Laatan talon katon asennusohjeet

Teräsbetonilaatat - yksi yleisimmistä lattiatyypeistä. Ne tarjoavat suurta lujuutta ja mahdollistavat jäykän rakenteen asentamisen mahdollisimman lyhyessä ajassa. Lattialevyjen asennus on ratkaiseva tehtävä, joka vaatii tiettyä osaamista rakentamisen alalla. Ensimmäiset asiat ensin.

Lattialevytyypit

Sinun on valittava tyyppi ennen kuin asennat horisontaalisen rakenteen. Vahvistettu betonielementti on saatavana muodossa:

 • ontelolaatta;
 • tasainen (PT);
 • lonkkapaneelit, joiden reunat sijaitsevat kehän varrella;
 • pituussuuntaisilla kylkiluilla.

Useimmiten valitaan betoniteräksen käyttäminen. Ne ovat saatavana kahta tyyppiä, riippuen valmistusmenetelmästä:

 • pyöreä ontto (PC);
 • jatkuva muovaus (PB).
Ontelolaatan pohjalevyn asennus, jossa on reikiä

Pyöreät ontotyyppiset laatat ovat aikaa testattuja tuotteita, joita on käytetty rakentamisessa useiden vuosikymmenien ajan. Niiden alla kehitettiin paljon säännöksiä ja asennusohjeita. Paksuus - 220 mm. Tuotteet on asennettu sarjakokoihin, mikä aiheuttaa haittaa yksittäisille rakennuksille.

Näiden levyjen valmistusteknologia edellyttää uudelleenkäytettävien muotojen käyttöä valuun, ja ennen kuin ei-tyyppisten tuotteiden valmistuksessa on ensin valmistettava muotti. Siksi halutun koon kustannukset voivat kasvaa merkittävästi. Tyypillisten PC-levyjen pituus on 2,7 - 9 metriä 0,3 metrin välein.

Määriteltyjen betonituotteiden rakenne

Betonituotteiden leveys voi olla:

1,8 m leveitä malleja hankitaan erittäin harvoin, koska suuren painon vuoksi asennusprosessi suunnitteluasennossa on huomattavan monimutkainen.

PB-yhdisteitä käytetään paljon samalla tavoin kuin edellinen tyyppi. Mutta niiden valmistuksen tekniikka antaa sinulle mahdollisuuden antaa tuotteelle kaiken pituuden. Paksuus - 220 mm. Leveys kuten PC-sarja. Haittana on vähän kokemusta sääntelyasiakirjojen käytöstä ja kehittymisen puutteesta.

Lisäosina onttoja hylsyjä varten hankitaan usein tasainen PT. Ne on valmistettu 80 tai 120 mm: n paksuiksi ja niillä on pienempiä kokoja, jotka mahdollistavat estävän kapeat käytävät, varastohuoneet ja kylpyhuoneet.

Levyn tuki

Lattialaattojen asentaminen suoritetaan sen hankkeen tai järjestelmän valmistelun jälkeen, jossa tuotteiden asettelut on tehty. Päällekkäiset elementit on valittava siten, että ne ovat riittävän tuettuja tiiliseinällä tai laajennetuilla savibetonilohkoilla ja asettuvat ilman aukkoja leveydeltään.

PB- ja PC-sarjan vähimmäistuki riippuu niiden pituudesta:

 • enintään 4 metrin pituiset tuotteet - 70 mm;
 • tuotteita, jotka ovat pitempiä kuin 4 m - 90 mm.
Havainnollistava kaavio siitä, miten lattialevyt kannattaa kunnolla ja väärin

Suunnittelijat ja suunnittelijat käyttävät useimmin laakerin optimaalista arvoa seinälle 120 mm. Tämä arvo takaa luotettavuuden ja pienet poikkeamat asennuksen aikana.

On oikein sijoittaa talon tukiseinät niin kauas, että levyjä on helppo sijoittaa. Seinien välinen etäisyys lasketaan seuraavasti: standardilevyjen pituus miinus 240 mm. PC- ja PB-sarjat on asetettava tukeen kahdella lyhyellä sivulla ilman välitukea. Esimerkiksi PC 45.15 on kooltaan 4,48 m, se vähennetään siitä 24 cm: iin. Seinien välisen etäisyyden on oltava 4,24 m. Tällöin tuotteet asetetaan varmistamaan optimaalinen tuki.

PT-80-sarjan tuotteiden seinämässä oleva minimaalinen laakeri on 80 cm. Tällaisten teräsbetonilaattojen asennus on mahdollista, kun tukipisteitä on sijoitettu kaikilla puolilla.

Laakeri ei saisi häiritä ilmanvaihtokanavien kulkua. Tiilen laakerin sisäseinämän optimaalinen paksuus on 380 mm. Kummallakin puolella 120 mm kulkee betoniterästen alle ja 140 mm keskelle - ilmanvaihtokanavan standardileveys. Tässä tapauksessa on tarpeen asettaa mahdollisimman oikein. Tuuletusaukon suuntainen aukko pienentää sen poikkileikkausta ja tilojen riittämätön ilmanvaihto.

 • PC: n ja PB-sarjan pituus on enintään 4 m, kummallakin puolella vähintään 7 cm;
 • PC- ja PB-sarja yli 4 m - vähintään 9 cm;
 • sarja PT - kahdella, kolmella tai neljällä sivulla vähintään 8 cm.

Levyn säilytys

Kun järjestelmä on kehitetty ja tuotteet on ostettu, ne on sijoitettava rakennustyömaalle sopivaan asennukseen suunnitteluasentoon. Materiaalien varastointiin sovelletaan sääntöjä:

 • on asetettava elementtejä katon alle;
 • varastointipaikka on sijoitettava nosturin ulottuville;
 • tukipisteiden alla antaa vuori.

Viimeksi mainitun säännön noudattamatta jättäminen johtaa puoleen. Tuotteet PC, PB ja PT toimivat siten, että välituen tai kiinteän pohjan ulkonäkö johtaa halkeamien ilmenemiseen. Asettelu suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • puupaloja tai -levyjä asetetaan maahan laattojen reunojen alle;
 • nostolaitteilla koneelta siirrän lattiaelementti;
 • asetettu levy uudelleen laittaa levyt tai palkit;
 • irrota auton toinen levy;
 • kohdat 3 ja 4 toistetaan, suurin tallennuskorkeus on 2,5 m.

Muurausvaatimukset

Lattialevyjen asentamisen oikea toteuttaminen edellyttää tiiliseinän erityisvaatimuksia:

 • tasoitustilanteet lattiapäällysteen sijainnissa;
 • asetetaan kolmeen riviin lujittavan silmän päällekkäisyydeksi 5-5 cm: n solusta, jonka halkaisija on 3-4 mm;
 • ylhäältä rungon sisäpuolelta olevaan kämmeneen pitäisi olla tychkovy.

Jos levyt on asennettu sardeldi-betonilohkoihin, lattian alle on lisäksi järjestetty monoliittinen hihna. Tämä muotoilu auttaa tasaisesti jakamaan kuorman raskaista kattoista sardelliittibetonilohkoilla alhaisemmalla lujuudella. Rakennustekniikka mahdollistaa 15 - 20 cm: n paksuiseen monoliittiseen betonipäällysteen lohkoihin.

Munivat laatat

Vähintään kolme henkilöä on velvollinen suorittamaan työn: yksi suorittaa harjanteen ja kaksi aseta ne suunnitteluasentoon. Jos asentajat ja nosturin operaattori eivät näe toisiaan, laatta asennettaessa tarvitset toisen työntekijän, joka antaa komentoja nosturiin.

Kiinnitys nosturikoukkuun suoritetaan nelijalkaisella hihnalla, jonka haarat on kiinnitetty laatan kulmissa. Kaksi ihmistä seisoo kannan molemmin puolin ja hallitsevat sen tasaisuutta.

Kun asennat tietokoneen, puristus seinään tapahtuu jäykällä tavalla, eli tiilet tai lohkot sijoitetaan laattaan ylä- ja alareunaan. PB-sarjan päällekkäisyyksiä käytettäessä on suositeltavaa suorittaa saranan kiinnitys. Tätä varten levyn yläosa ei ole puristettu. Monet rakennuttajat kokoavat PB-sarjan samoin kuin tietokoneiden ja rakennusten kustannukset, mutta sinun ei pidä vaarantaa sitä, koska henkilön elämä ja terveys riippuvat tukirakenteiden asennuksesta.

Toinen tärkeä piirre PB-sarjan tuotteiden käytöstä on kiellettyä tehdä teknisiä reikiä.

Nämä lävistys tarvitaan lämmitys-, vesihuolto- ja saniteettiputkistoihin. Jälleen monet rakennuttajat jopa monikerroksisten rakennusten rakentamisessa laiminlyövät tämän. Vaikeus on, että tämäntyyppisten päällekkäisyyksien käyttäytymistä kuormituksen aikana ei ole täysin tutkittu, koska vielä ei ole pitkään rakennettuja esineitä. Rei'itysreiän kielto on perusta, mutta se on melko ennaltaehkäisevä.

Leikkauslevyt

Joskus levyn asentamiseksi on tarpeen leikata se. Tekniikka mahdollistaa työstämisen hiomakoneella betonin levyn kanssa. PC- ja PT-levyjä on mahdotonta leikata pitkin pituutta, koska ne ovat vahvistaneet vahvistusta tukivyöhykkeillä. Jos tuette tällaista leikattua laattaa, sitten yksi reuna heikon, vakavia säröjä kulkee pitkin sitä. PB-levyjä voidaan leikata pituuden mukaan, mikä johtuu valmistusmenetelmän erityispiirteistä. Levyn paikka tai leipä levitetään leikkauksen paikalla, mikä helpottaa työtä.

Erotus pituudelta suorittaa poikkileikkauksen heikennetyn osan. Tämä menetelmä soveltuu PC: lle, mutta sitä ei suositella PB-laitteille, koska seinien leveys reikien välillä on liian pieni.

Asennuksen jälkeen seinämien laakerin alueilla olevat reiät kaadetaan kevyellä betonilla tai kaadetaan mineraalivillalla. Tämä on välttämätöntä lisäämään lujuutta seinämien puristuksessa.

Mitä tehdä, jos et pysty laajentamaan tuotteen leveyttä tasaisesti

Joskus huoneen mitat eivät vastaa tuotteiden leveyttä, tällöin kaikki väylät ajavat yhteen. Tämä tila on peitetty monoliittisella juonella. Vahvistus tapahtuu kaarevilla silmukoilla. Pitkän pituuden päällä ne ovat limityksen yläosassa, ja ne näyttävät heiluttavan monoliittisen osan keskellä. käytä betonia lattialle, joka ei ole alle B 25.

Tiilet tai lohkojen esivalmistetut lattiatekniikka on melko yksinkertainen, mutta vaatii huomiota yksityiskohtiin.

Tiiliseinän minimaalisen tuen koko

Mitkä ovat lattialevyn vähimmäistuki tiiliseinällä rakenteen luotettavuuden ja kestävyyden varmistamiseksi? Kysymys on vakava, rakennuksen vastus kuormituksiin ja sen ihmisten turvallisuus riippuvat sen ratkaisusta. Siksi tasomaisten betonituotteiden asettamisen syvyys tiilimuuraukseen on säädetty rakennusmääräyksillä (SNiP).

Lattialaattojen asennuksen laatu riippuu talon koko rakenteen lujuudesta.

Onttoja betonituotteita

Ymmärtääksesi kysymys on vaikea, jos et tiedä mitä lattialaatat ovat. Nämä ovat betoniteräksen päärakennusten rakentavia elementtejä lattian päällekkäisyyksille. Sisällä koko lautasella on runsaasti erilaisia ​​muotoja, useammin pyöreitä.

Tuotteet valmistetaan vakiomallien mukaan - sarja piirroksia, joissa on suunniteltu ominaisuuksia ja mittoja. Elementtien pituus on 1,5 - 12 m. Nykyaikaiset tuotantotekniikat mahdollistavat halutun pituisen levyn leikkaamisen 100 mm: n askeleella. Tuotteen leveys on 4 tyyppiä: 1000, 1200, 1500 ja 1800 mm.

Vakiomuotoinen hajautettu kuorma, jolle jokainen elementti on suunniteltu, on 800 kg / m 2. Levyn paksuus voi olla 16-33 cm, riippuen suunnittelusta ja pituudesta, yleisimpiä kooltaan 22 cm.

Lattialaatat ovat lähes välttämättömiä tuotteita. Vaihtoehtoiset - puupalkkien tai monoliittisen raudoitetun betonin päällekkäisyys. Puu häviää lujitetulle betonille kantavuudella ja monoliittirakenteen rakentaminen on monimutkainen ja kallis prosessi.

Mikä määrittää tuen vähimmäisetäisyyden

Säädöstiedoissa asetettiin ontelolaatan päätyosan tuen vähimmäispituus 9 cm: n päähän. Samanlaisia ​​päätöksiä tekevät suunnittelijat, joilla on perustelut ja laskelmat. Päällekkäisyvyydelle vaikuttavat tekijät:

Levyn tukiparametrit riippuvat tulevan rakenteen tyypistä.

 • kaivoksen koko ja betonituotteen pituus;
 • betonilattian hajautetun ja pistekuorman arvo;
 • kuormitustyypit - staattinen, dynaaminen;
 • tiilien kantavien seinämän paksuus;
 • rakennustyyppi - asuin-, hallinto- tai teollisuuskäyttö.

Kaikki nämä tekijät olisi otettava huomioon laskettaessa rakenteen luotettavuutta. Standardien mukaisesti teräsbetonisen onton levyn pää on asetettu seinälle siten, että päällekkäiskoot ovat 9-12 cm, saadaan tarkat tiedot laskemalla.

Jos tutkimme sarjaa, joka on tuotettu lattialementtien avulla, ne osoittavat 2 kootyyppiä:

Lattiapalkkien osan laskentataulukko.

 1. Modulaarinen. Tämä on span teoreettinen leveys, jossa elementti on sijoitettava.
 2. Rakentava. Tämä on kattolevyn nettopituus toisesta päästä toiseen.

Esimerkiksi betonituote, jonka modulaarinen pituus on 6 m, todellinen ulottuvuus on 5,98 m, joka on otettava huomioon suunnittelussa. Puhtaan huoneen leveyden ollessa 5,7 m, on laatta asetettava seinälle 120 mm: n syvyyteen, kipsin viimeistelyyn tulee kummallekin puolelle 20 mm.

Kysymys ilmenee - miksi tuen koko on niin pieni, että levy voidaan asettaa 20-30 cm: n päähän, mikäli vain aita leveys sallii. Tämä ei kuitenkaan ole laakeri, vaan teräksisen elementin puristus, sillä sen pää on myös osa kuormaa edellä rakennetusta seinämästä. Tällaisessa tilanteessa sekä laatta että laakeriosio toimivat väärin, mikä johtaa hitaaseen tiilen hävittämiseen ja halkeiluun.

Päinvastoin, liian pienen päällekkäisyyden takia, raskaan laatta yhdessä koko kuorman kanssa alkaa toimia muurien reunalla ja ajan myötä alentaa.

Siksi käytännössä harvoin käytetään 9 cm: n vähimmäisleveyttä, yleensä 10-12 cm.

On vielä yksi syy, jonka vuoksi päällekkäisyyden reuna ei saisi olla liian syvä seinän sisäpuolelle. Mitä lähempänä laatan päätä ulkopinnalle, sitä enemmän lämpöä häviää tällaisessa rakenteessa, koska betoni johtaa lämpöä hyvin. Tuloksena on kylmä silta, josta talosta tulee kylmiä kerroksia.

Vertailusolmun rakenne

Rakennettaessa tiilirakennetta, jossa lattiat ovat litteitä betonisia elementtejä, aidan täysimittainen muuraus johtaa kattopinnan pohjaan. Tällöin tiili asetetaan vain ulkopuolelta, niin että niche muodostaa, missä laatta putoaa. Prosessin mukana seuraa:

 1. Jos laakerin syvyys on 12 cm (täsmälleen puolet tiiliä), niin kapea aukko on vähintään 13 cm leveä, niin että laattaosan päätyosa ei ole leikattu tiilimuurausta vasten.
 2. Ennen lattialevyn asentamista alustalle asetetaan samankaltaisen tuotemerkin sementti-hiekkalaasti, jota käytettiin muurausrakenteessa.
 3. Koska levyjen reuna-alueet ovat osa kuormaa pystytystä seinämästä, tyhjennys loppuun tiivistetään tiiviisti betonipäällysteillä siten, että tuote ei romahtanut puristamisen vuoksi.

Betonituotteiden valmistajat tavallisesti tarjoavat konkreettisia vuoria jopa tehtaalla. Jos tätä ei ole tehty, tyhjät tilat on täytettävä M200-betoniseoksella rakennuspaikan olosuhteissa.

Rakennuksen päätyseinissä lattialaatta sijaitsee ulkopuolisessa aitauksessa paitsi päiden lisäksi myös yhdellä sivuosalla. Laakereiden syvyys ei ole standardoitu, mutta luotettavuuden vuoksi tämä solmu on suunniteltava siten, että tiilimuodostuma ei laske tuotteen ensimmäiseen tyhjiöön. Muussa tapauksessa, puristamalla ontto osa, sen tuhoutuminen voi tapahtua. Tukivarren tulee olla minimaalinen, sen koko riippuu levyn suunnittelusta.

Seinässä olevien lattialaattojen vähimmäistuki - päällekkäisyyden määrä

Ontelopaneelien asennustekniikan on vastattava täsmällisesti SNiP: n standardeja ja normeja. Yksi tärkeimmistä parametreistä on standardien noudattaminen levyn tukemiseksi ja päällekkäisyyden koon asennuksen aikana.

Vakiomuotoinen sallitun päällekkäisyyden ilmaisin, kun kantotukeen on tuettu ontto sydänpaneeli seinämateriaalin tyypistä ja ominaisuuksista riippuen:

 • 80-100 mm, kun käytetään suuria betonilaatikoista M100;
 • 100-120 mm, jos kyseessä on päärakennusmateriaalina käytettävien pienikokoisten elementtien korkea lujuusindeksit (tiilet jne.);
 • Noin 200 mm, jotta voidaan minimoida seinien lohkojen tai paneelien tuhoutumisen vaara, joka on pystytetty käyttäen pienitiheyksisiä materiaaleja (polystyreeni-betoni, kaasusilikaatti jne.).

Lisäksi seinien päällekkäisyyden koon koko vaihtelee niiden tyypistä koostuen:

 • 50: stä 90 mm: iin vakioiduille suurikokoisille lohkoille;
 • 90-120 mm tiiliseinien osalta;
 • enintään 120 mm ilmastettujen betoniseinien osalta;
 • enintään 250 mm ulkoseinille;
 • jopa 120 mm vaahtolohkojen seinämät;
 • jopa 150 mm kiviseinille;
 • jopa 70 mm teräsrakenteisiin.

Minimi päällekkäisyys kooltaan 6 mm.

PC-paneelin tuen ominaisuudet

Tietokoneen tyyppisten betonituotteiden levyteknisten töiden tulee kiinnittää riittävästi huomiota paneelin päätyosien kuormituksen laskemiseen. Lisälangan vahvistamisen, joka olettaa puristuskuorman, ja joka on suunniteltu vahvistamaan tuotteen päätyosia, lisää sen kantavuutta, mutta sitä suurempi limitysindikaattori, kun levy kiinnitetään pystysuoraan väliseinään, mitä pienempi on paneelin päiden asteittaisen tuhoutumisen riski. Koska päätevahvistimien vahvistimet ovat olemassa, emme ehdottomasti suosittele PC-paneeleiden kokoa säätämistä itsenäisesti (esimerkiksi sahaamalla ne).

Rakenteeseen voidaan lisätä jäykkyyttä lisäämättä suurta päällekkäisyyttä sulkemalla aukot lautasen toisella puolella. Näihin tarkoituksiin voidaan käyttää valmiita esivalmistettuja vuorauksia tai itsevirtoja käyttämällä M200-betonia.

PC-levyille kysymys levyjen päällekytkemisestä kasvavan paineen tasossa elementin sivulta lisäämällä kosketuspinta-alan (tuki) on edelleen merkityksellinen. On olemassa mahdollisuus kriittiseen päällekkäisyyteen, jossa PC-levy voi yksinkertaisesti romahtaa, koska äärimmäisen suuri kuorma on päätypuolella. Laattojen pystysuoran pinnan lujittamiseksi raken- netaan eturiviä.

Tämän tuotteen lisäksi on olemassa betonipäällysteitä, joita tarvitaan tyhjästä tilan poistamiseksi pinnan toisella puolella. niiden puuttuessa ontelon on oltava itsekiinnittyvä käyttämällä betoniliuosta, joka ei ole alhaisempi kuin M-200.

Slab-levyt PB

Ontotyyppisten PB-paneelien suunnittelun ja valmistuksen ominaisuudet varmistavat päätyrakenteiden riittävän lujuuden, jolloin ei voida käyttää lisävahvistusverkkoa. Näiden erityispiirteiden vuoksi PB-paneeleiden tukemista koskevia parametreja ei ole tiukasti säädetty rakennusstandardeilla ja -määräyksillä, mutta monivuotisen käytännön kokemuksen pohjalta betonituotteiden käsittelyä varten emme suosittele, että päällekkäisyyksiä tehdään hyvin suuriksi. PB-levyjen suunnitteluominaisuudet antavat niille korkean lujuuden, mikä sulkee pois mahdollisuuden loppujen tuhoutumiseen, kun levyjen päällekkäisyys on liiallista. Laitteen laakereiden laajuutta ei ole vakioitu standardien mukaan.

Optimaaliset indikaattorit päällekkäisyydestä PB-levyjen rakentamisessa käytetään 100 mm, mikä vastaa etäisyyttä tuotteen reunasta ensimmäiseen onttoon reikään. Jos laatan koko ei vastaa rakennuksen kokoonpanoa (esimerkiksi se on suuri), on mahdollista saavuttaa optimaaliset rakenteelliset jäykkyysindikaattorit täyttämällä M400-brändi, jonka uloimmalla reiällä on koko pituus.

Lattialaattojen tuen järjestäminen

Rakennuksen aikana on välttämätöntä ottaa huomioon niin tärkeä asia kuin lattialevyt.

Lattialaattojen oikea ja virheellinen tuki.

Rakennuskoodilla on tässä tilaisuudessa erityiset ohjeet.

Tärkeä rakenneosa

Sisäkatot - rakennuksen laakerielementit, jotka on valmistettu raudoitetuista betonirakenteista. He vastaanottavat ja jakavat kuorman painostaan ​​ja rakennuksen ihmiset ja varusteet seiniin ja tukiin. Heidän avustuksellaan rakennuksen sisäinen tila on jaettu kerroksiin ja myös ullakko- ja kellarihuoneet erotetaan toisistaan.

Lattialaattojen asennus.

Rakennusten kattojen on täytettävä erilaisia ​​vaatimuksia. Niiden on oltava vahvoja, kovaa, hyvä äänieristysominaisuudet, älä polta ja älä päästä vettä läpi.

Lattialaattojen valmistukseen käytetty materiaali on betoniteräs. Nämä ovat pääasiassa onttoja rakenteita, joissa on erilaisia ​​muotoja: monikulmio, soikea, pyöreä. Useimmiten käytetään rakennuselementtejä, joissa on pyöreä tyhjyys. Ne ovat lujia, huipputekniikkaa ja täysin valmiita asennukseen. Niiden kantavuus on 800 kg / m². Ne asetetaan tukiseinille, jotka sijaitsevat noin 9 metrin etäisyydellä toisistaan. Lean kahdella sivulla. Niitä erottaa palonkestävyys, jäykkyys, pitkä käyttöikä. Seinien materiaalina, johon päälle asetetaan päällekkäisiä elementtejä, käytetään tiiliä, hiilihapotettua betonia, vaahtobetonialustoja ja betoniteräksiä.

Jotkut laskelmat

Suurten tukialustojen arvon löytäminen on pohja, johon se on suunniteltu. Rakenteen pituus ja paino, seinätuen paksuus ja rakennuksen seismologinen stabiilisuus on otettava huomioon. Lisäksi kuorma ja sen luonne on otettava huomioon, olkoon se väliaikainen vai pysyvä. Samanlaisia ​​laskelmia olisi suoritettava asiantuntijoiden toimesta. Yksittäiselle kehittäjälle hankkeen valmistelussa ja pääkohdan asennuksessa on valmistajan merkintä.

Suunnitelma neliölevylle, jota tuetaan ääriviivaa pitkin

Käytettäessä tasaisia ​​päällekkäisiä elementtejä laskenta voidaan laskea seuraavasti: on välttämätöntä tiivistää tämän elementin paksuus ja kahden tason välinen etäisyys. Mitä tulee tukialustan syvyyteen tiilipohjalla, tämän arvon tulisi olla sama kuin itse rakenteen paksuus, mutta vähintään 70 mm. Lattialevyjen pohjaksi muodostettavan ulkoseinän vähimmäispaksuuden laskemiseksi on tarpeen ottaa huomioon lämpöä eristävä kerros ja päällystysmateriaali jälkimmäisen päätyosissa. Näin ollen rakenteeltaan 140 mm paksuus on tuettava pohjalla, jonka paksuus on vähintään 300 mm.

Monimutkaisten rakenteiden asennus, joissa on lisäosat, merkitsee pohjalevyjen vähimmäisleikkausta - 150 mm. Asennettaessa, älä anna sisäänkäyntiä onttojen sisäpintojen seinään. Jos kylkiluita on vahvistettu kahdella tangolla, on välttämätöntä taivuttaa niitä yksi toisensa jälkeen. Jos reunassa on yksi sauva, puristimet saavat leikkausjännityksen.

Panssaroidut rakenteet ovat tasomaisia ​​analogeja. Siksi näiden elementtien laakerin syvyyden vähimmäisarvo voidaan määrittää samalla tavalla. Paksuuden on oltava vähintään 90 mm, laakeri tapahtuu kahdella sivulla.

Yksittäinen rakenne

Erikoistuneessa rakennuskulttuurissa annetaan lattialevyjen tuen syvyydelle tarvittavat standardit. Tämä merkkivalo on alueella 90-120 mm. Tämän arvon määrittämiseksi on tehtävä tiettyjä laskelmia, joissa otetaan huomioon rakenteen pituus ja paino, seinätuen paksuus ja materiaali, josta se on tehty. Arvioitu kuorma on myös määritettävä.

Esimerkiksi laattojen käyttö, jonka pituus on 6 m, merkitsee laakerin syvyyttä vähintään 100 mm: n tiilipohjaan. Käytettäessä teräsbetonista tai teräksestä valmistettuja rakenteita sallitaan vähintään 70-75 mm: n syvyys vaahtolohkojen ja hiilihapotetun seinän seinämillä vähintään 120 mm.

Yksittäisen kehittäjän tulisi ohjata valmistajan suositukset projektin laatimisen aikana, koska laskutoimitusten virheet voivat aiheuttaa lisäkustannuksia korjattaessa niitä.

Tukevat lattialaatat kantaviin seiniin

Kun rakennustöitä tehdään rakennusten rakentamisessa, onttoja ja rei'itettyjä paneeleita käytetään liitosmattojen rakentamiseen. Ne on vahvistettu teräsvahvikkeella, joka kompensoi syntyvät rasitukset. Rakennettavien rakenteiden lujuuden varmistamiseksi on välttämätöntä tukea tukialustat tukevasti kantavien seinien päälle. On tärkeää asentaa liitäntälevyt oikein, jotta varmistetaan tarvittava pinta-ala. Näiden vaatimusten noudattaminen lisää rakennettujen rakenteiden luotettavuutta ja niiden käyttöikää.

Lattiapaneelien ominaisuudet ja tarkoitus

Rakenteen rakenteellisia elementtejä, jotka pystyvät jakamaan tilan toiminnallisiksi alueiksi, kutsutaan päällekkäisiksi. He näkevät rakenteiden, laitteiden, huonekalujen, ihmisten painon ja siirtopyrkimykset pääseinämille, tukirakenteille ja ristikkorakenteille. Ne on valmistettu vaaditusta koosta vahvistetuista laatoista.

Sijaitsee eri alueilla:

 • kellarin yläpuolella;
 • rakennusten kerrosten välillä;
 • alla ullakolle.

Päällekkäisyydet on muodostettu raudoitetusta betonista tai solusbetoni, ja ne luokitellaan seuraavasti:

 • betonielementtien-monoliitti. Koostuu elementtiryhmästä, jonka väliset raot ovat betonirakenteisia;
 • tehdasvalmisteiset. Muodostettu kiinteiden ja onttojen elementtien jatkuvaan asentamiseen pääoman tukemiseen.

Rakennuksen aikana on ehdottoman tärkeää harkita yhtä tärkeä asia kuin lattialevyt

Paneelien ominaisuus on:

 • lisääntynyt lujuus;
 • lisääntynyt kantavuus;
 • kokoontumisvalmius;
 • työstettävyys.

Oikein asennettujen levyjen päälle muodostetuista päällekkäisyyksistä on ominaista seuraavat ominaisuudet:

 • luotettavuus;
 • jäykkyys;
 • kosteuden kestävyys;
 • palonkestävyys;
 • äänieristys;
 • kestävyyttä.

Levyjä, joissa on pyöreät tai ovaalinmuotoiset aukot, käytetään, kun pääseinämien välinen etäisyys on enintään 9 m, ne tuetaan yleensä kahdella sivulla, jolloin rakenteiden rakenteellinen jäykkyys lisääntyy.

Seinät, jotka on suunniteltu asentamaan päällekkäisiä elementtejä, voidaan tehdä seuraavista materiaaleista:

 • erilaiset tiilet;
 • vaahtomuovilohkot;
 • ilmastetut betonielementit;
 • teräsbetoni.

Sisäkatot - rakennuksen kantavat elementit, jotka on tehty betoniteräsrakenteista

Rakentamien rakennusten vakauden takaamiseksi yksi tärkeimmistä parametreista, jotka määrittävät paikkatietojärjestelmän, on tiiliseinämän kantolevyjen syvyys sekä päätykannat muusta rakennusmateriaalista.

Kuinka lattialaatta kannattaa kunnolla laakerin seinämissä

On tärkeää tietää, miten päällekkäiset paneelit asennetaan. Kaksi vaihtoehtoa ovat mahdollisia:

 • kahdella vastakkaisella puolella. Lyhyt osat on asennettu kahdelle kannattimelle, vahvistuskammio kompensoi taivutusjännityksiä. Tuote taipuu tasaisesti kuormituksen vaikutuksesta, säilyttäen sen eheyden vahvistuskotelon takia;
 • kolmella pylväällä, jotka muodostavat kiinteän muodon. Menetelmää käytetään pantaessa levyjä pitkin huoneen reunoja pitkin pitkiä sivuja lepäämään seinään. Asennettaessa on tärkeää säilyttää pitkä sivu etäällä tuotteen korkeudesta. Vahvistettu rakenne ei taivuta koko tason vaan vapaa reuna.

Älä asenna seuraavaa:

 • seinään vasten pitkillä sivuilla. Mahdollinen halkeamien muodostus ja eheyden rikkominen, koska vahvikehys kompensoi rasituksia vain pituussuunnassa;
 • kolmella jatkuvasti sijoitetulla tuella. Levyn keskivyöhykkeen taivutus todennäköisyys vastakkaiseen suuntaan on suuri, jolloin muodostuu venytetty alue yläosassa. Yksivaiheinen rakenne voi halkeilla;

Lattialaattojen oikea ja virheellinen tuki

 • kahdella pylväällä, joiden konsoli on ylhäällä paneelin ääripäässä Epäasialliset kehittäjät käyttävät tällaista vaihtoehtoa parvekkeelle, mutta kasvavan konsolin kanssa on olemassa riski rakenteellisesta epäonnistumisesta;
 • pylväiden erikseen sijoitetuilla päillä. Tämä menetelmä on ristiriidassa raudoituksen toiminnan periaatteen kanssa, joka ei pysty varmistamaan tuotteen eheyttä ja suorittamaan määrätyt toiminnot tällaisissa olosuhteissa;
 • yksiosainen tai kaksipuolinen kiristys äärimmäisistä osista. Kiristetyt paneelit toimintaperiaatteessa eroavat elementeistä, joissa on saranoitu tuki. Pinching voi aiheuttaa haluttuja halkeamia.

Yläpuolisten paneelien asennuksen suunnittelussa on tärkeää valita oikea asennusmenetelmä ja välttää virheitä.

Laakerilaattojen syvyys erilaisiin seiniin

Nykyiset sääntelyasiakirjat ja rakennusmääräykset säätävät eri materiaalien seinämien tukipinnan seuraavia mittoja:

 • suurikokoiset rakenteet - 5-9 cm;
 • tiilenpidikkeet - 9-12 cm;
 • ilmastetut betoniseinät - 12 cm;
 • vaahtolohkot - 12 cm;
 • ulkoiset pääseinät - jopa 25 cm.

Suositusten noudattaminen asennustyön aikana takaa rakennettujen rakenteiden luotettavuuden.

Heidän avustuksellaan rakennuksen sisäinen tila on jaettu kerroksiin ja myös ullakko- ja kellarihuoneet erotetaan toisistaan.

Seinien lattialaattojen tukeminen - suunnitteluparametrit

Rakennusten rakentamisessa käytetään erilaisia ​​päällekkäisyyksiä. Minimi riippuvuus riippuu useista tekijöistä:

 • tuotteen pituudet;
 • span massat;
 • pääseinämän paksuus;
 • lämpöeristyksen ja verhousmateriaalin läsnäolo;
 • rakenteen seisminen vastustuskyky;
 • aktiivisten kuormitusten tyyppi.

Suoritettaessa laskelmia on tärkeää pohtia, kuinka kauan kuorma kestää, olipa kyseessä pysyvä vai tilapäinen. Tällaiset laskelmat ovat melko monimutkaisia. Suunnittelijoita järjestävät suunnittelutoimistot. Yksittäisen kehittäjän on otettava huomioon laskentaan saadut taulukkoarvot hankkeen kehittämisen ja asennuksen aikana.

Laakeroidaan onttoja ydinlaattoja asennuksen aikana

Paneelien asennusta varten on tarpeen valmistaa erityisiä laitteita ja työkaluja:

 • nosturi, jonka nostokyky mahdollistaa nostolevyt;
 • telineet, jotka vastaavat paneeleiden painoa ja kiinnittimet;
 • varastorakennustelineet, jotka helpottavat teosten toteuttamista korkealla;
 • kokoamisromun säätää levyjen asentoa asennuksen aikana;
 • paneeli ja taso, jotka ovat tarpeen paneelien järjestelyn ohjaamiseksi;
 • ankkureita, kiinnittäen levyt asennuksen jälkeen seinien tukipintaan.

Lattialaattojen - raudoitetun betonin valmistukseen käytetty materiaali

Niiden sulkemiseksi tarvitaan myös sementtilaasti, joka on valmisteltava ennen asennusta.

Kun asennat elementtejä tiilarakennuksiin, tarkkaile tukipinnan mittoja. Tee työ seuraavassa algoritmissa:

 1. Tarkista seinien tukipinnan vaakasuuntainen asento, johon on asennettava tukipilareita. Korkeusero ei saa olla yli 1 cm.
 2. Aseta valmiiksi valmistettu sementtilaasti koko pinta-alaan. Sileä pinta kosketusvyöhykkeellä.
 3. Kiinnitä lattiaelementti, siirrä se asennuspaikkaan. Sileästi alhaisempi, koordinoi paneelin asentoa särmikkäillä.
 4. Tarkista tukipinnan koko ja laske sitten asennettava paneeli. Irrota hihnan osat.
 5. Ankkuroi muodostettu lattia kiinnittämällä paneelit seinämiin. Aseta ankkuri 2-3 metrin etäisyydellä.

Asennettaessa lattiat erilaisiin kennorakenteisiin rakennuksiin, on tärkeää kiinnittää huomiota höyrystetyn betonin tai vaahtobetonilohkojen tiheyteen. Rakennuksen lujuuden ja stabiilisuuden varmistamiseksi rakennusaineen tiheys ylittää D500-arvon. Asettelu paneelit eivät ole solujen lohkojen pinnalle eivätkä rakennuksen ympäryksen ympärillä oleviin tehoympäristöihin. Kestävän betonin vahvistettu muoto ottaa kuorman ja varmistaa seinien eheyden.

Yhteenvetona

Asennustöiden suorittamisessa levyjen asennuksessa on tarpeen varmistaa tukipinnan koko, jota säätelevät rakennuskoodit. Olisi johdettava alustavien laskelmien tuloksiin. Yksittäistä rakennetta varten voit käyttää taulukkomuotoisia parametreja, jotka on testattu toistuvasti käytännön toiminnan olosuhteissa. Näiden vaatimusten noudattaminen varmistaa rakennusten kantokyvyn pitkään.

Lattialaattojen asettaminen seiniin

Hollow-lattialaattoja käytetään rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa lattiaan jakamista varten. Ne on valmistettu raudoitetusta betonista, jossa on erilainen muotoilu. Talon vahvuus ja sen kestävyys riippuvat rakenteiden oikeasta valinnasta. Suunnittelussa ja asennuksessa on tärkeää tietää materiaalisiipien lattialevyjen vähimmäis- ja enimmäissyvyys.

Erilaisten rakennustyyppien käytössä on tiettyjä lattialevyjä. Asennusvaiheessa on noudatettava asennustekniikkaa, jota sääntelyasiakirjat sääntelevät (SP 70.13330.2012).

Laji laakerin avulla

Levyyn käytetylle levylle on levytetty betonirakenne, jossa on aukkoja. Levyjen reiät tulevat eri muodoiksi ja kokoluokiksi rakenteellisen elementin painon helpottamiseksi.

Valikoiman päällekkäisyyden päällekkäisyys ja sen tuen syvyys riippuvat rakennuksen rakenteellisista piirteistä. Seuraavat parametrit otetaan huomioon:

 • rakennuksen tarkoitus (asuin-, teollisuus-, julkiset);
 • materiaali, josta rakennus rakennettiin;
 • seinämän paksuus;
 • kuormitustyypit, jotka vaikuttavat sekä laattoihin että rakennukseen;
 • kehityksen alueen seismiset ominaisuudet.

Tukityyppilevyjen tyypin mukaan ne on jaettu kolmeen luokkaan. Ne valitaan hankkeen suunnitteluvaiheessa ottaen huomioon rakennuksen tukirakenteisiin vaikuttavat kuormat.

Kaksi puolta

Tällaisten levyjen tuki on kaksi vastakkaista kantavaa seinää. Aseta ne pääosaelementteihin, kapeisiin (poikittaisiin) sivuihin. Useimmiten tämäntyyppiset, he käyttävät liitäntäkatot, joissa on pyöreät aukot, merkitty PC: llä, 1PK, 2PK. Ne kestävät jopa 800 kg / m² kuormia.

Kolmen puolen

Heillä on vahvistettu päätyraudoitus ja ne asetetaan kolmeen kantavaan seinään. Ne on asennettu rakennuksen kulmiin ja niissä on U-muotoinen kantavien seinien rakenne. Ne on merkitty PCT-merkinnällä ja kestävät jopa 1600 kg / m² kuormitusta.

Neljällä sivulla

Tällaiset levyt on vahvistettu vahvikkeilla kaikilla päistään, ne ovat jäykempät ja niiden kantavuus kasvaa. Niitä käytetään vain monimutkaisissa rakenteissa, joissa tarvitaan suuria kuormituksia maksimaaliseen jakeluun tai tapauksissa, joissa on suunniteltu lisärakenteita. PAC-merkintä, mikä lisää kestävyyttä. Matala- rakennuksessa niitä käytännössä ei käytetä.

Seinän syvyys

Kaikki lattiat asennustapahtumasta riippumatta voidaan sijoittaa tiilen, teräsbetonipaneelien, hiilihapotettujen betonien tai vaahtolohkojen pohjaan tai kantaviin seiniin.

On tärkeää tietää, kuinka paljon raudoitettua betonia voidaan tukea. Tämä syvyys riippuu materiaalista, josta tukirakenteet on pystytetty:

 • tiili - 9 - 12 cm;
 • paneeli - 5 - 9 cm;
 • höyrytettyjä tai vaahtolohkoja - 12 - 25 cm.

Suositellun asennussyönteisyyden noudattamatta jättäminen on täynnä seinien tuhoutumista johtuen virheellisesti jakautuneista kuormista. Riittämätön syvyys johtaa muurauksen ja kipsin sisäkerroksen värjäämiseen tai paneeleiden halkeiluun. Tukin alle kulkeva liiallinen matka johtaa seinän ulkoseinän tuhoutumiseen.

Kuva oikeasta ja virheellisestä laakerin kokoamisesta tiiliseinään:

Ote SNIP: stä

JV "Laajakokoiset rakenteelliset järjestelmät. Suunnittelusäännöt

4.3.17 Betoni- ja teräsbetoniseinien betoni- ja betoniseinien tukiosien syvyys riippuu niiden luonteesta riippuen vähintään:

 • 40 mm - tuella ääriviivaa pitkin sekä kahdella ja yhdellä lyhyellä sivulla;
 • 50 mm - molemmilla puolilla ja vähintään 4,2 metrin etäisyydellä sekä kahdella ja yhdellä pitkillä sivuilla;
 • 70 mm - molemmilta puolilta ja yli 4,2 metrin etäisyydeltä.

Ontotyyppisten ontelolaattojen kiinnitys seinäpaneeleihin suoritetaan kahdella sivulla, toisin sanoen levyjen, joiden korkeus on 220 mm tai vähemmän ja syvyydeltään vähintään 80 mm, levyille, joiden korkeus on yli 220 mm, ja vähintään 100 mm.

Kaikissa tapauksissa suurin sallittu syvyys onttojen ydinpurkaumattomien muottilevyjen osalta saa olla enintään 150 mm.

Tyypillisesti onttojen ydinpuristumattomien muottilevyjen kolmea tai useampaa puolta (levyjen pitkittäisen sivun asettaminen seiniin) ei ole sallittua.

Muurausverkko

Ennen lattiapäällysteiden asentamista päärakenteisiin on asennettu monoliittiset silmukat. Se suoritetaan pääseinien neliön ympäryksen ympärillä koko leveydeltään. Reunaan asennetaan muottilaatta, johon on asennettu vahvistettu runko, jossa on pitkittäisiä, poikittaisia ​​ja pystysuoria lujitustangot, ja se kaadetaan betonilla.

Panssaroidun vyön asentamista varten on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 1. Panssaroidun vyön korkeus on 20 - 40 cm (ei vähäisempi kuin tavanomaisen ilmastetun betonilohkon korkeus).
 2. Leveyden on vastattava tukielementin leveyttä.
 3. Vahvistuspaksuus - vähintään 8 mm. Kehys on tiukasti sidottu lanka tai hitsattu yhteen.
 4. Betonin on vastattava käytetyn laastierän laatua. Suositeltava käytetyn betonin taso on vähintään luokka B15.

Armopoyas palvelee tasaisesti kaikkia kuormia. Se myös luo vahvistusliittimiä, jotka on suunniteltu luotettavien liitäntälaitteiden asentamiseen. Koska armopoyas on kylmä betonikerros, se tarjoaa lämpöeristyksen pinnoituksen järjestelyn.

Tuen solmut

Ne on suunniteltu luotettavien ja oikeiden kiinnittimien kiinnittämiseen päällystyselementteihin. Levyn asettaminen ja sen kiinnittäminen seinään tehdään laastilla ja jäykillä lujitemuodoilla.

Solmun liitäntöjen on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 • laattojen päätypinnat eivät saa olla tasoitettuja muurauksessa;
 • lämmöneristys suoritetaan muurauksen ja katon välillä;
 • on suositeltavaa sulkea ontot reiät erikoisliitoksilla lämpöhäviön estämiseksi;
 • katon ja panssaroidun vyön yhdistäminen on liitetty kiinteästi panssaroitujen hihnojen vahvistamiseen hitsaamalla laatan lujitustangoilla.

Solmut riippuvat pääoma-elementtien numerosta ja tyypistä. Kaksipuolista tukea varten ne suoritetaan poikittain kantavilla seinillä ja tukemalla kolmella tai neljällä sivulla molemmilla poikittaisilla ja pitkittäisillä seinillä. Solmut suoritetaan myös silloin, kun pilarit, ristikat ja lattiapalkit ovat tukiaineita.

Lattialaatoja asennettaessa on tarpeen ottaa huomioon kaikki tarvittavat parametrit, jotka ovat tarpeen niiden tukemiseksi. Levyjen valinta, solmujen laskenta, panssaroidut vyöt ja tuen syvyys tehdään rakennuksen suunnittelussa.

Asennuksen jälkeen älä unohda saumojen tiivistämistä.

Hyödyllinen video

Video selittää selkeästi, miksi et voi tuottaa laakereita syvään laitokseen seinään. Vain väittäisin, että syvyys oli korkeintaan 30 cm, eikä sen pitäisi olla enempää kuin 15 cm.

Seinien lattialaattojen tukeminen

Lattialaattojen tuen järjestäminen

 • Tärkeä rakenneosa
 • Jotkut laskelmat
 • Yksittäinen rakenne

Rakennuksen aikana on välttämätöntä ottaa huomioon niin tärkeä asia kuin lattialevyt.

Lattialaattojen oikea ja virheellinen tuki.

Tärkeä rakenneosa

Päällysteet # 8211 rakennuksen laakerielementit, jotka on tehty teräsbetonista. He vastaanottavat ja jakavat kuorman painostaan ​​ja rakennuksen ihmiset ja varusteet seiniin ja tukiin. Heidän avustuksellaan rakennuksen sisäinen tila on jaettu kerroksiin ja myös ullakko- ja kellarihuoneet erotetaan toisistaan.

Lattialaattojen asennus.

Rakennusten kattojen on täytettävä erilaisia ​​vaatimuksia. Niiden on oltava vahvoja, kovaa, hyvä äänieristysominaisuudet, älä polta ja älä päästä vettä läpi.

Lattialaattojen valmistukseen käytetty materiaali on # 8211 raudoitettua betonia. Nämä ovat pääasiassa onttoja rakenteita, joissa on erilaisia ​​muotoja: monikulmio, soikea, pyöreä. Useimmiten käytetään rakennuselementtejä, joissa on pyöreä tyhjyys. Ne ovat lujia, huipputekniikkaa ja täysin valmiita asennukseen. Niiden kantavuus on # 8211 800 kg / m². Ne asetetaan tukiseinille, jotka sijaitsevat noin 9 metrin etäisyydellä toisistaan. Lean kahdella sivulla. Niitä erottaa palonkestävyys, jäykkyys, pitkä käyttöikä. Seinien materiaalina, johon päälle asetetaan päällekkäisiä elementtejä, käytetään tiiliä, hiilihapotettua betonia, vaahtobetonialustoja ja betoniteräksiä.

Takaisin sisällysluetteloon

Jotkut laskelmat

Suurten tukialustojen arvon löytäminen on pohja, johon se on suunniteltu. Rakenteen pituus ja paino, seinätuen paksuus ja rakennuksen seismologinen stabiilisuus on otettava huomioon. Lisäksi kuorma ja sen luonne on otettava huomioon, olkoon se väliaikainen vai pysyvä. Samanlaisia ​​laskelmia olisi suoritettava asiantuntijoiden toimesta. Yksittäiselle kehittäjälle hankkeen valmistelussa ja pääkohdan asennuksessa on valmistajan merkintä.

Suunnitelma neliölevylle, jota tuetaan ääriviivaa pitkin

Käytettäessä tasaisia ​​päällekkäisiä elementtejä laskenta voidaan laskea seuraavasti: on välttämätöntä tiivistää tämän elementin paksuus ja kahden tason välinen etäisyys. Mitä tulee tukialustan syvyyteen tiilipohjalla, tämän arvon tulisi olla sama kuin itse rakenteen paksuus, mutta vähintään 70 mm. Lattialevyjen pohjaksi muodostettavan ulkoseinän vähimmäispaksuuden laskemiseksi on tarpeen ottaa huomioon lämpöä eristävä kerros ja päällystysmateriaali jälkimmäisen päätyosissa. Näin ollen rakenteeltaan 140 mm paksuus on tuettava pohjalla, jonka paksuus on vähintään 300 mm.

Monimutkaisten rakenteiden asennus, joissa on lisäosat, merkitsee lattialevyjen vähimmäisaippua # 8211 150 mm: n pohjalla. Asennettaessa, älä anna sisäänkäyntiä onttojen sisäpintojen seinään. Jos kylkiluita on vahvistettu kahdella tangolla, on välttämätöntä taivuttaa niitä yksi toisensa jälkeen. Jos reunassa on yksi sauva, puristimet saavat leikkausjännityksen.

Panssaroidut rakenteet # 8211 ovat litteitä analogeja. Siksi näiden elementtien laakerin syvyyden vähimmäisarvo voidaan määrittää samalla tavalla. Paksuuden on oltava vähintään 90 mm, laakeri tapahtuu kahdella sivulla.

Takaisin sisällysluetteloon

Yksittäinen rakenne

Erikoistuneessa rakennuskulttuurissa annetaan lattialevyjen tuen syvyydelle tarvittavat standardit. Tämä merkkivalo on alueella 90-120 mm. Tämän arvon määrittämiseksi on tehtävä tiettyjä laskelmia, joissa otetaan huomioon rakenteen pituus ja paino, seinätuen paksuus ja materiaali, josta se on tehty. Arvioitu kuorma on myös määritettävä.

Esimerkiksi laattojen käyttö, jonka pituus on 6 m, merkitsee laakerin syvyyttä vähintään 100 mm: n tiilipohjaan. Käytettäessä teräsbetonista tai teräksestä valmistettuja rakenteita sallitaan vähintään 70-75 mm: n syvyys vaahtolohkojen ja hiilihapotetun betonin seinillä vähintään 82 mm.

Laattojen tuen syvyys määräytyy seuraavasti:

- alustan vahvuuden kunnosta paikalliseen puristukseen, eli sen on oltava sellainen, että laattabetoni ei romahda sen seinän aluetta vasten. Sarjaan on merkitty laattojen, tavallisesti vähintään 90 mm, ja rakentajien kädet - 120 mm

- seinämateriaalin voimakkuudesta. Jos 380 mm: n tiiliseinä on tiilimerkki 75 ja yli 120, riittää.

Onko mitään syytä, miksi he eivät enää anna sitä? Teoriassa 250 mm istuisi seinälle vahvemmaksi.

Syynä on, että levyn työ muuttuu. Laatta puristetaan seinään ja kääntyy palkista jatkuvaan, mikä ei ole toivottavaa, voi olla heikompi. Seinän seinämän tuki on tavallisesti 120-150 mm.

Reikiä onteloissa likaantuu laastilla, minkä vuoksi puristumisvyöhykkeellä on mahdollisia muodonmuutoksia painoista. Kuinka peittää 250 mm? mysteeri)

Kun levyn yläosassa oleva kuorma on alle 17 kg / cm2 (450 tonnia / 1 m: n seinämä 380 mm: n paksuinen), levyjen aukkoja ei täytetä, kun kuormat ovat yli 17 kg / cm2, tyhjät aukot on täytetty tehtaalla.

Kaikki edellä mainitut ovat sarjassa 1.141-1.

Mikä on SNiP: n mukaisten lattialevyjen syvyys?

Lattialevyjen tukeminen rakentamisessa on todella tärkeä kysymys. Päällysteet - rakennuksen elementit, jotka kantavat ja jakavat koko painon kuorman seinille ja tukeille.

Rakennuskoodilla on erityiset ohjeet tästä asiasta jokaisesta päällekkäisyydestä. Lisäksi erityisessä tapauksessa säätiö on myös erittäin tärkeä, kun ne asetetaan. On otettava huomioon parametrit:

 • pituus, paino
 • seinämän paksuus
 • rakentamisen vakaus (seismologinen mukaan lukien).

Tämän perusteella on selvää, että laskelmat olisi suoritettava asiantuntijoiden toimesta.

Neliölaatassa on laskelmia (syvyys 70 mm). Asennettaessa usein uurteisia rakenteita, joissa on vuoraus - 150 mm. Arm-vahvistetuilla rakenteilla, kuten tasomaisten analogeilla, on oltava vähintään 90 mm: n syvyys.

Esivalmistettujen betonilaattojen asennuksen ominaisuudet

Teräsbetonilaattojen etuja ovat se, että ne sopivat täydellisesti kaikkiin lattiapinnoille asetettuihin vaatimuksiin. Ne ovat kestäviä, niillä on tarvittava rakenteellinen lujuus, palonkestävyys, akustiikan ja lämpöeristyksen vaatimukset sekä tekniset rakenteet.

Täysin tasainen katto

Jotta betonielementtien esivalmistetut laatat täyttäisivät vaatimukset, on noudatettava tiettyjä asennusohjeita.

Seinien levyjen syvyys

Erittäin tärkeä asia. Seinien levyjen syvyyden määrittämiseksi on otettava huomioon paitsi lattialevyn pituus ja merkki myös tukipinnan materiaali. Esimerkiksi tiilimuodostuksella on suurempi kyky kantaa kuormaa kuin solujen lohkot (lisäksi ei ole syytä laittaa levyt niihin ilman lisäkoulutusta), ja tämän parametrin mukaisilla betoniteräsrakenteilla on suurin vahvuus. Sen vuoksi alustan kannatusosan pituutta on lisättävä materiaaleille, joiden kantavuus on pienempi.

Levyjen pohjan laskemista koskevat säännöt ovat seuraavat

Betonilaatan ihanteellinen tasainen asennus

Ei ole helppoa nähdä tasaisesti esiteltyjä betonielementtejä. Tämä on meidän ylpeytemme, kansallisen identiteettimme ja kotimaisten rakentajien yritysten tyyli. On selvää, että tämä ei kiinnittänyt huomiota aikoihin, jolloin koko huoneiston korjaus vähennettiin tavallisesti tapettitarraan ja valkaisuun käytettävissä olevista, toisin sanoen kaarevista, karkeasti koristetuista seinistä ja kattoista. Meidän aikamme yhdenmukaistamisessa eurooppalaisten standardien kanssa tällainen lähestymistapa ei näytä olevan loogista.

Mutta rakennuttajat, olivatpa he sitten lähellä ulkomailta, jopa "meitä", erityisesti pysyvyys ja pysyvyys (asiantuntijat!) Heittäkää levyt satunnaisesti, toivomalla pukeutujien taikaa. Lattialaattojen kaltevuus jopa 15-20 cm ei ole niin harvinaista, pienemmät määrät (vähintään 5 cm) eivät kuulu kysymykseen, mutta ne ovat itsestäänselvyytenä. Levyt itse eivät tietenkään ole täydellisiä. Mutta jopa heidän kanssaan, voit saavuttaa hyvän tuloksen, jos käytät melko yksinkertaisia ​​tekniikoita.

Pohjakerroksen päällekkäisyys

Korkeimman laatuluokan laatikon perustaminen on helpointa. Voit tehdä tämän kohdistamalla säätiön yläreunan. Se tehdään näin. Betonipohjan (tai täytetyn) yläreunan yläpuolelle on muodostettu muottipaneeleja tiukasti tasojen mukaan siten, että ne muodostavat tasaisen tason. Minimaalisen betonikerroksen täyttö, meillä on täysin valmis alusta levyille.

Tuloksena on sileä katto, jossa se pysyy vain saumojen saumana ja joka ei periaatteessa edellytä vakavaa lisämääritystä. Jos kipsilevyn katto on vielä suunniteltu, se voidaan asentaa pienimmälle aukolle. Ensimmäisen kerroksen lattia, vaikkakin se vaatii joka tapauksessa lasia, mutta sen paksuus toisella puolella ei ole useita kertoja sen paksuus huoneen toisella puolella.

Esivalmistetut lattiat

Tiilen tai lohkomateriaalien seinämille tarkoitettujen teräsbetonilaattojen korkealaatuisen asentamisen edellyttäminen on monoliittisen teräsbetonihihnan asennusta. Kuten erityinen seisminen hihna koteihin seismisesti aktiivisilla alueilla. Tämä tehdään seuraavasti. Seinän korkeuden asettaminen vaadittuun merkkiin tehdään yksi tai kaksi muurausrivistä, jättäen tilaa betoniteräksen monoliittiselle ääriviivalle. Tämän jälkeen, aivan kuten ensimmäisessä tapauksessa, muotti on tehty paksusta vanerista, OSB: stä tai muusta vastaavasta materiaalista. Tuloksena oleva kapea on vahvistettu ja täytetty laastilla.

Kiinteä vahvistus mahdollistaa mm. Tukipinnan lujuuden lisäämisen ja siten pienentää jonkin verran levyn syvyyttä seinään, mikä on erittäin tärkeää solulohkojen seinien asentamisen yhteydessä. Nyt voit turvallisesti laittaa levyn, jolloin eristyksen asettamisesta tulee aukko.

Betonilaattojen lämpöeristys

Koska teräsbetonilämmönjohtokyky on paljon suurempi kuin seinämateriaalien lämpötila, kylmäsillan estämiseksi laattaosan etuosa on lisäksi eristetty paikoissa, joissa se on seinään kiinnitetty. Sen aukot on suljettava kevyellä betonilla vähintään 120 mm: n syvyyteen.

Päiden eristäminen ei ole niin toivottavaa, vaan edes välttämätöntä. Muussa tapauksessa kondensointi voi muodostua tyhjiin, jopa suljettuna liuoksella, johtuen rakennuksen sisä- ja ulkopuolisen lämpötilaeron välillä. Lauhde alkaa kertyä koloihin, seinät ja katot vaimennetaan, liitososat ruostuvat ja ruosteen tahrat näkyvät, joita on vaikea taistella. Niillä on kyky työntyä kaikkiin kitties, pohjamaaleihin ja maaleihin.

Miten pääset kehittäjään

Kaikki edellä mainitut tekniikat edellyttävät tietenkin lisää materiaalia, aikaa ja niin edelleen niiden toteuttamiseen liittyviä kustannuksia. Vaikein asia vakuuttaa tällaisen lähestymistavan tarve ovat työtehtävät, päällikkö tai joka on vastuussa kaikesta toiminnallasi.

Toisaalta, jos arvioit kuinka paljon rahaa voit säästää materiaalien ja työvoimakustannusten avulla lasin asentamiseen ja tarpeettomien kipsilevyjen enimmäismäärien asentamiseen, kannattaa kokeilla. Plus, jopa pienikokoinen (10-15 cm) korotus tilojen korkeuteen, joka oli aiemmin päällekkäin tasoittamalla lattia- ja kattotasoja, lisää elintilaa.