Käytä metallisivuraita kellariin

Monet verhousmateriaalit, joista metallipohjainen sivuraide on tullut erityisen suosittuja, ovat tulvanneet rakennusmarkkinoille tänään. Ne tarjoavat laajaa aluetta suunnittelijoille ja arkkitehdeille.

Kellari on melko haavoittuva osa rakennustöitä, koska se on alttiina pohjaveden ja ilmakehän vaikutuksille. Riippumatta siitä, mitä materiaalia käytettiin rakennuskiviä, monoliittista teräsbetonia tai esivalmistettuja lohkoja ja paneeleita varten, pohja vaatii aina kiinteää suojaa.

Mikä on metalli sivuraide

Kellarin viimeistelyyn valituilla tuotteilla on kaksi päätehtävää - käytännöllinen tai toiminnallinen sekä esteettinen tai visuaalinen. Tämä tarkoittaa, että verhous ei ainoastaan ​​suojaa päärakennetta vaurioilta vaan myös ulkoasun rakennuksesta kaunis ja yksilöllinen. Nämä ominaisuudet, kuten monet muut, ovat täysin hallussa metallia, jota käytetään pohjalevyn pinnoittamiseen.

Metallivasara on monikerroksinen paneeli, joka on valmistettu galvanoidusta teräksestä, johon käytetään pohjamaaleja, maaleja ja korroosionestopinnoitteita. Jotkut valmistajat kattavat metallin korkean lujuuden omaavilla polymeeriyhdisteillä paremman suojan takaamiseksi.

Tämä tekee siitä vielä houkuttelevamman. Kerrosten paksuus voi olla erilainen. Etupinta voi näyttää puulaudalta, puusta, kivestä, betonista, keramiikasta - kuten haluat ja missä tahansa asettelussa.

Nykyaikaiset tekniikat ovat menneet niin pitkälle, että mahdollisuudet antaa minkä tahansa pinta haluttu rakenne ovat lähes rajoittamattomia. Siksi on erittäin vaikeaa erottaa visuaalisesti metallipaneeli puusta tai keraamisesta.

Tekniset parametrit

Erilaisten tekstuurien lisäksi metallisella sivuraiteella voi olla sileä, rei'itetty tai profiiloitu pinta. Nauti paneelin pohjasta, jäljittelevät eri lajikkeiden kiviä tai puuta. Valmistaja määrittelee jokaisen elementin geometriset mitat. Siksi ne voivat vaihdella: pituus 500 mm - 6000 mm, leveys 220 mm - 260 mm. Paksuus on lähes sama. Neliömetrin osalta sivuraiteen paino on suhteellisen pieni - noin 4-5 kg.

Monikerroksiset paneelit - tärkeimmät päällystetyt tuotteet. Mutta sitä ei voida käyttää ilman lisä- ja täydennysosia, kuten telineitä, sisäisiä ja ulkoisia kulmia, erilaisia ​​säleitä ja viisteitä. Lisäosat tuottavat asennuksen seurauksena yhden rakenteen ja antavat rakennukselle valmiin ilmeen.

Siksi jokainen valmistaja pyrkii täydentämään sivuraidepaneelia ja muita yksityiskohtia, joilla on sama rakenne, väri ja rakenne.

Hyödyt ja haitat metal siding

Joidenkin metallipaneelien positiivisia näkökohtia on jo mainittu. Mutta tämä ei ole kaikki, tämän materiaalin edut ovat ilmeisiä:

 • Erittäin suuri lujuus ja kestävyys, mikä merkitsee pitkää käyttöikää.
 • Kyky käyttää sekä uusissa rakennuksissa että restaurointityössä.
 • Yksinkertaisuus asennustöissä ja matala työpanos.
 • Seinien kohdistamiseen liittyvä valmistelutöiden puute.
 • Merkittävä palonkestävyys, korroosiota, syövyttäviä ympäristöjä, lämpötila ääripäitä.
 • Paneelien suhteellisen alhainen hinta ja lisäelementit.
 • Helppo puhdistaa ja pestä millään tavalla. Lisäksi tällaiset menetelmät eivät useinkaan ole välttämättömiä, koska lika ei lähes tartu materiaaliin.

Toinen tärkeä laatu - paneelit voidaan korvata helposti. Vaikka metalliosa on varustettu riittävän voimalla, mutta elämässä kaikki voi tapahtua. Ja jos yhden tai useamman paneelin erittely tapahtui, koko seinää ei tarvitse purkaa.

Lisäksi valtava valikoima värejä, kuvioita ja kuvioita tekee jokaisesta talosta tai rakennuksesta täysin yksilöllistä ja mielenkiintoista suunnittelun näkökulmasta. Koska kooltaan on kohtuullisen suuri vaihtelu ja kyky laskea materiaalin tarve tarkasti, työt, jotka sisustetaan kellariin sivuraidalla, voidaan pitää tuhlaamattomina.

Asennustekniikka

Metallipintojen asennus toteutetaan ilmanvaihtoaukkojen asennuksen periaatteella. Tämä on kätevää, koska alusta ei vaadi lisäkäsittelyä. Eli kivi tai betoni, josta pohja on tehty, käytetään luonnosmuodossa.

Paneelien asennusprosessi

Saranajärjestelmän asennusta varten pohjaa ei tarvitse kipata, tasoittaa tai muuten parantaa.

 • Ensinnäkin kiinnittimet asennetaan kellari seinään, pysty- ja tarvittaessa vaakaprofiileihin.
 • Metalliset monikerroksiset paneelit ja lisätiedot ripustetaan oppaisiin.

Pääseinämän ja saranoidun rakenteen välistä kuilua voidaan käyttää suurella hyödyllä:

 • kuin ilmanvaihtoaukko; ilmaraja luo lisäedellytyksiä kannatusseinien parempaan säilyttämiseen, lisää veden kestävyyttä, auttaa pitämään lämmin talon sisällä ja viileänä kesällä;
 • laittaa lämmitin, äänieristetty materiaali ja siten luoda mukavampia olosuhteita sisätiloissa;
 • kaapelitelevisiopalvelut tai maanpäälliset yhteydet; Kiinnittimiä voidaan käyttää tuki- osina johtimille tai putkille.

Katso videota, miten asennat kellaripaneeleja omiin käsiisi.

On syytä huomata, että edessä kivi tai kokonaan koko talo ei välttämättä tarvitse olla suuri asiantuntija. Halutessasi, oikeilla työkaluilla ja vapaa-ajalla nämä teokset voidaan tehdä onnistuneesti omalla kädelläsi.

Käyttöalue

Jos sivuraidea kutsutaan kellariksi, tämä ei rajoita sen soveltamisalaa vain tähän rakennuksen osaan. Nimi vain korostaa, että perusmetallilevyjen viimeistely- ja päällystämateriaalien kokonaismäärä on paremmin sopiva kuin kivi, muovi tai kipsi. Rakennuksen alaosassa materiaalin suorituskyky on erityisen tärkeä ja kuvioitu metalli täyttää nämä vaatimukset kokonaan.

Metallipidike on erinomainen viimeistelymateriaali riippuvien tuuletettujen julkisivujen järjestämiseksi. Muuten viimeistely on nyt muodikasta. Sopivan kokoisen ja pienen painon ansiosta se on helppo kuljettaa. Verhouksen seinät ovat jo hyviä, koska ne eivät vaadi erityisiä ulkoseinien valmistusta.

Saranoitu rakenne mahdollistaa kaikkien virheiden ja epäsäännöllisyyksien piilottamisen, mikä on erityisen ilmeistä, kun kiviä käytetään rakentamiseen. Vanha ruma rakennus voi tehdä siitä varsin houkuttelevan.

Tämä laatu on erityisen hyödyllinen rakennusten uudistamisessa tai restaurointityössä. Ja jos otat huomioon, että sivuraide, vaikka nimeltään metalli, voi näyttää melko erilaiselta. Esimerkiksi kivi, tiili tai puu, keraaminen laatta, marmori tai graniitti. Vaihtoehdot ovat monta, valinta voi tyydyttää pickiest-omistajan maistaa.

Kehittäjät ja sisustustekijät käyttävät metallipaneeleja yksityisten talojen ja teollisuusrakennusten, siviilirakenteiden ja sivurakennusten verhousmateriaaleihin, luovat kokonaisia ​​kyliä, joilla on puhtaasti yksilöllinen "ulkonäkö".

Asennustekniikka kellariin kellariin

Jos haluat antaa kotiisi esteettisen ulkonäön, tee se nopeasti, tehokkaasti ja alhaisin kustannuksin, sitten sivuraide sopii täydellisesti jalustaan. Käyttöikä on 50 vuotta. Tarvittaessa se voidaan pestä, se ei taipua, ei taipu, ja pinnoitus on melko yksinkertainen prosessi. Lue hyödyllisyydestä termopanelien käytöstä etupenkikloorilevyillä.

SIDE-paneelit pystysuoraan pohjaan kuvassa

Tyyppien sivuraide paneelit kellariin

Tähän mennessä valmistajat gotvy tarjoavat useita tyyppisiä sivuraiteen kellariin. Näitä ovat:

 • sivuraide kivialustaan;
 • metalli sivuraide alustaan;
 • vinyyli sivuraide jalusta;
 • vinyyli sivuraide nailidi jalusta;
 • dpk: n sivuraide.

Jokaisella edellä mainituista materiaaleista on sen edut:

 • Liitäntä kiven alapuolelle - täydellinen ratkaisu niille, jotka mieluummin pitävät luonnonkiveä päin. Tällainen sivuraide täydentää täysin muurien pinnan, mutta paljon edullisempaa. Lisäksi sivuraiteella on selviä etuja kiviseinän suhteen, on helpompi asentaa, se on ei-hygroskooppinen materiaali, joka ei ole kiven tapauksessa, sivusauman käyttöikä on paljon suurempi kuin itse muuraus;
 • Alustaan ​​asennettava metalli on galvanoitua terästä, joka voidaan maalata ehdottomasti millä tahansa värillä RAL-luettelon mukaisesti. Metallivasara pyrkii suojelemaan pohjan aggressiivisilta ilmenemismuodoilta, mutta laaja värivalikoima on sen etu verrattuna muihin vastaaviin tyyppeihin; Suositukset tämän sivun klinkkerilevyjen julkisivuun.
 • Vinyyli sivuraide on valmistettu myrkytön polyvinyylikloridista, useimmiten on jäljitelmä "puun alla." Erittelee rauhallista ja hillittyä ulkonäköä. Kevyt, kyky olla menettämättä ominaisuutensa lämpötilavälillä -50 - +50 ° C, kuljetuksen helppous ja asennus - mitä tarvitset kellariin päin;

Vinyl siding edessä korkki kuvaan

Teknologian asennus sivuraiteelle pohjaan

Asennusvaiheet sivuraiteelle ovat suunnilleen samanlaiset kaikentyyppisille sivuraideille:

 1. Pintavalmistus vuoraukseen, epätasaisuuksien tasoittaminen, antiseptinen hoito.
 2. Jos jalusta on leikattu eristyksellä, niin eristys levitetään julkisivulle.
 3. Kellari kellarikerrokseen Kellarikerroksen kattoportaan tulee olla korkeintaan 35 cm.
 4. Vedenpitävän kalvon asennus.
 5. Asennusohje. Tuotettu tarkasti vaakatasossa. Se kiinnitetään kynsillä 40 cm: n välein. Liikkeen ollessa kiinnitettynä siirto tapahtuu vasemmalta oikealle.
 6. Suoraan viimeistely julkisivulla sivuraiteella. On tärkeää muistaa, että jokaisella paneelilla on oltava vähintään 5 kiinnittimet. Asennus on tiukasti suorassa kulmassa pintaan. Suositeltu kuilu elementtien välillä tulisi olla 3 mm.

On yksityiskohtaisia ​​ohjeita, jotka osoittavat, miten vaipataan talon kellari ja sivuraide ottaen huomioon tämän tyyppinen materiaali. Asennuksen tekeminen omien käsiensiirtojen yhteydessä on ehdottoman tärkeää noudattaa tarkasti kaikkia ohjeita.

Kasa kellarikiven alla

Valaisin asennetaan useaan vaiheeseen:

 1. Pääaine. Laaduk- sessa käytetään erityisiä metalliohjaimia. On parempi olla käyttämättä puuta, koska tällainen aine ei voi palvella sinua pitkään lähellä maata;
 2. Vaipan korkeus on valittava erikseen ottaen huomioon paikallisen ilmaston. Jos maaperän jäädytysuhan tai sen pinnan uhka on olemassa, on sitten tarpeen asentaa korkki 15 cm maanpinnan yläpuolelle. Ja jos tällaista uhkaa ei ole, niin voit aloittaa työn suoraan maasta.
 3. Laatikko voidaan tehdä sekä vaakasuoraan että pystysuoraan, mutta sopivin vaihtoehto olisi horisontaalinen järjestely;
 4. Kun puhutaan asennuksesta, on välttämätöntä pohtia kunkin ohjaimen välistä askelta. Sen pitäisi olla:
  • Pystysuora = enintään 90 cm;
  • Vaakasuora = enintään 45 cm.

Hinta sivuraiteelle talon kellarille

Kortin alapuolelle päin oleva sivuraiteen hinta on korkeampi kuin metallisten sivuraide.

Kellarikankaan viimeistelykustannukset koostuvat toimituskustannuksista, laatikoiden ja paneelien asennuksesta. 320 r / m²: n sivurakennuskustannuksella lattapinnan asennuksen kustannukset ovat -120 r / m² ja asennus (3600 ruplaa), asennuksen kokonaiskustannukset ovat noin 42,240 ruplaa.

Nailite sivuraide kuvan

Mistä ostaa sivuraiteen perusta?

Moskovassa myymälöissä, joissa voi ostaa sivuraitoa, sijaitsevat seuraavissa osoitteissa:

 1. "Pohjoinen", Moskova, Moskovan alue, Khimki, ul. Leningradskaya, 1. Puh. (495) 735 - 49 - 39;
 2. "Siding-T", Moskova, s. 1. Frezernaya, 10. Puh. (499) 170 - 38 - 86;
 3. "Siding", Moskova, 51 km Moskovan Ring Road, Odintsovo Piiri, Zarechye Village, ul. Kaupankäynti, sivu 2. TC "ElitStroyMaterialy", of. 350. Puh. (495) 984 - 80 - 84.

Pietarissa voit käyttää seuraavien kauppojen osoitteita ja puhelinnumeroita:

 1. "Vanha teollisuusyritys", Pietari, pr. Ligovsky, s. 254, kirje V. Tel. (812) 332 - 27-47;
 2. "Onnistunut osto", Pietari, Viipurin moottoritie, 473. Puh. (812) 513 - 88 - 62;
 3. "Kauppa Sofia-talossa", Pietari, s. Sofiyskaya, d. 8. Korp. 3. kirjain E. Puh. (812) 910-10-88.

Socle sivuraide: koot ja hinnat Voronezh

Socle sivuraidea käytetään rakennusten julkisivun heikoimmassa osassa - socle ulkokoristeluun. Paneelit ovat saatavilla monenlaisissa materiaaleissa, koossa, sisustuksessa. Sidonvartija peittää seinät luotettavasti epäsuotuisista sääolosuhteista, suojaa rakennusten rakenteita ennenaikaiselta tuholta, antaa talolle entistä tarkemman ja kauniimman ulkonäön.

Valitse kellari sivuraide tuotemerkin mukaan:

Jalustapuoleiset piirustukset

Jopa edullinen maadoitustuki testataan tiukasti noudattamaan hyväksyttyjä standardeja. Paneeleille on ominaista suurempi tiheys ja paksuus, koska niiden on kestettävä vahingossa tapahtuvat vaikutukset, tuulikuormat. Vaikuttaa siltä, ​​että ne voivat hyvin tarkasti jäljitellä kivi- tai tiiliseinätöitä, puuviilua, koriste-kipsiä, mutta maanpinnan kustannukset ovat paljon pienemmät. Maasulku on helppo pestä, puhdas, voit vaihtaa yksittäisiä linkkejä törmäyksen sattuessa.

Yksi monista etuista kellarissa sivuraide ovat:

 • kestävyyttä. Useimpien edullisten kellarikerrosten tyyppejä valmistetaan polymeeripohjaan. Paneelit eivät murskaa, ruosteita tai hometta. Sade- ja lämpötilavaihteluilla ei ole tuhoisaa vaikutusta kellarikerrokseen. Laatu materiaali voi kestää jopa 50 vuotta ilman korvaamista;
 • paloturvallisuus. Tuotantoprosessissa polymeerimassalle - palonestoaineisiin lisätään erityisiä aineita. Ne antavat palonkestävyyden paneeleille, joten suosittelemme aina ostamaan kellarikerroksen puuportaalle;
 • edullisia. Jos vertaat hiekkakivien hintoja luonnonkiveä tai kartonkia, säästöt ovat huomattavia.

Viimeistelyvaihtoehdot ovat monta. Valmistajat tarjoavat akryylisivut ja vinyyli sivuraide kellariin, metalli- ja kuituseippipaneeleihin. Valitse materiaali, joka sopii parhaiten kustannuksellesi ja ulkonäyksillesi.

Valitse laskun pohjakerroksen sivuraide:

Asennus sivuraiteelle kellariin

Voronezhin kellarikerroksen hinnat ovat varsin kohtuuhintaisia ​​keskivertokuluttajille, joten materiaali on suuressa kysynnässä. Huonoon asennukseen ei tullut lisäkustannuksia, kannattaa harkita tällaisia ​​hetkiä:

 1. Paneeleihin on ura-harjainen lukko, mutta on parasta kiinnittää kukin elementti itsekierteisillä ruuveilla, jotta tuuli ei tuhlaisi sitä.
 2. Eri erissä olevat sivuraiteet voivat erota hieman, joten materiaalin ostaminen on parasta irtotavarana yhdeltä toimittajalta.
 3. Jotta kondensaatiota ei pääse kertymään ihon alle, muista käyttää rei'itettyjä puikoja.

Aseta tilaus materiaalien viimeistelyyn verkkokaupassamme. Täältä ostaa edullisia kellarihakeja ja saat nopean palvelun.

Pohjamateriaali: hyvät ja huonot puolet

Jalusta on elementti, joka sijaitsee rakenteen perustan ja sen ensimmäisen palkin, rakennuksen kehyksen tai ensimmäisen tiilirivin välissä. Toisin sanoen se on siirtymäkauden osa talon perustasta. Tällainen järjestely aiheuttaa lisääntynyttä kuormitusta kallioperään, joka on vahvempi kuin toiset, tuhoutumisen ja korroosion alaiseksi.

Tältä osin kellari tarvitsee luotettavaa suojaa, joka ei pelkää kosteudelle ja tien reagensseille, pakkaselle ja mekaanisille vaurioille altistumista. Tällainen viimeistelyaineisto on kellarikerros. Se on paneeli, jonka pinta jäljittelee luonnonmateriaaleja: kivi, tiili, puu jne.

Erityisominaisuudet

Plinth seinälevy on paneeli, joka perustuu polyvinyylikloridiin, metalliin ja muuhun materiaaliin, joissa on lukkorenka asennukseen ja joita käytetään rakennuksen pohjusosan pinnoitukseen. Levyt ovat paksumpia kuin julkisivut, mikä selittää niiden lisääntyneen lujuuden ja stressitekijän. Samanaikaisesti kellarikerroksen paino on merkityksetön, joten rakennuksen tukirakenteissa ei ole liiallista kuormitusta. Materiaalipaino keskimäärin 1 m2 on 3-5 kg.

Asennus on nopeaa ja helppoa: paneelit lukittuvat keskenään erityisten lukkojen vuoksi, ja kulmille ja ulkoneville elementeille on lisäelementtejä. Jos puhumme kellari metalli sivuraide, niin se on totta, että se on taloudellinen. Tämä johtuu siitä, että materiaali on helposti taivutettu, joten jäännösmateriaalin määrä on vähäinen. Valitettavasti ei ole tarvetta puhua tästä vinyylianalogista, koska materiaalia ei ole taivutettu.

Kellaripaneelien asennus voidaan tehdä millä tahansa kellarilla. Materiaali kiinnitetään suoraan seinän pinnalle tai metalli- tai telinepöydälle. Jälkimmäisessä tapauksessa sinun ei tarvitse huolehtia rakennuksen seinien huolellisesta kohdistamisesta: reunuslevyjen avulla voit peittää epäsäännöllisyydet, halkeamat ja muut seinien puutteet.

Koska perusalustat suojaavat rakennuksen alaosaa ympäristön negatiivisilta vaikutuksilta, on mahdollista merkittävästi pidentää rakenteen käyttöikää. Sivuraide kestää korroosiota (metalliprofiileilla on erityinen polymeeriprosessointi), ei pelkää pakkasesta (pienen laajenemiskertoimen takia, materiaali ei halkeile alhaisissa lämpötiloissa, kestää jopa 60 jäätymisjaksoa), kestää lämmönvaihtelut ja tuulenpuuska. Käyttölämpötila-alue - -50 - +60 ° C

Käyttö metallin kellari sivuraide - iosostoykoy viimeistely

Nykyään markkinoilla on valtava määrä kasvot materiaalia kellarissa. Erityistä huomiota kiinnitetään kuitenkin metallin kellariin, koska toiminnalliset ja koristeelliset ominaisuudet mahdollistavat tämän materiaalin käytön kaikissa olosuhteissa.

Maa-seinämää myydään kaikkialla nyt, joten ei ole ongelmia valitessasi maaseudun sopivimman vaihtoehdon. Suuret yritykset tarjoavat runsaasti värejä, tekstuureja ja metalliosien muotoja, jotka on suunniteltu asennettavaksi kellariin ja julkisivuun.

Metallipaneelien suunnittelu

Metallivasara on esitelty galvanoidusta teräksestä valmistettujen levylevyjen muodossa. Ne voivat jäljitellä erilaisia ​​perinteisiä ja nykyaikaisia ​​materiaaleja: puutavara, puu, luonnonkivi, lohkot jne.

Jos katsot paneelia osiossa, näemme erilliset kerrokset, joiden pääosa on teräslevy. Muut kerrokset ovat ohuempia ja vähemmän suojattuja, joten ne on järjestetty tiettyyn järjestykseen. Moderni metallipintapuoli on 6 pääkerrosta: teräs, sinkki ja korroosionestopinnoite, pohjamaali, polymeerin kasvosuoja ja maalikerros.

Tämä saattaa näyttää metallipaneelin rakenteelta.

Eri valmistajien esittämä materiaali voi poiketa paitsi kerrosten lukumäärästä ja sijainnista myös paksuus. Esimerkiksi länsimaiset yritykset tekevät usein polyuretaanin tai muiden polymeeristen materiaalien päällyskerroksen, jotta suojarakenne voidaan suojata mahdollisimman tehokkaasti ulkoisista vaikutteista.

Tekniset tiedot

Kuten edellä todettiin, metalliset sivuraide menestyksellisesti jäljittelee erilaisia ​​pinnoitteita. Paljon riippuu teräslevyn muodosta. On mahdollista erottaa yleisimmistä laskuista: vuori, turkis puu, aluslevy, loki, baari, kivi.

Metalli kellari sivuraide eroaa myös pintarakenteessa, joka voi olla sileä, profiili tai rei'itetty. Kellarissa käytetään yleensä sivuraidetta kiven tai puun alla valmistetulla rei'itetyllä pinnalla. Mutta monet kodinomistajat harkitsevat muita, vähemmän yleisiä vaihtoehtoja.

Metallisten sivujen tekniset parametrit voivat vaihdella valmistajalta. Esimerkiksi paneelin pituus on 50 - 600 cm, leveys - 22 - 26 cm. Useimmissa tapauksissa yhden levyn paksuus ei ole yli 0,5 mm. Mutta paksummat vaihtoehdot on suunniteltu asennettaviksi tiettyihin käyttöolosuhteisiin.

Maadoitettu metalliosa on noin 5 kg neliömetriä kohti. m. materiaalia. Tämä indikaattori vaihtelee myös eri valmistajien välillä. Tästä huolimatta paino on edelleen pieni, joten kiireellistä tarvetta ei mitata tarkasti kuormaa, jonka rakennusrakenne ymmärtää viimeistelyaineiston asennuksen jälkeen.

Kivestä tai puusta valmistettu socle-seinäpinta soveltuu täydellisesti asuin-, julkisten ja teollisten rakennusten viimeistelyyn. Jos aiemmin ne olivat vasta kahviloita ja kauppoja, tänään se on yksi suosituimmista materiaaleista, joita käytetään maanrakennusten, huviloiden ja mökkien koristelemiseen.

Materiaalin tärkeimmät edut

Materiaalilla on monia etuja, jotka tulisi mainita:

 • Suuri valikoima sävyjä ja muotoja. Monet ihmiset yhdistävät eri tavoin erilaisia ​​tuotteita harkintansa mukaan, mikä luo maalais talon hämmästyttävä ja ainutlaatuinen ulkoasu.
 • Suurin kulutuskestävyys.
 • Metallipaneeleiden avulla voit parantaa ulkonäköä, kun rakennat vanhaa rakennetta. Paneelit voivat jäljitellä puuta tai kiveä.
 • Asennus on yksinkertaista eikä aikaa vievää.
 • Sen ei tarvitse suorittaa pinnan tasoittamiseen ja virheiden poistamiseen liittyvää valmistelutyötä.
 • Alhainen hinta erinomaisella laadulla ja kestävyydellä.
 • Materiaalin palonkestävyys on korkea.
 • Korroosionkestävyys, biologiset vaikutukset, lämpötilan muutokset.
 • Materiaali on täysin ympäristöystävällistä ja myrkytöntä.
 • Pitkä käyttöaika.
 • Helppo hoitaa (voidaan pestä milloin tahansa).

Koska tällaisten positiivisten ominaisuuksien suuri määrä on olemassa, voidaan käyttää metallipintoja (kiveä, puuta tai muuta pintakäsittelyä) paitsi pohjien ja julkisivujen viimeistelyyn myös myös tuuletetuille julkisivuille, joissa on eristyskerrokset.

Asennusprofiilit

Kaikkien työtornin viimeistelemiseksi sinun tulee käyttää paitsi metallipaneeleja myös muita elementtejä kiinnittimiin ja päällysteen koristeluun.

Laatoitettujen laatikoiden asennus.

Kellarikerroksen kiinnitysjärjestelmä sisältää elementtejä, joiden avulla viimeistelymateriaali asennetaan seinän pinnalle. Levyjen ja seinän välissä on tilaa, jota voidaan käyttää eristyksen asentamiseen. Myös kiitos hänelle, rakenne tuuletetaan.

Monet yritykset tuottavat kiinnittimiä, jotka toteutetaan yhdessä metallipaneelien kanssa:

 • Pohjaan kiinnitettävän kiinnitysjärjestelmän pääosa on erityinen kiinnike. Kiinnikkeet voivat olla erikokoisia, joten voit asentaa minkä tahansa paksuuden eristämisen pinnoitteen alle.
 • Erityinen L-muotoinen profiili kiinnitetään kannattimiin. Elementti on asennettava tiukasti vaakasuoraan suuntaan. Se toimii usein pohjana, jossa pystysuora kellari sivuraiteelle on kiinteä.
 • Jos reunuslevyt asennetaan vaakasuoraan, lisämateriaalit Z-profiilit kiinnitetään L-muotoiseen profiiliin. Nämä ohjauselementit on asennettu pystysuoraan lähemmäksi rakennuksen tai ikkunoiden kulmat. Sen jälkeen paneelit asennetaan tuloksena olevaan rakenteeseen.

Lisäelementit

On vaikea kuvitella, että perinteisen sivuseinän asentaminen kellariin tai puuta, kiveä ja muuta luonnonmateriaalia jäljitteleviä paneeleita tehdään ilman lisäosia. Nämä elementit antavat rakennukselle täydellisen ilmeen, mutta myös sulkevat paneelien ruma-osat ja kosketuspisteet, mikä takaa houkuttelevuuden ja suojaa kosteudelta, lialta ja pölyltä.

Ulkoiset ja sisäiset kulmat, trimmi, aloitus- ja viimeistelynauhat toimivat lisäelementeinä. Tämä on kaikki, mitä tarvitaan laadukkaaseen ja tehokkaaseen asennukseen.

Muita elementtejä, yleensä, on esitetty samalla värivalikoimalla kuin paneelit, joten kaikki voidaan tehdä yhdellä värillä tai toteuttaa mielenkiintoisia suunnitteluideoita. Erittäin usein sivuraide- ja viimeistelyelementit valitsevat saman värin kuin katto, niin että kaikki näyttää yhtenäiseltä ja ei ole ristiriidassa.

Metalliosien käyttäminen maanrakennuksen kellarikerroksen viimeistelyyn on epäilemättä oikea ratkaisu, joka ei pelkästään suojaa rakennuksen sisäisiä rakennelmia kosteuden tunkeutumiselta ja ilmastollisten tekijöiden vaikutuksilta vaan myös antaa rakennukselle houkuttelevan ulkonäön.

On tärkeää, että sivuraide valitaan samaan tyyliin muiden rakennusmateriaalien kanssa. Metalli paneelit, muuten, voit lopettaa koko maata talon, samalla säästää merkittävä osa resursseja. Tämä johtuu siitä, että sivuraide tarjoaa riittävän suojan suhteellisen alhaiselle hinnalle per neliömetriltä. m.

Materiaalivalikoima maa-talon edessä on tilaisuus toteuttaa erilaisia ​​suunnitteluideoita. Onneksi moderniin markkinoihin kiinnitetyt metalliset sivupinnat ovat laaja valikoima.

Sivukonsultti, asentaja, jolla on 8 vuoden kokemus. Hän aloitti toimintansa asennustyöntekijänä, joka työskenteli tällä hetkellä maanrakennusyrityksen perustajana.

Metal sivuraide kiven alla

Kiven alapuolinen metalliosa on yksi monista viimeistelymateriaaleista. Rakennusten julkisivun viimeistely luonnonkivellä on erittäin kaunis, kestävä ja arvostettu menetelmä, mutta materiaalien korkeiden kustannusten takia kaikkia kehittäjiä ei ole saatavilla. Moderni teknologia on antanut valmistajille mahdollisuuden tuottaa erilaisia ​​materiaaleja, jotka jäljittelevät luonnonkiveä. Hinnalla ne sopivat useimpiin kuluttajiin, ja niiden suorituskyvyn kannalta ne eivät ole paljon pienemmät kuin luonnolliset.

Metal sivuraide kiven alla

Esimerkki viimeistelystä reunustamalla jälkikiven kanssa

Kivirakenteisen metallisen siivekkeen suorituskykyominaisuudet

Paneelin metalliseos jäljittelee kivityötä

 1. Pieni paino. Mahdollistaa rakennusten lopettamisen ilman perustarpeiden vahvistamista. Vanhoja rakennuksia voidaan uudistaa suurella osuudella arkkitehtonisten rakenteiden kulumisesta.
 2. Käyttöikä on arvioitu kymmeniä vuosia noudattaen valmistajan suosittelemaa tekniikkaa ja korkealaatuisten materiaalien käyttöä. Metallipintaiset pinnoitteet eivät pelkää kovia ultraviolettisäteitä, vaan ne pitävät dynaamisia ja staattisia kuormia. Nykyaikaiset viimeistelypinnoitteet ovat vähän naarmuuntuneita.
 3. Hoito on helppoa. Sileiden pintojen ihanteellisella pinnalla pöly ei kerääntyä, minkä seurauksena sammaleen kehittyminen estyy. Sivuraide pestään tavallisella vedellä puutarhaletkistä tai pehmeästä harjasta.
 4. Työstettävyys. Asennus voidaan tehdä itsenäisesti, eikä työtä tarvita erikoistyökalujen ja lisävarusteiden hankkimiseen.
 5. Alhainen hinta Metalliosaamiseen käytettävien viimeistelytoimien arvioidut kustannukset ovat yksi kaikkien nykyisten vaihtoehtojen alhaisimmista.

Kaikenlaiset metalliset sivuraide eroavat näistä eduista, mutta "alle kivi" -versiolla on yksi suuri haitta - se ei ole paljon kuin luonnonkivi. Miksi?

Tärkein ero kiven välillä - tilavuusrakenne. Kiven alapuolella oleva metalliosa on tasaiset pinnat, joihin kuvio kiinnitetään. Vain luonnolliset ihmiset näkevät luonnonkiven siinä. Tällaisen sivurajan löytäminen toteutuksessa on hyvin vaikeata, eikä siksi, että se on suuressa kysynnässä kuluttajien keskuudessa, mutta päinvastoin. Valmistajat tietävät, että tämä materiaali on ostettu hyvin harvoin ja siksi lähes ei tuota tällaista tuotetta. On olemassa monia muita paljon kehittyneempiä materiaaleja, jotka jäljittelevät luonnonkiviä.

Metallipidike "Vertical"

Kuva metalli sivuraide pystysuora jäljitelmä kivi

Kiven alapuolella oleva metalliosa on suositeltavaa käyttää vanhojen rakennusten korjaamiseen ja vain suojaamaan pohjan kellarista. Tarkastellaan kahta esimerkkiä teosten toteutuksesta: pienten pohjien suojaaminen eristyspohjan korkeudelle ja viimeistelylle.

Mitkä ovat kriteerit metallinapuvälineiden valitsemiseksi kiven alla?

Valokuvapaneelissa, jossa toinen tulostus.

Emme käsittele tiettyjen valmistajien mainontaa, vaan tarjoamme objektiivisia tietoja, jotka kokeneet rakentajat ovat vahvistaneet. Kun valitset tietyn sivupaneelin merkin, kiinnitä huomiota seuraaviin ominaisuuksiin:

 • kokoja. Valmistajien kyvyistä riippuen vaihtelevat suuresti. Jos aiot piilottaa pieniä alueita, voit laskea paneelien lukumäärän ottaen huomioon sen koon - ei ole lainkaan jätettä. Jos alue on suuri, viimeinen paneeli on joka tapauksessa leikattava. Toinen kärki. Ohuempi teräslevy, sitä enemmän ostaa paneelit. Leveyden kasvaessa kuormien havaittavuus heikkenee ja tämä on erittäin tärkeä indikaattori, kun kattaa rakennusten kellariosat;
 • levyn paksuus. Toteutuksessa on metallipinta, jonka paksuus on 0,4-0,55 mm ja enemmän. Mitä paksumpi levy on, sitä korkeampi materiaalin suorituskyky on. Jos rakennuksessa on suurempi riski vahingoittaa ihoa, osta sitten paneelit, joiden teräslevy on suurin;
 • sinkkipinnoitteen paksuus. Nykyiset standardit säätelevät sinkkikerroksen paksuutta alueella 20 - 40 mikronia. Erittäin ohut sinkkipinnoite vähentää korroosiosuojan luotettavuutta ajoittain. Tavallisia rakennuksia varten on suositeltavaa ostaa sivuraide, jonka sinkin paksuus on noin 25-30 mikronia;
 • ulkopinnoite. Lisäksi se suorittaa suojatoiminnon. Useita materiaaleja käytetään tällaisina pinnoitteina.

Fine Stone -sidonta

Pöytä. Ulkopintainen päällystys

Base metal siding: asennusominaisuudet

Maadoitettu metallipinta on pieni suorakaiteen muotoinen paneeli, jossa on pinnanmuotoinen tiilimuuraus, kivirauta tai puiset laatat. Nämä reliefit näyttävät säätiön yläpuolelta osaksi kaikkein harmonisesti, minkä vuoksi paneeleita kutsuttiin kellariksi.

Puhumme siitä, miten päällystetään säätiö omalla kädelläsi, ja tässä artikkelissa oleva video tulee visuaalista apua niille, jotka ottivat tällaisen työn ensimmäistä kertaa.

Ventfasad ja sivuraide vuorauksella

Julkisivun ja kellarikerroksen paneelit eivät eroa toisistaan ​​vain kooltaan. Heidän tärkein ero on etupinnan muotoilu.

Ensimmäisessä tapauksessa nämä ovat kapeita paneeleja, jotka ovat 3-6 metriä pitkiä, jäljittelevät profiilipalkkia tai lokia (ks. Liitettävät sivut: muutokset ja hyödylliset ohjeet aidan rakentamiseen). Etuosa pyörii usein monotonisesti maalattuina tai jäljittelee puumainen kuvio.

 • Metallipaneelien etupäällyste voi olla polymeerinen, jolla on kirkkaat, mehukkaat sävyt, mikä tekee mielenkiintoisista koostumuksista rakennuksen viimeistelyn aikana. Olemme jo maininneet kellarikerroksen ulkonäön: se on tiili, erilaiset kivi- ja puulastut.

Socle metallipidike: kiven kivunpoisto

 • Esimerkki artikkelin alussa esittelee talon perustan vastaisen muunnelman, joka on tehty tiilen alapuolelle, joka on valmistettu kellarin metallista. Kuten näette, metallipaneelit voivat jäljitellä mitä tahansa helpotusta, joka ei ole huonompi kuin muovi- ja kuitusementti. Heidän hinta voi olla budjetista korkeampi, mutta vahvuus on sellainen, että vuoraus kestää kauemmin kuin itse rakennus.
 • Se, että sivuraide on nimeltään kellari, ei tarkoita sitä, että sitä ei voi käyttää seinäverhouksiin. Ei vain mahdollista, mutta se on mukavampaa, varsinkin kun sinun täytyy työskennellä ilman avustajia. Lisäksi sekä etu- että kellarikerrosta käytetään myös seinärakenteiden suunnittelussa. Katso alla olevaa kuvaa ja hyväksy, että se näyttää hyvältä.
Metalli sivuraide taloon ja aidat
 • Modulaarisen paneelin koko on keskimäärin 1,25 m * 0,65 m. Pituus on kätevä ottaa se kädessä, leveys vastaa suurin piirtein pohjaosan maanpinnan korkeutta. Riippuen valmistajasta ja tietystä maastosta, paneelien kokoonpano voi vaihdella hieman ja yleensä alaspäin. Joten työskenteleminen tämän materiaalin kanssa on ilo.
 • Runkoon on asennettu kaikentyyppiset sivupaneelit, ja kaikki kehykseen kiinnitetyt materiaalit kuuluvat materiaaliluokkaan tuuletettujen julkisivujen luomiseksi. Ventfasad voidaan puolestaan ​​eristää ja lämmittää.

Seinien lämmöneristys voidaan tehdä paitsi ulkona myös sisätilojen prosessissa, mutta on tarpeen eristää jalusta. Pohjakerroksen huoneiden mukava lämpötila riippuu siitä.

Mitä tarvitset eristämiseen ja laatikoiden asentamiseen

Laatikko, johon kiinnitysosa on asennettu, voi olla sekä puuta että metallia. Mutta jos katsot, että puu, joka on jopa käsitelty antiseptisellä kyllästyksellä, on paljon huonompi käyttöikä kuin metallipaneelit, on parempi käyttää alumiiniprofiileja.

Ei niin paljon, että ne lisäävät kustannuksia.

Profiilit PPN ja PS

 • Tätä varten käytä kipsilevyn tavallista profiilia: ohjain PPN 28 * 27 ja seinäprofiili PS 60 * 27. Periaatteessa voit ottaa PP60 * 27: n kattoprofiilin, mutta hyllyillä olevaan seinäprofiiliin on jäykisteitä, joiden avulla se kestää suurempia kuormituksia.
 • Ennen profiilien asennusta kellariin on jo asennettava lämmitin (ks. Liitettävyys: valinta). Sopivin materiaali levyjen muodossa, ja on parempi käyttää mineraalivillaa ja ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. Paksuus 50 mm riittää yleensä lämmittämään säätiön. Jos talossa on ankara ilmastoalue, voit ottaa paksumpia levyjä.
 • PPS on liitetty toisiinsa liitos- ja uranivelen avulla ja liitokset on tiivistetty asennusvaahdolla. Joten muotoilu on paremmin suojattu luonnoksilta. Kiinnitetty eristys liimalla, jossa on kiinnitetty astian muotoisten tappojen pakollinen kiinnitys keskeltä ja reunat.

Seuraavassa luvussa annetaan ohjeet paneelin asentamiseksi ja paneeleiden oikealle asennukselle.

Plinth tekniikka

Jos viimeistät hiljattain rakennetun talon julkisivun, on suositeltavaa aloittaa kellarin pinta loppuun, kun sokea alue on valmis rakennuksen ympäryksen ympärille. Pinnalle pultin avulla asenna ohjausprofiili, johon asennetaan teline.

Telineasennusyksikkö

 • Kehyksen rakenne: pylväiden väli, poikittaisten hihnojen lukumäärä ja niiden välinen etäisyys riippuu kellarin korkeudesta ja käytettyjen paneelien koosta. Niiden hankinnan on välittömästi ohjattava säätiön korkeus.
 • Maan alaosan vakiokorkeus vaihtelee välillä 0,5-0,7 m. Samalla alueella kellarikerroksen leveys vaihtelee. Jos saat yhden rivin paneeleista, se on hyvä. Jos esimerkiksi säätiö on korkeampi kuin standardi, voi olla järkevää käyttää kapeampia paneeleja järjestämällä ne kahteen riviin.
 • Pidä profiilia pidätyksenä. Ne asennetaan pystysuuntaisten hihnojen suuntaisesti - kaksi kussakin telineessä. Ylempi jousitus asennetaan 12-15 cm etäisyydelle yläreunasta ja toinen 30-40 cm etäisyydellä ensimmäisestä.
 • Alareunasta telineet kiinnitetään ohjausprofiililla, joten niitä ei tarvita. Mutta tämä on vain, jos jalkojen alla on sokea alue. Jos ei ole sokea alue, PPN: n asentamiseen ei ole tilaa, joten asennat lisäkiinnikkeet ja alhaisempi. Jos pohja ei ole korkeampi kuin 50 cm, ei ole tarpeen kiinnittää kolmas suspensio.
Metallikehys altaan alta
 • Yläpäiden sekä pohjan tulee olla ohjausprofiilin vieressä. Koska on parempi asentaa, sinun on suunnattava korkin muotoilu. Jos se uppoaa, profiili asennetaan takaisin seinän ulkonevaan osaan. Muissa tapauksissa PPN kiinnitetään hyllyyn.
 • Pääasia on, että se ei poiketa vaakatasosta, eikä sen asennuslinja ole ristiriidassa seinämän ulkonäön harmoniaa. Jos se on esimerkiksi tiili, ja sen taso menee pohjaan pinttyneenä, yläosan yläosassa ei saa leikata visuaalisesti riviä tiiliä. On tarpeen tehdä se siten, että se on samassa tasossa tiilimuurauksen vaakasuuntaisen sauman kanssa - tämä voidaan selvästi nähdä yllä olevassa kuvassa.
 • Seuraavaksi kiinnität poikittaisen hihnan profiiliprofiileja käyttäen pituuden, joka vastaa pystysuoraan asennettavaa vaihetta. On toivottavaa, että samalla muodostetaan luurangasolu, joka vastaa paneelin kokoa - joten se voidaan kiinnittää pitkin koko muotoa.
Itsekierteittävät ruuvit
 • Jos perusseinämässä on ikkunoita, on asennettava lisäprofiileja niiden kehälle - älä unohda kulmavyöhykkeitä. Kiinnitä kehyselementit seinään kiinnitysnaulojen avulla. Mutta ristiprofiilien ja räystöjen liittämiseksi käytä niin kutsuttuja "vikoja" - pieniä ruuveja, joiden pituus on 4,5 mm. Asennus tehdään seuraavasti.
 • Kappale profiilista, joka asetetaan pystysuorien pylväiden väliin, leikataan takana ja hyllyn välissä. Leikkaus tehdään pieneksi vain pari senttimetriä - jos vain voit tehdä raajan hyllyt. Tämä antaa mahdollisuuden päästä poikittaisprofiiliin ja kiinnittää se ruuveilla.

Jos katsot videota, voit paremmin ymmärtää, miten tämä on tehty. Kuten sanonta kuuluu: "On parempi nähdä kerran...".

Paneelin asennus

Kun osajärjestelmä on asennettu, se on asennuksen asentaminen lisävarusteiden ja lisäelementtien kanssa. Tämä on lähtötaso vuorauksen alemman kehän varrella, J-profiili aukkojen ympärillä sekä ulkoiset ja sisäiset kulmaelementit, joista vuori alkaa.

Ulkoinen pohjakulma: lisäelementti

 • Toisin kuin seinät, joissa paneelien asennus on alhaalta ylöspäin, kellarikerroksen asennus aloitetaan ylärivistä. Tämä tehdään siten, että peitettävät elementit, joita on leikattava, eivät näy. Ensimmäinen paneeli on asennettu kulman ylimääräisen yksikön viereen, joka on asennettu, kuten edellä mainittiin.
 • Siinä on erityinen ura, johon lisätään tavallinen elementti. Jotta tämä olisi mahdollista, on mielivaltaisesti katkaista osa paneelista, koska siinä on zigzag-projekteja, jotka jäljittelevät munimista, ja ne häiritsevät. Alla olevassa kuvassa näkyy, miten tämä tehdään.
Tavallisten paneelien risteys nurkkaelementteihin
 • Asennus suoritetaan vasemmalta oikealle. Liitettäessä paneeleita on kiinnitettävä huomiota siihen, että niiden välisen sauman leveys vastaa paneelin helpotusta. Vain tässä tapauksessa liitokset ovat näkymättömiä. Jos sivuseinäkokoelma jäljittelee tiiliä tai muurausta, toisen rivin asennuksen yhteydessä on varmistettava, että ompeleet havaitaan.
 • Kiinnitä paneeli ruutuun ruuveilla 25 mm pitkällä puristuslevyllä. Ne ruuvataan pitkin rei'ityksen keskustaa naulaliuskalla. Tekniikka sanoo, että on mahdotonta kiristää ruuveja liikaa, niin että paneelit voivat liikkua vapaasti lämpölaajenemisen aikaan.
 • Mutta käytäntö ei aina ole samaa mieltä teorian kanssa. Useimmat asiantuntijat uskovat, että ainakin yksi ruuvi paneeliin on kiristettävä tiukasti. Muuten, tuulen vaikutuksen alaisena, vuori alkaa kävelemään ravistellen ja ruminaa, mikä ei myöskään ole kovin hyvä.
 • Pohjaseinän pinnalle voi olla useita esteitä viestintäputken tai tuuletuksen muodossa. Jotta voit kiertää niitä kauniisti, sinun on yritettävä tehdä paneeleiden risteys tässä paikassa. Teet pallomaisia ​​lovia pitkin reunoja "kruunulla", ja kiertotie on valmis.
Maaperän ulosvirtaus

johtopäätös

Kun paneeli on tehty, paneelit leikataan siten, että aukko on 2-3 cm suurempi kummallakin puolella. Tämä on välttämätöntä, jotta pystyt pystyttämään rinteitä rinteeseen.

Joten ikkuna näkyy visuaalisesti suuremmaksi ja sadeveden ulosvirtaus saadaan aikaan. Päällysteen lopussa on asennettava socle-vuorovesi - mutta tämä on täysin toinen tarina.

Edut ja haitat metalli sivuraide kiven ja sen yksityiskohtainen asennus

Seinälevyjä käytetään julkisivujen seinien sekä sisätyön pinnoittamiseen. Alue on niin monipuolinen, että joskus ei ole aina mahdollista tehdä välittömästi valinnanvaraa.

Sides voidaan vinyyli, metalli, keraaminen eri tekstuurit, värit, kiinnitysmenetelmät. Jokaiselle lajille on ominaista sen edut ja haitat.

Jos katsomme julkisivun metalliosaamista, se voidaan luokitella laskun mukaan: puu, kivi, tiili, puu.

Metal sivuraide kiven alla

Kiven alla oleva sivuraide jäljittelee luonnonkiveä, sen koostumusta, muotoilua ja väriä. Paneelit voivat olla graniittia, klinkkeriä, marmoria.

SIDE-levyt on valmistettu sinkitystä teräksestä, joka on päällystetty sisäpuolella suojalakkauksella ja sisemmällä pinnoitteella.

Kuten minkä tahansa julkisivupäällysteen, kiven alapuolella olevalla metallilla on etuja ja haittoja.

arvokkuus

Positiivisesti karakterisoidut metallipaneelit johtuvat päällysteen lujuudesta, ei-syttyvästä ominaisuudesta, suorituskyvyn säilymisestä suurella lämpötila-alueella.

Lisäksi erilaiset ominaisuudet:

 • Koristeellinen ja siisti pinnoite;
 • vastustuskyky luonnollisista aggressiivisista vaikutuksista;
 • kosteuden kestävyys;
 • muotti ja sieni ei ole muodostettu;
 • hoidon helppous;
 • melko helppo asentaa;
 • kestävä.

Lisäksi kivenmuurien jäljitelmä luo kuvan kivilinnasta tai muinaisesta rakennuksesta.

Talossa on metalli sivuraide kiven alla

puutteet

Metallisen siivouksen tärkein haitta on rakenteen paino, johon on kiinnitettävä kiinteä kotelo.

Verho seinämän vakavuuden lisäksi on muita materiaalivirheitä:

 • Metalli on erittäin kuuma auringon alla, mikä lisää huoneen lämpötilaa;
 • korkea kustannus kattavuus;
 • kun pinnalle muodostuu hammastus, levyn eheyden palauttaminen on mahdotonta: paneeli on tarpeen vaihtaa.

Jos vertaamme metalli- ja keraamista reunusta, metallipaneelit ovat yhä paljon helpompaa ja halvempaa.

Tekniset tiedot

Paneelin teknisten ominaisuuksien mukaan on noudatettava yleisesti hyväksyttyjä standardeja:

 • Levyn paksuus - 0,5 mm;
 • paneelin leveys - 170 - 200 mm;
 • paneelin pituus - 0,6 m - 6 m;
 • päällystyskoostumus - ensimmäisen luokan polyesteri SP;
 • palonkestävyys - EI 15;
 • pakkasenkestävyys - -55 ° C: sta + 80 ° C: seen.

Jotta et voi erehtyä metallipintojen valinnan kanssa, kannattaa ostaa hyvämaineisten valmistajien materiaalia.

Kynän alla olevat metalliset siivouslajit

Luokiteltu metallipintapuoli sivuseinän alapuolella kuvioidulla kuvioinnilla. Lisäksi on mahdollista harkita suorakulmaisia ​​levyjä (tällaisessa vuorauksessa, saumat ovat näkyvämpiä) tai helpotusta.

Suosittuja kivi sivuraide:

 • "Plateau". Se on suorakaiteen tai neliön muotoisia kaakeleita, joiden reunus ympäröi reunoja tai käsiteltyjä päätyosia. Useimmin käytetään maavaraa;
 • "Linna". Se jäljittelee keskiaikaisten linnoitusten kivityöt. Se on tavanomaisen suorakaiteen muotoisia kiviä, joiden korkeus on erilainen;
 • "Assol". Muuta muita vaihtoehtoja. Edustaa ohuita suorakulmioita, jotka ovat ohuesti pinottu toistensa päälle, mikä luo helpotusta;
 • "Shahriar". Suoritus on lähes sama kuin suorakulmioita, jotka jäljittelevät raakakiviä;
 • "Rondo". Luo kiillotettujen merikivien jäljitelmää, erikokoisia ja muotoisia.

Jokainen paneelityyppi voi erota väreissä, suorituskyvyn luonteessa. Jokaisella valmistajalla on oma erityinen tuotanto jokaisesta tyypistä.

Metallipidike on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

Miten valita oikea sivuraide

Jotta et voi erehtyä valittaessa kiven alla olevaa metallista, on tarpeen tuntea joitain vivahteita, joihin on kiinnitettävä huomiota:

 • Levyjen tai levyjen leveyden tulisi olla sama;
 • varkaudenestolaitteen läsnäolo on merkityksellistä, jos paneelit on tarpeen kiinnittää paikkoihin, joissa on voimakkaita tuulivoimakkuuksia;
 • saman tyyppisten osien värin on oltava sama kaikissa paneeleissa;
 • maalatut päät osoittavat materiaalin laadun.

Sen lisäksi, että ulkonäkö sivulta sivulta kiven pitäisi keskittyä valmistajan. Johtavat yritykset, jotka tuottavat reunuslevyjä, tuottavat materiaalia kaikkiin laatuvaatimuksia vastaaviksi standardeiksi.

Laatikot valmistetaan

Kiillotus metalli-kiviä varten on suositeltavaa valmistaa sinkittyä metalliprofiilia. Puusta valmistettu laatikko on myös sopiva, mutta puu vaatii lisäkäsittelyä ja ei ole yhtä kestävä kuin metalli.

Metallivarren kotelo on asennettu erityisiin kiinnikkeisiin, jotka vuorostaan ​​on ruuvattu seinään. Profiilit asennetaan samalla tavoin kuin paneelien asennusohje (joko pystysuorassa tai vaakasuunnassa).

Se on tärkeää! Oikea asennus ohjaimilla rakennusten kulmissa edistää kulmanpaneelien tiukasti pystysuuntaista asennusta ja takaa myös koko vuorauksen laadun.

Ohjausprofiilien asennus on tehtävä tiukasti tasolle. Vaippa, joka on alaspäin metallista, on suositeltavaa olla enintään 30 cm.

Kun olet suorittanut laatikon koko julkisivuun, voit jatkaa eristyksen asentamista (jos tarpeen) ja sivureunan kannen.

Kuinka kiinnittää

Ei ole vaikeata kiinnittää sivuraitaa, sinun täytyy tietää joitain asioita, jotka auttavat tekemään työtä laadullisesti:

 • Metallisten seinien kiinnittämiseen käytä korroosiota aiheuttavia ruuveja;
 • ruuvi ei saa olla kunnolla paikallaan: on välttämätöntä tehdä 1-2 mm: n rako ja aseta kumialuslevyt korkkien alle;
 • et voi porata reikiä itse paneelissa: erityisiä reikiä kiinnitetään kiinnitykseen.

Kunkin liitoslevyjen kiinnitys toisiinsa tapahtuu tämän elementin pino-uran avulla. Elementit todella napsahtavat yhdessä.

Asennuksen vaakasuoritukset kulmiin ja ikkunoiden aukkoihin

Jotta kehystäisiin kulmat, liitokset, ikkunat, oviaukot käyttämällä muita komponentteja.

Sivuraide kiinnitetään kulmiin

Kun paneelit on suoritettu, sisä- ja ulkokulmat on tehtävä.

Nurkkien säleet on kiinnitetty samalla tavalla: alemmasta kaistasta on 6 mm: n alaspäin suuntautuva siirtymä, yläosassa on paikka kehyskaistalle. Aluksi ruuveja ei ole ruuvattu tiukasti hihnan yläosaan, ja hihnan on oltava liikuteltava.

Sitten ruuvit naulataan alareunaan, jolloin palkin tarkka pystysuunta muodostuu. Jos sinun on lisättävä kulmapalkkia, anna sen päällekkäin 2,5 cm ylittämällä alaosassa oleva yläosa.

Asennus sivureunasta kulmiin

Sivurajan sijoittaminen ikkunoiden aukkoihin

Aukkoikkunoiden runkoon on käytettävä J-profiilia tai erityisiä levyjä.

Koska ikkunat voivat sijaita eri syvyyksissä suhteessa seinään, ne myös leikataan eri tavoin. Seinään upotettuja ikkunoita käytetään kulmien asennusta vastaavalla vuorausmenetelmällä.

Jos ikkunat ovat uppoasennossa seinän kanssa, käytetään lisäosat liitoslevyjä varten - esiliinat.

Esiliinan asennus tehdään ikkunalaudan pohjasta. Kiinnitä sitten sivuosat, jotka sijaitsevat pohjaosan yläosassa. Ylempi hihna on päällekkäin sivusta.

Jos aukkoja ei tarvitse tehdä koristeellisesti, profiili on merkitty etäisyydellä, joka on yhtä suuri kuin ikkunan leveys ja korkeus. Seuraavaksi sinun tulee tehdä leikkauksia kulmissa ja taipua profiilin u-muotoisella hahmolla: se on kiinnitettävä rei'illä keskeltä, vetämällä nurkista 15 cm: iin. Seuraavaksi asenna J-profiili.

Asennus sivuikkunoiden ikkunoihin

Paneelin asennus - yksityiskohdat ja askel askeleelta

Paneelien asennus alkaa rakennuksen takaseinästä ja siirtyy vähitellen etuseinään.

Ensin sinun on asetettava taso, joka toimii verhousn pohjana.

Rivin ensimmäinen paneeli on sijoitettava alaosaan aloituslevyyn ja yläosa on kiinnitettävä ruuveilla laatikkoon.

Seuraavaksi kannattaa jatkuvasti kiinnittää muut paneelit tiukasti toisiinsa:

 • Itsekiinnittyvät paneelit eivät saa saavuttaa kymmenen senttimetrin levyn reunaa;
 • kiinnityspisteet olisi tehtävä shakkilaudan järjestyksessä;
 • kukin paneelin rivi alkaa yhdestä paikasta;
 • jos arkin pituus on pienempi kuin seinämän pituus, paneelia laajennetaan kiinnittämällä kiinnitysosa;
 • kun jälkimmäinen rivi levyt lautaset ovat jäljellä, on tarpeen asentaa viimeistely bar.

Se on tärkeää! Metallisen seinän asentaminen on tehtävä sen jälkeen, kun se on asennettu viemäriin rakennuksen ympäryksen ympärille.

Vesierotus voi toimia verhouspaneelien asennuksen alkuna.

Liitäntälevyjen asennuksen jälkeen asennetaan kulmat, kulmat ja muut vuoriosat.

johtopäätös

Siten kiven alla oleva metalliset siivet tarjoavat siistin ja moderni ulkoasun rakennukseen. Voit asentaa sen itse. Suuri valikoima kiviainetta olevia metallisia sivuseinät mahdollistavat suunnitteluprojektin toteuttamisen kokonaan. Pääasiassa on ostaa laadukkaita materiaaleja ja asentaa se vakiintuneiden sääntöjen mukaisesti.