Mikä on minimikattojen korkeus normien mukaan?

Kodin tiloissa, joissa on keittiö, vähimmäiskorkeus on 2,5 metriä.

Tämä tarkoittaa etäisyyttä lattiasta katon pintaan, ei katon paksuuden välissä.

Muissa kuin asuinympäristöissä on standardeja ja lisäksi on otettava huomioon, mihin ilmasto-alueeseen tilat sijaitsevat.

Kaikki standardit, myös katon korkeudet, on selkeästi kuvattu SNiP: ssä 31-01-2003, tarkemmin nyt tämä on asiakirja SP 54.13330.2011

2,5 metriä on vähimmäiskorkeus, jossa katto ei paina.

Muissa kuin asuinrakennuksissa vähimmäiskorkeus voi olla pienempi esim. Käytävillä, hallissa, se on 2,1-n metriä.

Jos puhumme yksityisestä talosta (suunnittelussa), laskettaessa kattojen korkeutta, meidän on otettava huomioon paitsi rakennuskoodien suositukset myös huoneiden pinta-ala, on kuvio, sitä suurempi alue, sitä korkeammat katot pitäisi olla.

Ja päinvastoin, kapeissa, ei suurissa tiloissa, korkea katto ei ole tarkoituksenmukainen.

Vähimmäiskorkeus

1.4. Tilojen korkeus lattiasta julkisten rakennusten ja kylpylöiden asuntojen enimmäismäärään olisi otettava vähintään 3 metrin etäisyydellä ja muiden julkisten rakennusten asuinkiinteistöjen - SNiP 2.08.01-89 mukaisesti. Kylpy-, kylpylä- ja virkistyskompleksien tärkeimpien tilojen korkeus 100 tai useamman paikan osalta olisi otettava vähintään 3,3 metrin etäisyydeltä, ja pyykinpesuaineiden tuotantotilojen tulisi olla vähintään 3,6 m.

Huomautuksia: 1. Tietyissä ylimääräisissä käyttötiloissa ja käytävillä, riippuen rakennusten avaruuden suunnitteluratkaisuista ja teknisistä vaatimuksista, vastaavasti korkeuden pieneneminen on sallittua. Tässä tapauksessa korkeuden on oltava vähintään 1,9 m.

2. Julkisten rakennusten tilojen korkeus, jonka kokonaiskapasiteetti on enintään 40 henkilöä, ja vähittäismyymälöitä, joiden kauppapaikka on enintään 250 m 2, voidaan ottaa sellaisen asuinrakennuksen lattian korkeuteen, johon ne on upotettu.

3. * Huoneessa, jossa on kalteva katto (lukuunottamatta ullakkokerrosta) ja eri (porrastetut) osat korkeudella, korkeuden on oltava vähintään 2,5 metrin päällä.

(Muutettu versio, muutokset nro 4, 5).

Ullakkokerroksen tilojen korkeus, funktionaalisten ja teknisten vaatimusten mukaisesti, voidaan pienentää lattiatilan kaltevalla katolla alle 40%. Samanaikaisesti katon (seinän) kaltevan osan vähimmäiskorkeus ei saa olla pienempi: 30 ° horisontissa - 1,2 m, 45 ° - 0,8 m, 60 °, eikä enää rajoitettu. Kattokorkeuden (seinän) kaltevuuden keskiarvot määritetään interpoloimalla.

(Muutettu nro 4).

1,5 *. Teknisten kerrosten korkeus määräytyy kussakin yksittäisessä tapauk- sessa riippuen niihin asennetuista teknisistä laitteista ja teknisistä verkostoista, niiden toimintaedellytyksistä. Henkilöstön kulkuväylän korkeus ulkonevien rakenteiden pohjalle on oltava vähintään 1,8 m.

Teknisen lattian (teknisen maanalaisen) suunnittelua varten, joka on suunniteltu vain putkilinjoihin liittyvien teknisten verkkojen ja palamattomien putkistojen eristämiseksi, korkeus lattiasta kattoon voi olla vähintään 1,6 m.

1.6. Rakennusten läpi kulkeviin kohtiin on otettava vähintään 3,5 m leveys (valossa), korkeus vähintään 4,25 m.

Tätä vaatimusta ei sovelleta rakennusten ja rakenteiden aukkoihin maanpinnan tasolla tai pohjakerroksessa (jalankulkuväylät ja muut, joita ei ole tarkoitettu paloautojen kulkuun).

1.7. Rakennuksen sisäänkäynnin tiloissa olevan lattian merkin on oltava sisäänkäynnin edessä olevan jalkakäytävän yläpuolella vähintään 0,15 m.

Rakennuksen sisäänkäynnillä on lattian merkintä alle 0,15 m (mukaan lukien jalkakäytävän alapuolella oleva syvyys) edellyttäen, että tilat ovat suojassa sademäärästä.

1.8. Julkisten rakennusten tiloihin, jotka sallitaan sijaita kellarissa ja kellarissa, annetaan pakollisessa liitteessä 4 *. Julkisten rakennusten suunnittelu, joka on sijoitettu kokonaan tai pääosin maanalaiseen tilaan, tehdään erityisten suunnittelutoimeksiantojen mukaan.

1.9. Siviiliväestön rakenteiden määrittelemässä erillisissä julkisissa rakennuksissa kaksoiskäyttötilat on suunniteltava SNiP II-11-77 * -standardin mukaisesti.

1.10. Työpajojen, varastojen ja muiden tilojen sijoittaminen palavien materiaalien varastointiin tai jalostamiseen sekä auditorio- ja kokoontumisalueiden sekä lastentarhojen ja kouluissa olevien koulujen, koulujen, asuntoloiden ja kellarikonttien kellarissa ja pohjakerroksissa, sairaaloiden hoitolaitoksissa ja sairaaloiden asuntoloissa ei sallita.

Suksien asettaminen suoraan asuntolaa vastaan ​​ei ole sallittua.

1.11 *. Tekninen maanalainen, jossa tekniset verkot on asetettu, on ulotettava ulospäin (vähintään 0,6-0,6 m: n luukkuilla tai ovilla).

1.12. Kellarissa tai kellarikerroksissa (yli 0,5 metrin syvennyksissä) on oltava vähintään kaksi luukkua tai ikkunaa, joiden leveys on 0,9 m ja korkeus 1,2 m, paitsi SNiP II-11-77 * -standardin mukaisesti. Tällaisen osaston pinta-alan on oltava enintään 700 m 2.

1.13. Jäähdytyskammiot, pumppuhuoneet, jäähdytysyksikön konehuoneet, lämpöpaikat ja muut tilat, joissa on melua ja tärinää, ei saa sijaita vierekkäisten, harjoittelupaikkojen, kohtausten, äänentoistolaitteiden, lukuhuoneiden, osastojen, lääkäreiden huoneiden ja leikkaussalien vieressä. lastentarhojen tiloissa lasten laitoksissa, oppilaitoksissa, työtiloissa ja kaappeissa, joissa on pysyviä ihmisiä, asuinalueita, jotka sijaitsevat julkisissa rakennuksissa.

JULKISEN RAKENNUSTEN KUSTALLA, RAKENNUSTEN PALAUTTAMISESTI JA NIIDEN ELEMENTIT

1,14 *. Ensimmäisen tyyppisten paloseinien välisen lattian pinta-alan on oltava paloturvallisuuden ja rakennusten kerrosten lukumäärän mukaan korkeintaan taulukossa. 1, kuluttajapalvelujen rakennukset - taulukossa. 2 *, tallentaa - taulukossa. 3.

Kuinka paljon kerroksen korkeus on? Normaalit monen perheen ja yksittäisten talojen osalta

Rakennusten luokitusmäärä

Asuinrakennusten luokittelu on seuraava: kerrosten lukumäärä vaihtelee:

 • Matala nousu (1 - 3). Useimmiten näihin kuuluu yksittäisiä asuinrakennuksia. Rakennuksen korkeus on pääsääntöisesti enintään 12 metriä;
 • Keskikerrosten lukumäärä (3-5). Lattiat korkeus on 15 metriä, tämä on vakiona viisikerroksinen rakennus;
 • Suurempi määrä kerroksia (6-10). Rakennus on 30 metriä korkea;
 • Korkea (10 - 25):

a) Luokka I - enintään 50 metriä. Rakennukset, joiden enimmäismäärä on 17-18 kerrosta;

c) Luokka II - enintään 75 metriä. 15-kerroksisen rakennuksen korkeus on noin 55 metriä.

c) Luokka III - enintään 100 metriä. Tällaisia ​​rakennuksia ovat korkeintaan noin 25 kerrosta.

Rakennuksen lattiaa pidetään pelkästään kerrosten yläpuolella. Kerrosten lukumäärää laskettaessa ei oteta huomioon pelkästään lattiasta kattoon vaan myös kerrosten välisten lattiojen arvoa.

Asuinrakennukset. Rakennusten kerrosten lukumäärä ja korkeus

Nykyaikaisissa projekteissa "kultainen keskiarvo" on kerroksen korkeus 2.8-3.3 m.

Seuraavia korkean rakennuksen tyyppejä ovat:

 • Paneeli. Viittaa joukkoon budjettia. Se on rakenteeltaan suuri, mutta heikko lämmön- ja ääneneristys. Enimmäismäärä kerroksia on noin 25, riippuen suunnittelusta. Asuinalueella korkeus lattiasta kattoon on 2,5 - 2,8 m, riippuen paneelien koosta.
 • Brick. Rakentamisen nopeus on melko alhainen, koska rakentaminen on kallista. Lämpö- ja ääneneristyskyky on paljon suurempi kuin paneeli. Lattiat ovat optimaalisesti mahdollisia 10. Kunkin keskiarvon korkeus on 2,8 - 3 m.
 • Monoliitti. Nämä rakennukset ovat melko monipuolisia, koska kaikki perustuu betonin kantokykyyn. Suuri seisminen vastustuskyky. Lämpö- ja äänieristyksen parantaminen rakentamisen aikana voi käyttää tiilimuurausta. Voit rakentaa noin 160 kerrosta. Korkeus lattiasta kattoon 3 - 3,3 m.

Kuinka saada lupa yksittäisten asuntojen rakentamiseen? Mitä sinun tarvitsee tietää kehittäjältä?

Lupaviranomaiset seuraavat kehitysjärjestystä ja sopivat IZhS RSN 70-88: n asiakirjoista. Kiitos heille, että määritetään paitsi tarkkuus juoni, mutta myös asettelun asunnon ja apurahat. Tämä hanke on syytä harkita, koska suunnitelmassa ei näytetä olevan luvatonta rakennetta, joka olisi purettava tai neuvoteltava uudelleen.

Ilman lupaa eli ennen suunnitelman hyväksymistä ja asiakirjojen vastaanottamisen työtä ei saa aloittaa, muuten vakavia ongelmia saattaa ilmetä. Jotta saisit selville, mitä asiakirjoja tarvitaan rakennuksen aloittamiseen, lue "SP 11-III-99: n suunnittelun ja rakentamisen käytännesäännöt".

Jotta saat luvan, sinun on otettava yhteyttä BTI: hen tai kaupungin arkkitehtoniseen osastoon tarjotakseen:

 • rakennuslupahakemus;
 • asiakirjat, joilla vahvistetaan oikeudet käyttää sivustoa;
 • todistus täydellisten rajojen määrittelystä, rakennusten sijoittamisesta jne.
 • alueen maasektoria koskeva suunnitelma;
 • talon projekti.

Luvan myöntämisen jälkeen on voimassa 10 vuotta.

Yksittäinen asunto

Yksittäisten asuntojen kerrosten määrä lasketaan asukkaiden lukumäärän ja henkilökohtaisten mieltymysten perusteella. Huoneen vähimmäiskorkeus on SNiP: n mukaan 2,5 m. Jos korkeus ei vastaa näitä parametreja ja se on alhaisempi, tätä huonetta pidetään huonokuntoisena.

Kuinka monta kerrosta voit rakentaa juoniin? Yksittäisellä tontilla on mahdollista rakentaa kolmikerroksinen talo, jonka korkeus on noin 9 metriä. Samalla otetaan huomioon myös maanalaiset ja maanpäälliset tilat.

Mitä puutarhan juoniin voidaan rakentaa?

Monet ovat kiinnostuneita siitä, mitä voidaan pystyttää ja kuinka monta kerrosta voidaan rakentaa itsenäisesti puutarhan juoniin? Puutarha-alueen tilarakennusten lisäksi voit rakentaa asuntoa, jota ei voida rekisteröidä. Kun rakennat rakennuksia puutarhakiinteistöön, SNiP: n on ohjattava sitä.

Rakennetaan kaksi pohjakerrosta. Talon korkeus metreinä riippuu lattian koosta, joten yhden välin vähimmäiskorkeus on 2,2 m.

Onko mahdollista rakentaa talo harppaukseksi?

Maassamme karkausvuotta pidetään erittäin epäonnistuneina asuinrakennusten rakentamisessa, mutta joissakin maissa päinvastoin se on erittäin onnistunut. Onko mahdollista rakentaa kiinteistö? Tietenkin nykytaiteissa on vaikea havaita kaikkia merkkejä. Ensinnäkin se riippuu omistajasta, koska kaikki eivät halunneet rakentaa taloa vuonna 2016, ja monet lykkäsivät asiaa. Mutta kiinteistöjen hankkeen jäädyttäminen vuodeksi ei enää ole yrityksissä.

Lattiakorkeus ylähuoneessa

Asuntorakennuksen on täytettävä tietyt vaatimukset. Ne liittyvät sekä korkeisiin rakennuksiin että rakennuksiin, joissa on pieni määrä kerroksia.

Kaikki asuinrakennuksiin sovellettavat standardit on kuvattu SNiP 31-01-2003. Mutta tämä asiakirja on melko laaja ja kirjoitettu monimutkaisella kielellä ammattimaisella ja puolikiinteällä tavalla, joten yritämme selittää materiaalia, joka liittyy kerrosten määrän määrittelyyn yksinkertaisin sanoin.

Talojen luokittelu tasojen mukaan

Aluksi tarkastelemme, mitä korkeita taloja on olemassa:

 • vähäiset rakennukset - rakennukset, joiden korkeus on enintään 12 metriä tai 3 kerrosta;
 • keskikerrokset - etäisyys pohjakerroksesta kattoon ulottuu 15 metriä tai 5 tasoa;
 • korkeintaan 10 kerrosta ja korkeus 30 metriä;
 • korkeammat - jopa 100 metriä korkea (jopa 25 tasoa). Tämä kategoria on jaettu useisiin alaluokkiin I (enintään 15 lattiaan), II (enintään 20) ja III (enintään 25) tyyppiä.
 • korkea kerros - vähimmäismäärä kerroksia 25 ja korkeus 100 metriä.

"Highrise-rakennuksen" materiaalien valinta riippuu siitä, kuinka monta kerrosta suunnitellaan rakennettavaksi.

Kerroksia kerroksessa korkealla asuinrakennuksessa

Rakennustuotannon materiaaleista riippuen voidaan erottaa seuraavat tyypit:

Kiinteistö esivalmistetuissa taloissa on halvin, koska rakennuksissa on huono lämmönkestävyys ja erittäin alhainen äänieristys. Korkein niistä - 25-kerroksinen rakennus, ja kunkin lattian korkeus vaihtelee 2,5-2,8 metriä.

Toinen tyyppi - tiili - on varsin työläs, ja se on rakennettu paljon hitaammin. Lämmönjohtavuuden ja äänieristyksen indikaattorit ovat paljon korkeammat. Tällaisten rakennusten korkeus on enintään 30 metriä (10 kerrosta). Erillinen taso ei ylitä 300 cm: n korkeutta.

Jos aiot rakentaa korkeintaan 160 kerrosta olevan rakennuksen, valitse monoliittinen tyyppi. Monoliittiset rakenteet ovat eniten työvoimavaltaisia, niillä on korkein lämpö- ja äänieristys (parantavat seinän suorituskykyä entisestään, ne on lisäksi muokattu tiilien kanssa) ja ovat vähiten alttiita hävittämiselle luonnonkatastrofien aikana. Tässä tapauksessa etäisyys ensimmäisen lattian lattiasta lattian kattoon on 3,3 metriä.

Hionnan mitoituksen määrittäminen

Talonrakentamisen yhteydessä, jos rakennus ylittää 5 kerroksen korkeuden, on tarpeen asentaa hissi. Riippuen rakennusten kerrosten määrästä taloon voi asentaa 1-4 hissiä.

Hissirakennuksen vähimmäisleveys on 2,1 metriä ja syvyys on 1 m (niin, että lääkärit voivat sopia paareilla). Hissin edessä olevan hallin koko riippuu itse hissin koosta, mutta leveyden ei pitäisi olla alle 1,5 metriä. Pyörätuoli on sijoitettava oveen (oven pienemmät mitat ovat sallittuja vain, jos on vielä yksi).

Tärkeää tietää! Rakennuksessa olevien hissien määrä riippuu myös huoneistojen määrästä ja sen mukaan asukkaista.

Asuinrakennusten paloturvallisuusmääräykset

Rakennustyöt kunkin yksittäisen rakennuksen ja erityisesti asuinrakennuksen luomiseksi on täytettävä turvallisuusvaatimukset. Näiden sääntöjen valvonnan vakavuus määräytyy rakennuksen korkeuden mukaan. Eniten "pehmeitä" ovat asuinrakennuksissa, joiden korkeus on jopa 18 metriä (korkeintaan 9 tasoa), koska tämä määrä lattiat vastaa palokunnan ajoneuvoihin asennettujen mekaanisten tikkaiden pituutta.

Rakennuksen rakenteeseen tulisi kuulua hätäuloskäynti. Jos kerrosten lukumäärä on alle 9 kerrosta, vain yksi poistuminen sallitaan, jos rakennuksessa on 9 - 18 tasoa - vähintään kaksi uloskäyntiä. Jos talo kuuluu korkean tai tyypin III monikerroksisiin rakennuksiin, on jokaisessa kerroksessa oltava valmiustilojen poistuminen.

Toinen tärkeä edellytys rakennuksille, joiden korkeus on vähintään 10 astetta, on kiinteä portaikko. Tällaiset kohteet ovat erittäin käteviä evakuointiin, mutta kun niitä käytetään jokapäiväisessä elämässä, ne aiheuttavat epämukavuutta. Siksi monikerroksisten rakennusten rakentamisessa käytettiin yleisesti tavanomaista portaikkoa sekä muutamia ulkona olevia portaita.

Paloturvallisuusedellytykset asetetaan käytäville. Jos huoneen pituus on enintään 40 metriä, sen leveyden on oltava 1,4 m, mikäli pituus ylittää määritellyn matkan - 1,6 m leveä. Tällaisissa monikerroksisissa rakennuksissa käytävissä käytävissä on suositeltavaa asentaa ovet tulenkestävällä pinnoitteella joka 30 metriä.

Se on tärkeää! Myös portaita ja hissialustoja voidaan asentaa lujitetulla lasilla.

Kaikki talon rakennuksen, seinien, väliseinien ja portaiden tukirakenteet olisi valmistettava materiaaleista, jotka ovat alttiimpia poltettavaksi. Sama pätee myös kellarikerrosten väliseen päällekkäisyyteen.

Asuintalojen eteisen mitat

Tambour asuintalossa on huoneiston sisääntuloväylän ja oven sisäänkäynnin väliin (1. kerrokseen) ja huoneiston oven ja portaikon väliin (monikerroksisen rakennuksen jäljellä olevat tasot).

Lisävaatimukset

Korkeiden rakennusten hissien lisäksi on oltava portaita. Kunkin tason sivut rakennetaan riippuen talon kerrosten lukumääristä ja huoneistojen lukumääristä lattiasta kohti. Pienin leveys on 1, 25 m.

Asuinrakennuksissa on myös kellareja. Niiden korkeus on yleensä 1,8 m. Mutta riippuen siitä, mitä laitteita on tarkoitus asentaa, korkeus voi olla 2,3 m. Turvamääräysten mukaan tällä alueella on oltava kaksi uloskäyntiä.

On tärkeää huomata! Kellarin mitat riippuvat myös rakennuksen korkeudesta. Monikerroksisten rakennusten kellarikerroksen korkeus on 2,1 m, ja maanpinnan etäisyys ei saa olla yli kaksi metriä.

Rakennuksen ylimmässä kerroksessa rakennetaan aina ullakko. Useimmiten sen korkeus on 1,6-1,8 m.

Kaikki tässä artikkelissa mainitut tiedot on otettu virallisista lähteistä. Siksi jokainen kansalainen, joka haluaa ostaa kiinteistöjä asuinalueella sijaitsevassa "highrise" -rakennuksessa, ei ole vaikea valvoa itsenäisesti oikeudellisten vaatimusten noudattamista.

1. YLEISET OHJEET

SANITEETTISET JA HYGIENISET VAATIMUKSET, VILJELY JA SISÄLTÖ

1.1 * Lattiasta kattoon asennettavien tilojen korkeus on vähintään 2,5 metriä ilmastollisille osa-alueille IA, IB, IG, ID, IIA - vähintään 2,7 metriä.

Asuintalojen kerrosten lattiasta lattian korkeus on enintään 2,8 metriä ilmastollisille osa-alueille IA, I B, I G, I D, II A - enintään 3,0 m.

Sisäisten käytävien korkeuden on oltava vähintään 2,1 m.

Ullakolla sijaitsevissa asuintiloissa ja keittiöissä sallitaan alempi korkeus suhteessa raja-alueeseen, joka ei ylitä 50% tilojen kokonaispinta-alasta.

16. toukokuuta 1989, nro 78

1. tammikuuta 1990

1.2. SNiP 2.07.01-89 * -vastuksen kestoaika on toimitettava: yhden, kahden ja kolmen makuuhuoneen huoneistoissa vähintään yhdessä huoneessa, neljässä, viiden, kuuden huoneen huoneistoissa vähintään kahdessa huoneessa. Asuntolassa on oltava eristetty vähintään 60% olohuoneista.

1.3. * Luonnonvalaisimessa olisi oltava olohuoneet, keittiöt, ei-kanavaiset latriinit, sisäänkäynnit (muut kuin huoneistojen suora pääsy), portaat, käytäväkäytävien asuintalojen yhteiset käytävät sekä kodit, vanhukset ja perheet vammaiset. Luonnollinen valaistus olisi otettava SNiP 23-05-95: n vaatimusten mukaisesti. Samanaikaisesti kaikkien huoneiden ja huoneistojen keittiön ja huoneistojen keittiön aukkojen suhde näiden huoneiden lattia-alaan ei pääsääntöisesti saa ylittää 1: 5.5. Vähimmäissuhteen on oltava vähintään 1: 8, sillä ullakkokerroksen lattiat, kun käytetään kattoprofiileja, suhde on 1:10. Yhteisten käytävien pituus ei saisi ylittää 24 m, kun se valaistaan ​​ulkoisten seinien kevyiden aukkojen ja kahden päätypinnan kautta 48 m. Pidempiin käytäviin tarvitaan lisää luonnollista valaistusta vaaleilla taskuilla. Kahden valotaskun välisen etäisyyden ei pitäisi olla yli 24 metriä ja valotaskun ja käytävän päässä olevan valon aukon välillä - enintään 30 metriä. Vaalean taskun leveyden on oltava vähintään puolet sen syvyydestä (ottamatta huomioon viereisen käytävän leveyttä). Kevyttaskun kautta, joka voi toimia portaisena, se saa valaista jopa 12 m: n käytävän, joka sijaitsee molemmilla puolilla.

Huom. Se on sallittua suunnitella keittiöympäristön luonnollista valaistusta asuntoloiden elävissä soluissa (enintään kaksi huonetta) ja yhden huoneen huoneistoissa, joissa on tyyppi IA (ks. Taulukko 5), kun niissä on sähköliesi ja keinotekoinen tuuletus.

1.4. * Kaikissa ilmastollisissa tiloissa suunnitelluissa tiloissa huoneissa, joissa on luonnollinen valaistus, on oltava ilmanvaihto poikkileikkauksen, ilmansilmukoiden tai muiden laitteiden kautta. Samanaikaisesti kolmanteen ja neljänteen piiriin suunnitellut huoneistot on varustettava läpiviennillä tai kulmavälillä varustetulla ilmanvaihdolla, ja myös pystysuora (miinojen kautta) tuuletus on sallittua. Ilmastoaluetta III varten suunnitelluissa leikkauskohteissa yksipuolisten ja kahden huoneen huoneistojen ilmastus sallitaan portaikon tai muiden huoneisiin, joissa ei ole huoneenvaihtoa. Tässä tapauksessa tällaiset huoneistot lattialla on korkeintaan kaksi. Käytävän tyypin talojen yhteydessä yhden ja kahden huoneen huoneistojen ilmastus sallitaan yhteisten käytävien kautta, joiden pituus on enintään 24 m, ja niissä on suora luonnonvalo ja kulma- tai kulma-ilmanvaihto.

1.5. Rakennuksissa, jotka on suunniteltu rakennettaviksi alueille, joiden keskimääräinen kuukausittainen lämpötila on heinäkuun 21. päivältä ja sitä korkeammaksi, ovien ja keittiöiden kevyet aukot sekä neljäs ilmastoalueella myös loggiasovelluksissa tulisi olla horisonttialueella 200-290 °, jotka on varustettu ulkoilman säädettävällä aurinkosuojalla. Rakennuksissa I ja II palonkestävyyden astetta viiden kerroksen korkeudella ja ulkona olevan aurinkosuojan tulee olla palamattomia materiaaleja. Yksi-, kaksikerroksisissa rakennuksissa aurinkosuojalla on mahdollisuus tarjota puutarhanhoitovälineitä.

1.6 * Portaat on valaistu jokaisen kerroksen ulkoseinien ikkunoiden kautta lukuun ottamatta tapauksia, jotka on määritelty SNiP 21-01-97 * kohdassa 6.39 *.

Portaikon tuulettamisen tulisi olla läpinäkyvää lasitettua aukkoa, joiden aukon pinta-ala on vähintään 1,2 m 2 kussakin kerroksessa.

(Uudistettu versio, versio 3)

1.7 * Rakennusten logistiikan ja parvekkeen aidat, joiden korkeus on vähintään kolme kerrosta, on valmistettava palamattomista materiaaleista.

Parvekkeiden ja logistiikan lasitus, jota käytetään kulkevan ilmatilan kautta epävakaiden portaiden kautta, siirrytään vierekkäisiin osioihin uloimpien portaiden ja sokeiden seinien sijoittamiseksi kappaleiden mukaisesti. 6.13 * ja 6.20 * SNiP 21-01-97 * sekä tilojen riittämättömän valaistuksen, joissa ilmoitetut parvekkeet ja logiikat ovat vieressä, SNiP 23-05-95 vaatimusten mukaisesti.

(Uudistettu versio, versio 3)

1.8. Asuinrakennusten sallittujen melutasojen normit olisi hyväksyttävä SNiP II-12-77: n vaatimusten mukaisesti.

Attic - elämän katon alla

Penthouse-projektin tekeminen on tärkeää laskea oikein sen korkeuden parametrit. Tämä tekijä vaikuttaa merkittävästi käyttökelpoisen lattiatilan koon määrittämiseen ja määrittää koko talon ulkoasun.

Missä korkeudessa huoneen ullakko on

Huipputason huoneet luokitellaan seuraavasti:

Koko kerros. Pystysuuntaisten seinien korkeus on yli 1,5 m.

Ullakolle. Sen pystysuorat seinät eivät ylitä 1,5 metriä mutta vähintään 0,8 metriä.

Puolet kattohuoneisto. Tämä on huone, jonka korkeus pystysuorat seinät eivät saavuta 0,8 m.

On myös tärkeää, että ullakolla olevien sääntöjen mukaan olohuoneessa on oltava vähintään korkeus alhaalta (lattia) kattoon (sen korkein kohta) 2,3 m. Tällaiset ulottuvuudet tarjoavat ihmisille tietyn liikkumisvapauden ja noudattavat paloturvallisuusstandardeja. Jos tämä arvo on alhaisempi, katon alla olevaa huonetta pidetään ullakkona.

Mansardin korkeus ihmiskorkeuden suhteen

Tärkeitä kohtia laskettaessa korkeusparametreja

1. ullakolla on korkeus pystysuorista seinistä ja koosta katon kaltevuuden mukaan. Määrittäessä korkeuskertoimia myös talon leveys.

2. ullakolle rakennettaessa on ehdottomasti pystytettävä yläkerrokselta kulkeva ullakolla, jonka vuoksi mauerlaattia ei ole asennettu suoraan katon kruunuun. Seinämän on oltava vähintään 0,4 metriä. Tällainen etäisyys tarjoaa tarvittavan pääsyn voimalevyyn ja kannattimien alaosaan niiden tarkastamiseksi ja korjaamiseksi tarvittaessa - nämä katonrakennuksen paikat ovat kaikkein haavoittuvimpia kosteudelle, jäätymiselle ja puhallukselle.

Korkea ullakkokatto näyttää erittäin tyylikkäältä.

Lisäksi mauerlat asetetaan katon yläpuolelle niin, ettei katosta tulevan lämpimän ilman vaikuta siihen. Se takaa myös riittävän ilmanvaihdon katon rungon ja sen etäisyyden lämmin ilma virtaa pitkin talon seinämiä. Muussa tapauksessa jäätä muodostuu hyvin todennäköisesti.

3. Kulmuseinät on tehtävä normaalilla alueella, mutta on toivottavaa, että ne ovat riittävän korkeita, muuten ääressä varustettujen laitteiden vaikeudet ovat olohuoneen alla. Joten, jos aiot varustaa makuuhuone sisätiloissa, niin geometrian huoneessa pitäisi poistaa riski lyödä pään kalteva taso, kun saat ulos sängystä.

Kun päätät ottaa ullakolle keittiön alla, on otettava huomioon, että ruoka tavallisesti valmistetaan seisomaan ja kokin mukava asema taataan vain, jos seinän, jossa keittiökalusteet sijaitsevat, ei ole liian alhainen.

Alakerran matala katto vaikuttaa huoneen korkeuteen

Vaunun tilan muuttaminen olohuoneeseen todennäköisesti johtaa haluun sijoittaa siihen esimerkiksi televisiokoteloon tai kirjastoon. Tämän vuoksi seinien korkeuden on oltava sopiva. Jos seinät ovat hyvin alhaiset, voit laskea vain niiden lähellä oleviin kaappeihin ja lipastoihin.

4. Mikä on katon kulmakerroin, joka määrittää korkeuden, riippuu käytettävästä katemateriaalista. Kullakin kattoveromuunnelulla on vähimmäiskorkeus, jotta vältetään liialliset lumikuormat sekä sen optimaalinen arvo vähentäen tuulikuormien vaikutusta. Lisäksi katon ei pitäisi olla liian terävä tai tasainen esteettisten vaatimusten perusteella.

5. Alakerran korkeuden on oltava oikeassa suhteessa talon pääosan kanssa siten, että koko asuinkiinteistö ei näytä rakenteelta. Yleensä ennen rakennustöiden aloittamista talo on suunniteltu mitoituksineen vähentynyt monta kertaa. Tällaisen ulkoasun avulla voit nähdä, näkevätkö kaikki rakennuksen osat suhteellisesti toisiinsa.

6. Äänirakenteen yleinen korkeus voi olla erilainen. Tämä arvo sisältää pohjan yläpuolisen osan korkeuden, alakerroksen mitat, katon paksuuden ja itse ullakolla olevan rakenteen korkeuden. Yleensä talo voi saavuttaa 7-8 metriä. Nämä luvut voivat olla pienempiä tai enemmän, mutta on suositeltavaa välttää lähialueiden varjostus, jotta muiden asukkaiden kanssa ei ole ongelmia.

Kuten voidaan havaita, ullakon korkeuden ja sen yksittäisten osien määrittämisen tulisi perustua moniin tekijöihin. Ja jos kaikki mitat kohtuullisesti lasketaan, lisävarustuksesta tulee erityisen mukava alue, mutta ullakolla varustettu talo antaa vaikutelman orgaanisesta ja houkuttelevasta rakenteesta.

Vakiokorokorkeus: käytäntö, normit asuin- ja julkisille rakennuksille

Kattokorkeus on asetettu ottaen huomioon mukava oleskelu siinä ja SNiP: n asettamat vähimmäisvaatimukset

Kattokorkeuden kysymys syntyy usein uuden asunnon ostamisesta tai talon rakentamisesta. Sen merkitys on todella perusteltu, koska ei pelkästään mahdollisuutta toteuttaa ja havainnoida tiettyä suunnitteluprojektia vaan myös sen viihtyisyyttä psykologisesta puolelta riippuu asuin- ja muuntyyppisten tilojen korkeudesta. Esimerkiksi jos huoneen katon korkeus on keskimääräistä korkeampi, omistajalla on mahdollisuus varustaa monitasoinen kuvitteellinen katto, ripustaa kaunis kattokruunu jne.

Kattokorkeus on yksi huoneen mukavuuden ratkaisevista tekijöistä. Mitä katon korkeutta pidetään optimaalisena, samoin kuin standardien enimmäismäärien yleensä kertoa artikkeli.

Asuintalojen enimmäiskorkeus käytännössä

Suurin osa huoneistosta, rakennuksesta riippumatta, korkeus lattiasta kattopintaan vaihtelee välillä 2,5-3,2 m (ks. Kattokorkeuden korkeus kylvyssä: miten lasketaan mitat). Korkeus 2,5 m on minimi, jossa ei ole mitään paineita katosta katosta.

Tšekin tyyppisissä huoneistoissa kattokorkeus on yleensä 2,6-2,7 m, mikä katsotaan parhaaksi vaihtoehdoksi.

Nykyaikaiset kehittäjät noudattavat myös tätä konseptia, joten uusien rakennusten kattokorkeus on lähes koskaan alle 2,5 metriä ja se on yleensä 2,6-2,8 metriä. Tämä riittää usein mukavaan oleskeluun (katso kruunun katon korkeus ja sen muut erot Stalinin rakennetuista taloista).

Elite-tasoisissa asuinrakennuksissa, joissa asuntojen neliömetri maksaa huomattavasti enemmän kuin keskimäärin, katon korkeus on usein yli 3 metriä.

Vihje! Asunnon ostamisessa tulee aina kiinnittää huomiota talonrakennuksen laatuun, sillä katon ja lattian epäsäännöllisyydet edellyttävät todennäköisesti poistamista, eli he "varastavat" jotain arvokkaampaa huoneen korkeutta.

Kattokorkeus riippuu suoraan alueen kustannuksista, mikä on helposti taloudellisesti perusteltua. Siksi korkeiden kattojen ystävät eivät todennäköisesti säästä. Optimaalinen korkeus lattiasta kattoon päin sekä mukavuuden että taloudellisen puolen osalta katsotaan olevan noin 2,7 metriä. Tätä arvoa suositellaan noudatettavaksi kodin ostamisen yhteydessä.

Uudet rakennukset ovat korkeat katot, joiden avulla voit toteuttaa entistä alkuperäisempää suunnittelun sisustussuunnittelua

Asiakirjoitusstandardit kattojen korkeudelle asuin-, julkisissa ja muissa rakennuksissa

Asuinrakennusten enimmäismäärät

On huomattava, että normatiivisia asiakirjoja ei ole vahvistettu ainoana oikeana vakiokorokorkeudelle erilaisissa tiloissa. Yleensä alarajan korkeus on alle, jonka alapuolella rakentaminen ei ole sallittua.

Katsotaan siis, mitkä suositukset katon korkeudesta antavat meille nykyaikaisen SNiP: n:

 • Asuintaloissa, joissa on keittiö (keittiönurkkaus), on oltava seuraava kattokorkeus: vähintään 2,7 m, kun se on rakennettu ilmastoalueille 1A, 1B, 1, 1 ja 4A ja vähintään 2,5 m muilla ilmastollisilla alueilla.
 • Käytävien, etuseinien, mezzanines (sekä niiden alle) enimmäismäärän määräytyvät ihmisten turvallisen liikkumisolosuhteet ja ovat 2,1 m.
 • Pentujen lattioissa ja yläkerroksissa, joissa on kaltevien aidanrakenteiden, asuintilat ja keittiöt on varustettava pienemmällä, suhteellisen normalisoituvalla katon korkeudella (ks. Kuinka visuaalisesti kohotetaan katon korkeus: kärjet ja ratkaisut). Tässä osassa kattoa, jonka alempi korkeus (suhteessa minimiin) ei saa olla yli 50% huoneen kokonaispinta-alasta.

Esimerkki ullakolla sijaitsevan huoneiston projektista: katon korkeus pysyy mukavana myös alimmassa osassa.

 • Kattilahuoneen kattokorkeuden on oltava vähintään 2,2 m. Asuinkiinteistöjen kattilahuone ei täytä turvallisuusstandardeja.
 • Teknisten osa-alueiden poikittaisseinämissä ja rakennuksissa, joissa on suurikokoisia kellareja, on sallittu rakentaa 1,6 metriä korkeita aukkoja. Kynnyksen korkeus ei saa olla suurempi kuin 0,3 m.

Normien korkeustasot julkisissa rakennuksissa

Julkisten rakennusten ylärajan korkeus määräytyy seuraavien terveysvaatimusten ja sääntöjen mukaan:

 • Julkisten rakennusten tiloihin sekä kylpylöiden oloihin on oltava vähintään 3 metriä Julkisissa rakennuksissa, joissa on muuntyyppiset asuintilat, on oltava korkeus asuinrakennuksen rakennuskoodin mukaisesti.
 • Kylpy-, virkistys- ja kylpyläosastojen korkeus on oltava vähintään 3,3 metriä.
 • Pyykinpesulaitteiden tuotantotilojen tulisi olla 3,6 m ja enemmän.

Julkisten pyykinpesulaitteiden korkeuden oletetaan olevan vähintään 3,6 m

 • Erillistilat ylimääräisiin tiloihin ja käytäviin teknisten vaatimusten ja avaruusteknisen ratkaisun mukaan sallitaan varustaa rakenteet, joiden matalampi korkeus on. Sen ei kuitenkaan pitäisi olla alle 1,9 m.
 • Julkisten rakennusten lattian ja katon välinen etäisyys, jonka kokonaiskapasiteetti on 40 henkilöä, on sallittu sen rakennuksen lattian korkeuden mukaan, johon ne on upotettu. Samanlaisia ​​korkeusvaatimuksia säädetään myös vähittäiskaupan yrityksille, joiden myyntialue ei ylitä 250m2.
 • Jos toiminnalliset ja tekniset vaatimukset täyttyvät, ullakolla olevien kerrosten korkeus voidaan laskea kaltevan katon alle. Alemman korkeuden katon pinta-ala ei saa ylittää 40% koko huoneen pinta-alasta. SNiP: n mukaan kaltevan alueen alimman osan vaadittava kattokorkeus ei saa olla pienempi kuin 1,2 m, jonka kaltevuus on 30 astetta horisontista, 0,8 m - 45 asteen kulmalla ja 60 asteen kulmalla korkeus ei ole rajoitettu.

Vihje! Kattokorkeus, kun kyseessä on välikellon arvot, voidaan määrittää interpoloimalla.

Kattoon asennettavien kattojen vähimmäiskorkeuden laskentamalli 45 asteen kaltevuudella

 • Teknisen lattian tiloissa olevan katon optimaalinen korkeus määräytyy kussakin tapauksessa erikseen, joka perustuu niihin sijoitettuihin teknisiin verkkoihin ja teknisiin laitteisiin sekä niiden toimintaolosuhteisiin. Henkilöstön liikkumispaikkojen korkeus ulkonevien rakenteiden alaosille on valittu vähintään 1,8 m.
 • Teknisiä lattiat tai tekniset maanalaiset rakenteet, jotka on tarkoitettu vain putkistojen ja putkien eristämiseen tarkoitettujen teknisten verkkojen asettamiseen (palamattomat materiaalit), korkeus lattiasta kattoon on vähintään 1,6 m.

Hyötyhuoneiden ja teknisten tilojen korkeusvaatimukset ovat uskollisempia, koska niissä on jatkuvasti puutetta

Toimiston ja muiden hallinnollisten tilojen korkeuden osalta kattojen korkeus ei voi olla alle 3 metriä. Poikkeuksena voi olla kuitenkin pienet toimistot, jotka eivät sijaitse julkisissa hallinnollisissa rakennuksissa. Niiden korkeus on sallittu muiden rakennustyyppien, kuten asuinrakennusten, mukaan. Tässä, kuten yllä mainittiin, kattokorkeus sallitaan 2,5-2,7 m.

Näin saimme selville, mikä korkeus on optimaalinen tietyntyyppisten rakennusten ja huoneiden enimmäismäärälle ja mikä korkeus katsotaan vähimmäisvaatimukseksi. Joka tapauksessa huoneen korkeuden määrittäminen rakennuksen suunnitteluvaiheessa olisi tehtävä ottaen huomioon sen tulevat toimintaominaisuudet ottaen huomioon asuvien tai sen sisällä olevien ihmisten mukavuus ja turvallisuus.

Vakio kattokorkeus

Kysymys vakiokorkeudesta kattoihin voi syntyä sekä talon suunnitteluvaiheessa että kodin ostamisen yhteydessä. Lisäksi tämän parametrin tunteminen on välttämätöntä kireyden ja kattorakenteiden korjauksessa tai asennuksessa - tässä tapauksessa on tärkeää noudattaa pienintä sallittua korkeutta.

Vakio kattokorkeus

Säännölliset asiakirjat, joissa säädetään kattojen korkeus

Vakiokehityksen kattorakennusten enimmäismääriä säännellään SNiP 31-01-2003 kohdassa 5.8.

SNiP 31-01-2003. Asuinrakennukset.

Tässä tapauksessa vähimmäisetäisyys lattiasta kattoon riippuu:

 • ilmastoalue, jossa rakennus sijaitsee;
 • määränpää ja huoneiden tyyppi.

Ilmastollinen alue on parametri SNiP 23-01-99, se ottaa huomioon keskimääräisen ilman lämpötilan eri kuukausina sekä kosteuden ja tuulen suuntaan. Alueella on neljä ilmastoaluetta, jotka on jaettu kahteen osa-alueeseen. Mitä pienempi piirin alue, sitä vaikeampi ja kylmä ilmasto siinä.

Venäjän ilmastolliset alueet (vyöhykkeet)

SNiP 23-01-99. Rakentamisen ilmasto. Lataa tiedosto.

SNiP 23-01-99 mukaisten suuralueiden IA, IB, IG, ID ja IVA mukaan alimpaan sallittu korkeus lattiasta asuintilojen lopulliseen enimmäismäärään on oltava vähintään 2,7 metriä. Jäljelle jääville osa-alueille tämä parametri on 2,5 metriä. Määritellyt arvot tarjoavat normaalin ilmanvaihtoa ja mikroilmastoa huoneissa.

Venäjän federaation alueen vyöhykejärjestelyt ilmastovyöhykkeiden mukaan

Tunkkuissa sijaitsevat huoneet ja keittiöt voivat laskea tätä korkeutta enintään puolet huoneesta. Sisätilojen ja käytävien käytävillä voit laskea katon 2,1 metrille - tämä korkeus takaa ihmisten normaalin ja turvallisen liikkeen.

Kattojen enimmäiskorkeus ei periaatteessa ole säännelty, mutta useimmiten nykyaikaisissa rakennuksissa ei ole yli 3,2 metriä. Vanhoissa taloissa, joiden mitat ja pinta-ala ovat suuremmat, katot voivat olla korkeintaan 4 metriä.

Mitä kattokorkeus vaikuttaa?

Yksityisten rakennusten suunnittelua ja enimmäismäärän valitsemista varten on suositeltavaa ottaa huomioon edellä mainittujen tekijöiden lisäksi myös lattiatila. Kapeassa ja pienessä huoneessa korkeat katot ovat paikoillaan - ne luovat tunteen "hyvin". Tilavat huoneet ja olohuoneet, joissa on suuri ilmavirta, tarkemmin katsovat 3 metrin kattokorkeutta.

Tilavat huoneet ja olohuoneet näyttävät sopusointuisammaltaan 3 metrin kattokorkeuden kanssa

Standardi kattokorkeus eri taloille

Tyypillisissä kerrostaloissa on yleensä tavallinen kattokorkeus, joka riippuu rakennustyypistä ja rakennustyöstä. Asunnoissa, jotka sijaitsevat eri puolilla maata, eivät käytännössä eroa toisistaan, ja kattokorkeus on enintään muutaman senttimetrin virhevirhe. Harkitse lattiasta kattoon ulottuvia etäisyyksiä eri kodeissa.

"Stalinki" ja vanha asuntokanta

Vanhan rakennuksen taloja erottaa suuret tilat ja huoneiden koko sekä kasvanut kattokorkeus. Ne rakennettiin aikakauteen, jolloin tehtävänä ei ollut vielä tarjota jokaiselle perheelle pieni mutta oma asunto, joten rakennuttajat eivät säästäneet materiaaleja ja tilaa.

Stalinin rakentamisen talo

Kattojen korkeus näissä taloissa vaihtelee useimmiten välillä 3,3 - 3,6 metriä. "Stalinin" katot on usein koristeltu stukkilla ja massiivisilla koristeellisilla koristepinnoilla. Kun asennat venytettyjä kattoja ja kipsilevyä tämän ominaisuuden vuoksi, on tarpeen laskea katon korkeutta huomattavan etäisyydellä.

Stalinin rakennettujen talojen kattokorkeus ja muut ominaisuudet

Vanhojen talojen katot olivat usein puusta, ja sähköjohdotus tehtiin ulkoisesti, joten tällaisten kattojen korjaus on kallista. Mutta tuloksena saat ainutlaatuisen sisustuksen, jossa on tilavat valoisat huoneet ja korkeat katot kaikissa tyylipäätöksissä. Vanhoissa taloissa on monitasoiset katot, joissa on runsaasti sisustusta, sisäänrakennetut valaisimet tai massiiviset kattokruunut.

Kiinnitä huomiota! Suspensio- tai jännitysrakenteita käytetään tavallisesti vanhojen rakennusten kattojen viimeistelemiseen korkeilla kattoilla. Värjäys ja liimaus taustakuva täällä ei periaatteessa ole vanhojen lattiamallien monimutkaisuuden takia.

Asunnot "Hruščov"

Hruščovin aikaan arkkitehdit ja rakentajat saivat tehtävän: antaa jokaiselle perheelle erikseen asunto lyhyessä ajassa ja pienillä kustannuksilla. Niinpä oli "Hruščov" - pieni asuinalue, jossa minimikatto korkeus.

Etäisyys lattiasta kattoon "Hruščov" on 2,5 metriä, joskus jopa huoneistoja, joiden korkeus on jopa 2,6 metriä, ne sijaitsevat ensimmäisessä tai viimeisessä kerroksessa. Pohjoisilla alueilla korkeus on suurempi - jopa 2,7 metriä.

Korkokorkeus Hruščovissa

Näissä taloissa olevat katot on valmistettu betoniteräksistä, joten viimeistely on äärimmäisen yksinkertaista: betonirakenne saumojen ja kuumentamisen tai maalauksen avulla. Venytyskattojen asennus vie vähintään 5 cm korkeudelta, mikä tekee huoneesta vielä pienemmän, mutta tätä menetelmää käytetään usein "Hruščovissa".

Mutta kipsilevyistä tai lattaosista valmistettuja ripustettuja rakenteita tulee käyttää varoen, koska niiden asennus laskee kattoa vieläkin enemmän. Myös epätarkoituksenmukaiset monitasoiset järjestelmät monimutkaisilla maastoilla - tällaiset katot murskaa ja sortaavat.

Halutessasi voit käyttää kattokokonaisuuden värejä ja tekstuureja, joten voit saavuttaa kaavoituksen vähentämättä merkittävästi huoneen korkeutta. Suuret kattokruunut ovat parempia korvaamaan sisäänrakennetusta valaistuksesta.

Kiinnitä huomiota! "Hruščovin" kattojen viimeistely on parempi käyttää kevyitä värejä ja kiiltävää tekstuuria, jotka visuaalisesti lisäävät korkeutta.

Kiiltävä stretch katto Hruščovissa

Parannukset tai "brezhnevka"

Myöhemmässä, Brezhnevin aikakaudella ihmiset alkoivat kiinnittää enemmän huomiota henkilökohtaiseen tilaan ja mukavuuteen, jotka jättivät merkin rakentamisen normeille. Huoneistot muuttuivat tilavammiksi, huoneissa oli erillinen sisäänkäynti ja käytävä, sisäänrakennetut vaatekaapit ja mezzanines. Kattojen korkeus on myös muuttunut - se on noussut 2,6-2,7 metriin.

Muu "brezhnevka" ei ole kovin erilainen kuin "Hruščov". Tiiliseinät ja teräsbetonilattiat, yksinkertaisin asennus ja sisustuselementtien puuttuminen - nämä ovat ominaisuuksia, jotka yhdistävät tällaiset talot.

Korjaus "brezhnevkan" enimmäismääriin ei yleensä liity erityisiin kustannuksiin, mutta suhteellisen tasainen pinta mahdollistaa minkä tahansa viimeistelyn. Kattokorkeuden vähimmäiskorkeuteen jää keskimäärin 15-20 cm, mikä mahdollistaa ripustus- ja jännitysrakenteiden asennuksen: kangas, kipsilevyt, säleet ja paneelit.

Layout "Brezhnev" paneeli sarja II-49.

Kiinnitä huomiota! Kapeissa huoneissa suunnittelijat suosittelevat kattorakennustekniikoita käyttäen tasoja tai eri värejä. Asettamalla jakolinja huoneeseen, voit visuaalisesti laajentaa sitä.

Pane ja estä talot

Esivalmistettujen talojen rakentamisen historia ulottuu Hruššovin aikoihin. Ensimmäiset paneelirakennukset olivat viisikerroksisia, ja ne oli tarkoitus rakentaa lämpimiin eteläisiin alueisiin. Tällaisten talojen seinien paksuus on pieni ja kattojen korkeus ei ole yli 2,5 metriä. Asettelu on yleensä samanlainen kuin tiili "Hruščov", huoneistot ovat pieniä ja huoneissa ei ole tilaa ja valoa.

Kattokorkeus eri sarjapaneeleissa

1900-luvun 80-luvulla rakennettiin nykyaikaisia ​​paneeli- ja lohkotaloja. Heillä on korkeampi määrä kerroksia, suuremmat huoneiden ja keittiötilat sekä kattokorkeus 2,65-2,75 metriä.

Tällaisten kattojen viimeistelyyn ei liity erityisiä ongelmia - lattiat ovat tasaisia ​​ja harvoin tarvitsevat vakavaa korjausta. Halutessasi voit yksinkertaisesti maalata ne, esiasetetut pienet epäsäännöllisyydet ja saumat tai kiinnittää kaikki ripustetut rakenteet.

Paneelirakennuksissa on usein melko sileä pinta, joten viimeistely tai muu työ ei aiheuta erityisiä ongelmia.

Kiinnitä huomiota! Paneelitaloissa on huono äänieristys, niiden seinät ja katot ovat hyvin kuljetettuja iskunkohinaa. Kun asennat ripustettuja ja ripustettuja kattoja, on suositeltavaa suorittaa äänieristys käyttäen monikerrosrakenteita, jotka koostuvat joustavista ja kuitumateriaaleista.

Äänieristeen asennus joustavaan kattoon

Äänenvaimennuslevy palamatonta mineraalikuitua "Schumanet BM"

Moderni huoneistot

Nykyaikaisen rakentamisen taloja erottaa useista eri käyttökohteista ja rakennustekniikoista. Asuntomarkkinoilla on taloja luokkahuoneistoja monenlaisille ostajille ja ylellisille asuntoille. Ne eroavat asuinalueista ja mukavuuden tasosta, johon vaikuttavat muun muassa kattokorkeus.

Niinpä pienissä huoneistoissa ja studiossa materiaalien säästämiseksi ja rakennuskustannusten alentamiseksi enimmäismäärät tehdään pienimmillään sallitulla nopeudella (yleensä 2,7 metriä). Ylellisessä asunnossa on ominaista huoneiden lukumäärä ja koko, panoraamakuvien, kaarien ja niittyjen läsnäolo. Tällaisissa huoneistoissa on yleensä korkeus 2,8-3,2 metriä, arvo riippuu alkuperäisestä projektista. Tämä kohta voidaan määritellä rakennusasiakirjoissa.

Kattokorkeus nykyaikaisissa huoneistoissa

Nykyaikaisissa talousluokan huoneistoissa on lähes rajalliset rajoitukset, paitsi että ei ole suositeltavaa asentaa monitasoisia järjestelmiä pieniin huoneisiin - keittiöön, kylpyhuoneeseen tai pieneen makuuhuoneeseen. Jos haluat visuaalisesti lisätä huoneen korkeutta, voit käyttää materiaalin kiiltäviä ja peilikuviosia ja valittua valaistusta.

Korjaus ylellisyyttä asunto on yleensä uskottu ammattilaisille, jotka vaihtelevat suunnitteluprojektin järjestyksessä ja päättyy työn toteuttamiseen ja sen jälkeen puhdistus. Kokenut suunnittelija auttaa sinua valitsemaan katon optimaalisen korkeuden, mikä korostaa asunnon etuja ja tasoittaa sen haitat.

Kiinnitä huomiota! Uuden rakennuksen katon korkeus voi vaihdella suuresti myös eri kerroksissa sijaitsevissa huoneistoissa. Tämän parametrin selvittämiseksi sinun tulee ottaa yhteyttä kehittäjään tai tutustua talon dokumentaatioon.

Normien korkeustasot julkisissa rakennuksissa

Yksityiset talot

Yksityinen talo on rajaton mahtava fantasia. Täällä voi olla mikä tahansa huoneiden sijoittelu ja geometriset mitat, mukaan lukien kattokorkeus. Viimeksi mainittu on pääsääntöisesti asiakkaiden valitsema arkkitehdin kanssa.

Yksityisessä talossa kaikki koot, asettelu ja kattokorkeus ovat sallittuja.

Talon tilan antamiseksi ja viihtyisän mikroilmaston luomiseksi seinien korkeus valitaan tavallisesti 2,9-3,2 metrin etäisyydellä. Korkeammat katot ovat mahdollisia, mutta on muistettava, että huoneen lisääntynyt kuutiomäärä vaatii suuria lämmityskustannuksia. Eteläisten alueiden talojen osalta se ei ole liian tärkeä. Keskikaistalle ja pohjoisille alueille kannattaa tehdä alustava lämmönlaskenta, jotta määritettäisiin tavallisen kattokorkeuden lisäämisen toteutettavuus.

Portaiden korkeus yksityisessä talossa

Yksityisen talon katon viimeistely riippuu katon materiaalista. Puupalkkeihin käytetään tavallisesti venytettyjä kattoja, ripustettuja rakenteita tai puupaneelit sekä yhdistetyt viimeistelytyypit ja jättävät avoimet lattiapalkit. Betonipäällysteet mahdollistavat minkä tahansa viimeistelyn, maalauksesta monimutkaisiin jousitusjärjestelmiin.

Kattokorkeus yksityisessä talossa

Kiinnitä huomiota! Kun otetaan huomioon koristeellinen katto trim on parempi päättää suunnitteluvaiheessa. Voit laskea oikein sopivan viimeistelyn korkeuden, joka on erityisen tärkeä monitasoisten järjestelmien asennuksessa.

Kuinka laskea optimaalinen kattokorkeus suunnittelussa ja korjauksessa

Kuten erilaisten asuntojen kuvauksesta voidaan nähdä, tavallinen kattokorkeus voi olla erilainen, se voidaan selkeyttää ja verrata alla olevaan taulukkoon.

Taulukko 1. Eri tyyppisten talojen hyllyjen vakiokorkeus.

Kaikki teknisestä maanalaisesta määritelmästä, korkeudesta, erosta kellarista

Tekninen maanalainen huone on talon maanalaisessa osassa, jossa tietoliikenneyhteydet asetetaan ja laitteet asetetaan. Toisin sanoen tämä on tekninen kerros, joka sijaitsee talon pohjalla. Yleensä asuinrakennuksissa tekninen kerros voi olla kellari, ullakko tai yläpuolella olevien kerrosten välinen tila.

Pohjakerroksen katsotaan olevan tekninen maanalainen vain, jos se noudattaa talonrakennuksen yhteydessä sovellettavia rakennusmääräyksiä ja määräyksiä (SNiP). Teknisen maanalaisen määritelmän annetaan asuinrakennuksen rakennuskoodissa.

Miksi tämä ero on olemassa ja mikä on erotus omistajalle? Teknistä maanalaista ei oteta huomioon katastrofien arvioinnissa, joten sitä ei veroteta asunnossa. Jotta ymmärtäisit teknisen kerroksen laitteen ja maanalaisen maanalaisen eron, tutustu standardien mukaisiin standardeihin rakennusten suunnittelussa.

Mikä on tekninen kerros?

Tekninen huone on varustettu hyväksytyn talon hankkeen perusteella. Sen sijainti riippuu kerrosten kokonaismäärästä. On olemassa useita tällaisia ​​huoneita, jos talossa on paljon huoneistoja.

Tekninen kerros voi olla:

 • kellarissa;
 • ullakko;
 • asuinkerrostalon välinen tila.

Standardissa yhdeksän kerroksisessa rakennuksessa tehdään teknisiä maanalaisia ​​ensimmäisessä kerroksessa tai ne yhdistävät maanalaisen kellarin. Jos enemmän kerroksia, lisäksi varustettu tekninen parvi. Erittäin korkeat rakennukset, joissa on yli 16 lattiaa, on oltava teknisesti lattiat 50 metrin välein. Näin voit hallita hydrostaattista paineita vesijohtoputkista ja lämmitysjärjestelmistä.

Tekniset kerrokset on erotettu talon asuinalueesta. He asettavat laitteita palvelemaan asukkaiden yhteisöllisiä tarpeita:

 • kattilahuoneet;
 • vesihuollon putket;
 • lämmitysjärjestelmät;
 • viemäröinti;
 • sähköverkon tärkeimmät verkot;
 • sähkökäyttöiset kilvet;
 • pumput;
 • tuuletusverkot;
 • ilmastointijärjestelmät;
 • konehuoneet hisseille.

Teknisen kerroksen korkeus vastaa laitteiston korkeutta, joka on tarkoitus sijoittaa siihen (mutta sen ei pitäisi olla pienempi kuin vakiintuneet normit). Suunnittelulaitteiden työstä aiheutuva kuorma lasketaan ohjeasiakirjojen perusteella.

Laitteen sijoituspaikka voidaan sijoittaa talon alaosaan, katon alle tai lattian väliin.

Koska käyttöjärjestelmien toiminta luo melua ja tärinää huoneistojen lähellä, tekninen parvi tai tekninen maanalainen on äänieristetty. Lattian välissä sijaitseva tekninen huone on varustettu iskuja vaimentavilla järjestelmillä ja elastiset materiaalit sijoitetaan laitteen alle tärinän lisäämiseen.

Tekninen kerros ja siihen liittyvät laitteet ovat kaikkien asukkaiden yhteinen omaisuus. Pääsy siihen on asunto-toimisto tai muu palveluorganisaatio. Toimivaa teknistä kerrosta ei voida täysin siirtää yhden asunnon omistajan omistukseen.

Perusasiakirjat

Teknisten kerrosten rakentamisen, suunnittelun ja käytön aikana käytetään standardeja, jotka on kirjattu sellaisiin asiakirjoihin, kuten:

 • SNiP 2.08.01 vuodelta 1989 asuinrakennuksiin;
 • SNiP 31-02 / 2001 yksinmyönteisistä asuinrakennuksista;
 • SNiP 31-06 / 2009 julkisissa rakennuksissa, jotka sijaitsevat samassa rakennuksessa kuin asuinrakennukset;
 • SNiP 31-01.2003 monen huoneiston asuinkiinteistöihin (päivitetty SP 54.13330, 2011).

Tekniset lattiat

Teknisiä tiloja koskevat vaatimukset on merkitty SNiP 2.08.01-89 asuinrakennuksiin. Siten teknisen ullakon korkeuden tulisi olla vähintään 1,6 m ja sen läpimitan leveys 1,2 m. Joillakin alueilla se voi laskea korkeutta 1,2 m: iin ja leveys - 0,9 m.

Kellarin korkeus, jossa lämmitys- ja vesiputket sijoitetaan, on oltava vähintään 1,8 m, ja alueella, jossa käytetään palamattomia materiaaleja, korkeutta voidaan alentaa 1,6 m: iin.

Paloturvallisuussääntöjen mukaan tekninen lattia jaetaan väliseinillä jopa 500 neliömetriä kohti. m, tai usean sisäänkäynnin omaavan asuinrakennuksen jokaisessa osassa.

Läsnäolijoilla pitäisi olla vapaa pääsy mihin tahansa viestintäpaikkaan.

Teknisen maanalaisen maan ja sen laitteiden korkeus

SNiP 31-01-2003 määrittelee teknisen tilan asuntorakennuksen kellarissa, jota käytetään yksinomaan apuohjelmissa ja laitteissa eikä sitä pidetä osana asuintilaa.

 1. Teknisesti maanalainen korkeus ei saa olla pienempi kuin 1,6 m (kun kyseessä on kauttakulkujohtojen läsnäolo - vähintään 1,8 m).
 2. Laitteiden tarkastuksessa ja korjauksissa on oltava läpikulku, jonka leveys on 1-1,2 m.
 3. Henkilöstön pääsiirron lisäksi putkistojen aukot tehdään osastojen väliseinien yhteydessä ottaen huomioon eristys.
 4. Kulmalla on oltava yhtenäinen keinovalaistus ja sisäänkäynnin kytkin.
 5. Lämmityksen ja vesihöyryjen läpi kulkevat puulattiat kulkuteillä.
 6. Huoneessa on portaikko ja ovi, joka avautuu ulkopuolelle.
 7. Koska kosteus muodostaa teknisessä maanalaisessa tilassa ja lauhde asettuu seinämiin, tulisi käyttää venttiilejä, joilla on korroosionkestävyys.

Putkien myöhempää korjausta tai vaihtoa varten teknisen maan alla on oltava 90 x 90 cm: n asennusreiät. Ulkopuoliset asennusreiät on suljettu niin, että ne voidaan avata tarpeen vaatiessa häiritsemättä seinän eheyttä.

Ilmanvaihto teknisessä maan alla

Raikasta ilmaa tulee toimittaa säännöllisesti teknisiin tiloihin pakokaasujen ja ikkunoiden kautta. Asuinrakennuksen teknisen maanalaisen SNiP: n mukaan ilmatyypit ovat välttämättömiä ilmankiertoa varten, mikä vähentää kondensaatiota ja paloturvallisuutta.

Säännöksissä säädetään, että aukot, joiden kokonaispinta-ala on vähintään 1/400 itsenäisen kellarikerroksen tai teknisen maanalaisen alueen. Reiät asetetaan symmetrisesti talon molemmille puolille. Suositeltavaa on tehdä hengitysteistä noin 20 x 20 cm korkeudella 30-40 cm korkeudella säätimen ulomman sokean alueen tasosta.

Esimerkkejä laitteesta prodhov.

Myös teknisissä maanalaisissa kuivissa eristetyissä kammioissa on laitteita syöttö- ja poistoilmastoinnille. Niille annetaan pääsy tarkastus- ja korjaustöihin.

Talvella kellareissa ja teknisissä maanalaisissa lämpötiloissa ilman lämpötila on alle 5 ° C ja suhteellinen kosteus saa olla enintään 60-70%. Lämpöhäviön poistaminen teknisissä maanalaisissa eristysseinissä ja lattioissa. Lämmitys- ja vesiputkien käämitys on tehty lämpöä eristävistä materiaaleista.

Jos teknisessä maanalaisessa laitteessa on ylimääräistä lauhdetta tai muotia, sinun on tehtävä lisävesieristys ja tuuletettava ovien ja ikkunoiden läpi ja asennettava niihin suojaava säleikkö. Kuurojen seinämissä kussakin osassa on kummallakin osuudella kummassakin kaksi aukkoa.

Teknisen maanalainen ero kellarista

Kellari luokitellaan lattiaksi ja se otetaan huomioon talon maalausarvostuksessa. Kellarin kustannuksella voit laajentaa olohuoneen tai tehdä siitä ruokakomero. Toisin kuin tekninen maanalainen, kerrostalon kellarista saa vuokrata liikkeelle, mikäli kaikki vuokralaiset suostuvat siihen.

Tekninen maanalainen voidaan yhdistää kellariin tai rakentaa itse. SNiP määrittelee teknisen maanalaisen, jonka mukaan rakennuksen pohjalla on tilaa, joka on tarkoitettu yksinomaan laitteisiin ja viestintään.

Julkisten rakennusten toimittajat SNiP 31-06-2009 ilmoittivat, että maanalaisen korkeuden on oltava vähintään 1,8 m henkilöstön kulkuväylässä. Paloturvallisuusmääräysten on oltava vähintään 2 metrin korkeudella, kun verkon ja putkien sijainti on.

Kuitenkin, jos arvioimme tiloja asuinrakennusten SNiP 31-01-2003 normien mukaisesti, teknistä maanalaista korkeutta, jonka korkeus on enintään 1,8 m, ei ole lattia eikä veroteta. Alamäkien ja yksityisten talojen kehittäjät, jotka eivät ole yhteisiä julkisissa rakennuksissa yhteinen kellari, olisi otettava huomioon tämän kohteen osalta.

Rakennettaessa tekninen kerros monimutkaisia ​​suuria laitteita voidaan sijoittaa kellariin ja tehdä tekninen maanalainen viestinnän.

Teknisten alivaltioiden rakentamisen haavoittuvuudet

Teknisessä maanpinnassa voidaan ylläpitää korkeaa kosteutta, minkä seurauksena kosteus ilmestyy lattialle ja pohjan seinämille. Liitokset ovat ruostuvia, puupaneelit ja putkien lämpöeristetyt käämit tuhoutuvat. Jos vettä ei ole riittävästi, tekninen maanalainen voi olla tulva.

Vuoto, joka vaatii välittömiä korjauksia.

Teknisen maanalaisen korjauksen ja jälleenrakennuksen aikana olisi kiinnitettävä huomiota sellaisiin ongelmiin kuin:

 • riittämätön ilmankierto huoneessa;
 • ilmanvaihtojärjestelmien toimintahäiriö, jonka seurauksena kosteus ja hometta ilmestyvät;
 • lämpöeristeen hävittäminen ja vedenpitävyys putkilla, joka aiheuttaa korroosiota;
 • kuluneet osat sähköjohdotuksesta;
 • tehottomat ja tukkeutuneet viemäröintijärjestelmät;
 • säätiön vetäminen ja tuet terveydenhuollon välityksellä;
 • aukot säätiön ja sokean alueen ulkopuolelta, jonka läpi sedimentit tunkeutuvat tekniseen maanalaiseen.

Joskus rekonstruointiprosessissa vaaditaan:

 • lisätä huoneen korkeutta;
 • asentaa lisätarvikkeita;
 • tehdä aukkoja kantavien seiniin;
 • kerääjät keräävät saostumista ja varustavat kuivatuskanavia.

Nämä työt toteutetaan ennalta hyväksytyn rakennussuunnitelman mukaisesti.

Sivuston toimittaja, rakennusinsinööri. Hän valmistui Sibstrinista vuonna 1994, jonka jälkeen hän on työskennellyt rakennusyhtiöissä yli 14 vuotta, minkä jälkeen hän aloitti oman yrityksen. Esikaupungissa toimivan yrityksen omistaja.