Betoni- ja rakennustekniikka - apua.

Kaikki rakentamisen hiekat GOST 8736-93 mukaan on jaettu ryhmiin riippuen Mcr: n arvosta - moduulin koko:

1. Suuri - 2,5 ja yli;

2. Keskimääräinen - 2,0-2,5;

4. Erittäin pieni - 1,0-1,5;

Betonituotannossa paras vaihtoehto on keskisuuret hiekka, joten mitä pienempi hiekka, sitä suuremman veden kysyntä, tarvitset lisää vettä märkäämään sitä ja siten suurempaa sementtimäärää 1 m3 betonin tuottamiseen.

Lue joitakin erittäin tärkeitä artikkeleita sivustoni tästä aiheesta:

Miten laskea moduulin koon ja hiukkasten koostumuksen betonille

Työjärjestys on seuraava:

Ensin teemme hiekan pilkitsemisen jakeissa:

1. Ota sarja hiekkaa 2,0 kg;

2. Kuivaamme kuivauskaapin 110-150 asteen lämpötilassa;

3. Punnitaan 1,0 kg;

4. Tehdään joukko seuloja; 0,16; 0,32; 0,63; 1,25; 2,5; 5,0 hiekka-seulontaan;

5. Keräämme ne paaluun - pohjan alaosaan (tämä on aukko ilman reikiä), ylimmäksi on 5,0;

6. Asenna ravistelulaitteeseen;

7. Kytke virtalähde päälle 3,0 minuuttia:

8. Punnitaan yksityiset seulajätteet;

9. Syötä tiedot taulukkoon.

10. Laske MKR kaavalla.

Haluan kirjoittaa heti, nämä ovat todellisia tietoja, joita tein yhdelle asiakkaalleni valmiiden betoniseosten valinnassa.

Punnitaan kunkin seulan jäännökset, määritetään prosenttiosuus ja kokonaisjäämät prosentteina ja sitten yhden desimaalin tarkkuudella laskemme hiekkakokoisen moduulin käyttäen kaavaa:

jossa A2,5; A1.25, jne. Ovat vastaavien seulojen kokonaispainot, ilmaistuna prosentteina.

-Mutta samoin laskemme MCR: n tätä hiekkaa varten

Mc = (23,5 + 36,5 + 50,5 + 70,5 + 88,5) / 100 = 2,695, pyöristäminen antaa Mc = 2,7

Näyttäisi siltä, ​​että kaikki on hyvin tämä hienousmoduuli on varsin hyväksyttävää betonille.

Mutta konkreettisten teoreetikkojen vakuutena ja käytäntönä näyttävät, hiekkakerroksen moduuli, vaikkakin tärkeä, ei ole missään nimessä ainoa indikaattori, lukea artikkeliani - murskattujen kiven ja hiekan märä betonissa, grafiikka kylvö ja varmista, että tämä hiekka ei ole täydellinen.

On erittäin tärkeää saada oikea raekokoonpano, kun tarvitsemme koko-moduulin, joka määräytyy kylvöaikataulun piirtämisen yhteydessä. Muista lukea se yllä olevasta linkistä.

Tässä kenties kaikki tämä aihe.

Toivotan teille hyvää konkreettisuutta ja menestystä työssäsi.

Olisin iloinen, jos tämä artikkeli auttaa sinua.

Jos avaat sivustokarttasivun valikon yläosassa, voit tutustua muihin mielenkiintoisiin artikkeleihin rakennusalan aiheista.

Toivotan teille menestystä.

Ole luova, uskalkaa ja voita!

Mikä vaikuttaa hiekkamodulin kokoon

Betoniseoksessa oleva hiekka on sementtiliemalietteen osa. Tässä tapauksessa, sitä enemmän se otetaan käyttöön, sitä korkeampi on laastiosan viskositeetti ja vähemmän sementin kulutusta. Samalla liian korkea hiekkapitoisuus johtaa betonin lujuuden menetykseen.

Kaikki hiekka on jaettu murto-osaan. Jalanjäljen koko GOST - ehdollisen arvon mukainen ominaisuus, jonka avulla voidaan arvioida hiekkaa koon mukaan. Tämä on osamäärä jakamalla 100: lla jäämien summa silmukoilla, joiden reiän halkaisija on 2,5 mm - 0,14 mm Laskentatarkkuus on korkeintaan 0,1.

Miten hiekkakerroksen koko määritetään?

Hiekkakokeen laskemiseksi otetaan 2 kg painava näyte ja kuivataan optimaaliseen tilaan. Sitten hiekka seulotaan läpimitaltaan 10 ja 5 mm seulojen läpi. Yhden minuutin kuluttua seulan ei pidä jättää yli 1 grammaa näytettä.

Kun seulonta on suoritettu, ravista seulaa valkoisen paperiarkin yli. Jos samaan aikaan paperilla ei ole käytännössä hiekkaa, seulonta katsotaan täydelliseksi. Lisäksi hiekan koostumuksen tarkastamiseen ilman soraa 1000 grammaa otetaan seulamateriaalista ja seulotaan useilla seuloilla, joiden reiän halkaisija on korkeintaan 2,5 millimetriä minimiin - 0,14 mm.

Hiekkakokoisen moduulin määrittäminen

Hiekkaa koskevan moduulin koon määrittämisen jälkeen se on jaettu ryhmiin. Erittäin pieni moduuli hiekka on 1,5-1, pieni - 2-1,5, keskipitkällä yksi - 2,5-2 ja suuri yksi - 2,5 ja korkeampi.

Miksi on tärkeää tietää tämä indikaattori?

Rakentamisen aikana on erittäin tärkeää tietää koko-kimmokerroin, koska liuoksen vedenkulutuksen määrä ja sideaineen kokonaiskulutus riippuvat tästä indikaattorista. Kokoomakomponentti määrittää myös hiekkasovelluksen koon. Tuotteiden laatu ja suoritettu työ riippuvat siitä. Jos niiden laatua koskevia vaatimuksia lisätään, tällaisissa tapauksissa käytetään alluviohiekkaa.

Luonnollinen hiekka, jonka kimmokerroin on 0,1-5 mm, on karkeiden hävittämisen jälkeen muodostuneiden jyvien löysä seos. Tätä ura-alkuperää käytetään tavallisesti kotimaisiin töihin. Jos kuitenkin noudatat kaikkia tarvittavia puhdistusmenetelmiä, tätä hiekkaa voidaan käyttää:

 • asuinrakennusten rakentaminen;
 • maanteiden rakentaminen;
 • perustaa säätiö;
 • jalkakäytävän tuotanto, kaakeloitu teos;
 • lentokentän tai tiebedan rakentaminen.

Korkealaatuisten betoni- ja betoniteräsrakenteiden sekä reunakivien, päällystyslautojen valmistukseen vaaditaan karkean ja keskikokoisen hiekan käyttöä. Pienen ryhmän hiekkaa käytetään yleensä erilaisten tiilien valmistukseen, sementtilaastujen valmistukseen. Ja lopuksi pienin moduuli sopii hienojen seosten ja nakryvochnyh-ratkaisujen rakentamiseen. Lisäksi hiekka - tärkein komponentti lasinvalmistukseen.

Mitä pitäisi ottaa huomioon, kun otetaan vastaan ​​hiekka ja sen annostus betonin valmistuksessa:

- hiekan tiheys ravistellen kasvaa noin 1700 kg / m3;

- kosteus 5%: sta 7%: iin vaikuttaa materiaalin määrän suurempaan suurentamiseen. Alhaisemman ja korkeamman kosteuden tapauksessa tilavuus pienenee.

Muita tärkeitä hiekka-ominaisuuksia

Rakennushiekalla on myös suodatuskerroin. Tämä on vedenpitävän materiaalin tärkein ominaisuus. Tämä indikaattori riippuu:

 • huokoisuus;
 • granulometrinen koostumus.

Toinen parametri on hiekkatiheys:

 • tosi (massan suhteen tilavuusprosentti);
 • irtotavarana (sama suhde, jossa tilavuus syötetään hiukan todellisen tiheyden määrittämiseen).

Mikä määrää hinnan

Hiekkaprosessointi suoritetaan pesemällä tai seulomalla. Tällöin materiaalista poistetaan kivet, savipilvet ja vieraat esineet. Luonnollisesti puhtaampi hiekka ja sitä parempi kemiallinen koostumus, sitä kalliimpi se on. Myös kustannukset ovat riippuvaisia ​​tilauksen tilavuudesta, ajastuksesta ja etäisyydestä hiekkakuopista asiakkaalle.

Hiekka betonin valmistamiseksi

Kaikki tietävät, että hiekkaa, sementtiä, murskattua kiveä ja vettä sekoitetaan tiettyihin mittasuhteisiin ja luo tällaisen superstrong-rakennusmateriaalin, kuten betonin. Jokaisella ainesosalla on oma tärkeä rooli. Joten hiekat ovat betonisekoituksen kiinteä osa, joka täyttää raon välisen tilan. Sakkojen laatu on avainasemassa, koska lopputuotteen kulutuskestävyys ja lujuus riippuvat sisäisen rasituksen oikeasta jakautumisesta.

Yleiset vaatimukset valitessasi

Betonin betonituotannossa käytettävän hiekan on oltava GOST-standardin mukaista. Materiaali sopii, jos se sisältää vähemmän kuin kymmenen prosenttia hiukkasia, joiden fraktio on korkeintaan 0,14 mm ja enintään kolme prosenttia epäpuhtauksista, joita edustaa pöly, siltti ja savi. Se on jälkimmäinen seos, joka voi vaikuttaa haitallisesti betonilämmönkestävyyteen ja lujuuteen, koska se peittää hiekkahiukkasten, mikä estää niiden liittämisen kunnolla muihin komponentteihin. Myös, standardien mukaisesti, sisältöä ei ole sallittua suuri koko hiukkasen enemmän kuin 10 mm, ja osuus 5-10 mm: n hiukkaskoon on oltava viisi prosenttia kokonaispainosta hiukkasmaisen komponentin. Materiaalissa olevia orgaanisia pilareita, joita humus tai kasviperäiset elementit edustavat, pitäisi olla poissa.

Hiukkaskoko

Jotta voidaan selvittää, millaista hiekkaa tarvitaan betoniin, määritetään ensin tärkein parametri valittaessa irtotavaran rakennusmateriaaleja - moduulin koko (murto). On olemassa:

 • erittäin suuri (suurempi kuin 3,5 mm);
 • lisääntynyt fraktio (välillä 3-3,5 mm);
 • suuri (2,5-3 mm);
 • keskikoko (2-2,5 mm);
 • pieni (1,5-2 mm);
 • hyvin pieni (1-1,5 mm);
 • ohut (0,7-1 mm);
 • hyvin ohut (enintään 0,7 mm).

Kokeen moduulin määrittämiseksi valmistajat hiovat hiekkaa vuorotellen seulojen läpi, joiden jakeet ovat 10 mm, 5 mm, 2,5 mm, 1,25 mm, 0,63 mm, 0,315 mm ja 0,14 mm.

Yksinkertaistettu luokittelu voidaan esittää seuraavasti:

Betonituotantoon kuuluu karkeiden hiekkojen käyttö, jossa on riittävä määrä pienempiä jyviä, muuten betoniseos sisältää useita aukkoja. Tuloksena olevat aukot täyttävät sementin, mikä merkitsee lopullisen tuotteen kustannusten kasvua. On huomattu, että saman jakeen hiukkaset eivät kosketa toisiaan hyvin, muodostaen enemmän vapaata tilaa. Tästä syystä erilaisten hiukkaskokoisten seosten massiivinen käyttö elementtien välisen korkeimman tiheyden saavuttamiseksi.

Hiukkaskokoon perustuen irtotavarat luokitellaan kahteen luokkaan. Ensimmäinen luokka eroaa siitä, että mikrorakeita, joiden halkaisija on pienempi kuin 1,5 millimetriä, puuttuu. Tällaista hiekka-ainetta pidetään parempana, koska erittäin hienon kiviaineksen läsnäolo vaikuttaa haitallisesti suurempien fraktioiden sedimentaatiotiheyteen. Toiseen luokkaan kuuluu pieniä komponentteja. Tästä syystä valmistetaan korkealaatuista betonia käyttäen irtotavarana ensimmäisen luokan.

Hiekka on hienorakeinen vuoren sedimenttikivi, joka on valmiissa muodossa tai saatu murskaamalla kiviä. Viljan koon lisäksi tärkeä indikaattori on louhinnan paikka, joka määrittää sen ominaisuudet. erottaa:

Jokihiekka on suositeltavaa, koska sillä ei ole savea ja siellä on hyvin pieni määrä kiveä. Se on hieman kalliimpaa kuin muut irtotavaratyypit, mutta parasta laatua. Sen hiukkaset ovat yhtenäisiä ja niillä on sileä ovaalin muoto, niiden sedimentaation tiheys on paljon suurempi kuin louhoksen, jonka muoto ei ole symmetrinen ja jolla on epäsäännöllisyydet pinnalla. Se louhitaan imututkarin avulla, joka imee veden hiekalla ja siirtää seoksen varastoon. Tässä tapauksessa vedellä on ulosvirtaus takaisin säiliöön.

Meren hiekan ominaisuudet ovat samankaltaisia ​​kuin joki. Sen erityispiirteenä on pienen kalkkunoiden ja merikiven määrä. Siksi se tarvitsee lisäpuhdistusta. Merisuola tekee hiukkasista tasaista kokoa ja säännöllistä muotoa. Se on kallein irtotavarana, koska sen kaivostoiminta tapahtuu merenpohjaan käyttäen kalliita tekniikoita.

Urakoostumuksen koostumus on usein rasitettu savipitoisuuksilla ja kivillä, joten uuttamisen jälkeen se on pestävä vieraista hiukkasista. Hän on halvin. Kivien erottaminen hiekkasaumoihin on yleisimpiä.

Kvartsihiekkainen materiaali louhitaan kvartsikivien keinotekoisella murskauksella erityisten hiomalaitteiden avulla. Se saadaan ilman kaikenlaisia ​​epäpuhtauksia ja sitä leimaa kemiallinen neutraliteetti. Prosessointivaihtoehtojen perusteella seuraavia materiaalin puhdistusmenetelmiä ovat:

 • Alluvial (puhdistusmenetelmä vedellä pesemällä);
 • seulotaan (tämän menetelmän mukaan seuloja käytetään seulomiseen).

Hiekkasuihku tapahtuu heti paikalla. Tätä varten materiaali upotetaan veteen ja sekoitetaan useita kertoja. Näin ollen erilaiset epäpuhtaudet ja pöly jättävät hiekan säkeet. Tarpeet hiukkaset kelluvat ylhäältä ja erotetaan kokonaismassasta. Tämä toimenpide suoritetaan useita kertoja. Totta, ja irtotavaran hinta kasvaa merkittävästi. Seulonta on halvempi menetelmä, mutta se ei poista pölyn mikropartikkeleita.

Materiaalin ominaisuudet

Erilaisilla hieketyypeillä voi olla erilaiset fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet riippuen koostumuksesta, joka voi olla:

 • kemialliset;
 • mineraali;
 • granulometrinen (näytetään hiukkasten koostumus prosentteina fraktiosta riippuen).

Tärkeä indikaattori on yhden metrin kuutiohiekkaan todellinen paino. Se vaihtelee 1,5: stä 1,8 tonniin. Kevyempää painoa pidetään parempana, koska epäpuhtauksien massa on vähäinen.

Kosteus on tärkeä rooli. Yleensä sen pitäisi olla 5%. Betoniliuokseen lisätyn veden määrä riippuu tästä indikaattorista. Kodinrakennuksen aikana voit tarkistaa materiaalin kosteuden "silmällä": jos hiekka ei murene, kun puristetaan nyrkillä, se tarkoittaa, että normaali kosteustaso ylittyy ja seoksen on oltava vähemmän vettä.

Määrä lasketaan

Korkealaatuisen korkealaatuisen betonin valmistukseen sinun on noudatettava kaikkien elementtien kustannuksia. Yleensä tämä suhde esitetään yhtenä osana sementtiä kolmeen osaan hiekkaa ja viiteen osaan raunioista. Vesi otetaan asteittain osuuteen 50-70 painoprosenttia sementtiä. Mutta korkealaatuisen betonin saamiseksi, kun kyseessä on monikerroksisten rakennusten tai kantavien lattialevyjen rakentaminen, tarkka laskenta on avainasemassa. Jotta lasketaan oikein kaikki aineosat, noudata seuraavia suosituksia:

 • käytä hiekkaa, jonka läpimitta on enintään 2,5 mm, sementin massaosuudella: murskattu kivi: hiekka 1: 7: 4,6;
 • merkillä 150 suhde on 1: 5,7: 3,5;
 • 200: ssä - 1: 4,8: ​​2,8;
 • Merkki 300 - 1: 3,7: 1,9;
 • suurempien arvojen tuottamiseksi 400 ja 450 käyttävät jo hiukkasten halkaisijaltaan yli 3,5 mm, joiden ainesosien suhde on 1: 2,7: 1,2 ja 1: 2,5: 1,1.

Sakkaroosin merkitys betoniin usein aliarvioidaan. Mutta se on laadukas hiekka, joka valitaan sopivissa mittasuhteissa, auttaa vähentämään betonin kustannuksia (vähentämällä sementin kustannuksia) ja lisää sen vakautta ja laatua. Korkealaatuisen betoniseoksen valmistukseen liittyy karkeiden hiekkavesiä riittävällä määrällä pieniä jyviä. On myös mahdollista lisätä pesty louhosanalogi, jonka käyttö voi merkittävästi alentaa betonin kustannuksia. On kuitenkin syytä harkita, että seoksen komponenttien säästäminen voi heikentää huomattavasti betoniseosten ja niiden rakenteiden lujuutta ja kestävyyttä.

Irtotavaran laadun varmistaminen on melko helppoa ilman laboratoriokokeita - riittää, että kaadetaan vettä läpinäkyvään säiliöön hiekalla ja ravistetaan sitä useita kertoja. Jos vesi on tullut hyvin pilviksi ja pinnalla on vieraita hiukkasia, hiekka-aineen laatu on kyseenalainen.

Betonin koostumuksen valinta: hiekka

Tässä artikkelissa esittelemme eri kokoonpanon betonien kustannusten laskemisen tulokset, mutta samalla voimakkuudella ja työstettävyydellä käyttäen eri tyyppisten hiekan absoluuttista volyymitapaa. Hieman hiukkaskoko-moduulin väheneminen johtaa sementin lisääntyneeseen kulutukseen, mutta samaan aikaan hiekkakustannukset riippuvat jyvän kokoisesta moduulista (suhteellisesti), joten kysymys syntyy - onko mahdollista vähentää betonin kustannuksia hiekkakerroksen moduulin vaihtamalla? Saamme vastauksen tässä artikkelissa.

Betonin koostumuksessa oleva hiekka on välttämätöntä täyttääkseen pienet aukot karkean kiviaineksen jyvien väliin - esimerkiksi rauniot. Siksi, jos soran tyypilliset kokoluokat ovat 5-20 mm, hiekkajäämien koon tulisi olla suuruusluokkaa pienempi kuin 0,1-5 mm. Hiekkaiset jyvät ovat hiekkakiviä (esimerkiksi kalliota) sekä erilaisia ​​mineraaleja. Rakennustöissä useimmissa tapauksissa hiekan pääkomponentti on kvartsi - SiO.2. Epäpuhtauksien (silt, silty- ja alayhiukkaset) läsnäolo heikentää betonimassan ominaisuuksia, johtaa lisääntyneeseen kerrostumiseen ja vaikuttaa myös sementtiliiman adheesioon tarttumiseen hiekkahiekalle. Siksi epäpuhtauksien prosenttiosuus on hiekan laatu. Soveltavuusraja (GOST: n mukaan) ilmoitetuille epäpuhtauksille on 3%. Hiekkahiukkasten hajotukseen on tunnusomaista hiekkakokoonpanon käsite, joka määritetään käyttäen standardiseuloja, mitat:

5; 2,5; 1,25; 0,63; 0,315; 0,14 mm.

Hiekka seulotaan kunkin seulan läpi (sama seos) ja laskee seulan (jäännöksen) jäljelle jääneen painoprosentin prosenttiosuus, karkeuskerroin lasketaan kaavalla:

Hiukkaskoon moduulista riippuen hiekka kuuluu seuraaviin luokkiin:

Mikä hiekka on parempaa käyttää betonin luomiseen?

Betoni koostuu hiekasta, sementistä, raunioista ja vedestä. Jokaisella näistä komponenteista on oma tehtävä sekä betonirakenteen valmistuksessa että myöhemmässä toiminnassa.

Hiekka betoniin - hieno kerrostalo, sulkemalla pilkkujen väliset aukot. Sen avulla pystyt tasaisesti jakamaan sisäisiä rasituksia betonin kovettumiseen ja vähentämään liuoksen loppukustannuksia vähentämällä halutun sementin määrää.

Tärkeintä on ottaa huomioon kaikki ratkaisun valmisteluvaatimukset, valita ne komponentit, jotka sopivat parhaiten ja huomioi sopivat mittasuhteet.

Hiukkaskoko

Irtotavarat jaetaan kahteen luokkaan hiukkaskoon mukaan: I ja II luokka. Korkeampilaatuisen luokan I koostumuksessa ei ole kovin pieniä, ohuita ja erittäin ohuita ryhmiä, jotka ovat ei-toivottuja komponentteja laastia varten. Heidän läsnäollessaan suurten fraktioiden suhde heikkenee. Siksi, kun valmistellaan liuosta, on parempi käyttää luokan I hiekkaa.

Luokittelu jakeittain

GOST 8736-93 modulin mukaan divisioonan koko voi olla:

 • hyvin suuri;
 • suurempi koko;
 • suuri;
 • keskimäärin;
 • hieno;
 • hyvin pieni;
 • ohut;
 • hyvin ohut.

Todellisuudessa jako on yleensä ehdollinen. Voidaan:

Korkealaatuisen kestävän liuoksen valmistamiseen on parempi käyttää suurta osaa. Edullisesti hiukkaskoko on 2 - 2,5 mm. Pienemmällä määrällä valmistetun ratkaisun kustannukset kasvavat merkittävästi ja laatu heikkenee.

Uuttopaikka

Uuttopaikalla on merkittävä vaikutus materiaalin koostumukseen ja ominaisuuksiin. On tavallista erottaa joki, louhos, meri ja kvartsi. Hiottu hiekka auki.

ura

Louhoksessa löytyy savi ja kivet epäpuhtauksia, joten niitä voidaan käyttää yksinomaan perustaksi tai betonipinnoitteeksi. Betonin valmistuksessa louhos hiekkaa voidaan käyttää vasta sen jälkeen, kun pesu vedellä on suoritettu uuttoalueella. Tällaisen toimenpiteen aikana savesta ja pölyhiukkasista poistetaan.

joki

Jokihiekka ei alun perin sisällä saviä. Se voi sisältää vähintään kivet. Sitä käytetään aktiivisesti rakennustöissä, mikä mahdollistaa korkealaatuisen ratkaisun. Sillä on luonteenomaista luonnollisen sademäärän kyky, joten on välttämätöntä sekoittaa se jatkuvasti liuoksen valmistelussa.

On syytä muistaa, että joen kustannukset ovat hieman louhimateriaalia korkeammat. Valitessasi kannattaa analysoida, mikä on parempi: vähentää betonirakenteen valmistuksen kustannuksia tai varmistaa riittävän vahvuuden.

Marine ja kvartsi

Marine ominaisuuksissaan lähellä joen. Eroa hiukkaskokojakauman puhtaus ja yhtenäisyys. Kuorien mahdollisen eristämisen vuoksi saattaa olla tarpeen puhdistaa lisää.

Kvartsi on seurausta kvartsia sisältävien kivien mekaanisesta murskaamisesta. Tasainen, puhdas ja kemiallisesti inertti. Saadut keinotekoisilla keinoin.

Jalostusmenetelmä

Prosessointimenetelmällä voi olla:

 • esipinta, joka saadaan huuhtelulla;
 • siemenet, jotka on tuotettu raaka-aineen seulomisella suurien hiukkasten ja roskien poistamiseksi.

ominaisuudet

Vaatimukset betonin valmistuksessa käytetystä hiekasta on merkitty asiaankuuluvissa sääntelyasiakirjoissa. Jotkin ominaisuudet voidaan tarkastaa yksinomaan laboratoriossa, toiset voidaan tarkastaa suoraan rakennustyömaalla.

Volumetrinen paino

Merkkivalo, joka heijastaa 1 m³: n massaa, joka on luonnontilassa. Kuori märkä kaiken hiekka-aineen kanssa painaa keskimäärin 1 500-1 800 kg. Edullinen on pienempi arvo.

rakenne

Koostumus voi olla:

 • raekoko, joka heijastaa erikokoisten jyvien suhdetta (prosentteina);
 • mineraali: kvartsi, dolomiitti, feldspata ja kalkkikivi;
 • Koostumuksessa läsnä olevista elementeistä riippuen kemikaali määrittää mahdollisen käyttöalueen.

Esimerkki hiukkaskokojakaumasta:

Esimerkki kemiallisesta koostumuksesta:

Esimerkki kivennäisaineesta:

kosteus

Tämä ominaisuus on pääsääntöisesti 5 prosenttia. Jos seos kuivataan, nopeus laskee 1 prosenttiin. Kun se kostutetaan saostuksella, arvo voi nousta 10 prosenttiin. Liuokseen lisättävän veden määrä tällä kosteudella tulisi pienentää.

Kosteusvaatimukset ovat tärkeitä, koska liuokseen lisätyn veden määrä riippuu siitä. Kosteus määritetään kalsinoimalla kilogramma seosta. Indikaattori on yhtä suuri kuin märän ja kuivatun painon ero.

Rakennustyömaalla kosteustaso voidaan tarkistaa seuraavasti. Jos hiekka puristetaan patoon, sen täytyy kaatua. Jos näin ei tapahdu, kosteus on yli 5%. Vaikka tämä luku on vielä parempi kontrolloida laboratoriossa.

Huokoisuuskerroin ja irtotiheys

Huokoisuuskerroin heijastaa hiekan kykyä ja siten betonin tulevaisuudessa kosteuden läpäisemiseksi. Voidaan määrittää yksinomaan laboratoriossa.

Tilavuuden keskiarvon katsotaan olevan 1,3 - 1,9 t / kuutiometri. Paras on 1,5 tonnia / kuutiometri. Pienempi arvo voi viitata epätoivottujen epäpuhtauksien esiintymiseen, enemmän - liiallista kosteutta. Vaaditut tiedot on kirjattava mukana oleviin asiakirjoihin.

tiheys

Kumpi haluaa?

Jotta voitaisiin ymmärtää, millaista hiekkaa tarvitaan tietyn brändin betoniin, on otettava huomioon tulevantyyppinen työ.

muuraus

On parempi tuottaa tiiliä ja isoja lohkareita joen avulla. Tarvittaessa lisäämällä valmistetun liuoksen muovisuutta joelle voidaan lisätä pieni määrä likaista uraa, mikä myös vähentää kustannuksia.

betoni

Betonin valmistamiseksi on suositeltavaa käyttää keskikokoista tai karkeaa joen hiekkaa, johon voidaan lisätä hieman pesty louhos. On syytä huomata, että urahiekkajäämät, toisin kuin joki ja meri, ovat epäsäännöllisiä ja karkeita. Vesiympäristön vaikutuksen alaisena hiukkasten pinta kiillotetaan, mikä heikentää merkittävästi liuoksen muiden komponenttien tarttumista.

Kaivoksen pesu ei kuitenkaan aina ole mahdollista poistaa savia kokonaan. Siksi betoniseoksen valmistamisessa on suositeltavaa käyttää joen hiekkaa. Hän on jo pesty. Hiukkaset, joiden koko on suunnilleen sama. Siinä ei ole savea, mikä vähentää merkittävästi valmistetun laastin lujuusominaisuuksia.

Valintaperusteet

Näin ollen hiekan valitseminen sinun täytyy keskittyä:

 • ulkonäkö;
 • tyyppi;
 • kustannukset - joki ja meri maksaa enemmän kuin uran.

Betonin valmistaminen, mittasuhteet

Saadaksesi korkealaatuista betonia, sinun on kunnolla säilytettävä hiekan ja sementin suhde. Komponenttien optimaalinen suhde (C-sementti (M400, M500), sch -ruoski: p-hiekka) on seuraavanlainen:

Mitä hiekkaa tarvitaan betonille: paras valinta

Hiekka on löysä sekoitus pieniä hiukkasia eri mineraaleja ja kiviä. Se muodostuu prosessin pitkäaikaisesta eroosiosta ja tuhoamisesta. Hiekan koostumus on yleisin piidioksidi (kvartsi) ja kalsiumkarbonaatti. Hiekkahiukkasten koko on 0,06 - 2 mm. Alkuperän mukaan kaikki hiekat jaetaan: meri-, eeolian-, järvi-, alluvial- ja deluvial. Jos hiekan ulkonäön syy oli veden aktiivisuus, sen hiukkaset ovat sileämpiä ja pyöreämpiä.

Hiekkarannat

Sands on jaettu luokkiin seuraavien ominaisuuksien mukaan: koostumus, tiheys, alkuperä, tyyppi, viljan muoto, lujuus, pöly- ja savipitoisuus, haitallisten epäpuhtauksien läsnäolo tai puuttuminen sekä fysikaaliset ominaisuudet.

Lähtökohtana hiekka on joki, meri ja ura. Joen louhitaan joenvuoteilla. Yleensä se on puhtaampaa, siinä on vain vähän epäpuhtauksia, kuten saviä. Se on tasaisempi, ja jyvät ovat tasaisempia ja tasaisempia. Tuotannon epäedullisuus on, että tässä tapauksessa jokiekosysteemit häiriintyvät, mikä voi johtaa haitallisiin seurauksiin. Joki-hiekka on melko raskas ja voi sakkautua, joten laastin valmistuksessa tarvitaan usein sekoittumista.

Meren hiekka on monella tavalla samankaltainen kuin joki. Mutta sillä on haittapuoli: suurempien hiukkasten läsnäolo - kiviä (joskus) ja nilviäisten kuoren palasia. Yleensä se on laadukas rakennusmateriaali, mutta samaan aikaan ja kallein.

Hiekkahiekka saadaan suoraan sedimenttikivien kerroksista - hiekkasaumoissa. Se sisältää saven ja kivien sekoittumista ja vaatii puhdistusta. Sen etu on alhainen hinta.

Hiekka voi olla myös keinotekoista. Se saadaan murskaamalla kovia kiviä, joille ne käyttävät erikoislaitteita. Raaka-aine on kvartsikivi. Tämä hiekka sisältää lähes epäpuhtauksia, koska se puhdistetaan välittömästi murskauksen jälkeen. Tee näin pesu ja seulonta. Pesu antaa suuremman puhdistusasteen epäpuhtauksilta, mutta se maksaa myös tällaisen hiekan kalliimpaa. Tekokas hiekka on melko tasaista väriä ja koostumusta.

Hiekan hiukkaskoko voi olla pieni, keskikokoinen ja suuri. Tarkempi luokittelu merkitsee kahdeksan kategorian erottamista kokoluokittain. Pienimmät kuuluvat luokkiin "erittäin ohut", hiekan hiukkasten ollessa alle 0,7 mm. Karkeimmat rakeet luokitellaan "erittäin suuriksi", joiden hiukkaskoko on yli 3,5 mm.

Yleiset vaatimukset betonin hiekalle

Betonin hiekalla on tärkeä rooli betoniseoksen koostumuksessa. Se riippuu tulevien rakennusten lujuudesta ja kestävyydestä. Valtion standardissa on olemassa tiettyjä standardeja, joihin betonin käyttämää hiekkaa on noudatettava. Niiden mukaan pölyn osuus (hiukkaskoko alle 0,14 mm) on alle 10% hiekan, pölyn ja saven kokonaismäärästä - alle 3%. Erityisen tärkeää on valvoa savipitoisuutta, koska sen läsnäolo vaikuttaa haitallisesti betonin lujuuteen ja sen vastustuskykyyn pakkaselta. Myös GOST: n mukaan 0,5 - 1 cm: n kokoisten hiukkasten osuus ei saa olla enempää kuin 5 prosenttia kokonaismassasta eikä suurempia hiukkasia ole sallittua. Myös orgaanisten epäpuhtauksien esiintyminen ei ole sallittua.

Joen hiekka betonille on paras

Hiukkaskokoa varten hiekka johdetaan vuorotellen eri reikien koon läpi.

Betonin valmistukseen suositellaan hiekan käyttöä, joka sisältää sekä suuria että pieniä jyviä. Tämä vähentää sementin kulutusta betonin valmistuksessa.

Mikä hiekka valitaan tekemään betonia?

Betonin valmistamiseksi on toivottavaa ottaa keskipitkä tai karkea hiekka. Voit sekoittaa pienen määrän puhdistettua hiekkaa louhoksesta sen kanssa. Pit-hiekkapartikkeleilla on karkeampi pinta kuin jokien hiekka, ja ihanteellisesti tämä on plus, koska tällaiset hiukkaset muodostavat voimakkaamman sidoksen betonikomponenteilla. Mutta tällaisessa hiekassa, vaikka se puhdistettaisiin, voi silti olla saviyhdistelmää, joka heikentää ratkaisun laatua. Siksi on suositeltavaa laittaa enemmän jokien hiekkaa liuokseen kuin louhos hiekkaa.

Haitalliset epäpuhtaudet

Savun lisäksi muut osat, jotka voivat olla osa hiekkaa, ovat myös epätoivottavia epäpuhtauksia. Rautaoksidit voivat aiheuttaa betonipinnan pinnoille ruskeita pilkkuja ja tehdä siitä vähemmän luotettavia. Kiille levyt heikentävät betonikomponenttien tarttumista, mikä voi aiheuttaa korroosiota tulevaisuudessa. Rikkiyhdisteet voivat aiheuttaa halkeamia betonissa. Tällaisia ​​ominaisuuksia ovat kipsi ja pyriitti, jotka kykenevät toimimaan veden kanssa.

Betonin valmistus

Korkealaatuisen ja kestävän betonin saamiseksi vaaditaan pitämään tarvittava osuus sen komponenteista. Sementin, hiekan ja raunioiden kauhojen määrän suhde on 1: 3: 5. Jos kauha on suurempi, kaikki tämän suhdelukun jäsenet on kerrottava samalla tekijällä. Hiekka, joka on ihanteellinen betonin valmistukseen, koostuu rakeista, joiden koko on 1,5 - 3,5 mm. Karkeaa hiekkaa käytetään betonin laatuun M350 ja korkeammalle. Betonin tuotemerkin M200 valmistuksessa käytettiin hienompaa hiekkaa. Tällaista betonia voidaan käyttää myös perustuksen täyttämiseen.

Hiekkakiven vaikutus betonin lujuuteen

Nykyaikainen rakenne, joka kykenee tuottamaan runsaasti kestäviä, kulutusta kestäviä rakenteita, toimii sellaisella materiaalilla kuin betonilla. Yksi tärkeimmistä ja välttämättömistä osista on hiekkaa. Tarkoituksen mukaan aineosat jaetaan sideaineisiin (sementti, vesi) ja täyteaineisiin (hiekka, murskattu kivi, sora, laajennettu savi).

Mikä on konkreettista?

Tavallinen betonivalmiste näyttää:

100% = 80% täyteaine + 20% sideainetta

Hiekka-soraosuuden laskemiseksi käytetään seuraavaa kaavaa:

Hiekka / Murskattu kivi = 1,1 × P × Y pes / Y rapu, jossa

П- suhteellinen rumastuksen tyhjyys

Ypes. - hiekan tiheys

Yscheb. - raunioiden tiheys.

Määriteltyjen ominaisuuksien mukainen betoni on tehty tietyistä sementtimerkkeistä ja sen kulutuksesta:

Jos suuri täyteaine voidaan valita vaihtelevista tai täydentävistä elementeistä, pienen lajin on vaikea löytää korvaava aine.

Hiekka - yksi maapallon tavallisimmista kiveistä, takaa materiaalin saatavuuden ja edullisuuden. Aineen pääpiirteet: koko, irtotiheys, määrä ja epäpuhtauksien tyypit. Betonille parhaimmillaan käytetään erilaisia ​​fraktioita. Pienet ja suuret hiekkarannat tarjoavat perusteellisen täytön aukkojen välillä karkea aggregaatti.

Hiekkamoduuli (Mop) Onko keskimääräinen raekoko läsnä erässä. Toisin sanoen tämä on tietyn jakeen jyvien lukumäärä. Moduulista riippuu kulutetun materiaalin määrä, liuoksen koostumus, työn tulos, myöhemmin - rakenteen laatu ja käyttöikä. Erityiset moduuliarvot vaikuttavat liuoksen tarvittavaan määrään vettä. Veden osuuden kasvaessa liuos nopeasti halkeaa.

Miten hiekkakerroksen koko määritetään?

Raaka-aineet lajitellaan värähtelevillä näytöillä. Vahvassa värähtelevässä tapauksessa on useita seuloja, joilla on tiettyjä solujen halkaisijoita (0,15 - 50 mm). Moduulin suuruus ei ole sidoksissa raekokoon millimetreinä. Se lasketaan käyttäen seuraavaa kaavaa:

X, Y, Z - prosenttiosuus kaikista jäljellä olevista (ei seulottu) aineista kustakin seulasta

V x, V y, V z - kunkin seulan reikien koko

Mop - moduulin koko.

Koko moduuli ja sovellus

Mitä suurempi on hienousmomentti, sitä vahvemmat tuotteet ovat. Etusija keskikoko materiaali johtaa vähenemiseen sitkeys liuokseen. Suuri jyvät ei käytetä sitoa, koska se ei pysty takaamaan täyttäminen halkeamia työstetty pinta on myös pysty antamaan tiheä täyttämisen väliset tyhjät sora betoniin (kevytsoraa, tai muita suuria täyteainetta).

Vertailevaa analyysia varten on hyödyllinen seuraava taulukko, joka kertoo fraktion vaikutuksesta yhtä liikkuvien betoniratkaisujen lujuuteen:

Hiekkahiusten koko, mm.

lisä-
veden kulutus, kg
(0,04 / D) х1550х0, 15

Lukumäärä
vesi per 1 cu. m
betoni, kg

Kuivattujen sementtilajien vahvuus,
kg / cm2

oletettu
brändipohjainen betonivahvuus
kg / cm2

Hiekkakokoinen moduuli ja sen arvo

Karkeusmoduuli (Mc) on yksi rakennushiekan tärkeimmistä ominaisuuksista, jotka perustuvat hiukkasten koon (halkaisijan) arviointiin. GOST: n mukaan tämä ehdollinen arvo on eri jakeiden jyvien kokonaisjäämien summa standardi seuloilla jaettuna 100: lla.

Jyvien kaliipista riippuen rakennuksessa käytetty hiekka lajitellaan seuraavasti:

 • Erittäin ohut - μr alle 0,7 mm;
 • Ohut - mcr 0,7-1,0;
 • Erittäin pieni - mcr 1.0-1.5;
 • Pieni - mcr 1,5-2,0;
 • Keskitaso - 2,0 - 2,5 Mkr;
 • Suuri - mcr 2,5-3,0;
 • Lisääntynyt koko - MD 3,0-3,5;
 • Erittäin karkea hiekka - mcr> 3,5 mm.

Menetelmä koon pienenemisen määrittämiseksi

Tämän parametrin laskemiseksi ota esikuivattu rakennusmateriaalin osa 2 kg: n määrästä ja sen jälkeen seuloa useiden seulojen läpi. Ensimmäinen käytetty 10 mm: n soluihin perustuva inventaario sen jälkeen - halkaisijaltaan 5 mm. Tällä tavalla erotetaan suuret epäpuhtaudet, erityisesti sorafragmentit. Lopuksi on välttämätöntä ravistaa seulaa valkoisen paperilevyn päälle - ensimmäistä vaihetta voidaan pitää siirrettynä, jos levystä ei käytännössä ole hiekkaa.

Sitten 1 kg valmistettua hiekkaa seulotaan standardisoolien joukosta, joiden halkaisija on 2,5 - 0,14 mm, minkä jälkeen tulosta arvioidaan matemaattisilla toimenpiteillä. Laskennallinen sallittu virhe on 0,1.

Miksi hiekkakerroksen koko on tärkeä

Sekoitusveden määrä ja sideaineiden kokonaiskulutus liuoksen valmistuksessa riippuu siitä, kuinka käytetään karkeaa hiekkaa. Myös moduulin koko yhdessä puhtausasteen kanssa on tekijä, joka pääosin määrittää valmiin rakenteen laadun ja kestävyyden ja perustuu asiantuntijoiden suosituksiin hiekkakäyttöalueilla rakentamisessa. Jos teknisiä vaatimuksia on lisätty, tarvitset alluviohiekkaa (ilman epätoivottuja epäpuhtauksia perusteellisella pesemällä runsaalla vedellä).

Hiekka betoniseoksessa on pakollinen komponentti. Suorassa suhteessa hiekan pitoisuuden kasvuun valmistetun koostumuksen viskositeetti kasvaa sementin kulutuksen vähenemisellä. On kuitenkin pidettävä mielessä, että liian suuri osa hiekasta aiheuttaa betonirakenteen lujuusominaisuuksien vähenemistä.

Yritykset tuottavat ZHBK, katulaattojen, reunakivet, hälyttänyt kaivot, sekä tuottaa laadukasta betonia, standardien mukaisesti, tarve käyttää suurten ja keskisuurten hiekkajae. Materiaali pienten luokkien mukainen tiili tuotantoon, sekoittamiseen lietteitä. Erittäin ohut ja ohut module - versiot valmistamiseen sopiva hienojakoisia seoksia nakryvochnyh ratkaisuja.

Lajittelematta yleisimmin luontaista alkuperää oleva hiekka - louhitaan louhoksissa - moduulin koko on pääsääntöisesti alueella 1,5 - 4,5 mm. Tätä hiekkaa käytetään aktiivisesti kodin työhön, yksityisten ja julkisten alueiden parantamiseen. Mutta jos materiaali puhdistetaan haluttuun määrään, se soveltuu hyvin myös:

 • perustusten muodostamiseen;
 • asuinrakennusten rakentamiseen;
 • käytettäväksi tienrakennuksessa;
 • lentokoneiden alustoille.

Hiekkakokoisen moduulin valinta on tärkeä vaihe rakentamisen suunnittelussa, jossa on otettava huomioon tehtävän kaikki tekniset ominaisuudet.

Mikä on hiekkakokoisen moduulin vaikutus?

Rakennushiekka on jaettu eri tyyppeihin - koostumukseen, teknisiin ominaisuuksiin ja uuttamismenetelmään. On luonnollista (meri, louhos ja joki) ja keinotekoinen (saatu murskaamalla tiheitä ja kiinteitä kiviä) alkuperää.

Mikä on hiekan koko?

Hiekkakokeen (Mkr) moduuli mahdollistaa rakeisen aineen keskimääräisen raekokoon määrittämisen. Tätä varten tietyn määrän materiaalia kulkee värähtelevän seulan läpi hiekan hiekalle, jonka solujen halkaisijat ovat 0,15 - 5,0 mm. Tämän jälkeen kunkin seulan jäljellä olevan hiekan määrä ilmaistuna prosentteina kerrotaan solun halkaisijalla, summataan ja jaetaan 100%: lla.

Hiekkakoko on itsenäinen arvo. Mielikuva millimetreinä mitattuna on virheellinen, koska keskimääräinen hiukkaskoko esimerkiksi koostumuksessa, jonka partikkelikoko on 2,45, on 1,3 mm. Ja keskimääräisellä alueella laskettavan viljan ominaishalkaisija on 0,7 mm.

Moduulin koosta riippuen hiekka jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

 • yli 2,5 (karkea vilja) - suositellaan luokan B25 betoniseosten valmistukseen;
 • 2,5 - 2,0 (keskipartikkelit) - käyttö B15-betonissa ja edellä on sallittua;
 • 2.0-1.5 (hienot jyvät) - käytetään betonin valmistukseen siltarakenteiden vedenalaisten osien rakentamisessa tiilien ja sementtilaastareiden valmistuksessa;
 • 1.5-1.0 (erittäin pieni murto) - käytetään pääasiassa rakennuksen hienojen koostumusten valmistuksessa.

Hiekkakiven vaikutus betonin ominaisuuksiin

Hiekan rakeisuus vaikuttaa laastin veden vaatimukseen ja sen lujuusominaisuuksiin - mitä suurempi on hienousmomentti, sitä suurempi on betonin lujuus ja sitä vähemmän veden kulutusta sen valmistukseen.

Viljan lisääntyminen osoittaa hiukkasten suuremman keskimääräisen halkaisijan. Tämä johtaa sementtilietteen plastisuuden vähenemiseen. Ja kun käytetään koostumusta karkean rakeisen betonin valmistukseen (esimerkiksi levittämällä esikiveä), kyky täyttää tyhjyys sora- tai roska-hiukkasten välillä vähenee huomattavasti. Tämän seurauksena - erotuskerroin lisääntyy vaaditun koostumuksen laskentamenetelmässä (raakamäärä betonissa pienenee).

Siksi hiekka olisi valittava riippuen käyttötarkoituksesta ja olosuhteista, joissa betonia käytetään.

Hiekkakokoinen moduuli betoniin

Betoniä käytetään laajasti rakentamisessa luotettavien ja kestävien rakenteiden rakentamiseen. Betonimassan pääkomponentti on hiekkaa. Betonin osatekijät on jaettu sideaineisiin - sementtiin ja veteen sekä täyteaineisiin - hiekkaan, soraan, soraan ja laajennettuun saveen.

Betonin koostumus

Vakiorakenne betonista koostuu:

100% = 80% täyteaine + sideaine 20%

Hiekan ja raunioiden suhdetta määritettäessä käytetään kaavaa:

Hiekka / murskattu kivi = 1,1 P Y hiekka / Y murskattu kivi, jossa:

P on raunion ehdollinen voiditeetti;

Y hiekka - hiekan tiheys;

Y-rauniot - raunioiden tiheys.

Vakiintuneita ominaisuuksia sisältävä betoni valmistetaan sementin erityisistä merkkeistä ja sen kulutuksesta:

Tapauksessa, jossa täyteaine valitaan elementeistä, jotka korvaavat toisiaan tai täydentävät toisiaan, on ongelmallista korvata hienojakoinen fraktiomateriaali toisella.

Hiekkaa levitetään laajalti planeetalle, mikä takaa sen saatavuuden ja edullisen hinnan. Tämän raaka-aineen pääominaisuudet ovat fraktiointi, irtotiheys, sulkeutusten lukumäärä ja tyypit. Betonin valmistamiseksi on parempi käyttää eri fraktioista hiekkaa, koska tässä tapauksessa pienet ja suuret jyvät takaavat mahdollisten aukkojen täydellisen täyttämisen liuoksessa.

Hiekkakoko (Mkr) -moduuli määrittää osapuolten materiaalien jyvien koon. Toisin sanoen tämä on tietyn koon hiukkasten määrä. Käytettävien irtomateriaalien määrä, seoksen koostumus, suoritetun työn tulos ja näin ollen rakenteen toiminnan laatu ja kesto riippuvat tästä indikaattorista. Mk: n erityiset indikaattorit määräävät liuoksen tarvitseman veden määrän, koska kun tämä komponentti ylittyy, täytetty liuos menettää kimmoisuutensa ja halkeamat.

Hiekkakokoisen moduulin määrittäminen

Hiekka lajitellaan erityisillä värähtelevillä näytöillä. Vankalla laitteella on useita seuloja, joiden halkaisija on 0,15 mm - 0,5 cm. Mk p: n koko ei riipu jyvien murto-osasta ja lasketaan kaavalla:

(X × Vx+Y × Vat+Z × VZ): 100% = μc, missä X, Y, Z on prosenttiosuus jäännösmateriaalin määrästä kussakin seulassa. Tämän avulla:

Vx, Vy, Vz - kunkin seulan reikien koko;

Mkr - moduulikoko.

Hiekan käyttö

Lopputuotteen vahvuus riippuu moduulin koosta. Keskikokoisen hiekan käyttö vähentää valmiin liuoksen plastisuutta. Karkeaa hiekkaa ei käytetä pohjaveden pohjaksi, koska se ei voi taata halkeamien ja pintavaurioiden täydellistä täyttämistä. Se ei myöskään täytä 100% tyhjää betonia suurista sideaineista, kuten murskakivestä, soraa tai laajennetusta savesta.

Taulukko, jossa on tietoja raekokoon vaikutuksesta yhtä liikkuvien betoniseosten kestävyydestä, on hyödyllinen vertailua varten.

Kuinka mineraalikoostumus vaikuttaa hiekan laatuun?

Hiekka on kivi, joka luonnollisesti putoaa maaperässä. Tällaisten prosessien olosuhteet liittyvät suoraan raaka-aineiden laatuun ja koostumukseen. Säiliöiden pohjasta peräisin oleva hiekka on luontaisesti puhdistettua koostumusta, joka eroaa uranäkymästä. Hiekkahiekka sisältää epäpuhtauksia savesta, kiilasta, rikkiä, malmista ja maasälpäta. Materiaalin alkuperä määritetään laboratoriossa analyysillä. Hiekka-aineen koostumuksessa oleva savi korkea betonipitoisuus lisää liuosten imeytymistä. Tästä syystä seos käyttää puhdistettua hiekkaa ilman sulkeutumista.

Kvartsihiekan koostumuksesta kiilto lisää raaka-aineiden puristettavuutta, ja kvartsilla tällaiset prosessit ovat peruuttamattomia, mikä tarkoittaa sitä, että niitä ei voida hyväksyä.

Kuinka kosteus vaikuttaa hiekan murskaamiseen?

Märkähiekkaa ei käytetä rakennusmateriaalina. Kaikki testaus ja standardien ja standardien noudattaminen lasketaan kuivuvien raaka-aineiden perusteella, joiden virtaavuus on heikko. Lai- nen koostumus ei ole hyväksyttävä käytettäväksi kuivissa seoksissa, koska sen tiheys eroaa kuivasta materiaalista. Hiekan keskimääräinen kosteuspitoisuus pienentää sen tiheyttä, kun taas lisääntyneessä kosteudessa se kasvaa.

Kosteus 4-7%: ssa on normi betoniliuoksille, ja 20%: ssa se mahdollistaa päällystettyjen jyvien ympäröimisen. Betonin valmistuksessa käytetään tarkkoja laskutoimituksia ja suhteita, jotka hiukan kosteuden muuttuessa voivat johtaa rakennetun rakenteen eheyden ja kestävyyden rikkomiseen.