Vahvistettu betonirakenteiden vahvistaminen: vähimmäis- ja enimmäisprosenttiosuuden vahvistaminen. Betonipeite

Itsenäinen rakentaminen on jo pitkään ollut tavallisesta poikkeava: jos sinulla on tarvittavat tiedot, taidot ja avustajat, tämä on varsin toteutettavissa. Rakennustyöt harvoin tekevät betonista kaatamatta, mikä suurimmaksi osaksi sisältää tiettyjä vahvistuselementtejä. Betonielementin luotettavuus ja kestävyys voidaan taata vain vahvistamalla betonirakenteita GOSTin mukaan.

Itse kaatavat, betonirakenteiset esineet monikerroksisen rakennuksen tai muun vastaavan rakenteen rakentamiseksi eivät tietenkään ole mahdollisia, koska tällaiset vaa'at edellyttävät teollista lähestymistapaa. Tässä tapauksessa pidämme vain sellaisia ​​tapauksia, jotka saattavat syntyä yksityisessä käytännössä, jossa voit tehdä itsenäisesti.

Vahvista säätiö voiman alla tehdä se itse

Tässä artikkelissa annetaan yksityisen rakentamisessa käytettävien raudoitettujen betonirakenteiden vahvistamista koskevat säännöt.

Betonin vahvistaminen

Monoliittisen laatan täyttö vahvistuskotelolla: kuva

Vahvistaminen on välttämätöntä betonin lujuuspotentiaalin lisäämiseksi, sillä raudoitettu betoni on monta kertaa suurempi kuin tavallinen vastaava murtolujuudessa. Parannettu luotettavuus tarjoaa betonipaksuudeltaan hitsatun raudoitetun metallikehyksen. Se toimii luuranko, joka toistuvasti lisää kohteen kestävyyttä (selvitä tästä, miten ilmastetun betonin vahvistaminen tapahtuu).

Nykyaikaisessa rakenteessa betonirakenteen käyttö on tosiasiallinen standardi siitä huolimatta, että sen hinta on suuruusluokkaa suurempi kuin tavanomainen vastine. Vahvikkeen läsnäolo ei kuitenkaan muuta betonia betonirakenteeksi. Joskus satunnaisesti hitsattu runko yksinkertaisesti upotetaan muottiin, joka sitten kaadetaan laastilla - jotkut rakentajat voivat erehdyksessä kutsua sitä vahvistetuksi betoniksi, mutta tämä toteamus on virheellinen.

Vähimmäisostoprosentti

Tavallisen betonin muuntaminen betonirakenteeksi ei riitä vain asettamaan metallikehystä siihen. Tällainen käsite on raudoitettujen betonirakenteiden vahvistamisen vähimmäisprosentti, jonka avulla määritetään jonkin valtion siirtymisen aste. Jos metallielementtien esiintyvyys on pienempi kuin vaadittu, tämä tuote viittaa betonimääriin.

Kiinnitä huomiota! Tämä jakso perustuu SNiP 2.03.01-84 "Betoni- ja teräsbetonirakenteisiin"

Valmiit kehykset ja metallitangot

Jos metallikomponenttien määrä on pienempi kuin vaadittu, tämän tyyppistä raudoitusta pidetään rakenteellisena vahvana - eikä tuotteesta tule vahvistettua betonia.

Ainevahvistuksen vähimmäisprosentti pituussuuntaisella vahvistuksella lasketaan betonielementin poikkipinta-alan perusteella.

 • Epäkeskisesti venytetyissä ja taipuisissa esineissä, jos pitkittäisvoima sijaitsee leikkauskohdan työkorkeuden ulkopuolella, raudoituksen on oltava vähintään 0,05% (raudoitus S) betonielementin leikkausaluetta;
 • Epäkeskisesti venytetyissä esineissä, joissa pituussuuntainen voima on vahvistuksen S ja S "välissä, raudoituksen on oltava vähintään 0,06% (raudoitus S ja S") betonielementin poikkipinta-alasta;
 • Epäkeskisesti pakatuissa esineissä metallielementtien esiintyvyyden vähimmäisprosentti on 0,1-0,25% (liittimet S ja S ").

Kiinnitä huomiota! Jos pituussuuntainen vahvike on sijoitettu poikkileikkauksen (tasaisesti) poikki, niin vahvikkeen poikkipinta-alan on oltava kaksi kertaa suurempi kuin määritetyt arvot. Tämä koskee myös keskitetysti venytettyjä esineitä.

Suurin voitto prosenttiosuus

Kehyksen kokoaminen ennen kaatamista

Betonirakenteissa opetus - "sitä enemmän, sitä parempi" - on sopimatonta.

Liian suuri määrä metallikomponentteja heikentää huomattavasti tuotteen teknisiä ominaisuuksia.

Kuten edellisessä tapauksessa, myös standardeja.

 • Riippumatta betonista ja vahvistavista elementeistä, suurin poikkileikkauksen lujuuden prosenttiosuus ei saa ylittää 5% sarakkeiden osalta eikä 4% kaikissa muissa tapauksissa. Samanaikaisesti betonilaastin tulee tunkeutua tehokkaasti vahvistuskammion osien väliin;

Kiinnitä huomiota! Kummassakin tapauksessa kuumavalssattu teräs on tarkoitettu vahvistaviksi elementteiksi vahvistavien betonirakenteiden vahvistamiseksi.

Betonipeite

Vahvistettu vahvistusjärjestelmä

Vahvikotelo on peitettävä betonikerroksella, joka takaa betonin ja metallirungon yhteistoiminnan. Se myös suojaa metallia korroosiolta ja ympäristön altistumiselta (ks. Myös artikkeli "Betonin suojaaminen kosteudelta: käytetyt menetelmät ja materiaalit").

Metallikerroksen komponenttien yläpuolella olevan kerroksen paksuus tulisi olla.

Seinissä ja levyissä (mm paksuus) ei vähemmän:

 • Yli 100 mm - 15 mm;
 • Jopa 100 mm ja kattava - 10 mm;

Rungoissa ja palkkeissa:

 • Yli 250 mm - 20 mm;
 • Enintään 250 ja sisältäen - 15 mm;

Pohjapalkkeihin:

Kiinnitä huomiota! Jos suojaava kerros on tärkeämpää, lisävahvistusta varten käytetään johtoa vahvistavien betonirakenteiden vahvistamiseen, mikä estää ylijäämän.

Portaiden vahvistaminen

 • Monoliittinen sementtilevyllä - 35 mm;
 • Maajoukkueet - 30 mm
 • Monoliittinen ilman sementtityynyä - 70 mm;

Kiinnitä huomiota! Tämä osio laadittiin SNiP 2.03.01-84 kohdan "Betoni- ja teräsbetonijärjestelmien" 5.5 kohdan mukaisesti.

On myös huomattava, että betonissa olevien timanttien poraus tai betoniterästen leikkaaminen timanttipiireissä on otettava huomioon vahvistuskotelon sijainti ja rakenne. Osien tai reikien erottaminen voi merkittävästi vähentää kohteen lujuuspotentiaalia. Jos puhumme esineen täydellisestä purkamisesta, tätä olosuhdetta ei ole tarpeen ottaa huomioon.

Normien ja standardien noudattaminen on luotettava takuu betoniteräsrakenteiden kestävyydestä ja luotettavuudesta. Saat tarkempia tietoja tästä aiheesta katsomalla videota tässä artikkelissa (selvitä myös siitä, miten betonia kuumenee hitsauskoneella).

Raudoitettujen betonirakenteiden vahvistamisen prosenttiosuus

Vahvistettu häkki on välttämätön osa betonirakenteissa. Sen käyttötarkoitus on parantaa ja lisätä betonituotteiden vahvuutta. Vahvikehys on valmistettu terästangoista tai valmiista metalliverkosta. Vaadittu vahvistusmäärä lasketaan ottaen huomioon mahdolliset kuormat ja vaikutukset tuotteeseen. Suunniteltua vahvistamista kutsutaan työksi. Vahvistettaessa rakentavia tai teknisiä tarkoituksia varten asennus vahvistetaan. Molempia tyyppejä käytetään useammin, jotta voiman tasaisempi jakauma saadaan aikaan vahvistuskotelon yksittäisten elementtien välillä. Ankkuri voi kestää kutistumista, lämpötilan vaihtelua ja muita vaikutuksia.

Betonin vahvistaminen

Murtumislujuus ja luotettavuus ovat tärkeimmät ominaispiirteet, joille on vahvistettu betoniteräsrakenne vahvistuksen aikana. Teräskehys parantaa toistuvasti materiaalin kestävyyttä ja laajentaa sen käyttöalueen. Kuumavalssattua terästä käytetään vahvistukseen betonirakenteessa. Se on varustettu mahdollisimman kestävällä kielteisellä vaikutuksella ja korroosiolla.

Vahvistettu hitsattu luuranko on sijoitettu betonin sisään. Ei kuitenkaan riitä vain laittaa se siihen. Jotta vahvistaminen täyttää tavoitteensa, vaaditaan erityistä betonin vahvistamista, joka vastaa vähimmäis- ja enimmäisprosentteja.

Vähimmäisrajausprosentti

Erittäin vähäisen vahvistusprosentin mukaan tavallisesti ymmärretään betonin muuntamisen aste betonirakenteeksi. Tämän parametrin riittämättömyys ei anna oikeutta harkita betonituotteille vahvistettua tuotetta. Tämä on yksinkertainen rakennustyypin kovettuminen. Betonituotteen poikkipinta-alueet otetaan huomioon vahvistamisen vähimmäisosassa, kun käytetään pituussuuntaista lujuutta ilman epäonnistumista:

 1. Vahvistus sauvojen kanssa vastaa 0,05 prosenttia betonituotteen leikkauspinnasta. Tämä pätee esineille, joilla on epäkeskisesti taivutetut ja venytetyt kuormat, kun pituuspaine on todellisen korkeuden yläpuolella.
 2. Vahviste tangoilla on vähintään 0,06 prosenttia, kun paine eksentrisesti kiristetyissä tuotteissa suoritetaan lujittavien sauvien väliin.
 3. Kovettuminen on 0,1-0,25 prosenttia, jos teräsbetonimateriaaleja vahvistetaan epäkeskisesti puristetuissa osissa, toisin sanoen vahvistamisen välillä.

Kun pituussuuntaista vahviketta sijoitetaan pitkin kehän reunaa, eli tasaisesti, vahvistuksen asteen tulee olla yhtä suuri kuin kaksi kertaa suurempia arvoja kuin edellä mainituissa tapauksissa. Tämä sääntö on sama keskitetyn tuotteen vahvistamiseen.

Suurin vahvistusprosentti

Vahvistamisen yhteydessä on mahdotonta vahvistaa betonirakennetta liian monilla tangoilla. Tämä johtaa merkittävästi betoniteräksen teknisen suorituskyvyn heikkenemiseen. GOST tarjoaa tiettyjä standardeja vahvistusosuuden enimmäismäärälle.

Suurin sallittu raudoituksen määrä, betonityypistä ja raudoitustyypistä riippumatta, ei saa ylittää viittä prosenttia. Kyse on tuotteen poikkileikkauksen sijainnista pylväillä. Muiden tuotteiden osalta sallitaan enintään neljä prosenttia. Vahvikotelon kaatamisen yhteydessä betonilaastin on läpäistävä jokainen yksittäinen rakenneosa.

Betonipeite

Korroosion, kosteuden ja muiden haitallisten ulkoisten vaikutusten suojaamiseksi betonin on peitettävä kokonaan teräsrunko. Betonikerroksen paksuus yli 10 cm: n monoliittisissa seinissä on korkeintaan 1,5 cm, 10 cm: n paksujen laattojen osalta kerroksen koko on 1 cm, jos puhutaan 25 cm: n reunoista, betonikerroksen tulisi olla 2 cm. palkkien korkeus on enintään 25 cm, sementtilaastikerros on 1,5 cm, mutta palkkeihin perustuksissa - 3 cm. Vakiokokoisille pylväille betoni on kaadettava yli 2 cm: n kerroksella.

Perusrakenteiden osalta monoliittirakenteet, joissa on sementtikerros, vaaditaan vaaditun kerroksen paksuuden vahvistuskammion yläpuolella 3,5 cm, kun järjestetään esipinta-alustoja - 3 cm. Monoliittiset pohjat, joissa ei ole tyynyä, vaativat 7 cm: n betonikerroksen lujitemuodon yläpuolelle. Käytettäessä paksuja betonikerroksia on suositeltavaa käyttää lisävahvistusta. Tätä varten käytetään teräslankaa, joka on neulottu ruudukkona.

Jatkuvassa betoniteräsrakenteessa, jossa on timanttipiirejä, on tärkeää ottaa huomioon kunkin vahvistuselementin sijainti ja sen luuston rakenne. Tämä pätee erityisesti betoniteräksen reikien poraamiseen ja leikkaamiseen. Tällainen materiaalin käsittely voi vähentää tuotteen potentiaalista lujuutta. Kun teräsbetoni on kokonaan purettu, edellä mainittuja vaatimuksia ei oteta huomioon.

johtopäätös

Yksittäinen rakenne on käsittämätöntä ilman konkreettisia ratkaisuja. Rakennusten luotettavuuden ja kestävyyden lisääminen Rakentaminen on tärkeä edellytys.

Perustietoa ja kokeneita avustajia betonituotteiden vahvistaminen ei ole vaikeaa. Tällöin on tärkeää noudattaa vaatimuksia ja noudattaa venttiilien sijaintia koskevia sääntöjä. Tämä on ainoa tapa saada taattu kestävä ja luotettava betoniteräsrakenne.

Kuinka määritellä vahvistusrakenteiden vähimmäisprosentti?

Normit antavat meille rajoituksen minkään rakenteen vahvistukselle, joka on vähintään vahvistuksen prosenttiosuus - vaikka laskemalla meilläkin on hyvin pieni vahvistusalue, meidän on verrattava sitä vahvistusosuuteen vähimmäismäärään ja asennettava vahvistus, joka ei ole pienempi kuin vahvistusprosentti.

Mistä saamme vahvistuksen prosenttiosuuden? Esimerkiksi "Vahvisteisten betonirakenteiden suunnittelua koskevat ohjeet" on taulukko 16, jossa on tietoja kaikentyyppisistä elementeistä.

Mutta tässä meillä on käsissä 0,05%, mutta kuinka voimme löytää vaaditun vähimmäisvahvistuksen?

Ensinnäkin sinun on ymmärrettävä, että emme yleensä etsi koko osaa, joka kuuluu osioon, nimittäin pituussuuntaisen työtasotilan alueeseen. Joskus tämä alue sijaitsee laudan yhdelle pinnalle (taulukossa se on nimeltään A - alue venytetyllä pinnalla ja A 'on paineistetun alueen alue), ja joskus se on koko elementin alue. Jokaista tapausta on tarkasteltava erikseen.

Esimerkkeinä mielestäni se on selvempi.

Esimerkki 1. Kun kyseessä on monoliittinen laatta, jonka paksuus on 200 mm (levyn poikkileikkauksen työkorkeus hö halutulle vahvistukselle 175 mm). Määritä raudan vähimmäismäärä lamellin alareunasta.

1) Löytää betonipinnan poikkipinta-ala 1 juoksevan mittalevyn:

1 ∙ 0,175 = 0,175 m² = 1750 cm2

2) Etsi oppaan taulukosta 16 vähimmäisvaatimus levyn vahvistamiseksi (taivutettavan elementin) osalta:

3) Tehdään osa koulusta tuntemasta:

4) Suhteellisesta osuudesta löydämme vaaditun vahvistusalueen:

X = 0,05 x 1750/100 = 0,88 cm2

5) Liitososien mukaan havaitsimme, että tämä alue vastaa 5 sauvaa, joiden halkaisija on 5 mm. Eli meillä ei ole oikeutta asentaa vähemmän.

Kiinnitä huomiota! Määritämme vahvistusalue yhdellä kasvot laattoja (eikä laatan koko poikkileikkauksen vahvistusaluetta), se vastaa vahvistamisen minimiosuutta.

Esimerkki 2. Ylikypsää levyä, jonka leveys on 1,2 m, paksuus 220 mm (työtaso korkeintaan hö, vaadittu lujuus 200 mm), pyöreät aukot, joiden läpimitta on 0,15 m, määrä 5 kpl. Määritä raudoituksen vähimmäismäärä levyn ylemmässä vyöhykkeessä.

Tarkastelemalla taulukon huomautusta näemme, että I-jaksossa (ja laskettaessa onttoja levyjä, joita käsittelemme annetulla I-jaksolla), on määritettävä 1 kohdassa kuvattu levyn pinta-ala:

1) Vähennetyn I-leikkauslevyn reunan leveys:

1,2 - 0,15 ∙ 5 = 0,45 m

2) Laskentatavan edellyttämä levyn poikkipinta-ala:

0,45 0,2 = 0,09 m² = 900 cm²

3) Etsi oppaan taulukosta 16 vähimmäisvaatimus levyn vahvistamiseksi (taivutettavan elementin) osalta:

4) Tee osuus:

5) Suhteellisesta osuudesta löydämme vaaditun vahvistusalueen:

X = 0,05 - 900/100 = 0,45 cm2

6) Liitososien mukaan havaitsimme, että tämä alue vastaa 7 sauvaa, joiden halkaisija on 3 mm. Eli meillä ei ole oikeutta asentaa vähemmän.

Ja kiinnitä huomiota jälleen! Määritämme vahvistusalue yhdellä kasvot laattoja (eikä laatan koko poikkileikkauksen vahvistusaluetta), se vastaa vahvistamisen minimiosuutta.

Esimerkki 3. Vahvistettu betonipohja on varustettu laitteilla, joiden pituus on 1500x1500 mm ja joka on tasaisesti vahvistettu koko kehällä. Säätiön arvioitu korkeus on 4 m. Määritä vahvistusosuuden vähimmäismäärä.

1) Löysää pohjan poikkipinta-ala:

1,5 ∙ 1,5 = 2,25 m² = 22 500 cm2

2) Löysimme oppaan taulukossa 16 vahvistusrajan vähimmäisprosenttiosuus, kun aikaisemmin määritetty arvo l0 / h = 4 / 1,5 = 4,4 24:

3) Tee osuus:

4) Suhteellisesta osuudesta löydämme vaaditun vahvistusalueen:

X = 0,25 x 1750/100 = 4,38 cm2

5) Liitososien mukaan havaitaan, että tämä alue vastaa 5 saumaa, joiden läpimitta on 12 mm, joka on asennettava jokaiselle pinnalle jokaisen seinän käyntimittarin kohdalla.

Huomaa, että jos seinämä olisi paksumpi, vahvistuksen vähimmäismäärä olisi laskenut voimakkaasti. Esimerkiksi seinän paksuuden ollessa 210 mm, tarvitaan 5 tankoa, joiden halkaisija on 10 mm, eikä 12.

Mikä on raudoitetun betonirakenteiden vähimmäisprosenttiosuus?

Rakennusteollisuudessa käytetään laajasti betoniteräsrakenteita, joiden luotettavuus ja kestävyys saadaan metallirungosta. Se voi ottaa merkittävän kuormituksen, jos valitset vahvistetun aallotetun sauvan oikean osan ja ylläpidä myös betonin raudoituksen ja pinnan välistä etäisyyttä seinissä, pylväissä, sääreissä ja palkkeissa. Tietäen vahvistusosuuden prosenttiosuuden, jolle laskelmia suoritetaan erityislaskelmissa, on helppo määrittää vähimmäismäärä vahvistusta. Kehyksen suunnittelussa on tärkeää pystyä määrittämään vahvistusindeksi.

Vahvistettu betonirakenteiden vahvistamisen prosenttiosuus - betonin suhde

Pitkän aikavälin toiminnan aikana rakennustekniikoille kohdistuu puristus- ja taivutuskuormat sekä vääntömomentit. Vahvistetun betonin kestävyyden lisäämiseksi ja sen käytön laajentamiseksi betonin vahvistaminen suoritetaan vahvikkeella. Rungon massasta, poikkileikkauksen palkkien halkaisijasta ja betonin osuudesta riippuu raudoitettujen betonirakenteiden vahvistusaste.

Ymmärrämme, kuinka tämä indikaattori lasketaan standardin vaatimusten mukaisesti.

Jotta vahvike täyttää tavoitteensa, on tarpeen laskea betonivahvistus, joka vastaa vähimmäisprosenttiosuutta.

Pylvään, palkin, säätiön tai pääseinämän vahvistamisen prosenttiosuus määritetään seuraavasti:

 • metallirungon paino jaetaan betonin monoliitin painolla;
 • tuloksena saatu arvo kerrotaan 100: llä.

Betonivahvistussuhde on tärkeä indikaattori, jota käytetään erilaisten lujuuslaskutoimitusten suorittamisessa. Vahvistuksen osuus vaihtelee:

 • betonikerroksen korotuksen aikana vahvistusindikaattori laskee;
 • kun käytetään suuren halkaisijan kerroksen vahvistamista.

Vahvistusindeksin määrittämiseksi valmisteluvaiheessa suoritetaan lujuuslaskutoimituksia, kehitetään dokumentaatio ja tehdään vahvistuspiirustus. Tässä otetaan huomioon betonipäällysteen paksuus, metallikehyksen rakenne ja palkkien poikkileikkauksen koko. Tämä alue määrittää sähköverkon kuormituskyvyn. Kun vahvistusalue kasvaa, vahvistusaste ja vastaavasti betonirakenteiden lujuus lisääntyvät. On suositeltavaa antaa halvemmalle halkaisijaltaan 12-14 mm sauvat, joilla on suurempi varmuusmarginaali.

Lujitusindeksillä on raja-arvot:

 • minimi on 0,05%. Betonirakenteiden toiminta ei ole sallittua määritetyn arvon alapuolella olevan raudan ominaispainon mukaan;
 • enintään 5%. Tämän indikaattorin ylitys johtaa teräsbetonimassan suorituskyvyn heikkenemiseen.

Rakennuskoodien vaatimusten ja betoniterästandardien vaatimusten noudattaminen takaa betonirakenteiden luotettavuuden. Tarkastelkaamme tarkemmin vahvistusosuuden rajoittavaa arvoa.

Luotettujen betonirakenteiden luotettavuuden takaamiseksi on noudatettava rakennuskoodien vaatimuksia.

Vähimmäisprosentti vahvistuksesta betoniteräsrakenteissa

Harkitse, mikä ilmaisee vahvistuksen vähimmäismäärän. Tämä on suurin sallittu arvo, jonka alapuolella rakennusrakenteiden tuhoutumisen todennäköisyys kasvaa voimakkaasti. Kun indikaattori on alle 0,05%, tuotteita ja rakenteita ei voida kutsua betonirakenteeksi. Alhaisempi arvo ilmaisee paikallisen betoniseurannan betonilla metallivahvikkeella.

Kuormituksen ominaisuuksista riippuen vähimmäisindikaattori vaihtelee seuraavien rajojen sisällä:

 • kun kerroinarvon arvo on 0,05, rakenne kykenee havaitsemaan venyttelyä ja puristusta, kun se altistuu kuormalle työskentelyosan ulkopuolelle;
 • lujituksen vähimmäisaste kasvaa arvoon 0,06%, kun se altistuu betonikerroksen kuormille, jotka sijaitsevat lujittavien häkkielementtien välillä;
 • epäkeskiselle puristukselle altistuvien rakennusten rakenteiden osalta teräsvahvikkeiden vähimmäispitoisuus on 0,25%.

Vahvistettaessa pituussuuntaista tasoa työelimen ääriviivaa kohti, vahvistusaste on kaksi kertaa määritelty arvo.

Lujitussuhde on raja-arvo monoliittisille perustuksille.

Vahvistettujen betonirakenteiden kasvavan turvamarginaalin etsiminen on epäkäytännöllistä ylittää raudoituksen enimmäisprosentti.

On epäkäytännöllistä ylittää raudoituksen enimmäisprosentti, jotta rakenteiden turvallisuustekijä lisääntyisi.

Tämä johtaa kielteisiin seurauksiin:

 • suunnittelun suorituskyvyn heikkeneminen;
 • merkittävä lisäys teräsbetonituotteiden painosta.

Valtion standardi säätelee raudoituksen raja-arvoa, joka on viisi prosenttia. Vahvisteisten betonirakenteiden valmistuksessa on tärkeää varmistaa betonin tunkeutuminen lujitusholkin syvyyteen ja estää ilmatyynyjen esiintyminen betonin sisällä. Vahvistuksessa kannattaa käyttää kuumavalssattua sauvaa, jolla on parannettu lujuus.

Mikä on betonin suojakerros

Voit estää korroosion vaurioitumisen voiman runkoa pitämällä kiinni kiinteästä etäisyydestä teräsverkosta betonipäällysteen pinnalle. Tätä aikaväliä kutsutaan suojakerrokseksi.

Sen arvo kantavien seinien ja betoniterästen osalta on:

 • 1,5 cm - levyille, joiden paksuus on yli 10 cm;
 • 1 cm - betoniseinien paksuus alle 10 cm.

Suojakerroksen koon vahvistusrivat ja ristikkorakenteet ovat hieman korkeammat:

 • 2 cm - betonin paksuuden ollessa yli 25 cm;
 • 1,5 cm - betonin paksuus pienempi kuin määritetty arvo.

On tärkeää tarkkailla suojaavaa kerrosta pylväiden tukemiseksi vähintään 2 cm: n tasolle ja myös säilyttää kiinteä aikaväli raudoituksesta betonipintaan 3 cm: n ja korkeammalle tasolle.

Suojakerroksen koko vaihtelee eri tyyppisille perustuksille ja se on:

 • 3 cm - esivalmistetut betonirakenteet;
 • 3,5 cm - monoliittisille alustoille, jotka on valmistettu ilman sementtityynyä;
 • 7 cm - kiinteille perustuksille, joissa ei ole vaimennuslevyä.

Rakennuskoodit ja -määräykset säätelevät suojakerroksen arvoa eri rakennustyypeille.

johtopäätös

Betonirakenteiden vahvistaminen vahvistuskoteloineen parantaa niiden kestävyyttä ja lisää lujuusominaisuuksia. Suunnitteluvaiheessa on tärkeää määrittää vahvistusindeksi oikein. Työtä tehtäessä on noudatettava rakennusmääräyksiä ja määräyksiä sekä noudatettava voimassa olevien standardien määräyksiä.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Laskin vahvistaminen-Tape-Online v.1.0

Pitkittäisen, rakenteellisen ja poikittaisen lujituksen laskeminen nauhan perustuksille. Laskin perustuu SP 52-101-2003: een (SNiP 52-01-2003, SNiP 2.03.01-84), oppaasta SP 52-101-2003, Betoni- ja betoniteräsrakenteiden suunnitteluohjeet raskasta betonia (ilman esijännitystä).

Laskin-algoritmi

Rakenteellinen vahvistus

Jos tämä valikkovaihtoehto on valittu, laskin laskee perustan rakentamisen pitkittäisen raudoituksen minimipitoisuuden SP 52-101-2003 mukaisesti. Vahvistettu betonituotteiden vahvuus on vähintään 0,1-0,25 prosenttia betonin poikkipinta-alasta, joka vastaa teipin leveyden tuotetta nauhan työkorkeuden mukaan.

SP 52-101-2003 Kohta 8.3.4 (SP 52-101-2003: n edun analyysi 5.11 kohta, Raskasbetonista valmistettujen betoni- ja betoniteräsrakenteiden suunnitteluohjeet, 3.8 kohta)

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.11

Meidän tapauksessamme vahvistuksen vähimmäismäärä on 0,1% venytetyllä vyöhykkeellä. Koska nauhan pohjalla venytetty vyöhyke voi olla sekä nauhan yläpää että pohja, lujituksen prosenttiosuus on ylempi hihna 0,1% ja hihnan alareunan 0,1%.

Käytettäessä pituussuuntaisia ​​työstötankoja, joiden halkaisija on 10-40 mm. Säätöä varten on suositeltavaa käyttää halkaisijaltaan 12 mm tankoja.

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.17

Suuntaviivat betoni- ja betonituotteiden suunnittelusta raskaasta betonista kappale 3.11

Suuntaviivat betoni- ja teräsrakenteiden suunnittelusta, jotka on tehty raskaasta betonista, kohta 3.27

Suuntaviivat betoni- ja teräsrakenteiden suunnittelusta, jotka on tehty raskaasta betonista kappale 3.94

Suuntaviivat betoni- ja teräsrakenteiden suunnittelusta, jotka on tehty raskaasta betonista kappale 3.94

Pitkittäisen työvaijerin sauvojen välinen etäisyys

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.13 (yhteisyritys 52-101-2003 kohta 8.3.6)

Korvaus SP 52-101-2003 kohtaan 5.14 (SP 52-101-2003 kohta 8.3.7)

Suuntaviivat betoni- ja teräsrakenteiden suunnittelusta, jotka on tehty raskaasta betonista kappale 3.95

Rakenteelliset liittimet (kutistekestävät)

Betoni- ja betoniteräsrakenteiden suunnittelusta annettujen ohjeiden mukaan kohdassa 3.104 (analoginen opas SP 52-101-2003, kohta 5.16) yli 700 mm: n palkkeihin on raken- nusvahvistus sivupinnoille (2 bar vahvistus yhdellä vaakarivillä). Rakenteen lujituksen korkeuden korkeus saa olla enintään 400 mm. Yhden lujituksen poikkipinta-alan on oltava vähintään 0,1% poikkileikkauspinnasta, joka on yhtä suuri kuin näiden sauvojen välinen etäisyys, puolet nauhan leveydestä, mutta enintään 200 mm.

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskaasta betonista kappale 3.104 (Ohje SP 52-101-2003 kohtaan 5.16)

Laskemalla käy ilmi, että rakennevahvikkeen suurin halkaisija on 12 mm. Laskimessa voi olla vähemmän (8 - 10 mm), mutta silti turvallisuussyistä on parempi käyttää 12 mm: n halkaisijaa.

esimerkki

 • Pohjan mitat suunnitelmassa: 10x10m (+ yksi laakeri sisäseinä)
 • Nauhan leveys: 0,4 m (400 mm)
 • Nauhan korkeus: 1 m (1000 mm)
 • Betonipäällyste: 50 mm (valittu oletuksena)
 • Rebar-halkaisija: 12mm

Nauhan poikkileikkauksen työkorkeus [ho] = Nauhakorkeus - (betonikerros + 0,5 * työvahvistimen halkaisija) = 1000 - (50 + 0,5 * 12) = 944 mm

Alemman (ylemmän) hihnan työhaaran poikkipinta-ala = (nauhan leveys * käyttökalan osan korkeus) * 0.001 = (400 * 944) * 0.001 = 378 mm2

Valitsimme tangon määrän liitteen 1 yhteisyrityksen 52-101-2003 mukaisesti.

Valitsemme osan, joka on suurempi tai yhtä suuri kuin yllä olevassa osassa.

Tuloksena oli 4 halkaisijaltaan 12 mm: n (4F12 A III) lujitustangot, joiden poikkipinta-ala oli 452 mm.

Joten löysimme tangot yhdelle nauhallemme (oletetaan pohja). Ylhäältä saa saman. Yhteenvetona:

Alaviivan hihnan tangot: 4

Yläosan hihnassa olevien vanteiden lukumäärä: 4

Pitkittäisten työtangojen kokonaismäärä: 8

Nauhan pituussuuntaisen työvahvikkeen kokonaispoikkileikkaus = yhden tangon poikkipinta * pituussuuntaisten tangojen kokonaismäärä = 113,1 * 8 = 905 mm2

Nauhan kokonaispituus = Säätöpituus * 3 + Säätöleveys * 2 = 10 * 3 + 10 * 2 = 50 m (47,6 m laskimessa ottaen huomioon nauhan leveyden)

Tangojen kokonaispituus = Nauhan kokonaispituus * Pitkittäisten sauvojen kokonaislukumäärä = 47,6 * 8 = 400m = 381m

Vahvistuksen yhteenlaskettu massa = 1 metrin vahvistus (ks. Yllä olevassa taulukossa) * Vavat yhteensä 0,888 * 381 = 339 kg

Vahvistuksen määrä nauhaa kohden = yhden pituussuuntaisen vahvikkeen osa * sauvojen kokonaispituus / 1000000 = 113,1 * 381/1000000 = 0,04 m3

Arvioitu vahvistus

Jos tämäntyyppinen valikko on valittu, venytetyn vyöhykkeen pituussuuntainen työvahvistus lasketaan SP 52-101-2003: n käsikirjan mukaisesti.

Meidän tapauksessamme kiristetty vahvike asennetaan nauhan yläosaan ja pohjaan, joten meillä on työvahvistus puristetulla ja venytetyllä vyöhykkeellä.

esimerkki

 • Hihnan leveys: 0.4m
 • Hihnan korkeus: 1m
 • Betonipäällyste: 50mm
 • Merkki (luokka) betonista: M250 | B20
 • Rebar-halkaisija: 12mm
 • Armoriluokka: A400
 • Max. taivutusmomentti säätöön: 70kNm

Rb: n löytämiseksi käytämme SP 52-101-2003: n käsikirjan taulukkoa 2.2

Rs: n löytämiseen käytetään taulukon 2.6 etuja SP 52-101-2003: lle

Maksimi taivutusmomentti [M] oli aiemmin löydetty. Löydä se sinun täytyy tietää hajautettu kuorma painosta talon (mukaan lukien säätiö). Näihin tarkoituksiin voit käyttää laskinta: Paino-Home-Online v.1.0

Taivutusmomentin etsintämuunnittelujärjestelmä: palkki joustavalla pohjalla.

Laskelma selkeyden vuoksi tuotamme [cm]: ssa.

Työkappaleen korkeus [ho] = nauhan korkeus - (suojaava betonikerros + 0,5 * vahvistuksen halkaisija) = 100cm - [5cm + 0,6cm] = 94,4cm

Am = 700000kgs * cm / [117kg / cm2 * 40cm * 94,4cm * 94,4cm] = 0,016

Kuten = [117kgs / cm2 * 40cm * 94,4cm] * [1 - apt. juuren (1 - 2 * 0,016)] / 3650kgs / cm2 = 2,06 cm2 = 206mm2

Nyt on verrattava rakenteen vahvistamisen laskentaan ja poikkipinta-alaan (0,1% nauhan poikkileikkauksesta) saadun työvahvikkeen poikkipinta-ala. Jos rakentavan raudoituksen pinta-ala osoittautuu enemmän laskettavaksi, sitten lasketaan konstruktivinen, jos ei.

Vetolujuuden poikkipinta-ala rakenteellisella vahvikkeella (0,1%): 378 mm2

Vetolujuuden poikkipinta-ala laskennassa: 250 mm2

Lopuksi valitaan poikkileikkausalue rakentavalla lujituksella.

Ristivahvikkeet (kiinnikkeet)

Poikittainen vahvistus lasketaan käyttäjän mukaan.

Poikittaistehon standardit

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.18

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.21

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.21

Korvaus SP 52-101-2003 kohtaan 5.23

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.20

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskasbetonista. Lauseke 3.105

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskasbetonista. Lauseke 3.106

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskasbetonista. Lauseke 3.107

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskasbetonista. Lauseke 3.109

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskasbetonista. 3.111 kohta

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskasbetonista. 2.14 kohta

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.24

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.22

Betonipeite

Käsikirja yhteisyritykselle 52-101-2003 Kohta 5.6

Korvaus SP 52-101-2003 kohtaan 5.8 (betoni- ja betonirakenteiden opas Suunnittelu raskaasta betonista 3.4)

Miten sarakkeiden vahvistaminen on?

Sarakkeet - teräsbetoniset rakenteet, joiden tarkoituksena on siirtää kuormia korkeammista rakenteista perustuksiin tai seiniin.

Sarakkeita käytetään lattiat, asennus niiden pääkaupungeissa tai konsolit ylimmän kerroksen. Heillä on myös tukea alipylvään muodossa.

Pilarien rakentamisen tärkein asia on niiden vahvistamisen laskenta ja järjestely. Hänestä nyt ja puhua.

1 Ominaisuudet ja tarkoitus

Vahvistettu betonipylväiden vahvistaminen perustuksen ja kantavien seinien rakentamiseksi on välttämätöntä useasta syystä kerralla.

 1. Monoliittirakenteisen betonirakenteen lujuuden lisääminen.
 2. Parantaa sarakkeiden eri osien vuorovaikutusta (päätuen, pääkaupungit, sarake, konsolit).
 3. Estää halkeilua.
 4. Voit korjata betonirakenteita.
 5. Vähentää tuen vikaantumismahdollisuuksia ajan myötä.
 6. Mahdollistaa kaatamalla suuret laakeritukot, joiden poikkileikkaus on 300 × 300 ja 400 × 400 mm ilman pelkoa tulevaisuudesta.

Katso myös: mitä verkkoa käytetään lattiapinnoille ja miten sitä käytetään?

Kaikki tämä on mahdollista vahvistuskammion työn ansiosta. Raudoituksen käyttö betoniteräksille ratkaisee betonin tärkeimmän ongelman - sen epävakauden.

Vahvikehyksen sarakkeet

Säätiön ja laakereiden teräsrakenteiden kauneus on yhteisessä työssä. Betoni pohjaan toimii täydellisesti puristuksessa ja vahvistus taivuttamalla. Siksi niiden yhteyden muodostamisen avulla voit luoda universaalin rakennuselementtityypin.

Korkealaatuinen lujitussäkki, joka johtuu sen vuorovaikutuksesta betonin kanssa, suojaa sitä halkeamiselta, ei salli sen romahtamisen ajan tai ulkoisten vaikutusten, esimerkiksi seismisten siirtymien vuoksi.

Katso myös: yksityiskohtaisesti perustuksen vahvistamisesta - grilli- ja vyötyypit sekä perustuksen vahvistamisen laskenta.

Joka tapauksessa päärakennusten, etenkin teollisuusrakennusten, rakentaminen on mahdotonta ilman, että käytetään vahvistettuja betonirakenteita ja tukia.
valikkoon ↑

1.1 Rakentaminen

Harkitse betonirakenteiden muotoilua tulevaisuuden ymmärtämiseksi, mitä he tarvitsevat järjestelmän ja piirustuksen.

Piirustus kaikista laakeritukista, jotka siirtävät kuorman säätiön onteloon, osoittaa, että se koostuu useista perusosista. Erityisesti järjestelmässä määrätään:

 • päälaakeroitu osa;
 • pääkaupungeissa tai konsoleissa;
 • podkolonnika.

Pääosan piirustus on pitkänomainen suorakaide, jonka poikkileikkauksen vähimmäiskoko on noin 150 × 150 mm. Poikkileikkauksen enimmäiskoko ei rajoitu 500 × 500 mm: iin, vaikka on järkevää käyttää jälkimmäistä vain vuorovaikutuksessa tasaisen pohjan rakenteiden kanssa.

Sarakkeiden yläosassa ovat pääkaupungit tai konsolit - nämä ovat kannattimia katon alla. Pääkaupungit ovat projektioita, joihin lattioita voidaan asentaa. Tämä järjestelmä yksinkertaistaa rakentajien työtä, säästää materiaaleja ja erityisesti vähentää huomattavasti palkkien käyttöä.

Pylväiden kaaviomainen esitys konsolilla ja pääomalla

Kuitenkin pääkaupungeissa, joilla on sama menestys, käytetään pohjana palkkeja.

Lue myös: miten ja mitkä vahvistavat hiilihapotetun betonin asettamista ja mitä käytetään tiilen asettamiseen?

Aliverkkotyyppisten teräsbetonielementtien osalta niiden malli on näyte tavanomaisesta pohjasta. Standardin allepylvään rakenne muistuttaa vaiheittaista laajentamista pylvään pohjan alle. Podkolonnikin tehtävänä on poistaa pistekuormitus ja siirtää se tasaisesti perusseinille.

Alipylvään käyttö on valinnaista, se on täysin mahdollista tehdä ilman sitä, kun asennetaan nauha- tai paalusäätiöitä. Mutta laatoituksen perustaksi, alle-sarakkeen läsnäolo on välttämätöntä.
valikkoon ↑

1.2 Laskenta

Ennen kuin aloitat pilarin vahvistamisen analyysin, sinun on tutkittava piirtäminen huolellisesti ja suoritettava laskenta. Laskeminen on kaikkien tällaisten prosessien kulmakivi. Laskennan avulla henkilö voi selkeästi määritellä, mitä hän tarvitsee, miksi ja millä määrin.

Pylväiden vakiolaskenta käsittää sen kantavuuskuormituksen, perustan tyypin, lisäelementtien (sarakkeen pääkaupungit jne.), Betonilaadun jne. Olemassaolon tai puuttumisen.

Laskennan päätyttyä laaditaan piirustus ja vahvistusohjelma. Piirros osoittaa, kuinka paljon raudoitusta tarvitaan, minkälaista vahvistamista sen pitäisi olla, mihin järjestykseen kannattaa neuloa, mitä muita elementtejä on käytettävä.

Laskenta suoritetaan käyttämällä erityisiä kaavoja. Ne asettavat materiaalien resistanssin, lopullisten kuormitustasojen suhde haluttuun jne.

Katso myös: vahvistusportaiden säännöt.

Laskennan suorittavat yksinomaan asiantuntijat. Henkilö, jolla ei ole kokemusta, ei pysty suunnittelemaan laakeritukien vahvistamista. Ei ole tarpeeksi tietoa, ja mikä tärkeintä, kokemus.
valikkoon ↑

1.3 Vahvistusprosentti

Oikea vahvistus, kuten olemme jo todenneet, tarvitset laadun laskennan ja oikein piirretyn piirroksen tai kaavion.

Esimerkki runkorakenteen vahvistamisesta pylväillä, joissa on kaksi konsolia

Laskentaan sisältyy myös sellainen indikaattori kuin vahvistus- tai vahvistuspakkauksen prosenttiosuus. Lujituksen prosenttiosuus ilmaisee lujitushihnan ominaispainon tai osuuden kokonaissuunnittelussa.

Vahvistettu betonilattiat ovat lujituksen enimmäis- ja minimiosuus. Pienin prosenttiosuus - reuna, jonka alapuolella et voi mennä. Jos betonirakenteiden vahvistaminen ei kata vähimmäisprosenttiosuutta, rakennetta pidetään epäluotettavana ja jopa vaarallisena.

Suurin prosenttiosuus on raja, jonka jälkeen raudoitettu betonirakenne muutetaan betonirakenteeksi. Suurin prosenttiosuuden ylittäminen on myös epäedullista erityisesti maa- ja vesirakennustöissä.

Indikaattori, kolonnin vahvistuksen vähimmäisprosentti on 3%. Lujituksen enimmäismäärä on 6%. Laskelmista käy kuitenkin ilmi, että pienille rakennuksille riittää 5% ja joissakin tapauksissa 4% erityispainosta.
valikkoon ↑

2 Tekniikka, järjestelmä ja materiaalit

Vahvistustekniikka on melko yksinkertainen, koska siinä on vain muutamia perusvaiheita.

On tarpeen luoda lujittavan häkki vaiheittain, sitoa se yhteen rakenteeseen, tarvittaessa suorittaa poikittainen tai epäsuora vahvistus ja asentaa se sitten muottiin. Rakennusten päätehtävä - oikean kehyksen yhdistäminen. Toimintaohjelma tässä on hyvin yksinkertainen.

Kestää useita suuria pyöreitä tankoja, joiden läpimitta on 20 mm. Pääsääntöisesti se on vahvistettu pyöreitä laatuja, luokkaa A3 tai uudempi.

Pituisten sauvojen on vastattava täysin sarakkeen pituutta, miinus 10-15 cm kerros suojaavaa betonia kohti.

Työkalun varret ovat vähintään kolme. Mikä muuten on aivan ilmeinen, koska meillä ei tarvitse olla tasainen, vaan kolmiulotteinen kehys.

Pylväskehys poikittaisella vahvistuksella

Käytännössä neljää kuuteen tankoon käytetään tavanomaisissa kolonneissa ja yli kahdeksassa raskaassa kuormituksessa. Jos sarake ei ole neliö, mutta venytetty yhteen suuntaan, se vahvistetaan lisävahvistuksella.

Ks. Myös: tarkastelu keinoista vahvistaa raudoitusta.

Pituussuuntainen vahvistus on yhteydessä toisiinsa useilla paikoilla. Se ei kuitenkaan yksinään onnistu. Kun pituus 2 metriä, pitkittäinen tuotteet paineen alla alkaa kohota, mikä ei ole hyvä. Tällaisten ongelmien estämiseksi kehyksen epäsuora tai poikittainen vahvistaminen.

Epäsuora vahvistus koostuu pitkittäisrakenteesta, jossa on poikittaiset lyhyet sauvat. Epäsuora vahvistus tehdään välein. On toivottavaa sitoa runko poikittaiselementteillä 20-50 cm: n välein riippuen laakerikuormitustasosta.

Epäsuora vahvistus on aika testattu menetelmä, erittäin kätevä ja yksinkertainen. Ilman sitä, nyt laakereiden lujitettujen betonipylväiden luominen on erittäin epätoivottavaa.
valikkoon ↑

2.1 Esimerkki rakennusten pylväiden vahvistamisesta (video)

2.2 Lisäelementtien vahvistaminen

Älä unohda, että sarakkeen lisäosien suunnittelu, kuten pääluokat, konsolit ja alasarakkeen tukirakenteet, tarvitsevat myös vahvistusta.

Samaan aikaan samaa pääkaupunkia koskeva kehys on myös integroitava oikein tavoiterakenteeseen.

Näyte pääkaupungeissa - tasainen reunus pylvään yläpäässä. Siksi pääkaupungeissa on vahvistettava verkkoa. Kaikki on melko yksinkertaista. Käytämme armoita, joiden paksuus on 15 mm ja neulotaan neliöverkko, jonka solut ovat 10 × 10 cm.

Ristikko integroi kehyksen yläosan lankahaarteilla. Yleensä yhden tason verkko riittää. Äärimmäisissä tapauksissa vanteen ympärille järjestetään toinen vakiintuva kehys, joka koostuu yhdestä tai kahdesta elementistä.

Esimerkki täyttöverkon vahvistamisesta

Konsolien tilanne on hieman erilainen. Konsoli, toisin kuin pääkaupungeissa - on betonipalkki jollakin sarakkeiden reunasta. Kehys sille on kaksitasoinen uloke lyhytaikaiseen vahvikkeeseen, joka on kiinnitetty toiseen poikittaisakseleihin.

Aliverkkokokoonpano on hyvin samanlainen kuin monoliittinen pääoma, vain alipylväs on paksumpi, sillä voi olla useita vaiheita ja se sijoitetaan tuen alaosaan.

Tämän vuoksi sen kehys tehdään vähintään kahdesta tasosta samasta verkosta. Loput eroista piirustuskehyksestä pääkaupungeille lähes yksikään.

Jos sarake on porrastettu, eli sillä on useita laajennuksia, joiden koko on erilainen, ruutu on tehty jokaiselle askeleelle ja sidottu johtoon. Mitä enemmän vaiheita tarvitaan, tarvitaan ohuempi vahvistaminen. Yhden vaiheen paksuus on 15-20 mm, ja kolmelle on riittävästi vahviketta, jonka paksuus on enintään 12 mm.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Portal about fixtures »Vahvistaminen» Miten sarake vahvistetaan?

Keskustelu: 1 kommentti

Ilmeisesti artikkelia ei kirjoittanut suunnittelija. Koko osassa on kommentteja, mutta periaatteessa mitään ei ole kriittistä. Yleisesti ottaen, olemus on totta.

Haluaisin myös keskittyä vahvistuspylväiden vähimmäismäärään.

"Jos betonirakenteiden vahvistaminen ei kata vähimmäisprosenttiosuutta, rakentamista pidetään epäluotettavana ja jopa vaarallisena."

Se ei ole. Rakennusta ei yksinkertaisesti pidetä tässä tapauksessa kovametallina, vaan konkreettisena. Ja se lasketaan vastaavasti. Laskenta näyttää kuitenkin, onko se luotettava vai ei. Ehkä on vain konkreettisia ja tarpeeksi.

"Indikaattori, kolonnin vahvistuksen vähimmäisprosentti on 3%"

Tämä on väärä. SP63: n lausekkeen 10.3.6 mukaan ei-keskitetyistä puristetuista elementeistä (joka on sarake) min vahvistusosan prosenttiosuus on 0,25. Prosentteina, joka on suurempi kuin 0,25%, pylväästä pidetään raudoitettua betonia. Pienemmällä osuudella betonia.

"Lujituksen enimmäisprosentti on 6%"

Suurin prosenttiosuus yhteisyrityksen mukaan 10% osassa, kun otetaan huomioon ytimien päällekkäisyys. Toisin sanoen osassa, jossa ei ole päällekkäisyyksiä, esimerkiksi jonnekin sarakkeen keskellä, suurin prosenttiosuus on 10/2 = 5%.

Lisäksi tekstissä suositellaan myös vahvistamisen riittävyyden analysointia koskevia suosituksia virheellisesti. Seuraan yleensä seuraavaa algoritmia:

Laskin, joka laskee varret, joiden paksuus on suurin vahvistuslevyn pohjalla. Vähimmäisosuus vahvistuslevyistä

Kuinka määritellä vahvistusrakenteiden vähimmäisprosentti?

Normit antavat meille rajoituksen minkään rakenteen vahvistukselle, joka on vähintään vahvistuksen prosenttiosuus - vaikka laskemalla meilläkin on hyvin pieni vahvistusalue, meidän on verrattava sitä vahvistusosuuteen vähimmäismäärään ja asennettava vahvistus, joka ei ole pienempi kuin vahvistusprosentti.

Mistä saamme vahvistuksen prosenttiosuuden? Esimerkiksi "Vahvisteisten betonirakenteiden suunnittelua koskevat ohjeet" on taulukko 16, jossa on tietoja kaikentyyppisistä elementeistä.

Mutta tässä meillä on käsissä 0,05%, mutta kuinka voimme löytää vaaditun vähimmäisvahvistuksen?

Ensinnäkin sinun on ymmärrettävä, että emme yleensä etsi koko osaa, joka kuuluu osioon, nimittäin pituussuuntaisen työtasotilan alueeseen. Joskus tämä alue sijaitsee laudan yhdelle pinnalle (taulukossa se on nimeltään A - alue venytetyllä pinnalla ja A 'on paineistetun alueen alue), ja joskus se on koko elementin alue. Jokaista tapausta on tarkasteltava erikseen.

Esimerkkeinä mielestäni se on selvempi.

Esimerkki 1. Kun kyseessä on monoliittinen laatta, jonka paksuus on 200 mm (levyn poikkileikkauksen työkorkeus hö halutulle vahvistukselle 175 mm). Määritä raudan vähimmäismäärä lamellin alareunasta.

1) Löytää betonipinnan poikkipinta-ala 1 juoksevan mittalevyn:

1 ∙ 0,175 = 0,175 m² = 1750 cm2

2) Etsi oppaan taulukosta 16 vähimmäisvaatimus levyn vahvistamiseksi (taivutettavan elementin) osalta:

3) Tehdään osa koulusta tuntemasta:

4) Suhteellisesta osuudesta löydämme vaaditun vahvistusalueen:

X = 0,05 x 1750/100 = 0,88 cm2

5) Liitososien mukaan havaitsimme, että tämä alue vastaa 5 sauvaa, joiden halkaisija on 5 mm. Eli meillä ei ole oikeutta asentaa vähemmän.

Kiinnitä huomiota! Määritämme raudoituksen alueen yhdelle pintalevyn alustalle (eikä laattaosan koko poikkileikkauksen vahvistamiselle), mikä vastaa vahvistuksen vähimmäismäärää.

Esimerkki 2. Ylikypsää levyä, jonka leveys on 1,2 m, paksuus 220 mm (työtaso korkeintaan hö, vaadittu lujuus 200 mm), pyöreät aukot, joiden läpimitta on 0,15 m, määrä 5 kpl. Määritä raudoituksen vähimmäismäärä levyn ylemmässä vyöhykkeessä.

Tarkastelemalla taulukon huomautusta näemme, että I-jaksossa (ja laskettaessa onttoja levyjä, joita käsittelemme annetulla I-jaksolla), on määritettävä 1 kohdassa kuvattu levyn pinta-ala:

1) Vähennetyn I-leikkauslevyn reunan leveys:

1,2 - 0,15 ∙ 5 = 0,45 m

2) Laskentatavan edellyttämä levyn poikkipinta-ala:

0,45 0,2 = 0,09 m² = 900 cm²

3) Etsi oppaan taulukosta 16 vähimmäisvaatimus levyn vahvistamiseksi (taivutettavan elementin) osalta:

4) Tee osuus:

5) Suhteellisesta osuudesta löydämme vaaditun vahvistusalueen:

X = 0,05 - 900/100 = 0,45 cm2

6) Liitososien mukaan havaitsimme, että tämä alue vastaa 7 sauvaa, joiden halkaisija on 3 mm. Eli meillä ei ole oikeutta asentaa vähemmän.

Ja kiinnitä huomiota jälleen! Määritämme raudoituksen alueen yhdelle pintalevyn alustalle (eikä laattaosan koko poikkileikkauksen vahvistamiselle), mikä vastaa vahvistuksen vähimmäismäärää.

Esimerkki 3. Vahvistettu betonipohja on varustettu laitteilla, joiden pituus on 1500x1500 mm ja joka on tasaisesti vahvistettu koko kehällä. Säätiön arvioitu korkeus on 4 m. Määritä vahvistusosuuden vähimmäismäärä.

1) Löysää pohjan poikkipinta-ala:

1,5 ∙ 1,5 = 2,25 m² = 22 500 cm2

2) Löysimme oppaan taulukossa 16 raudoituksen vähimmäisprosenttiosuus säätöä varten, kun aiemmin määritetty arvo l0 / h = 4 / 0,9 = 4,4

Lisää kommentti

Vahvistettujen betonirakenteiden vahvistamisprosentti: minimi ja maksimi

Vahvistettu häkki on välttämätön osa betonirakenteissa. Sen käyttötarkoitus on parantaa ja lisätä betonituotteiden vahvuutta. Vahvikehys on valmistettu terästangoista tai valmiista metalliverkosta. Vaadittu vahvistusmäärä lasketaan ottaen huomioon mahdolliset kuormat ja vaikutukset tuotteeseen. Suunniteltua vahvistamista kutsutaan työksi. Vahvistettaessa rakentavia tai teknisiä tarkoituksia varten asennus vahvistetaan. Molempia tyyppejä käytetään useammin, jotta voiman tasaisempi jakauma saadaan aikaan vahvistuskotelon yksittäisten elementtien välillä. Ankkuri voi kestää kutistumista, lämpötilan vaihtelua ja muita vaikutuksia.

Betonin vahvistaminen

Murtumislujuus ja luotettavuus ovat tärkeimmät ominaispiirteet, joille on vahvistettu betoniteräsrakenne vahvistuksen aikana. Teräskehys parantaa toistuvasti materiaalin kestävyyttä ja laajentaa sen käyttöalueen. Kuumavalssattua terästä käytetään vahvistukseen betonirakenteessa. Se on varustettu mahdollisimman kestävällä kielteisellä vaikutuksella ja korroosiolla.

Vahvistettu hitsattu luuranko on sijoitettu betonin sisään. Ei kuitenkaan riitä vain laittaa se siihen. Jotta vahvistaminen täyttää tavoitteensa, vaaditaan erityistä betonin vahvistamista, joka vastaa vähimmäis- ja enimmäisprosentteja.

Takaisin sisällysluetteloon

Vähimmäisrajausprosentti

Erittäin vähäisen vahvistusprosentin mukaan tavallisesti ymmärretään betonin muuntamisen aste betonirakenteeksi. Tämän parametrin riittämättömyys ei anna oikeutta harkita betonituotteille vahvistettua tuotetta. Tämä on yksinkertainen rakennustyypin kovettuminen. Betonituotteen poikkipinta-alueet otetaan huomioon vahvistamisen vähimmäisosassa, kun käytetään pituussuuntaista lujuutta ilman epäonnistumista:

 1. Vahvistus sauvojen kanssa vastaa 0,05 prosenttia betonituotteen leikkauspinnasta. Tämä pätee esineille, joilla on epäkeskisesti taivutetut ja venytetyt kuormat, kun pituuspaine on todellisen korkeuden yläpuolella.
 2. Vahviste tangoilla on vähintään 0,06 prosenttia, kun paine eksentrisesti kiristetyissä tuotteissa suoritetaan lujittavien sauvien väliin.
 3. Kovettuminen on 0,1-0,25 prosenttia, jos teräsbetonimateriaaleja vahvistetaan epäkeskisesti puristetuissa osissa, toisin sanoen vahvistamisen välillä.

Kun pituussuuntaista vahviketta sijoitetaan pitkin kehän reunaa, eli tasaisesti, vahvistuksen asteen tulee olla yhtä suuri kuin kaksi kertaa suurempia arvoja kuin edellä mainituissa tapauksissa. Tämä sääntö on sama keskitetyn tuotteen vahvistamiseen.

Takaisin sisällysluetteloon

Suurin vahvistusprosentti

Vahvistamisen yhteydessä on mahdotonta vahvistaa betonirakennetta liian monilla tangoilla. Tämä johtaa merkittävästi betoniteräksen teknisen suorituskyvyn heikkenemiseen. GOST tarjoaa tiettyjä standardeja vahvistusosuuden enimmäismäärälle.

Suurin sallittu raudoituksen määrä, betonityypistä ja raudoitustyypistä riippumatta, ei saa ylittää viittä prosenttia. Kyse on tuotteen poikkileikkauksen sijainnista pylväillä. Muiden tuotteiden osalta sallitaan enintään neljä prosenttia. Vahvikotelon kaatamisen yhteydessä betonilaastin on läpäistävä jokainen yksittäinen rakenneosa.

Takaisin sisällysluetteloon

Betonipeite

Korroosion, kosteuden ja muiden haitallisten ulkoisten vaikutusten suojaamiseksi betonin on peitettävä kokonaan teräsrunko. Betonikerroksen paksuus yli 10 cm: n monoliittisissa seinissä on korkeintaan 1,5 cm, 10 cm: n paksujen laattojen osalta kerroksen koko on 1 cm, jos puhutaan 25 cm: n reunoista, betonikerroksen tulisi olla 2 cm. palkkien korkeus on enintään 25 cm, sementtilaastikerros on 1,5 cm, mutta palkkeihin perustuksissa - 3 cm. Vakiokokoisille pylväille betoni on kaadettava yli 2 cm: n kerroksella.

Perusrakenteiden osalta monoliittirakenteet, joissa on sementtikerros, vaaditaan vaaditun kerroksen paksuuden vahvistuskammion yläpuolella 3,5 cm, kun järjestetään esipinta-alustoja - 3 cm. Monoliittiset pohjat, joissa ei ole tyynyä, vaativat 7 cm: n betonikerroksen lujitemuodon yläpuolelle. Käytettäessä paksuja betonikerroksia on suositeltavaa käyttää lisävahvistusta. Tätä varten käytetään teräslankaa, joka on neulottu ruudukkona.

Jatkuvassa betoniteräsrakenteessa, jossa on timanttipiirejä, on tärkeää ottaa huomioon kunkin vahvistuselementin sijainti ja sen luuston rakenne. Tämä pätee erityisesti betoniteräksen reikien poraamiseen ja leikkaamiseen. Tällainen materiaalin käsittely voi vähentää tuotteen potentiaalista lujuutta. Kun teräsbetoni on kokonaan purettu, edellä mainittuja vaatimuksia ei oteta huomioon.

Takaisin sisällysluetteloon

johtopäätös

Yksittäinen rakenne on käsittämätöntä ilman konkreettisia ratkaisuja. Rakennusten luotettavuuden ja kestävyyden lisääminen Rakentaminen on tärkeä edellytys.

Perustietoa ja kokeneita avustajia betonituotteiden vahvistaminen ei ole vaikeaa. Tällöin on tärkeää noudattaa vaatimuksia ja noudattaa venttiilien sijaintia koskevia sääntöjä. Tämä on ainoa tapa saada taattu kestävä ja luotettava betoniteräsrakenne.

Vahvistettu betonirakenteiden vahvistaminen GOST: n mukaan: säännöt

Itsenäinen rakentaminen on jo pitkään ollut tavallisesta poikkeava: jos sinulla on tarvittavat tiedot, taidot ja avustajat, tämä on varsin toteutettavissa. Rakennustyöt harvoin tekevät betonista kaatamatta, mikä suurimmaksi osaksi sisältää tiettyjä vahvistuselementtejä. Betonielementin luotettavuus ja kestävyys voidaan taata vain vahvistamalla betonirakenteita GOSTin mukaan.

Itse kaatavat, betonirakenteiset esineet monikerroksisen rakennuksen tai muun vastaavan rakenteen rakentamiseksi eivät tietenkään ole mahdollisia, koska tällaiset vaa'at edellyttävät teollista lähestymistapaa. Tässä tapauksessa pidämme vain sellaisia ​​tapauksia, jotka saattavat syntyä yksityisessä käytännössä, jossa voit tehdä itsenäisesti.

Vahvista säätiö voiman alla tehdä se itse

Tässä artikkelissa annetaan yksityisen rakentamisessa käytettävien raudoitettujen betonirakenteiden vahvistamista koskevat säännöt.

Betonin vahvistaminen

Monoliittisen laatan täyttö vahvistuskotelolla: kuva

Vahvistaminen on välttämätöntä betonin lujuuspotentiaalin lisäämiseksi, sillä raudoitettu betoni on monta kertaa suurempi kuin tavallinen vastaava murtolujuudessa. Parannettu luotettavuus tarjoaa betonipaksuudeltaan hitsatun raudoitetun metallikehyksen. Se toimii luuranko, joka toistuvasti lisää kohteen kestävyyttä (selvitä tästä, miten ilmastetun betonin vahvistaminen tapahtuu).

Nykyaikaisessa rakenteessa betonirakenteen käyttö on tosiasiallinen standardi siitä huolimatta, että sen hinta on suuruusluokkaa suurempi kuin tavanomainen vastine. Vahvikkeen läsnäolo ei kuitenkaan muuta betonia betonirakenteeksi. Joskus satunnaisesti hitsattu runko yksinkertaisesti upotetaan muottiin, joka sitten kaadetaan laastilla - jotkut rakentajat voivat erehdyksessä kutsua sitä vahvistetuksi betoniksi, mutta tämä toteamus on virheellinen.

Vähimmäisostoprosentti

Tavallisen betonin muuntaminen betonirakenteeksi ei riitä vain asettamaan metallikehystä siihen. Tällainen käsite on raudoitettujen betonirakenteiden vahvistamisen vähimmäisprosentti, jonka avulla määritetään jonkin valtion siirtymisen aste. Jos metallielementtien esiintyvyys on pienempi kuin vaadittu, tämä tuote viittaa betonimääriin.

Kiinnitä huomiota! Tämä jakso perustuu SNiP 2.03.01-84 "Betoni- ja teräsbetonirakenteisiin"

Valmiit kehykset ja metallitangot

Jos metallikomponenttien määrä on pienempi kuin vaadittu, tämän tyyppistä raudoitusta pidetään rakenteellisena vahvana - eikä tuotteesta tule vahvistettua betonia.

Ainevahvistuksen vähimmäisprosentti pituussuuntaisella vahvistuksella lasketaan betonielementin poikkipinta-alan perusteella.

 • Epäkeskisesti venytetyissä ja taipuisissa esineissä, jos pitkittäisvoima sijaitsee leikkauskohdan työkorkeuden ulkopuolella, raudoituksen on oltava vähintään 0,05% (raudoitus S) betonielementin leikkausaluetta;
 • Epäkeskisesti venytetyissä esineissä, joissa pituussuuntainen voima on vahvistuksen S ja S "välissä, raudoituksen on oltava vähintään 0,06% (raudoitus S ja S") betonielementin poikkipinta-alasta;
 • Epäkeskisesti pakatuissa esineissä metallielementtien esiintyvyyden vähimmäisprosentti on 0,1-0,25% (liittimet S ja S ").

Kiinnitä huomiota! Jos pituussuuntainen vahvike on sijoitettu poikkileikkauksen (tasaisesti) poikki, niin vahvikkeen poikkipinta-alan on oltava kaksi kertaa suurempi kuin määritetyt arvot. Tämä koskee myös keskitetysti venytettyjä esineitä.

Suurin voitto prosenttiosuus

Kehyksen kokoaminen ennen kaatamista

Betonirakenteissa opetus - "sitä enemmän, sitä parempi" - on sopimatonta.

Liian suuri määrä metallikomponentteja heikentää huomattavasti tuotteen teknisiä ominaisuuksia.

Kuten edellisessä tapauksessa, myös standardeja.

 • Riippumatta betonista ja vahvistavista elementeistä, suurin poikkileikkauksen lujuuden prosenttiosuus ei saa ylittää 5% sarakkeiden osalta eikä 4% kaikissa muissa tapauksissa. Samanaikaisesti betonilaastin tulee tunkeutua tehokkaasti vahvistuskammion osien väliin;

Kiinnitä huomiota! Kummassakin tapauksessa kuumavalssattu teräs on tarkoitettu vahvistaviksi elementteiksi vahvistavien betonirakenteiden vahvistamiseksi.

Betonipeite

Vahvistettu vahvistusjärjestelmä

Vahvikotelo on peitettävä betonikerroksella, joka takaa betonin ja metallirungon yhteistoiminnan. Se myös suojaa metallia korroosiolta ja ympäristön altistumiselta (ks. Myös artikkeli "Betonin suojaaminen kosteudelta: käytetyt menetelmät ja materiaalit").

Metallikerroksen komponenttien yläpuolella olevan kerroksen paksuus tulisi olla.

Seinissä ja levyissä (mm paksuus) ei vähemmän:

 • Yli 100 mm - 15 mm;
 • Jopa 100 mm ja kattava - 10 mm;

Rungoissa ja palkkeissa:

 • Yli 250 mm - 20 mm;
 • Enintään 250 ja sisältäen - 15 mm;

Pohjapalkkeihin:

Kiinnitä huomiota! Jos suojaava kerros on tärkeämpää, lisävahvistusta varten käytetään johtoa vahvistavien betonirakenteiden vahvistamiseen, mikä estää ylijäämän.

Portaiden vahvistaminen

 • Monoliittinen sementtilevyllä - 35 mm;
 • Maajoukkueet - 30 mm
 • Monoliittinen ilman sementtityynyä - 70 mm;

Kiinnitä huomiota! Tämä osio laadittiin SNiP 2.03.01-84 kohdan "Betoni- ja teräsbetonijärjestelmien" 5.5 kohdan mukaisesti.

On myös huomattava, että betonissa olevien timanttien poraus tai betoniterästen leikkaaminen timanttipiireissä on otettava huomioon vahvistuskotelon sijainti ja rakenne. Osien tai reikien erottaminen voi merkittävästi vähentää kohteen lujuuspotentiaalia. Jos puhumme esineen täydellisestä purkamisesta, tätä olosuhdetta ei ole tarpeen ottaa huomioon.

Normien ja standardien noudattaminen on luotettava takuu betoniteräsrakenteiden kestävyydestä ja luotettavuudesta. Saat tarkempia tietoja tästä aiheesta katsomalla videota tässä artikkelissa (selvitä myös siitä, miten betonia kuumenee hitsauskoneella).

Järjestelmä ja laskenta monoliittisen kellarialustan vahvistamisesta

Monoliittinen levyvahvistus

Tärkeä vaihe talon rakentamisessa on säätiön rakentaminen. Tämä pääosa kestää maaperän liikkuvuuden taakan rakennusten joukosta ja muista ulkoisista tekijöistä. Siksi perustuksen on oltava riittävän vahva ja luotettava. Vahvistus, eli metallipalkkien vahvistaminen, auttaa vahvistamaan talon pohjaa.

Mikä on vahvistuslevyjen tarkoitus

Vahvikehys on pohjalevyn välttämätön osa. Kuitenkin monet rakentajat laiminlyövät tämän vaiheen uskomalla, että betoni yksinään pystyy kestämään kuormia. Jotta voitaisiin käsitellä, miksi perustuksen vahvistaminen on tarpeen, sinun on tiedettävä, mitä ongelmia tämä osa ratkaisee. Erityisesti on kyse seuraavista seikoista:

 • Vahvikehyksen ansiosta säätö on voimakas, joten voit kestää kuormat enemmän kuin tavallinen sementti.
 • Puhtaalle betonille on ominaista korkea puristuslujuus, mutta se ei kestä kipuja. Metallivarret eivät salli betonilaatan taipua epätasaisen paineen vuoksi. Tämä vähentää epätasaisen kutistumisen vaaraa kotona.
 • Vahvikehys ei salli betonilaatan muodonmuutosta turpoamisen ja maaliikenteen seurauksena. Lisäksi vahvistettu pohja ei pelkää lämpötilan ja pohjaveden voimakasta muutosta. Siksi voimme päätellä, että vahvistaminen lisää käyttöiän ja perustan sekä koko rakentamisen.

Lujittavan kehyksen luomiseen sovelletaan erityisiä asiakirjoja, jotka osoittavat vahvistamisen suositellut säännöt ja mitat.

Levyrakenteen vahvistus

Monoliittisen teräsbetonilevyn vahvistamista suositellaan riippuen odotetusta kuormituksesta, koska joissakin paikoissa se voi olla merkittävä esimerkiksi kantavien seinien, pylväiden tai kulmien alla.

Vahvistusjärjestelmä

Levyn vahvistaminen suoritetaan riippuen levyn paksuudesta. Jos tämä parametri ei ylitä 15 cm, vahvistaminen suoritetaan kerroksessa. Muussa tapauksessa on tarpeen vahvistaa monoliittista laattaa kehyksen avulla.

Kehys on verkko, jonka solut ovat samat kaikissa suunnissa. Lisäksi kevyissä rakenteissa tangon etäisyys voi olla jopa 40 cm, kun taas tiilen tai betonin seinien rakentaminen, etäisyys pienenee 20 cm: iin.

Yleensä solujen säädetty koko ei saisi ylittää levyn paksuutta yli 1,5 kertaa.

Paikoilla, jotka työntävät, eli kantavien seinien alla, solujen koko pienenee 2 kertaa. Tämä tekee kehyksestä ja pohjasta kestävämmän ja luotettavan.

Raudan halkaisijan laskeminen

Vahvistuspalkkien halkaisija, jota käytetään pohjalevyn vahvistamiseen, on erittäin tärkeä parametri. Siksi on välttämätöntä ennalta määrätä raudoituksen tankoja olevan poikkileikkaus.

Vahvistuspalkkien vähimmäishalkaisijan määrittämiseksi kannattaa käyttää tiettyä menetelmää:

 • Laske levylevyn poikkileikkaus, tätä pituutta kerrottuna korkeudella. Voit esimerkiksi ottaa 6 ja 0,3 metriä: 6 * 0.3 = 1.8.
 • Laske tangon sallitut poikkileikkauspinta-alueet, sillä tämän levyn osa jaetaan raudoituksen vähimmäisosuudella (säädettyjen asiakirjojen mukaan tämä parametri on 0,15%): 1,8: 0,15 = 27.
 • Määritä vahvistuksen alue samassa rivissä: 27: 2 = 13.5.
 • Laske minimiosuus tietäen levyn pituuden ja palkkien välisen askeleen: 13.5: 31 = 0.43.

Vavat, joiden halkaisija on laskettu

Palkin halkaisija on GOST 5781: n asiaankuuluvan osan mukaan.

Kokeneet rakennuttajat suosittelevat yleensä seuraavia indikaattoreita: joiden tukipituus on alle 3 metriä, voit käyttää halkaisijaltaan 10 mm sauvoja. Muussa tapauksessa tulisi ottaa paksummat elementit, enintään 12 mm. Rakennuttajat käyttävät useimmin lujitustangot, joiden poikkileikkaus on 12-16 mm. Lisäksi vahvistuksen läpimitta on rajoitettu: se voi olla enintään 4 cm.

Laske venttiilien määrä

Vaadittavan vahvistuksen määrä lasketaan melko yksinkertaisen järjestelmän mukaan. Esimerkiksi vahvistus suoritetaan 8 * 8 m: n levyille.

 1. Ottaen huomioon standardin solun koon 0,2 m, määritä sauvojen lukumäärä: 8: 0,2 = 40.
 2. Tätä lukua varten sinun on lisättävä toinen sauva, jonka tulos on 41 baaria.
 3. Ristikon saamiseksi tarvitaan myös kohtisuorat nastat, joten tulos kaksinkertaistuu: 41 * 2 = 82.
 4. Koska kehys koostuu vähintään kahdesta kerroksesta, kaksinkertainen arvo on 82 * 2 = 164.
 5. Niinpä 8 * 8 metrin levyn vahvistamiseksi tarvitset 164 sauvaa.
 6. Useimmissa tapauksissa vahvistuspalkkien vakiopituus on kuitenkin 6 metriä. Tämä tarkoittaa, että raudan kokonaisarvot on laskettava: 164 * 6 = 984 m.
 7. Pystysuuntaisten liitosruuvien lukumäärä lasketaan samalla tavalla. Jos katsomme, että yhteys tehdään horisontaalisten elementtien leikkauspisteessä, niin saat seuraavan: 41 * 41 = 1681
 8. Nyt on välttämätöntä määrittää kiertokankien pituus. Tietäen, että monoliittisen levyn korkeus on 20 cm ja etäisyys kehyksestä pohjan yläosaan ja pohjaan on oltava vähintään 5 cm, määritä sauvan pituus: 20-5-5 = 10 cm.
 9. Nyt voit määrittää yhdystangoista yhteensä 1681 * 0,1 = 168,1 m.
 10. Yhteenveto kaikista tiedoista ja tulos: 984 + 168.1 = 1152.1 m.

Jos myymälästä myytävää materiaalia myydään painon mukaan, tämä parametri voidaan määrittää. Yhden metrisen tangon keskipaino on 0,66 kg. Siten raudoituksen kokonaispaino on seuraava: 1152,1 * 0,66 = 760 kg.

Vahvistuksen valinta- ja laskentasääntöjen lisäksi.

Vahvistushäkkeen luominen

Peruslevyn vahvistuskehyksen kokoamiseksi on tarpeen yhdistää lujitustangot. Tätä tarkoitusta varten on käytettävä kahta vaihtoehtoa: liitoshitsaus ja viskoosi.

Hitsausmenetelmää käytetään hyvin harvoin, mutta tässä tapauksessa se vie vähemmän aikaa ja vaivaa kehyksen tekemiseen. Tämän menetelmän pääasiallinen haitta on jäykkä ja kiinteä yhteys, joka ei vaikuta kovin hyvin monoliittisen laatan laatuominaisuuksiin. Lisäksi metalli sulaa hitsausprosessissa, jolloin lujuuden lujuusominaisuudet pienenevät.

Tangojen liittäminen neuloverkolla ei ole erityistä jäykkyyttä. Betonimassan vaikutuksesta voidaan havaita lanka venytys, mutta aukko risteyksessä ei tapahdu. Liitännän toista etua voidaan kutsua energiansäästöksi, koska työ tehdään käsin ilman hitsausta tai muuta sähkölaitetta.

Aiemmin meillä oli jo artikkeli, joka kertoo, miten neuloa vahvistus.

Kuinka välttää virheitä lujittavan kehyksen luomisessa

Virheitä voidaan tehdä missä tahansa rakennusvaiheessa, säätiön vahvistaminen ei ole poikkeus. Jopa pienimmätkin puutteet voivat edistää laattapohjan tuhoutumista tai vaikeuttaa betonointimenetelmää. Siksi on tarpeen selvittää tarkemmin, mitä virheitä tehdään vahvistusvaiheessa, jotta vältytään kokonaan tai vähennetään niitä.

 • Peruslaatan vahvistamisen tärkein virhe voidaan kutsua vääriksi laskelmiksi oletetusta kuormituksesta säätiöön tai niiden poissaoloon. Näiden tietojen perusteella valitaan vahvistuspalkkien koot, vahvistuksen asettelu määritetään.
 • Ankkurin tangot on kytketty päähän. Tämä menetelmä ei voi taata rakenteen lujuutta, joten on suositeltavaa päällekkäisyyksiä, pituus ei saa olla alle 15 halkaisijaltaan.
 • Lujittavan kehyksen asettamisprosessissa sauvat ovat lähellä maata tai kiinni siihen. Kiihtyvyys- tai maaliikenteen seurauksena vahvike putoaa maahan, mikä johtaa korroosion muodostumiseen tankoihin. Tämä ilmiö vähentää kehyksen ja koko alustan vahvuutta.
 • Tangon sijaintia koskevien sääntöjen noudattamatta jättäminen voi myös aiheuttaa levyn tuhoutumisen. Suositeltu etäisyys sauvojen välillä ei saa ylittää 40 cm, ja joissakin tilanteissa tämä parametri pienenee 20 cm: iin.
 • Jos raudoituksen päissä ei ole suojapäällystettä, niin betoniliuoksen kosteuden vaikutuksesta voi muodostua elementtien korroosiota.
 • Suuri merkitys on oikea vahvistaminen laakerin seinämien ja rakenteen kulmissa.
 • Kehyksen asennus toteutetaan ei salpilla vaan puupalkkeilla tai muilla ei-vakio-elementeillä. Ne eivät ainoastaan ​​loukkaa betonin eheyttä vaan myös lisäävät kosteuden tunkeutumista metalliseoksiin.

Pohjalevyn vahvistaminen

Pohjalevyn vahvistaminen on erittäin tärkeä ja vaikea vaihe. Mutta noudattaen sääntöjä ja tarkkoja laskelmia, voit tehdä itsenäisesti tämän prosessin.

Vahvistettujen betonirakenteiden lujittamisprosentti - minimi ja maksimi

Arkistoi "Uusia vinkkejä" aloitteleville suunnittelijoille. Numero numero 14.

Seuraavassa ei-toivottujen neuvoja koskevassa numerossa haluan puhua vahvojen betoniteräsrakenteiden vahvistamisesta.

Tavallisesti, jotta uudet suunnittelijat eivät ole loukussa, yrittävät tarkistaa raudoitetun betonin sallitun prosenttiosuuden tiedot. Minimi prosenttiosuus on yksinkertainen: taulukossa 47 (38) on esitetty raskaaseen betoniin tehtyjen betoni- ja betonirakenteiden suunnitteluohjeet ja tämän taulukon tärkeät huomautukset. Nämä tiedot ovat riittäviä, jotta alikertomukset tapahtuisivat.

Mutta mitä tulee uudelleensyntymiseen? Loppujen lopuksi ei ole kirjoitettu minnekään, mikä suurimman lujituksen voi olla betonissa. Tämän ongelman ratkaiseminen auttaa terveen järjen ja suunnittelun vaatimuksia, ja aloitamme niiden kanssa.

Jotta rakentaminen olisi luotettava paitsi paperilla, on vahvistettava niin, että betonitoiminta on korkealaatuista. Tätä varten sinun on aina noudatettava raudoitustangojen välisen vähimmäisen etäisyyden vaatimuksia (ks. Saman käsikirjan kohdat 5.38 - 5.41). Vasta sitten betoni täyttää luotettavasti tangon välisen tilan, tartunta vahvistus on luotettava ja muotoilu - kestävä. Sinun on myös kiinnitettävä erityistä huomiota sauvojen sijainteihin paikoissa, koska ne ovat päällekkäisiä vahvistus on kaksi kertaa niin suuri ja se on sijoitettava niin, että tangon välinen vähimmäisetäisyysetäisyys täyttyy (esimerkiksi 50 mm monoliittisille pylväille). Ei ole tarpeetonta kiinnittää huomiota jaksollisen lujituksen (mukaan lukien ulkonemat ja kylkiluut) tangot, varsinkin ahtaissa olosuhteissa. Täyttämällä nämä suunnitteluvaatimukset, teet ensimmäisen askeleen, jotta rakennetta ei pystytä uudelleen yhdistämään.

Toinen vaihe on ottaa huomioon raudoituksen sijainti laskennassa. Ensi silmäyksellä on mahdollista kiihdyttää ja sijoittaa runkorakenne useisiin riveihin - laskentataulukko läpäisee, miksi et yritä? Tämä kiusaus on erityisesti niille, jotka pitävät ohjelmia ja eivät tunne laskentatulosten riippuvuutta raudoituksen sijainnista osiossa. Kyllä, palkkeissa suunnittelunohjain sallii lujituksen järjestämisen useassa rivissä (ks. Kuva 84), sarakkeissa sitä ei suositella.

Kuvasta nähdään, että palkin vahvistuksen prosenttiosuus voi kasvaa huomattavasti. Mutta samalla tavoin, kuten aina, syntyy yksi "mutta": h0: n työkorkeus, joka on erittäin tärkeä lopullisen vahvistuksen määrittämisessä jokaiselle myöhemmälle raudoitussarjalle, vähenee merkittävästi. Ja sillä on suora vaikutus haluttuun vahvistusalueeseen, koska se on verrannollinen kappaleen työkorkeuteen: As = (ξbh0Rb) / Rs + As '(betoni- ja betonirakenteiden suunnittelun käsikirjan 25 SNiP 2.03.01-84).

Siksi aina neuvon teitä kiinnittämään huomiota laskettaessa palkkeja siitä, kuinka monta riviä päätyosassa on. Jos alussa oli yksi rivi ja h0 oli tarkoituksenmukainen, ja sen seurauksena vahvistus osoittautui niin paljon, että se ei sovi yhteen riviin, on tarpeen laskea uudelleen raudoitus, joka määrittää leikkauksen työskentelykorkeuden - usein tämä lisää raudoituksen aluetta.

Kuvasta näkyy selkeät vaatimukset lujitustangojen väliselle selkeälle etäisyydelle. Tämä johtuu siitä, että betonin aggregaatti on eri jakeiden murskattua kiveä, ja tiheästi sijoitettu vahvistaminen ei saisi häiritä korkealaatuista betonointia. Sinun on aina kiinnitettävä huomiota tähän vaatimukseen, jotta et jää loukkuun.

Tämän seurauksena palkkien mukaan meillä on vähintään kaksi vaatimusta, jotka rajoittavat raudoituksen prosenttiosuutta: tangon ja työkappaleen välisen etäisyyden (esim. Itse laskutoimituksen rajoitukset). Ja jos noudatat näitä vaatimuksia, rakennetta ei voi liittää uudelleen.

Suunnitteluoppaassa, johon olen toistuvasti viitannut, löydät rakenteen asennusvaatimukset kaikentyyppisissä raudoitetuissa betonirakenteissa. Jos noudatat niitä huolellisesti, rakennustyöt on aina vahvistettu kunnolla, eikä vahvistamisen prosenttiosuudesta tarvitse huolehtia.

Onnistunut voit hallita vaikeaa ammattia!

Ystävällisin terveisin, Irina.

Lisää kommentti

Laskin laskettaessa tangojen vähimmäispaksuutta laattapohjan päävahvistukselle

Monoliittisen levyn muodossa oleva säätiö on erinomainen ratkaisu, jos maaperän kunnossa rakennuspaikassa ei sallita tavallisinta nauhajärjestelmää. Kuorman tasainen jakautuminen laajalle alueelle avaa mahdollisuuden perustaa pohja ilman kaivaa maaperän jäädyttämisen alapuolella ja samanaikaisesti pakkasenkenevien voimien vaikutukset eivät ole ongelmana rakennuksessa. Koko järjestelmä osoittautuu "kelluvaksi", toistuen pystysuuntaiset kausiluonteiset maaliikkeet.

Laskin laskettaessa tangojen vähimmäispaksuutta laattapohjan päävahvistukselle

On selvää, että pohjalevy itsessään kokee erittäin merkittäviä monisuuntaisia ​​kuormia ja sen eheys ja luotettavuus riippuvat suoraan oikeasta vahvistuksesta. Alla on laskin, jolla lasketaan tangojen vähimmäispaksuus laattapohjan päävahvistukselle - se auttaa säätiön alustavan suunnittelun ja itsehankinnan aloilla.

Laskennassa on useita tarpeellisia selityksiä julkaisun asianomaisessa osassa.

Laskin, joka laskee varret, joiden paksuus on suurin vahvistuslevyn pohjalla.

Lyhyt selitys laskentamenetelmistä

Laskelma on yksinkertainen ja perustuu SNiP: n määrittämään standardiin, jonka mukaan lujittavan hihnan kokonaispoikkipinta-ala ei saa olla alle 0,3% raudoitetun betonirakenteen poikkipinta-alasta.

 • Oletetaan, että käyttäjä tietää tulevan pohjalevyn lineaariset parametrit, päättäen suunnitellusta paksuudestaan.

Miten määritetään monoliittisen pohjalevyn optimaalinen paksuus?

Tämä koko noudattaa tiettyjä sääntöjä ja riippuu joukosta alkuparametreja. Laskin, johon ilmoitetut viitejohdot auttavat laskemaan itsenäisesti pohjalevyn optimaalisen paksuuden.

 • Levy vahvistetaan ristikkorakenteilla, joiden neliölliset solut on yhdistetty luokan A-III lujitemuodoista, joiden läpimitta on vähintään 10 mm. Lisäksi, jos rakenteen pituus (levyn puoli) ylittää 3 metriä, vähimmäishalkaisija on vähintään 12 mm.
 • Levyn paksuuden ollessa 150 mm tai vähemmän, vahvistaminen suoritetaan keskellä sijaitsevassa kerroksessa. Jos paksuus on suurempi (kuten tavallisesti), kaksi tasoa on asennettu niin, että kukin niistä ei ole lähemmäksi kuin 30 ja edullisesti 50 mm levyjen ylä- tai alareunasta, niin että muodostuu betonikerros, joka suojaa teräsvahviketta korroosio.
 • Tangojen välinen etäisyys telineiden kiinnittämisen yhteydessä on tavallisesti 200-300 mm: n etäisyydellä, mahdolliset vaihtelut, mutta myös säännön noudattaminen, joka ei missään tapauksessa saa olla yli 1,5 levyn paksuutta.
 • Koska lujittavan ristikon solut ovat neliöitä, laskenta voidaan tehdä pohjalevyn kummallakin puolella.
 • Laskimella voit analysoida, mikä lujituksen halkaisija on edullisempi käyttää - vaihtelemalla sallitun alueen äänenvoimakkuutta voit seurata, kuinka sauvan vähimmäishalkaisija muuttuu.

Kuinka monoliittinen laattasäätiö lasketaan ja rakennetaan?

Jos vierailijalla on kiinnostusta järjestää itsenäisesti pohjalaitos, hän saa laajennetut tiedot portaalinsa asiaankuuluvasta julkaisusta.

Kuten tämä artikkeli? Tallenna, jotta et menetä!

Mikä on enimmäis- ja minimiosuus?

Sarakkeet - teräsbetoniset rakenteet, joiden tarkoituksena on siirtää kuormia korkeammista rakenteista perustuksiin tai seiniin.

Sarakkeita käytetään lattiat, asennus niiden pääkaupungeissa tai konsolit ylimmän kerroksen. Heillä on myös tukea alipylvään muodossa.

Pilarien rakentamisen tärkein asia on niiden vahvistamisen laskenta ja järjestely. Hänestä nyt ja puhua.

Ominaisuudet ja tarkoitus

Vahvistettu betonipylväiden vahvistaminen perustuksen ja kantavien seinien rakentamiseksi on välttämätöntä useasta syystä kerralla.

 1. Monoliittirakenteisen betonirakenteen lujuuden lisääminen.
 2. Parantaa sarakkeiden eri osien vuorovaikutusta (päätuen, pääkaupungit, sarake, konsolit).
 3. Estää halkeilua.
 4. Voit korjata betonirakenteita.
 5. Vähentää tuen vikaantumismahdollisuuksia ajan myötä.
 6. Mahdollistaa kaatamalla suuret laakeritukot, joiden poikkileikkaus on 300 × 300 ja 400 × 400 mm ilman pelkoa tulevaisuudesta.

Katso myös: mitä verkkoa käytetään lattiapinnoille ja miten sitä käytetään?

Kaikki tämä on mahdollista vahvistuskammion työn ansiosta. Raudoituksen käyttö betoniteräksille ratkaisee betonin tärkeimmän ongelman - sen epävakauden.

Vahvikehyksen sarakkeet

Säätiön ja laakereiden teräsrakenteiden kauneus on yhteisessä työssä. Betoni pohjaan toimii täydellisesti puristuksessa ja vahvistus taivuttamalla. Siksi niiden yhteyden muodostamisen avulla voit luoda universaalin rakennuselementtityypin.

Korkealaatuinen lujitussäkki, joka johtuu sen vuorovaikutuksesta betonin kanssa, suojaa sitä halkeamiselta, ei salli sen romahtamisen ajan tai ulkoisten vaikutusten, esimerkiksi seismisten siirtymien vuoksi.

Katso myös: yksityiskohtaisesti perustuksen vahvistamisesta - grilli- ja vyötyypit sekä perustuksen vahvistamisen laskenta.

Joka tapauksessa päärakennusten, etenkin teollisuusrakennusten, rakentaminen on mahdotonta ilman, että käytetään betoniteräksisiä perusrakenteita ja tukia.

suunnittelu

Harkitse betonirakenteiden muotoilua tulevaisuuden ymmärtämiseksi, mitä he tarvitsevat järjestelmän ja piirustuksen.

Piirustus kaikista laakeritukista, jotka siirtävät kuorman säätiön onteloon, osoittaa, että se koostuu useista perusosista. Erityisesti järjestelmässä määrätään:

 • päälaakeroitu osa;
 • pääkaupungeissa tai konsoleissa;
 • podkolonnika.

Katso myös: miten sovitukset asetetaan säätiölle?

Pääosan piirustus on pitkänomainen suorakaide, jonka poikkileikkauksen vähimmäiskoko on noin 150 × 150 mm. Poikkileikkauksen enimmäiskoko ei rajoitu 500 × 500 mm: iin, vaikka on järkevää käyttää jälkimmäistä vain vuorovaikutuksessa tasaisen pohjan rakenteiden kanssa.

Sarakkeiden yläosassa ovat pääkaupungit tai konsolit - nämä ovat kannattimia katon alla. Pääkaupungit ovat projektioita, joihin lattioita voidaan asentaa. Tämä järjestelmä yksinkertaistaa rakentajien työtä, säästää materiaaleja ja erityisesti vähentää huomattavasti palkkien käyttöä.

Pylväiden kaaviomainen esitys konsolilla ja pääomalla

Kuitenkin pääkaupungeissa, joilla on sama menestys, käytetään pohjana palkkeja.

Lue myös: miten ja mitkä vahvistavat hiilihapotetun betonin asettamista ja mitä käytetään tiilen asettamiseen?

Aliverkkotyyppisten teräsbetonielementtien osalta niiden malli on näyte tavanomaisesta pohjasta. Standardin allepylvään rakenne muistuttaa vaiheittaista laajentamista pylvään pohjan alle. Podkolonnikin tehtävänä on poistaa pistekuormitus ja siirtää se tasaisesti perusseinille.

Alipylvään käyttö on valinnaista, se on täysin mahdollista tehdä ilman sitä, kun asennetaan nauha- tai paalusäätiöitä. Mutta kaakeloitu säätiö, alle-sarakkeen läsnäolo on yksinkertaisesti tarpeen. Valikkoon ↑

laskelma

Ennen kuin aloitat pilarin vahvistamisen analyysin, sinun on tutkittava piirtäminen huolellisesti ja suoritettava laskenta. Laskeminen on kaikkien tällaisten prosessien kulmakivi. Laskennan avulla henkilö voi selkeästi määritellä, mitä hän tarvitsee, miksi ja millä määrin.

Pylväiden vakiolaskenta käsittää sen kantavuuskuormituksen, perustan tyypin, lisäelementtien (sarakkeen pääkaupungit jne.), Betonilaadun jne. Olemassaolon tai puuttumisen.

Laskennan päätyttyä laaditaan piirustus ja vahvistusohjelma. Piirros osoittaa, kuinka paljon raudoitusta tarvitaan, minkälaista vahvistamista sen pitäisi olla, mihin järjestykseen kannattaa neuloa, mitä muita elementtejä on käytettävä.

Laskenta suoritetaan käyttämällä erityisiä kaavoja. Ne asettavat materiaalien resistanssin, lopullisten kuormitustasojen suhde haluttuun jne.

Katso myös: vahvistusportaiden säännöt.

Laskennan suorittavat yksinomaan asiantuntijat. Henkilö, jolla ei ole kokemusta, ei pysty suunnittelemaan laakeritukien vahvistamista. Ei ole tarpeeksi tietoa, ja mikä tärkeintä, kokemus. Valikkoon ↑

Vahvistusprosentti

Oikea vahvistus, kuten olemme jo todenneet, tarvitset laadun laskennan ja oikein piirretyn piirroksen tai kaavion.

Esimerkki runkorakenteen vahvistamisesta pylväillä, joissa on kaksi konsolia

Laskentaan sisältyy myös sellainen indikaattori kuin vahvistus- tai vahvistuspakkauksen prosenttiosuus. Lujituksen prosenttiosuus ilmaisee lujitushihnan ominaispainon tai osuuden kokonaissuunnittelussa.

Vahvistettu betonilattiat ovat lujituksen enimmäis- ja minimiosuus. Pienin prosenttiosuus - reuna, jonka alapuolella et voi mennä. Jos betonirakenteiden vahvistaminen ei kata vähimmäisprosenttiosuutta, rakennetta pidetään epäluotettavana ja jopa vaarallisena.

Suurin prosenttiosuus on raja, jonka jälkeen raudoitettu betonirakenne muutetaan betonirakenteeksi. Suurin prosenttiosuuden ylittäminen on myös epäedullista erityisesti maa- ja vesirakennustöissä.

Indikaattori, kolonnin vahvistuksen vähimmäisprosentti on 3%. Lujituksen enimmäismäärä on 6%. Laskelmista käy kuitenkin ilmi, että pienille rakennuksille riittää 5% ja joissakin tapauksissa 4% erityispainosta.

Teknologia, järjestelmä ja materiaalit

Vahvistustekniikka on melko yksinkertainen, koska siinä on vain muutamia perusvaiheita.

On tarpeen luoda lujittavan häkki vaiheittain, sitoa se yhteen rakenteeseen, tarvittaessa suorittaa poikittainen tai epäsuora vahvistus ja asentaa se sitten muottiin. Rakennusten päätehtävä - oikean kehyksen yhdistäminen. Toimintaohjelma tässä on hyvin yksinkertainen.

Kestää useita suuria pyöreitä tankoja, joiden läpimitta on 20 mm. Pääsääntöisesti se on vahvistettu pyöreitä laatuja, luokkaa A3 tai uudempi.

Pituisten sauvojen on vastattava täysin sarakkeen pituutta, miinus 10-15 cm kerros suojaavaa betonia kohti.

Työkalun varret ovat vähintään kolme. Mikä muuten on aivan ilmeinen, koska meillä ei tarvitse olla tasainen, vaan kolmiulotteinen kehys.

Pylväskehys poikittaisella vahvistuksella

Käytännössä neljää kuuteen tankoon käytetään tavanomaisissa kolonneissa ja yli kahdeksassa raskaassa kuormituksessa. Jos sarake ei ole neliö, mutta venytetty yhteen suuntaan, se vahvistetaan lisävahvistuksella.

Ks. Myös: tarkastelu keinoista vahvistaa raudoitusta.

Pituussuuntainen vahvistus on yhteydessä toisiinsa useilla paikoilla. Se ei kuitenkaan yksinään onnistu. Kun pituus 2 metriä, pitkittäinen tuotteet paineen alla alkaa kohota, mikä ei ole hyvä. Tällaisten ongelmien estämiseksi kehyksen epäsuora tai poikittainen vahvistaminen.

Epäsuora vahvistus koostuu pitkittäisrakenteesta, jossa on poikittaiset lyhyet sauvat. Epäsuora vahvistus tehdään välein. On toivottavaa sitoa runko poikittaiselementteillä 20-50 cm: n välein riippuen laakerikuormitustasosta.

Epäsuora vahvistus on aika testattu menetelmä, erittäin kätevä ja yksinkertainen. Ilman sitä lujitettujen teräsbetonipylväiden luominen on äärimmäisen epätoivottavaa. Valikkoon меню

Esimerkki rakenteen vahvistamisesta (video)

Lisäelementtien vahvistaminen

Älä unohda, että sarakkeen lisäosien suunnittelu, kuten pääluokat, konsolit ja alasarakkeen tukirakenteet, tarvitsevat myös vahvistusta.

Samaan aikaan samaa pääkaupunkia koskeva kehys on myös integroitava oikein tavoiterakenteeseen.

Näyte pääkaupungeissa - tasainen reunus pylvään yläpäässä. Siksi pääkaupungeissa on vahvistettava verkkoa. Kaikki on melko yksinkertaista. Käytämme armoita, joiden paksuus on 15 mm ja neulotaan neliöverkko, jonka solut ovat 10 × 10 cm.

Ristikko integroi kehyksen yläosan lankahaarteilla. Yleensä yhden tason verkko riittää. Äärimmäisissä tapauksissa vanteen ympärille järjestetään toinen vakiintuva kehys, joka koostuu yhdestä tai kahdesta elementistä.

Esimerkki täyttöverkon vahvistamisesta

Konsolien tilanne on hieman erilainen. Konsoli, toisin kuin pääkaupungeissa - on betonipalkki jollakin sarakkeiden reunasta. Kehys sille on kaksitasoinen uloke lyhytaikaiseen vahvikkeeseen, joka on kiinnitetty toiseen poikittaisakseleihin.

Aliverkkokokoonpano on hyvin samanlainen kuin monoliittinen pääoma, vain alipylväs on paksumpi, sillä voi olla useita vaiheita ja se sijoitetaan tuen alaosaan.

Tämän vuoksi sen kehys tehdään vähintään kahdesta tasosta samasta verkosta. Loput eroista piirustuskehyksestä pääkaupungeille lähes yksikään.

Jos sarake on porrastettu, eli sillä on useita laajennuksia, joiden koko on erilainen, ruutu on tehty jokaiselle askeleelle ja sidottu johtoon. Mitä enemmän vaiheita tarvitaan, tarvitaan ohuempi vahvistaminen. Yhden vaiheen paksuus on 15-20 mm, ja kolmelle on riittävästi vahviketta, jonka paksuus on enintään 12 mm.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Portal about fixtures »Vahvistaminen» Miten sarake vahvistetaan?