Kevyt monoliittinen päällekkäisyys profiililevyllä - rakentava, kokemus portaalin osanottajista

12.4.2012 16:26 Vastaa viestiin Monolith lattialevyjen sijaan. käyttäjä Aphex

Päätösten tekeminen usein osoittaa, että henkilö on kyllästynyt ajattelemaan.

12.5.2012 16:40 Vastaa viestiin Monolith lattialevyjen sijaan. käyttäjä Aphex

Olen vahva! Olen ylpeä! Luonani syntyi! Olen metsäpeti...
Hoodwinked (c)

05.04.2012 11:19 Vastaa viestiin Monolith lattialevyjen sijaan. käyttäjä Aphex

05.05.2012 09:17 Vastaa viestiin Monolith lattialevyjen sijaan. käyttäjä Aphex

Kaikki on meidän käsissämme, joten niitä ei voida jättää pois.

05/05/12 09:48 Vastaa viestiin Monolith lattialevyjen sijaan. käyttäjä Aphex

05.05.12 10:28 Vastaa viestiin Re: Monolith lattialevyjen sijaan. käyttäjältä lion76

05.05.12 10:41 Vastaa viestiin Re: Monolith lattialevyjen sijasta. käyttäjä Aphex

Päätösten tekeminen usein osoittaa, että henkilö on kyllästynyt ajattelemaan.

05.05.12 11:33 Vastaa viestiin Re: Monolith lattialevyjen sijaan. käyttäjä orpo

05.05.12 12:04 Vastaa viestiin Re: Monolith lattialevyjen sijaan. käyttäjä Aphex

Olen vahva! Olen ylpeä! Luonani syntyi! Olen metsäpeti...
Hoodwinked (c)

05.05.12 12:09 Vastaa viestiin Re: Monolith lattialevyjen sijaan. käyttäjältä lion76

Päätösten tekeminen usein osoittaa, että henkilö on kyllästynyt ajattelemaan.

05.05.12 13:14 Vastaa viestiin Re: Monolith lattialevyjen sijaan. käyttäjä Aphex

12.5.2012 19:01 Vastaa viestiin Monolith lattialevyjen sijaan. käyttäjä Aphex

Siirry foorumiin

Roskomnadzorin ja valtion virastojen yhteystiedot: [email protected]

Tietoja ikärajoituksista tietotuotteille, jollei levittämisestä ole säädetty liittovaltion laki "Lasten suojelemisesta terveydelle ja kehitykselle haitallisilta tietoilta" annettujen säännösten perusteella.

Jotkin tämän sivun sisällöt voivat sisältää tietoja, joita ei ole tarkoitettu alle 18-vuotiaille lapsille.

Talon rakentaminen

Teltan, betonin tai betonilohkareiden talot, yleensä betoniteräksestä. Ne tarjoavat rakenteelle poikkeuksellisen voimakkuuden ja seismisen kestävyyden sekä erittäin kestävät ja eivät polta, mikä on tärkeää. On olemassa useita tapoja järjestää teräsbetonilattiat. Yleisimmät ja monipuoliset - laatoitusvalmisteet. Tällaisia ​​levyjä tilataan betonituotteiden tehtailla, ja sitten ne asennetaan nosturilla ja työntekijöiden joukolla. Niissä tapauksissa, joissa nosturin käyttäminen rakennustyömaalla on vaikeaa tai kun talossa on epätyypillinen asennus ja valmiiden laattojen hankinta on vaikeaa, on varustettu monoliittinen lattialaatta. Itse asiassa on mahdollista täyttää monoliittinen levy vain silloin, kun siihen on viitteitä, mutta myös yksinkertaisesti siksi, että pidät sen tarkoituksenmukaisemmaksi. Tässä artikkelissa kuvataan, miten laatoitetaan ja miten kaadetaan monoliittista laattaa. Kaikki työ ei ole mahdollista itsenäisesti, mutta tekniikka on silti näkemisen arvoinen, ainakin prosessin ohjaamiseksi rakennustyömaalla.

Monoliittinen lattialaatta tekee sen itse

Monoliittisella laattoilla on useita etuja verrattuna esivalmistettujen teräsbetonilaattojen laatoihin. Ensinnäkin rakenne on kestävä ja monoliittinen ilman yhtä saumaa, joka takaa yhtenäisen kuormituksen seinille ja pohjalle. Toiseksi monoliittisen valun avulla voit tehdä talon ulkoasun vapaammaksi, sillä se voi luottaa sarakkeisiin. Myös asettelua voi olla niin monta kulmaa kuin haluat, minkä vuoksi olisi vaikeata valita standardikokoisia lattialaatoja. Kolmanneksi on mahdollista turvallisesti varustaa parveke ilman ylimääräistä tukilevyä, koska rakenne on monoliittinen.

Kattoon asennettu monoliittinen laatikko on mahdollista varustaa itsellesi, sillä tätä ei tarvita nosturi tai suuri joukko työntekijöitä. Tärkeintä on noudattaa tekniikkaa eikä säästää materiaaleja.

Monoliittisten lattialaattojen asennus tekniikka

Kuten kaikkien rakenteiden kanssa, monoliittinen päällekkäisyys alkaa projektista. On suositeltavaa tilata monoliittisen lattialevyn laskeminen suunnittelutoimistossa eikä tallentaa sitä. Se sisältää tavallisesti laivan poikkileikkauksen laskemisen taivutusmomentin vaikutuksesta suurimmalla kuormituksella. Tuloksena saat optimaaliset mitat lattialevylle erityisesti omassa talossasi, mikä osoittaa, mitä lujitettavuutta ja mitä betonialuetta. Jos haluat yrittää suorittaa laskutoimitukset itse, niin esimerkki monoliittisen lattialevyn laskemisesta löytyy Internetistä. Emme keskity tähän. Harkitse vaihtoehtoa, kun rakennat tavallista maalaistaloa, jonka korkeus on enintään 7 metriä, joten tehdään suositeltavin suositeltu koko: 180 - 200 mm paksuinen monoliittinen laatta.

Materiaalit monoliittisten lattialaattojen valmistukseen:

 • Muotti.
 • Tuki muottien ylläpitoon 1 tuen määrällä 1 m2 kohden.
 • Teräsvahvistus, jonka läpimitta on 10 mm tai 12 mm.
 • Betonibrändi M 350 tai erikseen sementti, hiekka ja murskattu kivi.
 • Taivutuslaite venttiileille.
 • Muoviset lasinaluset liittimiin (kiinnittimet).

Monoliittisen laatan valun tekniikka sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Lattialevyn laskeminen, jos kaltevuus on yli 7 m, tai hanke sisältää laakerilevyn sarakkeeseen / sarakkeisiin.
 2. Asennus muotin "kannelle".
 3. Terässauvat teräslevyt.
 4. Betonivaihto.
 5. Betoni tiivistys.

Joten, kun seinät ajetaan haluttuun korkeuteen ja niiden taso on lähes täydellisesti linjassa, voit aloittaa monoliittisen lattialaatan rakentamisen.

Monoliittisten lattialaattojen asennus

Monoliittisen levyn laite olettaa, että betoni kaadetaan vaakasuoraan muottiin. Joskus horisontaalista muottia kutsutaan myös "kanneksi". Järjestelyyn on useita vaihtoehtoja. Ensimmäinen on valmiiden irrotettavien muottien vuokraus metallista tai muovista. Toinen on muotojen valmistus paikan päällä käyttämällä puulevyjä tai kosteudenkestävän vanerin levyjä. Tietenkin ensimmäinen vaihtoehto on yksinkertaisempi ja edullisempi. Ensinnäkin muotti on kokoontaitettava. Toiseksi se tarjoaa teleskooppisia tukia, joita tarvitaan muottien tukemiseen samalla tasolla.

Jos haluat itse tehdä muottiinpanon, huomaa, että vanerilevyjen paksuuden tulisi olla 20 mm ja leikattujen levyjen paksuus 25 - 35 mm. Jos kaatat leikattujen levyjen levyt, ne on sovitettava toisiinsa tiukasti. Jos levyjen välillä on aukkoja, on muovin pinta pinnoitettava vedeneristyskalvolla.

Muottien asennus on seuraava:

 • Pystysuorat pylväät on asennettu. Tämä voi olla teleskooppinen metalliteline, jonka korkeutta voidaan säätää. Käytä myös 8 - 15 cm: n halkaisijaltaan vähintään 8 cm: n tukkipuita. Pylväiden välisen pylvään tulee olla 1 m. Seinämän lähimpien pylväiden on oltava vähintään 20 cm etäisyydellä seinästä.
 • Telineiden päälle on sijoitettu ruuveja (pitkittäis palkki, joka pitää muotin, I-palkin, kanavan).
 • Vaakatasoinen muotti on asetettu poikkipalkkeihin. Jos ei ole valmiita muottiosastoja, mutta kotitekoisia, niin poikittaiset palkit sijoitetaan pitkittäisten palkkien päälle, johon päälle asetetaan lakanoita kestävä vaneri. Vaakasuoran muottien mittoja tulisi säätää täydellisesti niin, että sen reunat lepäävät seinää vasten, jolloin ei jää aukkoja.
 • Tukee-telineiden korkeutta säädetään niin, että vaakasuoran muottien yläreuna vastaa seinämateriaalin yläreunaa.
 • Pystysuorat muottielementit asennetaan. Kun otetaan huomioon se, että monoliittisessa levyssä mitat on oltava sellaiset, että sen reunat tunkeutuvat seiniin 150 mm: n etäisyydellä, on tarpeen tehdä pystysuora aita niin kauas seinän sisäreunasta.
 • Kun olet viimein tarkistanut muotin vaakasuoran asennon ja tasoaseman tasolla.

Joskus lisätoiminnan helpottamiseksi muottipinta peitetään vedeneristyskalvolla tai, jos se on valmistettu metallista, voidellaan moottoriöljyllä. Tällöin muotti on helposti irrotettavissa ja betonilevyn pinta on täysin sileä. Teleskooppisten telineiden käyttö muottiin on parempi kuin puupylväät, koska ne ovat luotettavia, kumpikin niistä kestää jopa 2 tonnin painoa. Niiden pinnalle ei muodostu mikroprekareja, kuten puulajista tai puusta voi tapahtua. Tällaisten telineiden vuokraus maksaa noin 2,5 - 3 ov 1 m2: n alueella.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen

Muottien järjestelyn jälkeen siihen asennetaan kaksi ristikon vakiovarusteista. Vahvikehän valmistukseen käytetään teräsvahviketta A-500C, jonka läpimitta on 10 - 12 mm. Näistä sauvoista verkko on yhdistetty silmäkokoon 200 mm. Pitkittäisten ja poikittaisten sauvien liittämiseen käytetään neulontankaa 1,2 - 1,5 mm. Useimmin yhden lujittavan tangon pituus ei riitä kattamaan koko kaarta, joten sauvat on yhdistettävä toisiinsa. Jotta rakenne olisi tukeva, sauvat on liitettävä 40 cm: n päällekkäin.

Vahvistinverkon tulee kulkea vähintään 150 mm: n seinämiin, jos seinät on tehty tiilistä, ja 250 mm, jos seinät on tehty hiutaloitua betonia. Tangojen päiden ei tulisi saavuttaa pystysuoraa muottiä 25 mm: n ympärysmitan ympärillä.

Monoliittisen laatan vahvistaminen tehdään kahdella vahvistusverkolla. Yksi niistä - alempi - on sijoitettava 20 - 25 mm: n korkeudelle levyn alareunasta. Toinen - yläosa on sijoitettava 20-25 mm levyn yläreunan alapuolelle.

Pohjaverkkoon sijoitettiin haluttu etäisyys, sen alle suljetut erikoismuovipidikkeet. Ne asennetaan asteikolla 1 - 1,2 m sauvojen risteyksessä.

Monoliittisen levyn paksuus otetaan 1:30, jossa 1 on laattojen paksuus ja 30 on span pituus. Esimerkiksi, jos väli on 6 m, levyn paksuus on 200 mm. Koska ristikot on sijoitettava etäisyydelle laatan reunoista, verkkojen välisen etäisyyden tulisi olla 120-125 mm (200 mm: n levyn paksuudesta vähennetään kaksi 20 mm: n väriä ja vähennetään 4 vahvuisten saumojen paksuus).

Ristikoiden erottaminen tietystä etäisyydestä toisistaan ​​on 10 mm: n vahvistuspalkista valmistettu erityisiä pidikkeitä käyttäen erityistä taivutustyökalua, kuten kuvassa. Ylä- ja alaosat hyllyt ovat 350 mm. Salvan pystysuora koko on 120 mm. Pystysuuntaisten kiinnittimien asennuskohta on 1 m, rivejä on porrastettava.

Seuraava vaihe on päätylukko. Se on asennettu 400 mm: n korkeudelle vahvistuskotelon päissä. Tarjoaa vahvistamaan tukilevyä seinälle.

Toinen tärkeä elementti on ylemmän ja alemman verkon liitin. Kuinka se näyttää, näet valokuvassa. On välttämätöntä, että erotetut verkot havaitsevat kuorman yhtenä yksikkönä. Tämän liittimen asennusvaihe on 400 mm ja tukialue seinälle 700 mm: n etäisyydellä 200 mm askelta.

Betonivaihto

Betoni on parempi tilata suoraan tehtaalla. Tämä tekee tehtävästä paljon helpompaa. Lisäksi liuoksen kaataminen sekoittimesta yhtenäisellä kerroksella antaa poikkeuksellisen lujuuden levylle. Mitä ei voida sanoa uunista, joka kaadettiin manuaalisesti keskeytyksillä uuden liuoksen valmistamiseksi. Joten on parasta kaataa betonia kerralla kerroksella 200 mm ilman keskeytyksiä. Ennen betonin kaatamista muottiin, on tarpeen asentaa kehikko tai laatikko teknisille rei'ille, esimerkiksi savupiipulle tai ilmanvaihtokanavalle. Kaatumisen jälkeen on tarpeen värisyttää sitä syvällä värähtelijällä. Jätä sitten kuivumaan ja vahvista 28 päivää. Ensimmäisellä viikolla pinta kostutetaan vedellä, vain kostutetulla, eikä täytetä vedellä. Kuukautta myöhemmin, muotti voidaan poistaa. Monoliittinen laatikko valmis. Lattialevyjen asentamiseen hintaan sisältyy vahvistus-, betoni-, muottien vuokraus ja sekoitinkoneen järjestys sekä betonipumppu. Itse asiassa noin 50 - 55 cu tulee ulos. m2 päällekkäin. Lattialevyjen kaatamista betonin avulla voidaan nähdä video, joka osoittaa lattialevyjen asennusta.

Kuinka laittaa lattialaatat

Monoliittirakenteisten teräsbetonilaattojen käyttöä pidetään perinteisempänä. Suosituimmat PC-laatat - levyt, joissa on pyöreät aukot. Tällaisten levyjen paino alkaa 1,5 tonnia, joten lattialaattojen asettaminen omiin käsiisi on mahdotonta. Tarvitaan nosturi. Riippumattomasta tehtävästä huolimatta on olemassa useita vivahteita ja sääntöjä, joita on noudatettava työskenneltäessä lattialevyjen kanssa.

Lattialevyt

Tehdasvalmisteinen kattolevy on jo tehtaalla vahvistettu eikä vaadi ylimääräistä vahvistamista tai järjestelyä. Ne on yksinkertaisesti asetettu kaareksi, jossa seinät lepäävät noudattaen joitain sääntöjä:

 • Pituus ei saa olla yli 9 m. Se on tällainen levy, joka on suurin.
 • Purku- ja nostolevyt suoritetaan projektin tarjoamalla erikoislaitteella. Tällöin levyissä on asennuskierteitä, joihin kiinnitysrivat on kiinnitetty.
 • Ennen lattiapintojen asettamista seinien pinnan, johon ne asetetaan, on kohdistettava. Ei ole sallittua suuria eroja korkeuksissa ja kallistuksissa.
 • Levyjen tulisi olla 90 - 150 mm: n seinämillä.
 • Levyt on mahdotonta kuivata, kaikki aukot ja tekniset liitokset on sinetöitävä laastilla.
 • Levyjen sijaintia on seurattava jatkuvasti tuen seinien ja pintojen suhteen.
 • Levyt asetetaan vain kantavien seinien päälle, kaikki laitureet on varustettu vasta lattian asentamisen jälkeen.
 • Jos on tarpeen leikata luukku kattoon, se on leikattava kahden levyn risteyksestä eikä yhdestä laudasta.
 • Levyt on sijoitettava mahdollisimman lähelle toisiaan, mutta 2-3 cm: n rakoilla, mikä varmistaa seismisen vastuksen.

Jos lattialevyt eivät riitä peittämään koko kynnystä ja esimerkiksi 500 mm: n jäännökset, niin lattialevyt voidaan asentaa tässä tapauksessa eri tavoin. Ensimmäinen on laittaa laatat vasten ja jättää aukkoja pitkin huoneen reunoja ja sulkea aukot betonilla tai hiekkalaatikoilla. Toiset levyt, joilla on yhtenäiset aukot, jotka sitten suljetaan betoniliuoksella. Jotta laasti ei putoaisi, muotti on sijoitettu aukon alle (levy on sidottu).

Lattialaattojen asennus tekniikka

Laattojen asettamisprosessissa on oltava selkeä koordinaatio nosturin ja laivan saavan miehistön välillä. Rakennuskohdan vammojen välttämiseksi sekä koko teknisen prosessin ja rakennuskoodissa kuvattujen sääntöjen noudattamisen varmistamiseksi rakennustyömaalla on oltava tekninen kartta lattialaattojen asennuksesta. Se osoittaa työn jakson, laitteiden, erikoislaitteiden ja työkalujen määrän ja sijainnin.

On välttämätöntä aloittaa lattialaattojen asentaminen porrashuoneesta. Levyjen asentamisen jälkeen niiden sijainti tarkistetaan. Lautaset ovat hyvin sijoitettuja, jos:

 • Levyjen pohjapintojen välinen ero ei ole yli 2 mm.
 • Levyjen yläpintojen korkeusero ei ole yli 4 mm.
 • Alueen korkeusero ei saa olla yli 10 mm.

Lattialaattojen asennus osoittaa piirin, kun laatta on asetettu, on tarpeen yhdistää toisiinsa ja seiniin metalliliittimiä käyttäen. Sulautettujen ja yhdistävien osien liitäntätyöt tehdään hitsaamalla.

Lattialaattojen asennus

Älä unohda, että on noudatettava turvaohjeita. Nosturin avulla ei saa tehdä työtä avoimella alueella 15 m / s tuulella sekä jäällä, ukkosmyrskyillä ja sumuilla. Laivan liikuttamisen aikana nosturin avulla asentajien joukkue on sijoitettava poispäin reitistä, joka laatta liikkuu rehun vastakkaiselta puolelta. Huolimatta siitä, että ammattijohtajan ja asentajaryhmän palveluiden käyttö lisää merkittävästi lattialevyjen asentamisen kustannuksia, näin ei tapahdu, kun voit säästää. Ohjaajan on tarjottava hanke.

Ennen kuin tilaat levyjä tehtaalla, on välttämätöntä tehdä valmistelutöitä. On parasta koordinoida koneen syöttöaikaa, jossa on levyjä ja nosturia kerralla, jotta yksinkertaisia ​​koneita ei ylikata. Tällöin levyjen asennus voidaan suorittaa ilman purkamista suoraan ajoneuvosta.

Valmistelutyö ennen lattiapinnoitteiden asettamista

Ensimmäinen on tasainen tukipinta. Horisontin pitäisi olla lähes täydellinen, korkeusero 4-5 cm ei ole hyväksyttävää. Ensin tarkistamme seinien pinnan ja tarvittaessa tasoitamme sen konkreettisen ratkaisun avulla. Seuraava työ voidaan tehdä vasta sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut suurimman lujuuden.

Toinen on varmistaa laakerivyöhykkeen lujuus. Jos seinät on rakennettu tiilestä, betonista tai betonilohkosta, ei tarvita lisätoimenpiteitä. Jos seinät on pystytetty vaahtolohkoista tai kaasupalkeista, on ennen levytyksen aloittamista täytettävä panssaroidun hihnan. Lattialevyjen asianmukainen asennus viittaa siihen, että tukipinnan on oltava riittävän vahva kestämään laatan painoa eikä muovaa risteyslinjaa pitkin. Kumitetuilla betonilla tai vaahtobetonilla ei ole tarvittavaa voimaa. Siksi rakennuksen koko kehä on asennettu kokoon, joka on 8-12 mm: n sauvan lujitusholkki, ja sitten kaikki kaadetaan betoniin, jonka kerros on 15-20 mm. Työtä voidaan jatkaa vasta sen jälkeen, kun betoni on kuivunut.

Kolmas on asennustorvojen asentaminen. Monoliittisen lattialevyn asennusosassa kuvatut teleskooppiset telineet on asennettu 1,5 metrin välein ja ne on suunniteltu ottamaan levyn painon, jos se yhtäkkiä luiskahtaa paikaltaan. Asennuksen jälkeen nämä tornit poistetaan.

Onton ydinlaattojen asennus nosturin avulla

Kun juuri valettu betoni on riittävän vahva ja kuivunut, on mahdollista aloittaa suoraan lattialevyjen asennus. Tätä tarkoitusta varten käytetään nosturia, jonka kuormituskapasiteetti riippuu levyn mitasta ja painosta, useimmiten 3-7 tonnin nosturit ovat käteviä.

Työn vaiheet:

 • Laakerin pinnalle levitetään betoniliuosta 2-3 cm: n kerroksella. 150 mm. Jos levy on kaksi vastakkaista seinää vasten, liuos asetetaan vain kahteen seinään. Jos laatta on kolme seinää, niin se on kolmen seinän pinnalla. Levyjen sijoittaminen suoraan voidaan aloittaa, kun liuos on saavuttanut 50% sen vahvuudesta.
 • Kun laasti kuivuu, nosturin käyttäjä voi kiinnittää hihnat levyn kiinnikkeisiin.
 • Kun nosturioperaattori lähettää signaalin, jonka avulla laatta voidaan toimittaa, työntekijöiden ryhmä siirtyy pois paikalta, jossa laatta liikkuu. Kun levy on jo hyvin lähellä, työntekijät koukkuvat koukkuja ja avaavat sen, kun taas värähteleviä liikkeitä sammuu.
 • Laatta lähetetään oikealle paikalle, yksi henkilö seisoo yhdelle seinälle ja toinen päinvastoin. Laatta asetetaan siten, että sen reunat lepäävät seinälle vähintään 120 mm, edullisesti 150 mm. Asennuksen jälkeen levy puristaa ylimääräisen laastin ja jakaa tasaisesti kuorman.
 • Jos levyä on tarpeen siirtää, voit käyttää särmäyspalkkia. On mahdollista tasoittaa sen sijainti vain laidunta-aluetta pitkin, on mahdotonta liikuttaa laattaa seinien läpi, muuten seinät voivat romahtaa. Sitten linjat poistetaan, ja nosturioperaattorille annetaan signaali, jolla ne otetaan vastaan.
 • Menettely toistetaan kaikille levyille poikkeuksetta. Lattialaattojen asennusta koskevat säännöt viittaavat siihen, että levyjen kohdistaminen on tehtävä pohjan reunaa pitkin, sillä pohjapinta on huoneen katto. Siksi levy sopii suuremmalle puolelle alaspäin ja kapeammaksi.

Voit täyttää suosituksen, että levytukeen vyöhykkeellä on tarpeen vahvistaa vahvistusta. Tämän menetelmän kannattajat sanovat, että levy on kätevämpi ja helpompi liikuttaa. Itse asiassa mikä tahansa muu kuin betoniliuos levyn alla on kielletty teknisellä lomakkeella. Muutoin uuni voidaan helposti siirtää tukivyöhykkeeltä, koska se liukuu lujittaen. Lisäksi kuorma jakautuu epätasaisesti.

Lattialaattojen asentaminen säätöön ei käytännössä ole erilainen kuin levityslaattojen asettaminen. Tekniikka on täsmälleen sama. Vain pohjan pinta on eristettävä huolellisesti ennen levyn asettamista. Jos hanke tarjoaa lattialevyjen epätyypillisen tuen, siihen käytetään erityisiä teräselementtejä. Tällaista työtä ei saa tehdä ilman asiantuntijaa.

Ankkurointi lattialevyt

Ankkurointi - levyjen kiinnittäminen yhteen - voidaan tehdä kahdella tavalla projektista riippuen.

Ensimmäinen on levyjen vahvistaminen. Vahvistetut tangot, joiden läpimitta on 12 mm, hitsataan kiinnityselementteihin laattaan. Eri valmistajien levyillä voi olla erilainen järjestely näistä elementeistä: levyn pitkittäispäässä tai sen pinnalla. Vahvimman liitännän katsotaan olevan diagonaalinen, kun levyt on liitetty toisiinsa siirtymällä.

Myös levy on kytkettävä seinään. Mikä on seinään upotettu vahvistus?

Toinen tapa on rengasankari. Itse asiassa se näyttää armopoyas. Laatta on järjestetty laattojen reunaa pitkin, siihen asennetaan varusteet ja betonia kaadetaan. Tämä menetelmä nostaa jonkin verran lattialevyjen kustannuksia. Mutta se kannattaa - levyt puristetaan kaikilla puolilla.

Saumojen tiivistäminen laattojen väliin

Ankkuroinnin jälkeen voit tiivistää aukot. Rustamin laattojen väliset raot. Ne on täytetty betonibrändillä M150. Jos halkeamat ovat suuria, levy on sidottu pohjaan, joka toimii muottipesäksi. Jos raot ovat pieniä, lattialevy voi kestää suurimman kuormituksen seuraavana päivänä. Muussa tapauksessa sinun on odotettava viikkoa.

Pohjamaalien tiivistys lattialaattojen päissä

Kaikki modernit levyt, joissa on pyöreät aukot, valmistetaan jo täytettyjen päiden kanssa. Jos olet ostanut levyjä, joissa on avoimia reikiä, ne on täytettävä jotain 25 - 30 cm syvällä. Muussa tapauksessa levy jäätyy. Voit täyttää aukot mineraalivillalla, konkreettiset liikenneruuhkat tai täyttää betonilla. Samanlainen prosessi on suoritettava paitsi niissä päissä, jotka menevät ulkopuolelle, myös niille, jotka lepäävät sisäseinillä.

Lattialaattojen asettamiseen hinta riippuu työn määrästä, talon pinta-alasta ja materiaalien kustannuksista. Esimerkiksi vain PC-levyjen kustannukset ovat noin 27 - 30 dollaria. per m2. Loput ovat asiaan liittyvät materiaalit, nosturin vuokraus ja työntekijöiden palkkaaminen sekä kuljetuslasin kustannukset. Lattialevyjen asennustyön ammattilaiset vaihtelevat 10: sta 25: een. per m2, ehkä enemmän riippuen alueesta. Tämän seurauksena kustannukset ovat samat kuin monoliittisen lattialevyn valu.

Monoliittiset laatat tai lattialaatat?

Hei kaikki! Ilmoita siitä!) On kantavien seinien perusta, kysymys lattian järjestämisestä, lattialevyjen sijoittamisesta tuuletettuun alustaan ​​tai täyttämään maata ja kaataa monoliittista laattaa?
Piirrä tasainen pohja on alhainen, käytännön soveltaminen ala-aluetta ei toimi.

Ystävät, pyydän apua, pudistin tämän kysymyksen! Miten ja halvemmalla?

TVV kirjoitti:
Ystävät, pyydän apua, pudistin tämän kysymyksen! Miten ja halvemmalla?

Oikea ja halvempi - kaksi toisiaan vastaavaa vaihtoehtoa.
Ensin sinun on ilmoitettava johdanto -tyyppi - säätiön tyyppi? Korkeus maanpinnan yläpuolella, kaltevuus, perussyvyyden valu? Lattiat (mukaan lukien parvi). Pohjaveden korkeus. Pysyvää oleskelua varten (rekisteröinti?)? Käytettävät ilmanvaihdon Alustan ymmärrän et silted ylös, (anna ainakin jotkut viestinnän olet täyttänyt (?). Materiaali seinät, suunniteltu, tilanjakajat? Uuni, kylpyhuone talossa? Miksi ei puulattiat?
Talousarvio.

Telekin, On aivan oikein, että ei puulattiat. Parketit ovat pahoja. On välttämätöntä, että mikään kalvoa ei voida sekoittaa, ilmanvaihtoa, aukkoja, sieniä, hometta ja hyönteisiä imevirtaa. uh.

TVV, yritän auttaa sinua.
Jos et mene yksityiskohtiin, on parempi ja halvempaa käyttää onttoja ydinlaattoja. Käytä vain tuontiteknologiaa tuotettua PB: ta, ei vanhaa tietokonetta. Jos lasketaan kustannukset 1 kpl valmiista laatasta (miinus tyhjiä estessno), on selvää, että se on paljon kalliimpaa kuin tuonti betoni ja vahvistaminen tavanomaisen monoliittikuutio. Esimerkiksi PB 1.2 5.2 -laatan kapasiteetti on 1.35 kuutiometriä, ja todellisuudessa betonia on 0,77 kuutiometriä. Se maksaa noin 8000 ruplaa. Toisin sanoen betonirakenne, jossa on vahvistuskaapeleita, maksaa 10400 ruplaa (5925rub, jos lasketaan tyhjiin). Tuontibussin kuutio maksaa 4500 senttiä (jos otat täyden sekoittimen) No, plus betoni ehdollisesti 300 ruplaa varusteille. Se näyttää olevan halvempaa, kuin valmiita laattoja, jotka on tuotava ja asetettava edelleen (800 ruplaa levylle 1). Monet pitävät tätä laskentaa ajatellen, että monoliitti olisi halvempaa. Monoliitti on aina kallistanut kaikkia enemmän kuin onttoja laatikoita, ja sillä on hyvin vakavia puutteita, joita aukkojen ei ole. Kaikki kunnossa.

 1. Tukirakenteiden kotelo maksaa paljon (muistaa, että betoni on 2,4 kertaa raskaampaa kuin vesi. Selvää, kerää 1 kauha vettä, toinen on betonia ja vertaa). Erittäin likimääräinen vähimmäisarvio laadukkaan puun kulutuksesta 6 800 ruplaa kuutiota kohti - yksi kuutios betonista 0,5 kuutiota sahatavaraa + nauloja + neuletiheys. Huomaa, että tätä puutavaraa voidaan myöhemmin käyttää vain uunin uunissa, koska levyt rikkoutuvat, ovat epämuodostuneet ja menettävät hydrofobisuuden.
 2. Rakennetta voidaan rakentaa ja irrottaa raudoitusta pelastamiseksi, mutta betonia ei voida kuljettaa. On tarpeen täyttää koko taso 1 päivässä - tiukkaa vaatimusta tämäntyyppisen työn toteuttamiseksi. Standardi - 1 henkilö (erittäin vahva ja kestävä) kuljettaa 5 kuutioa betonia 10 tunnissa, minkä jälkeen se vain putoaa. Betonia on myös värähtelevää erikoisvärähtelijöillä, jotta ilmakuplat karkotetaan ja luodaan monoliitti, ei vaahtobetoni, ja lopulta myös tasoitetaan säännön avulla. Tarvitaan varmasti säätöä ja betonin siirtämistä manuaalisesti kulmasta toiseen, ja niin edelleen. Kuinka paljon maksat 4 kovaa työtä? Jos rupla on velje, se ei selvästikään riitä.
 3. Laitteiden valmistuksessa tehdas käyttää ratkaisuja brändi M350-M450. Oletko varma, että tilaamalla M400: n saat sinut itse sekoittimeen eikä esimerkiksi M250: een?
 4. Tärkein asia. Tehtaalla levyjä ei kaataa eikä tärinää, vaan ne höyrytetään myös erityisessä höyrytysasennuksessa. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, jotta sideaineen koko potentiaalia käytettäisiin. Siksi myös kipsi on huonosti tarttunut lattialevyihin (laastia, joka putosi kipsilevyjen levylle, poistettiin helposti kirves). Höyrymonoliitti kohteessa ei toimi missään olosuhteissa eikä käytä mitään menetelmiä.
 5. Oletko varma, että voit vahvistaa? Todennäköisesti, kun katsot youtube-ohjelmaa, aita kaksi lujittavaa tasoa 150-200 mm: n korkuisilla - ja vain haudata ylimääräistä rahaa betoniin. Tyhjänä kaikki KAIKKI! 7 pituussuuntaista alempaa esijännitettyä kaapelia ja 4 ylempää 6mm-sauvaa. Heillä on vahvistuspiirustus, joka tulee erittäin hyödylliseksi poraamalla putkistoja ja muita reikiä (pätevät alihankkijat ovat vakuuttuneita siitä, että ne siirtävät työkalun lujitteen ohi ennen porausta / piikkaamista). Monolithin tapauksessa, miten poraat?
  Joten varmasti laatat. Vain hyviä.

Lattialaatat tai monoliitti - mitä ja milloin on kannattavampaa

Vain monoliittinen rakenne voi kilpailla niiden kanssa ja sitten monien asiantuntijoiden mukaan vain silloin, kun levyjä ei ole mahdollista käyttää. Tämä tapahtuu, kun kyseessä on pieni, melko monimutkainen muoto. Kaikissa muissa tapauksissa rakentajat suosivat betonituotteita erityislevyjen muodossa, ja tästä syystä.

Ensimmäinen argumentti on rahan ja ajan kustannukset. Monolithia voidaan tehdä vain rakennustyömaalla, joka tuottaa koko työkierron, joten sinun on odotettava pitkään, kunnes se lopulta kovenee, ja tämä tietenkin kestää kauan. Jos betonituotteita valmistetaan betonituotteiden ja -rakenteiden tehtaalla valmiina ja on helppokäyttöinen, kiinteällä tuotteella kaikki on paljon monimutkaisempaa. Esimerkiksi sen voimakkuuden parametreja ei voida ennustaa lopulta. Valitettavasti ei ole mahdollista käsitellä venttiilejä tehtaalla, paikan päällä. Jos otetaan huomioon, että se on korostettu vahvike, joka antaa teräsbetonituotannolle suurimman vetolujuuden, monoliitti kokonaisuutena osoittautuu vähemmän kestäväksi kuin tehdaslevy.

Monoliitista on paljon vaikeampaa saavuttaa ihanteellinen taso (jos se on esimerkiksi katon yläraja). Monoliittisen rakenteen äänieristysominaisuudet antavat paljon toivomisen - itse asiassa se on ihanteellinen resonaattori, ja huoneen kaikki huoneet ääniä levittäytyvät lähes esteettömästi. Paras äänieristys on onttoa laatua, ja sen mukana toimitetaan myös uurteita ja monoliittia.

Monoliitti on paljon "heikompi", joka on valmistettu betonituotteiden tehtaalla ja lämpöeristyksellä parametrin mukaan. Pakotetulla lämmityksellä se voi olla epämuodostunut, sag ja "sag". Lisäksi monoliittinen levy on aina raskaampaa kuin teräsbetoni, mikä luo voimakkaampaa kuormitusta säätöön ja tukee.

Ei aina aina, mikä on muodikasta, on parempi kuin todistettu menetelmä - esimerkki monoliittirakenteista ja vahvistetuista betonilejeistä on paras vahvistus tästä. Vaikka tekniikan lopullinen valinta riippuu tietysti asuin- ja teollisuusrakennuksen olosuhteista ja ominaisuuksista, molemmilla menetelmillä on oikeus käyttää modernia rakennusteollisuutta.

Ominaisuudet luovat monoliittiset laatat

Monoliittisia kerroksia käytetään yleensä rakennusten rakentamiseen yksityiseen käyttöön.

Rakennuksen kantava elementti koostuu monoliittisesta betonirakenteesta, joka jakaa rakennustyöt vaakasuoraan sijoitettuihin huoneisiin. lämmöneristys, äänieristys, palonsuojaus; antaa voimaa yläkerran (ullakko, ullakko, lattia) lattiapäällysteelle; parantaa rakenteen vaakasuuntaista jäykkyyttä, joka on suunniteltu pitämään koko rakenteen paino.

Monoliittinen päällekkäisyys on ei-erotettavissa oleva horisontaalinen järjestelmä monoliittisen levyn muodossa

Toiminnallisesti monoliittiset lattiat ovat kellarikerroksia, väliseinä, ullakko.

Rakentamismenetelmän mukaan on monoliittisia ja esivalmistettuja monoliittisia kerroksia:

 • Monoliittiset lattiat on rakennettu rakennuksen rakennustyömaalla tehdyistä monoliittisista laatoista käyttäen muita materiaaleja ja laitteita: muottien, palkkien vahvistaminen, rakennuksen värähtelijä jne.
 • Esivalmistetut monoliittiset päällekkäin muodostuvat teollisesti valmistetuista erillisistä lohkoista. Tämän päällekkäisyyden etu on ajan säästö. Ei tarvitse viettää aikaa odottamalla betonin jäätyä.
 • Esivalmistetut lattiat eroavat monoliittisesta. Ne on valmistettu riippumattomista onteloista levyistä tai puulajeista. Niiden ominaisuuksien mukaan ne ovat vähemmän kestäviä, mädäntyvät, sienen ja homeen aiheuttamat infektiot.
 • Lattialle suunnitellut monoliittiset laatat voivat olla erilaisia. Valinta riippuu rakennuksen tavoitteista, rakennuksen suunnittelusta, rakennuttajan teknisistä ja aineellisista ominaisuuksista.

Ilmastetun betonin esivalmistettu monoliittinen päällekkäisyys

Rakenteiden monoliittiset laatat

 1. Kiinteä monoliittista laatua käytetään eniten perustusten rakentamisessa, se koostuu betonista, joka on vahvistettu metallitangoilla. Käytetään teollisuuskäyttöön tarkoitettujen asuinrakennusten ja rakennusten rakentamiseen.
 2. Monia onttoa monoliittista laattoja käytetään talojen tiilestä tai hiilihapotetusta betonista, sillä on suuri lujuus. Valmistettu teollisesti. Asennukseen tarvitaan rakennuslaitteiden mukanaoloa. Näitä monoliittisia laattoja käytetään myös lattiapenkereihin. Ne asetetaan seinille, kukin yksikkö lähekkäin toisiinsa, nivelet käsitellään sementtilaastilla.
 3. Monoliittinen laattojen päällekkäisyys omilla käsillä tehdään suoraan rakennustyömaalla. Sen perustana ovat etukäteen hankitut palkit: kanavapalkit tai I-palkit. Tällainen rakenne on erittäin kestävä, eikä sitä saa polttaa tai mätää. Metallin tai puisen muottien valmistukseen. Tuloksena olevaan muotoon sijoitetaan runko, joka koostuu raudoitustangoista (paksuus 10-12 mm). Laite täytetään täysin betonin valmistetulla seoksella. Työssä on käytettävä aiemmin laadittua suunnitelmaa ja piirustusta.
 4. Esivalmistetut monoliittiset laatat koostuvat valmiista, tehdasvalmisteisista, ilmastoiduista ja lujitetuista betonimateriaaleista valmistetuista putkista. Laite on peitetty vahvikekaapilla ja peitetty betonilla. Ratkaisu tunkeutuu betonilaattojen rakenteeseen ja kiinnittää ne yhteen muodostaen yhden esivalmisteen monoliittiset kerrokset.

Monoliittinen päällekkäisyysohjelma

Kaikki monoliittiset lattiat, myös tehdasvalmisteiset, on myöhemmin eristetty ja eristetty ulkomaisen melun tunkeutumisesta.

Monoliittinen päällekkäisyys ammatilliseen lattiaan profiililevyillä

Tätä päällekkäisyyttä käytetään useisiin rakennuksiin, jotka vaihtelevat autokorjaamoista ja päättyy mökeillä, useimmiten ilmastetun betonin rakennuksissa. Ammattilevyn monoliittisen päällekkäisyyden arvo on se, että monoliittilevy kestää koko rakenteen paineen ja metalli estää mahdollisen venytyksen. Ammattilevyjen käyttö vähentää huomattavasti pohjan kuormitusta.

Tällaisia ​​rakenteita on useita:

 1. Rei'itetty monoliittinen päällekkäisyys pitkin metallipalkkeja, joissa profiililevyjä tukevat palkit tuetaan sarakkeille ja yhdessä niiden kanssa suorittavat kehyksen toiminnan. Asennuksen aikana käytetään piirustusta. Levyn paksuus valitaan tulevan rakenteen kuormituksesta ja mitoista riippuen (tavallisesti paksuus on 60-160 mm).
 2. Kehyksetön päällekkäisyys perustuu oman painonsa suoraan pylväisiin. Niitä käytetään teollisuuskäyttöön tarkoitettuihin rakennuksiin.

Monoliittinen päällekkäisyys ammatilliseen lattiaan

Alustavat laskelmat, piirustukset ja suunnitelmat

Ennen työn aloittamista korkealaatuisen monoliittisen päällekkäisyyden asentamisessa tehdään täsmällinen suunnitelma, piirustus ottaen huomioon päällekkäisyyden kuormituksen, rakenteen ja työskentelytekniikan elementtien koon. Tulevan rakenteen turvallisuus riippuu laskelmien tarkkuudesta. Suunnitelma päällekkäisyydestä, ja sen piirustus otetaan huomioon. Näiden perusteella valitaan profiililevyn tyyppi ja vahvistuspalkkien koko. Esimerkiksi jos palkin vaihe on 3,0 m, profiililattia on TP-75, paksuus on 0,9 mm, laskenta tehdään 3 arkin tukemiseksi. Laite ei ole yhtä kestävä, jos käytät vähemmän palkkeja. Palkkien ja profiililevyn liitoksessa kiinnittimiä käytetään itsekierteittävien ruuvien muodossa.

Asennus muottiin kiinteän katon saavuttamiseksi

Muotti- tekniikka on erittäin kätevä sellaisen katon saamiseksi, joka ei edellytä parannusta. Monoliittinen betonin päällekkäisyys koostuu palkkeista, profiililevystä, vahvistamisesta, ankkuroinnista ja vahvistavasta verkosta. Tukipylväät vahvistetaan vahvistuspalkkeilla. Koska tukipylväät käyttävät eri osien metalli- ja asbestiputkia. Kanavat ja I-palkit toimivat palkkien funktiona, ne asetetaan ottaen huomioon profiililevyn koko ja ominaisuudet. Työ edellyttää alustavan suunnitelman laatimista, mukaan lukien kaikki vaiheet.

Jokaiselle ammattiarkille asetetaan kolme palkkia (keskellä ja reunojen kohdalla), jolloin laite suojataan tulevilta taipuilta. Palkkien ja aaltopahvien liitokset on kiinnitetty ruuveilla 40 cm: n välein, mieluiten panssarointiin.

Lattialaattojen valmistus

Teräsrakenteiden vahvistaminen vahvistetulla verkolla

Paineen oikea jakautuminen vahvistetulla verkolla, joka sijoitetaan suoraan profiililevylle, samalla kun varmistetaan, että laite ei riko ammattilevyn rajoja. Koko vahvistuspro- sessi on kaikkien rakenteellisten elementtien liitos menetelmällä, joka sitoo raudoituksen yhdeksi kehykseksi, jonka korkeus on 15 cm. Mitat on määriteltävä selkeästi (käytetään suunnitelmaa ja piirustusta) siten, että valmis laite on betonin sisällä rikkoen rajoja. Vahvistuksen sijaan hitsausta ei käytetä, koska rakenteen liiallinen jäykkyys johtaa halkeamien muodostumiseen ja talon odottamattomaan kutistumiseen.

Tällaisen kehyksen solujen koko on 10 x 10 cm. Lankojen ja raudoitusten koko ja laatu valitaan alustavien laskelmien perusteella. Ensin on laadittava suunnitelma ja luonnos.

Betonisoinnin pitäisi olla taloudellista. Tässä on tärkeää ottaa huomioon kaikkien komponenttien määrä, koska betonia ei kaadeta osiin vaan välittömästi koko alueelle. Betonikerrosta puristetaan erikoisrakenteisella värähtelijällä tai tavanomaisella tikulla. Ennen täyttämistä ammattilehti tarvitsee lisäaineita, jotka poistetaan seoksen kovettumisen jälkeen. On tärkeää poistaa levyt viimeistään ja pian. Betonin tulee kovettua noin 70-80%. Jotkut asiantuntijat suosittelevat, että säiliö välittömästi valmistuksen jälkeen kostutetaan runsaasti ja kääritään muovikalvolla.

On suositeltavaa täyttää enintään yksi span kerrallaan.

Monoliittinen päällekkäisyys kiinteytyy kuukauden jälkeen kylmässä ilmastossa, 10-14 päivää - lämpimässä. Tänä aikana betoni kostutetaan vedellä, mikä takaa yhtenäisen muodostumisen jäätymisen.

Työssä on oltava valmiiksi laadittu suunnitelma ja piirustus. Jos kaikki suositukset täyttyvät ja laskelmat tehdään oikein, käytetään laadullista materiaalia, joten virheet eivät ole mahdollisia.

Miten tehdä monoliittinen katto tehdä se itse

Rakennusten rakentaminen on ongelmallista kuvitella ilman betonikerrosten järjestelyä. Usein käytetään betoniteräksiä, jotka valmistetaan yrityksissä. Asennusta varten sinun on käytettävä erityisiä nostolaitteita. Moderni teknologia mahdollistaa monoliittisen päällekkäisyyden muodostamisen omilla käsillä ilman nostolaitteiden käyttöä. Tarkastellaan yksityiskohtaisesti kiinteän lattian valmistuksen ominaisuuksia ja tekniikkaa ylittäen standardilevyjen joukon indikaattoreiden kompleksissa.

Yksittäisen kaksikerroksisen asuinrakennuksen rakentamisen aikana tulee esiin kysymys siitä, miten päällekkäisyyden päällekkäisyys saadaan aikaan

Miksi monoliittinen pohja ylittää onttojen ydinlaattojen asennuksen

Monoliittisen päällekkäisyyden valu ja betonituotteiden yrityksissä tehtyjen lattialevyjen tekniikka on tarkoitettu kiinteän, vahvistetun betonipohjan muodostamiseen, joka suorittaa yläkerroksen ja alapuolen katon toiminnan. Yksikomponenttinen välilevy ylittää kuitenkin esivalmistetun rakenteen useissa indikaattoreissa.

Monoliittisen alustan tärkeimmät edut:

 • lisääntynyt turvamarginaali, joka liittyy kiinteän teräsbetonijohdon liitosten puutteeseen;
 • nykyisten kuormien yhtenäinen siirto kantavien seinämien ja pohjalevyn päälle;
 • mahdollisuus toteuttaa epätyypillinen asettelu ja alkuperäiset ratkaisut, joille on vaikea käyttää standardilevyjä;
 • rakentamisen yhteydessä tehtyjen suunnittelupäätösten soveltamisen helpottaminen ulokekupin etupihoilla;
 • siirrettävyyden mahdottomuus koko kokoonpanopohjan asennuksessa pituus- ja poikittaissuunnassa.
Tiili-, betoni- tai betonilohkareissa on tavallisesti tehty vahvistettua betonia

Yksi tärkeimmistä eduista on se, ettei tarvetta käyttää erityisiä nostolaitteita massiivisten teräsbetonilevyjen nostamiseen ja kykyä suorittaa asennustöitä yksinään.

Kuinka tehdä lattialaatta omiin käsiisi - sääntöjä laatoitettaessa esivalmistettuja levyjä

Vakiovahvitetut betonipaneelit on vahvistettu vahvikekoorilla, eivätkä vaadi asennusta. Asennuksen ilmeisen helppokäyttöisyyden vuoksi ennen rakennustöiden aloittamista on kuitenkin syytä lukea huolellisesti kiinteiden levyjen asennusta koskevat säännöt.

Noudata seuraavia vaatimuksia asennettaessa paneeleita pääseinille:

 • kiinnittäkää huomiota tukiseinien päätypintojen väliseen etäisyyteen, joka ei ylitä valmiin levyn enimmäispituutta (enintään 9 metriä);
 • käytä nostolaitteita levyn irrottamiseen ja kuljettamiseen työalueella;
 • kiinnitä kiinnitys tiukasti saranoihin tai erityisiin silmukoihin, jotka on asennettu betoniin;
 • asennettava seinien suunnitellun päätypinnan taso, kun taas niiden asennus on tasainen;
Yleisimmät ja monipuoliset - laatoitusvalmisteet
 • laita teräsbetonipaneelit seinämiin vasten siten, että päällekkäisyydet ovat yhtä suuret. Levyjen tulee sijaita 90-150 mm: n etäisyydellä seinän reunasta;
 • kiinnitä tekniset aukot ja päittäisliitokset huolellisesti sementtilaastilla, älä salli asennusta sementoitumatta;
 • ohjaa vaakasuoraa pintaa asennuksen aikana käyttäen rakennustasoa ja luota;
 • asennetaan vain pääseinien pinnalle, rakennetaan sisäpuoliset kattopinnat ja seinät levyjen asentamisen jälkeen;
 • leikkautuvat aukot ja välilevyt vain vierekkäisten betonipaneelien liitoskohdassa;
 • antavat taatun 3 mm: n raon teräsbetonilevyjen sivutason välille.

Jos esivalmistettujen paneelien kokonaisleveys ei vastaa seinämien välistä etäisyyttä, aseta ne tasaisella raolla tai jättävät sivuille raot ja upottaa ne sitten betonilohkoihin tai laastiin.

Asettaessasi aukkoja kiinnitä suojus levyn alapuolelle, jolloin voit täyttää laastin.

Asennustyön laatu riippuu valmistelutoimien oikeellisuudesta.

Noudata seuraavia vaatimuksia:

 • varmistettava pääseinien päiden litteys, poista epätasaisuudet sementtilaastilla;
 • varmista kantavien seinien lujuus, vahvista ne tarvittaessa vahvistusvyöllä;
 • kiinnitä tukitangot 1,5 metrin välein kiinnityslevyjen kiinnittämiseen asennuksen aikana.
Kaikki työtä ei voi tehdä itse

Asenna käyttäen nostolaitteita käyttäen seuraavaa algoritmia:

 1. Aseta seinien päähän laastin kerros.
 2. Irrota levy silmien yli.
 3. Anna komennon nosturioperaattorille siirtämään paneelia.
 4. Laske uuni ja pidä vähintään 120 mm etäisyydellä kummallakin puolella.
 5. Tarkista sijainti ja irrota linjat.

Muista, että vaakasuora asennus varmistetaan vain betonikerroksella ilman teräsvahvistusta ja eri elementtejä vuorauksena. Työn lopullisessa vaiheessa levyt kiinnitetään teräsvahvikkeella tai rengasankkurilla. Tämän jälkeen telakkaliitokset on sinetöitävä sementtilaastilla ja päätylevyjen sisäisten ontelojen tulee täyttää mineraalivilla tai sementtilaasti 30 cm kummaltakin puolelta.

Kuormituksen laskeminen monoliittiselle päällekkäin

Toiminnassa monoliittinen päällekkäisyys altistuu erilaisille kuormille:

 • pysyvä. Ne välittyvät rakennusten seinien, sisäisten väliseinien ja myös rakennuksen kattorakenteen painon perusteella, mikä näkyy lumikuormien ja tuulen vaikutuksesta.
 • aikaa. Niiden arvo liittyy teknisen viestinnän, kattojen, lattiapäällysteiden, huonekalujen sekä huoneiden ihmisten lukumäärään.
Kuten kaikkien rakenteiden kanssa, monoliittinen päällekkäisyys alkaa projektista

Vahvistetun kuormituksen suuruus määräytyy raudoitetun betonilevyn paksuuden perusteella. Niinpä monoliittisen laattojen paksuus 20 cm, joka neliömetri pinta pystyy saamaan jopa 0,5 tonnia hyötykuormaa.

Laskelmien asianmukainen toteutus mahdollistaa lujitetun betonilaatan kuormituksen arvioinnin ottaen huomioon varsinaiset käyttöolosuhteet sekä halkeamien muodostumisen välttämisen.

Laskelmien tarkkuuteen vaikuttaa monimutkainen tekijä:

 • katon kokonaismitat;
 • teräsbetonilevyn paksuus;
 • käytetty betoni;
 • lasketun kuormituksen neliömetriä kohti päällekkäisyyttä.

Laskelmien avulla voimme määrittää vahvistuspalkkien halkaisijan, havaita taivutus- ja vetokuormitukset. Laskennan itsetuntemusta varten on välttämätöntä hallita laskentamenetelmiä. Kun suunnittelet monoliittisen päällekkäisyyden omilla käsillä, on suositeltavaa antaa suunnittelutoimenpiteet ammattilaisille tai käyttää online-laskinta.

Miten kaadetaan monoliittista laatua - teknologian suorituskykyä

Kun olet suorittanut laskelmat ja määritellyt raudoitetun betonilaatan parametrit, sinun on valmisteltava rakennusmateriaaleja ja tarvittavat työkalut.

Muottien järjestelyn jälkeen siihen asennetaan kaksi ristikon vakiovarusteista

Kiinteän raudoitetun betonilaatan muodostamista koskeva tekniikka tarjoaa seuraavanlaisen työn:

 1. Valmistus ja asennus paneelirakenteisiin.
 2. Vahvikotelon kokoonpano.
 3. Betoniliuoksen valmistus.
 4. Muottien täyttäminen betonilla.

Pysykäämme jokaisen vaiheen ominaisuuksiin.

Miten monoliittisen päällekkäisyyden muotti on asennettu

Muottirakenteiden valmistukseen valmistetaan:

 • vedenpitävä, jopa 25 mm: n paksuinen vaneri, joka on päällystetty laminaatilla. Vanerin sileä pinta helpottaa suojusten poistamista sen jälkeen, kun betoni on kovettunut;
 • kestävään puuhun. Aseta alempi kilpi alustalta, jonka paksuus on 50 mm ja leveys 200 mm.
 • puiset tukit, joiden halkaisija on 120-150 mm tai vakiot teleskooppitukit. Ne on tarkoitettu muuntimen kiinnittämiseen;
 • levyt tai palkit, joita käytetään poikittaisina muottipalkkeina. Poikittaiset elementit tukevat esivalmistettua kilven kehystä.
 • laitteisto ja standardi työkalupakki, mukaan lukien saha puun leikkaamiseen, vasaraan ja rakennustasoon.

Teknologia mahdollistaa teräsbetonimassan muodostamisen muottipohjamenetelmällä. Liitoksen päällekkäisyys on asennettu yksinkertaiseen algoritmiin.

Monoliittisen levyn laite olettaa, että betoni kaadetaan vaakasuoraan muottiin

menettely:

 1. Merkitse muotin taso seinälle.
 2. Asenna pystypalkit, lokit tai kannat 1-1,2 m: n välein.
 3. Suojaa poikittaiset sauvat tai metalliprofiilit tukirappeihin.
 4. Aseta vanerilevyt tai höylätyt levyt ilman aukkoja ja kiinnitä ne.
 5. Kiinnitä pystysuorat seinät puumateriaalin ympärille.
 6. Tarkista kulmavyöhykkeiden vaakapinta ja tiiviys.

Muottien purkaminen suoritetaan kuukauden kuluttua betonin kaatamisesta.

Vahvistetun betonin lattian vahvistaminen - vahvistamme betoniteräkset omilla kädillä

Päällekkäisyyden parantamiseksi olisi valmisteltava:

 • vuoraus lujitustangojen alla. Kiinnikkeet on asennettu siten, että varmistetaan kehyksen ja betonin pinnan välinen jatkuva etäisyys;
 • tangot, joiden poikkileikkaus on 12-18 mm ja hehkutettu lanka, joka sitoo raudoituksen. Kiihdyttää elementtien liittämistä sallii virkkuukoukun.

Vaatii laitteesta vanteiden taivuttamista sekä bulgaria, jolla on ympyrä metalliin.

Alemmalla ruudukolla haluttuun etäisyyteen on kiinnitetty erityisiä muovipidikkeitä.

Vahvikotelon kokoamisen yhteydessä on noudatettava seuraavaa toimintojen järjestystä:

 1. Leikkaa lujitustangot halutun koon kappaleiksi.
 2. Pujota tangot yhteen, muodostaen ristikon solut 15x15 tai 20x20 cm.
 3. Aseta pohjaverkko tukielementteihin.
 4. Asenna pystypalkit 1 metrin välein.
 5. Kokoa kehyksen ylempi taso ja kiinnitä pystysuorat sauvat.

Kun kiinnität lujitushihnaa, kiinnitä huomiota päällekkäisyyteen, joka ylittää palkkien poikkileikkauksen 35-40 kertaa.

Valmistamme betonia monoliittisiin kerroksiin

Ajattelemalla, miten kaadetaan monoliittinen päällekkäisyys omilla käsillänne, määritä kaadettavan betoniliuoksen koostumus.

Monoliittisen päällekkäisyyden betoni valmistetaan seuraavien komponenttien perusteella:

 • sementin brändi M400;
 • soraa enintään 20-30 mm;
 • seulottu hiekka;
 • vettä.
Betoni on parempi tilata suoraan tehtaalla

Vakiomallinen resepti mahdollistaa hiekan, raunion ja sementin sekoittamisen suhteessa 2: 1: 1. Lisätyn veden määrä riippuu ainesosien kosteudesta. Vesi otetaan käyttöön, ennen kuin liuoksen kermainen sakeus saavutetaan.

On sopivaa suorittaa erä betonisekoittimessa. Kuivat ainesosat sekoitetaan ensin ja sitten vettä lisätään vähitellen.

Betoni monoliitti - kaataa monoliittinen päällekkäisyys yksinään

Vahvistetun betonipinnan lujuuden ja yhtenäisyyden varmistamiseksi on tarpeen kaataa monoliittinen lattialaatta yhdellä kertaa. Kun otetaan huomioon lisääntynyt betonitarve, on suositeltavaa ostaa valmiin laasti, joka toimitetaan rakennussekoittajassa.

Tee-itse-itse täytä lattiat seuraavalla algoritmilla:

 1. Betoniratkaisu syötetään muottiin ja se levitetään tasaisesti koko alueelle.
 2. Tiiviste valmistetaan syvä- tai pinnan värähtelijällä.

Tampingin jälkeen taulukon pinta kovettuu neljä viikkoa.

Monoliittisen levyn jähmettyminen - huolehdi betonista

Nesteytysprosessin normaali kulku vaatii betonin säännöllistä kostumista. Kun betoni kovettuu, vapautuu merkittävä määrä lämpöä, mikä edistää veden haihtumista. Nesteen puute aiheuttaa halkeilua.

Sarjan kosteus on välttämätöntä ylläpitää seuraavasti:

 • on polyeteenin pinnalle;
 • säännöllisin väliajoin kostuta betonia.

On tärkeää estää betonin kuivaus ja halkeilu.

suosituksia

Kun hallitset työtapaa, on helppo tehdä monoliittinen päällekkäisyys omiin käsiisi. Todetun menetelmän mukaan on helppo tehdä autotallin katon yksiosainen katto sekä vaahtobetonialustan kytkentätilat. Päättäessä, miten estää kellarin, käytä valmiita paneeleita tai täytä monoliittinen laatta lujitettua betonia. Oikein tehty, kellarin päällekkäisyys antaa luotettavan perustan rakennuksen seinille. Käytä hyvälaatuisen betonin kaatamiseen, joka on tehty todistetulla reseptillä.