Minkälaista konkreettista suojakerrosta tarvitset vahvistamiseen?

Betonirakenteessa olevan betonikerroksen yläpuolella oleva suojaava kerros on betonikerros, mitattuna vahvikkeen ulkopinnalta betonirakenteen ulkopintaan.

Mikä määrittää betonikerroksen paksuuden?

Suojakerroksen tarkoitus:

 • Kiinnitysraudoitus rakenteen paksuuteen;
 • Yhteisen lastausraudoituksen ja betonin tarjoaminen;
 • Lujituksen tehokas suoja ulkoisesta altistuksesta: ilmakehän, kemiallisen tai muun korroosion, korkean kosteuden, huurteen ja muiden haitallisten tekijöiden.

Lisäksi, jos kerroksen paksuus on riittämätön, vahvistusmateriaali alkaa sortua ja jos paksuus ylittää vahvistetun optimaalisen nopeuden, rakennuskustannukset kasvavat. Samanaikaisesti kerroksen rungon paksuus erilaisissa tapauksissa määrätään normatiivisella asiakirjalla SNiP 52-01-2003 ja se riippuu seuraavista päätekijöistä:

 • Vahvistustyyppi;
 • Mekaaninen kuormitus ja mekaanisen kuorman luonne: pitkittäinen, poikittainen, rakenteellinen, stressaava ja painamaton;
 • Betonituotteiden tyyppi;
 • Betonielementtien teho-osa;
 • Käyttöehdot.

Suojaava betonikerros SNIP 52-01-2003 vastaavaa lujitusta varten

 • Pituussuuntainen, ei-rasitettu lujitus, mukaan lukien lujitetut lujitetut kannattimet, on suojarakenne rakennusaineella, jonka paksuus on vähintään sauvan, langan tai köyden läpimitta. Lisäksi jos levyn seinämän paksuus on alle 100 mm, rakennusaineen vähimmäiskerroksen on oltava 10 mm; Seinämän paksuuden ollessa yli 100 mm ja palkkeille, joiden poikkileikkaus on enintään 250 mm, kerroksen paksuus on 15 mm. Palkkeja, joiden poikkileikkaus on yli 250 mm - betonikerroksen optimaalinen paksuus on 20 mm, perustukset - vähintään 10 mm;
 • Pituussuuntaisella vahvistetulla raudoitteella on oltava vähintään 2 tai 3 vahvistuselementtiä oleva suojarakenne riippuen sen sijainnista ja kuormitustyypistä. Samaan aikaan tangon minimikerros on 40 mm, köydelle - 20 mm;
 • Siinä tapauksessa, että esijännitetty vahvike ulottuu betoniin ja se sijaitsee kanavissa, läpäisevän kanavan materiaalikerroksen oletetaan olevan "halkaisijaltaan vähintään 0,5 reikää" tai 20 mm tai enemmän. Kun metallinen tanko, jonka läpimitta on yli 32 mm, kerroksen rungon paksuus on "vähintään 32";
 • Eri betonituotteissa olevan pitkittäisen vetolujuuden on oltava suojavaipparunko: litteät ja uurretut levyt, seinät ja seinäpaneelit - 20 mm; palkit, ristikot ja pylväät - 25 mm; perustukset ja perustuslohkot - 30 mm, maanalaiset rakenteet - 20 mm;
 • Vahvistuksen loppuosan suojaaminen. Suositeltu minimikerros: 10 mm enintään 9 metrin pituisille betonituotteille; 15 mm enintään 12 metrin pituisille betonituotteille ja 20 mm yli 12 metrin pituisille betonituotteille;
 • Kauluksille ja runkorakenteille, jotka on vahvistettu poikittaisilla sauvoilla, joiden poikkileikkaus on alle 250 mm - vähintään 10 mm: n materiaalin suojaava pinnoite yli 250 mm: n ja 15 mm: n välille;

Suositeltu suojaava kerros vahvistus eri käyttöolosuhteissa

 • Kun tehdään pohjarakenteita - 40 mm;
 • Kun betoni on kosketuksissa maahan - 75 mm;
 • Kun kosketetaan maahan sääolosuhteiden rinnakkain negatiivisella vaikutuksella: 15 - 40 mm halkaisijaltaan lujittavaksi - betonikerros 52 mm, 10-18 mm halkaisijaltaan - vähintään 25 mm betonikerros;
 • Kun käyttörakenteet ovat jatkuvan korkean kosteuden olosuhteissa, suojauksen tulee olla vähintään 25 mm.

Viitteitä. Epäpuhtaat- tava betonin suojaavan kappaleen paksuuden säätö suoritetaan erikoismittausvälineillä, jotka toimivat magneettisen menetelmän periaatteen mukaisesti.

Suojakerros betonista vahvistamiseen

Voimakkaasti tai erittäin kuormitettua betonirakennetta on vahvistettava. Kuten hyvin tiedetään, betoni ymmärtää täydellisesti kompression kuormituksen ja ilman vastaavaa vahvistusta käytännössä ei havaitse taivutuksen ja venytyksen kuormitusta. Jos puhumme numeroina, betonirakenteen vastustuskyky taivutus- ja vetolujuuksille on 15 kertaa pienempi kuin "puristus" vastustuskyky.

Samalla kun otetaan huomioon teräsvahvikkeen herkkyys ilmakehän ja kemiallisen korroosion suhteen, lujitushihnalla tulisi olla tietyn paksuisen betonin suojakerros. Jos suojauksen paksuus ei vastaa betonipinnan vähimmäissuojaa, joka on säännelty SP: n 63.13330.2012 vaatimusten mukaisesti, päivitetty SNiP 52-01-2003: llä, lujituksen laajamittainen ruostuminen tapahtuu betonin tuhoutumisen seurauksena.

Betonin tuhoutumisen tekninen merkitys ladataan seuraavassa. Kemian ja fysiikan lakien mukaisesti erittäin syövyttämän terän koko kasvaa huomattavasti halkaisijaltaan.

On käynyt ilmi, että sen lisäksi, että hyvin korrosoitu sauva ei enää pysty tekemään sille osoitettuja toimintoja, se, kuten jäädytetty vesi, rikkoo betonimateriaalin ensin halkeamiin, sitten paloiksi ja niin edelleen täydelliseen tuhoamiseen asti.

Betonin suojakerroksen päätehtävät vahvistamiseksi

Edellä mainittujen tehokkaiden venttiilien suojauksen korroosiota vastaan ​​betonikerros suorittaa seuraavat toiminnot:

 • Vahvistinhihnan ja betonin tehokas työ: puristus, jännitys ja taivutus.
 • Tarjoaa luotettavat ankkurointi palkkeihin ja niiden liitoksiin.
 • Suojaa avoimesta liekistä ja merkittävistä lämpötilavaihteluista.

Betonisen suojakerroksen paksuuden riippuvuus raudoitukseen

Rakennusten ja rakenteiden suunnittelijat nimeävät betonin suojakerroksen paksuuden sääntelyasiakirjoilla, ja ne on merkitty työpiirustuksissa. Yleensä betonirakenteen vähimmäissuojakerros on riippuvainen seuraavista päätekijöistä:

 • Asennustyyppi: työskentelevä, rakentava, pitkittäinen, poikittainen, jännittynyt, jännemätön.
 • Rakennetyyppi: pohja, lattialaatta, palkki, sarake, tuki.
 • Betonielementin poikkileikkauksen mittasuhteet ja lujitustangojen halkaisija.
 • Ympäristö ja käyttöolosuhteet: suljetuissa lämmitetyissä tai lämmittämättömissä tiloissa, kadulla, vedessä, aggressiivisessa ympäristössä, kosteissa olosuhteissa, maan alla tai maanpinnasta.

Jos siis puhutaan hankkeen virallisen rakentamisesta tässä tapauksessa pakollisiksi, betonirakenteen betonikerroksen paksuus voidaan tarkastella työpiirustuksissa ja noudattaa selkeästi määriteltyjä lukuja ja vaatimuksia.

Jos rakennus ei ole ammattimaisen kehittäjän rakentamassa rakennetta ilman projektia, voit kaataa rakenteet keskittymällä seuraaviin asiakirjoihin - Taulukko betonirakenteesta betonirakenteelle SNIP 52-01-2003:

Kuinka säilyttää betonin betonin vähimmäis- tai enimmäissuoja betonin kaatamisen aikana?

On olemassa useita vaihtoehtoja, joilla kaatamalla betonirakennetta voit selkeästi kestää tiettyä materiaalikerroksen paksuutta:

 • Betonin suojakerroksen kiinnikkeet. Näitä tuotteita voi ostaa myymälöissä rakennusmateriaaleissa tai myymälöiden valmistajien kiinnittimissä. Yhden salvan kustannukset käyttötarkoituksesta tai suunnittelusta riippuen vaihtelevat 1,4-6 ruplaa yksikköä kohden.
 • Muotti, asetettu haluttuun kokoon pitkänomaisten käsivarsien avulla.
 • Betonikrakatut (upotetut) mitat 100x100 mm, paksuus yhtä suuri kuin betonin minimi- tai maksimaalisen suojakerroksen paksuus. Tätä vaihtoehtoa käytetään, kun on tehtävää panssaroitujen sauvojen pohjakerroksen suojaamiseksi.

Tapoja palauttaa betonin suojakerros

Vahvistettua betonikerrosta voidaan korjata kokonaan tai osittain vahvistamalla useita tapoja. Yhden tai toisen vaihtoehdon valinta riippuu useista tekijöistä: pintageometria (käyrä, pystysuora tai vaakasuora), vaurioalue ja käyttöolosuhteet.

Ammattimaisten rakennuttajien ja korjaajien käytännössä seuraavia menetelmiä käytetään betonin suojakerroksen palauttamiseen:

 • Rappaustyöt. Vahingoittunut pinta puhdistetaan huolellisesti amorfisesta kerroksesta ja se kestää kerros sementti-hiekkalaasti lisäaineilla, jotka lisäävät sitä: veden kestävyys, krakkausvastus ja pakkasenkestävyys. Kuivauksen jälkeen kipsikerros joko maalataan betoniin tai maalataan.
 • Betonoinnin. Tällöin sopivan valmistelun jälkeen (puhdistus delaminoitumisesta ja raudoituksen korroosion jälkeen) pinta käsitellään polymeerillä tai yleisellä betoniliuoksella, jonka vahvuus vastaa substraatin vahvuutta.
 • Liittämällä. Vahingoittuneet alueet on liimattu erityisten polymeerimateriaalien kanssa. Pinnan esikäsittely on samanlainen kuin edelliset vaihtoehdot.
 • Guniting. Suojakerros palautetaan betonista tai sementtilaastista, joka toimitetaan paineen alaisena erikoisalusta. Pinnan esikäsittely on samanlainen kuin edelliset vaihtoehdot.

Suojakerroksen kokonaan vaihtamisen yhteydessä sen paksuutta voi olla hieman kasvanut, mutta kaikissa tapauksissa kerroksen paksuuden on oltava vähintään 30 mm työvahvistuksessa ja vähintään 20 mm kiristimien ja rakenteen vahvistamiseksi.

Suojakerros betonista vahvistamiseen

sisältö:

Kun asetat betoniraudoitusta, muista, että betoni, kuten kaikki kivimateriaalit, pysyy täysin puristuksessa. Betoni-jännityksen kestävyys on viisitoista kertaa pienempi kuin puristus. Jos sijoitamme betonipalkin päitä 2 tukeen ja kuormitetaan, niin kuormien vaikutuksesta se taipuu. Palkkien alemmissa osissa materiaali läpäisee vetovoiman, ja yläosassa - puristusvoima.

Vahvistustekniikka

Lisääntyvien kuormien kohdalla halkeama näkyy ensin alemmassa pinnassa ja sitten palkit romahtavat. Tämä tapahtuu, koska alempi vyöhyke ei kestä kireysjännityksiä, kun taas ylävyöhyke voi helposti kestää puristusta. Ota siis vakavasti suojakerroksen levitys. Muussa tapauksessa voi olla haitallista rakentamiselle tulevaisuudessa.

Palkkien romahtamisen välttämiseksi aseta teräksinen vahvike betonirakenteen venytettyyn osaan. Kovettumisessa betoni kiinnittyy tiukasti vahvikkeeseen, joka imee suuremman vetolujuuden kuin itse betoni. Ankkuri on jaettu jakeluun, työskentelyyn ja kokoonpanoon. Ne tuottavat lujitusta eri tyyppisistä ja laadukkaista teräksistä. Hankkeen avulla luodaan yksi tai muu lujittavan teräksen tyyppi betoniteräsrakenteessa.

Betonirakenteen vahvistamisen aikana pidä varren ympärillä betonin suojakerroksen rakennekoko, joka suojaa niitä korroosiolta. Betonin suojakerroksen paksuus määritellään riippuen rakenteen tyypistä ja raudoituksen halkaisijoista, olosuhteista, joissa vaaditaan teräsbetonia. Esimerkiksi yli sadan millimetrin paksuuden omaavassa laatta- ja seinämässä suojaavan suojakerroksen arvon on oltava vähintään viisitoista millimetriä; palkissa ja pylväässä kaksikymmentä-kolmekymmentä millimetriä, ja pohjalla, betonoitu ilman valmistusta, alempi raudoitus on suojaava kerros betonipaksuudeltaan seitsemänkymmentä millimetriä.

Säätiön vahvistamiseen käytetään tavallisesti verkkoa, ja sarakkeelle - erilliselle sauvalle, joka on liitetty toisiinsa eteen ollessa paikallaan tai viimeisteltyyn kehykseen. Betonivuoraus asetetaan pohjan lujittavan pohjaverkon alle suojakerroksen muodostamiseksi. Palkkien vahvistaminen kootaan rungon, hitsattujen kehysten tai yksittäisten sauvien osista. Jos runko on suuri - se toimitetaan muottiin nosturilla. Yksittäisten sauvojen runko-palkit kiinnitetään trakukseen yläpuolella.

Suojaava betonikerros vahvistamiseen SNiP 52-01-2003

Betonipeite

7.3.1 Betonin suojakerroksessa on oltava:

- raudoituksen yhteistoiminta betonilla;

- raudoituksen ankkurointi betoniin ja mahdollisuuden tehdä telakointielementtejä;

- ympäristövaikutusten vahvistamisen turvallisuus (mukaan lukien aggressiivisten vaikutusten esiintyminen);

- palonkestävyys ja paloturvallisuus.

7.3.2 Betonin suojakerroksen paksuus olisi otettava 7.3.1 kohdan vaatimuksista ottaen huomioon raudoituksen rooli rakenteissa (työskentely tai rakentava), rakenteiden tyyppi (pylväät, levyt, palkit, peruselementit, seinät jne.), Halkaisija ja lujuustyyppi.

Vahvistetun betonin suojakerroksen paksuus ei ole vähintään vahvistuksen läpimitta ja vähintään 10 mm.

Vähimmäisetäisyys raudoitustangon välillä

7.3.3 Vahvistuspalkkien välinen etäisyys on otettava vähintään:

- raudoituksen yhteistoiminta betonilla;

- mahdollisuus vahvistaa ja yhdistää raudoitus;

- mahdollisuus rakenteen laadukkaaseen betonointiin.

7.3.4 Vahvistustangojen välinen vähimmäisetäisyys valossa riippuu raudan halkaisusta, suurikapasiteettisen betonin koosta, elementin raudoituksen sijainnista betonin suuntaan, betonin laskemiseen ja tiivistämiseen.

Vahvistustankojen välinen etäisyys tulisi ottaa vähintään lujituksen läpimitalta ja vähintään 25 mm.

Rajoitetuissa olosuhteissa on sallittua järjestää vahvistusryhmien palkit (ilman tangon välistä rakoa). Tällöin valonsäteen etäisyys tulisi ottaa vähintään tavanomaisen sauvan halkaisijaltaan pienemmäksi, jonka pinta-ala on yhtä suuri kuin vahvistuspalkin poikkipinta-ala.

Pitkittäinen vahvistus

7.3.5 Lujitetun betonielementin lasketun pituussuuntaisen lujituksen suhteellinen sisältö (raudan poikkipinta-alan suhde elementin poikkipinta-alaan) on otettava pienemmäksi kuin pieni määrä, jolla elementtiä voidaan tarkastella ja laskea betoniksi.

Vahvistetun betonielementin työpituushaaran vähimmäis suhteellinen pitoisuus määritetään riippuen lujituksen (tiivistetty, venytetty) työstä, elementin luonteesta (taivutettu, epäkeskeinen puristus, eksentrinen jännitys) ja epäkeskisen puristuselementin joustavuus, mutta alle 0,1%. Massiivisille hydraulirakenteille raudoituksen suhteellisen sisällön pienemmät arvot vahvistetaan erityisten sääntelyasiakirjojen mukaisesti.

7.3.6 Pitkittäisen työntövarren tangot on otettava huomioon ottaen huomioon betoniteräksen tyyppi (pylväät, palkit, laatat, seinät), elementin osan leveys ja korkeus ja enintään arvo, joka varmistaa betonin tehokkaan osallistumisen työhön, jännitysten ja kantojen tasaisen jakautumisen elementin sekä rajoittaa halkeaman aukon leveyden vahvistuspalkkien välissä. Tällöin pituussuuntaisen työantureiden tangon välinen etäisyys ei saa olla korkeintaan kaksinkertainen kuin elementtiosaston korkeus ja enintään 400 mm, ja lineaarisesti epäkeskisesti pakatut elementit taivutustason suuntaan - enintään 500 mm. Massiivisille hydraulirakenteille suuret arvot varren välisten etäisyyksien määrittämisestä ovat erityisiä sääntelyasiakirjoja.

Ristivahvistus

7.3.7Rakennetuissa betonielementeissä, joissa poikittaisvoimaa ei voida havaita vain betonilla, on asennettava poikittainen vahvike siten, että askel ei ylitä arvoa, jolla varmistetaan poikittaisen lujituksen sisällyttäminen kaltevien halkeamien muodostumiseen ja kehittämiseen. Tällöin poikittaisen vahvistuspinnan tulee olla korkeintaan puolet elementtiosan työskentelykorkeudesta ja enintään 300 mm.

7.3.8Laskettuun pakattuun pituussuuntaiseen vahvikkeeseen sisältyvillä vahvistetuilla betoniseoksilla poikittaisvahvistus asennetaan suuremmilla lisäyksillä kuin arvo, joka varmistaa pituussuuntaisen puristetun raudoituksen nurjahduksesta. Tällöin poikittaisen vahvistuspinnan on oltava enintään viisitoista halkaisijaltaan puristettua pituussuuntaista lujitetta ja enintään 500 mm, poikittaisen lujituksen järjestämisen tulisi varmistaa, ettei pituussuuntaisen lujituksen sidoa missään suunnassa ole.

Ankkurointi- ja liittimet

7.3.9 Vahvistettuihin betonirakenteisiin on vahvistettava raudoituksen ankkurointi sen varmistamiseksi, että kyseisessä jaksossa vahvistuksen rakenteelliset voimat otetaan huomioon. Ankkurointipituus määritetään sillä edellytyksellä, että lujittavan tarttumisen voimat tuntevat betonissa vaikuttavan voiman ankkurointipituudella vaikuttavan betonin ja ankkurointilaitteiden vastusvoimat riippuen raudan halkaisijasta ja profiilista, betonin vetolujuudesta, betonin suojakerroksen paksuudesta, ankkurointilaitteiden tyyppi (tangon taivutus, poikittaisten sauvojen hitsaaminen), poikittainen vahvistaminen ankkurointivyöhykkeessä, lujuuden lujuus (puristus- tai vetolujuus) sekä betonin jännitystila pituudeltaan kerovki.

7.3.10 Poikittaisen raudoituksen kastelu suoritetaan taivuttamalla sitä ja peittämällä pituussuuntainen vahvistus tai hitsaamalla pituusvahvistus. Pitkittäisen vahvikkeen läpimitan on oltava vähintään puolet poikittaisen vahvikkeen halkaisijasta.

7.3.11 Vahvistuksen (ilman hitsausta) päällekkäisyydestä tulee tehdä pituus, joka varmistaa laskettujen voimien siirtämisen yhdestä tangosta toiseen. Päällekkäisyyden pituus määräytyy ankkurin peruspituudeltaan, kun otetaan huomioon yksi paikka yhteen liittyneiden ytimien suhteellinen lukumäärä, poikittainen vahvistus päällekkäisyhdysvyöhykkeessä, lukittujen sauvien välinen etäisyys ja päittäisliitosten välinen etäisyys.

Betonin suojakerroksen paksuus raudoitukseen

Jos betonin suojakerros on liian ohut, metalli alkaa pian heikentyä ja koko rakenne hajoaa. Liian paksu suojaava kerros on kallista, joten on erittäin tärkeää tietää tarvittava paksuus. Se voi riippua:

 • vahvistus - pitkittäinen tai poikittainen, työskentelevä tai rakentava;
 • raudoituksen kuorma on jännittynyt, painottomia;
 • lujitettujen betonirakenteiden tyypit - palkit, levyt, kannattimet, säätiöt jne.;
 • elementin osan korkeus tai paksuus;
 • käyttöolosuhteet - sisätiloissa, ulkona, kosketuksissa maahan, korkeassa kosteudessa jne.

Oikean suojakerroksen paksuuden valinta

On erityisiä sääntöjä (SNiP), joiden avulla voit määrittää venttiilin suojan halutun paksuuden. Harkitse tavallisimpia vaihtoehtoja.

Pitkittäisen jännitteisen lujituksen tai jännitteiden kohdalla suojakerroksen paksuus ei saa olla pienempi kuin köyden tai sauvan halkaisija. Jos seinämien ja levyjen paksuus on alle 100 mm, vähimmäissuojakerros tulee olla 10 mm; paksuus on suurempi kuin 100 mm ja palkkeja, joiden korkeus on enintään 250 mm - 15 mm. Suojaava kerros palkkien korkeudesta 250 mm - 20 mm; perustukset - 30 mm.

Vahvistetun pituussuuntaisen vahvistuksen teräsraudoituksen alalla betonista betoniin tulisi olla vähintään 2 d (kaksi halkaisijaltaan) betonipintavaahtoa vahvistusköydelle tai terästangoista А-IV, Аm-IV; Vähintään 3d varret A-V, At-V, A-VI, At-VI. Lisäksi lujittavan köyden minimi on 20 mm, sauvojen ollessa 40 mm.

Jos pituussuuntainen jännitysteho venyy betoniin ja sijaitsee kanavissa, niin betonikerros (pinnasta lähimpään kanavaan) ei saa olla pienempi kuin puolet kanavan halkaisijasta - 20 mm tai enemmän. Kun teräsvaipojen nippu, jonka läpimitta on yli 32 mm, paksuus vastaa 32 mm: n ja enemmän.

Betonirakenteiden vähimmäissuoja

 • litteät ja uritetut levyt, seinät, seinäpaneelit - 20 mm;
 • palkit, ristikot, pylväät - 25 mm;
 • säätimet, perustuspalkit - 30 mm;
 • maanalaiset rakenteet - vähintään 20 mm.

Vahvikkeen päiden suojaamiseksi 10 mm: n betonikerros suositellaan enintään 9 m pitkiä, 15 mm - 12 m pitkiä tuotteita ja 20 mm yli 12 m pitkiä tuotteita varten.

Pystysuuntaisten sauvojen kehyksissä ja kiinnittimissä otan huomioon poikkileikkauksen korkeuden: alle 250 mm - suojaava kerros 10 mm, yli 250 mm - suojakerros 15 mm.

Suojakerroksen paksuuden aikaisemmat normit esitettiin rakenteille normaaleissa sääolosuhteissa. On kuitenkin muita vaihtoehtoja:

 • betoniperustuksen läsnäollessa - vähintään 40 mm;
 • betonilla jatkuvalla kosketuksella maahan - 76 mm;
 • kosketuksissa maahan ja negatiivisten sääilmiöiden vaikutuksesta d18-d40 -liittimiin - 52 mm, d10-d18-liittimiin - 25 mm;
 • ulkona - 30 mm;
 • huoneissa, joissa on korkea kosteus - 25 mm.

Tarkista betonin suojakerroksen paksuus käyttäen magneettista menetelmää, jonka periaate loi erikoismittareita.

Rakennuspaikka - prostobuild.ru

Betonirakenne ei voi olla ilman suojaavaa betonin kerrosta, mutta luultavasti kaikki eivät tiedä, mihin sitä tarvitaan, mikä on betonin suojakerroksen vähimmäispaksuus ja miksi emme voi tehdä suojakerroksen paksuutta suuremmaksi kuin sen pitäisi olla. Kaikki nämä kysymykset tulemme keskustelemaan tässä artikkelissa.

Ensimmäinen toiminto on suojata venttiili aggressiivisen materiaalin vaikutuksilta. Koska se on lujitemuoto, joka havainnollistaa kaikkia veto- kuormituksia betoniteräsrakenteissa, ja kun ne altistuvat aggressiiviselle materiaalille, vahvistaminen alkaa syövyttää (ruostumista) ja pienentää poikkileikkausta, mikä johtaa koko rakenteen tukikapasiteetin pienenemiseen.

Betonin suojakerroksen toinen tehtävä on suojata tulipalo. Betonipalkit, poikkipalkit, lattialevyt jne. tulipalossa he tuntevat kuorman täsmälleen yhtä paljon kuin vahvistus tuntuu, ja vahvistus havaitsee sen, kunnes se lämpenee jopa 500 astetta.

Kolmas toiminto on lujittavan ankkuroitumisen varmistaminen ja sen yhteistoiminta betonin kanssa.

Betonin suojakerroksen paksuus riippuu monista tekijöistä, joiden pääosa ovat rakenteiden tyyppi, ympäristö, vahvikkeen halkaisija ja sen rooli (pitkittäinen, poikittainen, rakenteellinen). Alla on taulukko suojakerroksen paksuuden riippuvuudesta ympäristössä.

varten poikittaiset, rakenteelliset ja jakelulaitteet Tilanne on helpompi, ja sen halkaisija on vähintään yhtä suuri:
- jonka pituus on alle 250 mm - 10 mm
- elementtiosan korkeus on yhtä suuri ja suurempi kuin 250 mm - 15 mm

Jos puhumme betonin suojakerroksen suurimmasta arvosta, kaikki on yksinkertaista: jos lisäämme suojakerroksen arvoa, menetämme rakenteemme kantokyvyssä, koska työkorkeus laskee, ja me hukkaamme venttiilin (voit lukea, kuinka säästät venttiiliä). Sen vuoksi on parasta ottaa betonin suojakerroksen minimiarvo.

Jos teemme esimerkiksi monoliittisen perustan, meidän on jonkin verran varmistettava vahvistamisen ja muottien välinen kuilu. Tämä ei ole vaikeaa ja useimmin käytetään erilaisia ​​venttiilien kiinnittimiä.

Betonipinnan suojaavien kerrosten lisäksi voit käyttää tavanomaisia ​​sopivia kokoisia kiviä.

Sivuston suunnitteluinsinööri

Palaa KM: n ja QOL: n laskelmiin.

Betonipeite

SP 63.13330.2012: n mukaan

10.3.1 Betonin suojakerroksen on tarjottava;

raudoituksen yhteistoiminta betonilla;

raudoituksen ankkurointi betoniin ja mahdollisuus tehdä vahvistuselementtien liitoksia;

ympäristövaikutusten vahvistamisen turvallisuus (mukaan lukien aggressiivisten vaikutusten esiintyminen);

10.3.2 Betonin suojakerroksen paksuus olisi otettava tämän jakson vaatimusten mukaisesti ottaen huomioon raudoituksen rooli rakenteissa (työ- tai rakenteet), rakenteiden tyypistä (pylväät, levyt, palkit, pohjaseinät, seinät jne.), Läpimitta ja vahvistus.

Betonityötason betonikerroksen vähimmäispaksuus (mukaan lukien ristikkäisten tai laatikkomaisten onttojen elementtien sisäreunojen vahvistaminen) on otettava taulukon 10.1 mukaan.

Esivalmistetuille elementteille taulukon 10.1 taulukon 10.1 mukaisen betoniteräksen suojakerroksen vähimmäispaksuus pienenee 5 mm.

Rakenteellisen raudoituksen osalta betonin suojakerroksen paksuuden vähimmäisarvot ovat 5 mm vähemmän kuin työvahvistukseen tarvittavat.

Kaikissa tapauksissa betonin suojakerroksen paksuus on otettava myös vähintään vähintään 10 mm: n raudoitustangon halkaisijaltaan.

Yksikerroksisissa rakenteissa, jotka on valmistettu kevyestä ja huokoisesta betonista luokkiin B7.5 ja sen alle, suojakerroksen paksuus on vähintään 20 mm, ja ulkoisten seinäpaneelien (ilman kuvioitua kerrosta) on oltava vähintään 25 mm. Yksikerroksisissa solubetonirakenteissa suojakerroksen paksuus on kaikissa tapauksissa vähintään 25 mm.

Suojakerros betonista vahvistamiseen

Vahvistettu betonirakennuselementti on betonikerros, jonka paksuus on yhtä suuri kuin raudoitusrungon reunasta monoliitin pintaan. Sen vähimmäisarvo määritetään sääntelyasiakirjoilla ja sen on tarjottava metallin luotettava suoja korroosiota vastaan ​​mahdollisen mekaanisen vaurion varalta reunaan.

Epätäsmällisesti asetettu verkko- tai vahvistuskammio vähentää suojauksen paksuutta ja kemiallisen ja sähkökemiallisen korroosion aktiivista vaikutusta. Vaikeimmissa tapauksissa paljaiden teräsvahvikkeiden läsnäolo voi johtaa lujitettujen betonirakenteiden eheyden rikkomiseen ja niiden myöhempään tuhoamiseen.

Lujittavien elementtien asennustekniikan täsmällinen noudattaminen mahdollistaa:

 • jotta varmistetaan teräsputkien luotettava kiinnitys betoniin;
 • tasaisesti jakaa vastaanotetut kuormat koko monoliittisuunnittelua varten;
 • suojaavat metallia haitallisilta ulkoisilta tekijöiltä.

Siksi lujituksen oikea asennus on yksi tärkeimmistä asioista betonituotteiden valmistuksessa ja monoliitosten kaatopaikalle rakennustyömaalla.

Mittausindikaattorit

Vahvistetun betonin suojakerroksen standardipaksuus on annettu SNiP 52-01-2003: ssä. Tässä asiakirjassa se määritetään seuraavien alustavien tietojen perusteella:

 • brändin ja laskettujen halkaisijoi- den;
 • lujitettujen betonituotteiden tyyppi;
 • lasketut mekaaniset kuormitukset;
 • F / B-elementtien geometriset koot;
 • odotetut toimintaolosuhteet.

Se kertoo myös, että päällysteen on täytettävä optimaalinen standardiarvo. Ohut ei kykene varmistamaan turvallisuutta, ja liian paksu johtaa lisäkustannuksiin ja vaaditun vahvuuden menetykseen.

Sääntelyn indikaattorit

Rakentamisstandardit ja säännöt (SNiP) määrittelevät seuraavat edellytykset betonirakenteen betonirakenteen asennukselle säätiölle, joka tarjoaa:

 • teräs- ja betonimateriaalien yhteistoiminta kuormien tasaisella jakautumisella;
 • vahvistuselementtien laitteiden liitokset vähentämättä pinnoitteen paksuutta;
 • mahdollisuus kiinnittää osat;
 • luotettava metallisuoja kaikenlaisilta korroosiolta;
 • korkea lämpötila.

Betonisuojakerroksen paksuus tehdään ottaen huomioon elementtien tyyppi, vahvikkeen brändi ja halkaisija sekä vahvistusmateriaalin tekninen rooli.

Kaikissa tilanteissa pinnoitteen paksuus ei saa olla alle 10 mm. Tapauksissa, joissa suuri osa raunioista ei salli aukkoja 10-20 mm, on sallittua suurentaa kokoa vaadittuun kokoon.

Järjestelmissä, joissa ei ole esijännitystä, vähimmäiskerroskerros toimintaolosuhteista ja ympäristöstä riippuen on taulukossa:

 1. kuivissa sisätiloissa - 20 mm;
 2. sisätiloissa korkea kosteus - 25 mm;
 3. ulkona - 30 mm;
 4. maassa ja sen pinnalla - 40 mm.

Tehdasvalmisteisiin betonielementteihin nähden nämä mitat saavat tehdä vähemmän kuin 5 mm. Kaikissa tapauksissa paksuuden ei kuitenkaan pitäisi olla pienempi kuin vahvikkeen halkaisija.

Tekniset ohjeet betonituotteiden suunnittelulle ovat lisäedellytyksiä:

 • raskaasta betonista M250 ja sitä korkeammista tuotteista kerrospaksuus voi olla 5 mm pienempi kuin metallitangon halkaisija;
 • sama koskee kaikkia esivalmistettuja betonirakenteita;
 • esijännitetyn raudoituksen osalta betonin suurin suojakerros on enintään 50 mm.

Tällöin poikittaisten raudoitustangojen korkeus ei saa ylittää valmiin betoni-monoliitin osan pituutta eikä pitkittäissuunnassa - vähintään 0,1 F, missä F on elementin pinta-ala.

Rakennustuotteiden tyypistä riippuen betonin vähimmäispaksuus on seuraava:

 • levyt ja seinät jopa 100 mm paksuiksi - 10 mm, kaikki muu - 15 mm;
 • palkit, kannattimet ja levyn reunat jopa 250 mm - 15 mm, paksummat - 20 mm;
 • sarakkeet ja telineet - 20 mm;
 • betonielementti - 30 mm;
 • perusmonoliitti, betonin valmistuksessa, on 35 mm ilman valmistusta, 70 mm.

Kaikkien tyyppisten tuotteiden poikittaiset jakeluelementit peitetään suojaamalla 10-15 mm. SP ja SNiP II-A.5-73 määrittelevät aggressiivisissa ympäristöissä toimivat betonimonolit valmistamisen edellytykset.

Betonin minimaalisen suojakerroksen ohjaus raudoitukseen tuotetaan rikkomattomilla menetelmillä käyttämällä erityistä magneettista laitetta.

Esivalmistettujen kiinnitysosien käyttö

Asennusten nopean ja tarkan asentamisen muottien sisällä rakennusmateriaalien valmistajat tuottavat halpoja muovisäiliöitä. Näet useita tällaisia ​​tuotteita. Itse asiassa vain kaksi niistä - pystypylväät (tuet, "tuolit") ja pyöreät ("tähdet"). Kaikki muut mallit ovat peräisin näistä kahdesta tyypistä.

Pystysuoria telineitä asennetaan vahvistusverkkoon tai tilarakenteeseen, joka on nostettu tukitilan yläpuolelle. Niiden korkeus ja tukiura voivat olla erilaisia ​​riippuen raudoituksen halkaisijasta ja asennuksen suunnittelukorkeudesta.

Pyöreät "tähdet" on pukeutunut erityiseen salpa-lukkoon ylemmillä horisontaalisilla rivillä ja pystysuoralla. Laskettu säde estää sauvat pääsemästä muottiin ja antaa tarvittavan suojakerroksen paksuuden. Saatavana eri ulko- ja sisähalkaisijoina.

Muovisten kiinnittimien käyttäminen teräsvahvistusta varten:

 • varmistaa suojakerroksen paksuuden korkea tarkkuus;
 • vähentää teosten toteuttamisen aikaa samalla, kun varmistetaan rakenteiden korkea laatu;
 • vähentää rakennusten ja rakenteiden raudoitettujen betonielementtien valmistuksen kustannuksia.

Käytön kannalta ratkaiseva tekijä on salvan yksinkertainen muotoilu ja alhaiset kustannukset.

Korjaa vahinko

Vahvistettujen betonielementtien toiminnan aikana saattaa näkyä halkeamia, siruja ja muita vikoja, jotka rikkovat suojakerroksen eheyttä. Tällaisten muodostelmien syyt voivat olla:

 • kuormat rakenteille, jotka ylittävät lasketun arvon;
 • erikoisrakennustarvikkeiden epärehellinen käyttö;
 • lisäkerrosten rakentaminen muuttamatta säätiön mallia;
 • paisunta- ja liikkuvan maaperän paine.

Sääntöjen ja rakennustekniikan rikkominen aiheuttaa lähes aina vahinkoa. Suojan eheyden palauttaminen on mahdollista, mutta se vaatii lisäkustannuksia.

Täyden valikoiman korjauksia tulisi sisältää:

 • betonirakenteen vahvistaminen;
 • poikittaisten elementtien asennus;
 • tiivistää kaikki olemassa olevat halkeamat;
 • rikkoutuneiden ja murentujen alueiden palauttaminen.

Teokset tehdään betoniseoksilla ja korkealaatuisella sementtilaastilla. Vahvisteita varten on asennettuna muotti, johon on lisätty teräsbetoni, johon on lisätty vanha rakenne.

Elpymistä ei saa tehdä yli 2-3 kertaa. Näissä tapauksissa ei tarvita yksittäisten elementtien korjausta vaan rakennuksen täydellistä palauttamista.

Lyhyt johtopäätös

Vahvistettu betonirakenteiden suojaavan betonikerroksen läsnäolo on tärkeä tekninen hetki, joka takaa rakenteen kestävyyden ja sen eheyden. Tämä on erityisen tärkeää kaistaleiden ja laattojen perustusten rakentamisen aikana. Tarvittavan suojan antaminen ei ole vaikeaa, mutta varmista, että se kestää vaaditun paksuuden. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti noudattaen sääntelyvaatimuksia ja ottamaan huomioon käyttöolosuhteet.

Mikä on betonin suojakerros ja miksi sitä tarvitaan?

Betonin suojakerros asetetaan sääolosuhteiden vaadittavista lujuusominaisuuksista riippumatta. Päällysteen paksuus on tiukasti säädetty rakennuskoodeissa, mutta kerrosmuodostuksen teknologia, kuormitus ja toiminnan laajuus ovat ratkaisevan tärkeitä. Kun se on asianmukaisesti kiinnitetty, pinnoite estää korroosion ja tuhoutumisen.

Suojaava betonikerros vahvistamiseksi - mikä se on?

Betonin suojakerros on tietty kokoinen sementtilaasti. Sijoitetaan betonin ja metallin rakenteen ulkopintojen väliin. Tämän tekniikan käyttö tarjoaa pitkäaikaisen toiminnan ilman säännöllisiä korjauksia. Sitä käytetään useimpien betonirakenteiden suhteen: pohja, seinä, pohja jalkakäytävän alle, tasoitus jne.

Betoniraudoituksen suojaava kerros on kerros betoniseosta pinnasta vahvistusosien alkuun.

Mitkä ovat toiminnot?

 • yhdistelmä ja pitkäaikainen betonirakenteiden käyttö;
 • vahvistusliitosten muodostaminen;
 • raudoituksen ankkurointi betoniin ja mahdollisuudet nivelten muodostamiseen;
 • suojaus negatiivisilta vaikutuksilta, erityisesti ulkonäön eri syiden korroosio;
 • lisää tulenkestävyyttä.

Elementtien järjestelyssä lujituksen turvallisuus tapahtuu vaikeissa käyttöolosuhteissa. Betonisuoja estää lämmön, korkean kosteuden, aggressiivisten kemiallisten ympäristöjen kielteiset vaikutukset ja estää kosteuden pääsyn sulatusta lumesta.

Mikä vaikuttaa suojakerroksen paksuuteen?

Metallirungon suojakerroksen koko riippuu suoraan sementtilaastikerroksesta. Jos suojakerros on liian ohut, metallivarret joutuvat nopeammin kosteuden, korroosion ja sääolosuhteiden kielteisiin vaikutuksiin. On olemassa standardeja: jos käytät liian ohutta kerrosta - vahvuusominaisuudet saattavat kärsiä ja tehdä liian paksu on yksinkertaisesti kannattamaton.

Jos betonin suojakerros on liian ohut, metalli alkaa pian heikentyä ja koko rakenne hajoaa.

Betonikerrokseen on kolme päävaatimusta:

 1. Korkealaatuinen metallisuoja kosteuden tunkeutumiselta ja korroosiolta.
 2. Betoniliuoksen vuorovaikutus rautapohjan kanssa.
 3. Suunnitelman yleinen vakaus ja luotettavuus.

Kerrosten paksuuden valinta

Suojakerroksen valinta perustuu teknisiin standardeihin ja yleisesti hyväksyttyihin sääntöihin. Rakennusdokumentaatio ilmoittaa turvallisuusmallin koon kehyselementin poikkileikkauksen ja rakenteen käyttöolosuhteiden perusteella.

Työskentelyä pitkittäisillä sauvoilla on käytettävä vahvistusraudoitusta, jonka paksuus on 5 mm pienempi kuin sauvan poikkileikkaus, jos käytetään pieniä rakeita sisältävää raskasta betonia.

Jos käytetään 4-18 mm halkaisijaltaan suojaavaa, suojamuodon arvot tulisi valita 10-25 mm.

Vahvikkeen kiinnittämiseen käytetään kiinnittimien "tuolia", sen koostumuksessa lisätään lisäaineita, jotka lisäävät lämpötilan vaikutusten kestävyyttä. Työkalu ei altistu kovettumiselle, kun se altistuu korkeille lämpötiloille, kestää halkeilua ja sirontaa nolla-lämpötilassa.

Tarkista betonin suojakerroksen paksuus käyttäen magneettista menetelmää, jonka periaate loi erikoismittareita

Monoliittisen rakennuksen "syöttötuolin" avulla pystytään kohdistamaan ja kiinnittämään vahvikekanava oikeaan paikkaan betonin sisällä. Salpa toimii takana rakennuksen kestävyydelle ja luotettavuudelle. Venttiilien halkaisijoiden ja käyttöolosuhteiden mukaan on joskus tarpeen luoda suoja, jonka korkeus on 30-50 mm. Paksuissa kerroksissa valitaan suurikokoinen syöttötuoli, myymälöiden valikoima myydään 5 mm: n välein.

Keskeiset indikaattorit

Määritettäessä betonin suojakerroksen vähimmäispaksuutta, riippuen käyttöalueesta, valitse:

 • Esivalmistettujen pohjatyyppien osalta on suositeltavaa kaataa kerros 30 mm;
 • esivalmisteessa betonin valmistuksessa - 35 mm;
 • betonin valmistuksen puuttuessa - 70 mm;
 • SNiP-säännöt muodostavat säännön, jonka mukaan levyn, paneelien ja seinien kerroksen koon valinta on 20 mm;
 • pohjapalkkien alueella - 35 mm;
 • sarakkeiden rakentamisessa - 20 mm.

Rakennustandardit on määritelty SNIP 52 01 2003: ssä. Asiakirja normalisoi säännöt betoni-, betoni-, betoni-, metalli- ja puurakenteiden betonikerroksen luomiseksi.

Paras suojakehys on konkreettinen kaatamalla itsensä.

Jännitteinen vahvistus

Kun suojaavaa kerrosta käytetään yhdessä korittamattoman metallikehyksen kanssa, betonin tulee olla vähintään vahvikepalkin läpimitta. Laattojen tapauksessa 10 cm: n paksuuden oletetaan olevan 1 cm. Palkit, joiden korkeus on yli 25 cm, käsitellään 2 cm: n sementtikerroksella. 5 cm

Tiukennettu vahvike

 • Vahvistetuissa betonirakenteissa, joissa on esijännitysvahvistus akselin ympäri kuormansiirron alueella, käytetään suojakerrosta.
 • Sen koko lasketaan kaavalla 2 * x, missä x on metallinen sauvan halkaisija.
 • Joissakin tapauksissa arvo on kolme kertaa sauvan halkaisija, mutta edellyttäen, että poikkileikkaus on suurempi kuin 20 mm.

On tärkeää luoda etäisyyden vahvistusnopeuden akselin suuntaisesti, mutta enintään 2 cm.

Teollisuusrakenteissa

Teollisuusrakennuksissa standardit osoittavat paksun säiliön erottamiskykyiset parametrit:

 • 2 cm - laatat, seinät, betoniperustusten luominen;
 • 2,5 cm - pylväät, palkit, ristikot;
 • 2 cm - maanalaiset rakenteet.
Betonilaattojen asentaminen riippuu olosuhteista ja parametreista

Luodinkestävän pään päällä oleva suojakerros luodaan betoni:

 • 1 cm - rakenteille enintään 9 m;
 • 1,5 cm - 12 m rakennuksissa;
 • 2 cm: n korkeus on yli 20 metriä.

Negatiivisissa ympäristöolosuhteissa

Vahvistustyyppi eri käyttöolosuhteissa on merkittävästi erilainen, kuten myös turvallisuuskerroksen koko:

 • vesi-sementiseoksen pohjan valmistuksessa - 4 cm;
 • kun rakenne on maassa tai maan alla - 7,5 cm;
 • rakenteille, jotka ovat kosketuksissa maaperään ja joissa on vahvikeharja - 5 cm;
 • avoimilla alueilla toimivat rakenteet - 3 cm;
 • märkätiloissa - 2,5 cm.

Minimi suojakerros

Betonin suojakerroksen vähimmäispaksuus riippuu rakenteen tyypistä:

 • rakenteet, jotka on suunniteltu käytettäväksi huoneissa, joissa on normaali kosteus - 20 mm;
 • korkeissa kosteissa olosuhteissa käytettävät sisärakenteet - 25 mm;
 • ulkona ilman ylimääräistä suojaa - 30 mm;
 • kosketukset maahan ilman ylimääräisiä suojapinnoitteita - 40 mm;
 • perusta valmistuksella - 40 mm;
 • betoni jatkuvassa kosketuksessa maan kanssa - 76 mm.
Tärkeintä on noudattaa ehtoa, että betonikerroksen betonirakenne ei ole koskaan pienempi kuin lujitustangojen halkaisija.

Dokumentaatiosta puuttuu käsite betonin korkeimmasta suojakerroksesta. Mahdollista on järjestää kattavuus, mutta sitä ei suositella alhaisen hyötysuhteen ja korkeiden kustannusten vuoksi.

SNiP: ssä on useita muistiinpanoja:

 • kaikki arvot pienenevät 5 mm: llä, jos esivalmistettujen elementtien rakenne otetaan huomioon;
 • jos yksikerroksinen rakenne on suunniteltu rakennettavaksi kevyellä ja huokoisella, suositeltava kerrospaksuus on 20 mm ja solumateriaalin 25 mm;
 • pintakerroksen muodostamiseksi ulkopinnoille ilman pinnoitetta - 25 mm;
 • rakenteellisia vahvikkeita omaaville rakenteille kaikki muodostusarvot pienenevät 5 mm;
 • muista säännöistä riippumatta vähimmäispaksuus on 10 mm tai vähemmässä kuin 1 sauman halkaisija.
 • Muita suosituksia

Rakennuksen aikana on olemassa vaara, että pintakerros tuhoutuu.

Hävittämisen syyt:

 • rakennuksen suuret kuormat, joita ei alunperin ollut suunniteltu;
 • alueella käytettiin erityislaitteita;
 • toinen kerros oli pystytetty;
 • luonnonolojen negatiivinen vaikutus;
 • Erottelu sääntöjen huomiotta jättäminen johtaa aina nopeaan rikkomukseen rakenteen tai korjaustyön eheydestä.

Betonin restaurointi ei ole vaikeaa, mutta se lisää rakennusbudjettia.

Betonirakenteiden loukkaamattomuus riippuu vahvistavasta kehyksestä, joten on tärkeää noudattaa sen asennusta koskevia sääntöjä ja suosituksia.

Korjaus tarkoittaa:

 • halkeamien poistaminen;
 • lisätä kehyksen voimakkuutta;
 • korjausseoksena käytetään sementti-hiekka-seosta suhteessa 1 - 3;
 • rakenteellinen vahvistaminen poikittaiselementtien kautta.

Jos vahinko on systemaattinen ja jo on tehty useita korjauksia, jälleenrakennusmenettely menettää merkityksensä. Paras tapa voimaa ja rehellisyyttä ajatellen on täydellinen restaurointi, jossa metallirungon restaurointi, vahvistaminen tai päällekkäisyys.

Betoniliittimien suojakerroksen kiinnike

Kiinnittimet ovat välttämättömiä monoliittisen talon rakentamisessa tai mistä tahansa tarkoituksesta valmistetuista betonista valmistetuista elementeistä. Luo sen avulla etäisyys, joka täytetään suojakerroksella. Kehyksen ja muottien välissä on aukko. Sen ansiosta voit luoda betonin oikean paksuuden.

Tuoteparametrit:

 • äärimmäisen helppokäyttöinen betonin lujuus ja suojakerroksen seuranta;
 • estää muodostuneiden pintojen virheiden muodostumisen, jotka ilmenevät metallin kosketuksesta muottipesään;
 • vähentää työn kustannuksia ja pienentää rakennuksen käyttöönottoa;
Muoviset pidikkeet
 • tähtimäisiä salpoja käytetään pystysuorien tasojen (sarakkeiden, seinien) halkaisemiseen, joiden halkaisija on 4 - 20 mm;
 • "Syöttötuoli" ja kolmionmuotoisia muotoja käytetään horisontaalisten tasojen (lattia, säätiö) muodostamiseen;
 • pyöreitä kiinnittimiä voidaan käyttää sekä horisontaalisten että vertikaalisten rakenteiden luomiseen.

Alueella on muitakin tuotteita yleiskäyttöön.
Jos käytön aikana on vaurioita, on suositeltavaa ensin irrottaa materiaali löysällä kiinnityksellä käyttämällä sähkötyökalua, jossa on timanttisuuttimia.

Suojakerroksen kunnostaminen

Jos rakenteessa on pieniä halkeamia, ne voidaan helposti kiinnittää mahdollisimman vähän aikaa ja vaivaa, mutta on parempi estää suojakerroksen tuhoutuminen.

Betonisuojaus:

 • alemman päällysteen säilyttämiseksi on kehitetty lattiarakenteiden vahvistusverkkoa;
 • poistamalla kielteiset vaikutukset säätiöön voidaan yhdistää talon koristeellinen ulkoasu viimeistelypäällysteen asennuksen yhteydessä.

Viimeistelyn alla voit lisäksi asettaa eristyksen pohjalle ja seinille.

Aikaisemmin laattasäätiötä pidettiin hyvänä ja haittaavana:

 • ilmastoiduille betoniseinille on tärkeää tietää
 • miten vahvistaa hiilihapotettua betoniseinää,
 • muuten rakennus on tuomittu tuhoon kaikilla aloilla.

On monia vivahteita siitä, miten tehdä panssaroitua hiutaloitua betonia, jota tulisi harkita rakentamisen aikana.
Jos aiot rakentaa ylimääräisen kerroksen, kannattaa harkita, että pohjaan kohdistuu ylimääräinen kuorma. On mahdollista estää sen tuhoaminen vahvistamalla runkoa ja käyttämällä kevyempää materiaalia.

Suosittelemme perehtyä käsitykseen siitä, mikä on hiekkakiveä, mikä luo lisävoimaa pohjalle tai ensimmäiselle kerrokselle. Toisen kerroksen seinät auttavat rakentamaan huokoisen betonin lohkoja, ne ovat helpompia ja paremmin säilyttää lämpöä.

tulokset

Betonikerros betonirakenteen suojaamiseksi on erittäin tärkeää rakenteen kestävyyden kannalta. Oikea suojakerros vähentää korjauskustannuksia ja parantaa rakennuksen suorituskykyä.

Betonipeite

Suojakerros betonista - betonikerros teräsbetonirungon ulkopinnasta vahvikkeen sivupintaan. Suojakerroksen paksuutta säätelevät seuraavat säädökset:

- SP 52-101-2003 s. 8.3.1 - 8.3.3 ja SNiP 52-01-2003 s. 7.3.1 ja 7.3.2;

- SP 52-110-2009 Lausekkeet 9.5 ja 9.6;

- STO 36554501-005-2006 * s. 6.2. ;

- STR 36554501-006-2006 kohdat 12.3 ja 12.4 (käsikirja STR 36554501-006-2006, kohta 9.1);

- SP 63.13330.2012 Kohta 10.3.1 - 10.3.4.

Pienin suojakerros on määritettävä rakenteen mitat (paksuus), sen lujuusominaisuudet, aggressiivisen ja kostean ympäristön läsnäolon, suojan ja vedenpitävyyden läsnäolo ja tyyppi sekä sijainti avaruudessa, betonitoimintatilanteissa, betonityypissä ja sen ominaisuuksissa.

Betonin suojakerroksen on tarjottava:

- raudoituksen yhteistoiminta betonilla;

- raudoituksen ankkurointi betoniin ja mahdollisuus tehdä vahvistuselementtien liitoksia;

- ympäristövaikutusten vahvistamisen turvallisuus (mukaan lukien aggressiivisten vaikutusten esiintyminen);

Betonin suojakerroksen paksuuteen tulisi ottaa huomioon raudoituksen rooli rakenteissa, rakenteissa tai rakenteissa ja rakenteissa. Rakenteellisen raudoituksen osalta betonin suojakerroksen paksuuden vähimmäisarvot ovat 5 mm vähemmän kuin työvahvistukseen tarvittavat. Kaikissa tapauksissa betonin suojakerroksen paksuus on otettava myös vähintään vähintään 10 mm: n raudoitustangon halkaisijaltaan.

Betonin suojakerroksen vähimmäisarvot työvahvisteelle:

maksumääräys

Rakennusten rakenteet

Betonin suojakerroksen paksuus, mm, ei vähäisempi

Sisätiloissa, joissa on normaali ja matala kosteus

Sisätiloissa korkeassa kosteudessa (ilman lisätoimenpiteitä)

Ulkotilat (lisätoimenpiteiden puuttuessa)

Maaperässä (lisätoimenpiteiden puuttuessa), perustuksiin betonituotteen läsnäollessa

Maaperässä (ilman lisätoimenpiteitä) monoliittisissa perustuksissa ilman betonituotantoa

Kevyiden ja huokoisten B7.5-luokkien ja sen alapuolisten rakenteiden rakenteissa suojakerroksen paksuuden on oltava vähintään 20... 25 mm käyttöolosuhteista riippuen.

maksumääräys

Betonipeite

Ei vähemmän, mm.

Epäsuorassa vahvistusverkossa paikallisessa leikkausvyöhykkeessä

Suojakerros betonista vahvikkeen päähän

Suojakerroksen aikaansaaminen käytettyjen betonilevyjen ja erilaisten materiaalien suojaamiseksi. Yleisimmät muovipuristimet ovat asterisk. Alemmalle suojakerrokselle käytetään puristimia, kuten jakkaraa, lankkua, ristin alla olevaa rengasta, on myös eräänlainen uloste, jossa on kasvanut tukijalka, joka tukee puristinta maahan. Muodostamaan ylempi suojaava kerros levyissä käytetty tukee kehyksiä (alueellinen tai litteä - kiemurteleva tai siksak) tai vahvistavan taivutettu tuote "sammakko" tarjoaa suunniteltua asentoa ritilän päälle vahvistaminen ja kaatamalla betoni on tuotettu ajan majakat kanssa tai saattamisen komplekseja laser tasoitus tai muita erityisiä mukautuksia.

Betonirakenteen betonikerroksen lujuus

Suojakerros on asennettu riippumatta rakenteen toiminnallisesta kuormituksesta. Tämän elementin paksuus määräytyy rakennusstandardien mukaisesti ja sen toteutuksen oikeellisuus tulee perusta kaikkien rakentamisen onnistumiselle.

Suojaava betonikerros vahvistamiseksi - mikä se on?

Tämä elementti on tietyn paksuisen betoniseoksen kerros. Se on sijoitettu betonirakenteen ulkopintojen ja siihen upotetun raudoituksen väliin ja takaa kohteen pitkän aikavälin ja onnistuneen toiminnan (pohja, seinärakenne, päällystyslaatat jne.).

Suojausominaisuudet:

 • lujittavien elementtien ja betonin yhteistoiminnan varmistaminen;
 • vahvistuselementtien liitoskappale;
 • kehyksen ankkurointi;
 • negatiivisten vaikutusten eliminointi, korroosio, mukaan lukien aggressiivisen materiaalin läsnäollessa;
 • palonkestävyyden aikaansaaminen.

Sääntelykehys

Rakennustöiden toteutuksessa on suositeltavaa noudattaa näitä asiakirjoja.

JV "Betoni- ja teräsbetonirakenteet"

Asiakirjaa kehitettiin lakien pakottavien vaatimusten mukaisesti. Se normalisoi betoni- ja betonirakenteiden rakenteiden suunnittelua ja laskemista koskevia sääntöjä ja määräyksiä, myös yksityisen maa- ja vesirakennustyön alalla.

SNiP 3 03 01 87

Päivitetty versio normalisoi betoni-, betoni-, teräs- ja puurakenteiden esivalmistettujen ja monoliittirakenteiden valmistukseen sovellettavat vaatimukset. SNiP 2 03 01 84 tulkitsee tämän tyyppisen rakenteen suunnittelusäännöt.

Suojakerros perustuksessa

Betoniproteiinin paksuuden riippuvuus raudoituksen tarkoituksesta ja rakennetyyppi, erityisesti perustukset, on ilmoitettu taulukkotietoihin.

Suojelun organisointi muissa rakenteissa

Jos betonitoiminnon tarkoitus ei ole perusta, on suositeltavaa ohjata muita tietoja.

Kuinka valita haluttu paksuus

Todelliset parametrit lasketaan seuraavien suunnittelutietojen perusteella:

 • vahvistuskorin rooli (rakentava / toimiva);
 • rakennustyyppi (seinät, pohjat, palkit, laatat, pylväät);
 • rakennekuormitukset rakenteelle;
 • lujuuden tyyppi ja sen halkaisija.

Yksityisen rakentamisen toteutuksessa voidaan ohjata seuraavat tiedot:

 • tiloissa olevien betoniteräsrakenteiden rakentaminen, lattian monoliittiosat - 20,00 mm;
 • monoliittiset perustukset - 50,00 - 70,00 mm;
 • betonisovittimen järjestäminen - 50,00 mm;
 • laattojen asennus - 20,00 mm.

Minimi suojakerros

Suositeltavat parametrit on listattu taulukkotietoihin:

Huomautukset (SNiP 52 01 2003):

 • esivalmistettujen elementtien valmistuksessa näitä arvoja pienennetään 5,00 mm;
 • yksikerroksisissa rakenteissa, jotka perustuvat huokoiseen tai kevyeen betoniin (B 7.5), kerroksen paksuus on vähintään 20,00 mm, solubetoni - 25,00 mm;
 • kun järjestetään ulkoseinälevyjä ilman kuvioituja ja muita pinnoitteita - vähintään 25,00 mm;
 • jos käytetään rakenteellista vahviketta, suojamuodostuman paksuutta pienennetään 5,00 mm;
 • Paksuus ei kuitenkaan missään tapauksessa saa olla pienempi kuin 10,00 mm ja vähintään sauvan halkaisija.

Muita suosituksia

Toiminnan aikana näiden tekijöiden vaikutuksesta voi aiheutua suojakerroksen eheyden rikkomista:

 • rakenteen kuormituksen vahvistaminen - erikoislaitteiden käyttö, lisäkerroksen rakentaminen;
 • altistuminen luonnonolosuhteille.

Suojakerroksen palauttaminen toteutetaan seuraavasti:

 • halkeamien korjaus;
 • vahvistusverkon uudenaikaistaminen;
 • kaatuneiden / murentuvien alueiden restaurointi (käyttäen tiheää hiekkakiveä 1: 3);
 • järjestelmän vahvistaminen poikittaiselementtien järjestelyn vuoksi.

Kaikki suositukset menettävät merkityksensä, kun kyseessä on järjestelmällinen ja toistuva vaurio betonirakenteelle. Tällöin näytetään täydellinen palautus järjestelmän päällekkäisyyksien tai vahvistuskotelon palauttamisen yhteydessä.

Betoniliittimien suojakerroksen kiinnike

Elementtiä käytetään monoliittirakenteen rakentamisessa ja betonituotteiden rakentamisessa. Se muodostaa suojakerroksen välisen etäisyyden muotin ja kehyksen välillä ja mahdollistaa oikean paksuuden ylläpitämisen koko rakenteen pinnalle.

Tuotteen ominaisuudet:

 • vahvistusprosessin suurin yksinkertaistaminen, suojan suojaamisen varmistaminen;
 • pidike estää virheiden muodostumisen valmiille pinnalle, mikä saattaa ilmetä muottien ja tangojen välisen kosketuksen takia;
 • työn kustannusten pienentäminen, rakennusajan lyhentäminen;
 • tähtimäisiä elementtejä käytetään pystytasojen (valupilarien ja seinien) täyttämiseen. Halkaisija 4-20 mm;
 • tuolin ja kolmion muotoiset elementit horisontaalisessa tasossa (lattian muotoilu).
 • pyöreitä lukkoja voidaan käyttää pysty- ja vaakatasossa. On olemassa useita lajikkeita muita tuotteita yleiskäyttöön.

Kaikkien sääntöjen ja määräysten noudattamisen ansiosta voit luoda kiinteän ja kestävän rakenteen, joka perustuu vahvistettuun betoniin.

Seuraavat seuraukset, jotka aiheutuvat lujittavan betonin suojakerroksen laiminlyönnistä, esitetään videossa:

Kirjat aiheesta:

Armatura työntekijä - Galina Kupriyanov - 621 hieroa - linkki kirjojen tarkasteluun

Betonovedenie. Lexicon - Alexander Usherov-Marshak - 770 hieroa.- linkki kirja-arvosteluun

Rakennusmateriaalit ja tuotteet - Isaac Nanasashvili - 200 rub.- linkki kirjojen tarkistamiseen

Gennady Badin -teknologiakustantajan käsikirja - 239 rub.- linkki kirjan tarkistamiseen