Tee-se-itse monoliittinen säätiö - askel askeleelta valokuvia

Monoliittinen säätiö on yksi kalleimmista talon perustyypeistä. Mutta joillakin mailla se on ainoa sopiva vaihtoehto. Se tehdään myös monikerroksisten rakennusten rakentamisessa, kun tarvitset erityisen vahvan perustan. Artikkelissa käsitellään kaikkia monoliittisen perustan kaatamista.

sisältö:

Monoliittisen perustan edut ja haitat

Luotettavuus ja suuri kantavuus mahdollistavat sen asentamisen mihin tahansa rakenteeseen. Tekniset ominaisuudet ovat ratkaisevia, kun valitaan monoliittisen laattasäiliön rakentaminen. Seuraavassa tarkastellaan merkittävimpiä etuja.

 • Saumojen puute. Se on heidän poissaolonsa suunnittelussa levy on pidettävä tärkein etu. Tämä parametri antaa monoliittisen perustan suurella lujuudella, vaikka maa liikkuu.
 • Asennuksen nopeus Koska se suoritetaan yhdellä alueella, aika tallennetaan merkittävästi muottiyksikköön. Ja rakennuslaitteiden - kaivukoneiden, sekoittimien ja värähtelevyjen - läsnä ollessa työ tehdään parin päivän kuluessa. Pisin prosessi on neulominen, joka vaatii paljon enemmän kuin muilla säätiöillä.
 • Mielivaltainen kokoonpano. Siksi se on erinomainen vaihtoehto, kun talossa on vakiomuotoisia muotoja, esimerkiksi koristeltu erkkeri-ikkunoilla.
 • Vedeneristys. Rakenteen eheyden vuoksi vesi ei tunkeudu kellariin eikä tuhoa talon perustusta. Monoliittista laatua suositellaan kaatavaksi kosteikkoalueille tai erittäin korkealle pohjaveden pinnalle.

Haittoihin kuuluvat korkeat kustannukset monoliittisen perustuksen kaatamiseksi. Se puolestaan ​​koostuu useista parametreista:

 • Se vaatii runsaasti betonia, ja se on kaadettava kerrallaan. Tämä tarkoittaa, että sinun täytyy tilata useita miksereitä, joilla on ratkaisu kerrallaan;
 • älä tee ilman rakennustarvikkeiden vuokraamista tai kalliiden rakennusvälineiden vuokrausta;
 • Toinen kohta liittyy alhaisiin lämpöeristysominaisuuksiin. Säätiö koostuu itse asiassa betonista ja metallilangasta, joka vain antaa lämpöä pitämättä sitä pitkään. Korjaa tämä levyn lämmöneristysmateriaalien avulla, jotka on asetettu pohjan koko alueelle;
 • kyvyttömyys varustaa kellarissa. Ainoa poikkeus on usean kerroksen talo, jolloin liesi tulee kellarikerrokseksi ja kellari jaetaan kellariin.

Monoliittisten perustusten tyypit ja käyttö

On olemassa kolme tyyppistä monoliittista säätiötä.

 • Vyö. Se on raudoitettu betoniliuska, joka on järjestetty rakennuksen kehän ympärille ja kantavien seinien alle. Sopii rakentamiseen keskipitkällä maaperällä.
 • Laatta. Toisin kuin ensimmäinen tyyppi, se kaadetaan pita-muodossa, koko rakennuksen alueen. Niitä käytetään maanjäristyksissä ja heikoissa maissa, jotka voivat liikkua muuttuvissa vuodenaikoissa.
 • Pile grillage. Vaikuttaa siltä, ​​että betonipylväät, jotka on haudattu jäädytyksen alapuolelle ja jotka on liitetty pitkin kehää vahvistetulla betoniteräksellä.

Syvyys tunkeutumiseen maahan on jaettu:

 • matala syvä monoliittinen perusta. Tällöin laatta asennetaan alle 500 mm. On pidettävä mielessä, että maan alle jäätyy, joten sinun täytyy tehdä paksu hiekkakuitu;
 • jäätymisen syvyyteen. Se tehdään monikerroksisten rakennusten rakentamisen aikana. Levy kaadetaan jäätymisen alapuolelle, ja tämä on vähintään 1500 mm Keski-Venäjällä. Tämä vaatii pitkiä ja kalliita maanrakennustöitä, mutta tuloksena on luotettava säätiö, jossa on mahdollisuus järjestää kellarihuone.

Monoliittisen laattapohjan kustannukset

Laskettaessa kustannuksia on tarpeen luottaa rakennusmateriaalien objektiivisiin hintoihin kullakin alueella. Ottakaa esimerkiksi huomioon seuraavat arvot:

 • täytä 30 cm paksuinen kiinteä pohja;
 • sekoittimen järjestys betonilla, liuoksen kuution hinta on 3500 ruplaa;
 • neulomisvarusteet. Se eroaa halkaisijaltaan, mutta keskimäärin hinta menee tonnilta ja on noin 25 tr. Solun koko on 20 x 20 cm;
 • Kaikki perustusvalut tehtiin itsenäisesti, ilman työntekijöiden palkkaamista.

Näin ollen 10X10m: n laatan kustannukset ovat 120 tr.

Casting monoliittinen säätiön valokuva

Valmistus ennen monoliittisen pohjalevyn kaataamista

Koska tällaista perustusta käytetään vaikeissa olosuhteissa liikkuvissa maissa, siihen kohdistuu yhä suurempia vaatimuksia. Siksi, jos haluat pelastaa rakennustyöryhmän ja tehdä kaiken työn itse, sinun ei pidä vain oppia oikeaa teknologiaa, vaan myös noudattaa sitä kaikissa vaiheissa.

 • Ennen monoliittisen betoniteräksen rakentamista valmistele sitä varten. Alue on kokonaan poistettu, valmistellaan suuria laitteita kuistia.
 • Tällöin tulevan pohjan merkintä suoritetaan ja kasvillisuuden pintakerros poistetaan koko alueelta. Tässä vaiheessa voit suorittaa sokea alueen järjestelyä.
 • Sitten tulee yksi raskaimmista ja vaativimmista prosesseista - kaivamalla kaivoa. Alapatyypistä riippuen syvyys vaihtelee 500: stä 1500 mm: iin, ja leveys on 1 - 1,5 m enemmän kuin itse säätö. Huolimatta siitä, että betoniseos on muovia ja se tasoittaa itsestään vaakatasossa, kaivon pohjan on oltava mahdollisimman tasainen. Tämä vaikuttaa merkittävästi säätiön laatuun ja luotettavuuteen. Kaivinkoneen palveluja ei voi tehdä. On toivottavaa, että hänellä oli sileä ämpäri ilman hampaita, mikä mahdollistaa tasaisen leikkauksen ilman, että sekoitetaan toisistaan ​​erilaisia ​​kerroksia maaperän kanssa eikä löystytä pintaa.

Vinkki: kaivon syvyyden määrittämiseksi on suositeltavaa suorittaa alustava geologinen etsintä. Mikä parasta, jos maa on hiekkainen, ei vahva hautaaminen ole tarpeen. Epävakain ja liikkuvampi maaperä on savi. Ihannetapauksessa on suositeltavaa valita se kokonaan ja kaivaa jäädytyksen alapuolella.

Monoliittinen perustusvaluteknologia

 • Nyt oli vuorossa tehdä monitasoinen tyyny monoliittisen perustuksen alla. Tätä varten ensimmäinen kerros asetetaan geotekstiilimateriaalia, sitä suurempi sen tiheys, sitä paremmin. Se suorittaa sementin ja hiekan (tai hiekan ja soran sekoittumisen) välisen kerroksen toiminnon, jolloin se ei pääse maahan. Jos kerroksen paksuus ei ole yli 20-30 cm, hiekka voidaan asettaa päälle, jos monoliittinen säätö on syvästi haudattu, voit säästää rahaa ja aloittaa hiekka- ja sora-sekoittumisen. Sen jälkeen kaikki on täynnä värähtelevää levyä, kunnes henkilö voi kävellä pinnalla eikä putoa.

Vinkki: tyynyn järjestämisen vaiheessa viemäröinti ja vesihuolto olisi jo toimitettava ja asetettava. Jotta tulevaisuudessa ei ollut vaikeaa kuljettaa niitä taloon.

 • Seuraavaksi on seuraava geotekstilikerros, jonka päälle tällä kertaa kaadetaan 30-40 mm: n paksuinen murskattu kivi, jonka paksuus on 20-30 cm, ja se tiivistetään ja puristetaan.

Vihje: tässä vaiheessa on tärkeää, että pinta-ala on tarkasti vaakatasossa. Tämä on mahdollista optisen tason avulla. Ja kulmat tarkastetaan sopivasti lasertasolla.

 • Se oli vedeneristyskäytäntö. On parasta käyttää valssattua vedeneristysmateriaalia, joka avautuu koko pinnalle pienillä kaistaleiden päällekkäisyydellä toistensa kanssa.
 • Sitten tulee eristävä materiaali. Täällä sinun pitäisi lopettaa valintasi penoplexilla, koska sillä on tiheämpi määrä kuin vaahto, sillä on parhaat ominaisuudet, se ei murene, ja mikä tärkeintä, sitä ei ole hiertää hiirillä. Mahdollisten kylmäsiltojen poistamiseksi on parempi sijoittaa materiaali kahteen kerrokseen ruutupiirilevyyn, tässä tapauksessa on tarpeen ostaa levyjä, joiden paksuus on 50 mm.
 • Jos alempi kerros asetetaan koko kaivauksen alueelle, eli lämmittämällä niitä ja ulokkeita 1,5 metriä, sitten ylempi kerros asetetaan tiukasti perustan mittojen mukaan. Tämä vaihe mahdollistaa sen, että sokea alue eristetään myös ilman aukkoja.
 • Kierros tuli muottiin. Sinun ei pitäisi ostaa alhaisen asteen alustaa, materiaalia pitäisi kuivata, ilman rottia ja putoaa (myöhemmin se voidaan purkaa ja käyttää rakentamiseen). Pöydän paksuus riippuu pohjasta, joten matala syvyys 25-30 mm riittää, syvemmälle se kestää 50 mm.
 • Valmistetusta materiaalista suojat kiinnitetään tai kiinnitetään ruuveilla. Vahvistusta varten pystypalkit ruuvataan 50-60 cm: n välein. Sitten ne asennetaan tulevaisuuden laatan kehälle, jolloin ne muodostavat muottipesän. Työn päätyttyä on tarpeen tarkistaa diagonaalit ja kulmat uudelleen. Varmista, että kaikki on tehty oikein, muotti on kiinnitetty tapilla 50-80 cm: n välein, kulmat on kiinnitetty ja tukia sijoitetaan ulkopuolelle, mikä mahdollistaa paremman pidon rakenteesta betonin kaatamisen aikana.
 • Seuraavaksi vahvistetaan monoliittista säätiötä. Tämä aikaa vievä ja ratkaiseva hetki vaikuttaa paitsi itse alustan luotettavuuteen, myös tulevaisuuden kodin vahvuuteen. Vahvistustyyppi riippuu rakennuksesta, joten pienten yksikerroksisten talojen tai autotallien osalta on sopivaa 10 cm: n kennon vahvistusverkko. Rakennettaessa raskasta tiiliä tai kaksikerroksista taloa on parasta käyttää halkaisijaltaan 15-20 mm: n liittimiä. On toivottavaa, että hänellä on rivat, jotta betoni sekoittuu paremmin.
 • Mutta on vivahde. On selvää, että paksumpi vahvistus, sitä luotettavampi pohja on ja pystyy kuljettamaan suurta kuormaa. Mutta koska se sopii ja sopii useisiin riveihin, se vie paljon tilaa ja siksi vähemmän konkreettisia sopivia.
 • Tarkastellaan esimerkiksi raudoitusta 16 mm: n tankoineen ja solun koon ollessa 20x20 cm. Ennen työn aloittamista on tarpeen järjestää rako alustan ja ensimmäisen raudoituksen välille, jonka tulee olla vähintään 5 cm.
 • Saavutettu haluttu voima muuttuu vain kiinnitettäessä, et voi kiehua vahvistusta. Tätä varten on erikoislaitteita edullisista kotitalouksista vakavaan ammattikäyttöön.
 • Se on parasta, kun liitokset pysyvät integroituna, leikkaamatta. Toisin sanoen 11,7 metrin vakiorakenteella, joka on asetettu 10 metrin pituudelle, ylimääräiset 1,7 metriä on katkaistu. Mutta tämä ei ole aina mahdollista esimerkiksi silloin, kun talon leveys on suurempi tai materiaali tuodaan autoon ja on lyhyempi. Tällöin liittimet sopivat päällekkäin 10 cm.
 • Kun ensimmäinen kerros on liitetty ja asennettu, seuraava kierros tulee. Sallittu etäisyys niiden välillä on 20-30 cm. Lujituksen ja muottien välinen etäisyys vaihtelee 3-6 cm.

Betonin täyttäminen

 • Kun hiekkalaatikko on tehty, muotti on koottu ja raudoitus on asennettu, ja se on kääntö, jossa kaatetaan betonia betonilla.
 • Tässä vaiheessa olisi laskettava oikea määrä liuosta ja sen brändi. Meidän on huolehdittava sisäänkäynnin poluista, sillä täysi kuorma-mikseri painaa paljon, ja se vie sinut lähelle muottirakennetta.

Vihje: Suuren tilavuusmäärän kaatamisen yhteydessä on suositeltavaa tilata kone, joka on varustettu betonipumpulla. Pienellä kokoisella matalalla pohjalla on automaattinen automaatti, jossa on perinteinen ulosvedettävä lokero.

 • Betoni valitaan sen tuotemerkin perusteella, joka vastaa koostumuksen lujuudesta kovettumisen aikana. Tämä johtuu siitä, että mitä korkeampi seos on, sitä enemmän sementtiä se sisältää. SNiP: n perusteella tämä säätöbetonin betoniarvo ei saisi olla alle M-250.
 • Kuten edellä on jo todettu, on parasta, jos betonointi suoritetaan kerrallaan. Jos otat tauon, edellinen täyttö kovenee ja nivel muodostuu liitoksesta. Tulevaisuudessa sen sijainti todennäköisesti murtuu.
 • Kun muodostetaan ilmakuplia, ne vaikuttavat haitallisesti lopputulokseen. Niiden poistamiseksi, mahdollisuuksien mukaan tärinää alustaa. Tämän jälkeen säätiö peitetään kalvolla.
 • Rakenne voidaan purkaa aikaisintaan 7 päivän kuluttua ja aloittaa rakentaminen entisestään. Vain 2 viikkoa myöhemmin betoni saa vahvuutensa.

Casting monoliittinen video säätiö

Kuinka tehdä monoliittinen perustus talon omilla käsillä

Yksi rakennuksen alapuolella olevista muunnelmista on kelluva monoliittinen laatta. Se voi olla sekä matala että ei-haudattu. Tällainen säätiö ei sovellu hankkeisiin, joissa on kellari. Tätä haittaa kompensoidaan edullisella hinnalla ja mahdollisuudella rakentaa monoliittinen säätiö ongelma-alueille, koska se jakaa ja siirtää laadullisesti kollektiiviset kuormat maahan.

Erilaiset pohjalevytyypit

Kiinteää laatua on kolme tyyppiä:

 • yksinkertainen tyyny ilman jäykisteitä;
 • levy yksinkertaisilla jäykisteillä;
 • levy, jossa vahvistetut kylkiluut.

Näiden vaihtoehtojen yhdistelmiä, esimerkiksi kaistalevyn pohjaa. Sitä käytetään, jos on tarpeen rakentaa kellari. Suosittu ratkaisu on levy, jossa on jäykisteitä. Se on suurin voima.

Monoliittinen levy valmistetaan jatkuvalla vahvistamisella. Sen paksuus riippuu suunnitellusta rakennuksesta ja vaihtelee 25 - 55 cm: n välillä. Laatan matalasuojatuotteen käyttö säästää materiaaleja jopa 35-40%.

Luotettavan perustuksen rakentamiseksi on käytettävä vain korkealaatuista betoniseosta ja lujitetta.

Monoliittisen laatan rakentaminen edellyttää, että noudatat rakennussääntöjä ja -määräyksiä. Melkein kaikki rakennusten puitteissa liittyvät ongelmat johtuvat säätiön asennuksen aikana tehdyistä virheellisistä laskelmista tai virheistä.

Suositukset pohjalevyn laajuudesta

Monoliittisen laatan edut pohjana ovat:

 • rakennuksen talousarvio analogien alapuolella;
 • monoliittisen emäksen rakentamisen yksinkertaisuus;
 • kyky kestää suuria kuormia suuren kosketuspinnan vuoksi;
 • ei seinien muodonmuutoksia, koska levy nousee ja laskee tasaisesti;
 • säästöt viimeistelyn aikana, liesi - viimeistelty karkea kerros;
 • mahdollisuus rakentamiseen ongelma-alueille.

Tällaista säätöä suositellaan jäykkien, ei-joustavien materiaalien, kuten tiilien tai hiilihapotettujen betonilohkojen, valmistukseen. Tämä auttaa välttämään halkeamia ja muodonmuutoksia.

Määräysten ja sääntöjen kirjallisuus

Jos haluat oppia täyttämään monoliittisen laatan, jonka käyttöikä on pitkä, ei olisi tarpeetonta lukea ja ottaa huomioon vaatimukset:

 • SNiP kohdassa "rakennusten ja rakenteiden perusteet";
 • GOST "maaperän luokittelu";
 • säännöt betoni- ja betonirakenteiden rakentamiselle.

Yleisten suositusten ja normien noudattamisen ansiosta voit luottaa taloon luotettavaksi pohjaksi ja estää virheitä.

Esitystyön vaiheet

Alusta alkaen on välttämätöntä suorittaa tällainen työ:

 • alueen geologinen tutkimus - mittaa korkeuserot ja määritellä maaperätyyppi;
 • poista maaperän kerros säätiön kohdalta ja syvennä kuoppaan arvioituun syvyyteen;
 • avata tarvittavat viestit tai kirjanmerkit niihin;
 • aseta viemäröintijärjestelmä;
 • varustaa tyyny hiekasta ja murskattua kiveä;
 • avata vedenpitävä pohjapohja;
 • kiinnitä muotti;
 • rakentaa vahvikekehikko, jonka poikkipinta on 12-14 mm, hitsattu tai liitetty erityisellä johtimella.

Tee tarvittaessa muuta työtä. Rakenteen vahvistamiseksi ja geometrian vakauttamiseksi jäykistysrivat on järjestettävä laattaosan alaosaan.

Säännöt monoliittisen levyn valu

Peruslevyn levyn tavanomainen täyttö suoritetaan kerralla. Mutta joskus sinun on tehtävä se useissa lähestymistavoissa. Tee näin valitsemalla osa, joka täytetään täyteen korkeuteen ja joka on aidattu pystysuoralla osuudella kulmassa horisonttiin, jotta syntyvä sauma olisi taipuvainen.

Urakoitsijat pitävät väärin kaataa talon monoliittista perustusta osissa. Mutta itsenäistä työtä varten on täysin hyväksyttävää.

Tuotemerkin ja betonin valinta

Ennen monoliittisen pohjalevyn kaataamista, sinun täytyy tilata betonia luotettavasta toimittajalta. Monoliittiselle pohjalle sinun on valittava betoni, joka täyttää seuraavat vaatimukset:

 • seoksen tiheys on 1850 - 2400 kg / m³;
 • betonin merkki M200: stä ja muusta;
 • konkreettinen luokka B-15: sta ja uudemmasta.

Keskimmäiselle kaistalle sopii betonimerkki 250, jonka vahvuus on 230 kg / cm2, pakkasenkestävyys F200, veden läpäisevyys W4 ja liikkuvuus P3.

Betonin kuivatusvastus riippuu betonin rakenteessa olevien huokosten esiintymisestä. Kiteytymisen aikana vesi laajenee ja täyttää ne, estäen halkeilua.

Kun itse valmistetaan seosta, on välttämätöntä noudattaa tekniikkaa, jolla valmistetaan betonia, jossa on jäätymisvastus F100: sta F150: een.

Suunnitellun rakenteen ja maaperän tyypistä riippuen on suositeltavaa valita seuraavat betonityypit monoliittisen kellariastian kaatamiseksi:

 • M400 - tiilen tai betonin raskasrakenteisiin, heikkoon maaperään;
 • M350 - kevyiden materiaalien, esim. Vaahtobetonin, 2-3 kerroksisiin rakennuksiin;
 • M250 - puutaloille;
 • M200 - runkoteknologiaan rakennettuihin taloihin.

Jos betoniseoksen itse tuotetaan, murskattua kiveä / hiekkaa / sementtiä sovelletaan 3: 1, 5: 1.

Tärkeitä asioita säätiön rakentamisessa

Kun rakennat monoliittisia kellarilevyjä omiin käsiisi, on suosituksia, joiden avulla voit maksimoida käyttöiän. Ne liittyvät tiettyihin työvaiheisiin ja suunnitteluominaisuuksiin:

 1. Betonisekoittimen suositeltava betonitehon korkeus on enintään yksi metri. Vältä vähintään kahden metrin etäisyydellä liikkumista. Aseta sekoitin uudelleen kehän ympäri tai käytä betonipumppua koko alueen täyttämiseen.
 2. Betonikerroksen kokonaispaksuus valitaan suunnitteluvaiheessa tulevaisuuden rakenteesta riippuen.
 3. Muottien korkeus asetetaan 5-10 cm korkeammaksi kuin laatan taso.

Voit lisätä jalustan kantavuutta seuraavasti:

 • jäykisteiden järjestely tapahtuu koko kehän ympäri ja lisäksi kohtisuorassa pitkään seinämään nähden;
 • liitäntäkohdissa (rakennuksen kulmat) varustetaan lisää paaluilla.

Rakentamista paaluilla kutsutaan paalulaatan pohjaksi.

Järjestelyn päävaiheiden visuaaliseen esitykseen voit katsella videota säätiön monoliittisen levyn rakentamisesta.

Monoliittisen levyn raudoituksen vivahteet

Säätösi kaatamisen yhteydessä on muistettava, että kaikkien runkoelementtien metalliosat on peitettävä vähintään 15 mm: n betonikerroksella. Käytännöllisyyden vuoksi alla olevan kehyksen alle sijoitetaan erityinen jalusta, jonka paksuus on 15-20 mm. Tällaisia ​​tukia ei suositella käytettäväksi puuta, raudoitusta tai murskattua kiveä. Ylempi tehonkehys on kiinnitetty vahvikkeen pystysuuntaisiin segmentteihin hitsaamalla tai neulomalla. Seoksen tasoittamiseen ja jakeluun on mahdotonta kävellä raudoituksella, jotta se ei häiritse rakenteensa. Kuorman levittämiseksi levität levyt tai levyt ja poista ne täytettynä.

Monoliittinen laatta voidaan upottaa 30-40 cm: n korkeudella, olla tasainen maanpinnalla tai maanpinnan yläpuolella.

Järjestelyn ominaisuudet talvella

Nolla-lämpötiloissa järjestelyn kustannukset kasvavat, koska täytettyä seosta on lämmitettävä kolme päivää. Lämmitys tapahtuu sähkökotelon sisältämän lämmityskaapelin avulla. Se pysyy suunnittelun sisällä. Lisäksi näitä menetelmiä käytetään:

 • termos - perustus on peitetty kalvolla ja sementin ja veden reaktiosta vapautunut lämpö säilyy;
 • lämpimän muottien järjestäminen - teräksiset kilvet, jotka lämmitetään sähköllä;
 • sekoitus konkreettisia kiihdyttimiä kovettuva, hydraus.

Jälkimmäinen menetelmä on halvempi ja sitä käytetään useammin.

Säätiön hoito kovettumisprosessissa

Monoliittisen laatan kaatamisen jälkeen on välttämätöntä hoitaa hoitotoimenpiteitä. Koska laatta on valmis karkea lattia, se on tehtävä tasainen kuin mahdollista. Tehdas "kypsytys" betonin hoidosta:

 1. Muottien valvonta Sitä ei saa siirtää. Tunnistamisen jälkeen - eliminoidaan tunnin kuluessa.
 2. Suojelu luonnonilmiöistä. Shelter on organisoitu polyetyleenillä - se auttaa tuulesta ja erilaisista sademäärästä.
 3. Kuivauksen säätö. 8-10 tunnin kuluttua kosteus ei saa laskea alle 90%. Levyn kastelu suoritetaan 3-5 päivää.

On mahdollista aloittaa tällaisen säätiön rakentaminen 2 päivän ajan lämpötilassa 25-30 astetta 5-7 vuorokauden ajan 15-20 asteen lämpötilassa. Talvella on parempi aloittaa rakentaminen kymmenentenä päivänä. Voit poistaa muottien noin viikon kuluttua valaistuksen.

johtopäätös

Jos noudatat tarvittavia tekniikoita ja normeja, jotka koskevat muottien asentamista, betonin valmistusta ja sen kaatamista sekä myöhempää "kypsymisperustan" ylläpitoa, tämä takaa perustan tarvittavat ominaisuudet ja käyttöikänsä.

Monoliittinen säätiö taloon: nauha tai laatta?

Nykyaikaisessa rakennustekniikassa on laaja valikoima erilaisia ​​innovaatioita ja materiaaleja kauniiden ja luotettavien talojen rakentamiseen. Ei ole läpäissyt näitä trendejä ja niin tärkeä osa minkään kodin, kuten säätiö. Talon perusta on perusta, johon koko rakennuksen rakenne perustuu, ja sen on oltava riittävän vahva ja kestävä säilyttääkseen ja säilyttämään monitornin seinät ja rakennuksen katon.

Ennen perustuksen rakentamista on tehtävä geologisia tutkimuksia: perustan tyyppi riippuu maaston maastosta.

Tähän mennessä suosituimpia perustyyppejä ovat monoliittinen pohjalevy ja nauhat.

Riippumatta siitä, millainen perusta talolle, monoliittiselle tai nauhalle, valitset, on tärkeää ymmärtää, mitä tehtäviä sen on kohdattava ja oltava tarkkaavaisesti sen rakentamisessa.

Säätiön syvyyden riippuvuus maaperätyypistä.

Ilmastomme on paljon puutteita, jotka vaikuttavat suuresti rakennusteollisuuteen, kuten asuntojen rakentamisessa, on otettava huomioon kaikki ilmastomme ominaisuutemme. Tärkein vaarallinen ilmastovaikutus on maaperän turvotus. Turvotus johtuu siitä, että maaperä jäätyy läpi talvella suurelle syvyydelle, minkä seurauksena maa laajenee ja sulamisen jälkeen maaperä asettuu uudelleen. Nosto- ja laskutustaso on noin 10% maaperän jäädytyssyvyydestä (esimerkiksi 120 cm: n jäädytyssyvyys, maaperän turvotus on noin 12 cm). Ja tällaiset vaihtelut vaikuttavat haitallisesti talon rakenteen lujuuteen, ne voivat aiheuttaa halkeamia ja jopa rakenteen tuhoutumista. Säätiön tulisi estää tämä prosessi, ja tämän vuoksi on olemassa kaksi tapaa: perustaa perustus maanpinnan jäädyttämisen alapuolelle tai tehdä siitä monoliittinen, ja sitten maaperän liikkeet jaetaan tasapuolisesti talon vankalla pohjalla.

Maaperän turvotuksen lisäksi on otettava huomioon pohjaveden syvyys, joka voi olla vaarallinen naapuri mille tahansa rakenteelle. Toinen tärkeä tekijä on talon paino, sillä jopa aloittelijalla on käsitys siitä, että runko-kilven ja monoliittisen talon paino vaihtelee suuruusluokaltaan, mikä tarkoittaa, että niiden perustana on otettava tämä hetki huomioon. Älä unohda ottaa huomioon maaperän rakennetta ja koostumusta. Savi tai hiekka, kallioinen maa tai märät suoita, kiinteä maa tai komposiitti - se vaatii silti harkintaa ja laskemista, jotta sitä ei voida sekoittaa yhden tai toisen pohjan valintaan.

Koska tämän artikkelin tarkoituksena on vertailla säätiön kahta suosituinta lajiketta, voimme analysoida niiden kunkin vahvuuksia ja heikkouksia.

Strip-säätiö

Nykyään Euroopassa suosituin on nauha-säätiö, joka on perinteisesti kehittynyt monien vuosien ajan. Tämäntyyppinen pohja voi olla monoliittinen tai koottu betonilohkosta. Jos talon rakentaminen on suunniteltu kellarikerrokseen, kannattaa valita monoliitti, koska tässä tapauksessa kellarissa ei ole aukkoja, eikä sinun tarvitse käyttää ylimääräistä rahaa sen luotettavaan vedenpitävyyteen.

Pohjalevyn asettamisen syvyys riippuu suoraan maaperän jäädyttämisestä, sen alapuolella olevan kaivon on oltava vähintään 20 cm jäätymisasteen alapuolella. Sinun on tiedettävä maanjäristyksen syvyydestä alueellasi etukäteen, mutta yleensä Keski-Venäjällä se vaihtelee 120-150 cm.

Alapuoleen perustuvasta materiaalista riippuen sen paksuus riippuu myös siitä, että raudoitetun betonipohjan vähimmäispaksuus alkaa 10 cm, kun taas muurausmateriaalin pohjalta perustuva nauhaosuus alkaa puoli metriä. Koska olemme ensisijaisesti kiinnostuneita monoliittisesta betoniteräksestä, kuvassa näkyy kaaviota monoliittisesta nauhalevystä.

Suositellut säätöosuudet perustuen poikittaisten seinämien (mm)

Tämäntyyppisen säätiön rakentaminen on yksinkertaista, mutta sen ainoa haittapuoli on materiaalien, muottien, rakennusmateriaalien ja paljon muuta. Tässä tapauksessa sinun on valittava rakentamisen helppous ja korkeat rahoituskustannukset.

Tyypillisesti monoliittista nauhamaista perustusta käytetään kivi-, tiili- ja betonirakenteiden rakentamiseen. Se soveltuu myös talon rakentamiseen epävakaan maaperän päälle, missä on vaara epätasaisesta sakkautumisesta. Jälkimmäisessä tapauksessa perusmonoliitti jakaa tasaisesti syntyvät kuormat koko alueensa päälle ja suojaa rakennetta muodonmuutoksesta.

Monoliittisen ja lohkon lisäksi on myös sellaista lajiketta, kuten matala-teippi, joka on hyvä käyttää helposti ja valmiina ostettuun taloon. Matalan perustuksen kevytvalmisteinen, kuten maalaistalo, sopii täydellisesti. Se on helppo rakentaa, jonka jälkeen voit asentaa hankitun talon valmiiksi.

Liuskajohtojen rakentaminen

Scheme-muottijalan alapinta.

Rakentaaksesi vankan perustan sinun täytyy käydä läpi useita rakennusvaiheita. Ennen kuin aloitat kaivamisen kaivosta tulevalle betoniperustalle, sinun on mitattava huolellisesti kaikki ja merkitä se sivustolla. Kaivannon leveyden tulisi olla 10-20 senttimetriä laajempi kuin tuleva perusta. Louhintatyön pohjalla on louhintatyön jälkeinen hautapeite tai sora, jonka paksuuden on oltava vähintään 20 ja edullisesti 30 cm. Hiekkastyynyn huolellisen puristamisen jälkeen on asennettava muotti. Jos maaperä on tiheä eikä murene, niin se on melko mahdollista käyttää sitä muottipesäksi ja jättää puiset aidat vain monoliitin korotetulle osalle.

Muotti ei kestä kovan betonin massaa, joten se on kiinnitetty maahan kiinnitettyihin pankeihin, jotka tukevat muurausseinämiä. Ylhäältä se kiinnitetään erikoisnauhojen avulla estää muottipaneelin seinämien muodonmuutoksia ja eroja. Kaikki muotin halkeamat on korjattava tai peitettävä folioilla. Löysä ja epävakaa maa vaatii muottien asentamisen kaivannon pohjasta.

Asennetun asennuskiinnityksen sisällä edellä esitetyn järjestelmän mukaisesti. Tangojen välissä on pehmeä johto. Vahvikotelon rakentamisen jälkeen kaivanto kaadetaan betonilla. Alustan korkeudesta riippuen voi olla tarpeen olla useita vaiheita betonin kaattamisessa, koska ei ole suositeltavaa kaataa yli 15 cm korkea betoni kerrallaan. On tarpeen antaa aikaa karkaistulle betonille kovettamista varten, pehmentäen tätä prosessia, on suositeltavaa peittää betoni vedellä ja vedellä säännöllisesti 2-3 viikon ajan. Tuloksen pitäisi olla kiinteä ja monoliittinen rakenne.

Monoliittinen pohjalevy

Monoliittinen levy

Pienen talon rakentamisen aikana valitaan yhä monoliittinen pohjalevy. Se osoittautui hyvin vaikeissa maissa, jotka ovat alttiita liukastumiselle, pudotukselle tai alueilla, joilla on korkea pohjavesi. Monoliittiset laatat levittävät kuorman koko pinnalle ja siirtävät maata yhdessä kausittaisten maajohtojen sattuessa ja suojaavat taloa muodonmuutoksilta. Tätä aluetta kutsutaan myös kelluvaksi, koska se näyttää kelluvan talon epävakaalla maaperällä.

Monoliittisen levyn lisääntynyt tuki kestää maaperän jäädyttämisen tai sulamisen aiheuttamia rasituksia. Riippuen paksuutensa, se sopii sekä kevyille puurakenteille että massiiviselle monoliittiselle talolle.

Tavallisen pienen talon alle riittää asentaa 40 cm: n paksuinen betonilaatta, noin 10-15 niistä on syvennettävä maahan.

 • monoliittisen laattapohjan rakentaminen alkaa kuopan muodostamisella, joka tehdään myös hieman suunnitellummaksi rakentamisen helpottamiseksi;
 • hiekka- ja sora-alusta kaadetaan kaivon pohjalle ja varovasti tamped down;
 • pehmusteen päälle asetetaan vedeneristyskerros, joka peitetään kerroksella vähärasvaista betonia;
 • Betonin kuivatuksen suurlähettimet sopivat ja sitovat ainakin kahden kerroksen vahvistuskotelon, jotka ovat kiinteästi kiinnitettyinä toisiinsa;
 • viimeinen vaihe on kaataa betonia. On parempi, jos kaikki betoni kaadetaan kerralla, ilman pitkää pysähtymistä.

Monoliitteille on parempi käyttää 12-14 mm: n poikkileikkausta.

Korkean taivutusjännityksen ja jopa kiertymisen ansiosta monoliittisen levyn täytyy luottaa korkealaatuiseen ja kestävään vahvistettuun kehykseen, jonka luomisen on vastattava lisääntyneitä vaatimuksia. Vahvistetut tangot on värjättävä ja niiden on oltava 12 - 16 mm paksuja. Vavat eivät pääse likaa ja ruostetta.

Vahvistusverkoston on oltava 20 - 40 cm: n etäisyydellä. Kuumasummasta on oltava vähintään 14 - 15 metriä. Tämäntyyppinen säätö vaatii suurinta vahvistuspalkkien kulutusta yksikkötilavuutta kohti muihin lajikkeisiin verrattuna. Kyllä, ja betonin kokonaismäärä menee näin suurempaan määrään. Joten ei ole yllättävää, että tällaisen säätiön kustannuksella on yksi kilpailijoidensa ensimmäisistä paikoista.

Kuten liuska-pohja, laatta voi olla kahdesta lajikkeesta: matala ja syvä. Toinen tyyppi vaatii suuria kustannuksia maanrakennuksille ja materiaaleille, mutta samalla se tarjoaa korkeimman luotettavuuden rakennukselle. Syvälle asetettujen monoliittisten levyjen korkeiden kustannusten vuoksi tällainen säätiö on harvinaisuus yksityisten asuntorakentamisen piirissä.

Matala monoliittinen laatta sijoitetaan pieneen syvyyteen, vain poistamalla maaperän yläkerros ja asettaen hiekka-sora-alustan. Taistelussa maaperää vastaan, joka kostuu pakkasen vaikutuksesta, laatta lämpiää varsin lämpimänä.

Levyn sileä pinta toimii tulevana kellarina tai kellarikerroksena. Tämä projekti tekee talon kustannuksista hieman pienemmän.

Päätelmät ja vinkit kodin rakentajille

Yleensä artikkelin päätelmät ovat ilmeisiä jopa huomaamattomalle lukijalle. Ei ole olemassa yleismaailmallista vastausta siihen, mihin tulevaisuuden taloon valittavat säätiöt, koska kaikki riippuu tulevan rakenteen, ilmaston ja maaperän ominaisuuksien erityispiirteistä.

 • matala säätiö sopii niille, joilla on vakaata maata tontilla, pohjavesi virtaa riittävän lähelle pintaan, eikä talo ole liian massiivinen;
 • syväterästetty nauha-pohja on suunniteltu samoihin luonnonolosuhteisiin, mutta talo on paljon suurempi, sillä on enemmän kuin kaksi kerrosta, kellari tai massiivinen tiili, kivi- tai betoniseinät;
 • ja lopulta levy-monoliitti on välttämätön, jos sinulla on tontti monimutkaisilla mailla ja korkealla pohjaveden pinnalla.

Toivomme, että artikkeli auttoi sinua valitsemaan oikean valinnan.

Säätiön monoliittinen levy

Parasta valintaa uuden kodin rakentamisessa on käyttää nauhoja. Tämä pätee myös erilaisiin ansiorakenteisiin. Mutta on olemassa tiettyjä rajoituksia, jotka liittyvät maaperän laatuun ja koostumukseen, mikä vaikeuttaa tämäntyyppisten säätiöiden käyttöä. Ne sisältävät myös pohjaveden läheisyyden. Joissakin tapauksissa on välttämätöntä mennä niin syvälle, että se ei ole kannattavaa rakentaa monoliittista nauha-pohjaa. Vaihtoehtojen etsimisessä kiinnitetään huomiota säätiöön monoliittisen levyn muodossa. Artikkelissa käsitellään sen rakentamisen menetelmää ja mallin vivahteita.

Yleistä tietoa

Monoliittisen levyn käyttöä perustana tukee kuorman tasainen jakautuminen maaperän alueella, johon talo sijaitsee. Tämä pätee erityisesti silloin, jos päällyskerroksella on alhainen kantavuus. Monoliittisen levyn perusta on melko yksinkertainen muotoilu, joka voidaan rakentaa omin voimin. Suunnitelman toteuttamiseksi tarvitaan materiaalin oikeat laskelmat sekä monoliittisen levyn paksuus.

Monoliittista pohjalaattaa voidaan kutsua matalaksi rakenteeksi, koska usein tällaista rakennetta ei ole valmistettu säätökuopasta. Tämä lähestymistapa liittyy kelluvaan rakenteeseen, joka edustaa laattojen monoliittista säätiötä. Jos levyä syvennetään liikaa, se kiinnitetään lujasti sivuttaispaineen vuoksi. Hieman syvenemällä maaperän tilan muutos alle nollan lämpötilan vaikutuksella ei aiheuta katastrofaalista vaikutusta kiinteään laattaan. Samalla rakenne pystyy tasoittamaan kaikki kuormat, osittain muuttamalla sen sijainnin rakennuksen sijaintia.

Yllä oleva kuva esittää laattarakennuksen pääkomponentit. Monoliittirakenteen ensimmäinen kerros on tiivistetty maaperä. Tämä on kuopan pohja, jota lisäksi räjäyttäjät suorittavat, tasaavat ja lisäävät tiheyttään. Seuraava kerros monoliittisesta pohjasta, joka on valmistettu valmistettu pohja, on hiekkaa, sitä kutsutaan tyyny. Sen tehtävänä on tarjota lisäapua kuorman asianmukaiselle jakelulle koko rakennelmasta. Koska hiekojen erityinen muoto ei ole merkittäviä vetovoimia. Puhtaan hiekan sijasta käytetään usein sora-hiekkaseosta tai useita kerroksia soraa, jossa on erilaisia ​​fraktioita. Materiaali valitaan tietyn alueen maaperän tilasta ja tyypistä riippuen.

Dornit, joka tunnetaan paremmin geotekstilöinä, asetetaan valmistetun tyynyn alapuolelle monoliitin laatikon kellarille. Tämä kerros on ylimääräinen vedeneristys. Sen rooli on myös tukikohdan vahvistaminen. Jos et käytä tällaista pinnoitetta joillakin maaperätyypeillä, niin hiekkapäällystys ja sen hämärtyminen pohjaveden vaikutuksista tapahtuvat helposti. Tämä ei ole ainoa vaihtoehto, jolla geotekstiilit voidaan sijoittaa. Joissakin olosuhteissa on vaadittava useita kerroksia tällaisesta materiaalista saavuttaakseen vaaditun lujuuden monoliittiselle levytasolle. Toinen vaihtoehto on geotextilien käyttäminen etukäteen. Jos se suoritetaan, kalvo asetetaan suoraan kuopan tamped-maahan.

Sen päälle on hiekan tai soran tyyny. Tämä tehdään estämään maaperän ja tyynyn sekoittamisen estäminen. Tämä pätee erityisesti kosteikkoihin, joissa maa voi olla epästabiili. Toisessa rakenteessa toinen kerros on sijoitettu vuorauspatjan kerrosten väliin. Tämä tehdään monoliittirakenteen täyttökerrosten paremman vedenpoiston ja erottamisen suhteen. Jos tarvitaan hyvä kosteudenpoisto, sitten pohjaan sijoitetaan ryöppy, jos se on tarpeen, se asetetaan valmistettuun hiekkavyötyyn suuremman stabiilisuuden vuoksi.

Seuraavan kerroksen läsnäolo on yllätys joillekin kokeneille rakentajille, koska se sopii melko harvoin. Mutta säätiön monoliittisen levyn koko valuminen merkitsee sen läsnäoloa. Se, että tätä kerrosta käytetään harvoin, ei tarkoita sitä, että se ei ole välttämätöntä. Usein se puuttuu, koska monoliittisen perustusrakenteen rakentamisen kustannukset ovat alhaisemmat ja tuotantoaika on vähentynyt. Mutta esikyllästämisellä voi olla ratkaiseva rooli monoliittisen levyn koko rakenteen geometriassa. Jopa laadukkaalla puristustyynyllä on vaikea saavuttaa täydellinen taso. Tämä voidaan tehdä vain käyttämällä lisäbetonikerrosta, joka kaadetaan majakien avulla. Lisäksi tällä tavoin valmistetulla pohjalla on helppo eristää eristystä sekä suorittaa monoliittisen levyn perustuksen viimeistelyvesieristys.

Vesitiivistystyökerros, joka asetetaan betonin valmistukseen. Käytetty materiaali on valssattuja bitumilevyjä, jotka on järjestetty useisiin kerroksiin päällekkäisillä ja mitoitetuilla saumoilla halutun tuloksen saavuttamiseksi. Parissa käytettiin myös bitumimastia, joka liimattiin pohjaan. Tämäntyyppisen perustuksen pääosa on teräsbetonilaatta. Tavallisessa versiossa monoliittisen perustuksen vahvistaminen suoritetaan kahdella tasolla niiden lomittami- seksi pystysuorilla metallielementeillä. Samanaikaisesti monoliittisen perustuksen valu suoritetaan siten, että betonissa oleva raudoitus on suljettu kaikilla sivuilla, ja aukko levyyn on vähintään 5 cm, mikä on välttämätöntä metallisubstraatin suojaamiseksi kosteudelta, joka kykenee tunkeutumaan kapillaarimenetelmään.

Laattapohjan monoliittisen rakenteen yleinen rakenne voi muuttua riippuen siitä, kuka suorittaa asennustyöt. Monoliittisen laattojen perustuksen yksinkertaisinta versiota käytetään useimmin, mutta on olemassa muita ratkaisuja. Ensimmäinen on monoliittirakenne, jolla ei ole muita moduuleja ja sopii saman paksuuden koko tasoon. Klassista versiota käytetään tapauksissa, joissa rakennuksen pystytys tapahtuu suhteellisen vakauden omaavilla mailla. Tämä johtuu siitä, että betonia kaadetaan pienellä kerroksella, kun taas yläraja usein vastaa maanpinnan tasoa. Tämän seurauksena voi olla runsaasti kosteuden tunkeutumista lohkoihin, joista seinät pystytetään.

Monoliittisen laatan paksuuden lisääminen antaa tuloksen, mutta kustannukset voivat nousta useita kertoja, joten käytetään muuta menetelmää, joka lisää voimaa, mutta kustannukset kasvavat pienemmällä määrällä. Se merkitsee ylimääräisten jäykisteiden läsnäoloa, jotka kaadetaan laakerin seinämien alle sekä sisäpuolelle. Vahvistusmoduuleja voidaan sijoittaa sekä monoliittisen levyn päälle että sen alapuolelle. Täyttö voidaan tehdä samanaikaisesti päärakenteen kanssa. Yllä olevassa kuvassa näet, miten se näyttää monoliittiselta pohjalta ja lisää jäykistysrivat, jotka sijaitsevat päälle. Ennen tiilien tai muiden lohkojen asennuksen aloittamista vedeneristys tehdään kateaineella ja bitumipitoisuudella.

Tämä monoliittisen rakenteen versio on erityisen tärkeä tapauksissa, joissa lattiatalo on talossa, joka on monoliittisella betoniteräksellä. Nauhan suunnitteluun ratkaisu on yksinkertaisempi, koska on mahdollista mennä syvälle maaperään kaivaamalla ylimääräinen kuoppa kellariin tai autotalliin. Jos on tarpeen nostaa laattalapia maanpinnan yläpuolelle niin paljon kuin mahdollista, mutta ei jäykemmäksi, niin kylkiluut kaadetaan alhaalta. Tämä tehdään myös samanaikaisesti pääkerroksen täytön kanssa. Samanaikaisesti suoritetaan lisäsyvennyksiä lämmittimessä tai valmistetussa tyynyssä, jossa vahvistusta asetetaan.

Tämä monoliittisen alustan tämä versio on laatta- ja nauhan perustusten liitos. Jos talon sisäseinät ovat tavallisia uudelleenjärjestelyjä ja eivät toimi kannattimina, jäykisteet eivät sijaitse suoraan niiden alapuolella vaan asennetaan tukilevyn koko alueelle yhdensuuntaisen monoliittisen perustan pienemmän puolen kanssa. Samalla niiden välinen etäisyys ei saa ylittää 3 metriä, koska ne eivät täytä niille annettuja tehtäviä. Kun käytät tätä ratkaisua, se on mahdollista säästää kulutustarvikkeisiin. Tämä johtuu levyn kokonaispaksuuden pienenemisestä. Joissakin tapauksissa kokoa voidaan vähentää 15 cm: llä. Samanaikaisesti monoliittirakenteen kantokyky ei kärsi. Tällaisella paksuuden pienentämisellä betonin säästö on puolitoista kuutiometriä kymmentä neliötä kohden.

Kun käytetään jäykisteitä, se yksinkertaistaa monoliittisen perustuksen lämpenemistä. Tällöin pohjan korkeuseroa aiheuttavat aukot voidaan helposti täyttää pursotetulla polystyreenivaahdolla tai polyuretaanivaahdolla. Tällaisen kerroksen läsnäolo on pakollista ruotsalaiselle levylle. Tämä tekniikka on yleistä ympäri maailmaa. Samalla lämpöhäviöt lattian läpi lähestyvät nollaa, mikä vähentää huomattavasti lämmityskustannuksia kylmäkaudella ja ilmastointia kesällä.

Laattojen perustus voi olla monoliittinen. Joissakin tapauksissa rakennetaan moduulirakenne. Se koostuu erillisistä monoliittisistä levyistä, jotka asennetaan valmistetulle alustalle. Ne sijoitetaan ilman aukkoja keskenään. Tämä vaihtoehto on yksinkertaisempi ja vie vähemmän aikaa rakentaa, mutta tämän muotoilun vahvuus on pienempi kuin monoliittinen. Tämä johtuu pohjan mahdollisesta muodonmuutoksesta johtuen eri voimien vaikutuksesta siihen. Asuinrakennuksia varten tällaista perustusta ei käytännössä käytetä huonon luotettavuuden vuoksi, mutta sitä voidaan käyttää maatilarakennuksissa.

Vahvuudet ja heikkoudet

Laattaperustaan ​​liittyy joitain opinnäytteitä, jotka ansaitsevat huomiota, jotta vältetään yleiset virheet. Tärkeimmät ovat:

 • mahdollisuus laajalle käytölle;
 • vastustuskyky mahdolli- sista tärinöistä;
 • ei tarvita geologista analyysia;
 • monikerroksisten rakennusten mahdottomuus;
 • nopea päätös pohjakerroksessa;
 • työn yksinkertaisuus;
 • mahdollisuus käyttää levyä epätasaisella alueella;
 • tarve saada täysi tuki kentällä;
 • viestinnän varhaisen asentamisen tarve;
 • avaruusprojektin kustannukset.

Laattojen pohja on ainoa vaihtoehto niille maatyypeille, joissa ylemmän kerroksen kantavuus on heikko. Sen käyttö on perusteltua siinä tapauksessa, että on mahdotonta tehdä monoliittisen pylväspohjan tai nauhan asennusta pienellä syvyydellä. Tätä voidaan selkeyttää tekemällä maaperän laadullinen analyysi, joka sisältää paitsi koostumuksen, mutta myös taipumuksen tiettyihin muutoksiin riippuen kaudesta. Joissakin tapauksissa monikerroksisten rakenteiden rakentaminen tämäntyyppisiin monoliittisiin perustuksiin on sallittua.

Tällaisen päätöksen etuna on usein mahdollisuus rakentaa monoliittinen pohjalaitos kaikenlaisiin maaperään. Mutta todellisuudessa se ei ole. Tämäntyyppinen perustus todella mahdollistaa tiettyjen maaperän merkittävien puutteiden tasoittamisen, mutta se ei pysty kattamaan koko valikoimaa. Esimerkiksi on mahdotonta väittää, että laatatekniikka pystyy kestämään kuorman talosta missä tahansa myrkyllisessä maaperässä. Suurten vesihavaintojen olosuhteissa, joissa maaperän kosteuspitoisuus on lisääntynyt, paaluperustan rakentaminen on paras ratkaisu. Tällöin paalut upotetaan sellaiseen tasoon, että maaperän tiheämmät kiviä saadaan aikaan, minkä vuoksi ne voivat tarttua.

Monoliittisen kellarin kelluva rakenne muuttuu välttämättömäksi maadoitusliikkeen sallitun amplitudin olosuhteissa, mutta jos puhumme merkittävistä muutoksista ylemmissä kerroksissa, tämä on hälyttävä signaali laattaperustaksi. Tämä johtuu siitä, että maaperän levittämä voima on epätasaista eri alueilla. Tämä voi johtaa monoliittirakenteen tuhoamiseen. Maaperän epäyhtenäisen iskun syy laattojen monoliittiseen säätöön selittyy maaperän erilaisilla jäädytys- ja sulamisnopeuksilla rakennuksen eri puolilla. Etelässä prosessien nopeus on paljon suurempi ja pohjoispuolella alempi.

Tällainen sisäinen stressi ei välttämättä johda monoliittisen levyn tuhoutumiseen, mutta muodonmuutos tulee välttämättä esiin. Tämän seurauksena on seinämien halkeamia, rakennuksen geometrian rikkoutuminen tai kaltevuuden syntyminen. Tällaiset muutokset ovat kriittisiä tiili- ja lohkorakenteille. Vaikutus ei ole niin havaittavissa hirsitalon tai kehysrakennusten rakenteisiin. Tämä johtuu puutalon rakentamisen liikkuvuudesta. Tiilirakenteissa ponnistus nousee seinän yläosaan. Tämä johtuu voiman vipusta. Edellä on esitetty, kuinka tärkeää on laadullisen maaperäanalyysin suorittaminen. Tällaiset palvelut ovat kalliita, mutta se on halvempaa kuin talon korjaaminen tai uudelleenrakentaminen sen romahtamisen jälkeen. On myös tärkeää tarkkailla, millaisia ​​säätiöitä on jo sovellettu alueella, jolla rakentaminen on suunniteltu. Jos monoliittiset laatat ovat läsnä, on mahdollista soveltaa samaa perustusta omalle talolle ilman erityisiä pelkoja.

Julkilausuma, jonka mukaan on mahdollista pystyttää korkeat rakennukset laattojen pohjalla, on oikeudenmukainen. Tämä pätee kuitenkin niihin tapauksiin, joissa ammattilaiset suorittavat laskelmat ja rakenteen rakenteen, koska muuten sillä ei ole myönteistä vaikutusta. Keksintö on myös rajoitettu käyttöikä monoliittisesta perustasta, joka pienenee enintään 50 vuoteen. Käyttöikä riippuu pitkälti siitä, mitä materiaaleja käytetään ja onko edellä kuvattuja kohteita noudatettu.

Joku luulee, että verrattuna kiinteään monoliittiseen säätiöön, maanrakennustyöt ovat paljon vähemmän suhteessa laattojen perustuksiin. Joissakin tapauksissa tämä on totta, mutta paljon riippuu projektista. Eri kohteet käyttävät esimerkiksi erilaisia ​​kerrospaksuuksia. Tästä riippuu siitä, kuinka paljon täytyy mennä. Lisäksi monoliittiselle laattapohjalle rakennetaan lämpimän sokean alueen, se merkitsee myös kaivutyötä, mikä lisää työn kokonaismäärää. Siksi tämäntyyppiset arviointitulokset ovat irrationaalisia.

Yksi pohjakerroksen eduista on ensimmäisen kerroksen järjestelyn yksinkertaisuus. Itse asiassa nämä toiminnot yhdistetään, koska itse laatua voidaan jo käyttää aluslattiana. Jos suoritat ruotsalaisen teknologian monoliittisen perustan, johon sisältyy lämmitetyn lattian eristystä ja asennusta, lisäeristämistä ei tarvita. Toisaalta laattaverkon rakentamista voidaan todella kutsua yksinkertaiseksi tehtäväksi, johon kuuluu edellä lueteltujen kerrosten asettaminen. Toisaalta vaaditaan tiettyä kokemusta niin, että jokainen rakennusvaihe on onnistunut ja monoliittisella säätiöllä on tarvittavat parametrit.

Suurten rakennusten rakentamisessa ei voida tehdä ilman erityislaitteiden osallistumista. Esimerkiksi laadukkaat räjähdykset suurilla alueilla on lähes mahdotonta suorittaa manuaalisesti, joten sinun on saatava sähkö- tai bensiinikilava. Lujittavan hihnan perustassa käytettävä vahvike on usein taivutettava tiettyyn kulmaan. Tämä tarkoittaa, että sinun on keksittävä pieni kone, joka yksinkertaistaa tehtävää. Asennettaessa rullan vedeneristys useimmissa tapauksissa sinun on käytettävä kaasupoltinta. Lisäksi laadukkaat laattasäiliöt olisi täytettävä yhdeksi päiväksi. Tämän saavuttamiseksi on mahdotonta tehdä ilman konkreettista sekoitinta tai pumppua, jonka avulla voit toimittaa ratkaisun tiettyyn pisteeseen.

Yksi monoliittisen laattarakenteen haittapuolista on tarve suhteellisen tasaiselle alueelle. Tämä ei tarkoita sitä, että tällaista rakennetta ei voida rakentaa alueelle, jolla on eroavaisuus. Kaikki lepää voimien ja materiaalien lisäjätteestä. Jos tasossa on eroja, se on tasoitettava levymateriaalin suuremmalla paksuudella tietyllä alueella. Tällainen monoliittisen perustan laite ei ole aina perusteltua, joten he käyttävät ratkaisuja paalujen perusteella.

Laattapohjan kantavuus riippuu pitkälti siitä, kuinka tarkasti pohja on valmis sille. Tämä tarkoittaa, että laattaalueen koko alue on tuettava maahan. Jos jompikumpi kappaleista keskeytetään, on mahdotonta puhua kuorman tasaisesta jakautumisesta. Tämä lähestymistapa poistaa mahdollisuuden rakentaa maanalaista tilaa suoraan laatan alle. Ongelma ratkaistaan ​​käyttämällä syvälle asetetun monoliittisen levyn menetelmää, kuten yllä on kuvattu. Toinen tärkeä säärako monoliittisen levyn muodossa on tarve laskea etukäteen asennusmenetelmä ja kaikkien viestintöjen pituus, koska suurin osa niistä sijoitetaan suoraan pohjan paksuuteen tai laatan alle. Sen rakentamisen jälkeen sen tunkeutuminen suurempaan syvyyteen on mahdotonta, koska se voi rikkoa sen koskemattomuutta.

Tämä johtuu tarpeesta täyttää koko säätiön alue. Lisäksi levyyn käytetään enemmän raudoitusta kuin liuskanjalka, joka myös syö suurimman osan budjetista.

Suunnittelutyö

Kohteen rakentaminen ei koskaan alkane ilman laatulaskelmia. Ne käsittävät paitsi aineen määrän määrittämisen myös mahdolliset riskit, kun asetetaan monoliittinen laatta pohjaksi. Helpoin tapa on antaa tällainen työ ammattilaisille ja saada käsiinsä valmiita teknisiä asiakirjoja, joiden avulla he voivat tehdä työtä parhaalla mahdollisella tavalla. Samalla varmistetaan, että säätiö palvelee mainittua ajanjaksoa. Jos kyseessä on autotalli tai ankkuripaikka, on mahdollista tehdä laskelmat tällaisten rakennusten perustamisesta itsenäisesti. Tärkein indikaattori, joka määritetään laskentamenetelmien aikana, on monoliittisen perustuksen laattojen paksuus. Jos se on riittämätön, voimat hukataan, koska tällaisella pohjalla ei ole vaadittua kantavuutta. Levyn paksuuden perusteettoman kasvun myötä syntyy lisää jätettä.

Oikeita laskelmia ei koskaan suoriteta ilman laadullista analyysiä maaperästä, jossa rakentaminen on suunniteltu. Tämä tehdään määrittämään itse maaperän kantavuus, johon monoliittinen levy sijoitetaan. Näihin tarkoituksiin käytetään usein porauslaitetta, jonka avulla maaperä otetaan useiden paikkojen kohdalta tulevalle monoliittiselle perustukselle. On välttämätöntä määrittää läsnä olevat kerrokset sekä pohjaveden läheisyys. Jokaisella maaperätyypillä on vaihteleva kuormittavuus. Muuttujan mittayksikkö on kPa tai kilogramma voimaa jaettuna neliösenttimetrillä. Seuraavassa taulukossa esitetään erilaisten maanmuokkausindikaattorit.

Numerot ilmaisevat suurimman sallitun paineen, joka voidaan kohdistaa laattapohjan ja tiettyä maa-ainetta kohti. Jos lukemia ei saavuteta, on vaikea puhua monoliittisen perustan laadusta. Mutta tällaisten indikaattorien tarkka ja lopullinen tarkastelu ei ole sen arvoista. Laskelmien aikana on oikeampaa käyttää maaperän ominaisresistanssia, vaan erityistä painetta tietylle maaperälle. Tämä johtuu siitä, että maaperän pieni vastuslevy alkaa levitä siihen. Toisessa tapauksessa, jos paine on riittämätön, muodonmuutos voi tapahtua maaperän kallistumisen vuoksi. Alla olevassa taulukossa on esitetty optimaalisen paineen arvot.

Jos verrataan huolellisesti kahta taulukkoa, käy ilmi, että toinen ei ole kaikenlaisia ​​maaperä. Tämä johtuu siitä, että maaperä, jolla on riittävä kantavuus, laattojen monoliittisen perustan rakentaminen on epäkäytännöllistä. Se voidaan korvata pohjalla matala tai syvä sijainti. Valittujen maatyyppien osalta tehdään lisätutkimuksia, jotka tekevät rakenteesta kestävän. Hiekkakivellä ei aina ole vähäistä kantokykyä. Joissakin tapauksissa se pystyy pystyttämään monoliittiset nauhat tai paalun perustukset niihin. Savialtailla on myös tietty vaara. Se on veden määrä tietyllä ajanjaksolla. Jos maa on liian märkä, sen kantokyky laskee. Kohtuullisen kosteuspitoisuuden ollessa kyseessä voimme puhua riittävän vastustuskyvyn perustuksen paineessa maassa.

Edellä esitetyistä tosiasioista käy selvästi ilmi, että monoliittisen perustuksen laattojen paksuuden valitsemiseksi on tarpeen määrittää maanpinnan monoliittirakenteen kokonaiskuormitus. Sen jälkeen sinun on vähennettävä suositeltava kuormitus, joka oletetaan tietyntyyppiselle maaperälle. Tuloksena olevaa eroa voidaan kompensoida lisäämällä tai vähentämällä perustuksen tai seinämien massaa käyttämällä toisen materiaalin lohkoja. Lujitetun betonin ominaispaino on yleisesti saatavilla oleva tosiasia, joten vaaditun tilavuuden laskeminen on helppoa. Säätiön pinta-ala on merkitty suunnitelmalla, joten monoliittisen perustan tarvittava paksuus on helppo määritellä. Tehtävän yksinkertaistamiseksi on kehitetty erityisiä suunnitteluohjelmia, esimerkiksi Scad, jotka toteuttavat ehdotetut laskelmat muutamalla näppäimellä.

Laatan monoliittisen perustan optimaalinen indikaattori katsotaan 30 cm: n paksuiseksi. Tässä tapauksessa voidaan puhua paitsi riittävän kantokyvystä myös hankkeen taloudellisesta hyödystä. Jos laskelmien jälkeen on selvää, että levyn paksuutta on lisättävä yli 35 cm, kannattaa harkita muita kiinteän perustuksen vaihtoehtoja. Jos on tarvetta laattapohjaan, on mahdollista pienentää paksuutta, mutta lisätä jäykistysliput, jotka kompensoivat puuttuvat alueet, vähentäen materiaalin kulutusta. Tällainen monoliittirakenne on rakennettu vain ammattilaisten avulla.

Jos laskujen jälkeen saadaan negatiivinen luku tai tulos on alle 15 cm, niin tämä osoittaa rakennuksen, jonka paino on liian suuri sivustolle. Tällöin tarvitaan lisä geologista analyysiä optimaalisen paksuuden tai perustan tyypin määrittämiseksi, jota voidaan käyttää tietyssä tapauksessa. Kun paksuus lasketaan, on helppo tietää, kuinka paljon betonia käytetään tietylle hankkeelle. Tämä on johdettu korkeus, leveys ja paksuus. Sillä on myös 10 prosentin marginaali. Jos talo on suunniteltu tiiliseinillä, on parempi ottaa pohjalevyn paksuus 30 cm: n välein.

vahvistaminen

Monoliittisen laattarakenteen vahvistusmäärät määräytyvät sen paksuuden perusteella. Jos puhumme monoliittisesta rakenteesta aina 15 cm: n korkeuteen, asetetaan vain yksi kerros vahvistus, joka kiinnitetään sitovalla langalla. Se käyttää vavat, joiden läpimitta on 12 millimetriä. Tällöin vahvikekerroksen on sijaittava täsmälleen koko monoliittisen rakenteen keskellä. Tällöin tarvitaan vaadittu lujuus. Kaksoisvahvistus vaaditaan ja se voidaan toteuttaa vain laattojen pohjalla, joiden paksuus on vähintään 20 cm. Pituus, jolla yksittäiset elementit sopivat, ei saisi ylittää 30 cm: tä. Samanaikaisesti 5 cm: n levyisen reunan jokaiselle reunalle tehdään aukko, joka mahdollistaa verkon upottamisen betoniin.

Kehitettyjä yleisiä sääntöjä, joiden avulla voit valita monoliittisen rakenteen lujuuden oikean nousun ja paksuuden. Esimerkiksi tangon etäisyys raudoitusverkosta monoliittiselle pohjalle levyn muodossa ei saa ylittää 1,5 kertaa laattasäiliön paksuutta. Jos vahvikekerroksen pituus on yli kolme metriä, tankoon halkaisijan on oltava 1,2 cm.

Rakentamisprosessi

Prosessi, jossa perustus monoliittisen laatan muodossa alkaa merkinnällä. Tulevan monoliittisen rakenteen muotoa sovelletaan rakentamiseen tarkoitettuun paikkaan tappien ja köyden avulla. Seuraavaksi aloittaa maanrakennus. On helpompaa tehdä ne kaivinkoneella, koska laatta on vaikea voittaa manuaalisesti. Monoliittiselle pohjalle valmistetun kaivon syvyys valitaan ottaen huomioon laatan ja kunkin kerroksen paksuus, joka täytetään tyynyksi. Olisi pidettävä mielessä, että osa monoliittisesta levystä ulkonee maanpinnan yläpuolella. Se riittää, ja 10 cm. Kun kuopan pohjan kaivukoneen kaivaminen ja seinämät kaivautuvat, sitä ei tuskin voi pitää sileänä. Tasoitus voidaan tehdä myös mekaanisesti.

Valmistettu kaivanto on peitetty vedeneristysmateriaalilla. Jälkimmäinen on mahdotonta valita vaadittavasta alueesta, joten yksittäiset elementit pinotaan pienellä päällekkäin, joka on 30 cm. Liitosten ei tarvitse erota toisten kerrosten painosta, joten ne on liimattu kosteudenkestävällä nauhalla. Joissakin tapauksissa mastin käyttö on sallittua. Päällekkäisyys on myös kuopan reunoilla. Maanpinnasta riippuen seuraava askel on asettaa hiekka tai murskattu kivi perustaan. Jos puhumme hiekasta monoliittisen perustuksen alla, sen täyttö tapahtuu välittömästi epätäydellisellä kerroksella. Tyynyjen kokonaispaksuus on jaettu useisiin kerroksiin. Niitä on helpompi käyttää, mikä antaa halutun vaikutelman. Jos täytät koko tilavuuden heti perustuksen alapuolella, paino jakautuu väärin.

Samanaikaisesti tyynyn täyttöprosessin kanssa syntyy viemäröintijärjestelmä. On välttämätöntä, että ylimääräinen kosteus poistetaan nopeasti monoliittisesta perustasta. Jotta se olisi oikein, on tarpeen kaivaa kaivanto monoliittisen säätiön kehällä. Sen syvyyden on oltava sellainen, että siihen mahtuu muovinen putki, jota käytetään vedenpoistokanavana. Erilliset suuttimet perustuksen ympärille yhdistetään yhteiseksi piiriksi. Tällöin on noudatettava yleistä esijännitystä, jotta vesi voidaan siirtää tähän tarkoitukseen varattuun paikkaan. Putken ympärillä oleva tila on täynnä raunioita, ja reiät tehdään itse putkesta niin, että neste voi virrata vapaasti sisällä.

Hiekkapohjaisten pintojen paksuus voi olla erilainen, mutta vähintään 20 cm. Alapuolella olevan tyynyn painamisen aikana sinun on jatkuvasti seurattava vaakatasoa. Tämä auttaa muutamia tappeja, jotka tukkeutuvat kehän ympäri. Niiden on oltava merkitty tasolle, johon täyttö suoritetaan. Seuraava kerros asetetaan monoliittisen perustuksen murskakiven alle. Tämän materiaalin kerroksen tulee olla 15 cm. On tarpeellista panostaa tarpeeksi ja samalla säilyttää vaakasuora taso. Murskattu kivi voi poistaa kosteuden monoliittisen kellarikerroksen alapuolelta ajoissa, jos se on olemassa.

Säätiö on vaikea kaataa ilman muottirakennetta. Siksi kun tasoitus on tehty, muottielementit altistuvat raunioille. Niiden on oltava hyvin kiinnitettyjä, koska niihin kohdistuu huomattavaa sivuttaispaineita. Koko monoliittirakenteen eristyksessä käytetään muottirakenteita erityisen muotoilun polystyreenilevyjä. Jotta monoliittiselle betonipohjalle päästyyn kosteuteen päästään, polymeerikalvo asetetaan pohjan alapuolelle. Sen tarkoituksena on säilyttää säätiön kuivuus. Se asetetaan samalla tavalla kuin on kuvattu ensimmäiselle kerrokselle vedenpitävyyden alapuolelle monoliittisen levyn muodossa. Tällöin kalvo on sijoitettava oikean puolen laatikon alapuolelle. Jos tätä ei ole tarkistettu, kosteus kertyy monoliittiseen perustukseen eikä sitä tyhjennetä.

Seuraavana on konkreettisen ratkaisun valmistelu, joka asetetaan säätiön perustaksi. Tässä tapauksessa sopiva sementtimerkki M100. Ensiövälin paksuus on enintään 7 cm mutta vähintään viisi. Heti kun hän saavuttaa riittävän voimakkuuden, voit suorittaa monoliittisen laattojen perustuksen viimeistelyvesisuojauksen. Tällöin jalustan koko pinta pohjustetaan pohjustimella, joka perustuu bitumimateriaaliin. Tämä tehdään kiinnittämällä pintaa sekä lisäämällä liimaominaisuuksia vedeneristysmateriaalilla. Tämän jälkeen perustetaan kerroksen ensimmäinen kerros. Käytetty materiaali on bitumilevy ilman jauhetta.

Levyn pohja kuumenee ja se kääritään jalustan alueen päälle. Vedeneristyskaivon jakamiseksi pohjan alapuolelle on välttämätöntä käydä sitä metallitelalla. Seuraava arkki on päällekkäinen edellisen kanssa. Samaa menetelmää käytetään toisen kerroksen vedenpitävyyteen. On välttämätöntä tarkkailla offset estää kaikki vanhan vedeneristyskerroksen saumat. Kun lopullinen vedeneristyskerros on valmistettu pohjaan monoliittisen levyn muodossa, voit tehdä asennuseristystä. Se voidaan sijoittaa myös useisiin kerroksiin. Tällöin saumat ovat päällekkäisiä, kuten vedenpitävyyden tapauksessa.

Seuraava askel on vahvistusta. Monoliittisen perustuksen alla oleva verkko voidaan koota suoraan tulevan säätiön alueelle. Samanaikaisesti on mahdotonta käyttää hitsauskonetta. Ehkä se on nopeampaa ja helpompaa, mutta metallissa on jännitteitä, jotka voivat myöhemmin johtaa monoliittisen perustusrakenteen tuhoamiseen. Laatikkoa ei voida sijoittaa suoraan eristeen päälle. Sen alla voit tehdä vuori tiilien tai erikoisten metallijalojen muodossa. Sen pitäisi nousta vähintään 5 cm: n päästä.

Ennen kuin betoni kaadetaan tulevalle monoliittiselle levylle, kaikki viestintä asetetaan. Jos puhumme lattialämmitysjärjestelmästä, putket kiinnitetään säätiön metallikoriin. Tältä osin on tärkeää muistaa, että yhden piirin pituus ei saa olla yli 90 metriä. Asenna välittömästi keräilysolmut, jotka yhdistävät kaikki putket. Kaikkien johtimien on oltava paineita havaitsemaan reikä, mikäli aiheutetaan vaurioita kaatumisen aikana. Muotoa tarkastellaan vielä tarkemmin. Yksittäisten elementtien välillä ei saa olla aukkoja, joiden kautta vesi voisi jättää betoniliuoksen.

Jos yksi mikseri ei riitä, betonin toimitukset suoritetaan samanaikaisesti useilla koneilla. Liuos kaadetaan vahvistusverkkoon ja se jakautuu tasaisesti koko alueelle. Voit tehdä tämän käyttämällä pumppua tai puisia moppeja, mikä on tylsiä. Ennen tasaamista pintakäsittely suoritetaan värähtelijällä. Tämän menettelyn tarkoituksena on täyttää kaikenlaiset aukot, joissa on ilmaa. Sitten voit jatkaa sääntöjen tasoittamista ja helikopterien pinnan hiomista, mikä myös tiivistää monoliittisen perustan paksuuden. Monoliittisen säätiön asennusprosessi on alla.

Yhteenveto

Kuten näette, säätiön rakentaminen monoliittisen levyn muodossa edellyttää tiettyjä taitoja ja tietämystä. Jos otat huomioon tässä artikkelissa annetut vivahteet, voit saavuttaa menestyksen itsenäisen työn suorittamisessa. Työn helpottamiseksi on parempi palkata muutamia avustajia, jotka mahdollistavat betonin oikea jakautumisen pinnalle ennen sen asettamista. Tasotuksen aikana on tarpeen jatkuvasti tarkistaa tulevan kerroksen taso.