Vedeneristys pidentää kodin elämää!

Jotta säätiö voi toimia pitkään ja suojaa kellarista, seinistä ja pohjakerroksesta kosteutta, on välttämätöntä suojata se sateelta, sulasta, pohjavedestä. On välttämätöntä suojata paitsi pohjan maanalaista osaa myös myös maanpäällinen osa - kellari.

Järjestelmä vedenpitävyyden perustan talon.

Vedenpitävyys on myös suunnattu päällysteen seinämien päällekkäisyydestä kapillaarisesta kosteudesta, ja sen pitäisi estää veden imeytyminen pinnalta.

Huoneen korkean kosteuden seurauksena sienet lisääntyvät ja väsymys ilmenee. Terveysvaara ei ole niin paljon homeen kuin sen itiöitä, jotka tulevat verenkierrossa hengitysteiden kautta aiheuttaen siten erilaisia ​​sairauksia. Maanalaisilla alueilla: kellareja, pohjakerroksia, korkea kosteus on erityisen havaittavissa.

Veden tunkeutuminen rakennuksiin

Vesi vaikuttaa tiilarakenteisiin tuhoisasti, koska tällä materiaalilla on kapillaari-huokoinen rakenne. Pohjavesi, joka tunkeutuu rakenteen pohjaan, sisältää erilaisia ​​suolan epäpuhtauksia. He puolestaan ​​asettuvat tiilen huokosiin ja kiteytyvät siellä kasvaen tilavuutta. Niinpä laakerin elementtien materiaali alkaa hajota, maali ja kipsi leviävät ja viimeistelypäällysteet ovat epämuodostuneet.

Seinien kapillaareissa liikkuvat pohjavedet alkavat pestä pois vesiliukoiset suolat materiaaleista, ja tämä jo johtaa tiilimassan ja muurauslaastin hävittämiseen. Rakenteiden tuhoutuminen johtuu ketjun luonteesta.

Vaakasuoran vedenpitävän pohjan järjestelmä.

Erityinen riskialue on kellari. Se on hän, joka on alttiimpia tulvien ja sulatuksen pohjavedelle. Tämän seurauksena hometta, maaperän suoloja, sieniä.

Vesi voi tunkeutua pohjaan ja seiniin ylhäältä sateen ja lumen muodossa. Tällaisella iskulla on mekaanisia vaurioita, jotka liittyvät jäätymisprosessiin ja sulatukseen, kemiallisia seurauksia. Sadeveden on eräänlainen hapan liuos, joka koostuu sadevirroista ja ilmakehään joutuneista teollisista päästöistä, joilla on tuhoisat vaikutukset materiaaleihin: silikaattitiili, betoni, marmori. Kapillaareja, huokosia, mikrokapseja kasvaa, jolloin materiaali tuhoutuu nopeammin.

Vedeneristys muurauksen ja pohjan välillä

Kun säätö on rakennettu, seinät on taitettu sisään, mutta ennen sitä vedeneristys asetetaan perustan ja sen vieressä olevan muurausseinän väliin. Tähän sopii myös ruberoidi ja hydroisoli.

Valittu materiaali asetetaan pohjaan, leikkaa kaistale, joka on kaksi kertaa pohjan leveys, sitten taivutettu puoleen ja asetettu alustaan ​​ja munintaan.

Voit maalata katemateriaalin tai vedenpitävyyden kuumalla bitumilla ja liimalla pohjaan.

Näin ollen muurauksen ja pohjan välille tarvitaan vedenpitävyys, jonka takia kosteus ei pääse enää talon seinämiin.

Kosteuden suojaus

Obmazochnoy vedeneristysjärjestelmä.

Epämiellyttävien seurausten välttämiseksi on toteutettava tehokkaita suojatoimenpiteitä tiili- tai betonirakenteiden kestävyyden varmistamiseksi. Vedeneristys ja hydrofobointi suojaavat kosteudelta ja eliminoivat haitalliset vaikutukset.

Aluksi on tarpeen vahvistaa pohjaa niistä sedimenteistä, jotka aiheuttavat halkeamia, mikä rikkoo vedenpitävyyttä ja heikkoja maaperä. Vain sen jälkeen, kun tilojen maanalainen osa on täysin korjattu, voit aloittaa vedenpitävyyden korjaamisen.

Tiilitalon seinämien halkeamat ovat merkki epäsuotuisista sademääristä. On erotettava sedimenttimuodostumat, jotka vaikuttavat erityisesti vedenpitävyyteen ja kutistumiseen tai lämpötilaan, jotka näkyvät jo ensimmäisen tilavuoden aikana. Kutistumisen halkeamat ovat organisoitumattomia, virheettömiä. Lämpötilan halkeama on useammin pystysuora, aukeaa päivän aikana, reagoi ulkolämpötilan pudotukseen.

Jos halkeilulla on kaltevuus 45-60 °, kutistuminen tapahtuu rakennuksen sivulta, jossa halkeamat ovat taipuvaisia. Jos rakennuksen keskellä on kutistumista, halkeamat ovat samankaltaisia ​​parabolin muodon kanssa, sen haarat poikkeavat alaspäin. Riippuen siitä, mitä parabola-akseli on pidempi kuin sointu, seinämä laskeutuu nopeammin.

Uusien rakennusten laajentamisen seurauksena etuseinässä näkyvät vinot halkeamat. Maaperä tiivistyy vanhojen ja uusien rakennusten paineen vuoksi, ja vanhan rakennuksen päätyseinämäseinämä alkaa laskeutua kohti uutta, murtumia esiintyy.

Vedeneristys suoritetaan pystysuorissa ja vaakasuorissa tasoissa. Tämä työ tehdään vain vahvistamisen ja vahvistamisen jälkeen.

Jotta vaakasuora vedenpitävä kerros asetettaisiin perustan alle ja sen seinämien liittämiseen, rulla materiaali asetetaan. Kellarin pinta tasoitetaan laastilla ja siihen asetetaan vedenpitävyys, joka koostuu sementtikerroksesta tai kahdesta kerroksesta kateaineesta. Jos rakennus on perusteeton, niin ensimmäisen vaakasuoran vedeneristyskerroksen tulee sijaita pohjan ja pohjan välissä ja toinen katon alapuolella 10-15 cm kellariseinän alueella. Vedeneristysten aikana on välttämätöntä suojata eristetyt rakenteet pinnalta ja pohjavedeltä. Niiden taso pitäisi olla vaakatasossa 40-50 cm pienempi.

Joskus kellarinseinien pystysuorien pintojen suojaamiseksi se on päällystettävä bitumilla useita kertoja ympäröivän alueen ympärillä. Tämä pinnoite on lyhytikäinen, muutaman vuoden kuluttua bitumista alkaa olla halkeamia.

Säätiön sokean alueen järjestelmä.

Vedeneristysmateriaalin kiinnittämistä käytetään maanrakennusten rakentamisessa kellareihin ja ankkurointiin. Se käyttää rullaa vedenpitäviä materiaaleja: bicroplast, uniflex, bridgeplast, isoplast, isozlast. Tällaisten pinnoitteiden perustana ovat synteettiset materiaalit: lasikuitu, polyesteri, lasikuitu).

Vedeneristämisen liimaus tehdään kylmissä tai kuumissa bitumimastisissa useissa pinnoitteissa. Pinta on valmisteltava perusteellisesti, kuivaa ja puhdistettava pohja ja kiinnitä se varovasti. Ulkoinen eristys on välttämätöntä toteuttaa toimenpiteitä sen suojaamiseksi mahdollisilta mekaanisilta vaurioilta.

Tarkastamaan hänen ohjaukseensa kohdistuvan pinnan tasaisen metrin kiskon, jonka pitäisi olla tiukasti kiinni.

Käytetään polymeeripinnoitusmateriaaleja, jotka vahvuuden ansiosta itsestään tiivistyvät muodostavat vedenpitävän kerroksen. Ne ovat melko helppoja käyttää, ne eivät vaadi ylimääräistä pintavalmistusta, mutta kustannukset ovat melko korkeat.

Tällainen eriste on jäykkä tai joustava. Ulkona oleva vedenpitävyys perustuksiin vaatii elastista materiaalia, koska vastakkaisten ilman lämpötila aiheuttaa suurempaa vaaraa, mikä aiheuttaa suuremman mahdollisuuden materiaalin muodonmuutokseen.

Kun käsitellään halkeamia elastisella eristyksellä, kirjoita ne suorakulmaiseen muotoon ennen kokoonpanon levittämistä. Seinien koostumus levitetään kahdessa kerroksessa. Pinnoitteen paksuus on 2-5 mm. Käytetään materiaaleja jäykän suorakulmaisen harjan tai lastan avulla.

Tiili tai muuraus kulkee ja imee kosteutta. Kosteuden lisäämisen estämiseksi tarvitaan eristys, joka estää veden tunkeutumista seiniin. Näin ollen on välttämätöntä tehdä vedenpitävyydestä paitsi seinät ja muut rakenteet, myös tehdä se muuraus ja säätiö niin, että talosi voi palvella pitkään.

Vedenpitävät tiiliseinät pohjasta


Vesitiiviin tiilimuuraus on tärkeä askel rakennustöissä. Se suoritetaan prosessin alussa kellarin rakentamisen aikana. Vedeneristys on välttämätöntä kosteuden tunkeutumisen estämiseksi talon pohjalle. Jos et tee tätä työtä, kosteus heikentää rakennuksen suorituskykyä ja alkaa asteittain tuhota sen. Tämä johtuu siitä, että talon saumojen väliin jäänyt vesi jäätyy ja laajenee. Tuloksena syntyy jäätä, joka alkaa painostaa rakenteen perustan.

Sisältää vesitiivistyksen tiiliseinille

Yleensä kosteusteknisistä suojaustoimenpiteistä tehdään rakennuksen ulkopuolella. Sisäistä suojausta ei suoriteta, koska tämä voi johtaa tiilen kosteuden lisääntymiseen, joka on suorassa kosketuksessa maan kanssa. Näin ollen kosteus aiheuttaa jatkuvaa kosteutta ja muotoilu epäonnistuu. Siksi asiantuntijat suosittelevat vedenpitävyyttä rakennusvaiheessa. Tätä varten voit yksinkertaisesti erottaa tiiliseinän pohjasta vedeneristyskerroksen avulla. Materiaalina käytetään bitumimuovia ja polymeeri-bitumilevyä, ne kiinnitetään ja puristetaan tiukasti pohjaan. Tällainen menettely on tehtävä ennen seinien rakentamista, muutoin tulevaisuudessa on äärimmäisen vaikeaa.

Ominaisuudet ja tyypit kellarin vedeneristys

Rakennuksen vedeneristyksellä on useita etuja ja ominaisuuksia:

 • lisää sisäisen vedenpitävyyden lujuutta, luotettavuutta ja laatua;
 • ei ole monimutkaista menetelmää vedenpitävyyden käyttämiseksi;
 • rakennetta ei tarvitse kuivata huolellisesti;
 • suuri mekaanisiin vaurioihin, naarmuihin ja hankauksiin;
 • on tehtävä "kiristämisen" halkeilua.

Usein rakennusmateriaalina toteutetaan yleensä säätö- ja seinien suojatoimenpiteitä. Ensimmäinen, joka liittyi suojasekoitusten valmistukseen, oli löyhä tunkeuma. Penetron tuottaa ja tuottaa useita eri tyyppejä, joista jokainen on vastuussa tietylle toiminnolle. Jaa se:

 • rappaus;
 • halkeamien parantuminen;
 • liimaamalla muuraus erikseen.

Läpäisevien seosten päätehtävä vähenee yhteen, jotta saadaan aikaan kosteutta kestäviä kiteitä, jotka tarjoavat luotettavan suojan. Hiukan myöhemmin Penetronille lisättiin muita merkkejä, kuten Vandex, Kalmatron, Lakhta jne.

Mitä materiaaleja tulisi käyttää

Oikein toteutetuille vedeneristysmateriaaleille on tarpeen paitsi tuntea työprosessit myös ymmärtää rakennusaineet. Se riippuu vedenpitävän työn laadusta ja kodin elämästä. Asiantuntijat jakavat materiaalit kolmeen tyyppiin:

Päällystysmateriaali ei pysty suojaamaan taloa pitkään, koska Prosessissa käytetään kateaineita tai polyeteeniä. Ajan myötä materiaali epäonnistuu ja saattaa alkaa vuotaa kosteutta.

Seinien vedenpitävyys on pidempi, ja se on myös helpompi kiinnittää muurien pinnalle. Käytetty materiaali on bitumi, kosteutta kestävä maali, jota käytetään ruiskupistoolilla tai harjalla. Ennen kuin koko taso käsitellään, se on puhdistettava ylimääräisestä roskista ja pölystä.

Kyllästysmateriaali on yksi tehokkaimmista ja laadullisista. Se on tavallinen kuiva seos Penetron, joka laimennetaan ja levitetään harjalla. Seoksen perustana ovat erityiset lisäaineet, jotka ovat läheisessä kosteuden suhteen muuttumassa vahvoiksi ja liukenemattomiksi kiteiksi. Rakenteeltaan läpäisevä vesieristys on erittäin tärkeää ja sillä on vahva vaikutus sisäiseen ja ulkoiseen käyttöön. Materiaalin levittämisen jälkeen sitä ei tarvitse kuivata. Vedeneristyspinnan ansiosta se ei pelkää naarmuja ja mekaanisten vaurioiden muodostuminen ei vähennä kosteudenkestävyyden vaikutusta.

Se on tärkeää! Asiantuntijat eivät suosittele rakennuksen vedenpitävyyttä.

Tee tarvittava työ

Asiantuntijat käyttävät useita tyyppisiä rakennuseristeitä, joista jokaisella on omat ominaisuutensa ja vivahteensa. Vedeneristys on:

 • vaakasuora;
 • injektio.

Vaakasuora vedeneristys. Työn alkuvaiheessa suoritetaan talon kellarin eristäminen itse säätiöstä. Tämä prosessi suoritetaan telamateriaalin avulla, joka on sijoitettava pohjan päälle. Työlle suositellaan käytettäväksi polymeereihin perustuvia bitumimastisia. Mastia yhdistetään polymeeri-bitumimateriaalin levyn kanssa. Ne ovat päällekkäin ja puristetaan yhdistelmävalssilla, aiemmin rulla on kyllästetty mastiksella. Vaakasuora vedeneristys tarjoaa tehokkaan suojakerroksen säätiön ja tiilen välille.

Se on tärkeää! Poista muuraus rakennusvaiheen aikana. Suojelua on äärimmäisen vaikeaa valmisrakenteessa, koska tätä varten on tarpeen purkaa osa rakennuksesta.

Injektio perustuu kalvon muodostumiseen, joka työntää kosteutta pois pohjasta.

Injektio perustuu kalvon muodostumiseen, joka työntää kosteutta pois pohjasta. Tällainen vedeneristys perustuksen ja kellarikerroksen välillä suoritetaan ruiskuttamalla hydrofobista geeliä. Heti kun geeli menee pohjaan, se jäykistää ja sulkee seinän ja maaperän huokoset. Useimmiten tätä menetelmää käytetään virheiden ja rakennusvirheiden poistamiseksi.

Se on tärkeää! Käytetty geeli suorittaa paitsi eristysfunktion rakennuksen sisäpuolelta, mutta toimii myös vahvistetuksi kehykseksi.

Ennen pistoksen levittämistä on tutkittava pinta ulkopuolelta ja sisältä. Seuraavaksi, tee pieniä reikiä ja syötä niihin polymeeriputket, joissa on asennetut hanat päissä. Järjestelmään liitetyt nosturit ja paineen alla kaadettiin kaikki geeli. Koko prosessin lopussa putket poistetaan ja koko alue peitetään kerroksella kosteutta kestävää kipsiä. Tällaisen työn tekeminen yksin ei toimi, koska tämä edellyttää erikoislaitteiden käyttöä.

Jos rakennuksen suojaaminen kostealta ulkopuolelta ei ole mahdollista, on varmistettava tällaiset toimenpiteet sisäpuolelta. Käytä samoja materiaaleja kuin horisontaalisessa eristyksessä. Suojarakenteiden yhteydessä kiinnitetään erityistä huomiota kulmiin ja niveliin. Asiantuntijat suosittelevat lisäksi, että ne liimaavat vahvistettua eristysnauhaa.

Se on tärkeää! Läpäisemättömän eristeen levittämisessä on välttämätöntä kostuttaa seinä koko ajan, muuten materiaali murtuu ja epätasaisesti täyttää pinnan huokoset.

Tiilien eristämistoimenpiteiden toteuttaminen on pakollista, vaikka sivustosi sijaitsee pohjaveden alhaisella tasolla.

Vedenpitävyys perustuksen ja muurauksen välillä

Jokainen säätiö tarvitsee korkealaatuista vedenpitävyyttä riippumatta siitä, missä maassa ei ole rakennusta. Vedenpitävyys perustuksen ja muurausseinien välillä on välttämätöntä, jotta talosi voi istua monen vuoden ajan. Näihin tarkoituksiin voit valita erilaisia ​​hydraulisen eristyksen tekniikoita. Tätä me keskustelemme tässä artikkelissa, ja materiaalin lopussa näet aiheen videokäsky.

Tapoja vedenpitäväksi talon perustuksille

Uskotaan, että jos pohjavesi sijaitsee yli metrin syvyyteen pohjan pohjasta, ei ole tarpeen vedenpitävää rakennetta. Pohjaveden syvyys voi kuitenkin muuttua ja maaperän kosteus tuhota talon rakennetta. Kaikki tämä tekee vedenpitävyydestä perustuksen ja tiilen välissä oleellisen osan rakennusprosessista.

Säätiön pystysuora vedeneristys voidaan tehdä itsenäisesti käyttäen valssattuja eristeitä, päällystää mastiinilla tai vedeneristämällä tunkeutumista, joka tunkeutuu betonin huokosiin. Talon kellarikerroksen pystysuora osa on usein vedenpitävä kipsillä vedenpitävällä kipsillä. Kaikki nämä toimenpiteet suojaavat kosteuden tunkeutumista olohuoneeseen ulkopinnalta.

Säätiön vaakasuora vedeneristys suoritetaan rakennusvaiheessa. Tätä tarkoitusta varten monikerroksinen "piirakka" on rakennettu pohjan kaatamiseksi valmistetun kaivannon pohjalle. Aluksi savi kaadetaan alas ja nousee noin 20-30 cm, sitten ruberoidi ja 5-7 cm betonia. Betonin asettamisen jälkeen on mahdollista sitoa vahvistus ja täyttää rakennuksen perustukset suunnitelluilla mitoilla.

Vedenpitävyys perustuksen ja muurauksen välillä

Vedenpitävyys rakennuksen pohjasta vedenpitävät materiaalit asetetaan perustan ja kellarikerroksen välille. Tätä varten käytetään valssattuja materiaaleja, mutta ennen niiden asettamista, perustan vaakapinta voidaan edelleen käsitellä mastiksella. Kaikki tämä tehdään rakennettaessa taloa ja sitä ei ole vaikea tehdä itse.

TechnoNIKOL nro 24 on suunniteltu betoni-, teräsbetoni- ja muiden rakenteiden vedenpitävyyteen.

Tiilen kellari ja talon seinät kykenevät omaksumaan ja tekemään kosteutta. Jotta kosteutta ei pääse talon seinään, käytetään useita vaihtoehtoja pystysuorien pintojen suojaamiseksi. Tämä voi olla kipsiä, maalausta, käsittelyä mastisilla tai tunkeutuvilla muotojen ulkopintojen valmisteluilla. Kaikki nämä menetelmät suojaavat seinää saostuksesta ja kosteudesta ilmassa.

Ennen käsittelyä tiiliseinät on puhdistettava pölyltä. Sementtilaastia voidaan myös vedenpitäväksi tiililiitoksissa. Tätä varten ne puhdistetaan ja täytetään vedenkestävällä yhdisteellä, kuten Penetronilla. On huomattava, että on parempi suorittaa vedeneristys etukäteen perustuksen ja muurauksen välillä. SNiP esikoulutetaan ja valmistellaan materiaaleja.

Materiaalien valinta työhön

Technicol nro 24 -maali on öljybitumin koostumus, joka on täysin käyttövalmis. Tekninen numero nro 24 säätiölle sisältää erilaisia ​​mineraalitäyteaineita, teknisiä lisäaineita ja liuottimia. Mastiksissa ei ole polymeeriä, joten se ei ole yhtä elastinen (viittaa jäykkäihin kalvoihin). TechnoNIKOL nro 24 on suunniteltu betonirakenteiden vedeneristykseen.

Penetronia käytetään itsenäisenä vedenpitävänä sekä yhdistelmänä valssattujen materiaalien kanssa. Yhdisteen käytön seurauksena kapillaarivuoto katoaa, pienet halkeamat korjataan. Seoksen kemialliset komponentit, jotka tunkeutuvat betoniin, reagoivat alumiinin, suolojen ja metallioksidien, jotka ovat osa betoniseosta. Penetroni muodostaa kiteitä, jotka eivät liukene.

Katemateriaali valmistetaan bitumilla kyllästetyllä pahvilla, joka on peitetty tulenkestävällä murulla, esimerkiksi talkilla. Yksinkertaisen näköisen tekniikan ansiosta voit saada halvalla kosteutta kestävää materiaalia, mutta erittäin kätevä ja helppo asentaa. Erilaisten lisäaineiden (kalkki, savi, liitu) vuoksi lämmönkestävyys lisääntyy merkittävästi. Vedenpitävyysmateriaalin hinta on kaikkien saatavilla.

Vedenpitävyys perustuksen ja muurauksen välillä

Rakenteen kestävyys ja luotettavuus riippuvat rakennustekniikan tarkasta noudattamisesta.

Tärkein askel on seinän ja pohjan välisen sauman vedeneristys. Jotkut rakentajat laiminlyövät nämä teokset, mikä edelleen johtaa rakennusten tuhoamiseen.

Miksi vedenpitävyys on tarpeen?

Pohjaveden vaikutus ei ole pelkästään kielteinen.

Tee maksu:

 • Sade ja lumi;
 • Sulaa vettä;
 • Maaliikenne, joka johtaa pystysuoran vedenpitävyyteen.

Ei ole järkevää järjestää suojaa kosteuden tunkeutumista vastaan ​​rakennuksen sisällä. Pohja-aineen vedeneristys on tärkeä, mutta se ei säästä seiniä ulkopuolisista ympäristövaikutuksista ja lauhdes- ta. Vaatii vaakasuoran vedenpitävyyden. Sen tehtävänä on poistaa seinien kosketukset ja niiden liitosten pinta-ala kosteuden kanssa ja luoda esteitä veden kapillaarien nousulle pohjaelementtejä pitkin.

Vesivaikutukset

Säätiön sauma on erityisen altis kosteudelle sen ominaisuuksien vuoksi. Betoni monoliitti kosteuden vaikutuksen alaisena pysyy vahvana, mutta fyysisten lakien mukainen vesi kohoaa ja alkaa tunkeutua seinien rakenteeseen.

Tiilen huokoinen rakenne nopeuttaa prosessia. Vaikka perustuksen pystysuora vedeneristys on ehjä, se etenee hitaasti. Koska maaperä liikkuu, se vähitellen vaurioituu ja silloin, kun ei ole vaakasuoraa suojausta, jaksottainen jäädytys ja veden sulaminen ympäristön lämpötilan muutoksesta johtavat seinien nopeaan tuhoutumiseen.

Tärkeää tietää! Vesi, tunkeutuu tiilen huokosiin, kiteytyy nolla-lämpötilassa. Laimennus, aine laajenee tilavuudeltaan ja vahingoittaa materiaalia. Vähitellen se alkaa murentua, seinät murtuvat ja kosteuden ja homeen tuoksu ilmestyy huoneeseen.

Kuinka suojata kosteudelta

On mahdollista estää tuhoutuminen järjestämällä vaakasuora vedeneristys, joka on ihanteellisesti valmistettu rakennuksen rakennusvaiheen aikana. Se on järjestetty tiilen tai kaasusilikaattiseinän ja pohjan välille. Tämä on paras vaihtoehto.

Jos rakennustarvikkeita tai rakennusta rakennettiin teknologian vastaisesti, päätettiin säästää valmiin talon vedenpitävyys. Prosessi vie aikaa ja vaatii suuria käteiskustannuksia. Siksi on parempi rakentaa talo heti oikein.

Materiaalityypit ja niiden käyttö

Muurattu vedeneristys on valmistettu valssausmateriaaleista.

Yleisimpiä niistä ovat:

 • kattohuopa;
 • Toll;
 • rubemast;
 • asfaltti;
 • Lasikuituvahvistin;
 • Eurokattohuovat;
 • Vilkkuva;
 • Stekloizol.

Katemateriaali on bitumilla kyllästettyä kartonkityyppiä. Yleensä edellä mainitut materiaalit ovat sen lajikkeita.

 • Kattotielle on tunnusomaista se, että läsnä on tervaa ja kivennäisaineiden kyllästämistä;
 • Ruberoidi - korkeampi bitumipitoisuus;
 • Euroruberoid - lasi- ja polymeeri-lisäaineiden läsnäolo.

Lasi-ruberoidi on lasikuitupohjaisten rubemasta-muunnos. Kaikki nämä materiaalit ovat merkittäviä erityisestä kosteudenkestävyydestä ja alhaisista kustannuksista. He voivat palvella vuosikymmenten ajan asianmukaisella asennuksella. Kateaineiden etuja ovat alhaiset kustannukset, kestävyys ja helppokäyttöisyys. Haitat ovat haavoittuvuus.

Stekloizoli eroaa siinä, että se ei sisällä polymeerejä. Kiitos lasikuidusta, joka on sen osa, sillä on pitkä käyttöikä ja sillä on erinomaiset vedeneristysominaisuudet. Nykyisin useimmin käytetyt materiaalit lasikuitua, koska ne palvelevat yli 10-25 vuotta.

Vihje! Kateaineiden bitumisten lajikkeiden valinnassa tulisi kiinnittää huomiota kalliimpiin materiaaleihin. Säästäminen tässä asiassa voi johtaa siihen, että vedeneristys ei suorita annettuja tehtäviä.

Telat sijoitetaan valmistetulle pinnalle, johon ei saa olla siruja, kuoppia ja teräviä ulkonevia osia. Materiaalit esileimataan ja jätetään lepoon 24 tunniksi. Teokset tehdään kuivalla säällä, edullisesti positiivisessa lämpötilassa.

Vedeneristystyöt

Nykyaikaisten vaatimusten mukaan on toivottavaa tehdä kaksinkertainen vaakasuora eristys. Ensimmäinen kerros asetetaan pohjan ja jalustan väliin 20 cm: n korkeudelta sokea alueelta ja toinen - yläpuolelle lohkojen tai tiilien seinien edessä, paikoissa, jotka eivät ylitä 10 cm ensimmäisen kerroksen kattoihin.

Pohjan pinta on esitelty sementtilaastilla ja pinnoitettu pohjamaalilla. Valitse syvä tunkeutumisratkaisu. Vedeneristysmateriaali asetetaan sitten 2 kerrokseen.

Nauhat asetetaan tiiviiksi tiilimuodostumaan. Sileät reunat asetetaan seinien ulkokehälle. Materiaali on päällekkäin, jotta nivelet eivät pääse kastumaan. Ruberoidin kiinnittäminen on parempi kuumalla bitumilla. On mahdollista selviytyä tällaisista teoksista itsenäisesti. Rakennustekniikassa tarvitaan kaksi henkilöä.

Kaikki nivelet on voiteltava hyvin bitumilla useita kertoja, muuten luotettavaa suojaa kosteuden sisääntuloa vastaan ​​ei synny.

Asiantuntijat suosittelevat lisäksi käyttää nestemäistä kumia 1-2 kerroksessa 2-5 mm paksuista lisävesieristyskerroksen luomiseksi. Erityisen joustavuuden ansiosta säätöön ja sen liikkeiden halkeamat eivät aiheuta kosteuden tunkeutumista. Nykyiset halkeamat on hieman laajennettava ja niissä on oltava suorakulmainen muoto varmistaakseen laastin tunkeutumisen niihin.

Polymeeripinnoitteita on helppo levittää. Pinnan lisäystä ei tarvita. Haitta on materiaalin korkeat kustannukset.

Mahdollisten virheiden poistaminen

Mitä tehdä, jos vedenpitävyyttä ei tehdä tai se menettää sen ominaisuudet? Nykyään on kehitetty tekniikoita tilanteen korjaamiseksi purkamatta rakennusta.

On kaksi tapaa. Ensimmäisessä tapauksessa muuraus puretaan osittain liitosalueella. Sen fragmentti on poistettu, vedenpitävä materiaali asetetaan tähän paikkaan (mieluimmin lasikuitu), sitten tiilet asetetaan uudelleen paikalleen ja saumat suljetaan. On mahdollista aloittaa korjaaminen seuraavasta sivustosta 3-4 viikon kuluttua. Menetelmän edut sen halvalla. Haittana on prosessin pituus, koska kaikki työ kestää useita kuukausia.

Toisessa menetelmässä ruiskutetaan erityisiä vedeneristysyhdisteitä seinän ja pohjan väliin, jotka tunkeutuvat syvemmälle ja muodostavat esteen kosteuden polulle. Tästä syystä kahden kolmanneksen reikää porataan seiniin. Seuraavaksi ne täytetään tiivistysgeelillä. Se voidaan korvata sementin seoksella polymeerien kanssa.

Lisää vinkkejä on videossa, katso:

Menetelmän etuja ovat suorituksen nopeus. Haitat - melko konkreettiset kustannukset. Tällaiset työpaikat vaativat ammatillista kokemusta. Suorita ne itse on vaikeaa.

Vedenpitävän muurauksen asettaminen on melko mahdollista selviytyä omin silmin, kun työkalut ja materiaalit käsitellään mahdollisimman vähän.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Teemme vedenpitävyyden säätiön ja jalustan välille

Vedenpitävyys säätiön ja kellarikerroksen välillä on välttämätön suojaus saostumisen ja lauhteen aiheuttamien kielteisten vaikutusten varalta. Se estää laakerirakenteiden pääsyn pohjaveteen ja ilmakehään. Vaakasuoran vedenpitävyyden asennus suoritetaan rakennusvaiheessa. Materiaalien pätevä valinta ja asennustekniikan noudattaminen voivat vähentää tuhoisien tekijöiden vaikutusta.

Horisontaalisen eristämisen nuhteet

Ennen kuin vedeneristyslaitteessa tehdään töitä, suoritetaan useita toimintoja kosteuden poistamiseksi rakennuksen tukirakenteista ja viemärit tehdään. Sitten kahdessa vaiheessa asetetaan materiaali, joka estää kapillaarisen kosteuden kasvattamisen ulkoseinissä. Ensinnäkin järjestää vedenpitävyys kellarin ja pohjan välille, joka muodostaa ylitsepääsemättömän esteen veden ympärille rakennetun esineen ympärille. Toinen suojakerroksen kerros on sijoitettu alustan ja seinän väliin. Tämä pätee erityisesti silloin, kun se on rakennettu käyttäen tiiliä ja vastaavia materiaaleja, joilla on suuri kerroin kosteuden imeytymistä.

Vaikutuksen tehostamiseksi vaakasuora vedeneristys yhdistetään kellarin pystysuoraan suojaukseen liiallista kosteutta vastaan. Se tehdään käyttämällä seuraavia käsittelymenetelmiä:

 • Daubing. Se suoritetaan käyttäen bitumia ja sen johdannaisia. Materiaalin paksun sakeuden ja korkean vedenkestävyyden ansiosta saumojen ja nivelten sekä pohjan sisäpuolella että sisäpuolella olevat saumat ja liitokset on luotettavasti suljettu.
 • Värjäystä. Sen toteutukseen käytetään lakkoja ja maaleja, jotka ovat helppoja käyttää, mutta ovat vähäisiä.
 • Kyllästys. Se on suosituin ja tehokkain tapa suojata kosteudelta. Impregnointiin käytettyjä nestemäisiä polymeerejä ja synteettisiä hartseja, joilla on suuri tunkeutumisvoima.
 • Liittämällä. Kun käytät tätä menetelmää, tarvitset rullautettuja materiaaleja, jotka limittyvät ja vahvistavat lisäksi kellarissa ja pohjalla.

Vedeneristysyhdisteitä laakerirakenteiden kyllästämiseen käytetään yli 0 ° C: n lämpötiloissa, esiliitintä ja hankausta. Suojauslaitteiden avulla suoritettu työ.

Materiaalien tyypit ja ominaisuudet

Jos vaakasuora vedeneristys tehdään talonrakentamisen tai taloudellisen rakenteen rakentamisen aikana, välineiden valinnassa ei ole miltei rajoituksia. Suosituimpia materiaaleja ovat kiemurteleva ruberoidi, stekloisoli, nestemäinen kumi ja bitumipohjaiset yhdisteet.

kattohuopa

Se on perinteinen eristysvaihtoehto. Materiaali leikataan halutun paksuuden nauhoiksi ja asetetaan pohjan päälle kahdessa kerroksessa. Kateaineiden etuja - alhaiset kustannukset ja saatavuus. Pinnoitteen suoja ja kestävyys eivät ole kovin korkeat, joten voit vaihtaa sen nykyaikaisemmilla rullamateriaaleilla.

Stekloizol

Se on valmistettu lasikuidusta tai lasikuidusta, joka on kestävä ja helppokäyttöinen materiaali. Stekloizoli leikataan helposti haluttuun kokoon palasiksi, sulatetaan polttimella ja liimataan perustukseen täyttämällä kaikki aukot. Materiaalin paksuus mahdollistaa luotettavan esteen kosteuden leviämiselle.

Nestekumia

Se levitetään lastalla ja ei vaadi lämmitystä. Nestekaasun eduista:

 • elastisuus, joka säilyttää vedenpitävän kerroksen eheyden myös silloin, kun halkeamia esiintyy pohjassa tai pohjassa;
 • hyvä tartunta.

Käytettäessä materiaalia ei ole epämiellyttäviä hajuja. Nestekumi on tulenkestävä ja sen korkean tunkeutumiskyvyn ansiosta se täyttää pienimmät huokoset ja halkeamat pohjassa.

Bitumi ja sen johdannaiset

Sitä edustaa eri valmistajien mastit, jotka ovat helppokäyttöisiä ja jotka takaavat pohjan ja pohjan luotettavan vedenpitävyyden. Vahvistaminen bitumiin tai mastisiin, jotka perustuvat siihen kattotiilillä tai stekloizolilla, lisää huomattavasti säätiön suojan astetta kosteuden haitallisilta vaikutuksilta.

Suosittelemme videota, joka osoittaa pinnoituseristystä bitumilla.

Laying-tekniikka

Rakentamisvaiheessa vedenpitävyyden asentaminen rakennuksen pohjan ja pohjan tai seinän väliin ei vaadi merkittäviä investointeja eikä se ole monimutkainen. Aluslake, jolla suojataan laakerirakenteita ilmakehän kosteudelta, sisältää seuraavat toimenpiteet:

 • pohjan puhdistaminen;
 • vedeneristys.

Samalla toimenpiteiden tehokkuus riippuu materiaalien oikeasta valinnasta ja asennustekniikan noudattamisesta. Mitä tehdä, jos tarvitaan jo rakennetun talon tukirakenteiden eristämistä? Tässä tapauksessa ei ole mahdollista asettaa suojaavaa kerrosta pohjan kehän ympärille ilman monimutkaista jälleenrakennusta, ja kosteuden esteen asentaminen suoritetaan muilla menetelmillä.

Katso video, miten eristät pohjan yhdellä suosituimmista menetelmistä - munimateriaalista.

Ensimmäinen menetelmä sopii rakennuksiin, joissa on tiilipohja ja seinät, ja se merkitsee muurauksen pienen fragmentin asteittaista purkamista. Yksi vedeneristysmateriaaleista on sijoitettu vapaaseen tilaan, ja aukko on taas täynnä tiiliä. Seuraavan osan työ voidaan aloittaa aikaisintaan 2-3 viikossa.

Toinen vaihtoehto rakennetun rakennuksen vedenpitävyyden palauttamiseksi on täyttää pohjan huokoset ja aukot injektion avulla erityisellä koostumuksella. Se tunkeutuu pohjan ja seinän väliin ja luo vedenpitävän sulun.

Polymeerisementiseosten tai tiivistysgeelin käyttöönottamiseksi on ensin tehtävä kaltevia reikiä seinään vähintään kaksi kolmasosaa sen leveydestä. Täyttämällä muuraus ja kiinteä säätiö viettää vähintään 2 viikkoa.

Vedenpitävä pohja ja viereinen muuraus. Tyypit, menetelmät ja mahdolliset virheet, asiantuntijoiden suositukset

Kaikki korkealaatuisista, hyvistä materiaaleista valmistetut, erittäin luotettavien rakennusten rakenteet voidaan tuhota kosteuden tai veden välittömän vaikutuksen jatkuvan vaikutuksen vuoksi.

Sen suoja koostuu joukosta erityistoimenpiteitä, jotka välttämättä sisältävät korkealaatuisen vedenpitävyyden, perustettu säätörakenteen ja seinän (tai pohjan) välille.

Epätoivottuja rakennusinsinöörejä ehdottaa usein hyödyttömyyttään, koska talon maanalaisia ​​osia toteutetaan joka tapauksessa asianmukaisella vedeneristyksellä. Tällainen toteamus on kuitenkin melko virheellinen.

Yläpohjan pintaa on suojattava muurauksesta (kaasusilikaatti tai tiili). Tässä on kyse siitä, että pystysuoran tyypin vedenpitävyys rakennuksen aikana voi helposti heikentyä maaperän kerrosten luonnollisten liikkeiden vuoksi, jotka voivat aiheutua pienimmästä pienimmästä sedimentistä. Ja vain vaakasuuntainen vedenpitävyys tässä tapauksessa pystyy suojaamaan seiniä ja estämään kapillaarin "nousevan" kosteuden.

Katso, miten vedenpitävä säätö

Vaakasuoran vedeneristysperustan toiminnot

Itse asiassa järjestely eristys kosteudelta koetaan paljon kuin hankala, monimutkainen hanke, kuitenkin, sen puuttuessa tahansa kotiin pitkään aikaan ei voi olla olemassa, ei kestä pitkään, jopa silloin, kun maaperän maa pohjavesi on hyvin syvä, ja rakenne on pystytetty vuoren. Kaikissa olosuhteissa on mahdollisuus tunkeutua kosteuden myöhemmällä jakautumisella ja kondensaatin muodostumisella tiheimpien rakenteellisten osien materiaalissa. Sulatetun, höyrytön sumuinen, sadevesi lisäksi on myös maanalaisia ​​vesiä. Näillä tekijöillä on erittäin tuhoisa vaikutus tietyn rakenteen seinään ja perustuksiin.

Se on tärkeää! Ensisijainen tavoite perusta vedenpitäväksi on estää kosteuden kanssa merkittäviä rakenteellisia elementtejä rakennuksen, ja märkä tilanne saavutuksia perustuksen pohja - muodostumiseen laadullisia esteitä kiivetä ylös kantavien seinien, kapillaarinen kosteus!

Järjestetään vaakasuora vedeneristys kellarin ja tiilen välillä jo rakennusvaiheessa. Tietenkin on olemassa muita menetelmiä sen luomiselle jo seinien rakentamisen jälkeen, mutta ne ovat liian kalliita tai liian aikaa vieviä. "Mestareiden" yksinkertainen muistamattomuus tai päätös säästää rahaa rakennusmateriaaleihin voi aiheuttaa huomattavia vaikeuksia ja ongelmia lähitulevaisuudessa. Itse asiassa se ei ole koskaan sen arvoinen, että se jättää karkeasti huomiotta kosteuden esteen merkityksen.

Perusperiaatteet vedeneristys

Alemman vaakasuoran vedenpitävyys asetetaan pohjapohjan tasolle, mutta nyt se ei koske häntä, vaan sen ylempi versio. Sen järjestely annosteltiin materiaaleja käytetään, esimerkiksi, rubemast, katto, vilkkuu, kattohuopa, jne. Stekloizol matto vedenpitävän ominaisuus välillä tiilestä (lohkoa) ja yläpinnan perustuksen suoritetaan..:

- huolellinen tasaus ylemmän pohjapinnan betoniliuoksella;

- valitaan kahdessa kerroksessa valitusta vedeneristysmateriaalista.

Kiinnitettäessä sallitaan valssatun eristemateriaalin kuuma kiinnitys sulaan bitumiin. Tällöin on suositeltavaa käyttää mastia yksinomaan aiemmin valmistetuilla kangaspuikoilla ja työntäessäsi käämityksen, paina erittäin tiukasti puolikiinteällä (jopa kumilla) rullalla. Kun vauvan teloja on rullissa, asennettava vedeneristyseristin on ensin irrotettava, muuten tiheys ja sopivuus ovat huonolaatuisia.

Jos rakennuksessa ei ole kellaria (ei hanketta), sinun on tehtävä kaksikerroksinen vaakatasoinen seinien vedeneristys, jossa:

- kerrosnumero 1 - sijaitsee kellarin muurien ja pohjan välissä;

- kerroksen numero 2 - seinän sisällä (lohko tai tiili), mutta ei alemman tason alapään tai betonilattian alemmalle tasolle (noin 11,0-14,3 cm).

Ruberoidiliuskoja tai muuta valssattua suojamateriaalia on sijoitettu tiukasti tiilimuodon reunaan, vaikka ne voivat hieman ulottua seinän pinnan ulkopuolelle. Tasainen, laadukas ulkonäkö (tila) saavuttamiseksi on suositeltavaa, että täsmälleen leikattujen kuvioiden kaikki reunat suuntautuvat ulospäin. Taiteviivaa ("raunioitu" reuna) on käännettävä kellarihuoneen sisälle. Tämän lisäksi on tarpeen ottaa huomioon materiaalin asettamisen erityispiirteet - levyt tulisi asettaa vain pitkin pituutta, vain päällekkäisyyksiä.

Horisontaalisten ja pystysuorien vaihtoehtojen sopiva yhdistelmä mahdollistaa rakenteen luotettavin tiukkuuden. Niiden täydellinen kosteuden puuttuminen takaa sen vuoksi rakennuksen mahdollisimman suuren käyttökauden ja kosteuden kerääntymisen ja sienen kasvun kelpaamattomuuden kaikkien tietyssä rakennuksessa olevien tilojen sisällä.

Vedeneristysrajan tarkoitus perustusrakenteen ja muurauslaitteen välillä

Betonipinnan kiinnitys telakointiin päällekkäisten tiilien kanssa viittaa muutamiin vivahteisiin. Heikentämättä niitä voi johtaa seuraaviin:

- vedenpoistokytkennän asteittainen tuhoutuminen hiiltymisprosessien erityispiirteiden vuoksi;

- höyryä, pienimmän vapaan veden läsnäollessa betonin rakenteessa, muodostaa kiteisiä rakenteita, jotka tuhoavat ("repäisevät") betonin;

- kosteuden ulkonäkö talossa, mikä edistää homeen sienten lisääntymistä, jotka aiheuttavat vaarallisia itiöitä ja epämiellyttäviä hajua.

Kaikki nämä ongelmat eivät salli laadukasta vedenpitävyyttä, ja ihanteellisesti - yhdistetty versio (vaaka ja pysty).

Varoitus! Tiilet huokoisella rakenteella suosivat kapillaarisen kosteuden kiihtymistä ylöspäin!

Mahdolliset virheet ja niiden pätevän poistamisen periaatteet

Jotkut kodinomistajat, jotka ovat jääneet tilaisuuteen, joka vastaa hetkeä, jossa järjestetään oikea vedeneristys säätiön ja muuratuksen välillä, käänny ammattilaisille riittävään apuun.

Vaikeus on, että vedenpitävä suojakerros on oltava läsnä ehdottomasti koko laatikon ympärillä. Yksinkertaisesti sanottuna eristysmateriaalien asettamista varten itse rakennus on itse asiassa purettava kokonaan (tuhoutunut) tai jonkin verran nostettu hieman. Esitetyt vaihtoehdot eivät kuitenkaan ole täysin hyväksyttäviä, joten niitä ei voida tarkistaa.

Itse asiassa on olemassa useita tapoja tilanteen korjaamiseksi. Yksi menetelmä ei edellytä merkittäviä taloudellisia investointeja, mutta sen toteuttaminen kestää liian kauan. Toinen vaihtoehto on hieman yksinkertaisempi, mutta se vaatii huomattavia kuluja. Mikä vaihtoehto toteuttaa? Se riippuu täysin omistajan toiveista ja kyvyistä.

Tyypit kellarin vedeneristys

1. Ensimmäinen tekniikka muodostuu tiilimuodostuksen vaiheittaisesta osittaisesta poistamisesta pöydän tasolle perustuksen ja seinän välissä. Aluksi poistetaan liian suuri muurausrakenne. Tämän jälkeen vedeneristyslasilevykerros (tai muu innovatiivinen materiaali) asetetaan, minkä jälkeen jokainen aukko täytetään aiemmin poistetuilla tiilillä. Silmukkaa on käärittävä laastilla. Kolme viikkoa myöhemmin työ alkaa seuraavalla sivustolla. Tietenkin se on pitkä, masentava, mutta halpa.

2. Toinen tekniikka edellyttää erityistä injektointia "perustusmateriaali" -alueelta, jolla on erityinen koostumus. Se pystyy tunkeutumaan syvälle huokosiin, mikrodefejeihin ja aukkoihin muodostaen luotettavan vedenpitävän esteen. Jotta voit siirtyä tasalaatuisesti koostumukseen, sinun on porattava betonisissa vinossa reikiä (reikiä). Ne suoritetaan kahden kolmasosan syvyyteen seinämän paksuudesta ja yleismaailmallinen sementtipolymeeriseos tai tiivistysgeelimaista massaa ruiskutetaan (injektoidun paineen alaisena) muodostuneisiin kanaviin.

3. Kolmas suosittu tekniikka perustuu injektoreiden sijoittamiseen betoni monoliitti ja paksumpi muuraus kahden viikon ajan. Tällä tekniikalla tapahtuu porareikien asteittainen täyttö erikoisilla vedeneristysyhdisteillä. Kaikki vedeneristysruiskutustyöt on annettava ammattitaitoisille työntekijöille ja insinööreille, joilla on hyvää kokemusta samanlaisesta työstä.

johtopäätös

Rakennuksen perusta on perusta, jonka pitää yllä rakennettava rakennus mahdollisimman pitkälle. On erittäin tärkeää, että säätiön materiaali ei romahdu ja sen vedeneristyskäytön teknologiaa sovelletaan juuri tähän. Kompetenttisesti toteutetut tekniikat estävät veden tunkeutumisen kellarirakenteeseen estäen sen varhaisen tuhoutumisen.

Rakennuksen pitämiseksi mahdollisimman kauan, on tarpeen tarkkailla asianmukaisesti vedenpitävyyden teknisiä vivahteita!

Tarvitsetko vedenpitävyyttä perustuksen ja muurauksen välille

Vedenpitävyys perustuksen ja ensimmäisen rivipeilin välissä on välttämätön suojaamaan seiniä kosteudelta.

tiili on tarpeeksi korkea, joten kosteus, joka vuotaa seinään liitoksen avulla säätämällä, pystyy levittämään huomattavan korkealle.

Tämä artikkeli auttaa sinua ymmärtämään, miksi vedenpitävyys perustuksen ja muurauksen välille tarvitaan ja mitkä kielteiset seuraukset voidaan välttää, jos asennat vesivarren.

Miksi vedenpitävyys on tarpeen?

Läpimitan ja muurauksen välinen vedenpoisto on asennettava alapinnan vaakasuorille osille tiilimuodon alla. Tapahtuman päätavoite on luoda este kosteuden kapillaarille nousemiselle ja talorakenteiden suojelemiselle.

Jäätymisen ja murto-osan seinät

Vedenpitävyyden puuttuessa tiiliseinien risteyslinjan kanssa pohjaan kosteus tulee betonin läpi betonin huokosiin. Talvella se muuttuu jääksi, lisää tilavuutta ja tuhoaa tiiliseinät sisältä. Toistuva jäädytys, jota seuraa sulatus, vähentää tiilimuodon lujuutta ja voi ajan myötä johtaa ovien ja ikkunoiden aukkojen vääristymiseen, halkeamien muodostumiseen ja seinien tuhoutumiseen.

Virtsan muodostuminen

Pohjavedet ja niihin liuotetut suolat liikkuvat asteittain pohjan halkeamien ja syvennysten läpi ylöspäin tiilimuuraukseen. Lämpötilapäästöt aiheuttavat suolakiteiden lisääntynyttä kasvua tiilen paksuuteen ja "märkä kuivaus" -menetelmä edistää suolastaskeiden kertymistä muurauksen pinnalle.

Lisääntynyt suolapitoisuus kouristusten muodossa johtaa väistämättä rakennusten rakenteiden heikentymiseen. Vysola ei ole vain esteettinen haitta tiilitalosta, vaan myös tuhoisa prosessi.

Huoneen kosteus

Jos vedenpitävyyttä ei ole, talon seinät voivat kastua. Huoneiden kosteuden taso lisääntyy, epämiellyttävä elää ja ajan myötä ilmenee epämiellyttävää tuoksua. Suuri kosteus pahentaa sisäilmastoa paitsi huononemisen lisäksi myös huoneen korjaamiseen tarvittavat kustannukset.

Muotin, sienen ulkonäkö

Seinien kosteus ja kosteus aiheuttavat usein haitallisten mikro-organismien pesäkkeiden muodostumista. Jotkut asunnonomistajat kokevat sienet ja muotin seinillä vain visuaalisena puutteena. Mutta riitautuminen hengitysteissä voi johtaa alentuneeseen immuniteettiin ja akuutteihin hengityselinten sairauksiin.

Materiaalit vedenpitäviksi

Luotaessa hydraulista estettä perustuksen ja muurauksen välissä käytetään erilaisia ​​materiaaleja: bitumimastista, ruiskutettua ja valssattua vedenpitävyyttä, vedenpitäviä kalvoja.

johtopäätös

Vedeneristyskerroksen järjestäminen perustuksen ja muurauksen välille on pohjimmiltaan tärkeä vaihe talon suojaamisessa kosteudelta. Vaakasuora sulkuhydrauli estää kapillaarisen kosteuden tunkeutumisen tiiliseinään, joka on rakenteeltaan huokoisempi kuin betonirakenne.

Tiili kellarin vedeneristys

Pohja on pääseinämien ja säätiön välinen tila. Useimmissa tapauksissa tämä rakennusosuus on tiilistä, joka imee hyvin kosteutta. Maaperän kosteus tuhoaa tiilipohjan, joten on erittäin tärkeää suojata se vesitiivisillä materiaaleilla.

Mikä on tarvike hydraulisen esteen alapinnan ja kellarikerroksen välissä

Tiilimuodostuman ja säätiön välisen vedenpitävyyden pääasiallinen tarkoitus on estää kosteuden kapillaarinen nousu ja tärkeimpien rakenneosien suojaaminen tuhoutumiselta. On olemassa useita syitä, miksi vedenpitävyys on tarpeen.

Jäätymisen ja murto-osan seinät

Jos et ole eristämässä tiili- ja betoniperustuksen välistä risteystä, betonin kosteus putoaa tiilen huokosiin. Talvella pakkasessa kosteuden määrä kasvaa ja tiili tuhoutuu sisältä. Useat jäädytys- ja sulatusjaksot tekevät tiilimuodosta vähemmän kestäviä, joten ajan myötä halkeamat näkyvät kellarikerroksen seinissä.

Vysola pinnalla

Pohjavedelle on tunnusomaista suuri suolapitoisuus, ja vedenpitävyys ei riitä niiden pääsyyn pohjaan tiilimuuraukseen. Jatkuva lämpötilan nousu ja lasku aiheuttavat suolakiteiden kasvua tiilen sisällä, ja suolan talletuksen kostuttamisen ja kuivumisen prosessi päätyy tiilen pintaan. Vysola paitsi pilaa rakennuksen ulkonäköä, mutta myös tuhoava vaikutus materiaaliin. Tämän seurauksena rakennuksen rakenne epämuodostuu.

Lisääntynyt kosteus rakennuksen sisällä

Vedenpuhdistuksen puute perustuksen ja tiilipohjan välillä aiheuttaa kosteuden päästä talon pääseinämiin. Tällöin huoneiden kosteus lisääntyy, kosteutta hämärtyy ja majoitus epämukavaksi. Lisäksi sisätilojen leikkaus heikkenee, mikä johtaa suunnittelemattomiin korjauksiin.

Sienan ja homeen ulkonäkö

Jatkuva kosteus ja märät seinät ovat hyvä kasvatuspaikka haitallisille mikro-organismeille.

Seinien sienet ja muotti voidaan nähdä visuaalisena puutteena, mutta ne aiheuttavat myös suurta haittaa terveydelle. Heidän kiistansa joutuvat hengitysteihin ja aiheuttavat immuunivasteen ja akuuttien hengityselinten sairauksien vähenemistä.

Vedenpitävä tiilimuuraus

Vesitiivis tiilimuuraus

Suojella kellari, joka on tehty tiiliä, käytetään pystysuorassa ja vaakasuorassa vedeneristys.

Pystysuora vedeneristys

Tällöin kosteudenkestävät materiaalit levitetään pääseinämän päällysteen yläosan sivupinnoille, perusseinämälle ja alariville. Tämä auttaa suojaamaan näiden rakenneosien välisiä liitososia kosteuden läpäisevyydestä.

Pystysuojaus suoritetaan useilla eri tavoilla:

Pystysuora pohja suoja

 • Värjäystä. Aikaisemmin kirjoitimme parasta tapaa maalata kellari jalusta. Tällainen vedeneristys edellyttää erityisten lakkojen tai maalien levittämistä. Tämän menetelmän etuna on yksinkertainen työ ja korkealaatuinen pintakäsittely, huolimatta ohut kerros kosteutta kestävää materiaalia. Tämän vedenpitävyyden haitat ovat myös saatavilla, se on säännöllinen päivitys hydroprotection johtuen lyhyt käyttöikä tämän menetelmän.
 • Obmazochnaya vedeneristys. Tässä menetelmässä käytetään paksuja bitumikoostumuksia, liuoksia, jotka perustuvat nestemäiseen lasiseen tai erityisiin sementtiä sisältäviin seoksiin. Ne levitetään pinnalle kerroksella, jonka paksuus valitaan erikseen. Tämän seurauksena pinnalle muodostuu kosteutta kestävä kalvo tai läpäisemätön kuori.
 • Impregnointi vedeneristys. Tässä tapauksessa käytetään liuoksia, jotka perustuvat nestemäisiin polymeereihin tai synteettisiin hartseihin, jotka voivat tunkeutua syvälle tiilenrakenteeseen. Rakennusmateriaalin huokosiin saakka koostumus kiteytyy ja luo luotettavan esteen, joka estää kosteuden tunkeutumisen. Lisäksi materiaalin pinnalle muodostuu lisäksi suojakalvo. Tällaisen vedenpitävyyden tunkeutuminen materiaaliin nousee 20 - 25 cm: iin. Kosteutta kestävän kyllästyksen etu on pinnan siisti ulkonäkö, joka mahdollistaa pohjaosan täydellisen viimeistelyn.
 • Rulla vedeneristys. Tämän menetelmän suosio on korkealla tasolla, mikä selittyy joissakin edullisissa hetkeissä. Niistä luotettavuus ja kestävyys ovat erittäin tärkeitä. Lue yksityiskohtainen artikkeli vaiheittaisilta ohjeilta siitä, miten pohjaseinän vedeneristys tehdään rullien avulla.
sisältöön ↑

Vaakasuora vedeneristys

Vaakasuoran suojan pääasiallinen tehtävä on estää kapillaarin tunkeutuminen kosteudelta pohjalta kellariin ja kellarista pääseiniin.

Useimmissa tapauksissa käytetään tätä tarkoitusta varten ruberoidia. Materiaali asetetaan kahteen kerrokseen, joiden päällekkäisyys on 10-15 cm ja käytetään kolmea menetelmää:

 • Canvas-vedeneristysmateriaali sijoitetaan kellarin tai pohjan vaakasuoralle pinnalle ja puristetaan monissa paikoissa raskaiden esineiden kanssa, jotta tuulenpuhallus ei tuhoa materiaalia.
 • Katemateriaalilevyt liimataan pintaan bitumimuovilla tai sulan bitumin avulla.
 • Kateaineen pinta lämmitetään kaasupolttimella, minkä seurauksena bitumipitoisuus sulaa. Sitten levyt liimataan suojattavaan pintaan ja liimataan yhteen.
sisältöön ↑

Bitumin vedeneristys

Bitumia voidaan kutsua halvin ja luotettavaksi vedeneristysmateriaaliksi. Jos haluat suojata alustan tiilimuodon, sinun on suoritettava seuraavat vaiheet:

 1. Hoidettava pinta maksimoidaan ja puhdistetaan.
 2. Bitumien osia kuumennetaan suuressa säiliössä ja säädetään nesteen sakeuteen.
 3. Harjan tai rullan avulla sulaa bitumi levitetään tiilen pohjan tai pohjan pinnalle.
 4. Luotettavuuden lisäämiseksi vedeneristysmateriaalia käytetään useita kertoja.

Nestekumien käyttö

Tämän vedeneristysmateriaalin etu on korkealaatuinen tartunta suojattuun pintaan. Jalostuksen jälkeen pintaan muodostuu jatkuva saumaton kerros, joka tarjoaa korkean suojan.

Käsittely suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Pinta puhdistetaan hyvin.
 • Levitä alustapohjan syvä tunkeuma.
 • Vedenpitävä materiaali levitetään lastalla tai telalla.
sisältöön ↑

Tapoja poistaa mahdolliset virheet

Hyvin usein kehittäjät aloittivat vedenpitävyyden pohjan ja tiilirakennuksen välisen vedenpitävyyden, mutta jonkin ajan kuluttua tämä virhe on korjattava. Ongelma voidaan ratkaista kahdella tavalla, joista yksi on kallista mutta yksinkertaisempaa. Toinen menetelmä ei edellytä suuria investointeja, mutta sen toteuttaminen kestää kauan.

Ensimmäisessä tapauksessa pohjan ja tiilirakennuksen väliset alueet ruiskutetaan erityisellä yhdisteellä, joka tunkeutuu syvään huokosiin, mikrokuiluihin ja tyhjiöihin. Tuloksena syntyy luotettava vedenpitävä sulku. Tällaista vedeneristystapaa varten on tehtävä seuraavat toimenpiteet:

 1. Erityiset kanavat porataan syvyyteen, joka on yli puolet tiilestä pienen kaltevuuden alla.
 2. Paineen alaisina saatiin reikiin sementti-polymeeriseokset tai tiivistysgeelimassat.

Muut vedeneristysmenetelmät

Toinen menetelmä liittyy muurauksen osittaiseen purkamiseen perustuksen ja kellarin risteyksestä. Tee se seuraavasti:

 1. Yhdessä paikasta poista pieni tiilimuuraus.
 2. Pohjapinon pinnalle vedeneristys lasikuitu kerros.
 3. Tiilet poistettiin sivustolle.
 4. Täytä liitokset muurauslaastilla.
 5. Seuraavan sivuston työ alkaa noin 20 päivässä.

Talon rakentaminen vaatii paljon vahvuutta, kärsivällisyyttä ja huomiota joka vaiheessa. Kellarin tiilimuodostuksen vedeneristys auttaa säilyttämään ulkoisen pinnan esteettisen ulkonäön ja suojelemaan kellarin ja rakennuksen pääseinät kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta.