Tee se itse - miten se tehdään itse

Vesijalanjälki on aina aiheellinen. Monet lomakylät sijaitsevat alamäksissä, joissa on savea tai joissa on runsaasti pohjavesivarastoa. Talven päättymisen jälkeen, kun lumi sulaa aktiivisesti, sivustoa ei enää aseteta jalkaan. Ja vesi maksaa joskus keskelle kevää!

Puutarhatyöt on siirrettävä myöhemmäksi... Kyllä, ja useimmat kasvit eivät pysty selviämään tällaisissa olosuhteissa! Valitse ja suunnittele ongelman ratkaisuja.

Rakentamme viemärijärjestelmää

1. Jos pohjavesi on syvä ja vain kosteaa lumen tai rankkasateen sulamisen jälkeen, se voidaan poistaa urien avulla. No, jos sivusto sijaitsee rinteessä.

Sitten sen alimpaan kohtaan voit järjestää jätealtaan tai kaivon, josta vesi pumpataan helposti pumpusta.

Pintaviemäröinti tapahtuu alueen ympärillä ja aina rakennusten ympärillä.

Asiantuntijoiden näkökulmasta se on kokoelma asianmukaisesti asennettuja kanavia, joihin on asennettu hiekkasaumoja, sekä suojaverkkoja, jotka suorittavat koristeellisia toimintoja. Mutta esimerkiksi omistajat, joiden asuntoja ei ole tarkoitettu pysyvään oleskeluun, tämä kysymys on helpompi ratkaista. Avoimet betonirummut on tehty rakennusten ympärille, jotka voidaan helposti puhdistaa roskien avulla harjalla. Aidat pitkin urat peittyvät geotekstiileillä ja täynnä roskaa tai kiviä.

Pohjavettä voidaan torjua vain maanalaisen putken avulla. Suosittelen ehdottomasti, ettet kokeile itseäsi, vaan kääntymään ammattilaisen puoleen ainakin määrittämään veden tyhjennyspisteen ja laatimaan suunnitelman viemäriputkien sijainnista.

Peskuem

2. Vuonna kukkapenkit ja sängyt vähitellen lisää hiekkaa. Se parantaa maaperän imeytymistä ja edistää tasaisempaa kosteuden jakautumista sen ylemmälle kerrokselle. Savi maaperä per 1 neliömetriä kestää noin 30 kg hiekkaa.

Toimitamme maaperää

H. Mutta vain silloin, kun pinta-alasta on jo päättynyt, ja talo on rakennettu.

Laitamme koivun ja pajun

4. Nämä lehtipuita voimakkaan juurikanavan kustannuksella tyhjentävät maaperän hyvin. Valitettavasti tämä vedenpoistomenetelmä ei sovellu pieniin alueisiin.

Taloushallinto ja satamajärjestelmät portaalin käyttäjiltä

FORUMHOUSE-jäsenet jakavat kokemuksensa edullisten tyhjennys- ja sadevesijärjestelmien rakentamisesta.

Kokeneet rakentajat ja maan ihmiset tietävät hyvin, että "ylimääräinen" vesi on paha. Ylimääräinen vesi johtaa kellarin ja kellarin tulviin, pohjan huuhtoutumiseen, vuoteiden tulviin, vesistöön jne. Tämän seurauksena keväällä, syksyllä ja jopa kesällä ei voi kulkea kesämökin läpi ilman kumisaappaita.

Tässä artikkelissa tarkastelemme:

 • Miten varustaa veden kulkeutuminen paikan päällä.
 • Kuinka tehdä budjetin myrskyviemäri omiin käsiisi.
 • Viemäröinti. Miten tehdä kuivaus ja tyhjennä kosteikko edullisesti.

Millainen vesi estää kehittäjää elämästä ja maan omistuksesta

Pinta- ja pohjavesityypit sekä viemäröinti- ja myrskyvesijärjestelmät voivat kirjoittaa erillisen kirjan. Siksi jätämme tämän artiklan soveltamisalan ulkopuolelle yksityiskohtaisen luettelon pohjavesien tyypistä ja syistä ja keskitymme käytäntöön. Mutta ilman vähintään teoreettista tietämystä riippumattoman järjestelyn salaojitus ja myrsky viemäri - heittää rahaa pois.

Tosiasia on, että jopa virheellisesti tehty viemäröintijärjestelmä toimii ensimmäisten vuosien ajan. Sitten johtuen geotekstiilillä käärittyjen viemäriputken tukkeutumisesta (silting), joka oli asetettu saviin, lieppeihin jne. maaperän kuivatus lakkaa toimimasta. Ja viemäröinnin järjestämiseen tarkoitetut varat on jo käytetty ja ennen kaikkea vedenpoiston rakentaminen liittyy suuriin maanrakennustöihin teknologian mukana.

Siksi on vaikeaa ja kallista yksinkertaisesti kaivaa ja siirtää viemäriputkea 3-5 vuotta sen jälkeen, kun se on asetettu. Sivusto on jo asuttu, maisemasuunnittelu on tehty, sokea alue on järjestetty, huvimaja, kylpyamme jne. On asennettu.

Meidän on taisteltava, miten muutetaan salaojitus, jotta koko ala ei kääntyisi.

Näin ollen vedenpoiston rakentamisen tulisi aina perustua maaperän geologisen tutkimuksen tuloksiin (mikä auttaa löytämään vedenpitävän kerroksen savimuodossa 1,5 - 2 m syvyyteen), hydrogeologisiin tutkimuksiin ja selvään tietoon siitä, minkälainen vesi johtaa talon tulviin tai vedenpaisumiseen.

Pintavedet ovat luonteeltaan kausiluonteisia, johtuen lumen sulasta ja sateen runsaudesta. Pohjavesi jakautuu kolmeen pääryhmään:

 • Kapillaari-vesi.
 • Pohjavesi.
 • Kyydissä.

Lisäksi pintavesi muuttuu pohjaveteen, jos sitä ei poisteta ajoissa, kun se imeytyy maahan.

Johtopäätös: pinnan valuminen on poistettava myrsky (sade) jätevedestä, eikä yritä tehdä vedenpoistoa!

Myrskysuodatinjärjestelmä on järjestelmä, joka koostuu maahan kaivetuista lokeroista, putkista tai ojista, veden poistamisesta alueen ulkopuolelta tapahtuvalta viemäriputkalta ja takapihan alueella sijaitsevan helpotuksen organisoinnista. Näin vältytään alueen pysähtyneiltä vyöhykkeiltä (linssejä, altaita), joissa vettä kertyy, millä ei yksinkertaisesti ole sijaa, ja lisää vettä.

Tärkeimmät virheet, jotka tehdään erillisen tyhjennyslaitteen yhteydessä:

 • Jos ruuvatun putkiston oikea kaltevuus ei noudata. Jos otamme keskiarvon, niin kaltevuus säilyy välillä 0,005 - 0,007, ts. 5-7 mm / 1 juoksevan mittarin tyhjennysputki.
 • Käytä tyhjennysputkea geotekstiilikäämityksessä "väärään" maaperään. Geotekstiilien putki, jotta vältytään sen siltingiltä, ​​käytetään maaperässä, joka koostuu puhtaasta väliaineesta ja karkeista hiekoista.
 • Käytä graniitin sijasta halvempaa kalkkikiveä, joka lopulta pestään pois vedellä.
 • Säästää korkealaatuisia geotekstiilejä, joilla on oltava tiettyjä hydraulisia ominaisuuksia, jotka vaikuttavat vedenpoistoon. Tämä on tehokas huokoskoko 175 mikronia, ts. 0,175 mm, samoin kuin poikittainen cf, jonka tulee olla vähintään 300 m / vrk (yhden painekradientin kanssa).

Edullinen myrskyviemäri omiin käsiinsä

Ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, jotta varustaminen budjetin versio myrskyn viemärijärjestelmän sivusto on asentaa erityisiä tarjottimia.

Laatikot voidaan tehdä betonista tai muovista, mutta niiden hinta "puree". Tämä pakottaa portaalin käyttäjät etsimään edullisempia vaihtoehtoja myrskyjen ja viemärijärjestelmien järjestämisestä sivustolta.

Minun täytyy tehdä edullinen sademäärä, noin 48 metriä pitkä, aidan reunalla, tyhjentää naapurinsa sula vesi. Vesi on ohjattava ojaan. Ajattelin vedenpoistoa. Aluksi se tapahtui minun ostaa ja asentaa erikoislaatikoita, mutta sitten "ylimääräiset" ristikot jäisivät heiltä, ​​enkä tarvitse sateiden erikoisestetiikkaa. Päätin ostaa asbestisementtiputkia ja näki ne kahvimyllyllä saaden näin kotitekoisen tarjottimen.

Huolimatta tämän ajatuksen budjetista, tarve itsenäisesti leikata asbestisementtiputkia ei houkutteli käyttäjää. Toinen vaihtoehto on kyky ostaa vesiputouksia (muovi tai metalli) ja sijoittaa ne valmistettuun pohjaan noin 100 mm betonikerroksessa.

Portaalin käyttäjät varoittavat Denis1235 tästä ideasta ensimmäisen vaihtoehdon puolesta, joka on kestävämpi.

Denis1235 löysi asbestisementtiputkia tuottavan kasvin, joka ei ole halukas sotkeutumaan itsenäiseen putkien leikkaamiseen, mutta joka on välittömästi leikattu paloiksi 2 m pitkäksi aikaa (jotta ne eivät halkeile 4 metriä kuljetuksen aikana) ja tuovat valmiita lokeroita sivustoon.. Jäljellä on vain sellaisen järjestelmän kehittäminen, jossa tarjotaan lokeroita.

Tuloksena oli seuraava "piirakka":

 • Maaperän pohjalla sängyn muodossa.
 • Hiekka tai hiekka ja sora on noin 5 cm paksu.
 • Betoni noin 7 cm.
 • Asbestisementtiputket.

Lopulta tein mökin budjetissa sadevesiä. Kesti: 2 päivää kaivamaan kaivaa, vielä kaksi päivää betonin betonisointiin ja asentamiseen. Vietin 10 tuhatta ruplaa lokeroihin.

Harjoittelu on osoittanut, että raita oli erinomaisesti "talvehtinut", ei halki ja siepasi vettä naapurista, jättäen juoni kuivaksi. Myös mielenkiintoinen on portaalin käyttäjän sateen (myrskyn) jätevirta, jolla on lempinimi yury_by.

koska kriisi ei aio lopettaa, sitten mietin, miten järjestää myrskyjen viemäreitä valumaan sadevettä kotoa. Haluan ratkaista ongelman, säästää rahaa ja tehdä kaiken laadullisesti.

Kun ajattelimme sen, käyttäjä päätti tehdä sadeveden poistoa veden tyhjentämiseksi joustavien kaksinkertaisten seinien aallotettujen putkien perusteella (ne ovat kaksi kertaa pienempi kuin "punertavia" viemäriputket), joita käytetään maadoitusjohtojen maadoittamiseen maan alla. Mutta, koska vedenpoistoreitin syvyys on vain 200-300 mm ja putken halkaisija 110 mm. Yury pelkäsi, että aallotettu putki voisi murtautua talvella, jos vesi pääsee kahden kerroksen väliin.

Tämän seurauksena yury päätti ottaa talousarvion "harmaa" putken, jota käytetään sisäisen jäteveden rakentamisessa. Vaikka hänellä oli huolta siitä, että putket, joilla ei ollut niin jäykkyyttä kuin "punapäälliset" murtautuisivat maahan, käytäntö osoitti, että heille ei ole tapahtunut mitään.

Jos astutte "harmaaseen" putkeen, se muuttuu soikeaksi, mutta siinä paikassa, jossa olen haudannut sen, ei ole merkittäviä kuormia. Vain nurmikko ja jalankulkijoiden kuorma. Putken asettaminen kaivantoon ja sprinklisointi alukkeella varmistin, että ne säilyttävät muodon ja sateet toimivat.

Käyttäjä piti mahdollisuuden asentaa edullinen sadevesi "harmaisiin" viemäriputkistoihin niin paljon, että hän päätti toistaa sen. Kaikki prosessin vivahteet osoittavat selvästi seuraavat kuvat.

Kaivaa kuoppaan kuivatuksen alta veden keräämiseksi.

Tasaa taso tasolle.

Asenna betonirengas.

Seuraavassa vaiheessa - nukahdutaan kuoppaosan 5-20 pohjalla.

Cast konkreettisesta kotitekoisesta kannesta hyvin.

Kuinka siirtää pinta- ja sadevettä dachasta?

Veden poistaminen paikasta kasvattaa maaperän kantokykyä, eliminoi vedenpitävien kellareiden tai kellarien tarpeen ja parantaa maiseman paikallista mikroilmastoa.

Tämän vuoksi syvä- ja pintavedenpoistojärjestelmät rakentavat sekä talon omistajat, jotka ovat vielä paikallaan, että jo käytössä olevien rakenteiden omistajat. Tässä artikkelissa analysoidaan hanojen hanojen rakentamista.

Pinta- ja sadeveden poisto dagosta

Veden vedenpoisto dagassa: tyypilliset järjestelmät

Päästä eroon ylimääräisestä kosteudesta kahdella tavalla:

 • Rakentamalla pinnan viemäröintiä, joka ratkaisee ongelman, jossa huuhtoutuu sademäärä ja valuu katolta.
 • Rakentaa syvä kosketus, joka "kuivuu" maaperän juoni itse.

Tietenkin sadeveden poistaminen sivustolta on paljon halvempaa kuin maanparannus. Pintaveden poisto ei kuitenkaan ratkaise liian märän maaperän ongelmaa. Siksi mahdollisuutta käyttää ensimmäistä tai toista kuivatusjärjestelyä liittyy kahteen maaperän ominaisuuksiin: maaperän kosteuteen ja pohjaveden tasoon.

Näin ollen, jos taso on kriittisesti lähellä pintaa ja kosteus on erittäin korkea, niin sivuston omistaja joutuu investoimaan syvään tyhjennykseen.

Päinvastaisessa tapauksessa pintavesi on keskimäärin riittävä kosteuspitoisuuden ja pohjaveden syvyyden vuoksi.

Pintaveden kulkeutuminen: järjestelytavat

Kosteuden poisto maaperän pintakerroksista ratkaistaan ​​rakentamalla piste, lineaarinen tai yhdistetty viemäröintijärjestelmä.

Lineaarinen viemäröintijärjestelmä

Pistekuivausjärjestelmä on tavallinen myrskykaivo, joka on asennettu viemäriputken alle, vedenpaisumispaikalle (vesilinnut), vesihanan alla tai missä tahansa muualla. Kaivo yksinkertaisesti kertyy ylimääräistä kosteutta ja johtaa sen viemäriverkostoon tai vain kuruun.

Lineaarijärjestelmään kuuluu viemärikaivojen rakentaminen, mikä mahdollistaa pohjaveden tyhjenemisen melko suurelta alueelta. Kuitenkin tällaisen järjestelmän tehokkuus riippuu kaivannon pohjan varovasti kalibroidusta kaltevuudesta. Toisin sanoen, kun kyseessä on vaikea helpotus, lineaarinen viemäröintijärjestelmä merkitsee melko laajoja maanrakennustöitä.

Siksi suurin osa suhteellisen kuivista alueista on varustettu yhdistetyllä pinnan kuivatusjärjestelmällä - verkko kuivauskaivureita toimitetaan myrskykaivoihin.

Samanaikaisesti, kun käytetään jälkimmäisiä, käytetään valmiita polyeteenistä valmistettuja rakenteita, jotka on upotettu kolmi- metriseen merkkiin, ja kuivatuskaivojen sijaan voidaan käyttää Sofrock-putkistoa. Tällainen tyhjennysjärjestelmä kaivaa 50-60 senttimetriä ja täytetään erityisellä maaperällä, jolla on suuri kosteuden läpäisevyys.

Lisäksi kuivatusputkea Sofrock ympäröi 10 cm: n suodatuskerros, joka perustuu polypropyleeniin. Siksi tällainen muotoilu ei jäädy eikä aiheuta muodonmuutoksia kausiluonteisten maaliikenteen aikana.

Syvä tyhjennys - ratkaisu märän maaperän ongelmaan

Syvä tyhjennys tapahtuu korkealla maaperän kosteudella tai maaperän kosteuden läpäisevyydellä.

Lisäksi nämä haitat voidaan tunnistaa jopa visuaalisesti - jos sateen jälkeen lika ei kuivu muutamassa päivässä, sen jälkeen on rakennettava syvä tyhjennys.

Syvän tyhjennysrakenteen rakenne on samanlainen kuin pintatyypin yhdistetty ratkaisu. Toisin sanoen syvä tyhjennys edellyttää sellaisten valuma-kanavien rakentamista, jotka toimitetaan keskusvesijärjestelmään liitettyihin valuma-alueisiin.

Tietenkin nämä kanavat, samoin kuin valuma-alue, asetetaan suurelle syvyydelle - alle 1-1,2 metriä. Siksi syvään järjestelmään liittyy melko suuri määrä maanrakennustöitä. Kuitenkin korkean maaperän kosteuden ongelma voidaan ratkaista vain samalla tavoin.

Viemäröintirakentaminen - Prosessin yleiskatsaus

Syvän tyhjennysasennuksen aloittaminen alkaa neljän keskitulvan keräilijän rakenteen avulla, joka on sijoitettu tyhjennettyyn kehäkaaren kulmaan. Lisäksi itse valuma-alue on rakennettu kaivon muodossa, jonka läpimitta on vähintään 300 millimetriä, ja sen pohjaan on täytetty hiekka- ja soramakuula.

Välikerroksen syvyys (keräilijä) - 3 metriä. Paras tapa kaivoksen kaivamiseksi on porautua maahan. Paras tapa vahvistaa seiniä - polymeerien kotelo tai asbestisementti.

Viemärijärjestelmän vedenpoisto ja veden poisto

Välikokoottorien rakentamisen jälkeen ne on yhdistetty viemärikaivoilla. Lisäksi kaivannon pohjan pitäisi mennä alas "viimeiseen" kulmaan (joka yhdistetään keskikokoojalle) 3-4 asteen kulmassa. Eli korkeusero juoksumetriä kohden on oltava vähintään pari senttimetriä.

Tässä tapauksessa kaivannon pohjalla on oltava geotekstiili, minkä jälkeen kaadetaan vähintään 5-10 senttimetriä raunioita tai soraa. Viemäriputki on asennettu tähän vuodevaatteeseen, jonka jälkeen koko kaivanto on peitetty rauniolla (sora) tasoputken halkaisijaan + 5-10 senttimetriä. Sisäänmenevien tyhjennysputket nurkkaputkistoissa toteutetaan käyttäen tersia.

Avoimet kaivannot täytetään soran ja hiekan seoksella, jotka on aiemmin suojattu geotekstiilillä, murskattua kivipeitettä, joka suojaa putkea murskautumiselta. Hiekka-soramakuitujen päälle upotetaan kerros täyteainetta tai 10 cm soraa (seulonta) täytetään ja muodostetaan kävelypolku.

Äärimmäinen nurkakokoojakytkin on kytketty keskikokoojalle syvällä tiivisteellä, jonka halkaisija on vähintään 150-200 millimetriä. Lisäksi keskusvesisäiliö on suunniteltu kaivon muodossa, halkaisijaltaan 0,5 metriä, pohjaan hiekka- ja sorakuopat.

Kuinka tehokkaasti valutetaan maa pohjavedestä

Liian suuri määrä vettä tontilla estää normaalin maatalouden ja vähitellen tuhoaa rakenteita. Ylimääräinen vesi edistää ravinteiden huuhtoutumista maaperästä, koska se maaperän salinisaatio, se pesee pois puiden juuret ja rakennusten perustukset. Siksi jokainen omistajan, joka joutuu vastaavanlaiseen ongelmaan, täytyy tietää, miten tyhjentää sivusto. Tämä on varsin työläs, mutta varsin toteutettavissa oleva tehtävä.

Pohjaveden sijainti.

Menetelmävalinta

Tyhjennä paikka useilla eri tavoilla. Ennen kuin valitset tietyn, harkitse seuraavia kohtia:

 1. Maaperän läpäisevyys paikoilla.
 2. Kuun koko ja muoto.
 3. Vaadittu veden taso laskee.
 4. Aika, jolle on tarpeen poistaa maa pohjavedestä.
 5. Rakennusten ja eri rakenteiden esiintyminen sivustossa.
 6. Pohjaveden suunta.

Luonnollinen salaojitusjärjestelmä.

Pohjaveden pintalaudat voidaan järjestää. Tällöin pohjavesi rinteiden läpi ja kaivon pohja tunkeutuu valuma-ojaan ja kuljetetaan sitten kaivoon, josta ne pumpataan pumpuilla. Tällaista järjestelmää järjestettäessä hienorakeisissa maissa hiekan ja soran sekoitusta käytetään valuma-ojien täyttämiseen.

Pohjavesiputki voidaan järjestää ilman putkien käyttöä. Syväkaivukoneet kaivaa. Ne on täytettävä suodatinmateriaalilla. Useimmin käytetään tätä karkeaa hiekkaa, soraa. Materiaali on täynnä useita kerroksia eri fraktioista. Lisäksi turpea käytetään väistämättä. Se suojaa täyttöä saastumiselta.

Koristeellinen uima-allas kerätäksesi ilmakehän vettä uunista ^ 1 - vesirakastavia kasveja; 2 - peittää alueen ja kävelytie luonnonkivellä; 3 - altaan kulho; 4 - penkki; 5 - itkevät pajut; 6 - kivet, lohkareet; 7 - veden täyttöputki (suihkulähde); 8 - levyn portaita.

Pohjaveden poisto-laite on järjestetty muoviputkien avulla, joissa on rei'itetty pinta. Putki asetetaan maahan jäädytystason alapuolelle. Sen varrella on reikiä veden keräämiseen.

Jos pohjaveden tasoa on tarpeen alentaa 3-5 m: lla, käytetään tavallisesti neulansuodatinta. Tällainen järjestelmä perustuu putkeen, jossa on neulansuodatin lopussa.

Se kytkeytyy tyhjöpumppuun ja pumppuun. Jos on tarpeen alentaa pohjaveden määrää suurella määrällä, tällaiset asennukset on järjestetty useille tasoille.

Ejektorin vedenostimet voivat olla osa neulansuodinyksiköitä. Ejektorit ohjataan veden suihkutuksella, joka ruiskutetaan keräimeen. Tällaisten laitosten avulla on mahdollista alentaa pohjaveden määrää 20 metrillä.

Vedenpoisto

Ennen kuin aloitetaan pohjavesijärjestelmän suunnittelu, on tarpeen päättää, mistä ne puretaan. Valittavissa on useita vaihtoehtoja.

Viemärikaivojärjestelmä.

Kumulatiivinen järjestelmä voidaan järjestää. Tämä on paras vaihtoehto alueilla, joilla on suuria kausivaihteluja kosteudessa. Esimerkiksi märän lähdevettä kerääntyy ja kuivana kesäksi sitä käytetään kasteluun. Pohjavesi otetaan talteen erityisesti tätä tarkoitusta varten suunniteltuun säiliöön. Ne voidaan jättää pinnalle tai haudata haluttaessa. Vettä voidaan kerätä keinotekoiseen säiliöön, mutta se vaatii vakavampia materiaaleja ja työvoimakustannuksia.

Jos kylässäsi on yleinen vesivirtausjärjestelmä, on järkevää järjestää pohjaveden purku tällaiseen järjestelmään. Jos alueen ympärillä on vapaa alue, vesi voidaan ohjata siellä, mutta useimmissa tapauksissa se ei ole tarkoituksenmukaista.

Viemäriputkien asettelu.

Jos vettä ei ole tyhjennetty, sen on kerättävä. Tätä tarkoitusta varten toimitetaan erityiset säiliöt. Kun säiliöt täytetään, kutsutaan ashensointikone ja ne vapautetaan.

Usein sivuston omistajat yhdistävät useita menetelmiä. Esimerkiksi keväällä he keräävät vettä säiliöihin, käyttävät sitä kesällä kasteluun ja syksyllä ne poistavat jotain, mikä ei ollut hyödyllistä.

Periaatteessa pohjaveden oton tarve ilmenee vain lian ja savien maaperässä. Hiekkaiset maaperät itse suorittavat vedenpoiston.

Askel askeleelta

Perinteisen viemäröintijärjestelmän järjestämiseksi sinun on suoritettava suuri määrä maanrakennustöitä ja sijoitettava paljon rahaa. Tällöin kuitenkin voit saada puoliautomaattisen järjestelmän. Jo muutaman viikon ajan itse vesi kerääntyy kuivatuskaivoon, koska se kertyy, omistaja pumppaa sen ojaan, varastosäiliöön tai läheiseen vapaaseen alueeseen, kuten metsään tai kenttään, mieluiten luonnollisen säiliön. On tärkeää, että veden taso tyhjennysreikään ei ylitä haluttua pohjaveden korkeutta alueella. Muuten vesi ei yksinkertaisesti tyhjennä.

Pehmeän tyhjennyslaitteen kaavio.

Talouden kannalta useimmat omistajat käyttävät kuitenkin erilainen menetelmä pohjaveden organisoimiseksi. Se on kannattavampaa mutta vähemmän tehokasta kuin perinteinen viemäröintijärjestelmä. Kun valitset tällaisen menetelmän, sinun on varauduttava suuria työvoimakustannuksia käytettäessä.

Pohjavesijärjestelmän perustamiseksi on valmisteltava seuraavat seikat:

 1. Kaivinkoneiden kaivaminen.
 2. Kottikärryt.
 3. Rakennustaso ja rautatie.
 4. Vannesahan.
 5. Viemäriputket, liittimet ja liittimet.
 6. Käsisuoja.
 7. Kuopat kuivatukseen.
 8. Murskattu kivi, hiekka, geotekstiilit.

Ensinnäkin paikan päällä täytyy kaivata yhdensuuntaisia ​​kaivantoja, jotka sijaitsevat 4-6 metrin etäisyydellä toisistaan. Erityinen vaihe riippuu maaperän tiheydestä. Jos maa on raskas, kaivannot on tehtävä pienemmissä vaiheissa. Valitse tyhjennyspaikan paikka. Koko järjestelmä on tehtävä tasaisella kaltevuudella kaivon suuntaan niin, että vesi virtaa siihen gravitaatiolla. Tarkista kaltevuus käyttämällä rakennustasoa.

Suljetun viemäröinnin järjestelmä.

Tason alapuolella sijaitsevien kaivantojen päiden on yhdistettävä toisiinsa uusi kaivanto ja viedä se viemärikaivoon. Uusi kaivanto olisi myös sijoitettava kaltevuuden alle tämän kaivon suuntaan. Jos et voi liittää niitä tämän järjestelmän mukaisesti, sinun on järjestettävä useita tyhjennyskaivoja.

Kaivannon pohja on täynnä soraa (raunioina) ja joen hiekkaa. Riittää kerrospaksuutta 30-50 mm. Viemäriputket asetetaan. Pääsääntöisesti käytetään polymeeriputkia, joiden pituus on reikiä. Jotta nämä reiät eivät pääse tukkeumaan käytön aikana, putket tulisi kääriä geotekstiilillä. Voit myös käyttää kestävämpää geotekstiilien analogia - kookoskuitua.

Kun putkikaivuri on asetettu yläosaan täyttämään seos hiekasta ja soraa. Kaikki on järjestettävä siten, etteivät putket pääse kosketuksiin maaperän kanssa. Ne on ympäröitävä kaikilla puolilla sekoitus hiekkaa ja hiekkaa.

Viemäröintijärjestelmä

Keskittymällä kasvien korkeuteen voit määrittää pohjaveden syvyyden.

Laajamittaisen järjestelmän sijaan voidaan järjestää pistevettä. Reikien välinen etäisyys on 6 m. Useimmissa tapauksissa riittää, että vain osa alueen alueesta tyhjennetään, mutta tämä riippuu erityisistä olosuhteista.

Reikien pohja on täynnä soraa ja hiekkaa. Viemäriputken osat on kääritty kookoskuiduiksi (geotekstiili) ja asetettu pystysuoraan kaivoihin. Segmenttien pohjalla on myös liitettävä geotekstiili. Nosta putki, jonka halkaisija on niin suuri, että tyhjennyspumppu pääsee vapaasti sisään. Reiän halkaisija riippuu myös geotekstiilillä käärittyjen putkien halkaisijasta - sen tulee olla noin 10 cm suurempi.

Tällainen järjestelmä edellyttää omistajan säännöllistä osallistumista. Keskimäärin kerran 1-2 viikon välein, sinun on otettava viemäripumppu, laita se kuhunkin kuoppaan ja pumpattava vettä. Työ on yksinkertaista ja kestää vähän aikaa.

Reikien ja ovien käyttö

Piirrä nykyisen tyhjennysjärjestelmän kanssa.

Monet puutarhurit ratkaise ongelman tyhjennyspaikan avulla tärkeimpien reikien ja ojien avulla. Rosat on järjestetty yksinkertaisesti. Meidän täytyy kaivaa reikiä 80-100 cm syvälle, 2 m leveä pinnalle ja 50 cm pohjassa. Ne on valmistettu maan alimmissa kohdissa. Järjestelmä on hyvin yksinkertainen, mutta melko tehokas. Kaikki ylimääräinen vesi paikasta kerätään näissä kuopissa.

Orava-järjestelmän järjestäminen on hieman vaikeampaa. Yleisimmin käytetty menetelmä perustuu avoimiin tyhjennyshajoihin. Heidän avustuksellaan sivusto purkautuu keväällä sulatusta lumesta.

Kaavion ympäryksen ohella on tarpeen kaivaa ojia, joiden leveys ja syvyys on 40 cm. Tällaisten ojien seinät on leikattava noin 20-25 asteen kulmassa. Järjestäytyneissä puutarhakumppanuuksissa tällaisten kulkuneuvojen laite on periaatteessa pakollinen vaatimus hallinnoinnista. Epäkohtien joukosta voidaan erottaa, että ojan maadoitetut seinämät vähitellen murentuvat. Lisäksi ne tukkeutuvat erilaisilla pienillä roskilla, jotka usein esiintyvät vesistöissä.

Kuivauskaivojen järjestelmä.

Betoni- tai puupaneeleja käytetään yleisesti seinien vahvistamiseksi. Myös ojan pohjalla voi sijoittaa metallia tai betonia. Jätteet ja kasvit on hävitettävä säännöllisesti. Tämä voidaan tehdä tavallisella lapiolla. Useimmissa tapauksissa yhteinen kulkuhuopa toimii veden ottamisena. Hän asettuu tien varrella.

Hieman vähemmän suosittu tapa on ns. ranskalainen viemäröinti Paikan päällä luodaan samankaltaisia ​​ojia jyrkillä seinillä ja täynnä soraa tai kivet. Tällaisen vedenpoiston laitteistoa on useita vaihtoehtoja: voit kaivaa matalia ojauksia, joiden pohjavesi valuu kaivoon tai tehdä oja luonnon hiekkakerroksen syvyydelle ja vesi menee siihen. Kaivo 1-1,2 m: n sivuilla toimii tällaisen järjestelmän kaivoina. Kaivo voidaan sulkea ja avata. Se voidaan täyttää rikkoutuneella tiilellä tai karkealla soralla. Näiden ojien eduista on mahdollista erottaa se, että ne eivät "kukoistu" eivätkä ne tukkeudu, mutta jonkin ajan kuluttua ne voivat tukkeutua veteen pestyllä maaperällä. Ja tässä kasveissa alkaa itää. Tällaisten ojien puhdistaminen vaatii paljon työtä verrattuna aikaisemmin kuvattuihin tavallisiin tyhjennyshajoihin.

Kallis tapa tyhjentää sivusto on luoda suljettu viemäröintijärjestelmä. Se on järjestetty asbestisementti- tai saviputkien avulla. Putket voidaan sijoittaa "kalanruotoon" tai suoraan. On tärkeää, että sivustolla on kaltevuus riittävän veden luonnolliseen virtaukseen. Tällainen järjestelmä sopii hyvin paikkaan, jossa on suuri pohjavesi. Yleensä se yhdistetään vedenpoistoon vedenpoistoon talon pohjasta. Tällaisen järjestelmän suunnittelu edellyttää kuitenkin asianmukaista kokemusta, ja sen tekeminen itse on melko vaikeaa.

Hyödyllisiä suosituksia

Jätevesijärjestelmän luominen on parhaimmillaan kuiva kausi. Et yksinkertaisesti voi kaivaa kaivantoa, kun alue on vettä.

On tarpeen määrittää optimaalinen syvyys pohjaveden säilyttämiseen. Viemäröintijärjestelmä on sijoitettava tämän merkinnän alle. Monet omistajat tekevät yhteisen virheen - he järjestävät asianmukaisesti viemäröintijärjestelmän mutta eivät jätä säännöllisen pumppauksen tarvetta. Tällainen lähestymistapa ajan myötä tekee viemäristä hyödytön.

Järjestelmän luomisen ja sen laitteen käytön jälkeen on oltava varovainen. Kuivuuskaivoissa ja kaivo voi epäonnistua. Jos mahdollista, sulje ne tiukasti niin, että kukaan ei ole vahingoittunut.

Kuinka tyhjennä alue ylimääräisestä kosteudesta: järjestelmätyypit ja niiden valinta

Veden läsnäolo on tärkein edellytys lähes kaikkien kasvien, myös puutarhakasvien, kasvulle. Mutta jos on paljon vettä, niin tämä on jo todellinen katastrofi. Tämä on tuttua hyvin monille kesämökkien omistajille ja maalaistaloille. Ja on mahdotonta päästä eroon: Marshin alueella ei vain kukat ja puut puutarhassa häviävät hyvin nopeasti, mikään ei kasva puutarhassa, mutta rakennukset kärsivät pian. Tosiasia on, että muddy sotku, rakennuksen pohja alkaa hajota, pudota syvyyksiin ja ajan halkeamia ilmestyy seinille, joka kasvaa jokaisen pitkän sateen jälkeen. Surullinen näkymä. Mutta mikään isäntä ei odota tällaisia ​​epämiellyttäviä seurauksia, varsinkin kun on olemassa tie ulos - voit tyhjentää juoni.

Maaperän kuivatus

Viemäröinti on koko järjestelmä, joka on suunniteltu varmistamaan, että pintavesi poistuu maasta. Ennen järjestelyn jatkamista on kuitenkin tarkasteltava seuraavia tekijöitä:

 1. Maasto.
 2. Taso, jolla pohjavesi sijaitsee.
 3. Sademäärä.
 4. Viestintä suunnitelma
 5. Istumapaikka, kellari tai muut haudatut rakennukset.
 6. Maaperän rakenne, koostumus.
 7. Läsnäolo pensaita, puita ja niiden määrä.

Nyt on edelleen valittava sivustolle soveltuva järjestelmäversio.

Järjestelmien tyypit

Tyhjennä maaperä kahdella tavalla - varustamalla syvä tai pinnan tyhjennys. Vaikka molemmat vaihtoehdot on suunniteltu ylimääräisen kosteuden poistamiseksi, niiden asettaminen ja työn tekeminen tehdään täysin eri tavalla.

Täten pinnan viemäröinnin päätavoite on veden poistaminen maaperän yläkerroksesta, joka kerääntyy tulvien, sateiden ja kerääntymisen jälkeen rakennuksen, terassien, polkujen ja muiden kohteiden ympärille.

Pintaveden poisto

Pintakerrosten kuivumiseksi voit varustaa lineaarisen tai pistejärjestelmän suunnittelun. Veden sisäänsyöttöjä pisteiden kuivatuksen järjestelyssä asennetaan, kun vesi vievät pieniä alueita. Tämä on:

 • erilaiset luontaisen tyyppiset syvennykset;
 • alemmat osien terassit;
 • ovi-alueet;
 • merkintä;
 • lähellä kouruja.

Pistejärjestelmän suunnittelu on niin yksinkertaista, että sen valmistukseen ei ole tarpeen luoda piiriä. Rakenteen järjestelyä varten on välttämätöntä valmistaa myrskyvesisyöttöjä, vesijohtoja, myrskyventtiilejä, septisiä säiliöitä, tikkaita.

Jotta hedelmällinen maaperä, joka on yli kolmen asteen kaltevuusalueilta, ei pesty pois, on välttämätöntä järjestää myrskyjärjestelmä. Se on myös tarpeen seuraavissa tapauksissa:

 1. Kun vesi pesee raidat pois.
 2. Jäähdytä paikka, jossa sisäänkäynti autotallille.
 3. Jos on usein pitkiä sateita ja on tarpeen siirtää runsaasti vettä rakennusten perustuksista.

Lineaarinen vedenpoisto

Tämä on maaperään upotetun kourujärjestelmän nimi. Sulkujen sulkeminen on metalli- tai muovimateriaalin irrotettava ristikko.

Tärkein edellytys on, että kourut asetetaan kaltevaan suuntaan siten, että vesimassat voivat liikkua painovoimalla. Liukuu pitkin, kosteus pääsee hiekkaan. Tämä elementti on yksinkertaisin suodatin, josta vesi liikkuu pitkin vesiviivoja myrskyjen viemäreihin.

Lineaarisen viemäröinnin rakentamiseksi sinun on ennalta suunniteltava sijoitus ja valmistauduttava asennukseen. Lisäksi on tarpeen varustaa betonin pohja järjestelmän kaikkien osien asettamiseksi. Jos tarvitaan laajempaa valuma-aluetta, voit myös betonoida ja vääristellä.

Varoitus! Jäteveden tehokkuuden parantamiseksi on tarpeen yhdistää lineaariset ja pistekonstruktiot yhteen osaan. Sitten veden määrä, jopa rankkimaisten tulvien jälkeen, suihkut poistetaan maaperästä, eivätkä ne voi vahingoittaa joko rakennuksia tai kasveja.

Syvä tyhjennys

Tämä on maanalaisten salaojituskanavien järjestelmä. Niille ylimääräiset vesimassat liikkuvat paikalta. Voit kerätä talteen keräilijä- tai viemärikaivoja.

Muuten pohjavesi kerätään, rakenteet ovat:

 1. Pystysuora.
 2. Vaakasuora.
 3. Yhdistetty (yhdistää molemmat edelliset versiot).

Pystysuorat rakenteet on rakennettu kuin rei'itetyt kuopat. Ne sijaitsevat vesistöalueilla. Suotimet ja pumppuyksiköt sijoitetaan kaivoihin. Tämän vuoksi tällaisia ​​järjestelmiä pidetään konstruktiorakenteina, jotka tarvitsevat jatkuvaa ylläpitoa. Siksi pystysuuntaista viemäröintiä harvoin käytetään yksityisellä alueella. Samasta syystä yhdistettyjä rakenteita ei ole rakennettu niin usein.

Helpoin ja taloudellisesti edullinen horisontaalinen vedenpoisto. Ei pinnallinen vaan syvä tyyppi. Järjestelyn tärkeimmät osat ovat viemärit. Nämä ovat rei'itettyjä putkia, jotka on tarkoitettu soraa laskemiseen valmistetuissa ojissa. Aikaisemmin asbestisementtituotteita käytettiin tähän tarkoitukseen, mutta ne osoittautuivat haitallisiksi ympäristöön ja korvattiin muovilla.

Neuvoston. Nykyään PVC-putkia ei käytetä tavalliseen, sileään mutta aallotettuun ulkonäköön. Nämä tuotteet ovat vähemmän työvoimavaltaisia ​​asennusta ja kustannuksia vähemmän.

Jotta hiekka ja maa eivät pääse putoihin reikien läpi, ne on kääritty erikoismateriaaliin. Tämä on geotekstiiliä tai kookoskuidusta valmistettua materiaalia. Materiaalin valinta riippuu maaperätyypistä. Jos se on tiivis tai hiekkainen, voidaan käyttää geotekstiilejä, kun taas muuntyyppiset maaperät voivat käyttää kookoskuitumateriaalia. Geotekstiileinä ne kuitukangasta, dornit ja muut pehmeät materiaalit, mutta sinun ei pidä ottaa kovia - ne eivät anna kosteutta läpi.

Tehtävä, joka voidaan tehdä omalla kädelläsi, suoritetaan seuraavasti:

 1. Piirrä kaavion, jossa viemäriverkon sijainti näkyy.
 2. Ottaen huomioon järjestelmän kaivaa oja.
 3. Aseta hiekkaan pohja 10-15 cm kerroksella ja heitä sitten geotekstiilit. Sen pitäisi riittää peittämään viemärit.
 4. Aseta viemärit siten, että ne sijaitsevat kaltevuuden alapuolella ja johtavat keräimeen.
 5. Liitä yksittäisiä elementtejä tees tai crosspieces.
 6. Kierrä viemärit ja laita rikkoutuneisuus päälle ja sitten kerros maapalloa.

Keräilijältä on tarpeen varmistaa veden lisääminen. Tällainen paikka voi toimia lähimpänä umpina, rotina ja mahdollisuuksien mukaan keskushermostona.

Jätevesijärjestelmien ylläpito

Vaikka syvä- ja pintajärjestelmät, joilla on asianmukainen järjestely, eivät tarvitse usein ylläpitoa, on silti välttämätöntä:

 1. Tarkasta kuopat ja keräimet säännöllisesti. Puhdista ne tarvittaessa.
 2. Jätevesiputkien seinämien talteenottamiseksi on tarpeen tehdä pääomanpesu. Ei ole tarpeen tehdä tätä usein - kerran 8-10 vuodessa.

Jos haluat suunnitella ja sijoittaa viemäröintiä sivustolle, muista katsella video materiaaleilla ja ohjeilla työn ominaisuuksista. Jos kaikki on tehty oikein, vedenpoisto toimii yli puoli vuosisataa, varmistaen, että koko ajan kosteus poistuu sivustolta.

Viemäröinti talon kellarista

Jos talon perustusta rakennetaan kaikkien sääntöjen mukaisesti ottaen huomioon maaperän ominaispiirteet ja rakennustekniikan mukaisesti, vain maaperän ja maaperän kosteus vaarantaa sen lujuuden ja kestävyyden. Talon pohjan koskemattomuuteen voi vaikuttaa maaperään pudotettava sade ja sulavisto, eikä sillä ole mahdollisuutta ajankohtaiseen hoitoon pohjavesien kausittaisen nousun vuoksi tai jos ne kulkeutuvat pinnan lähelle.

Perinteen ympärillä olevan maaperän liiallisen kuivumisen seurauksena sen rakenteen yksityiskohdat muuttuvat kosteiksi, ja ne voivat alkavat korroosiota ja eroosiota epätoivottavista prosesseista. Lisäksi kosteus on aina ehdoton edellytys haitallisen mikrofloorin sienten tai muiden edustajien rakennusrakenteiden tuhoamiselle. Siementen pesimättömät pesäkkeet sulkevat nopeasti alueen, pilaavat koristeen ja vaikuttavat kielteisesti asukkaiden terveyteen.

Viemäröinti talon kellarista

Näitä ongelmia on käsiteltävä rakennuksen suunnittelussa ja rakentamisessa. Tärkeimmät toimenpiteet ovat rakenteen rakenneosien luotettava vedenpitävyys ja asianmukaisesti järjestetty vesien kulkeutuminen talon perustalta. Vedeneristys on erityinen keskustelu, mutta vedenpoistojärjestelmä vaatii tarkkoja laskelmia, sopivien materiaalien ja osien valinta on hyvä, ne ovat nyt laajalla valikoimalla erikoistuneissa myymälöissä.

Tärkeimmät vedenpoistoon liittyvät menetelmät rakennuksen perustuksesta

Talon pohjan suojaamiseksi ilmakehästä ja maaperän kosteudesta käytetään erilaisia ​​malleja, jotka yleensä yhdistetään yhteen järjestelmään. Tähän kuuluvat talon katon päällysteet, myrskyviemärit, joissa on katon tyhjennysjärjestelmä, myrskyvesien sisääntulo, vaakasuora viemärit kuljetusputkien, tarkastus- ja keräyskaivojen ja keräimien kanssa. Jotta voit ymmärtää, mitä nämä järjestelmät ovat, voit tarkastella niitä tarkemmin.

Talon ulkokehän sokeita alueita voidaan kutsua pakolliseksi elementiksi sateen ja sulaveden poistamiseksi pohjasta. Yhdessä katon tyhjennysjärjestelmän kanssa he pystyvät tehokkaasti suojaamaan talon pohjaa jopa ilman monimutkaisia ​​myrskyviemäreitä, jos alueen kausittaiset sademäärät eivät ole kriittisiä ja pohjavesi virtaa syvältä pinnalta.

Laadukkaasti pudotetut sokeat alueet vähentävät merkittävästi vesistöön pääsyn määrää säätiölle sateiden ja lumen sulamisen aikana

Sokeat alueet on valmistettu eri materiaaleista. Pääsääntöisesti niiden sijoitus on suunniteltava 10-15 asteen kulmalla talon seinästä siten, että vesi virtaa vapaasti maaperään tai myrskyjen viemäreihin. Sokeat alueet sijaitsevat koko rakennuksen kehällä pitkin, kun otetaan huomioon, että niiden on oltava 250 ÷ 300 mm leveämpiä kuin ulkonevat ulokkeet tai katon yläsuojat. Hyvällä vedenkestävyydellä, sokea alue toimii myös perustan eristyksen ulkoreunojen rajoilla.

Sokean alueen rakentaminen - miten se tehdään oikein?

Jos teet kaiken "mielesi mukaan", niin tämä on erittäin vaikea tehtävä. On syytä ymmärtää perusteellisesti mallia, tietää, mitkä materiaalit ovat optimaalisia tietyille rakentamisen olosuhteille. Kaikkien tarvittavien yksityiskohtien avulla sokean alueen rakentaminen talon ympärille on esitetty portaalin erityisessä julkaisussa.

 • Storm-jätevesi, jossa on viemärijärjestelmä

Jokaiseen rakennukseen tarvitaan vedenvetojärjestelmä. Sen puuttuminen tai väärä asettelu johtaa siihen, että sula ja sadevesi putoavat seinille, tunkeutuvat talon pohjaan ja heikentävät säätiötä vähitellen.

Vaikka täysimittaista myrskyjäähdytysjärjestelmää ei luota, yksi sen pääkomponenteista, kattokaivojärjestelmä, olisi asennettava mihin tahansa rakennukseen.

Vesi poistuu viemäröintijärjestelmästä mahdollisimman kauas talon pohjasta. Tätä tarkoitusta varten käytetään useita laitteita ja elementtejä yhden tai toisen tyyppisiä myrskyviemäreitä - myrskyn vedenottoaukkoja, avoimia kouruja tai putkia, jotka on piilotettu maanpäällisen romutuksen, hiekkasilmukoiden, suodattimien, tarkastus- ja keräyskaivojen, keräilijöiden, varastosäiliöiden ja muiden altaiden ympärille.

Kattolevyjärjestelmä - otamme itse

Ilman kunnollista järjestelyä vedestä huomattavasta katosta, on naurettavaa puhua tehokkaasta vedenpoistosta säätiöstä. Miten lasketaan, valitaan ja asennetaan itsenäisesti metallijäähdytysjärjestelmä katolle - kaikki tämä on maalattu portaalin erityisessä julkaisussa.

 • Viemärikaivoja

Jätevesikaivoja itsenäisinä, itsenäisinä vesi-viemäröintisysteeminä käytetään yleensä kylpylä- tai kesäkeittiöiden järjestämiseen, joita ei ole kytketty kotitalousjätevesijärjestelmään.

Yksinkertaisin tyhjennys, esimerkiksi jäteveden kerääminen kylvystä tai keittiöstä

Tällaisen kaivon rakentamiseksi voit käyttää metallia tai muovia, jossa on rei'itettyjä seiniä. Tämä säiliö on asennettu kaivamaan kaivoon ja sitten täynnä raunioita tai rikkoutuneita kiviä. Kylvyn tyhjennysjärjestelmä on yhdistetty kaivoon kouralla tai putkella, jonka kautta vesi poistuu pohjasta.

Tämä järjestelmä on tietenkin äärimmäisen epätäydellinen ja missään tapauksessa sitä ei voi yhdistää myrskyn jäteveden kanssa, kuten rankkasateilla, on mahdollista nopea ylivuoto viemäriveden läpi, mikä ei varmasti ole kovin miellyttävä. Kuitenkin maanrakennuksen olosuhteissa he turvautuvat siihen melko usein.

 • Viemäröintijärjestelmä

Täysipainoisen viemäröintijärjestelmän asentaminen yhdessä myrskyjäteveden kanssa on erittäin vastuullinen ja työläs prosessi, joka edellyttää huomattavia materiaalisia investointeja. Monissa tapauksissa se on kuitenkin mahdotonta ilman sitä.

Jotta tämä järjestelmä toimisi tehokkaasti, on suoritettava perusteelliset tekniset laskelmat, joita asiantuntijat luottavat useimmiten.

Ihanteellinen ratkaisu mihin tahansa kohtaan on yhdistelmä korkealaatuisia viemärijärjestelmiä ja myrskyviemärejä.

Koska tämä on kaikkein vaikein mutta samalla tehokkain vaihtoehto veden poistamiseksi rakennuksen pohjasta ja sitä voidaan suorittaa eri tavoin, sitä on tarkasteltava tarkemmin.

Talon vedenpoistojärjestelmä

Onko viemäröintijärjestelmä aina välttämätöntä?

Yleensä on erittäin toivottavaa, että kuivatus on järjestetty minkä tahansa rakennuksen ympärille. Kuitenkin joissakin tapauksissa vedenpoistojärjestelmä on yksinkertaisesti elintärkeä, koska tähän liittyy useita objektiivisia syitä, joihin kuuluvat:

 • Pohjavesi sijaitsee pinnan lähellä olevien maakerrosten välissä.
 • Merkittäviä kausiluontoisen pohjaveden nousun amplitudia havaitaan.
 • Talo sijaitsee lähellä luonnonvaraista säiliötä.
 • Rakennustyömailla hallitsevat savi- tai lianmuotoiset maaperät, kosteikot tai orgaanisen aineksen kyllästyiset suoita.
 • Sivusto sijaitsee mäkisellä laaksossa alamäessä, jossa voi selvästi sulaa tai sateita vettä.

Talot usein tulvilla alueilla, maaperällä, jossa on lähellä maanalaisia ​​vesistöjä ilman viemärijärjestelmää, ei voi tehdä

Joissakin tapauksissa voit jättää pois viemärijärjestelmän järjestelyn, kustannusjalkakäytävän ja asianmukaisesti järjestetyn viemärin. Täydellistä tyhjennyspiiriä ei siis tarvitse kiireesti tarvita seuraavissa tilanteissa:

 • Rakennuksen perustana on pystytetty hiekka, karkea tai kivinen maaperä.
 • Pohjavesi kulkee kellarikerroksen alle vähintään 500 mm.
 • Talo sijaitsee kukkulalla, jossa sulata ja sadevettä ei koskaan kerätä.
 • Talo rakennetaan kaukana vedestä.

Tämä ei tarkoita sitä, että tällaista järjestelmää näissä tapauksissa ei tarvita ollenkaan. Yksinkertaisesti sen mittakaava ja kokonaisteho saattavat olla pienempiä, mutta tämä on jo määritettävä erikoistekniikan laskelmien perusteella.

Lajien viemäröintijärjestelmät

On olemassa useita erilaisia ​​vedenpoistojärjestelmiä, jotka on suunniteltu valumaan eri luonteeltaan kosteiksi. Siksi valinta tehdään ennalta suunniteltujen geoteknisten tutkimusten perusteella, jotka määräävät, mitkä vaihtoehdot sopivat parhaiten tietylle sivustolle.

Viemäröinti voidaan jakaa seuraaviin sovellusmuotoihin: sisäinen, ulkoinen ja säiliö. Usein riittää asentamaan kaikki lajikkeet, esimerkiksi pohjaveden poistamiseen kellarista, käytetään sisäistä salaojitusvaihtoehtoa ja maaperää - ulkoista.

 • Säiliön tyhjennystä käytetään lähes aina - se asettuu koko rakennuksen alle ja on hiekkainen, murskattu kivi tai sora "tyyny", eri paksuus, enimmäkseen 100 ÷ 120 mm. Tällaisen vedenpoiston käyttö on erityisen tärkeää, jos pohjavesi on riittävän korkea kellarikerroksen pinnalle.

Hiekka-sora "tyynyt", jotka kaadetaan ja puristetaan lähes kaikentyyppisten perustusten muodostamisella, ovat itse säiliön vedenpoiston elementtejä.

 • Ulkoinen viemäröintijärjestelmä on asennettu tiettyyn syvyyteen tai sijoitettu pinta-alaan rakennuksen seinien ja aluetta pitkin, ja se on yhdistelmä kaivantoja tai rei'itettyjä putkia, jotka on asennettu kaltevuuteen kohti valuma-aluetta. Näiden kanavien kautta vesi tyhjennetään viemärikaivoon.
 • Sisäinen viemäröinti on rei'itettyjen putkien järjestelmä, joka on sijoitettu talon kellarikerroksen alle ja tarvittaessa suoraan koko talon alapuolelle ja poistetaan viemärikaivoon.

Ulkopuolinen viemäröintijärjestelmä

Ulkoinen kuivatusjärjestelmä on jaettu avoimeen ja suljettuun.

Avoin osa on pohjimmiltaan järjes- telmä myrskyn tai sulaveden keräämisestä katon tyhjennysjärjestelmästä sekä betonisoitujen, asfalttien tai vuorattuina aluslaatat. Keräysjärjestelmä voi olla lineaarinen - esimerkiksi pinta-alaltaan pitkien lokeroiden avulla, esimerkiksi ulkorakennetta pitkin tai kaistaleiden ja laattojen reunojen tai pistesuodattimen avulla - ja toisiinsa yhteydessä olevat myrskyvesisyötteet ja maanalaiset putket muodostavat kuopat (keräimet).

Sadeveden ja haudoitettujen viemäröintijärjestelmien pintojen yhdistelmä

Suljetussa viemäröintijärjestelmässä on rakenteeltaan rei'itettyjä putkia, jotka on haudattu maahan syvyyteen, jonka hanke määrittää. Hyvin usein avoimet (myrskyt) ja suljetut (maanalaiset viemäröintijärjestelmät) yhdistetään yhteen ja käytetään kompleksissa. Tällöin putkien vedenpoistosuunnat sijaitsevat myrskytuulettimien alapuolella - tyhjennys, kuten "puhdistaa", mitä "sadeveden" ei pystynyt selviytymään. Varastointikaivo tai keräilijä voidaan yhdistää.

Suljettu tyhjennysjärjestelmä

Kun aloitat puhumisen asennustyöstä viemäröintijärjestelmän järjestelyssä, sinun on ensin ilmoitettava, mitä materiaaleja tarvitaan tässä prosessissa, jotta voit määrittää välittömästi tarvittavan määrän.

Joten asennetaan suljettu viemäröintijärjestelmä:

 • Irtotavaran rakennusmateriaalit - hiekka, sora, karkea sora tai laajennettu savi.
 • Geotekstiilit (dornit).
 • Bitumin vedeneristys.
 • Aaltopahvin PVC-putket, joiden halkaisija on 315 tai 425 mm. Kuopat on asennettu kaikissa suunnanmuutospisteissä (kulmissa) ja suorissa osissa - 20 ÷ 30 metrin välein. Kaivon korkeus riippuu tyhjennysputken syvyydestä.
 • Läpimitaltaan 110 mm: n rei'itetyt PVC-viemäriputket sekä niiden liitososat: neulat, kulmaliittimet, liittimet, adapterit jne.
 • Kapasiteetin keräyskapasiteetti.

Esimerkki yksinkertaisesta suunnitelmasta tyhjennys- ja hulevesien tyhjennysjärjestelmien sijoittamiselle

Kaikkien tarvittavien elementtien ja materiaalien määrä lasketaan etukäteen vedenpoistojärjestelmän suunnitellun järjestelmän mukaisesti.

Jotta ei voitaisi sekoittaa putkien valintaa, on tarpeen sanoa muutamia sanoja niistä.

Rei'itetty aallotettu putki - nykyään ne ovat niitä, jotka ovat suosituimpia järjestettäessä viemärijärjestelmää

On selvää, että tyhjennysputkia ei käytetä sadeveden tyhjentämiseen, koska vesi joutuu sokeiden alueiden tai pohjan läpi reikien läpi. Siksi rei'itetyt putket asennetaan vain suljetuissa viemäröintijärjestelmissä pohjaveden poistamiseksi rakenteesta.

PVC-putkien ohella kuivatusjärjestelmät kootaan keraamisista tai asbestiputkista, mutta niillä ei ole tehdasreikiä, joten ne eivät ole toiminnassa. Niiden reikiä on porattava itse, joka vie paljon aikaa ja vaivaa.

Aaltopahvin rei'itetyt PVC-putket ovat paras vaihtoehto, koska niillä on pieni massa, huomattava joustavuus, helppo asentaa yhteen järjestelmään. Lisäksi valmiiden reikien läsnäolo seinissä mahdollistaa optimaalisen saapuvan veden määrän. Joustavien PVC-putkien ohella löydät kovaa myyntiä, joilla on sileä sisä- ja aallotettu ulkopinta.

PVC-viemäriputket luokitellaan lujuuden mukaan ja niissä on merkintä SN ja numeeriset arvot 2 - 16. Esimerkiksi tuotteet SN2 soveltuvat vain piireille, joiden syvyys on enintään 2 metriä. 2-3 metrin syvyyteen tarvitaan jo mallia SN4-merkinnällä. Neli metrin syvyydessä on parempi sijoittaa SN6, ja hyvin, SN8 voi tarvittaessa käsitellä jopa 10 metrin syvyydet.

Jäykät putket ovat halkaisijaltaan 6 tai 12 metriä pitkiä, ja joustavat putket myydään 50 metriä keloissa.

Rei'itetty kookos suodatinputki

Hyvin onnistunut osto on putkia, joille suodatinkerros on jo toimitettu päälle. Tässä ominaisuudessa käytetään geotekstiilejä (sopivampia hiekkasävyille) tai kookospähkinäkuidut (ne osoittavat niiden tehokkuutta hyvin savimaalla). Nämä materiaalit luotettavasti estävät tukosten nopean syntymisen kapeissa rei'issä rei'issä putkissa.

Kytkimet ja liittimet mahdollistavat haaroitettujen viemärijärjestelmien kokoamisen ilman erityisiä työkaluja.

Putkien asentaminen yhteiseen järjestelmään ei vaadi erityisiä työkaluja tai laitteita - osiot liitetään manuaalisesti erikoisliittimiin tai liittimiin mallin mukaan. Liitosten tiiviyden vuoksi tuotteissa on erityisiä kumitiivisteitä.

Ennen asennustyön kuvausta on tarpeen selventää, että viemäriputket asetetaan aina maaperän jäädytyksen syvyyden alapuolelle.

Suljetun viemäröintijärjestelmän asennus

Jätevesijärjestelmän järjestelyn kuvauksen aloittamisesta on mainittava ja selkeästi esitettävä se, että se voidaan sijoittaa paitsi talon ympärille myös koko paikan päälle, jos se on hyvin märkä ja vaatii jatkuvaa kuivausta.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmä asennetaan usein talon ympärille, mutta myös sellaiseen paikkaan, joka on altis jatkuvalle vesiliikenteelle.

Asennustyöt toteutetaan etukäteen laaditulla projektilla, jota kehitetään ottaen huomioon kaikki järjestelmän normaaliin toimintaan tarvittavat parametrit.

Rei'itetty tyhjennysputki roskan ja geotekstiilin suodattimessa "patruuna"

Kaaviomaisesti tyhjennysputken sijainti on tässä kuvassa esitetty.

Myrskyn ja sulaveden poisto

Ominaisuudet myrskyviemäri

Ulkopuolinen viemäröintijärjestelmä kutsutaan joskus avoimeksi, pitäen mielessä sen tarkoituksen, että sadeveden tyhjennys katon viemäriputkesta ja sivuston pinnasta. Todennäköisesti se olisi oikein kutsua sitä myrskyviemäriin. Muuten, jos se kootaan pisteperiaatteen mukaan, se voidaan myös sijoittaa piilotetuksi.

Tehokas keino veden poistamiseksi pohjasta on myrskyviemäri

Näyttää siltä, ​​että tällaisen vedenpoistojärjestelmän asentaminen on helpompaa kuin syvennetty vedenpoisto, koska asennusvaiheessa tarvitaan pienempiä maanrakennustöitä. Toisaalta ulkoisen suunnittelun elementit ovat tärkeitä, mikä vaatii myös tiettyjä kustannuksia ja lisäponnisteluja.

Yksi tärkeä ero on. Viemäröintijärjestelmä on yleensä suunniteltu jatkuvalle "sileälle" työlle - jos kausittaiset muutokset maaperän kosteuden kyllästymisessä tapahtuvat, ne eivät ole niin kriittisiä. Myrskysuodatinjärjestelmän pitäisi pystyä nopeasti nopeasti kirjaimellisesti minuutteina tyhjentämään suuret määrät vettä viemäreihin ja kaivoihin. Siksi sen suorituskykyvaatimuksia kasvatetaan. Ja tämä suorituskyky on varmistettu asianmukaisesti valituilla putkistoilla (tai suuttimilla - lineaarisella järjestelmällä) ja niiden asennuksen kaltevuuteen veden vapaan virtauksen kannalta.

Suolaveden suunnittelua varten alue on yleensä jaettu osiin - huoltovyöhykkeiden vastuualueiden mukaan

Suunnitellessaan myrskyviemäreitä alueet levitetään tavallisesti veden keräysalueille - yksi tai useampi myrskyvuoto on vastuussa jokaisesta osasta. Erilliset tontit ovat aina talon katto tai muut rakennukset. Loput kohtalosta yritetään ryhmitellä samanlaisten ulkoisten olosuhteiden mukaan - ulkoinen pinnoite, koska jokaiselle niistä on ominaista veden imeytymisen erityispiirteet. Joten, katolta sinun täytyy kerätä kaikki 100% saostettu määrä myrsky vettä ja alueelta, riippuen tietyn sivuston.

Jokaiselle tontille lasketaan vesistön keskimääräinen keräys kaavojen perusteella - se perustuu q20-kertoimeen, joka osoittaa keskimääräisen sademäärän intensiteetin kullekin alueelle.

Kartta q20-kertoimen määrittämiseksi alueellesi

Halutun veden määrän tunteminen tietystä osasta on helppo määrittää putken nimellishalkaisija ja tarvittava kallistuskulma taulukon avulla.

Jotta voimme torjua lukijaa kaavojen ja laskelmien avulla, annamme tämän liiketoiminnan erityiselle online-laskimelle. On ilmoitettava mainittu kerroin, tontin alue ja sen kattavuus. Tulos saadaan litroina sekunnissa, litraa minuutissa ja kuutiometreinä tunnissa.

Laskin laskemalla myrskyjen jäteveden määrä tietystä paikasta

Sitten myrskyvesisyötteet ryhmitellään tarkastuskaivoilla, joille suorituskykyindikaattorit on jo tiivistetty, sitten tyhjennys- tai keräyskuopat - ja niin edelleen, "hierarkian" mukaisesti kaikkien myrskyvesien lopullisen keräyksen kohdalle.

Esimerkki onnistuneesta yhdistelmästä myrskyjen ja viemärijärjestelmien

Kuten jo mainittiin, usein myrskyviemäreihin liitetään kuopat ja keräimet, joissa on viemärijärjestelmä. Tämä on kätevää - kerätty veden saastumisaste on suunnilleen verrattavissa, ja nämä varastot, erityisesti puhdistuksen jälkeen, voidaan käyttää esimerkiksi agroteknisiin tarpeisiin.

Kotimaisen jätevesijärjestelmän kanssa ei kuitenkaan ole mitään viemärijärjestelmää eikä viemärijärjestelmää.

Esimerkki myrskyviemärin asennuksesta

Katsotaan esimerkki asennus lineaarinen osa myrsky viemäri.

Asennukseen tarvitaan tässä tapauksessa seuraavat materiaalit:

 • Sementti ja hiekka.
 • PVC-putkiputki, jonka läpimitta on 150 mm ja lisäelementit, teespistokkeet jne., Kehitetyn hankkeen mukaan.

Viemäröintilavat ja pistesuodatin

 • Muovinen, betoni tai keraaminen kouru, jossa suojaava ja koristeellinen säleikkö.
 • Storm-viemärit.
 • Koristeellinen kivi tai kaakeli sisustukseen tarvittaessa.

Vedenpoistoelementit voidaan asentaa viemärijärjestelmän putkien alapuolelle, pihan rinteille, koko talon kehälle, sokea pitkin tai niissä pisteissä, joissa rinteillä on keinotekoinen kaltevuus.

Lähtöaukon lineaarisen osan periaatteena on, että vesi kerätään luistossa, sitten se tulee haudattuun tuloaukkoon ja sieltä se kuljetetaan maanalaisilla putkilla lähimpään kaivoon.

Kourujen alapuolella myrskyjä ja viemäriputkia asennetaan tavallisesti ennen sokean alueen rakentamista. Muissa tiloissa myös kouruja pyritään asentamaan ennen pihaa päin koristemateriaalia. Kuitenkin, jos tämä ongelma aiemmin jäi huomiotta, kiireellistä tarvetta järjestelmän osista saattaa hyvinkin upottaa kappaleiden ja alustojen valmis kattavuus.

Suihkun asennus toteutetaan hydraulisen laskennan ja teknisten ratkaisujen pohjalta laaditun hierarkkisen järjestelmän mukaisesti - kuten edellä mainittiin.

Paljon hyödyllistä tietoa myrskyviemäristä

Sateen ja sulan veden poistoon perustuva järjestelmä on erittäin laaja tehtävä, ja sen ratkaisuun voi olla monia vaihtoehtoja. Tiedot tehokkaan myrskyn viemärijärjestelmän luomisesta - lue erityinen portaaliemme julkaisu.

Sisäinen vedenpoisto kellarissa

Emme saa unohtaa sisäistä salaojitusjärjestelmää, koska se on myös suunniteltu veden poistamiseksi säältä, mutta jo kellarista ja kellarista.

Tämäntyyppinen vedenpoisto asennetaan yleensä asennusvaiheessa, sillä viemäriputket on sijoitettava kellarin kerroksen alle, sen tilan ympärille tai jopa pohjalevyn alle.

Jotta voidaan ymmärtää sekvenssi, jossa työ suoritetaan, päävaiheet tutkitaan tarkemmin käyttäen esimerkkiä viemäröintijärjestelmästä kotona nauhateollisuudessa.

Kaavakuva talon kellarijärjestelmästä, joka on rakennettu liuskajohdolle.

Jos asennat kellarin viemäröinnin kaikkien sääntöjen mukaan, eli talon rakentamisen vaiheessa, teokset tehdään seuraavassa järjestyksessä:

 • Monoliittisen perustan nauhan valmiuden tai kellari seinien (kellari) rakentamisen jälkeen voit aloittaa kuivatusjärjestelmän järjestämisen.
 • Pohjakerroksen kellarikerroksessa on 150 ÷ ​​180 mm paksu tyyny. Tämä paksuus on välttämätön, sillä hiekassa muodostetaan syvennyksiä upotusvesiputkien asennukseen. Hiekka on kostutettava ja perusteellisesti tamped, mikä parhaimmillaan - tärisevällä levyllä.
 • Viemäriputket asetetaan tavallisesti rinnakkain 2500-3000 mm: n etäisyydelle toisistaan. Jos huoneen pinta-ala on 4,5 ÷ 5 m², niin se riittää putkien sijoittamiseen vain seinien puolelle, kellarikerroksen ympärille. Tämän vuoksi hiekkalaatan tyhjennyskanavien syvennykset tulisi tehdä seinämillä.
 • Seuraavana vaiheena on geotekstilien asettaminen hiekkalaatikon päälle, joka sijoittaa seinille 150 ÷ ​​200 mm: n huoneet. Se voidaan väliaikaisesti kiinnittää pinnalle "nesteenkynsien" avulla. Materiaalikanvot ovat päällekkäin 130 ÷ 150 mm.
 • Lisäksi ulkorakennon kaukana kulmassa, jossa pohjavesi virtaa, asennetaan katselu- tai tarkastuskaivo, joka voi koostua aallotetusta PVC-putkesta, jonka halkaisija on 200-250 mm. Jos joustava tyhjennysputki on valittu asennettavaksi, ei ole tarpeen asentaa kaivoa, vaikka on vielä toivottavaa, että kellarissa on tarkistuspiste.
 • Seuraavaksi geotekstillin yläpuolella oleva askel on täyttää pesty hiekka tai karkea sora. Tämän kerroksen paksuuden tulisi olla 100 ÷ 120 mm. Täyte tulee tasaisesti jakautua pinnalle pitämällä putken asennuksen syvennykset. Pengertointi tehdään siten, että sen päälle asetettujen putkien kaltevuus on 10 mm kullekin putken pituudelle.
 • Lisäksi makadamaisen pengerteen yläpuolelle on sijoitettu halkaisijaltaan 100 mm tyhjennysputket, jotka on liitetty toisiinsa suljetussa silmukassa. Sitten putken pää, joka yhdistää ja on alhaisempi kuin muualla oleva kellari, johdetaan kellarista tähän jäljellä olevaan reikään etukäteen, ja se kiinnitetään ulkoiseen kokoonpanoon (kertynyt) kaivoon sen alaosassa 100-150 mm: n korkeudelta pohjasta. Kanava on asennettu tuloputken vastakkaiselle puolelle, joka tyhjentää vettä kaivosta viemärijärjestelmään, viemärin ojaan jne.
 • Jätevesijärjestelmän päälle on täytetty toinen kerros raskasta (sen paksuuden tulisi olla 80 ÷ 100 mm) ja tällä kertaa se on jaettava vaakasuoraan ilman kaltevuutta.
 • Pinta-alan tasoittamisen jälkeen se on peitetty vedeneristyskalvolla, jonka kankaat sopivat myös päällekkäin, mutta ne on liimattava liitosjohtoon kosteudenkestävillä leveillä liimateipillä, koska päällysteen on oltava ilmatiivis.
 • Nyt voit siirtyä betoniteräkselle, joka toimii luotettavana kuivana kerroksena kellarissa.

Tietoa korkealaatuisen tasoituksen täyttämisestä - erillinen keskustelu

Kaikkien näennäisen yksinkertaisuuden vuoksi on välttämätöntä siirtää kauniisti korkealaatuista betonipintakerrosta kaikkiin kerroksiin - sinun on vielä voitava! Portaalin erityinen julkaisu kertoo sinulle lukuisista vivahteista kaatamalla betoniraita omilla käsillään.

Jos on tarpeen asentaa viemäröinti kellariin aikaisemmin varustetulla kerroksella, sinun on valittava yksi mahdollisista vaihtoehdoista:

 • Irrota betonipäällyste kokonaan, ja sitten tuottaa koko edellä mainittujen teosten sarjan.
 • Asenna viemäröintijärjestelmä vanhan päälle, josta on tullut epäluotettavia, betonirauta, jota infusoidaan jatkuvasti alhaalta. Tätä menetelmää valittaessa on kuitenkin otettava huomioon, että huoneen lattia nousee vähintään 350 ÷ 400 mm. Jos kattokerroksen kattokorkeus sallii, tämä vaihtoehto on paljon helpompi suorittaa kuin betonipinnoitteen poistaminen huoneesta, jossa on erityisen vaikeaa asentaa erikoislaitteita.

Työskentely tyhjennysasennuksessa pitkäkestoiseen ja kosteaan kellariin on seuraava:

 • Ensimmäinen asia on kuivata huone. Tämä prosessi on varsin monimutkainen, mutta sen järjestämiseen on useita tapoja.

Kellarien ja kellareiden ikuinen vihollinen - korkea kosteus.

Tietenkin lisääntynyt kosteus viittaa huonosti järjestettyyn tuuletukseen näissä erityisissä tiloissa ja ilman sen normalisointia on naiivia toivoa menestyksestä. Mutta ennen työskentelyn aloittamista huone on kuivattu. Miten tämä tehdään? - Tämä auttaa neuvomaan altaan kuivaamista koskevia suosituksia, jotka mainitaan portaalin erityisessä julkaisussa.

 • Seuraavassa vaiheessa kaikki seinät ja katot on käsiteltävä vedeneristysmateriaaleilla - nämä voivat olla erityisiä impregnointeja tai koostumuksia, jotka perustuvat nestekumeen tai bitumiin.
 • Lisäksi likaisen vanhan betonipinnan päälle kaadetaan murskattua kiveä, jonka paksuus on vähintään 100 mm.
 • Porausalueen päällä on viemärijärjestelmä, jonka poistoputki on sijoitettava viemärikaivoon tai varastoon kaukana talosta.
 • Järjestelmä on suljettu toisella vastaavalla kerroksella.
 • Sitten murskattu kivi peitetään vedenpitävällä materiaalilla (kalvo ja vielä parempi - valssattu materiaali bitumipohjassa), joka nousee seiniin 100 ÷ 120 mm.
 • Tämän jälkeen koko "kakku" kaadetaan vähintään 70 mm: n vahvuisella betoniteräksellä.

Mielenkiintoisimmista vaihtoehdoista - viemäröintijärjestelmä asetetaan talon perustuksen rakentamisen alkuvaiheisiin

On tarpeen lisätä, että joskus viemäriverkko asennetaan jo ennen kuin pohja on pystytetty kaivettuun kaivantoon. Tällainen sijainti välittömästi auttaa välttämään kosteuden esiintymistä paitsi lattialla myös myös kellarin seinillä, ja siksi koko talosta. Ja yhdessä ulkoisen viemärijärjestelmän ja laadun salaojitus - talon pohja ja kellari pysyvät aina kuivina.

Joten, kun tutustut jonkin tyyppisten viemäröintijärjestelmien ominaisuuksiin, voit päättää, mikä niistä sopii parhaiten tiettyyn tapaukseen. Tällaisen arvioinnin tärkeimmät perusteet ovat alkuperäiset tiedot - millainen vesi on poistettava talon perustasta: pohjavettä, sadevettä, maata tai kaikkia toimenpiteitä tarvitaan poistamaan liiallinen kosteus sekä rakennuksen seinien lähellä että koko paikan päällä.

Julkaisun lopussa, niin sanotusti, "menneisyyden vakiinnuttamiseksi" katsokaa mielenkiintoista videota siitä, miten sivuston tyhjennysjärjestelmä perustetaan itsenäisesti: