Suojakerros betonista vahvistamiseen

Vahvistettu betonirakennuselementti on betonikerros, jonka paksuus on yhtä suuri kuin raudoitusrungon reunasta monoliitin pintaan. Sen vähimmäisarvo määritetään sääntelyasiakirjoilla ja sen on tarjottava metallin luotettava suoja korroosiota vastaan ​​mahdollisen mekaanisen vaurion varalta reunaan.

Epätäsmällisesti asetettu verkko- tai vahvistuskammio vähentää suojauksen paksuutta ja kemiallisen ja sähkökemiallisen korroosion aktiivista vaikutusta. Vaikeimmissa tapauksissa paljaiden teräsvahvikkeiden läsnäolo voi johtaa lujitettujen betonirakenteiden eheyden rikkomiseen ja niiden myöhempään tuhoamiseen.

Lujittavien elementtien asennustekniikan täsmällinen noudattaminen mahdollistaa:

 • jotta varmistetaan teräsputkien luotettava kiinnitys betoniin;
 • tasaisesti jakaa vastaanotetut kuormat koko monoliittisuunnittelua varten;
 • suojaavat metallia haitallisilta ulkoisilta tekijöiltä.

Siksi lujituksen oikea asennus on yksi tärkeimmistä asioista betonituotteiden valmistuksessa ja monoliitosten kaatopaikalle rakennustyömaalla.

Mittausindikaattorit

Vahvistetun betonin suojakerroksen standardipaksuus on annettu SNiP 52-01-2003: ssä. Tässä asiakirjassa se määritetään seuraavien alustavien tietojen perusteella:

 • brändin ja laskettujen halkaisijoi- den;
 • lujitettujen betonituotteiden tyyppi;
 • lasketut mekaaniset kuormitukset;
 • F / B-elementtien geometriset koot;
 • odotetut toimintaolosuhteet.

Se kertoo myös, että päällysteen on täytettävä optimaalinen standardiarvo. Ohut ei kykene varmistamaan turvallisuutta, ja liian paksu johtaa lisäkustannuksiin ja vaaditun vahvuuden menetykseen.

Sääntelyn indikaattorit

Rakentamisstandardit ja säännöt (SNiP) määrittelevät seuraavat edellytykset betonirakenteen betonirakenteen asennukselle säätiölle, joka tarjoaa:

 • teräs- ja betonimateriaalien yhteistoiminta kuormien tasaisella jakautumisella;
 • vahvistuselementtien laitteiden liitokset vähentämättä pinnoitteen paksuutta;
 • mahdollisuus kiinnittää osat;
 • luotettava metallisuoja kaikenlaisilta korroosiolta;
 • korkea lämpötila.

Betonisuojakerroksen paksuus tehdään ottaen huomioon elementtien tyyppi, vahvikkeen brändi ja halkaisija sekä vahvistusmateriaalin tekninen rooli.

Kaikissa tilanteissa pinnoitteen paksuus ei saa olla alle 10 mm. Tapauksissa, joissa suuri osa raunioista ei salli aukkoja 10-20 mm, on sallittua suurentaa kokoa vaadittuun kokoon.

Järjestelmissä, joissa ei ole esijännitystä, vähimmäiskerroskerros toimintaolosuhteista ja ympäristöstä riippuen on taulukossa:

 1. kuivissa sisätiloissa - 20 mm;
 2. sisätiloissa korkea kosteus - 25 mm;
 3. ulkona - 30 mm;
 4. maassa ja sen pinnalla - 40 mm.

Tehdasvalmisteisiin betonielementteihin nähden nämä mitat saavat tehdä vähemmän kuin 5 mm. Kaikissa tapauksissa paksuuden ei kuitenkaan pitäisi olla pienempi kuin vahvikkeen halkaisija.

Tekniset ohjeet betonituotteiden suunnittelulle ovat lisäedellytyksiä:

 • raskaasta betonista M250 ja sitä korkeammista tuotteista kerrospaksuus voi olla 5 mm pienempi kuin metallitangon halkaisija;
 • sama koskee kaikkia esivalmistettuja betonirakenteita;
 • esijännitetyn raudoituksen osalta betonin suurin suojakerros on enintään 50 mm.

Tällöin poikittaisten raudoitustangojen korkeus ei saa ylittää valmiin betoni-monoliitin osan pituutta eikä pitkittäissuunnassa - vähintään 0,1 F, missä F on elementin pinta-ala.

Rakennustuotteiden tyypistä riippuen betonin vähimmäispaksuus on seuraava:

 • levyt ja seinät jopa 100 mm paksuiksi - 10 mm, kaikki muu - 15 mm;
 • palkit, kannattimet ja levyn reunat jopa 250 mm - 15 mm, paksummat - 20 mm;
 • sarakkeet ja telineet - 20 mm;
 • betonielementti - 30 mm;
 • perusmonoliitti, betonin valmistuksessa, on 35 mm ilman valmistusta, 70 mm.

Kaikkien tyyppisten tuotteiden poikittaiset jakeluelementit peitetään suojaamalla 10-15 mm. SP ja SNiP II-A.5-73 määrittelevät aggressiivisissa ympäristöissä toimivat betonimonolit valmistamisen edellytykset.

Betonin minimaalisen suojakerroksen ohjaus raudoitukseen tuotetaan rikkomattomilla menetelmillä käyttämällä erityistä magneettista laitetta.

Esivalmistettujen kiinnitysosien käyttö

Asennusten nopean ja tarkan asentamisen muottien sisällä rakennusmateriaalien valmistajat tuottavat halpoja muovisäiliöitä. Näet useita tällaisia ​​tuotteita. Itse asiassa vain kaksi niistä - pystypylväät (tuet, "tuolit") ja pyöreät ("tähdet"). Kaikki muut mallit ovat peräisin näistä kahdesta tyypistä.

Pystysuoria telineitä asennetaan vahvistusverkkoon tai tilarakenteeseen, joka on nostettu tukitilan yläpuolelle. Niiden korkeus ja tukiura voivat olla erilaisia ​​riippuen raudoituksen halkaisijasta ja asennuksen suunnittelukorkeudesta.

Pyöreät "tähdet" on pukeutunut erityiseen salpa-lukkoon ylemmillä horisontaalisilla rivillä ja pystysuoralla. Laskettu säde estää sauvat pääsemästä muottiin ja antaa tarvittavan suojakerroksen paksuuden. Saatavana eri ulko- ja sisähalkaisijoina.

Muovisten kiinnittimien käyttäminen teräsvahvistusta varten:

 • varmistaa suojakerroksen paksuuden korkea tarkkuus;
 • vähentää teosten toteuttamisen aikaa samalla, kun varmistetaan rakenteiden korkea laatu;
 • vähentää rakennusten ja rakenteiden raudoitettujen betonielementtien valmistuksen kustannuksia.

Käytön kannalta ratkaiseva tekijä on salvan yksinkertainen muotoilu ja alhaiset kustannukset.

Korjaa vahinko

Vahvistettujen betonielementtien toiminnan aikana saattaa näkyä halkeamia, siruja ja muita vikoja, jotka rikkovat suojakerroksen eheyttä. Tällaisten muodostelmien syyt voivat olla:

 • kuormat rakenteille, jotka ylittävät lasketun arvon;
 • erikoisrakennustarvikkeiden epärehellinen käyttö;
 • lisäkerrosten rakentaminen muuttamatta säätiön mallia;
 • paisunta- ja liikkuvan maaperän paine.

Sääntöjen ja rakennustekniikan rikkominen aiheuttaa lähes aina vahinkoa. Suojan eheyden palauttaminen on mahdollista, mutta se vaatii lisäkustannuksia.

Täyden valikoiman korjauksia tulisi sisältää:

 • betonirakenteen vahvistaminen;
 • poikittaisten elementtien asennus;
 • tiivistää kaikki olemassa olevat halkeamat;
 • rikkoutuneiden ja murentujen alueiden palauttaminen.

Teokset tehdään betoniseoksilla ja korkealaatuisella sementtilaastilla. Vahvisteita varten on asennettuna muotti, johon on lisätty teräsbetoni, johon on lisätty vanha rakenne.

Elpymistä ei saa tehdä yli 2-3 kertaa. Näissä tapauksissa ei tarvita yksittäisten elementtien korjausta vaan rakennuksen täydellistä palauttamista.

Lyhyt johtopäätös

Vahvistettu betonirakenteiden suojaavan betonikerroksen läsnäolo on tärkeä tekninen hetki, joka takaa rakenteen kestävyyden ja sen eheyden. Tämä on erityisen tärkeää kaistaleiden ja laattojen perustusten rakentamisen aikana. Tarvittavan suojan antaminen ei ole vaikeaa, mutta varmista, että se kestää vaaditun paksuuden. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti noudattaen sääntelyvaatimuksia ja ottamaan huomioon käyttöolosuhteet.

Betonin paksuus eri pinnoilla

Talonrakennukset ja rakenteet, jotka on valmistettu raskaasta betonista, kuten kellari, uima-allas, parkkipaikka, sokea alue, lattiapäällyste ja alusta sisäänkäynnin ryhmän edessä, rakennetaan yleensä ilman hankkeen kehittämistä.

Siksi yksi tärkeimmistä kysymyksistä, joita ei-ammattimaisen kehittäjän kiinnostus on, on se, minkä pitäisi olla auton paikan betonipaksu, lattian lattian betonin paksuus ja kellarin tai altaan betoniseinien paksuus. Tarkastellaan näiden yleisten kotitalous- ja talousrakenteiden rakenteiden paksuutta tarkemmin.

Betonin paksuus auton alle

Laaja mielipide on, että pinnoitteen paksuus näille tai muille tavoitteille riippuu ensisijaisesti auton painosta. Itse asiassa tämä ei ole täysin totta. Let's laskea kuorman "puristus" (tietty paine) suuruus, jonka betonialusta on raskaimmasta henkilöautosta - Jeep Cherokee SUV, 2.8 CRD, paino 2520 kg. Määritä konkreettinen kuormitus:

 • Laskennan alustavat tiedot: koneen paino on 2520 kg, renkaan leveys on 23,5 cm, renkaiden määrä on 4 kpl. Renkaan kosketuspinta-alan mitat ovat betonilla 23,5 x 40 cm.
 • Määritä painealue: 23,5x40x4 = 3760 cm2.
 • Määritämme spesifinen paine: 2520/3760 = 0,67 kg / cm2.

Samanlaisella menetelmällä, joka tietää pyörän leveyden, pyörien lukumäärän ja painon koon, on mahdollista määrittää minkä tahansa koneen luomaa konkreettista painetta.

Kuitenkin! Suosituin raskas betonimerkki M150, jota käytetään tällaisten rakenteiden rakentamiseen auton avoimena alueena ja autotalli lattia kestää jopa 150 kgf / cm2 paineita. Edellä esitetystä laskelmasta seuraa, että turvallisuustaso on suuri.

Siksi minkä tahansa henkilöauton aiheuttama erityinen paine voidaan jättää huomiotta ja harkita betonin paksuutta betonipinnan alla ja betonipaksuuden toisaalta autotallissa.

Asennettaessa autoa maahan tai autotallissa testataan betonilaatta ja betonilattia, mukaan lukien liikkuvan auton painon dynaaminen taivutuskuorma. Kuten tiedätte, betonin taivutuksen vahvuus on 8-10 kertaa pienempi kuin puristuslujuus. Toisin sanoen betonikerroksen paksuuden on oltava riittävä, jotta levy ei hajota voiman kompleksin vaikutuksesta: dynaaminen taivutus ja staattiset puristusvoimat.

Tässä voit käyttää GOST 10180-2012: n käytännön kokemuksia ja teknisiä vaatimuksia betonin valvontanäytteiden koosta puristuksessa ja taivutuksessa. GOST 10180-2012 -standardin mukainen pakkaus- ja taivutuskokeen minimikoko on 100 x 100 mm. Täsmälleen sama luku näkyy kaikissa käytännön kokeneiden rakentajien kertomuksissa.

Näin betonin paksuus (ulkotila ja autotallin lattia) on oltava vähintään 100 mm. Tämä on paras vaihtoehto.

Luotettavuutta varten on suositeltavaa vahvistaa levy ja lattia teräslangalla tai teräsvahvikkeella.

Betonipaksuus lattiaan

Betonilattiapinnoitteen paksuus riippuu mekaanisen vaikutuksen suuruudesta ja se on määritelty sääntelyasiakirjan vaatimuksista - SNiP 2.03.13-88:

 • Erittäin suuri mekaaninen kuormitus lattialle: 50 mm.
 • Suuri kuorma: 40 mm.
 • Kohtalainen altistus: 30 mm.
 • Matala vaikutus 20 mm.

Asuntojen, talojen ja talorakenteiden betonilattian käytännön käytännön mukaan betonivalujen paksuuden oletetaan olevan 30-40 mm oletusarvoisesti.

Viime aikoina yksityisissä kodeissa on lattialämmitys. Samanaikaisesti lattialämmitys on sähköinen ja lämminvesivaraaja. Ensimmäisessä tapauksessa mallia kuumennetaan erikoisjohtimilla, ja toinen kuumaa vettä, joka kiertää lattian paksuudessa sijaitsevien putkistojen kautta. Siksi lattialämmityksen betonin paksuuden laskeminen suoritetaan erikseen riippuen putkilinjan halkaisijasta tai lämmitysjohdon halkaisijasta.

Yleensä laskelma on seuraava: 20-30 mm betonia kuumennuselementtien asentamiseen + langan läpimitta (6-7 mm) tai putken halkaisija (yleensä 22 mm, puoli tuuman vesikaasuputki) + 20-40 mm (betonipinta lämmityselementin yläpuolella).

On käynyt ilmi, että "sähkölämmitteiselle lattialle lattian paksuus on keskimäärin 46-76 mm ja" lämmin vesipinta "62-92 mm.

Betonin kellarin seinien paksuus

Konkreettisesta maanalaisesta kasvisrakennuksesta on yksi budjettivaihtoehdoista, kaikki muut asiat ovat yhtä korkeat: kestävyys ja toimivuus.

Joten jos tiilikellarin rakentamiseen saatat tarvita pätevän muurarin palveluja, voit varustaa betonikellarin omilla kädilläsi ja säästää siten kalliita vuokratyötä.

Tässä tapauksessa erittäin tärkeä kysymys, jolle rakennuksen lopulliset kustannukset riippuvat, on kysymys kasvismyynnin seinämien optimaalisesta paksuudesta.

Pohjaveden seinien optimaalinen paksuus, joka on järjestetty kuivaan maaperään, jonka pohjavesi on matala, on 150 mm ja pakollinen pystysuora vahvike. Tällöin seinämissä ei ole vakavia mekaanisia kuormituksia, joten 150 mm: n koko otetaan huomioon suunnittelun kannalta ja kaatamisen helpottamiseksi.

Rakentamalla rakenteita märissä maissa pohjaveden ollessa korkea, talvella seinät altistuvat melko vakavalle kuormitukselle maaperän talteenotosta. Tällöin seinämän paksuuden tulisi olla vähintään 250 mm, myös pakollisella pystysuoralla vahvistuksella.

Nämä arvot vahvistetaan käytännön kokemuksella asuinrakennusten rakentamisessa ja käytössä, mitat ovat 2x2 - 4x4 metriä.

Betoniseinän seinämän paksuus

Monoliittinen betoniallas on kallis rakentaminen. Samanaikaisesti betonin hinta rakennuksen kulhon kaatamiseksi on yksi rakennuskustannusten pääkohdista. Kiinteän rakennusmateriaalin vaaditun määrän oikea laskeminen mahdollistaa betonin optimaalisen määrän ja pienentää kulhon kulutuksen mahdollisimman vähäisiksi, kun kaikki muut olosuhteet ovat yhtä suuret.

Alueen seinämien optimaalisen paksuuden kannalta ei ole vaatimuksia sääntelyasiakirjoista, kuten betonipaksuus lattiapinnoitteelle. Siksi on tarpeen käyttää empiirisiä tietoja, jotka saatiin tällaisten rakenteiden kokeneilta kehittäjiltä.

Pakollisella vaakasuoralla ja pystysuoralla raudoituksella altaan seinämien paksuus, joka saadaan empiirisellä menetelmällä ja joka on todistettu käytännössä, on oltava vähintään 200-250 mm. Seinämän paksuuden kasvu 250 mm: n yläpuolella johtaa rakentamiskustannusten perusteettomaan ja huomattavaan kasvuun.

Kuinka mitata paksuus?

Monet yksityiset kehittäjät, jotka ovat määrittäneet tässä artikkelissa käsiteltyjen rakennelmien rakentamisen yrityksille tai yksityishenkilöille ja jotka eivät kykene tarkkailemaan työtä henkilökohtaisesti, ovat kiinnostuneita työn laadunvalvonnasta, kun urakoitsijat noudattavat betonin suunnittelupaksuutta.

Tässä tapauksessa tarvitset laitteen betonin paksuuden mittaukseen. Kun otetaan huomioon tällaisten laitteiden korkeat kustannukset (250-260 tuhatta ruplaa), on järkevää vuokrata se hyväksymisajankohtana.

TC300 betonipaksuuden mittari

Yksi parhaista varusteista betonirakenteiden paksuuden säätöön on TC300-betonipaksuuden mittauslaite. Tällaisten laitteiden vuokraus on käytettävissä, ja se on 300-500 ruplaa päivässä, kun otetaan käyttöön sopiva palautusrahasto.

johtopäätös

Yhteenvetona tämän kertomuksen osalta on syytä huomata, että tämän artikkelin luomisessa otettiin huomioon onnistunut henkilökohtainen kokemus tekijän betonirakenteiden rakentamisessa ja luotettavien liikekumppaneiden menestyksekkäästä kokemuksesta.

Vähimmäisbetonipaksuus

Mikä on optimaalinen lattiapinnoite?

Lattia on lattian yläosa, johon lattia on asetettu. Asennettaessa on tarpeen tietää, mitä lattiapinnoitteen paksuus on optimaalinen.

Tämä indikaattori vaikuttaa rakennuksen laatuun ja normin ylittäminen voi joissakin tapauksissa aiheuttaa hätätilanteen syntymisen.

Mihin tarkoitukseen on lasin asennus?

Ennen kuin puhutaan siitä, kuinka paksua lattiapinnoitetta pitäisi olla, kannattaa selvittää, missä tapauksissa sitä tulisi käyttää.

Levitys mahdollistaa kuorman tasaisen levittämisen lattian muihin kerroksiin

Se on tärkeää! Tasoitus - osa lattiapäällysteestä, joka toimii pääkerroksen tukena.

Lattiaa täytettäessä on tarpeen rakennuksen rakentamisen ajankohdasta riippumatta. Se on tehtävä paitsi uudessa talossa, myös vanhoissa, Neuvostoliitossa, koska tällaisten talojen vahvuus ei ole erilainen.

Kytkimeen kuuluu useita tärkeitä toimintoja:

Liitäntä luo esijännitystä

 • auttaa luomaan sileän pinnan pintamaalin asettamiseksi;
 • luo bias;
 • lisää rakenteen lujuutta (sekä staattinen että dynaaminen);
 • voit jakaa kuorman tasaisesti lattian muihin kerroksiin.

Tästä syystä lasin valmistuksessa on välttämätöntä pyrkiä varmistamaan, että se on yhtä paksuinen, jopa (vähintään 0,2%: n kaltevuus), vahvan, kestettävä vähintään 15 MPa: n kuorma.

Mikä paksuus tehdä lattialaattoja määritetään kussakin tapauksessa. Tämä indikaattori määritetään huoneen olosuhteiden ja valmistusmenetelmän perusteella.

Jos esimerkiksi haluat eristää lattian loggialla tai parvekkeella, sinun ei pidä tehdä liian paksua solmua - se ei kestä päällekkäisyyttä. Se voidaan myös asettaa eri tavoin: betonialustalle, kiinteälle eristävälle materiaalille tai irralliselle kerrokselle. Asennettaessa eri materiaaleista vähimmäispaksuus vaihtelee.

Voidaan asettaa eri tavoin.

Toinen tekijä, joka voi vaikuttaa lopulliseen paksuuteen, on pohjan laatu. Ihannetapauksessa sen pitäisi olla sileä, sillä vain nykyaikaisimmat päällystakit asetetaan täysin tasolle. Käytännössä tällainen lattia on kuitenkin harvinaista. Mitä huonompi on lattian laatu, sitä vähemmän se on tasainen, sitä enemmän ratkaisukerros on lopussa.

Vanhan viimeistelypäällysteen vaihtaminen uuteen, optimaalinen paksuus vaihtelee 3-5 cm: n välillä. On virheellistä ajatella, että paksumpi kerros, sitä parempi: sen tarkoitus on vain tasoittaa pinta, mutta ei nostaa sitä.

Mikä on laastari tehty?

Mitä paksuutta tehdä kerros lattialaattoja huoneistossa, määräytyy suurelta osin materiaalin, josta se on suunniteltu tuottamaan. Klassinen vaihtoehto on sementtiin ja hiekkaan perustuva laasti, mutta nyt tätä koostumusta käytetään yhä vähemmän.

Kuivasta seoksesta voidaan valmistaa hyvin ohut kerros kerroksesta.

Modernit kuivat sekoitukset, jotka valmistajat ovat tuottaneet, ylittävät sementtihiekkaa useissa fysikaalisissa parametreissään. Niiden hinta on hieman suurempi, mutta erityinen pehmitin ja erityiset lisäaineet itsetasausta varten. Kuivasta seoksesta voidaan tehdä hyvin ohut kerros enintään 2 mm.

Siksi ennen tavoitteiden täyttämistä on määriteltävä tavoitteet. Jos lattia on epätasainen, korkeissa korkeuksissa, kuiluissa ja halkeissa on suuria eroja, silloin tavallinen sementti-hiekkaseos toimii tässä tapauksessa paremmin. Hän antaa tasoittaa pinnan ja täyttää lattialuonnoksen. Samalla ei kuitenkaan ole mahdollista käyttää tällaista liitintä viimeistelypinnoitteena. Se on erittäin pölyinen, kun se toteutetaan voimakkaasti, tämä tasoitus nopeasti heikkenee ja myös ulkonäkö on kaukana ihanteellisesta.

Kuivilla rakennusseoksilla ei ole näitä haittoja, joten niitä voidaan hyödyntää viimeistelykudoksena. Mutta korkeampi hinta tekee tämän vaihtoehdon vähemmän edulliseksi. Laskeaksesi kuinka paljon sinun on käytettävä täyttöön, sinun on määritettävä, kuinka paksua lattiapinnoitetta pitäisi olla. Yksi pussi, jonka paino on 50 kg, riittää täyttämään 1 cm paksuisen kerroksen pinta-alaltaan 2,5 neliömetriä. Siksi, jos haluat nostaa kerrosta huoneistossa 10 cm, kokonaismäärä voi olla varsin vaikuttava.

Kun olet ostanut kuivan sekoituksen, kannattaa katsoa tuotantopäivää

Voit korjata tilanteen yksinkertaisesti: kaataa kerros betonia, ja jo edellä tehdä kerros valmiin seoksen.

Valmiit kuivat rakennusmateriaalit pakataan pussit 25, 50 ja harvemmin 30 kg. Yleensä, mitä suurempi pakkausmäärä, sitä halvempi seos maksaa. Kun olet hankkinut kuivan rakennusseoksen, kannattaa tarkastella materiaalin tuottamispäivää. Jos se on "vanhempi" kuin 9 kuukautta, se ei todennäköisesti sovi kaatamiseen. Vanhemmilla seoksilla on epämiellyttävä ominaisuus paakkuuntumista, joten on vaikea murtaa niitä ja sekoittaa hyvin. Lisäksi seos imee kosteutta muodostaen kokkareita. On selvää, että tällaisen materiaalin tasoitus ei ole korkealaatuista.

Vähimmäisvaatimus levyn paksuudesta

On mahdotonta antaa yksiselitteistä vastausta kysymykseen, mikä on lattiaterien täytön vähimmäispaksuus. Se riippuu huoneen erityispiirteistä, sen tarkoituksesta ja siitä, mitä rakennusaineita on tarkoitus käyttää lattiainstallaatioon. Tärkein vaatimus - alustan paineen on oltava minimaalinen ja tasoituksen on oltava riittävän vahva.

Lattiapinnoitteen vähimmäispaksuus on 4-5 cm

Siksi olisi esimerkiksi äärimmäisen viisasta päätöksentekoa asettaa esimerkiksi parveke, jossa on vaahtolohkoja ja kaadettaessa 5-10 cm betonia. Tällainen fyysinen rakenne ei kestä kestämään. Lisäksi useita tapauksia on jo kirjattu, kun parveke irtoaa liiallisesta kuormituksesta. Siksi on joitain sääntöjä, joiden noudattaminen mahdollistaa tällaisten tilanteiden välttymisen.

Puhuminen lattiapinnoitteesta on epävakaalla pohjalla, joten asiantuntijat suosittelevat lattian kaatamista 4-5 cm: llä, joten jos pohja on valmistettu irtotavarana olevista rakennusmateriaaleista, puusta tai lämpöä ja äänieristystä varten, paksuuden on oltava vähintään 5 cm Varmista, että asennat polypropyleenikuidusta tai karkeasta verkosta valmistetun lujitushihnan.

Usein huoneissa on suuri eronkorkeus, noin 10 cm.

Varoitus! Jos haluat selvittää pudotuksen tarkasti, sinun on löydettävä korkein kohta huoneessa, lisää liuoksen pienin kerrospaksuus. Sitten lasketaan, mikä kerros tulee olemaan alimmassa pisteessä.

Jos lattian pinta on pääosin tasainen, mutta aukkoja on tarpeeksi, se riittää kattamaan se kittipintakerroksella. Tällöin sinun on tiedettävä, mitä lattiatason paksuutta olisi tässä tapauksessa. Tietoja löytyy pakkauksesta tai kysy neuvoa liikkeestä. Tavallisesti riittää viimeistelykerros 0,3 cm: n paksuiseksi.

Jos kasaa laasti laastin asennukseen betonin pohjalle, kerroksen minimipaksuuden tulee olla 3 cm. Asennettaessa ohuempia kerroksia se voi halkeilla. Varmista, että kerroksen tasoitus on vahvistettava metalliverkolla.

Erillinen kysymys on, kuinka paksu lämpimän vesikerroksen lasikuitu on. On tarpeen täyttää kuivasekoitus 3 cm: llä, jolloin lattia on tehokkaampi lämmön säilyttämiseksi.

Enimmäiskerroksen paksuus

Levityspaksuus lattialämmitykselle

Lasimaalin enimmäispaksuus määritetään myös erikseen. Yleensä tämä ilmaisin on merkitty pakkaukseen tai seoksen ohjeisiin. Eri seosten enimmäispaksuus vaihtelee välillä 20 - 80 mm. Mutta pinnan tasoittamiseksi vahvalla korkeuseroilla asiantuntijat suosittelevat ostamaan "karkea liitin", koska se sopii hyvin kuormaan ja on halvempaa kuin kuivat sekoitukset.

Mitä tulee maksimaaliseen paksuuteen, on olemassa useita yleisiä sääntöjä siitä, mitä tasoituspinnan paksuus vedenpinnan yläpuolella ja tavallista:

 • jos se asetetaan tasaiselle betonipohjalle, niin 2 cm riittää;
 • eristyseristyksen aikana - 4-5 cm;
 • kylmäputkille - 1 cm;
 • kuumille putkille - 2 cm.

Suuren tilavuuden kaatamisen yhteydessä reunojen ympärillä on oltava 2 cm: n vaimennuskerros, mikä on välttämätöntä, koska materiaali laajenee jonkin verran kuumennettaessa. Sulje vaimentimen kerros voi olla erityinen nauha tai asennus vaahto.

Suurin paksuus käytettäessä kuivaa seosta on 8 cm, koska tällainen materiaali haihtuu kosteudelta erittäin huonosti. Vakiosekoitus hiekkaa ja sementtiä voidaan kaataa paksuudeltaan kerroksittain, mutta asiantuntijat eivät suosittele kerroksen paksuutta yli 15 cm. Poikkeus on, kun valu tehdään maanpinnalla.

Laitteen rakenne on kuiva

Kiinnitin veden lämmöneristetyllä lattialla

Jos puhumme siitä, mitä paksuutta lattialämmityksestä tarvitaan, sinun on harkittava joitakin kohtia. Lattialämmitysjärjestelmässä lattialevyllä on kaksi toimintoa. Ensinnäkin se on pohjan lattia. Toiseksi se kerää ja jakelee lämpöä. Lisäksi tämä kerros toimii suojatoiminnolla: suojaa putkia vaurioilta, lattiapinta - ylikuumenemisesta. Alemmissa kerroksissa syntyy lämmön- ja äänieristys. Siksi tietää, mitä paksuus teräs lämpimän lattian pitäisi olla vain tarpeellinen.

Inertia-seokset vapautetaan lämpimään kerrokseen, eli ne eivät kykene ainoastaan ​​pitämään lämpöä hyvin, vaan myös pitämään lämmintä. Perinteiset seokset eivät ole sopivia. Ensinnäkin ne absorboivat lämpöä. Lisäksi lämpimässä lattiajärjestelmässä lämpötilanvaihtelut eivät ole harvinaisia, mikä haittaa tavallisia sementti-hiekkastreita.

Lattialämmityksen paras ratkaisu on itsetasaava lattia.

Lattialämmityksen paras ratkaisu on nyt itsetasaava lattiat johtuen niiden lujuudesta ja nopeasta kuivaamisesta.

Sinun on tiedettävä, mikä lämpökerran paksuus on optimaalinen. Paksun kerroksen seoksesta tulee lämpöä vaativampi ja sen lämpötilaa on vaikeampi säätää. Samanaikaisesti se kuitenkin lämpenee kauemmin ja antaa sen vuoksi lämpöä pidempään.

Erittäin ohut solmio ei myöskään ole paras vaihtoehto. Tällöin voi tapahtua ylikuumenemista, lisäksi lämpö leviää lattialle "liuskoissa" paikassa, jossa putki kulkee.

Asuinalueella ei saa olla ohuempia kuin 10 cm: n paksuudeltaan samanaikaisesti vähintään 6,5 cm: n seinämän paksuus on 2-5 cm paksuinen, joskus tällaisissa tapauksissa lattiarakenne on "ripustettu": lattian ja pohjan väliin asetetaan lämpökerros. - ja äänieristys. Sitten on parempi tehdä vähintään 3,5 cm.

Toinen parametri, jonka avulla on mahdollista määrittää, mikä lämpökerran lattian paksuus on optimaalinen - materiaali, josta lämmityselementti on tehty. Vedenlattialämmityksen putkien yläpuolella sinun on tehtävä 3 cm paksuinen seoskerros.

Pohjavesi paksuus lämminvesikerrokselle

Sähkö- ja infrapunalattia

Se on tärkeää! Sähkön lattialämmityksen alapuolella ei ole tarvetta kytkinlaitteen tekemiseen.

Tarvitaan vain yhdessä tapauksessa: jos lattialla on vakavia vikoja ja on tarpeen tasata pinta ennen johtimen johtamista.

Useimmat valmistajat ilmoittavat pakkausten pakkauksissa tietoa siitä, mitä lämpökerran paksuuden tulee olla. Ihanteellisesti kerroksen paksuus ei saa olla alle 3 cm, mutta jos käytetään nykyaikaisia ​​itsetasaava seoksia, paksuutta voidaan pienentää senttimetrillä.

Lattialämmityksen sähkölattia

Lattian korkeus on vähintään 4 cm, vaikkakin se voi vaihdella kaapelin paksuuden, lattiatyypin ja laastin tyypin mukaan. Ohuempi kaapeli, ohuempi solmio olisi. Liuoksen lämpimän lattiakerroksen yläpuolella on oltava 2 - 4 cm.

Infrapunalaatan osalta betonipinnoitetta, jonka paksuus on 3 cm, pidetään normaalina. Tällainen kerros helpottaa tasaista lämmönjakamista ja nopeaa lämmitystä lähes välittömästi kytkeytymisen jälkeen. Liuos voidaan valmistaa hiekasta ja sementistä, se on mahdollista - valmiista seoksesta. Jos infrapunatason ratkaisu on alle 3 cm, sinun on lisättävä pehmittimen lisäämään voimaa.

Lattiakaapit

Paksumpi kuin 4 cm infrapunalattiaan ei suositella: se hidastaa pinnan kuumentamista.

Se on kaikki nyt, jatkuu seuraavassa online-lehden "So Stell the Floor" päivityksissä. Onnea voit korjata hyvät naiset ja herrat!

Etkö löytänyt etsimääsi? Haluatko oppia lisää tästä aiheesta? Kysy asiantuntijoilta ja vierailijoilta:

+ Kysy kysymykseltäsi

Vähimmäis- ja enimmäispaksuus

Normalisoidut vähimmäispaksuus lasista useilla virallisilla asiakirjoilla. SP 29.13330 (lattiat) merkitsee 2 cm: n kokoisia betonilattiat 4 cm, kun käytetään akustisia materiaaleja kakussaan. Vedenlämmitteisen lattian ääriviivaa rakenteen sisällä korkeuden on oltava 4,5 cm enemmän kivulias kuin käytettyjen putkien halkaisija.

Toisaalta, jos lämmin kerros, äänieristys ja eristys lasissa ei ole, ja tasoitus tehdään itsetasaava lattia, niin tämä ominaisuus voidaan vähentää 5-10 mm ja näytetään "nollaksi" tietyn valmistajan suositusten mukaisesti.

Itse tasoittavan lattian kerroksen korkeus.

Mikä vaikuttaa lasin paksuuteen?

Suurin päällyskerroksen peruskorkeus on sen tarkoitus. Tämä malli on tarpeen seuraavissa tapauksissa:

 • rinteiden luominen nesteiden tyhjentämiseen kylpyammeiden kylpyhuoneissa ja pesuhuoneissa;

Beacons luoda rinteessä betonia.

 • teräsbetonilevyjen pintavirheiden ja korkeuserojen kohdistaminen;

  Lattia-laatat eivät ole täysin tasaisia.

 • mikä lisää pinnoitteen tasoa haluttuun korkeuteen;

  Lattiatason nostaminen parvekkeella.

 • peitellyn viestinnän asettelu;

  Lattian läpi kulkevia tietoliikenneyhteyksiä peittää betonikerros.

 • käyttökuormien eristyksen ja lämpöeristyksen jakautuminen tuhoamatta näitä kerroksia;

On aivan luonnollista, että tällaisten erilaisten ongelmien ratkaisemiseksi vähimmäispaksuus oletusarvoisesti ei voi olla sama.

Suositukset SP 29.13330

Rakennusstandardien mukaan lattialaattojen paksuuden tulisi olla seuraavanlainen:

 • 20 mm - ainakin peskobetona, varmistaen ilman kerrosta tuhoavaa toimintaa;
 • 40 mm - jos sidontalaitteessa käytetään akustisia ja lämpöä eristäviä materiaaleja, korkeus mitataan niiden pinnasta, itse asiassa se saavuttaa 140 - 190 mm (jos lasket sen materiaaleilla);
 • Dt + 45 mm - sen sisältämän lämpimän kerroksen ääriviivojen yläpuolella olevan betonin kerroksen on vastattava tätä arvoa.

Lattiat lämpimällä lattialla.

Se on tärkeää! Arvot ovat voimassa ainoastaan ​​DSP-betonipinnoille.

Ei ainoastaan ​​levyn korkeus, vaan myös käytettyjen seosten lujuusmerkki normalisoidaan:

 • B12,5 - monoliittisille betonirakenteille;
 • B15 - hiekkasaumalle;
 • 20 MPa - koska kuivissa sekoituksissa ei ole lujuusindikaattoria, niille käytetään jäädytetyn liuoksen sallittua vetolujuutta.

Käytettäessä betonia, itsetasaavaa lattiaa ja muita valmiita pakattuja sekoituksia on otettava huomioon vivahteet:

 • suunnittelun jäykkyys / kovuus antaa täyteaineelle (hiekka, murskattu kivi, polymeerien lisäaineet);
 • siksi kerroksen tulee olla 1,5 kertaa suurempi kuin tämän täyteaineen murto-osa.

Se on tärkeää! Rakennusvalmistajien on helppoa ilmoittaa tarvitsemansa tiedot tuotteidensa pakkauksista. Jos betonia vaivautetaan esineestä tuodusta rauniosta ja hiekasta tai se toimitetaan sekoittimella, kehittäjän on lisäksi tarkistettava tämä ominaisuus.

Päinvastoin kuin sallitut vähimmäisvaaituskerrokset, tasoitteen enimmäispaksuus rajoittuu tiettyjen hankkeiden suunnitteluratkaisuihin:

 • viimeistelylattian taso yksittäisissä huoneissa;
 • eristävien materiaalien määrä lasin sisällä ja niiden kunkin paksuuden;
 • viestinnän saatavuus, lämpimän kerroksen ääriviivat;
 • kustannustehokkuus säästää rakentamista / viimeistelyä;

Tässä ei ole kovia rajoituksia, mutta on huomattava, että 10 cm: n korkeudella lattiapäällysteestä tulee automaattisesti betonilaatat. Ne on vahvistettava lanka- tai vahvistusverkolla:

 • alemman tason - havainnollistaa käyttökuormia, tasaista jakelua ja siirtää ne alempaan rakenteeseen (maaperä, lattialevy, jalka);

Vahvistustasoituskerros.

Se on tärkeää! Lattiarakenteiden perusperiaate on, että sen alemman kerroksen tulisi olla vahvempi kuin ylempi. Eli tasoitus on asetettava vahvaan pohjaan, jotta lattiapäällysteen absoluuttinen liikkumattomuus pysyy päällä.

Siksi lattialaatta tarkastetaan visuaalisesti, halkeamat ovat kiinteät, irtonaiset osat poistetaan tai vahvistetaan erityisillä koostumuksilla.

Materiaalit ja teknologiatesteri

Vaikuttaa rakennusmateriaalin korkeuteen, josta se on tehty. Vaikka käytät DSP: ien sementti-hiekkaseosta hiekkakiveä sekoitettaessa, komponenttien mittasuhteet voivat vaihdella. Tämä pätee pääasiassa vesi-sementti-suhteeseen (W / C):

 • saavuttaa 0,75 hyödyketeollisuudessa;
 • ei saa ylittää 0,45 yksikköä seoksissa puolikuivaa sementtiä varten.

Sekoita vähimmäissuhde VTs puolikuiva tekniikka.

Seuraavien tekniikoiden avulla valmistettujen rakenteiden paksuusarvot on siksi hyväksytty:

 • 3 cm: n vähimmäisarvo märälle lattialle;
 • 4 cm puolikuivaiselle levittimelle.

Se on tärkeää! Nämä rakenneominaisuudet ovat päteviä vain siinä tapauksessa, että siinä ei ole eristekerroksia eikä teknisiä järjestelmiä. Kun käytetään lämpöeristettyä lattiaa, ääntä vaimentava materiaalin paksuus kasvaa automaattisesti.

Lattianpäällyste on monipuolinen materiaali, jota käytetään karkeisiin esikarsinoihin ja lattian viimeistelyyn. Se maksaa paljon enemmän kuin DSP, joten sitä käytetään yleensä yhdessä DSP: n kanssa:

 • peskobeton kohdistaa huomattavia 3 cm: n epäsäännöllisyyksiä, saavutetaan rakennustason suunnitteluarvo, konejärjestelmät, vahvistavat silmät ja akustiset materiaalit suljetaan;
 • ylhäältä 5-10 mm: n kerroksisen kerroksen yläpuolelta kaadetaan itsetasaava ominaisuus;

Yhdistetty kohdistaminen eri materiaaleihin.

Näin voit suorittaa nopeasti suuria määriä työtä ilman tarkkaa tasoitusta kovasta muovihiekkasta. Sitten on ihanteellista tasoittaa lattiataso kalliilla materiaaleilla, joilla on vain vähän varoja.

Teknologian vivahteet

Jos keskitettyjä käyttö- tai rakenteellisia kuormia on olemassa, laskemisrakenteen minimikerros lasketaan:

 • työntöön;
 • puristus;
 • tekniikat on määritelty kohdassa SP 52-101.

Tämä on tarkoituksenmukaista, kun sijoitetaan osia tulvoituneisiin esikatseluihin, joita ei ole aina valmistettu kevyestä kipsilevystä, mutta myös ura- ja ura-laatat ja väliseinät on pystytetty.

Näin ollen lasin paksuuden rajoitukset ovat merkityksellisiä vain sen vähimmäisarvolle. Rakenteen enimmäiskorkeutta ei käytännössä säännellä. Valinta tehdään ottaen huomioon erityishankkeet, yhteisyrityksen standardit, käytetyt materiaalit ja tekniikat.

Teolliset betonilattiat

Arkielämässä emme usein kysy itseltämme kysymystä siitä, mikä rakennuselementti on tärkein ja vastuullinen. Ensisilmäyksellä ei ole enää tai vähemmän vastuullisia tai tärkeitä rakenteellisia elementtejä. On kiistatonta, että minkä tahansa esineiden rakentamisen aikana kaikki on tehtävä laadullisesti, normien ja vaatimusten mukaisesti, mutta meidän mielestämme on tärkein elementti - tämä on lattia. Suuremmin tämä koskee tietenkin teollisuusrakennuksia, varastoja ja pysäköintialueita. Tarve suorittaa huonosti toteutettuja tai rakenteellisesti väärin valittuja kerroksia koskevat korjaustyöt johtaa pääsääntöisesti pysähtymisiin tai tuotantoprosessien sopeuttamiseen ja sen seurauksena suuriin haittoihin ja taloudellisiin tappioihin.

Mistä aloitat? Ensin sinun täytyy päättää lattian tyypistä. Jos esimerkiksi tämä on varastosta, ja etenkin voima- ja suorituskykyominaisuudet ovat tärkeitä sinulle - niin tarvitset teollisuusbetonilattia, jossa on vahvistettu yläkerros. Jos vahvuuden lisäksi esteettisyys on tärkeää sinulle, tarvitset lattian, joka on valmistettu kiillotetusta betonista. Jos lattiasi on 100% pölyttömiä tai hygieenisiä vaatimuksia on lisättävä, tai haluat vain nähdä värejä lattialle - tarvitset lattian, jossa on polymeeripinnoite. Usein riittää tekemään erilaisten teollisuuskerrosten yhdistelmä eri tuotantoalueiden erityisolosuhteiden mukaan.

Teollisuusbetonilattiat on vahvistettava. Yleisin on perinteinen vahvistus, jossa käytetään hitsattuja silmiä ja silmukoita, jotka on yhdistetty sauvanvahvistukseen. Tämäntyyppinen vahvistus puolestaan ​​on jaettu yhteen (yksi kerros vahviste) ja tilavuus (vahvistus kahdessa kerroksessa). Äskettäin kuitu tai hajallaan oleva raudoitus on tullut yhä enemmän käyttöön, kun tarvittava määrä terästä ja / tai polypropyleenikuitua lisätään betoniseokseen. Joissakin tapauksissa oikein yhdistetty vahvistus - perinteisten ja kuitujen yhdistelmä.

Vaatimusten mukaan on optimaalista käyttää betonia, joka ei ole alhaisempi kuin teollisuusbetonilevyjen laitemittari (М300) (В22,5) eikä korkeampi kuin М350 (В25), ja graniittikiveä pidetään edullisena karkeana aggregaattina.

Lattian paksuus riippuu kuormasta ja lujuustyypistä. SNiP 2.03.13-88 "lattiat" mukaan SNiP 2.03.13-88 "lattiat" mukaan betonin lattian vähimmäispaksuus tulisi olla 50 mm ja toisen säännön mukaan betonilattian minimipaksuuden tulisi vastata karkean kiviaineksen enimmäisosaa kerrottuna kolmella ja koska valtaosa betonilaitoksista työskentelee 5-20 mm: n karkealla karkealla aggregaatilla, betonin lattian vähimmäispaksuus on 60 mm.

Käytännöllisyydestä emme suosittele voimakkaasti teollisuusbetonilevyjä, joiden paksuus on alle 70-80 mm, koska tässä tapauksessa halkeamanmuodostuksen todennäköisyys on suuri. Teollisen betonilattian paksuuden ollessa 80-100 mm, on turvallista puhua pitkästä ja huoltovapaasta käytöstä.

Siinä tapauksessa, että uuden kerroksen pohja on vanha betonilattia, pohjalevy tai lattialaatta ja lattian kuorma ovat pieniä, riittää viimeistelemään 80-100 mm: n paksuisella viimeistelybetonilevyllä perinteinen yksittäisrakenteinen tiehitsausverkko 100x100x5 mm. Halkeamiskestävyyden lisäämiseksi betonivahvuuden aikana on suositeltavaa lisätä polypropyleenikuitu betoniseokseen.

Jos puhumme uudesta rakentamisesta, esimerkiksi suuresta varastotallerasta, useimmiten betonilattian pohjalla on tiivistetty hiekka, valssautettu ja razklintsovanny murskattu kivityyny tai tiivistetty hiekkakivi-sekoitus (CBC). Tällöin kuormituksesta riippuen lattiaa valmistetaan 180-250 mm: n paksuksi ja joskus paksummaksi, ja käytetään perinteistä vahvistusrautaa (esimerkiksi kaksirunkoa, joka on valmistettu sauvanvahvisteesta A-III 200x200x12 mm) tai teräskuituvahviste, jonka annos on vähintään 35-40 kg / m³

Päällyste teolliseen betonilattian asentamiseen karkaistulla päällyskerroksella on täyttöaukko. Top ping on kuiva sementtipohjainen seos, joka sisältää täyteainetta ja useita erityisiä kemiallisia lisäaineita ja väriaineita. Riippuen lattian dynaamisista kuormituksista valitaan kvartsi, korundi tai ruostumaton metalli täyteaine. Useimmissa tapauksissa käytetään luonnollista harmaata tai vaaleanharmaa kastiketta, on muita värejä, mutta täällä on tärkeää ymmärtää, että kun käytetään värisävyjä, pinta ei ole yksitoikkoinen, väri vaihtelee värisävystä vaaleasta pimeään.

Päällystämisen jälkeen polymeerinen kyllästys levitetään lattia-tiivisteen tai kovettumisen pinnalle. Tämä kyllästys on betonin hoitamisen rooli, kun se levitetään juuri asetettuun kerrokseen, se estää betonissa olevat huokoset ja estää kosteuden haihtumisesta betonista, minkä seurauksena betoni "kypsyy" oikein. Yleensä impregnointi jättää kiilto lattialle, mutta se poistuu käytön aikana ja tämä on normaalia, koska Impregnoinnin päätavoite on hoitaa betonin valmistusprosessissa jo valmiiksi. Teollisen betonilattian päällystys saa viimeisen ulkonäön 6-8 kuukauden kuluttua asennuksesta.

Tärkein konkreettinen haitta johtuu siitä, että kovettamisen aikana se antaa epätasaista kutistumista. Tältä osin saumojen oikea sijainti ja niiden leikkaus ovat erittäin tärkeitä korkealaatuisen ja kestävän lattian saamiseksi. Jos ompeleet leikataan myöhään, ne leikataan väärin tai niitä ei leikata lainkaan, tulos voi olla hyvin valitettavaa.

Betonilattiassa on kolme päätyyppiä. Nämä ovat: eristys, kutistuminen ja rakenteelliset (kylmä) saumat.

Teollisuustaso on itsenäinen rakenne, jotta pystytään eliminoimaan muodonmuutosten vaikutukset seinästä, perustekniikoista laitteissa jne. järjestää eristäviä saumoja. Useimmiten se on eristysmateriaali, 5-8 mm paksu, joka on sijoitettu valmistetun teollisuuskerroksen ja rakennuksen muiden rakenteiden väliin.

Estolevyn kaatoamisen estämisen estämiseksi kovettumisprosessin aikana kutistumisliitokset leikataan betonissa. Ne muodostavat heikommat alueet lattiaan ja betoni kutistumisen aikana antaa halkeaman oikeaan kohtaan, ts. halkeilee suuntaa, ei kaaosta. Kutistuvien saumojen leikkaaminen olisi tehtävä tietyin ehdoin, tarvittavalla syvyydellä ja tiukasti tietyissä paikoissa.

Useimmiten teollisuuskerroksen valmistusta ei tapahdu yhdellä valulla, ja betoniliitokset ovat väistämättömiä niissä paikoissa, joissa edellinen betonityötila on valmistunut. Näissä paikoissa tehdään niin kutsuttuja (kylmä) saumoja. Nämä saumat toimivat kuten kutistuminen. Ihannetapauksessa rakennusliitoksen on oltava samansuuntainen kuin kutistuminen. Sarakkeen ympärillä saumat leikataan rhombeiksi.

Kaikki betonilattioiden liitokset on suljettava. Tämä auttaa välttämään veden ja pesuainekoostumusten sisääntuloa lattioiden puhdistuksessa. Yleensä saumojen tiivistys suoritetaan käyttämällä polyuretaanilaastetta tai käyttämällä erityistä PVC-ompelulankaa.

Yksityiskohtaisempia tietoja teollisuuden lattian laitteista on lue myös sivuston muissa osissa. Asiantuntijamme voivat tarvittaessa vastata kaikkiin lisäkysymyksiin puhelimitse.

Vähimmäis- ja enimmäispinta-alustan paksuus

Tasoitus - tehokkain ja luotettava tapa tasoittaa lattioita ja antaa heille lämmön- ja äänieristysominaisuuksia. Levitys on lattian päällyskerros, joka kuormittaa. Se on, että lopulliset päällysteet myöhemmin asetetaan (joissakin tapauksissa itse sementti voi toimia viimeistelykerroksena). Mutta mitä lattian paksuutta pitäisi levittää niin, että se suorittaa tehtävänsä eikä repäise ajan myötä? Mitkä materiaalit ovat parasta käyttää ja miten pinoat oikein? Katsotaanpa.

Toiminnallinen käyttötarkoitus

Mikä tämä kerros on lattialla yleensä? Se suorittaa useita toimintoja:

 1. Alustan tasoitus, sulkemalla kaikki epäsäännöllisyydet ja kuoppalevyt.
 2. Lattian vahvuuden parantaminen, mikä antaa sille plastisuuden ja joustavuuden.
 3. Kuorman tasainen jakautuminen raskailta esineiltä: akvaario, kaapit, paloportaat jne.

Levittimen on oltava voimakasta, mutta ei ylikuormittaa pintaa

Laatupohjan vaatimukset:

 • puristuslujuus vähintään 15 MPa (ei purista kuormitettuna);
 • näkyvien halkeamien, sirujen, virtausten ja poistojen puuttuminen;
 • tasainen tiheys koko tilavuudelta;
 • kaltevuus ei saisi olla yli 5 mm / 2 neliömetriä.

Mitä tehdä teräslevystä?

Aikaisemmin sementti-hiekkaseoksia käytettiin lasin järjestelyyn. Nykyään käytetään yhä enemmän kuivia valmiita seoksia, koska ne ovat kaiken kaikkiaan parempia kuin klassiset. Niiden ansiosta voit luoda enintään 2 mm: n paksuiset kerrokset, ne lisäävät erityisiä pehmittimiä ja lisäaineita nopeaan säätöön ja itsetasaukseen, mutta ne ovat kalliimpia kuin vain hiekkaa ja sementtiä. Siksi on välttämätöntä ymmärtää, mitä haluat päästä lopulta. Jos haluat tasoittaa lattian käyrää voimakkailla korkeuseroilla tai kaataa karkea pohja maahan, niin se on halvempaa käyttää klassista hiekka- ja sementtiseosta. Mutta et voi käyttää sitä viimeistelyn takia - sillä ei ole mitään ulkonäköä, se on hyvin pölyinen ja kuluu nopeasti.

Kuivaseoksilla on suuri lujuus, niitä voidaan käyttää lopullisena pinnoitteena, ne eivät pölyä eivätkä ne kuluta. Niiden täyttäminen 10 senttimetrin paksuisella pinnalla on kuitenkin hieman kallis - 50 kilogramman pussi riittää nostamaan tasoa 10 mm lattiatäytteellä 2,5 neliön pinta-alalta. Voit säästää rahaa seuraavasti: kaada paksua sementtikerrosta ja peitä se ohut kerros korkealaatuista kerrosta päälle.

Laastin päätehtävänä on tasata pohja.

Kuivaseoksia myydään tavallisesti 25 ja 50 kilogramman pakkauksissa (jotkut valmistajat tuottavat 30 kg pussia). Yleensä enemmän paino, halvempi, joten jos tarvitset suurta määrää seosta, osta sitten pussit mahdollisimman suuresta painosta. Älä myöskään säästä - valitse sekoitus aikaa testatuista valmistajista. Ne ovat taatusti palvella sinua kaiken aikaa. Ostaessasi kannattaa kiinnittää huomiota erän julkaisupäivään - jos materiaali on yli 9 kuukautta, pidättäytyä ostaessasi. Tosiasia on se, että seos imee kosteutta ilmasta, vähitellen karkaistu ja kallioon kääntyvä. Laadukkaan tasoittaa pinta tällaisilla sulkeumilla ei onnistu - ne jatkuvasti naarmuttavat sitä. No, vanhan seoksen toinen haittapuoli - ne pakataan, ja niitä on vaikea sekoittaa. Tämä tarkoittaa, että upotettu levityslaasti voi olla liukenemattomia kokkareita, mikä vähentää merkittävästi sen lujuutta.

Huomaa: betonilattian luomiseksi sinun on sekoitettava sementtiä ja hiekkaa suhteessa 1 - 3 painon mukaan. Sitten siihen lisätään vettä ja sekoitetaan paksulle kermalle. Veden vettä ei suositella - kerros kuivuu pitkään ja menettää voimaa.

Myös betonilevyjen valmistukseen voidaan käyttää kevyttä betonia, jonka tiheys on 600 - 1100 kg / m³, monoliitit, laajennettu savi ja perliittibetoni. Tällaiset solukerretit ovat kevyitä, joten ne eivät ylikuormita lattialevyjä ja niillä on myös hyvä lämmön- ja äänieristysominaisuudet. Näiden pintojen miinus on suuri dispersio: ne täytyy tasoittaa korkealaatuisen kerroksen kerroksella.

Vähimmäispaksuus

Mikä voi olla lattiapinnoitteen vähimmäispaksuus? Kysymys on varsin mielenkiintoinen - ei ole varmasti mahdollista vastata siihen. Kaikki riippuu siitä, missä kaadat ja miten täytät lattian. Sinun on ajateltava paitsi, että tasoituskestävyys on kestävä ja kestää kuormitusta, mutta myös että paine pohjaan ei ylitä kohtuullisia rajoja. Jo aiemmin oli useita tapauksia, joissa kotiomestarit asettivat parvekkeelle vaahtopalkkeja ja kaatoivat sitten laatoituksia 5-10 senttimetrin paksuisella laatoilla tasoittamaan ne huoneen pinnalla. Sen jälkeen parvekkeet yksinkertaisesti putosivat pois, eivät pystyneet kestämään kuormaa.

Tee vesitiiviys ennen kaatamisen kaatamista.

Tällaista sääntöä käytetään yleensä - jos levitys tehdään epästabiililla pohjalla, sen paksuuden tulisi olla vähintään 40-50 mm. Jos täytät sen puuta, maata, irtotavaria, polystyreenivaahtolevyjä tai erilaisia ​​lämpö- ja äänieristyskerroksia, niin sinun ei tarvitse tehdä sitä ohuempia kuin 5 cm. Varmista, että se vahvistetaan metallilevyllä, jonka solun koko on 10 x 10 cm.

Huomautus: Lujitushihnana voit käyttää erityisiä polypropyleenikuituja, jotka lisätään liuokseen oikeassa suhteessa ja vaivautuvat. Ne toimivat jopa paremmin kuin tavalliset metallit.

Sinun tulisi myös mitata huoneen taso tarkasti ja määrittää korkeusero. Etsi korkein kohta huoneessa, lisää tasoitteen vähimmäispaksuus tähän arvoon ja laske kerros, joka on alimmassa pisteessä. Hyvin usein kodeissamme huoneen korkeuserot ovat yli 10 senttimetriä.

Jos lattia on enemmän tai vähemmän tasaista, mutta siinä on selvät aukot, se voidaan yksinkertaisesti lävistää ja peittää ohut itsetasaava kerros. Se voi olla 2-3 mm paksu - tämä riittää häiritsemättä. Varmista vain lukea ohjeet seokselle tai kysyä neuvoa, mikä merkki sopii parhaiten linjauksen viimeistelyyn.

Kun betoniliuosta kaadetaan kiinteään alustaan, kerroksen paksuus ei saa olla alle 30 mm. Muuten se vain murtaa. On myös suositeltavaa vahvistaa verkkoa tai kuitua.

Jos luot vesilämmitteisen lattiajärjestelmän, sinun on täytettävä kerros, joka on 30 mm putken tason yläpuolella - tämä riittää, jotta se ei halkeile ja säilyttä lämpöä hyvin.

Tärkeintä on tiivistää kerros hyvin niin, että se ei kaadu ja puhkeaa.

Kiinnitä huomiota: suurin osa kuivista seoksista ei salli kerroksen yli 80 mm. Jos haluat kaataa enemmän, tee työ kahdessa vaiheessa. Sementtilaastille tämä katto on 15 cm.

Mutta jos huoneesi pudotus on yli 8-10 cm, olisi parempi ensin laittaa laajennettu savi lattialle, tasoittaa ja painaa sitä ja sitten kaataa 5 cm solmusta. Niitä käytetään hyvin nopeasti ja kuivuvat alle 36 tuntia. Päivän ja puolen päivän jälkeen ne voidaan täysin hyödyntää.

Suurin paksuus

Mikä voi olla maksimaalinen lattiapinnoite? Myös tässä kaikki on puhtaasti yksilöllistä. Muista tutustua valmistajan suosituksiin - seoksia, joiden enimmäispaksuus on enintään 2, 5, 8 cm. Jos haluat tasoittaa suuren pudotuksen, niin osta niin kutsuttu karkea liitin - se on halvempi ja kestää kuormat paremmin. Yleensä sovelletaan seuraavia sääntöjä:

 • Jos kaadat kerrosta tasaiselle alustalle betonipohjassa, niin 20 mm paksuus riittää.
 • Jos käytetään eristäviä kerroksia ja eristystä - 40-50 mm.
 • Kylmäputkien sulkeminen - 10 mm.
 • Suljetaan lämpimät putket - 20 mm.

Muista, että jos täytät suuria määriä, muista jättää 20 mm: n paksuinen vaimennuskerros huoneen ympärille. Se voidaan täyttää erityisellä pehmeällä nauhalla tai zapenitillä. Sillä on tärkeä rooli, kun säiliö laajenee ja riippuu lämpötilaeroista riippuen. Ja vielä - älä unohda vedeneristys. Varmista, että se asetetaan levyn alle - se suojaa sinua ja naapureitasi epämiellyttäviltä yllätyksiltä.

Kuten edellä on jo kuvattu, kuivaseoksia käytettäessä ei ole suositeltavaa tehdä paksumpi kuin 80 mm. Tämä johtuu siitä, että niiden koostumus käyttää hienoksi hajaantuneita materiaaleja, joten ne levittävät ja kosteutta haihtuvat huonosti. Sementtihiekkaa voidaan kaataa paksuuteen, mutta ammattilaiset eivät suosittele kerroksen paksuutta yli 15 senttimetriä (jos et kaada maahan). Lattiapinnoitteen asettaminen niihin on mahdollista vain täydellisen kuivauksen jälkeen. Kipsimateriaaleille se on 10-12 päivää, sementtimateriaaleille 20-25 päivää.

Jotta voit selvittää, pystytkö jo asettamaan lopullisen päällysteen, sinun on leikattava sellofaania, jonka mitat ovat 70 x 70 tai enemmän ja asetettava se pintaan, murskaamalla reunat kuormalla. 12-16 tunnin kuluttua, katso kalvoa - jos lauhde on kertynyt sen pohjaan, niin pohja on vielä märkä.

Jos haluat nostaa lattiaa, käytä sardeniittiä - se lämmittää täydellisesti pinnan.

Lattiat lämpimän lattian alla

Erikseen haluaisin pohtia, mikä lattiapinnoitteen paksuus tulisi käyttää, kun käytetään sähkökaapelia tai putkia lämmitysjärjestelmille. Täällä hänellä on kaksi roolia kerralla:

 1. Se on pohjan lattia.
 2. Tehokkaasti kertyy ja jakaa lämpöä.

Lattialämmitysjärjestelmissä on erityisiä seoksia, jotka toimivat hyvin ja pitävät lämpöä, eli ne ovat inertia. Käytä tavallista hiekan ja sementin seosta ei suositella - se imee paljon lämpöä ja halkeamia lämpötilan muutoksista. Paras tällaisiin järjestelmiin soveltuvat itsetasaava epoksilattiat - ne kovettuvat nopeasti ja ovat sitkeitä.

Huomaa: lämmitysjärjestelmä voidaan käynnistää vasta sen jälkeen, kun kerros on kokonaan kuivunut, muuten se repeytyy. Sementtivaaka-aineille koko kuivausaika on 25 päivää.

Yleensä 30 mm kaadetaan muovi- ja metalliputkien yläpuolelle, 20 mm kaapelin tai infrapunalevyn yläpuolella. Kolmen senttimetrin kerros kuitenkin pidetään optimaalisena - se ei polta jalkojasi ja tukahduttaa tehokkaasti lämpöä, vaikka et käytä ylimääräisiä pinnoitteita.