaisuuden talon omistaja on yksinkertaisesti rajallinen.

Erityisrakennustöiden käyttöä ei ole mahdollista tilata? - Ei ole väliä, voit käsitellä sitä omasta.

 • Porausruuvin säätöä varten sinun ei tarvitse kaivaa kaivoa ja varustaa muottirakennetta, mikä tarkoittaa sitä, että paikalla ei ole tukkeutuneita maaperää, joka on myös hävitettävä ottamalla sen pois sivustolta ja vaatii lisäksi lisää materiaalikustannuksia. Lisäksi tämän säätiön ei tarvitse suorittaa työtä rakennustyömaan kohdistamisessa.
 • Paalun ja ruuvin pohja ei poista maaperästä kapillaarista kosteutta, joten talon seinät ja lattiat ovat kuivia.
 • Tällöin on olemassa täysi tilaisuus toteuttaa eri teknisten viestintöjen suunnittelu ja asennus samanaikaisesti perusosien asennuksen kanssa tai sen rakentamisen jälkeen.
 • Oikealla valinnalla laadukkaista paaluista ja niiden luotettavasta asennuksesta varmistetaan pohjan kestävyys, jota arvioidaan useiden vuosikymmenien ajan.

Maaperän ja vanteen välinen tila voidaan sulkea kehän ympäri ja eristää, ja joskus jopa löytää hyödyllistä käyttöä.

 • Hyvin eristetty pohja ympärillä, voit saada lämmin maanalainen, mikä tarkoittaa, että talon lattia on myös lämmin, koska se ei jäähdy pois maasta. Lisäksi joissakin tapauksissa on tilaisuus varustaa eräänlainen "taloudellinen lattia" talon alle ilman suuria maanrakennustöitä.
 • Ruuvattujen paalujen perustuksen rakenne maksaa 30 - 40% halvempaa kuin betonipohja. Koska säätiön rakentaminen aina viittaa talon kalliimpien vaiheiden luokkaan, säästöt voivat olla erittäin vaikuttavia.

Kaikilla edellä mainituilla ruuvipilareiden eduilla on vain ne rakenteet, jotka on rakennettu kaikkien laadittujen standardien mukaisesti, laadukkaista materiaaleista ja ottaen huomioon kaikki maastoominaisuudet.

Mutta jos poikkeaminen tekniikasta, kun käytetään käsin tehtyjä paaluita ja muita erehdysprosessin vastaisia ​​tekijöitä, pino-ruuvimeisseleihin liittyvät puutteet voivat pahentua.

Niinpä paaliruuvi-perustuksen "miinukset" sisältävät seuraavat seikat, jotka on otettava huomioon hankkeen valmistelussa ja rakentamisen aikana:

 • Riippumatta laskelmista ja asennustyöstä, tällaisen säätiön puutetta voidaan kutsua lisääntyneen monimutkaisuuden tai jopa mahdottomaksi sen rakentamiselle koville ja kiviseille.

Kuormituksen vaikutuksesta paalutusperustan runko taivutettiin - todennäköisimmin tämä johtuu maaperän ominaisuuksien virheellisestä määrityksestä tai väärin valituista ja asennetuista ruuvipapeista.

 • Liian suuri kuormitus ruuvipapeille voi johtaa koko säätimen kantavuuteen heikkenemiseen ja seurauksena - valjaiden hihnan muodonmuutokseen ja seinien tuhoutumiseen.
 • On tarpeen varustaa tehokkaat kuivatusjärjestelmät asennetuista paaluista, mikä aiheuttaa lisäkustannuksia. Kuitenkin myrsky- ja viemäriveden poistoa suositellaan asennettavaksi kaikenlaisten perustusten ympärille.
 • Korroosion vaikutusta paalamateriaaliin ei voida täysin sulkea pois. Laadukkaat tuotteet saavat luonnollisesti tuotantoprosessissa tarvittavan suojapinnoitteen, jossa on sinkki- ja polymeerimateriaaleja. Kuitenkin joskus lisääntynyt kemiallinen aggressiivisuus maaperä tekee sen "likainen teko". Sähkösidottujen rautateiden, solutornien, kaivosten ja louhosten, suuren sähköaseman tai suurjännitelinjan sähköjohtojen välittömään läheisyyteen perustuvien porausruuvien perustaminen ei ole suositeltavaa. Tällaisilla alueilla on suuri todennäköisyys esiintyä maanalaisissa kulkuvirroissa, jotka voimakkaasti tehostavat metalli-korroosion prosesseja. Ja perustustamoiden käyttö olisi ehdottomasti suljettava pois luodakseen talon maasilmukan.

Valitettavasti poista kokonaan korroosion vaikutukset ruuvipinoihin - kunnes se ilmenee

 • Ruuvipillojen myynnissä tarjottavat laakerointimahdollisuudet - ei rajoittamaton. Tämä on kuitenkin hyvin epäsuoraa yhteyttä alhaisen yksityisen rakentamisen rakenteeseen - suuria kuormia, jotka ylittävät oikein valitut paalut, eivät ole odotettavissa.
 • Riippumatta siitä, kuinka vaikeasti yrität, et voi saada täysipainoista kellari- tai kellarikerrosta yksityisen rakentamisen kannalla.
 • Talon laajennusten rakentamisen aikana voi olla vaikeuksia ruuvaamalla paaluja vanhan rakennuksen seinien lähellä sijaitsevissa pisteissä. Tämä ratkaistaan ​​kuitenkin yleensä erityisellä tekniikalla.
 • Ei puutteista, vaan erityisistä kustannuksista johtuen siitä, että porausruuvin rakentaminen vaatii omistajien ja asiakkaiden jatkuvan hallinnan työn kutsusta. Valitettavasti meidän on myönnettävä, että melko monet "pseudo-asiantuntijat" ja jopa suorat "sharomozhnikov" pyrkivät toimimaan tässä tai sillä tavalla hyötyäkseen paalun asennusteknologian rikkomisesta. Jotta korkealaatuisen korroosiosuojauksen varmistamiseksi paalun ontelosta vaaditaan kaatamista betoniin ylhäältä. Vieraan työntekijöiden ei ole harvinaista jättää huomiotta tässä vaiheessa, heti ruuvauksen jälkeen, hitsaamalla päähän.

Varmista, että paalun ontelo on täytetty betoniliuoksella hyvin kärjessä.

On olemassa esimerkkejä siitä, että "työntekijöiden" työryhmät, jotka toimivat ilman ohjausta asiakkaalta, eivät kiertäneet paaluja täydellä syvyydellä - ja on lähes mahdotonta tarkistaa tämän jälkeen putkien viimeistelyn jälkeen hitsaamalla kärjet ja vanteet. Ja tällainen rikkomus aiheuttaa aina varhaisen muodonmuutoksen luodusta perusta, jolla on kaikki seuraukset.

Epäilemättä on tarpeen ajaa työntekijöitä rakennustyömaaltaan, jos huomataan, että ajamalla paaluilla korkeus he pyörivät niitä vastakkaiseen suuntaan ruuvaamiseen. Tällainen tuki voidaan heti katsoa hylätyksi, koska sillä ei enää ole laskettua kantavuutta.

Päätelmä on kutsua prikaati pelkästään organisaatiolta, jolla on moitteeton maine suoritettavan työn laadusta, tai jos ei jää yhdenkään rakennusvaiheen näkökulmasta, seurata kaikkia tekniikan vaatimia toimia. Jos sinulla on halu ja luottamus omiin kykyihisi, asenna paalut itse.

Kuten näette, haitat ovat myös melko vakavia. Jotta vältytään niistä tai vähennetään mahdolliseen vähimmäismäärään, on tarpeen valita paalut oikein ja rakentaa pohja tehtyjen laskelmien perusteella, mukaan luettuna tulevaisuuden kuormitusten arviointi ja tukien kantavuus.

Ruuvipillojen tyypit

Ruuvipallot on jaettu useisiin tyyppeihin, joilla on omat ominaisuutensa, jotka koostuvat rakenteellisista ja teknisistä ominaisuuksista. Jokainen tuotetyyppi on tarkoitettu käytettäväksi eri olosuhteissa, jotka riippuvat maaperän ominaisuuksista ja odotetusta kuormituksesta substraatille. Lisäksi on otettava huomioon se tekijä, että joskus eri tyyppisiä paaluja käytetään jopa yksittäisen esineen asentamisessa, koska eri alueilla rakenne voi tuottaa epäyhtenäisen kuorman säätiölle. Eri tyyppisten paalujen käyttö antaa säätiön turvamarginaalin ja lisää rakennuksen käyttöikää.

Ruuvipallot jaetaan seuraavien parametrien mukaan: päätavoite, putken halkaisija, terän koko ja lukumäärä, kärjen tyypin, tuntemien kuormitusten (kantavuus), teräslajin ja paksuuden sekä korroosionestotyypin mukaan.

Näitä parametrejä on tarkasteltava tarkemmin, jotta voidaan tietää, mitkä tuotteet sopivat talon rakentamiseen tietyllä maaperäalueella.

Erilaisia ​​paaluja sovelluksen mukaan

Alla olevassa kuvassa näkyy neljä perustyyppiä, jotka eroavat voimakkaasti jopa visuaalisesti.

Ulkoiset erot, kuten ruuvipillit, näkyvät paljain silmin.

ja - leveät terät, joissa on yksi terä, sijoitettu kärkeen putken alaosassa. Yleisimpiä yksityisrakennustyyppejä, jotka mahdollistavat perustusten rakentamisen useimmille maaperälajikkeille. Yleensä käytetään kevyisiin talleihin ja yksikerroksisiin puu- tai kehyspaneeleihin. Kuitenkin, kun terien halkaisija ja paalujen lukumäärä valitaan oikein, perustetaan taloja kaasusilikaattilohkoista.

b - paalut, joiden kantavuus lisääntyy, kestokyky ja vetovoima. Tyypillinen ero on kahden terän läsnäolo, jotka on sijoitettu pitkin kannan korkeutta. Soveltuu kaksikerroksisten talojen perustuksiin. Riippumattomassa yksityisessä rakentamisessa niitä käytetään harvoin, koska tällaista kasaa on mahdotonta ruuvata maata käsin ilman erityisiä laitteita.

c - kapeat kaadetut paalut, joilla on voimakas kartiomainen "ruuvi" - jota käytetään perustettaessa kivikasveja.

d - erityiset paalut, jotka on suunniteltu luomaan permefrost-olosuhteita. Ne edellyttävät erityisen ruuvaustekniikan käyttöä, joten niitä ei käytetä itserakentamisen käytännössä.

Kaikista mainituista tyypeistä, kuten näette, ensimmäistä käytetään useimmiten itsensä rakentamiseen, joten lisäesityksen aikana kiinnitetään enemmän huomiota

Kierrä paalut perusta

Maaperän koostumuksesta ja rakenteen kuormituksesta riippuen on välttämätöntä valita paalun akselin halkaisija, joka voi vaihdella 57: stä 133 mm: iin. Yhdessä putken halkaisijan kanssa myös terien halkaisija muuttuu ja sitä korkeampi se on, sitä suurempi on tuen kantavuus.

Alla olevassa taulukossa on esitetty suurikokoiset teräpalkit, joissa on hitsattu kärki (ne toimivat tavallisesti SVS-ruuvikierteen avulla)

Terien lukumäärä

Ruuveilla voi olla yksi terä, kuten edellä olevassa taulukossa tai useammalla. Niinpä niitä kutsutaan yksittäisiksi ja monilevyiksi.

Yksittäiset paalut ovat yleisimpiä yksityisen rakentamisen alalla

Yhden terän paalut käytetään säätelemään perustuksia maassa, kun maaperä on erittäin kantokykyinen. Tämäntyyppisten tuotteiden, erityisesti hitsattujen kärkien, käyttäminen edellyttää kuitenkin, että ne voivat mennä "epäonnistumaan", jolloin saavutetaan kriittinen kuorma. Samanaikaisesti tukit menettävät kantavuutensa, mikä heikentää säätiön sitoutumisen eheyttä.

Moniterätuotteita käytetään erilaisten maaperän, myös heikkojen, perustusten järjestämiseen. Niillä on suuri kantavuus ja ne kestävät suuria kuormia eri tyyppejä - sisennetty, vaakatasossa tai vetämällä.

Kaksipäisten paalujen kantavuus on verrattain korkeampi, mutta se on epätodennäköistä, että sitä ruuvataan käsin ilman erityislaitteiden käyttöä

Porausakselissa on suurempi määrä teriä, jolloin on mahdollista käyttää pienempää putken halkaisijaa, jolla on riittävä seinämän paksuus. Tällaisten paalujen tehokas hyötysuhde saavutetaan terän optimaalisella sijainnilla niiden rungossa. Terien välinen etäisyys, kaltevuus ja kaltevuuskulma lasketaan erikseen ottaen huomioon maakerrosten sijaintipaikan ja sen koostumuksen tietyllä rakennustyömaalla. Tällaisten tukien tekeminen edellyttää tietenkin pätevää lähestymistapaa.

Vihjeitä

Ruuvipillojen kärjet on jaettu hitsattuihin ja valettuihin.

Valetut valetut tuotteet ovat tietenkin luotettavampia, koska ne eivät käytännössä ole alttiina muodonmuutokselle maaperän tunkeutumisen aikana, toisin kuin hitsausta. Paaluja, joissa on valettuja kärkiä, voidaan käyttää asennettavaksi permafrostiin, erityisesti tiheäksi maaperäksi sekä ihmisen tai kiinteän luonnollisen sulkeuman omaaviksi. Tämäntyyppinen kärki ei ole epämuodostunut, vaikka se törmää esteenä ja pystyy tuhoamaan sen.

Valettujen kärkien kärkipään suorituskykyominaisuudet ovat suhteettoman suurempia kuin hitsatut

Heikentyneitä vinkkejä käytetään heikompien maaperässä, mutta niiden lujuus riippuu suoraan teräksen laadusta ja paksuudesta sekä työn laadusta. Niiden ainoa etu verrattuna valettuun - se on paljon edullisempi hinta.

Paksuus ja metallin laatu

Ruuvipallot voidaan tehdä putkista, joilla on eri seinämänpaksuus. Ne on jaettu seuraavasti:

- ohutseinämäinen, putkiseinien paksuus 3,5 mm;

- keskimääräinen paksuus - 3,5-6 mm;

- paksut seinämät paalut - vähintään 6 mm.

Paalujen valinta tämän kriteerin mukaan riippuu suoraan maaperän koostumuksesta niiden asennuspaikalla sekä odotetusta kuormituksesta. Pallojen tämä parametri määritetään hankkeen valmistelun aikana, ja valinta tehdään maakerroskerrosten syövyttävyyttä koskevien tutkimusten perusteella.

Samojen tietojen mukaan valitaan paalun terän metallin paksuus, mutta on muistettava, että jos terät on valmistettu teräksestä, jonka paksuus on enintään 5 mm, ne sopivat vain kevyisiin rakennuksiin. Jos rakennetaan suuri massiivinen rakenne, terien paksuus ei saa olla alle 6 mm.

Maaperän tekemän tutkimuksen perusteella valitaan tuotteiden teräslaatu:

- maaperän heikkoa kemiallista aggressiivisuutta käytettäessä voidaan käyttää St3-terästä;

- keskipitkällä aggressiivisuudella tarkoitetaan teräs St20: n tuotteiden käyttöä;

- maaperän voimakas aggressiivisuus, soveltuvat teräksiset laatat 09G2S ja 30XMA.

Korroosionestopinnoitteen tyyppi

Koska paalut ovat maaperäympäristössä, joka on aggressiivinen metallille, on suositeltavaa ostaa tuotteita suojapinnoitteella, jota käytetään tehtaalla. Lisäksi on erittäin tärkeää säilyttää päällyste ehjästi ruuvaamalla paaluilla, koska se suojaa paitsi itse putkea, joka on maaperässä, mutta myös sen yläosa sekä pino maanalaisten ja maanpäällisten osien rajoissa.

Sinkkipäällysteiset paalut. Jos ne ovat lisäksi suojattu ylhäältä polyuretaanilla tai epoksikerroksella - tämä olisi ihanteellinen.

Nykyään valmistajat käyttävät erilaisia ​​suojaavia yhdisteitä ruuvipinoihin - se voi olla kylmä tai kuumasinkitty, polyuretaani-, epoksi- tai polymeeripinnoitus - jokaisella on omat ominaisuutensa. Erilaisten pinnoitteiden testien mukaan päätettiin, että kylmäsinkytkentä-, polyuretaani- ja epoksipäällysteiden sekä ruosteen ja emaloiden ja pohjamaalien, joita ei käytetty ilman alustavaa pintavalmistusta, menetelmä osoittautui suurimmaksi tehokkuudeksi metallin suojauksessa, kun taas kuumasinkitys ja tavallinen polymeeripinnoite eivät eroa kovassa kestävyydessä.

Jos paalut hankitaan ilman suojaavaa pinnoitetta, sitä on käytettävä itsenäisesti ja maanalaisiin ja maanpäällisiin osiin voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja. Mutta älä unohda, että kaikki vakavat valmistajat välttämättä tarjoavat tuotteilleen korroosiosuojausta. Siksi, jos paalut ovat "paljaat metallit", niin erittäin suurella todennäköisyydellä voidaan väittää, että ne ovat kotitekoisia. Jos on, niin kuka voi taata muiden toiminnallisten ominaisuuksien noudattamisen?

Muuten tämä on hyvin vakava ongelma: ruostumattomien ruoppaiden pieniä käsityöteollisuusaloja on olemassa, ja useimmiten voidaan puhua paitsi standardien noudattamatta jättämisestä myös selvien teknisten olosuhteiden puuttumisesta. Tuskin järkevää hankkia täysin käsittämättömästä valmistajalta tuotteita, jolloin "perustetaan aikapommi" - jopa houkuttelevalla hinnalla.

Pile-ruuvin pohjan laskentaperiaatteet ja suunnittelu

Jos käyttäjä lukee tämän artikkelin, eli hän haluaa tietää porausruuvin eduista ja haitoista, niin hän todennäköisesti "tekee teeskentelemään" hänen tulevaa rakentamistaan ​​varten. Ja tämä tarkoittaa sitä, että hänelle on mielenkiintoista tietää ainakin yleisesti, kuinka tällaisen perustan laskeminen tehdään, ja sitten tästä - mitä hänen on keskityttävä tulevaisuuden rakentamisen suunnitteluun. Annetaan hänelle tilaisuus.

Joten pino-ruuvin perustuksen aikana ei ole mitään ominaisvirheitä, se on laskettava oikein ja suunniteltu ottaen huomioon kaikki edellä mainitut vivahteet. Kaikki säätiöiden suunnittelu on pätevien asiantuntijoiden tehtävä. Mutta alustavat "arviot" talon rakentamiseksi voidaan suorittaa itsenäisesti. Lisäksi ehdotettu algoritmi soveltuu varsinkin sopivien taloudellisten rakenteiden tai muiden kevyiden rakenteiden rakentamiseen.

Paalun kantavuuden arviointi

Ensinnäkin on arvioitava ruuvipätkän kantavuus tietyllä rakennustyömaalla. Kuten edellä olevasta taulukosta käy ilmi, arvojen leviäminen jopa saman tyyppiselle tuotteelle on hyvin suuri (esimerkiksi SVS-108: lle 5-9 tonnia). Tämä ei tietenkään ole liike-elämän lähestymistapa - on tarpeen toimia tarkempien arvojen kanssa. Lisäksi tietyissä tapauksissa maaperän erityispiirteistä riippuen sallitun kuorman indikaattorit voivat edes ylittää määrätyn alueen rajat yhteen suuntaan.

Kaikenlaisen maaperän ominaispiirteenä on sen kuormittavuus, tosiasiallisesti kannattava kapasiteetti. Tällöin he "tanssivat" edelleen laskiessaan ruuvatukeen sallitun kuormituksen.

Seuraavassa on laskin, joka auttaa laskemaan SVS: n yleisimmän mallisarjan paalujen kantavuudesta. Laskentavaatimus on jo antanut tarvittavat tiedot maaperän kestävyydestä paalun ruuviosan keskimääräisellä syvyydellä (n. 2,5 m) ja erilaisten paalamallien "geometriasta".

Ja kaikkein vaikein asia tässä asiassa on kenties oikea "diagnosoida" kentällä rakennustyömaalla. Tästä muuten riippuu myös korjauskerroin, joka asettaa tuen operatiivisen turvamarginaalin.

 • Tarkin tapa on geologisen tutkimustyön suorittaminen: poraus hyvin erikoistuneen asiantuntijan avulla ja tarkka arviointi kaikista maaperän kerroksista. Menetelmä - ilman vikoja, antaa erittäin tarkan kuvan, joten korjaustekijä on vähäinen, vain 1.2. Kuitenkin vielä on haitta, ja se johtuu näiden palvelujen liian korkeista kustannuksista, mikä periaatteessa ennustaa tämän lähestymistavan liian suuren suosion.

Geologinen maaperän geologinen tutkimus antaa tarkimman kuvan, mutta se on erittäin kallista

 • Toinen vaihtoehto, joka edellyttää myös asiantuntijoiden osallistumista, mutta johon ei liity enää liian suuria rahoituskustannuksia, on ruuvaamalla kokeellinen (referenssi) paalu. Se koostuu siitä, että paalu ruuvataan maahan rakennustyömaalla ja sen läpi kulkevien kerrosten läpi kohdistetaan vääntömomentti, jota seurataan. Tämä antaa melko objektiivisen kuvan maaperän kantavuudesta. Todellakin, korjauskerroin on jo suurempi - 1,25.
 • Lopuksi, jos luotat tietosi ja taitosi, voit kaivaa syvän reiän tai porata kuopan ruuvien paalujen terän ehdotetun sijainnin syvyyteen. No, sitten - ottakaa näyte maaperästä tästä syvyydestä, luokittele se ominaispiirteiden mukaan ja käytä Internetissä runsaasti olevia taulukoita selvittämällä sen kantokyvyn laskettu arvo. Voitko käsitellä sitä? Samanaikaisesti arvioinnin korkeaa tarkkuutta ei enää käsitellä, mikä vaikuttaa korjaustekijän jyrkkään nousuun - jopa 1,6 ÷ 1,7.

Manuaalinen tutkiva poraus - kova fyysisen työn massa ja tulosten erittäin keskinkertainen tarkkuus

Kokeiluporauksen aikana on välttämätöntä määrittää välittömästi paalujen tarvittava pituus. Väärin valitut putken pituudet voivat johtaa pohjan tukeen ja talon seinämien tuhoutumiseen. Siksi pituuden laskeminen perustuu kahteen parametriin:

- tiivistettyjen maakerrosten syvyys alueella, jolla rakentaminen on suunniteltu;

- paikan vapautus, toisin sanoen korkeuserot: seurauksena on tarpeen saavuttaa yhteinen vaakasuora taso kaikissa säätiön kohdissa.

Kun pora saavuttaa halutut kerrokset, pitkällä johdolla oleva kuorma lasketaan porattuun reikään. Kun kuorma putoaa kaivon pohjalle, merkkiin tehdään merkki ja se vedetään ulos. Sitten se mitataan kuormasta merkkijonoon. Saadun parametrin perusteella ja lisäämällä siihen tarvittava pituus, jonka pituus on noin 200-300 mm, määräytyy halutun pituuden mukaan.

On kuitenkin myös parasta antaa tämä operaatio asiantuntijoille, koska koko pystytetyn rakenteen luotettavuus riippuu parametrin tarkkuudesta.

Jos olet päättänyt maaperätyypistä, voit laskea valitun paalin kantavuuden käyttämällä ehdotettua laskinta. Kuten jo mainittiin, tarvittavat taulukko- ja korjaustekijät on jo otettu ohjelmaan.

Ruuvipilalaskuri

Nyt, jotta määritettäisiin tarvittava määrä paaluja säätiölle, on tarpeen laskea, millaista kuormaa oletetaan.

Porausruuvin alapuolelle tulevien kuormien arviointi

Tämä parametri sisältää talon rakentamiseen käytettävien rakennusmateriaalien painon, huonekalujen painon ja muiden kodinkoneiden, ulkoisten kuormien, joista lumi tulee aina ensimmäiseen paikkaan, sekä dynaamisen kunnossapidon.

Kokonaiskustannusten täsmällinen laskeminen on monimutkaisempi tehtävä, jota vain erikoisasiantuntijat voivat tehdä. Mutta suunnilleen, vaikkakin riittävän tarkasti, tämä voidaan tehdä itsenäisesti, jos tuleva talo näkyy selvästi omistajistaan ​​ja on alustava hanke sen hankkeesta.

On oletettava, että omistajat edustavat jo niiden tulevaa rakennetta, joten on olemassa tietty tilaisuus arvioida likimäärin säätiön kuormitusta.

Jotta yksinkertaistat lukijaa tämän tehtävän, alla on laskin, jonka avulla voit suorittaa tarvittavat laskelmat ottaen huomioon tulevan kodin ominaisuudet.

Muutamia selityksiä sen käytöstä:

 • Seinien massan arvioimiseksi pyydetään niiden aluetta ja materiaalia, josta ne rakennetaan. Kaksi vaihtoehtoa on mahdollista esimerkiksi ulkoseinien ja sisäisten osioiden osalta, jotka eroavat materiaalista ja (tai) paksuudesta.
 • Vastaavaa lähestymistapaa sovelletaan päällekkäisyyksiin. Tässä on myös kaksi vaihtoehtoa esimerkiksi pohjakerrokselle ja ullakolle. Samanaikaisesti laskuohjelma sisältää myös käyttökuormat lattioille.
 • Sinun on määritettävä katon pinta-ala ja kattotavan tyyppi. Jokaiselle kattotyypille on tunnusomaista kattorakenteiden ja vanteiden järjestelmä - kaikki nämä arvot otetaan automaattisesti huomioon laskettaessa.
 • Lumikuorman lisäämiseksi sinun on määriteltävä asuinsijan vyöhyke karttakaavion avulla ja ilmoitettava tämän vyöhykkeen numero laskimen vastaavan kentän kohdalla. Lisäksi lumen kuormituksen oikeelliseen laskemiseen on määritettävä tulevien kattorinteiden jyrkkyyskulma.

Kartta, jolla määrität vyöhykkeesi määrän lumikuorman mukaan

 • Säätiön paalut on sidottava ennen seinien rakentamista. Jos tähän käytetään puupalkkia, se voidaan sisällyttää seinään - ei tule olemaan suuri virhe. Mutta usein näihin tarkoituksiin käytetään raskasta metallitelevyprofiilia tai jopa monoliittista vahvistettua betoniteräilyä. Tällöin olisi oikeampi määritellä vanteiden parametrit, koska lisäkuormitus voi olla huomattava. (Jos käytetään puuta, vain kentässä "grillauksen pituus" oletusarvo jää nollaan).

Kaikki muut laskujen laskimet ovat omat. Säätiön kokonaiskuormituksen kokonaisarvo ilmoitetaan kilogrammoina ja tonneina.

Laskin rakennuksen koko kuormituksen arvioimiseksi paalusäätiölle

Ruuvien paalujen lukumäärä

Niinpä molempien laskelmien tulosten mukaan meillä on kaksi arvoa: yhden paalin (ja toimintamarginaalin) kantavuus ja kokonaiskustannus, joka siirretään rakennuksesta säätiöön. On selvää, että kuormituksen yksinkertainen jakautuminen kantavuudelle osoittaa tarvittavan paalumäärän. Esimerkiksi ensimmäinen laskin arvioi sallitun kuormituksen SVS-108: n paalussa ottaen huomioon 4,3 tonnin korjauskerroin. Ja toinen laskin osoitti rakennuksen suunnitellun rakennuksen kuorman kokonaisarvo 63,5 tonnia.

Yksinkertainen aritmeettinen toiminta antaa halutun tuloksen:

63,5 / 4,3 = 14,77

Arvo on aina pyöristetty kokonaisuuteen, eli saamme 15 paalua.

On sanottava, että tämä luku on minimaalinen ja saattaa olla vielä lopullista, koska myöhemmät pölkkityövoiman sijoittamista koskevat määräykset tulevat omille.

Pile-asettelut noudattavat tiettyjä sääntöjä, joten niiden arvioitu määrä voi joskus kasvaa

 • Runko-, log- ja hirsitaloihin on sijoitettu paaluja enintään 3000 mm: n välein.
 • Vaaka-betonista, kuonasta valmistetuista betonista ja hiutaloitujen betonilohkojen rakentamista varten asennusvaihe on enintään 2000 mm.
 • Kevyiden rakennusmateriaalien aidojen pystyttämiseen etäisyys voi olla 3000 ÷ 3500 mm. Rakentamalla aaltopahvia tai puuta aitojen tulee olla 2500-3000 mm riippuen tuulikuormasta.

Ruuvatyynyjen asentamista rakennussuunnitelmassa on otettava huomioon seuraavat standardit:

 • Pallot on pakko asentaa rakennuksen kulmiin sekä kantavien seinien leikkauspisteiden tai liitoskohdissa.
 • Kaikissa sisäisissä ja ulkoisissa pääseinissä paalut asennetaan samalla pinnalla, joka valitaan niiden seinämateriaalin ja rakennusominaisuuksien mukaan.
 • Laajennuksia, terasseja, talon vieressä olevia valaita ja muita vastaavia kevyitä rakenteita, paalikenttä lasketaan aina erikseen ja ei sidottu talon pohjaan. Muuten, tällaisiin pidennyksiin on aivan mahdollista soveltaa pienempää halkaisijaketta - huomattavia säästöjä.
 • Erilainen lähestymistapa on talon sisältämien raskaiden esineiden (uunin, kattilan jne.) Välillä. Yleensä tällaisissa kohdissa vaaditaan vähintään kahden lisäpilarin vahvistamista tai erillisen mini-säätiön perustamista, joka ei ole kytketty pääosaan ja suunniteltu erikseen suoritettujen laskelmien perusteella.

Joten vaihtoehtoa ei suljeta pois, kun on tarpeen asentaa ylimääräisiä tukia arvioidun määrän ylhäältä, mutta säätiön kokonaiskapasiteetti vain hyötyy tästä. Mutta aliarvioida määrä, vaikka se näyttää tarpeettomalta, kun se asetetaan suunnitelmaan, se ei voi olla.

Lopuksi on syytä korostaa jälleen kerran, että on suositeltavaa antaa tällaisille asioille todistettu ja pätevä organisaatio, joka voi taata työnsä laadun, suorittaa kaikki lopulliset laskelmat sekä porausruuvin rakentamisen, erityisesti täydellisen asuinrakennuksen rakentamisen jatkamiseksi. Sinun ei pitäisi koskaan kääntyä tuntemattomille rakennusryhmille, edes niille, jotka aseta itsensä super ammattilaisiksi. Säästöt tässä tapauksessa osoittautuvat erittäin epäilyttäviksi, ja on mahdollista, että jonkin ajan kuluttua on kiireesti tarpeen saada todelliset asiantuntijat korjaamaan tehdyt virheet. Mutta sitten sinun on maksettava erittäin miellyttävä määrä, koska hyvin usein on tarpeen korjata paitsi "jambs" säätiön, mutta myös siitä aiheutuvat muodonmuutokset rakennuksen itse.

Seuraavassa videossa voi olla seuraava "alla oleva video" edellisen kappaleen sanan puolesta:

Video: Pile-ruuvin perustukset, jotka eivät voineet olla