Mikä on raudoituksen nousu lattialevyssä

Monoliittisen levyn vahvistaminen on monimutkainen ja vaativa tehtävä. Rakenteellinen elementti havaitsee vakavia taivutuskuormia, joita betoni ei pysty selviämään. Tästä syystä, kun kaatavat, asennetaan vahvistushäkkejä, jotka vahvistavat laatan ja eivät salli sen romahtamisen kuormituksen aikana.

Kuinka vahvistaa rakennetta? Kun teet tehtävää, sinun on noudatettava muutamia sääntöjä. Kun rakennat yksityistä taloa, he eivät yleensä kehitä yksityiskohtaista työluonnosta eikä tee monimutkaisia ​​laskelmia. Pienien kuormitusten vuoksi mielestäni riittää, että noudatetaan vähimmäisvaatimuksia, jotka esitetään sääntelyasiakirjoissa. Myös kokeneet rakennuttajat voivat asettaa aseita jo tehtyjen esineiden jälkeen.

Rakennuksen levy voi olla kahta tyyppiä:

Yleensä lattialevyn ja pohjalevyn vahvistamisella ei ole kriittisiä eroja. Mutta on tärkeää tietää, että ensimmäisessä tapauksessa tarvitaan suurempia halkaisijoja. Tämä johtuu siitä, että säätöelementin alapuolella on elastinen säätö - maa, joka ottaa osaa kuormista. Vahvistuslevyjen rakenne ei kuitenkaan tarkoita lisävahvistusta.

Pohjalevyn vahvistaminen

Vahvistus säätiössä on tässä tapauksessa epätasainen. Rakennetta on vahvistettava suurimman purskeen paikoissa. Jos elementin paksuus ei ole yli 150 mm, monoliittisen kellarialustan raudoitus suoritetaan yhdellä silmällä. Tämä tapahtuu pienten rakenteiden rakentamisen aikana. Lisäksi kuistilla käytetään ohuita levyjä.

Asuinrakennuksen perustan paksuus on yleensä 200-300 mm. Tarkka arvo riippuu maaperän ominaisuuksista ja rakennuksen massasta. Tässä tapauksessa vahvistusverkko on pinottu kahdessa kerroksessa toistensa yläpuolelle. Kehysten asennuksessa on tarpeen tarkkailla betonin suojakerrosta. Se auttaa estämään metallin korroosiota. Rakennettaessa perustuksia suojaavan kerroksen arvon oletetaan olevan 40 mm.

Vahvistimen läpimitta

Ennen kuin neulotaan perustuksen raudoitusta, sinun on valittava sen poikkipinta. Levyn työtangot on järjestetty kohtisuoraan molempiin suuntiin. Ylä- ja alarivien liittäminen pystysuorilla kiinnittimillä. Kaikkien sauvojen yhdensuuntaisen poikkileikkauksen tulisi olla vähintään 0,3% levyn poikkipinta-alasta samaan suuntaan.

Jos säätöpuoli ei ole yli 3 m, työstankojen vähimmäiskoon halkaisija on 10 mm. Kaikissa muissa tapauksissa se on 12 mm. Suurin sallittu poikkileikkaus - 40 mm. Käytännössä useimmin käytetään varret 12-16 mm.

Ennen materiaalien hankintaa on suositeltavaa laskea vaadittavan raudoituksen paino kullekin halkaisijalle. Noin 5% lisätään kirjaamattomiin kuluihin.

Metallin asettaminen perusleveydelle

Kellarin monoliittisen laatan vahvistusmenetelmät pääleveyden yli viittaavat vakioihin. Tangojen askel oletetaan olevan sama riippumatta levyn sijainnista ja suunnasta. Yleensä se on välillä 200-400 mm. Mitä raskaammat rakennukset, sitä useammin ne vahvistavat monoliittista laattaa. Tiilitalle on suositeltavaa asettaa 200 mm: n etäisyydelle puusta tai rungosta, joten voit ottaa suuremman äänen. On tärkeää muistaa, että ristipistoolien välinen etäisyys ei voi ylittää säätiön paksuutta yli puolitoista kertaa.

Yleensä samoja elementtejä käytetään sekä ylemmälle että alemmalle vahvistukselle. Mutta jos on tarpeen sijoittaa eri halkaisijoille sauvat, ne, joilla on suurempi poikkileikkaus, asetetaan alhaalta. Tämä lujittavan pohjalevyn avulla voit vahvistaa rakenteen pohjaa. Siellä syntyy suurimmat taivutusvoimat.

Päävahvistuselementit

Pohjaan liitettävän vahvikkeen päistä kuuluu U-muotoisten sauvojen asentaminen. Ne ovat välttämättömiä, jotta raudoituksen ylä- ja alaosat voidaan sitoa yhteen järjestelmään. Ne estävät myös rakenteiden tuhoutumisen vääntömomenttien vuoksi.

Räjähtävät alueet

Liimattu kehys tulee ottaa huomioon paikoissa, joissa taivutetaan eniten. Asuntorakennuksessa lävistysvyöhykkeet ovat alueita, joissa seinät tuetaan. Metallin sijoittaminen tällä alueella toteutetaan pienemmällä vaiheella. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvitaan enemmän tangot.

Jos esimerkiksi perusalustaleveydelle käytetään 200 mm: n nousua, on suositeltavaa pienentää tätä arvoa 100 mm lävistysalueille.
Tarvittaessa laatta runko voidaan yhdistää monoliittisen kellari seinämän kehykseen. Tätä varten säätiön rakentamisen vaiheessa on metallivarret.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen

Lattialevyjen vahvistamista yksityisessä rakentamisessa harvoin suoritetaan. Tämä on melko monimutkainen menettely, jota kaikki insinöörit eivät voi suorittaa. Laatan vahvistamiseksi sinun on otettava huomioon sen rakenne. Se on seuraavia tyyppejä:

Jälkimmäistä vaihtoehtoa suositellaan, kun työskentelet itsenäisesti. Tässä tapauksessa ei tarvita asennusta. Lisäksi metallilevyn avulla lisätään rakenteen kantavuutta. Virheiden pienin todennäköisyys saavutetaan ammattilehtiarkkien päällekkäisyyden valmistuksessa. On syytä huomata, että se on yksi värjäyslevyn muunnelmista.

Kylkiluiden päällekkäisyys voi olla ongelmallista ei-ammattilaisille. Mutta tämä vaihtoehto voi merkittävästi vähentää betonin kulutusta. Suunnittelu tässä tapauksessa merkitsee vahvistettujen reunojen ja niiden välisten alueiden olemassaoloa.

Toinen vaihtoehto on tehdä jatkuvaa laattaa. Tällöin vahvistaminen ja tekniikka ovat samankaltaisia ​​kuin laattojen perustuksen valmistusprosessi. Tärkein ero on käytetyn betonin luokka. Monoliittiselle päällekkäisyydelle se ei voi olla pienempi kuin B25.

On syytä harkita useita vahvistusvaihtoehtoja.

Ammattilevyjen päällekkäisyys

Tällöin on suositeltavaa ottaa H-60 ​​tai H-75 -tuotemerkin profiililevy. Niillä on hyvä kantavuus. Materiaali on asennettu niin, että valettuina reunat ovat alaspäin. Seuraavaksi suunnitellaan monoliittinen lattialaatta, jonka vahvistaminen koostuu kahdesta osasta:

 • työtangot kylkiluut;
 • yläreunassa.

Tavallisin vaihtoehto on asentaa yksi tanko, jonka halkaisija on 12 tai 14 mm. Sauvojen asennukseen sopivat muoviset varastoliittimet. Jos on tarpeen estää suuri mittakaava, kahden tangon rungon voi asentaa rintaan, jotka ovat toisiinsa pystysuorassa kauluksessa.

Laatan yläosassa kutistuva verkko on tavallisesti asetettu. Sen valmistukseen käyttäen elementtejä, joiden läpimitta on 5 mm. Solun mitat otetaan 100x100 mm.

Kiinteä levy

Päällekkäisyyden paksuuden oletetaan usein olevan 200 mm. Tässä vahvistuksessa on kaksi ristikkoa, jotka sijaitsevat toisensa yläpuolella. Tällaiset ruudut on yhdistettävä halkaisijaltaan 10 mm: n tangoista. Keskipitkän keskellä on alareunaan lisävahvistustangot. Tällaisen elementin pituus on vähintään 400 mm. Lisätankojen nousu on sama kuin päälaajojen nousu.

Tuen alalla on myös lisättävä vahvistusta. Mutta pitäkää sen yläosassa. Levyn päissä on myös U-muotoiset puristimet, samoin kuin pohjalevyssä.

Esimerkki vahvistuslevyistä

Lattialevyn raudoituksen laskeminen kunkin halkaisijan painon mukaan on tehtävä ennen materiaalin ostamista. Näin vältetään kustannusten ylitykset. Tuloksena olevaan lukuon lisätään marginaali kirjaamattomille menoille, noin 5%.

Neulomalla vahvistus monoliittiselle levylle

Liitettäessä kehyksen elementtejä toisiinsa kahdella tavalla: hitsaamalla ja sitomalla. On parempi neulottaa monoliittisen levyn raudoitusta, koska hitsaaminen rakennuspaikan olosuhteissa voi heikentää rakennetta.

Työkäyttöön käytetään halkaisijalkaa, jonka läpimitta on 1 - 1,4 mm. Aihioiden pituus on tavallisesti 20 cm. Työkaluissa on kahdentyyppisiä työkaluja:

Toinen vaihtoehto nopeuttaa merkittävästi prosessia, vähentää monimutkaisuutta. Mutta talon rakentamiseksi omilla käsillä, koukku sai paljon suosiota. Tehtävän suorittamiseksi on suositeltavaa valmistaa erityinen malli etukäteen työpöydän tyypin mukaan. Aihioina käytetään puulevyä, jonka leveys on 30-50 mm ja pituus jopa 3 m. Tähän on tehty reikiä ja uria, jotka vastaavat lujittavien sauvien tarpeellista sijaintia.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen ja laskentaperuste

Luotettavan päällekkäisyyden aikaansaamiseksi on välttämätöntä tehdä vahvistus oikein, mikä antaa lujuuden taivutuskuormien kohdalla ja jakaa tasaisesti painetta pohjalle. Monoliittiset lattialevyt ovat halvempia, koska ne eivät edellytä nostolaitteiden läsnäoloa paikan päällä. Voit tehdä alustavia laskelmia pienille tasoille käyttämällä sääntelyasiakirjojen kaavoja.

Kattorakenteesta riippuen puuta ja teräsbetonia asennetaan. Jälkimmäiset puolestaan ​​jaetaan seuraavasti:

 • erilaisten mallien vakiorakenteiset betonilaatat;
 • monoliittinen päällekkäisyys.

Valmiiden lujitettujen laattojen etuna on ammatillinen tuotanto SNiP: n vaatimusten mukaisesti: pienempi paino valun aikana muodostuneiden ontelojen vuoksi. Kiuasosan sisäisen rakenteen numero ja muoto ovat seuraavat:

 • monisäikeinen - pyöreät pitkittäisreiät;
 • nauha - monimutkainen pintaprofiili;
 • onttoja - kapeita, muotoiltuja paneeleja käytetään insertteinä.

Valmisbetonilaatat oikeuttavat niiden käytön laajamittaiseen rakentamiseen esimerkiksi korkeiden rakennusten rakentamisessa. Mutta niillä on niiden haitat:

 • nivelten olemassaolo;
 • nostolaitteiden käyttö;
 • sopii vain vakiotiloihin;
 • mahdottomuus luoda kuvitteellisia päällekkäisyyksiä, aukkoja otteisiin jne.

Laattojen asentaminen on kallista. On tarpeen maksaa kuljetuksen erikoisautolla, kuormaamalla ja asentamalla nosturi. Jotta ei aiheuta erityisiä laitteita kahdesti, on toivottavaa asentaa levyt seinälle koneesta. Jos katsomme pienen mökin ja talojen yksilöllistä rakentamista, asiantuntijat suosittelevat itsenäistä lattiatuotantoa. Betoni kaadetaan suoraan paikan päällä. Esivalmistettu muottirakenne ja vahvistettu verkko.

Betonipäällysteet tehdään samalla tavoin kuin 2 materiaalin valmistetut levyt:

 • raudatangot;
 • sementtilaasti.

Betonilla on suuri kovuus, mutta se on hauras ja ei kestää muodonmuutoksia, romahtaa vaikutuksista. Metallin pehmeämpi, sietää taipuisuutta ja vääntöä. Yhdistämällä nämä kaksi materiaalia saadaan kestäviä rakenteita, jotka kuljettavat kuormia.

 • saumojen ja nivelten puute;
 • tasainen kiinteä pinta;
 • kyky tehdä päällekkäisyydet mihin tahansa tilan muotoon ja kokoon;
 • venttiilien asennus ja kokoaminen suoritetaan paikan päällä;
 • vahvistettu betoni monoliitti vahvistaa rakennetta, sitoo seinät yhteen;
 • asennuksen jälkeen ei ole tarpeen tiivistää nivelet ja kohdistaa siirtymät;
 • paikallinen suuri kuorma lattialle jaetaan tasaisesti pohjaan;
 • on helppo tehdä useita aukkoja portaiden ja viestintäkaivojen väliin.

Vahvistuksen haitat sisältävät suuret työvoimakustannukset vahvistavan verkon kokoonpanosta ja pitkä betonin kuivatuksen ja kovettumisen prosessi.

Ylitysparametrien laskeminen olisi tehtävä SNiP: n vaatimusten perusteella. Lujuuden laskettu koko lisätään 30 prosenttiin, tai pikemminkin luvut kerrotaan turvallisuuskertoimella 1,3. Laskelmassa otetaan huomioon ainoastaan ​​seinät ja pylväät, jotka seisovat pohjaan. Väliseinät eivät voi toimia tukena.

Likimääräinen laskenta päällekkäisyyden paksuudesta suhteessa seinämien väliseen etäisyyteen on suhde 1:30 (vastaavasti laatan paksuus ja span pituus). Klassinen esimerkki viitekirjoista on 6 metrin leveys, eli 6000 mm. Sitten päällekkäisyyden tulisi olla 200 mm paksuinen.

Jos seinien välinen etäisyys on 4 metriä, laskelmien mukaan voit asentaa 120 mm: n levy. Käytännössä monoliittisen levyn tällainen vahvistaminen sopii vain ei-asuinalueelle, joka ei ole suuria huonekaluja. Jäljelle jäävät lattiat (katot) on toivottavaa valmistaa 150 mm kahdella rivillä vahvistettua verkkoa. Voit säästää toisella rivillä asettamalla tanko 8 mm: n askelin 2 kertaa enemmän.

Kun aukko on yli 6 m, taipumat ja muut kuormat lisääntyvät merkittävästi. Kaikki päällekkäiset mitat ja piirustukset tulee tehdä asiantuntijoilta. Laskelmat eivät voi ottaa huomioon kaikkia vivahteita.

Asuinrakennusten SNiP-suosituksen mukaan päällekkäisyydellä on oltava 2 riviä vahvistusverkkoa. Lasketun paksuuden mukaan ylärivillä voi olla pienempi raudoituspoikkileikkaus ja suurempi silmäkoko. Taulukoissa esitetään asiantuntijoiden suosittelemat koot, jotka koskevat 6 metrin ja 4 metrin välisiä lentokoneita.

Välikoko, laipan paksuus, ruudukkotaso

Sivupalkin halkaisija mm

Yläpalkin halkaisija mm

Solun koko

6 m, 20 cm, pienempi

6 m, 20 cm, yläosa

Jopa 6 m, 20 cm, yläosa

4 m, 15 cm, alempi

4 m, 15 cm, yläosa

Laskenta suoritetaan seinien välisen maksimimatkaan. Yhden kerroksen tiloissa on samanlainen päällekkäisyyden paksuus, lasketaan huoneen enimmäiskoko. Arvioidut arvot pyöristetään ylöspäin.

Verkko on valmistettu sauvasta - kuumavalssatusta, rullatusta pyöreästä osasta, hiiliteräksestä 3A. Tämä tarkoittaa sitä, että metallilla on korkea plastisuus, on hyvä pitää betonin päällekkäisyys suurissa kiinteissä kuormissa ja maanjäristyksissä, raskas koneiden työ, heikko maaperä.

Sauvan pituus ei välttämättä riitä luomaan kiinteää päällekkäisyyttä. Tätä varten telakkaliitos on tehty. Auto sijoitetaan rinnakkain 10 halkaisijaltaan ja sidotaan lanka. 8 mm: n paksuiselle saumalle kaksoisliitos on 80 mm (8 cm). Vastaavasti valssatulle F12 - 48 cm: n nivelelle. Tangojen telakointi siirtyy, sen ei pitäisi olla yhdellä rivillä.

Liittämistä varten voit käyttää hitsaamalla saumaa pitkin. Tämä menettää suunnittelun joustavuuden.

Verkkojen sauvat ovat yhteydessä toisiinsa 1,5-2 mm: n johtimilla. Jokainen risteys on tiukasti kierretty. Ristikot ovat noin 8 cm: n etäisyydellä, ja niissä on 8 mm: n sauva. Sidoksen tulee olla alemmalla ruudukon risteyksellä.

Alareunan alapuolelle on välttämätöntä jättää rako betonikerroksen kaatamiseksi 2 cm: n päästä. Asenna muoviset kartiomaiset kiinnittimet muottiin 1 m: n välein.

Kattoon liittäminen seinämien kanssa kehällä muodostuu kanava - sivutuotteet. Se asennetaan pystysuoraan, toimii betonin leviämisen raja-alueena. Sen läpi kulkee kehävaippa, joka vahvistaa kulmat. Levyn kovettamisen jälkeen tämä laatikko poistetaan, tasainen pää on jäljellä.

Muotti on asennettu 2 cm: n etäisyydelle päistä ja pitkittäisvaijereista vahvistusverkon kokoonpanon jälkeen ja varmistaa metallin sijoituksen betonin sisäpuolelle. Sen etäisyys seinän tasosta on 15 cm tiilen ja hiekkakiven osalta. Hiilihapotettu betoni on vähemmän kestävä, päällekkäisyyksien päällekkäisyys on 20 cm. Tämä seinän ja kaatumisen välinen etäisyys peitetään erikoisella yhdisteellä, joka absorboi tärinää. Tämä kerros lisää merkittävästi rakennuksen voimaa.

Samankaltainen muotti on sijoitettu paikkoihin, joissa reiät pysyvät. Nämä ovat pääasiassa portaita, putkien poistoaukkoja, ilmanvaihtojärjestelmiä ja viestintäjohdotusta. Ne suljetaan verkolla, eikä niitä saa kaataa.

Kattoon asennetaan oikea kokoonpano. Sen päälle voit laskea kaikkien materiaalien kulutuksen, langasta vanteen ja sementtimäärän mukaan.

 1. 1. Ennen piirustuksen laatimista on tarpeen tehdä mittaukset kaikista huoneista ja talon ulkokehästä, mikäli projektia ei ole. Ne on valmistettu seinän akselista.
 2. 2. Merkitse kaikki aukot, joita ei saa kaataa.
 3. 3. Kaikkien kantavien seinämien ja väliseinien osien reunat on levitetty. Yksityiskohtainen vanteiden, verkon, kovettumisen malli, jossa on merkintä sauvan paksuudesta, liitos- ja kohdistuspisteet on tehty.
 4. 4. Piirros osoittaa solujen koon ja äärimmäisen pitkittäisen sauvan sijainnin täytön reunasta.
 5. 5. Laske profiston mitat levyn alapinnan alla.

Ristikkomallin luomisessa useimmissa tapauksissa solujen määrä ei ole kokonaisluku. Vahvistusta tulisi siirtää ja saada solujen saman pienennetty koko lähellä seiniä.

Materiaalin laskemiseen jää vielä. Palkin pituus kerrottuna niiden lukumäärällä. Lisätään tulokseksi saatu luku nivelien kustannuksella ja lisätään tulokseksi 2%. Kierrä ylös, kun ostat suurella tavalla.

Ylimaalausalue laskee muovipidikkeiden lukumäärän ja kuinka paljon valssautuu ristikoiden väliin.

Sementtikoostumuksen laskenta perustuu lattian ja sen alueen paksuuteen.

Ylä- ja alareunan varren tulee olla päällystetty liuoksella, jonka paksuus on vähintään 20 mm. Kun ilma pääsee metallin pinnalle, syntyy korroosiota ja tuhoaminen alkaa. Kun 15 cm paksumpi päällekkäisyksikkö luodaan, vahvistus 2 kerrosta, enemmän liuosta jaetaan ylhäältä.

Piirtämiseen käytetään myös laskemalla muotojen, tukipylväiden ja puupalkkien lukumäärää alemman tukitason - alustan täyttämiseksi lattialle.

Aseta varret kiinnikkeisiin ja sitota kaikki risteykset langalla mihin tahansa kehittäjään. Turvallisuuden takaamiseksi, päällekkäisyyksien laskeminen ja kotimaisen projektin luominen ovat parhaiten ammattilaisille.

Kun kaikki laskelmat on suoritettu ja piirustus on valmistettu, jatka laattojen asentamista koko lautan pituudelle. Sitä varten käytetään useimmin levyjä, joiden mitat ovat 50x150 mm, baarit ja vaneri. Rakenteiden oikeellisuutta seurataan käyttäen tasoa tai tasoa. Seuraava vaihe on venttiilien alarivi sijoittaminen projektin mukaan. Kaikki metallirunkoyhteydet suoritetaan porrastetusti.

Tämän seurauksena sen tulisi kääntyä niin, että koko väliseinän ja muottirakenteen välinen tila täytettiin betonilla. Tätä varten verkko asetetaan telineisiin ja neulotaan neulomalla.

Hitsausta ei missään tapauksessa voida käyttää elementtien sitomiseen.

Ensimmäisessä kerroksessa asenna toinen rivi venttiileistä. Kaikki kohteet on sijoitettu erityiseen telineeseen.

Seuraava askel on kaataa muotti, ensin nesteellä ja sitten paksummalla betonikerroksella (useimmiten M200). Ensimmäisen kerroksen tulisi olla samankaltainen savukermaa, ja ilmakuplat poistetaan huolellisesti lapasta. Betonin halkeilun estämiseksi se kostutetaan vedellä ensimmäisten 2-3 päivän ajan. Kun koko rakenne kovettuu (se kestää vähintään 30 päivää), muotti poistetaan.

Talon rakentaminen

Yksittäisten matalapäisten rakennusten rakentamisessa käytetään useimpia kerroksia betonituotteita, joissa on ontto rakenne. Asennukseen tarvitaan kuitenkin nostolaitteita, jotka vaikuttavat työn kokonaiskustannuksiin. Lisäksi valmiita alustoja käytetään taloja, joissa on yksinkertaisia ​​muotoja.

sisältö:

Jotkut kehittäjät haluavat tehdä oman päällekkäisyytensä teräsbetonista. Tämä menetelmä soveltuu parhaiten esineisiin, joilla on epäsäännöllinen geometria. Tämä puolestaan ​​antaa sinun siirtyä standardien ulkopuolelle ja rakentaa rakenteita, jotka ovat monimutkaisia ​​arkkitehtuurin kannalta.

Pohjalevyn vahvistustekniikka

Lattialaattojen vahvistamisen edut

Vahvistettu alusta, joka on tehty teknisten hienovaraisuuksien mukaan, kestää yli kymmenen vuotta. Kun kaatetaan, saadaan samat katot (ilman saumoja) ja samat kerrokset, jotka eivät tarvitse kallista ja aikaa vieviä sisustustöitä.

Etuja ovat mm.

 • paino. Tämä muotoilu painaa huomattavasti alempaan verrattuna valmiisiin betoniteräksiin, mutta tämä tekijä ei vaikuta sen lujuuteen. Mutta se vähentää kuormitusta säätiössä ja käyttää kevyempää rakennusmateriaalia;
 • vahvuus. Hämmästyttävä materiaalin kaltainen materiaali, kuten betoni ja rauta, luo vankan perustan. Laiturilla käytetään päällekkäisyyksiä laajakulmaisilla ja raskaasti kuormitetuilla rakenteilla;
 • luotettavuutta. Betonirakenteet ovat erittäin vastustuskykyisiä monisuuntaisiin kuormituksiin johtuen raudoituksen käytöstä. Ne kestävät 500-800 kg neliömetriä kohden;
 • palonkestävyys. Käytetyt materiaalit ovat itsestään syttyviä. Monoliittinen liesi ei kestä palamista ja kykenee kestämään avoimen liekin vaikutuksia pitkään;
 • kustannukset. Kustannukset, jotka ovat päällekkäisiä, eivät varmasti ylitä tehtaan tuotteen kustannuksia. Lopullinen hinta määräytyy varatun alueen mukaan.

Mikä on vahvistuslevy

 • Tämän tekniikan käyttö tarjoaa enemmän mahdollisuuksia sisätilojen suunnittelussa. Tässä tapauksessa alusta on erittäin kestävä. Se kestää hyvin suuria kuormia, ei altistu poltettavaksi eikä vaikuta hyönteisten, sienten ja muiden patogeenisten bakteerien kehitykseen.
 • Teokset toteutetaan tiettyjen sääntöjen mukaisesti. Rakennusmateriaalit hankitaan tunnetuilta toimittajilta, koska avioliiton läsnäoloa ei voida hyväksyä. Vain kiinni tekniikasta voimme puhua valmiin alustan sopivasta rakenteellisesta vahvuudesta. Muussa tapauksessa päällekkäisyys voi olla epämuodostunut ja johtamaan sekä lattialevyn tuhoamiseen että koko rakennukseen.
 • Lattian täyttö suoritetaan irrotettavalla muottirakenteella, jossa työvahvistus on sijoitettu. Metallivarret on sidottu toisiinsa neulomalla lanka tai yhdistetty hitsauskoneella.
 • Joustava metallikehys on sijoitettu siten, että se on kokonaan upotettu betonimassaan. Siten venttiili ottaa itseensä maksimaalisen kuorman, ja ratkaisu puolestaan ​​estää hapen pääsemästä kehoon, joka vaikuttaa metallia haitallisesti.

Laatan lujitussuunnitelman laatimisen yhteydessä otetaan huomioon lisävahvistus asennusosien vahvistamiseksi:

 • tulevaisuuden foorumin keskellä;
 • monoliitin kosketus kolonnit, sisäseinät, kaaret, jne.;
 • missä kuormien pitoisuus (kun asennetaan takka, raskaat laitteet jne.);
 • katon kosketus reikiin (poistu portaista yläkerrokseen, tuuletus- tai savupiipun kanava ja muut järjestelmät).

Vihjeitä monoliittisten lattialaattojen vahvistamiseen

 • Lujituksen päällekkäisyyden paksuuden laskeminen riippuu sen pituudesta. Jos laakeritukien välinen etäisyys on 5 m, betonialustan paksuuden tulee olla 170 mm. Eli laskennassa käytetään suhdetta 1/30. Kuitenkin rakenteita, joiden paksuus on alle 150 mm, ei saa käyttää.

Levyjen vahvistuspiirustus

 • Ylärajan paksuuden vähimmäispaksuus metallielementit pinotaan yhteen kerrokseen. Jos tämä parametri on suurempi, niin kaksi.
 • Käytettäessä käytettyä betonia M200 (ei pienempi). Tämä brändi yhdistää hyvän suorituskyvyn ja edullisen hinnan. Puristuslujuusluokka on 150 kgf / cm.kv.
 • Terästangojen halkaisija vaihtelee 8 - 14 mm. Metallikerrosten kaksikerroksisella järjestelyllä alemman rivin metallivalssauksen halkaisijan tulisi olla suurempi kuin ylempi. Täällä voit käyttää tehdasverkkoa, jonka solut ovat 150x150 mm tai 200x200 mm.
 • Muotti on valmistettu levyistä ja / tai kosteutta kestävästä vanerista. Tukit ovat tukevasti kiinni, koska valurakenteen paino voi nousta 300 kg neliömetriä kohden. Tuki- elementteinä on parempi käyttää teleskooppisia telinejohdoja, joiden avulla voit asettaa vaaditun korkeuden korkealla tarkkuudella. Jokainen tuki pystyy kestämään jopa 2-2,5 kg: n kuormituksen.

Vahvistuslevyt tekevät sen itse

muotti

 • Tämä malli on irrotettava, joten on suositeltavaa käyttää niitä materiaaleja, joita voidaan käyttää tulevaisuudessa. Sopii täten reunalistat 150x25 mm. Ne eivät kuitenkaan tarjoa täysin tasaista pintaa tulevaan kattoon, koska tämän puutavaran paksuus on sallittua jonkin verran. Kaikki epäsäännöllisyydet on helppo piilottaa kipsin alla, varsinkin jos aiot asentaa kattopinnoille.
 • Tapauksissa, joissa on olennaisen tärkeää olla tasainen pinta, sen jälkeen levyjen sijasta käytetään laminoitua vaneria, jonka paksuus on 22 mm. Mutta tällainen muotti maksaa ihmisarvoisen määrän. Seuraavassa vaihtoehdossa on paljon edullisempaa: samat leikkuulaudat toimivat pohjana ja niiden päälle asetetaan 8-10 mm paksua vaneria.
 • Seinäteline varustaa laudan (150x50 mm) avulla, jotka on asennettu huoneen kehälle. Poikittaiset tangot on asennettu 600-800 mm: n korkeudella, ja niiden alapuolella on pystytasot tai teleskooppitelineet tiukasti tason mukaan.
 • Rungon päälle levyt asetetaan tiukasti 150x25 mm. Ei ole tarpeen kiinnittää sitä pohjaan tai toisiinsa, muutoin töiden päätyttyä (betonin kaatamisen ja kuivaamisen jälkeen) suuret vaikeudet syntyvät murskeen purkamisen yhteydessä. Tarvittaessa vanerilevyt asetetaan levyjen päälle.
 • Jotta muottiin käytettyä materiaalia voitaisiin käyttää muihin tarkoituksiin, malli on peitetty tiheällä muovikalvolla. Värikartat ovat päällekkäin (vähintään 200 mm) vain muotin pohjalta ilman päätyä, on tärkeää välttää materiaalihäiriöitä työn aikana.
 • Jos laatta toimii lattian alla katon alla, paneelien sijasta on parempi asettaa tiili- tai solukkojen levyt tasolle, joka vastaa betonikerroksen paksuutta.

Kun laatta valmistetaan, muotti on purettu eikä rikkoutunut. Tässä yhteydessä kaikkien kiinnittimien tulee sijaita rakenteen ulkosivulla.

kalusteet

 • Pienten levyjen muodostamiseen voit liittää verkon omiin käsiinsä. On suositeltavaa sijoittaa tangot pituuteen ilman taukoja. Jos tarvitset jalkineita, metalliset elementit asennetaan vähintään puolen metrin päällekkäisyyksillä.
 • Pystysuoraan sijoitettujen sauvien leikkauspisteet kiinnitetään lanka- tai hitsauskoneella. Pistehitsaus on tärkeä, kun käytetään suuren halkaisijan vahvistamista. Hitsausprosessissa ohut tankoista tulee ohuempia, mikä johtaa metallin lujuuden pienenemiseen ja siten valmiin levyn kantokyvyn heikkenemiseen.
 • Neulomalla voit käyttää erityistä koukkua. Tarvitaan kuitenkin tiettyjä taitoja, lisäksi langasta kiertyminen on edelleen kierrettävä. Siksi yksityisen talon rakentamisen yhteydessä voit tehdä tavallisia pihdeitä.
 • Valmiit metallikortit voivat helpottaa prosessia suuresti. Niiden asettaminen tapahtuu päällekkäisyydellä - saadaan vähintään 2 solua eli sama 400 mm. Epäonnistuneesti ne kiinnittyvät toisiinsa langan avulla.
 • Metallikehys ei saa sijaita suoraan muotin pohjalla. Se on asennettu kiviä, rikki laattoja, joiden paksuus on vähintään 40-50 mm. Jos betoniteräksen mitoituspaksuus on yli 150 mm, toinen verkko neulotaan samalla menetelmällä. Toisen vahvistuskerroksen on oltava etäisyydellä ensimmäisestä, mutta samanaikaisesti yläosan tulisi olla täysin päällekkäin betonilla.
 • Paikoissa, joissa on suurempi kuorma, vahvistetaan lisää tangoilla. Taivutusuraus tulisi tehdä mekaanisesti. Metallin lämmitys muuttaa sen rakennetta, mikä johtaa kimmoisuuden menetykseen ja sen seurauksena - työkappaleen halkeilu.
 • Kierretut langankytkimet kerätään melko yksinkertaisella tavalla. Lahti kiinnitetään etupäässä liimanauhalla 3-5 tasapisteessä, joiden välisen etäisyyden tulisi vastata sopivaa pituutta kiertymistä varten. Hiomakoneen avulla käämi leikataan tarrojen avulla merkittyjen alueiden läpi.

Betoniliuos

 • Merkittävästi helpottaa muottipesän kaatamista. Laitoksessa betoniliuokseen lisätään pehmittimiä, vettä hylkivä aineita ja muita lisäaineita, jotka parantavat valmiin liuoksen fysikaalisia ja teknisiä ominaisuuksia.
 • Betonisekoittimen saapumista ei kuitenkaan aina ole, ja tilaaminen pienelle alueelle on epäkäytännöllistä. Siksi joissakin tapauksissa on välttämätöntä tehdä liuoksen vaivaaminen käsin. Liesi on kaadettava yhteen askeleeseen, 2-3 ihmistä tarvitsee apua tässä.
 • Yhden osan betonin vaivaamista varten otetaan: 3 osaa hiekkaa; 5 kpl raunioita tai soraa; vettä 20% kokonaiskiintoaineista.
 • Aluksi kaikki kuivat osat sekoittuvat, sitten lisätään tarvittava määrä vettä. On ongelmallista tehdä tämä manuaalisesti, joten tässä käytetään konkreettista sekoittimia, joka on otettu juonialueelta naapureilta tai vuokrattu rakennusyhtiöiltä.
 • Vaivaamisen jälkeen liuosta käytetään välittömästi. Kuivattua seosta ei saa laimentaa vedellä, valitettavasti se on heitettävä pois. Siksi on tärkeää suorittaa kaikki valmistelut oikeaan määrään ja välittömästi ennen kaatamista, sekoita betoniliuosta.
 • Kaatoprosessissa on välttämättä käytettävä värähtelijää. Jos ei ole, niin voit saada tasaisesti napauttamalla vasaraa avoimessa ruudukossa ja puiset muottielementit.
 • Karkaistu, betonipäästöt kutistuvat, ja nopea prosessi laattahiukkasista voi muodostua. Ulkopinnan välttämiseksi pinta kostuu säännöllisesti ja peitetään muovikelmulla, mikä hidastaa kosteuden haihtumista. Kastelu suoritetaan suorilla suihkuilla, mutta sumuttamalla.
 • Betoni saavuttaa voimansa 4 viikon kuluttua. Varmistaaksesi, että levy on täysin kuiva, pieni katetrin materiaali on sijoitettu pienelle alueelle ja jätetään päiväksi. Pehmeä paikka vedenpitävän materiaalin levyn alla osoittaa, että levy ei ole kuiva eikä sen vuoksi ole käyttövalmis.

Seuraamalla yksinkertaisia ​​sääntöjä ja käyttämällä laadukkaita materiaaleja, voit saavuttaa uskomattomia tuloksia myös aloittelijalle. Tällainen katto yksityiselle talolle, autotallille tai muulle rakennukselle on paras vaihtoehto. Erityisesti, jos erikoisvarusteille ei ole pääsyä rakenteilla olevaan kohteeseen. Lisäksi vahvistettu katto tarjoaa enemmän vaihtoehtoja kuin valmiita betonituotteita. Vakiokokojen tehdasvalmisteisia tuotteita käytetään rakenteisiin, jotka perustuvat oikeisiin kulmiin. Ja tämä tekniikka on ihanteellinen niissä tapauksissa, joissa haluat päästä eroon tavallisista ratkaisuista ja rakentaa talon ilman, että ne ovat sidoksissa neliön tai suorakaiteen muotoihin.

Vahvistuslevyn video

Mitä vahvistus tarvitaan lattialevyyn?

Millaisia ​​tarvikkeita tarvitaan lattialevyt? Tämä on suosittu rakennusalan kysymys. Joka päivä ilmestyy uusia teknisiä ratkaisuja, joiden avulla työn laatua ja kestävyyttä lisätään useita kertoja.

Vastaus tähän kysymykseen auttaa tulevaa rakennetta vahvana vahvistamisena, mikä takaa pitkän käyttöiän ja jaksottaisen korjaavan työvoiman tarvetta.

Ensin ymmärrä, mikä monoliittinen lattialaatta on? Tämä on horisontaalinen rakenne kaikissa mahdollisissa rakenteissa, jotka erottavat kaikkien niiden lattiat.

Tällainen levy on kantaja, joka vastaanottaa ja lähettää kuormia. Tässä artikkelissa kerrotaan, mihin lujitukseen käytetään monoliittista lattialevyä.

Hieman monoliittisia laattoja

Tämän tyyppisellä on melko hyvä vahvuus. Rakenteensa ansiosta se voi kuljettaa raskaita mekaanisia kuormituksia. Käyttöön tulee kuitenkin turvaava takuu, minkä vuoksi on tarpeen laskea tarkasti monoliittisen lattialevyn ja muiden materiaalien vahvistaminen.

"Käyttöturvallisuuden taso riippuu täysin lattian päällekkäisyyksien rakennustöiden tarkkuudesta ja laadusta"

Asiantuntijat sanovat, että suosituin, kestävä ja kustannustehokas ratkaisu on monoliittisten laattojen käyttö. Ja tämä ei ole yllättävää! Tämän tyyppinen tuki on jatkuva osio, joka rakenteensa perusteella voi tarjota korkean luotettavuuden ja lujuuden.

Varmista, että huolehdit hyvästä materiaalivalikoimasta ja asianmukaisesta asennuksesta. Se on tuki, jolla voi olla täysin erilainen muoto, riippuu tulevasta rakenteesta. Laattojen paksuus on 8-13 cm paksu ja se kattaa itse seinät.

Asiantuntijat neuvovat käyttämään sementtimerkkiä 200 levyjen valmistukseen. Tällaisella sementillä on suurin lujuus, mikä on tärkeää siinä tapauksessa, että monoliittisen levyn paino on 500 kg / m².

Jos harkitsemme vahvistamisen, on parempi käyttää 6-13 mm: n halkaisijaltaan sellaisia ​​tuotteita, joilla luodaan pohjalevy. Yleensä valinta riippuu kuormituksesta, joka putoaa laattaan käytön aikana. On selvää, että halkaisijan valinta riippuu tulevasta kuormituksesta.

Levyn vahvistaminen: piirustukset, kaaviot

Onttojen ydinlaattojen vahvistaminen

Monoliittisen päällekkäisyyden edut

Ensinnäkin, jos puhumme ansioista, sinun on ymmärrettävä, että tämä malli ei edellytä kallista työtä. Asennuksen jälkeen ei ole tarpeen täydentää tai parantaa sitä - myöhempänä ajankohtana tarvitaan vain viimeistelyä.

Joten, etuja levyjä

 • Tämä on luotettava ja kestävä tyyppi päällekkäisyydestä (Esimerkiksi kaasupilarin räjähdystapauksessa liesi ei putoa välittömästi);
 • Levyjä voidaan käyttää mihin tahansa muotoon ja monimutkaisuuteen. Esivalmistetuilla rakenteilla ei kuitenkaan ole tällaista mahdollisuutta, koska niillä on tietty ja muuttumaton koko;
 • Päällekkäisyys on "asetettu" kohteeseen;
 • Asennus voidaan tehdä ilman erityisiä ja kalliita laitteita;
 • Levyjen elämä - yli 100 vuotta;
 • Ei kykene palamaan ja sulattamiseen;
 • Ei tarvitse ylimääräistä ylläpitoa;
 • Rakenteen paksuus on 180-230 mm.

Monoliittisen päällekkäisyyden haitat

 • Kun muotti on irrotettu, tuote tarvitsee kosmeettista viimeistelyä;
 • Rakenteen paino on selvästi suurempi kuin puun massa;
 • On olemassa hankkeita, joissa monoliittisten tyyppisten levyjen käyttö on mahdotonta (esimerkiksi puutaloissa) tai se on taloudellisesti kannattamatonta;
 • Kohde tarvitsee äänieristystä;
 • Kaikki asennusvaiheet on suoritettava keskeytyksettä. Tämä on välttämätöntä, jotta pöly, roskat ja lehdet eivät kerääntyisi runkoon ja muottiin;
 • Jos lämpötila on alle 5 astetta, on tarpeen lisätä kylmää kestäviä lisäaineita ja muita lämmitysmenetelmiä.

Metalliosat

Kun vastaat kysymykseen "millaista raudoitusta tarvitaan lattialevyyn", sinun on tiedettävä, mitä etuja ja haittoja metalliosien on, ja vain perehtyä sen osa-aspekteihin.

Esittelemme teille taulukon, joka osoittaa selvästi metallirakenteiden laatuominaisuudet.

arvokkuus

puutteet

· Tuote on kestävä sekä fysikaalisille että kemiallisille tekijöille.

· Rakennustyössä on hyvä joustavuus;

· Käytön aikana sillä on hyvä "koskemattomuus" altistumisesta aggressiiviselle materiaalille;

· Omistaa lämpöstabiilisuuden, mikä suurentaa huomattavasti rakenteen käyttöikää, kun laitteita käytetään;

· Liitännät, joissa käytetään sähköhitsausta.

· Se altistuu korroosiolle, mikä heikentää hieman tuotteiden käyttöikää.

Liitosten tyypit

Tuotteen ominaisuuksien ja muuttujien huomioon ottaminen on mahdollista määrittää vahvisteiden tyypit ominaisuuksien mukaan:

 • 6 luokkaa;
 • Joustava / jäykkä (jäykkyysasteen mukaan);
 • Raskas / kevyt (läpimitaltaan);
 • Pehmeä / kylkiluut (pinnalla);

Runkojen varustusta käytetään tavallisesti suurella määrällä betonia, joka mahdollistaa suurimman mahdollisen yhteyden. Tämä johtuu siitä, että reunat sijaitsevat eri korkeuksilla ja eri kulmissa.

Millaista armaturaa käytetään?

Kun päätetään, mikä lattiapintaan käytettävä vahvike, sinun on valittava laadukkaimman teräksen tuotteet. Rakennusmarkkinoilla on myös monia heikkolaatuisia tuotteita, jotka ovat myös kysyntää. Esimerkiksi laitteiden valmistuksessa osa tavaroista on puutteellista, mutta ne yrittävät myös soveltaa sitä jonnekin. Jos päätät valita huonolaatuisen teräsvahvistuksen, sinun pitäisi tietää, että mikään ei takaa tulevien vikojen puuttumista.

Jotta vältät epämiellyttävät seuraukset, ostaessasi kannattaa tutustua osaavien ihmisten kanssa. Mutta puoleltamme haluamme neuvoa, ei koskaan säästää ja ostaa rebar, jota joku on jo käyttänyt. Tämä on ainoa ja tärkein neuvoja tuotteiden valinnasta.

Laattojen muodostamisessa on parasta käyttää betonipumppua ja rinnan, jolloin betoni tiivistyy syvällä värähtelijällä. Kun se kovettuu, betoni voi kaataa tai särkyä. Ja sitten tarvitset vähän vettä tippumaan rakennuksen päälle.

Laattojen suunnittelussa suosittelemme kuumavalssattua vahviketta vähintään A400C-luokkaa. Emme myöskään suosittele sileän vahvistuksen käyttöä, koska et saa tulevan levyn haluttua laatua.

Monet ihmiset kysyvät: "Onko mahdollista vahvistaa päällekkäisyyksiä yhdellä kerroksella?". Vastauksemme ei ole, levyn vahvistaminen yhdessä kerroksessa on mahdotonta!

Saada taivutuslevyn, sinun täytyy luoda vähintään neljä riviä. Ne sijaitsevat tukiseinillä ja niiden yli. Jos käsitellään levyn epäyhtenäisiä seiniä, mittaukset suoritetaan vähintään.

Ensimmäinen rivi on yleensä kiinnitetty erityiseen kiinnitykseen. Tuloksena olevasta kehyksestä tulee olla hyvä jäykkyys, ja on helppo tarkistaa, että kehyksen on kuljettava ihmisen painoa.

Ennen seoksen kaatamista on tehtävä lopullinen tarkistus lattialevyn (SNIP) raudoituksen halkaisijan ja kaltevuuden noudattamisesta projektissa määritettyjen parametrien kanssa. Sinun täytyy yrittää tehdä konkreettista kaatamista yhtä aikaa.

Saadut levyt on suojattava luonnollisen sademäärän tunkeutumiselta!

On erittäin tärkeää, ettet saa erehtyä valittaessa lujitustuoteryhmää. Jos valitset lujemman luokan, joka on alhaisempi kuin suunnittelun vaatimus, voit saada päällekkäisen tärinän.

Yhteenvetona kysymykseen siitä, millaista vahvistusta tarvitset lattialevyyn, voit sanoa varmasti: älä pahoillasi rahaa ja valitse laadukas tuote hyvästä luokasta.

Mikä on armopoya?

Vahvistettu vyö - betonikerros, joka sijoitetaan rakenteen seinämien ympärille. Seinien luotettavuuden parantaminen ja esineen kunnon säilyttäminen on välttämätöntä, jos maa "putoaa". Useiden armopoyojen rakentamisessa, joita nyt kerromme.

Ensimmäinen on grillage. Suunniteltu kaistalattialle ja betoniseinille, kaadettiin korkeuteen 0,29-0,40 ja leveys 0,6-1,5 m säätiön alapuolella. Tällaisen hihnan luominen on välttämättä suoritettava!

Toinen hihna on korkeudeltaan 0,2 - 0,4, jotka sijaitsevat kehälaattojen yläpuolella. Tämä vyö auttaa levittämään koko kuorman. Jos grillaus on tehty oikein, älä välitä tästä! Toisen vyön vahvistamiseen riittää raudoituksen verkko. Ja millaista raudoitusta tarvitaan lattialaattaan - päätät itse! Toista vyötä tarvitaan aivan kuten ensimmäinen. Vaikka projekteja onkin tehty ilman toista vyötä.

Kolmas on sijoitettu lattialaattaan. Se suojaa seiniä kiristämiseltä / venytykseltä ja estää myös halkeamien syntymisen. Lisäksi se auttaa jakamaan kuorman levyistä seiniin.

Neljäs sijoitetaan monoliittisten lattialaattojen alle toisesta kerroksesta lähtien. Siinä on samat ominaisuudet ja ominaisuudet kuin kolmas vyö.

Lattialevyjen vahvistamisen menetelmä

Rakennusmarkkinoiden ankkuri ei ole myyty kappaleittain, vaan painosta. Jokaisella myyjällä on erityinen taulukko, joka muuntaa sauvan pituuden massaksi ja takaisin. Jos opit itsenäisesti määrittämään massaa, se auttaa sinua olemaan pettämässä myyjä.

Monoliittisen päällekkäisyyden vahvistamisen kaava:

 • Pitkittäisen vahvikkeen numero = (lyhyempi seinän pituus - 2 suojakerrosta 2 cm) / askel - 1;
 • Poikittaisen = (seinän suuri pituus - 2 suojakerrosta kukin 2 cm) / askel - 1.

Seuraavaksi sinun on harkittava rakennuspalkkeja ja sen vuoksi ostaa baareja alle 6 metriä!

Lisää kaikki palkkien pituudet ja päällekkäisyydet saadaksesi tarvittavan materiaalin kokonaismäärän. Pihdit ovat pääsääntöisesti sileitä.

Liitoksille tarvitaan 30 senttimetrin lanka, jonka määrä lasketaan kertomalla poikittaiset sauvat pituussuunnassa.

Nyt tiedät mitä liitoksia tarvitaan lattialevyyn! Toivottavasti nautitte tästä artikkelista, ja sinä opit paljon uusia ja mielenkiintoisia asioita siitä.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen


Korkea- ja matala- rakennusten rakentaminen on mahdotonta kuvitella ilman lattian elementtejä. Monikerroksisten rakennusten rakentamisessa käytetään pääosin valmiita laattoja, ja kun rakennetaan pieniä taloja yksityisiin tontteihin, käsityöläiset harjoittavat itsenäistä lattiatuotantoa. Tällaista työtä suoritettaessa on tarpeen vahvistaa vahvasti monoliittista lattialevyä.

Suunnittelun ominaisuudet

Betonirakenne, jossa on metallitangot, on korkeammat laatuominaisuudet kuin betoniin valettu betoni. Lisäksi tangot ovat yhdistäviä osia, joten monoliitin luominen tehdään aina vahvistamalla.

Lujitemuovien lujittaminen tehdään vahvikkeilla, joiden läpimitta on 8 mm - 14 mm, koska tällaisen levyn paksuus ei ole yli 15 cm. Samanaikaisesti sauvojen poikkipinta voi vaihdella rakennetyypin mukaan.

Jos päätetään ostaa valmiit laatat, on huomattava, että tällaisia ​​elementtejä on useita:

Asiantuntijat suosittelevat mieluummin kolmannen vaihtoehdon. Ontolevyillä on merkityksetön massa, ne erottuvat korkeilla lämmöneristysominaisuuksilla ja alhaisella akustisella läpäisevyydellä.

On kuitenkin ymmärrettävä, että viimeistelylaattoja asennettaessa muodostetaan aina nivelet, mikä vaikuttaa haitallisesti pinnan tasaisuuteen. Jos teet lautasen omasta kädestä, voit unohtaa tämän ongelman.

Vahvistettujen betonielementtien edut

Katteen tai vaakasuoran päällekkäisyyden toteuttaminen lattian välillä käytetään monoliittiseen lattialautaan. Levyjen lattialevytys mahdollistaa lopullisesta suunnittelusta useita positiivisia ominaisuuksia, kuten:

 • Korkealaatuinen melutaso;
 • Hyvä lämmöneristys;
 • Alhainen paine alustalle;
 • Kuorman tasainen jakautuminen rakennuksen seinämille;
 • Kyky kestää huomattavaa painoa.

Lattialevyn etujen ohella myös tekniikan edut tulisi huomioida:

 • Voit tehdä työtä itse, kieltäytyä ammatillisten urakoitsijoiden palveluista;
 • Laattojen valmistukseen ei tarvitse palkata raskaita rakennusmateriaaleja;
 • Rakennetta voidaan rakentaa poikkeuksellisella geometrilla, koska laatta ei tue vain seiniä vaan myös sarakkeita.

Peruslaskelmat ja materiaalien valinta

Tarkastellaan ensin yleistä esimerkkiä monoliittisen lattialevyn vahvistamisesta: työtangot laattaosan alaosassa, työkappaleet elementin yläosassa, tangot, jotka jakavat kuorman, tangot ja tuet uudelleen. Luonnollisesti on olemassa muita suunnittelujärjestelmiä.

Riippumatta siitä, mikä piirustus on valittu, on välttämätöntä huolehtia toimivaltaisesta laskelmasta suunnitellusta kuormituksesta betonirakenteeseen. Lattialaattojen paksuus lasketaan suhteesta 1 - 30, joten betonin paksuuden laskemiseksi kaavion pituus on jaettava 30: llä.

Jos betonirakenteen paksuus ylittää 15 cm, on tehtävä kaksinkertainen vahvistus. Armature-ristikot on sijoitettava toisiinsa ja kiinnitettävä erityisellä langalla. Pienin silmäkoko on 15x15 cm, maksimi on 20x20 cm.

Jotta levy olisi hyvä kestävyys, on suositeltavaa käyttää saman halkaisijan metallisia tangkoja. Lisävahvistus voidaan toteuttaa tangoilla, joiden pituus on 0,4 - 1,5 m. Vahvistusjärjestelmässä oletetaan, että pääkuorma putoaa tangon alemmalle ristille ja puristetaan ylemmälle riville. Koko laatan lujitushäkki on tehtävä rakenteen koko pituudelta, ei sen osalle.

Myös sinun ei pidä unohtaa, että on tarpeen käyttää muottiinpanoa - tärkeä elementti betonirakentamisen yhteydessä. Muottien valmistukseen voit käyttää puuta (5x15 cm lankkuja) tai halpaa vaneria. Pääasiassa on kiinnitettävä muottirakenteen turvallisesti, koska valukappaleen massa voi olla 300 kg neliömetriä kohti. Sopivimmat tuet tällaiselle muotille ovat teleskooppiset telineet, joiden avulla on helppo työskennellä. Niillä on suuri kantavuus (kestää jopa 2 tonnia), toisin kuin puupalkit, joilla on usein solmuja tai mikroskooppisia halkeamia.

Riippumattomat vahvistusrakenteet

Kuten aiemmin mainittiin, päällekkäisyyksien toteuttamisessa on erityisen tärkeä vahvistaa vahvistus. Luodinkorjaamon luominen omilla kädillä on parasta käyttää A3-luokan kuumavalssattuja metallia. Niiden poikkileikkaus voi olla 8 - 14 mm - valinta riippuu laskennallisesta kuormituksesta.

Jos monoliittisen laatan vahvistaminen suoritetaan, SNiP edellyttää kaksikerroksista kehystä. Sekä metalliverkko on sijoitettava betonin paksuuteen. Muottipaketin luoman minimi- suojakerroksen tulisi olla 1,5 cm. Verkon tekemiseksi sauvat on yhdistettävä neulomalla. Emme saa unohtaa, että solujen koko voi olla vain 15x15 cm tai 20x20 cm.

Verkon käyttämiseen käytettävien sauvojen on oltava kiinteitä, ne eivät voi olla halkeamia tai kyyneleitä. Jos tangot ovat riittämättömiä, niiden päällekkäisyydet (niiden pituuden on oltava yhtä suuri kuin 40 halkaisijaltaan käytettyä vahviketta) on sidottu muihin tankoihin. Eli mikäli D12-tangot käytetään töissä, päällekkäisyys on 480 mm. Rod-liitokset ovat porrastettuja. Vahvistuksen reunat kahdessa tuloksena olevissa ruudukkoissa yhdistetään vahvistamalla U-muotoinen muoto.

Valmistustekniikka olettaa, että työpohjalla on alempi metalliverkko, joka ottaa vetolujuuden. Runko-osan yläosaan kohdistuu puristuskuormat.

Laskelmissa ja suunnittelussa otetaan välttämättä huomioon lisävahvistusvahvikkeet, mutta standardit on otettava huomioon:

 • Alempaa vahvistusverkkoa suorittaessaan vahvistimet on pinottu tukipuiden keskelle;
 • Yläverkkoa valmistettaessa lisätuki on asennettuna tukialustan yläpuolelle;
 • Vahvistusta tarvitaan urien ja kuormien kerääntymispaikoissa: se tehdään erillisillä tankoilla, joiden pituus on 0,4-2 metriä (pituuden valinta määräytyy leveyden mukaan).

Jos epätavallinen näyte monoliittisen laatan (pylvään) lujittami- sesta suoritetaan, niin metallirungon risteyskohdilla tukien kanssa, lujitus on täysin erilainen. Risteyksessä on erityistä alueellista hyötyä.

Valmis lattiakehys on täytetty betoniseoksella erikoistyökalulla. Sen jälkeen, kun liuos on pakattu, se tiivistetään syvällä täryttimellä. Monoliitin kypsymisen prosessi liittyy sen kutistumiseen. Levyn halkeamisen estämiseksi ensimmäiset 3-4 päivää rakenteen kaatamisen jälkeen on kostutettava. Betoni noutaa voimaa 28 päivän kuluttua.

Video monoliittisen levyn vahvistamisesta: