Vaadittavan katon paksuuden määrittäminen talossa

Kun rakennat yksityistä taloa, on tärkeää valita oikeat suunnitteluratkaisut elementteihinsä. Yksi tärkeimmistä rakenteista on päällekkäinen. Oikein valittu ura zhb: n paksuus päällekkäin talossa kerrosten välillä varmistaa sen luotettavuuden ja turvallisuuden.

Vahvistettu betonirakenteiden tyyppi ja soveltamisala

Monoliittiset laatat sopivat käytettäväksi massiivisissa kivi- tai tiilarakenteissa. Tiilitalossa tällainen katto luo levyn, joka antaa rakennukselle lisää jäykkyyttä. Asennettaessa liitäntälaite w / b päällekkäin, on tärkeää valita sen valmistuksen tyyppi:

Molemmat menetelmät ovat yleisiä tällä hetkellä, mutta vähitellen ensimmäiset väkijoukot poistavat toisen. Monoliittisen päällekkäisyyden tärkeimmät haitat ovat muottien kustannukset ja tarve odottaa betonin kovettumista. Etuja ovat:

 • korkea työntövoima;
 • rahoituskulujen pienentäminen;
 • ei tarvita monimutkaisia ​​nostolaitteita;
 • kyky täyttää monimutkaisen kokoonpanon levyt suunnitelmassa;
 • luotettavuutta ja kestävyyttä.
Monoliittinen rakentaminen

Yhdistetyn teknologian etuja ovat:

 • nopea asennus;
 • ei tarvitse odottaa, ennen kuin betoni noutaa voimaa;
 • luotettavuus ja kestävyys;
 • yksinkertaisempi valmistusmenetelmä.

Tämän menetelmän haitat ovat hieman edellisiltä suuremmat:

 • suuri yksittäisten elementtien massa;
 • tarvitaan nostolaitteita (kuorma-nosturi);
 • rajoitettu määrä kokoja, vaikeuksia kattaa huoneet epätavallinen muodot.
Komposiittituotekaavio

Valinta teknologioiden välille, joilla katon lattiat rakennetaan, riippuu tulevaisuuden asunnon omistajan mieltymyksistä ja taloudellisista näkökohdista. Jos laakerin seinämien väliset etäisyydet ovat kaukana standardista, tarvitaan suuri määrä epätyypillisia tuotteita, mikä johtaa rakentamisen kustannusten nousuun. Tässä tapauksessa on parempi pysyä monoliittisessa versiossa.

Laattapaksuus

Tunne paksuus laatta on tarpeen laskea katon ja lattian kokonaiskorkeus. Tämä vaaditaan laskettaessa lattian, huoneen ja koko rakennuksen korkeutta. Laattojen paksuus riippuu valitusta rakennetyypistä. Jos päätös tehdään monoliittisen tekniikan käyttöön, se riippuu myös ihmisten, huonekalujen, laitteiden ja lattiapäällysteiden kuormituksesta.

Valmislevyt PC- ja PB-sarjoille

Näitä elementtejä käytetään useimmiten rakentamisessa. PC-levyt ovat pyöreitä onttoja. Kerrostettu kerrosten välissä sekä yksityisissä kodeissa että monikerroksisissa rakennuksissa. Boards PB on melko uusi tekniikka, joka vähitellen korvaa PC-sarjan. Ne voidaan valmistaa millä tahansa pituudella, riippumatta niiden määrästä. Ne eroavat valmistusmenetelmässä - jatkuvan muovauksen menetelmää. Heillä on joitain rajoituksia, joita ei ole täysin ymmärretty, mutta niitä käytetään menestyksekkäästi sekä yksityisissä että massarakenteissa.

Levyn paksuus on vakio. Se on 220 mm. Laskeaksesi päällekkäisyyden kokonaiskorkeuden lattiarakenteen kanssa, sinun on lisättävä tähän arvoon:

 • betonipinnoitteen paksuus noin 30-50 mm;
 • tarvittaessa eristysmateriaalin äänieristys tai eristyksen paksuus (30-50 mm äänieristeelle, eristys 100-150 mm);
 • lattia (riippuu tyypistä, korkein korkeus on puulattia, pienin linoleumille tai keraamisille laatoille);
 • katon suunnittelu.

Kokonaisuudessaan betonilattian korkeus yksityisessä talossa, jossa lattiarakenne PB tai PC-sarjan levyjen avulla on noin 300 mm.

PT-sarjan levyt

Näitä elementtejä käytetään useimmiten täydentämään PB- ja PC-sarjoja. Tällaisten levyjen asettaminen tasojen väliin tehdään niissä paikoissa, joissa seinämien välinen etäisyys ei salli suurikokoisten tuotteiden pintaa. Niissä on pienet mitat suunnitelmassa, joka mahdollistaa pienten kattojen peittämisen. Levyt soveltuvat käytettäväksi käytävillä, kylpyhuoneissa, apuhuoneissa ja varastoissa. Laakerointi voidaan suorittaa kaikilla puolilla.

Betonirakenteet asuin- ja julkisiin rakennuksiin

Tuotteen paksuus 80 tai 120 mm. Lattialaitteiden lattiarakenteiden kokonaiskorkeus on 150-200 mm riippuen lattiapäällystetyypistä.

Käytä niitä kohdistamalla PC- ja PB-tuotteet lattian yläreunaan.

Sääntöjenvastaisuudet korreloivat katon suunnittelun kanssa.

Ammattilevyjen päällekkäisyys

Melko yleinen tapa yksityiselle asunnolle. Tässä tapauksessa profiililevy toimii muodoltaan ja tukielementtinä kiinteälle laudalle. Suunnittelun tärkeimmät osat:

Tuotesuunnittelu ammattikäyttöön

 • (I-palkit, kanavat tai kulmat, joiden leveys on suuri hyllyllä);
 • profiililevy, joka sopii palkkeihin (aallot on järjestettävä kohtisuoraan tukielementteihin);
 • kerros betonilaastia.

Kaikki paksuudet valitaan hyötykuorman mukaan. Omakotitalolle voit tuoda monoliittisen levyn keskiarvot eri horisontaalisille tasoille:

 1. Palkkien korkeus (I-palkki tai kanava) 5-6 metrin pituisille alueille on noin 220-270 mm.
 2. Profiililevyjen korkeus ja betonikerroksen paksuus riippuvat tukipalkkien ja suunnitellun kuormituksen välisestä askelmasta. Vähimmäisarvo yksityisen talon monoliittiselle levylle voidaan antaa 150 mm.
 3. Betonipinnoite 30-50 mm.
 4. Lisää tarvittaessa eristyskerros 30 - 150 mm asennuksesta riippuen.
 5. Puhdas lattiarakenne. Paksuus riippuu lattian tyypistä.

Kalteva profiililevy voi tapahtua kahdella tavalla:

 • yli laakeripalkit;
 • vieressä niitä.
Laskeminen ammattikäyttöön

Ensimmäisessä tapauksessa paksuus huomioidaan I-palkin tai kanavan koko korkeudelle, kun taas toisessa tapauksessa raudoitetun betonilevyn paksuus pienenee merkittävästi. Vähimmäiskorkeus annetaan pienelle kuormalle.

Sääntelyasiakirjojen mukaan yksityisessä talossa lattialle laskettava paino on 150 kg neliömetriä kohden.

Tätä arvoa laskettaessa on korotettava 1,2-kertoimella. Vakavampia kuormituksia varten on käytettävä vahvistettua levyä ja suurta betonikerroksen paksuutta.

Ribbed monoliittinen laatta

Yksityiseen taloon voit käyttää uutta tekniikkaa lattian tekemiseen. Ribbattu betonilaatta on pitkä reuna, joka heitetään huoneen pitkän puolen yli ja ohut kerros betonista niiden väliin. Kylkiluiden välinen tila on täytetty eristeellä (laajennettu savi, mineraalivilla, polystyreenivaahto ja vastaavat).

Rei'itetyn rakenteen laskeminen

Monoliittisen levyn paksuus lasketaan seuraavista arvoista:

 1. Rintakorkeus Yksityisten asuntojen rakentamiseen useimmissa tapauksissa paksuus on 200 mm. Rungon välisen alueen paksuus voi olla 50-100 mm. Rungon leveys on noin 100 mm.
 2. Sementti-hiekan paksuus. Hyväksytty 30-50 mm.
 3. Lattiarakenne Paksuus riippuu lattiasta ja keskimäärin 10-50 mm.

Ribbon päällekkäisyydet sekä ammattikäyttöön tarkoitetut levyt mahdollistavat betonin kulutuksen vähentämisen ja riittävän suuren paksuuden säilyttämisen. Rintakehän tekeminen - vaikea tehtävä. Aaltopahvin käyttö mahdollistaa päällekkäisyyksien uritetun pinnan kanssa ilman tarpeettomia työvoimakustannuksia.

Betonin laattojen paksuuden oikea valinta ja laskenta mahdollistavat tilojen korkeuden, betonimassan kulutuksen ja taloudellisen ja työvoimakustannuksen laskemisen kohteen suunnitteluvaiheessa. Esivalmistettujen kerrosten osalta kaikkien elementtien paksuus on vakio.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen ja laskentaperuste

Luotettavan päällekkäisyyden aikaansaamiseksi on välttämätöntä tehdä vahvistus oikein, mikä antaa lujuuden taivutuskuormien kohdalla ja jakaa tasaisesti painetta pohjalle. Monoliittiset lattialevyt ovat halvempia, koska ne eivät edellytä nostolaitteiden läsnäoloa paikan päällä. Voit tehdä alustavia laskelmia pienille tasoille käyttämällä sääntelyasiakirjojen kaavoja.

Kattorakenteesta riippuen puuta ja teräsbetonia asennetaan. Jälkimmäiset puolestaan ​​jaetaan seuraavasti:

 • erilaisten mallien vakiorakenteiset betonilaatat;
 • monoliittinen päällekkäisyys.

Valmiiden lujitettujen laattojen etuna on ammatillinen tuotanto SNiP: n vaatimusten mukaisesti: pienempi paino valun aikana muodostuneiden ontelojen vuoksi. Kiuasosan sisäisen rakenteen numero ja muoto ovat seuraavat:

 • monisäikeinen - pyöreät pitkittäisreiät;
 • nauha - monimutkainen pintaprofiili;
 • onttoja - kapeita, muotoiltuja paneeleja käytetään insertteinä.

Valmisbetonilaatat oikeuttavat niiden käytön laajamittaiseen rakentamiseen esimerkiksi korkeiden rakennusten rakentamisessa. Mutta niillä on niiden haitat:

 • nivelten olemassaolo;
 • nostolaitteiden käyttö;
 • sopii vain vakiotiloihin;
 • mahdottomuus luoda kuvitteellisia päällekkäisyyksiä, aukkoja otteisiin jne.

Laattojen asentaminen on kallista. On tarpeen maksaa kuljetuksen erikoisautolla, kuormaamalla ja asentamalla nosturi. Jotta ei aiheuta erityisiä laitteita kahdesti, on toivottavaa asentaa levyt seinälle koneesta. Jos katsomme pienen mökin ja talojen yksilöllistä rakentamista, asiantuntijat suosittelevat itsenäistä lattiatuotantoa. Betoni kaadetaan suoraan paikan päällä. Esivalmistettu muottirakenne ja vahvistettu verkko.

Betonipäällysteet tehdään samalla tavoin kuin 2 materiaalin valmistetut levyt:

 • raudatangot;
 • sementtilaasti.

Betonilla on suuri kovuus, mutta se on hauras ja ei kestää muodonmuutoksia, romahtaa vaikutuksista. Metallin pehmeämpi, sietää taipuisuutta ja vääntöä. Yhdistämällä nämä kaksi materiaalia saadaan kestäviä rakenteita, jotka kuljettavat kuormia.

 • saumojen ja nivelten puute;
 • tasainen kiinteä pinta;
 • kyky tehdä päällekkäisyydet mihin tahansa tilan muotoon ja kokoon;
 • venttiilien asennus ja kokoaminen suoritetaan paikan päällä;
 • vahvistettu betoni monoliitti vahvistaa rakennetta, sitoo seinät yhteen;
 • asennuksen jälkeen ei ole tarpeen tiivistää nivelet ja kohdistaa siirtymät;
 • paikallinen suuri kuorma lattialle jaetaan tasaisesti pohjaan;
 • on helppo tehdä useita aukkoja portaiden ja viestintäkaivojen väliin.

Vahvistuksen haitat sisältävät suuret työvoimakustannukset vahvistavan verkon kokoonpanosta ja pitkä betonin kuivatuksen ja kovettumisen prosessi.

Ylitysparametrien laskeminen olisi tehtävä SNiP: n vaatimusten perusteella. Lujuuden laskettu koko lisätään 30 prosenttiin, tai pikemminkin luvut kerrotaan turvallisuuskertoimella 1,3. Laskelmassa otetaan huomioon ainoastaan ​​seinät ja pylväät, jotka seisovat pohjaan. Väliseinät eivät voi toimia tukena.

Likimääräinen laskenta päällekkäisyyden paksuudesta suhteessa seinämien väliseen etäisyyteen on suhde 1:30 (vastaavasti laatan paksuus ja span pituus). Klassinen esimerkki viitekirjoista on 6 metrin leveys, eli 6000 mm. Sitten päällekkäisyyden tulisi olla 200 mm paksuinen.

Jos seinien välinen etäisyys on 4 metriä, laskelmien mukaan voit asentaa 120 mm: n levy. Käytännössä monoliittisen levyn tällainen vahvistaminen sopii vain ei-asuinalueelle, joka ei ole suuria huonekaluja. Jäljelle jäävät lattiat (katot) on toivottavaa valmistaa 150 mm kahdella rivillä vahvistettua verkkoa. Voit säästää toisella rivillä asettamalla tanko 8 mm: n askelin 2 kertaa enemmän.

Kun aukko on yli 6 m, taipumat ja muut kuormat lisääntyvät merkittävästi. Kaikki päällekkäiset mitat ja piirustukset tulee tehdä asiantuntijoilta. Laskelmat eivät voi ottaa huomioon kaikkia vivahteita.

Asuinrakennusten SNiP-suosituksen mukaan päällekkäisyydellä on oltava 2 riviä vahvistusverkkoa. Lasketun paksuuden mukaan ylärivillä voi olla pienempi raudoituspoikkileikkaus ja suurempi silmäkoko. Taulukoissa esitetään asiantuntijoiden suosittelemat koot, jotka koskevat 6 metrin ja 4 metrin välisiä lentokoneita.

Välikoko, laipan paksuus, ruudukkotaso

Sivupalkin halkaisija mm

Yläpalkin halkaisija mm

Solun koko

6 m, 20 cm, pienempi

6 m, 20 cm, yläosa

Jopa 6 m, 20 cm, yläosa

4 m, 15 cm, alempi

4 m, 15 cm, yläosa

Laskenta suoritetaan seinien välisen maksimimatkaan. Yhden kerroksen tiloissa on samanlainen päällekkäisyyden paksuus, lasketaan huoneen enimmäiskoko. Arvioidut arvot pyöristetään ylöspäin.

Verkko on valmistettu sauvasta - kuumavalssatusta, rullatusta pyöreästä osasta, hiiliteräksestä 3A. Tämä tarkoittaa sitä, että metallilla on korkea plastisuus, on hyvä pitää betonin päällekkäisyys suurissa kiinteissä kuormissa ja maanjäristyksissä, raskas koneiden työ, heikko maaperä.

Sauvan pituus ei välttämättä riitä luomaan kiinteää päällekkäisyyttä. Tätä varten telakkaliitos on tehty. Auto sijoitetaan rinnakkain 10 halkaisijaltaan ja sidotaan lanka. 8 mm: n paksuiselle saumalle kaksoisliitos on 80 mm (8 cm). Vastaavasti valssatulle F12 - 48 cm: n nivelelle. Tangojen telakointi siirtyy, sen ei pitäisi olla yhdellä rivillä.

Liittämistä varten voit käyttää hitsaamalla saumaa pitkin. Tämä menettää suunnittelun joustavuuden.

Verkkojen sauvat ovat yhteydessä toisiinsa 1,5-2 mm: n johtimilla. Jokainen risteys on tiukasti kierretty. Ristikot ovat noin 8 cm: n etäisyydellä, ja niissä on 8 mm: n sauva. Sidoksen tulee olla alemmalla ruudukon risteyksellä.

Alareunan alapuolelle on välttämätöntä jättää rako betonikerroksen kaatamiseksi 2 cm: n päästä. Asenna muoviset kartiomaiset kiinnittimet muottiin 1 m: n välein.

Kattoon liittäminen seinämien kanssa kehällä muodostuu kanava - sivutuotteet. Se asennetaan pystysuoraan, toimii betonin leviämisen raja-alueena. Sen läpi kulkee kehävaippa, joka vahvistaa kulmat. Levyn kovettamisen jälkeen tämä laatikko poistetaan, tasainen pää on jäljellä.

Muotti on asennettu 2 cm: n etäisyydelle päistä ja pitkittäisvaijereista vahvistusverkon kokoonpanon jälkeen ja varmistaa metallin sijoituksen betonin sisäpuolelle. Sen etäisyys seinän tasosta on 15 cm tiilen ja hiekkakiven osalta. Hiilihapotettu betoni on vähemmän kestävä, päällekkäisyyksien päällekkäisyys on 20 cm. Tämä seinän ja kaatumisen välinen etäisyys peitetään erikoisella yhdisteellä, joka absorboi tärinää. Tämä kerros lisää merkittävästi rakennuksen voimaa.

Samankaltainen muotti on sijoitettu paikkoihin, joissa reiät pysyvät. Nämä ovat pääasiassa portaita, putkien poistoaukkoja, ilmanvaihtojärjestelmiä ja viestintäjohdotusta. Ne suljetaan verkolla, eikä niitä saa kaataa.

Kattoon asennetaan oikea kokoonpano. Sen päälle voit laskea kaikkien materiaalien kulutuksen, langasta vanteen ja sementtimäärän mukaan.

 1. 1. Ennen piirustuksen laatimista on tarpeen tehdä mittaukset kaikista huoneista ja talon ulkokehästä, mikäli projektia ei ole. Ne on valmistettu seinän akselista.
 2. 2. Merkitse kaikki aukot, joita ei saa kaataa.
 3. 3. Kaikkien kantavien seinämien ja väliseinien osien reunat on levitetty. Yksityiskohtainen vanteiden, verkon, kovettumisen malli, jossa on merkintä sauvan paksuudesta, liitos- ja kohdistuspisteet on tehty.
 4. 4. Piirros osoittaa solujen koon ja äärimmäisen pitkittäisen sauvan sijainnin täytön reunasta.
 5. 5. Laske profiston mitat levyn alapinnan alla.

Ristikkomallin luomisessa useimmissa tapauksissa solujen määrä ei ole kokonaisluku. Vahvistusta tulisi siirtää ja saada solujen saman pienennetty koko lähellä seiniä.

Materiaalin laskemiseen jää vielä. Palkin pituus kerrottuna niiden lukumäärällä. Lisätään tulokseksi saatu luku nivelien kustannuksella ja lisätään tulokseksi 2%. Kierrä ylös, kun ostat suurella tavalla.

Ylimaalausalue laskee muovipidikkeiden lukumäärän ja kuinka paljon valssautuu ristikoiden väliin.

Sementtikoostumuksen laskenta perustuu lattian ja sen alueen paksuuteen.

Ylä- ja alareunan varren tulee olla päällystetty liuoksella, jonka paksuus on vähintään 20 mm. Kun ilma pääsee metallin pinnalle, syntyy korroosiota ja tuhoaminen alkaa. Kun 15 cm paksumpi päällekkäisyksikkö luodaan, vahvistus 2 kerrosta, enemmän liuosta jaetaan ylhäältä.

Piirtämiseen käytetään myös laskemalla muotojen, tukipylväiden ja puupalkkien lukumäärää alemman tukitason - alustan täyttämiseksi lattialle.

Aseta varret kiinnikkeisiin ja sitota kaikki risteykset langalla mihin tahansa kehittäjään. Turvallisuuden takaamiseksi, päällekkäisyyksien laskeminen ja kotimaisen projektin luominen ovat parhaiten ammattilaisille.

Kun kaikki laskelmat on suoritettu ja piirustus on valmistettu, jatka laattojen asentamista koko lautan pituudelle. Sitä varten käytetään useimmin levyjä, joiden mitat ovat 50x150 mm, baarit ja vaneri. Rakenteiden oikeellisuutta seurataan käyttäen tasoa tai tasoa. Seuraava vaihe on venttiilien alarivi sijoittaminen projektin mukaan. Kaikki metallirunkoyhteydet suoritetaan porrastetusti.

Tämän seurauksena sen tulisi kääntyä niin, että koko väliseinän ja muottirakenteen välinen tila täytettiin betonilla. Tätä varten verkko asetetaan telineisiin ja neulotaan neulomalla.

Hitsausta ei missään tapauksessa voida käyttää elementtien sitomiseen.

Ensimmäisessä kerroksessa asenna toinen rivi venttiileistä. Kaikki kohteet on sijoitettu erityiseen telineeseen.

Seuraava askel on kaataa muotti, ensin nesteellä ja sitten paksummalla betonikerroksella (useimmiten M200). Ensimmäisen kerroksen tulisi olla samankaltainen savukermaa, ja ilmakuplat poistetaan huolellisesti lapasta. Betonin halkeilun estämiseksi se kostutetaan vedellä ensimmäisten 2-3 päivän ajan. Kun koko rakenne kovettuu (se kestää vähintään 30 päivää), muotti poistetaan.

Perussäännöt monoliittisten levyjen asentamiseksi

Luotettavan (mutta ei aina suositeltavan) vuorovaikutuksen päällekkäisyyden muunnos on monoliittinen päällekkäisyys. Se on valmistettu betonista ja vahvistuksesta. Laitteen monoliittisen päällekkäisyyden säännöt luetaan tässä artikkelissa.

Milloin tarvitset monoliittista päällekkäisyyttä

Monoliittinen teräsbetonilattia on luotettavin, mutta myös kaikkien aikojen kallein vaihtoehto. Siksi on tarpeen määrittää laitteen käyttökelpoisuuden kriteerit.

 1. Esivalmistettujen betonilaattojen toimituksen / asennuksen mahdottomuus muiden vaihtoehtojen (puu, kevyt Terriva jne.) Tietoisen epäämisen vuoksi.
 2. Monimutkainen konfiguraatio sisäisten seinämien "epäonnistuneeksi" järjestelyn vuoksi, joka ei salli hajota riittävää määrää sarjapohjaisia ​​lattialaatoja (toisin sanoen tarvitaan paljon monoliittiosia). Nostureiden ja muottien kustannukset eivät ole järkeviä. Tällöin on parempi mennä suoraan monoliittiin.
 3. Haitalliset käyttöolosuhteet. Erittäin suuret kuormat, erittäin korkeat kosteusarvot, joita ei ole täysin ratkaistu vedeneristämällä (auton pesu, uima-altaat jne.). Nykyaikaisia ​​lattialaatoja on yleensä esijännitetty ja teräskaapeleita käytetään vahvikkeena. Niiden osuus erittäin suuresta vetolujuudesta on hyvin pieni. Tällaiset levyt ovat erittäin alttiita syövyttäville prosesseille ja niille on tunnusomaista tuhoamisen hauras, ei muovaus.
 4. Yhdistelmätoimintojen päällekkäisyydet monoliittisen hihnan funktiona. Esivalmistettujen betonilaattojen tukeminen suoraan kevyille tiilimuotteille ei yleensä ole sallittua. Laitteen on oltava monoliittinen vyö. Tapauksissa, joissa hihnan ja esivalmisteen laatan kustannukset ovat samat tai jotka ylittävät monoliitin hinnan, on suositeltavaa jäädä siihen. Kun lepää se kytkimellä, jonka syvyys on yhtä suuri kuin hihnan leveys, jälkimmäisen laitetta ei yleensä tarvita. Poikkeus voi olla vaikea maasto-olosuhteet - tyypin 2 sakkaus, seisminen toiminta, karstedness jne.

Määrätyn monoliittisen päällekkäisyyden tarvittavan paksuuden määrittäminen

Taivutetuille levyelementeille vuosikymmenten kokemus betoniteräsrakenteiden käytöstä paksuuden ja tilavuuden suhteen arvo on kokeellisesti määritetty. Lattialevyille se on 1/30. Toisin sanoen 6 metrin välein optimaalinen paksuus on 200 mm, 4,5 mm - 150 mm.

Understatement tai päinvastoin, hyväksytyn paksuuden suureneminen on mahdollista lattian vaaditun kuormituksen perusteella. Alhaisissa kuormissa (tämä sisältää yksityisen rakentamisen), on mahdollista vähentää paksuutta 10-15%.

ALV päällekkäin

Monoliittisen päällekkäisyyden lujittamisen yleisten periaatteiden määrittämiseksi on ymmärrettävä työn työn typologia analysoimalla rasitusrasitustilaa (arvonlisävero). Kaikkein kätevä tapa tehdä tämä on nykyaikaisten ohjelmistojärjestelmien avulla.

Harkitse kaksi koteloa - vapaata (saranoitu) laakerilevy seinälle ja kiinnitä. Levyn paksuus 150mm, kuorma 600kg / m2, levyn koko 4,5x4,5m.

Taipuminen samoissa olosuhteissa kiristyslevyyn (vasen) ja saranoitu (oikea).

Ero Mh: n hetkien aikana.

Muiden Mu.

Ero valintaan yläraudoituksessa X.

Ero valinnassa ylemmässä raudoituksessa U: ssa.

Alemman vahvistuksen valinta X: ssä.

Alemman raudoituksen valinta Y.: ssa

Rajatilanteet (laakerin luonne) mallinnetaan asettamalla vastaavat linkit tukisolmuihin (merkitty sinisellä). Lineaarinen siirtymä on kielletty kääntyvästä tuesta ja myös kääntymisestä puristusta varten.

Kuten kaavioista voidaan nähdä, puristettaessa tukialueen toiminta ja levyn keskialue eroavat huomattavasti. Todellisessa elämässä minkä tahansa raudoitetun betonin (esivalmistetut tai monoliittiset) elementit ovat ainakin osittain kiinnitetty muurausrakenteeseen. Tämä vivahde on tärkeä vahvistavan rakenteen luonteen määrittämisessä.

Vahvistus monoliittinen päällekkäisyys. Pitkittäinen ja poikittainen vahvistus

Betoni toimii hyvin kompressoimalla. Armature - vetolujuus. Yhdistämällä nämä kaksi elementtiä saamme komposiittimateriaalin, raudoitetun betonin, joka käyttää kunkin komponentin vahvuuksia. Lujitettavuus on luonnollisesti asennettava betonialueelle ja vedettävä vetovoimat. Tällaista vahvistamista kutsutaan pituussuuntaiseksi tai työskentelyksi. Sen on oltava hyvä tartunta betoniin, muuten se ei pysty siirtämään kuormaa sille. Käytössä olevan raudoituksen yhteydessä käytetään tankoja säännöllisesti. Ne on nimetty A-III: n mukaan (vanhan GOST: n mukaan) tai A400: n mukaan (uuden mukaan).

Vahvistuspalkkien välinen etäisyys on vahvistuspituus. Lattialle yleensä oletetaan olevan 150 tai 200 mm.
Tukivyöhykkeen puristuksessa syntyy tukeva momentti, joka muodostaa vetovoiman ylemmässä vyöhykkeessä. Siksi monoliittisten kattojen työraudoitus sijoitetaan sekä betonin ylä- että alempaan vyöhykkeeseen. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä aluslevyn keskiosaan ja sen yläreunaan (sekä sisäisten, väliseinien / -pylväiden tukemiseen, jos sellainen on olemassa), jolloin suurimpia rasituksia esiintyy.

Ylärautaa vaaditun asennon varmistamiseksi betonitoiminnan aikana käytetään poikittaista vahviketta, joka on sijoitettu pystysuoraan. Se voi olla tukikehysten tai taivutettujen osien muodossa. Kevyimmillä levyillä ne toimivat rakentavasti. Suurilla kuormituksilla poikittainen vahvike liittyy työhön, mikä estää delaminoitumisen (levyn krakkaus).

Yksityisillä rakenteilla laatoilla poikittainen vahvistus toimii tavallisesti puhtaasti rakentavana toiminnaksi, jolloin tukeva poikittaisvoima ("leikkauksen" voima) havaitaan betonilla. Poikkeuksena on pistetuki - telineet (sarakkeet). Tässä tapauksessa sinun on laskettava poikittainen vahvistus tukivyöhykkeellä. Poikittainen vahvike on yleensä varustettu sileällä profiililla. Se on merkitty AI: llä tai A240: llä.

Yläraudoituksen ylläpitämiseksi betonitoiminnan aikana taipuneet U-muotoiset osat ovat yleisimpiä.

Päällekkäisten vahvikkeiden asennus.

Täytä katto betonilla.

Monoliittisen päällekkäisyyden esimerkin laskeminen

Vaadittavan vahvistuksen manuaalinen laskeminen on hieman hankalaa. Tämä pätee erityisesti deflektion määrittelyyn, kun otetaan huomioon halkeamien aukot (normit mahdollistavat halkeamien muodostumisen venytetyssä betonivyöhykkeessä tiukasti säädellyllä aukon leveydellä - ne ovat täysin näkymättömiä, puhumme millimetrin jakeista). On helpompaa simuloida useita tyypillisiä tilanteita ohjelmistopaketissa, joka suorittaa laskelmat tiukasti sovellettavien rakennuskoodien mukaisesti.

Seuraavat kuormat otetaan huomioon:

 1. Raudoitetun betonin oma paino, jonka laskennallinen arvo on 2750 kg / m3 (sääntelypainolla 2500 kg / m3).
 2. Lattiarakenteen paino on 150 kg / m2.
 3. Hyötykuorma on 300 kg / m2.
 4. Osapaino (keskimäärin) 150 kg / m2.

Yleiskatsaus suunnitteluun.

Levyjen muodonmuutos kuormituksen aikana.

Muistomerkki Mu.

Tontti hetkeistä Mh.

Yläraudoituksen valinta X: ssä.

U: n yläraudan valinta

Alareunan vahvistaminen X: ssä.

Alemman raudoituksen valinta W: n mukaan.

Kaavojen oletettiin olevan 4,5 ja 6 m. Pitkittäinen vahvistus määritellään lujitusluokalla A-III, betoniluokalla B25, suojakerroksella 20 mm. Koska seinämien laatan tukialueen mallia ei ole mallinnettu, äärilevyjen vahvistamisen tulokset voidaan jättää huomioimatta (ohjelmien vakiomuutos laskentamenetelmää käyttäen).

Kiinnitä huomiota momentin arvojen purskeiden tiukkaan vastaavuuteen vaaditun vahvistuksen purskeilla.

Laskelmien mukaan on mahdollista suositella 150 mm: n paksuinen monoliittinen katto yksityisten talojen lattioille 4,5 m: n ja 200 mm: n ja 6 m: n välillä. Yli 6 metrin ylittyminen ei ole toivottavaa. Vahvikkeen halkaisija ei riipu pelkästään kuormituksesta vaan myös levyn paksuudesta. Asennukset, joiden läpimitta on 12 mm ja asennus 200 mm, ovat usein huomattavia. Voit yleensä päästä 8 mm: llä 150 mm: n tai 10 mm: n korkeudella, jonka pitch on 200 mm. Jopa tämä vahvistaminen tuskin toimii raja. Hyötykuorma on 300kg / m2 - asunnossa, joka voi muodostaa ehkä suuren kaappin, joka on täysin täynnä kirjoja. Asuinrakennusten todellinen kuormitus on pääsääntöisesti huomattavasti pienempi.

Lujituksen vaadittu kokonaismäärä on helppo määrittää riippuen 80 kg / m3 keskimääräisestä lujituksen painotuskertoimesta. Toisin sanoen 50m2: n päällekkäisyyteen, jonka paksuus on 20cm (0,2m), tarvitset 50 * 0,2 * 80 = 800kg raudoitusta (noin).

Konkreettisten tai huomattavampien kuormien ja katkelmien läsnä ollessa tässä artikkelissa ilmoitettua vahvikkeen läpimittaa ja etäisyyttä ei voida käyttää monoliittisen päällekkäisyyden laitteeseen, joten vastaavia arvoja varten tarvitaan laskenta.

Talon rakentaminen

Teltan, betonin tai betonilohkareiden talot, yleensä betoniteräksestä. Ne tarjoavat rakenteelle poikkeuksellisen voimakkuuden ja seismisen kestävyyden sekä erittäin kestävät ja eivät polta, mikä on tärkeää. On olemassa useita tapoja järjestää teräsbetonilattiat. Yleisimmät ja monipuoliset - laatoitusvalmisteet. Tällaisia ​​levyjä tilataan betonituotteiden tehtailla, ja sitten ne asennetaan nosturilla ja työntekijöiden joukolla. Niissä tapauksissa, joissa nosturin käyttäminen rakennustyömaalla on vaikeaa tai kun talossa on epätyypillinen asennus ja valmiiden laattojen hankinta on vaikeaa, on varustettu monoliittinen lattialaatta. Itse asiassa on mahdollista täyttää monoliittinen levy vain silloin, kun siihen on viitteitä, mutta myös yksinkertaisesti siksi, että pidät sen tarkoituksenmukaisemmaksi. Tässä artikkelissa kuvataan, miten laatoitetaan ja miten kaadetaan monoliittista laattaa. Kaikki työ ei ole mahdollista itsenäisesti, mutta tekniikka on silti näkemisen arvoinen, ainakin prosessin ohjaamiseksi rakennustyömaalla.

Monoliittinen lattialaatta tekee sen itse

Monoliittisella laattoilla on useita etuja verrattuna esivalmistettujen teräsbetonilaattojen laatoihin. Ensinnäkin rakenne on kestävä ja monoliittinen ilman yhtä saumaa, joka takaa yhtenäisen kuormituksen seinille ja pohjalle. Toiseksi monoliittisen valun avulla voit tehdä talon ulkoasun vapaammaksi, sillä se voi luottaa sarakkeisiin. Myös asettelua voi olla niin monta kulmaa kuin haluat, minkä vuoksi olisi vaikeata valita standardikokoisia lattialaatoja. Kolmanneksi on mahdollista turvallisesti varustaa parveke ilman ylimääräistä tukilevyä, koska rakenne on monoliittinen.

Kattoon asennettu monoliittinen laatikko on mahdollista varustaa itsellesi, sillä tätä ei tarvita nosturi tai suuri joukko työntekijöitä. Tärkeintä on noudattaa tekniikkaa eikä säästää materiaaleja.

Monoliittisten lattialaattojen asennus tekniikka

Kuten kaikkien rakenteiden kanssa, monoliittinen päällekkäisyys alkaa projektista. On suositeltavaa tilata monoliittisen lattialevyn laskeminen suunnittelutoimistossa eikä tallentaa sitä. Se sisältää tavallisesti laivan poikkileikkauksen laskemisen taivutusmomentin vaikutuksesta suurimmalla kuormituksella. Tuloksena saat optimaaliset mitat lattialevylle erityisesti omassa talossasi, mikä osoittaa, mitä lujitettavuutta ja mitä betonialuetta. Jos haluat yrittää suorittaa laskutoimitukset itse, niin esimerkki monoliittisen lattialevyn laskemisesta löytyy Internetistä. Emme keskity tähän. Harkitse vaihtoehtoa, kun rakennat tavallista maalaistaloa, jonka korkeus on enintään 7 metriä, joten tehdään suositeltavin suositeltu koko: 180 - 200 mm paksuinen monoliittinen laatta.

Materiaalit monoliittisten lattialaattojen valmistukseen:

 • Muotti.
 • Tuki muottien ylläpitoon 1 tuen määrällä 1 m2 kohden.
 • Teräsvahvistus, jonka läpimitta on 10 mm tai 12 mm.
 • Betonibrändi M 350 tai erikseen sementti, hiekka ja murskattu kivi.
 • Taivutuslaite venttiileille.
 • Muoviset lasinaluset liittimiin (kiinnittimet).

Monoliittisen laatan valun tekniikka sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Lattialevyn laskeminen, jos kaltevuus on yli 7 m, tai hanke sisältää laakerilevyn sarakkeeseen / sarakkeisiin.
 2. Asennus muotin "kannelle".
 3. Terässauvat teräslevyt.
 4. Betonivaihto.
 5. Betoni tiivistys.

Joten, kun seinät ajetaan haluttuun korkeuteen ja niiden taso on lähes täydellisesti linjassa, voit aloittaa monoliittisen lattialaatan rakentamisen.

Monoliittisten lattialaattojen asennus

Monoliittisen levyn laite olettaa, että betoni kaadetaan vaakasuoraan muottiin. Joskus horisontaalista muottia kutsutaan myös "kanneksi". Järjestelyyn on useita vaihtoehtoja. Ensimmäinen on valmiiden irrotettavien muottien vuokraus metallista tai muovista. Toinen on muotojen valmistus paikan päällä käyttämällä puulevyjä tai kosteudenkestävän vanerin levyjä. Tietenkin ensimmäinen vaihtoehto on yksinkertaisempi ja edullisempi. Ensinnäkin muotti on kokoontaitettava. Toiseksi se tarjoaa teleskooppisia tukia, joita tarvitaan muottien tukemiseen samalla tasolla.

Jos haluat itse tehdä muottiinpanon, huomaa, että vanerilevyjen paksuuden tulisi olla 20 mm ja leikattujen levyjen paksuus 25 - 35 mm. Jos kaatat leikattujen levyjen levyt, ne on sovitettava toisiinsa tiukasti. Jos levyjen välillä on aukkoja, on muovin pinta pinnoitettava vedeneristyskalvolla.

Muottien asennus on seuraava:

 • Pystysuorat pylväät on asennettu. Tämä voi olla teleskooppinen metalliteline, jonka korkeutta voidaan säätää. Käytä myös 8 - 15 cm: n halkaisijaltaan vähintään 8 cm: n tukkipuita. Pylväiden välisen pylvään tulee olla 1 m. Seinämän lähimpien pylväiden on oltava vähintään 20 cm etäisyydellä seinästä.
 • Telineiden päälle on sijoitettu ruuveja (pitkittäis palkki, joka pitää muotin, I-palkin, kanavan).
 • Vaakatasoinen muotti on asetettu poikkipalkkeihin. Jos ei ole valmiita muottiosastoja, mutta kotitekoisia, niin poikittaiset palkit sijoitetaan pitkittäisten palkkien päälle, johon päälle asetetaan lakanoita kestävä vaneri. Vaakasuoran muottien mittoja tulisi säätää täydellisesti niin, että sen reunat lepäävät seinää vasten, jolloin ei jää aukkoja.
 • Tukee-telineiden korkeutta säädetään niin, että vaakasuoran muottien yläreuna vastaa seinämateriaalin yläreunaa.
 • Pystysuorat muottielementit asennetaan. Kun otetaan huomioon se, että monoliittisessa levyssä mitat on oltava sellaiset, että sen reunat tunkeutuvat seiniin 150 mm: n etäisyydellä, on tarpeen tehdä pystysuora aita niin kauas seinän sisäreunasta.
 • Kun olet viimein tarkistanut muotin vaakasuoran asennon ja tasoaseman tasolla.

Joskus lisätoiminnan helpottamiseksi muottipinta peitetään vedeneristyskalvolla tai, jos se on valmistettu metallista, voidellaan moottoriöljyllä. Tällöin muotti on helposti irrotettavissa ja betonilevyn pinta on täysin sileä. Teleskooppisten telineiden käyttö muottiin on parempi kuin puupylväät, koska ne ovat luotettavia, kumpikin niistä kestää jopa 2 tonnin painoa. Niiden pinnalle ei muodostu mikroprekareja, kuten puulajista tai puusta voi tapahtua. Tällaisten telineiden vuokraus maksaa noin 2,5 - 3 ov 1 m2: n alueella.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen

Muottien järjestelyn jälkeen siihen asennetaan kaksi ristikon vakiovarusteista. Vahvikehän valmistukseen käytetään teräsvahviketta A-500C, jonka läpimitta on 10 - 12 mm. Näistä sauvoista verkko on yhdistetty silmäkokoon 200 mm. Pitkittäisten ja poikittaisten sauvien liittämiseen käytetään neulontankaa 1,2 - 1,5 mm. Useimmin yhden lujittavan tangon pituus ei riitä kattamaan koko kaarta, joten sauvat on yhdistettävä toisiinsa. Jotta rakenne olisi tukeva, sauvat on liitettävä 40 cm: n päällekkäin.

Vahvistinverkon tulee kulkea vähintään 150 mm: n seinämiin, jos seinät on tehty tiilistä, ja 250 mm, jos seinät on tehty hiutaloitua betonia. Tangojen päiden ei tulisi saavuttaa pystysuoraa muottiä 25 mm: n ympärysmitan ympärillä.

Monoliittisen laatan vahvistaminen tehdään kahdella vahvistusverkolla. Yksi niistä - alempi - on sijoitettava 20 - 25 mm: n korkeudelle levyn alareunasta. Toinen - yläosa on sijoitettava 20-25 mm levyn yläreunan alapuolelle.

Pohjaverkkoon sijoitettiin haluttu etäisyys, sen alle suljetut erikoismuovipidikkeet. Ne asennetaan asteikolla 1 - 1,2 m sauvojen risteyksessä.

Monoliittisen levyn paksuus otetaan 1:30, jossa 1 on laattojen paksuus ja 30 on span pituus. Esimerkiksi, jos väli on 6 m, levyn paksuus on 200 mm. Koska ristikot on sijoitettava etäisyydelle laatan reunoista, verkkojen välisen etäisyyden tulisi olla 120-125 mm (200 mm: n levyn paksuudesta vähennetään kaksi 20 mm: n väriä ja vähennetään 4 vahvuisten saumojen paksuus).

Ristikoiden erottaminen tietystä etäisyydestä toisistaan ​​on 10 mm: n vahvistuspalkista valmistettu erityisiä pidikkeitä käyttäen erityistä taivutustyökalua, kuten kuvassa. Ylä- ja alaosat hyllyt ovat 350 mm. Salvan pystysuora koko on 120 mm. Pystysuuntaisten kiinnittimien asennuskohta on 1 m, rivejä on porrastettava.

Seuraava vaihe on päätylukko. Se on asennettu 400 mm: n korkeudelle vahvistuskotelon päissä. Tarjoaa vahvistamaan tukilevyä seinälle.

Toinen tärkeä elementti on ylemmän ja alemman verkon liitin. Kuinka se näyttää, näet valokuvassa. On välttämätöntä, että erotetut verkot havaitsevat kuorman yhtenä yksikkönä. Tämän liittimen asennusvaihe on 400 mm ja tukialue seinälle 700 mm: n etäisyydellä 200 mm askelta.

Betonivaihto

Betoni on parempi tilata suoraan tehtaalla. Tämä tekee tehtävästä paljon helpompaa. Lisäksi liuoksen kaataminen sekoittimesta yhtenäisellä kerroksella antaa poikkeuksellisen lujuuden levylle. Mitä ei voida sanoa uunista, joka kaadettiin manuaalisesti keskeytyksillä uuden liuoksen valmistamiseksi. Joten on parasta kaataa betonia kerralla kerroksella 200 mm ilman keskeytyksiä. Ennen betonin kaatamista muottiin, on tarpeen asentaa kehikko tai laatikko teknisille rei'ille, esimerkiksi savupiipulle tai ilmanvaihtokanavalle. Kaatumisen jälkeen on tarpeen värisyttää sitä syvällä värähtelijällä. Jätä sitten kuivumaan ja vahvista 28 päivää. Ensimmäisellä viikolla pinta kostutetaan vedellä, vain kostutetulla, eikä täytetä vedellä. Kuukautta myöhemmin, muotti voidaan poistaa. Monoliittinen laatikko valmis. Lattialevyjen asentamiseen hintaan sisältyy vahvistus-, betoni-, muottien vuokraus ja sekoitinkoneen järjestys sekä betonipumppu. Itse asiassa noin 50 - 55 cu tulee ulos. m2 päällekkäin. Lattialevyjen kaatamista betonin avulla voidaan nähdä video, joka osoittaa lattialevyjen asennusta.

Kuinka laittaa lattialaatat

Monoliittirakenteisten teräsbetonilaattojen käyttöä pidetään perinteisempänä. Suosituimmat PC-laatat - levyt, joissa on pyöreät aukot. Tällaisten levyjen paino alkaa 1,5 tonnia, joten lattialaattojen asettaminen omiin käsiisi on mahdotonta. Tarvitaan nosturi. Riippumattomasta tehtävästä huolimatta on olemassa useita vivahteita ja sääntöjä, joita on noudatettava työskenneltäessä lattialevyjen kanssa.

Lattialevyt

Tehdasvalmisteinen kattolevy on jo tehtaalla vahvistettu eikä vaadi ylimääräistä vahvistamista tai järjestelyä. Ne on yksinkertaisesti asetettu kaareksi, jossa seinät lepäävät noudattaen joitain sääntöjä:

 • Pituus ei saa olla yli 9 m. Se on tällainen levy, joka on suurin.
 • Purku- ja nostolevyt suoritetaan projektin tarjoamalla erikoislaitteella. Tällöin levyissä on asennuskierteitä, joihin kiinnitysrivat on kiinnitetty.
 • Ennen lattiapintojen asettamista seinien pinnan, johon ne asetetaan, on kohdistettava. Ei ole sallittua suuria eroja korkeuksissa ja kallistuksissa.
 • Levyjen tulisi olla 90 - 150 mm: n seinämillä.
 • Levyt on mahdotonta kuivata, kaikki aukot ja tekniset liitokset on sinetöitävä laastilla.
 • Levyjen sijaintia on seurattava jatkuvasti tuen seinien ja pintojen suhteen.
 • Levyt asetetaan vain kantavien seinien päälle, kaikki laitureet on varustettu vasta lattian asentamisen jälkeen.
 • Jos on tarpeen leikata luukku kattoon, se on leikattava kahden levyn risteyksestä eikä yhdestä laudasta.
 • Levyt on sijoitettava mahdollisimman lähelle toisiaan, mutta 2-3 cm: n rakoilla, mikä varmistaa seismisen vastuksen.

Jos lattialevyt eivät riitä peittämään koko kynnystä ja esimerkiksi 500 mm: n jäännökset, niin lattialevyt voidaan asentaa tässä tapauksessa eri tavoin. Ensimmäinen on laittaa laatat vasten ja jättää aukkoja pitkin huoneen reunoja ja sulkea aukot betonilla tai hiekkalaatikoilla. Toiset levyt, joilla on yhtenäiset aukot, jotka sitten suljetaan betoniliuoksella. Jotta laasti ei putoaisi, muotti on sijoitettu aukon alle (levy on sidottu).

Lattialaattojen asennus tekniikka

Laattojen asettamisprosessissa on oltava selkeä koordinaatio nosturin ja laivan saavan miehistön välillä. Rakennuskohdan vammojen välttämiseksi sekä koko teknisen prosessin ja rakennuskoodissa kuvattujen sääntöjen noudattamisen varmistamiseksi rakennustyömaalla on oltava tekninen kartta lattialaattojen asennuksesta. Se osoittaa työn jakson, laitteiden, erikoislaitteiden ja työkalujen määrän ja sijainnin.

On välttämätöntä aloittaa lattialaattojen asentaminen porrashuoneesta. Levyjen asentamisen jälkeen niiden sijainti tarkistetaan. Lautaset ovat hyvin sijoitettuja, jos:

 • Levyjen pohjapintojen välinen ero ei ole yli 2 mm.
 • Levyjen yläpintojen korkeusero ei ole yli 4 mm.
 • Alueen korkeusero ei saa olla yli 10 mm.

Lattialaattojen asennus osoittaa piirin, kun laatta on asetettu, on tarpeen yhdistää toisiinsa ja seiniin metalliliittimiä käyttäen. Sulautettujen ja yhdistävien osien liitäntätyöt tehdään hitsaamalla.

Lattialaattojen asennus

Älä unohda, että on noudatettava turvaohjeita. Nosturin avulla ei saa tehdä työtä avoimella alueella 15 m / s tuulella sekä jäällä, ukkosmyrskyillä ja sumuilla. Laivan liikuttamisen aikana nosturin avulla asentajien joukkue on sijoitettava poispäin reitistä, joka laatta liikkuu rehun vastakkaiselta puolelta. Huolimatta siitä, että ammattijohtajan ja asentajaryhmän palveluiden käyttö lisää merkittävästi lattialevyjen asentamisen kustannuksia, näin ei tapahdu, kun voit säästää. Ohjaajan on tarjottava hanke.

Ennen kuin tilaat levyjä tehtaalla, on välttämätöntä tehdä valmistelutöitä. On parasta koordinoida koneen syöttöaikaa, jossa on levyjä ja nosturia kerralla, jotta yksinkertaisia ​​koneita ei ylikata. Tällöin levyjen asennus voidaan suorittaa ilman purkamista suoraan ajoneuvosta.

Valmistelutyö ennen lattiapinnoitteiden asettamista

Ensimmäinen on tasainen tukipinta. Horisontin pitäisi olla lähes täydellinen, korkeusero 4-5 cm ei ole hyväksyttävää. Ensin tarkistamme seinien pinnan ja tarvittaessa tasoitamme sen konkreettisen ratkaisun avulla. Seuraava työ voidaan tehdä vasta sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut suurimman lujuuden.

Toinen on varmistaa laakerivyöhykkeen lujuus. Jos seinät on rakennettu tiilestä, betonista tai betonilohkosta, ei tarvita lisätoimenpiteitä. Jos seinät on pystytetty vaahtolohkoista tai kaasupalkeista, on ennen levytyksen aloittamista täytettävä panssaroidun hihnan. Lattialevyjen asianmukainen asennus viittaa siihen, että tukipinnan on oltava riittävän vahva kestämään laatan painoa eikä muovaa risteyslinjaa pitkin. Kumitetuilla betonilla tai vaahtobetonilla ei ole tarvittavaa voimaa. Siksi rakennuksen koko kehä on asennettu kokoon, joka on 8-12 mm: n sauvan lujitusholkki, ja sitten kaikki kaadetaan betoniin, jonka kerros on 15-20 mm. Työtä voidaan jatkaa vasta sen jälkeen, kun betoni on kuivunut.

Kolmas on asennustorvojen asentaminen. Monoliittisen lattialevyn asennusosassa kuvatut teleskooppiset telineet on asennettu 1,5 metrin välein ja ne on suunniteltu ottamaan levyn painon, jos se yhtäkkiä luiskahtaa paikaltaan. Asennuksen jälkeen nämä tornit poistetaan.

Onton ydinlaattojen asennus nosturin avulla

Kun juuri valettu betoni on riittävän vahva ja kuivunut, on mahdollista aloittaa suoraan lattialevyjen asennus. Tätä tarkoitusta varten käytetään nosturia, jonka kuormituskapasiteetti riippuu levyn mitasta ja painosta, useimmiten 3-7 tonnin nosturit ovat käteviä.

Työn vaiheet:

 • Laakerin pinnalle levitetään betoniliuosta 2-3 cm: n kerroksella. 150 mm. Jos levy on kaksi vastakkaista seinää vasten, liuos asetetaan vain kahteen seinään. Jos laatta on kolme seinää, niin se on kolmen seinän pinnalla. Levyjen sijoittaminen suoraan voidaan aloittaa, kun liuos on saavuttanut 50% sen vahvuudesta.
 • Kun laasti kuivuu, nosturin käyttäjä voi kiinnittää hihnat levyn kiinnikkeisiin.
 • Kun nosturioperaattori lähettää signaalin, jonka avulla laatta voidaan toimittaa, työntekijöiden ryhmä siirtyy pois paikalta, jossa laatta liikkuu. Kun levy on jo hyvin lähellä, työntekijät koukkuvat koukkuja ja avaavat sen, kun taas värähteleviä liikkeitä sammuu.
 • Laatta lähetetään oikealle paikalle, yksi henkilö seisoo yhdelle seinälle ja toinen päinvastoin. Laatta asetetaan siten, että sen reunat lepäävät seinälle vähintään 120 mm, edullisesti 150 mm. Asennuksen jälkeen levy puristaa ylimääräisen laastin ja jakaa tasaisesti kuorman.
 • Jos levyä on tarpeen siirtää, voit käyttää särmäyspalkkia. On mahdollista tasoittaa sen sijainti vain laidunta-aluetta pitkin, on mahdotonta liikuttaa laattaa seinien läpi, muuten seinät voivat romahtaa. Sitten linjat poistetaan, ja nosturioperaattorille annetaan signaali, jolla ne otetaan vastaan.
 • Menettely toistetaan kaikille levyille poikkeuksetta. Lattialaattojen asennusta koskevat säännöt viittaavat siihen, että levyjen kohdistaminen on tehtävä pohjan reunaa pitkin, sillä pohjapinta on huoneen katto. Siksi levy sopii suuremmalle puolelle alaspäin ja kapeammaksi.

Voit täyttää suosituksen, että levytukeen vyöhykkeellä on tarpeen vahvistaa vahvistusta. Tämän menetelmän kannattajat sanovat, että levy on kätevämpi ja helpompi liikuttaa. Itse asiassa mikä tahansa muu kuin betoniliuos levyn alla on kielletty teknisellä lomakkeella. Muutoin uuni voidaan helposti siirtää tukivyöhykkeeltä, koska se liukuu lujittaen. Lisäksi kuorma jakautuu epätasaisesti.

Lattialaattojen asentaminen säätöön ei käytännössä ole erilainen kuin levityslaattojen asettaminen. Tekniikka on täsmälleen sama. Vain pohjan pinta on eristettävä huolellisesti ennen levyn asettamista. Jos hanke tarjoaa lattialevyjen epätyypillisen tuen, siihen käytetään erityisiä teräselementtejä. Tällaista työtä ei saa tehdä ilman asiantuntijaa.

Ankkurointi lattialevyt

Ankkurointi - levyjen kiinnittäminen yhteen - voidaan tehdä kahdella tavalla projektista riippuen.

Ensimmäinen on levyjen vahvistaminen. Vahvistetut tangot, joiden läpimitta on 12 mm, hitsataan kiinnityselementteihin laattaan. Eri valmistajien levyillä voi olla erilainen järjestely näistä elementeistä: levyn pitkittäispäässä tai sen pinnalla. Vahvimman liitännän katsotaan olevan diagonaalinen, kun levyt on liitetty toisiinsa siirtymällä.

Myös levy on kytkettävä seinään. Mikä on seinään upotettu vahvistus?

Toinen tapa on rengasankari. Itse asiassa se näyttää armopoyas. Laatta on järjestetty laattojen reunaa pitkin, siihen asennetaan varusteet ja betonia kaadetaan. Tämä menetelmä nostaa jonkin verran lattialevyjen kustannuksia. Mutta se kannattaa - levyt puristetaan kaikilla puolilla.

Saumojen tiivistäminen laattojen väliin

Ankkuroinnin jälkeen voit tiivistää aukot. Rustamin laattojen väliset raot. Ne on täytetty betonibrändillä M150. Jos halkeamat ovat suuria, levy on sidottu pohjaan, joka toimii muottipesäksi. Jos raot ovat pieniä, lattialevy voi kestää suurimman kuormituksen seuraavana päivänä. Muussa tapauksessa sinun on odotettava viikkoa.

Pohjamaalien tiivistys lattialaattojen päissä

Kaikki modernit levyt, joissa on pyöreät aukot, valmistetaan jo täytettyjen päiden kanssa. Jos olet ostanut levyjä, joissa on avoimia reikiä, ne on täytettävä jotain 25 - 30 cm syvällä. Muussa tapauksessa levy jäätyy. Voit täyttää aukot mineraalivillalla, konkreettiset liikenneruuhkat tai täyttää betonilla. Samanlainen prosessi on suoritettava paitsi niissä päissä, jotka menevät ulkopuolelle, myös niille, jotka lepäävät sisäseinillä.

Lattialaattojen asettamiseen hinta riippuu työn määrästä, talon pinta-alasta ja materiaalien kustannuksista. Esimerkiksi vain PC-levyjen kustannukset ovat noin 27 - 30 dollaria. per m2. Loput ovat asiaan liittyvät materiaalit, nosturin vuokraus ja työntekijöiden palkkaaminen sekä kuljetuslasin kustannukset. Lattialevyjen asennustyön ammattilaiset vaihtelevat 10: sta 25: een. per m2, ehkä enemmän riippuen alueesta. Tämän seurauksena kustannukset ovat samat kuin monoliittisen lattialevyn valu.

Betonikerroksen paksuus

Monoliittinen päällekkäisyys

Kun tarvitset monoliittista päällekkäisyyttä.

Yksi luotettavimmista ja kalliimmista rakenteiden päällekkäisyyksistä on monoliittinen päällekkäisyys. Määritämme rakenteen tarpeen tunnusmerkit, monoliittinen päällekkäisyys syntyy, kun:

 • 1. Esivalmistettuja teräsbetonilaatuja ei ole mahdollista toimittaa tai asentaa, ja jos tällainen kieltäytyminen muista lattiatyypeistä (puu tai mikä tahansa kevyt) on tietoinen;
 • 2. Rakennuksen sisätilojen seinämissä on monimutkainen kokoonpano, joka ei salli asentaa vaadittua lukumäärää standardilevyille (ts. On tarpeen rakentaa osia monoliittisella päällekkäisyydellä). Tässä vaiheessa on suositeltavaa aloittaa siirtyminen monoliitteihin, jotta vältetään tarpeettomat rahoituskustannukset nostomekanismit ja muottiin;
 • 3. Vaikeat toimintaolosuhteet (lisääntynyt kuormitus, kosteus ja sen alentaminen mahdottomaksi vedeneristyksen avulla (esimerkiksi allas tai autopesu). Tällä hetkellä lattialevyt tehdään aluksi korostetuiksi ja vahvistetuiksi teräslangattujen kaapeleiden avulla. Levyjen suuren lujuuden ansiosta lujituksen poikkileikkaus ei ole suuri, lujitus on altis korroosiolle ja hauraalle murtumalle.
 • 4. Kun päällekkäisyysfunktio yhdistetään monoliittiseen vyöhön. Tässä suoritusmuodossa esivalmistetut raudoitetut betonilevyt ovat pääsääntöisesti kiellettyjä kevyiden elementtien rakenteista. Vaatii monoliittisen vyön. Jos hihnan hinta ja esivalmistetun tyypin päällekkäisyys ovat yhtä suuria tai suuremmat kuin monoliittien päällekkäisyyksien kustannukset, monoliitti valitaan oikeaksi.

Jos monoliittinen päällekkäisyys perustuu rakenteeseen, jonka syvyys on verrannollinen hihnan leveyteen, ei ole tarpeen järjestää jälkimmäistä. Samanaikaisesti on poikkeuksia silloin, kun on monimutkaista maata (karsti, seismisesti aktiivinen, jolla on toisen tyyppinen laskeutumistyyppi jne.).

Monoliittisen päällekkäisyyden paksuus.

Monivuotisen harjoittelun seurauksena taivutetun tyyppisten levyrakenteiden osalta paksuuden suhde pidennyksen pituuteen on todettu. Lattialevyjen suhde on 1:30. Joten 6 metrin pituisella alueella vaaditun levyn paksuus on 200 millimetriä ja levyn pituus 4,5 metriä - 150 millimetriä.

Monoliittisen päällekkäisyyden paksuutta voidaan pienentää tai lisätä, kun otetaan huomioon päällekkäisyyden käyttökuormitus. Yksityisen laitoksen rakentamisessa, jossa kuormat ovat pieniä, on mahdollista alentaa vakiintunutta paksuutta enintään 10-15 prosentilla.

Päällekkäisyyden jännitystilanne.

Jotta ymmärtäisivät monoliittisen päällekkäisyyden periaatteet ja vahvistusmenetelmät, on tarpeen analysoida laattojen jännitystilojen tilaa. Esimerkiksi kiristyslevy, jonka koko on 12-6 m, paksuus on 20 cm. Kuormitus on 500 kg / m2.

Jos katsot päällekkäisyyden isopoli-siirtymää, näet, että keskiosassa on suuremmat muodonmuutokset.

Isopolen siirtymä monoliittinen lattialaatta.

Rasituksen mosaiikissa on havaittavissa myös, että punainen alue vastaa levyn venytystä alemmassa osassa ja sininen väri on levyn puristus alemmassa osassa.

Monoliittisen lattialaattajännite-mosaiikki.

Tämä otetaan huomioon levyn vahvistamisen yhteydessä. Vahvistuksen kuva kuvaa raudoituksen aluetta. Laattojen pohjan keskiosaa kohdistuu suurempaan venytykseen, ja siksi sitä tarvitaan lisää vahvistamista. Levyn yläosa kohdistuu päihin venyttämällä, joten tässä vyöhykkeessä sitä vahvistetaan voimakkaammin.

Ylempi raudoituksen alue.

Pohjauhon alue.

Muottien monoliittinen päällekkäisyys.

Monoliittinen päällekkäisyys liittyy betoniseoksen kaatamiseen vaakasuoraan muottiin, sitä kutsutaan usein "kanneksi". Tällaisen muottirakenteen järjestelyyn on kaksi eroa.

 • Vuokraa metallista tai muovista valmistettua muotoilua, joka on helppo poistaa. Tämä vaihtoehto on yksinkertaisempi ja monet kehittäjät suosivat sitä, koska muotti voidaan helposti koota ja purkaa. Lisäksi muottien kanssa on teleskooppisia tukijärjestelmiä, jotka tukevat muottirakennetta tietyllä tasolla;
 • Muottien rakentaminen esineiden rakentamispaikalta 25-30 mm: n levyiltä tai vanerilta kosteudenkestävät arkit, joiden seinämän paksuus on vähintään 20 millimetriä.

Siinä tapauksessa, että suojuksen rakenne kootaan levyiltä, ​​ne ovat tiukasti sovitettuja toisiinsa. Jos levyjen välissä on aukko, on suositeltavaa käyttää vedenpitävää kalvoa.

Puinen muotti monoliittinen katto.

Teleskooppiset muottitelineet.

Monoliittisen päällekkäisyyden muottirakenteen asennus on seuraava:

 • 1. Pystysuuntaiset tukijalat asennetaan esimerkiksi teleskooppipoikkeihin, jotka on valmistettu metallista ja niiden korkeus säädettävissä. Voit käyttää tähän tarkoitukseen puuta pyöreää puutavaraa, jonka paksuus on 10-15 senttimetriä. Tukien etäisyys on noin 1 metri. Räkit irrotetaan seinästä vähintään 20 senttimetriä;
 • 2. Pultti asennetaan tukien päälle (kallistus, kanavapalkki tai pitkittäispalkki), joka on suunniteltu pitämään muottipesän;
 • 3. Rakenteiden horisontaalinen tyyppi on järjestetty poikkipalkkien yli. Jos valmiita muottirakennuksia ei käytetä, ja itse tehdyt tuotteet otetaan käyttöön, niin palkit ja palkit sijoitetaan poikittaisiksi ristikkojen yläpuolelle, ne asetetaan yläreunaan vanerilevyille, joilla on hyvä kosteudenkestävyys. Monoliittisen päällekkäisyyden muottien tulisi olla kooltaan täydellistä, ja sen reunan tulisi olla seinämää vasten, välttäen halkeamien muodostumista;
 • 4. Pylväiden korkeus on säädetty, on välttämätöntä, että muotin yläreuna on samansuuruinen kuin seinäseinämän yläreuna;
 • 5. Muotoilun pystysuorat elementit (aidat) on toteutettava ottaen huomioon seinän sisäänvedon vähintään 150 millimetriä;
 • 6. Vaakasuoran tason lopputarkistus tehdään rakennuslaitteella - tasoituslaitteella.

Joissakin tapauksissa työmukavuuden takaamiseksi muotti on vuorattu vesitiiviskalvolla tai käsitelty teknisellä rasvalla, jos muotti on metallia. Tämän seurauksena muotti on helppo irrottaa ja betonikerroksen pinta pysyy täysin tasaisena. On tarkoituksenmukaisempaa käyttää teleskooppisia telineitä rakennettaessa muottirakennetta kuin käyttää puukantoja. Metallituet pystyvät kestämään jopa kaksi tonnia kuormitusta, ne kestävät mikrohiukkasia, joita ei ole havaittu käytettäessä puupääitä tai puuta.

Vahvistus monoliittinen päällekkäisyys.

On pitkään tiedetty, että betoni toimii täydellisesti puristuksessa ja vahvistamisessa päinvastoin jännitteessä. Kun yhdistät nämä kaksi parametria, saat erinomaisen rakennusmateriaalin - vahvistetun betonin.

Vahvistus asennetaan betonilaatan venytysvyöhykkeeseen ja vastaanottaa kaikki tämän venytyksen ponnistelut. Tämäntyyppistä vakiovarustusta kutsutaan toimivaksi (pitkittäiseksi), sen betoniseoksella on oltava suuri tarttuvuuskerroin. Jos tämä ehto ei täyty, betoni ei siirrä käyttökuormaa vahvikkeeseen.

Vahvistus monoliittinen päällekkäisyys.

Monoliittisen päällekkäisyyden lujittamiseksi käytetään teräsvaijereita, joilla on jaksollinen profiili, joka on uuden standardin mukaan merkitty A3: n mukaan vanhan GOST: n tai A400: n mukaan. Vahvistuspalkkien välinen etäisyys, jota kutsutaan vahvistuspinnaksi, käytetään eniten lattialevyn pinnassa 15-20 senttimetriä.

Jos tappien vieressä olevassa paikassa esiintyy nipistys, todennäköisesti esiintyy tukipiste, joka muodostaa vetovoiman ylemmän päällekkäin vyöhykkeessä. Tästä syystä monoliittinen päällekkäisyys vahvistetaan sekä betonin ylävyöhykkeessä että alemmassa. Suurimmat rasitukset ovat levyn keskellä tai sen reunojen myötä, joten näitä alueita on kiinnitettävä erityistä huomiota vahvistettaessa.

Jotta lujiteverkot sijaitsisivat tietyllä etäisyydellä toisistaan, asennetaan erityiset tuet. Ne on tehty vahvikkeeksi, jonka halkaisija on 10 mm (luokka AT400C). Laite on taivutettu kuvan osoittamalla tavalla. Telineen alapuolella on pituus 350 mm, yläosa - 300 mm.

Betonikatot

Jalustan korkeus 100 mm, levyn paksuus 200 mm. Telineet on asennettu 800-800 mm: n sävelkorkeudella.

Laattojen päissä "P" -muotoiset osat on valmistettu 10 mm: n halkaisijaltaan lujitetusta lujasta (luokka A400C). Ne auttavat vahvistamaan päällekkäisyyden reunoja. Ylä- ja alareunan pituus 400 mm, korkeus 140 mm, kuten kuvassa (levyn paksuus 200 mm).

Vahvistimen verkon tulee ylittää vähintään 15 senttimetrin tiiliseinämän ja kaasuseinän 25 senttimetriä. Etäisyys sauvojen päistä pystysuoraan muottiin olisi myös oltava - 25 mm.

Jotta alemman verkon vaadittava etäisyys säilyisi muotista, tangon leikkauspistealueella kiinnitetään muovista kiinnityselementtejä sen alle 1 metrin etäisyydellä niiden väliin.

Kaatamalla betoni monoliittinen päällekkäisyys.

On suositeltavaa ostaa betonia monoliittisten laattojen valua kasvien valmistajalle, mikä helpottaa huomattavasti jatkotyötä. Kun kaadetaan betoniratkaisua tasaisella kerroksella "pyöristä", monoliitti antaa erinomaisen kovuuden. Tämä ei koske laatoja, jotka kaadetaan käsin, ja pysähtyy odottamaan, kunnes tuore liuos valmistetaan. Paras tapa on, kun betoni kaadetaan yhteen juoksuun, jonka täyttöpaksuus on 20 senttimetriä. Älä unohda teknisiä reikiä, esimerkiksi kaivoksen savupiippua tai tuuletusta.

Betonin tiivistysprosessi suoritetaan myös syvä- ja pintavibraattorilaitteilla. Näiden laitteiden suorituskyky tuottaa paineilman (pneumaattiset täryttimet) tai sähkövirran syöttö (elektrovibraattorit).

Kaatamalla betoni monoliittinen päällekkäisyys.

Jos rakenne on massiivinen, betoni asetetaan syvällä värähtelijällä, ja pintalibraattoreita käytetään betonin tiivistämiseen lattialaatoissa ja lattiapinnoitteissa. Ulkoisia täryttimiä käytetään tiivistämään ohutseinäisiä rakenteita, joissa on paksu vahvike. Tärytinlaitteen käyttöaika riippuu sellaisista betoniparaateista kuin plastisuus ja liikkuvuus, ja se voi olla 30 sekuntia ja 1 minuutti.

Jos betoniseos lakkaa laskeutumaan ja sementti maito näkyy sen pinnalla, tämä osoittaa, että tärinä on täysin päättynyt.

Betonielementin kerrostumisen välttämiseksi on tarpeetonta välttää tarpeetonta tärinää. Optimaalinen permutaatiovaihe sisäisille värähteleville laitteille on vaihe yksi ja puolet niiden toiminta-asteesta.

Kaikkien yllä mainittujen töiden päätyttyä monoliittinen päällekkäisyys jätetään 28 päivää kuivaukseen ja kovettumiseen. Ensimmäiset 7 päivää tuottavat märän pinnan. Kuukaudessa tulee aika, jolloin muotti voidaan poistaa.

Video - monoliittinen päällekkäisyys.

Lisäyspäivä: 2017-08-18 nbsp Tekijä: admin nbsp Näyttökerrat: 1886

Monoliittinen päällekkäisyys on vaihtoehto esivalmistettujen levyjen päällekkäisyyksille. Monoliittiset lattiat kaadetaan mihin tahansa muotoon, niitä voidaan tukea paitsi seinillä myös pylväillä, katso artikkeli talon monoliittisesta kehyksestä.

Monoliittinen betoni päällekkäisyys on monimutkainen rakennuselementti, jonka muotoilu on vielä parempi arkkitehdin tehtäväksi. Ongelmana on, että yksi asia on, kun vain pieni osa katosta kaadetaan monoliittia, ja loput on pakattu tehdaslevyillä. Se on aivan toinen asia - se on monoliitti koko lattiasta. Jos seinät ovat virheellisiä, hakkerointi, virheet näkyvät vähitellen ja yleensä ilman vakavia ongelmia, epäasianmukaisesti rakennettu monoliittinen päällekkäisyys on traagisten seurausten riski.

Ostettujen onttojen ydinlaattojen tehtaan kuormituskyky on esimerkiksi 800 kg / m 2. Mutta monoliittisen levyn tarkka maksimikuorma voi sanoa vain arkkitehdin projektin. Ja lisäksi tämä kuorma on oikea vain sillä edellytyksellä, että monoliitin rakenne on tehty ilman virheitä ja materiaaleja, joilla on ominaisuuksia hankkeen mukaisesti. Tästä syystä IHB: ssä ihmiset, jotka kaatavat monoliittisen päällekkäisyyden ilman hanketta, ovat usein jälleenvakuutettuja ja käyttävät suurta turvamarginaalia.

Monoliittibetonilattian rakentaminen alkaa muottien asennuksella. Käytetään yleensä kosteutta kestävää laminoitua vaneria tai, jos mahdollista, voit vuokrata erikoismuotoilua monoliittisille lattioille. Alhaalla, muotti on tuettu erityisillä teleskooppisilla telineillä (ne voidaan vuokrata myös) tai kotitekoisilla rekikoilla baarista.

Teleskooppihyllyllä on maksimikuorma, joka riippuu telineestä, asennuksen korkeudesta ja asennustavoista. Siksi sallittu kuorma voi vaihdella 600 - 7000 kg / teline. Kun raudoitetun betonin tiheys on 2500 kg / m 3, neliömetri 20 cm paksuisesta kaadetusta levystä painaa 500 kg. Voit laskea, kuinka vähimmäismäärä telineitä on päällekkäistä. Myös muottien painosta on muistettava.

Pituussuuntaiset palkit asetetaan pystypintojen päälle, ja poikittaiset palkit sijoitetaan pitkittäisten palkkien päälle niin, että vaneri on niin kovaa kuin mahdollista ja ei itke. Muottien muodostaman yläpinnan tulisi olla mahdollisimman sileä. Tulevan laatan ulkoreunaa pitkin alumiinilaudan levyt asennetaan laatan korkeuteen (paksuus).

Kun olet asentanut muottipesän, on vahvistettu häkki - neliömäinen verkko yhdellä tai kahdella kerroksella. Useimmissa tapauksissa neliön koko valitaan 20x20 cm: n ruudukkoon. Levyn kantavuuden lisäämiseksi ne lisäävät tavallisesti raudan halkaisijan sijaan neliön kokoa.

Olipa kyseessä yksi tai kaksi kerrosta vahvistus - arkkitehdin arkkitehtuurin laskenta! Alempi vahvistusverkko on yleensä "tärkeämpi" kuin ylempi, koska hän näkee suurimmat vetolujuudet. Vaikka talo rakennettaisiin ilman projektia, on vielä parempi ottaa yhteyttä suunnittelijaan, jotta lasketaan oikein monoliittisen lattian vahvistus. Lujituksen halkaisija riippuu kuormituksista ja leveydestä: erilaisilla syöttötiedoilla on mahdollista käyttää lujitetta 8 - 20 mm.

Ankkuri on neulottu lanka. Jos vahvistuspalkkien pituus ei riitä, vahvistus liittyy päällekkäin.

Monoliittisen levyn paksuus valitaan tavallisesti 20 cm: iin. Suositus ei myöskään ole, että tehdään monoliittinen levy, jonka paksuus on alle 1/30 välilevyä, muuten levyn taipuma kasvaa.

Vaadittavan suojaavan betonikerroksen aikaansaamiseksi lujitusholkit on nostettava muottien yläpuolelle muovisuojusten avulla. Näin ollen betoni ympäröi vahvistusta kaikilla puolilla. Vahvikkeen ei myöskään saa koskettaa sivutuotantolautaa, vaan myös suojakerroksen tarve.

Vahvikotelon neuloksen päätyttyä betoni kaadetaan. Sinun täytyy kaataa kaikki kerralla, venyttämättä prosessia, joten sinun täytyy ostaa tehdasbetonia. Flooded betoni on tasoitettava ja tiivistettävä.

Jos seinän yläpinta, johon monoliittinen laatta on, on tyhjiöitä (esim. Lämpimät keramiikka), johon vesi voi päästä betonista, niin se on ensin pyyhittävä liuoksella.

Vesi ei saa jäädä juuri valettu betoni - on halkeamia!

Jäädytetyt monoliittiset päällekkäisyydet tulisi säännöllisesti kastella vedellä, jotta betoni ei halkeile ja voimaa. Veden haihtumisen estämiseksi uuni voidaan lisäksi peittää folioilla.

On moniselitteinen kysymys siitä, milloin muottien poistaminen monoliittisesta levystä tulee. Monet yksityiset kehittäjät pitävät muottiinpanoja melkein 30 päivää. Esimerkiksi yhteisyrityksen 70.13330.2012 (päivitetty SNiP 3.03.01-87) taulukossa 5.11 "Laakerit ja sulkevat rakenteet" osoittivat, että purkamisen aikana betonin lujuuden on oltava vähintään 70% suunnittelusta 6 m ja vähintään 80% yli 6 m. Yleensä 70% vahvuudesta on noin 3-4 päivää riippuen betonista, lämpötilasta, lisäaineista betoniin.

Betonituottaja tai arkkitehtiarkkitehti voi sanoa, kun betoni noutaa voimaa. Jälleenvakuutuksesta monet pitävät muottiin 2-3 viikkoa, vaikka tämä voi haitata rakentamista.

Muuten, ammattirakentajat rakentamisen aikana monoliitti monikerroksisia rakennuksia on aikaa täyttää yksi kerros viikossa.

Valettu monoliittinen päällekkäisyys voidaan ladata huomattavilla lisäkuormituksilla (esimerkiksi kuormalavoilla, joissa on tiili) vain 21 päivän kuluttua.

Murtumia muodostetaan usein monoliittisissa kerroksissa, koska betoni on joustamaton materiaali, ts.

Monoliittisten laattojen rakentaminen: säännöt ja laskelmat

hän ei voi venyttää. Jos halkeamat ovat vähäisiä, älä pelkää niitä. Arkkitehdit, jotka suunnittelevat lattioita, voivat tehdä laskelman halkeilua varten.

Huomautan, että tässä artikkelissa oli kysymys "tavallisesta", litteästä monoliittisesta päällekkäisyydestä. Myös monimutkaisten päällekkäiskuvien tekniikka on olemassa. Laatta kaadetaan ulkonevilla "kylkiluilla" (ts. Palkit), joiden kanssa se lepää tukiseinillä tai -pylväillä. Ribbed-levyt vähentävät betonin käyttöä ja jossain määrin raudoitusta; se säästää rahaa, vähentää päällekkäisyyden painoa. Myös rei'itetyn päällekkäisyyden avulla voit yleensä estää suuremman pituuden.

Kuitenkin moniulotteinen laatan muottilaite on paljon työläämpi prosessi kuin tasainen levy. Jotta lattialle ei sallittaisi enää menettää myöhemmin lattian sallitun kuorman, jotta se säästettäisiin betonille, on tärkeää antaa erikoislääkärin laskemalla monoliittinen ristikkäinen laatta (samoin kuin tavanomainen litteä). Älä myöskään unohda, että katto tällaisella päällekkäisyydellä osoittautuu ribbed (kuten tehtaan rakennukset), joten luoda tasainen katto, kipsi katoaa, on kipsilevy.