Sisäpuoliset väliseinät: mikä on parasta tehdä, materiaalin valinta ja rakennusmenetelmä

Kun kunnostus herättää aina kysymyksen sisäosioista - mikä on parasta tehdä, miten se tehdään ja mitä ominaisuuksia se myöhemmin hallussaan.

Rakentamisessa on yli kymmeniä tyyppisiä väliseiniä, joita käytetään asunnoissa. Kaikilla niillä on sekä etuja että haittoja.

Tiiliosasto

Tiiliseinät ovat klassikkoja.

Ne ovat kestäviä, niitä voidaan käyttää märissä ja jopa märissä tiloissa sekä lämpötilojen vaikutuksia.

Niissä on hyvin pidetty kiinnikkeitä, joita voidaan käyttää eri tavaroiden ripustamiseen.

Hyvä muurari toimii melko nopeasti tiilillä ja kestää yhden tai kahden päivän rakentamaan 12-15 neliön väliseinän.

Aseta lyijy sementillä tai sementti-kalkkiastialla pehmittimellä. Joka neljäs rivi on asetettu vahvistusverkkoon, ja väliseinien ankkureiden reunat pääseinämiin metallisilla tapilla.

Käytetään kahdentyyppisiä tiilenpaloja - tavallisia lusikoiden asettamista ja reunojen asettamista. Jos muuraus on reunalla, käytä vain kiinteää tiiliä. Lusikan päällepuhallus on työläämpi, eikä se käytä tavallista 65 mm paksua, mutta sakeutettua 88 mm paksua tiiliä. Tämän avulla voit nopeuttaa osion rakennetta 30-40%: lla. Rintaan asetettu väliseinä on kuitenkin vähemmän kestävä, eikä sähköjohtojen uria saa tehdä.

Kun osio on pystytetty, mietitään: jos vertaamme tiiliosastoa minkä tahansa muun sisäosion kanssa, mikä on paras eristys? Tavallinen tiililevy on varsin matala meluneristysominaisuuksissa. Levylle asetettu väliseini täyttää kuitenkin kaikki saman huoneiston meluteristeiden terveysvaatimukset yhden perheen osalta.

Asettaessasi vierekkäisten asuntojen välistä tiiliseinää, asennetaan kaksi rinnakkaista seinää, joiden välissä on kerros mineraalivillasta. Seinät on liitetty toisiinsa tiilien välityksellä.

Yleensä tällainen muninta tehdään kahden seinän reunalla, jokaisen neljän rivin vahvistetaan ja sidotaan tiiliseinien läpi neljän tiilen välissä. Rakenne tehdään molemmista seinistä samanaikaisesti. Kiinteäpintaista tiiliseinää ei käytetä - lattialevy ei kestä sitä, ja se maksaa enemmän. Huoneen ja kylpyhuoneen välillä on välttämätöntä levittää levyosalle ja kylpyhuoneen ja keittiön, kylpyhuoneen ja käytävän väliin - sallittu reunalla.

Miinuksista - kustannukset ovat melko suuret, suurin osa väliseinistä on suurin, vaatii täydellistä kipsiä ja lisää vaatimuksia työntekijöiden pätevyydestä rakentamisen aikana. Edut - kestävyys, lujuus, kantavuus, hygienia.

Höyrytettyjen betonilohkojen jakautuminen

Lohkojen laiteosastot

Höyrytetyt betonilohkot - halvempi vaihtoehto väliseinille.

Muuraus tehdään paksuudeltaan 100, 150, 200 ja 250 mm lohkoilta.

Ei ole suositeltavaa käyttää pienempää paksuutta, koska osio on hauras ja kouruongelmissa on ongelmia.

Asettelu lohkot ovat sekä liimaa että ratkaisuja.

Lohkojen liima on parempi - työskennellä sen kanssa paljon nopeammin, eikä sinun tarvitse odottaa, kunnes laasti asetetaan sisään, niin että seinämä ei "float".

Ensimmäinen rivi johtaa kuitenkin ratkaisuun ja antaa sen napata - se vie päivän.

Asennettaessa ne tekevät raudoitusta - ne vahvistavat sitä, muodostaen urat lohkojen päälle jokaisen krs: n päälle, täyttävät ne liimalla ja laitetaan halkaisijaltaan 4-8 mm: n tankoja. Lohkojen urat ovat käteviä tekemään reitittimen kanssa ennen seinän asettamista, voit käyttää halpoja reitittimiä kipsilevylle. Myös joka 2 riviä osio kiinnitetään seinään. Asennettaessa laastia ne on vahvistettu tavanomaisella muurausverkolla, kuten tiilille tai 3-4 mm: n paksuisille sauvoille. Vahvistettu joka kahdesta rivistä.

Hiilihapotetun betoniseinän melueristys on korkealla tasolla - ne ovat paljon paremmat kuin tiilet suojaamaan melua vastaan. Sisäpuolelle on riittävä 100 mm paksuus.

Jos haluat lisätä kohinanvaimennusta - voit tehdä sen kuten tiilen tapauksessa, aseta se kahteen riviin ja niiden väliin. Tässä tapauksessa seinää ei voi yhdistää toiseen seinään. Tai on toinen vaihtoehto - käyttää parempaa seinää. Kun paksuus on 250 mm, saadaan erinomainen eriste, ja se maksaa vähemmän kuin kaksinkertainen seinämä ja mineraalivilla keskellä.

Rakennuspartikkeleiden avulla voit tehdä ne melko tasaisiksi, mikä eliminoi lisää kipsiä. Sinun tarvitsee vain tehdä kitti useita kerroksia piilottaa väärinkäytöksiä. Putty tekevät sekä sementtiä että kipsiä ja polymeerikoostumuksia.

Hiilihapotetun betoniseinän haitat - se ei täytä poistumisreittien palomääräyksiä, maata ei voi peittää portaita tai hissikuilua sen kanssa. Kiinnittimien kiinnittämiseen liittyy myös toipuvia ongelmia. Höyrystettyä betonia varten tarvitaan erityinen kiinnike, jos he haluavat korjata jotain raskaaa, kuten hyllyä, jossa on raskas kirjoja tai vaakasuora palkki.

Kipsilevy - nopeimmat väliseinät

Kipsilevyosastot

Jos aiot yhä miettiä, miten valita sisäosat, joista on parempi tehdä niin, että sinun ei tarvitse unelmoi paljon loppuun - kipsilevy olisi ihanteellinen vaihtoehto.

Tosiasia on, että ne sallivat minimi kerroksen kittiä.

Totta, se joutuu käsittelemään kipsilevysaumat serpi-netillä.

Myös kipsilevy ja ennen maalausta, ja ennen tarttumista taustakuvan pitäisi olla hyvin primed - muuten maali sen pinnasta tulee loppuun.

Ihanteellinen vaihtoehto on seinien liimaaminen sileällä ei-kudotulla kankaalla ennen maalausta tai tarttumista taustakuvaksi tai jopa käyttämällä kuitukangasta maalausta varten.

Kipsilevyosat ontto. Ne koostuvat kahdesta kerroksesta kipsilevystä, joka kiinnitetään rungon molemmin puolin. Tämä mahdollistaa ääneneristyksen sisäpuolella, koska osiin on melkein melua. Tämä vaikuttaa myös niiden arvoon - mineraalivilla on melko kallis.

Strobeniä tällaisissa väliseinissä ei ole tarpeen - rungon paksuus mahdollistaa tällaisten väliseinien järjestämisen paitsi sähköjohdot, myös riittävän paksut vesijohtoputket.

On olemassa tiettyjä vaikeuksia asentaa raskas hyllyt kipsilevyllä. Jos he haluavat korjata tämän, he alustavat hahmotellaan kantaansa. Sitten kipsilevyn alapuolella puulevy kiinnitetään vähintään 25 cm leveällä (riippuen hyllyn painosta) ja kiinnitetään itsekierteittävillä ruuveilla, joiden askel on 10-15 mm. Jo myöhemmin, kerros kipsilevy käyttämällä yksinkertaisia ​​ruuveja, koukut ovat kiinteät, joilla hylly on ripustettu. Jos haluat kiinnittää erikoispainon - kiinnitys tehdään suoraan kipsilevyn läpi runkoon.

Kun he eivät halua pilata viimeistelyä, jottei jotain korjata, he ruuvattavat puulevyn tai suojuksen useilla askeleilla itsekierteittäviä ruuveja kipsilevyn yli. Lauta voidaan sitten maalata ja kiinnittää siihen sitten mitä haluat.

Muut väliseinätyypit

Muista levytyypeistä mainittakoon kiilto-ura-laatat, keraamiset ontot lohkot ja väliseinät, jotka on valmistettu laattoista, jotka on kipsattu kalkilla.

Pazogrebnevye-levyt - hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät halua joutua kärsimään sähkökäyttöön.

Vertikaaliset aivoitukset tarvitsevat kuitenkin.

Vaaka voidaan kuitenkin välttää - lohkoissa on pitkittäisiä aukkoja, joissa lanka vedetään aallotukselle.

Putkien piilottaminen on epätodennäköistä, mutta johtoille se on hyvä vaihtoehto. Kuten hiilihapotettu betonirakenne, ne vaativat vähäisempää viimeistelyä, mutta ne ovat jonkin verran kalliimpia, raskaampia, ohuempia ja yhteensopimattomia sementtiliimalla ja kipsillä. Kiinnitys niihin pitää hyvin. Äänieristykseen ne ovat hiukan parempia kuin höyrystetty betoni aukkojen vuoksi.

Keraamiset ontto lohkot ovat myös hyvä vaihtoehto. Niiden tärkein haitta on, että kiinnittimet eivät pidä hyvin, koska suurin osa valmistetuista eurotyyppisistä lohkoista on hyvin ohutta seinää. Vanhoilla lohkoilla ei ole tätä haittapuolta - niiden seinä riittää kestämään jopa raskas kiinnittimet.

Keraamiset ontot lohkot

Näitä yksiköitä voidaan kuitenkin käyttää palovaarallisissa tiloissa ja huoneissa, joissa on korkea lämpötila ja kosteus, kuten kodin sauna tai turkkilainen sauna.

Äänieristykseen nämä lohkot sopivat täydellisesti kaikkiin huoneistoihin.

Kalkkikivipuisten levyt on osittain käytetty vanhassa talossa.

Täällä ei käytännössä ole melua, osio pelkää vettä, sitä ei voi käyttää palovaarallisissa tiloissa. Työn aikana tulee olemaan paljon likaa, koska suuri määrä kipsiä tarvitaan.

Kiinnitin pidetään keskikokoisena - sinun on porauduttava itse laudalle. Kuitenkin materiaalien hintaan se maksaa vähiten. On mahdotonta kipsiä vyöruusuilla sementillä - niillä on erilainen lämpölaajenemiskerroin. Ajoittain sementtipuristeiden kipsi alkaa pudota ja sementin alla oleva puu murskaa voimakkaasti monista vaikeista syistä. Lime on myös suoja mätää vastaan, ja se tarttuu paremmin vyöruusuihin paljon paremmin.

Video näyttää KNAUF-kipsin osion asentamisen:

Huomannut virheen? Valitse se ja paina Ctrl + Enter kerrota meille.

Mitä osioita tulee asunnossa?

Miten valita oikea materiaali, mitkä ovat sisäiset väliseinät, mikä on parasta tehdä, edut, erilaisten vaihtoehtojen haasteet, kuinka rakentaa hyvä, kiinteä osio ilman tarpeettomia kustannuksia - näitä asioita käsitellään tässä artikkelissa.

Suosittuja materiaaleja

Joissakin tapauksissa seinien on oltava riittävän vahvoja voidakseen kestää niitä painavien esineiden (joskus raskaiden) painoa, niiden on oltava hyvä äänieristys. Sisäisten väliseinien rakentamiseen on olemassa monia ratkaisuja:

 • betonilohkoja
 • keraamiset materiaalit (perinteinen, ontto tiili),
 • klinkkerin,
 • betoni,
 • kipsilevyä,
 • silikaattilohkot,
 • lohkojen laajennettu savi,
 • kevytbetonilohkot.

Savi ontto tiili on vähemmän kestävä kuin klinkkeri. Seuraavassa kerrotaan yleisimmistä rakennustekniikoista, jotka ovat parempia asuntoja, mikä tekee siitä halvempaa, vahvempaa rakennettaessa lämmittimiä, mitä ominaisuuksia eri materiaaleilla on.

Tiili, klinkkeri

Suosittu perinteinen rakennuspartikkelien materiaali on tiili. On olemassa useita erilaisia ​​tiiliseinämiä.

etuja:

 • tiilieristys on parempi;
 • korkea lujuus;
 • Raskas esine voi olla ripustettu kiinteisiin tiiliin tehtyihin seiniin, klinkkeriin, tilanne on samanlainen onttojen tiilien tapauksessa, mutta tässä tapauksessa sinun on käytettävä vahvempia kiinnittimiä raskaiden esineiden ripustukseen, koska ne voivat olla tyhjiin;
 • tiilirakenteet ovat erittäin kestäviä mekaanisille vaurioille.

haittoja:

 • Kiinteän, onton tiilen, klinkkerin seinät ovat hyvin raskaita, mikä lisää merkittävästi lattian kuormitusta.
 • Tyypillisesti käytetään tiiliä (täysi, ontto, klinkkeri), joiden mitat ovat 25 x 12 x 6,5 cm. Sisäseinän rakentaminen on työvoimavaltaista: 60 kappaletta tiiliä, 1 m 2: n seinälle tarvitaan runsaasti laastia.
 • Tiilellä on suuret mittasuhteet, epätasaiset pinnat. Asennuksen jälkeen tarvitaan seinän kipua, kipsikerroksen paksuus on vähintään 1,0-1,5 cm, mikä lisää rakennuksen kustan- nuksia ja rakennuksen kestoa.

Suuren painon ansiosta tiiliseinät sijoitetaan vahvistettuun kerrokseen esim. Oikein suunnitelluilla, vahvistetuilla betonipalkkeilla, jotka on tuettu laakereilla. On välttämätöntä olla varovainen seinien sijainnin muuttamiseksi ylemmissä kerroksissa. Muista tehdä muutoksia aina neuvottelemaan suunnittelijoiden kanssa.

Mikä tiili on parempi? Onttojen tiilien käyttö voi vähentää väliseinän painoa 20-30%: lla. Onton tiiliseinän ääneneristysominaisuudet ovat kuitenkin alhaisemmat kuin tavallisten tiilien välisellä osuudella.

Viimeistelytyötä voidaan kiihdyttää, jos kipsilevyjen viimeistely loppuu kipsin sijasta. Kipsilevy ei tarvitse kipsiä, vaan kittipyyhkeitä ennen maalausta ja liimausta.

Klinkkerin tiiliseinät eivät ole kovettuneet, tämä ratkaisu on kallis hyvälaatuisen klinkkerin korkeiden hintojen takia.
Höyrytetty betoni - yhteinen materiaali, kuten kipsilevy, on ominaista suhteellisen alhaiset rakentamisen kustannukset.

Keraaminen tiili

Tätä rakennusmateriaalia, jonka paksuus on 11,5 cm, käytetään usein seinärakenteisiin.

etuja:

 • suhteellisen halpa, halvempi kuin kiinteä, ontto tiili;
 • mahdollistaa rakenteen nopeamman rakenteen kuin tavanomaisten tiiliseinien tapauksessa, mikä johtuu suuremmasta koosta (50 x 20 x 11,5 cm), helppo asennus;
 • tällaiset tiiliseinät tarjoavat hyvät akustiset parametrit sisätiloissa;
 • voit ripustaa raskas esineitä, käytä erityisiä jousitappeja.

Keraamiset tiiliseinät leikata eri tavoin:

 1. kipsi kipsi paksuus 1,0-1,5 cm;
 2. päättynyt kipsilevyllä.

Seinät voidaan toteuttaa betonilohkareiden tai keraamisten materiaalien, kuten kiinteän tiilen, ontelon, klinkkerin avulla. Savi-tiilet ovat vähemmän kestäviä kuin klinkkeri. Näitä materiaaleja on useita mielenkiintoisia vaihtoehtoja - asuinrakennuksen sisäseinien silikaattilohkot, laajennetun saven lohkot, kevytbetoni.

Luksferovin tai lasilohkon seinät

Joskus ne käyttävät lasihelmiä (luxers), mikä luo tiettyä muotoilua. Luxfery - vaihtoehto kipsilevyille, antaa mielenkiintoisia koristevaikutuksia. Tätä materiaalia käytetään onnistuneesti seinässä keittiön ja olohuoneen välillä, muut huoneet, jos se sopii sisustukseen.

Luksus sisustuksessa, valokuva

Ilmastetun betonin betonilohkot

Solukerroksen lohkot - suosittu materiaali seinien rakentamiseen.

Ilmastetun betonin edut:

 • leikkaus helppoa, lähes minkä tahansa pinnan muodostaminen;
 • ne voivat nopeasti poraa urat-urat johtoja varten.
 • seinillä on suhteellisen helppo korjata vikoja, siruja;
 • Normaalihiilattu betonilohko mittaa 60 x 20 x 11,5 cm, jolloin pystyt nopeasti pystyttämään seinät, vähentää laastin kulutusta verrattuna tiiliin;
 • Toisin kuin tiili, betonilohkot tehdään pienen ulotteisen poikkeaman avulla, joten voit käyttää ohutta muurausliitosta ja levittää ohuempia kerroksia kipsiä (0,8-1,0 cm).

haittoja:

 • paljon huonompi äänieristys kuin minkäänlainen tiili, sinun on otettava huomioon huoneen tarkoitus;
 • ilmastettu betoni on suhteellisen pieni voima, joten sinun on huolellisesti ripustaa raskaita esineitä;
 • solubetonin seinät ovat vähemmän kestäviä mekaanisille vaurioille,
 • huonon äänieristyksen vuoksi suositellaan suositeltua kipsiä (1,5 cm) hiekoitetuille betoniseinille asuinalueilla, mikä lisää äänenlaadun kykyä. On myös erityisiä kipsilevyjä, joissa on ylimääräinen ääneneristyskerros, mutta tämä lisää huomattavasti seinän rakentamisen kokonaiskustannuksia.

Keraamilohkot

Ceramsite-korttelit - mielenkiintoinen vaihtoehto niille, jotka haluavat käyttää betonilohkoja.

etuja:

 • suurella lujuudella voit ripustaa raskas esineitä (mutta vähemmän kestävä kuin tiili);
 • parempi äänenvaimennus;
 • kevyiden betoniseinien kustannukset ovat pienemmät kuin tavallisten betonilohkojen väliseinämien kustannukset.

Laajennetut savilohkot sijaitsevat vakioratkaisulla, trimmi:

 • tavallinen kipsilevy;
 • kalkki;
 • sementti;
 • savi (ekologinen kipsi).

Silikaattilohkot

Silikaattilohkot ovat:

 1. loppuun;
 2. on ontto, jolla on erityisiä uria, esimerkiksi asennuskaapeleita varten, jolloin se ei voi tehdä uria seinään.

etuja:

 • erinomaiset akustiset ominaisuudet - lohkot, joiden paksuus on 8 cm, ovat ominaisuuksiltaan äänieristysvaatimukset, jotka tarjoavat akustisen mukavuuden;
 • silikaattilohkot valmistetaan erittäin tarkasti, eivät vaadi suurta kipsilevyä - tavallisesti kipsin paksuus on 0,5-0,8 cm;
 • Silikaatille on tunnusomaista suuri lujuus, kestävyys raskaaseen painoon - raskaat esineet voidaan helposti ripustaa niille vahingoittamatta seinää;
 • silikaattilohko-osien kustannukset ovat verrattavissa savi- tiililevyjen kustannuksiin; mutta tiilet on kipattava, silikaattien seiniä ei saa kipsiä, mikä vähentää kustannuksia.

Minkä huoneen väliseinä tulee kompromissi kustannussäästöjen, riittävän voimakkuuden ja äänieristyksen suhteen? Nämä ovat kipsilevyseinät.

Kipsilevyjen väliseinät

Moderni seinän väliseinät huoneiden välillä tehdään usein kipsilevystä. On vesitiivis paneelit, joita käytetään osina kylpyhuoneissa. Seinät ovat kaksi kipsilevypintaa, jotka on asennettu erityisiin metalliprofiileihin. Mineraalivillaa voidaan tällöin sijoittaa. Tällaisen seinämän kokonaispaksuus on yleensä 12 cm.

Kipsilevyseinien edut:

 • keskimääräinen kyky absorboida ääntä;
 • edistää hyvän sisäilmaston ansiosta kipsin kyky imeä, antaa kosteutta ilmassa;
 • eivät vaadi kipsiä, tarpeeksi kittiä;
 • asennuksen nopeus.
 • Kovakantarakenteiden raskaat esineet on sijoitettava huolellisesti, eivät ole yhtä vahvoja kuin tiiliseinät - raskaita esineitä ei suositella ripustettavaksi ilman erityistä asennusta. Yleensä, jos raskasta esinettä on tarpeen ripustaa, kiinnittimet kiinnitetään osion sisäpuolella olevaan metalliprofiiliin. Viimeistelyn jälkeen ei aina ole mahdollista määrittää täsmällisesti, missä profiilikomponentit sijaitsevat, joten kiinnittimet on suunniteltava ja varustettava etukäteen.
 • Merkittävä haitta kehysrakenteista - matala iskunkestävyys, vauriot.
 • Käyttämällä kipsilevyä kylpyhuoneissa suositellaan ylimääräistä eristyskerrosta kosteudelta, jopa vesitiivisillä laatoilla.

Kipsilevykehysrakenteet ovat kustannustehokas ja nopeasti pystytetty ratkaisu. Jos rakentaminen käyttää hyvälaatuista mineraalivillaa, voit saavuttaa kunnollisen äänieristyksen. Valitettavasti jopa parhaat materiaalit eivät anna sellaisia ​​suorituskykyominaisuuksia kuin tiilet, betonilaatat, silikaatit.

Mitä valita?

Tämä kysymys huolestuttaa monia hankkeen suunnitteluvaiheessa, asuntojen rakentamisen tai korjauksen talousarviossa. Tarkastelimme suosituimpia sisäisten väliseinien asetuksia.

 • Normaaleissa olosuhteissa on suositeltavaa toteuttaa onttojen keraamisten, silikaattitiilien väliseinät. Molemmat ratkaisut tarjoavat erinomaiset eristysparametrit, ne ovat suhteellisen nopeasti pystytettyjä. Korkealaatuisten silikaattien tapauksessa pintaan ei päällystetä, mikä johtaa rakennuskustannusten pienenemiseen.
 • Jos haluat saavuttaa maksimaalisen äänieristyksen, seinät on tehty kiinteästä tiilestä. Tällainen päätös on tehtävä suunnitteluvaiheessa, jotta lattia voidaan kunnolla vahvistaa osion alla.
 • Betonielementit, laajennettu savi tarjoavat rajoitetun kykyä ripustaa raskas esineitä.
 • Kalliiden ratkaisujen valinta - klinkkeri, lasilohkot antavat hyvät akustiset ominaisuudet, kestävyyden, mutta hinta on melko korkea.

Miten sisäisiä osioita tehdään puutalossa

Talonrakennetta valittaessa on tärkeää ottaa huomioon sen seinien ja muiden tukirakenteiden valmistukseen käytetty materiaali, koska ne siirtävät kuorman perustusmaalle. Esimerkiksi vaalean rungon taloon betonilattiat ja raskas tiiliseinät eivät ole sopivia. Jotta ymmärtäisitte, mitä osioita tarvitaan puutalossa, sinun on tutustuttava lajikkeisiin ja ominaisuuksiin.

Mikä ero on väliseinien ja seinien välillä?

Ennen työn aloittamista on tarpeen hallita teoria. Usein ei-ammattilaiset sekaantuvat sellaisiin käsitteisiin kuin seinät ja väliseinät (varsinkin kun on kyse uudistuksesta).

Selvennykseksi voidaan antaa seuraavat määritelmät:

 1. Laakerin seinät ovat talon rakenteita, jotka ottavat kuorman lattialta ja katolta ja siirtävät sen pohjaan. Nämä seinät ovat erittäin tärkeitä, joten ne on laskettava laakerikapasiteetin mukaan. Seinä kulkee koko lattian korkeudelle (lattiasta seuraavaan kerrokseen), eli leikkaa limittyvän levyn läpi.
 2. Epäorgaaniset seinät ovat rakenteita, jotka, kuten edellisessä tapauksessa, on sijoitettu lattian koko korkeudelle, mutta kuorman siirto perustukselle on vain omasta painostaan ​​(ne eivät koske lattiaa tai kattoa).
 3. Huoneen korkeudelle asetetut väliseinät (lattiasta kattoon yhteen kerrokseen). Toisin kuin seinät, ne eivät perustu perustaan, vaan lattialle. Kuljetustoiminnot eivät toimi, vaan ne toimivat vain sulkevina rakenteina.

Levyille on vähemmän vaatimuksia kuin seinät, joten ne voivat olla ohuempia ja vähemmän kestäviä.

Puurakennuksen osien ominaisuudet

Jos haluat tehdä sisäosat omiin käsiisi hirsi-, puu- tai kehysrakennuksen taloon, sinun on muistettava seinien materiaalin massasta ja lujuudesta. Tiilitalot asennetaan usein samalle materiaalille kuin seinärakenteet. Mutta on tärkeää muistaa, että elementti, jonka korkeus on 2,7 m ja paksuus 1,2 m keramiikasta, painaa noin 600 kg lineaarimittareita kohden. Tämä on noin 100 kg enemmän kuin 300 mm: n paksuisen ulkoseinän massa (optimaalinen lämmityslaitteille). Se on seinän punnittava enemmän kuin omaa, ja jos lisäät päällekkäisyyttä ja kattoa, kuva ei ole iloinen. Siksi on tärkeää muistaa yksi asia: materiaalin tiheys väliseinien osalta ei saa ylittää tukiseinien tiheyttä.

Seuraavia neuvoja voidaan antaa kokoonpanon aloitusajankohdasta omiin käsiisi. Sisä-aidat on asennettava vasta sen jälkeen, kun talon seinät kutistuvat. Jos teet tämän aikaisemmin, tapahtuu seuraava tilanne:

 1. Seinät, jotka ovat kuormittuneet lattian ja kattojen painolla, alkavat kuivua ja kaataa.
 2. Samanaikaisesti väliseinät kutistuvat (jos ne ovat puusta valmistettuja), mutta koska niiden kuormitus on pienempi kuin seinän aidat, prosessi on hitaampaa.
 3. Ero johtaa siihen, että seinärakenteeseen perustuva päällekkäisyys asettaa painetta sisätiloihin ja johtaa niiden poikkeamiseen pystysuorasta, ulospäin ja taipuisasta.

Tämän ilmiön estämiseksi sen on odotettava aikaa, kun se on koottu omalla kädelläsi kotona baarista tai pyöristetystä lokista. Paneeli- ja kehyskotelot eivät käytännössä kutistu, joten sisäosat voidaan asentaa heti kokoonpanon jälkeen.

Levyjen lajit ja niiden valmistusmenetelmät

Puutavaran tai otsilinennogon tukkien puiset osiot sekä kehysrakennukset voivat olla seuraavia tyyppejä:

 • kehys ja runko-kilpi;
 • kilpi ja puusepäntyöt;
 • kehyksetön.

Kaikki edellä mainitut tyypit ovat puurakenteita. Lisävaihtoehtona voit tehdä kipsilevyn tai kielen ja uran aitaamisen. Niillä on myös melko pieni massa ja ne on helppo asentaa.

Kipsilevyseinien kokoonpanojärjestelmä

Jotta voisit ymmärtää, miten sisustuselementtejä voi rakentaa baarista tai pyöristetystä lokerosta omiin käsiisi, sinun on harkittava jokaista tyyppiä erikseen.

Väliseinät kehyksessä

Tällaisia ​​puutavaran tai puutavaran puutavaran osia voidaan käyttää tulevan omistajan pyynnöstä, ja kehysrakennuksille ne tulevat olemaan paras vaihtoehto.

Tuotantotekniikka on seuraava:

Kehysosion asennus

 1. Tilojen mittaus ja merkintä lattialle, jossa sisustussuunnittelu sijaitsee.
 2. Tee alempien vanteiden tankoja, jotka saadaan mittausten mukaan. Kiinnitä elementit lattialle ruuveilla tai ruuveilla.
 3. Seuraavaksi leikataan telineen ja kehyksen poikittaiselementtien mittausten mukaan. Niiden kiinnittäminen suunnitteluasentoon omilla kädillä voidaan tehdä kahdella tavalla: yksittäin tai kehyksen asentamisen jälkeen sen kokoamisen jälkeen lattialle. Kiinnittimet suorittavat ruuveja tai ruuveja. Äärimmäiset virrat kiinnitetään suoraan seinään.
 4. Kehys on kiilattu yläosaan ja kiinnitetty kiinnikkeillä.
 5. Runkopinon eristeen elementtien välissä (jos sitä tarvitaan äänieristykseen) ja suorita trimmaus. Päällystys voi olla kipsilevy tai salibandy. Tällöin levyt ja elementit leikkausleikkauksesta niin, että niiden liitos putosi telineiden keskelle.

Hallitus ja puuseppä

Jos haluat tehdä tämän tyyppisiä sisätiloja omiin käsiisi talosta baarista tai lokista, sinun on noudatettava seuraavaa menettelyä:

Hallituksen osiot talossa

 1. Huoneen mittaus ja asettelu.
 2. Puupaneelien valmistus (kiinteä) levyt, joiden paksuus on 20-40 mm.
 3. Lattian pinnalla ja katolla kynnetään palkit, jotka muodostavat urat suojusten asennusta varten. Suojus voi olla kaksikerroksinen tai kolmikerroksinen. Sisäkerroksen kolmikerroksisen rakenteen valmistuksessa käytetään pienempää paksuutta.
 4. Kokoa suojavaippa korkeuteen. Lisäämällä ne tangot muodostamaan urat.
 5. Äänenpitävä materiaali voidaan sijoittaa kerrosten väliin.

Joustinosastojen mitat riippuvat määräpaikasta. Ne näyttävät ovien lehdiltä, ​​voivat olla kuuroja tai lasitettuja.

Ne on tehty sekä koko huoneen korkeudelle että 30-50 cm: n etäisyydellä yläreunasta kattoon.

kehyksetön

Omien käsiensa valmistuksessa tämän tyyppisen työn yksinkertaisimmat rakenteet on tuotettu seuraavassa järjestyksessä:

Järjestelmä on yksinkertaisin kehyksetön osio

 1. Huoneen mittaus ja asettelu.
 2. Kiinnitys alareunusta.
 3. Tehdä ura barissa pribivka kaksi palkkia. Ura tulee olla yhtä suuri kuin väliseinien paksuus.
 4. Katto asennetaan kattoon kolmion muotoiseksi. Se on kiinteä osa yläosan kiinnitysurasta, joten sijainti on vastattava alempaa kiinnitystä.
 5. Asenna pystysuuntaiset levyt, jotka alkavat seinää vasten. Se painetaan ja naulataan kolmionmuotoiseen palkkiin.
 6. Asenna kaikki levyt vuorotellen. Yksittäisten elementtien välinen tila on täynnä vetoa, asennusvaahtoa tai eristävää johtoa.
 7. Levyjen asennuksen jälkeen ura toisen kolmiomaisen elementin naulataan kattoon.
 8. Suorita osion kotelo.

Sen sijaan, että palkit kiinnitettäisiin lattiaan ja kattoon, voit käyttää metallisia kulmia.

Jotta osaaminen taloon olisi puusta tai muista puulajeista omalla kädellä, on valittava tyyppi oikein ja kiinnitettävä ne epäsuorasti pystysuoraan ja vaakasuoraan ja kiinnitettävä rakenteen osat tiukasti toisiinsa. Tuotantoa varten on suositeltavaa valita havupuiden ensimmäisen tai toisen luokan puu. Kaikki puut on välttämättä käsiteltävä antiseptisilla aineilla, jotta estetään rappeutuminen. Haluttaessa elementit voidaan käsitellä palonestoaineilla palonkestävyyden lisäämiseksi.

Rakennamme sisäosioita omiin käsiinsä

Tee-se-itse huoneen jakajat

Sisustusosia on monia, niitä voidaan käyttää riippumatta siitä, mistä materiaalista talo on rakennettu. On tärkeää, että väliseinät tehdään teknologisesti oikein ja että ne täyttävät täsmällisesti vaatimukset, jotka ovat välttämättömiä tietyissä huoneissa.

Talon sisällä olevien pystysuorien rakenteiden joukossa on laakeri- seinämiä ja väliseiniä. Ensimmäisessä kerroksessa ja päällekkäisissä kattorakenteissa niiden pitäisi perustua pohjaan ja toisessa kerroksessa - alemmassa seinässä. Laakerin seinämien asento talon suunnassa on kiinteästi kiinnitetty.

Sisäpuoliset väliseinät eivät ole tukirakenteita. He jakavat vain erillisiin huoneisiin talon sisäisen tilan, jota rajoittavat pääkaupungit. Siksi ne voidaan tehdä sekä raskailta kiinteiltä materiaaleilta (esimerkiksi tiiltä) että vaaleilta (esimerkiksi kipsilevystä, puusta). Äänieristys, ympäristöystävyys, esteettisyys, mahdollisuus avaruuden uudistamiseen riippuvat väliseinien materiaalista ja laadusta.

Osien väliset vertailutiedot

Vaatimukset sisätilojen väliseinille

Kaikki talon sisäosat on:

 • olla kestävä ja joustava, jotta ei aiheuta vaaraa vuokralaisille;
 • kestämään vaaditun käyttöiän, joissakin tapauksissa sama kuin itse talon käyttöikä;
 • ei ole halkeamia pinnalla eikä risteyksissä muiden rakenteiden kanssa (jotta ei olisi tullut hyönteisten, jyrsijöiden ja kosteuden varastointipaikka).

Lisäksi on olemassa erityisvaatimuksia:

 • Kylpyhuoneiden ja pesulaitteiden väliset erot ovat tärkeitä vastustuskykyä kosteudelle ja höyrylle. Ne on valmistettu edullisesti vedenkestävistä materiaaleista, mutta tärkein asia on estää kosteuden pääsyn rakenteeseen. Tämä ongelma ratkaistaan ​​vedenpitävällä materiaalilla;
 • puupalkkien lattiatyötilojen toisessa kerroksessa ja mansardissa olevat väliseinät ovat alhaiset painot, koska ne kestävät pienemmän kuorman kuin teräsbetoni;
 • jos on tarpeen valaista huonetta talon syvyydessä, on parempi käyttää läpikuultavaa väliseinää - lasilevyistä tai rakenteista, joissa on lasilevyt;
 • asennusapuvälineiden (johdotukset, savupiiput, vesiputket jne.) sopivan paksumman staattisen väliseinän;
 • eri lämpötila-alueiden vyöhykkeillä jakavan väliseinän on oltava massiivinen ja takaa korkean lämmöneristyksen.

Useimmissa tapauksissa järjestelmän tulisi tarjota tilojen äänieristys. Massiiviset rakenteet tekevät hyvää työtä tällä tehtävällä, ja kevyissä väliseinissä käytetään tähän tarkoitukseen äänieristeitä nahkojen välillä.

Äänen suojaustaso

Huoneen, huoneen ja keittiön, huoneen ja kylpyhuoneen huoneiden ja kylpyhuoneiden äänenvaimennusluvun on oltava vähintään 43 dB. Mitä korkeampi tämä luku, sitä parempi muotoilu estää kotimaisen melun leviämisen - puheenvälityksestä, radiosta, televisiosta. Siinä ei kuitenkaan oteta huomioon kotiteatterin tai toimintateknisten laitteiden (tuuletus, pumppaus) matalataajuisia ääniä. Ilmassa olevan äänieristyksen yhtä suuret indeksit, massiivinen väliseinä tukahduttaa matalataajuiset äänet paljon paremmin kuin kevyt runko. On myös tärkeää huomata, että väliseinän reiät (esimerkiksi oviaukon aukko) vähentävät merkittävästi äänen eristyksen tasoa. Akustiikassa on paljon vivahteita, ja jos jostain syystä on tärkeää, että huone on täysin äänieristetty, ota yhteys akustiseen insinööriin.

Perinteiset sisäosien muodot tarjoavat mukavan ääneneristyksen. Massiivisista ja samalla huokoisista materiaaleista koostuvat rakenteet - keramiikka, hiilihapotettu betoni, kipsibetoni, kuori rock - absorboivat ja heijastavat minkä tahansa taajuuden ääniä hyvin. Tällaiset noin 10 cm paksuiset väliseinät tuottavat akustisen eristysindeksin 35-40 dB, 15 cm paksuus - jopa 50 dB. Näiden materiaalien järjestelmien äänieristyksen parantamiseksi tarpeen vaatiessa järjestää ilmarako kahden muuririvin välissä tai lisäksi seinää kipsilevyllä.

Myös monikerroksiset rakenteet ovat tehokkaita, jolloin ulkoiset jäykät kerrokset, jotka heijastavat ääntä (esimerkiksi kipsilevyt) yhdistetään pehmeisiin kerroksiin, jotka absorboivat sen. Kehysosastoissa käytetään pehmeitä kerroksia mattoja tai basaltikuitulevyjä, jotka sijoitetaan viilun väliin. Kehysjärjestelmien äänieristyksen taso on suurempi, sitä suurempi verhouskerrosten massa ja jäykkyys, sitä suurempi rako niiden välissä ja parempi pehmeän materiaalin eristysominaisuudet. Näin ollen melun imeytyminen parantaisi merkittävästi kaksikerroksisen verhouskerroksen käyttöä ja erityisiä ääntä eikä lämmöneristysmateriaaleja.

Saman ääneneristysvaikutuksen aikaansaamiseksi sinun täytyy joskus valita paksut monoliittiset ja kapeat monikerroksiset väliseinät. Jälkimmäinen voi säästää käytännöllistä lattiatilaa kotona.

Väliseinät yksityisessä asuntorakennuksessa omiin käsiinsä: mitä ja miten

Väliseinät ovat pääsääntöisesti itsekantavat rakenteet, jotka suorittavat vain sulkevia toimintoja.

Joskus voidaan asentaa väliseinät - esimerkiksi lattian sisäosat, jotka on ripustettu katosta.

Asuntojen rakentamisessa osioiden arvo on melko suuri.

Ositusvaatimukset

Rakennuksen toiminnallinen suorituskyky sekä niiden rakentamisen taloudelliset indikaattorit riippuvat pitkälti osioiden rakentavasta ratkaisusta. Siksi väliseinän rakenteesta ilmenevästä yksinkertaisuudesta huolimatta niihin sovelletaan hyvin erilaisia ​​ominaisuuksia.

 1. Horisontaalisten mekaanisten vaikutusten havaintojen vahvuus väliseinien kautta (kuten ymmärrämme, ei ole pystysuuntaisia ​​kuormia). Tässä huomataan, että se on poistettavissa, ts. osastojen kyky tuntea ulompi kuorma - kestää niitä hyllyille, maalauksille, peileille jne.
 2. Jäykkyys, vakaus. Väliseinät eivät saa johtaa, loimi. Tästä riippuu niiden ulkonäkö, jonka halkeamat voivat heikentyä. Huonolla työn suorittamisella tai väärällä materiaalivalikoimalla osio voi jopa mennä ulos koneestaan.
 3. Väliseinien paksuus on pienin, sillä huoneen tehokas alue riippuu siitä.
 4. Väliseinien pienimmän massan sanelee se, että väliseinät ovat päällekkäin, ja sama tekijä määrittelee väliseinien materiaalin: esimerkiksi puupalkin kattoon ei pystytä erottamaan tiilen tai vastaavan raskaan materiaalin osia.
 5. Äänieristysvaatimukset asetetaan väliseinille yhtä vähäisemmäksi kuin seinille. Samaan aikaan väliseinien väliseinien äänenvaimennustaso olisi korkeampi kuin interroomin.
 6. Lisääntynyt vedenkestävyys ja kosteudenkestävyys märissä tiloissa.
 7. Suotuisat taloudelliset indikaattorit, joihin vaikuttavat paitsi materiaalikustannukset myös partitii- kan rakentamisen monimutkaisuus, teollisuus, valmistuksen helppous.

Ositusluokitus

Annamme erilaiset osiot luokitukselle seuraavien ominaisuuksien mukaan.

 • sisätilat - erottaa tilat samassa huoneistossa;
 • interroom-huoneistot - asuntojen jakamiseksi yhdessä kerroksessa;
 • joissa on märkä käyttötila (esimerkiksi kylpyhuoneissa ja kylpyhuoneissa).

Tilojen erottamisen asteen mukaan:

 • jakoverkot - ne on pystytetty koko lattian korkeudelle vierekkäisten huoneiden eristämiseksi täysin toisistaan;
 • aidat pois - aidat vain osasta huoneesta (lasi, näytöt jne.).

Käyttöolosuhteiden mukaan:

 • paikallaan, ts. ei-erotettavissa - tilojen pysyvästä erottamisesta;
 • muunneltavat (siirrettävät, taittuvat) tilojen tilapäiseen erottamiseen.
 • monoliittinen (kiinteä osa) - tiili, pienet väliseinät;
 • kerroksinen rakenne - kehys, jossa on vuoraus mitä tahansa levymateriaalia.

Äänieristys:

 • akustisesti homogeeninen - valmistettu homogeenisesta materiaalista;
 • akustisesti epähomogeeninen - joko kerrosrakenteesta tai erillisistä pystysuorista kerroksista, joiden välissä on ilmaväli.

Rakennusmateriaalien ja -menetelmien mukaan:

 • pienet - tiilet, kipsilevyt, pienet lohkot;
 • runko - mukaan lukien runkomateriaali (puu, metalli), välikehon täyttö (mineraalivilla, polystyreeni vaahto, laajennettu savi jne.) ja päällystäminen minkä tahansa arkkimateriaalin kanssa (kipsilevy, kipsikuitutuotteet, sementtipohjainen lastulevy, magnesiittilevyt jne. );
 • suuret kipsilevyt; matalarakentamisessa käytetään erittäin harvoin.

Väliseinät pienistä kivimateriaaleista

Pienten kappaleiden (tiilet, keraamiset, solukkoiset tai muut pienet väliseinät) väliseinät ovat kiinteät, kiinteät poikkileikkaukset ja siksi kuuluvat akustisesti homogeenisiin rakenteisiin. Koska olemme kiinnittäneet äskettäin huomiota rakennusmateriaalien, erityisesti rakennuksen sisältämien materiaalien ympäristöystävällisyydelle, korostamme, että alla olevat väliseinät kuuluvat ympäristöystävällisiin rakenteisiin.

Näiden väliseinien erityispiirteet ovat se, että ne on pystytetty lattialle ja puhtaan lattian asennus tehdään niiden rakentamisen jälkeen.

Tiiliseinät

Tiiliseinät ovat perinteisiä kiinteitä osioita. Kaikista kivimateriaaleista, tiili on kaikkien "vanhempia". Se on kestäviä, kosteutta kestäviä ja helposti syttyviä sulkevia rakenteita.

Tiiliseinien konkreettinen etu on niiden äänieristysominaisuudet, mikä johtuu suurelta osin rakenteen massasta: 65 mm: n paksuisen väliseinän massa on 120 kg / m 2 ja 120 mm paksu massa 220 kg / m 2. Tämä viittaa siihen, että väliseinät, joissa on puoli-tiili, voidaan tehdä asunnon välisenä. Kuitenkin erinomaiset äänieristysominaisuudet ovat mahdollisia, jos saumat on huolellisesti täytetty laastilla, ja väliseinien ja pääseinien, katon ja lattian väliset aukot ja aukot on täytetty joustavalla materiaalilla, vaahdolla tai laastilla korjattuna. Lisäksi puoli-tiililevyn äänieristys voidaan rikkoa, kun siihen asennetaan suuri määrä sokeita reikiä sähköasennuksiin: osio tässä paikassa on edelleen hyvin ohut.

Tiiliseinät ovat houkuttelevia se, että tämä kaareva pinta voidaan levittää tällä pienikokoisella materiaalilla.

Muistamme, että täydellisiä malleja ei ole. Täällä ja tiiliseinissä on suuria puutteita, jotka ovat hiljattain syrjäyttäneet tämän materiaalin osioiden rakentamisessa. Ensinnäkin tämä on suuri työvoimavaltainen työ, joten rakennuksen lisääntynyt aika. Toinen asia, jota on seurattava, on, että työn on oltava hänen aluksensa päällikkö. Muussa tapauksessa epätasaiset seinät asetetaan, mikä johtaa lisämateriaalikustannuksiin - tasoittaa seinät kipsiin, mikä lisää materiaalien kustannusten lisäksi rakennusaikaa.

Rakenteelliset osiointiratkaisut

65 mm: n paksuiset väliseinät on pystytetty vain pieniin tiloihin, joissa väliseinän pituus ei ole yli 5 m ja korkeus on 3 m. Asennus tehdään saumojen kaistaleella ja sidekudoksella kiinnitetään huomiota paitsi perinteisiin pystysuoriin myös vaakasuoriin. Tämä on tarpeen rakenteen jäykkyyden varmistamiseksi (valitettavasti viime aikoina on vaikea löytää sellaista mestaria, joka ryhtyisi tällaiseen asentamiseen). Samaan tarkoitukseen, väliseinät on vahvistettu sauvoilla, joiden läpimitta on 4,6 mm, pinottu yhteen riviin; vahvistus asetetaan pysty- ja vaakasuoraan suuntaan 520 mm.

Osio on kiinnitettävä pääseinään ja kattoon. Yksi osista seinälle asennusta varten on seuraava: Valmista galvanoidun teräksen kaistale 20x0,6. 0,7 mm ja pituus 500. 700 mm, jonka toinen pää taivutetaan 90 ° kulmassa (puolikerroksen väliseinän kiinnittämiseksi, ota nauha 50 mm leveä). Seuraavaksi laita nauha muuraukseen niin, että taivutettu pää liittää seinään ja kiinnitä seinään 6 mm: n halkaisijalla. Tangon pituus valitaan siten, että se tulee seinään 60 ° C: ssa. 80 mm. Nauha asetetaan 520 mm: n yli.

Toisessa ratkaisussa, joka kiinnittää seinän väliseinän, käytetään kiinnikettä, se on valmistettu 50x5 mm: n terästelasta ja noin 250 mm: n pituudelta. Teline, jonka läpimitta on 8. 10 mm, on hitsattu kiinnikkeeseen ja se on sijoitettu vapaaseen päähän seinän reikään, jonka syvyys on noin 60 mm. Vavat voidaan hitsata ei ole kiinnikkeen sivussa, vaan sen keskellä. Niitit asetetaan 1 metrin korkeuteen. Tällä tavalla altistuvat niitit on sijoitettu niitteihin.

Kattorakennuksen alaosaan ei ole kiinnitetty, koska se ei ole tarpeen: se on rakennettu lattiarakenteelle, joka on lattian seuraavassa rakennuksessa. Osio kiinnitetään ylempään päällekkäin, kun sauva on hitsattu toisesta päästä sinkitty teräslevyyn ja toinen pää työntyy lattian reikään. Levy puolestaan ​​on kiinnitetty väliseinään tyllien avulla. Kiinnitys tapahtuu 1 m: n etäisyydellä. Se on myös mahdollista kiinnittää kattoon seinän kaltaisella kiinnikkeellä.

Jos osio on pystytetty pieneen huoneeseen, jossa on puoli tiiliä, ts. 120 mm paksua, sitä ei ole vahvistettu, koska rakenteen jäykkyys on säädetty. Aseta lyijy pystysuuntaisilla saumoilla.

Jos väliseinän pituus on yli 5 m ja korkeus 3 m, väliseinä on vahvistettu, mutta vahvistus suoritetaan vain vaakasuorassa suunnassa - kahdella vaijerilla, joiden läpimitta on 6 mm joka 6 riviä muurausta kohti.

Kiinnitys puolikerrokselle pääseinään ja kattoon tehdään edellä kuvatuilla menetelmillä.

Äänisiltojen muodostumisen poistamiseksi on suositeltavaa asettaa joustava materiaali väliseinän liitokseen kattoihin ja seiniin.


Rakentaminen tiili väliseinät: - - tyyppi väliseinä neljännes tiili; g - sama, puolitiili; b - väliseinä kiinnitetään seinään teräsnauhalla; samalla - niitteillä; d - kiinnitys yläosaan teräsnauhan avulla; e - samoin niitin avulla; 1 - pystysuora vahvike d = 4,6 mm; 2 - sama, horisontaalinen; 3 - sinkitty teräs 500. 700x0.6. 0,7 mm, leveys 20 mm neljäsosa-alueelle ja 50 mm puoli-tiililevyille; 4 - tukilevy d = 6 mm; 5 - seinä; 6-sauva d = 8. 10 mm, kiinnitettynä kannattimeen; 7 - vavan asento; 8 - kiinnike galvanoitua teräsnauhaa 50x5 mm; 9 - ylempi päällekkäisyys; 10 - sinkitty teräs 200x50x5 mm; 11 - alempi päällekkäisyys; 12 - kipsi

Tiiliseinät loppuun

Laadukkaasti säädetyt ja brodeeratut väliseinät voidaan jättää viimeistelemättä, jos ne on suunniteltu suunnitteluprojektilla. Jos tämä ei sisälly arkkitehdin suunnitelmiin, niin tiiliseinät voidaan viimeistellä jollakin seuraavista tavoista:

 • kipsi paksujen taustakuvien alla, jotka peittävät karkean kipsikerroksen karheuden;
 • kipsi, sitten kitti, jonka jälkeen liimaus ohut tapetti tai maalaus;
 • kipsilevyt;
 • keraamiset laatat.

Lattiarakenteet, joihin on asennettu tiiliseinät

Koska tiiliseinien massa on huomattava, niitä ei voida pystyttää mihinkään päällekkäisyyksiin. Mitkä lattiarakenteet voivat ottaa kuorman tiiliseinämästä?

 1. Monoliittinen tai esivalmistettu betoniteräs.
 2. Esivalmistetut betonilevyt sekä esivalmistetut monoliittiset lattialevyt, jotka käyttävät soluletkuja.
 3. Kattopalkki teräspalkkeihin. Levyjen välissä on useita mahdollisia asemia.

Yksinkertaisin vaihtoehto on, kun palkin sijainti väliseinän kohdalla on samansuuntainen tukipalkin asennon kanssa. Tällöin väliseinä on pystytetty kantopalkkiin. Samaan aikaan laskenta voi osoittautua tarve tehokkaampaan palkkiin väliseinän alle kuin laakeripalkit (palkki 6 täällä on palkin yläosan yläpuolella olevan osion yläpuolella, se on sama väliseinän alla).

Toisessa vaihtoehdossa väliseinän sijainti ei ole samansuuntainen tukipalkin asennon kanssa, mutta osio on yhdensuuntainen tukipalkkien kanssa. Tämän jälkeen lisäsäde sijoitetaan väliseinän alle (palkki 2). Lisäpalkin osan korkeus on pienempi verrattuna katon laakeripalkkeihin 1-2 numeroille, ts. jos tukipalkkien leikkauskorkeus on 160 mm, sitten väliseinän alla voit ottaa palkin, jonka leikkaus on 140 mm.

Ja lopuksi kolmas vaihtoehto. Väliseinän projisoidaan tukipalkkien yli (palkki 5). Sitten väliseinän palkki hitsataan laakeripalkkeihin, kun se sijaitsee joko I-palkkien ylähyllyjen alla tai niiden alahyllyissä.

Muita palkkeja asetetaan paitsi väliseinien lisäksi myös väliseinien yläpuolelle - niiden väliseinien kiinnittämiseen. Lattiapalkkien ja lisäpalkkien väliseinien kiinnitys tehdään analogisesti kuviossa esitetyllä tavalla.

Ja viimeinen. Kaikki lisäpalkit, jotka eivät ole samat kuin kantopalkit, on kiinnitettävä lähimpään koordinaatistoon.

Jos katto on puinen, mutta haluan muodostaa tiilestä tehdyn väliseinän, sen alla on teräspalkki. Ompelupalkin yläpuolella voi olla puinen, mutta silloin on vältettävä puun ja tiilen suoraa kosketusta vedenpitävän materiaalin saamiseksi.


Palkkien sijoittaminen osiin: a - ensimmäisen kerroksen yläpuolelle sijoitetut lattiapalkit, mukaan lukien väliseinät; b - palkin sijoittaminen väliseinän alle kantopalkin ylähyllyn alta; samassa alemmassa hyllyssä; 1 - neljäsosa tiilitiiliosasta; 2 - palkki osion alle; 3 - teräs I-palkki; 4 - tiiliseinä puoli-tiilessä; Kuvio 5 on poikkileikkaus kantajan I-palkista.

Väliseinät pienistä materiaaleista

Markkinoille sijoitettavien pienien korttelien jakaminen on saatavana eri materiaaleista ja laaja valikoima kokoja:

 • hiekkasementti (hiekkasementti) täyteläiset ja ontot lohkot, joiden mitat ovat 390x188x90 / 120 mm;
 • betoni- ja kevytrakenteiset kiinteät ja ontot lohkot, joiden mitat ovat 390x190x90 / 140 mm;
 • kaasu- betonilohkot, joiden koko on 500 / 600x200 / 250x50. 250 mm (25 mm asteikolla) ja vaahtobetoni- lohkot mitat 600x240x70 mm.

Ompelemalla osia, jotka suoritetaan saumojen ligaatiolla. Lohkot sijoitetaan sementti-hiekkalaastiin, lukuun ottamatta hiutaloituja betonia ja vaahtobetonialustoja, joille on hankittu erityinen liima.

Pienten lohko-osien vahvistamista ei suoriteta.

Väliseinät on asennettu lattiarakenteeseen. Tarvittaessa (esimerkiksi jos päällekkäinen pinta on epätasaista) levitetään väliseinän alla tasoituskerros sementti-hiekkalaastia. Äänisillan sulkemiseksi alempana lohkojen rivi asennetaan jonkin joustavan materiaalin kerrokseen, kuten kattopuhaltimeen. Jotta lämpötilan, sedimenttisten ja kutistettavien muodonmuutosten havaitsemi- seksi, väliseinän muuraus ei saa ylittyä päällekkäin 10-20 mm: n alapuolella, jotta tämä aukko voidaan täyttää myöhemmin vaahdolla tai muulla elastisella materiaalilla.

Kiinnitys laakeriin tai itsekantaviin seiniin on pakollista. Yksinkertainen ratkaisu pienennetään kiinnittämällä galvanoidun teräksen nauhalla, jonka paksuus on 0,6. 0,7 mm ja leveys 50 mm; nauha kiinnitetään seinään ja väliseinään tukilevyillä. Väliseinän 3 m korkeudella tarvitaan 3 4 kiinnitystä.


Pienten lohkojen väliseinien laite: a - partikkelien hiekkasementti (hiekkakivilohkojen) lohkojen tyyppi; b - väliseinän liitos kattoon; в - väliseinän kiinnitys seinään; 1 - ylempi päällekkäisyys; 2 - polyuretaanivaahto; 3 - pienten lohkojen jakaminen; 4 - joustava tiiviste; 5 - tasoitus kerros sementti-hiekkalaasti; 6 - lattian muotoilu; 7- alempi päällekkäisyys; 8-kantava seinä; 9 - sinkitty teräsnauha, joka kiinnittää seinän seinään; 10 - väliseinä

Kiinnitys voidaan tehdä kiinnikkeillä, kuten tiiliseinillä.

Lyhyillä väliseinillä - alle 4 metriä - ja niiden kulmakiinnitystä ylemmässä katossa ei saa suorittaa. Pitkät väliseinät on korjattava. Tämä tehdään samalla tavoin kuin tiiliseinien tapauksessa.

Pienien lohkojen pintamateriaalit, jotka valmistetaan samoilla materiaaleilla kuin tiiliseinät.

Lattiarakenteet, joihin pienen lohkon väliseinät on asennettu, ovat samat kuin tiiliseinien tapauksessa.

Kiinnityslevyt, jotka on valmistettu kielekkeistä ja uriauluista

Nykyisin pienten kappaleiden materiaaleja, joita ehkä useimmiten suositellaan käytettäväksi osastojen rakentamiseen, ovat kipsi-kipsi-kipsilevyt (GWP) ja kaasusilikaatti.

Kipsilevyt on valmistettu kipsisideaineesta ruiskuvalutekniikalla. Levyt on valmistettu täyteläisiksi ja onttoksi kooltaan 667x500x80 / ​​100 mm (tämä on vaadittu koko), mukaan lukien kosteudenkestävien levyjen valmistus. Kaasusilikaattilevyjen mitat ovat 600x300x80 mm. Pazogrebnevye-levyjä kutsutaan niiden muotoon nähden: levyjen vastakkaisilla päillä on ulokkeita - harjanteita ja uria - levyjen liittämiseksi toisiinsa.

Olemme jo puhuneet kaasusilikaattimateriaalien eduista luvussa "Kiviseinien seinien rakenteet". Kielilevyillä on paljon houkuttelevia ominaisuuksia useimmiten erilaisista ominaisuuksista. Tuomari itsellesi:

 • Tämä ympäristöystävällinen materiaali on tärkeä tekijä, kun otetaan huomioon kotimaan ympäristöystävällisyyden lisääntyneet vaatimukset.
 • säätää ilman kosteutta ylläpitämällä siten huoneen optimaalisia lämpötila- ja kosteusolosuhteita;
 • bio-resistentti, mikä tarkoittaa, että sienestä ei kehity märissä tiloissa;
 • hallussaan hyvät äänieristysominaisuudet;
 • helposti ja nopeasti asennettuina, lähinnä suuremman koon ansiosta verrattuna muihin pienikokoisiin väliseinämateriaaleihin - siksi meillä on säästöjä työvoimakustannuksissa; tässä on syytä mainita, että materiaali on helposti sahattu, joten voit rakentaa minkä tahansa koon;
 • jotka kestävät äärimmäisiä lämpötiloja ja kosteutta - ne eivät ole epämuotoisia, joten ne soveltuvat matalille rakennuksille, joiden huoneet ovat läheisimmin lähellä luonnetta ja sen "hajuja";
 • ei palavaa, ts. ei palovaara; Samaan aikaan ne ovat hyvä dielektrisyys - on tärkeää, jos huoneessa on paljon sähkölaitteita;
 • on sileä, sileä pinta, joka ei vaadi kipsiä; se säästää materiaaleja ja työvoimaa;
 • Se säilyttää ulomman kuorman, joten on mahdollista ripustaa huonekaluja - hyllyt, kaapit jne.

Kiekko- ja urituslevyistä valmistettujen väliseinien tekniikka ei eroa merkittävästi muiden pienten kappaleiden materiaaleista. Ero on se, että levyt eivät pinoa liuosta vaan kipsiliimaa, joka levitetään ura-alueelle.

Asennus tapahtuu pystysuuntaisten saumojen yhteydessä. Muurausvahvistusta ei tarvita.

Ensimmäinen rivi levyjä asennetaan liima-aineeseen, jota käytetään äänieristysalustalle. Lattiarakenne on järjestetty osion asentamisen jälkeen; Väliseinän ja lattiarakenteen väliin asetetaan reunakaista, jonka tarkoitus on havaita muodonmuutoksia (lisätietoja on luvussa "Lattiat").


Kipsilevylevyjen laiteosat: a - kielen ja uran liitoskilvet; b - kielen ja uurteen laatta; sisääntulevan osion päällekkäisyydet; g - kaksoisosion laite ja sen kiinnitys seiniin; d - niittien tyyppi; 1 - kielen ja uurteen kipsilevy; 2 - kampa; 3 - kielen ja uran liitäntä; 4- ura; 5 - äänieristysalusta; 6-tappi; 7- ylempi päällekkäisyys; 8 - herme rasti; 9 - kiinnitysliima; 10 - sinkitty teräs, jonka paksuus on vähintään 1 mm, mitat 120x100x20 mm; 11 - reunakaista; 12-lattian muotoilu; 13 - alempi päällekkäisyys; 14 - kipsin viimeistely; 15 - äänenvaimennuslevy; 16 - vahvistusnauha seuraavalla kastikkeella; Seitsemäs seinä.

Kappaleen yläosaan on kiinnitetty katto, jossa on sinkitty teräs, jonka paksuus on vähintään 1 mm. Katon ja väliseinän välinen rako voidaan täyttää ratkaisulla - tämä on niin sanottu kova tiiviste.

Oven kiinnittäminen yläkattoon voidaan tehdä myös sauvojen avulla, kuten tiilidiagnoosin.

Myös väliseinien kiinnitys laakeriin tai itsekantaviin seiniin on välttämätöntä. Se suoritetaan kannattimien avulla - kolme kappaletta väliseinän korkeudella. Seinän ja väliseinän äänieristettä varten on säädetty joustava alusta.

Jos osio on pystytetty sisätilaksi, niin se on melko tarpeeksi rakennettu yhteen riviin. Yksittäisen väliseinän äänieristys voi kuitenkin olla epätyydyttävä huoneen väliseinä. Sitten väliseinä on pystytetty kahteen riviin levyille, joiden välinen ilmaväli on 40. 50 mm, kuten kuvassa on esitetty.

Kehysosastot

Kehysosastot ovat monielementtisiä akustisesti epähomogeenisia rakenteita, koska ne koostuvat eri kerroksista, joilla on erilaiset äänieristysominaisuudet.

Kehysosastot koostuvat seuraavista elementeistä:

 • jotkut kehykset,
 • rajapinnan täyttö ja
 • pinnoitus.

Kehyksen tehtävänä on toimia ihon pohjarakenteena ja kantaa kuormaa siitä. Interframe-täyttö suorittaa äänieristystoimintoja. Kuorinta on pohjan viimeistelylle ja samalla myös äänieristyskerroksen rooli.

Verhousmateriaali ja välikehyksen täyttö riippuu kehyksen materiaalista. Äskettäin yleisimmin käytetty runko metallia kaareva profiili, harvemmin - puupalkki.

Väliseinät, joissa on metallikehys

Kehyksen elementit ovat ohjaus- ja teline-terästaipat: pitkät U-muotoiset poikkileikkauselementit.


Kehysosastojen laite metallirungolla; ja - yksikerroksisen osion pystysuora osa; b - sama, kaksikerroksinen osio; - osion tyyppi; g - septumin horisontaalinen osa; d-arkki risteyksestä; 1 - ylempi päällekkäisyys; 2 - napa; 3 - erotusnauha; 4 - tiivistenauha; 5 - teräsprofiili runko; 6 - teräsrunkoinen profiilikuva, 600 mm piki; 7- kipsilevy kipsi- tai kipsikuitu GVL-arkki; 8- reunusnauha; 9 - kitti; 10-itsekierteittäinen ruuvi, 300 mm; 11 - ilmaraja; 12 - mineraalivillasta valmistetut äänieristeet; 13 - lattian muotoilu; 14 - alempi päällekkäisyys; 15 - seinä; 16 - lujittavat telakointinauhat saumojen liimaamiseksi; 17-liitosarkit; 18-jalusta.

Plating ovat kipsilevyjä, jotka koostuvat kipsiydinpohjasta, johon on peitetty kartonkikerroksia. Levyn paksuus 10 ja 12,5 mm. Käytetään standardilevyjä (GKL), kosteutta kestäviä (GYUTV) ja palonkestäviä (GKLO), joita käytetään huoneen tarkoituksesta riippuen. Tämän jälkeen kipsilevyarkit on viimeistelty maalilla, tapetilla, laatoilla, koristeellisilla kipsillä ja muilla viimeistelyaineilla.

Kipsilevyt ovat ympäristöystävällisiä materiaaleja, koska ne eivät sisällä myrkyllisiä aineosia.

Soveltuu pinnoitus- ja kipsikuituarkkeihin - myös ympäristöystävälliseen materiaaliin.

Interframe-täyttö on valmistettu laattoilla tai rullaustyyppisellä mineraalivillalla. Mineraalivillan suosiminen polystyreenivaahdon sijasta ratkaisee sen tulehduksen.

Asennustekniikka sisältää seuraavat toiminnot.

Ensinnäkin tiivisteen nauhan kautta ylä- ja alapuolelle asetetut päällekkäin liitetyt tapit johtavat profiileja. Ohjausprofiilit kiinnitetään telineprofiileilla, jotka on asennettu 600 mm: n askelin. Sitten mineraalivilla asetetaan telineprofiilien väliin. Sen jälkeen kipsilevy- tai kipsikuitulevyt asennetaan ja kiinnitetään telineprofiileihin itsekierteittävin ruuvein, ruuvattu korkeuteen 300 mm: n pinnalla.

Lehtilevyt on liitetty telineiden sijaintiin, liitos on suljettu erityisellä vahvistusnauhalla.

Telineprofiili kiinnitetään myös seinään tapilla.

Asennuksen jälkeen on tehty töitä lattiarakenteessa.

Käytetään yksikerroksista vuorausta, jonka väliseinän korkeus on alle 5 m ja pituus jopa 6 m. Kaksikerroksista vuorausta voidaan käyttää. Sitten sen mahdollinen korkeus nousee 6,5 m: iin pituudeltaan yli 6 m. Samanaikaisesti kaksinkertaisen ihon äänieristyskyky on luonnollisesti parempi kuin yksikerroksinen. Myös kuormien kantavuus kasvaa.

Lattiatyyppejä, joihin runkorakenteita voidaan asentaa, ei ole rajoitettu: mikä tahansa rakenne, mukaan lukien puinen palkki.

Kuten näet, kehysosat metallikehyksestä ovat melko nopeasti ja helposti koottavia. Tämä on hyvä. Useissa asemissa on kuitenkin haavoittuva tällaisissa osioissa, mitkä niistä ovat?

Ensinnäkin on mahdollista, että tilojen vaadittava äänieristys ei ole varmistettu rakenteen pienen massan vuoksi: sekä teräsprofiilit että mineraalivilla eivät anna aggregaattia 200. 250 kg / m 2, mikä olisi este iskutehon tunkeutumiselle. Lisäksi metalli on hyvin ontto materiaali, joka pystyy lähettämään ääniaaltoja hyvin. Väliseinän kerrostettu rakenne tietysti korjaa jonkin verran tilannetta, mutta huoneiden äänieristys ei ole riittävän tehokas.

Toiseksi rajoitettu kantokyky kappalekankaiden käsityksessä. Tietenkin on mahdollista ennakoida etukäteen, missä hylly kiinnittyy ja vahvistaa tätä rakennuspaikkaa vastaavaa paikkaa. Ja mikäli suunnitteluprojekti muuttuu osion asennuksen jälkeen, mitä pitäisi tehdä? Kysymys.

Kysymys liittyy rajapinnan täyttymisen ympäristöystävällisyydestä: mineraalivilla on palamaton materiaali, mutta korkeissa lämpötiloissa tulipalo muuttuu erittäin myrkyksi.

Näistä syistä tällaiset väliseinät pidetään pikemminkin rakennusverhon toimistokuviona kuin asuintiloihin.

4.2. Puiset kehykset

Puurungon runko-osien olennaiset elementit ja joukko eivät eroa metallirunkoisista osista. Ero on runkomateriaalissa: ei ole tehty teräsprofiileja, vaan puupalkki, jonka osuus on 60x50 mm.

Puutavara kiinnitetään ylempään ja alempaan päällekkäin ruuvien avulla, joissa on muovisia tappia, joiden askel on 500 mm. Pystysuoraan suuntaan samassa osassa oleva palkki asennetaan 600 mm: n askel - verhouslevyjen kokoon. Pystysuora kiinnitys vaakasuoraan on tehty itsekierteittävin ruuvein.


Puurungon runko-osien laite: a on osion pystysuora osio; b - osion horisontaalinen osa; c - arkin liitoskokoonpano; 1 - ylempi päällekkäisyys; 2 - ruuvi muovisella tapilla, 500 mm piki; 3 - erotusnauha; 4 - kitti; 5 - tiivistenauha; 6 - vaakasuora puupalkki 50x60 mm; 7- kipsilevy GVL tai kipsi-kuitu GVL-arkki; 8 - mineraalivillasta valmistetut äänieristelevyt; 9 - reunusnauha; 10 - itsekierteittäinen ruuvi, 300 mm; 11 - ilmaraja; 12 - lattian muotoilu; 13 - alempi päällekkäisyys; 14 - pystysuora puu 50x60 mm, poraus 600 mm; 15 - vahvistusnauha.

Vaipan ja pystysuoran puutavaraan kiinnitetään myös vaipan levyjä itsekierteittävin ruuvein, joiden paksuus on 300 mm.

Pystysuora puu kiinnitetään seiniin ruuveilla, joissa on muoviset tapit, joiden askel on 500 mm. Levyjen liitoskappale on tehty vahvistusnauhalla.

Kuvassa on yksikerroksinen vuoraus, mutta voidaan järjestää kaksikerroksinen kolmikerros.

Puulungon väliseinien hyväksi voit laittaa suuremman, verrattuna metallikehykseen, massiivisuuteen ja siten parempi ääneneristys.

On myös mahdollista lisätä nosturikuorman kantavuutta, jos kipsilevy- tai kipsikuitupäällystearkkien sijasta laudat tulevat; levyt pakataan seuraavaan koristeluun. Verhous valmistetaan myös "vuori" -tyyppisellä profiililevyllä, jossa on sopiva huoneenrakennus.

Tärkeä tekijä ympäristön tilan parantamisessa on laajentuneen saven täyttäminen äänieristetyksi materiaaliksi; se ei ole vain palamaton materiaali, vaan myös myrkytön korkeissa lämpötiloissa. Samalla parannetaan myös osion äänieristysominaisuuksia.

Sekä metallikehyksellä että puukehyksellä varustetut väliseinät on asennettu mihin tahansa lattiaan, myös puupalkkeihin. Tässä on muistettava, että kun käytetään laajennetun savielementin täyttöä, laskenta voi osoittautua tarpeelliseksi kasvattaa palkin poikkileikkausta (tai palkkeja, jos puhumme osion sijoittamisesta kattopalkkeihin), johon osio asennetaan.