Perinteisten monoliittisten säätiöiden rakentamisen perusteet: miten grillata

Rakenna rakennuksen monoliittinen tukipilari

Pallosäätiöt ovat suosittuja yksityisten kehittäjien keskuudessa, koska ne tarjoavat luotettavia rakenteita suhteellisen alhaisilla rahoituskustannuksilla. Niitä voidaan käyttää paitsi litteillä rakennuskohteilla myös vaikeassa maastossa, ja paalut voidaan aina säätää yhdelle vaakatasolle.

Kaikkien paalun perustukset koostuvat kahdesta avainelementistä: eri materiaaleista valmistetusta kasa ja grillata, joka on monoliittinen laatta tai teippi, johon rakennuksen tukiseinät sijaitsevat. Tällaisten syiden keskeinen haitta on vaikeus rakentaa kellari tai tekninen lattia sekä tarve varmistaa maanalaisen maaneristyksen korkea taso.

Tärkeimmät edut

Laitteen monoliittisten perustusten vaihtoehdot ruuveilla

Alustan etuja ruuveilla on:

 • alhaiset rakennusmateriaalien kustannukset, joita tarvitaan paalujen ja monoliittisten levyjen pystyttämiseen;
 • rakentamisen nopeus, koska ei ole tarvetta odottaa, kunnes betoni on saavuttanut brändinsa;
 • vähemmän konkreettista kulutusta sen perusteella, että laattojen paksuus on pienempi kuin perinteisessä monoliittisessa pohjalla, ja joidenkin tyyppisten paalujen tuotanto on vakiokokoista tehtaalla;
 • vähimmäiskuljetuskustannukset, jotka perustuvat siihen, että lähes kaikki säätiön osatekijät voidaan tehdä suoraan paikan päällä;
 • asianmukaisella tekniikalla voidaan talven aikana tehdä monoliittinen grillata, paalut voidaan helposti asentaa kiviseen tai jäädytettyyn maahan;
 • Ottaen huomioon, että ruuvipallot on asennettu maanpinnan jäätymispisteen alapuolelle syvemmälle ja tukevat kiinteitä maaperän kerroksia, talon tyhjennys on vähäistä.

Monoliittisen levyn pino-grillausperustusten keskeinen haitta on tarve ennakoida tuotteiden lukumäärä ja tyyppi, niiden sijaintipaikka ja koko rakenteen massa. Siksi ei ole suositeltavaa rakentaa tällaisia ​​alustoja ilman alustavaa suunnittelua.

Tyypit, joissa on monoliittinen grillata ja valmistelutöitä

Pallosäätiön ripustettu kasa

Suspendoitu grillatappi, jolla on levyn ja maan välinen rako vähintään 70-100 mm, joskus enemmän. Tämä muotoilu poistaa kokonaan maaperän kielteiset vaikutukset maan alla, mutta talon alaosaa on edelleen lämmitettävä. Pohja sopii talojen rakentamiseen käytännöllisesti katsoen mistä tahansa rakennusmateriaalista.

Monoliittisen pohjamateriaalin käyttö. Pohjan rakentaminen merkitsee sitä, että maapohjan ja grillataudin välillä ei ole aukkoa, jolloin saadaan pieni tekninen huone tai kellari.

Valmistustyöt pölkkelysperustan rakentamisessa monoliittisella levyllä:

 1. Laske paalin tyyppi, pituus ja halkaisija.
 2. Valmistele rakennuspaikka, asenna telineet ja kohdista ne samalle vaakasuoralle tasolle.
 3. Pile muottien päälle paalut, kiinnitä kaikki yhdessä, levitä kerros vedeneristys ulkopuolella.
 4. Kiinnitä sitten vahvistus sisäpuolelle, liitä se yhdessä palkin kanssa paalujen kanssa, on käytettävä joustavaa lankaa, ei hitsausta.

Kaada koko rakenne betonilla useilla tasaisilla vaakasuorilla kerroksilla.

Kuinka tehdä monoliittinen grillage on paaluilla?

Laitteen rozverkan malli kaivosperustaan

On aivan helppoa rakentaa tällainen säätiö omilla käsillä, tämä on pino-grilli -perustajien tärkein etu. Voit tehdä tämän seuraavasti:

 • kehittää tulevaisuuden talon suunnitelmaluonnos, laske itse rakenteen ja monoliittisen levyn kuorma. Saadun tiedon mukaan lasketaan raudoitettujen betonipilarien asennuksen määrä ja sävelkorkeus, tee projekti tulevasta perustaksi;
 • valmiiden piirustusten mukaan poraa tai kaivaa kaivoja ennalta määrätyn suunnittelun syvyyteen. Jos valinta lopetetaan tehdasvalmisteisilla tuotteilla, ne voidaan asentaa paalun vasaralla;
 • kun kaikki ruuvipallot on asetettu ennalta määrätylle syvyydelle, ne on tasoitettava vaakasuoraan ja tarvittaessa jauhaa jauhaa hiomalla. On suositeltavaa asentaa tuet tiukasti pystysuoraan, korkeintaan 2-3 asteen poikkeama pystysuorasta.
 • jatkavat muotojen valmistusta. Se voidaan valmistaa vaahtopolystyreenilevyistä tai irrotettavaksi puusta. Muottien tyypin ja suunnittelun valinta riippuu kehittäjän taloudellisista kyvyistä. Kaikki aukot ja liitokset on suljettava niin, että betoni ei pääse ulos, on myös suositeltavaa vahvistaa muottirakenteen pohjaa betoniliuoksen kaatamisen aikana, jotta se ei murene betonin massasta.
 • Asenna lujitusholkki muotin sisäpuolelle laskettuna periaatteen mukaisesti, kuten tavanomaiselle monoliittiselle levylle, lukuun ottamatta sitä, että pystysuorat palkit liitetään sitten tukielementtien vahvistukseen;
 • jos matala tai syvä monoliittinen grillata on pystytetty, sinun on ensin kaivaa kaivanto ja asennettava muottiin;

Seuraavaksi paalut kaadetaan betonilaastilla, sitten muutaman päivän kuluttua - grillata itse. Arvioitu aika, jolloin betoni saa tietyn merkin voimakkuuden ilmastollisista olosuhteista riippuen, on jopa kuukausi.

Monoliittisen laatan vahvistaminen paaluilla

Säätöpilarin ja monoliitin vahvistaminen

Monoliittisen perustuksen lujuuden erityispiirre on, että laakeritukien ja grillauksen lujitusholkki on tarpeen yhdistää yhdeksi rakenteeksi. Vahvistusta varten on tarpeen luoda kaksi itsenäistä lujitushihnaa, yksi päällekkäin ja toinen pohja. Kussakin paikassa sinun on käytettävä vähintään kahta pituussuuntaista vahvistusta. Vahvistuksessa käytetään varret, joiden läpimitta on enintään 14 mm kierre- tyyppiä, ja pystysuuntaisille sauvoille - enintään 9 mm ovat sileitä.

Poikittaisella vahvikkeella ei ole mitään yhteyttä kuormiin, se sitoo koko rakenteen yhteen kehykseen. Vahvikotelo upotetaan täysin betonilaastille. Asennuksen yhteydessä on tärkeää jättää aina tangon yläpäät - ne kytketään sitten tukitukien vahvistamiseen.

Ennen monoliittisen laatan kaatamista tehdään joustava liitoskohta kosketuspisteissä laattojen sisäosan ja sisäkehyksen välillä. Jos käytetään teräslaakereita, kärjet hitsataan alempaan vahvistusvyöhykkeeseen. Samanaikaisesti hihnan alareuna pitää haudata jopa 5 cm: n paksuiseen betoniin metallin suojaamiseksi korroosiolta. Laattojen runko katsotaan täydelliseksi, hihnojen välinen etäisyys on enintään 10 cm ja pystypalkkien välinen etäisyys - enintään 50 cm.

Pilejä on vielä vahvistettava erityisesti, jos ne ovat betoniteräksiä tai teräsrakenteita. Puuta ja terästä ei ole vahvistettu, ne on yhdistetty vahvikkeella tai valssilangalla toisiinsa. Grillin ja tukien luotettavaa liittämistä varten päitä hitsataan johtotangolla tai tankoilla vahvikelevyn alemmalle kerrokselle. Grillin leveyden tulisi olla hieman suurempi kuin lohkojen ulkoiset mitat rakenteiden parantamiseksi.

Levytyyppien paalut

Laite grillataan ruuveilla

Rakennuksessa käytetään neljää materiaalityyppiä tukevia elementtejä ja niillä on omat ominaisuutensa:

 1. Pituudeltaan 8,5 metriä pitkät puikot, joiden ulkohalkaisija on enintään 34 cm. Ne ovat halpoja mutta harvoin käytettyjä. Niiden on lisäksi peitettävä erityisillä yhdisteillä mätättäen.
 2. Vahvistettu betoniruuveja valmistetaan M200-merkistä ja edellä olevasta betonista, niillä on valtava käyttöikä, mutta suuren massan ansiosta ne voidaan asentaa vain voimakkaiden rakennuslaitteiden avulla.
 3. Teräksiset ruuvipallot, joissa on teräviä vipuja. Niitä käytetään useimmiten, koska niiden paino ja helppous ovat vähäisiä. Ennen asennusta on erittäin tärkeää käsitellä niitä erityisillä korroosionestoaineilla.
 4. Asbestisementtiputket. Nämä ovat onttoja rakenteita, jotka kestävät melkein mitä tahansa iskuja, mutta toimitetaan ilman vahvistusta.

Monoliittisella levyllä varustetut paalupohjamateriaalit ovat rakenteeltaan hieman kalliimpia kuin kaistaleet, kun taas ne pitävät riittävän suurta massaa. Tämä saavutetaan levyn avulla, tukiseinien kuormitus tasaisesti jakautuu tukien väliin. Tämän tyyppiset perusteet ovat välttämättömiä yksityisten ja kotitalouskäyttöön tarkoitettujen pienten rakennusten rakentamiselle, ne ovat erinomaisia ​​rakentamaan vaikeissa maaperässä, joka on kausiluonteista.

VAPAUTA PILES - SCREW MONOLITH

Vakauteen ja luotettavuuteen perustuvan rakenteen tai rakennuksen välttämätön perusta on perusta. Ei ole mahdollista tehdä ilman tätä tärkeää perustaa. Tähän mennessä on useita perustyyppejä. Yleisin - se on pylväs ja nauha. Jotta voit päättää, millaista säätiötä tarvitset, sinun on kiinnitettävä huomiota muutamiin keskeisiin kysymyksiin eli maaperän tyyppiin, taloudellisiin ominaisuuksiin ja tulevan rakenteen ominaisuuksiin. Jos valitset vääräntyyppisen perustan, silloin käytön aikana vaarana on seinien halkeilua (jos se on kiinteä tai tiilitalo) tai jatkuvia halkeamien ääniä (jos se on puutalo). Usein tämä tapahtuu vain perustuksen epätasaisen kutistumisen vuoksi ja voi johtaa hyvin surulliseen lopputulokseen.

Miten toimia sen välttämiseksi? Kuinka lisätä talon ja puutarhan elämää? Ratkaisu on - tämä on ruuvipilareiden perusta.

Näin tapahtui, että maaperällä ja maaperällä on suuri asema rakentamisessa, vaikeimpia ja ongelmallisimpia paikkoja ovat turve, hiekka ja savimaat, joille on ominaista lisääntynyt kosteuden taso. Mitä tehdä niille, joiden talonrakennus on tarkoitettu talon rakentamiseen? Monet ihmiset ovat alttiina mainonnalle ja valitsevat perusta kotisormalansa, joka ei ole yhteensopiva tämän tyyppisen maaperän kanssa. Sen seurauksena, että hiekka tai löysä savimassa ei kestä kovaa kuormitusta, talon epätasaista sileyttä esiintyy, mikä puolestaan ​​johtaa siihen, että rakennuksen pohja ja seinät rikkovat. Talvella turpeen maaperä, joka sisältää suuren osan kosteudesta, alkaa jäädyttää syvästi ja kirjaimellisesti "repimään" rakennuksen perustan.

Tällöin ihanteellinen ratkaisu kotiisi on SCREW MONOLITH -tekniikan avulla valmistettujen ruuvipallojen perusta. Tämän putken toisessa päässä on ruuvi, jonka ulkonäkö on ruuviliuska, jonka läpi paalut ruuvataan maahan. Ruuvipuristimen ruuvatessa maata tiivistetään. Koska ruuvia ei ole sijoitettu putken koko pituudelle, sillä hetkellä, kun se joutuu kosketukseen maaperän kanssa, se tiivistetään eikä työnnetä ulos. Ruuvipuristimen ruuviosa on aina "lämpimässä" maassa, mikä ei ole mahdollista työntää paalua talvella. Maaperä liikkuu vain paalun akselin ympäri. Paalun sisäinen ontelo täytetään betonilla sen käyttöiän pidentämiseksi poistamalla korroosiota ja lisäämällä paalun lujuutta rakennettaessa suuria ja suurikokoisia esineitä, jotka aiheuttavat erittäin suuren kuormituksen säätiölle. Tämä prosessi mahdollistaa useita kertoja lisää säätiön käyttöikää ja saavuttaa tietyntyyppisen rakenteen edellyttämän lujuustekijän.

Tämän säätiön tehokkuus ei vähene lainkaan, ei edes hiekka- ja suotavilla alueilla eikä turpeella, koska ruuvauksen takia paalut tarttuvat maaperään tarvittavaan asteeseen. Turpeen maaperällä on tarpeen porata paalu tiheään maahan, joka kulkee turpeen kerrosta. Tarvittavien pinoiden pituuden määrittämiseksi tarvitaan kokeellinen ruuvaaminen maahan. Moskovan alueella oleva paksu turve voi saavuttaa 9 metriä tai enemmän.

Ennen ruuvipilareiden perustamista on tarpeen laskea suunniteltu kuorma ja säätiön kantavuus. Asiantuntijamme tekevät laskelmia jo ensimmäisenä vuonna ja heillä on tarvittava koulutus tällä alalla, joten voit lähettää pyynnön laskea ruumiiden paalujen määrän ja kustannukset kotiisi. Laskennassa huomioimme jokaisen pienen seinän painon, joka lasketaan viimeistely- ja rakennusmateriaalien painon mukaan katemateriaalin, äänieristettyjen ja eristysmateriaalien painoon, ullakolle, kattoelementeille, huonekaluille ja lumikuormalle.

Keskimäärin kunkin ruuvipuristuksen kantavuus on 4,6 tonnia, mikä riippuu paalun syvyydestä ja maaperätyypistä. Korkeimman luotettavuuden varmistamiseksi on tarpeen lisätä aiemmin laskettua rakennuksen painoa vähintään kolmekymmentä prosenttia. Sen jälkeen voit laskea halutun määrän paaluja paremmalla tarkkuudella.

Ruuvipillojen ja niiden ominaisuuksien hyödyt

Ruuvipallot ovat hyviä, koska niillä on suuri määrä tärkeitä etuja. Yksi ruuvipillojen tärkeimmistä eduista on PRICE ACCESSIBILITY, joka voi olla kolme tai useammin alhaisempi kuin perinteiset teknologiat perustuksen asettamiseksi. Jotta sinulla ei olisi epäilyksiä tästä, olemme koonneet vertailutaulukon tyypillisten talojen kootyypeistä, joissa eritelmän materiaalien ja töiden kustannukset on ilmoitettu.

Toinen etu on asennuksen helppous. Näin voit tehdä kaikki tarvittavat työt mahdollisimman lyhyessä ajassa ja aloittaa talon kehyksen samana päivänä odottamatta, kunnes säätiö saavuttaa tarvittavan lujuuden, kuten on tehty liuskojen perustuksille. On olemassa sekä mekaaninen että manuaalinen ruuvausmenetelmä, joka ei vaadi kaivojen alustavaa porausta, eikä siten aiheuta lisävaikeuksia ja se voidaan toteuttaa yksinään.

Ostamalla komponentit ruuveja varten meiltä voit tehdä ruuvipuristimen piirustuksemme mukaan omalla alueella tai autotallissa. On kuitenkin syytä muistaa, että korkealaatuisen valmistuksen edellyttämällä tavalla on syytä kiehua läpäisevä sauma terä ja kartiokartio. Tämä on suositeltavaa tehdä hitsauskoneella, jonka kapasiteetti on vähintään 300A. Tämän jälkeen voit aloittaa säätiön asennuksen itse.

Ruuvin pohjan tuotannossa ei ole tarpeen tasoittaa tai muuttaa maanpoistoa. Tämä minimoi maanrakennustyöt, jotka yleensä saavat myös huomattavan määrän.

Säätiön asennus voidaan tehdä ehdottomasti sääolosuhteissa ja kaikkina vuodenaikoina. Koska metallin pinta altistetaan lisäkäsittelylle korroosiota aiheuttavilla materiaaleilla, tällaisia ​​paaluita voidaan käyttää, kun asennetaan merisatamien ja jokilaivojen, huvivenesatojen, aidojen, teollisuuslaitosten jne. Perustat. Runkopallojen kestävyys on suunniteltu keskimäärin 80 vuoden ajan tavanomaisella pinnoitteella ja 200 vuoden ajan kuumasinkipinnoitteella.

Jos sinulla on kysyttävää, olemme aina valmiita vastaamaan heihin verkkosivustojen verkkokonsulttien kautta tai puhelimitse.

Monoliittisen levyn laite ruuveilla

Kun rakennat pienen yksityisen talon ongelmalliselle syvyydelle, vaikeus on sopivan tyyppisen säätiön valitseminen. Tällaisilla maaperillä on mahdollista käyttää ruuveja ja tällaista rakennetta "kelluvaksi" levyksi.

Ruutupiipien perustusten malli.

Monoliittinen laatta paaluilla edustaa rakennetta, jossa liitososa (grillage) ei ole palkki vaan kiinteä teräsbetonilaatta.

Pallosäätiöitä voidaan myös pitää paalujen kaltaisina rakenteina.

Tietoja ruuvipinoista yksityiskohtaisesti

Teollisuus on hallinnoinut kahdenlaisia ​​ruuvipilareita. Eräässä suoritusmuodossa paalun päässä oleva ruuvikierre on samanlainen hitsaamalla metallilevyä, toisissa pilareita valetaan erikoismuotoihin, ruuvi luodaan kokonaisuutena. Tällaiset ruuvit ovat paljon vahvempia ja niillä ei käytännössä ole käytännön rajoituksia.

Näillä tuotteilla on korroosionestopinnoite, joka ei ole alhaisempi kuin alusten vedenalaisissa osissa käytettävät pinnoitteet. Hitsatut ruuvit käyttävät pääasiassa yksityisiä asuntoja.

Kuva 1 esittää tällaisia ​​paaluja. Putken yläosassa olevaa reikää käytetään kääntövipuun. Tarvittaessa tynnyriä voidaan pidentää hitsaamalla halkaisijaltaan samanlaisella putkella, mutta välttämättä sisäpuolella olevan vahvikkeen avulla. Tällöin alempi putki on leikattava reiän alapuolella noin 20 cm. Hitsausauma puhdistetaan hyvin ja peitetään suojakerroksella.

Runkopallojen säätiön malli.

Kuva 2 esittää pinoa, jolla on valmiina kärki grillata varten. Sen pyörimisen on luotava yksinkertainen rakenne, joka on pultattu kärkeen.

Tiheä maaperä kulkee, paalu ei tuhoa sitä, vaan vielä pakkaa sen. Tämä tarkoittaa sitä, että maaperän kestävyys ulkoisten kuormitusten ansiosta lisääntyy, mikä on erityisen tärkeää perättäisille paaluille, jotka eivät pääse tiheään maahan. Tällaiset sauvat tunnistavat kuorman rakennuksesta vain tynnyrin ja puristetun maaston välisten kitkavoimien vuoksi. On toivottavaa, että tällaiset paalut eivät olleet.

Säätöruuvien luotettavuus ja kestävyys eivät ole alhaisempia kuin muuntyyppiset perustukset, ja ne ylittävät monet niistä joissakin indikaattoreissa. Tässä ovat ruuvipillojen ilmeiset edut:

 1. Ruuvatut paalut eri syvyyksillä, voit täysin luopua alueen kohdistamisesta;
 2. Läheiset rakennukset ja maanalaiset yhteydet eivät ole esteenä käytölle;
 3. Manuaalinen ruuvaus ja paalujen toiminta ovat ehdottoman turvallisia, koska niiden pintaa ei ole ripustettu;
 4. Jopa itseasennetut paalut voivat olla melko nopeasti;
 5. GOST 25100-95: n vaatimuksen mukaisesti yhden paalun kuormituksen on oltava vähintään 4 tonnia (ei saa sekoittaa perustason sallittuun kuormitukseen). Yleensä se on noin 5 tonnia;
 6. Paalujen asennus voidaan tehdä milloin tahansa vuodenajoin ja kaikissa maissa (lukuun ottamatta kallioita).

Pallomaisen perustuksen ominaisuudet

Pallosäätiön malli

Puu- tai vaahtobetonialustalle (jos rakennuksen paino on pieni) käytetään halkaisijaltaan 108 mm pinoja raskaammille rakennuksille - paalut, joiden halkaisija on 133 mm. Heliholkin halkaisija on 1,25 kertaa suurempi. Laakerikapasiteetti on keskimäärin 6,5 t (d = 108 mm) ja 9,5 t (d = 133 mm). Nämä kuormat vastaavat kovan muovin maaperän ruuvausta syvyyteen 1,7-1,8 m. Tällaiset maaperät voivat olla saviä ja taimia.

Pilejä voidaan nostaa melkein mille tahansa syvyydelle. Tässä ovat ruuvipillojen mitat cm: 165, 180, 200, 250, 300 ja edelleen 50 cm - 11 m. Ruuvit tehdään myötäpäivään, kunnes se pysähtyy (tai kunnes vipun reikä on epämuodostunut).

Jotta etukäteen määritettäisiin pituus, on suositeltavaa suorittaa ohjausporaus useissa paikoissa kellarikerroksen lähelle ja roikkuvien paalujen poissulkemiseksi saattaa olla tarpeen hankkia niitä eri pituuksilla. Joka tapauksessa ruuvien syvyyden tulisi ylittää maaperän jäädytyksen syvyys noin 20 cm.

Tukien lukumäärää määräytyy pohjan kantavuuden ja rakenteen painon perusteella (kuormitusta kannustimista perustana ei oteta huomioon). He tarkistavat tilan, jossa maaperän kantavuus kestää kuorman rakenteesta.

Ruuvien paalujen asennusohje, jossa on irrotettava kotelo.

Hajautetuille paalarakenteille tämä ehto määritetään epätasa-arvolla

missä Q on koko rakenteen kuorma, joka on siirretty maahan paalujen (kg) avulla; Grilli on väistämättä otettu huomioon perustakuormana;
QU - vastakohtainen perustavoima (kg).

Q: n määrittämiseksiU on tarpeen tietää pohjan (maaperän) ja kantajan poikkipinta-alan kantavuus. Esimerkiksi tiheä kuiva savi on kantavuus [σ] = 6 kg / cm2. Sama savi, mutta märkä on [σ] = 4 kg / cm2. Sama maaperä, mutta keskimääräinen tiheys on [σ] = 2,5 kg / cm2 (kuiva) ja [σ] = 1 kg / cm2 (märkä). Jotta voisimme ymmärtää, mikä on vaarassa, anna laskelma.

Anna ajopurkimen poikkipinta olla Ssitova= 20 x 20 = 400 cm 2. Sitten kuorma, joka ylläpitää maata (paksu kuiva savi) paalun alla, on yhtä suuri kuin

Jos rakenteen paino on Q = 50 tonnia, oletetaan, että se jakautuu tasaisesti 21 tukeen. Toisin kuin nauhan kasaus, se ei aina siirrä kuormaa pohjaan tasaisesti.

On paljon vaikeampaa ottaa huomioon maaperän kantavuus ruuvipuristimessa, koska on tarpeen ottaa huomioon kitkavoimien resistanssi [τ].

Pile perustuslaite

Pallosäätiön malli.

Sarakkeen perusta voi olla erillinen paalu (vain ei ruuvilla). Rakennuksen alla olevat paalut on yhdistettävä joko palkkeilla tai kiinteällä levyllä. Tällaisia ​​yhdistäviä elementtejä kutsutaan grillageiksi. Sen sijainti suhteessa maahan on esitetty kuvassa 3.

Rostverk voidaan sijoittaa maahan, maahan (alhainen sijoitus) tai tiettyyn korkeuteen maanpinnan yläpuolella (korkea sijoitus). Alhaisen sijoittelun vuoksi sinun on ensin suunniteltava alue ja sijoitettava kärki maahan, myös kaivaa kaivannon oikea syvyys. Korkean sijoittelun vuoksi riittää vain poistamaan ylempi hedelmällinen kerros ja määrittämään vaakataso suhteessa rakennuspaikan korkeimpaan pisteeseen.

Kaikkien paalujen ruuvaamisen jälkeen ne leikataan tiettyyn korkeuteen letkustasolla ja betoni, jonka luokka ei ole alle B25, kaadetaan runkoon. Leikkaaminen on välttämätöntä, jotta reiät, joiden läpi ruuvatus tapahtuu, poistetaan. Tämän edellytyksen täyttymistä on ennakoitava laskettaessa tarvittavien paalujen pituus ottaen huomioon niiden paakkuuden syvyys.

Jos kasa on jo valmis kärki, kuten kuvassa 2, taso on asetettava kahdessa vaiheessa. Tämä johtuu siitä, että kukaan ei missään tapauksessa voi kiertää paalua myötäpäivään (poista) korkeuden säätämiseksi. Siksi aluksi vaaditut tasot hiukan yliarvioidaan, ja vain silloin, kun ne ovat määrittäneet alimman kannan, pyörivät vain myötäpäivään, kaikki muut asetetaan tasolle. Sen jälkeen kaada betonia. Pileissä on teline, joka on yhteydessä grillageen.

Jos grillaus tehdään palkkien muodossa, niitä voidaan käyttää minkä tahansa ruuvipillojen sijoittamiseen. Palkit voivat olla puuta, metallia tai monoliittista teräsbetonia. Palkit on asennettu kehälle ja paaluille, jotka on ruuvattu laakerin sisäisten väliseinien alle. Niiden vahvistus on vahvistettava: palkkien alemmassa osassa paalujen välissä ja yläosassa, paalujen yläpuolella. Rostverk-levy sopii hyvin sijoitettuihin paaluihin. Tällainen levy voidaan sijoittaa maanpinnan tasolle. Tässä suoritusmuodossa palkit ovat eräänlainen muottipesä laattojen kaatamiseksi.

Pohjustus paaluilla, joissa on grillilevy

Laitteen alapuolella oleva, suoraan maanpäällinen grillauslevy on pohjaveden analoginen, joka perustuu heikkoon maaperään. Tällaista levyversiota kutsutaan joskus oikeutetuksi kelluvalle: levylle on hyvä vahvistus ja se on niin jäykkä, että se ei romahta maan epätasaisesta sedimentistä vaan vaihtelee sen kanssa. Lisäksi maaperän sedimentillä ei ole vaikutusta laattojen massiiviin, koska vahvistaminen ei sisällä maaperän ja rakenteen välisiä siirtymiä, eikä rakenteen rakenteessa näin ollen tapahdu halkeamia.

Levypainotusta ei kuitenkaan voida kutsua kelluvaksi. Sen päinvastoin sen rakenne on kiinteästi yhdistetty paalujen kanssa, eikä ole vielä tiedossa, vajoako se nuken, jos voimakkaat voimat toimivat millä tahansa pinoilla. Tässä tapauksessa ei vahvistusta auteta. Tämän grillaamisen etuna on maaperän pinnan käyttö muotona.

Monoliittisen perustan oikein laskettu lujuus antaa meille mahdollisuuden kestää monikerroksisten rakennusten kuormitukset myös heikoilla, märillä maaperillä alueilla, joilla esiintyy runsaasti pohjavesiä. Jotta maaperän jäädyttämisen epätasaisuus, jonka seurauksena maaperän vajoamisero voi saavuttaa 10 cm, ei vaikuta laatuun, sitä on vahvistettava korkealaatuisella lujituksella.

Kuvassa 4 on esitetty tällaisen levyn muunnelma, joka on valmistusvaiheessa. Grillitilan monoliittinen rakenne näyttää samalta, mutta sen paksuus on paljon pienempi. Grillausta varten on riittävästi paksuutta 15 cm ja lujitettu metalli-tangoilla, joiden läpimitta on 10-16 mm. Ennen betonin kaatoamista on tarpeen asettaa kerros hiekkaa ja soraa.

Yleensä korkeaa grillatausta tehdään 10-15 cm: n etäisyydellä maasta. Kuva 5 esittää korkealaatuisten paaluilla valmistettua grillatausta. Niille on tarpeen tehdä erityinen muotti. Muottien sivuilta on vahvistettu betonipalkkeja, eli tavanomaista grillausta, joka suoritetaan kehällä ja laakerin sisäisten väliseinien alapuolella.

Levyn muotoinen rostveri ei sulje pois tavanomaisen monoliittisen levyn asennusta rakenteen kehän ympärille ja paaluilla laakereiden sisäisten siltojen alla. Tämä palkki on välttämätön: seinät on mahdotonta rakentaa ilman sitä. Siksi monoliittinen laatta korvaa tavalliset lattialevyt, joiden asentaminen on monimutkaista sillä, että grillatessa ei ole riittävästi tilaa seinien asentamisen jälkeen.

Pile-grillage monoliittinen säätiö

Eri tyyppisiä ja eri materiaaleista koostuvia paalipohjaisia ​​perustiloja käytetään monimutkaisissa maissa. Piles mennä syvälle maahan ja luottaa tiheämpään ja vakaan kerroksiin. He eivät pelkää pakkasnopeutta ja korkeita pohjavesistöjä. Yleensä tällaiset perustukset tehdään grillata - betoni, metalli tai puu yhdistävä palkki. Yksi tällaisen säätiön muunnoksista on paalupohja, jossa on monoliittinen grillaus.

hakemus

Monoliittinen grillauslaitos soveltuu alueille, joilla on eroja korkeuksissa ja kosteissa epävakaissa maissa, joissa tavallinen raideväliaine saattaisi kokea liian suuria kuormituksia permafrostilla ja korkealla pohjavedellä. Rostverk tämän tyyppisessä alustassa jakaa tasaisesti kuorman (talon painon) kaikkiin tukiin. Pile-pohjainen säätiö sopii pieniin, ei liian raskasrakennuksiin, mutta hyvin pienille taloille se ei ole taloudellisesti perusteltua.

Pino-grilli voi olla

 • Ripustettu (korkealla grillage),
 • kun paalut on asennettu monoliittiseen alustaan.

Ensimmäisessä tapauksessa lattian ja maan välissä on etäisyys 0,7-1 m. Maaperä vaikuttaa samanaikaisesti pohjaan minimaalisesti.

Toisessa tapauksessa grillauspaikka sijaitsee suoraan maanpinnalla (koholla) tai hieman haudattu (pieni grillata), pieni pohja voidaan tehdä. Tällöin grilli ei koskaan laskeudu suoraan maahan, pienestä kerroksesta maata poistetaan alhaalta (10-15 cm). Tämä tehdään siten, etteivät pakkasädyt eivät toimi betonirakenteessa. Jos grilli on upotettu, paalujen päät on oltava vesitiivis. Syväjyrsintä ei ole tehty voimakkaasti kallistuvilla mailla, jotka voivat lisätä tilavuutta enemmän kuin aukon korkeus ja vääristää tai rikkoa pohjaa.

Grilli itse on tehty teipin muodossa, joten tällaista perustusta kutsutaan joskus myös nimellä vaippahihna tai päällekkäin levyn muodossa. Toinen vaihtoehto edellyttää huomattavasti korkeampia betonin ja vahvistamisen kustannuksia.

Pino-grillage-säätiön edut ja haitat

Tämäntyyppisellä säätiöllä on sen edut.

 • Pieni määrä maanrakennuksia.
 • Vähemmän työvoimakkuutta kuin nauhan perustuksille.
 • Sopivan lämpöeristyksen ansiosta roikkuu mahdollistaa lämpöhäviön vähentämisen johtuen siitä, että se ei kosketa maata.
 • Rakennusmateriaalien kulutus on vähäisempää, ja siksi rahaa kuin liuskajohtojen rakentamisessa, jos tehdään pieni määrä paaluja (säästöt voivat olla jopa 30%).

Tällaisten säätiöiden haitat ja vaikeudet ovat mm

 • tarve porata syviä kaivoja asennettaessa tylsistyneitä paaluita,
 • lattian lämpöeristyksen tarve, ja joskus jäljitelmäpohjan luominen talon eristämiseen käytettävän ripustustilan tapauksessa.

Vahvistettu betoni on suositeltavin yksittäisissä talonrakennustöissä grillausmateriaalina - sekä monoliittisina että esivalmisteltuna. Se on verrattavissa puuhun ja metalliin, koska puu mätää ja metalli on korroosiota. Monoliittisella säätiöllä on ominaisuuksia, jotka erottavat sen tiimistä. Ensinnäkin se on kestävämpi ja luotettavampi, koska se valetaan kokonaisuudessaan.

Pallotyypit

Piikkisäätiön käyttöön

Yksityisasuntojen rakentamista ensimmäistä vaihtoehtoa käytetään harvoin, koska tarvitaan erikoisvarusteita ajamiseen, vuokraamiseen ja lisäksi hankkiminen lisää huomattavasti kustannuksia.

Ruuvipallot ovat äskettäin saaneet suosioaan asennuksen nopeuden ja maanrakennustöiden puutteen takia - ne on helppo ruuvattava maahan, tämä voidaan tehdä itsenäisesti kahdella tai kolmella henkilöllä tai tilaamalla asennuspalvelu paalujen myyjältä.

Pahoillut paalut tehdään suoraan sivustolla. Tätä varten porausreikiä porataan, muottipesät ja varusteet lasketaan niihin ja betoni kaadetaan.

Jotta perustus voitaisiin laskea tarkasti paalujen perusteella, on parasta ottaa yhteyttä erikoistuneeseen insinööriin. Myös ennen talon rakentamista on suositeltavaa suorittaa tekninen ja geodeettinen tutkimus, jotta saadaan tietoa maaperän rakenteesta ja ominaisuuksista.

Säätiö tylsistyneissä paaluissa

Sivuston valmistelu

Ennen perustuksen luomista on tarpeen puhdistaa alue, merkitä se rakennuksen projektin mukaan, merkitä paikat, joissa kuopat porataan. Pallot sijaitsevat rakenteen ympäryksen ympärillä, sisäisten laakerivälineiden ja kulmien alapuolella. Askel niiden välissä ei saa olla yli 2 m.

Tyytymättömiä paaluita valmistetaan kaatamalla betonia valmiisiin kuoppiin. Tavallisesti kaiteet on asennettu kaivoihin, joiden asemaan voidaan käyttää asbestisementtiputkia, muoviputkia, kateaineita, PVC-kalvoa. Nämä materiaalit paitsi muodostavat paalilleen ja lisäävät sen voimaa, mutta myös suorittavat vedenpitävyyden.

Kuopien syvyys riippuu maaperän jäädyttämisestä, niiden on oltava 50 cm syvempi kuin tämä taso. 20 cm heistä pudota hiekkasyynyyn. Keskimäärin syvyys on noin 10 metriä.

Porausta varten voit palkata työntekijöiden prikaati, voit toteuttaa sen omalla tavalla manuaalisen porauksen avulla. Kuopan halkaisijan tulee olla noin 20 cm.

Kun kaadetaan hiekkalaatikko putkiin kaivoihin. Niiden on noustava maanpinnan yläpuolelle samalle korkeudelle, jota voidaan ohjata tasolta tai tasolta. Putkenlaskualustalla. Pallojen vahvistamiseksi on käytettävä metallisia tangkoja, jotka tarvitsevat jokaisen tukeen 3 tai 4. Tangot on yhdistetty poikittaisiin kiinnikkeisiin, mutta se on niin kuin kuvassa.

Ankkuri on nostettava paalun yläosasta 40-50 cm: n korkeudella, jotta se voidaan yhdistää grillin vahvistamiseen. Se asennetaan putkiin siten, että raudoituksen ja kotelon välissä on vähintään 2 cm - tämä mahdollistaa kehyksen täydellisen kattamisen betonilla.

Sen jälkeen betoni kaadetaan putkiin. Täryttimeen käytetään tiivistymistä, mutta jos ei ole olemassa, voidaan käyttää silmukointimenetelmää metallinen tanko tai putki. Tulvatut paalut jätetään 4 viikon ajan jähmettymään ja rakentamaan voimaa.

Vahvistettu betoniterä

Asenna ensin muotti. Se voidaan valmistaa leikkauslevystä, joka on vähintään 30 cm: n korkeudeltaan vähäisempi kuin tulevien seinien paksuus. Tietyllä vaikeudella on se, että grillauslaitteessa on roikkuvat osat, joiden alle on kiinnitettävä kiinnittimiä betonin kovettumisen aikana. Muotti on asetettu haluttuun korkeuteen, kun betoni on asetettu, se poistetaan. On myös mahdollista käyttää pysyvää muottirakennetta, esimerkiksi vaahtomuovista, jolla on eristyksen ja vedenpitävyyden rooli.

Vahvistettu betoniterä on myös vahvistettu. Vahvistukseen kiinnitä 10-12 mm paksuiset metallitangot, jotka sijaitsevat rakenteen sivuilla. Toistensa välillä ne on yhdistetty kahdelle hihnalle poikittaisella vahvikkeella, jonka paksuus on 6-8 mm, se voi olla sileä. Vyöt yhdistävät pystysuorat kylkiluut ovat samasta vahvikkeesta. Alemman hihnan alla on kiinnitetty puupalkit niin, että vahvistus upotettiin täysin betoniin. Neulelangan avulla ruuvien runkorakenne on yhdistetty paalujen vahvistamisen ulkonevaan osaan, mutta on mahdollista hitsata myös.

Video näyttää, kuinka parantamaan paalunpohjapohjaa.

Täytä grillataja kerrallaan, joten sinun on välittömästi valmistettava tarvittava määrä betonia. On tärkeää, että betonikerroksessa ei ole onteloita tai kuplia. Kaatumisen jälkeen betoni tiivistetään.

Rostverk ruuveilla

Jos grillaus tehdään ruuveilla, on sen jälkeen vahvistettava ennen asennusta. Tällöin neulotaan 12-18 mm: n paksuisia vahvikkeita, tätä tarkoitusta varten porat porataan paikkoihin, joihin lujituksen kiinnitykset ohitetaan. Kiinnitykset liitetään pitkittäisrunkoelementteihin. Pallon sisäpuolella myös laskeutuvat lujitukset, jotka liittävät ne grillattavan kehyksen kanssa. Betonisoidessasi ensin kaada betoni kasaamaan ja sitten grillataulun muottiin.

Monoliittisen grillausrakenteiden ansiosta voit rakentaa talon räjäyttävään maaperään. Tavanomaisesti käytetään tylsää tai ruuvipalloa. On muistettava, että tällaisella säätiöllä on mahdotonta rakentaa suuria, raskasrakennuksia.

Levy tai paalut: miten tehdä valinnan?

Analysoimalla yleisön yleisimpiä kysymyksiä, mökkien projektien päätoimittajat päättivät selvittää aiheen, jossa he valitsivat säätiön tyypin: levy tai paalut? Useimmille aloitteleville kehittäjille tämä on erittäin vaikea kysymys. Äskettäin hän on häirittänyt ihmisiä enemmän kuin dilemmaa: levy tai nauha. Ja miksi? Ilmeisesti huomattavan hintaeroeron vuoksi: levy on yli viisi kertaa kalliimpi kuin paalusäätiö. Jokaisessa liiketoiminnassa (ja rakentaminen ei ole poikkeus) henkilö haluaa maksaa vähemmän, ja jos aiot tehdä valinnan kalliimmaksi vaihtoehdoksi, sinun pitäisi ymmärtää, että se oli väistämätöntä. Joten tärkein kysymys - kumpi näistä säätiöistä haluaa mieluummin? - Vastaamme tässä artikkelissa.

Onko olemassa vaihtoehtoa?

On olemassa useita tilanteita, joissa ei yksinkertaisesti ole valintaa laattojen perustusten ja paalun perustusten välillä. Niiden suunnittelutoimintojen ansiosta. Esimerkiksi kaikki talot, jotka ovat tiilestä, betonista ja lohkosta johtuen rakennuksen suuresta painosta, vaativat entistä luotettavampaa ja kestävää perustaa kuin paalut. Tällaisissa tapauksissa on tavallisesti kysymys laattojen perustuksista (monoliitti tai lohko), heijastavat levyn paksuutta, sen tunkeutumisen tasoa, korvaamista kevyemmällä "nauhalla" tai päinvastoin, vahvistamalla paaluilla ja grillata. Levyn erityiset parametrit riippuvat maaperästä ja talon korkeudesta.

Päinvastainen tilanne on myös silloin, kun paalusäätiö toimii vaihtoehtona. Puhumme kosteikoista ja niillä alhaisilla kantavuuksilla (jotka ovat esimerkiksi Leningradin alueella ja muilla Venäjän alueilla riittävät). Tällaisia ​​paikkoja ei voida rakentaa, mutta tiettyyn syvyyteen asennetut paalut (3 - 7 m) tukevat kiinteää maata ja luo luotettavan perustan monoliittiselle betoniteräkselle, joka on nimeltään grillaus, joka jakaa tasaisesti kuormitukset paaluilla. Tällöin tarkat suunnittelulaskelmat ovat erityisen tärkeitä.

Kun aiot rakentaa puinen tai kehysrakennuksen, tässä on mahdollisuus rakentaa laatta ja käyttää paaluja - valinta on sinun.

Levy: hyvät ja huonot puolet

Monoliittinen betonirauta - nykyisin suosituin säätiö. Rakennusyritykset tarjoavat sitä helposti, se on asennettu valmiiden projektien työasiakirjoihin. Miksi?

Kysyimme Project House -yrityksen suunnittelijaa Nikita Volgovichilta vastaamaan tähän kysymykseen. Tässä on se, mitä hän sanoi: "Laattojen perustus on yleinen ratkaisu valtaosa tapauksista, se sopii monille maille missä tahansa maamme alueella. Levyn paksuus voi olla erilainen - se riippuu erityisistä olosuhteista. Vakioprojektien luominen meiltä, ​​riippumatta seinien materiaalista, saavat levyn paksuuden 350 mm. Joissakin tapauksissa tämä turvamarginaali on liiallinen, mutta tällä tavoin voimme taata lähes kaiken projektimme mukaan rakennetun talon turvallisuuden. Laatta on rakennuksen kestävin ja luotettava perusta: kuorman tasaisen jakauman ansiosta se pystyy kestämään rakenteen suuren painon ja se on vähemmän altis tuholle, erityisesti korroosiolle kuin paaluille. Tällainen säätiö voi olla noin 200 vuotta, jos se on asianmukaisesti suunniteltu. Lisäksi levyllä on vähäinen kutistumiskerroin, toisin kuin muut perustukset. Ja lopuksi, se voittaa sen valmistettavuuden: on hankalaa laatia levy projektissa (olen varma, että monet suunnittelijat arvostavat sitä jopa oppilaissa) ja se on yhtä helppoa rakentaa, mikä osoittaa tällaisen säätiön suosiota rakennusyritysten keskuudessa. "

Laattojen perustukset ovat ilmeisiä. Ehkä vähintäänkin nämä uudet toimijat rakentavat vaikuttavia kustannuksia louhintaan ja konkreettiseen työhön. Uskotaan, että kivitalon säätiön kustannukset ovat kolmasosa koko rakennusbudjetista. Tietämyksen sivustosi ominaisuuksista (maaperätutkimus) ja asiantuntijan kuulemisen avulla säästät rahaa. Ehkä teidän tapauksessanne on, että laattojen paksuus voi olla pienempi eikä syvyyttä ole tarpeen, tai jopa se on mahdollista tehdä nauhamaisella pohjalla.

House on kanan jalat?

Paalusäätiö on hyvin vaikea sovittaa venäläisen henkilön ideoiden järjestelmään talon perustaksi - paalujen runkorakenne on yleisesti kutsuttu "pahvilaatikko kanajaloille". Loppujen lopuksi rakennamme vuosisatojen ajan (lapsenlapset ja lapsenlapset saavat), jolla on valtava turvamarginaali (vain siinä tapauksessa). Ja jokainen ymmärtää, että betoni on vahvempi ja kestävämpi kuin edes paras teräs. Joten valinta on ilmeinen? Mutta ei.

Taloudelliset olosuhteet muuttavat kansallista ajattelutapaa, mikä pakottaa joskus ratkaisemaan asunto-ongelmat tässä ja nyt, itsestään eikä tuleville sukupolville. Esimerkiksi Pietarissa asuvien asuntojen kustannukset tekevät kodin lähiöiden rakentamisesta erittäin kannattavan yrityksen ja kevyiden puutalojen halvemman rakentamisen tekniikat mahdollistavat paalipohjan käytön, mikä vähentää merkittävästi rakennusbudjetia. Ja rakennuksen kestävyyttä koskeva väite näyttää nyt näin: "Iässäni tarpeeksi."

Joten, mitkä ovat mahdollisuudet puupohjasta puutaloille? Ensinnäkin se voidaan pystyttää mille tahansa maaperälle (paitsi kalliolle); toiseksi rakentaminen ei ole riippuvainen kaudesta; kolmanneksi se tapahtuu hyvin nopeasti (yhden tai kahden päivän aikana); neljänneksi edullinen. Lisäsäästöjä voidaan antaa korvaa- malla betonikiinnitys metalli- tai puuvilla- vanteella. Ja huomata, että kun rakennustyöt ja julkisivut viimeistellään, kukaan ei koskaan arvata, mihin puurakennuksen perusta on.

Monoliittinen levy ruuveilla

Monoliittisen emäksen ominaisuudet paaluilla

Ottaen huomioon, että minkä tahansa rakennuksen perustuksen pystyttäminen on kallis rakennusvaihe, siellä voit säästää paljon, jos määrität oikein rakenteen upotetun osan tyypin ja asettelun. Monoliittinen paalusäätiö luotettavuuden ja kohtuullisten kustannusten kannalta on yksi parhaista vaihtoehdoista. Mikä se on, kun on suositeltavaa asentaa se, onko tekniikka sallii tehdä kaiken työn yksinään, on tämän artikkelin aihe.

Pallojen perustusominaisuudet

Ennen kuin ymmärrät tällaisen säätiön ansioita, asennussijoituksia ja muita asioita, sinun on selvennettävä terminologiaa. Nimien samankaltaisuus aiheuttaa usein sekaannusta. Rakennettaessa 4 tunnettua "perus" -tyyppiä - nauha, levy, pylväät ja paalut. Kaikki muut vaihtoehdot ovat vain johdannaisia ​​(ilmoitetut muutokset).

Ensinnäkin ne eroavat sekä suorituskyvyssä että asennustekniikassa. Ruuveilla, joita käytetään usein alhaisissa (kehysrakenteisissa) rakenteissa, voi olla valettu terävä tai hitsattu terävä osa. On tylsistynyttä tukea. Tällaisten paalujen työtä tehdään vain käyttämällä tekniikkaa.

Toiseksi irralliset monoliittiset pylväät eivät yksinään takaa säätiön vakautta. Ne on yhdistettävä yhdeksi ääriviivoiksi, jotka ovat tiukasti kiinni toisistaan. Harjoitteli useita vanteita. Esimerkiksi paalupohja, jossa on grillata. Mutta täälläkin on olemassa vaihtoehtoja, jotka eroavat toisistaan ​​kasetin kiinnittämisessä - syvenemisen tai maanpäällisen.

Kyseessä olevan paalun perustuksen tyyppi on täyteaineen tuki ja monoliittinen grillatappi. Tässä tällaisessa perusta ja ymmärrä tarkemmin.

Kun on suositeltavaa rakentaa monoliittinen grilli-pohja paikoille:

 • Jos rakentaminen toteutetaan ongelma-alueella.

Tällaisissa tapauksissa voit käyttää laattapohjaa, mutta sen hinta on paljon suurempi ja asennus tekniikka on monimutkaisempi. Ensinnäkin - kuorman laskelmien ja tuen paksuuden vuoksi. Pile-pohjaan nähden on vain otettava huomioon jäätymisen taso. Reiät porataan siten, että monoliittisen pylvään alaosa on alle puolet metrin. Koska maamme kehittäjät ovat 1,8 - 1,9 m: n ohjattuja, niin yleensä 2,5 m: n runko riittää monoliittisille paaluille.

 • Jos työn aikana tehdään kaikki toimet itsenäisesti.

Jopa tällaisia ​​paikkoja, kuten ruuveja, ei voida asentaa ilman 1-2 apulaista. Mutta monoliittisia tukia on helppo järjestää omiin käsiisi.

Asennusvaiheet yksinään

Monenlaisia ​​alustoja voidaan rakentaa itsenäisesti. Ja tämä, kun kuvataan rakennustekniikkaa, on merkittävä lisä. Kirjoittaja ei kiistä näitä lausuntoja, mutta haluaa huomata, että pile-pohjaisen mallin suunnittelu olisi annettava ammattilaiselle. Jos tarkastelemme, millaisia ​​ongelmia omistaja joutuu, kun virheitä tehdään itsenäisissä laskelmissa (esimerkiksi määrittämällä tukien asettelu ja niiden poikkileikkaukset), asiantuntijapalvelujen kustannukset eivät näytä niin korkeilta. Siksi onkin vain yleinen algoritmi toimenpiteistä paalujen ja monoliittisten grillauslaitteiden asennusta varten.

1. Alueiden valmistelu.

Paljon vaikuttaa siihen, onko hanke tarjonta kellarikerroksessa (kellari). Monoliittisen grillauksen ja itse asiassa pienen osan nauhan korkeus riippuu siitä.

2. Porausreiät.

Se valmistetaan paalujen hankesuunnittelun mukaan. Monoliittisten tukien osa voi olla mikä tahansa - neliö, ympyrä, suorakulmio. Maa-alan tilavuuden vähentämiseksi tässä vaiheessa on suositeltavaa houkutella laitteita. Vuokraa erikoistarjoukset / autot (käytössä - yamobura) maksaa edullisesti. Toiminnan likimääräinen hinta tunneissa on noin 1 430 ruplaa runkojen valmistuksessa enintään 3 metrin syvyisille tukeille. Nämä puolitoista tuhatta vähentävät huomattavasti aikaa, jolloin valmistaudutaan paalusäätiön asettamiseen. Ja mikä on tärkeää - tämä tekniikka takaa, että täyttöpilarit ovat täysin pystysuuntaiset.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

Jos oletetaan, että monoliittisen haudatun grillata- mion järjestely toteutetaan, sen alla toteutettava kaivaus suoritetaan. Ja vasta kaivannon valmiuden jälkeen voit aloittaa reikien porauksen.

 • Kuten minkä tahansa pohjan rakentamisessa, jokaisen rungon pohjalle on järjestetty "tyyny", joka kompensoi maaperän vaikutusta (kun se liikkuu) tuet. Kuormitetun PGS: n on oltava hyvin tiivistettyjä.
 • Kun rakennetaan monoliittista alustaa, liuos kaadetaan aina muottiin. Asennettaessa sitä improvisoitua materiaalia pitkien paalujen pituudella on melko ongelmallinen. Tästä syystä itsenäisen työn tapauksessa on tarkoituksenmukaisempaa valita muunnos pyöreän osan pylväistä. Säätökuopat muottiin on helpompi käyttää asbestisementtiputkia. Niitä on helppo leikata ja laittaa valmiiksi kaivoksiin.
 • Vahvistusmenetelmä valitaan tukien halkaisijan mukaan. Joko pystysuora runko kootaan tai 3-4 putkea työnnetään putkiin sen jälkeen kun osa liuoksesta kaadetaan.

Paalusäätiö monoliittisella grillatauksella on yksi, kiinteästi yhdistetty rakenne. Jotta pystyt kiinnittämään tukipylväät nauhalla, 1-2 baaria on sijoitettu niin, että niiden päät nostetaan tukien palojen yläpuolelle. Ne toimivat liitoselementteinä. Koska monoliittinen grillaus kaadetaan muotoon, myös runko asennetaan, paalujen vahvistaminen on kiinnitetty siihen.

4. Kuormausliuos.

Mikään ei ole monimutkaista, mutta sinun on otettava huomioon joitakin kohtia. Ensiksi se kaadetaan osiin, jolloin jokainen kerros pakotetaan väistämättä. Toiseksi, jos monoliittinen kasa on asennettu, niin heti. Et voi jättää sitä keskeneräisenä seuraavana päivänä. Putken pienen poikkileikkauksen vuoksi betoniseoksen valmistuksessa on käytettävä pieniä jakeita täyteaineena. Tällaista koostumusta suljetussa tilassa on helpompi käyttää.

5. Monoliittisen grillatauksen asennus.

Tämä työ ei ole kovin erilainen kuin perinteinen teippi. Järjestelmä on yksinkertainen - muotti + vahvistettu runko + ratkaisu. Mutta on monia ominaisuuksia. Useimmat kysymykset ovat monoliitin tunkeutumisen taso. Käytännössä "pehmuste" (noin 15 cm tiivistymisen jälkeen) ja betoniteräksen korkeus (toinen 30 cm maanpinnalla) otetaan huomioon. Monolithic grillage riittää.

 • Ei ole tarpeen tehdä syvällisempää grilliä varustamalla tilava kellarihuone, koska tämä lisää kustannuksia. On suositeltavaa nostaa kasa ja laittaa seinät kellarikerroksessa.
 • Kun asennat lujittavan kehyksen muotoon, sinun on ymmärrettävä, että grillauksen keinotekoinen kivi voi osittain murentua käytön aikana. Sen vuoksi tangot eivät saa olla sijoitettu lähemmäksi kuin 50 millimetrin etäisyydellä kaikista leikatuista monoliittipiiristä.
 • Komposiittituotteita ei voida käyttää betonin vahvistamiseen, varsinkin kun rakennetaan säätiö - ei paaluille eikä grillattavaksi. Valmistajat mainostavat voimakkaasti muoviraudoituksen etuja, mutta samalla he hälventävät sitä, että sen luotettavuutta ei ole vielä testattu ajan mukaan - materiaali on suhteellisen uusi. Siksi puhutaan 100-vuotiaasta tällaisesta baarista taatusta soveltuvuudesta on selvästi liian aikaista.
 • Kiinnittämisen yhteydessä kehystä ei saa käyttää hitsauksessa - vain käsin. Nopea lämpötilan nousu työalueella muuttaa metallin rakennetta ja tällainen vahvistus tulee epäluotettavammaksi.

Tarkat numerot eivät kutsu asiantuntijaa. Hinta riippuu niin monista tekijöistä, että tällaisen säätiön lopulliset kustannukset vaihtelevat laajoissa rajoissa. Esimerkiksi mitä sementtimallia käytettiin, palkkiosuutta, grillimaksuja, monoliittisten paalujen pituutta?

Jos keskitymme erikoistuneiden järjestöjen hinnoitteluun (keskimääräiset tiedot), matala syvyysnauha maksaa 2,780 ruplaa / pm ja jokainen monoliittinen kasa on noin 1 760 ruplaa. Jos teet kaiken omasta, kustannukset laskevat noin ⅓.

Perinteisten monoliittisten säätiöiden rakentamisen perusteet: miten grillata

Rakenna rakennuksen monoliittinen tukipilari

Pallosäätiöt ovat suosittuja yksityisten kehittäjien keskuudessa, koska ne tarjoavat luotettavia rakenteita suhteellisen alhaisilla rahoituskustannuksilla. Niitä voidaan käyttää paitsi litteillä rakennuskohteilla myös vaikeassa maastossa, ja paalut voidaan aina säätää yhdelle vaakatasolle.

Kaikkien paalun perustukset koostuvat kahdesta avainelementistä: eri materiaaleista valmistetusta kasa ja grillata, joka on monoliittinen laatta tai teippi, johon rakennuksen tukiseinät sijaitsevat. Tällaisten syiden keskeinen haitta on vaikeus rakentaa kellari tai tekninen lattia sekä tarve varmistaa maanalaisen maaneristyksen korkea taso.

Tärkeimmät edut

Laitteen monoliittisten perustusten vaihtoehdot ruuveilla

Alustan etuja ruuveilla on:

 • alhaiset rakennusmateriaalien kustannukset, joita tarvitaan paalujen ja monoliittisten levyjen pystyttämiseen;
 • rakentamisen nopeus, koska ei ole tarvetta odottaa, kunnes betoni on saavuttanut brändinsa;
 • vähemmän konkreettista kulutusta sen perusteella, että laattojen paksuus on pienempi kuin perinteisessä monoliittisessa pohjalla, ja joidenkin tyyppisten paalujen tuotanto on vakiokokoista tehtaalla;
 • vähimmäiskuljetuskustannukset, jotka perustuvat siihen, että lähes kaikki säätiön osatekijät voidaan tehdä suoraan paikan päällä;
 • asianmukaisella tekniikalla voidaan talven aikana tehdä monoliittinen grillata, paalut voidaan helposti asentaa kiviseen tai jäädytettyyn maahan;
 • Ottaen huomioon, että ruuvipallot on asennettu maanpinnan jäätymispisteen alapuolelle syvemmälle ja tukevat kiinteitä maaperän kerroksia, talon tyhjennys on vähäistä.

Monoliittisen levyn pino-grillausperustusten keskeinen haitta on tarve ennakoida tuotteiden lukumäärä ja tyyppi, niiden sijaintipaikka ja koko rakenteen massa. Siksi ei ole suositeltavaa rakentaa tällaisia ​​alustoja ilman alustavaa suunnittelua.

Tyypit, joissa on monoliittinen grillata ja valmistelutöitä

Pallosäätiön ripustettu kasa

Suspendoitu grillatappi, jolla on levyn ja maan välinen rako vähintään 70-100 mm, joskus enemmän. Tämä muotoilu poistaa kokonaan maaperän kielteiset vaikutukset maan alla, mutta talon alaosaa on edelleen lämmitettävä. Pohja sopii talojen rakentamiseen käytännöllisesti katsoen mistä tahansa rakennusmateriaalista.

Monoliittisen pohjamateriaalin käyttö. Pohjan rakentaminen merkitsee sitä, että maapohjan ja grillataudin välillä ei ole aukkoa, jolloin saadaan pieni tekninen huone tai kellari.

Valmistustyöt pölkkelysperustan rakentamisessa monoliittisella levyllä:

 1. Laske paalin tyyppi, pituus ja halkaisija.
 2. Valmistele rakennuspaikka, asenna telineet ja kohdista ne samalle vaakasuoralle tasolle.
 3. Pile muottien päälle paalut, kiinnitä kaikki yhdessä, levitä kerros vedeneristys ulkopuolella.
 4. Kiinnitä sitten vahvistus sisäpuolelle, liitä se yhdessä palkin kanssa paalujen kanssa, on käytettävä joustavaa lankaa, ei hitsausta.

Kaada koko rakenne betonilla useilla tasaisilla vaakasuorilla kerroksilla.

Kuinka tehdä monoliittinen grillage on paaluilla?

Laitteen rozverkan malli kaivosperustaan

On aivan helppoa rakentaa tällainen säätiö omilla käsillä, tämä on pino-grilli -perustajien tärkein etu. Voit tehdä tämän seuraavasti:

 • kehittää tulevaisuuden talon suunnitelmaluonnos, laske itse rakenteen ja monoliittisen levyn kuorma. Saadun tiedon mukaan lasketaan raudoitettujen betonipilarien asennuksen määrä ja sävelkorkeus, tee projekti tulevasta perustaksi;
 • valmiiden piirustusten mukaan poraa tai kaivaa kaivoja ennalta määrätyn suunnittelun syvyyteen. Jos valinta lopetetaan tehdasvalmisteisilla tuotteilla, ne voidaan asentaa paalun vasaralla;
 • kun kaikki ruuvipallot on asetettu ennalta määrätylle syvyydelle, ne on tasoitettava vaakasuoraan ja tarvittaessa jauhaa jauhaa hiomalla. On suositeltavaa asentaa tuet tiukasti pystysuoraan, korkeintaan 2-3 asteen poikkeama pystysuorasta.
 • jatkavat muotojen valmistusta. Se voidaan valmistaa vaahtopolystyreenilevyistä tai irrotettavaksi puusta. Muottien tyypin ja suunnittelun valinta riippuu kehittäjän taloudellisista kyvyistä. Kaikki aukot ja liitokset on suljettava niin, että betoni ei pääse ulos, on myös suositeltavaa vahvistaa muottirakenteen pohjaa betoniliuoksen kaatamisen aikana, jotta se ei murene betonin massasta.
 • Asenna lujitusholkki muotin sisäpuolelle laskettuna periaatteen mukaisesti, kuten tavanomaiselle monoliittiselle levylle, lukuun ottamatta sitä, että pystysuorat palkit liitetään sitten tukielementtien vahvistukseen;
 • jos matala tai syvä monoliittinen grillata on pystytetty, sinun on ensin kaivaa kaivanto ja asennettava muottiin;

Seuraavaksi paalut kaadetaan betonilaastilla, sitten muutaman päivän kuluttua - grillata itse. Arvioitu aika, jolloin betoni saa tietyn merkin voimakkuuden ilmastollisista olosuhteista riippuen, on jopa kuukausi.

Monoliittisen laatan vahvistaminen paaluilla

Säätöpilarin ja monoliitin vahvistaminen

Monoliittisen perustuksen lujuuden erityispiirre on, että laakeritukien ja grillauksen lujitusholkki on tarpeen yhdistää yhdeksi rakenteeksi. Vahvistusta varten on tarpeen luoda kaksi itsenäistä lujitushihnaa, yksi päällekkäin ja toinen pohja. Kussakin paikassa sinun on käytettävä vähintään kahta pituussuuntaista vahvistusta. Vahvistuksessa käytetään varret, joiden läpimitta on enintään 14 mm kierre- tyyppiä, ja pystysuuntaisille sauvoille - enintään 9 mm ovat sileitä.

Poikittaisella vahvikkeella ei ole mitään yhteyttä kuormiin, se sitoo koko rakenteen yhteen kehykseen. Vahvikotelo upotetaan täysin betonilaastille. Asennuksen yhteydessä on tärkeää jättää aina tangon yläpäät - ne kytketään sitten tukitukien vahvistamiseen.

Ennen monoliittisen laatan kaatamista tehdään joustava liitoskohta kosketuspisteissä laattojen sisäosan ja sisäkehyksen välillä. Jos käytetään teräslaakereita, kärjet hitsataan alempaan vahvistusvyöhykkeeseen. Samanaikaisesti hihnan alareuna pitää haudata jopa 5 cm: n paksuiseen betoniin metallin suojaamiseksi korroosiolta. Laattojen runko katsotaan täydelliseksi, hihnojen välinen etäisyys on enintään 10 cm ja pystypalkkien välinen etäisyys - enintään 50 cm.

Pilejä on vielä vahvistettava erityisesti, jos ne ovat betoniteräksiä tai teräsrakenteita. Puuta ja terästä ei ole vahvistettu, ne on yhdistetty vahvikkeella tai valssilangalla toisiinsa. Grillin ja tukien luotettavaa liittämistä varten päitä hitsataan johtotangolla tai tankoilla vahvikelevyn alemmalle kerrokselle. Grillin leveyden tulisi olla hieman suurempi kuin lohkojen ulkoiset mitat rakenteiden parantamiseksi.

Levytyyppien paalut

Laite grillataan ruuveilla

Rakennuksessa käytetään neljää materiaalityyppiä tukevia elementtejä ja niillä on omat ominaisuutensa:

 1. Pituudeltaan 8,5 metriä pitkät puikot, joiden ulkohalkaisija on enintään 34 cm. Ne ovat halpoja mutta harvoin käytettyjä. Niiden on lisäksi peitettävä erityisillä yhdisteillä mätättäen.
 2. Vahvistettu betoniruuveja valmistetaan M200-merkistä ja edellä olevasta betonista, niillä on valtava käyttöikä, mutta suuren massan ansiosta ne voidaan asentaa vain voimakkaiden rakennuslaitteiden avulla.
 3. Teräksiset ruuvipallot, joissa on teräviä vipuja. Niitä käytetään useimmiten, koska niiden paino ja helppous ovat vähäisiä. Ennen asennusta on erittäin tärkeää käsitellä niitä erityisillä korroosionestoaineilla.
 4. Asbestisementtiputket. Nämä ovat onttoja rakenteita, jotka kestävät melkein mitä tahansa iskuja, mutta toimitetaan ilman vahvistusta.

Monoliittisella levyllä varustetut paalupohjamateriaalit ovat rakenteeltaan hieman kalliimpia kuin kaistaleet, kun taas ne pitävät riittävän suurta massaa. Tämä saavutetaan levyn avulla, tukiseinien kuormitus tasaisesti jakautuu tukien väliin. Tämän tyyppiset perusteet ovat välttämättömiä yksityisten ja kotitalouskäyttöön tarkoitettujen pienten rakennusten rakentamiselle, ne ovat erinomaisia ​​rakentamaan vaikeissa maaperässä, joka on kausiluonteista.

Monoliittinen levy ruuveilla

Kivi- ja tiilitalot ovat tärkeä osa maa- ja vesirakennustekniikkaa. Huolimatta siitä, että tällaisten talojen rakentaminen on kalliimpaa ja kestää kauemmin, ne ovat paljon käytännöllisempää, koska ne ovat kestäviä: kivi ja tiili eivät ole alttiita muotille ja mätää, niillä on suurempi palonkestävyys, kestävyys ja äänieristys. Tällaisten talojen rakentamista säännellään yleensä ihmisillä, joilla on tapana tehdä kaiken elämässään pitkään ja perusteellisesti.

Olisi otettava huomioon, että yksi tärkeimmistä hetkeistä, jotka määrittävät kiven ja tiilitalojen luotettavuuden ja kestävyyden, on säätiön laatu. Tällaisten rakennusten rakenteet ovat raskas, mikä tarkoittaa sellaisen pohjan rakentamista, joka pystyy kestämään merkittäviä ulkoisia kuormia.

Viime vuosikymmeninä ruuvipillojen perustustekniikkaa on käytetty sekä siviili- että teollisuusrakentamisessa. Kuitenkin herää kysymys: onko mahdollista käyttää tätä teknologiaa sellaisten raskas talojen rakentamisen perustaksi?

Kyllä, tämä on mahdollista, sillä laaja valikoima ruuvauskokoja mahdollistaa tarvittavan paalun tai niiden yhdistelmän valitsemisen kuormitukselle.

Suosittelemme perustusten käyttöä ruuveilla, joissa on teräsbetonituotanto tiili- ja kivitaloille.

Prosessin rakentaminen betoniteräksen avulla

Ensinnäkin paalut asennetaan. Kun paalut on ruuvattu syvyyteen, joka oli asetettu hankkeeseen, ne katkaistaan ​​ja paalun ontelo on betonoitu. Sitten paalujen lujittaminen tehdään: lujittavat tangot, jotka vapautuvat, sijoitetaan paalun onteloon.

Seuraavaksi syntyy grillauksen vahvistaminen: lujitustangojen irtoaminen liittyy grillauksen vahvistuskoteloon. Vahvistustyöt tehdään siten, että se on kestävämpi taivutuskuormien suhteen.

Kaadetaan vahvistettua betoniterästuotetta, jossa on seinät ja pohja, joka muodostaa nauhan pohjan tasaisen pinnan. Pohja on vuorattu muovikelmulla, jotta vältetään sääntöjenvastaisuudet grillin alaosassa, jossa voi kertyä vettä, mikä myöhemmin johtaa säätiön hitaaseen tuhoutumiseen.

On olemassa kahdenlaisia ​​samanlaisia ​​säätiöitä:

 1. Korkealla vahvistetulla betoniteräksellä.
 2. Alhaalla vahvistetulla betoniteräksellä.

Suuri grilli on vähintään 10-15 cm maanpinnan yläpuolella, mikä on välttämätöntä, jotta maaperä ei päätyisi siihen pakkasella. Laajennettu maaperä nostaa grillata, mikä johtaa siihen, että se repäisee paalut.

Pohja, jossa on alhainen teräsbetonituotanto, sijaitsee yleensä maanpinnalla tai maahan upotettuna 10-15 cm: n päähän. Tällaisen grillaten etuna on tilan puuttuminen pohjakerroksen ja maan välillä. Jotta maaperä ei pääse työskentelemään pohjan päällä, kaivantoa kaivetaan 10-15 cm syvyyteen, jonka jälkeen pohjan pohja peitetään vedeneristyskalvolla ja asetetaan hiekka-sora-alusta estämään pohjan ja maakerroksen välinen kosketus. Vain tämän jälkeen alkaa säätiön rakentaminen alhaalla vahvistetulla betoniteräksellä. Hiekka-sora-alusta suorittaa myös viemärijärjestelmän roolin, kiertää sulatettua ja sadevettä rakennuksen alta ja poistaa siten pohjan pohjan alaosan jäätymisen. Tämä tekniikka ei myöskään anna maaperää puristaa lujitettua betonilaatua pakkasella.

Kellarin eristys

Rakennuksen päätyttyä on välttämätöntä tehdä kellarieriste lämmön vähenemisen pienentämiseksi.

Kaksi eristetyyppiä: vaakasuora ja pystysuora.

Pystysuora eriste - tavallisin ja tehokkain kellarikerroksen eristysmenetelmä on kellarin ulkopinnan eristys, jonka jälkeen kellarin koristeellinen pinta valmistetaan. Tällainen eristys on mahdollista suorittaa missä tahansa rakennusvaiheessa.

Pystysuoran eristyksen lisäksi voit lisäksi tehdä maaperän vaakasuoran lämpöeristyksen koko rakennuksen kehän ympäri. Tämän tekniikan avulla seinien ja säätiön alapuolella jäätymisen syvyys pienenee, mikä vähentää merkittävästi maaperän pakkasen talteenottoa.

Jos haluat tulla kumppaniksi GlavFund, täytä alla oleva lomake. Asiakkaasi tarkistat pyyntönne.

Haluamme kiinnittää huomionne siihen, että yrityksemme palveluiden tarjoamista koskevat hakemukset ja rakennusalan yhteistyötä koskevat ehdotukset on esitetty täällä. Tämän sivun kautta lähetettyjen materiaalien ja muiden kuin ydinverkkojen hankkimiseen tarkoitetut kaupalliset tarjoukset katsotaan roskapostiksi. Voit julkaista tällaisia ​​tietoja täältä: hakemukset toimittajalle.

Tämä lomake on tarkoitettu vastapuolille, jotka haluavat tarjota tuotteitaan tai palvelujaan. Logistiikan (tarjonta) asiantuntijat tarkastavat pyyntönne.

Tämä lomake on tarkoitettu mainostajille, jotka haluavat tarjota tuotteitaan tai palveluitaan. Mainososaston asiantuntijat tarkastavat pyyntönne.