Talon rakentaminen

Kun kysytään, mikä talo on kestävin, vastaus on ilmeinen - monoliittinen. Ja jos aiemmin monoliittisen rakentamisen tekniikka käytettiin vain korkeiden rakennusten tai teollisuuslaitosten rakentamiseen, tänään on yhä enemmän mahdollista tavata monoliittinen mökki tai yksityinen talo. Tällaiset teknologiat voivat tuoda jopa hämmästyttävän suunnittelun ideot elämään rajoittamatta suoraviivaisia ​​malleja. Hämmästyttävä voima, joka riittää kestämään kevyt maanjäristys, ovat myös suosittuja, koska ne ovat nopeasti ja helposti rakennettuja, eivät vaadi kalliita materiaaleja ja työvoimakustannuksia, ja ne ovat myös luotettavia ja kestäviä. Monoliittisten mökkien seinät voidaan viimeistellä millä tahansa materiaalilla ilman rajoituksia, ja pysyvän muottirakenteen tekniikka ei salli lisävarusteiden eristämistä.

Monoliittinen mökkien rakentaminen: edut ja haitat

Monoliittisen tekniikan rakentaminen toteutetaan kokonaan rakennustyömaalla kaatamalla betonia muottiin. Tämän ominaisuuden vuoksi tällä tekniikalla on sen edut ja haitat.

Tähän mennessä tällaisia ​​ylistettyjä kiitoksia lauletaan monoliittisesta rakenteesta, että näyttää siltä, ​​ettei lainkaan ole puutteita, eikä mikään voi olla parempi kuin monoliitti. Katsotaanpa, on paljon etuja:

 • Monoliittisen rakenteen eheyden takia koko rakennuksen mekaaninen lujuus kohottaa, se on vastustuskykyinen maansiirtymisen, purskeiden ja maanjäristysten aiheuttamien vahinkojen varalta.
 • Saumojen puuttuminen rakennuksen laatikossa tekee mökistä lämpimämmän, koska niin sanottuja "kylmiä siltoja" ei ole.
 • Monoliittisen mökin rakentamista voidaan tehdä milloin tahansa vuodenajoin, millä tahansa maaperällä.
 • Nopea rakentaminen.
 • Alhaiset rahoituskustannukset.
 • Mahdollisuus kaarevaan rakentamiseen, monoliittinen mökkihankkeet voivat olla mielivaltaisesti monimutkaisia.
 • Jos eristetyt betoniliuokset ovat käyttökelpoisia lisäaineilla: laajennettu savi, perliitti, sahanpuru, kuona jne., Rakenne on tarpeeksi kevyt, jotta et voi varustaa raskaan, haudan perustuksen.
 • Monoliittisen mökin seinät voidaan eristää ja koristella erilaisilla materiaaleilla.
 • Käytettäessä ei-irrotettavia muottirakennuksia ei tarvita lisäeristystä, ja seinämän kokonaispaksuus pienenee. Myös seinillä on poikkeuksellinen äänieristys.
 • Mahdollisuus järjestää minkä tahansa liitäntälaitteen päällekkäisyys: laatta, monoliittinen betoni, puu.
 • Rakennuksen yhtenäinen kutistuminen, joka poistaa halkeamien ulkonäön.

Mutta se ei myöskään tee ilman perhovoidetta, monoliittisen rakentamisen puutteita:

 • Betoniseoksen kaataminen korkeuteen vaatii betonipumpun (laastipumpun). Tämä ei ole ongelma lainkaan, jos tilaat yrityksen rakentamisen, ja se on kallista, jos suoritat sen itse.
 • Monoliittisen laatan kaatamisen yhteydessä työvoimakustannukset lisääntyvät, tarvitaan erityisiä telineitä.
 • Monoliittinen mökki, jossa on pysyvää muottirakennetta, joka on myös lämmöneristys, ei pysty "hengittämään" seinämiä, sinun on järjestettävä ilmanvaihto ja tuuletus. Korkea kosteus talossa.
 • Laajennettu polystyreeni, jota käytetään kiinteässä muottirakenteessa, on ei-ekologinen materiaali, joka on luokkansa G1 ollessa syttyvä, mikä tarkoittaa sitä, että se hajoaa 2 minuutin kuluessa, mutta polttamalla se vapauttaa äärimmäisen myrkyllisiä aineita, joten kiinteiden muottien kipsiseinien on välttämätöntä.
 • Muotoilun valmistuskustannukset, ottaen huomioon hankkeen ominaisuudet.
 • Koko mökille tarvitaan pakollista maadoitusta, koska seinät ovat teräsbetonisia betoniteräksiä.

Kun otetaan huomioon monoliittisten mökkien hinnat ja kaikki niiden edut, monet ihmiset eivät ota huomioon laajennetun polystyreenin ekologisen luonteen haittoja. Se on ymmärrettävää - halpa, nopea, kaunis, kestävä, kestävä, kuka ajattelee heidän terveyttään siellä? Vaikka on huomattava, että jos et käytä kiinteää muottirakennetta ja rakennat lämpimän betonin seinämiä ja eristät sen ympäristöystävällisemmillä materiaaleilla, niin mökki ei ole vain halpa ja lämmin, mutta myös mukava.

Rakennusteknologia monoliittiset mökit

Yhteensä on olemassa kaksi tekniikkaa, joilla voit rakentaa monoliittisia mökkejä. Ne poikkeavat toisistaan ​​vain siinä, että yhdessä tapauksessa muotti poistetaan betonin kovettumisen jälkeen ja toisessa - ei-irrotettavassa muottipesässä. Molemmilla teknologioilla on omat ominaisuutensa ja vivahtonsa rakentamisessa ja käytössä.

Monoliittisen mökin rakentaminen irrotettavalla muottipesällä

Irrotettava muotti on tehty yksitellen jokaiselle mökille, koska sen täytyy täsmälleen toistaa sen käyrät ja ominaisuudet. Yleisimmin käytetty puu, vaneri, muovi tai rauta.

Muotoseinien välisen tyhjän tilan leveyden tulee olla yhtä suuri kuin tulevan seinämän leveys, joka lasketaan ottaen huomioon betoniseoksen lämmönjohtavuus ja rakennusalue. Muottipellit kiinnitetään aluslevyillä, nastoilla ja pähkinöillä. Jotta muotti voidaan helposti irrottaa betonin kaatamisen jälkeen, on asetettava aaltoputket kierteisiin tankoihin, jotka suojaavat niitä kosketuksesta betonin kanssa.

Monoliittisen mökin rakennustekniikka, jossa on irrotettava muotti, kertoo, että paitsi tavallinen betoni, myös sekoitukset, joilla on paljon pienempi lämmönjohtavuus, voidaan esimerkiksi kaatua betonia, perlitobetonia, hiutaleita, sahatavaraa, vaahtobetonia, hiilihapotettua betonia, puubetonia ja muita. Seinät ovat paljon lämpimämpiä ja höyryä läpäisevämpi, mutta eivät pysty kestämään liian suuria kuormia.

Tärkeä asia on betoniseinän vahvistaminen. Tätä varten voit käyttää vahvistusverkkoa, muovia tai terästä ja lisää lujarakenteita vahvistuskehystä.

Se on tärkeää! 8-18 mm: n runkorakenteella vahvistettu seinä on melko kylmä, koska kehyksen metalliosat toimivat "kylmissä siltoina".

Yhden passin sallitaan kaataa enintään 50 cm betonia. Vain kun hän "tarttuu" voit jatkaa täyttämistä. Muotoilussa oleva betoni tiivistetään täryttimillä, erityistä huomiota kiinnitetään kulmiin.

Kun betoni on kovettunut, muotti poistetaan ja järjestetään uudelleen. Joten, kunnes koko mökki on tulvinut.

Jotta betoni olisi mahdollisimman voimakas, on sen oltava vähintään 4 - 5 viikon ajan. Sen jälkeen voit siirtyä eristykseen ja koristeluun.

Monoliittiset seinät voidaan eristää laajennetulla polystyreenillä, ekstrudoitu polystyreenivaahto, mineraalivilla, "lämmin" kipsi. Tässä tapauksessa käytä tekniikkaa tuuletettua tai märkää julkisivua.

Kaivoraavan muunnelma on myös mahdollista, kun sisennys tehdään betoniseinän ulkopuolella, se on vuorattu julkisivuilla tai laattoilla, ja vapaa tila on täynnä eristys: laajennettu savi, ekosooli jne.

Tämän tekniikan kiistaton etu on se, että talo voidaan tehdä "hengittävänä" ja ympäristöystävällisenä, mutta sinun on tehtävä särmäys kokoonpanon kokoonpanon ja purkamisen suhteen.

Monoliittisen mökin rakentaminen kiinteällä muottialueella

Pysyvän muottien käyttöä mainostetaan kadehdittavalla johdonmukaisuudella ja sitkeydellä. Loppujen lopuksi tämän tekniikan mukaan muotti ei ole vain poistettu betonin kaatamisen jälkeen, vaan se on myös lämmöneristyskerros. Käytettäessä tätä tekniikkaa mökejä monoliittiseen rakentamiseen, hinta on alhaisin, koska työvoimakustannukset pienenevät mahdollisimman paljon.

Järjestelyn ja vedenpitävyyden jälkeen pohjaan asennetaan muotti, joka on eräänlainen laajennettu polystyreeni, joka on kiinnitetty erikoisprofiileilla. Näillä lomakkeilla on kiinnitysjärjestelmä "piikkisuunta", jonka ansiosta voit liittää niin tiiviisti ja ilman aukkoja, että betonin vuotaminen tai sen sisäänvirtaus on varsin mahdotonta muottirakenteiden liitoksissa.

Eristävän polystyreenin muottilevyn leveys voi olla erilainen, suuren tilauksen tapauksessa tehdas voi tuottaa halutun paksuuden lohkoja. Lohkoa pidetään vakiona, jossa on tyhjää tilaa betonille, jonka leveys on 150 mm ja molemmilta puolilta 5 - 7,5 cm kerros, mikä on tarpeeksi talon lämmittämiseksi talvella ja viileänä kesällä, lämmityksen lämmittäminen on välttämätöntä vain, kun lämpötila laskee alle + 5 ° С.

Asennuksen jälkeen betoni on kaadettu sisälle, jonka kerros on 50 cm ja tiivistetty syvällä värähtelijällä.

Se on tärkeää! Huomaa, että betonia voidaan käyttää vain pysyvien muottien täyttämiseen, etkä voi käyttää lämpimiä seoksia. Tämä johtuu siitä, että laajennetun polystyreenin höyryläpäisevyys on vähäpätöinen ja on 0,05 Mg / (m * h * Pa) ja lämpimien seosten höyryläpäisevyys on suurempi kuin 0,09 Mg / (m * h * Pa). Jos pidät lämmintä betonia polystyreeni-vaahdon kerrosten välissä, siihen kasaantuu kondensaatti, jonka seurauksena muotti ja sieni tulevat näkyviin ajan myötä.

Seinien pystyttämisen jälkeen niitä ei tarvitse lämmittää, riittää vain kipsiin, jossa on koristeellinen kipsi tai pehmeä liitin.

Pysyvän muottitekniikan etuna on rakenteen helppous, alhaiset kustannukset ja lisäeristyksen tarve. Mutta samaan aikaan tällainen mökki on termos, joka ei pysty "hengittämään".

Monoliittisen rakenteen muotityypit

Soveltamisaluetta noudattaen on olemassa useita erilaisia ​​muottirakenteita: muottirakenteet seinille, perustuksille, lattialle, tunnelimuottiin ja muottialueelle muokatulla säteellä. Tämän monipuolisuuden ansiosta voit käyttää monoliittistä täyttöä kaikkiin rakennusteknisiin elementteihin.

Erilaiset muottielementit asennetaan myös eri tavalla. Pohjamoduuli on asennettu tukirakenteisiin ja vaakatasoon. Seinätelineet - käytä telineitä, kiinnikkeitä ja liitoslukkoja. Laattaosa on teleskooppi- tai irtotukitelineille.

Irrotettava muotti on valmistettu tällaisista materiaaleista: teräs, alumiini, puu, muovi. Riippuen materiaalin suorituskykystä on erilaisia ​​ominaisuuksia. Jos vaneria käytetään muottiin, se on leikattava hienolla hampailla varustetulla sahalla, jotta se ei vahingoita viilua ja laminointia. Porausreiät putkille ja kaapeleille muotissa on oltava molemmilta puolilta samasta syystä. Säilytä vaneri-muotti kuivassa paikassa.

Ennen irrotettavien muottien käyttöä käsitellään erityisellä ratkaisulla, jotta se voidaan helposti irrottaa.

Pysyvä muotti, kuten jo edellä on kirjoitettu, koostuu laajennetusta polystyreenistä, ei vaadi ylimääräistä käsittelyä. Sen muodot ovat erilaiset: kulmikkaat, pitkittäiset, alaikkunat, ikkunan yläpuolella ja muut. Itse asiassa irrotettavan muottirakenteen järjestäminen muistuttaa muotoilun LEGOn lukuja.

Monoliittisen rakenteen konkreettisia ratkaisuja

Monoliittisen rakenteen kiistaton etu on kyky kaataa muottirakenteisiin, joilla on erilainen lämmönjohtavuus ja höyryläpäisevyys.

Betoni on helpoin vaihtoehto ja valitettavasti ainoa sallittu, kun kaatetaan kiinteää muottirakennetta. Monoliittinen betoni on erittäin kylmä, koska sen lämmönjohtavuus on 1,51 W / (m * s) ja sen höyryläpäisevyys on 0,03 Mg / (m * h * Pa). Betonin seinät on eristettävä huolellisesti.

Vahvistettu betoni on kylmempi kuin betoni, koska raudanvahvistus toimii "kylmänä siltana". Monoliittisen raudoitetun betonin mökki vaatii eristyspolystyreenivaahtoa, ekstrudoitua polystyreenivaahtoa tai mineraalivillasta.

Laajennetun saven lämmönjohtavuus on 0,66 - 0,14 W / (m * s) ja höyryläpäisevyys 0,09 - 0,3 Mg / (m * h * Pa). Indikaattorit riippuvat seoksen tiheydestä, sitä suurempi on laajennetun saven huokoisuus, lämpimämpi ja höyry läpäisee seinän. Moskovan alueen seinämän paksuus on 50 cm.

Kuonan betoni on sama kuin keramitsitekstiili, mutta laajennetun saven sijaan on kuonaa. Se on vähemmän kestävä, joten seinämän paksuuden tulisi olla 55 - 60 cm.

Sawdust - sementin, hiekan, sahanpurun (neulat) ja veden seos. Seinät ovat lämpimiä, tulenkestäviä ja ympäristöystävällisiä, vain ne on suojattava vedeneristysmateriaalilla.

Puubetoni - sekoitus sementtiä, vettä ja haketta 40x10x5 mm. Chips on esilämmitetty tai kalkki käsitelty. Puulattiat ovat lämpimämpiä ja vahvempia kuin opilkobetona.

Vaahtobetoni - konkreettinen vaahto kemiallisesti, lämpimämpi materiaali kuin tavallinen betoni. Sen lämmönjohtavuus on 0,29 - 0,08 W / (m * s) ja sen höyryläpäisevyys on 0,11 - 0,26 Mg / (m * h * Pa).

Monoliittinen mökin rakentaminen omilla käsillään

Yleensä rakennusyrityksessä tilatun monoliittisen mökin rakentaminen. Tämä johtuu siitä, että työ vaatii muottipohjaa, betonipumppua, lattialaatan rakennustelineitä ja muita laitteita, joita jokin rakennusorganisaatio on ja ostavat sen kerran, ole kannattamatonta.

Mutta niille, jotka eivät pidä yksinkertaisista tavoista ja sopivat rahan käytöstä laastipumpulla ja tekevät katon puusta tai tilaa lattialaatan ja asentavat sen nosturilla, monoliittisen mökin rakentaminen tulee voimaan omilla kädilläsi.

Monoliittisen mökin projekti voidaan tehdä itsenäisesti, ladata Internetissä tai tilata suunnittelutoimistosta. Jälkimmäisessä tapauksessa tehdään kaikki tarvittavat laskelmat: kantavien seinien lujuus ja niiden kuormitus, vaaditun paksuuden täyttö ja eristys.

Kun hanke on valmis, varaa säätiö. Jos talo on pohjakerroksessa, kellarikerroksen katto voidaan tehdä monoliittisesta laatasta ja pohjakanavasta. Yleensä he rakentavat kasa-pohjan ja pitävät sitä vedenpitävästi.

Miten rakentaa monoliittinen mökki irrotettavalla muottipesällä

Muotti on valmistettu 30 - 50 mm paksuisista puulaaduista. Jos alueen lämpötila laskee -30 ° C: seen, seinien paksuus on 55-60 cm. Kiinnitä ne tiiviisti yhteen ja nosta ne 80x80 mm: n telineillä 1 - 1,5 m etäisyydelle toisistaan. Tällaisten suojusten pituuden on oltava 2-4 m ja korkeus 60-80 cm.

Alareunassa asennamme metalliset siteet pultteihin niin, että suojukset eivät puhkeile, kun betoni kaadetaan niihin. Levyjen yläosassa on puinen vuori tai samat siteet.

Aseta vahvistusverkko tai runko muottiin projektista riippuen.

Sahanpurun valmistusta varten: 8 osaa kuivaa sahanpurua, 1 osa sementtiä M400 - M500, 3 osaa kalkkia ja 2 osaa hiekkaa.

Se on tärkeää! Sawdust on vähennettävä vähintään vuodessa ulkoilmassa.

Aluksi sekoitetaan sementtiä hiekalla, erikseen kalkilla sahanpurulla, yhdistämme molemmat seokset ja vaivataan perusteellisesti lisäämällä vettä vähän. Tuloksena on oltava riittävästi vettä, jotta se ei pääse ulos liuoksesta.

Tuloksena oleva liuos kaadetaan 20 cm: n kerrokseksi muottipesässä. Tiivistää täryttimet ja lävistää tangot huolellisesti täyttämään liuoksen. Täytä sitten seuraava kerros. Ja niin edelleen, kunnes muotti on käytännöllisesti täynnä (jätä 5 - 10 cm tyhjä ylhäältä).

Voit muokata yläpuolella olevaa muottirakennetta vasta 3-5 päivän kuluttua. Kaiken tämän ajan, betoni on suojattava auringolta ja sademäärästä elokuva- tai kattopuhalta.

Sen jälkeen, kun seinät on valmistettu, annamme konkreettista voimaa rakentaa kuukausi, sitten perustimme katon ja katon. Päällekkäisyyden pitäisi mennä seinälle vähintään 15 - 20 cm: n välein.

Sahanpurun täydellisen kuivaamisen jälkeen seinät voidaan lämmittää tarpeen mukaan. Voit tehdä tämän käyttämällä "lämmin" kipsiä, jota voidaan käyttää 50 mm: n kerroksella. Se on erinomainen veden eristin, lämpöeristin, ja samalla se on helppo päästää höyryä ulos.

Miten rakentaa monoliittinen mökki, jossa on kiinteä muotti

Monoliittisen mökin rakentaminen kiinteällä muottialueella on äärimmäisen yksinkertainen tehtävä. Ensin sinun on varastoitava muottielementteihin. Ne ovat seinä, kulma ja säde. On tarpeen laskea jokaisen elementtityypin määrä kehitetyn hankkeen mukaan.

Asennamme kiinteän muottipohjan säätöön, koota se LEGO-suunnittelija, joka yhdistää lohkojen lukitusliitokset. Aloittelijoille riittää ensimmäinen rivi.

Teemme kaikki tarpeelliset viemäri-, vesi- ja tuuletusputket. Sitten, jos vahvistusta tarvitaan, aseta vahvistusverkko. Valmistele betoniliuosta sementistä M500, hiekkaa, murskattua kiveä ja vettä. Lisäämme muottipesään ja täytämme 50 cm kerroksen, tiivistetyt syvät täryttimet.

Päivän aikana voit rakentaa korkeintaan 50 - 70 cm.

Kun seinien rakentaminen on valmis, ne eivät tarvitse lämpenemistä, ja viimeistelyn avulla voit tehdä niin sanotun "märkä" julkisivun - kipsi koristekasveella lasikuituverkosta.

Monoliittisen mökin rakentaminen omiin käsiisi yksinkertaistuu huomattavasti, jos soitat muutamille kumppaneille apua. Loppujen lopuksi, kun olet päässyt tiettyyn korkeuteen seinien rakentamisessa betonin kaatamiseksi, täytyy käyttää betonipumppua. Ja yhdenmukaistetut toimet voivat lyhentää aikaa ja järjestää oikea työ.

Usein rakentaminen käytti erikoislaitteita. Suuri valikoima johtavien valmistajien tienrakennuslaitteiden varaosia, kuten Komatsun puskutraktoreiden varaosia, on esitelty Aymashineri-konsernin verkkosivuilla.

Monoliittisen talon rakentaminen omilla käsillään

Monoliittinen talo vahvuus ylittää kaikki muut rakennukset. Aikaisemmin vain teollisuuslaitokset ja korkeat rakennukset rakennettiin monoliittiseen tapaan, nykyään tätä tekniikkaa käyttävät usein henkilöt myös mökkien ja talojen rakentamiseen.

Järjestelmä monoliittisen betonilevyn massan laskemiseksi.

Monoliittiseen tekniikkaan perustuva talo mahdollistaa uskomattoman suunnittelun ideoiden elämisen.

Ja yhä useammat tulevat asukkaat ajattelevat, kuinka rakentaa monoliittinen talo omilla käsillään. Tällainen rakentaminen on yhä suosittua, koska talossa käsi kädet tällä tekniikalla on yllättävän kestävä. Se kestää pienen maanjäristyksen, ei vaadi suuria työvoimakustannuksia ja kalliita materiaaleja, kestäviä ja luotettavia. Monoliittinen talo voidaan valmistaa mistä tahansa, ja seinät voidaan pystyttää välittömästi lisävarusteineen. Teknologia, joka käyttää kiinteää, se sallii.

Haitat ja edut

Betonilattian vahvistaminen.

Tämä tekniikka, kuten muillakin, on omat edut ja haitat. Edut ovat erittäin merkittäviä:

 1. Holistinen monoliittinen muotoilu lisää suuresti rakennusten mekaanista lujuutta. Ne kestävät rappu, maanjäristykset ja maansiirto.
 2. Ei ole niin sanottuja kylmäsiltoja, jotka ovat tavanomaisissa rakennuksissa, joissa on saumoja. Tämä tekee huoneesta lämpimämpi.
 3. Monoliittinen rakenne voidaan tehdä milloin tahansa ja maaperässä.
 4. Melko nopea rakentaminen.
 5. Alhaiset rahoituskustannukset.
 6. Monoliittisten rakennusten rakenteilla voi olla kaarevuus.
 7. Jos betoni- liuoksissa käytetään perliittiä, sahanpurua, kuonaa, laajennettua savea ja vastaavia aineita, rakenne on riittävän kevyt, jotta se ei tee raskaita perustuksia sille.
 8. Lisälämmitys ei ole tarpeen rakentamisessa kiinteästi. Ja vaikka seinän koko paksuus on tavallista pienempi;
 9. Monoliittisilla seinillä on erinomainen äänieristys.
 10. Lattian päällekkäisyyttä voidaan tehdä mistä tahansa materiaalista.
 11. Tämä tekniikka poistaa seinämien halkeamien ulkonäön johtuen rakennuksen yhtenäisestä kutistumisesta.

Ja monoliittisen rakentamisen puutteista - ne ovat paljon pienempiä:

 • pystytettyjen rakenteiden yläkerroksissa ei voi tehdä ilman laastipumpua tai betonipumppua;
 • monoliittiset laatat vaativat useita työvoimakustannuksia, koska erityisiä telineitä tarvitaan;
 • kiinteän muottien tapauksessa kotitalousparannus vaatii syöttö- ja poistoilmanvaihtoa, muuten kosteutta ja sen seurauksia ei voida välttää;
 • pakollinen kipinöinti, jotta vältytään mahdollisilta kielteisiltä seurauksilta palamiselta - myrkyllisten aineiden päästöiltä;
 • Koko rakennuksen pakollinen maadoitus, koska se on vahvistettu teräsbetoni.

Rakennustekniikka

Kaaviokuva monoliittisesta betoniraudasta, jossa raudoitus

Kuten edellä on jo selvää, rakennustekniikka monoliittisella tavalla voidaan tehdä eri muottiin: irrotettava ja irrotettava. Molemmilla rakenteilla on omat vivahteensa ja ominaisuutensa sekä rakentamisessa että toiminnassa.

Irrotettava on yksittäinen projekti. Sen tehtävänä on toistaa tarkasti kaikki tulevan rakenteen ominaisuudet ja käyrät. Yleisimmin käytetty vaneri, puu, rauta tai muovi.

Seinien välinen etäisyys on tulevan seinämän leveys. Se lasketaan ottaen huomioon käytetty betonirakenteen rakenne ja lämmönjohtavuus. Suojukset kiinnitetään muttereilla, napeilla, aluslevyillä. Jotta helpotettaisiin irrotusta kaatamisen jälkeen, kierretangot asetetaan aaltoputkeen, jotta ne eivät kosketa betoniseosta.

Tämän tekniikan avulla voit myös kaataa paitsi tavallista betonia muottiin, mutta myös sekoitteita, joilla on matalampi lämmönjohtavuus: perlitobetoni, paisutettu savibetoni, sementtilohko, sahanpurun betoni, hiilihapotettu betoni, vaahtobetoni, puubetoni ja muut. Tällaiset seinät ovat höyryä läpäisevämpiä ja lämpimiä, mutta kuormat kestävät vähemmän.

Vahvistaminen on erittäin tärkeä hetki monoliittirakenteessa. Siihen käytetään teräs- tai muovivahvisteisia silmiä, ja vielä suuremmalle lujuudelle tehdään vahvistuskori.

Kerralla voit kaataa enintään puolet metriä. Ja se saa jatkaa kaatamista vasta sen jälkeen, kun se on asetettu. Betoni on väistämättä syvällä täryttimiä, kiinnittäen erityistä huomiota kulmiin. Kun betoni on kovettunut, poistettu muotti on sijoitettu korkeammalle ja työ jatkuu tällä tavalla, kunnes koko rakenne on kaadettu katolle.

Viimeistely ja seinäeristys voidaan tehdä omilla käsillä aikaisintaan 4-5 viikossa, kun enimmäisvoima on saavutettu. Lämpöeristys on valmistettu mineraalivillasta, polystyreenivaahdosta, lämpimästä kipsistä tai puristetusta polystyreenivaahdosta.

Joskus eristys omilla käsillä tehdään hyvin julkisivun avulla. Tässä tapauksessa tehdään betoniseinän sisennys ja seinään asetetaan tiiliä tai laattoja, ja sisennys on täynnä ekoroolia, laajennettua savea tai muuta eristysmateriaalia.

Edut, joita ei voida irrottaa

Laitteen rakenne vaimentaa vaahtolohkoja.

Lomake voi olla erilainen. On pitkittäisiä, kulmikkaita, alaikkunoita, ikkunoiden yläpuolella ja muita. Järjestelyn ytimenä on muistuttava lasten malliryhmien kokoelma.

Pysyvä muotti on suosittua, koska se on myös eristävä kerros, samalla kun se vähentää kokonaistyövoimakustannuksia eikä tarvitse käyttää rahaa seinien eristämiseen.

Kun säätö on varustettu vedeneristyskerroksella, siihen kiinnitetään vaahtopolystyreenimuotti, joka on kiinnitetty erityisillä profiileilla ja jossa on "piikkisuuntaisen" sidoksen muoto, minkä ansiosta betonia voidaan kaataa ilman vuotoja ja ilman vääntymistä kiinnityspisteissä.

Vahvistuslevyjen rakenne.

Polystyreenivaahdon leveys voi olla erilainen. Ja suurella määrällä niitä voidaan valmistaa tehtaalla pyynnöstä. Tavallinen lohkon leveys on 150 mm, polyfenosoliseinien 5-7,5 cm.

Tämä täyttää kaikki vaatimukset, kun lämmitys on kytkettävä päälle vain, kun sen ulkopuolella on alle +5 astetta.

Kestomagneetin kaatamista varten ei saa käyttää lämpimiä seoksia - vain tavallista betonia. Tosiasia on, että lämpimien seosten höyryn läpäisevyys on herkkä polystyreeni-vaahdon höyryn läpäisevyydelle. Tällainen naapurusto aiheuttaa kondensaatiota ja talo kasvaa sienten ja homeen kanssa.

Seinien pystyttämisen jälkeen, kun ne ovat pysyviä, ne eivät tarvitse lämmittää, riittää koristelemaan koristeellinen kipsi tai sivuraide.

Runkorakenteiden asennuksen aikana. Pohjan on oltava vähintään 20 cm leveämpi kuin tulevat seinät.

Sovelluksessa on useita eri tyyppejä: pohjakerrokset, lattiat, rengasseinät, joilla on mahdollisuus vaihtaa säde, tunnelin muotti. Näin ollen on mahdollista tehdä mikä tahansa rakennusrakenteen osa.

On mahdotonta rakentaa eri elementtejä samalla tavalla. Esimerkiksi alustalevy on asennettu vaakasuuntaisiin tukiin ja leikkauksiin, seinät tehdään rakennuslukkojen, kannattimien ja pylväiden avulla. Ja laatikoille, muotti on asetettu rakenteelle, joka on tehty irtolevyjen tai teleskooppisten telineiden pitämisestä.

Irrotettavat voidaan rakentaa teräksestä, muovista ja puusta. Jos rakennamme vanerirakennetta, se on leikattava hienolla hampaalla varustetulla sahalla, jotta laminaatti ja viilu eivät vahingoita. Reiät samasta syystä porataan kahdelta puolelta. Säilytä vaneri-muotti kuivassa paikassa. Jotta irrotettava muotti on kätevästi irrotettavissa, siihen ei ole tehty erityisiä kiinnittimiä, vaan sitä käsitellään myös tähän tarkoitukseen suunnitellulla tavalla.

Työkalut ja laitteet

Jos haluat rakentaa talon omiin käsiisi monoliittiseen tekniikkaan, tarvitset seuraavaa:

 • mikseri, sekoittimet;
 • betoniseoksen manuaalista valmistusta varten tarvitset ruokia taikinaa, kauhoja, mittaavia ruokia;
 • panssari betoniseoksen tai kottikärryn siirtämiseksi;
 • kaasu leikkuri, hiustenkuivaaja;
 • raudoitusverkko;
 • sakset leikkaamista varten, pihdit tai muut vastaavat laitteet;
 • veitsi polystyreeni vaahto;
 • vasara, kynnet;
 • mittanauha, veden rakentaminen;
 • kone ristikon valmistukseen erityinen muoto;
 • metalliset ja puiset tuet;
 • lanka koukku;
 • punssi;
 • henkilökohtaiset suojavarusteet.

Monoliittinen tekniikka talon rakentamiseksi omilla kädilläsi tekee mahdolliseksi täysin ilman lisärakennusmateriaaleja, lukuun ottamatta niitä, joita tarvitaan valmistettaessa seosta, joka on tarkoitettu muottiin kaatamiseksi.

Tee-se-itse monoliittinen säätiö - askel askeleelta valokuvia

Mikä on vankka perusta

Ennen kuin teet rakennustöitä, sinun on huolehdittava monoliittisen perustuksen olemassaolosta. Tämä on erityinen säätiö, joka on paras vaihtoehto sen käyttämiseen alueilla, joilla pohjavesi sijaitsee.

Usein sitä käytetään maanviljelyyn ja leviämiseen. Se voi olla betonialustan rooli, joka suojaa kellarista ja kellarista. Kun rakennat sitä ensimmäiseen kerrokseen, voit suojata huoneen mahdollisimman paljon kosteudelta.

kuvaus

Nykyisin monoliittista säätiötä pidetään luotettavimpana ja kestävänä, ja sille on ominaista monia etuja.

Tärkeimpiä voidaan huomata:

 • kohtuullinen hinta;
 • nopea erektioaika;
 • täydellinen puuttuminen kosteuden kanssa;
 • kestää raskaita kuormia.

Säätiö on tärkein osa jokaista taloa, joten rakentamisen aikana sen pitäisi antaa. Jos haluat sijoittaa tällaisen säätiön ilman asiantuntijoiden apua, sinun tulee tutustua työn kaikkiin vaikeuksiin etukäteen. Maaperän ominaisuuksiin perustuvan perustan tyypin ja suunnitellun rakenteen vakavuuden perusteella voidaan määrittää.

soveltamisalansa

Koska monoliittinen säätiö on melko korkea, nykyään sitä pidetään yksinkertaisena välttämättömänä betoni-, kivi-, puu- ja tiilitalojen rakentamisen aikana. Tämän pohjan ansiosta rakennuksen aikana on mahdollista jakaa kuorma helposti maaperästä ja rakennuksesta.

Sitä voidaan kutsua ikuiseksi, koska sillä on riittävän pitkä käyttöikä ja pitkään säilyttää kaikki korkeimmat ominaisuudet. Tilastojen mukaan tällaisella säätiöllä kotona voi palvella omistajia useiden vuosikymmenien ajan.

Tämä on universaali perusta, jota voidaan soveltaa tällaisiin rakenteisiin:

 • kaupunki;
 • maassa;
 • teollisuuden;
 • ostos- tai urheilukeskusten rakentaminen jne.

Analyysin jälkeen kaikenlaisia ​​säätiö - tämä yleismaailmallinen ja voit täysin estää kielteisiä vaikutuksia taloon. Se jakaa tasaisen kuorman koko alueelle ja täyttää täysin omistajien tarpeet.

Edut ja haitat

Monoliittisen perustan tärkeimmät edut ovat se, että se on melko kestävä ja siksi pystyy kestämään raskaita kuormituksia. Hänelle epätasaiset maaliikkeet, erilaiset saostumat, sulatus tai jäätyminen eivät ole kauheita.

On tunnettua, että betoni toimii yksinomaan puristukselle, mutta ei laajentumiselle. Tästä johtuen monoliittinen säätiö on nyt tullut niin äärettömän suosittu, ja sitä pidetään yksinkertaisesti välttämätöninä hiekkaisten ja kimmoisan maaperän keskuudessa. Sitä voidaan pitää myös loistavana ylellisenä kehyksen, baarin muotoisen ja tukkeutumisen aikana.

Tärkeimmät edut ovat:

 • Nopeus ja tehokkuus työaikana. Nopeus johtuu siitä, että tässä tapauksessa ei tarvita raskaiden rakennuslaitteiden käyttöä.
 • Täysi valinta vaadittavasta kokoonpanosta. Asia on, että kiinteän perustuksen ansiosta voit käyttää mitä tahansa rakennuksen kehyksen rakennetta.
 • Kireys. Se voidaan saavuttaa liitosten täydellisen puuttumisen ja erilaisten vettähylkivien lisäaineiden betoni- massassa.

Monoliittinen säätiö sisältää myös joitain haittoja, joista voidaan mainita:

 • korkea betonin kulutus;
 • aika aikaista rakennusprosessia;
 • valmistelutyön tarve.

Mutta jos vertaamme tämän säätiön hyviä ja huonoja puolia, voimme päätellä, että tehokasta tulosta varten sinun on oltava hyvin valmistautunut. Anna prosessille kaikki tarvittavat materiaalit ja työkalut, jotka voivat olla hyödyllisiä prosessissa.

Monoliittisen perustan tyypit

Tällainen säätiö voi olla monenlaista. Suosituimmista ja halutuimmista vaihtoehdoista mainittakoon laattasäätiö, joka voi olla tavanomaisen laatta ja lautasen muotoinen, joka on käännetty kulho. Joka vuosi tämä vaihtoehto tulee yhä suositummaksi ulkomailla.

Se on melko universaali, joten sitä voidaan käyttää myös suolla tai avomaalla suoalueella. Suurinta etua voidaan pitää se, että tällaisen työn aikana on hyvin vaikeaa tehdä virhe.

Seuraava, ei harvemmin suosittu lajike, katsotaan pylväsjonoiseksi monoliittiseksi perustukseksi, jota käytetään usein hyvin sellaisten tilojen rakentamiseen kuin kylpyjä.

Nauhasäätiö pystyy kestämään epämiellyttävät sääolosuhteet ja raskaat kuormat. Se esitetään raudoitetun betoninauhan muodossa, joka kulkee koko rakennuksen ympärysmitta. Se voidaan haudata tai matala.

DIY monoliittinen säätiö

Usein tällainen työ tapahtuu itsenäisesti, ilman asiantuntijoiden apua. Mutta tällaisen työn suorittamiseksi on tarpeen tutustua joihinkin sääntöihin. Ensimmäinen on laskea pohjalevy.

Yksityiskohtainen läpikäynti

 1. Ensimmäinen askel on luoda perusta. Sinun on kohdistettava sivut manuaalisesti ja yritettävä sovittaa yhteen risteyksen keskeisten kohtien kanssa. On itsestään muistettava, että varmennetun alueen olisi joka tapauksessa oltava hieman suurempi kuin talon kokonaispinta-ala, jotta kaikki rakennustyöt olisi suoritettava mahdollisimman tarkasti. Likimääräinen ero on 2-3 metriä.
 2. Tämän jälkeen suoritetaan välttämättä maapalloja, jotka edellyttävät kuopan muodostamista laatan alle. On erittäin tärkeää, että pohja on erittäin horisontaalinen, ja se on tarkistettava tasolta tai vedeltä.
 3. Ennen kuin luot hiekkaperustan, kannattaa varmasti huolehtia geotekstiilien levittämisestä. Tämä täysin vastustaa hiekan tunkeutumista maan syvyyteen. Tämän jälkeen kannattaa huolehtia hiekkalaatasta.
 4. Neljännessä työvaiheessa tarvitaan tarvittaessa viemäröintijärjestelmän asentaminen, asianmukainen viemäriverkkoasennus sekä vesiliikenne.
 5. Sitten on konkreettinen valmiste. Se on valmistettu 10 cm betonilastasta yhdessä sementtilaastin kanssa. Sen jälkeen betonia käsitellään bitumipohjamaalilla.
 6. Vedeneristysliitokset on välttämättä liitetty juottamalla puhallusputki tai propaanipoltin. On myös syytä kasvattaa vedenpitävän kerroksen pinta-alaa 30-50 cm: n etäisyydellä säätiön kehästä. Joissakin tapauksissa parametrit lisääntyvät. Näin tapahtuu, jotta kääritään vedeneristys ylös ja suojaavat monoliittisen laattasäiliön sivuja.
 7. Sitten on muottirakenne asennettuna kehän ympärille, betonin kaataminen ja muottien poistaminen seoksen kuivumisen jälkeen.
 8. Jos pohja on matala, niin tällöin sinusit täytetään lähelle laatta tasaiselle kerrokselle maahan.
 9. Ja loppujen lopuksi toteutetaan monoliittisen laatan vedeneristys, jonka takia seinät on täysin suojattu kapillaarisesta kosteudesta.

Vihjeitä / suosituksia

Ennen kuin suosittelemme monoliittisen perustuksen yhtä tai toista versiota, kannattaa tutkia luokittelu ja todellinen tarkoitus hyvin. Loppujen lopuksi voit valita jokaisen tilan tyypin omalle perustaksi.

Myös valikoimassa on oltava kaikkien materiaalien ja työvälineiden saatavuus. Lisäksi ennen työskentelyä sinun on tutustuttava vaiheittaisiin ohjeisiin perustuksen luomiseksi, ja paras tapa on nähdä kuvat, jotka pystyvät kertomaan mahdollisimman paljon kaikista työn vivahteista.

Yksityisen talon monoliittinen rakentaminen - teknologia, ominaisuudet, kokemus FORUMHOUSE-osanottajista

Mitkä ovat monoliittiset talot, miten erilaiset teknologiat ja rakennustyöt eroavat toisistaan?

Rakennushallien eri teknologiat ovat enemmän tai vähemmän suosittuja, esimerkiksi - kehysrakentamisen kokemus on todellinen puomi, kuten talot baarista, muuraus tiilistä tai lohkojen stabiilisti johdossa, monoliitti on edelleen varsin harvinainen ilmiö. Portaalissamme on kuitenkin myönteinen kokemus monoliittisesta teknologiasta rakentavista rakennuksista, jotka voivat olla mielenkiintoisia itsensä kehittäjille, jotka eivät ole vielä päättäneet valita talon rakentamisen menetelmää. Mieti:

 • Teknologia monoliittinen kotelo.
 • Mikä tekee monoliitti ja teknologia kaatamalla.
 • Esimerkkejä portaalin osanottajien monoliittisista taloista.

Monoliittinen asuntorakentaminen

Alun perin monoliittinen rakenne ymmärrettiin vain betoniteräsrakenteiden rakenteena, koska ei yksinkertaisesti ollut vaihtoehtoa vahvistuskoteloon ja sementtipohjaiseen ratkaisuun aggregaattien kanssa. Kun käytetään tiimityötä, käytetään. Ei niin kauan sitten, monoliittinen rakentaminen jaettiin vain teollisuusmäärissä, monikerroksisten rakennusten, julkisten rakennusten tai tuotantolaitosten rakentamiseen. Mutta vähitellen teknologia alkoi levitä yksityiselämään monoliittisten talojen monien etujen takia.

Mielestäni monoliittisen teräsbetonipala on seuraava:

 • ohut seinät (120-140 mm);
 • koko rakennuksen korkea lujuus, joten turvallisuus;
 • seisminen vastus;
 • paloturvallisuus (kaikki sähköjohdot asetetaan muottiin ennen kaatamista);
 • hyvä "ilma" eristys (shokki - huono);
 • suuri lämmönkestävyys kotona;
 • kestävyys (100-150 vuotta);
 • talon vakaa geometriset ulottuvuudet - sisätilojen optimointi;
 • universaalisuus - kaikki rajoituksetta sisustus;
 • psykologista mukavuutta siitä, että talossa ei tapahdu mitään, että eristys ei kastuisi, ettei kukaan murtaudu seinien läpi, että talo on todellinen ikivanha linnoitus.

Tämä on minun luettelo.

Tietenkin, riittää monoliitti ja haitat.

Tämä tekniikka edellyttää ammattitaitoisia rakentajia ja betonitehtaiden läsnäoloa alueella, jotta 50 kilometrin etäisyydelle ei ylitetä betonia. On myös kohtuutonta rakentaa ilman yksityiskohtaista hanketta (vahvistusohjelmat, muottijärjestelyt). Joten tämä voi olla yksi esteistä tämäntyyppisten yksityisten asuntojen laajalle jakelulle.

Mutta mikä tahansa materiaali on haitta, toinen asia on, että niiden määrä ei ole suurempi. Betonisekoittimella ja modifioivilla lisäaineilla - ja voit täyttää sen itsepainotteisella betonilla. Ihanteellisessa tapauksessa kaikki rakentamisprosessit edellyttävät päteviä esiintyjiä, mutta todellisuudessa käsityöläisimme ovat toistuvasti todistaneet, että monet "ammattilaiset" antavat itseään kehittäjille, koska he rakentavat itseään. Se olisi halu, mutta voit oppia kaiken.

Kiinnostaako monoliittirakenne omalla tavallaan (ilman viittausta termeihin) kaksikerroksisen talon 10 x 10 m: n pysyvästä asumisesta? Pidän tärkeänä monolityyppisiä mutta vahvistavia betonityyppejä. Rakennan yksin, hitaasti, vähitellen, yleensä pitkäaikaisessa rakentamisessa, rakentamisessa ei ole kokemusta, mutta tärkeintä on halu ja tämä motivoi paljon.

Monolith-lajit

Jos alunperin monoliittiset talot ovat vain betonirakenteita, tänään on olemassa vaihteluja - DPS: n sijasta ne käyttävät puubetonia tai sahanpurua ja lujittavan häkän sijaan puisia telineitä.

Mutta olemus on muuttumaton - suljettavia rakenteita ei ole koottu tai säädetty yksittäisistä elementeistä, nimittäin ne kaadetaan. Tämän seurauksena muodostuu monoliittisia, saumattomia seinämiä lähes minkä tahansa geometrisen muodon, joka vapauttaa arkkitehtien kädet. Eli jos louhoksen / tiilen / puun rakentamisessa olevat erkkeri- ikkunat ja kaaret tekevät dekonstruktion mukavaksi prosessiin, ei erityistä ponnistusta kaataessa vaadita.

Koska tavallinen teräsbetoni saadaan liian kylmäksi, kun otetaan huomioon korkea lämmönjohtavuus ja ohuet seinät, käytetään vaahtobetonia, polystyreeni- betonia tai keraamisia betonia ilman lisäeristystä. Ensimmäisessä tapauksessa seinämän lämmönjohtavuus pienenee, koska betonissa syntyy suuri määrä ilmanhuokosia vaahdon vuoksi, toisessa polystyreenin tai laajennetun saveen rakeiden lisäämisen vuoksi. Mutta monoliteettityyppien mukaan ei jaeta betonityyppisen valumuototyypin mukaan, vaan se voi olla irrotettava ja irrotettava.

Irrotettava muotti

Yksityisillä palloilla, yleensä kosteudenkestävästä tai laminoituneesta vanerista käytetään harvemmin levyjä, metallia tai muovia. Levyjä käytetään kokonaan tai leikataan palasiksi riippuen täyttöasteikosta. Elementit kiinnitetään yhteen, ja kun ne kaadetaan, ne siirretään uuteen paikkaan, koska vain profiilayrityksillä on varaa kerätä koko rakennuksen kerrostalo kerralla. Ja itserakentajat täyttävät talot vaiheittain, enimmäkseen vaakatasossa. Vaneri on erinomaisesti suosittu, koska se pitää muodon hyvin ja antaa sinut sileäksi seinien pintaan ja jos se on myös laminoidut, se ei välttämättä riitä yhdelle rakennustyömaalle. Mitä tulee kiinnittimiin, kaikki on erikseen.

Vaneria 12 mm paksua, korkea kosteusvastus, 2500 × 1200 mm, leikattiin puoliksi pitkin pituutta (600 mm), neljä sidosta arkkiin (levyt porattiin, taitettiin yhteen, 100 mm pohjasta), yläosa oli tukkeutunut palkkeihin. Kytkimiä, joissa on kaksi tukkeutunutta mutteria toisessa päässä, 250 mm pitkä, halkaisijaltaan 8 mm, laskettiin karaan. Muottipään mutterien ulkopuolella on hammered - sinun täytyy vain kääntää (ruuvimeisselillä) seinien sisäpuolelta.

Siirrettävän muottiosan uudelleenjärjestelyn katsotaan olevan yksi työvoimavaltaisimmista ja aikaavievistä prosesseista ja sitä vähemmän tarvittavia toimenpiteitä, sitä paremmin.

Miten tehdä monoliittinen katto tehdä se itse

Rakennusten rakentaminen on ongelmallista kuvitella ilman betonikerrosten järjestelyä. Usein käytetään betoniteräksiä, jotka valmistetaan yrityksissä. Asennusta varten sinun on käytettävä erityisiä nostolaitteita. Moderni teknologia mahdollistaa monoliittisen päällekkäisyyden muodostamisen omilla käsillä ilman nostolaitteiden käyttöä. Tarkastellaan yksityiskohtaisesti kiinteän lattian valmistuksen ominaisuuksia ja tekniikkaa ylittäen standardilevyjen joukon indikaattoreiden kompleksissa.

Yksittäisen kaksikerroksisen asuinrakennuksen rakentamisen aikana tulee esiin kysymys siitä, miten päällekkäisyyden päällekkäisyys saadaan aikaan

Miksi monoliittinen pohja ylittää onttojen ydinlaattojen asennuksen

Monoliittisen päällekkäisyyden valu ja betonituotteiden yrityksissä tehtyjen lattialevyjen tekniikka on tarkoitettu kiinteän, vahvistetun betonipohjan muodostamiseen, joka suorittaa yläkerroksen ja alapuolen katon toiminnan. Yksikomponenttinen välilevy ylittää kuitenkin esivalmistetun rakenteen useissa indikaattoreissa.

Monoliittisen alustan tärkeimmät edut:

 • lisääntynyt turvamarginaali, joka liittyy kiinteän teräsbetonijohdon liitosten puutteeseen;
 • nykyisten kuormien yhtenäinen siirto kantavien seinämien ja pohjalevyn päälle;
 • mahdollisuus toteuttaa epätyypillinen asettelu ja alkuperäiset ratkaisut, joille on vaikea käyttää standardilevyjä;
 • rakentamisen yhteydessä tehtyjen suunnittelupäätösten soveltamisen helpottaminen ulokekupin etupihoilla;
 • siirrettävyyden mahdottomuus koko kokoonpanopohjan asennuksessa pituus- ja poikittaissuunnassa.
Tiili-, betoni- tai betonilohkareissa on tavallisesti tehty vahvistettua betonia

Yksi tärkeimmistä eduista on se, ettei tarvetta käyttää erityisiä nostolaitteita massiivisten teräsbetonilevyjen nostamiseen ja kykyä suorittaa asennustöitä yksinään.

Kuinka tehdä lattialaatta omiin käsiisi - sääntöjä laatoitettaessa esivalmistettuja levyjä

Vakiovahvitetut betonipaneelit on vahvistettu vahvikekoorilla, eivätkä vaadi asennusta. Asennuksen ilmeisen helppokäyttöisyyden vuoksi ennen rakennustöiden aloittamista on kuitenkin syytä lukea huolellisesti kiinteiden levyjen asennusta koskevat säännöt.

Noudata seuraavia vaatimuksia asennettaessa paneeleita pääseinille:

 • kiinnittäkää huomiota tukiseinien päätypintojen väliseen etäisyyteen, joka ei ylitä valmiin levyn enimmäispituutta (enintään 9 metriä);
 • käytä nostolaitteita levyn irrottamiseen ja kuljettamiseen työalueella;
 • kiinnitä kiinnitys tiukasti saranoihin tai erityisiin silmukoihin, jotka on asennettu betoniin;
 • asennettava seinien suunnitellun päätypinnan taso, kun taas niiden asennus on tasainen;
Yleisimmät ja monipuoliset - laatoitusvalmisteet
 • laita teräsbetonipaneelit seinämiin vasten siten, että päällekkäisyydet ovat yhtä suuret. Levyjen tulee sijaita 90-150 mm: n etäisyydellä seinän reunasta;
 • kiinnitä tekniset aukot ja päittäisliitokset huolellisesti sementtilaastilla, älä salli asennusta sementoitumatta;
 • ohjaa vaakasuoraa pintaa asennuksen aikana käyttäen rakennustasoa ja luota;
 • asennetaan vain pääseinien pinnalle, rakennetaan sisäpuoliset kattopinnat ja seinät levyjen asentamisen jälkeen;
 • leikkautuvat aukot ja välilevyt vain vierekkäisten betonipaneelien liitoskohdassa;
 • antavat taatun 3 mm: n raon teräsbetonilevyjen sivutason välille.

Jos esivalmistettujen paneelien kokonaisleveys ei vastaa seinämien välistä etäisyyttä, aseta ne tasaisella raolla tai jättävät sivuille raot ja upottaa ne sitten betonilohkoihin tai laastiin.

Asettaessasi aukkoja kiinnitä suojus levyn alapuolelle, jolloin voit täyttää laastin.

Asennustyön laatu riippuu valmistelutoimien oikeellisuudesta.

Noudata seuraavia vaatimuksia:

 • varmistettava pääseinien päiden litteys, poista epätasaisuudet sementtilaastilla;
 • varmista kantavien seinien lujuus, vahvista ne tarvittaessa vahvistusvyöllä;
 • kiinnitä tukitangot 1,5 metrin välein kiinnityslevyjen kiinnittämiseen asennuksen aikana.
Kaikki työtä ei voi tehdä itse

Asenna käyttäen nostolaitteita käyttäen seuraavaa algoritmia:

 1. Aseta seinien päähän laastin kerros.
 2. Irrota levy silmien yli.
 3. Anna komennon nosturioperaattorille siirtämään paneelia.
 4. Laske uuni ja pidä vähintään 120 mm etäisyydellä kummallakin puolella.
 5. Tarkista sijainti ja irrota linjat.

Muista, että vaakasuora asennus varmistetaan vain betonikerroksella ilman teräsvahvistusta ja eri elementtejä vuorauksena. Työn lopullisessa vaiheessa levyt kiinnitetään teräsvahvikkeella tai rengasankkurilla. Tämän jälkeen telakkaliitokset on sinetöitävä sementtilaastilla ja päätylevyjen sisäisten ontelojen tulee täyttää mineraalivilla tai sementtilaasti 30 cm kummaltakin puolelta.

Kuormituksen laskeminen monoliittiselle päällekkäin

Toiminnassa monoliittinen päällekkäisyys altistuu erilaisille kuormille:

 • pysyvä. Ne välittyvät rakennusten seinien, sisäisten väliseinien ja myös rakennuksen kattorakenteen painon perusteella, mikä näkyy lumikuormien ja tuulen vaikutuksesta.
 • aikaa. Niiden arvo liittyy teknisen viestinnän, kattojen, lattiapäällysteiden, huonekalujen sekä huoneiden ihmisten lukumäärään.
Kuten kaikkien rakenteiden kanssa, monoliittinen päällekkäisyys alkaa projektista

Vahvistetun kuormituksen suuruus määräytyy raudoitetun betonilevyn paksuuden perusteella. Niinpä monoliittisen laattojen paksuus 20 cm, joka neliömetri pinta pystyy saamaan jopa 0,5 tonnia hyötykuormaa.

Laskelmien asianmukainen toteutus mahdollistaa lujitetun betonilaatan kuormituksen arvioinnin ottaen huomioon varsinaiset käyttöolosuhteet sekä halkeamien muodostumisen välttämisen.

Laskelmien tarkkuuteen vaikuttaa monimutkainen tekijä:

 • katon kokonaismitat;
 • teräsbetonilevyn paksuus;
 • käytetty betoni;
 • lasketun kuormituksen neliömetriä kohti päällekkäisyyttä.

Laskelmien avulla voimme määrittää vahvistuspalkkien halkaisijan, havaita taivutus- ja vetokuormitukset. Laskennan itsetuntemusta varten on välttämätöntä hallita laskentamenetelmiä. Kun suunnittelet monoliittisen päällekkäisyyden omilla käsillä, on suositeltavaa antaa suunnittelutoimenpiteet ammattilaisille tai käyttää online-laskinta.

Miten kaadetaan monoliittista laatua - teknologian suorituskykyä

Kun olet suorittanut laskelmat ja määritellyt raudoitetun betonilaatan parametrit, sinun on valmisteltava rakennusmateriaaleja ja tarvittavat työkalut.

Muottien järjestelyn jälkeen siihen asennetaan kaksi ristikon vakiovarusteista

Kiinteän raudoitetun betonilaatan muodostamista koskeva tekniikka tarjoaa seuraavanlaisen työn:

 1. Valmistus ja asennus paneelirakenteisiin.
 2. Vahvikotelon kokoonpano.
 3. Betoniliuoksen valmistus.
 4. Muottien täyttäminen betonilla.

Pysykäämme jokaisen vaiheen ominaisuuksiin.

Miten monoliittisen päällekkäisyyden muotti on asennettu

Muottirakenteiden valmistukseen valmistetaan:

 • vedenpitävä, jopa 25 mm: n paksuinen vaneri, joka on päällystetty laminaatilla. Vanerin sileä pinta helpottaa suojusten poistamista sen jälkeen, kun betoni on kovettunut;
 • kestävään puuhun. Aseta alempi kilpi alustalta, jonka paksuus on 50 mm ja leveys 200 mm.
 • puiset tukit, joiden halkaisija on 120-150 mm tai vakiot teleskooppitukit. Ne on tarkoitettu muuntimen kiinnittämiseen;
 • levyt tai palkit, joita käytetään poikittaisina muottipalkkeina. Poikittaiset elementit tukevat esivalmistettua kilven kehystä.
 • laitteisto ja standardi työkalupakki, mukaan lukien saha puun leikkaamiseen, vasaraan ja rakennustasoon.

Teknologia mahdollistaa teräsbetonimassan muodostamisen muottipohjamenetelmällä. Liitoksen päällekkäisyys on asennettu yksinkertaiseen algoritmiin.

Monoliittisen levyn laite olettaa, että betoni kaadetaan vaakasuoraan muottiin

menettely:

 1. Merkitse muotin taso seinälle.
 2. Asenna pystypalkit, lokit tai kannat 1-1,2 m: n välein.
 3. Suojaa poikittaiset sauvat tai metalliprofiilit tukirappeihin.
 4. Aseta vanerilevyt tai höylätyt levyt ilman aukkoja ja kiinnitä ne.
 5. Kiinnitä pystysuorat seinät puumateriaalin ympärille.
 6. Tarkista kulmavyöhykkeiden vaakapinta ja tiiviys.

Muottien purkaminen suoritetaan kuukauden kuluttua betonin kaatamisesta.

Vahvistetun betonin lattian vahvistaminen - vahvistamme betoniteräkset omilla kädillä

Päällekkäisyyden parantamiseksi olisi valmisteltava:

 • vuoraus lujitustangojen alla. Kiinnikkeet on asennettu siten, että varmistetaan kehyksen ja betonin pinnan välinen jatkuva etäisyys;
 • tangot, joiden poikkileikkaus on 12-18 mm ja hehkutettu lanka, joka sitoo raudoituksen. Kiihdyttää elementtien liittämistä sallii virkkuukoukun.

Vaatii laitteesta vanteiden taivuttamista sekä bulgaria, jolla on ympyrä metalliin.

Alemmalla ruudukolla haluttuun etäisyyteen on kiinnitetty erityisiä muovipidikkeitä.

Vahvikotelon kokoamisen yhteydessä on noudatettava seuraavaa toimintojen järjestystä:

 1. Leikkaa lujitustangot halutun koon kappaleiksi.
 2. Pujota tangot yhteen, muodostaen ristikon solut 15x15 tai 20x20 cm.
 3. Aseta pohjaverkko tukielementteihin.
 4. Asenna pystypalkit 1 metrin välein.
 5. Kokoa kehyksen ylempi taso ja kiinnitä pystysuorat sauvat.

Kun kiinnität lujitushihnaa, kiinnitä huomiota päällekkäisyyteen, joka ylittää palkkien poikkileikkauksen 35-40 kertaa.

Valmistamme betonia monoliittisiin kerroksiin

Ajattelemalla, miten kaadetaan monoliittinen päällekkäisyys omilla käsillänne, määritä kaadettavan betoniliuoksen koostumus.

Monoliittisen päällekkäisyyden betoni valmistetaan seuraavien komponenttien perusteella:

 • sementin brändi M400;
 • soraa enintään 20-30 mm;
 • seulottu hiekka;
 • vettä.
Betoni on parempi tilata suoraan tehtaalla

Vakiomallinen resepti mahdollistaa hiekan, raunion ja sementin sekoittamisen suhteessa 2: 1: 1. Lisätyn veden määrä riippuu ainesosien kosteudesta. Vesi otetaan käyttöön, ennen kuin liuoksen kermainen sakeus saavutetaan.

On sopivaa suorittaa erä betonisekoittimessa. Kuivat ainesosat sekoitetaan ensin ja sitten vettä lisätään vähitellen.

Betoni monoliitti - kaataa monoliittinen päällekkäisyys yksinään

Vahvistetun betonipinnan lujuuden ja yhtenäisyyden varmistamiseksi on tarpeen kaataa monoliittinen lattialaatta yhdellä kertaa. Kun otetaan huomioon lisääntynyt betonitarve, on suositeltavaa ostaa valmiin laasti, joka toimitetaan rakennussekoittajassa.

Tee-itse-itse täytä lattiat seuraavalla algoritmilla:

 1. Betoniratkaisu syötetään muottiin ja se levitetään tasaisesti koko alueelle.
 2. Tiiviste valmistetaan syvä- tai pinnan värähtelijällä.

Tampingin jälkeen taulukon pinta kovettuu neljä viikkoa.

Monoliittisen levyn jähmettyminen - huolehdi betonista

Nesteytysprosessin normaali kulku vaatii betonin säännöllistä kostumista. Kun betoni kovettuu, vapautuu merkittävä määrä lämpöä, mikä edistää veden haihtumista. Nesteen puute aiheuttaa halkeilua.

Sarjan kosteus on välttämätöntä ylläpitää seuraavasti:

 • on polyeteenin pinnalle;
 • säännöllisin väliajoin kostuta betonia.

On tärkeää estää betonin kuivaus ja halkeilu.

suosituksia

Kun hallitset työtapaa, on helppo tehdä monoliittinen päällekkäisyys omiin käsiisi. Todetun menetelmän mukaan on helppo tehdä autotallin katon yksiosainen katto sekä vaahtobetonialustan kytkentätilat. Päättäessä, miten estää kellarin, käytä valmiita paneeleita tai täytä monoliittinen laatta lujitettua betonia. Oikein tehty, kellarin päällekkäisyys antaa luotettavan perustan rakennuksen seinille. Käytä hyvälaatuisen betonin kaatamiseen, joka on tehty todistetulla reseptillä.