Kuinka tehdä väriaine betoniin

Olemme tottuneet ajattelemaan, että betonirakenteet näyttävät tylsiltä ja tylsiltä, ​​eivätkä houkuttelevat huomionsa harmaaseen monotoniin. On kuitenkin yhä enemmän mahdollista löytää esineitä, jotka on erotettu kirkkaalla ulkonäöstä, jonka perusta on sama ratkaisu. Tämä tuli mahdolliseksi sen jälkeen, kun arkkitehti- ja rakennesuunnittelussa esiintyi konkreettisia väriaineita. Nyt kirkkaat reunukset, päällystekivet, kukkapuutarhat, kasvipuutarhat nauttivat monimuotoisuudestaan ​​ja kauneudestaan.

Pigmentaation sementtipinnoitus mahdollisti uuden teknologian ansiosta, joka alkoi tuottaa värillistä betonia. Värjäys on täysin vuorovaikutuksessa strukturoitujen pintojen kanssa, ja tämä yhdistelmä antaa erinomaisen tuloksen. Lisäksi tällainen näennäisesti monimutkainen menettely voidaan tehdä käsin, itse hankkimalla erinomaisen tuotteen.

Pigmenttilajit

Mikä tahansa väriaine, riippumatta siitä, missä sitä käytetään (metalli, puu, muovi, sementtilaasti) ja mistä tahansa siitä, on valmis ratkaisu, joka sisältää kantoaineen ja väriaineen pigmenttielementin. Maalin pohjan mukaan jaetaan seuraavasti:

 • alkydi (valkoinen tiski);
 • öljy (pellavansiemenöljy);
 • nitro (asetoni tai liuotin);
 • akryyli (vesipohja).

ominaisuudet

Pigmentit ovat pääsääntöisesti kuivia jauhemaisia ​​aineita, jotka eivät liukene veteen, öljyihin ja liuottimiin käsiteltyjen pintojen täydellisen kuivauksen jälkeen. He eivät pelkää sadetta ja suoraa auringonvaloa, ja niitä voidaan käyttää betonin valmisteluhetkellä omiin käsiinsä.

Miten tuotetaan

Betonin väriaineet ovat orgaanisia ja mineraalisia. Tuotantomenetelmän mukaan ne voidaan jakaa luonnollisiin ja keinotekoisiin. Ensimmäisessä tapauksessa erilaiset materiaalit työstetään, ja tuloksena on luonnosta peräisin oleva väri. Keinotekoisia pigmenttejä syntyy kivennäisraaka-aineiden lämpökäsittelyssä.

väri

Orgaaniset pigmentit tulevat näihin väreihin:

Keinotekoisilla osilla on seuraava muoto:

 • kromioksidi;
 • maali;
 • sinkki vihreät;
 • umber;
 • valkoinen (titaani, lyijy, sinkki) jne.

Materiaalin ominaisuudet

Värin kemiallisen koostumuksen perusteella on mahdollista arvioida sen ominaisuuksia, mukaan lukien korroosionkestävyys, kemikaalit ja korkeat lämpötilat.

rakenne

Nykyaikainen tuotantoteknologia mahdollistaa sellaisten pigmenttien saamisen, joilla on erilainen rakenteellinen muoto (emulsiot, tahnat, mikrokapselit), ja kaikki ne voidaan lisätä liuokseen omilla käsillään valmistuksen ajankohtana. Vaadittavan materiaalin valinta määräytyy tiettyjen vaatimusten ja sääntöjen sekä käsiteltävän substraatin ominaisuuksien ja ilmastollisten indikaattorien mukaan, joissa maalaus on sijoitettu.

valonkestävyys

Ulko-olojen tapauksessa maalauksen kevyeen kestävyyteen kohdistuu huomattavia vaatimuksia: kun se pääsee liuokseen, sen on säilytettävä sävyään UV-säteilyn vaikutuksesta huolimatta. Pääsääntöisesti luonnolliset pigmentit, joiden avulla voit tehdä värillistä betonia, ovat suurella valonvastuksella, ja synteettiset komponentit voivat lopulta polttaa paahtavan auringon.

Toisin kuin muovi- tai metalliväriaineet, kovetettujen pintojen koostumukset tunkeutuvat syvälle rakenteeseen kyllästämällä liuos. Värjäysaste riippuu suoraan pigmenttikantoaineen tyypistä.

Aine

Jotta väriaine valitaan käsin, on toivottavaa saada käsitys siitä, miten jokin tietty pigmentti käyttäytyy eri olosuhteissa ja kuinka kauan se kestää ilman lisäkorjausta.

happo

Kaikista esitellyistä työkaluista on kaikkein kestävimpiä kulutusta ja haalistumista pidettävä betoniresistenttiä väriaineena, koska se tunkeutuu syvälle jäädytetyn materiaalin rakenteeseen. Sen väri vaihtelee sinivihreästä mustaan. Tällaista pigmenttiä voidaan käyttää rakennusten sisä- ja ulkopuolelle sekä uusissa rakenteissa että vanhoissa pinnoitteissa, jotka on päivitettävä.

Tämäntyyppistä tuotetta käytetään alhaisella paineella toimivalla ruiskulla, maalaustyönällä tai harjalla, jossa ei ole metalliosia. Maalin levittämisen jälkeen on välttämätöntä puhdistaa pinta hapon neutraloimiseksi ja jäljellä olevien rakennusmassojen poistamiseksi.

epoksidi

Epoksimaalit eivät ole huonompia niiden luotettavuudesta happamille tuotteille. Ne kestävät täydellisesti ulkoisen ympäristön kielteisiä vaikutuksia ja niitä käytetään paikoissa, joissa on korkea ohjattavuus, mikä osoittaa, että ne ovat erittäin kulutuksenkestäviä.

Useimmat tällaiset komponentit ovat lattianpäällyste autotallissa, huoltoasemilla, takahuoneissa. Epoksimaalin levitysmenetelmä ei ole erityisen vaikea, ja siinä käytetään rullaa tai harjaa.

akryyli

Akryyliväriaineita käytetään sisätiloissa ja ulkona. He eivät pelkää lämpötilan muutoksia ja sadetta. Niiden värivalikoima on hyvin monipuolista, joten valintaan ei ole ongelmia. Akryylipohjat levitetään betonipinnoitteen pintaan rullalla, sienellä, harjalla tai suihkeella.

Latex-maaleja, joilla on elastinen rakenne ja tukkia pienet huokoset, epäsäännöllisyydet ja mikroprosessit, ovat paras ratkaisu ulkoiseen työhön.

Sekoitusprosessi

Jotta värillinen betoni olisi kotona omilla käsillään, sekoitusvaiheessa pigmenttejä lisätään liuokseen, joka vuorovaikuttaa veden kanssa ja antaa halutun värin. Varjojen voimakkuutta hallitsee rahastojen määrä, joka ruiskutetaan rakennusseokseen. Tällä tavoin on mahdollista tasaista koko massaa. Tässä on kiistaton etu, koska kun pinta pimenee, betonirakenteen väri ei muutu.

On syytä huomata, että tämä tekniikka lisää huomattavasti sementtiseoksen kustannuksia, koska kirkkaiden värien saamiseksi sinun on lisättävä huomattava määrä kallista pigmenttiä liuokseen, jonka valmistat omilla käsillänne.

Työjärjestys

Betonin halutun värin saamiseksi väriaineeseen kiinnittyvät käyttöohjeet on tutkittava huolellisesti. Se osoittaa mittasuhteet, joihin sinun on lisättävä pigmenttiä liuokseen. Keskimäärin vaalean värisen betonin saamiseksi on välttämätöntä saada pigmentti sementtisuhteeksi 1: 100, keskimääräisen värin ollessa -2,5: 100 intensiiviselle värille - 4,5: 100. Laastin valmistukseen tarvitsemme:

 1. Sementti - 1 osa.
 2. Hiekka - 2,5 osaa.
 3. Hieno sora - 3,5 osaa.
 4. Vesi - 1 osa.
 5. Dye - pakkauksen suositusten mukaisesti.

Ennen kuin pigmentti sekoitetaan liuokseen, se on liuotettava pieneen määrään vettä. Tuloksena oleva väriaine ruiskutetaan hitaasti betoniin sekoitusprosessissa lopettamatta prosessia. Värin laatu ja yhtenäisyys riippuvat siitä, miten erä läpäisee.

Suosittuja valmistajia

Rakennusmarkkinoilla on laaja valikoima eri valmistajien väripigmenttejä. Tutustu suosituimpien värityökalujen merkkeihin. Heidän avulla voit tehdä monivärisen ratkaisun omiin käsiisi ja soveltaa sitä puutarhan juontajan järjestelyyn ja koristeluun.

Fepren (Tšekki)

Yhtiö tuottaa korkealaatuisia väriaineita, joilla on syvät sävyt ja korkea värinvastus. Ne ovat erinomaisessa kosketuksessa sementin kanssa ja ne jaetaan tasaisesti laastiin.

Promindsa (Espanja)

Se on johtava rautaoksidipigmenttien tuotannossa. Tuotannossa käytetään uutta teknologiaa raaka-aineiden hiontaan, jonka ansiosta vaikuttavan aineen pinta-ala on merkittävästi kasvanut.

Yipin Pigments (Kiina)

Kansainvälinen konserni valmistaa korkealaatuisia tuotteita ja vie ne maailmanlaajuisesti. Yrityksen pigmentit kilpailevat onnistuneesti samankaltaisilla tuotteilla kunnollisten lujuusindikaattorien ja edullisen hinnan takia.

Vaahto betoniin, miten se tehdään ja käytetään oikein

Arkkitehti- ja rakennussuunnittelu keinona toteuttaa suunniteltuja ideoita on äskettäin tullut normi, joka on saatavilla jokaiselle kadulle. Tällöin tavoitteen saavuttaminen toteutetaan uusien rakennusteknologioiden avulla. Tällainen nykyaikaisen tekniikan suosittu rakennusratkaisu sisältää värillistä betonia, joka yhdessä pintarakenteiden kanssa tarjoaa vertaansa vailla olevaa tulosta.

Tätä koristeprosessia käytetään nykyään kaikentyyppisissä betonituotteissa, jotka ulottuvat päällystyslautasta ja päättyy betonilaattoihin. On myös huomattava, että tämä suuntaus kehittyy nopeasti, mikä vaikuttaa merkittävästi väriaineiden kestävyyteen ja sen positiiviseen vaikutukseen betonin laatuun.

On myös huomattava, että betoniväriaineet kokonaismassassa tuotetaan teollisesti, mutta kansanvärjäysmenetelmät luovat omat tekniikat, jotka perustuvat rakennusmateriaalien kemikaaleihin.

Betoni- sekoitteiden väriaineita lisätään tavallisesti sekoitettaessa, ja niitä voidaan käyttää myös maalimateriaalina valmiin tuotteen pinnalle. Tällaiset väriaineet voivat luonteeltaan olla luonnollisia (mineraali: kromioksidi, mangaani jne.) Sekä synteettiset. Esimerkiksi rautaoksidi antaa punaisen värin ja titaanidioksidivalkoinen.

Värin käyttö betoniseoksessa

Väriaineen lisääminen betoniseokseen antaa entistä luotettavamman ja kestävän tuloksen johtuen tunkeutumisvyöhykkeestä. Myöskin, vaikka ylhäältä kerroksena oleva betonikerros hankautuu ja kuluu loppuun, sen värirakenne ei muutu.

Samaan aikaan asiantuntijat huomauttavat, että tällaisen betonin kustannukset kasvavat merkittävästi väriaineiden kustannuksella.

Tätä menetelmää käytetään useimmiten koristepäällystyslautojen valmistukseen sekä talon ulkoalueiden järjestelyn elementteihin.

Tämä menetelmä on myös erittäin tehokas käytettäessä betoniseosta suurien pintojen (syyt, rodut, raidat jne.) Kaatamiseksi. Loppujen lopuksi niiden koristeellinen kerros ei muutu, niiden ei tarvitse sävyttää tai palauttaa koristekerrosta.

Värisyvyys saavutetaan käyttämällä betonimassan määrän laskettua suhdetta väriaineen määrään. Pitoisuuden muuttaminen mahdollistaa useita samankaltaisia ​​sävyjä.

Maalaus betonipinnoille

Tämä betonituotteiden maalausmenetelmä ei poikkea tavanomaisesta maalaustekniikasta. On kuitenkin huomattava, että betonin rakenne kovetettaessa säilyttää kosteuden absorptiomäärien. Tätä ominaisuutta käytetään myös betonipinnan suojaamiseen maalausta varten.

Itse asiassa betonin tunkeutumiseen käytetään syvälle läpäiseviä pohjia, jotka tunkeutuvat betonin syvyyteen jopa 5 millimetriin. Samanaikaisesti läpäisevän alustan väkevöityminen alustan jälkeen muuttaa betonin yläkerroksen väriä monta vuotta.

Tämä maalausmenetelmä on hyvin samanlainen kuin puutuotteiden värjäytyminen impregnoimalla, mutta betonirakenteiden osalta vesipohjaiset kyllästykset eivät ole täysin sopivia johtuen merkityksettömästä tunkeutumisasteesta ja mahdollisesta huuhtoutumisesta ajan mittaan.

Tästä syystä sinun on valittava huolellisesti läpivientipohjat, jotka voidaan erityisesti suunnitella tähän tarkoitukseen. Voit myös käyttää lakkoja, kyllästynyksiä betoniin ja pohjamaaleja maaliseosten valmistukseen.

Pohjan pääindikaattori on impregnoinnin tunkeutumista betonin pintakerrokseen, sekä liuotuksen ja värimuutoksen taso ympäristön vaikutuksesta sateen, lumen, jään, tuulen ja auringon muodossa.

Tästä syystä asiantuntijat suosittelevat tätä menetelmää betonituotteiden maalaamisessa paikoissa, joissa ei ole suurta käyttökuormaa.

Betoniseoksen valmistus värillä

Tuotteen yhtenäinen ja syvä väritys saavutetaan lisäämällä betoniseokseen väriaine. Se olisi kuitenkin lisättävä valmisteluvaiheessa.

Asiantuntijat suosittelevat myös tasaisen hajotuksen jakamista, mikä voi merkittävästi vähentää värillisen betoniseoksen valmistamiselle asetettua määräaikaa. Mitä tarkemmin tämä menettely suoritetaan, sitä nopeammin lopputulos on nopeampi. Seoksen valmiuden ilmaisin on yhtenäisen värin läsnäolo riippumatta siitä, missä liuoksessa otetaan värjäytymisen tasoa. Suhteiden noudattaminen mahdollistaa betoniseoksen valmistamisen samalla väriaineella vaivaamalla ja vaivaamalla. Samalla värin irrationaalinen käyttö voi muuttaa betoniseoksen lopullista väriä, mutta myös lisätä merkittävästi valmistuksen kustannuksia, koska tällaiset väriaineet ovat melko kalliita.

Aivan kuten käytännössä käy ilmi, betoniseoksen laatu riippuu lopullisen sekoituksen ainesosien osuuksista:

 • - 1 sementtimääritys;
 • - 2,5 hiekkaa;
 • - 4 sora (sakko);
 • - 1,4 metrin vettä;
 • - väriaineen mitta (seoksen tilavuus).

Suurin värivaikutus käytettäessä väriaineita betoniseoksessa saavutetaan, jos valmistukseen käytetään valkoista hiekkaa ja / tai sementtiä. Tämä vähentää väriaineen määrää halutun sävyn saavuttamiseksi. Myös seoksen valmistuksen nopeuttamiseksi ja väriaineen yhtenäisen järjestelyn aikaansaamiseksi väriaine laimennetaan veteen ennen betonin seoksen lisäämistä ja lisätään siihen nestemäisen liuoksen tilaan.

Toinen pieni salaisuus, joka säästää kustannuksia säästävien harjoittajien luomasta värillistä betonia. Voit ensin täyttää 2/3 tuotteen tai alueen tilavuudesta ja lisätä 1/3 värillisestä betonikerroksesta pohjaan.

Betonituotteiden pinnan maalaaminen

Säästä henkilökohtaisia ​​varoja ja tee kaunis värillinen betoni käyttämällä maalaustapaa omalla kädellä käyttäen väriainetta happopohjalla.

Tämä pohja antaa kosteuden läpäisevyydelle vastustuskyvyn ja säilyttää tarvittavan huokoisuuden, kun se altistuu ilmalle.

Myös tämä perusta on useita kertoja pidempi käyttöikä.

Tietenkin voit käyttää valmiita maaleja, mutta voit tehdä sen itse.

Kloorihappovärin muodostus suoritetaan suhteissa:

 1. - 0,25 1 kalsiumkloridia;
 2. - 0,5 kg värillistä kuivamaalia (kalkki);
 3. - 7 litraa vettä;
 4. - 1.1-1.2 kalkkimaali;
 5. - 20-30 grammaa pyykinpesuaineita 10 litraa maaliin.

Kasvatamme 5 l: ssa vettä kalkkia. Sekoita kuiva maali pieneen määrään vettä, lisäämällä vähitellen vettä, jolloin sen kokonaistilavuus on 1 l. Kalsiumkloridia lisätään seokseen. Toisessa astian lämpimässä vedessä teemme saippuaveden. Tämän jälkeen valmistetut liuokset sekoitetaan ja kuljetetaan sideharjan suodattimen läpi niin, että lopullisessa koostumuksessa ei ole jyviä tai kokkareita.

Työn tekemiseksi betonin maalaukseen on ensin puhdistettava lika ja pöly ja rasvanpoisto.

Betoni värjätään suihkulla, rullalla tai maalilla yhdestä kahteen kerrokseen, jolloin kutakin kerrosta kuivuu vähintään 6 tuntia. Tänä aikana betonin ylemmässä kerroksessa tapahtuu kerrosten toiminnan kemiallinen reaktio.

Kuivumisprosessin lopussa maalattu pinta pestään kylmällä vedellä ja kuivataan sienellä. Pinnan täydellinen kuivaus edustaa todellista värisävyä, joka voidaan tehdä kylläisemmäksi toistamalla pintamaalausmenetelmä.

Maalausmenetelmän ydin on maalikomponenttien kemialliset reaktiot betonielementtien yhteydessä. Tästä syystä sinun tulee noudattaa henkilökohtaisen turvallisuussääntöjä ja käyttää suojavarusteita (käsineitä, haalareita ja suojalaseja).

Tämä maalausmenetelmä ei ainoastaan ​​ratkaise suunnittelumallia, vaan on myös eräs tapa suojata betonia kosteudelta.

Pigmentit betonin maalaukseen

Betonituotteet eivät aina ole tylsää ja harmaa. Rakennusmateriaali voi saada halutun sävyn tuomalla erilaisia ​​pigmenttejä työliuoksen koostumukseen. Värillistä betonia käytetään tehokkaasti jalkakäytävän, sivukiveen, kaakeli-, levytraktoreiden jne. Valmistukseen.

Betonin maalaamisen edut valmisteluvaiheessa

Tekniikan ainoa haittapuoli on materiaalien korkeat kustannukset. Rikkaan ja syvän värin saamiseksi sinun on otettava käyttöön merkittävä määrä ainetta, jonka hinta ei ole pieni.

Jos väriaineen lisääminen johtuu liuoksen sekoittamisvaiheessa, saadaan useita etuja:

 • läpi koko materiaaliryhmän värjäys;
 • ylhäältä kerroksen kauneuden ja värin kyllästymisen kulumista ei katoa;
 • rautojen, päällystyslautojen ja muiden betonituotteiden valmistuksessa on suositeltavaa käyttää tällaista maalausta, koska valmiin rakenteen ei tarvitse päivittää ja sävyttää monta vuotta;
 • Tämän menetelmän avulla saatavaa värillistä betonia voidaan käyttää kiinnitysseinien, alustojen, värillisten betonireittien monoliittiseen valuun.

Väriainepigmentit

Värien toimintaperiaate on se, että ne maalaavat sekoitusvettä, kyllästyvät aluminaatit ja sementin silikaatit pigmentillä. Aineen suhteellinen massa vaihtelee riippuen siitä, mikä on tarvittava värikylläisyys. Pigmentti on erityinen lisäaine, jota esiintyy useimmiten kuivan jauheen, emulsioiden, tiivistepastan ja mikrokapselien muodossa.

luokitus

Kaikki lisäaineet jaetaan vastaanottokuvan alkuperästä ja tyypistä riippuen.

Tärkeimmät lajikkeet ovat seuraavat:

 • orgaaninen - keinotekoinen riisi, sininen, keltainen, viininpunainen, tulipuna, vaaleanpunainen, punainen, vihreä, violetti, vihreä;
 • mineraali (epäorgaaninen), jotka jaetaan:
  • luonnollinen - saatu erilaisten materiaalien mekaanisella käsittelyllä. Se on punainen lyijy (betonin pigmentti) rauta, kaoliini, okra, umber, mangaaniperoksidi, kalkki, grafiitti, liitu;
  • keinotekoisia - saadaan lämpökäsitellyistä raaka-aineista - maali, maali, lyijy, sinkki, titaanivalkoinen, kromioksidi, sinkki vihreät ja kruunut, kuiva litoponi, palanut umber;
  • metalli - pöly sinkki, kultainen pronssi, alumiinijauhe.

Nykyaikaisten kemikaalien valikoima on riittävän suuri, joten ostajan tärkein asia ei ole valittavissa. Materiaalia valittaessa tulisi edetä maalattujen tuotteiden ominaisuuksista ja vaatimuksista.

On pidettävä mielessä, että märällä tilalla värit näyttävät voimakkaammalta ja kirkkaammalta kuin betonin asettamisen jälkeen.

Tekniset tiedot

Väriaineiden kemiallinen koostumus määrittää sen ominaisuudet, kuten lämmönkestävyys, korroosio, kemiallinen kestävyys, väri.

On tavallista erottaa pigmenttikoostumuksen tärkeimmät parametrit:

 • värikylläisyys - salli seoksen, jossa on valkoista sementtiä halutun sävyn saamiseksi;
 • dispersio - indikaattori osoittaa hiomisen hienous ja vaikuttaa kaikkiin pigmenttien ominaisuuksiin - ohuemmat hiukkaset, sitä korkeampi värikyky;
 • alkaliresistenssi - määrittää sävyn vakauden sementin vaikutuksille. Lähes kaikilla pigmentteillä on erinomainen alkalivastus;
 • valonkestävyys - kyky varjostaa ylläpitämään sen kyllästymistä ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta. Luonnon pigmentit ovat kevyesti kestäviä, useimmat synteettiset aineet ovat alttiita värimuutoksille.

Pigmentit ja sementin valinta

Päälliköllä on oikeus käyttää sementtiä värillisen betonin tuottamiseen, mutta eräitä vivahteita on aina otettava huomioon. Portland-sementin alkusävy vaikuttaa lopputuotteiden lopulliseen väriin.

Olisi ymmärrettävä, että Portland-sementin harmaa sävy vaimentaa sävyä, mikä edistää sävyjen pilaantumista ja vähentää sen saturaatiota. Kun mehukkaat, kirkkaat värit ovat tarpeellisia, on suositeltavaa käyttää valkoista sementtiä, koska kun pigmenttiä lisätään betoniin, sementtikivi altistuu värille - se on kääritty ohut kerros värjäyshiukkasia.

Väri, tekniikka

Valkoiset ja värilliset sementit ja erityiset täyteaineet - väriaineita käytetään omiin käsiinsä.

Perusperiaatteet ovat seuraavat:

 • jos haluat käyttää erittäin kevyttä betonia, sinun on kevennettävä valkoista sementtiä, joka on ruiskutettu dioksiini tai titaanidioksidi, suhteessa 1-2% sementin kokonaismassasta;
 • käytettävän pigmentin on vastattava emäksiä, ilmakehää ja valoa;
 • yksityisessä rakentamisessa, päällystyslautojen ja muiden keinotekoisten kivien valmistukseen käytettävien mineraalipigmenttien valmistamiseksi, jotka ovat eri metallien suoloja ja oksideja;
 • mineraalipigmentit syötetään työseokseen suhteessa 1-5 painoprosenttia sementtiä. Lopullinen indikaattori riippuu tiheydestä ja muista materiaaliominaisuuksista;
 • Värilliset pigmentit betoniin tekevät yhteistyötä laajan värivalikoiman kanssa, kromioksidi on vihreä, rautaoksidi on punainen, mangaaniperoksidi on musta, mangaanioksidi on violetti, myös valkoiset pigmentit luokitellaan tavallisesti kalkkikiveksi ja liituiksi, keltainen on okra, musta noki;
 • käyttämällä sekapigmenttejä, voit saada erilaisia ​​värejä, mutta saada korkea väri ekspressiivisyys ja lisätä tiheyttä konkreettisia useita kertoja lisää sementin kulutusta;
 • hienorakeiset betonit ovat hyvissä olosuhteissa kosketuksissa väriaineiden kanssa, jotta saataisiin korkeita koristeellisia ominaisuuksia, yhdisteitä 1: 2, 1: 3 otetaan, valitaan sementin ja veden osuus, joka vastaa työliuoksen normaalia tiheyttä;
 • värillisen betonin moduulien muodostamiseksi on suositeltavaa käyttää muovisia betoniseoksia, jotka ovat vähiten alttiita delaminaatiolle;
 • sementin ja veden optimaaliseen kulutukseen, koostumukseen sisällytetään päällekkäin sovitettuja superplasticisaattoreita ja pehmittimiä ja kompleksisia lisäaineita;

Miten värillinen betoni

Käytännössä betoniseokseen syötetyn värin määrää määräytyy työn taloudellisen toteutettavuuden ja halutun värin mukaan. Tekniikka värin prosentuaalisen osuuden kasvattamiselle johtaa värjäykseen, mutta se voi heikentää lopputuotteen suorituskykyominaisuuksia (lujuus, jäätymisvastus jne.).

Pigmentin likimääräinen pitoisuus betoniliuoksessa ilmoitetaan taulukon tiedoissa:

Kivennäisvärit betoniin

Väriaine ja pigmentti betonille - omien käsien tekeminen kotona

Tänään värillistä betonia käytetään aktiivisesti paitsi asuinrakennuksissa myös teollisessa rakentamisessa. Betonoinnissa käytettävät värit suorittavat sekä koristeellisia että käytännöllisiä tehtäviä, nimittäin ne parantavat valmiin monoliitin ominaisuuksia. Erityisen suosittu konkreettinen värjäys on tullut yksityisten kehittäjien keskuudessa, jotka haluavat tehdä maaseudun talot ja tontit houkuttelevammaksi. Siksi monet taiteilijat ovat kiinnostuneita siitä, miten väriaine betonille tehdään omilla käsillään. Vastaus tähän ja muihin konkreettisia pigmenttejä koskeviin kysymyksiin löytyy tästä artikkelista.

Väriaineet: ominaisuudet ja lajikkeet

Betonin väriaineita (pigmenttejä) ovat koostumuksia, jotka sisältävät väriaineainetta liuokseen, jotta se värjätään. Jos työhön käytetään korkealaatuista väriä, niin vaikeat sääolosuhteet eivät voi vaikuttaa monoliitin varjossa. Kun betoni kypsyy, pigmenttiä ei voida poistaa.

Pigmenttejä on kolme päätyyppiä:

 • Orgaaniset väriaineet (pigmentit keltaisesta, vihreästä, sinisestä ja ruskeasta);
 • Metallivärjätyt aineet (jauhe alumiinista, kultaisen värin pronssi);
 • Mineraalipigmentit, jotka vuorostaan ​​voidaan jakaa keinotekoisiin väriaineisiin (tuoksu, kromioksidi) ja luonnollisia (liitu, kalkki, grafiitti).

On olemassa toinen luokittelu, jossa väriaineet erotetaan koostumuksella. Pigmentit ovat:

Betonipigmentit ovat saatavilla muodossa:

Usein kekseliäiset rakentajat tekevät väriaineita betonille omin käsin. Usein kotitekoisilla pigmentteillä on tahnamaiset ja emulsiomuodot.

Maalausmenetelmät

Betonilaastetta voidaan värjätä kahdella menetelmällä:

 • Seoksen valmistuksen vaiheessa;
 • Betonin kiinteytymisen jälkeen.

Ensimmäinen menetelmä tunnustetaan tarkoituksenmukaisemmaksi, koska betonilla, joka on maalattu valmistushetkellä, on pidempi käyttöikä. Lisäksi maalikerros ei tarvitse päivittää säännöllisesti.

Betonin maalaaminen toisella tavalla on samanlainen kuin rakennuksen seinien maalaus. On kuitenkin syytä muistaa, että työssä on käytettävä pigmenttejä, jotka voivat tunkeutua syvälle monoliittiin (vähintään 2 mm). Jos jätät tämän vaatimuksen huomiotta, värin laatuominaisuudet vähenevät huomattavasti.

Haitat ja ammattilaiset

Ainoa, mutta erittäin merkittävä haitta on pigmentin hinta. Kun otetaan huomioon, että huomattava määrä maaleja tarvitaan korkealaatuiseen värjäykseen, rakennusmestari ei pysty välttämään merkittäviä materiaalikustannuksia.

Kuitenkin päälliköt, jotka haluavat säästää rahaa, päättävät käsintehdyistä väriaineiden luomisesta. "Pigmentti konkreettisille omilla käsillä" - foorumit ja konferenssit, joilla on tämä nimi, löytyvät usein Internetistä.

Mahdollisuus tehdä pigmentti kotona kompensoi täysin edellä mainitusta haitasta. Lisäksi väriaineet ovat ominaisia ​​useille kiistattomille eduille. Betonin pigmenttien tärkeimmät edut ovat:

 • Korroosionkestävyys;
 • Lämpötilan ääripään kestävyys;
 • Ultraviolettisäteilyn kestävyys (väri ei haalistu auringossa);
 • Kyky täysin "vasara" betoniliuoksen väri (maali kattaa jopa seoksen harmaa väri);
 • Kemiallisen käsittelyn kestävyys (väri on edelleen kyllästetty betonin alkalisen ja betonin käsittelyn jälkeen).

Suosituin pigmentti

Kaikista edellä mainituista väriaineista se on betonipigmentti, joka tunnetaan suosituimpana. Materiaali on ympäristöystävällinen: sillä ei ole haitallista vaikutusta ihmisen kehoon eikä ympäristöön.

Väriaine valmistetaan jauheena, sen läpinäkyvä rakenne. Kun pigmentti tulee liuokseen, se reagoi sementtiin, jolloin tuloksena on värjäys.

Jos käytät happaman maalin valmistusta, voit tehdä musta betonipigmentin omin käsin, mikä on niin suosittua yksityisessä rakentamisessa.

Tämän tyyppisen värin valmistamiseksi sinun on ostettava tarvittavat komponentit etukäteen:

 • Liima-aineet;
 • Erityinen väriaine;
 • Liuotin;
 • Kiinnitykseen tarvittavat ratkaisut.

Pigmentin valmistuksen tekniikka on alkukantainen: riittää sekoittaa kaikki osat perusteellisesti kunnes massa tulee homogeeniseksi.

Kotitekoinen kloridipigmentti

Nykyaikaiset rakennustyöt ja markkinat tarjoavat asiakkaille laajan valikoiman erilaisia ​​pigmenttejä, mutta kaikki käsityöläiset eivät ole kiireisiä ostamaan tällaista tuotetta. Tosiasia on, että monien väriaineiden kustannuksia ei tuskin voida pitää hyväksyttävänä.

Jos kehittäjä tarvitsee värillistä betonia, mutta hänellä ei ole varaa ostaa väriaineyhdistelmää, älä epäusko. On aina mahdollista tehdä pigmentti betonilla omiin käsiisi.

Alkeistason rakennuttajat kokeneemmat kollegat suosittelevat hallitsemaan halogenoidun pigmentin valmistusta.

Ennen työn aloittamista huolehdit seuraavista osista:

 • Sammutettu kalkki (fluff) - 1,5 l;
 • Puhdas (parempi juominen) vesi - 7 litraa;
 • Kalsiumkloridi - 200 ml;
 • Kalkkimaali (kuiva) sopiva väri - 500 g;
 • Pyykinpesuaine - 30 g / 10 litraa valmistettua väriainetta.

Kun kaikki materiaalit on valmistettu, voit siirtyä suoraan maalin valmistukseen. Toimintalgoritmi on seuraava:

 • Sammutettu kalkki- ja kalkkimaali lisätään veteen. Materiaalit sekoitetaan perusteellisesti seoksen homogeeniseksi tekemiseksi;
 • Kalsiumkloridi kaadetaan tuloksena olevaan liuokseen;
 • Pyykinpesuaine on raastettu;
 • Valmiit sirut liukenevat kuumennetussa vedessä;
 • Saippualiuos kaadetaan säiliöön, jossa on tuleva pigmentti;
 • Väriaine sekoittuu jälleen ja kulkee juustoraastin läpi. Tämän manipulaation ansiosta voit saavuttaa haluamasi pigmentin sävyt.

On selvää, että väriaineen teknologia on melko yksinkertainen, ja jopa henkilö, jolla ei ole erityisiä taitoja, voi selviytyä työstä. Ennen kuin käytät pigmenttiä betonille omalla kädellä, on otettava huomioon se, että erikoismyymälästä ostettu maali on yhä korkealaatuisempia kuin "kotitekoinen" vastapuoli.

Väriaine betonille - tyypit, ominaisuudet, maalaus

Likaiset harmaat betonirakennelmat näyttävät märkiviltä ja kyllästyneiltä. Onneksi modernin kehityksen ansiosta on mahdollista luoda erilaisia ​​arkkitehtonisia elementtejä tahansa värivalikoimasta, aina kirkkaista maalaiskartanoista, monumentaaleihin puutarhapiirissä, joka on tyylitelty graniittina tai marmorina. Kaikki tämä nykyään voidaan toteuttaa käyttämällä betonipigmenttiä - pigmenttiä.

Mutta ennen värjäystyön aloittamista, sinun on selvitettävä, mitä tämä komponentti edustaa ja mitä sen lajikkeita löytyy myynnistä tänään.

Mikä on pigmentti

Pigmentit ovat kantoainepohjaisia ​​lisäaineita, jotka lisätään nestemäiseen betoniseokseen tai levitetään kuivattuun pintaan. Joissakin tapauksissa vastavalmistettua liuosta käsitellään tällaisilla koostumuksilla.

Seuraavassa on betonitiivisteiden luokittelu:

 • Luonnollinen (luonnollinen). Nämä yhdisteet saadaan murskausmateriaalien kuten kalkin, liidun, koalin, grafiitin, umberin, mangaaniperoksidin, okkerin ja muiden prosessien prosesseissa.
 • Keinotekoinen. Tässä tapauksessa mineraalikomponentit suoritetaan lämpökäsittelyllä (kellunta, kromioksidi, hiilimusta, titaanivalkoinen, kruunut ja palanut umber).
 • Metallia. Tällaisten pigmenttien saamiseksi käytetään kultaista pronssia, titaanioksidia, alumiinijauhetta ja sinkkipölyä.
 • Happo (erilaisten happojen kirkkaat liuokset).

Acid-väriaineet betoniin antavat mahdollisuuden saada erilaisia ​​pigmenttejä: musta, vihreä, useita ruskean ja sinisen sävyjä. Tämäntyyppistä väriainetta käytetään useimmiten, kun se tulee kemialliseen reaktioon sementtilaastilla, joten lopputulos näyttää realistiselta.

Lähes kaikenlaisia ​​väriaineita myydään muodossa:

Se on kätevämpää ja halvempaa käyttää kuivaa väriainetta.

Pidä myös huomiota pigmenttien ominaisuuksiin ja niiden eduihin.

Väriaineiden ominaisuudet betoniin

Betonin pigmentit ovat seuraavat ominaisuudet:

 • Hyvää piiloutumista. Tämä tarkoittaa, että väriaine koostuu päällekkäin betonipinnan alkuperäisestä väristä.
 • Öljyn imeytyminen (öljyaineiden pysyminen työpinnalla). Mitä pienempi tämä luku, sitä pidempi koostumus säilyttää värinsä. Öljyn imeytymisen keskiarvo vaihtelee 40: stä 100: een.
 • Korroosionkestävä.
 • Suuri sietokyky.
 • UV-säteilyä ja lämpötila-ääripisteitä.
 • Hajonta. Huolimatta siitä, että koostumukset ovat jauheena, mikropartikkelit täydentävät sementtiseoksia täydellisesti.

Tarvittaessa kuivat väriaineet betonille voidaan tehdä itsenäisesti.

Kuinka tehdä väriaine betoniin

Sementin väriaineen säästämiseksi se voidaan tehdä kotona. Tätä varten tarvitset:

 • 7 litraa juoksevaa vettä;
 • 0,2 1 kalsiumkloridia;
 • väritön saippua (enintään 10 g maalia tarvitaan yli 30 g saippuaa);
 • 0,5 kuivaa kalkkimaalia;
 • 1,5 litraa sammutettua kalkkia (fluff).

Kalkkipigmentin saamiseksi on välttämätöntä sekoittaa kaura hyvin veteen ja lisätä kalsiumkloridia nesteeseen. Tämän jälkeen sinun täytyy murskata saippua (on parasta käyttää tavallista grater tätä varten) ja sulaa se lämpimässä vedessä. Seuraavassa vaiheessa saippuavettä lisätään fluff- ja kalsiumliuokseen.

Saatu seos sekoitetaan perusteellisesti tasaiseen koostumukseen, minkä jälkeen se johdetaan juustoraastin läpi.

Tämä konkreettinen väriaine ei tee mitään omilla käsillään, mutta se ei poiketa samalla kestävyydellä kuin tehtaan pigmentit, jotka sisältävät pehmentimiä, kiinnittimiä ja muita komponentteja.

Riippumatta siitä, oletko tehnyt pigmentin betonille tai ostanut valmiin koostumuksen, sinun on noudatettava tiettyä tekniikkaa, jolla lisätään aineita sementti-hiekkaseokseen.

Miten värillinen betoni

Ennen värillistä betonia, sinun on päätettävä, kuinka paljon pigmenttiä on lisättävä seokseen.

Kaikki riippuu varjosta, jonka haluat saada. Toiveiden mukaan 100 kg valkoista sementtiä tarvitaan:

 • 1-2 kg väriainetta pastelliväreille;
 • 3-4 kg pigmenttiä keskikokoista sävyä varten;
 • 4-6 kg saadaksesi tyydyttyneemmän värin.

Jos maalat konkreettisia tummia sävyjä, on tarpeen käyttää vähemmän väriainetta ja saada kyllästetty valonsäde päinvastoin lisäämällä lisää valkoista pigmenttiä.

Myös värien kyllästyminen riippuu liuoksen lisätyn veden tilavuudesta. Jos erässä on enemmän nestettä, lopullinen sävy on paljon kevyempi.

Käyttämällä pigmenttejä betoniin on noudatettava seuraavaa vaivaustekniikkaa:

 1. 15-20 sekuntia sekoitetaan täydellisesti täyteaine ja värjäys.
 2. Lisää sementti ja sekoita kaikki uudelleen 20 sekuntia.
 3. Lisää vettä ja sekoita liuos huolellisesti 1-2 minuutin ajan.

Jotkut valmiit väriaineet lisätään veteen. Myös raaka-ainetta, joka ei höyryn jälkeen liukene veteen, voidaan lisätä vain kuivaan betoniin 3-5%: n määrästä.

Jos puhumme sementistä, jota on käytettävä, on parempi käyttää valkoisia yhdisteitä. Maalaus harmaa tietokone ei anna odotettua vaikutusta - väri on haalistunut ja "likainen". Lisäksi valkoista sementtiä käsitellään paremmin värjäyskoostumuksilla.

Jos haluat käyttää pigmenttejä betoniin, joka on jo jäädytetty, on parasta käyttää happamia väriaineita tähän.

Maalaus pakastettua betonia

Valmistaudu valmistamaan:

 • Scotch nauha;
 • tarjotin;
 • harjat;
 • sooda;
 • atomizer;
 • muovikelmu;
 • käsien, silmien ja kehon suojelu;
 • liuotin.

Noudata seuraavia ohjeita:

 1. Valitse haluamasi väri hapan väriaine (voit sekoittaa muutaman).
 2. Puhdista betonipinta liasta ja käsittele sitä liuottimella.
 3. Jos teet sisätyötä, peitä kaikki huonekalut ja lattia kalvolla.
 4. Käytä siveltimellä tai sienellä väriainetta tasaisesti pinnalle.
 5. Odota, kunnes maalattu betoni kuivuu (yleensä kuivuminen kestää 2-8 tuntia).
 6. Liuota sooda vedessä suhteessa 1-2 rkl 4 litraan vettä. Levitä nestettä pintaan sumuttamalla (poista ylimääräinen natriumkloridiliuos sienellä). Tämä on välttämätöntä väriaineen neutraloimiseksi.
 7. Huuhtele maalattu pinta juoksevalla vedellä.
 8. Kuivaa betoni 20-24 tuntia.
 9. Käytä tarvittaessa suojaavaa ainetta.

On myös otettava huomioon erilaiset pigmenttien ominaispiirteet betonin maalaamiseksi:

 • Jo kovetettujen betonilattien värjääminen on parasta käyttää valmiita kemiallisia väriaineita. Ne putoavat betonin rakenteeseen 1 mm: llä, vahvistavat pintaa ja estävät pölyn muodostumista.
 • Jos sekoitat useita eri värejä väriaineita, lattiat voidaan maalata väri jäljittelevät luonnonkivi.
 • Happovärit eivät käytännössä maalaa kiviä ja hiekkaa, vaan ne muuttavat vain sementin väriä. Tämän ansiosta on myös mahdollista saavuttaa mielenkiintoinen vaikutus, mutta jos haluat maalata pinnan monokromaattisella värillä, on parempi käyttää muita väriaineita.
 • Jos betonissa on karkeaa murskattua kiveä, sitä ei myöskään käsitellä ja säilyttää sen luonnollinen sävy.
 • Tekokivestä on parempi käyttää luonnollisia ja synteettisiä väriaineita.
 • Jos ostat valmiin jauhepigmentin, varmista, että se on mureneva. Jos pigmentti on rakeinen, se on vanhentunut.

Kiinnitä huomiota myös raaka-aineiden kustannuksiin.

Kustannukset

Värin tyypistä riippuen sen hinta vaihtelee myös:

 • Jauhepigmentit ovat halvin (20-300 ruplaa / kg).
 • Hapan formulaatiot ovat hieman kalliimpia (110-400 ruplaa).
 • Kalliimmat ovat tahrat ja erilaiset emulsiot (200 ruplaa).

Tuodut väriaineet maksaa 550 ruplaa pussista (2 kg), kotimaiset maksaa 15% halvemmalla.

Se on tärkeää! Jos koostumus on liian halpa, niin todennäköisesti se nopeasti polttaa ja poistetaan.

Jos puhumme parhaimmista väreistä, kannattaa kiinnittää huomiota SikaCim Color S -tuotemerkkiin. Valmistaja tarjoaa melko laajan pigmenttien värivalikoiman, joka sopii sekä betonipintojen sisäiseen että ulkoiseen käsittelyyn (mukaan lukien jalkakäytävät ja alustat). Kulutus SikaCim Color S on 0,8 - 5,0% (riippuen sävyn intensiteetistä) sementtilietteen kokonaismassasta. Tällaisen väriaineen hinta on 600 ruplaa pakkauksessa (0,7 kg).

Myös vakiintuneita valmistajia: Bayferrox Lanxess (Saksa), Precolor AS (Tsekki) ja Cathay Industries (Saksa).

Lopuksi

Tietäen miten värillinen betoni voi antaa harmaata ja tylsää rakennusta kirkkautta ja värejä. Värien ansiosta voit kauniisti koristella pihaa, sokeita alueita, jalkakäytäviä ja paljon muuta.

Pigmenttien koostumus ja käyttö betonin maalaamiseen

Moderni rakentaminen ei toimi ilman koristeellista ilmaisua. Betonin pigmentit ovat jauheita, jotka voivat värjätä sen eikä liuottaa öljyyn, veteen ja muihin liuottimiin. Työnsä periaate perustuu valonsäteiden taittumiseen, kun taas toinen osa auringonvalosta imeytyy pintaan, ja toinen on heijastunut ja havaittavissa silmällä tietyssä värissä.

Väriaineet Erilaisten pigmenttien koostumus betonivärjäykseen kuuluu rautaoksidi tai kupariftalosyaniini, jonka yhteydessä ne on jaettu kahteen päätyyppiin:

 • Silitysraaka-aineena käytetään sementin sideaineita (betonia, päällystystekniikkaa, laatat, tiilet jne.) Ja polymeeristen materiaalien (maalit, emalit, kumi) valmistukseen.
 • Ftalosyaniini - elävät pigmentit, joilla on korkea tekninen suorituskyky. Ne ovat melko kestäviä ympäristövaikutuksille, niillä on korkea väritysteho ja rikas väri. Käytetään myös musteiden, muovien ja tekstiilien valmistukseen.

Alkuperäisvärit jakautuvat seuraavasti:

1. Mineraali (epäorgaaniset jauhepigmentit betonille):

 • luonnon - mangaani peroksidi, kalkki, kaoliini, okra, liitu, grafiitti, rauta miniumi, muumio, umber;
 • keinotekoinen - sinkki, titaani ja lyijyvalkoinen; palanut umber, sininen maali, kromioksidi, musta nokka, kruunut ja sinkki vihreät, lithopone kuiva.

2. Orgaaniset - keltaiset, punaiset, siniset, kirkkaanväriset väriaineet, keinotekoinen cinnabar. 3. Metalli - sinkkipöly, alumiini jauhe, kultainen pronssi.

ominaisuudet

Pigmenteilla on seuraavat tärkeät ominaisuudet:

 • valonkestävyys - kyky säilyttää väri ultraviolettisäteiden vaikutuksen alaisena;
 • lämmönkestävyys - voit kestää lämpötilan rasituksen ja olla vaarassa tuhota;
 • opasiteetti - väri täysin peittää alkuperäisen värin;
 • kemiallinen stabiilisuus (pääasiassa alkalivastus) - kyky säilyttää ominaisuutensa altistettuna sementtijärjestelmille;
 • korroosionkestävyys - pigmentti vastustaa korroosiota;
 • dispersio - jauhamisaste, joka vaikuttaa väriaineominaisuuksiin ja määrittää piilotuksen asteen;
 • öljyn imeytyminen - osoitus siitä, että tietty määrä öljyä on tämän näkökulmasta edullisempi, pieni kyky sitoa öljyä, koska kuivausöljy on suhteellisen kallis;
 • väritys - valkoisen värin siirtäminen seokseen.

Ennen kuin ostat pigmenttejä betonin maalaukseen, kiinnitä huomiota perusvaatimuksiin:

 • ei saa sisältää sellaisia ​​raskasmetalleja kuin sinkkiä ja lyijyä, jotka estävät sementin asettamasta;
 • on oltava resistenttejä UV-säteille ja emäksisille yhdisteille;
 • liukoisten aineiden määrä veteen ei saa ylittää vahvistettuja normeja;
 • tulisi noudattaa varastoinnin kestoajan mukaan, joka on 1 vuoden kuluttua valmistuspäivästä.

Ennen pigmentin käyttämistä on tarpeen tehdä laskelmia: yleensä valmistetaan 0,2-5 paino-% valmistettua sementtiä. Valmistaja määrittelee annostuksen halutun värin perusteella. Ennen kuin ostat pigmenttejä ja väriaineita betoniin, sinun on valittava sopiva sävy ja tutkittava huolellisesti seoksen valmistusmenetelmä. Rikkaampaan sävyyn voit lisätä maaleja, mutta tämä lisää kustannuksia. Menestyy oikein seuraavalla tavalla:

 • 1-2 kg pigmenttiä 100 kilogrammalta sementtiä - heikkoa väriä, pastellivärejä;
 • 3-4 kg / 100 kg - keskimääräinen intensiteetti;
 • 5-6 kg / 100 kg - voimakas väri.

Komponenttien sekoittamiseksi käytä pakko-action-sekoitinta ja toimi seuraavasti:

1. sekoitetaan väriaine ja aggregaatti kuivassa muodossa 15-20 sekuntia;

2. Sementin liittämisen jälkeen sekoitetaan edelleen sama määrä aikaa;

3. Lisää vettä ja sekoita vielä 1-1,5 minuuttia.

Kun betoni alkaa olla asetettu, syntyy kouristuksia, koska kalsiumhydroksidi tulee materiaalin pinnalle huokosten kautta, mikä muodostuu sementin ja veden vuorovaikutuksesta. Ajan myötä ne pestään sedimenteillä, mutta estääkseen liiallisen kuoren muodostumisen, on välttämätöntä pitää betonin mahdollisimman tiivis tiivistys.

Moskovan konkreettisten pigmenttien hinta:

Kuinka maalata betonia?

Jos betonivärillä ei ole merkitystä rakentamisessa, on helpompaa maalata useita betonituotteita irtotavarana välittömästi tai ainakin muutaman millimetrin syvyyteen verrattuna sisustuspinnoitteen säännöllinen uudistaminen. Viimeistelyissä käytetään pigmentoituja liuoksia, leikkaushaavojen ja päällystyslautojen valmistuksessa.

Betonivärjäysvaihtoehdot

Se on turvallisempaa, kun pigmentit viedään sementtilaastian valmisteluvaiheessa. Heidän kulutuksensa tästä syntyy enemmän, mutta väri on vakainta ja yhtenäistä. Jopa pinta kuluminen ja vahinko valmiille monoliitille eivät vaikuta sen väriin. Tätä menetelmää käytetään pääasiassa tuotteisiin, jotka työskentelevät voimakkaan kuormituksen alla: päällystyslaatat, sokkeleiden vuoraus, tasoitteet. Tärkeintä on, että niiden mittojen on oltava pieniä, muuten kalliiden lisäaineiden kulutus on pidemmälle.

Kuivassa muodossa oleva värjäys sekoitetaan hiekan kanssa, minkä jälkeen betonivalmistelu suoritetaan standardimenettelyn mukaisesti: sementti kaadetaan ja sitten lisätään vettä. Lisäaineen massan värjäämiseksi itse liuokseen määrä on 0,2 - 5%. Yleensä valmistajan antamat käyttöohjeet sisältävät tarkempia suosituksia, mutta jos sinulla on kotitekoinen pigmentti, voit käyttää seuraavia lukuja halutun intensiteetin saavuttamiseksi:

 • Pastellivärit sekä ekspressiiviset siniset ja keltaiset sävyt antavat 1-2 kg väriaineen lisäämistä 100 kg sementtiä kohden.
 • Keskipitkän kyllästymisen väri ja punainen väri samassa massassa vaativat 2-4 kg.
 • Intensiivinen, tumma väri sekä ruskean paletin sävyt toimivat hyvin 4-6 kg / 100 kg.

Tässä olisi otettava huomioon, että väriaineen liiallinen käyttöönotto ei mitenkään lisää värin voimakkuutta - jokaisella koostumuksella on oma "katto". Jossain vaiheessa varjo yksinkertaisesti lakkaa muuttumasta. Yleensä kyllästyminen tapahtuu vain 5% pigmenttisisältössä.

Väri levitetään monoliitin kovettumisen jälkeen. Tämä edellyttää hyvää tunkeutuvasta vaikutuksesta, koska tavanomaiset kalvon muodostavat päällysteet eivät kestä pitkiä aikoja. Kuinka syvälle pigmentit imeytyvät kiveen riippuu valitusta pohjasta. On parasta tehdä itsenäisesti pohjamaali - samaan aikaan on mahdollista käyttää muita koostumuksia, jotka suojaavat betonia ulkoisista vaikutteista. Erinomainen tapa yhdistää edut ja estetiikka on kaataa lisäaineet syvälle tunkeutuvaan vedenpitävyyteen.

Tehtävällä kestää hyvin ja joitain kemiallisia seoksia. Esimerkiksi happaman väriaineen saamiseksi tarvitaan vain sopiva pigmentti ja vesi. Mutta itse betoni on valmistettava huolella käsittelemällä sitä liuottimella. Maali levitetään harjalla (ei saa olla mitään metallisia osia siinä) tai ruiskupistoolilla pinnalle. 6 tunnin kuluttua sen ylimäärä pestään pois ja kivi jää kuivumaan.

Reseptin happokoostumus kotiruokaa varten:

 • 250 mg kalsiumkloridia (sama maantie).
 • 500 g kuivaa väriainetta.
 • 1,1-1,2 kg kalkkia.
 • Pyykinpesuaine (20-30 g / 10 litraa valmiin maalin osalta).

Kalkki liukenee veteen (aloittaaksesi 5 l), suorittaen rinnakkain pigmentin sekoittamisen. Tätä varten sitä sekoitetaan pienen määrän nestettä, jolloin saadaan väriainetta ja laimennetaan litralle. Sinun on myös valmisteltava erikseen saippua-ratkaisu: baari jauhetaan makralla ja hiutaleet kaadetaan lämpimään veteen (toinen 1 litra). Kaikki kolme seosta kaadetaan yhteen astiaan ja suodatetaan juustoraastin läpi.

Aktiivisia väriaineita käytettäessä ympäröivät pinnat on peitettävä kalvolla, ja sinun on huolehdittava omasta suojasta. Nämä yhdisteet ovat melko kaunista, joten muista käyttää hansikkaita, suojalaseja ja raskas työvaatteita.

Värien väriaineet

Eri aineet antavat sementtikiven tiettyä väriä. Niitä voidaan käyttää minkä tahansa värin pigmentteihin:

 • Punainen - rautaoksidi Fe2O3, punainen lyijy, sina.
 • Valkoinen - titaanidioksidi, erilainen valkoinen, liitu, kaoliini, lithopone kuiva.
 • Ruskea - palanut umber, mangaanidioksidi MnO2.
 • Keltainen - okraali, kruunun sinkki ZnCrO4.
 • Vihreä - kromi seskioksidi Cr2O3, sinkki vihreä.
 • Harmaa ja musta - grafiitti, noki, sinkkipöly.
 • Sininen - sininen maali, kupariftalosyaniini.

Perinteisesti pigmentit jaetaan mineraali- ja orgaanisiin aineisiin. Ensimmäiset saadaan raaka-aineiden lämpökäsittelyllä, toiset - luonnollisista lähteistä peräisin olevien väriaineiden mekaanisella hiomalla. Epäorgaaninen betoni on parempi, varsinkin jos se on erilaista oksidia: ne ovat kemiallisesti stabiileja, eivät liukene veteen ja kestävät sementtikiven, UV-säteilyn ja muiden ilmakehän ilmiöiden emäksisessä ympäristössä.

Ei ole yhtä tärkeää on lisäaineiden pohja (kantaja). Riippuen siitä, erotetaan seuraavat tyypit:

1. Hapan - näennäisesti nämä ovat tavallisia värittömiä jauheita sekoittamiseen. Mutta betoniin, joka on alkaalisesti emäksinen, ne aiheuttavat neutralointireaktion (kuten soodan ja etikan tapauksessa), minkä seurauksena monoliitti vaihtaa väriä. Happo-pigmenttejä on vain kahdeksan perussignaalia, mutta ne voidaan sekoittaa toisiinsa saadakseen halutun. He pystyvät luomaan kauniita värien siirtymiä ja tahroja, kuten todellisilla kivillä.

2. Kuiva. Jauhe on värjätty, joten voit valita betonin sopivan väriaineen. Markkinoilla niitä voi ostaa monenlaisin värein, mutta ne myös reagoivat sekoittumiseen normaalisti. Ainoa rajoitus on se, että jauhevalmisteita ei voida käyttää vanhoilla pinnoilla, joita on jo käsitelty erilaisilla seoksilla, niitä käytetään vain "nuorella" monoliitillä. Mutta ne antavat lisävaikutuksen sementtikiven kovettamisesta.

Erillinen ryhmä sisältää liuottimien lisäaineita - niitä käytetään irtotavaran värjäämiseen. Voit valita ne sekä nestemäisinä että kuivina. Täällä on harvinaisia ​​tyydyttyneitä tai joitain odottamattomia värejä, mutta valkoisia betonia on paljon jaloja.

Yleensä sementtilaastin "natiivi" sävy voidaan jättää huomiotta, jos haluat saada betonia, joka poikkeaa vain harmaasta. Se on myös hämmentynyt, jopa hieman likainen, mutta useimmissa tapauksissa se on epäkritiivinen. Portland-sementin läsnäolo muuttaa punaisia ​​ja ruskeita sävyjä vähäisemmässä määrin kuin keltainen ja sininen. Harmaa ja musta, ei ole mitään eroa. Mutta jos tarvitset monoliittia tyydyttyneitä ja puhtaita värejä, käytä vain valkoista sementtiä, vaikka hinta on korkeampi.

Sideainekomponentin lisäksi lisätään myös mineraalitäyteainetta, jota ei ole värjätty pigmentillä, vaikka se olisi puhtain kvartsihiekka. Koska sementtipinta kuluu ulos, se varmasti kulkee ja pilata kuvan hieman. Paikkamerkin oikealla valinnalla saadaan ulos mielenkiintoinen vaikutus värillinen monoliitti moniväristen roiskeiden kanssa.

Nähdäksesi, miten tulos on, on parempi tehdä pieni testiseos, lisäämällä valittuja väriaineita betoniseoksiin. Jos jokin ei sovi, ja myöhemmät työt, säädä mittasuhteet oikeaan suuntaan. Ylimääräinen pigmentti ei ainoastaan ​​anna kirkkautta, vaan vie myös liikaa vettä liuoksesta. Jos sementin normaali hydratointi ei riitä, keinokivet menettävät lujuutensa ja joutuvat pian halkeamiin. Tällaisten ongelmien ehkäisemiseksi lisätään vettä sisältäviä pehmittimiä seokseen.